EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρεις οδηγοί ταξί συνελήφθησαν στα ΚΤΕΛ Κηφισού και στο κέντρο

Τρείς οδηγοί ταξί συνελήφθησαν σήμερα στα ΚΤΕΛ του Κηφισού και το κέντρο της Αθήνας, καθώς κατά τη διάρκεια ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι είχαν πειράξει τα ταξίμετρα και τις ταμειακές μηχανές.

Ο ένας εξ αυτών είχε τοποθετημένη, ενώ οι άλλοι δύο κατείχαν εντός των οχημάτων τους, έτοιμες να χρησιμοποιηθούν, ειδικές συνδεσμολογίες πρόκλησης παρεμβολών στις ταμειακές μηχανές των οχημάτων μη προβαίνοντας παράλληλα στην έκδοση αποδείξεων.

ΠΗΓΗ

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΟΛΜΕ

Η γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα η ΟΛΜΕ. Εκτός των άλλων οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών αποφάσισαν, να συμμετέχουν στα πανελλήνια πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, σε συνεργασία με τις άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις, στις 31 Οκτωβρίου, και στη γενική πανεργατική απεργία της 6/11.

ΠΗΓΗ

Φίλε! Απαγορεύεται να τους αφήνεις να σου καταστρέφουν τη ζωή (Εξαιρετικό)

Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη 
«Άκου λοιπόν. Είτε φταις είτε
όχι, αν δεν μπορείς άλλο να
παλέψεις θα πεθάνεις»

Μπ. Μπρεχτ

 

Είναι απλά τα πράγματα φίλε. Η αποικιοκρατία δεν τελείωσε ποτέ. Αν δεν γίνεις ο Κινέζος του 1900 δεν θα ησυχάσουν. Θα σε κάνουν παράδειγμα για τις επόμενες γενιές. Το 2100 θα λένε για τον Έλληνα του 2000.

Την απόφαση την έχουν πάρει και ισχύει και για σένα, κυρίως για σένα. Είτε το πιστεύεις είτε όχι είσαι και συ μέσα στα σχέδιά τους.

 
Απαγορεύεται να κάνεις τη δουλειά που θέλεις, απαγορεύεται ακόμη και να δουλεύεις συνέχεια έστω κι αν δεν σ’ αρέσει η δουλειά που κάνεις, απαγορεύεται ακόμη και να έχεις μια οποιαδήποτε δουλειά.

Απαγορεύεται
να πληρώνεσαι ακόμη κι αν έχεις μια οποιαδήποτε δουλειά αλλά κι όταν πληρώνεσαι, απαγορεύεται να μπορείς να ζεις με τα λεφτά που παίρνεις.

Απαγορεύεται να αρρωστήσεις γιατί αν αρρωστήσεις, απαγορεύεται να ζήσεις. Πρέπει να πεθάνεις.

Απαγορεύεται να κρυώνεις γιατί άμα κρυώνεις απαγορεύεται να ζεσταθείς. Πρέπει να πεθάνεις ή από το κρύο ή από μονοξείδιο του άνθρακα ή από απελπισία.

Οι σύγχρονοι εισπράκτορες σου έχουν περάσει τη θηλιά στο λαιμό και όλο ζητάνε. Ζητάνε οι τραπεζίτες για να μην κλείσουν οι τράπεζές τους, ζητάνε οι Στουρναρέοι και οι Θεοχαρέοι για να ευχαριστήσουν τα αφεντικά της τρόικας.



Σε τρομοκρατούν κάθε μέρα πότε απειλώντας πως θα σε κλείσουν φυλακή αν δεν τους δώσεις αυτό που θέλουν και πότε πως θα σου κάνουν κατάσχεση στον μισθό σου.

Δεν τους νοιάζει φίλε πώς θα ζήσεις. Δεν τους νοιάζει πόσο θα ζήσεις. Δεν τους νοιάζει καν αν θα ζήσεις. Τόσοι και τόσοι συμπολίτες μας έδωσαν τέλος στη ζωή τους γιατί ντρέπονταν να βλέπουν τα παιδιά τους στα μάτια και τον εαυτό τους στον καθρέφτη.

Ναι, διάλεξαν το λανθασμένο δρόμο, κάνοντας ουσιαστικά τη χάρη σε όλους εκείνους που τους οδήγησαν στο αδιέξοδο. Όμως, αν μη τι άλλο, εκείνοι είχαν τσίπα, είχαν φιλότιμο. Μόνο χρήματα δεν είχαν.

Όχι πλούτο. Χρήματα για τα απαραίτητα. Για σπίτι, για φαΐ, για φάρμακα, για τετράδια και για ένα ποτήρι κρασί κάποια Σαββατόβραδα.

Τους είδες
τους «τρομοκράτες» που λήστεψαν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το «Ναό-Τράπεζα»;

Χρειάστηκε
photoshop από το Δένδια για να αναγνωρίζονται. Παραδέχτηκε φόρα-παρτίδα ότι τους έκανε αγνώριστους ο υπουργάρας.

Τον είδες τον «φτερωτό γιατρό», τον προσωπικό φίλο του πρωθυπουργού μας, τον «έντιμο» δήμαρχο; Δεν υπήρξε photoshop, αν και θα χρειαζόταν ώστε να γίνει αγνώριστος και να μη θιγούν οι καθώς πρέπει φίλοι του. Τι κι αν έκλεψε 13 εκατομμύρια; Σοφός ο λαός μας: Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι.

Τα ‘μαθες για τον Άδωνι;
Όσοι δεν προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες θα πεθαίνουν, τουιτάρισε ο άξιος ανήρ με αφορμή το θάνατο δύο φοιτητών στη Λάρισα από τις αναθυμιάσεις. Σκεφτόμενος τον εαυτό του, είπε αλήθεια. Ο ίδιος και οι όμοιοί τους επέδειξαν αξιοζήλευτη προσαρμοστικότητα. Έγλειψε εκεί που έφτυνε. Από το ΛαΟΣ στη ΝΔ για να γλυτώσει το πολιτικό του τομάρι. Να τον χαίρονται οι ψηφοφόροι του, που του έδωσαν το δικαίωμα να δηλητηριάζει τις μέρες μας.

Τα έμαθες για τη λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες λίστες των ληστών; Δύο υπαλλήλους διέθεσε ο Στουρνάρας για να ελέγξουν τις λίστες παρόλο που του ζητήθηκαν εκατό.

Στην εποχή της πιο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, μας κυβερνούν πολιτικοί μιας χρήσης. Άνθρωποι που δέχτηκαν να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό αυτών που πλούτιζαν και εξακολουθούν να πλουτίζουν ρουφώντας το αίμα και τη ζωή σου. Τη δική σου και των παιδιών σου.

Φίλε! Μήπως γίναμε δούλοι και δεν το καταλάβαμε; Μόνο οι δούλοι περιμένουν από τους άλλους να τους σώσουν.

Κρέμεσαι από τα χείλη της Στάη, του Πρετεντέρη και του παντογνώστη Μπάμπη ελπίζοντας να ακούσεις «μια θετική εξέλιξη» και ξεχνιέσαι με κους-κους, μεσημεριανά ξεκατινιάσματα, βραδινές τηλεοπτικές γαστρονομίες και λαμπερούς διαγωνισμούς ξεγοφιάσματος εκστασιασμένος με τις ατάκες του Λιάτσου και τα ξενέρωτα του Φωκά.

Γεμίζεις τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ προσπαθώντας να προβλέψεις τα «στημένα», πιστεύοντας αλήθεια πως η μπάλα γυρίζει. Έλα όμως που δεν γυρίζει. Ο Γαλιλαίος αναφέρθηκε στη Γη και όχι στη χρυσοφόρα στρογγυλή θεά.

Αφού το νιώθεις κι εσύ ο ίδιος. Το καταλαβαίνεις πως αυτό που ζεις δεν είναι ζωή. Άλλα ονειρευόσουν σαν ήσουν μικρός καθώς ακουμπούσες το παιδικό σου κεφάλι στο μαξιλάρι. Ονειρευόσουν όλα αυτά που τώρα στερούν από σένα και τα παιδιά σου. Όχι πολλά, γιατί εσύ δεν ξέρεις να κλέβεις και κυρίως δεν θέλεις να κλέβεις.

Μια δουλειά, ονειρευόσουν, ένα σπίτι, μια οικογένεια, ένα θέατρο το βράδυ, ένα βιβλίο το απόγευμα, μια βόλτα στη θάλασσα την Κυριακή και μόρφωση για τα παιδιά σου.

Όμως φίλε, αυτά απαγορεύονται για σένα.
Το χειρότερο όμως είναι πως απαγορεύονται τα όνειρα. Όχι μόνο τα δικά σου, αυτά στείλ’ τα στο διάολο. Των παιδιών σου όμως; Πώς το δέχεσαι.


Φίλε!


Απαγορεύεται να τους αφήνεις να σου καταστρέφουν τη ζωή. Κατάστρεψε εσύ πρώτος αυτά που σχεδιάζουν. Μη φοβάσαι. Δεν είσαι μόνος. Είμαστε πολλοί.

20 Οκτωβρίου
 
ΠΗΓΗ

Σιωπηλοί πόλεμοι (Οι μέρες αφηγούνται – 17 Οκτώβρη)

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας.

Η φτώχεια δεν σκάει όπως οι βόμβες, ούτε ηχεί όπως οι πυ­ροβολισμοί.

Για τους φτωχούς, γνωρίζουμε τα πάντα: πού δεν δουλεύουν, τι δεν τρώνε, πόσο δεν ζυγίζουν, πόσο ύψος δεν έχουν, τι στε­ρούνται, τι δεν σκέφτονται, σε τι δεν πιστεύουν.

Μας απομένει μόνο να μάθουμε γιατί είναι φτωχοί.

Μήπως γιατί μας ντύνει η γύμνια τους και μας θρέφει η πείνα τους;

Eduardo Galeano

ΠΗΓΗ

Ας δώσουμε “τρόπο” στην οργή μας

Ήρθε η ώρα να ωριμάσουμε πλέον βίαια και να πάψουμε να «βυζαίνουμε» το δάκτυλό μας σαν μωρά παιδιά. Το έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι η χώρα μας θα είναι υπό καθεστώς επιτήρησης, δηλαδή απώλειας της Εθνικής της Κυριαρχίας, μέχρι το 2050 και βλέπουμε. Αυτό αποτελεί τη μέγιστη ντροπή για όλους μας.

Τώρα λοιπόν, αρχίζουν σιγά σιγά να βγαίνουν όλα στην επιφάνεια. Η χώρα μας θα παραμείνει υπό καθεστώς εποπτείας μέχρι το 2040, με την προϋπόθεση ότι μέχρι τότε θα έχουμε εξοφλήσει το 75% των δανείων της τρόϊκας, διαφορετικά η συνέχισή της θα παραταθεί σε χρόνο αόριστο. Ακόμα δηλαδή και όταν τελειώσουν τα μνημόνια (αν… τελειώσουν), η εποπτεία θα συνεχιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία θα πραγματοποιεί, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ (δηλαδή στην ουσία η Γερμανία), τακτικές αποστολές επιθεώρησης στην Ελλάδα, προκειμένου να εκτιμήσει την οικονομική, δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική μας κατάσταση και θα επιβάλει διορθωτικά μέτρα όπου απαιτούνται.

Όσοι έχουμε την υπομονή να περιμένουμε μέχρι τότε (αν φυσικά υπάρχουμε στη ζωή) συνεχίζοντας να έχουμε στο σβέρκο μας αυτό το ίδιο το υπεύθυνο για την κατάντια μας κληρονομικό πολιτικό προσωπικό και τους κληρονομικούς νταβατζήδες του, να συνεχίσουν να μας εκμεταλλεύονται, κακό του κεφαλιού μας. Όσοι όμως από εμάς δεν έχουμε αυτή την υπομονή, θα πρέπει να συγκλονιστούμε τώρα από μια βίαιη επανάσταση συνείδησης. Αύριο ίσως να είναι πολύ αργά.

Μόνος στόχος μας θα πρέπει να είναι ένα συνταγματικό δημοψήφισμα, για να αλλάξουμε μόνοι μας τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού και να πετάξουμε από πάνω μας αυτή την κληρονομική ολιγαρχία, που επί δύο αιώνες, μας κρατά υπανάπτυκτους ραγιάδες.

Ας δώσουμε λοιπόν  ”τρόπο” στην οργή μας.

ΠΗΓΗ

ΕΚΔΟΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ, ΜΕ «ΧΟΡΗΓΟ» ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ…

Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας αποφάσιζε, στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής, να κλείσει σχολεία και να απολύσει εκπαιδευτικούς, χορηγούσε σε εκδότες ποσό 2,4 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια… 3 «διδακτικών» βιβλίων!

Έτσι, συνολικά, για την προμήθεια των τριών βιβλίων από τις εκδοτικές εταιρείες του «Πρώτου Θέματος», του «Έθνους» και της «Real», το υπουργείο Παιδείας χορήγησε 2.392.461,5 ευρώ!
Πιο συγκεκριμένα:
- Στις εκδόσεις «Πρώτο Θέμα ΑΕ» χορηγούσε ποσό 807.105,75 ευρώ για προμήθεια του βιβλίου «Πάπισσα Ιωάννα».
-Στην εταιρεία «Πήγασος Εκδοτική ΑΕ», που έχει το «Έθνος», συνολικό ποσό 650.355,75 ευρώ, για την προμήθεια του βιβλίου «Υπέροχη Ελλάδα».
-Στην εταιρεία «REAL MEDIA A.Ε.» για την προμήθεια του βιβλίου 60 μορφές στο φως», 925.000 ευρώ.
Οι αποφάσεις για την χορήγηση των ποσών υπογράφηκαν από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο στις 19 Ιουνίου 2013, με τη μορφή εκκαθάρισης ανειλημμένων υποχρεώσεων του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, που καταργήθηκε το 2012.

bankwars.gr

ΑΠΑΤΗ ΜΑΜΟΥΘ ΑΠΟ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ! 25 ΔΙΣ Η ΡΕΜΟΥΛΑ!

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΩΣ!

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ;

Το σκάνδαλο έχει ανακαλυφθεί εδώ και δύο χρόνια και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι ελεγκτές έχουν μείνει άφωνοι με ύψος του ποσού της απάτης που ήταν στημένη εδώ και δέκα χρόνια μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τους ίδιους τους υπαλλήλους της. Η απάτη των 25 δισ. ευρώ «στήθηκε» πάνω στα κοινοτικά προγράμματα «Πολιτεία» και «Κοινωνία της Πληροφορίας» και αφορά επιδοτήσεις που δόθηκαν σε ερευνητικά και πιλοτικά προγράμματα. Ήδη οι πρώτοι έλεγχοι που έχουν γίνει από το ΣΔΟΕ έχουν δείξει ότι στο σκάνδαλο εμπλέκονται γιατροί, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι από  νοσοκομεία, καθώς και από πανεπιστήμια

ΕΡΕΥΝΑ Οι υπάλληλοι της Κομισιόν προκειμένου να καρπωθούν κάποια από τα εκατομμύρια ευρώ που έδινε η ΕΕ έστηναν τα προγράμματα φωτογραφικά σε ότι αφορά τους όρους, τις προϋποθέσεις και το αντικείμενο, προκειμένου να τα «κτυπήσουν» οι δικοί τους άνθρωποι στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες κοινοτικές χώρες. Άλλωστε χρήματα μέσω αυτών των προγραμμάτων δεν δόθηκαν μόνο στην Ελλάδα αλλά σχεδόν σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η έρευνα που υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Καταπολέμηση της Απάτης γίνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το σημαντικό στην υπόθεση είναι πως την όλη κομπίνα φαίνεται πως την σκέφτηκαν έλληνες υπάλληλοι της κομισιόν οι οποίοι στην συνέχεια συνεργάστηκαν με αλλοεθνείς συναδέλφους τους προκειμένου να «ανοίξει» η πίτα και σε άλλες χώρες και να κερδίσουν περισσότερα χρήματα. Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι η έρευνα έχει επεκταθεί σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που έχουν λάβει κοινοτικές επιδοτήσεις καθώς από τα πρώτα ευρήματα της έρευνας διαπιστώθηκε ότι πολλά χρήματα δεν επενδύθηκαν ή δεν χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό που δόθηκαν. Οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν δώσει εντολές για έρευνα όλων των επιδοτήσεων που έχουν δοθεί για αναπτυξιακούς και ερευνητικούς λόγους σε βάθος δεκαετίας. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι περισσότερες από 20.000 περιπτώσεις επιδοτήσεων έχουν ξεκινήσει και ελέγχονται και ήδη υπάρχουν σημαντικά ευρήματα όπου τα κοινοτικά κονδύλια γίνανε βίλες, πολυτελή αυτοκίνητα ή καταθέσεις στο εξωτερικό. Τα περισσότερα χρήματα από τις επιδοτήσεις που έχουν «φαγωθεί» έχουν να κάνουν με αγρότες, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αλλά και σε τομείς υγείας, ενώ οι περιοχές με τα περισσότερα ευρήματα είναι η Κρήτη και η Λάρισα.

ΤΟ ΣΔΟΕ Η υπόθεση έγινε γνωστή στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος όταν η ευρωπαϊκή υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης ζήτησε εγγράφως τη συνδρομή των ελληνικών αρχών προκειμένου να εξαρθρωθεί η σπείρα και να αποκαλυφθεί η απάτη. Ήδη όπως αναφέρουν οι πληροφορίες για το θέμα πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο συσκέψεις στις οποίες μετείχαν κοινοτικοί ελεγκτές, στελέχη του ΣΔΟΕ και εισαγγελέας. Οι πρώτες έρευνες έχουν γίνει και έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων. Ωστόσο οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ακόμη δεν υπάρχουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση. Γι αυτό το λόγο ετοιμάζεται η πραγματοποίηση συντονισμένης επιχείρησης στα σπίτια και στους χώρους εργασίας των ατόμων που εμπλέκονται στην κομπίνα. Η επιχείρηση, η οποία θα γίνει με τη συνδρομή της δικαιοσύνης, αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες ταυτόχρονα σε ολόκληρη τη χώρα και θα μετάσχουν τουλάχιστον σαράντα εφοριακοί από το ΣΔΟΕ Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχειρήσεις ίδιας κλίμακας θα γίνουν συντονισμένα το ίδιο διάστημα σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εμπλέκονται στην κομπίνα. Οι άνθρωποι από την Κομισιόν εκτιμούν ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχουν τελειώσει με το σκάνδαλο το οποίο ουσιαστικά είναι η μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς που έχει εντοπιστεί μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό γιατί το έστησαν και το οργάνωσαν οι δικοί της υπάλληλοι. Η αποστολή της OLAF

Αποστολή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) είναι να προστατεύει τα οικονομικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιδιώκοντας την εκπλήρωση της αποστολής της, η OLAF αποβλέπει στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες της Ευρώπης. Και αυτό πρέπει να τονιστεί καθώς η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από καταγγελίες εμπλεκόμενων φορέων αλλά και πολιτών οι οποίες διασταυρώθηκαν και αποδείχθηκαν αληθινές. Η OLAF διεξάγει, με πλήρη ανεξαρτησία, εσωτερικές και εξωτερικές έρευνες. Επίσης, οργανώνει τη στενή και τακτική συνεργασία μεταξύ των αρμοδίων αρχών των κρατών μελών αποσκοπώντας στο συντονισμό των δραστηριοτήτων τους. Επίσης παρέχει στα κράτη μέλη την απαιτούμενη στήριξη και τεχνογνωσία για την καταπολέμηση της απάτης. Συμβάλλει επίσης στη χάραξη της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα αυτό και αναλαμβάνει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της σχετικής νομοθεσίας. Πάντως, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν ικανοποιημένοι από την συνεργασία τους με τις ελληνικές αρχές την οποία χαρακτηρίζουν άψογη. Οι πληροφορίες τέλος αναφέρουν ότι υπήρξε και ανταλλαγή απόψεων για τα μεγάλα προβλήματα της διαφθοράς, της απάτης και της φοροδιαφυγής που ταλαιπωρούν την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ

Πώς θα καταλάβεις ότι το κινητό σου παρακολουθείται

Οι ειδικοί στην ασφάλεια των επικοινωνιών λένε πώς αν θέλετε να είστε 100% σίγουροι ότι δεν παρακολουθούνται αυτά που λέτε ή γράφετε στο κινητό σας δεν έχετε παρά να το κλείσετε.

Διαβάστε μερικά απλά βήματα για να αποφύγετε την παρακολούθηση όπως δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Τα νέα».
Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με διαφημιστικές καταχωρίσεις για εφαρμογές παρακολούθησης. Πρέπει να τις αποφύγετε!
Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το αποφύγετε στην αρχή, πως αφαιρείτε τον κοριό:
Με επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων
Είναι ίσως η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να σβήσετε το κατασκοπευτικό λογισμικό που ενδέχεται να έχει εγκατασταθεί στο κινητό σας. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή, εναλλακτικά, να επισκεφθείτε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας κ να ζητήσετε να γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (factory reset) στη συσκευή σας. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλα τα τηλέφωνα (Android, iPhone, BlackBerry κ.λπ.). Η διαδικασία αυτή θα επαναφέρει το τηλέφωνό σας στην κατάσταση που ήταν όταν το αγοράσατε. Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε προηγουμένως αντίγραφα ασφαλείας (backup), αν δεν θέλετε να χάσετε αρχεία.
Με ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος
Η αναβάθμιση ή εγκατάσταση από την αρχή του λειτουργικού συστήματος (software) του τηλεφώνου σας θα επιφέρει ανάλογο αποτέλεσμα με αυτό της επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων. Το καλό είναι ότι με αυτή τη μέθοδο δεν θα σβηστούν οι εφαρμογές και τα δεδομένα σας, αλλά θα είστε σίγουροι ότι το κατασκοπευτικό λογισμικό θα αφαιρεθεί. Και αυτό διότι οι εφαρμογές παρακολούθησης εγκαθίστανται στο λειτουργικό σύστημα της συσκευής.
Πώς εντοπίζετε την εισβολή
1. Απενεργοποιήστε τη συσκευή
2. Παρατηρήστε αν υπάρχει ασυνήθιστη «συμπεριφορά» (π.χ. η οθόνη ενεργοποιείται μόνη της ή φωτίζονται τα πλήκτρα)
3. Ελέγξτε αν η μπαταρία είναι ζεστή. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το τηλέφωνο δεν είναι στην πραγματικότητα κλειστό αλλά τρέχει κρυφά κάποιο πρόγραμμα
4. Ενεργοποιήστε ξανά το τηλέφωνο
5. Παρατηρήστε αν ακούγονται ασυνήθιστοι ήχοι όταν πραγματοποιείτε μια κλήση
Προστατεύστε τα δεδομένα σας
1. Να έχετε τη συσκευή πάντοτε μαζί σας και να μην επιτρέπετε σε κανέναν να τη χρησιμοποιήσει. Οποιοσδήποτε έρθει σε επαφή με το κινητό σας, έστω γι λίγα δευτερόλεπτα, μπορεί να εγκαταστήσει πρόγραμμα παρακολούθησης (spyware)
2. Ορίστε κωδικό πρόσβασης (password) στο τηλέφωνό σας για να το ασφαλίσετε από μη εξουσιοδοτημένη χρήση
3. Μην επιτρέπετε πρόσβαση σε άγνωστες συνδέσεις Bluetooth
4. Μην κατεβάζετε αρχεία από το Διαδίκτυο στο τηλέφωνό σας
5. Απενεργοποιήστε ή περιορίστε την πρόσβαση στο Ιντερνετ από το κινητό σας
Στοπ στις υποκλοπές
1. Αφαιρέστε την μπαταρία του κινητού όταν δεν είναι σε χρήση
2. Χρησιμοποιήστε ένα καρτοκινητό για προστασία σε εξαιρετικά ευαίσθητες συνομιλίες
3. Εάν παρατηρήσετε ασυνήθιστη συμπεριφορά στο τηλέφωνο, ενημερώστε τον τηλεπικοινωνιακό πάροχό σας
4. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία ασύρματου Ιντερνετ (WiFi) στο κινητό σας. Σερφάρετε μόνο από σημεία που γνωρίζετε ότι είναι ασφαλή, όπως το σπίτι ή το γραφείο
5. Να θυμάστε ότι το λογισμικό spyware σπανίως μολύνει τα τηλέφωνα που δεν έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ
6. Μην αποκαλύπτετε από το τηλέφωνο απόρρητες πληροφορίες, αν υποψιάζεστε ότι το κινητό σας έχει «μολυνθεί»
7. Κάντε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων στο κινητό σας για να αφαιρέσετε τυχόν λογισμικό παρακολούθησης
8. Εγκαταστήστε πρόγραµµα εντοπισµού κακόβουλου λογισµικού και ιών (antivirus) στο τηλέφωνό σας
9. Απενεργοποιήστε το GPS όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επιτήδειους για να δουν πού βρίσκεται το τηλέφωνο σας (και ο κάτοχός του)
10. Απενεργοποιήστε το Bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Ανοίξτε το μόνο όταν θέλετε να μεταφέρετε επαφές, αρχεία κ.λπ.

(defencenet)

Ναύαρχοι είχαμε πει ΟΧΙ στη συμφωνία Βενιζέλου για τα υποβρύχια" - Κείμενο βόμβα

Το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και η σύμβαση που υπογράφτηκε για “την σωτηρία” τους το 2010 επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου έχουν “βάλει φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό. Ο Τσίπρας ζήτησε εξεταστική επιτροπή και ο Βενιζέλος απάντησε οργισμενα όχι μόνο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.



Γράφει ο

Στέλιος Φενέκος

Υποναύαρχος ε.α

Αντιπρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών

Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση κρατικοδίαιτης ιδιωτικής επιχείρησης, πάνω στην οποία ασέλγησε όλο το πολιτικό σύστημα.
Απατεώνες πολιτικοί (ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι στη φυλακή), ανεύθυνοι συνδικαλιστές, ξένοι επενδυτές (Άραβες, Γερμανοί κλπ), δεν έχασαν την ευκαιρία να καρπωθούν όσα περισσότερα μπορούσαν, με σκοπό το κέρδος και μόνο το κέρδος, σε μια μικρογραφία που συμπυκνώνει όλη τη βρόμικη ιστορία της χρεοκοπίας της Ελλάδας. 

Για πάρα πολλά χρόνια, τα ναυπηγεία συντηρούνταν χάρη στα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού και τις αναθέσεις έργων του δημοσίου τομέα (βαγόνια του ΟΣΕ). Οι υπουργοί υποστήριζαν τις φαύλες πολιτικές τους, λέγοντας ότι είχαν ως στόχο να έχουν δουλειά οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων.
Ποτέ δεν είδαμε ένα πραγματικά ουσιαστικό πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης και εκσυγχρονισμού των ναυπηγείων, για να καταστούν αυτό που μπορούσαν να είναι και το χρειαζόταν όχι μόνο η χώρα μας, αλλά η παγκόσμια ναυτιλία.

 Το μεγαλύτερο και καλύτερο ναυπηγείο στην Ανατολική Μεσόγειο, με τεράστια προστιθέμενη αξία για την οικονομία μας (λόγω κομβικού σημείου, σε συνδυασμό με το λιμάνι του Πειραιά και τη λοιπή ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη). Όλα τα κόμματα εξουσίας τοποθετούσαν επικεφαλής στα Ναυπηγεία, ανίδεους κομματικούς. Φυσικό επόμενο ήταν τα ναυπηγεία, να ακολουθήσουν πορεία απαξίωσης, όπως όλες οι εταιρείες που έμπαιναν επικεφαλής αποτυχημένα κομματικά παιδιά.

Ο Τσοχατζόπουλος, παρήγγειλε πριν από το 2000 τα περιβόητα γερμανικά υποβρύχια στη γερμανική HDW. Όπως ήταν φυσικό τα υποβρύχια υπερτιμολογήθηκαν, ενώ οι υπουργοί ασελγούσαν με τις κατά καιρούς συμφωνίες που έκαναν.

Ενδεικτικό της κάκιστης αυτής συμφωνίας, αλλά και τραγικό επίσης είναι, ότι η Ελλάδα παρήγγειλε τέσσερα γερμανικά υποβρύχια στους Γερμανούς (ιδιοκτήτες των ναυπηγείων τότε), έχει πληρώσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 2,5 δισ. ευρώ και έχει παραλάβει μόνο ένα.

Το 2010, όταν πωλήθηκε το 75% των μετοχών των Ελληνικών Ναυπηγείων από τη γερμανική ThyssenKrupp στην Privinvest του Ισκαντάρ Σάφα, το νέο ιδιοκτησιακό σχήμα αλλά και η κυβέρνηση, υπόσχονταν αναθέσεις έργου από χώρες του εξωτερικού που θα εξασφάλιζαν τη βιωσιμότητα των ναυπηγείων.
Η πώληση των Ναυπηγείων στον Άραβα Ισκαντάρ Σάφα έγινε επί υπουργίας Εθνικής Άμυνας κ. Βενιζέλου. Όλοι θυμόμαστε τις στομφώδεις δηλώσεις και τα θριαμβευτικά ταξίδια του κ.Βενιζελου στο Abu Dhabi, όπου (sic) δεν συναντήθηκε με τον αντίστοιχο Υπουργό Άμυνας (ως είθισται), αλλά με τον Ισκαντάρ Σάφα, σε ρόλο ‘’Υπουργού μεσάζοντος’’.

Βέβαια, πριν απ αυτόν είχε πάει σε ρόλο ‘’αδελφού - πρωθυπουργού μεσάζοντος’’, ο Νίκος Παπανδρέου, ως προπομπός της ‘’πομπώδους συμφωνίας’’.

Η μεταβίβαση του 75% των μετοχών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην εταιρία του Ισκαντάρ Σάφα επικυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή το φθινόπωρο του 2010. Βάσει της συμφωνίας, τα Ναυπηγεία για τα επόμενα 15 χρόνια θα είχαν αποκλειστικά στρατιωτικό χαρακτήρα.
Μαζί με τα ναυπηγεία ο Σαφα, έλαβε ως κίνητρο από τον κ. Ευ. Βενιζέλο, παραγγελία για άλλα δύο υποβρύχια, τα οποία κόστιζαν 1,2 δις περίπου και με καταβολή από την Ελλάδα τεράστιων ποσών ως προκαταβολή, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική σύνδεση χρηματικών καταβολών με την πρόοδο του έργου αλλα μόνο σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία. Στην ουσία δηλαδή δεν υπήρχε καμία διασφάλιση ότι το έργο θα εξελισσόταν σύμφωνα με τη συμφωνία και τις εξαγγελίες.

Μία απόφαση την οποία ο γράφων, είχε αρνηθεί ως μέλος του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορείς να κάνεις οικονομίες από παντού, να κόβεις μισθούς και συντάξεις και από την άλλη να παραγγέλνεις δυο υποβρύχια αξίας 1,2 δις (που με τις συνακόλουθες συμφωνίες έφτανε σε κόστος 1,6 δις, χωρίς να υπολογίζουμε κόστος οπλικών συστημάτων, τορπιλών κλπ). 

Άξιο να αναφερθεί είναι, ότι προς τιμήν τους οι περισσότεροι Ναύαρχοι (με Ν κεφαλαίο) του ΑΝΣ, αρνήθηκαν να επικυρώσουν τη απαράδεκτη οικονομική συμφωνία που έφερε ο κος Βενιζέλος για να περάσει και η οποία προέβλεπε να έχει δοθεί το 80% των χρημάτων μπροστά, χωρίς να έχει παραδοθεί στην ουσία κανένα Υποβρύχιο.
Άξιο να αναφερθεί είναι, ότι προς τιμήν τους οι περισσότεροι Ναύαρχοι (με Ν κεφαλαίο) του ΑΝΣ, αρνήθηκαν να επικυρώσουν τη απαράδεκτη οικονομική συμφωνία που έφερε ο κος Βενιζέλος για να περάσει και η
Την συμφωνία αυτή που δεν αποδέχθηκαν οι Ναύαρχοι (αυτοί που μετέπειτα κατηγορήθηκαν για δυνάμει στασιαστές από τον τότε Πρωθυπουργό αλλά και τον υπουργός άμυνας κ. Μπεγλίτη με υπέρτατη φαυλότητα και ανευθυνότητα), την επικύρωσε η αρμόδια επιτροπή της Βουλήςοποία προέβλεπε να έχει δοθεί το 80% των χρημάτων μπροστά, χωρίς να έχει παραδοθεί στην ουσία κανένα Υποβρύχιο. 

Ο κ. Βενιζέλος θριαμβολογούσε τότε για τη «σωτήρια λύση» και αντιμετώπιζε απαξιωτικά όποιον «τολμούσε» να αμφισβητήσει τη λύση που είχε προωθήσει.
Σήμερα υπάρχει τεράστια καθυστέρηση στην πρόοδο των εργασιών για τη ναυπήγηση των τριών υποβρυχίων 214 , τύπου «Παπανικολής». Η ναυπήγηση των δύο νέων δεν έχει ξεκινήσει ακόμη και όμως έχουν δοθεί τεράστια ποσά για προκαταβολή.

Η διοίκηση των ναυπηγείων επικαλέσθηκε το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που προβλέπεται στη σύμβαση/νόμο 3885/2010, σύμφωνα με τον οποίο η αποπληρωμή των τριών υποβρυχίων καθώς και των δύο νέων που θα ναυπηγηθούν, δεν εξαρτάται από την πρόοδο των εργασιών αλλά από συγκεκριμένα χρονικά ορόσημα ( όπως είπαμε πιο πάνω).
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ισχυρίζεται ότι μπορεί να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πληρωμών, ωστόσο δε νοείται πληρωμή χωρίς να προχωρά το κατασκευαστικό έργο. Η ιδιοκτησία των Ελληνικών Ναυπηγείων απείλησε ότι θα αποχωρήσει ή θα οδηγήσει τους περίπου 1200 εργαζομένους σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας.

Ο Άραβας ιδιοκτήτης Ισκαντάρ Σάφα, επέβαλε από τον Απρίλιο του 2012 μία ημέρα εργασίας στους εργαζομένους. Ταυτόχρονα απειλεί με αποχώρηση αν δεν λάβει νέα προγράμματα ναυπήγησης πλοίων ή τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ του Πολεμικού Ναυτικού.
Σήμερα πληρώνουμε τα σπασμένα αυτής της κάκιστης συμφωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ ΣΤΟ ONALERT



Πηγή

Ελληνικό ΚΑΙ ευρωπαϊκό ρεζίλι από το σκάνδαλο στον ΟΕΕΚ…

Το χθεσινό δημοσίευμα της γερμανικής Süddeutsche Zeitung, ευχόμαστε να είναι ένα από τα τελευταία, που θα αφορούν τη νοοτροπία μιας Ελλάδας που πρόδωσε τη νέα της γενιά, έμαθε να ζει παρασιτικά και σήμερα πληρώνει το τίμημα της συμπεριφοράς της.

Το κακό είναι όμως, ότι «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά» και αυτοί που κυρίως πλήττονται, είναι παραγωγικές δυνάμεις, νέοι άνθρωποι με όνειρα και υγιή νοοτροπία, σαν κι αυτούς που χρειάζεται η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιβιώσει. Μια ΕΕ που ίσως αποδεικνύεται όμως ακόμα πιο ανίκανη και ίσως λίγο διεφθαρμένη, δικαιολογώντας τον χαρακτηρισμό «Πύργος της Βαβέλ» που της έχουμε κατά καιρούς αποδώσει…

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας το οποίο παρουσιάζεται στην αγγλική γλώσσα από το – επίσης γερμανικό – περιοδικό Der Spiegel, το οποίο έχει επιδείξει στην πορεία του χρόνου, εκτός από δημοσιογραφική ευπρέπεια, μοναδική ικανότητα εντοπισμού και επιλογής πραγματικά των πιο σημαντικών θεμάτων της διεθνούς επικαιρότητας, στο σκάνδαλο που αποκαλύπτεται και πηγαίνει πίσω μέχρι το 2006, εμπλέκεται ο «Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» (ΟΕΕΚ).

Εάν αληθεύουν οι καταγγελίες, το «πάρτι» που είχε στηθεί εκεί με κοινοτικά κονδύλια, είναιχαρακτηριστικό της αθλιότητας, με σαφέστατη πολιτική ευθύνη και ενθάρρυνση, στο πλαίσιο του γνωστού διεφθαρμένου κομματικού κράτους και των πελατειακών σχέσεων, που ως υπεράνω όλων στόχο και σκοπό είχε την παραμονή σε θέσεις εξουσίας των ίδιων και των ίδιων, οι οποίοι έκαναν «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα», ήταν γαλαντόμοι με ξένα λεφτά, τα οποία δεν σεβάστηκαν.

Η γερμανική εφημερίδα ψέγει την υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την «OLAF», η οποία παρότι διέθετε σαφέστατη πληροφόρηση από Έλληνα ελεγκτή, ποτέ δεν ασχολήθηκε σοβαρά ώστε να ερευνήσει και να διαπιστώσει τι γινόταν στον ΟΕΕΚ.

Ο Γιώργος Μπούτος, οικονομικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών, έστειλε όλες τις σχετικές αποδείξεις στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο του 2010, σε μια απόδειξη ότι δεν είναι όλοι οι Έλληνες «λαμόγια», για να διαπιστώσει, ότι η OLAF δεν έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ασχοληθεί με την υπόθεση. Το σχόλιο της εφημερίδας είναι εύστοχο, όσο και δίκαιο, αφού πιστώνει στον αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών την προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα για τους Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους στο εξωτερικό, παρατηρεί: «Εκεί όπου αρέσκονται να ασκούν κριτική στην Ελλάδα, στην ΕΕ, στις Βρυξέλλες, δεν τον άκουσαν»!

Και τι δεν τους έστειλε ο έντιμος δημόσιος λειτουργός… Γιος μέλους του υπουργικού συμβουλίου είχε παραδώσει μαθήματα για την επαργύρωση των ρολογιών, ενώ σύζυγος σοσιαλιστή υπουργού δίδαξε δύο τόσο συναφή αντικείμενα όσο η οδοντιατρική… και η γεωγραφία, ενώ στον Οργανισμό εργάζονται και συγγενείς του επικεφαλής του… Ούτε ο Έλληνας αντιπρόσωπος, ούτε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας «ίδρωσαν». Θα ελεγχθούν τώρα; Μάλλον όχι, εάν ισχύουν όσα διαβάσαμε στη διεύθυνση που ακολουθεί, σε δημοσίευμα του 2010, όταν προέκυψε δηλαδή το θέμα και εμπλέκει και άλλους ΕΔΩ




Κάποια στιγμή αγανάκτησε με την αδιαφορία και αποφάσισε να χτυπήσει την πόρτα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μόνο τότε εδέησε η OLAF να του απαντήσει, λέγοντάς του… να κάνει υπομονή, καθώς βρισκόταν σε φάση ολικής αναδιοργάνωσης! Ούτε καν ζήτησαν την επιστροφή των χρημάτων, είπε στη γερμανική εφημερίδα ο Γ. Μπούτος, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά, ότι αυτοί που καταγγέλλουν στις Βρυξέλλες το ελληνικό δημόσιο, εκπροσωπούν έναν πολύ χειρότερο γραφειοκρατικό μηχανισμό, δυσκίνητο και αναποτελεσματικό, ενώ για τα περί διαφθοράς, το «defence-point.gr» έχει υπαινιχθεί πολλάκις σε άλλες αναρτήσεις βασιζόμενο σε μαρτυρίες που έχουν περιέλθει σε γνώση μας…

Μερικοί από τους διδάσκοντες στον ΟΕΕΚ, εμφανίζονταν να έχουν πληρωθεί για… 225 ώρες διδασκαλία το μήνα, με την αμοιβή – αποζημίωση ανά ώρα να ανέρχεται στα 610 ευρώ!Περισσότερα δηλαδή από όσα θα παίρνει για να σκίζεται ένα ολόκληρο μήνα ένας σημερινός εργαζόμενος που ξεκινά τη σταδιοδρομία του! Αντιλαμβάνεται άραγε ότι για την κατάσταση στην οποία τελεί, τον καταδίκασαν οι ανεπάγγελτοι λωποδύτες των κομμάτων, εκτός από το ραχάτι των μανδαρίνων της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, ή μήπως να σκεφτούμε πιο πονηρά και… ελληνικά;

Φαίνεται, ότι οι άνθρωποι αυτοί (οι διδάσκοντες στον ΟΕΕΚ) εργάζονταν επί οχταώρου βάσεως ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Τόσο… ζεστά είχαν πάρει το ρόλο τους και προφανώς και οι διδασκόμενοι, εκστασιασμένοι από την ποιότητα του έργου του Οργανισμού, απεμπόλησαν το δικαίωμα… του πενθημέρου στην εργασία τους, δηλαδή την παρακολούθηση των μαθημάτων. Ίσως δε να είχαν και άλλους τόσο… ευσυνείδητους καθηγητές, οπότε ίσως να έκλειναν περί τις… 25 ώρες το 24ωρο σε παρακολουθήσεις.



Και όπως είπαμε: Στις Βρυξέλλες δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς, παρότι τους τα έδωσε έντιμος Έλληνας «στο πιάτο», οπότε πώς να απαιτήσεις από το κράτος μέλος να πιάσει τους μανδαρίνους, τα υποκείμενα της κλεπτοκρατίας και να τα βάλει να κάνουν παρέα στον Τσοχατζόπουλο; Διότι μόνο αυτόν βρήκαν, ενώ όλοι σήμερα ψιθυρίζουν ότι τα χρήματα που εντοπίστηκαν από «μίζες» είναισταγόνα στον ωκεανό…

Ενώ όπως δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ο Γιώργος Μπούτος, που έσωσε την υπόληψη των έντιμων Ελλήνων, τα αδικήματα στις περισσότερες από τις υποθέσεις διασπάθισης κοινοτικού χρήματος έχουν παραγραφεί, επειδή στις Βρυξέλλες δεν βρήκαν χρόνο να ασχοληθούν. Βοήθειά μας λοιπόν
.

Με νέο μνημόνιο εκβιάζουν την ελληνική κυβέρνηση οι δανειστές

Προ τετελεσμένων γεγονότων φαίνεται πως προσπαθούν να φέρουν οι δανειστές την Ελλάδα αμφσιβητώντας τα στοιχεία για την οικονομία ώστε μετά από εντολή του Βερολίνου όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του Εθνους της Κυριακής να οδηγήσουν τη χώρα σε νέα δανειακή σύμβαση € 10  δις έναντι ενός ακόμη μνημονίου

Στα πλαίσια αυτά παρατηρείται μια θεαματική αλλαγή στη στάση της τρόικας που κάνει ότι μπορεί ώστε η σύναψη νέας δανειακής σύμβασης να καταστεί απαραίτητη και έτσι η Γερμανία να συνεχίσει να διατηρεί τον έλεγχο το λιγότερο έως το 2016.

 
 

ΜΙΛΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΟΙ ΒΙΑΙΩΣ ΒΙΑΙΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Λένε ότι ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που γνωρίζει τον θάνατο του. Είναι και το μόνο που δίνει νόημα στη ζωή του ή την καταργεί αυτοβούλως. Είναι η δύναμη της υποκειμενικότητας, έστω και απατηλή, έστω μελαγχολική...

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Το σαιξπηρικό ερώτημα, καθόλου ρητορικό, to be or not to be (να είναι κανείς ή να μην είναι, να ζει κανείς ή να μη ζει), είναι αρχαίο, από τότε, σχεδόν, που ο λόγος έγινε γραφή. «Τι δε τις; Τι δ' ου τις», αναρωτιόταν και αυτός ο Πίνδαρος ακόμη (τι άραγε σημαίνει αν υπάρχει κανείς ή αν δεν υπάρχει;). Σκιάς όναρ άνθρωπος - σκιά ονείρου ο άνθρωπος.

Να, όμως, που από τη μελαγχολία του στοχασμού για το νόημα της ύπαρξης...
Και προσπερνώντας την αυτοκτονία του πάσχοντος σοφού (το δικαίωμα, ή μήπως υποχρέωση, του πάσχοντος σοφού να δίνει τέλος στη ζωή του), φτάνει ο άνθρωπος να αφαιρεί ζωές.

Αυτό δεν είναι βία- είναι στυγνός ορθολογισμός χρήσης της βίας, προϊόν πολιτικής ιδεολογίας.
Βία είναι ο αβίωτος βίος.
Βία είναι η ανεργία και η κρατική καταστολή, οι βόμβες και τα χημικά εξολόθρευσης ανθρώπων και φυσικού πλούτου.
Βία είναι κάτι που δεν εξαρτάται από εμάς, που δεν το επιδιώκουμε, αλλά που το υφιστάμεθα, που μας το επιβάλλουν ανώτερες (ισχυρότερες) εξουσιαστικές δυνάμεις.
Βία είναι η εξουσία.

Αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ακούγοντας και μόνο τη λέξη βία, απ' όπου καλέ κι αν προέρχεται, είτε είναι αφελείς πασιφιστές είτε χαζοχαρούμενοι ορθολογιστές είτε άνθρωποι που θέλουν να κρύψουν τη δική τους βία είτε χαζοβιόλες κυρίες, πρώην ή νυν αριστερές (γλυκανάλατες, όχι των «άκρων» - α, πα, πα...) είτε όλοι αυτοί της δημόσιας εικόνας που βιάζουν (εκ του βία) αδιαλείπτως και ανελέητα την ελληνική κοινωνία τα τελευταία τουλάχιστον σαράντα χρόνια τηλεοπτικής ζωής.

Βία είναι η τηλεόραση, οι τηλεαστέρες, αλλά και οι τηλεορασόπληκτοι (δεν τους γυρίζεις το μυαλό έτσι που 'χει σκληρυνθεί από τις σαπουνόπερες και τις συνταγές μαγειρικής).
Βία είναι η έλλειψη φαρμάκων και η ύπαρξη ράντσων στα νοσοκομεία.
Βία είναι η έλλειψη θέρμανσης στα σχολεία και οι μαζικές απολύσεις των εκπαιδευτικών.
Βία είναι το μαύρο στην ΕΡΤ και το στυγερό πρόσωπο του Παντελή Καψή.

Η αλόγιστη, αλλά σοφά μελετημένη χρήση της δύναμης, ναι, είναι βία. Οπως και η γνώση ότι για να αφαιρέσεις μια ζωή χρειάζεσαι μαχαίρι και όχι πούπουλο! Διαφορετικά θα ήσαν τα κοινωνικά πράγματα εάν ως διά μαγείας εξέλιπεν η βία του κράτους.
Παρά την ταυτολογία, βία είναι το κράτος, ο καπιταλισμός, ο ιμπεριαλισμός.
Το δικαίωμα των λαών στην αντίσταση κατοχυρώνεται συνταγματικά. Είναι αυτό βία; Το αυτό δικαίωμα εμφανίζεται στη δικαιική φιλοσοφία της τραγικής ποίησης (Αισχύλος...) εδώ και 2.500 χρόνια. Είναι αυτό βία;
Υπάρχει μεγαλύτερη βία από την καταρράκωση του κοινωνικού κράτους, από την έλλειψη Παιδείας;
Προσέχουμε τι λέμε όταν μιλάμε για βία. Και επίσης (οφείλουμε να) προσέχουμε πολύ καλά ποιος μιλάει εναντίον της βίας. Συνήθως μιλούν οι βιαίως βίαιοι βιαστές (μας).

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
http://ellinikoforoum.blogspot.gr/

 

Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας; Ξέχνα τη σύνταξη!

Το 2013 ο ΟΑΕΕ επιχορηγήθηκε µε 1,4 δισ. ευρώ. Το 2014 κόβουν την επιχορήγηση στα 800 εκατ. ευρώ και... κόψτε το λαιµό σας!

Στην εντατική θα βρεθεί το 2014 ο Οργανισµός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελµατιών (ΟΑΕΕ),
καθώς το ταµειακό του έλλειµµα αναµένεται να διαµορφωθεί -ίσως και να ξεπεράσει- τα 700 εκατ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ το 2013 η επιχορήγηση του Οργανισµού θα φτάσει σχεδόν το 1,4 δισ. ευρώ, για το 2014 προβλέπονται µόλις 800 εκατ. ευρώ.

Καθώς η πολιτική της κυβέρνησης καταλήγει στο «από κει και πέρα κόψτε το λαιµό σας», θεωρείται βέβαιο ότι έρχεται και νέο κούρεµα συντάξεων. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι από το 2015 το κράτος θα εγγυάται σύνταξη µόνο 360 ευρώ. Τα «καλύτερα», λοιπόν, έρχονται...


Στο σφυρί 50 σπίτια κάθε μέρα! Πλειστηριασμοί κατά ριπάς!

Βόμβα στα θεμέλια των νοικοκυριών βάζει το υπουργείο Οικονομικών, με περισσότερους από 100.000 πλειστηριασμούς σε ακίνητα, Ι.Χ. κ.ά., που θα πραγματοποιηθούν φέτος έναντι ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογουμένων προ την Εφορία.

Το Δημόσιο βγάζει στο σφυρί 50 σπίτια την ημέρα (δηλαδή σχεδόν δύο κάθε μία ώρα!), δηλαδή τις κατοικίες τις οποίες δήμευσαν τα δικαστικά τμήματα των εφοριών της χώρας.

Την «καταιγίδα» αυτών των πλειστηριασμών, που έχουν φθάσει να τρέμουν δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Ελέγχων και Εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών.

Οι εφορίες δεν προλαβαίνουν πια να διατάζουν πλειστηριασμούς, που ήδη έχουν φτάσει τους 51.929 από πέρυσι και έως το τέλος του χρόνου θα ξεπεράσουν τους 100.000! Επίσης, από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο εκδόθηκαν 30.372 παραγγελίες κατάσχεσης, εκ των οποίων οι 1.315 μόνο στο κέντρο της Αθήνας από την Α' ΔΟΥ Αθηνών. Μεγάλη πίεση ασκείται και σε «λαϊκές» περιοχές, όπως ο Πειραιάς, όπου έχουν ασκηθεί ήδη 2.361 παραγγελίες κατάσχεσης στη διετία 2012-2013, και η Νίκαια, με 1.339. Από τις αρχές του 2013 η Α' Περιστερίου διέταξε 867 (πάνω από 100 τον μήνα κατά μέσο όρο) και ακολουθούν η ΔΟΥ Αγρινίου με 624 παραγγελίες, η ΙΖ' Αθηνών με 617, η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων με 575 κ.ά. Παράλληλα, στο οκτάμηνο αυτό, μπήκαν 1.494 υποθήκες σε σπίτια και ακίνητα, ενώ ανοίχτηκαν και άλλοι 6.822 φάκελοι κατάσχεσης.

Το υπουργείο Οικονομικών ζητεί ακόμη από τους εφόρους και την άμεση κατάσχεση μισθών και συντάξεων οφειλετών του Δημοσίου, τη διενέργεια αυτεπάγγελτων συμψηφισμών απαιτήσεων των οφειλετών κατά του Δημοσίου με τα υφιστάμενα βεβαιωμένα χρέη τους, ακόμη κι αυτά που τελούν υπό αναστολή, καθώς επίσης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος οφειλετών με χρέη άνω των 5.000 ευρώ.

Οι πλειστηριασμοί στα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών έχουν πάρει μορφή επιδημίας, αφού η εντολή η οποία έχει δοθεί σε κεντρικό επίπεδο είναι να «κατάσχεται για ό,τι δεν μπορεί να εισπραχθεί».

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων βρίσκονται πλέον περικυκλωμένοι από ολόκληρη την κρατική μηχανή, που σκοπό της έχει βάλει να αρπάξει τα σπίτια τους. Οι κατασχέσεις από τις εφορίες γίνονται «σιωπηρώς» και επιλεκτικά για την αποφυγή αντιδράσεων. Σκοπός της κυβέρνησης και των δανειστών δεν είναι να εισπράξουν ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά να δημεύσουν τις περιουσίες των Ελλήνων. Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Αρχές έχουν βάλει στο μάτι ακόμα και τις κατοικίες που έχουν άνεργοι άποροι και ανασφάλιστοι, που δεν διαθέτουν καν χρήματα για να νοσηλευτούν σε κρατικό νοσοκομείο!

Στέλιος Κράλογλου

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ .... Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ‏

Μεγάλη ταραχή, δήθεν έχει καταλάβει το Μαξίμου....Ενοχλημένος ο Σαμαράς από την τρόικα, που απαιτεί νέα μέτρα. Ενοχλημένος, επίσης, ο Σαμαράς από τον Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ, που του είναι βαρίδια...Τέλος ενοχλημένος ο "Πινόκιο" με τον Αβραμόπουλο και πολλούς εντός ΝΔ, που θέλουν να τον στείλουν στο σπίτι του...Πάλι!!!

Ο Σαμαράς ήξερε για τα νέα μέτρα, από τον περασμένο Νοέμβριο που πέρασε το μεγάλο πακέτο. Η τότε συμφωνία μίλαγε ξεκάθαρα, για αυτόματα μέτρα αν αποτυγχάνουν οι συμφωνημένοι στόχοι. Δεν πιανόταν με διαθεσιμότητες, οι απολύσεις, νέες απολύσεις. Δεν πλήρωναν οι Έλληνες τους φόρους τους κανονικά, νέοι φόροι. Δεν σταμάταγαν να αρρωσταίνουν οι Έλληνες και να πηγαίνουν στα νοσοκομεία, κόψτε την πρόσβαση σε αυτά, με εισιτήρια ή απλά βάζοντας λουκέτα στα ίδια τα νοσοκομεία.

Η τωρινή "έκπληξη" Σαμαρά, είναι μία απάτη...(Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη..άσχετο, έχω καιρό να κατέβω σε πορεία)!

Τα προβλήματα του Σαμαρά, είναι αυτά που του καθιστούν την παραμονή στην εξουσία επισφαλή. Αυτό θέλει, ο δοσίλογος πρωθυπουργός μας και μόνο (άντε και να μην βγει κάνα σκάνδαλο στην φόρα, επίσης). Πρόβλημα για τον Σαμαρά είναι:

* Οι Έλληνες που θυμούνται ακόμα τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, και τώρα τον αναθεματίζουν

* Οι Έλληνες που ακόμα και αν είναι άνεργοι ή χαμηλόμισθοι δεν πληρώνουν τους φόρους τους. Να πάνε να δανειστούν βρε αδελφέ..Δεν τον νοιάζει από που, αρκεί να πληρώσουν!

* Οι Έλληνες που εξαρχής δεν τον ψήφισαν. Παρασύρουν και αυτούς που το έκαναν. Τους θεωρεί αντιδραστικούς και υπεύθυνους για την εκλογική κατάρρευση που έρχεται

* Οι Έλληνες που με κάθε αφορμή βγαίνουν στον δρόμο, και δίνουν την εικόνα στα αφεντικά του, στα εξωτερικά ότι ο ίδιος δεν πείθει κανέναν.

* Οι Έλληνες που στις δημοσκοπήσεις του δείχνουν τον δρόμο της εξόδου (ευτυχώς, για αυτόν, που παρουσιάζονται αλλοιωμένες, βέβαια)

* Οι Έλληνες που απαιτούν ακόμα δημόσια Υγεία και Παιδεία, και οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους κλάδους που δεν αφήνουν τις μαριονέτες-υπουργούς του να φτιάξουν μικρά Succes Story.

* Οι Έλληνες μικρομεσαίοι έμποροι, που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, και δεν "γεννούν" ευρώπουλα να πληρώνουν τους υπέρογκους φόρους τους, τους μισθούς, και να μην κάνουν άλλοτε εμπορικούς δρόμους των πόλεων, να μοιάζουν σκηνικό αλλά "Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες".

* Οι Έλληνες που οργανώνονται καθημερινά στο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΕΠΑΜ, ΑΝ. ΕΛΛ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, κ.α. και συλλογικά ψάχνουν, συμμετέχοντας τρόπους αντίστασης και ανατροπής!

* Οι Έλληνες blogger, που ξεθάβουν δυσάρεστες ειδήσεις για την κυβέρνηση του. Που θυμίζουν στον λαό, ποιοι τον χρεοκόπησαν.

Ο Σαμαράς μια χαρά τα πάει με τον Στουρνάρα, τον Μορς και τον Τόμσεν. Μπορεί και να κάνουν ήδη και παρέα! Και γιατί να μην τα πηγαίνει καλά;;; Από το ίδιο σινάφι είναι, υπάλληλοι όλοι τους είναι, διεθνών τοκογλύφων, και εθνικών και διεθνών "επενδυτών"!

Το πρόβλημα του Σαμαρά, είμαι εγώ, εσύ, η οικογένεια μας, οι φίλοι μας, οι γείτονες μας, οι συμπολίτες μας! Εμείς που δεν έχουμε πάθει ακόμα αλτσχάιμερ για να λέω στις δημοσκοπήσεις, ότι θα ψηφίσω ΝΔ. Εμείς που έχουμε τσακωθεί με τον απολιτικ, πολύ άγρια, και δεν ρίχνουμε τις ευθύνες στην κακιά μας μοίρα, και δεν περιμένουμε λύσεις από τον "βίσμα", "τον Θεό", και τους "Ελοχίμ"!

Για να μην παρεξηγηθώ, ή αναφορά στον "Θεό", αφορά αυτούς που περιμένουν εξ'ουράνου λύσεις για θέματα που ο μεγαλοδύναμος δεν ασχολείται παραδοσιακά, και θέματα που τα λύναμε ανέκαθεν εμείς, οι κοινοί θνητοί!


Πώς να μπλοκάρετε κατάσχεση καταθέσεων από την εφορία ... Μία κίνηση αρκεί

Οι μαζικές κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων, επειδή δεν έχουν πληρώσει έστω και για ένα δίμηνο μία δόση από φόρους, όπως για παράδειγμα ο ΦΑΠ, έχουν οδηγήσει πολλούς υπόχρεους σε απόγνωση, καθώς παρά τα όσα διαφορετικά προβλέπει η νομοθεσία , βλέπουν να αφαιρούνται χρήματα ακόμα και από καταθέσεις κάτω των 1.000 ευρώ.
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις δέσμευσης χρημάτων που αφορούν σε επιδόματα ανεργίας ή πολύ χαμηλών συντάξεων φορολογουμένων.

Από τις αρχές της χρονιάς μέχρι σήμερα η εφορία έχει προχωρήσει σε 50.000 τέτοιες κινήσεις, με τα σχετικά αιτήματα προς τις τράπεζες να έχουν αυξηθεί κατά 130%.

Τι πρέπει όμως να κάνει κάποιος για να προστατεύσει τα χρήματα του όταν αυτά δεσμεύονται και κατάσχονται αν όχι παράνομα, το λιγότερο από... "υπερβάλλοντα ζήλο";

Η βασική αιτία που συμβαίνει αυτό είναι διότι οι φορολογούμενοι καταθέτουν χρήματα από τους μισθούς τους σε λογαριασμούς που δεν είναι μισθοδοσίας. Είναι δηλαδή ταμιευτηρίου ή κάποιας άλλης μορφής.

Δηλαδή ακόμα και αν τακτικές αποδοχές βρίσκονται κατατεθειμένες σε λογαριασμούς που δεν είναι μισθοδοτικοί τότε η εφορία και η τράπεζα δεν μπορεί να το αναγνωρίσει αυτό (δηλαδή δεν έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από μισθούς συντάξεις ή επιδόματα) και σηκώνει τα λεφτά.

Από τη στιγμή λοιπόν που θα συμβεί αυτό, έχει δυνατότητα ο φορολογούμενος να γλιτώσει την κατάσχεση;

Όπως δηλώνει ο ειδικός στα φορολογικά θέματα νομικός, Γιώργος Πιτσιλής, από τη στιγμή που γίνεται η δέσμευση του ποσού στο λογαριασμό (σημειώνεται ότι δεσμεύεται όλο το ποσό του λογαριασμού και όχι μόνο το ποσό της οφειλής) μέχρι την κατάσχεση του ποσού, μεσολαβεί ένα διάστημα περίπου 10 ημερών. Σε αυτό το χρονικό περιθώριο ο φορολογούμενος έχει το δικαίωμα να αιτηθεί ανακοπή της συγκεκριμένης διαδικασίας και να γλιτώσει την "ανάληψη" των χρημάτων του, επιλέγοντας να χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο λογαριασμό "μισθοδοσίας".

Αν τώρα δεν προλάβει αυτό το χρονικό περιθώριο και τα λεφτά "σηκωθούν" κανονικά από την κατάθεση του, τότε θα τα πάρει πίσω ακολουθώντας τη γραφειοκρατική οδό της υποβολής σχετικού αιτήματος στη ΔΟΥ όπου υπάγεται.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η εικόνα που καταγράφεται αυτές τις μέρες στις εφορίες όλης της χώρας είναι το απόλυτο αλαλούμ με τους προϊσταμένους των εφοριών να στέλνουν τους υπόχρεους από τον Άννα στον Καϊάφα παίζοντας την κολοκυθιά εις βάρος των εισοδημάτων των φορολογουμένων, και τις τράπεζες να σηκώνουν ψηλά τα χέρια και να νίπτουν τας χείρας τους, επικαλούμενες τα σχετικά αιτήματα από το υπουργείο οικονομικών.

 

«To be Greek»...ένα βίντεο ορισμός τι σημαίνει να είσαι Έλληνας


Ένα βίντεο με τον τίτλο «To be Greek» κάνει το γύρο του διαδικτύου και τονώνει το ηθικό των Ελλήνων όπου κι αν βρίσκονται. Απλοί αλλά και πετυχημένοι στον τομέα τους Έλληνες που μετανάστευσαν δίνουν το δικό τους ορισμό για το «τι σημαίνει να είσαι Έλληνας».

Δείτε το βίντεο:



πηγη


Ήρθε η ώρα του λαού!

Δε φέραμε στον κόσμο τα παιδιά μας, για να τα κάνουμε δούλους διεστραμμένων ανθρωποειδών, που ζουν από το αίμα ,τον πόνο και το δάκρυ ενός πολύπαθου λαού! Τα παιδιά μας ζουν την έσχατη ταπείνωση, την απαξίωση της ύπαρξής τους, την απελπισία, την οργή, τον πόνο. Τους αφαιρείται το δικαίωμα να ζουν σαν άνθρωποι με αξιοπρέπεια… Αυτό το νέο παιδί, που έπεσε από τη γέφυρα, αναζήτησε την ηρεμία… Δεν άντεξε τον κανιβαλισμό, το φασισμό, την ωμή βία ενός καθεστώτος, που κάθε μέρα βιάζει και εκβιάζει τις ψυχές μας… Δεν άντεξε τη δυστυχία, τη θλίψη, τη μοναξιά ,την ανασφάλεια και το θάνατο, που γεννούν οι πολιτικές αυτές της φρίκης…

Εμείς τι κάνουμε για να αναπαυτεί η ψυχή του και οι ψυχές των παιδιών μας ,που νεκροζώντανα παλεύουν για το μεροκάματο του τρόμου, χωρίς ούτε κι αυτό να το έχουν τις πιο πολλές φορές; Εμείς οι πιο μεγάλοι πρέπει να βγούμε μπροστά, γιατί εμείς θρέψαμε αυτά τα «παράσιτα» ,που τώρα μας πεθαίνουν! Πότε επιτέλους θα οργανωθούμε σε κοινό αγώνα και μέτωπο αντίστασης για να επιβάλλουμε τη δική μας κυριαρχία; Ως πότε θα σκοτώνουν με την απελπισία και τη ντροπή τα παιδιά μας;

Είναι καιρός να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να πάψουμε να παραδίνουμε τη ζωή μας σε αλλότρια συμφέροντα. Αν δεν αντιπαλέψουμε την κόλαση αυτή, είμαστε κι εμείς μέρος της ,είμαστε κι εμείς υπαίτιοι . Ο φόβος και οι αυταπάτες δε μας πρέπουν. Είναι μέρος του εικονικού κόσμου που μας παρουσιάζουν, για να μας χειραγωγούν .Είμαστε όλοι μαζί στο ίδιο «λούκι»… κι όταν ενώσουμε δυνάμεις θα γίνουμε μυθικοί «γίγαντες» ,που θα σαρώσουν ό,τι βδελυρό, μαύρο και σάπιο υπάρχει. Θα ζωντανέψουμε την ελπίδα στα μάτια των παιδιών μας, θα ανοίξουμε το δρόμο για την ευημερία και τη γαλήνη ,που αναζήτησε ο νέος με τη φυγή του, γιατί η ζωή έγινε χειρότερη από την κόλαση , έγινε χειρότερη κι από τον ίδιο θάνατο…

Ναι, κάναμε κι εμείς τα λάθη μας. Δεν είχαμε τις αντιστάσεις που έπρεπε, και χάσαμε το μέτρο. Κάποιοι εκμαυλιστήκαμε εν πολλοίς από τον φιλοτομαρισμό ,την αναζήτηση του κέρδους, από την απάτη του καταναλωτισμού… Αδιαφορήσαμε για το κοινό μας καλό, προκρίναμε την ποσότητα σε βάρος της ποιότητας της ζωής μας. Ξεχάσαμε αρχές και παραδόσεις αιώνων, που μας στήριξαν ηθικά και ουσιαστικά και νοηματοδοτούσαν κάποτε τη ζωή …

Και τώρα ψάχνουμε το νήμα που μας συνδέει με ένα ένδοξο, ξεχασμένο παρελθόν. Ψάχνουμε την ταυτότητά μας στις ματωμένες και λαμπρές σελίδες μιας ιστορίας ,που ποτέ δεν μας άφησαν να εννοήσουμε ,που ποτέ δεν μας έμαθαν σωστά. Καιρός να αλλάξουμε τον τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων, και να αναλάβουμε την ευθύνη που ο καθένας μας έχει . Ας πάψουμε να βλέπουμε την εικονική πραγματικότητα ,που μας πλασάρουν..Η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν είναι παρά άνθρωποι της διπλανής πόρτας, απλοί και σαστισμένοι από όσα φρικτά παρουσιάζουν τα ΜΜΕ…Η Χρυσή αυγή έγινε το σκιάχτρο που τρομοκρατεί ,για να ελέγχεται η οργή, για να πνίγεται το δίκιο και να μη ξεσπά το εν δυνάμει ενιαίο παλλαικό μέτωπο, που διαμορφώνεται έτσι κι αλλιώς στην κοινωνία.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να σταθούμε όρθιοι ,αντάξιοι προγόνων και αγώνων ανεκτίμητων. Κάτι μεγάλο καταστρέψαμε, κάτι μεγάλο αναζητούμε, για να «ψηλώσει» η

ψυχή μας, που άδειασε στη θέα τόσης φρίκης… Κάτι αρχίζει να σαλεύει μέσα μας και δυναμώνει τους χτύπους της καρδιάς! Είναι η Ελληνική ψυχή που ξεχάσαμε ,είναι η αξιοπρέπεια ,που μας στέρησαν ,είναι η ανάγκη της υπέρβασης και το άγγιγμα του ονείρου. Είναι όλα αυτά μαζί ,που μας «ψηλώνουν» ,που μας δυναμώνουν, που νιώθουμε πως είμαστε ικανοί και θαύματα να κάνουμε για το δίκιο και τη λευτεριά, όταν γίνουμε μια γροθιά…

Ναι, είναι σίγουρο ότι θα βρούμε το χαμένο μας εαυτό και τη δύναμη της ελπίδας, γιατί είναι πια θέμα επιβίωσης!

Έχουμε βαρύ χρέος να αποδώσουμε τιμή στη μνήμη των πατεράδων μας, των αδικοχαμένων αδερφών μας ,που ποτέ δεν δικαιώθηκαν ,που ποτέ δε λευτερώθηκαν. Δήμιοι και προδότες κράτησαν στα χέρια τους τόσο πολύ καιρό αυτή την πατρίδα και τη λεηλάτησαν, την εκχυδάισαν, την ξεπούλησαν, μαζί με την τιμή μας! Καιρός πια να την πάρουμε πίσω με γενικό ξεσηκωμό, γενική πολιτική απεργία. Γυρίζουμε την πλάτη μας σε όλους τους καραγκιόζηδες της επικοινωνιακής τους φιέστας, κλείνουμε τις στρόφιγγες εκροής χρήματος προς τους κερδοσκόπους δανειστές και επανιδρύουμε το κράτος μας με το λαό και τη δημοκρατία νικητές…

Ένα είναι το δίλημμα, ή ο λαός ή το «συνταγματικό τους τόξο», που άμεσα ελέγχεται από τους επικυρίαρχους. Ή το προδοτικό και διεφθαρμένο πολιτικό τους σύστημα ,με τους επικεφαλής επικυρίαρχους –ευρωμαφιόζους των αγορών τους -ή εμείς ,ο πολύπαθος Ελληνικός λαός! Τα άλλα διλήμματα, που βάζουν τα ΜΜΕ τους ,είναι πλαστά κι αποπροσανατολιστικά!

Ήρθε η ώρα η πιο μεγάλη και λαμπρή σελίδα της ιστορίας μας να γραφτεί κι η επανάσταση αξιοπρέπειας κι ελπίδας να σβήσει το σκοτάδι! Ήρθε η ώρα οι έντιμοι και οι σεμνοί, οι άνθρωποι του μέτρου και του αγώνα να πάρουν πίσω τη ζωή και το αίμα τους … ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Ένας αγωνιστής της λευτεριάς!
πηγη