EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Συγκοινωνίες της Λουκέρνης ( Ελβετια )

VBL της Luzern - είναι αντίστοιχη συγκοινωνιακή εταιρία της Λουκέρνη

Ένα  βίντεο που μας περιγράφει γενικά όλη την εργασιακή λειτουργία της εταιρίας, από την αρχή της βάρδιας , παραλαβή , έλεγχο και εξαγωγή οχήματος, τηλεματική  ( εδώ την κλείσαμε - ΗΛΠΑΠ ) και έλεγχο κυκλοφορίας οχημάτων , επισκευή και συντήρηση οχημάτων και στο τέλος εισαγωγή και καθαρισμό οχημάτων. 







Εδώ θα βρείτε το οργανόγραμμα της εταιρίας και κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την δομή και την λειτουργία της εταιρίας.



Δείτε το βίντεο : 



Νίκος Νικολόπουλος ερώτηση στην για το δάνειο του Mega‏

Ερώτηση του ΝΙΚΟΥ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Ανεξάρτητου Βουλευτή και Γ.Γ. του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «‘Όλα ….. για το MEGA»

Δάνειο 10 εκατ. ευρώ που πήρε η πήγασος ανάβει φωτιές ! Πολύ θόρυβος έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα για τα δάνεια, ύψος 1 0 εκατ. ευρώ που πήρε η Πήγασος η εκδοτική εταιρεία του κ. Μπόμπολα. Για να αποφευχθεί ο θόρυβος και τα διάφορα σχόλια θα έπρεπε η ALPHA BANK να κάνει επίσημες ανακοινώσεις ,στις οποίες να αναφέρονται οι ακριβείς όροι του δανείου , δηλαδή τι εγγυήσεις έδωσε η πλευρά Μπόμπολα. Στην ανακοίνωση που υπήρξε από την πλευρά της Πήγασος αναφερόταν πως η εκδοτική εταιρεία προέβη στην σύναψη προγράμματος εκδόσεων κοινού ομολογιακού δανείου με την ALPHA BANK, επταετούς διάρκειας, καθαρού ποσού εκδόσεως 10 εκατ. ευρώ. Η ονομαστική αξία ανέρχεται συνολικά σε 16.059.097,00 ευρώ και διαιρείται σε 16.059.097 κοινές ανώνυμες ομολογίες, μηδενικού τοκομεριδίου (zero coupon), ονομαστικής αξίας ενός ευρώ εκάστης και τιμής εκδόσεως υπό το άρτιο ίσης με 0,6227 ευρώ εκάστης. Επίσης αναφερόταν πως το προϊόν του δανείου θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας

Γενικότερα υπάρχει ένα ομιχλώδες τοπίο γύρω από το συγκεκριμένο ομολογιακό δάνειο. Δεν έγιναν γνωστοί οι όροι το επιτόκιο και εάν η Alpha Bank έχει κάποιου είδος υποχρέωσης να αγοράσει τις αδιάθετες ομολογίες. Επίσης αν σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν εγγυήσεις και τι είδους είναι αυτές. Πάντως στην αγορά ακούγεται πως για να λάβει δάνειο ο Μπόμπολας έδωσε cash collateral και προσωπικές εγγυήσεις αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Σε ότι αφορά τον σκοπό του δανείου οι πληροφορίες υποστηρίζουν πως μεταξύ άλλων δόθηκε για να καλύψει η Πήγασος τη συμμετοχή της στην αύξηση κεφαλαίου της Τηλέτυπος (εταιρείας ιδιοκτησίας του MEGA CHANNEL) που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Πράγματι η πήγασος είναι βασικός μέτοχος της Τηλέτυπος με ποσοστό 26% και κάλυψε τη συμμετοχή της καταβάλλοντας 4,9 εκατ. ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου της Τηλέτυπος.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί πως και ο ΔΟΛ συμμετείχε στην αύξηση κατά 15,1 εκατ. ευρώ, του μετοχικού κεφαλαίου του Mega καταβάλλοντας κανονικά το μερίδιο του. Το γεγονός αυτό έκανε πολλούς να αναρωτηθούν εάν πράγματι ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη έχει πρόβλημα ή μήπως οι απολύσεις και οι καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων εντάσσονται στις κινήσεις τακτικής οι οποίες έχουν στόχο την υλοποίηση της συγχώνευσης μεταξύ ΔΟΛ και Πήγασου.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η Alpha bank ασκεί πιέσεις στα δύο εκδοτικά συγκροτήματα να προχωρήσουν στη συγχώνευση διότι με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένα βιώσιμο σχήμα, απαλλαγμένο από τα υψηλά δάνεια, καθώς θα υπάρξει <κούρεμα > των δανειακών τους υποχρεώσεων. Και φυσικά η Alpha Banκ που είναι ο βασικός πιστωτής και στα δύο συγκροτήματα, με την συγχώνευση έχει περισσότερες πιθανότητες να λάβει σταδιακά μέρος από τα κεφάλαια, με τα οποία έχει χρηματοδοτήσει τον Πήγασο και τον ΔΟΛ. Ας μην ξεχνάμε πως όταν προ ετών ο Σταύρος Ψυχάρης απέκτησε το 25% του ΔΟΛ και έγινε για πρώτη φορά μεγαλομέτοχος ,είχε δανειοδοτηθεί από την Alpha Bank με 50.000.000 ευρώ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης καλείται να απαντήσει:

> Μήπως έχει διαταχθεί εισαγγελική διερεύνηση στο σύνολο της τραπεζικής ζωής της χώρας;

> Γιατί έδωσαν δάνεια και τα οποία δεν αποπληρώθηκαν με έλεγχο όλης της επιτροπής χορηγήσεως τραπέζης;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

 

Αυτοκτονία στη γέφυρα Ρίου: «Σας αγαπώ, δεν αντέχω άλλο», τα τελευταία λόγια του 29χρονου

Άκαρπες είναι μέχρι αυτή την ώρα οι προσπάθειες του Λιμενικού και της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του 29χρονου που έπεσε το πρωί στη θάλασσα από την γέφυρα Ρίου-Αντιρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», σοκάροντας την τοπική κοινωνία της Πάτρας.
Την ίδια στιγμή συγκλονίζει το σημείωμα που, σύμφωνα με το thebest.gr, άφησε ο νεαρός στο αυτοκίνητό του, πριν πέσει από τη γέφυρα.
«MAMA ΜΠΑΜΠΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ....», ήταν οι τελευταίες λέξεις του 29χρονου.
Οι κάτοικοι της Πάτρας ακόμα δε μπορούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί, καθώς ο νεαρός είναι γιος γνωστού επιχειρηματία της Πάτρας, που διατηρεί επιχείρηση στην Ακτή Δυμαίων. Το thebest.gr επικοινώνησε με το οικογενειακό περιβάλλον του νεαρού. Οι δικοί του άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση ισχυρού σοκ και αδυνατούν να κατανοήσουν τους λόγους που μπορεί να τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια.
Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του 29χρονου είναι εντατικές και στην επιχείρηση συμμετέχει όλο το δυναμικό του λιμενικού σταθμού Ρίου, ενώ σε βοήθεια σπεύδουν και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.
Η επιχείρηση, εάν δεν έχει αποτέλεσμα νωρίτερα, θα συνεχιστεί μέχρι τη δύση του ηλίου. 
protothema.gr

ΑΠΑΝΩΤΑ "ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ" Commerzbank: "Έξοδος της Ελλάδας στις αγορές το 2014; Ούτε με σφαίρες"

Η γερμανική τράπεζα Commerzbank κόβει «μαχαίρι» τα περί εξόδου της Ελλάδας στις αγορές το 2014 αμφισβητώντας ευθέως και την ύπαρξη έστω και στο ελάχιστο πρωτογενούς πλεονάσματος όχι μόνο το 2013, αλλά και το 2014 "αν δεν υπάρξει επαρκής ανάπτυξη". Η κυβέρνηση δέχεται ένα ακόμη χαστούκι, ενδεικτικό των προθέσεων των δανειστών.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας σε ειδική έκθεση-ανάλυσητης «καρφώνει» τον υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως τα περί εξόδου στις αγορές το 2014 είναι παραμύθια. «Η επιστροφή στις αγορές το 2014 είναι μη ρεαλιστικό σενάριο», επισημαίνει.

Ποιος θα δεχόταν άλλωστε να δανείσει μία χώρα για την οποία ακόμη οι αγορές διατηρούν τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και όλα τα στοιχεία δείχνουν κατάρρευση του ΑΕΠ και των εσόδων της χώρας, η ύφεση χτύπησε 4% το 2013 συνεχίζοντας πτωτική πορεία για 6η συνεχή χρονιά και τα σημάδια ανάπτυξης είναι ανύπαρκτα;

Αυτό ακριβώς που βλέπουν όλοι, εκτός από τον κ. Στουρνάρα που αμφισβητούν πλέον ευθέως και οι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει και η Commerzbank. «Το πρωτογενές πλεόνασμα και για το 2014 εμφανίζεται φιλόδοξο και μπορεί να θεωρηθεί ρεαλιστικό μόνο αν η χώρα επιτύχει επαρκή ρυθμό ανάπτυξης τον επόμενο χρόνο».

Όχι μόνο αμφισβητεί το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 που παρουσιάζει η κυβέρνηση, αλλά ακόμη και αυτό για το 2014, αφού η ανάπτυξη που θεωρητικά μπορεί να έχει η Ελλάδα σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα είναι 0,6%. Όχι δηλαδή επαρκής, αν και πολλοί πιστεύουν πώς η ύφεση θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος.

Η κάθε προσπάθεια λοιπόν της κυβέρνησης να πείσει πώς η Ελλάδα εξέρχεται της κρίσης πέφτει στο κενό και η τρόικα έρχεται να ζητήσει νέα μέτρα που ξεκινούν από 2 δις και φτάνουν τα 6-8 δις ευρώ έως το 2016.

Όπως αναφέρει η Commerzbank «η κυβέρνηση δε θα μπορέσει να βρει τα 5 δις από τις αγορές όπως σχεδιάζει με ένα 5ετές ομόλογο και αυτό διότι με τα τρέχοντα ρίσκα, οι ιδιώτες επενδυτές δεν θα είναι διατεθειμένοι να δανείσουν σε αποδεκτά επιτόκια».

Το είπε άλλωστε και ο πρόεδρος του EuroWorkingGroup Τόμας Βίζερ στους Σαμαρά και Στουρνάρα. «Καλύτερα να μην βιαστείτε να επανέλθετε στις αγορές». Κοινώς τους είπε θα φάτε πόρτα και πάρτε νέα μέτρα.

 
 

Μαζί με τη ΓΣΕΕ απεργεί και η ΑΔΕΔΥ στις 6 Νοεμβρίου

Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου αποφάσισε και η ΑΔΕΔΥ, μετά τη ΓΣΕΕ, που έχει ήδη εξαγγείλει απεργιακή κινητοποίηση για την ίδια ημέρα.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι καλούνται να αντιπαλέψουν «τις νέες διαθεσιμότητες - απολύσεις στο Δημόσιο που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα, τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα φοροεπιδρομής, που περιλαμβάνονται στο νέο προϋπολογισμό, καθώς και τα σχέδια για νέες οριζόντιες μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξιμες αποδοχές, τις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας...
tanea.gr

Ξέχασε 3 μηδενικά...

Από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα μετακινούνται 15 νοσηλευτές νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Τα ονόματά τους  φιγουράρουν στη λίστα του ΑΣΕΠ κι έτσι θα πρέπει να μετακομίσουν στην Αθήνα την ώρα που «δεν έχουν ούτε 5 ευρώ για το εισιτήριο του αστικού». «Ο κ. Γεωργιάδης έκανε ένα λάθος στο μέτρημα. Δεν θα μετακινηθούμε ένα χιλιόμετρο, αλλά 1.000 χιλιόμετρα πήγαινε έλα Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη...» επισημαίνουν.

Σήμερα το πρωί, μάλιστα, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή της υγειονομικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης ζητώντας του να παρέμβει για να ματαιωθούν οι μετακινήσεις τους.

Αν και ο διοικητής τους διαβεβαίωσε ότι θα μετατεθούν για ένα τρίμηνο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και σε αυτό το διάστημα θα εξασφαλιστεί η μετάταξη της οργανικής τους θέσης από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, εντούτοις, δεν πείστηκαν κι έκαναν λόγο για εμπαιγμό.


«Αυτή η κατάσταση έχει επιπτώσεις στις ζωές μας, έχουμε άνεργους συζύγους, φροντίζουμε άρρωστους γονείς, έχουμε παιδιά στα οποία μεταφέρεται όλο το άγχος και η αγωνία μας" δηλώνουν   οι 15 νοσηλευτές που πρόκειται να μετακινηθούν από τα νοσοκομεία Παναγία, Λοιμωδών και Αφροδισίων σε νοσοκομεία της Αθήνας».

Πηγή: thesstoday.gr

Έρχονται κατασχέσεις από το υπουργείο Οικονομικών

Η εφορία «βάζει χέρι» σε 50.000 λογαριασμούς φορολογούμενων -Το ύψος της κατάθεσης στην οποία μπορεί να γίνει η κατάσχεση, αρχίζει από λίγα ευρώ και φθάνει μέχρι χιλιάδες ευρώ.
Την απειλή κατάσχεσης επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών για να μαζέψει τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Η ηγεσία του υπουργείου πιέζει ασφυκτικά τους εφόρους να σταματήσουν την αυξητική πορεία των νέων ληξιπρόθεσμων.
Το υπουργείο Οικονομικών ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι οι φορολογούμενοι προτιμούν να πληρώσουν τα παλιά χρέη τους προς την Εφορία, αφήνοντας τα νέα χρέη του 2013 να καταστούν ληξιπρόθεσμα.

Οι έφοροι έχουν δώσει ήδη εντολή στα δικαστικά τμήματα να πιέσουν τους οφειλέτες να πληρώσουν ακόμα και με μικρά ποσά έναντι του συνολικού χρέους τους, για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την κατάσχεση.

Τα κατασχετήρια, αφορούν ληξιπρόθεσμα χρέη από μια δεξαμενή οφειλών η οποία ξεπερνά τα 60 δισ. ευρώ, με το Δημόσιο να βάζει «χέρι» στους τρεχούμενους λογαριασμούς, σε λογαριασμούς μισθοδοσίας καθώς και σε προθεσμιακές καταθέσεις.

Το ύψος της κατάθεσης στην οποία μπορεί να γίνει η κατάσχεση, αρχίζει από λίγα ευρώ και φθάνει μέχρι χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με τα χρήματα που υπάρχουν στον λογαριασμό.

Παράλληλα, οι κατασχέσεις φαίνεται πως παίρνουν αυξητική τροχιά, καθώς από την αρχή του έτους τα αιτήματα που έχουν δεχθεί και έχουν εκτελέσει οι τράπεζες, παρουσιάζουν αύξηση 130%.
Τέλος, οι παραλείψεις δεν απουσιάζουν καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις έχει κατασχεθεί ακόμη και το επίδομα ανεργίας παρότι το απαγορεύει ρητά ο νόμος, ενώ παράλληλα τραπεζικοί κύκλοι παραδέχονται ότι υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις όπου έχουν σημειωθεί λάθη.

 
 

Τρόικα: Ξαναγράψτε τον προϋπολογισμό του 2014, βρείτε 2 δισ. ευρώ με νέα μέτρα

Στο «κενό» (χρηματοδοτικό και δημοσιονομικό) φαίνεται πως έχει πέσει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014, το οποίο κατέθεσε προ ημερών μόλις στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Το μήνυμα της επίσκεψης του προέδρου του Euro Working Group Τόμας Βίζερ προς το οικονομικό επιτελείο και τον πρωθυπουργό ήταν πως «θα δούμε όλα τα θέματα μέχρι τον Δεκέμβριο», εννοώντας ουσιαστικά πως τα νούμερα και τα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές θα «κλειδώσουν» μαζί με τον Προϋπολογισμό του 2014 και το νέο Μεσοπρόθεσμο 2014-2017, τον οποίο θα συντάσσουν παράλληλα κυβέρνηση και Τρόικα. «Απειλούν» έτσι να κάνουν «αγνώριστο» το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, σε σχέση με αυτό που παρουσίασε η κυβέρνηση μόλις αναχώρησε από την Αθήνα η ομάδα Τόμσεν.

Οι ξένοι δανειστές μοιάζουν να μην βιάζονται να επιστρέψουν στην Αθήνα και η επάνοδός τους μετατίθεται πλέον χρονικά για την άλλη εβδομάδα, αντί για μεθαύριο Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Θεωρούν πως έχουν όλο το χρόνο που χρειάζονται, μέχρι να σχηματιστεί και κυβέρνηση στη Γερμανία, για να προβάλουν κάθε λογική ή απίθανη ένσταση ή απαίτηση. Ήδη από τις δηλώσεις Άσμουνσεν προκύπτει πίεση για ταχύτερες αποκρατικοποιήσεις.

Αν οι εισπράξεις δεν έρθουν, πιέζουν για άμεσα διορθωτικά μέτρα που, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί, προβλέπουν αυτόματες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Σχεδιάζουν κατά την πάγια τακτική τους, να ανατρέψουν ό,τι σχεδίαζε η κυβέρνηση, με τρεις τρόπους: - «ανακαλύπτοντας» δημοσιονομικό κενό –που σημαίνει λήψη νέων μέτρων- ύψους 2 δισ. ευρώ - «φουσκώνοντας» το χρηματοδοτικό κενό του 2014 στα 5-6 δισ, αντί 4-4,4 που εκτιμά η κυβέρνηση, - «ψαλιδίζοντας» τις προβλέψεις για πλεόνασμα και ανάπτυξη το 2013 και 2014.

Στην κυβέρνηση πάντως ούτε να ακούσουν δεν θέλουν για «οριζόντια» νέα μέτρα. «Ποντάρουν πολλά» σε στοιχεία που διαθέτουν και προμηνύουν πολύ μικρότερη ύφεση (3,5%-3,8% αντί 4% για φέτος) και μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα (έως 500 εκατ. αντί 344 εκατ. που με το «ζόρι» δέχτηκαν στο τέλος οι ελεγκτές). Αν της «βγουν» καλύτερα τα νούμερα για το 2013, θα έχει μια καλύτερη αφετηρία και για το 2014.

Και αν ακόμα όμως η Τρόικα κάνει τελικά κάπου πίσω, στο «παζάρι» που θα διαρκέσει μέχρι και την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού τον Δεκέμβριο, θα έχει ήδη ανοίξει νέα θέματα για τον επόμενο κρίσιμο έλεγχο του Μαρτίου, με απαιτήσεις για πρόσθετα διορθωτικά μέτρα όπως απολύσεις στο δημόσιο, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατασχέσεις σε βάρος οφειλετών του δημοσίου, ταχύτερες αποκρατικοποιήσεις κλπ.

http://arouraios.gr/

 

ΣΤΡΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ‏

Βήμα βήμα διαμορφώνεται το κλίμα που θα οδηγήσει σε επέμβαση κατά των πρώην εργαζομένων που βρίσκονται στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ηδη από τα...
τέλη της περασμένης εβδομάδας διάφορα blogs ανήγγειλαν επανακατάληψη των εγκαταστάσεων από αστυνομικές δυνάμεις.

Την περασμένη Δευτέρα ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής προειδοποιούσε ότι αν το κτήριο δεν «απελευθερωθεί» άμεσα, κινδυνεύει η τηλεοπτική προβολή της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.!

Χθες 32 βουλευτές της Ν.Δ., το 1/4 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με ερώτησή τους προς τον κ. Καψή ζητούσαν «εδώ και τώρα» λύση, σημειώνοντας με νόημα ότι «τη στιγμή που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επαγγέλλονται τη μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα, το καθεστώς ανομίας στην πρώην ΕΡΤ δεν είναι δυνατόν να γίνεται αποδεκτό».

Προφανώς το ερώτημά τους προς τον υπουργό, «για τις ενέργειες και τα μέτρα που πρόκειται να αναλάβει ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να επανέλθει η νομιμότητα», αποτελεί ταυτόχρονα και υπόδειξη για την εφαρμογή του δίπτυχου «τάξη και ηθική».

Α.Ν.Γ.

"Πολιτικά Παρασκήνια" (enet.gr)

Τα μάθατε "ΤΑ ΝΕΑ"; Τα στημένα κατηγορητήρια για τις Σκουριές‏

vasilinos.wordpress.com

Ο έγκριτος δικηγόρος Πατρών κ. Ιωάννης Κανελλόπουλος, μας έστειλε το κάτωθι αναλυτικό Δελτίο Τύπου, με αφορμή τα όσα ακούγονται για τη σχηματισθείσα δικογραφία των γεγονότων της 12 Μαϊου
2013 στο “Ρέμα Καρατζά”. Τον ευχαριστούμε και το παραθέτουμε αυτούσιο.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΩΑΝΝΟΥ Θ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
________________________________________________________________________________________

ΓΟΥΝΑΡΗ 33 – Τ.Κ. 26221 ΠΑΤΡΑ ∙ ΤΗΛ.-ΦΑΞ : 2610-225.694

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Περί της δικογραφίας «Λάκκου Καρατζά»
Κατόπιν των κλήσεων που δέχθηκαν οι κάτοικοι της Ιερισσού και Μ. Παναγίας για τη δικογραφία που αφορά τα γεγονότα στο «Ρέμα Καρατζά» στις 12-5-2013, πλήθος δημοσιογράφων μου τηλεφωνούν για να τους παράσχω μία στοιχειώδη ενημέρωση και είναι αδύνατον να ανταποκριθώ. Πολλά ακούγονται, πολλά βλέπουν το φως της δημοσιότητος. Ο καθένας τα αναδεικνύει κατά το δοκούν και τα ερμηνεύει ομοίως. Σχεδόν οι πάντες αγνοούν τα στοιχεία της δικογραφίας και διακατεχόμενοι εξ αγνοίας, γίνονται αίτιοι σύγχυσης της κοινής γνώμης.

Στο στάδιο αυτό οι συνήγοροι δεν μπορούμε να πούμε πολλά στοιχεία, με αποτέλεσμα να βασιλεύει η παραπληροφόρηση σε κάθε επίπεδο. Είναι γεγονός ότι το θέμα των Σκουριών απασχολεί πλέον όλη την Ελλάδα. Στο μέτρο που μου επιτρέπεται λοιπόν, προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων εκδίδω το παρόν ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ διά μέσου του έγκυρου blog “vasilinos.wordpress.com”, δηλώνοντας πρός τους πάντες –δημοσιογράφους και μη- ότι δεν έχω να πω κάτι περισσότερο και παρακαλώ να μη τηλεφωνούν και με αναζητούν να τους μιλήσω για τις υποθέσεις που μνημονεύω στο παρόν δελτίο τύπου. Δεν έχω να τους προσθέσω κάτι περισσότερο ούτε να τους διευκρινίσω. Σημασία έχει να μιλήσει πλέον η Δικαιοσύνη.

Όπως είναι γνωστό, μεθοδευμένα κατά «κύματα» στους κατοίκους Ιερισσού, Μ. Παναγίας κ.λ.π., αποστέλλονται κλήσεις για απολογία για πράξεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα. Έχω την τιμή εκ των κατοίκων να χειρίζομαι και τη δικογραφία της υπόθεσης των «Σκουριών» (17-2-2013) για τρεις εμπλεκομένους και της υπόθεσης του «ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ» (30 Μαρτίου 2012) πάλι για 5 κατοίκους, και τώρα της δικογραφίας που αφορά τα γεγονότα στο «Ρέμα Καρατζά (12 Μαϊου 2013) για έναν μόνο εμπλεκόμενο. Και για τις τρεις αυτές δικογραφίες πέραν των άλλων κατοίκων που μου έχουν αναθέσει την υπεράσπισή τους, και για τις τρεις αυτές δικογραφίες μου έχει αναθέσει την υπόθεσή του ο αξιότιμος Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, κ. Απόστολος Παπαγεωργίου. Υπάρχει μία συστηματική μεθόδευση γνωστών υπέρμαχων και συνεργών της «επένδυσης χρυσού», που με κάθε τρόπο επιχειρούν να τον καταδείξουν ως «ηθικό αυτουργό» και «εγκέφαλο ενορχήστρωσης» για ό,τι παραβατικό συμβαίνει στην περιοχή, πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σε όλους αυτούς οφείλουμε κατ’ αρχήν να αναγνωρίσουμε ότι ξέρουν ως αντίπαλοι να αναγνωρίζουν ποιος είναι ο υπ’ αριθμόν ένα «αντίδικός τους», ξέρουν προς τα πού να εστιάζουν την σκόπευσή τους, ξέρουν ποιος συνεχώς με κάθε νόμιμο τρόπο αναδεικνύει τις παρανομίες τους, δίνει δημοσιότητα σε αυτές, τις καταγγέλλει στις αρχές κ.λ.π., τους έχει δώσει με το γνωστό «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» παγκόσμια διάσταση και είναι πολύ σημαντικό να έχεις την αναγνώριση από αυτόν τον ίδιο τον αντίπαλό σου, να τον βλέπεις να εστιάζει τον πόλεμο κυρίως και κατ’ εξοχήν στο πρόσωπό σου.

Δυστυχώς όμως ο πόλεμος εναντίον του κ. Παπαγεωργίου ως κύριο όπλο εξόντωσής του έχει την συνειδητή διαστροφή της αλήθειας και την δίχως όρια συκοφάντησή του και φυσικά επειδή η Αλήθεια και η Δικαιοσύνη είναι αδύνατον να μη λάμψουν έστω και αν προσωρινώς σκιάζονται και η υπόθεση του κ. Παπαγεωργίου είναι αδύνατον να μη λάμψει στο τέλος. Ο χρυσός δεν σκουριάζει, τα παλιοσίδερα μόνο σκουριάζουν.

Α΄. Υπόθεση Σκουριών (17-2-2013)
Επιγραμματικά, λακωνικά θέλω να σας καταστήσω γνωστό ότι όσον αφορά τη δικογραφία των Σκουριών για τα γεγονότα της 17ης Φεβρουαρίου 2013 στο τελικό πόρισμα των ανακριτικών αρχών, αναφέρεται επί λέξει: «Από το σύνολο της αστυνομικής έρευνας και της άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, δεν προέκυψαν στοιχεία από τα οποία να στοιχειοθετείται η οποιαδήποτε μορφή συμμετοχής στις έκνομες ενέργειες που διαπράχθηκαν στο μεταλλείο στην περιοχή Σκουριές Χαλκιδικής για τον Παπαγεωργίου Απόστολο…». Υπομνήω ότι πλήθος υπαλλήλων της εταιρείας, είχαν καταθέσει ενόρκως και είχαν υποδείξει ως ηθικό αυτουργό τον κ. Παπαγεωργίου (φυσικά θα κληθούν τώρα όλοι αυτοί να πληρώσουν την τεράστια ηθική βλάβη που του προξένησαν). Για την υπόθεση αυτή των Σκουριών έχουμε καταθέσει μήνυση για ψευδορκία για τον κεντρικό μάρτυρα κατηγορίας υπάλληλο …………… αστυνομικό της Δ/νσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που υπηρετεί στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και καταγγέλλουμε άλλες παράνομες ενέργειες ανακριτικών υπαλλήλων, που διενεργούσαν την προανάκριση.

Στην υπόθεση αυτή ανακριτής εξέδιδε “copypaste” πανομοιότυπα κατηγορητήρια με στοιχεία που δεν ερείδοντο στα στοιχεία της δικογραφίας και ουδείς εκ των μαρτύρων κατηγορίας είχαν καταθέσει. Υπήρξαν πλήθος παραβάσεις στα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των ανθρώπων που θεωρούντο ύποπτοι κ.λ.π. Φυσικά έχουμε πράξει για όλα αυτά ό,τι ο νόμος ορίζει.

Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που υπάγονται οι Σκουριές, την ημέρα των επεισοδίων στις 17-2-2013 συντάχθηκε έκθεση αυτοψίας μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα από αστυνομικό (που πήγε μάλιστα με πολιτικά ρούχα!) και υπεγράφη από υπάλληλο της εταιρείας, και εντός της έκθεσης αυτοψίας έβαλαν αντικείμενα ενοχοποιητικά, ως δήθεν ευρεθέντα στον χώρο του εργοταξίου την ημέρα του εμπρησμού, ενώ απεδείχθη ότι τα αντικείμενα αυτά βρέθηκαν ένα μήνα πριν την ημέρα του εμπρησμού και μάλιστα σε άλλη τοποθεσία, εκτός του χώρου του εργοταξίου.

Ήταν αδύνατον να μη ζητήσουμε στο στάδιο της προανάκρισης έγκαιρη Δικαστική Προστασία από τα όσα συντελούντο. Καταφύγαμε και στον Άρειο Πάγο, στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής. Ζητήσαμε και από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως να προβεί σε (ΕΔΕ) ένορκη διοικητική εξέταση για τους επίορκους αστυνομικούς που ψευδόρκησαν, η οποία βρίσκεται εν εξελίξει.

Όπως είναι γνωστό, γι’αυτή την υπόθεση των Σκουριών παρενέβη και η Διεθνής Αμνηστία με την από 26 Μαρτίου 2013 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ της, όπου κάλεσε τις ελληνικές αρχές να διεξάγουν έγκαιρη αμερόληπτη και αποτελεσματική έρευνα των ισχυρισμών για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αστυνομία στην υπόθεση εμπρησμού του εργοταξίου της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» στις Σκουριές.

Όπως είναι πλέον γνωστό και για την υπόθεση αυτή των Σκουριών στις 8-10-2013 ο Προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, με εισήγησή του και αίτησή του προς την Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ζητά την εφαρμογή του Άρθρου 29 παρ. 1, 2 ώστε να ορισθεί Εφέτης ανακριτής.

Αμέσως 2 ημέρες μετά, στις 10-10-2013 χωρίς να γίνει καμμία αίτηση από τους συνηγόρους των άδικα προφυλακισθέντων για αποφυλάκισή τους, το Συμβούλιο Πλημ/κων Θεσσαλονίκης αυτεπάγγελτα εξέτασε την περίπτωση και αποφάσισε να άρει την προσωρινή τους κράτηση χωρίς καν να τους θέσει χρηματική εγγύηση.

Οι δύο αποφυλακισθέντες στις 14-10-2013 έτυχαν μεγαλειώδους υποδοχής στην Ιερισσό από τους κατοίκους της περιοχής τους και περιμένουμε και για τους δύο άλλους Ιερισσιώτες σύντομα να τύχουν της ίδιας αντιμετωπίσεως, διότι είναι παντελώς άδικη η κράτησή τους. Φρονούμε ότι επέχει μάλλον χαρακτήρα παραδειγματισμού των άλλων διαμαρτυρομένων κατοίκων.

Β΄.Υπόθεση «Δημαρχείου Ιερισσού» (30 Μαρτίου 2012)
Όσον αφορά την υπόθεση του Δημαρχείου της Ιερισσού, και σ’αυτή την υπόθεση ο Δήμαρχος Αριστοτέλη και οι σύμβουλοι της παράταξής του υπέδειξαν ως ηθικό αυτουργό πάλι τον κ. Παπαγεωργίου και δύο ακόμα τοπικούς παράγοντες. Τα όσα «θαύματα» συντελέσθηκαν στο στάδιο της προανάκρισης, περιποιούν όνειδος για το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης. Για την υπόθεση αυτή έχει εκδώσει το δικηγορικό μου γραφείο το από 9-10-2013 αναλυτικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (που αναρτήθηκε στο “vasilinos.wordpress.com” και φέρει τίτλο: «Αίτηση κατοίκων για εφαρμογή του άρθρ. 29 παρ. 1,2 Κ.Π.Δ. και διορισμό Εφέτη ανακριτή» ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Θα ήθελα απλώς να συμπληρώσω ότι στην υπόθεση των γεγονότων της Ιερισσού, θα κληθούν όλοι όσοι μεθόδευσαν τα εις βάρος του κ. Παπαγεωργίου (είτε είναι μηνυτές είτε μάρτυρες είτε ανακριτές), να απολογηθούν στην ελληνική δικαιοσύνη και φυσικά να πληρώσουν όλη την τεράστια ηθική ζημία που του προκάλεσαν.

Όπως πλέον είναι γνωστό, μετά από την αίτηση του κ. Παπαγεωργίου και των άλλων 4 κατοίκων της Μ. Παναγίας, πρός 1) τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, 2) Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, 3) Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής, ο Προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών Θεσ/νικης στις 8-10-2013 προέβη σε εισήγηση και αίτηση πρός την Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών για εφαρμογή του Άρθρ. 29 παρ. 1, 2 και για ανάθεση και αυτής της υπόθεσης σε Εφέτη ανακριτή.

Γ΄. Υπόθεση «Ρέμα Καρατζά»
Στις 23-9-2013 σε 29 άτομα ήρθε κλήση για προκαταρκτική εξέταση, και τους καλούσε να προσέλθουν στις 27-9-2013 για να παρέχουν εξηγήσεις για κατηγορίες του Άρθρ. 187 παρ. 1, 3, 6 Π.Κ. για σύσταση, διεύθυνση, συμμετοχή κ.λ.π. σε εγκληματική οργάνωση κ.λ.π. βαριές κακουργηματικές πράξεις άρθρ. 310, 309, 94, 272, 382, 189 Π.Κ.

Θέλω να επισημάνω ότι οι δικογραφίες για το «Δημαρχείο Ιερισσού» (χιλιάδων σελίδων) και η δικογραφία για το «Ρέμα Καρατζά» ήρθαν σχεδόν ταυτόχρονα. Η δικογραφία μόνο για τον Καρατζά αποτελείται από 3.500 περίπου σελίδες και δεκάδες dvd με απομαγνητοφωνήσεις κ.λ.π. υλικό. Κατανοεί κανείς τι σημαίνει να καλείσαι να παρέχεις μέσα σε 4 ημέρες εξηγήσεις για μια δικογραφία ογκώδη, που κάποιοι επί 5 ολόκληρους μήνες τη μεθόδευσαν και κατασκεύαζαν. Είναι σαν κάποιοι να μη θέλουν να έχεις πολύ χρόνο για να μελετήσεις και να δεις τι ακριβώς έχει μεθοδευθεί. Ωστόσο εμείς σε καμμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε να υπονομευθεί ακόμα και το στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμά μας να έχουμε στη διάθεσή μας τον χρόνο που απαιτεί η κοινή λογική, 1) για να φωτοτυπήσεις 3.500 σελίδες, 2) να τις μελετήσεις, 3) να δεις 40 dvd, 4) να συλλέξεις τα αποδεικτικά σου στοιχεία, ώστε να μην πας όπως λέει και η παροιμία (αλλά και κάποιοι το επιθυμούν): «σαν το σκυλί στ’ αμπέλι».

Στο πλαίσιο αυτό μέχρι σήμερα ο κ. Απ. Παπαγεωργίου έχοντας λάβει αναβολή, δεν έχει προσέλθει για να καταθέσει το υπόμνημά του με παροχή εξηγήσεων. Ωστόσο καταθέσαμε την από 13-10-2013 ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΙΤΗΣΗ, την οποία αυτούσια καταθέτω κάτωθι, απλώς για να πάρετε μια ιδέα για το τι συμβαίνει. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Το θέμα με την οικονομική χορηγία της «Ελληνικός Χρυσός» στα σώματα Ασφαλείας, είναι μείζον. Θα καταθέσουμε έγκληση με αποδεικτικά στοιχεία πλήθος παράνομων ενεργειών των αστυνομικών οργάνων εις βάρος των κατοίκων, και σας υποσχόμαστε το θέμα αυτό να πάρει παγκόσμιες διαστάσεις. Θα καταγγείλουμε το γεγονός με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και στους διεθνείς οργανισμούς.

Εντός και αυτής της δικογραφίας έχουν συντελεσθεί «θαύματα», για τα οποία αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε τίποτα περισσότερο. Ανακοινώνουμε ότι και γι’ αυτή την υπόθεση ταυτόχρονα με την κατάθεση του υπομνήματος παροχής εξηγήσεων, θα καταθέσουμε και αίτηση πάλι στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου, για έγκαιρη δικαστική προστασία και για εφαρμογή του Άρθρ. 29 παρ. 1, 2 Κ.Π.Δ., για να αναλάβει την υπόθεση Εφέτης ανακριτής και να μη την χειρίζονται οι ανακριτικοί υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας, που έχουν οικονομικό χορηγό τους την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» κατά δική της δήλωση. Φυσικά θα κατατεθούν αγωγές για όλους τους υπευθύνους, επιφυλασσόμεθα και για συγκεκριμένο blog που είναι ανώνυμοι οι χειριστές του, που είναι υπερασπιστής της εταιρείας και οι συκοφαντικού περιεχομένου αναρτήσεις τους είναι τα προσφιλή επικαλούμενα «στοιχεία» των ανδρών της Ασφάλειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι επικαλούνται οι άνδρες της Ασφάλειας αυτές τις αναρτήσεις ανωνύμων, και δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να τους καλέσουν να καταθέσουν ενόρκως για τα όσα αναρτούν, ούτε να προσκομίσουν τα όποια αποδεικτικά στοιχεία τους. Να είναι όμως σίγουροι ότι θα κληθούν οπωσδήποτε να απολογηθούν.

Τελειώνοντας θέλω να απευθυνθώ στον κ. Δένδια και να του πω: «Κύριε Υπουργέ, 1) αναμφισβήτητα όλοι καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται πλην αυτής που ασκείται για νόμιμη άμυνα. Οι κάτοικοι της Ιερισσού αμύνονται νόμιμα απέναντι στο πολιτικο-δημοκρατικό έλλειμμα που τρέφει την ανομία και τη διαφθορά, η οποία απειλεί και υπονομεύει το σύστημα εγγυήσεων των ατομικών τους ελευθεριών, των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και αυτή είναι η μορφή της θεσμικά λειτουργούσας βίας της εξουσίας, που θέλει την αστυνομία να προστατεύει τους παραβάτες του νόμου, να έχει οικονομικό χορηγό της τον παραβάτη αντίδικο και να ασκεί βία σε όσους επικαλούνται το νόμο και καταγγέλλουν τις έκνομες ενέργειες του χορηγού τους, ασκώντας βία τέτοια που προκάλεσε δύο φορές την επέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας. Η κάτωθι εικόνα είναι ένα μόνο απτό παράδειγμα της βίας που βιώνουν οι κάτοικοι της Ιερισσού και όπως γνωρίζετε, η βία γεννά βία, η ανομία γεννά τη βία.



2) Το ποιοι είναι «εγκληματική οργάνωση» κ. Δένδια, η οποία λήστευσε τη δημόσια περιουσία, το γνωρίζετε και από τους εκπροσώπους του κόμματός σας -και όχι μόνο- έχει καταγγελθεί κατά την κύρωση της Σύμβασης μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στη Βουλή.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο κ. Παπαγεωργίου και οι τίμιοι κάτοικοι της Β. Χαλκιδικής, σε καμμία περίπτωση δεν είναι «μέλη εγκληματικής οργάνωσης», και όλο αυτό το σκηνικό μεθοδεύθηκε προκειμένου να κατασταλούν οι δίκαιες αντιδράσεις των κατοίκων, ασκώντας καταχρηστικά δικονομικές δυνατότητες, σχηματίστηκαν δικογραφίες με περιεχόμενο το χειρότερο που υπάρχει στον ποινικό κώδικα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με απόπειρα ανθρωποκτονίας, με κατασκευή όπλων κ.λ.π. Η αλήθεια όμως είναι μία, αυτή που κρυφά δηλώνουν οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την έρευνα και δικογραφία του «Ρέματος Καρατζά» και τη δηλώνουν στις εφημερίδες, για να το μάθει όλη η Ελλάδα. Σας αφιερώνω λοιπόν το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΝΕΑ» 16-10—2013 σελ. 3, με τίτλο: «Κατηγορώ 3.000 σελίδων για το “αντάρτικο” στις Σκουριές». Η έγκυρη δημοσιογράφος Ματίνα Ηρειώτου έχοντας κάνει σπουδαίο ρεπορτάζ, δημοσίως γνωστοποιεί στους πάντες ότι: «Δεν πρόκειται για κακοποιούς, είναι κάτοικοι οι οποίοι δηλώνουν λανθασμένα την αντίδρασή τους. Όμως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να μείνει ανεξέλεγκτη», και αυτό η δημοσιογράφος ανακοινώνει δημοσίως ότι το «υποστηρίζουν αστυνομικοί, οι οποίοι ασχολήθηκαν με την έρευνα των υποθέσεων». Αυτή είναι η μόνη αλήθεια κ. Δένδια, και την αποκαλύπτουν στην δημοσιογράφο αυτοί που στην δικογραφία παρουσιάζουν τους τίμιους κατοίκους ως εγκληματική οργάνωση”.

Ιωάννης Θ. Κανελλόπουλος
 

Φάκελος Μεγάλα Έργα: οι μακέτες που έμειναν μακέτες

H προώθηση μεγάλων υποδομών είχε εξαρχής περίοπτη θέση στην αναπτυξιακή ατζέντα της κυβέρνησης, ωστόσο, ύστερα από δύο «γεμάτα» χρόνια, η πραγματικότητα έχει μάλλον διαψεύσει την ίδια την πολιτική ηγεσία και μαζί τις προσδοκίες της αγοράς και του κατασκευαστικού κλάδου.

Στελέχη του οποίου, πλέον, θέλοντας να αποτυπώσουν το χρονικό διάστημα που πέρασε, μιλούν για «δύο χρόνια κατά βάση εξαγγελιών και μακετών», μια περίοδο στην οποία περίσσεψαν οι εξαγγελίες και τα λόγια αλλά έλειψαν τα νέα έργα, τουλάχιστον στον βαθμό που η πολιτική ηγεσία και το υπ. Yποδομών είχαν αφήσει να διαφανεί, ή έστω η ουσιαστική προώθηση, και όχι στα «χαρτιά», των projects που εμφάνιζαν και συνεχίζουν να παρουσιάζουν προβλήματα.

Mπορεί δε αυτά τα δύο χρόνια η χώρα μας πραγματικά να κλυδωνίζεται στη δίνη του δημόσιου χρέους, η βιωσιμότητα του οποίου είναι στον «αέρα», οι τράπεζες να αποφεύγουν να παράσχουν πλέον κεφάλαια, καθώς «φοβούνται» ότι θα «χαθούν», το χρηματοδοτικό πρόβλημα να είναι εντονότερο από ποτέ, η χρηματοπιστωτική και οικονομική συγκυρία να είναι κάκιστη, οι ξένες τράπεζες να θέλουν λιγότερη έκθεση στην Eλλάδα, ενώ οι ελληνικές πολύ υψηλά επιτόκια, προκειμένου να δανείσουν χρήματα, διότι και γι αυτές το κόστος του δανεισμού έχει αυξηθεί κ.λπ.

Kαταστάσεις που επόμενο είναι να επηρεάζουν την πορεία έργων ή την προώθηση νέων υποδομών, ωστόσο, στο υπ. Yποδομών, δεν μπορούν να επαίρονται ότι έχουν τηρήσει τις δεσμεύσεις τους για άμεση επίσπευση διαγωνισμών και έργων. Που υποτίθεται θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για να «κερδηθεί το στοίχημα της ανάπτυξης».

Στα «χαρτιά» 15 δισ. ευρώ
Aν λάβουμε υπόψη μας μόνο τα πιο μεγάλα και «τρανταχτά» παραδείγματα έργων και διαγωνισμών, όπως το «πακέτο» των 5 οδικών συμβάσεων παραχώρησης, τις επεκτάσεις της Aττικής Oδού, τις επεκτάσεις του Mετρό σε Aθήνα και Θεσσαλονίκη, τα νέα έργα του Mετρό στην πρωτεύουσα, τα σιδηροδρομικά έργα της Αττικής  και το Aεροδρόμιο στο Kαστέλι, έργα ή διαγωνισμοί που έχουν «μπλοκάρει», έχουν παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, είναι απλές «σκέψεις», σχέδια επί χάρτου ή μακέτες, τότε έχουμε να κάνουμε με προβλήματα σε projects συνολικού προϋπολογισμού περί τα 15 δισ. ευρώ!

Kαστέλι
H δημοπράτηση του αεροδρομίου στο Kαστέλλι έχει παραταθεί πέντε φορές μέχρι σήμερα. Πλέον συμπληρώνεται «επέτειος» δύο ετών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού τον Oκτώβριο του 2011, οπότε έγινε γνωστό ότι κανένας επενδυτής δεν υπέβαλε προσφορές.

Aρχικά ενδιαφέρον για το έργο είχαν επιδείξει η Eλλάκτωρ, η J&P Άβαξ, η ΓEK TEPNA, η Mηχανική, ο Διεθνής Aερολιμένας Aθηνών, η Vinci, η Hochtief και η Archirodon. Ωστόσο, οι μελετητικές αδυναμίες του έργου, σε συνδυασμό με τη δυσκολία εξεύρεσης χρηματοδότησης απομάκρυναν τις κατασκευαστικές. Πάντως, το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι από θα προέλθει η χρηματοδότηση του project, παρά την πρόθεση του υπουργείου Aνάπτυξης να προχωρήσει στη δημοπράτησή του.

Kαι αυτό με δεδομένο ότι οι τράπεζες εξακολουθούν να μην δίνουν δάνεια, κυρίως όταν πρόκειται για έργα των οποίων οι προοπτικές καθίστανται αβέβαιες εξαιτίας της ύφεσης που έχει συρρικνώσει τους κυκλοφοριακούς όγκους. Πάντως ο πρήων υπουργός Υποδομών κ. Xατζηδάκης έχει εξαγγείλει ότι έως το τέλος του 2013 θα δημοπρατηθεί το αεροδρόμιο στο Kαστέλι.

Στο πλαίσιο αυτό, το αρμόδιο υπουργείο προχωρά στην προετοιμασία των μελετών για την απαλλοτρίωση των εκτάσεων που απαιτούνται για την υλοποίηση του αεροδρομίου, αρχικού προϋπολογισμού 900 εκατ. ευρώ. Tο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να αναδειχθεί η εταιρεία που θα αναλάβει την κτηματογράφηση και τη σύνταξη κτηματολογίου Nότιας Περιοχής για την πραγματοποίηση των απαλλοτριώσεων που απαιτούνται για το αεροδρόμιο και τις Oδικές Συνδέσεις του με το Bόρειο και Nότιο Oδικό άξονα Kρήτης.

O προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου υπερβαίνει τα 600.000.000 ευρώ, ενώ η υλοποίηση του συνόλου των μελετών θα κοστίσει 20 εκατ. ευρώ.Eάν οι εξαγγελίες του υπουργείου Aνάπτυξης πραγματοποιηθούν, το έργο θα δημοπρατηθεί είτε μέσω της ένταξής του σε κάποια από τις ομάδες περιφερειακών, προς αξιοποίηση, αεροδρομίων είτε αυτόνομα, μέσω ξεχωριστού διαγωνισμού.

ypodomes.com

ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ: Η ανατροπή έχει γίνει ήδη, ΔΕΝ υπάρχει επιστροφή!

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχει επιβιώσει ΤΙΠΟΤΑ από τα παλαιά...
ΜΑΘΕΤΕ ότι ήδη η "προοπτική" που είχαμε μέχρι χθες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πλέον.
"Αυτοί" έκαναν την αρχή... Δεν έχουν αφήσει ΤΙΠΟΤΑ όρθιο!

Μένει απλά το να επιβιώσουμε εμείς και να προχωρήσουμε ΜΠΡΟΣΤΑ!
Διαβάστε ΟΛΗ την αλήθεια παρακάτω...

Μήπως πιστεύετε ακόμα, ότι κάποια στιγμή σύντομα θα υπάρξει ανάκαμψη;

Μήπως πιστεύετε ότι οι Πολιτικοί μας απλά κάνουν κάποιο λάθος ή είναι άσχετοι και αρκεί απλά μιά μικρή αλλαγή μέσω εκλογών;

Μήπως νομίζετε ότι το "λίπος που υπάρχει ακόμα" θα καθυστερήσει την ολική κατάρρευση;

Μήπως ελπίζετε ότι δεν θα χρειαστεί ο Λαός να πάρει τα πράγματα στα χέρια του;

Μήπως πιστεύετε ότι η πολυεθνική στην οποία τυχόν δουλεύετε δεν έχει κανένα πρόβλημα;

Μήπως σας φαίνεται δύσκολο να λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας με συμβατικούς τρόπους;

Ας δούμε ΟΛΕΣ τις αλήθειες που δεν λένε και γιατί η ολική ανατροπή έχει ήδη γίνει και αυτό που μένει είναι να καταλάβουμε ότι ο μόνος δρόμος είναι μπροστά προς μια ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Δεν έχουμε Δημοκρατία. Το μόνο που έχει μείνει είναι η ελευθερία έκφρασης και οι εκλογές. Η ελευθερία έκφρασης, όσο σημαντική και να είναι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Οι εκλογές, όσο σημαντικές και να είναι, ΔΕΝ ΕΓΓΥΟΥΝΤΑΙ το κράτος του Δήμου. Οι πολιτικοί μας, κάνουν ότι τους πουν, όποτε τους πουν, με όποιον τρόπο τους πουν. Οι πολιτικοί μας, βάζουν ΑΨΗΦΙΣΤΟΥΣ στις πιό σημαντικές θέσεις. Έχουμε βουλευτές που έχουν πάρει 1500 ψήφους από τα 9+ εκατομμύρια!!! Η Εξουσία του Λαού, είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. Ο Λαός δεν αποφασίζει ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΕΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Το Σύνταγμα έχει καταλυθεί ΚΑΤΑΦΩΡΑ... Η εξουσία δεν πηγάζει από τον Λαό. ΟΙ πολίτες ΔΕΝ καλούνται να πληρώσουν φόρους κατά δύναμη. Οι πολίτες ΔΕΝ είναι ίσοι μπροστά στον Νόμο. Οι ειρηνικές συναθροίσεις καταστέλλονται με την βία. Το Σύνταγμα αυτοαναιρείται. Το κράτος δουλεύει πλέον για τους δανειστές και δεν το απασχολεί η Συνταγματική υποχρέωσή του που είναι η ευημερία του Λαού.

ΕΥΡΩΠΗ ΤΕΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Δεν υπάρχει ΕΥΡΩΠΗ, ούτε των Λαών, ούτε των κρατών. Δεν υπάρχουν εταίροι... Δεν υπάρχει Ευρωπαική "βοήθεια". Αυτό που έχει μείνει είναι απλά μια λέξη. Αυτό που υπάρχει είναι μια δικτατορία, που θέλει να μετατρέψει όλη την Ευρώπη σε ένα απέραντο φέουδο. Δεν τους απασχολούν οι πολίτες. Δεν τους απασχολούν τα δικαιώματά μας. Αυτό που τους απασχολεί, είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να μετατρέψουν την Ευρώπη σε ομοσπονδία όπου κράτη και χώρες ΔΕΝ θα υπάρχουν.

ΤΑΞΕΙΣ ΤΕΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Στο φέουδο της Ευρώπης, υπάρχουν ΜΟΝΟ δύο τάξεις: Οι αψήφιστοι που κυβερνούν μαζί με το κεφάλαιο με αρχηγούς τις Τράπεζες, και οι Λαοί που θα ακολουθούν τις εντολές και τις επιταγές των πρώτων. Αν θέλετε αυτήν την τραγική στιγμή να διαχωρίζετε τον Λαό σε οποιεδήποτε άλλες τάξεις, ήδη χάσατε το παιχνίδι.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΤΕΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Στο φέουδο της Ευρώπης, υπάρχει μόνο άκρατη και φανερή πλέον απατεωνιά. Αυτό που γίνεται τώρα είναι πλουτοκρατικός φασιμός. Αν θέλετε αυτήν την τραγική στιγμή να νομίζετε ότι φταίει η οποιοδήποτε "αγορά", όσο κακή και αν ήταν όταν υπήρχε, ήδη χάσατε το παιχνίδι.

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΕΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Δεν υπάρχει πλέον μεταπολίτευση. Αυτό που υπάρχουν σήμερα στην Βουλή είναι ένα παροδικό μωσαϊκό από κόμματα, που ΟΛΑ τους αποτελούν το αποτέλεσμα πανικόβλητων επιλογών από τον πολίτη μετά από ψυχολογικό πόλεμο. Το τέλος τους έχει ήδη παρέλθει...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΕΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τις εντολές της τρόικα. Καμιά απολύτως σημαντική απόφαση δεν γίνεται από το κράτος. Γκαουλάιτερ παντού, επίτροποι παντού... Κοινωνικό Κράτος πουθενά. Προοπτική για ανάπτυξη πουθενά. Το Κράτος έχει πεθάνει. Δεν υπάρχει πια. Αυτά που υπάρχουν, είναι μέτρα, φόροι, απολύσεις, αδιαφορία, δωσιλογισμός και ανεργία.

ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ θέλουν να λύσουν το πρόβλημα μέσα στην Ευρώπαϊκή Ένωση. Μερικοί το θέλουν ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ. Ο ένας με μνημόνιο, ο άλλος με "διαπραγμάτευση", δεν έχει καμία σημασία. Και το θέλουν ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ, γιατί δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για να αλλάξει η κατάσταση εκεί ακριβώς που πρέπει. Το εργαλείο της καταστροφής όμως, που είναι το Ευρώ και οι "φορείς" από τους οποίους πηγάζει, το αγαπούν και το θέλουν όλοι. Το αποδεικνύουν αυτό ΚΑΘΕ Μέρα. Οι επί μέρους ιδεολογίες τους, στην πράξη, έχουν εξαφανιστεί. Το ΚΚΕ δεν θέλει τίποτα τώρα, αλλά σε μερικές εκατοντάδες χρόνια, όταν ο Λαός θα είναι έτοιμος και ΝΕΚΡΟΣ, τότε μπορεί...

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΕΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Αστυνομία παντού. Προσαγωγές παντού. Δικαστές νομιμοποιούν τα μνημόνια, την κλοπή των πάντων και την καταστροφή. Δικαστές δικαιώνουν τους δανειστές. Πλούσιοι δεν πληρώνουν ΤΙΠΟΤΑ, φτωχοί και συνταξιούχοι δέχονται εξοντωτικές μειώσεις... Ο πολίτης δεν έχει πουθενά όπου μπορεί να βρει το δίκιο του. Αν δεν είναι αυτό ο ορισμός της απουσίας δικαιοσύνης τότε τι είναι;;; ΜΑΤ, Αστυνομία κάνουν προσαγωγές χωρίς λόγο, και βιαιοπραγούν ενάντια σε αυτόν που κανονικά πρέπει να υπηρετούν...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΕΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Τα Μαζικά Μέσα Αποτέφρωσης συνειδήσεων, παραπλανούν, κάνουν αντιπερισπασμό, πλύση εγκεφάλου και δίνουν ψεύτικες ελπίδες. Οι μεγάλες εφημερίδες, τα ίδια. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ξέρει ΑΚΡΙΒΩΣ πόσα χρωστά η Ελλάδα. Είστε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι είναι 320-350δις;;; ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν ξέρει τι ΑΚΡΙΒΩΣ συζητά η "κυβέρνηση" με τους δανειστές. ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν ξέρει τι λένε πίσω από τις κλειστές πόρτες. ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν ξέρει ποιοί, πότε και πού συναντιούνται για να καταστρώσουν τα σχέδια ολοκληρωτικής εξόντωσης μας.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΕΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Σε αυτό το σκηνικό ερήμου, δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση ανάπτυξης... Αυτοί που θα μείνουν για να "αναπτυχθούν" είναι οι γύπες του κεφαλαίου, που θα τραφούν σύντομα πάνω στο πτώμα της Ελληνικής οικονομίας...

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Εκτός και αν θέλετε να παραδώσετε ΟΛΑ τα δικαιώματά σας και να παίρνετε ψίχουλα, ΞΕΧΑΣΤΕ την εργασία. Οι μεγάλες εταιρίες φεύγουν, οι μικρότερες κλείνουν. Το κράτος έχει πτωχεύσει. Μόνη διέξοδος είναι καμιά Ειδική Οικονομική Ζώνη όπου θα δουλεύουν για ένα πιάτο φαί 6 μέρες 13 ώρες την ημέρα... Όσοι έχετε ακόμα εργασία, περιμένετε λίγο ακόμα...

Τι μένει λοιπόν;;;
Τι μένει να τελειώσουν;;;
...
...
ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΕΛΟΣ.
...Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;;;



ΤΟ ΧΘΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!
ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΟΡΟΥΣ!
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ!

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Ο Ρ Γ Α Ν Ω Θ Ε Ι Τ Ε!
Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!
Π Ρ Ο Ε Τ Ο Ι Μ Α Σ Τ Ε Ι Τ Ε!
Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Τ Ε!
Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Θ Ε Ι Τ Ε!

Καλή Λευτεριά!


Καταδικάζω το αυγολέμονο απ’ όπου κι αν προέρχεται!

Στο πλαίσιο μια ευρύτατης προσπάθειας της κυβέρνησης να περιοριστούν τα φαινόμενα βίας και να απομονωθούν οι ακραίοι επικριτές βίαιων συμπεριφορών, το επικοινωνιακό επιτελείο «Μουρούτης-Μονταζιέρα και Σία» επεξεργάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο θα…τεθεί σύντομα σε εφαρμογή.

Κύκλοι της Συγγρού αναφέρουν ότι απομένουν μερικές μόνο… πινελιές και η τελική έγκριση των στενών συνεργατών της ομάδας Πρετεντέρη, Πορτοσάλτε και λοιπών προπαγανδιστών της κοινωνικής ειρήνης.

Με βάση τις διαρροές, το σχέδιο περιλαμβάνει πλήθος κομβικής σημασίας απαγορεύσεων:

Λαϊκά άσματα

Στην κατηγορία “λαϊκά άσματα” στην κορυφή των απαγορευμένων καλλιτεχνικών δημιουργιών φιγουράρει το “Χτύπα κι άλλο θα τ’ αντέξω”. Ο Θάνος Πετρέλης φέρεται να έχει ερωτηθεί για το θέμα και να έχει απαντήσει ότι “αν είναι για το καλό του τόπου και της πατρίδας, ας θυσιάσω ένα μέρος της επιτυχίας μου”. Στη ίδια κατηγορία συναντάμε και το “Τι το θες το κουταλάκι, να μου δώσεις το φαρμάκι;”.

Το άσμα ”Κάποιος χτύπησε την πόρτα” που υπήρχε σκέψη να απαγορευθεί, την τελευταία στιγμή… αθωώθηκε, διότι “κάποιος χτύπησε την πόρτα μα ήταν ο βοριάς”.

Για καθαρά πολιτικούς λόγους από την κατηγορία των απαγορευμένων τραγουδιών αφαιρέθηκαν και τα “Λεμονάδικα”, αφού ο στίχος “κυρ αστυνόμε μη βαράς” δεν θεωρήθηκε κολάσιμος, αλλά υπόδειγμα νομοταγούς συμπεριφοράς.

Εγκύκλιος που θα φτάσει σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία όλης της χώρας θα απαγορεύει και το παιδικό τραγουδάκι “Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ” που μολύνει τις αθώες ψυχές μικρών παιδιών.

Στο σχέδιο της ομάδας των εμπειρογνωμόνων περιλαμβάνονται και ενέργειες προώθησης συγκεκριμένων τραγουδιών που θα λειτουργήσουν προπαγανδιστικά στην θεάρεστη προσπάθεια. Λέγεται ότι το γνωστό άσμα “Άσε με να σ’ αγαπάω” θα γίνει προσπάθεια να γίνει ο “εθνικός ύμνος” κάθε λογικού πολίτη. Το “εσύ να φταις κι εγώ συγνώμη να ζητάω” θα επιδιωχθεί με κάθε μέσο να βρεθεί και πάλι στα χείλη κάθε εχέφρονος πολίτη.

Τρόφιμα – εδέσματα

Τα γιαούρτια θα απαγορευτούν για να αποτραπούν οι συνειρμοί που παραπέμπουν σε ακραίες βίαιες πράξεις, κατόπιν εισήγησης του Θεόδωρου Πάγκαλου στην ομάδα. Στην ίδια κατηγορία εμπίπτουν και οι ώριμες ντομάτες. “Όποιος θέλει να φτιάξει σάλτσα, να βάζει pumarro” δήλωσε μέλος της ομάδας εκπόνησης του σχεδίου.

Απαγορεύονται επίσης τα φαγητά με αυγολέμονο αφού απαιτούν χτύπημα αυγών. Προφανώς, για τον ίδιο λόγο, και οι ομελέτες. Όχι όμως τα αμελέτητα, αν βέβαι δεν έχουν σπάσει.

Δεδομένου ότι το χτύπημα θεωρείται πράξη απαράδεκτη, απαγορεύονται μαγιονέζες, μπεσαμέλ, σκορδαλιές, κρέμες κ.λπ.

Συσκευές

Απαγορεύονται πλέον όλες οι συσκευές που χτυπάνε… Φραπιέρες, μίξερ, γουδιά και γουδοχέρια, ακόμα και κουκουτσοβγάλτες πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο ο παγοκόφτης, για λόγους που δεν διευκρινίζονται.

Φάρμακα και άλλα σκευάσματα

Απαγορεύεται το ΒΙΑγκρα, εκτός αν γίνει δεκτό το αίτημα που θα κατατεθεί στη φαρμακοβιομηχανία, ώστε στην Ελλάδα να κυκλοφορεί ως ΔΙΑΛΟΓάγκρα. “Θέλουμε η βία να αντικατασταθεί από το ειρηνικό διάλογο” είναι η εξήγηση μέλους της ομάδας.

Παρόμοια θα είναι και η αντιμετώπιση του Viakal.

Φράσεις και λέξεις

Πλήθος είναι η φράσεις και οι λέξεις που θα συμπληρώνουν τον κατάλογο με τις απαγορεύσεις, πέρα από τη λέξη βία που δεν θα πρέπει να ακούγεται, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Ένα μικρό δείγμα είναι το ακόλουθο:

Νεραϊδοχτυπημένος-η-ο”, “Χτυποκάρδια στα θρανία”, “χτύπημα σουτ”, “να χτυπήσουμε κάνα σουβλάκι/καμιά πίτσα”, Via Venetto”, “βαράει μ@λ@κί@” κ.λπ.

Αυτό που δεν έχει καθοριστεί είναι το ποινικό μέρος, οι ποινές δηλαδή που θα επιβάλλονται στους παραβάτες.

Πιθανόν, αρχικώς, να είναι ελαφρές, όπως η υποχρέωση να βλέπουν ανελλιπώς δελτία ειδήσεων κάθε βράδυ στις 9 στο MEGA και φυσικά την “Ανατροπή”, για την οποία θα γράφουν και γραπτό διαγώνισμα.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ. ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο 4

Ουδέποτε αμφιβάλλαμε για τον Καλαματιανό υποκριτή. Βγήκαν παγανιά τα νέα μούτρα του Μαξίμου και της Συγγρού και τάζουν σε καθεστωτικά μέσα δάνεια και παρά για να στηρίξουν το νέο Μνημόνιο που έρχεται. Ο λαός βυθίζεται στη φτώχεια κι αυτοί έχουν ρίξει στο τραπέζι τα βρωμόχαρτά τους: Τα διλήμματα και τους εκβιασμούς. Ακόμα και τον μπαμπούλα της τρομοκρατίας που εαν δεν υπάρχει είναι ικανοί να τον εφεύρουν με τα νεράτζια γεμάτα ξυραφάκια της δεκαετίας του 8Ο. Παλιά τέχνη κόσκινο του παρακρατικού Σαμαρά.

“Η τρόικα ζητά νέα μέτρα 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και σπεύδουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης να διευκρινίσουν πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο νέων μέτρων. Αυτό ξεκαθαρίστηκε και στη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ισχυρό άντρα του Euro Working Group, ενώ ο πρωθυπουργός βλέποντας πως οι αντοχές βουλευτών και πολιτών τελείωσαν από καιρό, ρίχνουν ακόμα και το χαρτί των εκλογών”, γράφουν οι παπαγάλοι.

“Στις συναντήσεις με τον κ. Βίζερ, η ελληνική πλευρά είχε την ευκαιρία να διαγνώσει τις προθέσεις και τις σκέψεις που επικρατούν στους κόλπους του Eurogroup, ενώ συζητήθηκε και το χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου προβλέπεται να υπάρξουν αποφάσεις για το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος και η νέα ελάττωση του χρέους.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει μέχρι στιγμής και για το οποίο ενημερώθηκε η ελληνική κυβέρνηση, οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν περί τα μέσα της Άνοιξης του 2014, όταν δηλαδή και η Eurostat επικυρώσει το πρωτογενές πλεόνασμα του τρέχοντος έτους.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, τα προαπαιτούμενα, τα οποία θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, ώστε το Euro Working Group να δώσει το πράσινο φως για να εκταμιευθεί η δόση του ενός δισ. ευρώ που εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο.”

Γελοία και ύπουλη για τα συμφέροντα του λαού κυβέρνηση. “Έπεσε” το θέμα της Χρυσής Αυγής και μέχρι να κλείσουν φυλακή δυο τρείς βουλευτές της ακόμη για να το ξανασηκώσουν στα κανάλια, άρχισαν τους εκβιασμούς του λαού. Μιλάμε για πολύ επικίνδυνους πια πολιτικούς που αξίζει να πάνε όχι φυλακή αλλά στην πολτική “Σπιναλόγκα” τους. Καταραμένοι και άχρηστοι….

Όσον αφορά στο δημοσιονομικό κενό, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του τόνισε πως υπάρχουν διάφορα σενάρια και πως το τοπίο θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει στο τέλος του έτους, ενώ για τη μετακύληση του χρέους είπε πως «όλα βρίσκονται στο τραπέζι».

Σε ερώτηση για το αν η αρνητική στάση της τρόικας στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης περί των επιδομάτων που θα δοθούν για το πετρέλαιο θέρμανσης μπορεί να επηρεάσει τις συζητήσεις και το κλίμα, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως δεν υπάρχει θέμα.
 
www.makeleio και εδω

 

«Προσωρινά νόμιμη» η ψηφιακή… διαπλοκή !!!

Δεν έχουν πια πρόβλημα οι κυβερνώντες να ξεστομίζουν τα πιο απίθανα και γελοία ψέματα.

Τίποτα δεν τους κοστίζει, μια και διαθέτουν πιστοποίηση προπαγάνδας από τα κυρίαρχα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Αφού αποκαλύφθηκε η ουσιαστική κατάργηση των τηλεοπτικών αδειών με ένα μόλις…άρθρο (στο κατά τ’ άλλα άσχετο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας), με το οποίο η κυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ νομιμοποιεί το πέρασμα των διαπλεκόμενων τηλεοπτικών ιδιωτικών καναλιών στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανέλαβε τις διευκρινίσεις. «Προσωρινά» νόμιμη είναι η ρύθμιση, δήλωσε.

Της Ματίνας Παπαχριστούδη.

Για να διευκολυνθεί η υπογραφή των συμβάσεων με τους παρόχους δικτύου που θα πάρουν τις συχνότητες και για να έχει το κράτος έσοδα. Το τι και το πώς ακριβώς έχουν αλλάξει θεσμικά οι έννοιες και οι όροι για την τηλεόραση, το γράψαμε στη στήλη το περασμένο Σάββατο.
Σημασία έχει ότι η κυβέρνηση τα βρήκε με τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και με ένα μόνο άρθρο όχι μόνο τους χαρίζει τις ψηφιακές συχνότητες, όχι μόνο σβήνει το τηλεοπτικό παρελθόν της διαπλοκής αλλά επιπλέον τους χαρίζει για τα επόμενα 15 χρόνια ασυλία από οποιοδήποτε θεσμικό έλεγχο και τήρηση όρων και προϋποθέσεων. Το διαρκές έγκλημα της τηλεοπτικής διαπλοκής ολοκληρώνεται. Θα κρατήσουμε, ωστόσο, τη «δέσμευση» του Σ. Κεδίκογλου πως το κράτος θα έχει έσοδα από τα τηλεοπτικά κανάλια-μετόχους και συνάμα πελάτες της Digea, όταν θα ανακοινωθεί ο διαγωνισμός. Μέχρι σήμερα γνωρίζουμε πως το κράτος, μέσω της ΕΕΤΤ, θέλει να δώσει 4 ψηφιακές συχνότητες στις οποίες θα χωράει η εκπομπή έως 16 τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας για τα επόμενα 15 χρόνια, προς 16 εκατ. ευρώ.
 

Αν, λέμε αν, δίνονταν οι τηλεοπτικές άδειες με το νόμο του Θοδωρή Ρουσόπουλου, τον 3592 του 2007 που τώρα στην ουσία του θάβεται με τη νέα ρύθμιση της συγκυβέρνησης, το Δημόσιο θα έπρεπε να βάλει στα ταμεία του από κάθε πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικό κανάλι ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο για έξι χρόνια. Τόσο είχαν αποτιμήσει το «ενοίκιο» για τις αναλογικές τηλεοπτικές συχνότητες – την περιουσία, τότε, του Ελληνικού Δημοσίου.
 

Τα διαπλεκόμενα ιδιωτικά κανάλια αντάλλασσαν σε κάθε εκλογική περίοδο την υποχρέωση να πληρώνουν το 2% επί του τζίρου τους για την κατοχή των συχνοτήτων με τη «δωρεάν» μετάδοση των πολιτικών διαφημίσεων των κομμάτων. Και το 2% γινόταν με Υπουργικές Αποφάσεις 0,1%. Άρα, δεν έχουν πληρώσει μέχρι σήμερα για συχνότητες.
Το δεύτερο μεγάλο ψέμα του υπουργού είναι πως θα ισχύουν οι υποχρεώσεις τους. Μόνο που ξέχασε να πει πώς ακριβώς.
 

Αφού στο άρθρο 18 του νομοσχεδίου, τα ιδιωτικά κανάλια θα ελέγχονται μόνο για το πρόγραμμά τους, σύμφωνα με την παράγραφο 13 του άρθρου 6 του νόμου Ρουσόπουλου. Με πέντε λεξούλες απαλλάσσονται από όλες τις άλλες υποχρεώσεις που αναφέρονται στο ίδιο άρθρο. Αυτές αφορούν την πληρωμή των συχνοτήτων, τον έλεγχο του απασχολούμενου προσωπικού, τη διαδικασία της αδειοδότησης για την οποία θα ελέγχονταν τα κεφάλαιά τους και οι ιδιοκτήτες. 

Όλα αυτά είναι που διαγράφονται με την επίκληση της ψηφιακής τηλεόρασης και της παράδοσης των συχνοτήτων στις εταιρίες τηλεπικοινωνιών.

 ΠΗΓΗ

Της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μου η ΣΗΜΑΙΑ έχει πλέον ΧΟΡΗΓΟ !!!

Μετά από 4 χρόνια η πολιτική ηγεσία αποφάσισε να ξαναβγούν τα στρατιωτικά οχήματα στους δρόμους ενόψει της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου. Πρόσχημα είναι η τόνωση του “πατριωτικού φρονήματος” και η επίδειξη στους…γείτονες Τούρκους, σύμφωνα με κύκλους, αλλά ο λόγος είναι περισσότερο το άνοιγμα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, που ως υπερσυντηρητικοί θέλουν περισσότερο χακί και…εθνική υπερηφάνεια.

Κάποιοι γκρινιάζουν πέρα από το προφανές και για την σπατάλη που προκύπτει από την λειτουργία των τανκς, των τεθωρακισμένων και των αεροσκαφών, μια σπατάλη που δεν έχει κανένα νόημα, ειδικά στην σημερινή εποχή που η εξοικονόμηση χρημάτων υποτίθεται ότι είναι…ευαγγέλιο για το κράτος.

Κι όμως, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης πήρε την πρωτοβουλία να γίνει χορηγός της στρατιωτικής παρέλασης, καλύπτοντας το κόστος των καυσίμων. Ένας από τους Έλληνες ολιγάρχες προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση για ποιους λόγους;

  • Θέλει να γίνει αρεστός στους ανεγκέφαλους που έχουν ονειρώξεις με ερπύστριες και κανόνια;

  • Επιθυμεί να το παίξει ευεργέτης για να συνεχίσει η κυβέρνηση να κάνει τα στραβά μάτια στις κινήσεις του;

  • Μήπως έπαιξε κάποιο ρόλο -λέω εγώ τώρα- η ακύρωση του προστίμου ύψους 240 εκ. ευρώ στην Motor Oil;

Η σύνδεση μιας παρέλασης με έναν ιδιώτη και μάλιστα όχι όποιον κι όποιον, καταδεικνύει πως αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση την “εθνική ανάταση”. Η ανάθεση σε χορηγό που απολαμβάνει επί χρόνων σκανδαλώδη προνόμια (φοροαπαλλαγές, προμήθειες, ανάθεση έργων) είναι απλά το κερασάκι στην υπόθεση “ελληνικό κράτος, η διαστροφή σε πρώτο πλάνο“. Η συνεργασία με ολιγάρχες που για να συγκεντρώσουν πλούτο έχουν δημιουργήσει χιλιάδες φτωχούς, χαρακτηρίζει το κράτος, αφού το κάνει υπόλογο σ’ αυτούς αλλά ποτέ στην κοινωνία.


 strangejournal

Εγκέφαλοι που «καίνε»… ντίζελ !

Γράφει ο Γιάννης Κριτσαντώνης
Αυτό με το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης μου θυμίζει τη πρόσφατη αλχημεία στη μείωση του ΦΠΑ: 13% καθιστός , 23% στα όρθια. Τόσο η τυρόπιτα  με τυρί, τόσο χωρίς τυρί. Τώρα πάνε πάλι με επικοινωνιακά τρικ να δείξουν  ότι μειώνουν την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με το επίδομα, διευρύνοντας και το πλαφόν των δικαιούχων, άρα «ωφελούνται περισσότερα νοικοκυριά». Και η Τρόικα απέναντι, γελάει. Ξέρει αυτή. Διότι στην πράξη τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Και τη γνωρίζουν καλά την πραγματικότητα, γι αυτό και οι κατά καιρούς εγκύκλιοί τους  είναι ομιχλώδεις. Δεν μπαίνουν σε λεπτομέρειες οι «πονηροί πραματευτές» του Υπουργείου Οικονομικών για να μην απαντήσουν σε αυτά τα πέντε καίρια ερωτήματα που «καίνε» τον κόσμο:
  1. Όταν λένε «εισόδημα», ποιο εννοούν; Το συνολικό ακαθάριστο ή αυτό που απομένει για να ζήσει κανείς μετά από τις ασφαλιστικές εισφορές, τις μηνιαίες δόσεις των δανείων  και τους εξοντωτικούς φόρους που έχουν επιβάλει; Και γιατί υπολογίζουν το ύψος του περσινού «εισοδήματος» και όχι το φετινό που ασφαλώς είναι μικρότερο με τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις;
  2. Έχουν την εντύπωση ότι ο μέσος  Έλληνας οικογενειάρχης, ο άνεργος ή ο συνταξιούχος έχει… 1300 ευρώ άμεσα διαθέσιμα για να βάλει 1000 λίτρα πετρέλαιο; (τόσα περίπου πρέπει να διαθέσει από την τσέπη του, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ανεγκέφαλων του ΥΠΟΙΚ, αφού του δοθεί η περίφημη προκαταβολή που διατυμπανίζουν 25%, δηλαδή… 88 ευρώ!! Και τα υπόλοιπα (τμηματικά)έχει ο Θεός ή μάλλον ο Θεοχάρης..)
  3. Πώς θα εισπράξει ο δικαιούχος το επίδομα αν βάζει τμηματικά πετρέλαιο; (π.χ. 100- 100 ή 200-200 λίτρα) …Τμηματικά κι αυτό;
  4. Πώς θα ελέγξουν τι… υλικό  «καίει» ο καθένας;  Θα μπουκάρουν τα βράδια στα σπίτια με εισαγγελέα οι ελεγκτές για να δουν αν καις στο τζάκι μελαμίνες και θα επιβάλουν πρόστιμα; (Ξέρω: Βάζω ιδέες του φωστήρα Μαυραγάνη που εξέδωσε και την καταγέλαστη εγκύκλιο και με την οποία θα… εξορκίσει το νέφος της αιθαλομίχλης!)
  5. Τι θα συμβεί αν ένας δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης  χρωστάει στην εφορία 500-600 ευρώ; Θα του πει ο Θεοχάρης (άλλο «μυαλό – ντίζελ»  αυτός  χειρότερο από τον πρώτο) «ξέρεις είναι να παίρνεις τόσα βέβαια, αλλά εδώ… χρωστάς περισσότερα, άρα δεν παίρνεις τίποτα;» (!!)
Ξέρω ότι δεν πρόκειται να απαντήσουν  οι φωστήρες που επέβαλαν εξοντωτικούς φόρους στον Έλληνα πολίτη, διότι.. δεν θέλουν να απαντήσουν, επειδή θα τους ξεγυμνώσει η πραγματικότητα. Αυτήν ακριβώς αποφεύγουν. Απλώς κοροϊδεύουν τον κόσμο με… ντίζελ επικοινωνιακά τρικ. Όπως ακριβώς λειτουργεί και ο εγκέφαλός τους: Με πετρέλαιο!

Α, τώρα που είπα τρικ, θυμήθηκα την… πεθερά του Στουρνάρα…

ΠΗΓΗ

Τα σημεία της στίξεως

Την περίοδο του Εθνικού διχασμού στην Κρήτη, ένας επιθεωρητής δημοτικής εκπαίδευσης ανέβαινε με ένα μουλάρι σ’ ένα ορεινό και δύσβατο χωριό, για να επιθεωρήσει τον εκεί δάσκαλο. Στον δρόμο που πήγαινε συναντά έναν αγωγιάτη και τον ρωτά:
-Δε μου λες, πατριώτη, ο δάσκαλος τι είναι; Βενιζελικός ή Βασιλικός;
-Βενιζελικός, απαντά ο αγωγιάτης.
-Α, το γαϊδούρι σχολίασε ο επιθεωρητής.

Ο αγωγιάτης όμως ήταν και αυτός Βενιζελικός και φίλος του δασκάλου και έτρεξε να μεταφέρει στον δάσκαλο την στιχομυθία:
-Το και το, δάσκαλε. Σε είπε γαϊδούρι.

Την επομένη μπαίνει ο επιθεωρητής στην τάξη και ρωτά τον δάσκαλο ποιο είναι το μάθημα της ημέρας.
-Τα σημεία της στίξεως, απαντά ο δάσκαλος.
-Ας δούμε, λοιπόν, τι ξέρουν τα παιδιά, λέει ο επιθεωρητής.

Ο δάσκαλος σήκωσε έναν μαθητή, τον Σήφη, στον πίνακα και του είπε να γράψει την φράση:

«Ο επιθεωρητής είπε, ο δάσκαλος είναι γαϊδούρι».

Αφού, έκπληκτος ο μαθητής, το έγραψε, τον ρωτά ο δάσκαλος:
-Ποιος είναι, παιδί μου, γαϊδούρι;.
-Ο δάσκαλος, ψέλλισε ο Σήφης.
-Και ποιος το είπε;.
-Ο επιθεωρητής, κύριε.
-Ωραία, είπε ο δάσκαλος. Βάλε ακόμα ένα κόμμα.

«Ο επιθεωρητής, είπε ο δάσκαλος, είναι γαϊδούρι».

Μόλις τελείωσε ο μαθητής, τον ρωτά ο δάσκαλος:
-Ποιος είναι τώρα, παιδί μου, το γαϊδούρι;.
-Ο επιθεωρητής, απαντά δειλά ο Σήφης.
-Και ποιος το είπε;
-Ο δάσκαλος, απαντά ο Σήφης.

Οπότε στρέφεται ο δάσκαλος στην τάξη και λέει:

-Είδατε παιδιά τι κάνουν τα κόμματα; Πότε βγάζουν γάιδαρο τον επιθεωρητή και πότε το δάσκαλο!

Στις μέρες μας, ο Σήφης, παππούς πλέον, καθισμένος στην πολυθρόνα του μπροστά στη τηλεόραση άκουσε για νέες μειώσεις στις συντάξεις και είπε:
 
-Όταν ήμουν μαθητής, άκουγα κάθε τόσο τον δάσκαλο να μας λέει: Να προσέχετε τα κόμματα! Ένα λάθος κόμμα, μπορεί να σας χαλάσει τελείως την σύνταξη!
 

Έπρεπε να περάσουν εξήντα χρόνια για να καταλάβω τι εννοούσε…