EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 Ήρθε η ώρα της απελευθέρωσης της Ελλάδος! - ΒΙΝΤΕΟ


Παρακαλούμε προωθήστε την ιδέα (της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ). Είναι ο μόνος αναίμακτος τρόπος να ελευθερώσουμε την Ελλάδα.

Αν και εσείς το επιθυμείτε αυτό, είναι η ιδανική στιγμή να το πετύχουμε, καθώς η πλειοψηφία του
λαού είναι έτοιμη να ακολουθήσει.

Διαδίδουμε με κάθε τρόπο το μήνυμα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ακόμα και μετά τις 28 Οκτωβρίου 2013 για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να φτάσει η αλήθεια σε αρκετούς πολίτες.
Κατεβάσετε στον υπολογιστή τα βίντεο (π.χ με downloadhelper)
Δείξτε το σε φίλους, συγγενείς, και πλατείες, μοιραστείτε τους συνδέσμους(Links), ανεβάστε το ξανά με άλλο όνομα, δημιουργήστε DVD και μοιράστε τα σε ανθρώπους χωρίς σύνδεση. Εκτυπώστε φυλλάδια με τους βασικούς στόχους και μοιράστε τα. Έφτασε η στιγμή της απελευθέρωσης.

Έφτασε η στιγμή να τραβήξουμε την γραμμή και να πούμε ως εδώ!
Είναι η μάχη, που ιστορικά οι Έλληνες δίνουν, για τα δικαιώματα όλων των λαών, όλων των ανθρώπων. Η Ελλάδα υπήρξε πάντα η πηγή του φωτός. Που θα βρεθούν όμως, οι ηγέτες, που θα μας οδηγήσουν σε μια διέξοδο?

Έφτασε λοιπόν η στιγμή, να σας αποκαλύψουμε, τους ηγέτες αυτούς. Εμάς όλους, τους απλούς καθημερινούς Έλληνες, που έχουμε την δύναμη να διαδώσουμε την αλήθεια σε ολόκληρη την Ελλάδα, και να παρακάμψουμε επιτέλους, τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης. Αυτό είναι το πρώτο βήμα, για την απελευθέρωση μας. Το δεύτερο βήμα είναι να οργανωθούμε και να δρούμε ομαδικά, να σταματήσουμε επιτέλους, να συνεργαζόμαστε και να πληρώνουμε τις προδοτικές κυβερνήσεις. Χωρίς τον λαό οι κυβερνήσεις είναι κάστρα χτισμένα στην άμμο.

Μόνο εμείς μπορούμε να σταθούμε σε μία γραμμή, ο ένας δίπλα στον άλλο και με μία φωνή και όλοι μαζί να παλέψουμε, να αγωνιστούμε και να απαιτήσουμε την επαναφορά στα αυτονόητα, την επαναδημιουργία ενός συντεταγμένου πραγματικά δημοκρατικού κράτους. Μια δημοκρατία, που θα σέβεται τους πολίτες της, θα λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον τους και θα αποτελεί μία σύγχρονη και ουσιαστική τομή για την επαναγέννηση της. Για να υπάρξει πραγματική δημοκρατία, πρέπει να υπάρχουν σωστά πληροφορημένοι πολίτες, και εδώ κάπου αρχίζει η δικιά μας ευθύνη.



Η δύναμη μας είναι τεράστια, αρκεί να το κατανοήσουμε, και το πιστέψουμε. Τι νόημα έχει άραγε η γνώση εάν δεν την μεταδίδουμε? Τι νόημα έχει άραγε να ασχολούμαστε μόνο με τα ατομικά μας προβλήματα ή την καλοπέραση μας όταν πρόκειται να χάσουμε πλήρως την ελευθερία μας? Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία και να βγούμε στους δρόμους να αφυπνίσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε και να μην σταματήσουμε μέχρι να φέρουμε την αλλαγή.

Η ιστορία μας καλεί σε έναν αγώνα έντιμο και ηθικό.
Σε έναν αγώνα που επιτάσσει το χρέος όλων μας απέναντι στην πατρίδα.
Σε έναν αγώνα που έδιναν πάντοτε πρόθυμα οι Έλληνες.

MacGyver



Μέσω των defencenet.gr και elnewsgr.blogspot.gr, η Google χορηγός της Χρυσής Αυγής

Από το Σχέδιο β΄ εκδόθηκε η παρακάτω δήλωση:

«Να σταματήσει η Google τις εμπορικές σχέσεις με ιστοσελίδες και blogs που υποστηρίζουν τη ναζιστική οργάνωση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής.

Ζητάμε να σταματήσει η Google, τη σύναψη εμπορικών σχέσεων και την οικονομική ενίσχυση που παρέχει μέσω της υπηρεσίας Google Adsense, σε ιστοσελίδες και blogs τα οποία υποστηρίζουν τη ναζιστική οργάνωση εγκληματιών της Χρυσής Αυγής.


H GoogleAdsense είναι μια υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα σε ιστοσελίδες να τοποθετούν διαφημίσεις στο περιεχόμενό τους, αποκομίζοντας κέρδη. Τέτοιες διαφημίσεις μέσω της Google χρησιμοποιούνται και σε ιστοσελίδες που υποστηρίζουν τη Χρυσή Αυγή.

Η ίδια η Google στους όρους χρήσης της υπηρεσίας Adsense, αναφέρει πως απαγορεύεται να τοποθετούνται διαφημίσεις σε ιστοσελίδες και blogs όπου περιέχουν βίαιο περιεχόμενο, κάνουν προπαγάνδα φυλετικής μισαλλοδοξίας, προωθούν παράνομη δραστηριότητα και παραβιάζουν τα νόμιμα δικαιώματα άλλων.

Δύο από αυτές τις ιστοσελίδες είναι το defencenet.gr και το elnewsgr.blogspot.gr, στις οποίες υπάρχει περιεχόμενο φιλικά διακείμενο στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.»

Η δήλωση αυτή έχει εκδοθεί ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά για μια διεθνή καμπάνια ώστε να σταματήσει η Google τις δοσοληψίες με τη Χρυσή Αυγή.

Μπορεί να υπογράψει κανείς πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα :

http://www.sxedio-b.gr/index.php/articles/item/380

Στην ίδια ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε σχετικό οπτικό υλικό για τις διαφημίσεις

αυτές.

ΠΗΓΗ

Το αυτοκίνητο που οδηγεί μόνο του (και δεν είναι ο Κιτ)

Την πιο σύγχρονη εξέλιξη στην αυτόματη οδήγηση, μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται "Αποφυγή εμποδίων" (Obstacle Avoidance), παρουσίασε η Ford πριν λίγες ημέρες στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με την εταιρία, η νέα τεχνολογία μετατρέπει τα αυτοκίνητα σε νέο... Κιτ, αφού θα μπορούν να οδηγούν και να παρκάρουν από μόνα τους, χωρίς την... βοήθεια του οδηγού!

Πως λειτουργεί

Όταν υπάρχει κάποιο εμπόδιο μπροστά, για παράδειγμα ένας πεζός ή ένα σταθμευμένο όχημα, εκπέμπεται μια προειδοποίηση στον οδηγό.

Αν ο οδηγός αποτύχει να κατευθύνει σωστά το όχημα ή να φρενάρει, το αυτόματο σύστημα αναλαμβάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου για να αποφύγει τον κίνδυνο.

Επιπλέον, εάν ένα όχημα αντιλαμβάνεται έναν κίνδυνο, μέσω τεχνολογίας wi-fi επικοινωνεί με τα άλλα τριγύρω οχήματα που έχουν τον ίδιο εξοπλισμό και τα προειδοποιεί για τους ίδιους πιθανούς κινδύνους. Οι περιπτώσεις της κίνησης στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ή της ύπαρξης ενός σταματημένου οχήματος μετά από μια απότομη στροφή αναφέρονται επίσης σαν παραδείγματα όπου θα μπορούσε να προσφέρει βοήθεια αυτή η νέα τεχνολογία.

“Καθώς η τεχνολογία προοδεύει και μαζί αναπτύσσεται η ικανότητα να συνδέονται μεταξύ τους τα οχήματα που διαθέτουν αυτήν την υποδομή, θα δείτε ολοένα και περισσότερο να παρέχονται πληροφορίες που τελικά θα κάνουν το ταξίδι πιο διαισθητικό για τους πελάτες μας, καθιστώντας το ασφαλέστερο αλλά και πιο ευχάριστο”, λέει η αντιπρόεδρος της Ford Europe Μπάρμπαρα Σάμαρντζιτς, στο Euronews.

Όμως η τεχνολογία δεν δίνει λύσεις μόνο στην οδήγηση, αλλά και στο παρκάρισμα.

Λειτουργεί με τη χρήση αισθητήρων υπερήχων, που του επιτρέπουν να ανιχνεύσει έναν κενό χώρο στάθμευσης. Ελέγχει τιμόνι, το κιβώτιο ταχυτήτων, την εμπρός και όπισθεν κίνηση. Ενεργοποιείται από τον ίδιο τον οδηγό, με το πάτημα ενός κουμπιού, είτε βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο είτε έξω, οπότε χρησιμοποιείται με τηλεχειριστήριο. Στη συνέχεια το όχημα κινείται αυτόματα στον χώρο στάθμευσης.

Μόνο που αυτό το σύστημα βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο.




Υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ 100.000 ασφαλισμένοι

"Μεταφορά" 100.000 ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ με παράλληλη δημιουργία μιας χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας είναι μεταξύ των προτάσεων που ρίχνονται στο τραπέζι με σκοπό να αποφευχθούν νέες περικοπές των συντάξεων του Οργανισμού.

Αν οι παρεμβάσεις δεν οδηγήσουν σε "ζεστό χρήμα", τότε στο στόχαστρο θα μπει η βασική σύνταξη του ΤΕΒΕ που φτάνει τα 220 ευρώ, όπως αναφέρει το "Έθνος". Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και η διοίκηση του Ταμείου βρίσκονται σε επικοινωνία.

Για τη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης δύο είναι οι βασικές προτάσεις: Πρώτον, η μεταφορά στον ΟΑΕΕ 70.000- 80.000 ελεύθερων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε περιοχές με λιγότερους από 2000 κατοίκους, που σήμερα έχουν τη δυνατότητα να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ. Η μεταφορά τους στον ΟΑΕΕ θα συνδυαστεί με την καθιέρωση μιας χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας.
Δεύτερον, η ασφάλιση στον ΟΑΕΕ ελεύθερων επαγγελματιών που σήμερα καλύπτονται από το ΙΚΑ.

Πρόκειται κυρίως για άτομα που έχουν επιχειρήσεις ωστόσο ασφαλίζονται για λίγες ημέρες κάθε μήνα στο ΙΚΑ και δεν καταβάλλουν εισφορές στον ΟΑΕΕ.

Ακόμα τέσσερις προτάσεις έχουν στόχο την αύξηση των εσόδων του ασφαλιστικού φορέα, ο οποίος το 2014 απειλείται με οικονομικό "κενό" 800 εκατομμυρίων.

- Ελαστικοποίηση της ρύθμισης των χρεών- αν και τα εναλλακτικά σενάρια προσκρούουν αντιδράσεις της τρόικας.

- Μηνιαία καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών

- Λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για τους μεγαλοοφειλέτες.

- "Συμψηφισμός" οφειλής με τη σύνταξη.

Άρωμα... διαπλοκής στη Γερμανία με Μέρκελ και BMW;

Η άρνηση της Γερμανίας σε μία ρύθμιση που θα προέβλεπε χαμηλότερο όριο εκπομπής ρύπων για τα αυτοκίνητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποτέλεσε είδηση χθες, όταν η επιμονή της Γερμανίας οδήγησε τους υπουργούς Περιβάλλοντος της ΕΕ να αναβάλουν τη σχετική συμφωνία.

Ωστόσο, η αποκάλυψη του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Die Linke ότι μόλις τρεις μέρες νωρίτερα το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ δέχτηκε μία μεγάλη δωρεά από τρεις μεγαλομετόχους της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW έδωσε άλλη διάσταση στο θέμα.

Το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών παραδέχθηκε πως ενισχύθηκε ποσό συνολικού ύψους 690.000 ευρώ από στελέχη της BMW, ωστόσο αρνήθηκε πως υπάρχει κάποια σχέση με τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο ζήτημα αυτό, σχολιάζοντας πως η δωρεά αυτή ήταν “εντελώς άσχετη με οποιαδήποτε μεμονωμένη πολιτική απόφαση”.

Σημειώνεται ότι η προτεινόμενη μείωση των ορίων εκπομπής σχεδιάζεται να τεθεί σε ισχύ από το 2020, και τα νέα όρια καθορίζονται στα 95 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, όριο το οποίο ξεπερνούν κατά πολύ οι εκπομπές των πολυτελών μοντέλων της BMW.

Στα μπαράζ η Εθνική: Ελλάδα - Λιχτενστάιν 2-0

Με ένα γκολ του Σαλπιγγίδη στις αρχές του αγώνα (7') και ένα του Καραγκούνη προς το τέλος (81') με απευθείας χτύπημα φάουλ, η εθνική Ελλάδος κέρδισε το Λιχτενστάιν και έφτασε τους 25 βαθμούς στον έβδομο όμιλο των προκριματικών της Ευρώπης.

Δεν τα κατάφερε όμως να εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση στα τελικά της Βραζιλίας, καθώς ισοβάθμησε στην κορυφή του ομίλου με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, η οποία όμως υπερέχει στη διαφορά τερμάτων.

Οι Βόσνιοι εξασφάλισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την πρόκριση σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και το πέτυχαν στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα του Κάουνας, επί των Λιθουανών, με σκορ 1-0 και σκόρερ τον Ιμπίσεβιτς στο 68'.

Κατόπιν αυτού του αποτελέσματος, η Ελλάδα βρίσκεται στα μπαράζ και καταλαμβάνει θέση στην τετράδα των ισχυρών, κόντρα στους τέσσερις αδύναμους για τα ζευγάρια της ευρωπαϊκής ζώνης.

Η εθνική μας ξεκίνησε ορεξάτη και φορτσάτη τον αγώνα και προηγήθηκε νωρίς. Επιχείρησε σουτ και πίεσε με αλλεπάλληλα κόρνερ το Λιχτενστάιν, το οποίο έκλεισε ακόμη και μέσα στην περιοχή του, αλλά σύντομα "ξεφούσκωσε" για να επανέλθει μόνο στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσέχος διαιτητής Κόβαρικ αρνήθηκε πέναλτι στους φιλοξενούμενους σε χέρι του Σιόβα εντός ελληνικής περιοχής στο πρώτο ημίχρονο.


Αγρότες: Ζεσταίνουν τις μηχανές τους, ακόμη και για απόβαση στην Αθήνα

Οι αγρότες αντιτίθενται στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους για μαχητικές κινητοποίησεις, ακόμη και για απόβαση στην Αθήνα.

Από το πρωί της Δευτέρας σε ολόκληρη την Κρήτη οι εφορίες είναι αποκλεισμένες από οργισμένους αγρότες που αντιτίθεται στο μέτρο του υπουργείου Οικονομικών.

Στο μεταξύ, από τις αρχές Οκτωβρίου, στην εθνική σύσκεψη της ΠΑΣΕΓΕΣ, φάνηκαν οι διαθέσεις των αγροτών

Από το μέτωπο των αγροτών εκτιμάται ότι φέτος οι κινητοποιήσεις θα είναι ακόμη πιο σκληρές και θα έχουν ναυαρχίδα την Κρήτη. Στα Χανιά ήδη έχουν αρχίσει οι διαμαρτυρίες, με κλείσιμο ΔΟΥ, αλλά και οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας συνεδριάζουν στις 27 Οκτωβρίου στη Βόνιτσα.

"Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ο αγώνας είναι μονόδρομος. Οι αγρότες δεν είναι δυνατό να πληρώνουν φόρο για τη γη, όταν ήδη φορολογούνται για τη σοδειά", δηλώνουν αγρότες της Στερεάς Ελλάδας.

Καθηγητές: τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη

Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουν οι καθηγητές της ΟΛΜΕ, ύστερα από σχετική απόφαση της Ομοσπονδίας τους.

Όπως ανακοινώθηκε, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ "στηρίζοντας την κινητοποίηση των τοπικών ΕΛΜΕ της Αττικής καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής".

Η Ομοσπονδία ζητά να δοθεί ένα τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια και να υπάρχουν 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις, 10 μαθητές ανά καθηγητή σε όλα τα εργαστήρια όλων των τύπων των σχολείων.

Επίσης, ζητά να επαναλειτουργήσουν άμεσα όλες οι εκπαιδευτικές υποστηρικτικές δομές, που καταργήθηκαν ή ματαιώθηκαν.


Το σύνδρομο της Σταχτοπούτας ξαναχτυπά

Νέα μέτρα ζητούν οι Ευρωπαίοι, πνίγοντας την κυβέρνηση στα αποκαΐδια του success story. Το σύνδρομο της Σταχτοπούτας επανέρχεται συνεχώς  Κράτος «Σταχτοπούτα» χαρακτήρισε προ ημερών το ραδιόφωνο του BBC την Ελλάδα, με αφορμή την παρουσίαση νέας παράστασης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Δεν είναι όμως μόνο το βρετανικό ραδιόφωνο που αντιμετωπίζει την χώρα σαν τον φτωχό συγγενή, ο οποίος βγάζει την βρώμικη δουλειά στην Ε.Ε.
Στο Eurogroup της Δευτέρας, πληθώρα δηλώσεων συνέτειναν στο να δημιουργηθεί και πάλι κλίμα εξαιρετικά δυσμενές για την Ελλάδα, καθιστώντας την κράτος τελευταίο μεταξύ των τελευταίων.

Όλα καλά, η Ελλάδα χειρότερα

Σε αντίθεση με τα θετικά σχόλια για την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, που αφέθηκε να εννοηθεί ότι απελευθερώνονται από τα δεσμά των δανειστών, για την Ελλάδα έγινε σαφές ότι τα νέα μέτρα είναι δεδομένα.
Οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών κάλυψαν κάθε χαραμάδα φωτός στο τείχος που σκιάζει την ελληνική κοινωνία, στερώντας από το κυβερνητικό επιτελείο τη δυνατότητα να καλλιεργήσει κλίμα ευφορίας αντίστοιχο με των άλλων τριών μνημονιακών χωρών.
«Η Ελλάδα δεν είναι ποτέ μία εύκολη υπόθεση», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αδειάζοντας την κυβέρνηση του Α. Σαμαρά και όλα τα στελέχη της, που τους προηγούμενους μήνες θριαμβολογούσαν σχετικά με επερχόμενη έξοδο από το μνημόνιο.

Μέτρα και νούμερα

Στο ίδιο πνεύμα, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Γεργκ Άσμουσεν, επισήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει «πρώτα και κύρια να αντιμετωπίσει το σημαντικό δημοσιονομικό κενό που υπάρχει για τον επόμενο χρόνο».
Μάταια ο Γ. Στουρνάρας επαναλάμβανε ότι δεν θα ληφθούν άλλα οριζόντια μέτρα. Οι πιέσεις εντείνονται, καθιστώντας σαφές ότι πολύ δύσκολα η ελληνική κοινωνία θα αποφύγει νέα δεινά.
Το βουνό των μέτρων θα την πλακώνει, περιμένοντας τον πρίγκιπα να της φορέσει γοβάκι στο νούμερο των... κάτω άκρων της. Όπως έγινε γνωστό, οι τελικές αποφάσεις του Eurogroup θα ληφθούν τον Δεκέμβριο, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής την Τρίτη, τα πρόσθετα μέτρα που απαιτεί η τρόικα για το 2014, ανέρχονται σε 2 δισ. ευρώ.
 

Α ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ - Ενιαίος φόνος ακινήτων

Από τον Τάσο Αρβανίτη

Η κυβέρνηση θα θέσει την ερχόμενη εβδομάδα σε διαβούλευση το νομοσχέδιο που προβλέπει την επιβολή του ενιαίου φόρου ακινήτων από το 2014. Ο ενιαίος φόρος θα προέλθει από συγχώνευση του
ειδικού τέλους ακινήτου (ΕΕΤΑ) που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και του ΦΑΠ. Επεκτείνεται μάλιστα η εφαρμογή του και σε οικόπεδα και αγροτεμάχια.

Το παράδοξο είναι ότι την υψηλή φορολογία στα ακίνητα είχε στηλιτεύσει προεκλογικά η ΝΔ ενώ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευθεί αφενός στην κατάργηση του ΦΑΠ και του «επαχθούς», όπως ορθότατα το αποκαλούσε, ΕΕΤΗΔΕ, αφετέρου στην επαναφορά του χαμηλότερου ΕΤΑΚ που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Καραμανλή.

Ανατρέχω στις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ και του Πρωθυπουργού γιατί ο τελευταίος είχε περιγράψει τότε με τον καλύτερο τρόπο τις τραγικές συνέπειες της υψηλής φορολογίας στα ακίνητα, στο σύνολο της οικονομίας.

Ενώ λοιπόν αυτά τα σωστά έλεγε ο μεγαλύτερος εταίρος της σημερινής κυβέρνησης, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, σήμερα όχι μόνο δεν καταργεί τους φόρους εκείνους αλλά επεκτείνει την εφαρμογή τους και σε ακίνητα που δεν επιβαρύνονταν από τους προηγούμενους. Αυτή η λανθασμένη πολιτική δεν λαμβάνει υπόψη της πρώτα και κύρια το πραγματικό γεγονός της σοβαρής οικονομικής αδυναμίας της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών. Επίσης, με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση την κτηματαγορά, δηλαδή την ατμομηχανή μέχρι πριν από λίγο καιρό της ελληνικής οικονομίας από την οποία εξαρτώνται διακόσια και πλέον επαγγέλματα, και συνακόλουθα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση, άρα σε περαιτέρω μείωση των εσόδων του κράτους και, το κυριότερο, σε τεράστιες κοινωνικές εντάσεις.

Επί της ουσίας –χωρίς να εξετάζεται η τρέχουσα φοροδοτική ικανότητα του πολίτη καθώς και το ότι όταν απέκτησε αυτός ένα ακίνητο το απέκτησε από φορολογημένο εισόδημα και πλήρωσε, ανάλογα με την αιτία της κτήσεως, φόρο μεταβίβασης ή φόρο κληρονομίας– το κάθε ακίνητο θα επιβαρύνεται από 1/1/2014 με όλους ή κάποιους από τους εξής φόρους:

1) Με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων,
2) Με Δημοτικό φόρο,
3) Με Δημοτικά τέλη,
4) Με Τέλος Ακίνητης Περιουσίας,
5) Με Συμπληρωματικό φόρο εισοδήματος από οικοδομές,
6) Με Φόρο επί του τεκμαρτού εισοδήματος ιδιοκτησίας,
7) προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος,
8) Τέλος Χαρτοσήμου και εισφορά ΟΓΑ στο χαρτόσημο επί του εισοδήματος από οικοδομές.

Ακόμη στην περίπτωση της μεταβίβασης επιβάλλεται φόρος μεταβίβασης ενώ για τα πωλούμενα ακίνητα που αποκτήθηκαν μετά την 1/1/2013 επιβάλλεται φόρος υπεραξίας.

Θα αντιλέξουν κάποιοι ότι το δημοσιονομικό συμφέρον του κράτους σε περιόδους κρίσης υπερτερεί του ατομικού. Κάνουν μεγάλο λάθος. Εκείνο που ξεχνούν και κυρίως το ξεχνά και η κυβέρνηση είναι ότι παλιοί και νέοι φόροι δεν έχουν καμιά σχέση με τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων αλλά και με τα δεδομένα της αγοράς ακινήτων.

Πρώτον, διότι τα περισσότερα ακίνητα σήμερα είτε αποφέρουν μειωμένο εισόδημα σε σχέση με το παρελθόν, το οποίο επίσης υπερφορολογείται, είτε δεν αποφέρουν καν εισόδημα.

Δεύτερον, διότι οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, βάσει των οποίων υπολογίζονται είναι υπερδιπλάσιες των πραγματικών. Επισημαίνω κάτι το οποίο στο Υπουργείο Οικονομικών «λησμονούν», ότι οι αντικειμενικές αξίες δεν είναι μέσο επιβολής της φορολογίας, όπως λανθασμένα πιστεύεται, αλλά μέσο προσδιορισμού της φορολογητέας ύλης. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν λοιπόν το 2013 και πολύ περισσότερο το 2014 φόρο που δεν αντιστοιχεί σε υπαρκτή φορολογητέα ύλη. Η φορολογία θα είναι γι’ αυτούς εξουθενωτική. Με τις αγοραίες αξίες των ακινήτων να έχουν καταρρεύσει η διατήρηση των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα του 2007 ουσιαστικά οδηγεί σε διπλασιασμό ή και τριπλασιασμό της φορολογίας. Η διατήρηση των αντικειμενικών αξιών σε εξωπραγματικά επίπεδα τις καθιστά μοχλό δημεύσεως της περιουσίας των πολιτών. Επομένως, και ανεξάρτητα από την επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, πρέπει η κυβέρνηση να προσαρμόσει άμεσα τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στην πραγματικότητα της αγοράς.

Θα αναρωτηθείτε: ναι, αλλά τι θα γίνει με το δημοσιονομικό συμφέρον που επιβάλλει να δείξουμε πρωτογενές πλεόνασμα; Με υπερφορολόγηση των ακινήτων δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα. Η κυβέρνηση δεν θα εισπράξει το ποσό που περιμένει –το ομολογεί άλλωστε– όσο κι αν προσπαθήσει, γιατί πολύ απλά οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τους φόρους τους και ταυτόχρονα εξαιτίας της δυσβάστακτης φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας δεν υπάρχουν αγοραστές για να πουλήσουν τα ακίνητά τους.

Η παράλογη αυτή φορολογική πολιτική θα ακυρώσει στην πράξη τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εκποιήσει την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου. Όσο πιο υψηλούς φόρους επιβάλλει η κυβέρνηση τόσο περιορίζεται ο κύκλος των δυνητικών αγοραστών των δημοσίων ακινήτων και τόσο λιγότερα αναμένεται τελικώς να εισπράξει.

Εμμέσως με τη δημευτική φορολογία των ακινήτων, όπως πολλές φορές έχει γραφτεί, η κυβέρνηση φορολογεί τις όποιες καταθέσεις των ιδιοκτητών ακινήτων. Είναι επομένως άξιο απορίας γιατί ο Υπουργός Οικονομικών ...απορεί, γιατί οι καταθέσεις στις τράπεζες μειώνονται. Η απάντηση είναι ότι αυτές μετατρέπονται σε φόρους.

Η απόσυρση των καταθέσεων για να πληρωθούν οι φόροι των ακινήτων συνιστά ταυτόχρονα αφαίρεση ρευστότητας από την πραγματική οικονομία. Αυτό θα εντείνει και άλλο την οικονομική ύφεση και θα οδηγήσει σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, σε κλείσιμο μερικές ακόμη δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, θα αυξήσει κι άλλο την ανεργία και δεν θα βοηθήσει το επιδιωκόμενο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Όταν λοιπόν ακούω ότι θα υπάρξει ανάπτυξη μετά από νέα επαχθή φορολογικά μέτρα θυμάμαι την φράση του νομπελίστα Robert E. Lucas για τις προβλέψεις και τα οικονομετρικά μοντέλα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης: «ξύνουν τα νύχια τους και βγάζουν προβλέψεις».

* Ο Τάσος Αβραντίνης είναι αντιπρόεδρος της Δράσης και δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων.

 
 

Αρχιερείς της διαφθοράς

Σταύρος Χριστακόπουλος

Πολύ πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε την πρόθεση και επιθυμία του να διαθέσει το 70% του όποιου πρωτογενούς πλεονάσματος για να αποκαταστήσει «αδικίες» της
τρέχουσας «μνημονιακής» πολιτικής. Σε ποιους κατά προτίμηση; Σε ένστολους, δικαστές και χαμηλοσυνταξιούχους.

Όμως για την επίτευξη του όποιου πρωτογενούς πλεονάσματος, εκτός από τη συνήθη «δημιουργική λογιστική» του μαιτρ Στουρνάρα, απαιτούνται μια σειρά μέτρα:

1. Πρέπει να παραμείνει «στεγνή» η αγορά εξ αιτίας της παρακράτησης υπέρογκων χρεών του δημοσίου προς ιδιώτες προμηθευτές του, οι οποίοι καταρρέουν υπό το βάρος της έλλειψης ρευστότητας, με κίνδυνο πολλοί εξ αυτών να κλείσουν και να αφήσουν κι άλλο κόσμο στον δρόμο, και μάλιστα σε περίοδο που η πραγματική ανεργία ξεπερνά το 30% και η επίσημη το πλησιάζει.

2. Πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες για την παιδεία, με αποτέλεσμα σχολεία να κλείνουν, να συγχωνεύονται ή να υπολειτουργούν ελλείψει απολύτως απαραίτητου προσωπικού, καθηγητές και δάσκαλοι να μπαίνουν σε διαθεσιμότητα με βέβαιο μέλλον την απόλυση, μαθητές να μην έχουν πρόσβαση σε σχολικές μονάδες – και τα πανεπιστήμια να απαξιώνονται προκειμένου να «ανθήσουν» στη συνέχεια τα ψευδεπίγραφα «κολέγια» των επιχειρηματικών φίλων της κυβέρνησης.

3. Πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες για την υγεία, να γεμίσει η αγορά ανεξέλεγκτα γενόσημα φάρμακα, να αφυδατωθούν τα νοσοκομεία ακόμη και από είδη πρώτης ανάγκης και να «φεσωθούν» οι ασθενείς – ιδιαίτερα οι χρονίως πάσχοντες – με το χαράτσι εισαγωγής.

4. Πρέπει να απολυθούν από το Δημόσιο όσες χιλιάδες εργαζόμενοι κρίνει «αναγκαίο» κάθε φορά η τρόικα, με συνέπεια να φουσκώνει κι άλλο το κύμα της ανεργίας.

5. Πρέπει οι φορολογούμενοι να επωμιστούν υπέρογκους και παράλογους φόρους ακινήτων, ακούγοντας παράλληλα την «ευγενή» κυβερνητική παρότρυνση να πουλήσουν την περιουσία τους αν δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους.

6. Πρέπει οι ταλαίπωροι συνταξιούχοι να υποστούν νέες μειώσεις στις πενιχρές συντάξεις τους και άνθρωποι που λιμοκτονούν να χάσουν το ΕΚΑΣ όχι με εισοδηματικό, αλλά με ηλικιακό κριτήριο. (Προφανώς για να εισπράξουν ύστερα το βοήθημα του Σαμαρά).

7. Πρέπει να πουληθεί από κοψοχρονιά έως τζάμπα στους φίλους της κυβέρνησης – επειδή ξένος «επενδυτής» δεν πλησιάζει ούτε σιδηροδέσμιος – ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει σε δημόσια περιουσία, επί ζημία μάλιστα του κράτους και του δημοσίου συμφέροντος – όπως στην περίπτωση της ΕΥΔΑΠ.

8. Πρέπει κάθε χειμώνα να παγώνουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας επειδή επιβάλλεται μια παράλογη και ζημιογόνος για το κράτος και το δημόσιο συμφέρον φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης.

9. Πρέπει οι επιχειρήσεις να πληρώνουν πανάκριβη ενέργεια και να αντιμετωπίζουν παράλογους φόρους με συνέπεια είτε να κλείνουν είτε να αποσύρονται από τη χώρα.

10. Πρέπει ολόκληρος ο ελληνικός λαός να χαρατσώνεται – οριζοντίως και καθέτως – κάθε τρεις και λίγο ώστε να καλυφθούν οι χαώδεις «τρύπες» που αφήνουν στα δημόσια οικονομικά ο μηδαμινός περιορισμός της φοροδιαφυγής, της μαύρης εργασίας και της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας.

Τα «Πρέπει» είναι πολλά και τα ζούμε όλοι – πολλοί με τρόπο τραγικό. Όλα αυτά τα «Πρέπει», όμως, κοστίζουν πολλά:

● μια κατεστραμμένη οικονομία,

● μια διαλυμένη κοινωνία,

● μια ανυπόληπτη χώρα, η οποία κυβερνάται από μια επιτροπή καθορισμένη από τους δανειστές με αποκλειστικό έργο να διασφαλίζει πληρωμές δανείων με όποιο κόστος, όσο παράλογο και αν είναι αυτό,

● μια ακόμη πιο ανυπόληπτη κυβέρνηση, της οποίας ο υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει δημοσίως το «μνημόνιο» ως το μόνο σοβαρό πολιτικό κείμενο που υπάρχει στη χώρα, μια ναζιστική συμμορία που εκτινάχθηκε δημοσκοπικά σε τρίτο κόμμα – και παρ’ ολίγον δεύτερο, πάνω και από τη Ν.Δ.

Η απαρίθμηση μέτρων και συνεπειών μπορεί να σταματήσει εδώ, αφού η λίστα είναι ατελείωτη.

Όλα αυτά, λοιπόν, συμβαίνουν για να επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο ο Σαμαράς διακηρύσσει ότι θα μοιραστούν οι ένστολοι, οι δικαστικοί και οι χαμηλοσυνταξιούχοι – των οποίων οι συντάξεις καταρρέουν ακριβώς λόγω της πολιτικής για την επίτευξη του πλεονάσματος.

Γιατί αυτές οι τρεις κατηγορίες;

1. Οι δικαστικοί και οι ένστολοι επειδή στελεχώνουν τους δύο κρίσιμους τομείς που θα πρέπει να υπηρετήσουν το νεοδημοκρατικό «δόγμα» Σαμαρά και Δένδια «Νόμος και τάξη». Αριθμούν πολλές δεκάδες χιλιάδες και μαζί με τις οικογένειές τους – αν βεβαίως υποθέσουμε ότι θα τους προσελκύσει η διανομή του «πλεονάσματος» – συγκροτούν μια κρίσιμη μάζα ανάσχεσης ή περιορισμού της πολύ πιθανής συντριβής της Ν.Δ.

2. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι επειδή ανήκουν στη μοναδική ηλικιακή κατηγορία στην οποία ακόμη η Ν.Δ. έχει δημοσκοπικό προβάδισμα. Χωρίς αυτούς καταρρέει. Σπεύδει λοιπόν να τους χρυσώσει το χάπι της νέας επί τα χείρω μεταβολής του ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού πριν την εγκαταλείψουν και αυτοί.

Αν, λοιπόν, απορείτε για το τρέχον κριτήριο άσκησης της οικονομικής πολιτικής, ευτυχώς ο πρωθυπουργός είναι υπέρ το δέον ειλικρινής και αποκαλυπτικός. Η κυβέρνησή του, όπως κάθε άλλη κυβέρνηση από αυτές που οδήγησαν την Ελλάδα στη διάλυση, λειτουργεί με μόνο κριτήριο την πολιτική της διάσωση.

Όλα τα υπόλοιπα, περί πάταξης της διαφθοράς, ακούγονται βερεσέ όταν ο πυρήνας της διαφθοράς, δηλαδή η κατ’ αποκλειστικότητα εξυπηρέτηση των συμφερόντων ενός κόμματος εις βάρος ολόκληρης της κοινωνίας, διατηρείται ακέραιος και στην εποχή τών – δήθεν «εξυγιαντικών» – μνημονίων.

πηγη

" Κατάλυση του πολιτεύματος ... ???" ... έχουμε κράτος??? ... έχουμε πολίτευμα???

"134Α.- ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ.

ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 134Α.- ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ.

Θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του Πολιτεύματος θεωρούνται στο πλαίσιο του προηγούμενου άρθρου:α) η ανάδειξη του Αρχηγού του Κράτους με εκλογή, β) το δικαίωμα του λαού να εκλέγει τη Βουλή με γενικές, άμεσες, ελεύθερες, ίσες και μυ­στικές ψηφοφορίες μέσα στα συνταγματικά χρονικά πλαίσια,γ) το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης,δ) η αρχή του πολυκομματισμού,ε) η αρχή της διάκρι­σης των εξουσιών, όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα,στ) η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα και της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας από το Σύνταγμα και τους νόμους,ζ) η αρχή της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης καιη) η γενική ισχύς και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα. "

Όποιος υπερασπίζεται με πρωτόγνωρη σπουδή το "Α" πρέπει να είναι έτοιμος να αποδεχτεί τουλάχιστον και την ύπαρξη του "Β". Το ίδιο θα έπρεπε να ίσχυε και στους νόμους του κράτους με το επακόλουθο ότι στον Ποινικό Κώδικα το άρθρο 134Α ακολουθεί αυτό που έχει φορτωθεί τον 134 (σκέτο) ...!

Όταν η ελληνική δικαιοσύνη ανακαλύπτει ξαφνικά σήμερα, ότι κάποιοι λίγοι Έλληνες πολίτες, έστω και αν αυτοί ανήκουν στη συνομοταξία των "γουρουνοκεφάλων", διέπραξαν τα αδικήματα της "εσχάτης προδοσίας" και της "κατάλυσης του πολιτεύματος", με βάση τον ελληνικό ποινικό κώδικα 134, τότε θα έπρεπε να μας αποδείξει επίσης ότι αυτό το κράτος και το πολίτευμα του, που απειλούνται να καταλυθούν από τους "γουρουνοκέφαλους", είναι επίσης υπαρκτά και ότι οι αρχές και οι θεσμοί που τα διέπουν, είναι σε πλήρη εφαρμογή και λειτουργούν απρόσκοπτα όπως ορίζεται στο επόμενο άρθρο, το 134Α, του ιδίου κώδικα ....!

Όλοι οι Έλληνες πολίτες απολαμβάνουν λ.χ.εξ ίσου τα συνταγματικά τους δικαιώματα, όπως της αξιοπρεπούς διαβίωσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Το ελάχιστο εισόδημα όλων των αναξιοπαθούντων, των ανέργων, των αστέγων και των συνταξιούχων που εισπράττεται από την Πρόνοια, τον ΟΑΕΔ και τα ασφαλιστικά ταμεία αντίστοιχα ισοδυναμεί με την στατιστική τιμή του ορίου της φτώχειας, δηλαδή τα 598.- € καθαρά μηνιαίως. Τα νοσοκομεία μας έχουν μετατραπεί σε πηγές της ανθρωπιάς, όπου κάθε Έλληνας βοηθιέται να νικήσει την ασθένειά του, άσχετα του αν είναι ασφαλισμένος ή όχι. Ο αλτρουϊσμός και η αλληλεγγύη βασιλεύουν σε αυτό το κράτος της κοινωνικής πρόνοιας και του δικαίου. Είναι ψέμμα ο ισχυρισμός, ότι μια γυναικούλα με μια συνταξούλα των 600.- € πληρώνει φόρο εισοδήματος παραπάνω από όλους τους Έλληνες εφοπλιστές μαζί ή ότι για να αποτανθείς στην Δικαιοσύνη χρειάζεσαι παράδες, όπως αναληθές είναι το ότι για να μηνύσεις π.χ. το βιαστή της κόρης σου στην εισαγγελία πρέπει να πληρώσεις 380.-€ παράβολο .... 303.- € κοστίζει παναθεμά σας! Τα δημόσια σχολεία είναι τα αληθινά εργαστήρια της γνώσης όπου τα παιδιά μας προετοιμάζονται για τον αγώνα της ζωής. Εδώ δεν υπάρχει παραπαιδεία και ο τριτοκοσμκός θεσμός των φροντιστηρίων, αλλά επικρατεί η αξιοκρατία και όλα τα παιδιά μας διαθέτουν ίσες ευκαιρίες. Είναι πιο εύκολο στην Ελλάδα να κερδίσεις τον πρώτο λαχνό του λαχείου παρά να βρεις μια θέση εργασίας υπό ανθρώπινες συνθήκες, που θα σου εξασφαλίζει έναν αξιοπρεπή μισθό. Στην δημοκρατία των κ.κ. Μπώμπολα, Βαρδινογιάννη και Σία η ζωή ενός Έλληνα πολίτη ... πιστώνεται με το ανήκουστα υψηλό ποσόν του ... ενός (1) €

Η Βουλή των Ελλήνων είναι ο ναός της Δημοκρατίας και σ' αυτή την χώρα ...τα διατάγματα νομοθετικού περιεχομένου ... τα έχουμε μόνο ακουστά στις αίθουσες της Νομικής! Είμαστε ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και στα υπουργεία μας ή στις υπηρεσίες μας δεν έχουν το δικαίωμα να βόσκουν ξένοι τοποτηρητές, αλλά ... να διατάζουν σαν λύκοι τα ελληνικά γίδια ( υπουργοί, δημόσιοι λειτουργοί, τελώνες και φαρισαίοι) που τους έχουν στήσει ..... Κανενας απ΄ αυτούς τους αλλοδαπούς "λύκους" δεν τολμησε να ζητήσει αναφορά για το πως λειτουργεί η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, πόσο μάλλον δεν υπήρξε ούτε ένας δικαστής μέχρι σήμερα στα τελευταία τρία χρόνια που δεν αποφάσισε με γνώμονα μόνο το λαϊκό συμφέρον και με βάση τους νόμους και το σύνταγμα του κράτους. .... Βέβαια ο κάθε "πικραμμένος", πρώην ανώτατος δικαστής και πρωθυπουργός, μπορεί να ισχυρίζεται στα λόγια και στις γραφές του το αντίθετο, αλλά εμείς δεν πτοούμαστε από την αλήθεια ... όταν έχουμε την δυνατότητα να κολυμπάμε στην κολυμβύθρα του Σιλωάμ και μάλιστα κάτω από τον απόηχο των χερουβείμ που ψάλλουν οι γερμανοί αρχάγγελοι μας.

Ελεύθερα και δημοκρατικά ψήφισαν τα γιδοπρόβατα, τα ελαιόδεντρα και οι Πακιστανοί στις τελευταίες εκλογές και μάλιστα απολύτως μυστικά, ... χωρίς να το καταλάβει κανένας ... εκτός βέβαια από μερικούς "μπούφους" Έλληνες πολίτες που παρατήρησαν ότι ... πήγαμε και ψηφίσαμε με βάση τους εκλογικούς καταλόγους που έγιναν στην απογραφή του 2001, αλλά την επομένη πρωϊα των εκλογών πληροφορηθήκαμε ότι στο τέλος "μέτρησαν" ως δια μαγείας, οι εκλογικοί κατάλογοι που καταγράφηκαν με βάση την απογραφή του 2011.... , δηλαδή τελικά δεν ψηφίσαμε αλλά είναι σαν να "ψωνίσαμε" από ένα μπακάλικο που δουλεύει με διπλά βιβλία "εσόδων-εξόδων".

Ο πολυκομματισμός είναι το μυρωμένο τριαντάφυλλο της δημοκρατίας μας έτσι όπως το περιέγραψε πρόσφατα ο γενικός αντιπρόσωπός της,ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Αντώνης (Αντωνάκης) Σαμαράς.: " Όποιος δεν είναι της ιδίας γνώμης με εμάς και το μνημόνιο, είναι εχθρός της πατρίδας και του συντάγματος και είναι μέλος μιας εγκληματικής και τρομοκρατικής οργάνωσης, που θα διώκεται άμεσα και αλύπητα".

.... Έτσι φτάσαμε στους "γουρουνοκέφαλους" και στην ποινική τους δίωξη. Οι ιστορικοί του μέλλοντος μπορεί να ισχυριστούν ότι θα έπρεπε να τους είμαστε και ευγνώμονες διότι η τέλεση των αδικημάτων της "εσχάτης προδοσίας" και της "κατάλυσης του πολιτεύματος" προϋποθέτει ότι διαθέτουμε τόσο το "κράτος" όσο και το "πολίτευμα" που περιγράφεται στο ελληνικό σύνταγμα, ειδάλλως ... οφείλουμε να αγωνιστούμε για την επανάκτηση των χαμένων αξιών, αρχών και θεσμών ενός κράτους που σήμερα ζει μόνο αμυδρά ... στις μνήμες μας!


 

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει εδώ και τώρα - Θα είναι μια διαδικασία ανώδυνη για τους Έλληνες

Όπως αναφέρει σε νέο του άρθρο, η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει, προτρέποντας μάλιστα τους Έλληνες να "αγκαλιάσουν" εκείνο που φοβούνται. Ο κ. Βαρουφάκης κάνει λόγο για πραγματική χρεκοπία και όχι ως "διπλωματική μπλόφα", καλώντας μάλιστα να αντιληφθούν οι Έλληνες τη θετική πλευρά μιας χρεοκοπίας.

Αναλυτικά το άρθρο του κ. Βαρουφάκη:

Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα...χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε...

Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο, αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.

Υπάρχει τέτοια πλευρά; Και βέβαια υπάρχει. Σε σχέση με χώρες όπως η γνωστή τρόικα Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία, αλλά και η Βρετανία και το Βέλγιο, το σύνολο του χρέους μας (δημοσίου και ιδιωτικού) είναι το μικρότερο. Πως αυτό; Επειδή οι έλληνες, ως άτομα αλλά και ως ιδιωτικός τομέας, χρωστάμε πολύ λιγότερα εκείνων. Ακόμα και οι αντιπαθέστατες τράπεζές μας έχουν ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα: Πάνω από 150 δις πραγματικών καταθέσεων!

Μιλάμε για άνω του μισού ΑΕΠ σε καταθέσεις, κάτι για το οποίο οι περισσότεροι εταίροι μας θα σκότωναν να το έχουν, που λέει ο λόγος. Αν μάλιστα προσθέσετε και όλα τα χρήματα ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, θα δείτε ότι οι έλληνες δεν είμαστε και τόσο φτωχοί κατά μέσον όρο, κι ας έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρώπη (με εξαίρεση την Λεττονία).

Ως πολίτες είμαστε ελάχιστα χρεωμένοι σε σχέση με πολλούς από τους επικριτές μας στις Λόνδρες, στα Παρίσια και στις Νέες Υόρκες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είμαστε λευκές περιστερές. Για δεκαετίες φορτώναμε το δημόσιο με τόσο μεγάλο χρέος που το βλέπουμε πλέον να βουλιάζει μπροστά στα μάτια μας.

Εδώ όμως που φτάσαμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ακόμα και να αποφασίσουμε σύσσωμοι (ΣΕΒ και ΓΣΕΕ, γιάπηδες και στελέχη του ΠΑΜΕ, αστοί των βορείων προαστίων και αναρχικοί της Πλατείας Εξαρχείων) να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στο κράτος, δεν αρκεί. Αν μάλιστα το παρακάνουμε στην αλληλεγγύη προς το δημόσιο, η ‘γενναιοδωρία' μας αυτή θα στεγνώσει την κυκλική ροή του πλούτου από το οποίο εξαρτάται το δημόσιο για τα έσοδά του το 2011, το 2012 κ.ο.κ.
Ποια είναι λοιπόν τα χαρμόσυνα νέα; Ότι μια πτώχευση θα αποδειχθεί σχετικά ανώδυνη. Ο λόγος διττός: Πρώτον, δεν είμαστε κατά μέσον όρο ούτε οι φτωχότεροι ούτε οι πιο υπερχρεωμένοι. Δεύτερον, όσον αφορά τα χρέη του δημοσίου, αυτά βαραίνουν εμάς, ως άτομα, πολύ λιγότερο από όσο βαραίνουν τους ξένους.

Κάντε την σύγκριση με την Ιαπωνία, το χρέος της οποίας ανήκει σε Ιάπωνες σε ποσοστό 95%. Αν το Ιαπωνικό κράτος αναγκαστεί στην πτώχευση, η καταστροφή της χώρας θα είναι ολική. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για εμάς, καθώς μας ανήκει (δηλαδή στις δικές μας τράπεζες) μόνο το 25% του δημόσιου χρέους μας. Έτσι λοιπόν, δεδομένου ότι η πτώχευση του δημοσίου διαγράφεται ως αναπόφευκτη (εκτός αν πανικοβληθούν οι εταίροι μας αρκετά και το συνδράμουν για χρόνια πολλά, οπότε έχει καλώς), το κόστος της στάσης πληρωμών δεν θα το υποστούμε μόνοι μας.

Μα αν το δημόσιο κηρύξει στάση πληρωμών, τι θα γίνει την επόμενη μέρα; Πως θα ξανα-δανειστεί; Πράγματι, το κράτος θα στριμωχθεί. Για κάμποσο καιρό το δημόσιο θα πρέπει απλώς να ξοδεύει όσα μαζεύει από φόρους. Και γιατί είναι κακό αυτό; Να μάθει επί τέλους, αφού θα έχει ανακουφιστεί από το νταλκά των τοκοχρεολυσίων, να ζει με αυτά που εισπράττει. Π.χ. να καταγγείλει όλες τις εξοπλιστικές συμβάσεις, να συμπιέσει τους ανώτερους μισθούς (τον δικό μου συμπεριλαμβανομένου) τόσο που να καλύπτει τις δαπάνες του από τους φόρους που εισπράττει κλπ.

Οι τράπεζές μας; Θα υποφέρουν, είναι αλήθεια - δεδομένου ότι ακόμα και το 25% του δημόσιου χρέους που διαθέτουν θα παγώσει. Ναι, αλλά μην ξεχνάμε ότι το έχουν ήδη διαθέσει στην ΕΚΤ ως ενέχυρο για ζεστό χρήμα που έχουν ήδη πάρει. Και ότι έχουν πρόσβαση στις τεράστιες, κατά κεφαλήν, αποταμιεύσεις μας. Για να μην προσθέσω ότι απολαμβάνουν εγκληματικά υψηλά ποσοστά κέρδους τόσα χρόνια. Όπως το κράτος μας, έτσι κι αυτές να μάθουν να ζουν λιτά και με σύνεση όπως κάνουν χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι των 700 ευρώ.

Επί πλέον, ο αποκλεισμός του κράτους μας από τις χρηματαγορές δεν θα διαρκέσει πολύ. Αν κηρύξει στάση πληρωμών, και ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του, δεν θα περάσει πολύ καιρός που παλιοί δανειστές θα αποδεχθούν νέους όρους αποπληρωμής ενός ποσοστού των περασμένων δανεικών και νέοι υποψήφιοι δανειστές (μπορεί και οι ίδιοι με τους παλιούς) θα σχηματίσουν ουρά έξω από το Υπουργείο Οικονομίας να το δανείσουν!

Βλέπετε, το χρέος μας θα έχει μειωθεί τόσο που θα αποτελούμε εξαιρετική επένδυση. Έτσι είναι το κεφάλαιο - όταν οσφραίνεται ένα επικερδές deal δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του.

Σε τελική ανάλυση, είναι λάθος μας να φοβόμαστε τόσο πολύ την στάση πληρωμών του ελληνικού δημοσίου. Άλλοι πρέπει να φοβούνται μια τέτοια εξέλιξη περισσότερο από εμάς:

• η κυβέρνηση της κας Μέρκελ η οποία θα πρέπει να διασώσει τις Γερμανικές τράπεζες που θα κλονιστούν από μια δική μας στάση πληρωμών

• η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα πρέπει να δει τι θα κάνει με μία χώρα-μέλος την οποία δεν μπορεί να αποβάλει από την ΕΕ αλλά η οποία τελεί υπό πτώχευση

• οι κυβερνήσεις όλων των άλλων χωρών (πλην ίσως της Ολλανδίας και της Αυστρίας) που θα τρέμουν για το ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος των αγορών (των οποίων η όρεξη θα έχει ανοίξει από την ‘επιτυχημένη' επίθεση στο χρέος της Ελλάδας)

• οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας (χωρών με συνολικό χρέος πάνω από 400%)

• όλοι όσοι έχουν επενδύσει στο ευρώ, είτε σε περιουσιακά στοιχεία είτε ως μέσο συναλλαγής.

Στάση πληρωμών λοιπόν!
Τώρα!
Με χαμόγελο και αισιοδοξία!

 
 

Μας "άρπαξαν" 12 δις το 2012 και τα έσοδα του κράτους κατέρρευσαν 47%

Κατάρρευση εσόδων δείχνουν τα στοιχεία από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων των φορολογουμένων. Είναι έως και 47% χαμηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, απόρροια της φοροεπιδρομής και της απάνθρωπης λιτότητας που επιβάλλουν κυβέρνηση και δανειστές.

Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων της εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων προκύπτει πώς τα δηλωθέντα εισοδήματα των φορολογουμένων μειώθηκαν κατά 12 δις ευρώ ή σε ποσοστό 12,3% σε σχέση με πέρυσι.

Διέλυσαν τα νοικοκυριά και τσάκισαν τα εισοδήματα τους. Τα εισοδήματα που δηλώθηκαν έφτασαν τα 82,7 δις ευρώ, όταν πέρυσι ήταν 94,3 δις ευρώ. Ταυτόχρονα όμως γκρέμισαν και τη φοροδοτική τους ικανότητα. Πέρυσι είχαν βεβαιωθεί φόροι ύψους 6,8 δις ευρώ, ενώ φέτος μετά βίας φθάνουν τα 3,6 δις ευρώ. Μείωση της τάξεως του 47%.

Έσπειραν ανέμους, με ψαλίδισμα φοροαπαλλαγών, νέους φόρους, περικοπών μισθών και συντάξεων και θερίζουν θύελλες με τα έσοδα του κράτους να βρίσκονται σε «ελεύθερη πτώση».

Από τα 5.568.605 φορολογούμενους ένα μεγάλο ποσοστό είναι άνεργοι που επιβιώνουν με το επίδομα ανεργίας. Φρόντισε γι’ αυτό η κυβέρνηση που με την πολιτική την οποία εφαρμόζει κατέστρεψε τον ιδιωτικό τομέα και έβαλε «χέρι» και στο δημόσιο τομέα.

Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία πίσω από την άλλη μη μπορώντας να αντέξουν την φορολογία, αλλά το κυριότερο, γιατί δεν μπορούν να πουλήσουν. Απλά δεν υπάρχει κανείς να αγοράσει.

Η άλλη μεγάλη κατηγορία των φορολογουμένων είναι η συνταξιούχοι, που η κυβέρνηση τους έχει… κόψει τα γόνατα με συνεχείς μειώσεις. Ε, έχει μείνει και ένα ποσοστό ακόμη που σε λίγο θα στερέψει εντελώς από τη συνέχιση της πολιτικής λιτότητας.

Όλα αυτά η κυβέρνηση πάντως τα βλέπει θετικά και εκτιμά πώς έρχεται η ανάπτυξη τους προσεχείς μήνες. Μόνο η κυβέρνηση όμως, γιατί η τρόικα ανακαλύπτει συνεχώς «μαύρες τρύπες» και χρηματοδοτικά κενά που συνεπάγονται νέα μέτρα από το 2014.

Αν ληφθεί δε υπόψη πώς οι Ευρωπαίοι επιμένουν να απορρίπτουν ένα «κούρεμα» του χρέους και ο Άσμουσεν ξέκοψε και τη μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων, αντιλαμβάνεται κανείς τι είδους… ανάπτυξη έχουμε να περιμένουμε από το επόμενο έτος.

Η κυβέρνηση μας οδηγεί στην καταστροφή μετά από τέσσερα χρόνια μνημονίου, όταν Ισλανδία και Ιρλανδία βγαίνουν από την κρίση στα τρία χρόνια και αποτινάσουν το μνημόνιο. Γιατί; Γιατί δεν παραδόθηκαν στο ζυγό των δανειστών όπως έκανε η Ελλάδα.

 

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Σε νέες αλλαγές στο παρά πέντε προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που θα επιβληθεί από το 2014, όπως προκύπτει από το σχέδιο που απέστειλε στην τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», οι αλλαγές αφορούν στους βασικούς συντελεστές υπολογισμού του φόρου, τόσο για τα κτίσματα (εντός και εκτός σχεδίου) όσο και για τα οικόπεδα που βρίσκονται εντός σχεδίου ή εντός οικισμού.

Με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής αναμένεται να προκύψουν ελαφρύνσεις για τους φορολογουμένους που διαθέτουν κατοικίες σε περιοχές με αντικειμενική αξία από 501 έως 1.750 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ μεγαλύτερες θα είναι οι επιβαρύνσεις σε σχέση με το προηγούμενο σχέδιο για τους φορολογούμενους που έχουν στην κατοχή τους κατοικίες σε περιοχές αντικειμενικής αξίας από 3.251 – 4.250 ευρώ. Νέοι συντελεστές υπολογισμού του φόρου καθιερώνονται και για τα οικόπεδα εντός σχεδίου ή εντός οικισμού.

Τους «γείωσαν» άσχημα

Μέσα σε λίγες ώρες Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αποδόμησαν πλήρως την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης. «Όχι» σε κούρεμα, «όχι» σε μετακύλιση ομολόγων, «κενό» πολλών δισ. το 2014, που αυτομάτως οδηγεί σε νέο μνημόνιο και νέα μέτρα

Το Δεκέμβριο ή το πολύ τον Ιανουάριο, μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης από την τρόικα, θα κριθεί εάν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και σε ποιο ακριβές μέγεθος, οπότε θα αποφασιστεί και αν υπάρχει η ανάγκη για νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Ντάισελμπλουμ: Αποκλείεται κούρεμα και μετακύλιση


Τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο θα τεθούν επί τάπητος οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για το δεύτερο εξάμηνο του 2014, αποκάλυψε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Ανέφερε πως το θέμα του "χρηματοδοτικού κενού" της Ελλάδας βρίσκεται στην ατζέντα της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου, εκφράζοντας την ελπίδα να έχει επιλυθεί στο διάστημα Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου.
 
 

Ηράκλειο: Όρθωσαν το ανάστημά τους στα «κοράκια»

Παρέμβαση της κίνησης Λαϊκής Στάσης Πληρωμών πραγματοποιήθηκε χτες στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, από πολίτες που προσπάθησαν να εμποδίσουν διαδικασία πλειστηριασμών ιδιωτικών περιουσιών από τράπεζες.

Τα τέσσερα ακίνητα που επρόκειτο να βγουν στο σφυρί ήταν..
- Ένα οικόπεδο με τιμή εκκίνησης 980.000 από την Eurobank,
- ένα ξενοδοχείο με τιμή εκκίνησης 250.000 από την Proton Bank,
- αποθήκες συνεταιρισμού με τιμή εκκίνησης 4.000.000 από την Probank, και επίσης
-  αποθήκες και γκαράζ με τιμή εκκίνησης 20.000 από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Οι πολίτες παρέμειναν στον χώρο μέχρι και τις 17:00, καταφέρνοντας έτσι την ματαίωση της διαδικασίας αφού τελικά δεν δόθηκαν προσφορές, με σκοπό την επόμενη φορά να ρίξουν την τιμή εκκίνησης, κάτι το οποίο είναι πάγια τακτική των τραπεζών.

Η Λ.Σ.Π. ανανέωσε το ραντεβού της έξω από το Ειρηνοδικείο για την ερχόμενη Τετάρτη 16/10/13 στις 15:15, συνεχίζοντας με την ίδια ένταση τον αγώνα της, ενάντια στους μηχανισμούς που λυμαίνονται ιδιωτικές περιουσίες.

Ένταση στο Σύνταγμα μεταξύ αστυνομικών – ναυτεργατών

Ένταση επικράτησε νωρίτερα μεταξύ αστυνομικών και εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Οι ναυτεργάτες πραγματοποίησαν πορεία από την Ομόνοια προς το υπουργείο Ανάπτυξης, όπου περιμένουν να συναντηθούν με τον υπουργό.

Οι αστυνομικοί επέμεναν να τους περιορίσουν σε μία λωρίδα κυκλοφορίας του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρή ένταση που με  την παρέμβαση των ψυχραιμότερων δεν επεκτάθηκε.

Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων διαμαρτύρονται για το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας στα ναυπηγεία, αφού σε κάθε εργαζόμενο αναλογεί ένα μεροκάματο ανά βδομάδα. Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλουν, η εταιρεία εκ νέου απειλεί με κλείσιμο του ναυπηγείου.

Πάλι κάποιος δεν διάβασε το μνημόνιο;...

Από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας τα ΜΜΕ προβάλλουν διαρροές από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις οποίες...ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρουσιάζεται να «τρελαίνεται» με τις εξωφρενικές  απαιτήσεις της τρόικας. Ένα έργο που έχουμε ξαναδεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωστόσο, υποτίθεται ότι -σε αντίθεση με τον Α.Μανιτάκη που διαδέχθηκε- θα έτρεχε τις υποχρεώσεις του μνημονίου κι έδειχνε κατανόηση για τις απαιτήσεις της τρόικας.

Τι «τρέλανε» τον Μητσοτάκη;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους: «Ο Κυρ. Μητσοτάκης εξεπλάγη δυσάρεστα όταν άκουσε από την τρόικα διάφορες ενστάσεις, με το επιχείρημα ότι οι συμβασιούχοι δεν θα πρέπει να είναι ούτως ή άλλως στο Δημόσιο, οπότε και να φύγουν σήμερα, δεν πρέπει να προσμετρηθούν στον συνολικό αριθμό απολύσεων που έχει συμφωνηθεί. «Μα τι λέτε;» διερωτήθηκε ο υπουργός μιλώντας σε σχετικά έντονο ύφος στους εκπροσώπους της τρόικας.«Πρόκειται για ανθρώπους που εργάζονται για το Ελληνικό Δημόσιο για πολλά χρόνια, για ανθρώπους που πληρώνονται από το Ελληνικό Δημόσιο και οι οποίοι αν δεν δικαιωθούν δικαστικά θα χάσουν τη δουλειά τους».
«Αυτό δεν είναι απόλυση; Θα τρελαθούμε;», κατέληξε εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αγανάκτησή του»».
Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος αναφέρεται ότι η αντίδραση του κ. Μητσοτάκη «όταν ακούστηκαν από την τρόικα διάφορες ενστάσεις, με το επιχείρημα ότι οι συμβασιούχοι δεν θα πρέπει να είναι ούτως ή άλλως στο Δημόσιο, οπότε και να φύγουν σήμερα, δεν πρέπει να προσμετρηθούν στον συνολικό αριθμό απολύσεων που έχει συμφωνηθεί» ήταν : «Αυτό δεν είναι απόλυση; Θα τρελαθούμε;» Ενώ –σύμφωνα πάντα με το Έθνος «όταν ο απεσταλμένος του ΔΝΤ Π. Τόμσεν τόνισε πως, αν γίνουν απολύσεις από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, αυτές δεν θα συνυπολογιστούν στις προαπαιτούμενες απομακρύνσεις από το Δημόσιο, καθώς είναι ενταγμένα στο ΤΑΙΠΕΔ.» εκείνος απάντησε«Tι είναι αυτά που λέτε; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται».

Αυτά διαρρέει το περιβάλλον του Μητσοτάκη, ο οποίος επιθυμεί κι αυτός τώρα να εμφανιστεί ως να πέφτει από τα σύννεφα.

Η πραγματικότητα

Η αλήθεια είναι πως όλες αυτές οι απαιτήσεις της τρόικας συμπεριλαμβάνονται στο μνημόνιο που ψήφισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και που ανέλαβε πολύ πρόθυμα να υλοποιήσει.
Πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 26 του Technical Memorandum of Understanding που υπογράψαμε τον Ιούλιο 2013 αναφέρονται τα εξής:

L. Floor on Entrants to the Mobility Scheme (Indicative Target)
26. Definition: Employees counted as transferred to the mobility scheme will originate from those that are employed by the general government (ESA95 definition) on a permanent employment contract or on a contract of indefinite duration. Entrance into the labor mobility scheme is defined when the employee's payment is reduced to 75 percent of the remuneration in the case of "availability," or to one-third of the remuneration in the case of "disciplinary suspension." It does not include employees that belong to entities that are in the process of being privatized under the HRADF privatization program or that are part of a restructuring ahead of such privatization.

Ορισμός: Οι υπάλληλοι που υπολογίζονται ως μεταφερόμενοι στο πρόγραμμα κινητικότητας θα προέρχονται από εκείνους που απασχολούνται από τη γενική κυβέρνηση (ορισμός ESA95) με σύμβαση εργασίας δημοσίου δικαίου ή με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Είσοδος στο σχήμα κινητικότητας νοείται όταν η πληρωμή του υπαλλήλου έχει μειωθεί στο 75 τοις εκατό των αποδοχών στην περίπτωση της «διαθεσιμότητας», ή στο ένα τρίτο των αποδοχών στην περίπτωση της «πειθαρχικής αργίας». Δεν περιλαμβάνονται υπάλληλοι που ανήκουν σε φορείς που βρίσκονται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης στα πλαίσια του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ ή σε διαδικασία αναδιάρθρωσης πριν από την ιδιωτικοποίηση.

Συμπέρασμα: Εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να θέσει σε κινητικότητα το προσωπικό π.χ των Βιομηχανιών Αμυντικών Συστημάτων, είτε δεν έχει διαβάσει το μνημόνιοπου ψήφισε (γεγονός που λέει πολλά για την επάρκειά του) ή μας κοροϊδεύει.
Εκτός κι αν έχει αποφασίσει λύση τύπου ΕΡΤ - αιφνιδίου θανάτου, και δε μας το λέει. Πότε όμως ειπώθηκε κάτι τέτοιο; Αναδιοργάνωση εν λειτουργία δε λέγανε; Σε αυτή την περίπτωση, προφανώς υπάρχουν μυστικές συζητήσεις, οι οποίες αποκρύβονται από τους πολίτες.
 
thepressproject.gr
 

Κρήτη: Μαζικές συλλήψεις για χρέη στο δημόσιο

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά εννέα συλλήψεις πολιτών για χρέη προς το δημόσιο πραγματοποίησε μέσα σε 24 ώρες η ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο.

Αυτή τη φορά οι εννέα όφειλαν συνολικά περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ ενώ έρχονται να προστεθούν
σε περισσότερες από 10 περιπτώσεις συλλήψεων για οφειλές στο δημόσιο που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Οι εννέα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα μετά τη σύλληψή τους. Είναι δεδομένο πλέον ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω από εκείνους που οφείλουν σημαντικά ποσά στο ελληνικό δημόσιο.

Πηγή: flashnews.gr

Βουτιά στα εισοδήματα, «κραχ» στους φόρους!

Tης Ελενας Λάσκαρη από το euro2day.gr

«Πατατράκ» έπαθαν τα έσοδα που βεβαίωσε η ΓΓΠΣ από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων με τους φορολογούμενους να παίρνουν… εκδίκηση μετά τις αλλεπάλληλες σφαλιάρες στα εισοδήματά τους.

Σε απλή γλώσσα, τσάκισαν τα εισοδήματα, την πάτησαν στους φόρους. Όπως προκύπτει από...
την σύγκριση των αποτελεσμάτων εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων που υπεβλήθησαν φέτος σε σχέση με τις περυσινές, τα δηλωθέντα εισοδήματα των φορολογουμένων μειώθηκαν κατά 12 δισ. ευρώ ή σε ποσοστό 12,3%, αλλά την ίδια ώρα τα έσοδα που βεβαίωσε το υπουργείο Οικονομικών (και παραμένει άγνωστο κατά πόσο θα τα εισπράξει), κατρακύλησαν κατά 47% χαμηλότερα.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της σκληρής λιτότητας η οποία, αν δεν πειραχθούν οι συντελεστές οδηγεί σε μοιραία απώλεια εσόδων, αν αυξηθούν οι συντελεστές αυξάνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Τα λεφτά στο ταμείο, όμως, και στις δύο περιπτώσεις… αναζητούνται.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: 82,7 δισ. ευρώ τα δηλωθέντα εισοδήματα φέτος από 94,340 δισ. ευρώ πέρυσι με τους βεβαιωθέντες φόρους να μειώνονται στα 3,635 δισ. ευρώ από 6,823 δισ. ευρώ. Μεταξύ 2011 και 2012 οι φορολογικοί συντελεστές δεν μειώθηκαν. Αντίθετα ψαλιδίστηκαν κι άλλο οι φοροαπαλλαγές, όπως άλλωστε δεν υπήρξε η παραμικρή μεταβολή σε έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος που θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν σε άλλη βάση την πτώση των βεβαιωθέντων εσόδων.

Πολύ απλά, μικρότερα εισοδήματα «δικαιούνταν» μέχρι πέρυσι (γιατί τα φετινά εισοδήματα θα φορολογηθούν με άλλη κλίμακα και χωρίς το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ) μικρότερους συντελεστές.

Αναλυτικά από τη σύγκριση των αποτελεσμάτων εκκαθάρισης 2012 και 2013 προκύπτει ότι:

• Συνολικά 5.568.605 φορολογούμενοι δήλωσαν φέτος εισοδήματα 82,724 δισ. ευρώ. Ο φόρος εισοδήματος που προέκυψε φτάνει τα 2,495 δισ. ευρώ, ποσό στο οποίο προστίθενται 740,910 εκατ. ευρώ ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και 399,888 εκατ. ευρώ τέλους επιτηδεύματος. Σύνολο φόρου 3,635 δισ. ευρώ.

• Συνολικά 5,593.450 φορολογούμενοι δήλωσαν πέρυσι εισοδήματα 94,340 δισ. ευρώ, από τα οποία βεβαιώθηκαν φόροι εισοδήματος 5,162 δισ. ευρώ και επιπρόσθετα 1,367 δισ. ευρώ ειδική εισφορά αλληλεγγύης και 293,635 εκατ. ευρώ τέλος επιτηδεύματος. Σύνολο φόρου 6,823 δισ. ευρώ.

• Φέτος ένας στους δύο φορολογούμενους (49%) έλαβε χρεωστικό εκκαθαριστικό δύο στους δέκα (20,16%) πιστωτικό και τρεις στους δέκα (30,74%) μηδενικό. Πέρυσι επτά στους δέκα είχαν λάβει χρεωστικό ραβασάκι και μόλις το 8,11%, δηλαδή ούτε ένας στους δέκα, δεν είχε νιώσει τη χαρά της επιστροφής φόρου. Τα δε μηδενικά εκκαθαριστικά ήταν 1,3 εκατομμύρια το 2012 και φέτος ανέβηκαν σε 1,7 εκατομμύρια.

• Από την τελευταία παρτίδα 145.822 εκκαθαριστικών η οποία ταχυδρομείται αυτές τις ημέρες , 87.719 είναι χρεωστικά και οι αποδέκτες τους καλούνται να καταβάλλουν συνολικό φόρο 491 εκατ. ευρώ (μέσος φόρος 5.597 ευρώ) σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί έως τις 31
Οκτωβρίου και η δεύτερη έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφάπαξ εξόφληση μέσω πιστωτικής κάρτας, με την οποία ο φορολογούμενος μπορεί να εξασφαλίσει ανάλογα με την τράπεζα έως και δώδεκα άτοκες δόσεις, εξασφαλίζει έκπτωση 1,5% επί του οφειλόμενου φόρου. Όσοι φορολογούμενοι δεν λάβουν το εκκαθαριστικό τους μέσω ταχυδρομείου θα πρέπει να το αναζητήσουν στο taxisnet, να το τυπώσουν και να πληρώσουν το φόρο.

Πηγή: euro2day.gr

ΥΠΕΞ: "Μας "χτύπησαν" οι Anonymous" - Τι κατόρθωσαν να "πάρουν"

Το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει ότι έπεσε θύμα των Anonymous. Με ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι το υλικό που κατόρθωσαν οι Anonymous να πάρουν έχει να κάνει με “υλικό που ανταλάσσεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου”.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, διαδικτυακή ανάρτηση ανακοίνωσε την επιτυχή παραβίαση από την ομάδα ακτιβιστών “Anonymous” του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών. Διενεργείται έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες και την έκταση της παραβίασης, ενώ διαπιστώνεται ότι αφορά υλικό, το οποίο, κατά κανόνα, ανταλλάσσεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων και πολλών δελτίων Γραφείων Τύπου.
 
http://www.onalert.gr/

Ιερισσός: Θερμή υποδοχή στους δύο αποφυλακισθέντες...

Mε βάια που έριξαν στον δρόμο υποδέχονται κάτοικοι της Ιερισσού τους δύο αποφυλακισθέντες για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός».

Οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε δρόμους της Ιερισσού, ενώ έχουν ρίξει και βάια για να υποδεχθούν τους δύο αποφυλακισθέντες.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, αποφάσισε την αποφυλάκιση των δύο, καθώς έληξε το εξάμηνο που προβλέπει ο νόμος για την προσωρινή κράτησή τους.

Άλλοι δύο κατοίκοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής παραμένουν προφυλακισμένοι, για τους οποίους, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα αιτήσεις για την άρση του μέτρου της προσωρινής κράτησης.

Συνολικά για την υπόθεση κατηγορούνται 20 άτομα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί επτά εξ αυτών...
 
voria.gr
 

ΣΚΥΨΕ! ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

Ποιοί είναι τελικά ευχαριστημένοι με το πρόγραμμα διάσωσης? Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι εκτός από μια ελίτ που κάνει γερές μπίζνες αυτή τη στιγμή, τους παρατρεχάμενους που κρατάνε τα μπόσικα, τους κυβερνώντες που κρατάνε με τα δόντια τις καρέκλες τους και ένα κομμάτι από το πλήθος, που κινείται παρασιτικά με διαφόρους τρόπους, και δεν ενδιαφέρεται ούτε τι συμβαίνει γύρω του, ούτε αν καν αν γίνει τη δεύτερη ή και Τρίτη παρουσία?

Το μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας είναι ευχαριστημένο? Δεν είναι , με τίποτα. Αντίθετα είμαστε όλοι βυθισμένοι σε ένα χάλι που δεν έχει προηγούμενο. Ο ιδιωτικός τομέας? Κινείται μεταξύ χιλιάδων κακοπληρομένων σκλάβων και αμέτρητων λουκέτων. Οι άνεργοι? Δεν χρειάζεται καν ανάλυση για τη κόλαση της ανεργίας. Είναι το χειρότερο σκίαχτρο που ορθώνεται απειλητικά πάνω από τακεφάλια ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Βολεμένων και αβόλευτων. Ο καθένας πλέον είναι ένας εν δυνάμει άνεργος. Οι φορολογούμενοι από τη μια άκρη της επικράτειας μέχρι την άλλη ζουν στο χάος των λογαριασμών από χαράτσια κάθε είδους. Ενα πακέτο κολλημένο στο τοίχο του σπιτιού που στις περισσότερες οικογένειες πλέον είναι σε εκρεμμότητα χωρίς ορίζοντα χρόνου, για το πότε θα τακτοποιηθεί. Η σχέση με τις τράπεζες? Με τις εισπρακατικές, με τα δημόσια ταμεία? Φόβος, ανασφάλεια, απειλές, καμμένα χαρτιά ολοι απέναντι στους περίφημους μηχανισμούς διάσωσης.

Κι αυτά είναι ελάχιστα από τα πρακτικά θέματα. Αν προχωρήσουμε σε βαθύτερο επίπεδο έχουμε την αληθινή έννοια της καταστροφής. Το σπατάλημα από εκατομμύρια ζωές που δεν θα επιστραφεί ΠΟΤΕ. Γιατί όποια διάσωση και να υπαρξει, ότι και θαύμα να γινόταν στο μέλλον, που δεν θα γίνει κανένα θαύμα, οι ζωές εκατομμυρίων πολιτών έχασαν αγαθά, υλικά και άυλα , που ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΠΟΤΕ. Μια οικογένεια που θα χάσει ένα μέλος της (τουλάχιστον) είτε γιατί θα αυτοκτονήσει, είτε γιατί θα χάσει το μυαλό του, είτε γιατί θα αρρωστήσει από τις άθλιες συνθήκες που θα ζει, είτε γιατί δεν θα έχει τη κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είτε γιατί θα οδηγηθεί σε διαφόρους σκοτεινούς δρόμους, πορνεία, ναρκωτικά, αλκοολισμό, κλοπή ή οποιαδήποτε άλλη μορφή υιοθέτησησης ενός αρρωστημένου μοντέλου ζωής, δεν θα επιστραφεί ποτέ.

Δεν είναι πρόβα η ζωή. Δεν είναι πρόβα η καταστροφή της. Είναι ΣΥΜΦΟΡΑ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ. Κι αν με οποιοδήποτε τρόπο αναστραφεί στο μέλλον κάτι, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα χαθούν, που θα χάσουν τα παιδιά τους, που θα διαλύσουν τις οικογένειές τους, που θα αρρωστήσουν, που θα περάσουν χρόνια δυστυχισμένα με βάσανα και πόνο, δεν θα είναι ολόκληροι όταν θα βγούμε από το περίφημο τούνελ. Θα υπάρχουν μόνο τα κομμάτια τους που θα έχουν απομείνει από τις πετσοκομένες ζωές. Θα υπαρχουν τα είκοσί τους, τα τριάντα τους, τα σαράντα τους, τα πενήντα τους χρόνια που θα έχουν οριστικά χαθεί ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ ΠΙΣΩ για να τα ζήσουν καλύτερα.

Η περίφημη θυσία ενός λαού δεν είναι ρητορικό σχήμα λόγου. Είναι η στυγνή πραγματικότητα. Οταν θυσιάζεις κάτι το θυσιάζεις. Δεν υπάρχει η καλή όψη της θυσίας γι αυτόν που θυσιάζεται. Ακόμα κι αν ο ίδιος θυσιάστηκε για ένα μεγάλο σκοπό, άλλοι θα είναι αυτοί που θα απολαύσουν τα αποτελέσματα της θυσίας του. Ο ίδιος χάθηκε, πάει, οριστικά.Με μοναδική του ελπίδα να υπάρχει κάπου ένας παράδεισος που θα τον μαζέψει για να του δώσει μια αιωνιότητα. Ομως μια πολιτεία που έχει τον ελάχιστο σεβασμό για τα μέλη της, δεν προσδοκά να δημιουργήσει ούτε μάρτυρες, ούτε καμικάζι, ούτε κοπάδια για σφαγή.

Δεν υπάρχει δικαιολογία στην αθλιότητα. Θα υπήρχε ΑΝ ΟΛΟΙ ΖΟΥΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ. Θα έλεγε κανείς τότε πως ένας ολόκληρος λαός είναι όμηρος κάποιου θηρίου που τον κατασπαράζει ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ λόγω κάποιας θεΪκής τιμωρίας... Ομως κύριοι δεν συμβαίνει αυτό. Η μνημονιακή πολιτική δεν είναι σταλμένη από τον οποιοδήποτε θεό. Δεν έτυχε στο δρόμο μας καθώς περπατάγαμε. Δεν είναι ταινία που θα πατήσουμε το κοντρολ και θα τη σβήσουμε. Είναι μια συγκεκριμένη επιλογή που συμβαίνει ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΓΕΡΑ. Πόσο ηλίθιο θα ήταν να πιστέψει κάποιος πως μπορεί ποτέ να εφαρμοστεί μια πολιτική που δεν συμφέρει κανέναν και σε τίποτα. Αυτό θα ήταν καρτούν για να γελάει ο κοσμάκης.
Κι επειδή δεν είναι καρτούν αλλά η καθημερινό τητα που βιώνουμε άπαντες, να θυμηθούμε πως κάποιοι δεν χάσατε το μισθό σας, δεν έχετε πρόβλημα πως να μεγαλώσετε τα παιδιά σας, δεν σας πήρε κανείς το σπίτι, δεν έχετε πρόβλημα πως θα βγάλετε την επόμενη μέρα καθαρή, δεν στενάζεται κάτω από φτώχεια, απόγνωση, τρομοκρατία ΕΣΕΙΣ. Μια χαρά σας βλέπουμε . Με τις βιλάρες σας, τις κουρσάρες σας, τα ακριβά σας ρούχα, τις διακοπές σας σε πολυτελή θέρετρα, τα ταξιδάκια σας, τις συνεστιάσεις σας στα ακριβά εστιατόρια, τους παχυλούς μισθούς σας από τη ψήφο μας, και τις διασυνδέσεις σας και συνεργασία σας με όλα τα ανώτατα κλιμάκια των εχόντων και κατεχόντων εντός κι εκτός συνόρων. Η ζωή έχει μετατραπεί στην αντίληψή σας, σε ένα είδος λέσχης που έχουν δικαίωμα να μπουν μόνο όσοι έχουν κάρτα μέλους. Οι υπόλοιποι δεν περνάνε τους μπράβους που φυλάνε τη πόρτα. Δεν θα ζήσουν πότέ αυτά που ζουν τα πολύτιμα μέλη...

Δεν σας βλέπουμε ποτέ στοιβαγμένους σ΄ενα λεωφορείο, δεν σας βλέπουμε στην ουρά στην εφορία, στη ΔΕΗ, στη τράπεζα, δεν σας βλέπουμε να είστε ξεχασμένοι σε κάποιο ράτζο στο νοσοκομείο, δεν σας βλέπουμε να περιμένετε στις ουρές των ανέργων, να κρύβετε τα πτυχία σας στο ντουλάπι και να κάνετε διπλομεροκάματα της πλάκας με ένα δίσκο σερβιρίσματος στο χέρι, ένα φυλλάδιο στις σκάλες του μετρό, ή μια πίτσα για διανομή στη γειτονιά σας. Οι απέξω, όλοι εμείς έχουμε τη δυνατότητα να τρώμε τα αποφάγια που πετάνε οι σερβιτόροι από τη πίσω πόρτα. Και το απόλυτο θράσος είναι πως τα έξοδα αυτής της λέσχης πληρώνονται με το αίμα όσων δεν είναι μέλη. Κι η μεγάλη δυστυχία είναι πως υπάρχουν ακόμα πολλά ανθρωπάκια που χωρίς να έχουν τη δύναμη και την εξουσία στα χέρια τους είναι πιστά αντίγραφα οι ζωές των και κινούνται στο μικρόκοσμό τους με τη περηφάνεια πως αυτοί ζουν ενώ οι άλλοι πεθαίνουν... Κι αυτοί είναι μια μάζα από νοικοκυραίους με κομπόδεμα που κρατάει ακόμα, που δεν ξέρουν τίποτα για το φόνο και που απαντούν στις δημοσκοπήσεις, δίνοντας το φιλί της ζωής σ΄ενα πτώμα!

Οπότε τα περί θυσίας που όλοι ΚΑΝΟΥΜΕ μην τα λέτε. Είναι ύβρις στα αυτιά χιλιάδων δυστυχισμένων ανθρώπων που θα ζήσουν και θα πεθάνουν χωρίς ποτέ να νοιώσουν την ασφάλεια και τη δύναμη που εσείς νοιώθετε. Δεν σας θαυμάζει ο κόσμος. Δεν σας αγαπάει. Δεν έχει καμιά εκτίμηση για εσάς. Φόβο νοιώθει μόνο. Τρομοκρατείται με τις απειλές σας. Χειραγωγείται από τα τεχνάσματα σας και χάνει το μυαλό του. Δεν υπάρχει καμιά αγάπη σ’αυτό. Αν μπορούσαμε να βρούμε κάτι που θα μπορούσε αμυδρά να μοίαζει με τα συναισθήματα του κόσμου αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα θα έλεγα, πως είναι οι όμηροι που υπό την επήρεια του συνδρόμου της Στοκχόλμης , συνειδητοποιούν ποιοι τους εκγλώβισαν, τι τους κάνουν, αλλά για κάποιο διαολεμένο λόγο δεν έχουν καμιά δύναμη να προβάλουν αντίσταση και παραμυθιάζονται πως κατά βάθος υπάρχει καλωσύνη ή συμπόνοια, πως σε βάθος χρόνου θα έρθει ανάπτυξη, ανάκαμψη, ένα φως...Δεν υπάρχει αίσθημα δημοκρατίας στη χώρα μας. Λειτουργούμε, αισθανόμαστε, πράττουμε όλοι, όπως οι κάτοικοι των χωρών που τις κυβερνούν δυνάστες, ολιγάρχες, δικτάτορες ή ανάκτορα.

Ποτέ δεν πίστεψα σε μεγάλες ιδέες και ινδάλματα στη πολιτική. Ποτέ δεν ακολούθησα κανέναν σωτήρα και να κρεμάσω τη ζωή μου επάνω στα μεγάλα του λόγια. Ομως η μεγάλη πλειοψηφία αυτό έκανε στο παρελθόν. Ακολουθούσε με δέος ακόμα και ψέμματα. Δόξαζε τους αφέντες του σαν θεούς. Οι τωρινοί δεν έχουν ούτε καν αυτή την απατηλή όψη της αποδοχής από το κοινωνικό σύνολο. Ακόμα κι αυτό έχει ανατραπεί οριστικά.

Δεν εμπνέουν κανέναν . Δεν υπάρχει ούτε ψεύτικο όραμα. Δεν υπάρχει καν μια προσωπική γοητεία κάποιου ηγέτη που να προσελκύσει ψηφοφόρους ακόμα και με απατηλές υποσχέσεις.

Σε τι μπορεί να ελπίζει ένα τέτοιο πολίτευμα για να επιβιώσει , αν όχι στην επιβολή δια της βίας του σωτηρίου προγράμματος? Είναι δυνατόν οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος να πιστεύει πως όλη αυτή η κατάσταση θα μπορέσει να πάει έτσι ήρεμα μέχριτέλους, πως θα φέρει εις πέρας τα σχέδιά της, θα κρατηθεί στην εξουσία, με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ τρόπο?
Μια μοναδική περίπτωση υπάρχει για να γίνει κάτι τέτοιο σιωπηλά και χωρίς να γίνει τίποτα. Αν αποδειχτεί πως όλοι μας, τελικά δεν είμαστε απλά ψεκασμένοι αλλά κι ενταγμένοι σε κάποιο πρόγραμμα brain wash (χωρίς πλάκα) το οποίο μας συμβαίνει ήδη και δεν παίρνουμε χαμπάρι τίποτα.

Να υποθέσουμε δηλαδή πως είμαστε όλοι όμηροι , ψεκασμένοι και χειραγωγηγμένοι όχι σαν άνθρωποι της Ελλαδίας αλλά της Μαντζουρίας*.....Και φοβάμαι πολύ για τους κωδικούς που χρησιμοποιούνται για τις εντολές που περνάνε στα μυαλά μας. Μήπως η λέξη κλειδί είναι «πρωτογενές πλεόνασμα»? Γιατί κάθε φορά που την προφέρουν πλέον παθαίνουμε μια κρίση πολύ σοβαρή, είναι γεγονός. Εκεί που καθόμαστε μπροστά στο χαζοκούτι κι ακούμε ένα σωρό κουταμάρες, ξαφνικά πέφτει η λέξη πλεόνασμα και σεληνιαζόμαστε! Λες? ..Μήπως είναι success story? Μήπως αναδιάρθρωση? Ασφάλιστρα κινδύνου? Κούρεμα? Μήπως όλες αυτές οι λέξεις σε συνδυασμό με το ψέκασμα και τη φυσική ροπή του ανθρώπου να παραμυθιάζεται δίνουν τόση σιγουριά στους αρχιτέκτονες της καταστροφής?

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός πως μόλις οποιαδήποτε κάμερα κάνει φόκους πάνω σ΄ενα συγκεκριμένο πράγμα το μέγα πλήθος κολλάει πάνω της και περιμένει με λαχτάρα να μάθει τα νέα και τις εξελίξεις. Αποχαυνωμένοι, μοιραίοι, έρμαια της τύχης, περιμένουμε μια ερμηνεία της κατάστασης από τον ψεκαστή μας. Μια δημοκρατία, ένα πολίτευμα που απότελείται από πολίτες – κουνούπια που αρκεί κάποιος ν΄ανάψει μια λάμπα γι αν΄αρχίσουν να τσιτσιρίζουν κάνοντας ανατριχιαστικούς θορύβους....

Απεταξάμην τη βία!!!

......Βίαιος τρομοκράτης και ρατσιστής της εποχής!!!
Καταδικάζω την βία του Παύλου Μελά στο Μακεδονικό Αγώνα  τη βία των τρομοκρατών του 1821,
τη βία των αγροίκων στο Κιλελέρ κατά των επενδυτών,
τη βία στο Πολυτεχνείο του΄73,
στην Γαλλική επανάσταση,
του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ το '40
της ΕΟΚΑ στην Κύπρο,
του ΙRA στην Β.Ιρλανδία/Αγγλία
του ΡΚΚ στο Κουρδιστάν
και τη βια του Χριστού απέναντι στους εμπόρους.
Απεταξάμην τη βία... από όπου κι αν προέρχεται!!!

πηγη