EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ. "OΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ" ΑΠΑΝΤΑ Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Δεν έχει τέλος η φοροδιαφυγή και μάλιστα στο «φως» έρχονται υποθέσεις από άτομα που προκαλούν εντύπωση. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το ΣΔΟΕ σε έφοδο του ΣΔΟΕ 35 επιχειρήσεις εμφάνισαν πλαστά ή εικονικά τιμολόγια ύψους 40.300.700 ευρώ, ένας πλαστικός χειρουργός που δεν δήλωσε έσοδα 2.318.198 ευρώ και ένας γνωστός τραγουδιστής που δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία παροχής υπηρεσιών ύψους 2.793.955 ευρώ, ήταν μεταξύ άλλων μερικά από τα ευρήματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ.

Το e-reportaz έχει το αποκλειστικό και αποκαλύπτει πως ο γνωστός τραγουδιστής που βρίσκεται πλέον στα δίχτυα του ΣΔΟΕ είναι ο Πλούταρχος. Στο παρελθόν, ο διάσημος καλλιτέχνης είχε οικονομικά «μπλεξίματα» και με το σκάφος του, ενω τον Αύγουστο το ΣΔΟΕ είχε κάνει «έφοδο» σε συναυλία του εντοπίζοντας παρατυπίες. Τώρα όμως τα πράγματα δείχνουν να ξεφεύγουν και μένει να δούμε τι θα πράξει ο ίδιος...

Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της αποκάλυψης αδήλωτων εσόδων από τις υψηλά εισοδηματικές τάξεις, διενήργησε κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, παράλληλα με τους ελέγχους των τουριστικών προορισμών, 3.180 στοχευμένους ελέγχους και 2.684 ελέγχους στη διακίνηση αγαθών και προέκυψε ότι:

1. Στην περιοχή Αττικής οι έλεγχοι αποκάλυψαν ότι 35 επιχειρήσεις έλαβαν πλαστά ή εικονικά τιμολόγια ύψους 40.300.700 ευρώ, με αποτέλεσμα να συμψηφίσουν ή να τους επιστραφεί Φ.Π.Α. Ύψους 10.050.000 ευρώ.

Επίσης, 25 επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια 59.100.000 ευρώ προκειμένου να διευκολύνουν σε πράξεις φοροδιαφυγής τους λήπτες των εικονικών τιμολογίων, ζημιώνοντας το Δημόσιο από διαφυγή Φ.Π.Α. Με 13.600.000 ευρώ. Πρόκειται για επιχειρήσεις εμπορίου οικοδομικών υλικών, λιανικού εμπορίου, διαφημιστική επιχείρηση, κατασκευαστική, ετοίμων ενδυμάτων, πωλήσεως φωτογραφικών ειδών, εμπορίου παλαιών μετάλλων κλπ.

Στην περιοχή Θεσσαλονίκης, από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν και μετά από επεξεργασία των στοιχείων, προέκυψε ότι σε 19 περιπτώσεις έγιναν εικονικές συναλλαγές ύψους 19.500.000€, ζημιώνοντας το Δημόσιο από μη καταβολή Φ.Π.Α. Ύψους 4.485.000 ευρώ.

Πρόκειται για επιχειρήσεις εκτροφής πουλερικών, βιοτεχνία φωτιστικών, εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, επιχείρηση εκσκαφών κλπ.

Περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής:

• Δικηγόρος στη Γλυφάδα δεν εξέδωσε 3 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 723.353 ευρώ.

• Επιχείρηση εστίασης στην Αθήνα δεν εξέδωσε αποδείξεις ύψους 1.217.698 ευρώ.

• Δικηγόρος στον Άγιο Δημήτριο δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 1.100.000 ευρώ.

• Δικηγόρος στην Αθήνα δεν εξέδωσε 1 απόδειξη παροχής υπηρεσιών ύψους 1.000.000 ευρώ.

• Κρατικός φορέας μεταφορών δεν εξέδωσε 3 φορολογικά στοιχεία ύψους 143.173 ευρώ.

• Γνωστή εταιρεία αγοραπωλησίας ακινήτων στη Γλυφάδα είχε ανακρίβεια σε 2 συναλλαγές ύψους 7.820.000 ευρώ.

• Πλαστικός χειρουργός δεν δήλωσε έσοδα 2.318.198 ευρώ.

• Δημόσιος υπάλληλος στο Αιγάλεω είχε προσαύξηση περιουσίας 195.352 ευρώ από άδηλη πηγή.

• Γνωστός τραγουδιστής δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία παροχής υπηρεσιών ύψους 2.793.955 ευρώ.

• Στο πλαίσιο των Ειδικών Ελέγχων από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Αθηνών καταλογίσθηκαν πρόστιμα σε 2 τεχνικές εταιρείες στην Αθήνα και στην Πάτρα και σε 2 εμπόρους οικοδομικών υλικών στην Ανατολική Αττική ύψους 13.694.000 ευρώ, γιατί εξέδωσαν ή έλαβαν εικονικά στοιχεία συναλλαγών.

2. Στον τομέα της πάταξης του λαθρεμπορίου και της προστασίας του περιβάλλοντος:

• Το Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ απέστειλε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Λαμίας εναντίον αγρότη γιατί διακίνησε 27.652 κιλά κομμένου καπνού κατά τρόπο λαθρεμπορικό, ζημιώνοντας το Δημόσιο με 3.289.620 ευρώ.

• Το Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΗΠΕΙΡΟΥ, στο πλαίσιο της προστασίας του δασικού πλούτου και της παράνομης υλοτόμησης, προέβη στην κατάσχεση 9 φορτηγών αυτοκινήτων με αλβανικές πινακίδες κυκλοφορίας, γιατί διακινούσαν φορτία καύσιμης ξυλείας με ανακριβή στοιχεία.

• Από το Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη, ερευνάται πρατηριούχος υγρών καυσίμων, επειδή είχε τραπεζικό λογαριασμό 2.500.000 ευρώ χωρίς να έχει αντίστοιχες φορολογικές δηλώσεις. Ερευνάται η διάπραξη του αδικήματος της λαθρεμπορίας καυσίμων.


πηγη

ΒΟΜΒΑ ΔΝΤ: ΕΦΑΠΑΞ ΦΟΡΟΣ 10% ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Πρόταση - βόμβα για επιβολή έκτακτης εισφοράς έως 10% επί της ιδιωτικής αποταμίευσης σε 15 χώρες της Ευρωζώνης, "κατεβάζει" το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα L' ECHO που δημοσιεύει άρθρο με τον τίτλο "Το ΔΝΤ προτείνει επιβολή "φόρου κρίσεως", 10% επί της ιδιωτικής αποταμίευσης στην Ευρώπη" ("impôt de crise"), στην εξαμηνιαία έκθεση του οργανισμού για τις δημοσιονομικές τάσεις (Fiscal Monitor) κρύβεται καλά και η επίμαχη πρόταση στο παράρτημα "μια έκτακτη εισφορά στον ιδιωτικό πλούτο;".

Η πρόταση αναμένεται να οδηγήσει στα άκρα τις ήδη τεταμένες σχέσεις του Ταμείου με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Όπως δημοσιεύει η L' ECHO, το Ταμείο σημειώνει ότι τέτοιες εφάπαξ εισφορές έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως στην Ευρώπη μετά τον
Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και στη Γερμανία και την Ιαπωνία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παραδέχεται ωστόσο ότι δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα ενώ δεν οδήγησαν σε μείωση του δημόσιου χρέους, κάτι που ήταν το ζητούμενο, καθώς η καθυστέρηση στην εφαρμογή τους οδήγησε σε εκτεταμένη φυγή κεφαλαίων και υψηλό πληθωρισμό.

Εστιάζοντας στην Ευρωζώνη και την αναγκαιότητα επιστροφής του ύψους του δημοσίου χρέους στα προ-κρίσης επίπεδα (τέλος του 2007), αναγνωρίζει επίσης ότι θα απαιτούνταν ένας υψηλός συντελεστής 10% για όλα τα νοικοκυριά με καθαρή θετική αποταμίευση σε 15 χώρες της Ευρωζώνης, κάτι που προφανώς αποτελεί ισχυρό αντικίνητρο. Πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, καταλήγει το ΔΝΤ, που "πρέπει όμως να εξεταστεί σε αντιπαραβολή με τους κινδύνους που εγκυμονούν οι εναλλακτικές λύσεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους, όπως είναι το χρεοστάσιο ή η πρόκληση πληθωρισμού που είναι και αυτή ένα είδος φορολόγησης του πλούτου;".

"Με δεδομένη την πολύ κακή κατάσταση των δημοσιονομικών της Ευρωζώνης, οι ιδέες για ενίσχυση των δημόσιων ταμείων δεν λείπουν, όπως αυτή η μάλλον απλοϊκή και πρωτοφανής ιδέα του ΔΝΤ", αναφέρει η L' ECHO. Είναι βέβαιο ότι η συζήτηση θα φουντώσει και το ΔΝΤ ίσως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, καθώς η πρότασή του ουσιαστικά ισοδυναμεί με "κούρεμα" των καταθέσεων από το πρώτο ευρώ. Κάτι που ξορκίζουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μετά την οδυνηρή εμπειρία της Κύπρου, επιμένοντας ότι οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ είναι σε κάθε περίπτωση εγγυημένες και πάνω από το όριο αυτό θα "κουρεύονται" μόνο σε ακραίες περιπτώσεις και αφού προηγουμένως θα έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια.

Σύμφωνα πάλι με τη βελγική εφημερίδα, το ΔΝΤ με την πρόταση του αυτή εξέφρασε κάτι που σκέπτονται πολλές κυβερνήσεις: Αντί να επιβαρύνονται με φόρους οι επιχειρήσεις ή ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα της εργασίας, γιατί να μην επιβληθεί φόρος σε "χρήματα που κοιμούνται".

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο ενέχει σημαντικούς και μη αμελητέους κινδύνους, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν τραπεζικοί και νομικοί κύκλοι, ενώ παράγοντες της αγοράς στην Αθήνα συντάσσονται με την άποψη αυτή, επισημαίνοντας πως ένας τέτοιος φόρος πολύ δύσκολα θα μπορούσε να επιβληθεί χωρίς να υπονομεύσει τελικά τη δύσκολη επιχείρηση σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος.

Την ίδια ώρα, υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε σημερινή συνέντευξή του αποκλείει κατηγορηματικά ένα "κούρεμα" στις καταθέσεις. Είναι δύσκολο να γίνει καθώς δεν προβλέπεται από Συντάγματα χωρών της ευρωζώνης, λέει ο ίδιος. Ωστόσο, επισημαίνει ότι "και κούρεμα να μη γίνει, μπορεί το χρέος να μειωθεί με ισοδύναμα μέτρα".

πηγη

Βρούτσης: Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις το 2014.....Εδώ γελάμε.

Δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις το 2014 τόνισε στο Mega, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σημειώνοντας παράλληλα ότι για τις επικουρικές και τα εφάπαξ θα ισχύσει ό,τι έχει ψηφιστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτσης, «όπως το 2013 κλείνουμε απολύτως εντός στόχων και προβλέψεων, έτσι και το 2014 αν και έτος μειωμένης συμμετοχής του κρατικού μηχανισμού στην χρηματοδότηση του ασφαλιστικού, δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα στην ομαλή ροή της συνολικής χρηματοδότησης των συντάξεων. 

Οι κύριες συντάξεις δεν θα θιγούν σε καμία περίπτωση, ενώ για τις επικουρικές και τις παροχές εφάπαξ θα εφαρμοστούν οι ήδη ψηφισθέντες νόμοι».

ΔΑΝΕΙΟ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΟΝ ΔΟΛ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ ΡΕΣΤΗ, ενώ ο ίδιος ήταν στην διοίκηση του ΔΟΛ!

8 εκατ. ευρώ στον ΔΟΛ (Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη) όταν ο εφοπλιστής ήταν βασικός μέτοχος και μέλος της διοίκησης του ΔΟΛ!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ “ΕΙΔΕ”!
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ… ΔΑΝΕΙΟΥ!

Δάνειο και στον ΔΟΛ κατά παρέκκλιση της τραπεζικής πρακτικής από την πρώην τράπεζα του Ρέστη
Πρόκειται για διάφορα δάνεια μεταξύ αυτών και ένα 8 εκατ. ευρώ στον ΔΟΛ (Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη) όταν ο εφοπλιστής ήταν βασικός μέτοχος και μέλος της διοίκησης του ΔΟΛ
Κι άλλα δάνεια έχουν χορηγηθεί από την τράπεζα First Business Bank κατά παρέκκλιση της τραπεζικής πρακτικής μεταξύ άλλων και σε εταιρείες με τις οποίες ο πρώην ιδιοκτήτης της τράπεζας, εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης είχε κάποια σχέση (ήταν μέτοχος ή μέλος της διοίκησης).

Γι’ αυτά τα δάνεια τα οποία ελέγχονται από τις αρχές δεν έχει προκύψει κάτι μεμπτό για τον εφοπλιστή, ο οποίος είναι σήμερα προφυλακισμένος διότι κατηγορείται ότι μαζί με τους πρώην συνεργάτες του Αν. Πάλλη και Δ. Καλλιμάνη φέρεται να υπεξαίρεσε χρήματα της τράπεζας μέση άλλης δανειοδότησης σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές. Την κατηγορία αυτή, ο ίδιος την αρνείται ενώ έχει προσκομίσει στοιχεία για να αποδείξει την αθωότητά του, επιστρέφοντας και το ποσό που του αποδίδεται ότι είχε υπεξαιρέσει.

Όπως αποκαλύπτει το The Press Project πρόκειται για διάφορα δάνεια μεταξύ αυτών και ένα 8 εκατ. ευρώ στον ΔΟΛ (Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη) όταν ο εφοπλιστής ήταν βασικός μέτοχος και μέλος της διοίκησης του ΔΟΛ.

Τα περισσότερα εκ των άνω στοιχείων υπάρχουν στη σχετική δικογραφία για την υπόθεση της First Business Bank, η οποία έχει δει ευρέως το φως της δημοσιότητας, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές στα συγκεκριμένα δάνεια… και αυτό έχει και τη σημασία του και το ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η FBB ενέκρινε χρηματοδότηση με κάλυμμα μετρητά, τα οποία δεν αφορούν σε ίδια διαθέσιμα των εταιρειών, αλλά στο προϊόν του δανείου. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις το προϊόν της κατάθεσης αποδεσμεύεται σταδιακά με συνέπεια η εγκριθείσα χορήγηση να παραμένει χωρίς εξασφάλιση όπως στις περιπτώσεις των ΔΟΛ Α.Ε. και Clear Sky Resort.

Ειδικότερα για την περίπτωση του ΔΟΛ γίνεται αναλυτική αναφορά και υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις. Αναφέρεται ότι:

- η Τράπεζα χορήγησε μακροπρόθεσμα δάνειο ποσού 8 εκατ. ευρώ στο ΔΟΛ Α.Ε. διάρκειας 7 ετών με αποπληρωμή κεφαλαίου στη λήξη (Ιούλιος 2018) με επιτόκιο euribor 3 μηνών πλέον περιθωρίου 4% και εισφοράς του Ν. 128/75.
- Το δάνειο χορηγήθηκε με σκοπό την υλοποίηση του προγράμματος αναδιοργάνωσης και εξυγίανσης των εταιρειών του ομίλου ΔΟΛ Α.Ε.
- Ως εξασφάλιση προβλεπόταν η λήψη ισόποσης κατάθεσης.

Και ακολουθούν οι εξής παρατηρήσεις:

1. Ο όμιλος Ρέστη κατείχε το 19,23% των μετοχών του ΔΟΛ Α.Ε. ενώ παράλληλα τα χαρακτηριστικά της εν λόγω χορήγησης κρίνονται ιδιαιτέρως ευνοϊκά για μία ζημιογόνα εταιρεία που δραστηριοποιείται σε έναν ιδιαίτερα επηρεασμένο από την οικονομική κρίση κλάδο. Καθίσταται συνεπώς απαραίτητη η ένταξή της στα χρηματοδοτικά ανοίγματα του ομίλου Ρέστη.

2. Η χρηματοδότησή της εταιρείας στη βάση της προόδου του προγράμματος αναδιοργάνωσης είναι γενική και δεν μπορεί εύκολα να αξιολογηθεί και να επιβεβαιωθεί. Η χρηματοδότηση θα πρέπει να αφορά συγκεκριμένα αντικείμενα/προγράμματα τα οποία θα πρέπει να είναι ελεγμένα εκ μέρους της τράπεζας.

3. Δεν υπάρχει δεσμευμένη κατάθεση από ίδια διαθέσιμα της εταιρείας αλλά το προϊόν του δανείου έγινε κατάθεση σε δεσμευμένο λογαριασμό από τον οποίο γίνονται σταδιακά οι εκταμιεύσεις. Αποτέλεσμα αυτό το δάνειο είναι ανεξόφλητο κατά το ήμισυ.

4. Μία εκ των τριών εκταμιεύσεων στις 28.9.2011 ποσού 1,25 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε με καθυστέρηση από την Επιτροπή δανείων (ημερομηνία έγκρισης 22.11.2011). Αίτημα της εταιρείας από 20.12.2011 για εκταμίευση του υπόλοιπου ποσού 4,25 εκατ. ευρώ του εγκριθέντος ορίου μέχρι το πέρας του ελέγχου δεν είχε εγκριθεί να εκταμιευθεί.

5. Δεν αναφέρεται ο λόγος αποπληρωμής του δανείου με μία πληρωμή στη λήξη του μετά από επτά έτη, ούτε οι πηγές, προέλευσης των ταμεικαών ροών αποπληρωμής του. Αν ληφθούν υπόψη και τα δυσμενή στοιχεία του ομίλου, η αποπληρωμή τίθεται εν αμφιβόλω.

6. Το επιτόκιο χορήγησης euribor 3 μηνών και περιθώριο 4% βάσει των οικονομικών στοιχείων του ομίλου ΔΟΛ, αλλά και γενικότερα της τραπεζικής πρακτικής με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες θεωρείται ευνοϊκό. Πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι η δεμσευμένη κατάθεση ποσού 4,25 εκατ. ευρώ προσφέρει επιτόκιο 3,02% γεγονός που μειώνει ακόμα περισσότερο το περιθώριο κέρδους της τράπεζας.

7. Μέχρι 30.4.2012 δεν είχαν πληρωθεί τόκοι συνολικού ποσού 241 χιλιάδων ευρώ, οι οποίοι αφορούν το εάμηνο 31.10.2011 έως 30.4.2012 και ως εκ τούτου θα πρέπει να παύσει ο εκτοκισμός της απαίτησης (άρθρο 88 του Ν. 3601/2007).

8. Λόγω των απλήρωτων τόκων της μη εκταμίευσης του συνόλου του δανείου των δυσμενών οικονομικών στοιχείων της εταιρείας και του ομίλου, της μη ύπαρκξης εξασφαλίσεων και συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής προτείνεται ο σχηματισμός πρόβλεψης σε ποσοστό 25% επί της ακάλυπτης απαίτησης 3,991 εκατ. ευρώ.

9. Αναφορικά με την ΠΔ/ΤΕ 2442/99 η τράπεζα κατατάσσει τη χρηματοδότηση στην κατηγορία των ενήμερων απαιτήσεων ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται στην κατηγορία των απαιτήσεων με καθυστέρηση 3-6 μήνες.

Ορισμένοι λένε ότι ο Ρέστης πληρώνει και τη σχέση του με τον ΔΟΛ στον οποίο ήταν βασικός μέτοχος και του στοίχησε αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Με άλλα λόγια λένε οι ίδιοι , άλλοι πληρώνουν κι άλλοι γλεντάνε δηλαδή.

Για την ιστορία το χαρτοφυλάκιο «ενήμερων» δανείων της First Business Bank έχει περάσει στην Εθνική Τράπεζα.

Τέλος, επειδή ο όμιλος ΔΟΛ και ορισμένοι βασικοί του μέτοχοι είναι επιβαρυμένοι με δάνεια που ξεπερνούν συνολικά τα 100 εκατ. ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων έχει χορηγήσει η τράπεζα Alpha Bank, ίσως οι εποπτικές αρχές οφείλουν να κάνουν ανάλογες έρευνες σε όλους τους τύπους και τα είδη των δανείων που έχουν χορηγηθεί. Γιατί στο τέλος τον λογαριασμό από τυχόν επισφάλειες δεν τον πληρώνουν τα στελέχη των τραπεζών που χορηγούν τα δάνεια «κατά παρέκκλιση της τραπεζικής πρακτικής», αλλά οι φορολογούμενοι.

ΠΗΓΗ

ΔημοσιογραΒΙΑ..

Εκτός από την οικονομική και ψυχολογική βία που ασκεί η οιονεί φασιστική κυβέρνηση....υπάρχει και η προπαγανδιστική βία, η βία της πλύσης εγκεφάλου που ασκείται συνεχώς και ολοένα πιό εντατικά, με ψέματα και διαστρεβλώσεις ιστορικών στοιχείων και φιλοσοφικών εννοιών!

Στην προσπάθειά της να παραμείνει στην εξουσία η μειοψηφική στον λαό αυτή κυβέρνηση,(με το ζόρι αντιπροσωπεύει ένα 25-27% των πολιτών), επιχειρεί με τα τάνκς της κατευθυνόμενης ενημέρωσης να παρουσιάσει σαν υπόλογους απέναντι στην δικαιοσύνη όλους όσους αντιτίθενται στην εγκληματική κατά του έθνους πολιτική της.

Ξεκίνησε η πλύση εγκεφάλου ήδη να στοχοποιεί εκτός από ακροδεξιές-ναζιστικές οργανώσεις και όποια λαϊκή αντίδραση και κινητοποίηση, σε όποιον πολιτικό χώρο κι αν βρίσκεται.

Δεν είναι μακριά η μέρα που η εξίσωση: ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ=ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ, θα κυριαρχήσει στην ''διαλεκτική'' της κυβερνητικής-τροϊκανής δημοσιογραΒίας..

Αφού ρωτήσουμε τον γνήσια ακροδεξιό ''πρωθυπουργό'', αν:

Θεωρεί ''βία'' την επανάσταση του 1821, που χωρίς αυτή δεν θα υπήρχε σήμερα ελληνικό κράτος..

Θεωρεί ''βία'' τη αντίσταση στους εισβολείς, που χωρίς αυτή δεν θα υπήρχε το έπος του 1940..

Θεωρεί ''βία'' τις κοινωνικές επαναστάσεις, που χωρίς αυτές δεν θα υπήρχαν σήμερα ούτε κοινωνικό κράτος, ούτε εργασιακά δικαιώματα, ούτε καν η ''διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων''..

Κι αφού του υπενθυμίσουμε πως:
Όπως το 1821 έτσι και σήμερα υπάρχει μία εγκατεστημένη ξενοκρατία και μία ''καθεστηκυία τάξη'', ένα καθεστώς βολεμένων, έναντι του χειμαζόμενου λαού..
Όπως το 1940 έτσι και σήμερα υπάρχουν εισβολείς που επιβουλεύονται τον πλούτο, την κυριαρχία, και ίσως την εδαφική ακεραιότητα της χώρας..

Θα του ξεκαθαρίσουμε ότι ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !

Και θα τον συμβουλεύσουμε (ως λαός) να σταματήσει η ίδια η κυβέρνησή του να παράγει βία..
Και να σταματήσει την προσπάθεια ποινικοποίησης των ιδεών και των διεκδικήσεων της κοινωνίας..

Αλλοιώς θα έχει καταλύσει ο ίδιος και βιαίως την δημοκρατία και το Σύνταγμα..
..και ο λαός θα δικαιούται να αντισταθεί..

 
 

Ενημέρωση από τον εθνικό μας εργολάβο

Ναπολέων Λιναρδάτος

Ορθώς λέγεται ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία κομμουνιστική χώρα στην Ευρώπη. Πολλές φορές, ακόμα και αυτό που θεωρούμε ιδιωτικό τομέα, δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια προέκταση του
δημοσίου, όπου οι δημόσιες δαπάνες συναντούν τα ιδιωτικά κέρδη. Σε μια χώρα με εκατομμύρια κρατικοδίαιτους, στον κ. Γεώργιο Μπόμπολα αξίζει ο τίτλος του μέγα κρατικοδίαιτου.

Σε άλλες χώρες, απ΄αυτές που θεωρούμε πρότυπα, θα υπήρχε αρκετό ενδιαφέρον για ένα άτομο όπως ο κ. Μπόμπολας. Για τα ελληνικά ΜΜΕ, ο κ. Μπόμπολας, είναι σαν να μην υπάρχει. Ενίοτε σε μικρότερα έντυπα, δημοσιεύονται με πηχυαίους τίτλους διάφορα, συνήθως υπό την μορφή μακροσκελούς υπονοούμενου. Ο αναγνώστης τέτοιων δημοσιευμάτων συχνά μένει με την εντύπωση ότι απλά προσπαθούν να επιτύχουν αυτό που νομίζουν ότι ο κ. Μπόμπολας έχει επιτύχει εδώ και μερικές δεκαετίες, δηλαδή να μετατρέψουν την πρόσβαση και επιρροή στο ευρύ κοινό σε απτά οικονομικά οφέλη.

Για τον κλασσικό επιχειρηματία το μεγάλο κράτος είναι μια μεγάλη απειλή. Μεγάλο κράτος σημαίνει υψηλοί φόροι και εισφορές. Μεγάλο κράτος σημαίνει μια διαρκώς αυξανόμενη κρατική παρεμβατικότητα που καθορίζει τι, πως και πότε μπορεί να γίνει κάτι. Για αυτόν τον επιχειρηματία, ο κρατισμός είναι στην καλύτερη περίπτωση ένας μεγάλος πονοκέφαλος. Αντί να ασχολείσαι με τις ανάγκες του πελάτη σου προσπαθείς να καλύψεις την τελευταία φοροληστεία του κράτους και να ικανοποιήσεις τις ντιρεκτίβες του. Δεν είναι τυχαίο που ειδικά από το 1981 και μετά αυτό το είδος επιχειρηματία είναι υπό εξαφάνιση στην Ελλάδα.

Οι μη κρατικοδίαιτοι επιχειρηματικοί τομείς από τότε θα μπουν σε μια μακρά περίοδο παρακμής και εξαφάνισης. Όμως για κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα το μεγάλο κράτος σημαίνει μεγάλες ευκαιρίες. Τι και αν αυξάνονται συνεχώς οι φόροι και οι εισφορές, το κόστος περνάει κατευθείαν τον φορολογούμενο που δεν έχει δικαίωμα επιλογής. Όλα τα κόστη, έμμεσα και άμεσα, τα πληρώνει ο φορολογούμενος.

Ο πελάτης του κρατικοδίαιτου επιχειρηματία δεν είναι ο φορολογούμενος, ούτε το κράτος, αλλά η πολιτική τάξη που αποφασίζει που θα καταλήξουν τα χρήματα του φορολογούμενου. Γι’ αυτή την τάξη εργάζεται ο κρατικοδίαιτος επιχειρηματίας, οι ανάγκες αυτής της τάξης είναι που συνήθως επιβάλλουν να υπάρχει άμεσος ή έμμεσος έλεγχος ΜΜΕ.

Ο κ. Μπόμπολας που ξεκίνησε εκδοτικά το 1981 με το Έθνος είναι το πλατωνικό ιδεώδες του κρατικοδίαιτου επιχειρηματία που γνώρισε τις δόξες την συγκεκριμένη δεκαετία. Η επιχειρηματική του δραστηριότητα φαίνεται να εστιάζεται σε τομείς που η κρατική παρουσία ή παρέμβαση είναι μεγάλη και σημαντική. Στα δημόσια έργα για παράδειγμα ή σε κλάδους όπου το κράτος δίνει

στον ιδιώτη μια προνομιακή θέση στην αγορά ή ακόμα χειρότερα ένα μονοπώλιο. Θα είχε ενδιαφέρον να μπορούσαμε να δούμε το συνολικό όφελος που έχει η οικογένεια Μπόμπολα από όλες της δραστηριότητες που σχετίζονται με το κράτος και πιο είναι το κόστος στο υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου κάθε χρόνο.

Στις 2 Οκτωβρίου το Έθνος του κ. Μπόμπολα είχε τον εξής τίτλο: Δολιοφθορά στον Ομπάμα, με υπότιτλο: Από την ακροδεξιά του “Tea Party”. Το Tea Party όμως, με όλα τα καλά και κακά του, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα σπάνιο κίνημα πολιτών που δεν ζητά να γίνει πελάτης του κράτους. Ζητά το κράτος να περιορίσει τις δραστηριότητές του στα απολύτως βασικά. Να μην αρχίζει πολέμους και εκστρατείες «δημοκρατικοποίησης», να μην αποφασίζει ποιοι είναι οι νικητές και οι ηττημένοι στο οικονομικό πεδίο, να κρατήσει του φόρους και τις δαπάνες του κράτους χαμηλά, και να μην έχει το κράτος “ειδικές” σχέσεις με την επιχειρηματική τάξη.

Όλα αυτά είναι επικίνδυνες ιδέες όπως συχνά μας πληροφορούν το MEGA και το Έθνος του κ. Μπόμπολα. Εξάλλου, στην Ελλάδα θα πρέπει να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι και από όποιο κόμμα και αν προερχόμαστε, στο τέλος η πολιτική επιλογή είναι η εξής μία: πιστεύουμε όλοι στον κρατισμό. Τίποτε δεν επιτρέπεται να κλονίσει αυτό το πιστεύω, ούτε το γεγονός ότι με το έτσι-θέλω θα είμαστε αιώνιοι πελάτες του κ. Μπόμπολα.

πηγη

Φόρος στα τσιγάρα για τον ΕΟΠΥΥ;

«Τσουχτερή» αύξηση στο φόρο των τσιγάρων σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει τη "μαύρη τρύπα" στον ΕΟΠΥΥ.

Η κυβέρνηση εξετάζει την καθιέρωση ειδικού φόρου στα προϊόντα καπνού.

Το χρηματικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΕΟΠΥΥ του οποίου ο προϋπολογισμός θα είναι αισθητά μειωμένος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οδηγεί τον Οργανισμό σε συζητήσεις σχετικά με την καθιέρωση φόρου στα προϊόντα καπνού υπέρ του ΕΟΠΥΥ με στόχο έσοδα 500 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει καθημερινή εφημερίδα.

Ακόμα δεν έχει καθοριστεί το πότε και το πώς.

Η δεινή οικονομική θέση του ΕΟΠΥΥ όμως, δείχνει να καθιστά τον φόρο, μονόδρομο.

 
 

Οι Anonymous διέρρευσαν 3.700 έγγραφα της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ΟΑΣΕ

Οι Anonymous διέρρευσαν πάνω από 3.700 έγγραφα που υποτίθεται ότι έχουν αποσπάσει από την Διεύθυνση Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Η επίθεση είναι μέρος της επιχείρησης με την επωνυμία “OpGoldenDawn.”



Anonymous Leaks 3 700 Documents Stolen From Greek Government and OSCE Οι Anonymous διέρρευσαν 3.700 έγγραφα της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ΟΑΣΕ

Οι hackers δήλωσαν: «Όλοι γνωρίζουμε πόσο άσχημη είναι η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα, παράλληλα με το οικονομικό χάος η κυβέρνηση επέτρεψε στους Ναζί της Χρυσής Αυγής να σαμποτάρουν την ακεραιότητα όλης της χώρας και των Ευρωπαϊκών αρχών σχετικά με την ελευθερία και τη ηθική.»

«Σήμερα δίνουμε ένα χτύπημα στην κοροϊδία με μια σειρά από διαρροές, για να αποκαλύψουμε την αλήθεια σχετικά με τη συμμετοχή της κυβέρνησης της Ελλάδας στην κατασκοπεία με την βοήθεια των μονάδων διαδικτυακού εγκλήματος του ENISA και του ΟΑΣΕ. Οι υπεύθυνοι για τις συλλήψεις των συναδέλφων lulz θα τιμωρηθούν με την επιχείρηση OP Payback

Οι χακτιβιστές προτρέπουν τους οπαδούς τους να κρατήσουν αντίγραφα των εμπιστευτικών εγγράφων που δημοσιεύθηκαν στο cyberguerrilla.org, για να βεβαιωθούν ότι δεν θα αφαιρεθούν από την κυβέρνηση.

Τέλος, δήλωσαν ότι στο μέλλον θα διαρρεύσουν περισσότερα έγγραφα.

πηγη

Πιέσεις τρόικας να «τρέξει» η κινητικότητα! Πόσοι θα αποχωρήσουν στην Υγεία

Οι τροικανοί κατά τη συνήθη τακτική τους έρχονται και πάλι αγριεμένοι σε λίγες ημέρες. Αυτή τη φορά απαιτούν εκτός των άλλων να επισπευσθούν οι διαδικασίες του μνημονίου και της κινητικότητας. 


Ισχυρές πιέσεις στην κυβέρνηση ασκούν για άλλη μια φορά οι δανειστές μας όπως αναφέρουν πληροφορίες, προκειμένου να τρέξουν πιο γρήγορα τα μνημονιακά προγράμματα μεταξύ αυτών και η κινητικότητα. 

Μετά τα 1621 ονόματα των «διαθέσιμων» υπαλλήλων που πήραν ήδη «φύλλο πορείας» για το νέο τους νοσοκομείο, οι τροικανοί επιδιώκουν να συνεχισθεί το κύμα των αλλαγών και των μετακινήσεων. 

Αυτό θα επιτευχθεί έως το τέλος του χρόνου μέσω του τομέα της Υγείας από όπου θα προέλθουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι από το σύνολο των 12.500 που ζητούν ο Μορς και η παρέα του. 

Ήδη με το που ξεκινήσει να μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο των αλλαγών σε ΕΟΠΥΥ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), το πρώτο πράγμα που θα γίνει είναι να μπει μπροστά και η κινητικότητα. 

Η τράπουλα με τους περίπου 10.000 εργαζομένους στον ΕΟΠΥΥ καταρχάς θα ανακατανεμηθεί ώστε να καλυφθούν κενά που υπάρχουν σήμερα στις δομές. 

Όμως παρά τις διαβεβαιώσεις Άδωνι Γεωργιάδη ότι δε θα κλείσουν μονάδες υγείας, το σχέδιο περιλαμβάνει και συγχωνεύσεις δομών όπου κριθεί ότι δεν καλύπτουν μεγάλο πληθυσμό και οι κάτοικοι μπορούν να εξυπηρετηθούν και σε άλλη μονάδα κοντινή. 

Άλλωστε στόχος είναι όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση η εξοικονόμηση πόρων. 

Και στην περίπτωση ΕΟΠΥΥ και ΠΦΥ (πολυιατρεία ΕΟΠΥΥ, περιφερειακά ιατρεία, Κέντρα Υγείας) οι εργαζόμενοι που θα επιλεγούν να μπουν στον πάγο έως το τέλος του χρόνου, θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους ενώ αναμένεται να μείνουν εκτός συστήματος για μικρό χρονικό διάστημα ώστε να μην χρειασθεί στη διάρκεια αυτή να κλείσει κάποια μονάδα, όπως διαβεβαιώνει και ο υπουργός Υγείας.
 

Ποιός πλειοδότησε για το Μακεδονίας Παλάς στη Θεσσαλονίκη;

Η εταιρεία LLC Atlantis Pak αναδείχτηκε πλειοδότης για τη μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, ιδιοκτησίας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, «σήμερα 11/10/2013, η αρμόδια Επιτροπή Στέγασης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ολοκλήρωσε το έργο της εξέτασης της νομιμότητας των υποβληθέντων φακέλων για τη μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχείου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ, ιδιοκτησίας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
 
Μετά την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών, πλειοδότης αναδείχτηκε η εταιρεία LLC Atlantis Pak, η οποία προσέφερε ετήσιο μίσθωμα ύψους 1.722.000€, το οποίο προσαυξάνεται με τα προβλεπόμενα ποσοστά συμμετοχής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον κύκλο εργασιών του ξενοδοχείου».

Στα χέρια των Γερμανών ΕΟΠΥΥ-ΠΦΥ! Η απόφαση του Άδωνι και οι «διάλογοι»

Την ώρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι έχει ξεκινήσει ο διάλογος με ιατρικούς συλλόγους και φορείς για τον νέο ΕΟΠΥΥ και την ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), ο κύβος είχε ριφθεί προ πολλού

Στα χέρια της Task Force και των Γερμανών ειδικών του Ράιχενμπαχ ανέθεσε τελικώς την ανασυγκρότηση ΕΟΠΥΥ και ΠΦΥ ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Όπως γράφει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ο υπουργός Υγείας με απόφαση που φέρει ημερομηνία 11.10.2013 παραχώρησε έναντι 4,5 εκατ. ευρώ όλη την υλοποίηση του σχεδίου στην περιβόητη ομάδα Task Force, ενώ ταυτόχρονα υποτίθεται ότι συνομιλεί με γιατρούς και φορείς για να γίνουν οι αλλαγές. 


Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» οι Γερμανοί ειδικοί θα αναλάβουν με την παχυλή αμοιβή να ανασυστήσουν την ΠΦΥ και να στήσουν τον νέο ΕΟΠΥΥ. 

Και όλα αυτά ενώ μόλις πριν λίγες μέρες παρέλαβε πόρισμα-πρόταση από ελληνική επιστημονική επιτροπή και μάλιστα δωρεάν (σχέδιο Σουλιώτη), η υλοποίηση του σχεδίου για τον νέο ΕΟΠΥΥ και την ΠΦΥ, είχε ήδη ανατεθεί στην Task Force.

Συγκεκριμένα με βάση έγγραφο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Πελοπίδας Καλλίρης αποφασίζεται για το έργο της ΠΦΥ και του νέου ΕΟΠΥΥ να διατεθούν μόνο για φέτος 1 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά για την όλη τεχνική υποστήριξη των Γερμανών εμπειρογνωμόνων θα δοθούν 4,5 εκατ. ευρώ. 

Την ίδια ώρα άλλα 10 εκατ. έχουν αποφασισθεί να διοχετευθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «υγεία εν δράση» στην πολυσυζητημένη Task Force. 

Το έγγραφο της απόφασης που δημοσιεύει η εφημερίδα μάλιστα περιγράφει βήμα προς βήμα το έργο που θα πρέπει να υλοποιήσουν οι Γερμανοί ειδικοί.

Με βάση την απόφαση τα μέλη της Task Force θα αναλάβουν τη «διοικητική και τεχνική υποστήριξη της Δ/νσης ΠΦΥ του Υ.Υ. στο πλαίσιο της υλοποίησης/εφαρμογής των τιθεμένων στόχων στο πρόγραμμα του Κυβερνητικού Έργου, καθώς και των προτεινόμενων δράσεων στο πρόγραμμα Health in Action. Το έργο προωθείται υπό τις ανωτέρω αυστηρές προϋποθέσεις και έχει διάρκεια 24 μήνες». 

 
Συγκεκριμένα οι Γερμανοί ειδικοί θα πραγματοποιήσουν μεταξύ άλλων όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία: 

 
i) Καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης των οικονομικών στοιχείων που απορρέουν από τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας της Χώρας. 
 
ii) Καταγραφή των υφιστάμενων δομών των Κέντρων Υγείας όσον αφορά τη σύνθεση του πληθυσμού ευθύνης τους, τα γεωγραφικά δεδομένα. 
 
iii) Προετοιμασία κειμένου προγραμματικής συμφωνίας, που θα συνάπτεται μεταξύ των συμμετεχόντων (ΚΥ, ιατρεία ΕΟΠΥΥ κλπ) σε δίκτυα ΠΦΥ. 
 
iv) Έρευνα, μελέτη και περιγραφή του προφίλ του οικογενειακού γιατρού. 
 
v) Εκπόνηση μελέτης για την εκπαίδευση γενικών ιατρών, παθολόγων και παιδιάτρων ως οικογενειακών ιατρών.
 

Η Dream Team Των Αποτυχημένων.

Στις τελευταίες εκλογές ο Σαμαράς κατέβηκε με έναν ΣΤΟΧΟ και μία ΥΠΟΣΧΕΣΗ.
 

ΣΤΟΧΟΣ ήταν η αυτοδυναμία και η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ήταν ότι δεν θα έκανε σε καμία περίπτωση κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τις λοιπές Δημοκρατικές δυνάμεις.

Μιλάμε για απίστευτα πράγματα αυτά δεν γίνονται ούτε σε κωμωδίες, μιλάμε για καρτούν της πολιτικής.


Βενιζέλος αυτός είναι ο πραγματικός Εφιάλτης της Mεταπολίτευσης.

Σήμερα ο Βενιζέλος δεν έχει αναλάβει να παραδώσει έργα στους διαπλεκόμενους χορηγούς του.
Σήμερα ο Βενιζέλος ανέλαβε να παραδώσει την ίδια τη χώρα στους ξένους, στους ξένους, οι οποίοι κάποτε δάνειζαν την πατρίδα μας, για να μπορεί ο Βενιζέλος, ως υπουργός εκείνης της εποχής, να μοιράζει δημόσια έργα στους χορηγούς του.

Ο Βενιζέλος, ως πρωταγωνιστής αυτής της κατάστασης, από την αρχή της είναι αυτός, ο οποίος έχει αναλάβει τις τελικές διευθετήσεις.
Στηρίζει τη δοτή Κυβέρνηση, που έχει αναλάβει να κλείσει αυτούς τους λογαριασμούς εις βάρος της χώρας.

Ο Βενιζέλος στηρίζει την δοτή κυβέρνηση, που παραδίδει τη χώρα στους ξένους, εξαιτίας των εγκλημάτων της προηγούμενης κυβέρνησης, στην οποία επίσης ανήκε ο ίδιος.

Η ιδιομορφία του είναι ότι πρωταγωνιστεί σήμερα σε μια παρανομία,τη στιγμή που έχει πολλούς λόγους να θέλει να σβήσει τις συνέπειες παρανομιών, στις οποίες επίσης πρωταγωνίστησε.
Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για δολοφόνο,που παριστάνει τον ιατροδικαστή. Ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην κατάσταση που μας οδήγησε στην υπερχρέωση, είναι αυτός, ο οποίος πρωταγωνιστεί σήμερα στο μεγάλο ξεπούλημα, εξαιτίας εκείνης της σπατάλης.

Φώτης Κουβέλης, θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Ο άνθρωπος είναι απόλυτα ευτυχής και το φώναζει. Δεν υπάρχει στο βλέμμα του η σκιά, η σκιά μιας απώτατης σκέψης, που ακόμα και μέσα στη χαρά, βλέπει δυσάρεστα πράγματα. Είναι απο τα άτομα εκείνα, τα οποία συνεργάζονται, για να μην εργάζονται.

Σήμερα ο συνάδερφος της Παπαρήγα μάς δουλεύει με τον ίδιο τρόπο. Κάνει επίδειξη κοινωνικής πατριωτικής και εθνικής ευαισθησίας.
Τρία σε ένα, προσφέροντας δωρεάν στην τρόικα διαμέρισμα, για να κατοικεί στα χρόνια της κατοχής.

Το αποτέλεσμα της συγκοροϊδίας των τριων παραπάνω είναι αυτό που βλέπουμε και ζούμε σήμερα. Ο Ελληνικός Λαός,σήμερα πλέον γνωρίζει απο την καλή και την ανάποδη τα καθάρματα που ευθύνονται για τη φτώχεια του.

Θέμα χρόνου είναι να δούμε τους σημερινούς πανίσχυρους και πάμπλουτους πολιτικούς σωτήρες μας σε μια κατάσταση όμοια μ' αυτήν που βιώνει ο Ελληνικός Λαός. Είμαστε βέβαιοι και σαν Λαός θα κάνουμε ότι περνάει απ' το χέρι μας, ότι θα τους δούμε να σέρνονται, για να δώσουν εξηγήσεις για εγκλήματα πρωτοφανή στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Να τα χάσουν ΟΛΑ, αφού τα έχουν αποκτήσει ΟΛΑ. Το κατακάθια του βόθρου, που με δόλιες μεθόδους ανέβηκαν στην κορυφή της κοινωνίας, κινδυνεύουν να κάνουν από εκεί ψηλά τη μεγαλύτερη βουτιά στα σκατά όπου πραγματικά είναι η θέση που τους αξίζει.



ΠΗΓΗ:
Π.ΤΡΑΪΑΝΟΥ
 

"Δείτε LIVE" Την εκπομπή ’Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Ο.ΣΥ.’ Με τον ΔΙΚΗΓΟΡΟ (ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΟΣ) ΠΑΡ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΤΥΛΙΑΝΑΚΗ…

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 14-10-2013 και ώρα 20:00 Ξεκινά ο νέος κύκλος εκπομπών... Δείτε ‘LIVE’ την εκπομπή ’Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Ο.ΣΥ.’ Με τον ΔΙΚΗΓΟΡΟ (ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΟΣ) ΠΑΡ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΤΥΛΙΑΝΑΚΗΘΕΜΑ : Οι πορεία των αγωγών που έχουν κάνει οι συνάδελφοι για τις παράνομες μειώσεις των μισθών τους… Με τον Μόσχο Παναγιωτη...

Γιατί δεν αντιδρά ο Έλληνας;

Σημεία και τέρατα συμβαίνουν στη πατρίδα μας τα τελευταία 2 χρόνια, δε χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε όλη την ώρα.

Η κοινωνική αδικία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. 

Η αποκάλυψη της προμελέτης του σχεδίου δεν αποκαλύφθηκε τώρα όπως αναφέρεται στην WSJ. Είχε αποκαλυφθεί επισήμως πλέον, από τα ίδια τα χείλη του τέως διοικητή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρός-Κάν σε εκείνη την περίφημη συνέντευξή του στο κανάλι CANAL+, όπου κάποιοι υπέκλεψαν τις επίμαχες δηλώσεις που είχαν κοπεί στο μοντάζ (Βλέπε εδώ).
 
Ολα αυτά από μόνα τους, δηλαδή δε χρειάζεται τίποτε άλλο να προστεθεί πάνω σε αυτά, αυτά και μόνον τα δύο συνιστούν 1) Άμεση πτώση της κυβέρνησης λόγω αποκάλυψης σχεδίου με σκοπό την υλική και ηθική βλάβη του ελληνικού κράτους και 2) Επέμβαση των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου, στοιχειοθέτηση κατηγοριών περί εσχάτης προδοσίας, σύλληψη των εμπλεκόμενων στο θέμα αυτό πολιτικών (εν προκειμένω των Γ.Παπανδρέου, Γ.Παπακωνσταντίνου, Ευ.Βενιζέλου, Α. Γεωργίου (προέδρου ΕΛΣΤΑΤ) και κάλεσμα για κατάθεση του Γερμανού υπηκόου Σ.Ραιχενμάιγερ, διοικητού της ΕuroStat.
 

Oλα αυτά, θα ήταν κάτι το απολύτως αυτονόητο για κράτη όπως η Αυστραλία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Γαλλία, η ίδια η Γερμανία. Οχι όμως για την Ελλάδα.
 

Γιατί όχι για την Ελλάδα;
 

Δεν θα μπορούσε άραγε να χαρακτηριστεί αυτό παράξενο ή παράλογο από κάποιον τρίτο παρατηρητή;
 

Ασφαλώς και ναί, δεδομένου του γεγονότος οτι η Ελλάδα δεν είναι κάποια τριτοκοσμική χώρα ή κάποια αναπτυσσόμενη χώρα, αλλά μια χώρα που ανήκει στην ανεπτυγμένη Ευρώπη, με χιλιάδες χρόνια Ιστορίας και πολιτισμού. Εξάλλου, όλα τα προηγούμενα κράτη που προανέφερα, δεν είχαν δικούς τους πολιτισμούς, αν ανατρέξουμε λιγάκι την Ιστορία.
 

Οι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν σε αυτά τα κράτη, βασίζονταν στον εξής έναν: Στον Ελληνορωμαϊκό Πολιτισμό, που αυτός με τη σειρά του δεν ήταν παρά η εξέλιξη του Ελληνικού Πολιτισμού όπως αυτός είχε εξελιχθεί στους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους.
 

Οι σημερινοί Ελληνες, επιστημονικώς αποδεδειγμένα, είναι απόγονοι αυτών που δημιούργησαν αυτούς τους πολιτισμούς που προανέφερα. Αρα, είχαν τον πρώτο λόγο στην ανάπτυξη ενός εφάμιλλου πολιτισμού που να βασίζονταν στην κληρονομιά των προγόνων τους. Και βάσει αυτών των ιδεωδών, θα είχαν στήσει και αναπτύξει μια Πολιτεία, που να είναι σε θέση να αντιδρά άμεσα και να κλείνει το όποιο απόστημα πήγαινε να ανοίξει.
 

Γιατί λοιπόν οι Έλληνες δεν αξιοποίησαν την κληρονομιά τους;
 

Τις πταίει δια τούτο, που λέει κι ο ποιητής; Γιατί η Ελληνική Πολιτεία δημιουργήθηκε έτσι, χτίστηκε έτσι χωρίς να έχει ποτέ τέτοια όπλα αντίδρασης;
 

Αλλά και γιατί οι Ελληνες την ιθαγένεια, ενώ παλαιότερα δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους έστω και με τέτοια πολιτεία που είχαν για γκουβέρνο, σήμερα, εν έτι 2011, κατήντησαν άβουλα ολόνια σαν καρικατούρες βγαλμένες κατ' ευθείαν από το "Μετρόπολις" του Φρίτς Λάγκ;
 

Ας το δούμε το θέμα λίγο πιο διεξοδικά γιατί τα ερωτήματα αυτά σηκώνουν πολλή κουβέντα.
 

Ο σημερινός δυτικός πολιτισμός, του στυγνού καπιταλισμού βασίζεται στα αγγλοσαξονικά ιδεώδη του κυνισμού και της υφαρπαγής. Απο ένα σημείο και μετά, κυρίως μετά την κατάρρευση μεν των αγγλικών κτίσεων στο 1/4 της υφηλίου αλλά με την κληρονομιά της κουλτούρας που άφησαν οι αγγλοσάξονες πίσω τους με την επικράτηση της αγγλικής γλώσσας παγκοσμίως και της ελεύθερης αγοράς δε, όλοι σχεδόν οι λαοί του δυτικού κόσμου, είχαν ενστερνιστεί αυτά τα ιδεώδη.
 

Όλοι; Όχι! Υπήρχε ακόμη ένας λαός που αντιστεκόταν σθεναρά σε όλο αυτό το αποκρουστικό σκηνικό, οι Ελληνες. Ένα αγκάθι στα πλευρά μιας κυνικής ολιγαρχίας, που έπρεπε οπωσδήποτε να εξαλειφθεί ή να αλλοτριωθεί.
 

Στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου αλλά και της μεταπολεμικής και μετεμφυλιακής εποχής, υπήρχε μόνο μια ιδεολογία που αγωνιζόταν να κυριαρχήσει, η ιδεολογία της Αριστεράς, όπως αυτή εκφραζόταν από τη μερίδα των αριστερών κομμάτων, δηλαδή του (παράνομου) ΚΚΕ, της ΕΔΑ, του ΚΚΕ Εσωτ., της Ενωμένης Αριστεράς κλπ. Ο λαός που ήταν ενταγμένος σε αυτές τις ιδεολογικές βάσεις, ήταν και αυτός που αντιδρούσε.
 

Όχι γιατί, όπως ισχυρίζονται πολλοί, ήταν απόλυτα κατευθυνόμενος. Όχι. Αλλά διότι, οι δυνάμεις αυτές υπό την μαεστρική καθοδήγηση των επικεφαλής των στελεχών, ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΎΣΑΝ με μαεστρία την ατιθασοσύνη και τον πατροπαράδοτο μη-συμβιβασμό του Έλληνα, πράγμα που τον οδηγούσε αναπόφευκτα στη σύγκρουση εναντίον όλων αυτών που του στερούσαν το δικαίωμά του σε μια καλύτερη και λεύτερη ζωή. Να λοιπόν η γενεσιουργός αιτία των μεγάλων αγώνων και των συγκρούσεων στις δεκαετίες του '50 και '60 κυρίως.
 

Όλοι φοβόντουσαν τον ελληνικό λαό και την αντίδρασή του. Στα πάντα. Έτρεμαν την οργή του και το πάθος της οργής του. Δεν μπορούσε να περάσει εύκολα το παραμικρό αντιλαϊκό μέτρο και αμέσως είχαμε σφοδρές αντιδράσεις. Οι επικεφαλής των αριστερών δυνάμεων, έτριβαν με ικανοποίηση τα χέρια τους, μιας και μέσω αυτής της μοναδικής ιδιοσυγκρασίας του Έλληνα, πέρναγαν τα όποια σχέδιά τους και έκαναν πολλές φορές επίδειξη της δύναμης αυτής.
 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός οτι η ΕΔΑ είχε φτάσει κάποια στιγμή να καταλάβει τον θώκο της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο αντιδραστικός Έλληνας, δεν άφηνε να περάσει οτιδήποτε είχε να κάνει αν αυτό δεν εξυπηρετούσε είτε τα δικά του μικροσυμφέροντα είτε τα συμφέροντα της παράταξης που ήταν ενταγμένος. Ακόμη κι αν αυτό το οποίο προωθούνταν απο την τότε κυβέρνηση της ΕΡΕ ήταν αποδεδειγμένα προς όφελος της Πολιτείας που χτιζόταν εκ νέου. Στείρα αντίδραση θα πείτε; Ναι. Στείρα αντίδραση. Αλλά εν πάσει περιπτώσει, αντίδραση.
 

Δεν θα αναφερθώ στις κατά καιρούς επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων της εποχής για να αναχαιτίσουν όλες αυτές τις αντιδράσεις, σωστές ή λανθασμένες, των Ελλήνων. Το αποτέλεσμα μετράω, που δεν ήταν άλλο απο τις αντιδράσεις.
 

Το "Δε γουστάρω ρε να με σώσεις εσύ, θα σωθώ μόνος μου".
 

Οι παλαιοί και σύγχρονοι "Πεισίστρατοι" ποτέ δεν είχαν γίνει αποδεκτοί από τους Έλληνες, όσο αγαθές κι αγνές προθέσεις είχαν.
 

Η αντίδραση και το αγωνιστικό φρόνημα των Ελλήνων έφτασε στο αποκορύφωμά του τη δεκαετία του '70,κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών "σωτήρων" του. Εκείνη τη περίοδο, όπου ο ίδιος ο Κίσιντζερ είχε ξεστομίσει τη γνωστή ατάκα περί του πώς θα μπορούσε να χαλιναγωγηθεί ο Έλληνας και πού θα έπρεπε να χτυπηθεί.
 

Στη συνέχεια ήρθε ο Ανδρέας Παπανδρέου στο προσκήνιο και σχεδόν οι περισσότεροι από εμάς, γνωρίζουν τη συνέχεια της Ιστορίας....
 

Ο Παπανδρέου υπήρξε ο σύγχρονος "Μένγκελε" του παγκόσμιου συστήματος ελέγχου των λαών για την Ελλάδα. Αυτός, που χρησιμοποίησε την έννοια του Σοσιαλισμού, δηλαδή μιας πιο ευγενικής και εύπεπτης παραλλαγής της κομμουνιστικής θεωρίας (δεν είμαστε κομμουνιστές, ούτε και καπιταλιστές, τουτέστιν δεν συγκρουόμαστε με την συντηρητική παράταξη ανθρώπων αλλά ούτε και με την αριστερών πεποιθήσεων) αλλοτρίωσε τα ευγενή χαρακτηριστικά αυτού του λαού μετατρέποντάς τον σε ένα όν, που τόσο εύστοχα είχε ονομάσει ο Δήμος Μπότσαρης κάποτε ως "Homo Pasokus".
 

Ένα όν που δε νοιαζόταν για τίποτε, δεν αισθανόταν τίποτε, δεν ενδιαφερόταν για τίποτε πλην του δικού του βολέματος, της δικής του καλοπέρασης και απόκτησης υλικών αγαθών με τον πιο επαίσχυντο τρόπο.
 

Ο Παπανδρέου, πανέξυπνος, άριστος γνώστης της ψυχολογίας των μαζών και ακόμη πιο άριστος γνώστης της ειδικής ψυχολογίας της ελληνικής μάζας ("Τάξε του Έλληνα μάσα και καλοπέραση και πάρε του ό,τι έχει και δεν έχει"), χρησιμοποίησε όλες τις μεθόδους για να το καταφέρει. Και μία από αυτές ήταν και η ανακλαστική αντίστροφη αντίδραση, όπως λέγεται.
 

Κι αυτόν τον ρόλο των ανακλαστικά αντίστροφων αντιδραστικών, τον έπαιξαν αφάνταστα τέλεια τα συνδικάτα και οι επαγγελματίες συνδικαλιστές. Όλοι τους ή σχεδόν όλοι τους, εκλεκτά μέλη του ΠΑΣΟΚ που ανταμείφθηκαν αργότερα και εξακολουθούν να ανταμείβονται με βουλευτικές θέσεις στα κυβερνητικά έδρανα. Πως λειτουργούσε (και λειτουργεί ακόμη) αυτό το μέτρο;
 

Είναι πολύ απλό.



Περνάς, ας πούμε, ένα αντιλαϊκό μέτρο, σωστά; Θίγονται, ας πούμε, με το μέτρο αυτό εκτός των άλλων, και συμφέροντα δικών σου ανθρώπων. Ωραία. Ο κόσμος είναι έτοιμος να ξεσηκωθεί. Εσύ τι κάνεις λοιπόν; Βάζεις τους επικεφαλής των συνδικάτων (ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ κλπ) που είναι δικά σου απόλυτα ελεγχόμενα όργανα και προκαλούν με τις ενέργειές τους τον επιθυμητό ξεσηκωμό των θιγόμενων από το μέτρο αυτό ΠΡΏΤΟΥ ακόμη οι θιγόμενοι σκεφτούν το πώς θα αντιδράσουν οργανωμένα.
 

Τους καλείς ας πούμε, σε 24ωρη ή 48άωρη απεργία, τους αυξάνεις τεχνηέντως το θυμό και την αντίδραση στο βαθμό που εσύ θέλεις και μετά..."εξαναγκάζεσαι" εσύ ως κυβέρνηση να έρθεις σε επαφή με τα...δικά σου συνδικαλιστικά όργανα! Συμφωνούνται λοιπόν εκ του φανερού πλέον αυτά που είχαν... από πριν συμφωνηθεί με τα συνδικαλιστικά σου όργανα και ...ώ του θαύματος! η αντίδραση ελέγχθηκε προτού καν αυτή γεννηθεί πραγματικά!
 

Σας φαίνεται απίστευτο ε;
 

Και όμως, αυτή ήταν η μέθοδος αλλοτριώσεως των αντιδραστικών συνηθειών των Έλλήνων που έλαβε χώρα την αποφράδα αυτή περίοδο της ελληνικής νεώτερης πολιτικής ιστορίας. Και από εκεί και μετά, ξεκινάει η πλήρης απαξίωση του Έλληνα (κυρίως του ΝΕΟΥ Έλληνα) από τα πολιτικά πράγματα. Ο νέος πλέον δεν βλέπει την πολιτική ως ιδεολογικό μέσον για να βελτιώσει τη θέση του στην κοινωνία και κατ' επέκταση την ίδια τη κοινωνία.
 

Ο νέος βλέπει την πολιτική ως ευκαιρία για να αναρριχηθεί στα κλιμάκια της δημόσιας κρατικής μηχανής και να απομυζήσει, μαζί τους άλλους, ένα μέρος του δημόσιου πλούτου. Τα Πανεπιστήμια λειτουργούν πλέον ως εκκολαπτήρια στελεχών των δύο μεγάλων κομμάτων, που χτίζουν το μέλλον τους πολιτικά επενδύοντας στα νέα τους φυντάνια. Οι Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι πιστεύουν στον καλώς εννοούμενο ανταγωνισμό και στη βελτίωση της αγοράς μέσω των επενδύσεών τους, δεν υπάρχουν.
 

Υπάρχουν μόνο αυτοί οι οποίοι συνδιαλέγονται απ' ευθείας με το κράτος, συμμετέχοντας στην καταλήστευση κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και στα διάφορα πακέτα στήριξης που αυτή εκδίδει για την Ελλάδα. Ο χαρακτήρας των νεο-Ελλήνων φτάνει στο τελικό στάδιο αλλοτρίωσης του, μέσα από τις μεθόδους του "Μένγκελε" Παπανδρέου, που αν και απών πλέον από τη ζωή γενικώς, εξακολουθεί να στοιχειώνει την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας και των κατοίκων της, μιας και τη σκυτάλη έχουν πάρει οι περίφημοι "εκσυγχρονιστές" του κόμματος υπό τον Κώστα Σημίτη.
 

Τι διαφθείρει περισσότερο τον άνθρωπο γενικώς, όχι μόνον τον Έλληνα;
 

Μα ασφαλώς το χρήμα.
 

Πως αναστέλλονται όλες οι αντιδράσεις του και η ηθική του υπόσταση; Μα ασφαλώς μέσω του χρήματος. Η ανακλαστική αντίστροφη αντίδραση ως μέθοδος έχει ήδη στρώσει το δρόμο για την πλήρη επικράτηση της δεύτερης και πλέον ισχυρής μεθόδου αλλοτρίωσης. Και πάντα υπό τη σκέπη του αριστερής απόχρωσης μανδύα που ονομάζεται "Σοσιαλισμός".
 

Το χρήμα uber alles.
 

Οι τράπεζες ανοίγουν τα θησαυροφυλάκια τους και το μοιράζουν αφειδώς.
 

Με κάθε τρόπο και με όποιον όρο. Πολλές φορές σχεδόν με το ζόρι. "Πάρε δάνειο, το χρειάζεσαι, θές καινούργιο αμάξι γιατί έτσι θα γίνεις αποδεκτός, να αλλάξεις συνήθειες στο ντύσιμο, στο life styling. Σε περιμένουν ωραίες γυναίκες, απολαύσεις που δε γνώρισες ποτέ σου, διακοπές που δεν έζησες ποτέ σου, ταξίδια που δεν έκανες ποτέ σου, το σπίτι σου θέλει ανακατασκευή, πρέπει να αποκτήσεις και εξοχικό, πρέπει να χαρείς τη ζωή σου ΤΩΡΑ, αύριο δεν ξέρεις αν θα ζείς"
 

Η παγίδα, αριστοτεχνικά στημένη, έριξε μέσα στο λάκκο με τα φίδια τον ήδη αλλοτριωμένο Έλληνα και τον αποτελειώνει.
 

Δεν υπάρχει πλέον αντίδραση. Απο κανέναν.  

Σε σκάνδαλα δεν θα αντιδράσει, γιατί έχει συμμετάσχει κι εκείνος σε αυτά. Σε μέτρα δεν θα αντιδράσει, γιατί θα φοβηθεί μήπως χάσει τα κεκτημένα του. Στον κατήφορο της πολιτικής ζωής δεν θα αντιδράσει, γιατί είναι ήδη εθισμένος στη χλιδή. Στην απεμπόληση των εθνικών συμφερόντων επίσης δεν θα αντιδράσει, διότι αφ' ενός ο φόβος ενός θερμού επεισοδίου ή και πολέμου θα του γκρεμίσει την ειδυλλιακή και χλιδάτη μαγική πραγματικότητα (ένα είδος Matrix) από την οποία δεν θέλει να ξεφύγει, άρα, απόλυτα ελεγχόμενος.
 

Και το πλέον δυσάρεστο, είναι οτι πάνω σε αυτό το πλάνο, έχουν συμφωνήσει ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ του τόπου. Κανείς πλέον απο τους πολιτικούς όλων των παρατάξεων και αποχρώσεων δεν επιθυμεί την αφύπνιση του Έλληνα διότι επιτέλους βρίσκουν την κατάλληλη ευκαιρία (ευκαιρία ζωής θα την έλεγα εγώ) για να μείνουν παντελώς ανεξέλεγκτοι.
 

Όλοι όμως υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Και εν προκειμένω, ξενοδόχος είναι το ευρώ, οι συνεταίροι μας σε αυτό και οι κυνικοί αδίστακτοι κερδοσκόποι των διεθνών αγορών. Αυτοί οι ίδιοι που χρηματοδότησαν τόσο αφειδώς το ελληνικό κράτος, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά τόσο την κατάστασή του όσο και το γεγονός της απόλυτης πλέον εξάρτησής του από το χρήμα.
 

Εδώ και αρκετούς μήνες, έχει αποκαλυφθεί ολόκληρο το σχέδιο που εκπονήθηκε πίσω από κλειστές κουίντες, πίσω απο σφραγισμένα δωμάτια και σκοτεινά γραφεία. Το σχέδιο εξόντωσης ενός λαού, εξαρτημένου πλέον όπως ο ηρωινομανής απο τη δόση της γλυκιάς ζωής και της μηδενικής αντίδρασης.
 

Το ΠΑΣΟΚ υπο τον Γεώργιο Παπανδρέου, ήρθε στην εξουσία όχι με διατεταγμένη υπηρεσία, όπως το κατηγορούν πολλοί. Εξελίχθηκε σε τέτοια λίγο αργότερα.


Το ΠΑΣΟΚ το 2009 ήρθε στην εξουσία για να ΣΒΉΣΕΙ ΤΑ ΊΧΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΗΜΙΤΗ.
 

Με κάθε τρόπο. Αλλά δεν τα κατάφερε, γιατί ΗΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ. Οι αγορές, με πρώτο και καλύτερο τον Σόρος, ήξεραν πάρα πολύ καλά το παρελθόν διότι είχαν ανθρώπους μέσα στην ίδια την ελληνική κυβέρνηση.
 

Ηξεραν ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Και όπως αποδείχτηκε πολύ αργότερα, η κυβέρνηση Καραμανλή, μέσα απο τη συνεργασία που έχτιζε με τη Ρωσία, θα αποκάλυπτε πολλά κι θα χάλαγε τα σχέδια πάρα πολλών. Συν το γεγονός οτι ήταν έτοιμη να συνάψει δανειακή συμφωνία ύψους πολλών δις ευρώ προκειμένου να σταθεί όρθια στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομική κρίση που μόλις είχε αρχίσει να δείχνει τα πρώτα σημάδια της στην Ελλάδα.
 

Ο Έλληνας όμως ήταν στον κόσμο του.
 

Χαμένος μέσα στην επίδραση του ναρκωτικού, άκουγε αλλά δεν αντιδρούσε. Σχεδόν αμέσως με την αν΄ληψη των καθηκώντων του, ο Παπανδρέου, μέσα στην αγωνία του για να βρεί τρόπους να καλύψει τα τεράστια σκάνδαλα και τις ανομίες του παρελθόντος και βλέποντας οτι η θύελλα πλησίαζε με ταχείς ρυθμούς, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να κάνει ελέγχους για να βρεί μέχρι πού ήταν το έλλειμμα. Και σχεδόν αμέσως, έδωσε την εντολή της κατασυκοφάντησης της πατρίδας, των Ελλήνων κι της προηγούμενης κυβέρνησης. Έπρεπε πάση θυσία να φορτωθούν τα λάθη ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
 

Κανείς πραγματικά δεν ήθελε, απο την Ε.Ε. αυτή τη κρίση στην Ελλάδα. Και δεν την ήθελαν γιατί υπήρχαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΆ που ενδεχομένως να αποκαλύπτονταν. Στην ουσία, το έγκλημα ήταν όχι του Παπανδρέου, αλλά του ΣΗΜΙΤΗ.
 

Όλα ξεκίνησαν από αυτόν και απο πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ακόμη και σήμερα βρίσκονται σε κυβερνητικά πόστα, όπως ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος, ο Πάγκαλος, ο Παπακωνσταντίνου.
 

Η Ε.Ε. βρέθηκε προ τετελεσμένου γεγονότος όταν ο Παπανδρέου έφερε τον Στρος-Καν και το ΔΝΤ μέσα στα πόδια τους. Ο Παπανδρέου ήθελε όλα να γίνουν με πολύ θόρυβο, ξέροντας ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΌΤΕΡΩΝ οτι ο Έλληνας ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΎΣΕ. Το ναρκωτικό που τον πότιζαν τόσα χρόνια είχε τεράστια επίδραση πάνω του, τον είχε καταστήσει πλέον φυτό. Ο Παπανδρέου έδειχνε τόσο, μα τόσο σίγουρος για τις επιλογές του, που δεν δίσταζε να κοροϊδεύει και να ψεύδεται ασύστολα στους πάντες και για όλα.
 

Ο θόρυβος χρησίμευε μόνον για προπέτασμα.

Και το προπέτασμα ήταν αυτό που θα τον έσωζε, όπως νόμιζε. 


Και έτσι, παρά τις αποκαλύψεις, παρά το άδικο και προδοτικό Μνημόνιο, παρά τα πρωτοφανή αντιλαϊκά μέτρα, ο λαός αντέδρασε έτσι ακριβώς όπως περίμενε ο Παπανδρέου και οι συν αυτώ. ΜΗΔΕΝΙΚΑ.
 

Πολλοί εξεπλάγησαν όντως από αυτό, αλλά βιάστηκαν να βγάλουν το συμπέρασμα ότι ο λαός έκανε δήθεν υπομονή. Ότι ο Έλληνας υπέμενε για κάτι επειδή γνώριζε τη φοβερή συγκυρία. Λάθος. Μέγα λάθος. Ο Έλληνας δεν αντέδρασε γιατί τον είχαν είχαν έτσι διαμορφώσει προ πολλού...
 

Χρειάστηκε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος για να αρχίσει κάπως να κουνιέται το ποτισμένο ώς το μεδούλι με το ναρκωτικό της χλιδής, σώμα του Έλληνα. Και σιγά-σιγά, ύστερα απο τις φωνές πολλών που είχαν μείνει εκτός του ναρκωτικού, το σώμα αυτό σηκώθηκε και άρχισε, με σπασμωδικές κινήσεις να αντιδράει, να διαμαρτύρεται.
 

Πολλοί πίστεψαν ότι ο Έλληνας ξύπνησε, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι Ισπανοί αγανακτισμένοι.
 

Και προσπάθησε να σταματήσει την τελευταία πράξη της προδοσίας του, τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, τον Ιούνιο του 2011. Συγκεντρώθηκε στη πλατεία Συντάγματος και σε πολλές πλατείες ανά την Ελλάδα.
 

Ο πολιτικός κόσμος τότε πραγματικά θορυβήθηκε, δεν περίμενε αυτήν την αντίδραση, νόμιζε πως το ναρκωτικό ήταν πολύ δυνατό ακόμη. Και λέω ο πολιτικός κόσμος, διότι, όπως είχα πει πιο πάνω, το όλο έργο ήταν έργο ΠΑΣΟΚ, αλλά το αποδέχτηκαν με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΜΑΤΑ γιατί τους βόλευε τα μάλα.
 

Οι συγκεντρώσεις άρχισαν να γίνονται όλο και πιο πιεστικές, οι φωνές γινόταν δυνατότερες.
 

Αρχισαν δε και οι πρώτοι προπηλακισμοί πολιτικών και το πράγμα άρχισε να αγριεύει.
 

Ο Έλληνας έδειχνε να ανακτά και πάλι τις δυνάμεις του.
 

Πανικός στον Παπανδρέου και στη προδοτική κυβέρνηση, το σχέδιο όδευε προς αποτυχία. Αλλά δεν ήταν τελικά αυτοί που έδωσαν το σύνθημα για δυνατό χτύπημα. Οι ξένοι το έκαναν. Οι Γερμανοί που στο μεταξύ είχαν πετάξει τη μάσκα της φιλίας, οι Αμερικάνοι του ΔΝΤ και οι λοιποί συνεργάτες τους των αγορών, που έβλεπαν έντρομοι να ξυπνέι ο κοιμισμένος γίγαντας.
 

Και διέταξαν το χτύπημα. ετσι απλά, κυνικά, καίρια και στεγνά.
 

Ο Έλληνας πέφτει κάτω λιπόθυμος. Και αμέσως, αντί για πρώτες βοήθειες, έρχονται οι πολύ μεγαλύτερες δόσεις όχι του ναρκωτικού, αλλά καθαρά του αναισθητικού. Η πλατείες διαλύθηκαν. Οι φωνές σώπασαν. Τα κεφάλια, χτυπημένα κι μέσ' το αίμα, ακούμπησαν δεμένα σε κάποιο κρεβάτι νοσοκομείου με την έκφραση του ηττημένου στο βλέμμα...
 

Κάποιοι έλεγαν (και λένε ακόμη) οτι είναι πολύ αργά για δάκρυα και φωνές.
 

Εγώ δεν το πιστεύω. Και ξέρετε γιατί;
 

Γιατί αυτός ο ατίθασος, απρόβλεπτος, θαρραλέος, γκρινιάρης, ξερόλας, μουρντάρης, σεβνταλής και απροσκύνητος Έλληνας, ποτέ δεν προσκύνησε κανέναν μέσα στη μακραίωνη ιστορία του. Και όποιος δε γνωρίζει το παρελθόν του, δεν έχει ταυτότητα.
 

Η επίδραση του αναισθητικού κοντεύει να τελειώσει.
 

Το χτύπημα δεν ήταν τελικά και τόσο δυνατό, όσο κάποιοι νόμισαν.




Το άδικο βλέπεις είναι πολύ μεγάλο για να κρατήσει, έστω και πληγωμένο, το κορμί του Έλληνα σε αδράνεια. Η κατάσταση μοιάζει σαν κάποιος να άφησε ανοιχτή τη βαλβίδα του γκαζιού. Δεν αρκεί παρά μια σπίθα, για να πυροδοτηθεί η έκρηξη.
 

Ο Έλληνας βρίσκεται πρό των πυλών μιας αντίδρασης τόσο απρόβλεπτης, που σαν οδοστρωτήρας θα παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της.

 Αρκεί κάποιος να ρίξει τη σπίθα και να πυροδοτήσει το γκάζι.
 

Είμαστε δέκα εκατομμύρια. Στατιστικά, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ αυτός ο κάποιος να μη βρεθεί.
 

Μόνο ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΓΗΣΕΙ.


Ιστορική απόφαση της δικαιοσύνης: Ολική διαγραφή του χρέους σε άνεργη καρκινοπαθή από την Καβάλα! Θα στεναχωρηθούν οι μαφιόζοι των ΜΜ”Ε”…

“Δώρο Θεού” χαρακτήρισε την απόφαση του Ειρηνοδικείου Καβάλας, το οποίο προχώρησε στο ολικό «κούρεμα» χρέους μίας 49χρονης καρκινοπαθούς και άνεργης γυναίκας – μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, σώζοντας έτσι την α’ κατοικία της.

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας αποφάσισε την ολική διαγραφή χρέους ύψους 97.314,60 ευρώ (για στεγαστικό δάνειο και πιστωτικές κάρτες), εξαίρεση της κύριας κατοικίας του από την εκποίηση, δηλαδή τον πλειστηριασμό, που μπορούσε να διαταχθεί από το Δικαστήριο και, παράλληλα, την εξαίρεση των δανειοληπτών από την πρόσθετη υποχρέωση να καταβάλει μέχρι το 85% της εμπορικής της αξίας του ακινήτου τους.

Πρόκειται για μία απόφαση ιδιαίτερης βαρύτητας, καθώς το Δικαστήριο απαλλάσσει τη δανειολήπτρια από το χρέος τους και θέτει σε εφαρμογή την πρόβλεψη του νομοθέτη να εξαιρεί από την υποχρέωση καταβολής μέχρι το 85% της εμπορικής της αξίας του ακινήτου τους όταν τίθεται ζήτημα επιβίωσης.

danioliptes.gr

Κοινωνικός Δαρβινισμός

Ο Κοινωνικός Δαρβινισμός αναφέρεται στην τάση να θεωρούνται οι επιστημονικές θεωρίες του Καρόλου Δαρβίνου περί φυσικής επιλογής και επιβίωσης του καταλληλότερου εφαρμόσιμες στις ανθρώπινες κοινωνίες.   

Επηρεασμένοι από τα γραπτά του Δαρβίνου για τους μηχανισμούς και τις δυνάμεις που ωθούν την εξέλιξη και τη συνέχεια στη φύση και συγκεκριμένα στα έμβια όντα, οι θεωρητικοί του Κοινωνικού Δαρβινισμού πιστεύουν ότι με παρόμοιο τρόπο συγκροτείται και εξελίσσεται η κοινωνική ζωή. Ο όρος Κοινωνικός Δαρβινισμός εισήχθη στο κοινωνικό και πολιτικό ευρωπαϊκό προσκήνιο το 1877 όπως προέκυψε από ιδέες του Τόμας Μάλθους, του Χέρμπερτ Σπένσερ και του Φράνσις Γκάλτον.

 Αν και δεν είναι όλοι μεταγενέστεροι του Δαρβίνου, πολλές από τις απόψεις τους παραπέμπουν προφανώς σε μια κοινωνική διάσταση και εφαρμογή δαρβινιστικών θεωριών περί της εξέλιξης. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής η θεωρία διαδόθηκε το 1944 από τον ιστορικό Richard Hofstadter.

Θεωρητικοί του Κοινωνικού Δαρβινισμού

 
Ο Χέρμπερτ Σπένσερ φαίνεται να είναι ένας από τους γνωστότερους πρεσβευτές του Κοινωνικού Δαρβινισμού, αν και με το έργο του δεν επιχείρησε σκόπιμα τη διάδοση όλων των δυσάρεστων συνεπειών που έφερε η συγκεκριμένη θεωρία. Ο Σπένσερ παρομοιάζει αρχικά την κοινωνία με έναν ζωντανό οργανισμό αποτελούμενο από όργανα-θεσμούς που εξασφαλίζουν την επιβίωση, κάνοντας γόνιμο το πεδίο για μετέπειτα συγκρίσεις των φυσικών δομών με τις κοινωνικές. 

Χαρακτηριστικό κομμάτι του έργου του είναι η ιδέα, ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να παρεμβαίνει στις φυσικές διεργασίες της εξέλιξης στην κοινωνία χρηματοδοτώντας και προστατεύοντας τους φτωχούς και αδυνάτους, καθώς έτσι διαστρεβλώνεται η ροή της επιβίωσης των ισχυρότερων και πλουσίων που θα δημιουργήσουν τελικά υγιέστερες κοινωνικές δομές. 

Επηρεασμένος από τις πολιτικές και οικονομικές θεωρίες του Τόμας Μάλθους που ήθελαν τον τερματισμό των φιλανθρωπιών, ώστε να επέλθει η διαιώνιση των περισσότερο προσαρμοσμένων, και από το ευρύτερο κλίμα του ακμάζοντα καπιταλισμού στην Αγγλία, ο Σπένσερ προώθησε σε μεγάλο βαθμό τις ιδέες του Κοινωνικού Δαρβινισμού που λειτούργησε, άλλωστε, σαν ένα ιδεολογικό πλαίσιο-άλλοθι για τα πολλαπλά αποικιοκρατικά ταξίδια των Δυτικών της εποχής.

 
Άλλος γνωστός εκπρόσωπος των πεποιθήσεων του Κοινωνικού Δαρβινισμού είναι ο συγγενής του Δαρβίνου, Φράνσις Γκάλτον, ο οποίος με τις θεωρητικές του πεποιθήσεις και τις ψυχομετρικές πρακτικές του θέλησε να προωθήσει την εξυγίανση της κοινωνίας. 

Ο Γκάλτον θεωρούσε, ότι καταλυτικό ρόλο στα χαρακτηριστικά και τις ικανότητες των ανθρώπων διαδραματίζει η κληρονομικότητα, και ως εκ τούτου θα πρέπει να ελέγχεται η αναπαραγωγή των αδυνάτων και ανίσχυρων, ώστε να μην επέλθει ο υπερπληθυσμός τους. Το 1883 εισήγαγε τον όρο ευγονική με τον οποίο εξέφρασε την υποστήριξή του για την επιλεκτική αναπαραγωγή μόνο των ικανών και επιφανών, έτσι ώστε να διαιωνιστεί η ομάδα των ανθρώπων που φαίνεται να είναι περισσότερο προσαρμοσμένη στις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες και όχι άλλες.

Κοινωνική Εφαρμογή
 
Λόγω της γενικότητας και της μη επιστημονικής του τεκμηρίωσης, ο Κοινωνικός Δαρβινισμός χρησιμοποιήθηκε ανά διαστήματα για διαφορετικούς λόγους εξυπηρετώντας διαφορετικές σκοπιμότητες. Συγκεκριμένα, οι απόψεις περί Κοινωνικού Δαρβινισμού αναπτύχθηκαν κατά την περίοδο ακμής του καπιταλισμού του laissez-faire και του περιορισμού της κρατικής παρέμβασης, θεμελιώνοντας τον άκρατο ατομικισμό και την ιδιωτικοποίηση του κεφαλαίου.

Παράλληλα, εφόσον οι ιμπεριαλιστικές τακτικές είναι στενά συνδεδεμένες με την αντίληψη ότι ο ισχυρότερος επιβάλλεται με επεκτατικούς πολέμους και τη διάδοση του πολιτισμού του, είναι κατανοητό ότι ο Κοινωνικός Δαρβινισμός τροφοδότησε και υποστήριξε τις αποικιοκρατικές τάσεις των περασμένων αιώνων, αλλά και σύγχρονες ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις.

Επίσης, η ευγονική και η σχέση του με τη συγκεκριμένη θεωρία αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος, πάνω στο οποίο αναπτύχθηκαν οι ναζιστικές αντιλήψεις που στόχευαν στη διαιώνιση της άριας φυλής και στη γενοκτονία πολλών άλλων λιγότερο ισχυρών στο πολιτικό προσκήνιο.

 
Κριτική του Κοινωνικού Δαρβινισμού

Το προφανές επιστημονικό σφάλμα της θεωρίας του Κοινωνικού Δαρβινισμού είναι ότι παραγνωρίζει το ρόλο της ανατροφής και της εκπαίδευσης όσον αφορά στις διαφορές και στις ανισότητες στις ανθρώπινες κοινωνίες. Σύμφωνα με τη θεωρία, οι λύσεις (βασισμένες στην ιδέα του κληρονομικού ντετερμινισμού) που δίδονται για αυτές τις ανισότητες δεν περιλαμβάνουν την αρωγή και την παιδεία, ώστε να επωφεληθούν οι κοινωνικά και οικονομικά υποδεέστεροι, αλλά βασίζονται σε μεθόδους σκληρές, όπως είναι η ευγονική (που περιλαμβάνει τη στείρωση) και ο επεκτατισμός.

 Επιπλέον, παρά αυτήν την κοινωνική επέκταση που έλαβε η θεωρία του Δαρβίνου, στο έργο του δε συναντάμε ποτέ την ιδέα τηςπροόδου που θα αναπτύξουν οι θεωρητικοί του Κοινωνικού Δαρβινισμού, αλλά, αντίθετα, η εξέλιξη στο δικό του έργο θεωρείται κατά κάποιο τρόπο τυφλή, χωρίς στόχο. Ο Δαρβίνος δεν είχε την πρόθεση να δημιουργήσει μια θεωρία που θα αφορά τις κοινωνικές δομές, ή θα έχει μια δυνάμει επέκταση σε αυτές, αλλά στόχευε αποκλειστικά στη μελέτη της βιολογικής εξέλιξης. 
Ακόμη και αν αναγνωρίζεται η μεταβίβαση στοιχείων από γενιά σε γενιά, τα στοιχεία αυτά αφορούν ένα επίπεδο φυσικό και νευροφυσιολογικό και όχι νοητικό, όπως πίστευε ο Σπένσερ. Παράλληλα, αν και στη θεωρία του Δαρβίνου υπάρχει η αντίληψη του ανταγωνισμού λόγω της ανεπάρκειας των πόρων, αυτή η ανεπάρκεια ισχύει σε πολύ μικρό βαθμό στην κοινωνική ζωή, αφού ο άνθρωπος μπορεί σήμερα να παράγει τα αγαθά για να εξασφαλίσει την επιβίωσή του. 

Η σπανιότητα των πόρων σήμερα δε θεωρείται φυσική, αλλά, αντίθετα, θεσπισμένη και βασισμένη στην άνιση κατανομή των πηγών.

Η άρνηση του Κοινωνικού Δαρβινισμού αποδείχθηκε εν τέλει ιδιαίτερα γόνιμη, καθώς με την αποδοχή ότι οι φυσικές διεργασίες δεν εφαρμόζονται στην κοινωνία, ανοίχτηκε το πεδίο για την ανάπτυξη επιστημών που επικεντρώνονται στο θεσπισμένο, ανθρώπινο νόμο, όπως η κοινωνιολογία, η ανθρωπολογία, η οικονομία και άλλες.
 
 
 

Θρήνος στο Μεσολόγγι: Αυτοκτόνησε πατέρας τριών παιδιών

Άλλη μια αυτοκτονία δυστυχώς καταγράφεται στην Αιτωλοακαρνανία. Αυτόχειρας χθες ένας 48χρονος πατέρας τριών παιδιών στην περιοχή του Μεσολογγίου. Ο 48χρονος χθες για ώρες δεν έδινε σημεία ζωής στους οικείους του και η τραγική εξέλιξη ήταν η ανακάλυψη του πτώματος από τον γιο του κοντά στην Αγριλιά πριν τα μεσάνυχτα.

Ο 48χρονος βρέθηκε κρεμασμένος σε δένδρο και η προανάκριση για τα αιτία ενεργείται από την αστυνομία του Μεσολογγίου. Δεν άφησε σημείωμα για τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα ενώ η σορός είναι στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας για τη νεκροψία-νεκροτομή.

Η είδηση του συμβάντος προκάλεσε θλίψη στην περιοχή του Μεσολογγίου.

 
 

Ληγμένα υλικά σε νοσοκομείο

Διατηρούσαν στις αποθήκες «ληγμένα» ιατρικά υλικά για τα χειρουργεία, ενώ παράλληλα πραγματοποιούσαν νέες προμήθειες με αποτέλεσμα να χρεώνεται υπερβολικά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων προς τις προμηθεύτριες εταιρείες και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτή την εικόνα του «ξέφραγκου αμπελιού» στον τομέα της προμήθειας ιατρικών υλικών κατά την περίοδο 1997 – 2002 δίνει το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας που πραγματοποιήθηκε στο Π.Γ Νοσοκομείο Ιωαννίνων υπολογίζοντας αρχικά τη ζημία από τα ληγμένα υλικά που βρέθηκαν στα 151.000 ευρώ, ενώ παράλληλα, σημειώνεται ότι δεν μπορεί να υπολογιστεί το συνολικό μέγεθος της αφού δεν βρέθηκαν τα παραστατικά για τις προμήθειες που πραγματοποιήθηκαν πριν από το 2002.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Επιθεωρητές Υγείας επισημαίνουν πως στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκαν για μια πενταετία (από το 2005 έως το 2009) δύο Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις που κατέληγαν στο ίδιο συμπέρασμα, ότι υπήρχαν ληγμένα υλικά για τις χειρουργικές κλινικές του νοσοκομείου αλλά η διοίκηση αντί να λάβει μέτρα ελέγχου του υλικού μεταβίβασε τις ΕΔΕ στο υπουργείο Υγείας για να διατάξει έλεγχο και από το Σώμα Επιθεωρητών.



ΕΘΝΟΣ


Συμβόλαιο θανάτου για Έλληνες υπουργούς

Εντυπωσιακές πληροφορίες περί ύπαρξης συμβολαίων θανάτου με στόχο υπουργούς της κυβέρνησης έχουν περιέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», τα «συμβόλαια θανάτου» αφορούν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, οι οποίοι ήταν εκ των βασικών πρωταγωνιστών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής και ίσως και γι΄ αυτό στοχοποιήθηκαν.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι πληροφορίες αυτές έφτασαν στο Μαξίμου από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και στήθηκε το σχέδιο εξόντωσης των δύο υπουργών.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, ως εκτελεστικό όργανο αναζητείται αλλοδαπός και πιο συγκεκριμένα βαλκανικής καταγωγής.

Το γεγονός ότι στοχοποιούνται οι δύο συγκεκριμένοι υπουργοί αναγκάζει την κυβέρνηση να εξετάσει και το ενδεχόμενο τα συμβόλαια θανάτου να συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν μέλη του δυναμικού πυρήνα του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου να έχουν αναπτύξει σχέσεις με έγκλειστους του Κορυδαλλού.




Πηγή

ΟΑΕΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΈΝΩΣΗ

ΟΑΕΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΈΝΩΣΗ

Ήδη συγκεντρώθηκαν 1000 «ανασφάλιστοι-ασφαλισμένοι» στον ΟΑΕΕ με στόχο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας εναντίον των καταχρηστικών και παράλογων πρακτικών του ΟΑΕΕ και του Υπουργείου
Εργασίας.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι άμεσα να βρούμε διέξοδο στα ζητήματα του ύψους των εισφορών, των ρυθμίσεων, των ποσών που μας χρεώθηκαν χωρίς παροχή περίθαλψης, της ποινικής δίωξης, της λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, της απαγόρευσης θεώρησης βιβλίων και στοιχείων χωρίς ενημερότητα από τον ΟΑΕΕ. Είτε έτσι είτε αλλιώς είναι κάποια πρόταση, αν η τελική λύση εξυπηρετήσει τον σκοπό, δεν έχει μεγάλη σημασία η πρόταση.

Υπάρχει καθολική συμφωνία στο να προταχθούν πρώτα τα άμεσα και ευκολότερα εφικτά θέματα και στην συνέχεια τα θέματα που απαιτούν μεγάλες αλλαγές (όπως πχ συνολικά το σύστημα ασφάλισης).

Οι προτάσεις και οι δράσεις είναι στο τέλος του μηνύματος.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΟΑΕΕ

Την Δευτέρα 7/10/2013 κατέθεσα συμπληρωματικό υπόμνημα στον Εισαγγελέα αναφορικά με την προκαταρκτική εξέταση που έχει ξεκινήσει για το ζήτημα του ΟΑΕΕ.

Παράλληλα ενημερώθηκα ότι διάφοροι τοπικοί φορείς κατέθεσαν ή θα καταθέσουν αναφορές στην τοπική Εισαγγελία, περιγράφοντας το ίδιο ζήτημα, ώστε να συσχετιστούν όλες τελικά και να αναδειχτεί η σοβαρότητα του προβλήματος στην Εισαγγελία.

Το κείμενο της αναφοράς βρίσκεται εδώ:  http://oaee1.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Στις 2/10/2013 κατέθεσα αναφορά στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Επιτροπή Αναφορών είναι μια ισχυρότατη Επιτροπή από περίπου 40 Ευρωβουλευτές που εξετάζει την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Δικαίου σε κάθε χώρα. Αν η αναφορά κριθεί ότι εμπίπτει στα πλαίσια της ερευνάς της (θα το γνωρίζουμε σε 2-3 μήνες) θα καλέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για εξηγήσεις. Η ΕΕ με την σειρά της θα καλέσει το ελληνικό κράτος για εξηγήσεις.

Αν κρίνει η Επιτροπή Αναφορών (για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) ότι παραβιάζεται το Ευρωπαϊκό Δίκαιο με την πρακτική του ΟΑΕΕ να χρεώνει περίθαλψη αλλά να μην την παρέχει, τότε μπορεί να καλέσει το ελληνικό Κράτος να συμμορφωθεί και αν αυτό δεν συμβεί μπορεί να το παραπέμψει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Αναφορά μπορεί να κάνει κάθε «ασφαλισμένος-ανασφάλιστος» του ΟΑΕΕ για το ίδιο ζήτημα, γίνεται ηλεκτρονικά, ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, δεν χρειάζεται να παραστείτε στην εξέταση της.

Η ιστοσελίδα της Επιτροπής Αναφορών είναι στον ακόλουθο σύνδεσμο:http://www.europarl.europa.eu/aboutparliament/el/00533cec74/Petitions.html

Η αναφορά (πρώτες σελίδες) βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:http://oaee1.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6.html

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΈΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Στις 30/9/2013 παραβρέθηκε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην συνεδρίαση του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο οποίο είμαι μέλος. Στην εισήγηση μου του έθεσα το θέμα με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ο Υπουργός Υγείας αναγκάστηκε να παραδεχθεί, έμμεσα, ότι αυτό που κάνει ο ΟΑΕΕ δεν έχει λογική (δείτε στο βίντεο το παράδειγμα που φέρνει με την ασφάλιση σε ιδιωτική εταιρεία).

Ολόκληρο το βίντεο της ερώτησης και της απάντησης θα το δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://oaee1.blogspot.gr/2013/10/blog-post_5206.html

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ» ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤ

Στις 3/10/2013 παραβρέθηκα στην εκπομπή ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ στην τηλεόραση του ΑΡΤ, με παρουσιαστή τον γνωστό δημοσιογράφο Δημήτρη Κωνσταντάρα. Μαζί ήταν και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης. Στην εκπομπή παρουσιάστηκε ένα βίντεο που ετοίμασα για το πρόβλημα με τον ΟΑΕΕ και έγινε ευρεία συζήτηση επί αυτού του θέματος.

Το τρίλεπτο βίντεο για τον ΟΑΕΕ ΚΑΙ το βίντεο της εκπομπής ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ 3-10-2013

θα το δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο http://oaee1.blogspot.gr/2013/10/blog-post_2694.html

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ

Η αντιπαράθεσή μας με τον ΟΑΕΕ, το Υπουργείο Εργασίας και γενικά την Κυβερνητική πολιτική στο ζήτημα είναι νομική και πολιτική. Όσον αφορά το νομικό κομμάτι οι δρόμοι αντίδρασης είναι συγκεκριμένοι. Ήδη κάποιοι συνάδελφοι προβάλουν ενστάσεις στον ΟΑΕΕ για τις χρεώσεις, άλλοι έχουν προσφύγει ή θα προσφύγουν στα δικαστήρια, άλλοι αναρωτιούνται (οι περισσότεροι) τι θα κάνουν.

Τα νομικά ζητήματα που μας αφορούν είναι κοινά για όλους. Συζήτησα με τρεις φορείς (σε ανώτατο επίπεδο) το ενδεχόμενο να χρηματοδοτήσουν το εξής: να ζητηθούν γνωμοδοτήσεις από αναγνωρισμένου κύρους νομικούς (καθηγητές Πανεπιστημίου κλπ) για την νομιμότητα (με βάση το Σύνταγμα και τους Νόμους) για τα εξής ζητήματα:

1. ΜΗ ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΕ ΕΝΩ ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ

2. ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ

3. ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

4. ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΑΕΕ και του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

5. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ

6. ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

7. ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

8. Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΑΠΛΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

Οι γνωμοδοτήσεις αυτές θα είναι εξαιρετικά χρήσιμες, εάν επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί μας, σε πολιτική διαπραγμάτευση (όχι της ομάδας μας αλλά του συνόλου των φορέων που εκπροσωπούν τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ) με το Υπουργείο Εργασίας και την Τρόικα αλλά φυσικά και απόλυτα χρήσιμες σε ατομικές ή ομαδικές προσφυγές. Και βεβαίως αν οι γνωμοδοτήσεις των νομικών μας ευνοούν θα μας βοηθήσουν όλους οικονομικά στην νομική μάχη με τον ΟΑΕΕ.

ΠΡΟΤΥΠΗ ΔΙΚΗ

Με βάση την κείμενη νομοθεσία (ΠΡΟΤΥΠΗ ΔΙΚΗ) όταν μια προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια αφορά χιλιάδες ανθρώπους τότε υπάρχει η δυνατότητα να αιτηθεί η κατά προτεραιότητα εκδίκαση της υπόθεσης ώστε να αποτελέσει οδηγό η απόφαση για τις χιλιάδες άλλες προσφυγές που ακολουθούν ή θα ακολουθήσουν. Συγκεκριμένα αναφέρει ο Ν3900/2010

Ν3900/2010, άρθρο 1

«1. Οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή μέσο ενώπιον οποιουδήποτε τακτικού διοικητικού δικαστηρίου μπορεί να εισαχθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας με πράξη τριμελούς επιτροπής, αποτελούμενης από τον Πρόεδρό του, τον αρχαιότερο Αντιπρόεδρο και τον Πρόεδρο του αρμόδιου καθ’ ύλην Τμήματος, ύστερα από αίτημα ενός των διαδίκων ή του Γενικού Επιτρόπου των διοικητικών δικαστηρίων, όταν με αυτό τίθεται ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος που έχει συνέπειες για ευρύτερο κύκλο προσώπων. Τα αιτήματα των διαδίκων συνοδεύονται, επί ποινή απαραδέκτου, από παράβολο τριακοσίων (300) ευρώ υπέρ του Δημοσίου. …. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεσμεύει τους διαδίκους της ενώπιόν του δίκης, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι παρεμβάντες. Στη δίκη ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας μπορεί να παρέμβει κάθε διάδικος σε εκκρεμή δίκη, στην οποία τίθεται το ίδιο ως άνω ζήτημα, και να προβάλει τους ισχυρισμούς του σχετικά με το ζήτημα αυτό.»

Η πρώτη συζήτηση που έκανα με νομικούς κατέληξε ότι ενδεχομένως μια προσφυγή στο Διοικητικό Δικαστήριο κατά πρακτικών του ΟΑΕΕ να μπορούσε να εξεταστεί στα πλαίσια της Πρότυπης Δίκης. Αυτό θα σήμαινε μια ταχύτατη απόφαση επί των ζητημάτων που απασχολούν όλους μας και πιθανώς αποφυγή τεράστιων ποσών σε νομικά έξοδα (είτε ατομικά είτε ομαδικά).

Νεώτερα σύντομα.

Ο ΟΑΕΕ ΜΑΣ «ΣΕΡΝΕΙ» ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΉ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙΧΕ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ

Ο ΟΑΕΕ ασκεί ποινική δίωξη στους ασφαλισμένους του για τις οφειλές των εισφορών της σύνταξης και της περίθαλψης. Όμως για σημαντικό ποσό των οφειλομένων, αυτές τις περίθαλψης, ο ΟΑΕΕ έχει αρνηθεί την παροχή αυτής, κατά συνέπεια η απαίτηση των εισφορών αυτών δημιουργεί ζήτημα στο Δικαστήριο.

Αυτό είναι ένα νομικό ζήτημα που και ποινικά εξετάζεται ήδη από την Εισαγγελία (αν δηλαδή είναι νόμιμο ο ΟΑΕΕ να μας στέλνει στο Δικαστήριο κατηγορούμενους για ένα ποσό που γνωρίζει ότι δεν οφείλουμε αφού δεν μας παρείχε την υπηρεσία λόγω οφειλών μας) αλλά θα εξεταστεί και με προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Έως ότου υπάρξει απόφαση δικαστηρίου περί της νομιμότητας ή όχι αυτού θα πρότεινα το εξής:

Αμφισβητείστε στο ποινικό Δικαστήριο εις βάρος σας το ποσό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που σας έχει χρεώσει ο ΟΑΕΕ ενώ το ίδιο διάστημα αρνείτο να σας την παράσχει. Αφού δεν την παρείχε, κατά τη γνώμη μου, δεν τα οφείλετε.

Για να το αποδείξετε στο Δικαστήριο θα πρέπει να προσκομίσετε αποδείξεις. Οι αποδείξεις είναι το βιβλιάριο ασθενείας στο οποίο φαίνεται για ποιο διάστημα δεν σας το είχε θεωρήσει ο ΟΑΕΕ. Το διάστημα που το βιβλιάριο είναι αθεώρητο και το οποίο συμπίπτει με το διάστημα που οφείλετε είναι απόδειξη ότι δεν σας το θεωρούσε επειδή οφείλατε.

Φυσικά προϋπόθεση είναι ότι ζητήσατε να σας το θεωρήσει και δεν σας το θεωρούσε. Άλλωστε, όμως, όταν ζητάμε να μας θεωρήσει το βιβλιάριο (πηγαίνοντας στο γραφείο του ΟΑΕΕ) και διαπιστώνουν ότι οφείλουμε απλά μας αρνούνται προφορικά, δεν μας δίνουν κάποιο έγγραφο. Καλό θα είναι να έχετε μάρτυρα ότι ζητούσατε να σας το θεωρήσει αλλά ο ΟΑΕΕ αρνείτο λόγω χρέους (αν φυσικά ο μάρτυρας ήταν παρών στην επίσκεψή σας στον ΟΑΕΕ).

Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Πολλοί επαγγελματίες και επιχειρηματίες βρίσκονται σε δικαστήριο για πρώτη φορά στην ζωή τους για τις οφειλές στον ΟΑΕΕ. Και μόνο η σκέψη ότι κάθονται στο σκαμνί για ποινικό αδίκημα και θα «πανε φυλακή» τους προκαλεί απίστευτο πανικό, τρόμο.

Ουδείς είναι ευτυχής όταν είναι κατηγορούμενος για ένα ποινικό αδίκημα και ειδικά όταν αυτό αφορά αυτασφάλιση.

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά και χρειάζεται ψυχραιμία. Από την μικρή μου εμπειρία στο ζήτημα θέλω να μεταφέρω ορισμένες σκέψεις. Οι σκέψεις δεν αποτελούν νομικές συμβουλές, συμβουλές που μπορεί να δίνει μόνο ένας δικηγόρος.

Το πλήρες κείμενο είναι στον ακόλουθο σύνδεσμο:http://oaee1.blogspot.gr/2013/10/blog-post.html

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟΥΝ

Στην συνεδρίαση του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, όπου παρέστη ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης, παραδέχτηκε ότι από τον Ιούλιο του 2013 ο ΕΟΠΥΥ λαμβάνει αυτόματα τις εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ για την περίθαλψη. Άρα δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί του Υπουργείου Εργασίας ότι δεν μπορεί να διαχωρίσει τις εισφορές γιατί στηρίζουν την λειτουργία του ΟΑΕΕ.

Πλέον κάλλιστα μπορούν οι εισφορές να διαχωριστούν. Όμως ο κ. Γεωργιάδης μας είπε την αλήθεια, γιατί δεν διαχωρίζονται ώστε να μπορεί ο κάθε ασφαλισμένος να πληρώνει 92,5€ και να έχει περίθαλψη.

Μας είπε ότι αν αυτό ισχύσει τότε πολλοί ασφαλισμένοι θα σταματήσουν να πληρώνουν τις εισφορές της σύνταξης (και το Ταμείο θα καταρρεύσει), εννοώντας ότι σήμερα πληρώνουν το σύνολο των εισφορών για να έχουν περίθαλψη… Φυσικά ο κ. Γεωργιάδης κάνει τεράστιο λάθος αφού αυτοί που δεν πληρώνουν, το κάνουν από οικονομική αδυναμία και φυσικά αν είχαν δυνατότητα θα πλήρωναν κανονικά.

Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΏΝ «ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ 20% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ»

Διαβάζοντας τα κυκλοφορούμενα στο διαδίκτυο σχετικά με τις εισφορές του ΟΑΕΕ διαβάζω τακτικά περί του λεγόμενου 20% επί του εισοδήματος κλπ, με βάση το άρθρο 5 του ΠΔ 258/2005. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ στην αρχή που ασχολήθηκα με το ζήτημα του ΟΑΕΕ πίστεψα το ίδιο.

Ψάχνοντας περαιτέρω διαπίστωσα ότι το άρθρο 5 του ΠΔ 258/2005 ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ από τις 10/1/2007 οπότε και αντικαταστάθηκε με το ΠΔ 5/2007.

Το ΠΔ 258/2005 όριζε ότι

«1. Για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, οι ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., υπάγονται σε ασφαλιστικές κατηγορίες, των οποίων η μηνιαία εισφορά αντιστοιχεί σε ποσοστό 20%, επί του μέσου μηνιαίου κατά κεφαλήν Α.Ε.Π., όπως αυτό έχει διαμορφωθεί και ισχύει για τους νέους ασφαλισμένους.»

Το λεγόμενο 20% δεν αφορούσε το ατομικό εισόδημα του κάθε ασφαλισμένου αλλά το 20% τουμέσου μηνιαίου κατά κεφαλήν Α.Ε.Π., ένας αριθμός δηλαδή που ορίζετο με αντικειμενικά κριτήρια.

Αυτό άλλαξε το 2007 και έγινε:

«1. Οι ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., ανεξάρτητα από το χρόνο υπαγωγής τους στην ασφάλιση του Οργανισμού, καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, το ποσό των οποίων είναι ίσο με το 20% του ποσού της ασφαλιστικής κατηγορίας στην οποία υπάγονται. Η 1η ασφαλιστική κατηγορία δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού που ορίζεται από την παρ. 3 του άρθρου 44 του ν. 2084/1992 (Α. 185) όπως κάθε φορά ισχύει.»

Κατά συνέπεια δεν ισχύει πλέον το λεγόμενο 20%. Για το μόνο που μπορεί να είναι χρήσιμο είναι για την νομική αμφισβήτηση του σημερινού ύψους των εισφορών μας στον ΟΑΕΕ, που ενώ κάποτε ήταν το 20% του μέσου ατομικού μηνιαίου εισοδήματος σήμερα είναι 50% και άνω αυτού.

Με εκτίμηση

Γιώργος Φλωράς

Μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Τηλ. 2105232621-κιν. 6974910050

george.floras oaee1.blogspot.gr

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ 6-10-2013

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

ΤΟ ΘΕΜΑ

Ελάχιστοι μπορούν να ανταποκριθούν στις υφιστάμενες ρυθμίσεις των οφειλομένων εισφορών, κυρίως λόγω ύψους της δόσης.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ Α

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ

Ρύθμιση οφειλών σε 100-180 δόσεις
Οι πρώτες 48 δόσεις να είναι ποσό της τάξεως των 50€-70€ τον μήνα, και ανάλογα να επιβαρυνθούν οι τελευταίες δόσεις της ρύθμισης
Να υπάρξει πρόβλεψη για τις εποχιακές επιχειρήσεις (τουριστικές, φροντιστήρια κλπ) ώστε την εποχή με μηδενικά έσοδα να μειώνεται ή να μηδενίζεται η δόση
Αν ο ΟΑΕΕ αδυνατεί να ανταποκριθεί στην οργάνωση περίπλοκης ρύθμισης να ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία
Εξόφληση μόνο του οφειλομένου κεφαλαίου και όχι των προσαυξήσεων. Διαδικαστικά εξόφληση πρώτα του οφειλομένου κεφαλαίου και με προϋπόθεση την συνεπή εξόφληση, διαγραφή στο τέλος όλων των προσαυξήσεων.Εναλλακτικά για τις προσαυξήσεις επιτόκιο ανάλογο του δανεισμού του ΟΑΕΕ.
Αφαίρεση από τις οφειλόμενες εισφορές (μαζί με τους τόκους) όλης της χρέωσης για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλο το διάστημα που ο ασφαλισμένος ήταν οφειλέτης και ο ΟΑΕΕ δεν του παρείχε την υπηρεσία
ανεξάρτητη εξόφληση των τρεχουσών εισφορών από τις οφειλόμενες εισφορές (αποφυγή απώλειας ρύθμισης σε καθυστέρηση τρεχουσών εισφορών)
ειδική πρόβλεψη για την εξόφληση εισφορών από ασφαλισμένους που διέκοψαν την εργασία τους και αδυνατούν να υπαχθούν σε οποιαδήποτε ρύθμιση
ΠΡΟΤΑΣΗ Β

ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ

Παγώνουν οι οφειλές χωρίς καμία καταβολή έναντι αυτών
Συμψηφισμός οφειλής (χωρίς τις προσαυξήσεις) με ένσημα (με ότι αυτό συνεπάγεται για την σύνταξη) και δυνατότητα επαναφοράς στο μέλλον με την τρέχουσα τιμή
Αφαίρεση από τις οφειλόμενες εισφορές (μαζί με τους τόκους) όλης της χρέωσης για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλο το διάστημα που ο ασφαλισμένος ήταν οφειλέτης και ο ΟΑΕΕ δεν του παρείχε την υπηρεσία
ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

ΤΟ ΘΕΜΑ

Ο ΟΑΕΕ χρεώνει για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς να την παρέχει επειδή ο ασφαλισμένος οφείλει εισφορές και δεν έχει ρυθμίσει

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ Α

ΔΙΑΓΡΑΦΗ (ΠΑΡΕΛΘΟΝ και ΜΕΛΛΟΝ) ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Άμεση διακοπή χρέωσης εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όσους οφείλουν και δεν τους παρέχεται η υπηρεσία
Αναδρομική αφαίρεση των χρεώσεων (με τους τόκους) από τα οφειλόμενα ποσά
Παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σύμφωνα με το ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης 1946/2013 στις εγκύους (άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένες στον ΟΑΕΕ) και στα παιδιά των ασφαλισμένων, ανεξάρτητα οφειλών προς τον ΟΑΕΕ
ΠΡΟΤΑΣΗ Β

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ (ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ)

Αναδρομική αφαίρεση των χρεώσεων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (με τους τόκους) από τα οφειλόμενα ποσά, για όσους δεν έλαβαν την υπηρεσία στο παρελθόν λόγω οφειλών
Παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ στο μέλλον, με χρέωση των ανάλογων εισφορών, ανεξάρτητα αν τις καταβάλει ο ασφαλισμένος ή όχι
Παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σύμφωνα με το ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης 1946/2013 στις εγκύους (άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένες στον ΟΑΕΕ) και στα παιδιά των ασφαλισμένων, ανεξάρτητα οφειλών προς τον ΟΑΕΕ
ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

ΤΟ ΘΕΜΑ

Σε καμία προηγμένη χώρα οι τρέχουσες εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών και των εμπόρων δεν αντιστοιχούν σε ποσοστά 40%-70% του μηνιαίου εισοδήματός τους. Σήμερα αυτό ισχύει στην Ελλάδα καθιστώντας αδύνατη την καταβολή αυτών για τεράστιο μέρος των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ελεύθερη επιλογή κλίμακας από τον ασφαλισμένο στον ΟΑΕΕ. Η μικρότερη κλίμακα που θα επιλεχθεί θα πρέπει, τουλάχιστον, να αντιστοιχεί στο 15% του εισοδήματος του περασμένου έτους με επιλογή της πρώτης κλίμακας όταν τα εισοδήματα είναι μηδενικά ή ελάχιστα. Εξουσιοδότηση του ΟΑΕΕ να ενημερώνεται αυτόματα από το Υπουργείο Οικονομικών για τα επόμενα ετήσια εισοδήματα του ασφαλισμένου ώστε να μετατάξει ανάλογα τον ασφαλισμένο σε ανώτερη ή κατώτερη κλίμακα
Δικαίωμα αλλαγής κλίμακας χωρίς τον περιορισμό του ενήμερου (μηδενικές οφειλές ή ρυθμισμένες)
Αυτόματη κατάταξη σε κατώτερη κατηγορία με την αίτηση και όχι αναμονή επί μήνες για την έγκριση
εναλλακτικά δικαίωμα για υπαγωγή στο καθεστώς των δυο κατωτέρων κλάσεων και στους μη ενήμερους οικονομικά, με διακοπή της μετάταξης στην ανώτερη κλάση αν δεν πληρώνει τις εισφορές ή την ρύθμιση
διαχωρισμός εισφορών σύνταξης από τις εισφορές περίθαλψης ώστε να έχει δικαίωμα αυτός που αδυνατεί να καταβάλει το σύνολο των εισφορών, να καταβάλει μόνο την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να μην μένει ανασφάλιστος. Εφόσον γίνει διαχωρισμός των εισφορών περίθαλψης να παρέχεται η δυνατότητα στον ασφαλισμένο να μην «συμμετέχει» ή να έχει επιλογές (κλάσεις) περίθαλψης, όπως και στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες (με ανάλογο κόστος).
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

ΤΟ ΘΕΜΑ

Η νομοθεσία απαιτεί έγγραφο από τον ΟΑΕΕ ότι ο ασφαλισμένος (ή τα μέλη της εταιρείας) είναι ενήμερος στον ΟΑΕΕ ως προϋπόθεση για να θεωρήσει βιβλία και στοιχεία. Οι εξελίξεις έχουν καταστήσει αυτή την απαίτηση αδύνατη να ικανοποιηθεί με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο διακοπής εργασιών σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις (με όλες τις αρνητικές για όλους συνέπειες)

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Κατάργηση της υποχρέωσης ασφαλιστικής ενημερότητας από τον ΟΑΕΕ ως προϋπόθεση για την θεώρηση βιβλίων και στοιχείων από την εφορία
Εναλλακτικά άρση της υποχρέωσης για το 2014 και το 2015
ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

ΤΟ ΘΕΜΑ

Οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ είναι οι μόνοι έλληνες αυτοαπασχολούμενοι για τους οποίους η μη καταβολή των εισφορών τους αποτελεί ποινικό αδίκημα. Αντίθετα άλλοι αυτοαπασχολούμενοι (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί κλπ) με υποχρεωτικές εισφορές, δεν διώκονται ποινικά αν δεν καταβάλουν τις εισφορές του, δημιουργώντας ένα καθεστώς άνισης μεταχείρισης ελλήνων πολιτών, κατά παράβαση του Συντάγματος

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Άμεση κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης περί ποινικής ευθύνης των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ σε περίπτωση μη καταβολής των εισφορών στο Ταμείο
Εναλλακτικά (μη επιθυμητό αλλά απαραίτητο), εξασφάλιση ισονομίας με ποινικοποίηση της μη καταβολής των εισφορών για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες όλων των Ταμείων
ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

πλήρης αποσύνδεση της μη καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ με κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας
Υποχρέωση του ΟΑΕΕ να απαντάει εγγράφως σε όλα τα αιτήματα των ασφαλισμένων και όχι να επιλέγει σε ποια θα απαντήσει ή όχι ανάλογα με το αν οφείλει ο ασφαλισμένος
Χαρακτηρισμός ως ανασφάλιστου όλων των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ που οφείλουν εισφορές και δεν τους παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ο χαρακτηρισμός θα γίνεται με προσκόμιση εγγράφου από τον ΟΑΕΕ περί οφειλών
Αυτοματοποίηση της ανανέωσης του βιβλιαρίου υγείας όταν ο ασφαλισμένος είναι σε ρύθμιση με σκοπό την διακοπή της υποχρέωσης του ασφαλισμένου να προσέρχεται κάθε δυο μήνες για ανανέωση αυτού. Αποστολή σχετικού εγγράφου ακόμα και με ταχυμεταφορές από τον ΟΑΕΕ προς τον ασφαλισμένο με χρέωση του ασφαλισμένου (προϋπολογιζόμενο κόστος μέγιστο 2,00€)
Μείωση των επιτοκίων που χρεώνει ο ΟΑΕΕ στο επίπεδο των επιτοκίων που ο ΟΑΕΕ δανείζεται
πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ασφαλισμένους που την δικαιούνται, χωρίς εξαιρέσεις. Ανάλογη αντιμετώπιση με τους λοιπούς ασφαλισμένους (ΙΚΑ κλπ)
αποζημίωση προς τους ασφαλισμένους που αδυνατούν να εργαστούν για κάθε αιτία που τους καθιστά προσωρινά ανίκανους για εργασία (χωρίς διαχωρισμούς και εξαιρέσεις)
επιλογή από τον ασφαλισμένο για πληρωμή εισφορών κάθε μήνα και όχι κάθε δίμηνο με δυνατότητα καταβολής της δόσης εντός των πρώτων επτά ημερών του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η συγκέντρωση μας έχει ως στόχο όχι να διαλαλήσει μια ακόμα ομάδα-φορέας τα αιτήματα μας προς τον ΟΑΕΕ αλλά να δράσει δυναμικά και αποτελεσματικά. Στόχος μας είναι η αποτελεσματική δράση με ελάχιστο κόστος ανά συμμετέχοντα.

Οι προτεινόμενες δράσεις είναι:

Συντονισμός ενστάσεων προς τον ΟΑΕΕ από κάθε ασφαλισμένο ξεχωριστά προς αμφισβήτηση όσων νομίμως μπορούμε να αμφισβητήσουμε
Συντονισμός προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια σχετικά με κάθε νόμιμο δικαίωμά μας (αρχεωστήτως καταβληθέντα ποσά προς τον ΟΑΕΕ, υπερβολικά επιτόκια, αδικαιολόγητες εισφορές του παρελθόντος, διακοπή κάθε διαδικασίας αναγκαστικής είσπραξης και βεβαίωσης των εν λόγω οφειλών στην εφορία, παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (εφόσον συνεχίζει και μας χρεώνει) κλπ
Παράσταση στον Υπουργό Εργασίας και κατάθεση των προτάσεων μας, ενημέρωση των Βουλευτών για τις προτάσεις μας
αποστολή επιστολής στα αγγλικά σε όλους τους Ευρωβουλευτές και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με προώθηση των δίκαιων θέσεών μας
Καταχωρήσεις σε Κυριακάτικες εφημερίδες των θέσεών μας
Νομική υποστήριξη που θα οργανώσει ενστάσεις, προσφυγές κατά του ΟΑΕΕ και θα ενημερώνει υπεύθυνα μέσω του διαδικτύου τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τον ΟΑΕΕ ή τις παροχές του
Με εκτίμηση

Γιώργος Φλωράς

Μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Τηλ. 2105232621-κιν. 6974910050