EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τί είπε πάλι ο στόμας του!..

Πρωθυπουργάρα, ακούς τί λες;

Γιατί αντίθετα μ' εκείνον τον άλλο π@πάρα, που δήλωσε χθες στην Βουλή ότι το ''μνημόνιο είναι το μόνο σοβαρό κείμενο στην χώρα'', εσύ δεν έχεις το ακαταλόγιστο! Με σένα τα πράγματα είναι
αλλοιώς.
Γιατί;

Διότι:
Πρώτον, εκείνος δεν είναι εκλεγμένος, είναι επιλογή ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ δική σου κι έχει το ακαταλόγιστο να λέει ότι π@παριά του έρθει. Τυπικά και για τα δικά του λεγόμενα, εσύ είσαι υπεύθυνος! (Την πάτησες κακομοίρη!).
Δεύτερο, και σπουδαιότερο, εκείνος έχει το ακαταλόγιστο γιατί σαν εγκάθετος της τρόϊκας είναι αυτός που κάνει κουμάντο κι όχι εσύ! Άρα και πάλι έχει το ακαταλόγιστο: Αφεντικό είναι, ό,τι γουστάρει λέει!! (Σ' έχουνε πιάσει εντελώς κορόϊδο!).

Εσύ λοιπόν δεν έχεις το ακαταλόγιστο όπως εκείνος. Γιατί τυπικά τουλάχιστον είσαι πρωθυπουργός κι έχεις την συνολική ευθύνη!
Έτσι για ό,τι βλακεία σε βάζουν να λες, εσύ κρίνεσαι!

Αλλά και όταν αυτοσχεδιάζεις, βάζεις δικά σου λόγια, μη νομίζεις ότι το αποτέλεσμα είναι καλύτερο..
Χθες για παράδειγμα: Θέλοντας να πείσεις (τί να πείσεις, έρμε!) ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων, ούτε αύξηση της φορολογίας, είπες: ''Ακούσατε τί είπε και η κυρία Λαγκάρντ: δεν πρόκειται να γίνουν ούτε μειώσεις μισθών,ούτε αυξήσεις φόρων!'' !!!!

Σαν να λες δηλαδή: ''Αφού το λέει και το αφεντικό, γιατί δεν με πιστεύετε;'' !

Τέτοια άμεση παραδοχής υποτέλειας ούτε εσύ ο εντελώς ξεπουλημένος δεν θα έκανες!
Κι όμως την έκανες!

Μας θύμισες τον επιμελητή στο δημοτικό, που κατά τεκμήριο ήταν ''τσάτσος'' και ''καρφί'' της δασκάλας!
Τα ίδια έλεγε:''Είπε η Κυρία να κάτσετε ήσυχοι στο διάλειμμα, γιατί αλλοιώς θα μας βάλει διαγώνισμα!''

Τέτοια και τόση ξεφτίλα, ώ ξεφτίλα!

Και θέλεις και να σε πιστέψουμε..

Xαριστική βολή στη μεσαία τάξη (με αφαίμαξη 6 δισ. €) - Τι προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2014

Νέα μέτρα 6 δισ. ευρώ κρύβει το προσχέδιο του νέου Προϋπολογισμού, με το οποίο θα δοθεί η χαριστική βολή στη μεσαία τάξη. Κυβέρνηση και τρόικα, με όχημα την «τρύπα» στο ασφαλιστικό σύστημα και τα μειωμένα έσοδα στα κρατικά ταμεία, προωθούν για το 2014 μια σειρά από νέα μέτρα, τα οποία έχουν να κάνουν με πρόσθετες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και παροχές υγείας, αλλά και με αυξήσεις φόρων.

Το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2014 προβλέπει την επιβολή πρόσθετων φόρων 2,16 δισ. ευρώ στα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Επίσης προβλέπει την περαιτέρω περικοπή των δαπανών ύψους 4 δισ. ευρώ σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, παροχές υγείας, φαρμακευτική περίθαλψη και λειτουργικά έξοδα κρατικών υπηρεσιών.
Το κείμενο του προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2014 αποτυπώνει την προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών να αποκρύψει τις νέες αυξήσεις φόρων και τις νέες μειώσεις εισοδημάτων. Από τις προβλέψεις για τα έσοδα που θα εισπραχθούν και τις πληρωμές δαπανών που θα πραγματοποιηθούν το επόμενος έτος προκύπτουν τα ακόλουθα συμπεράσματα:

Οι άμεσοι φόροι που θα επιδιώξει να εισπράξει το Δημόσιο προβλέπεται να αυξηθούν κατά 2,16 δισ. ευρώ ή κατά 11,28% από 19,172 δισ. ευρώ σε 21,335 δισ. ευρώ. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προσπαθεί να αποκρύψει την πραγματική αιτία για την οποία προβλέπεται μια τόσο μεγάλη αύξηση των εισπράξεων από τους άμεσους φόρους, ισχυριζόμενη στο κείμενο του προσχεδίου ότι το μεγαλύτερο μέρος των πρόσθετων εσόδων από την άμεση φορολογία είναι ένα ποσό της τάξεως του 1,1 δισ. ευρώ, το οποίο θα εισπραχθεί τους δύο πρώτους μήνες του 2014 και θα αφορά στις τελευταίες δόσεις του φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013 και των φόρων ακίνητης περιουσίας των ετών 2011, 2012 και 2013! Ωστόσο, τα έσοδα αυτά έχει συμφωνηθεί να συμπεριληφθούν στις εισπράξεις του Προϋπολογισμού του 2013. Επιπλέον, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιδιώκει να δικαιολογήσει την τόσο μεγάλη αύξηση των εσόδων από την άμεση φορολογία, ως αποτέλεσμα:

- της βελτίωσης ορισμένων μεταβλητών όπως η ιδιωτική κατανάλωση,

- της εκτιμώμενης σταδιακής αύξησης της φορολογικής συμμόρφωσης από το επόμενο έτος,

- της απόδοσης συγκεκριμένων δράσεων που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων των τελευταίων ετών για την είσπραξη ληξιπροθέσμων οφειλών και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Στην πραγματικότητα, η πρόβλεψη του προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2014 ότι τα έσοδα από άμεσους φόρους θα αυξηθούν το επόμενο έτος κατά 2,163 δισ. ευρώ υποκρύπτει τη νέα φορολογική αφαίμαξη που σχεδιάζεται κατά των μισθωτών, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών και των επιχειρήσεων με την εφαρμογή του νέου επαχθούς καθεστώτος αυτοτελούς φορολόγησης κάθε πηγής εισοδήματος, το οποίο προβλέπει ο φορολογικός νόμος 4110/2013. Το νέο αυτό καθεστώς φορολόγησης προβλέπει:

α) κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ και των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα παιδιά, για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εμποροβιοτέχνες, τους επιτηδευματίες, τους αγρότες και τους εισοδηματίες,

β) κατάργηση των διατάξεων που προβλέπουν την έκπτωση των δαπανών για ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής και τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας σε ποσοστό μέχρι 10% από τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος. Οι μόνες δαπάνες που θα εξακολουθούν να εκπίπτουν κατά 10% από τον φόρο θα είναι η διατροφή που καταβάλλεται από τον έναν σύζυγο στον άλλο, καθώς και οι δωρεές προς το Δημόσιο και τα κοινωφελή ιδρύματα. Επιπλέον, τα έξοδα για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη θα εκπίπτουν σε ποσοστό 10% από τον φόρο εισοδήματος, μόνο εφόσον υπερβαίνουν το 5% του συνολικού δηλωθέντος ή τεκμαρτού εισοδήματος και μόνο κατά το μέρος που υπερβαίνουν το όριο αυτό,

γ) αύξηση της φορολογίας εισοδήματος των ατομικών επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα κληθούν το 2014 να καταβάλουν φόρους που θα υπολογιστούν με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ των καθαρών φορολογητέων εισοδημάτων που θα εμφανίσουν για το 2013. Αντίστοιχο ποσοστό, 26%, αναμένεται να παρακρατείται ως φόρος από μισθωτούς που εκδίδουν τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι) για μια δεύτερη εργασία,

δ) αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των Ο.Ε. και Ε.Ε. που τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην βʼ κατηγορίας) από 20% σε 26% μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ και από 20% σε 33% για το υπερβάλλον ποσό. Για τις Ο.Ε. και Ε.Ε. που τηρούν διπλογραφικά βιβλία ο συντελεστής φορολογίας των κερδών τους αυξάνεται από 20% σε 26%,

ε) αύξηση της φορολογίας των κερδών των Α.Ε. και των ΕΠΕ από 20% σε 26%. Η επιβάρυνση περιορίζεται λόγω της μείωσης του συντελεστή φορολογίας των μερισμάτων από το 25% στο 10%,

στ) αλλαγές στη φορολογία των εισοδημάτων από εκμίσθωση ακινήτων. Τα ενοίκια θα φορολογούνται αυτοτελώς από το πρώτο ευρώ. Σε ποσά ενοικίων μέχρι 12.000 ευρώ επιβάλλεται φόρος 10%, ενώ τυχόν επιπλέον ποσά, πέραν των 12.000 ευρώ, θα φορολογούνται με 33%.

Επιπλέον, το 2014 θα επιβληθεί ο Ενιαίος Φόρος Ακίνητων σε περίπου 5.000.000. ιδιοκτήτες ακινήτων. Τα έσοδα που θα επιδιώξει να βεβαιώσει το υπουργείο Οικονομικών με τον νέο φόρο θα είναι τουλάχιστον 3,8 δισ. ευρώ, με στόχο να καταλήξει στα δημόσια ταμεία το ποσό των 2,9 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο προσχέδιο, τα συνολικά καθαρά έσοδα του Τακτικού Προϋπολογισμού προβλέπεται να ανέλθουν στα 49,544 δισ. ευρώ από 46,99 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 4,4% ή 2,55 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η αύξηση αυτή δεν θα προκύψει από την ψήφιση νέων φορολογικών μέτρων. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα δεν αποκλείεται να συμφωνηθούν νέες φορολογικές παρεμβάσεις.

Οσον αφορά τους έμμεσους φόρους, το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι θα διαμορφωθούν στα επίπεδα του 2013. Συγκεκριμένα, το 2014 υπολογίζεται ότι θα εισπραχθούν 24,5 δισ. ευρώ από έμμεσους φόρους, έναντι 24,6 δισ. ευρώ το τρέχον έτος. Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη των εισπράξεων από ΦΠΑ και φόρους κατανάλωσης θα εξαρτηθεί από την πορεία της ιδιωτικής κατανάλωσης.


Η διακοπή του ΕΚΑΣ, η μείωση επιδομάτων για πολυτέκνους και η «σφαγή» του ΕΟΠΥΥ

Το 2014 θα πραγματοποιηθούν περικοπές 4 δισ. ευρώ σε δαπάνες για μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και λειτουργικά έξοδα.

Οι δαπάνες για μισθούς και συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων προβλέπεται να μειωθούν κατά 133.000.000 ευρώ το 2014, ενώ οι δαπάνες για λοιπές συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και παροχές υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης θα περικοπούν περαιτέρω κατά 2,664 δισ. ευρώ. Μειωμένες κατά 1,194 δισ. ευρώ προβλέπεται να είναι, εξάλλου, οι λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου. Ειδικότερα:

α) Η προβλεπόμενη μείωση των κονδυλίων για μισθούς και συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων κατά 133.000.000 ευρώ (από 18,543 δισ. ευρώ το 2013 σε 18,51 δισ. ευρώ το 2014) αποτυπώνει τις επιπτώσεις των παρεμβάσεων που είχαν προβλεφθεί στο επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, όπως ο περιορισμός των προσλήψεων αναπληρωτών καθηγητών, λόγω της αύξησης των ωρών διδασκαλίας, ο περιορισμός του προσωπικού που υπηρετεί με συμβάσεις και η μείωση του αριθμού των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές.

β) Οι περικοπές κατά 2,664 δισ. ευρώ στις δαπάνες για κοινωνικά επιδόματα και παροχές υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης προβλέπεται να επιτευχθούν με την εφαρμογή συγκεκριμένων περιοριστικών μέτρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα και ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, στο πλαίσιο των Μνημονίων που υπεγράφησαν την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2012 έως και τον Ιούλιο.

Τα μέτρα αυτά προβλέπουν:

- Τη διακοπή της χορήγησης του ΕΚΑΣ από την 1η/1/2014 σε όσους χαμηλοσυνταξιούχους δεν έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους. Υπολογίζεται ότι εντός του 2014 θα χάσουν το ΕΚΑΣ περίπου 60.000 σημερινοί δικαιούχοι.

- Την περικοπή της δαπάνης για την καταβολή τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων μέσω της εφαρμογής ακόμη πιο αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων.

- Την περικοπή των επιδομάτων ανεργίας επίσης μέσω της εφαρμογής ακόμη πιο αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

- Την περικοπή των παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ κατά 529.000.000 ευρώ, μέσω της εφαρμογής παρεμβάσεων για τον εξορθολογισμό των δαπανών νοσηλείας του οργανισμού. Οι παρεμβάσεις αυτές προβλέπουν την εφαρμογή κλιμακούμενου ποσοστού επιστροφής (rebate) και μηχανισμού αυτόματης επιστροφής (claw-back) για νοσήλια, διαγνωστικές εξετάσεις και φυσικοθεραπείες, την ανάθεση σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες του ελέγχου των παραστατικών και των αναγκαίων δικαιολογητικών, την εκκαθάριση των λογαριασμών μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των συμβεβλημένων με αυτόν παρόχων υπηρεσιών υγείας και την αναθεώρηση του υφιστάμενου συστήματος Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ).

- Την περικοπή της φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ κατά 1,032 δισ. ευρώ.

γ) Η μείωση των λειτουργικών και των λοιπών δαπανών του κράτους κατά 1,194 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα προέλθει:

• από τις χαμηλότερες αποδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση κατά 320.000.000 ευρώ,

• από τη μείωση των επιδοτήσεων στη γεωργία κατά περίπου 180.000.000 ευρώ,

• από τη μη συμπερίληψη πιστώσεων για εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων. Οι δαπάνες αυτές καλύπτονται με μεταφορά πιστώσεων, στη διάρκεια της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, από το αποθεματικό,

• από τις περικοπές λειτουργικών δαπανών στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της εθνικής άμυνας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από τη μείωση των επιχορηγήσεων σε φορείς άμεσα εποπτευόμενους από το Δημόσιο.


Ερχονται ανατροπές (και) στις φορολογικές δηλώσεις με επιβάρυνση έως 689%

Υψηλότερους φόρους σε ποσοστό έως και 689% θα κληθούν να πληρώσουν για τα εισοδήματα του έτους 2013 που θα φορολογηθούν το 2014 περίπου 3.000.000 μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Επιπλέον, 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις με ετήσια εισοδήματα μέχρι 55.000 ευρώ θα υποχρεωθούν να καταβάλουν φόρους αυξημένους έως και 2.500%, εξαιτίας της επιβολής φόρου 26% στα εισοδήματά τους από το πρώτο ευρώ.

Το 2014 θα ισχύει νέα φορολογική κλίμακα με μόνο τρία κλιμάκια. Για τα πρώτα 25.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος από μισθούς ή συντάξεις θα ισχύει συντελεστής φόρου 22%, για τα επόμενα 17.000 ευρώ, δηλαδή για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από τις 25.001 έως τις 42.000 ευρώ, θα ισχύσει συντελεστής φόρου 32% και για το υπερβάλλον των 42.000 ευρώ τμήμα του εισοδήματος θα ισχύει συντελεστής 42%.

Παράλληλα, καθιερώνεται έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ για εισοδήματα έως 21.000 ευρώ. Για εισοδήματα πάνω από 21.000 ευρώ, η έκπτωση φόρου θα μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί στο επίπεδο εισοδήματος των 42.000 ευρώ.

Διατηρείται, αλλά είναι ψαλιδισμένη, η έκπτωση φόρου 10% για ιατρικά έξοδα και νοσήλια. Επίσης παραμένουν οι δαπάνες για δωρεές, χορηγίες και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο.

Υποχρέωση συγκέντρωσης αποδείξεων συνολικής αξίας ίσης με το 25% του ετήσιου εισοδήματος θα έχουν μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα μέχρι 42.000 ευρώ.

Οσοι έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις αξίας 10.500 ευρώ.

Επίσης αυξάνεται από 10% σε 22% το πέναλντι φόρου που θα καλείται να πληρώσει κάθε μισθωτός ή συνταξιούχος, ο οποίος δεν θα καταφέρνει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες αποδείξεις.

Τα ενοίκια θα φορολογούνται αυτοτελώς από το πρώτο ευρώ. Συγκεκριμένα, σε ποσά ενοικίων μέχρι 12.000 ευρώ τον χρόνο θα επιβάλλεται φόρος 10%, ενώ τυχόν επιπλέον ποσά, πέραν των 12.000 ευρώ, θα φορολογούνται με 33%.

Διατηρείται, αλλά είναι ψαλιδισμένη, η έκπτωση φόρου 10% για ιατρικά έξοδα και νοσήλια. Επίσης παραμένουν οι δαπάνες για δωρεές, χορηγίες και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο.

Επιπλέον, αλλάζει η φορολογία των κερδών για τις ανώνυμες εταιρίες και τις εταιρίες περιορισμένης ευθύνης. Ειδικότερα:

-Τα αδιανέμητα κέρδη των εταιριών θα φορολογούνται με συντελεστή 26%, από 20% που ισχύει σήμερα.

-Στα μερίσματα (διανεμόμενα κέρδη) θα επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10%, από 25% που είναι σήμερα.


Με 26% οι επαγγελματίες

Τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων τα οποία προέρχονται από ατομικές επιχειρήσεις ή από ελευθέρια επαγγέλματα θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ και μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ με συντελεστή 26%, και πάνω από το επίπεδο των 50.000 ευρώ με 33%.

Για τους νέους επιτηδευματίες, κατά τα τρία πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους, θα ισχύει μειωμένος φόρος στο 13% για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος. Τα επιπλέον 40.000 ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 26% και για το τμήμα του εισοδήματος που υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ θα επιβάλλεται φόρος 33%.


Ρύθμιση για μπλοκάκια

Ως μισθωτοί και όχι ως ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Ο εργαζόμενος να παρέχει τις υπηρεσίες του με βάση έγγραφη σύμβαση που έχει συνάψει με φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

β) Ο εργαζόμενος να παρέχει υπηρεσίες μέχρι και σε τρεις εργοδότες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή σε περισσότερους από τρεις εργοδότες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, εφόσον στην περίπτωση αυτή το 75% των ακαθάριστων εσόδων του προέρχεται μόνο από έναν εκ των εργοδοτών αυτών. Οσοι αμείβονται με μπλοκάκι από το εισόδημά τους, εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές που αφαιρούνται, δεν δύναται να εκπέσει καμία δαπάνη.


Το τέλος επιτηδεύματος

Αυξημένο έως 100% είναι το τέλος επιτηδεύματος που θα κληθούν να πληρώσουν το 2013 οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ειδικότερα, το τέλος διαμορφώνεται ως εξής:

- 800 ευρώ από 400 ευρώ για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους.
- 1.000 ευρώ από 500 ευρώ για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους.
- 650 ευρώ από 500 ευρώ για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
- 600 ευρώ από 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.

Στέλιος Κράλογλου
πηγη

Καταστολή ειρηνικού κινήματος με κάθε κόστος: 55 νέες διώξεις σε κατοίκους της Χαλκιδικής

Πριν από λίγο (σ. χθες) έγινε γνωστό πως επιδόθηκαν κλήσεις σε κατοίκους χωριών της Χαλκιδικής, για υποθέσεις που συνδέονται με τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν σχηματιστεί τρεις διαφορετικές δικογραφίες που περιλαμβάνουν περίπου 55 άτομα στο σύνολο. Οι δικογραφίες αφορούν περιστατικά μεταξύ Μαίου και Ιουλίου και οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα -απρόκλητη βία-. Στις δικογραφίες εμπλέκονται κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας.

Οι κατηγορίες αφορούν γεγονότα που έγιναν στην Ιερισσό την Τσικνοπέμπτη, με την εισβολή ΜΑΤ στο χωριό, την παρεμπόδιση πληρωμένων από την Ελληνικός Χρυσός δημοσιογράφων να φτάσουν στο βουνό και ένα τρίτο περιστατικό, στο οποίο οι κάτοικοι μπλόκαραν το δρόμο. Νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για εξωφρενικές διώξεις και για βιομηχανία διώξεων, που προσβάλλουν τη δικαιοσύνη.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι αυτοί τη στιγμή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έμαθαν τα “νέα”, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δήλωνε στους τηλεοπτικούς δέκτες ότι θα επιτεθεί στα λαικά κινήματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές.

Πηγή: alterthess.gr

ΑΠΟ - http://www.alfavita.gr

Oι νέες κλήσεις από την Ασφάλεια Πολυγύρου, σε 55 κατοίκους της Β.Χαλκιδικής




(για μεγέθυνση κάντε κλικ στην εικόνα)

Σύμφωνα με το alterthess, οι νέες κλήσεις που επιδόθηκαν σε κατοίκους χωριών της Χαλκιδικής αφορούν τρεις διαφορετικές δικογραφίες, για περιστατικά που σημειώθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2013.

Οι κατηγορίες αφορούν γεγονότα που έγιναν στην Ιερισσό την Τσικνοπέμπτη, με την εισβολή ΜΑΤ στο χωριό, την παρεμπόδιση πληρωμένων από την Ελληνικός Χρυσός δημοσιογράφων να φτάσουν στο βουνό και ένα τρίτο περιστατικό, στο οποίο οι κάτοικοι μπλόκαραν το δρόμο. Οι κατηγορίες είναι πλημελημματικού χαρακτήρα – αντίσταση, στάση, παρακώλυση συγκοινωνιών, απρόκλητη σωματική βλάβη. Νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για εξωφρενικές διώξεις και για βιομηχανία διώξεων, που προσβάλλουν τη δικαιοσύνη.

Ας θυμίσουμε τι έγινε την Τσικνοπέμπτη στην Ιερισσό, όπου σύμφωνα με την αστυνομία υπήρξε “στάση”:



ΠΗΓΗ - antigoldgreece

PETITION

Save the homeland of Aristotle and the getaway to the Holy Mountain

Υποστηρίξτε την καμπάνια «Σώστε την πατρίδα του Αριστοτέλη και την πύλη του Αγίου Όρους από τα μεταλλεία». Υπογράψτε τώρα.

Η καμπάνια «Σώστε την πατρίδα του Αριστοτέλη και την πύλη του Αγίου Όρους από τα μεταλλεία» καλεί τους πολίτες όλου του κόσμου να ενώσουν τη φωνή τους στην κατακραυγή εναντίον της ανάπτυξης νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, εγκατάστασης βαριάς βιομηχανίας χρυσού, χημικών παραπροϊόντων και λιμνών τοξικών αποβλήτων, στην Ιερή γη του φιλοσόφου Αριστοτέλη, που είναι ταυτοχρόνως η φυσική Πύλη του Αγίου Όρους.

Εδώ, οι κυβερνήσεις του ελληνικού κράτους παραχώρησαν 317.000 στρέμματα στις μεταλλευτικές εταιρείες, που επιδιώκουν να μετατρέψουν μια περιοχή με εξαιρετική οικολογική αξία, σ’ ένα απέραντο μεταλλευτικό κέντρο. Πρόθεσή τους είναι να δημιουργήσουν αλλεπάλληλες επιφανειακές και υπόγειες εξορύξεις, να εγκαταστήσουν χημικές βιομηχανίες θειικού οξέος, μεταλλουργίες παραγωγής χρυσού, χαλκού, αργύρου και άλλων μετάλλων, να χωροθετήσουν στο αρχέγονο δάσος τεράστιες λίμνες τοξικών αποβλήτων.

Εάν αυτό επιτραπεί, το αποτέλεσμα θα είναι μια μη αναστρέψιμη οικονομική, οικολογική και πολιτιστική καταστροφή του τόπου, με δάση και νερά γεμάτα από τοξικά απόβλητα, μια θάλασσα μολυσμένη από βαρέα μέταλλα, τον αέρα με σκόνη επικίνδυνων αιωρούμενων σωματιδίων και όξινη βροχή, ενώ θα αποστραγγιστούν τα τεράστια αποθέματα νερού.
Άνθρωποι από τα τέσσερα σημεία της γης, που δοκίμασαν τις επιπτώσεις της μεταλλουργίας χρυσού, συμβουλεύουν ότι «Η μόνη λύση για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειές της, είναι να μην επιτραπεί η εγκατάστασή της».

Με την καμπάνια «Σώστε την πατρίδα του Αριστοτέλη και την πύλη του Αγίου Όρους από τα μεταλλεία» οι κάτοικοι και οι φορείς ζητούν να υπογράψετε για:

• Να σταματήσει διά παντός κάθε προσπάθεια αδειοδότησης νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και μεταλλουργίας χρυσού.
• Να αποχαρακτηριστεί διά νόμου η περιοχή ως «μεταλλευτική».
• Να ενταχθεί η περιοχή σε προγράμματα αποκατάστασης του περιβάλλοντος από τη μακραίωνη μεταλλευτική δραστηριότητα, γεγονός που θα απασχολήσει εκατοντάδες εργαζομένους γιά πολλές δεκαετίες, ως αντιστάθμισμα στις πρόσκαιρες θέσεις που υπόσχονται οι μεταλλευτικές εταιρείες.

Η χρυσή κληρονομιά της Πατρίδας του Αριστοτέλη και του Αγίου Όρους ανήκει στην οικουμένη. Δεν είναι δυνατόν να επιδιώκουν να τη θάψουν κάτω από εκατομμύρια τόνους τοξικά απόβλητα, κι εμείς να σιωπούμε!

πηγη

Ζεσταίνουν τις μηχανές για ... πόλεμο οι αγρότες της Κρήτης

Δυναμικές κινητοποιήσεις από τους αγρότες για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων...Αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι είναι οι αγρότες της Κρήτης που ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις στη σκιά της εφαρμογής του μέτρου της φορολόγησης των αγροτεμαχίων. Παρά την υπαναχώρηση του υπουργείου Οικονομικών που εξετάζει τώρα την επαναπροσαρμογή του φόρου με νέους ευνοϊκότερους όρους οι αγρότες της Κρήτης θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό των εφοριών του νησιού τη Δευτέρα και την Τρίτη υπογραμμίζοντας ότι δεν ... αστειεύονται όταν λένε ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ φόρο για αγροτεμάχια.



Η κίνηση αυτή είναι συμβολική όπως τονίστηκε στην Παγρήτια Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΑΣΝΗ που μίλησε στο prismanews.gr οι αγρότες θα συναντηθούν ξανά την ερχόμενη Πέμπτη το μεσημέρι προκειμένου να εξετάσουν τις επόμενες τους κινήσεις τους.


αγρότες της ΚρήτηςΑξίζει να σημειωθεί ότι αυτό που ζητούν οι αγρότες είναι να μην υπάρξει φορολόγηση στα αγροτεμάχια γιατί όπως αναφέρουν θα έρθει η πλήρης εξαθλίωση στον κλάδο τους την ώρα που τα έσοδα σε σχέση με την παραγωγή που εξάγεται είναι μηδαμινά.

Prismanews

Ευχάριστα νέα! WSJ: Ισως και σε 200 χρόνια να ξεχρεώσει η Ελλάδα!

Ο χρονικός ορίζοντας της αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας απασχολεί τη Wall Street Journal, η οποία σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για το πότε και πως θα μπορέσουν τα τερματιστούν τα «αιώνια κυλιόμενα» δάνεια, τονίζοντας ότι ίσως η χώρα να αποπληρώσει το χρέος της σε 100 ή 200 χρόνια.

«Η ετήσια Σύνοδος του ΔΝΤ ξεκίνησε την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον και, ενώ ο προϋπολογισμός των ΗΠΑ είναι στην κορυφή της ατζέντας, η Ελλάδα δεν απέχει αρκετά από αυτή. Αυτό που τώρα διακυβεύεται, τριάμισι χρόνια αφότου η Αθήνα δέχθηκε το πρώτο πακέτο δανειακής στήριξης, είναι το αν η Ελλάδα θα χρειαστεί δεκαετίες για να αποπληρώσει τα οφειλόμενα στους πιστωτές της», σημειώνει στην εισαγωγή του το δημοσίευμα με τίτλο «Τα επόμενα 50 χρόνια στην Ελλάδα».

Οπως επισημαίνει, αυτή δεν είναι μία ιστορία που ακούς στις Βρυξέλλες, τη Φραγκφούρτη ή το Βερολίνο. «Στη δική τους ιστορία, η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας βρίσκεται σε καλό δρόμο και η οικονομία της ανακάμπτει. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια και ο προϋπολογισμός της Αθήνας πλησιάζει σε ένα πλεόνασμα για πρώτη φορά μετά το 2002», συνεχίζει η εφημερίδα.

«Τίποτα από αυτά δεν είναι λάθος, αλλά σίγουρα επισκιάζεται από δυσάρεστα γεγονότα. Το μικρό πλεόνασμα της ελληνικής κυβέρνησης φέτος είναι εν μέρει αποτέλεσμα της καθυστέρησης στην επιστροφή φόρων και της πληρωμής λογαριασμών στους ιδιώτες εργολάβους και προμηθευτές. Οι κατασχέσεις περιουσιών, επίσης, μπορεί να είναι ένας από τους λόγους, για τους οποίους το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών προβλέπει υψηλότερα εισοδήματα κατά το προσεχές έτος», σημειώνει η WSJ.

Εν τω μεταξύ, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η πραγματική κηλίδα στο μέλλον της Ελλάδας είναι ότι το χρέος αναμένεται να αγγίξει το 17,5% του ΑΕΠ φέτος. Στη συνέχεια αναφέρει ότι το ΔΝΤ ζητά από τους Ευρωπαίους να παραγράψουν ένα μέρος του ελληνικού χρέους, αλλά προς δικό του συμφέρον: θέλει από την ΕΕ να προχωρήσει σε κούρεμα ώστε να αποπληρωθούν προς το Ταμείο όλα τα δικά του δάνεια.

«Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να γίνει διαχειρίσιμο με τη μείωση του μέσου επιτοκίου και τη διεύρυνση του χρόνου ωρίμανσης. Η εξαγορά χρέους του περασμένου έτους σημαίνει ότι η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών δανείων προς την Ελλάδα ήδη φέρει μέσο χρόνο ωρίμανσης μεταξύ 15 - 30 ετών και ένα μέσο επιτόκιο περίπου 3.5%. Το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, που αναμένεται την επόμενη χρονιά, θα περιλαμβάνει περισσότερα δάνεια που θα αποπληρωθούν εντός δεκαετιών. Υπάρχει ακόμη η πρόταση για ανταλλαγή ορισμένων διμερών δανείων κρατών - μελών της ευρωζώνης προς την Ελλάδα για 50ετή ομόλογα», τονίζει η εφημερίδα.

Και θέτει το ερώτημα: από τη στιγμή που η Ελλάδα θα αρχίσει να αναζητά αποπληρωμή σε 50 χρόνια, γιατί να μην αρχίσει να αναζητά το ίδιο σε 100 ή 200 χρόνια;

«Ένας συμβιβασμός θα μπορούσε να είναι η εγκατάλειψη της ρουτίνας των συνεχώς μεταφερόμενων δανείων και απλά η ανταλλαγή όλου του δανεισμού με ομόλογα zero-coupon με επιτόκιο 1% για 200 χρόνια. Οι πιστωτές της Ελλάδας ήδη βιώνουν οικονομική απώλεια, καθώς τα επιτόκια των δανείων τους πλησιάζουν το μηδέν και η ωρίμανσή τους αγγίζει το άπειρο, ακόμη και αν δεν καταγράφουν επί του πρακτέου λογιστική ζημία. Ωστόσο, ένα κούρεμα είναι πιο διαφανής και δημοκρατική λύση...», προσθέτει η εφημερίδα.

Εν συνεχεία, υπογραμμίζει τις ενστάσεις που έχουν οι Γερμανοί σε ένα ενδεχόμενο «κούρεμα». «Σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο, το Βερολίνο δεν επιτρέπεται να δανείσει περαιτέρο σε οποιονδήποτε δανειολήπτη, ο οποίος, στο πλαίσιο δέσμευσης με τη μορφή δανείου ή εγγύησης από τη γερμανική κυβέρνηση, οδηγείται σε χρεοκοπία. Πράγμα που σημαίνει ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι κάτι που μπορεί να γίνει εφόσον καταστεί σαφές ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί άλλο πακέτο διάσωσης», επισημαίνει.

Και συνεχίζει: «Αυτό βέβαια δεν είναι προφανές για τα επόμενα χρόνα. Αλλά, όταν η Αθήνα αρχίσει με συνέπεια να καταγράφει μικρά πλεονάσματα, τότε το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες, ενδέχεται να μπορέσουν ευκολότερα να να σταματήσουν τα πακέτα διάσωσης και να αποδεχθούν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας».

«Αλλη μία ένσταση είναι ότι ένα κούρεμα θα άρει τις πιέσεις προς την Αθήνα για μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι κάτι που φοβούνται. Αν η ελληνική κυβέρνηση είναι απρόθυμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς το ευρώ ακόμη και μετά από τα δάνεια, τότε το πραγματικό ζήτημα είναι αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να ανήκει στο ενιαίο νόμισμα (...)», προσθέτει η εφημερίδα.

«Η τραγωδία είναι ότι οι ευρωπαίοι πολιτικοί προτιμούν την αέναη παροχή κυλιόμενων δανείων καθώς εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Ουσιαστικά, δεν υποχρεούνται να παρουσιάσουν στους φορολογούμενούς τους τα στοιχεία για την ελληνική διάσωση. Και ενώ η ελληνική οικονομία δεν θα ανακάμψει ποτέ, ίσως αποφευχθεί μία νέα κρίση. Το πολιτικό στοίχημα είναι να ξεχαστούν σιγά σιγά οι απερισκεψίες της τελευταίας πενταετίας», σημειώνει.

«Ολο αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει, αν υποθέσουμε ότι δεν θα υπάρξει νέα ύφεση και αν δεν είσαι ένας νέος Έλληνας που αναζητά ένα καλύτερο οικονομικό μέλλον», καταλήγει το δημοσίευμα.

ethnos.gr

ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΔΙΚΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ !

Ομόφωνα αποφασίστηκε η απαλλαγή Παπανδρέου απο τους τηλε-δικαστές του ΣΚΑΪ (γάϊδαρο) με ονομαστική στοχοποίηση και δημόσια απαξίωση δια του εδράνου της εκπομπής τους κατά του "αργόσχολου" πολίτη που τόλμησε να φανταστεί ισονομία στην Ελλαδική "δημοκρατία" επικαλούμενος το Σύνταγμα.

Η απόφαση πού έλαβε χώρα επι ακροατηρίου πανελλαδικής εμβέλειας και εξεδόθη για λογαριασμό του Ελληνικού κοινοβουλίου αφορά την σύμφωνη γνώμη "εισαγγελάτου και τηλε-ανακριτών" για τη ΜΗ άρση ασυλίας σε υπόθεση που εστάλη στη βουλή απο τη δικαιοσύνη και αφορά δικογραφία κατά του Γ. Παπανδρέου για την εκλογική περίοδο 2009.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την δικογραφία, ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου διώκεται για τα αδικήματα της εξαπάτησης εκλογέων και έταιρης αξιόποινης πράξης κατά του εκλογικού σώματος όπως προκύπτει απο τις προεκλογικές δεσμεύσεις - υποσχέσεις του. Καθώς επίσης και το αδίκημα της εις γνώσην του διασποράς ψευδών ειδήσεων με ενδεχόμενο δόλο αφού προκύπτει το όφελος των πράξεων του απο την σκόπιμη παραπλανήσει και κατα συνέπεια εξαπάτηση του λαού με στόχο την ανάληψη της εξουσίας. Η δικογραφία βασίζεται στην περίφημη φράση «λεφτά υπάρχουν», πάνω στην οποία στήθηκε η προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ για τις εθνικές εκλογές του 2009.

Για όσους δεν θυμούνται, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως το «λεφτά υπάρχουν» είχε αποτελέσει λάβαρο των Μέσων Μαζικής Ε(ξ)ημέρωσης τα οποία εξαπατούν συλλήβδην τον Ελληνικό Λαό, υποστηρίζοντας τα αμοιβαία συμφέροντα της διαπλοκής τους με το σύστημα. Έτσι κατέλαβε τον πρωθυπουργικό θώκο και αυτός ο εκλεκτός του κατεστημένου Τζέφρυ, για να "σκάσει" η περίφημη υπόθεση του υπουργοποιημένου συνεργάτη του Παπακωνσταντίνου που άναψε ουσιαστικά το πράσινο φώς για να δυσφημίσει τη χώρα στα πέρατα της γης ο δήθεν "ειλικρινής" αμερικανοτραφής. Κάπως έτσι ξέσπασε η διεθνή μιντιακή καταιγίδα κατά των Ελλήνων και του δόθηκε η δυνατότητα να υλοποιήσει τα σχέδια των ξένων αφεντικών του δένοντας χειροπόδαρα τη χώρα σε μνημόνια και παραδίδοντας αιχμάλωτη στην δοσο-εξάρτηση και στους διεθνείς τοκογλύφους.

Στο σημείο να ενημερώσουμε τους αναγνώστες πως το βίντεο που ακολουθεί είναι για γερά νευρά και η παρακολούθηση του συνίσταται με προσωπική σας ευθύνη.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που ακολουθεί να δείτε αναλυτικά ολόκληρη τη διαδικασία της τηλεδικής που προαποφάσισε το αποτέλεσμα για λογαριασμό του Ελληνικού κοινοβουλίου προκειμένου να αποτραπεί κάθε περίπτωση άρσης ασυλίας για την δικογραφία που εστάλη στη βουλή κατά του Γ. Παπανδρέου.

Αξίζει να παρατηρηθεί ο τρόπος διαχείρισης της υπόθεσης απο τους τηλε-δικαστές μέσα απο σκηνοθετημένες πάσες, φραστικές παλινωδίες και αμφιταλαντεύσεις για λόγους δήθεν αντικειμενικότητας , στην προσπάθεια τους οι θέσεις τους να περάσουν στο κοινό ως μασημένη τροφή έτοιμη προς αναπαραγωγή στα... καφενεία.

Στα πλαίσια του σεναρίου της εκπομπής ο μεροληπτικά - αμερόληπτος Εισαγγελάτος αρχικά παριστάνει πως αναρωτιέται για το τι άραγε θα ψηφίσουν τα κόμματα σχετικά με την άρση ασυλίας Παπανδρέου, για να λάβει την απάντηση απο τον "πολιτικώς ενάγοντα" Χ. Κούτρα: " φαντάζομε οτι δεν θααα ... " . Απο το σημείο αυτό στη σέντρα βγαίνει το τηλε-παράθυρο Νο 4 για να πεταχτεί ο Χ.Μέγας και να απαγγείλει το συμπέρασμα-απάντηση και προς τους δύο σχετικά με τον πολίτη που τόλμησε να μηνύσει τον Παπανδρέου : " πάντως , ο κ.Πολίτης ΚΕΡΔΙΣΕ , τρία λεπτά δημοσιότητας". Την πάσα αυτή παίρνει ο Εισαγγελάτος για να συμφωνήσει με την σειρά του και να συμπληρώσει πως αυτό που έπραξε ο πολίτης και έφθασε σε σημείο να αναφερθεί εγγράφως με μηνυτήρια αναφορά του προς τη δικαιοσύνη δεν είναι τρόπος.

Στο σημείο αυτό η τηλεδίκη εισέρχεται πλέον στο ... "επι της ουσίας" και ο Εισαγγελάτος αγορεύει απο εδράνου: " κι εγώ έχω επικρίνει τον κ.Παπανδρέου αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος, γιατί έτσι δεν θα βγάλει πουθενά".

Κατα τον Εισαγγελάτο δηλαδή , ο πολίτης μπορεί να επικρίνει τους πολιτικούς αλλά μονόν ψιθυριστά συμβιβασμένος στη μιζέρια της καθημερινότητας τους και χωρίς εντάσεις που ενοχλούν το καθεστώς. Δεν είναι λύση η προσφυγή στη δικαιοσύνη για
τους πολίτες, ο τρόπος αυτός κατά τον Ν. Ευαγγελάτο δεν βγάζει πουθενά. (καλά που το ξεστόμισε κι αυτό).

Τα ... γέλια αρχίζουν στην σε δευτερόλεπτα μεταστροφή του παραληρήματος Ευαγγελάτου , όταν αντιλαμβανόμενος πως με τις μπαρούφες του απαξιώνει το θεσμικό κράτος που δουλειά του είναι να προασπίζεται ... και πριν καν τελειώσει τη φράση του... κάνει τούμπα 360 μοιρών και ...(απο το δεν βγάζει πουθενά) στρίβει δήθεν υπερ του πολίτη για να ευλογήσει την ύπαρξη των θεσμών διορθώνοντας: "Αλλα ... ο πολίτης φέρνει το πολιτικό προσωπικό σε μια δυσμενή θέση, δηλαδή (στρίβει και πάλι αναρωτούμενος) οι νεοδημοκράτες βουλευτές θα πάνε να ψηφίσουν να ΜΗΝ αρθεί η ασυλία Παπανδρέου;"

Στο σημείο αυτό πετιέται απο το τηλεπαράθυρο Νο1 ο εντεταλμένος της Νέας Δημοκρατίας Τ.Χατζής για να επιβεβαιώσει ..." εμ βέβαια, τι θα ψηφίσουν βρε Νίκο ; ...μα είναι δυνατόν τώρα;" (να ψηφίσουν άρση ασυλίας για τον Παπανδρέου ;)

Ο Ευαγγελάτος χαμογελά πίσω απο το δάχτυλό του όταν πετιέται απο την ύπνωση το παράθυρο Νο2 (εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ) που σύμφωνα με την κομματική γραμμή που προασπίζεται επιβάλλεται να διαπληκτίζεται στις οθόνες με τον νεοδημοκράτη "αντίπαλο" Τ.Χατζή. Αυτή τη φορά όμως η εντεταλμένη του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Καλογεροπούλου πετάχτηκε για να συμπληρώσει τον Χατζή και αναφερόμενη στην "κατάπτυστη" μήνυση του πολίτη εκτόξευσε επικοινωνιακή ρουκέτα "... είναι τραβηγμένο , τόσα έχουμε ακούσει .. το λεφτά υπάρχουν μας πείραξε ; " (!)

Το νεοδημοκρατικό φερέφωνο συμπληρώνει το εγκώμιο υπέρ απαλλαγής Παπανδρέου:
" Όσο κι αν έχουμε κάνει κριτική στον κ.Παπανδρεόυ έχει εξηγήσει τι εννοούσε μ'αυτο πολλάκις" ... ο "λαϊκός υπερασπιστής" Εισαγγελάτος παριστάνει αυτή τη φορά τον αντίλογο και τη φωνή του λαού : " εντάξει, εμένα (ο Παπανδρέου) δεν με έχει πείσει πάντως"
- Χατζής " ούτε κι εμάς μας έπεισε , το'χει εξηγήσει πάντως" κι ενώ δίδεται η πάσα στον Χ.Κούτρας να "εξηγήσει" τι εννούσε ο ΓΑΠ με τη φράση "λεφτά υπάρχουν" ... το παράθυρο Νο4 πετιέται απο τη γωνία να συμπληρώσει την υπερασπιστική γραμμή Παπανδρέου προασπιζόμενο τα τραπεζικά συμφέροντα, λέγοντας πως εάν οι πολίτες δεν είχαν βγάλει τα χρήματα τους εκτός Ελλάδος την τριετία 2010-2012 τα πράγματα θα ήταν δήθεν διαφορετικά ... (!) (!)

ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ

Εδώ οι Έλληνες ομολογιούχοι εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους στο Ελληνικό κράτος και αποδείχθηκε ο μεγαλύτερος απατεώνας καταστρέφοντας στην κυριολεξία τους ανθρώπους αυτούς, κι ο Χ.Μέγας (απο το παράθυρο Νο4) θέλει να μας πείσει πως φταίνε οι πολίτες που απέσυραν τις μικροκαταθέσεις τους απο τις τράπεζες οταν όλοι οι μεγαλοκαρχαρίες έβγαλαν τα χοντρά πακέτα στο εξωτερικό ;; Όταν ο κράτος της διαπλοκής έψαχνε το στικάκι σε συρτάρια, η λίστα Λαγκάρντ χάθηκε κι ο σύζυγος της Μπακογιάννη ακόμη να δώσει εξηγήσεις για το τι απέγινε με εκείνο το περίφημο εκατομμύριο ευρώ που ξέχασε να δηλώσει ;;;

Στο τέλος βέβαια της αγόρευσης όλων των μεγάλων εκπροσώπων της "δημοκρατίας και των θεσμών" και μετά την ομόφωνη απόφαση τους περί αδιαμφισβήτητης αθωότητας, αναμένεται η αρχειοθέτησης της μηνύσεως του πολίτη που η δικαιοσύνη έστειλε στη βουλή αφού η απαλλαγή Παπανδρέου εξεδώθει εν τέλει τηλεοπτικά στη χώρα των τηλε-διαμορφωτών της κοινής γνώμης.

Έτσι η "συνεδρίαση" επι του θέματος έκλεισε με τον προεδρεύον Εισαγγελάτο να διαφημίζει την ιστοσελίδα του σε ανάρτηση της με τη φωτογραφία και τα στοιχεία του "απαράδεκτου" μηνυτή ενώ ο Χατζής στον επίλογο του λοιδορεί τον πολίτη πως δεν είχε άλλη δουλειά να κάνει , αφήνοντας έτσι να εννοηθεί στους τηλεθεατές πως πρόκειται για κάποιον δικομανή αργόσχολο.




πηγη

Σούπερ προσφορά: Με κάθε οργανική μία απόλυση δώρο

- Υπουργούλη μου, υπουργάκο μου (Ντίνο Ηλιόπουλε πόσο προφητικός ήσουν), και πονηρούλης και ψευτρούλης; Και να ήσουν μόνο ένας! Τούτη η κυβέρνηση δεν λέει ποτέ ψέματα. Αν της ξεφύγει και πει καμιά αλήθεια!
- Ο Στουρνάρας ζήλεψε την ειλικρίνεια ενός παλιού προκατόχου του, που πετούσε τη σκούφια του αλόγου του, ο οποίος είχε πει δημόσια ότι στη μητέρα του, δεν έφτανε η σύνταξή της για να ζήσει.


- Είχε ξεχάσει όμως να μας πει, ότι ο μπαμπάς του και σύζυγος της μητέρας του είχε και μερικά καράβια!

Έτσι και ο Στουρνάρας
(υπουργούλη μου εσύ) έπεισε το πανελλήνιο ότι η μητέρα του «τη βγάζει» με 500 ευρώ.

- Το άκουσε η δική μου η μάνα που παίρνει 510 ευρώ και κατέβηκε από τα όρη τα άγρια βουνά να βρει τη μάνα του Στουρνάρα να της δώσει 5 ευρώ για να παίρνουν τα ίδια και να αποκατασταθεί η αδικία.

- Αλλά και ο Άδωνις; Άπαιχτος.
Βρε πουλάκι μου, εσύ βιβλία πουλούσες. Γιατί πήγες κι έμπλεξες με την πολιτική; Κατάφερες, την ώρα που υποτίθεται τους έπιασες στα πράσα, να πιαστείς στον ύπνο.

- Τελικά έχει δίκιο η Ευγενία, Άδωνι και Σπυρίδωνά μου, που σε αποκαλεί όπως σε αποκαλεί. Λίγο το (ο) το τελευταίο αν το αντικαταστήσει με (ι) θα έχει πετύχει τον τέλειο χαρακτηρισμό.

- Αρβανιτοπουλάκο μου, υπουργάκο μου, ώστε θα δώσεις σε όλους τους εκπαιδευτικούς «οργανικές» θεσούλες στα σχολεία ε; Και για αρχή τι θα τους πάρεις; Τις οργανικές στο υπουργείο; Και μετά θα τους πάρεις το σκάλπ;

- Η αλήθεια είναι πως διαθέτεις πολλά τόμαχοκ. Δεν εννοώ αυτό του φίλου σου και αυριανού αρχηγού σου, του Βορίδη.

- Εννοώ το τόμαχοκ της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, της συγχώνευσης και κατάργησης σχολείων και πάει λέγοντας.

- Εδώ που τα λέμε,
αν ο εκπαιδευτικός δεν ανήκει στο υπουργείο αλλά στο σχολείο, τότε αυτόματα ανήκει σ’ αυτόν που ανήκει και το σχολείο, δηλαδή στον εκάστοτε δήμο. Τον μετατρέπεις, λοιπόν σε δημοδιδάσκαλο.

- Αλήθεια,
γιατί συγκέντρωσε τα τυπικά προσόντα όλων των εκπαιδευτικών, το υπουργείο σου, υπουργούλη μου; Λες και θέλεις να προχωρήσεις στην πιστοποίηση των σχολικών μονάδων!

- Αν, πάλι,
κάνεις κάτι τέτοιο, θα αναγκαστείς να κατατάξεις τα σχολεία σε καλά και κακά. Τότε θα αναγκαστείς, στα κακά σχολεία να κόψεις τη χρηματοδότηση ή να τα κλείσεις απ’ ευθείας και συ δεν το θέλεις! Ή το θέλεις;

- Αν όμως οι εκπαιδευτικοί
είχαν οργανική θέση στο υπουργείο σου, δεν θα μπορούσες να τους απολύσεις, ενώ τώρα που τους δίνεις οργανική στα σχολεία, τους απολύεις. Με κρύα καρδιά εννοείται.

- Κάπως έτσι δεν είναι, υπουργούλη μου, τα πράγματα πλέον και στους δήμους; Αν κλείσει, ας πούμε, μια τεχνική δημοτική επιχείρηση, δεν απολύονται οι εργαζόμενοι; Ασφαλώς αφού καταργείται η οργανική τους.

- Πάντως, εγώ λυπάμαι τους διευθυντές των σχολείων. Δεν φτάνει που εκτός των μαθημάτων κάνουν χίλιες δυο δουλειές, τώρα θα ενημερώνουν ηλεκτρονικά και καθημερινά το παρουσιολόγιο των εκπαιδευτικών.

- Επικρατεί ένα γενικό τουρλουμπούκι με τα ωράρια,
τις διαθέσεις σε πολλά σχολεία, τις αλλαγές των αναθέσεων, τα πρότζεκτς που δεν ξεκίνησαν και τις ελλείψεις βιβλίων σε μαθήματα επιλογής.

- Και μέσα σ< το χαμό έχεις και κάποιους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν πήραν χαμπάρι πως το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» μας έχει αφήσει χρόνους.

- Έχω μια απορία. Τι θα έκανε ο υπουργός αν, λέμε τώρα, μάθαινε ότι κάποιος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν ενέκρινε, ως όφειλε, μείωση ωραρίου σε εκπαιδευτικό με σοβαρό πρόβλημα υγείας;

- Υπάρχουν πολλοί Διευθυντές Διευθύνσεων που πιπιλίζουν τη γνωστή καραμέλα των «άνωθεν εντολών» και γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως νομίζοντας πως θα ευνοηθούν στο μέλλον.

- Θα μου πείτε τώρα, φταίει ο υπουργός αν κάποιος Διευθυντής δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο και ξεπερνάει τα όρια; Θα σας πω κι εγώ όχι μόνο φταίει αλλά και παραφταίει. Επιλογή του υπουργού δεν είναι ο Διευθυντής αυτός;

- «Θα ξεριζώσουμε το Μπακιρένιο Μεσημέρι από τον πολιτικό βίο»
δήλωσε ο Αντώνιος ο Μεγαλοξεριζωτής. Έτσι είναι Αντώνη μου! Τόσα χρόνια ήσουν Μεγαλοσπορέας.

- Και να πεις ότι ήταν και δική σου επιλογή. Υπερατλαντικές εντολές εκτελούσες και συ και οι προκάτοχοί σου και όταν αφήνατε το Τέρας να μεγαλώνει ελεύθερο και τώρα που πάτε να το συμμαζέψετε.

- Παρόλα αυτά εγώ πιστεύω (σ)τον Αντώνη. Ούτε νέα μέτρα θέλει να πάρει ούτε σε εκλογές θέλει να πάει. Το αν μπορεί, με τους τροϊκανούς που κάνει παρέα, είναι άλλο θέμα.


- Άκου Αντώνη. Μην παιδεύεσαι να δημιουργήσεις πρωτογενές πλεόνασμα φορολογώντας τους εφοπλιστές. Αυτοι, ότι ήταν να δώσουν, το έδωσαν. Δεν έχουν «λίπος». Στους μισθωτούς βρίσκεται το λίπος, μην τους λυπάσαι.

ΠΗΓΗ

 

Αρχές 2014 ανακοινώνεται η ”τακτοποίηση του χρέους της Ελλάδας”;;;

Θα παρουσιαστεί ως ”μεγάλη επιτυχία” της συγκυβέρνησης, που… ”έδιωξε την τρόϊκα” (άσχετα αν τα ασφυκτικά… μνημόνιά της θα μείνουν γιά πολλές δεκαετίες).

Το σχέδιο, που έχει συμφωνηθεί από την πλειοψηφία των Ευρωπαίων και τις ΗΠΑ, είναι:

- Παράταση αποπληρωμής χρέους γιά 4-5 δεκαετίες (ουσιαστικά η Ελλάδα γίνεται… αποικία χρέους, με παραμονή της συγκυβέρνησης στην εξουσία).

- Επίσημα η Ελλάδα θα βγεί στις αγορές καλοκαίρι 2014, γιά νέα δάνεια, άσχετα αν είναι… αφερέγγυα. (Το μόνο θετικό της β’ επίσκεψης Σαμαρά στις ΗΠΑ, ως αντάλλαγμα γιά την ”εξολόθρευση” της ”Χρυσής Αυγής”, μαζί με υποσχέσεις από ”κροίσους
Ομογενείς” της ”Ελληνικής Πρωτοβουλίας”, όχι γιά ”επενδύσεις” στην Ελλάδα, όπως παραπλανητικά λεγόταν, αλλά γιά οικονομική ενίσχυση του… κόμματός του).

- Θα δοθεί -παράτυπα- ευρωπαϊκό χρήμα γιά ρευστότητα σε ελληνικό Δημόσιο και τράπεζες, χωρίς ουσιαστικές εγγυήσεις (μόνο τίτλους ακινήτων του ελληνικού Δημόσιου, ως εγγύηση).

- Ανακοίνωση δημιουργίας ενιαίας Ελεγκτικής Αρχής Τραπεζών στην Ευρωζώνη, α’ τρίμηνο 2014.

Σημ.: Οι δανειστές, το ”έκοψαν” το πρόβλημα σε δύο μέρη, γιά να αποφύγουν ”κουρέματα” και (ασύμφορες γι’ αυτούς) παραγραφές χρέους. Επειδή δεν αντιμετωπίζεται η ελληνική αφερεγγυότητα-διαφθορά και ”σαπίλα”, θα λύσουν το ζήτημα ρευστότητας. Η ΧΩΡΑ ΕΤΣΙ ΘΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ αναξιόχρεη, αφερέγγυη… αλλά ”θα ζει” και θα… πληρώνει δανεικά και τόκους γιά 100-200 χρόνια!

http://www.kalami.net

Απύθμενο θράσος από τον Στουρνάρα «Το Μνημόνιο είναι το μόνο σοβαρό κείμενο στην Ελλάδα»!

Υπερφίαλος και αλαζών, θυμίζοντας τις αλήστου μνήμης ομιλίες του Ευάγγελου Βενιζέλου, εμφανίστηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γιάννης Στουρνάρας αυτοεπαιρόμενος ότι η προσπάθεια που έχει κάνει τους τελευταίους 18 μήνες είναι ίση με όλη την προσπάθεια που έγινε από
τη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Η φράση αυτή ήταν αρκετή για να προκαλέσει τεράστια ένταση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη να απαντά οργισμένος: «Σοβαρολογείτε; Θα μας πείτε ότι σε έναν χρόνο αλλάξατε όσα δεν άλλαξαν για 40 χρόνια; Εχει και η αλαζονεία τα όριά της».

Για ακόμα μια φορά πάντως, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του κ. Κακλαμάνη, ο κ. Στουρνάρας απέδειξε ότι θα παραμείνει μνημονιακός μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός του.


Απαξίωση

Απαξιώνοντας κάθε άλλη προσπάθεια που έγινε στο παρελθόν δεν δίστασε να πει: «Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το Μνημόνιο που έχουμε, παρ’ όλες τις αδυναμίες του, είναι ίσως το μοναδικό κείμενο πολιτικής -και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σε αυτό- που έθεσε συγκεκριμένους στόχους, δεσμευτικούς για το σύνολο του ελληνικού κράτους, είτε μας αρέσει είτε όχι».

Αναφερόμενος στη φιλολογία περί νέων μέτρων ο κ. Στουρνάρας προκάλεσε επιπλέον προβληματισμό αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα έρθουν μέτρα στη Βουλή αλλά διαρθρωτικού χαρακτήρα και «όχι οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα». «Οχι μειώσεις μισθών, όχι αυξήσεις φόρων. Αυτή η χώρα, όμως, χρειάζεται ακόμη μεταρρυθμίσεις, διαρθρωτικές παρεμβάσεις, έχει έλλειψη ανταγωνισμού, έχει ολιγοπωλιακές συνθήκες παντού» είπε και προκάλεσε τον κ. Κακλαμάνη λέγοντας: «Ελπίζω αυτά τα μέτρα να μας επιτρέψετε να τα πάρουμε και να τα ψηφίσετε, όταν θα τα φέρουμε στη Βουλή».

Η απάντηση του πρώην προέδρου της Βουλής ωστόσο ήρθε άμεσα, με τον κ. Κακλαμάνη να εκφράζει τη διάθεση πολλών βουλευτών και να εξαγγέλλει ότι θα τα ψηφίσει με κρύα καρδιά. «Δυστυχώς, θα είμαι υποχρεωμένος, για να μην καταρρεύσει η χώρα, για να μην πέσει η κυβέρνηση» είπε ο κ. Κακλαμάνης, και η φράση του έγινε αποδεκτή από τον κ. Στουρνάρα με ιδιαίτερη ικανοποίηση.


Περί τεχνογνωσίας

Λίγο αργότερα ωστόσο οι αναφορές του κ. Στουρνάρα προκάλεσαν νέα ένταση δείχνοντας ότι το κλίμα έχει αρχίσει να βαραίνει επικίνδυνα. Ηταν όταν ο υπουργός Οικονομικών, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια των μηχανισμών και την παταγώδη αποτυχία στους ελέγχους offshore εταιριών (διαβάστε σχετικά και στη σελίδα 12), υποστήριξε ότι δεν είχαμε την τεχνογνωσία. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Δραγασάκης αντέδρασε λέγοντας ότι δεν είναι δυνατό να υποστηρίζεται από υπουργό ότι δεν υπήρχε τεχνογνωσία για να αντιμετωπιστεί ένα διεθνοποιημένο φαινόμενο.

Με δήλωσή του, εξάλλου, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος τόνισε πως «ο μη εκλεγμένος υπουργός Οικονομικών αντικαθιστά τον συνταγματικό χάρτη της χώρας με το Μνημόνιο» και τον χαρακτήρισε «τον πλέον μη σοβαρό υπουργό της χώρας».

Γιώργος Λυκουρέντζος

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΑΠ, ΜΗΝΥΟΥΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ,ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ, ΣΑΧΙΝΙΔΗ

Οι ...μηνύσεις και οι δικογραφίες που περνάνε από τη Βουλή φαίνεται πως έχουν πολλαπλασιαστεί, όχι μόνο για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που αυτές τις μέρες εχουμε συνηθίσει αλλά για διάφορα πολιτικά πρόσωπα.

Χθες έγινε γνωστό το αίτημα για άρση της ασυλίας που έφτασε στη Βουλή και αφορούσε τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, καθώς ένας πολίτης έχει υποβάλλει μήνυση εναντίον του για το περιβόητο προεκλογικό σύνθημα του 2009 "λεφτά υπάρχουν", που εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε φούσκα.
 

Και λίγο πριν κοπάσει ο θόρυβος για αυτό το αίτημα που έφτασε στη Βουλή, άλλη μία δικογραφία έφτασε στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αυτή τη φορά, η δικογραφία είναι κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, Άννα Ζωηρού.


Στα διαβιβαστικά κείμενα, του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαου Ορνεράκη και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικολάου Παντελή, δεν γίνεται αναφορά στο περιεχόμενο της μήνυσης.


Σημειώνεται, ωστόσο, πως η κ. Ζωηρού είχε καταγγείλει, με επιστολή της στον πρωθυπουργό, πως με πρωτοβουλία του Γιάννη Στουρνάρα απομακρύνθηκε από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας διαφωνήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και έχοντας αντιδράσει σε παραβιάσεις του κανονισμού λειτουργίας του διοικητικού συμβουλίου, στην αλλαγή των όρων του διαγωνισμού για τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ ΑΕ), σε αντικανονικές ανανεώσεις συμβάσεων συμβούλων κ.ά.
 

Την ίδια ώρα, στη Βουλή σύμφωνα με δημοσιεύματα, διαβιβάστηκαν άλλες δύο δικογραφίες: Η μία αφορά τον τέως υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Σαχινίδη, αντίστοιχα, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του πρώην αστυνομικού Δ. Γεωργακόπουλου, για τον τρόπο διαχείρισης των διαθεσίμων του ελληνικού Δημοσίου.
 

Η άλλη συντάχθηκε κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου για την τήρηση των Συμφωνιών του Ελσίνκι Π. Δημητρά κατά του υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου και προκατόχων του υπουργών και υφυπουργών, για «πράξεις και παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».

 

Bloomberg: "Ποια ανάπτυξη; - Επιδείνωση της κρίσης για την Ελλάδα το 2014"

Την αποδόμηση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και το γκρεμό στον οποίο οδηγεί τη χώρα και τους Έλληνες επισημαίνει το Bloomberg σε ανάλυση του, η οποία καταλήγει, «μια ελληνική κρίση είναι σαφής πιθανότητα για τον επόμενο χρόνο».

Αναφέρεται στο 2014 που η κυβέρνηση λέει ότι έχοντας πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης από τους πρώτους κιόλας μήνες και μετά, στο δεύτερο εξάμηνο, είναι δυνατή και η έξοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές.

Πρόκειται για παραμύθια. Μας περνάνε για χαχόλους και πιστεύουν πώς θα συνεχίσουμε να «τρώμε» τις απίστευτες ανοησίες που λένε περί εξόδου της χώρας από την κρίση. Aπλά ετοιμάζεται η μεγάλη επιδρομή για να ολοκληρωθεί το καταστροφικό έργο. Αυτό που θέλει την πλήρη εξαθλίωση των Ελλήνων και τον πλήρη έλεγχο των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Το Bloomberg αναφέρει πώς, «η Ελλάδα θεωρούταν πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να πιάσει το πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, αλλά οι προβλέψεις ήταν υπερεκτιμημένες». Είναι ένα ακόμη χαστούκι στην κυβέρνηση που μιλά για πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά κανείς δεν τον δέχεται. Ούτε η Ε.Ε. ούτε το ΔΝΤ.
«Η φοροεισπρακτική πολιτική έχει βουλιάξει. Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ύφεση και οι ιδιωτικοποιήσεις προχωρούν πολύ πιο αργά από ότι είχαν προγραμματιστεί», επισημαίνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο εξηγώντας πώς δεν πρόκειται να έρθει η ανάκαμψη που περιμένει η Ελλάδα.
Στη συνέχεια επισημαίνει πως το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών απαντώντας στο ΔΝΤ δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ωστόσο τονίζει πως «περαιτέρω περικοπές ίσως να είναι πολιτικά αδύνατες». Όταν λέμε μεταρρυθμίσεις εννοούμε φυσικά νέα μέτρα. Δεν θα είναι οριζόντια όμως λέει ο κ. Βενιζέλος (εδώ γελάμε).

"Η χώρα βρίσκεται ήδη σε αναταραχή λόγω των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί. Παράλληλα, η αποτυχία του να «πιάσουν» τους οικονομικούς στόχους, ίσως οδηγήσει σε καθυστέρηση της καταβολής επιπρόσθετης βοήθειας", καταλήγει το Bloomberg.
Αυτό που προκύπτει ως συμπέρασμα είναι αυτό που είπε κατάμουτρα στην ελληνική κυβέρνηση το ΔΝΤ. «Πρωτογενές πλεόνασμα δεν υπάρχει και χωρίς νέο κούρεμα του χρέους ετοιμαστείτε για νέα μέτρα προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό άνω των 6 δις ευρώ για το 2015-2016».

Πριν από λίγη ώρα ο Όλι Ρέν ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά πώς «κούρεμα χρέους δεν πρόκειται να υπάρξει».

defencenet.gr
 

Οι Anonymous προειδοποιούν τη Χρυσή Αυγή! (Vid)





«Αυτό το κόμμα θα σταματήσει μια για πάντα και η φωνή του θα πάψει στο Διαδίκτυο. Είναι ώρα να πληρώσετε για τα εγκλήματά σας» προειδοποιούν τη Χρυσή Αυγή οι Anonymous με μήνυμα που αναρτήθηκε στο YouTube.


Η χακτιβιστική οργάνωση «καλεί όλους τους Anonymous στα όπλα στις 26 Οκτωβρίου», χωρίς όμως να διευκρινίζει ποιες θα είναι οι κινήσεις της εκείνη τη μέρα.
 

Το βίντεο των χακτιβιστών διαπιστώνει ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε μια περίοδο έντονης πολιτικής ριζοσπαστικοποίησης που προέρχεται από την οικονομική μιζέρια».
 

Αναφέρεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δείχνει αποσπάσματα από προκλητικές δηλώσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλει τη ρατσιστική της δράση και καταλήγει με προειδοποίηση για ανάληψη δράσης στις 26 Οκτωβρίου.
 

«Είστε δολοφόνοι και εχθροί της δημοκρατίας [...] Αυτή η συμπεριφορά δεν θα είναι πλέον ανεκτή» τονίζει.


WSJ: Τα επόμενα 50 χρόνια στην Ελλάδα

«Τα επόμενα 50 χρόνια στην Ελλάδα» τιτλοφορείται εκτενές άρθρο της Wall Street Journal, το οποίο ασχολείται με το πώς μπορεί να τερματιστεί το status quo των «αιώνιων, κυλιόμενων δανείων». 

Όπως επισημαίνεται, στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, στην κορυφή της ατζέντας θα βρίσκεται το αδιέξοδο όσον αφορά στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ, ωστόσο και η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται πολύ μακριά, καθώς τίθεται το ζήτημα, τρεισήμισι χρόνια μετά το πρώτο πακέτο διάσωσης, εάν η χώρα θα πρέπει να περάσει δεκαετίες υπό το καθεστώς «κηδεμονίας» των γειτόνων της στην Ευρωζώνη.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μικρό πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της ελληνικής κυβέρνησης φέτος, είναι εν μέρει το αποτέλεσμα της καθυστέρησης στην επιστροφή φόρων και της πληρωμής λογαριασμών σε ιδιώτες εργολάβους και προμηθευτές. Επίσης, γίνεται αναφορά και στις κατασχέσεις περιουσιών, που, κατά την Wall Street Journal, μπορεί να είναι ένας από τους λόγους, για τους οποίους το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών προβλέπει υψηλότερα εισοδήματα κατά το προσεχές έτος.

Το πραγματικό μελανό σημείο για το μέλλον της χώρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι το ότι φέτος το κρατικό χρέος αναμένεται να φθάσει το 175,5% του ΑΕΠ.
Όπως τονίζεται, το ΔΝΤ ζητά να παραγράψουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ένα μεγάλο μερίδιο από αυτά που τους χρωστά η Ελλάδα, αλλά για ιδιοτελείς λόγους: επιθυμεί να προβεί η ΕΕ σε «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ούτως ώστε το ίδιο να αποπληρωθεί πλήρως. Παράλληλα, η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι το βάρος του ελληνικού χρέους μπορεί να καταστεί υποφερτό, μειώνοντας το μέσο επιτόκιο του χρέους και επιμηκύνοντας το μέσο χρόνο ωρίμανσης.

«Γιατί όχι 100 ή 200 χρόνια;»

Όπως επισημαίνει η Wall Street Journal, η εξαγορά χρέους του περασμένου έτους σημαίνει ότι η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών δανείων προς την Ελλάδα ήδη φέρει μέσο χρόνο ωρίμανσης μεταξύ 15 – 30 ετών και ένα μέσο επιτόκιο περίπου 3.5%.Το τρίτο δανειακό πακέτο της Ελλάδας, που αναμένεται τον επόμενο χρόνο, θα περιλαμβάνει περισσότερα δάνεια που θα αποπληρωθούν με αργούς ρυθμούς επί δεκαετίες. Υπάρχει ακόμη και η πρόταση για ανταλλαγή ορισμένων διμερών δανείων κρατών – μελών της ευρωζώνης προς την Ελλάδα για 50ετή ομόλογα. 

Οπότε και τίθεται το ερώτημα: από την στιγμή που η Ελλάδα θα αρχίσει να αναζητά αποπληρωμή σε 50 χρόνια, γιατί να μην αρχίσει να αναζητά το ίδιο σε 100 ή 200 χρόνια;
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δανειστές της Ελλάδας ήδη σημειώνουν οικονομική ζημία, καθώς το επιτόκιο των δανείων τους πλησιάζει το μηδέν και η ωρίμανσή τους πλησιάζει το άπειρο, ακόμα κι αν στην πράξη δεν καταγράφουν λογιστική ζημία. Εντούτοις, η προοπτική ενός άμεσου κουρέματος διαφαίνεται ως η πιο διαφανής και δημοκρατική λύση.

Κατά το γερμανικό δίκαιο, όπως επισημαίνει η Wall Street Journal, η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε περαιτέρω δανεισμό δανειοληπτών οι οποίοι, στο πλαίσιο δέσμευσης με τη μορφή δανείου ή εγγύησης από τη γερμανική κυβέρνηση, οδηγούνται στην χρεοκοπία. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μπορεί να λάβει χώρα μόνο αν είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί εκ νέου ένα πακέτο διάσωσης. Αυτή βέβαια η πιθανότητα μόνο προφανής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια. 

Όταν, όμως, η Αθήνα ξεκινήσει με συνέπεια να σημειώνει μικρά πλεονάσματα, τότε το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες θα μπορέσουν πιο εύκολα να σταματήσουν την παροχή πακέτων διάσωσης και να αποδεχτούν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.
 
Την αέναη παροχή δανείων προτιμούν οι ευρωπαίοι πολιτικοί
 
Η τραγωδία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνίσταται στο ότι οι πολιτικοί της Ευρώπης προτιμούν την αέναη παροχή κυλιόμενων δανείων, διότι αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. 
 
Στην ουσία, δεν υποχρεούνται ποτέ να παρουσιάσουν στους φορολογούμενους τους στοιχεία για την ελληνική διάσωση.

«Και ενώ η ελληνική οικονομία ποτέ δεν ανακάμπτει επί της ουσίας, είναι πολύ πιθανό να αποφύγει μια νέα κρίση. Το πολιτικό στοίχημα είναι να ξεχαστούν οι απερισκεψίες των τελευταίων πέντε ετών. Αν υποθέσουμε ότι δεν θα υπάρξει μια νέα ύφεση, όλο αυτό θα μπορούσε να δουλέψει για όλους, εκτός ίσως από τους νέους της Ελλάδας που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον» καταλήγει το άρθρο.

Bloomberg: Πιθανή νέα κρίση το επόμενο έτος

Σε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg γίνεται αναφορά στην έκθεση του ΔΝΤ και, όπως υπογραμμίζεται η Ελλάδα εθεωρείτο μέχρι πρόσφατα ότι θα επιτύγχανε τους στόχους, αλλά οι προβλέψεις αποδείχθηκαν υπεραισιόδοξες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η περισυλλογή φόρων παρουσιάζει προβλήματα, η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε ύφεση, ενώ η πορεία ιδιωτικοποιήσεων εξελίσσεται βραδύτερα από ό,τι είχε σχεδιασθεί.
 
Το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών αντέδρασε αμέσως στις νέες προβλέψεις του ΔΝΤ, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πράξει ό,τι είναι δυνατό για να επιτύχει τον στόχο του 1,5%, είτε με την περικοπή δαπανών, είτε με την αύξηση των φορολογικών εσόδων, είτε και με τα δύο.
 
Όπως αναφέρεται, οι περαιτέρω περικοπές ωστόσο φαντάζουν πολιτικά ανέφικτες, λόγω της δυσφορίας κατά των μέτρων λιτότητας. Η αδυναμία επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει στην καθυστέρηση εκταμίευσης της δόσης από το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη.
 
Τέλος, διατυπώνεται η άποψη ότι μια νέα ελληνική κρίση είναι εξαιρετικά πιθανή το επόμενο έτος.
 
 naftemporiki.gr

Βγαίνει από το μνημόνιο η Ιρλανδία

Μείωση του ελλείμματος για το 2013 στο 7,3%, κάτω από το όριο του 7,5% που έχει οριστεί βάσει της δανειακής σύμβασης που έχει υπογράψει η χώρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προβλέπει η Ιρλανδία.

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας αναμένεται να πετύχει τον στόχο του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2013 και υπουργοί έχουν δηλώσει ότι είναι κοντά σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2014, ο οποίος θα μειώσει το έλλειμμα κάτω από τον στόχο του 5,1%.

Εξάλλου την Παρασκευή ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα Όλι Ρεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητά με τις κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Ιρλανδίας σχετικά με την ομαλή έξοδό τους από τις δανειακές συμβάσεις που έχουν συνάψει και μάλιστα αμφότερες μπορεί να την επιτύχουν χωρίς να χρειαστούν προληπτικές πιστώσεις.

Η τριετής δανεική σύμβαση ύψους 67,5 δισεκατομμυρίων ευρώ της Ιρλανδίας με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, και οι όροι που προέβλεπε το μνημόνιο που είχε συνάψει όσον αφορά στους προϋπολογισμούς της και την οικονομική της πολιτική, εκπνέουν την 7η Δεκεμβρίου.spirospero

Πώς εξανεμίζονται οι θυσίες του ελληνικού λαού

Tου Θεόδωρου Δίζελου

Η κυβέρνηση ετοιμάζει για τις αρχές του 2014 καινούργιο κούρεμα των αποδοχών, κυρίως των συνταξιούχων, με τη μείωση των επικουρικών συντάξεων ή και την κατάργησή τους σε ορισμένες περιπτώσεις. Παράλληλα προπαρασκευάζει και την εφαρμογή της δεύτερης λίστας των απολύσεων από το Δημόσιο.

Εύλογη, λοιπόν, είναι η απορία σχεδόν όλων των Ελλήνων, πώς είναι δυνατόν με τέτοιους δραστικούς περιορισμούς δαπανών και με ένα πλουσιοπάροχο δανεισμό από την «τρόικα» να αυξάνεται το ύψος του δημόσιου χρέους και να διογκώνονται οι δανειακές ανάγκες. Επειδή όλα τα φαινόμενα, στην οικονομική ζωή τουλάχιστον, έχουν την εξήγησή τους, για τον λόγο αυτό θα έπρεπε να ρίξουμε μια επισταμένη ματιά, για να δούμε το τι συμβαίνει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και πώς διογκώνονται συνεχώς οι δαπάνες.

α) Το ΠΑΣΟΚ, την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Γ. Παπανδρέου και ενώ είχε αναλάβει ήδη υποχρεώσεις για περιορισμό του κράτους και μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων και των συνταξιούχων του Δημοσίου, ίδρυσε μέσα στα δύο χρόνια που κυβέρνησε 41 (σαράντα μία) νέες Γενικές Γραμματείες και ειδικές υπηρεσίες στα διάφορα υπουργεία. Για του «ψύλλου το πήδημα» δημιουργούσαν καινούργιες υπηρεσίες προκειμένου να τακτοποιήσουν ορισμένους που είχαν προσφέρει υπηρεσίες στο κόμμα. Η ΝΔ, που ήταν τότε αξιωματική αντιπολίτευση, πολύ σωστά κατήγγειλε αυτή τη μεθοδολογία για το βόλεμα των ημετέρων. Υπάρχει μία σοβαρή αντίφαση μεταξύ λόγων και έργων πάντα στην πολιτική. Όμως υπήρξαν και πρωθυπουργοί, οι οποίοι ήσαν συγκρατημένοι και στις υποσχέσεις και στα έργα τους. Και φεύγουμε τώρα από την περίοδο αυτή που μας έφερε Μνημόνια, κουρέματα, το ΔΝΤ και όλα αυτά που σήμερα έχουν καταβασανίσει τον ελληνικό λαό.

β) Σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά σπαταλάει σημαντικά ποσά για την πρόσληψη ξένων εταιρειών σαν συμβούλων αποκρατικοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Και σαν παράδειγμα αναφέρουμε ότι για τον σκοπό αυτό έχουν ήδη προσληφθεί, η Goldman Sachs, η Moody’s, η GP Morgan και η Fitch. Πόσο αμείβονται άραγε αυτές οι εταιρείες και ποια ακριβώς είναι η δραστηριότητά τους στην Ελλάδα; Οι παραπάνω εταιρείες έχουν ιδρύσει στην Ελλάδα ειδικά γραφεία και απασχολούν δικά τους στελέχη. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα γραφεία αυτά των εταιρειών-συμβούλων αναπτύσσουν στην Ελλάδα μια πολυσχιδή οικονομική δραστηριότητα. Είναι γεγονός ότι σήμερα στην ελληνική αγορά επικρατεί η αρχή «πούλησε ό,τι μπορεί να πουληθεί». Και αυτό σημαίνει ότι έχει γιγαντωθεί πλέον η τάση της αποελληνοποίησης της παραγωγικής μας μηχανής. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τα Χανιά πωλούνται χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις, όπως ξενοδοχεία εν λειτουργία ή όχι, καταστήματα λιανικής πώλησης, επιχειρήσεις παραγωγής φαρμάκων, καθώς και επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων και άλλων προϊόντων ευρείας κατανάλωσης. Αυτή ακριβώς την τάση εκποίησης που παρουσιάζουν οι ιδιοκτήτες των ελληνικών επιχειρήσεων εκμεταλλεύονται τα εδώ γραφεία των ξένων εταιρειών και μεσολαβούν στην εύρεση αγοραστών ξένων που τα αγοράζουν αντί πινακίου φακής. Και επιπλέον διαβλέπουν ότι στο μέλλον αυτή η τάση θα ισχυροποιηθεί, δεδομένου ότι η Κομισιόν πιέζει για την πώληση των μικρών μη συστημικών ελληνικών τραπεζών και τη ρευστοποίηση (πώληση) μέχρι το τέλος του 2017 όλων των υποκαταστημάτων που διαθέτουν σήμερα οι ελληνικές τράπεζες στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Αυτό βέβαια θα επιφέρει συρρίκνωση των κερδών των ελληνικών τραπεζών που θα προβούν στις πωλήσεις αυτές. Όμως η πίεση αυτή της Κομισιόν έχει λογική, γιατί στηρίζεται στη σκέψη ότι οι ελληνικές συστημικές τράπεζες διατηρούνται στη ζωή με κρατικές πιστώσεις, οι οποίες χορηγούνται από τον δανεισμό του ελληνικού Δημοσίου από την «τρόικα». Και συνεπώς δεν συμφέρει οικονομικά την Ελλάδα να δανείζεται και το προϊόν του δανείου να πηγαίνει σε ξένες χώρες. Αυτή τη στιγμή λοιπόν διανοίγεται ένα ευρύ πεδίο για τις εταιρείες-συμβούλους, να δραστηριοποιηθούν όχι μόνο στην αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, αλλά γενικά στην πώληση όλων όσων διατίθενται για τον σκοπό αυτό. Άραγε είναι σωστό σύμβουλοι του κράτους για τις αποκρατικοποιήσεις να προσφέρουν και υπηρεσίες σε ιδιώτες επιχειρηματίες; Ας σκεφτεί η κυβέρνηση μήπως θα πρέπει για λόγους προστασίας της ελληνικής παραγωγικής μηχανής να περιορίσει τη δραστηριότητα των ξένων συμβούλων.

γ) Πέρα από τις ξένες εταιρείες συμβούλων έχουμε και τους έλληνες συμβούλους (υψηλά αμειβόμενους), οι περισσότεροι των οποίων δεν προσφέρουν κανένα ουσιαστικό έργο, λόγω απειρίας στα θέματα που απασχολούν τα διάφορα υπουργεία. Έχουν, όμως, προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον κομματικό μηχανισμό των εκάστοτε κυβερνώντων κομμάτων. Μέσα στην παλαιοκομματική συνήθεια να εξασφαλίζεται υψηλό εισόδημα σε στελέχη του κόμματος, θα πρέπει να τοποθετήσουμε και την ευρωπαϊκή μόδα της δημιουργίας ανεξάρτητων αρχών, όπως για παράδειγμα είναι ο Συνήγορος του Πολίτη, η Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου των ΜΜΕ, που δεν είχε άλλη δουλειά να κάνει και έστειλε έγγραφο επίπληξης σε γνωστό τηλεοπτικό κανάλι γιατί δεν παραχωρεί περισσότερο χρόνο για προβολή των θέσεων της Χρυσής Αυγής. Εκεί τοποθετούνται όχι μόνο οι επικεφαλής των ανεξάρτητων αρχών, αλλά και ένα σωρό υπάλληλοι που επανδρώνουν τα διάφορα γραφεία τους. Βέβαια ο θεσμός αυτός δεν είναι ελληνικής προέλευσης, είναι καθαρά ευρωπαϊκός. Και τα κόμματα σκέφτηκαν ότι για να «γίνουμε Ευρωπαίοι» πρέπει να φτιάξουμε ανεξάρτητες αρχές, αφού αυτό μας βολεύει για να εξυπηρετήσουμε και τα δικά μας παιδιά.

Και δ) κατ’ επανάληψη έχει λεχθεί από τους ευρωπαίους αξιωματούχους και από οικονομικούς αναλυτές της αγοράς ότι η χώρα μας, από τα μέσα της επόμενης χρονιάς, θα αρχίσει να δανείζεται από τις αγορές. Το πρόβλημα δεν είναι πότε θα αρχίσουμε να δανειζόμαστε από τις αγορές. Και από σήμερα μπορούμε. Όμως το πρόβλημα είναι το ύψος των επιτοκίων που θα απαιτούν. Από τη σκοπιά τη δική μας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να προσλάβει μερικούς ξένους συμβούλους που θα αναλάβουν, με παχυλή βέβαια αποζημίωση, το έργο της εξεύρεσης αγοραστών των ομολόγων που θα εκδίδει το Δημόσιο για τον δανεισμό του. Φανταστείτε τώρα πού θα φτάσει το δημόσιο χρέος όταν θα είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε για τα πολύ υψηλά επιτόκια που θα περιέχουν και το ρίσκο λόγω της ασθενούς θέσεως της οικονομίας μας και να πληρώνουμε και τους μεσίτες αυτούς που θα μας βρίσκουν τους κερδοσκόπους-αγοραστές των κρατικών μας ομολόγων. Όλο το περίσσευμα από τα κουρέματα μισθών και συντάξεων και από τις απολύσεις θα πηγαίνουν στα τοκοχρεολύσια για την εξυπηρέτηση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Και ασφαλώς επειδή δεν θα μπορούν να καλύπτουν αυτές τις υψηλές δαπάνες, κάθε λίγο και λιγάκι θα έχουμε συνεχώς κουρέματα μισθών και συντάξεων και απολύσεις υπαλλήλων.

Και τώρα θα πρέπει να θυμηθούμε και τον ρόλο που παίζουν αυτές οι εταιρείες-σύμβουλοι μέσα στις δραστηριότητες της χρηματοπιστωτικής αγοράς. Αυτές οι εταιρείες και πολλές άλλες ακόμη, ασχολούνται και με τη διοργάνωση στοιχημάτων υπέρ ή κατά των διαφόρων οικονομιών και κυρίως των ασθενών. Και ανάλογα με τα κέρδη που θα αποφέρουν αυτά τα παιχνίδια προκαλούν τις συμφέρουσες εξελίξεις. Ας μην ξεχνάμε το γεγονός ότι η Goldman Sachs κατά την εποχή που η Ελλάδα προπαρασκευαζόταν για την ένταξή της στην Ευρωζώνη και επεδίωκε να εμφανίσει μείωση του δημόσιου χρέους της, ενώ τα πραγματικά στοιχεία ήταν αντίθετα, έναντι κάποιας αμοιβής υποθέτουμε από την τότε κυβέρνηση Σημίτη, ανέλαβε ένα τμήμα του ελληνικού δημόσιου χρέους (αναδοχή χρέους) και στο τέλος της χρονιάς εκείνης το χρέος παρουσιάστηκε μειωμένο.

Όμως, μετά από μερικές μέρες, η Goldman Sachs ακύρωσε την αναδοχή του χρέους. Αυτό το παιχνίδι είχε σαν συνέπεια όλα τα στοιχήματα που πρόβλεπαν στο τέλος της χρονιάς μείωση του ελληνικού χρέους να κερδίσουν και αυτά ήταν τα λιγότερα. Τα περισσότερα στοιχήματα έχασαν και οι εταιρείες κέρδισαν τεράστια ποσά.

Στον τομέα των στοιχημάτων γίνονται πάρα πολλές λαθροχειρίες σε βάρος ή υπέρ μιας οικονομίας και δημιουργούνται πολλές «φούσκες» που όταν σκάνε προκαλούν πάντα ζημία σε πολλούς παίκτες, αλλά και αλλοιώνουν τις οικονομικές εξελίξεις που εμφανίζονται σε μια οικονομία.

Όλα όσα προαναφέραμε καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα χρήματα που εξοικονομούνται από τον δανεισμό που μας παρέχει η «τρόικα» από τα κουρέματα μισθών και συντάξεων και από τις απολύσεις υπαλλήλων αποτελούν ευκαιρίες κέρδους για τα κοράκια της διεθνούς χρηματοπιστωτικής αγοράς. Κορυφαία στελέχη αυτών των εταιρειών-συμβούλων θα μαζευτούν στην Ελλάδα για να εκμεταλλευτούν την κατάρρευση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της οικονομίας μας.

Και στην αγκαλιά τους μας έσπρωξαν οι αποφάσεις και η αναβλητικότητα της ΕΕ και της Ευρωζώνης και η τυφλή αφοσίωση των ελληνικών κυβερνήσεων από το 2009 και μέχρι σήμερα. Δυστυχώς οι αξιωματούχοι της ΕΕ, όπως δήλωσε και προ ημερών ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του Eurogroup κ. Γιούνκερ, δεν έδειξαν καμιά ευαισθησία απέναντι στα προβλήματα της Ελλάδος. Και να προσθέσουμε κι εμείς ότι με αγαλλίαση μας οδήγησαν στην καταστροφή προκειμένου να διασωθεί το ευρώ και να κερδίσουν τα κοράκια της διεθνούς αγοράς. Βέβαια, στο αποτέλεσμα αυτό καταλήξαμε και με την τυφλή υποταγή ορισμένων Ελλήνων, πολιτικών και μη, στις αξιώσεις της «τρόικας».
Το Παρόν 

Δικαιολογίες για να μη συζητηθεί το «κούρεμα …


Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν πετυχαίνει τους στόχους της, μπορεί να προκαλεί την ανησυχία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο ασκεί πιέσεις στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης του χρέους, ωστόσο, μάλλον δεν δυσαρεστεί τους ευρωπαίους δανειστές, υποστηρίζει η Die Welt, επικαλούμενη το Fiscal Monitor του ΔΝΤ, το οποίο «βλέπει» για το 2014 δημοσιονομικό πλεόνασμα 1,1% του ΑΕΠ αντί του αναμενόμενου 1,5%…

«Ένα -0,4% σημαίνει μια ακόμη μεγαλύτερη τρύπα στον προϋπολογισμό των Ελλήνων, καθώς τα φορολογικά έσοδα θα είναι μειωμένα», παρατηρεί η γερμανική εφημερίδα, συμπεραίνοντας ότι η Αθήνα είναι υποχρεωμένη είτε να προβεί σε μεγαλύτερες περικοπές δαπανών, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες για την οικονομία είτε να δανειστεί περισσότερα χρήματα από τους Ευρωπαίους. Έτσι, θα αυξηθεί ο συνολικός όγκος του χρέους, ο οποίος σε συνάρτηση με το δημοσιονομικό έλλειμμα συνιστά ένα από τα καθοριστικά κριτήρια για την συνέχιση των προγραμμάτων στήριξης της Ελλάδας.

«Πρόκειται για έναν ατέρμονο εφιάλτη», σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η χώρα εξέρχεται με πολύ βραδείς ρυθμούς από την εξαθλίωση και απαριθμώντας για μια ακόμη φορά τις ελληνικές αδυναμίες (ασθενής ανάπτυξη, ιδιωτικοποιήσεις που δεν προχωρούν και αδυναμία είσπραξης φόρων).

Η Die Welt εκτιμά ότι ήταν αδύνατον – όπως απεδείχθη – να επιτευχθεί σε διάστημα ενός ή τριών ετών η «αλλαγή νοοτροπίας» σε συνάρτηση με την αναδιάρθρωση των κρατικών θεσμών. «Και αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι η πολιτική ελίτ της χώρας, που καλείται να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, είναι η ίδια υπεύθυνη για την εξαθλίωση των Ελλήνων», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
«Ίσως, στα κρυφά, οι Ευρωπαίοι να μην είναι τόσο δυσαρεστημένοι από την πρόσφατη μελέτη του ΔΝΤ» επισημαίνει η εφημερίδα, εκτιμώντας ότι έτσι έχουν την αφορμή για να ασκήσουν ακόμη περισσότερες πιέσεις στην κυβέρνηση Σαμαρά προκειμένου εκείνη να βελτιώσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

«Από την άλλη πλευρά – και αυτό μάλλον ικανοποιεί τη γερμανική κυβέρνηση – τα στοιχεία του ΔΝΤ προσφέρουν μια καλή δικαιολογία για να μη γίνει – κατ’ αρχήν – καμία συζήτηση για κούρεμα του χρέους της Αθήνας είτε στη μορφή των μειωμένων επιτοκίων και της επιμήκυνσης των δανείων είτε με τη μορφή μερικής παραίτησης από την αποπληρωμή τους». Και η εφημερίδα διευκρινίζει: «Οι Ευρωπαίοι έχουν μεν υποσχεθεί στην Ελλάδα να διαπραγματευτούν για το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του χρέους, ωστόσο υπάρχει ένα παραθυράκι. Η συμφωνία προβλέπει ότι μόνο εφόσον η Αθήνα πληροί όλους τους όρους, θα γίνουν διαπραγματεύσεις.

Και ακριβώς αυτό δεν κάνει η χώρα».
Η Die Welt παραδέχεται ότι η εξέλιξη αυτή δεν ικανοποιεί το ΔΝΤ. Οι ειδικοί του Ταμείου παραπέμπουν στο γεγονός ότι το βάρος του ελληνικού χρέους είναι τόσο ασφυκτικό που θα μπορούσε να πνίξει τη χώρα, εάν οι δανειστές δεν παραιτηθούν από μέρος των αξιώσεών τους. Επειδή όμως οι δανειστές φοβούνται τις πολιτικές αντιδράσεις στις χώρες τους, δεν κινούνται. «Πρόσφατα γινόταν λόγος για παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων κατά 50 χρόνια, δηλαδή στο πολιτικό άπειρο. Ωστόσο τα νέα στοιχεία του ΔΝΤ προσφέρουν τη δικαιολογία για να μην γίνουν ούτε καν σκέψεις για αυτό», καταλήγει το δημοσίευμα.

Deutsche Welle

Κανείς δεν πιστεύει πια την κυβέρνηση για την οικονομία

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Εχει καταρρεύσει η παραγωγική βάση της χώρας και το χρέος δεν είναι βιώσιμο χωρίς νέο «κούρεμα», διαπιστώνει ως και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής
Ούτε καν το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους, που έχει συσταθεί στη… Βουλή (!), δεν μπορούν πλέον να πείσουν οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας βάσει της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζεται. Καταπέλτης είναι η έκθεση του Γραφείου αυτού.

Τινάζει στον αέρα τις κυβερνητικές εκτιμήσεις. «Είναι ψευδαίσθηση να αναμένουμε ότι η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές μετά το 2014 για να καλύψει με λογικούς όρους τις ανάγκες αναχρηματοδότησης του χρέους», τονίζει χωρίς περιστροφές. «Η χώρα είναι σε χειρότερη θέση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του δημόσιου χρέους της, αφού έχει καταρρεύσει η παραγωγική της βάση», υπογραμμίζει η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους του Κοινοβουλίου.

Συνεχίζει τινάζοντας στον αέρα τους μύθους αφενός των «πρωτογενών πλεονασμάτων» και αφετέρου της «σωτηρίας» της Ελλάδας μέσω του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας: «Η επίτευξη και κυρίως η διατήρηση μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων στο μέλλον (πάνω σε μια εξασθενημένη οικονομία) είναι σχεδόν αδύνατη. Ούτε μπορεί κανείς να αναμένει σοβαρή μείωση του χρέους μέσω ιδιωτικοποιήσεων», ξεκαθαρίζουν οι οικονομολόγοι της Βουλής. Το συμπέρασμά τους είναι σαφέστατο και διατυπώνεται πεντακάθαρα: «Το χρέος δεν πρόκειται να τεθεί σε τροχιά μείωσης και να γίνει βιώσιμο έως το 2022 αποκλειστικά με εθνικές προσπάθειες αποταμίευσης». Εχουν απόλυτο δίκιο. Χθες το «Εθνος» δημοσίευσε στις οικονομικές σελίδες του ένα πολύ διαφωτιστικό γράφημα.

Κατά την τετραετία 2013-2016 η χώρα μας πρέπει να πληρώσει συνολικά και για τα τέσσερα χρόνια 74,7 δισεκατομμύρια ευρώ για ομόλογα που έχει εκδώσει και τόκους 36,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για δάνεια που έχει πάρει – συνολικά δηλαδή… 111,2 δισεκατομμύρια ευρώ! Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να νομίζει ότι με τέτοιου ύψους δανειακές υποχρεώσεις μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει το δημόσιο χρέος της χωρίς αυτό να «κουρευτεί» κατά μεγάλο ποσοστό; Οι αριθμοί είναι συντριπτικοί. Στα τέλη του 2009 το ελληνικό δημόσιο χρέος ήταν 299 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αφού «κουρεύτηκε» υποτίθεται κατά 53% και αφού και με την «επαναγορά ομολόγων» οι δύστυχοι κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων, που ζουν κυρίως στην Ελλάδα και είναι άτομα ή ασφαλιστικά ταμεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία κ.λπ., έχασαν το 80% (!) των χρημάτων τους, το ελληνικό δημόσιο χρέος αυτήν τη στιγμή έχει… εκτιναχθεί στα 321 δισεκατομμύρια ευρώ! Και επειδή ταυτόχρονα η μνημονιακή πολιτική οδήγησε σε καταβαράθρωση το ΑΕΠ της χώρας, η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου μάς είπε ότι έχουμε χρεοκοπήσει επειδή το δημόσιο χρέος ανερχόταν στο 129% του ΑΕΠ το 2009 και η κυβέρνηση Σαμαρά μάς λέει ότι μας έχει σώσει τώρα που το δημόσιο χρέος έχει απογειωθεί στο… 175,5% του ΑΕΠ!

Με χρέος 129% του ΑΕΠ χρεοκοπήσαμε, με χρέος 175% του ΑΕΠ σωθήκαμε! Θα μας τρελάνουν ή απλούστατα μας θεωρούν τόσο ηλίθιους που απλώς μας χλευάζουν; Φτάσαμε στο εξωφρενικό σημείο να κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι λέει ψέματα για την άθλια οικονομική κατάσταση της Ελλάδας στον ελληνικό λαό το… ΔΝΤ! Δεν θα παρθεί κανένα νέο αντιλαϊκό μέτρο το 2014, ισχυρίζεται η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, μόνο για το 2015 και το 2016 απαιτούνται νέα μέτρα ύψους 4,1 δισ. ευρώ που έχουν ήδη συνομολογηθεί με την ΕΕ και συμπεριλαμβάνονται στο Μνημόνιο, στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο του Αυγούστου. Ψέματα, λέει το ΔΝΤ, για την τριετία 2014-2016 θα απαιτηθούν μέτρα κατά 60% επαχθέστερα – αντί για 4,1 θα χρειαστούν μέτρα ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής προτείνει τη δική του λύση: «Η οργανωμένη διαγραφή μέρους του χρέους εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης θα δημιουργούσε νέα δεδομένα. Θα κατένεμε πιο ισόρροπα τα βάρη σε δανειστές και οφειλέτες», γράφει. Την αναγκαιότητα διαγραφής μεγάλου μέρους του ελληνικού δημόσιου χρέους υποστηρίζει και το ΔΝΤ, οι εκθέσεις του οποίου φαντάζουν… «αριστερίστικες (!)» σε σχέση με την πολιτική που έχει επιβάλει η Γερμανία σε ολόκληρη την ΕΕ. Η σκληρή λιτότητα τελικά αποδεικνύεται ότι υπονομεύει την ανάπτυξη που είναι η βασική προϋπόθεση για τη μείωση του δημόσιου χρέους οποιασδήποτε ανεπτυγμένης χώρας, έγραφε π.χ. έκθεση του ΔΝΤ που δημοσιεύθηκε προ δύο εβδομάδων, στις 26 Σεπτεμβρίου. Αντί γι’ αυτό, τεχνοκράτες της Κομισιόν προτείνουν να… αυξηθούν κατά 10% οι τιμές των τροφίμων, των φαρμάκων κ.λπ. στην Ελλάδα μέσω αύξησης του ΦΠΑ! Τι να πει κανείς;

Γιατί;


Η Ελλάδα χάνεται… Θα την αφήσουμε;

Η Ελλάδα χάνεται, βουλιάζει σε μια απέραντη λάσπη που την δημιούργησαν επί χρόνια…

1. οι πολιτικοί της διαφθοράς ,

2. oι κομματικοί εργατοπατέρες της καλοπέρασης και

3. το εξωνημένο δημοσιογραφικό κατεστημένο

Αυτές οι τρεις ομάδες Ελλήνων έφτιαξαν την σημερινή Ελλάδα της ζητιανιάς και της υποτέλειας. Αυτές οι διεφθαρμένες ομάδες που

υπέκυψαν στον πειρασμό του εύκολου πλουτισμού δίνουν σήμερα προς τα έξω την άθλια εικόνα μιας Ελλάδος που εξαφανίζεται.

Πως το κατέφεραν αυτό;

Α. Οι πολιτικοί πήραν τις μίζες και χρέωσαν με δισεκατομμύρια το κράτος και από την άλλη μεριά γέμισαν τον δημόσιο τομέα με άχρηστους, αργόμισθους ψηφοφόρους τους που κόστισε στο δημόσιο πολλά δισεκατομμύρια. Τώρα τα σπασμένα καλούνται να πληρώσουν οι ανίδεοι πολίτες που εργάζονταν σκληρά στην ιδιωτική οικονομία.

Β. Οι κομματικοί εργατοπατέρες έκλεισαν με τις απίθανες κινητοποιήσεις τους και την συμπαράσταση των κομματικών τους αφεντικών όλες τις ελληνικές βιομηχανίες, κατέστρεψαν τον αγροτικό τομέα δίνοντας επιδόματα «αργομισθίας» στους αγρότες με τα δανεικά που έπαιρναν οι κυβερνήσεις και που θα τα πλήρωναν μετά όλοι μαζί οι εργαζόμενοι.

Γ. Η τρίτη ομάδα των ΜΜΕ συγκάλυψε όλο αυτό το γλέντι της κατασπατάλησης των δανεικών χρημάτων και των επιχορηγήσεων με καλοπληρωμένους δημοσιογράφους που έκρυβαν περίτεχνα την αλήθεια. Τα ΜΜΕ συγκάλυπταν τις κλεψιές των πολιτικών και τα τεράστια σκάνδαλα χωρίς να φέρνουν στην επιφάνεια κανένα πραγματικό σκάνδαλο με ανταμοιβή και απαίτηση να τους χαρίζονται δισεκατομμύρια που χρωστούσαν στο δημόσιο και που πάλι καλούνταν να τα πληρώνουν οι αθώοι πολίτες του ιδιωτικού τομέα.

Εμείς αναρωτηθήκαμε…

Υπάρχουν μόνον αυτοί οι Έλληνες;

Δεν είναι βέβαια δυνατόν. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες έντιμοι και εργατικοί Έλληνες πατριώτες που πνίγονται αυτή τη στιγμή μέσα στη λάσπη -που δημιούργησαν αυτές οι τρεις ομάδες των εκμεταλλευτών- και που καλούνται σήμερα να πληρώσουν το χρέος που οι τρεις αυτές ομάδες δημιούργησαν. ‘Ολοι αυτοί οι έντιμοι και άξιοι, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία, είναι αδύναμοι να αντιδράσουν.

Ποιος είναι ο λόγος;

Διότι είναι διεσπαρμένοι, διασπασμένοι και απομονωμένοι και δεν μπορούν να αποτελέσουν μια ενιαία δύναμη.

Πρέπει επομένως το συντομότερο όλοι αυτοί οι αδικημένοι πολίτες, που σήμερα ατενίζουν με δέος και ανημπόρια τα τραγικά γεγονότα που έρχονται, να αποτελέσουν μια ενωμένη ανεξάρτητη κίνηση απαλλαγμένη από δεσμεύσεις πολιτικές και κομματικές ταμπέλες. Είναι εγκληματικό σε αυτή τη φάση να παρασύρονται αυτοί οι Έλληνες σε κομματικές φατρίες που μπορεί να καταλήξει σε εμφύλιο.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ:
ΑΞΙΟΙ, ΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

Υπάρχουν τέτοιοι Έλληνες σε όλα τα στρώματα του λαού σε όλα τα κόμματα, από το ΚΚΕ έως τη Χρυσή Αυγή.

Ας πάρουμε τα δυο Άκρα: Το ΚΚΕ έχει στις τάξεις του έντιμους και εργατικούς ανθρώπους που αναγνωρίζονται για την ανθρωπιά τους και το πνεύμα δικαιοσύνης και κοινωνικότητας, το ίδιο και η Εκκλησία που διαθέτει πολλά τέτοια άτομα που είναι έντιμοι, εργατικοί και πατριώτες.

Ο καθένας μας για να προτείνει κάποιον σημαίνει ότι τον γνωρίζει “και από την καλή και από την ανάποδη” που λέει ο λαός και δεν θα προτείνει κάποιον που θα αποδειχθεί άπατρις και ανέντιμος.

Ίσως υπάρξει η ένσταση ότι με το χρόνο και την εξουσία όλοι διαφθείρονται αλλα εάν ξεκινά κάποιος με αυτή την αρνητική στάση τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει.

Υπάρχουν άνθρωποι συνετοί και με καταπληκτικές ιδέες που οι «τρεις περίφημες ομάδες» τους αποκλείουν από κάθε μορφή δημοσιοποίσης των θέσεών τους.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να ακουστεί η ΦΩΝΗ τους!

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕYΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡIΑ ΚΑΙ ΣΕ EΝΑ ΜEΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΑ EΡΘΕΙ ΟYΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ…
 

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!!
 

ΞΑΝΑΡΧΙΖΟΥΜΕ