EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η Ελλάδα για να μείνει στην Ευρωζώνη πρέπει να γίνει… Αφρική!

Γράφει ο Ceteris Paribus

Υπό την υψηλή επίβλεψη του Ματίας Μορς της τρόικας, που παρέμεινε στην Αθήνα για να… υποδείξει στον Στουρνάρα τις «σωστές» επιλογές, κατατέθηκε το Προσχέδιο προϋπολογισμού 2014,
που από τη μία διεκδικεί μερικά ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθούν και από την άλλη διεκδικεί το Νόμπελ υποκρισίας για Σαμαρά – Βενιζέλο!

Το Προσχέδιο συνοδεύτηκε από μια δήλωση του κ. Σταϊκούρα που αποδεικνύει τη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης, η οποία σε ελεύθερη μετάφραση έλεγε «Εμείς, χωρίς να το λέμε, πήραμε νέα μέτρα για το 2014. Εσείς τώρα, ελαφρύνετε το χρέος, όπως είχατε δεσμευτεί το Δεκέμβριο του 2012 και βοηθήστε μας να βγούμε στις αγορές για να αποφύγουμε το νέα μνημόνιο». Σαν ηχώ ακούγεται η πραγματική, πολιτική αγωνία της κυβέρνησης: «Αλλιώς, πώς θα επιβιώσουμε και πώς θα πάμε σε εκλογές την άνοιξη;»… Το Προσχέδιο είναι το κυβερνητικό success story budget… επί πτωμάτων!

Έτσι, από τη μια οι κ. Σαμαράς – Βενιζέλος διακηρύσσουν ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και από την άλλη ενσωματώνουν τις δεσμεύσεις για νέα μέτρα στο Προσχέδιο του προϋπολογισμού! Ιδού η απόδειξη: Σχεδόν 2,2 δισ. ευρώ (2.164) προβλέπεται ότι θα αυξηθούν τα έσοδα από άμεσους φόρους τη στιγμή που η ανεργία παραμένει θηριώδης και τα πάσης φύσεως εισοδήματα εξακολουθούν να μειώνονται, ενώ στο στόχαστρο για νέες μειώσεις μπαίνουν ιδιαίτερα οι συντάξεις. Σε περίπου ένα μήνα, με την κατάθεση του… κανονικού προϋπολογισμού θα μάθουμε με ποια νέα μέτρα θα επιδιώξουν να πετύχουν μια τέτοια αύξηση εσόδων από άμεσους φόρους, αλλά το πρώτο κρατούμενο είναι ότι μιλάμε ήδη για νέα μέτρα 2,2 δισ. ευρώ στον τομέα της φορολογίας.
Στον τομέα των δαπανών, έχουμε «φωτογραφικά» προσδιορισμένα νέα μέτρα περικοπών ύψους περίπου 2,7 δισ. ευρώ (2.666 εκατ. ευρώ) από τις δαπάνες για ασφάλιση και περίθαλψη. Το 2013 το αρχικά προβλεπόμενο κονδύλι για Κοινωνική Ασφάλιση και Περίθαλψη ανερχόταν σε 15.369 αλλά χρειάστηκαν επιπλέον 566 εκατ. ευρώ (η δαπάνη τελικά έφτασε τα 15.935 εκατ. ευρώ) για να μπορέσουν τα ταμεία να δώσουν συντάξεις και να μην καταρρεύσει εντελώς το σύστημα περίθαλψης. Για το 2014 προβλέπεται δαπάνη 13.271, μειωμένη κατά 2,7 δισ. ευρώ. Αυτό δεν λέγεται καν «σκληρές περικοπές», λέγεται κατεδάφιση του συστήματος ασφάλισης και περίθαλψης!

Ποιος είναι ο συνολικός λογαριασμός των νέων μέτρων σε άμεσους φόρους και ασφάλιση – περίθαλψη; Κοντά 5 δισ. ευρώ – μόνο για το 2014!

Το να λες ότι «αγωνίζεσαι» για να μην υπάρξει νέο μνημόνιο και να μη ληφθούν νέα μέτρα και να βάζεις νέα μέτρα 5 δισ. ευρώ μόνο για το επόμενο έτος και πριν καν αρχίσει ο δεύτερος κύκλος συζήτησης με την τρόικα για Μεσοπρόθεσμο, για μέτρα το 2015-2016 και για χρηματοδοτικό κενό, συνιστά μια… ιστορικών διαστάσεων πολιτική υποκρισία για την οποία ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Σαμαράς και ο υπάλληλος του κ. Μορς, Γιάννης Στουρνάρας θα άξιζαν το βραβείο Νόμπελ υποκρισίας…

Το Προσχέδιο περιέχει μερικά πραγματικά απίστευτα ρεκόρ, από τα οποία σταχυολογούμε τα πιο βασικά:

• Τα συνολικά έσοδα του προϋπολογισμού αυξάνονται κατά 2.420 εκατ. ευρώ, σε 54.546 εκατ. ευρώ και ενώ η «τρύπα» (υστέρηση) των εσόδων το 2013 ήταν 1,5 δισ. ευρώ! Τα έσοδα που προβλέπονται για το 2014 αντιστοιχούν στο 30% του ΑΕΠ. Για τη σύγκριση: Στον προϋπολογισμό του 2009 ήταν περίπου στο ίδιο επίπεδο αλλά με ΑΕΠ στα 254.519 εκατ. ευρώ. και αντιστοιχούσαν στο 21,5% του ΑΕΠ! Αυξήθηκαν δηλαδή κατά 40% ως ποσοστό του ΑΕΠ ανάμεσα στο 2009 και το 2014!

• Οι άμεσοι φόροι ήταν 8,5% του ΑΕΠ το 2009 και θα είναι 11,6% του ΑΕΠ το 2014. Αυξήθηκαν κατά 36,5% ως ποσοστό του ΑΕΠ.

• Οι δαπάνες για ασφάλιση – περίθαλψη το 2009 ήταν 17.228 εκατ. ευρώ και το 2014 προβλέπονται 13.271 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 30%, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των συνταξιούχων έχει αυξηθεί από το κύμα εξόδου που προκάλεσαν τα μνημόνια!

Ιδού πώς μια χώρα του ευρωπαϊκού Νότου, για να παραμείνει στην Ευρωζώνη, πρέπει να… εξαφρικανιστεί!





Ενταση στην Υγεία -Κινητοποιήσεις σε οκτώ νοσοκομεία της Αττικής


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι σε οκτώ νοσοκομεία της Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις τμημάτων νοσοκομείων και τις διαθεσιμότητες υγειονομικού προσωπικού.

Σε κοινή σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν τα σωματεία των εργαζομένων των νοσοκομείων, «Ευαγγελισμός», «Πολυκλινική», «Αγία Βαρβάρα», «Άγιος Σάββας», «Πατησίων», «Αμαλία Φλέμινγκ» και το πρώην «7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ» αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 7-11,συγκέντρωση στις 9 στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς τη Βουλή.

Επίσης, στις 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και στις 12 συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προχωρούν και οι ιδιωτικές κλινικές από τις 29 Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) αναφέρει: «Οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ταμείων, που φθάνουν τα 535 εκατ. (μέχρι και το 2011), καθώς και ο αυθαίρετος τρόπος κατάρτισης - διάρθρωσης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ μάς οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και στην αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας μας. Η αυθαίρετη επιβολή του clawback και του rebate μάς δίνει τη χαριστική βολή, καλώντας μας, μάλιστα, να επιστρέψουμε ποσά που δεν έχουμε εισπράξει».

Η επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τον ΣΕΚ, θα συνοδευτεί από νομικές ενέργειες «κατά όσων, από διάφορες θέσεις ευθύνης, προκαλούν με τις εισηγήσεις-αποφάσεις και ενέργειες σοβαρές ζημίες στις εταιρείες μας».

http://www.iefimerida.gr

 

ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΟ "ΛΟΥΚΕΤΟ" - Τρόικα: Φέρτε μας τα συμβόλαια απο ΗΠΑ & Μαρόκο αλλιώς κλείνουν ΕΑΣ-ΕΛΒΟ


Αποφασισμένη να βάλει «λουκέτο» στα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ δείχνει η τρόικα και στέλνει τελεσίγραφο στην κυβέρνηση που έχει καταθέσει σχέδιο αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών βασιζόμενο σε παραγγελίες από το εξωτερικό: «Αν θέλετε να μην κλείσουν οι
αμυντικές βιομηχανίες γιατί περιμένετε παραγγελίες τότε φέρτε μας τα υπογεγραμμένα τα συμβόλαια».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «defencenet.gr» αυτή ήταν η αξίωση των εκπροσώπων των δανειστών όταν διατυπώθηκε από την πλευρά της κυβέρνησης το επιχείρημα πώς υπάρχουν ανεκτέλεστες συμφωνίες για έργο από τα ΕΑΣ ύψους 250 εκατ. ευρώ από το Μαρόκο και τις ΗΠΑ.

Το ερώτημα είναι ποια εταιρεία του εξωτερικού θα υπογράψει συμβόλαια ανάθεσης παραγγελιών όταν τα ΕΑΣ και η ΕΛΒΟ δεν λειτουργούν και οι εργαζόμενοι είναι σε επίσχεση εργασίας; Η τρόικα δεν θέλει να ακούσει για δανειοδότηση προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να μπουν σε λειτουργία ξανά οι μονάδες κατασκευής όπλων και πυρομαχικών.

Οι ίδιοι οι δανειστές είναι αυτοί που «σαμποτάρουν» την ανάληψη έργου από τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ. Και πέραν αυτού μάλιστα, εκβιάζουν με ωμό τρόπο θέτοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων (ποιών διαπραγματεύσεων αφού λειτουργούν αποφασίζουμε και διατάζουμε) και τις επιχορηγήσεις που έδωσε το ελληνικό Δημόσιο και ξεπερνούν το 1 δις ευρώ.

Οι συμβάσεις από Μαρόκο και ΗΠΑ θα μπορούσαν να διασώσουν προσωρινά την επιχείρηση και εν συνεχεία να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο που έχει προτείνει η κυβέρνηση για διαχωρισμό των ΕΑΣ σε πολιτικό και στρατιωτικό τμήμα, με διατήρηση του δευτέρου, προκειμένου να προμηθεύονται τουλάχιστον σφαίρες οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ωστόσο οι εκβιασμοί των δανειστών εντείνονται καθότι αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα η συνεδρίαση του Eurogroup για την έγκριση της δόσης του 1 δις ευρώ προς την Ελλάδα. Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από τον περασμένο Ιούλιο. Η επίλυση του ζητήματος των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ, έτσι όπως αυτοί το εννοούν, είναι ένα από τα προαπαιτούμενα.

Μάλιστα το ΔΝΤ ακύρωσε τη χθεσινή προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη για το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών και τη μετέθεσε για την επόμενη εβδομάδα. Ο λόγος ήταν «φόρτος εργασίας με αφορμή την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ».

Όλα αυτά δείχνουν πώς η τρόικα είναι αποφασισμένη να διαλύσει τους Έλληνες και την Ελλάδα. Όσο και αν η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει πώς πέτυχε «πρωτογενές πλεόνασμα», «δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα» και «από το 2014 έρχεται η ανάπτυξη» οι Έλληνες δεν πρόκειται να φύγουν από τα δεσμά του μνημονίου. Φρόντισε γι’ αυτό η ίδια η κυβέρνηση (αυτή και οι προηγούμενες).

 
 

ΚΟΥΦΑΛΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ - ΔΥΟ ΣΑΒΟΥΡΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑΥΑΓΙΟ

Ενα βήμα πριν την συνεργασία Κουβέλης και Λοβέρδος- Θα εμφανιστούν μαζί σε εκδήλωση για τους αγρότες στη Λάρισα...

Ενα βήμα πριν την συνεργασία Κουβέλης και Λοβέρδος- Θα εμφανιστούν μαζί σε εκδήλωση για
τους αγρότες στη Λάρισα

Σε εκλογικό «γάμο» φαίνεται πως οδηγείται η πρόσφατη σύγκλιση του Φώτη Κουβέλη με τον Ανδρέα Λοβέρδο, με τους δύο πολιτικούς άνδρες να έχουν προγραμματίσει την δεύτερη δημόσια συνάντηση τους τον Οκτώβριο στη Λάρισα. Τα δύο κόμματα, θα...
Διοργανώσουν στη μεγάλη επαρχιακή πόλη κοινή εκδήλωση σχετικά με τα αγροτικά προβλήματα και την αγροτική οικονομία, με προτάσεις άμεσης εφαρμογής, όπου θα μιλήσουν εκπρόσωποί και των δύο κομμάτων.

Η συνάντηση τους αυτή, θα γίνει στα πλαίσια της προεκλογικής συμπόρευσης στην οποία έχουν αναφερθεί οι δύο άνδρες, η οποία μάλιστα αναμένεται να εκδηλωθεί στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Παράλληλα, εκτός αυτής της συνάντησης τα δύο κόμματα έχουν προγραμματίσει μια σειρά από άλλες κοινές πρωτοβουλίες, οι οποίες δεν έχουν προσδιοριστεί όσον αφορά στο αντικείμενό τους.
 
http://www.iefimerida.gr

 

ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΡΑΓΩ !!‏

Επειδή απήργησα και το μόνο αποτέλεσμα ήταν για άλλη μια φορά να γεμίσω τα ταμεία του κράτους!

Επειδή η Πατρίδα ψυχορραγεί και καμία πολιτική σμέρνα της αντιπολίτευσης δεν βγαίνει από τη φωλιά που κάποιοι την ονομάτισαν Δημοκρατία!

Επειδή την "ιδέα" τις αρχές και τις αξίες μου προσπαθούν καθημερινά, ανάξια και ολίγιστα ανθρωπάκια να τη "σβήσουν", αποκαλώντας την απειλή για τους δημοσιονομικούς στόχ(κ)ους!

Επειδή δεν ανέχομαι να μου κουνούν το δάχτυλο εκείνοι, που όταν οι Έλληνες δίδασκαν πολιτισμό αυτοί, ανακάλυπταν τις λέξεις!

Επειδή εκείνοι που εξαθλίωσαν τη χώρα, κυκλοφορούν ακόμη λεύτεροι και περιχαρείς από το "κουκούλωμα" που επετεύχθη μέσω της συγκυβέρνησης σε πάσης φύσεως διαπλοκή!

Επειδή προσβάλλουν ασύστολα, συνειδητά και κατ εξακολούθησιν την ιστορία του τόπου, κάτι πολιτικά σταγονίδια, που κάποτε κύριε Σαμαρά αποκαλούσατε "εξαπτέρυγα" και τώρα τα συντηρείτε στη Βουλή!

Επειδή σε 50 χρόνια που ίσως βγούμε από τα Μνημόνια εσείς και οι όμοιοί σας δεν θα βρίσκεστε εν ζωή , αλλά τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα πρέπει να απολογηθούν στο "μέλλον"...μια λέξη που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να οριστεί...όπως και ο Πατριωτισμός!

Επειδή...επειδή...

Ακόμη αναζητώ εκείνη την ΤΕΛΕΙΑ που κάποια στιγμή θα ορίσουν οι πολίτες!Μέχρι τότε ο Ακης Τσοχατζόπουλος θαχει προφανώς αποφυλακιστεί στην τριετία λόγω του προκεχωρημένου της ηλικίας του, ο Αδωνις θαχει αναλάβει τα υπολείµµατα του υπουργείου παιδείας κι εμείς θα αποτελούμε "λύματα" υποδειγματικής εμπορικής συναλλαγής!

Θωμαή Παγιάντζα

 

ΒΡΗΚΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ 200 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ...!!! ΕΙΜΑΙ Ο ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ....!!!!!‏

Μια ακόμη μαρτυρία της παρακμής της αγοράς εργασίας παραθέτει το αξιόλογο ημερολόγιο ενός ανέργου.
Μισθοί της ...πλάκας που θυμίζουν πιο πολύ κάτι συμβολικό στην Ελλάδα της "ανάπτυξης".

Αισθάνομαι πολύ τυχερός

ΕΙΜΑΙ Ο ΠΙΟ ΕΥΤYΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΒΡΗΚΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 200 ΕΥΡΩ, 8 ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ. ΠΗΓΑ ΣΗΜEΡΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΙ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΜΗΝ ΤΥΧOΝ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙΣ ΠΡΙΝ ΒΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

ΑΙΣΘΑΝOΜΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ. ΗΡΘΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!
ΣΟΥΡΔΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΠΑΛΟΥΡΔΟΥ, 33 χρ., Κοζάνη

«Κλείνουν» τις ΔΟΥ οι αγρότες στην Κρήτη

Με αφορμή το θέμα της φορολόγησης των αγροτεμαχίων
Πράξη αποφάσισαν να κάνουν τις προειδοποιήσεις τους οι αγρότες της Κρήτης, προχωρώντας σε κινητοποιήσεις ως μέσα αντίδρασης στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για φορολόγηση
των αγροτεμαχίων.

Όπως αποφάσισαν σήμερα οι εκπρόσωποι των Συλλόγων απ' όλη την Κρήτη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου (ΟΑΣΝΗ) θα προχωρήσουν σε διήμερο αποκλεισμό όλων των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών του νησιού την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 14 και 15 Οκτωβρίου

 
 

Προς απεργία στις 6 Νοεμβρίου η ΓΣΕΕ... Με προσοχή μη σκίσετε τα καλσόν !!!

Εισήγηση για την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας στις 6 Νοεμβρίου αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ σε σημερινή συνεδρίασή της.

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών για την περαιτέρω δράση της συνομοσπονδίας.

Η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε επίσης την αποτίμηση των θέσεων των δευτεροβάθμιων οργανώσεων μελών της, τη σύγκληση της ολομέλειας της διοίκησης της συνομοσπονδίας την ερχόμενη Τετάρτη και τη σύγκληση το αμέσως επόμενο διάστημα του γενικού συμβουλίου της ΓΣΕΕ...
 
voria.gr



Και Άδωνις και ψεύτης

Τη Δευτέρα το μεσημέρι τα sms έπεσαν βροχηδόν στα κινητά των δημοσιογράφων που καλύπτουν το υπουργείο Υγείας: Το απόγευμα ο υπουργός θα κάνει αποκαλύψεις για συνδικαλιστές γιατρούς που δωροδοκούνται. Έσπευσαν, και δικαίως, οι συντάκτες στο υπουργείο, όπου άκουσαν τον τηλεβιβλιοπώλη Άδωνι να τους αποκαλύπτει ότι κάποιος που δεν ήταν γιατρός, ο πρόεδρος των εργαζομένων στη «Σωτηρία», είχε ζητήσει 50.000 ευρώ για να μη γίνουν κινητοποιήσεις. Έγκλημα καθοσιώσεως, αν ισχύει. Ό,τι χειρότερο μπορεί να διαπράξει ένας συνδικαλιστής, να χρησιμοποιήσει την ισχύ που του έχουν δώσει οι συνάδελφοί του για να βγάλει λεφτά.

Μπορεί να ήταν λαδιάρης, μπορεί να ήταν επίορκος, μπορεί να ήταν κάθαρμα ο συνδικαλιστής, γιατρός όμως δεν ήταν. Ο υπουργός είχε πει ψέμα και το είχε πει εσκεμμένα. Ήθελε να αιωρείται για τρεις ώρες, από τις 3 που κατέφτασαν τα sms, μέχρι τις 6 που δόθηκε η συνέντευξη, η υποψία ότι είχαν πιαστεί...
στα πράσα γιατροί συνδικαλιστές. Οι μεγάλοι εχθροί του Αδώνιδος είναι οι γιατροί, αυτοί έχουν τον πιο ισχυρό δεσμό με τον κόσμο, αυτούς θέλει να αποδυναμώσει, γι' αυτούς έπρεπε να αιωρηθεί η συκοφαντία. Δεν αιωρήθηκε απλώς η συκοφαντία, κατακάθισε και στα συνήθη δεξιά site, έφτασε μέχρι τα κρόουλ, τις ειδήσεις που περνάνε από κάτω ενός καναλιού, που στις 7.30, όταν όλα ήταν γνωστά, έγραφε για επίορκους συνδικαλιστές γιατρούς.

Τα ψέματα του τηλεβιβλιοπώλη είχαν και συνέχεια. Ο συνδικαλιστής που δωροδοκήθηκε, είπε ο Άδωνις στους δημοσιογράφους, ήταν μέλος της ΠΑΣΚΕ, προσφάτως όμως είχε γίνει αντιμνημονιακός αριστερός. Το πιάσατε το υπονοούμενο καμάρια μου; Κρυφοσυριζαίος ήταν ο λαδιάρης. Να ποιοι είναι αυτοί που θέλουνε να μας κυβερνήσουνε. Δεν είναι απλώς ψέμα, είναι πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας. Ο εγκαλούμενος ήταν ενεργό μέλος της ΠΑΣΚΕ, είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ πριν από τρεις μήνες, είχε γίνει πρόεδρος με τις ψήφους της ΠΑΣΚΕ και τις ΔΑΚΕ και η μόνη που τον καταψήφισε ήταν η παράταξη της ριζοσπαστικής Αριστεράς στη "Σωτηρία". Κλασικός γκεμπελισμός: Όσο πιο τρανταχτό είναι το ψέμα τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να γίνει πιστευτό από τους ευκολόπιστους.

Πατώντας στα αλλεπάλληλα ψέματά του, ο υμνητής του φασίστα Κώστα Πλεύρη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τους συνδικαλιστές, όλους τους συνδικαλιστές, και ότι όσο πιο πολύ φωνάζει κάποιος, τόσο πιο ύποπτος είναι. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος του Άδωνι, ο στόχος του καθεστώτος: Να κατασυκοφαντήσει και εντέλει να φιμώσει εκείνους που αντιστέκονται, εκείνους που φωνάζουν. Το καθεστώς χρησιμοποιεί τις βρομιές του και τις βρομιές των ανθρώπων του, των εργοδοτικών συνδικαλιστών εν προκειμένω, για να σπιλώσει ό,τι έχει μείνει ακόμη καθαρό.

Μέσα σε ένα τρίωρο ο Γεωργιάδης προσέφερε άψογα μαθήματα φασιστικής προπαγάνδας. Τα ξέρει άλλωστε αυτά, έχει διαλαλήσει όλα τα σχετικά βιβλία.

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη, μοντάζ Γρέκι