EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αποβράσματα..

Μέχρι χθες πιπιλάγατε το μυαλό του λαού με τα πρωτογενή σας πλεονάσματα!
Προβληματιζόσασταν μάλιστα πώς θα τα μοιράσετε στους συνταξιούχους!!
Σήμερα η έκθεση του ΔΝΤ προβλέπει μηδενικό πλεόνασμα για το 2013.

Αποβράσματα! Καθάρματα!

Μέχρι χθες ορκιζόσαστε ότι θα πιάσετε τους μεγάλους φοροφυγάδες!
Σήμερα αφαιρείτε την αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ για τον έλεγχο της ''λίστας Λαγκάρντ'', βάζετε στο αρχείο την λίστα αυτή και άλλες παρόμοιες (Λιχτενστάϊν, ακίνητα Λονδίνου, κλπ), αλλά εξακολουθείτε να στέλνετε ειδοποιητήρια για είσπραξη φόρων από εταιρείες ανύπαρκτες, και από πεθαμένους!
Αποβράσματα! Καθάρματα!

Μέχρι χθες διαρρηγνύατε τα ιμάτιά σας ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα!
Σήμερα το ΔΝΤ ζητάει ''πρόσθετα'' μέτρα ύψους 6,7 δις ευρώ για την επόμενη τριετία, εκ των οποίων τα 2,9 για τον χρόνο που έρχεται! Δηλαδή άμεσα!
Αποβράσματα! Καθάρματα!

Μέχρι χθες ομνύατε στην τιμή σας (!) ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ! Κι ότι το βλέπετε! Βλέπατε και την ανάπτυξη να έρχεται!
Σήμερα η Κομισιόν κι οι δανειστές σας ζητούν αύξηση στα τιμολόγια νερού και ρεύματος, ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΟΡΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ (άρα και θέρμανσης), σας ζητούν κι άλλες ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ !
Κι εσείς σε όλα αυτά θα πειθαρχήσετε, θα υπακούσετε!
Αποβράσματα! Καθάρματα!

Μέχρι χθες νομίζατε ότι θα τρομοκρατήσετε τον κόσμο με απειλές κατασχέσεων, φυλάκισης, με απολύσεις, ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !..
..με τους δήθεν ''μονόδρομους'', που οδηγούν τον λαό στις αυτοκτονίες και εσάς στην ατέρμονη εξουσία!
Καθάρματα!

Ξαμολύσατε και τον μπαμπούλα της ακροδεξιάς, του ναζισμού!..
..για να σκιαχτούμε!

Υπάρχουν περισσότερο ακροδεξιοί από σας;
Υπάρχει περισσότερος ναζισμός από το ΔΝΤ και την Κομισιόν;

Αύριο ο λαός θα σας προσγειώσει..
Και θα σας απονείμει όσα σας αξίζουν!..
Αποβράσματα!..

 
 

Έδωσαν 600.000 ευρώ σε ΜΚΟ για να... μετράει τις αυτοκτονίες των Ελλήνων

Το μνημόνιο γίνεται θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων. Κάθε μέρα τουλάχιστον ένας άνθρωπος αυτοκτονεί λόγω των οικονομικών προβλημάτων και της αδυναμίας να θρέψει την οικογένεια του. Και η κυβέρνηση απαντά στη θλιβερή αυτή κατάσταση επιδοτώντας ΜΚΟ για να καταγράφουν τους τραγικούς αριθμούς γραμμένους με αίμα στη «μαύρη» μακριά λίστα.

Ένας ακόμη άνθρωπος έβαλε τέλος στη ζωή του μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Πρόκειται για έναν 59χρονο αγρότη από την Αμαλιάδα, πατέρα τριών παιδιών. Κρεμάστηκε από μία ελιά, 100 μέτρα από το σπίτι του. Τον βρήκαν τα ίδια του τα παιδιά.

Ο ένας μάλιστα γιος του είχε πάρει άδεια από το Στρατό όπου υπηρετεί για να επισκεφθεί την οικογένεια του. Αντίκρισε τον πατέρα του νεκρό.

Οικογενειάρχης, άνθρωπος εργατικός που προσπαθούσε να ανταποκριθεί στις καθημερινές απαιτήσεις. Με το μνημόνιο και την πολιτική της κυβέρνησης ωστόσο δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα. Προειδοποίησε τον ανιψιό του λέγοντας πώς δεν αντέχει άλλο.

Σήμερα ο αγρότης από την Αμαλιάδα, χθες ένας ακόμη επιχειρηματίας από την Κρήτη. Μακριά η λίστα των αυτοκτονιών και όσο περνούν οι μέρες μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Δεν περνά ούτε μέρα χωρίς αυτοκτονίες. Σίγουρα γίνονται δύο ή τρεις. Απλά δεν γίνονται γνωστές, λόγω και της θρησκείας.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν αύξηση 43% από το 2007 έως το 2011. Το 2007 είχαμε 328 αυτοκτονίες και το 2011 477 αυτοκτονίες. Μέχρι σήμερα όμως ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί δραματικά. Στοιχεία αναφέρουν πώς από την αρχή της οικονομικής κρίσης ξεπερνούν τις 3.000 οι αυτοκτονίες.

Κι όμως κάποιοι «θησαυρίζουν» για να τις καταγράφουν με τις πλάτες της κυβέρνησης. Η ΜΚΟ «Κλίμακα» πήρε 600.000 ευρώ για να… καταγράφει τις αυτοκτονίες. Το ποσό αυτό είναι μόνο για το 2011. Προβλέπονται και άλλες πιστώσεις. Κι αυτό τη στιγμή που τόσο η ΕΛΣΤΑΤ όσο και η Ελληνική Αστυνομία καταγράφουν τις αυτοκτονίες. Απο εκει άλλωστε λαμβάνει τα στοιχεία κι η ΜΚΟ.

Και βέβαια δεν είναι η μόνη. Πολλές ΜΚΟ, στις οποίες εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα ή συγγενείς τους λαμβάνουν επιδοτήσεις και τεράστια ποσά μέσω ΕΣΠΑ για να καταγράφουν το δράμα του Ελληνικού λαού.

Αντί η κυβέρνηση να εξασφαλίσει κάποιες πιστώσεις και να τις διαθέσει σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα δίνει εκατοντάδες ευρώ για «σημειώματα κηδείας». Για την καταγραφή των νεκρών από την πολιτική στην οποία συμφώνησε με τους δανειστές και εκτελεί η ίδια.

Σχεδόν οι μισοί από τους αυτόχειρες είναι άνεργοι. Κι όμως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αύξησε τα επιδόματα ανεργίας, αλλά τα μείωσε και τους έστειλε και ένα σωρό χαράτσια. Ήθελε φαίνεται να εξοικονομήσει χρήματα για να πριμοδοτήσει ΜΚΟ…

 
 

Το φινάλε το χρέος αυτοκαταστρέφεται

Το χρέος είναι ιός που βρίσκει έναν ξενιστή οργανισμό και αναπτύσσεται. Αναπτύσσεται και εξαπλώνεται σε όλα τα υγιή όργανα και φτάνει εν τέλει και στην καρδιά. Μόλις εκφυλιστεί και η καρδία σταματάει να λειτουργεί και τίθεται αυτόματα ολόκληρη η λειτουργία του οργανισμού σε παύση εκτάκτου ανάγκης. Ο οργανισμός ουσιαστικά σε εκείνο το σημείο έχει δηλώσει αδυναμία αυτοσυντήρησης και για να κρατηθεί εν ζωή απαιτούνται μηχανικά μέσα και δόσεις φαρμάκων που καταρχήν συντηρούν και τουλάχιστον σταθεροποιούν τον οργανισμό στην ημικωματώδη κατάσταση που έχει περιέλθει. Έτσι ο ιός ουσιαστικα σε εκείνο το σημείο σταματάει να αναπτύσσεται και εν τέλει αυτοκαταστρέφεται μαζί με τον οργανισμο και αναζητά διακαώς νέους ξενιστές.

Τι γίνεται όμως όταν μια ασταμάτητη δύναμη συναντά ένα ακούνητο εμπόδιο; Μάλλον θα μάθουμε πολύ σύντομα τι γίνεται, όταν το πάρα πολύ μεγάλο χρέος συναντήσει τον πολύ πεπερασμένο κόσμο μας.

Στο συνδιασμό της «εύκολης» νομισματικής πολιτικής του Federal Reserve στην Αμερική, της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας στην Ευρώπη και των εκάστοτε κυβερνήσεων που δημιούργησαν την φούσκα του χρέους, των ακινήτων, του dot com, του χρηματιστηρίου και κτλ πρίν από την κρίση του 2008 και μέσω της προσωπικής έρευνα που σας καλώ να κάνετε πάνω σε αυτό το θέμα θα βρείτε όλες τις απαντήσεις στο τί έγινε και φτάσαμε ώς εδώ.

Πρίν το 2008 υπήρχαν αναλυτές παγκοσμίως που προειδοποιούσαν δημόσια για το τί έρχεται, ακόμα και ο Alan Greenspan της Goldman Sachs χαρακτήριζε επανηλλημένως την αγορά των ακινήτων ώς «frothy», αλλά αγνοήθηκαν όλοι από το κοινό και θεωρήθηκαν ακόμα και γραφικοί. Ο κόσμος ήταν ακόμα στην νοοτροπία ότι τα ακίνητα ποτέ δεν θα χάσουν αξία και τίποτα δεν μπορεί να τα αγγίξει ουσιαστικά. Εδώ ακριβώς βρίσκεται το βασικό και θεμελιώδες πρόβλημα, στον τρόπο με τον οποίο οι σύγχρονες οικονομίες οικοδομούνται. Οικοδομούνται πάνω σε θεμέλια διαρκούς ανάπτυξης μέσω δανεισμού και όταν προκυπτει αναπόφευκτα μία επιβράδυνση ο κόσμος πανικοβάλλεται. Αυτό που έγινε το 2008 ήταν ουσιαστικά μια αντανακλαστική αντίδραση της ψυχοραγούσας αγοράς για να διορθωσει τον εαυτό της έστω και την ύστατη στιγμή και που ήταν φυσικά καταστροφική για το υπάρχων οικονομικο-κτόνο σύστημα.

Όλα βασικά άρχισαν με μία φήμη ή καλύτερα με μια ανασφάλεια της Wall street για μία από τις μεγάλες τράπεζες της, την Bear Stearns. Φήμες περιφέρονταν παντού ότι αυτή η τράπεζα είχε πάρα πολλά κόκκινα – τοξικά κεφάλαια σε ένα περιβάλλον που ήδη οι τιμές των ακινήτων έδειχναν να πέφτουν και έτσι οι τραπεζίτες άρχισαν να φοβούνται. Ο CEO της Bear Strearns έβγαινε τότε επαναλαμβανόμενα στα κανάλια και καθησύχαζε το κοινό στο CNBC ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ότι όλα θα πάνε καλά και ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Παρένθεση. Όποτε ακούτε ανθρώπους σε σημαντικές θέσεις να καθησυχάζουν τον κόσμο δημόσια για κάποιο μεγάλο πρόβλημα να ξέρετε ότι ουσιαστικά πιστοποιούν την ύπαρξη του μεγάλου προβλήματος. Όσο πιό πυκνές επιβεβαιώσεις εφησυχασμού υπάρχουν τόσο πιό πολλές πιστοποιήσεις για μεγένθυση του προβλήματος έχουμε. Το σύστημα και ο πυρήνας του οικονομικού συστηματός οικοδομείται γύρω από την έννοια της εμπιστοσύνης στο σύστημα. Εμπιστοσύνη στο σύστημα ανάπτυξης μέσω του δανεισμό και του χρέους. Εμπιστοσύνη ότι το σύστημα θα λειτουργήσει. Μολίς παρεισφρήσει ο ιός της ανασφάλειας καταρρέει. Ότι ακριβώς γίνεται και σήμερα. Πάμε πίσω στην ιστορία όμως.

Οι φήμες λοιπόν έλεγαν ότι η Bear Stearns δεν θα κατόρθωνε να διασφαλίσει τους καταθέτες και μετόχους της και έτσι ο κόσμος από ανασφάλεια άρχισε να πουλάει μαζικά την μετοχή της. Μέσα σε μία εβδομάδα μόνο η μετοχή της τράπεζας έφυγε από το ταμπλό της Wall street. Και αυτό αποδυκνύει το πόσο γρήγορα η έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί να εξαφανίσει ένα ίδρυμα . Τί έγινε όμως με εκείνα τα τοξικά κεφάλαια όμως; Απάντηση: στους πολίτες φορτώθηκαν όλα. Η κυβέρνηση της Αμερικής παρενέβει και αγόρασε τα τοξικά κεφάλαια, τα συμπεριέλαβε στον προυπολογισμό της και η J.P.Morgan πήρε το καλό-υγιές κομμάτι της Bear Strearns. Σας θυμίζει κάτι αυτή η τακτική παρεμπιπτόντως;

Αυτό όμως ήταν το πρώτο κομμάτι του domino που έπεσε. Σχεδόν αμέσως οι ίδιες φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν και για μια άλλη τράπεζα, την Lehman Brothers και μπλά μπλά μπλά τελικά και αυτή κατέρρευσε ομοίως εν ριπή οφθαλμού. Αλλά αυτή τη φορά το κράτος δέν παρενέβει όπως την πρώτη. Την άφησαν απλά να βυθιστεί έως τον πάτο. Και πολλόι αναρωτιούνται ακόμα και σήμερα γιατί το έκανε αυτό η Αμερικάνική κυβέρνηση.

Μετά από αυτό προέκυψε κατευθείαν το θέμα της AIG. Η AIG ήταν ένα ίδρυμα που διασφάλιζε ή μάλλον ισχυριζόταν ότι διασφάλιζε όλα αυτά τα τοξικά κεφάλαια όλων των μεγάλων τραπεζών μέσω ενός μηχανισμού που ονομάζεται Credit Default Swaps (CDS). Τα CDS είναι ουσιαστικά ένας τύπος ασφαλιστικών συμβόλαιων που η AIG εγγυόταν και προφανώς ψεύδοταν ασύστολα. Συνέλεγαν ευχαρίστως, χωρίς κανένα ενδοιασμό τα τοξικά στοιχήματα όλων των μεγάλων τραπεζών αλλά όταν ήρθε η ώρα να πληρώσουν απλά δεν μπόρεσαν. Και τί έγινε και με αυτά τα τοξικά κεφάλαια της AIG; Οι πολίτες τα φορτώθηκαν και αυτά. Παρενέβει ξανά το κράτος και τα διενέμεινε παντού.

Ο Ben Bernanke της FED, o Hank Paulson της Goldman Sachs και οι λοιποί των μεγαλύτερων τραπεζών συναντήθηκαν εν συνεχεία με τους πολιτικούς και κυβερνώντες της Αμερικής και ουσιαστικά αποφάσισαν από κοινού να μεταφέρουν το χρέος στον λαό και να βάλουν ουσιαστικά το πιστόλι στο κεφάλι όλων για να πληρώσουν το χρέος, όλων των τοξικών κεφαλαίων, όλων των τραπεζών της Wall street, σε κυκλοφορία μαζί με τα παράγωγα του χρέους που είναι κάτι εκατοντάδες τρισεκατομμύρια.

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν (το λεγόμενο bail out) όλες οι τράπεζες διασώθηκαν, καλύφθηκε το χρέος τους από τους πολίτες και αυτό που έκανε η FED στην συνέχεια ήταν ακριβώς η στιγμή που δέχτηκε και η ελεύθερη αγορά παγκοσμίως την χαριστική της βολή. Άρχισε να εγχύει στο σύστημα ρευστό με ενέσεις τύπου Quantitative Easing (QE) νέα κεφάλαια, φρεσκοεκτυπωμένα τα οποία τα χρησιμοποίησαν για να αγοράσουν όλα τα κεφάλαια αποκλείωντας την ελεύθερη αγορά από το να διατελέσει τον μοναδικό σκοπό της, που δεν είναι τίποτα άλλο από το να ρυθμίζει δίκαια και αναλογικά τις τιμές της αγοράς των πάντων. Αλλά μια ανύπαρκτη, αχρήματη και πνιγμένη στο χρέος ελέυθερη αγορά δεν μπορεί να καθορίσει το ότιδήποτε, καθορίζεται αποκλειστικά από τους μοναδικούς κατέχοντες ρευστού που προέρχεται αποκλειστικά πλέον από το FED.

Για αυτό λοιπόν λέω ότι το σύστημα είναι στο finale του. Δέν μπορεί να επιδιορθωθεί. ΄Οσα λεφτά και να εκτυπώσει η FED και η EKT έχει ήδη τελειώσει, γιατί τα νέα λεφτά φέρνουν περισσότερο χρέος που αθροίζεται και επικάθεται στο ήδη υπέρκορο ίζημα του μη εξυπηρετήσιμου χρέους.

Έτσι με το bail out των τραπεζών, την κρατικοποίηση τους, την μεταφορά του χρέους τους στην καμπούρα των πολιτών και την συνεχή εκτύπωση ρευστού που η ανθρωπότητα δεν έχει ματα-ξαναδεί, η οποία θα συνεχίζει επ’άπειρον (85 δις/μήνα) φτάσαμε στην κατάσταση που είμαστε τώρα. Δέν θα σταματήσει λοιπόν η εκτύπωση νέων χρημάτων από το FED, δέν θα μπεί ταβάνι στο χρέος δέν θα υπάρξει το λεγόμενο taper, αυτό είναι σίγουρο. Ακόμα και το ΙΜF έβγαλε ανακοίνωση τον Σεπτέμβριο καλώντας την Γερουσία να μην επιβάλλει κανένα στόπ γιατι θα καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία. Το δήλωσαν ανοιχτά.

Φανταστείται ένα ασθενή που η πίεση του πέφτει διαρκώς και οι γιατροί του δίνουν χάπια και μεγάλες δόσεις από σταθεροποιητικά φάρμακα προσπαθώντας να την επαναφέρουν, θα φτάσει ένα σημείο λοιπόν που τα χάπια δεν θα λειτουργούν και η καρδιά θα σταματήσει. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και τώρα με την ακατάσχετη εκτύπωση χρημάτων.

Η φούσκα του χρέους που διογκώθηκε από τις τράπεζες, το FED και το κράτος είναι αυτό που προκάλεσε την κρίση που βιώνουμε σήμερα. Οι τράπεζες που έκαναν όλα τα λανθασμένα στοιχήματα δεν έχουν πληρώσει καθόλου από το τίμημα. Το τίμημα το πληρώνουνε οι καταθέτες, εμείς. Την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκε ο Ομπάμα ξανά με τους διευθυντές της Goldman Sacks, της J.P.Morgan και της Bank of America, τρείς από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου. Τί πιστεύτε ότι αποφάσισαν εκεί; Λέτε να ήταν υπέρ ημών οι αποφάσεις τους;

Αυτός ο μήνας είναι πολύ επικύνδυνος. Ακούμε συνέχεια τα Αμερικάνικα κανάλια να λένε ότι η Αμερική δεν θα καταρεύσει και μου έρχεται στο μυαλό ο διευθυντής της Bear Stearns το 2008 που έλεγε τα ίδια. H Kίνα, ό μεγαλύτερος δανειστής της Αμερικής προειδοποίησε επίσημα την Αμερική να κάνει κάτι. Η Κίνα δεν θα επιτρέψει, να είστε σίγουροι καμιά απώλεια από την Αμερική. Θα πληρωθεί πλήρως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η Αμερική είναι ένα έθνος χρέους το οποίο μεγαλώνει γεωμετρικά. Το δολάριο ταυτόχρονα είναι το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, είναι η παγκόσμια κόλλα που τώρα χαλάει. Τα παλαιά χρέοι επίσης εξακολουθούν να υπάρχουν, δεν αποπληρώνονται από εμάς γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να πληρωθούν και για αυτό θα συνεχίσουν να εκτυπώνουν νέα χαρτονομίσματα μέχρι το σημείο που η αξία του χαρτονομίσματος μέσω του υπερπληθωρισμού δέν θα αξίζει τίποτα παραπάνω από την αξία του χαρτιού που εκτυπώθηκε. Η αυτό θα γίνει ή το δολάριο θα καταρρεύσει απότομα και ξαφνικά από κάποιο τυχαίο γεγονός του τύπου πόλεμος, τρομοκρατικό χτύπημα, φυσική-βιολογική καταστροφή και κτλ.

Και επειδή η εμπιστοσύνη του κόσμου παγκοσμίως έχει χαθεί, το σύστημα αναμένεται να καταρρεύσει σύντομα λόγω αυτού. Λυπάμαι που το λεώ αλλά θα είναι η πιό καταστροφική κατάρρευση που ο κόσμος δέν έχει ξαναδεί σε όλη την ιστορία του. Μόλις σκάσει αυτή η φούσκα του χρέους δεν θα παίζει κανένα ρόλο άν το FED θα εκτυπώσει χρήματα ή όχι. Η κατάσταση έχει καταστεί μη αντρέψιμη και θα συμπαρασύρει όσα νομίσματά είναι έμμεσα ή άμεσα συνδεδεμένα με το δολάριο. Έχει ήδη τροφοδοτηθεί με τόσο πολύ καύσιμο-χρέος που η έκρηξη του αναμένεται να έιναι φαντασμαγορική παγκοσμίως. Τόσο φαντασμαγορική που το 90% του κόσμου θα είναι τόσο συνεπαρμένο από την έκπληξη του όταν θα προχωράει στον δρόμο και θα αναρωτιέται για το πώς κατέρρευσαν τα πάντα γύρω του, πόσο πολύ τον είχαν εξαπατήσει και πώς δεν έχει φανταστεί ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η αναγκαστική λύση εν ολίγης είναι νέο σταθερό νόμισμα που θα βασίζεται με κάτι απτό και παγκόσμια αποδεκτό. Οι μεγαλύτερες τράπεζες και οι πλουσιότεροι ανθρωποι στον κόσμο ήδη προετοιμάζονται. Τα έξυπνα χρήματα και οι επενδύσεις ήδη αλλάζουν χώρο, τρόπο και μορφή.

Ξέρουν που οδηγείται η κατάσταση και προσαντολίζονται στο να αγοράζουν αφειδώς hard assets.
Καθίστε όμως λίγο πίσω στην καρέκλα σας και σκεφτείτε την κατάσταση που έχουμε όλοι περιέλθει. Ενημερωθείτε, ερευνήστε από μόνοι σας και αναρωτηθείτε για το πώς φτάσαμε έως εδώ, για το τί ακριβώς έγινε, για το ποιός φταίει και αν μπορoύμε εμείς οι απλόι πολίτες να κάνουμε, όταν θα...

Οι βασικές κατευθυντήριες οδηγίες που εγώ δίνω σε όσους ενδιαφέρονται είναι οι εξής.
1) Κάντε το σταυρό σας, θα χρειαστούμε σίγουρα από άνωθεν βοήθεια.

2) Απομακρυνθείτε από τις τράπεζες. Τραβήξτε τα χρήματά σας από τις τράπεζες. Άν σας απασχολεί η σύνταξη σας, ο μισθός σας, η επένδυση σας σε ομόλογο κτλ τώρα είναι η ώρα για να φοβάστε πολύ σοβαρά για την τύχη τους.

3) Αντισταθμίστε ότι χρήματα έχετε σε κάτι απτό και αξίας. Κρατήστε κάποια για τα ώς προς το τρέχων ζήν και λογαριασμούς και ότι περισσεύει αλλάξτε την μορφή τους από χαρτονομισματική σε πραγματική σε κάτι απτό. Και ιδιαίτερα σε κάτι που πρώτον θα σας χρειάζεται σε μία έκτακτη ανάγκη όπως τρόφιμα και δεύτερον θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώς ανταλλάξιμο είδος στην έκτακτη εκείνη ανάγκη, όπως τρόφιμα και χρυσός.

4) Γίνετε εσείς η τράπεζα τους εαυτού σας. Γίνετε αυτάρκης χωρίς να βασίζεστε σε κανένα ίδρυμα και κανένα κράτος για το ώς προς το ζήν. Αγοράστε ένα κομμάτι γής για καλλιέργεια.
Το ξέρω ότι όλα αυτά ακούγονται τραγικά, καταστροφολογικά και εξωπραγματικά για κάποιους, για κάποιους άλλους ίσως να θεωρούνται φαντασιώσεις, ότι να ναι, εκτός τόπου και χρόνου και χίλια δύο άλλα. Αυτό που απαντώ είναι ότι μακάρι να έχουν δίκιο και όλα αυτά που προανέφερα να είναι ΒΛΑΚΕΙΕΣ.

Βασίλης Παπαδόπουλος.
πηγη

 

Ούτε βήμα πίσω ο Κασιμάτης: Να λογοδοτήσουν για τα εγκληματικά μνημόνια!

Το σχέδιο σε βάρος της χώρας συντελείται σε γνώση κάποιων πολιτικών της Ελλάδας

Τους εγκληματικούς χειρισμούς την Ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα του χρέους από την αρχή μέχρι σήμερα , επανέλαβε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασσιμάτης.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα μπορούσε να πάει ακόμα και στις αγορές χωρίς την παρέμβαση του ΔΝΤ και ότι παρά την κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών αρχών από την τότε πολιτική ηγεσία του τόπου η οποία θα κληθεί να λογοδοτήσει για την καταπάτηση του συντάγματος, η Βουλή των Ελλήνων δεν χρίζει της εμπιστοσύνης του προκειμένου να εξετάσει το θέμα.

Τέλος ο έγκριτος συνταγματολόγος ανέφερε πως θα έπρεπε η σημερινή κυβέρνηση μαχητικά να ζητήσει από τους δανειστές μας εξηγήσεις και ευθύνες για την αλχημεία των αριθμών καθώς σκοπός τους ήταν αποκλειστικά και μόνο να βάλουν χέρι στην Ελλάδα.

Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα το σχόλιο του πως το σχέδιο σε βάρος της χώρας συντελείται σε γνώση κάποιων πολιτικών της Ελλάδας.

Τέλος για το θέμα της ΧΑ είπε πως πολιτεία και δικαιοσύνη πρέπει να φθάσουν μέχρι τέλους για την εξάρθρωση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.

 

Τύμπανα πολέμου: Η Κίνα χτίζει θέσεις κατά ενδεχόμενης Αμερικάνικης “στάσης πληρωμών”!

Η είδηση είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί αφορά κεντρική εντολή που δόθηκε στο οικονομικό επιτελείο και κονοποιήθηκε από το Χογκ Κόνγκ (για ευνόητους λόγους). Η εντολή αφορούσε την δημιουργία “μαξιλαριού” και την παύση οποιουδήποτε σορταρίσματος διαθεσίμων σε αμερικάνικα ομόλογα. Στην Κίνα όμως, ήδη γίνεται προετοιμασία για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κουρέματος Αμερικανικων ομολόγων, που έχει η χώρα στην κατοχή της. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες μας δεν μιλούν για ελεγχόμενη ρευστοποίηση, αφού κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε χάος στην Αμερική, ζημιώνοντας όμως και την ίδια την Κίνα. Μέχρι στιγμής γίνεται προσπάθεια διασφάλισης του εκτιμώμενου ποσοστού κουρέματος, εάν αυτό επέλθει.

Αυτό λέει πολλά. Εάν δεν ήταν ο Ομπάμα στην εξουσία, θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου, αφού δεν θα υπήρχε περιθώριο συνενόησης σε ανώτατο επίπεδο.

Θεσσαλονίκη: Αυτοκτόνησε απολυμένη της ΕΤ3...


Τέλος στη ζωή της έδωσε χθες το βράδυ απολυμένη εργαζόμενη του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης.

Πρόκειται για  διοικητική υπάλληλο η οποία εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 46χρονη προέβη στο απονενοημένο διάβημα στις 22:33. Πήδηξε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Περδίκα.

Σε λίγα λεπτά στο σημείο βρέθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και κινητή μονάδα, όμως η άτυχη γυναίκα είχε ήδη εκπνεύσει. Ήταν μία από τους εκατοντάδες εργαζόμενους που έμειναν στο δρόμο μετά το ξαφνικό λουκέτο στην ΕΡΤ...
 
left.gr


40 εκατ. δολάρια πέρασαν από λογαριασμούς της συζύγου του Γ. Παπαντωνίου


Το μυθικό ποσό των 40 εκατ. δολαρίων διαπιστώθηκε από τις ελεγκτικές αρχές ότι διακινήθηκε μέσω των λογαριασμών της συζύγου του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννη Παπαντωνίου, Στραυρούλας Κουράκου, αλλά και του επιχειρηματία και κουμπάρου του Γιώργου Κανδαλέπα.

Πρόκειται για λογαριασμούς που βρίσκονται στην τράπεζα HSBCστο κατάστημα της Γενεύης, και αποκαλύφθηκαν από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πηγές, όταν ο Έρβε Φαλτσιάνι υπέκλεπτε την λίστα, η κ. Κουράκου είχε στον λογαριασμό της 1.5 εκατ. δολάρια. Και αυτό συνέπεσε με την περίοδο που ο σύζυγος της ήταν υπουργός. Στην συνέχεια άρχισαν οι έρευνες και διαπιστώθηκε ότι τα ποσά είναι πολύ μεγαλύτερα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τα ποσά και την ταυτότητα αυτών των δύο ονομάτων να έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως από το ΣΔΟΕ και να καλούνται σύντομα για εξηγήσεις.

Όπως έγινε γνωστό, τα χρήματα δεν έμπαιναν με εμβάσματα από ελληνικές τράπεζες, αλλά η μεταφορά γινόταν από τράπεζες του εξωτερικού. Εκτός από την HSBC της Γενεύης χρήματα βρέθηκαν και σε λογαριασμό τράπεζας της Σιγκαπούρης.

Εκτός από τους λογαριασμούς της κ. Κουράκου, ερευνώνται και οι λογαριασμοί του κ. Κανδαλέπα, ο οποίος εκτός από κουμπάρος της οικογένειας, έχει διατελέσει και γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας την δεκαετία του 1990. Ένα χρόνο μετά τον διορισμό του παραιτήθηκε και άνοιξε εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων και προώθησης επενδυτικών προγραμμάτων την ώρα που ο κ. Παπαντωνίου παρέμενε τσάρος της οικονομίας.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται σύζυγος και κουμπάρος να δώσουν εξηγήσεις.

 
Πρώτο Θέμα και ΕΔΩ

Έκθεση – «βόμβα»: Η χώρα θα «πνίγεται» από το χρέος έως το 2020!


Από τα μέσα του 2014 δεν θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε το δημόσιο χρέος -Πρόταση για μείωση επιτοκίων και νέο «κούρεμα».

«Καταπέλτης» για την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους αποτελεί η έκθεση που συνέταξε το γραφείο προϋπολογισμού του κράτους με θέμα «το δημόσιο χρέος μετά το τέλος του μνημονίου (2014)», καθώς γίνεται λόγος για νέα μέτρα, ενώ χαρακτηρίζεται «ψευδαίσθηση» η επιστροφή της χώρας στις αγορές μετά το 2014.


Στην 21 σελίδων έκθεση που εκπόνησε ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον καθηγητή Π. Καζάκο, διαπιστώνεται ότι το χρέος δεν πρόκειται να τεθεί σε τροχιά μείωσης και να γίνει βιώσιμο ως το 2020 ή το 2022.


Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, «η τρέχουσα δανειακή σύμβαση με την τρόικα με όρους που περιλαμβάνονται στο "Μνημόνιο" λήγει το 2014. Τότε θα καταβληθεί η τελευταία δόση. Από το β΄ εξάμηνο 2014 οι πόροι που διαθέτει η χώρα δεν θα επαρκούν για να καλύψει τις υποχρεώσεις προς πληρωμή των τόκων για τα δάνεια που έχει λάβει.


Ειδικότερα, δεν θα επαρκεί το πρωτογενές πλεόνασμα (=περίσσευμα φόρων πάνω από τις δαπάνες) για την πληρωμή των τόκων. Κάπως απλά, η διαφορά μεταξύ τόκων και πρωτογενούς πλεονάσματος είναι το "δημοσιονομικό κενό".


Επίσημα το "δημοσιονομικό κενό" υπολογίζεται με βάση την τρέχουσα πολιτική προσαρμογής. Αν η τελευταία αλλάξει, πχ αν αυξηθούν οι κοινωνικές δαπάνες, τότε ceteris paribus το κενό γίνεται μεγαλύτερο και μαζί του οι δανειακές ανάγκες.


Το ίδιο ισχύει αν υπάρξει υστέρηση των φορολογικών εσόδων. Το ΔΝΤ προβλέπει ένα "δημοσιονομικό κενό" 4,4 δισ. ευρώ προς τα τέλη 2014 και επιπλέον 6,5 δισ. ευρώ το 2015, συνολικά 11 δισ. ευρώ».


Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, «η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι το κενό είναι μικρότερο, ελπίζοντας ότι θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 2,83 δισ. ευρώ. Όπως και να διαμορφωθεί τελικά, το "κενό" θα πρέπει να καλυφθεί, πράγμα που μπορεί να γίνει με νέο δανεισμό, μείωση των επιτοκίων και νέα μέτρα ή με έναν συνδυασμό όλων αυτών. Η κυβέρνηση αποκλείει νέα μέτρα.


Ας προσθέσουμε ότι το "κενό" διευρύνεται αν προσθέσουμε τις δαπάνες πληρωμής ληξιπρόθεσμων χρεών. Τότε μετονομάζεται σε "χρηματοδοτικό κενό". Η Ελλάδα δεν θα είναι εύκολο να δανεισθεί με λογικούς όρους από τις αγορές για να καλύψει το "κενό" αυτό, δηλαδή να πληρώσει τους τόκους και να αποπληρώσει ληξιπρόθεσμα δάνεια».


Όπως επισημαίνεται στην ίδια έκθεση, «μια συμφωνία για νέα δάνεια στήριξης ή και άλλες διευκολύνσεις (μείωση επιτοκίων κλπ) είναι η πιθανότερη λύση με τα σημερινά δεδομένα. Προβλέπονται άλλωστε στη δήλωση της Ευρωομάδας. Επίσης και συναφώς, η ελληνική πλευρά εξετάζει το ενδεχόμενο να καλύψει μέρος του δημοσιονομικού κενού με διάφορους τρόπους εκτός δανεισμού από τους εταίρους, ένας από τους οποίους είναι η προσφυγή στις "αγορές". Η τρόικα για τους δικούς της λόγους την παρακινεί προς αυτή την κατεύθυνση». Ωστόσο, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, εκτιμά ότι «μια νέα δανειακή σύμβαση για το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού δίνει μόνον προσωρινή λύση για ένα- δύο χρόνια και αναβάλλει την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος που είναι ο όγκος του δημοσίου χρέους της χώρας».


Για την επεξεργασία των προτάσεών του, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής λαμβάνει ως βασική παραδοχή ότι «το χρέος (και ο λόγος χρέους) δεν πρόκειται να τεθεί σε τροχιά μείωσης και να γίνει "βιώσιμο" ως το 2020 ή 2022 αποκλειστικά με εθνικές προσπάθειες αποταμίευσης (=δημιουργίας πρωτογενών πλεονασμάτων και ιδιωτικοποιήσεις), χωρίς οποιαδήποτε αναδιάρθρωση (=νέο "κούρεμα") ή και αναδιάταξη (=επιμήκυνση των περιόδων αποπληρωμής χρεών) και άλλες διευκολύνσεις».


Σύμφωνα με την έκθεση «η εξυπηρέτηση του χρέους ώστε να γίνει βιώσιμο μόνο με τις δικές μας δυνάμεις προϋποθέτει έναν συνδυασμό ρυθμών μεγέθυνσης και πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια που όμως δεν είναι ρεαλιστικό να υποθέσουμε ότι θα επιτευχθούν. Θα προϋπέθετε επίσης δυνατότητα αναχρηματοδότησης από τις αγορές με ανεκτούς όρους».


Η έκθεση καταλήγει, παραθέτοντας εναλλακτικά σενάρια για τη μείωση του χρέους, συμπεριλαμβανομένων της μείωσης επιτοκίων και επέκτασης χρονικής διάρκειας, της αμοιβαιοποίησης μέρους του χρέους (ευρωομόλογα) και της διαγραφής μέρους αυτού.



Ξεσαλώνουν οι σαμαρικοί απατεώνες: Αφαιρούν από τον ΣΔΟΕ τη λίστα Λαγκάρντ με τελικό στόχο το οριστικό κουκούλωμά της


Σκάνδαλο μεγατόνων συνιστά το έγγραφο της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το οποίο αφαιρούν από το ΣΔΟΕ τον έλεγχο μεγάλων και σημαντικών υποθέσεων (π.χ. λίστα LAGARDE, λίστα Λουξεμβούργου, ακίνητα Λονδίνου κ.λ.π.)και με τον κίνδυνο παραγραφής, μεταφέρουν τον έλεγχο στις εφορίες!


Την καταγγελία κάνει η ΑΣΚΙ Εφοριακών που τονίζει πως τα ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν άμεσα και πειστικά είναι:

1) Γιατί αντί να αφαιρεθούν οι υποθέσεις αυτές από το Σ.Δ.Ο.Ε., (στο οποίο υπάρχει δεδομένη εμπειρία, ειδικά συνεργεία ελέγχου κ.λ.π.) δεν ενισχύθηκε με προσωπικό και μηχανογράφηση, ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα θέματα παραγραφής;

2) Πώς θα αντιμετωπιστεί η μειωμένη νομική αρμοδιότητα των ελεγκτών στις εφορίες, σε σχέση με τους ελεγκτές του Σ.Δ.Ο.Ε. (π.χ. στα θέματα ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών);

3) Πώς είναι δυνατόν να επιβαρυνθούν οι εφορίες με πρόσθετο ελεγκτικό έργο, όταν αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα οργάνωσης (από την προβληματική ενοποίηση υπηρεσιών), απουσίας προσωπικού (συνταξιοδοτήσεις, απολύσεις κ.λ.π.), προβληματικής μηχανοργάνωσης και καθημερινού τεράστιου όγκου εργασίας για την εξυπηρέτηση του πολίτη, η οποία ακόμα γίνεται πολλές φορές χειρόγραφα; 

Πώς μπορούν να επιβαρύνουν τις εφορίες με πρόσθετο ελεγκτικό έργο όταν ξέρουν ότι με δυσκολία μπορεί να ανταπεξέλθει, στον όγκο των ανέλεγκτων υποθέσεων, το προσωπικό τους, το οποίο εργάζεται σε πρωτοφανείς συνθήκες;

4) Σε ποια ευνομούμενη χώρα, μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, αντί να ελέγχονται από ΜΙΑ υπηρεσία, με συντονισμό και ενίσχυση, διασπάται ο έλεγχος σε πολλές υπηρεσίες, με κίνδυνο να χαθούν έσοδα για το ελληνικό δημόσιο και να κινδυνεύσουν ελεγκτές με νομικές-πειθαρχικές περιπέτειες;






Αυτά είναι τα 28 σκληρά μέτρα που φέρνει η τρόικα!!


Να τι ζητάει η Τρόικα για τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για 28 σκληρά μέτρα που έρχονται να αποτελειώσουν τους πολίτες σε ένα ήδη καθημαγμένο τοπίο…
 

Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε:

1. Ο μισθός να καθορίζεται με….


Υπουργική απόφαση και όχι με νόμο !


2. Περικοπή στις επικουρικές συντάξεις.


3.Αμεση ρύθμιση του προβλήματος των ελλειμμάτων των Ταμείων


4.Αμεση ένταξη των στρατιωτικών στο ενιαίο μισθολόγιο.


5.Αύξηση της φορολογίας μέσω του νέου φορολογικού νόμου , αφού η πλήρης κατάργηση του αφορολογήτου θα συνοδευτεί με αύξηση προκαταβολής φόρου και αυξημένους συντελεστές.


6.Διατήρηση του φόρου ακινήτων μέσω ΔΕΗ, ή νέος νόμος για φορολογία ακινήτων που να φέρει 3,2 δις στα κράτος.


7. Μείωση των κοινωνικών παροχών σε φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις.


8. Κλείσιμο ΔΕΚΟ που δεν μπορούν να λειτουργήσουν αυτοτελώς.


9. Περιορισμός του αριθμού των νοσοκομείων –σχολείων και εφοριών


10. Αυτόματη επιβολή φορολογίας εκεί όπου υπάρχει πρόβλημα εσόδων.


11. Άμεση αύξηση του ΦΠΑ σε φως νερό τηλέφωνο , στην περίπτωση που μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση.


12. Αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.


13. Αύξηση της τιμής των εισιτηρίων 25%.


14. Αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.


15. Ένταξη των στρατιωτικών στο ενιαίο μισθολόγιο.


16. Άμεση απομάκρυνση 12.500 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2014.


17. Περικοπή των δαπανών σε Δήμους και Κοινότητες, με ταυτόχρονη μείωση των δαοανών τους ιδίως σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς..


18. Αρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας άμεσα.


19. Αύξηση ορίου απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Σκληρό το μέτρο και ιδιαίτερα δυσχερές για την Ελληνική Κοινωνία.


20. Αμεση δημιουργία του Περιουσιολογίου για εντοπισμό της περιουσίας όλων και αύξηση φόρων.


21. .Να επεκταθεί έως τα 500 ευρώ μεικτά η μείωση των μισθών, αφού έχουν διανυθεί μόνο τα 2/3 του δρόμου….


22. Να χορηγούνται συντάξεις στα 48% του τελικού μισθού και όχι στο 60% που θα ισχύει από το 2015.


23. Αν δεν παταχθεί η φοροδιαφυγή να παραμείνει ως έχει στο διηνεκές η Εισφορά Αλληλεγγύης


24. Θα καταστεί σκληρότερη η φορολογία των ακινήτων.


25. Να περικοπεί κάθε επίδομα από συνταξιούχους άνω των 500 ευρώ, αλλά και κάθε μορφής επίδομα πάνω από το όριο της φτώχειας, που το τοποθετεί στα 500 ευρώ..


26.Να καταργηθεί το εφ άπαξ στους Δημοσίους Υπαλλήλους.


27.Να διπλασιαστεί ο φόρος επιτηδεύματος στους επαγγελματίες, καθώς τα έσοδα μειώνονται δραματικά..


28. Να σταθεροποιηθούν οι αυξήσεις των φόρων στην ακίνητη περιουσία κατ έτος!




Τεκμήρια διαβίωσης μόνο για ελεύθερους επαγγελματίες

Τίτλοι τέλους για τα τεκμήρια που επιβαρύνουν μισθωτούς-συνταξιούχους – Έρχεται ηλεκτρονικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» για κινητή και ακίνητη περιουσία 8,5 εκατ. φορολογουμένων – Στο περιουσιολόγιο θα καταγράφονται δάνεια, καταθέσεις, ακόμη και οι λογαριασμοί ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ

Στην κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης από το 2014 προχωρά η κυβέρνηση, καθώς τίθεται σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» για την ακίνητη και κινητή περιουσία των φορολογουμένων αναμένεται να διορθώσει τις «αδικίες που συνέβαιναν με τα τεκμήρια διαβίωσης», όπως εξήγησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που θα ισχύουν τα τεκμήρια για κατοικίες, ιδιωτικά σχολεία, σκάφη αναψυχής, πισίνες, πολυτελή αυτοκίνητα και οικιακές βοηθούς.

Οπως αναφέρει σήμερα το Εθνος, ο Γιάννης Στουρνάρας δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει πως τα τεκμήρια θεσμοθετήθηκαν σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η φοροδιαφυγή κυρίως από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Τι είναι το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο


Το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα ενεργοποιηθεί εντός του 2014, μέσω του οποίου καθιερώνεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» για την ακίνητη και την κινητή περιουσία 8,5 εκατ. φορολογουμένων και θα παρακολουθούνται όλες οι συναλλαγές και η καταναλωτική συμπεριφορά τους.

Με το περιουσιολόγιο η εφορία ανοίγει για κάθε φορολογούμενο ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο που θα περιέχει πλήρη στοιχεία για όλα τα εισοδήματα, κινητά και ακίνητα, τα δάνειά του, οι καταθέσεις του, ακόμη και οι λογαριασμοί του για το φως, το νερό και το τηλέφωνο.

Τα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, αυτοκίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία θεσπίστηκαν και εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά το 1978 από τον αείμνηστο Αθ. Κανελλόπουλο με στόχο τομν προσδιορισμό με τεκμαρτό τρόπο των εισοδημάτων όλων των φορολογουμένων.

Πρώτο Θέμα

21 στιγμιότυπα του ΟΑΕΔ


(του Γελωτοποιού)

(Στο λεωφορείο)

1) Παρακαλώ την κυρία που κάνει τις αναγγελίες στο λεωφορείο να σταματήσει να σολοικίζει. Όταν λέει: «Παρακαλούμε τους επιβάτες να επικυρώνουν τα εισιτήρια τους», είναι σαν να λέει, «παρακαλούμε τους επιβάτες να σκουπίζουν τις μύτες τους»! Όποιο και να είναι το πλήθος των υποκείμενων η μύτη παραμένει μία για κάθε άνθρωπο. Το ίδιο ισχύει και για τα εισιτήρια: «Παρακαλούμε τους επιβάτες να επικυρώνουν το εισιτήριο τους». Ομιλείτε ελληνικά.

2) Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν δύο –τουλάχιστον- γραφεία τελετών με την επωνυμία: «Μπαμπούλας»! Ο μεγαλύτερος μπαμπούλας ήταν ανέκαθεν ο θάνατος. Και μια ερώτηση: Εκείνα τα αποτεφρωτήρια, που υποσχέθηκε ο δήμαρχος, είναι έτοιμα; Για να ξέρουμε αν μπορούμε να πεθάνουμε εμείς που δεν θέλουμε να ταφούμε -ή αν θα πρέπει να περιμένουμε.   Ζωή σε λόγου σας.

3) Ο άστεγος με τα μούσια είναι χίπστερ;

4) Οι απολυμένοι του Fokas απαιτούν να εργαστούν ξανά. Αλλά η Ιερά Μητρόπολη θέλει τα ενοίκια της. Ο Φωκάς δεν τα δίνει… Οι απολυμένοι μετρούν δέκα μέρες άνεργοι. Ο Fokas και ο Anthimos αγρόν ηγόραζαν… Μην απολύεις το δούλο σου, δέσποτα.

(Στον ΟΑΕΔ)

5) Ξένιος Δίας, αύρα, ανάπτυξη, δημοκρατία, οργανισμός απασχόλησης εργατικού δυναμικού… Όταν οι λέξεις χάνουν τη σημασία τους, τίποτα δεν έχει σημασία πια.

6) Η παρακείμενη καφετέρια έβαλε τραπεζάκια και έξω από τον ΟΑΕΔ… Κάποιοι άνθρωποι δεν θα μείνουν άνεργοι ποτέ.

κατάλογος7) Κάποιοι άνεργοι έχουν συνηθίσει τόσο να περιμένουν στον ΟΑΕΔ, που όταν έρχεται η σειρά τους δεν πηγαίνουν στο γραφείο για να εξυπηρετηθούν. Μόνο βγάζουν καινούριο νούμερο και περιμένουν, ώσπου να κλείσουν και να τους διώξουν. Ιδρυματισμός.

8) Αν όλοι οι άνεργοι της γης, δίναν γερά τα χέρια, κορίτσια-αγόρια στη σειρά και δυο τρανσέξουαλ… Ο κύκλος θα γινότανε πολύ-πολύ μεγάλος και δυο φορές τη γη μας θ’ αγκάλιαζε θαρρώ.

9) Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Κάτι σαν τη ρήση του Κένεντι: «Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα. Ρώτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου.»

10) Μια μωρομάνα μπαίνει κρατώντας το παιδί της, ούτε έξι μηνών, στην αγκαλιά της. Εκείνο γκρινιάζει. Του ψιθυρίζει: «Σσσσς, μωράκι μου, μπήκαμε στον ΟΑΕΔ»… Έτσι. Να συνηθίζουν από μικρά.

11) Ένας Αφρικανός μπαίνει, αγχωμένος και κατηφής, όπως και όλοι οι Καυκάσιοι, με το χαρτοφύλακα παραμάσχαλα. Ίσως θα έπρεπε να κρατάει μια ταμπέλα: «I  came  to take your jobBut  you  dont  have  one!»

Signing_Off
12) Μια γριά μπαίνει και ζητιανεύει. Κάποιοι της δίνουν. Τι είναι πενήντα λεπτά μπροστά στην αιωνιότητα της αναμονής;

13) Μια κοπέλα μπαίνει φορώντας μπλούζα που γράφει: «Sos Χαλκιδική – Όχι στην εξόρυξη χρυσού». Πόσοι από εδώ μέσα θα δεχόντουσαν να δουλέψουν στον Μπομπολικό Χρυσό; Μη βιάζεσαι να πεις: «Εγώ ποτέ!»

14) Βγαίνω για ένα τσιγάρο. Στο τραπεζάκι έχει κάτσει ένας νεαρός. Δίπλα του κάθεται μια κοπέλα. Πιάνουν την κουβέντα… Ανάβω κι άλλο τσιγάρο, χρόνος υπάρχει άφθονος… Το ζευγαράκι φαίνεται να τα πηγαίνει καλά. Μπορεί να μη βρουν δουλειά, αλλά ίσως να περάσουν μια όμορφη νύχτα. Γραφείο γνωριμιών: «Οι άνεργοι».

15) Δίπλα στην πόρτα ένα αυτοκόλλητο: «Άνεργος μπορεί, ξεφτιλισμένος και ρατσιστής ποτέ! Antifa» Από κάτω θα έπρεπε να μπει ένα ακόμα: «Ξεφτιλισμένος και ρατσιστής μπορεί, άνεργος ποτέ! ΝΔΦΚ»

16) Καθώς πλησιάζει το νούμερο μου αισθάνομαι έξαψη! 361, 362… Το 363 δεν υπάρχει, μάλλον προτίμησε την αυτοχειρία… 364… Έλα, πάτα ‘το, τι κάνεις;

17) 365… Πηγαίνω στο γραφείο 2, περήφανος που άντεξα. Η υπάλληλος αυτή με έχει εξυπηρετήσει άλλες δυο-τρεις φορές. Άραγε θα με θυμάται;
«Καλημέρα…. Καλησπέρα μάλλον. Τι κάνετε;» της λέω.
«Ταυτότητα, εκκαθαριστικό και ΑΜΚΑ», λέει αυτή, κάπως ψυχρά.
Γυναίκες! Της τα δίνω.
Είμαστε άνθρωποι χωρίς ιδιότητες. Τουλάχιστον έχουμε ΑΜΚΑ.

kar

18) Φεύγοντας νιώθω ότι έκανα κάτι σημαντικό. Όλοι με κοιτάνε με φθόνο: «Αυτός τελείωσε». Αλλά το μόνο που κέρδισα είναι μια κάρτα –και ένα ραντεβού για τρεις μήνες μετά. Εις το επανιδείν, συνάδελφοι.

19) Βγαίνοντας από τον ΟΑΕΔ όλοι κοιτάνε κάτω. Έτσι διασχίζουν το δρόμο, αδιαφορώντας για τις κόρνες και τα βρισίδια των οδηγών. Στη χειρότερη περίπτωση ακαριαίος θάνατος. Στην καλύτερη μια αποζημίωση και μερικά σπασμένα κόκαλα. Πρέπει η Τροχαία να βάλει μια πινακίδα, όπως αυτές που έχουν έξω από τα σχολεία: «Προσοχή! Αργά! Περνάνε άνεργοι!»

(Στο λεωφορείο της επιστροφής)

hayek20) Διαβάζω για τον «πατέρα» του φιλελευθερισμού, φον Χάγιεκ:                                           «Στην φιλελεύθερη κοινωνία», λέει ο Χάγιεκ, «τα άτομα είναι πιο ελεύθερα, πιο ισότιμα, πιο εύπορα, απ’ ό,τι στην κοινωνία της κατευθυνόμενης οικονομίας.»

Τι μαζοχισμός!




(Στο σπίτι)

 21) Αργά το βράδυ, καθώς κάθομαι στο μπαλκόνι για να γράψω αυτά τα στιγμιότυπα, βλέπω μια τετραμελή οικογένεια τσιγγάνων (γύφτων, ρομά, μελελέ, πείτε ‘τους όπως νομίζετε) να ξεκαθαρίζει τη λεία της. Έχουν βρει δυο σακούλες με ρούχα και τα ξεδιαλέγουν. Κάθονται στο δρόμο, κάτω από το φανοστάτη. Η μάνα και η κόρη κοιτάνε ποιο τους αρέσει. Ο πατέρας καπνίζει. Ο γιος ανοίγει το ακορντεόν και αρχίζει να παίζει, για προσωπική του ευχαρίστηση. Οι τσιγγάνοι είναι μποέμ; Έχουν οι τσιγγάνοι ΑΜΚΑ;

Βασική αιτία, το χαράτσι στα ακίνητα ... 1,3 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Εκρηξη χρέους κατά 10% τον Ιούλιο και τον Αύγουστο λόγω κλιματιστικών - Στους 7 μήνες ανεβάζει η Επιχείρηση την περίοδο χάριτος πριν από τη διακοπή

Εκρηξη απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς ο κόσμος γονατίζει από τα χαράτσια και τους αλλεπάλληλους φόρους και δεν είναι πλέον σε θέση να πληρώσει ούτε το ρεύμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα τέλη Ιουλίου οι συσσωρευμένοι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ ξεπέρασαν το 1,3 δισ. ευρώ. Κατά το πρώτο πεντάμηνο του χρόνου οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί παρουσίαζαν μια σταθεροποίηση στο επίπεδο μεταξύ 1,1 και 1,2 δισ. ευρώ.

Η εικόνα, όμως, άλλαξε δραματικά το δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου. Στην περίοδο των δύο συγκεκριμένων μηνών οι απλήρωτοι λογαριασμοί αυξήθηκαν κατά 120 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το συνολικό συσσωρευμένο ποσό να ξεπεράσει τα 1,3 δισ. ευρώ. Η δραματική άνοδος, κατά 10%, σε ένα δίμηνο των ανεξόφλητων οφειλών προς τη ΔΕΗ έχει ανησυχήσει τα στελέχη της Επιχείρησης, που φοβούνται ότι το φαινόμενο θα πάρει νέες, ακόμη μεγαλύτερες, διαστάσεις το δίμηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, όταν θα εκκαθαριστούν οι λογαριασμοί - εντός του Οκτωβρίου. Η εκτίναξη των οφειλών αποδίδεται τόσο στην αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος όσο και στην αυξημένη κατανάλωση λόγω της ευρείας χρήσης των κλιματιστικών το καλοκαίρι.

Ο βασικός, όμως, λόγος για τον οποίο δημιουργείται ένα βουνό απλήρωτων λογαριασμών στη ΔΕΗ είναι το λεγόμενο χαράτσι, δηλαδή το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), που επιβλήθηκε από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο το καλοκαίρι του 2011 ως έκτακτο μέτρο και το οποίο μας κάλεσε τότε με δηλώσεις του να το αντιμετωπίσουμε ως «ασφάλιστρο κινδύνου» για τα ακίνητα. Παρά τον -υποτίθεται- έκτακτο χαρακτήρα του, το χαράτσι επιβιώνει ως σήμερα, αφού προηγουμένως μετονομάστηκε σε Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων και μειώθηκε κατά 15%.

487 εκατ. ευρώ ήταν το 2010 οι φόροι στην ακίνητη περιουσία και φέτος έχουν φθάσει τα 3,18 δισ. ευρώ

Παρά την «έκπτωση» κατά 15%, η επιβολή έστω και του ηπιότερου χαρατσιού εξακολουθεί να διπλασιάζει ή και να τριπλασιάζει το συνολικό ποσό του λογαριασμού της ΔΕΗ. Η απόφαση του ΣτΕ, που είπε «όχι» στη διακοπή ρεύματος για τη μη πληρωμή του χαρατσιού, έλυσε τα χέρια πολλών συμπολιτών μας που πνίγονται από τα χρέη και τις υποχρεώσεις και οι οποίοι έβαλαν σε δεύτερη μοίρα τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Πρέπει να τονιστεί ότι για τα 417 εκατ. ευρώ -από το 1,3 δισ. ευρώ των συσσωρευμένων απλήρωτων λογαριασμών- η ΔΕΗ έχει στείλει ειδοποιήσεις διακοπής - αυτό σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι καταναλωτές έχουν ανεξόφλητες οφειλές που είναι σε εκκρεμότητα πάνω από επτά μήνες. Η ΔΕΗ μπροστά στην οικονομική αδυναμία και τα προβλήματα ρευστότητας των καταναλωτών αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει το μοντέλο των διακανονισμών στον νέο κώδικα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Πλέον γίνονται πολύ ευκολότερα και η Επιχείρηση δεν κόβει το ρεύμα αν δεν έχουν περάσει επτά μήνες με τον λογαριασμό απλήρωτο. Ταυτόχρονα εφαρμόστηκε το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο για μακροχρόνια ανέργους και πολίτες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Στην κατηγορία αυτή η ΔΕΗ δεν κόβει το ρεύμα ούτε μετά το πέρας του επταμήνου, ενώ έχουν ενταχθεί σε αυτή μέχρι στιγμής 430.000 καταναλωτές.

Η αύξηση κατά 10% των απλήρωτων λογαριασμών σε ένα μόλις δίμηνο αφορά κυρίως τους ανθρώπους της λεγόμενης μεσαίας τάξης, που δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Δηλαδή σε πολίτες που τα εισοδήματά τους έχουν μειωθεί δραστικά και ταυτόχρονα καλούνται να πληρώσουν μεγαλύτερους φόρους εισοδήματος, ΦΑΠ μερικών ετών και φουσκωμένους λογαριασμούς ΔΕΗ, που σε συνδυασμό με τα χαράτσια είναι πλέον όσο ένας μηνιαίος μισθός.

Για τα 417 εκατ. ευρώ από το 1,3 δισ. των συσσωρευμένων απλήρωτων λογαριασμών η ΔΕΗ έχει στείλει ειδοποιήσεις διακοπής

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που παρουσιάστηκαν αυτή την εβδομάδα σε συνέδριο της Prodexpo για το real estate και τα ακίνητα, το 45% των ιδιοκτητών ακινήτων δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους. Ο καθηγητής κ. Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στο συνέδριο, ανέφερε ότι η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας έχει αυξηθεί κατά 6,5 φορές. Το 2010 οι φόροι στην ακίνητη περιουσία ήταν 487 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος έχουν φτάσει τα 3,18 δισ. ευρώ.

«Χακί» ρυθμίσεις

Η αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν ακόμη και τη ΔΕΗ απλώνεται σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα το θέμα να προβάλλεται από τις δημοτικές αρχές διαφόρων περιοχών. Ειδικά για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων που έχουν μειωθεί δραματικά τα εισοδήματά τους, η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 17 Ιουλίου η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας κυρία Φώφη Γεννηματά (φωτογραφία), έπειτα από συνομιλίες με τη ΔΕΗ, ανακοίνωσε ρυθμίσεις για στρατιωτικούς που δεν μπορούν να πληρώσουν την Επιχείρηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυρίας Γενηματά, όσοι υπάλληλοι του υπουργείου θέλουν ρύθμιση θα πηγαίνουν στα καταστήματα της ΔΕΗ και τα αιτήματά τους θα εξετάζονται κατά περίπτωση από ειδική επιτροπή. Οι ένστολοι θα απευθύνονται στα όργανα που θα ορίσουν τα Γενικά Επιτελεία, τα οποία θα διαβιβάζουν στους αρμόδιους φορείς τα αιτήματα. Ταυτόχρονα η υπουργός παροτρύνει τους στρατιωτικούς να χρησιμοποιούν το νυχτερινό τιμολόγιο.

 
 

ΤΡΙΑΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Πουλώντας τη ψυχή της στο διάολο η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει μόνο σε περισσότερα δεινά.
Μη βιώσιμη είναι λοιπόν για την Κύπρο, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, η κατασκευή σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου στην Κύπρο, όπως αποκαλύπτει ο έγκριτος
αναλυτής Γ.Δελαστίκ στην εφημερίδα Έθνος.

Παίξαμε και χάσαμε θα μπορούσαν να υποστηρίξουν οι κύπριοι αδερφοί και να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους, προσπαθώντας να επιβιώσουν χωρίς μεγάλες προσδοκίες πλουτισμού και χωρίς φως στον ορίζοντα από την τεράστια καταστροφή στην οποία τους οδήγησε η ΕΕ και το ελληνικό «κούρεμα».

Μακάρι να ήταν τα πράγματα τόσο απλά. Για την Ελλάδα και την Κύπρο οι υποσχέσεις εκμετάλλευσης πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, που μοίραζαν αφειδώς οι κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ, είχαν ως προϋπόθεση και τη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ και την ολοκληρωτική προδοσία του Παλαιστινιακού λαού.

Οι ίδιοι άνθρωποι, που αδιαφόρησαν για τη συνεχή σφαγή των Παλαιστινίων ήταν αυτοί που έφεραν στις δυο χώρες τις πολιτικές του μνημονίου προκαλώντας μια κοινωνική γενοκτονία και υποθηκεύοντας για δεκαετίες το μέλλον και τα κυριαρχικά δικαιώματα και των δυο χωρών.

Δεν έχουν περάσει και τόσα χρόνια από τη στιγμή που μεγάλες ελληνικές εφημερίδες μας υπόσχονταν ότι η “στρατηγική συνεργασία” με το Ισραήλ θα έλυνε ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα καθώς οι Εβραίοι ασκούν ισχυρό έλεγχο στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Εάν φυσικά το έλεγε αυτό κάποιος θα κατηγορούνταν (δικαίως) για χυδαίο αντισημιτισμό και θεωρίες συνωμοσίας. Οι μεγάλες ελληνικές εφημερίδες όμως φαίνεται ότι έχουν κάθε δικαίωμα να μιλούν για πανίσχυρους Εβραίους τραπεζίτες, αν πρόκειται έτσι να κοροϊδέψουν τους αναγνώστες τους.

Σε τρίτο επίπεδο η υπόθεση δεν έχει απλώς ηθικές πτυχές αλλά και γεωπολιτικές. Προσδένοντας το άρμα της Ελλάδας και της Κύπρου στο κράτος – δολοφόνο της Μέσης Ανατολής, Αθήνα και Λευκωσία πέταξαν στα βαθιά νερά του Αιγαίου την παραδοσιακή συμμαχία με αρκετές αραβικές χώρες.

Παράλληλα, εγκαταλείποντας τις αρχές του διεθνούς δικαίου, χάριν μιας υποτιθέμενης ρεαλιστικής πολιτικής ισχύος, οι δυο χώρες απώλεσαν σημαντικότατα διαπραγματευτικά χαρτιά σε ότι αφορά τις διαφορές τους με την Τουρκία. Το διεθνές δίκαιο είναι το όπλο των ανίσχυρων και αυτό το γνωρίζουν ακόμη και οι πρωτοετείς φοιτητές των διεθνών σχέσεων – όχι όμως και οι διπλωμάτες μας σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά ούτε οι δημοσιογράφοι- αυλικοί μεγάλων πολιτικών τζακιών που προωθούν τη στενότερη συνεργασία με το Τελ Αβίβ.

Ειδικότερα για την Ελλάδα οι υπέρμετρες ελπίδες, που στηρίζονται σε ανεπιβεβαίωτα κοιτάσματα, θυμίζουν αρκετά την περίπτωση των γερμανικών αποζημιώσεων και το τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται για να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά αίτια των δεινών που αντιμετωπίζει.

Για να μην υπάρξει παρεξήγηση: προφανώς υποστηρίζουμε την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της χώρας και διεκδικούμε και το τελευταίο σεντ από τα χρήματα που αποδεδειγμένα μας οφείλει το Βερολίνο για τις σφαγές αμάχων και την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Η αντίληψη όμως ότι με λίγο φυσικό αέρια και τα χρωστούμενα της Γερμανίας «καθαρίσαμε» έρχεται να συσκοτίσει τα χαρακτηριστικά του δημοσιονομικού χρέους.

Η Ελλάδα δεν βρέθηκε στη σημερινή της κατάσταση επειδή μας χρωστάνε ούτε γιατί τα φάγαμε όλοι μαζί. Η κρίση χρέους προκλήθηκε από τη λειτουργία της ευρωζώνης, η οποία προκαλεί ελλείμματα και χρέος στην περιφέρεια, από την θεσμοθετημένη (από τη χούντα) φοροασυλία ων εφοπλιστών και της εκκλησίας, από την εγκληματικά χαμηλή φορολόγηση του λεγόμενου ¨μεγάλου κεφαλαίου”, από τις ληστρικές συμφωνίες που υπογράφονταν με ξένες εταιρείες, από τη μερική ή ολική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, από το παράλογο ύψος των πολεμικών εξοπλισμών και από τη διαφθορά του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου.

Το να πιστεύουμε ότι θα τη “βολέψουμε” σαν την Μαντάμ Σουσού χωρίς να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας, χωρίς δηλαδή να ανατρέψουμε τις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες που μας έφεραν ως εδώ είναι ότι πλησιέστερο στην αυτοκτονία μπορούμε να σκεφτούμε σαν λαός.

Η αντίσταση μιας ολόκληρης χώρας απέναντι στους εσωτερικούς δυνάστες κάμφθηκε την ημέρα που κάποιος φώναξε στο Σύνταγμα: «έχουμε τόσα προβλήματα τώρα με τους Παλαιστίνιους θα ασχολούμαστε;»

Άρης Χατζηστεφάνου

πηγη
 

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου το ζήτημα του επιδόματος των 176 ευρώ

Στη μεγάλη (πλήρη) Ολομέλεια του Αρείου Πάγου παρέπεμψε το Εργατικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου το ζήτημα της καταβολής ή όχι του επιδόματος των 176 ευρώ σε διάφορες κατηγορίες εργαζομένων στον Δημόσιο τομέα.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, τους αρεοπαγίτες απασχόλησαν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία νεώτερων μνημείων και τεχνικών έργων Ηπείρου, όπως και άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια ως ζήτημα εξαιρετικής σημασίας που απασχολεί μεγάλη κατηγορία εργαζομένων.

Για το ίδιο θέμα ο ‘Αρειος Πάγος έχει εκδώσει αντίθετες αποφάσεις, ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τον περασμένο Ιανουάριο έκρινε ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ, καθώς το επίδομα αυτό παρέχεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μη εξομοιούμενο με μισθό, ανεξαρτήτως αν η παροχή αυτή χορηγείται παρανόμως σε άλλες κατηγορίες υπαλλήλων.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ αποφάνθηκε ακόμα ότι η μη επέκταση του εν λόγω επιδόματος και στους δικαστικούς υπαλλήλους, δεν παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας.

Σε περίπτωση κατά την οποία η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κρίνει ότι πρέπει να επεκταθεί η χορήγηση του επίμαχου επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, τότε το ζήτημα θα παραπεμφθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, για οριστική κρίση, λόγω της αντίθετης απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Διευκρινίζεται ότι το επίδομα των 176 ευρώ αρχικά χορηγήθηκε σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων και στην συνέχεια με υπουργικές αποφάσεις επεκτάθηκε αδιακρίτως σε αρκετές άλλες κατηγορίες υπαλλήλων.

Πηγή: ΑΠΕ και ΕΔΩ

Κανονικά το μετρό και ηλεκτρικός

Αναστέλλουν, την προγραμματισμένη για σήμερα τετράωρη στάση εργασίας, οι εργαζόμενοι στο μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, το οποίο την έκρινε παράνομη και καταχρηστική.

Οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν, ότι σε συνάντηση που είχαν πριν δυο μήνες τα συνδικάτα Μεταφορών ΣΤΑ.ΣΥ. – Ο.Σ.Υ. – Ο.Σ.Ε. με τον υπουργό Μεταφορών, ο ίδιος ήταν κατηγορηματικά αντίθετος με την «αντιδημοκρατική και αυταρχική» – όπως δήλωσε – επίταξη εργαζομένων και δεσμεύτηκε για την άμεση άρση της.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με όρους “εγκληματικής συμμορίας” η έρευνα για την ληστεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου!

ΤΟ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Η πρ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΪΚΟΥ.

Με απόλυτη μυστικότητα και διαβάθμιση της υπόθεσης ως “Ω” συνεχίζεται η έρευνα για το σκάνδαλο της ληστείας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόρρητο και οι συνθήκες της δικαστικής διερεύνησης είναι ανάλογες με αυτές για την “Χρυσή Αυγή” ή παλαιότερα για την “17Ν”. Αυτό το γεγονός είναι ενδεικτικό της σοβαρότητας του εγκλήματος που εξακολουθεί να αποκρύπτεται από την συντριπτική πλειοψηφία των καθεστωτικών μέσων. Η κολοσσιαίων διαστάσεων ληστεία του πλέον εύρωστου Ελληνικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που οδήγησε στην καταστροφή του, εκτός από το έγκλημα των CDS ενέχει και το πλιάτσικο μέσω θαλασσοδανείων, χορηγιών σε πρόσωπα πολιτικού ενδιαφέροντος, ενώ ήδη εμπλεκόμενοι έχουν εξαφανιστεί και καταζητούνται.

Στον φάκελλο γίνεται ειδική μνεία για “περίεργες” πράσινες θυγατρικές του ιδρύματος που όπως όλα δείχνουν, κάποια από τα μέλη τους εμπλέκονται στις κακουργηματικές πράξεις που διερευνά η δικαιοσύνη. Εκεί έγκειται και το απόρρητο των ενεργειών, αφού τα ισχυρότατα ονόματα που απαρτίζουν κάποια από τα ΔΣ και τώρα βρίσκονται υπό διερεύνηση θα προκαλούσαν σάλο στο πολιτικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Εδώ όμως η διαδικασία πρέπει να γίνει ταχύτατα, αφού υπάρχει περίπτωση πρόσωπα που θα χαρακτηριστούν ως μέλη αυτής της εγκληματικής συμμορίας να βρίσκονται ακόμα σε θέσεις ευθύνης εντός του ιδρύματος και να προσπαθούν να καλύψουν τα ίχνη τους υπό την σκέπη των μεθοδεύσεων του ΥΠΟΙΚ με τις συγχωνεύσεις, τις ανακεφαλαιοποιήσεις και τον διαχωρισμό των τραπεζών που ρίχνουν τα επίμαχα δάνεια σε έναν κουβά έτοιμο να θαφτεί βαθιά για να ξεφύγουν οι κακούργοι.

Τα 500 εκ. που φέρεται να είναι η ζημιά του ιδρύματος, μαζί με τις συγγενείς υποθέσεις των CDS και των χορηγιών που ακόμα δεν έχουν αποτιμηθεί, ζητούν ενόχους. Είναι χρήμα που κλήθηκε να πληρώσει ο Ελληνικός λαός και στην προκειμένη περίπτωση η δικαστική έρευνα μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά και να δώσει απαντήσεις για αυτή την άθλια συμμορία που οδήγησε την Ελλάδα στην απώλεια Εθνικής κυριαρχίας και την υποδούλωση.

Ορθός ο τρόπος διαχείρισης της υπόθεσης (Ω) αλλά η δικαιοσύνη οφείλει να λειτουργήσει τάχιστα και απερίσπαστα από πιέσεις, λομπίστες της διαφθοράς και επίορκους των ΜΜ”Ε” που μοιράστηκαν την λεία για να σιωπήσουν.

Κυρία Ράικου, έχετε την μεγάλη ευκαιρία να επιλέξετε τον τρόπο που θα σας γράψει η ιστορία. Σπάνια Έλληνες πολίτες είχαν αυτή την τιμή. Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθείτε επάξια.

 ΠΗΓΗ

Περίεργη επιθεση στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη Υπουργού Ναυτιλίας!

Περίεργη επιθεση στο γραφείο του Μιλτιαδη Βαρβιτσιώτη Υπουργού Ναυτιλίας! Πριν απο λίγο 7 κουκουλοφόροι αφού έβγαλαν τα άτομα που ηταν μεσα στο γραφείο έβαλαν φωτιά!!;

Στην προσπάθεια του να βάλουν φωτιά απείλησαν και την γραμματέα που βρισκόταν στο γραφείο οτι
θα την σκοτώσουν και πριν βγει εξω απο το κτίριο τους ειδοποίησε οτι υπήρχε και άλλος στον χώρο με αποτέλεσμα να τον βγάλουν με την βία εξω και αυτόν.


13 + 2 στοιχειοθετημένες κακουργηματικές υποθέσεις της “εγκληματικής οργάνωσης” Νέα Δημοκρατία ... ΑΞΙΖΕΙ !!!

Έρευνα: Γιάννης Παναγιωτακόπουλος

Τα πρωτοφανή που ζούμε το τελευταίο διάστημα, έχουν προβληματίσει σαφώς πολλούς, γύρω από τις προθέσεις του πολιτικού συστήματος και της δικαιοσύνης. Ασχέτως της δικαστικής έκβασης της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, το βασικό ερώτημα που τίθεται από τους πολίτες είναι το κατά πόσον η Χ.Α. είναι το μοναδικό κόμμα εντός του κοινοβουλίου που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “εγκληματική οργάνωση”. Διότι η αίσθηση μίας “δικαιοσύνης” που ενεργεί επιλεκτικά, έρχεται σε αντίθεσή με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Ας δούμε λίγο ποια είναι η νομική λογική αυτού του χαρακτηρισμού, έτσι όπως την είχε εξηγήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, λίγες ημέρες πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την λογική, ένα κόμμα μπορεί να χαρακτηριστεί ως “εγκληματική οργάνωση” όταν φέρει τα εξής χαρακτηριστικά:

α) Διαθέτει συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και οργάνωση.

β) Μέλη και στελέχη της προβαίνουν συστηματικά σε κακουργηματικές πράξεις, υπό την σκέπη αυτής της ιεραρχικής δομής.

Σε αυτήν ακριβώς την λογική φτιάχτηκε και ο φάκελος του κ. Δένδια για την Χ.Α., που απεστάλλει στον Άρειο Πάγο.

Επανερχόμενοι στο βασικό μας ερώτημα, βλέπουμε οτι το πρώτο στοιχείο είναι κοινό σε όλα τα κόμματα που βρίσκονται στο ελληνικό κοινοβούλιο. Όλα δηλαδή διαθέτουν συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και οργάνωση. Μένει να δούμε το δεύτερο χαρακτηριστικό. Αν δηλαδή μέλη ή στελέχη τους προβαίνουν συστηματικά σε κακουργηματικές πράξεις, υπό την σκέπη αυτής της ιεραρχικής δομής

Παρακάτω παρουσιάζω 13 συν 2 υποθέσεις της τελευταίας δεκαετίας, που αποδεικνύουν ότι συστηματικά, μέλη και στελέχη της “εγκληματικής οργάνωσης” Νέα Δημοκρατία, υπό την σκέπη της δομής της οργάνωσης που τους προώθησε και τους στήριξε σε θέσεις που τους έδιναν αυτή την δυνατότητα, προέβησαν σε κακουργηματικές πράξεις.



Προκειμένου να μιλούμε επί αδιάσειστων στοιχείων, επέλεξα να μην συνυπολογίσω δεκάδες υποθέσεις που υπάρχουν στο επίπεδο των καταγγελιών, των επώνυμων ή ανώνυμων μαρτυριών ή των δημοσιογραφικών ερευνών. Αναφέρομαι μόνο σε συγκεκριμένες δικογραφίες, δικαστικές αποφάσεις και εισαγγελικές έρευνες, που αφορούν σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενεργές ή παθητικές δωροδοκίες, απιστίες σε βαθμό κακουργήματος, λαθρεμπόριο, υπεξαιρέσεις, διασπάθιση δημοσίου χρήματος έως και ένοπλες ληστείες της “εγκληματικής οργάνωσης”. Πρόκειται δηλαδή για υλικό στοιχειοθετημένο από την δικαιοσύνη, το οποίο είναι έτοιμο προς περαιτέρω επεξεργασία για όποιον εισαγγελέα θέλει να ερευνήσει την υπόθεση της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της ένταξης σε αυτήν νυν ή πρώην βουλευτών, υπουργών και πρωθυπουργών.

Τέλος αναφέρομαι σε 2 από τις δεκάδες υποθέσεις, στις οποίες έρευνες των δικαστικών αρχών σταμάτησαν μπροστά στο φράγμα της πολιτικής προστασίας της εν λόγω “εγκληματικής οργάνωσης”.


ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΡΕΜΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS


1) Ο στενός συνεργάτης του Πρ. Παυλόπουλου

Τον Μάιο του 2005 γίνεται γνωστή η υπόθεση με τον στενό συνεργάτη του υπουργού Εσωτερικών της Ν.Δ. κ. Πρ. Παυλόπουλου, τον κ. Α. Χούπη, ο οποίος είχε αναλάβει επ' αμοιβή μέσω εταιρείας που είχε συσταθεί να διαμορφώσει τους όρους προκήρυξης και αξιολόγησης αιτήσεων για προσλήψεις στο Δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ, και συγκεκριμένα την πρόσληψη 300 υπαλλήλων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Παράλληλα ο δράστης και μέλος της Ν.Δ., ήταν διορισμένος στο ΔΣ του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής και ελάμβανε μισθούς ως εκπαιδευτικός, ως δημοσιογράφος της ΕΤ3 και ως διευθυντής του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ ήταν και καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, εργαζόταν στο Γραφείο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας.

2) Ο «εγκέφαλος» ένοπλης ληστείας και ο βουλευτής Ν.Δ.

Ο 38χρονος απόστρατος Α. Λιαρτής, μέλος της Ν.Δ. και πρώην υπεύθυνος ασφαλείας του βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ κ. Η. Καλλιώρα, συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2006 ως «εγκέφαλος» της ένοπλης ληστείας της χρηματαποστολής του Καζίνου Πάρνηθας με λεία 1,5 εκατ. ευρώ. Την άδεια οπλοφορίας, του την είχε εξασφαλίσει ο κ. Καλλιώρας, ως μέλους της προσωπικής του φρουράς. Ακάλυπτες επιταγές και κλοπές συγκαταλέγονται επίσης στο πλούσιο «βιογραφικό» του. Ο κ. Καλλιώρας είχε μεσολαβήσει μάλιστα και για την επαναφορά του στην Πολεμική Αεροπορία, αίτημα που απορρίφθηκε λόγω του παρελθόντος του.

3)Παραδικαστικό κύκλωμα

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα κάθισαν ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Πέτρος Μαντούβαλος και ο πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης. Ο Πέτρος Μαντούβαλος αντιμετώπισε τις κατηγορίες: ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα κακουργηματικής απάτης, απόπειρα παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, απάτη από κοινού από την οποία η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, απόπειρα εκβίασης και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων από κοινού.
Τελικώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Ιούνιο του 2013, επέβαλε στον πρώην βουλευτή της Ν.Δ., ποινή κάθειρξης επτά ετών, με αναστολή, καθώς και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

4) Υπόθεση ENERGA και HELLAS POWER

Με ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος τους ο ειδικός ανακριτής για υποθέσεις διαφθοράς, τον Οκτώβριο του 2012 συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι των εταιρειών,παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, ENERGA και HELLAS POWER. Σε βάρος των πέντε στελεχών των δύο εταιρειών ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου συμπληρωματική δίωξη για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας σε βαθμό κακουργήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ανάμεσα στους πέντε, ο Στέφανος Σιαφάκας, στέλεχος της Ν.Δ., που με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας Γιώργου Αλογοσκούφη και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, είχε τοποθετηθεί στις 9/10/2006 στο διοικητικό συμβούλιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, (πρώην ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ), ενώ έναν περίπου χρόνο μετά κατέλαβε τη θέση του προέδρου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real, το ίδιο διάστημα που ήταν στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα η σύζυγός του Κλαίρη Σιαφάκα διετέλεσε διευθύντρια του γραφείου του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Β. Μεϊμαράκη.
Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος τους, για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, καθώς εμφανίζονται να μην αποδίδουν στα κρατικά ταμεία τα ποσά που προβλεπόταν από τις συμβάσεις τους με για την εμπορία ρεύματος. Η ζημιά που, κατά το κατηγορητήριο, υπέστη το δημόσιο υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ.
Το στέλεχος της Ν.Δ. και εκλεκτός των Αλογοσκούφη και Μεϊμαράκη, παραμένει έως σήμερα προφυλακισμένος ως ύποπτος φυγής.


5)Ο εκλεκτός της Ν.Δ. Βασ. Παπαγεωργόπουλος

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στέλεχος της Ν.Δ. και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κων. Καραμανλή, ο γ.γ. Καθώς και ο ταμίας του δήμου, επίσης μέλη της Ν.Δ. καταδικάστηκαν για υπεξαίρεση 18 εκατομμυρίων ευρώ από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

6)Τα κακουργήματα των Ψωμιάδιδων

Συμπληρωματική ποινική δίωξη ασκήθηκε τον Μάρτιο του 2013, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη (ο οποίος κηρύχθηκε αμετάκλητα έκπτωτος για άλλη υπόθεση) όπως και σε βάρος επίσης του αδελφού του Διονύση. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους αδελφούς Ψωμιάδη αφορούν τις κακουργηματικές πράξεις της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και ψευδή βεβαίωση, από κοινού και κατ' εξακολούθηση, σε βάρος του Δημοσίου.
Οι πράξεις αυτές, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, αφορούν το διάστημα που ο Π. Ψωμιάδης ήταν νομάρχης Θεσσαλονίκης και ο αδελφός του Διονύσης, αντινομάρχης Τεχνικών Έργων, ενώ οι ίδιες κατηγορίες αφορούν και τον άλλοτε γενικό διευθυντή της Νομαρχίας Δημήτρη Λευκόπουλο. Άπαντες υπήρξαν στελέχη της Ν.Δ.

7)Οι εκλεκτοί της Ν.Δ. Στη Μύκονο

Τον Ιούνιο του 2013 τέθηκαν σε αργία από τα καθήκοντά τους με απόφαση της Γ. Γ. της ΑΔΑ, ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Μυκόνου, αφού φέρεται να εμπλέκονται στο οικονομικό σκάνδαλο του Δήμου και έχουν παραπεμφθεί σε δίκη με κατηγορίες μορφής κακουργήματος. Και οι τρείς είναι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

8) Πλοκάμια της “εγκληματικής οργάνωσης” και στον Βόλο

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας (350/2012) παραπέμφθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, ο πρώην Δήμαρχος Βόλου Κυριάκος Μήτρου και ο πρώην Αντιδήμαρχος Βόλου, και οι δύο στελέχη της Ν.Δ., για τη διενέργεια δεκάδων ρουσφετολογικών προσλήψεων προκειμένου να ικανοποιήσουν ψηφοφόρους και να έχουν εκλογικά οφέλη στο Δήμο Βόλου ιδίως κατά τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2006, με κατασπατάληση μεγάλων χρηματικών ποσών, κυρίως μεν της ΔΕΥΑΜΒ και δευτερευόντως του Δήμου Βόλου.

9) Ο πρώην Νομάρχης Θεσπρωτίας

Ποινή φυλάκισης τριάμισι ετών με αναστολή, επιβλήθηκε τον Μάρτιο του 2013 στον πρώην νομάρχη Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, ο οποίος σήμερα είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ηγουμενίτσας, καθώς κρίθηκε ένοχος από Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσπρωτίας, για τα κακουργήματα, της παράβασης καθήκοντος και της παθητικής δωροδοκίας. Ο πρώην νομάρχης είναι στέλεχος της Ν.Δ.

10) Κακουργήματα και στην Καβάλα

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, ο πρώην νομάρχης Καβάλας Θόδωρος Καλλιοντζής, που ήταν και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας στις τελευταίες εκλογές. Πρόκειται για στέλεχος της Ν.Δ. Καταδικάστηκε τον Μάϊο του 2013.

11) Ο πρώην δήμαρχος Θάσου

Σε αργία, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, τέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013, ο πρώην δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Μερέσης, σύμφωνα με το υπ. αριθμ. 247/2011 αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης και μέχρι την έκδοση αθωωτικής απόφασης επί της κατηγορίας που τον βαρύνει. Με βάση το βούλευμα που απέστειλε το Συμβουλίου Εφετών Θράκης και με το οποίο παραπέμπει σε δίκη τον πρώην δήμαρχο, προέκυπτε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή προκάλεσε ζημία στο Δήμο Θάσου, άνω των 500.000 ευρώ.

12)Κύκλωμα “λευκών γάμων” αλλοδαπών

Προφυλακιστέα κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, τον Ιανουάριο του 2013, η 52χρονη υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Μάρθα Τσαρτσίδου, η οποία κατηγορείται ότι είχε ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα των «λευκών» γάμων που «χάριζε» νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα για πλήθος αλλοδαπών.

Η κ. Τσαρτσίδου στην απολογία της δήλωσε πως ότι έκανε το έκανε για ανθρωπιστικούς λόγους. Επιρρίπτει ευθύνες σε μία άλλη συλληφθείσα για την υπόθεση, γνωστή με το όνομα Μαντόνα. Η Μαντόνα στη δική της απολογία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποστηρίξει ότι τίποτα δεν γινόταν χωρίς την κ. Τσαρτσίδου.


13) SOS: Η εκκρεμης υπόθεση siemens

H γερμανική εταιρεία Siemens δωροδοκούσε κρατικούς λειτουργούς για να επικρατήσει σε δημόσιους διαγωνισμούς. Ιδιωτικά κέντρα οικονομικής ισχύος, κοινοβουλευτικά κόμματα και παντελής έλλειψη διαφάνειας συνθέτουν το μωσαϊκό της υπόθεσης Siemens.Σύμφωνα με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της βουλής, «μαύρο» χρήμα διοχετεύτηκε (από το 1990 και τουλάχιστον μέχρι το 2008) σε ανώτατους αξιωματούχους, πολιτικούς, κόμματα κ.λπ. Πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens είχαν σχηματίσει εγκληματική οργάνωση και προέβαιναν σε παράνομες πληρωμές και δωροδοκίες, προκειμένου να διευκολυνθεί η σύναψη συμβάσεων. Το ύψος, μάλιστα, των καταβαλλόμενων ποσών υπολογίζονταν στο 2% κάθε σύμβασης για τα πολιτικά πρόσωπα και στο 8% της σύμβασης για τους αξιωματούχους! Όπως προέκυψε μάλιστα από τις αποφάσεις των γερμανικών δικαστηρίων, για όλες τις συμβάσεις που σύναψε το ελληνικό Δημόσιο με τη Siemens κατέβαλε για καθεμία 10% επιπλέον της αξίας της. Μαύρο χρήμα που κατετήθετο απο την εταιρία απευθείας στα ταμεία των κομμάτων Ν.Δ. Και ΠΑΣΟΚ, προκείπτει από την ανάκριση της Γερμανικής δικαιοσύνης.
Έγγραφο που αποδεσμεύτηκε από την δικηγορική εταιρεία «Debevoise&Plimpton LLP» και βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή, καταδεικνύει την διαδρομή, μόνο την περίοδο 1990-1994, 20 εκατ. Μάρκων (10 εκατ. Ευρώ) από τα ταμεία της Siemens προς τα ταμεία της Ν.Δ.
Παρ' όλα αυτά ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάδος, Μιχάλης Χριστοφοράκος αφέθηκε να δραπετεύσει στην Γερμανία και η υπόθεση βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια, ακόμα στο στάδιο της ανάκρισης. Αν επιβεβαιωθούν από την Ελληνική δικαιοσύνη τα μισά στοιχεία από όσα έχει συλλέξει η Γερμανική -η οποία κινήθηκε σαφώς πιο γρήγορα και αποτελεσματικά-, αρκούν για να χαρακτηριστούν ως εγκληματικές οργανώσεις τα δύο κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Φυσικά κατανοούμε το επείγων του θέματος, καθώς ενδέχεται και τα δύο κόμματα που κυβερνούν, να είναι δέσμια επιβαρυντικών στοιχείων που κατέχει η Γερμανική κυβέρνηση, την ώρα που διαπραγματεύονται με αυτήν συμβάσεις (Μνημόνια κ.λπ) που μπορούν να υπονομεύσουν την Εθνική μας Κυριαρχία.
Παρ' όλα αυτά δεν επιδεικνύεται σε αυτή την περίπτωση η ίδια ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, που επιδεικνύεται στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΆΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Η γνωστή ρήση ότι “η εκτελεστική εξουσία και οι πολιτικοί δεν επεμβαίνουν στο έργο της δικαιοσύνης”, αποτελεί έναν μύθο, που καταρρίπτεται από τα ίδια τα νομοθετήματα του αστικού κράτους. Η βουλευτική ασυλία, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και όλες οι διαδικασίες που έχουν θεσπιστεί προκειμένου να προστατεύουν τους πολιτικούς από την δικαστική εξουσία, αρκούν για να καταλάβουμε ότι δεν έχει σοβαρά ερείσματα λογικής αυτός ο μύθος. Στην περίπτωση των απλών πολιτών, μία εισαγγελική παραγγελία περνάει κατευθείαν στον ανακριτή. Στην περίπτωση των πολιτικών περνάει πρώτα από την βουλή, όπου οι κομματικές συμμαχίες και η συντεχνιακή ομερτά, μπορούν να κόψουν τον δρόμο προς τον ανακριτή. Επιπλέον οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, ουκ ολίγες φορές έχουν βάλει με θεσμικά ή μη μέσα, φρένο στις έρευνες των δικαστικών. Παρακάτω αναφέρω δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, που κάτω από άλλες συνθήκες θα κατέληγαν -ή μπορούν να καταλήξουν- τουλάχιστον στον ανακριτή. Αξίζει να αναφέρουμε οτι οι εισαγγελικές παραγγελίες που βρίσκονται θαμμένες στα συρτάρια του προεδρείου της βουλής, είναι αγνώστου αριθμού...

1)Οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004

Το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα, δεν έχει γίνει καμία επίσημη αποτίμηση του συνολικού κόστους της Ολυμπιάδας της Αθήνας θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία όχι μόνο του ελλαδικού κράτους αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αν και στον φάκελο διεκδίκησης ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης ήταν 7,741 δισ. ευρώ, το κόστος τελικά εκτινάχθηκε στα ύψη. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα το κόστος αποτελεί γρίφο που προσεγγίζεται μόνο με εκτιμήσεις, προερχόμενες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίες κινούνται ανάμεσα στα 11 και τα 30 δισ. ευρώ. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard and Poor’s, το κόστος αυτό κυμαίνεται κοντά στα 30 δισ. ευρώ.
Δύο ανώτατοι δικαστικοί, οι κ.κ. Κουκουλάκης και Παρασκευόπουλος, σε έκθεση που συνέταξαν ως μέλη της ελεγκτικής επιτροπής του “Αθήνα 2004” επισήμανανν σοβαρότατες παρατυπίες με απευθείας αναθέσεις και υπερτιμολογήσεις. Η κυβέρνηση Καραμανλή, με ειδική τροπολογία έπαυσε τους δύο αυτούς δικαστικούς από την τριμελή επιτροπή πριν φτάσει το πόρισμα επισήμως στα χέρια της. Έτσι η έκθεσή τους θεωρήθηκε τυπικά άκυρη και τα όσα κατήγγειλαν δεν διερευνήθηκαν ποτέ.

2)Η υπόθεση των υποβρυχίων

Τον Απρίλιο του 2011 ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά από τον υπουργό δικαιοσύνης την παραπομπή των Άκη Τσοχατζόπουλου και των υπουργών που τον διαδέχτηκαν στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, δηλαδή, των κυρίων Γιάννου Παπαντωνίου του ΠΑΣΟΚ, Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου της ΝΔ και Ευάγγελου Μεϊμαράκη της ΝΔ, για την υπόθεση των υποβρυχίων. Η βουλή παραπέμπει τον Άκη Τσοχατζόπουλο σε προανακριτική επιτροπή η οποία τελικώς τον παρέδωσε στην δικαιοσύνη. Οι τυχόν ποινικές ευθύνες των άλλων τριών υπουργών, εξετάζονται από την Επιτροπή Εξοπλισμών της βουλής η οποία τελικώς τον Αύγουστο του 2011 τους καταλογίζει μόνο... “πολιτικές ευθύνες” με αποτέλεσμα να μην παραδοθούν ποτέ στην δικαιοσύνη.

ΠΗΓΗ