EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σε ιδιώτες, για 7 χρόνια, η συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου

Συνεχίζεται ο τεμαχισμός των σιδηροδρομικών υποδομών προς όφελος ιδιωτών. Έτσι, μετά τους διαγωνισμούς αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της πρώην τεχνικής βάσης του ΟΣΕ, σειρά παίρνει η συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου.
Τον Νοέμβριο αναμένεται η κατάθεση στη Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ του φακέλου για την προκήρυξη διαγωνισμών, με αντικείμενο την εύρευση των αναδόχων, που θα αναλάβουν τη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου για τα επόμενα εφτά χρόνια
Όσον αφορά το οικονομικό αντάλλαγμα, αυτό θα ποικίλει ανάλογα με την έκταση της σιδηροδρομικής υποδομής, αλλά και το μέγεθος της συντήρησης. Ποιοι τρίβουν τα χέρια τους; Μα φυσικά, οι χρόνιοι προμηθευτές συστημάτων σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ, όπως η γερμανική Siemens και η γαλλική Alstom, αλλά και οι εγχώριοι κατασκευαστικοί όμιλοι (Ελλάκτωρ, ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ και J&P Άβαξ).
Το υπάρχον προσωπικό του ΟΣΕ που απασχολείται με τη συντήρηση του δικτύου, θα απορροφηθεί από τον οργανισμό, κυρίως σε θέσεις που σχετίζονται με τη σηματοδότηση και τη διαχείριση της κυκλοφορίας, ενώ σημαντικό μέρος θα αναλάβει ρόλο ελεγκτή της συντήρησης, συνεπικουρώντας το έργο που θα παρέχουν οι ιδιώτες.
Ο ΟΣΕ αποφάσισε να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της συντήρησης, με στόχο την ελαχιστοποίηση των οχλήσεων στην κυκλοφορία της γραμμής, ώστε να αποτραπεί η επιβολή ρητρών αποζημίωσης του χρήστη (της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή όποιας άλλης εταιρείας), σε βάρος του ΟΣΕ.
Στελέχη του οργανισμού εκτιμούν ότι οι υποχρεώσεις του ΟΣΕ για τη διατήρηση της υποδομής θα αυξηθούν γεωμετρικά τα επόμενα χρόνια, καθώς αναμένεται κατακόρυφη αύξηση των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών.
Η αύξηση αυτή προέρχεται από την αποκατάσταση των συνδέσεων του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου με τα γειτονικά δίκτυα (διευρωπαϊκός άξονας 10, μέσω Σκοπίων και Σερβίας, διευρωπαϊκός άξονας 22, μέσω Βουλγαρίας) και από την ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού του άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης(2017) που θα αυξήσει τη χωρητικότητα της γραμμής.
Στόχος του ΟΣΕ είναι να έχει 2 πηγές εσόδων και 2 εξόδων: έσοδα από την κρατική επιχορήγηση (περίπου 100 εκατ. ετησίως) και τα τέλη χρήσης και έξοδα από τη μισθοδοσία (συν τα πάγια) και την σύμβαση για τη συντήρηση της γραμμής. 


Τσοχατζόπουλος…. Καλά… Και που πήγαν τα 15 τρις δραχμές (44,1 δις €) του πακέτου Σαντέρ 2000-2006???

Δεν καταδικάστηκε, έτσι απλά ο Τσοχατζόπουλος…. Για μια παρατεταμένη περίοδο σαπίλας, μίζας και διαφθοράς, φαγώθηκαν λεφτά, ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ με τα τσουβάλια. Μια περίοδος σαπίλας που ακόμα συνεχίζει να συγκυβερνά φασιστικά με τα τσιράκια της και με ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. Η ίδια γαλαζιοπράσινη συμμορία που έχει το θράσος να παίζει και θέατρο …αντιναζισμού!!!!

Δεν είναι έτσι απλά, μόνο ο Τσοχατζόπουλος και το μαύρο χρήμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ένα από τα πολλά πακέτα της δήθεν σύγκλησης, τύποις και ουσία ΔΑΝΕΙΑ, ήταν και τα 15 τρισεκατομμύρια δραχμές (44,12 δισεκατομμύρια ΕΥΡΩ) του «πακέτου Σαντέρ» του 1999, για την εξαετία 2000 – 2006. Τρελά λεφτά για έργα υποδομών που δεν έγιναν. Το μόνο που έγινε, ήταν η μοιρασιά στις κουτάλες και υποκουτάλες και εν μέρει στους αχόρταγους και ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ εργολάβους. 44,12 δις ΕΥΡΩ, μόνο από ένα πακέτο!!!!

Βάλτε τώρα κάτω τις «υποδομές» που…. απολαμβάνετε και πείτε και σε μένα. Σε ποιες λακκούβες, σε ποια λιμάνια, σε ποια έργα πολιτισμού χρησιμοποιήθηκαν, αλλά με τύφλωσαν και δεν μπορώ να τα δω, νατ΄ απολαύσω??? Για ποια έργα φαντάσματα με καλούν και μου κλέβουν σύνταξη αναπηρική, με 36,5 χρόνια ασφαλισμένου εργασιακού βίου και άλλα 5 ανασφάλιστου???

Δεν είναι μόνο ο Τσοχατζόπουλος…. Είναι οι ατιμώρητοι ΚΟΠΡΙΤΕΣ της ΝΔ, του όσο έχουν απομείνει ΠΑΣΟΚ, του απορροφητήρα πράσινων πολιτικών καθικιών ΣΥΡΙΖΑ κλπ πολιτικών καθαρμάτων, που από ξεβράκωτοι, έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως αρχηγοί ιδιόκτητων κομμάτων!!!! Είναι συνένοχοι. ΟΛΟΚΛΗΡΟ το σάπιο πολιτικό σύστημα ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟ και συνεχίζει να είναι ΛΗΣΤΡΙΚΟ με εναλλακτικούς αντιλαϊκούς τρόπους. Συνεχίζουν να θησαυρίζουν οι νεόπλουτοι ολιγάρχες και να καταδικάζουν ένα λαό σε αργό θάνατο.

ΠΑΚΕΤΟ ΣΑΝΤΕΡ: «….Αρκετά τρισεκατομμύρια (δραχμές) θα κατευθυνθούν στη γεωργία, στη βιομηχανία, στην ενέργεια, στην υγεία, στην παιδεία, στον…. πολιτισμό…!!!!«

ΠΑΚΕΤΟ ΣΑΝΤΕΡ: «….Ικανό ποσό θα διατεθεί στη παιδεία και στην ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας και του ίντερνετ από την…. κοινωνία…!!!!!«

Πες μου μωρή ξεφτίλα κοινωνία…. Δεν σε ρωτώ για τα κονδύλια. Αυτά πρόλαβαν και τα ενσωμάτωσαν και τα απορρούφηξαν οι γαλαζιοπράσινες πουτάνες. Από νέες τεχνολογίες και ίντερνετ, πήρες τίποτα ή τα έφαγε και αυτά μόνοι του ο Πάγκαλος με Καραμανλή και Βενιζέλο και Αλογοσκούφη και Λοβέρδο και Βουλγαράκη και Παπακωνσταντίνου και όλα τα γνωστά ζόμπι????
Υπουργοί… Βουλευτές, γιοι υπουργών και βουλευτών και εγγόνια και δισέγγονα. Όλοι τους μαζί τα φάγανε κι΄εμείς ανάπηροι και από στραμπουλήγματα κατά πόδας, στις λακκούβες των ανύπαρκτων υποδομών τους. Κι΄ εμείς, νηστικοί χωρίς μεροκάματα, στα φαντάσματα εργοστασίων που έκλεισαν και πήγαν στα Τίρανα, στα Σκόπια, στη Σόφια…

Ρουφιάνοι. Ο λαός σας έχει καταδικάσει όλους. Όλοι είστε ένοχοι και συνένοχοι. Είστε το χειρότερο πολιτικό αληταριό, που υπήρξε ποτέ σ΄ αυτόν τον τόπο. Ο λαός δεν συμμετέχει στο κάλπικο θέατρο που στήνετε με διάφορες σαχλές παραλλαγές. Θα έρθει η ώρα και η στιγμή, που θα ψάχνετε λακκούβες να κρυφτείτε. Μέχρι τότε το μίσος θα φουντώνει και ο λαός θα σας τα πάρει όλα πίσω. Μέχρι δεκάρα…. Μέχρι σέντσι, από όσα παράνομα απορρούφηξαν…. Κι΄ εμείς πακέτο θα σας κάνουμε.

ΣΧΟΛΙΟ «ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ»
ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ,
Λεφτά-λεφτά -λεφτά ….οι φούστηδες ….τι τα κάνανε ;
Δεν μπορώ να γράψω ….στόλισέ τους κατάλληλα….
Επάνω στο χρέος δεν πρέπει να προστεθούν και αυτά που πήραμε από την Ε.Ε ….για να δούμε το συνολικό ύψος της λαμογιάς;

 
 

Σαμαράς- Βενιζέλος τελειώνουν τους στρατιωτικούς...

Ο Σαμαράς συνεπικουρούμενος από τον Βενιζέλο τελειώνει τους στρατιωτικούς....(εν ενεργεία και απόστρατους)

Μετά τις περικοπές που από το 2010 μέχρι σήμερα, ξεπερνούν το 60 % ειδικά στους απόστρατους..ήρθε η κατάθεση του προϋπολογισμού του 2014, σύμφωνα με τον οποίο έρχονται και νέες περικοπές σε λειτουργικά έξοδα, μισθούς και συντάξεις

Η συγκυβέρνηση αποφάσισε να τελειώσει να δώσει το οριστικό χτύπημα στους στρατιωτικούς..

Η αποδόμηση και η καταρράκωση του ηθικού των Ενόπλων Δυνάμεων ολοκληρώνεται..
 
Καμαρώστε τους και να τους χαίρεστε...όσοι τους ψηφίσατε



ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΖΝΧ (ΖΩΗ ΝΑ ‘ΧΟΥΜΕ)

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τους δανειστές, για την έκδοση ομολόγου διάρκειας 50 ετών, το οποίο θα αντικαταστήσει επί της ουσίας το δεύτερο πακέτο στήριξης ύψους 130 δισ. ευρώ. Αυτό θεωρείται μέγιστη επιτυχία από την κυβέρνηση και ιδιαίτερα από τον Γ. Στουρνάρα.

Θα δοθεί, μάλιστα, μάχη για να «κερδίσουμε» αυτό το «θείο δώρο» από τον μπάρμπα μας στις Βρυξέλλες, γι’ αυτό και ήδη βαφτίστηκε «ομόλογο σωτηρίας». Αυτό το ομόλογο, λέει, θα έχει μικρότερο επιτόκιο και θα οδηγήσει «σε μεγάλη μείωση του χρέους». Από όλα αυτά μπορώ με άνεση να συμφωνήσω μόνο σε ένα. Στο «ομόλογο σωτηρίας». Σωτηρία αποκλειστικά για τη σημερινή κυβέρνηση, όμως. Για τη χώρα είναι ίσως το μεγαλύτερο κομμάτι που λείπει από το παζλ του τέλους της.

Εγώ επειδή είμαι χουβαρντάς, σπάταλος και ανοιχτοχέρης, λέω ότι οι Βρυξέλλες θα μας κάνουν τη χάρη να μεταφέρουμε το ξεχρέωμα αυτών των 130 δισ. ευρώ για 50 χρόνια αργότερα, όχι απλώς με μειωμένο επιτόκιο αλλά με μηδενικό. Για τέτοια καλοσύνη μιλάμε. Αμέσως το κέρδος είναι καθαρά πολιτικό, η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι αποφύγαμε –για 20η ή 21η φορά δε θυμάμαι καλά – τη χρεοκοπία και όλα μαζί τα μπεεεε τρέχουν να την ξαναψηφίσουν. Εδώ σταματά και το όποιο κέρδος.

Ξεκινάμε τα δύσκολα. Το 2008 μια άλλη πετυχημένη κυβέρνηση είχε προχωρήσει στην έκδοση ενός άλλου ομολόγου, 30ετούς διάρκειας αυτή τη φορά, ύψους 4 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 4,6%. Εδώ, λυπάμαι ειλικρινά, αλλά δε μπορώ να κάνω σκόντο στο επιτόκιο. Θα μου πεις και τι είναι 4 δισ. μπροστά στα 130 δισ. Εμ έλα που είναι, γιατί σε 25 χρόνια θα πρέπει να πληρωθούν. Στο ενδιάμεσο, λοιπόν, μέχρι τα 25 αυτά χρόνια οι προϋπολογισμοί θα γίνονται με βάση και αυτά τα 4 και τα άλλα 130 δισ. Γιατί; Μα επειδή κανείς στις Βρυξέλλες δεν είναι τόσο ηλίθιος ώστε να αφήσει ανεξέλεγκτους τους προϋπολογισμούς της Ελλάδας μέχρι να πάρει πίσω και το τελευταίο σεντ του επιτοκίου του. Άρα το επιχείρημα Στουρνάρα ότι με το 50ετές ομόλογο η ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί να έχει πιο ανεξάρτητη οικονομική πολιτική είναι ένα τεράστιο πάπαλο.

Αυτό που θα κάνει η κυβέρνηση είναι να πανηγυρίσει ότι λύθηκε το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. Αυτό που θα κρύψει η κυβέρνηση είναι ότι θα έχει λυθεί η βιωσιμότητα του χρέους μόνο για τη διετία 2014-15. Μετά, πάμε από την αρχή και μάλιστα με ένα χρέος που θα διογκώνεται καθημερινά από τους δανεισμούς που θα κάνει η Ελλάδα από τις «αγορές» καθώς «θα έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη τους».

Ζήσαμε μία 3ετία όπου η ανάπτυξη ήταν πιο κινητή γιορτή κι από εκείνη του Ασώτου. Τουλάχιστον όμως του Ασώτου τη γιορτάζεις κάποια στιγμή 63 μέρες πριν αποφασίσει πότε θα πέσει το Πάσχα. Της Αναπτύξεως ακόμη ψάχνουμε να της βρούμε ημερομηνία. Με τόσα μέτρα, λοιπόν, με τόσες θυσίες, με τόσο ξεπούλημα, με τόσα παρακάλια να έρθει κάνας επενδυτής και το μόνο που κατάφεραν είναι να εκτινάξουν χρέος, ύφεση και ανεργία. Ακούσατε εσείς κανέναν από την κυβέρνηση να αναγνωρίζει το λάθος και να υπόσχεται αλλαγή πολιτικής; Όχι φυσικά! Θεωρούν απόλυτα πετυχημένη αυτή την πολιτική και ήδη τη βλέπουν ως το μεγαλύτερο success story από εποχής Περικλέους και δώθε.

Με αυτή την πολιτική, λοιπόν, ειλικρινά ποιος πιστεύει ότι σε 50 χρόνια θα πληρώσουμε ομόλογο αξίας 130 δισ. και είπαμε χάρισμα οι τόκοι; Εκείνη την ημέρα ή τέλος πάντων λίγους μήνες πριν, κάποιος άλλος πανίβλακας με φαλάκρα, μουστάκι και γνωστό πολιτικό επίθετο θα βρεθεί στη Γαύδο απ’ όπου θα ανακοινώσει στο λαό ότι το Μνημόνιο 357 είναι μονόδρομος για να σωθεί η χώρα. Δεν ξέρω βέβαια ποια χώρα θα εννοεί, γιατί για να υπάρχει Ελλάδα ως τότε κάπως χλωμό το βλέπω.

 
 
 

Σταμάτησαν οι ιδιοκτήτες ταξί τη μεταφορά των μαθητών στη Κατερίνη..!

Τη μεταφορά των μαθητών στην Κατερίνη σταμάτησαν οι ιδιοκτήτες ταξί, διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή δεδουλευμένων τους από το 2011 και τη νέα μείωση στις αποδοχές τους. “Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Δεν έχουμε πλέον αποθέματα ούτε ψυχολογικά ούτε οικονομικά για να συνεχίσουμε να μεταφέρουμε τους μαθητές.
Δρομολόγια που εκτελέσαμε το 2011 δεν έχουν πληρωθεί και αυτά που εκτελούμε σήμερα γίνονται χωρίς συμβάσεις, δηλαδή βρίσκονται στον αέρα. Εκτός των παραπάνω, αποφασίστηκε και νέα μείωση, γεγονός που δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε” σχολιάζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ράδιο Ταξί Κατερίνης, Γιώργος Παρθενίδης.
 
Λύση στο θέμα αναζητά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που βρίσκεται σε συνεννόηση με τα υπουργεία Εσωτερικών και Μεταφορών προς την κατεύθυνση της έκδοσης σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης συνολικά για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών. 

 
 

Ετοιμοπόλεμοι οι αγρότες της Κρήτης

Ούτε ένα ευρώ δεν δέχονται να πληρώσουν για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων οι αγρότες τις Κρήτης. Αυτό φαίνεται να προέκυψε από τη Παγκρήτια συνάντηση που είχαν αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Τυμπάκι αναφορικά με την φορολόγηση των αγροτεμαχίων που εξετάζει η κυβέρνηση.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η κατηγορηματική αντίθεσή σε κάθε φορολόγηση των αγροτεμαχίων, αλλά και εκ νέου συνάντηση στα μέσα της εβδομάδας, προκειμένου να αποφασιστεί το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων.

«Δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ, ούτε για γεωργική αλλά ούτε για κτηνοτροφική έκταση, ανέφερε χαρακτηριστικά στο prismanews, o γραμματέας της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Ντισπυράκης. Παράλληλα ο κ. Ντισπυράκης ανέφερε ότι σε περίπτωση που εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, το πλήγμα θα είναι μεγάλο για τους αγροτοκτηνοτρόφους.

«Το μέτρο αυτό αποτελεί ταφόπλακα για τον αγροτικό και τον κτηνοτροφικό κόσμο. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να πληρώσουν. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μας πάρουν τις επιδοτήσεις, αν και απαγορεύεται κάτι τέτοιο, για να αποπληρωθεί ο φόρος για τα αγροτεμάχια», σχολίασε και κατέληξε επισημαίνοντας. «Tο μέτρo αυτό δεν αφορά μόνο τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, άλλα όλο τον κόσμo», καλώντας τους κατόχους αγροτεμαχίων με αυτό τον τρόπο σε συμμετοχή.
 
http://www.defencenet.gr/

 

Για το σόου Στουρνάρα στο enikos.

Μετα το εχθεσινο show του Υπ.Οικονομικων καταλαβαμε ολοι:
Οτι εχει κυκλο φιλων με μεγαλες περιουσιες και Μεγαλο-Επιχειρηματιες σημαντικους που στηριζουν την πολιτικη του.!!

Φανερα λοιπον απο τους φιλους του καταλαβαινει την πραγματικη οικονομια! αλλα ομως αντιλαμβανεται απο την πεθερα του οτι με 500Ευρω δεν τα βγαζεις περα!
Κυνικα ομως προσπερασε και απαντησε οτι οι αυτοκτονιες ειναι αποτελεσμα της κρισης!!
Oτι Ελλαδα φορολογικα πρεπει συνεχως
να συγκρινεται με την Αμερικη,!!
Οτι εχει γινει σημαντικη βελτιωση στους δεικτες στα τριμηνα συγκριτικα αλλα δεν ειναι ορατο στους Πολιτες!!
και οτι οι Τραπεζες κανουν σχεδον “αγαθοεργιες” και δεν πλειστηριαζουν ακομα τις δευτερες κατοικιες!!
Οσο για την ρευστοτητα….αυτη ειναι εξασφαλισμενη αν επιστρεψουν οι καταθεσεις απο το εξωτερικο!!!
Α!! το αλλο οτι τα τεκμηρια δεν ειναι δικαια αλλα δεν υπαρχει αλλη καταλληλη φορολογικη υλη!!!
και συντομα θα αντικατασταθει απο το ολοκληρωτικο φακελωμα το “περιουσιολογιο”!! μαζι με την διευρυμενη φορολογια για ολους περα απο την δομημενη επιφανεια δηλαδη και στα πουρναρια του παπου στο χωριο μου!!
Ακομη καταλαβαμε οτι δουλευει σκληρα με τους αλλους δυο Χατζηδακη και Βρουτση και οτι το επιλεγμενο κοινο μαλλον συμπαθητικα τον εβλεπε!

Κυριε Χατζηνικολοαυ, κριμα ….παρουσιασατε ενα Υπουργο “φυτευτο” κλεισμενο σε ενα υαλινο κλουβι μιας αλλης πραγματικοτητας!!! που εκανε μονο επικοινωνιακη τηλεοπτικη προβολη!! Προβολη ενος δηθεν τεχνοκρατη δασκαλεμενου απο Νεοφιλελευθερους Ευροφωστηρες μιας Ευρωπης αριθμων και οχι ανθρωπων!
Ενα Υπουργο μιας αλλης Ελλαδας που ολοι ειναι φοροφυγαδες!! που πρεπει ολοι να συμμορφωνονται φορολογικα οπως επιτασει το συστημα που τον διατηρει!!
Ενα υπουργο με μειωμενη Ελληνικοτητα και σεβασμο στην Ελλαδα και στους Πολιτες της που τον πληρωνουν!!
εξαιτιας του Ευρωπαικου προσανατολισμου της χωρας!!!που τον παρακολουθουν με Υπαλληλους αν λεει σωστα το “ποιημα”!
Ενας “Ραγιας” που δεν ανγνωριζει καμια Ελληνικη ιδιατεροτητα και ακολουθει μονο “νορμες” και γραμμες Δανειστων!
Ενας …..που τελικα ηθελε να γινει και συμπαθης λεγοντας οτι οι εφοριες μπορουν να αφησουν ησυχους αυτους που αποδεδειγμενα δεν μπορουν να πληρωσουν!!
Αυτους δηλαδη που πρεπει να συρθουν και να κανουν ξεβγαλμα προσωπικοτητας στον εφορο για να τους λυπηθει και να τους αποτρεψει για λιγο…απο την προσθετικη ταση αυτοκτονιων σε ενα αλλο “δεικτη” που δεν υπολογιζεται στην Ευρωπη!

Με εκτιμηση
Κωνσταντινος

«σήμερα άνεργος εγώ αύριο εσύ»

Γράφει η Σ.Λυγερού

Στο δημοτικό κάλεσαν οι δάσκαλοι τούς γονείς για ενημέρωση. Οι σούπερ γουάου αυτοί αγωνιστές, αφού κλάφτηκαν στην αρχή για τα δίκαια αιτήματά τους, είπαν τα εξής:

1. Δεν έχουμε επαρκή προσωπικό, κυρίως όσον αφορά τις ειδικότητες, και κανονικά τα παιδιά θα σχολούσαν στις 11. ΟΜΩΣ (επειδή είναι καλοί άνθρωποι), αποφάσισαν το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά, συμπληρώνοντας τις ώρες των δασκάλων που λείπουν, οι ήδη υπάρχοντες…….
(το αφήνω εδώ προς ώρας)

2. Επειδή υπάρχει έλλειψη καθαρίστριας αλλά και απορρυπαντικών, δεν θα σας ζητήσουμε ΦΥΣΙΚΑ να δώσετε χρήματα (τι σκατά δημόσια παιδεία έχουμε άλλωστε) αλλά αν μπορείτε να αναλάβετε ως σύλλογος γονέων τον καθαρισμό του σχολείου.

ΕΡΩΤΩ: 1. Όταν συμπληρώνεις τις ώρες των συναδέλφων σου που απολύθηκαν διότι κρίθηκαν υπεράριθμοι, δεν επιβεβαιώνεις ότι ήταν αχρείαστοι; 2. Λες δεν έχεις τρόπο να αγωνιστείς (με τις απεργίες δεν τους κάνεις τίποτα, τα συνδικαλιστικά όργανα είναι ξεπουλημένα, οι γονείς δεν στέκονται στο πλευρό σου, έχεις παιδιά να θρέψεις κλπ.), ΑΝ άφηνες το σχολείο όπως το κατάντησαν, να υπολειτουργεί, να βρωμίσει, δεν θα καταλάβαινε ο κόσμος ότι με τις συγχωνεύσεις και τις απολύσεις καταστρέφουν την παιδεία, οπότε και θα εναντιώνονταν;
(Σημείωση: Τις ίδιες μ@λ@κίες κάνουν όλοι οι εναπομείναντες σε όλες τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες που οι προδότες συγχώνευσαν και μείωσαν το προσωπικό.)
Δεν λειτουργείται μέχρι τις 11, τραβάτε τις ώρες σας για να πηγαίνουν όλα ρολόι, ε μετά φταίει ο άδωνης που λέει: με στοιχεία θα σας αποδείξω ότι λειτουργεί καλύτερα σήμερα η υγεία με το μισό προσωπικό, το οποίο πληρώνεται με τα μισά χρήματα, δουλεύοντας διπλάσιες ώρες.
Εύγε στις θεϊκές πρωτοβουλίες σας κύριοι, και φυσικά δεν φταίει ο κάθε παπάρας άδωνης που σας μαμεί, του το δίνετε στο πιάτο.

Υ.Γ. 1. Και μην ξεχνάτε κύριοι/ες δημόσιοι υπάλληλοι το «σήμερα άνεργος εγώ αύριο εσύ» δεν είναι μία θεωρία που ίπταται, αλλά η μόνη πραγματικότητα.
Δες το ταιπεδ, τι νομίζεις ότι γίνεται; Ξεπουλάνε κάθε δημόσια περιουσία. Σκέψου ότι ξεπουλούν υπηρεσίες που έφερναν χρήματα στο κράτος, διότι πλέον η χώρα ανήκει στους δυνάστες. Λες να διατηρήσουν δημόσιες τις υπηρεσίες που μόνο τρώνε δημόσιο χρήμα (παιδεία, υγεία, πρόνοια);
Δεν θα υπάρχει δημόσιος τομέας σε λίγο.
Όταν δείξουν και σε σένα την έξοδο να δούμε πώς θα σε πείσεις ότι ήταν σωστή η στάση που κρατάς σήμερα.

Υ.Γ. 2. δεν γίνεται κύριοι/ες δημόσιοι υπάλληλοι να παίζετε σε δύο ταμπλό, και φιλαράκια με την κυβέρνηση και αγαπημένοι με τον λαό. Όποιος πήρε αποστάσεις από την κυβέρνηση τα ‘χει καλά με τους πολίτες. Όποιος κάνει τα κέφια των προδοτών, ε να πάει σ' αυτούς να ζητήσει αγάπες.
(Έπρεπε ήδη να είχατε διαλέξει στρατόπεδο. Μετά θα φταίει η λαίλαπα; Εκεί που στέκεσαι θα σε βρει.)

 

Άδωνις συντονισμένος πλήρως με Μάκη Βορίδη και κ Μπάμπη...προετοιμάζουν το έδαφος για συνεργασία με Χ.Α.

Δείτε στο βίντεο. Άδωνις: "Απόλυτος εξευτελισμός η απάρνηση των ιδεών"
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, αναφέρθηκε στις απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για «απόλυτο εξευτελισμό», καθώς,
όπως υποστήριξε, ενώπιον του ανακριτή οι κατηγορούμενοι απαρνήθηκαν όλες τις ιδέες τους. Για την χούντα που υπηρετεί, ούτε κουβέντα ο τηλεμαϊντανός Μπουμπούκος.Σας πήραμε χαμπάρι...

Τελικά μήπως αρχίζει και αποκαλύπτεται το σχέδιο του Αντωνάκη και της αλητο-παρέας του;
Μήπως απώτερος στόχος της κυβέρνησης και του δαιμόνιου κ. Μπάμπη, ήταν η εξυγίανση της Χρυσής Αυγής και η διχοτόμηση της σε, αυτή που ανήκει σε κακουργηματική συμμορία και στο υγειές κομμάτι της Χρυσής Αυγής το οποίο είναι απόλυτα αποδεκτό από το
σύστημα και στο οποίο αποσκοπεί η τωρινή κυβέρνηση για μελλοντική συνεργασία;

Από όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο Μάκης ο Τσεκουράτος και ο Μπουμπούκος έχουν αναλάβει το ρόλο της προξενήτρας σε αυτό το ανίερο συνοικέσιο εις βάρος του ελληνικού λαού...Άντε ρε παιδιά να δούμε αν θα φάμε και κουφέτα, γιατί μια χαρούλα τα σχεδιάζετε στις στοές σας, αλλά ο λαός που ψήφισε τη Χρυσή Αυγή το έκανε για πολύ συγκεκριμένο λόγο και δεν μασάει το κουτόχορτο.Το να είναι κάποιος Έλληνας πατριώτης δεν είναι ατόπημα ,αντιθέτως είναι ευλογία....

Και κλείνοντας θα ήθελα να πω σε όλους τους τηλεδικαστές και αυστηρούς κριτές πως στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ασχέτως αν κάποιοι θέλουν να τα προβάλουν γιατί τους εξυπηρετούν.

Ρομαντικός Έλλην

Δείτε το βίντεο από το Mega:



ΠΗΓΗ


Από τον ΕΟΠΥΥ θα πληρώνεται ο οικογενειακός γιατρός

Από τον ΕΟΠΥΥ και στα πλαίσια της ασφαλιστικής κάλυψης που έχει ο ασφαλισμένος, θα πληρώνεται ο οικογενειακός γιατρός, μέτρο το οποίο περιλαμβάνεται στο πόρισμα Σουλιώτη για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο οικογενειακός γιατρός στην συνέχεια, όπως τόνισε ο υπουργός Yγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και στην δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου, θα κατευθύνει τον ασθενή στον γιατρό της ειδικότητας που θα έχει ανάγκη ο τελευταίος. Ο υπουργός τόνισε πως το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού εισαγωγών στα δημόσια νοσοκομεία υπάρχει και μεγεθύνεται διότι η χώρα δεν διαθέτει σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μία προσπάθεια που έγινε για πρώτη φορά το 1960 επί Δοξιάδη, πέρασε στην συνέχεια στον κ. Παρασκευά Αυγερινό και νομοθετήθηκε από τον κ. Κ. Στεφανή. 


Το πόρισμα Σουλιώτη, το οποίο δόθηκε ήδη την Παρασκευή στον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας, αναμένεται να συζητηθεί την Τετάρτη στην βουλή.

Σε ερώτηση για το τι σχεδιασμό θα ακολουθήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αναφορικά με περιοχές όπου κλείνουν, ή συγχωνεύονται νοσοκομεία, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Ωστόσο, με νομοθετική πράξη όπως είπε, το κάθε νοσοκομείο με την άδεια της Υγειονομικής Περιφέρειας θα μπορεί να προσλαμβάνει ιδιώτη γιατρό προκειμένου να καλύψει τα κενά που σημειώνονται.

Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο υπουργός Υγείας, επανέλαβε – σύμφωνα άλλωστε και με την επιταγή του πρωθυπουργού- ότι μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, θα έχουν πληρωθεί όλα τα ληξιπρόθεσμα, ακόμη και αυτά του 2012, και γενικότερα η πληρωμή «τρέχει » με γοργούς ρυθμούς. Την περασμένη εβδομάδα, ο ΕΟΠΥΥ πλήρωσε 870 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορούσε στα ληξιπρόθεσμα (2007-2011) που κατευθύνθηκε σε όλους τους παρόχους υγείας.

Τέλος, ο υπουργός υποστήριξε για ακόμη μία φορά το μέτρο των 25 ευρώ για νοσηλεία στα νοσοκομεία, προσθέτοντας ότι δεν θεωρεί τρομερό το ποσό, το οποίο θα καταθέτουν κάθε 10 χρόνια (;) για νοσηλεία οι ασθενείς και θα βοηθούν με αυτόν τον τρόπο άλλους συμπολίτες τους που έχουν ανάγκη.
 
 

Αναθεώρηση Προσωπικού Συντάγματος

Ο πόλεμος δεν ξεκίνησε ποτέ διότι ζούμε την εποχή των μαχών.  

Των προσωπικών μαχών. Η απότομη αλλαγή της ζωής μας και των συνήθειών μας μάς έκανε καταρχάς να ψάχνουμε να βρούμε τον φταίχτη. Τον βρήκαμε στα πρόσωπα των πολιτικών καρικατούρων που αιώνες κυβερνούσαν ζωές σαν τις δικές μας.   

Οργιστήκαμε μαζί τους.

Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε να τους κόψουμε τα λαρύγγια και να κρεμάσουμε τα κουφάρια τους ανάποδα στην πλατεία Συντάγματος.

Μετά όμως ξαφνικά είδαμε ότι η καθολική οργή άρχισε να διασπάται εντέχνως από το ίδιο το σύστημα σε κόμματα αναχώματα τραβεστί αριστεράς, σε κόμματα παρακρατικά, σε κόμματα νοικοκυραίων δεξιών και σε ανένταχτους που τα δίνουν όλα να γίνουν ένα ποσοστό καλό σε κάθε εκλογική αναμέτρηση με την ελπίδα συμμετοχής σε έναν πολιτικό συνασπισμό. 

Και εκεί άρχισε να ξεφουσκώνει η οργή για το πολιτικό σύστημα και άρχισε η οργή για τον παλαμακιστή του κάθε κακομοίρη που θέλει να σε κυβερνήσει χωρίς να ξέρει πώς, αλλά δεν τον ενδιαφέρει και πολύ διότι όπως πάντα τον τρόπο διακυβέρνησης θα τον πάρει έτοιμο σε χαρτί από το ανάλογο διεθνές σύστημα που θα τον χρηματοδοτήσει.
Η οργή πέρασε στο βλέμμα που ρίχνει ο καθένας μας σε εκείνον που δεν έχασε τίποτε το ουσιαστικό και πάνω από όλα έχει κόμμα να υπερασπιστεί. 

Η οργή έγινε ένα μεγάλο ερωτηματικό για αυτούς που αδίκως έχασαν και χάνουν τα πάντα αν και πάλεψαν σκληρά να τα αποκτήσουν. Δεν είναι και μικρό πράγμα να σε σέρνουν με χειροπέδες για ένα χρέος που σου επέβαλλαν και την ίδια στιγμή ο άεργος τεμπέλης της ζωής να πίνει τον καφέ του παρακολουθώντας την δική σου κατάντια κάνοντας παράπονα για το επίδομα που το θεωρούσε όχι επίδομα αλλά δικαίωμα. 
Και η οργή βρήκε τον στόχο. Υπεύθυνος για την κατάντια, την ανεργία, την αυτοκτονία είναι ο διπλανός.
Ποιος όμως δημιούργησε τον διπλανό; Ποιος ήταν αυτός που έδωσε το δικαίωμα να θεωρεί ο κάθε υπάνθρωπος ότι η ζωή του είναι πολυτιμότερη του αποδεδειγμένα ανθρώπου; Ποιος ήταν αυτός που παραχώρησε έδαφος από τα δικά του δικαιώματα ζωής σε συντεχνίες; Το δικαίωμα για όλα αυτά το έδωσες εσύ που κοιτάς από τον 5ο όροφο και αναρωτιέσαι πώς είναι να πέφτεις. 
Εσύ, που κάθε φορά που βλέπεις σχοινί αναρωτιέσαι πώς είναι να αιωρείσαι. Εσύ, που όταν όλοι φεύγουν από το σπίτι κοιτάς το δίκαννο του παππού και αναρωτιέσαι αν φθάνει το δάκτυλό σου την σκανδάλη όταν θα έχεις την κάνη μέσα στο στόμα σου.Είδε κανείς τις μέρες που ζήσαμε να αυτοκτονούν μαζικά συντεχνίες; 
Η μοναξιά και η αξιοπρέπεια δεν χωράνε σε συντεχνίες. Και τις συντεχνίες δεν τις νικάς διότι είναι παιδιά του πολιτικού συστήματος που εσύ υπερασπιζόσουν νομίζοντας ότι υπερασπιζόσουν την δημοκρατία. 

Φθάνεις, λοιπόν, στο δια ταύτα. 

Γιατί να φθάσεις εσύ ως εδώ; Γιατί εσύ φταις. Διότι τώρα που τα έχεις χάσει όλα και μένει μόνο ο εαυτός σου για να οργιστείς πρέπει να τα βάλεις κάτω τα πράγματα και να δεις ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι για συνάνθρωποι αλλά η πλειοψηφία τους είναι μόνο συναλλασσόμενοι. 
Το Σύνταγμα Δικαιωμάτων που εσύ όρισες ως ευαγγέλιο στο μυαλό σου πρέπει να το αναθεωρήσεις διότι επέβαλλες νόμους απαράβατους αλλά ξέχασες να θέσεις ως πρώτο άρθρο το εξής: Δικαίωμα δικαιωμάτων έχουν μόνο οι αποδεδειγμένα συνάνθρωποι.Φταις γιατί ποτέ η ευθύνη δεν ήταν ομαδική. Ήταν πάντα ατομική και για τον λόγο αυτό στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεν σύρεσαι ως ομάδα αλλά ως άτομο. 

Τώρα που δεν έχεις τίποτε να συναλλάξεις, τίποτε που η μάζα να θεωρεί άξιο εκμετάλλευσης δες την αλλιώς την κατάσταση και σώσε ό,τι αξίζει να σωθεί. Η αναζήτηση δεν θα σε κουράσει καθόλου, διότι αυτός ο κατάλογος δεν είναι μακρύς. Στην λίστα θα βρεις αυτούς που σε τέτοιους καιρούς δεν δίνουν μάχες αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας μέσω ομάδων που έχουν συστατικά συντεχνίας. Για αυτούς η κρίση γεννήθηκε την ώρα που γεννήθηκαν κι αυτοί. 

Θα τους βρεις εκεί που ήταν πάντα και σε καιρούς παχιών αγελάδων να δακρύζουν για ένα δέντρο που αδίκως κόπηκε, για ένα πουλί που ένα χορτάτο παιδί το έκανε στόχο με την σφεντόνα του, για ένα Γιατί που μένει πάντα αναπάντητο.
Εκεί στέκουν με το στόμα σφιγμένο αυτοί που δεν χώρεσαν ποτέ σε κόμμα, σε συντεχνία, σε ομάδα συμφερόντων. Σαν παιδιά μια ολόκληρη ζωή έχουν τα μάτια χαμηλά για την τιμωρία που τους ορίστηκε και που δεν τους άξιζε. Θα τους δεις να κόβουν το καρβέλι της αξιοπρέπειας σε λειψές φέτες γνωρίζοντας ότι σε έναν πόλεμο με τον εχθρό πρέπει να έχεις νικήσει τον εαυτό σου με χορτασμένη ψυχή.
 
 
 

Τιμολόγια χιλιάδων ευρώ του Κυρ. Μητσοτάκη στη Siemens... Kι αυτός θα σε απολύσει!

O βουλευτής παρέλαβε παραμονές των εκλογών ηλεκτρονικό εξοπλισμό τον οποίο εξόφλησε στις 2 Ιουνίου, ύστερα από τις καταθέσεις μαρτύρων και την έφοδο του εισαγγελέα στην εταιρεία 





 

 


Ηλεκτρονικό εξοπλισμό γραφείου, τηλεφωνικά κέντρα, κλιματιστικά κ.λπ. αξίας περίπου 130.000 ευρώ παρέλαβε παραμονές των εκλογών του 2007 (Ιούνιος - Σεπτέμβριος) ο Κυρ. Μητσοτάκης από τη Siemens και δύο θυγατρικές της. Τα τιμολόγια αναγράφουν ως χρόνο εξόφλησης το αργότερο 60 μέρες. Ενα μέρος όμως πληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2008, τότε ακριβώς που η Δικαιοσύνη ξανάνοιξε την υπόθεση Siemens, και ένα ποσό 43.850 ευρώ πληρώθηκε με τραπεζική επιταγή από τον Κ. Μητσοτάκη τη Δευτέρα 2 Ιουνίου. Είχαν προηγηθεί (στις 29 Μαϊου) οι αποκαλυπτικές καταθέσεις που έκαναν λόγο για «δωρεές και χορηγίες της Siemens σε πολιτικά πρόσωπα» και στις 30 Μαϊου η έρευνα του εισαγγελέα στα γραφεία της εταιρείας

Πολιτικό σεισμό που συγκλονίζει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, προκαλούν απρόσμενες εξελίξεις στην έρευνα για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Προκαλούν επίσης υποψίες και πολλά ερωτήματα, γιατί από τιμολόγια και τραπεζικά έγγραφα που έχουν κατατεθεί και στον εισαγγελέα, φαίνεται να έχουν παραγγελθεί για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, παραμονές εκλογών του 2007 (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος), είδη αξίας περίπου 130.000 ευρώ, που αφορούν ηλεκτρονικό εξοπλισμό γραφείου, τηλεφωνικά κέντρα, κλιματιστικά κ.λπ.

Αργοπορία
Επίσης, ενώ τα τιμολόγια της Siemens εκδόθηκαν από τότε και έπρεπε εκείνο το διάστημα να έχουν πληρωθεί από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς αναγράφουν ως χρόνο εξόφλησης...
το αργότερο 60 μέρες, εντούτοις ένα μέρος από τα χρήματα (περίπου 40.000 ευρώ) φαίνεται να έχει πληρωθεί πολύ αργότερα και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2008, ακριβώς τότε που η Δικαιοσύνη ξανάνοιξε την έρευνα για το σκάνδαλο δωροδοκίας και διαφθοράς της Siemens.


Ενα μέρος φαίνεται να έχει εξοφληθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη λίγο πριν το κλιμάκιο των εισαγγελέων, με επικεφαλής τον κ. Αθανασίου, αναχωρήσει για το Μόναχο, όπου πήρε στοιχεία για την υπόθεση από τις γερμανικές δικαστικές Αρχές.


Αυτό όμως που αποτελεί πραγματική βόμβα είναι ότι ένα ακόμη ποσόν 43.850 ευρώ, πληρώθηκε με τραπεζική επιταγή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα 2 Ιουνίου, αφού είχαν προηγηθεί τρεις μέρες πριν (Πέμπτη 29 Μαϊου) οι αποκαλυπτικές καταθέσεις που έδωσαν στον εισαγγελέα η Αικατερίνη Τσακάλου, βοηθός του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ελληνικής εταιρείας Μιχάλη Χριστοφοράκου και ο προϊστάμενος λογιστηρίου Κυριάκος Μικές, που μίλησαν για «δωρεές και χορηγίες της Siemens σε πολιτικά πρόσωπα» και ενώ είχε κάνει την εμφάνισή του ο εισαγγελέας την Παρασκευή 30 Μαϊου στα γραφεία της ελληνικής εταιρείας, όπου -κατά πληροφορίες- του δόθηκαν τα έγγραφα στα οποία αναφέρονταν οι δύο μάρτυρες.


Ακόμη πιο περίεργο είναι το γεγονός ότι, ενώ την πρώτη φορά που κατέθεσαν οι μάρτυρες δεν ρωτήθηκαν από τον εισαγγελέα και δεν κατονόμασαν τα πολιτικά πρόσωπα στα οποία αναφέρονταν, μία μέρα μετά την πληρωμή του ποσού από τον κ. Μητσοτάκη και συγκεκριμένα την Τρίτη, στις 3 Ιουνίου, ο κ. Αθανασίου κάλεσε για συμπληρωματική κατάθεση την κ. Τσακάλου, ενώ την επομένη, την Τετάρτη 4 Ιουνίου, κάλεσε για να καταθέσει επίσης συμπληρωματικά και τον κ. Μικέ.


Υπάρχουν ακόμη και τιμολόγια στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη που αφορούν εξοπλισμό γραφείου όχι της Siemens αλλά από δύο άλλες εταιρείες θυγατρικές της.


Τα σχετικά έγγραφα βρέθηκαν στο αρχείο στον φάκελο με τα έγγραφα προς πληρωμή.


Και ενώ η υπόθεση άρχισε να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, σταμάτησε η πληροφόρηση των συνηγόρων από τον εισαγγελέα.

Αντιδράσεις
Η στάση του κ. Αθανασίου προκάλεσε ερωτηματικά αλλά και τις αντιδράσεις συνηγόρων, επειδή ξαφνικά σταμάτησε να δίνει τα έγγραφα της έρευνας, κρατώντας επτασφράγιστο μυστικό το τι κατέθεσαν τη δεύτερη φορά Τσακάλου και Μικές...


Η «κάνουλα» της πληροφόρησης έκλεισε, αφού πληρώθηκε η επιταγή και αφού στο μεταξύ οι μάρτυρες κατονόμασαν ενδεχομένως τα πολιτικά πρόσωπα...


Οπως είπαν στο «Εθνος» δικαστικές πηγές, από τα στοιχεία που βρίσκονται στη δικογραφία, δεν φαίνεται -προς το παρόν- να προκύπτει θέμα ποινικής ευθύνης πολιτικών προσώπων, ώστε να διαβιβαστεί η υπόθεση στη Βουλή.


Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από κορυφαία δικαστική πηγή, «οι τελευταίες εξελίξεις μπορεί να μη συνδέονται ευθέως με το μαύρο πολιτικό χρήμα της Siemens, αφού υπάρχουν τιμολόγια, συνδέεται όμως με το... άσπρο πολιτικό χρήμα και είναι θέμα ηθικής απαξίας και κορυφαίο πολιτικό ζήτημα για τον τόπο...».


ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ
Πελάτης της εταιρείας και στενός συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη


Περισσότερα από είκοσι τιμολόγια, που βρίσκονται στη διάθεση του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου, αφορούν τον βουλευτή της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.


Δύο τιμολόγια αξίας περίπου 7.000 ευρώ αφορούν τον στενό συνεργάτη της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, Λεωνίδα Δραγουμάνο.


Ενώ υπάρχουν και τιμολόγια περίπου 3.000 ευρώ για την Κατερίνα Μητσοτάκη, που είναι πληρωμένα.


Για τον τρόπο που χειριζόταν η Siemens αυτού του είδους τις παροχές, είχε αναφερθεί στην κατάθεσή της η κ. Τσακάλου.


Η μάρτυρας, που όπως και ο κ. Μικές έχουν μπει σε πρόγραμμα αμνηστίας της γερμανικής εταιρείας, είχε πει στον εισαγγελέα την πρώτη φορά:


«Τα εν λόγω έγγραφα αφορούσαν δωρεές οικοσκευών, τηλεφωνικών κέντρων, χορηγίες σε πολιτικό κόμμα κ.λπ... Υπάρχει φάκελος, τον οποίο φρόντιζα εγώ προσωπικά, που περιέχει τα ως άνω στοιχεία και τηρείται σήμερα στα γραφεία τα ελληνικής Siemens, απ όπου μπορείτε να τα ζητήσετε (αρμόδιος διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής Siemens σήμερα είναι ο κ. Rudolf Fischer). Αντίγραφα των στοιχείων αυτών παρέδωσα στον εκπρόσωπο της Debevoise - Ρlimpton».


Οπως είχε πει η μάρτυρας, έπαιρνε προφορική εντολή από τον κ. Χριστοφοράκο, την οποία εν συνεχεία προωθούσε γραπτά στα αντίστοιχα τμήματα της Siemens προς εκτέλεση.


Χαρακτηριστικό για το πώς λειτουργούσε το σύστημα είναι σημείο της κατάθεσής της στο οποίο ανέφερε:


«Αρκετές φορές, προκειμένου να διεκπεραιώσω την εντολή μου, ερχόμουν σε επικοινωνία με τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους -λίγες φορές γινόταν αυτό- και τις περισσότερες με πρόσωπα του στενού τους περιβάλλοντος, δηλαδή με συζύγους ή με προσωπικό ασφαλείας τους. Τα στοιχεία των προσώπων αυτών, τα οποία στην πλειονότητά τους είναι πολιτικά καθώς και του κόμματος που έλαβε χορηγία με επιταγή, βρίσκονται στον παραπάνω φάκελο.


Στον φάκελο αυτό βρίσκονται στοιχεία που αφορούν την εκτέλεση των παραγγελιών για τις οικοσκευές, τα τηλεφωνικά κέντρα κ.λπ., τιμολόγια και γενικά ό,τι αφορά την κάθε επιμέρους περίπτωση. Ο φάκελος αυτός τηρείτο στους χώρους της Διεύθυνσης, σε ξεχωριστό αρχείο, το οποίο ήταν προσβάσιμο στον κ. Χριστοφοράκο και σε μένα, λόγω της ιδιότητός μου ως ιδιαιτέρας του».


Για «παροχές σε πολιτικά πρόσωπα» είχε μιλήσει στην κατάθεση που έδωσε στον κ. Αθανασίου και ο προϊστάμενος λογιστηρίου της Siemens Κυριάκος Μικές, ο οποίος εντάχτηκε στο πρόγραμμα αμνηστίας της γερμανικής εταιρείας, επειδή, όπως είπε, «δεν ήμουν σε θέση να γνωρίζω ποια από τα παραστατικά που είχα υπογράψει ως εκ της θέσεως μου ήταν «ύποπτα»...


Ο μάρτυρας είχε πει ακόμη στην κατάθεσή του ότι όταν παραιτήθηκε ο κ. Χριστοφοράκος, η ιδιαιτέρα του κ. Τσακάλου τού είχε παραδώσει επτά κλασέρ που περιείχαν έξοδα του κ. Χριστοφοράκου (έξοδα παραστάσεων, έξοδα ταξιδιών, διαμονής σε ξενοδοχεία κ.λπ.). Οταν ξέσπασε το σκάνδαλο της Siemens... μου κίνησαν την υποψία κάποιες πληρωμές που έγιναν σε εταιρείες εξωτερικού, για έργα που είχαν αναλάβει οι εταιρείες αυτές σαν υπεργολάβοι της Siemens».


Τα επτά ντοσιέ που ανέφερε ο μάρτυρας φυλάσσονταν στο αρχείο της ελληνικής Siemens.


Οι δύο υπάλληλοι, όταν εντάχτηκαν στο πρόγραμμα αμνηστίας της γερμανικής εταιρείας, παρέδωσαν στην αμερικανική εταιρεία Debevoise - Plimpton, που διενεργεί ανακρίσεις για λογαριασμό της μητρικής Siemens, όλα τα στοιχεία που αφορούσαν πληρωμές, δωρεές και χορηγίες.


ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
mbenea@pegasus.gr


ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Σιωπητήριο για τα στοιχεία μετά τις αποκαλύψεις


«Σιωπητήριο» γύρω από τα στοιχεία που σχετίζονται με τις έρευνες για τη Siemens επιβάλλουν οι εισαγγελικές Αρχές, περιορίζοντας σε σημαντικό βαθμό την παροχή στοιχείων της δικογραφίας στους δικηγόρους της υπόθεσης, τη στιγμή που άρχισαν να γνωστοποιούνται ονόματα πολιτικών που έχουν συναλλαγές με την εταιρεία ή έχουν δεχτεί κάποια δώρα από αυτήν (κουζίνες, υπολογιστές, είδη οικοσκευής), όπως προκύπτει από ντοσιέ που βρίσκεται στη δικογραφία.


Από εισαγγελικής πλευράς διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι η παροχή του υλικού σε όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και κατόπιν η συνεχής δημοσιοποίησή τους στον Τύπο, με συνέπεια να γίνεται η δικογραφία φεϊγβολάν, δεν συμβαδίζουν με τον νόμο και δεν προβλέπονται από αυτόν, ενώ δημιουργούνται προβλήματα με την αναζήτηση της αλήθειας, αφού έτσι κάποιοι εμπλεκόμενοι ουσιαστικά προειδοποιούνται και παίρνουν τα μέτρα τους.


Ωστόσο ξενίζει η χρονική συγκυρία κατά την οποία ελήφθη η απόφαση περιορισμού παροχής των στοιχείων της δικογραφίας, αφού συνέπεσε με την κατάθεση της γραμματέως του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Μ. Χριστοφοράκου, που αναφέρθηκε σε παροχές προς πολιτικό κόμμα και σε πολιτικούς, υποδεικνύοντας και σχετικά ντοσιέ, τα οποία παρέλαβε ήδη ο εισαγγελέας Π. Αθανασίου.


Οι εισαγγελείς εκτιμούν ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να μπορούν να εμπλέξουν ποινικά κάποια πολιτικά πρόσωπα, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν ότι μπορεί να προκύψουν στο μέλλον τέτοια στοιχεία, εφόσον δώσουν σχετικές πληροφορίες τα κυρίαρχα πρόσωπα, οι τραπεζικοί λογαριασμοί που ζητείται να ανοίξουν και δοθεί η λύση του σταυρόλεξου των off-shore εταιρειών, μέσω των οποίων υπήρξε ροή άφθονου χρήματος.


Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδάς, υποστηρίζει σχετικά με τα πολιτικά πρόσωπα ότι μια δικογραφία μπορεί να πάρει την κατεύθυνση προς τη Βουλή, μόνο εφόσον προκύψουν στοιχεία που να δικαιολογούν και να στοιχειοθετούν ποινική ευθύνη υπουργών..


ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

ΕΘΝΟΣ

Ο φασισμός των αντιφασιστών

 Η εκστρατεία των «αντιφασιστών» να μας σώσει από τον θανάσιμο φασιστικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε σαν λαός ήδη έδειξε τα αληθινά χρώματά της, όπως έγραφα στο άρθρο της 22/9.  

Ότι, δηλαδή, στην πραγματικότητα, απέβλεπε να αποπροσανατολίσει τα καθημερινά εξαθλιούμενα λαϊκά στρώματα από τον πραγματικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν: «την ολοκλήρωση της οικονομικής καταστροφής στα χέρια της Υπερεθνικής ελίτ (Υ/Ε) και της ντόπιας ελίτ». 

Τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα τα πανάθλια κανάλια με τους καλοβολεμένους «δημοσιογράφους», οι οποίοι τον καιρό που τα συνθλιβόμενα λαϊκά στρώματα κατέβαιναν σε απεργίες και διαδηλώσεις έκαναν το παν για να υπονομεύσουν τους αγώνες τους, τώρα κάνουν το παν για να τα στρέψουν σε φανταστικούς κινδύνους, τη στιγμή που...
οι ελίτ παγιώνουν και επεκτείνουν τα μέτρα που τα φτωχοποιούν περισσότερο.


Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι μπορεί να αμφισβητηθεί ο φασιστικός χαρακτήρας των συστηματικών επιθέσεων εναντίον μεταναστών από κάποιους τραμπούκους της ΧΑ. Το να ισχυριστεί όμως κάποιος σήμερα, με βάση τις πρακτικές αυτές, ότι αντιμετωπίζουμε μαζικά ναζιστικά κόμματα και πραγματικά τάγματα εφόδου, όπως στη δεκαετία του 1930, θα ήταν κακόγουστο ανέκδοτο, αν δεν ήταν άκρως επικίνδυνο. 
Ιδιαίτερα, τώρα, που βγαίνουν «αντιφασίστες» να απειλούν ότι «τον φασισμό θα τον αντιμετωπίσει και θα τον αποτελειώσει το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της μεγάλης πλειοψηφίας που σιχαίνεται τους νεοναζί» (δηλαδή οι ίδιοι αυτοδιορισμένοι προστάτες του λαού!) (“Ε”, 2/10). 
Με την ίδια όμως λογική θα μπορούσαν και οι τραμπούκοι της ΧΑ και άλλοι παρόμοιοι να κάνουν το ίδιο, και να μας οδηγήσουν κάποιοι (πίσω από όλους αυτούς) σε ένα εμφύλιο, παρόμοιο με τους εμφυλίους που στήνουν σήμερα η Υ/Ε μαζί με τη Σιωνιστική ελίτ στις Αραβικές χώρες για να υποτάξουν τους λαούς που αγωνίζονται για την εθνική και οικονομική κυριαρχία τους, δηλαδή την λαϊκή κυριαρχία.


Και είναι φανταστικός ο φασιστικός κίνδυνος στην Ελλάδα για τους εξής λόγους:


Πρώτον, ο εθνικοσοσιαλισμός ήταν κίνημα που άνθησε κάτω από συγκριμένες ιστορικές συνθήκες στη Γερμανία, την εποχή που δεν υπήρχε η σημερινή οικονομική αλληλεξάρτηση των οικονομιών στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, η οποία ουσιαστικά καταργεί την λαϊκή κυριαρχία, έστω και αν τυπικά παραμένει ο τύπος του (ξεδοντιασμένου πια) κράτους-έθνους που τώρα παίζει τον ρόλο τοπικού σερίφη της Υ/Ε. 
Σήμερα, κάθε μη αρεστή στην Υ/Ε κυβέρνηση, της οποίας η οικονομία είναι ήδη πλήρως ενσωματωμένη στη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ), μπορεί να οδηγηθεί σε άμεση οικονομική κατάρρευση σε διάστημα ημερών.
Δεύτερον, στην Ελλάδα είναι φανερό ότι δεν υπάρχει μαζικό εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα αλλά απλώς ένα εθνικιστικό κόμμα με μερικές εκατοντάδες τραμπούκους και εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους, αγανακτισμένους για την αθλιότητα στην οποία τους καταδίκασαν οι ελίτ. Γι’αυτό και δεν είδαμε καμιά μαζική διαδήλωση εθνικοσοσιαλιστών να υπερασπίζονται την ηγεσία και το κόμμα τους, τώρα που επιχειρείται η συντριβή του. 

Στην Ελλάδα, άλλωστε, δεν υπήρχε ποτέ ισχυρό «φασιστικό» κίνημα, ακόμη και όταν ανθούσε στο εξωτερικό, ούτε έγιναν ξαφνικά τα λαϊκά στρώματα «φασιστικά» ή ρατσιστικά. Οι αγανακτισμένοι αυτοί πολλαπλασιάσθηκαν ραγδαία σαν αποτέλεσμα της πρωτόγνωρης κρίσης που έχει φθάσει τα όρια της οικονομικής καταστροφής και της συνακόλουθης απαξίωσης των κομμάτων εξουσίας, που τελικά ψηφίζονται μόνο από τα προνομιούχα στρώματα.
Τρίτον, η παράλληλη αποστασιοποίηση πολλών ψηφοφόρων στα λαϊκά στρώματα από μια χρεωκοπημένη «Αριστερά» που είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο. 
Και αυτό, γιατί αντί τα κόμματα στην Αριστερά να στραφούν κατά της παγκοσμιοποίησης που καταργεί την λαϊκή κυριαρχία, η μεν ροζ Αριστερά και τα οικολογικά κόμματα ενσωματώθηκαν πλήρως στη ΝΔΤ, οι δε Μαρξιστές της συμφοράς, είτε την παίρνουν σαν «αναγκαίο κακό» στην ιστορική διαδικασία, είτε έχουν υιοθετήσει ένα μεταμοντέρνο Μαρξισμό που τους οδηγεί ακόμη και σε επιδοκιμασία των Αραβικών «επαναστάσεων». 
Το ΚΚΕ, μολονότι είναι το μοναδικό ΚΚ που παίρνει συνεπή θέση κατά της παγκοσμιοποίησης και των εκφραστών της στον χώρο μας (ΕΕ, ΝΑΤΟ κ.λπ.), ουσιαστικά παραπέμπει το θέμα στις καλένδες όταν το συνδέει άμεσα με τον στόχο της σοσιαλιστικής επανάστασης, ενώ θα μπορούσε να πρωτοστατήσει στην δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου κοινωνικής και εθνικής απελευθέρωσης, με βασικό αίτημα την οικονομική αυτοδυναμία μέσα από την έξοδο από την ΕΕ. Πράγμα που θα οδηγούσε στη σωτηρία των λαϊκών στρωμάτων από την καταστροφική κρίση, αλλά και θα άνοιγε τον δρόμο για συστημική αλλαγή.

Φυσικά, η Κοινοβουλευτική Χούντα και οι πάτρωνές της στις ελίτ ξέρουν πολύ καλά ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος. Γι’ αυτό και ο ίδιος ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Χούντας στην επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον τόνισε ότι θεωρεί το ίδιο ακραίες τις θέσεις της ΧΑ με αυτές της Αριστεράς που μιλά για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, δείχνοντας τον επόμενο στόχο του συστήματος.
 Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι ήδη άρχισε μια συστηματική εκστρατεία φίμωσης κάθε υποστηρικτή της «ακραίας» αυτής άποψης, όχι μόνο από τη Χούντα, αλλά και από την συστημική Αριστερά που επίσης θεωρεί ταμπού την ΕΕ. Έτσι, ακόμη και η ΙΣΚΡΑ, η ιστοσελίδα του «Αριστερού Ρεύματος» του ΣΥΡΙΖΑ που συζητά (θεωρητικά, βέβαια, αφού παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ!) την έξοδο από το Ευρώ ―αλλά όχι και από την ΕΕ― η οποία ανελλιπώς αναδημοσίευε τελευταία τη στήλη αυτή, ξαφνικά κατέβασε το άρθρο της 22/9. 

Στη συνέχεια, ανέβασε μεν το περασμένο άρθρο μου αλλά, σε κατάφωρη παραβίαση της ίδιας της δεοντολογίας της, δημοσίευσε μαζί και λασπολογικά σχόλια εναντίον μου κάποιου γνωστού διαδικτυακού λασπολόγου με το ψευδώνυμο «Omadeon» που (όπως παρόμοιοι του σε άλλες ιστοσελίδες) επανήλθαν για πολλοστή φορά με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και δυσώδη σχόλια κάτω από την ύποπτη κουκούλα τους, που ποτέ δεν θα δημοσιευόντουσαν επώνυμα στον μη κίτρινο τύπο. 
Συνακόλουθα, αναγκάστηκα να ζητήσω ο ίδιος από την ιστοσελίδα αυτή να κατεβάσει το άρθρο και να μην αναδημοσιεύει πια άρθρα μου...

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ από πηγη

ΒΟΜΒΑ!!!!!! ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ!

ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΤΕΛΩΣ!!!!!
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ;
ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ν.D. …



Φαίνεται πως η υπόθεση των ομογενών της E.N.D. δεν …βρωμάει από την μία μόνο πλευρά αλλά και από την ίδια την Πολιτεία. Η οποία, όπως δήλωσε ο δικηγόρος κ. Γ. Καραμιχάλης, μετην υπ’ αριθμ. 6342/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που εξέτασε αίτημα για την επίδειξη εγγράφων που υπέβαλε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η οικογένεια Σώρρα και η εταιρεία”ΕL (end National Debt-End)” κατά της Εθνικής Τράπεζας, αναγνωρίζει ότι οι μετοχές ΔΕΝ ακυρώθηκαν και ότι η αξία τους έχει μετατραπεί πλέον σε χρεωστικό ομόλογο. 


Πρόκειται για τις περίφημες μετοχές της “Τράπεζας της Ανατολής”, τις οποίες κατέχει ο Σώρρας, ο φερόμενος δισεκατομμυριούχος της E.N.D. που διατείνεται ότι προσφέρει 600 δις δολάρια για την εξαγορά του χρέους της χώρας! Οι αποκαλύψεις που κάνει η ομογενειακή εφημερίδα “Το Καλάμι” είναι πολύ σημαντικές, η οποία μάλιστα θέτει ερωτήματα-φωτιά προς την ελληνική κυβέρνηση η οποία καλείται να απαντήσει. Τα στοιχεία που παρατίθενται εξηγούν και την στάση του υπουργείου Οικονομικών το οποίο έκανε την πάπια όσο διάστημα βρίσκονταν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της E.N.D. ζητώντας του να πάρει θέση. Όταν δηλαδή ο κ. Λαμπράκης, Πρόεδρος της οργάνωσης και ο κ. Παπαδάκης, δικηγόρος  της, έλεγαν ότι το υπουργείο Οικονομικών αλλά και ο κ. Σαμαράς γνωρίζουν τα πάντα για τα 600 δις δολάρια, καλώντας τους να πάρουν θέση, ενδεχομένως έλεγαν αλήθεια. Μόνον όταν το θέμα των ομογενών της E,N.D πήρε μεγάλη δημοσιότητα, το υπουργείο Οικονομιών αναγκάστηκε να μιλήσει, εκδίδοντας όμως μια ανακοίνωση με αντιφάσεις!

Ιδού τι έλεγε

η ανακοίνωση του υπουργείου Οικνομικών: «Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ουδεμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα… Την στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία “ανακάλυψης θησαυρών”,που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί». Μπουρδολογίες: από την μια έλεγε ότι “ουδεμία πρόταση ή προσφορά” έλαβε από τους ομογενείς, προσποιούμενο μάλιστα ότι πρόκειται για “600 δις ευρώ” ενώ οι πάντες γνώριζαν για 600 δις δολάρια, αλλά από την άλλη την χαρακτηρίζει “αστειότητα”!!!

Χαρακτηριστικό είναι ότι πίσω από αυτή την υπόθεση κρύβεται ο κ. Προβόπουλος, ο οποίος όπως λέγεται γνώριζε και γνωρίζει τα πάντα!

Σήμερα, μετά την νέα τροπή που παίρνουν τα πράγματα, τα οποία εμφανίζουν το ελληνικό κράτος να έχει αναγνωρίσει τις μετοχές, καθιστώντας τες χρεωστικό ομόλογο, καλείται να πάρει θέση και να μην κρατά το στόμα της κλειστό, όπως συνέβαινε επί καιρό με την υπόθεση της”λίστας Λαγκάρντ” που τώρα αποκαλύπτεται η συνωμοσία.

Η ομογενειακή εφημερίδα “Το Καλάμι” αποκαλύπτει για το θέμα:

Εγκυρη-νόμιμη ή όχι η μετοχή;

H “Τράπεζα της Ανατολής”, συγχωνεύθηκε με την 147611/1932 σύμβαση εξαγοράς κα ιαπορρόφησής της, από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.. Με τη σύμβαση συγχώνευσης,προβλέφθηκε ότι θα διενεργηθεί ειδική εκκαθάριση, συνεπεία μεταβίβασης των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού από την «Τράπεζα της Ανατολής» στην «Εθνική Τράπεζα», με μόνο και αποκλειστικό σκοπό τον προσδιορισμό του τιμήματος εξαγοράς, για την απόδοσή του στους μετόχους της απορροφούμενης εταιρίας.

Η εκκαθάριση αν και προβλέφθηκε ότι θα έπρεπε να διενεργηθεί σε δύο χρόνια από την δημοσίευση της σύμβασης συγχώνευσης, δηλαδή εντός δύο χρόνων από την 31η Δεκεμβρίουτου 1932, με δυνατότητα ”παρατάσεως εφάπαξ ή αλληλοδιαδόχως”, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Στη σύμβαση συγχώνευσης, ορίζεται ρητά ότι μετά το πέρας της εκκαθάρισης, η ΕθνικήΤράπεζα θα πρέπει να καταβάλει το -σε κάθε μία των 280.000 μετοχών της “Τράπεζας της Ανατολής”- αναλογούν, επιπλέον του προκαταβληθέντος ποσού, υπόλοιπο του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης, με παράλληλη παράδοση του τίτλου της μετοχής προς ακύρωση.

Η Εθνική Τράπεζα διατείνεται ότι η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 1936 και ότι το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 δρχ. ανά μετοχή,αλλά άφησε και υψηλό «άνοιγμα» σε βάρος της. Ισχυρίζεται ακόμη ότι μετά την εξαγορά, όλεςοι μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής», ακυρώθηκαν.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος κ. Γ. Καραμιχάλης, με την υπ’ αριθμ. 6342/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που εξέτασε αίτημα για την επίδειξη εγγράφων που υπέβαλε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η οικογένεια Σώρρα και η εταιρεία “ΕL (end National Debt-End)” κατά της Εθνικής Τράπεζας, αναγνωρίζεται ότι οι μετοχές ΔΕΝ ακυρώθηκαν και ότι η αξία τους έχει μετατραπεί πλέον σε χρεωστικό ομόλογο και επιπλέον ότι οι μέτοχοι δεν ζητούν το ενεργητικό των μετοχών αυτών, δηλαδή την αξία τους, αλλά το παθητικό υπέρ των μετόχων.

Aληθεύει ή όχι;
Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι των μετοχών είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι’ αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής».

Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία«παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνική ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους κατόχους μετοχών για την ίδια υπόθεση.

Η οικογένεια Σώρρα προχώρησε και σε ένα ακόμη βήμα. Δώρισε 4 μετοχές στην «END» καικατάθεσε την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.ευρώ. Κατά σύμπτωση, είναι το ποσό… των μέτρων που συμφωνούν ότι πρέπει να ληφθούν μεσκληρές περικοπές εις βάρος του λαού, τρόϊκα κι ελληνική κυβέρνηση!!!

Η Εφορία παρέπεμψε το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών. Ναι, γραφικοί οι -υποθετικά- ”κατέχοντες 600 δισ.”, αλλά πως γίνεται Πρωτοδικείο Ελλάδας (6342/2012 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων) πρόσφατα, να αναγνωρίζει τις ”μετοχές” τους ως ”έγκυρες”; Γιατί δενπαίρνει ξεκάθαρη θέση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος; Ας ξεκαθαρίσει επιτέλους, επίσημα, τοελληνικό κράτος ΤΙ πραγματικά συμβαίνει (εκτός από την χαζή ανακοίνωση με τις αερολογίες του υπουργείου Οικονομικών).

 
agkyrovoli.blogspot.gr

 

110 000 ευρώ. Έτσι έφυγαν τα λεφτά!!!!!!!!!


 Έτσι έφυγαν τα λεφτά!!!!!!!!!!! 
 110 000 ευρώ ενοίκια δεν εισπράξαμε από την λέσχη Εργαζομένων . 

Πως έφυγαν τα λεφτά που πήγαν σε πια τσέπη άραγε ;




Times: Ανεργία, φτώχεια, βία, διαφθορά, πολλά θυμίζουν Βαϊμάρη στην Ελλάδα

Άρθρο με το οποίο επιχειρείται ένας παραλληλισμός των δεδομένων στην Ελλάδα με την κατάσταση στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης πριν από την επικράτηση του Χίτλερ φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα Times.

Σύμφωνα με το iefimerida, ο συντάκτης Μπεν Μακιντάιρ γράφει ότι με τις προειδοποιητικές δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς έχει επιβεβαιώσει τον παραλληλισμό, σημειώνοντας ότι η κοινωνική συνοχή απειλείται από την αυξανόμενη ανεργία «όπως την εποχή του τέλους της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης στη Γερμανία».

Αναφέρεται ότι ένα χρόνο μετά από αυτή τη δραματική δήλωση...
από τον πρωθυπουργό, το ελληνικό κράτος προέβη στην καταπολέμηση της πιο προφανούς εκδήλωσης αυτής της πρόκλησης, με τις συλλήψεις στελεχών και οπαδών της Χρυσής Αυγής.


Στη συνέχεια ο αρθρογράφος σημειώνει ότι μπορεί η Χρυσή Αυγή να μην απολαμβάνει τη μετεωρική άνοδο των Ναζιστών του Χίτλερ και ο ηγέτης της να στερείται προσωπικού χαρίσματος, όμως σχολιάζει ότι η ηχώ της Βαϊμάρης γίνεται δυνατότερη όταν οι οπαδοί φωνάζουν στο Ν. Μιχαλολιάκο κατά την προσαγωγή του στο δικαστήριο, το διασκευασμένο ναζιστικό σύνθημα που τους χαρακτηρίζει «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή».


«Πολλοί από τους παράγοντες που διέλυσαν τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης διαφαίνονται και στην Ελλάδα: μαζική ανεργία, πολιτική παράλυση, φτώχεια που εξαπλώνεται, κοινωνική αναστάτωση, αυξανόμενη εγκληματική βία και αχαλίνωτη διαφθορά, διαποτισμένη με μια οξεία αίσθηση εθνικής ταπείνωσης», σημειώνει ο αρθρογράφος. «Όπως και στη Βαϊμάρη της Γερμανίας, η ρατσιστική αντι-μεταναστευτική ακροδεξιά στην Ελλάδα αναδύθηκε πάνω σε αυτό το χάος με εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα. Όπως και στη Βαϊμάρη της Γερμανίας, οι εξτρεμιστές της ακροδεξιάς βρήκαν στήριξη στην αστυνομία και στις στρατιωτικές δυνάμεις. Σύμφωνα με κάποιες έρευνες, σχεδόν η μισή ελληνική αστυνομία στηρίζει τη Χρυσή Αυγή, προσθέτει ο Μπεν Μακιντάιρ, επισημαίνοντας και το πρόσφατο γεγονός της ανάρτησης «περί πραξικοπήματος» σε ιστοσελίδα εφέδρων αξιωματικών.


Ο αρθρογράφος εν συνεχεία συμπεραίνει ότι εάν η κατάσταση στην Ελλάδα προσφέρει «ενοχλητικούς» παραλληλισμούς με την περίπτωση της Βαϊμάρης στη Γερμανία, η αναλογία αυτή μπορεί να προσφέρει και τρόπους καταπολέμησης της ανόδου του φασισμού. Ωστόσο, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι υπήρξαν ενδείξεις προθυμίας ορισμένων από τη μετριοπαθή δεξιά να έρθουν σε συμφωνία με τη Χρυσή Αυγή, καθώς και ότι το κράτος έκανε τα στραβά μάτια σε περιπτώσεις επιθέσεων κατά μεταναστών, μελών μειονοτήτων και πολιτικών αντιπάλων. «Αντί να προσπαθήσει να απαγορεύσει το κόμμα, η κυβέρνηση κατηγορεί τους εξτρεμιστές για συμμετοχή τους σε βίαιη εγκληματική οργάνωση», συνεχίζει το άρθρο, προσθέτοντας ότι «η σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου, ως του πρώτου νόμιμα εκλεγμένου αρχηγού κόμματος που προφυλακίζεται από την πτώση της δικτατορίας, έχει αυξήσει την πολιτική διακύβευση (...) και εάν τελικά ελευθερωθεί ή γλιτώσει με μικρή ποινή, δημιουργείται ένα άλλο βαθιά ανησυχητικό ιστορικό προηγούμενο». Αναφέρεται ότι αντίθετα αν καταδειχθεί η σχέση της Χρυσής Αυγής με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ίσως το ακροδεξιό κόμμα καταστραφεί.


Τέλος, συγκρίνοντας την περίπτωση Μιχαλολιάκου με τη δίκη του Χίτλερ το 1924 για την απόπειρα πραξικοπήματος, το άρθρο καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι μια επιτυχημένη δίωξη της Χρυσής Αυγής μπορεί να προστατεύσει τη δημοκρατία, αλλά αντίθετα μια αποτυχία μπορεί να θέσει τη δημοκρατία σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο. «Ο κ. Μιχαλολιάκος δε θα καθίσει άεργος στη φυλακή. Εάν η ιστορία αποτελεί τον οδηγό, θα γράφει τον απολογισμό του Αγώνα του», όπως έκανε και ο Χίτλερ ενόσω ήταν στη φυλακή.




  πηγη 1 και 2
 

Στα «πράσα» ο πρόεδρος εργαζομένων «Σωτηρία» για εκβιασμό

Ο συνδικαλιστής συνελήφθη λίγη ώρα αφότου έφυγε από το σπίτι της διευθύντριας, το μεσημέρι της Δευτέρας, η οποία σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Αστυνομίας, του έδωσε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Κατά την αποχώρησή του από το σημείο, αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών και την επικείμενη σύλληψή του επιτέθηκε στους αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό.


Με την δικογραφία που σχηματίστηκε, θα προσαχθεί σημερα , Τρίτη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αναμένεται να διερευνηθεί αν πίσω από το χρηματισμό υπάρχουν συνεργοί άλλοι συνδικαλιστές ή εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι και το αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Με 50.000 ευρώ προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην τσέπη, συνελήφθη ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία», ο οποίος απαιτούσε το χρηματικό αυτό ποσό από την διοικήτρια του νοσοκομείου, για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι σχετικά με μια σύμβαση παραχώρησης τμήματος του νοσοκομείου μεταξύ της διοίκησης και του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, για την οποία οι εργαζόμενοι έχουν επανειλημμένα καταγγείλει πως προχώρησε με αδιαφανείς διαδικασίες στέλνοντας μάλιστα και εξώδικο στη διοίκηση. Τι δήλωσαν συνδικαλιστές στο tvxs.gr και η γενίκευση που επιχείρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στοχοποιώντας «όσους φωνάζουν» και την Αριστερά.

  •          πιστόλι μάρκας WALTRO-Mod 85 τύπου compat, διαμετρήματος 9m, με γεμιστήρα,
  •          δύο πτυσσόμενα μαχαίρια και ένα ζευγάρι χειροπέδες,
  •          σιδερένιο πτυσσόμενο γκλοπ,
  •          κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας BERETTA 12cal και
  •          μαγνητόφωνο καταγραφής ήχου.





Το περιστατικό παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αν και αρχικά έκανε λόγο για μία «πρωτόγνωρη και ιδιάζουσα» ιστορία στη συνέχεια στοχοποίησε μέσω αυτής το συνδικαλιστικό κίνημα λέγοντας ότι «σήμερα απεδείχθη με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτοί που φωνάζουν δεν έχουν πάντα δίκιο. Και αυτοί που φωνάζουν στο όνομα των δικαιωμάτων του λαού δεν είναι πάντα και τόσο αγαθοί όσο πολλοί νομίζουν».

Το tvxs.gr επικοινώνησε με τον Σταμάτη Κάκαρη, θωρακοχειρουργό μέλος του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Σωτηρία» (με την Ε.Κ.ΣΩ), ο οποίος υπογράμμισε πως στο παρελθόν εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει σε γενικές συνελεύσεις τη στάση του συλληφθέντα, ο οποίος είχε κατέβει στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ «και βγήκε όπως τέλος πάντων βγήκε». «Εγώ προσωπικά έχω επισημάνει στο αμφιθέατρο πως ο καταγγελτικός του λόγος ήταν απλά στα λόγια και από εκεί και πέρα γίνονται άλλα πράγματα».

Ερωτηθείς αν τέτοιες υποθέσεις και δράσεις συντελούν στην αποδόμηση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, ο κ. Κάκαρης συμφώνησε, τονίζοντας ωστόσο πως «ευτυχώς υπάρχουν και άλλοι συνδικαλιστές που δεν αφήνουν να γίνεται κάτι τέτοιο». «Όμως όλη ιστορία είναι η συμφωνία παραχώρησης, η οποία έγινε χωρίς καμία ενημέρωση και χωρίς να ξέρει κανείς τίποτα. Ποια είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη; Έχουμε πλήρη άγνοια. Έχουμε κάνει καταγγελίες, έχουμε στείλει και εξώδικο στη διοίκηση. Δεν είναι μια απλή ιστορία και δεν ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί... Πάντως βλέπετε πως το υπουργείο και η διοίκηση το σηκώνει πολύ ψηλά το θέμα» και ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως «η σύμβαση θα γίνει και το έργο θα προχωρήσει».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας υπογράμμισε μιλώντας στο tvxs.gr πως το ζήτημα είναι καθαρά ποινικό. «Τον συγκεκριμένο πρόεδρο δεν τον γνωρίζω, αλλά όπως είδα και όπλα είχε... η κίνησή του δεν είχε καμία λογική», ανέφερε. «Είναι μια ιστορία που θεωρώ ότι είναι καθαρά ποινική και δεν έχει κανένα συνδικαλιστικό περιεχόμενο. Από τη στιγμή που εμπλέκονται και όπλα είναι πολύ παράδοξη και θα περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι έρευνες».

Στοχοποιώντας όσους φωνάζουν και την Αριστερά

Εδώ και μήνες το σύνολο των εργαζομένων καταγγέλλει τις αδιαφανείς διαδικασίες με τις οποίες προχώρησε η συμφωνία μεταξύ  της διοίκησης και του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για παραχώρηση τμήματος του νοσοκομείου για την δημιουργία Κέντρου Ελέγχου Βιοϊσοδυναμίας γενοσήμων φαρμάκων. Η σύμβαση θα αξιοποιούσε 4 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που είχε δοθεί στο Ίδρυμα για την σύναψη της σύμβασης. Ο πρόεδρος των εργαζομένων φέρεται να ζήτησε από την διευθύντρια ένα μέρος αυτών των χρημάτων προκειμένου να μην γίνει νέα κινητοποίηση.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως ήταν μια «δύσκολη, πρωτόγνωρη και ιδιάζουσα υπόθεση». «Δεν θυμάμαι άλλη φορά στα χρονικά συνδικαλιστής να παίρνει χρήματα για να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις», είπε. Ωστόσο στη συνέχεια ανέφερε: «Νομίζω το σημερινό επεισόδιο είναι πολύ διδακτικό για να είμαστε ως πολίτες εξαιρετικά καχύποπτοι όταν ακούμε κάποιους να φωνάζουν πάρα πολύ».

«Σήμερα απεδείχθη με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτοί που φωνάζουν δεν έχουν πάντα δίκιο. Και αυτοί που φωνάζουν στο όνομα των δικαιωμάτων του λαού δεν είναι πάντα και τόσο αγαθοί όσο πολλοί νομίζουν. Πολλές φορές, τουλάχιστον μία σήμερα αποδεδειγμένα το κίνητρο της φασαρίας είναι ίδιον όφελος και όχι το συμφέρον των εργαζομένων γενικά ή του ελληνικού λαού», υποστήριξε και προανήγγειλε πως «η υπόθεση αυτή θα έχει και περαιτέρω εξέλιξη αναλόγως της απολογίας και της καταθέσεως» του συλληφθέντα. «Ποιο είναι το ακριβές του σχέδιο, ποιοι ήταν οι συνεργοί του, με ποιους είχε κάνει τη συμφωνία να μοιραστεί τα χρήματα και όλα τα υπόλοιπα», ανέφερε.

Όταν ρωτήθηκε σε ποια παράταξη ανήκε ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής δήλωσε: «Ήταν πολλά χρόνια μέλος της ΠΑΣΚΕ. Στην παρούσα φάση, αν καταλαβαίνω καλά, ήταν από αυτή την κατηγορία των συνδικαλιστών που έχουν διαχωρίσει τη θέση τους με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., καταγγέλλοντας τη διαφθορά και το μνημόνιο και τα υπόλοιπα». «Προς τα που πάει ξέρετε;» ρωτήθηκε από δημοσιογράφο. «Όπου πάνε όλοι αυτοί. Αριστερότερα», απάντησε. «Το γεγονός μιλάει από μόνο του δεν χρειάζεται να κάνουμε περαιτέρω σχολιασμούς. Φυσικά, όπως αντιλαμβάνεσθε η σύμβαση θα γίνει και το έργο θα προχωρήσει», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

πηγη

Στάση εργασίας στα τρόλει την Τρίτη

Ακινητοποιημένα θα είναι σημερα , Τρίτη, από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 4 το απόγευμα τα τρόλεϊ, λόγω στάσης εργασίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Τα τρόλεϊ θα αρχίσουν να αποσύρονται για τα αμαξοστάσια μια ώρα νωρίτερα, ενώ η αποκατάσταση των δρομολογίων αναμένεται περίπου στις 5 το απόγευμα.

Θέματα της γενικής συνέλευσης είναι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η πρόσληψη προσωπικού, η δωρεάν μετακίνηση ανέργων και η ενίσχυση των δρομολογίων.


Τετράωρη στάση σε ΗΣΑΠ και μετρό την Πέμπτη

Δεν θα κινούνται οι συρμοί από τις 11 μέχρι τις 15.00
 
Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιεί ο ΗΣΑΠ και το Mετρό την Πέμπτη. Τα τραίνα και οι συρμοί δεν θα κινηθούν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 15.00. 
 
Εκείνη την ώρα μάλιστα οι εργαζόμενοι θα κάνουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα στο χώρο εργασίας τους.
 
 

Που πήγαν τα χρήματα του Ελληνικού λαού για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;

Aλλη μια εξαπάτηση της κυβέρνησης Σαμαρά αποκαλύπτεται
 

Εδω και 2 χρόνια η συγκυβέρνηση και τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα μας μιλούν για την επιτακτική ανάγκη σωτηρίας των Τραπεζών και της στήριξης αυτών για να μπορούν να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.








Το δελτίο τύπου όμως που εξέδωσε η τράπεζα της Ελλάδος αποκαλύπτει για ακόμη μια φορά την απάτη που διατελείται εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Το Ελληνικό δημόσιο έχει δώσει 233 δις ευρώ για την στήριξη των τραπεζών και η πιστωτική επέκταση αυτών κάθε μήνα είναι φθίνουσα, μόνο τον αύγουστο του 2013 μειώθηκαν τα δάνεια προς την οικονομία στο ποσό των 823 εκατομμυρίων ευρώ.

Μέσα σε ένα χρόνο το χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων των τραπεζών μειώθηκε περι των 12 δις ευρώ.

Για ποια ανάπτυξη μας μιλάτε κύριε Σαμαρά για ποια χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας που πήγαν τα χρήματα του Ελληνικού λαού που δώσατε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;

Πάνος Λελιάτσος


πηγη