EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Ασκήσεις αντοχής» για 130.000 φορολογουμένους

Το ψάρι στα χείλη των φορολογουμένων φέρεται αποφασισμένο να ψήσει το υπουργείο Οικονομικών καθώς ενώ εκλήθησαν να υποβάλουν δικαιολογητικά για τις φορολογικές τους δηλώσεις, αποφάσισαν να παραπέμψουν την υποχρέωσή τους στις καλένδες.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές της Καραγιώργη Σερβίας, όσοι έλαβαν το σήμα της εφορίας να προσκομίσουν δικαιολογητικά και το αγνόησαν επιδεικτικά θα παραμείνουν στην αναμονή όσο χρειαστεί, δηλαδή μέχρι να αποφασίσουν να τα υποβάλουν, προκειμένου να λάβουν τυχόν επιστροφές φόρου που δικαιούνται.

Αντίθετα, σε όσους από αυτούς προκύπτει χρεωστικό σημείωμα, η εκκαθάριση θα γίνει κανονικά και στη συνέχεια θα βρεθούν αντιμέτωποι και με πρόστιμα.

Σύμφωνα με το euro2day.gr, αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 340.791 φορολογούμενους οι οποίοι εκλήθησαν για έλεγχο, 212.184 υπέβαλαν κανονικά τα δικαιολογητικά τους, όμως 128.607 άτομα δεν ανταποκρίθηκαν.

Από τη ΓΓΠΣ πάντως υπάρχουν και καλά νέα. Χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν υποβάλει έγκαιρα δηλώσεις και δικαιολογητικά και δεν έχουν πάρει μέχρι σήμερα το εκκαθαριστικό τους με αποτέλεσμα να ζουν με τον... τρόμο της μιας δόσης θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν σε δύο δόσεις τους πρόσθετους φόρους.

Η ΓΓΠΣ θα αποστείλει σήμερα νέα παρτίδα εκκαθαριστικών με ημερομηνία βεβαίωσης του φόρου 30 Σεπτεμβρίου, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα να πληρώσουν τον φόρο σε δύο δόσεις, μία έως το τέλος Οκτωβρίου και μία έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Δυστυχώς τη μία δόση δεν φαίνεται ότι θα γλιτώσουν περίπου 300.000 φορολογούμενοι, λόγω είτε μη υποβολής δικαιολογητικών είτε υποβολής συμπληρωματικών δηλώσεων που οδηγεί σε καθυστέρηση την εκκαθάριση.

Για αυτούς, αλλά και για τους υπόλοιπους με τις 2 ή τις 3 δόσεις, καθώς η παρτίδα των φόρων σε ορισμένες περιπτώσεις δε σώζεται με τίποτα, μόνη λύση φαντάζει η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων σε δόσεις ή η πληρωμή τους με πιστωτικές κάρτες σε ακόμα και 12 μηνιαίες άτοκες δόσεις και με την έκπτωση φόρου 1,5% λόγω εφάπαξ εξόφλησης.

πηγη

Στο ΣτΕ προσέφυγε η ΑΔΕΔΥ για τη διαθεσιμότητα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΑΔΕΔΥ ζητώντας να ακυρωθούν δύο αποφάσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τα κριτήρια της διαθεσιμότητας, όπως και να ακυρωθούν 25 κοινές υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες καταργούνται πλέον των 6.000 οργανικών θέσεων σε διάφορα υπουργεία, οργανισμούς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ.

Στις προσφυγές της η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι οι επίμαχες αποφάσεις προσκρούει σε συνταγματικές διατάξεις όπως είναι αυτές για την ισότητα των πολιτών, την προστασία της αξίας του ανθρώπου κλπ.
Επισημαίνει ακόμη πως πριν τη μαζική κατάργηση οργανικών θέσεων δεν προηγήθηκε εμπεριστατωμένη μελέτη της δομής των δημοσίων υπηρεσιών όπως προβλέπεται.

Η δε κατάργηση των θέσεων αυτών υλοποιήθηκε χωρίς «να υπηρετούνται οι συνταγματικοί σκοποί της συνέχειας της δημόσιας υπηρεσίας και της αδιάλειπτής λειτουργίας της» και ενώ είναι προαποφασισμένο 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Στους 127 οι νεκροί στο ναυάγιο της Λαμπεντούζα

Άλλοι δεκαέξι νεκροί εντοπίσθηκαν από το πρωί στα ανοικτά της Λαμπεντούζα, ανεβάζοντας τον προσωρινό αριθμό των θυμάτων του τραγικού αυτού ναυαγίου στα 127.

Οι αγνοούμενοι συνεχίζουν να ξεπερνούν τους διακόσιους ενώ δεν υπάρχουν, πλέον, ελπίδες να βρεθούν άλλοι επιζώντες.

Στο μεταξύ, οι ιταλικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσπαθήσουν να ανασύρουν ολόκληρο το πλεούμενο από τον βυθό της θάλασσας, από την στιγμή που θεωρείται ότι μόνον κάτω από το ξύλινο μικρό καράβι μπορεί να βρίσκονται περισσότερα και από εκατό πτώματα.

Σήμερα το μεσημέρι, επισκέφθηκε το μικρό αυτό νησί, νότια της Σικελίας, η Ιταλίδα υπουργός για την ένταξη των μεταναστών, Σεσίλ Κιέντζ-με καταγωγή από το Κογκό- η οποία δεν κατάφερε να συγκρατήσει την συγκίνησή της μπροστά στα λευκά φέρετρα των μικρών παιδιών.

«Θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί μετανάστευσης και να καταργηθεί, ειδικότερα, το αδίκημα της λαθρομετανάστευσης . Ελπίζω, η τραγωδία αυτή να μπορέσει να μάς κάνει να προβληματισθούμε σοβαρά σχετικά με τα σύνορα και την θάλασσά μας, και να ζητήσουμε, ιδίως, από την Ευρώπη να μην μας αφήσει άλλο μόνους, στην αντιμετώπιση αυτού του δράματος», τόνισε η Σεσίλ Κιέντζ.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι την ερχόμενη Τετάρτη πρόκειται να επισκεφθεί την Λαμπεντούζα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόζο.

Σημειώνεται ότι και οι καθολικές εθελοντικές οργανώσεις, τις ώρες αυτές, τάσσονται υπέρ της κατάργησης του αδικήματος της λαθρομετανάστευσης, που, κανονικά, επιβάλλει την επιβολή πρόστιμου πέντε χιλιάδων ευρώ σε κάθε μετανάστη που φτάνει στην Ιταλία χωρίς «χαρτιά».

Σημειώνεται τέλος ότι η ομάδα της Ρόμα, με τον αρχηγό της, Φρανστσέσκο Τόττι, στο τέλος του χθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα , φόρεσε άσπρη μπλούζα με τυπωμένη την φράση : «Λαμπεντούζα, η ζωή είναι ένα δικαίωμα όλων».


Δίκτυο Wi-Fi σε σταθμούς του Mετρό, του Hλεκτρικού και του Προαστιακού

Το Μετρό, ο Ηλεκτρικός και ο Προαστιακός σιδηρόδρομος θα αποκτήσουν το δικό τους δίκτυο Wi-Fi.

Το υπουργείο Υποδομών διευκρινίζει ότι η δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο Internet θα παρέχεται μόνο στους σταθμούς (στους χώρους έκδοσης εισιτηρίων και στις αποβάθρες) και όχι στις σήραγγες των μέσων σταθερής τροχιάς.

Θα εφαρμοστεί πιλοτικά εντός του Οκτωβρίου στους σταθμούς «Πειραιάς», «Νεραντζιώτισσα», «Ομόνοια», «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ακρόπολη».

Στη δεύτερη φάση του προγράμματος (δεν έχει προσδιοριστεί χρονικά από το υπουργείο), θα «εξοπλιστούν» με τη δωρεάν υπηρεσία προς τους πολίτες και οι σταθμοί στη Δουκίσσης Πλακεντίας, στο Μοναστηράκι, στον Αγιο Δημήτριο, στον Αγιο Αντώνιο, στο Αιγάλεω, στο Μέγαρο Μουσικής και το Νομισματοκοπείο.

ΠΗΓΗ: tanea.gr


 

Έρχονται μέτρα με… φερετζέ

Η αποτυχία της κυβέρνησης να πιάσει τους στόχους σε εισπράξεις και αποκρατικοποιήσεις φέρνει νέα χαράτσια

Νέα μέτρα με… φερετζέ έρχονται το 2014, αφού η αποτυχία της κυβέρνησης να πιάσει τους στόχους, τόσο στις εισπράξεις όσο και στις αποκρατικοποιήσεις, ενεργοποιεί την αυτόματη διαδικασία για την πληρωμή όσων λείπουν.
 
Με τη διαφορά ότι βάσει της συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα αυτά τα νέα μέτρα δεν θα ανακοινωθούν ποτέ, αλλά θα ενσωματωθούν στον νέο προϋπολογισμό, το προσχέδιο του οποίου θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή την επόμενη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.
 
Όπως έχει ήδη συμφωνηθεί – και γι’ αυτό η επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους –, η πολιτική αντιπαράθεσης, με βάση την οποία η κυβέρνηση «πιεζόταν ασφυκτικά» (σ.σ.: με άρνηση της επόμενης δόσης κ.λπ.) και στο τέλος «αναγκαζόταν» να λάβει τα νέα μέτρα, έχει θεωρηθεί πλέον αντιπαραγωγική. Και αντικαταστάθηκε από μια πιο σιωπηλή τακτική, βάσει της οποίας τα όποια επιπλέον μέτρα θα περνούν σιωπηλά μέσα από διαδικασίες νομοθετικού και ρυθμιστικού περιεχομένου, ώστε να φέρουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, χωρίς να υπάρχουν περιθώρια για αντιδράσεις.

Στα μουλωχτά

Πρόβα τζενεράλε για τις διαδικασίες αυτές είναι το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, μέσα από τον οποίο το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει να εισπράξει τα 44 δισ. που ζητά για το 2014 η τρόικα.
Βέβαια, το προσχέδιο αυτό δεν θα καταγράφει τους φόρους και τα επιπλέον μέτρα. Απλώς θα είναι το όχημα μέσω του οποίου θα προκύψει το κανονικό σχέδιο του προϋπολογισμού, που θα ξαναγραφτεί από την αρχή για να υποβληθεί στη Βουλή τον Νοέμβριο.

Τα ραντεβού του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα δεν ήταν «καταληκτικά» σε ό,τι αφορά το Μεσοπρόθεσμο (2014 – 2017) και τον προϋπολογισμό του 2014, οι δανειστές όμως πιέζουν να εισπράξουν ακριβώς όσα υπολόγιζαν. Κι έτσι, στην πλατεία Συντάγματος έπιασαν πάλι «μολύβι και χαρτί» προκειμένου να βγουν τα «έξτρα» που ζητά η τρόικα και τα οποία, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα, θα πληρώσει πάλι ο λαουτζίκος.

Φαίνεται πως ακόμη και οι τροϊκανοί κουράστηκαν από τις υποσχέσεις, και, παρά την παλαιότερη δική τους δέσμευση για αποφυγή νέων εισπρακτικών κα φορολογικών μέτρων, ακολουθούν και αυτοί πλέον την… ελληνική πεπατημένη. Τι σημαίνει αυτό; Άλλη μια πολύ δύσκολη χρονιά για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Με τον κεντρικό στόχο είσπραξης στα 44 δισ. το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει μεγάλη αύξηση της άμεσης φορολογίας, που θα φθάνει το 12,4% την επόμενη χρονιά, αλλά και έμμεσους φόρους, που θα φθάσουν συνολικά τα 24,8 δισ. ευρώ, αυξημένους κατά 400 εκατ. ευρώ.

Τι σημαίνουν αυτά στην πράξη;

Στην άμεση φορολογία

Το 2014 οι άμεσοι φόροι θα πάνε από τα 17,4 δισ. ευρώ που υπολογίζονται για το 2013 στα 19,5 δισ. ευρώ, ώστε να καλύψουν και την υστέρηση της φετινής είσπραξης. Κοντολογίς, ένα χαράτσι της τάξης των 2 και κάτι (σ.σ.: 2,1 υπολογίζεται σήμερα) δισ. ευρώ.

Για να φέρει τα 2 επιπλέον δισ. ευρώ το οικονομικό επιτελείο εξετάζει (και κατά τις πληροφορίες βρίσκεται σχεδόν σε συμφωνία με τους δανειστές) να προχωρήσει στα εξής:

• Διαμόρφωση νέας κλίμακας φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων, από την οποία θα βρεθεί το πρόσθετο «λίπος» για φορολόγηση.

• Κατάργηση και των τελευταίων φοροαπαλλαγών.

• Κατάργηση της έκπτωσης φόρου για τα παιδιά.

• Αύξηση της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες (πιθανότατα και με αύξηση του τέλους επιτηδεύματος).

• Αύξηση της φορολογίας στα ενοίκια.

Στην έμμεση φορολογία

Με δεδομένη την «ασφυξία» που προκαλούν οι φόροι που έχουν ήδη επιβληθεί, συζητούνται ακόμη προτάσεις στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που ανταλλάσσει καθημερινά το οικονομικό επιτελείο με τα στελέχη της τρόικας, οι οποίες αναμένεται να αποσαφηνιστούν σύντομα.

Πάντως τα στενά περιθώρια στα οποία θα βρεθούν και το 2014 οι φορολογούμενοι φαίνονται από τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα, από τον οποίο το οικονομικό επιτελείο αποσκοπεί να εισπράξει 3,6 δισ. ευρώ.

Παράλληλα η τρόικα πιέζει ώστε να αποτυπωθούν με τρόπο λογιστικό (δηλαδή παραμετροποιημένο) στον προϋπολογισμό:

1 Οι διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν συμφωνηθεί.

2 Η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, η οποία ωστόσο δεν φαίνεται πουθενά, με βάση τους σχεδιασμούς των ίδιων των τραπεζών.

3 Η επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων, που βρίσκεται πολύ πιο πίσω από τους στόχους και υπολείπεται κατά 2 δισ. ευρώ από τους στόχους του 2013 και 3 δισ. ευρώ από τους στόχους της διετίας.

4 Τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ του Ιουλίου, τα οποία περιλαμβάνουν τη διευθέτηση του θέματος των ΕΑΣ, της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ (σ.σ.: εδώ η διαπραγμάτευση συνεχίζεται μετά τα νέα στοιχεία που παρέδωσε το οικονομικό επιτελείο στους δανειστές, τα οποία όμως δύσκολα θα αλλάξουν τη γνώμη τους για να μην μπει λουκέτο στις βιομηχανίες της χώρας), το πρόγραμμα διαθεσιμότητας, τον κώδικα των δικηγόρων και την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ ώστε να «τρέξει» η ιδιωτικοποίησή τους.

5 Και, τέλος, η «τελική λύση» στα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των 6 δισ. ευρώ στο τέλος του 2014.

Το Ποντίκι

Χειροπέδες και για όσους οραματίζονται έξοδο απ’ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ;

Η δικαστική υπόθεση με τη Χρυσή Αυγή έχει πάρει το δρόμο της. Αυτό που μένει να φανεί είναι ποιος θα κρατήσει τελικά το τιμόνι σ’ αυτό το δρόμο και σε τι τέρμα θα μας οδηγήσει όλη αυτή η ιστορία που άνοιξε με τις συλλήψεις και τις προφυλακίσεις ηγετικών στελεχών των νεοναζί στην Ελλάδα.

Το βέβαιο είναι ότι ο δρόμος που βαδίζουμε είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για όλους εμάς τους επιβάτες. Και είναι επικίνδυνος όχι γιατί διώκεται η Χρυσή Αυγή. Αλλά γιατί πολιτικά γίνεται προσπάθεια από διαφόρους κύκλους να αποσυνδεθεί η πολιτική φυσιογνωμία αυτού του νεοναζιστικού κόμματος απ’ τις πρακτικές του που είναι εγκληματικές γιατί εγκληματική είναι η ιδεολογία του πρώτα απ’ όλα. Και ταυτόχρονα στο όνομα των διώξεων για τις πράξεις αυτής της νεοναζιστικής συμμορίας διώκονται οι ιδέες του «άλλου άκρου» σύμφωνα με τη συλλογιστική του Πρωθυπουργού και των ακροδεξιών συμβούλων του.

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν σαφής απ’ τις ΗΠΑ όπου και δήλωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί και ο εξτρεμισμός της ακραίας αντιπολίτευσης που θέλει την έξοδο απ’ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αλήθεια μπορεί ο κύριος πρωθυπουργός να αναφέρει και να καταγγείλει έστω μισή εγκληματική πράξη (που να προσομοιάζει έστω ελάχιστα με τις πράξεις για τις οποίες διώκονται οι Χρυσαυγίτες;) που να υπόκεινται στον ποινικό κώδικα για όσους πολίτες και όσους πολιτικούς φορείς και ομάδες έχουν τέτοιες ιδέες όπως η έξοδος απ’ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ; Τότε προς τι αυτές οι άθλιες και επικίνδυνες συγκρίσεις με τη Χρυσή Αυγή;

Είναι κάτι παραπάνω από προφανής η υποκρισία της κυβέρνησης και συνολικά του συστήματος όταν λένε ότι στις δημοκρατίες δεν διώκονται ιδέες αλλά μόνο πράξεις που είναι ποινικά κολάσιμες και εμπίπτουν στο νόμο. Διώκουν ιδέες. Και οι ιδέες που διώκουν δεν είναι οι εγκληματικές ιδέες των υποστηρικτών του Άουσβιτς, του Νταχάου, του Χίτλερ κλπ. Η ιδεολογία δηλαδή της Χρυσής Αυγής. Είναι οι ιδέες οι ριζοσπαστικές, οι προοδευτικές, οι πραγματικά αριστερές, οι αντιιμπεριαλιστικές ιδέες, οι ιδέες των κομμουνιστών σε τελική ανάλυση που ουδεμία σχέση έχουν με «εγκληματικές οργανώσεις».

Τώρα πλέον είναι σαφές που το πάει η κυβέρνηση. Προετοιμάζει τα κάτεργα για τον «αληθινό αντίπαλο» που έλεγε ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Και για να χρησιμοποιήσει τις «σφαίρες» προετοιμάζει ιδεολογικά το έδαφος. Ο Σαμαράς λέει πολύ απλά ότι είναι εξτρεμισμός ανάλογος της εγκληματικής – δολοφονικής δράσης των Χρυσαυγιτών η πολιτική πάλη για έξοδο απ’ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ποιος είπε ότι στις δημοκρατίες δεν διώκονται οι ιδέες; Αυτό που αξίζει τον κόπο να κρατήσει κανείς είναι ότι η Χρυσή Αυγή δεν διώχτηκε απ’ το επίσημο κράτος ποτέ για τις ιδέες της. Αντίθετα οι ιδέες της Ριζοσπαστικής και Κομμουνιστικής Αριστεράς μπαίνουν στο στόχαστρο για ακόμα μια φορά.

Κάτι σημαίνει κι αυτό για την ιδεολογία του επίσημου αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του. Και σημαίνει πολύ περισσότερα για την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής που όπως φαίνεται το επίσημο κράτος δεν αισθάνεται καμία απειλή. Και ακόμα περισσότερο η πραγματική πολιτική απειλή για το επίσημο κράτος γίνεται σαφές ότι είναι οι ιδεολογίες που έχουν ως πολιτικό τους πρόταγμα την έξοδο απ’ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Αν προκύπτει κάτι απ’ όλα αυτά είναι το εξής πολύ απλό: ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο αν κυριαρχήσουν εκείνες οι ιδέες που θέλουν την Ελλάδα εκτός ΕΕ και εκτός του ΝΑΤΟ.

ΔΗΜΟΣΙΟ (ΓΡΑΦΙΚΗ) ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ…

Πρωταγωνιστές τις τελευταίες ημέρες εκτός των «συμπαθέστατων» τραμπουκοειδών αλλά και των «συνταγματοξολόγων» της πλάκας που κραδαίνουν τάχα τη δημοκρατική παντιέρα, ενώ κατ’ ουσία την έχουν κάνει κουρελόπανο, είναι αναμφίβολα οι δημοσιο(γραφικοί) δημοσιογράφοι.

Η δημοσιο(γραφική) παρουσία τους υπήρξε πραγματικά άκρως «γραφική» σε βαθμό που επιδόθηκε σε άμιλλα θεατρινισμών με τους τραμπούκους της Χ.Α.

Τόσες ανοησίες μαζεμένες είχαν καιρό να ειπωθούν, ενώ οι υποτιθέμενες αποκλειστικότητες των «αποκαλυπτικών» ρεπορτάζ της εγκληματικής οργάνωσης απευθύνονται σε υπηκόους με διανοητική αναπηρία το λιγότερο. Οι λεξιλογικοί νεολογισμοί που ακούστηκαν μεταξύ φαιδρού και εκτρωματικού λόγου, όπως πχ. τα περί «μορφώματος» και «πυρηνάρχη», ενώ τα ζωντανά ρεπορτάζ με απευθείας συνδέσεις απ’ τον Κορυδαλλό που ενημέρωναν την κοινή γνώμη για το τι περιλάμβανε το πρωινό και το μεσημεριανό, μάλλον έριχνε «ιδέες» σε πολλούς απ’ τους πεινώντες και διψώντες τηλεθεατές, που σίγουρα στο τραπέζι τους δεν είχαν εκείνη την ώρα αντίστοιχα μενού.

Τόσα γκρο-πλαν και ριπλαίυ στις σφαλιάρες που μοίραζε δεξιά κι αριστερά ο Κασιδιάρης, ούτε το γκολ του Χαριστέα στον τελικό του euro 2004 δεν έπαιξαν, προφανώς για να εμπεδώσουμε τη σφαλιάρα ή μήπως να τη συνηθίσουμε; Τόσοι συνταγμα-τοξο-λόγοι ούτε επί Κοσκωτά δεν είχαν παρελάσει για να μας διαφωτίσουν για τη συνταγματική εγκυρότητα των ενεργειών και των αποφάσεων των «αδέκαστων-δικαστών».

Όσο για τις «αποκλειστικές» συνομιλίες των μελών με τους πυρηνάρχες, τους συνδέσμους άλλο πράγμα γνήσιας και ουσιαστικής δημοσιο(γραφικής) δουλειάς και δημοσιο(γραφικού) ταλέντου. Το μόνο αρνητικό ήταν πως οι στιχομυθίες απ’ τα πολλά «μπιπ», (κοινώς μπινελίκια, ή λαϊκώς «καντήλια») που παρεμβάλλονταν δεν έβγαινε και πολύ νόημα, αλλά δεν έχει και τόση σημασία.

Επιπλέον οι «προστατευμένοι» μάρτυρες κατέθεταν στους δημοσιο(γραφικούς) κύκλους ποταμηδόν αποκλειστικές πληροφορίες για τους «μαύρους» τιμοκαταλόγους της οργάνωσης (1000 το κάψιμο, 1500 το σπάσιμο κλπ) και πριν αλέκτωρ λαλήσει ο Στουρνάρας έστειλε πρόστιμα για… φοροδιαφυγή των κρανιοσπαστών.

Αφήστε δε που οι ίδιοι δημοσιο(γραφικοί) κύκλοι ξεσάλωσαν έμπλεοι-ως γνωστόν- δημοκρατικών φρονημάτων, απέναντι στα τραμπουκοειδή και επαίρονταν νυχθημερόν γιατί…δικαιώθηκαν ως προς τις πραγματικές προθέσεις της εγκληματικής οργάνωσης. Προφανώς γι’ αυτό πριν λίγο καιρό τους καλούσαν σε συνεντεύξεις, πολλές φορές κάνοντας πρεμιέρα στις εκπομπές τους και τους παρουσίαζαν στα έντυπα σαν «πρόσκοπους» που περνούσαν τις γιαγιάδες απέναντι και τους έκαναν συνάμα αφιλοκερδώς τα ψώνια τους!

Ελλείψει της «μη ανταγωνιστικής» και άκρως «διεφθαρμένης» ΕΡΤ οι δημοσιο(γραφικές) εκπομπές αποθέωσαν τον άτυπο χαρακτηρισμό τους ως «τέταρτης εξουσίας», αφού η αλήθεια είναι ότι αυτήν τη  στιγμή συναγωνίστηκαν επάξια σε «αντικειμενικότητα» και «συγκρότηση» τις άλλες τρεις, αν και η μια (εκτελεστική) βρισκόταν σε καθημερινά σεμινάρια στις ΗΠΑ, η άλλη, η εκτελεστική μπαινόβγαινε στα τηλεοπτικά στούντιο και η τρίτη ήταν απασχολημένη με …Λαγούς και Ρουπακιάδες, αμφισβητούμενη ευθέως από πλήθος συνταγματολόγων, ποινικολόγων και λοιπών μπουρδολόγων.

Πάντως δημοσιο(γραφικά) κενά υπήρξαν και υπάρχουν. Δε μου άρεσε καθόλου η μουσική επένδυση που «έντυσαν» τις σφαλιάρες που μοίραζε αριστεροδέξια ο Κασιδιάρης. Κάτι σε  «metallika» θα ταίριαζε σίγουρα καλύτερα!!!

Υγ. εύχομαι ολόψυχα να εξαρθρωθούν όλες οι εγκληματικές οργανώσεις της χώρας…

Μιχάλης Τζανάκης
tonoikaipnevmata

Νέα καταβαράθρωση των συντάξεων εν όψει λόγω Μνημονίου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Η μνημονιακή πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης έχει φέρει τα ασφαλιστικά ταμεία σε θέση αδυναμίας συνέχισης καταβολής των ίδιων συντάξεων

Δραματική μείωση των συντάξεων όλων των Ελλήνων αναμένεται να αρχίσει σε λίγους μήνες και να συνεχιστεί ραγδαία κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια, οδηγώντας σε πραγματικό καταποντισμό τα ποσά που θα λαμβάνουν οι γέροντες, αν δεν αλλάξει η ασκούμενη μνημονιακή πολιτική. Τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων καταβαραθρώνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς αφενός λόγω της καλπάζουσας ανεργίας και αφετέρου λόγω της σοβαρότατης μείωσης των αποδοχών όσων Ελλήνων εξακολουθούν να εργάζονται, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται συνεχώς «τρύπες» ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο.

Σαν να μην έφτανε αυτή η ολέθρια πολιτική, η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα έχουν εγγράψει στο Μνημόνιο την υποχρέωση έως το 2016 να μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές κατά 3,9% αρχής γενομένης από το 2014, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόσθετη «τρύπα» άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζεται ότι ο προϋπολογισμός θα πρέπει να καλύψει ελλείμματα στα ταμεία κύριας σύνταξης ύψους περίπου 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν γύρω στα 320 εκατομμύρια που εκτιμάται ότι θα έχει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, οπότε μιλάμε για «τρύπα» 2,1 δισεκατομμυρίων των ασφαλιστικών ταμείων μόνο για φέτος. Πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ ακόμη θα πρέπει να καλυφθούν για το 2014 λόγω των ελλειμμάτων της επόμενης χρονιάς που υπολογίζεται ότι θα εμφανιστούν στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ.

Ο ΟΑΕΕ (ασφαλιστικός οργανισμός των επαγγελματοβιοτεχνών πάσης φύσεως) μάλιστα βρίσκεται στα πρόθυρα ουσιαστικής διάλυσης, καθώς σχεδόν ο ένας στους δύο ασφαλισμένους (ακριβέστερα τέσσερις στους δέκα) δεν πληρώνει σήμερα τις εισφορές του. Μιλάμε για έναν οργανισμό που ασφαλίζει 755.000 αυτοαπασχολούμενους και το έλλειμμά του το 2014 εκτιμάται ότι θα κυμανθεί γύρω στα 800 εκατομμύρια ευρώ.

Κυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζονται να «γδάρουν» τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και βιοτέχνες επιβάλλοντας εισφορά επί του τζίρου των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως αν έχουν κέρδη ή ζημιές. Προετοιμάζουν επίσης την ερήμωση της ελληνικής υπαίθρου από τους επαγγελματοβιοτέχνες, με αποτέλεσμα τη συνακόλουθη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της, καθώς στο Μνημόνιο έχουν εγγράψει την υποχρέωση να διώξουν από τον ΟΓΑ τους επαγγελματοβιοτέχνες χωριών με λιγότερους από 2.000 κατοίκους και να τους πάνε υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ, όπου θα πρέπει να πληρώνουν για την ασφάλισή τους το υπέρογκο για τα χωριά ποσό των… 2.670 (!) ευρώ τον χρόνο το κατώτερο.

Ενας επαγγελματοβιοτέχνης δηλαδή που δραστηριοποιείται στην Αθήνα θα πληρώνει το ίδιο με κάποιον που προσπαθεί να κερδίσει τα προς το ζην σε ένα χωριό μερικών εκατοντάδων κατοίκων. Ευνόητο είναι ότι πολλοί από αυτούς θα μείνουν ανασφάλιστοι, καθώς δύσκολα τα έσοδά τους αυτή την εποχή θα τους επιτρέπουν να δίνουν 220 ευρώ τον μήνα μόνο για την ασφάλισή τους. Πέρα από το 1,3 δισεκατομμύριο ευρώ που αναμένεται να ανέλθει το έλλειμμα του ΙΚΑ για το 2014, χάλια είναι και η κατάσταση στον ΟΓΑ, του οποίου το έλλειμμα τον επόμενο χρόνο εκτιμάται γύρω στα 400 εκατομμύρια.

Πάνω από 280.000 αγρότες και κάτοικοι των χωριών δεν πληρώνουν σήμερα τις εισφορές τους, με αποτέλεσμα το συνολικά οφειλόμενο ποσό να υπερβαίνει τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Η φορολόγηση των χωραφιών που θα εισαχθεί φέτος θα επιδεινώσει φυσικά την κατάσταση, με αποτέλεσμα να μείνουν ανασφάλιστοι ίσως εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της υπαίθρου, αν εφαρμοστούν οι συμφωνίες κυβέρνησης – τρόικας, πράγμα που προσωπικά το αποκλείουμε λόγω του βαρύτατου, κυριολεκτικά εκρηκτικού κοινωνικού κόστους που ενέχει μια τέτοια κατάσταση για την κυβέρνηση. Ετοιμάζονται όμως ΕΕ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να προωθήσουν νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας θα κατάσχεται από τις επιδοτήσεις που παίρνουν οι αγρότες το ποσό που αντιστοιχεί στις οφειλόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΓΑ! Αυτό ίσως είναι ακόμη χειρότερο για τις φτωχές αγροτικές οικογένειες ή τουλάχιστον για κάποιες από αυτές. Η ουσία είναι πως η ασκούμενη μνημονιακή πολιτική, συνδυαζόμενη μάλιστα με τη λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων μέσω του «κουρέματος» που έκανε η κυβέρνηση, έχει φέρει τα Ταμεία -τα οποία έτσι κι αλλιώς ήταν σε δεινή κατάσταση- σε ουσιαστική αδυναμία συνέχισης καταβολής των συντάξεων στο ίδιο ύψος που ήταν μέχρι τώρα.

Παράλληλες ειδήσεις - ΔΕΙΤΕ ΤΟ !

Δια χειρός Αλιθέρση
Προχθές, ημέρα Τετάρτη, πέθανε ο ράφτης της γειτονιάς μας, 50 χρονών, την ώρα της δουλειάς. Τον πρόδωσε η καρδιά του. Έγινε γνωστό ότι δεν μπορούσε να πληρώσει τη δόση του δανείου
του σπιτιού του και ότι τον βασάνιζε δυνατός φόβος για μελλοντική του κατάσχεση. Ήταν το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που διέθετε. Η κηδεία του έγινε χθες, με χρήματα φίλων και κατοίκων της περιοχής. Η γυναίκα του, που έχει χάσει τα λογικά της, δεν έχει κανέναν άλλον στον κόσμο και δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει ούτε τους γείτονες που τη φιλοξενούν.

-Στο σφυρί η πρώτη κατοικία. Από 1/1/2014 η κυβέρνηση θα επιτρέψει τους πλειστηριασμούς. Κινδυνεύουν 200.000 σπίτια. Έρχονται δράματα για χιλιάδες οικογένειες με στεγαστικό. Κυβέρνηση και τρόικα ανοίγουν διάπλατα το παράθυρο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών.

-Πρωτοφανής μείωση γεννήσεων και αύξηση θανάτων. Την επταετία 2004-2010 οι θάνατοι των Ελλήνων ήταν περισσότεροι από τις γεννήσεις κατά 12.800. Δηλαδή κατά μέσο όρο αντιστοιχούσαν 1830 θάνατοι το χρόνο περισσότεροι σε σχέση με τις γεννήσεις.

Το 2011, λόγω των μέτρων των Μνημονίων, οι γεννήσεις μειώθηκαν και οι θάνατοι αυξήθηκαν. Το σύνολο των θανάτων των Ελλήνων ξεπέρασε το σύνολο των γεννήσεων κατά 20.848. Η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά το 2012 εξαιτίας των νέων μέτρων, με αποτέλεσμα το σύνολο των θανάτων να ξεπεράσει το σύνολο των γεννήσεων κατά 29.101. Δηλαδή το ποσοστό των θανάτων σε σχέση με τις γεννήσεις για κάθε χρόνο μεταξύ του 2004 έως και το 2010 αυξήθηκε για το 2011 περίπου κατά 1140%, ενώ για το 2012 περίπου κατά 1500%! Τα στοιχεία είναι από άρθρο του Μανόλη Γ. Δρεττάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών.

-Ισολογισμοί του 2012. Νέα κέρδη 3,8 δισ. για τις επιχειρήσεις!
Καινούργια κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας. Ύστερα από την ανάλυση των ισολογισμών των επιχειρήσεων που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία ICAP, προκύπτει ότι 2157 επιχειρήσεις παρουσίασαν επίσημα κέρδη, της τάξης των 3,83 δισεκατομμυρίων ευρώ!!!

Στις πρώτες θέσεις των εταιρειών ομίλων με τα μεγαλύτερα κέρδη βρέθηκαν και πάλι εταιρείες όπως:
ΟΠΑΠ, με κέρδη 644,4 εκατ. ευρώ έναντι 702,06 εκατ. πέρσι
ΑΚΤΩΡ, με κέρδη 184,6 εκατ. ευρώ, έναντι 95,8 εκατ. πέρσι
COSMOTE, με κέρδη 461,2 εκατ. ευρώ έναντι 388,8 εκατ. πέρσι. Πηγή: Ριζοσπάστης

-Στο 27,1% η ανεργία το β΄ τρίμηνο του 2013. Οι απασχολούμενοι είναι 3.632.184 και οι άνεργοι 1.350.435. Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (59,0%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 65,1%. Πηγή: Το
Βήμα

-Νόμιμες από 1ης Σεπτεμβρίου οι πωλήσεις ληγμένων προϊόντων, με βάση τη «Νέα Υγειονομική Διάταξη» Πηγή: ERT Open.com

-Κυβερνητικοί βουλευτές μετά τη ψήφιση και του τελευταίου μνημονίου: Δεν θα ψηφίσουμε άλλα μέτρα. Πηγή: Διαδίκτυο -

-Καθαρά κέρδη 3,5 δισ. στο πρώτο εξάμηνο του 2013 για την Τράπεζα Πειραιώς Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας, Μιχάλης Σάλλας: «Με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και της αναδιάρθρωσης, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα γυρίζει σελίδα» Πηγή: Financial press.gr

-Αύξηση της άμεσης φορολογίας το 2014 κατά 12,4% προαναγγέλλει η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετά την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τις σαρωτικές αλλαγές που επήλθαν στη φορολογία και ισχύουν για τα εισοδήματα που αποκτώνται το 2013, τα οποία θα υπερφορολογηθούν.
Το ΔΝΤ αποκαλύπτει πως οι εισπράξεις από την άμεση φορολογία το 2014 θα αυξηθούν κατά 2,1 δισ. ευρώ και θα διαμορφωθούν σε 19,1 δισ. ευρώ, από 17 δισ. ευρώ που εκτιμώνται ότι θα εισπραχθούν φέτος. Πηγή: Ναυτεμπορική.

-Αυτή την εβδομάδα έκλεισαν τα sprider stores. Άλλοι 1000 εργαζόμενοι στο δρόμο.

-Στα 26,7 εκατ. οι επίσημοι άνεργοι στην ΕΕ. Σοκαριστικά τα στοιχεία και σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων, η οποία άγγιξε το 61,5%. Ωστόσο η αύξηση της ανεργίας των νέων και σε επίπεδο ευρωζώνης δικαιώνει όσους μιλούν για «χαμένη γενιά». Τη χειρότερα επίδοση σε ό,τι αφορά την ανεργία εξακολουθεί να καταγράφει η Ελλάδα, ακολουθούμενη από την Ισπανία. Τον Ιούνιο οι άνεργοι στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα 1,4 εκατ. επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Eurostat. Πηγή: alfavita.gr

- Οι αυτοκτονίες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο στην Ελλάδα της κρίσης. Γιατί τόσες αυτοκτονίες; Η διαπίστωση και η ερώτηση σε σχετικό άρθρο του Βήματος. Δημοσίευση: 08/07/2012

-ΟΤΕ: Καθαρά κέρδη 167,5 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο 2013. Πηγή: Το Βήμα

-Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φέρει στην Ελλάδα έναν ποδοσφαιριστή παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως ο Χαβιέρ Σαβιόλα. Ο Σαβιόλα θα κοστίσει συνολικά στους «ερυθρολεύκους» για την προσεχή διετία (μαζί με την Εφορία) περίπου 7,5 εκατ. ευρώ. Πηγή: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 18 Αυγούστου 2013

-Σε …συλλέκτη ακινήτων θα μετατραπεί το ελληνικό Δημόσιο καθώς ετοιμάζεται να καταθέσει διάταξη στη Βουλή, η οποία θα επιτρέπει, σε όσους χρωστούν στην εφορία, να εξοφλούν με …ακίνητα αντί για μετρητά. Πηγή: Financial press.gr

-Κλείνουν κι άλλα νοσοκομεία! Νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις προανήγγειλε ο Άδωνις. Πηγή: Iatropedia

-Μειώθηκε κατά 68,7% η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης τον περσινό χειμώνα Πηγή: ΤA NEAgr

-Το περασμένο Σάββατο σε μεσημεριανή εκπομπή του «νέου δημόσιου ραδιόφωνου» οι νεοπροσληφθέντες δημοσιογράφοι με αφορμή την… εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», η οποία δρούσε ανεξέλικτη από το 1987(!!!), υποστηριζόμενη και από τμήμα του κρατικού μηχανισμού, απέδωσαν την εκλογική της διόγκωση στις… πλατείες, επειδή εκεί οι Χρυσαυγίτες ψάρευαν σε θολά νερά. Εξήραν τον Δήμαρχο Καμίνη και τον υπουργό Δένδια, που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην… «εξάρθρωσή» της και μίλησαν για τον θρίαμβο της δημοκρατίας και για το κράτος «δικαίου», που σήμερα οι Έλληνες έχουμε την τύχη και την τιμή να… απολαμβάνουμε!

-Μόνον το 31% των Ευρωπαίων δηλώνει πως έχει εμπιστοσύνη στην ΕΕ. Ευρωβαρόμετρο. Αναλυτικότερα στο ερώτημα αν «αισθάνεστε πολίτης της ΕΕ», οι Έλληνες πρωτοστατούν στην άρνηση. Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠ

-Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση διαγκωνίζονται να υποβάλουν συνεχώς διαπιστευτήρια και δίνουν όρκους πίστης στην ΕΕ.

-Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στο Peterson Institute for έστρεψε τα βέλη του προς την Αριστερά. Τόνισε πως εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και η "ακραία αντιπολίτευση" ("extreme opposition") που μιλάει για έξοδο από τo NATO, το ευρώ και την ΕΕ, κάτι που θα ήταν πολύ επιζήμιο στη περίπτωση της Ελλάδας Πηγή: enet.gr, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Αυτή είναι η… «Δημοκρατία» και το «Κράτος Δικαίου» που ευαγγελίζονται, για τη… «σωτηρία» του οποίου θυσιάζουν τον Ελληνικό Λαό!
Δοξάστε τους!



ΥΓ. α) Το κείμενο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ράφτη από την περιοχή της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη, που έχασε τη ζωή του προχθές, την ώρα που δούλευε ύστερα από το φοβερό άγχος και την αγωνία που του δημιουργούσε ο επικείμενος πλειστηριασμός του σπιτιού του, του μόνου περιουσιακού στοιχείου που διέθετε.
β) Χρησιμοποιώντας ως μονάδα μέτρησης χρήματος το κόστος της Εγνατίας Οδού, που ήταν περίπου 7,5 δις ευρώ, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς που για το πρώτο εξάμηνο του 2013 ήταν 3,5 δις ευρώ ισοδυναμούν με το κόστος της μισής Εγνατίας!

4 Οκτώβρη του 13

πηγη

Στις Σκουριές ξεσηκώνεται κάθε Έλληνας πατριώτης, αλλά εσύ δεν θα το μάθεις ποτέ…

Σε κάθε ρεπορτάζ για τις Σκουριές, το MEGA ξεχνάει την πρόσθεση αλλά πετάει στον πολλαπλασιασμό!
Γενικά η ενημέρωση του Mega , πάσχει. Δεν είναι είδηση.

Και όχι μόνο στις αναλύσεις και στην παρουσίαση των θεμάτων αλλα και στην αριθμητική. Σε κάθε αντιμνημονιακή διαδήλωση, μπορεί ο οποιοσδήποτε να δει οτι είναι αδύνατοι στην πρόσθεση.

Αλλά όταν μιλάμε για τις Σκουριές και τα μεταλλεία χρυσού, εκεί το Mega χάνει την μπάλα τελείως.



Η δεξια φωτογραφία είναι απο την συναυλία κατά της εξόρυξης, χθες, 5 Οκτωβρίου 2013, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες κόσμου και με μαχητικό παλμό συμμετείχαν οι Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Μελίνα Κανά, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι Χαϊνηδες, ενώ όλη την εκδήλωση την κάλυψε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το MEGA παρευρέθηκαν 2000 άνθρωποι…



Oι εκτιμήσεις ήταν για 30000 όπως διαβάζουμε και απο τον Καταλάνό χρήστη του twitter, επάνω. Βέβαια εκεί δεν πιάνουν MEGA.


Η αριστερή φωτογραφία είναι από την συγκέντρωση υπέρ των μεταλλείων χρυσού, όπου έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2013 στην Χαλκιδική στη Μ.Παναγιά

Με γιγαντοθόνες, παραγγέλματα και εφτα λεωφορεία που μετέφεραν τους εργαζόμενους στο σημείο.

Μην ξεχνάμε ότι εκεί παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Άδωνης Γεωργιάδης ενώ χαιρετιστήριες επιστολές απέστειλαν οι Μ. Βορίδης και Χριστοφιλοπούλου.

Εν τέλει, μαζεύτηκαν με το ζόρι 2000 άτομα, λογικό, αφου οι εργαζόμενοι δεν ξεπερνουν τους 1100 και η τοπική κοινωνία έχει πάρει αποστάσεις από το ορυχείο.

Το Mega Channel όμως είδε 6000 κόσμο!

Μπορεί να είναι αδύνατοι στην πρόσθεση, όπως κρίνουμε από την φωτογραφία της μεγαλειώδους συναυλίας κατά των ορυχείων, αλλά στον πολλαπλασιασμό, πετάνε!

lefteria-news

Κήρυξε πτώχευση το Καζίνο Λουτρακίου... 1.380 εργαζόμενοι στο δρόμο...

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να συζητηθεί η αίτηση στο πολυμελές πρωτοδικείο Κορίνθου που έκανε το Καζίνο Λουτρακίου για να υπαχθεί στο αρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι είναι 1380 θα πεταχτούν στο δρόμο καθώς το Καζίνο δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντί τους.

Να θυμίσουμε ότι το Καζίνο αποτελεί κοινοπραξία με το 84% να ανήκει σε ιδιώτες και τράπεζα και το 16% σε επιχείρηση του δήμου Λουτρακίου...

avgi.gr


 

Η ΧΕΙΡΌΤΕΡΗ ΕΊΔΗΣΗ ΠΟΥ ΈΜΑΘΑ ΣΉΜΕΡΑ ….ΑΝΑΝΕΏΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΡΊΑ ΑΚΌΜΑ ΧΡΌΝΙΑ Η ΘΗΤΕΊΑ ΤΟΥ ΡΟΒΕΡΤΟΥ ΣΠΥΡΌΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΙΚΑ ….ΑΝΑΝΕΜΕΤΑΙ ΦΕΚ

Ανανέωσαν για τρία ακόμα χρόνια, τη θητεία του Ροβέρτου Σπυρόπουλου στο ΙΚΑ….
Μέχρι τώρα είχα ακουστά για τις «πύλες της κολάσεως» ….τώρα τελευταία ακούω συνέχεια και για τους «πυλώνες του Ροβέρτου» που θέλει να τις «εκχωρήσει» τζάμπα, στον Μιλτιάδη τον Νεκτάριο -εκπρόσωπο της ιδιωτικής ασφάλισης και «εισαγωγέα» της αντίστροφης υποθήκης και της επαναφοράς των «εταιρειών θανάτου»- τον υπερνεοφιλελεύθερο επίγονο του Σημίτη, τον «ταύρο εν υαλοπωλείω» -κατά την «Καθημερινή»- στο ΙΚΑ (και την κοινωνική ασφάλιση) ….που ως πρώην διοικητής του το «διέλυσε» ….όπως έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Γρ. Σολωμός ….και αυτός πρώην διοικητής του ΙΚΑ ….που κάτι παραπάνω φαίνεται ότι ήξερε….




 — Δείτε το βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας ….και οι μούντζες που θα δώσετε στους νεοφιλελεύθερους -και στον κ. Βουρλούμη, αυτός τι θέλει τώρα(;) - όλες δικές τους….

http://www.blod.gr/lectures/Pages/viewlecture.aspx?LectureID=547
— Και για να πούμε τα πράγματα με τ” όνομά τους
— Οι Πυλώνες συντάξεων ….δεν είναι έργο του διαβόλου ….αλλά έργο «διαβολανθρώπων».
Κάθε συνταξιούχος θα λαμβάνει -λέει ο Μιλτιάδης- μια «στρώση» σύνταξης από κάθε πυλώνα. Στο εισόδημά του θα συμμετέχουν και οι τρεις πυλώνες.


Με ποιες αλήθεια ελεγκτικές διαδικασίες και εγγυήσεις για την φερεγγυότητα -ιδέ Ασπίς χωρίς Πρόνοια- του έτσι κι΄ αλλιώς ….»μπάτε σκύλοι κι” αλέστε….» ιδιωτικού τομέα ….των δυο πυλώνων ασφάλισης;
Κι” ο Βρούτσης «κοκορεύεται» ….με τον Παναγιώτη τον Κοκκόρη ….ότι ελέγχουν την κατάσταση!…
Ρε νεοδημοκράτες πάρτε το χαμπάρι …..το ΠΑΣΟΚ κυβερνά ….ο Σαμαράς απλά έχει τον τίτλο του πρωθυπουργού ….και βαυκαλίζεται ότι αυτός κουμαντάρει τα πράγματα ….ΠΆΠΑΛΑ !

— ΚΙ ΕΣΕΊΣ ΤΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ….ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΎΕΣΤΕ ….ΠΆΡΤΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΥΠΌΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΣΑΣ ….ΣΑΣ ΠΟΎΛΗΣΕ ΜΙΑ ΦΟΡΆ Ο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ….ΔΕΝ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΆΛΑΤΕ ΜΥΑΛΌ ….ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΎΕΤΕ ΣΕ «ΠΑΤΡΟΝΑΡΙΣΜΈΝΟΥΣ» ….ΑΠΌ ΤΑ ΚΌΜΜΑΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΈΣ.

Σε ένα πράγμα είχε δίκιο ο ΓΑΠ ….η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα ….πέρα ως πέρα!
ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΛΠΊΔΑ !
[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]
 

Το κόλπο με την εκχώρηση ακινήτων για οφειλές!

Παγίδες και αδικίες κρύβει η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να επιτρέψει στους φορολογουμένους να εξοφλούν τα χρέη τους προς την Εφορία εκχωρώντας ακίνητα. Αν και σε πρώτη ανάγνωση το μέτρο είναι υπέρ των φορολογουμένων που έχουν βρεθεί σε οικονομικό αδιέξοδο, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, καθώς το Δημόσιο θα εκτιμά όπως θέλει το ακίνητο, ενώ δεν θα επιστρέφει τα χρήματα που θα προκύπτουν από διαφορά.

Το μέτρο, όπως το σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει ότι:

- Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να κάνουν χρήση της δυνατότητας εκχώρησης ακινήτων στο Δημόσιο μόνο στην περίπτωση που δεν έχουν μετρητά ή εισόδημα που να καλύπτει τις φορολογικές υποχρεώσεις τους. Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος, ο οποίος χρωστά μεγάλα ποσά από φόρους ακινήτων, θα πρέπει να πληρώσει τους φόρους εφόσον έχει μετρητά. Αυτό ισχύει ακόμη και στην περίπτωση που τα ακίνητα για τα οποία του βεβαιώθηκαν οι φόροι είναι πολύ χαμηλότερης αξίας σε σχέση με αυτήν που υπολόγισε η Εφορία για να του επιβάλει τους φόρους.

Ετσι ο φορολογούμενος δεν θα έχει επί της ουσίας τη δυνατότητα να εκχωρήσει τα ακίνητά του που έχουν απαξιωθεί. Θα πρέπει να δώσει στην Εφορία τα μετρητά του.

- Στις περιπτώσεις που η αξία του ακινήτων είναι μεγαλύτερη από το χρέος του φορολογουμένου, τότε δεν θα επιστρέφεται η διαφορά στον φορολογούμενο. Πρόκειται για άδικη πρόβλεψη, καθώς χάνεται το κίνητρο για εκχώρηση ακινήτων από όσους έχουν σημαντικής αξίας ακίνητα.

Επίσης, δεν διευκρινίζεται τι θα συμβαίνει με όσους έχουν υποθηκευμένα ακίνητα και χρωστούν στην Εφορία. Το χρέος προς την Εφορία θα μεταφέρεται σε αυτόν που έχει υποθηκεύσει το ακίνητο (π.χ. στην τράπεζα);

Οπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς, το σχέδιο εκχώρησης ακινήτων των φορολογουμένων στο Δημόσιο μπορεί να φέρει αποτελέσματα... υπό προϋποθέσεις. Αυτές είναι να δέχεται η Εφορία τα ακίνητα στην αντικειμενική τους τιμή, να μην εξετάζει αν ο φορολογούμενος έχει άλλα εισοδήματα και, τέλος, να επιστρέφεται η διαφορά στον φορολογούμενο στην περίπτωση που εκχωρεί ακίνητο μεγαλύτερης αξίας από το χρέος του.