EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Συντάξεις των 1.000 ευρώ στο στόχαστρο κυβέρνησης και ΕΕ

Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχοι. Από αυτούς τα 2,1 εκατομμύρια παίρνουν σύνταξη λόγω γήρατος και 375.000 είναι συντάξεις που χορηγούνται σε συγγενείς λόγω θανάτου του συνταξιούχου. Χορηγούνται επιπλέον 290.000 αναπηρικές συντάξεις. Για λόγους ακριβείας, τον μήνα Αύγουστο υπήρχαν 2.074.003 συνταξιούχοι λόγω γήρατος, 376.264 λόγω θανάτου συν 233.253 δικαιούχοι αναπηρικών συντάξεων και 24.207 άλλων κατηγοριών - συνολικά δηλαδή 2.707.727 συνταξιούχοι όλων των κατηγοριών. Τον ίδιο μήνα, σε αυτούς τους συνταξιούχους καταβλήθηκαν συνολικά 4.445.943 συντάξεις, πρακτικά όσες και τον Οκτώβριο, τον μήνα που άρχισε, όπου οι συντάξεις είναι 4.450.260. Από αυτά τα 4,5 εκατομμύρια συντάξεις μόλις 9.749 καταβλήθηκαν σε υπηκόους άλλων χωρών.

Το σημειώνουμε αυτό για να μη νομίσει κανείς ότι αιτία κατάρρευσης του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος είναι δήθεν οι συντάξεις που καταβάλλονται σε μετανάστες - είναι μόνο 10.000 συντάξεις στα 4,5 εκατομμύρια. Από τα 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχους, τα δύο τρίτα (1.833.439 συνταξιούχοι) παίρνουν σύνταξη κάτω από 1.000 ευρώ. Μάλιστα οι 722.140 παίρνουν σύνταξη κάτω από 500 ευρώ! Οι 874.288 παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ με τις 539.957 από αυτούς να παίρνουν λιγότερα από 1.500 ευρώ.

Με άλλα λόγια, από τα 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχους πάσης φύσεως τα 2,4 εκατομμύρια (2.373.396 συνταξιούχοι για την ακρίβεια) παίρνουν κάτω από 1.500 ευρώ - για να μη νομίζουμε δηλαδή ότι οι Ελληνες παίρνουν τρελά υψηλές συντάξεις, όπως συνειδητά και δημαγωγικά επιχειρείται να καλλιεργηθεί η εντύπωση μέσω της υπερπροβολής κάποιων στοιχείων. Ναι, βεβαίως υπάρχουν και 43.058 συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ, αλλά είναι αστείο να συγκρίνουμε τις 43.000 με τα... 2.400.000! Πρόκειται για εντελώς άλλη τάξη μεγέθους, ας είμαστε σοβαροί.

Τις συντάξεις όμως που είναι πάνω από 500 ευρώ και κάτω από 1.500 έχουν βάλει στο μάτι και θέλουν να λεηλατήσουν η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και η τρόικα. Ο λόγος είναι απλούστατος: επιθυμούν να μειώσουν αυτές τις συντάξεις επειδή αυτός είναι ο κύριος όγκος των συντάξεων! Από τα 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχους γήρατος, θανάτου και αναπηρίας τα... 1.651.256 παίρνουν από 500 ως 1.500 ευρώ! Μια μείωση επομένως κατά 10 - 20% των συντάξεων 1,6 εκατομμυρίου συνταξιούχων (που γίνονται σχεδόν 2 εκατομμύρια αν προστεθούν και οι 330.000 που παίρνουν πάνω από 1.500 ευρώ) συνιστά τεράστια οικονομία για την κυβέρνηση. Το ότι βεβαίως αυτό σημαίνει και υποβάθμιση της ζωής 2.000.000 συνταξιούχων είναι προφανώς ασήμαντη λεπτομέρεια για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αυτή είναι η ωμή αλήθεια, όσο κυνική και αν ακούγεται. Οσον αφορά τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το πώς θα μεθοδεύσει τη νέα λεηλασία των συντάξεων των αντικειμενικά ανήμπορων να αντιδράσουν δυναμικά γερόντων και απόμαχων της δουλειάς, έχει ήδη αποφασιστεί: θα αρχίσουν από τους συνταξιούχους του Δημοσίου όλων των κατηγοριών και από τους συνταξιούχους των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ.). Το εφιαλτικό σενάριο- που ελπίζουμε ότι πολιτικές αλλαγές που θα συμβούν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψουν να υλοποιηθεί σε όλη του την έκταση και με όλη τη βαρβαρότητα του σχεδίου- είναι μεσοπρόθεσμα οι συντάξεις των Ελλήνων να συγκλίνουν στα... 360 ευρώ της κατώτατης σύνταξης!

Σε λίγο δηλαδή να θεωρείται «ευτυχής» όποιος συνταξιούχος παίρνει πάνω από το ποσό αυτό και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι να τον φθονούν. «Οι γέροι στον Καιάδα» είναι με άλλα λόγια το σύνθημα της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, ασχέτως του γεγονότος ότι φυσικά δεν τολμούν να το διακηρύξουν ανοιχτά. Επαναλαμβάνουμε ότι ελπίζουμε πως αυτό το κοινωνικό ολοκαύτωμα των απόμαχων της εργασίας δεν θα προλάβουν να το υλοποιήσουν. Είναι όμως απολύτως βέβαιο ότι θα προλάβουν να περικόψουν σοβαρά τις «μεσαίες», όπως τις αποκαλούν τώρα, συντάξεις των 500 έως 1.500 ευρώ. Αυτοί μετρούν ότι η ετήσια κρατική δαπάνη για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος ανήλθε πλέον στα 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ και με την πολιτική που ακολουθούν αυτό το ποσό θα αυξάνεται, ενώ θέλουν να το μειώσουν - αφού προφανώς θεωρούν τα λεφτά για τις συντάξεις «χαμένα λεφτά»!

 

«Καταιγίδα» το νέο φορολογικό: Έρχονται κρατήσεις 26% στα μπλοκάκια

Με επιπλέον βάρη φορτώνει τον Έλληνα φορολογούμενο τον νέο φορολογικό
Τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων τα οποία προέρχονται από ατομικές επιχειρήσεις ή από ελευθέρια επαγγέλματα θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ και μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ
με συντελεστή 26% και πάνω από το επίπεδο των 50.000 ευρώ με 33%.

Αυτό σημαίνει ότι η παρακράτηση του εργοδότη στον εργαζόμενο θα αυξηθεί κατά 30% από 20% που είναι σήμερα στο 26%. Δηλαδή ένας εργαζόμενος που λαμβάνει 500 ευρώ μεικτά με μπλοκάκι, σήμερα παίρνει 400 ευρώ στο χέρι. Με την αύξηση που σχεδιάζεται θα χάσει ακόμη 30 ευρώ το μήνα.

Αν έχει συμφωνήσει μηνιαία φορολογητέα αμοιβή 1.000 ευρώ, τότε ο φόρος από 200 ευρώ θα αυξηθεί στα 260 ευρώ και ο εργαζόμενος αντί για 800 ευρώ το μήνα θα λαμβάνει 740 ευρώ.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με δημοσίευμα σαββατιάτικης εφημερίδας, θα καταργηθεί και η διάταξη που προβλέπει έκπτωση 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση φόρου για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.


 

ΒΙΝΤΕΟ: ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ... ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΕ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ

ΠΗΓΕ ΝΑ ΜΕΤΩΝΟΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΨΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!!!











πηγη


ΕΠ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ... ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ

ΜΥΝΗΜΑ ΠΡΟΣ
ΔΙΑΔΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μπάινω καθημερινά στο ίντερνετ, στο τελευταίο προπύργιο ελεύθερης έκφρασης του Έλληνα, και
σερφάρω για να ενημερωθώ και να μάθω τα νέα με αντικειμενικότητητα, όπως κάνει και η πλειονότητα των Ελλήνων πιστεύω. Και παώ στο ένα έγκριτο site και παώ και στο άλλο αδέσμευτο πολιτικά site και πάω και στο τρίτο το γ@μ@το site και στο τέταρτο και στο πέμπτο και στο δωδέκατο και διαβάζω. Και διαβάζω παντού, μα παντού όμως άρθρα που άλλος εμπρεστιστατωμένα ιστορικά, άλλος στοιχειοθετημένα οικονομικά, άλλος με ευφιέστατες επιχειρηματολογίες και με χίλιους άλλους τρόπους τελοσπάντων, αποκαλύπτει και ενημερώνει για ακόμα ένα σκάνδαλο, μία απάτη, ρεμούλα και περιστατικό. Και καταλήγω για ακόμα μια φορά αφού τα έχω διαβάσει όλα, να μήν έχω μάθει ουσιαστικά τίποτα καινούργιο και να νιώθω πιό εμπεριστατωμένα, πιό αντικειμενικά, πιό στοιχειοθετημένα και με απίστευτα ευφυής επιχειρηματολογίες για το πόσο πιό πολύ καταδικασμένος, άχρηστος και καταθλιπτικός θα είμαι και σήμερα πάλι, από ότι ήμουνα εχθές πρίν διαβάσω τα <νέα> νέα. Με συγχωρείτε αλλά κουράστηκα, αρκετά πιά. Ειστε και σείς δημοσιογράφοι. Σταματήστε όλοι σας τώρα...

Τέρμα με τα λόγια σας επιτέλους, τέρμα με τις θεωρίες σας και τις διαπιστώσεις διαφόρων-όλων των σκεπτόμενων, αφυπνισμένων, σπουδαγμένων, ψαγμένων ή μη. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να αναμασάτε και να ανακυκλώνετε τα ίδια και τα ίδια και τα απαρράλαχτα και τα παρόμοια λόγια σας κάθε φορά που γίνεται και εξελίσσεται ένα νέο περιστατικό, που μόνο νέο δεν είναι στην τελική. Όλα αυτά που γίνονται ο κόσμος λίγο ή πολύ τα έχει τούμπανο, αυτοί που εμπλέκονται κρυφό καμάρι και εσείς οι μικροί τυμπανιστές τους. Στο τέλος το μόνο που καταφέρνετε είναι να μας κάνετε να νιώθουμε ακόμα πιό εγκλωβισμένους, ανύμπορους, βλάκες και άχρηστους, βυθίζοντας μας περισσότερο στην λήθη, θεωρώντας κιόλας ότι εσείς εξαιρείστε από αυτή την βλακεία επειδή εσείς είσασταν αυτοί οι οποίοι αναμετάδωσαν και σχολιάσαν διαφορετικά από τα πληρωμένα main stream media.

Λές και δεν καταλαβαίνουμε οι υπόλοιποι το τί γίνεται. Εμείς δεν ζούμε στην Ελλάδα, δέν πάμε καθημερινά σε δημόσιες υπηρεσίες. Δεν πάμε στα σούπερ μάρκετ. Δεν έχουμε λογαριασμούς και χαράτσια να πληρώσουμε. Δεν παρακολουθούμε τα γεγονότα στην τηλεόραση. Δεν υποφέρουμε από ανέχεια ή δέν έχουμε συγγενείς και φίλους που υποφέρουν. Και να θέλαμε να μήν τα αντιληφθούμε δεν μας αφήνει η βάρβαρη αυτή καθημερινότητά να μήν τα αντιληφθούμε.

Πόση άλλη όμως φαιά ουσία και πολύτιμο χρόνο πρέπει εσείς να καταναλώσετε ακόμα ώστε να καταλάβετε ότι αυτή η συμπεριφορά δεν θα πληρώσει αύριο ούτε τους δικούς σας, ούτε τους δικούς μας λογαριασμούς και χαράτσια. Λειτουργείτε και εσείς λοιπόν με τον τρόπο σας ανασταλτικά σε αυτό που υποτίθεται θέλετε να πετύχεται. Θέλετε να αφυπνίσετε και να ξυπνήσετε τον Έλληνα και καταφέρνετε ακριβώς το αντίθετο. Εσείς οι διαυγείς αυτό δεν το αντιλαμβάνεστε; Άμεσα λύσεις σε πολύ πραγματικά, πρακτικά και καθημερινά προβλήματα αναζητούνται, δέν το καταλαβαίνετε; Ο λογαριασμός και το δάνειο πρέπει να πληρωθεί τώρα ή μάλλον χθές, το φαί πρέπει να μπεί στο τραπέζι σήμερα, δουλειά δέν υπάρχει και πόσα άλλα χίλια μύρια τώρα υπάρχουν που πρέπει να γίνουν τώρα και εσείς το βιολί σας.

Με τα λόγια και την συμπεριφορά αυτή δέν γίνεται τίποτα τώρα όμως ουσιαστικό. Πολύ λάδι και τηγανίτα μηδέν. Τέρμα λοιπόν τα λόγια, από λόγια έχουμε χορτάσει όλα αυτά τα χρόνια και από αυτά πεινάμε τώρα. Για πράξεις μπορείτε να μιλήσετε; Για κινήσεις που δίνουν λύσεις σήμερα σε καθημερινά προβλήματα έχετε το μυαλό να δώσετε; Εδώ θέλω το μυαλό, την μόρφωση και τα αρ#@δια σας. Υπάρχουν; Άν υπάρχουν εδώ δείξτε τα και αφήστε τα πολλά πολλά.

Σταματήστε ΤΩΡΑ να διαπιστώνετε αδιάκοπα το χιλιοδιαπιστωμένο άπατο του τέλματος που έχουμε περιέλθει επειδή έγινε το ένα, το άλλο και το παράλλο και αρχίστε να λειτουργείτε σαν ένα φρένο και σάν αερόσακος στην επιταχυνόμενα καθοδική μας πορεία. Συνέχεια θα γίνετε κάτι, εσείς κάθε φορά τα ίδια θα λέτε; Αρχίστε επιτέλους για μία φορά να σκέφτεστε θετικά και όχι αρνητικά. Παραγωγικά και ανακουφιστικά και όχι επιπλέον επιβαρυντικά στην ήδη άθλια ψυχολογία μας. Θέλετε να γίνετε μέρος της λύσης; ή θέλετε να παραμείνετε μέρος του προβλήματος; Δηλαδή άν το παιδί σας είχε πάθει π.χ. κατάθλιψη, εσείς σαν γονείς τί θα κάνετε; Θα πηγαίνετε από πάνω και θα του λέγατε συνέχεια δέν πως είσαι και δές πού έφτασες και πόσο μαλάκας και άχρηστος είσαι, επιβαρύνοντας το παραπάνω; Ή θα ψάχνατε αμέσως βοήθεια και για μια λύση ρωτώντας τους πάντες και τα πάντα για το οτιδήποτε που μπορεί να γίνει ώστε να ξεπεράσει το παιδί σας το πρόβλημα αυτό; Το δεύτερο φυσικά. Ε για τους υπόλοιπους συμπολίτες σας γιατί δεν κάνετε το ίδιο; Εξ αμελείας νεκροθάφτες λοιπόν γίνεστε, χωρίς να το καταλαβαίνετε.

Άν χρησιμοποιούσαμε όλοι μας το μισό χρόνο, την μισή ευφυία και ευστροφία και την μισή διαύγεια που διαθέτουμε στο να αναζητούμε, να προτείνουμε λύσεις και να συνεργαζόμαστε για τα πολύ πραγματικά προβλήματα που μαστίζουν την Ελλάδα σήμερα, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΒΓΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και οι κυβερνώντες δέν θα σταματήσουν. Ο κόσμος ουρλιάζει, βοά και φωνάζει ήμαρτον και δέν αυτοί ακούν. Οδηγούν το αυτοκίνητο βλέποντας μόνο το κοντέρ και όχι και το παρμπρίζ. Δέν παίζει ρόλο άν χτυπάνε θανάσιμα κάποιον στον δρόμο, η κατανάλωση σε καύσιμα μόνο παίζει ρόλο. Είναι άλλο πράγμα η εξυγίανση, που όλοι συμφωνούμε ότι είναι ανγκαίο να γίνει και άλλο πράγμα το ξεπάστρωμα και το ξεπούλημα. Είναι άλλο πράγμα να πηγαίνεις τελικά στο γιατρό, να σου βρίσκει υπερβολική χοληστερίνη και τριγλυκερίδια στο αίμα λόγω των τελευταίων 30 χρόνων άσωτης και άμετρης ζωής και να σου λέει από εδώ και πέρα πρέπει με το ζόρι να κάνεις αυστηρή δίαιτα, να κόψεις τα φαγητά, τα γλυκά, τα κρέατα, τα αλάτια, τα ποτά και το κάπνισμα και κτλ, διαφορετικά μαθηματικά πεθαίνεις και άλλο πράγμα να προχωράει κατευθείαν σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς με μπαλτά αδιαφορώντας για την ακατάσχετη αιμοραγία του ασθενή, λόγω χοληστερίνης και υπόθεσης ότι έχεις αποδειχθεί ανίκανος έως τώρα ώστε να κάνεις από εδω και πέρα αυτό που πρέπει.

Παρακαλώ και προκαλώ όλους τους Έλληνες απανταχού που θα τύχει να πέσει στα μάτια τους αυτό το κείμενο να κάνουνε όλοι την επ-ανάσταση τους τώρα και να συμμετάσχουν και να συμπληρώσουν όλοι την λίστα που ακολουθεί με τις δικές τους ιδέες και τρόπους επίλυσης προβλημάτων και σε ατομικό και κοινωνικό και σε εθνικό επίπεδο. Μπορεί σε κάποια να συμφωνείτε και σε άλλα να διαφωνείτε, μπείτε όμως στην διαδικασία αυτή και προτείνετε, διορθώστε και συμπληρώστε. Δίνω το παράδειγμα και προτείνω την 1η Δέσμη Μέτρων που πρέπει να εφαρμόσουμε όλοι μας από εδώ και στο εξής.

1. Άμεση εφαρμογή του τρίτου νόμου του Νεύτωνα Δράσης – Αντίδρασης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ.
Ορισμός Φυσικής Γ Λυκείου: “Όταν δύο σώματα αλληλεπιδρούν και το πρώτο ασκεί δύναμη F στο δεύτερο, τότε και το δεύτερο ασκεί αντίθετη δύναμη -F στο πρώτο” Η διατύπωση αυτή αποτελεί το νόμο Δράσης - Αντίδρασης. Τι σημαίνει αυτό για εμάς;
Εάν προχωρήσουν σε αναγκαστικές κατασχέσεις των σπιτιών μας, θα πάμε να κάνουμε αναγκαστική κατάσχεση της Βουλής. Εάν προχωρήσουν σε εκχώριση νησιών ή ΑΟΖ, θα πάμε να κάνουμε αναγκαστική κατάσχεση της Βουλής. Εάν κατεβάσουν ΜΑΤ θα κατεβάσουμε τους μισούς Παοκτσίδες π.χ., εάν κατεβάσουν και άλλα ΜΑΤ, θα κατεβάσουμε τους μισούς Παοκτσίδες και τους μισούς Ολυμπιακούς, εάν κατεβάσουν στρατό θα κατεβάσουμε τους Ολυμπιακούς τους Παοκτσίδες, τους Αεκτσίδες, τους Παναθηναικούς, όλους τους απολυμένους, τους αγανακτισμένους και τους Εφέδρους Στρατιωτικούς και παει λέγοντας. Eνωμένος Λαός και Στρατός μαζί λοιπόν. Κατάφεραν επιτέλους αυτά τα καθίκια να μας συσπειρώσουν και να μας εξοργίσουν όλους μας. Τέρμα τα παραμύθια, σε κάθε εάν υπάρχει πλέον το δικό μας θα. ΔΡΑΣΗ = ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
Υ.Γ. Δεν σπάει κανένας, κανενός συν-Έλληνα το μαγαζί. Το αντίθετο μάλιστα, τα υπερασπιζόμαστε.

2. Καλούμε, ενημερώνουμε και προτρέπουμε λοιπόν όλοι μας από όπου και να βρισκόμαστε, σε κοινό αγώνα υπέρ της Πατρίδας μας όλους τους συνδέσμους των φιλάθλων της Ελλάδας. Τον Σύνδεσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, του ΠΑΟΚ, του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, της ΑΕΚ, του ΑΡΗ, του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, του ΕΡΓΟΤΕΛΗ, του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, του του του...όλων ομάδων της Ελλάδος. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ. Πιστέψτε με εάν οι μισοί Ολυμπιακοί, οι μισοι Παναθηναικοί, οι μισοί Παοκτσίδες και όλοι οι μισοί φίλαθλοι των ομάδων κατέβαιναν με τον μισό ζήλο που δείχνουν για τις ομάδες τους στο γήπεδο, το έδειχαναν στο Σύνταγμα και σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας, η κατάσταση ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΗΔΗ.

3. Για όσους λένε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και συνεχίζουν να λένε εξυπνάδες του τύπου έλα μωρέ...εγώ θα...και τί καταφέρετε αν...και συνεχίζουν να παραμένουν στο μπλά μπλά και στις μίζερες διαπιστώσεις ηττοπάθειας, σε αυτόυς απαντάμε πλέον και λέμε Ή ΔΡΑΣΕ Ή ΣΚΑΣΕ. Σκάσε τουλάχιστον από εδώ και πέρα γιατί υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, τρελλοί για εσένα μεν που προσπαθούν να κάνουν κάτι δε, το οτιδήποτε τέλοσπάντων και η δικιά σου ανάπηρη σκέψη μόνο στο άκουσμα της λειτουργεί ανασταλτικά και σαν ένας ακόμα βάλτος. Μην αφήνεται τον εαυτό σας να επηρεάζεται από τούς συγγενείς, φίλους ή γνωστούς που προσπαθούν ουσιαστικά να μεταδώσουν την αναπηρία τους σε εσάς. Ή ΔΡΑΣΕ Ή ΣΚΑΣΕ.

4. Σταματάμε να τροφοδοτούμε με τα χρήματα μας το παράνομο και κλεπτοκρατικό σύστημα τους. Τον εχθρό θα τον κερδίσουμε και σε αυτό το παιχνίδι του. To παιχνίδι είναι η Μοnopoli και ο βασικός κανόνας του είναι να απομυζά τα χρήματα, τα σπίτια και την περιουσία του Ελληνικού λαού επιβάλλοντας παράνομους, αντισυνταγματικούς και υπέρογκους φόρους για να μας γονατίσουν, να ξεπουλήσουμε και να μας στείλουν μαθηματικά στην εξαθλίωση και στην πείνα, με το έτσι θέλω και την φοβέρα. Προτρέπουμε λοιπόν όλους τους Έλληνες να σταματήσουνε να πλήρώνουνε πλέον τους παράνομους φόρους, να σταματήσουνε να πληρώνουνε τα παράνομα χαράτσια, τις παράνομες δόσεις δανείων και σταματάμε να φοβόμαστε την φοβέρα της φυλακής, της κατάσχεσης και του κοψίματος του ρεύματος. ‘Η τουλάχιστον μειώστε το ποσό της δόσης που πληρώνετε π.χ. από 400 ευρώ σε 200 ή 150. Ρυθμίστε και τραβήχτε στο διηνεκές όσο είναι δυνατόν τα χρέοι σας μέσω ρυθμίσεων. ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΦΤΑΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, κρατείστε την οποιαδήποτε ρευστότητά σας για τις ακόμα πιό δύσκολες ημέρες που μας ετοιμάζουν. ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ Ή ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ είναι μαθηματικά σίγουρο. Αυτοί παίρνουν τα λεφτά σας και τα δίνουν κατευθείαν για την αποπληρωμή δανείων που εμείς δέν πήραμε, αλλά οι πολιτικές ηγεσίες.

Όσο αναφορά τα δάνεια. Όταν ο Έλληνας έπερνε δάνεια αφιδώς κανένας δέν τον πίεσε, από μόνος του πήγε και τα πήρε, όταν οι τράπεζες τον έπαιρναν τηλέφωνο για δάνειο ο Έλληνας έλεγε ναι, Όταν υπέγραφε χωρίς να διαβάζει τα ψιλά γράμματα ποιός του έφταιγε; Ναι μας βομβάρδισαν και μας παρέσυραν με διαφημίσεις και με τηλέφωνα που πουλούσαν τζάμπα χρήμα, αλλά κανένας δεν τον έβαλε με το ζόρι να υπογράψει; Και τα καζίνα ανοιχτά ήταν και διαφημίζονται ακόμα γιατί δεν πήγε εκεί; Η ακόμα και εάν πήγε εκεί, ποιός του φταίει άν έχασε τα χρήματά του, κανένας έτσι δεν είναι; Έτσι είναι και αυτή είναι η αλήθεια και ώς εδώ σωστά, αλλά ποιά είναι η ένστασή μας όμως.
Όταν ο Έλληνας υπέγραψε την σύμβαση δανείου, η σύμβαση αυτή θεωρούνταν ουσιαστικά ώς μια αμοιβαία συμφωνία μεταξύ κυρίων. Όταν όμως ήρθε το κράτος και μείωσε κατά 50% τους μισθούς, τις συντάξεις και την μισή τουλάχιστον αγοραστική δύναμη του πελάτη και ταυτόχρονα τον βομβαρδίζει και του επιβάλλει μία ομοβροντία φόρων και σου ανακοινώνει επίσημα και δημοσίως ότι τα λεφτά των φόρων πηγαίνουν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξασφάλιση των μη εξυπηρετούμενων κόκκινων δανείων των τραπεζών, οφείλει αυτόματα η τράπεζα σαν κύριος συμφωνίας να μειώσει, να διαγράψει και να κουρέψει το δάνειο του ανάλογα και κατά τουλάχιστον 50%. Επειδή όμωε οι τράπεζες δέν το έκαναν αυτό, εδώ ακριβώς χάνεται και λύεται η συμφωνία μεταξύ κυριών δηλαδή με τους δέυτερους συμβαλλόμενους τους πελάτες. Επομένως, εάν κουρέψουν τα δάνεια κατά τουλάχιστον 50% επανέρχεται η συμφωνία κυριών και εάν τότε και μόνο τότε ο δεύτερος συμβαλλόμενος δέν μπορέσει να πληρώσει και εκείνη κουρεμένη δόση, τότε η τράπεζα δικαίως μπορεί να προχωρήσει σε κατασχέση ακινήτου. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό πληρώνουμε το πολύ του μισού της δόσης, άν όχι τίποτα. Και αυτό ισχύει ακόμα πιό έντονα στις περιπτώσεις Ά κατοικίας

Εάν σε κάποιο συμπολίτη προχωρήσουν παρόλα αυτά σε κατάσχεση, φυλάκιση, κόψιμο ρεύματος ή το οτιδήποτε, κατευθείαν διατυμπανίστε το, γράψτε το παντού, προχωρήστε σε αγωγές, πηγαίντε σε δημοσιογράφους, στο ΙΝΚΑ, απευθεινθείτε σε όλους τους Έλληνες με οποιοδήποτε μέσο για βοήθεια, συμπαράσταση και ενημέρωση περί του περιστατικού. ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. Μην το θάβετε το θέμα. Υπάρχουν άνθρωποι που θα σας βοηθήσουν και προστατέψουν αφιλοκερδώς. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ αν είμαστε όλοι μαζί. Και το ρεύμα να σας κόψουν ξαναγυρίστε τον διακόπτη μέσα από το ρολόι, και αν το ξανακόψουν θα τραβήξουμε μπαλαντέζα από το δίπλα διαμέρισμα. Τον Έλληνα δεν το πιάνεις πουθενά, δέν θα μας βάλουν κάτω, θα βρίσκουμε συνέχεια τη λύση. ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. Εδώ άφησαν έξω τους Χρυσαυγίτες και ο Παπακωνσταντίνου ακόμα έξω είναι και θα βάλουν μέσα εμάς; Χα χα άς γελάσω. Αυτοί είναι τα αγγούρια και εμείς οι Μανάβηδες να μην το ξεχνάτε αυτό.

5. Σε περίπτωση εκλογών. Δέν ψηφίζουμε κανέναν που είναι μέσα στην Βουλή αυτή την στιγμή. Ακούστε με, η κυβέρνηση σήμερα είναι επτακομματική. Ο καθένας εκεί μέσα διαδραματίζει τον ρόλο του και παίζει το παιχνίδι που του έχει οριστεί. Όποιος από εδώ και πέρα βρεί τους όρχεις και βγεί και πεί ότι Πολιτικό λάθος = ποινικό αδίκημα και ότι ο φταίχτης είναι η κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των τελευταίων 40 ετών, αυτόν θα ψηφίσουμε.
Πρώτος και απράβατος όρος μας. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ = ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ και ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ με αναδρομική ισχύ 39 ετών. Όλα από εκεί αρχίζουν. Δέυτερος και απράβατος όρος, ψηφίζουμε μόνο αποδεδειγμένα έγκριτους επαγγελματίες και τεχνοκράτες από κάθε τομέα που δέν είναι πολιτικοί. Να συγκροτηθεί ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΣΥΝΕΝΑΙΣΗΣ και κοινής αποδοχής από άξιους καθηγητές, στρατιωτικούς, χριστιανούς, επαγγελματίες και κτλ. Εάν τα γυρίσουν και οι αυτοί, μέσα σε 6 μήνες το πολύ ξανά εκλογές και ξανά εκλογές και ξανά.

6. Σταματάμε να βασιζόμαστε σε οποιαδήποτε μορφή κρατικής επιχορήγησης. Σταματάμε να είμαστε κρατικοδίαιτοι και γινόμαστε όλοι μας παραγωγικοί, όπως μπορεί ο καθένας. Είτε είστε συνταξιούχος, είτε είστε δημόσιος υπάλληλος, είτε άνεργος, είτε ελεύθερος επαγγελματίας και περιμένετε την οποιαδήποτε είδους πληρωμή από το κράτος με την μορφή σύνταξης, μισθού, επιδόματος και κτλ προκειμένου να εξασφαλίσετε τα ώς προς το ζήν, καλώς να έρθει όσο έρχετε καλώς να το περιμένετε, αλλά ΜΗΝ ΒΑΣΙΖΕΣΤΕ ΠΛΕΟΝ μόνο σε αυτό. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΛΥΨΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ. Οι ανάγκες σας και της οικογένειας σας ολοένα και θα αυξάνονται και το έσοδα σας ολοένα και θα περικόπτωνται.

Είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα μειωθούν και θα περικοπτούν περαιτέρω τα έσοδα σας. Το έχουν ήδη αποφασίσει και το έχουν ήδη δηλώσει. Εάν δεν ενεργοποιηθούμε από τώρα και βασιστούμε μόνο στην υπάρχουσα φθίνουσα και άρρωστη κατασταση, θα βρεθούμε απότομα και με χωρίς καμία ειδοποίηση σε μιά πάρα πολύ σύντομη ημέρα χωρίς κανένα εισόδημα ξαφνικά. Και τότε τι θα γίνει; Νεύρα, άγχος, πανικός, αναρχία. Ας ενεργοποιηθούμε και να οργανωθούμε λοιπόν όλοι από τώρα για να μήν βρεθούμε αύριο ή μεθαύριο το πολύ, στην πολύ πλέον ορατή δυσάρεστη αυτή έκπληξη.
Οι κυβερνώντες λειτουργούν και αποφασίζουν ούτως ή άλλως με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ΠΝΠ, χωρίς να ρωτάνε ούτε τους βουλευτές ούτε και τον Λαό, ο Λαός λοιπόν προχωρά από εδώ και πέρα χωρίς να ρωτήσει και να ενημερώσει το κράτος με πράξεις αναγκαστικής επιβίωσης. ΠΝΠ αυτοί ΠΑΕ εμείς. Δέν θα πεθάνουμε εμείς, αυτοί θα πέσουν.

Αρχίζουμε να προσφέρουμε όλοι αναμεταξύ μας υπηρεσίες και προιόντα ο ένας στον άλλο, ΜΑΥΡΑ χωρίς την συμμετοχή και το χαντάκωμα του κράτους, λές και δεν γίνεται ήδη, λές και υπάρχει άλλη λύση. Ο καθένας ότι μπορεί, με ότι ξέρει και σε όποιον μπορεί. ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΟΠΡΟΣΦΟΡΑ.

7. Εάν παρατηρήσετε τα γεγονότα προσεκτικά, θα διαπιστώσετε ότι οδηγούμαστε ή μάλλον μας οδηγούν οι κυβερνήσεις ηθελημένα ή μη, σε κάποιου είδους πολιτικού ή οικονομικού κράχ ή και των δύο μαζί. Έχει δημιουργηθεί ένα έκρυθμο παγκόσμιο πάζλ, με κυβερνήσεις, κράτη, κόμματα, οικονομίες, νομίσματα και χρηματιστήρια να είναι πρό κατάρρευσης. Τώρα τελευταία συμπληρώθηκε και το κομμάτι του στρατιωτικού-πολεμικού παράγοντα. Και μάλιστα αυτό το κομμάτι τοποθετήθηκε στην γειτονιά μας και είναι έξω από την πόρτα της Ελλάδας. Έχει συσσωρευτεί τόσο αρνητική ενέργεια, τόσο χρέος που σε κάποια φάση θα ξεδώσει. Και νομοτελειακά δυστυχώς οι καταστάσεις αυτές λύωνται συνήθως με πείνα και πόλεμο.

Μήν ψάχνετε και αναλώνετε άλλο χρόνο σε αναλύσεις και μαντεψιές και για το τί θα γίνει ακριβώς. Θα γίνει κάτι και θα γίνει και απότομα, να είστε σίγουροι για αυτό. Η μέθοδος της αποτρίχωσης τρίχα τρίχα τελειώνει, αλλά δεν τους παίρνει άλλο έτσι, δεν βγαίνει και θα προχωρήσουν αναγκαστικά πολύ σύντομα στο απότομο χράτς, που πονάει και δεν το περιμένεις ότι θα πονέσει τόσο πολύ. Το ερώτημα είναι εμείς τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό εδώ που έχουμε φτάσει; Εμείς πως προετοιμαζόμαστε για αυτήν τη χείριστη μέν αλλά πολυ πιθανό πλέον ενδεχόμανο; ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, πάρτε το ρευστό σας από τα χέρια των λήστών, όσο υπάρχει ακόμα χρόνος. Καλύτερα θάφτε τα, κρύφτε τα στο μαξιλάρι οπου εκεί ναι υπαρχει περίπτωση να σας τα κλέψει κάποιος διαρρήκτης, παρά στην τράπεζα που θα τα δεσμεύσουν σίγουρα και χωρίς ενημέρωση. Το γεγονός αυτό έχει ήδη προγραμματιστεί και προαποφασιστεί, είναι θέμα χρόνου να το ανακοινώσουν κατόπιν της εφαρμογής του.

Επίσης, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΒΑΣΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ. Χρήματα χαμένα δέν είναι. Είτε γίνει κάτι είτε δεν γίνει κάτι, χαμένοι δεν θα βγείτε. Κερδίζετε και εξοικονομείτε λόγω του πληθωρισμού ούτως ή άλλως. Κάντε το όλοι σήμερα. Συμπεριλαμβάνεται εδώ και το πετρέλαιο και η βενζίνη. Στο άκουσμα μόνο κάποιου πολέμου ή κάποιου οποιοδήποτε κράχ, το πετρέλαιο θα γίνει και πανάκριβο και δυσεύρετο.

Άς προετοιμαστούμε όλοι για το χείριστο ενδεχόμενο και ας ευχηθούμε να μην γίνει ποτέ. Εάν γίνει όμως θα έχουμε εξασφαλίσει την επιβίωση της οικογένειας μας και του συμπολίτη μας τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα, που θα τον βοηθήσουμε όλοι τότε τότε επειδή εκείνος δεν προετοιμάστηκε για το χειρότερο όταν μπορούσε και όταν έπρεπε και βρίσκεται τώρα σε απόγνωση και πανικό. Είναι το νοικοκυραίικο αυτό. Νοικοκυρεύουμε και το σπίτι μας και το κράτος μας. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ.

8. Και τελευταίος και μή εξαιρεταίος κανόνας, ο οποίος συνοδεύει και συμπληρώνει όλους τους προηγούμενους είναι ότι, όλοι μας από εδώ και πέρα όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε συμμορφώνουμε και επανεκπαιδεύουμε εμείς οι ίδιοι τον συμπολίτη μας στην οποιαδήποτε συμπεριφορά ρεμούλας, τεμπελιάς και διαφθοράς που θα πέσει στην υπόληψη μας. Στον χώρο εργασίας, στο σπίτι, στα παιδιά μας, φίλους ή γνωστούς, , στα σούπερ μάρκετ, στις εφορίες, πολεοδομίες, Δήμους, Νοσοκομεία, σε όλες τις στις δημόσιες υπηρεσίες, στον δρόμο παντού μα παντού, όπου βλέπουμε το στραβό, το λέμε, το καταγγέλουμε και προσπαθούμε να το διορθώσουμε και ταυτόχρονα επαινούμε και διαφημίζουμε το σωστό, το τίμιο, το ορθό. Δυστυχώς ο Ελληνας όμως με όλα τα καλά που έχει, εάν ξέρει ότι δέν έχει πάνω από το κεφάλι του να τον ελέγχει, εκτροχιάζετε, τεμπελιάζει και μοιραία στην συνέχεια απαιτεί και εξτρά πληρωμή, τύπου φακελάκι για να κάνει την δουλεία του. Και ο άγιος μπαμπούλα θέλει όμως. Και επειδή αυτό το κράτος αδιαφορεί ή όταν τελοσπάντων ασχολείται, σκοπός του είναι να απολύσει για να ξανάπροσλάβει νέους εκκολαπτόμενους βυσματικούς τεμπελχανάδες, κάνουμε εμείς τον μπαμπούλα και τον ελεγκτή. Διαπαιδαγωγούμε και διορθώνουμε όλες εκείνες τις συμπεριφορές που μας οδηγησαν μοιραία σε αυτή την κατάσταση σε καταρχήν προσωπικο, επαγγελματικό, κοινωνικό και εθνικό επίπεδο. Όταν τον Έλληνα τον εντάξεις μέσα σε ένα οργανωμένο σύστημα και του πείς ότι αυτοί είναι οι κανόνες, ο Έλληνας προοδεύει, θριαμβεύει και φτάνει στην κορυφή. Πόσες χιλιάδες φορές έχει αποδειχθεί περίτρανα από Έλληνες του εξωτερικού και της ομογένειας; Φανταστείται λοιπόν ένα τέτοιο οργανωμένο Ελληνικό Κράτος με ένα αδιάφθορο και ταχύ δημόσιο τομέα με τόσο ικανά στελέχη και υπαλλήλους όπως τους Έλληνες, που μπορεί να φτάσει. Έτσι και από εκεί αρχίζει η ανάπτυξη.

9. Παρακαλώ συμπληρώστε εσείς παρακάτω...


Οι Έλληνες πλέον λέμε ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ
στην δωσίλογη, άρρωστη, επάρατη, εκφυλισμένη, ανώμαλη και τραβεστί αυτή Κοινοβουλευτική Δημοκρατία των τελευταίων δεκαετιών. Απαιτούμε ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και παίρνουμε την κατάσταση πλέον στα χέρια μας.
Όλοι οι οιωνοί είναι υπέρ μας. Έχουν δημιουργηθεί πλέον οι καταλληλότερες συνθήκες για την ανατροπή του βρωμερού και σεσημασμένου αυτού συστήματος. Με το σταυρό στο χέρι πλέον θα πάμε μπροστά κάνοντας το πρέπων, το ηθικό και το σωστό.

Και έτσι η Ελλάδα από τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά και σαν πρώτα ανδρειωμένη
ΧΑΙΡΕ Ω ΧΑΙΡΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Βασίλης Παπαδόπουλος, 3/10/2013 

πηγη
 
 

ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ: Οι... ''κροίσοι Ομογενείς'' έκαναν ... έρανο για βοήθεια στην Ελλάδα

Το τιμητικό δείπνο'' των ''παπατζήδων'' δήθεν ''επενδυτών'' και η ΨΩΝΑΡΑ βουλευτίνα
Η βουλευτίνα Ηλείας της Ν.Δ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, έστειλε και δελτίο Τύπου με τίτλο ''Έπαινοι Κλίντον και Ελληνοαμερ​ικανών για το «μικρό θαύμα της Ελλάδας» και την ηγεσία του Α. Σαμαρά'', μαζί με
φωτογραφίες γιά να τονίσει την παρουσία της με τους.... ''ισχυρούς'' στο χλιδάτο δείπνο στη Νέα Υόρκη, όπου ταξίδεψε από την Ελλάδα γιά να είναι ''παρούσα''.

ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ: Οι... ''κροίσοι Ομογενείς'' της Hellenic Ιnitiative (''Ελληνική Πρωτοβουλία''), που θα... έκαναν ''μεγάλες επενδύσεις'' στην Ελλάδα και άλλα γραφικά, στην εκδήλωση-δείπνο, 3 Οκτωβρίου στο Μανχάτταν, με την παρουσία Σαμαρά, έβαλαν...
φακέλους(!!!) στα τραπέζια ζητώντας από τον κόσμο ''να δώσει ότι έχει ευχαρίστηση'' γιά την Ελλάδα !
- Στο ''δείπνο'' και βουλευτίνα από Ελλάδα γιά να βρει...γαμπρό (όπως σχολιάζεται)
Το μήνυμα της Ομογένειας ξεκάθαρο:

- ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ αφιλότιμοι, που πουλάτε ψεύτικες ελπίδες στους απελπισμένους 'Ελληνες γιά δήθεν ''μεγάλες επενδύσεις'', γιά να κάνετε ''φιγούρες'' και διασύρετε τον απόδημο Ελληνισμό. Ντροπή σας, που παίζετε με τον πόνο της εξαθλιωμένης Ελλάδας.
- Nτροπή και στα ΜΜΕ στην Ελλάδα, που προβάλουν τους ''παπατζήδες'', παραπληροφορώντας ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό.

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ: Στο ''τιμητικό δείπνο'', με την παρουσία του πρωθυπουργού της Ελλάδας (που... χειροκροτούσε!), τίμησαν και τον επικεφαλής του τουρκικού λόμπι, γιά τις... ''υπηρεσίες του στον Ελληνισμό'' !!!

Γιά 14 μήνες τα ίδια και τα ίδια (δηλώσεις, τιμητικά δείπνα, συναντήσεις κλπ), αλλά ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ οι επενδύσεις; Τώρα ''ξέχασαν'' τις επενδύσεις και μιλάνε γιά...φιλανθρωπία.
Tα ''Κοσμικά δείπνα'' στο Μανχάτταν με ''παπατζήδες'', που ΘΑ κάνουν ''επενδύσεις'' στην Ελλάδα, αλλά αυτές ΔΕΝ γίνονται ποτέ.
Οι δηλώσεις ''συμπάθειας'' του (φιλοχρήματου) Μπιλ Κλιντον, το 'Ιδρυμα το οποίου κατηγορείται για οικονομικές και άλλες ατασθαλίες.
 
 

Άτοκα δάνεια για βουλευτές..

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι αιτήσεις νυν και πρώην βουλευτών για δανειοδότηση από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Βουλής.

Περισσότεροι από 100, συμφωνα με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, έχουν ήδη λάβει ποσά της τάξης των...10.000 ευρώ , σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 15.000 ευρώ, τα οποία εξοφλούν συνήθως σε διάστημα τεσσάρων ετών, και μάλιστα... άτοκα!

Από τους βουλευτές που εξελέγησαν τον περασμένο Ιούνιο, περίπου 60 έχουν σπεύσει να αξιοποιήσουν τους ευνοϊκούς όρους που ισχύουν γι αυτούς, ενώ περισσότεροι από 40 είναι οι πρώην βουλευτές που έχουν κάνει χρήση του συγκεκριμένου προνομίου.

http://nonews-news.blogspot.gr/


 

Ιδιωτικοποιείται -επίσημα πλέον, έρχεται νομοσχέδιο- η Κοινωνική ασφάλιση ....

Κυρίες και κύριοι των ασφαλιστικών ταμείων, τούς ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, χρόνια τώρα -έτσι κι' αλλιώς- τους σνομπάρετε ....μάγκες "στηρίξατε παντοιοτρόπως " τον Αρχισυνδικαλιστή σας ....τον παραπλανητή και μη απολογητή ....και βάλατε έτσι ένα χεράκι στην διάλυση των ταμείων ....τώρα δεν νοιάζεστε για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης ....άλλα για τις θεσούλες σας και τα οφίτσια -απαλλαγές,κλπ- των συνδικαλιστών σας !
Όμως φίλτατοι κόβετε το κλαδί που κάθεστε.
Θα το καταλάβετε σύντομα !


Πάρτε τωρα μια πρώτη γεύση -μέχρι να ανοίξει το κείμενο- από το πρωτοσέλιδο- της ναυαρχίδας του πιο υπερ-νεοφιλελεύθερου μηντιακού συγκροτήματος της χώρας !

ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος(ΕΑΕΕ) προτείνει: -Ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής ασφάλισης
-Ιδιωτικό σύστημα επικουρικής ασφάλισης για όλους.
-Η ασφάλιση θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ -για εργαζόμενο και εργοδότη- με ελεύθερη την επιλογή του φορέα, δηλαδή της ασφαλιστικής εταιρείας.


Σε λίγο θα έρθει και η σειρά της κύριας ασφάλισης ....ήρθε!

Όταν ο Ομπάμα στις ΗΠΑ συγκρούεται με το Κογκρέσο για να διατηρήσει τα ψήγματα κοινωνικής ασφάλισης ....για να μην πεθαίνουν οι φτωχοί Αμερικανοί ....το δικό μας το παλικάρι ο υπερ-νεοφιλελεύθερος ο Γ. ο Στουρνάρας -με τον συρόμενο και ακολουθούντα πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά ....διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση -ότι απέμεινε- και σέρνουν την κοινωνία στην κόλαση των "εντεταλμένων άσχετων βιβλιοπωλών".

Κοινωνία συντεταγμένη -χωνέψετέ το καλά- χωρίς κοινωνική ασφάλιση δεν μπορεί να υπάρξει.

Μου έλεγε, φίλος Δ. ΥΠΑΛ. ότι οι μεταβολές δεν αφορούν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
ΛΆΘΟΣ! ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΠΑΡΑΚΆΤΩ:
Hμερομηνία δημοσίευσης: 03-11-10
Δείτε το Δ.Σ. -τότε- της ΕΥ.ΠΙ (ΦΕΚ 8413/29 Ιουλίου 2008)
Δυο εκλεκτοί -γνωστοί και μη εξαιρετέοι- του ΠΑΣΟΚ Σημίτη φιγουράρουν στο Δ.Σ. !

Δεν είναι υπερβολή! ....Ο χώρος της Ιδιωτικής Ασφάλισης έχει εκχωρηθεί απ' όλα -ανεξαιρέτως- τα κόμματα ....στο "εξειδικευμένο" ΠΑΣΟΚ ....με το αζημίωτο!

ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΕΔΏ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ Η ΖΩΉ ΜΑΣ -ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΜΑΣ- ΣΉΜΕΡΑ ....ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΌ ΤΟΥ BANCASSURANCE ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΏΝ!


1. Πανταλάκης Θεόδωρος του Νικολάου, κάτοικος Κη−
φισιάς, οδός Νυμφών 8 με Α.Δ.Τ. ΑΕ 119288/12.3.2007,

Πρόεδρος του Δ.Σ. − μη εκτελεστικό μέλος.

2. Τσόκας Κωνσταντίνος του Ζαχαρία, κάτοικος Αγίου

Στεφάνου, οδός Λευκάδος 6−8, με Α.Δ.Τ. ΑΖ 042300/

12.9.2007, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. − εκτελεστικό μέλος.

3. Γεωργακόπουλος Χρήστος του Ιωάννη, κάτοικος

Χαλανδρίου, οδός Λ. Κηφισίας 274, με Α.Δ.Τ. Χ 164312/

4.12.2002, Διευθύνων Σύμβουλος − εκτελεστικό μέλος.

4. Χαλκιόπουλος Νικόλαος του Χαραλάμπους, κάτοικος

Βριλησσίων, οδός Τροίας 26, με Α.Δ.Τ. Σ 198185/29.5.1996,

εκτελεστικό μέλος.

5. Σαρπ Έρικ Κρίστοφερ του Χιλλις Ντην, κάτοι−

κος Π. Ψυχικού, οδός Διαμαντίδου 52 με Α.Δ.Τ. ΑΕ

077905/14.5.2007, εκτελεστικό μέλος.

6. Κωνσταντινίδης Γεώργιος του Ηλία, κάτοικος Νέας

Φιλοθέης οδός Αλεξ. Δράκου 6, με Α.Δ.Τ. Μ 726389, μη

εκτελεστικό μέλος.

7. Αχής Θεόδωρος του Χρήστου, κάτοικος Κηφισιάς,

οδός Νυμφών 8 με Α.Δ.Τ. Φ 020485, μη εκτελεστικό

μέλος.

8. Διαμαντόπουλος Γεώργιος του Κωνσταντίνου, κά−

τοικος Εκάλης οδός Αχιλλέως Κύρου 4, με Α.Δ.Τ. Μ

299970/10.10.1981, μη εκτελεστικό − ανεξάρτητο μέλος.

9. Λυσιμάχου Τριαντάφυλλος του Ελισσαίου κάτοικος

Χολαργού, οδός Βουτσινά 29, με Α.Δ.Τ. Ρ 001861/5.10.1992,

μη εκτελεστικό − ανεξάρτητο μέλος.

Η θητεία του ανωτέρω Διοικητικού Συμβουλίου είναι

πενταετής

ΝΑ ΚΑΙ ΤΑ: Προγράμματα για δημοσίους υπαλλήλους από Ευρωπαϊκή Πίστη
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_03/11/2010_420900

Ημερομηνία δημοσίευσης: 03-11-10
Τρία νέα καινοτόμα ασφαλιστικά προγράμματα, συμπληρωματικού χαρακτήρα σε σχέση με την κοινωνική ασφάλιση, παρουσίασε χθες η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Πίστης. Τα νέα προγράμματα αποσκοπούν στη διεύρυνση της πελατειακής βάσης της εταιρείας, μέσω της ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και στην αύξηση των εργασιών της μέσω του υφιστάμενου πελατολογίου που αριθμεί 270.000 ασφαλισμένους. Κατά την παρουσίαση των σχετικών προγραμμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος επέμεινε στην ανάγκη «στήριξης των ελληνικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων» και υπεραμύνθηκε «της ισχυρής κεφαλαιακής θέσης της Ευρωπαϊκής Πίστης και της αξιοπιστίας της εταιρείας στην έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων προς τους ασφαλισμένους». Τα τρία νέα προγράμματα παρουσίασε ο γενικός διευθυντής χαρτοφυλακίου κ. Νίκος Χαλκιόπουλος, δίνοντας έμφαση στον αποταμιευτικό τους χαρακτήρα για την ενίσχυση της σύνταξης του ασφαλισμένου.

Το πρώτο πρόγραμμα είναι το «Σύστημα Ολοκληρωμένης Προστασίας Δημοσίων Υπαλλήλων Αλληλεγγύη», που απευθύνεται στους δημοσίους υπαλλήλους εξασφαλίζοντας συμπληρωματική σύνταξη. Το πρόγραμμα εξασφαλίζει με μηνιαίες καταβολές 21,75 ευρώ για 35 χρόνια 100 ευρώ μηνιαία σύνταξη, ενώ στις παροχές του περιλαμβάνονται:

- Η εξασφάλιση μηνιαίου εισοδήματος πριν από τη θεμελίωση του δικαιώματος συνταξιοδότησης από το Δημόσιο σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας.

- Η εξασφάλιση μηνιαίου εισοδήματος για την οικογένεια μέχρι το ύψος του σημερινού τους εισοδήματος, σε περίπτωση απώλειας ζωής από ατύχημα για όσα χρόνια επιθυμούν.

- Η προστασία της περιουσίας τους και η αποκατάσταση ζημιών από φωτιά, σεισμό, κλοπή, πλημμύρα και άλλους κινδύνους.

- Η ασφάλιση του αυτοκινήτου με ειδικά τιμολογημένα φθηνά ασφάλιστρα.

Το δεύτερο πρόγραμμα είναι το «Σύστημα Τελών Κυκλοφορίας και Συνταξιοδότησης» μέσω του οποίου με αποταμίευση 5 ευρώ ημερησίως παρέχονται:

- Πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του αυτοκινήτου για το 2011, εφόσον το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο στην Ευρωπαϊκή Πίστη.

- Ισόβια σύνταξη στο 65ο έτος της ηλικίας του ασφαλισμένου, που κυμαίνεται από 406 έως και 1.471 ευρώ ανάλογα με την ηλικία του ασφαλισμένου.

Τέλος μέσω του τρίτου προγράμματος «Σύστημα Συνταξιοδότησης Easy Life» η Ευρωπαϊκή Πίστη συνταξιοδοτεί όλους τους ασφαλισμένους της που θα εγγραφούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ομαδικό ασφαλιστήριο που εξασφαλίζει ισόβια εγγυημένη μηνιαία σύνταξη στην ηλικία των 60 ετών, υψηλότερη κατά 39% από την κατώτατη εγγυημένη κρατική σύνταξη.

Το σύνολο των προγραμμάτων συνοδεύεται με τη δυνατότητα καταβολής των ασφαλίστρων μέσω άτοκων μηνιαίων δόσεων στην κάρτα LifeCard και δυνατότητα επιστροφής ασφαλίστρων για αγορές μέσω κάρτας.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

ΝΑΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΏΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΊΑ ΜΑΣ ΜΕ Τ' ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΆ ΤΟΥΣ -ΤΟ ΛΈΕΙ Ο ΠΑΡΑΚΆΤΩ Δ. ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ- ΧΡΕΙΆΖΟΝΤΑΙ ΣΤΉΡΙΞΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΆ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΙΏΣ ΘΑ ΚΛΕΊΣΟΥΝ !

ΝΑΙ; ....ΚΑΙ ΧΈΣΤΗΚΕ Η ΚΟΙΝΩΝΊΑ !

"Κατά την παρουσίαση των σχετικών προγραμμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος επέμεινε στην ανάγκη «στήριξης των ελληνικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων"

πηγη
 
 

ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ - Βάζουν ενοίκιο στα σπίτια μας - "Κούρεμα" σε μισθούς και συντάξεις

Και τώρα που ο επικοινωνιακός θόρυβος από την πολιτική δίωξη του Λαϊκού Συνδέσμου αρχίζει να καταλαγιάζει, έρχεται ο ισοπεδωτικός προϋπολογισμός του 2013, με νέους φόρους, και περικοπές δαπανών, οι οποίες θα προέλθουν από μισθούς και συντάξεις.Η δε αύξηση των εσόδων θα προέλθει-σωστά μαντέψατε- από το "ενοίκιο" που θα πληρώνουμε στα σπίτια μας. Όποιος δεν μπορέι να το πληρώσει, θα υποστεί την μοίρα οποιουδήποτε νοικάρη,θα οδηγηθεί σε "έξωση" (κατάσχεση) από το σπίτι του.

Tη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014, το οποίο προβλέπει περισσότερες εισπράξεις από φόρους και μικρότερες δαπάνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωτογενές πλεόνασμα προβλέπεται ότι θα φτάσει τα 2,8 δισ. ευρώ και το έλλειμμα θα μείνει κάτω από το 3%, ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες θα συρρικνωθούν κατά 3,2 δισ. ευρώ στα 41,4 δισ. ευρώ.

Η μείωση των δαπανών θα προέλθει από τον περιορισμό των κονδυλίων για μισθούς, συντάξεις, κοινωνική ασφάλιση, περίθαλψη, δημόσιες επενδύσεις και καταναλωτικές δαπάνες.

Τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 1,5 δισ. ευρώ στα 45,1 δισ. ευρώ μέσω πολλαπλών παρεμβάσεων στην φορολογία εισοδήματος και του φόρου στα ακίνητα.

Kατά πληροφορίες, η μεγαλύτερη περικοπή στις δαπάνες θα προέλθει από την κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη, ενώ περίπου 500 εκατ. ευρώ αναμένεται να εξοικονομήσει το Δημόσιο από το κονδύλι των μισθών και συντάξεων (εξού και το ευρηματικό σκίτσο της φωτό από το periklhs.com)!

Υπολογίζεται οτι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω του 3%.

Στα "σκαριά" έχει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα μια ακόμα αδικία η οποία θα κάνει πολλούς μεροκαματιάρηδες να πονέσουν.

Ως γνωστόν πολλές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες για να γλυτώσουν τις εισφορές και τα δώρα Χριστουγένων, Πάσχα, και επίδομα αδείας καλοκαιριού, προσλαμβάνουν συνεργάτες ως εξωτερικούς, δηλαδή με "μπλοκάκι". Τα άτομα αυτά αναγκάζονται να ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ και να πληρώνουν τις εισφορές τους.

Η τρόικα θέλει να πληρώνουν αυξημένους φόρους παρακράτησης ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ στην ουσία είναι μισθωτοί!

Νέες ρυθμίσεις και φορολογικές παρεμβάσεις για εκατομμύρια εργαζομένους ζητάει η Τρόικα από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, με τους ελεύθερους επαγγελματίες να πληρώνουν το μάρμαρο ακόμη μια φορά.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπους», οι εκπρόσωποι των δανειστών πιέζουν για αύξηση στην παρακράτηση φόρου από το 20% στο 26% στα μπλοκάκια κάτι που αναμένεται να βαρύνει ακόμη περισσότερο τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Μάλιστα αυτή η αύξηση 30% στην παρακράτηση φόρου προωθείται, με το πρόσχημα της απλοποίησης του φορολογικού συστήματος!

Οι υποστηρικτές αναφέρουν ότι με την αύξηση σε 26% ουσιαστικά θα εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση κάθε αυτοαπασχολούμενου, ωστόσο, στην ουσία πρόκειται για ένα βαρύτατο φόρο επί του τζίρου.

Αυτό διότι η κάθε αμοιβή που εισπράττει ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν είναι καθαρό κέρδος, αλλά ακαθάριστα έσοδα από τα οποία αφαιρούνται δαπάνες και το υπόλοιπο ποσό είναι εκείνο που υπόκειται σε φόρο εισοδήματος.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», θα καταργηθεί και η διάταξη που προβλέπει έκπτωση 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση φόρου για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Τα νέα αυτά μέτρα αναμένεται να αποδώσουν έως και 200 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό το 2014. Το ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν θα έχουν να ζήσουν ποσώς τους ενδιαφέρει.

 
 

Όλες οι αλλαγές στις ημέρες αδείας των δημοσίων υπαλλήλων

Μειώνονται οι συνολικές μέρες αδείας ανά έτος, τις οποίες δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Μηχανογραφικές άδειες

Με νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καταργείται η μηχανογραφική άδεια 6 ημερών το χρόνο που από το 1989 χορηγείται στους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι κάνουν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Αναρρωτικές άδειες

Επίσης, εξορθολογίζονται οι αναρρωτικές άδειες των δημοσίων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, οι βραχυχρόνιες αναρρωτικές μειώνονται από 10 μέρες το χρόνο σε 8 με ιατρική γνωμάτευση, ενώ οι μέρες αναρρωτικής που χορηγούνται με απλή υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου μειώνονται από 4 σε 2 με την προϋπόθεση μάλιστα να μην είναι συνεχόμενες.

Φοιτητικές άδειες

Μείωση θα ισχύει και για τις φοιτητικές άδειες, καθώς θα ανέρχονται πλέον σε δέκα ημέρες ανά εκπαιδευτικό έτος, από είκοσι, που ήταν μέχρι σήμερα. Αντίστοιχα, για κάθε ημέρα εξετάσεων θα χορηγείται πλέον μια ημέρα αδείας, αντί για δύο.

Χορηγείται εκπαιδευτική άδεια έως τρεις μέρες την εβδομάδα (αντί τριών και τεσσάρων ετών που ισχύει σήμερα) για τη συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα ή για την εκπόνηση της διδακτορικής τους διατριβής στο εσωτερικό.

Γονικές άδειες

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις γονικές άδειες, παρέχονται πρόσθετες διευκολύνσεις στους γονείς δημοσίους υπαλλήλους. Σε περίπτωση γέννησης διδύμων, τριδύμων τέκνων χορηγείται επιπλέον άδεια ανατροφής χρονικής διάρκειας τριών μηνών, με αποδοχές, για κάθε τέκνο πέραν του ενός.

Επίσης, δίδεται η δυνατότητα στον πατέρα δημόσιο υπάλληλο να κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου ή της 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου, σε περίπτωση που η σύζυγός του δεν εργάζεται.


Νέα πενθήμερη απεργία των υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια

Νέα πενθήμερη απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων για το μέτρο της διαθεσιμότητας, ενώ εκκρεμεί η προσφυγή των πρυτάνεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Με την προκήρυξη της νέας τους απεργίας, οι διοικητικοί υπάλληλοι μπαίνουν από τη Δευτέρα στην πέμπτη βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων. Από την ίδια ημέρα, ωστόσο αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα σε κάποιες σχολές. Οι πρυτανικές Αρχές έχουν καλέσει τους πρωτοετείς φοιτητές να παρακολουθούν τα μαθήματα μολονότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι εγγραφές τους λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων.

πηγη

Νέα δεδομένα στη δημόσια υγεία με γιατρό κατ' οίκον

Στην ενοποίηση των δομών σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, προχωράει το υπουργείο Υγείας. Οι υπηρεσίες αυτής της βαθμίδας θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, ενώ θα περιλαμβάνουν κατ' οίκον φροντίδα για όλους την έχουν ανάγκη, καθώς και ενίσχυση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.
Οι παραπάνω προτάσεις κατατέθηκαν στον υπουργό Υγείας από την “Επιστημονική Επιτροπή για την Υποστήριξη της Μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας”.
Η συγκεκριμένη πρόταση κατατέθηκε σύμφωνα με το Βήμα, την Παρασκευή, στον Άδωνι Γεωργιάδη και αναμένεται να δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα υπουργείου και να τεθεί σε δημόσιο διάλογο.
Επικεφαλής της επιτροπής, που κατέθεσε την πρόταση είναι ο καθηγητής Κυριάκος Σουλιώτης. Η προταση αφορά στη “διαμόρφωση ενός ενιαίου, δημόσιου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με την υπαγωγή όλων των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας [Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία ΕΣΥ, μονάδες ΕΟΠΥΥ, δομές Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.ά.] σε ένα φορέα, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την εποπτεία, τη λειτουργία και τη χρηματοδότησή τους”.
Η εποπτεία και ο σχεδιασμός θα λαμβάνει υπόψη και τους ιδιωτικούς φορείς που παρέχουν υπηρεσίες υπό ασφαλιστική κάλυψη, μέσω συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ.
Ανάμεσα στις βασικές αρχές του νέου συστήματος θα είναι η 24ωρη λειτουργία των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).
Η επιτροπή προτείνει η γιατροί να είναι πλήρους απασχόλησης χωρίς τη δυνατότητα να εργάζονται και ως ιδιώτες.
Ανάμεσα στις προτάσεις είναι η εισαγωγή του θεσμού του οικογενειακού γιατρού ως δικαίωμα, κάτι που είχε συζητηθεί και κατά το παρελθόν χωρίς όμως να ευδοκιμήσει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
Οικογενειακοί γιατροί θα αναλαμβάνουν οι εργαζόμενοι του ενιαίου δημόσιου πλέγματος υπηρεσιών ΠΦΥ όσο και συμβεβλημένοι ιδιώτες με ειδικότητες Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής ενώ, στο πλαίσιο της διαχείρισης ασθενών με χρόνια νοσήματα, ρόλο οικογενειακού γιατρού μπορεί να αναλαμβάνει και ιατρός άλλης ειδικότητας, έπειτα από επιλογή του ασθενή.
Κάτι τέτοιο πρακτικά σημαίνει ότι οποιοσδήποτε ασθενής χρήζει κατ' οίκον φροντίδας, θα εκτιμάται αρχικά η κατάστασή του, ενώ στη συνέχεια θα καταρτίζεται ατομικό σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων τον τύπο και τη συχνότητα φροντίδας και τους επαγγελματίες που την αναλαμβάνουν. Η ομάδα θα συνεδριάζει σε τακτά διαστήματα για επανεκτίμηση των αναγκών και αναθεώρηση του σχεδίου φροντίδας των ασθενών.
Τέλος, με σημείο αναφοράς την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, προτείνεται να ξεκινήσει άμεσα η συγκρότηση ενός ατομικού αρχείου υγείας. Στη συνέχεια, αυτό θα ενσωματωθεί στην κάρτα υγείας και θα διασυνδέεται με τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς. Η σχετική πρωτοβουλία πρέπει να αναληφθεί από κοινού από τον ΕΟΠΥΥ και τις ΥΠΕ.

πηγη

Κολοσσοί χτυπάνε την τεχνική βάση του ΟΣΕ

Σύγκρουση «γιγάντων» για την εξαγορά της πρώην τεχνικής βάσης του ΟΣΕ, της ευρύτερα γνωστής και ως Rosco. Η γαλλική Alstom, η γερμανική Siemens (και οι δύο αποτελούν χρόνιους προμηθευτές του ΟΣΕ) και οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι (RZD) εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε.).

Αξιο σχολιασμού είναι το γεγονός ότι οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι κατέβηκαν και στο διαγωνισμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οπότε κάνουν πράξη τις δηλώσεις περί απόκτησης του τρίπτυχου «ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Rosco – ΟΛΘ». Πλέον, το μόνο που απομένει είναι να καταθέσουν προσφορά και για το λιμένα Θεσσαλονίκης.

Από την άλλη πλευρά, εμφανής είναι η δημιουργία γαλλικού μετώπου. Η Alstom διεκδικεί τη Rosco και οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι (SNCF) την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι Γάλλοι έχουν αρκετούς υποστηρικτές στην κυβέρνηση, στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και στο υπουργείο Μεταφορών και θεωρούνται «χώρα φιλική». Μπροστάρης των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα είναι η κατασκευαστική Vinci, η οποία μετέχει στο Ρίο – Αντίρριο, στην Ολυμπία Οδό και τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, ενώ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Εξίσου βαρύνουσα είναι και η συμμετοχή της γερμανικής Siemens, η οποία κάνει την επανεμφάνισή της! Είναι η πρώτη φορά που η Siemens συμμετέχει σε ένα τόσο μεγάλο σιδηροδρομικό διαγωνισμό, έπειτα από την αποκάλυψη του σκανδάλου των μιζών και των, κατά πολλούς, αμφισβητήσιμο φιλικό διακανονισμό με το ελληνικό Δημόσιο. Μάλιστα, μεταξύ ΟΣΕ και Siemens το μέτωπο είναι ανοιχτό, αφού εκκρεμούν εκατέρωθεν δικαστικές διενέξεις δεκάδων εκατ. ευρώ για τις προγραμματικές συμβάσεις.

Ισως η Siemens αναζητεί διέξοδο στην Ελλάδα, δεδομένου ότι η παρουσία της στη χώρα είναι ζημιογόνος για κάποιες θυγατρικές. Συγκεκριμένα, για την περίοδο 1 Οκτωβρίου 2011 – 30 Σεπτεμβρίου 2012, η Siemens Ηλεκτροτεχνικών Εργων είχε κύκλο εργασιών 81 εκατ. και ζημιές 7,1 εκατ. και η Siemens Διαγνωστικά Υγείας, την ίδια περίοδο, έσοδα 28,7 εκατ. και ζημιές 5,7 εκατ.

Η προίκα

Ποια είναι η προίκα που δίνεται στους υποψήφιους επενδυτές; Οπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αναθέσει στην Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού, για 10 χρόνια, τη μηχανοστασιακή και εργοστασιακή συντήρηση του τροχαίου υλικού που χρησιμοποιεί, με σύναψη σχετικής σύμβασης. Με δεδομένο ότι η ετήσια συντήρηση φτάνει τα 20 εκατ., αυτό σημαίνει εγγυημένα έσοδα 200 εκατ. ευρώ. Περαιτέρω, το Δημόσιο μπορεί να αναθέσει στην ΕΕΣΣΤΥ τη συντήρηση μακράς ακινησίας τροχαίου υλικού που έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία ή χρήση του.

Επιπλέον, η ΕΕΣΣΤΥ (έχει προσωπικό άνω των 600 ατόμων), με προνομιακούς όρους, θα ενοικιάσει από τον ΟΣΕ τα ακίνητα που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της, σε συνολική έκταση 292 στρεμμάτων. Μεταξύ των ακινήτων αυτών περιλαμβάνονται: μηχανοστάσιο Ρέντη, εργοστάσιο Πειραιά, εργοστάσιο Θεσσαλονίκης, μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης, μηχανοστάσιο Πάτρας, μηχανοστάσιο Λάρισας, εργοστάσιο Βόλου, μηχανοστάσιο Καλαμάτας, μηχανοστάσιο Αλεξανδρούπολης, μηχανοστάσιο Πύργου και μηχανοστάσιο Διακοπτού. - See more at: http://www.inprecor.gr/index.php/archives/242336#sthash.yWWsBNMm.dpuf

Η κυβέρνηση χαρίζει τις τηλεοπτικές συχνότητες

Η κυβέρνηση αποφάσισε να... αντιμετωπίσει το πρόβλημα της λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών που λειτουργούν τα τελευταία 23 χρόνια με «προσωρινές» άδειες. Πως; Μα χαρίζοντας επί της ουσίας τις τηλεοπτικές άδειες.

Στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην επιτροπή της βουλής  από το υπουργείο Εσωτερικών, προστέθηκε ένα άρθρο 6 γραμμών το οποίο προβλέπει την κατάργηση των τηλεοπτικών αδειών. Το κράτος βαπτίζει νόμιμα τα υπάρχοντα τηλεοπτικά κανάλια, με το πρόσχημα της χορήγησης ψηφιακών συχνοτήτων σε παρόχους δικτύου έτσι ώστε να υπογράφουν συμβάσεις με τους παρόχους για την ψηφιακή εκπομπή του σήματος.

Όπως αναφέρουν οι «Τυπολογίες» με την κίνηση αυτή θα παρακαμφθεί η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την συνεχή παράτασης της προσωρινής νομιμότητας των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών.

Παράλληλα, η ΕΕΤΤ εισηγείται την παραχώρηση των τεσσάρων ψηφιακών συχνοτήτων στους παρόχους δικτύου πανελλαδικής εμβέλειας με τιμή εκκίνησης τα 16,39 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 15 χρόνια(1.93 εκ. για την περιφέρεια).

Δεδεομένου ότι η κυβέρνηση φρόντισε να κλείσει την ΕΡΤ, η DIGEA παίζει χωρίς αντίπαλο για το κλείσιμο της συμφωνίας, η οποία ουσιαστικά θα ξεπουλήσει τις εθνικές συχνοτήτες για τα επόμενα 15 χρόνια.

Επί της ουσίας, πρόκειται για σβήσιμο των χρεών των τηλεοπτικών σταθμών προς το κράτος, που μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 23 ετών απέτυχαν να συλλέξουν από την παραχώρηση των εθνικών συχνοτήτων.

Τα τελευταία 23 χρόνια οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, πολλοί εκ των οποίων στη σύνθεσή τους περιλαμβάνουν offshore εταιρίες, φορολογούνται με έναν ελάχιστο συντελεστή για την είσπραξη μάλιστα του οποίου δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη, ενώ ακόμα και ο ειδικός φόρος τηλεόρασης (20% επί των διαφημιστικών κερδών) ο οποίος επιβλήθηκε από την Τρόικα στο πρώτο μνημόνιο αναβάλλεται κάθε χρόνο στις 31 Δεκεμβρίου.