EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έκλεισε η ιστοσελίδα της NASA...

Δυστυχώς ο μύθος της «απόλυτης υπερδύναμης» στην άλλη μεριά του Ατλαντικού καταρρέει.

Έκλεισε και η ιστοσελίδα της Nasa, και όταν την επισκέπτεται κάποιος διαβάζει το εξής μήνυμα:


Λόγω της παρέλευσης ομοσπονδιακής χρηματοδότησης της κυβέρνησης, αυτή η ιστοσελίδα δεν είναι διαθέσιμη.

Λυπούμεθα ειλικρινά την ταλαιπωρία αυτή.

Για πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες υπηρεσίες της κυβέρνησης, επισκεφθείτε USA.gov.

Μαύρα γενέθλια έκανε φέτος η NASA, αφού οι μισθοί των εργαζομένων της βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Την 1η Οκτωβρίου, η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος έγινε 55 ετών, ωστόσο δεν ήταν κανείς εκεί να το γιορτάσει αφού το 97% των εργαζομένων της βρίσκονταν στα σπίτια τους με υποχρεωτική αργία.

Οι υπάλληλοι της NASA μαζί με χιλιάδες άλλους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους πήραν υποχρεωτική αργία, λόγω της στάσης πληρωμών που κήρυξε η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ειδικά στην διαστημική υπηρεσία, οι συνέπειες της κρίσης έγιναν γρήγορα αισθητές: «Κατέβασαν ρολά» σε Facebook και Twitter, έπεσαν οι ιστοσελίδες των περισσότερων κέντρων του οργανισμού, εκτός από το site για το Jet Propulsion Laboratory της στην Πασαντένια της Καλιφόρνια, σταμάτησαν οι έλεγχοι της NASA για εντοπισμό δυνητικά επικίνδυνων αστεροειδών, ενώ ακόμα και η διαστημική αποστολή MAVEN με κατεύθυνση τον Άρη που ήταν προγραμματισμένη για τις 18 Νοεμβρίου μπορεί να καθυστερήσει.

«Η NASA θα κλείσει σχεδόν στο σύνολό της, αλλά το Κέντρο Ελέγχου θα παραμείνει ανοικτό για την υποστήριξη των αστροναυτών που υπηρετούν στο Διαστημικό Σταθμό» δήλωσε ο Ομπάμα σε ομιλία του.

Ενώ συνεχίζονται οι φιλονικίες στο Κογκρέσο, πλησιάζει η ημερομηνία για την εκτόξευση του διαστημικού σκάφους MAVEN που θα εξετάσει την ατμόσφαιρα του Άρη.

Όπως εξηγούν επιστήμονες από το Planetary Society: «Το χειρότερο σενάριο είναι ότι το MAVEN δεν θα φύγει στις 18 Νοεμβρίου και το γεγονός αυτό είναι πολύ σοβαρό, αφού μία τέτοια εκτόξευση μπορεί να γίνει μόνο όταν η τροχιά της Γης ευθυγραμμίζεται με αυτή του Άρη, δηλαδή κάθε 26 μήνες.

Αυτό σημαίνει το αν δεν γίνει η εκτόξευση στις 18 Νοεμβρίου θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2016, μια καθυστέρηση που θα κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στη NASA και δεν θα μπορεί να το αντέξει οικονομικά».
 

ΠΗΓΗ

 

Διάγραμμα του BBC τα λέει όλα για την Ελλάδα! Που χρωστάμε και σε ποιόν!

Χρωστάμε σχεδόν 400 δις, με εξωτερικό χρέος 252% και χρέος της κυβέρνησης 166% του ΑΕΠ. Το τελευταίο είναι αυτό που με βάση το επιτυχημένο κούρεμα 50% και το PSI, θα φτάσει το 2020 στο 120% του ΑΕΠ όσο ήταν δηλαδή και το 2009.

Κάθε Έλληνας πολίτης χρωστά πάνω από 38.000 ευρώ (ως στατιστικό στοιχείο για το χρέος), ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το παραπάνω διάγραμμα για να δούμε σε ποιες χώρες χρωστάμε.



Το μεγαλύτερο κομμάτι του χρέους το έχει η Γαλλία με 41 περίπου δις και μετά ακολουθεί η Γερμανία με 15,9 δις, αφού πρόλαβε να «ξεφορτωθεί» μαζικά ελληνικά ομόλογα κάτι το οποίο δεν έκανε η Γαλλία.

Το δικό μας συμπέρασμα; Μάθαμε σε ποιες χώρες χρωστάμε. Αυτό το ποσό όμως δεν αγγίζει καν τα 400 δις που χρωστάμε γενικά.

Σε ποιόν ανήκει λοιπόν, το υπόλοιπο χρέος των 300 + δις ευρώ. Οεοοοο;

Πηγή


Εντολή δήμευσης των σπιτιών μας από το ΥΠΟΙΚ: "Δώστε τα ακίνητα στο κράτος για να πληρώσετε την εφορία"

«Πουλήστε τα ακίνητά σας για να πληρώσετε τους φόρους σας». Αυτή την εντολή δίνει το υπουργείο Οικονομικών με το άρθρο 9 του νομοσχεδίου για τη φορολογία ακινήτων που δημοσιεύθηκε κατ΄αποκλειστικότητα στο «Βήμα της Κυριακής».
Οι πολίτες όταν δεν θα έχουν άλλο τρόπο να εξοφλήσουν τα πάσης φύσεως χρέη τους θα προσφεύγουν στην εκχώρηση των ακινήτων προς το Ελληνικό Δημόσιο και θα γίνεται συμψηφισμός των οφειλών με την αξία του ακινήτου που θα αποτιμάται κατά περίπτωση βάσει ειδικής μεθοδολογίας. Με αυτόν τον τρόπο οι οφειλέτες θα αποφεύγουν τις ποινικές διώξεις και τη φυλακή.

Οπως προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Οικονομικών προς ψήφιση στη Βουλή το επόμενο διάστημα, όσοι αδυνατούν να εξοφλήσουν με μετρητά τα χρέη τους θα έχουν τις εξής επιλογές:

1ον. Να μεταβιβάσουν σε τρίτον την πλήρη κυριότητα του ακινήτου με ταυτόχρονη εκχώρηση της απαίτησης καταβολής του τιμήματος ή μέρους αυτού στο Ελληνικό Δημόσιο. Με αυτόν τον τρόπο τα χρέη περνούν στο νέο ιδιοκτήτη ο οποίος θα είναι και ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την εξόφληση των οφειλών που έχει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης στο Δημόσιο.

2ον. Να παραχωρήσουν στο Ελληνικό Δημόσιο την πλήρη κυριότητα ακινήτου ίσης τουλάχιστον αξίας με το ποσό του εξοφλούμενου φόρου.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αν μεταβιβάσει ο φορολογούμενος - οφειλέτης στο Δημόσιο ακίνητο μεγαλύτερης αξίας από τη συνολική οφειλή και υπάρχει διαφορά υπέρ του ελληνικου δημοσίου μεταξύ της αξίας του ακινήτου που μεταβιβάζεται και της ληξιπρόθεσμης οφειλής, το υπερβάλον ποσό δεν επιστρέφεται.
Η διαδικασία εξόφλησης του φόρου με τη μεταβίβαση ακινήτων του οφειλέτη θα καθορίζεται με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.
Εξάλλου, το υπουργείο Οικονομικών με άλλη διάταξη καθιστά  συνυπεύθυνους τους συμβολαιογράφους, τους φύλακες μεταγραφών και τους προϊσταμένους κτηματολογικών γραφείων σε περίπτωση που προχωρήσουν σε υπογραφή συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων, μεταγράψουν τίτλους κτλ. και οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν πληρώσει το Ενιαίο Φόρο Ακινήτων 2014. Μάλιστα οι ποινή που θα επιβάλλεται είναι πολύ μεγάλη καθώς ανέρχεται σε πρόστιμο 5.000 ευρώ για όποιον αγνοήσει το νόμο.
Αν δεν έχει πληρωθεί ο φόρος, οι συμβολαιογράφοι μπορούν να κάνουν κανονικά τα συμβόλαια, μόνο αν καταβάλλουν οι ίδιοι, μέσα σε τρεις ημέρες από την υπογραφή του συμβολαίου, τον οφειλόμενο φόρο ακινήτων. 
Η διάταξη όπως έχει διαμορφωθεί και δημοσιεύτηκε στο Βήμα της Κυριακής προβλέπει τα εξής: «Απαγορεύεται, επί ποινή ακυρότητας του συμβολαιογραφικού εγγράφου, η σύνταξη συμβολαιογραφικού εγγράφου με το οποίο μεταβιβάζεται ή δημιουργούνται εμπράγματα δικαιώματα σε αυτό ή γίνεται σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας ή εγγράφεται υποθήκη επί ακινήτου, αν δεν επισυναφθεί από το συμβολαιογράφο στο συμβόλαιο που συντάσσει, πιστοποιητικό της Φορολογικής Διοίκησης με το οποίο να πιστοποιείται ότι το ίδιο ακίνητο, με τα ίδια στοιχεία, περιλαμβάνεται στη δήλωση του ενιαίου φόρου ακινήτων, καθώς και ότι ο φορολογούμενος έχει καταβάλλει ή νόμιμα απαλλαγεί από τον ΕΝΦΑ για το συγκεκριμένο ακίνητο και έχει καταβάλλει , ρυθμίσει ή νόμιμα απαλλαγεί για τα υπόλοιπα ακίνητα για τα οποία είναι υπόχρεος, κατά τα προηγούμενα έτη. 

Οι συμβολαιογράφοι, φύλακες μεταγραφών και οι προϊστάμενοι των κτηματολογικών γραφείων που παραβαίνουν τις παραπάνω υποχρεώσεις, υπόκεινται σε πρόστιμο που ορίζεται σε 5.000 ευρώ για κάθε παράβαση».

Ντίνος Σιωμόπουλος
ΠΗΓΗ

Πάνω από 7,5 εκατ. άτομα δεν εργάζονται. Χώρα συνταξιούχων και ανέργων η Ελλάδα

Χώρα συνταξιούχων ανέργων και οικονομικά μη ενεργών πολιτών είναι σήμερα η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία η πλειοψηφία των κατοίκων της είναι αποτραβηγμένη από την αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με την πέμπτη έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων για τον μήνα Οκτώβριο, ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.704.295 άτομα, ενώ η συνολική δαπάνη για συντάξεις τον μήνα Οκτώβριο ανέρχεται σε 2 δισ 303 εκατ. ευρώ!
Αν τα στοιχεία αυτά συνδιαστούν με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία το 2013 η εικόνα της χώρας μας είναι περισσότερο από θλιβερή:
1.403.698 άτομα είναι άνεργοι
3.334.690 άτομα είναι ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός
2.704.295 άτομα είναι οι συνταξιούχοι
Συνολικά ο πληθυσμός της Ελλάδας που δεν εργάζεται ή εισπράττει από το δημόσιο είναι πάνω από 7 εκατ. κάτοικοι.
Οι Ελληνες που εργάζονται είναι λιγότεροι από το 50% αυτών που κάθονται:
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή το σύνολο των απασχολουμένων τον Ιούνιο του 2013 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.628.421 άτομα.
 

Συγχαρητήρια κύριε Σαμαρά. Εσείς… πότε με το καλό;

Συγχαρητήρια κύριε Σαμαρά, που συλλάβατε τους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.
Πείτε μας όμως τώρα. Επειδή το ζήτημα του φασισμού πριν γίνει ποινικό είναι πρωτίστως πολιτικό και επειδή ο δρόμος για τον φασισμό δεν…ανοίγει από μόνος του:
Του Σταύρου Παναγιωτίδη
Θα αποπέμψετε τον Νίκο Δένδια, που είχε τόσο καιρό όλα αυτά τα στοιχεία για τις 31 υποθέσεις εναντίον της Χ.Α. στο συρτάρι του και δεν τα κατέθετε; Που ήξερε πως η Χ.Α. είναι υπεύθυνη για δολοφονίες αλλοδαπών, αλλά περίμενε να δολοφονηθεί και ένας Έλληνας για να τις πάει στη δικαιοσύνη; Που όταν η αστυνομία ανακάλυψε πως οι δολοφόνοι του μετανάστη στα Πετράλωνα ήταν χρυσαυγίτες και τους κάλυψε, ανακοινώνοντας απλώς πως στα σπίτια τους βρέθηκαν φυλλάδια «ενός πολιτικού κόμματος», ο ίδιος δεν απέπεμψε κανέναν; Που ακόμη και λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσα επέτρεπε στους χρυσαυγίτες να βρίσκονται δίπλα στα ΜΑΤ και να επιτίθενται με πέτρες στους διαδηλωτές; Που με τις τελευταίες αποπομπές αξιωματικών της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ ουσιαστικά παραδέχτηκε πως επί υπουργίας του λειτουργούσε ένα τεράστιο δίκτυο προστασίας της Χ.Α.; Που ενώ ήταν κάθε φορά πανέτοιμος να κατηγορήσει το κίνημα και την Αριστερά για «έκνομες» ενέργειες, όταν η Χ.Α. έκλεισε τα σύνορα με την Αλβανία δεν βρήκε να πει μία κουβέντα;
Θα αποπέμψετε τον σύμβουλο σας Φαήλο Κρανιδιώτη που δηλώνει «εθνικιστής» και οπαδός του Μεταξά και υπερασπιζόταν τη Χ.Α., γράφοντας πως «οι εκατόμβες των μαχαιρωμένων αλλοδαπών υπάρχουν στην ευφάνταστη και βλακώδη προπαγάνδα της προοδευτικιάς δημοσιογραφίας και στις παρεμβάσεις της Κλάραμπελ και λοιπών φωταδιστών κοινοβουλευτικών του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ / Βίλα Αμαλία»;
Θα αποπέμψετε τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, που έλεγε πως η ΝΔ μπορεί να κυβερνήσει και με τη Χ.Α. αν χρειαστεί;
Θα αποπέμψετε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη που έλεγε πως η Χ. Α. είναι αδελφό κόμμα της ΝΔ;
Θα αποπέμψετε την Ντόρα Μπακογιάννη που έλεγε πως δεν έχει πρόβλημα με τη Χ.Α. και πως της φέρεται «με το σεις και με το σας»;
Θα αποπέμψετε τον Βύρωνα Πολύδωρα που έλεγε πως η Χ.Α. δεν είναι απειλή για τη δημοκρατία;
Θα αποπέμψετε τον Μάκη Βορίδη, που ως νέος επισκεπτόταν τον Μιχαλολιάκο για να του δώσει τα σέβη του και τα διαπιστευτήριά του;
Θα αποπέμψετε τον Άδωνι Γεωργιάδη που εκθείαζε τον Μεταξά, ΑΚΡΙΒΩΣ όπως και η Χ.Α., πουλούσε τα αντισημιτικά βιβλία του Πλεύρη και μιλούσε για εβραϊκές συνωμοσίες, ΑΚΡΙΒΩΣ όπως και η Χ.Α.; Που όταν η Χ.Α. είχε κάψει το κουρείο ενός Πακιστανού στη Μεταμόρφωση, μαχαιρώνοντας και έναν Έλληνα πελάτη που αντέδρασε, αυτό που ρώτησε στη Βουλή ήταν αν το κουρείο και ο ιδιοκτήτης του ήταν νόμιμοι, υπονοώντας πως ίσως και να έπαθε καλά;
Θα αποπέμψετε τον υπεύθυνο του Γραφείο Τύπου σας, Γιώργο Μουρούτη, που έλεγε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καίει την Αθήνα, ΑΚΡΙΒΩΣ όπως έλεγε και η Χ. Α.;[1]
Θα αποπέμψετε τους βουλευτές και τους υπουργούς σας που δήλωναν πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την τρομοκρατία, ΑΚΡΙΒΩΣ όπως έλεγε και η Χ.Α.;[2]
Και κυρίως…
θα παραδοθείτε εσείς, στην κρίση του ελληνικού λαού, που δηλώνατε πως πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας από τους μετανάστες, ΑΚΡΙΒΩΣ όπως έκανε και η Χ.Α.; Που κατηγορούσατε την Αριστερά πως πραγματοποιούσε «ιδεολογική τρομοκρατία»[3], ΑΚΡΙΒΩΣ όπως έκανε και η Χ.Α.; Που όταν χτυπήθηκαν από χρυσαυγίτες τα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα δεν δώσατε εντολή να βγάλει μια ανακοίνωση καταδίκης του γεγονότος η ΝΔ;
Περιμένουμε τις απαντήσεις άμεσα. Και πάντως, πιο γρήγορα από όσο σας πήρε να «καταλάβετε» τι είναι η Χρυσή Αυγή.
[1] «Αυτό λοιπόν είναι η τρανή απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι κουκουλοφόροι, οι δολοφόνοι και αυτοί που καίνε κάθε φορά την Αθήνα». Δ. Κουκούτσης, βουλευτής Χρυσής Αυγής, 18.7.2013.  «Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών». Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΝΔ, 5.12.2012.
[2] «Τα θλιβερά αποκόμματα Σύριζα και Δημάρ καλύτερα να το βουλώσουν και να πάψουν να παριστάνουν τους συνηγόρους της αριστερής τρομοκρατίας». Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής, 4.2.2013.  «Επί 4 μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αρθρώσει ένα σαφή λόγο κατά της τρομοκρατίας. [...] Η τρομοκρατία “φυτρώνει” στην άκρα Αριστερά. Δηλώσεις Νίκου Δένδια, υπουργού Προστασίας του Πολίτη, 5.2.2013.
[3] «Δυστυχώς, αυτή η ιδεολογική τρομοκρατία που επιβλήθηκε για χρόνια -να μη μιλάμε, δηλαδή, για το πρόβλημα και να απαξιώνουμε όσους τολμούν να το θέτουν- οδήγησε επίσης στο δυνάμωμα των νεοναζί». Από την επιστολή του Α. Σαμαρά στον ποιητή Ν. Βαλαωρίτη. «Αριστερή τρομοκρατία στα σχολεία του Ρεθύμνου». Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής Οκτώβριος 2012.
 

Τρόμος πάλι για τις συντάξεις

Τρόμος για τις συντάξεις επικρατεί εξαιτίας των ελλειμμάτων που πρόκειται να καταγράψει ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους για τα ασφαλιστικά ταμεία. Από το 2014 και μετά το ΙΚΑ θα καταβάλλει για συντάξεις ότι μπορεί, με βάση τα διαθέσιμα κονδύλια που θα υπάρχουν στα ταμεία.

Κρίσιμη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες για το θέμα, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου και διαπιστώθηκε ότι το έλλειμμα για το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας πρόκειται να ανέλθει στο 1,3 δισ. ευρώ, στο τέλος του επόμενου έτους.

Μάλιστα, για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει τα έσοδα που θα εισπράξει το ίδρυμα να βελτιωθούν κατά 1 δισ. ευρώ σε σχέση με φέτος, διαφορετική περίπτωση το έλλειμμα θα είναι ακόμη υψηλότερο. Είναι προφανές ότι το Ταμείο που χορηγεί περίπου 1.200.000 κύριες συντάξεις έχει σημάνει "κόκκινος συναγερμός".

Ταυτόχρονα, οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, λόγω της εφαρμογής της "ρήτρας μηδενικού ελλείμματος" από 1/1/2014 και μετά. Όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη ρήτρα δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε υπουργό Εργασίας να αποφασίζει μειώσεις είτε σε επικουρικές είτε σε εφάπαξ, για να μην παράγονται νέα ελλείμματα. Στο πλαίσιο αυτό υπολογίζεται ότι οι μειώσεις θα φτάσουν έως και το 30%, τόσο στο σκέλος των επικουρικών συντάξεων όσο και στα εφάπαξ του Δημοσίου.

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Τον «αποκεφαλισμό» του Δ.Σ. του ΟΑΣΑ αποφάσισε ο υπ. Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοϊδης

 Στον «αποκεφαλισμό» του διοικητικού συμβούλίου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) προχώρησε την Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία ήταν η μη συμβασιοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων των υπουργείων που εμπλέκονται σε διάφορα μειωμένα εισιτήρια (μαθητές, ΑμεΑ, ένστολοι κτλ.) από την πλευρά του οργανισμού, με αποτέλεσμα να χαθούν χρήματα, την ώρα που το υπουργείο Υποδομών προσπαθεί να αναστείλει την αύξηση των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, «την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΑ κ. Α. Δελούκα καθώς και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ζήτησε σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη διαπίστωση αδυναμιών και καθυστερήσεων στην αντιμετώπιση προβλημάτων και εκκρεμοτήτων του Οργανισμού που δυσχεραίνουν σημαντικά την αποτελεσματική του λειτουργία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ατμόσφαιρα στο υπουργείο Υποδομών είναι ιδιαίτερα τεταμένη, καθώς, όπως μεταδίδουν συνεργάτες του υπουργού, ο κ. Χρυσοχοΐδης διαπίστωσε ότι δεν τιμολογήθηκαν και δεν συμβασιοποιήθηκαν με τα διάφορα εμπλεκόμενα υπουργεία, που –υποτίθεται ότι– επιδοτούν τον ΟΑΣΑ για τα μειωμένα εισιτήρια των ειδικών πληθυσμιακών ομάδων τα απαιτούμενα ποσά.

Χάθηκαν ποσά τριών χρόνων

Αποτέλεσμα είναι, όπως λένε, να έχουν χαθεί από τον «κουμπαρά» των αστικών συγκοινωνιών τα ποσά της τριετίας 2011-2013. Μάλιστα, σημειώνουν ότι κ. Δελούκας βρέθηκε στο στόχαστρο του κ. Χρυσοχοϊδη, καθώς, θεωρεί ότι φέρει ευθύνη, διότι αντί σχεδίου σύμβασης έστειλε στα συναρμόδια υπουργεία απλή επιστολή.

Έτσι, τα χρήματα των υπουργείων για τις συγκοινωνίες δεν έχουν δεσμευθεί στους προϋπολογισμούς τους και τελικά η ζημιά μεταφέρεται οικονομικά στον ΟΑΣΑ και πολιτικά στο υπουργείο Υποδομών, που καλείται σε μάχη χαρακωμάτων με την τρόικα για να μην αυξηθούν οι τιμές των κομίστρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι εμφανώς εκνευρισμένος, καθώς καλείται να εποπτεύσει την εκτέλεση ενός ελλειμματικού προϋπολογισμού στις αστικές συγκοινωνίες, διατηρώντας την τιμή του εισιτηρίου στα σημερινά δεδομένα και καλούμενος να «τετραγωνίσει τον κύκλο», όπως σημειώνεται από το περιβάλλον του.

Δεν είχαν μηνιαίες κάρτες

Μάλιστα, «κερασάκι» φαίνεται να αποτέλεσε το γεγονός ότι το πρωί της Τρίτης στον σταθμό Αιγάλεω είχε δημιουργηθεί μεγάλη ουρά πολιτών που έσπευσαν να προμηθευτούν μηνιαίες κάρτες, όμως οι υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ δεν είχαν κάρτες προς πώληση.

Το διοικητικό συμβούλιο που επαύθη είχε τοποθετηθεί από τον πρώην υπουργό Υποδομών και Ανάπτυξης, κ. Κωστή Χατζηδάκη τον Νοέμβριο του 2012. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ήταν ο κ. Αλέξανδρος Δελούκας (πολιτικός μηχανικός PhD), ενώ μέλη οι κκ. Σπυρίδων Βρεττός (δρ μηχανικός Η/Υ), Δημήτριος Παπαδάκης (χημικός μηχανικός), Παναγιώτης Παπαδάκος (πολιτικός μηχανικός - συγκοινωνιολόγος), Νικόλαος Τσιλίφης (ιατρός), Κωνσταντίνος Στρατικόπουλος (ασφαλιστικός σύμβουλος ) και Ιωάννης Αλεξανδράκης (υπάλληλος ΟΑΣΑ, ως εκπρόσωπος εργαζομένων).

ΠΗΓΗ


Ο «αντιφασιστικός» αγώνας κατέληξε σε φάρσα ηρωοποίησης της Χρυσής Αυγής…

Οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής αποφυλακίστηκαν με τον ίδιο τελετουργικό και θεαματικό τρόπο που συνελήφθηκαν…
Το «αντιφασιστικό» Μέτωπο ΟΛΩΝ των πολιτικών δυνάμεων της κατοχικής Βουλής πρέπει να βροντοφωνάξει, ξανά, τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν δολοφονήθηκε ο Λαμπράκης:
«Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο»;


Το πολιτικό προσωπικό και το «επίσημο» κράτος, χάσανε από το παρακράτος…

Το παρακράτος δεν εξαρθρώνει ΠΟΤΕ τον εαυτό του…

Να γιατί βάζαμε εισαγωγικά στην «εξάρθρωση» της Χρυσής Αυγής…

Και ΟΧΙ μόνο αυτό: Αλλά το παρακράτος ηρωοποιεί τις συμμορίες του…

ΤΩΡΑ η «Χρυσή Αυγή» φόρεσε και το φωτοστέφανο του διωκόμενου από το κράτος και τους κατοχικούς πολιτικούς…

Πήρε τα παράσημα από την πάλαι ποτέ Αριστερά…

Η παράνοια αυτής της κακόγουστης φαρσοκωμωδίας θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια…


Θα περιμένουμε να «συνέλθει», το «αντιφασιστικό» μέτωπο, από το ΣΟΚ και ιδιαίτερα η «αριστερά» του «Μετώπου», να δούμε τις αντιδράσεις τους, και θα επανέλθουμε…



ΠΗΓΗ

10 Ενδείξεις ότι Ζούμε σε μια Ψεύτικη Οικονομία!

Έχοντας αναφερθεί πολλάκις στα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη διαφάνειας και η μη πρόσβαση όλων των ανθρώπων στα πραγματικά αγαθά και στο κλειστό μοντέλο διοίκησης που έχει επιβάλλει το καπιταλιστικό σύστημα, με σύμμαχο το σοσιαλιστικό, με τα διάφορα μέσα που χρησιμοποιεί, είναι φανερό πως όλος ο κόσμος μας σε βασικά του σημεια, βασίζεται σε ένα τίποτα, σε ένα ψέμα, σε μια φούσκα! 
Κάποιοι έχουν κάνει ειρωνικές αναρτήσεις, για το ότι μιλάμε για Ανοιχτό Κώδικα και το πως η λογική αυτού σε κάθε τομέα, μπορεί να αλλάξει την ζωή μας. Και όταν λέμε να αλλάξει να την κάνει καλύτερη. 
Δυο από τα πιο γνωστά τέτοια “πειράματα” Ανοιχτού Κώδικα στην ίδια την ζωή είναι αυτό της Μαρινελαντα που συμβαίνει αυτή την στιγμή, καθώς και του Wörgl, το 1931.
Η ουτοπία με την έννοια του ανέφικτου, είναι αυτή που προσπαθεί να πείσει τους ανθρώπους το καπιταλιστικό σύστημα, μέσω κυβερνήσεων και πολυεθνικών.
Η ευτοπία από την άλλη είναι αυτό που μπορούν να καταφέρουν οι άνθρωποι μόνοι τους, χωρίς σωτήρες, χωρίς αφεντικά, μα με αυτοργάνωση και οριζόντια διοίκηση.
Ακόμα και αν δεχτούμε ότι ο άνθρωπος «κουβαλάει» στο DNA του κάποιες τάσεις, είναι απολύτως βέβαιο ότι το κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα διαμορφωθεί καθορίζει το αν οι «καλές» ή «κακές» του τάσεις θα καλλιεργηθούν ή θα αποδυναμωθούν…
Το Οικονομικό σύστημα που επικρατεί στον κόσμο μας τους τελευταίους αιώνες είναι το μονεταριστικό χρηματοπιστωτικό, η οικονομία του χρήματος δηλαδή.
Το οικονομικό αυτό καπιταλιστικό σύστημα ή σύστημα τα ελεύθερης αγοράς, μπορεί όταν δημιουργήθηκε να ήταν το καλύτερο δυνατόν (!?) αλλά στην εξέλιξή του, γίνεται όλο κ πιο συγκεντρωτικό, όλο κ πιο αδιέξοδο για την πλειοψηφία των πολιτών όλου του κόσμου.
Το χρήμα «κινείται» δια μέσω του χρέους (που απλά σημαίνει ότι αν δεν χρώσταγε κανένας σε αυτό τον κόσμο δεν θα υπήρχε να κυκλοφορεί ούτε σεντς).
Εμείς όμως, στον 21ο αιώνα, ζούμε σε μια κοινωνία όπου ΟΛΟΙ χρωστάνε σε ΟΛΟΥΣ ακόμα και απίστευτα, μυθικά ποσά, που μόνο σαν αριθμούς μπορεί να τα δει κάποιος στις περισσότερες περιπτώσεις…
Είναι ένα σύστημα φτιαγμένο να λειτουργεί έτσι, προς όφελος των λίγων, δεν είναι φτιαγμένο για την ευημερία όλων.
Οι υποτιθέμενες προσπάθειες που κάνουν οι ανά τον κόσμο «ειδικοί» του χρήματος (τραπεζίτες, οργανισμοί, φορείς, πολιτικοί, οικονομολόγοι κλπ) για να βρουν δίκαιους τρόπους κατανομής και ελάφρυνσης των φτωχών και δυστυχισμένων είναι τουλάχιστον υποκριτικές κ ψεύτικες.
Από την άλλη μεριά, αν δει προσεκτικά κάποιος, θα διαπιστώσει ότι η κοινή βάση σχεδόν όλων των κοινωνικών προβλημάτων που μαστίζουν την ανθρωπότητα αιώνες τώρα είναι οικονομική, θα διαπιστώσει επίσης εύκολα ότι ζούμε σε κοινωνία στέρησης και σπανιότητας των αγαθών και των υπηρεσιών, με την έννοια της πρόσβασης ΟΛΩΝ.
Η φτώχεια, ο πόλεμος, η εγκληματικότητα, οι διακρίσεις, οι ανισότητες, η ανεργία, η μετανάστευση, τα ναρκωτικά, η πορνεία, το εμπόριο όπλων κλπ είναι φαινόμενα η βάση των οποίων είναι οικονομική.
Η καταστροφή του περιβάλλοντος κ η εξάντληση των πόρων έχει να κάνει με το οικονομικό μοντέλο που κυριαρχεί.
Αναρωτιέμαι πόσα χρόνια ή αιώνες θα χρειαστεί ο άνθρωπος για να καταλάβει ότι αυτό που χρειάζεται να αλλάξει ριζικά στις κοινωνίες του είναι το οικονομικό σύστημα κ όχι τους πολιτικούς και άλλους σωτήρες…
Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι αυτό το οικονομικό μοντέλο, το μονεταριστικό χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι εντελώς αποτυχημένο, άχρηστο και επικίνδυνο σχεδόν για όλους.
Το Οικονομικό αυτό σύστημα απλά δεν είναι φτιαγμένο για το όφελος ΟΛΩΝ και δυστυχώς δεν μπορεί να διορθωθεί, να βελτιωθεί ριζικά για το όφελος όλων!!!
Μπορεί μονάχα να αντικατασταθεί!!!
Το γεγονός ότι όλοι γεννηθήκαμε μέσα σε αυτό το οικονομικό μοντέλο ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο καλύτερο κ δικαιότερο!!!
Τώρα θα αναρωτιέστε βέβαια πιο οικονομικό σύστημα θα μπορούσε να αντικαταστήσει το παρών και να λειτουργήσει για το όφελος ΟΛΩΝ των ανθρώπων.
Και έχετε φυσικά απόλυτο δίκιο.
Αρκετά πια…είναι πολύ εύκολο να κρίνεις και να κατηγορείς χωρίς να προτείνεις κάτι πραγματικά ΡΙΖΙΚΟ ώστε όλος αυτός ο εφιάλτης να πάψει μια για πάντα από τον κόσμο μας.
Ξεκάθαρα λοιπόν φίλοι μου, το μόνο Οικονομικό μοντέλο-σχέδιο που μπορεί να αντικαταστήσει το παρών και να υπάρχει για το όφελος ΟΛΩΝ είναι αυτό που θα βασίζεται αποκλειστικά κ μόνο στους υπάρχοντες διαθέσιμους πόρους, οι οποίοι δεν θα ανήκουν σε κάποια ελίτ όπως συμβαίνει στον κόσμο μας τους τελευταίους αιώνες….μα θα αποτελούν, αυτονόητα, κοινή παγκόσμια κληρονομιά όλου του ανθρώπινου είδους.
Που θα στηρίζεται στις σύγχρονες γνώσεις μας για τον κόσμο μας, στις επιστήμες και την σύγχρονη τεχνολογία με τις απεριόριστες δυνατότητές τους.
Δυστυχώς, στο σύγχρονο κόσμο μας, τα παραπάνω «εργαλεία» στη διαδρομή τους μέσα από το χρηματοπιστωτικό σύστημα αποτελούν άλλη μια πηγή κέρδους και όχι προσφορά στην ανθρώπινη κοινότητα, δεν έχουν όλοι πρόσβαση.
Φυσικά καταλαβαίνετε ότι αυτό που περιγράφω σημαίνει ότι μιλάμε για μια ανθρωπότητα ουσιαστικά και πραγματικά ενωμένη, που λειτουργεί για το καλό όλων.
Θα ήτανε σίγουρα πολύ δύσκολο να σας εξηγήσω και να σας πω πολλά σχετικά με το παγκόσμιο κοινωνικό σχέδιο VENUS PROJECT και την Οικονομία που βασίζεται στους Πόρους, το οποίο είναι η ΠΡΟΤΑΣΗ.
Να σας πω απλά ότι το VP «βλέπει» τον κόσμο σαν ένα ενιαίο εν δυνάμει οργανισμό και την ανθρώπινη κοινότητα ως μια μεγάλη οικογένεια καθώς ΟΛΟΙ οι μεταξύ των ανθρώπων διαχωρισμοί είναι κατασκευασμένοι μέσα σε αυτό το κατεστημένο μοντέλο που ζούμε.
Μοναδικός στόχος είναι η επίλυση των προβλημάτων όλων των ανθρώπων και όχι το κέρδος μιας ελίτ που της ανήκουν οι πόροι.
Μοναδικά εργαλεία, όπως είπα κ παραπάνω, είναι οι επιστήμες και η τεχνολογία, που αν χρησιμοποιηθούν συνετά μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες όλων των ανθρώπων και παράλληλα να προστατέψουν το περιβάλλον που μέσα σε αυτό το οικονομικό μοντέλο που ζούμε χρησιμοποιείται και αυτό για το κέρδος κάποιων.
ΟΙ 10 Ενδείξεις ότι Ζούμε σε μια Ψεύτικη Οικονομία!
(όπου Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, μπορείτε να βάλετε και Ευρωπαϊκή, με τα δικά μας δεδομένα. Η δε έννοια του “Αμερικάνικου Ονείρου”, δεν χρίζει ανάλυσης, Την ζήσαμε και την πληρώνουμε (πολύ άσχημα)….
Ήρθε η ώρα να παραδεχθούμε ότι ζούμε σε μια ψεύτικη οικονομία.
Καπνός και καθρέφτες χρησιμοποιούνται για να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η οικονομία είναι πραγματική˙ αλλά είναι όλα μια περίτεχνη ψευδαίσθηση.
Τη μια μέρα ακούμε από τους εκπροσώπους του Συστήματος να μιλάνε με ενθουσιασμό για «πράσινα βλαστάρια» και την αμέσως επόμενη μέρα (για να μη σας πω και την ίδια, δηλαδή) παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα τα δημοσιονομικά βράχια που έρχονται να μας κατατροπώσουν και τις προειδοποιήσεις περί επείγουσας ανάγκης για απεριόριστες διασώσεις / bailouts από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve).
Ακούμε τους ανθρώπους, όχι απλά να ικετεύουν αλλά στην κυριολεξία, να επαιτούν για μια θέση εργασίας και τους πολιτικούς να υπόσχονται˙ αλλά οι πολιτικοί δε μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.
Βλέπουμε τους ανθρώπους έξω να ψωνίζουν και πιστεύουμε πως όλα βαίνουν καλώς, ενώ στην πραγματικότητα η αγορά βουλιάζει. Η καταναλωτική οικονομία είναι ακμάζουσα μόνον φαινομενικά, καθώς τα πάντα αγοράζονται με πίστωση.
Τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να μας αποσπούν την προσοχή από το να δούμε κάτι πραγματικό. Βλέπουμε τα μέσα ενημέρωσης να δοξάζουν την τάδε ή τον δείνα που πλούτισε με το να είναι διάσημος, και έγινε γνωστός απλώς γιατί ήταν πλούσιος. Μαθαίνουμε ποιος παντρεύτηκε με ποια, ποιος χώρισε και γιατί. Όλα τα μαθαίνουμε, εκτός από αυτά που θα έπρεπε να ξέρουμε.
Εν τω μεταξύ, τα χρηματοπιστωτικά μέσα ενημέρωσης κάνουν την οικονομία να φαίνεται περίπλοκη και ban-άρουν (απαγορεύουν) από τα ερτζιανά τους κύματα, όποιον μιλάει με ειλικρίνεια για την οικονομία.
Είναι να απορεί κανείς γιατί οι άνθρωποι είναι θυμωμένοι και επικρατεί μια σύγχυση σχετικά με την οικονομία;
Ελπίζω, λοιπόν, αυτά τα σημάδια ότι ζούμε σε μια ψεύτικη οικονομία, να βοηθήσουν να ξεκαθαρίσουμε -ένα μέρος- έστω αυτής της σύγχυσης.
1. Ψεύτικες Θέσεις Εργασίας:
Δεν είναι μόνο ότι οι “επίσημοι” αριθμοί της ανεργίας είναι μια απάτη αλλά και οι πραγματικές θέσεις εργασίας είναι ψεύτικες.
Αναρωτηθείτε πόσα πολλά επαγγέλματα παράγουν πραγματικά κάτι που αξίζει; Το 80% των θέσεων εργασίας θα μπορούσε να εξαφανιστεί αύριο και να μην επηρεάσει τη βασική ανθρώπινη επιβίωση ή την ευτυχία στο ελάχιστο.
Ναι, στην κοινωνία μας -έτσι όπως είναι δομημένη- χρειαζόμαστε χρήματα για να επιβιώσουμε. Και η απασχόληση αμείβεται με χρήματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μια “δουλειά” έχει κάποιο πραγματικό όφελος για την κοινωνία.
Για το κατά πόσον, όμως, μία θέση εργασίας διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην κοινωνία μας (και αν όχι, για ποιον τέλος πάντων λόγο συνεχίζει και υφίσταται αυτή η θέση εργασίας!) θα αναφερθούμε εκτενέστερα στο 2ο σημείο.
2. Προβλήματα δημιουργούν οι θέσεις εργασίας, Όχι Λύσεις:
Δεν θα διορθώσουμε τα πραγματικά προβλήματα, διότι θα καταστρέψουμε περισσότερες ψεύτικες θέσεις εργασίας.
Δε μπορούμε να τερματίσουμε τους πολέμους και να φέρουμε όλους τους μετέχοντες σπίτια τους, όταν το ποσοστό ανεργίας έχει ήδη χτυπήσει κόκκινο.
Δε μπορούμε να τερματίσουμε τον πόλεμο για τα ναρκωτικά, γιατί τι θα τους κάναμε τότε όλους αυτούς τους, πράκτορες της δίωξης ναρκωτικών, τους φύλακες, το δικαστικό σύστημα, τους υπαλλήλους που είναι υπεύθυνοι για τις αναστολές αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό που εργάζεται υποστηρικτικά;
Δε μπορούμε να απλοποιήσουμε τον φορολογικό κώδικα, επειδή οι λογιστές, οι καθηγητές της λογιστικής, και οι δικηγόροι θα έμεναν άνεργοι.
Δε μπορούμε να μειώσουμε την γραφειοκρατία της κυβέρνησης ή τον εξορθολογισμό της υγειονομικής περίθαλψης, επειδή όλοι αυτοί οι κύριοι γραφειοκράτες έχουν πολύ λίγες άλλες αξιοσημείωτες ικανότητες.
Δε μπορούμε να σταματήσουμε την κατασκοπεία των Αμερικανών, διότι απασχολεί σήμερα εκατομμύρια ανθρώπους.
Δεν μπορούμε να περιορίσουμε το καζίνο της Wall Street, γιατί αλλιώς δεν θα μείνει ούτε μία θέση εργασίας.
Τέλος, τι θα συμβεί στις πανεπιστημιακές θέσεις εργασίας, όταν οι άνθρωποι είτε συνειδητοποιήσουν πως το προϊόν τους (τα πτυχία που παίρνουμε από το πανεπιστήμιο) δεν αξίζει το κόστος είτε ανακαλύψουν ότι μπορούν να πάρουν την ίδια εκπαίδευση μέσω ιντερνέτ και μάλιστα, σχεδόν δωρεάν;
Με άλλα λόγια, χρειαζόμαστε αυτά τα κατασκευασμένα προβλήματα για να δημιουργούν κάλπικη εργασία.
3. Το χρήμα δεν έχει καμμία αξία:
Το χρήμα είναι η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση από όλα.
Χρήματα μας δανείζονται μόνο και μόνο για να υφίστανται αυθαίρετα επιτόκια, από ένα ιδιωτικό μονοπώλιο.
Έχουν αξία μόνο επειδή ένας νόμος λέει ότι έχουν αξία και η αξία αυξομειώνεται με βάση το πόση είναι η προσφορά στην οικονομία η οποία, και πάλι, ελέγχεται από ένα κερδοσκοπικό μονοπώλιο.
Η πραγματική τους αξία είναι το απόλυτο μηδέν, δεδομένου ότι είναι απλά ένα κομμάτι χαρτί με φανταχτερό μελάνι πάνω του!
Τα μόνα πράγματα που έχουν πραγματική αξία για τον άνθρωπο είναι οι δεξιότητες (εργασίας), τα εργαλεία και τα υλικά, τα τρόφιμα, το νερό και η ενέργεια.
4. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα αγοράζει τώρα το 90% του χρέους του Έθνους:
Μιλώντας για χρήματα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δανείζει χρήματα προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία εκδίδει ομόλογα για να καλύψει τις δαπάνες της. Αυτά τα ομόλογα πωλούνται στην ελεύθερη αγορά, μέσω δημοπρασιών, στους επενδυτές που πιστεύουν στην ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να υλοποιήσουν κάτι καλό με αυτά τα ομόλογα.
Προφανώς, οι ΗΠΑ δεν έχουν περισσότερους επενδυτές, διότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα αγοράζει πλέον το 90% των νέων κρατικών ομολόγων. Αυτό ονομάζεται νόμιμη προσφορά χρέους ή κατ ‘ουσίαν, monetizing χρημάτων. Λειτουργεί με τέτοιον τρόπο ώστε να κρατήσει τα επιτόκια τεχνητά χαμηλά, επειδή θα έπρεπε να τα αυξήσουν για να προσελκύσουν εξωτερικούς “επενδυτές”.
Με άλλα λόγια, ολόκληρο το νομισματικό μας σύστημα είναι μία χάρτινη τίγρη, ένα σπίτι από τραπουλόχαρτα, ή οποιαδήποτε αλληγορία θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να περιγράψετε κάτι το ψεύτικο.
 
 
5. Ποια είναι η αξία του τίποτα;
Ο μηχανισμός διαμόρφωσης των τιμών ή η διαδικασία για τον προσδιορισμό της αξίας ενός περιουσιακού στοιχείου στην αγορά, έχει γίνει τόσο περίπλοκη που ο προσδιορισμός της πραγματικής αξίας του, γίνεται σχεδόν αδύνατος.
Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση δίνει επιχορηγήσεις για πράγματα όπως είναι τα τρόφιμα, τα καύσιμα, η εκπαίδευση, η στέγαση, η ασφάλιση, τα αυτοκίνητα, οι Φόροι, οι ρυθμίσεις (οι διακανονισμοί των δανείων) και οι νόμοι, αλλά και για τη χειραγώγηση της αξίας του χρήματος και τα επιτόκια, για το παιχνίδι της Wall Street επί των εμπορευμάτων.
Πώς λοιπόν ορίζεται η πραγματική αξία του οτιδήποτε;
Για παράδειγμα, γιατί η ουγγιά της μαριχουάνας (ένα αγριόχορτο που μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε) να κοστίζει μέχρι και $ 500;
Αυτή είναι η πραγματική αξία με βάση την εργασία και τα υλικά αλλά και την προσφορά και τη ζήτηση;
Φυσικά όχι. Η αξία της είναι φουσκωμένη, κυρίως λόγω των νόμων και των κανονισμών.
6. Η Αποτυχία επιβραβεύεται:
Συνειδητοποιούμε ότι ζούμε σε μια ψεύτικη οικονομία, όταν ανταμείβεται η αποτυχία και η επιτυχία τιμωρείται.
Έχουν πει στους πολίτες όλου του κόσμο ότι πρέπει να σφίξουν το ζωνάρι τους και να εργαστούν σκληρότερα ώστε -οι ίδιοι οι πολίτες!- να μπορέσουν να διασώσουν την κυβέρνηση, τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρείες, ακόμη και τις εταιρείες αυτοκινήτων.
Και όταν δουλέψουν πιο σκληρά και επιτύχουν, θα φορολογούνται βαριά επ’ αόριστον για να πληρώνουν για αυτά τα απατηλά θεσμικά όργανα.
Ωστόσο, αυτή η άπειρη δημιουργία χρήματος και η φορολογία είναι έτη φωτός από την επίλυση της αιτίας του προβλήματος.
Η πραγματικότητα είναι ότι οι λύσεις των τραπεζών είναι το πρόβλημα, εμπλουτίζοντας την κατηγορία των επενδυτών σε βάρος της μεσαίας τάξης. Οι παγκόσμιοι τραπεζίτες παίζουν με τα χρήματα των φορολογουμένων -και τα χρήματα των μελλοντικών γενεών- σε ένα παγκόσμιο Καζίνο Royale που είναι καταδικασμένο να αποτύχει, έτσι ώστε να μπορούν να πάρουν τα περιουσιακά στοιχεία των ανθρώπων.
Και σ’ αυτό το παιχνίδι του παγκόσμιου καζίνο, παίζουν όλοι.
Αλλά τα δικά τους χρήματα τους είναι ψεύτικα ενώ τα δικά μας περιουσιακά στοιχεία είναι που τίθενται σε πραγματικό κίνδυνο!
7. Εταιρείες (Νομικά Πρόσωπα) που έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους ανθρώπους, αλλά δεν είναι οι ίδιες οι τιμωρίες:
Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που έκρινε ότι οι εταιρείες έχουν ελεύθερα δικαίωμα λόγου πάνω στους ανθρώπους, ήταν ένα από τα τελευταία καρφιά στο φέρετρο της δημοκρατίας.
Χρηματικά συμφέροντα μπορούν πλέον να χρηματοδοτούν ανοιχτά τις εκλογές και να αγοράζουν τη νομοθεσία που χρειάζονται για να δρουν με ατιμωρησία.
Οι Εταιρείες μπορεί να απαρτίζονται από ανθρώπους, αλλά δεν υποβάλλονται στο ίδιο πρότυπο της ανθρωπότητας.
8. Οι άνθρωποι αγοράζουν πράγματα που δεν χρειάζονται, με τα χρήματα που δεν έχουν!:
Σε μία απίστευτη δίνη χρέους που ολοένα και κλιμακώνεται, οι ανεξέλεγκτες δαπάνες της εκάστοτε κυβέρνησης, χωρίς επαρκή περιουσιακά στοιχεία για να ανταπεξέλθει σ’ αυτές, αντανακλώνται στη συμπεριφορά του καταναλωτή. Παρά τον πληθωρισμό, η αύξηση της ανεργίας, καθώς και η συνεχιζόμενη κατάρρευση στην αγορά ακινήτων, δεν έχει σταματήσει τις πιστωτικές δαπάνες.
Οι καταναλωτές αυξάνουν το δανεισμό τους. Η κάθε είδους δανειοδότηση, όπως δάνεια για αγορά αυτοκινήτου, φοιτητικά δάνεια, καταναλωτικά δάνεια, στεγαστικά, αυξάνεται συνεχώς. Το ίδιο και ο δανεισμός μέσω πιστωτικών καρτών.
Πιο ανησυχητικό, όμως, είναι το είδος του δανεισμού. Ο χειρότερος εν δυνάμει δανεισμός θα μπορούσε να είναι η αδυναμία επιστροφής αυτών των αρνητικών επενδύσεων, όπως είναι τα φοιτητικά δάνεια, οι πιστωτικές κάρτες, και τα αυτοκίνητα που προαναφέρθηκαν.
9. Οι επιχειρηματίες τιμωρούνται:
Έχει γίνει σχεδόν αδύνατον να διεξάγουμε μια απλή αυτάρκη ζωή.
Η Ελλάδα έχει γίνει μια χώρα γεμάτη με γραφειοκρατικές διαδικασίες που ανατρέπει ενεργά τη δημιουργία μικρής επιχείρησης και ποινικοποιεί την ανεξαρτησία. Δεν υπάρχει ίσως κανένα καλύτερο παράδειγμα για αυτό από τις επιθέσεις που εξαπολύονται κατά της απόλυτης επιχειρηματικής προσπάθειας της αυτοδυναμίας, που δεν είναι άλλο από το οικογενειακό αγρόκτημα.
Μέσα από συλλογικά μοντέλα όπως αυτό της Agenda 21, οι μακροχρόνιες οικογενειακές φάρμες έκλεισαν και αντικαταστάθηκαν με «προστατευόμενες ζώνες».
Στην περίπτωση της Agenda 21, μια οικογενειακή φάρμα στρειδιών έκλεισε με βάση αποδεδειγμένα ψευδή επιστημονικά δεδομένα που είχαν ως στόχο να αποδείξουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και οικονομικές επιπτώσεις. Τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν εντελώς ψευδή και κατασκευασμένα. Έκλεισαν όμως μία τοπική οικογενειακή επιχείρηση 80 ετών, που προσέλκυε 50.000 τουρίστες ετησίως και έδινε εργασία, με πλήρη απασχόληση, σε 30 κατοίκους της περιοχής.
Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις, τα ομοσπονδιακά κλεμμένα περιουσιακά στοιχεία, καταλήγουν στα χέρια των developers (developers = προγραμματιστές˙ κοινώς, αυτοί που προγραμματίζουν τις ζωές μας!) οι οποίοι δεν έχουν κανένα συμφέρον σε μια πραγματική τοπική οικονομία.
Είναι αναπόσπαστο μέρος της κάθε ψεύτικης οικονομίας να δημιουργήσει εξάρτηση˙ μια εξάρτηση που δεν θα έπρεπε καν να υφίσταται!
10. Κατασκευασμένη δουλεία:
Πιστεύετε ότι η δουλεία πέθανε στη δεκαετία του 1800; Σκεφτείτε ξανά.
Οι οικονομικοί εκτελεστές (κοινώς, οι δανειστές) έχουν υποδουλώσει με επιτυχία, ολόκληρα έθνη, ολόκληρες βιομηχανίες, κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις και σχεδόν κάθε άτομο στον πλανήτη.
Και όλα αυτά μέσω του χρέους.
Και αγόρασαν τη δουλεία σας με χρήματα που δεν είχαν ποτέ˙ δημιούργησαν απλά από το πουθενά.
Ακόμα κι αν ένα άτομο δεν έχει καμμία τραπεζική χρηματοδότηση ή πιστωτικές κάρτες, πληρώνει ακόμα την ιδιωτική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, μέσω του πληθωρισμού και των φόρων εισοδήματος. Ο συγγραφέας του «Confessions of an Economic Hit Man» (= Εξομολογήσεις ενός Οικονομικού Συντελεστή), ο John Perkins, θα έλεγε:
έχει έρθει η ώρα για τις τράπεζες να συλλέγουν «λίβρα σάρκας» από τον μέσο πολίτη, επιβάλλοντας υψηλότερους φόρους, παρέχοντας λιγότερες κοινωνικές υπηρεσίες και δίνοντάς σας συντάξεις λιτότητας.
Για μια διαφωτιστική εξήγηση ως προς το πώς ασκούν οι οικονομικοί εκτελεστές τη σκοτεινή μαγεία τους, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί:
Εάν εξακολουθείτε και είστε μπερδεμένοι, δείτε αυτά τα 10 σημάδια και ίσως συνειδητοποιήσετε ότι θα μπορούσατε να θεωρήσετε εαυτόν, σκλάβο.
 
Όπως είπε ο George Carlin:
Το λένε το αμερικανικό όνειρο, γιατί πρέπει να είσαι κοιμισμένος για να το πιστέψεις.
 
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑΒΟΥΝ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ
Θα ήταν, ήδη, αρκετά άσχημο αν περιοριζόταν σε μία μόνο χώρα, αλλά βιώνουμε τώρα ένα παγκόσμιο συλλογικό όνειρο που φαντασιώνεται μια κυβέρνηση που προσπαθεί (???) να βρει λύσεις, ακριβώς στην εγκοπή του χρόνου.
Ωστόσο, στον πραγματικό κόσμο, η κατάρρευση έχει αρχίσει για τα καλά.
Μέχρις ότου να είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τα 10 παραπάνω σημεία, θα παραμείνουμε στο έλεος μιας ψευδαίσθησης.
Ωστόσο, υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις μέσω διαμαρτυριών σε όλο τον κόσμο, οι εναλλακτικές διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, και μυριάδες δημιουργικές λύσεις στις πλέον πληγείσες χώρες, όπως η Ισλανδία, η Ελλάδα, η Ισπανία.
Οι άνθρωποι αρχίζουν να ξυπνάνε από τον ύπνο/ λήθαργο στον οποίον είχαν πέσει, κοιτάζονται στον καθρέφτη και συνειδητοποιούν ότι το όνειρο της οικονομίας που τους πώλησαν, σχεδιάστηκε για να τους κάνει να αναζητήσουν λύσεις σε εντελώς λάθος κατεύθυνση.

   

Οι «βαλτοί» και τα «πιόνια»

Ποιος ο ρόλος τους στην κοινωνία…

Πλέον είναι κοινώς αποδεκτό, τουλάχιστον στους περισσότερους Έλληνες, ότι οι εξελίξεις στην χώρα μας δεν ξετυλίγονται και τόσο ανεξάρτητα. Στην πολιτική σκηνή ο καθένας παίζει τον ρόλο του και υπάρχουν αυτοί, οι οποίοι εν γνώση τους συνεργάζονται με την παγκόσμια διαπλοκή και αυτοί που εν αγνοία τους γίνονται πιόνια του συστήματος και σε τελική ανάλυση υποβοηθούν τα όποια σχέδια στρέφονται κατά του λαού.

Είτε «πατριωτικοί» είτε «διεθνιστικοί» κι αν αυτοσυστήνονται ορισμένοι οργανισμοί, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν παρεισφρήσει ανάμεσα τους άτομα με εντεταλμένη υπηρεσία, τα οποία παρασύρουν με τρόπο έντεχνο «συναγωνιστές» τους που εν τέλει συμπράττουν, δίχως να το γνωρίζουν, στο «έγκλημα» που διαπράττεται.

Η συγκεκριμένη πραγματικότητα ισχύει και σε άλλες περιπτώσεις της ζωής, όπου οι «πονηροί» ξεγελούν τους «αφελείς», «σπρώχνοντάς» τους σε λάθος ατραπούς, οι οποίοι οδηγούν σε καταστροφικές συνέπειες τόσο τους ίδιους όσο και το περιβάλλον τους. Αυτή είναι η αλήθεια. Εκτός και αν αποδεχθούμε ότι όλα βαίνουν καλώς, όπερ και ευκολότερο από την διαρκή ανάλυση των πραγμάτων, και επαναπαυθούμε στον ρου των γεγονότων.

Στην περίπτωση μας και βάσει τελευταίων εξελίξεων, παρατηρούμε ότι κάποιοι με αφορμή την σύλληψη μελών παράταξης, η οποία δηλώνει «πατριωτική», ξεσαλώνουν με μεγαλύτερη ακόμα ένταση απ” ότι στο παρελθόν κατά της εθνικής μας ιδιοσυγκρασίας. Σαν να περίμεναν την ευκαιρία να ταυτίσουν ένα ιδεολογικοπολιτικό μόρφωμα με εκείνους τους ελεύθερους και ανεξάρτητους Έλληνες που δεν σηκώνουν μεν μύγα στο σπαθί τους σε ό,τι αφορά την πίστη και την ιστορία τους, αλλά δεν δέχονται τον περιορισμό των πιστεύω τους σε κομματικές γραμμές.

Ο παγκοσμιοποιητικός λόγος έδωσε και πήρε τις τελευταίες μέρες σε κανάλια «ελεύθερης» ενημέρωσης. «Η προσήλωση σε εθνικά ιδεώδη οδηγεί σε ακραίες κοσμοθεωρήσεις», αφήνεται να εννοηθεί από «διανοούμενους» κύρους. Γι” αυτό η λύση θα πρέπει να είναι η εναρμόνιση μας με το δυτικοπρεπές διεθνιστικό-παγκοσμιοποιητικό πνεύμα χωρών της Δύσης με μεγαλύτερη ιστορία από εμάς (ναι ακούστηκε και αυτό, αφού η ιστορία των Ελλήνων, οι οποίοι δεν είναι πια Έλληνες αλλά απόγονοι των «γενετικά προικισμένων» γύρω λαών, αρχίζει, σύμφωνα με ορισμένους «ειδικούς», μόλις με την δημιουργία του «νεοελληνικού κράτους», το οποίο, συνεχίζουν οι «φωστήρες» -άραγε βαλτοί ή πιόνια;-, στηρίζεται σε εθνικούς μύθους).

Οι πραγματικές πατριωτικές φωνές φιμώνονται όλο και περισσότερο και ίσως στο μέλλον ποινικοποιηθούν πλήρως. Τώρα είναι το μεγάλο στοίχημα των διεθνιστών: Να προσπαθήσουν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τελικά η «εμμονή» στην πατρίδα οδηγεί στον φασισμό. Να ταυτίσουν την ελευθερία των Ελλήνων με την σκλαβιά συγκεκριμένης ιδεολογίας. Να εφαρμόσουν επιτέλους το στρατηγικό δόγμα Κίσινγκερ σε σχέση με το χτύπημα εναντίον του τρίπτυχου των Ελλήνων.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν το παιχνίδι, στο οποίο συμμετέχουν, μεταξύ των άλλων, οι «βαλτοί» και τα «πιόνια». Στόχος όλοι εμείς, στόχος τα ιδανικά μας, άρα η ελευθερία μας.
 

ΠΗΓΗ

 

Ποιες υπηρεσίες κλείνουν στις ΗΠΑ

Μπαίνει λουκέτο σε μια σειρά κυβερνητικές υπηρεσίες
Βασικές υπηρεσίες που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση και την εθνική άμυνα θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά περίπου 825.000 εργαζόμενοι σε άλλες θα τεθούν σε καθεστώς άδειας άνευ αποδοχών.

Ενδεικτικά, η Washinghton Post αναφέρει ότι θα σταματήσει να εργάζεται το 87% των υπαλλήλων του υπουργείου Εμπορίου, το 69% των υπαλλήλων του υπουργείου Ενέργειας, το 82% των υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας και το 94% των υπαλλήλων της υπηρεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τους Financial Times, τη μεγαλύτερη επίπτωση θα έχουν οι ομοσπονδιακοί εργαζόμενοι. Για τους υπαλλήλους που κρίνονται «βασικοί», συμπεριλαμβανομένων των πρακτόρων ελέγχου συνόρων και των ενεργών στρατιωτικών, οι πληρωμές πιθανότατα θα καθυστερήσουν.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα, ορισμένες καθημερινές υπηρεσίες, όπως η παράδοση των επιταγών κοινωνικής ασφάλισης για τους συνταξιούχους και για τις πληρωμές των επισκέψεων σε γιατρούς στο πλαίσιο του Medicare θα συνεχιστούν.

Θα συνεχίσουν να λειτουργούν επίσης η παράδοση επιστολών, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και άλλες υπηρεσίες που κρίνονται απαραίτητες για την εθνική ασφάλεια.

Από την άλλη πλευρά, ισχυρότατο πλήγμα θα δεχθεί το υπουργείο Υγείας, όπου περίπου το 52% των εργαζομένων θα λάβει άδεια άνευ αποδοχών, ενώ θα μπουν στον πάγο και δεκάδες προγράμματα που σχετίζονται με την υγεία.

Από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος περίπου 15.000-16.000 υπάλληλοι θα επηρεαστούν, ενώ από το υπουργείο Εσωτερικών λίγοι είναι οι υπάλληλοι που επιθεωρούν και επιβλέπουν τις πετρελαιοπηγές που θα συνεχίσουν να εργάζονται.

Από την υπηρεσία φορολογικών εσόδων (IRS), μόλις το 9% του προσωπικού δεν θα λάβει άδεια άνευ αποδοχών.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα παραμείνει ανοικτή, όμως οι περισσότερες υπηρεσίες της Επιτροπής Commodity Futures Trading θα σταματήσουν και θα συνεχίσουν να εργάζονται «μόνο οι υπάλληλοι που είναι απαραίτητοι για την εκτέλεση εκτάκτων λειτουργιών ή λειτουργιών που έχουν εξαιρεθεί, οι οποίες προστατεύουν τη ζωή ή την περιουσία».

Η απόφαση για τους οργανισμούς στους οποίους θα μπει λουκέτο θα ληφθεί βάσει νόμου που καθορίζει ποιοι εργαζόμενοι είναι απολύτως απαραίτητοι.

Σημειώνεται πως οικονομικοί αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν πως το κλείσιμο λειτουργιών της κυβέρνησης θα στοιχίζει στην αμερικανική οικονομία 8 δισ. δολ. κάθε εβδομάδα.


newsbeast

 

Ακυρώνονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων εαν δεν έχει πληρωθεί ο φόρος

Ακύρωση του συμβολαιογραφικού εγγράφου μεταβίβασης ακινήτων και πρόστιμο 5.000 ευρώ προβλέπει διάταξη του υπουργείου Οικονομικών με την οποία στήνεται μπλόκο σε όσους πωλούν το ακίνητο τους χωρίς να έχουν πληρώσει το χαράτσι.

Νέες παγίδες στήνει το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια του να φέρει στο ταμείο της εφορίας τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

στην περίπτωση μη πληρωμή φόρου οι συμβολαιογράφοι θα κάνουν κανονικά τα συμβόλαιο εαν μέσα σε τρεις ημέρες καταβάλλουν οι ίδιοι τον οφειλόμενο φόρο ακινήτων!

Σε διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων προβλέπεται για την μη πληρωμή του χαρατσιού:

- Ακύρωση των συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων

- Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε συμβολαιογράφους, φύλακες μεταγραφών και οι προϊστάμενους των κτηματολογικών γραφείων που προχωρούν σε συμβόλαια

Μάλιστα όπως ορίζεται, στην περίπτωση μη πληρωμή φόρου, οι συμβολαιογράφοι θα κάνουν κανονικά τα συμβόλαιο εαν μέσα σε τρεις ημέρες καταβάλλουν οι ίδιοι τον οφειλόμενο φόρο ακινήτων!.

newsit.gr


 

Ετοιμάζεται η άλωση του τουρισμού

Η καλή τουριστική σεζόν δεν φαίνεται να μπορεί να ανακόψει την χρεοκοπία πολλών τουριστικών μονάδων, πέρα από τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΤΕ Ανδ. Ανδρεάδη για τη δυναμική ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού. Ο επικεφαλής του τουριστικού κλάδου δεν είπε όμως ότι με γοργούς ρυθμούς η κερδοφόρα «βιτρίνα» του ελληνικού τουρισμού περνά στον έλεγχο ισχυρών ξένων ομίλων.

Ο συνωστισμός μνηστήρων που καταγράφηκε πρόσφατα στον διαγωνισμό για την εξαγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης είναι μία μόνο ένδειξη ότι η Ελλάδα πωλείται σε τιμή ευκαιρίας. Τρεις λόγοι συνηγορούν σε αυτό: Πρώτον, ότι οι ξενοδόχοι είναι υπερχρεωμένοι. Δεύτερον, η ασφυκτική οικονομική κατάσταση της χώρας και γνωστών εγχώριων ξενοδοχειακών (και άλλων τουριστικών) επιχειρήσεων, που δημιουργεί ευκαιρίες να αποκτηθούν σε χαμηλή τιμή δημόσια (ακίνητα, αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες) και ιδιωτικά τουριστικά φιλέτα. Τρίτον, η αλλαγή στρατηγικής ισχυρών ταξιδιωτικών ομίλων της Ευρώπης, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να ισχυροποιήσουν τις ξενοδοχειακές αλυσίδες που ελέγχουν, με στόχο να ελέγξουν την ποιότητα και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Άλλωστε, «με την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου και με ορίζοντα το 2021, η Ελλάδα» αναφέρει ο κ. Ανδρεάδης «μπορεί να φθάσει τα 24 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις (έναντι 17,5 εκατομμύρια το 2013), τα 18- 19 δισ. ευρώ ετήσια άμεσα έσοδα (έναντι 11,5 δισ. ευρώ το 2013), τα 48- 50 δισ. ευρώ συνολικά ετήσια έσοδα (έναντι 34 δισ. ευρώ το 2013), δηλαδή εννέα μονάδες επιπλέον από το σημερινό ΑΕΠ, αλλά και, συνολικά, το ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας. Τότε, η Ελλάδα μπορεί να κατατάσσεται στους δέκα κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως».

Υπό αυτές τις συνθήκες η μεταβίβαση της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας σε ξένα συμφέροντα είναι αναμενόμενη…


 

Μετά τα Sprider λουκέτο και στα Venus Victoria

Η πτώση των Χατζηιωάννου

Του Κώστα Νούση

Η οριστική αναστολή λειτουργίας της μεγαλύτερης πολυεθνικής εταιρείας μόδας δεν είναι το μόνο
θλιβερό γεγονός για το οποίο η ιστορία της Αγοράς θα γράψει με μελανά γράμματα τον όμιλο Χατζηιωάννου. Μετά τα Sprider Stores αυλαία αναμένεται να ρίξει και η γνωστή αλυσίδα γυναικείων εσωρούχων Venus Victoria του ίδιου ομίλου, αρχής γενομένης το ερχόμενο Σάββατο με το κατάστημα που λειτουργεί στην Κηφισιά.

Ασφαλείς πληροφορίες της dealnews.gr, προσκείμενες στον όμιλο, αναφέρουν ότι το δρόμο που χάραξαν τα Sprider ακολουθούν και τα καταστήματα γυναικείων εσωρούχων Venus Victoria τα οποία ανήκουν στον ίδιο όμιλο καθώς και αυτά έχουν αναρτήσει αφίσες μπαζάρ. Tην αρχή για το κατέβασμα των ρολών θα κάνει το κατάστημα της Κηφισιάς το οποίο διακόπτει οριστικά τη λειτουργία του το Σάββατο με τους εργαζομένους να φοβούνται για το ντόμινο και στα υπόλοιπα καταστήματα.

Ποια είναι τα Venus Victoria

Πρόκειται για ένα σύγχρονο fashion brand γυναικείων εσωρούχων με 10 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα (6 στην Αττική, 1 στη Θεσσαλονίκη, 1 στη Λάρισα και 1 στη Φθιώτιδα).

Τα προϊόντα της Venus Victoria περιλαμβάνουν συλλογές lingerie και bodywear, σειρές fashion και basic καλσόν, ποιοτικές κάλτσες όλων των τύπων, κορμάκια και μαγιό για το καλοκαίρι.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011 ο όμιλος Χατζηιωάννου προχώρησε στη σταδιακή διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας, η οποία συνίσταται στην μονάδα παραγωγής ενδυμάτων, κάλτσας και καλσόν στην Ξάνθη καθώς και στην μονάδα της θυγατρικής στη Βουλγαρία ΕΒΡΟΚΟΜΕΡS LTD, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της μητρικής με στόχο την επικέντρωση στην εμπορία των επωνύμων προϊόντων ενισχύοντας το retail concept Venus Victoria.

Με αυτό τον τρόπο έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες, στην κατακερματισμένη αγορά του γυναικείου εσωρούχου με την ενίσχυση του Venus Victoria.

Η πτώση

Για τους γνώστες της Αγοράς ένδυσης, το λουκέτο στα καταστήματα Sprider, αφήνοντας στο δρόμο συνολικά 887 εργαζομένους, δεν έσκασε ως κεραυνός εν αιθρία καθώς τις τελευταίες περίπου δύο εβδομάδες τα καταστήματα πουλούσαν το εμπόρευμα με τη μορφή των μπαζάρ χωρίς, ωστόσο, να κάνει καινούργιες παραλαβές.

Ο Όμιλος Χατζηιωάννου ακολουθούσε μία επιθετική επεκτατική πολιτική των καταστημάτων του, τόσο προ κρίσης όσο και κατά τη διάρκειά της η οποία, ωστόσο, στηριζόταν στα όχι και τόσο στέρεα θεμέλια των τραπεζικών δανείων αφού η θηλιά δεν άργησε να σφίξει κοστίζοντάς του την βιωσιμότητα.

Πραγματική πληγή για τους αδελφούς Χατζηιωάννου αποτέλεσε η πυρκαγιά που έκαψε τον Φεβρουάριο του 2012 τα κεντρικά γραφεία και τις αποθήκες της επιχείρησης στην Ανθούσα. Πυρκαγιά για την οποία τόσο τα δύο αδέλφια όσο και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου διώχθηκαν ποινικά για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό και απάτη σε βάρος των ασφαλιστικών εταιριών με σκοπό να εισπράξουν ασφάλιστρα ύψους 16 εκατ. ευρώ.

Σε μία προσπάθεια σωτηρίας ο όμιλος Χατζηιωάννου τον Ιανουάριο του 2013 οδήγησε την Sprider στο άρθρο 99 αναφέροντας στην ανακοίνωσή της ότι «Η Διοίκηση εκτιμά ότι, μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης, η εταιρεία θα πετύχει την αναδιάρθρωση των οφειλών της και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της» το μέλλον όμως αποδείχτηκε διαφορετικό. Το αίτημα απερρίφθη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αναγκάζοντας την εταιρεία να κάνει έφεση η οποία εκδικάστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου όπου η Eurobank με χρωστούμενα περί τα 12 εκατ. ευρώ από την Sprider, άσκησε κύρια παρέμβαση κατά του ανοίγματος της διαδικασίας, όπως επίσης και το Δημόσιο με οφειλές ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αλλά και το ΙΚΑ με χρωστούμενα περί τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Πριν φτάσουμε έως εδώ είχαν προηγηθεί σε επιχειρηματικό επίπεδο, οι συνεχείς κινήσεις αναδιάρθρωσης με μεγάλη μείωση του λειτουργικού κόστους, κλείσιμο μη αποδοτικών καταστημάτων εντός και εκτός Ελλάδος, δραστική συρρίκνωση του δικτύου, πώληση της θυγατρικής στη Ρουμανία, μεγάλη μείωση του περιθωρίου κέρδους με συνεχείς πολιτικές προσφορών και εκπτώσεων, οι οποίες, πάντως, όπως φάνηκε εκ των υστέρων αποδείχθηκαν λίγες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2013, στο τέλος Αυγούστου ο όμιλος είχε ένα δίκτυο πωλήσεων με συνολικά 48 σημεία- εκ των οποίων τα 44 στην Ελλάδα. Στο πρώτο εξάμηνο του 2013 ο όμιλος είχε ζημιές ύψους 25,227 εκατ. ευρώ σε επίπεδο μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας και πτώση 45,8% στις πωλήσεις οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 22,36 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων έφθανε τα 96,8 εκατ. ευρώ, από τις οποίες τα 62 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στις τραπεζικές υποχρεώσεις της Sprider.

Οι ζημιές

Ο όμιλος Χατζηιωάννου κατέγραψε ζημίες 30,9 εκατ. ευρώ το 2012, με τα αποτελέσματα να επιβαρύνονται από την καταστροφή παγίων λόγω της πυρκαγιάς στις αποθήκες αλλά και από έκτακτες ζημιές 7,8 εκατ. από κλείσιμο καταστημάτων της Sprider.

Σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου διαμορφώθηκε στη χρήση 2012 σε 91,6εκατ. ευρώ έναντι 143,3 εκατ. το 2011 σημειώνοντας πτώση κατά 36,1%.

Τα μικτά κέρδη του Ομίλου το 2012 διαμορφώθηκαν σε 37 εκατ. έναντι 64 εκατ. το 2011 σημειώνοντας πτώση κατά 42,6%. Το περιθώριο μικτού κέρδους ανήλθε σε 40,4% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών έναντι 45,0% το 2011, κυρίως λόγω της επιθετικής εμπορικής πολιτικής του υπο-Ομίλου και των προσφορών που έλαβαν χώρα καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς με στόχο να διατηρήσει και ενισχύσει το μερίδιο αγοράς.

dealnews


Αλλάζει το Πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα - Κατεπείγουσα έρευνα από την Εισαγγελία - Έρχονται νέες συλλήψεις πολιτικών από μεγάλα κόμματα!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, διατάχθηκε τις τελευταίες ώρες έρευνα σε υποθέσεις μεγαλοπολιτικών που βρίσκονται στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια και έχουν υποπέσει σε δεκάδες ποινικά αδικήματα σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο.

Υποθέσεις που είχαν μείνει ξεχασμένες στα ράφια των γραφείων Εισαγγελέων, ξαναέρχονται στο προσκήνιο μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή.
Όπως όλα δείχνουν, ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει για τα καλά, μετά τις συλλήψεις το Σαββατοκύριακο της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής.
Οι πολιτικές εξελίξεις τις επόμενες μέρες, ακόμα και ώρες θα είναι καταιγιστικές, αφού στις δικογραφίες περιλαμβάνονται πολιτικά ονόματα που θα ταράξουν τη σταθερότητα της χώρας, με άμεσο αντίκτυπο στην εικόνα στο εξωτερικό.
Σε περίπτωση που οι πληροφορίες για άμεσο ξεσκόνισμα "παλαιών" υποθέσεων δρομολογηθεί, είναι σίγουρο πως η χώρα θα πάει άμεσα σε εκλογές, αφού οι υποθέσεις που έχουν ανοιχτεί, αφορούν πολιτικούς εν ενεργεία και σε σημαντικές θέσεις της Κυβέρνησης.

Η τρόικα έφυγε, η καταιγίδα έρχεται.....

Ο απολογισμός της αμερικάνικου τύπου σύλληψης των μελών της "άγνωστης αυγής"-μάλιστα οι μπάτσοι της αντιτρομοκρατικής,μπήκαν στο πετσί του ρόλου φωνάζοντας λετς γκό, δεν σας θύμισαν το "πουτ δε κοτ ντάουν; "- δεν είναι και τόσο καλός για όλους εμάς που πανηγυρίσαμε την επαναλειτουργία του κράτους.

Έχουμε και λέμε:
Έφυγε η τρόικα αφήνοντας σαφείς οδηγίες για μειώσεις μισθών-συντάξεων και αυξήσεις φόρων, διότι τρύπα υπάρχει και πρέπει να κλείσει.

Ζήτησε την άρση κάθε ορίου στις απολύσεις των επιχειρήσεων-μιλάμε για τον ιδιωτικό τομέα- και επειδή δεν χαλάμε χατήρι το ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες ο... υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ζήτησε να μπει ξανά στο σχέδιο το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών-ξέρετε αυτό το θέμα το έχει αναλάβει προσωπικά ο αντωνάκης,πάτησε πόδι- διότι ποιοί είμαστε εμείς που θα έχουμε  σπίτια.

ΕΒΟ και ΛΑΡΚΟ στο στόχαστρο, μην ξεχνιόμαστε! 

Σήμερα ανακοινώθηκε το κλείσιμο εταιρείας ένδυσης που απασχολούσε 1500 εργαζόμενους, απλά και ελληνικά ακόμα 1500 οικογένειες στον καιάδα.

Οσονούπω σταματά η επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, ο νόμος του μεγάλου πολιτικού Λοβέρδου τίθεται σε ισχύ, για το καλό μας.

Οι αυτοκτονίες ξεπέρασαν τις 4000, αλλά τα μέσα ενημέρωσης δεν το γνωρίζουν, όπως δεν γνώριζαν τι ακριβώς έκανε η χρυσή αυγή.
 
Ήξεραν στο περίπου και επειδή είναι συνεπείς επαγγελματίες, δεν μπορούσαν να μεταδώσουν αδιασταύρωτες πληροφορίες. 
Έτσι λοιπόν σοκαρισμένοι από τις εξελίξεις έπεσαν από τα σύννεφα, ευτυχώς οι άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα όπου ως γνωστόν οι φελλοί και τα σκατά επιπλέουν.

Το Καποδιστριακό κλειστό, ποιος νοιάζεται όμως, όταν το θέμα και αυτής της ημέρας είναι αν κοιμήθηκε καλά ο φυρερίσκος, "δέσανε" σωστά την υπόθεση ή θα βγουν πανηγυρικά και ηρωικά να συνεχίσουν το έργο τους!

Σώσαμε τη Δημοκρατία, στην οποία δεν υπάρχουν αδιέξοδα αλλά ας συνδράμομε με μια αποφασούλα για να είμαστε σίγουροι; Το σύνταγμα τι λέει;Και η δικαιοσύνη; καλά; τα παιδιά; 
Πάντα καλά, καλό μήνα, όχι-όχι δεν είναι πρωταπριλιά, αλήθεια λέω!

ΠΗΓΗ

 

Νέα θεραπεία αποτρέπει την τύφλωση στα άτομα με παθήσεις του αμφιβληστροειδούς

Η διαφορετική χρήση ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται ήδη για την αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων του ματιού, μπορεί να αποτρέψει την τύφλωση στα άτομα που πάσχουν από παθήσεις του αμφιβληστροειδούς.

Η πολύ σημαντική αυτή ανακάλυψη ανακοινώθηκε σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκαν νέα δεδομένα για τα ενέσιμα φάρμακα που χορηγούνται για τον περιορισμό των συμπτωμάτων που οδηγούν στην απώλεια της όρασης.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή ερευνητών από ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και Ελλήνων επιστημόνων από την Αυστρία και την Ελβετία.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα ενέσιμα φάρμακα νέας γενιάς έχουν τη ικανότητα να αποτρέψουν την τύφλωση, περιορίζοντας την απώλεια της όρασης ακόμη και κατά 90%!

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες, αυτά τα φάρμακα χορηγούνται απευθείας στο μάτι και θεωρούνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τις θεραπείες λέιζερ που χρησιμοποιούνται για τον ίδιο λόγο. Ένα από αυτά είναι η ουσία ρανιμιζουμάμπη, η οποία χορηγείται για τη θεραπεία σοβαρών παθήσεων, όπως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας υγρού τύπου, το διαβητικό οίδημα της ωχράς κηλίδας, και η απόφραξη της κεντρικής και κλαδικής φλέβας του αμφιβληστροειδούς.

Ωστόσο, πλέον έχει εγκριθεί και για χρήση σε περιπτώσεις χοριοειδικής νεοαγγείωσης της ωχράς κηλίδας που προκύπτει από την παθολογική μυωπία.
Εκτός από την παρουσίαση της νέας ανακάλυψης, οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνεται εγκαίρως η διάγνωση των προβλημάτων της όρασης, επειδή σ' αυτήν τη περίπτωση υπάρχει πιθανότητα να θεραπευθούν ακόμη και αν είναι σοβαρά.


Πηγή: Ναυτεμπορική