EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πανελλαδική στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη

Με στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συνεχίζει η ΟΛΜΕ τις κινητοποιήσεις της για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 στο υπουργείο Παιδείας, καθώς και πανελλαδική στάση εργασίας (11:00 - 14:00 και 14:00 - 17:00) διοργανώνει την Τετάρτη η ΟΛΜΕ.

Παράλληλα, οργανώνονται συγκεντρώσεις σε περιφέρειες και διευθύνσεις εκπαίδευσης σε άλλες πόλεις, με ευθύνη των ενώσεων λειτουργών μέσης εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ).


defencenet.gr

ΕΙΚΟΝΕΣ ΧΑΟΥΣ – Καραμπόλα 100 αυτοκινήτων πάνω σε γέφυρα

Το απόλυτο χάος επικράτησε στη Βρετανία στις 6:15 το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα), με μια καραμπόλα 100 τουλάχιστον αυτοκινήτων στον αυτοκινητόδρομο Α249 στην περιοχή του Κέντ..

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές Αρχές και το θέαμα που αντίκρισαν πάνω σε μία γέφυρα που συνδέει τη νότια επαρχία του Κέντ με την νήσο Σέπεϊ ήταν ανατριχιαστικό!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας η καραμπόλα προκλήθηκε πιθανότατα από την ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή, κάτι που φαίνεται ακόμα και από τις φωτογραφίες!

Οι φωτογραφίες κόβουν πραγματικά την ανάσα και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 206, από τους οποίους οι 6 είναι σε σοβαρή κατάσταση!

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις και σωστικά συνεργεία που χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν οδηγούς και επιβάτες από τα τρακαρισμένα οχήματα.

 
 
Πηγή: syllogi.gr
 

LG G Pro, Δίκαρτο διπύρηνο phablet ενόψει

Διαρροή έγινε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός νέου μελλοντικού phablet που φέρεται να ετοιμάζει η LG, με το όνομα LG G Pro Lite Dual, το οποίο θα είναι δίκαρτο, με οθόνη 5.5 ιντσών με διπύρηνο επεξεργαστή στο 1 GHz.

Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτά, γίνεται εμφανές ότι θα έχουμε να κάνουμε με μία προσιτή συσκευή, η οποία θα μπορεί να λειτουργήσει ως εισαγωγικό μοντέλο για την κατηγορία των phablets.

Η ανάλυση της οθόνης του θα είναι 540×960 pixels, ενώ ο επεξεργαστής θα είναι ο Snapdragon 600. Η μνήμη RAM λέγεται ότι θα είναι 1GB, ενώ η εσωτερική του μνήμη εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 8GB. Λειτουργικό σύστημα θα είναι το Android 4.1.2 και στο πίσω μέρος θα έχει κάμερα 8 Megapixel. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φήμες λένε για μπαταρία 3140 mAh, νέο καλοδεχούμενο, με τις διαστάσεις να είναι 150.2×76.9×9.5 χλστ.

Πηγή : techblog.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ NEW STATESMEN: ΤΡΕΜΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΞΕΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ!!!ΤΗΝ BLACKWATER!!!




 

Εάν ισχύουν αυτά που γράφει το περιοδικό, οι άνθρωποι είναι παράφρονες. Εάν δεν ισχύουν, κάποιος εισαγγελέας θα πρέπει να καλέσει τον πρέσβη για να δώσει εξηγήσεις. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει Ελληνική κυβέρνηση που “φοβάται” τον Ελληνικό στρατό και στον αντίποδα προσλαμβάνει… μισθοφόρους!

New Statesman .Ελλάδα.Επαφές πολιτικών με Στρατό, για εγγυήσεις ότι δεν θα επέμβει σε πιθανή εξέγερση...

Greece: “A promise from the army has been obtained to not intervene against a civil uprising”
Explosive revelations from a former Greek diplomat.

By Leigh Phillips Published 24 February 2013
Ελλάδα: “Εχει δοθεί υπόσχεση από τον στρατό ότι δεν θα επέμβει κατά λαικής εξέγερσης”
Εκρηκτικές αποκαλύψεις από πρώην Έλληνα διπλωμάτη.
Το περιοδικό New Statesman δημοσιεύει ολόκληρες τις δηλώσεις του Πρέσβη Χρυσανθακόπουλου, ο οποίος μας πληροφορεί ότι έχει προσληφθεί η μισθοφορική Blackwater από την Κυβέρνηση και ότι υπάρχουν συνομιλίες συγκεκριμένων πολιτικών με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να δοθούν εγγυήσεις ότι ο Στρατός στην Ελλάδα δεν θα επέμβει σε περίπτωση κοινωνικής αναταραχής ή λαικής εξέγερσης.

Εδώ να δούμε τρια πράγματα.

Το πρώτο είναι ότι ενώ το New Statesman αναφέρει στον τίτλο ότι η εγγύηση από τον Στρατό έχει δοθεί, ο Πρέσβης Χρυσανθακόπυλος δηλώνει ότι το αποτέλεσμα των επαφών αυτών, νομίζει ότι πρόκειται να είναι επιτυχές, άρα οι συνομιλές συνεχίζονται.

Ο ίδιος ο Χρυσανθακόπουλος πάντως δηλώνει πεπεισμένος ότι δεν θα υπάρξει στρατιωτικό πραξικόπημα, όπως έγινε το 1967.



Δεύτερον, δεν μιλαέι για ανάθεση στην Blackwater της ασφάλειας του Κοινοβουλίου, όπως έχει γραφτεί στο παρελθόν αλλά για πρόσληψη της από την Κυβέρνηση. Ότι και αν αυτό μπορεί να σημαίνει.

Και τρίτο θέμα είναι το γεγονός ότι ενώ κατακλυστήκαμε από την είδηση της συνέντευξης Χρυσανθακόπουλου προ ημερών, από διάφορά Μέσα, δυστυχώς κάποιοι “ξέχασαν” να αναφέρουν την παράγραφο σχετικά με τις ζητούμενες εγγυήσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

 Και συμβαίνει συνέχεια με τα ξένα δημοσιεύματα και τις επιλεκτικές μεταφράσεις και αποδόσεις τους, σε βαθμό που σε πολλά ζητήματα, οι πολίτες ξένων χωρών να είναι πιο ενημερωμένοι για τα δικά μας ζητήματα, απο ότι εμείς οι ίδιοι.

 Το New Statesman δεν είχε κανένα λόγο να πράξει το ίδιο και το LEFTeria-news είναι υποχρεωμένο να μεταφράσει και να αποδώσει επακριβώς, ολόκληρες τις δημόσιες δηλώσεις ενός μέχρι πρότινος, σημαντικού διπλωμάτη καριέρας.

Ακολουθεί το δημοσίευμα του New Statesman.

Είναι πάντα διαφωτιστικό να ακούς την ειλικρινή εκτίμηση ενός διπλωμάτη κατά την έξοδό του από την υπηρεσία, αφού έχει αποσπασθεί από «την πατριωτική τέχνη του ψεύδους για τη χώρα του», όπως περιέγραψε τον 19ο αιώνα ο Αμερικανός δημοσιογράφος Ambrose Bierce, την άσκηση της διπλωματίας.

Ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος ήταν ένας διπλωμάτης καριέρας του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

 Ως κατώτερος αξιωματούχος στην δεκαετία του 1970, βοήθησε να εξασφαλίσει την ένταξη της, η τότε πρόσφατα δημοκρατική χώρα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση (την λεγόμενη τότε ΕΟΚ). Υπηρέτησε σε διαφορετικές χρονικές στιγμές πρεσβευτής της Αθήνας στην Πολωνία, την Αλβανία και τον Καναδά και, τέλος, γενικός διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο υπουργείο.

 Πέρυσι, τελικά παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Μαύρης Θάλασσας και εισήλθε στον ιδιωτικό τομέα και τώρα αισθάνεται ελεύθερος να μιλήσει ανοιχτά για την οργή του για ό, τι η Ευρώπη και οι διεθνείς δανειστές κάνουν στη χώρα του, όπως λέει.

 «Σε κάποια στιγμή, πολύ σύντομα, θα υπάρξει έκρηξη κοινωνικής αναταραχής. Θα είναι πολύ δυσάρεστη », λέει, αναφερόμενος στα 15 ένοπλα περιστατικά των προηγούμενων δέκα ημέρών. Κατά τις τελευταίες εβδομάδες, τα γραφεία των κυβερνητικών κομμάτων έχουν δεχθεί βόμβες μολότοφ καθώς και τα σπίτια των φιλοκυβερνητικών δημοσιογράφων. Τα κεντρικά γραφεία του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας δέχθηκαν πυροβολισμούς και μέρες αργότερα, μια βόμβα εξερράγη σε ένα εμπορικό κέντρο που ανήκει στον δεύτερο πλουσιότερο πολίτη της χώρας, αν και κανείς δεν τραυματιστηκε σοβαρά από τις επιθέσεις.

 “Πρόκειται για μια κλιμάκωση των ενεργειών”, ανησυχεί ο πρέσβης, προσθέτοντας ότι αναμένει οτι η “έκρηξη” θα συμβεί νωρίτερα παρά αργότερα. Ο ίδιος προβλέπει ότι η σπίθα θα είναι τα καινούργια, αναδρομικά και ευμεγέθη φορολογικά νομοσχέδια που έρχονται τους επόμενους μήνες καθώς οι άνθρωποι απλά δεν μπορούν να πληρώσουν.

 “Θα υπάρξουν περαιτέρω αυξήσεις των ένοπλων ενεργειών. Θα υπάρξουν αιματηρές διαδηλώσεις”.

“Αυτές οι ενέργειες είναι καταδικαστέες, βέβαια, αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτό το είδος της ένοπλης δραστηριότητας θα αυξηθεί όσο η κυβέρνηση συνεχίζει να επιβάλει καταπιεστικά μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού”.

 Ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Elio Di Rupo, δήλωσε στο Νταβός ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει την πορεία λιτότητας, εντός έξι μηνών, αλλιώς δεν υπάρχει κανένα σημάδι ανάκαμψης. Αυτά είναι ελπιδοφόρα λόγια για τον Χρυσανθόπουλο, αλλά φοβάται ότι πλέον θα είναι πολύ αργά για την χώρα του.

 “Δεν έχουμε έξι μήνες. Αν η ΕΕ πρόκειται να αλλάξει κάτι, πρέπει να το αλλάξει χθες. Έχουμε προβλήματα ακόμη και στην ταφή των νεκρών, επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα έξοδα κηδείας. ” Τα ψυγεία στο νεκροτομεία είναι γεμάτα, μέχρι και η εκκλησία, δήλωσε ότι προτίθεται να προσφέρει δωρεάν ταφή για κάποιες οικογένειες.

 “Οδεύουμε τον δρόμο της καταστροφής.”

Το περασμένο καλοκαίρι, ο σοσιαλδημοκράτικο-συντηρητικός συνασπισμός υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία καταστολής των παράνομων μεταναστών, προσάγοντας γύρω στα 60.000 άτομα, εκ των οποίων μόνο 4.200 συνελήφθησαν για παραβάσεις – μια κίνηση που έχει επικριθεί από την Διεθνή Αμνηστία και άλλες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων .

 Ο Χρυσανθόπουλος λέει ότι η κυβέρνηση έχει προσλάβει την Blackwater, την αμερικανική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία, διαβόητη για τις δραστηριότητές της στο Ιράκ, που τώρα λειτουργεί υπο το όνομα “Academi», μαζί με πέντε άλλες διεθνείς μισθοφορικές εταιρείες ασφάλειας. Εξηγώντας μας γιατί αυτό έχει συμβεί, λέει ξεκάθαρα: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται την αστυνομία, οι μισθοί της οποίας έχουν επίσης κοπεί».

 Υπάρχουν και κάποια καλά νέα, ωστόσο, που μαθαίνει από τις επαφές που διατηρεί με πρώην συναδέλφους του και πολιτικούς. Είναι πεπεισμένος ότι δεν θα υπάρξει στρατιωτικό πραξικόπημα, όπως έγινε το 1967.

“Υπάρχουν επαφές ορισμένων πολιτικών με στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, για να εγγυηθούν, ότι σε περίπτωση μεγάλων κοινωνικών αναταραχών, ο στρατός δεν θα επέμβει”.
“Δεν θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες για αυτό, καθώς είναι ένα ευαίσθητο θέμα”, συνεχίζει. “Όμως, το αποτέλεσμα των επαφών αυτών, νομίζω ότι πρόκειται να είναι επιτυχές”.

Ο πρεσβης θρηνεί για το τι έχει συμβεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία πέρασε τόσο μεγάλο μέρος της καριέρας του: “Ήμουν μέρος της διαπραγματευτικής ομάδας ως κατώτερος διπλωμάτης που έφερε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ΕΕ που προσχωρήσαμε το 1981, δεν υπάρχει πια”.

“Χρειαζόμαστε μια αλλαγή σχεδίου”.
 
olympia.gr
 

Κοντά σε συμφωνία με τρόικα για τις ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ

Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται κυβέρνηση και τρόικα για το μέλλον της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ, ενώ για τα ΕΑΣ οι εταίροι μας δεν πείθονται ότι το ελληνικό σχέδιο είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» στην επιχείρηση.

Οι επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας συνεχίστηκαν χθες και ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης ενημέρωσε αργά το απόγευμα τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα δέχεται να προχωρήσει η εκκαθάριση εν λειτουργία της ΕΛΒΟ, να διαχωριστεί το πολιτικό από το στρατιωτικό σκέλος και να μετατραπεί σε αμιγώς στρατιωτική βιομηχανία.

«Βρίσκουν βιώσιμο το νέο σχήμα» σύμφωνα με στέλεχος του οικονομικού επιτελείου. Αντίθετα, παρότι η ελληνική πλευρά προτείνει να ισχύσει ανάλογο μοντέλο και για τα ΕΑΣ, η τρόικα απορρίπτει τέτοιο ενδεχόμενο.

Μάλιστα, για τις ανεκτέλεστες παραγγελίες στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ από Μαρόκο και ΗΠΑ, η τρόικα υποστηρίζει πως τα αναμενόμενα έσοδα δεν είναι εξασφαλισμένα γιατί δεν πρόκειται για συμβόλαια παραγγελιών, αλλά για απλά προσύμφωνα. Τέλος, για τη ΛΑΡΚΟ οι δύο πλευρές συγκλίνουν στην ιδιωτικοποίηση του συνόλου των περιουσιακών της στοιχείων χωρίς να προηγηθεί «διάσπαση» της εταιρείας.



Παρακολουθούνται τα τηλέφωνα 50.000 πολιτών!!!

Η ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα περισσότερων από 50.000 πολιτών! Μόνο τον τελευταίο χρόνο οι επίσημες παρακολουθήσεις τηλεφώνων, με επίκληση θεμάτων «κρατικής ασφάλειας», αυξήθηκαν κατα 70%! Επιπλέον, επτά εταιρείες επικοινωνιών κατέθεσαν αναφορές ότι υπήρχαν προβλήματα ασφαλείας του δικτύου τους.

Τα εντυπωσιακά αυτά συμπεράσματα προκύπτουν από την τελευταία έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) που συντάχθηκε με αντικείμενο τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων αλλά και τις καταγγελίες για παραβίαση επικοινωνιών.

Από τα στοιχεία της ΑΔΑΕ γίνεται σαφές ότι οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων από τα συστήματα «νομίμων συνακροάσεων» της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αυξάνονται σχεδόν με γεωμετρική πρόοδο. Οπως αναφέρεται στην σχετική έκθεση το 2011 εκδόθηκαν 3.472 διατάξεις που αφορούσαν νέες περιπτώσεις άρσης επικοινωνιών για λόγους «εθνικής ασφάλειας» (υποθέσεις τρομοκρατίας και κατασκοπίας) έναντι 2.281το 2010.

Επίσης το 2011 εκδόθηκαν 4.061 εισαγγελικές παραγγελίες με τις οποίες παρατείνονταν προγενέστερες διατάξεις, έναντι 2.950 παραγγελιών το 2010. Αυτό σημαίνει ότι σ΄αυτές τις περιπτώσεις συνεχιζόταν η παρακολούθηση τηλεφώνων. Ακόμη το 2011 εκδόθηκαν 1.743 βουλεύματα δικαστικών συμβουλίων, έναντι 1.169 το 2010, για την διακρίβωση εγκλημάτων όπως φόνοι, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών κλ.π.

Δηλαδή, αθροιστικά στην διάρκεια του 2011 εκδόθηκαν συνολικά 9.276 δικαστικές αποφάσεις για παρακολούθηση τηλεφώνων έναντι 6.400 το 2010 (αύξηση μεγαλύτερη από 69%). Αν συνυπολογισθεί ότι σε κάθε μία από αυτές τις αποφάσεις περιλαμβάνεται η παρακολούθηση τουλάχιστον πέντε σταθερών ή κινητών τηλεφώνων, ο αριθμός των παρακολουθούμενων πολιτών από τον...Μεγάλο Αδελφό της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ είναι τεράστιος.

Εντύπωση προκαλεί όμως και το γεγονός ότι η ΑΔΑΕ εμφανίζεται να έχει επιφυλάξεις σε σχέση με την συγκεκριμένη διαδικασία παρακολούθησης τηλεφώνων, ενώ έχει ανακαλύψει παρατυπίες και «μαύρες τρύπες» στην όλη διαδικασία.

Η ΑΔΑΕ, όπως αναφέρεται στην έκθεση, έχει αποστείλει επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «με προτάσεις και παρατηρήσεις που προκύπτουν από τα βουλεύματα και τις διατάξεις που κοινοποιούνται στη Αρχή». Ακόμη έχει επισημάνει «την ανάγκη της απαρέγκλιτης τήρησης της προβλεπομενης διαδικασίας άρσης του απορρήτου με σκοπό να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας κατά τη διαχείριση των σχετικών υποθέσεων...».

Στην έκθεση της ΑΔΑΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι έλαβε 37 καταγγελίες παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών (οι 13 αφορούσαν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, 14 σταθερής, δύο για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δύο για συνδέσεις μέσω Ιντερνετ κ.λπ) χωρίς όμως να προσδιορίζεται πού κατεληξε η σχετική έρευνα. Ακόμη δεν παρέχεται καμμιά διευκρίνιση για τα «προβλήματα ασφαλείας» που εμφάνισαν εταιρείες επικοινωνιών κι αν βεβαίως αυτά επιλύθηκαν...



ΠΗΓΗ


Ετοιμάζεται η 2η γενιά του Audi R8

Η Audi επιβεβαίωσε ότι το νέο Audi R8 θα βγει στην παραγωγή από το 2014, ενώ στην αποκλειστική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα, αποκαλύπτεται η πιθανή μορφή του supercar.

Η γερμανική φίρμα επιβεβαίωσε ότι στο εργοστάσιο της στο Bοllinger Hοfe θα παράγεται από τα μέσα του 2014 το νέο R8, χωρίς να αποκαλύπτονται περισσότερα. Οι κατάσκοποί μας όμως, μάς εξασφάλισαν μια αποκλειστική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα του νέου μοντέλου, όπου φαίνεται η νέα δυναμική μάσκα με τα ανανεωμένα φωτιστικά σώματα και τα ενσωματωμένα LED ημέρας, γεγονός που θα αποτελεί το σήμα κατατεθέν για τα καινούργια RS μοντέλα της Audi.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η εμπειρία της εταιρείας από το αγωνιστικό R8 LMS, θα εμπνεύσει και τη φιλοσοφία του νέου μοντέλου, ως προς την εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος (23% περίπου) και ενισχυμένου πλαστικού (CFRP) για την εξοικονόμηση βάρους του αμαξώματος, το οποίο δεν θα ξεπερνά τα 1.500 κιλά.

Τώρα, ως προς τα μηχανικά μέρη, η Audi δεν θα χρησιμοποιήσει υβριδικά σύνολα, όμως θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου.

Έτσι, θα δούμε αναβαθμισμένες εκδοχές των 4,2 λτ. V8 και 5,2 λτ. V10 κινητήρων, με αύξηση ισχύος περίπου 25 ίππων ο καθένας, φτάνοντας στους 450 και 570 ίππους αντίστοιχα. Επιπροσθέτως, όλοι οι κινητήρες θα διαθέτουν σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων και το γνωστό Start&Stop, γεγονός το οποίο εξοικονομεί περίπου 10% σε καύσιμο.

Πηγή : autotriti.gr

Η υποταγή στο λιγότερο κακό

Όχι, δεν είναι σωστό το λιγότερο κακό. Μεταλλασσόμαστε σε κάτι πολύ μίζερο. Απίστευτα μίζερο. Κοντά στο κόλπο του «διαίρει και βασίλευε», στους συγχισμένους και τρομοκρατημένους ανθρώπους παίζει το άλλο φάντασμα. Ο μπαμπούλας του πάτου. Των ανθρώπων που προσπαθούν να κρατηθούν λίγο πιο πάνω από το πάτο και να ευχαριστούν το θεό που δεν πέσανε. Ακόμα και με τα χέρια κρεμασμένα να πονάνε, με το φως να είναι κάτι που δε φτάνει πια στις ζωές τους, υπάρχει ένα «δόξα σοι» που δεν είναι ακόμα ο πάτος.

Κοντά στους ανέργους, στις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, νοιώθουν ευγνωσμοσύνη όσοι κατορθώσουν και εξασφαλίσουν τον μισθούλι. Εκείνα τα ευλογημένα τρία, πέντε, έξι ή εφτά κατοστάρικα. Κοντά στους ανίατους ασθενείς υπάρχουν εκείνοι που οραματίζονται μια γιατρειά, έστω κι αν περάσουν ολόκληρη ζωή με βάσανα στην αναμονή της...

Χιλιάδες συμπολίτες αυτή τη στιγμή δουλεύουν πραγματικά σαν ΣΚΛΑΒΟΙ. Με μεροκάματα της πλάκας, ωρομίσθιοι, ιδρωμένοι τρέχουν με τα φυλλάδια στο χέρι να πάρουν ένα δεκάρικο, παρακαλάνε για μερικές ώρες δουλείας κι ένα χαρτζηλίκι. Μπλεγμένοι στα μαφίοζικα εργοδοτικά κυκλώματα, απροστάτευτοι από οποιοδήποτε κράτος δικαίου που είναι ανύπαρκτο. Όσες ώρες θέλει το αφεντικό. Όπως θέλει. Με ό, τι τρόπο θέλει.

Κοντά στην απόγνωση του άνεργου, υπάρχει ο εξευτελισμός του δήθεν εργαζόμενου. Με εκβιασμούς, προσβολές, τσαλάκωμα της όποιας ελάχιστης αξιοπρέπειας έχει απομείνει. Άνθρωποι που είναι έτοιμοι να ανεχτούν τον μπαμπούλα της ντροπής, της συνεχούς αίσθησης εξευτελισμού, σκεπτόμενοι πως αυτό το τέρας είναι λιγότερο οδυνηρό από το άλλο. Το τίποτα. Το ελάχιστο γίνεται πηγή χαράς μπροστά στο τίποτα.

Για να πληρώνουν τα χαράτσια, το νοίκι, το δάνειο, για να πληρώνουν όλα τα γ@μησιάτικα όσων περάσανε έφαγαν, ήπιαν, γ@μισαν και τ΄αφησαν όλα ρημαδιό. Όποιος είναι έξω από αυτή τη ζούγκλα, δεν μπορεί να καταλάβει. Όποιος για οποιοδήποτε λόγο έκανε το κομπόδεμα, είχε κρατήματα από την οικογένεια, ή δεν έχει υποχρεώσεις, ή χαρτζιλικώνεται από τους γονείς του, ή έχει γεννηθεί γενικότερα με το κ@λο στη κανονική του θέση κι όχι μπροστά, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙ αυτό που νοιώθουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αυτή τη στιγμή, που έχουν χάσει το μπούσουλα στη κυριολεξία.

Αν θέλετε να νοιώσετε λίγο στο πετσί , τι σημαίνει οικονομική χούντα, τι σημαίνει βία, κάντε τη βόλτα σας από τον ιδιωτικό τομέα της περίφημης Ελλάδας του success story... Μιλήστε με τα κοριτσάκια στα πολυκαταστήματα και στα σούπερ μάρκετ, μιλήστε με τους εργάτες, μιλήστε με τα παιδιά που στήνονται στις σκάλες του μετρό και σας χαμογελάνε για να πάρετε ένα κ@λοφυλλάδιο. Μιλείστε με ανθρώπους που έχουν φάνει τα πνευμόνια τους και τα συκώτια τους στη κάθε λογής βρωμοδουλειά και που πάνω στους ώμους τους χτυπάει αλύπητα το χειρότερο μαστίγμωμα των εθισμένων , τυφλωμένων, τζογαδόρων που το ονομάζουν πολιτική λιτότητας, αναδιάρθρωση, διάσωση ή ότι άλλο διάολο το λένε...

Βία είναι να σου λένε «είσαι μ@λάκας, άχρηστος και δεν σε γουστάρω» και να σε πετάνε έξω γιατί έτσι γουστάρουν. 
Βία είναι να φτύνεις κάρβουνο από τα πνευμόνια και να σε κυνηγάει ένας χαρτογιακάς γιατί δεν πλήρωσες το ρεύμα, το νερό ή το χαράτσι στο σπιτάκι που το έφτιαξες φτυνοντας αυτό το κάρβουνο, το αίμα. 

 

Βία είναι να είσαι κοριτσάκι και να σου βάζει χέρι ο κάθε ανώμαλος για να κρατήσεις τη δουλειά σου και να μην μπορείς να φύγεις γιατί δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
Βία είναι να είσαι μεσήλικας και να σε πετάνε στο δρόμο μετά από 30 χρόνια δουλειάς και όλες οι πόρτες να γράφουν «μας είσαι άχρηστος, περίσσευμα πλέον, πέθανε». 
Βία είναι να έχεις σπουδάσει να έχεις φάει όλα τα νιάτα σου στο θρανίο και να υπομένεις έναν υπάνθρωπο που σε βάζει να δουλεύεις για ψίχουλα, σαδιστικά, με όλα τα δικαιώματα στα χέρια του να σε ταπεινώνει και να σε εξευτελίζει. 
Βία είναι να δουλεύεις δώδεκα ώρες και να μην φτάνει να πάρεις στα παιδιά σου ούτε τα απαραίτητα. 
Βία είναι να καταλαβαίνεις πως στη ζωή σου είσαι έρμαιο κι όχι αφέντης. Δούλος κι όχι κύριος....

Η χειρότερη μορφή βίας είναι ο σκλάβος που αισθάνεται υποχρέωση. Ο κακοπληρωμένος που λέει «δόξα σοι». Ο άνθρωπος που εξευτελίζεται καθημερινά, σε κάθε επίπεδο στη ζωή του, που τρώει ένα κομμάτι ψωμί, και νομίζει ή πείθεται σιγά σιγά πως αυτό είναι το μερίδιό του σ΄αυτό το κόσμο. Πως είναι ΜΟΙΡΑ αυτό που το συμβαίνει κι όχι η ασυδοσία και η στυγνότητα ενός ολόκληρου συστήματος που τον πετάει σαν τη τρίχα από το προζύμι γιατί έτσι γουστάρει απλά.

Όχι, τίποτα απ΄ολα αυτά δεν έχει τη παραμικρή δικαιολογία. 
Όχι, αυτοί που τσακίζονται κάτω αυτή τη στιγμή δεν τα φάγανε μαζί με τους άλλους. Όσοι τα φάγανε έχουν ακόμα και τρώνε. Όσοι λαμογιάσανε λαμόγια με γνωριμίες είναι ακόμα. Όσοι ήταν τεμπελόσκυλα του κερατά, κανένας δεν τους έχει πειράξει ακόμα. Όσοι κλέψανε, εξαπάτησαν, κορόϊδεψαν φρόντισαν το τομάρι τους, το τομάρι τους κρατάει ακόμα γερά. Κανένας δεν τιμωρήθηκε. Κανένας δεν οδηγήθηκε εκεί που θα έπρεπε να είναι από όλους τους εγκληματίες που πέρασαν από αυτό το τόπο. Οι ίδιοι είναι που τρώνε πάλι. Οι ίδιοι περνάνε καλά. Οι ίδιοι έχουν εξασφαλισμένα τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Δεν ξέρουν τι σημαίνει δυστυχία. Δεν ξέρουν τι σημαίνει πείνα. Δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει ανεργία ή κακοπληρωμένη δουλειά. Δεν έχουν ιδέα πώς είναι να επιβιωνεις με ΤΙΠΟΤΑ.

Κι αν η δυστυχία μπορεί πλέον να συλλαμβάνεται από τα τηλεοπτικά συνεργεία, γιατί έχουμε εξελιχθεί, γιατί υπάρχουν κάμερες και μικρόφωνα, τα κλείνουν και τα απαγορεύουν γιατί χαλάνε το πάρτυ. Οι σκηνές της αληθινής τραγωδίας καλύπτονται όπως οι ζητιάνοι που διώχνει ο σερβιτόρος από ένα καλό εστιατόριο για να μην χαλάνε την όρεξη στους θαμώνες. Όπως οι άστεγοι που τους μαζεύει ο μπόγιας όταν είναι γιορτές για να μην χαλάνε το κέφι τους οι καλοί νοικοκυραίοι που ετοιμάζουν τα δώρα τους. Όπως οι φυλακισμένοι που κανείς δεν θα μάθει ποτέ τι απέγιναν όταν πέρασαν εκείνα τα κάγκελα...

Η χειρότερη βία αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας είναι πως ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ εκτός από αυτά που είναι η αληθινή αθλιότητα. Όλοι ασχολούνται με κάθε είδους παπαριά που καρφώνεται στους αποχαυνωμένους εγκεφάλους, αλλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΛΕΜΜΑ, για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που πεθαίνουν. Πεθαίνει το κορμί τους ή πεθαίνει η ψυχή τους χωρίς ελπίδα. Με το δράμα να κλείνεται στους τοίχους του σπιτιού τους. Με το κλάμα τους να μην το ακούει κανείς. Με τη ντροπή τους, τη μιζέρια τους, να έχει γίνει δεύτερο δέρμα...

Και ναι, ξέρω, γιατί όλοι αυτοί που λέω δεν ξεσηκώνονται. Γιατί δεν βγαίνουν έξω να φωνάξουν, να απαιτήσουν, να δείξουν την οργή τους, με κάθε τρόπο. Γιατί ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. Γιατί νοιώθουν πως είναι εγκαταλελειμμένοι από κάθε πολιτική δύναμη. Κάθε παράταξη είτε λέει πως είναι μ΄αυτούς είτε λέει πως είναι με τους άλλους. Νοιώθουν τη ψευτιά, την υποκρισία, σε κάθε χώρο, δεν πιστεύουν σε κανέναν πιά.

Κι όμως, αυτό όλο το άθλιο σκηνικό δεν θα πάει μακριά έτσι ήσυχα. Δεν θα κρατήσει για πάντα. Όσο αυτή η μερίδα αυξάνεται, τόσο είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον μεσαίωνα που ξημερώνει ακμαιότατος μπροστά μας. Όσο αυτή η μερίδα συνεχίζει να αγνοείται ή να κοροϊδεύεται με ψεύτικα λόγια, ψεύτικες υποσχέσεις, τόσο πιο γρήγορα η τραγωδία θα φτάσει στη τελική πράξη.

Το πλήθος μπορεί να είναι φοβισμένο, άβουλο, υποταγμένο, εξωτερικά, αλλά μετατρέπεται μέσα του σε πολίτη τελευταίας κατηγορίας. Σε απόβλητο. Σε παρία. Σε ένα χαμένο που δεν έχει τίποτα άλλο να χάσει. Υπάρχει μια βουβή οργή που είναι πολύ επικίνδυνη, να μετατραπεί σε κάθε μορφή μανίας.

Μην το υποτιμάτε. Ένα αγανακτισμένο πλήθος δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν. Αλλά ένα πλήθος από μανιασμένους ανθρώπους είναι τελείως διαφορετικό πράγμα.

ΠΗΓΗ



Με υπερσύγχρονα συστήματα εξοπλίζονται 7 διασυνοριακά τελωνεία

- Ενεργοποιούνται από τις αρχές του 2014
- Αυτόματη καταγραφή οχημάτων με κάμερες και αισθητήρες ελέγχου

Στις αρχές του 2014 θα ενεργοποιήσει το Υπουργείο Οικονομικών το σύστημα αυτόματης καταγραφής οχημάτων στα τελωνεία Πατρών, Ηγουμενίτσας, Κακαβιάς, Ευζώνων, Δράμας, Σερρών και Ορεστιάδας.

Το σύστημα αυτόματης καταγραφής οχημάτων θα αποτελείται από υπερσύγχρονες κάμερες και αισθητήρες ελέγχου, αλλά και από ειδική τεχνολογική υποδομή που θα καλύπτει τις ανάγκες καταγραφής, παρακολούθησης, και διασταύρωσης των στοιχείων των διερχόμενων από τα σύνορα τη χώρας οχημάτων.

Το σύστημα θα συμβάλλει στις αυξημένες ανάγκες ελέγχου της εισόδου και εξόδου οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων, στην αντιμετώπιση του διασυνοριακού λαθρεμπορίου προϊόντων, στην παρακολούθηση των ειδικών καθεστώτων κυκλοφορίας οχημάτων εντός της χώρας, στην παρακολούθηση των εμπορευμάτων που διακινούνται κάτω από ειδικό καθεστώς, αλλά και στη διασφάλιση της συνολικής παρακολούθησης διελεύσεων οχημάτων, από και προς τη χώρα, μέσω της ηλεκτρονικής ανταλλαγής δεδομένων με άλλα σχετικά εθνικά συστήματα αλλά ενδεχόμενα και με πληροφοριακά συστήματα άλλων κρατών.

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εγκαταστήσει Αυτοκινούμενα Ανιχνευτικά Συστήματα με Ακτίνες Χ στα τελωνεία της χώρας και ήδη βρίσκεται σε φάση διερεύνησης σχετικών συστημάτων και λύσεων.

Στόχος των παραπάνω ενεργειών είναι τα ελληνικά τελωνεία να αποκτήσουν υποδομές αντίστοιχες των ευρωπαϊκών και να περιορισθεί το λαθρεμπόριο και η φοροκλοπή.

ΠΗΓΗ

 

Θλιβερές φιγούρες βυθίζουν την χώρα στο ΧΑΟΣ !!!

“ Δύο πολιτικοί σχηματισμοί, απομεινάρια του χθες, σέρνουν την Ελλάδα στην απόλυτη καταστροφή και το ΧΑΟΣ. Το κάνουν για να συνεχίσουν να υπηρετούν τα μικρότερα ή μεγαλύτερα ιδιοτελή τους συμφέροντα. Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι έχουν κάνει το Σύνταγμα λάστιχο και εξακολουθούν να το πράττουν και τώρα, εκμεταλλευόμενοι τις…εξελίξεις με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. ”

Του Κώστα Καπνίση

Διαλύονται και καταρρέουν τα πάντα σε αυτή τη χώρα. Αυτοί που γνώριζαν χαμογελούν γλυκόπικρα. Αυτοί που δε γνώριζαν ή καμώνονταν ότι δεν ήξεραν «πέφτουν από τα σύννεφα». Αυτό όμως που συμβαίνει για τα δύο κόμματα του «ΠΑΣΟΚ» και της ΝΔ, δεν έχει προηγούμενο.

Δύο πολιτικοί σχηματισμοί, απομεινάρια του χθες, σέρνουν την Ελλάδα στην απόλυτη καταστροφή και το ΧΑΟΣ. Δεν έχει καμιά σημασία πια να εξηγεί κάποιος τους λόγους. Ακόμα και αυτοί, οι οποίοι τους στηρίζουν φανατικά γνωρίζουν. Το κάνουν για να συνεχίσουν να υπηρετούν τα μικρότερα ή μεγαλύτερα ιδιοτελή τους συμφέροντα. Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι έχουν κάνει το Σύνταγμα λάστιχο και εξακολουθούν να το πράττουν και τώρα, εκμεταλλευόμενοι τις εξελίξεις με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ο πανικόβλητος πρόεδρος του «ΠΑΣΟΚ» Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του χθες είπε χαρακτηριστικά «Αισθάνομαι δικαιωμένος από τις εξελίξεις», ενώ παράλληλα κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κρύβεται πίσω από την Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως «Φτηνή, αμήχανη και νευρική». Χρειάζεται απύθμενο θράσος για να ξεστομίζει κάποιος άνθρωπος αυτά τα πράγματα. Φαίνεται όμως ότι ο εμπνευστής του νόμου περί «ευθύνης υπουργών», δεν αισχύνεται και κατηγορεί τους άλλους για πράγματα που ευθύνεται ο ίδιος. Την ίδια στιγμή, παρακαλά ή και αυθυποβάλλει τα μέλη της Χρυσής Αυγής στο να μην παραιτηθούν από τις κοινοβουλευτικές τους έδρες, προκειμένου να μη γίνουν ούτε καν περιφερειακές εκλογές. Ξέρει τι θα συμβεί αν αυτές πραγματοποιηθούν. Το «γλυκό ήρθε και έδεσε» λέγοντας ότι «Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα», έτσι για να εκφράσει και μια επιθυμία προς την τρόικα, καθώς αυτή είναι που αποφασίζει. Για το μόνο που προσεύχεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι να μην ανακοινωθούν τώρα τα νέα μέτρα και για αυτό πιέζει και «προσπαθεί». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης γνωρίζει ότι αν γίνουν εκλογές είναι πολιτικά τελειωμένος με την προκήρυξή τους και μόνο, ασχέτως εκλογικού αποτελέσματος.

Για τον Αντώνη Σαμαρά, τα πράγματα είναι αρκετά πιο απλά. Μια θλιβερή φιγούρα, η οποία ίδρυσε ένα πολιτικό κόμμα, όπως αυτό της ΠΟΛΑΝ, είναι αρκετό για να εξηγήσει πολλά. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός φαίνεται να μην απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της ίδια της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Όχι του συνόλου βέβαια. Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι απλά ακολουθούν ότι πει ο «αρχηγός». Όμως τόσο σε ιδιωτικές συζητήσεις όσο και σε δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικά στελέχη, αποδοκιμάζουν τις επιλογές του πρωθυπουργού και ειδικά το πρωθυπουργικό περιβάλλον, το οποίο «παίζει» την ανιστόρητη «θεωρία των δύο άκρων». Φαήλος Κρανιδιώτης, Τάκης Μπαλατάκος, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Γιώργος Μουρούτης. Αυτοί είναι οι σωματοφύλακες του Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι δεν τον συμβουλεύουν για το πώς θα κυβερνήσει, αλλά για το πώς θα κρατήσει στο «μαντρί» την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Ο Τάκης Μπαλτάκος άλλωστε, είχε προειδοποιήσει και μάλιστα αυστηρά προς όλες τις κατευθύνσεις τους βουλευτές της ΝΔ και όχι μόνο, ούτε καν να σκεφτούν το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν κάποιο νομοσχέδιο, που θα οδηγούσε σε κατάρρευση της κυβέρνησης.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, αυτοί, αποφασίζουν για τη χώρα. Μοιάζει αδιανόητο. Ίσως να μην έχει ξανασυμβεί σε άλλες κοινοβουλευτικές περιόδους, εκτός αν φέρει κάποιος στο μυαλό του ιδιαίτερα σκοτεινές στιγμές και σελίδες της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας της Ελλάδας. Ας υποτεθεί ότι δεν υπήρχε Χρυσή Αυγή. Η κατάσταση της χώρας με μια κυβέρνηση απόλυτα προσδεδεμένη στο άρμα της Μέρκελ, η οποία αυτή την περίοδο παρόλο που κέρδισε άνετα τις εκλογές στη χώρα της, πιέζεται από τον υποψήφιο κυβερνητικό της εταίρο, τους Σοσιαλδημοκράτες, να σταματήσει άμεσα την άγρια πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη, δε λέει κάτι στην τραγική συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου; Ακόμα και στη Γερμανία, ο λαός αποφάσισε ότι δε θέλει δύο δεξιά κόμματα στην κυβέρνηση. Εδώ δεν το καταλαβαίνουν; Ασφαλώς και το καταλαβαίνουν, αλλά έχουν «γραμμάτια» και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. «Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές», είπε ο Σαμαράς. Σωστά. Σε ποια Δημοκρατία άλλωστε καταστρέφεται μια χώρα και αυτή τολμά και μόνο να σκέφτεται το ενδεχόμενο να προκηρύξει εκλογές;

Αστεία πράγματα. Δεν είναι καν σκιές του κακού εαυτού τους. Θλιβερές και επικίνδυνες φιγούρες που βυθίζουν την Ελλάδα σε σκοτεινά μονοπάτια και στο ΧΑΟΣ, προκειμένου να επιβιώσουν λίγο ακόμα πολιτικά. Αυτοί είναι…

 

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ το ξενοδοχείο ημιδιαμονής του ζεύγους Μιχαλολιάκου

Σε έλεγχο των οικονομικών του από τις φορολογικές αρχές έχει τεθεί και το ξενοδοχείο ημιδιαμονής του ζεύγους Μιχαλολιάκου, «New Dream», στην πλατεία Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες το ΣΔΟΕ έχει λάβει εντολή ελέγχου της επιχείρησης των Νίκου Μιχαλολιάκου και Ελένης Ζαρούλια σε βάθος δεκαετίας.

Οι σχετικές έρευνες γίνονται στο πλαίσιο εξακρίβωσης των τρόπων χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον, θεωρείται από τις αρχές, ότι τυχόν ευρήματα και οικονομικές ατασθαλίες του Μιχαλολιάκου, θα συμβάλλουν στην αποδόμηση του μύθου της Χρυσής Αυγής, ενώ θα προσθέσουν και νέες κατηγορίες στο ήδη βαρύτατο κατηγορητήριο του αρχηγού του ναζιστικού μορφώματος.

Στο παρελθόν είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες είχε εκδοθεί κατασχετήριο για μέρος της «ερωτικής φωλίτσας» της πλατείας Αττικής, εξαιτίας οφειλών προς το Δημόσιο, παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση παρουσίαζε σημαντικά κέρδη.

Όταν ο Πουλικάκος «στρίμωξε» τον Πρετεντέρη και τον Βορίδη (Video)

Δείτε το σχετικό βίντεο από τη χθεσινή Ανατροπή

Άστραψε και βρόντηξε ο Δημήτρης Πουλικάκος, που εμφανίστηκε χτες στην εκπομπή «Ανατροπή» που ασχολήθηκε με το θέμα της Χρυσής Αυγής και τις τελευταίες εξελίξεις.
Ο γνωστός ηθοποιός και μουσικός, στάθηκε ειρωνικός απέναντι στην έκπληξη μπροστά στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι γνωρίζαμε ποιοι ήταν αυτοί και πως ο ίδιος, κάθε άλλο παρά εξεπλάγη.

«Είδαμε το φως μας ξαφνικά. Έχω μείνει έκπληκτος, άναυδος έχω μείνει», λέει ειρωνευόμενος ο Πουλικάκος, για να συνεχίσει στρέφοντας τα βέλη του προς το Γιάννη Πρετεντέρη: «Εσείς ο ίδιος το ’95, το ’96, περνάγαν από τις εκπομπές σας και τους μιλάγατε», λέει αναφερόμενος στα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στη συνέχεια, ο μουσικός στρέφεται στο Μάκη Βορίδη που βρίσκονταν στο στούντιο. «Ο κύριος Βορίδης αντικατέστησε στην αρχηγεία της ΕΠΕΝ τον κύριο Μιχαλολιάκο. Χωρίς να μας έχει πει ότι αποκηρύσσω μετά βδελυγμίας το παρελθόν μου με το μπαλταδάκι», ακούγεται να λέει.
«Αισθάνομαι σαν να συμμετέχω σε μια κακιά φάρσα. Σαν ένα κόμικς, σαν μια σκηνή από κόμικς», τονίζει ο Δημήτρης Πουλικάκος.

Δείτε το σχετικό βίντεο…



Νόμιμο το προεδρείο της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (Όλη η απόφαση)


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 21/6/2013 συνεκδίκασε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, μεταξύ των μελών του σωματείου της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ και αποφάσισε...









Δείτε την απόφαση:

Όσα φέρνει η ώρα: Αμερική ώρα μηδέν!

Αναστέλλεται η λειτουργία της αμερικανικής κυβέρνησης, λουκέτο στο κράτος. Εφόσον τα συμφέροντα δεν τα βρουν ανοίγει ο δρόμος για διεθνείς εξελίξεις

Λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα (ώρα Ουάσινγκτον), ο Λευκός Οίκος έδωσε εντολή προς τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδια διακοπής λειτουργίας του κράτους, όταν το αμερικανικό Κογκρέσο απέτυχε να συμφωνήσει για την ψήφιση του προϋπολογισμού που θα εξασφάλιζε την χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Η διακοπή της λειτουργίας σημαίνει ότι 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα βρεθούν σε υποχρεωτική αργία και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο θα κληθούν να δουλέψουν χωρίς αμοιβή. Το δυναμικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα μειωθεί στο μίνιμουμ, που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει στο 5% του συνολικού τους δυναμικού.

Εν ολίγοις η λειτουργία της κυβέρνησης στις ΗΠΑ αναστέλλεται και εφόσον συνεχιστεί η συγκεκριμένη διαφωνία δεν αποκλείεται να αναλάβει η FEMA (Federal Emergency Management Agency, Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών), ένας οργανισμός που έχει την εξουσία να αναλάβει την διακυβέρνηση των υπερχρεωμένων Η.Π.Α., παραβλέποντας τις εξουσίες του Προέδρου και το Σύνταγμα, σε περίπτωση ειδικών καταστάσεων.

«Γνωρίζω ότι οι ημέρες που έρχονται μπορεί να σημαίνουν περισσότερη αβεβαιότητα», δεν διστάζει να παραδεχτεί ο υπάλληλος των παγκοσμιοποιητών, Μπαράκ Ομπάμα. Υποτίθεται ότι η αιτία της συγκεκριμένης αναταραχής στην άλλη μεριά του Ατλαντικού είναι η διαφωνία για το θέμα της υγείας. Σίγουρα όμως το παρασκήνιο είναι βαθύ και τα συμφέροντα εντός Ηνωμένων Πολιτειών πολλά και πολλές φορές αντιμαχόμενα. Η παγκόσμια διαπλοκή συμφωνεί μόνο σε ένα: Στην υποδούλωση της ανθρωπότητας.

Όλα είναι στον αέρα, λοιπόν, με τις σκιές της παγκόσμιας χούντας να απλώνονται για τα καλά πάνω από τα κεφάλια μας. Θα είναι άραγε αυτό το γεγονός η απαρχή του αναμενόμενου και από εμάς σκόπιμου καθοριστικού χτυπήματος στην οικονομία του πλανήτη και πιθανόν της ανάληψης της εξουσίας από την παγκόσμια κυβέρνηση πολιτικών, προκειμένου να οδηγηθούμε εν τέλει στο ένα κέντρο εξουσίας των πολυεθνικών, οι οποίες εδώ και καιρό συγχωνεύουν τις δυνάμεις τους;

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και δυστυχώς δικαιώνονται οι εκτιμήσεις μας σε σχέση με τα παγκόσμια τεκταινόμενα. Κίνδυνος ελλοχεύει και στην περιοχή μας, καθώς οι μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο Ερντογάν αποτελούν πλήγμα για τον κοσμικό κεμαλικό εθνικισμό, ο οποίος ίσως επιχειρήσει να αντιδράσει, δημιουργώντας αναμπουμπούλα ενδεχόμενα με Ελλάδα και Κύπρο, τώρα που προχωράει το θέμα της ΑΟΖ.

Περιμένουμε αναγκαστικά τις εξελίξεις. Ακόμα κι αν τελικά βρεθεί λύση, η παρούσα κατάσταση αποτελεί πρόβα τζενεράλε για όσα έπονται και δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Αλλιώς κοιμόμαστε κι αλλιώς ξυπνάμε, όπως έδειξε το παράδειγμα της Κύπρου. Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος…

ΠΥΓΜΗ


ΕΙΝΑΠ: Σε λίστα αναμονής 40 ασθενείς κάθε μέρα για ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ!

Καθημερινά και μόνο στο λεκανοπέδιο Αττικής κοντά στους 40 ασθενείς μένουν σε μια άτυπη λίστα αναμονής για το πολύτιμο κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Παράλληλα, οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρουν πως «η πολιτική των άγριων περικοπών στο δημόσιο σύστημα υγείας κρατά αυτή τη στιγμή «κλειστά», λόγω έλλειψης προσωπικού, 200 έτοιμα, εξοπλισμένα κρεβάτια ΜΕΘ.

Με δεδομένο ότι σε κάθε κρεβάτι ΜΕΘ νοσηλεύονται περίπου 28 ασθενείς το χρόνο, τα 200 «κλειστά» κρεβάτια στερούν πολύτιμες υπηρεσίες για τη διατήρηση στη ζωή σε συνολικά 5.600 ασθενείς, σημειώνουν και προσθέτουν: «Και δε χάνονται μόνο οι ζωές εκείνων που δεν έχουν την υποστήριξη των ΜΕΘ, αλλά και εκείνων που θα μπορούσαν να χαρίσουν ζωή με τη δωρεά οργάνων, σε περίπτωση έλευσης του μοιραίου».

Τέλος η ΕΙΝΑΠ, ζητεί μεταξύ άλλων αξιοπρεπείς μισθούς, ωρομίσθιο εφημερίας και άμεση πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού για τις ΜΕΘ, «καθώς οι προσλήψεις συμβασιούχων και με το σταγονόμετρο, δεν αποτελούν λύση».

πηγη

“Τι είναι το τσούκου-τσούκου;”

Ερωτήσεις, απαντήσεις και ισχυρισμοί που γράφουν ιστορία, ακούγονται στην δίκη των “11″ κατηγορουμένων για την πολύκροτη υπόθεση των στημένων αγώνων. Και είμαστε μόλις στη δεύτερη ημέρα…

Σεβόμενοι με απόλυτο τρόπο το τεκμήριο της αθωότητας για τους κατηγορούμενους, οι ίδιοι, αλλά και οι δικαστές, οι εισαγγελείς, οι δικηγόροι και όλοι οι συντελεστές της δίκης, θα μας επιτρέψουν στο πλαίσιο του ανεκτού να κάνουμε και λίγο χιούμορ, χωρίς να εκληφθεί ως ειρωνεία, χλευασμός ή απαξίωση των ισχυρισμών και των υπερασπιστικών γραμμών που ακολουθούνται.

Όπως στην πρώτη συνεδρίαση, λοιπόν, όταν και αναλύθηκε εντός της αιθούσης τι είναι το… over και η φραγή ενός αγώνα στο στοίχημα, στη δεύτερη συνεδρίαση περάσαμε στα πιο… φιλοσοφημένα και τις πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις…

Όταν με το καλημέρα, η εισαγγελέας πρότεινε να συνεδριάζουν κάθε φορά μέχρι τις 6 το απόγευμα, προκειμένου να τελειώσει γρήγορα η δίκη, άκουγες από διάφορες κατευθύνσεις να αναρωτιούνται κάποιοι… “μήπως να δώσουμε και κ..ο;“, φράση που προερχόταν μάλλον από τις θέσεις που κάθονταν οι δικηγόροι…

Η πρόεδρος του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων και η εισαγγελέας της έδρας, “έκραξαν” επανειλημμένως το στέλεχος του ΟΠΑΠ του οποίου τα… “δεν γνωρίζω… δεν έχω υπόψη μου… δεν διαθέτω στοιχεία” που τον μετέτρεπαν -άθελά του ίσως- σε μάρτυρα υπεράσπισης, δεν ήταν τίποτα μπροστά στην ιστορική φράση που ξεστόμισε στο τέλος.

Η εισαγγελέας επικαλέστηκε μια συνομιλία που αναφέρεται στο βούλευμα, όπου δύο άτομα λένε για κάποιο ματς ότι η μία ομάδα θα παίξει κανονικά και η άλλη θα παίζει… “τσούκου-τσούκου” προκειμένου να ηττηθεί! Το ερώτημα της εισαγγελέως προς το στέλεχος του ΟΠΑΠ ήταν: “τι ακριβώς σημαίνει το τσούκου-τσούκου στην ποδοσφαιρική αργκό“;

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος, μετέτρεψε το “τσούκου-τσούκου” σε… “κούτσου-κούτσου”, και είπε: “Νομίζω ότι κούτσου-κούτσου σημαίνει να αλλάζει η ομάδα πολλές πάσες. Είναι ο τρόπος με τον οποίο παίζει και η Μπαρτσελόνα και βάζει πέντε γκολ“. Κάγκελο όλοι στην αίθουσα!
Εσείς θα αλλάξετε όχι μόνο την αθλητική ορολογία, θα αλλάξετε και την ορολογία της ελληνική γλώσσας“, ήταν η “πληρωμένη” απάντηση που έλαβε από την έδρα…

Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να παραμερίσουμε τον ισχυρισμό ότι ο πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου είχε κέρδη 13.500 ευρώ από το Τζόκερ, το Κίνο και το Λόττο και μόλις 1500 ευρώ από το στοίχημα, ενώ μια θέση στα highlights αυτής της δίκης, κερδίζουν και τα… ισόβια που πρέπει να φάει ο Μέσι!

Η κουβέντα γινόταν για ένα ματς του Ηλυσιακού με τον Ολυμπιακό Βόλου, για τον οποίο η UEFA αναφέρει πως ο Ηλυσιακός νίκησε χάρη σε ένα γκολ ενός ποδοσφαιριστή που βγήκε μόνος του στην επίθεση απέναντι στον τερματοφύλακα, προφανώς με έναν -κατά την UEFA- ύποπτο τρόπο.

Ο δικηγόρος του Θωμά Μητρόπουλου, Νίκος Αντωνιάδης, αφού προανήγγειλε πως ο πελάτης του θα μηνύσει την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και τις στοιχηματικές εταιρίες “για αυτό το αίσχος”, είπε το αμίμητο: “Κανονικά, ο Μέσι πρέπει να φάει ισόβια, γιατί βγαίνει συνεχώς μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα“!

Και τα καλύτερα έρχονται…

news247.gr

Λουκέτο απο σήμερα στα SPRIDER stores ύστερα απο 30 χρόνια λειτουργίας! Στο δρόμο 800 εργαζόμενοι...

 Full ανάπτυξη και success stories! Από σήμερα Τρίτη, 1η Οκτωβρίου αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων SPRIDER Stores, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της εταιρείας ,  αφήνοντας άνεργους 800 εργαζόμενους......
 

Στην ανακοίνωσή της καταγγέλει τις τράπεζες ως τη βασική αιτία του λουκέτου...
υποστηρίζοντας πως «η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στην αδιάλλακτη στάση και την άρνηση των τραπεζών, να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση».

Ερώτηση προς αξιότιμο κ. Αντώνη Σαμαρά Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Υποτίθεται οτι τις τράπεζες τις σώσατε απο την χρεωκοπία με τα χρήματα του Ελληνικού λαού, πληρώνοντας πολλά ΔΙΣ ευρώ αλλά με την προυπόθεση οτι θα χρηματοδοτήσουν την αγορά. Τι έγιναν τελικά αυτά τα χρήματα;
 
Ζήτω τα Μνημόνια!

πηγη

 

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΣτΕ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ!

ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΝΟΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ομολογία σοκ υπήρξε την Παρασκευή27/9, από τους δικηγόρους του Δημοσίου, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), κατά τη συζήτηση της αίτησης της ΠΟΣΠΕΡΤ, με την οποία ζητάει να ανασταλεί η από 11.6.2013 απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Σίμου Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Οι νομικοί παραστάτες του Δημοσίου υποχρεώθηκαν να παραδεχθούν ότι δεν τηρήθηκε η νομοθεσία για τις ομαδικές απολύσεις.

Υποστήριξαν, όμως, οτι αυτό έγινε επειδή η εφαρμογή του νόμου για τις ομαδικές απολύσεις προϋποθέτει την ύπαρξη εργοδότη, αναφέροντας οτι «στην περίπτωση της ΕΡΤ δεν συντρέχει», προβάλλοντας τον πρωτοφανή ισχυρισμό ότι «λύθηκε η ΕΡΤ, άρα δεν υπάρχει εργοδότης».

Με την μόνη διαφορά όμως, όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, ότι με την ίδια απόφαση (ΚΥΑ) που «έκλεισε» η ΕΡΤ έγιναν και οι απολύσεις των εργαζομένων, γεγονός που αποτελεί ήδη « αγκάθι» στην εξέλιξη της διαδικασίας με δεδομένη και τη συγκεκριμένη ομολογία του Δημοσίου.

ΚΟΙΝΟΤΙΚH ΟΔΗΓIΑ

Έγκυροι νομικοί κύκλοι παρατηρούν και -η ολομέλεια του ΣΤΕ δεν είναι εύκολο να το προσπεράσει- ότι στο  θέμα του μαύρου της ΕΡΤ, προκύπτει εκτός των άλλων κατάφωρη παραβίαση του νόμου, κοινοτικής οδηγίας και ad hoc απόφασης του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, περί ομαδικών απολύσεων.

Πρόκειται για το Νόμο 1387/1983 « έλεγχος Ομαδικών Απολύσεων και άλλες διατάξεις» όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε και της υπ άριθμ. 75/129 Οδηγίας της Ε.Ε , η οποία τροποποιήθηκε με τη Οδηγία 92/56/ ΕΟΚ και στη συνέχεια κωδικοποιήθηκε με την Οδηγία 98/59/ΕΕ του Συμβουλίου της 20.7.1998

Σχετικά προβλέπεται επίσης με το άρθρο 15 παρ. 2 ν. 2736/1999 ο τι «ο εργοδότης οφείλει

α) να παρέχει στους εκπροσώπους των εργαζομένων όλες τις χρήσιμες πληροφορίες

β) να τους ανακοινώνει εγγράφως αα) τους λόγους του σχεδίου απολύσεων,

ββ) τον αριθμό και τις κατηγορίες των υπό απόλυση εργαζομένων,

γγ) τον αριθμό και τις κατηγορίες των συνήθως απασχολούμενων εργαζομένων,

δδ) το χρονικό διάστημα στο οποίο πρόκειται να γίνουν απολύσεις,

εε) τα κριτήρια και την επιλογή των εργαζομένων που θα απολυθούν.

Οι παραπάνω υποχρεώσεις εφαρμόζονται, τονίζεται, «ανεξάρτητα αν η απόφαση για τις ομαδικές απολύσεις λαμβάνεται από τον εργοδότη ή από επιχείρηση που ελέγχει τον εργοδότη».

Εξάλλου με απόφαση του ΔΕΚ( 7/09/2006) επί προδικαστικού ερωτήματος του Α.Π. κρίθηκε ότι είναι άκυρες οι ομαδικές απολύσεις που πραγματοποιούνται λόγω διακοπής της δραστηριότητας της επιχείρησης, χωρίς να λάβει χώρα ενημέρωση και διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένωνεφ’ όσον η διακοπή αυτή της λειτουργίας αποφασίσθηκε οικειοθελώς από τον εργοδότη χωρίς να προηγηθεί δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθορισμός της τελικής υπερασπιστικής γραμμής των κυβερνητικών χειρισμών ήταν και το αντικείμενο αλλεπάλληλων διαβουλεύσεων και ευρείας σύσκεψης υπηρεσιακών στελεχών στο αρμόδιο υπουργείο που οδήγησε στην ομολογία ενώπιον του ΣτΕ.

Επισημαίνεται ότι οι νομικοί παραστάτες του Δημοσίου προέβησαν στην ομολογία, γεγονός που θεωρείται ως πολιτική αλλά και νομική γκάφα πρώτου μεγέθους, η οποία προκαλεί έντονη δυσφορία στην κυβέρνηση αφού εκθέτει τους χειρισμούς της στο θέμα της ΕΡΤ.

Φέρνει όμως επιπροσθέτως αντιμέτωπη με το κοινοτικό δίκαιο και την ηγεσία της EBU, που με μια εντελώς επιδερμική ερμηνεία θεώρησε εκ των υστέρων την κυβερνητική κατασκευή « ΔΤ», ως δήθεν «δημόσια τηλεόραση».

Δημιουργεί επίσης και προβλήματα ενόψει της τηλεοπτικής κάλυψης των δραστηριοτήτων της Προεδρίας τη ΕΕ, δεδομένου ότι η δραστηριοποίηση της ΝΕΡΙΤ δεν προβλέπεται πριν από τον Φεβρουάριο του 2014.

Η γραμμή υπεράσπισης της κυβερνητικής πλευράς στο ΣτΕ κατέστη σαφέστερη ως προς την προέλευσή της, κυρίως από την τοποθέτηση των δικηγόρων του Δημοσίου.
Μετέφεραν κατά τη συζήτηση της προσφυγής στο ΣΤΕ την προσωπική θέση του υφυπουργού, ότι ο μεταβατικός τηλεοπτικός φορέας, που εκπέμπει από το ισόγειο της Γενικής Γραμματείας Τύπου δήθεν «έχει πλουσιότατο και πλήρες πρόγραμμα», πράγμα όμως που δύσκολα επιβεβαιώνεται από την εικόνα της «ΔΤ» και την πλήρως απογοητευτική τηλεθέαση που καταγράφει.

ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚO ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Στο μεταξύ το θέμα της ΕΡΤ και ειδικότερα οι χειρισμοί του υφυπουργού Δημόσιας Τηλεόρασης Π.
 Καψή, σχετικά με καταγγελίες για σπατάλες, αναθέσεις εργολαβιών σε ιδιωτικά κανάλια, απασχόληση συνταξιούχων στη «ΔΤ», ρουσφετολογικές προσλήψεις ημετέρων χωρίς υποβολή αιτήσεων κλπ, αναμένεται να απασχολήσουν το ΔΣ αλλά και το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σε συνδυασμό και με την δήλωσή του για τους πόρους των δημοσιογραφικών ασφαλιστικών ταμείων.

Ήδη το θέμα συζητήθηκε κατ’ αρχήν στο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ την περασμένη Τρίτη.

Νέα αυτοκτονία επιχειρηματία για οικονομικά προβλήματα

Μία νέα αυτοκτονία για οικονομικά προβλήματα ως φαίνεται συγκλονίζει την Κρήτη. 43χρονος επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός μετά από συνομιλία που είχε στο Facebook.

Στις τελευταίες συνομιλίες που είχε στο Facebook αναζητούν οι αστυνομικοί τη λύση του μυστηρίου για την αυτοκτονία του 43χρονου Ηρακλειώτη επιχειρηματία, γόνου μιας από τις παραδοσιακές οικογένειες της πόλης με πολυετή επιχειρηματική δραστηριότητα στο Ηράκλειο.

Ο 43χρονος αυτόχειρας φέρεται να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ωστόσο, η αστυνομία δεν είναι ακόμη σε θέση να πει με βεβαιότητα εάν τα χρέη ήταν αυτά που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα ''Πατρίς'', δεν βρέθηκε σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους που τον έσπρωξαν να βάλει τέρμα στη ζωή του.

Κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του, ο οποίος θα αποσταλεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για να ερευνηθούν οι τελευταίες επαφές του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος φέρεται να συνομιλούσε μέχρι χθες τα ξημερώματα με μια γυναίκα, όχι την εν διαστάσει σύζυγο του, η οποία και τον βρήκε κρεμασμένο στο σπίτι του στην περιοχή του Ατσαλένιου.

Άτομα από το επαγγελματικό του περιβάλλον που μίλησαν χθες στην εφημερίδα, ανέφεραν ότι ο 43χρονος είχε πολύ καλό χαρακτήρα, και του άρεσε η καλή ζωή. Ξεκίνησε να ασχολείται με το υπόδημα και ενώ όλα στην αρχή πήγαιναν καλά, τα τελευταία χρόνια συσσωρεύτηκαν πολλά οικονομικά προβλήματα.

 
 

Στο πειθαρχικό 2.113 δημόσιοι υπάλληλοι – 226 απολύσεις σε 14 μήνες

Ολοκληρώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, η καταγραφή του συνόλου των εκκρεμών ποινικών και πειθαρχικών υποθέσεων, οι οποίες αφορούν δημοσίους υπαλλήλους. Επισημαίνεται ότι οι ποινικές υποθέσεις εξετάζονται από την τακτική δικαιοσύνη, ενώ οι πειθαρχικές από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι υπάλληλοι του Δημοσίου που τελούν υπό πειθαρχικό έλεγχο ανέρχονται σε 2.113. Από αυτούς οι 960 έχουν προσωρινά απομακρυνθεί διοικητικά, καθώς η φύση των παραπτωμάτων τους εμπίπτει στο καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας και εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσή τους από τη Δικαιοσύνη ή τα Πειθαρχικά Συμβούλια.

Από τις αρχές του 2013 έχουν εκδοθεί από τα Πειθαρχικά Συμβούλια (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμιο) 1.015 πειθαρχικές αποφάσεις. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου 2013 είχαν εκδοθεί, περίπου, 500 αποφάσεις. Το χρονικό διάστημα Ιούλιος 2012 – Σεπτέμβριος 2013 απολύθηκαν οριστικά για σοβαρούς ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους 226 δημόσιοι υπάλληλοι.

Από το υπουργείο υπογραμμίζεται πως είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται αναλυτική χαρτογράφηση όλων των εκκρεμών υποθέσεων, είτε σε ποινικό, είτε σε πειθαρχικό επίπεδο, ενώ καθίσταται πλέον εφικτή η παρακολούθηση της εξέλιξής τους. Μετά από διασταύρωση στοιχείων τόσο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΕΔΔ) όσο και του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), το οποίο και ολοκλήρωσε τις σχετικές εκθέσεις, η Δημόσια Διοίκηση έχει πλέον στη διάθεσή της έναν ισχυρό μηχανισμό εποπτείας και επιτάχυνσης των πειθαρχικών διαδικασιών.

Τα στοιχεία των εκθέσεων, με εντολή του κ. Μητσοτάκη, θα αποσταλούν άμεσα στους κατά περίπτωση αρμόδιους επικεφαλής των δημόσιων φορέων (Υπουργεία, ΟΤΑ κ.λπ.) ώστε να λάβουν γνώση για τις πειθαρχικές υποθέσεις που εκκρεμούν και να προχωρήσουν άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες. Παράλληλα, ζητήθηκε από το ΣΕΕΔΔ και η περαιτέρω διερεύνηση των περιπτώσεων εκείνων όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

πηγη

Διαθεσιμότητα: Ο Κ. Μητσοτάκης «δείχνει» τον Κ. Αρβανιτόπουλο

Ο υπουργός Διοικητής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real fm, ότι παραμένει η εκκρεμότητα σε σχέση με τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ, επειδή ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση που θα οδηγήσει στην επιλογή συγκεκριμένων προσώπων. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το θέμα αυτό θα κλείσει σύντομα και τόνισε: «Το υπουργείο Παιδείας έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην αξιολόγηση των διοικητικών υπαλλήλων«.

Είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ευθέως επισημαίνει την ευθύνη που έχει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προκειμένου να δοθεί ο κατάλογος με τους «διαθέσιμους» διοικητικούς υπαλλήλους ΑΕΙ-ΤΕΙ στην Τρόικα.

Κατά καιρούς έχει γίνει γνωστή μέσω διαρροών η ενόχληση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Μεγάρου Μαξίμου για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα.

Ως προς τους δημοτικούς αστυνομικούς που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι «στην μεγάλη πλειοψηφία τους» θα απασχοληθούν σε υπηρεσίες των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

πηγη