EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…!!!

Σχόλια απο Αθανασόπουλο Περικλή

Από το πρωί Ο Συνταγματολόγος Χρυσόγονος , οι γνωστοί ποινικολόγοι Μ. Δημητρακόπουλος, και Α. Κούγιας , που βγήκαν στα ΜΜΕ με τις τοποθετήσεις τους άφησαν να εννοηθεί ότι επι της ουσίας δεν στοιχειοθετείται σαφής κατηγορία για ποινικές διώξεις λόγω ξεπλύματος μαύρου χρήματος και σύσταση συμμορίας η και τρομοκρατικής οργάνωσης.

Εν τω μεταξύ τα συστημικά ΜΜΕ δεν τολμούν να βγάλουν νομικούς για ερωτήματα γιατί φοβούνται ότι όλοι θα κινηθούν στην ίδια λογική και θα δημιουργηθεί πρόβλημα στα ρεπορτάζ τους.
Πέρα από την άσκηση ποινικών διώξεων υπάρχει και το πολιτικό σκέλος που θα δημιουργήσει άμεσα προβλήματα στην κοινοβουλευτική λειτουργία του πολιτεύματος μας.

Επειδή αυτά συμβαίνουν για πρώτη φορά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε κάθε άλλη δημοκρατική χώρα στον κόσμο, δηλαδή να συλλαμβάνονται ο αρχηγός κόμματος και 5 βουλευτές, εγείρονται πολλαπλά ερωτηματικά όπως:

- Αφού θα συνεχίσουν να παραμένουν και να λειτουργούν σαν βουλευτές οι υπόλοιποι βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σε ένα κόμμα που στην ουσία θα αποτελεί τρομοκρατική οργάνωση, πως θα αποδεχθούν τα άλλα κόμματα την συμμετοχή του; Αρα θα πρέπει με κάποιο τρόπο να το καταργήσουν. Δηλαδή θα καταργήσουν και τους υπόλοιπους βουλευτές γιατί θα αποτελούν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης;

- Αν αρχίσουν οι παραιτήσεις μια –μια θα πηγαίνουμε διαδοχικά σε εκλογές σε κάθε περιφέρεια;

- Οι βουλευτές που θα φυλακιστούν θα ψηφίζουν από την φυλακή;

- Η βουλή θα λειτουργεί με 5 βουλευτές λιγότερους;

- Θα τροποποιηθεί ο εκλογικός νόμος για την μεταβολή του βουλευτικού σώματος ώστε να λειτουργεί με 295 βουλευτές;

- Αν παραιτηθεί και ο Παππάς που είναι βουλευτής επικρατείας και παραιτηθούν όλοι οι αναπληρωματικοί θα πάμε σε γενικές εκλογές;

- Αφού θα σταματήσει (όπως λέει η κυβέρνηση, την χρηματοδότηση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ) , στην ουσία απολύει όλους τους βουλευτές της;

- Αν ανεξαρτητοποιηθούν οι υπόλοιποι βουλευτές και λειτουργούν σαν ανεξάρτητοι θα συνεχίσει να τους πληρώνει η βουλή;

- Αν δεν αποδειχθούν και καταπέσουν στο δικαστήριο οι κατηγορίες για τους βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ τότε ποια θα είναι η αποδοχή της στον λαό;

- Αν κριθούν προφυλακιστέοι θα μπορούν να ξανά είναι υποψήφιοι βουλευτές αφού δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση τους;

- Θα επιχειρηθεί να τους αφαιρεθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα;

- Θα χαρακτηριστούν πολιτικοί κρατούμενοι;

- Η σύλληψη έγινε με την αυτόφωρο διαδικασία για έγκλημα που είχε γίνει πριν 24 ώρες;

- Αν δεν στοιχειοθετηθεί η αυτόφωρη διαδικασία γιατί το έγκλημα θεωρείται διαρκείας;

- Γιατί η κυβέρνηση δεν έφερε το θέμα στη βουλή για να ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας των ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ;

Πλήθος άλλα ερωτήματα τίθενται….

Τι λέει το άρθρο 62 του Συντάγματος για την περίπτωση…
'Αρθρο 62 - (Βουλευτική ασυλία)

1. Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος. Επίσης δεν διώκεται για πολιτικά εγκλήματα βουλευτής της Bουλής που διαλύθηκε, από τη διάλυσή της και έως την ανακήρυξη των βουλευτών της νέας Bουλής.

H άδεια θεωρείται ότι δεν δόθηκε, αν η Bουλή δεν αποφανθεί μέσα σε τρεις μήνες αφότου η αίτηση του εισαγγελέα για δίωξη διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο της Bουλής.
H τρίμηνη προθεσμία αναστέλλεται κατά τη διάρκεια των διακοπών της Bουλής.

2. Δεν απαιτείται άδεια για τα αυτόφωρα κακουργήματα.

Τι προβλέπει ο νέος αντιρατσιστικός νόμος – Ποινές φυλάκισης, πρόστιμα αλλά και εξοβελισμό βουλευτών

Βαριές «καμπάνες» προβλέπει ο νέος αντιρατσιστικός νόμος που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση. Από ποινές φυλάκισης και πρόστιμα, έως αποκλεισμό κομμάτων αλλά και εξοβελισμό βουλευτών θα επισύρουν οι διατάξεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής, μεταξύ άλλων ο νέος αντιρατσιστικός νόμος θα προβλέπει αποκλεισμό κομματικών σχηματισμών από κάθε κρατική επιχορήγηση, εξοβελισμό βουλευτών από τη Βουλή και αφαίρεση δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για όσους υποθάλπουν το ρατσισμό.

Επιπλέον, όσοι υμνούν το φασισμό και το ναζισμό θα υπόκεινται σε παραδειγματική τιμωρία που θα προβλέπει ως και τρία χρόνια φυλάκιση, αλλά και οικονομικά πρόστιμα. Σύμφωνα με το νέο νόμο, σκληρή θα είναι και η τιμωρία όσων εμπλέκονται σε εκδηλώσεις μίσους, όπως για παράδειγμα η διανομή τροφίμων επιλεκτικά μόνο σε Ελληνες.

 http://www.iefimerida.gr/

 

Νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ζητάει η τρόικα

Γράφει η Αγγελική Κιλιντζόγλου

Μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις ζήτησε η τρόικα από την κυβέρνηση κατά τις τελευταίες συναντήσεις που πραγματοποίησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, προβληματισμό στους επικεφαλής της τρόικας προκάλεσε η «μαύρη τρύπα» του ασφαλιστικού συστήματος η οποία εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του 2014 θα φτάσει στα 6 δισ. ευρώ.

Η απαίτηση αυτή των τροϊκανών προκάλεσε συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο, αφού είναι γνωστό ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει δεσμευθεί προσωπικά πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα που θα πλήττουν ξανά τα εισοδήματα των πολιτών.

Το μόνο σημείο σύγκλισης απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών είναι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας η οποία εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 4% στο τέλος του έτους ενώ, το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται, με τις έως τώρα πληροφορίες, να διαμορφωθεί στα 100 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι υπάρχει συμφωνία να μην επιβληθεί έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις υπέρ του ΟΑΕΕ και να μην εφαρμοστεί για τους ένστολους το ενιαίο μισθολόγιο.

Όλα τα υπόλοιπα ζητήματα παραμένουν ανοικτά, με τους επικεφαλής της τρόικας να σκληραίνουν τη στάση τους και να ζητούν άμεσα λύση. Μάλιστα, η αδυναμία συμφωνίας στα βασικά προαπαιτούμενα αφήνει για μια ακόμη φορά στον αέρα την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ η οποία εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, στα «ανοικτά μέτωπα» περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα από το επόμενο έτος. Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκφράζουν αμφιβολίες τόσο για την εισπραξιμότητα του φόρου, αναλογιζόμενοι τις αυξανόμενες ληξιπρόσθεσμες οφειλές, αλλά και για το ύψος των εσόδων. Σύμφωνα ωστόσο με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, τα έσοδα που θα βεβαιωθούν από τον ενιαίο φόρο ακινήτων θα διαμορφωθούν πολύ πιο κάτω από το ύψος των 4 δισ. ευρώ.

Επίσης, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ, της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ αφού οι επικεφαλής της τρόικας έχουν ζητήσει περισσότερα στοιχεία για τις εταιρείες, ενώ συνεχίζεται και η αξιολόγηση για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας στο Δημόσιο, με σημείο αιχμής να αποτελούν οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια.

Ανοικτή παραμένει και η ρύθμιση των χρεών του δημοσίου στις δύο εταιρείες ύδρευσης ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, καθώς η αποπληρωμή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επομένων δύο εβδομάδων.

Τέλος, αγκάθι στις διαπραγματεύσεις αποτελούν οι καθυστερήσεις στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το οποίο η τρόικα ζητεί επιτάχυνση και μεγαλύτερη ευελιξία. Υπενθυμίζεται ότι χθες τοποθετήθηκε νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ο κ. Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, μέχρι σήμερα Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΔΕΣΦΑ Α.Ε.

πηγη


ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΝΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ‏..

...θα το ενεργοποιήσουν και για αυτούς που οδήγησαν τη χώρα με πλαστά στοιχεία στα μνημόνια;
 
Θα ενεργοποιήσουν το αυτόφωρο για τις 5.000 αυτοκτονίες, για τα παιδάκια που  λιμοκτονούν στα σχολειά, για αυτούς που πεθαίνουν από τη διάλυση της Υγείας, για το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, για τις λίστες Λαγκάρντ, για τις μίζες της Siemens κ.ο.κ...

Ή μήπως δεν περιλαμβάνεται στις εγκληματικές ενέργειες η δολοφονία του ελληνικού λαού;


 

Η εκτελεστική εξουσία υπόσχεται ότι θα υπάρξει Δίκαιη Δίκη!!!

Χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου έκανε μια δήλωση η οποία ομολογούμε ότι προβλημάτισε το μέσο συνετό δημοκρατικό πολίτη.

Συγκεκριμένα, επ’ ευκαιρία της σύλληψης βουλευτών και στελεχών του κόμματος της ΧΑ, ο κ. Αθανασίου είπε μεταξύ άλλων το εξής: «Και θέλω να πω, για ακόμα μία φορά, ότι για όλους που συνελήφθησαν, αν παραπεμφθούν σε δίκη θα υπάρξει Δίκαιη Δίκη». Εδώ όμως, ο μέσος συνετός δημοκρατικός πολίτης, ακούει έναν εκπρόσωπο της εκτελεστικής εξουσίας να υπόσχεται στο λαό ότι η ανεξάρτητη δικαστική εξουσία θα κάνει δίκαιη δίκη. Υπήρχε δηλαδή ποτέ περίπτωση να μην είναι δίκαιη η δίκη και έπρεπε να υπάρξει η διαβεβαίωση της εκτελεστικής εξουσίας περί αυτού;

Με βάση το άρθρο 26 παρ. 3 του ισχύοντος Συντάγματος «H δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια, οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του Eλληνικού Λαού». Από το άρθρο αυτό συνάγεται ότι κατά την άσκηση της δικαστικής λειτουργίας, το Σύνταγμα θεωρεί την την δικαστική εξουσία ανεξάρτητη και δεν προβλέπει την ανάμιξη ή την εγγύηση της εκτελεστικής εξουσίας για την δίκαιη κρίση της.

Ο μέσος λοιπόν πολίτης αναρωτιέται γιατί έγινε αυτή η δήλωση; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν ένα πολιτικό λάθος.

πηγη

 
 

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ ΣΤΗ ΓΑΔΑ

Ο υπ'αριθμ. δύο της ιεραρχίας της Χρυσής Αυγής-και καταζητούμενος από χθες το πρωί-εμφανίστηκε οικειοθελώς στη ΓΑΔΑ πριν από λίγο, στάθηκε μπροστά στους δημοσιογράφους που τον περικύκλωσαν, μίλησε για πολιτικές διώξεις της κυβέρνησης, είπε πως είναι απολύτως ελεύθερος και βροντοφώναξε "Ζήτω η Χρυσή Αυγή".

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής γύρω στις 13:10 εμφανίστηκε να βγαίνει από ταξί έξω από τη Γενική Ασφάλεια.

Δείτε το σχετικό βίντεο:



http://www.makeleio.gr/

ΑΥΤΟΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ;‏

1. Ο τυποκτόνος νόμος του 1994 .

2. Ο νόμος “περί ευθύνης υπουργών”.

3. Ο νόμος περί ρυθμίσεως των χρεών των Ανώνυμων Ποδοσφαιρικών Εταιριών (ΠΑΕ).

4. Ο νόμος για εισαγωγή αλλοδαπών στις Σχολές Ενόπλων Δυνάμεων.

5. Ο νόμος περί λειτουργίας των καναλιών.

6. Υπόθεση Proton Bank

7. Ο νόμος περί…αμνηστίας υπουργών.

8. Τα ψεύδη σε βάρος του λαού. Δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ο κοινωφελής χαρακτήρας της ΔΕΗ προκειμένου να επιβληθούν χαράτσια μέσω αυτής της Επιχείρησης

9. «Ευτυχώς που υπάρχει η τρόϊκα». Μνημείο υποτέλειας ενός υπουργού

10. «Έχουμε πολλά περιθώρια για να γίνουμε Εσθονία».

Η πρόκληση, η ασέβεια και ο δόλιος στόχος σε όλη τους την μεγαλοπρέπεια

ΠΗΓΗ

Το πολιτικό σύστημα επιδιώκει να δραπετεύσει;

Είναι πασιφανές ότι τη ΧΑ την ανέβασαν δύο παράγοντες. Πρώτον η όλη κρίση δημοκρατίας και οικονομίας καθώς και η παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και δεύτερον το ίδιο το πολιτικό σύστημα με την περίεργη ανοχή του, προκειμένου (με μια πρόχειρη υπόθεση) να χρησιμοποιηθεί ως δεξαμενή υποδοχής της λαϊκής οργής και ως βαλβίδα εκτόνωσης της κοινωνίας.

Οι χτεσινές  όμως απίστευτες εξελίξεις, τρία τινά μπορεί να σημαίνουν:...

1) Ότι η ΧΑ ξέφυγε από μια απλή βαλβίδα εκτόνωσης της κοινωνίας και έτεινε να πάρει δικό της όλο το μαγαζί του συστήματος, οπότε αποφασίστηκε να την ξεφορτωθούν.

2) Ότι προετοιμάζεται ο μεγάλος μνημονιακός συνασπισμός ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, με μπαμπούλα και ηθική νομιμοποίηση τον κίνδυνο του φασισμού.

3) Ότι το πολιτικό σύστημα επιδιώκει να δραπετεύσει, μέσω της ΧΑ, αφήνοντας τη χώρα στο χάος.

Με δεδομένο (το βλέπουμε σε όλο το ελεύθερο ακόμα διαδίκτυο) ότι από το πρωϊ το πολιτικό σύστημα στέλνει κατά χιλιάδες τον κόσμο στη ΧΑ, τότε, σε περίπτωση που δεν αποδειχθούν οι κατηγορίες για την καταδίκη των βουλευτών της ΧΑ, είναι βέβαιο ότι ισχύει η τρίτη υπόθεση. Το πολιτικό σύστημα θέλει να δραπετεύσει, παραδίδοντας τη χώρα σε μια εκρηκτικά ανερχόμενη ΧΑ και τη χώρα στο χάος.

Προφανώς στη συνέχεια, ολόκληρο το ολιγαρχικό σύστημα θα παραθερίσει σε κάποιο Παρίσι, ετοιμάζοντας από τα εκεί καφέ τον αντιφασιστικό αγώνα.

Μια “ανάσα” από τη στάση πληρωμών οι ΗΠΑ!

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους των ΗΠΑ, καθώς απομένουν μόλις τρεις ημέρες πριν την στάση πληρωμών σε ένα κομμάτι της χώρας.

Ο Τζον Μπένερ, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στην οποία πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, ανακοίνωσε σήμερα μετά τη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ότι απορρίπτει το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε χθες από τη Γερουσία, στην οποία πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ψηφίσει αργότερα σήμερα ένα νομοσχέδιο που προβλέπει τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, ενώ παράλληλα θα καθυστερεί για ένα χρόνο την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας που έχει προωθήσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και θα ακυρώνει έναν φόρο στον ιατρικό εξοπλισμό.

Ο Δένδιας με ασθενοφόρο

Πουθενά! Πουθενά σε ολόκληρο τον κόσμο! Πουθενά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη! Από τον Ισημερινό και τη Διακεκαυμένη Ζώνη έως αμφότερους τους Πόλους και γύρω-γύρω την υδρόγειο κατά πλήρεις 360ο μοίρες. Xωρίς εξαίρεση για τις αφρικανικές δικτατορίες ή τις μπανανίες της Λατινικής Αμερικής. Xωρίς επιφυλάξεις για κάθε είδους κρατίδιο-αποικιοκρατικό κατάλοιπο ή αυτοεξόριστο προτεκτοράτο. Πουθενά όπου υπάρχει ίχνος ανθρώπινου είδους. Πουθενά δεν θα απεκαλύπτετο μιας τέτοιας έκτασης και τέτοιου βάθους επιθετικό καρκίνωμα σε δημόσια υπηρεσία όπως αυτό με τις πυορροούσες αιμομικτικές σχέσεις Χρυσής Αυγής και Ελληνικής Αστυνομίας, μολαταύτα θα περέμενε στη θέση του ως μνημειώδες εξωγήινο εύρημα ο άμεσος πολιτικός προϊστάμενος, που είχε την ευθύνη της υπόθεσης χωρίς όμως να έχει κουνηθεί φύλλο επί περισσότερο από έναν ολόκληρο χρόνο. Πουθενά!

Ανεξάρτητα της νοσηρής ανοσίας που μας έχει πλήξει και μας κατατρύχει ως κοινωνία. Ανεξάρτητα της παμφαγικής βουλιμίας μας ως τηλεθεατών. Ανεξάρτητα του Γαργαντούα που διαπρέπει μέσα μας, λες και τον φιλοτέχνησε ο Ραμπελέ με το νου του στην Ελλάδα του 2013, για να χωνεύουμε εμείς αμάσητα όλα τ’ «αναπάντεχα και απρόσμενα» που βλέπουν κάθε ημέρα το φως της δημοσιότητας. Ανεξάρτητα από το ποιόν και την αξιοπιστία των Μέσων που τα δημοσιεύουν. Ανεξάρτητα του αν όλοι όσοι διατηρούν μια κάποιαν επαφή με την πραγματικότητα αντιλαμβάνονται με αποστροφή ότι ο πάνδημος συναγερμός που εχει σημάνει υπερβαίνει τις διαστάσεις ενός γκροτέσκου σόου στο τρενάκι του τρόμου, με χίλιους παραμορφωτικούς καθρέφτες και άπειρες μπάμπουσκες που απεικονίζουν τη μορφή της μέδουσας. Ανεξάρτητα, ανεξάρτητα, ανεξάρτητα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης όπου γης μέσα σε όλα αυτά και άλλα τόσα ανεξάρτητα θα είχε καρατομηθεί ή παραιτηθεί. Και θα είχε πάει σπίτι του.

Αν ήταν ο καλύτερος, ο πιο αδιάφθορος· ο πιο αδιάβλητος· ο πανθομολογούμενα απαράμιλλος· αιώνιο και άμωμο υπόδειγμα που έχει αναδείξει η παγκόσμια Ιστορία στην πιο σοφή της ωριμότητά· ένας πολιτικός άνδρας δίχως όμοιόν του στη φυλλογενετική μας μνήμη· αν ήταν αυτός ο ίδιος ο Αριστείδης ο Δίκαιος αυτοπροσώπως, ακόμα και τότε, ματαιωμένοι παρατρεχάμενοι, περίλυποι συγγενείς, φίλοι και λυκόφιλοι, συνεργάτες και ομοϊδεάτες, θα έσφιγγαν μεν με δυσκατάποτη πικρία τα χείλη, θα έσμιγαν τα φρύδια, θα κούναγαν αργά το κεφάλι μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα, θα τον χαρακτήριζαν «άτυχο», «εξιλαστήριο θύμα», «αποδιοπομπαίο τράγο», «μέγα κρίμα του έθνους» ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αλλά πάντως, όλοι αυτοί, γεμάτοι κατανόηση για την απόφαση του ιδίου ή του Πρωθυπουργού, γεμάτοι στωικότητα για τις αδικίες της ζωής, γεμάτοι συμφιλίωση με την απανθρωπιά της πολιτικής, γεμάτοι από το ρεαλισμό των χαμηλων τόνων που κερδίζει τη συμπάθεια των ισχυρών και υπόσχεται κάποτε οφίκια, οπωσδήποτε δε όχι δίχως κάποιο φόβο μήπως τυχόν στραβώσει μιαν ημέρα το πράγμα και βρεθούν με πίσσα και πούπουλα, όλοι μα όλοι τους πάντως θα έπνιγαν το παράπονο, θα έπιναν το πικρόν ποτήριον τούτο, θα κατάπιναν το μουρουνέλαιο, και πάντως πολύ γρήγορα θα προσπερνούσαν το ζήτημα, πριν τελειώσει ο λίγος χρόνος δημοσιότητας που τους αναλογεί, μην και δεν προλάβουν να ευχηθούν εγκαίρως καλή επιτυχία στον αντικαταστάτη του απελθόντος κι εφεξής νέο υπουργό Δημόσιας Τάξης· ώστε να υπερβάλλουν κι ελόγου τους εαυτόν σε αντιφασιστική προσήλωση, επιδεικνύοντας παράλληλα φλογερή επιθυμία για ακεραιότητα, πίστη στο αύριο και τη χρηστή διακυβέρνηση, φυσικά με την καταληκτική πλην πληκτική επωδό της στερεότυπης ευχής στον καινούργιο «να φτάσει επιτέλους το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο».

Όμως, σε πείσμα όλων των νενομισμένων της Οικουμένης, αυτονόητων όσο η Ανατολή και η Δύση του Ηλίου ή οι φάσεις της Σελήνης και οι αλλαγές των Εποχών, σε πείσμα των αμετάβλητων κανόνων της στοιχειωδέστερης πολιτικής ηθικής, ο Νίκος Δένδιας, αντί να μαζέψει τα προσωπικά του αντικείμενα από το γραφείο που του συντηρεί ο φορολογούμενος, αντί να καλέσει τη σύζυγό του για ένα ευχάριστο δεκαπενθήμερο με ρομαντικές αναμνήσεις μετά από μακρά παραμέληση των οικογενειακών του καθηκόντων λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ή να επιζητήσει συνάντηση με τον Πνευματικό του σε μακρινό ξωκκλήσι, αντιθέτως, φώναξε τον αμπιγιέρ του, ενδύθηκε την τήβεννο του πρωθιερέα της κάθαρσης, κατέβηκε στο τελευταίο υπόγειο όπου στεγάζεται το νεκροτομείο, ή μάλλον το μαυσωλείο του, συνέλεξε επιμελώς υπηρεσιακούς φακέλους μέσα από ένα μακάβριο χάος που όζει, τους στοίβαξε τον έναν πάνω στον άλλον μες τον αποπνικτικό κουρνιαχτό που απλώθηκε καθώς τους ανέσυρε έναν-έναν, τους φύσηξε πνίγοντας το βήχα του, τους τίναξε δυνατά-δυνατά, τους χτύπησε δυό-τρεις φορές κάτω και στα πλάγια για να τους ευθειάσει, τους έδεσε καντηλίτσα μ’ ένα σπάγγο από το ψιλικατζήδικο της γειτονιάς, τους πήγε στον Άρειο Πάγο, κι επέστρεψε ψυχρός και ατάραχος, υψαυχής κι ευθυτενής, στο υπουργείο.

Μετά έκανε και δηλώσεις! Δεν θυμάμαι πού, αλλά κάπου είχα διαβάσει ότι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να περάσεις απαρατήρητος είναι να οδηγείς ασθενοφόρο. Εννοείται, το ασθενοφόρο με τη σειρήνα στη διαπασών και τους φάρους ν’ αναβοσβήνουν πολύχρωμα κι εκτυφλωτικά. Ε, ας προσθέσουμε, με την ευκαιρία, και το περιπολικό.

Τώρα, φοβάμαι ότι θα σπεύσετε να με ελέγξετε κατά το από πού και ως πού να ανέμενε κανείς κάτι άλλο, όταν ως μέγιστο οξύμωρο οι ίδιοι εκείνοι που ευθύνονται για την κρίση έχουν χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ αναλάβει και να μας απαλλάξουν από αυτήν. Προς τι λοιπόν να εστιάσει ανάμεσά τους κανείς στον Δένδια; Γιατί να γίνει με αυτόν η διαφορά; Σας καλώ να σταθμίσετε ότι το καθεστώς μερίμνησε στο μεταξύ ν’ ανανεώσει τις ηγεσίες των κομμάτων, έστω για τα προσχήματα· θεωρώντας ότι, τρόπον τινά, βαπτίσθηκε έτσι σε μιαν ιδιότυπη κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Για έναν Δένδια, όμως, που χρόνισε στην καρέκλα, τι εξήγηση μπορεί να κατασκευασθεί; Και ποια μπορεί στ’ αλήθεια να κρύβεται από πίσω, άλλη από την παχύδερμη φαυλότητα μιας ανατριχιαστικής ομάδας από σκληρούς συνωμότες;

sotosblog


Ανησυχητικοί παραλληλισμοί

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος 
“Μπορεί κανείς για κάποιο συγκεκριμένο, μικρό χρονικό διάστημα, να διαχειριστεί το σύνολο των πολιτών μίας χώρας, σαν να πρόκειται για ηλιθίους – ορισμένους από αυτούς ίσως για πάντα. Εν τούτοις, είναι αδύνατον να τα καταφέρει με όλους και για μεγάλο χρονικό διάστημα”, είχε πει, πολύ σωστά κατά τη γνώμη μας, ο A. Lincoln.
Σε σχέση με την παραπάνω «ρήση», τα σενάρια περί αποσταθεροποίησης και πραξικοπήματος που διακινούνται, πιθανότατα σκόπιμα, δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ως ιδιαιτέρα έξυπνα – ενώ αυτοί που τα προωθούνθεωρούν προφανώς εντελώς ανόητους τους Έλληνες Πολίτες.
Ειδικότερα, η πραξικοπηματική κατάληψη της κυβέρνησης ενός κράτους σημαίνει ουσιαστικά ότι, οι αποφάσεις λαμβάνονται πλέον από μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι δεν έχουν εκλεγεί δημοκρατικά από το λαό. Η ομάδα αυτή υποχρεώνει συνήθως τους Πολίτες της χώρας της, με τη χρήση βίας ουσιαστικά, να ανέχονται διάφορα πράγματα (μέτρα, νομοθετικά διατάγματα, κλπ.), με τα οποία δεν συμφωνούν και δεν θα συμφωνούσαν ποτέ με τη θέληση τους. 

Με δεδομένο λοιπόν το ότι, αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα από τις 8 Μαΐου του 2010(υπογραφή της δανειακής σύμβασης και αρχή των μνημονίων), αφού έκτοτε η εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση εκτελεί απλά τις εντολές της Τρόικας, η οποία έχει καταλάβει πραξικοπηματικά την εξουσία, θα μπορούσαμε ίσως να μιλάμε για το φόβο ενός δεύτερου πραξικοπήματος – πιθανότατα με σκοπό να αντικαταστήσει το πρώτο.

Σε καμία περίπτωση όμως για το φόβο ενός πραξικοπήματος σε μία χώρα, η οποία κυβερνάται ήδη απολυταρχικά, ευρισκόμενη υπό ξένη κυριαρχία, για πάνω από τρία χρόνια – με τους Πολίτες της ενδεχομένως να «εθελοτυφλούν», για να αποφύγουν τις πολιτικές τους ευθύνες. Εκτός εάν θεωρεί κανείς ότι, ένα οικονομικό ή πολιτικό πραξικόπημα, όπως αυτό που βιώνουμε από το 2010, διαφέρει από ένα στρατιωτικό – άποψη που φυσικά θα σεβόμαστε.

Σε αυτούς τους «κυβερνητικούς» πολιτικούς τώρα, οι οποίοι ισχυρίζονται με θράσος πως είναι δημοκρατικά εκλεγμένοι, επομένως πως σωστά αποφασίζουν για όλους μας, αφού είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποί μας, θα απαντούσαμε ότι δεν έχουν καθόλου δίκιο.

Απλούστατα, «υπεξαίρεσαν δόλια» την ψήφο πολλών ανθρώπων, με τη βοήθεια ψεύτικων προεκλογικών δεσμεύσεων, εκ των οποίων δεν τηρήθηκε απολύτως καμία – γεγονός που, σε μία πραγματικά δημοκρατική χώρα, θα έπρεπε να αποτελεί βαρύτατο ποινικό αδίκημα.

Σε κάθε περίπτωση, μία παράνομη πράξη, όπως η «κατά συρροή υπεξαίρεση», δεν μπορεί να θεωρείται νόμιμη και δεν δικαιούται να δεσμεύει κανέναν – ενώ όλοι όσοι υπέγραψαν τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις από το 2010, «ερήμην» του συντάγματος, διέπραξαν μία ποινικά κολάσιμη πράξη, η οποία θα έπρεπε να τιμωρείται πολύ αυστηρά.

Περαιτέρω, διακρίνοντας ορισμένες ομοιότητες αυτών που συμβαίνουν στη χώρα μας, με όσα έχουν συμβεί ήδη στην Αργεντινήθεωρούμε σκόπιμη μία περιληπτική αναφορά μας.Υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι, τον Αύγουστο του 2001 η Αργεντινή απευθύνθηκε για μία ακόμη φορά στο ΔΝΤ, ζητώντας ένα καινούργιο δάνειο – με στόχο να αποφύγει τη χρεοκοπία. Η κυβέρνηση της ήταν πρόθυμη να αποδεχθεί ακόμη πιο πολλές παραχωρήσεις, αναλαμβάνοντας νέες υποχρεώσεις – παρά το ότι γνώριζε ότι, υποσχόταν συνεχώς πολύ περισσότερα, από όσα μπορούσε να επιτύχει.

Η χώρα δεν είχε καταφέρει να ξεφύγει από την έντονη ύφεση, ούτε να ανακτήσει τη χαμένη ανταγωνιστικότητα της, με αποτέλεσμα να αυξάνεται διαρκώς η σχέση του δημοσίου χρέους προς το ΑΕΠ της.

Οι πιστωτές της Αργεντινής, υπό την «αιγίδα» του ΔΝΤ, κατηγορούσαν την κυβέρνηση της για επαναλαμβανόμενες πολιτικές καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων που είχαν συμφωνηθεί. Αντίθετα, η πολιτική ηγεσία της χώρας ισχυριζόταν ότι η λιτότητα, την οποία είχαν επιβάλλει οι δανειστές, οδηγούσε στην καταστροφή – αντί να της εξασφαλίσει εκείνη τη χρηματοδότηση, η οποία θα ήταν απαραίτητη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία της, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις και να επανέλθει η ανάπτυξη.

Δυστυχώς, κανένα από τα δύο μέτωπα δεν κατανοούσε το αυτονόητο: το ότι δηλαδή τα μέσα που είχε η χώρα στη διάθεση της ήταν ελάχιστα, για να μπορέσει να καταπολεμήσει με επιτυχία τη διπλή κρίσηδημοσίου χρέους και ύφεσης της οικονομίας της.

Με την πάροδο του χρόνου και κάτω από το βάρος των συνεχών περικοπών στα εισοδήματα τους, οι Πολίτες της Αργεντινής αντιμετώπιζαν πλέον τόσο την κυβέρνηση τους, όσο και τους δανειστές, με τον ίδιο τρόπο.

Έχασαν πλέον την εμπιστοσύνη τους και στους δύο αφού έβλεπαν ότι, παρά τις συνεχείς παραχωρήσεις εκ μέρους τους, οι οποίες είχαν οδηγήσει σε ραγδαία πτώση τα εισοδήματα τους, τόσο οι οικονομικοί δείκτες, όσο και οι μελλοντικές προοπτικές συνέχιζαν να επιδεινώνονται.

Παράλληλα οι γειτονικές χώρες, ιδίως αυτές που συμμετείχαν στην οικονομική και πολιτική ζώνη Mercosur μαζί με την Αργεντινή, άρχισαν να φοβούνται τη «μετάσταση» της κρίσης στα δικά τους κράτη. Με στόχο λοιπόν να αποφύγουν τη δική τους στοχοποίηση εκ μέρους των αγορών, πίεζαν την Αργεντινή να τα καταφέρει – λαμβάνοντας ταυτόχρονα τα μέτρα τους και απομονώνοντας την, για την περίπτωση που θα αποτύγχανε. Φυσικά η στάση τους αυτή επιδείνωνε ακόμη περισσότερο τα προβλήματα της Αργεντινής.

Αφού λοιπόν το Κοινοβούλιο της χώρας είχε ψηφίσει ένα νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, το ΔΝΤ ενέκρινε μία ακόμη δόση. Ήταν όμως πολύ αργά πια για να ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη – με αποτέλεσμα να μειώνονται συνεχώς οι καταθέσεις στις τράπεζες, καθώς επίσης να εντείνεται η φυγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό.

Φυσικά η κυβέρνηση δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει – ενώ οι πολιτικές (λαϊκές) πιέσεις αυξάνονταν, έως το σημείο χωρίς επιστροφή. Το Δεκέμβριο του 2001 η Αργεντινή ανακοίνωσε ότι αδυνατούσε να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της, έκλεισε για κάποιο διάστημα τις τράπεζες της και βίωσε την μητέρα όλων των κρίσεων – την ολοκληρωτική κατάρρευση του οικονομικού της συστήματος.

Η χώρα υποχρεώθηκε σε μία άτακτη χρεοκοπία, καθώς επίσης σε μία χαοτική, απρογραμμάτιστη μετάβαση σε ένα νέο νόμισμα – με διασυνοριακούς ελέγχους κεφαλαίων, με καταστροφικές υποτιμήσεις κλπ.

Ολοκληρώνοντας, εάν συγκρίνει κανείς τα παραπάνω με την Ελλάδα στη θέση της Αργεντινής και την Ευρωζώνη στη θέση της Mercosur, μάλλον θα οδηγηθεί σε δυσοίωνα συμπεράσματα.

Παρά το ότι η Ελλάδα είναι μία πάμπλουτη, πολλαπλά προικισμένη χώρα, ενώ η Ευρωζώνη μία πολύ ισχυρότερη ένωση, οι ομοιότητες παραμένουν αρκετά μεγάλες – πόσο μάλλον όταν πολλές χώρες μαζί της Ευρωζώνης φαίνεται να αντιμετωπίζουν αντίστοιχα μεγάλα προβλήματα, ενώ το ευρώ είναι στο στόχο τόσο των αγορών, όσο και των Η.Π.Α.

Analyst

Η δημοκρατία-πλυντήριο

Και να που η δημοκρατία στην Ελλάδα νίκησε!
Οι τυφλοί εισαγγελείς είδαν το φως τους.
Οι παράλυτοι δικαστές μπόρεσαν να διατάξουν.


Η φασιστική αστυνομία που μόνη της δουλειά και σκοπός ήταν να καταπιέζει τον λαό, τους μετανάστες και τους οπαδούς του Σύριζα, μετετράπη εν μια νυκτί σε δημοκρατική και έπιασε τους κακούς Χρυσαυγίτες.

Τελικά το παράλογο, γραφειοκρατικό, δυσκίνητο, πολυδάπανο κράτος κίνησε ταχύτατα τους μηχανισμούς του και συνέλαβε την φασιστική, εγκληματική, απάνθρωπη οργάνωση που την έβαλαν στην «Ελληνική» Βουλή αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες φασίστες και εγκληματίες ψηφοφόροι. Επ’ ευκαιρία να ρωτήσω: πόσο ελληνική είναι αυτή η βουλή μέσα στην οποία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να αναρτηθεί η ελληνική σημαία;

Μέσα στα διάφορα που ακούστηκαν, σχετικά με το πόσο γρήγορα έδρασε η Δικαιοσύνη, «έπιασα» τις εξής φράσεις:
-Ξέπλυμα χρήματος.
-Η βουλευτική ασυλία δεν ισχύει για όσους διαπράττουν ή υποκινούν εγκλήματα.
-Η βουλευτική ασυλία δεν ισχύει για όσους φτιάχνουν συμμορίες.

Βασισμένος σε αυτά θα ήθελα να ρωτήσω:

1) Γιατί δεν αποτελούν ξέπλυμα χρήματος οι υπεράκτιες (of shore στα νεοελληνικά) εταιρίες που μετατρέπουν σε νόμιμα τα παράνομα χρήματα;

2) Γιατί δεν είναι σύσταση συμμορίας αυτό το πλέγμα δεξιο-αριστερο-κεντρώων πολιτικών, βουλευτών και παραγόντων που αλληλοκαλύπτουν τις μίζες, τις ρεμούλες και τα τόσα σκάνδαλα εις βάρος του ελληνικού δημοσίου;

3) Γιατί δεν αποτελούν εγκληματική οργάνωση όλοι αυτοί οι πολιτικοί που με τις εμφανώς παράνομες ενέργειές τους έχουν προκαλέσει τόση δυστυχία και εκατοντάδες θανάτους στον ελληνικό λαό; Και δεν εννοώ μόνο τις αυτοκτονίες, αλλά και αυτούς που πεθαίνουν από την αδυναμία τους να πληρώσουν φάρμακα και εγχειρήσεις ή από τις  πολύμηνες αναμονές για εξετάσεις;

4) Γιατί δεν αποτελούν υποκίνηση σε εγκληματικές ενέργειες, οι δηλώσεις Τσίπρα όταν καιγόταν η Αθήνα; Για να σας το θυμίσω δικαιολογούσε τους φασίστες που κατέστρεφαν τότε την Αθήνα και τον ελληνικό τουρισμό λέγοντας ότι «τα παιδιά έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται».

5) Γιατί δεν αποτελεί εγκληματική ενέργεια η παρακολούθηση των τηλεφώνων της κυβέρνησης επί Καραμανλή;

6) Γιατί δεν αποτελεί εγκληματική ενέργεια το ψεύτικο φούσκωμα του χρέους από τον Παπανδρέου;
Θα μπορούσα να συνεχίσω επ’ αόριστον με τέτοιες ερωτήσεις, που θάφτηκαν στην σκόνη της ιστορίας των τελευταίων σαράντα χρόνων. Αλλά έτσι κι αλλιώς το συμπέρασμα είναι ένα:

Η «δημοκρατία» μας λειτουργεί σαν ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ. Με μπόλικη δόση σαπούνι «Χρυσή Αυγή», μαλακτικό «Φασισμός» και αποσκληρυντικό «Εγκλήματα και Συμμορίες», δίνει άφεση αμαρτιών στις πολιτικές συμμορίες που μας έχουν φέρει σε αυτό το χάλι.

Τις πλένει, τις καθαρίζει και τις λευκαίνει και θα τις αποδώσει πεντακάθαρες στα ανεγκέφαλα πλήθη των ψηφοφόρων-προβάτων.

Κανονικά αυτό δεν θα έπρεπε να με στεναχωρεί. Το ίδιο έργο παίζεται συνέχεια σε όλο τον «πολιτισμένο» κόσμο. Συνέχεια, συνέχεια…

Από την ενοχή στην κήρυξη πολέμου!

του Σταύρου Λυγερού

Όσοι είχαν μάτια να δουν έβλεπαν και πριν από το 2010 ότι η Χρυσή Αυγή έβγαινε σταδιακά από το πο­λιτικό περιθώριο, στο οποίο φυτοζωούσε για δεκαετίες. Οι δημοτικές εκλογές του φθινοπώ­ρου του 2010 το επιβεβαίωσαν. Στο Δήμο Αθηναίων είχε αποσπάσει 5,3%, ενώ οι γειτονιές που έχουν κατακλυστεί από πα­ράνομους μετανάστες τής είχαν δώσει ποσοστά γύρω στο 20%!

Η πρωταρχική εκλογική συσσώρευ­ση της Χρυσής Αυγής προέκυψε από τα προβλήματα που προκάλεσε η μαζική παράνομη μετανάστευση. Αυτά της έδω­σαν την πρώτη ισχυρή πολιτικοεκλογική ώθηση. Ο στρουθοκαμηλισμός της ευ­ρύτερης Αριστεράς και η αδιαφορία των κατεστημένων πολιτικών δυνάμεων άφη­σαν ελεύθερο το έδαφος στο βίαιο και απεχθή ακτιβισμό των χρυσαυγιτών.Τη δυναμική του νεοναζιστικού κόμ­ματος τροφοδότησε και η πρωτοφανής κρίση. Η πολιτική του Μνημονίου απονομιμοποίησε τους πυλώνες του πολιτι­κού συστήματος, γεγονός που φούσκω­σε τα εκλογικά πανιά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και έστειλε πολλούς ψηφοφόρους στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής. Η αιτία είναι ότι αυτοπροβάλλεται ως το κατεξοχήν αντισυστημικό κόμμα, επειδή βρίσκεται στον αντίποδα του αριστερόστροφου ιδεολογικού κλίματος της μεταπολιτευ­τικής περιόδου και δεν είχε ούτε έμμεση ευθύνη για την οικονομική κατάρρευση.

Πολλοί θεωρούσαν ότι ψηφίζοντας τη Χρυσή Αυγή εκδικούνται πιο αποτελε­σματικά το κατεστημένο πολιτικό σύστη­μα. Θεωρούσαν ότι το πολιτικό σύστημα το οποίο ταυτίζουν με τη Δημοκρατία, πρόδωσε την κοινωνία και γι’ αυτό στρέ­φουν την πλάτη τους στη Δημοκρατία. Το αποτέλεσμα των εκλογών του 2012 επιβε­βαίωσε την πολιτικοεκλογική επέλαση του νεοναζιστικού κόμματος. Η θριαμβευτική είσοδός του, μάλιστα, στη Βουλή επέτρεψε στα στελέχη-βουλευτές να επιδοθούν, συ­χνά ενώπιον της τηλεοπτικής κάμερας, σε τραμπουκισμούς και άλλες αυθαιρεσίες.
Το ζητούμενο δεν ήταν η ψήφιση αντιρατσιστικού νόμου, αλλά η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας. Να υπάρξει ποινικός κολασμός για κάθε είδους παράνομη πράξη και δραστηριότητα. Η κυβέρνηση Σαμαρά, όμως αντιμετώπισε τις αυθαιρεσίες της Χρυ­σής Αυγής με σχετική ανοχή. Ο λόγος δεν είναι μόνο η πολιτική αμηχανία. Είναι και οι ανομολόγητες σκέψεις στους κόλπους των αρχουσών ελίτ. Όταν το κόμμα του Μιχαλολιάκου προσέλαβε διαστάσεις κινήματος ορισμένοι κύκλοι θεώρησαν ότι θα μπορού­σε να χρησιμοποιηθεί σαν αποτελεσματικό πολιτικό εργαλείο για την ανάσχεση της πολιτικοεκλογικής επέλασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η θεωρία «των δύο άκρων» που με συνέ­πεια πρόβαλε όχι μόνο ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Λαζαρίδης αλλά επανειλημμένως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν εί­ναι, βεβαίως, άσχετη με αυτές τις σκέψεις. Η προέκταση της εν λόγω θεωρίας, αυτό που εκπέμπεται, έστω και εάν δεν λέγεται ρητά, είναι ότι την Ελλάδα μπορεί να την κυβερνήσει υπεύθυνα μόνο το «μνημονιακό τόξο», που για προπαγανδιστικούς λό­γους βαφτίζεται «συνταγματικό τόξο». Γιατί εάν ο λαός ψηφίσει «τα δύο άκρα», δεν θα προκύψει μόνο οικονομικό χάος αλλά και διολίσθηση στον εμφύλιο πόλεμο.

Εάν η δολοφονία Φύσσα προέκυπτε στο πλαίσιο μιας σύγκρουσης θα τροφοδο­τούσε αυτό το φόβο και θα προσέδιδε υπόσταση στη θεωρία «των δύο άκρων». Ήταν, όμως, μια εγκληματική ενέργεια με ξεκάθαρους τους ρόλους του θύτη και του θύματος. Κατέδειξε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα απλό αντισυστημικό κόμμα με εμπρηστική ρητορική. Η κουλτούρα της παραστρατιωτικής βίας είναι οργα­νική συνιστώσα της ιδεολογίας και της πρακτικής της. Ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή κάποιο μέλος της θα έκανε το πα­ραπάνω βήμα και οι συνήθεις ξυλοδαρμοί θα μετατρέπονταν σε δολοφονία.

Το σοκ που προκάλεσε στην κοινή γνώ­μη η δολοφονία Φύσσα υποχρέωσε τη ΝΔ να κάνει στροφή. Όχι μόνο εγκατέλειψε τη στάση σχετικής ανοχής αλλά και επιχειρεί να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στον πόλεμο εναντίον της Χρυσής Αυγής στο όνομα της υπεράσπισης της Δημοκρατίας. Δεν δίνει, όμως πειστική απάντηση για τη μέχρι τώρα στάση μερικής ανοχής και σε κάθε περίπτωση η στροφή της υποκρύπτει και ιδιοτελείς πολιτικές σκοπιμότητες. Πρώτον, ο πόλεμος αυτός εκ των πραγ­μάτων μετατοπίζει την προσοχή της κοινής γνώμης από την πολιτική του Μνημονίου, όπου η κυβέρνηση έχει απέναντί της τη με­γάλη πλειονότητα των πολιτών, σ’ ένα ζή­τημα όπου την έχει μαζί της. Και μόνο αυτό το γεγονός αποσυμπιέζει πολιτικά το κλίμα και διευρύνει τα περιθώρια ελιγμών της. Δεύτερον, ο Σαμαράς εκτιμά βασίμως ότι οι δικαστικές διώξεις εναντίον της Χρυ­σής Αυγής και η ηθική καταρράκωσή της θα συρρικνώσουν την εκλογική επιρροή της. Προσδοκά, λοιπόν, ότι μία σημαντική μερίδα δεξιάς προέλευσης ψηφοφόρων της θα επιστρέψει στο «μαντρί» της ΝΔ. Ο χρόνος θα δείξει εάν στους ψηφοφόρους που τελικώς θα εγκαταλείψουν τη Χρυσή Αυγή θα επικρατήσει η δεξιά ταυτότητα και θα επανακάμψουν στη ΝΔ ή, αντιθέτως, θα επικρατήσει η αντιμνημονιακή στάση και θα στραφούν σε αντιμνημονιακά κόμματα.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ


H Κυβέρνηση απελευθερώνει το όριο απολύσεων ..και εμείς βλέπουμε ''κινηματογραφικές''συλλήψεις βουλευτών!!

"Ούτε μύτη" δεν έχει ανοίξει από την ανακοίνωση της άρσης κάθε ορίου στις απολύσεις των επιχειρήσεων που ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Όλοι παρακολουθούν την απίστευτη υπόθεση με τις συλλήψεις ων Εθνικιστών πολιτικών και την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε ότι έως το τέλος του χρόνου, ο υπουργός Εργασίας θα φέρει στη Βουλή νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις ώστε να αρθεί κάθε «τυπικό» εμπόδιο που θέτει ο νόμος, όπως είναι η υπογραφή του εκάστοτε υπουργού Εργασίας για την έγκριση των απομακρύνσεων πέραν του επιτρεπόμενου ορίου!
Μια τρομακτική διαφοροποίηση στις εργασιακές σχέσεις που ανοίγει το δρόμο για νέες στρατιές ανέργων (δεκάδες είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις που περιμένουν να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις αφού "δεν βγαίνουν" όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες τους).
Πρόκειται για κλασικό πολιτικό αντιπερισπασμό που φυσικά έχει πιάσει και την Αριστερά να κοιμάται, ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τρίβουν τα χέρια τους.
Όπως επεσήμαναν οι αξιωματούχοι της τρόικα το νέο πλαίσιο θα διευκολύνει τις ομαδικές απολύσεις όπως συνέβη αυτές τις ημέρες στα Τσιμέντα Χαλκίδας – καθώς και τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και τραπεζών.

«Εξαρθρώθηκε» (!) το «αυγό του φιδιού» …νίκησε η «δημοκρατία»(το αυγό του κροταλία)

Ένα «αντιφασιστικό» υπέρ- θέαμα σαρώνει τα πάντα…
Τα τελετουργικά σκηνικά του Χόλυγουντ ωχριούν μπροστά στο συναινετικό πολιτικό ΚΙΤΣ του ελληνικού σήριαλ «εξάρθρωσης» του φασιστικού «κλούβιου αυγού»: Της ναζιστικής συμμορίας της
Χρυσής Αυγής…
Το σήριαλ βρίσκεται στην κορύφωσή του: Συνελήφθη ο Μιχαλολιάκος και η πολιτική του συμμορία με το ΠΟΙΝΙΚΟ τέχνασμα της «εγκληματικής οργάνωσης».

Το σήριαλ θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια μέχρι να μας κλειδώσουν στο φέρετρο οι σκηνοθέτες του σύγχρονου ΦΑΣΙΣΜΟΥ: Του Φασισμού με τις «αντιφασιστικές» αρματωσιές» και τα «δημοκρατικά» (αλλά και «αριστερά») λαρύγγια…

Θα μείνουμε λίγο στο ΠΟΙΝΙΚΟ τέχνασμα: Η καθεστωτική (φασιστική) ταχυδακτυλουργία στο τετράγωνο.

Πρώτη ταχυδακτυλουργία: Η Χρυσή Αυγή ανυψώνεται από όλον τον κόσμο της πολιτικής ΑΠΑΤΗΣ σε πολιτικό σκιάχτρο, σε «ναζιστική απειλή» και «εξαρθρώνεται» με όρους του ποινικού Δικαίου.

Πιο απλά: αντιμετωπίζεται το παρακρατικό αυτό κλαδί του καθεστώτος με πολιτικούς όρους («ναζισμός» κ.λπ) και τα αφεντικά του καταφεύγουν στη δικτατορία του ποινικού κώδικα για την «εξάρθρωσή» του…

Εδώ απαστράπτει η δικτατορική αυθάδεια του Ποινικού Κώδικα: Καταργεί το σύνολο μιας πολιτικής Οργάνωσης, με την ταχυδακτυλουργία του «τρομονόμου»: της «εγκληματικής οργάνωσης».

Ταχυδακτυλουργία δεύτερη: Η διάσπαση του Πολιτικού από το Ποινικό και η αναγωγή του Ποινικού σε ρυθμιστή του Πολιτικού οδηγεί σε μια διπλή απάτη:

α). Αφήνει στο απυρόβλητο τις ιδεολογικές ρίζες και τις πολιτικές Ιδέες της Χρυσής Αυγής.

Η χρυσή Αυγή «εξαρθρώνεται» ποινικά αλλά όχι πολιτικά. Μπορεί να φωνασκούν ΟΛΟΙ υστερικά για το «ναζισμό» της (πολιτικά), αλλά δεν την κτυπούν πολιτικά, αλλά την «φυλακίζουν» ποινικά, της δίνουν και παράσημα πολιτικής ηρωοποίησης…

Τι σημαίνει αυτό: Ότι οι ιδέες της Χρυσής Αυγής, τα ιδεολογικά, πολιτικά και παρακρατικά εκτροφεία της, οι καθεστωτικές ρίζες της και η ιστορική δεξιά (η σάρκα της), ΟΛΑ αυτά μένουν στο απυρόβλητο, δηλαδή μπορεί να βγάλουν άλλα κεφάλια ή να κατασκευαστούν άλλες πανοπλίες ή παραλλαγές της Χρυσής Αυγής.

Από αυτήν την άποψη η Χρυσή Αυγή δεν εξαρθρώθηκε. Απλώς έκοψαν ένα κεφάλι της Λερναίας Ύδρας του καθεστώτος: Τρύπησαν μια πυώδη φουσκάλα του…

Σημείωση: Φυσικά καμία Ιδέα και κανένας «ναζισμός» δεν εξαρθρώνεται με διοικητικά μέτρα, αλλά ΜΟΝΟ από τα λαϊκά ΚΙΝΗΜΑΤΑ, δηλαδή με όρους επαναστατικών κινημάτων (αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για την «αριστερά» του κεφαλαίου, γι αυτό σέρνεται, σαν κομπάρσος, στη νομιμοποίηση του κατοχικού κράτους και του 4ου Ράιχ).

β). Αυτά, επίσης, είναι ψιλά γράμματα για τους «αριστερούς» «αντιφασίστες», ΟΜΩΣ η «εξάρθρωση» της Χρυσής Αυγής, με ποινικούς όρους (με τα τεχνάσματα των τρομονόμων), είναι πολύ «ΧΟΝΤΡΟ» και σημαντικό γράμμα.

ΚΙ αυτό διότι ανοίγει το δρόμο να «εξαρθρώνεται» και να φυλακίζεται ΚΑΘΕ αγωνιστική δράση εναντίον των κατοχικών ανδρεικέλων με την αναγωγή της στην αυθάδεια του Ποινικού Κώδικα: Αυτή της «εγκληματικής οργάνωσης»!!!

Η Χρυσή Αυγή, αυτή η συμμορία του παρωχημένου φασισμού, δεν αποτελεί απλώς το άλλοθι και το «υλικό» για τα πολιτικά παιχνίδια που θα παιχτούν σ’ αυτό το τελετουργικό σήριαλ της «εξάρθρωσης», αλλά και ΑΝΟΙΓΕΙ το δρόμο του ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΥΨΟΥ: Κάθε αγωνιστική εκδήλωση και επαναστατική συγκρότηση να ανάγεται σε «εγκληματική οργάνωση»…

Η «αριστερά», αγκυλωμένη στο νεοταξικό «αντιφασισμό» της, ΟΧΙ μόνο αγωνίστηκε για την καθεστωτική συναίνεση εναντίον της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν μπορεί και να διακρίνει ότι η «εξάρθρωση» της Χρυσής Αυγής από το καθεστώς και το προτεκτοράτο των δωσίλογων ανδρεικέλων ΟΧΙ μόνο δεν εξαρθρώνει τις φασιστικές ΙΔΕΕΣ και ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ του καθεστώτος (και τις πυώδεις φουσκάλες του), αλλά τις νομιμοποιεί και το χειρότερο: Ανοίγει τις πύλες της κολάσεως…

Αύριο αυτό το καθεστώς, αν χρειαστεί, θα βάλει και την ίδια αυτή «αριστερά» στο γύψο: Τα «αριστερά» δεκανίκια του πλανητικού φασισμού, όπως κάθε δεκανίκι του, ρίχνονται και τα ίδια στην πυρά, όταν χρειαστεί, από τους άρχοντες του πλανητικού φασισμού…

Ο σύγχρονος νεοταξικός φασισμός δεν έχει προκαταλήψεις. Δολοφονεί και τους ανθρώπους του αν το απαιτούν τα συμφέροντα των μαφιόζων του χρήματος και οι πολιτικές συνθήκες…

Ταχυδακτυλουργία Τρίτη: Το εκλογικό παιχνίδι.

Το υπέρ-θέαμα της «εξάρθρωσης» της Χρυσής Αυγής ΑΜΕΣΑ στοχεύει στο παιχνίδι της εκλογικής ΑΠΑΤΗΣ: καθιστά, μάλλον, το εκλογικό παζάρι, άμεσο…

Τα κυβερνητικά ανδρείκελα ποντάρουν με την «εξάρθρωση» να διασωθούν εκλογικά και να βγουν νικητές στο εκλογικό χρηματιστήριο.

Αυτό φυσικά προϋποθέτει ΑΜΕΣΕΣ εκλογές, διότι η κατάσταση είναι τόσο εκρηκτική που μπορεί η «εξάρθρωση», αν δεν «αξιοποιηθεί» εγκαίρως, να αποτελέσει και μπούμερανγκ…

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει και αυτός ότι θα αποκομίσει εκλογικά κέρδη από την «εξάρθρωση», σαν ο σταθερά αγωνιζόμενος εναντίον του «φασισμού» και σαν ο «εγγυητής» της «νομιμότητας» και «ομαλότητας»: Της κατοχικής…
Διαβάστε πιο αναλυτικά ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7802

Ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε ήδη να κερδοσκοπεί εκλογικά με το σύνθημα:
«Εστω και αργά η κυβέρνηση πράττει το αυτονόητο».

Προβάλλοντας το «μέτωπο» που έχει ανοίξει, εδώ και χρόνια, με το φασισμό:

«Η Πολιτική Γραμματεία υπενθυμίζει το μέτωπο που έχει ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δύο χρόνια με την Χρυσή Αυγή, ότι πρόκειται, όχι απλά για ένα φασιστικό κόμμα, αλλά για εγκληματική συμμορία…»

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να τρυγήσει το μέλι της «εξάρθρωσης» και να εμφανιστεί σαν η «πρωτοπορία» εναντίον της Χρυσής Αυγής…

Έτσι νομιμοποιεί ΟΧΙ μόνο το 4ο Ράιχ, την κατοχική κυβέρνηση και τις προβοκάτσιες του καθεστώτος, αλλά ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ και το «γύψο»: Την αυθάδεια του ποινικού κώδικα, τα φασιστικά ιδεολογήματα και «ιδιώνυμα» της «έκτακτης ανάγκης» και της «εγκληματικής οργάνωσης»…

Το ίδιο πράττει και η ηγεσία του ΚΚΕ. Και αυτή «συνωστίζεται» στο κατοχικό Μαύρο «Αντιφασιστικό» Μέτωπο, στο «Μέτωπο» που καταργεί την ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ πολιτική γλώσσα και ανάγει τον Ποινικό Κώδικα σε ρυθμιστή της Πολιτικής, σε «κριτή» που θα αποφασίζει για τον «εγκληματικό» χαρακτήρα των κινημάτων, των οργανώσεων και των αγωνιστικών πρακτικών…

Τους βόλεψε όλους η Χρυσή Αυγή…

Και η δολοφονική προβοκάτσια του άτυχου Φύσσα…

Η Χρυσή Αυγή πιάστηκε το πλεόνασμα απέδρασε! Μαύρα μαντάτα από τρόϊκα και για στρατιωτικούς

Η εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής και οι συλλήψεις των ηγετικών στελεχών και βουλευτών της επισκίασαν τη συνάντηση της τρόϊκας με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο.

Τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Το πλεόνασμα στο οποίο πόνταρε η κυβέρνηση και το οποίο υπολόγιζε σε 2,8 δις σύμφωνα με την τρόϊκα θα είναι από 80 ως 100 εκατομμύρια ευρώ!

Που σημαίνει για να το πούμε απλά ότι δεν φθάνει “ούτε για ζήτω”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν οικονομικοί συντάκτες για το 2013 αναμένεται ύφεση 4% (για το 2014 εκτιμάται οριακή αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6%), ενώ, το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται, με τις έως τώρα πληροφορίες, να διαμορφωθεί στα 100 εκατ. ευρώ.


Το ζήτημα αφορά άμεσα τους ένστολους οι οποίοι είχαν ακούσει το πρωθυπουργό από το βήμα της ΔΕΘ να τους υπόσχεται ότι από το πλεόνασμα ...κάτι θα πάρουν. Στους ένστολους είχε συμπεριλάβει και τους στρατιωτικούς όπως εξήγησαν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Με πλεόνασμα 80 ή και 100 εκατομμύρια μάλλον κανείς δεν μπορεί να ελπίζει στην ανακούφιση που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός.

Με λίγα λόγια φαίνεται ότι πιάσαμε τη Χρυσή Αυγή αλλά απέδρασε το πλεόνασμα.
 
onalert.gr

 

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Κυβέρνηση: Απολύστε ελεύθερα, εμείς θα εξαρθρώνουμε την εγκληματική ΧΑ

"Ούτε μύτη" δεν έχει ανοίξει από την ανακοίνωση της άρσης κάθε ορίου στις απολύσεις των επιχειρήσεων που ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Όλοι παρακολουθούν την απίστευτη υπόθεση με τις συλλήψεις ων εθνικιστών πολιτικών και την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε ότι έως το τέλος του χρόνου, ο υπουργός Εργασίας θα φέρει στη Βουλή νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις ώστε να αρθεί κάθε «τυπικό» εμπόδιο που θέτει ο νόμος, όπως είναι η υπογραφή του εκάστοτε υπουργού Εργασίας για την έγκριση των απομακρύνσεων πέραν του επιτρεπόμενου ορίου!

Μια τρομακτική διαφοροποίηση στις εργασιακές σχέσεις που ανοίγει το δρόμο για νέες στρατιές ανέργων (δεκάδες είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις που περιμένουν να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις αφού "δεν βγαίνουν" όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες τους).

Πρόκειται για κλασικό πολιτικό αντιπερισπασμό που φυσικά έχει πιάσει και την Αριστερά να κοιμάται, ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τρίβουν τα χέρια τους.

Όπως επεσήμαναν οι αξιωματούχοι της Τρόικας το νέο πλαίσιο θα διευκολύνει τις ομαδικές απολύσεις όπως συνέβη αυτές τις ημέρες στα Τσιμέντα Χαλκίδας – καθώς και τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και τραπεζών.

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ των απατεώνων Τσοχατζόπουλου, Μαντέλη, Τσουκάτου και τόσων άλλων θριαμβολογεί γιατί "εξαρθρώθηκε η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής". Νομίζουν ότι το "ποτάμι" των ανέργων και των εξαθλιωμένων δεν θα τους πνίξει στις εκλογές...

defencenet.gr

 

Η νέα εταιρεία της Λίνας Στουρνάρα και οι νέες µπίζνες µε το ∆ηµόσιο!

«Φρέσκες» δουλειές χιλιάδων ευρώ από το δηµόσιο παίρνει, πλέον, η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα. ∆ιοργάνωση συνεδρίων, παραγωγή κοινωνικών µηνυµάτων, διεξαγωγή ερευνών και σύντοµα και... δηµοσκοπήσεις είναι τα νέα κόνσεπτ που δουλεύει!

Τι κι αν καθηµερινά βάζουν «λουκέτο» δεκάδες εταιρείες... Κάποιους η κρίση δεν τους αγγίζει!

Μεταξύ αυτών, η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, οι δουλειές της οποίας φαίνεται πως πηγαίνουν εξαιρετικά... Η σύζυγος του υπουργού, Σταυρούλα (Λίνα) Νικολοπούλου -λίγο καιρό µετά τις αποκαλύψεις που έφεραν την εταιρεία της, Mindwork Business Solutions ΕΠΕ, να παίρνει έργα από το δηµόσιο- επεκτείνει τις... business της και δηµιουργεί µια ακόµα εταιρεία!

Πρόκειται για την «Mindview Σύµβουλοι Επιχειρήσεων και Ερευνας ΕΠΕ», που δηµιουργήθηκε µόλις τον περασµένο Ιούνιο (ΦΕΚ ΑΕ - ΕΠΕ 3378 / 10-06-2013) και στην οποία, πέρα από την ίδια, συµµετέχουν και οι δύο κόρες του ζεύγους Στουρνάρα, Μυρτώ και Νεφέλη.

πηγη

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΠΑΜ! ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ... ...ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ!!!

ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΥΦΩΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

Με πράξη υπουργικού συμβουλίου η «σφραγίδα» σε ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση διαταραχών κατά τον εφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα!

Με Πράξη του υπουργικού συμβουλίου μπήκε η «σφραγίδα» σε ειδικό σχέδιο μέτρων έκτακτης ανάγκης, για την αντιμετώπιση διαταραχών κατά τον εφοδιασμό της αγοράς με πετρέλαιο και πετρελαιοειδή, διαταραχών που μπορεί να προκληθούν ακόμα και από απεργίες μακράς διάρκειας!

Ο σχεδιασμός, που ήδη πήρε ΦΕΚ, προβλέπει ακόμα και τη πώληση καυσίμων με δελτίο ή και την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων! Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πράξη, τα έκτακτα μέτρα έχουν είτε εθελοντική μορφή όπως η μετακίνηση πολλών ατόμων με το ίδιο Ι.Χ. ή η ακύρωση δρομολογίων πλοίων χωρίς ελάχιστη πληρότητα είτε υποχρεωτική μορφή όπως ο περιορισμός της κυκλοφορίας οχημάτων, η ρύθμιση των θερμοστατών σε κατοικίες, ο καθορισμός ανώτατου ορίου εφοδιασμού καυσίμων με ειδικό δελτίο, η χρήση εναλλακτικών μορφών καυσίμων!

Σύμφωνα με παράγοντες του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος, η Πράξη του υπουργικού συμβουλίου εκδόθηκε κατ' εφαρμογήν Κοινοτικής Οδηγίας, ενώ σημειώνουν ότι ανάλογος σχεδιασμός καλυπτόταν με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.
Διαβάστε την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου ΕΔΩ

iefimerida