EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Επανέρχεται το "χαράτσι" του ενός ευρώ ανά συνταγή!...

Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί: Τώρα θα γίνουμε και εισπράκτορες των "χαρατσιών" του ΕΟΠΥΥ...

Όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας (ΦΣΑ), το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από...

τον ερχόμενο Νοέμβριο και οι ασφαλισμένοι θα καταβάλλουν ένα ευρώ για κάθε ιατρική συνταγή που θα εκτελείται στα φαρμακεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΦΣΑ, κ. Κώστα Λουράντο, πρόκειται για ένα μέτρο που, εκτός όλων των άλλων επιπτώσεων που έχει, καθιστά τους φαρμακοποιούς και... εισπράκτορες των χαρατσιών του ΕΟΠΥΥ.

«Όπως αντιλαμβάνεστε, εκτός από δανειστές του ΕΟΠΥΥ, αφού η πληρωμή των χρεών του δεν φαίνεται ούτε με κιάλια, χρηματοδότες των μισθών των υπαλλήλων του - ελεγκτών των συνταγών μας, γίναμε και εισπράκτορες των χαρατσιών του» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Λουράντος.

Για την εφαρμογή του μέτρου αυτού υπήρχε νομοθετική πρόβλεψη από το 2011, αλλά είχε οριστεί ως προϋπόθεση να εκδοθεί πρώτα σχετική υπουργική απόφαση.

Ωστόσο, με νεότερο νόμο το συγκεκριμένο εδάφιο, που προέβλεπε την έκδοση υπουργικής απόφασης για την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου, διαγράφηκε. Κατά τις εκτιμήσεις των φαρμακοποιών, αυτό έγινε για να παρακαμφθεί τυχόν προσφυγή στο ΣτΕ από τον κλάδο τους.

«Δεν φτάνει που ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί ό,τι αναξιοπιστότερο στη χώρα μας, δεν φθάνει που ο τζίρος των φαρμακείων σε συνδυασμό με την ουσιαστική μείωση του ποσοστού μας κέρδους έχει μειωθεί, δεν φθάνει που τα χρέη του κινδυνεύουν να μείνουν ανάμνηση... πικρή, καλούμεθα να εισπράξουμε και τα... χαράτσια του. Ούτε ΔΕΗ να ήταν τα φαρμακεία μας!!!» καταλήγει η ανακοίνωση του ΦΣΑ...
 
ΠΗΓΗ

 

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ SUCCESS STORY ! ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ...

Tου “Αλιέως”
Η Ακτωρ του ομίλου Μπόμπολα κρίθηκε τελικά πλειοδότης στον διαγωνισμό του ΥΠΕΚΑ για την εκμίσθωση του δημόσιου λιγνιτωρυχείου Βεύης στον νομό Φλώρινας. Με απόφαση που υπέγραψε
την περασμένη Παρασκευή ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου, επικύρωσε τα πρακτικά
της επιτροπής η οποία είχε συσταθεί για την αξιολόγηση των προσφορών, ενώ προηγουμένως στο τέλος Ιουνίου είχε ενημερωθεί για την εξέλιξη του διαγωνισμού η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός πέρασε από 40 κύματα προκειμένου να ολοκληρωθεί. Η προκήρυξή του έγινε στις 24 Μαΐου 2006, επί υπουργίας Δημήτρη Σιούφα. Ωστόσο στην ουσία διεξήχθησαν δύο διαγωνιστικές διαδικασίες, καθώς μετά το 2009 ο τότε υφυπουργός και σήμερα υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης προχώρησε σε ακύρωση του πρώτου διαγωνισμού και στην προκήρυξη δεύτερου με διαφορετική μέθοδο.
Εν τέλει, και μετά την εκδίκαση προσφυγής στο ΣτΕ κατά του κύρους του διαγωνισμού, ο υπουργός επικύρωσε τα πρακτικά της επιτροπής αξιολόγησης με επικεφαλής τον καθηγητή Παναγιώτη Μητρόπουλο, η οποία ορίστηκε τον Μάρτιο του 2010.

Το κοίτασμα της Βεύης περιέχει πάνω από 90 εκατομμύρια τόνους λιγνίτη. Κατά το παρελθόν την εκμετάλλευσή του την είχε η εταιρεία ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ (Κ. Βαρβούτης). Μετά την πτώχευσή της το λιγνιτωρυχείο περιήλθε στο ελληνικό δημόσιο. Η κατασκευή της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από τη ΔΕΗ, συνδυάστηκε με τη λειτουργία του συγκεκριμένου λιγνιτωρυχείου, καθώς ο σχεδιασμός της στις αρχές της δεκαετίας του 1990 έγινε για την καύση του τοπικού λιγνίτη.

Η πτώχευση της ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ και στη συνέχεια η μη λειτουργία του λιγνιτωρυχείου για πάνω από 15 χρόνια είχαν ως αποτέλεσμα την τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης με καύσιμο χαμηλής ποιότητας από άλλα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η ΔΕΗ υποχρεώθηκε σε... εισαγωγές λιγνίτη από την Τουρκία ή την πΓΔΜ για την κάλυψη ελλείψεων. Σε κάθε περίπτωση, η προβληματική τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης με καύσιμο είχε ως αποτέλεσμα η πλέον σύγχρονη λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ να υπολειτουργεί και να υφίσταται ζημιές λόγω της κακής ποιότητας λιγνίτη.

(από το euro2day στις 13/8),

Μεγάλη ζημιά από κατολίσθηση έγινε στο ορυχείο λιγνίτη της Βεύης στον Νομό Φλώρινας που παραμένει κλειστό εδώ και 12 χρόνια, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα 5 ορυχεία της περιοχής. Αμέτρητες ποσότητες ανεκμετάλλευτου λιγνίτη παραμένουν στα «ξεκοιλιασμένα» βουνά, ενώ την ίδια στιγμή η νέα υπερσύγχρονη μονάδα της ΔΕΗ στη Μελίτη καταναλώνει λιγνίτη αγορασμένο από Βουλγαρία και Τουρκία.

(εφημερίδα των Συντακτών στις 29/3),

...και από το deinews.blogspot.gr στις 12/9

το ΠΑΡΑΚΑΤΩ...

Έκθετη και υπόλογη η Κυβέρνηση για την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης του Λιγνιτωρυχείου της ΒΕΥΗΣ.

Η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του λιγνιτωρυχείου της Βεύης στον όμιλο ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών επιλογών τόσο της παρούσας κυβέρνηση όσο και των προηγούμενων που επιχειρούν να εκποιήσουν την δημόσια περιουσία στο εγχώριο και ξένο κεφάλαιο. Η συγκεκριμένη σύμβαση εκμετάλλευσης του ορυχείου θα έχει ως αποτέλεσμα να εξαρτήσει τη λειτουργία την μονάδας Μελίτης, της πιο σύγχρονης μονάδας της ΔΕΗ από τον όμιλο ΑΚΤΩΡ και θα θέσει την ΔΕΗ όμηρο στις ορέξεις του προμηθευτή του καυσίμου

Επίσης η σύμβαση αυτή πλήττει το δημόσιο συμφέρον και με δεδομένα τα σχέδια πλήρους ιδιωτικοποίησης και δημιουργίας της «Μικρής ΔΕΗ» η επιλογή αυτή της κυβέρνησης είναι αποκαλυπτική των κυβερνητικών προθέσεων. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο επόμενο βήμα το οποίο είναι να παραχωρήσει η κυβέρνηση το σταθμό της Μελίτης στο όμιλο ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ριζικά αντίθετος, αμφισβητεί τη νομιμότητα της εν λόγω σύμβασης παραχώρησης και δεν αποδέχεται μια τέτοια εξέλιξη που πλήττει το δημόσιο συμφέρον.

Ψαγμένε αναγνώστη του lobbystas τι ΔΕΝ καταλαβαίνεις;

 
 

Δραματική έκκληση των νέων γιατρών: ανοίξτε μας τον ΕΟΠΥΥ!


Αναλυτικότερα σε επιστολή που απέστειλαν στον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη αφού καταγγέλλουν τον εμπαιγμό που υφίστανται  ''από παράγοντες του ΕΟΠΥΥ που επί μακρό διάστημα απαντούσαν στις αιτιάσεις μας επικαλούμενοι επικείμενη ευεργετική νομοθετική ρύθμιση, για να ακολουθήσει μια αυθαίρετη και έωλη νομικά ανακοίνωση, που μας απέκλειε οριστικά.''

Όπως  αναφέρουν οι νέοι γιατροί απαντήσαμε με  εξώδικη διαμαρτυρία  προς τον ΕΟΠΥΥ με τη μεσολάβηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και η οποία παρέμεινε αναπάντητη παρά την παρέλευση  50 ημερών από την κατάθεση και πρωτοκόλληση της στον ΕΟΠΥΥ και την κοινοποίηση της στο Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τους νέους γιατρούς'' έχουν ήδη παρέλθει  δέκα  μήνες από την παράνομη ακύρωση των συμβάσεων του ΕΤΑΑ, που αφορούσαν κυρίως νέους γιατρούς – και αυτό που διαφαίνεται  είναι η πρόθεση διατήρησης του αποκλεισμού μιας ολόκληρης γενιάς ιατρών τόσο από το μοναδικό πλέον ασφαλιστικό φορέα στην Ελλάδα, όπως και από το ΕΣΥ στο πρόσφατο παρελθόν -αναλάβαμε την πρωτοβουλία να ενημερώσουμε το Υπουργείο για την κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις των νέων ιατρών και την κατάφωρη αδικία σε βάρος των συμβεβλημένων ιατρών του τέως ΕΤΑΑ με την επιστολή μας προς τον Υπουργό Υγείας , την οποία επισυνάπτουμε και η οποία πρωτοκολλήθηκε προ 50 ημερών''.

Αξιοσημείωτο είναι ότι  η συνέχιση του αποκλεισμού των νέων γιατρών αποβαίνει σε βάρος του συστήματος και του Έλληνα ασθενή καθώς αφήνει την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας υποστελεχωμένη , τον Έλληνα ασφαλισμένο ουσιαστικά χωρίς πρόσβαση σε γιατρό και το σύστημα έρμαιο όσων των οδήγησαν στην κατάρρευση.

Καταλήγοντας οι νέοι γιατροί  αναφέρουν ότι αναμένουν την άρση της παρανομίας και  την άμεση ένταξη των αποκλεισμένων ιατρών του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, με τους ίδιους όρους  που ίσχυσαν για τους ιατρούς των υπολοίπων ταμείων και  την  προκήρυξη νέων θέσεων στον ΕΟΠΥΥ με δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους ιατρούς και κριτήρια διαφανή, χωρις προνομιακές μοριοδοτήσεις των αδιαφανώς διορισθέντων, χωρίς ρουσφέτια και βολέματα.

Στην   επιτροπή των αποκλεισμένων νέων ιατρών του τέως ΕΤΑΑ συμμετέχουν οι :

Χρυσοβαλάντης Παπαγεωργίου
Λυμπεροπούλου Δήμητρα
Ιωαννίδης Δημήτριος
Μπαλογιάννη Μαρία
Πιλιλίτης Λεωνίδας
Μιχαλακέας Χρήστος

ΠΗΓΗ

Αντισυνταγματική έκρινε το ΣτΕ την πρώτη εφεδρεία στο Δημόσιο

Αντισυνταγματική κρίθηκε, με την υπ' αριθμ. 3354/2013 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η πρώτη εφεδρεία στον δημόσιο τομέα που προβλέφθηκε το 2011 με το Μνημόνιο Ι (Ν. 4024/2011) και την υπουργική απόφαση ΔΙΔΑΔ/Φ.26.14/56/ ΟΙΚ.1872/8.11.2011.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν αντισυνταγματικό το μέτρο της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (εφεδρεία) για τους υπαλλήλους του αμιγούς δημόσιου τομέα που απασχολούνται καθαρά με σχέση Δημοσίου Δικαίου.

Ειδικότερα, οι δικαστές του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, έκριναν ότι η εφεδρεία αντίκειται στο άρθρο 103 του Συντάγματος και στη συνταγματική αρχή τής ισότητας, ενώ μια δικαστής επιπρόσθετα έκρινε ότι αντίκειται και στην συνταγματική αρχή της αξιοκρατίας.

Αναλυτικότερα, σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας ότι «δεν είναι συνταγματικά ανεκτή η πρόβλεψη στον νόμο της υποχρεωτικής, και χωρίς προηγούμενη κρίση του υπαλλήλου από υπηρεσιακό συμβούλιο, αποχωρήσεώς του» με μόνο κριτήριο τη συμπλήρωση ορισμένου χρόνου πραγματικής υπηρεσίας, έστω και αν αυτός είναι μεγάλος, όπως είναι η 35ετής υπηρεσία.

Σε άλλο σημείο της δικαστικής απόφασης, αναφέρεται ότι «δεν είναι συνταγματικά επιτρεπτό, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο θεμιτός σκοπός της αναδιοργανώσεως των δημοσίων υπηρεσιών και της ορθολογικής διαχειρίσεως της αντίστοιχης δημόσιας δαπάνης, να καθορίζονται όροι υποχρεωτικής απομακρύνσεως υπαλλήλων από την υπηρεσία με βάση κριτήρια μη συνδεόμενα με τις λειτουργικές και οργανωτικές ανάγκες της διοικήσεως, αλλά και με τα προσόντα, τις ικανότητες και την εν γένει υπηρεσιακή τους απόδοση και η κατάργηση των οργανικών θέσεων, τις οποίες κατείχαν οι αποκρινόμενοι, να επέρχεται ως αυτόθροη συνέπεια της απομακρύνσεως».

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η απομάκρυνση δημοσίου υπαλλήλου από την υπηρεσία χωρίς τις εγγυήσεις του άρθρου 103 του Συντάγματος, δηλαδή χωρίς προηγούμενη κρίση υπηρεσιακού συμβουλίου, είναι επιτρεπτή μόνο σε δύο περιπτώσεις: Η πρώτη είναι η παύση έπειτα από δικαστική απόφαση και η δεύτερη είναι η αποχώρηση λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.

Κατόπιν αυτών, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν αντισυνταγματική την εφεδρεία του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011, καθώς «η μεταβολή στο υπηρεσιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων που έχει ως συνέπειες στην οργάνωση και λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, αφενός δεν βασίζεται σε προηγούμενο ανακαθορισμό των λειτουργιών του κράτους και τη διοικητική αναδιοργάνωσή του κατ' εκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών με κριτήριο την αποτελεσματικότητα των δημοσίων υπηρεσιών, η δε κατάργηση των νομοθετημένων οργανικών θέσεων δεν επέρχεται ως συνέπεια της αναδιαρθώσεως και αφετέρου δεν ανάγεται σε πάγια αλλαγή του γενικού καθεστώτος που διέπει τους όρους λύσεως της υπαλληλικής σχέσεως με απόλυση λόγω ορίου ηλικίας και 35ετίας».

Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έχουν προσφύγει η ΑΔΕΔΥ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις υποστηρίζοντας ότι ο Ν. 4024/2011 (ενιαίο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία, κ.λπ.) όπως και η επίμαχη υπουργική απόφαση, είναι αντίθετη σε ένα πλέγμα διατάξεων του Συντάγματος, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας (ευρωπαϊκών οδηγιών).

Σημειώνεται ότι η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ αφορά το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς για την εφεδρεία, κι όπως είναι γνωστό ακολούθησε και δεύτερη, με το μνημόνιο ΙΙ (ν4038/2012), που έλαβε υπόψιν τα νεότερα δεδομένα.


ΠΗΓΗ

Φόρος ακινήτων: ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν

Σβήνουν και γράφουν τον νέο νόμο για τα ακίνητα. Στόχος είναι τα έσοδα να μην είναι λιγότερα από 2.9 δισ ευρώ, αλλά παράλληλα να μην υπάρξουν και αδικίες.

Από τις συνεχείς, πλέον, αλλαγές υπάρχουν κερδισμένοι αλλά και χαμένοι.

Κερδισμένοι είναι όσοι έχουν ακίνητο σε όροφο, αφού μειώνεται ο συντελεστής από 1,04 σε 1,03 για τον 4ο και 5ο όροφο και σε 1,04 από 1,06 από τον 6ο όροφο και πάνω

Χαμένοι είναι όσοι έχουν στην ιδιοκτησία τους μονοκατοικία, αφού ο συντελεστής αυξάνεται από το 1,02 στο 1,03.

Χαμένοι είναι και όσοι έχουν ακίνητο με πρόσοψη σε δρομο με συντελεστή 1,02 και 1,03 για περισσότερες από μία προσόψεις.

Κερδισμένοι είναι όσιοι έχουν ημιτελή ακίνητα αφού μειώνεται ο συντελεστής από το 0,5 στο 0,4

Γυρίζει σελίδα το Παρακαταθηκών και Δανείων

Σε λίγους μήνες από τώρα, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν θα είναι αυτό που γνωρίζαμε…

Αργά αλλά σταθερά, αλλά η εικόνα και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Μπορεί ο εν λόγω οργανισμός να μην συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο, όπως πληροφορείται ηVoria.gr, οι απαιτήσεις της τρόικας "καλύπτουν" και το δικό του μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΠκΔ θα διακόψει τις εμπορικές του εργασίες στο αμέσως επόμενο διάστημα, γεγονός το οποίο συνεπάγεται ότι θα διακόψει την έκδοση νέων δανείων και την αποδοχή καινούργιων καταθέσεων.

Αυτό το οποίο θα γίνει, θα είναι να ανανεώνονται μόνο οι παλιές καταθέσεις και να αποπληρώνονται τα παλιά δάνεια, αλλά στο εμπορικό κομμάτι του, το Ταμείο, υπό τις νέες συνθήκες, ουσιαστικά, θα υπολειτουργεί. Η τρόικα εξαρχής δεν αντιλαμβανόταν τον λόγο αυτής της δραστηριοποίησης του ΤΠκΔ και είχε πιέσει για το σπάσιμο του οργανισμού, με απώτερο σκοπό να εξαλείψει την εμπορική του δραστηριότητα.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι αυτή η στιγμή έφτασε. Το νομικό πλαίσιο του Ταμείου θα αναθεωρηθεί, σε συνεργασία με την ΕΕ και γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι μια νέα σελίδα στην ιστορία του ετοιμάζεται να γυρίσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε λίγους μήνες από τώρα, το Παρακαταθηκών και Δανείων δεν θα είναι αυτό που γνωρίζαμε.

Πηγή: voria.gr


 

Μετρό Θεσσαλονίκης: Νέα καθυστέρηση στο σταθμό ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Κάτι για το οποίο ευθύνεται και πάλι η κακή και πρόχειρη αρχική χάραξη, που πέρασε το Μετρό κάτω από πολυκατοικίες, από ρήγματα και πάνω σε αρχαία. Αυτή τη φορά το Μετρό «τράκαρε» στην έδρα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Το ζήτημα ήταν η απαλλοτρίωση εμπρόσθιων κήπων πολυκατοικιών, που θα έπρεπε να καταστραφούν μερικώς για να κατασκευαστεί ο σταθμός «Βούλγαρη».

Το μόνο που χρειαζόταν ήταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου να ορίσει την τιμή της απαλλοτρίωσης. Η συζήτηση έγινε πριν από 5 μήνες και η απόφαση έπρεπε να βγει σε 30 ημέρες, αλλά βγήκε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, λένε στην «Αττικό Μετρό». Και αντί να οριστεί μία τιμή, ο πρόεδρος του δικαστηρίου όρισε να γίνει πραγματογνωμοσύνη, χωρίς να έχει τέτοια αρμοδιότητα.

Ατελείωτο...
Διότι πραγματογνωμοσύνη έχει το δικαίωμα να ορίσει το Εφετείο αν οι δύο πλευρές δεν συμφωνήσουν. Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στην «Αττικό Μετρό», τόσο από την πολύμηνη καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης όσο και από την ίδια την απόφαση, που προσθέτει τουλάχιστον ακόμη 10 μήνες καθυστέρησης. Οι μετροπόντικες, που εδώ και 1,5 χρόνο βρίσκονται μπροστά στην «Ανάληψη», πρέπει να αποσυναρμολογηθούν, να μεταφερθούν στην Πυλαία, να συναρμολογηθούν και να ξεκινήσουν το σκάψιμο προς τα πίσω, προς την «Ανάληψη».

Αλλά δεύτερος σταθμός από την Πυλαία προς την Ανάληψη είναι ο σταθμός «Βούλγαρη», όπου δεν μπορεί να γίνει καμία εργασία μέχρι να ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη και να οριστεί η τιμή. Κι αυτό χωρίς να περιλαμβάνεται στην όλη καθυστέρηση ο απαιτούμενος χρόνος για να βγει η νέα απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου πήρε μια αρνητική απόφαση, αλλά ότι δεν πήρε απόφαση», λέει ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό», Χρήστος Τσίτουρας. «Αν είχε ορίσει μία τιμή, εμείς θα προχωρούσαμε και οι όποιες διαφορές θα μπορούσαν να λυθούν στο Εφετείο. Τώρα μας έδεσε τα χέρια», προσθέτει. Στην «Αττικό Μετρό» εξετάζουν πλέον σειρά λύσεων, με τελευταία και απευκταία αυτήν της κατάργησης του συγκεκριμένου σταθμού. Κάτι όμως που θα άφηνε χωρίς εξυπηρέτηση μια μεγάλη και πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Αυτή η νέα καθυστέρηση προστίθεται σε άλλες πολύχρονες καθυστερήσεις στην εξέλιξη του έργου, που έχουν εκτροχιάσει το Μετρό από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο η κεντρική γραμμή θα είχε ολοκληρωθεί στα τέλη του 2012.

Πηγή: enet.gr

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σχέδια για μέγα-εμπορευματικό κόμβο στη Θεσσαλονίκη

Για τη σιδηροδρομική μεταφορά φορτίων στη βόρεια Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Τουρκία θα χρησιμοποιείται ο εμπορευματικός κόμβος (hub) τις βάσεις του οποίου θέτει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εντός του επόμενου εξαμήνου.

Σε πρώτη φάση, το hub θα αξιοποιεί ήδη υφιστάμενες υποδομές, και η λειτουργία του φαίνεται να συνδέεται με τις συμφωνίες συντονισμένης μεταφοράς «ομαδοποιημένων» φορτίων βιομηχανιών με τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες και με τη διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ώστε και δικά του μέλη να προσχωρήσουν στη συμφωνία συνεργασίας για τη δρομολόγηση καθημερινής εμπορευματικής αμαξοστοιχίας από Ικόνιο (Πειραιά)- Θριάσιο -Σίνδο- Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης και λιμάνι.

Στην εν λόγω συνεργασία, η οποία προβλέπει «ομαδοποιημένες» μεταφορές προϊόντων των συμμετεχουσών εταιρειών, συμμετέχουν ήδη περίπου 25 μεγάλες επιχειρήσεις-μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων (ΣΕΒ).

«Εμείς δημιουργούμε το hub για εμπορεύματα στη Θεσσαλονίκη και ο επενδυτής, αφού ο διαγωνισμός πώλησης [της ΤΡΑΙΝΟΣΕ] βρίσκεται σε εξέλιξη, θεωρώ ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί τις μεγάλες ευκαιρίες, που υπάρχουν για να δημιουργήσει ένα ακόμη hub στην Κεντρική Ευρώπη, ενώ ακόμη ένα κέντρο θα μπορούσε να δημιουργηθεί στα Βαλκάνια», σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, κατά την ομιλία του στο 39ο IATTO FORUM - EXPORT SUMMIT II.

Σύμφωνα με τον κ. Ζηλιασκόπουλο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ανταγωνιστική, καθώς αρχικά προσφέρει κόστη χαμηλότερα κατά 20%, σε σχέση με τις εταιρείες οδικών μεταφορών, ενώ στόχος είναι οι τιμές να φτάσουν να είναι χαμηλότερες κατά 50%. Επίσης, έχει τις δυνατότητες να στέλνει καθημερινά 20-30 τρένα στην Ευρώπη, υπό την προϋπόθεση ότι θα πάψει να είναι ΔΕΚΟ και θα περάσει στον ιδιωτικό τομέα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ως ΔΕΚΟ, η εταιρεία είναι μπλεγμένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, στο πάγωμα των προσλήψεων,  και τις άδειες που πρέπει να εξασφαλίσει για να βγει στο εξωτερικό.

Εντός του επόμενου εξαμήνου σχεδιάζεται να δρομολογηθεί τακτική εμπορική αμαξοστοιχία (cargo train) από Θεσσαλονίκη σε Αλεξανδρούπολη, σε εβδομαδιαία βάση. To εν λόγω δρομολόγιο, που θα γίνεται σε συνεννόηση με τους τουρκικούς σιδηρόδρομους θα φτάνει στο Πύθιο και από εκεί μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Επιπρόσθετα, θα δρομολογηθούν block train από Θεσσαλονίκη προς Σόφια, δύο φορές εβδομαδιαίως, αλλά και καθημερινή αμαξοστοιχία από Θεσσαλονίκη, προς Σκόπια και Βελιγράδι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τι θα γίνει αν παραιτηθούν όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα;

Όπως ορθά επισήμανε ο κ. Βενιζέλος, μια ομαδική παραίτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, θα αποτελούσε ομαδική πολιτική αυτοκτονία. Θα ήταν θεόσταλτο δώρο για το μνημονιακό τόξο.

Τι θα γινόταν όμως αν παραιτούνταν όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα μαζί; Προφανώς θα...εξαναγκαζόταν το πολιτικό σύστημα να πάει σε εθνικές εκλογές.

Το θέλουν όμως αυτό τα αυτοχαρακτηριζόμενα αντιμνημονιακά κόμματα ή απλά εμπαίζουν το λαό; Θέλουν άραγε να αναλάβουν τα ίδια, να εφαρμόσουν όλα όσα τάζουν στον ελληνικό λαό; Προφανώς δεν το θέλουν. Δεν θέλουν να πέσει η κυβέρνηση και να περάσει η ευθύνη στα ίδια. Θέλουν απλά να φθείρουν πολιτικά τα κυβερνητικά κόμματα, για να ανεβάσουν τα ποσοστά τους. Κανένα κόμμα δεν θέλει εκλογές. Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια.

Εξάλλου, όπως λένε και οι δημοσκοπήσεις, ούτε και εμείς οι πολίτες θέλουμε εκλογές. Επομένως, τα κεφάλια μέσα.

 
 

Γιατί προκάλεσε «ταραχή» ο Δελαστίκ;

Το άρθρο του Δελαστίκ, «ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν τη δημοκρατία» τάραξε πάρα πολλούς και προκάλεσε και αμηχανία μέσα στους κόλπους της «αριστεράς».
Ο Δελαστίκ ένα προβεβλημένο στέλεχος αυτής της «αριστεράς» και με ισχυρό βεληνεκές επιρροής στους κόλπους της, επέφερε θανάσιμο κτύπημα στα «αντιφασιστικά» στερεότυπά της: Άνοιξε μια μεγάλη ρωγμή στην «αντιφασιστική» μυθολογία που μας κατακλύζει, σαν τυφώνας…

Ο Δελαστίκ θέτει ΕΥΘΕΩΣ το ζήτημα της δολοφονικής προβοκάτσιας στην, εν ψυχρώ, εκτέλεση του Φύσσα.

Και όχι μόνο αυτό. Αλλά τεκμηριώνει ΠΟΛΙΤΙΚΑ και το ενδεχόμενο η προβοκάτσια αυτή να έχει οργανωθεί από υψηλά κέντρα εξουσίας, να είναι ένα «συμβόλαιο θανάτου» που εκτέλεσε ο Ρουπακιάς, έξω και υπεράνω της Χρυσής Αυγής.

Το άρθρο του Δελαστίκ, ΕΔΩ:
http://prin.gr/?p=1904

Αυτή την άποψη το ΡΕΣΑΛΤΟ την έχει διατυπώσει και αναλύσει από την πρώτη μέρα, ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7791
Και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7802

Ο Δελαστίκ εδώ συγκρούεται, οριζοντίως και καθέτως, με την κυρίαρχη άποψη του καθεστωτικού φασισμού και με τα γρανιτένια «αντιφασιστικά» στερεότυπα του δικού του χώρου: Της «αριστεράς» των «αντιφασιστικών» και «αντιρατσιστικών» παραληρημάτων και εκδηλώσεων…

Ο Δελαστίκ με απλά λόγια λέει ότι ο φασισμός που επελαύνει είναι αυτός της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ…

Αφήνει, βεβαίως, έξω τα δεκανίκια του: Την «αριστερά» στην οποία και αυτός ανήκει…

Και το διατυπώνει πιο πλάγια: «ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν τη δημοκρατία»!!!

Ποια «δημοκρατία» απειλούν, φυσικά δεν μας λέει ο Δελαστίκ: Τη «δημοκρατία» των ανδρεικέλων του φασισμού του 4ου Ράιχ;

Θα ήταν ορθότερο και μέσα στα πλαίσια της λογικής του Δελαστίκ να πει: «ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ έχουν καταργήσει κάθε ίχνος και ικμάδα δημοκρατίας και έχουν επιβάλει τη δικτατορία του χρηματιστηριακού φασισμού: των μαφιόζων του χρήματος»…

Αυτό είναι που «πόνεσε» στο άρθρο του Δελαστίκ: Αμφισβήτησε ευθέως την κρατούσα άποψη του κατοχικού καθεστώτος (του φασισμού των ανδρεικέλων) και τα «αντιφασιστικά» στερεότυπα και εκλογικά «υπνωτικά» της «αριστεράς»…

Γι αυτό και το «Έθνος» (η εφημερίδα του) αφού τον άδειασε, με μια ανακοίνωση, τον καρατόμησε: Διέκοψε τη συνεργασία μαζί του.

Διαβάστε ΕΔΩ

(ο γράφων έχει ιδίαν πείρα από τέτοιες καρατομήσεις του «δημοκρατικού» «Έθνους»).

Γι αυτό επίσης πολλοί επιχειρούν να αποδυναμώσουν το άρθρο του Δελαστίκ, δημαγωγώντας ελεεινά στο γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή το αξιοποίησε.

Και τον Μαρξ τον χρησιμοποίησαν οι αντιδραστικοί, καθώς και τον Τρότσκι και άλλους μεγάλους επαναστάτες. Σημαίνει τίποτα αυτό;

Τέτοια «επιχειρήματα» μόνο οι αγύρτες τα χρησιμοποιούν, οι άθλιοι και χυδαίοι καιροσκόποι…

Σε αυτούς συντάσσεται και ο Καραμπελιάς ο οποίος άδραξε την ευκαιρία να ευθυγραμμιστεί ΠΛΗΡΩΣ με τα ιδεολογήματα του πλανητικού φασισμού, των κυβερνητικών ανδρεικέλων και των «νταβάδων»…

Ανήγαγε και αυτός τη Χρυσή Αυγή σε θανάσιμη απειλή και ζητάει μάλιστα και την …κατάργησή της!!!

Για τη στρατηγική της προβοκάτσιας και τους μηχανισμούς του παρακράτους δεν βγάζει άχνα, αν και τόσο απαστράπτουν…

Η μπαμπεσιά όμως του Καραμπελιά είναι τούτη: Με βάση το άρθρο του Δελαστίκ κτυπάει το σύνολο της «αριστεράς» η οποία έχει ακριβώς την ίδια «αντιφασιστική» ΛΟΓΙΚΗ με τη δική του και έχει αναγάγει τη Χρυσή Αυγή σε «δαίμονα» και μεγάλη απειλή της «δημοκρατίας», σε ΚΕΝΤΡΙΚΟ πολιτικό στόχο (αυτά που λέει ο Καραμπελιάς δεν λέει και ο «Ιός», το Indymedia και οι "αντιεξουσιαστές"…

Τα ίδια, φυσικά έλεγε ο Καραμπελιάς για το μεγάλο, διαρκές και ογκούμενο ρεύμα του ΛΑ.Ο.Σ: Η Ιστορία τον …δικαίωσε!!!

Τώρα στηλιτεύει και τα κουκουλοφόρικα «Δεκεμβριανά» του 2008, ξεχνώντας το τι έλεγε τότε: Ότι είναι «Επανάσταση της νεολαίας»…

Αυτός είναι ο Καραμπελιάς: Το εκκρεμές που κινείται ανάλογα με τους καιροσκοπικούς σχεδιασμούς του κάθε φορά…

Γρήγορα θα δούμε τους σημερινούς του στόχους…

Ο Δελαστίκ ανοίγει μια μεγάλη ρωγμή στο συναινετικό τσιμέντο του καθεστώτος, στα στερεότυπα της «αριστεράς» που υπηρετεί, αλλά και στην σκέψη που υπνωτίζεται από τα παραισθησιογόνα του νεοταξικού φασισμού.

 
 

«Οικονομική φυλάκιση» για όσους δεν υπακούν…

Αντί να πέσει η φορολογία και να ζωντανέψει η αγορά, η κυβέρνηση ψάχνει χίλιους δυο τρόπους να εκβιάσει τους φοροοφειλέτες να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στο Δημόσιο, χωρίς να εξετάζει αν μπορούν όλοι. Έτσι, την ώρα που η κοινή γνώμη «βομβαρδίζεται» με «δημοκρατικά» μανιφέστα, στο ΥΠΟΙΚ πρότειναν το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ για όσους δεν δύνανται εκ των πραγμάτων να πληρώσουν τους σοβιετικούς φόρους.

Φυσικά πρόσωπα χωρίς ΑΦΜ δεν θα μπορούν ούτε να πουλούν ούτε να ενοικιάζουν ούτε να αγοράζουν. Οι επιχειρήσεις που θα χάσουν τον ΑΦΜ δεν θα μπορούν να συναλλάσσονται, να εκδίδουν και να λαμβάνουν παραστατικά πώλησης, να εισάγουν, να εξάγουν, να λαμβάνουν χρήματα ή δάνειο από τις τράπεζες, να πληρώνονται για συναλλαγές τους από το Δημόσιο, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, να εισπράττουν επιστροφές φόρων, να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις και να μεταβιβάζουν ακίνητα.

Εν ολίγοις θα φαλιρίσουν απολύοντας αναγκαστικά υπαλλήλους. Έτσι η ανεργία θα διογκωθεί περαιτέρω. Θα ακολουθήσουν κατασχέσεις εμπορευμάτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων, δήμευση χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς και όλα αυτά τα «ωραία» της παγκοσμιοποίησης, η οποία στοχεύει στο να συγκεντρώσει κρατική και ιδιωτική υπηρεσία, ελέγχοντας τους πάντες και τα πάντα.

Το πάγωμα του ΑΦΜ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα είδος «οικονομικής φυλάκισης», αφού κανείς δεν θα μπορεί να συναλλάσσεται με άλλους. Βλέπουμε λοιπόν πόσο εξαρτημένη είναι η κοινωνία από τους αριθμούς και πως θα πιέζουν σε λίγο καιρό τους πολίτες να αποδεχθούν παγκοσμιοποιητικά μέτρα: Κρατώντας τους από την τσέπη!

Μάλιστα, το σχέδιο προβλέπει «κάρτα του Πολίτη» για τις συναλλαγές και όποιος δεν θα την έχει από ένα σημείο και μετά δεν θα μπορεί ούτε να πουλάει ούτε να αγοράζει. Βεβαίως ακολουθούν και πιο «εξελιγμένοι» τρόποι συναλλαγής, καθώς η κάρτα θα… κλέβεται ή θα πλαστογραφείται. Όποιος δεν θα υπακούει στις επιταγές του συστήματος, θα μπλοκάρονται απλά οι συναλλαγές του.

Έτσι στο τέλος, το κράτος θα «μεριμνά» για τους πολίτες και θα δίνει έπειτα τα σέβη του στο παγκόσμιο κέντρο εξουσίας που θα διαχειρίζεται τον πλούτο όλων μας, εννοείται για το καλό μας, μιας και εμείς είμαστε «ένα μάτσο ξεδιάντροπων φοροφυγάδων». Αυτά δείχνουν να είναι τα σχέδια. Το τι θα γίνει, όπως έχουμε πει, θα το δούμε…

ΠΥΓΜΗ.gr


Πρωτογενές πλεόνασμα αηδίας

Το μέλλον μας, λέει, διαπραγματεύεται με την Τρόικα, ετούτες τις ώρες ο οικονομικός διευθυντής της κυβέρνησης των Ολετήρων, καθώς, λέει, οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν έρθει με άγριες διαθέσεις. Πώς να μην έχουν έρθει με άγριες διαθέσεις, αφού οι γελοίοι κυβερνήτες μας δεν τολμούν να επιβάλλουν, στο σύνολό τους, τα μέτρα που έχουν συνυπογράψει, ίσως επειδή δεν διαβάσανε αυτά που πάνω στη φούρια τους υπέγραψαν, θέτοντας έτσι υπό ευθεία αμφισβήτηση την επιτυχία του προγράμματος «διάσωσης».

Κι όλη αυτή η φούρια, προκειμένου να εκταμιεύονται οι καινούριες δόσεις για να εξυπηρετούνται οι παλιές δόσεις των ειδεχθών δανείων που όλοι πια έχομε συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Λογιστικές χρεώσεις και τοκοφόρες πιστώσεις. Το διάφορο των τόκων στο λογαριασμό του ραγιά, παρακαταθήκη για τα εγγόνια του, μαζί με τα χρεολύσια.

Κεντρικό θεώρημα των διαπραγματεύσεων, λέει, θα είναι η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος της χρονιάς, καθώς στην κυβέρνηση των Ολετήρων, ευλόγως, διαβλέπουν την προφανή διάθεση των ελεγκτών να θέσουν θέμα νέων μέτρων, στη βάση της ρήτρας που προβλέπεται από τον μηχανισμό αυτόματης προσαρμογής που, όπως είναι γνωστό, έχουν συνομολογήσει.

Είναι επίσης γνωστό ότι το success story του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι τόσο αληθινό όσο κι όλα τα υπόλοιπα success stories που μας αραδιάζουν οι θλιβεροί κυβερνήτες και τα εγχώρια μέσα μαζικού εμπαιγμού. Τις ίδιες εκείνες ώρες που οι αγύρτες θριαμβολογούσαν για την επίτευξη του περίφημου πρωτογενούς πλεονάσματος, σχεδόν ταυτόχρονα, η τράπεζα της Ελλάδας, υπολόγιζε το μέγεθος του πρωτογενούς ελλείμματος!

Δεν είναι αστείο ούτε είναι όποια κι όποια η τράπεζα της Ελλάδας. Είναι το ευαγές ίδρυμα που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του διοικητή του για να υποστηρίξει σε εύθετο χρόνο, την υποτιμητική κερδοσκοπία εις βάρος των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου. Κατά τα φαινόμενα και καταγγελλόμενα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος, θα βρισκόταν πίσω από τα σίδερα της φυλακής γι' αυτόν και άλλους λόγους, αλλά σε τούτη τη χώρα των λωτοφάγων, ενίοτε, μας κουνά κι από πάνω επιτιμητικά το δάχτυλο και πάντως βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια και αγαστή συνεργασία με τους Ολετήρες. Μάλιστα! Αυτή η ίδια, η κατ’ ευφημισμόν τράπεζα της Ελλάδας, ήταν που αυθωρεί και παραχρήμα διέψευσε τους αγύρτες.

Αλλά ας παραβλέψομε προς στιγμήν τα ψεύδη τους, έτσι κι αλλιώς τα έχουμε συνηθίσει, πάσχοντας από αυτόν τον ιδιότυπο μιθριδατισμό μας, χρόνια πολλά εθισμένοι στην ανεντιμότητα των κυβερνητών μας.

Ας παραβλέψομε τα ψεύδη τους κι ας προσποιηθούμε για μια στιγμή ότι λένε την αλήθεια, για να αναρωτηθούμε τι αξίζει αυτή η… εθνική επιτυχία. Ας αναλογιστούμε τι αξία έχει ένα τέτοιο πρωτογενές πλεόνασμα που έχει βασιστεί πάνω σε αμέτρητα πτώματα απελπισμένων αυτοχείρων, έχει βασιστεί σε εκατοντάδες χιλιάδες χαμένων θέσεων εργασίας, έχει βασιστεί σε διαλυμένες δομές πρόνοιας, σε χειρότερα απ’ ό,τι στο παρελθόν σχολεία και ακόμα χειρότερα νοσοκομεία.

Τι να το κάνομε, λοιπόν, αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει βασιστεί σε μια άνευ προηγουμένη κοινωνική οδύνη και μια απίστευτη εθνική υποτέλεια? Τι να το κάνομε αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα, έστω κι αν δεν είναι προϊόν λαθροχειρίας, έστω κι αν δεν είναι προϊόν δημιουργικής λογιστικής και που πάντως δεν έχει το παραμικρό στοιχείο αειφορίας?

Τίποτα περισσότερο δεν αξίζει ετούτο το πρωτογενές πλεόνασμα παρά να εγγυάται μια ζωή με δόσεις. Δόσεις για να εξυπηρετείται αυτό το ύποπτο κι ανεξέλεγκτο δημόσιο χρέος. Δόσεις για να ανακυκλώνονται τα ομόλογα που οι αλιτήριοι των αγορών κάποτε τα πλάσαραν στα κορόιδα με την ασφάλεια των τριών άλφα, κελεπούρι σωστό. Ύστερα με τη βοήθεια των ανεγκέφαλων και των απατεώνων που μας κυβερνούν, τα αγόρασαν πίσω στο 20% της αξίας τους, κατακλέβοντας τους πελάτες τους. Τώρα αυτοί οι ίδιοι αλιτήριοι, έρχονται στο ταμείο για να τα πληρωθούν αυτά τα ομόλογα ανενόχλητοι, στην ονομαστική τους αξία, εις ολόκληρον που λένε οι ειδικοί. Ετούτη τη φορά τα πληρώνονται με λεφτά κλεμμένα από τη σύνταξη του παππού σου, από τα φάρμακα της μάνας σου, από τον απολυμένο δάσκαλο του παιδιού σου. Ένας ολόκληρος λαός γονατισμένος. Κλεμμένα όνειρα, κλεμμένες ελπίδες, κλεμμένες ζωές.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι εξαπατημένοι από τους κανιβάλους των αγορών, με την αρωγή και των διεθνών μέσων μαζικού εμπαιγμού, είναι θυμωμένοι με τους τεμπέληδες τους Έλληνες… Γιατί να μην είναι, άλλωστε? Τα λεφτά τους έχασαν κι αυτοί. Και γι’ αυτούς κλεμμένα όνειρα, κλεμμένες ελπίδες, κλεμμένες ζωές, ψέμματα?

my-pillow-boοκ

 

Δείτε τον τιμοκατάλογο του κυλικείου της Βουλής και βάλτε τα γέλια!!

Μας κάνουν πλάκα τελικά οι «Ηγέτες» μας, αφού στο κυλικείο του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο ελληνικός καφές κοστίζει μόλις…
0,15 λεπτά του ευρώ (0,10 καφές + 0,05 ποτήρι)!
 

Ο κατάλογος που βλέπεται πιο κάτω είναι ο τελευταίος που κοινοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου, δείχνοντας για άλλη μια φορά στον ελληνικό λαό πόσο θέλουν οι Κυβερνώντες να προστατέψουν τα…χαμηλά μισθολόγια των βο(υ)λευτών μας.
 

Δείτε λοιπόν πιο κάτω για τι τιμές μιλάμε:







Πηγή

Οι υπαίτιοι της χρεωκοπίας της Ελλάδας!!!(Kai o GAP O ALHTHS) (βιντεο)

Δεν είναι μόνο ο δικομματισμός.... Είναι και τα σαπρόφυτα μαξιλαράκια του συστήματος από την άκρα δεξιά, ώς την άκρα αριστερά. Από τους Φλωράκηδες, τις Παπαρήγες, τους Μιχαλολιάκους, τους Αλαβάνους και τις Δαμανάκηδες, τους Καρατζαφέρηδες, τους Τσίπρες, την εφιαλτική συμμορία των Μητσοτάκηδων, των Παπανδρέου, των Καραμανλήδων τα πολιτικά τζάκια, και τέλος, ο ...ελληνικός λαός... αυτός που αντί να αγωνίζεται για το γενικό συμφέρον της πατρίδας, ψηφίζοντας όλα αυτά τα ποταπά κόμματα, αγωνιζόταν για την πάρτη του και το προσωπικό του συμφέρον. Κανείς μας δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Τους πολιτικούς δωσίλογους, εμείς τους ψηφίζαμε. Στη χρεωκοπία της Ελλάδας, είμαστε συνυπεύθυνοι. Ίσως όχι στο ίδιο μερίδιο ευθύνης, αλλά κανείς δεν δικαιούται να ισχυρίζεται πως δεν φταίει. Μόνο όταν συνειδητοποιήσουμε και τις δικές μας ευθύνες, θα βρούμε το θάρρος να εξεγερθούμε. Διαφορετικά, θα ζήσουμε κι εμείς και τα παιδιά μας και όλες οι μελλοντικές γενιές, ως σκλάβοι.



Πόπη Σουφλή
πηγη

ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ξανά κενή σελ. (142) στον Προυπολογισμό ή Αλλιώς η Απάτη συνεχίζεται.

 
Μετά την κενή σελίδα 124 του Προυπολογισμού του 2012 προέκυψε και 
η κενή σελίδα 142 του Προυπολογισμού του 2013

που και αυτή την φορά ξέφυγε από την αντιμνημονιακή αντιπολίτευση και 

που πάλι ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ σχετίζεται 
με ασυμπλήρωτα στοιχεία για τις Τράπεζες.




Το γεγονός είναι και πάλι τόσο τυχαίο όσο τυχαία είναι και η ψευδής αναφορά στοιχείων για τον ν.3845/2010,
διότι πουθενά στο συγκεκριμένο νόμο δεν αναφέρονται όσα αναφέρονται στον κρατικό προυπολογισμό.

Εννοείται βέβαια ότι στη συγκεκριμένη σελίδα 

θα έπρεπε να αναγράφεται η διαχείριση του δεύτερου πακέτου 

εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 90 ΔΙΣ Ευρώ 

που έλαβε η Τράπεζα της Ελλάδος 

για κάλυψη πιστώσεων προς τις ιδιωτικές Τράπεζες 

σύμφωνα με τους ν.3965/2011 και 4056/2012 

και όχι σύμφωνα με τον ν.3845/2010. 


Διαχείριση για την οποία δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφορία στο διαδίκτυο.

Αν κάποιος αισθάνεται τυχερούλης ας το ψάξει και αν εν τέλει τα καταφέρει παρακαλώ να επικοινωνήσει στο diaforos.blog@gmail.com


Υ.Γ.
Για να μην μπερδευτείτε με τις μπούρδες που λένε στο προυπολογισμό περί εσόδου σας συμβουλεύω να διαβάσετε τα 
 
ΣαμαριΣτουρναροΑνέκδοτα
 όπου θα δείτε ότι τα συγκεκριμένα ομόλογα 
του Ελληνικού Δημοσίου επιβαρύνονται με 14% επιτόκιο. 

Και είναι τουλάχιστον 26 ΔΙΣ Ευρώ αυτά που έληξαν. 
Χώρια τα 18 ΔΙΣ που λήγουν το Δεκέμβριο του 2013. 

Κάντε τους υπολογισμούς των τόκων μόνοι σας.





Γιώργος Σαρρής.
 

Χρωστούσαμε 360 δις...πήραμε μέχρι τώρα 550 δις(!), πόσα χρωστάμε ακόμα;

Και που πήγανε τα 550;;;

Απίστευτες μαθηματικές πράξεις από τους μέχρι τώρα υπουργούς των... οικονομικών!!!

 

Κι εσύ ραγιά,... Ακούς;;;... !!!!




Ο Στούρναρος ρωτάει τον ALEXIS: Ποιος θα μας δώσει αυτά τα 550 Δισ. που έχουμε πάρει;;

Δυστυχώς η αξιόπιστη ΝΕΤ δεν μας έδειξε την απάντηση του ALEXIS. Λέτε να τον ρώτησε από που προέκυψε το 550 Δισ.;;

Γιατί στο τελευταίο Δελτίου Δημοσίου Χρέους εμφανίζονται μόνο 303 Δις και κάτι ψιλά.


 
 

Εκτός αν ο Στούρναρος συμπεριλαμβάνει τα 233 Δις που είχαν πάρει οι τραπεζίτες μέχρι τον Απρίλιο του 2012 μαζί με τα τελευταία ψιλά (δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν είναι 14 Δισ. πάνω κάτω) που πήραν για την ανακεφαλαιοποίηση του Δεκεμβρίου 2012.

Αν και νομίζω ότι οι τραπεζίτες πήραν κάτι παραπάνω τον Δεκέμβριο του 2012.

Οπότε έχουμε Δημόσιο Χρέος 303 + 247 Τραπεζίτες = 550 Δισ. που ΕΧΟΥΜΕ(;;) πάρει.

Γιώργος Σαρρής
 

πηγη


Μαφιόζοι

Aφού μάς έπεισαν τόσα χρόνια ότι ηθικός και φυσικός αυτουργός δεν υπάρχει για ό,τι συνέβη και συμβαίνει στους Έλληνες πολίτες (αυτοκτονίες, οικονομική καταστροφή οικογενειών, εξώσεις, άστεγοι, νηστικά παιδιά), θεωρούμε δεδομένο πως ό,τι ψηφίζεται μέσα στην Βουλή δεν έχει κανέναν ένοχο.

Την ίδια στιγμή που προσπαθεί το πολιτικό σύστημα να κατασκευάσει ενόχους που βάλλουν κατά της Δημοκρατίας (αυτούς που το ίδιο έθρεψε και αμόλησε στο δρόμο), μέσα στην Βουλή με μαφιόζικο τρόπο προσπάθησαν να περάσουν τροπολογία προς ψήφιση με την οποία καθαρίζουν νομίμως το βρώμικο χρήμα που δημιουργούν...
οι ίδιοι οι πολιτικοί και το εξωκοινοβουλευτικό σύστημα που τους στηρίζει. Για βοσκοτόπια μιλούσαν στην Βουλή αλλά στα ψιλά γράμματα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αθανασίου, πήγε να περάσει με νόμο την απαλλαγή από το “πόθεν έσχες” για εκδότες, δημόσιους λειτουργούς, μέλη του ΤΧΣ, του ΤΑΙΠΕΔ και όλων των καλών παιδιών από την υποχρέωση να δηλώνουν μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών που έχουν στην κατοχή τους.

Εδώ όμως γεννιέται το μεγάλο ερώτημα: Ενδιαφέρει τους υπερασπιστές της Δημοκρατίας τους και μάλιστα τον ίδιο υπουργό Δικαιοσύνης η προέλευση των χρημάτων ώστε να αγοράζονται μετοχές σε παράκτιες εταιρείες; Περνάει από το μυαλό τους ότι τα χρήματα αυτά μπορεί να είναι από μίζες (που είναι το πιο αθώο) μέχρι διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και trafficing; Δεν αφορά την δημοκρατία και την δικαιοσύνη τους από πού προήλθαν τα χρήματα αυτά, παρά μόνο το πως θα νομιμοποιηθούν; Ποιος λοιπόν είναι ο ηθικός αυτουργός της κάλυψης του μαύρου χρήματος; Ποιος είναι αυτός που με νόμο του Κράτους το νομιμοποιεί; Ποιος είναι ο νταβατζής, ο έμπορος ναρκωτικών και όπλων αν όχι ο ίδιος που το καλύπτει δημοκρατικά;

Στην χώρα δεν υπάρχει η έννοια ούτε του ηθικού, ούτε του φυσικού αυτουργού. Υπάρχουν μόνο δύο μέρη για την δημοκρατική δικαιοσύνη τους:
α) Δηλώνεις "πόθεν έσχες"; Την έβαψες!
β) Δεν δηλώνεις ΠΟΘΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ; Γίνεσαι μέχρι και υπουργός!

Του Γιάννη Λαζάρου

 
 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το «Σπάρταθλον» – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Αθλητές και αθλήτριες με σημαντικές διακρίσεις, νικητές σε προηγούμενες διοργανώσεις θα συμμετάσχουν στον φετινό διεθνή αγώνα δρόμου Υπεραποστάσεως «Σπάρταθλον 2013», που θα διεξαχθεί το διήμερο 27 και 28 Σεπτεμβρίου στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη απόστασης 246 χιλιομέτρων.

Μάλιστα για τη διευκόλυνση των οδηγών η Τροχαία θα θέσει την Παρασκρυή σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα:

A. Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από 07.00-10.00 στο τμήμα του οδοστρώματος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου (Ν.Ε.Ο.Α.Κ.) πλάτους 1,5 μ., στη δεξιά πλευρά του ρεύματος κυκλοφορίας προς Κόρινθο από τη διασταύρωση Λ. Αθηνών & Ιεράς Οδού (10,000 χ/θ) έως τη διασταύρωση Διυλιστηρίων (15,600 χ/θ).
Η κίνηση των οχημάτων στο προαναφερόμενο τμήμα της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. δεν θα επιτρέπεται και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τις εναπομένουσες λωρίδες κυκλοφορίας.

B. Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από 08.00-13.30΄ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου (Π.Ε.Ο.Α.Κ.), από την ανώνυμη οδό που οδηγεί προς την περιοχή Κανδύλι (χ/θ 35+840) έως την οδό Γρ. Λαμπράκη (Κουλουριώτικο μονοπάτι - χ/θ 32+660), περιοχής Δήμου Μεγαρέων.

Η κίνηση των οχημάτων στο προαναφερόμενο τμήμα της Π.Ε.Ο.Α.Κ. θα πραγματοποιείται ως εξής:

• Στην κατεύθυνση προς Κόρινθο:
Δεξιά χ/θ 34,000 της Π.Ε.Ο.Αθηνών-Κορίνθου, δεξιά ανώνυμη οδό που οδηγεί προς την περιοχή Κανδύλι, συνέχεια από την ειδικά προσωρινά διαμορφωμένη άνω διάβαση των γραμμών Ο.Σ.Ε., αριστερά Νότιος Παράπλευρος Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, αριστερά οδό Γρ. Λαμπράκη (Κουλουριώτικο μονοπάτι) και δεξιά Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου στην κατεύθυνση προς Κόρινθο.

• Στην κατεύθυνση προς Αθήνα:

Αριστερά οδό Γρ. Λαμπράκη (κουλουριώτικο μονοπάτι χ/θ 32.660), δεξιά Νότιος Παράπλευρος Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, δεξιά στην ειδικά προσωρινά διαμορφωμένη άνω διάβαση των γραμμών Ο.Σ.Ε., δεξιά ανώνυμη οδό που οδηγεί προς την περιοχή Κανδύλι και αριστερά Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

ΠΗΓΗ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο που απελευθερώνει τις υπεραστικές συγκοινωνίες

Ψηφίστηκε χθες στην Βουλή και επί των άρθρων, το νομοσχέδιο που επιτρέπει την απελευθέρωση των υπεραστικών συγκοινωνιών.

Παράλληλα, πέρασαν και μια σειρά από τροπολογίες οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων επιμήκυνση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», την καταβολή αποζημιώσεων και υπερωριών στο προσωπικό των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας, την παροχή ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στην ΕΛΒΟ, την εθελούσια κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων κατόχων μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, την αποπληρωμή χρεωστουμένων στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ εκ μέρους του Δημοσίου, κ.ά..

Υπερψηφίστηκε επίσης τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία προβλέπει ότι για να συγχωνευθεί μια εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία, με άλλη εταιρεία εισηγμένη σε αγορά εκτός Ελλάδας (με αντάλλαγμα μετοχές στη νέα αγορά), θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί το 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου.

Ο υπουργός Μεταφορών έκανε εξάλλου δεκτή τροπολογία του συνόλου των βουλευτών του νομού Ηρακλείου για τα ραδιοταξί του τουριστικού αυτού νομού – ενώ ανάμεσα στις προτάσεις που απέρριψε, συμπεριλαμβάνεται τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για καθιέρωση ενιαίου ανώτατου ορίου ηλικίας τα 65 έτη για την άσκηση του επαγγέλματος του οδηγού λεωφορείου και ΕΔΧ αυτοκινήτου (το νομοσχέδιο καθιερώνει ως ανώτατο όριο τα 69 έτη).



Πηγή: KoolNews.gr


 

Ποσό εύκολα παίρνουμε τη ζωή για δεδομένη

Ποσό εύκολα παίρνουμε τη ζωή για δεδομένη και πόσα γεγονότα και καταστάσεις τα θεωρούμε δεδομένα τόσο που έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχουν. Όταν λέω ζωή εννοώ κάθε μικρό και μεγάλο κομμάτι της. Από το ότι αναπνέουμε -που δεν είναι δεδομένο- μέχρι το ότι προσπαθούμε να ελέγξουμε την πορεία της -πόσο αστείο- αποδεικνύεται ότι είναι κομμάτι της ύπαρξης μας η στάση αυτή. Σίγουρα η καθημερινότητα μας θα ήταν πιο χαρούμενη, ουσιαστικότερη και πιο γεμάτη αν δεν παίρναμε τίποτα σαν δεδομένο και διαθέταμε περισσότερη επίγνωση.

Θα γιορτάζαμε κάθε μέρα για το ότι ξυπνήσαμε και είμαστε ζωντανοί. Θα κοιτούσαμε τους ανθρώπους με αχόρταγη βιάση να γεμίσουμε από αυτούς, θα τους πλησιάζαμε χωρίς ντροπές και αναβολές. Θα ήταν όλα αμεσότερα, αληθινότερα! Θα αγκαλιάζαμε τους αγαπημένους μας χαιρετώντας τους και αποχαιρετώντας τους κάθε μέρα.

Και κάθε μέρα θα ήταν μια μικρή γιορτή που κερδίσαμε και έχουμε να την ζήσουμε για λίγο ακόμα. Αν θέλουμε να δούμε πόσο σημαντικό είναι να αναπνέουμε π.χ. το αντιλαμβανόμαστε αν με κάποιον τρόπο δυσκολευτούμε να αναπνέουμε. Αν προσωρινά χάσουμε, έστω και κατ ελάχιστο, αυτό που λανθασμένα θεωρούμε δεδομένο.

Δεν θα ζούσαμε προσπαθώντας να προβλέψουμε ή να ελέγξουμε το μέλλον γιατί πολύ απλά θα δημιουργούσαμε το καλύτερο δυνατό παρόν- το μόνο που διαθέτουμε ως σχετικά βέβαιο. Δεν θα μας άγχωναν ούτε θα μας πλήγωναν οι καταστάσεις και οι γύρω μας γιατί κάθε μέρα θα ήταν ευκαιρία για αγάπη και δημιουργία. Ποσό ουτοπικό αλλά ποσό πολύ θα άγγιζε την ουσία της ύπαρξηςμας.

Τί πιο μαγικό από το να ζεις το τώρα χωρίς να υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό σου; Χωρίς αναστολές και αναβολές. Θα βλέπαμε τον κόσμο τόσο διαφορετικά. Θα αγαπούσαμε τα πάντα. Από το κρεβάτι μας μέχρι και τα αντικείμενα του σπιτιού μας, το φαγητό, τα λουλούδια, τους ανθρώπους γνωστούς και αγνώστους και η καρδιά μας θα ήταν ένα ανοιχτό τετράδιο έτοιμο να γεμίσει τις σελίδες του. 

Κι αντί γι αυτό εμείς τι κάνουμε; Γεμίζουμε την αβέβαιη ύπαρξη μας πιστώνοντας τα μέσα σε βάθος χρόνου που φυσικά και δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Γιατί; Γιατί να έχει τόσο πολύ μεγάλη σημασία το ανύπαρκτο μέλλον, μεγαλύτερη από το βέβαιο -έστω και φαινομενικά-παρών; Υπάρχει απάντηση αν ανατρέξουμε στο Εγώ, το μόνο που νοιάζεται για τέτοιες ασημαντότητες.

Να επενδύσεις στο μέλλον, να προσπαθήσεις για να απολαύσεις στο μέλλον, να προσέχεις για να μην δειχτείς τις συνέπειες στο μέλλον, να κάνεις υπομονή και θα αποζημιωθείς στο μέλλον… και στο παρόν; Γιατί το παρόν, που είναι ότι πιο βέβαιο έχουμε, πρέπει να μένει ἠ να περιμένει το μέλλον για να γίνει αρκετά κάλο, ουσιαστικό ή σημαντικό, ειδικά όταν το μέλλον δεν έρχεται ποτέ;

Υπάρχει απάντηση αν ανατρέξουμε στο Εγώ, το μόνο που νοιάζεται για τέτοιες ασημαντότητες, το μόνο που το απασχολούν παράλογα και εξωφρενικά πράγματα για να νοιώθει υπαρκτό, ενώ γνωρίζει πως είναι ανύπαρκτο. Το μόνο που κάνουμε εμείς με αυταπάρνηση είναι να το ταΐζουμε σαν κάτι σημαντικό.

Μια κλασική φράση που ακούμε συχνά και ταυτόχρονα την ξεχνάμε, ότι δηλαδή «ζήσε το σήμερα σαν να μην υπάρχει το αύριο» είναι η πιο σοφή συμβουλή που θα μπορούσα να σκεφτώ. Μην περιμένεις το αύριο για να ζήσεις, μην περιμένεις το αύριο για να κάνεις αυτό που θέλεις, για να αγαπήσεις, για να δημιουργήσεις, για να πλησιάσεις τις επιθυμίες σου, για να δεις τα λάθη σου, για να τα διορθώσεις, για να πληγωθείς, να πονέσεις, να αγαπήσεις, να ζητήσεις, να ζήσεις, μην το περιμένεις γιατί το αύριο μπορεί να μην έρθει ποτέ ή μπορεί να έρθει μεθαύριο.

Μην σπαταλάς ζωή σου σήμερα, περιμένοντας το αύριο, επίσης μην περιμένεις τις συγκυρίες να έρθουν στην πόρτα σου, δεν θα έρθουν ποτέ μόνες τους αν δεν τις προκαλέσεις, αν δεν τις γνωρίσεις, αν δεν τις ζήσεις σήμερα !

Είσαι ηττημένος από το εγώ, όταν πιστεύεις τον πολιτικό, τα νομοσχέδια του πολιτικάντη, τον παπά, τις γραφές του παπά, τον γκουρού της κάθε παλαβομάρας που σου λέει το ένα ή το άλλο. Είσαι ηττημένος κάθε φορά που ικετεύεις, προσεύχεσαι, εκλιπαρείς, ζητάς, περιμένεις, από οποιονδήποτε το οτιδήποτε.

Είσαι ηττημένος όταν αντί να ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ τι να κάνεις με την ζωή σου, εσύ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ πως κάτι θα γίνει με την ζωή σου. Η απόσταση ανάμεσα στο ΝΑ και στο ΘΑ είναι τόσο μεγάλη που τις χωρίζει απεραντοσύνη. Όταν (κι αν) μάθεις αυτήν την τεράστια διαφορά των λέξεων, εκμηδενίσεις την απεραντοσύνη που τις χωρίζει, τότε μπορείς να είναι ΥΕΠΥΘΥΝΟΣ εσύ και μόνον ΕΣΥ, της ζωής σου. Είσαι κερδισμένος όταν έχεις την ΕΥΘΥΝΗ της ζωής σου, ΕΣΥ και δεν σε επηρεάζει τίποτε και κανένας.

Δεν είσαι μόνος σου, το έχουν κάνει χιλιάδες άνθρωποι και δεν δίνουν δεκάρα για την κρίση τους, τις αυξήσεις τους την κατάντια τους. Επικοινώνησε να βρεις τρόπους να ΚΟΨΕΙΣ την γόρδιο δεσμό της κρίσης και ανέλαβε ΕΥΘΥΝΗ.

Βρες τρόπο δηλαδή να μην τους έχεις ανάγκη, αυτό είναι το πρώτο βήμα στο μονοπάτι της Ευθύνης της ζωής σου, υπάρχουν δεκάδες τρόποι αλλά δεν θα στους πει κανένας, μονος σου πρεπει να τους βρεις. Κάνε μότο της ζωής σου τον ακόλουθο αφορισμό, όταν τον σκεφτείς και τον εφαρμόσεις τότε το χάσμα ανάμεσα στο Να και στο Θα αρχίζει να μικραίνει, φρόντισε να το εξαφανίσεις.

Μην επιτρέπεις να σε επηρεάσει αυτό που δεν μπορείς να επηρεάσεις.
και Ζήσε Αναλόγως !

ΠΗΓΗ


 

Σήμερα η απόφαση του ΣτΕ για το «μαύρο» στην ΕΡΤ

Σήμερα  Παρασκευή θα ανακοινώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφασή του σχετικά με τη Δημόσια Τηλεόραση και τη νομιμότητα ή μη του «λουκέτου» στην ΕΡΤ..............

Η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε προσφύγει στον Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης δεν είναι σύμφωνη με προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου που έλεγε ότι θα πρέπει να λειτουργούν πλήρως όλες οι δημόσιες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες μέχρι τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ.
 

ΠΗΓΗ

 

Νίκος Νικολόπουλος: Δημιουργική λογιστική στην ΕΑΒ

Ερώτηση του Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας.Θέμα: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΑΒ.»........
 
Η ΕΑΒ καθυστερημένα, εντός του Αυγούστου 2013 και ενώ η Εταιρία δεν λειτουργούσε λόγω καλοκαιρινών διακοπών, ανάρτησε στο εταιρικό της site τον Ισολογισμό της χρήσης 2012, ενώ δεν ανήρτησε ως όφειλε το αναπόσπαστο μέρος του Ισολογισμού της που είναι οι Οικονομικές Καταστάσεις έτους 2012. Ο Ισολογισμός όμως που ανήρτησε η ΕΑΒ βοούσε ότι είχε γίνει δημιουργική λογιστική ή απλώς «μαγείρεμα», αφού ο τζίρος της ΕΑΒ από 162 εκατ. € το 2011 μειώθηκε κατακόρυφα κατά 44% περίπου στα 91 εκατ. € το 2012. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, αφού θα ήταν δυνατόν μόνο αν η ΕΑΒ έχανε σχεδόν τους μισούς της πελάτες, το οποίο όμως δεν συνέβη. Από τις Οικονομικές Υπηρεσίες της ΕΑΒ φερόταν ως υπογράφουσα τον εν λόγω Ισολογισμό έτους 2012 μόνο η Διευθύντρια του Λογιστηρίου και όχι και ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, ο οποίος υπέγραψε τον Ισολογισμό του 2011, τον οποίο όμως δεν υπέγραψε η Διευθύντρια του Λογιστηρίου. Στις αρχές του τρέχοντος μηνός Σεπτεμβρίου, η ΕΑΒ απέσυρε τον δημοσιευθέντα στο εταιρικό site Ισολογισμό της, ενώ όπως έχουμε πληροφορηθεί ο Ισολογισμός και οι Οικονομικές Καταστάσεις της ΕΑΒ έτους 2012, αν και προσήχθησαν προς συζήτηση τον Αύγουστο 2013 στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΒ με σκοπό να εγκριθούν, τελικά, προφανώς επειδή ήταν «μαγειρεμένες», δεν εγκρίθηκαν, ενώ το τότε Διοικητικό Συμβούλιο απολύθηκε από την κυβέρνηση λόγω ποινικών διώξεων που ασκήθηκαν εις βάρος του.

Ερωτούνται λοιπόν οι πολιτικοί προϊστάμενοι της ΕΑΒ, αφού ελέγξουν άμεσα την καταγγελία μας να μας απαντήσουν στα εξής:

- Πότε θα εγκριθούν και θα επαναδημοσιευθούν ο Ισολογισμός και οι Οικονομικές Καταστάσεις της ΕΑΒ;

- Είναι πραγματικά τα κονδύλια του Ισολογισμού της ΕΑΒ εταιρικής χρήσης 2012; Αν ναι, τότε ερωτάστε: Είναι πραγματικά τα κονδύλια που δημοσιεύθηκαν στον Ισολογισμό της ΕΑΒ εταιρικής χρήσης 2011 και τα οποία υπογράφονται από τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών της ΕΑΒ;

- Γιατί τον Ισολογισμό του 2012 δεν τον υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών;

- Έχετε τέλος πάντων στη διάθεση σας ως μέτοχος της ΕΑΒ διαθέσιμο, εγκεκριμένο και υπογεγραμμένο αρμοδίως τον Ισολογισμό και τις Οικονομικές Καταστάσεις της ΕΑΒ έτους 2012;

- Έχουν υπογράψει αυτό τον Ισολογισμό οι ελεγκτές της ελεγκτικής εταιρίας GRANT THORDON μόνο με «Επιφυλάξεις και θέματα έμφασης», όπως αναφέρεται στην πρώτη παράγραφο, αντί να εκφέρουν «Άρνηση γνώμης»; Το ένα θέμα έμφασης όπως αναφέρεται στα Πρόσθετα Στοιχεία και Πληροφορίες του Ισολογισμού είναι κατά λέξη το εξής: «Τα θέματα έμφασης αφορούν συνοπτικά σε: (α) στο γεγονός επίλυσης διαφοράς από υπεργολαβική σύμβαση € 39 εκ. περίπου» …. Τι είναι αυτά τα 39 εκ. €; Έχει τέτοια εργολαβική σύμβαση η ΕΑΒ; Με ποια εταιρία; Η διαφορά επιλύθηκε υπέρ της ΕΑΒ ή εις βάρος της ΕΑΒ;

- Ποιος είναι στο Υπουργείο Οικονομικών που παρακολουθεί την ΕΑΒ, που γνωρίζει σε βάθος τα επιχειρηματικά και οικονομικά θέματα της ΕΑΒ; Πως λέγεται; Έχει κάνει κάποια έκθεση για την ΕΑΒ; Να μας τη δώσετε. Ή προτίθεστε μήπως να πάρετε αποφάσεις για το μέλλον της ΕΑΒ χωρίς αντίληψη του τι σημαίνει ΕΑΒ, χωρίς πραγματική οικονομική πληροφόρηση για την ΕΑΒ;

- Είναι υπό παραίτηση η Διευθύντρια του Λογιστηρίου της ΕΑΒ ή και ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών; Αν ναι, για ποια αιτία; Μόνο μην επικαλεσθείτε προσωπικούς λόγους.

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
 
πηγη 
 

Ενώ όλοι ασχολούνται με την ΧΑ η τρόικα ετοιμάζει νέα εξαθλίωση των Ελλήνων

Το μέλλον των Ελλλήνων πολιτών διαπραγματεύεται αυτή την στιγμή ο Γιάννης Στουρνάρας με την τρόικα, καθώς οι δανειστές έχουν έρθει με άγριες διαθέσεις για να επιβάλουν νέα μέτρα, σε έναν λαό που έχει άδειες τσέπες.

Ο στόχος είναι εμφανής, ώστε όλοι να βρεθούν να χρωστάνε έστω και μερικά ευρώ, καθότι θα είνα αρκετά για να δημευθούν τα σπίτια των Ελλήνων.

Κεντρικό ζήτημα θεωρείται πλέον το πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος της χρονιάς, καθώς στην κυβέρνηση διαβλέπουν διάθεση των ελεγκτών να θέσουν θέμα νέων μέτρων στο τραπέζι. Η σημερινή ημέρα θα κρίνει όμως και την τροπή που θα λάβει η περιπέτεια για το μέλλον των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ. Η συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με την Τρόικα είναι σε εξέλιξη από τις 10 το πρωί.

Στις συναντήσεις με τον Γιάννη Στουρνάρα θα εξεταστούν όλα τα θέματα που είναι συνδεδεμένα με την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ στα μέσα Οκτωβρίου, δηλαδή:

ο νέος κώδικας για τους δικηγόρους,

οι 12.500 διαθεσιμότητες στο δημόσιο

η αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ που η κυβέρνηση θέλει να έχει ολοκληρωθεί έως την Δευτέρα, ώστε η εκταμίευση της δόσεως να αποφασιστεί στην συνεδρίαση του Euroworking Group την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Αν και η ιδιωτικοποίηση του νερού είναι μείζον θέμα καθότι πρόκειται για κοινωνικό αγαθό, τα βάσανα των πολιτών πρόκειται να επαυξηθούν, καθώς η Τρόικα στις εκτιμήσεις για το πρωτογενές πλεόνασμα, σηκώνει απλά το "φρύδι". Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι ακόμα και η Eurostat θα ανακοινώσει πως το πρωτογενές πλεόνασμα φέτος θα φτάσει στα 2-2,5 δισ. ευρώ. Πιέζονται όμως από την Τρόικα να συμφωνήσουν σε πρωτογενές πλεόνασμα μόλις 400-500 εκατ. ευρώ το 2013.

Τέτοιος ωμός εκβιασμός, ούτε από "τοκογλύφους" της πιάτσας δεν γίνεται. Απαιτούν να χρωστάμε με το έτσι θέλω, και να μην έχουμε περίσσσευμα με το έτσι θέλω. Αυτή η διαφορά του 1,5 δις με τις εκτιμησεις της "δικής" τους Eurostat θα πρέπει να μας εξηγήσουν, που θα "εξαφανιστούν" ως δια μαγείας.

Έτσι, αφού πρώτα οι ελεγκτές «ανέκοψαν» την μείωση της ύφεσης σε 4% αντί 3,8% που υποστήριζε η κυβέρνηση, η τρόικα συνεχίζει να πιέζει με στόχο επιπλέον μέτρα και το 2014, ενώ αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι ζήτησε ήδη από το οικονομικό επιτελείο να αρχίσει να καταρτίζει και κατάλογο με «πιθανά» μέτρα που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2015 - 2016.

Δηλαδή και μας επιβάλουν μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα,και μας επιβάλουν την ύφεση που αυτοί θέλουν. Αυτό φανερώνει ότι δεν θέλουν να ξεχρεώσουμε, και επιθυμούν να μας επιβάλουν νέα μέτρα με το έτσι θέλω, για να προκληθεί κοινωνική αναταραχή.

Σε ότι αφορά στο τελικό πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 πάντως, αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζουν ότι αυτό θα επιτευχθεί χωρίς «κρυφά μέτρα» και αλχημείες, χωρίς αναδρομική περικοπή των πιστώσεων του προϋπολογισμού προς τους φορείς του Δημοσίου, αλλά δίνοντας ολόκληρο το κονδύλι της χρονιάς (2,9 δισ. ευρώ) για επιστροφές φόρων και τα 6,5 δισ. (από τα 6,65 που προϋπολογίζονταν) για δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).


Το μέλλον των δύο αμυντικών βιομηχανιών (ΕΑΣ και ΕΛΒΟ) και της ΛΑΡΚΟ θα κρίνει η νέα συνάντηση που θα έχει το απόγευμα η Τρόικα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και την αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φώφη Γεννηματά.

Το σχέδιο με το οποίο προσέρχεται η κυβέρνηση σε αυτή την συνάντηση είναι γνωστό και προβλέπει τη διάσπαση και διατήρηση εν λειτουργία μόνο του στρατιωτικού σκέλους για ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, ενώ για την ΛΑΡΚΟ επιδιώκεται επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης για να μπορέσει να καταστεί βιώσιμη.

Τον τελικό λόγο θα έχει πάντως για όλα αυτά ο πρωθυπουργός, που θα συναντήσει την Τρόικα, ενώ την Κυριακή θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα, που θα είναι η τελευταία του πρώτου γύρου του ελέγχου στην Αθήνα, πριν η ομάδα Τόμσεν επιστρέψει στα μέσα Οκτωβρίου στη χώρα μας .

Συνοψίζοντας αυτό που φαίνεται είναι ότι θα αποφασιστούν νέα σκληρά και εξοντωτικά μέτρα για τους πολίτες, μέτρα μα΄λλιστα που έχουν προαποφασισθεί από το εξωτερικό, αφού ακόμα και αν παρουσιαζουμε πλέονασμα, οι δανειστές προσποιούνται ότι δεν το "βλέπουν".

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό επιτυγχάνεται με μοναδική ευκολία, χωρίς αντιδράσεις, γιατί όλα τα ΜΜΕ "όλως τυχαίως" ασχολούνται μόνο με το θέμα της Χρυσής Αυγής.

ΠΗΓΗ