EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ντοκουμέντο ψεκασμού-Ταυτόχρονα πετούν 2 αεροπλάνα-Δείτε την ΔΙΑΦΟΡΑ!!!

Βίντεο ντοκουμέντο που καταρρίπτει τον ισχυρισμό ότι οι γραμμές που παραμένουν στον ουρανό μετά από πτήση αεροπλάνων, οφείλονται στα καυσαέρια που δημιουργούνται και ότι η μεγάλη χρονική διάρκεια ύπαρξής τους, ορισμένες φορές, οφείλεται στις καιρικές και κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν.

Στο βίντεο φαίνονται να πετούν την ίδια χρονική στιγμή 2 αεροπλάνα... το ένα αφήνει γραμμές πολλών χιλιομέτρων ενώ το άλλο αφήνει τις μικρές γραμμές που όλοι μας έχουμε δει και γνωρίζουμε Μπορεί να υπάρξει επιστημονική απάντηση σε αυτό??? Αναμφίβολα ΟΧΙ!!!

Η βιντεοσκόπηση έγινε στο ΟΑΚΑ στις 26.9.2013, ώρα 11:50


πηγη

Κράξιμο στον Μιχελάκη στην Κόρινθο από αγανακτισμένο πολίτη..

Κράξιμο στον Μιχελάκη στην Κόρινθο από αγανακτισμένο πολίτη.. 

 

 

 

Δείτε  παρακάτω το βίντεο.......

 

 

Το ΣΔΟΕ καίει τη Χρυσή Αυγή. Εχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Εμπλέκονται εφοπλιστές, επιχειρηματίες και… μητροπολίτες

Στοιχεία που προκαλούν αναταράξεις στην επιχειρηματική και πολιτική σκηνή έχει πλέον στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ όσον αφορά τις πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής και τους υποστηρικτές της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης. Καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο Sofokleousin.gr υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας επισημαίνουν ότι από τους πρώτους ελέγχους έχουν προκύψει διασταυρωμένα στοιχεία για χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων από μεγάλους επιχειρηματίες, εφοπλιστές ακόμα και ιερωμένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι από εμπλεκόμενους επιχειρηματίες είναι έγκλειστοι στις φυλακές ήδη, ενώ για άλλους εκκρεμούν ποινικές διώξεις, ενώ περιλαμβάνονται και άτομα υπεράνω πάσης υποψίας.

Τα στοιχεία προδίδουν διασύνδεση μελών και τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής με επιχειρηματίες της νύχτας και του αθλητισμού, ενώ στοιχειοθετείται φάκελος για κακουργήματα που έχουν να κάνουν με την εκβίαση, απειλή καθώς και για συμβόλαια θανάτου.

Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών από τις τράπεζες ώστε να πιστοποιηθούν με τον πλέον αδιάσειστο τρόπο τα πρώιμα στοιχεία που έχει στα χέρια του.

Παράλληλα από τη διασταύρωση και κοινή εξέταση στοιχείων από παρακολουθήσει συνδιαλέξεων μελών της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνονται οι σχέσεις με συγκεκριμένους επιχειρηματίες, ενώ αναμεμειγμένοι φαίνονται ακόμα και μητροπολίτες.

Τα στοιχεία έχουν ήδη αποσταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς σύμβουλοι του πρωθυπουργού έχουν ζητήσει πρώιμη ενημέρωση για την πορεία των ερευνών, ώστε να μην υπάρξουν διαρροές.

ΠΗΓΗ

Ολόκληρη η απόρρητη έκθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ολόκληρη την απόρρητη έκθεση της ομάδας εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις γερμανικές επανορθώσεις δημοσιεύει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα το Real.gr.

Η έκθεση, που αποκάλυψε την Κυριακή η Real News, έχει παραδοθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τον περασμένο Απρίλιο από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο διεκδικήσεων από την ελληνική πλευρά. Ενώ αρχικά η κυβέρνηση διέρρεε ότι θα υπήρχε απάντηση ακόμα και σε διάστημα ενός μηνός από το Νομικό Συμβούλιο, απάντηση δεν υπάρχει μέχρι σήμερα! Μετά την αποχώρηση του Δ. Αβραμόπουλου από το υπουργείο Εξωτερικών το θέμα εξασθένησε, προφανώς για να προχωρήσει το Βερολίνο χωρίς ενοχλήσεις στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Η δημοσιοποίηση της έκθεσης σήμερα από το Real.gr , πέραν του τεράστιου ενδιαφέροντος που αυτή παρουσιάζει, συμβάλλει ώστε να διαμορφωθεί άμεσα πλαίσιο διεκδικήσεων από την ελληνική πλευρά, εφόσον βεβαίως υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ

                                                          

Τα στοιχεία που παραθέτει η απόρρητη έκθεση είναι πραγματικά συγκλονιστικά.

Από την αρχή της κατοχής και μέχρι το τέλος της διατέθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος προς τις αρχές κατοχής 1.618.001.572.837.299 δρχ. Εξ αυτών 87.811.216.671.480 ως έξοδα κατοχής και 1.530.190.356.165.819 ως πιστώσεις .

Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνεται η αξία των διαθέσιμων που «άρπαξαν» κατά την αποχώρησή τους τα γερμανικά στρατεύματα από τα υποκαταστήματα και πρακτορεία της Τράπεζας της Ελλάδος συνολικής αξίας 634.962.891.995.162 δρχ.

Σύμφωνα δε με την Έκθεση του Ι. Λαμπρούκου οι απαιτήσεις που προέρχονται από τις καταβολές των πιστώσεων πέραν των «εξόδων κατοχής» υπολογιζόμενες σε χρυσές λίρες Αγγλίας, με βάση τη μέση κατά μήνα τιμή της ανέρχονται σε 13.124.864!

Η Ελλάδα δεν έχει διεκδικήσει ούτε τις πολεμικές επανορθώσεις από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς όπως αναφέρει η έκθεση «Το θέμα την απαίτησης των Πολεμικών Επανορθώσεων Α΄ και Β΄ Παγκοσμίων Πολέμων, παραμένει σε εκκρεμότητα για πολλές δεκαετίες. Από τα στοιχεία που διερευνήθηκαν προκύπτει ότι το Ελληνικό Κράτος δεν έχει αποποιηθεί των αξιώσεών του και δεν τίθεται θέμα παραγραφής του». Παράλληλα τονίζει: «Το αρχειακό υλικό είναι μεγάλης ιστορικής αξίας, καλύπτει εκτεταμένη χρονική περίοδο και χρήζει αναλυτικής μελέτης από την οποία μπορούν να προκύψουν περαιτέρω σημαντικά ευρήματα και στοιχεία».

Στα συμπεράσματα της Έκθεσης πέραν του ότι υπάρχουν τα στοιχεία και ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει αποποιηθεί των αξιώσεών του και δεν τίθεται θέμα παραγραφής των Πολεμικών Επανορθώσεων των δύο πολέμων, μεταξύ άλλων αναφέρονται:

• Δεν προκύπτει ότι έχει καταβληθεί κάποιο ποσό για εξόφληση των απαιτήσεων της χώρας σχετικά με την αποπληρωμή του «κατοχικού δανείου»
• Από το αρχειακό υλικό δεν προκύπτει καταβολή αποζημίωσης σε ιδιώτες για υλικές ζημιές που υπέστησαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στις ιδιωτικές τους περιουσίες
• Για τις απαιτήσεις από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο προκύπτει ότι έχουν καταβληθεί:
• 115 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα για παροχές υπέρ Ελλήνων υπηκόων που εθίγησαν από εθνικοσοσιαλιστικά μέτρα δίωξης.
• 4.800.000 γερμανικά μάρκα για αποζημιώσεις αφαιρεθέντων καπνών
• Ποσοστό τουλάχιστον 0,93% για Επανορθώσεις που εμπίπτουν στην κατηγορία Α΄ (Συμφωνία των Παρισίων του 1946-Μέρος 1)

Στο αρχειακό υλικό βρέθηκαν αναφορές με επιστημονική τεκμηίωση, σύμφωνα με τις οποίες οι απαιτήσεις της χώρας μας από το «κατοχικό δάνειο» (ως ιδιάζουσα περίπτωση, η οποία αποτελεί συμβατική υποχρέωση) μπορεί να μην ενταχθεί στη γενικότερη ρύθμιση των γερμανικών Επανορθώσεων αλλά να επιδιωχθεί διακανονισμός στη βάση της συμφωνίας του Μαρτίου του 1942 (Ρώμη). Το θέμα αυτό χρήζει περαιτέρω εξέτασης από ειδικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr η δημοσιοποίηση της έκθεσης έχει προκαλέσει τη δυσφορία της γερμανικής πρεσβείας, ενώ εντός και εκτός Ελλάδος αναμένεται να ληφθούν πρωτοβουλίες βάσει του περιεχομένου του πορίσματος.
 
πηγη

Στη Βουλή τα ονόματα γιατρών που υπέγραφαν για άδειες οπλοφορίας

Τα ονοματεπώνυμα ψυχιάτρων και νευρολόγων δημόσιων νοσοκομείων της χώρας που έχουν υπογράψει πιστοποιητικά για την έκδοση αδειών οπλοφορίας, έχει ξεκινήσει να διαβιβάζει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας.

Τα πρώτα ονόματα διαβιβάστηκαν στις 21 Αυγούστου και αφορούν τα πιστοποιητικά που έχουν δοθεί από δημόσια νοσοκομεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας και όπως δεσμεύεται το υπουργείο Υγείας, μόλις συγκεντρωθούν τα στοιχεία και από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας και αυτά τα διαβιβαστούν στη Βουλή.

Τα ονόματα είχαν ζητήσει 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση προς το υπουργείο Υγείας από τον περασμένο Ιούνιο. Η ερώτηση είχε κατατεθεί μετά από το περιστατικό κατά του δημάρχου Αθηναίων από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή και μετά την εκπυροσοκρότηση του όπλου του βουλευτή επίσης της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου στον χώρο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στα έγγραφα που διαβιβάστηκαν αναφέρονται τα ονοματεπώνυμα των γιατρών, το νοσοκομείο και ο αριθμός πιστοποιητικών που ο κάθε ένας υπέγραψε. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία ΕΔΕ κατά γιατρού για το συγκεκριμένο θέμα. Από την ανάγνωση των εγγράφων προκύπτει ωστόσο ότι υπάρχουν γιατροί που έχουν υπογράψει δεκάδες τέτοια πιστοποιητικά σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους τους που ήταν εξαιρετικά φειδωλοί στην υπογραφή των πιστοποιητικών για την άδεια οπλοφορίας.

Όπως επισημαίνεται πάντως στην απάντηση του υπουργείου Υγείας (σ.σ. υπογράφεται από την υφυπουργό Ζ. Μακρή) με το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ 95/2000) «δεν προκύπτει υποχρέωση ενημέρωσης των αρμοδίων φορέων για την προσήκουσα διαδικασία χορήγησης ιατρικών πιστοποιητικών για την έκδοση αδειών οπλοφορίας ούτε υποχρέωση ελέγχου ως προς την εγκυρότητα και τον αριθμό των χορηγηθέντων ιατρικών από ιατρούς νευρολόγους-ψυχιάτρους για την έκδοση αδειών οπλοφορίας».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας έχει προαναγγείλει αυστηρότερη διαδικασία για την άδεια οπλοφορίας και οπλοκατοχής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συμβολικός αποκλεισμός του υπ. Μακεδονίας Θράκης

Η πόρτα του υπουργείο παραμένει κλειστή, ενώ στις 10.30 το πρωί ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία ομοσπονδίας της Ενώσεως Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα στα σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Συγκεντρωμένοι έξω από υπουργείο Μακεδονίας Θράκης είναι αυτή την ώρα καθηγητές και μαθητές από όλη τη Θεσσαλονίκη.






Συγκροτήθηκαν οι υπηρεσίες του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών

Ορίσθηκε με εγκύκλιο του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η διάρθρωση των υπηρεσιών του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η κεντρική υπηρεσία διαρθρώνεται σε έξι διευθύνσεις:

α) Διεύθυνση Μητρώου Οφειλετών, με αρμοδιότητα τη βεβαίωση κάθε είδους οφειλής με την απόδοση μοναδικού αριθμού, τη δημιουργία και τήρηση του ηλεκτρονικού Ενιαίου Μητρώου Οφειλετών.

β) Διεύθυνση Διακανονισμού Οφειλών, με αρμοδιότητα την υπαγωγή σε διακανονισμό των οφειλών και την παρακολούθηση της διαδικασίας εξόφλησης αυτών.

γ) Διεύθυνση Ανάλυσης και Αξιολόγησης κινδύνου, με αρμοδιότητα τον καθορισμό κριτηρίων για τον διαχωρισμό των οφειλών σε άμεσα εισπράξιμες και επισφαλείς, των στοιχείων δεικτών απόδοσης, τη συλλογή και αξιοποίηση πληροφοριών για τα περιουσιακά στοιχεία και τις υποχρεώσεις των οφειλετών από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, το Διατραπεζικό Σύστημα και από κάθε άλλη πηγή, με σκοπό την πιστοληπτική αξιολόγηση των οφειλετών.

δ) Διεύθυνση Αναγκαστικών Μέτρων Είσπραξης και Νομικής Υποστήριξης, με αρμοδιότητα την έκδοση παραγγελιών κατασχέσεων, τη διενέργεια πλειστηριασμών και την εγγραφή υποθηκών σε περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών, τη διενέργεια κάθε ενέργειας σχετικής με τις αρμοδιότητες Ταμείων Είσπραξης Εσόδων και των ταμειακών υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, την παρακολούθηση της δικαστικής επίλυσης των υποθέσεων και την παροχή απόψεων στα δικαστήρια.

ε) Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης και Διοικητικής Υποστήριξης, με αρμοδιότητα την κατάρτιση προϋπολογισμού, την κατανομή των πιστώσεων του, την παρακολούθηση της εκτέλεσης του, την κατάταξη των εσόδων και δαπανών στους οικείους κωδικούς, την εκκαθάριση και πληρωμή των δαπανών, την τήρηση και ενημέρωση των λογιστικών βιβλίων, την κατάρτιση του ετήσιου ισολογισμού-απολογισμού, τη λογιστική παρακολούθηση των καταθέσεων - αποθεματικών και ταμειακής διαχείρισης, τη διακίνηση της αλληλογραφίας και την τήρηση αρχείου, τη διαχείριση θεμάτων κατάστασης του προσωπικού, ο χειρισμός κάθε άλλου θέματος διοικητικής ή γραμματειακής φύσης που αφορά στη λειτουργία του Κ.Ε.Α.Ο.

στ) Διεύθυνση Πληροφορικής, με αρμοδιότητα τον εξοπλισμό και τη διαχείριση των πληροφοριακών συστημάτων.

Σκοπός του ΚΕΑΟ στο οποίο διαβιβάζονται από 1/7/2013 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ και από 01-01-2014 του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ είναι, η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης και η δημιουργία μητρώου οφειλετών

Ήδη, με απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας με στόχο τον συντονισμό των δράσεων ώστε να επιλυθούν όλα τα ζητήματα σχετικά με την εκκίνηση της λειτουργίας του Κ.Ε.Α.Ο.

πηγη


«Δεν είναι αυτό που νομίζετε. Να σας …εξηγήσω»

“ Ο Άδωνις Γεωργιάδης, συμφώνησε με τους δανειστές... "φίλους" και "εταίρους" της χώρας, την αύξηση της χρήσης γενοσήμων φαρμάκων στα επίπεδα του 60% και στον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2014.  ”
Του Κώστα Καπνίση 
Σε αυτή τη ζωή τελικά είναι πολύ μικρή η απόσταση του ψέματος από την αλήθεια. Ο μνημονιοφρουρός, εθνικός τηλεβιβλιοπώλης και υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά, Άδωνις Γεωργιάδης, «εξηγούσε» σε τηλεοπτική εκπομπή, δυσανασχετώντας μάλιστα για τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η τιμή εισόδου στα νοσοκομεία από τα 5 στα 25 ευρώ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, έχει βαλθεί να «εξηγεί» στον ελληνικό λαό πράγματα, τα οποία όλος ο απλός και ταπεινός κόσμος... δεν καταλαβαίνει, πλην του ιδίου. Καθόλου τυχαίο βέβαια, καθώς ο υπουργός Υγείας δεν περιορίζεται εντός του τομέα ευθύνης του αλλά επεκτείνεται επί παντός του επιστητού και ασφαλώς μνημονιακού. Είναι γνωστό άλλωστε ότι «Το μνημόνιο είναι ευτυχία».

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που ο Άδωνις Γεωργιάδης «εξηγούσε» ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να γίνουν άλλες μνημονιακές παρεμβάσεις στον ευαίσθητο χώρο της Δημόσιας Υγείας γιατί με τον ίδιο στο τιμόνι, τα πράγματα πηγαίνουν καλά, τα έσοδα προχωρούν. "Δε θα γίνουν απολύσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού", "δε θα αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα", "δε θα αυξηθεί η τιμή εισόδου στα δημόσια νοσοκομεία". Ω του θαύματος, προχθές μετά και από τη συνάντηση με την τρόικα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, συμφώνησε με τους δανειστές, "φίλους" και "εταίρους" της χώρας, την αύξηση της χρήσης γενοσήμων φαρμάκων στα επίπεδα του 60% και στον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2014. Πέρα από όλα αυτά, ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ, φαίνεται να χάνει σιγά – σιγά την ισχύ του, όντας καταχρεωμένος, και καταλήγει, σύμφωνα και με εκτιμήσεις των ειδικών της Υγείας σε διαμεσολαβητή – αγοραστή υπηρεσιών Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας, τελικά δεν τα κατάφερε και όπως φαίνεται ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να αποφύγει τα 25 ευρώ της εισόδου στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Δεν πτοήθηκε βέβαια από την αποτυχία του. Αντίθετα, έσπευσε να την καλύψει σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια για τους μη έχοντες και ότι τα έσοδα από τα εισιτήρια στα νοσοκομεία, θα διατεθούν για την ανακούφιση όσων δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες Υγείας. Παροχή υπηρεσιών Υγείας με δελτίο δηλαδή. Σύντομα αναμένονται και κουπόνια συσσιτίων άραγε για τον «φουκαριάρη» τον λαό; Παρόλα αυτά, ο Άδωνις Γεωργιάδης, πανηγύρισε για μια ακόμα φορά, ισχυριζόμενος πως οι στόχοι του υπουργείου Υγείας σε ότι αφορά τα έσοδα και τη μείωση της νοσηλευτικής δαπάνης, έχουν επιτευχθεί άσχετα αν τελικά δεν επετεύχθησαν, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του ιδίου πριν από λίγο καιρό. Πότε έλεγε τελικά αλήθεια ο κύριος Γεωργιάδης. Σε εκείνη την τηλεοπτική εκπομπή ή τώρα; Μήπως εκείνο το στοίχημα με τον Άδωνι θα έπρεπε να το βάλει ο εργαζόμενος στον τομέα της Υγείας πριν λίγο καιρό;

Το κέρδιζε δεν το κέρδιζε πάλι χαμένος θα ήταν βέβαια. Αυτό άλλωστε συμβαίνει με τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού, ο οποίος παρακολουθεί αποσβολωμένος τον κυβερνητικό θίασο να ισοπεδώνει και να καταστρέφει τη ζωή και το μέλλον της κοινωνίας. Η ελληνική κοινωνία θυμίζει τον απατημένο/η σύζυγο που μπαίνει στο σπίτι απροειδοποίητα και πιάνει τον σύντροφό του να τον απατά. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, θα έπαιζε τον ρόλο του θύτη, ο οποίος απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, λέει με περίσσιο θράσος: «Δεν είναι αυτό που νομίζετε. Να σας …εξηγήσω». Δε χρειάζονται εξηγήσεις κύριε υπουργέ. Προφανώς και αποτύχατε. Ανθρώπινο είναι. Έχετε σκοπό τουλάχιστον να υποβάλλετε την παραίτησή σας;

Δείτε το video με τον Άδωνι Γεωργιάδη να …εξηγεί ότι δε θα αυξηθεί η τιμή του εισιτηρίου στα νοσοκομεία και εκείνο που δηλώνει ότι πρέπει να μπεί χαράτσι: 


 

 πηγη

Στο μικροσκόπιο μίζα 95.000 σε εφοριακό

Στο μικροσκόπιο εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται ‘μίζα' ύψους 95.000 δολαρίων που καταγγέλθηκε ότι πήρε μία εφοριακός της Θεσσαλονίκης από εκπροσώπους εταιρείας προϊόντων καπνού των ΗΠΑ.

Την υπόθεση έφερε στο ‘φως' η αμερικανική υπηρεσία για την πάταξη της διαφθοράς.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, το Μάρτιο του 2003 χρημάτισαν την εν λόγω εφοριακό προκειμένου η εταιρεία να εμφανίσει μεγάλες ζημιές και να απαλλαγεί από φόρους ύψους 2,35 εκατ. ευρώ, για το χρονικό διάστημα 1995-2001, καταβάλλοντας μόνο 650.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως κατέθεσαν εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας, οι ίδιοι προέβησαν στην ενέργεια αυτή, καθώς "η πρακτική του ‘χρηματισμού' είναι συνηθισμένη στην Ελλάδα".

Όπως προέκυψε από την έως τώρα έρευνα, η "μίζα" κατευθύνθηκε τελικά στις τσέπες τριμελούς κλιμακίου ελεγκτών, το οποίο απαρτιζόταν από την εν ενεργεία εφοριακό και δύο συνταξιούχους -σήμερα- συναδέλφους της. Για την υπόθεση διέταξε εισαγγελική έρευνα ο αντιεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος, ο οποίος, πέρα από τις ποινικές ευθύνες που ζητάει να ερευνηθούν, έδωσε εντολή να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκόμενων προσώπων.

Μικροεπεισόδια στη Μεσογείων - Ολοκληρώθηκε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Με μικροεπεισόδια στη λεωφόρο Μεσογείων μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών των ΜΑΤ ολοκληρώθηκε το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που οργανώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης από τα εργαστικά συνδικάτα, πολιτικά κόμματα και κοινωνικούς φορείς στην Αθήνα. Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμα σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ιωάννινα, Βόλο, Ηράκλειο, Κατερίνη και Χανιά.

22:57 Σε συνολικά 62 προσαγωγές και 5 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία σήμερα κατά τη διάρκεια των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων και πορειών που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή την ώρα η κυκλοφορία στους δρόμους που είχαν κλείσει έχει αποκατασταθεί, ενώ άνοιξαν και οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα».


Ειρηνικό συλλαλητήριο κατά του φασισμού στα Χανιά


Αντιφασιστικό μήνυμα από Βόλο και Σκιάθο

21:40
Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι και οι σταθμοί του μετρό.

21:12
Ανοιχτή η λεωφόρος Αμαλίας. Ολοκληρώθηκε η συναυλία και οι τελευταίοι διαδηλωτές αποχώρησαν από το Σύνταγμα.

21:08 Μικροεπεισόδια έξω από τον Άρειο Πάγο. Διαδηλωτές του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου πέταξαν κομμάτια από μάρμαρο κατά του κτιρίου.

21:01 Σε δυο μέρη έχει «σπάσει» η αντιφασιστική πορεία, μετά τη συμπλοκή στη Μεσογείων. Ένα μέρος των διαδηλωτών κατευθύνεται μέσω της λεωφόρου Αλεξάνδρας προς τα Εξάρχεια. Άλλοι επιστρέφουν στο Σύνταγμα μέσω της Βασ. Σοφίας.

Ειρηνικό το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο

20:57
Μεγάλο μέρος της πορείας που απωθήθηκε από την αστυνομία κατευθύνεται προς τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

20:43
Οι διαδηλωτές υποχωρούν από τη Μεσογείων προς το Χίλτον. «Εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις της αστυνομίας στα στενά γύρω από τη Μεσογείων και μέχρι τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

20:39
Η ηρεμία επιστρέφει στη λεωφόρο Μεσογείων. Τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας έχουν σταματήσει. Οι άνδρες των ΜΑΤ ωθούν τους διαδηλωτές προς την οδό Μιχαλακοπούλου.

20:30 Συνεχίζονται οι συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στη Μεσογείων. Πετροπόλεμος και φωτιές σε κάδους από τους διαδηλωτές με χημικά απαντούν οι αστυνομικοί.



Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη


20:14 Συμπλοκή διαδηλωτών με τις δυνάμεις των ΜΑΤ στη Μεσογείων μπροστά από το φραγμό της Αστυνομίας. Οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με βομβίδες κρότου-λάμψης.



20:10 Τα μπλοκ των διαδηλωτών έχουν σταματήσει στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Μεσογείων, όπου έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

19:43
Η κεφαλή της πορείας έφτασε στη Μεσογείων. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί μπροστά στη λεωφόρο για να αποκλείσουν την πρόσβαση στα γραφεία της Χ.Α.

19:31
Άνοιξε ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο». Κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός».

19:29 Η κεφαλή της πορείας έχει φτάσει στο Χίλτον.

19:20
Μπλοκ αντιφασιστικών οργανώσεων κατευθύνονται μέσω της λεωφόρου Β.Σοφίας προς τα γραφεία της ΧΑ στη Μεσογείων. Τα υπόλοιπα μπλοκ των διαδηλωτών παραμένουν στο Σύνταγμα.

`19:07 Περιοδικά κλείνει η κυκλοφορία στη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος της οδού Κατεχάκη. Στην περιοχή βρίσκονται και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

19:00
Οι κλούβες της Αστυνομίας έχουν αποχωρήσει από το φραγμό της Βουλής και η πορεία συνεχίζεται προς τη λεωφόρο Β.Σοφίας.

18: 43 Τα πρώτα μπλοκ διαδηλωτών έφτασαν ήδη στο στο Σύνταγμα. Η «ουρά» της πορείας βρίσκεται στην οδό Σταδίου.

18:37 Χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει τις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου που είναι κλειστές για την κυκλοφορία των οχημάτων. Οι διαδηλωτές θα κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

18: 15 Σε προσαγωγές διαδηλωτών στους δρόμους γύρω από τα Προπύλαια προχώρησε η Αστυνομία.

18:00
Κλειστοί είναι αυτή την ώρα οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα» και «Κατεχάκη».








ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, κόμματα και φορείς καλούν σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε Θεσσαλονίκη (Αγαλμα Βενιζέλου), Σέρρες, Ιωάννινα, Βόλο, Ηράκλειο, Κατερίνη και Χανιά.


Φωτό: alfavita.gr

Στα Προπύλαια το ΠΑΜΕ και οι οργανώσεις ΜΑΣ, Πανσπουδαστική κάλεσαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση και ακολούθησε συναυλία στο Σύνταγμα η οποία ολοκληρώθηκε στις 16.20. Άνοιξε και ο σταθμός Πανεπιστήμιο του μετρό. Παρ' ότι είχε ανακοινωθεί ότι θα συμμετάσχουν, στη σκηνή δεν ανέβηκαν ο Θάνος Μικρούτσικος, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Μπάμπης Στόκας.

Το σημερινό αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που διοργανώνεται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, χαιρετίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και καλεί «όλους τους πολίτες να δώσουν με την συμμετοχή τους το «παρών» στον αγώνα ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας και να εκφράσουν έμπρακτα τον αποτροπιασμό τους για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

Στη Θεσσαλονίκη το ραντεβού του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου είναι στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου. Νωρίς το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συναυλία στην πλατεία αρχαίας αγοράς.



πηγη

Success Story : Έρχεται υγειονομική γενοκτονία! Σοκ από τα στοιχεία για τους ανασφάλιστους!

Για υγειονομική γενοκτονία που είναι προ των πυλών εξαιτιάς των εκατομμυρίων ανασφάλιστων που υπάρχουν πλέον στη χώρα μας κάνει λόγο η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ)

Την πλήρη υγειονομική κάλυψη όλων των πολιτών της χώρας ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) με αφορμή την αποκάλυψη του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δ.Κοντού ότι σήμερα πλέον υπάρχουν 3 εκατ. πολίτες χωρίς ασφάλιση αλλά και άλλα 3 εκατ. που εμφανίζονται να μην έχουν ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ- κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Healthworld -και προκάλεσαν έντονη ανησυχία. Άλλωστε δείχνουν τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας που οδηγεί εκατομμύρια συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Το νούμερο των περίπου 6.000.000 ανασφάλιστων συμπολιτών μας που οι ίδιοι και οι οικογένειες τους δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι αστρονομικό.
Έτσι λοιπόν όσοι έχουν την ατυχία ν΄ αρρωστήσουν δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε Πρωτοβάθμια, ούτε σε νοσοκομειακή αλλά ούτε και σε φαρμακευτική περίθαλψη.Περισσότερο από ποτέ γίνεται επίκαιρη η θέση της ΟΕΝΓΕ για κάλυψη της υγειονομικής περίθαλψης όλου του πληθυσμού της χώρας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς διακρίσεις σε ασφαλισμένους, ανασφάλιστους, απόρους.
Μόνο έτσι θα αποφευχθεί η υγειονομική γενοκτονία, η οποία βρίσκεται επί θύραις».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ σήμερα υπάρχουν 6 εκατ. πολίτες με ασφαλιστική ικανότητα, 3 εκατ. χωρίς ασφαλιστική ικανότητα και 3 εκατ. συμπολίτες μας χωρίς ασφαλιστική ικανότητα και χωρίς ταυτοποίηση, το οποίο μπορεί να σημαίνει ότι κάποιοι εξ αυτών ίσως να είναι διπλοεγγεγραμμένοι και σε άλλα Ταμεία, αν στο παρελθόν έχουν αλλάξει ασφαλιστικό φορέα. Και αυτό ωστόσο δε φαίνεται να μειώνει σημαντικά τον αριθμό όσων σήμερα δε διαθέτουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

ΠΗΓΗ

Η ΧΩΡΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ‏

Η προχθεσινή ημερομηνία, η 23η Σεπτεμβρίου 2013, θα γραφτεί στις «σελίδες» της ιστορίας της χώρας με τα πιο μαύρα γράμματα καθώς η Ελλάδα μπορεί να λέει ότι πτώχευσε και επίσημα.

Αυτό συνηγορεί η απόφαση των Συγκλήτων, για κλείσιμο των δύο μεγαλυτέρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, καθώς σε ανακοινώσεις τους αναφέρουν ότι με τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων τους δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Η απόφαση αυτή των Συγκλήτων, των δυο μεγαλύτερων και ιστορικότερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, αποτελεί καίρια «μαχαιριά» στην πολιτική των μνημονίων που επέβαλαν οι δανειστές της χώρας και εφάρμοσαν λανθασμένα και χωρίς παρεκκλίσεις (διαπραγματεύσεις) οι κυβερνήσεις της χώρας από το 2010 έως και σήμερα.

Έτσι φτάσαμε στο σήμερα, χωρίς χρόνο, χωρίς κάποιο διαπραγματευτικό χαρτί, χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε στις επιταγές της τρόικα που ζητά εξορθολογισμό τους κράτους σήμερα χωρίς κανένα ουσιαστικά κριτήριο. Η εφαρμογή της διαθεσιμότητας, σε όλο τον δημόσιο τομέα, γίνεται κυριολεκτικά στο «πάρα πέντε» χωρίς κανένα ουσιαστικά σχεδιασμένο και – δυστυχώς – με κλειστά μάτια.

Η κατάρρευση όμως της δημόσιας παιδείας, μετά και την κατάρρευση του συστήματος της δημόσιας υγείας ουσιαστικά συνηγορούν την πραγματική και ουσιαστικά πτώχευση του κράτους με την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο να έχουν «εστιάσει» στο πλεόνασμα αδιαφορώντας επί του παρόντος για οτιδήποτε άλλο. Και βεβαίως μέσα σε όλα αυτά το «τέρας» της ανεργίας συνεχίζει να καταβροχθίζει τους πολίτες της χώρας οι οποίοι μέσα σε αυτό το δυσοίωνο περιβάλλον επιλέγουν το εξωτερικό ως έσχατη λύση για τους ίδιους, αλλά και τις οικογένειες τους.


Tου Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ στο newsnow.gr