EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΓΣΕΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ

 
Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ  Μ Ο Υ Σ Ι Κ Ω Ν  Φ Ι Λ Α Ρ Μ Ο Ν Ι Κ Η Σ  Ο Π Α Ν  Δ Η Μ Ο Υ  Α Θ Η Ν Α Ι Ω Ν
Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΓΣΕΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ
Για πολλοστή φορά, εν μέσω της πιο βαθιάς οικονομικής κρίσης και της πιο βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης που έχει γνωρίσει η χώρα, η ηγεσία της ΓΣΕΕ "αδειάζει" τους εργαζόμενους και προδίδει τους αγώνες τους. Με ανακοίνωσή της δικαιολογεί τη μη προκήρυξη απεργίας στις 24/9, μισή μέρα πριν, προσποιούμενη μάλιστα ότι δεν υπήρξε ποτέ θέμα γενικής απεργίας στις 24/9! Η ξεφτίλα του κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν έχει όρια!

Τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο απολύονται, που μια σειρά ΔΕΚΟ ξεπουλιούνται, τη στιγμή που οι φασίστες δολοφονούν, η ΓΣΕΕ όχι μόνο δεν μπαίνει μπροστά στον αγώνα, αλλά τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια όσων εργαζομένων και σωματείων έχουν βρει τις δυνάμεις να αγωνιστούν.

Η αναγκαιότητα να ξαναχτίσουμε το συνδικαλιστικό κίνημα, από τα κάτω, σε νέες υγιείς βάσεις και με ηγεσίες που να εκφράζουν και να ελέγχονται ανά πάσα στιγμή από τους εργαζόμενους είναι πιο φανερή από ποτέ.

Τους έχουμε μάθει πια. Δε θα μας τσακίσουν αυτοί το ηθικό.
Οργανωνόμαστε από τα κάτω συμμετέχοντας ενεργά στα σωματεία μας.

Κάτω ο κυβερνητικός συνδικαλισμός!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΑΒΒΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Επιτέλους τέλος το πανηγύρι με τη Λέσχη

Έκλεισε επιτέλους το  πατσατζίδικο  και πάμε για να ανοίξουμε επιτέλους τη Λέσχη 

Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ. Για τα χρωστούμενα να τα επιστρέψει αυτός 
( Κ.Ν.) που τη συμβούλευε να μην καταβάλει μισθώματα. 







Κατεβάζει «ρολά» το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο!!

Η Σύγκλητος του Καποδιαστριακού αποφασίζει την προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας, αλλά και της Ευρώπης επικαλούμενη τα συνταγματικά της δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις περί ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου ανώτατης εκπαίδευσης.

Η Σύγκλητος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ε.Κ.Π.Α.) με λύπη της ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών εξαναγκάζεται χωρίς τη θέλησή του σε αδυναμία εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών, διεξαγωγής εξετάσεων, ορκωμοσίας πτυχιούχων και, γενικώς κάθε άλλης ακαδημαϊκής λειτουργίας και παροχής κοινωνικού έργου, καθώς και ανταπόκρισης στις διεθνείς υποχρεώσεις του, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικότερα η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) στη σημερινή έκτακτη συνεδρία της 23ης Σεπτεμβρίου 2013 διαπιστώνει:

-την αντικειμενική πλήρη αδυναμία της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

-ότι η ακατάληπτη επιμονή των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε επιλογές που οδηγούν ευθέως στην υπονόμευση της ανώτατης εκπαίδευσης της νέας γενιάς της Ελλάδας, ουσιαστικής ελπίδας για την υπέρβαση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης τα επόμενα χρόνια, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να γίνει αποδεκτή.

-ότι τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αστοιχείωτους λογιστικούς υπολογισμούς και λογικά άλματα, που δεν αρμόζουν σε υπεύθυνους φορείς ευνομούμενης πολιτείας, και πλήρη αδιαφάνεια, περιθωριοποιεί το πρώτο Πανεπιστήμιο της Χώρας και των Βαλκανίων, που προσφέρει αδιαλείπτως από το 1837 σημαντικότατα εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό έργο συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας.

Η Σύγκλητος, κατόπιν αυτών αποφασίζει την προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας, αλλά και της Ευρώπης επικαλούμενη τα συνταγματικά της δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις περί ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου ανώτατης εκπαίδευσης.

Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α. με λύπη της ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών εξαναγκάζεται χωρίς τη θέλησή του σε αδυναμία εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών, διεξαγωγής εξετάσεων, ορκωμοσίας πτυχιούχων και, γενικώς κάθε άλλης ακαδημαϊκής λειτουργίας και παροχής κοινωνικού έργου, καθώς και ανταπόκρισης στις διεθνείς υποχρεώσεις του.

Η Σύγκλητος, τέλος, απευθύνει θερμή παράκληση προς πάντα αρμόδιο έστω και την ύστατη αυτή στιγμή για την αναστολή των επώδυνων μέτρων σε βάρος του Ε.Κ.Π.Α
 
http://loutraki1.blogspot.gr

 

Σ’ αυτό το θέατρο σκιών, τι περιμένεις?

Δουλεύει με τη γνωστή του δεξιοτεχνία το ξίφος, ο Μαυροντυμένος Τιμωρός, χαράζει το «Χι», χαράζει και το «’Αλφα» στην μπλούζα του αταίριαστου∙ και μετά, ξεπερνώντας σε αποφασιστικότητα τον χάρτινο ήρωα των παιδικών χρόνων, του καρφώνει το ξίφος στην καρδιά∙ κρεμάει και τη φωτογραφία του ανδραγαθήματος στα μανταλάκια. Δεν είναι πια αστείο, αποφαίνονται οι ψιττακοί της τηλεδημοκρατίας μας –μέχρι χθες, φαίνεται, ήταν αστείο- ανάβουν και τα τηλέφωνα των δημο(σ)κόπων…

Πλημμύρισε ο τόπος δημοσκοπήσεις. Με τα Ρεμάλια με τα Μαύρα να ανεβαίνουν πριν το φονικό. Με τους Αυγουλοκέφαλους να πέφτουν μετά το φονικό, αλλά εν τω μεταξύ, ο Κατσαριδιάρης είναι παιδί τεφαρίκι με ευφράδεια και χάρη και ρίχνει και κανένα χαστούκι που και που… Έτσι προηγείται στις προτιμήσεις των Αθηναίων για τη θέση του Δημάρχου και προειδοποιεί ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα περάσει στα χέρια των φίλων, των δικών του και της Ουρανίας.

Ω, η Ουρανία! Μα, ναι! Είναι το νέο πρόσωπο της σαχλής μας επικαιρότητας, ήδη αρχίσαμε να ξεχνάμε σιγά-σιγά τη θλίψη μας για τον χαμό του Killah P και να που σκαρώνουμε ήδη τα πρώτα σεξιστικά αστειάκια πιασμένοι από τη σωματική διάπλαση της μπουρδολόγου κόρης των Μιχαλοτέτοιων.

Έτσι, απ’ ό,τι φαίνεται, στην επόμενη Βουλή δε θα έχομε μόνο τον παλαιόθεν κρατικοδίαιτο φυρερίσκο. Δε μας έφτανε αυτός, δεν μας έφτανε ούτε η σύζυγος, η αμίμητη, που κατακεραυνώνει από το βήμα του ναού (sic) της Δημοκρατίας τους «τρισάθλιους, υπάνθρωπους, τριτοκοσμικούς, που κουβαλούν αρρώστιες» εχθρούς του έθνους. Τώρα θα έχομε και το γέννημά τους, που στη σημερινή παρθενική της δημόσια εμφάνιση έγραψε –το μήλο, πάλι κάτω από τη μηλιά έπεσε- τόσες παρλαπίπες μαζεμένες, που πρέπει να κοπιάσει κανείς πολύ, για να μαζέψει τόσες σε μόλις 550-600 λέξεις, δεν είναι απλό... Συμπληρώνεται ο θίασος.

Δημο(σ)κόποι παντού! Ξεφυτρώνουν από τις τρύπες τους σαν τους καλικάντζαρους για να θεωρούν καταλληλότερο τον ακατάλληλο και να επιμένουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, μετρώντας τον παλμό μας και δοκιμάζοντας την υπομονή μας.

Στην επόμενη δημοσκόπηση το φιλοθεάμον κοινό θα λάβει υπόψη του και τη συνάντηση του Ροζ Αλέξη με τον πρώτον τη τάξει κρονόληρο. Συναντήθηκαν και συζήτησαν, θεσμικώς. Είπε στον Πρόεδρο ο Αλέξης για το φιδάκι, τον Διαμαντή, που παράφαγε μιζέρια και πάει τώρα να γίνει μαύρο φίδι να μας καταπιεί κι ο Πρόεδρος, αφού ενημερώθηκε, θεσμικώς πάντα, απάντησε ότι «από μικρό παιδί πολέμησε τον φασισμό και τον ναζισμό» και ότι «υπέρτατο καθήκον του είναι να υπερασπιστεί τον ελληνικό λαό από τη λαίλαπα που επέρχεται». Άστραψαν τα φλας, φωτίζοντας τα δακρυσμένα γέρικα μάτια και αποθανατίζοντας τις αβρές χειραψίες.

Ποιος θεωρεί καθήκον του να υπερασπιστεί τον ελληνικό λαό? Αυτός που υπογράφει ό,τι του βάζουν κάτω από τη μύτη. Αυτός που ως η τελευταία ασφαλιστική δικλείδα του πολιτεύματος, αποδείχθηκε ελαττωματικός.

Κι αναρωτήθηκα τι δουλειά έχει ο Ροζ Αλέξης να πηγαίνει και να πνίγεται μέσα στα κροκοδείλια δάκρυα αυτού του γέρου που ανέχεται να είναι Πρόεδρος ενός κράτους υπό ιδιότυπη κατοχή, με καταργημένο το Σύνταγμα, αλλά απάντηση δε βρήκα.

Σκέπτομαι ότι την ψαλίδα θα την ανοίξουν και θα την κλείσουν πολλές φορές ακόμα οι δημο(σ)κόποι για λογαριασμό μας και με το κάθε ανοιγόκλεισμα της ψαλίδας, θα ψαλιδίζονται κι άλλο οι μισθοί, κι άλλο οι συντάξεις, κι άλλα όνειρα, κι άλλες ζωές…

Τούτες τις ώρες μας ράβουν το καινούριο φθινοπωρινό κουστούμι, με τις υγείες μας, εμείς να είμαστε καλά να ασχολούμαστε με τα φαιδρά αντί των σπουδαίων: να είμαστε καλά, να συνεχίζομε να μελετάμε, να αναλύομε και να αναμεταδίδομε τις δημοσκοπήσεις τους, περιμένοντας πότε, επιτέλους, οι έντιμοι θα παραιτηθούν από αυτήν την ανέντιμη Βουλή.

Τι άλλο μπορούμε τάχα να περιμένουμε, αφού εμείς οι ίδιοι δεν έχομε τα κότσια να βγούμε στους δρόμους και να τους διώξουμε?

 
 

Πάτρα : Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους

Χιλιάδες κόσμου βρίσκονται αυτή την ώρα στους δρόμους της Πάτρας όπου πριν από λίγο ξεκίνησε η πορεία από το Εργατικό Κέντρο....
 

Στην πορεία – όπου πριν λίγο προστέθηκαν και καθηγητές του ΠΑΜΕ και μαθητές φοιτητές – συμμετέχουν εργαζόμενοι το Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα , στους Δήμους, καθηγητές, δάσκαλοι, μαθητές και φοιτητές. 

(Πηγή: patrastimes.gr) 

 

"Ανάκριση" στο ΤΑΙΠΕΔ από την τρόικα

Από πρώτο χέρι και χωρίς την «υψηλή επίβλεψη» του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα θέλησαν οι Επικεφαλής να «ανακρίνουν» την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ και να κάνουν τις παρατηρήσεις τους για τις οποίες βέβαια είναι ενήμερος και ο υπουργός.

Τους δανειστές ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπάρχει καθυστέρηση πολλών αποκρατικοποιήσεων, κυρίως ακίνητα δημοσίου και το γεγονός ότι ακόμη παραμένει «ακέφαλο» το Ταμείο.

Ο διευθύνων σύμβουλος παρουσίασε την πρόοδο που έχει συντελεστεί τους τελευταίους μήνες καθώς, μαζί με τα αναμενόμενα έσοδα από τον ΟΠΑΠ, διαφαίνεται πως μπορεί να επιτευχθεί ο εισπρακτικός στόχος που είχε τεθεί για έσοδα 1,5 δισ. από αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος της χρονιάς. Μέχρι τώρα λογιστικά έχει μαζευτεί ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η τρόικα θέλει όμως να βάλει από τώρα στο τραπέζι τις αποκρατικοποιήσεις έως το 2014 για να εισπραχθούν ακόμη 2,5 δισ. ευρώ Για το σκοπό αυτό ζητούν να δουν τα σχέδια πώλησης για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, λιμάνια και τη ΔΕΠΑ.

Ζήτησαν επίσης να τρέξει η πώληση 28 ακινήτων, κάτι που, ενώ έχει συμφωνηθεί, δεν προχωρά γρήγορα εξαιτίας του ότι δεν μπορεί να συνεδριάσει το ΔΣ, αφού δεν έχει Πρόεδρο.

Πηγή:euro2day.gr

Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΒΡΗΚΕ ΤΗ ΛΥΣΗ - ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ...!!!!‏

Nέα διάσταση για τον προορισμό των χρημάτων που θα εισπράττονται από το εισιτήριο των 25 ευρώ έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Θα εφαρμοσθεί τελικώς το εισιτήριο των 25 ευρώ για εισαγωγές στα νοσοκομεία κανονικά από την 1 Ιανουαρίου του 2014 αλλά τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται θα πηγαίνουν στους ανασφάλιστους όπως είπε ο υπουργός Υγείας.

Παρά το γεγονός ότι είχε δηλώσει πως αν επιτύχουμε τους οικονομικούς στόχους το νέο χαράτσι των 25 ευρώ θα αποφευχθεί, τελικώς θα υιοθετηθεί κανονικά από το ΕΣΥ.
Όπως ο ίδιος επεσήμανε μετά τη συνάντησή του με την τρόικα : “ Το μέτρο των 25 ευρώ που ετέθη ακροθιγώς σήμερα, ούτως ή άλλως είναι να εφαρμοστεί από την 1/1/2014 και έχουμε πολύ δρόμο μέχρι εκεί, ενώ το εξετάζουμε σε συνολική μας πρόταση για τους ανασφάλιστους. Εάν το διατηρήσουμε, γιατί μπορούμε επαναδιαπραγματευθούμε, θα το διατηρήσουμε μόνο με τέτοιους όρους ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν για τους ανασφάλιστους”.

Λίγο νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε διευκρινίσει με δηλώσεις του στον Ant1 ότι το εισιτήριο των 25 ευρώ που θα εφαρμοστεί από 1.1.2014 στα νοσοκομεία θα αφορά μόνο στις εισαγωγές για νοσηλεία και όχι για επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία ενώ επανέλαβε ότι μελετώνται να εισαχθούν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια για την επιβολή του εισιτηρίου. (iatropedia)
 
http://www.prisonplanet.gr/

 

Σε απεργιακό κλοιό την Τρίτη η χώρα - Αναλυτικά ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Θα νεκρώσει όπως φαίνεται το Δημόσιο το επόμενο διήμερο καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει για την Τρίτη και την Τετάρτη 48-ωρη απεργία. Στις κινητοποιήσεις δεν θα συμμετάσχει η ΓΣΕΕ παρά το ότι εξεταζόταν το ενδεχόμενο η Τρίτη να μετατραπεί σε γενική απεργία.

Το συνδικάτο του Δημοσίου έχει προγραμματίσει για τις 10:30 το πρωί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι, όπως και οι Εφοριακοί.

Παράλληλα, την Τρίτη συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι καθηγητές οι οποίοι είχαν προκηρύξει 48-ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη, όπως και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα, νέες σε 48ωρες κυλιόμενες απεργίες προχωρούν ήδη από τη Δευτέρα και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ νέα πενθήμερη απεργία από τις 23/09 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Αποστάσεις από την ΑΔΕΔΥ κράτησε η ΓΣΕΕ

Αποστάσεις από την κεντρική πολιτική «γραμμή» της ΑΔΕΔΥ για την οργάνωση απεργιών... διαρκείας και τη συγκρότηση απεργιακού «μετώπου» σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πήρε η ΓΣΕΕ «αδειάζοντας» τη συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσίων υπαλλήλων που από το Σάββατο είχε προαναγγείλει, με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ερήμην των οργάνων της ΓΣΕΕ, την κήρυξη 24 γενική απεργίας για την Τρίτη στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ.

Μάλιστα, η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ που συνεδρίασε τη Δευτέρα αποδοκίμασε αυτή την ενέργεια και όσους συνδικαλιστές σχεδίαζαν παρασκηνιακά την απεργιακή συμπόρευση των δύο συνδικάτων.

http://www.iefimerida.gr

Οι «τελώνες» της Κυβέρνησης βάλανε «χέρι» από λάθος στα «ψίχουλα» χιλιάδων συνταξιούχων του ΙΚΑ‏

Αλαλούμ και ατιμωρησία με τις συντάξεις του ΙΚΑ...

Οι «τελώνες» της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου επιφορτισμένοι να εκτελέσουν πιστά τις μνημονιακές υποχρεώσεις μέσα σε μια φρενήρη κούρσα μνημονιακής λογικής βάλανε «χέρι» από
λάθος στα «ψίχουλα» χιλιάδων συνταξιούχων του ΙΚΑ.Χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι του ΙΚΑ είδαν τις ήδη πενιχρές συντάξεις τους «κουτσουρεμένες» εξαιτίας της αμέλειας και της ανευθυνότητας των εντολοδόχων των μηνομονιακών απαιτήσεων της Τρόικας που προέβηκαν σε λανθασμένους υπολογισμούς των μειώσεων των συντάξεων του ΙΚΑ.

Μάλιστα, ο ίδιος ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος με έγγραφο που απέστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες παραδέχτηκε επίσημα το λάθος με τους υπολογισμούς στις μειώσεις των συντάξεων.
Παρόλα αυτά, ο διοικητής του ΙΚΑ, κ. Σπυρόπουλος συνεχίζει να παραμένει στην θέση του σαν να μην τρέχει τίποτα και το θέμα περνάει στο απυρόβλητο από την πλευρά της Κυβέρνησης, που δεν προβαίνει σε περεταίρω έρευνα της υπόθεσης.

Το Μέγαρο Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός προκειμένου να μην διαταράξουν την Κυβερνητική «νηνεμία» και να μην δυσαρεστηθεί ο Κυβερνητικός εταίρος, κ. Βενιζέλος αφήνουν σε νευραλγικές και καίριες θέσεις πρόσωπα που αποδείχτηκαν ανάξια να επιτελέσουν με υπευθυνότητα το έργο τους.

Τα στελέχη του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά με τις ευλογίες του κ. Σαμαρά!Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα μια φορά με έναν Πρωθυπουργό που «λουφάζει» για να διατηρήσει τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες με όποιο κόστος για τον ελληνικό λαό... στην συγκεκριμένη περίπτωση με «μαχαίρι» άνευ λόγου και αιτίας στις «πετσοκομμένες» συντάξεις των χιλιάδων εξαθλιωμένων συνταξιούχων.

Πρώτα ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ... τώρα ο Σπυρόπουλος του ΙΚΑ... ως πότε θα χαίρουν ευνοιοκρατίας και προστασίας οι μνημονιακές «μαριονέτες» των πολιτικών ανδρείκελων των δανειστών;Η ελληνική κοινωνία δεν θα αρκεστεί σε φθηνές δικαιολογίες και παιχνίδια συγκάλυψης.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι... καμιά ανοχή στην οικονομική «αφαίμαξη» των Ελλήνων πολιτών. Καμία ανοχή στην ατιμωρησία των μνημονιακών «προστατευόμενων» της Κυβέρνησης!Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:

1. Ποιος ευθύνεται συγκεκριμένα για τους λανθασμένους υπολογισμούς στις μειώσεις των συντάξεων χιλιάδων συνταξιούχων του ΙΚΑ;

2. Σε τι ποσό ανέρχονται οι λανθασμένες επιπρόσθετες μειώσεις που έγιναν στις συντάξεις;

3. Θα προβείτε σε έρευνα για το ποιος ευθύνεται για τους λανθασμένους υπολογισμούς στις μειώσεις των συντάξεων του ΙΚΑ; Αν όχι γιατί;

4. Θα επιβληθούν κυρώσεις στους υπαίτιους των λανθασμένων υπολογισμών; Αν όχι γιατί;

5. Θα επιστραφούν τα χρήματα στους δικαιούχους; Αν ναι, πότε;6. Θα προβείτε στην αντικατάσταση του διοικητού του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλου;


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για τα χρέη του Βερολίνου και το κατοχικό δάνειο αποκαλύπτει σήμερα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα Realnews και τίτλο «Ιδού οι αποδείξεις κυρία Μέρκελ».

Σύμφωνα με το πόρισμα, το θέμα της απαίτησης των πολεμικών επανορθώσεων Α' και Β' Παγκοσμίων πολέμων, παραμένει σε εκκρεμότητα από το ελληνικό κράτος για πολλές δεκαετίες.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει καταβληθεί από τη Γερμανία αποζημίωση σε ιδιώτες που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχει καταβληθεί κάποιο ποσό για εξόφληση των απαιτήσεων της χώρας μας, σχετικά με την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου.

Συγκεκριμένα, για τις απαιτήσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο προκύπτει ότι έχουν καταβληθεί:

- 115.000.000 γερμανικά μάρκα για παροχές υπέρ Ελλήνων που εθίγησαν από εθνικοσοσιαλιστικά μέτρα δίωξης.

- 4.800.000 γερμανικά μάρκα για αποζημιώσεις αφαιρεθέντων καπνών.

- Ποσοστό τουλάχιστον 0,93% για επανορθώσεις, που εμπίπτουν στην κατηγορία Α' (Συμφωνία των Παρισίων του 1946-Μέρος Α΄).

Κατοχικό δάνειο

Συνολικά, από την αρχή της κατοχής και μέχρι το τέλος της, διατέθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδα προς τις κατοχικές αρχές 1.618.001.572.837.299 δρχ (!) ως έξοδα κατοχής και ως πιστώσεις.

Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνεται η αξία των διαθεσίμων που «άρπαξαν» κατά την αποχώρηση τους τα γερμανικά στρατεύματα από την Τράπεζα της Ελλάδος, συνολικής αξίας 634.962.891.995.162 δρχ.
 
http://www.defencenet.gr/