EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το ΕΚΠΑ διακόπτει κάθε ακαδημαϊκή λειτουργία του και προσφεύγει στη δικαιοσύνη

Με ανακοίνωσή της, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών ενημέρωνει για τις επόμενες κινήσεις της, έπειτα από τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της.

Παρατίθεται η ανακοίνωση της Συγκλήτου:

Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) στη σημερινή έκτακτη συνεδρία της 23ης Σεπτεμβρίου 2013 διαπιστώνει:

-την αντικειμενική πλήρη αδυναμία της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

-ότι η ακατάληπτη επιμονή των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε επιλογές που οδηγούν ευθέως στην υπονόμευση της ανώτατης εκπαίδευσης της νέας γενιάς της Ελλάδας, ουσιαστικής ελπίδας για την υπέρβαση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης τα επόμενα χρόνια, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να γίνει αποδεκτή.

-ότι τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αστοιχείωτους λογιστικούς υπολογισμούς και λογικά άλματα, που δεν αρμόζουν σε υπεύθυνους φορείς ευνομούμενης πολιτείας, και πλήρη αδιαφάνεια, περιθωριοποιεί το πρώτο Πανεπιστήμιο της Χώρας και των Βαλκανίων, που προσφέρει αδιαλείπτως από το 1837 σημαντικότατα εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό έργο συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας.

Η Σύγκλητος, κατόπιν αυτών αποφασίζει την προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας, αλλά και της Ευρώπης επικαλούμενη τα συνταγματικά της δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις περί ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου ανώτατης εκπαίδευσης.

Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α. με λύπη της ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών εξαναγκάζεται χωρίς τη θέλησή του σε αδυναμία εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών, διεξαγωγής εξετάσεων, ορκωμοσίας πτυχιούχων και, γενικώς κάθε άλλης ακαδημαϊκής λειτουργίας και παροχής κοινωνικού έργου, καθώς και ανταπόκρισης στις διεθνείς υποχρεώσεις του.

Η Σύγκλητος, τέλος, απευθύνει θερμή παράκληση προς πάντα αρμόδιο έστω και την ύστατη αυτή στιγμή για την αναστολή των επώδυνων μέτρων σε βάρος του Ε.Κ.Π.Α.


πηγη

ΑΔΕΔΥ: Καταγγελεία για δολοφονική απόπειρα εναντίον μέλους της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ

«Καταγγέλλουμε τη δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, μέλους της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.
 

«Η δολοφονική απόπειρα που έγινε την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 , εναντίον του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, έρχεται σε συνέχεια των τελευταίων επιθέσεων εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, που κορυφώθηκαν με τη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα.

Το άτομο που τρομοκρατούσε την οικογένεια του αγωνιστή συνδικαλιστή, από την περασμένη Τρίτη και το πρωί της Παρασκευής 20/09/2013 εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα κινήθηκε εναντίον του με τις φράσεις «θα σε σκοτώσω, θα σε μαχαιρώσω» και τον καταδίωξε με αντικείμενο που έβγαλε από την τσέπη του, ενώ εξαφανίστηκε, όταν παρουσιάστηκαν περαστικοί, είναι γνωστό στην αστυνομία», επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ.

«Γεννά μεγάλα ερωτηματικά η στάση των αστυνομικών του Α.Τ. Βύρωνα, στο οποίο οδηγήθηκε ο δράστης, μετά από κλήση στην αστυνομία, την Τρίτη το βράδυ, όπου, αντί να κρατηθεί για κατάθεση, εξαφανίστηκε, παρόντων των αστυνομικών που τον συνόδευαν.

Εάν η τρομοκράτηση των αγωνιστών του εργατικού κινήματος είναι ο προφανής στόχος τέτοιων επιθέσεων, ας είναι σίγουροι πως δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Αντίθετα, τέτοιες ενέργειες μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο στον αγώνα μας ενάντια στα μνημόνια και την πολιτική της φτώχειας και της μαζικής ανεργίας, της διάλυσης των δημοσίων και κοινωνικών υπηρεσιών, τις διαθεσιμότητες και απολύσεις και θα αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Τέλος, η επέκταση των δολοφονικών τρομοκρατικών γεγονότων που τελευταία πληθαίνουν, εκφράζουν το φόβο και την ανησυχία του συστήματος συνολικά, που, παρά το όργιο τρομοκρατίας και δυσφήμησης των εργατικών αγώνων, δεν μπορούν να κάμψουν το ηθικό και την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος», τονίζει η ΑΔΕΔΥ.


ΠΗΓΗ


 

Ντροπή! Η Ελλάδα πλειστηριάζεται στο διαδίκτυο!

Ιστοσελίδα διεθνούς κτηματομεσιτικού γραφείου θυμίζει η επίσημη ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ που προσπαθεί να ψαρέψει επενδυτές, για να τους πουλήσει σε μερίδες το «τεμαχισμένο» πτώμα μιας χώρας που σκυλεύεται.
 Τα «ελκυστικά πακέτα» περιλαμβάνουν παραλίες, δημόσιες εκτάσεις, κρατικές υποδομές, νεοκλασικά κτίρια, μαρίνες, ξενοδοχεία Ξενία και ο θλιβερός κατάλογος δεν έχει τέλος.
Εύκολη πρόσβαση στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, προσφέρει ιστότοπος, όπου διενεργούνται και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων, που έχουν περάσει στα χέρια ή μάλλον στα δόντια της Εταιρίας Ακινήτων δημοσίου ΑΕ .

                       ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΡΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ


Σας παραθέτουμε απόσπασμα από τον σχετικό ιστότοπο, όπου η εταιρία θριαμβολογεί για την παγκόσμια ίσως πρωτοτυπία ξεπουλήματος των περιουσιακών στοιχείων μιας κυρίαρχης χώρας στο διαδίκτυο.
                                                                                                     
«Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πρώτοι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί αξιοποίησης ακινήτων στoν ιστότοπο ηλεκτρονικών διαγωνισμών της ΕΤΑΔ www.e-publicrealestate.gr. Στους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς του Ιουλίου, καθώς και στους προσεχείς του Σεπτεμβρίου, πωλούνται ακίνητα για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Η αξιοποίηση ακινήτων μέσω ηλεκτρονικών διαγωνισμών προσφέρει ευρύτερη προβολή των ακινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, προσέλκυση περισσότερων αγοραστών, ταχύτητα, απλές διαδικασίες, διαφάνεια και όφελος για το Δημόσιο. Πρόθεσή μας στην ΕΤΑΔ είναι στο www.e-publicrealestate.gr να προβάλλονται τα ακίνητα του Δημοσίου και να αξιοποιούνται τόσο μέσω μίσθωσης, όσο και μέσω πώλησης, προσφέροντας σε όλους τους Έλληνες ανά τον κόσμο την ευκαιρία να αποκτήσουν ακίνητα διαφόρων χρήσεων.

Το www.e-publicrealestate.gr σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το Τμήμα Πληροφορικής της ΕΤΑΔ και είναι ο πρώτος ιστότοπος ηλεκτρονικών διαγωνισμών ακινήτων στην Ελλάδα και από τους ελάχιστους στην Ευρώπη.»


Το παρελθόν το παρόν και το μέλλον μας σε δημοπρασία.

Χωρίς αισχύνη…

πηγη

Αυτά ζήτησε η τρόικα για λιμάνια και ακτοπλοΐα

Η αξιοποίηση των λιμανιών και ειδικότερα του Πειραιά, τα εργασιακά της ναυτεργασίας και το νέο θεσμικό πλαίσιο της ακτοπλοΐας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης που είχε στο υπουργείο Οικονομικών κλιμάκιο της τρόικας με τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας Αθανάσιο Μπούσιο.
Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να συναντηθούν μέσα στην εβδομάδα, πιθανότατα την Πέμπτη, και με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο της τρόικας ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας να επισπεύσει τη δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, που θα αναλάβει την εποπτεία του λιμενικού συστήματος και την τήρηση των υποχρεώσεων της κείμενης νομοθεσίας από κράτος και ιδιώτες, τον έλεγχο της λειτουργίας της αγοράς λιμενικών υπηρεσιών και την εισήγηση μέτρων για την τήρηση και την αποκατάσταση των αρχών ελεύθερου ανταγωνισμού.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσιου (ΤΑΙΠΕΔ), η έναρξη της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του Οργανισμoύ Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) έπρεπε να είχε προχωρήσει ήδη, ωστόσο υπάρχουν καθυστερήσεις μετά την παραίτηση του Στέλιου Σταυρίδη αλλά και λόγω της διαβούλευσης που είναι σε εξέλιξη μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και της ΕΕ για την πρόσφατη συμφωνία φιλικού διακανονισμού ΣΕΠ-ΟΛΠ.
Σημειώνεται ότι μετά τη συμφωνία των δύο πλευρών ΟΛΠ και COSCO, η ΕΕ έχει απευθύνει 23 ερωτήματα προς το υπουργείο Ναυτιλίας, ζητώντας διευκρινήσεις και απαντήσεις στο εάν υπάρχουν παραβάσεις στην κοινοτική νομοθεσία περί δημόσιων έργων.
Η συμφωνία ΟΛΠ-ΣΕΠ προβλέπει ότι το ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα που καταβάλλει κάθε χρόνο ο ΣΕΠ στον ΟΛΠ δεν καταργείται αλλά προσαρμόζεται βάσει των οικονομικών δεικτών του ΑΕΠ, ενώ ο ΣΕΠ θα προχωρήσει στην κατασκευή του δυτικού τμήματος του προβλήτα ΙΙΙ και του νέου σταθμού πετρελαιοειδών.
Αυτό που ζητά η ΕΕ είναι διαφάνεια στη συγκεκριμένη συμφωνία και ότι από αυτή δεν δημιουργούνται μονοπωλιακές καταστάσεις και αθέμιτος ανταγωνισμός στο λιμάνι του Πειραιά.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, στην περίπτωση που δεν γίνει δεκτός ο φιλικός διακανονισμός από την ΕΕ υπάρχει σχέδιο για την αξιοποίηση του ΟΛΠ διά της διάθεσης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
Τη διαδικασία έρευνας από την ΕΕ για τη συμφωνία φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΣΕΠ-ΟΛΠ, είχε ζητήσει με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.
Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Το λιμάνι του Πειραιά δεν πωλείται» διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ ομιλητές θα είναι οι βουλευτές Παναγιώτης Λαφαζάνης και Θοδωρής Δρίτσας.
ΝΑΥΤΕΡΓΑΣΙΑ-ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Το κλιμάκιο της τρόικας ενημερώθηκε για την πρόσφατη υπουργική απόφαση σχετικά με την εφαρμογή απαιτήσεων της Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας, η οποία προβλέπει ότι όπου δεν υφίσταται σε ισχύ συλλογική σύμβαση εργασίας, οι όροι και οι συνθήκες ναυτολόγησης των ναυτικών συμφωνούνται ελεύθερα από τα συμβαλλόμενα μέρη και καταχωρούνται σε σύμβαση.
Επίσης, ζήτησε επαναξιολόγηση των δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί στην ακτοπλοΐα, με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις».
Σημειώνεται ότι ήδη το υπουργείο προχωρά σε αξιολόγηση των δρομολογίων των άγονων γραμμών, ενώ ήδη ο Μ. Βαρβιτσιώτης έχει ζητήσει από τους εκπροσώπους των εταιρειών αναλυτικά στοιχεία κίνησης ανά λιμένα, ώστε να καταγραφεί η επιβατική κίνηση κάθε ακτοπλοϊκής σύνδεσης και να εκτιμηθεί και το ανάλογο πλαίσιο επιδότησης για τις γραμμές του δημόσιου συμφέροντος. 

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Εκατομμύρια του ΕΣΠΑ Θανατώνουν τη Παιδεία

Την ώρα που οι εκπαιδευτικοί είναι στους δρόμους, ενάντια σε μια ισοπεδωτική πολιτική που κλείνει τα σχολεία και τους οδηγεί στην απόλυση,  τεράστια ποσά ξοδεύονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και δια Βίου Μάθησης (ΕΠΕΔΒΜ) σε αναθέσεις μελετών, τεχνικών συμβούλων, διαφημιστικών ενεργειών, στο πλαίσιο «του εκσυγχρονισμού και εξορθολογισμού του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος».

Συγκεκριμένα, στην Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής του ΕΠΕΔΒΜ έχουν εγκριθεί έργα ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ και μέσω συμβάσεων με αναδόχους έχουν ανατεθεί 14 εκατομμύρια ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος του Προϋπολογισμού αφορά τη Δημοσιότητα του Προγράμματος (7 έργα ύψους 10.396.600 ευρώ), αναθέσεις σε Συμβούλους Τεχνικής Υποστήριξης (37 αναθέσεις ύψους 8.792.250) και μελέτες (34 αναθέσεις ύψους 2.998.827).
Το ποσό των 10 εκατ. ευρώ για δημοσιότητα και προβολή  είναι πρόσθετο στα ποσά που δαπανώνται για δράσεις δημοσιότητας στο γενικό πλαίσιο υλοποίησης των έργων του ΕΠΕΔΒΜ, με σκοπό να αναδειχθούν «τα ανύπαρκτα οφέλη» των χρηματοδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Για Τεχνική Υποστήριξη Υπηρεσιών και Φορέων του Υπουργείου Παιδείας, έχουν δεσμευθεί 9 εκατ. ευρώ και μοιράζονται κυρίως σε κρατικοδίαιτες  εταιρίες, συμβούλους και εμπειρογνώμονες, που στην πράξη δεν μεταφέρουν κάποια σημαντική τεχνογνωσία στον τρόπο υλοποίησης των έργων.
Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε περιπτώσεις όπως:
  •          έγκριση 20 έργων τεχνικής υποστήριξης στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΕΔΒΜ, ύψους 3.917.150 ευρώ,
  •          έγκριση 3 έργων τεχνικής υποστήριξης στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του Υπ. Παιδείας, ύψους 2.922.000 ευρώ,
  •          έγκριση 4 έργων τεχνικής υποστήριξης για το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ύψους 463.600 ευρώ, ενώ παράλληλα έχει γίνει και από το Ινστιτούτο ανάθεση τεχνικής υποστήριξης ύψους 168.000 ευρώ,
  •          ανάθεση έργου ελέγχου πληρότητας φακέλων για αξιολόγηση προτάσεων, ύψους 34.510 ευρώ σε διαφημιστική εταιρία,
  •          ανάθεση 121 συμβάσεων σε φυσικά πρόσωπα για υποστηρικτικές εργασίες και εμπειρογνωμοσύνες ύψους 990.000 ευρώ.
Τέλος όσον αφορά τις αναθέσεις μελετών ενδιαφέρον προκαλεί  η ευρηματικότητα των τίτλων, που σε κάποιες περιπτώσεις, το περιεχόμενό τους βρίσκεται «στα όρια συνάφειας με τους στόχους» του Επιχειρησιακού Προγράμματος, ενώ μεγάλο μέρος των στοιχείων των μελετών ήταν ήδη διαθέσιμα στο Υπουργείο Παιδείας.
Ενδεικτικά θα αναφέρουμε περιπτώσεις μελετών, όπως:
  •         Μελέτη Βιωσιμότητας προτύπου Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.), ύψους 43.050 ευρώ.
  •         Μελέτη για την αποτύπωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, ύψους 137.022 ευρώ.
  •         Μελέτη σχετικά με τους τρόπους ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος μέσω της βελτίωσης της αποδοτικότητας των διαθέσιμων πόρων και μέσω της υιοθέτησης καλών διεθνών πρακτικών, ύψους 127.653 ευρώ.
  •         Εντοπισμός των Κομβικής Σημασίας Θεσμικών Αντιφάσεων, Ασαφειών ή/και Κενών Δικαίου στο Θεσμικό Πλαίσιο της Εκπαίδευσης, ύψους 17.500 ευρώ.
  •         Μελέτη για τις δυνατότητες αναβάθμισης της διοίκησης της εκπαίδευσης, ενόψει των τρεχουσών νομοθετικών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης.
  •         Σχέδιο Δράσης για τον εξορθολογισμό του συστήματος φοιτητικής πρόνοιας, ύψους 49.500 ευρώ. Η ανάθεση έγινε στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και χρηματοδοτείται από το ΕΠΕΔΒΜ για την υλοποίηση έργων.
  •         Μελέτη για τις δυνατότητες βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του θεσμού της Πρακτικής Άσκησης στην εκπαίδευση, ύψους 46.760.
  •         Μελέτη για τις δυνατότητες μετεξέλιξης της κάρτας νέων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς ως κάρτας-κουπόνι για την παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής και κατάρτιση, ύψους 18.327ευρώ η οποία ανατέθηκε στη διαφημιστική εταιρεία ΚΟΜΙΟΥΝΙΚΕΪΣΟΝ ΕΦΕΚΤ, που συμμετέχει στην ένωση εταιριών που υλοποιεί το έργο Δημοσιότητας του ΕΠΕΔΒΜ.
Κυριότεροι ανάδοχοι των έργων είναι η γνωστή για τις "δουλειές της "στο Δημόσιο ΠΛΑΝΕΤ ΑΕ με συμβάσεις έως τώρα 1.484.609 ευρώ, οι σύμβουλοι δημοσιότητας ΦΟΡΤΣΙΟΥΝ και CREAM ΑΕΔΕ με 1.168.500 ευρώ έκαστος, ο Σύμβουλος Επικοινωνιακής Στρατηγικής ΣΠΙΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΛ με 399.432 ευρώ, η εταιρία Τεχνικής Υποστήριξης  ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΕ  με 360.000 ευρώ, η ΑΚΡΩΝΥΜΟ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΕΠΕ με 317.557 ευρώη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ με 303.120 ευρώ, η οποία αφού εκπόνησε μελέτη ανάπτυξης και βελτίωσης των διαδικασιών, εργαλείων και αρμοδιοτήτων για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση του ΕΠΕΔΒΜ (ύψους 57.120 ευρώ), στη  συνέχεια της ανατέθηκε και η αξιολόγηση του Προγράμματος, η ΣΜΡ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ με 280.440 ευρώ, η ΕΕΟ GROUP με 154.204 ευρώ, κλπ.

Τίθενται, συμπερασματικά, σοβαρά ζητήματα που έχουν σχέση με τη σκοπιμότητα των αναθέσεων, τα κριτήρια επιλογής των έργων προς ανάθεση, τη μεθοδολογία κοστολόγησης, τον τρόπο και τη διαδικασία των αναθέσεων, την αξιοποίηση των τελικών παραδοτέων. Διότι είναι «κοινός τόπος» ότι για όλα αυτά αποφασίζουν τα πολιτικά γραφεία και οι παρατρεχάμενοί τους.

Πολλά από τα ζητήματα αυτά, σχετικά με την σκοπιμότητα των έργων δημοσιότητας και προβολής και των αναθέσεων «σε συμβούλους και παρασυμβούλους»,  έχουν επισημανθεί και από τον Πρόεδρο της ΟΛΜΕ κ. Θ. Κοτσιφάκη στην 4η και 5η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΠΕΔΒΜ, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός.

Η αναλυτική καταγραφή των μελετών, εμπειρογνωμοσύνων, υπηρεσιών συμβούλων και δράσεων δημοσιότητας, που ανατέθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας με κονδύλια του Γ΄ ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ και η αξιολόγηση του βαθμού αξιοποίησής τους, σε σχέση με το κόστος και το παραχθέν αποτέλεσμα, θα "ξεγύμνωνε" τις διαχρονικές εγκληματικές πολιτικές ευθύνες των κυβερνώντων, που συστηματικά λεηλατούν κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.  Και στο χώρο της Παιδείας, το ΕΣΠΑ διασπαθίζεται σε δράσεις μηδενικής προστιθέμενης αξίας και μοιράζεται σε ημετέρους , τροφοδοτώντας την εγχώρια διαπλοκή, χωρίς να παράγεται κανένα αναπτυξιακό και κοινωνικό όφελος.

Την ίδια στιγμή, την εθνική μας τραγωδία χρεώνεται «το κακό δημόσιο» και σαν αντίδοτο χρησιμοποιούνται οι απολύσεις, ενώ παράλληλα  επιβραβεύονται οι κρατικοδίαιτες εταιρίες με ακόμη περισσότερες αναθέσεις. 

πηγη

Θεσσαλονίκη: Έδεσε το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου-BINTEO

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 3.800 τουρίστες - Έφτασε από την Κωνσταντινούπολη και από το πρωί κεντρίζει τα βλέμματα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης...

Το Costa Pacifica έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 08.00 από την Κωνσταντινούπολη και θα αναχωρήσει στις 18.00 το απόγευμα για το Βόλο. Οι περισσότεροι επιβάτες του είναι Ευρωπαίοι, που ήδη παίρνουν μια πρώτη γεύση από την πόλη.

Γι αυτό άλλωστε βρίσκονταν στο λιμάνι από νωρίς 20 λεωφορεία, προκειμένου να ξεναγήσουν τους τουρίστες στη “Νύφη του Θερμαϊκού”. Το Costa Pacifica μεταφέρει 3.800 επιβάτες. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχου μεγέθους κρουαζιερόπλοιο, έχει χρόνια να έρθει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ύστερα από την επεισοδιακή αποχώρηση του κολοσσιαίου κρουαζιερόπλοιου «Navigator of the Seas» της Royal Caribenan cruises.

Τότε, από τους 3.500 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου είχαν κατέβει στη Θεσσαλονίκη μόνο οι μισοί, προκειμένου να αποφύγουν την εκτεταμένη γραφειοκρατία, από πλευράς υπαλλήλων του Οργανισμού Λιμένος.

 Στην περίπτωση του Costa Pacifica, τα πράγματα κυλούν ομαλά... “Ευχόμαστε να κυλήσουν όλα ομαλά και να μην αποτύχουμε πάλι, γιατί η κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη πάει κάθε χρόνο και χειρότερα και εάν δεν την βοηθήσουμε, δεν αποκλείεται και να σβήσει”, υπογράμμισε ο ναυτικός πράκτορας, Βίκος Παλαντζιάν, καλώντας τους αρμόδιους στο λιμάνι να είναι ιδιαίτερα γρήγοροι και εξυπηρετικοί, ώστε το κρουαζιερόπλοιο “να μας ξανάρθει”. Δείτε στο βίντεο πως είναι το Costa Pacifica...



 

πηγη

Πρατήρια φυσικού αερίου από ιδιώτες

Θέμα χρόνου είναι η ίδρυση και λειτουργία πρατηρίων φυσικού αερίου από ιδιώτες, καθώς τον δρόμο για την εγκατάστασή τους σε διάστημα έξι μηνών από τώρα ανοίγει τροπολογία που εισήλθε στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ.

Η απόφαση, με την οποία θα μπορούν να ιδρυθούν ή να μετεξελιχθούν και να λειτουργούν τα πρατήρια σε μεικτά με τις κατάλληλες προδιαγραφές, θα διευρύνει ουσιαστικά και την κίνηση με αέρια καύσιμα γενικότερα, αλλά και συγκεκριμένα με φυσικό αέριο.
 
Αλλωστε, η χρήση του φυσικού αερίου εκτιμάται ότι είναι κατά 67% φθηνότερη από τη βενζινοκίνηση και 59% φθηνότερη από το πετρέλαιο για ένα Ι.Χ., ενώ η μετατροπή του κινητήρα ώστε να «καίει» και φυσικό αέριο υπολογίζεται ότι θα κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ.
Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας λειτουργούσαν μόνο δύο πρατήρια φυσικού αερίου (CNG), στην Ανθούσα και στα Ανω Λιόσια, τα οποία εξυπηρετούσαν την κίνηση των λεωφορείων φυσικού αερίου αλλά και οχημάτων άλλων φορέων, όπως για παράδειγμα τα απορριμματοφόρα των ΟΤΑ. Συνολικά με φυσικό αέριο τροφοδοτούνται περισσότερα από 600 λεωφορεία ΟΣΥ και 102 απορριμματοφόρα δήμων. Πλέον με την ρύθμιση τέτοια πρατήρια θα μπορούν να ανοίξουν σε όλη την Ελλάδα.
Οι ακριβείς όροι, τα αρμόδια όργανα και οι προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία τους αλλά και για την κυκλοφοριακή σύνδεσή τους με το οδικό δίκτυο (εθνικό, επαρχιακό ή δημοτικό) θα αποσαφηνιστούν με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εντός των επόμενων έξι μηνών.
 
Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση της τροπολογίας, το υπουργείο προέβη σε αυτή την αλλαγή ύστερα και από την ενημέρωση της ΔΕΠΑ για το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από ιδιώτες για την εγκατάσταση και λειτουργία πανελλαδικά μεγάλου αριθμού είτε αμιγών πρατηρίων πεπιεσμένου φυσικού αερίου, είτε μεικτών που θα προέλθουν από τη μετατροπή λειτουργούντων πρατηρίων αμιγώς υγραερίου ή μεικτών (υγραερίου, βενζίνης, πετρελαίου).
 
Παράλληλα εκτιμάται ότι η λειτουργία νέων πρατηρίων θα αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων στα πρατήρια καυσίμων. Επίσης με την ίδια τροπολογία απλοποιείται η διαδικασία για τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας και μεταβίβασης κυριότητας των φορτηγών Ι.Χ. καθώς καταργείται η χρήση βιβλιαρίου μεταβολών κατοχής και κυριότητας, η οποία αύξανε τη γραφειοκρατία αλλά και τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού εξαιτίας της εκτύπωσης των συγκεκριμένων εντύπων.

Πανελλαδικά 12 πρατήρια φυσικού αερίου
 
Τη δημιουργία πανελλαδικού δικτύου τουλάχιστον δώδεκα πρατηρίων για τα Ι.Χ. με φυσικό αέριο έχει ήδη εξαγγείλει η ΔΕΠΑ από τον περασμένο Ιούλιο.
 
Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της ΔΕΠΑ, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η εγκατάσταση αντλιών τροφοδοσίας συμπιεσμένου φυσικού αερίου (compressed natural gas ή εν συντομία CNG) στις μεγάλες πόλεις του εθνικού οδικού άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Βόλου.
 
Η ΔΕΠΑ είχε ανακοινώσει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στη δημιουργία σταθμού ανεφοδιασμού οχημάτων με συμπιεσμένο φυσικό αέριο στη Θεσσαλονίκη (επί της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής), καθώς και σε δύο άλλα πρατήρια στην Αθήνα, ένα στην Κηφισιά και ένα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Πηγή : ethnos.gr

Στο «μικροσκόπιο» 87 γιατροί για ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση

Για ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση ελέγχονται ήδη 87 γιατροί, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη πρόκειται κυρίως για καρδιολόγους, ορθοπαιδικούς και παθολόγους του ΕΟΠΥΥ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχει εντοπιστεί γιατρός ο οποίος συνταγογράφησε μέσα σε έναν μήνα φάρμακα αξίας 400.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως προκύπτει από το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης, στα δίχτυα του οποίου έπεσαν άλλοι 60 γιατροί, έχουν γραφεί συνταγές φαρμάκων ακόμη και για νεκρούς. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα γιατρού που έχει γράψει παραπεμπτικό για αξονική τομογραφία σε νεκρό.

Αναφερόμενος στη συζήτηση που είχε με την τρόικα, ο υπουργός Υγείας άφησε να εννοηθεί ότι πιθανότατα θα ισχύσει τελικά το εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ στα νοσοκομεία παρότι ο στόχος της νοσηλευτικής δαπάνης έχει επιτευχθεί, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια.
«Ούτως ή άλλως είναι να εφαρμοστεί από την 1/1/2014 και έχουμε πολύ δρόμο μέχρι εκεί, ενώ το εξετάζουμε σε συνολική μας πρόταση για τους ανασφάλιστους. Εάν το διατηρήσουμε, γιατί μπορούμε επαναδιαπραγματευθούμε, θα το διατηρήσουμε μόνο με τέτοιους όρους ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν για τους ανασφάλιστους», διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Στη συνάντηση με την τρόικα συμφωνήθηκε η φαρμακευτική δαπάνη για το 2014 να περιοριστεί στα 2 δισ. ευρώ και αποφασίστηκε να ισχύσει νέο σύστημα τιμολόγησης των γενοσήμων και off patent φαρμάκων. Στόχος είναι να μειωθεί η τιμή τους 30- 40% μεσοσταθμικά.
Αποφασίστηκε επίσης να δοθούν κίνητρα αλλά και αντικίνητρα σε γιατρούς για να γράφουν γενόσημα, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του 60%.

Ερωτηθείς σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι συζητήθηκε γενικά η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα δημοσίου χαρακτήρα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. «Αυτό θα γίνει οπωσδήποτε. Το αν θα είναι με μετατροπή του ρόλου του ΕΟΠΥΥ μόνο σε αγοραστή ή αν θα είναι με κάποιο άλλο τρόπο, αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί μετά από διάλογο», διευκρίνισε.

Επιτέλους συνδέονται λιμάνι με τρένο στην Αλεξανδρούπολη

Η Ελλάδα στερείται ένα σημαντικό γεωπολιτικό πλεονέκτημα για μόλις...325 μέτρα. Πρόκειται για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με το κύριο σιδηροδρομικό δίκτυο και, κατά συνέπεια, με το λιμάνι του Μπουργκάς στη Βουλγαρία.

Η εν λόγω σύνδεση παρακάμπτει τα στενά του Βοσπόρου, δίνοντας μία εναλλακτική λύση για τη μεταφορά κοντέινερ, από και προς την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Η απ'ευθείας σύνδεση με τη Βουλγαρία θα μειώσει το χρόνο διαδρομής από 2-2,5 ημέρες σήμερα, σε περίπου 6 ώρες.

Η ΕΡΓΟΣΕ, έπειτα από παλινωδίες ετών, αφού κανείς δεν ενδιαφερόταν για την ένταξη του έργου σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, κατάφερε να υπογράψει τη σχετική σύμβαση, ύψους 3,1 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης ενός έτους. Η ολοκλήρωση του έργου αποκτά επιπρόσθετη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε φάση αποκρατικοποίησης βρίσκεται τόσο ο λιμένας Αλεξανδρούπολης όσο και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Για το λιμένα Αλεξανδρούπολης και ειδικότερα για το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων έχει εκδηλωθεί πρώιμο ενδιαφέρον από ρωσικούς και κινεζικούς ομίλους, κάποιοι εκ των οποίων πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τα δύο λιμάνια (Αλεξανδρούπολη - Μπουργκάς) υπάρχει εδώ και δεκαετίες και, μάλιστα, το βουλγαρικό της τμήμα αναβαθμίζεται με κοινοτικά κονδύλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο λιμενικοί οργανισμοί του Μπουργκάς και της Αλεξανδρούπολης έχουν, επί της ουσίας, συμφωνήσει εδώ και καιρό στην υλοποίηση της σύνδεσης, καταθέτοντας σχετική πρόταση για την ηλεκτροκίνηση της γραμμής «Sea2Sea» που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Στόχος είναι να αναδείξουμε την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης ως χώρο διαμετακόμισης εμπορευμάτων και προϊόντων», τόνισε πρόσφατα ο περιφερειάρχης Αρης Γιαννακίδης. Ταυτόχρονα, ο κ. Γιαννακίδης ανέφερε ότι στην επόμενη προγραμματική περίοδο άμεσος στόχος της περιφέρειας είναι η διασύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία Οδό.

Πηγή : Ελευθεροτυπία

Έγινες πολίτης Λουξεμβούργου !!!


Τον Ιανουάριο του 2013, η τρικομματική Κυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗΜ.ΑΡ.), με τον νόμο 4111/2013, ο οποίος δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Α', τ.18/25-01-2013, αναλαμβάνει την υποχρέωση έναντι των δανειστών να τους κατοχυρώσει νομικά, εκδίδοντας γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ώστε να θεωρείται σύμφωνη με το ελληνικό δίκαιο, τόσο η υπαγωγή της Χώρας μας στο Αγγλικό Δίκαιο ως δικαίου υπό εφαρμογή(εφαρμοστέο Δίκαιο), όσο και η δικαιοδοσία των Δικαστηρίων του Δουκάτου του Λουξεμβούργου για τυχόν διενέξεις.

Σαφής για το πώς η Κυβέρνηση εκλαμβάνει τη σημασία και τον ρόλο του Εθνικού Κοινοβουλίου για θέματα που άπτονται της Εθνικής μας Κυριαρχίας είναι η δέσμευσή της ότι δεν απαιτείται επικύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων της παρούσας Σύμβασης Τροποποίησης, προκειμένου να είναι αυτή δεσμευτική.

Η διατύπωση είναι ξεκάθαρη: «…ούτε κανένα από τα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο…».

Για του λόγου το αληθές, στη σελίδα 360, άρθρο 12 αναφέρεται:





Η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει μόνο στην ενυπόγραφη παραίτηση «αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που έχουν ή μπορεί να δικαιούνται» σε σχέση «με τους ίδιους ή τα περιουσιακά τους στοιχεία» της Χώρας, υπογραφή η οποία καταργεί στην πράξη της Εθνικής μας Κυριαρχία αλλά έχει δεσμευτεί έναντι των δανειστών και για κάτι ακόμη.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 14 αναφέρεται:





Η πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών είναι ήδη αποφασισμένη.

Τα στεγαστικά δάνεια των συμπολιτών μας έχουν ήδη πωληθεί σε ξένα funds που ενδιαφέρονται για άμεση απόδοση της «επένδυσής» τους.

Το Αγγλικό Δίκαιο είναι το εφαρμοστέο δίκαιο.

Τα Ελληνικά Δικαστήρια δεν έχουν απολύτως καμία δικαιοδοσία στις πράξεις εκτέλεσης που θα εκδώσουν τα δικαστήρια του Δουκάτου του Λουξεμβούργου κατ’ εντολήν των δανειστών.

Τα Ελληνικά Δικαστήρια, στα οποία έχουν καταφύγει οι δανειολήπτες με το δήθεν σωτήριο Νόμο Κατσέλη, ξαφνικά χάνουν το ρόλο τους.

Υπό αυτό το πρίσμα, η συζήτηση που η συγκυβέρνηση συντηρεί περί σταδιακής άρσης των πλειστηριασμών και προστασίας της πρώτης κατοικίας και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι άνευ αντικειμένου, παραπλανητική και υποκριτική.

Η κυβέρνηση απλά «αγοράζει» χρόνο προκειμένου να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο.

Χρόνο, τον οποίο τους νοίκιασε η κυρία Κατσέλη, όταν έφτιαχνε το νόμο - παγίδα, τη δικαιολογητική βάση, για να μην εξεγερθεί κανείς, για να μη μιλήσει κανείς, για να μην καταλάβει κανείς, έως τη στιγμή που δε θα έβρισκε κανείς στην τσέπη του ένα πεντόευρω.

Αν η επίμαχη γνωμοδότηση είχε δοθεί - πρωτίστως ζητηθεί - τότε - δεν θα υπήρχε νόμος Κατσέλη, δεν θα υπήρχε αφαίμαξη, κάποιος σήμερα θα μπορούσε να αντισταθεί.

Να είχε άραγε προσυμφωνηθεί κάτι τέτοιο;

Να ήταν οι πολιτικές φιλοδοξίες, ο τυχοδιωκτισμός, η βούληση να επιπλεύσει κομμάτι του παλιού ΠΑ.ΣΟ.Κ. μέσα σε άλλα σχήματα ο λόγος της ύπαρξης του αρχικού Νόμου Κατσέλη, ώστε να φτάσουμε στο σήμερα και το βέβαιο αύριο;

Οι ευθύνες τους βαρύτατες.

Ευθύνες που έχουν ονοματεπώνυμο.

Ο Χρόνος περνά.

Η καταστροφή ολοκληρώνεται.

Θα το δεχτείς;

Εμείς όχι.

Το πώς θα το μάθεις σύντομα.
 
 

Διήμερη απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήρια

Τη διενέργεια νέας 48-ωρης απεργίας την Τρίτη και την Τετάρτη 24 και 25 Σεπτεμβρίου και τη διοργάνωση συλλαλητηρίων αποφάσισε το Σάββατο η ΑΔΕΔΥ η οποία κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της ενόψει και της άφιξης της Τρόικα.
Την Τρίτη, η απεργία θα είναι γενική, αφού θα συμμετάσχει και η ΓΣΕΕ, ενώ στις 10:30 το πρωί θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την Τετάρτη, στις 18:00, θα γίνει αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στην πλατεία Συντάγματος.
Οι κινητοποιήσεις γίνονται, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές Κυβέρνησης και Τρόικα, που στοχοποιούν και απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος και πλήττουν τους Δημόσιους Υπαλλήλους, οι οποίοι υφίστανται εδώ και τέσσερα χρόνια τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων και σήμερα καταδικάζονται κατά χιλιάδες σε διαθεσιμότητα και απόλυση».
Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών - Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, ενώ θα συνεδριάσει και η Εκτελεστική Επιτροπή της, η οποία εξουσιοδοτήθηκε να λάβει αποφάσεις και να οργανώσει γενική απεργία τον Οκτώβριο.
Πηγή: iefimerida
 

KΡΗΤΗ: "ΜΠΟΥΚΑ" ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΡΑΜΠΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Πολλές αναφορές για μη τήρηση του ωραρίου και επείγουσα εγκύκλιος από το υπουργείο για ελέγχους σε συγκεκριμένες υπηρεσίες- τι θα γίνει και με την κατάργηση των αδειών

Η Κρήτη και πολλές υπηρεσίες που παρατηρείται...χαλαρότητα του ωραρίου είναι ο επόμενος στόχος του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ)! Μετά τις αυστηρές εντολές του υπουργού άρχισαν οι έλεγχοι από 1η Σεπτεμβρίου με εφόδους σε δημόσιες υπηρεσίες και σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες ειναι η σειρά της...Κρήτης.

"Δυστυχώς υπάρχουν πολλές αναφορές για υπηρεσίες που αφορούν κυρίως την Περιφέρεια όπως είναι η Κρήτη για μη τήρησ του ωραρίου και...κοπάνες από κάποιους εργαζόμενους χωρίς να υφίσταται λόγος" αναφέρει το υπουργείο και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή για διαρκείς ελέγχους τήρησης του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων δίδοντας έμφαση στις...επαρχιακές υπηρεσίες όπου φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πιοα χαλαρα!

«Γίνεται μια συστηματική προσπάθεια ελέγχου τήρησης του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο» αναφέρει, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και προειδοποιεί ότι «πραγματοποιούνται διαρκώς έλεγχοι από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για τον έλεγχο τήρησης του ωραρίου και τον εντοπισμό επί μακρόν απουσιαζόντων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι έφοδοι των 'Ράμπο' του Δημοσίου θα γίνουν κυρίως σε...ανυποψίαστες υπηρεσίες και με λιγότερους υπαλλήλους που το...οικογενειακό κλίμα βοηθά σε κοπάνες.

Την ίδια ώρα να περιοριστούν οι άδειες που χορηγούνταν στους δημοσίους υπαλλήλους ζητά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και για αυτό αναμένεται να προχωρήσει σε περιστολή των αναρρωτικών αδειών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ετοιμάζει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Το υπουργειο σε μια προσπάθεια να μαζέψει τις εργατοώρες και τις μέρες που χάνονται ετησίως από την απουσία εργαζομένων λόγω ασθενείας

Μέχρι τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούσαν να λάβουν συνολικά 44 ημέρες άδεια το χρόνο:

25 ημέρες κανονική άδεια

6 ημέρες μηχανογραφική άδεια

10 ημέρες βραχυχρόνια αναρρωτική άδεια

2 ημέρες άδεια αιμοδοσίας

Κι εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται πλέον να χορηγούνται με υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου οι 4 ημέρες το χρόνο (χωρίς γνωμάτευση ιατρού), ενώ αναμένεται να αλλάξουν και οι προϋποθέσεις χορήγησής τους, με έμφαση στις ιατρικές γνωματεύσεις, αφού σε αυτές αναγράφονταν απίστευτοι λόγοι για την χορήγηση αδειών, όπως αυτή που υπάλληλος του υπουργείο Υγείας έλαβε άδεια τριών εβδομάδων γιατί έπασχε από «τινασσόμενο μέσο δάκτυλο αριστερής χειρός».

cretalive

Κενό ασφαλείας στο Taxisnet αλλοιώνει 7.000 δηλώσεις Ε9: Θα σταλούν ειδοποιητήρια

Ειδικά ειδοποιητήρια θα αποστείλει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) σε 7.000 φορολογούμενους που υπέβαλαν ηλεκτρονικά Ε9 στο διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου, καθώς λόγω κενών ασφαλείας που εμφάνισε η ειδική εφαρμογή του Τaxisnet στις δηλώσεις τους μεταφορτώθηκαν στοιχεία ακινήτων άλλων φορολογούμενων, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε λανθασμένες μεταβολές.
 
Το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προχώρησε σε αλλαγές στην εφαρμογή του E9 προκειμένου να αυξήσει την ταχύτητα του συστήματος που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν εξαιρετικά αργή.

Ωστόσο, αυτή η παρέμβαση στην παραμετροποίηση προκάλεσε κενό ασφαλείας με αποτέλεσμα χιλιάδες φορολογούμενοι που έμπαιναν με το ΑΦΜ τους στο Taxis για να υποβάλουν το Ε9 να βρίσκονται ενώπιον στοιχείων άγνωστων υπόχρεων, αλλά και άγνωστων ακίνητων που δεν είχαν καμία σχέση με τα δικά τους ακίνητα ή στοιχεία.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα εντοπίσθηκε από την ΓΓΠΣ και επιδιορθώθηκε με τη συνδρομή της εταιρείας Unisystems την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, ήδη σε 7.000 περιπτώσεις οι φορολογούμενοι, αλλά και λογιστές – φοροτέχνες είχαν προχωρήσει σε τροποποιήσεις Ε9 και σε διαγραφές δηλώσεων στοιχείων ακινήτων που δεν είχαν ορθά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη προχωρήσει στην καταγραφή των προβληματικών Ε9 και μέσα στην εβδομάδα θα ειδοποιήσει τους εν λόγω φορολογούμενους να διορθώσουν τις όποιες λανθασμένες μεταβολές.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης διαβεβαίωσε ότι το τεχνικό αυτό πρόβλημα δεν είναι ούτε άγνωστης ούτε μεγάλης έκτασης και ξεκαθάρισε πως οι λανθασμένες μεταβολές θα διορθωθούν. Αναφορικά με το κενό ασφαλείας ζήτησε συγγνώμη από τους φορολογουμένους και διαβεβαίωσε ότι το σχετικό τεχνικό λάθος δεν μπορεί να το εκμεταλλευθεί κάποιος κακόβουλος.

ΠΗΓΗ

Πόσο καιρό κράτησε το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα;

Οι Έλληνες είμαστε αρκετά γκρινιάρηδες ώστε να διαμαρτυρόμαστε με το παραμικρό μποτιλιάρισμα στο δρόμο. 

 Στην Κίνα πάλι το 2010 σε μία εθνική οδό έξω από το Πεκίνο η ουρά των αυτοκινήτων είχε απόσταση 100 χιλιομέτρων και η πολλοί από τους οδηγούς περίμεναν στα αμάξια τους παραπάνω από μία εβδομάδα, διανύοντας περίπου 300 μέτρα την ημέρα με το αυτοκίνητο.

Οι οδηγοί καθώς περίμεναν, διασκέδαζαν τους εαυτούς τους παίζοντας χαρτιά και τρώγοντας φαγητό από μικροπωλητές που μαζεύτηκαν στο σημείο για να πουλήσουν τα μαγειρευτά τους. Τώρα γιατί όλοι αυτοί οι Κινέζοι περίμεναν στωικά στα αυτοκίνητα τους και δεν τα παράτησαν στη μέση του δρόμου, δεν θα καταλάβουμε ποτέ. Ίσως είναι θέμα ζεν φιλοσοφίας, ίσως απλά βρήκαν μια ευκαιρία να λουφάρουν από τις εργασίες τους με δικαιολογία.

ΠΗΓΗ
 

Γης μαδιάμ στα ακίνητα από το σκάσιμο της φούσκας

Από τον Γιώργο Κράλογλου

Η «χωνεμένη», από όλους, φούσκα του χρηματιστηρίου θα δείχνει απλή «μπουρμπουλήθρα» μπροστά στο «τσουνάμι» του 2014-2016 που θα πνίξει και την σημερινή αξία των ακινήτων. Και ενώ τα «καιρικά» αυτά φαινόμενα είναι ορατά στην Τράπεζα της Ελλάδος και στις εμπορικές Τράπεζες η κυβέρνηση τραβάει όλα τα σωσίβια που προσφέρονται και ανοίγει νέα ποτάμια.

Αλλά και εμείς ενώ βλέπουμε την επερχόμενη καταστροφή που η Τράπεζα της Ελλάδος την εκτιμά σε ποσοστά 50% και άνω παίζουμε με τις λέξεις και τα παραπλανητικά φαινόμενα.

Εξετάζουμε μάλλον αναλυτικά και όχι με την ανάλογη ανησυχία το γεγονός ότι στην καμένη γη που θα παραδώσει η κυβέρνηση είναι και το «κάψιμο» της αξίας της ακίνητης περιουσίας όπως ακριβώς και το κάψιμο της αξίας των χαρτιών του χρηματιστηρίου ή το κάψιμο των καταθέσεων σε ομόλογα του δημοσίου στα οποία οι δικαιούχοι εμπιστεύθηκαν τις οικονομίες τους και παρέλαβαν αξίες ικανές για να αγοράσουν κουλούρι και τυρί...

Συμπεραίνουμε ότι οι τιμές των ακινήτων είναι ακόμη σε υψηλά αγνοώντας ότι εργολάβοι και ιδιοκτήτες τρώνε το τελευταίο «λίπος» μετρητών που διαθέτουν και δεν ψάχνουμε να βρούμε εάν γίνονται πράξεις και εάν γίνονται πόσες ανταποκρίνονται τις υψηλές (ακόμη) τιμές που προσφέρονται τα ακίνητα. Αλλά και τι μορφή έχουν οι διακανονισμοί στις υψηλές αυτές πράξεις.

Μιλάμε για φούσκα στα ακίνητα και μάλλον αδιαφορούμε για την πιθανή ύπαρξη ακόμη και κάποιου (έστω και τραβηγμένου) σχεδίου συνδυασμένου με κίνητρα για την αγορά ακινήτων από αλλοδαπούς και με το ενδιαφέρον «κορακιών» για εξαγορά παγίων εγκαταστάσεων επιχειρήσεων μέσα από την εξαγορά χρεών τους προς τράπεζες. Σχέδιο που επιβάλλει και στις δύο περιπτώσεις, ισχυρή πτώση των τιμών.

Αισιοδοξούμε ότι ίσως γυρίσει η αγορά όταν τα οικονομικά μας παρουσιάζουν πλεόνασμα και δεν βλέπουμε την φορολογική επιδρομή στο όνομα... του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων με τους δύο αισχρούς και εγκληματικούς στόχους του.

Αισχρούς στόχους, γιατί αφορούν ακόμη και τις ιδιοκτησίες των ανέργων και αυτών που έχουν μοναδικό έσοδο 300-400 ευρώ σύνταξη προκειμένου να μαζευτούν μέσα στο 2014 μέχρι και 5 δισ. ευρώ αν είναι εφικτό και χωρίς συμβιβασμό για κάτω από τα 3 δισ. ευρώ.

Και εγκληματικούς στόχους γιατί με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θεμελιώνονται οι πλέον φρικτές «φορολογικές παγίδες» στην ιστορία φορολόγησης ακινήτων, ξεκινώντας ότι την φορολόγηση κάθε ακινήτου και όχι κάθε φορολογούμενου κατόχου ακινήτων όπως μέχρι σήμερα.

Από εκεί και πέρα το πλιάτσικο στα ακίνητα με το σύστημα της φορολογικής πολιτικής θα ακολουθήσει τον δοκιμασμένο μηχανισμό που ακούει στο όνομα «φορολογικοί συντελεστές και κλιμάκια».

Το «τυράκι» για να περάσει η μεγάλη κλοπή των ακινήτων με το σύστημα των φορολογικών συντελεστών και των κλιμακίων θα είναι το αρχικό χαμηλό τους επίπεδο.

Η «φάκα» όμως θα είναι η μόνιμη δυνατότητα των κυβερνήσεων να αυξάνουν τους συντελεστές κατά βούληση με μια υπουργική απόφαση.

Φορολογικοί συντελεστές θα μπουν από την μονοκατοικία και το διαμέρισμα μέχρι το οικόπεδο, το χωράφι και το χωριάτικο αχούρι.

Από το «κόλπο-γκρόσοο» της φορολογικής επιδρομής δεν θα ξεφύγουν ούτε τα ακίνητα των επιχειρήσεων, η επαγγελματική στέγη, ούτε οι πάγιες εγκαταστάσεις της μεταποίησης σε όλα τα μεγέθη της.

Σημειώστε δε ότι όλα αυτά θα συμβαίνουν μαζί με την έναρξη των πλειστηριασμών των Τραπεζών ακόμη και της πρώτης κατοικίας.

Η απώλεια της αξίας της περιουσίας των ακινήτων σε ποσοστά άνω του 60% σε όλες τις περιοχές και σε όλα τα επίπεδα της αγοράς ακινήτων θα είναι το πρώτο θύμα σφαγής. Γιατί η σημερινή βεβαιωμένη πτώση του 40-50% δεν έχει μεγάλη απόσταση από το νέο γκρέμισμα.

Ο γνωστός δε αντίλογος για φούσκα υψηλών τιμών των ακινήτων δεν είναι ισχυρός. Γιατί στην Ελλάδα (παραδοσιακά) κανείς δεν αγόρασε ακίνητο υπολογίζοντας ότι θα χάσει. Αυτό σημαίνει ότι η αλλαγή των συνθηκών στην αγορά, με είσοδο και του ρίσκου, δεν μπορεί να εγκαινιαστεί με μια καταστροφή της μέχρι σήμερα ακίνητης περιουσίας.

Η σφαγή όμως θα έχει και άλλα θύματα.

Κατ΄ αρχάς την βιομηχανία οικοδομικών υλικών αφού κανείς δεν θα βάζει ή δεν θα αγοράζει κεραμίδι. Η συνέχιση δε της εξαθλίωσης του κλάδου σημαίνει απολύσεις στους πάνω από 100.000 εργάτες και υπαλλήλους που απασχολούνται σήμερα στις μονάδες του.

Την πώληση ιδιόκτητων παγίων εγκαταστάσεων επιχειρήσεων όσο-όσο με σκοπό να σταματήσουν παραπέρα απώλεια περιουσιακής αξίας, να αποκτήσουν ρευστό και να νοικιάσουν προσφερόμενες εγκαταστάσεις επίσης σε τιμές όσο-όσο.

Και όλα αυτά γιατί; Γιατί το κράτος-τέρας του ελληνικού σοβιέτ πρέπει όχι μόνο να συντηρηθεί αλλά και να ανανεωθεί επειδή έχει βαθύ μέλλον στην Ελλάδα είτε με οικονομική κρίση είτε χωρίς οικονομική κρίση.

george.kraloglou@capital.gr


 

Το Success Story συνεχίζεται. Ξεπουλούν εταιρεία με περιουσία 1,5 δισ. προς 400 εκατ. ευρώ..

Το Success Story συνεχίζεται. Ξεπουλούν εταιρεία με περιουσία 1,5 δισ. προς 400 εκατ. ευρώ..

Σε καταγγελία, που αποδεικνύει πλήρως τις κυβερνητικές προθέσεις για «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας, προχώρησε η κυρία Ραχήλ Μακρή με ερώτησή της προς τους υπουργούς Οικονομικών (Γιάννη Στουρνάρα) και Περιβάλλοντος (Γιάννη Μανιάτη).

Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξηγεί ότι «σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία, ο ΔΕΣΦΑ στις 31/12/2012 διέθετε ιδιοχρησιμοποιούμενα ενσώματα πάγια στοιχεία 1.243.226.000, άυλα περιουσιακά στοιχεία 17.203.000, λοιπά μη κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία 6.826.000, αποθέματα 44.344.000, απαιτήσεις από πελάτες 138.529.000. λοιπά κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία 97.100.000 και ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ 1.547.227.000 ευρώ. Ακόμα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η εταιρεία, για το έτος 2012, παρουσίασε κέρδη προ φόρων 112.561.000 και σύνολο εισροών από λειτουργικές δραστηριότητες 96.434.000 ευρώ. Παρόλα αυτά, το ΤΑΙΠΕΔ ομόφωνα αποφασίζει την πώληση της εταιρείας με αντίτιμο 400 εκατ. ευρώ στη Socar, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι Αζέροι αγοραστές εγείρουν αίτημα διασφάλισης της δυνατότητας "άσκησης ανεξάρτητης εμπορικής πολιτικής"

Ζητάνε, δηλαδή να μη μπαίνουν περιορισμοί στην αναπροσαρμογή των τελών διέλευσης για τη χρήση των δικτύων φυσικού αερίου, που αποτελούν και τη βασική πηγή εσόδων του ΔΕΣΦΑ». Η κυρία Μακρή σημειώνει ότι «κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ, από κοινού με τη ΡΑΕ, φέρονται να αναζητούν "παράθυρο" στους Κώδικες που, από τη μια να ικανοποιεί το αίτημα των Αζέρων και από την άλλη να μη δημιουργήσει ρωγμές στο διαγωνισμό με πιθανές προσφυγές για αλλαγή των όρων ή παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Τέλος, πριν ακόμα εγκριθεί η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ από τα αρμόδια ελληνικά και ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος πραγματοποιεί συνάντηση με υψηλόβαθμους εκπροσώπους της Socar, στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών που έχει ξεκινήσει η ομάδα της εταιρείας προκείμενου να υπάρξει εξοικείωση με τα τρέχοντα εμπορικά και λειτουργικά θέματα της εταιρείας ΔΕΣΦΑ»



ΠΗΓΗ


ΣΗΜΕΡΑ "ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ" Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (ΦΩΤΟ)

Από σήμερα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013, μπαίνει σε καθεστώς διαθεσιμότητας, το σύνολο των οργανικών θέσεων της Δημοτικής Αστυνομίας.Επιπλέον, με την ίδια διάταξη τίθενται, από την ίδια ημερομηνία, κατά την ορθότερη άποψη, σε διαθεσιμότητα οι υπηρετούντες στη Δημοτική Αστυνομία υπάλληλοι.

Το γεγονός αυτό προκύπτει σαφώς από την ευθεία παραπομπή της ως άνω διατάξεως στην υποπαράγραφο Ζ.2 του Ν.4093/2012 που αφορά στη διαθεσιμότητα.
Συνεπώς, μετά την πάροδο οκτώ (8) μηνών από τη θέση σε "διαθεσιμότητα" η υπηρεσιακή σχέση λύνεται, εφόσον δεν έχει μεσολαβήσει κατά το διάστημα αυτό μετάταξη ή μεταφορά τους σε άλλη θέση.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΟΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Για να τεθεί ο Δημοτικός Αστυνομικός σε διαθεσιμότητα, θα πρέπει να του κοινοποιηθεί από την υπηρεσία Διαπιστωτική Πράξη Διαθεσιμότητας. Τη διαπιστωτική πράξη την παραλαμβάνει «με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος».

Μετά την παραλαβή της σχετικής πράξης, οι υπάλληλοι πρέπει να αποφασίσουν εάν και κατά πόσο επιθυμούν να κινηθούν νομικά με την άσκηση αίτησης ακύρωσης, αίτησης αναστολής και με την υποβολή αιτήματος για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να καταστεί εφικτή η επάνοδος στην υπηρεσία στην οποία υπηρετούσαν πριν την θέση τους σε διαθεσιμότητα και βεβαίως με την καταβολή του συνόλου των αποδοχών τους (και όχι του 75% της διαθεσιμότητας).

Ενόψει τούτων, κρίνεται αναγκαίο οι υπάλληλοι που υπηρετούν στη Δημοτική Αστυνομία να προσβάλλουν με αίτηση ακυρώσεως τις σχετικές (διαπιστωτικές) πράξεις που θα εκδοθούν και με τις οποίες θα διαπιστώνεται η θέση τους σε διαθεσιμότητα.

Αρμόδιο Δικαστήριο για την εκδίκαση της εν λόγω αιτήσεως ακυρώσεως είναι, λόγω της υπαλληλικής σχέσης Δημοσίου Δικαίου των Δημοτικών Αστυνομικών, το Διοικητικό Εφετείο.

Η έγκαιρη άσκηση των αιτήσεων ακυρώσεως κρίνεται απολύτως αναγκαία, προκειμένου οι υπό διαθεσιμότητα Δημοτικοί Αστυνομικοί να προασπίσουν πλήρως τα έννομα συμφέροντά τους, ιδιαίτερα μάλιστα ενόψει του υπαρκτού κινδύνου να μη μεταταχθούν ή μεταφερθούν σε άλλη Δημόσια υπηρεσία.

Επισημαίνεται ότι, η άσκηση της αιτήσεως ακυρώσεως δεν επηρεάζει, ούτε κατ' ελάχιστο, τη διαδικασία κινητικότητας των υπό διαθεσιμότητα Δημοτικών Αστυνομικών, οι οποίοι μπορούν άλλωστε να παραιτηθούν από την εν λόγω αίτηση ακυρώσεως όποτε επιθυμούν, έως τη συζήτησή της ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου.

Παραλλήλως, οι υπό διαθεσιμότητα Δημοτικοί Αστυνομικοί μπορούν να ασκήσουν ενώπιον του ιδίου Δικαστηρίου (Διοικητικό Εφετείο) αίτηση αναστολής εκτελέσεως, ζητώντας την αναστολή ισχύος της πράξεως με την οποία τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τη χορήγηση προσωρινούς διαταγής για την αναστολή της ισχύος της.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής εκτελέσεως, οι αιτούντες εξαιρούνται της διαθεσιμότητας έως την έκδοση της αποφάσεως επί της αιτήσεως ακυρώσεως.

Σημειώνεται ιδιαίτερα, ότι,κρίνεται σκόπιμη η άσκηση των ανωτέρω ενδίκων βοηθημάτων αμέσως μετά τη θέση σε διαθεσιμότητα (23 Σεπτεμβρίου 2013) δεδομένου μάλιστα, ότι υφίσταται προθεσμία εξήντα (60) ημερών από την παραλαβή της διαπιστωτικής πράξης. Για τον λόγο αυτό, είναι αναγκαία η άμεση συλλογή από κάθε ενδιαφερόμενο των αναγκαίων στοιχείων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

1. Πράξη διορισμού.

2. Βεβαίωση υπηρεσιακών μεταβολών.

3. Βεβαίωση τελευταίων αποδοχών προ της διαθεσιμότητας (αποδοχές Αυγούστου 2013).

4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

5. Κάθε έγγραφο ή αίτημα του Δήμου αλλά και αν υπάρχουν αποφάσεις για την αναγκαιότητα λειτουργίας της υπηρεσίας και του υφιστάμενου προσωπικού.

6. Στοιχεία ή έγγραφα που αποδεικνύουν την οικονομική και εν γένει οικογενειακή και κοινωνική κατάσταση του υπαλλήλου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η νομική επιχειρηματολογία που μπορεί να προβληθεί από τους προσφεύγοντες Δημοτικούς Αστυνομικούς αφορούν στην αντισυνταγματικότητα των επίμαχων διατάξεων για την κατάργηση των οργανικών θέσεών τους και τη διαθεσιμότητα.
Ειδικώς δε για τον κλάδο των Δημοτικών Αστυνομικών, οι νομικοί ισχυρισμοί εμπλουτίζονται, ενόψει της ιδιότητάς τους ως μονίμων υπαλλήλων των Δήμων, με πρόσθετα επιχειρήματα που αφορούν στη συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α.

«Όπως και στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας, έτσι και τώρα η δικαστική διεκδίκηση θέλει ιδιαίτερη προσοχή και ψυχραιμία, καθώς πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική υπόθεση για τον καθένα εκ των συναδέλφων. Απέναντι στον αυταρχισμό, τη σωρεία αντισυνταγματικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και διατάξεων και στην άθλια προπαγάνδα τους που μόνο στόχο έχει να βάλουν τον ένα εργαζόμενο απέναντι στον άλλο, τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη, εμείς αντιτείνουμε τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και το ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟ ΑΓΩΝΑ μας» επισημαίνει η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

kideia-dimot-470

Αναπαράσταση κηδείας επέλεξαν να κάνουν οι δημοτικοι αστυνομικοί

Αναπαράσταση κηδείας επέλεξαν να κάνουν οι δημοτικοί αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας τους κατά της διαθεσιμότητας. Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από την πλατεία Καραϊσκάκη στεφάνι και μία νεκροφόρα με κατεύθυνση το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία φόρεσαν μαύρα ρούχα και ακολουθούσαν με αργό τη νεκροφόρα δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως η απόφαση της κυβέρνησης να τους εντάξει σε καθεστώς διαθεσιμότητας ουσιαστικά τους σκοτώνει.

ΠΗΓΗ

Λουκέτο και στο ΙΚΑ -Ξεκινούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Με συντριπτική πλειοψηφία η Έκτακτη Ολομέλεια Προέδρων Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ στην Αθήνα, η οποία συνήλθε το Σάββατο, αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα Δευτέρα.

«Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ απέδειξαν μέχρι σήμερα, συμπεριφερόμενοι όχι με ατομικισμό, ότι αγωνίζονται για τα προβλήματα του ΙΚΑ και της κοινωνίας γενικότερα. Ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει, γιατί έχει ένα και μόνο στόχο. Την ανατροπή αυτής της πολιτικής που εξαθλιώνει εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό γενικότερα» αναφέρεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων.
 
Πηγή: iefimerida.gr

Ποιοι γλιτώνουν τις περικοπές στο εφάπαξ

Τυχεροί μπορεί να σταθούν περίπου 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι που συνταξιοδοτήθηκαν μέσα στο 2012 και εντός του 2013, και να λάβουν το εφάπαξ χωρίς περικοπές ή τουλάχιστον με πολύ μικρές μειώσεις.

Πιο αναλυτικά, το υπουργείο Οικονομικών με επείγον έγγραφό του καλεί το Ταμείο Πρόνοιας του Δημοσίου να «τρέξει» την εξόφληση των εφάπαξ που έχει προγραμματίσει με τη χρηματοδότηση που ήδη έχει δοθεί και να υποβάλει νέο σχέδιο για πρόσθετη χρηματοδότηση ώστε να καλύψει και νέες αιτήσεις εφάπαξ, που σε διαφορετική περίπτωση θα κινδυνεύσουν να υποστούν νέες περικοπές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στην κατηγορία αυτή ανήκουν περίπου 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι που συνταξιοδοτήθηκαν εντός του 2012 και το 2013 αλλά ακόμη δεν έχουν πάρει εφάπαξ και ούτε ανήκουν στη λίστα πληρωμής των εφάπαξ που διεκπεραιώνει το Ταμέιο Πρόνοιας, αφού η χρηματοδότηση ύψους 1,1 δισ. ευρώ που έλαβε το Ταμείο στις αρχές του έτους επαρκεί για να πληρωθούν τα εφάπαξ των υπαλλήλων που συνταξιοδοτήθηκαν ως τα τέλη του 2011 με αρχές του 2012.

Η πληρωμή αυτών των εφάπαξ ολοκληρώνεται κανονικά τον Ιανουάριο του 2014. Για να αποφευχθούν όμως οι περικοπές στο εφάπαξ των υπαλλήλων που συνταξιοδοτήθηκαν το 2012 και το 2013, θα πρέπει οι πληρωμές των εφάπαξ των προηγούμενων ετών να γίνουν εντός του 2013 και παράλληλα να υποβληθεί σχέδιο για την εξόφληση και άλλων εφάπαξ που είναι σε λίστα αναμονής.
Δηλαδή τα Ταμεία πρέπει να «τρέξουν» τις πληρωμές ως το τέλος του 2013 για να λάβουν και πρόσθετη χρηματοδότηση για να προχωρήσουν και στις υπόλοιπες πληρωμές.

Σημειώνεται ότι το Ταμείο Πρόνοιας, από το 1.1 δισ. ευρώ που έλαβε ως χρηματοδότηση, μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2013 είχαν απορροφηθεί 753 εκατ. ευρώ και απομένουν άλλα 350 εκατ. ευρώ, η πληρωμή των οποίων θα επισπευθεί, ώστε τα εκκρεμή εφάπαξ να εξοφληθούν εντός του 2013 αντί του Ιανουαρίου του 2014. Παράλληλα, όπως αναφέρει ο “Ελέυθερος Τύπος”, αποφασίστηκε να ζητήσει άλλα 150. εκατ. ευρώ που όμως δεν επαρκούν για τις αιτήσεις των 40.000 υπαλλήλων.

πηγή:Ελέυθερος Τύπος

Αθάνατη Ελλάδα: Καθάριζαν σε μία νύχτα τα ποινικά μητρώα επίορκων για να συνεχίσουν να δουλεύουν στο Δημόσιο

Μέσα σε μια νύχτα αδικήματα όπως κλοπή, λιποταξία, παράνομη οπλοφορία σβήστηκαν από τα ποινικά μητρώα υπαλλήλων για να συνεχίσουν να δουλεύουν στο δημόσιο σε μια προσπάθεια να προστατευθούν «ημέτεροι» επίορκοι.

Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Realnews» δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις επίορκων οι οποίοι δεν απολύονται αλλά προσλαμβάνονται, καθώς, με υπουργικές αποφάσεις και άλλα μαγειρέματα ποινικά μητρώα καθαρίζονταν από αδικήματα, ενώ ανάμεσα στις προσλήψεις εμφανίζονται κα πρώην κατάδικοι που βαρύνονται με εννέα αδικήματα.

Τα έγγραφα που δημοσιεύει η εφημερίδα φανερώνουν «φωτογραφικές» χάρες ώστε να προσδιορίζεται ακόμα και η θέση στην οποία έχει προσληφθεί ο ενδιαφερόμενος όπως για παράδειγμα η Πυροσβεστική, το Λιμενικό και αρκετοί δήμοι.

Το θέμα φαίνεται πως έχει φτάσει και στο γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ, η εφημερίδα παρουσιάζει αρκετές περιπτώσεις που πραγματικά δημιουργούν πολλά ερωτήματα.

Σημειωτέον ότι οι αποφάσεις έχουν υπογραφεί μέσα στο 2013 και το 2013
Χαρακτηριστικά :

Στον Δ.Σ. του Βασιλείου, ο οποίος έχει εκτίσει ποινές για εννέα αδικήματα. Βρίσκονταν στα δικαστήρια για 10 χρόνια. Τελικά διορίστηκε στο δήμο Ξάνθης.

Στον Κ.Γ. του Δ. απονεμήθηκε χάρη για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

«Πριονίζονται» άδειες των δημοσίων υπαλλήλων

«Πριονίζονται» άδειες που ως τώρα δικαιούνταν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς πλέον η κυβέρνηση θέλει να βάλει πλώρη, πέρα από την κινητικότητα, για «μαζέματα» στο ωράριο εργασίας, στις εργατοώρες και στις μέρες που «χάνονται» ετησίως από την απουσία εργαζομένων λόγω ασθένειας.

Έτσι, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος δρομολογούνται αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης αναρρωτικών αδειών με νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που επιδιώκει να «σφίξει» το εργασιακό πλαίσιο στην καθημερινότητα του δημόσιου τομέα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου έχει επιδοθεί σε υπολογισμούς στη βάση των 44 ημερών συνολικά που θα μπορούσε να λάβει ένας δημόσιος υπάλληλος από άδειες ετησίως, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης.

Αυτό επιμερίζεται στις 25 ημέρες κανονικής άδειας (που δεν υπάρχει δηλωμένη πρόθεση του υπουργείου να θιγούν), 6 ημέρες μηχανογραφικής άδειας (καταργείται), 10 ημέρες βραχυχρόνιας αναρρωτικής άδειας (περιορισμός) και 2 ημέρες άδειας για αιμοδοσία.

Όπως έχει υπολογισθεί από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη μόνο η αντιστοίχιση των 6 ημερών μηχανογραφικής άδειας με τους περίπου 250.000 - 300.000 διοικητικούς υπαλλήλους στους οποίους χορηγείται ισοδυναμεί με 5.000 «προσλήψεις», υπό την έννοια της μεγάλης εξοικονόμησης από περικοπές στις άδειες.

Κατάσχεση καταθέσεων για οφειλές στην εφορία

Σε Γολγοθά για τις ελληνικές αρχές αναμένεται να εξελιχθεί η επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής που αρχίζει τη Δευτέρα, όπως δηλώνει  παράγοντας της τρόικας που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, στις Βρυξέλλες και σε συνέχεια των επαφών που είχε ο πρωθυπουργός με την ηγεσία της Ε.Ε. εκφράζεται δυσαρέσκεια έως και δυσφορία από την κατηγορηματική άρνηση του κ. Σαμαρά να συζητήσει το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, εφόσον απαιτηθούν, για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.

Το κλιμάκιο της τρόικας επιστρέφει με άγριες διαθέσεις στην Αθήνα και προτίθεται να επιδείξει «μηδενική ανοχή», κυρίως στο θέμα της πάταξης της φοροδιαφυγής, ζήτημα στο οποίο κατά την τρόικα παρουσιάζονται καθυστερήσεις και ολιγωρία εκ μέρους των ελληνικών αρχών.

Γι’ αυτούς τους λόγους, οι ελεγκτές αναμένουν λεπτομερή ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί η μνημονιακή υποχρέωση σχετικά με την αναθεώρηση της ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας ώστε να καταστεί δυνατή η δίωξη για σημαντική φοροδιαφυγή, ανεξάρτητα από το εάν ο φορολογούμενος κατέβαλε τον εκτιμώμενο φόρο σε περιπτώσεις διακανονισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, το κλιμάκιο της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ θα επιμείνει αυστηρά στη δέσμευση που έχει αναλάβει η Αθήνα για την εισαγωγή μέτρου που προβλέπει τη δυνατότητα άμεσης χρέωσης των τραπεζικών λογαριασμών για τους φορολογούμενους σε καθυστέρηση.
Θέση της Κομισιόν είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να απορρίπτει εκ προοιμίου συζητήσεις για πρόσθετα μέτρα όταν δεν καταβάλλεται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλιστεί η ταχεία είσπραξη των φόρων.

Η τρόικα θα ζητήσει ακόμη να πληροφορηθεί για την πορεία υλοποίησης του μέτρου που αφορά τη συγκέντρωση και συγχώνευση τοπικών εφοριών, αφήνοντας 120 εφορίες σε λειτουργία όταν τεθεί σε ισχύ η πληρωμή μέσω των τραπεζών σε όλη την επικράτεια. Επίσης, αναμένονται οι εκθέσεις ελέγχου σε περισσότερες από 15 υποθέσεις που βασίζονται σε έμμεσες μεθόδους ελέγχου της μονάδας Εύπορων Φυσικών Προσώπων.

Παράλληλα, οι ελεγκτές θα απαιτήσουν να πληροφορηθούν αν έχει διασφαλιστεί ότι όλες οι συναλλαγές που σχετίζονται με τα ακίνητα στη χώρα έχουν καταχωρηθεί ηλεκτρονικά και ότι θα χρησιμοποιηθεί μία τυποποιημένη μορφή για την καταχώρηση.

Πάντως, στην έδρα της Κομισιόν εκφράζονται ορισμένες επιφυλάξεις για το κατά πόσο έχει πλήρως διασφαλιστεί ότι τα τέλη των συναλλαγών προς το κράτος μεταφέρονται αυτόματα στον λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών. Τα στοιχεία για όλα τα άλλα τέλη συναλλαγών θα πρέπει να υπολογίζονται πλήρως και να ελέγχονται από το υπουργείο Οικονομικών, θα επιμείνει το κλιμάκιο. Διευκρινίσεις θα ζητηθούν και για τις δραστηριότητες της Επιτροπής Υγείας, που στοχεύει στην παρακολούθηση και την αναθεώρηση του καθεστώτος αναπηρίας και στην εξασφάλιση ότι οι συντάξεις αναπηρίας αντιστοιχούν σε ποσοστό όχι μεγαλύτερο του 10% του συνολικού αριθμού των συντάξεων.

Κινητικότητα

Ωστόσο, αγκάθια παρουσιάζονται και στο θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, όπου η τρόικα διαπιστώνει αστοχίες στην εφαρμογή της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου και θα επανέλθει επιτακτικά στο θέμα της θεσμοθέτησης τριμηνιαίων ελάχιστων στόχων για το σχήμα κινητικότητας.

Τα εργαλεία που θα πρέπει να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων για τη διαχείριση του προσωπικού και των επιτροπών για την επιλογή του, αλλά και μια βάση δεδομένων για τη διαχείριση των ανοικτών θέσεων εντός της διοίκησης με τις προβλεπόμενες αποχωρήσεις. Μάλιστα, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια στην όλη διαδικασία, η Κομισιόν θα επιμείνει ότι τα εργαλεία αυτά θα πρέπει να ανακοινώνονται σε όλη τη διοίκηση το συντομότερο δυνατό.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις, όπου η τρόικα αναγνωρίζει επισήμως ότι έχουν ξεκινήσει με μεγάλη καθυστέρηση χωρίς έως τώρα να έχει καλυφθεί το χαμένο έδαφος, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι πρέπει να ενισχυθεί τάχιστα η ανεξαρτησία του ΤΑΙΠΕΔ, εφαρμόζοντας έναν αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης, με τριμηνιαίες εκθέσεις.

Τέλος, η τρόικα θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τα μέτρα που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση κατά της διαφθοράς στην αξιοποίηση των πόρων από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και το Ταμείο Συνοχής.
ΚΟΜΙΣΙΟΝ
 
Στο «μικροσκόπιο» λιμάνια, Παιδεία

Στο «μικροσκόπιο» θα βρεθεί η πρωτοβουλία του ΤΑΙΠΕΔ που ξεκινά τις κατάλληλες προσκλήσεις για συμμετοχή σε διαγωνισμό για λιμάνια (μέσω της παραχώρησης μεμονωμένων τερματικών ή μέσω της πώλησης μετοχών σε εταιρείες λιμένων «πλήρους παραχώρησης» (master concessions). Το μήνυμα της Κομισιόν είναι ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της χρηματοδότησης αυτών των λιμενικών αρχών και ειδικότερα των 12 κύριων λιμένων προς αποκρατικοποίηση μέσω της πώλησης παραχωρήσεων σε επικερδείς δραστηριότητες.

Εξάλλου, ανατροπές αναμένονται και στον χώρο της Παιδείας, στην οποία Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ αναμένουν τα επόμενα βήματα σχετικά με την πρόοδο της διαδικασίας για την ενοποίηση και συγχώνευση τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να παρουσιαστεί η νέα πολιτική αξιολόγησης των σχολείων (συμπεριλαμβανομένης της αυτο-αξιολόγησης) και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

πηγη


Κλείδωσε ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων – Παρουσιάζεται στην τρόικα

Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση εντός της κυβέρνησης για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων του 2014 και σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνήθηκαν προσαρμογές στη φορολόγηση των κατοικιών και των οικοπέδων που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλης και οικισμών. Η φορολόγηση για τα αγροτεμάχια κρίθηκε επαρκής και δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές.

Έτσι, το τελικό νομοσχέδιο που θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός των ημερών αφού πρώτα παρουσιασθεί στους επικεφαλής της τρόικας θα προβλέπει τα εξής:

-Στις κατοικίες ο βασικός φόρος (συντελεστής) θα ξεκινά από 2,3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τιμή ζώνης έως 500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και κλιμακώνεται μέχρι τα 14 ευρώ το τ.μ., για κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 5.000 ευρώ ανά τ.μ.. Ωστόσο, για τον υπολογισμό του φόρου εκτός από το βασικό συντελεστή θα προσμετράται και ο συντελεστής ορόφου, ο συντελεστής βοηθητικών χώρων (όπου υφίστανται), ο συντελεστής παλαιότητας και ο συντελεστής ημιτελών χώρων. Για κάποιες δε περιπτώσεις ακινήτων έχει προβλεφθεί και συντελεστής απομείωσης ( π.χ. βιομηχανικές εγκαταστάσεις).

Διαμέρισμα 100 τ.μ. σε περιοχή που η τιμή ζώνης είναι μεταξύ 1.001 και 1.250 ευρώ ανά τ.μ. θα επιβαρυνθεί με βασικό φόρο 350 ευρώ (100χ3,5 ευρώ ανά τ.μ. που είναι ο συντελεστής βάσει τιμής ζώνης). Εάν το διαμέρισμα είναι στο 4ο όροφο πολυκατοικίας ο βασικός φόρος θα πολλαπλασιασθεί με συντελεστή 1,04 , ήτοι θα ανέλθει στα 364 ευρώ.

Εάν πρόκειται για νεόδμητο ακίνητο (έως 4 ετών) τότε ο φόρος θα πολλαπλασιασθεί εκ νέου με συντελεστή 1,25 και θα διαμορφωθεί τελικά στα 455 ευρώ. Πρέπει να σημειωθεί πως σήμερα το εν λόγω ακίνητο πληρώνει για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) φόρο 531,25 ευρώ. Δηλαδή με τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θα πληρώσει 76,25 ευρώ λιγότερα.

- Για τα οικόπεδα που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλης και οικισμών το υπουργείο έχει καταρτίσει κλίμακα μοναδιαίας αξίας με 20 συντελεστές. Αυτοί οι συντελεστές συνδέονται και με κλιμάκια φόρου που ανέρχονται από 0,2 ευρώ έως και 4 ευρώ το τ.μ.. Έτσι, σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλης και οικισμού με μοναδιαία αξία 100 ευρώ ανά τ.μ αντιστοιχεί φόρος 0,70 ευρώ ανά τ.μ. ,σε οικόπεδο με μοναδιαία αξία 1.500 ευρώ ανά τ.μ. αντιστοιχεί φόρος 2,60 ευρώ, κ.ο.κ.. Για παράδειγμα οικόπεδο επιφάνειας 1 στρέμματος με μοναδιαία αξία 100 ευρώ ανά τ.μ. θα πληρώσει το 2014 συνολικό φόρο 700 ευρώ (1.000χ0,70 ευρώ).

- Για τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων στα εκτός σχεδίου πόλης και οικισμών οικόπεδα και στα αγροτεμάχια ο φορολογούμενος θα πρέπει αρχικά να πολλαπλασιάσει τα τετραγωνικά μέτρα του οικοπέδου του με τον Βασικό Συντελεστή Φορολογίας που έχει προσδιορίσει το υπουργείο Οικονομικών και ο οποίος ανέρχεται στα 0,0015 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Ετσι, για οικόπεδο συνολικής επιφανείας 1 στρέμματος ο βασικός φόρος θα ανέλθει σε 1,5 ευρώ. Εν συνεχεία ο φόρος θα προσαυξάνεται με συντελεστή από 1 έως 3,5 ανάλογα τη θέση του οικοπέδου και την ελάχιστη Αρχική Βασική Αξία (ΑΒΑ) του (όσο ακριβή και αν είναι μια περιοχή, ο συντελεστής θέσης δεν ξεπερνά ποτέ το 3,5). Ακόμη, θα πολλαπλασιάζεται με συντελεστή από 0,5 έως και 2,5 ανάλογα το είδος χρήσης (δασική έκταση, ελαιοκαλλιέργεια, κ.ά.), με συντελεστή από 1 έως και 3 ανάλογα την απόσταση από τη θάλασσα, αλλά και με συντελεστή 1,2 ανάλογα με το εάν έχει ή όχι πρόσβαση σε δρόμο. Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα πενταπλασιάζεται εάν υπάρχει κατοικία εντός του οικοπέδου. Προσοχή. Αυτό δεν θα ισχύει στις περιπτώσεις που η κατοικία αυτή είναι η μοναδική για την οικογένεια και το ακίνητο έχει επιφάνεια μικρότερη των 150 τ.μ.


http://www.newsbeast.gr

Χατ τρικ Φέτελ στη Σιγκαπούρη

Τα φώτα της Σιγκαπούρης ζαλίζουν με τον νικητή τα προηγούμενα δύο χρόνια, Σεμπάστιαν Φέτελ να ζαλίζει τους αντιπάλους του.
Ο οδηγός της Red Bull έτρεχε σε... άλλο αγώνα στη Μαρίνα Μπέι και κατέκτησε την πιο επιβλητική φετινή νίκη του. Η διαφορά του πλέον στη βαθμολογία είναι 60 βαθμοί από τον δεύτερο, Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari πήρε τη δεύτερη θέση στη Σιγκαπούρη, χτίζοντας πάνω στην εκπληκτική εκκίνηση του που τον έφερε τρίτο από την έβδομη θέση. Αυτό είναι το τρίτο σερί βάθρο του οδηγού της Scuderia.



Alonso (Singapore) από vivinamou

Στο τρίτο σκαλί ανέβηκε ο Κίμι Ράικονεν (Lotus). Ποιος το περίμενε πως ο Φινλανδός οδηγός που ταλαιπωρείται από έντονους πόνους στη μέση θα ανέβαινε τις σκάλες για το βάθρο από την 13η θέση που πήρε εκκίνηση. Ο Ράικονεν όπως και αρκετοί άλλοι ευνοήθηκε από την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στον 25ο γύρο μετά την έξοδο του Ντάνιελ Ρικιάρντο (Toro Rosso) και το πρόβλημα στον κινητήρα της RB9 του Μαρκ Γουέμπερ, το οποίο του στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσει την τρίτη θέση και τελικά να τερματίσει, εγκαταλείποντας στον τελευταίο γύρο. Ανέβηκε στη Ferrari του Αλόνσο και επέστρεψε στα πιτ.

Στην εκκίνηση ο Νίκο Ρόσμπεργκ (Mercedes) κατάφερε να στρίψει πρώτος, όμως δεν κράτησε την πρώτη θέση από τον Φέτελ. Ο Γερμανός πάτησε το γκάζι και εξαφανίστηκε από τους καθρέπτες των αντιπάλων. Ακόμα και όταν έχασε τη διαφορά του με την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας, έχτισε και πάλι μια μεγάλη διαφορά μισού λεπτού.



Και στη Σιγκαπούρη βρέθηκαν άνθρωποι να τον αποδοκιμάσουν στο βάθρο. Ο Μάρτιν Μπραντλ που έκανε τις συνεντεύξεις τους ζήτησε να σταματήσουν γιατί δεν είναι σωστό με τον Φέτελ να προσθέτει "βρίσκονται σε περιοδεία, πηγαίνουν σε όλους τους αγώνες με ένα λεωφορείο!
"Στο τέλος προσπαθούσα να ελέγξω τη διαφορά. Ήταν σκληρή δουλειά, αλλά έτσι μας αρέσει γιατί είναι μια από τις πίστες που χαρίζει τις μεγαλύτερες προκλήσεις", κατέληξε. Αυτή είναι η έβδομη φετινή νίκη του και τρίτη συνεχόμενη.

Ο Αλόνσο μαζί με τις Lotus των Ράικονεν και Γκροζάν (σ.σ. εγκατέλειψε με πρόβλημα στον κινητήρα της Renault) μπήκαν στα πιτ με το αυτοκίνητο ασφαλείας να βρίσκεται εντός πίστας. Η Ferrari πήρε το ρίσκο, πηγαίνοντας τον Αλόνσο μέχρι το τέλος δίχως pitstop.
"Η εκκίνηση είχε πλάκα. Γνωρίζαμε πως δεν είχαμε ρυθμό αγώνα, οπότε έπρεπε να ανακαλύψουμε κάτι που δεν είχαν οι άλλες ομάδες. Μια διαφορετική στρατηγική από τις άλλες ομάδες. Κερδίσαμε στο τέλος. Η δεύτερη θέση μοιάζει με νίκη", σχολίασε ο Αλόνσο.



Την ίδια τακτική ακολούθησε και η McLaren, όμως τα ελαστικά δεν είχαν την ίδια αντοχή. Ο Τζένσον Μπάτον που αναζητεί το πρώτο του βάθρο φέτος, έπεσε από την τρίτη στην έβδομη θέση στους τελευταίους έξι γύρους. Εκτός βάθρου, στις θέσεις 4 και 5, έμειναν ο Ρόσμπεργκ και ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes. H oμάδα του Μπράκλεϊ επέλεξε να μην μπει στα πιτ την ώρα που το αυτοκίνητο ασφαλείας βρισκόταν στην πίστα.




Ο Φελίπε Μάσα ήταν 6ος για τη Ferrari μπροστά από τις δύο McLaren των Μπάτον και Σέρχιο Πέρες. Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ (Sauber) και ο Έιντριαν Σούτιλ (Force India) πήραν τους τελευταίους βαθμούς. Εκτός βαθμών έμεινε ο Πολ Ντι Ρέστα (Force India) που έκανε εκπληκτικό αγώνα, φτάνοντας στη δεύτερη θέση και καθυστέρησε τον Αλόνσο για τρεις γύρους.
Σε δύο εβδομάδες το πρωτάθλημα μεταφέρεται στην Κορέα.

Η τελική κατάταξη

1.Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull Renault)
2.Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) +32.6δευτ.
3.Κίμι Ράικονεν (Lotus Renault) +43.9
4.Νίκο Ρόσμπεργκ (Mercedes) +51.1
5.Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) +53.1
6.Φελίπε Μάσα (Ferrari) +63.8
7.Τζένσον Μπάτον (McLaren Mercedes) +83.3
8.Σέρχιο Πέρες (McLaren Mercedes) +83.8
9.Νίκο Χούλκενμπεργκ (Sauber Ferrari) +84.2
10.Έιντριαν Σούτιλ (Force India Mercedes) +84.6
11.Παστόρ Μαλντονάντο (Williams Renault) +88.4
12.Εστεμπάν Γκουτιέρες (Sauber Ferrari) +97.8
13.Βάλτερι Μπότας (Williams Renault) +1 γύρος
14.Ζαν-Έρικ Βερν (Toro Rosso Ferrari) + 1 γύρος
15.Μαρκ Γουέμπερ (Red Bull Renault) +1 γύρος
16.Γκιέδο Φαν ντερ Γκάρντε (Caterham Renault) +1 γύρος
17.Μαξ Τσίλτον (Marussia Cosworth) +1 γύρος
18.Ζουλ Μπιάνκι (Marussia Cosworth) +1 γύρος
19.Σαρλ Πικ (Caterham Renault) + 1 γύρος
20.Πολ Ντι Ρέστα (Force India Mercedes) + 1 γύρος
Εγκατέλειψαν
Ρομαίν Γκροζάν (Lotus Renault) 37ος γύρος
Ντάνιελ Ρικιάρντο (Toro Rosso Ferrari) 9ος γύρος

Βαθμολογία οδηγών

1.Φέτελ 247β.
2.Αλόνσο 187
3.Χάμιλτον 151
4.Ράικονεν 149
5.Γουέμπερ 130
6.Ρόσμπεργκ 116
7.Μάσα 87
8.Γκροζάν 57
9.Μπάτον 54
10.Ντι Ρέστα 36

Βαθμολογία κατασκευαστών

1.Red Bull-Renault 377β.
2.Ferrari 274
3.Mercedes 267
4.Lotus-Renault 206
5.McLaren-Mercedes 76
6.Τoro Rosso-Ferrari 31
7.Sauber-Ferrari 19
8.Williams-Renault 1