EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ….(είδατε πόσο έξυπνα μας παίζει το σύστημα;)

Είδατε πόσο έξυπνα μας παίζει το σύστημα; Ο μόνος τρόπος επιβίωσης και διαιώνισης του είναι να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Το παλαιό αλλά τόσο αποτελεσματικό διαίρει και βασίλευε.
Το πρώην δίπολο μεταξύ γαλάζιων και πράσινων προσπαθούν να το αντικαταστήσουν με το νέο μεταξύ κόκκινων και μαύρων γιατί ο λαός δεν πρέπει ποτέ να είναι ενωμένος.

Μια φορά συνέβηκε στο Σύνταγμα και κάνανε τα πάντα να το διαβάλουνε, να το ποδηγητήσουμε και να το καταστείλουνε.

Μια δολοφονική πράξη από εγκληματικά στοιχεία πάει να γίνει η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τα μνημονιακά – κατοχικά καθάρματα που από χθες τρίβουν τα χέρια τους για την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε (αν όχι δημιουργήθηκε από τους ίδιους).

Μέχρι και ο διακοσμητικός πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσιάστηκε να κάνει δηλώσεις. Η αντίληψη “συλλογικής ευθύνης” είναι πολύ επικίνδυνη και ξεκάθαρα αντιδημοκρατική. Το ζητούμενο αυτή την στιγμή είναι η ηρεμία και η νηφάλια αντιμετώπιση της κατάστασης από όλους στο πλαίσιο αυστηρής εφαρμογής του νόμου.

Οι μόνοι που έχουν να κερδίσουν κάτι από μία εμφύλια αιματοχυσία είναι οι εχθροί της χώρας που περιμένουν να την πνίξει ο κύκλος του αίματος για να υλοποιήσουν ανενόχλητοι τα σχέδια τους.

Τώρα όμως μάθαμε τα κόλπα τους και κυρίως μάθαμε από τα δικά μας λάθη. Ξαφνικά δεν θα ξεχάσουμε τους 5.000 νεκρούς συνανθρώπους μας, την φτώχεια και την εξαθλίωση που επέβαλαν σε ένα ολόκληρο λαό που ζει καθημερινά στην απόγνωση, την κατάθλιψη και την ανασφάλεια.

Εχθρός μας δεν είναι ο διπλανός συνάνθρωπος μας είτε είναι έξυπνος ή βλάκας, νομοταγής ή παραβατικός, μαύρος ή κόκκινος.

Ο εχθρός μας είναι στα κέντρα εξουσίας και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Για τα εγκληματικά στοιχεία και τις αποτρόπαιες πράξεις τους υπάρχει η ποινική νομοθεσία, ας εφαρμοστεί ότι ορίζουν οι νόμοι. Δεν χρειάζεται να λέμε το αυτονόητο σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Όσοι δηλώνουμε δημοκράτες δεν πρέπει να ξεχνάμε την ρήση του Βολταίρου ” Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ το δικαίωμά σου να το λες “.

Αυτό όμως πρέπει να εφαρμόζεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Για σκεφτείτε λίγο πιο πονηρά σκέφτονται να κυρήξουν παράνομο ένα κόμμα που το έχουν ψηφίσει 400.000+ Έλληνες, έχουν ήδη νομοθετήσει απαγορεύσεις για τις διαδηλώσεις και σκέφτονται να νομοθετήσουν νέες κατά των απεργιών.

Αν τώρα κηρυχτεί παράνομη η Χ.Α αύριο ποιος θα έχει σειρά; Οι αγανακτισμένοι; το ΠΑΜΕ; οι αναρχικοί; Όποιος ενοχλεί (ή δεν εξυπηρετεί άλλο πια) το σύστημα.
Ο πατριωτικός χώρος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ταυτιστεί με σκουπίδια. Εγκληματικά, αντικοινωνικά, ναζιστικά ή φασιστικά στοιχεία δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από την Ελληνική σημαία. Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και ιδεολογίες είναι αντίθετα με τον ανθρωπιστικό Ελληνικό πολιτισμό.

Τον 20ο αιώνα ο Ελληνισμός έχυσε πολύ αίμα πολεμώντας κατά σειρά τον φασισμό, ναζισμό και κουμμουνισμό. Ο εγκληματίας θα είναι πάντα εγκληματίας ότι ιδεολογία και να δηλώνει και κάτω από όποια σημαία κρύβεται. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Υπάρχουν όμως ανθρωποι που αγαπούν την χώρα, το λαό της, το έθνος και τον πολιτισμό αυτής της χώρας και ανήκουν σε όλες τις παρατάξεις.

Υπάρχουν πατριώτες δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, ανένταχτοι ακόμη και αναρχικοί (και όμως υπάρχουν). Από την άλλη πάλι υπάρχουν προδότες και καθάρματα ανεξαιρέτως σε όλους τους χώρους. Ο πραγματικός πατριώτης, ο σωστός Έλληνας, ο καλός άνθρωπος, ο αληθινός δημοκράτης τείνει χέρι βοήθειας στον συνάνθρωπο του. Χτίζει σχέσεις πάνω σε όσα τους ενώνουν και όχι όσα τους χωρίζουν και τα πρώτα είναι απείρως περισσότερα και σημαντικότερα από τα δεύτερα.

Εμείς οι ίσως αφελείς, γραφικοί και ιδεολόγοι συνεχίζουμε να προσπαθούμε για την επίτευξη της ενότητας των Ελλήνων στον αγώνα κατά των τυρράνων.

Όποιος πιστεύει ότι η εθνική ενότητα είναι μια απάτη, προσπαθεί να καλύψει τις εγκληματικές του πράξεις κάτω από μια ιδεολογία, ή θέλει να ξεθάψει το τσεκούρι του πολέμου κατά των ‘άλλων’ θα μας βρει απέναντι του.

ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
loutraki1

Χοντρά λεφτά ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτες

Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ το έτος στοιχίζει στον ΕΟΠΥΥ η έλλειψη τροφοδοτήριων υλικών για τις εργαστηριακές εξετάσεις στα πρώην πολυ-ιατρεία του ΙΚΑ, για τα οποία εκατομμύρια ασφαλισμένοι που κατευθύνονται στις ιδιωτικές μονάδες Υγείας επιβαρύνονται πλέον με το 25% των συγκεκριμένων εξετάσεων.

Η απαξίωση των πρώην ιατρείων του ΙΚΑ και ειδικότερα των εργαστηριακών δομών, τα οποία έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ, οφείλεται, σύμφωνα με τους εργαζομένους, σε ένα «μεθοδευμένο σχέδιο» για την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, καθώς κατευθύνει εσκεμμένα προς τα εκεί μεγάλα ποσά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριακών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ, υπάρχουν εργαστήρια της ΔΕΗ, του Οίκου Ναύτου και του Ταμείου Νομικών τα οποία είναι εξοπλισμένα με σύγχρονους βιοχημικούς αιματολογικούς αναλυτές που θα μπορούσαν να αυξήσουν τη δυνατότητα των βιοχημικών αναλυτών κατά 2.000 έως 2.500 δείγματα την ημέρα.

Είναι χαρακτηριστικό το κόστος των συγκεκριμένων εξετάσεων στις δομές, όπως επισημαίνει στην «Ε» ο πρόεδρος των υγειονομικών υπαλλήλων Δυτ. Ελλάδος Λεωνίδας Βιτωράτος, όταν για παράδειγμα οι εξετάσεις ουρίας κοστίζουν στις δομές του ΕΟΠΥΥ 0,058 λεπτά, ενώ στα ιδιωτικά κέντρα το κόστος είναι 200% υψηλότερο και φτάνει το 1,92 ευρώ. Ενδεικτικό είναι ότι 20 εξετάσεις (αίματος κ.ά.) κοστίζουν στις δομές του ΕΟΠΥΥ 10,83 ευρώ, ενώ στα ιδιωτικά ιατρεία 66,96 ευρώ, για τα οποία ο ασφαλισμένος επιβαρύνεται με ποσοστό 25%.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία των εργαζομένων, ένα σύνολο 7.000 αιμοληψιών την ημέρα στις δομές θα απέφερε οικονομικό όφελος για τον ΕΟΠΥΥ 100 εκατ. ευρώ όσον αφορά τις μικροβιολογικές εξετάσεις με τον υπάρχοντα εξοπλισμό. Εάν σε αυτό το ποσό υπολογιστεί το οικονομικό όφελος όσον αφορά τα ακτινοδιαγνωστικά, υπερήχους και φυσιοθεραπείες, θα μπορούσε να επιτευχθεί μείωση της δαπάνης κατά 150 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, από το κλείσιμο των μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι θα χάσουν τη δωρεάν κλινική εξέταση, τις δωρεάν οδοντοστοιχίες, τη δωρεάν συνταγογράφηση κ.ά.

πηγη

Σκανδαλώδες νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ – Θα χτίζουν τουριστικά χωριά, γκολφ και σπα στα δάση!

Σκανδαλώδες σχέδιο νόμου δόθηκε χθες για διαβούλευση –για οχτώ ημέρες- από το υπουργείο Περιβάλλοντος με τίτλο «Δασικά Οικοσυστήματα: Ορισμοί, μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης».

Το νέο νομοσχέδιο επιτρέπει την ανέγερση τουριστικών χωριών μέσα σε δημόσια και ιδιωτικά δάση ακόμα και μέσα σε προστατευόμενες περιοχές. Δίνει την δυνατότητα σε εταιρείες εξόρυξης να εκμεταλλεύονται τα εδάφη καταβάλλοντας ως αντάλλαγμα μονάχα το αντίτιμο της επιφάνειας του εδάφους που εκμεταλλεύτηκαν. Επιπρόσθετα πολλαπλασιάζει τις δραστηριότητες που επιτρέπονται σε δασικές εκτάσεις, προσθέτοντας βιοτεχνίες γεωργικών προϊόντων, τυροκομεία, σφαγεία, μονάδες υδατοκαλλιέργειας, εγκαταστάσεις διαχείρισης λυμάτων, απορριμμάτων, μπάζων, μέχρι και υδατοδρόμια. Παράλληλα το υπουργείο κλείνει το μάτι σε «αξιοποίηση» περιοχών μετά από πυρκαγιά τερματίζει τα μπλοκαρίσματα έργων σε δασικές περιοχές και τέλος επιτρέπει την οικοδόμηση σε κληροτεμάχια ακίνητα δασικού χαρακτήρα μετά το 1975.

Εκτός από την κατάργηση όλων των προστατευτικών διατάξεων της δασικής νομοθεσίας για τα 19 εκατ. στρέμματα των δημοσίων χορτολιβαδικών εκτάσεων (βλ. «Κ» 17.9.13), το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει πλήθος νέων διατάξεων, ανάμεσα στις οποίες:

• Διευρύνεται η δυνατότητα που δόθηκε το 2011 για οικοδόμηση ποσοστού έως 10% μιας δασικής έκτασης, για τη δημιουργία συμπληρωματικών σε μια ξενοδοχειακή μονάδα εγκαταστάσεων. Πλέον επιτρέπεται (και στα δημόσια και στα ιδιωτικά δάση) η ανέγερση «σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων» με γήπεδα γκολφ, εγκαταστάσεις ιαματικής θεραπείας κ.λπ. H οικοδόμηση τουριστικών χωριών επιτρέπεται και μέσα σε προστατευόμενες περιοχές, εκτός αν απαγορεύεται από τα σχέδια διαχείρισής τους. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια, επιτρέπεται με την εκπόνηση μελέτης. Τέλος, επιτρέπεται η δημιουργία μέσα σε δάση τελεφερίκ και παρεμφερών υποδομών.

• Μέχρι σήμερα, η εταιρεία που εκμεταλλευόταν μια δασική περιοχή για εξόρυξη έπρεπε να καταβάλλει αντάλλαγμα χρήσης ίσο με την επιφάνεια που εκμεταλλευόταν. Πλέον, το υπουργείο προτείνει το αντάλλαγμα να αφορά την επέμβαση μόνο στην επιφάνεια του εδάφους, διευκολύνοντας οικονομικά τις υπόγειες εκμεταλλεύσεις.

• Απαγορεύεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε δάση και δασικές εκτάσεις. Επιτρέπεται όμως η συγκέντρωση πλήθους «ανεπιθύμητων» χρήσεων, όπως συστήματα ανακύκλωσης μπάζων, κτηνοτροφικές μονάδες, τυροκομεία, ακόμα και οι σκαπτικές εργασίες για την ανεύρεση θησαυρού.

• Καταργούνται, ως μη αποτελεσματικές, οι δευτεροβάθμιες επιτροπές δασικών αμφισβητήσεων.

• Απαλείφονται οι Κυκλάδες από τις περιοχές στις οποίες δεν ίσχυε το τεκμήριο υπέρ του Δημοσίου (όπως υπέδειξε πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου).

• Δίνεται η δυνατότητα άρσης μιας αναδάσωσης, όταν κριθεί ότι ο σκοπός της έχει επιτευχθεί, προκειμένου η δασική έκταση να μπορεί να «αξιοποιηθεί».

• Καθιερώνεται μια προσωρινή διαδικασία για την επίλυση διαφορών και αμφισβητήσεων, μέχρι την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών.

• Δεν θα χαρακτηρίζονται αναδασωτέες οι δασικές περιοχές για τις οποίες είχε δοθεί έγκριση επέμβασης πριν καούν από πυρκαγιά. Έτσι θα τερματιστεί ένας συνηθισμένος τρόπος «μπλοκαρίσματος» ενός έργου σε δασική περιοχή.

• Με μια μάλλον ατυχή ρύθμιση, το υπουργείο «κλείνει το μάτι» σε πολίτες που έλαβαν ως κληροτεμάχια ακίνητα δασικού χαρακτήρα μετά το 1975 και δεν μπορούσαν να τα οικοδομήσουν. Όπως αναφέρεται, δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας εφόσον δεν καλύπτονται από δασική βλάστηση… κατά τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή το νωρίτερο σε ένα μήνα από σήμερα.

Προς άμεση κατεδάφιση ορίζονται τέλος όλα τα αυθαίρετα κτίσματα που έχουν αναγερθεί από το 2007 και έπειτα σε δάση και δασικές εκτάσεις μετά την κήρυξή τους ως αναδασωτέα λόγω καταστροφής τους από πυρκαγιά όπως προβλέπεται στο σχέδιο νόμου για τα μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης δασικών οικοσυστημάτων.

Προκειμένου να ξεκαθαριστεί ο χρόνος ανέγερσής τους το υπουργείο προειδοποιεί ότι θα κάνει χρήση αεροφωτογραφιών βάσει των οποίων κηρύσσονται αναδασωτέες οι δασικές εκτάσεις. Για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων αυτών συντάσσονται «πρωτόκολλα κατεδάφισης», από τριμελείς επιτροπές που συγκροτούνται από τους κατά τόπους περιφερειάρχες.

Τα εν λόγω πρωτόκολλα εκτελούνται, ανεξάρτητα από το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το ανεγειρόμενο κτίσμα, ενώ οι αστυνομικές αρχές οφείλουν να παράσχουν τη συνδρομή τους για την πραγματοποίηση της κατεδάφισης εφόσον τους ζητηθεί. Ανάλογη υποχρέωση έχουν και οι λοιπές κρατικές αρχές, όπως και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με το σχέδιο νόμου δίδεται η δυνατότητα ανταλλαγής εκτάσεων ιδιοκτησίας Οικοδομικών Συνεταιρισμών, οι οποίες δεν μπορούν να δομηθούν, λόγω του δασικού τους χαρακτήρα, με εκτάσεις της «Τράπεζας Γης» που μπορούν να δομηθούν. Επιλύεται έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα σημαντικής μερίδας πολιτών, που ενώ αγόρασαν καλόπιστα τις εκτάσεις αυτές, όταν δεν υπήρχε απαγόρευση δόμησής τους, δεν μπορούν να τις δομήσουν μετά την ισχύ του Συντάγματος του 1975.
4news.gr

Τα ευφυή συστήματα μεταφορών στην υπηρεσία των δημόσιων συγκοινωνιών της χώρας

Ένα βήμα πιο μπροστά στη χρήση «έξυπνων» συστημάτων μεταφορών, που διευκολύνουν τις μετακινήσεις του κοινού στις πόλεις, μειώνουν τον κυκλοφοριακό φόρτο και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και ελαχιστοποιούν τους κινδύνους ατυχημάτων, επιχειρούν μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Σήμερα η χώρα θέλει να θεωρεί ότι βρίσκεται κοντά στο μέσο όρο των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης ως προς τη χρήση τέτοιων συστημάτων στις δημόσιες συγκοινωνίες αλλά και γενικότερα στις μετακινήσεις και μεταφορές. Αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που, στην ίδια περιοχή, εκτός από την Αυστρία που έχει προχωρήσει ιδιαίτερα στον τομέα αυτό, οι μισές χώρες εφαρμόζουν, σε ένα μέσο επίπεδο, τεχνολογίες ευφυών συστημάτων μεταφορών (ITS) και οι άλλες μισές βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο.

Τα στοιχεία από την νοτιοανατολική Ευρώπη παρουσίασε η επιστημονική συνεργάτης του Ινστιτούτου Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) Ευαγγελία Χρυσοχόου σε εργαστήριο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του σχετικού ευρωπαϊκού έργου διακρατικής συνεργασίας RITSNET (Regions for Intelligent Transport Solutions: Δίκτυο Περιφερειών για Ευφυή Συστήματα Μεταφορών») στο ΕΚΕΤΑ, στη Θεσσαλονίκη.

«Στην Ελλάδα έχουμε αρκετά συστήματα και τεχνολογίες που εφαρμόζονται στην πράξη. Υπολειπόμαστε σε θέματα συντονισμού επιμέρους συστημάτων σε μια ενιαία βάση και σε ζητήματα χρηματοδότησης και διατήρησης συστημάτων που ξεκίνησαν να λειτουργούν » σχολίασε από την πλευρά του ο Βασίλης Μιζάρας, Γενικός Γραμματέας της ITS Ελλάδας, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας που λειτουργεί από το 2008, αριθμεί 30 μέλη, φορείς από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και έχει στόχο την αναβάθμιση των μεταφορών στα αστικά κέντρα αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Τηλεματική και ηλεκτρονικό εισιτήριο στην Αθήνα

Ο σχεδιασμός για τα δύο νέα έργα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) προβλέπει τη λειτουργία δύο νέων «έξυπνων» συστημάτων μεταφορών το 2015. Πρόκειται για την τηλεματική μέσω της οποίας θα λειτουργούν ηλεκτρονικά συστήματα με οθόνες σε χίλιες στάσεις λεωφορείων, πληροφορώντας το κοινό για τα δρομολόγια των λεωφορείων και τον χρόνο αναμονής τους στις στάσεις ενώ θα παρέχονται σχετικές πληροφορίες και μέσω διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων στους χρήστες. Το δεύτερο σύστημα αφορά την έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων μέσω μιας «έξυπνης κάρτας» που θα μπορεί να χρησιμοποιείται για όλες τις μετακινήσεις και όλα τα μέσα.
Εκ μέρους του ΟΑΣΑ η συγκοινωνιολόγος Στέλλα Παπαγιάννη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα αναμενόμενα οφέλη από τη λειτουργία των συστημάτων αυτών και συγκεκριμένα στην διευκόλυνση των μετακινήσεων, την επιλογή της καλύτερης διαδρομής τον καλύτερο προγραμματισμό της, τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και την εξοικονόμηση χρόνου.

Αυτοκίνητα που «μιλούν» μεταξύ τους και με σταθερά σημεία στη Θεσσαλονίκη

Σύστημα τηλεματικής λειτουργεί ήδη στη Θεσσαλονίκη στις στάσεις λεωφορείων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) ενώ για την επόμενη χρονιά προγραμματίζεται να λειτουργήσει πιλοτικά ένα καινούριο ηλεκτρονικό σύστημα. Η τεχνολογία που θα εφαρμοστεί επιτρέπει την «επικοινωνία» των αυτοκινήτων με συστήματα που είναι εγκαταστημένα σε σταθερά σημεία ή σε άλλα αυτοκίνητα και επιτρέπει την ταχύτατη πληροφόρηση των οδηγών σε περίπτωση ατυχήματος, ώστε να ακολουθούν εναλλακτική γρηγορότερη διαδρομή, αλλά και την πληροφόρηση για τους φωτεινούς σηματοδότες, ώστε να διασφαλίζεται σταθερή ροή από ένα λεγόμενο «πράσινο κύμα» στα φανάρια.

«Επιδιώκουμε να εφαρμόσουμε αυτή την τεχνολογία του χρόνου το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, τοποθετώντας 15 συσκευές, τις μισές στην οδό Τσιμισκή που δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και τις μισές στην περιφερειακή οδό που «μπλοκάρει» συχνά από κάποιο ατύχημα» σημείωσε ο κ. Μιζάρας και ανέφερε ότι αντίστοιχες συσκευές θα τοποθετηθούν σε 40 αυτοκίνητα, 35 ταξί και 5 αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, ώστε να είναι εφικτή η «επικοινωνία» μεταξύ τους και με τα σταθερά σημεία.

Προς το παρόν λειτουργούν αρκετά «έξυπνα» συστήματα μεταφορών στην Ελλάδα, όπως τα ηλεκτρονικά διόδια στους αυτοκινητόδρομους, το σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας στην Αθήνα (μέσω καμερών, μετρητών παρακολούθησης της κυκλοφορίας και ηλεκτρονικών πινακίδων), το αντίστοιχο σύστημα στη Θεσσαλονίκη (που περιλαμβάνει τις πινακίδες στην οδό Λαγκαδά, τη Βασιλίσσης Όλγας, την Εγνατία και τη Δυτική είσοδο) αλλά και συστήματα στις μεταφορές με λεωφορεία στη Λάρισα, το Βόλο και άλλες πόλεις.

Εφαρμογές για άτομα με προβλήματα όρασης

Ειδική αναφορά στα συστήματα που έχει θέσει σε λειτουργία ο ΟΑΣΘ για τη διευκόλυνση ατόμων με προβλήματα όρασης έκανε ο Διευθυντής Κίνησης του Οργανισμού Γεώργιος Σπανός.
Συγκεκριμένα σημείωσε ότι μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2310 981100 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν πληροφορίες για τις διαδρομές των λεωφορείων, τους χρόνους άφιξής τους στις στάσεις, τον χρόνο που διαρκεί ένα δρομολόγιο κ.α. Επιπλέον λειτουργούν σε είκοσι στάσεις συστήματα μετάδοσης ηχητικών μηνυμάτων μέσω μεγαφώνου πληροφορώντας το κοινό για το λεωφορείο που πλησιάζει στη στάση και το χρόνο αναμονής.

Πηγή: AMΠE

Οι διανοούμενοι της φυγής και της ξεφτίλας!

Του Στέλιου Συρμόγλου

Το πρόβλημα σχετικά με την κοινωνική αποστολή των πνευματικών ανθρώπων εξακολουθεί να συγκεντρώνει αντίθετες απόψεις. Η μια είναι ότι ο διανοούμενος οφείλει να ανήκει αποκλειστικά στο χώρο του και η αλλη ότι οφείλει να είναι κοινωνικός οδηγός. Οι απόψεις σήμερα διαμορφώνονται έτσι που να φαίνονται διαμετρικά αντίθετες, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι δεν εξακολουθούν να υπάρχουν και οι πρώτες “θεωρίες”, που σαλπίζουν την ανάγκη να παραμείνει ο διανοούμενος έξω από πολιτικές διαμάχες, για να μη χάνει το κύρος τους, να μη δεσμεύεται από κομματικές κατευθύνσεις, γιατί έτσι χάνει την αυτονομία του.

Τα γεγονότα είναι, ωστόσο, εξόφθαλμα και θεωρείται σήμερα αυτονόητο ότι ο διανοούμενος, όχι μόνο α-κοινωνικό, α-πολιτικό ον δεν πρέπει να είναι, αλλά παράλληλα με τη δημιουργία του, χρέος έχει να παραμένει αταλάντευτος και να καταδείχνει τη λύση των προβλημάτων, να εντοπίζει τα προβλήματα, μια και έχει το προνόμιο να αντιλαμβάνεται. Ετσι, ο διανοούμενος, ο άνθρωπος του στοχασμού, είναι κατ’ ανάγκην στρατευμένος. Γι’ αυτό και ο όρος πνευματική ηγεσία αποτελεί πλεονασμό. Αποτελεί επίσης γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις ο ρόλος πολλών διανοούμενων υπήρξε εξίσου θλιβερός και σκοτεινός και πέρα για πέρα αντίθετος με τα συμφέροντα του τόπου.

Οι παραπάνω επισημάνσεις περιορίζονται μόνο στο κοινωνικό και πολιτικό χρέος του πνευματικού ανθρώπου. Αν έγινε κάτι τέτοιο, οφείλεται στο γεγονός ότι η αδιαφορία των διανοούμενων αποτελεί αρκετα διαδεδομένο φαινόμενο. Δεν ήταν άλλωστε λίγες οι περιπτώσεις πνευματικών ανθρώπων που έγιναν ερείσματα, απολογητές ανελεύθερων καθεστώτων. Σίγουρα όμως κοινωνικό χρέος δεν είναι μόνο η κοινωνική πάλη, αλλά και η προσφορά έργων ποιότητας, που θα ανεβάσουν την αισθητική παιδεία του λαού, ττην εσωτερική καλλιέργεια, αλλά και θα ευαισθητοποιούν τη σκέψη και το στοχασμό.

Σήμερα που η Ελλάδα διέρχεται μια βαθιά κρίση, οικονομική και αξιών, χρειάζεται η πρωτοπορία των διανοούμενων και των ανθρώπων της Τέχνης. χρειάζεται να γίνουν απόστολοι και μαχητές της αλήθειας. Και τελικά τι γίνετα στη χώρα των κατ’ επίφασιν διανοούμενων; Καθαρά πράγματα. Και πρέπει να λέγονται με το όνομά τους. Η επιδίωξη της αλήθειας είναι πράξη απελευθερωτική. Αυτή απελευθέρωση αίρει και καθαίρει…

Στην Ελλάδα των μνημονιακών πολιτικών και της καταπόνησης της κοινωνίας, στην Ελλάδα της αθλιότητας της πολιτικής, η στοχαζόμενη συνείδηση σημιώνει μονίμως απουσίες…Απουσιάζει η διανόηση που πρέπει να αναβλύζει από τους σπαραγμούς του κοινωνικού πόνου, χωρίς όμως να γίνεται υποκειμενιστική. Απουσιάζει ο διανοούμενος που τρέφεται και από τον εαυτό του και από την ιστορικότητα, διαχέοντας και συναιρώντας ταυτόχρονα τη μυστηριώδη προβληματική της ανθρώπινης φύσης.

Απουσιάζει από τον ελλαδικό χώρο η “φωνή” του διανοητή, που είναι κατανυκτική, μουσική, βαθιά ανθρώπινη, που προσπαθεί να συμβιβάσει μεταφυσικά το κακό με τι καλό, την άρνηση με τη θέση, την οδύνη με την ελπίδα. Απουσιάζει από την Ελλάδα ο στοχαστής, ο οποίος να αντιδρά στη μετατόπιση των αξιών, στην πολιτική αυθαιρεσία. Απουσιάζει ο διανοούμενος, ο οποίος απεχθάνεται τη φτωχική δανεική πείρα, που αγωνιά για τη δεινοπαθούσα κοινωνία. Απουσιάζει ο πνευματικός άνθρωπος, ο καλλιτέχνης, ο “μπροστάρης”, ο οποίος να αντιδρά στον ευνουχισμό της σκέψης των πολιτών, που να μην παραδίδεται στον καταναγκασμό του “κονφορμισμού”, στον εγγαστριμυθισμό της εξουσίας…

Που είναι οι πνευματοί άνθρωποι και οι άνθρωποι της Τέχνης, με την ατομική τους ανεξαρτησία, που επιτρέπει να αναπτυχθεί όλος ο ψυχικός τους δυναμισμός, ώστε να ανταποκριθούν στο αίτημα που διατυπώνουν τα άφωνα σύνολα για ανύψωση στη συνείδηση της κοινωνικής τους ευθύνης;

Που είναι οι άνθρωποι των Γραμμάτων; Που είναι υποτίθεται οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες; Που είναι οι ολίγιστοι διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί; Που είναι οι ακαδημαικοί, οι αποκαλούμενοι “αθάνατοι”, όλοι αυτοί που συγκροτούν την “απολιθωμένη” Ακαδημία Αθηνών;

Κρύβονται οι ψευτοδιανοούμενοι στην Ελλάδα. Μαζεύονται στο “καβούκι” τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Δεν εκτίθενται, δεν διακυβεύουν τα κεκτημένα. Βολεύονται οι “εκφραστές” της διανόησης της φυγής και της ξεφτίλας, και συντάσσονται με τα μικρά και τα ασήμαντα, εξασφαλίζοντας έτσι την εξαγορασμένη επιβίωσή τους…

Η πρόσδεσή τους στο προσωπικό συμφέρον, που αποκόπτει κάθε δεσμό με την κοινωνική ευθύνη του ατόμου, είναι στατική και διαλυτική. Τους οδήγησε στην απομάκρυνση από την κοινωνία και στην αδιαφορία πρός την τύχη των συνόλων. Κατάντησαν άτομα περιζωσμένα και σιδερόφρακτα από την ατομικότητά τους, χωρίς την αντίληψη, την κατανόηση, τη συναίσθηση της κοινωνικής αναταραχής…

Και ανάμεσά τους θα πρέπει να αναζητήσουμε τον “ελλείποντα δεσμό”, που συνδέει την ατομική συείδηση με τη συνείδηση του πλήθους, την ανάγκη της ατομικής ελευθερίας με την ελευθερία την ομαδική, τα θεμελιωτικά στοιχεία που θα στηρίξουν τη θέληση της κοινωνίας για δημοκρατία και πολιτκή συνεννόηση, ώστε να αποτρέπονται θλιβερά γεγονότα και εκτροπές που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες….



ΠΗΓΗ

Με δακρυγόνα προσπάθησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ να διαλύσουν την διαδήλωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Σοβαρά επεισόδια σήμερα στην εθνική οδό στη γέφυρα του Μαρτίνου μεταξύ της Αστυνομίας και απεργών της Λάρκο. Με δακρυγόνα προσπάθησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ να διαλύσουν την διαδήλωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι στη 1:00 το μεσημέρι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού δυναμώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, για να μην κλείσει το εργοστάσιο.
Από τα επεισόδια τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας διαδηλωτής, ενώ σε συλλήψεις απεργών προχώρησε η Αστυνομία. 
 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές κινήθηκαν στην εθνική οδό για να κλείσουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, το αίτημά τους ωστόσο συνάντησε την άρνηση της Αστυνομίας.  Μετά από διαβουλεύσεις του Δημάρχου Λοκρών με τον Αστυνομικό Διευθυντή συμφωνήθηκε ο δρόμος να κλείσει συμβολικά μόνο για λίγα λεπτά, ωστόσο η σύγκρουση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ δεν αποφεύχθηκε, με τους απεργούς της ΛΑΡΚΟ να δέχονται επίθεση από δακρυγόνα και αυτοί να απαντούν με πέτρες και ξύλα. 
Το μεσημέρι επικράτησε ένταση στην στην περιοχή, ενώ στο σημείο της συγκέντρωσης υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη που δεν επιτρέπει στους διαδηλωτές να κινηθούν πάνω στη γέφυρα του Μαρτίνου.  
Στο πλευρό των εργαζομένων ήταν οι βουλευτές Βασίλης Κυριακάκης και Γιάννης Σταθάς του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Σταυρογιάννης της "Νέας Μέρας", αλλά και ο Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος της ΝΔούλας . Παρόντες υπέρ των εργαζομένων ήταν επίσης ο Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος, ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Στάικος και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Κόρκος. 

 

Ζητούν παραίτηση της Ελλάδας από την προεδρία της ΕΕ λόγω κόστους!!!

Την παραίτηση της Ελλάδας από την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, την οποία θα αναλάβει την 1η Ιανουαρίου του 2014, ζητούν δύο Γερμανοί βουλευτές των κυβερνώντων κομμάτων, επικαλούμενοι το κόστος της διοργάνωσης.

“Η Ελλάδα θα όφειλε να παραιτηθεί από την προγραμματισμένη Προεδρία της για το 2014″, δηλώνουν οι δύο βουλευτές του CDU και του FDP, με το επιχείρημα ότι η Προεδρία των έξι μηνών θα κοστίσει στην Ελλάδα περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Κλάους- Πέτερ Βιλς από τους Χριστιανοδημοκράτες δηλώνει στην Bild ότι “η Ελλάδα θα έπρεπε να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναβάλει την Προεδρία στο Συμβούλιο, διαφορετικά στο τέλος θα (χρειαστεί) να υπάρξει κι άλλο πακέτο βοήθειας γι’ αυτό τον λόγο”, ενώ ο συνάδελφός του από τους Φιλελεύθερους Φρανκ Σέφλερ τονίζει ότι “η Ελλάδα θα έπρεπε οικειοθελώς να παραιτηθεί από την Προεδρία”.

πηγή


Το κρυφό δεκανίκι της ΔΤ...

«Όταν πρέπει να τελειώνουμε με τα ελλείμματα και να βγούμε από την Κρίση δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης. Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η ΕΡΤ, είναι μια...χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης. Και αυτό τελειώνει σήμερα…»

Με αυτά τα λόγια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου ανακοινώνει την 11η Ιουνίου το κλείσιμο της ΕΡΤ. 96 ημέρες μετά -και ενώ οι εργαζόμενοι της την κρατάνε ακόμη ανοιχτή- στους τηλεοπτικούς δέκτες την θέση των καναλιών της ΕΡΤ έχει πάρει πλέον ένα και μοναδικό κανάλι με το όνομα «Δημόσια Τηλεόραση».Πώς τα πηγαίνει άραγε το νέο κανάλι στους τομείς της διαφάνειας και της σπατάλης;

Ο υφυπουργός εκθέτει την εταιρία

Όλοι οι ειδικοί απορούσαν πού βρήκε η ΔΤ τον broadcast εξοπλισμό ψηφιακής μετάδοσης που απαιτείται για τη μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος. Η απάντηση ακούει στο όνομα TELMACO, εταιρία προμήθειας ηλεκτρονικού εξοπλισμού που, σύμφωνα με τη Διαύγεια, είχε εισπράξει από την ΕΡΤ περισσότερα από 760.000 ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΡΡ, αυτή ακριβώς η εταιρία φροντίζει έναντι υψηλών ανταλλαγμάτων να καλύψει τα κενά της ΔΤ. Τα φορτηγά της εταιρίας στις εγκαταστάσεις της ΔΤ αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα. Ακόμα πιο κραυγαλέα είναι η παρουσία του επί χρόνια είτε στενού συνεργάτη είτε υπαλλήλου της TELMACO, Κώστα Στεργιάδη, που συμμετέχει στην παραγωγή της ΔΤ.

Το ΤΡΡ επικοινώνησε με τον Βασίλη Κυριαζή, γενικό διευθυντή της Telmaco, ο οποίος αρνήθηκε «οποιαδήποτε σχέση της εταιρίας του με την ΔΤ». Ο Γκίκας Μάναλης, Ειδικός διαχειρσιτής για την εκκαθάριση της ΕΡΤ, απέφυγε να απαντήσει σε σχετική ερώτησή μας με email, το ίδιο και το υπουργείο Οικονομικών που είναι τυπικά ιδιοκτήτης της ΔΤ. Τελικά τους ισχυρισμούς της TELMACO διέψευσε ο ίδιος ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΤΡΡ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας λέγοντας: «Εξ όσων γνωρίζω, η ΔΤ έχει νοικιάσει μηχανήματα από την Telmaco».

Πάντως, στη Διαύγεια δεν εμφανίζονται πληρωμές του υπουργείου Οικονομικών ή της ΔΤ, ούτε προς την TELMACO ούτε προς άλλη εταιρία. Είναι άγνωστο από ποια κονδύλια προέρχονται τα δημόσια χρήματα που σπαταλά μέχρι τώρα η ΔΤ για εξοπλισμό ή για αμοιβές.

Αλυσίδα αδιαφάνειας


Τα παρατράγουδα αδιαφάνειας έχουν αρχίσει από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της ΔΤ και συνεχίζονται αδιάπτωτα. Το υπουργείο Οικονομικών -στο οποίο εντάσσεται η περιουσία της ΕΡΤ μετά το κλείσιμο- ορίζει εκκαθαριστή τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλό της, Γκίκα Μάναλη. Ο ίδιος υπογράφει και την ιστορική τελευταία απόφαση της ΕΡΤ που δημοσιεύεται στη Διαύγεια με ημερομηνία 11/6 (10.23 π.μ.) σχετικά με τον διαγωνισμό για την εμπορική εκμετάλλευση του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ παγκοσμίως, πλην Ευρώπης. Η υπόθεση είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις και καταγγελίες περί αδιαφάνειας από τις εμπλεκόμενες εταιρίες.

Το γράψε-σβήσε των συμβασιούχων

Ο Γκίκας Μάναλης είναι αυτός που ξεκινάει και τον περιβόητο διαγωνισμό για την πλήρωση 570 θέσεων, αρχικά, και άλλων 1.400 περίπου σε δεύτερη φάση «όταν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παραδώσουν το Ραδιομέγαρο». Η λίστα των επιτυχόντων που δημοσιεύεται από τον εκκαθαριστή σβήνεται και γράφεται ξανά και ξανά. Οι άνθρωποι της ΔΤ τηλεφωνούν σε πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους ζητάνε να κάνουν αιτήσεις ακόμα και μετά τη λήξη της προθεσμίας. Τους δασκαλεύουν μάλιστα για το πώς να κάνουν ενστάσεις, βασιζόμενοι στην προχειρότητα με την οποία στήθηκε η διαδικασία. Η νέα δημόσια τηλεόραση που φαντασιώνεται αναλογίες με το BBC προσλαμβάνει εν έτει 2013 με αιτήσεις στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Η διαδικασία αναγκάζει για πρώτη φορά αξιωματούχο δυτικού κράτους να λέει σε εθνικό δίκτυο «ήταν και κάτι email που πήγαν στο spam».

Ιδιωτική εκπομπή δημοσίου σήματος


Η ΔΤ ξεκινάει να εκπέμπει στις 10 Ιουλίου, ένα μήνα μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε παράνομο το «μαύρο» στις συχνότητες. Κατά παράβαση της ίδιας απόφασης, η λεγόμενη «δημόσια τηλεόραση» δεν περιλαμβάνει αρχικά ενημερωτικές εκπομπές αλλά τμήματα του αρχείου της ΕΡΤ (μέρος του οποίου βρισκόταν στο Κανάλι της Βουλής). Η μετάδοση γίνεται από το ιδιωτικό studio TVE που μετοχικά ανήκει στον «Πήγασο» του Φώτη Μπόμπολα (είναι και πρόεδρος του TVE) και στον «ΔΟΛ» του Σταύρου Ψυχάρη. Το TVE, από το οποίο ξεκίνησε και το MEGA, βαρύνεται με την υπόθεση ανάθεσης της μεικτής παραγωγής «Μεσογείων 136» με την Αθηνά Σαλαγκούδη και του «Επτά», για το κόστος των οποίων ξεκίνησαν προκαταρκτικές έρευνες της εισαγγελίας.

Η χρήση του TVE δεν προκύπτει από κανένα δημόσιο έγγραφο. Για την ακρίβεια, από την ίδρυση του «ενδιάμεσου φορέα» μέχρι σήμερα, στη Διαύγεια (θυμίζουμε ότι βάσει νόμου καμία απόφαση που δεν δημοσιεύεται στη Διαύγεια δεν είναι εκτελεστή) οι μόνες αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών αφορούν την πρόσληψη των 439 εργαζομένων.

Κι όμως, ακόμα κι αυτή η ίδια η απόφαση πρόσληψης δημιουργεί νέα ερωτηματικά. Η σχετική ΑΔΑ υπογράφεται στις 20 Αυγούστου, 40 ημέρες αφού η ΔΤ εκπέμπει σήμα. Με ποιους εργαζόμενους λειτουργεί όλο αυτόν τον καιρό; Το TPP δημοσίευσε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι κύρια στελέχη του καναλιού εργάζονταν γι’ αυτό πολύ πριν υπογράψουν την σύμβασή τους.

Κι αν αυτή είναι μια μικρή παρατυπία που στο κάτω-κάτω ήδη ελέγχεται από την εισαγγελία, υπάρχουν άλλα σημεία πολύ πιο σημαντικά για τη λειτουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού, το οποίο χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό μετάδοσης, γραμμές, μονταζιέρες, λινκ κ.ο.κ.

Μια ψευδής αφήγηση

Η ΔΤ μετά την δημόσια κατακραυγή και την κοινοβουλευτική ερώτηση 48 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το TVE μαζεύει άρον-άρον τα μπογαλάκια της από το και μεταφέρεται αρχικά στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και μετέπειτα στα κτήρια της ΕΡΤ στη Μουρούζη και στην Κατεχάκη. Αυτό υπηρετεί και την αφήγηση που υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το πώς λειτουργεί η νέα δημόσια τηλεόραση: Η ΔΤ υποτίθεται ότι λειτουργεί με τον εξοπλισμό της πρώην ΕΡΤ, που βρίσκεται πλέον στα χέρια του κράτους.

Αυτό όμως δεν είναι αληθές. Το TVE και η Κατεχάκη λειτουργούσαν ως βοηθητικά studio και δεν διέθεταν τον broadcast εξοπλισμό ψηφιακής μετάδοσης που απαιτείται για τη μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος. Εδώ ακριβώς υπεισέρχεται η εταιρία Telmaco, που υπήρξε και μια από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της πρώην ΕΡΤ.

Στη μετάδοση του ραδιοτηλεοπτικού σήματος, εκτός από την TELMACO έχουν εμπλακεί μέχρι σήμερα και άλλοι ιδιώτες. Η Digea έχει παραδεχτεί ότι παρέχει υπηρεσίες κωδικοποίησης και πολυπλεξίας, Ο ΟΤΕ παρέχει τις γραμμές για τη σύνδεση με τους πομπούς, μια άλλη εταιρία προσφέρει το πρόγραμμα Broadcats για τη διαχείριση του ραδιοφωνικού σήματος κ.λπ.

Τα ερωτήματα

Εγείρονται λοιπόν και πάλι τα ερωτήματα:

Ποιος αποφασίζει για την ενοικίαση εξοπλισμού; 
Βάσει ποιων διαδικασιών και ποιου νομικού πλαισίου; 
Μπορεί ένα πρόσωπο δημοσίου δικαίου να προχωράει σε συμβάσεις χωρίς την προκήρυξη διαγωνισμών; 
Μπορεί το δημόσιο να πληρώνει, χωρίς πρώτα να καταχωρεί στη Διαύγεια σχετική εκτελεστική απόφαση; 
Ποιος τελικά υποπίπτει στο θανάσιμο αμάρτημα της αδιαφάνειας;
Πολλά έχουν ειπωθεί μέχρι σήμερα για το κόστος του κλεισίματος της ΕΡΤ. Στη συνέντευξη Τύπου που οργάνωσαν οι εργαζόμενοί της παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία για τα διαφυγόντα κέρδη του δημοσίου από ακυρωμένες συμβάσεις. Ωστόσο, τώρα προκύπτει ακόμα ένα χειροπιαστό ζήτημα:

Η ΕΡΤ βρίσκεται υπό εκκαθάριση. Τούτο σημαίνει ότι ο ενδιάμεσος φορέας δεν μπορεί να προβεί σε νέες επενδύσεις. Είναι δηλαδή υποχρεωμένος να ενοικιάζει εξοπλισμό και υπηρεσίες προκειμένου να λειτουργεί. Στην περίπτωση της ραδιοτηλεόρασης, όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Αν, για παράδειγμα, το μηνιαίο (!) κόστος ενοικίασης του πανάκριβου εξοπλισμού είναι στο ένα δέκατο της αξίας αγοράς του, αυτό σημαίνει ότι ο έλληνας φορολογούμενος καλείται να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για κάτι που δεν θα αποτελέσει περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου.

Η απίστευτη απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει σε μια νύχτα τη δημόσια ραδιοτηλεόραση προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιταγές της Τρόικας προκαλεί σημαντική ζημιά στο δημόσιο.Η προχειρότητα δε με την οποία εκτελείται το σχέδιο σωτηρίας της κυβέρνησης μέσω της δημιουργίας της «Δημόσιας Τηλεόρασης» έχει προκαλέσει ήδη το ενδιαφέρον των δικαστικών αρχών. Τα οικονομικά αποτελέσματα της «Δημόσιας Τηλεόρασης» θα φανούν κάποια στιγμή. Μέχρι τότε, ο (αγνώστου ύψους) λογαριασμός θα πληρώνεται ρεφενέ από όλους τους φορολογούμενους.

Πηγή

 

Ποιός είναι ο πιο μοναχικός άνθρωπος στην Ελλάδα σύμφωνα με το The New Yorker;

Ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που έχει την καλύτερη επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ ταυτόχρονα νιώθει απομονωμένος λόγω των μέτρων λιτότητας..!

Αυτό γράφει το αμερικανικό περιοδικό New Yorker που δημοσιεύει μια επική συνέντευξη του Γιάννη Στουρνάρα, στο οποίο περιγράφεται όλη η διαδρομή του Υπουργού Οικονομικών.

Μάλιστα, αναφέρει ότι νιώθει «μοναξιά» μέσα στον πολιτικό και κοινωνικό περίγυρο, λόγω των μέτρων λιτότητας.
 

Πηγή  Διαβάστε εδώ ολόκληρη η συνέντευξη 


 

Η κατάντια της εξουσίας...

Γράφει ο Αντώνης Ι. Γρυπαίος, Διεθνολόγος
 

Αφορμή του παρόντος έδωσε το σημερινό κατάντημα του προεδρεύοντος της Βουλής των Ελλήνων, (13/09/13 Βιρβιδάκης), όπου, ενώπιον κενών καθισμάτων, εκείνος εισηγείται, ψηφίζει, εγκρίνει, αποφασίζει, και νομοθετεί.

Είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του σημερινού διεφθαρμένου, εφιαλτικού, προδοτικού, και παρηκμασμένου πολιτικού κόσμου. Η παρακμή σε όλη της την έκταση.

Οι Εθνικοί ήρωες που δώσανε τη ζωή τους για να έχουμε εμείς σήμερα πατρίδα, καθώς και οι εθνικοί αγώνες, έχουν αντικατασταθεί οριστικά από τους κομματικούς ήρωες και τους κομματικούς αγώνες, για το συμφέρον του κόμματος και μόνον. Η Πατρίδα να πάει να πνιγεί…….

Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες, για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει….. (Τάδε λέγει Θουκυδίδης).

Υπενθυμίζουμε στους σημερινούς εφιάλτες ξενόδουλους πολιτικούς, την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος, άρθρο 120, παρ. 4

«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στο πατριωτισμό των Ελλήνων,
που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται, με κάθε μέσον,
εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Σήμερα οι υποτελείς και δοσίλογοι πολιτικοί, με τους δανεισμούς, τα Μνημόνια, τα Μεσοπρόθεσμα, τα πολυνομοσχέδια, και τους εφαρμοστικούς νόμους, κατέλυσαν το Σύνταγμα των Ελλήνων, με ψηφοφορίες κομματικοδίαιτων βουλευτών, στη Βουλή των Ελλήνων, υποτελών στους ξένους δυνάστες, και στο κόμμα.

«Των Δυναστών τα πλήθη», ψάλλει η Αγία ημών Σιωνιστική Ιεραρχία.

Οι προδότες πολιτικοί μας έκαναν να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες, μας έκαναν να ντρεπόμαστε που έχουμε ιστορία και αρχαίο πολιτισμό. Πούλησαν τη Ελληνικότατη Μακεδονία στον μεσολαβητή Εβραίο Σιωνιστή Ματθαίο Νίμιτς, υπάλληλο του Σιωνιστή SOROS,

και δεν τολμούν να αρθρώσουν λέξη στους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες SOROS, ROTHSCHILD, and ROCKEFELLERS, κ.λ.π.

κρυφούς και μυστικούς προέδρους της παγκόσμιας Σιωνιστικής Επικυριαρχίας και Δικτατορίας. Αφού οι κύριοι αυτοί, θεωρούν τον εαυτό τους παγκόσμιους ηγέτες, γιατί δεν τολμούν να εμφανιστούν ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης του πλανήτη, και να ζητήσουν δημοκρατικότατα τη ψήφο των Λαών της Γης, αλλά κρύβονται, και ενεργούν από τα παρασκήνια μέσω υποταγμένων, διεφθαρμένων, υποτελών, εφιαλτών, αχυρανθρώπων, και προδοτών πολιτικών;;;

Οι ραδιούργοι πολιτικοί απατεώνες, εκείνοι που εκτελούν εντολές του Μεγάλου Αδελφού, θέλουν, -διά της λαθρομετανάστευσης βαρβάρων Ισλαμιστών μεταναστών-, να αποβάλλουμε το όμαιμον, ομόθρησκον,

Ομόδοξον, και ομόγλωσσον της φυλής των Ελλήνων, και να γίνουμε ένα πολύ-πολιτισμικό κράτος, με πολιτισμό εισαγόμενο από τους κάφρους δολοφόνους Ισλαμοφασίστες, (βλέπε αποκεφαλισμοί Χριστιανών στη Συρία), διότι έτσι το επιβάλλουν τα μεγάλα αφεντικά τους, της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Πιθανή μια εξέγερση Ισλαμοφασιστών λαθρομεταναστών στην Αθήνα, γράφουν και λένε τα ΜΜΕ!!! Αλίμονό μας……………..

Εσείς το επιτρέπετε αυτό, να γίνει η πατρίδα μας Συρία;;;;

Οι δοσίλογοι πολιτικοί είσθε υπεύθυνοι γιατί επιτρέψατε να διαβούν όλοι αυτοί τα σύνορα, που τώρα έχουν υποδουλώσει τους Έλληνες με φόβο & τρόμο.

Η Κυβέρνηση των Μνημονίων, ανδρεικέλων των Σιωνιστών κατακτητών, απέκλεισε τη Ρωσία από επενδύσεις στην Ελλάδα, και έδωσε όλες τις κρατικές εταιρίες, στους ηγέτες της Σιωνιστικής Παγκοσμιοποίησης, με τιμές εξευτελιστικές, για να έχουν την εύνοια των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, ώστε να τους κρατάνε στην εξουσία.

Η Συρία εάν υπάρχει σήμερα, υπάρχει χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας!!

Αυτό δεν το σκέφτονται οι ολετήρες και μαριονέτες πολιτικοί.

Η Σιωνιστική Τρόϊκα (Δ.Ν.Τ.+ Ε.Κ.Τ.+Ε.Ε.) με τους εδώ TOMSEN υπαλληλάκους, δουλεύει για τα συμφέροντα της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π.

Δουλεύει για τη καταστροφή της Ελλάδος, ζητώντας-ανάμεσα στα άλλα- να κλείσουν οι Ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ. Έτσι θα αποδυναμωθούν οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, για να γίνει εύκολη επιχείρηση ο διαμελισμός της Ελλάδος, χωρίς αντίσταση……Για το σκοπό αυτό εγκατέστησαν τη Νατοϊκή Μεραρχία στο Τύρναβο, με Τούρκο Στρατηγό –διοικητή, και οπλίτες-πολεμιστές Σκοπιανούς-Αλβανούς-Τούρκους, και άλλους λαθρό, δηλαδή τους εχθρούς της Ελλάδος, και οι προδότες πολιτικοί τους έβαλαν μέσα στη πατρίδα μας, σε αντίθεση με το Σύνταγμα. Aυτοί είναι οι οπλίτες της

Blackwater, η πιο επικίνδυνη στρατιωτική μισθοφορική οργάνωση της υπερκυβέρνησης του κόσμου. Αυτοί σέρνουν σαν αρνιά στα πλακόστρωτα τα σώματα Ελλήνων διαδηλωτών.

Οι οπλίτες της Σιωνιστικής Ταξιαρχίας του Τυρνάβου, «πλακώνουν» στα χημικά τους Έλληνες διαδηλωτές στις διαδηλώσεις, και οργανώνουν όλες αυτές τις οχλοτρομοκρατικές εκδηλώσεις.

Εσείς οι αφελείς Έλληνες ψηφοφόροι το επιτρέπετε αυτό;;;

Η Σιωνιστική Τρόϊκα, όσον αφορά τα ΕΑΣ, εφαρμόζει τη μέθοδο,

«πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι», επειδή εμφάνισαν ελλείμματα, θέλει τη διάλυση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, (Ε.Α.Σ.), για προφανείς σκοπούς.

Η Τρόϊκα της κρυφής παγκόσμιας Σιωνιστικής ηγεσίας, δεν έχει προγράμματα θεραπείας των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδος, θέλει τη καταστροφή της πατρίδας μας, και οι -σε παρακμή ευρισκόμενοι- «Έλληνες» πολιτικοί συνεργούν και εκτελούν τις εντολές των εχθρών μας. Μας δάνεισαν για να μας καταστρέψουν. Μας έβαλαν στο Δ.Ν.Τ. για να μας καταστρέψουν. Μας στέλνουν τα υπαλληλάκια της ανθελληνικής Τρόϊκα, για να μας κυβερνήσουν.

Κατόπιν εντολών της Τρόϊκα, και της Γερμανικής ύπατης αρμοστείας, αφήνουν γυμνή την Εθνική μας Άμυνα.

Δημιουργούν προβλήματα Εθνικής Ασφαλείας. Εκ του πονηρού χάνεται η μάχη της Αμυντικής Βιομηχανίας μας, και των Ε.Α.Σ.

Κλείνουμε τα Ε.Α.Σ. για να αγοράζουμε πυρομαχικά από τη Γερμανία.

Κλείνουν τα Ελληνικά πολεμικά εργοστάσια, για να πάνε στα Σκόπια, και για να παίρνουν «μίζες» οι πολιτικοί για παραγγελίες πυρομαχικών και όπλων από τους Γερμανούς. (Βλέπε περίπτωση Τσοχατζόπουλου, και άλλων…..) . Κλείνουν τα Ε.Α.Σ. για να είμαστε εσαεί εξαρτημένοι από χώρες του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ. Τα ψέματα που μας λένε οι εφιάλτες πολιτικοί, τελειώνουν για το μέλλον των Ε.Α.Σ.

Οι Γερμανοί της Τρόϊκα, θέλουν να κλείσουν τα Ε.Α.Σ. για να εξάγουν αυτοί σε υψηλές τιμές τα δικά τους πολεμικά προϊόντα. Το οικονομικό έγκλημα κατά της Ελλάδος, παραμένει ατιμώρητο, αφού οι εφιάλτες είναι στην εξουσία. Μας κυβερνά η Σιωνιστική Τρόϊκα, και η Σιωνιστική Γερμανική Ύπατη Αρμοστεία.

Η Ε.Ε. βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα. Τα δάνεια και Μνημόνια αποβλέπουν στη ληστεία της Ελλάδος.

Οι ραγιάδες στους ξένους πολιτικοί, ευρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου, ή το κάνουν ενσυνείδητα αφού έχουν «γλυκαθεί» από τη Σιωνιστική Τρόϊκα, για να κλείσουν τα Ε.Α.Σ. Είναι ανδρείκελα των Μεγάλων Αφεντικών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Οι γραικύλοι νέοι πολιτικοί προσπαθούν να διασώσουν τα προνόμια της πλουτοκρατίας, και των μεγάλων Αδελφών της Οικουμένης, και εξαθλιώνουν τον απλό αφελή λαό. Όσο για το «φως στο τούνελ» και την ανάπτυξη που λένε, είναι κομματική προπαγάνδα για αφελείς ψηφοφόρους.

Οι υπουργοί της κυβερνήσεως συνεργασίας Ν.Δ./ΠΑΣΟΚ, πλέουν σε πελάγη ευτυχίας νομίζοντας ότι κυβερνούν, ενώ είναι πιόνια της ηγεσίας της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Από το «success story» του Σαμαρά, πηγαίνουμε στο «Grexit» των πονηρών Σιωνιστών Ευρωπαίων. Τα αρπακτικά –λέοντες και τίγρεις- οι Σιωνιστές της Ε.Ε. του ROTHSCHILD, μας βλέπουν σαν λεία, και φοβούνται μη μας αρπάξουν τα άλλα αρπακτικά όρνεα, οι Σιωνιστές Αμερικανοί του ROCKEFELLERS, για τα ενεργειακά μας αποθέματα.

Κάπου εκεί ανάμεσα στα θηρία, κάνουν παιχνίδι οι φοβισμένοι αρουραίοι πολιτικοί μας. Τόσα χρόνια δεν ξέρανε οι γραικύλοι πολιτικοί να σκάψουν να βγάλουν τα πετρέλαια, περιμένανε να δώσουν την άδεια τα αρπακτικά, οι ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, για να μας πάρουν το πλούτο.

Στη Χαλκιδική οι Επικυρίαρχοι της Γης, κλέβουν το χρυσό που ανήκει στον Ελληνικό Λαό, τον κλέβουν με τη συνεργασία ντόπιων Ολιγαρχών, και αφελών πολιτικών. Έτσι χρεοκοπήσαμε περιμένοντας να ζήσουμε από τη βαριά φορολογία των πληβείων.

Στη προσπάθειά τους να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, φορολογούν βαριά τους αδυνάτους πληβείους, ενώ οι ντόπιοι Ολιγάρχες φοροδιαφεύγουν.

Οι ανίκανοι λαμόγια πολιτικοί βρήκαν το εύκολο θήραμα, τους πληβείους το Λαού. «Το ήθος των αρχόντων, είναι όμοιο με το ήθος των αρχομένων» λέγει ο Ισοκράτης.

Αυτό ισχύει για τους αφελείς Έλληνες ψηφοφόρους.

Η ένταξή μας στο Ευρώ, μας κατάστρεψε οικονομικά και εθνικά, μας μετέβαλε σε οικονομικό θήραμα της Σιωνιστικής Γερμανίας.

Η συμφωνία του Δουβλίνου, μας μετέβαλε σε αποθήκη Ισλαμιστών λαθρομεταναστών, μισθοφόρων φασιστών της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π.

Όμως τι μπορούμε να περιμένουμε από φοβισμένα ανθρωπάκια που κάθονται σούζα μπροστά στα υπαλληλάκια τύπου ΤΟΜSΕΝ της Σιωνιστικής Τρόϊκα;;; Τι να περιμένουμε από πολιτικούς που έχουν μετατρέψει τους αρχαίους ιερούς τόπους, όπως την ακαδημία Πλάτωνος, το Κεραμικό, το πεδίον του Άρεως, και άλλα, τα λίκνα αυτά του αρχαίου πνεύματος, σε πάρκα ναρκομανών, και φαβέλες ισλαμιστών λαθρομεταναστών;;; Αυτοί οι αρχαίοι τόποι θα προσέδιδαν αίγλη στην Ελλάδα ανά την υφήλιο, ενώ σήμερα συνωστίζονται όλοι οι τουρίστες σαν αγέλες προβάτων, σε ένα μόνο μνημείο, στην Ακρόπολη.

Σήμερα οι ολετήρες πολιτικοί χτίζουν Ισλαμικό τέμενος στην Ακαδημία Πλάτωνος, λες και η περιοχή αυτή είναι η Jiddah της Σαουδικής Αραβίας. Η Ελλάδα ήταν η καρδιά του ανθρωπίνου πνεύματος όλης της Οικουμένης, και την κατάντησαν αποθήκη Ισλαμιστών λαθρό.

Σήμερα οι Σιωνιστές παγκοσμιοποιητές, και τα κατά πόλη, τόπον, και χώρα πολιτικά πιόνια τους, κηρύσσουν τον πολύ-πολιτισμό, με την ανάμιξη όλων των φυλών, χρωμάτων, γλωσσών, πολιτισμών, ηθών και εθίμων, για τη καταστροφή του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος, διά της οικονομικής και πολιτιστικής εξαθλιώσεως των Ελλήνων.

Τα σημερινά πολιτικά ανδρείκελα διέψευσαν όλες τις ελπίδες των Ελλήνων, λαού προικισμένου με φως και πολιτισμό.

Σήμερα δεν έχουμε δημοκρατία, αλλά δεινο-κρατία, αφού μας κυβερνούν πολιτικοί δεινόσαυροι, πράκτορες της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, που μόνο δεινά φέρνουν στον Ελληνισμό.

Ο ΓΑΠ-Jeffrey είχε δηλώσει, «We need a global goverment»………

Οι εφιάλτες πολιτικοί, θέλουν να Ελληνοποιήσουν τους Ισλαμιστές έγχρωμους λαθρό, λες και οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν μαύροι- Ισλαμιστές, μισθοφόροι, στρατός σωτηρίας της Ν.Τ.Π., για να έχουν την εύνοια των Παντοκρατόρων, και εκλογική πελατεία, αφού ο ντόπιος πληθυσμός τους πήρε χαμπάρι ότι είναι πιόνια της ηγεσίας του Διεθνούς Σιωνισμού της Ν.Τ.Π.

Η Ελλάς υπήρξε ένας από τους νικητές του Β! Παγκοσμίου Πολέμου, και σήμερα καταντήσαμε «υποπόδιο των ποδών» των ηττημένων Γερμανών, λόγω ανάξιων και ανίκανων γραικύλων πολιτικών.

Το έτος 1953 με τη συμφωνία του Λονδίνου, χαρίσαμε στη κατεστραμμένη Γερμανία όλο το χρέος της, για να ορθοποδήσει οικονομικά, και τώρα οι Γερμανοί μας ποτίζουν όξος και χολή, από την αχαριστία. Με τη πτώση της ΕΣΣΔ, και την ένωση των δύο Γερμανιών, φορτωθήκαμε τα οικονομικά βάρη της τότε Ανατολικής Γερμανίας, για να μπορέσει να γίνει η ένωση, και αντί του μάνα χολή από τους Γερμανούς. Εμείς εδώ-λόγω υποτελών πολιτικών- δεν τολμούμε να εκφέρουμε τη λέξη «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ», για να μη εξοργίσουμε το Μεγάλο Αφεντικό της Ν.Τ.Π. το θείο ROTHSCHILD.

Αντί να πούνε στη Τρόϊκα, αν δεν μας δώσετε τη δόση, δεν θα πάρει και ο θείος ROTHSCHILD τη δόση του, από τα τοκοχρεολύσια.

Αντί αυτού σιωπούν, αφού οι πληβείοι θα πληρώσουν τη δόση στο Θείο. Από υποτέλεια και δουλοπρέπεια στους Σιωνιστικές ηγέτες της Ν.Τ.Π. δώσανε το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Από υποτέλεια αδιαφορούν για τη Θράκη μας, και την έχουν εγκαταλείψει στο έλεος των Τούρκων. Δεν τους νοιάζει η Ελλάδα!!!

Για να πάρουν τα δάνεια υπέγραψαν στη Μεγάλη Τρόϊκα, -εκτός από τα Μνημόνια- και εγγυητικές επιστολές, ότι θα τηρήσουν τα υπεσχημένα.

Τώρα προσκυνάνε τα υπαλληλάκια (TOMSEN κ.λ.π.) της Τρόϊκα, που πηγαινοέρχονται στην Αθήνα. Τόσο γραικύλοι είναι.

Ο Σαμαράς ομιλεί για πρωτογενές πλεόνασμα, ανάπτυξη, εξαετία, κ.λ.π. δηλαδή παρηγοριά στους αφελείς ψηφοφόρους, ενώ η ΒΙΟΧΑΛΚΟ φεύγει, ο τελευταίος να κλείσει τη πόρτα στην ανάπτυξη.

Για την αντιμετώπιση των ξένων επικυρίαρχων της χώρας, την υποδούλωση της χώρας, και την εκχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας μέσω των Μνημονίων, που υπέγραψαν οι δοσίλογοι πολιτικοί, δεν έχουν ακόμη ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό.

Τώρα, με τα γεγονότα του Μελιγαλά, Κερατσινίου, κ.λ.π. μας οδηγούν σε νέες εμφυλιο-πολεμικές καταστάσεις, για να μη χάσουν την εξουσία.

Οι αυτοαποκαλούμενες πολιτικές δυνάμεις του «Συνταγματικού Τόξου» ευρίσκονται σε πλήρη πολιτική δράση, για τα συμφέροντα του Θείου.

Προσοχή! Μη μας κάνουν ΣΥΡΙΑ, η ηγεσία της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. έχει πράκτορες παντού. Θέλουν το Χρυσό και τα Πετρέλαια.

Οι πολιτικοί έσπειραν ανέμους, και τώρα ο Λαός θερίζει θύελλες.

Μας οδηγούν σε ολοκληρωτική καταστροφή, για τη κατάληψη της Ελλάδος από το Μεγάλο Αδελφό, το Θείο ROTHSCHILD.

Όλα γίνονται για την εξουσία, και για τις κανονικές μηνιαίες πληρωμές των δόσεων στο Θείο, και Μεγάλο Αφεντικό της Οικουμένης……

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
 

ΠΗΓΗ

 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώνονται, οι μετακλητοί αυξάνονται

Κι όμως, οι μετακλητοί υπάλληλοι που εργάζονται στο Δημόσιο αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες! Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων ΕλλήνωνΜαρίνα Χρυσοβελώνη, ζητώντας να μάθει πόσοι νέοι υπάλληλοι διορίστηκαν σε υπουργικά γραφεία και γραφεία γενικών και ειδικών γραμματέων μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Οπως μετέδωσε τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, βάσει των επίσημων στοιχείων της ηλεκτρονικής εφαρμογής apografi.gov.gr κατά την 9.9.2013, ο αριθμός των Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, με τον χαρακτηρισμό της εργασιακής τους σχέσης ως «μετακλητοί» ανέρχεται σε 1.745. Το σύνολο αυτό επιμερίζεται σε 1.197 υπαλλήλους και 548 επιστημονικούς συνεργάτες βουλευτών.

Σύμφωνα, ωστόσο, με στοιχεία που είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή από τον κ. Μητσοτάκη τον περασμένο Ιούλιο, στις 17.7.2013 ο συνολικός αριθμός Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, με τον χαρακτηρισμό της εργασιακής τους σχέσης ως «μετακλητοί» ανέρχονταν στους 1.580. Από αυτούς οι 1035 ήταν μετακλητοί και 545 ήταν επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών. Από τη σύγκριση των δύο εγγράφων προκύπτει ότι ο συνολικός αριθμός των μετακλητών αυξήθηκε κατά 165 υπαλλήλους μετά τον ανασχηματισμό.

Στην πρόσφατη έγγραφη απάντηση του κ. Μητσοτάκη για τον αριθμό των μετακλητών, διευκρινίζεται ότι δεν περιέχονται στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν με μετακίνηση, απόσπαση, διάθεση ή παράλληλη άσκηση καθηκόντων σε θέση μετακλητού υπαλλήλου.

Για τη στελέχωση του πολιτικού του γραφείου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβιβάζει ονομαστικό κατάλογο από τον οποίο προκύπτει ότι στο πολιτικό του γραφείο υπηρετούν 9 ειδικοί σύμβουλοι-συνεργάτες, 6 μετακλητοί, 1 αποσπασμένος σε προσωρινή ομοιόβαθμη θέση, 1 υπάλληλος ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό και 2 δημοσιογράφοι στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επίσης, υπηρετούν σε μη οργανικές θέσεις του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού δέκα υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οι οποίοι ασκούν υπηρεσιακά καθήκοντα και ως εκ τούτου δεν προκύπτει επιπλέον μισθολογική δαπάνη.
Πηγή

 

Ο πιο ευτυχισμένος της χώρας...

Τα'βρισκε όλα ωραία.Παντού τα πάντα και ιδιαιτέρως στο υπουργείο του δουλεύουν όλα ρολόι.Δεν κρατήθηκε,μπροστά σε αυτή την εικονική ευδαιμονία που παρουσίαζε ο Καμπουράκης και σήκωσε ψηλά τα χέρια.Λίγο πριν, τον...είχαν διακόψει λέγοντάς του "έτσι όπως μιλάτε μοιάζετε σαν τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στη χώρα"

Του κόπηκε για δευτερόλεπτα η φόρα του Αδώνιδος,για να πει αμέσως μετά "εγώ είμαι χαρούμενος που μειώθηκε η ανεργία.Δεν ξέρω εσείς;"
 
Σηκώσαμε και μεις ψηλά τα χέρια προς τους δέκτες της τηλεόρασης.Και με ανοιχτά τα δάχτυλα...

Ο εχθρός της Ελλάδας και η έξοδος από το ευρώ

Χωρίς καμία αμφιβολία πλέον, η πρωσική Γερμανία είναι ένας «παρανοϊκά επικίνδυνος» εχθρός της Ελλάδας – πιθανότατα ο μοναδικός. Η διαπίστωση αυτή τεκμηριώνεται από το γεγονός ότι, δεν περνάει σχεδόν καμία ημέρα, χωρίς κάποιος Γερμανός να μην προσπαθήσει να μας κατηγορήσει, να μας κακολογήσει, να μας εξευτελίσει ή να μας προσβάλει – είτε είναι πολιτικός, είτε δημοσιογράφος, είτε οικονομολόγος, είτε οτιδήποτε άλλο.

Εάν τώρα η συγκεκριμένη, «πρωτόγονη» συμπεριφορά των απολίτιστων αυτών Γερμανών δεν μας δημιουργούσε προβλήματα και δεν μας κόστιζε, θα μπορούσε κανείς να αδιαφορήσει εντελώς – σκεπτόμενος ίσως ότι πρόκειται για ανόητους, συμπλεγματικούς, βαριά άρρωστους, ενδεχομένως ψυχοπαθείς ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν ξεπεράσει το ναζιστικό παρελθόν τους (ενώ φυσικά δεν αντιπροσωπεύουν έναν ολόκληρο λαό, αποτελώντας μάλλον την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα).

Άλλωστε, το να φοράει κανείς μία τρύπια ελληνική σημαία σε μία τηλεοπτική εκπομπή, παριστάνοντας τον «καραγκιόζη» απλά και μόνο για να εκλεγεί το κόμμα του, ή το να συγκρίνει την Ελλάδα με τη Μογγολία, για να αποκρύψει τα τεράστια δικά του οικονομικά και εθνικά προβλήματα, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί υγιές – όσο «ανεκτική κρίση» και αν έχουμε.

Η άθλια συμπεριφορά όμως των συγκεκριμένων Γερμανών κοστίζει πολύ ακριβά στη χώρα μας – αφού πρόκειται για μία απίστευτη συκοφαντική δυσφήμιση, ύπουλη, σκόπιμη και επαναλαμβανόμενη, η οποία πλήττει σε μεγάλο βαθμό την πιστοληπτική μας ικανότητα, τις τράπεζες μας, το επιτόκιο δανεισμού τους, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, τις εξαγωγές, τον τουρισμό, τη βιομηχανία μας, τους Έλληνες ομογενείς, καθώς επίσης πάρα πολλά άλλα.

Το οικονομικό κόστος της «γκεμπελικής» αυτής συμπεριφοράς ανέρχεται σε πολλά δισεκατομμύρια – ενώ, μεταξύ άλλων, σχεδόν αποκλείει τη μελλοντική χρηματοδότηση μας από τις αγορές, με βιώσιμα επιτόκια, με αποτέλεσμα να μας υποχρεώνει να παραμένουμε δέσμιοι της Τρόικας, των εγκληματικών δανειακών συμβάσεων μαζί της, καθώς επίσης των μνημονίων της.

Οφείλουμε λοιπόν να αντιδράσουμε άμεσα, να αντιμετωπίσουμε και να καταπολεμήσουμε το πρόβλημα, με όλες τις δυνάμεις μας – χωρίς καθόλου να το υποτιμούμε, όπως δυστυχώς κάνουμε.

Ένας τρόπος θα ήταν ενδεχομένως η αναζήτηση συμμάχων εντός της Ευρωζώνης. Δυστυχώς όμως, οι περισσότερες χώρες της, εάν όχι όλες, έχουν υποταχθεί στη Γερμανία, παρά το ότι γνωρίζουν πως είναι αδύνατον να επιβιώσει ελεύθερη η Ευρωζώνη, όσο η χώρα αυτή είναι μέλος της – όπως έχουν ήδη επισημάνει οι Βρετανοί, οι οποίοι εξετάζουν ακόμη και την έξοδο τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή πιστεύουν ακράδαντα πως είναι αδύνατη η «συμβίωση» τους με την πρωσική Γερμανία.

Ένας δεύτερος τρόπος θα ήταν η εθελούσια αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ – μία κίνηση, στην οποία όμως θέλουν να μας «ωθήσουν» οι συγκεκριμένοι ψυχοπαθείς Γερμανοί, ισχυριζόμενοι ότι θα ήταν καλύτερη η έξοδος της πατρίδας μας από την Ευρωζώνη, τόσο για την ίδια, όσο και για τα άλλα κράτη-μέλη.

Η αιτία είναι προφανώς το ότι, όλες οι υπόλοιπες χώρες έχουν αποδεχθεί αμαχητί την ηγεμονία της Γερμανίας, με μοναδική εξαίρεση την Ελλάδα – τους Έλληνες καλύτερα, επειδή η κυβέρνηση δεν σταμάτησε ποτέ να σκύβει το κεφάλι και να υποκλίνεται δουλικά, απέναντι στην καγκελάριο.

Η κυβέρνηση υποκλίνεται επίσης απέναντι στον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από όλους τα τεράστια οφέλη της χώρας του – ενός κράτους που, με «σύριγγα» το ευρώ, απορροφάει το αίμα των εταίρων του. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι, η Γερμανία πέτυχε την επανένωση, καθώς επίσης τη χρηματοδότηση του κόστους της ένωσης της με την Ανατολική Γερμανία (περί τα 150 δις € ετήσια, για δέκα χρόνια), με τη βοήθεια του ευρώ και της Ευρωζώνης.

Η αποχώρηση μας όμως από το ευρώ είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού είμαστε εγκλωβισμένοι εντός του – κυρίως λόγω του εξωτερικού χρέους μας, μετά την υπογραφή του PSI. Εάν μπορούσαμε όμως να διαπραγματευθούμε σωστά τις προϋποθέσεις (σημείωση στο τέλος του κειμένου), αποκλείοντας τη χρεοκοπία, θα ήταν ίσως μία λύση – η οποία θα άξιζε τις όποιες επί πλέον θυσίες θα απαιτούνταν, επειδή θα μας ανεξαρτητοποιούσε από την πρωσική Γερμανία, κυρίως δε από τους ψυχοπαθείς Γερμανούς που αναφέραμε προηγουμένως.

Μία τρίτη λύση θα ήταν ίσως να αναζητήσουμε συμμαχίες εκτός Ευρωζώνης – ενδεχομένως σε συνάρτηση με τη δεύτερη λύση (διαπραγμάτευση της εξόδου μας από το ευρώ), καθώς επίσης με τη σύνδεση της ισοτιμίας του εθνικού μας νομίσματος με κάποιο άλλο, για εκείνο το χρονικό διάστημα που θα ήταν απαραίτητο.

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν θα έπρεπε να αποκλείσουμε τη Ρωσία, η οποία θα μπορούσε επί πλέον να επενδύσει στη χώρα μας, να μας τροφοδοτήσει με φθηνή ενέργεια, κάνοντας ανταγωνιστική τη βιομηχανία μας, καθώς επίσης να χρηματοδοτήσει κάποιες ανάγκες μας – χωρίς να απαιτεί την κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας, όπως η Γερμανία.

Τα «γεωπολιτικά ανταλλάγματα», τα οποία ενδεχομένως θα απαιτούνταν, υπό τις σωστές φυσικά προϋποθέσεις, δεν θα ήταν αρνητικά για την Ελλάδα – γεγονός που συνηγορεί υπέρ μίας τέτοιας επιλογής. Ας μην ξεχνάμε δε ότι, πρόσφατα η Κύπρος βοηθήθηκε από τη Ρωσία, ενώ η Αρμενία διέκοψε τις συζητήσεις ένταξης της στην ΕΕ και προσχώρησε στη ρωσική οικονομική ζώνη.

Ολοκληρώνοντας, θα υπάρχουν ασφαλώς πολλές άλλες λύσεις, τις οποίες οφείλουμε να αναζητήσουμε άμεσα - έχοντας την πεποίθηση, τη σιγουριά καλύτερα ότι, η επανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, παράλληλα με την απεξάρτηση μας από την πρωσική Γερμανία και την εκδίωξη της Τρόικας από την επικράτεια μας, αξίζουν όλες τις απαιτούμενες θυσίες.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε στη Γερμανία να μας δυσφημίζει, να μας συκοφαντεί, να μας προσβάλλει και να μας κατηγορεί - κάτι που πρέπει να εξετασθεί νομικά, με απόλυτη σοβαρότητα, αφού είμαστε συνταγματικά υποχρεωμένοι να προστατεύουμε την πατρίδα μας από κάθε είδους επιθέσεις.

Υστερόγραφο: Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει απλά με αντιπαλότητες μεταξύ των διαφόρων εξτρεμιστικών ομάδων ή με τη ραγδαία άνοδο φασιστικών οργανώσεων – οι οποίες φτάνουν ακόμη και σε δολοφονίες, εάν η σημερινή προέρχεται από αυτές. Η πατρίδα μας απειλείται να βυθιστεί σε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο - εάν συνεχίσει να οδηγείται στα άκρα, από την εγκληματική πολιτική που επιβάλλουν τόσο το ΔΝΤ, όσο και η Γερμανία. Οφείλουμε λοιπόν να αντιδράσουμε, συλλογικά και από κοινού, πριν ακόμη μία μικρή νιφάδα χιονιού προκαλέσει εκείνη την τρομακτική χιονοστιβάδα, η οποία θα διαλύσει εντελώς την κοινωνική συνοχή, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμα της.

Βασικές προϋποθέσεις εξόδου μας από το ευρώ

Επειδή η αρχική υποτίμηση του εθνικού νομίσματος θα ξεπερνούσε το 50%, θα έπρεπε να επιδιωχθεί μία διαγραφή του δημοσίου χρέους, τουλάχιστον της τάξης του 120% του ΑΕΠ μας – έτσι ώστε το δημόσιο χρέος, ως προς το ΑΕΠ, να μην υπερβαίνει το 60%. Ταυτόχρονα, θα ήταν σωστό να μας επιτραπεί η μετατροπή του υπολοίπου δημοσίου χρέους σε εθνικό νόμισμα, καθώς επίσης μία αντίστοιχη μετατροπή σε εθνικό νόμισμα του ιδιωτικού εξωτερικού χρέους.

Παράλληλα, θα έπρεπε η Ευρωζώνη να εγγυηθεί την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, τουλάχιστον για ένα έτος μετά την επιστροφή μας στο εθνικό νόμισμα – έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί μία ενδεχόμενη τραπεζική επίθεση (bank run).

Ολοκληρώνοντας, θα έπρεπε να μας εγκριθεί η μακροπρόθεσμη αποπληρωμή του εναπομείναντος δημοσίου χρέους, με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ, καθώς επίσης να βοηθηθούμε στη δημιουργία των απαραίτητων συναλλαγματικών αποθεμάτων - τα οποία όφειλαν να είναι της τάξης του 70% του εξωτερικού μας χρέους.

 
 

''Η κοροϊδία''...συνεχίζεται...Έπεσε ...0,4% η ανεργία και πανηγυρίζουν...

Βρούτσης: «Η ανεργία "πατάει φρένο"»

«Η ανεργία "πατάει φρένο" και η αγορά εργασίας δείχνει να σταθεροποιείται» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τη μείωση του ποσοστού ανεργίας β τριμήνου 2013 από το 27,4% ...στο 27,1%,δηλαδή σημείωσε μείωση 0,4%!!!!!!

Δηλαδή πάτησε φρένο η ανεργία επειδή βρήκαν εργασία 4000 περίπου άνεργοι από το 1,5 εκατομμύριο ανέργων...φυσικά ακόμα και ένας άνεργος λιγότερος είναι σημαντικό,άλλα είναι λόγος για να πούμε μεγαλοστομίες του τύπου ΄΄πάτησε φρένο η ανεργία'' όταν 479 άνθρωποι ,βάσει στοιχείων,χάνουν καθημερινά την εργασία τους τον τελευταίο χρόνο;Τι άλλο να πούμε εμείς....
Διαβάστε την δήλωση του Υπουργού...

«Το ποσοστό ανεργίας το β' τρίμηνο του 2013 παρουσίασε μείωση, για πρώτη φορά μετά από 48 ολόκληρους μήνες, δηλαδή από τα μέσα του 2009 μέχρι σήμερα.

Τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ, μάλιστα, συμβαδίζουν με τις αντίστοιχες θετικές καταγραφές των ροών μισθωτής απασχόλησης το ίδιο χρονικό διάστημα -όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη»- επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η ανεργία «πατάει φρένο» και η αγορά εργασίας δείχνει να σταθεροποιείται. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η ανεργία στη χώρα μας παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Σημασία όμως δεν έχουν μόνο οι αριθμοί, αλλά πρωτίστως οι άνθρωποι. Γι΄ αυτό τον λόγο, συνεχίζουμε ως κυβέρνηση με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και μεθοδικότητα την προσπάθειά μας για τη στήριξη των ανέργων, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και το χτίσιμο μιας ανταγωνιστικής οικονομίας που θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερες νέες θέσεις εργασίας».


Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΥΨΕΩΝ ΕΧΕΙ ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΘΥΜΑ ΕΣΕΝΑ

Αν είσαι Έλληνας ή Ελληνίδα σήμερα, δεν έχεις ούτε άλλοθι, ούτε επιλογή. Η ετυμηγορία είναι σαφής – είσαι ένοχος ως συνεργός για έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας.

Είναι έτοιμη πλέον για σένα η ιστορική καταδίκη, το νοητό κελί των τύψεων, ενοχών και τραυματικών αναμνήσεων.

Εκεί, ως έθνος, θα κλειδωθείς για πάντα, για τον Ναζισμό που έθρεψες και επέτρεψες, όπως οι Γερμανοί θα απολογούνται εσαεί, όχι μόνο για αυτά που έκαναν στον Β’ Παγκόσμιο, αλλά και για αυτά που αναθέτουν στις υπάκουες μαφίες που τους υπηρετούν σήμερα στην Ελλάδα.

Σε αυτή τη σκοτεινή, αιώνια φυλακή της βρόμικης εθνικής συνείδησης θα εκτίσεις την ποινή της συνενοχής σου σε να έγκλημα στο οποίο συμμετείχατε, είτε ακούσια, είτε εκούσια, είτε, το λιγότερο ως μάρτυρας, ανίκανος να παρέμβει.

Το εθνικό ποινικό μητρώο της Ελλάδας δεν θα καθαρίσει ποτέ. Για πάντα, όποτε κάποιος από εμάς ή τους απογόνους μας αναφέρεται στις μαύρες μέρες που ζούμε, θα πρέπει να αλλάζει θέμα συζήτησης, ταπεινωμένος.

Θα ντρέπεται, για πολλές γενιές, επειδή σήμερα είναι, όπως και όλοι ανεξαιρέτως, συνένοχος σε ένα ανθρωπιστικό έγκλημα της τάξης ενός Άουσβιτς.

Θα θυμάται πως η άρχουσα τάξη, και συνεκδοχικά το καθεστώς που υπηρετούμε όλοι, επικαλούμενη το πασπαρτού άλλοθι της κατασκευασμένης κρίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία αυτής της χώρας, επιβιώνει διώκοντας συστηματικά πρόσφυγες, απαγάγοντας και δολοφονώντας αθώους, εγκλωβίζοντας τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και ζητώντας λύτρα από την Ευρώπη για «να μην πεθάνουν της πείνας» εκείνοι που «δεν έχουν χαρτιά».

Τους φυλακίζει σε κολαστήρια, που δεν έχουν φούρνους καύσης νεκρών μόνο και μόνο επειδή ακόμα δεν έχει πεθάνει ικανός αριθμός μεταναστών για να στηθεί εντός της περίφραξης επικερδές νεκροταφείο. Δεν θα αργήσουν όμως οι μνήμες των φούρνων να αναβιώσουν και κυριολεκτικά, όχι μόνο συμβολικά, με μετταλλικά κοντέηνερ που πυρακτώνονταν όλο το καλοκαίρι, προκαλώντας θερμοπληξία σε 10 άτομα που έχει μέσα το καθένα.

Απόπειρες αυτοκτονίας βέβαια, καθώς και άλλες, άμεσα συνδεδεμένες με τις κακουχίες, αρρώστιες μαστίζουν τον φυλακισμένο πληθυσμό που δεν έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Μάλλον έχει, αλλά σαφώς λιγότεροι γιατροί πάνε στην Αμυγδαλέζα το μήνα από όσοι κτηνίατροι επισκέπτονται τη βδομάδα οποιοδήποτε χηροτροφείο.

Μου λες ότι ομιλώ από θέση ισχύος – δεν συναλλάσσομαι καθημερινά μαζί τους. Μα είναι δυνατόν κάποιος να μην έχει συναλλαγεί ποτέ με μετανάστη ή αλλοδαπό ή έστω μέτοικο ή τουρίστα στην Ελλάδα? Πότε άρχισε να μας τρομοκρατεί η ιδέα του ξένου?

Με ρωτάς αν ο ένας παπούς μου ήρθε στην Αθήνα από την Σμύρνη? Ή αν ο άλλος ο παπούς μου βρέθηκε 6 χρονών, ανήλικος μετανάστης, από την ακόμα τότε Τουρκοκρατούμενη Χίο στην Ουρουγουάη? Προσωπικά, όλη μου η οικογένεια, 3 γενιές τώρα, πηγαινο-έρχεται μεταξύ τριών ηπείρων. Τι με ρωτάς? Αν έχω συναναστραφεί με ξένους, όταν έχω εγώ ο ίδιος έχω επιλέξει να είμαι ξένος. Έχω ήδη μεταναστεύσει – για σπουδές και για δουλειές ολόκληρα 7 χρόνια! Αν η έννοια της μετανάστευσης είναι εξωτική και δαιμονοποιημένη για σένα λυπάμαι, αλλά είσαι άνθρωπος πολύ περιορισμένης αντίληψης . Οι άνθρωποι, ολόκληρες φυλές καμιά φορά, αλλάζουν χώρα διαμονής, για πολλούς και διάφορους λόγους, από καταβολής ανθρωπότητας.

Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί τρελένεσαι από την χαρά σου όταν έρχονται κάθε καλοκαίρι εκατομύρια τουρίστες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Απέναντι σε αυτούς είσαι ξαφνικά θετικά προδιατεθιμένος και φιλόξενος επειδή αυτοί σου τα σκάνε? Μόνο όταν είσαι γκαρσόνι και καμαριέρα νιώθεις καλά σε σχέση με ξένους δηλαδή? Όταν μοιράζεσαι το λεωφορείο και συνειδητοποιείς ότι οι συνεπιβάτες σου είναι από άλλη χώρα ταράζεσαι? Γιατί?

Οι μετανάστες επιβαρύνουν την εθνική οικονομία? Πως? Ως άλλοθι για να εισπράξει το Ελληνικό κράτος 162 εκατομύρια ευρώ τον χρόνο στο όνομα τους – άσχετα αν τα κλέβουν οι μαφίες που εσύ ψηφίζεις.

Ή μήπως οι αλλοδαποί που μένουν εδώ δεν πληρώνουν σούπερ μάρκετ, εισιτήρια και φόρους? Πως επιβαρύνουν το κράτος ακριβώς? Δεν φορολογείται η κάθε συναλλαγή τους με 23% ΦΠΑ? Ή μήπως δεν υπάρχει παραοικονομία μεταξύ Ελλήνων και ξαφνικά μας ενοχλούν τα υπαίθρια μικρομάγαζα των ξένων?

Γιατί ξεχνάμε ότι ο αυτόχθων Έλληνας έχει πρόσβαση σε κυκλώματα που δεν έχει ο αλλοδαπός? Ο Έλληνας μπορεί και θα κάνει τις ύποπτες συναλλαγές του και θα φοροδιαφύγει σε άλλα επίπεδα.

Μας ενοχλούνε οι Πακιστανοί ρακοσυλλέκτες που δεν πληρώνουν ΙΚΑ όταν ψάχνουν τα σκουπίδια αλλά όχι οι Γερμανοί που μπαινοβγαίνουν στα υπουργεία και απαιτούν την απόλυτη ισοπέδωση της οποιασδήποτε αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη στο όνομα ενός Ναζιστικού ιδεώδους μασκαρεμένου με οικονομικό άλλοθι.

Ας μην συζητήσουμε άλλο την οικονομική εκλογίκευση της αθλιότητας. Να μην επιτρέπουμε άλλο τη ψευδαίσθηση ότι είναι αποδεκτό να διώκωνται οι μετανάστες επειδή είναι φτωχοί και άρα η Ελλάδα δεν επωφελείται από την φορολογία τους «αφού δεν έχουν καν φορολογικό μητρώο» όπως λένε τόσοι και τόσοι αυτόκλητοι εφοριακοί υπάλληλοι και πρόθυμοι τοποτηρητές της Μέρκελ.

Να ρωτήσουμε πόσοι Έλληνες βρίσκονται ακριβώς στην ίδια θέση? Οι μισοί και παραπάνω Έλληνες είναι κακομοίρηδες που κρύβονται από το κράτος επειδή δεν μπορούν να καταβάλλουν τους φόρους και τα χαράτσια που απαιτούν οι αποθρασυμένοι κυβερνώντες.

Δεν με ενδιαφέρει ποιοί είναι έγκλειστοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά την Ελλάδα. Με ενδιαφέρει μόνο αν κατηγορούνται για κάτι. Μόνο σε κάποιον εισαγγελέα αφορά η υπόθεση και πάλι μόνο εάν κατηγορούνται για κάποια εγκληματική πράξη.

Τι σημαίνει δεν μπορούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους επειδή εκεί έχει πόλεμο? Τι με νοιάζει εμένα ή εσένα? Να μείνουν εδώ. Έχεις πρόβλημα?

Όχι, δεν τους παίρνω σπίτι μου. Τι σημαίνει πάρ’ τους σπίτι σου? Αδέσποτα σκυλιά είναι οι μετανάστες να τους μαζέψω με λουριά? Τους ρώτησες αν θέλουν να συγκατοικήσουν με τα μούτρα μου ή τα δικά σου? Να βγούν εκεί έξω και να ζήσουν θέλουν οι μετανάστες, όπως και σύ, σε δικά τους σπίτια, που θα πληρώνουν όπως μπορούν, όπως ακριβώς και εσύ. Μερικοί θα γίνουν και κλέφτες, άλλοι θα γίνουν και φονιάδες, όπως και είναι και πάμπολλοι Έλληνες ήδη.

Τι θες να μας πεις λοιπόν με το γελοίο επιχείρημα της πιθανής εγκληματικότητας εκ μέρους κάποιων αλλοδαπών? Σάμπως έχει άλλο ειδικό βάρος το πιθανό έγκλημα του αλλοδαπού από το πιθανό έγκλημα του Έλληνα?

Ή μήπως νομίζεις ότι δεν είναι αρκετά επανδρωμένη η Ελληνική Αστυνομία να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό?

Υπαινίσσεσαι ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει ικανό αριθμό δυνάμεων ώστε να αστυνομεύει αποτελεσματικά τους δρόμους αλλά μπορεί να συντηρεί δυνάμεις φρούρησης και καταστολής γύρω από περίφραχτα κοντέηνερ στα οποία στιβάζονται άνθρωποι χωρίς ελεύθερη πρόσβαση σε νερό, ρεύμα και άλλα βασικά επιβίωσης, σε συνθήκες πολύ χειρότερες από ζώων?

Δηλαδή μπορεί να παριστάνει τον δεσμοφύλακα κάποιος σε στρατόπεδα-κολαστήρια αλλά δεν μπορεί να ασκήσει τα ίδια ή ανάλογα καθήκοντα επιβολής της «τάξης και ασφάλειας» στους δρόμους?

Ή μήπως είναι η Ελληνική κοινωνία τόσο σαδιστική που προτιμά να πληρώνει φρουρούς για να βασανίζουν και να ξυλοφορτώνουν ασθενείς που στερούνται τα φάρμακα τους αλλά όχι να πληρώνει τους ίδιους αξιωματικούς για να κάνουν περιπολίες στην πόλη ? Από αυτές θα κέρδιζε συνολικά η Ελληνική κοινωνία και όχι μόνο η τάξη των εταιριών που αναλαμβάνουν μισθοφορικά την λειτουργεία και την εκμετάλλευση των Ελληνικών Άουσβιτς.

Δηλαδή υπάρχουν χρήματα, αλλά όχι για ασφάλεια όλων – μόνο για στρατόπεδα συγκέντρωσης και την παρέα ιδιωτών που πλουτίζει από αυτά.

Οι ελάχιστες παροχές που συντηρούν ζωντανούς τους όμηρους της συνθήκης του Δουβλίνου στα Ελληνικά Άουσβιτς προσφέρονται μέσω απευθείας αναθέσεων από το κράτος που διαχειρίζεται τα Ευρωπαϊκά κονδύλια και τα σπρώχνει προς «ημέτερους» εργολάβους.

Κανείς δεν ξέρει ποιοί είναι αυτοί που έχουν αναλάβει την βρομοδουλειά της συντήρησης των φυλακισμένων, κανείς δεν γνωρίζει ποιοί μοιράζονται μια πίτα 162 εκατομυρίων ευρώ ετησίως, τα οποία προέρχονται από Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Διαρκώς γιγαντώνεται η αποτρόπαια εικόνα της Ελλάδας ως αποθήκη ψυχών και χώρα όπου ανθεί το ιδρυματοποιημένο εμπορίο και η κρατική επιχείρηση απαγωγής ανθρώπων για λύτρα.

Το Κέντρο Υποδοχής και το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης που κατασκευάζονται στο πρώην στρατόπεδο Παραδέλλη, στη Μυτιλήνη, είναι πιστό αντίγραφο της Αμυγδαλέζας.

Ανάπτυξη λοιπόν σημαίνει όλο και περισσότερα, όλο και πιο σύγχρονα Άουσβιτς στην Ελλάδα.

Και έχει προοπτικές η αγορά των ιδιωτικών φυλακών, όπως μάθαμε στο 3ο Ελληνο-Ρωσικό Φόρουμ, που έγινε στο Ζάππειο, υπό την κοινή προεδρεία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και της Βαλεντίνας Ματβιένκο, σκληροπυρηνικής ακροδεξιάς και στενής συνεργάτιδας του Πούτιν και πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας. Εκεί, ο Ευάγγελος Τσιρώνης, πολ. μηχανικός, κατέθεσε πρόταση εκ μέρους ‘Ελληνα ιδιώτη επενδυτή με τίτλο «Η χρήση στην Ελλάδα της ρωσικής πρακτικής και εμπειρίας και νέων τεχνολογιών στη δημιουργία συγκροτημένου κέντρου για τους αστέγους και τους παράνομους μετανάστες».

Η ανάπτυξη λοιπόν περνάει από την αιώνια ενοχή. Από εγκλήματα που είχαμε ορκιστεί πως δεν θα συμβούν ξανά. Και όμως, όχι μόνο συμβαίνουν, αλλά συμμετέχουμε σε αυτά κιόλας. Θέλοντας και μη. Ως μάρτυρες.

Και αυτή την εβδομάδα, ένα όριο ξεπεράστηκε.

Η δολοφονία του Παύλου Φυσσά σηματοδοτεί την επισημοποίηση του εμφυλίου πολέμου που έχουν κηρύξει τα Ναζιστικά τάγματα θανάτου της Χούντας που υπηρετεί την προδοτική άρχουσα τάξη της χώρας.

Το όριο που ξεπεράστηκε είναι εκείνο της στοχοποίησης μειονοτήτων.

Ο Ναζισμός δεν δολοφονεί πια μόνο κάτι ξυπόλητους κακομοίρηδες με ακαταλαβίστικα ονόματα από μακρινές χώρες. Δεν επιδίδεται μόνο σε στρατόπεδα συγγέντρωσης.

Ούτε κυνηγάει μόνο οροθετικές γυναίκες, ομοφυλόφιλους, Βουλευτές της Σουηδικής Βουλής, άστεγους και λοιπά μιάσματα που χαλάνε τη μόστρα του success story.

Όχι – ο Ναζισμός πλέον δολοφονεί ηγετικές φιγούρες της πλειοψηφίας.

Μαχαιρώνει, μπροστά σε δεκάδες μάρτυρες, καλλιτέχνες καθ’ όλα αποδεκτούς και δημοφιλείς από τον πολύ κόσμο, και ειδικότερα εκείνους που έχουν αντιφασιστική δράση με ανταπόκριση στο πιο συνειδητό και μάχιμο τμήμα της νεολαίας.

Ο Ναζισμός δολοφονεί και δυναμικές, έντονες, τολμηρές φιγούρες, που δρουν έξω από τα τηλεσκυλάδικα και τις παρακμιακές αρπαχτές στη Μύκονο, έξω από τις αίθουσες συνεδρίασης των καθεστωτικών Μ.Μ.Ε., έξω από τα τηλεπαράθυρα και τα βραβεία MAD.

Ο Ναζισμός σκοτώνει κάποιους που ζουν, δημιουργούν και διαφωτίζουν και αφυπνίζουν τον κόσμο με κύρος αυτόνομο.

Ο Παύλος Φύσσας ήταν – είναι και θα είναι – ένας από αυτούς – ένας αληθινός Έλληνας διανοητής, ικανός να ξεσηκώσει μια ολόκληρη γενιά. Και το κατάφερε. Πλήρωσε με την ίδια του την ζωή το τίμημα του αντιφασιστικού του αγώνα μέσω της τέχνης. Η ιστορία του ανήκει. Στην πινακοθήκη των ηρώων της ελευθερίας κατέκτησε μια μόνιμη θέση.

Και ήταν ένας απόλυτα καθαρόαιμος Έλληνας, που θα μπορούσε άνετα να είχε διαλέξει τον άλλο δρόμο. Της μόστρας, του βολέματος, της διαπραγμάτευσης. Και όμως, παρέμεινε μέχρι τέλους, ένας από τους ελάχιστους που δεν μάσησαν αντιμετωπίζοντας στον Ναζισμό, ενώ σίγουρα ήξερε ότι ο ίδιος δεν θα την βγάλει καθαρή έτσι όπως τα ‘λεγε – δηλαδή όπως είναι.

Ας μην περιφρονήσουμε όλα όσα εκείνα μας έλεγε όσο ζούσε με την δουλειά του. Ας τον ακούσουμε τώρα, έστω και αν έπρεπε να πεθάνει για χάρη μας πριν αναγκαστούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι οι φασίστες μας έχουν πάρει στο κατόπι. Όλους εμάς που δεν το βουλώνουμε.

Ο νεκρός αυτός, λίγες μέρες μετά τους τραμπουκισμούς εκ μέρους βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις προς τιμή θυμάτων του Ναζιστικού ολοκαυτώματος, ορίζει μια επιτάχυνση των εξελίξεων, και σηματοδοτεί μια ανησυχητική πυκνότητα εξάπλωσης της βίας.

Δεν είναι μόνο οι μειονότητες πλέον ο στόχος.

Τώρα ήρθαν και για σένα. Αποκλείεται να ζεις στην Ελλάδα και να μην σου είναι γνώριμος ο ανθρωπότυπος του Παύλου Φυσσά. Αποκλείεται να δεις την φωτογραφία του και να μην σκεφτείς «έχω πολλούς τέτοιους φίλους». Είναι ο καθημερινός Έλληνας.

Θέλεις δεν θέλεις, ή φταίς, ή σε νοιάζει.

Πρέπει όλοι να δείξουμε μηδενική ανοχή απέναντι σε όλο αυτό που στήνεται μεθοδικότατα: την σοβαρότητα της υπόθεσης. Πρέπει να εξηγήσουμε ότι ούτε εμείς αστειευόμεθα. Στις τρύπες τους. Όσοι δεν επιλέγουν μεριά, είναι απλά στην μέση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είτε αλλού, οπότε δεν έχουν και προσωπική σχέση με τα γεγονότα.

Τα γεγονότα είναι Ναζιστικές ανθρωποθυσίες, από την καφετέρια ώς τα στρατόπεδα και ακόμα παραπέρα.

Και οι τύψεις αυτών.
- Του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου-

ΠΗΓΗ

ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ…(προκαλεί αηδία το θράσος τους !!!)

Τον Αύγουστο του 2012 έγινε μια φρικιαστική εγκληματική πράξη δίχως όμως κανένα πολιτικό κίνητρο. Ένας 21χρονος αλλοδαπός βίασε και προσπάθησε να δολοφονήσει μία 15χρονη στην Πάρο. Πάνω σε αυτή την τραγωδία στήθηκε ένα ολόκληρο επικοινωνιακό παιχνίδι για να δικαιολογηθεί το μίσος της…«Χρυσής Αυγής» εναντίον των μεταναστών.

Εκείνη την εποχή οι χρυσαυγίτες είχαν μετατρέψει την εν λόγω εγκληματική πράξη σε σημαία του ρατσισμού τους και ξεκίνησε  ένα πογκρόμ που σταματημό δεν έχει μέχρι σήμερα. Δεν ήταν όμως μόνο η «Χρυσή Αυγή» που εκμεταλλεύτηκε πολιτικά μια απόπειρα δολοφονίας κι ένα βιασμό που έγιναν δίχως κανένα πολιτικό κίνητρο.

Μεγάλο μέρος των ανεξάρτητων εθνικιστών, «ουδέτεροι και φιλήσυχοι πολίτες», μέρος της βάσης της ΝΔ, αλλά και στελέχη της, καλλιεργούσαν το τοπίο που ήθελε να είναι βιαστές και δολοφόνοι όλοι οι μετανάστες, βάζοντας ουσιαστικά πλάτη στα μαχαιρώματα της «Χρυσής Αυγής». Φαντάζομαι ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα ήθελε να βγει και να χρησιμοποιήσει εκείνη την απόπειρα δολοφονίας ως επιχείρημα για να ενισχύσει το προεκλογικό του σλόγκαν περί «ανακατάληψης των πόλεών μας από τους λαθρομετανάστες». Δεν το έκανε, επειδή το έκαναν για εκείνον τα ΜΜΕ που ελέγχει.

Όμως μία εγκληματική πράξη δίχως κανένα πολιτικό κίνητρο είχε γίνει η βάση για να στεριώσει η νεοναζιστική λογική και οι πρακτικές της.  Τότε, λοιπόν, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δε βγήκε με διάγγελμα να ηρεμήσει την κατάσταση λέγοντας: «Δεν είναι ώρα για εσωτερικές διαμάχες. Ούτε για ένταση. Οι όποιες πολιτικές διαφωνίες λύνονται με διάλογο δημοκρατικό, όχι με διαφωνίες εμπρηστικές, ούτε με τη βία, απ΄ όπου και αν προέρχεται, και – πολύ περισσότερο – όχι με το αίμα. Που μας διαιρεί μέσα και μας εκθέτει έξω από την Ελλάδα».

Βγήκε όμως να πει τα παραπάνω ΤΩΡΑ που υπήρξε στην Ελλάδα μια καθαρά πολιτική δολοφονία. Ένα έγκλημα με πολιτικά κίνητρα. Βγήκε ΤΩΡΑ να ζητήσει ηρεμία και διάλογο. Βγήκε ΤΩΡΑ να μιλήσει για «βία, απ΄ όπου και αν προέρχεται» στηρίζοντας τους ακροδεξιούς συμβούλους του και δίνοντας πρωθυπουργική κάλυψη στις δηλώσεις Λαζαρίδη.

Θέλει ηρεμία και διάλογο ΤΩΡΑ ο πρωθυπουργός. Θέλει να μην εκτεθούμε στο εξωτερικό. Μην τυχόν και χαλάσει η «καλή εικόνα» της χώρας. ΤΩΡΑ που πλέον κράζουν την Ελλάδα ακόμη και τα πλέον συστημικά ΜΜΕ του εξωτερικού. ΤΩΡΑ όμως του ξέφυγε η κατάσταση, γιατί σήμερα δε μπορεί να δώσει εντολή στο ΕΣΡ να απαγορέψει τη μετάδοση εικόνων από την πραγματικότητα της εξαθλίωσης. Μ’ εκείνες τις εικόνες πεινασμένων και αστέγων που εξέθεταν την κυβέρνησή του είχε ξεμπερδέψει. Τώρα δε μπορεί να το κάνει.

Τώρα ξέρει ότι συζητιέται ανοιχτά διεθνώς η κάλυψη που παρέχει η κυβέρνησή του στους χρυσαυγίτες. Τώρα το video με τους χρυσαυγοασφαλίτες να πετούν πέτρες στους αντιφασίστες υπό την προστασία των ΜΑΤ κάνει τον γύρο του κόσμου. Τώρα, αναφέρεται στον Παύλο Φύσσα, ενώ αν σεβόταν έστω και ελάχιστα τον νεκρό δε θα έπρεπε να πιάνει στο στόμα του το όνομα Παύλος Φύσσας.

Τώρα που τον ρωτάει ο δημοσιογράφος του BBC Paul Mason «η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να εξηγήσει στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί αστυνομικοί και πολίτες που πετούν πέτρες φαίνεται να συνεργάζονται σε αυτό το video;», τι θα απαντήσει άραγε; Μήπως θα πει για το success story που γέννησε η παράνοια και η αλαζονεία; Μήπως για το tweet του υπουργού του με το οποίο ζητούσε να καθαριστεί η «αριστερή φασιστοπαρέα»; Μήπως θα μιλήσει για την άρνηση του άλλου υπουργού του να διακόψει τη στενή συνεργασία της αστυνομίας του με τους χρυσαυγίτες; Μήπως θα μιλήσει για τον υπουργό του που δεν ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν σχηματιστεί μόνο 6 δικογραφίες για κάθε είδους περιστατικά φυλετικής βίας αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών;

Τι θα πει τώρα που όλοι ξέρουν ότι βάφτισε «άκρο» το αντιφασιστικό κίνημα για να δικαιολογήσει τη δική του ταύτιση με το ακροδεξιό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής», την κάλυψη που της παρείχε και τη στήριξη που δέχτηκε απ’ αυτήν; Τι θα πει, όχι μόνο ο Σαμαράς, αλλά όλοι εκείνοι οι ανεξάρτητοι εθνικιστές, οι «ουδέτεροι και φιλήσυχοι πολίτες», το μέρος της βάσης της ΝΔ, αλλά και τα στελέχη της που τον Αύγουστο του 2012 έκλειναν το μάτι στη «Χρυσή Αυγή»;

Δυστυχώς λένε ήδη ότι «δεν πρέπει να γίνει πολιτική εκμετάλλευση του θανάτου τού Παύλου Φύσσα». Ποιοι; Αυτοί που εκμεταλλεύθηκαν πολιτικά ένα έγκλημα χωρίς κανένα πολιτικό κίνητρο, ζητούν να μη γίνει «πολιτική εκμετάλλευση» ενός πολιτικού εγκλήματος! Και τι θεωρούν «πολιτική εκμετάλλευση»; Την αντίσταση στους νεοναζί! Προκαλεί αηδία το θράσος τους. Ζητούν «θεσμική αντιμετώπιση του θέματος». Από ποιους θεσμούς άραγε; Από τους ίδιους θεσμούς που «αδειοδότησαν» και στήριξαν τις πρακτικές της «Χρυσής Αυγής»;

Δε μπορώ να περιμένω κάτι καλύτερο από ανθρώπους που βολεύονται να ακούν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει μέχρι την τελευταία στιγμή: «Δεν γνωρίζω αν υπήρχαν πολιτικά κίνητρα, είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα». Εδώ ζούμε… Τραγικό, αλλά αυτό είναι. Η συνενοχή τους να ζητάει τη συνενοχή όλων μας. Λοιπόν, χάσατε…

 kartesios

Άγριο κράξιμο από τους αμερικανούς φοιτητές στον πρώην αρχηγό της Cia κι υπέρμαχο της επίθεσης εναντίον της Συρίας

Ο David Petraeus, πρώην αρχηγός της Cia που παραιτήθηκε λόγω της εξωσυζυγικής σχέσης του, υπέρμαχος μιας επίθεσης εναντίον της Συρίας, την πρώτη ημέρα μαθημάτων στο City University di New York δέχθηκε επίθεση από τους φοιτητές!
«Δολοφόνε», «Απαίσιε ιμπεριαλιστή», «Εγκληματία πολέμου»… ήταν ορισμένα από τα συνθήματα των αμερικανών φοιτητών στον David Petraeus κι αυτός προχωρούσε χωρίς ν’ απαντάει…
Προχωρημένοι οι αμερικανοί φοιτητές… εδώ έχουμε Αντιπρόεδρο κυβέρνησης, υπουργό Εξωτερικών και αρχηγό δήθεν σοσιαλιστικού κόμματος να θέλει πολεμικές επιχειρήσεις και δεν συμβαίνει τίποτα!
Μάλιστα, όταν έκραξαν την Γεννηματά και τον Παυλόπουλο, υπερασπιστής τους βγήκε ο «αριστερός» βολευτής Τατσόπουλος! Ναι, αυτός που κατά δήλωσή του πήδηξε τη μισή Αθήνα!