EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΕΓΚΛΗΜΑ! ΑΠΕΣΥΡΑΝ 7 ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΗΣΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ!

Το έγκλημα του χαρακτηρισμού της νήσου Στρογγύλης σε "αρχαιολογικό χώρο" φαίνεται πως ολοκληρώνεται για τη χώρα μας με το πλήρες γκριζάρισμα της περιοχής και της παράδοσής της στους Τούρκους. Η ΑΟΖ παύει να υπάρχει για την Ελλάδα στο σημείο, διότι σύμφωνα με τον Νόμο της Θάλασσας η αρχαιολογική περιοχή δεν έχει οικονομική ζωή! Άρα, τέλος η ΑΟΖ.
Γι' αυτό προφανώς τον λόγο η κυβέρνηση φρόντισε να αποσύρει τους 7 κομάντος που ήταν εγκατεστειμμένοι στο νησί!

Αυτό αναφέρει η "Ελεύθερη Ώρα" και ο δημοσιογράφος Ζαχαρίας Γεωργούσης: "Στο εν λόγω νησί υπήρχαν 7 καταδρομείς από συγκεκριμένη Μοίρα της Ρόδου. Όπως επίσης 15 κάτοικοι έδιναν οικονομική ζωή στο νησί. Με άνωθεν εντολή τόσο οι καταδρομείς, όσο και οι κάτοικοι εγκατέλειψαν το αεροσύνορο του ελληνισμού, μας εξομολογείται αξιωματικός.

Η κατάθεση ψυχής του αξιωματικού και τα ανατριχιατικά στοιχεία που αποκάλυψε, δίνουν την αίσθηση ότι βρισκόμαστε ενώπιον μεθόδευσης, που αγγίζει τα όρια εθνικής μειοδοσίας", σημειώνει στο ρεπορτάζ της η "Ελεέυθερη Ώρα" και απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Βενιζέλο, υπογραμμίζει: "Ο αρμόδιος υπουργός εξωτερικών οφείλει εξηγήσεις. Άραγε τι απαντά γι΄αυτή τη νέα εντυπωσιακή παράμετρο που προστέθηκε στην αποκρουστική νεοταξική γεωπολιτική εξίσωση, κατασκευασμένη από την υπάκουη γαλαζο-πράσινη διακυβέρνηση; Αληθεύει ή όχι αυτή η νέα συνταρκατική αποκάλυψη; Μετά την...εγκατάλειψη της Μικρασίας, την παραχώρηση χωρίς ντουφεκιά της Ανατολικής Θράκης και την προδοσία της Κύπρου μήπως είναι η σειρά της Στρογγύλης και του Καστελόριζου;".

Όπως δε υπογραμμίζει η εφημερίδα, η πληροφορία ότι δόθηκε εντολή από υψηλά κλιμάκια να αόχωρήσουν οιειδικές δυνάμεις από την Στρογγύλη, έχειπλέον φτάσει και στο Κοινοβούλιο, ενώ καλεί και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να απαντήσει και να πάρει θέση για το θέμα που συγκλονίζει τη χώρα!

ΠΗΓΗ

Καλά του έκαναν...

 “ Γιατί δεν τον δικάζουν κιόλας μετά θάνατον τον Παύλο; Μαχητικός αντιφασίστας ήταν, με το σύστημα τα έβαζε στα τραγούδια του και στη ζωή του, συνεπώς ήταν τυπικό δείγμα ακραίου. Στον εισαγγελέα λοιπόν, με μάρτυρες κατηγορίας τον Σίμο, τον Χρύσανθο και τους ναζί φονιάδες του. ”

Είναι αμετάκλητα ηλίθιοι; Είναι με τόσο πάθος προσκολλημένοι στην εξουσία ώστε να μη βλέπουν την τύφλα τους; Είναι τόσο ένοχοι και τόσο δειλοί, ώστε να προσπαθούν να αποφύγουν την επερχόμενη πολιτική καταδίκη φορτώνοντας τις ευθύνες τους σε άλλους; Ή είναι απλώς σε πολιτικό κώμα, σε μια αναισθησία άτρωτη απ' όσα τραγικά συμβαίνουν στη χώρα που κυβερνούν, ακόμα κι όταν χύνεται άδικο αίμα;

Μπορεί και να είναι όλα αυτά μαζί. Ό,τι και να είναι όμως, διαθέτουν ένα απόθεμα ανηθικότητας που αφήνει άναυδο τον κοινό άνθρωπο. Διότι χρειάζεται να έχει μετατρέψει κανείς το μυαλό και την ψυχή του σε μήτρα αθλιότητας, δειλίας και στρεψοδικίας για να φορτώνει στους φανερούς πολιτικούς του αντιπάλους ένα φόνο που διέπραξαν οι κρυφοί πολιτικοί του φίλοι. Και να αφήνει εμμέσως να αιωρείται το αισχρό ότι δίνουν λαβές και οι αριστεροί -άρα καλά του έκαναν.

Διαβάστε πώς ο Σίμος, που το βούλωσε πριν από λίγες μέρες, όταν οι ναζί έκαναν πρόβα φονικού στο Πέραμα, σχολίασε το έγκλημα: Ποιος φταίει; Γενικώς η πολιτική της έντασης -έτσι είπε. Ποιος προσπαθεί αν συντηρήσει την πολιτική της έντασης; Ο Τσίπρας -έτσι αποφάνθηκε. Όπερ έδει δείξαι λοιπόν και ο Σίμος κερδίζει τον τίτλο του συνηγόρου του φασίστα. Διότι του βρίσκει ήδη ελαφρυντικά, τον αθωώνει προκαταβολικά -θύμα της έντασης κι αυτός που δημιουργούν άλλοι!!!

Στην ίδια γραμμή και ο Χρύσανθος, που βγήκε αυτόκλητος τη μέρα ακριβώς του φόνου για να καταγγείλει τις ακραίες συμπεριφορές του ΣΥΡΙΖΑ. Να δικαιολογήσει τον φονιά πετώντας μας στα μούτρα τα γουναράδικα και το Μελιγαλά. Να κατηγορήσει εν τέλει το θύμα -γιατί αυτό ακριβώς έκανε. Οι αριστεροί είναι ακραίοι, ο Φύσσας ήταν αριστερός, οι ναζί είναι ακραίοι, ο δολοφόνος του Φύσσα είναι ναζί, άρα πήγαινε γυρεύοντας και ο δολοφονημένος. Επιείκεια, κύριε πρόεδρε.

Γιατί δεν τον δικάζουν κιόλας μετά θάνατον τον Παύλο; Μαχητικός αντιφασίστας ήταν, με το σύστημα τα έβαζε στα τραγούδια του και στη ζωή του, συνεπώς ήταν τυπικό δείγμα ακραίου. Στον εισαγγελέα λοιπόν, με μάρτυρες κατηγορίας τον Σίμο, τον Χρύσανθο και τους ναζί φονιάδες του. Για να καταλάβουμε όλοι τι σημαίνουν τα φαρισαϊκά ότι θα αντιμετωπίσουν την ένταση απ' όπου κι αν προέρχεται -είτε από δολοφόνους είτε από δολοφονημένους...

ΠΗΓΗ: avgi.gr

ΟΛΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ένα «πακέτο» ζητούν οι Ρώσοι

“ Σε ένα «πακέτο» ζητούν οι Ρώσοι να αποκτήσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την εταρεία συντήρησης τροχαίου υλικού ROSCO, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ”
 
Σε ένα «πακέτο» ζητούν οι Ρώσοι να αποκτήσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την εταρεία συντήρησης τροχαίου υλικού ROSCO, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη ο επικεφαλής των ρωσικών σιδηροδρόμων.

Ο Βλαντιμίρ Γιακούνιν, πρόεδρος της μεγαλύτερης, παγκοσμίως, εταιρείας του κλάδου, Rossiyskie Ζheleznye Dorogi (RZD), δήλωσε την Πέμπτη ότι η RZD ενδιαφέρεται να αγοράσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Rosco και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι γι' αυτό το λόγο κατέθεσε την αρχική αίτηση ενδιαφέροντος στο πλαίσιο των προβλεπόμενων διαδικασιών.

«Και τώρα θα δούμε υπό ποιους όρους και τι εξελίσσεται εκεί. Στον βαθμό που καταλαβαίνω, η Ελλάδα ετοιμαζόταν να λήξει αυτό το ζήτημα έως το τέλος του έτους», είπε ο κ. Γιακούνιν στο ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το ενδιαφέρον για την αγορά-πακέτο αυτών των εταιρειών είχε εκφράσει επισήμως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ρωσίας (Άνω Βουλή) Βαλεντίνα Ματβιένκο, κατά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Το ρωσικό σχέδιο φέρεται να προβλέπει τη δημιουργία ενός μεγάλου διαμετακομιστικού κέντρου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς και την επέκταση του του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου.

Σημειώνεται ότι η χώρα μας δεν διαθέτει σιδηροδρομική σύνδεση με τη Ρωσία.

Τρεις μνηστήρες για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την περασμένη Δευτέρα έληξε η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μνηστήρες είναι οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι SNCF, η ρουμανική εταιρία σιδηροδρομικών μεταφορών Grampet Group, καθώς και η ρωσική RZD σε συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρεία ΓΕΚ Τέρνα.

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και θα υποβάλουν την εισήγησή τους σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Φαβορί είναι οι γαλλικοί και οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι.

Το εάν το ρωσικό ενδιαφέρον για τις τρεις εταιρείες είναι πράγματι υπαρκτό και δεν αποτελεί μία κίνηση-ντρίπλα, προκειμένου να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από πιθανή απουσία τους, θα φανεί τόσο στην εξέλιξη του διαγωνισμού για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη ROSCO, όσο και στον διαγωνισμό για τον ΟΛΘ που αναμένεται να βγει στον αέρα τις επόμενες εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

 

Επεισόδια στην Πάτρα

Επεισόδια στην Πάτρα
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 9 το βράδυ στο κέντρο της Πάτρας.

Ομάδες αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν στην οδό Κορίνθου, κοντά στην πλατεία Γεωργίου, έκλεισαν αρχικά με κάδους απορριμμάτων τον δρόμο. Στην συνέχεια κινήθηκαν εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην περιοχή και πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών.

Οι αντιεξουσιαστές κινήθηκαν στην συνέχεια προς την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν ήδη προχωρήσει σε προσαγωγές. Στο κέντρο της πόλης παραμένουν σε ετοιμότητα διμοιρίες των ΜΑΤ.

enikos.gr

«ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ» Η ΑΓΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ,ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ

Η άνανδρη και στυγερή δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, που αντιπάλευε τη σοβαροφάνεια και την υποκρισία της εξουσίας και ονειρεύτηκε έναν άλλο κόσμο από τον εφιάλτη, που του κληροδότησε η ωμή βία ενός μαύρου καθεστώτος ,ξεσκεπάζει πιο απροκάλυπτα από ποτέ τους πραγματικούς ενόχους της γενοκτονίας που συντελείται.

Οι πολιτικές της υποτέλειας, της εθελοδουλίας ,του διαρκούς χρέους και του ξεπουλήματος της πατρίδας μας ,για να σωθεί το ευρώ και οι τοκογλύφοι, είναι αυτές που «όπλισαν» το χέρι του αδίστακτου δολοφόνου. Είναι αυτές που απαξιώνουν τη ζωή ,το μόχθο και τις ελπίδες ενός λαού, που είναι ώρα να εκπληρώσει ένα βαρύ ιστορικό του χρέος, για να σώσει την τιμή και την αξιοπρέπειά του, αλλά και την ίδια την επιβίωσή του.

Το «σκιάχτρο» του καθεστώτος ,που λέγεται Χρυσή αυγή «χτύπησε» την ώρα που ο λαός βγαίνει στους δρόμους και το κίνημα αντίστασης μαζικοποιείται. Πρέπει να δημιουργηθούν τεχνηέντως οι δύο πόλοι, που θα σπάσουν την ενότητα του λαού στη βάση, και θα τον σύρουν τρομοκρατημένο ή στα «νύχια »του ΣΥΡΙΖΑ , που υπόσχεται ένα διαρκές και αέναα αυξανόμενο χρέος, που μόνο ο λαός δε δημιούργησε, ή στην εγκληματική οργάνωση, που εξέθρεψε και διατράνωσε το καθεστώς . Η «λογική» των άκρων ή των δύο πόλων πρέπει να ανθίσει. Το καθεστώς θέλει οπαδούς φανατικούς σε κομματικά στρατόπεδα ,για να σωθεί.

Αν υπάρξει συνέχεια του κράτους μέσα από εκλογές, θα διατηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις της χώρας και θα σώσουν όλοι τα τομάρια τους. Μη ξεχνάμε ότι οφείλουμε να υπάρχουμε ως δουλοπαροικία χρέους στα πλαίσια του ευρωσυστήματος! Δε μας λένε βέβαια ότι μέσα σε αυτό θα πάψουμε και να επιβιώνουμε στοιχειωδώς όλοι μας! Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει «το καταφύγιο» των «δημοκρατικών» και φιλήσυχων νοικοκυραίων, για να ελεγχθούν και να χειραγωγηθούν πάλι οι μάζες, ενώ οι άλλοι οι «μη συστημικοί» μπορούν να πέσουν άνετα στα χέρια της ναζιστικής οργάνωσης ,άξιου τέκνου του συστήματος της ντροπής, που λέγεται Χρυσή αυγή. Η πόλωση του πολιτικού κλίματος και η καλλιέργεια εμφυλιοπολεμικού κλίματος θα βοηθήσουν σε αυτό.

Με το γεγονός της άγριας δολοφονίας του νέου, οι κατεξοχήν τρομοκράτες γίνονται τιμητές της κάλπικης «δημοκρατίας» τους, που μόνο τους ντόπιους και ξένους δυνάστες και λήσταρχους υπηρετούσε πάντα. Σκορπάνε τον τρόμο και το φόβο άλλη μια φορά, γιατί ο στόχος τους είναι να σπάσουν το ηθικό ενός λαού, που αποκτά επίγνωση της πραγματικότητας που βιώνει κι αποφασίζει να δώσει την πιο μεγάλη μάχη της ζωής του ενωμένος κι αποφασισμένος.

Τα όνειρα αυτού του νέου και τόσων άλλων αθώων παιδιών, που τα « σκοτώνουν» κάθε μέρα θα δικαιωθούν μόνο με την ενωτική πάλη του λαού μας για την ανατροπή του σάπιου και φαύλου συστήματος ,που στοιχειώνει τις ζωές μας. Το Ενιαίο Παλλαικό Μέτωπο είναι η μόνη απάντηση στις διαχωριστικές ,διχαστικές και εμφυλιοπολεμικές «λογικές» του μίσους και της απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής. Τον ενωμένο λαό μόνο τρέμουν. Όλοι μαζί λοιπόν στον κοινό στόχο της απελευθέρωσης θα νικήσουμε το «τέρας» του φασισμού ,της συναλλαγής και της απάτης, γιατί λαός ενωμένος, ποτέ ηττημένος.

πηγη

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ, ΚΡΙΣΗ και ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!

Είναι πολύ σημαντικό να γίνει εξ αρχής κατανοητό ότι: η σημερινή αθλιότητα δεν είναι τίποτε περισσότερο από τις παράδοξες συνέπειες, -δευτερογενούς μάλιστα τύπου- που όμως επηρεάζει πρωτογενώς το δυτικό κατασκεύασμα μοντέλο: “ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ”, στο οποίο -καθόλου παράδοξο- εμμένει ο δυτικός φιλελευθερισμός και ανέχεται και νομιμοποιεί δια της αγνοίας του ο πλέον παράδοξος, δυτικός αστικοποιημένος «άνθρωπος» του υλικού ευδαιμονισμού” που πεθαίνει αλλά δεν το ξέρει, και δεν το βλέπει επειδή δεν του το λένε!!

Τα κομμάτια του παζλ

α. Δημογραφικό : Η δύση δεν τεκνοποιεί! (Γιατί άραγε;) Ο πληθυσμός της δύσης είναι σε μεγάλη φθίνουσα πορεία! Λύση η μετανάστευση!

β. Μετανάστευση (της λαθρομετανάστευσης συμπεριλαμβανομένης): Πληθαίνουν οι φωνές που λένε: Οι πόλεμοι και οι αναταραχές δημιουργούνται τώρα με μεγαλύτερη ευκολία αφού εκτός από την υφαρπαγή των πόρων τώρα και η δημιουργία κυμάτων μετανάστευσης είναι ζωτικής σημασίας για την Ευρώπη και τη Δύση γενικώς!!!

γ. Κοινωνικές Παροχές : Δεν υπάρχει καμία αρκετά πλούσια χώρα πάνω στον πλανήτη για να αντέξει το βάρος των Κοινωνικών Παροχών, που τώρα γίνεται προσπάθεια να αναδομηθούν!
Η Εικόνα

Τα παραπάνω τρία χαρακτηριστικά συνθέτουν το τρισυπόστατο της ζωτικότητας της σύγχρονης οικονομίας, και επειδή είναι δευτερογενούς τύπου παράγοντες, μαζί συνθέτουν το “Μακρο-οικονομικό παράδοξο”, ονόματι : “ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ”!

Πριν την επεξήγηση του σύγχρονου μακροοικονομικού παραδόξου, εξετάζεται η σχέση του (κατά γενική παραδοχή διανοητών και ακαδημαϊκών) “μιμούμενου Έλληνα” με το μοντέλο προς το οποίο -του επιβάλλεται ως μονόδρομος- τείνει να ομογενοποιηθεί)
Έλληνας vs “Νεο-ΔυτΙΣΜΟΣ”

Δεν θα ασχοληθούμε εδώ με το γεγονός ότι έτσι γίνεται πραγματικότητα το όραμα κάποιων ελίτ “ευγενών” του 19ου αιώνα όταν μιλούσαν για Ευρωπαίους που το χρώμα του δέρματος τους θα είναι όπως εκείνο των Αιγυπτίων)

Θα πούμε όμως για τα παράδοξα (ευγενικός όρος) εκείνα που θα σημάνουν συναγερμό σε κάθε σκεπτόμενο, αφού, και το δικό μας ιστορικό μέλλον όλο και περισσότερο θα σχετίζεται με εκείνο των κεντρο-βόρειων Ευρωπαίων, παρόλο που όχι μόνο καμιά σχέση δεν έχουμε (εκτός το ότι ο δυτικός πολιτισμός χτίστηκε με φώτα Ελληνικής γνώσης), αλλά μας χωρίζουν και τεράστια ιστορικά χάσματα!

(Σε μια φυλή της Αφρικής Αποκαλούν όλους τους Ευρωπαίους “Ουαζάνγκα” εκτός τους Έλληνες που τους αποκαλούν “Ουαγκιρίκι”! Και αυτό γιατί;;; Επειδή οι πρώτοι πήγαν εκεί για να τους εκμεταλλευτούν με οποιοδήποτε τρόπο ενώ οι Έλληνες πήγαν για να συνάψουν οποιουδήποτε είδους σχέσεις μαζί τους!!! Το ίδιο ισχύει και με τους ανατολικούς λαούς με το “Γιουνάν” διαβατήριο για κάθε γωνιά της ανατολής!!!) Αν δεν είναι αυτό πλούτος, τότε τι είναι πλούτος;;;;;;;;;

Θα πούμε για τα παράδοξα της οικονομίας μόνο υπό την έννοια την σημαντική, δηλαδή, ο άνθρωπος είναι άνθρωπος μόνο όταν είναι υποταγμένος στη φύση αλλά είναι ελεύθερος να συνάπτει συμφωνίες με το κοινωνικό του περίγυρο προκειμένου να μην βλάπτεται κανείς από την ασφάλεια που παρέχει η συνάθροιση σε ένα κοινά επιλεγμένο τόπο, ασκώντας πρακτικές κοινού συμφέροντος! Παύει όμως να είναι άνθρωπος εάν αποτελεί μόνο ένα μικρό γρανάζι μιας μεγάλης κατασκευασμένης μηχανής, που σημασία έχει η σωστή λειτουργία της Μηχανής, το μικρό γρανάζι να γεννά ανταλλακτικά και όλα αυτά για χάρη του εργοστασιάρχη!

Στην πρώτη περίπτωση το σύστημα το λέμε “ανθρωποκεντρικό πολιτισμό”!

Στην δεύτερη (σκλαβιά, δουλεία και τυραννία είναι η σωστές λέξεις) αλλά εδώ θα χρησιμοποιήσουμε τους σύγχρονους όρους “Δομισμό“, “Συστημισμό” (και τόσα άλλα, για να μην κολλάμε στις λέξεις), που όμως πάντα παραπέμπουν στο “συστημικό πολιτισμό”.

Στο πρώτο σημασία έχει, ότι είναι αγαθό για τον άνθρωπο!

Στο δεύτερο, ότι είναι καλό για το κατασκεύασμα (του ίδιου του ανθρώπου.. και εδώ έχει ίσως σημασία να θυμηθούμε ένα αρχαίο ρητό που λέει ότι “η κτήση γίνεται κτήτορας”)
Τώρα, άσχετα αν είμαστε άξιοι ή όχι μιας προγονικής δόξας, ξεχάστε αυτά που θέλουν να περάσουν οι δωσίλογες οικογένειες που μας έχουν καβαλήσει τόσα χρόνια και σκεφτείτε : θέλοντας και μη μόνο οι σύγχρονοι Έλληνες είναι καταδικασμένοι να φέρουν το βαρύ φορτίο της ιστορίας των Ελλήνων. Με το βάρος αυτής της ιστορικής συνείδησης, κρίνετε τα παρακάτω!

Ένα παράδειγμα του δυτικού “συστημικού πολιτισμού”
 
Underpopulation (υποπληθυσμός) =Μια κατάσταση στην οποία υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι για να αναπτύξουν πλήρως το οικονομικό δυναμικό μιας περιοχής ή ενός έθνους. Ένας μεγαλύτερος πληθυσμός θα μπορούσε να στηριχθεί στην ίδια βάση άντλησης πόρων.
“Underpopulation” συνήθως ορίζεται ως μια κατάσταση στην οποία ο πληθυσμός μιας χώρας έχει μειωθεί πάρα πολύ για να μπορεί να στηρίξει τις τρέχουσες ανάγκες του οικονομικού της συστήματος.

Έτσι, ο όρος δεν έχει καμία σχέση με τη βιολογική πλευρά της φέρουσας ικανότητας, αλλά είναι ένας οικονομικός όρος που χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει ότι τα συστήματα μεταφοράς πληρωμών ορισμένων ανεπτυγμένων χωρών ενδέχεται να αποτύχουν όταν ο πληθυσμός μειωθεί ως ένα σημείο. Ένα παράδειγμα θα ήταν η περίπτωση κατά την οποία, οι συνταξιούχοι που υποστηρίζονται μέσω ενός συστήματος κοινωνικής ασφάλισης να μην επενδύουν τις αποταμιεύσεις, και στη συνέχεια προκύψει ένα μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα. Στην περίπτωση αυτή, η νέα γενιά μπορεί να μην είναι σε θέση να υποστηρίξει την παλαιότερη γενιά.

Δημογραφικό

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, κάτω από τα όρια της γονιμότητας για πληθυσμιακή αντικατάσταση αναμένεται να είναι το 75% του ανεπτυγμένου κόσμου μέχρι το έτος 2050. Το αμερικανικό Census Bureau σημειώνει ότι τα 74 εκατομμύρια άνθρωποι που προστέθηκαν στο παγκόσμιο πληθυσμό το 2002 ήταν λιγότεροι από τα 87 εκατομμύρια ατόμων που προστέθηκαν στην περίοδο 1989-1990. Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης ήταν 1,2% πιο κάτω από τα 2,2% του 1963-64.

Το Census Bureau δείχνει ότι αυτή η επιβράδυνση της αύξησης του πληθυσμού συνεχίζεται και στο προσεχές μέλλον. Το επίπεδο της γονιμότητας σε πολλές χώρες θα μειωθεί κάτω από το επίπεδο αντικατάστασης πριν από το 2050 … Το 1990 οι γυναίκες κατά μέσο όρο, γεννούσαν 3,3 παιδιά. Μέχρι το 2002 ο μέσος όρος ήταν 2,6, και μέχρι το 2009, 2.5. Αυτό είναι οριακά πάνω από το παγκόσμιο όριο γονιμότητας αντικατάστασης, των 2.33.

-Σημείωση: Τα παραπάνω στατιστικά είναι σε παγκόσμια κλίμακα.

Εάν το δούμε πιο συγκεκριμένα, διαπιστώνουμε ότι: όλες οι χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου κινούνται ήδη από δεκαετίες πριν στην πληθυσμιακή παρακμή. Στην Ελλάδα πχ, αντιστοιχούν 1,2 παιδιά ανά γυναίκα όταν το όριο αντικατάστασης του πληθυσμού είναι 2,1. Το έτος 1935 αναλογούσαν 28,16 γεννήσεις στους 1000 κατοίκους, ενώ το 2005 μόλις 9,69.

Συνεπάγεται: για να στηριχτεί η οικονομία της χώρας χρειάζεται η συμβολή των μεταναστών, γιαυτό και τους εισάγουν βάσει οργανωμένου σχεδίου. Κάποιοι μάλιστα διατείνονται ότι: μεταξύ άλλων παραγόντων, οι κρατούντες δημιουργούν προβληματικές καταστάσεις στις υπο-ανάπτυξη χώρες ή “χώρες του 3ου κόσμου”, ακριβώς για να προκύψουν μετανάστες που θα στηρίξουν την οικονομία των ανεπτυγμένων χωρών.-

πολλές δυτικοευρωπαϊκές χώρες έχουν χρησιμοποιήσει τη μετανάστευση και άλλες πολιτικές ως μέσο για την αναστολή ή επιβράδυνση της μείωσης του πληθυσμού. Συνεπώς, αν και πολύ μακροπρόθεσμες τάσεις ευνοούν την επιταχυνόμενη μείωση του πληθυσμού, οι τάσεις μικρής διάρκειας μπορεί να επιβραδύνουν την πτώση ή ακόμη και να αντιστρέψουν την πτώση στην ανάπτυξη, δημιουργώντας φαινομενικά αντικρουόμενα στατιστικά στοιχεία.

Πολλά έθνη της Δυτικής Ευρώπης (και της ΕΕ στο σύνολό της), σήμερα θα είχαν πληθυσμό που φθίνει εάν δεν υπήρχε η διεθνής μετανάστευση. Ο συνολικός πληθυσμός της ηπείρου της Ευρώπης (συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και άλλων χωρών εκτός ΕΕ) ήδη κορυφώθηκε γύρω στο έτος 2000 και από το 2004 μειώνεται.

Οι επιπτώσεις από τη μείωση του πληθυσμού μπορεί να είναι δυσμενείς για μια οικονομία η οποία έχει δανειστεί ευρέως για την εξόφληση από τις νεότερες γενιές.
Αλλά για πολλές βιομηχανικές οικονομίες, μείωση του πληθυσμού δεν μπορεί να είναι θετικό καθώς αυτές οι οικονομίες συχνά αναπτύσσονται με την υποθήκευση του μέλλοντος μέσω του χρέους και με αναδιανομή των συνταξιοδοτικών κεφαλαίων, που υποτίθεται ότι είχαν αρχικά αυξημένα φορολογικά έσοδα από μια συνεχώς διευρυνόμενη βάση του πληθυσμού (δηλαδή θα υπήρχαν λιγότεροι φορολογούμενοι σε μια μείωση του πληθυσμού).

Η μείωση του πληθυσμού εξαιτίας των χαμηλών ποσοστών γονιμότητας θα συνοδεύεται επίσης από τη γήρανση του πληθυσμού, η οποία μπορεί να συμβάλει μόνο με προβλήματα για την κοινωνία. Αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα της ζωής των νέων με αυξημένη κοινωνική και οικονομική πίεση, υπό την έννοια ότι θα πρέπει να αυξήσουν την κατά κεφαλή παραγωγικότητα, προκειμένου να υποστηρίξουν μια υποδομή με δαπανηρές, (οίκους γερόντων, συντάξεις, ασφαλιστικό σύστημα, σύστημα πρόνοιας, νοσοκομειακή περίθαλψη) χάνοντας έτσι την εστίαση από το σχεδιασμό για ηλικιωμένους και το μέλλον των οικογενειών και ως εκ τούτου υποβαθμίζονται ακόμη περισσότερο τα ποσοστά της αναπαραγωγικότητας.

Σε μια χώρα με μείωση του πληθυσμού, η αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι υψηλότερη από την αύξηση του ΑΕΠ. Για παράδειγμα, η Ιαπωνία έχει υψηλότερη αύξηση κατά κεφαλήν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και στις ΗΠΑ η αύξηση του ΑΕΠ είναι υψηλότερη από της Ιαπωνίας. Ακόμα και όταν η αύξηση του ΑΕΠ είναι μηδενική ή αρνητική, η αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ μπορεί ακόμη να είναι θετική (εξ ορισμού ) αν ο πληθυσμός μειώνεται ταχύτερα από το ΑΕΠ.
http://en.wikipedia.org/wiki/Population_decline



Κοινωνικές παροχές

Τα παραπάνω δεν είναι τίποτα μπροστά στον πλέον ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ και ΚΡΙΣΗ που βιώνουμε, αφού (θυμίζουμε πάλι και δείτε τα νούμερα παρακάτω): Καμία οικονομία πάνω στον πλανήτη δεν αντέχει το βάρος των Κοινωνικών Παροχών όπως έχουν εξελιχθεί, και τώρα γίνεται καταστροφή και αναδόμηση!
Οι κοινωνικές παροχές όπως έχουν σχεδιαστεί δεν έχουν μέλλον αφού οι ηλικιακές διαστρωματώσεις καταδεικνύουν το ανέφικτο. Δεν υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι για να πληρώνουν την υπερ-πληθώρα των συνταξιούχων.

(Είναι πολλά χρόνια γνωστό και αποκρύπτεται σκοπίμως από το πολιτικό σύστημα της ΕΕ, για οικονομικά συμφέροντα)

Η Αναλογία Κοινωνικής Εισφοράς, Εργαζόμενου ανά Δικαιούχο κοινωνικών παροχών, έχει κατρακυλήσει σε ιστορικά χαμηλά (δηλαδή η αναλογία, αριθμός εργαζόμενων -που με τις εισφορές που πληρώνουν καλύπτουν τις κοινωνικές παροχές (συντάξεις, επιδόματα, νοσοκομειακή περίθαλψη κλπ)- αριθμός δικαιούχων) και έχει κατακρημνίσει στα βάραθρα την οικονομία όλων των κρατών! Ακόμα και η πιο ισχυρή οικονομία του κόσμου δεν μπορεί να αντέξει τέτοιες αναλογίες!

Δείτε τα νούμερα της Αμερικής γιατί η Ευρώπη που είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση, δεν δημοσιοποιεί αυτά τα στοιχεία!!

Το 1940,  159,4 εργαζόμενοι κάλυπταν τις κοινωνικές παροχές 1 δικαιούχου
Το 1945,  41,9 εργαζόμενοι κάλυπταν τις κοινωνικές παροχές 1 δικαιούχου
Το 1955,  8,6 εργαζόμενοι κάλυπταν τις κοινωνικές παροχές 1 δικαιούχου
Το 1960,  5,1 εργαζόμενοι κάλυπταν τις κοινωνικές παροχές 1 δικαιούχου
Το 1965,  4 εργαζόμενοι κάλυπταν τις κοινωνικές παροχές 1 δικαιούχου
Το 1990,  3,4 εργαζόμενοι κάλυπταν τις κοινωνικές παροχές 1 δικαιούχου
Το 2009,  3 εργαζόμενοι κάλυπταν τις κοινωνικές παροχές 1 δικαιούχου

Στην Ευρώπη των 27 το 2009 αντιστοιχούσαν περίπου δύο άτομα σε ηλικία εργασίας για κάθε εξαρτώμενο άτομο. (αλλά με την αυξημένη ανεργία ούτε 1 προς 1 δεν είναι τώρα)!! Πράγμα αδύνατον να το βαστάξει μια οποιαδήποτε οικονομία και γιαυτό το λόγο ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ!!!

Όλα πια καθορίζονται από τους δείκτες της οικονομίας, και αυτό σημαίνει ότι: εάν οι δείκτες της οικονομίας ολισθήσουν, τότε γίνονται βελτιωτικές – διορθωτικές κινήσεις για να επανέλθουν σε ανοδική πορεία οι δείκτες. Αν σε κάποια περίπτωση, οι διορθωτικές κινήσεις σκοντάφτουν πάνω σε νόμους και διατάγματα τότε -οι πολιτικοί υπάνθρωποι, εκλεγμένοι από τους αστούς καταναλωτές- με τροποποιήσεις άρθρων (σαν αυτήν εδώ) παρακάμπτουν τα εμπόδια! Από την άλλη, κάθε δίκαια απαίτηση εργαζομένων σκοντάφτει πάνω στη σάπια οικονομία.
Αποτέλεσμα: Σχεδόν τίποτα δεν γίνεται για τη βελτίωση του ανθρώπινου βίου αλλά για τους δείκτες της οικονομίας.

Αν βέβαια ρωτήσετε οποιονδήποτε βολεμένο κρατούντα, θα σας πει: “όλα γίνονται για το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας και του ίδιου μας του βίου”.

Η αναζήτηση των θετικών πρόσημων των δεικτών (παραγωγικότητα) είναι το ζητούμενο και όχι οι ανάγκες του ανθρώπου για να διάγει ένα ευδαιμονικό βίο.

Πηγή

Ανασφάλιστοι 6.000.000 Έλληνες

Περίπου 6.000.000 είναι οι ανασφάλιστοι Έλληνες πολίτες που τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 12ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Healthworld».

Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, 3,068 εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητά τους, ενώ άλλοι 3,3 εκατ. ασφαλισμένοι, μεταξύ των οποίων έμποροι που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους, οικοδόμοι αλλά και άλλες κατηγορίες εργαζομένων, δεν έχουν κανένα ασφαλιστικό δικαίωμα. Το αστρονομικό αυτό νούμερο δεν αφορά μόνο τους ίδιους τους ασφαλισμένους αλλά και τις οικογένειες τους, οι οποίες υφίσταται τις συνέπειες της ανεργίας.

Η  εκρηκτική αυτή κατάσταση έχει προκαλέσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα στον ΕΟΠΥΥ που πρόσφατα απέστειλε σχετική εγκύκλιο προς τους φαρμακοποιούς ενημερώνοντάς τους πως δεν θα χορηγούν φάρμακα σε ασθενείς που δεν διαθέτουν ασφαλιστική ενημερότητα.

Συγκεκριμένα ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης καλούσε τους φαρμακοποιούς να αποστείλουν τυχόν παρατηρήσεις, αλλά και προτάσεις, έτσι ώστε η εφαρμογή αυτή να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα.

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί αντέδρασαν έντονα καλώντας τον διοικητή να ανακαλέσει την απόφαση του.

ΠΗΓΗ


ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ

Έτοιμη η κλούβα των ΜΑΤ στην συμβολή των δρόμων Πέτρου Ράλλη και Ψυχάρη στην Νίκαια για τυχόν επεισόδια που μπορεί να εκδηλωθούν αργότερα κατά την διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας που γίνεται για την στυγνή δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σημείο βρίσκονται και αντιεξουσιαστές.

Οι 1.765 διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα

Σήμερα αναμένεται να παρουσιάσει στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις λίστες με τα ονόματα των 1.765 διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ αποτέλεσε το τελευταίο “αγκάθι” για την κυβέρνηση, στο περιθώριο της τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων για να εκπληρωθούν τα προαπαιτούμενα τα οποία έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στην Αθήνα και την τρόικα.

Εξαιτίας της διαθεσιμότητας άλλωστε, οι πρυτάνεις βάζουν… διαδοχικά λουκέτα στα Πανεπιστήμια, ενώ ευρύτερα ο χώρος της εκπαίδευσης βρίσκεται σε αναταραχή, με απεργιακές κινητοποιήσεις από την πλευρά της ΟΛΜΕ, και με καταλήψεις σχολείων που σχεδιάζουν οι μαθητές.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΞΕΡΑΝ Ή ΚΑΙ "ΕΣΤΗΣΑΝ" ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ... Η έκθεση της ΕΥΠ που προφήτευε τα χθεσινά δραματικά γεγονότα στην χώρα

Τα χθεσινά γεγονότα που ακολούθησαν την δολοφονία του 34χρονου Π.Φύσσα υπό "θολές" συνθήκες σε ότι αφορά το πως έγινε το επεισόδιο, η αντίδραση των κομμάτων του πρώην "συνταγματικού τόξου" (λέμε "πρώην" γιατί χθες αποβλήθηκαν από το "τόξο" διά στόματος του στενού συνεργάτη, κουμπάρου του Α.Σαμαρά και βουλευτή Επικρατείας Χ.Λαζαρίδη, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες) καθώς και οι ταραχές που ακολούθησαν, δείχνουν ότι είχαμε να κάνουμε με το χρονικό ενός "προαναγγελθέντος θανάτου".

Οι "παροικούντες την Ιερουσαλήμ" γνώριζαν ότι "κάτι θα συνέβαινε τον Σεπτέμβριο" προς την κατεύθυνση της πρόκλησης κλίματος ανωμαλίας στην χώρα προκειμένου να καταστεί δυνατό "να φύγει η μπάλα στην εξέδρα" και να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση που εμφανίζεται εν συνεχεία ως "υπερασπιστής της ομαλότητας" και φυσικά η τρόϊκα που θέλει την κυβέρνηση σταθερή για να εκτελεί τις εντολές της.

Το defencenet.gr είχε αποκαλύψει (διαβάστε εδώ) από τις 14 Αυγούστου την ύπαρξη σχετικής έκθεσης της ΕΥΠ η οποία προέβλεπε όλα τα χθεσινά γεγονότα και αυτά που έρχονται τις επόμενες ημέρες.

Γράφαμε σχετικά στο ρεπορτάζ με τίτλο "Έκθεση της ΕΥΠ "προφητεύει" μεγάλες ταραχές στην Αθήνα το φθινόπωρο" ότι: Σε ένα "θερμό" από όλες τις απόψεις, φθινόπωρο, αναφέρεται έκθεση της ΕΥΠ σε ότι αφορά την πιθανότητα ξεσπάσματος κύματος βίας στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας λόγω της δημιουργίας εκρηκτικού κλίματος σε ότι αφορά το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών.

Σύμφωνα με την απόρρητη αυτή έκθεση υπολογίζονται σε περίπου 150.000 οι άνθρωποι που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε βίαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και ανάμεσά τους προεξάρχοντα ρόλο θα παίξουν λούμπεν αλλοδαποί οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα και θεωρούν ότι το πλιάτσικο είναι μια καλή λύση για να "ρεφάρουν" από τις δουλειές που έχουν χάσει.

Στην έκθεση που πάντως κινείται στο πλαίσιο των όσων είπε ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς στις ΗΠΑ στην συνέντευξή του στην "Ουάσιγκτον Ποστ" περί φόβων για επικείμενο ξέσπασμα βίας λόγω της ανεργίας, αναλύεται η πιθανότητα οι ταραχές να σαρώσουν την Αθήνα σε πολύ μεγαλύτερη έκταση απ΄'ότι τα Δεκεμβριανά του 2008 ή το κάψιμο του κέντρου της 12ης Φεβρουαρίου 2012

Η έκθεση ακούγεται ως προβοκατόρικα "προφητική" και να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πολιτικά πράγματα, αφού κάτι μας λέει ότι το αν θα γίνουν εκλογές και το αν θα τεθούν διλήμματα σταθερότητας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το περιεχόμενο της εν λόγω έκθεσης".

Και φυσικά τα χθεσινά γεγονότα δεν έγιναν λόγω της δολοφονίας, αλλά γιατί ο κόσμος πεινάει, ενώ άμεσα τίθενται διλήμματα σταθερότητας.

Ένα μεγάλο παιχνίδι παίζεται πάλι στις πλάτες της χώρας...

defencenet.gr


Τέρμα οι δόσεις για τα πρόστιμα της Εφορίας – Εξόφληση μέσα σε δύο μήνες

Δύο φορές θα πρέπει να το σκέπτονται, πλέον, όσοι παραβαίνουν τη φορολογική νομοθεσία, καθώς πέρα από την αυστηροποίηση των προστίμων για τυπικές παραβάσεις όπως η μη έκδοση αποδείξεων και από την επικείμενη αυστηροποίηση των ποινικών κυρώσεων, το υπουργείο Οικονομικών “έκοψε” με το… μαχαίρι τις διευκολύνσεις στη πληρωμή των προστίμων που επιβάλλονται εφεξής.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων προς τις Εφορίες, οι παραβάτες θα πρέπει πλέον να πληρώνουν το 60% του προστίμου μέσα σε μόλις 10 ημέρες από τη στιγμή που τους κοινοποιείται, ενώ το υπόλοιπο θα πρέπει να καταβάλλεται το αργότερο έως το τέλος του επόμενου μήνα.

Ολόκληρη η εγκύκλιος του Χάρη Θεοχάρη έχει ως εξής:

«ΠΟΛ.1208/3.9.2013

(ΦΕΚ Β’ 2306/16-09-2013)

ΠΟΛ 1208/2013

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1.Τις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου 66 του Ν. 4174/2013 (ΦΕΚ 170/Α΄).

2.Την ανάγκη καθορισμού της διαδικασίας βεβαίωσης και καταβολής των ποσών που προκύπτουν μετά τον επανυπολογισμό των προστίμων με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 55 και των μεταβατικών διατάξεων των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 66 του Ν. 4174/2013 (ΦΕΚ 170/Α΄).

3.Ότι με την παρούσα δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αντίθετα εκτιμάται ότι, μετά τον επανυπολογισμό των υπόψη προστίμων, θα αυξηθούν οι εισπράξεις των δημοσίων εσόδων,

αποφασίζουμε:

Τα ποσά που προκύπτουν μετά τον επανυπολογισμό των προστίμων, με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 55 και των μεταβατικών διατάξεων των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 66 του Ν. 4174/2013 (ΦΕΚ 170/Α΄), βεβαιώνονται και καταβάλλονται ως εξής:

α) Εντός των δέκα (10) επόμενων εργάσιμων, για τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες, ημερών από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου με το ευνοϊκότερο καθεστώς (περιπτώσεις α΄ και β΄ της παραγράφου 4 του άρθρου 66 του Ν. 4174/2013) ή την αποδοχή του πρακτικού διοικητικής επίλυσης της διαφοράς (πρακτικό αποδοχής της διαφοράς) με το ευνοϊκότερο καθεστώς (περίπτωση γ΄ της παραγράφου 4 του άρθρου 66 του Ν. 4174/2013), βεβαιώνεται και καταβάλλεται το εξήντα τοις εκατό (60%) του οφειλόμενου ποσού.

β) Μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα, από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου με το ευνοϊκότερο καθεστώς ή την αποδοχή του πρακτικού διοικητικής επίλυσης της διαφοράς (πρακτικό αποδοχής της διαφοράς) με το ευνοϊκότερο καθεστώς, βεβαιώνεται και καταβάλλεται το υπόλοιπο σαράντα τοις εκατό (40%) του οφειλόμενου ποσού.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ».

Πηγή:iefimerida.gr

ΗΠΑ: προετοιμαστείτε για πιθανό οικονομικό μπλακ άουτ!

Να είναι προετοιμασμένες για την πιθανότητα ενός οικονομικού μπλακ άουτ, ζήτησε το γραφείο Προϋπολογισμού των ΗΠΑ από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, λόγω αδυναμίας κατάρτισης του προϋπολογισμού.

Το γραφείο προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου ενημέρωσε χθες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να είναι προετοιμασμένες για την πιθανότητα ενός οικονομικού «μπλακ-άουτ»!

Κι αυτό γιατί, προς το παρόν, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται ότι αδυνατούν να βρουν μια συμβιβαστική λύση στο θέμα του προϋπολογισμού μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι πιέζουν για περικοπές των δαπανών, μέτρο που δεν βρίσκει σύμφωνη την Δημοκρατική κυβέρνηση Ομπάμα και έτσι είναι ορατή η αδυναμία συμφωνίας πριν από την 30η Σεπτεμβρίου, που είναι το τέλος του φορολογικού έτους 2013.

Η διευθύντρια του γραφείου προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, Σίλβια Μάθιου Μπάρουελ, σε ενημερωτικό της σημείωμα προς τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, γνωστοποίησε το πρόβλημα, καθώς επίσης και τον σχεδιασμό για τη διατήρηση ενός προσωπικού ανάγκης στις βασικές δημόσιες υπηρεσίες, σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση.

Ωστόσο, ανέφερε ότι «υπάρχει αρκετός χρόνος για το Κογκρέσο να αποτρέψει το πρόβλημα, καθώς και η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με το Κογκρέσο, για να θεσπίσει ένα βραχυπρόθεσμο ψήφισμα για τη χρηματοδότηση των κρίσιμων λειτουργιών της κυβέρνησης».

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για τις τηλεδίκες

Γεγονός αποτελούν πλέον οι τηλεδίκες και οι ηλεκτρονικές καταθέσεις εγγράφων στα ελληνικά δικαστήρια. Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε νόμιμα τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα που είχαν κατατεθεί για επεξεργασία ενώπιον του από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Διατύπωσε, ωστόσο, κάποιες παρατηρήσεις με βασικότερη αυτή που ορίζει ότι στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τις τηλεδίκες, θα πρέπει να γίνει ρητή αναφορά ότι η αποδοχή ή μη της αίτησης για τηλεδίκη ανήκει στην διακριτική εξουσία των δικαστηρίων τα οποία θα κρίνουν κατά πόσο η χρήση της τεχνολογίας είναι αναγκαία για την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας.

Ειδικότερα το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα προβλέπει με τις διατάξεις του το καθεστώς διεξαγωγής των τηλεδικών – «εικονοδιασκέψεων» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Σύμφωνα με αυτό, η εικονοδιάσκεψη θα πραγματοποιείται με την χρήση σύγχρονων μέσω τεχνολογίας (κάμερες, οθόνες, κ.ά) που θα δίνουν τη δυνατότητα σε παράγοντες της δίκης (μάρτυρες, πραγματογνώμονες, διαδίκους) να συμμετέχουν στη διαδικασία από μακριά.

Τα μέλη του ΣτΕ στην σχετική γνωμοδότησή τους ( 260/2013) επισημαίνουν ότι ο όρος «εικονοδιάσκεψη» που χρησιμοποιείται στο διάταγμα είναι αδόκιμος και πρέπει να διαγραφεί, καθώς παραπέμπει στη διάσκεψη των δικαστών που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών μετά τη συζήτηση των υποθέσεων στο ακροατήριο. Ακόμη αναφέρουν ότι δεν πρέπει να γίνει κατάχρηση της δυνατότητας διεξαγωγής τηλεδικών και επισημαίνουν ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η αυτοπρόσωπη εμφάνιση των διαδίκων στα δικαστήρια κατά την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσής τους, είναι ο κανόνας.

Σε ό,τι αφορά το Προεδρικό Διάταγμα που που αφορά στις ηλεκτρονικές καταθέσεις προτάσεων και εγγράφων στα Πολιτικά δικαστήρια, το ΣτΕ σε άλλη δεύτερη γνωμοδότησή του, παρατηρεί ότι το διάταγμα δεν καταλαμβάνει την ηλεκτρονική κατάθεση προτάσεων, κ.λπ. του Δημοσίου από τους δικηγόρους του Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ).

«Καθίσταται αναγκαίο να εκδοθεί σε σύντομο χρόνο νέο Προεδρικό Διάταγμα, ώστε να επεκταθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης προτάσεων και σχετικών εγγράφων και από το Δημόσιο, με την αξιοποίηση τυχόν υφιστάμενου τεχνικού πλαισίου ή και με τη διαμόρφωση της αναγκαίας υποδομής», αναφέρεται σχετικά στην γνωμοδότηση.

Γεγονός αποτελούν πλέον οι τηλεδίκες και οι ηλεκτρονικές καταθέσεις εγγράφων στα ελληνικά δικαστήρια. Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε νόμιμα τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα που είχαν κατατεθεί για επεξεργασία ενώπιον του από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Διατύπωσε, ωστόσο, κάποιες παρατηρήσεις με βασικότερη αυτή που ορίζει ότι στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τις τηλεδίκες, θα πρέπει να γίνει ρητή αναφορά ότι η αποδοχή ή μη της αίτησης για τηλεδίκη ανήκει στην διακριτική εξουσία των δικαστηρίων τα οποία θα κρίνουν κατά πόσο η χρήση της τεχνολογίας είναι αναγκαία για την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας.

Ειδικότερα το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα προβλέπει με τις διατάξεις του το καθεστώς διεξαγωγής των τηλεδικών – «εικονοδιασκέψεων» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Σύμφωνα με αυτό, η εικονοδιάσκεψη θα πραγματοποιείται με την χρήση σύγχρονων μέσω τεχνολογίας (κάμερες, οθόνες, κ.ά) που θα δίνουν τη δυνατότητα σε παράγοντες της δίκης (μάρτυρες, πραγματογνώμονες, διαδίκους) να συμμετέχουν στη διαδικασία από μακριά.

Τα μέλη του ΣτΕ στην σχετική γνωμοδότησή τους ( 260/2013) επισημαίνουν ότι ο όρος «εικονοδιάσκεψη» που χρησιμοποιείται στο διάταγμα είναι αδόκιμος και πρέπει να διαγραφεί, καθώς παραπέμπει στη διάσκεψη των δικαστών που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών μετά τη συζήτηση των υποθέσεων στο ακροατήριο. Ακόμη αναφέρουν ότι δεν πρέπει να γίνει κατάχρηση της δυνατότητας διεξαγωγής τηλεδικών και επισημαίνουν ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η αυτοπρόσωπη εμφάνιση των διαδίκων στα δικαστήρια κατά την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσής τους, είναι ο κανόνας.

Σε ό,τι αφορά το Προεδρικό Διάταγμα που που αφορά στις ηλεκτρονικές καταθέσεις προτάσεων και εγγράφων στα Πολιτικά δικαστήρια, το ΣτΕ σε άλλη δεύτερη γνωμοδότησή του, παρατηρεί ότι το διάταγμα δεν καταλαμβάνει την ηλεκτρονική κατάθεση προτάσεων, κ.λπ. του Δημοσίου από τους δικηγόρους του Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ).

«Καθίσταται αναγκαίο να εκδοθεί σε σύντομο χρόνο νέο Προεδρικό Διάταγμα, ώστε να επεκταθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης προτάσεων και σχετικών εγγράφων και από το Δημόσιο, με την αξιοποίηση τυχόν υφιστάμενου τεχνικού πλαισίου ή και με τη διαμόρφωση της αναγκαίας υποδομής», αναφέρεται σχετικά στην γνωμοδότηση.

Η ελιά έθρεψε για αιώνες τον Έλληνα, μέχρι που ήρθε η τρόικα...

Κάθε αλλαγή που υποτίθεται γίνεται προς το καλύτερο για τον πολίτη και λιγότερο δυσμενές, στην πράξη καταλήγει σε νέα βαρύτερα δεσμά.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η συγκέντρωση σε ενιαίο φόρο όλων των φόρων και του Ειδικού τέλους που έχουν σχέση με τα ακίνητα, όπως προκύπτει από τις συζητήσεις που έχουν γίνει στις συνεδριάσεις της Επιτροπής που έχει συσταθεί και στην οποία προεδρεύει ο εκ των έμπιστων συμβούλων του υπουργού Οικονομικών, καθηγητής κ. Νίκος Καραβίτης.

Και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ενώ μέχρι σήμερα το χαράτσι που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ανέρχεται γύρω στα 2,2 δις ευρώ, τώρα με την... αναμόρφωση που σχεδιάζεται με την ενοποίηση όλων των φόρων που έχουν... θύμα τα ακίνητα, στόχος είναι η είσπραξη γύρω στα 4,5 δισ. ευρώ (!), δηλαδή διπλάσια από το ποσό που μέχρι σήμερα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων και από εδώ και πέρα και αγροτεμαχίων ακόμη και αν βρίσκονται στο... πουθενά!

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες που έχει το «ΠΑΡΟΝ» φθάνει μέχρι σατανικότητας η επινόηση συντελεστών προκειμένου να ανεβάσουν τον συνολικό φόρο που θα επιβαρύνει το ακίνητο.

Πέραν από το αν το ακίνητο είναι εντός ή εκτός σχεδίου και της έκτασης του, καθιερώνονται μεταξύ των άλλων:



• συντελεστής για τις ελιές που υπάρχουν μέσα στο κτήμα, 
• συντελεστής της απόστασης από την θάλασσα μέχρι το ακίνητο, 
• συντελεστής αν είναι πάνω σε Εθνική οδό και σε τι απόσταση ή αν είναι σε κοινοτική οδό και 
• συντελεστής δόμησης και ο συντελεστής θα είναι άλλος για την οικοδομή - σπίτι και άλλος για τον ακάλυπτο χώρο (κήπο κ.λπ.).

Φόρος σε όλα τα αγροτεμάχια!

Πέραν των παραπάνω συντελεστών, δεν θα μείνει κανένα αγροτεμάχιο που δεν θα πληρώνει φόρο, σε πρώτη φάση μικρό στην συνέχεια όμως όπως... παραδοσιακά κάνει το ελληνικό κράτος, θα πάρουν οι φόροι τα… πάνω τους. Το θέμα βέβαια είναι αν ο καθένας που έχει θα τα δηλώσει, με τέτοια όμως μόνιμη φοροεπιδρομή που σχεδιάζεται δύσκολα θα στέρξουν όλοι να τα δηλώσουν.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει πόρισμα με τις οριστικές προτάσεις για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΦΑ). Έχουν καταγραφεί όμως οι κύριες προτάσεις που προέκυψαν από τις συζητήσεις στις συνεδριάσεις της Επιτροπής σε ένα πολυσέλιδο υπόμνημα, το οποίο έχει δοθεί στους εκπροσώπους των δυο κυβερνητικών κομμάτων, ώστε να διαμορφωθεί σε ένα τελικό νομοσχέδιο, το οποίο μετά την τελική επεξεργασία θα πάρει τον δρόμο για την Βουλή.

Πηγή: Το Παρόν

Κυβέρνηση ή «μπουλούκι»;

Κάθε ημέρα που περνά σε αυτή τη χώρα μας κάνει να αισθανόμαστε όλο και πιο άσχημα που μας κυβερνούν ακόμη όλοι αυτοί οι ανάξιοι και ανίκανοι πολιτικοί. Είναι κράτος αυτό που ζούμε; Είναι συντεταγμένη πολιτεία; Εφαρμόζονται οι νόμοι; Υπάρχει δικαιοσύνη; Αλλάζει η χώρα προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο; Τι συμβαίνει επιτέλους στην Ελλάδα;

Για όσους απορούν τι μας έπιασε και είμαστε τόσο απαισιόδοξοι, θα τους απαντήσουμε ότι, δεν είναι απαισιοδοξία αυτό, είναι απλά επίγνωση της πραγματικότητας… Λείψαμε κάποιες ημέρες για να εκτελέσουμε ένα τάμα που είχαμε και θελήσαμε να αποτοξινωθούμε και από τις πολιτικές και άλλες εξελίξεις. Και όταν επιστρέψαμε άρχισαν αμέσως να έρχονται τα «χαστούκια», το ένα πίσω από τα άλλο!!! Είναι γνωστή σε όλους η φράση για τους Έλληνες και τους Ιταλούς που λέει “Una faccia una razza”, μία φάτσα μία ράτσα. Και μπορεί να ισχύει για τις κάθε είδους απαταιωνιές που γίνονται και στις δύο χώρες, αλλά τουλάχιστον δεν ισχύει για το Ιταλικό κράτος και την περίπτωση της ανέλκυσης του κρουαζιεροπλοίου Costa Concordia… Πάνω από 600.000.000 ευρώ το κόστος της ανέλκυσης, σε μια πρωτοφανή επιχείρηση που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά. Το Ιταλικό κράτος ανάγκασε μια εταιρεία κολοσσό και τις ασφαλιστικές εταιρείες να ανελκύσουν το πλοίο γιατί έτσι έπρεπε!!! Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή του πλοίου αυτού είχε κοστίσει «μόλις» 450.000.000 ευρώ!!!

Και τώρα ερχόμαστε στην σκέτη θλίψη. Στα δικά μας… Ναυάγιο Sea Diamond… Βυθίστηκε στις 5 Απριλίου του 2007 στην Σαντορίνη… Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, μετά από …μόλις 6 χρόνια που έκανε να εκδικαστεί η υπόθεση, αποφάνθηκε ότι το ναυάγιο προκλήθηκε εκ προθέσεως και καταδίκασε τους υπευθύνους σε βαριές ποινές. Αλλά τι συμβαίνει όμως με το ίδιο το πλοίο που είναι βυθισμένο στην Σαντορίνη; Σύμφωνα με τον αλήστου (πολιτικής) μνήμης Υπουργό Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη τον Μάιο του 2013, «Το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, σύμφωνα με τον νόμο και την περιοχή δικαιοδοσίας του, είναι αρμόδιο για την ανέλκυση και απομάκρυνση του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond»!!!! Δηλαδή ο κύριος αυτός, έβγαλε απόφαση, πριν καν από την δικαιοσύνη, ότι ο δύσμοιρος ελληνικός λαός, που δεν του φθάνει που πληρώνει τόσα και τόσα κερατιάτικα στην θέση εκείνων που καταλήστεψαν τον δημόσιο κορβανά, που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα απλά για να επανεκλέγονται και για να πλουτίζουν και για να κάνουν την ζωάρα τους, θα πρέπει να πληρώσει και για το ναυάγιο αυτό!!!! Ωραίοι τύποι είσαστε εσείς οι πολιτικοί…

Αλλά δεν πρέπει να έχουμε παράπονο…. Μας σκέπτονται κιόλας…. Ο ίδιος «τύπος», ο κ. Μουσουρούλης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού (αυτός διορίζει όλους τους υπουργούς του) απαντώντας σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την «ανέλκυση και απομάκρυνση του ναυαγίου του Sea Diamond από τη θάλασσα της Θήρας», είπε ότι «Το υπουργείο διαπιστώνει σοβαρά προβλήματα ως προς το γεγονός ανέλκυσης του βυθισμένου πλοίου, καθώς το βάρος του, 22.500 τόνοι, αλλά και η περίεργη θέση, στην οποία βρίσκεται, 90 μέτρα η πλώρη και 140 η πρύμνη, καθιστούν οποιοδήποτε εγχείρημα παρακινδυνευμένο….». Τι λες βρε «μεγάλε» και ξεδιάντροπε πολιτικέ; Εδώ οι άλλοι ανέλκυσαν το Κούρσκ, το Costa Concordia και εσύ τολμάς να αραδιάζεις συνεχώς μαζί με τους συναδέλφους σου πολιτικούς τόσα ψέματα στον λαό; Προφανώς η νοοτροπία των πολιτικών είναι, ποιος θα θυμάται αύριο τι είπαμε χθες… Και όμως θυμόμαστε!!!

Και το πρόβλημα μας φυσικά δεν είναι με τον κύριο αυτό. Κλασσικό δείγμα Έλληνα πολιτικού είναι. Μια από τα ίδια είναι όλοι τους… Και για όσους επιχειρηματολογούν λέγοντας ότι γιατί να το ανελκύσουμε, ας το αφήσουμε το κουφάρι στην ησυχία του, ας διαβάσουν πρώτα την έκθεση του Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ευάγγελου Γιδαράκου - Διευθυντή του Εργαστηρίου Διαχείρισης Επικίνδυνων και Τοξικών Αποβλήτων, για να καταλάβουν τι συμβαίνει πραγματικά και ποιες θα είναι οι τρομακτικές επιπτώσεις από την περιβαλλοντολογική καταστροφή και για την υγεία ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!! (τις μελέτες μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ και εδώ.)

Αυτοί λοιπόν που μας κυβερνούν δεν έχουν την θέληση να κάνουν το αυτονόητο. Να σώσουν την υγεία του λαού που κυβερνούν, να σώσουν την Καλντέρα και τσάμπα μάλιστα, γιατί άλλος θα πληρώσει όπως συνέβη στην Ιταλία. Και μετά περιμένουμε να κάνουν κάτι στα «σπουδαιότερα» θέματα; Περιμένουμε να κυνηγήσουν για παράδειγμα την φοροδιαφυγή; Η σκληρή ανακοίνωση, της Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος πριν από μερικές ημέρες ήταν ένας πραγματικός καταπέλτης για την κυβέρνηση αφού ουσιαστικά αμφισβητούσε τις προθέσεις της για πάταξη της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος. Τι έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση; Απλά να στελεχώσει τα Μονομελή Εφετεία Κακουργημάτων με τον ικανό αριθμό εισαγγελικών λειτουργών για την εύρυθμη λειτουργία τους. Τι περιμένει δηλαδή ο λαός; Και άλλες αποδείξεις για να καταλάβει ότι τον δουλεύουν ψιλό γαζί οι «σωτήρες» μας; Οι πολιτικοί μας;...

Κλείνουμε, με κάτι που διαβάσαμε πριν από κάποιες μέρες σε ένα σχόλιο… «Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει, η κυβέρνηση μπορεί;»… Δηλαδή εντάξει να πιστέψουμε ότι ο Σαμαράς θέλει, αλλά γιατί να πιστέψουμε ότι μπορεί κιόλας να υλοποιήσει αυτό που θέλει; Η δε κυβέρνηση, που μπορεί να μην μπορεί… επιλογή του κ. Σαμαρά είναι και αυτή!!! Και αν πιστέψουμε δε τα όσα γράφονται στα παραπολιτικά, καλύτερα ας μην τον ενοχλούμε τώρα τον κ. Σαμαρά… Έχει να συμφιλιώσει τα επιχειρηματικά τζάκια που «πλακώνονται» μεταξύ τους… Λέτε μόνο έτσι να δούμε φως στην πατρίδα μας; Αν τσακωθούν αυτοί ολιγάρχες επιχειρηματίες στον διαμερισμό των ιματίων της χώρα μας;!!!!!!

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Το διαβάσαμε εδώ



Ζάκυνθος: Κλειστό σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες λόγω προσωπικού

Κλειστό παραμένει το Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου, σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, αφού το νηπιαγωγείο, το δημοτικό αλλά και το Κέντρο κατάρτισης δεν έχουν το αναγκαίο προσωπικό για να υποδεχτούν τους περίπου 40 μαθητές που θα φοιτήσουν σε αυτά τη φετινή σχολική χρονιά.

Ο διευθυντής του σχολείου Παναγιώτης Κλάδης μαζί με μια ακόμη δασκάλα είναι οι μοναδικοί μόνιμοι εκπαιδευτικοί του σχολείου και οι υπόλοιπε θέσεις στελεχώνονται από αναπληρωτές δασκάλους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Κλάδης εξήγησε πως από το σχολείο λείπουν συνολικά 7 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, αλλά και εξειδικευμένο προσωπικό, όπως λογοθεραπεύτρια, ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός, νοσηλεύτρια και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τον κ. Κλάδη, οι τελευταίες πληροφορίες που έχει από το υπουργείο Παιδείας, αναφέρουν πως οι διορισμοί θα έχουν ολοκληρωθούν μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Real

Φρένο σε απολύσεις στην Αττικό Μετρό

Την απόλυση 57 εργαζομένων στις αρχαιολογικές ανασκαφές στο Μετρό της Θεσσαλονίκης «έκοψε» το υπουργείο Εργασίας.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Αττικό Μετρό, που θεωρεί ότι υποχρεώνεται να καλύπτει δαπάνες εκτός του αντικειμένου του έργου. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι οι απολύσεις αποδεικνύουν ότι το έργο εξακολουθεί να καρκινοβατεί, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.

Η κοινοπραξία του Μετρό απευθύνθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Εργασίας, ζητώντας να εγκριθεί η ομαδική απόλυση 57 ατόμων (εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές εργασίες, σε διάφορες ειδικότητες). Στις 13 Σεπτεμβρίου το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας γνωμοδότησε αρνητικά και προχθές ο υπουργός Γ. Βρούτσης συντάχθηκε με την άποψή του. Σύμφωνα με την απόφαση, ελήφθησαν υπόψη «τα στοιχεία του φακέλου, οι συνθήκες της αγοράς εργασίας, η κατάσταση της κοινοπραξίας, το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και οι κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις από τις σχεδιαζόμενες απολύσεις». Ωστόσο σημειώνεται ότι το υπουργείο δεν απέτρεψε τον περασμένο Φεβρουάριο την απόλυση 300 εργαζομένων στο ίδιο έργο.

Η απόφαση του υπουργείου προκάλεσε δυσφορία στην Αττικό Μετρό. Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, οι εργαζόμενοι είχαν ολοκληρώσει το ανασκαφικό τους έργο και το τελευταίο διάστημα απασχολούνταν σε εργασίες συντήρησης, κάτι που δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις της εταιρείας βάσει του Μνημονίου που υπέγραψε με το υπουργείο Πολιτισμού. Από την πλευρά του, πάντως, ο σύλλογος των εργαζομένων υποστηρίζει ότι το έργο εξακολουθεί να είναι «παγωμένο».

Πηγή: Καθημερινή

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των συγκοινωνιών

Με στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την απελευθέρωση της αγοράς των υπεραστικών επιβατικών συγκοινωνιών, των ταξί και των σιδηροδρόμων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν οριστικά στην Ολομέλεια.

Ο Μητσοτάκης αφού ξεπέρασε το σοκ... άρχισε να διορίζει (Όλες οι αποφάσεις των διορισμών)

“ Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη διορίσει σε θέση μετακλητών, ειδικών συνεργατών και συμβούλων 13 άτομα (όσους και ο Μανιτάκης), ανάμεσά τους και 2 συνταξιούχους, έχει αποσπάσει 3 υπαλλήλους, και 2 δημοσιογράφους (παραπάνω από τον Μανιτάκη) και έχει αναθέσει σε επιστημονικό συνεργάτη παράλληλα καθήκοντα με αυξημένες αποδοχές, καθώς και σε δικηγόρους παράλληλη άσκηση δικηγορίας, κατ΄εξαίρεση. Ανάμεσα τους είναι και δύο πρώην συνεργάτες του τέως υπουργού Μανιτάκη... Για νάχει συνέχεια η διοίκηση..... ”

Ο υιός Μητσοτάκης, την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, δήλωσε σοκαρισμένος από τον τεράστιο αριθμό μετακλητών υπαλλήλων που δικαιούται ως Υπουργός και δήλωσε «ευθαρσώς» ότι δεν θα ασκήσει αυτή τη δυνατότητα διορισμού μετακλητών και συμβούλων και θα χρησιμοποιήσει τους υπηρεσιακούς. Αλλά, δάσκαλος που δίδασκε και λόγο δεν εκράτη!!!

Το σοκ πέρασε άμεσα!!! Δύο μήνες μετά, έχει ήδη διορίσει σε θέση μετακλητών, ειδικών συνεργατών και συμβούλων 13 άτομα (όσους και ο Μανιτάκης), ανάμεσά τους και 2 συνταξιούχους, έχει αποσπάσει 3 υπαλλήλους, και 2 δημοσιογράφους (παραπάνω από τον Μανιτάκη) και έχει αναθέσει σε επιστημονικό συνεργάτη παράλληλα καθήκοντα με αυξημένες αποδοχές, καθώς και σε δικηγόρους παράλληλη άσκηση δικηγορίας, κατ΄εξαίρεση. Ανάμεσα τους είναι και δύο πρώην συνεργάτες του τέως υπουργού Μανιτάκη... Για νάχει συνέχεια η διοίκηση.....

Η δήλωσή του περί «σοκ» ήταν καλά μελετημένη έτσι ώστε να κερδίσει επικοινωνιακά τη μέρα της ορκομωσίας. Αλλά και όχι μόνο. Είχε και άλλους αποδέκτες, όπως τον πρωθυπουργό και τα αφεντικά τους. Επρεπε να δώσει το μήνυμα ότι δικαίως τοποθετήθηκε Υπουργός με αυτήν την αποστολή. Παραμένει τόσο πιστός στην άποψη του για πλεονάζοντες δημοσίους υπαλλήλους που δεν φείδεται κριτικής ούτε και για τον αριθμό αυτών που προβλέπονται για τον ίδιο. Μέσα στο ίδιο πλαίσιο, ακόμα και οι Financial Times ανέφεραν ξεκάθαρα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει οριστική ρήξη με το παρελθόν του, δηλαδή τους χιλιάδες ρουσφέτια- διορισμούς του πατέρα του.

Δεν είναι μόνο οι διορισμοί και η υποκρισία του αλλά και η κατάλυση του κοινοβουλευτισμού όταν με ένα Προεδρικό Διάταγμα, όπως ψήφισε η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ μέσα στο καλοκαίρι, μπορεί να απολύει για να φτιάξει ένα αποτελεσματικό δημόσιο, να τροποποιεί, να συγχωνεύει και να καταρτίζει Οργανισμούς και Νομικά Πρόσωπα με τις οδηγίες του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εξάλλου, έχει υποσχεθεί ένα αποτελεσματικό δημόσιο.... με επικράτηση των ιδιωτικών συμφερόντων.

Δείτε όλες τις αποφάσεις των διορισμών:

ΕΔΩ

ΕΔΩ

ΕΔΩ

ΕΔΩ

ΕΔΩ

ΕΔΩ

ΕΔΩ

ΕΔΩ

ΕΔΩ

Δείτε και το video:

   

ΠΗΓΗ: totekmirio.gr