EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η βία μπορεί να είναι και νόμιμη και ηθική και δίκαιη !!!

“Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται”. Ίσως να πρόκειται για την πιο ηλίθια και υποκριτική φράση που έχει ειπωθεί τόσες πολλές φορές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τα τελευταία 2-3 χρόνια. Φράση που αναπαραγάγουν όλοι οι καθώς πρέπει δημοσιογράφοι (εντός πολλών εισαγωγικών δημοσιογράφοι), η οποία δεν είναι τίποτα άλλο από ξαδέρφη α’ βαθμού της άλλης πρόστυχα ύπουλης και αντιδημοκρατικής φράσης. Της φράσης…“καταδικάζουμε τα άκρα” που αφού εξισώσει την Μαρξιστική Αριστερά με τον Ναζισμό τα καταδικάζει και τα δύο ως εξίσου άσχημα. Υπάρχουν και αρκετοί δημοσιογράφοι (αυτοί των εισαγωγικών) που διαφωνούν με τη δεύτερη, αλλά συμφωνούν με την πρώτη. Έστω κι αν η πρώτη είναι ακόμη πιο παράλογη.

“Καταδικάζουνε τη βία από όπου κι αν προέρχεται” λοιπόν μέσα στα πλαίσια του πολίτικαλ κορέκτ διαλόγου. Δηλαδή; Τί σημαίνει από όπου κι αν προέρχεται;

Όταν η βία προέρχεται από αστυνομικούς; Όχι από κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους τους αλλά από αναγκαία νόμιμη βία που ασκούν με σκοπό να προβούν σε μία σύλληψη οπλισμένου και επικίνδυνου κακοποιού που αντιστέκεται. Προφανώς και δεν την καταδικάζουν και την θεωρούν αναγκαίο κακό για την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας.

Όταν η βία προέρχεται από θύμα απόπειρας βιασμού προς τον θύτη με σκοπό να αποτρέψει τον βιασμό; Προφανώς και δεν την καταδικάζουν και την θεωρούν νόμιμη αμυντική βία.

Όταν η βία προέρχεται από έναν γονιό προς έναν άγνωστο κακοποιό που έχει εισβάλει στο σπίτι του και επιχειρεί να βλάψει τα παιδιά του; Προφανώς και πάλι δεν την καταδικάζουν και την θεωρούν επίσης νόμιμη αμυντική βία, όσο σκληρή κι αν είναι και μάλιστα με στοιχεία ηρωισμού.

Όταν η βία προέρχεται από προσπάθεια να προστατέψεις κάποιον αδύναμο που υφίσταται άδικη βία από κάποιον δυνατότερό του και ασκείς βία σε αυτόν ώστε να σώσεις τον αδύναμο; Και αυτή τη βία δεν θα την καταδίκαζαν και θα την θεωρούσαν ηθικότατη.

Όταν η βία ασκείται σε συνθήκες πολέμου προς έναν άγνωστο εχθρό που δεν έχεις συναντήσει ποτέ ξανά στη ζωή σου, δεν σου έχει κάνει ποτέ κακό και ο μόνος λόγος που του ασκείς βία είναι ότι έτυχε να γεννηθεί σε κάποια χώρα στην οποία η κυβέρνησή σου κύρηξε τον πόλεμο; Και πάλι δεν την καταδικάζουν και εκεί σε ανακηρύσσουν και επίσημα ήρωα με τελετές και παράσημα. Όσο σκληρή βία κι αν ασκήσεις, όσους οικογενειάρχες κι αν ξεκοιλιάσεις, όσα ορφανά και άστεγα παιδιά κι αν δημιουργήσεις.

Η φράση “καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται” λοιπόν δεν έχει ίχνος ειλικρίνειας από όποιον την προφέρει και το ξέρει πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά. Υπό προϋποθέσεις η βία είναι και νόμιμη και ηθική και δίκαιη. Αυτό που έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους όλοι όσοι χρησιμοποιούν ως καραμέλα την συγκεκριμένη φράση είναι ότι ο δικός τους ρόλος στην κοινωνία πλησιάζει περισσότερο στον ρόλο του θύτη ο οποίος είτε άμεσα, είτε έμμεσα, βλάπτει τους συνανθρώπους του και τα παιδιά τους -είτε βοηθάει αυτούς που τους βλάπτουν- και η νόμιμη, ηθική και δίκαιη βία αργά η γρήγορα θα τους χτυπήσει την πόρτα. Την βία προς τους εαυτούς τους καταδικάζουν και την βία την οποία δεν μπορούν να ελέγξουν και να διαχειριστούν προς ιδίων όφελος.



projector-revolt

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - 48ωρη απεργία 18-19 Σεπτεμβρίου. Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 11:30πμ Πλατεία Κλαυθμώνος

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
σε κάθε πόλη, νομό, σε όλη τη χώρα

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Τετάρτη 18/9  και ώρα 11:30πμ, πλατεία Κλαυθμώνος γιατί:

•§        Τις επόμενες μέρες ακόμη 9.000 συνάδελφοι μας μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, το Δεκέμβριο άλλες 12.500, ενώ 15.000 οδηγούνται απευθείας για απόλυση από το Δημόσιο Τομέα.

•§        Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης και της Τρόικας θέλουν τον περιορισμό και τη μείωση των υπηρεσιών, των υπαλλήλων κατά 1/3 δηλαδή την αύξηση του κόστους στους πολίτες για την εξασφάλιση των υπηρεσιών που έως χθες παρείχε το Δημόσιο! Άρχισαν με την εφεδρεία, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, με τους ΔΕ ιδιωτικού δικαίου ΚΑΙ ΤΩΡΑ προχωρούν με τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις.

•§        Μειώνουν κλίνες και θρανία, κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, οργανισμούς και δομές που θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες, τους πιο αδύναμους: εργατική κατοικία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλιση ανέργων.

•§        Δρομολογούν νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ.

Για ποιον θα σφυρίζουν τα τρένα από Δευτέρα ;

Αύριο Δευτέρα ξεπουλιέται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το ΤΑΙΠΕΔ. Με αυτή την πράξη ολοκληρώνεται ένα διαχρονικό πολιτικό και οικονομικό έγκλημα το οποίο τελείται σε βάρος του δημόσιου σιδηρόδρομου της χώρας, των εργαζομένων σε αυτόν αλλά και των συμφερόντων των επιβατών, των τοπικών κοινωνιών και της χώρας.

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος τα τελευταία χρόνια έχει κατηγορηθεί (κυβερνητικά στελέχη, παράγοντες της πολιτείας και διάφορα πρόθυμα παπαγαλάκια ) για μια σειρά από ζητήματα (ελλείμματα, κακοδιαχείριση κλπ), με σκοπό να προετοιμασθεί το έδαφος όχι για μια πραγματική εξυγίανση και αναβάθμιση του σιδηροδρόμου, αλλά για την συρρίκνωση, τον ακρωτηριασμό του και το ξεπούλημα των κερδοφόρων κομματιών του στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. 

Και όλα αυτά επιχειρούνται με μια καλοσχεδιασμένη παραπλάνηση και ζύμωση της κοινής γνώμης έτσι ώστε να περάσει πιο «εύπεπτα» η διάλυση και το ξεπούλημα του ΟΣΕ.

 Ενάντια σε αυτά τα σχέδια και επιχειρώντας να απαντήσουμε σε αυτή την προπαγάνδα, παραθέτουμε ακολούθως μια σειρά από κείμενα τα οποία τεκμηριώνουν με επαρκή τρόπο τα επιχειρήματα που αφορούν: στις επιπτώσεις (κοινωνικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές κ.α) από το ξεπούλημα/ιδιωτικοποίηση των τρένων, στις διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες για την οικονομική κατάσταση του ΟΣΕ, στα συμφέροντα τα οποία κρύβονται πίσω από την ιδιωτικοποίηση, ποιοι δηλαδή επωφελούνται, αλλά και την αναγκαιότητα να παραμείνει το σιδηροδρομικό δίκτυο, οι υπηρεσίες του και οι υποδομές στην ιδιοκτησία του δημοσίου (με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο) προκειμένου να υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και την ανάπτυξη της χώρας. 

Για την ανατροπή και αυτού του μνημονιακού κυβερνητικού εγκλήματος είναι απαραίτητη η από κοινού συστράτευση των εργαζόμενων στον ΟΣΕ, των επιβατών, των τοπικών κοινωνιών, των κομμάτων και φορέων που τάσσονται συνολικά ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, αλλά και η διαμόρφωση ενός ενιαίου αγωνιστικού μετώπου με τους εργαζόμενους των υπόλοιπων δημόσιων οργανισμών που οδηγούνται στο κλείσιμο ή στην ιδιωτικοποίηση (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΡΤ κλπ) για την υπεράσπιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών. 

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

 Μεγέθη δικτύου και απασχόληση 

Στην Ευρώπη σήμερα αντιστοιχούν κατά μέσο όρο περίπου 440 χιλιόμετρα σιδηροδρόμου ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού ή 46 χλμ ανά 1000 km2 έκτασης. Σε αυτούς τους σιδηροδρόμους απασχολούνται περίπου 5,11 υπάλληλοι ανά χιλιόμετρο γραμμής. Αν μεταφερθούν αυτοί οι μέσοι όροι στην ελληνική περίπτωση τότε η Ελλάδα έπρεπε να έχει περίπου 4500-5000 χλμ δικτύου ενώ στο υφιστάμενο δίκτυο των 2500 χλμ έπρεπε να απασχολούνται περί τους 12000 υπάλληλοι. 

Με βάση τα παραπάνω, το ελληνικό δίκτυο δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να χαρακτηριστεί από «υπερβολικό μέγεθός» ώστε να «σηκώνει» περικοπή ούτε να χαρακτηριστεί ‘υπερστελεχωμένο’ ώστε να περιορίσει, όπως λέγεται, τους υπαλλήλους του σε περίπου 3000! 

 Είναι όλοι αυτοί οι σιδηρόδρομοι κερδοφόροι;

Άλλοι ναι, άλλοι όχι. Οι κεντροευρωπαϊκές σιδηροδρομικές επιχειρήσεις εκμετάλλευσης γενικά εμφανίζουν στις εκθέσεις πεπραγμένων τους κέρδη, μερικοί από τους παραχωρησιούχους εκμετάλλευσης του βρετανικού δικτύου επίσης, όμως ταυτόχρονα κάποιοι άλλοι παραχωρησιούχοι εμφανίζουν απώλειες ενώ ο γαλλικός σιδηρόδρομος εμφανίζει, ιδίως στον εμπορευματικό τομέα, συστηματικά ζημίες-είναι διαβόητος για αυτό. Άλλες εταιρείες εμφανίζουν σκαμπανεβάσματα, αντίστοιχα με τους κύκλους που εμφανίζει η οικονομία στην οποία κινούνται. Οι εταιρείες υποδομής εν γένει εμφανίζουν πρακτικώς ζημίες. Το ζήτημα της κερδοφορίας θα αναλυθεί περαιτέρω στα παρακάτω.

 Οικολογικό Μέσο 

Ο σιδηρόδρομος δεν αποτελεί μόνο το ασφαλέστερο και φιλικότερο προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσον, αλλά και πολύτιμη διέξοδο απέναντι στα ακριβά καύσιμα, τα υψηλά διόδια και τα μειωμένα εισοδήματα. Η εθνική σιδηροδρομική υποδομή αποτελεί πολύτιμο οικολογικό – συγκοινωνιακό πόρο, αντίδοτο στους υποκείμενους σε κυκλοφοριακή συμφόρηση -από εμπορευματικές και επιβατικές μεταφορές- αυτοκινητοδρόμους 

Περιφερειακά δίκτυα

Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη περιλαμβάνουν και διατηρούν αυτό που έχει καθιερωθεί να λέγεται «περιφερειακές» (regional) ή «επαρχιακές» (rural) γραμμές. Σε αυτές περιλαμβάνονται γραμμές αντίστοιχες της Πελοποννήσου (μεγάλες περιφέρειες με σημαντικά περιφερειακά κέντρα-regional) αλλά και γραμμές που η σημασία τους συγκρινόμενη με αυτή π.χ. της Πελοποννήσου είναι σαφώς υποδεέστερη (π.χ. σύνδεση πόλης της τάξης των 5000 κατοίκων με τα χωριά της-rural). Φυσικά στις χώρες αυτές το παράλληλο οδικό δίκτυο είναι ανεπτυγμένο και ο δείκτης ιδιοκτησίας ΙΧ είναι πολύ υψηλός. 

 Πληρότητα δρομολογίων 

 Στην ετήσια έκθεση της Ένωσης Σιδηροδρομικής Βιομηχανίας της Γερμανίας διαπιστώνεται ότι οι ναυαρχίδες των γερμανικών σιδηροδρόμων (οι υπερταχείες INTERCITY EXPRESS) εμφανίζουν πληρότητα 46%, ενώ τα δρομολόγια στις τοπικές / περιφερειακές γραμμές μόλις 22%. Αν στη Γερμανία εφαρμοστεί το κριτήριο που ακούστηκε / διοχετεύτηκε στον ελληνικό τύπο «μόνο όποιο τραίνο έχει πληρότητα άνω του 50% επιβιώνει» τότε το σύνολο του γερμανικού δικτύου θα πρέπει να κλείσει, αύριο κιόλας!! 

Ιδιωτικοποίηση 

Το ζήτημα της ιδιοκτησίας είναι ένα «καυτό» θέμα συζήτησης στην Ευρώπη. Αντιμετωπίζεται με δυσπιστία, γιατί τα παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων εμφανίζουν προβλήματα. Στην Ευρώπη το Βρετανικό παράδειγμα εμφάνισε τρομερά προβλήματα ασφάλειας και υπηρεσίες κακής ποιότητας. Αύξηθηκαν δραματικά τα ατυχήματα,οι βλάβες,τα κόστη συντήρησης και τελικά μεγάλωσαν οι ανάγκες επιχορήγησής τους. Με άλλα λόγια οι σιδηρόδρομοι στην Αγγλία απορροφούν και κοστίζουν στον Άγγλο φορολογούμενο σαν ιδιωτικοποιημένοι πλέον τέσσερις φορές παραπάνω επιχορηγήσεις σε σύγκριση με την προ ιδιωτικοποίησης τους εποχή.

 Κρατικές επιχορηγήσεις 

Στην Ευρώπη, στο πλαίσιο μίας υγιούς και κυρίως ισορροπημένης πολιτικής μεταφορών, οι εταιρείες λειτουργούν επιχορηγούμενες από το δημόσιο. Η επιχορήγηση είναι εύλογη αλλά με αυστηρούς όρους και κυρίως όχι «εν λευκώ». Είναι ουσιαστικά παραγγελία εκτέλεσης συγκεκριμένου μεταφορικού έργου (τραινοχιλιόμετρα ) με συγκεκριμένους όρους ποιότητας (καθυστερήσεις, ασφάλεια κλπ). 

Για το 2009 η DB Regio AG, θυγατρικής της Deutsche Bahn AG εμφανίζει στα έσοδά της: Περίπου €2 δισ. έσοδα εισιτηρίων, €3.5 δισ. έσοδα επιχορηγήσεων («Παραγγελίες των κρατιδίων» αναφέρει). Στον ισολογισμό δε εμφανίζεται με κέρδη €732εκ Τελικά οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι είναι κερδοφόροι, χάρις στην ογκώδη επιχορήγηση των «κοινωνικών υπηρεσιών τους» με 3.5 δις € ετησίως. 

Στη Δανία, την πατρίδα του επικεφαλής της Τρόικας κ. Τόμσεν. ο κρατικός σιδηρόδρομος (DSB) εμφανίζει κέρδη €46εκ (340 εκ. κορώνες). Σχεδόν ο μισός τζίρος του είναι η κρατική επιχορήγηση: € 603εκ ή (4.5 δισ. κορώνες) είναι η ετήσια επιχορήγηση των σιδηροδρόμων της Δανίας, ποσό που ξεπερνά σε ύψος τα έσοδα της DSB από εισιτήρια. 

Σημειώνεται ότι η Δανία εμφανίζει συγκρισιμότητα με την Ελλάδα τόσο σε μήκος δικτύου όσο και σε πληθυσμιακά και γεωγραφικά δεδομένα. 



 redwire.gr
 Το διαβάσαμε εδώ

Στο χέρι μας είναι...

  Από αύριο, Δευτέρα 16/9 ξεκινάει μιά κρίσιμη βδομάδα.
Ενα μεγάλο κύμα απεργιακών και διεκδικητικών
αγώνων θα σαρώσει τη χώρα.
Οι αγώνες αυτοί δεν αφορούν ορισμένους κλάδους 
και τους εργαζόμενους σ΄αυτούς.
Αφορούν ΟΛΗ την Κοινωνία.
Το κλείσιμο σχολείων, η υποβάθμιση της παιδείας,
η ιδιωτικοποίηση της, οι απολύσεις, 
ΔΕΝ αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς.

Το κλείσιμο νοσοκομείων, τα ράντζα, οι "κινητικότητες",
το "εισιτήριο" των 25 ευρώ, η διάλυση των παρεχόμενων
υπηρεσιών, η ισοπέδωση των ασφαλιστικών ταμείων,
ΔΕΝ αφορούν μόνο τους νοσηλευτές, τους γιατρούς.
Η οριακή λειτουργία των δήμων, οι συνεχείς μειώσεις
στη χρηματοδότηση τους, οι απολύσεις φυλάκων,
οι "διαθεσιμότητες", η σχεδιαζόμενη παράδοση
της οικονομικής αξιοποίησης των σκουπιδιών
σε ιδιώτες,
ΔΕΝ αφορούν μόνο τους δημοτικούς υπαλλήλους.
...................................... 

Στις ερχόμενες βδομάδες θα κριθούν πολλά.
Θα κριθεί η αποφασιστικότητα και η θέληση
ενός μαρτυρικού Λαού, να εγκαταλείψει
τον καναπέ, να αρνηθεί τον Φόβο,
να βγει μπροστάρης σε δυναμικούς αγώνες
και να διεκδικήσει Ζωή και Δημοκρατία.
Θα κριθούν οι πολιτικές εξελίξεις.
Κατά πόσο ,δλδ, μπορεί ο Λαός να επιβάλλει
στη κυβερνητική Συμμορία την άμεση διεξαγωγή
βουλευτικών εκλογών ή θα παραμείνει φλερτάκιας
του success στόρυ με τα κολασμένα ψίχουλα,
που υπόσχονται Χασάπηδες και Εφιάλτες.
Τα αστεία και τα ψέμματα τέλειωσαν.
Οι ανοχές, οι αναβολές και τα βολέματα.
Θα τους Γκρεμίσουμε ή θα μας αποτελειώσουν.

Στο χέρι μας είναι...
Η Ζωή, το Μέλλον,
η Δημοκρατία.
Ενωμένοι και Δυνατοί. 
 
 

Συστάσεις για αγορές μέσω διαδικτύου μετά από αποκάλυψη απάτης


ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ
 Συστάσεις για συναλλαγές μέσω διαδικτύου, απευθύνει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή εξαπάτηση νεαρού, ο οποίος, ανταποκρινόμενος σε ηλεκτρονική αγγελία, κατέβαλε χρηματικό ποσό, για να αποκτήσει μοτοσυκλέτα, την οποία δεν παρέλαβε ποτέ.

Ύστερα από την καταγγελία του εξαπατηθέντα, ο δράστης εντοπίσθηκε και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του για το αδίκημα της απάτης.

Κατόπιν τούτου, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες:

-να αποφεύγουν να πραγματοποιούν οικονομικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου από Internet cafe, δημόσιες βιβλιοθήκες και άλλους χώρους στους οποίους πολλοί χρήστες έχουν πρόσβαση στους ίδιους υπολογιστές. Αντιπροτείνει τη χρήση του προσωπικού υπολογιστή για τον οποίο έχει ληφθεί πρόβλεψη ως προς το επίπεδο ασφάλειας,

-να αλλάζουν συχνά τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούνται για τις διαδικτυακές συναλλαγές και πάντα στην περίπτωση που υπάρχει η υποψία ότι έχουν εκτεθεί,

-να μη χρησιμοποιούν ως κωδικό πρόσβασης την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό τηλεφώνου ή άλλα προσωπικά στοιχεία που μπορεί να βρεθούν και από άλλα έγγραφα,

-να μη φυλάσσουν τον κωδικό πρόσβασης μέσα σε πορτοφόλια, τσάντες ή ατζέντες,

-να μη χρησιμοποιούν τους κωδικούς πρόσβασης σε περισσότερες από μια κάρτες,

-να μη δίνουν τον κωδικό πρόσβασης σε οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις,

-να καλούν άμεσα την τράπεζα αν υπάρχει η υποψία ότι κάποιος γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης στην υπηρεσία Internet banking,

-να απενεργοποιούν τη λειτουργία «Αυτόματης Καταχώρησης» του προγράμματος περιήγησης καθώς η λειτουργία αυτή αποθηκεύει τους κωδικούς στον υπολογιστή, γεγονός που τους καθιστά έκθετους,

-να κάνουν αγορές μόνο από γνωστές εταιρείες που παρέχουν εγγυήσεις ασφάλειας,

-να διατηρούν σε υψηλό επίπεδο την ασφάλεια του προσωπικού υπολογιστή,

-σε περίπτωση χρήσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να μην ανοίγουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα για την προέλευση ή τον αποστολέα των οποίων δεν είναι βέβαιοι και

-να ενημερώνονται για τους λογαριασμούς τους και να φροντίζουν για την ασφάλεια των προσωπικών τους στοιχείων και εγγράφων.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΜΥ - Βροχές και καταιγίδες την Δευτέρα 16/09/2013


Σημαντική μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται τη Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, μετά την "κουφόβραση" που σημειώθηκε τις περισσότερες μέρες της τελευταίας εβδομάδας. Σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, αναφέρεται ότι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και την Ηπειρο και βαθμιαία στη δυτική και κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που πιθανόν τοπικά να έχουν έντονη μορφή, αλλά επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα και ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί. Πάντως, τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα και, από το απόγευμα της Δευτέρας και από τα δυτικά, η κακοκαιρία θα υποχωρήσει και τα φαινόμενα θα σταματήσουν.


Γράμμα της ΟΛΜΕ προς τους Γονείς

Αγαπητοί Γονείς,
Ο φετινός Σεπτέμβρης με το άνοιγμα των σχολείων μας βρίσκει όλους, εργαζόμενους και νεολαία με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης από τη συνέχιση της πιο βάρβαρης πολιτικής Κυβέρνησης και Τρόικα.
Ο χώρος της δημόσιας εκπαίδευσης δέχεται ολομέτωπη επίθεση.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ας μας απαντήσουν :
1.Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με 16.000 λιγότερους καθηγητές;

2. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με 27αρια και 30αρια τμήματα, με μετακινήσεις μαθητών και κατευθύνσεων;

3. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς να βρίσκει τον καθηγητή του και τον τομέα στον οποίο φοιτούσε και θα ήθελε να συνεχίσει να φοιτά ένας μεγάλος αριθμός μαθητών (πάνω από 20.000) των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ;

4. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με καθηγητές που δεν ξέρουν σε ποια και πόσα σχολεία θα διδάξουν, σε ποια περιοχή της χώρας θα δουλέψουν κι αν θα έχουν δουλειά το επόμενο διάστημα;

5. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με λειτουργικές δαπάνες μειωμένες κατά 60%. χωρίς χρήματα για ρεύμα, νερό, θέρμανση;

6. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με προγράμματα που αναμορφώνονται κάθε ημέρα και περιμένουμε που θα σταματήσει η ρουλέτα; Χωρίς να υπάρχει μια μελέτη που να υποστηρίζει τη μια ή την άλλη αλλαγή;

7. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με προγράμματα αποσπασματικά – επιστημονικά αντικείμενα κατακερματισμένα- με πληροφορίες ατάκτως εριμμένες αντί της γνώσης σε βάθος και πλάτος των γνωστικών αντικειμένων;

8. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία και να ανταποκριθούν οι μαθητές που προέρχονται από φτωχές οικογένειες στον εξεταστικό μαραθώνιο που ετοιμάζουν, με εξετάσεις τύπου πανελληνίων στις τρεις τάξεις του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου και μάλιστα χωρίς καμιά υποστηρικτική διαδικασία; Με αμφισβήτηση και αυτής της δυνατότητας να πάρουν απολυτήριο;

9. Μπορούν να λειτουργήσουν σχολεία που μετατρέπουν τα οράματα και τις προσδοκίες των μαθητών για επαγγελματική εκπαίδευση, σε απλήρωτη, ανασφάλιστη εργασία μέσω της μαθητείας, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι εργοδότες;

10. Θα αποδεχτούμε για τα παιδιά μας τη θέση ενός μισοκαταρτισμένου εργάτη σε μια ειδικότητα που θα υπάρχει όσο εξασφαλίζει κέρδη στους εργοδότες και θα καταργείται όταν ο εργοδότης αυτός βρίσκει σε άλλο τόπο και κλάδο δυνατότητες για να αυξάνει τα κέρδη του;

11. Μπορούν να διδάξουν και να παράγουν ποιοτικό έργο οι εκπαιδευτικοί σε σχολεία που λειτουργούν με την απειλή του ελεγκτή της δημόσιας διοίκησης, την απειλή των κακόβουλων καταγγελιών που οδηγούν σε βαριές πειθαρχικές ποινές και αργία όσους δε συμμορφώνονται με τις επιλογές τους;

Για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και πολλούς ακόμη εμείς οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους μαθητές και τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ «ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ» ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:
στην ουσιαστική μόρφωση για όλους τους μαθητές, χωρίς εξεταστικούς και ταξικούς φραγμούς,
στη σταθερή, μόνιμη αξιοπρεπή εργασία για εκπαιδευτικούς, για μαθητές – αυριανούς εργαζόμενους και για τους γονείς τους – τωρινούς εργαζόμενους κι ανέργους.
Αντιστεκόμαστε στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Με μαζικούς ενωτικούς αγώνες ΜΠΟΡΟΥΜΕ και θα ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ αυτή την πολιτική.

ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΑΕΙ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
 
http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=5892

 

Στο σφυρί με διαδικασίες εξπρές 35 ακίνητα «φιλέτα» του Δημοσίου !

Διαδικασίες-εξπρές για την πώληση ή αξιοποίηση 35 ακινήτων-φιλέτων του Δημοσίου, προωθούν το ΤΑΙΠΕΔ και η ΕΤΑΔ Α.Ε. Ετσι, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του έτους θα τρέξουν πολλοί σημαντικοί διαγωνισμοί όπως αυτοί για το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου
ή το Ξενία Κύθνου, αλλά και ηλεκτρονκές δημοπρασίες για μικρότερα ακίνητα, άλλα ιστορικά, άλλα σε τοποθεσίες κλειδιά.

Ξενοδοχείο και γήπεδο γκολφ στο Μαρκόπουλο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστοτόπου imerisia μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την εκμετάλλευση ενός από τα καλύτερα ολυμπιακά «φιλέτα», αυτό του «Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου».

Ο επενδυτής που θα αναλάβει το ακίνητο μέχρι 99 χρόνια θα μπορεί να προχωρήσει στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση γηπέδου γκολφ, ξενοδοχείου, χώρων εστίασης, καταστημάτων, γραφείων, ενώ σε προκαθορισμένες περιοχές υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής εκθέσεων και δημοπρασιών. Παράλληλα προβλέπονται χρήσεις που σχετίζονται με το ιππικό κέντρο, όπως μουσείο, πάρκινγκ, γήπεδα κ.λπ.

Η θέση του ακινήτου αποτελεί επίσης πλεονέκτημα για τον επενδυτή καθώς βρίσκεται 40 χιλ. από το κέντρο της Αθήνας και σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ έχει εύκολη πρόσβαση από την Αττική Οδό.

Το Νοέμβριο «στο σφυρί» η πλαζ Βουλιαγμένης

Παράλληλα, τον Νοέμβριο θα προκηρυχθεί τελικά ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση των 76 στρεμμάτων της πλαζ Βουλιαγμένη που περιλαμβάνει το κτίριο της Ωκεανίδας (εστιατόριο - αναψυκτήριο), περίπτερα, κυλικεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδική χαρά και βοηθητικά κτίρια συνολικής επιφάνειας 776 τ.μ.

Στόχος είναι η μακροχρόνια μίσθωση της πλαζ, ενώ στο στάδιο των τεχνικών ελέγχων βρίσκονται επίσης το Ξενία Κύθνου. Εκεί το 1960 κατασκευάστηκε το Ξενία σε μια έκταση 7 στρεμμάτων. Ουσιαστικά πρόκειται για συγκρότημα με δύο ιαματικές πηγές, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, ένα υδροθεραπευτήριο σε λειτουργία και ένα ημιτελές κτίριο για υδροθεραπείες. Εχει συνολική έκταση 6.990,50 τ.μ. με συνολική επιφάνεια κτισμάτων 4.685 τ.μ. και χρήζει ανάγκης μεγάλης ανακατασκευής.

Προς αξιοποίηση γκαράζ και εστιατόριο του Δημοσίου

Προς αξιοποίηση μέσα στον Νοέμβριο θα βγουν επίσης τα δύο πάρκινγκ που βρίσκονται στην οδό Ζαλοκώστα και στην πλατεία Πρωτομαγιάς (στην Ευελπίδων) καθώς και το εστιατόριο στην παραλία Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο.

Σε ηλεκτρονική δημοπρασία 20 ακίνητα

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να προκηρυχθούν διαγωνισμοί και να γίνουν ηλεκτρονικές δημοπρασίες για τουλάχιστον είκοσι ακίνητα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η ΕΤΑΔ. Πολλά από αυτά είναι ώριμα να αξιοποιηθούν, ενώ για άλλα ολοκληρώνονται οι τεχνικές λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα:

Την ερχόμενη Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου μέσω της ιστοσελίδας δημοπρασιών e-publicrealestate.gr έχει προγραμματιστεί η πώληση δύο ακινήτων. Το πρώτο βρίσκεται στο Μοσχάτο και είναι ένα οικόπεδο με 11 κτίρια το οποίο έχει αρχική τιμή 1,8 εκατ. ευρώ. Το οικόπεδο έχει επιφάνεια 5,8 στρεμμάτων και υπάρχουν μισθωμένα κτίρια γραφείων και αποθηκών, ενώ επιτρέπονται χρήσεις όπως κατοικία, εμπορικά καταστήματα, κτίρια εκπαίδευσης, πολιτιστικά κτίρια, τράπεζες, αθλητικές εγκαταστάσεις.

Την ίδια μέρα στο «σφυρί» βγαίνει ένα τριώροφο διατηρητέο κτίριο στην οδό Σμολένσκυ στο Νέο Φάληρο με αρχική τιμή 310.000 ευρώ. Το κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο 730 τ.μ. με δύο ορόφους 372 τ.μ. και προκάλεσε το ενδιαφέρον δημοσιεύματος του Bloomberg, το οποίο ανέφερε ότι πρόκειται για τον «στοιχειωμένο πύργο». Η άλλοτε πολυτελής έπαυλη βρίσκεται, πάντως, σε κακή κατάσταση.

Δύο ημέρες μετά, στις 19 Σεπτεμβρίου σε ηλεκτρονική δημοπρασία βγαίνει ένα «φιλέτο» στο Κολωνάκι. Πρόκειται για τριώροφο κτίριο 650 τ.μ. στην Τσακάλωφ 34 με αρχική τιμή 1,1 εκατ., το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επαγγελματική χρήση.

Στις 19 Σεπτεμβρίου δημοπρατούνται πέντε αυτοτελή κτίρια σε οικόπεδο 3,2 στρεμμάτων στον Ταύρο με τιμή 1.150.000 ευρώ.

Την ίδια ημέρα θα βγει προς πώληση παραθαλάσσια έκταση 44 στρεμμάτων στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής. Το ακίνητο είναι ελεύθερο και μπορεί να αξιοποιηθεί τουριστικά εφόσον ο επενδυτής δώσει τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ.

Στις 24 Σεπτεμβρίου θα γίνουν δύο δημοπρασίες. Η πρώτη αφορά γωνιακό κατάστημα 429 τ.μ. στο Πολύγωνο με τιμή 310 χιλ. ευρώ και η δεύτερη ένα τετραώροφο κτίριο στην οδό Μητροπόλεως 9 στο Σύνταγμα με αρχική τιμή 3,4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μισθωμένο ακίνητο που χρησιμοποιείται ως γραφεία.

Μέσα στο επόμενο διάστημα ακόμη έξι διαγωνισμοί για πολύ σημαντικά ακίνητα

Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται άλλοι έξι διαγωνισμοί για πολύ σημαντικά ακίνητα. Συγκεκριμένα, για δύο ορόφους (5ος και 6ος) σε κτίριο στην οδό Σταδίου 60, σε παραθαλάσσια έκταση 32 στρεμμάτων στο Κολυμβάρι Χανίων, παραθαλάσσια έκταση 27,8 στρεμμάτων στη Νέα Προποντίδα στη Χαλκιδική, και για τρία κτίρια στην Αθήνα. Το πρώτο είναι ένα εξαώροφο κτίριο στην οδό Ευαγγελιστρίας 9 στο κέντρο, ένα τριώροφο διατηρητέο στην οδό Περικλέους 33 καθώς και το ξενοδοχείο 3 αστέρων στην οδό Βερανζέρου 26 που είναι μισθωμένο, διαθέτει 134 δωμάτια σε εννέα ορόφους συνολικής επιφάνειας 4.603 τ.μ. και δύο υπόγεια 1.169 τ.μ.

Στο σφυρί το 43% της στοάς Μοδιάνο

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να βγει από το ΤΑΙΠΕΔ η δημοπράτηση του ποσοστού 43% που διαθέτει το Δημόσιο στην ιστορική Στοά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και η κατασκευή του ξεκίνησε το 1922 με σχέδια του περίφημου αρχιτέκτονα Ελί Μοδιάνο. Το κτίριο 2.707 τ.μ. με τα 150 καταστήματα είναι μοναδικό προπολεμικό αρχιτεκτονικό κόσμημα. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη πωλείται κτίριο επιφάνειας 489 τ.μ. στην Άνω Πόλη (Θεοφίλου 12).

Στην περιοχή του Ψυρρή πωλείται κτίριο 782 τ.μ. στην οδό Ρήγα Παλαμήδου 2 και στη Λεωφόρο Συγγρού στην Καλλιθέα οικόπεδο 702 τ.μ. Στην Καλλιθέα (Μαλλέα 5) βρίσκεται και κτίριο επιφάνειας 1.260 τ.μ. που επίσης θα πωληθεί μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας.

Ένα ακόμα κτίριο που πωλεί το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στο Μαρούσι (Κηφισίας 207), ενώ στη Ρόδο πωλείται οικόπεδο περίπου 47 στρεμμάτων στην περιοχή Κοσκινού καθώς και το πρώην Σανατόριο «Φρειδερίκη» (Αγία Ελεούσα), εντός του οποίου υπάρχει κτίριο 709 τ.μ. Στο Ναύπλιο πωλούνται δύο οικόπεδα έκτασης 7.200 και 3.500 τ.μ. αντίστοιχα και ένα κτίριο 421 τ.μ. στην παλιά πόλη. Στην Καλαμάτα πωλείται κτίριο επιφάνειας 780 τ.μ. στην Αριστομένους 11- 13 και στη Μεσσήνη οικόπεδο περίπου 50 στρεμμάτων στην περιοχή Μπούκα.

Ακόμη πωλείται οικόπεδο 19 στρέμματα στην περιοχή Φραγκοκάστελο Κρήτης και ακίνητο 22 στρεμμάτων στην παραλία Αρωγής στην Κομοτηνή.

Πωλητήριο και σε τμήμα του εργοταξίου στο Ρίο που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της γέφυρας

Στο σφυρί θα βγει τμήμα του εργοταξίου στο Ρίο που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, συνολικής έκτασης άνω των 16 στρεμμάτων.

Πηγή: imerisia.gr

 

ΕΥΔΑΠ. Έκπτωση 2.25 εκ ευρώ σε Ελληνικά Πετρέλαια, διαδικασία κατάσχεσης σε άνεργο για 831 ευρώ.

Μεγάλη καρδιά η ΕΥΔΑΠ!

Με απόφαση της διοίκησης και των υπουργών Οικονομικών, Υποδομών και Περιβάλλοντος, θεσπίζεται ειδικό τιμολόγιο κατανάλωσης νερού για τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 0.55 ευρώ το
κυβικό, από 0.9866.


Ο όμιλος των ΕΛΠΕ, που ανήκει κατά 35,477% στο ελληνικό δημόσιο και το υπόλοιπο σε Λάτση και μικρομετόχους, καταναλώνει γύρω στα 5 εκ κυβικά νερού τον χρόνο με πρόβλεψη για του χρόνου τα 7 κυβικά.

Η έκπτωση φτάνει τα 2.25 εκατομμύρια ευρώ.

Παρόμοια έκπτωση έχει πετύχει η ΕΛΠΕ και από ΕΥΔΑΘ.

Να θυμίσουμε ότι τον Ιούνιο και συγκεκριμένα στις 10/6 η ΕΥΔΑΠ προσπάθησε μέσω πλειστηριασμού να πάρει το σπίτι αξίας 60.000 ευρώ από συνταξιούχο από το Πέραμα, για οφειλή 733 ευρώ.

Λίγο καιρό πρίν, στις 29 Μαίου είχε ξεκινήσει διαδικασία κατάσχεσης για το σπίτι άνεργου μεταλλεργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής, ο οποίος όφειλε 831 ευρώ.
 
 

Η απάτη του ..."πλεονάσματος"

  Απίστευτη λογιστική και πολιτική απάτη είναι αυτό το υποτιθέμενο «πρωτογενές πλεόνασμα» που πλασάρισαν για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος – και το οποίο άρχισε κιόλας να το …μοιράζει (!), στα λόγια φυσικά, ο πρωθυπουργός. Πομπωδώς το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου ανακοίνωσε «πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού» της τάξης των 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η πρώτη προσπάθεια εξαπάτησης του κοσμάκη γίνεται με το «καλημέρα σας». Το 1,5 δις. ευρώ από αυτά τα 2,9 προέρχεται από επιστροφές χρημάτων κεντρικών τραπεζών κρατών της Ευρωζώνης που είχαν κερδοσκοπήσει με ελληνικά κρατικά ομόλογα!
Ρητά και δια ροπάλου όμως το ίδιο το Μνημόνιο απαγορεύει αυστηρά να υπολογίζονται αυτά τα ποσά στους εθνικούς λογαριασμούς! Παριστάνουν τους βλάκες στο Μέγαρο Μαξίμου που δήθεν δεν έχουν διαβάσει το Μνημόνιο που το έχουν …ευαγγέλιο και το οποίο αποτελεί το μοναδικό υπαρκτό κυβερνητικό πρόγραμμα; Ή ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα, δοκιμάζουν δηλαδή αν είμαστε εμείς όλοι τόσο ηλίθιοι ώστε να μην ξέρουμε ούτε τα θεμελιώδη που προβλέπει το μνημόνιο; Προφανώς το δεύτερο νόμιζαν, αλλά δεν τους βγήκε κι έτσι έφαγαν το κράξιμο της ζωής τους – όχι που τους νοιάζει, φυσικά! Από τα 2,9 δις. του Σαμαρά, λοιπόν, αφαιρούμε το 1,5 δις. ευρώ των κεντρικών τραπεζών και μας μένει 1,4 δις. ευρώ. Τέλος πάντων, έστω και το μισό πρωτογενές πλεόνασμα από αυτό που ανακοίνωσε αρχικά η κυβέρνηση, καλό δεν είναι; Καλό θα ήταν, αν όμως υπήρχε! Γιατί απλούστατα δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα πλεόνασμα! Οι απάτες τους είναι αμέτρητες. Από το 1,4 δις. πρέπει πρώτα πρώτα να αφαιρέσουμε 0,7 δις. ευρώ (683 εκατομμύρια για την ακρίβεια) που είναι οι φόροι που το κράτος όχι απλώς είναι υποχρεωμένο να επιστρέψει, αλλά και ήταν συμφωνημένο με την τρόικα και γραμμένο στον προϋπολογισμό να τους είχε επιστρέψει μέχρι το τέλος Αυγούστου!

Στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2013 η κυβέρνηση είχε προϋπολογίσει να πληρώσει 1,8 δις. ευρώ σε επιστροφή φόρων και αυτή επέστρεψε μόνο 1,1 δις ακριβώς για να … «μπαλαμουτιάσει» τα στοιχεία ώστε να διευκολυνθεί έτσι να εμφανίσει ένα ανύπαρκτο στην πραγματικότητα πρωτογενές πλεόνασμα! Τις επιστροφές φόρων δεν τις γλυτώνει, θα τις κάνει καθυστερημένα και έπειτα θα εμφανίσει έλλειμμα, αλλά στο μεταξύ θα έχει κάνει πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό με το «πρωτογενές πλεόνασμα»! Αφαιρώντας τα 0,7 δις, από τα 1,4 μας μένει προσωρινά «πρωτογενές πλεόνασμα» 0,7 δις ευρώ – το ένα τέταρτο από αυτό που αρχικά ανακοίνωσαν οι απατεώνες του Μαξίμου! Ούτε αυτό όμως δεν υπάρχει! Έχουν κάνει κι άλλη απάτη. Ο προϋπολογισμός έλεγε ότι βάσει του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων έπρεπε να έχουν ξοδέψει στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 3,85 δις ευρώ για διάφορα έργα, τα οποία θα έδιναν μεν λεφτά σε εργολάβους, αλλά και δουλειά προσωρινά σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Τι έκαναν οι απατεώνες του Μαξίμου; Αντί να ξοδέψουν 3,85 δις. ευρώ για έργα, ξόδεψαν μόνο 2,54 δισεκατομμύρια μέσα στο οκτάμηνο! 
Βούλιαξαν έτσι ακομα βαθύτερα στην κρίση την ελληνική οικονομία για να παίξουν το προπαγανδιστικό τους παιχνίδι!
Δεν είναι μόνο απατεώνες, είναι και αδίστακτοι!

Αν αφαιρέσει, λοιπόν, κανείς από τα 0,7 δις ευρώ του «πρωτογενούς πλεονάσματος» που είχαν απομείνει …τα 1,3 δις ευρώ των προϋπολογισμένων για το οκτάμηνο έργων που δεν τα έκαναν, διαπιστώνει ότι αντί για «πρωτογενές πλεόνασμα» 2,9 δις υπάρχει ήδη πρωτογενές έλλειμμα (!) ύψους 0,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Και δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος μείωσαν τις πρωτογενείς δαπάνες του κράτους 1,94 δις ευρώ …πέρα από τις περικοπές που είχαν εγγράψει στον προϋπολογισμό! Αυτό πρακτικά δεν σημαίνει «συνετή διαχείριση των οικονομικών», αλλά κυριολεκτικά ακρωτηριασμό από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ βασικών λειτουργιών του κράτους. Αν προσθέσουμε στο πρωτογενές έλλειμμα των 0,6 δις ευρώ και το 1,94 δις των προϋπολογισμένων πρωτογενών δαπανών που περικόπηκαν, το πραγματικό πρωτογενές έλλειμμα, όχι πλεόνασμα, κυμαίνεται γύρω στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ! Υπάρχουν δύο ακόμη απάτες από την κυβέρνηση. Μιλώντας για πρωτογενές πλεόνασμα του «προϋπολογισμού» και όχι της «γενικής κυβέρνησης», δεν συμπεριλαμβάνουν τα αβυσσαλέα ελλείμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ασφαλιστικών ταμείων! Μιλάμε για «τρύπα» πολλών δισεκατομμυρίων. Δεύτερον, τις τους έπιασε ξαφνικά στην κυβέρνηση και μας μιλάνε ειδικά τον Αύγουστο, ένα νεκρό μήνα, για το «πρωτογενές πλεόνασμα»;

Η απάντηση είναι απλή: Επειδή από τον Σεπτέμβριο αρχίζουν να λήγουν οι υποχρεώσεις των φορολογούμενων στην εφορία! Που να βρει ο κόσμος λεφτά να πληρώσει φόρο εισοδήματος και ΦΑΠ του 2011, του 2012 και του 2013 και χαράτσι για τα ακίνητα, όλα αυτά μαζί; Είναι βέβαιο για τους επόμενους μήνες ότι αυτά τα έσοδα του κράτους θα είναι πολύ λιγότερα από τα προϋπολογισμένα, οπότε ούτε με απάτες σαν αυτές που αναλύσαμε δεν θα τους έβγαιναν τα νούμερα, όσο και αν τα μαγείρευαν, να κάνουν προπαγανδιστική καμπάνια για «πρωτογενές πλεόνασμα»! Γι΄αυτό και την έκαναν τον Αύγουστο! Είναι τόσο απλό!
ΤΟΥ Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
*Δημοσιεύθηκε στο «Πρίν» 

ΠΗΓΗ
 


TEΛΟΣ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ

Τέλος τα μετρητά στις εφορίες, όσο μικρής αξίας και αν είναι το ποσό πληρωμής. Το παραδοσιακό «διπλότυπο είσπραξης» θα εκδίδεται για λίγο καιρό ακόμα στις ΔΟΥ μόνον όταν, για τεχνικούς λόγους, η είσπραξη εσόδων δεν μπορεί να διενεργηθεί σε πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛ.ΤΑ.

Και τότε όμως, η είσπραξη αυτή θα διενεργείται αποκλειστικά με επιταγές ή με την χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.

Αυτό ορίζει εγκύκλιος που εξέδωσε ο ΓΓ Εσόδων κ.Χάρης Θεοχάρης, χάριν «εξυπηρέτησης των φορολογουμένων για την πληρωμή των υποχρεώσεών τους, στις περιπτώσεις αδυναμίας πληρωμής αυτών σε πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛ.ΤΑ. και μέχρι την ολοκλήρωση ένταξης όλων των πληρωμών σε αυτά».

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι αν η πληρωμή γίνει με επιταγές, αυτές οπισθογραφούνται από υπάλληλο του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Οι πληρωμές με κάρτες διενεργούνται, «εφόσον τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων διαθέτουν την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή που παρέχεται από τους Δήμους και εφόσον η Δ.Ο.Υ. υποδοχής έχει ενταχθεί στο νέο TAXIS και έχει λειτουργήσει ως ενοποιημένη μηχανογραφικά με την Δ.Ο.Υ. της οποίας έχει ανασταλεί η λειτουργία».

fimotro

15.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέσα στο 2014...

Ποιοι θα βρεθούν εκτός...

Μέχρι πρότινος ήταν γνωστή η απαίτηση της Τρόικα για 25.000 διαθεσιμότητες έως τον Δεκέμβριου του 2013. Δεν μπορεί όμως να παραλείψει κανείς ότι πέρα από την υπαγωγή δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας έχει ζητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση η αποχώρηση 15.000 ατόμων από τον δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», μέσα στη διετία 2013-14 θα πρέπει να έχουν απολυθεί σε δόσεις 15.000 υπάλληλοι. Εκτός από τις 2.000 απολύσεις της ΕΡΤ, μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει περίπου 1.000 άτομα από το Δημόσιο. Μόλις παρέλθει αυτό το διάστημα θα πρέπει να απολυθούν ακόμα 4.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος Ιουνίου. Όμως, το γαϊτανάκι των απολύσεων δεν σταματά εκεί. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα αποχωρήσουν 1.500 έως το τέλος Ιουλίου και ισάριθμοι ακόμα μέχρι το τέλος Αυγούστου. Ακόμη εκτός «νυμφώνος» θα βρεθούν 2.000 υπάλληλοι τον Σεπτέμβριο του 2014 και άλλοι 1.000 μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Όσον αφορά, την αποχώρηση 4.000 ατόμων μέχρι τον Ιούνιο του 2014, ο αριθμός αυτός θα προέλθει από εκείνους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Ιούλιο. Αυτό όμως, δεν αποκλείει την αποχώρηση και όσων υπάχθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας τον Σεπτέμβριο του 2013. Μάλιστα ο χρόνος παραμονής εντός διαθεσιμότητας κυμαίνεται από 8 έως 12 μήνες.

Οι αποχωρήσεις θα προέλθουν κυρίως από τους ασυνεπείς υπαλλήλους κι από εκείνους που παραμένουν στην εργασία τους εξαιτίας προσωρινών δικαστικών διαταγών, όπου με την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών θα επισπευθούν οι αποχωρήσεις τους. Την εποχή αυτοί υπάρχουν 6.000 υποθέσεις συμβασιούχων, των οποίων έχει λήξει η σύμβασή τους και παραμένουν στη θέση τους λόγω προσωρινών διαταγών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών κύκλων οι περισσότεροι υπάλληλοι αυτής της κατηγορίας θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο...

Έρχεται και φόρος πολυτελείας για τους κατόχους ΙΧ πάνω από 1.929 κυβικά...

Έως το τέλος του έτους θα κληθούν να καταβάλλουν μαζί με τα τέλη κυκλοφορίας από 947 ευρώ έως 5.140 ευρώ...

Μετά τους ιδιοκτήτες ακινήτων το υπουργείο Οικονομικών «στριμώχνει» φορολογικά και τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων καθώς το τελευταίο δίμηνο του έτους θα στείλει σχεδόν ταυτόχρονα με τα τέλη κυκλοφορίας και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης σε όσους διαθέτουν αυτοκίνητα με κινητήρα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών.

Οι επιβαρύνσεις για όσους έχουν αυτοκίνητα με κινητήρα άνω των δύο λίτρων θα κληθούν έως το τέλος του έτους να καταβάλουν από 947 ευρώ έως 5.140 ευρώ καθώς θα φορολογηθούν διπλά (τέλη κυκλοφορίας + φόρος πολυτελούς διαβίωσης).

Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα «Βήμα» ακόμη και αν κάποιος έχει πωλήσει το όχημά του μέσα στο 2013 ή ακόμη έχει καταθέσει πινακίδες το τρέχον έτος δεν γλυτώνει από το νέο «χαράτσι» καθώς αφού το μέτρο ισχύει αναδρομικά από τη χρήση του 2012.
Φόρος πολυτελούς διαβίωσης θα επιβληθεί σε αυτοκίνητα, πισίνες, και αεροσκάφη. Τα σκάψη αναψυχής έχουν εξαιρεθεί και τα ταμεία του κράτους θα αυξάνονται κάθε έτος σε ετήσια βάση κατά 136 εκατ. ευρώ.

Ο νέος φόρος θα βεβαιωθεί με ξεχωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα και η αποστολή των σημειωμάτων στους φορολογούμενους που έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, πισίνα ή αεροσκάφος αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου...

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται ο Τάσος Μαντέλης...

Στις 11 Νοεμβρίου στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου.Κακουργημάτων της Αθήνας παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης, και τέσσερα ακόμα πρόσωπα για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens.

Εκτός από τον πρώην υπουργό παραπέμπονται στο εδώλιο οι Γεώργιος Τσουγκράνης, Αντωνία Μάρκου, Ηλίας Γεωργίου και Αριστείδης Μαντάς. Με το ίδιο βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών απαλλάσσει από την κατηγορία για την υπόθεση τον Δημήτριο Νέγρη. Επιπλέον, το δικαστικό συμβούλιο έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μαντέλης κατηγορείται ότι έλαβε από τα μαύρα ταμεία του γερμανικού κολοσσού 450.000 γερμανικά μάρκα. Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατ΄εξακολούθηση κατά του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα...

tanea.gr
 

ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Με χρηματικά πρόστιμα που μπορεί να φτάνουν έως και τα 16.000 ευρώ, ποινικές διώξεις και «λουκέτα» θα βρίσκονται αντιμέτωποι, από τις 15 Σεπτεμβρίου, όσοι εργοδότες εντοπιστούν να απασχολούν αδήλωτο, παράνομο και ανασφάλιστο εργαζόμενο.

Την έναρξη «στοχευμένων» ελέγχων από μεικτά κλιμάκια του ΣΕΠΕ, του ΙΚΑ και της οικονομικής αστυνομίας, με «όπλο» τα νέα αυξημένα πρόστιμα (που αν δεν πληρώνονται εντός δέκα ημερών θα βεβαιώνονται στις... ΔΟΥ) και στόχο την αύξηση των εσόδων του ΙΚΑ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ύστερα από σύσκεψη με τον υφυπουργό Β. Κεγκέρογλου, τη γ.γ Αννα Στρατινάκη, τον διευθυντή της υπηρεσίας οικονομικής αστυνομίας και δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, ταξίαρχο Β. Κοντογιάννη, στελέχη του ΣΕΠΕ και της ΕΥΠΕΑ.

Οι έλεγχοι θα γίνονται από κοινού για να επιβάλλεται το ανώτατο δυνατό πρόστιμο, έως και 16.000 ευρώ, όπως είπε η Α. Στρατινάκη: Δηλαδή 10.550 ευρώ για τη μη καταχώρηση του εργαζόμενου στην κατάσταση προσωπικού + 500 ευρώ αν είναι ανασφάλιστος + 5.000 ευρώ αν πρόκειται για παράνομα απασχολούμενο αλλοδαπό. Η ηγεσία του υπουργείου προανήγγειλε και νομοθετική πρωτοβουλία για την ενοποίηση τόσο των προστίμων (με αφορμή τη διατήρηση στα 500 ευρώ του προστίμου για απασχόληση ανασφάλιστου που αποκάλυψε η «Η») όσο και των υπηρεσιών ελέγχου.

Τα πρόστιμα

Το πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία θα είναι το 18πλάσιο του κατώτατου μισθού ανά αδήλωτο εργαζόμενο -δηλσδή 10.550 ευρώ για τους άνω των 25 ετών αδήλωτους εργαζόμενους και 9.200 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών- και θα επιβάλλεται άμεσα με πρόβλεψη έκπτωση 30% αν πληρωθεί εντός 10 ημερών. Κλιμακωτά πρόστιμα από 300 ευρώ - 5.000 ευρώ θα επιβάλλονται ανάλογα με τον αριθμό των απασχολουμένων και το είδος της παράβασης. Πρόστιμο 2.500 ευρώ θα επισύρει η μη επίδειξη πιστοποιητικού ελέγχου ανυψωτικών μηχανημάτων, ανά μηχάνημα έργου.

Από 7.200 ευρώ - 15.000 ευρώ, ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας, θα επιβάλλεται για τη μη επίδειξη πιστοποιητικού απαλλαγής από επικίνδυνα αέρια σε ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες. «Όποιος εξακολουθεί να κινείται εκτός νομιμότητας στην αγορά εργασίας θα υποστεί τις βαρύτατες συνέπειες των δικών του επιλογών», προειδοποίησε ο υπουργός Εργασίας.

Το ποινολόγιο
10.550 το ανώτατο πρόστιμο για αδήλωτο εργαζόμενο που απασχολείται στην επιχείρηση 500 ευρώ για τον ανασφάλιστο 5.000 ευρώ για κάθε παράνομα απασχολούμενο αλλοδαπό

 fimotro

Ο αγώνας στα χέρια των καθηγητών-Δεν θυσιάζεται σε κοινοβουλευτική αρένα

Σταμάτης Νικολάου, Σταύρος Τζιορτζιώτης

«Η απεργία των καθηγητών δεν έχει αιτήματα. Είναι πολιτικός χειρισμός αποκλειστικά, για να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση»…. Με αυτό τον ισχυρισμό η κυβέρνηση, μέσω εφημερίδων και ΜΜΕ, επιχειρεί με χυδαίο τρόπο, να μεταφέρει την αντιπαράθεση από τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, εκεί που θεωρεί ότι έχει πλεονέκτημα.

Ωστόσο, καμία σχέση με το χαρακτήρα και την προοπτική της απεργίας των καθηγητών, δεν έχουν τα παραπάνω.

Δε θα κάνουμε τη χάρη, ούτε στους κυβερνητικούς υπαλλήλους, ούτε σε κανέναν άλλο, που από υπολογισμό ή αφέλεια πέφτει στην παγίδα τους.

Δεν σκοπεύουμε να θυσιάσουμε τον αγώνα μας σε μια κοινοβουλευτική αρένα, όπου ο εκπαιδευτικός κόσμος θα νοιώθει πλέον ότι δεν επηρεάζει και δεν καθορίζει τίποτα, ότι όλα είναι λίγο - πολύ ένα παιχνίδι «στημένο» στη ράχη του.

Η απεργία γίνεται για αντίσταση σε συγκεκριμένα μέτρα και απαίτηση συγκεκριμένων αιτημάτων, που διατυπώνονται στους στόχους της.


Η απεργία έχει ευρύτερη κοινωνική απεύθυνση με διεκδίκηση κοινών στόχων για την παιδεία, την εργασία, τα δημόσια αγαθά, προς όφελος των εργαζομένων.

Οι καθηγητές και οι εργαζόμενοι γενικά έχουμε χίλιους λόγους να γκρεμοτσακιστεί αυτή η κυβέρνηση.

Δεν περιοριζόμαστε όμως
στο να αλλάξει αυτός που μας κυβερνά, αυτός που θα εφαρμόζει μια αντι-εκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική, αλλά παλεύουμε για να αλλάξει αυτή η πολιτική.

Η απεργία έχει αιτήματα και στόχους που αντικειμενικά ενώνουν τον κλάδο στα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα του, αλλά και συναντιούνται με τις ανάγκες τις κοινωνίας για σύγχρονη, δημόσια παιδεία.

Η «απεργία» διεκδικεί:

Κανείς καθηγητής και μαθητής να μη διωχτεί από το σχολειό!

Μόρφωση – εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, ουσιαστική, δημόσια και δωρεάν!


• Ενιαίο 12χρονο σχολείο, υποχρεωτικό, δημόσιο και δωρεάν, ποιοτικά αναβαθμισμένο για όλα τα παιδιά. Ουσιαστική στήριξη της τεχνικής εκπαίδευσης κατά τη μεταβατική περίοδο. Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες της ΤΕΕ (υγεία, εφαρμοσμένες τέχνες) που καταργήθηκαν.
• Να αποσυρθεί ο νόμος για την αντιδραστική «αναδιάρθρωση» της εκπαίδευσης, γενικής και τεχνικής. Όχι στο σχολείο εξεταστικό κέντρο, μορφωτικά υποβαθμισμένο. Όχι στην πρόωρη κατάρτιση μετά το γυμνάσιο και τη μαθητεία – τζάμπα απλήρωτη, παιδική εργασία.
• Άμεσα μέτρα ενίσχυσης για να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία. Καμιά συγχώνευση – κατάργηση σχολείου! Ανώτερο όριο 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.
• Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση.
• Απόσυρση του ΠΔ για την αξιολόγηση και του νόμου 4142/13 για τη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας.
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους!
• Να ανακληθούν τώρα οι διαθεσιμότητες – υποχρεωτικές μετατάξεις. Καμιά διαθεσιμότητα – υποχρεωτική μετάταξη – μετάθεση, απόλυση!
• Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών, για τη λειτουργία των σχολείων. Αυξήσεις στους μισθούς των νεοδιόριστων.
Δημόσια και δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά! Όχι στη διάλυση – συρρίκνωση – ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών (παιδεία, υγεία κλπ).
Ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατικά δικαιώματα στα σχολειά και στους τόπους εργασίας!
• Να καταργηθεί το καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης απεργών.
• Σταμάτημα κάθε συνδικαλιστικής δίωξης.
• Άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12).


Το εκπαιδευτικό κίνημα είναι αυτοτελές και ο αγώνας είναι στα χέρια των καθηγητών.
Αυτοί αποφασίζουν μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις κι όχι κάποια φωτισμένη ηγεσία ή ΔΣ. Οι απεργιακές επιτροπές φτάνουν τη φωνή και τη δράση μας ακόμη πιο μακριά.

Αυτό το κίνημα, αυτό το συνδικαλισμό τρέμει η κυβέρνηση και καταγγέλλει. Απειλεί και λασπολογεί. Κι όχι τους «καθώς πρέπει» συνδικαλιστές που κοσμούν τα σαλόνια της διαχείρισης και του κοινωνικού εταιρισμού.

Δεν παίρνουμε εντολές ούτε είμαστε πολιτικά υποχείρια καμιάς πολιτικής δύναμης. Ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν, να ενσωματώσει το δικό μας αγώνα στις δικές του επιλογές.

Υπερασπίζουμε την αγωνιστική ενότητα όλων των συναδέλφων, πάνω στους στόχους του κλάδου, και την ανατρεπτική προοπτική της απεργίας διάρκειας.

Και για σήμερα και για αύριο, και με κάθε κυβέρνηση, το συμφέρον των καθηγητών είναι ένα μαζικό μαχητικό και με διαδικασίες βάσης εκπαιδευτικό κίνημα. Ένα κίνημα που θα στηρίζεται στην αυτονομία του και στη μαχητική του διασύνδεση με άλλα τμήματα του εργατικού κινήματος, μακριά από πολιτικές ουράς με τις συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Θα αποκρούσουμε αποφασιστικά κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης και των ΜΜΕ, ένταξης των αγώνων μας στη στείρα κοινοβουλευτική αντιπαράθεση, χωρίς συζήτηση για την αλλαγή πολιτικής.

Ναι, εμείς έχουμε τη δική μας πολιτική ατζέντα και προτεραιότητα: Οι εργαζόμενοι και οι ανάγκες της κοινωνίας στο τιμόνι των εξελίξεων, μέσα από το συλλογικό και μαχητικό

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!
ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
αγώνα!


*εκπρόσωποι των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων Δ.Ε., στο ΔΣ της ΟΛΜΕ 



ΠΗΓΗ

Όταν το αίμα «γίνεται» πετρέλαιο…

Συνωστισμός «καρχαριών» στον Περσικό κόλπο. Όλα τα διαθέσιμα «σούπερ τάνκερ» της υφηλίου έχουν πάρει θέση και περιμένουν την πρώτη αμερικανική βόμβα που θα σκάσει στα κεφάλια του Συριακού λαού, για να  φορτώσουν όσο περισσότερο πετρέλαιο μπορούν. Είναι ζήτημα χρόνου από τη στιγμή που οι γιάνκηδες (με ή χωρίς όλους του συμμάχους τους) επιτεθούν στη Συρία, να ανέβει η τιμή του «μαύρου χρυσού» και οι παγκόσμιοι ιδιοκτήτες τους (μεταξύ των οποίων και αρκετοί επιφανείς Έλληνες πατριώτες…) να  κονομήσουν πολλά έξτρα ζεστά δισεκατομμύρια χωρίς καν να κουνηθεί μια τρίχα από την καλοχτενισμένη κώμη τους.


Το λένε άλλωστε κι αυτοί που «ξέρουν»: «Οι αναλυτές της Societe Generale δεν αποκλείουν μιαν άνοδο της τιμής του μαύρου χρυσού στα επίπεδα των 125 δολαρίων με το ξεκίνημα των αεροπορικών βομβαρδισμών στη Συρία. Στην περίπτωση δε που οι επιθέσεις αυτές οδηγήσουν έστω σε προσωρινή διακοπή της εξόρυξης και διανομής πετρελαίου στην ευρύτερη περιοχή, οι ειδικοί της SocGen “βλέπουν” την τιμή στα 150 δολάρια ανά βαρέλι. Αντίστοιχες είναι και οι προβλέψεις των αναλυτών της Bank of America Merrill Lynch: 120 δολάρια το βαρέλι για το αργό στο ξεκίνημα της “πολεμικής κρίσης” και στα 130 δολάρια τις αμέσως επόμενες ημέρες.» εδώ


Το «επιχειρείν» είναι μια ιδιαίτερα συναρπαστική «τέχνη», που εκτός από κέρδη προσφέρει και βαθιές συγκινήσεις στους «λειτουργούς» της. Η αδρεναλίνη του «πετρελαιά» χτυπάει κόκκινο, πιο βαθύ κι απ’ το κόκκινο του αίματος ενός λαού  τη στιγμή που μετατρέπεται  σε πετρέλαιο κι ύστερα σε δισεκατομμύρια δολάρια που θα στοιβαχτούν σε  φιλόξενες θυρίδες και ευρύχωρους τραπεζικούς λογαριασμούς. Μέχρι να ξεγελάσουν -για λίγο- την ακόρεστη πείνα τους τα καπιταλιστικά κτήνη, να «βρέξουν» την επιτυχία τους με την ακριβότερη σαμπάνια και να «τιμηθούν» από τις κυβερνήσεις των χωρών τους, όπως αρμόζει σε «πυλώνες» της οικονομίας και κατ’ επέκταση της δημοκρατίας…
 
 

Σχέδιο για τη σωτηρία του εφάπαξ στο Δημόσιο

Υστατη προσπάθεια για να «σωθεί» το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων από τις μεγάλες περικοπές που φέρνει ο υπολογισμός των ποσών από την 1/1/2014 (με νέο μαθηματικό τύπο και στη βάση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος) καταβάλλουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας και του ΠΑΣΟΚ. Το βασικό σενάριο, που συμφώνησαν το επιτελείο του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή του Γ. Κουτρουμάνη, προβλέπει το εφάπαξ να υπολογίζεται με τον νέο μαθηματικό τύπο που προβλέπεται σε εφαρμογή του Μνημονίου όχι αναδρομικά, αλλά από την 1/1/2014 και για όσα χρόνια παραμείνει στην υπηρεσία του ο υπάλληλος. Δηλαδή αν βγει στη σύνταξη το 2020, με το νέο σύστημα να υπολογιστούν οι εισφορές των 6 - 7 τελευταίων ετών.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας και του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι η πρόταση, εφόσον τεκμηριωθεί και οικονομικά, θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση με τους εμπειρογνώμονες της τρόικας.

Αυτό είναι το κατάντημα της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας - βίντεο.

Ούτε κι εμείς οι πολέμιοι αυτού του ακατάλληλου και επιζήμιου για την ελληνική πραγματικότητα πολιτικού συστήματος (της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας) δεν είχαμε φανταστεί ποτέ ότι μπορεί να πέσει σε τέτοια χαμηλά επίπεδα.





Δείτε το βίντεο.

 

Αφορά τον νέο κώδικα των δικηγόρων. Προκειμένου λοιπόν να εισαχθεί ο σχετικός νόμος στην Ολομέλεια της Βουλής, έπρεπε  προηγουμένως να υπερψηφιστεί στην αρμόδια επιτροπή Δικαιοσύνης από 13 τουλάχιστον βουλευτές. Μέσα στην αίθουσα της επιτροπής ήταν μόνο τρεις βουλευτές και μάλιστα κανένας από αυτούς δεν υπερψήφισε. Όμως παρόλα αυτά το νομοθέτημα πέρασε με τον τρόπο που θα δείτε και που θα σας σπάσει τα νεύρα.

Προχθές ο καθηγητής κ. Κοτζιάς είπε πως στην ουσία δεν υπάρχει πλέον ελληνικό Σύνταγμα και ότι οι αποφάσεις δεν εφαρμόζονται πλέον στο «ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ» αλλά εκτελούνται απευθείας «ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ». Στο όνομα λοιπόν των δανειστών ψηφίζονται τυπικά και οι εντολές τους.

Ήρθε επιτέλους η ώρα να αντιληφθούμε πως δεν υπάρχει κάποιο Σύνταγμα που παραβιάζεται και το οποίο δήθεν θα πρέπει να βελτιωθεί, αλλά ότι δεν έχουμε καθόλου Σύνταγμα και χρειαζόμαστε καινούργιο, φτιαγμένο από τους ίδιους τους πολίτες.

Εκείνο που μας απασχολεί έντονα, δεν είναι το τι δεν κάνουν οι πειθήνιοι βουλευτές, οι οποίοι ως άχρηστοι γι’ αυτή τη «δημοκρατία», απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις, αλλά το τι κάνουν οι δικηγόροι της χώρας και πως ανέχονται αυτή την κατάσταση; Τι κάνει ο κατ’ ευφημισμόν μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας (ΔΣΑ) όταν σιωπά στην πλήρη κατάργηση του Συντάγματος;

πηγη


ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Egerssi@otenet.gr

www.apostoloupanos.gr

twitter:@egerssi

Τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις, με άλλα λόγια, η απόλυτη υποταγή μας στους τροϊκανούς, οι οποίοι επιδεικνύουν απέναντί μας συμπεριφορά τοκογλύφου δανειστού προς δανειολήπτη και όχι ισότιμου εταίρου στον ίδιο συνασπισμό, εξαθλίωσαν τον λαό μας και εκχωρήθηκαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Παρ΄όλα ταύτα, από τον Μάιο του 2013 συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από την προηγούμενη συνταγματική αναθεώρηση και με βάσει την παράγραφο 6 του άρθρου 110 του Συντάγματος (δεν επιτρέπεται αναθεώρηση του Συντάγματος προ της παρόδου πενταετίας από της περατώσεως της προηγουμένης) θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει η διαδικασία νέας συνταγματικής αναθεώρησης. Διότι όπως, λέει και ο θυμόσοφος λαός μας: «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Είναι λοιπόν, κατεπείγουσα η αναγκαιότητα γενναίας αναθεώρησης του Συντάγματος, από τη στιγμή που όλοι οι μετέχοντες του σημερινού πολιτικού συστήματος έχουν παραδεχτεί πως αυτό το πολιτικό σύστημα έχει πτωχεύσει και η πατρίδα μας βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο. Έτσι, απαιτούνται βαθιές τομές στο υπάρχον Σύνταγμα, κάτι που δεν τόλμησαν οι προηγούμενες αναθεωρήσεις, και μοιραία μας οδήγησαν ως χώρα στον γκρεμό! Απαιτούνται ουσιαστικές διαρθρωτικές και ριζοσπαστικές τομές που θα έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος και της Δημοκρατίας, η οποία σήμερα επί της ουσίας έχει καταργηθεί. Κατ΄αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμηθεί η κομματοκρατία που κατασπαράσσει τα σωθικά της υγιούς κοινωνίας. Απαιτούνται ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας αυτής της αθεράπευτης, αντιπαραγωγικής και διεφθαρμένης δημόσιας διοίκησης, που θα έχει ως αποτέλεσμα μεταξύ των άλλων να πατάξει τις παθογένειες δεκαετιών του Ελληνικού κράτους, όπως, η φοροκλοπή, η φοροδιαφυγή, το παραεμπόριο, η λαθρομετανάστευση κλπ.


Άλλωστε, αυτήν την αναγκαιότητα, δηλαδή της σαρωτικής αναθεωρήσεως του Συντάγματος, πρώτος από όλους διατυμπάνισε ο σημερινός Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Αντώνης Σαμαράς, όταν δήλωνε τον Δεκέμβριο του 2010 στην επιτροπή αναθεωρήσεως του Συντάγματος της ΝΔ: «Η ΝΔ είναι υπέρ των αλλαγών, αλλά όχι σε αλλαγές στο πόδι. Ζητούμε διαρθρωτικές αλλαγές που θα φέρουν ανταγωνιστικότητα, ανάκαμψη και ελπίδα. Όχι θυσίες χωρίς αντίκρισμα, χωρίς προοπτική». http://www.skai.gr/news/politics/article/158250/an-samaras-anatheoritiki-vouli-to-2013/ Όπως επίσης, δήλωνε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως στις 6 Απριλίου 2011: «το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε και απαιτείται τολμηρή συνταγματική αναθεώρηση». Και από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε ημέρες 78ης ΔΕΘ, ας θυμηθούμε τι ακριβώς εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς, δυο χρόνια πριν, από του βήματος της 76ης ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2011: «Η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Αλλά χρειάζεται και σωστά μέτρα. Με άμεσα αποτελέσματα. Θα σας μιλήσω τώρα επιγραμματικά για τις πέντε μεγάλες προτεραιότητές μας σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Όμως, το πιο σημαντικό-προϋπόθεση και επιστέγασμα όλων όσων θα ακούσετε-είναι η μεγάλη αναθεώρηση του Συντάγματος. Για να γίνουν οι θεσμοί πιο λειτουργικοί, η χώρα πιο ανταγωνιστική και ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής. Είναι αυτή η κεντρική ιδέα της σαρωτικής συνταγματικής αναθεώρησης 31 σημείων, που προτείνει η παράταξή μας. Και όλες οι μεταρρυθμιστικές τομές, που θα σας πω τώρα, μαζί με την συνταγματική αναθεώρηση, θα αποτελέσουν ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Ώστε να υπάρξουν προοπτικές επανεκκίνησης παντού. Και να μπούμε πια στην εποχή της Νέας Μεταπολίτευσης…».

Πράγματι, λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς, που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, ηγείτο του αντιμνημονιακού αγώνα, είχε συστήσει «επιτροπή αναθεωρήσεως του Συντάγματος» με επικεφαλής τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Μετά από μήνες επεξεργασίας του υπάρχοντος Συντάγματος, η εν λόγω επιτροπή κατέθεσε πόρισμα που περιελάμβανε τα 31 διορθωτικά σημεία του Συντάγματος και για τα οποία ανέφερε ο κ. Σαμαράς στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στο σημείο αυτό θα ήταν ωφέλιμο να θυμηθούμε εκτός των άλλων κάποια από αυτά τα σημεία: «Αρ. 4) Ασυμβίβαστο του αξιώματος του Υπουργού με εκείνο του Βουλευτή. Αρ. 7) Αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των Βουλευτών, ώστε να περιορισθεί αποκλειστικά στα όρια της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων τους. Αρ. 8) Συνταγματική πρόβλεψη για το “πόθεν έσχες” των πολιτικών προσώπων και για την ανάθεση του ελέγχου του σε ειδικό σώμα, αποτελούμενο αποκλειστικά από ανώτατους λειτουργούς των 3 Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας. Αρ. 9) Ουσιαστικός εκδημοκρατισμός των πολιτικών κομμάτων και εγγυήσεις διαφάνειας στα οικονομικά τους. Αρ.10) Κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του Βουλευτή. Αρ.14) Συνταγματική κατοχύρωση της ακρόασης κοινωνικών φορέων κατά την εξέλιξη της νομοθετικής διαδικασίας. Αρ.19) Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου. Αρ.25) Αναθεώρηση των περί δημοψηφισμάτων διατάξεων, για την πρόβλεψη διενέργειας δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία. Αρ.30) Ρητή πρόβλεψη για την προστασία της εθνικής ταυτότητας και της ελληνικής γλώσσας. Αρ.31) Εξορθολογισμός της οργάνωσης και λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών».

Ωστόσο, εκείνος ο οποίος αποδεχόταν πως «το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε και απαιτείτο τολμηρή συνταγματική αναθεώρηση» και επιπρόσθετα πως «Η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές», είναι ο ίδιος ο οποίος έχει στείλει στις καλένδες το πόρισμα της επιτροπής αναθεωρήσεως του Συντάγματος της ΝΔ για την αναθεώρησή του, αφού επί 16 μήνες που είναι Πρωθυπουργός δεν έχει κάνει την παραμικρή ενέργεια ή έστω αναφορά στο μείζον ζήτημα ανατάξεως της χώρας. Επιπρόσθετα, απέφυγε επιμελώς να κάνει την παραμικρή αναφορά, στην πρόσφατη ομιλία του στην 78η ΔΕΘ και επιπλέον δεν ήταν η ομιλία του δεσμευτική από υποσχέσεις. Άλλωστε, η πολιτική αίγλη της 78ης ΔΕΘ, όπως και πέρσι, υποβαθμίστηκε από τη στιγμή που αντιδημοκρατικά ο Πρωθυπουργός απαγόρευσε την συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ. Αυτή η συνέντευξη του Πρωθυπουργού, μέσω και των ερωτήσεων που πάντα ακολουθούσαν, ήταν επί δεκαετίες κατά κάποιο τρόπο δεσμευτική των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού.

Συνεπώς, αποδεικνύεται πως ο Πρωθυπουργός και η πολιτική του καμαρίλα δεν σέβεται τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις του προς τον Ελληνικό λαό (τελευταία αναφορά Σαμαρά στην αναθεώρηση του Συντάγματος έγινε στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο τον Μάιο του 2013). Αποδεικνύεται πως δεν έχει καμιά διάθεση να συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να κατατεθεί σχετική πρόταση από τουλάχιστον 50 Βουλευτές του κόμματός του, για να ανοίξει ο διάλογος της αναθεωρήσεως του Συντάγματος! Και αφού η ΝΔ και ο Πρόεδρός της αποφεύγουν την υλοποίηση των εξαγγελιών τους, όπως ο διάβολος το λιβάνι, τι κάνουν τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως; Γιατί δεν ξεκινούν να πιέζουν την κυβέρνηση για δημοψήφισμα από τον κυρίαρχο λαό, με βάσει την αποδοχή από τη ΝΔ του 25ου σημείου της επιτροπής τους αναθεωρήσεως του Συντάγματος, όπου αποδέχονται την πρόβλεψη διενέργειας δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία; Γιατί δεν προτάσσουν το αρ. 1 παρ. 3 του Συντάγματος που ορίζει πως: «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται, όπως ορίζει το Σύνταγμα»;

ΥΣ.:

Διατυπωμένη άποψή μου με το άρθρο μου: «Νέο Σύνταγμα-Άλμα ελπίδας στο μέλλον», στις 21 Μαρτίου 2011, πως η καλύτερη λύση είναι ένα ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ με ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ και όχι ή όποια αναθεώρηση του υπάρχοντος Συντάγματος

http://www.apostoloupanos.gr