EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μετά από 6 χρόνια απολύθηκε από το Δημόσιο εφοριακός

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με σχετική απόφασή του επικύρωσε την οριστική απόλυση που είχε επιβληθεί σε εφοριακό υπάλληλο, καθώς υπεξαίρεσε το ποσό των 223.000 ευρώ από την υπηρεσία του.

Ειδικότερα, τον Ιανουάριο του 2007, ο εφοριακός παραπέμφθηκε από τον υπουργό Οικονομικών στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος «κατά τον Ποινικό Κώδικά και άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους» και για χαρακτηριστική αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός της υπηρεσίας.

Πράγματι, μετά από τρία χρόνια, τον Μάρτιο του 2010, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης.

Τον επόμενο μήνα του ίδιου έτους, ο εφοριακός άσκησε ένσταση κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου.

Λίγο αργότερα, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ο εφοριακός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για δυο υπεξαιρέσεις συνολικού ύψους 223.000 ευρώ (150.000 και 73.000 ευρώ) οι οποίες τελέσθηκαν «με ιδιαίτερα τεχνάσματα σε βάρος του Δημοσίου κατ’ εξακολούθηση», ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 4 χρόνια.

Ωστόσο, στην εκπνοή του 2010 το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο επικύρωσε την πρωτοβάθμια απόφαση και του επέβαλε με τη σειρά του και πάλι την ίδια πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης.

Ο εφοριακός προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης που του επιβλήθηκε.

Όμως, κατά την ημέρα της συζήτησης της αίτησής του στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, ο εφοριακός δεν παρουσιάστηκε ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, με αποτέλεσμα να απορριφθεί η αίτησή του, να επικυρωθεί φυσικά η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης που του είχε επιβληθεί, ενώ παράλληλα του επιδικάστηκε και δικαστική δαπάνη 460 ευρώ.

Η προβληματική σχέση του ανθρώπου με τη φύση [Βίντεο]

Δείτε μια μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων η οποία μας δείχνει την προβληματική σχέση του ανθρώπου με τη φύση.

«Νιώθω, πίσω από την τραγική μοίρα του σύγχρονου ανθρώπου, την ωραία και αιώνια φύση που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις εφήμερες τραγωδίες μας. Μας καταπνίγει η αγωνία, ασφυκτιούμε, νιώθουμε, όσο ποτέ άλλοτε, την ανάγκη ν’ ανοίξουμε ένα παραθυράκι για να δούμε, σε μια γρήγορη αστραπή, τον ουρανό, τα άστρα, τη θάλασσα, την άνοιξη: αλλά παρευθύς το παραθυράκι ξανακλείνει και μένουμε ξανά αντιμέτωποι με τους σκοτεινούς δαίμονες που μας επιτίθενται. Να ρίξουμε μια σύντομη και βίαιη ματιά στη φύση, ανάμεσα σε δυο κραυγές αγώνα και αγωνίας, είναι, θαρρώ, ολοένα και περισσότερο μια απαραίτητη φυγή προς ένα χαμένο παράδεισο. Όμως η ματιά αυτή πρέπει να είναι πολύ σύντομη, γιατί δεν έχουμε πια καιρό να αργοπορούμε με λεπτομερείς περιγραφές»

Νίκος Καζαντζάκης, 1957 - Συνομιλίες με τον Pierre Sipriot, Γαλλική Ραδιοφωνία






Στα 5.246 τα κενά εκπαιδευτικών που κατέγραψε η ΔΟΕ

Σε 5.243 ανέρχονται τα λειτουργικά κενά που έδωσε στη δημοσιότητα το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων. Σχεδόν σε όλη τη χώρα υποστηρίζει η ΔΟΕ υπάρχουν κενά που δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί έχουν τα πρωτεία καθώς στους δασκάλους τα κενά φθάνουν τα 1.843 ενώ στους νηπιαγωγούς τα 1.101. Επίσης κενά υπάρχουν και στις ειδικότητες καθώς στους γυμναστές η ΔΟΕ καταγράφει 401 κενά, στους μουσικούς 410 και στους καθηγητές αγγλικών 667.

Επίσης η ειδική αγωγή στην οποία παραδοσιακά προσλαμβάνονται πολλοί αναπληρωτές, αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει μόνιμοι διορισμοί, αριθμεί 825 κενά.

Το Ηράκλειο είναι ο νομός με τις περισσότερες ελλείψεις αφού σε όλες τις ειδικότητες στην πρωτοβάθμια φθάνουν τις 451.

Στους τέσσερις νομούς της Κρήτης καταγράφονται 1.003 κενά. Πρόβλημα ιδιαίτερο έχουν και οι Κυκλάδες που με 349 κενά είναι η δεύτερη περιοχή σε ελλείψεις εκπαιδευτικών. Και ενώ λοιπόν η ΔΟΕ αναφέρει ότι τα κενά ξεπερνούν τις 5.000 μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ο Υπουργός Παιδείας δεν φαίνεται να τα αποδέχεται αφού στην ομιλία του στη Βουλή δήλωσε:

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ακούω τους συνδικαλιστές, οι οποίοι σπεύδουν, πριν ανοίξουν τα σχολεία, να ανακαλύψουν χιλιάδες κενών. Πώς τα ανακάλυψαν; ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα σχολεία; Τι αξιοπιστία έχει αυτή η καταγγελία»;.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 1.237 προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (516 δάσκαλοι, 741 νηπιαγωγοί) γεγονός που αποδεικνύει ότι κενά υπάρχουν. Στα τέλη του μήνα αναμένεται ακόμα μια φάση πρόσληψης από την οποία θα φανεί και η διάθεση του Υπουργείου σχετικά με την κάλυψη των κενών.


defencenet.gr

 

Πρωτογενές πλεόνασμα! Ζήτω!

Μέσα στο ελλαδικό σύστημα που συνεχίζει να αυτοδιαφημίζεται ως “δημοκρατικό”, η εγχώρια, καλά οργανωμένη πλύση εγεκφάλου υπερπροβάλλει το νέο κεφάλαιο εμπόριου ελπίδας.

Τί προσλαμβάνω;

Ενώ νιώθω ένοχος που μπήκα στο ευρώ καλώντας την Γκόλντμαν Σάκς να μου κάνει σουάπ, ενώ παραδέχομαι ότι κάθε χρόνο μαζί με τον εκάστοτε υπουργό οικονομικών αλλοίωνα τα στατιστικά στοιχεία, ενώ αναγνωρίζω πως είμαι -όπως οι περισσότεροι- τεμπέλης, επίορκος, κοπανατζής και απαιτούσα επί δεκαετίες από τον Θόδωρο να τα τρώμε μαζί, ενώ βλέπω ότι τα σοβαρά κανάλια, η καθαρμένη ΔΤ ανεμπόδιστα πλέον ξεσκεπάζουν σε καθημερινή βάση τα σκάνδαλα αυτού του κράτους (πριν τα μνημόνια οι οργανωμένοι πολίτες κρατούσαν φιμωμένους τους ρεπόρτερ), ενώ μπήκα στα μνημόνια βάσει (πλαστού;) ελλείμματος και τώρα πληροφορούμαι ότι για την διάλυση & εκχώρηση του έθνους-κράτους φταίει το (αληθινό!) χρέος μου, ναι, αυτό το οποίο μόνον εγώ ως Έλληνας έχω, αυτό που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ψήφιζα να αυξάνεται, με βάση όσα έμαθα στο Χάρβαρντ και όσα μου ανέλυαν οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί, ενώ κι ενώ κι ενώ …… για τους επόμενους μήνες έχω αποφασίσει να αισιοδοξώ, να χαίρομαι, να ελπίζω και να μακαρίζω την κυβέρνηση, αφού έρχεται αυτό που το 2000 αγνοούσε ακόμα κι ο Στουρνάρας: το ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ! (primary budget surplus). Ζήτω!

Πόσο πρωτογενές έλλειμμα φαιας ουσίας πρέπει να έχει κάποιος οικονομολόγος για να πιστεύει ότι είναι ποτέ δυνατόν να μειωθεί σοβαρά το δημόσιο χρέος (160% σήμερα;) όταν θα έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς; Και ενώ το πλεόνασμα δημιουργείται τελείως “ανώδυνα” και με “αναπτυξιακούς” όρους, το σπουδαιότερο είναι ότι ελπίζω, πως αν συνεχίσω έτσι, το 2020 το χρέος όσων Ελλήνων θα έχουν απομείνει στην όποια Ελλάδα θα είναι 110% (κατά Μέρκελ). Αυτά. Για την ΕΛΣΤΑΤ ακούσατε κάτι;

τΚτΙ.

karavaki

Προβληματισμός στις πολιτικές φαμίλιες της ΝΔ.

Έντονος προβληματισμός για το πολιτικό τους μέλλον επικρατεί στις πολιτικές φαμίλιες της ΝΔ.
Όλοι μέσα στη ΝΔ βλέπουν τι έπαθε πολιτικά το ΠΑΣΟΚ, με την επιλογή του να βάλει τη χώρα στα
μνημόνια. Η τεράστια πολιτική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ έστειλε εκτός πολιτικής πολλές πολιτικές φαμίλιες του κόμματος αυτού, με πρώτη την επί τρεις αιώνες πολιτική οικογένεια Παπανδρέου (Ο Γεώργιος Παπανδρέου γεννήθηκε το 1888). Δεν υπάρχει πλέον πολιτικό μέλλον γι’ αυτές και τους γόνους τους. Διάφορες προσπάθειες επανάκαμψης, κάποιων εξ αυτών, με το πρόσχημα της ανασύστασης της Κεντροαριστεράς, δεν συγκινούν κανέναν και καταλήγουν σε φιάσκο.

Το προηγούμενο παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ έχει σημάνει συναγερμό στις πολιτικές φαμίλιες της ΝΔ και αυτό δεν κρύβεται πλέον από τη δημοσιότητα. Καμιά τους προφανώς δεν νοιάζεται για το πολιτικό μέλλον του κ. Σαμαρά, παρά μόνο για το δικό τους μέλλον και το μέλλον των γόνων τους. Ο κ. Σαμαράς είναι γι’ αυτές, ένας χρήσιμος αναλώσιμος και εφόσον διαπιστωθεί ότι θέτει σε κίνδυνο την πολιτική προοπτική τους, λογικά θα εκδιωχθεί πάραυτα.

Οι δημοσκοπήσεις (φανερές και κρυφές, αληθινές ή ψεύτικες) δείχνουν ήδη πρόβλημα για τη ΝΔ. Εφόσον ο κ. Σαμαράς, μαζί με τον κ. Στουρνάρα, σε συνεργασία με τον κ. Βενιζέλο, συνεχίσουν να επιμένουν να εκτελούν πειθήνια τις εντολές των δανειστών, είναι βέβαιο πως η ΝΔ θα συρρικνωθεί περαιτέρω, πέφτοντας κάτω και από την ΧΑ και πολλές φαμίλιες θα τεθούν οριστικά έξω από την πολιτική σκηνή. Τότε θα ξαναζήσουμε το αστείο σκηνικό να προσπαθούν οι δεξιές φαμίλιες να ανασυστήσουν την Κεντροδεξιά (αυτή τη φορά) και φυσικά δεν θα πείθουν κανένα.

Μόνη λύση για τις δεξιές πολιτικές φαμίλιες είναι μια ηρωϊκή έξοδος μέσω εκλογών, όσο ακόμα μπορεί το κόμμα της ΝΔ να συγκρατήσει αξιοπρεπή ποσοστά. Εφόσον λοιπόν οι επόμενες δημοσκοπήσεις δείξουν περαιτέρω καθίζηση, θα πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις εκ των έσω.

Ο μόνος παράγοντας που δεν έχει επιτρέψει ακόμα τέτοιες εξελίξεις, πιθανολογούμε πως είναι η παρασιτική οικονομική ολιγαρχία της χώρας που ελέγχει το πολιτικό σύστημα και η οποία θέλει πάση θυσία τη δική της διάσωση και προστασία με τη βοήθεια φυσικά των δανειστών. Λογικά, πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και μετά να επιτρέψει εξελίξεις στη ΝΔ. Όσο όμως καθυστερεί να επιτευχθεί αυτό, τόσο κινδυνεύουν με πολιτική εξαφάνιση οι δεξιές φαμίλιες. Για να δούμε...

Δεν αποκλείεται δε να δούμε ακόμα και συγκυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αν ο τελευταίος περάσει πλήρως (τώρα είναι εν μέρει) στο μνημονιακό στρατόπεδο και τα κουκιά δεν βγαίνουν. Για το καλό του λαού φυσικά....

 

Ποιός έφαγε τα τρία γουρουνάκια;

Μία φορά κι έναν καιρό ήταν η κοκκινοσκουφίτσα. Είχε την μονάκριβη γιαγιά της στο δάσος, την σκέφτηκε και ξεκίνησε να την δει. Ήταν χαρούμενη που θα έβλεπε και τα τρία γουρουνάκια που ζούσαν λίγο παραπέρα. Στον δρόμο υπήρχαν όμορφα λουλούδια με ευωδιαστές μυρωδιές. Κι έκανε να κόψει ένα που ήταν το πιο όμορφο απ΄ όλα. Την ώρα που σχιζότανε ο μίσχος του, πετάχτηκε μπροστά της ο λύκος: "Όχι ρε γαμώτο το πλεόνασμα, όχι το πλεόνασμα". 

Εναλλακτικό σενάριο 2: Η κοκκινοσκουφίτσα εκείνη την ημέρα δεν είχε διάθεση να πάει στο σχολείο. Είχε επιθυμήσει να δει την γιαγιά της. Ήταν και ο ήλιος που έλαμπε ψηλά στον ουρανό και οι μυρωδιές της Άνοιξης έπαιρναν τα μυαλά των ανθρώπων. Για καλή της τύχη το δεκαπενταμελές συμβούλιο του σχολείου της είχε αποφασίσει για εκείνη την ημέρα κατάληψη. Κι έτσι η κοκκινοσκουφίτσα ξεκίνησε για να πάει να δει την γιαγιά της και τα τρία ευτυχισμένα γουρουνάκια που ζούσαν λίγο παραπέρα. Κι εκεί που περπατούσε στο δάσος, βλέπει ένα ψηλό παλικάρι να παίζει στο ξέφωτο με τις αχτίδες του ήλιου. Ήταν ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, όμορφος, χαρισματικός και φορούσε Burberry. Κι εκεί που πάει να του πει καλημέρα, να σου ο λύκος: "Όχι με αυτόν, δεν θα το αντέξω". Την άλλη μέρα δημοσιεύτηκε η είδηση ότι "λύκος μαύρος και ισχνός άφησε την τελευταία του πνοή στο ξέφωτο στο δάσος". Δεν το άντεξε.

Εναλλακτικό σενάριο 3: Η κοκκινοσκουφίτσα φοβότανε να πάει στο δάσος, επειδή κάποια άτακτα παιδιά φορούσαν μαύρες μπλούζες και τρόμαζαν τους περαστικούς. Έτσι, όμως, πέρασε καιρός και η αθώα μικρή παιδούλα άρχισε να ανησυχεί για την γιαγιάκα της. Και για τα τρία γουρουνάκια που ζούσαν λίγο παραπέρα. Μία μέρα άκουσε ότι μεταξύ των παιδιών με τα μαύρα υπήρχαν και μερικά σοβαρά, με τα οποία και θα μπορούσε κανείς να συνεννοηθεί. Το πήρε τοις μετρητοίς κι αποφάσισε να πάρει το ρίσκο. Έφτασε στο δάσος, αλλά εκεί την σταμάτησαν τα παιδιά που φορούσαν τις μαύρες μπλούζες. Η κοκκινοσκουφίτσα φοβήθηκε και έψαχνε μάταια να βρει τα σοβαρά παιδιά για τα οποία της είχαν πει. Τότε έκανε την εμφάνισή του ο λύκος. Εκείνη την ημέρα θα την θυμάται για πάντα η μικρή και αθώα κοκκινοσκουφίτσα Δεν ήξερε αν έπρεπε να φοβάται περισσότερο τα οργισμένα παιδιά με τα μαύρα ή τον χαμογελαστό λύκο με τα μεγάλα δόντια.

Εναλλακτικό σενάριο 4: Η κοκκινοσκουφίτσα κάθισε στον καναπέ του σπιτιού της και απολάμβανε το παγωμένο μοχίτο της. Η μυρωδιά του δυόσμου πλημμύριζε το δωμάτιο. Δεν ήθελε τίποτα περισσότερο από το να απολαύσει το μοχίτο και να δει στην τηλεόραση την αγαπημένη της σειρά, τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή. Κτύπησε το κουδούνι. Σηκώθηκε ράθυμα και πήγε στην πόρτα. Ήταν και πάλι ο λύκος. Κουρασμένος, απελπισμένος με τα μάτια του να χάνονται στο βάθος. Η κοκκινοσκουφίτσα τον τράβηξε μέσα και με συμπόνια τον οδήγησε προς το δωμάτιο: "Έλα αγαπημένε μου, να κοιμηθείς. Αύριο θα γυρίσουμε την πέμπτη σκηνή και σε θέλω δυνατό. Εκείνη που φτάνεις στην καλύβα για να φας τα τρία γουρουνάκια και βρίσκεις μόνο τα κόκαλά τους. Και σηκώνεις ψηλά τα χέρια και φωνάζεις απελπισμένος : "Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, εγώ ακόμη πεινάω".

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr

capital.gr

Κυβερνητική και εκκλησιαστική εξουσία: Εταιρεία μία… Για την «αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής Περιουσίας»!

Συνεταιράκια το Ελληνικό Δημόσιο και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - Διαβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ για την "Εταιρεία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας"

Σχόλιο απο την Κλασσικοπερίπτωση



Κάποτε οι διοικούντες την εκκλησία της Ελλάδος και οι Αρχιεπίσκοποι νοιάζονταν πρώτα για την αξιοποίηση της πνευματικής περιουσίας της Εκκλησίας και στέκονταν με ανδρεία απέναντι στους ξένους κατακτητές και στους ντόπιους θηρευτές της εξουσίας και δωσίλογους.
Φυσικά υπήρξαν και περίοδοι της εκκλησιαστικής ιστορίας που το Χριστοειδές και ανδρείο φρόνημα δεν ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των "ποιμενόντων" Ιεραρχών.Ποτέ όμως ακόμα και οι δειλοί και οι μέτριοι δεν γύρισαν με τόσο εκκωφαντικό και προκλητικό τρόπο την πλάτη στο χειμαζόμενο ποίμνιό τους και πάνω απ΄όλα στην ορθόδοξη Αγιοπατερική παράδοση της αντίστασης στις αντίχριστες και μισάνθρωπες δυνάμεις.

Σήμερα δυστυχώς που για δεύτερη φορά η χώρα μας βρίσκεται σε κατοχή,
δεν έχουμε έναν Χρύσανθο αλλά έναν ευρωπαϊκά "καθώς πρέπει" Ιερώνυμο που αντί να αντιστέκεται , διαπραγματεύεται και συνεταιρίζεται με την πανθομολογουμένως εντολοδόχο και εν πολλοίς δωσίλογη κυβέρνηση για χάρη όχι του ποιμνίου αλλά της αξιοποίησης της ...ακίνητης περιουσίας.

Αν λοιπόν οι ποιμενάρχες μας δεν είχαν αφιερώσει τόσο χρόνο και ενέργεια στην καλλιέργεια δημοσίων σχέσεων με τις εξουσίες και τους εντολοδόχους της Νέας Εποχής και αν δεν "κοπίαζαν" τόσο πολύ απο τις προσπάθειες αποδόμησης της Αγιοπατερικής παράδοσης και των γλυκανάλατων ασκήσεων "προσαρμογής" στα "νέα δεδομένα" ..εκσυγχρονίζοντας τους κλάδους της αμπέλου του Χριστού, θα ήταν σίγουρα απελευθερωμένοι και νηφάλιοι στον αγώνα εναντίον των πάσης φύσεως δυνάμεων κατοχής. 



 

Εκεί στην Συγγρού μη ψάχνεστε για τα ποσοστά της ΝΔ... Η Τίνα Μπιρμπίλη στον ΟΗΕ !!!!

Η Τίνα Μπιρμπίλη, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, αργότερα διορισμένη στο Παρίσι ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, (με μισθό 25.000 ευρώ) τώρα και στον ΟΗΕ!!!!

Διορίστηκε ως Εκτελεστική Γραμματέας της Σύμβασης της Βιέννης, ΜΕ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΘΗΤΕΙΑ, για την προστασία της στιβάδας του όζοντος και του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ για τις ουσίες που καταστρέφουν τη στιβάδα του όζοντος.

Κανείς καλός και άξιος δεν χάνεται ε;

Διαβάστε την ανακοίνωση εις την Αγγλική:

UN Secretary-General Appoints New Leadership for Ozone Convention and Financial Mechanism

Due to the widespread adoption and ratification the Vienna Convention and its Montreal Protocol, supported by the Multilateral Fund, the efforts on ozone have been widely recognised as an example for international co-operation in addressing global environmental challenges.

Nairobi, 06 September 2013 - The United Nations Secretary-General Ban Ki-Moon has made new senior appointments to head the Secretariats that support the phasing out of ozone-depleting substances.
Following an international selection process, Ms. Tina Birbili was announced as the new Executive Secretary to the Vienna Convention for the Protection of the Ozone Layer and its Montreal Protocol on Substances that Deplete the Ozone Layer, and Mr. Eduardo Ganem as the Chief Officer of the Multilateral Fund for the Implementation of the Montreal Protocol.
"The Secretary-General's appointments of Ms. Birbili and Mr. Ganem come at an exciting time for international action for the protection of the ozone layer," said Achim Steiner, UN Under-Secretary-General and Executive Director of UNEP.
"The Vienna Convention/Montreal Protocol and the Multilateral Fund represent a shining example of how science, technology, finance and global consensus can combine to produce real breakthroughs for our planet. Indeed, the great success of these international instruments has raised expectations of their future role in supporting global environmental cooperation. We warmly welcome the appointment of Ms. Birbili and Mr. Ganem as professionals with both the expertise and experience to lead their respective Secretariats."
With 197 parties, the Vienna Convention and its Montreal Protocol are the most widely ratified treaties in UN history, and have to date, enabled reductions of over 98 per cent of all global consumption of controlled ozone-depleting substances.
Indications are that atmospheric levels of key ozone-depleting substances are falling, and it is believed that with the full implementation of the Protocol, the ozone layer should return to pre-1980 levels between 2050 and 2075.
The Multilateral Fund for the Implementation of the Montreal Protocol was established in 1991 to support countries in implementing efforts to phase out ozone-depleting substances under the Montreal Protocol. The Fund has to date approved activities including industrial conversions, technical assistance, training and capacity building worth over US$3 billion.
Due to the widespread adoption and ratification the Vienna Convention and its Montreal Protocol, supported by the Multilateral Fund, the efforts on ozone have been widely recognised as an example for international co-operation in addressing global environmental challenges.
The Secretariats of the Vienna Convention/Montreal Protocol and the Multilateral Fund are hosted by the United Nations Environment Programme (UNEP).
Tina Birbili - Executive Secretary
Ms. Tina Birbili, a Greek national and former Minister of Environment, Energy and Climate Change, recently completed her assignment as Ambassador of Greece to the Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD) in Paris. Throughout her career, which included assignments with the Athens Development Agency, the Open University of Greece and the Ministry of Foreign Affairs in different capacities, Ms. Birbili has been engaged in substantive issues related to environment and sustainable development. During her tenure at the Ministry of Foreign Affairs initially as Special Advisor, Counsellor and most recently as Ambassador, she represented Greece in a broad spectrum of international governance and policy related processes. These include the World Summit on Sustainable Development, Pan-European meetings and Greece's participation in international environment-related conventions.
Ms. Birbili's academic qualifications include a Bachelor of Science in Physics, a Master of Science in Environmental Technology and a Ph.D in Environmental Management and Economics, which she was awarded with distinction at the Imperial College of Science, Technology and Medicine, London.
Eduardo Ganem - Chief Officer
Mr. Eduardo Ganem, a Mexican national, is the current Deputy Chief Officer of the Montreal Fund. Mr. Ganem has served the Multilateral Fund Secretariat in different capacities since 1991. He brings to his new position extensive, first-hand experience in policy development, project management, particularly in the phasing out of ozone-depleting substances. Mr. Ganem's professional experience began over 30 years ago developing environmental impact studies in various regions of Mexico. His experience with an international organization commenced in 1986 as a consultant for UNEP's Latin America and Caribbean region and later as a consultant for UNEP's Industry and Environment Office.
Mr. Ganem's academic qualifications include a degree in Environmental Engineering from the Universidad Autonoma Metropolitana in Mexico City, and a Master of Science in Engineering from the University of Texas at Austin, specializing in environmental protection and control, and water and waste treatment.
Mr. Steiner also highlighted the dedicated service and outstanding contributions of both Mr. Marco Gonzalez (Executive Secretary) and Ms. Maria Nolan (Chief Officer) in leading their respective Secretariats during their tenure. Mr. Gonzalez retires at the end of October 2013 and Ms. Nolan at the end of September 2013.
Notes to Editors
UNEP Ozone Secretariat
http://ozone.unep.org/new_site/en/index.php
Vienna Convention for the Protection of the Ozone Layer http://ozone.unep.org/new_site/en/vienna_convention.php
Montreal Protocol on Substances that Deplete the Ozone Layer
http://ozone.unep.org/new_site/en/montreal_protocol.php
Multilateral Fund for the Implementation of the Montreal Protocol
http://www.multilateralfund.org/default.aspx
UNEP Ozone Action Programme
http://www.unep.org/ozonaction/
Most Widely Ratified Treaty in UN History Marks 25th Anniversary http://unep.org/newscentre/default.aspx?DocumentID=2694&ArticleID=9272
For more information, please contact:
UNEP Newsdesk on Tel. +254 20 762 3088 / +254 731 666 214 unepnewsdesk@unep.org
 

ΠΟΛΙΤΙΚΑ «ΓΚΙΝΕΣ»

Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης

Είναι γνωστό τοις πάσι –δοτική του «νεκρού» πας, πάσα, παν- πως κάποιοι άνθρωποι σε πολλά σημεία του πλανήτη, προκειμένου να συμπεριληφθούν στις σελίδες του «Γκίνες» δε διστάζουν να κάνουν οποιαδήποτε ανοησία, ώστε να το πετύχουν. Η πολυπόθητη διασημότητα επιτυγχάνεται, αν για παράδειγμα κάποιος ρουφήξει απνευστί 94 αβγά μελάτα, αν τοποθετήσει 675 καρφίτσες στο πέλμα του ή αν κάνει κοιλιακούς επί μια εβδομάδα. Έτσι, κάνει το δικό του μοναδικό «ρεκόρ» -ελλείψει δεύτερου κορόιδου- που ενδεχομένως να επιχειρούσε κάτι ανάλογο.

Ο ψυχισμός όλων αυτών των «ιδιαίτερων» ανθρώπων είναι ασφαλώς διαταραγμένος, εφόσον το κίνητρο τους είναι προφανώς η νοσηρή εγωπάθεια και η αυτοπροβολή της κατά τα’ άλλα ασημαντότητας τους. Έτσι «μνημονεύονται» σε κάποιον κατάλογο από ιλουστρασιόν χαρτί, παίρνοντας φευγαλέα λίγη απ’ τη λάμψη (του χαρτιού) και «κερδίζοντας» τα δηκτικά σχόλια των αναγνωστών, που κι αυτοί έχουν κάποιο «βίτσιο» για ν’ ασχολούνται με τέτοιου είδους ανοησίες, εν είδει έστω ψυχαγωγίας ή διασκέδασης.

Ξεκάθαρα λοιπόν, η συμπλεγματική συμπεριφορά-κοινώς εκ της «νεκρής» λατινικής κόμπλεξ-  είναι η παρόρμηση, για να κάνουν έστω για λίγο τους «καραγκιοζάκους» (χίλια συγγνώμη συμπαθέστατε, τουρκιστί καραγκιόζη, ελληνιστί μαυρομάτη για την παρομοίωση).
Πόσο «ευτυχισμένος» θα νιώθει ο αβγομελατοφάγος, ή ο καρφιτσοπατούχας που θα δει τα «επιτεύγματα» σε μορφή «scripta manent» -κι άλλο «νεκρό» λατινικό ρητό!!!

Η αφορμή για το παρόν άρθρο είναι η «γκινεσθηρεύουσα»-λέξη σύνθετη εκ του «γκίνες» και της «νεκρής» μετοχής του ρήματος «θηρεύω» της αρχαίας ελληνικής- αξιότιμη βουλευτής Μ. Ρεπούση και οι νέες «αδολεσχίες» της- άλλη νεκρή κατά την ίδια λέξη της αρχαίας ελληνικής, που σημαίνει ανοησίες. Η γυναίκα είναι προφανές έχει σοβαρό πρόβλημα αυτοεπιβεβαίωσης. Ιστορικός ούσα – μετοχή του νεκρού επίσης «ειμί»- η ίδια κάνει τα πάντα για να γράφουμε και να συζητάμε τα κατορθώματα της. Κάθε παρέμβαση της γίνεται «casus belli» -αιτία πολέμου σημαίνει στη «νεκρή» λατινική η φράση- μεταξύ πολιτικών, πολιτών, ιερέων κλπ. Έτσι που το πάει τη βλέπω να τρώει κατακέφαλα κανένα «ανάθεμα» και μετά έτσι υπερφίαλη που την «κόβω» να το «παίξει» και ολίγον «Καζαντζάκης». Είναι απορίας άξιον γιατί δεν προτείνεται από κάποιον να της γίνει μία τιμητική βράβευση ως επιτίμου πανσόφου ακαδημαϊκού και πολιτικού στην ακαδημία Αθηνών μήπως και της περάσει λίγο η «κάψα». Θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να «συνωστιστούν» μερικοί διανοούμενοι, να χορέψουν κανένα «Ζαλογγοτιανό»- γνωστός χορός του Ζαλόγγου κατά τα πρότυπα του Καλαματιανού που έχει αδυναμία η εν λόγω κυρία και να συνομιλήσουν σε καμιά «ζωντανή» γλώσσα μήπως και συνεννοηθεί.

Υπάρχουν κι άλλες προτάσεις κατευνασμού της κυρίας, όπως να βγουν δελτία τύπου που να βεβαιώνουν σε όλα τα διεθνή fora (λατινικό «νεκρό» αυτό) για την οξυδέρκεια,  τη γοητεία, την «προοδευτικότητα», την ομορφιά, την προσήνεια, την ευφράδεια,  – μη συνεχίσω τώρα με επίθετα της «νεκρής» αρχαιοελληνικής και επιτιμηθώ από το σύγχρονο πνευματικό ογκόλιθο της χώρας.

Μέχρι νεοτέρας θα ήταν καλό όλες οι αναθεωρημένες εκδόσεις των βιβλίων «Γκίνες» χρυσόδετοι και ασημόδετοι να συμπεριλάβουν τα βαθυστόχαστα ρητά και αποφθέγματα της αρίστης –υπερθετικό του «νεκρού» επιθέτου αγαθός,-ή,-όν-μήπως  ακαδημαϊκού και πολιτικού μήπως και ηρεμήσει επιτέλους.

istor.tzanakis@gmail.com

Έδιωξε το ΔΝΤ και τώρα απαρνείται την ΕΕ! H Ισλανδία σταματά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την ΕΕ!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισλανδίας Γκούναρ Μπράγκι Σβάινσον ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Διαλύσαμε την ομάδα διαπραγματεύσεων και πλέον δεν θα πραγματοποιηθεί καμία σύνοδος. Η ΕΕ αποφάσισε ότι δεν θα υπάρξει άλλη καταβολή χρημάτων από τον μηχανισμό προενταξιακής βοήθειας (IAP)», δήλωσε ο Σβάινσον στη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο.

Η ΕΕ είχε δώσει στην Ισλανδία 5,8 εκατομμύρια ευρώ για το 2013 στο πλαίσιο του μηχανισμού προενταξιακής βοήθειας, μετά την υποβολή του αιτήματος του Ρέικιαβικ το 2009.

olympia

Σύσκεψη το μεσημέρι στο Μαξίμου για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας

Το θέμα της κινητικότητας των υπαλλήλων και τα οργανογράμματα των υπουργείων θα βρεθούν στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδριάζει στις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Στη συνεδρίαση αυτή θα μπουν οι τελευταίες πινελιές στο σχέδιο διαθεσιμότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων εντός του Σεπτεμβρίου.

Στο δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας θα ενταχθούν υπάλληλοι των ΟΤΑ, από το χώρο της Υγείας, καθώς και από την «περιφέρεια του Δημοσίου», δηλαδή από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης.

Ειδικά για τα εν λόγω νομικά πρόσωπα, ο υπουργός εξήγησε πως ενδέχεται να υπάρξουν συγχωνεύσεις, αλλά και «σχέδια ορθολογικής διαχείρισης».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες, το μέλλον των οποίων αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας στα τέλη Σεπτεμβρίου.

πηγη

ΟΛΟΙ στους Δρόμους.




Με το παραμύθι της "δημοσιονομικής εξυγίανσης" έσφαξαν
εισοδήματα,μισθούς,συντάξεις κλπ...

Γκρέμισαν ασφαλιστικά/κοινωνικά δικαιώματα 
και κατακτήσεις ενός αιώνα...
Κατακρεούργησαν κοινωνικά επιδόματα...
Χαράτσωσαν τα κεραμίδια, τις αναπνοές, τη Ζωή.
Εκλεισαν χιλιάδες μαγαζιά και μικροεπιχειρήσεις σκορπίζοντας
απλόχερα το Θάνατο της Ανεργίας.

Με το παραμύθι της "βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας
σφάζεται ο ιδιωτικός τομέας...
Αμοιβές τριτοκοσμικές, συνθήκες δουλειάς ρωμαϊκής γαλέρας.

Με το παραμύθι της "μείωσης του δημόσιου χρέους"
ξεπουλούν κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις
και υποθηκεύουν τον ορυκτό πλούτο. 
..................................................

Απληστοι, ανικανοποίητοι...
Αφεντικά και Υποτακτικοί...
Ξένοι και Ντόπιοι...
ακονίζουν τις Χαντζάρες τους για το οριστικό 
Ξεκαθάρισμα/Ξεκλήρισμα.

"ΟΛΑ στο τραπέζι" απειλούν  οι Ταξικοί Εχθροί...

Ας τους κάνουμε τη χάρη...να απαντήσουμε:
ΟΛΑ στο τραπέζι και 

ΟΛΟΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ...
 

Kαλπάζει η ανεργία! Πλεόνασμα απελπισίας για... 1.403.698 ανέργους!

Η ανάπτυξη είναι εδώ: η ανάπτυξη της ανεργίας, της καταστροφής και της απελπισίας. Και σε αυτήν την περίπτωση, τα νούμερα δε λένε ψέματα. Απλώς αποτυπώνουν την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με την ανεργία καταγράφουν νέο
αρνητικό ρεκόρ.

1.403.698 άνεργοι όταν το 2010 ήταν σχεδόν οι μισοί (787.129) με την ανεργία των νέων να αγγίζει το 58,8% με το ποσοστό στις παραγωγικές ηλικίες 25-34 ετών να βρίσκεται στο 37,4%.

Η ανεργία εκτινάχθηκε τον Ιούνιο στο 29,7%.

Ήπειρος και ανατολική δυτική Μακεδόνια κρατούν τασκήπτρα με 29,7% ανεργία και ακολουθεί κατά πόδας η ανατολική Μακεδονία με τη Θράκη στο 29,5%.

Ο αριθμός των απασχολουμένων βρίσκεται στα 3.628.421 άτομα ενώ ο αριθμός των απασχολουμέων μειώθηκε κατά 128.998 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2012 και κατά 2.390 άτομα σε σχέση με τον Μάιο 2013.

Οι οικονομικά μη ενεργοί (όσοι δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία), ανήλθαν σε 3.334.690 ενώ η ανεργία στις γυναίκες (31,9%) παραμένει υψηλότερη σε σύγκριση με τους άνδρες.

Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για εφιάλτη δίχως επιστροφή. Ευτυχώς, όμως, ο Στουρνάρας μας είπε ότι το πρόγραμμα... βγαίνει!

http://www.toxwni.gr/

 

ΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΣ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΒΙΝΤΕΟ‏

Δείτε το παρακάτω βίντεο χωρίς πολλά λόγια από την πλευρά μας. Μιλάει πρώην κορυφαίο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας που ως άλλος "Σνόουντεν" καρφώνει τις απίστευτες απάτες και τα εγκλήματα σε βάρος των λαών,ακόμα και τον πόλεμο που γίνεται στην Συρία.





Δείτε το ολόκληρο, είναι απόλυτα τεκμηριωμένο.





Πώς θα κάνεις ηλίθια απεργία; Κάτσε στα αυγά σου!

Συνάδελφοι, Κατά καιρούς θυμώνω με πολλά πράγματα. Ένα όμως με κάνει έξαλλη. Όταν κάποιοι με θεωρούν ηλίθια. Θεωρούν δηλαδή πως δε θα καταλάβω. Θεωρούν πως για  τις απολύσεις 2500 συναδέλφων μου με οργανικές θέσεις, την κατάργηση τομέων στην ΤΕΕ, την κατάργηση των ΕΠΑΣ, την προχειρότητα και πλήρη αδιαφάνεια των μετατάξεων, για τις 15.000 απολύσεις που ακολουθούν…. (ο κατάλογος δεν έχει τέλος), εγώ πρέπει να καταλάβω πως ο στόχος είναι η πάταξη του ανορθολογισμού του δημόσιου σχολείου, η άριστη ποιότητα του εκπαιδευτικού προϊόντος, η καλύτερη απόδοση των εκπαιδευτικών, το τέλος των παθογενειών του σχολείου. Και επειδή εξακολουθώ να έχω αντιρρήσεις, μου σερβίρουν υπουργικές αποφάσεις, νομοσχέδια, προεδρικά διατάγματα, για να πειστώ πως μπροστά τους βλέπουν μόνο το καλό των παιδιών (μάλιστα με παρουσιάζουν αναίσθητη που εγώ δεν το θέλω, αφού προτιμώ κλειστό το σχολείο), πως σκοπός τους είναι η ευτυχία της οικογένειας, η συνολική άνοδος της κοινωνίας, η δικαιοσύνη στην κατανομή του κοινωνικού πλούτου, η διεύρυνση της δημοκρατίας. Της Σίτσας Κοτσιφάκη
Και δώστου διλλήματα, δώστου εικόνες του κακού εκπαιδευτικού που χαζεύει στη δουλειά, που την κοπανάει, που δε διαβάζει, που πληρώνεται πολύ ενώ δουλεύει λίγο, που δεν αξιολογείται (πού ξανακούστηκε αυτό στον κόσμο), που κάνει ό,τι θέλει στην τάξη του, που εντέλει αφήνει τα παιδιά αμόρφωτα, ημιμαθή, τα στέλνει στα φροντιστήρια, τα μαθαίνει να μισούν το σχολείο, τα κάνει να το βαριούνται. Και μου λένε ότι επειδή πρέπει να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για την εκπαίδευση θα με εκπολιτίσουν: θα μάθω να πειθαρχώ στις αποφάσεις του σώματος των επίλεκτων μισθοφόρων αξιολογητών, του διευθυντή, του οργανισμού των εξετάσεων, και εντέλει των δικαστηρίων.

Και επειδή με βλέπουν θυμωμένη, αντί να μου δώσουν ηρεμιστικά που κοστίζουν, θέλουν να με πείσουν πως το καλύτερο που θα κάνω είναι να επιπλήξω με τη σειρά μου τους κακούς και «κατώτερους» από  μένα συναδέλφους γιατί αυτοί φταίνε που το σχολείο έχει τα χάλια του. Και όχι μόνο να τους επιπλήξω, αλλά να επιτεθώ στις άλλες ειδικότητες (ξέχασα να σας πω πως ο μόνος επιστήμονας στα σχολεία είμαι εγώ, άντε να κάνω το χατίρι και στους μαθηματικούς, φυσικούς, και με μεγάλη υποχώρηση σε άλλες (πάντα συγκεκριμένες ειδικότητες βέβαια). Και έτσι όλοι θα είμαστε καλά και το παραμύθι θα έχει αίσιο τέλος.

Και επειδή ακόμα τους ακούω με δυσπιστία, βάζουν μπρος τα μεγάλα μέσα. Μου θυμίζουν πόσες υποχρεώσεις έχω, πόσα χρωστώ σε τράπεζες, πόσα δίνω για τις σπουδές των παιδιών μου, ότι χρωστώ στην εφορία, ότι η ΔΕΗ θα μου κόψει το ρεύμα, θα τρώγω κάθε μέρα πατάτες, θα καταθέσω πινακίδες και θα παίρνω το λεωφορείο, θα…θα… πώς θα κάνεις ηλίθια απεργία; Κάτσε στα αυγά σου, κλαίγε κάθε μέρα στη δουλειά ότι δεν τα βγάζεις πέρα, σκύψε κι άλλο και να ευχαριστείς το μεγαλοδύναμο που δουλεύεις, δες τι ανεργία υπάρχει έξω, άσε που μεγάλωσες και μετράς μόνο ήττες, μην τα σκαλίζεις, δεν είναι καιρός για αντίδραση τώρα, αυτοί κάτι θα ξέρουν περισσότερο από σένα, εσύ δεν ξέρεις.

Και τότε συνάδελφοι πείθομαι πως με θεωρούν ένα ηλίθιο «χάπατο» που δε βλέπει, δεν ακούει, δεν αισθάνεται, δε σκέφτεται.

Έχω αποφασίσει να μην το επιτρέψω. Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να με θεωρεί βλάκα. Ίσως αιθεροβάμονα, συναισθηματική, απόλυτη, όχι όμως βλάκα. Είκοσι έξι χρόνια στα σχολεία ξέρω ότι, την  εποχή των μεγάλων μορφωτικών δυνατοτήτων, απαιτώ εκπαίδευση που θα δίνει συνολική μόρφωση και σκέψη στους ανθρώπους και όχι ισχνά εφόδια δεξιοτήτων και αναλώσιμων καταρτίσεων για τις εκάστοτε εργοδοτικές ανάγκες. Σε μια εποχή που το παιδί θεωρείται πολύτιμο, δε θα το βουλώσω στη μαθητεία από τα 15, ούτε στη φτηνή και απλήρωτη εργασία. Δε θα το βουλώσω σε νομοσχέδια εξετασιοκεντρικά, ανταγωνιστικά, που διώχνουν τους «αδύνατους» από τη σχολική αίθουσα, που μετατρέπει τους «δυνατούς» σε άλογα κούρσας, σε συλλογείς βαθμών και επί της ουσίας αμόρφωτους ανθρώπους, όσα πτυχία και να πάρουν.

Θα εξακολουθήσω να μιλώ για την ποιότητα της παιδαγωγικής πράξης, θα εξακολουθήσω να θεωρώ τη σχέση εκπαιδευτικού και μαθητή το πιο σημαντικό πράγμα για τη ζωή μου και δε θα δεχτώ τη λογική της διαθεσιμότητας, της αναγκαστικής μετάταξης, της απόλυσης. Θα εξακολουθήσω να φωνάζω για την υποχρηματοδότηση, τις συγχωνεύσεις σχολείων, να καταγγέλω τις προσπάθειες να μετατραπεί η γνώση σε κατάρτιση δοσμένη σε ιδιώτες, γιατί όταν είσαι 15 χρονών και έχεις τελειώσει το γυμνάσιο σου αξίζει να ακούσεις και να γνωρίσεις περισσότερα όμορφα πράγματα από αυτά που σου δίνουν 2 ώρες γλώσσα και 2 ώρες μαθηματικά την εβδομάδα σε μια σχολή επαγγελματικής κατάρτισης ή σε ένα ιδιωτικό ΙΕΚ.

Θα συνεχίσω να διεκδικώ το 12χρονο δωρεάν, δημόσιο σχολείο, μια μορφωτική διαδικασία που να συστοιχεί με τις δυνατότητες της εποχής, τη σταθερή και μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία, τα δημόσια δωρεάν κοινωνικά αγαθά, αυτό που όλοι λέμε αξιοβίωτη ζωή.
Συνάδελφοι, αυτά ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Το ξέρω πως είμαι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Το ξέρω πως όλοι φοβόμαστε, σκεφτόμαστε, αμφιβάλλουμε. Το ξέρω πως πρέπει να έχουμε συμμάχους για τις πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Το ξέρω πως πρέπει να πάρουμε γονείς και μαθητές με το μέρος μας, πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα «παπαγαλάκια» των Μ.Μ.Ε. που τρίβουν τα χέρια τους γιατί τους δίνουμε υλικό για να σπιλώσουν ακόμα ένα κλάδο εργαζομένων. Το ξέρω πως τα «μα» είναι περισσότερα από τις βεβαιότητες.

Όμως ξέρω, προπάντων, πως είναι μεγάλη υπόθεση να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μας θεωρεί ηλίθιους, να μας θεωρεί σκυφτούς υποτακτικούς που θα υλοποιήσουμε τα σχέδια κυβέρνησης, ΔΝΤ, κεφαλαίου να γίνει η χώρα μας μια χώρα της ειδικής οικονομικής ζώνης με φτωχούς και αναξιοπρεπείς ανθρώπους με λιγοστή ελευθερία, δικαιοσύνη και δημοκρατία.

ΚΟΤΣΙΦΑΚΗ ΣΙΤΣΑ
ΠΕ2
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΧΑΝΙΑ, 5/9/2013
Alfavita 

Δέκα επιβλαβείς καθημερινές συνήθειες που σε «σκοτώνουν» αργά-αργά χωρίς να το ξέρεις!

Θες να έχεις ένα μακρύ και υγιή βίο και κάνεις ό ,τι μπορείς ή ότι σου επιτρέπει η καθημερινότητά σου.

Υπάρχουν όμως κρυμμένοι κίνδυνοι, και μάλιστα στις πιο απλές συνήθειές σου, τους οποίους δεν αντιλαμβάνεσαι καν, αλλά είναι εκεί, κάθε στιγμή της μέρας, μειώνοντας το προσδόκιμό σου. Ποιοι είναι αυτοί;

1.Καθιστική ζωή

Έρευνες έχουν δείξει πως η μείωση του «καθισιού» σε λιγότερο από 3 ώρες την ημέρα προσθέτει δύο ολόκληρα χρόνια στη ζωή σου.

2.Υπερβολικός ύπνος

Το να κοιμάσαι λίγο είναι εξαιρετικά βλαβερό, καθώς επιφέρει αύξηση βάρους. Το ίδιο όμως ανθυγιεινός είναι και ο πολύωρος ύπνος άνω των 9 ωρών την ημέρα, βλάπτοντας την καρδιά.

3.Πολύωρη έκθεση στην ακτινοβολία κάθε είδους οθονών

Κάθεσαι και κοιτάς την οθόνη πάνω από τέσσερις ώρες την ημέρα; Ε, τότε υπολόγισε 1.5 χρόνια μείον από το προσδόκιμό σου.

4.Μακροχρόνια λήψη φαρμάκων για μη απειλητικές προς τη ζωή ασθένειες

Φαρμακευτικές αγωγές αντιμετώπισης της αϋπνίας ή του άγχους αποτελούν βάσει ερευνών παράγοντες αύξησης της θνησιμότητας.

5.Η έλλειψη χιούμορ

Το γέλιο και το αίσθημα ευεξίας τονώνει το ανοσοποιητικό, μειώνει το στρες και εκτονώνει την συσσωρευμένη ένταση.

6.Στρες

Όλοι έχουν επίγνωση των επιβλαβών συνεπειών του στρες. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι το χρόνιο στρες μπορεί να αλλοιώσει μέχρι και τη χημική σύσταση του DNA.

7.Έλλειψη σεξ

Η έντονη σεξουαλική επαφή ανακουφίζει από το στρες, καίει θερμίδες και αυξάνει το προσδόκιμο κατά οκτώ ολόκληρα χρόνια. Περισσότεροι οργασμοί ισοδυναμούν με 50% μείωση της θνησιμότητας στους άνδρες.

8.Φτωχή διατροφή

Επεξεργασμένες τροφές, κόκκινο κρέας και έλλειψη φρέσκων φρούτων σημαίνουν συνταγή βέβαιου θανάτου. Απλά πράγματα.

9.Αντικοινωνικότητα

Παράγοντες ψυχοσυναισθηματικής φύσεως όπως η μοναξιά και η απομόνωση συρρικνώνουν τις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού. Φίλοι και οικογένεια το καλύτερο αντίδοτο.

10.Πολύωρη καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου

Περπατήστε, ποδηλατείτε, μην μένετε ακίνητοι...

iefimerida.gr