EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ετοιμάζεται το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο [βίντεο+φωτο]

Το μήκος των Triple-E θα φτάνει τα 400 μέτρα.

Ένα πρώην χωριό ψαράδων της Κορέας φιλοξενεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες ναυπηγικές εταιρείες του κόσμου. Πρόκειται για το Okpo, όπου εδρεύει η DSME, η οποία έχει αναλάβει το έργο της κατασκευής του μεγαλύτερου πλοίου στον κόσμο!

Η ονομασία της νέας τάξης πλοίων είναι Triple-E και 20 τέτοια έχουν παραγγελθεί από τη δανέζικη A.P. Møller-Maersk, για μεταφορά κοντέινερ. Θα εκτελούν το δρομολόγιο μεταξύ Κίνας και Βόρειας Ευρώπης. Το κόστος του κάθε ενός αγγίζει το εντυπωσιακό ποσό των 185 εκατ. δολαρίων.

Το μήκος ενός Triple-E φτάνει τα 400 μέτρα, ενώ το πλάτος τα 59 μέτρα. Χωρίς να είναι φορτωμένο ζυγίζει 55.000 τόνους. Δεδομένων των μεγεθών αυτών, το Triple-E δεν θα μπορεί να διασχίσει τη διώρυγα του Παναμά.

Το όνομα Triple-E προέρχεται από τις τρεις βασικές αρχές που θα πληροί: Οικονομία κλίμακας, Ενεργειακή αποδοτικότητα και Φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Οι υπολογισμοί θέλουν το Triple-E να καταναλώνει 30% λιγότερα καύσιμα από τα μεγαλύτερα πλοία των ανταγωνιστών. Αυτό βέβαια θα έχει σαν αποτέλεσμα, η ταχύτητά του να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς είναι σχεδιασμένο να ταξιδεύει με 16 κόμβους, ώστε να επιτυγχάνει τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση.

Η κατασκευή, ο έλεγχος και η παράδοση μόλις ενός Triple-E απαιτεί έναν ολόκληρο χρόνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή τέτοιων πλοίων αποτελεί ένα οικονομικό ρίσκο για τη δανέζικη εταιρεία. «Εάν κάνεις λάθος, καταλήγεις νεκρός» λέει ο οικονομολόγος Marc Levinson, συμπληρώνοντας ότι «Όταν μια εταιρεία σαν την Maersk παραγγέλνει τέτοια πλοία, ουσιαστικά ποντάρει την εταιρεία».






Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:




πηγη

Κλείσιμο εδώ και τώρα όλων των εφοριών μέχρι να πέσει η χούντα

του Δημήτρη Καζάκη

Θέλετε να μάθετε την αλήθεια για το που πηγαίνει η χώρα και πώς δημιουργείται το εικονικό πρωτογενές πλεόνασμα του Σταϊκούρα; Πηγαίνετε να καθίσετε για 20 με 30 λεπτά στην ουρά του δικαστικού τμήματος μιας ΔΟΥ και τότε θα αντιληφθείτε πολλά. Από 1/9 έχει δοθεί η εντολή να κατάσχονται μισθοί, συντάξεις, ενοίκια και οτιδήποτε άλλο κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό οφειλετών της εφορίας.

Μάλιστα επειδή υποτίθεται ότι οι μισθοί και οι συντάξεις είναι αναπαλλοτρίωτοι με βάση το νόμο στην Ελλάδα, η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τις τράπεζες έχει στήσει την εξής κομπίνα. Την ημέρα κατάθεσης στο λογαριασμό της τράπεζα του ποσού του μισθού (15μερο, ή εξόφληση) ή της σύνταξης, θεωρείται ότι πρόκειται για μισθό και σύνταξη και δεν τις πειράζουν. Μόλις περάσει μια ημέρα θεωρούνται απλή κατάθεση και τώρα δεσμεύονται αυτομάτως από την τράπεζα για την εφορία

Η κομπίνα όμως έχει κι άλλη μια πτυχή. Αν το πάρουν χαμπάρι οι δικαιούχοι και κάνουν ανάληψη του μισθού ή της σύνταξης ανήμερα προκειμένου να αποφύγουν τη δέσμευση, τότε το υπουργείο οικονομικών έχει συμφωνήσει άτυπα με τις τράπεζες να είναι στην διακριτική τους ευχέρεια η δήμευση του μισθού και της σύνταξης από την πρώτη ημέρα. Είναι παράνομη μια τέτοια πρακτική;

Και λοιπόν; Τι μπορεί να κάνει ο δικαιούχος; Να ζητήσει ευθύνες από την τράπεζα; Θα τον παραπέμψει στην εντολή της εφορίας για δήμευση. Να ζητήσει ευθύνες από την εφορία; Το πολύ-πολύ να του πουν ότι είναι λάθος της τράπεζας και επομένως δεν έχουν ευθύνη οι ίδιοι.
Τι απομένει για τον δικαιούχο μισθωτό ή συνταξιούχο; Να ζητήσει αποκατάσταση. Από ποιον; Η τράπεζα λέει ότι δεν τα έχει για να τα αποδώσει γιατί τα απέδωσε στο υπουργείο. Η εφορία μπορεί μεν να αποδεχθεί το λάθος, αλλά χρήματα που δόθηκαν ακόμη κι από λάθος τρίτου στην εφορία δεν επιστρέφονται. Τι άλλο μένει; Μην πείτε για δικαιοσύνη, διότι μόνο τα ανελαστικά έξοδα προσφυγής την κάνουν απρόσιτη για την μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Το αποτέλεσμα; Στη διάρκεια 20 λεπτών στην ουρά του δικαστικού τμήματος σε μια ΔΟΥ των Νοτίων Προαστίων προσέφεραν πολλά παραδείγματα. Ένας εργάτης βιομηχανίας είχε έρθει για να διαμαρτυρηθεί γιατί του δήμευσαν το 15μερο που του είχε καταθέσει ο εργοδότης του στην τράπεζα. Ποσό; 350 ευρώ. Η προϊσταμένη του δικαστικού τμήματος της ΔΟΥ απάντησε «λάθος της τράπεζας». «Ναι αλλά εγώ πώς θα ζήσω τώρα,» ανταπάντησε ο εργάτης. «Δεν ενδιαφέρει το Νόμο,» ανταπάντησε αφοπλιστικά η προϊσταμένη. «Μήπως, αν μπορούσατε να μου τα επιστρέψετε;» αντιπρότεινε ο εργάτης. «Μα τι λέτε; Χρήματα που δόθηκαν στην εφορία έστω κι από λάθος δεν επιστρέφονται,» απάντησε η προϊσταμένη χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο στον άμοιρο μεροκαματιάρη.

Δεν είχε άδικο έτσι λειτουργεί το σύστημα.

Δεύτερος εργάτης. Αυτή τη φορά της οικοδομής. Από τους τυχερούς που έχουν ακόμη δουλειά στην οικοδομή. Το πρόβλημα; Το ίδιο. Δέσμευση 15μερου από την τράπεζα προς την εφορία. Ποσό; 400 ευρώ. Ο συγκεκριμένος εργάτης ήταν με μπαστούνι μιας και ήταν τραυματίας ενώ η προφορά του παρέπεμπε μάλλον στην αλβανική καταγωγή του. Ο άνθρωπος είχε πέσει θύμα εργατικού ατυχήματος που φυσικά παρέμεινε αδήλωτο γιατί δεν ήθελε να χάσει τη δουλειά του. Τώρα του είχαν δημεύσει το 15μερο και σε απόγνωση ρωτούσε το γιατί

Αυτή την φορά η κ. Προϊσταμένη δεν ήταν τόσο ομιλητική. Τον ξαπόστειλε λες και μίλαγε σε σκύλο. Δεν επανέλαβε καν αυτά που είχε πει στον προηγούμενο. Φαίνεται πώς η πιθανολογούμενη αλβανική του καταγωγή τον είχε μετατρέψει από φορολογούμενο πολίτη με οφειλές προς την εφορία σε υπάνθρωπο του κλώτσου και του μπάτσου. Κι επομένως δεν είχε το ίδιο δικαίωμα με όλους τους άλλους να διαμαρτύρεται για τα δεδουλευμένα του που του κλέβει με τόσο κατάφορο τρόπο η εφορία.

Μόλις έφυγε κι αυτός ο εργάτης μέσα στην απελπισία, οι υπόλοιποι που περιμέναμε με ήπιο και ευγενικό τρόπο επισημάναμε στην κυρία προϊσταμένη και στο υπόλοιπο προσωπικό ότι πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα την συμπεριφορά τους προς τον κόσμο. «Τον έχετε στριμώξει άγρια και δεν ξέρεις ποτέ πώς θα αντιδράσει,» τους είπαμε. «Μα δεν φταίμε εμείς,» δήλωσαν. Κι έχουν δίκιο. Όντως δεν φταίνε οι εργαζόμενοι στις εφορίες για την κλεπτοκρατική φορολογία που θέλει να εξοντώσει τους Έλληνες. «Ναι, δίκιο έχετε, αλλά για σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ο άμοιρος με το μπαστούνι το σήκωνε και σας άνοιγε το κεφάλι για τον τρόπο που του συμπεριφερθήκατε; Ή αν μέσα στην απελπισία του αντί να αυτοκτονήσει έρθει με ένα δίκαννο και πάρει δεν ξέρω κι εγώ πόσους μαζί του;» Και μόνο η σκέψη νομίζω ότι συνέφερε την κ. Προϊσταμένη και όσους άλλους από τους εργαζόμενους του τμήματος είχαν μια κάπως μπλαζέ αντιμετώπιση των φορολογουμένων που περίμεναν στη γραμμή.

Μπορεί οι Έλληνες να έχουν αναδείξει την αυτοχειρία σε νέο εθνικό σπορ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πότε αλλάζουν τα πράγματα. Ιδίως τώρα που οι περισσότεροι έχουν φτάσει στο αμήν.
Στη σειρά ήταν και μια πολυμελής οικογένεια που κατόρθωνε μέχρι σήμερα να τα βγάζει πέρα με κάποια ενοίκια από ακίνητα. Χωρίς εισόδημα από την δουλειά τους οι δυο ελευθεροεπαγγελματίες γονείς εδώ και δυο χρόνια προσπαθούσαν να τα βγάλουν πέρα με τα ενοίκια ως μοναδικό έσοδο. Η εφορία αποφάσισε να τα δημεύσει. Το αποτέλεσμα να μείνει η οικογένεια χωρίς κανένα έσοδο και σε αδυναμία ακόμη και να πουλήσει τα ακίνητα, που έτσι κι αλλιώς είναι αδύνατο να πουληθεί. Στην εύλογη ερώτηση «μα καλά πώς θα ζήσουμε με τέσσερα παιδιά,» δόθηκε η εξίσου εύλογη απάντηση: «Ο Νόμος κυρία μου προβλέπει πρώτα την εξόφληση της εφορίας και όλα τα άλλα έπονται.»
Η ζωή δηλαδή της οικογένειας και των παιδιών έπονται της εφορίας. Μάλιστα. Κι εμείς θα πρέπει να το δεχτούμε και να υπομείνουμε την μοίρα σας ως γνήσιοι ραγιάδες. Παρεμπιπτόντως, αυτές οι λογικές φορολογίας δεν ίσχυαν ούτε επί Σουλτάνου, αλλά ποιος νοιάζεται.

Μια άλλη γιαγιά, ζωή να ‘χει, ζούσε με μια σύνταξη και είχε έρθει να ρωτήσει το εξής: «Ξέρετε, βρίσκομαι ήδη σε ρύθμιση για τις παλιότερες οφειλές και τώρα μου ήρθε ο νέος φόρος. Μεγαλύτερος από τον παλιό. Εγώ ζω με μια σύνταξη που ίσα-ίσα φτάνει να πληρώνω τις δόσεις της ρύθμισης, πώς θα μπορέσω να πληρώσω και τη νέα οφειλή;» Η απάντηση ήταν χαρακτηριστική: «Είναι αδιάφορο για την εφορία και το νόμο.»

Εκεί πετάχτηκε κάποιος και ρώτησε επιτέλους φωναχτά αυτό που αναρωτιόνταν όλοι: «Ε, ωραία κι αν δεν πληρώσουμε τι θα γίνει;» Η απάντηση της προϊσταμένης ήταν αφοπλιστική: «Οι εντολές που έχουμε είναι πρώτα να κατάσχουμε ότι διαθέσιμο εισόδημα έχετε, μισθό, σύνταξη, ενοίκια, ή ότι άλλο έχετε στην τράπεζα ως κατάθεση. Αν δεν επαρκεί, τότε θα προχωρήσουμε σε πλειστηριασμό των ακινήτων σας. Αν κι αυτό δεν επαρκεί, τότε θα κινήσουμε ποινική διαδικασία, δηλαδή σύλληψη και φυλάκιση για χρέη προς το δημόσιο.»

Αν όμως προλάβει ο ένοχος να κάνει ρύθμιση τότε γλυτώνει προσωρινά. Με τις ρυθμίσεις δεν θα ασχοληθούμε γιατί είναι σαν να κάνεις ρύθμιση με τον Σάιλοκ. Τρομακτικές χρεώσεις, δόσεις που δεν μπορείς να πληρώσεις, τόκοι και πανωτόκια με χρονοδιαγράμματα κρεμάλας. Το να κάνεις ρύθμιση ισοδυναμεί με το να βάλεις τη θηλιά εσύ ο ίδιος στο λαιμό σου και της οικογένειάς σου.
Δεν χρειάζεται να δούμε τα στοιχεία για να πειστούμε ότι δεν πάει άλλο. Στο επτάμηνο Ιανουάριος – Ιούλιος του 2013 οι συνολικές οφειλές προς την εφορία ξεπέρασαν τα 57.963 εκατ. ευρώ. Στο οκτάμηνο εκτιμάται ότι ξεπέρασαν το 60 δις ευρώ. Το 2011 σε ετήσια βάση το σύνολο των οφειλών προς την εφορία έφτασε τα 44.891 εκατ. ευρώ. Το 2012 έφτασε τα 55.130 δις ευρώ. Το νέο χρέος που προστέθηκε μέσα στο επτάμηνο του 2013 είναι 4,8 δις ευρώ. Αν εξαιρέσουμε τις πτωχευμένες επιχειρήσεις, το σύνολο των οφειλών προς το δημόσιο ανέρχεται σχεδόν σε 48 δις. Δηλαδή αντιστοιχούν κατά μέσο περίπου 8 χιλιάδες ευρώ οφειλές ανά φορολογούμενο. Πώς είναι δυνατόν να πληρωθούν αυτές οι οφειλές; Από τη στιγμή μάλιστα που αυξάνουν διαρκώς τα φορολογικά βάρη και επομένως οι οφειλές.

Φαντάζεστε να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και οι κυβερνώντες να πετύχουν πρωτογενές πλεόνασμα; Φαντάζεστε τι έχουν να κάνουν προκειμένου να το διατηρήσουν και να το αυξήσουν όπως απαιτεί η τρόικα; Πρωτογενές πλεόνασμα σε συνθήκες ύφεσης, συρρίκνωσης της οικονομίας και των εισοδημάτων μπορεί να επιτευχθεί μόνο με λεηλασία σε βάρος της κοινωνίας και με ραγδαία υποβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών. Και πάλι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι εικονικό, προϊόν δημοσιονομικού μαγειρέματος, αλλά το κυνήγι του κοστίζει ήδη ζωές, δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Κι αυτό πρέπει να σταματήσει. Ο τρόπος είναι ένας. Να κλείσουμε τις εφορίες. Να κατεβάσουμε ρολά στον εισπρακτικό μηχανισμό για ένα μήνα και θα δείτε πώς πέφτει αυτή η κυβέρνηση. Τον πρώτο λόγο έχουν οι εργαζόμενοι στις εφορίες. Τώρα που η κοινωνία ξυπνά σιγά-σιγά από τον λήθαργο. Τώρα που την έχουν οδηγήσει στον αφανισμό οι εργαζόμενοι στις εφορίες έχουν τρομακτική ευθύνη. Οφείλουν να κάνουν το βήμα. Να προχωρήσουν σε κατάληψη των εφοριών και νέκρωση του εισπρακτικού συστήματος. Όχι μόνοι τους. Μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία.

Δεν χρειάζεται να κάνουν πολλά. Άλλωστε στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Αφού τους χρησιμοποιήσουν ως ανάχωμα στο λυντσάρισμα της κοινωνίας, μετά θα τους δείξουν την πόρτα για να αναλάβουν ιδιώτες σε συνεργασία με τις τράπεζες. Αυτός είναι κι ο λόγος που μειώνονται διαρκώς και οι ΔΟΥ. Το ξέρουν καλά αυτό οι εργαζόμενοι στις εφορίες. Γι’ αυτό και δεν έχουν άλλη επιλογή, αν το καλοσκεφτούν. Μόνο μία: κλείσιμο των εφοριών μέχρι νεωτέρας μαζί με την συνεπικουρία της υπόλοιπης κοινωνίας. Κλείσιμο μέχρι να πέσει το καθεστώς. Στο χέρι μας είναι για γλυτώσουμε μια και καλή.

Εσείς σε ποιο στάδιο βρίσκεσθε;

Το λάβετε θέσεις είχε αναγγείλει από τα μεγάφωνο του σταδίου ο Ζαν Κλωντ Γιούγκερ: «The game is over!» –«Το παιγνίδι τελείωσε!», είχε πει.  Έπειτα, το περίφημο… πιστόλι στο τραπέζι έγινε πιστόλι του αφέτη. Κι εκπυρσοκρότησε.

Πριν καλά-καλά φτάσουμε στην στροφή των 200μ., είδαμε τα πρώτα τηλεοπτικά πλάνα με τους απεσταλμένους της Τρόικας έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Στο χέρι κρατούσαν τσεκούρια, δρεπάνια, τροχούς, πριόνια, κλαδευτήρια –ό,τι κόβει. Επικεφαλής τους ο Τόμσεν· δεν ήταν κανένας χθεσινός· είχε πάει και αλλού για την ίδια δουλειά. Στην ειδική θήκη με τα πολύτιμα έγγραφα, ο χαρτοφύλακας του περιείχε και το «Εγχειρίδιο Αντιδράσεων».

Χμ… Εγχειρίδιο αντιδράσεων… Χθες, που λέτε, είδα μια ταινία στην τηλεόραση. Χάρη σε μια στιχομυθία μεταξύ των πρωταγωνιστών, έμαθα ότι μια Αμερικανίδα έχει μελετήσει τα ψυχικά στάδια στα οποία μεταπίπτει διαδοχικά ο άνθρωπος απέναντι σ’ ένα ισχυρό ψυχικό σοκ –αν, λ.χ., πληροφορηθεί ότι επίκειται ο βέβαιος θάνατός του. Ανέτρεξα στην Εγκυκλοπαίδεια. Επιστημονικά πράγματα: σύμφωνα με την ίδια μελέτη, το πρώτο στάδιο είναι η Άρνηση. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνει ο Θυμός. Aκολουθεί η Διαπραγμάτευση, μετά η Θλίψη, και στο τέλος έρχεται η Αποδοχή.

Εσείς σε ποιο από τα πέντε στάδια βρίσκεσθε;
Οι οικείοι σας; Οι διπλανοί; Εκείνοι για τους οποίους μαθαίνετε πράγματα; Π.χ., πολλά κλαδικά σωματεία και συνδικαλιστικά όργανα έχουν από καιρό φθάσει στο τρίτο: Διαπραγματεύονται –όχι αυτό έτσι, όχι τόσο τοις εκατό εκείνο, τουλάχιστον το άλλο κ.τ.λ.

Ελάτε, ελάτε… Μην απελπίζεσθε! Δεν είμαστε δα μόνοι κι έρημοι σε αυτό το δράμα… Σάμπως δεν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αναλάβει να μας βοηθήσουν να περάσουμε ταχύτερα και πιο ανώδυνα τα ενδιάμεσα στάδια, πριν από το τελευταίο; Ζώδια, σεξοψυχολόγοι, καλλιτέχνες, κουτσομπολιά, ελαφρές συζητήσεις, «δεν θ’ αφήσουμε την κρίση να μας νικήσει», «να, δες αυτός πώς τα καταφέρνει», «αμ’ εκείνος τι να πει ο φουκαράς…» κ.τ.λ. κ.τ.λ. κ.τ.λ. Όλα τους από το πλάι, όσο νάναι βάζουν από την πλευρά τους πλάτη –όσο μπορούν οι άνθρωποι, με τα προβλήματά τους και αυτοί, ομού κομπάρσοι, πρωταγωνιστές και… «πρωταγκωνιστές».

Καλό είναι πάντως να τους έχουμε υπόψη μας, για να μην ψάχνουμε τη δύσκολη ώρα. Α, το νου σας! Είναι πάντα προτιμότεροι οι επαγγελματίες. Προς Θεού, όχι οι ερασιτέχνες. Τα κάνουν μούσκεμα με την αμοιβή τους. Π.χ. ο αδελφός του Γ.Α.Π. είχε από τις πρώτες ημέρες κιόλας προσπαθήσει να στήσει με εθελοντές μια ΜΚΟ εθνικής παρηγοριάς, για τη νέα Ελλάδα που μπορούμε να φτιάξουμε με άλλο πνεύμα μες την κρίση και τέτοια. Αλλά… Τζίφος. Πήγε άπατη. Δεν λέω όμως, και οι εθελοντές, κάθε είδους πρόθυμοι δεν είναι λίγο πράγμα…

Η κυβέρνηση; Χα! Η κυβέρνηση… Πάντα πιο προχωρημένη, έχει βάλει σε όλους τα γυαλιά. Έχει νικήσει το θάνατο· κυρήσσει ως Μεσσίας τη νεκρανάσταση από το Όρος Σινά –σε απευθείας σύνδεση με τον Θεό και την Παναγία, παρακαλώ. Ούτε η Εκκλησία τέτοια επιτυχία!
Λοιπόν, μην το κουράζουμε άλλο. Και προπαντός, μην ξεχνιόμαστε. Ρωτώ και πάλι: Εσείς σε ποιο στάδιο βρίσκεσθε;

sotosblog.com

ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΤΡΟΙΚΑ .....

Παιδί άλλων εποχών κι εγώ, τότε που οι πλαστικές σημαίες γέμιζαν τις αρένες κάτω από τα μπαλκόνια – και κανείς δεν άκουγε τι έλεγε εκείνος που ξεσήκωνε τα πλήθη – τότε που τα μούσια, οι μουστάκες και οι ζειμπεκιές όριζαν το μοντέλο ανάπτυξης – που αργότερα θα έτρωγε αυτές τις μουστάκες γιατί επένδυσε στο Καραγκιοζόπουλο ΑΕ στο χρηματηστήριο – τότε που οι πόρτες των Υπουργείων ανοιγόκλειναν αφινιασμένες – φύγε εσύ έλα εσύ -...

Παιδί λοιπόν κι εγώ της μεγάλης φούσκας της μεταπολίτευσης προσπαθώ να φτιάξω στο μυαλό μου το πρότυπο του σημερινού επαναστάτη. Κι ανακαλύπτω πόσο μακριά φτάσανε τα λάβαρα του ξεσηκωμού, όταν σκέφτομαι πως επαναστάτης σήμερα θεωρείται εκείνος που ψελλιζει ακόμα το αυτονόητο...

Κάποιος π.χ. που τρώει φαί με λιπαρά κι όχι λάιτ... Που δεν διαβάζει τις ετικέττες με τις ώρες μέσα στο σουπερ μάρκετ, που πίνει ελληνικό κι όχι φρέντο...

Εκείνος που αντιστέκται και κλείνει τη τηλεόραση την ώρα που ξεκινάνε οι ειδήσεις... Σε προχωρημένη κατάσταση αναρχίας δεν έχει καν τηλεόραση..

Καποιος που δεν έχει πιστωτική... Είναι δε, σχεδόν σε επίπεδο τρομοκράτη, αν δεν έχει πατήσει καθόλου σε τράπεζα...

Είναι απορρυθμιστικός παράγων κάποιος που θα πει αυτά τα τρία κατοστάρικα που μου δίνεις για μισθό να τα βάλεις εκεί που ξέρεις...

Είναι προχωρημένο άτομο κάποιο που δεν ντρέπεται να δείξει τα παχάκια του, που δεν γνωρίζει μάρκες επώνυμες, που δεν κατανοεί γιατί κάποιος πάει και σιδερώνει τη μούρη του...

Δεν ξέρω καν αν υπάρχει δείγμα εκείνου, που δεν έχει κινητό, αν υπάρχει εκείνος που λέει θα σου στείλω ένα γράμμα...

Το πρόβλημα είναι πως το λάβαρο της επανάτασης σε μπανεράκι δεν τ αισθάνεσαι. Δεν μπορεί να σου μπει καποια ακίδα στο χέρι από το προχειροφτιαγμένο ξύλο, το πολύ πολύ να κινδευνεύσεις να αργεί να φορτώσει η σελίδα και να βλέπεις το σύμβολό σου ν΄ανοίγει λίγο λίγο...

Το πρόβλημα είναι πως από την εποχή των λαοπλάνων περάσαμε κατ΄ευθείαν στην εποχή των λαπάδων χωρίς να προλάβει κανείς να καταλάβει πως έγινε. Από εκεί που κάποιος ψήφιζε γιατί είχε ένα κόλλημα με το κόμμα του, κάτι σαν οπαδός μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, πέρασε αυτόματα στην εποχή της επιλογής από το ολότελα καλή είναι κι η Παναγιώταινα...

Η βουλιμική κοινωνία δεν έκοψε απλά τη μάσα υιοθετώντας ένα υγιεινό τρόπο ζωής, πέρασε στη νευρική ανορεξία... Από τα 150 κιλά παπάρια που επιδεικνυόντουσαν με τη γνωστή φράση "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε" κι αν είσαι άντρας έβγα έξω να σου δείξω, περάσαμε στους ευνούχους με τη φωνίτσα που απειλούν γριούλες κιαιι πεινασμένους...

Είναι λογικό να επικρατεί μια εμετική διάθεση. Εχει καθίσει το μουχλιασμένο σύστημα στο στομάχι και προκαλεί συνεχή ανακατωσούρα. Κι αν δεν το ξεράσεις δεν κάνεις τίποτα....

Κάνε την επανάστασή σου κι εσύ. Λίγος θάρρος θέλει. Πιες κανονική τη κόλα σου κι όχι λάιτ. Απαίτησε τα φρούτα να βγάζουν σκουλικάκια όταν σαπίζουν. Ψάξε να βρεις μια ντομάτα ανώμαλη. Πιάσε το σίδερο στο μετρό και μετά βάλε με θράσος τα χέρια στο στόμα χωρίς να τα περάσεις από απολύμανση. Δε θα πάθει τέτανο ο Γιαννάκης που έσκισε λιγάκι το ποδαράκι του, θα ζήσει. Οχι εκείνος ο καλόγερος που έχεις είναι απο τον ιδρώτα δεν έβγαλες το "έξω απο δω"....

Φτιάξε ένα γκρουπάκι μ΄αλλους φίλους μαζί και φώναξε δυνατά

Με λένε Γιώργο κι έχω τρεις μήνες που δεν με νοιάζει για τη δόση που θα πάρουμε από τη Τρόικα...

Μπράβο Γιώργο!

synithisypoptos

Χρυσές – τοξικές «βόμβες» στη Χαλκιδική

Βάλια Μπαζού
Μείζον σκάνδαλο με πολλαπλές διαστάσεις που συνδέεται με «τοξικά και επικίνδυνα» συμπυκνώματα της HELLAS GOLD, καταγγέλλει το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών
Δραστηριοτήτων με αναφορά– καταγγελία που κατέθεσε στις αρμόδιες υπηρεσίες και τις δικαστικές αρχές, επισημαίνονται ότι οι κάτοικοι του Στρατωνίου και της Ολυμπιάδας δεν έχουν απολύτως καμία ενημέρωση για τις τοξικές «βόμβες» που έχουν δίπλα τους.

Συγκεκριμένα στην αναφορά – καταγγελία αποκαλύπτεται ότι η διαχείριση τοξικών και επικίνδυνων συμπυκνωμάτων όπως μόλυβδος, άργυρος και ψευδάργυρος γίνεται από την Hellas Gold στους χώρους παραγωγής τους, στο Στρατώνι και την Ολυμπιάδα, σα να ήταν απολύτως αδρανή!

Στην αναφορά τίθεται και θέμα οικονομικού σκανδάλου, όπως το χαρακτηρίζει το Παρατηρητήριο, αφού τα συμπυκνώματα εξάγονται στην Κίνα ως πρώτη ύλη για την παραγωγή διοξειδίου του θείου και θειικού οξέως, αποκρύπτοντας από τις ελληνικές αρχές ότι περιέχουν ποσότητες χρυσού και αργύρου και στην πραγματικότητα αποστέλλονται σε μεταλλουργίες του εξωτερικού για την απόληψη πολύτιμων μετάλλων.

Όπως καταγγέλλει στην αναφορά του προς τις δικαστικές αρχές το Παρατηρητήριο «Κατά τη διαδικασία αδειοδότησης των Μεταλλευτικών Εγκαταστάσεων Στρατωνίου και Ολυμπιάδας, η εταιρεία Hellas Gold απέκρυψε πλήρως την τοξικότητα και επικινδυνότητα των παραγόμενων συμπυκνωμάτων από τις αρμόδιες αρχές και φυσικά και από το ενδιαφερόμενο κοινό». Έτσι, οι εγκαταστάσεις δεν έχουν υπαχθεί στις διατάξεις της Οδηγίας SEVESO II για την πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης σχετιζομένων με επικίνδυνες ουσίες (ΒΑΜΕ), αν και οι ποσότητες των συμπυκνωμάτων που αποθηκεύονται στις ανοιχτές «πλατείες» είναι πολλαπλάσιες αυτών που αποθηκεύονται στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου.

Το αποτέλεσμα είναι, οι εργαζόμενοι στη διαχείριση αυτών των υλικών να μην έχουν ούτε τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας ούτε ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η φόρτωση στα φορτηγά αυτοκίνητα γίνεται με φορτωτή. Τα λάστιχα των φορτηγών κυλούν στους δρόμους των χωριών μετά τη φόρτωσή τους, αλλά για να μπουν στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου και για να βγουν από εκεί πρέπει να περάσουν από ειδικό “μηχανισμό καθαρίσματος”!
Το Παρατηρητήριο υπογραμμίζει ότι ειδικά το συμπύκνωμα πυριτών της Ολυμπιάδας είναι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο υλικό που εκτός από εξαιρετικά τοξικό για τους ανθρώπους και το περιβάλλον (περιεκτικότητα σε αρσενικό 8% ή και περισσότερο) είναι και παράγοντας πυρκαγιάς. Ακόμα όπως αποκαλύπτεται στην καταγγελία – αναφορά:

-Στο Στρατώνι το εργοστάσιο εμπλουτισμού βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στον οικισμό και πάνω στη θάλασσα

-Στην Ολυμπιάδα οι αντίστοιχες εγκαταστάσεις βρίσκονται δίπλα σε ρέμα συνεχούς ροής, σε πολύ μικρή απόσταση από την επαρχιακή οδό, τον οικισμό της Ολυμπιάδας και το θαλάσσιο μέτωπο

-Η μεταφορά των τοξικών και επικίνδυνων συμπυκνωμάτων γίνεται με φορτηγά αυτοκίνητα που δεν φέρουν καμία από τις υποχρεωτικές από τη νομοθεσία πινακίδες και σημάνσεις.

Απώλεια φόρων

Στην αναφορά προς τις δικαστικές αρχές, τον αρμόδιο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και το Σ.Δ.Ο.Ε καταγγέλλεται ακόμα ότι το ελληνικό δημόσιο έχει απώλεια φόρων άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ από την εξαγωγή των συμπυκνωμάτων πυριτών Ολυμπιάδας που αποθηκεύεται στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου ως πρώτη ύλη για την παραγωγή διοξειδίου του θείου και θειικού οξέως. Σύμφωνα με την καταγγελία αποκρύπτεται το γεγονός ότι το υλικό αυτό περιέχει χρυσό και άργυρο σε σημαντικές περιεκτικότητες και ενώ φαίνεται να εξάγεται ως φτηνή πρώτη ύλη για την παραγωγή θειϊκού οξέος, στην πραγματικότητα αποστέλλεται σε μεταλλουργίες του εξωτερικού (Κίνα) για την απόληψη των πολύτιμων μετάλλων.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Παρατηρητηρίου «Από τους 339.810 συνολικά τόνους χρυσοφόρου συμπυκνώματος πυριτών που θα εξαχθούν μέσω της ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου εκτιμάται ότι η εταιρεία HELLAS GOLD θα εισπράξει 157 εκατ. δολάρια ή 121,4 εκατ. ευρώ. Η απώλεια φόρων για το Ελληνικό Δημόσιο από τον περιεχόμενο στο συμπύκνωμα χρυσό και άργυρο (20,65 γρ/τόνο χρυσού και 130,83 γρ/τόνο αργύρου) που δεν δηλώνονται, θα είναι της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ»!

Το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις δικαστικές αρχές:

-Την άμεση διακοπή λειτουργίας των Εγκαταστάσεων Εμπλουτισμού Στρατωνίου και Ολυμπιάδας της Hellas Gold.

-Την παύση λειτουργίας και εκκένωση των “πλατειών” αποθήκευσης των συμπυκνωμάτων στο Στρατώνι και την Ολυμπιάδα.

-Τη μεταφορά/απομάκρυνση κατά την ΚΥΑ 52167/4683/2012 των συμπυκνωμάτων που βρίσκονται σήμερα αποθηκευμένα στο Στρατώνι και την Ολυμπιάδα.

-Την επιβολή στους υπευθύνους των κυρώσεων του Νόμου και των σχετικών αποζημιώσεων και προστίμων

πηγη

ΒΙΝΤΕΟ: Πάρτι Ελευθερίας μέχρι το πρωί στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ! Χιλιάδες κόσμου στη μεγάλη συναυλία

Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργαζομένων της ΕΡΤ και βρέθηκαν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για τη μεγάλη συναυλία που διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση τριών μηνών από το φασιστικό μαύρο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση!

Δεκάδες καλλιτέχνες εμφανίστηκαν στη σκηνή και το πάρτι ελευθερίας κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Η συναυλία «άνοιξε» με τον Σταύρο Σιόλα περίπου στις 20.00 το βράδυ, ενώ το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Στάθης Δρογώσης, ο Μπάμπης Στόκας, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Ρους, oι Locomondo, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Γιώργος Δημητριάδης και η Αφροδίτη Μάνου.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί, διαμηνύουν την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι οποίοι στο κάλεσμά τους ανέφεραν: «Η κυβέρνηση αποφασίζει να κλείσει την ΕΡΤ. Τρεις μήνες μετά η Ελλάδα παραμένει χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση, κατά παράβαση και της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας και παρά το τηλεοπτικό μόρφωμα, ειδικά χωρίς ραδιόφωνο, που κατά γενική ομολογία είναι ο πιο άμεσος τρόπος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας σε κάθε χώρο, κάθε στιγμή. Όμως η ελληνική ραδιοφωνία και οι εργαζόμενοι της συνεχίζουν να παράγουν πλήρες πρόγραμμα με πάθος, επαγγελματισμό και αυτοθυσία. Δεν άφησαν ούτε λεπτό τους ακροατές σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό χωρίς την δική τους φωνή. Χωρίς τον πολιτισμό...», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Αχιλλέα Παναγούλη, του δημοσιογράφου που πρόσφατα έχασε τη ζωή του έξω από το ραδιομέγαρο.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

 


 

“Τρύπα” 1.500 υπαλλήλων στην κινητικότητα

Νέος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση έχει προκύψει στο θέμα της κινητικότητας, δύο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη της Τρόικας στην Αθήνα.

Το πρόβλημα αφορά στο υπουργείο Παιδείας, επειδή οι πρυτάνεις δεν συνεργάζονται, ώστε να τεθούν σε διαθεσιμότητα 1.500 δημόσιοι υπάλληλοι.

Έτσι, έχει εμφανιστεί αντίστοιχη «τρύπα» στον αριθμό – στόχο των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να μπουν σε πρόγραμμα διαθεσιμότητας, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Σήμερα υπήρξε σύσκεψη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην οποία συμμετείχαν η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι από το ΠΑΣΟΚ για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει διαβεβαιώσει τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ότι, παρά την αντίδραση των πρυτάνεων, το θέμα θα λυθεί εντός των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες, εξετάζεται η συνεργασία του υπουργείου Παιδείας με το υπουργείο Οικονομικών, ούτως ώστε να συνταχθεί η κατάσταση των υπαλλήλων που εργάζονται στα πανεπιστήμια, μέσω της μισθοδοσίας.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβεβαιώνουν ότι, εκτός αυτού, δεν υπάρχουν προβλήματα σε άλλα υπουργεία.

Μέχρι στιγμής, οι «διαθέσιμοι» δημόσιοι υπάλληλοι είναι περισσότεροι από 4.000 και τις επόμενες εβδομάδες θα έχει επιτευχθεί ο αριθμός – στόχος των 12.500.

Οι δολοφονίες των Ελλήνων συνεχίζονται…

Ξαφνικά σταμάτησαν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα;

Η ερώτηση είναι, φυσικά, ρητορική. Όχι, οι αυτοκτονίες (δολοφονίες της κυβέρνησης) των Ελλήνων πολιτών δεν έχουν σταματήσει. Όμως, όλως παραδόξως, έχει πέσει μία «κουρτίνα» και έχει σταματήσει η ενημέρωση, σε συγκεντρωτικά νούμερα γύρω από αυτό το θέμα.

Έχουν οι δημοσιογράφοι σημαντικότερα θέματα να καλύψουν;

Και τι σπουδαιότερο υπάρχει από την γενοκτονία που ζούμε και τους χιλιάδες συμπατριώτες που έχουμε χάσει ή και αυτούς που χάνουμε καθημερινά, αλλά κανείς πλέον δεν ενδιαφέρεται ούτε για τον θάνατό τους, ούτε και για τους λόγους που οδηγήθηκαν στην απόλυτη απελπισία και στην απόφαση να… εγκαταλείψουν;

Δυστυχώς, η δημοσιογραφική αναλγησία των κυβερνο-παπαγάλων και των εκδοτών που διάγουν παράλληλο βίο με την κυβέρνηση της τρόικας και των μνημονίων, αποκρύπτει τα στοιχεία, επειδή είναι φρικιαστικά.

Φαίνεται, πως τα μεγέθη είναι πλέον τόσο μεγάλα, που μόνο ως στατιστικά στοιχεία προσεγγίζονται και θα δημοσιοποιηθούν κάποια στιγμή μετά από μερικά χρόνια…

Αυτές οι αυτοκτονίες είναι δολοφονίες, επειδή οι αυτόχειρες οδηγήθηκαν στην απελπισία από τις κυβερνητικές αποφάσεις, από τα κυβερνητικά μέτρα, από την κυβερνητική επίθεση που μπορεί να σκοτώνει νόμιμα και οι ευθύνες να μεταβιβάζονται στο… θύμα!

Είναι ο θάνατος στατιστικό στοιχείο;

Ίσως να είναι για τα πολιτικά αποβράσματα που πριν χρόνια ομολογούσαν πως είναι φυσιολογικό να αυξάνονται οι θάνατοι όπου πηγαίνει το ΔΝΤ.

Όμως, επειδή όλοι μας γνωρίζουμε το πρόβλημα, καλό θα ήταν να ενημερώνουμε τα έγκυρα εναλλακτικά διαδικτυακά μέσα (και όχι τους εγκάθετους διαδικτυακούς πρόθυμους παπαγάλους που επαναλαμβάνουν πρόθυμα και αβίαστα την τροϊκανή προπαγάνδα), προκειμένου αυτή η τραγική -και καλά κρυμμένη από την κυβέρνηση- αλήθεια να γίνεται γνωστή σε όλους τους υπόλοιπους. Για να ξέρουμε τα πραγματικά χτυπήματα που δεχόμαστε. Για να ξέρουμε τις απώλειες αυτού του πολέμου που μας κήρυξε μία διεθνής συμμορία. Πρέπει να υπάρχει καταμέτρηση, για να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στους… «υπεύθυνους».

Και δεν είναι μόνο οι αυτοκτονίες…

Το έγκλημα των κυβερνητικών ψυχοπαθών που υποδύονται πως κυβερνούν την χώρα, δεν σταματάει στην αποσιώπηση των αυτοκτονιών. Το έγκλημα συνεχίζεται και με άλλα πρόσωπα, όπως αυτό της κατακόρυφης αύξησης της εγκληματικότητας εκείνης που αφαιρεί ανθρώπινες ζωές Ελλήνων πολιτών με βίαιες εισόδους στα σπίτια τους.

Είναι όλοι εκείνοι οι θάνατοι που βαφτίζονται «κλοπές» στα αστυνομικά δελτία. Είναι όλοι εκείνοι οι θάνατοι μοναχικών ανθρώπων ή συμπατριωτών μας που βρέθηκαν κάποια στιγμή μόνοι τους σε ερημικό σημείο (ακόμη και μέσα στις πόλεις).

Είναι όλοι εκείνοι που συναντήθηκαν με κάποιον «καημένο λαθρομετανάστη» που τους δολοφόνησε για να τους ληστέψει.

Ανίκανοι να κυβερνήσουν, ικανότατοι να… δολοφονήσουν

Θάνατοι επί θανάτων, που καταλογίζονται ως ληστείες και όχι ως εγκλήματα…

Θάνατοι επί θανάτων, αφού η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να επαναφέρει την τάξη και την ασφάλεια των πολιτών, αλλά τους εγκαταλείπει στις ορέξεις των «καημένων λαθρομεταναστών».

Θάνατοι επί θανάτων, σε μία χώρα που έγινε χώρος, αλλά και ζούγκλα, όπου τα θηρία μπορούν να εξασφαλίζουν την «τροφή» τους μέσα από τους ανυπεράσπιστους γηγενείς κατοίκους…

Αυτή η κυβέρνηση λέγαμε πως είναι κυβέρνηση υποταγής στα ξένα συμφέροντα, λέγαμε πως είναι κυβέρνηση οικονομικών δολοφόνων, λέγαμε πως είναι κυβέρνηση σύγχρονων τσολάκογλου που για την δόση της εξουσίας και της εφήμερης (κυριολεκτικά) δόξας τους, παρέδωσαν μία χώρα σε έναν ζωντανό εφιάλτη.

Αυτή η κυβέρνηση φέρει τις ίδιες ευθύνες με όλες τις προηγούμενες και οι καθημερινοί θάνατοι συμπατριωτών μας είναι η απόδειξη της ενοχής της…

 
 

Νέο ρεπορτάζ του Reuters, για το καραμπινάτο (εγχώριο) σκάνδαλο με το “καπέλο” 20% στην τιμή του φυσικού αερίου…

Μείωση της τιμής του φυσικού αερίου κατά 15-20% ζήτησε η ΔΕΠΑ από τη ρωσική Gazprom, σύμφωνα με πηγές του Reuters, ώστε να σταματήσει η αδικία σε βάρος των Eλλήνων καταναλωτών που το πληρώνουν ακριβότερα σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η  Ελλάδα πληρώνει τη δεύτερη ακριβότερη τιμή μετά τα Σκόπια  και κατά μέσο όρο 30% υψηλότερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου το 2012 η μέση τιμή του φυσικου αεριου ανήλθε στα 476,6 δολάρια, και το 2013 αναμένεται να κυμανθεί στα 427,2 δολάρια. \

Την ίδια ώρα η Gazprom δίνει έκπτωση 10% στη Γερμανία και 20% στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με στελέχη της ελληνικής ενεργειακής αγοράς, η ΔΕΠΑ καταβάλλει στην Gazprom περίπου 470 δολάρια για κάθε 1.000 κυβικά μέτρα αερίου (τιή κατά 20% υψηλότερη από τη μεσοσταθισμένη τιμή ομάδας δυτικοευρωπαϊκών χωρών). 

Τι είχε αποκαλύψει ο Lykavitos.gr
To θέμα είχε αναδείξει πριν από λίγες μέρες ο Lykavitos, εκεί όπου μεταξύ άλλων αναφέραμε:
Γιγαντιαίο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο συνιστά το καπέλο των 400.000.000 ευρώ το χρόνο στην τιμή του φυσικού αερίου.

Πρόκειται για έγκλημα σε βάρος της οικονομίας της χώρας το οποίο συντηρείται με ευθύνη του πολιτικού συστήματος , το οποίο προφανώς σιτίζεται από τον πακτωλό μαύρου χρήματος που παράγει ασταμάτητα η ληστρική σύμβαση που ορίζει την τιμή του φυσικού αερίου.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν προειδοποιήσει εδώ και χρόνια την ελληνική κυβέρνηση για το αλισβερίσι που γίνεται με την τιμή του φυσικού αερίου εκφράζοντας μάλιστα την απορία τους γιατί οι αρμόδιοι υπουργοί δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να σταματήσουν το σκάνδαλο.

Οι ίδιες πηγές έχουν αποκαλύψει στις ελληνικές υπηρεσίες ότι το “καπέλο” των τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ από το φυσικό αέριο κατευθύνεται κατά 50 % σε Έλληνες μεσάζοντες οι οποίοι έχουν αναλάβει την υποχρέωση απέναντι σε ελληνικά κόμματα και πολιτικούς και το υπόλοιπο σε ρώσους ολιγάρχες.

Αντίστοιχα καπέλα προέβλεπαν οι συμβάσεις της GAZPROM  και σε κάποιες άλλες χώρες οι οποίες προσέφυγαν στα αρμόδια δικαστήρια και ανάγκασαν τους ρώσους να επιστρέψουν την διαφορά.
Στην Ελλάδα το δίδυμο Παπαγεωργίου – Μανιάτη δεν θεώρησαν σκόπιμο να αναλάβουν καμία απολύτως πρωτοβουλία ακόμα και τώρα που τα διεθνή πρακτορεία όπως το Reuters λοιδορούν τη χώρα μας η οποία ενώ έχει χρεοκοπήσει πληρώνει καπέλο 40% στο φυσικό αέριο.

Η παρέμβαση της δικαιοσύνης θεωρείται πλέον επιβεβλημένη για τη διαλεύκανση του γιγαντιαίου σκανδάλου.

πηγη

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ‏

Στην σύγχρονη εποχή, συμβαίνουν γεγονότα των οποίων οι αιτίες δεν γίνονται αντιληπτές με την πρώτη ματιά. Μόνο συνωμοσιολογικές θεωρίες έχουν αναπτυχθεί για την 11η Σεπτεμβρίου. Ίσως εκεί μηδενίστηκε ο χρόνος και ξεκίνησε μια νέα εποχή. Μια εποχή όπου ο τρόμος, οι γεωπολιτικές αλλαγές, οι στρατιωτικές παρεμβάσεις και η οικονομική κρίση πήραν πλανητικές διαστάσεις.

Ναι, έτσι εισήλθαμε στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης. Η αναδιανομή του πλούτου έγινε εξυπηρετώντας τους ισχυρούς, ενώ ο Φόβος είναι το όπλο μαζικής καταστροφής, συνειδήσεων και ελπίδας.

Οι κοινωνίες των πολιτών που έκριναν την Εξουσία και το όλο Σύστημα που την διατηρεί, δέχθηκαν επίθεση, από όλες τις τεχνικές γνώσεις του Συστήματος. Έπρεπε να σταματήσουν να ζητούν δικαιώματα και να διεκδικούν ελευθερίες.

Έτσι, κυρίως μέσω του προσχήματος της τρομοκρατίας, οι πολίτες δέχθηκαν να παραχωρήσουν ελευθερίες στον βωμό την “εθνικής ασφάλειας”. Βέβαια για να το δεχθούν αυτό, έπρεπε ένα παρατεταμένο κλίμα απειλής να διατηρείται. Σε συνδυασμό βέβαια με την πλύση εγκεφάλου των media και την φίμωση των “αντιφρονούντων”.
Ο φόβος και η ανασφάλεια σκότωσαν την κριτική σκέψη. Βέβαια, όσο κι αν τα ΜΜΕ παπαγάλιζαν τα διάφορα τεχνάσματα ως αλήθειες, οι μάζες σταδιακά κατάλαβαν το παιχνίδι που παίζεται πίσω από τις πλάτες τους.

Πλέον οι προσομοιώσεις πραγματικότητας που κατασκευάζουν τα ΜΜΕ προπορεύονται του αληθινού κόσμου. Η καλπάζουσα αστικοποίηση και η βιομηχανοποίηση κάθε τομέα ζωής, οδήγησαν στην χρηματοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας. Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρη η ζωή πλέον αξιολογείται με όρους της οικονομίας και του χρήματος. Οι κώδικες και τα μοντέλα που δημιουργούνται δεν έχουν ως στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά την λειτουργικότητα του Συστήματος. Όλα είναι οροθετημένα, ακόμη και οι φυσικοί χώροι.

Η συνωμοσιολογία της παράνοιας έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι, στοχεύοντας τις δημοκρατικές κατακτήσεις. Κυρίως η ακροδεξιά καλλιεργεί σενάρια φόβου και τρέλας, εμπλέκοντας τον σιωνισμό, τον “μασονικό δάκτυλο”, την “Νέα Παγκόσμια Τάξη”, γέροντες της εκκλησίας, εξωγήινους, Ιλλουμινάτοι, κομμουνιστές και όποιον άλλο βρίσκεται εύκαιρος για να δέσει το γλυκό. Οι θεωρίες της παράνοιας αυξάνονται όταν υπάρχει αδιαφάνεια στο πολιτικό τοπίο.

Το πρόβλημα είναι ότι μια ολόκληρη κοινωνία έχει εθιστεί σε σενάρια ακραία και μη, ιστορίες και στην κουλτούρα του παράλογου. Η λογική θεωρείται “βαρετή” και η επιχειρηματολογία αχρείαστη. Η κοσμοθέαση με τρόπο που διαχωρίζει “καλούς” και “κακούς” εύκολα συντηρεί την ανασφάλεια για το αύριο, σε σημείο να δημιουργείται μια συλλογική αντιληπτική παθολογία.
Οι αχυράνθρωποι μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι ευκολότερο να σταθούν και να οδηγήσουν τις μάζες εκεί που θέλουν. Η κοινωνία εθίστηκε στην απαξίωση της πολιτικής ως τρόπου αλλαγής, στην βία, στο χαζοκούτι, στην επίδειξη, στην εργασιομανία και στον καταναλωτισμό, παρεκκλίνοντας από τον φυσικό τρόπο ζωής. Το ζαλισμένο κοπάδι είναι ευάλωτο στον ίδιο τον εθισμό και μεγαλύτερη απόδειξη δεν θα μπορούσε παρά να είναι η αύξηση των εξαρτήσεων κάθε μορφής, πέρα από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Η αναφορά στην αρχή του κειμένου για την 11η του Σεπτεμβρίου του 2001 δεν ήταν απλή αναφορά. Ήταν η αρχή της παγκοσμιοποίησης του πολέμου. Της κατάρρευσης των ιδεολογιών και της επικράτησης των στοιχηματικών πρακτικών του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Της εμφάνισης του εχθρού “εξ’ Ανατολάς” που στρατιωτικοποίησε έντονα την Ευρώπη. Τότε ήταν που φάνηκε η τερατώδης συσσώρευση κεφαλαίου στον “ανεπτυγμένο” καπιταλισμό. Στις αναπτυγμένες χώρες το δημογραφικό πρόβλημα επισημάνθηκε, ενώ οι πιο διορατικοί διέκριναν την μελλοντική κατάρρευση των συστημάτων πρόνοιας.

Το νέο εργαλείο που χρησιμοποίησε το Κεφάλαιο, ήταν η τεχνική της προσομοίωσης. Το χρήμα αντιμετωπίστηκε ως επιστήμη, που διέπεται από νόμους όπως γίνεται πχ στην Φυσική. Και μετά δεν ήταν δύσκολο να εφευρεθούν σε όλους τους τομείς “καταστάσεις έκτακτης ανάγκης”. Η εξοικείωση με αυτό και με τους μαζικούς θανάτους βοήθησε στο να διαχειριστούν οι ελίτ ακόμη και τις κρίσεις που οι ίδιες παρήγαγαν. Η πρόοδος της τεχνολογίας εξυπηρετεί έναν υποψήφιο δικτάτορα στο να δημιουργήσει ένα δίκτυο από “αυτιά” και “μάτια”, επιβάλλοντας μια πραγματικότητα χωρίς να χρειάζεται να εμπιστευτεί ρουφιάνους.

Ειδικά στην εποχή που η τεχνολογία εξυψώθηκε ήταν ακόμη πιο εύκολο στο να αντιστραφούν οι ανθρώπινες αξίες. Οι ελίτ δούλεψαν πολύ πάνω σε αυτό, ώστε ο σύγχρονος πολίτης να έχει την διαρκή τάση για αυτοτιμωρία. Οι τεχνικές χειραγώγησης του πλήθους έχουν αυξηθεί με τεχνολογικά και ψυχολογικά μέσα. Αν μείνουμε πρόβατα, το σφαγείο είναι κοντά.

Strange Journal


Αποκαλυπτικό Video: Η Κομισιόν καταρρίπτει το πλεόνασμα της κυβέρνησης, και τις "παροχές" της

Στο κεντρικό δελτίο του Star μίλησε, ο ανταποκριτής της Realnews και του Realfm στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί εκεί καθώς και τις σκέψεις της Κομισιον για το πρωτογενές πλεόνασμα, που έρχονται να διαψεύσουν θριαμβευτικά τα λεγόμενα Σαμαρά.

Η Κομισιόν είπε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι συνδεδεμένο με την βιωσιμότητα του χρέους. Η Κομισιόν λέει ότι για να επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος πρέπει να ληφθούν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα, το 2015 και το 2016.......

Ο Θάνος Αθανασίου, αναφέρει ότι όταν μιλάμε για έλλειμμα μιλάμε μόνο για την Γενική Κυβέρνηση, και όχι την Κεντρική κυβέρνηση, για την οποία έδωσε προσφάτως στοιχεία το Υπουργείο Οικονομικών για να μας ""παρουσιάσει" πλεόνασμα. Το πλεόνασμα, που έχουν βάλει ως στόχο αφορά και την κεντρική κυβέρνηση, αλλά και τους
ΟΤΑ, και τα νοσοκομεία που πάντα, παραδοσιακά εμφανίζουν μεγάλα ελλείμματα.

Για τις παροχές η Κομισιόν είναι συγκεκριμένη....Από το 2016 μέχρι το 2022 αν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι 12 δις (ούτε στα πιο τρελά όνειρα μας), όλα θα πηγαίνουν για αποπληρωμή του χρέους. Αν έχουμε παραπάνω από 12 δις πλεόνασμα την χρονιά, τότε μπορούμε να δώσουμε κάτι σε λαό. Αλλά η τρόικα θα έρθει για να οριστούν τα νέα δημοσιονομικά μέτρα για το 2015 και το 2016.......

Επίσης η τρόικα είναι έτοιμη, να αθετήσει την συμφωνία της με την κυβέρνηση, για "1 πρόσληψη για 1 απόλυση", διατάζοντας λιγότερες προσλήψεις, λόγω απόκλισης στα δημοσιονομικά.

Να μην τα ξαναλέμε, τέτοια κοροϊδία δεν υπήρξε στο παρελθον, που να σερβίρεται τόσο απροκάλυπτα στον Ελληνικό λαό. Πρέπει να φύγουν, και επειδή από μόνοι τους δεν του κόβουμε, ας τους διώξουμε!

Δείτε ολόκληρο το βίντεο:



πηγη


Διαφήμιση στα μέσα μαζικής μεταφοράς: Η ψηφιακή τεχνολογία «ξορκίζει» τα κακώς κείμενα του παρελθόντος

Mπορεί η μείωση των διαφημιστικών κονδυλίων να επηρέασε αρνητικά και τη διαφήμιση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ωστόσο η «στροφή» των πολιτών σε αυτά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, δίνει ελπίδες για ανάκαμψή της, υπό προϋποθέσεις. Με την πλέον σημαντική να αφορά στην υιοθέτηση αξιόπιστων μεθόδων μέτρησης αποτελεσματικότητας της επένδυσης.

Άλλες προϋποθέσεις, εξίσου σημαντικές, είναι η ορθολογική διαχείριση και ο εκσυγχρονισμός των μέσων μαζικής μεταφοράς, τα οποία συνιστούν το διαφημιστικό περιβάλλον στο οποίο καλούνται να επενδύσουν διαφημιστές και διαφημιζόμενοι. Σε αυτή την προσπάθεια, η διαρκής ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας συνιστά τον μεγαλύτερο σύμμαχο. Από την άλλη πλευρά, η ανάγκη ύπαρξης ενός απολύτως ξεκάθαρου και ορθολογικού νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας είναι επιτακτική και απολύτως απαραίτητη ώστε να εμπιστευθούν το μέσο αυτό οι marketers, οι οποίοι είναι σαφές ότι δεν έχουν πλέον καμία διάθεση να «χάσουν» χρήματα από μια τέτοια επένδυση.

Σημαντικά πλεονεκτήματα Τα πλεονεκτήματα της διαφήμισης στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι αρκετά και ουσιαστικά: Υψηλό impact, μεγάλες διαφημιστικές επιφάνειες, υψηλή συχνότητα, αμεσότητα, απολύτως στοχευμένη επικοινωνία, υψηλή δημιουργικότητα. Ωστόσο, οι marketers ακόμα αντιμετωπίζουν το μέσο με δυσπιστία, όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς στο Marketing Week. Κι αυτό διότι τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν αξιόπιστες και κοινά αποδεκτές μέθοδοι μέτρησης αποτελεσματικότητας της επένδυσης, κάτι που σήμερα δεν ισχύει, όπως λένε οι ίδιοι.

Μετά μάλιστα τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην υπαίθρια διαφήμιση, θα περίμενε κανείς τα μέσα μαζικής μεταφοράς να απορροφήσουν μεγάλο μέρος των κονδυλίων που κατευθύνονταν σε αυτή, κάτι που όμως δεν έγινε. «Υπάρχει ακόμα απροθυμία των διαφημιστικών εταιρειών να συμπεριλάβουν στο διαφημιστικό πακέτο τους το συγκεκριμένο μέσο. Ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι τα παραδοσιακά μέσα προβολής προσφέρουν καλύτερες επιστροφές» επισημαίνει χαρακτηριστικά επικεφαλής εταιρείας υπαίθριας διαφήμισης.

Ωστόσο, η χρήση των ψηφιακών εφαρμογών, του mobile internet, αλλά και η διεύρυνση του μέσου δημιουργούν συνθήκες ανάκαμψης, τις οποίες θα πρέπει να «καλλιεργήσουν» περαιτέρω οι εξειδικευμένες εταιρείες του κλάδου. Στο εξωτερικό η κατάσταση έχει αρχίσει να αλλάζει, με αιχμή του δόρατος τη διαφήμιση στα ταξί, τα λεωφορεία και τους συρμούς του μετρό. Π.χ στα ταξί του Λονδίνου διαφημίζονται διαρκώς προϊόντα και υπηρεσίες από όλο το φάσμα της εμπορικής δραστηριότητας, από εταιρείες τηλεπικοινωνιών, μέχρι τρόφιμα και αλυσίδες καταστημάτων.

«Πληρώνει» τα κακώς κείμενα της υπαίθριας διαφήμισης Μια ευρύτερη διάσταση του ζητήματος δίνει ο Κωστής Μπισκίνης, Client Service Director της Communication Factory, ο οποίος εκτιμά ότι η εξωτερική διαφήμιση γενικότερα έχει να διαχειριστεί δύο προβλήματα: Την προϊστορία της υπαίθριας διαφήμισης και το πρόβλημα της ύφεσης της διαφήμισης ως industry. Παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει την σαρωτική είσοδο στην αγορά, της ψηφιακής επικοινωνίας. «Η προϊστορία της υπαίθριας διαφήμισης έχει πολλά να «αφηγηθεί». Θέματα νομιμότητας, περιορισμένη διείσδυση σε προϊοντικές κατηγορίες πριν την κατάρρευση, πρακτικές των εταιρειών διαφήμισης που δραστηριοποιούνταν σε αυτή, κ.ο.κ.

Η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς χαρακτηρίζεται από περικοπές –μέχρι μηδενισμούς- στα διαφημιστικά κονδύλια για την πλειοψηφία των διαφημιζόμενων. Σε αυτό το πλαίσιο, οι διαφημιζόμενοι που απέμειναν, με τα κονδύλια που απέμειναν, αναζητούν τις πιο ασφαλείς λύσεις για τη διοχέτευση των κονδυλίων τους. Θύματα αυτής της κατάστασης δεν είναι μόνο η υπαίθρια διαφήμιση, αλλά και ο Τύπος και το ραδιόφωνο. Είναι νωπή στη μνήμη όλων μας η εικόνα –και το βάρος- των περιοδικών μέχρι τα τέλη του 2009. Μέσα, τα οποία συντηρούνταν από εκείνους τους διαφημιζόμενους που δεν προσέγγιζαν την τηλεόραση. Τώρα αυτοί οι διαφημιζόμενοι, στην καλύτερη περίπτωση, δεν είναι διαφημιζόμενοι».

Όπως επισημαίνει ο Κ. Μπισκίνης, μετά την τηλεόραση, το πρώτο μέσο που σκέπτονται οι διαφημιζόμενοι και οι διαφημιστές είναι το web, το οποίο «προσφέρει μια αντίληψη βεβαιότητας για τα ποσοτικά του μεγέθη, αντίστοιχη της τηλεόρασης». «Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ο καθένας μπορεί εύκολα να βρει λόγους για να μη διοχετεύσει κονδύλια στην υπαίθρια διαφήμιση και ειδικότερα στη διαφήμιση επί των μέσων μεταφοράς. Έτσι, του φταίνε όλα. Και οι αφορμές είναι πολλές και εύκολες: η έλλειψη μετρήσεων, το νομικό πλαίσιο που έχει τραυματίσει το αίσθημα ασφάλειας των διαφημιζόμενων, το κόστος σε συνάρτηση με την έλλειψη στοιχείων αποτελεσματικότητας, η αδυναμία ελέγχου υλοποίησης κ.ο.κ.».

Και ο Client Service Director της Communication Factory καταλήγει: «Όπως στην πλειοψηφία των περιπτώσεων έτσι και σε αυτή, η «διόρθωση» θα ολοκληρωθεί και θα επανέλθουν οι ισορροπίες οι οποίες είναι φυσιολογικό να περιλαμβάνουν και αυτό το μέσο. Η διαφήμιση στα μέσα μεταφοράς έχει να προσφέρει και αυτή στα πλάνα επικοινωνίας. Το κάνει με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες. Εξαιρετικές δημιουργικές δουλειές έχουν υλοποιηθεί σε αυτό το μέσο. Ελπίζω σύντομα, η οικονομία, οι παράγοντες και οι πρακτικές των εταιρειών εκμετάλλευσης του μέσου, να επιτρέψουν σε αυτό να επιστέψει και πάλι στα πλάνα των διαφημιζόμενων».

πηγη

ΚΤΕΛ: Ρυθμιστική αρχή θα καθορίζει τα υπεραστικά δρομολόγια

Το πλήρωμα του χρόνου για τα υπεραστικά ΚΤΕΛ έφτασε. Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται το «σπάσιμο» της ενιαίας και μονοπωλιακής αγοράς των ΚΤΕΛ σε τρεις επί μέρους αγορές· τις ανοιχτές στον ανταγωνισμό, τις αποκλειστικής εκμετάλλευσης χωρίς επιδότηση και τις «άγονες» γραμμές με κρατική επιχορήγηση.

Ωστόσο, τα αστικά ΚΤΕΛ μένουν εκτός της ρύθμισης και θα περιμένουν έως το 2019, όταν και ξεκινά η περίοδος εφαρμογής του ευρωπαϊκού κανονισμού 1370/2007, ο οποίος προβλέπει διεθνείς διαγωνισμούς για την εκτέλεση δημόσιων επιβατικών μεταφορών.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, το βάρος του εγχειρήματος της μετάβασης θα σηκώσει μία νέα ανεξάρτητη αρχή, η Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών (ΡΑΕΜ), η οποία θα έχει κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό του δικτύου και στη διενέργεια των διαγωνισμών.

Το νομοσχέδιο, που συντάχθηκε από τον κ. Κωστή Χατζηδάκη αλλά πήγε στη Βουλή από τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προβλέπει την οργάνωση της αγοράς σε τρεις τύπους:

- Τις υπεραστικές γραμμές στις οποίες η χορήγηση αποκλειστικού δικαιώματος εκμετάλλευσης στον ανάδοχο θα γίνει με ταυτόχρονο καθορισμό του ανώτατου κομίστρου και την εξασφάλιση ελάχιστων απαιτήσεων.

- Τις υπεραστικές γραμμές όπου, λόγω των προϋπολογιζόμενων εσόδων, η χορήγηση αποκλειστικού δικαιώματος εκμετάλλευσης δεν επαρκεί ώστε να προσελκύσει ενδιαφέρον, θα προβλέπεται η χορήγηση αντισταθμίσματος, όμως το ανώτατο κόμιστρο θα καθορίζεται από τη ρυθμιστική αρχή.

- Τις ανοιχτές γραμμές στον ανταγωνισμό, δηλαδή αυτές στις οποίες κρίνεται ότι υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον και στις οποίες δεν θα δίδεται αποζημίωση ούτε και θα υπάρχει αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης. Οι γραμμές θα «ανοίγουν» είτε με πρωτοβουλία των ενδιαφερομένων είτε με πρόταση των περιφερειών είτε από την ίδια την ρυθμιστική αρχή, η οποία όμως θα καθορίζει το πλαίσιο λειτουργίας.

Ανά γεωγραφικές περιοχές

Γεωγραφική βάση οργάνωσης των διαγωνισμών θα είναι η περιφερειακή ενότητα, δηλαδή η παλιά νομαρχία, ώστε λόγω του μεγέθους του μεταφορικού έργου να είναι δυνατή η συμμετοχή στους διαγωνισμούς και μικρών ή μεσαίων επιχειρήσεων μεταφορών ή κοινοπραξιών.

Οι περιφέρειες θα υποβάλλουν προτάσεις στη ρυθμιστική αρχή για τα δίκτυα των δρομολογίων, περιγράφοντας αναλυτικά κάθε γραμμή και θα περιλαμβάνουν προτάσεις για τη χορήγηση αποκλειστικού δικαιώματος ή την αποζημίωση. Τα κρίσιμα στοιχεία θα είναι -μεταξύ άλλων- οι ανάγκες του επιβατικού κοινού, η εξέλιξη της επιβατικής κίνησης και οι εκτιμήσεις για την εξέλιξή της.

Όμως, η ρυθμιστική αρχή θα καθορίσει το δίκτυο των υπεραστικών γραμμών ανά γεωγραφική περιοχή και θα αποφασίσει για το σε ποιες γραμμές θα χορηγηθεί αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης και σε ποιες αποζημίωση. Η ανάθεσή τους θα γίνεται έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό, ο οποίος θα γνωστοποιείται ένα έτος πριν και θα καθορίζει ελάχιστες απαιτήσεις ανά γραμμή, το ανώτατο κόμιστρο ανά χλμ. και το ύψος της επιδότησης. Βασικό κριτήριο για τους διαγωνισμούς θα είναι το προσφερόμενο κόμιστρο.

Οι συμβάσεις θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον οκτώ με δέκα έτη και θα δίδεται η δυνατότητα παράτασης κατά 50%. Μεταβολές θα είναι δυνατές ως προς τη διαδρομή, τη συχνότητα των γραμμών, την κατάργησή της ή τη δημιουργία νέων, με τροποποίηση της σύμβασης.

Δίκτυο σταθμών και αρμοδιότητες

Παράλληλα, οι υφιστάμενοι σταθμοί των ΚΤΕΛ θα ενταχθούν σε δίκτυο στο οποίο θα εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε όσους εκτελούν δημόσιο μεταφορικό επιβατικό έργο, υπό όρους και προϋποθέσεις, όπως η καταβολή τελών χρήσης, εάν βέβαια το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες τους. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες στους παρόχους με όρους ελεύθερου ανταγωνισμού. Νέοι σταθμοί ή όσοι ανήκουν στο Δημόσιο ή όσοι κατασκευάζονται με ΣΔΙΤ θα ενταχθούν στο εν λόγω δίκτυο.

Επίσης, θα επιτρέπεται η ανάθεση από τη ρυθμιστική αρχή επιβατικού έργου χωρίς διαγωνισμό σε έκτακτες περιστάσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση των δρομολογίων, ενώ σε απομακρυσμένες περιοχές με μικρό έργο ή εάν το ποσό της σύμβασης είναι μικρό, θα μπορούν να γίνονται απευθείας αναθέσεις.

Οι περιφέρειες θα είναι επίσης αρμόδιες για την επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες, ενώ η ρυθμιστική αρχή, η οποία θα είναι ανεξάρτητη, θα εξετάζει καταγγελίες, θα διενεργεί ακροάσεις και θα γνωμοδοτεί στον υπουργό Υποδομών.

Ο νέος φορέας θα επανδρωθεί με τη μεταφορά θέσεων από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων και με μετατάξεις από άλλους φορείς του Δημοσίου, ενώ θα λαμβάνει ποσοστό 0,5% από τις ακαθάριστες εισπράξεις όλων των επιχειρήσεων που εκτελούν υπεραστικές οδικές μεταφορές, αλλά και από τέλη χρήσης δημόσιων σταθμών. Εάν υπάρχει πλεόνασμα, θα αποδίδεται στο δημόσιο.

Ράγες από ιδιώτες

Παράλληλα, στο νομοσχέδιο εισάγονται ρυθμίσεις που δίνουν τη δυνατότητα δημιουργίας σιδηροδρομικών υποδομών από ιδιώτες που θέλουν να συνδεθούν με το δίκτυο (π.χ. ΒΙΠΕ και παραγωγικές μονάδες), επεκτείνουν την κρατική επιδότηση των 50 εκατ. ευρώ κατ' έτος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έως το 2018 και αναθέτουν τη συντήρηση των συρμών που χρησιμοποιεί στην Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) για 10 χρόνια, αλλά και τη συντήρηση μακράς ακινησίας των τρένων που μεταβιβάστηκαν στο Δημόσιο και δεν χρησιμοποιούνται.

Ακόμη, μετατρέπεται σε κακούργημα η κλοπή ή δολιοφθορά σιδηροδρομικού υλικού, ενώ εισάγονται διατάξεις που επιταχύνουν και βελτιώνουν την τέλεση των απαλλοτριώσεων για την κατασκευή των σιδηροδρομικών έργων.

Παράλληλα, με άλλες ρυθμίσεις εξαιρούνται οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας από τις διατάξεις περί υπαίθριας διαφήμισης και περί επιβολής τέλους διαφήμισης υπέρ δήμων, καθώς και από τέλη, ειδικούς φόρους και δικαιώματα υπέρ τρίτων, ενώ ο ΟΑΣΑ αποκτά πλήρεις αρμοδιότητες για τις λεωφορειολωρίδες.

tovima.gr

Παλλήνη: Η πρώτη λειτουργική κατάληψη σε σχολείο από Γονείς είναι γεγονός !!!

Παλλήνη: Η πρώτη λειτουργική κατάληψη από Γονείς σε Δημοτικό σχολείο

Σε Λειτουργική Κατάληψη βρίσκεται από σήμερα το 7ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Παλλήνης διαβάστε  ολόκληρη την ανακοίνωση- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  των αγωνιζόμενων Γονέων και Κηδεμόνων.

Εμείς θυμίζουμε  την αγάπη των ίδιων Γονιών για το σχολείο τους όταν αυτό σχεδόν καταστράφηκε από την υπερχείλιση του παρακείμενου ρέματος και με τον εθελοντισμό τους κατάφεραν μέσα σε λιγότερο από 52 ώρες Εκπαιδευτικοί και Μαθητές να μπουν με ασφάλεια  στις τάξεις τους.

Η Φωτογραφία είναι από το αρχείο μας (Φεβρουάριος 2013).

Συντονιστική Ομάδα Αγώνα Διαρκείας 7ου Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Σχολείου Παλλήνης.

Προς:
Όλους τους γονείς σχολείων της Ανατολικής Αττικής
Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Παλλήνης
Όλη την τοπική κοινωνία της Ανατολικής Αττικής

Σήμερα 11/9/2013 μετά τον καθιερωμένο αγιασμό του σχολείου, εμείς οι γονείς του 7ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παλλήνης, προβήκαμε σε έκτακτη γενική συνέλευση γονέων, με αφορμή τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία μας και την χρόνια πλήρη απαξίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Κατόπιν απόφασης της έκτακτης συνέλευσης των γονέων με ψήφους 58 υπέρ και 3 κατά, ξεκινά από αύριο Πέμπτη 12/9/2013 και για μία εβδομάδα, Λειτουργική Κατάληψη του 7ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Παλλήνης, στις ώρες και τις μέρες που λειτουργεί το σχολείο μας, χωρίς να παρεμποδίζεται η ήδη προβληματική λειτουργία του σχολικού μας συγκροτήματος.
Αρνούμαστε πλέον σαν γονείς:

α) Να μπαίνουν τα ονόματα των παιδιών μας σε κληρωτίδες, για να αποχωρούν από ένα ιδανικό περιβάλλον σχολείου, κατευθυνόμενα προς ένα παντελώς ακατάλληλο και ασυγκρίτως υποβαθμισμένο κτήριο.

β) Την σύμπτυξη των τριών τμημάτων του Νηπιαγωγείου σε δύο, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων από την παιδεία, αδιαφορώντας εάν τα παιδιά μας θα συνωστίζονται σαν σαρδέλες, εξαιτίας της νομιμοφάνειας που επικαλούνται οι αρμόδιοι.

γ) Σε ένα πανέμορφο σχολείο όπως το 7ο Δημοτικό Παλλήνης που βρίσκεται μέσα στην φύση, να καταργείται το δεύτερο τμήμα της πρώτης τάξης, με αποτέλεσμα κάθε χρονιά να υπάρχουν και λιγότερα τμήματα στο σχολείο μας.

δ) Τη συρρίκνωση των τμημάτων και την μη έγκαιρη λειτουργία των σχολικών λεωφορείων (από και προς το σχολείο μας), με τελικό μελλοντικό σκοπό το κλείσιμο αυτού του πανέμορφου σχολείου.

ε) Την μη έγκαιρη προσέλευση δασκάλων από την πρώτη μέρα που αρχίζει το σχολείο μας, με αποτέλεσμα να γυρίζουν τα παιδιά μας από τάξη σε τάξη και να συμπτύσσονται στις αίθουσες, με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες.

ζ) Το μη έγκαιρο ξεκίνημα του ολοήμερου σχολικού προγράμματος, λόγω έλλείψης εκπαιδευτικού προσωπικού, δημιουργώντας τεράστια λειτουργικά προβλήματα και αδιέξοδα στους γονείς που εργάζονται.

Ήρθε η ώρα να αρνηθούμε όλα τα νομότυπα σχέδια που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια για την πλήρη υποβάθμιση της παιδείας και των παιδιών μας.

Ήρθε η ώρα να ενωθούμε με όλες τις κοινωνικές ομάδες για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Εμείς οι μικροί και ασήμαντοι πολίτες θέλουμε πλέον μια και καλή, να πάρουμε τις τύχες των οικογενειών μας στα χέρια μας και να ακυρώσουμε όλα τα επικίνδυνα σχέδια που κάνετε για εμάς χωρίς να μας ρωτήσετε.

Εμείς οι γονείς του 7ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παλλήνης δηλώνουμε ότι δεν πάει άλλο. Δεν θα επιτρέψουμε την ομηρία των παιδιών μας και την ολοκληρωτική καταστροφή της ζωής τους από μια κυβέρνηση που ξέρει μόνο να υπακούει σε έξωθεν εντολές. Προχωρούμε σε λειτουργική κατάληψη του Σχολείου, που έτσι ή αλλιώς η λειτουργία του έχει καταστεί προβληματική.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εμείς οι γονείς του 7ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Παλλήνης καλούμε όλους τους πολίτες της Παλλήνης και της Ανατολικής Αττικής να συμπαρασταθούν έμπρακτα στο δίκαιο αγώνα των μικρών παιδιών μας και σας περιμένουμε στο χώρο του σχολείου μας από τις 8:00 π.μ. έως τις 13:10 μ.μ. για να οργανώσουμε όλοι ΜΑΖΙ τον τρόπο έκφρασης της αντίθεσης μας, στα καταστρεπτικά σχεδία των επικυρίαρχων κατακτητών σε βάρος του μέλλοντος της χώρας μας…
Αν έχεις και εσύ ως στόχο την τελική ανατροπή των σχεδίων τους σε περιμένουμε.

**********
 
ΠΗΓΗ

Κλειστά 200 κρεβάτια Εντατικής! Στοιχεία σοκ ειδικών επιστημόνων

Σε αναζήτηση ενός πολύτιμου κρεβατιού σε εντατική είναι καθημερινά 30 έως 40 ασθενείς μόνο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Γεγονός καθόλου τυχαίο καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Απ.Αρμαγανίδη, για πρώτη φορά η χώρα μας έχει κλειστά τα περισσότερα κρεβάτια ΜΕΘ που φθάνουν τα 200 εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στο Αττικόν από τα 27 κρεβάτια λειτουργούν μόλις τα 13. Και όλα αυτά τη στιγμή που όταν ασθενείς παλεύουν για τη ζωή τους δίνουν γη και ύδωρ για μία κλίνη.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο μέσος όρος που ισχύει στην Ευρώπη είναι 12 κρεβάτια ΜΕΘ ανά 100.000 πληθυσμού ενώ στην Ελλάδα διαθέτουμε ακριβώς τα μισά δηλαδή 6 ανά 100.000 πληθυσμού.

Οι ειδικοί περιμένουν τώρα να γίνουν οι προσλήψεις του προσωπικού μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να μπορέσουν να ανοίξουν έστω και 60 με 70 κρεβάτια και να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

Όμως η έλλειψη προσωπικού είναι δραματική στη χώρα μας όμως όχι μόνο στις εντατικές αλλά γενικότερα σχεδόν σε όλα τα τμήματα.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Γιαμαρέλλος στο παθολογικό τμήμα του "Αττικόν" αντιστοιχούν 2 νοσηλευτές για 65 αρρώστους ενώ τα ράντζα δίνουν και παίρνουν. Η τελευταία καταγραφή μιλά για 20 ράντζα στους διαδρόμους και άλλα 40 στις κλινικές. "Δεν προλαβαίνουν να απορροφηθούν από τη μία εφημερία στην άλλη" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ευάγγελος Γιαμαρέλλος.

Σήψη

Όμως οι κίνδυνοι παραμονεύουν για την υγεία των ασθενών καθώς ένα από τα βασικά προβλήματα που σχετίζονται με την έλλειψη προσωπικού είναι και το φαινόμενο της σήψης. Η πάθηση εμφανίζεται σε περίπου 82.000 ασθενείς το χρόνο οι οποίοι όμως αν δε λάβουν άμεσα αγωγή φαμακευτικη κινδυνεουν να χασουν τη ζωη τους.

Η έλλειψη προσωπικού επηρεάζει άμεσα τη ζωή τους καθώς σύμφωνα με τον κ.Γιαμμαρέλλο αν δεν τους δοθεί αγωγή το 35% με 40% θα πεθάνει από σήψη.

(iatropedia)

Τα 10 ψέματα ΤΑΙΠΕΔ-κυβέρνησης για το νερό

Η «Κ.Ε.» κωδικοποιεί τους ισχυρισμούς της εξουσίας και τις θέσεις της κοινωνίας γύρω από το κρίσιμο αυτό θέμα:

1 «Δεν παραχωρείται το νερό και οι υποδομές ύδρευσης-αποχέτευσης, αλλά η διαχείρισή τους».

Απάντηση: Ακριβώς αυτή αποδείχθηκε πανάκριβη για τους πολίτες και καταστροφική για τις ίδιες τις επιχειρήσεις σε Παρίσι, Βερολίνο και αλλού, με αποτέλεσμα οι δήμοι να ξαναπάρουν στα χέρια τους τις επιχειρήσεις ύδρευσης.

2 «Η διαχείριση του δικτύου απαιτεί σημαντική τεχνογνωσία και επενδύσεις που οι δήμοι δεν διαθέτουν».

Απάντηση: Ιδιωτικοποιούν την ΕΥΑΘ Α.Ε. (και την ΕΥΔΑΠ), της οποίας τα καθαρά κέρδη ξανα-αγοράζουν την εταιρεία μέσα σε ελάχιστα χρόνια, ενώ τα αποτελέσματά της είναι πολύ καλύτερα από εκείνα των εταιρειών που διεκδικούν την εξαγορά της (Suez).

3 «Οι δήμοι ή το κράτος δεν διαθέτουν τα απαραίτητα κεφάλαια για επενδύσεις».

Απάντηση: Η ΕΥΑΘ Α.Ε. στην πενταετία 2008-2012 έκανε επενδύσεις συντήρησης ύψους 87,9 εκατ. ευρώ.

4 «Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης παρουσιάζει ως επενδύσεις που θα φέρει η ιδιωτικοποίηση την κατασκευή Β' κλάδου Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού Θεσσαλονίκης (προϋπολογισμού 44 εκατ. ευρώ) και την επέκταση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης (36,5 εκατ. ευρώ)».

Απάντηση: Αυτά είναι έργα ήδη ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και προγραμματισμένα από την ΕΥΑΘ Α.Ε. για το 2013.

5 «Το νερό παραμένει δημόσιο αγαθό».

Απάντηση: Τότε πώς το δημόσιο αγαθό κόβεται στους καταναλωτές από τους ιδιώτες; Δεν είναι οξύμωρο σχήμα η φράση «παραχωρείται η διάθεση του νερού σε ιδιώτες» με τη φράση «δημόσιο αγαθό»;

6 «Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων». Απάντηση: Αν και δεν την έχουμε δει ακόμη, αρκεί να αναφέρουμε τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και το φέσι που δέχθηκε η ΔΕΗ από τους ιδιώτες. Τι είδους έλεγχο της αγοράς έκανε η ΡΑΕ;

7 «Περιβαλλοντικά υπεύθυνος τρόπος».

Απάντηση: Αναφέρεται το παράδειγμα της Μονάδας Κατεργασίας Αποβλήτων, όπου έπειτα από πολυετή διαχείριση των τοξικών αποβλήτων της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης (ΒΙΠΕΘ) από ιδιώτη, δεν έβγαλε καν άδεια λειτουργίας λόγω μόλυνσης του περιβάλλοντος, και πρόσφατα η Περιφέρεια Μακεδονίας την έκλεισε.

8 «Η εποχή που ο εργαζόμενος στο Δημόσιο ήταν προνομιούχος έχει περάσει».

Απάντηση: Το προσωπικό της ΕΥΑΘ είναι ιδιωτικού δικαίου, από το 1994 διορισμένο μόνο με ΑΣΕΠ μετά το Ν. 3429/ 2005, η ΕΥΑΘ δεν ανήκει καν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά υπάγεται στον Ν. 2190/1920 περί ανωνύμων εταιρειών.

9 «Το Δημόσιο δεν διαθέτει τους πόρους για να πάει την εταιρεία εκεί που πρέπει».

Απάντηση: Καθαρά κέρδη ΕΥΑΘ για το 2012: 21.000.000 ευρώ, αποθεματικά στις 30/6/2013, 38.000.000 ευρώ.

10 «Ο ιδιώτης δεν θα καθορίζει ανεξέλεγκτα τα τιμολόγια. Οι ανώτατες τιμές θα καθορίζονται από μηχανισμό που θα προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης για την πρώτη 5ετία και στη συνέχεια θα παρακολουθείται και θα ελέγχεται από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ, που θα έχει το ρόλο της ρυθμιστικής αρχής».

Απάντηση: Υπολογίζεται ότι η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ Α.Ε. κατά την πρώτη 5ετία θα βλάψει το δημόσιο συμφέρον 218 εκατ. ευρώ. Τα 179 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν οι καταναλωτές (μέσω της αύξησης του μέσου τιμολογίου πάνω από 60%), ενώ το κράτος θα χάσει 39 εκατ. ευρώ (από μερίσματα και φόρους).

Κέρδη 21,6 εκατ. ευρώ στην ΕΥΔΑΠ το εξάμηνο, 14,25 εκατ. ευρώ στην ΕΥΑΘ
Παρά την κρίση, συνεχίζεται η κερδοφόρα πορεία της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ. Στην ΕΥΔΑΠ το πρώτο εξάμηνο του 2013 τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 21,6 εκατ. ευρώ από 21,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2012, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,2%. Η αύξηση του φορολογικού συντελεστή από 20% σε 26% είχε ως συνέπεια τη σημαντική αύξηση της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης κατά 20 εκατ. ευρώ. Γι' αυτό το λόγο, τα μετά φόρων κέρδη αυξήθηκαν στα 33,4 εκατ. ευρώ από 14,6 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2012, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 128%!
Ο κύκλος εργασιών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 διαμορφώθηκε στα 161 εκατ. ευρώ, από 162,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2012, παρουσιάζοντας οριακή μείωση κατά 0,7% (-1,1 εκατ. ευρώ). Η μείωση αυτή προέκυψε κατά κύριο λόγο από την υποχώρηση των εσόδων από υπηρεσίες αποχέτευσης.

Στην ΕΥΑΘ, κατά α' εξάμηνο του 2013 ο τζίρος ανήλθε σε 36,2 εκατ. ευρώ, έναντι 37,76 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο (μείωση 4,3%). Τα μικτά κέρδη έφτασαν στο ποσό των 14,25 εκατ. ευρώ έναντι 16 εκατ. ευρώ (μείωση 11,4%), ενώ τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 11,1 εκατ. ευρώ έναντι 14,29 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο (μείωση 22,3%). Τα μετά φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 9 εκατ. ευρώ έναντι 11,3 εκατ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα (μείωση 20,2%).

«Τα αποτελέσματα και αυτού του εξαμήνου αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση της εταιρείας: υγιής χρηματοοικονομική διάρθρωση, σημαντικά ταμειακά διαθέσιμα, λειτουργικές ταμειακές ροές», επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Νίκος Παπαδάκης


πηγή

Και καλά αυτοί, κάνουν τη δουλειά τους, αλλά εσύ ρε φουκαριάρη....

Ο εθισμένος στη τρομολαγνεία δημοσιοκάφρος (ένας εκ των πολλών) κοιτάζει το συνομιλητή και μ΄εκείνο το γνωστό γουρλομένο μάτι, που εμείς οι φυσιολογικοί άνθρωποι το κάνουμε μόνο όταν κοιτάμε ταινίες τύπου "εξορκιστής", και του λέει: "Το διανοείσαι;;; Έχουμε δυο εκατομμύρια συνταξιούχους. Δυο εκατομμύρια άνθρωποι που παίρνουν σύνταξη!"


Όπου φυσικά στο μυαλό αυτού του απίστευτου πλάσματος, σύνταξη δεν σημαίνει ότι έχουμε δυο εκατομμύρια ανθρώπους που δούλεψαν και θεμελίωσαν δικαίωμα ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ, αλλά πιθανότατα σημαίνει, πως έχουμε δυο εκατομμύρια επί πλέον λαμόγια που έχουν το απύθμενο θράσος να θέλουν να πάρουν σύνταξη, από τα λεφτά τους. Αν είχαν ίχνος αξιοπρέπειας όλοι αυτοί, με το που θα έβγαινε η σύνταξη θα έπρεπε να την καταθέσουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας!!!!

Και καλά αυτός το λέει γιατί πληρώνεται πολύ γερά για να λέει τέτοια μαργαριτάρια. Εσύ βρε κακόμοιρε που σου γυρίζει αμέσως το μάτι και τσιμπάς σαν χάνος τη κάθε αηδία που λέει το χαζοκούτι. Εσύ δηλαδή δεν ξέρεις πως όταν κάποιος εργάζεται, σύμφωνα με τους νόμους, δικαιούται σύνταξη και εφόσον -δεν πεθαίνουν κιόλας- έχουμε αυτό τον αριθμό συνταξιούχων; Πόσο άχυρο πρέπει να έχεις στο κεφάλι για να σκεφτείς τον κυρ Μήτσο σαν μαφιόζο που μπουκάρει στο ταμείο και ληστεύει τα λεφτά που δεν του ανήκουν;

Κι επειδή κάποιοι ίσως βιαστούν να πουν για τις συντάξεις μαϊμού κλπ, είμαι σίγουρη πως το όραμα των μνημονιολάγνων δεν είναι τόσο απλό. Να συμμαζέψουμε όσους κάνουν λαμογιές. Τείνει πολύ περισσότερο στις γενικές εκκαθαρίσεις πληθυσμών και θεωρούν αυτονόητο, ότι έντιμος θα ήταν ο λαός μας, αν όλοι αύριο το πρωί μπαίναμε στην ουρά μπροστά στο Μαξίμου και καταθέταμε υπέρ πίστεως και πατρίδος, μισθούς, συντάξεις, το κομπόδεμά μας (όσοι έχουν ακόμα), τα ασημικά μας, το χαρτζιλίκι των παιδιών, και γενικότερα ότι υπάρχει ακόμα και κινείται.

Οπότε μέσα στο μυαλό του κάνει πρωτοποριακούς συνδυασμούς. Αφού έχουμε δυο εκατομμύρια άνεργους, δεν είναι δυνατόν οι ηλικιωμένοι να παίρνουν σύνταξη. Αφού έχουμε τόσους υποταγμένους καραπαζοεισπράκτορες, που ότι και να τους κάνεις σκύβουν το κεφάλι, δεν είναι δυνατόν μερικοί θρασύτατοι να κάνουν απεργία, αφού υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που πείθεται πως η φωτιά της κόλασης στην άκρη του τούνελ είναι το φως το αληθινό δεν μπορεί να έχεις όλους αυτούς - πως τους είπαμε - πρόθυμους ηλίθιους που ακόμα τολμάνε να εναντιώνονται σ΄αυτό το αριστούργημα του πολιτισμού μας που ονομάζεται δόγμα του σοκ!

Εσύ όμως που είσαι τόσο πολύ βυθισμένος στη σιωπή, απέναντι σε όλους όσους σου έχουν βάλει τη μπότα στη μούρη και σε πατάνε, που βρίσκεις το κέφι και ξεπετάγεσαι μπροστά στη κάμερα για να διαμαρτυρηθείς συνέχεια για τους συμπολίτες που απεργούν, διαμαρτύρονται, απαιτούν μισθό ή σύνταξη, φωνάζουν για τα δικαιώματά τους κλπ. Τυρόπιτα σε κερνάνε με καφέ; Να στη δώσω εγώ ρε φίλε. Ολα τα καφενεία 1,80 την έχουν βάλει προσφορά. Μια ώρα περπάτημα να έκανες και να κοίταζες κάτω στο δρόμο 1,80 θα το έβρισκες!!


ΠΗΓΗ:
Συνήθης Ύποπτος

ΑΔΕΔΥ: Καλεί σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία την επόμενη εβδομάδα

Σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου και στο συλλαλητήριο της επόμενης Τετάρτης, καλεί η ΑΔΕΔΥ, προαναγγέλλοντας παράλληλα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «χαιρετίζει τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών -μελών της να προχωρήσουν σε αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές Κυβέρνησης και Τρόικα που στοχοποιούν και απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από τις κοινωνικές παροχές και την πρόνοια και πλήττουν τους Δημόσιους Υπαλλήλους που εδώ και τέσσερα χρόνια υφίστανται τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων και σήμερα κατά χιλιάδες καταδικάζονται στην ανεργία μέσω της διαθεσιμότητας και των απολύσεων».

Παράλληλα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη περισσότερο από ποτέ να οργανωθούν με τον πιο συστηματικό και αποτελεσματικό τρόπο οι κοινοί αγώνες των εργαζομένων στο Δημόσιο, επισημαίνει την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεννόηση με τις άλλες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και τους Κοινωνικούς Φορείς, με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία προκειμένου να πάρουν παλλαϊκό χαρακτήρα οι αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν όλο το επόμενο διάστημα.

Καλεί τις Ομοσπονδίες – Μέλη και τα Σωματεία των Εργαζομένων στο Δημόσιο να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε χώρο εργασίας, προκειμένου να σχεδιαστεί με τη συμμετοχή όλων, η παραπέρα πορεία και η μορφή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις και να συνεκτιμηθούν οι αποφάσεις που θα ληφθούν από τις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο και να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα.

Το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνέλθει το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

Πληρωμή μέσω ΠΝΠ για τους εργαζομένους στα ΕΑΣ

Μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, την οποία προώθησε η κυβέρνηση με ισχύ μέχρι τις 21 Οκτωβρίου του 2013, θα πληρωθούν οι περίπου 900 εργαζόμενοι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Με την ΠΝΠ χορηγείται στα ΕΑΣ ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, χωρίς παρακράτηση και κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, με αποκλειστικό σκοπό την είσπραξη χρημάτων οφειλομένων από το ελληνικό δημόσιο λόγω παράδοσης στις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στρατιωτικού υλικού.

Τα ΕΑΣ είχαν δεχθεί παραγγελία από τον Ελληνικό Στρατό, το υλικό είχε παραδοθεί, αλλά επειδή τα ΕΑΣ δεν διέθεταν φορολογική ενημερότητα, δεν ήταν σε θέση  να εισπράξουν τα χρήματ προκειμένου να πληρωθούν οι 900 εργαζόμενοι της εταιρείας.

Πώς ένα παλιό λεωφορείο μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο και όμορφο σπίτι



Η θέση του εν λόγω έργου είναι Even Yehuda , μια πόλη στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ . Χρησιμοποίησαν  ένα παλιό λεωφορείο 12 μέτρων  που ήταν πεταμένο σε  μάντρα αυτοκινήτων για παλιοσίδερα. 





 Ο Tally Saul  και Hagit  Morevski ξεκίνησαν μια περιπέτεια όταν συμμετείχαν  στην ανακατασκευή  του σκουριασμένο λεωφορείο.

Λαμβάνοντας το όχημα από την μάντρα αυτοκινήτων , αποφάσισαν ότι οι ίδιοι δύσκολα θα τα  καταφέρουν  με όλα όσα έρχονται . Για το λογω αυτό συνδέονται με το στούντιο  σχεδιασμού  Ward studio για τεχνική  βοήθεια και άρχισαν από κοινού να εργάζονται.

Μετά από λίγο καιρό το λεωφορείο 12 μέτρων γίνεται ένα κομψό σπίτι με σημαντικές
καινοτομίες .

Το εσωτερικό είναι φρέσκο, παρά το στενό χώρο . Πίσω από το τιμόνι του λεωφορείου είναι η "τραπεζαρία " , η οποία διαθέτη  κομψά πορτοκαλί καθίσματα και στην αντίθετη πλευρά είναι μια κουζίνα που είναι αρκετά άνετη.

Μπάνιο και τουαλέτα χωρίζονται από παγωμένο γυαλί , και ο διάδρομος που οδηγεί στο υπνοδωμάτιο είναι διακοσμημένο με όμορφο μαύρο και άσπρο πορτρέτο της Audrey Hepburn .

Το λεωφορείο έχει όλες τις ανέσεις που χρειάζεται κανείς , όπως κλιματισμό , ζεστό νερό και ένα πλήρες φάσμα των οικιακών συσκευών .