EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ

Την πλήρη αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για την ΛΑΡΚΟ κατέθεσαν εργαζόμενοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων αλλά και αυτοδιοικητικοί σε συγκέντρωση που οργανώθηκε στην Λάρυμνα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

Στην συγκέντρωση που οργάνωσε ο δήμος Λοκρών οι εκπρόσωποι των σωματείων και οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι της περιοχής δήλωσαν, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, την αντίθεσή τους σε οποιοδήποτε σχέδιο ιδιωτικοποίησης και εκφράσθηκε από όλες τις πλευρές η διάθεσή τους να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σκοπός της σημερινής συγκέντρωσης, στην οποία μετείχαν και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, ήταν να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο και να τονιστούν ιδιαίτερα οι οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή από το πιθανό λουκέτο της ΛΑΡΚΟ. «Η ΛΑΡΚΟ δεν είναι για μας μια απλή βιομηχανία. Για ολόκληρη την περιοχή είναι πηγή ζωής. Είναι το μεροκάματο των παιδιών μας είναι ο εθνικός μας ορυκτός πλούτος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος καλώντας τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής σε συμμετοχή στις επόμενες κινητοποιήσεις.

Σημειώθηκε μάλιστα ότι δεν πρόκειται μόνο για τους αποκλειστικά εργαζόμενους στην επιχείρηση «αλλά πρόκειται για πέντε χιλιάδες οικογένειες οι οποίες με τον ένα ή άλλο τρόπο ζουν από την επιχείρηση και αγοράζουν το γάλα των παιδιών τους με χρήματα από την λειτουργία της ΛΑΡΚΟ» όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Λιόλιος.

Εκπρόσωποι των σωματείων που μίλησαν σε χθεσινή συνέλευση αρνήθηκαν την ακρίβεια των οικονομικών μεγεθών που παρουσιάζονται και κατηγόρησαν ευθέως το ΤΑΙΠΕΔ για «μαγείρεμα στοιχείων». Μάλιστα επανέλαβαν πως «η ΛΑΡΚΟ παράγει και ζει μόνη της και δεν εισπράττει ούτε ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και τον Έλληνα φορολογούμενο».

Οι εργαζόμενοι μαζί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από τους πέντε νομούς στους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρεία δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και απείλησαν πως το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν ακόμη και σε αποκλεισμό των εθνικών οδών ενώ από την Παρασκευή και μέχρι τα μέσα της άλλης ομάδας θα κορυφωθούν οι επαφές τους με κόμματα σε μια προσπάθεια να πείσουν τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση.

Μαρία Ρεπούση: Επιδοτούμενες εμμονές…

Η έξαλλη κυρία, Μαρία Ρεπούση, μαζί με τις εθνομηδενιστικές της εμμονές, έχει και την ψύχωση της ναρκισσιστικής αυθάδειας: Θέλει να βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα και να ασχολούνται οι πάντες μαζί της.
Ο μαζοχισμός σ’ αυτήν τη διαβόητη κυρία είναι η υπέρτατη ηδονή…
Νιώθει ψυχωτική αυτοϊκανοποίση όταν την βρίζει όλη η Ελλάδα: Έτσι μόνο ζει και υπάρχει…


Ωστόσο υπάρχει και το πολιτικό υπόβαθρο αυτών των ψυχωτικών εμμονών: Το υπόβαθρο του «επαγγελματία» που επιδοτείται αδρά για να προβάλλει υστερικά (αλλά και προβοκατόρικα) τα ποικίλα «αξιώματα» του πλανητικού φασισμού.

Συχνά η «τρέλα» και οι «εμμονές» είναι και αυτά επιδοτούμενα ή αποτελούν το υποπροϊόν μιας μανιακής προσήλωσης (με το αζημίωτο) στο έργο που σου έχουν αναθέσει τα μεγάλα αφεντικά και οι σπόνσορες του χρήματος…

Όπως και να έχει, η «ιστορικός» Μαρία Ρεπούση θα καταγραφεί στην ιστορία σαν εξάμβλωμα αυθάδειας: ΟΧΙ τόσο διότι είναι διατεταγμένη «ιστορικός» (επιδοτούμενη μαζί με άλλους από «εστίες» του Σόρος) με στόχο να παραχαράξει και να αλλοιώσει την ελληνική ιστορία, αλλά για τις υστερικές εμμονές της…


Ας συνοψίσουμε κάποιες κραυγαλέες «επιδοτούμενες εμμονές:

Μετά τους «συνωστισμούς» και CIA, καθώς και τους άθλους της με την εθνομηδενιστική «γιάφκα» του υπουργείου της Άννας Διαμαντοπούλου (άλλη διαβόητη υπάλληλος της Νέας Τάξης) είχαμε (20 Μαΐου 1912) ένα νέο κτύπημα της Ρεπούση: Τη ΒΕΒΗΛΩΣΗ, με προκλητική αυθάδεια, των θυμάτων της κεμαλικής κακουργίας.

Κατόπιν ζήτησε πάλη με προκλητική αυθάδεια να μην περάσουν στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ως Γενοκτονίες, αυτές της Μικράς Ασίας και τον Ποντίων!...

Αμέσως μετά (Μάιος 2013) έβγαλε νέα στριγκιά κραυγή: «Ο χορός του Ζαλόγγου είναι εθνικός μύθος»!!!

Σήμερα η έξαλλη κυρία καταλήφτηκε από νέες εμμονές: Ζητά την κατάργηση σχολικών βιβλίων (η προαιρετική επιλογή στην πράξη σημαίνει κατάργηση).


Άρχισε από τα Θρησκευτικά και προχώρησε στα Αρχαία Ελληνικά, διότι μας λέει η «παντογνώστρια» ότι είναι «νεκρή γλώσσα».

Ο Αλέκος Αλαβάνος της απάντησε, καταλυτικά, με το Ελύτη

«Μου εδόθηκε, αγαπητοί φίλοι, να γράφω σε μια γλώσσα που μιλιέται μόνον από μερικά εκατομμύρια ανθρώπων. Παρ' όλ' αυτά, μια γλώσσα που μιλιέται επί δυόμιση χιλιάδες χρόνια χωρίς διακοπή και μ' ελάχιστες διαφορές.
Η παράλογη αυτή, φαινομενικά, διάσταση, αντιστοιχεί και στην υλικο-πνευματική οντότητα της χώρας μου. Που είναι μικρή σε έκταση χώρου και απέραντη σε έκταση χρόνου. Και το αναφέρω όχι διόλου για να υπερηφανευθώ αλλά για να δείξω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας ποιητής όταν χρησιμοποιεί για τα πιο αγαπημένα πράγματα τις ίδιες λέξεις που χρησιμοποιούσαν μία Σαπφώ ή ένας Πίνδαρος π.χ. -χωρίς ωστόσο να έχει το αντίκρυσμα που είχαν εκείνοι επάνω στην έκταση της πολιτισμένης τότε ανθρωπότητας.
Εάν η γλώσσα αποτελούσε απλώς ένα μέσον επικοινωνίας, πρόβλημα δεν θα υπήρχε. Συμβαίνει όμως ν' αποτελεί και εργαλείο μαγείας και φορέα ηθικών αξιών.
Προσκτάται η γλώσσα στο μάκρος των αιώνων ένα ορισμένο ήθος. Και το ήθος αυτό γεννά υποχρεώσεις. Χωρίς να λησμονεί κανείς ότι στο μάκρος εικοσιπέντε αιώνων δεν υπήρξε ούτε ένας, επαναλαμβάνω ούτε ένας, που να μην γράφτηκε ποίηση στην ελληνική γλώσσα. Να τι είναι το μεγάλο βάρος παράδοσης που το όργανο αυτό σηκώνει. Το παρουσιάζει ανάγλυφα η νέα ελληνική ποίηση».



Σημείωση: Ο Αλαβάνος σήμερα θυμήθηκε την ιστορική μας κληρονομιά και τα «εθνικά».

Όταν, όμως, ήταν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ (του πιο εθνομηδενιστικού κόμματος) ΟΧΙ μόνο είχε καταπιεί τη γλώσσα του και ανεχόταν τις υστερίες πολλών στελεχών του εναντίον του έθνους, της ιστορίας, των πολιτιστικών ιστών κ.λπ, αλλά και τις πριμοδοτούσε πολιτικά: Να θυμηθούμε μόνο τη θέση του ίδιου του Αλαβάνου για τον Εθνικό μας Ύμνο, καθώς και άλλες αντιεθνικιστικές κραυγές του…

Η ιστορική αλήθεια, φυσικά, όπως κάθε αλήθεια, δεν καθορίζεται από τις πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες της εκάστοτε συγκυρίας: Αυτό αποτελεί ακραίο καιροσκοπισμό και τυχοδιωκτισμό…

Σήμερα αγκαλιάζουν και την εκκλησιαστική εξουσία…

Κλείνοντας με την Ρεπούση θα λέγαμε ότι, είναι πολύ πιθανό, αύριο να καταληφθεί από τις εμμονές ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ της Δημόσιας Παιδείας, αφού τα «παραρτήματα» των μαφιόζων του χρήματος θα δίνουν πιο «ζωντανή» και «χρήσιμη μόρφωση»: τη «μόρφωση» της Νέας Τάξης…


πηγη
 

Το τελευταίο «χαρτί» του κατεστημένου !!!

“ Το διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο σύστημα της πολιτικής ελίτ, του «επιχειρηματικού» – τραπεζικού κατεστημένου και της πτωχευμένης μιντιοκρατίας, δίνει «τη μητέρα των μαχών», προκειμένου να επιβιώσει και να συνεχίσει να…ζει παρασιτικά σε βάρος της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού.  ”

Του Κώστα Καπνίση

Φόβος, τρόμος και κρύος ιδρώτας έχουν κυριεύσει την εθελόδουλη και λαομίσητη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, καθώς και όλα τα συστήματα της διαφθοράς που τη στηρίζουν, καθώς οι μυστικές δημοσκοπήσεις τις οποίες επεξεργάζονται τα επιτελεία των κομμάτων δείχνουν κατάρρευση των κομμάτων που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση.

Το διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο σύστημα της πολιτικής ελίτ, του «επιχειρηματικού» – τραπεζικού κατεστημένου και της πτωχευμένης μιντιοκρατίας, δίνει «τη μητέρα των μαχών», προκειμένου να επιβιώσει και να συνεχίσει να ζει παρασιτικά σε βάρος της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού.

Πόλεμος σε τρία μέτωπα

Η τραγική και υποταγμένη στην τρόικα και στα ντόπια συμφέροντα συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, παίζει κυριολεκτικά το τελευταίο της χαρτί. Έχει αποφασίσει πριν την πτώση της να τιμωρήσει τους Έλληνες και τη χώρα αφήνοντας κυριολεκτικά καμμένη γη. Η πίεση που δέχεται είναι πραγματικά αφόρητη και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό της χώρας. Από τη μια, η κυβερνητική συνοχή θα δοκιμαστεί από τις λαϊκές κινητοποιήσεις των κοινωνικών ομάδων που βλέπουν ξεκάθαρα ότι αν δεν αντιδράσουν θα χάσουν τα πάντα. Ο κυβερνητικός θίασος των προσκυνημένων γνωρίζει ότι τα νούμερα δε βγαίνουν, όσες αλχημείες και ψέματα αν μηχανευτεί. Η δημιουργική λογιστική δεν τους σώζει πια.

Από την άλλη, οι πιέσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει από το εξωτερικό σφίγγουν τη μέγγενη για την κυβέρνηση. Ο διεθνής Τύπος παραθέτει καθημερινά στοιχεία, τα οποία εκθέτουν την όποια προσπάθεια διήγησης «success story» για την ελληνική οικονομία. Την ίδια στιγμή, οι γερμανικές εκλογές είναι πια πολύ κοντά και σύντομα θα αποδειχθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς δε θα έχει να περιμένει κάτι από τους Γερμανούς, οι οποίοι για αρκετό καιρό θα σιωπήσουν.

 

Το δεύτερο μέτωπο είναι το σκορποχώρι της «κεντροαριστεράς», το οποίο είναι σε «εφεδρεία», μετά την επίσημη αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. Ανεπίσημα βέβαια το κόμμα της Αγίου Κωνσταντίνου είναι ένθερμος υποστηρικτής της κυβέρνησης και της συντήρησης του πολιτικού σκηνικού ως έχει. Ο Φώτης Κουβέλης, είναι το «κρυφό χαρτί» επιβίωσης( έστω μέχρι την άνοιξη του 2014). Έχει αναλάβει τον ρόλο του «παιδομαζώματος» των «ορφανών», της «εκσυγχρονιστικής» ομάδας Σημίτη, οι οποίοι αποχώρησαν μετά τη συντριβή του «ΠΑΣΟΚ» στις εκλογές του 2012 και απλώς περιμένουν την αποσύνθεση του εναπομείναντος «σοσιαλιστικού» κόμματος, προκειμένου να βγάλουν και επίσημα εκτός παιγνιδιού τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο ρόλος του Φώτη Κουβέλη όμως είναι διπλός. Πέρα από την οριστική διάλυση του «ΠΑΣΟΚ» που θα έχει ως αποτέλεσμα την εδραίωσή του ως του μοναδικού «αξιόπιστου» ηγέτη της «κεντροαριστεράς», ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ, είναι έτοιμος να παρέμβει σε περίπτωση που η συγκυβέρνηση δε μπορέσει να «βγάλει τον χειμώνα». Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο απομάκρυνσης Σαμαρά από την πρωθυπουργία και αντικατάστασής του από έναν δικαστικό, τύπου Πικραμένου ή ακόμα και από έναν τεχνοκράτη, δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα. Ακόμα και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς άλλωστε γνωρίζει ότι πολιτικά έχει τελειώσει και ο χρόνος για αυτόν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο μετρά αντίστροφα.

Το τρίτο μέτωπο είναι η «επιχειρηματική ελίτ» και η πτωχευμένη μιντιοκρατία, οι οποίες πλέον δρουν ανεξέλεγκτα και απροκάλυπτα με στόχο να έχουν την ελληνική κοινωνία κάτω από το πέπλο της τρομοκράτησης και του απόλυτου ελέγχου μέσω της στοχευμένης παραπληροφόρησης και της πλήρους απόκρυψης της πραγματικότητας, βγάζοντας με αυτόν τον τρόπο όλη τη «βρώμικη» δουλειά και παίρνοντας ως αντάλλαγμα μερικά δάνεια από τις επίσης πτωχευμένες ελληνικές, πλην όμως συστημικές, τράπεζες.

Ο φόβος του συστήματος για τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα οργανωμένα συμφέροντα στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό γνωρίζουν πολύ καλά ότι οποιαδήποτε στιγμή κι αν στηθούν κάλπες στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά θα κερδίσει τις εκλογές αλλά πιθανότατα, σύμφωνα και με τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά στοιχεία των κρυφών δημοσκοπήσεων, θα κερδίσει και την αυτοδυναμία.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους ότι θα συνεργαστεί με όλες εκείνες τις υγιείς, δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις που θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα να βγει μια ώρα νωρίτερα από το τέλμα και το αδιέξοδο, έστω κι αν η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση εξασφαλίσει εκλογικά ποσοστά πλήρους αυτοδυναμίας. Σε ότι αφορά το εσωτερικό, αν αυτό συμβεί τότε το σύστημα γνωρίζει πως τα πάντα θα ξηλωθούν εκ βάθρων, στα πλαίσια εξυγίανσης και αλλαγής πορείας προς όφελος της χώρας.

Το παρασιτικό και διεφθαρμένο μόρφωμα που κυριάρχησε θα εξοβελιστεί μια και για πάντα από τη χώρα. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα και είναι σίγουρο ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του, χρησιμοποιώντας όλα εκείνα τα «βρώμικα» μέσα για να ανακόψει τη νικηφόρα πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ότι αφορά το εξωτερικό, οι ξένοι επίσης γνωρίζουν ότι ο επόμενος συνομιλητής τους θα είναι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προετοιμάζονται πυρετωδώς για αυτό. Γνωρίζουν ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμιά εξάρτηση και θα υπηρετήσει τα ελληνικά συμφέροντα και μόνο. Το σχέδιο Μετά τις γερμανικές εκλογές και αφού έλθει στην Ελλάδα η τρόικα για να ζητήσει και επισήμως τα κλειδιά της χώρας, είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει το περίφημο «ατύχημα».

Η κυβέρνηση θα κάνει πως «αντιστέκεται» στις πιέσεις της τρόικα και κάποιοι (οι συνήθεις ύποπτοι) βουλευτές θα το ρίξουν στον «αντάρτικο» χορό. Επειδή όμως αυτό δε μπορεί να γίνει πια πιστευτό και πιθανότατα οι λαϊκές κινητοποιήσεις θα φουντώσουν, η λύση αντικατάστασης του Αντώνη Σαμαρά από την πρωθυπουργία, φαντάζει ως το πιο βολικό σενάριο – σχέδιο για το σύστημα. Οι λαϊκές αντιδράσεις πιθανότατα θα καμφθούν, καθώς αυτό θα θεωρηθεί μια νίκη, αλλά ουσιαστικά το σύστημα θα έχει κερδίσει χωρίς κόπο αλλά παμπόνηρα ακόμα λίγο ακόμα χρόνο παραμονής στην εξουσία, προκειμένου να ολοκληρώσει το «έργο» του, φέρνοντας και υπογράφοντας άλλο ένα Μνημόνιο, το οποίο θα είναι και η χαριστική βολή για τον ελληνικό λαό, τη χώρα και την οικονομία.

πηγη

Δικαστική απόφαση-κόλαφος για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών

Δεκτή από την Ολομέλεια του Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, που λειτούργησε ως δευτεροβαθμιο δικαστήριο, έγινε σήμερα η αίτηση αναστολής της διαπιστωτικής πράξης του νόμου 4127/13 «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπροθέσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-
2016» που κατέθεσαν εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ουσιαστικά, με τη συγκεκριμένη απόφαση αναστέλλεται για εύλογο χρονικό διάστημα η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, καθώς το Διοικητικό Εφετείο αναγνώρισε ότι το μέτρο εφαρμόστηκε χωρίς να αξιολογηθούν τα διοικητικά και τεχνικά προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων.

«Με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών διαφαίνεται το ημίμετρο του μέτρου της διαθεσιμότητας, το οποίο θα έπρεπε να εφαρμοστεί βάσει αξιολόγησης και όχι με οριζόντια κριτήρια» σημειώνει στο Capital.gr η πληρεξούσια δικηγόρος των εργαζομένων Κωνσταντίνα Φουντέα.

Όπως εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι, η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται ότι θα «τορπιλίσει» το μέτρο της διαθεσιμότητας, στο οποίο έχει στηριχθεί η εξυγίανση του δημόσιου τομέα.

Πηγή:www.capital.gr

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ - ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν τις πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους ενός νέου πρωτοποριακού εμβολίου κατά του καρκίνου του δέρματος. Πρόκειται για ένα εμφύτευμα σε μέγεθος νυχιού, που καθοδηγεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να εξοντώσουν τα καρκινικά κύτταρα.

Επαναστατικό

Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι το εμφυτεύσιμο εμβόλιο θα φέρει επανάσταση όχι μόνο στη θεραπεία του μελανώματος, της πιο επιθετικής και θανατηφόρας μορφής καρκίνου του δέρματος, αλλά θα ανοίξει το δρόμο της θεραπείας και άλλων καρκίνων και φλεγμονωδών νόσων.

Τα περισσότερα υπάρχοντα εμβόλια κατά του καρκίνου απαιτούν από τους γιατρούς να αφαιρέσουν ανοσοποιητικά κύτταρα από το σώμα του ασθενούς και, αφού τα επαναπρογραμματίσουν, να τα εισάγουν και πάλι στον οργανισμό του για να στραφούν πλέον πιο αποτελεσματικά κατά των όγκων. Όμως το νέο εμβόλιο, που δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ποντίκια με καρκίνο το 2009, βασίζεται σε ένα εμφυτεύσιμο δίσκο από πολυμερές υλικό, που εισάγεται κάτω από το δέρμα του ασθενούς και αναλαμβάνει να αναπρογραμματίσει επί τόπου τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματός του.

Οι δοκιμές στα πειραματόζωα έδειξαν ότι τα μισά από αυτά, στα οποία έγιναν δύο δόσεις του εμβολίου, αντί να πεθάνουν από μελάνωμα μέσα σε ένα μήνα περίπου, εμφάνισαν πλήρη υποχώρηση των καρκινικών όγκων τους.

«Εχουμε εδώ μια σπάνια περίπτωση όπου το χρονικό διάστημα που μια τεχνολογία βγαίνει από το εργαστήριο και ξεκινούν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους είναι πολύ σύντομο» αναφέρει ο Γκλεν Ντράνοφ, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ μέλος της ερευνητικής ομάδας στην οποία συμμετέχουν επιστήμονες του Ινστιτούτου Εμβιομηχανικής Wyss που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ


Σε οικονομικό αδιέξοδο τα Ταμεία: Ορατό το ενδεχόμενο νέων μειώσεων

Σε κραχ φαίνεται ότι οδεύουν τα ασφαλιστικά Ταμεία με τις οφειλές να έχουν εκτιναχθεί κατά 65% και να φτάνουν πλέον τα 8 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα τις κύριες συντάξεις να οδηγούνται σε «κούρεμα» 10%, οι επικουρικές να μειώνονται 30% ενώ το εφάπαξ ουσιαστικά καταργείται. Η πρόβλεψη έγινε από τον πρόεδρο των εργαζομένων στα Ταμεία Θανάση Καποτά, ενώ όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ, την περιέγραψε με μελανά χρώματα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων Γιώργος Κυριακόπουλος.

Ενδεικτικά, ανέφερε πως οι οφειλές στο ΙΚΑ έχουν αυξηθεί κατά 65% για την περίοδο 2010- 2012, καθώς και πως τα έσοδα έχουν μειωθεί κατά 30 με 35% την περίοδο 2009- 2012, αναφέρει το «Έθνος». Οι εργαζόμενοι στα ταμεία επίσης, έκαναν λόγο για «τραγική έλλειψη σε προσωπικό», καθώς και πως οι συνταξιούχοι είναι αντιμέτωποι με τον πιθανό διπλασιασμό στον χρόνο έκδοσης των κυρίων συντάξεων.

Η οικονομική κατάσταση είναι τέτοια, που όπως υπολογίζουν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία θα έρθει μείωση στις κύριες συντάξεις της τάξης του 10%, ενώ το «ψαλίδι» στις επικουρικές θα είναι κοντά στο 30%, με το εφάπαξ ουσιαστικά να καταργείται.

Παραλογιστάν: Η Ελλάδα μετά το «πρωτογενές πλεόνασμα».

«Η παρόρμηση της καταστροφής είναι δημιουργική. Η επιβεβλημένη καταστροφή είναι σήμα κατατεθέν της καπιταλιστικής σκέψης…. Καταστρέψτε το παρελθόν, φτιάξτε το μέλλον»  
Ντον ΝτεΛίλλο, Κοσμόπολις

Νυν υπέρ πάντων το πρωτογενές πλεόνασμα! Τρία δισεκατομμύρια ευρώ πρωτογενές πλεόνασμα ανακοίνωσε χθες η συγκυβέρνηση του “Πάρτα Όλα” για το πρώτο 8μηνο του 2013, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 2,5 δισεκατομμύρια την ίδια περίοδο.  Του Γιώργου Στάμκου
Προτείνω να δοθεί με συνοπτικές διαδικασίες το Νομπέλ Οικονομίας στον θαυματοποιό Υπουργό των Οικονομικών μας Γιάννη Στουρνάρα, στον ευφάνταστο Πρωθυπουργό μας Αντώνη Σαμαρά -να μην ξεχάσω και τον παρατρεχάμενό του, τον “Μίστερ Χαράτσι” Βαγγέλη Βενιζέλο – και στους δημιουργικότατους εκπροσώπους της Τρόικας για το εκπληκτικό τους επίτευγμα. Κύριοι κατορθώσατε κάτι το μοναδικό και είστε άξιοι να γραφτείτε με χρυσά γράμματα στην παγκόσμια οικονομική ιστορία. Μόνον που σας έχουν ξεφύγει κάποιες “επουσιώδεις” λεπτομέρειες…

Το πολυδιαφημιζόμενο πρωτογενές πλέονασμά σας έγινε εφικτό χάρη σε μια τερατώδη οικονομική πολιτική αυστηρής λιτότητας που εκτόξευσε την ανεργία στο 30%, τη σωρρευτική ύφεση στο – 26% του ΑΕΠ, εξαθλίωσε εκατομμύρια Έλληνες, ξεζούμισε φορολογικά τους μικρομεσαίους, έκλεισε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, ποινικοποίησε τη φτώχεια και την οικονομική αδυναμία, απειλώντας με φυλακίσεις και με κατασχέσεις α’ κατοικίας τους φτωχοποιημένους, εξαιτίας σας, Έλληνες. Τα καταφέρατε στέλνοντας δεκάδες χιλιάδες Έλληνες ως νεομετανάστες – ειδικευμένοι και επιστήμονες οι περισσότεροι – για να ενισχύσουν τις οικονομίες της Γερμανίας κ.α. Το πετύχατε οδηγώντας στην αυτοκτονία τουλάχιστον 4.000 ευαίσθητους συμπολίτες μας καθώς οι επίσημα καταγεγραμμένες (υπάρχουν βέβαια πολλές ακόμη ανεπίσημες) αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 47% μόνον το 2011 σε σχέση με το 2007. Τα καταφέρατε κλείνοντας την ΕΡΤ -γιατί δε σας έκανε τη χάρη να τη χρησιμοποιήσετε ως προπαγανδιστικό σας εργαλείο –  και απολύοντας χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους – κάτι που στη Νέα Ομιλία σας το ονομάσατε “διαθεσιμότητα”.

Το κατορθώσατε ξεπουλώντας κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, όπως ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΣΦΑ και κλείνοντας άλλες δήθεν προβληματικές. Το κατορθώσατε αποδομώντας το Κράτος – Πρόνοιας, κλείνοντας σχολεία και νοσοκομεία, περικόπτοντας κι άλλο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και κάνοντας αιματηρές περικοπές σε επιδόματα που υποστήριζαν τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες του λαού μας, δημιουργώντας έτσι στρατιές αστέγων και πεινασμένων Ναι, το πετύχατε χάρη στην περικοπή  ακόμη και της “πλουσιοπάροχης” σύνταξης ΟΓΑ της γιαγιάς στο χωριό, ενώ δεν μπήκατε στον κόπο να συλλέξετε ούτε ένα Ευρώ από τα δισεκατομμύρια των ζάμπλουτων Ελλήνων φοροφυγάδων της Λίστας Λαγκάρντ. Το καταφέρατε κάνοντας τους περισσότερους Έλληνες δυστυχισμένους με την ηλιόλουστη Ελλάδα να έχει κατρακυλήσει στην 70η θέση σχετικά με το δείκτη ευτυχίας  μεταξύ 156 χωρών για την περίοδο 2010-2012 – με την Αλβανία να είναι πλέον πιο “ευτυχισμένη” με βάση τον ίδιο δείκτη.

Αλλά εσείς επιμένετε: Νυν υπέρ πάντων το πρωτογενές πλεόνασμα! Δε λέτε όμως πως αυτό το πολύκλαυστο “πρωτογενές πλεόνασμα” είναι στην ουσία εικονικό, αποτέλεσμα “δημιουργικής λογιστικής”, καθώς προέκυψε  από περικοπή πρωτογενών δαπανών  (-2 δισεκατομμύρια Ευρώ) με συνέπειες στην ομαλή λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, από επιστροφή κερδών των ομολόγων (1,5 δισεκατομμύρια ευρώ) που επέστρεψαν οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης και προσμετρήθηκαν στον προϋπολογισμό (αν και δε συνηθίζεται), από αναπτυξιακά κονδύλια (1,3 δισ. Ευρώ) που δεν έχουν αποδοθεί,  από 800 εκατομμύρια Ευρώ έσοδα του ΕΣΠΑ που εμφανίζονται ως κέρδος για το ελληνικό δημόσιο, από 700 εκατομμύρια Ευρώ φόροι δεν έχουν επιστραφεί σε πολίτες και επιχειρήσεις απ’ τις αρχές του έτους. Να μη μιλήσουμε για την καθυστέρηση των πληρωμών των υποχρεώσεων του Δημοσίου στους προμηθευτές του.

Αν σας περισσεύουν σήμερα 3 δισεκατομμύρια Ευρώ στα ταμεία σας είναι γιατί αποξηράνατε την  πραγματική οικονομία της Ελλάδας και ήπιατε το αίμα του ελληνικού λαού. Το ελληνικό κράτος έγινε ο μεγαλύτερος απορροφητήρας ρευστότητας από την πραγματική οικονομία. Ακολουθεί η αφαίμαξη εκ μέρους των τραπεζών, που συνεχίζουν να μαζεύουν ρευστό από νοικοκυριά κι επιχειρήσεις ενώ δε δανείζουν τίποτε, αν και έχουν εισπράξει σχεδόν 50 δισεκατομμύρια για ανακεφαλαιοποίηση κι έχουν καταγράψει ήδη και πάλι εντυπωσιακά κέρδη στους τρίμηνους ισολογισμούς τους.

Το ακούσατε; Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σας στέλνει προεκλογικώς τα συγχαρητήρια της παραδεχόμενη πως “η λιτότητα στην Ελλάδα έχει πετύχει”. Βάλατε κι εσείς το χεράκι σας για να ξανακερδίσει τις γερμανικές εκλογές. Σας ευγνωμονούν και τα “Ορκ της Μαύρης Νύχτας”, οι εγχώριοι Νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που τα βγάλατε από το σαπροφυτικό τους σκοτάδι και παραδώσατε ένα μέρος του ελληνικού λαού -του πιο αμόρφωτου και χωρίς ταξική συνείδηση- στην τοξική αγκαλιά τους. Όμως όλοι εμείς οι υπόλοιποι, η συντριπτική δημοκρατική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που κουβαλάμε όλα αυτά τα χρόνια αγόγγυστα στις πλάτες μας όλα τα βάρη που μας έχετε αναθέσει χωρίς την παραμικρή ανταπόδοση σας βροντοφωνάζουμε: Φτάνει πια! Ούτε ένα βήμα πίσω, τέρμα οι υποχωρήσεις! Από εδώ και πέρα θα διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν και μας τα κλέψατε. Θα διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αξίζει κι εσείς μας το στερήσατε για μας και τα
παιδιά μας.

Η επίπλαστη “ευημερία των αριθμών” σας δεν έχει κανένα νόημα σε μια κοινωνία κατεστραμμένη,  γεμάτη με ανθρώπους δυστυχισμένους και χωρίς μέλλον. Μας πεθαίνετε πρόωρα και μαζικά πλην όμως “υγιείς” και με “πρωτογενές πλεόνασμα”. Δεν θα σας αφήσουμε. Ο “Τιτανικός” σας έχει μπατάρει αλλά εσείς συνεχίζετε το βιολί σας αρκεί να διασκεδάζετε την Τρόικα. Αν σας αφήσουμε να ολοκληρώσετε το “Success Story” σας τότε θα είναι αργά για όλους μας. Το θέατρο του Παραλογιστάν πρέπει να τελειώνει.

ΥΓ: Αφιερωμένο σ’ όλους τους συμπολίτες μου που στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013, συμμετείχαμε με παλμό και αισιοδοξία στις πορείες και διαδηλώσεις με αφορμή την ολιγόωρη επίσκεψη – ‘ωσάν κλέφτης’ – του Έλληνα πρωθυπουργού στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης. Είμαστε πολλοί αλλά όχι ακόμη ενωμένοι. Να θυμόμαστε όμως πως “λαός ενωμένος ποτέ νικημένος”!

* Ο Γιώργος Στάμκος (stamkos@post.com) είναι συγγραφέας και δημιουργός του περιοδικού Ζενίθ (www.zenithmag.wordpress.com).

tvxs

Κοτζαμπάσικη Ελληνική ”Ελίτ”

Οι Έλληνες πατριώτες, ελευθέρωσαν το 1821, μία μικρή αρχικώς γεωγραφική έκταση από τους Τούρκους.
- Η κοτζαμπάσικη ελίτ, βρέθηκε ξαφνικά με μία ελεύθερη γεωγραφική έκταση στα χέρια της και χωρίς τους Τούρκους επικυριάρχους πάνω από το κεφάλι της.
- Αυτή την ελεύθερη έκταση, δεν ήξερε τι να την κάνει. Δεν την είδε ως μία απελευθερωμένη πατρίδα αλλά ως ένα έδαφος προς πλήρη λεηλασία, μιας και οι Τούρκοι επικυρίαρχοι εξέλιπαν.
- Λεηλατώντας όσο μπορούσε, για να μην έχει εσωτερικές επαναστάσεις, προσδέθηκε σε ξένες δυνάμεις.
- Ομοίως, για να ληστεύει ανενόχλητη για πάντα, φρόντισε να μην δημιουργήσει ποτέ σοβαρή δημόσια διοίκηση.
- Το γεγονός ότι, δεν είδε αυτό το έδαφος ως απελευθερωμένη πατρίδα, προκύπτει ευθέως από τον τρόπο που “επένδυσε” τα πλούτη εκ της λεηλασίας:
Αρνήθηκε να δημιουργήσει παραγωγική βάση, γιατί αυτό θα την οδηγούσε να προβεί και σε πράξεις προστασίας του εδάφους που κατείχε.
Θα είχε δημιουργηθεί με έναν λόγο, πραγματική αστική τάξη.
- Στο σήμερα, η ίδια κοτζαμπάσικη ελίτ, μιας και δυσκολευόταν να συνεχίσει το εσωτερικό πλιάτσικο, εφηύρε άλλη επιτηδειότητα: Δανείστηκε όσο μπόρεσε, μετέτρεψε όλον τον δημόσιο δανεισμό σε δική της προσωπική περιουσία και στο τέλος τον φόρτωσε όλον στους ώμους των Ελλήνων.
- Σκέφτηκε ότι, και αυτή τη φορά, όπως και τότε επί Οθωμανών, οι νέοι επικυρίαρχοι-δανειστές θα τους χρησιμοποιούσαν ως νέους κοτζαμπάσηδες κατά το ανάλογο της Τουρκοκρατίας και όλα θα συνέχιζαν με τον γνωστό τρόπο.
- Πλην όμως, φευ, οι νέοι επικυρίαρχοι, βασισμένοι στα θεσμικά όργανα της ΕΕ στα οποία συμμετέχει το Ελληνικό κράτος, αντιλήφθηκαν ότι δεν χρειάζεται να μοιρασθούν τον Ελληνικό πλούτο με την εγχώρια κοτζαμπάσική ελίτ. Αντιθέτως, μπορούν ελεύθερα να την στείλουν ομαδικώς στο πτωχοκομείο.
- Όταν το κατανόησε αυτό ο εγχώριος κοτζαμπασισμός, πανικόβλητος, υποχρέωσε τον τότε πρωθυπουργεύοντα, να δηλώσει ότι θα προκηρύξει δημοψήφισμα.
- Φευ και πάλι, οι νέοι επικυρίαρχοι δεν μάσησαν. Έσυραν στο προσκήνιο τις εφεδρεία τους και συνεχίζουν το σχέδιό τους.
Όπως έλεγε και ο Νίτσε:
“Μπορείς να κάνεις τα άστρα να στρέφονται γύρω σου; Μπορείς να είσαι ένας τροχός που κυλά μόνος του; Αν ναι, προχώρα, αν όχι, παραμέρισε ή σκύψε να περάσουν από πάνω σου, αυτοί που θεωρούν ως ιδικό σου καλό το καλό το ιδικόν των.”
Η Ιστορία, μετά από όλα αυτά, ίσως γράψει επιγραμματικά :

“Ποτέ πριν στη ανθρώπινη Ιστορία, μία άρχουσα τάξη, δεν πρόδωσε το έδαφος και τον πληθυσμό της, με τον τρόπο που το έκανε η Ελλαδική”.

Όταν ποτέ κατανοήσει η Ελληνική κοινωνία, από πού έρχεται, ποιοι την “κυβερνούν” και που την οδηγούν, ΙΣΩΣ, εξεγερθεί…

Το παρόν εστάλη στο email του Ramnousia από αναγνώστη


Κάηκε λεωφορείο του ΚΤΕΛ

Κάηκε ολοσχερώς λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ηλείας κοντά στην περιοχή Αμυγδαλιές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του "iliaoikonomia.gr" δεν κινδύνεψε ο οδηγός, καθώς αντιλήφθηκε εγκαίρως την πυρκαγιά και αφού σταμάτησε το λεωφορείο στην άκρη του δρόμου, απομακρύνθηκε.

Πιθανολογείται ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα και γρήγορα πήρε διαστάσεις σε όλο το λεωφορείο.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας από την Κρέστενα έφτασαν πολύ γρήγορα στο χώρο καθώς η φωτιά είχε απλωθεί από το λεωφορείο σε μικρή δασική έκταση.

Πηγή: iliaoikonomia.gr

Ο λαός στενάζει και οι 300 αλιγάτωρες θωρακίζουν συνεχώς τα των μισθολογίων τους με διάφορες ψευτιές… Ολοι για τη μάσα τα ίδια σκατά ειναι …

Στο 75% το αφορολόγητο των βουλευτών: Γιατί «βαφτίστηκε» αποζημίωση ο μισθός τους, ο οποίος σχεδόν δεν «αγγίζεται» από το νέο νομοσχέδιο!

ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ Τ’ ΑΛΛΑ  ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΌ !!! ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΒΡΑΖΟΥΝ
– ΚΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΛΟΙ !!!

Ούτε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν φορολογούνται για τα πραγματικά εισοδήματά τους από την βουλευτική αποζημίωση οι 300 και συνεχίζουν να προκαλούν «ρίχνοντας» όλη την κοινωνία στο βωμό των νέων φόρων ώστε να σωθεί η χώρα, αλλά οι ίδιοι εξαιρούν τους εαυτούς τους, απλά και «ύπουλα» με το να μην αγγίζουν τις τσέπες τους!

Μέχρι πρότινος και επισήμως γνωρίζαμε ότι το αφορολόγητο των βουλευτών αγγίζει το 25%. Λάθος, το αφορολόγητο στην βουλευτική αποζημίωση των βουλευτών μπορεί να αγγίξει μέχρι και το 75%. Όπως φαίνεται και από τους πίνακες ο «μισθός» των 300 ή αλλιώς η βουλευτική τους αποζημίωση δεν είναι τίποτα άλλο από ένα άθροισμα επιδομάτων που απολαμβάνουν μηνιαίως...


Το θέμα θα έπρεπε να το πιάσουμε από το γιατί, ένας μισθός και παχυλός μάλιστα, βαφτίστηκε «αποζημίωση». Για τι ακριβώς αποζημιώνονται οι εθνοπατέρες μας, αφού πλέον δεν ισχύει το ασυμβίβαστο και έχουν την δυνατότητα να ασκούν παράλληλα το επάγγελμά τους. Η «βουλευτική αποζημίωση» ονομάστηκε έτσι γιατί έπρεπε να αποζημιώνονται καθώς η απομάκρυνση από την μόνιμη εργασία από τον κλάδο τους, τους έπληττε οικονομικά. Μετά την άρση του ασυμβίβαστου των βουλευτών το 2008 όπως αποφάσισε η Αναθεωρητική Βουλή, για τι ακριβώς αποζημιώνονται αφού τα εισοδήματα τους είναι διπλά και αφορολόγητα;

Αποκαλύπτουμε τα πραγματικά μεγέθη με νούμερα και στοιχεία.

Ας πιάσουμε όμως το θέμα από την αρχή, δηλαδή από 5.880 ευρώ που είναι οι επίσημες αποδοχές των βουλευτών μηνιαίως.Από το 5.880 τα 880 ευρώ αποτελούν το λεγόμενο «επίδομα βιβλιοθήκης» -που το δικαιούνται και οι δικαστικοί και οι γιατροί- το οποίο αν το πολλαπλασιάσουμε επί 12 μήνες, φτάνει 10.560 ετησίως. 10.560 αφορολόγητα κοινώς «μαύρα». Άκουσον-άκουσον, εν μέσω απόλυτης κρίσης και φτώχειας οι βουλευτές δικαιούνται «επίδομα βιβλιοθήκης» με σκοπό τι, να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους σε βάρος του ελληνικού λαού;Η αποδοχές τους λοιπόν για το λειτούργημα του βουλευτή ανέρχονται στις 5.880 μηνιαίως που αν πολλαπλασιαστεί επί 12 μήνες μας κάνουν 69.360 ετησίως, εισόδημα μόνο από την Βουλή. Το «μυστικό» κρύβεται στην φοροαπαλλαγή του 25% που γνωρίζουμε ότι έχουν οι βουλευτές και αφού αφορά μόνο τη βουλευτική αποζημίωση και όχι το σύνολο της αμοιβής του βουλευτή. Έχει όμως και συνέχεια…

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ζ΄ Ψηφίσματος της Ε’ Αναθεωρητικής Βουλής (ΦΕΚ23Α) οι βουλευτές δικαιούνται αποζημίωσης η οποία είναι ίση με το σύνολο των πάσης φύσεως μηνιαίων αποδοχών του Ανώτατου Δικαστικού Λειτουργού.Για την σύνταξη τους κατά μέσω όρο ετησίως έχουν κρατήσεις 4.700 ευρώ.

Υπέρ των κομμάτων τους οι κρατήσεις ετησίως είναι κοντά στα 7.000 ευρώ. (κάθε βουλευτής δηλώνει εγγράφως το ποσοστό που επιθυμεί να παρακρατείται και το οποίο πρέπει να συμπίπτει με το ποσοστό που έχει ζητήσει το κόμμα του: η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ορίσει την κράτηση αυτή σε 10%, ενώ το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ σε 20%.)
Για την υγειονομική περίθαλψη τους κρατάνε τον χρόνο 2.000 ευρώ.Υπέρ του λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Βουλευτών και Ευρωβουλευτών, ετησίως πηγαίνουν τα 2.000 ευρώ. Αυτό το ταμείο ιδρύθηκε για να διευκολύνει τους βουλευτές οι οποίοι σε περίπτωση άμεσης καταβολής δάνειου π.χ 10.000 ευρώ, το δικαιούνται εντελώς άτοκο.Υπέρ του ΟΑΕΔ ειδική εισφορά οι κρατήσεις αγγίζουν τα 1.200 ευρώ ενώ για την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης δίνουν περίπου 2.300 ετησίως.

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΧΑΣΟΥΡΕΣ

Στη αδειανή Βουλή, του 2013 που κανείς δεν νομοθετεί, κανείς δεν αποφασίζει, που δεν παράγεται ουσιαστικό κοινοβουλευτικό έργο αλλά απλά, επικυρώνει μνημόνια και νομοσχέδια με την μορφή του κατεπειγόντως, υπάρχει ένας σοβαρός λόγος για να εμφανίζονται οι βουλευτές. Φυσικά για να συμμετέχουν στις επιτροπές. Οι τριακόσιοι της Βουλής, παρά την μείωση που υπέστησαν στην βουλευτική τους αποζημίωση λόγω μνημονίων τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι έχουν βρει τον τρόπο τους να καλύψουν τη χασούρα, με το κόλπο των επιτροπών.

Κάποτε στις καλές εποχές, η συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και στα θερινά τμήματα της Βουλής έφτανε το 350 ευρώ για κάθε μία που λάμβαναν μέρος και φυσικά κανείς δεν απουσίαζε από αυτές. Σταδιακά αυτό το ποσό από το 2011 και μετά μειώθηκε για να φτάσει να μειωθεί ακόμη περισσότερο από τον πρόεδρο της Βουλής Ε. Μειμαράκη στα 75 ευρώ η κάθε συμμετοχή. Έτσι λοιπόν εδώ και καιρό έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση και συχνότητα στις συνεδριάσεις των επιτροπών, μάλιστα το τελευταίο δεκαήμερο ημερησίως μπορεί να συνεδρίασαν μέχρι και 18 ταυτοχρόνως και διαδοχικά. Με έναν σύντομο υπολογισμό αν ένας βουλευτής που ενδεχομένως συμμετέχει μηνιαίως από τις 127 συνεδριάσεις, στις 100 επί 75 ευρώ η μία ,μας κάνουν περίπου 7.500 ευρώ. Ποσό που φαίνεται στο εκκαθαριστικό του, δεν φορολογείται δεν φαίνεται πουθενά και που τον χρόνο μπορεί να αγγίξει τα 82.500 ευρώ.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: Οι βουλευτές πέρα από την βουλευτική αποζημίωση, λαμβάνουν Επίδομα Οργάνωσης Γραφείου, το οποίο για τους βουλευτές Επικρατείας, Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιώς είναι ίσο με το 20% της αποζημίωσής τους, δηλαδή επιπλέον άλλα 1.000 ευρώ περίπου και για τους βουλευτές της περιφέρειας είναι ίσο με το 25%, δηλαδή άλλα 1.500 ευρώ περίπου. Φυσικά αναφερόμαστε σε ποσά τα οποία επίσης είναι αφορολόγητα.
Το Επίδομα Οικογενειακών Βαρών, αφού δηλώσουν την οικογενειακή κατάστασή τους ισχύει ότι για τους δημόσιους υπαλλήλους δηλαδή 10% για τον έγγαμο και 5% για κάθε παιδί

ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ: Περνάμε στο επίσης αφορολόγητα Έξοδα Κίνησης των βουλευτών και στην Συγκοινωνιακή Ατέλεια. Οι βουλευτές Επικρατείας, Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιώς, αλλά και σε όσους οι περιφέρειες διαθέτουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα καταβάλλεται μηνιαίως το ποσό των 360 ευρώ, στους βουλευτές των οποίων οι περιφέρειες είναι πιο κοντά στην πρωτεύουσα καταβάλλονται 600 ευρώ και σε όσους οι περιφέρειες βρίσκονται μακριά καταβάλλονται 750 ευρώ, ενώ στους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου καταβάλλεται το ποσό των 1.000 ευρώ.
Για τις μετακινήσεις τους με τον σιδηρόδρομο, τα υπεραστικά λεωφορεία ή τα πλοία των εσωτερικών γραμμών υπάρχει ατέλεια ενώ για τους βουλευτές της περιφέρειας διατίθενται ετησίως 52 εντολές μετακίνησής τους αεροπορικώς μετ επιστροφή.

ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ: Οι βουλευτές δικαιούνται να κυκλοφορούν με ολοκαίνουργια αυτοκίνητα που τους παρέχονται μέσω σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης με εταιρεία Leasing έτσι ώστε αν επιθυμούν τα αλλάζουν συνεχώς και να κυκλοφορούν πάντα με νέα μοντέλα. Η Βουλή τους πληρώνει φυσικά και τα τέλη κυκλοφορίας για να βολτάρουν οι 300 αλλά καλύπτει και οποιαδήποτε ζημιά η βλάβη προκύψει στην πορεία.


ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ: Στην εποχή τους internet του facebook και των sms, Βουλή κρατάει τις παραδόσεις, για αυτό και καταβάλλει στους βουλευτές κάθε μήνα το καταπληκτικό ποσό των 1.156 ευρώ ώστε να αποστέλλουν επιστολές στους ψηφοφόρους τους και να κρατάνε επαφή με τους πολίτες που τόσο έχουν ανάγκη να λάβουν ένα γράμμα από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους. Φυσικά το ποσό διπλασιάζεται τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: Οι βουλευτές Επικρατείας, Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιώς έχουν δικαίωμα για επτά τηλεφωνικές γραμμές οι υπόλοιποι, οκτώ τηλεφωνικές συνδέσεις.
Η ατέλεια βαρύνει βεβαίως τη Βουλή μέχρι του συνολικού ποσού των 12.500 ευρώ ετησίως για κάθε βουλευτή και για το σύνολο των συνδέσεων, ενώ καλύπτει και την γραμμή Internet.

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: Σε κάθε ένα παρέχεται μία γραμμή σύνδεσης με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της επιλογής του και η Βουλή τού καλύπτει μηνιαίως ως 250 ευρώ πλέον των παγίων τελών ενώ δικαιούται και συσκευή δωρεάν. Παράλληλα τους δίδεται η δυνατότητα να προμηθευτούν με χρήματα της Βουλής τηλεπικοινωνιακό υλικό και εξοπλισμό πληροφορικής.


ΣΤΕΓΑΣΗ: Οι βουλευτές της επαρχίας παλαιότερα δικαιούνταν να μένουν σε ξενοδοχείο ή να μισθώνουν οικία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και να λαμβάνουν μηνιαίως άλλα 1.200 ευρώ. Τώρα με τις νέες μειώσεις τα ξενοδοχεία κόπηκαν και τους καταβάλλεται το πόσο των 1.000 μηνιαίως. Στην εφορία φυσικά μπορούν να δηλώνουν ότι πληρώνουν οι ίδιοι ενοίκιο ενώ τους τα δίνει η Βουλή!

Μηνιάτικο που φτάνει τα 12.000€

κι οχι  8.000 που μας  ξεφουρνίζει  ο Κασιδιάρης στις δήθεν ψευτοκαταγγελίες του για τους αλλους, μέσα απ’ τη βουλή!

Α. Η μηνιαία Βουλευτική αποζημίωση, είναι 6.500 ευρώ.

Β. Τα επιδόματα των βουλευτών για οργάνωση του γραφείου, έξοδα κίνησης, και ταχυδρομικά τέλη ανέρχονται μηνιαίως στις 3.000 ευρώ.

Γ. Αποζημίωση για συμμετοχή στις Επιτροπές της Βουλής, μπορεί να φτάσει τα 2.500 ευρω το μήνα καθαρά.Συνολικές απολαβές Μηνιαίων Αφορολόγητων Αποζημιώσεων (Α+Β+Γ) = 12.000€ x 12 Μισθούς το χρόνο = 144.000 €Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα, πως τα μηνιαία βασικά έσοδα ενός βουλευτή κυμαίνονται από 10.500 έως 12.000 ευρώ κατά μέσο όρο (καθαρές απολαβές), αναλόγως των συμμετοχών του στις επιτροπές, των χρημάτων που παρακρατούνται υπέρ του κόμματος, κ.ο.κ. Δηλαδή μόνο οι βασικές απολαβές ενός βουλευτή ετησίως κυμαίνονται μεταξύ 95.000 – 120.000 ευρώ ασχέτως, τι αποκαλύπτει το εκκαθαριστικό του…

εφημερίδα “Παραπολιτικά”
 

Πώς έκαναν φτερά δάνεια 104.000.000 ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Κομμάτι κομμάτι συμπληρώνεται το παζλ του μεγάλου σκανδάλου των 524 εκατ. ευρώ που -όπως είχε αποκαλύψει το «Εθνος της Κυριακής»- έγινε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τα προηγούμενα χρόνια. Πρόκειται για τα δάνεια που δόθηκαν σε «ημετέρους» με χαριστικούς όρους και επισφαλείς συμβάσεις.
 
Μέσα από ένα πραγματικό… σαφάρι, που έχει εξαπολύσει ο πρόεδρος της Αρχής κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), ήρθε στο φως ακόμη μία πτυχή του μεγάλου «πάρτι», που έγινε με δάνεια τα οποία δεν επιστράφηκαν ποτέ.
Μετά την πρώτη υπόθεση δύο συμβάσεων ομολογιακών δανείων (αποκάλυψη του «Εθνους της Κυριακής», 7/7/2013), που έφτασε στη Δικαιοσύνη και αφορούσε ποσά περίπου 20 εκατ. ευρώ, με νέο πόρισμά της η Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα ξεσκέπασε ακόμη μία πτυχή του σκανδάλου, με δάνεια 104.700.000 ευρώ, τα οποία η διοίκηση της τράπεζας έδωσε κατά τη χρονική περίοδο 21/1/2009 μέχρι 8/4/2009 σε τρεις εταιρείες ακινήτων, που κρύβονταν πίσω από άλλες offshore εταιρείες με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της Αρχής, το πιο σκανδαλώδες στην υπόθεση είναι ότι τα κεφάλαια αυτά μεταφέρθηκαν με εμβάσματα στην Κύπρο σε θυγατρικές των δανειοληπτριών εταιρείες, ενώ η μεταφορά των κεφαλαίων έγινε μέσω της ίδιας της τράπεζας, οι υπηρεσίες της οποίας απέστειλαν τα σχετικά εμβάσματα των πιστούχων εταιρειών στις θυγατρικές τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία της υπόθεσης και η ογκώδης δικογραφία βρίσκονται στην Εισαγγελία, ενώ είναι θέμα χρόνου η άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων.
Στο στόχαστρο του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθούν για το αδίκημα της απιστίας οι υπεύθυνοι της τράπεζας που χορήγησαν τα δάνεια, και για τα αδικήματα της συνέργειας σε απιστία και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα επτά πρόσωπα, που φέρονται ως δικαιούχοι των εταιρειών που δανειοδοτήθηκαν.

Στόχος του προέδρου της Αρχής Παναγιώτη Νικολούδη δεν είναι μόνο να αποκαλυφθούν ποιοι ροκάνισαν τα συνολικά 524 εκατ. ευρώ που δόθηκαν ως δάνεια από το ΤΤ, αλλά να εντοπιστούν και να δεσμευτούν τα χρηματικά ποσά που εκτιμάται ότι μεταφέρθηκαν και διακινήθηκαν μέσω του τραπεζικού συστήματος με τρόπο ώστε να καμουφλαριστεί η εγκληματική τους προέλευση, και εάν αυτό δεν είναι εφικτό να δεσμευτούν ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των υπαιτίων αντίστοιχης αξίας.

Δέσμευση περιουσιών
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη δεσμευτεί ακίνητα αξίας 25 εκατ. ευρώ, τα οποία όμως υπολείπονται κατά περίπου 80 εκατ. ευρώ της αξίας των χρημάτων που χάθηκαν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Αρχή φέρεται να επισημαίνει προς τις δικαστικές Αρχές το εξαιρετικά επείγον να δεσμευτεί η περιουσία των εμπλεκόμενων προσώπων, αφού η μέχρι τώρα συμπεριφορά τους καταδεικνύει τη διάθεσή τους να απαλλοτριώσουν και την ακίνητη περιουσία τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφτασαν στην Εισαγγελία, τα οποία προκύπτουν από το πόρισμα του προέδρου της Αρχής, Παναγιώτη Νικολούδη, η τράπεζα έπειτα από αιτήματα των εταιρειών ASPEN ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ, ALMOND ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ και EKTASIS DEVELOPMENT AE προέβη κατά τη χρονική περίοδο 21/1/2009 έως 8/4/2009 στη χρηματοδότησή τους μέσω έκδοσης ομολογιακών δανείων ως εξής: Στην ASPEN ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ 22.440.00 στις 21/1/2009 και 12.780.000 στις 5/2/2009. Στην ALMOND AKINHTΩΝ ΑΕ 18.480.000 στις 5/2/2009 και στην EKTASIS DEVELOPMENT AE 51.000.000 στις 8/4/2009.

Στην υπόθεση, όμως, εμπλέκεται και ο όμιλος εταιρειών Π.Λ.Ε. 2010 ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΕ, ο οποίος φέρεται να αγοράζει το 2011 τα ακίνητα που ανήκαν στις τρεις παραπάνω εταιρείες και ήταν ήδη υποθηκευμένα στο ΤΤ. Η εξαγορά των ακινήτων των τριών εταιρειών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Αρχής, δεν έγινε με κεφάλαια του δικαιούχου επιχειρηματία, αλλά με δάνεια περίπου 70 εκατ. ευρώ, που δόθηκαν στον όμιλό του από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όταν μάλιστα το μετοχικό του κεφάλαιο ανερχόταν σε μόλις 60.000 ευρώ!

Από τα στοιχεία της δικογραφίας συνάγεται δηλαδή ότι ο δανεισμός του ομίλου (μέσω τριών εξωχώριων εταιρειών) έγινε παρά την απουσία «ίδιας συμμετοχής», καθώς το μετοχικό κεφάλαιό τους ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσαν να έχουν για να ιδρυθούν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Αρχής, όλες οι σχετικές συναλλαγές έγιναν με χρήματα της τράπεζας και η δήθεν προσπάθεια των υπευθύνων το 2011 για μεταφορά των δανείων σε νέο «φερέγγυο» πιστούχο (εταιρείες του ομίλου) έγινε απλώς για να δείξουν οι υπεύθυνοι ότι δήθεν έκαναν κάτι για την προστασία των συμφερόντων της τράπεζας.

Κατά τις ίδιες πηγές, ακόμη ένα γεγονός που κατά την Αρχή έχει εξαιρετική σημασία είναι το ότι η εκταμίευση των ομολογιακών δανείων πραγματοποιήθηκε, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, με έκδοση τραπεζικών επιταγών «εις διαταγήν» της εκάστοτε πιστούχου εταιρείας, καθώς και με μεταφορά πιστώσεων σε λογαριασμούς που είχαν σε άλλες ελληνικές τράπεζες, χωρίς να αποκαλύπτονται τα στοιχεία τρίτων δικαιούχων.

Μέσα από τους τραπεζικούς αυτούς λογαριασμούς πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των κεφαλαίων στην Κύπρο σε εταιρείες όπως η ALMONT ESTATE CYPRUS LTD & ASPEN ESTATE CYPRUS LTD. Η μεταφορά των κεφαλαίων έγινε ευθύς αμέσως μετά τη χορήγηση των δανείων και αυτό ήταν σε γνώση των υπευθύνων της τράπεζας.

Ετσι, από το δάνειο ύψους 51 εκατ. ευρώ, που δόθηκε από το ΤΤ στην EKTASIS DEVELOPMENT AE τον Απρίλιο του 2009, ποσό 39.161.000 ευρώ δόθηκε για εξόφληση παλαιότερου δανείου στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ ποσό 11.000.000 ευρώ, το οποίο είχε δοθεί ως κεφάλαιο κίνησης, οδηγήθηκε σε λογαριασμό που τηρούσε η εταιρεία στην Πειραιώς και από εκεί ποσό 3.000.000 ευρώ με έμβασμα σε λογαριασμό της εταιρείας στην Κύπρο. Επίσης ποσό 4.000.000 ευρώ έγινε τότε προθεσμιακή κατάθεση και ποσό 4.000.000 επίσης αναλήφθηκε κυρίως με επιταγές.

Καμία δικαιολογία
Οπως επισημαίνεται, με βάση τα ευρήματα της Αρχής, η ιδιαίτερη σημασία των προαναφερθέντων έγκειται στο ότι δεν αφήνει περιθώρια στην εκδοχή-δικαιολογία ότι η μη ομαλή εξυπηρέτηση των δανείων οφείλεται ενδεχομένως στην οικονομική ύφεση και τις συνθήκες που επικράτησαν στην αγορά ακινήτων. Από τη στιγμή που τα ποσά των δανείων διοχετεύτηκαν στην Κύπρο και από εκεί σε άγνωστους παραπέρα προορισμούς, η ματαίωση της αποπληρωμής τους είχε ήδη νομοτελειακά κριθεί.

Για το σύνολο των δανείων που δόθηκαν δεν υφίσταντο ούτε το 2009 ούτε αργότερα, ούτε υφίστανται σήμερα αντικειμενικά δυνατότητες ? πιθανότητες επιστροφής τους. Οπως αναφέρεται, το προϊόν του εγκλήματος της απιστίας ισούται με το ποσό των δοθέντων ? ληφθέντων και μη επιστραφέντων δανείων και παραδόθηκε στους εκπροσώπους των δανειοληπτριών εταιρειών και συνεργούς στο έγκλημα της απιστίας, με τραπεζικές επιταγές.
Ευθύς αμέσως άρχισε από τους τελευταίους η διαδικασία νομιμοποίησής του με σκοπό την απόκρυψη της αληθούς προέλευσής του και τη συγκάλυψη της τοποθέτησής του. Οι επιταγές μετατράπηκαν σε καταθέσεις και στη συνέχεια, μέσω του τραπεζικού συστήματος, έγινε η μεταφορά και απόκρυψη των κεφαλαίων σε άγνωστο μέχρι στιγμής τόπο.

Οι παραλείψεις
 
«Δείχνουν» τους υπεύθυνους
Από την έρευνα του προέδρου της Αρχής προέκυψαν σημαντικές ευθύνες και παραλείψεις των υπευθύνων του ΤΤ, καθώς:
  • Εάν δεν γνώριζαν τον πραγματικό δικαιούχο, σημαίνει ότι έδιναν τα εκατομμύρια των δανείων σε κάποιο άγνωστο σε αυτούς πρόσωπο, που κρυβόταν πίσω από μια offshore εταιρεία των Βρετανικών Παρθένων Νήσων.
  • Σημαίνει επίσης ότι έδιναν τα εκατομμύρια των δανείων σε ένα πρόσωπο το οποίο, ενώ δεν είχε αντικειμενικά την απαραίτητη φερεγγυότητα, ούτε για τη λήψη του δανείου που πήρε ως εκπρόσωπος της δανειολήπτριας EKTASIS DEVELOPMENT AE (51 εκατ. ευρω), αυτοί του έδωσαν επιπλέον και τα 22.440.000 + 12.780.000 + 18.480.000.
  • Εάν, τέλος, αναγνώριζαν ως πραγματικούς δικαιούχους των εταιρειών ASPEN ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ και ALMOND ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ τα δύο πρόσωπα που αναφέρονται στα έγγραφα, αξίζει να σημειωθεί ότι στις φορολογικές τους δηλώσεις για το έτος 2009 δήλωσαν εισόδημα 7.905 ευρώ και 111.949 αντίστοιχα.
Οπως επισημαίνεται από την Αρχή, οι υπεύθυνοι του ΤΤ από κανέναν δεν ζήτησαν προσωπικές εγγυήσεις, ενώ οι πράξεις τους έγιναν «κατά κατάχρηση» της εξουσίας τους προς διαχείριση της περιουσίας της τράπεζας. Μεταξύ άλλων οι υπεύθυνοι της τράπεζας:
  • Δεν προσδιόρισαν με σαφήνεια τον σκοπό της χρηματοδότησης.
  • Στις περιπτώσεις και των τριών εταιρειών δεν παρακολούθησαν τη διάθεση των κεφαλαίων που χορήγησαν.
  • Παρείχαν σε δύο εκ των πιστούχων περίοδο χάριτος, προκειμένου να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους με κεφάλαια προερχόμενα από μισθώματα των ακινήτων, τα οποία όμως μεταφέρθηκαν με εμβάσματα στο εξωτερικό με σκοπό την ίδρυση θυγατρικών.
  • Εκαναν ανεπαρκή αξιολόγηση κινδύνου σχετικά με το υπέγγυο ακίνητο της ALMOND.
  • Χορήγησαν τα δάνεια χωρίς να λάβουν προσωπικές εγγυήσεις.
  • Η ΕKTASIS κατά τον χρόνο των χορηγήσεων ήταν ήδη υπερδανεισμένη από το 2007.
“Εθνος της Κυριακής”

"Πόλεμος" και στις στρατιωτικές σχολές - Τροπολογία φέρνει τα πάνω κάτω και προκαλεί αντιδράσεις

Την έντονη αντίδραση των Κοσμητόρων και των 3 Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών (ΑΣΕΙ) προκαλεί τροπολογία της κυβέρνησης ( από το Υπ. Αμυνας υπογράφει ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος) σύμφωνα με την οποία οι αποφάσεις των Εκλεκτορικών Σωμάτων - που συγκροτούν Πανεπιστημιακοί - για τα
μέλη διδακτικού προσωπικού (ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ ) πρέπει να υποβάλλονται στον ( στρατιωτικό) Διοικητή της καθεμιάς από τις Στρατιωτικές Σχολές( ΑΣΕΙ) για επικύρωση, προκειμένου να τίθενται σε ισχύ!


Οι κοσμήτορες των Σχολών Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων, επιχειρηματολογούν κατά αυτής της πρόβλεψης και σε Υπόμνημα που έστειλαν στην Κυβέρνηση αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι η εν λόγω πρόσθετη «γραφειοκρατική» παρέμβαση του ( στρατιωτικού) Διοικητή στις διαδικασίες εκλογής, εξέλιξης, μονιμοποίησης μελών ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ, απαξιώνει και καταργεί ουσιαστικά τα Εκλεκτορικά Σώματα, που στην συντριπτική πλειοψηφία τους προέρχονται αποκλειστικά από τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία της χώρας και του εξωτερικού, καθώς δεν υπάρχει το απαιτούμενο Διδακτικό Προσωπικό στα ΑΣΕΙ.

Εξουσίες που δεν έχει ούτε ο αρμόδιος Υπουργός

Παράλληλα, αναφέρουν, η προτεινόμενη ρύθμιση δεν διασφαλίζει καμία αντικειμενικότητα, αμεροληψία ή αξιοκρατία. Τουναντίον,προσθέτουν με έμφαση στο Υπόμνημα, << η παρέμβαση αυτή μπορεί να προκαλέσει σκέψεις, απορίες και αρκετά υπονοούμενα, καθόσον η παρέμβαση του Διοικητή ούτε αιτιολογείται, ούτε διευκρινίζεται σχετικά και το κυριότερο δεν προσδιορίζεται, αφήνοντας να υπονοείται ότι μπορεί να συνιστά πέραν του ελέγχου νομιμότητας και έλεγχο σκοπιμότητας, δικαίωμα που δεν αναγνωρίζεται σήμερα ούτε στον αρμόδιο Υπουργό>>.


ΟΙ Κοσμήτορες δεν μένουν μόνο σε αυτά: Μεταξύ άλλων υπογραμμίζουν ότι ένα ιδιαίτερο ζήτημα που, ενδεχομένως, θα εγερθεί, τελικά, αν περάσει από την Βουλή η εν λόγω τροπολογία, είναι κατά πόσον ένα συλλογικό σώμα αποτελούμενο από πανεπιστημιακούς, οι οποίοι είναι Δημόσιοι Λειτουργοί και των οποίων η ανεξαρτησία στην άσκηση των καθηκόντων τους προστατεύεται δια νόμου, μπορεί να τεθεί υπό την αίρεση ενός ατόμου (του Διοικητή), ο οποίος <<δεν διαθέτει αντίστοιχα ακαδημαϊκά προσόντα, για να αποφασίζει αποφασιστικά επί των αποφάσεων αυτών των Οργάνων. Εκτός, λένε στο τέλος κι αν η εν λόγω παρεμβολή καταστεί, τελικώς, εθιμοτυπική ή αυτοκαταργηθεί διαχρονικά>>.Αλλά βεβαίως, προσθέτουμε εμείς , αυτό δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη...

Το ξέρουν ο κ Βενιζέλος και οι 2 κυβερνητικοί εταίροι;

Είναι άγνωστο αν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ Ε Βενιζέλος , έχει υπόψη του την συγκεκριμένη Τροπολογία;. Όπως κι αν έγινε συζήτηση μεταξύ των μελών της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Αμυνας (οι Αβραμόπουλος, Γεννηματά και Δαβάκης) σε επίπεδο προετοιμασίας μιας τέτοιας ουσιαστικής διάταξης που καταργεί τους Πανεπιστημιακούς ως Σωμα και δίνει εξουσίες σε έναν ανώτατο αξιωματικό που στο πλαίσιο της επιτελικής καριέρας του μπορεί να διοριστεί επικεφαλής μιας Στρατιωτικής Σχολής για 1-2 χρόνια.

Και αν δεν έγινε τέτοια συζήτηση προετοιμασίας οι δυο Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομματων που συγκυβερνούν, θα ασχοληθούν εγκαίρως; Τι λένε οι Κοινοβουλευτικοί τους Εκπρόσωποι;

Πολύ περισσότερο που όπως λέγεται η έμπνευση για μια τέποια αλλαγή δεν προήλθε από το εσωτερικό του Υπ. Αμυνας ή τις Σχολές, αλλά από άλλο ''κυβερνητικό πόστο'' και εν συνεχεία έγινε επεξεργασία στο ΥΠΕΘΑ...

Αλλά λένε οι ''Κατευθυντήριες Οδηγίες''

Επίσης απορίας άξιο είναι άν αυτή η διαταξη εναρμονίζεται με τα όσα περί αναβάθμισης των Στρατιωτικών Σχολών ευαγγελίζεται ο αρμόδιος Υφυπουργός κ Δαβάκης στις Κατευθυντήριες Οδηγίες που έχει εκδόσει και δημοσιοποίσει. Εκεί αναφερει ότι η αναβάθμιση του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης στις Στρατιωτικές Σχολές ( ΑΣΕΙ ) είναι στις βασικές προτεραιότητες του ΥΦΕΘΑ , ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό οι δυνατότητες ανάδειξης της έρευνας και η οργάνωση προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών. Επίσης δίνεται έμφαση στην αναβάθμιση της στρατιωτικής εκπαίδευσης με στόχο τη δημιουργία των αυριανών ηγετών των ΕΔ, στελεχών με τεχνικές ικανότητες και διακλαδικό πνεύμα.Ειναι αυτή η Τροπολογία στο παραπάνω πλαίσιο εξαγγελίας;

Όλο το Υπόμνημα

Το πλήρες κείμενο του Υπομνήματος με ημερομηνία 8 Σεπτεμβρίου είναι το εξής :

Θέμα: Τροπολογία 807/172 - 5/9/2013 για τα ΑΣΕΙ στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο εν λόγω νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνεται:

1) Προσθήκη – Τροπολογία του ΥΠΕΘΑ για τα ΑΣΕΙ, που αφοράστη δυνατότητα πρόσληψης Ειδικών Επιστημών και χωρίς Διδακτορικό Δίπλωμα, όπως είχε αποφασιστεί σχετικά από το Συμβούλιο Ανωτάτης Ακαδημαϊκής Στρατιωτικής Εκπαίδευσης (ΣΑΑΣΕ), ως αρμόδιο Όργανο.

2) Προσθήκη Τροπολογία - σύμφωνα με την οποία οι αποφάσεις των Εκλεκτορικών Σωμάτων για τα μέλη ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ πρέπει να υποβάλλονται στο Διοικητή του οικείου ΑΣΕΙ για προσεπικύρωση, προκειμένου να τίθενται σε ισχύ, που δεν συνιστά απόφαση του ΣΑΑΣΕ, αλλά εξωγενή απόφαση.


Βασικά θετικά σημεία:
1) Το γεγονός ότι οι Ειδικοί Επιστήμονες δύνανται να προσλαμβάνονται και χωρίς Διδακτορικό Δίπλωμα, λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετική τεχνική εμπειρία τους, γεγονός που επιτρέπει την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών σε γνωστικά αντικείμενα ειδικού χαρακτήρα στα οποία δεν είναι συνήθης η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής
2) Η παρεχόμενη δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων για το 2013-2014 σε όσους διδάσκοντες του ΠΔ 407/80 εργάσθηκαν το 2012-2013 στα ΑΣΕΙ.


Βασικά αρνητικά σημεία:
1) Το γεγονός ότι δεν προβλέφτηκε η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων και επομένως, απαιτείται πλέον προκήρυξη κάθε έτος για τις θέσεις αυτές, που συνιστά σπατάλη ανθρώπινου δυναμικού και γραφειοκρατική επιβάρυνση ενώ θα προκαλεί σοβαρή δυσλειτουργία στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος των ΑΣΕΙ λογω των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων ολοκλήρωσης των διαδικασιών πρόσληψης. Επισημαίνεται ότι για το αντίστοιχο προσωπικό των ΑΕΙ με τα ίδια κριτήρια επιλογής προβλέπεται δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων έως και τρία ακαδημαϊκά έτη.

2) Η απαιτούμενη προϋπόθεση κύρωσης των αποφάσεων των Εκλεκτορικών Σωμάτων από το Διοικητή του ΑΣΕΙ για να τεθούν σε ισχύ οι αποφάσεις τους για την εκλογή,εξέλιξη, μονιμοποίηση μελών ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ.
Η εν λόγω πρόσθετη «γραφειοκρατική» παρέμβαση του Διοικητή στις διαδικασίες εκλογής, εξέλιξης, μονιμοποίησης μελών ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ, απαξιώνει και καταργεί ουσιαστικά τα Εκλεκτορικά Σώματα, που στην συντριπτική πλειοψηφία τους προέρχονται αποκλειστικά από τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία της χώρας και του εξωτερικού, καθώς δεν υπάρχει το απαιτούμενο Διδακτικό Προσωπικό στα ΑΣΕΙ, ενώ δεν διασφαλίζει καμία αντικειμενικότητα, αμεροληψία ή αξιοκρατία.

<<Σκέψεις, απορίες και αρκετά υπονοούμενα>>
Τουναντίον, η παρέμβαση αυτή μπορεί να προκαλέσει σκέψεις, απορίες και αρκετά υπονοούμενα, καθόσον η παρέμβαση του Διοικητή ούτε αιτιολογείται, ούτε διευκρινίζεται σχετικά και το κυριότερο δεν προσδιορίζεται, αφήνοντας να υπονοείται ότι μπορεί να συνιστά πέραν του ελέγχου νομιμότητας και έλεγχο σκοπιμότητας, δικαίωμα που δεν αναγνωρίζεται σήμερα ούτε στον αρμόδιο Υπουργό.
Στην προκειμένη περίπτωση, αναφύεται μια σημαντική αδυναμία της σχετικής τροπολογίας
που είναι ότι αποδίδει/αναθέτει συγκεκριμένη αρμοδιότητα σε μονοπρόσωπο Όργανο Διοίκησης των ΑΣΕΙ, η οποία:

(α) δεν κατοχυρώνεται με προϋποθέσεις και κριτήρια (έλεγχος νομιμότητας των διαδικασιών, έλεγχος της ουσίας των κρίσεων και των αποφάσεων) και, άρα, θα μπορούσε -σε περίπτωση εφαρμογής- να καταλήξει (σχετικά εύκολα) σε νομικά αυθαίρετες διοικητικές πράξεις,

(β) δεν συνάδει με τη βασική ευθύνη και αρμοδιότητα που έχει -κατά νόμο- ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Εφ' όσον, με την προσεπικύρωση του Διοικητή του ΑΣΕΙ, οι αποφάσεις των Εκλεκτορικών Σωμάτων «τίθενται σε ισχύ» δεν απαιτείται άλλη διαδικασία. Συνεπώς, ο Διοικητής αναλαμβάνει μια υπερ-αρμοδιότητα υπέρτερη εκείνης του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Θα μπορούσε αυτή η ερμηνεία να φανεί χρήσιμη (;), εφ’ όσον δεν απαιτείτο πλέον ουδεμία άλλη επιπρόσθετη διαδικασία για τον διορισμό των εκλεγμένων μελών.

Το «βάρος» αυτό είναι δυσανάλογο της αντοχής

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι το «βάρος» αυτό είναι μάλλον δυσανάλογο της αντοχής του υπάρχοντος μη αυτοδιοικούμενου συστήματος Διοίκησης των ΑΣΕΙ.

Επιπρόσθετα, η Προσθήκη - Τροπολογία υποβαθμίζει τις σχετικές διαδικασίες έναντι των ΑΕΙ και θα δημιουργήσει σημαντικά νομικά προβλήματα, ιδιαίτερα σε αποφάσεις Οργάνων όπου όλοι οι εκλέκτορες δεν θα ανήκουν στο οικείο ΑΣΕΙ (μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ). Ένα ιδιαίτερο ζήτημα που, ενδεχομένως, θα εγερθεί, τελικά, είναι κατά πόσον ένα συλλογικό σώμα αποτελούμενο από πανεπιστημιακούς, οι οποίοι είναι Δημόσιοι Λειτουργοί και των οποίων η ανεξαρτησία στην άσκηση των καθηκόντων τους προστατεύεται δια νόμου, μπορεί να τεθεί υπό την αίρεση ενός ατόμου (του Διοικητή), ο οποίος δεν διαθέτει αντίστοιχα ακαδημαϊκά προσόντα, για να αποφασίζει αποφασιστικά επί των αποφάσεων αυτών των Οργάνων. Εκτός κι αν η εν λόγω παρεμβολή καταστεί, τελικώς, εθιμοτυπική ή αυτοκαταργηθεί διαχρονικά.

Εκτιμάται, δε, ότι σε περίπτωση «άρνησης» του Διοικητή να κυρώσει τις εν λόγω αποφάσεις θα υπάρξουν Διοικητές που θα «τρέχουν»προσωπικά στα Δικαστήρια μετά από ενστάσεις υποψηφίων, επειδή δεν εξελέγησαν ή μετά από μηνυτήριες αναφορές και αγωγές αποζημίωσης εκλεγμένων, σε περίπτωση που καθυστερεί η κύρωση της απόφασης του Οργάνου. Διότι, η εν λόγω διάταξη νόμου αναθέτει πλέον προσωπικά στους Διοικητές των ΑΣΕΙ την ευθύνη των αποφάσεων αυτών.

Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2013
Οι υπογράφοντες
Καθ. Ανδρέας Δημητρίου Καθ. Πέτρος Κωτσιόπουλος Καθ. Μιχάλης Φαφαλιός
Κοσμήτωρ ΣΣΕ Κοσμήτωρ ΣΙ Κοσμήτωρ ΣΝΔ

 
 

Ακίνητα: έρχεται το νέο χαράτσι για όλους – Μόνο μακροχρόνια άνεργοι δεν θα πληρώσουν

- Δεν γλιτώνουν ούτε οι άνεργοι από τη νέα φορο-καταιγίδα
- Τα κριτήρια που απαλλάσσουν από το νέο φόρο ακινήτων
- Αξία ακινήτου και εισόδημα θα “μετράνε” για την απαλλαγή

Απαλλαγή θα υπάρχει, αλλά ποιους θα αφορά; Το ερώτημα αυτό μένει να απαντηθεί της επόμενες μέρες σε ό,τι αφορά στον νέο φόρο ακινήτων, όμως όλα δείχνουν ότι για να επιτευχθεί ο στόχος της είσπραξης των 2,9 δισ. οι εξαιρέσεις από το φόρο θα είναι ελάχιστες.

Μέσα στις επόμενες ημέρες το νομοσχέδιο για τον νέο φόρο στα ακίνητα αναμένεται να μπει σε διαβούλευση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχουν εξαιρέσεις από την πληρωμή. Δεν θα πληρώνουν όμως παρά μόνο ελάχιστοι και με ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα πληρώνουν για την πρώτη κατοικία και μόνο εφόσον κατοικούν σε αυτή οι μακροχρόνια άνεργοι ή άνεργοι που έχουν λάβει βοήθημα τουλάχιστον έξι μήνες και έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
Παράλληλα η κατοικία αυτή δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 120 ευρώ ή τα 3.000 ευρώ ανά τετραγωνικό σε αντικειμενική αξία.
Σε αντίθετη περίπτωση ακόμη και αυτοί οι άνεργοι θα πληρώνουν το νέο φόρο ακινήτων.

Κίνδυνος να μην υπάρξουν εξαιρέσεις για φτωχά νοικοκυριά Το εάν θα υπάρξουν ή όχι εξαιρέσεις για τα φτωχά νοικοκυριά θα εξαρτηθεί από το εάν και κατά πόσο... βγαίνει ο λογαριασμός.

Εάν δηλαδή εξασφαλίζονται τα έσοδα που απαιτεί η τρόικα. Αυτό θα σημάνει πως άγαμοι με εισόδημα ως 6.000 ευρώ και έγγαμοι με εισόδημα 8.000 που σήμερα έχουν κάποιες διευκολύνσεις μπορεί να πληρώσουν κανονικά το νέο χαράτσι.
Αυτό που μελετάται είναι αυτή τη στιγμή να μην υπάρξουν εξαιρέσεις, αλλά διευκολύνσεις, όπως περισσότερες δόσεις.

http://www.newsit.gr/

 

Στη Βουλή το ν/σ για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών-Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών και άλλες διατάξεις», βάσει του οποίου προβλέπεται η πλήρης απελευθέρωση των ΚΤΕΛ.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, επέρχονται σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον σχεδιασμό, την οργάνωση, τις διαδικασίες ανάθεσης, και την παροχή των δημοσίων υπεραστικών οδικών μεταφορών της χώρας. Οι αλλαγές που θεσπίζονται προσαρμόζουν το θεσμικό πλαίσιο των υπεραστικών στις διατάξεις του Κανονισμού της ΕΕ 1370, σύμφωνα με τον οποίο ως τον Δεκέμβριο του 2019 θα πρέπει να έχει γίνει η εναρμόνιση με τις διαδικασίες του Κανονισμού, δηλαδή απελευθέρωση της αγοράς των ΚΤΕΛ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, θα επιτρέπεται οι φορείς να επιλέγουν ελεύθερα την εταιρική μορφή οργάνωσης των σχετικών επιχειρήσεων, με την πρόθεση να δημιουργηθούν οικονομικώς βιώσιμα εταιρικά σχήματα, σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς.
Συγκεκριμένα, προβλέπονται τρεις κατηγορίες γραμμών:

Οι γραμμές αποκλειστικού έργου, δηλαδή εκείνες στις οποίες ο ανάδοχος εξασφαλίζει την αποκλειστικότητα εκτέλεσης έργου στις συγκεκριμένες γραμμές χωρίς ανταγωνισμό. Εδώ, ο ανάδοχος αναλαμβάνει κατ' αποκλειστικότητα να εκτελεί το έργο, χωρίς ανταγωνισμό, σε όλες τις υπεραστικές γραμμές μιας γεωγραφικής ενότητας, που αποτελούν ένα δίκτυο γραμμών, κατόπιν δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού.

Οι άγονες γραμμές, δηλαδή εκείνες για τις οποίες ο ανάδοχος εξασφαλίζει την αποκλειστικότητα εκτέλεσης έργου και ταυτόχρονα -λόγω μικρού οικονομικού ενδιαφέροντος- και επιδότηση (αποζημίωση). Στην κατηγορία αυτή, όπου το οικονομικό ενδιαφέρον είναι πιο μειωμένο, προβλέπεται για τον ανάδοχο και αποκλειστικό δικαίωμα και αποζημίωση (επιδότηση) ταυτόχρονα, κατόπιν δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού, στα πρότυπα της αεροπλοΐας. Σε αυτήν εμπίπτουν και πολλές νησιωτικές περιοχές.

Και τέλος, οι γραμμές ελεύθερης επιλογής. Στην τρίτη κατηγορία εμπίπτουν οι γραμμές μεγάλου εμπορικού ενδιαφέροντος, όπου, οποιοσδήποτε τηρεί τις προϋποθέσεις, θα μπορεί να εκτελεί δρομολόγια ή να προτείνει και να εκτελεί νέα δρομολόγια, αρκεί να μην προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό στις λοιπές γραμμές.

Σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή του νέου συστήματος υπεραστικών επιβατικών μεταφορών θα διαδραματίζει η ανεξάρτητη Αρχή «Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών (ΡΑΕΜ)», η οποία θα καθορίζει τις γραμμές του δικτύου των δημοσίων υπεραστικών μεταφορών επιβατών που θα επιδοτούνται, αλλά και το ποσό με το οποίο θα επιχορηγούνται.

(zougla)

Ρεπορτάζ του CNN για τους “καταθλιπτικούς Έλληνες”

Σε δημοσίευμα του, το αμερικανικό δίκτυο CNN επιτίθεται στην πολιτική λιτότητας που επιβάλλει η tρόικα και έχει άμεση επίδραση στην Υγεία και υποστηρίζει πως η βαθιά ύφεση δεν αποτελεί πλέον λύση αλλά μέρος του προβλήματος με ανυπολόγιστο κόστος για τους ανθρώπους.

Ειδικότερα, το CNN αναφέρεται στο ελληνικό σύστημα Υγείας και στις περικοπές που έχει απαιτήσει η Τρόικα σημειώνοντας: «Η Ελλάδα για παράδειγμα, βρίσκεται στο μέσο μιας δημόσιας καταστροφής της Υγείας. Προκειμένου να πιάσει τους στόχους που έχει θέσει η Τρόικα, η Ελλάδα έχει ”κόψει” το μπάτζετ στην Υγεία πάνω από 40%», υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Αποτέλεσμα αυτών των περικοπών σύμφωνα με το CNN, είναι η αύξηση των μολύνσεων με ΗΙV πάνω από 200% από το 2010 κυρίως από ναρκομανείς, καθώς και μια επιδημία ελονοσίας στην Ελλάδα, την οποία το αμερικανικό δίκτυο χαρακτηρίζει ως «την μεγαλύτερη των τελευταίων 40 χρόνων», επειδή μειώθηκαν τα κονδύλια για ψεκασμούς κουνουπιών.

Επιπρόσθετα, το CNN επισημαίνει πως «πάνω από 200 σημαντικά φάρμακα έχουν αποσυρθεί από τα ράφια των φαρμακείων, καθώς ο κρατικός προϋπολογισμός για τα φάρμακα μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό και οι φαρμακευτικές εταιρείες φεύγουν από την χώρα μαζικά».

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα τονίζει πως από το 2008 μέχρι σήμερα, έχει σημειωθεί αύξηση πάνω από 40% στους ανθρώπους οι οποίοι αναφέρουν πως δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν την ιατρική φροντίδα την οποία θεωρούν αναγκαία, με την πλειοψηφία να είναι συνταξιούχοι.

Επίσης, στις τραγικές επιπτώσεις των περικοπών στην υγεία και της ύφεσης που μαστίζει την χώρα, το CNN καταλογίζει την αύξηση κατά 24% στα έξοδα νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα η βρεφική θνησιμότητα να έχει αυξηθεί 40% από το 2008 έως το 2010, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως «με ελάχιστες ελπίδες για το μέλλον, οι απελπισμένοι πολίτες ψάχνουν φθηνά συνθετικά φάρμακα, ενώ έχει εκτοξευθεί η χρήση αντικαταθλιπτικών. Ο ρυθμός αυτοκτονιών στην Ελλάδα ο οποίος ήταν από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη έχει ανέβει πολύ ψηλά”.

Αποτιμώντας την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύστημα υγείας στην Ελλάδα, το CNN αναρωτιέται: «Ηταν όλα αυτά οι αναπόφευκτες επιπτώσεις της ύφεσης ή οι επιπτώσεις της λιτότητας; Προφανώς η ελληνική οικονομική και πολιτική ελίτ έχει κάνει λάθη. Και είναι επίσης προφανές πως τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας μειώθηκαν λόγω των πακέτων στήριξης. Αλλά όσα έχουν υποφέρει οι Ελληνες πολίτες δεν ήταν αναπόφευκτα», σημειώνει το δημοσίευμα, το οποίο προχωρώντας «καταρρίπτει τρεις μύθους για το σύστημα υγείας της Ελλάδας»:

«Το σύστημα υγείας της Ελλάδας είναι ακριβό και ανεπαρκές»: «Μα υπάρχουν μόλις πέντε κρεβάτια στην Ελλάδα ανά χίλιους πολίτες, την ίδια στιγμή που υπάρχουν πάνω από 8 ανά 1000 στη Γερμανία», αναφέρει το CNN.

«Οι Ελληνες είναι τεμπέληδες»: «Οι Ελληνες δούλεψαν το 2011 2.038 ώρες τον χρόνο- 600 ώρες παραπάνω από τον μέσο Γερμανό», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Τα χρήματα των πακέτων διάσωσης σπαταλιούνται»: «Τα χρήματα δεν δίνονται για να υποστηρίξουν το ελληνικό σύστημα υγείας- αντίθετα επιστρέφονται πίσω σε μεγάλες διεθνείς τράπεζες στη Γερμανία,την Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο», απαντά το CNN.

Το δημοσίευμα κλείνει, αναφέροντας πως με την δυσκολία που θα έχει το ελληνικό σύστημα Υγείας να αντιμετωπίσει ασθένειες όπως το HIV και η ελονοσία επιβεβαιώνει τη φράση «οι περικοπές σε ζωτικά κοινωνικά προγράμματα, δεν είναι μόνο αυτοκαταστροφικές, αλλά και θανατηφόρες».
prisonplanet

Πείνα β’ κατηγορίας

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι που σκέφτονται τους πεινασμένους, τους άπορους και τους άστεγους που ψάχνουν στα σκουπίδια. Η νέα αγορανομική διάταξη προβλέπει τρόφιμα που έχει λήξει η ημερομηνία κατανάλωσής τους, να βρίσκονται στα ράφια των super markets σε ξεχωριστή γωνιά.
Τα τρόφιμα αυτά θα είναι ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια και κονσέρβες και θα πωλούνται σε χαμηλότερη τιμή. Η υποτιθέμενη λογική αυτής της κίνησης, είναι η διευκόλυνση των οικονομικά αδύναμων, με την παροχή φθηνότερων προϊόντων. Στην πραγματικότητα βρέθηκε μια πατέντα για να βγάζουν από την μύγα ξύγκι τα καταστήματα.

Γιατί ποια ευαισθησία μπορεί να…κρύβει η μεταφορά των σκουπιδιών (αφού υπό άλλες συνθήκες θα τα είχαν για πέταμα) εντός του super market; Ποιο ανθρωπιστικό ενδιαφέρον σου υπαγορεύει το να βάλεις σε κίνδυνο την υγεία ανθρώπων για να αυξήσεις έστω και λίγο τον τζίρο σου; Γιατί να μην μοιράζονταν τα τρόφιμα που πλησίαζε η ημερομηνία λήξης τους, δωρεάν σε άπορους, άστεγους και ανέργους;

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ν. Κατσαρός λέει ότι τα ληγμένα τρόφιμα είναι επικίνδυνα, καθώς…
Τα ληγμένα τρόφιμα εάν η συσκευασία τους έχει διατρηθεί έστω και ελάχιστα μπορεί να προκληθούν αλλοιώσεις από μικρόβια και να προκαλέσουν στον καταναλωτή γαστρεντερικές διαταραχές, εμετούς κλπ αλλά και σοβαρότερες επιπτώσεις που θα φανούν αργότερα. Ακόμη εάν δεν έχουν διατηρηθεί σωστά π. χ. σε χώρους ζεστούς και υγρούς, μπορούν πέραν από την αλλοίωση των γευστικών χαρακτηριστικών να έχουν υποστεί και άλλες σοβαρότερες αλλοιώσεις με απροσδιόριστες επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών.
Πέρα της επικινδυνότητας, προκύπτει και ζήτημα ηθικής φύσεως. Όχι μόνο για το επιπλέον κέρδος που θυμίζει μαυραγορίτη, αλλά η επιλογή να υποβιβαστεί η ανάγκη του ανθρώπου για τροφή. Ο διαχωρισμός ανθρώπων με χαμηλή αγοραστική δυνατότητα, σε πεινασμένους, σε φτωχούς που δεν δικαιούνται καλύτερης ποιότητας τροφή, επειδή δεν έχουν χρήματα!
Είναι παντελώς ανήθικο να αντιμετωπίζεις ανθρώπους ως β’ διαλογής όντα που τους κάνεις και χάρη να πουλάς σκουπίδια που “αλλιώς θα πέταγες”. Συν ο στιγματισμός του κάθε αδύναμου που θα πηγαίνει στο ράφι με τα ληγμένα και θα ψάχνει, σαν σε σκουπιδοτενεκέ πολυτελείας, ενώ οι διπλανοί του θα μπορούν να αγοράζουν τα κανονικά τρόφιμα.

Σε μια εποχή που κάποιοι πετάνε τρόφές στα σκουπίδια και άλλοι ψάχνουν για ένα ξεροκόμματο, είναι προκλητική η “λογική” της θεσμοθέτησης των σκουπιδιών ως ισότιμα προϊόντα. Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι την απόφαση αυτή να την παίρνουν αυτοί που ο εκλεπτυσμένος τους ουρανίσκος δεν καταδέχεται τίποτα λιγότερο από φιλέτο στρουθοκάμηλου και σολομού Σκωτίας. Η πείνα δεν καθορίζεται με τόσο κυνικούς όρους. Και βέβαια θα περιμένουμε την οποιαδήποτε “ψύχραιμη” τοποθέτηση της επόμενης “διανοούμενης”, όταν κάποιος δηλητηριαστεί από ληγμένη τροφή. Μπορώ να την ακούσω ήδη: “Μα χρυσό μου, οι γιατροί δεν συνιστούν να τρως από σκουπίδια”.

strangejournal

Aπεργίες εργαζομένων στα ασφαλιστικά Ταμεία

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, προχωρούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη εργαζομένων στους φορείς κοινωνικής πολιτικής σε καθεστώς διαθεσιμότητας και την κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέφεραν ότι στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και τον ΟΑΕΔ, συνολικά 618 εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και ότι από το 2008 έως σήμερα το προσωπικό των φορέων έχει μειωθεί κατά 40%.

Εν συνεχεία κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι «έχει ρίξει μαύρο στα ταμεία», και υποστήριξαν ότι η μέση σύνταξη είναι κατώτερη από εκείνη που υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας, ενώ για την έκδοσή της απαιτούνται 14 έως 15 μήνες. Εξέφρασαν δε φόβους ότι οι κύριες συντάξεις θα μειωθούν κατά 10%, οι επικουρικές κατά 30%, ενώ το εφάπαξ οδεύει προς πλήρη κατάργηση.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ανεργίας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ υποστήριξαν, ότι ο πραγματικός αριθμός των ανέργων έχει υπερβεί το 1,5 εκατομμύρια και ότι με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν προηγηθεί χιλιάδες εποχικοί υπάλληλοι δεν θα λάβουν φέτος επίδομα ανεργίας.

Τις κινητοποιήσεις καλύπτουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (Π.Ο.Σ.Ε-ΙΚΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Εργαζομένων Ασφαλιστικών Ταμείων (Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π), η Ομοσπονδία Υπάλληλων ΟΑΕΔ (Ο.Υ-ΟΑΕΔ), η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας (Ο.Σ.ΥΠ.Ε) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ (Π.Ο.E. – ΕΟΠΥΥ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΑΕΕ (ΠΣΕ ΟΑΕΕ)

(zougla)

Φορτηγό της χρονιάς 2014

To Volvo FH εκλέχτηκε “ International Truck of the Year 2014” Ένα χρόνο σχεδόν μετά την επίσημη παρουσία του, το νέο Volvo FH εκλέχτηκε Truck of the Year 2014 από τους 25 δημοσιογράφους που απαρτίζουν την επιτροπή του θεσμού και εκπροσωπούν 25 περιοδικά από 25 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα με το περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & TIR.

Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της Volvo Trucks Claes Nilsson κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που διοργανώθηκε στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης φορτηγών και μεταφορών Comtrans στη Μόσχα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της επιτροπής κρίσεως των φορτηγών, «International Truck of the Year» Gianenrico Griffini σχολίασε: “Η Volvo Trucks παρουσίασε ένα εντελώς ολοκαίνουριο φορτηγό το οποίο διαθέτει μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογικές προτάσεις και πρωτοποριακές εφαρμογές που συμβάλλουν στην εύκολη συντήρηση του, θέτοντας νέα στάνταρτ στη βιομηχανία των φορτηγών.”


Από την πλευρά του ο πρόεδρος Volvo Trucks Claes Nilsson δήλωσε μεταξύ άλλων: « Είμαστε πολύ υπερήφανοι αλλά και πολύ χαρούμενοι από την επιτυχία του νέου Volvo FH. Όταν παρουσιάσαμε το νέο FH το Σεπτέμβριο του 2012 πιστεύαμε ακράδαντα ότι αυτή ήταν η καλύτερη λύση που μπορούσαμε να προσφέρουμε. Η επιτροπή των δημοσιογράφων του θεσμού Truck of the Year, επιβεβαίωσαν με την ψήφο τους την υπόσχεση της Volvo».

Έσωσε το σπίτι της 37χρονη άνεργη. Το δικαστήριο τη δικαίωσε και δεν θα πληρώνει την τράπεζα

Δεδικασμένο δημιουργείται μετά την απόφαση και του  Ειρηνοδικείου Καλαμάτας, να απαγορεύσει  την εκποίηση της κύριας κατοικίας 37χρονης οφειλέτριας, άνεργης από το 2009.

Συγχρόνως, προσδιόρισε μηδενικές καταβολές για το συνολικό χρέος, ύψους 93.517,98 ευρώ, προς την πιστώτρια τράπεζα μέχρι τις 13-2-2014, όποτε σε νέα δικάσιμο θα διερευνήσει την περίπτωση επαναπροσδιορισμού των μηνιαίων μηδενικών καταβολών, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, και γι’ αυτό προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ζητώντας την προστασία του «νόμου Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Το δικαστήριο έκρινε ότι υπό τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της 37χρονης, η κύρια κατοικία της πρέπει να εξαιρεθεί χωρίς ταυτόχρονα να υποχρεωθεί να ικανοποιήσει τους πιστωτές της με την καταβολή χρηματικού ποσού. Τούτο, όπως σημειώνει, επιβάλλεται στη συγκεκριμένη περίπτωση ενόψει της αποδεδειγμένης πραγματικής αδυναμίας της να επιβιώσει με την πενιχρή σύνταξη που λαμβάνει και λόγω της φύσεως της πάθησής της, σε συνδυασμό με την αδυναμία εξεύρεσης εργασίας λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης.

likavitis.gr

Το διαρκές πολιτικό έγκλημα κατά της οικονομίας

Το έγκλημα των πολιτικών που διαχειρίστηκαν την εξουσία τα τελευταία χρόνια έχει δύο όψεις: Η πρώτη αφορά την ανεξέλεγκτη τροχιά που έλαβε το χρέος της χώρας, σε συνδυασμό με τα συνεχή και μεγάλα ελλείμματα. Αυτή η όψη όμως έχει συζητηθεί πολύ.

Η άλλη όψη αφορά το γεγονός ότι οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική παρακμή, εκμηδενίζοντας την ανταγωνιστικότητά της, αδιαφορώντας για τα σημάδια που ήταν απολύτως ορατά.

Ενδεικτικά και μόνο αναφέρω ότι, σύμφωνα με τις έγκυρες εκθέσεις του World Εconomic Forum (WEF), το 2002 η Ελλάδα βρισκόταν  στην 31η θέση της διεθνούς κατάταξης. Θέση που τότε ήταν πολύ κοντά στο «κατά κεφαλήν εισόδημά» της, καθώς η Ελλάδα ήταν (κι εξακολουθεί να βρίσκεται) μεταξύ των 30-40 πρώτων θέσεων σε ό,τι αφορούσε το κατά κεφαλήν εισόδημα.

Η βουτιά την εποχή της… ανεμελιάς

Η πορεία ολίσθησης της ελληνικής ανταγωνιστικότητας πραγματικά σοκάρει. Το 2003, βρέθηκε στην 35η θέση, το 2004 στην 47η, την οποία διατήρησε και το 2005, ενώ το 2006 κατρακύλησε στην 61η, το 2007 στην 65η, το 2008 στην 67η και το 2009 στην 71η.

Κοινώς, μέσα σε επτά χρόνια η χώρα μας έχασε 40 θέσεις στο διεθνές ανταγωνιστικό στερέωμα. Πλην όμως, σε όλη αυτήν την πορεία, μεγάλο μέρος της οποίας -και πρέπει να το σημειώσουμε αυτό- είναι άμεσα συνδεδεμένο με την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και την υπουργία του Γιώργου Αλογοσκούφη, κανένας δεν ίδρωσε.

Κανένας πολιτικός ή θεσμικός φορέας δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία, με εξαίρεση ορισμένες εκθέσεις εκ μέρους της Τράπεζας της Ελλάδος, που ουδέποτε εισακούστηκαν.

Το ίδιο διάστημα, βεβαίως, το ΑΕΠ μεγάλωνε, φουσκωμένο από τα δανεικά και την υπερκατανάλωση, ενισχύοντας (επίπλαστα) και τα εισοδήματα. Κι όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά έως το 2009, όπου έγινε πλέον «αντιληπτό» ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Eίναι χαρακτηριστικό ότι ήδη από το 2008, όταν ακόμη «δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα» κι ο κ. Αλογοσκούφης διαβεβαίωνε ότι η κρίση δεν θα αγγίξει την Ελλάδα, λαμβάναμε τις χειρότερες βαθμολογίες, κατά σειρά, στην αναποτελεσματικότητα της αγοράς εργασίας (116η θέση), στο μακροοικονομικό περιβάλλον (106η θέση) κι εν συνεχεία στην καινοτομία, στην ποιότητα (sophistication) του επιχειρείν και στην αποτελεσματικότητα των αγορών αγαθών

Οι αποτυχίες στην εποχή των μνημονίων
Με το ανοικτό ξέσπασμα της μεγάλης κρίσης, το 2010, η πορεία έγινε ακόμη πιο καθοδική, με αποτέλεσμα να καταλάβουμε την 96η θέση το 2011 και να ανέβουμε πέντε μόλις θέσεις το επόμενο έτος, που είναι και το τελευταίο με διαθέσιμα στοιχεία.

Δυστυχώς, ακόμη και στα τρία χρόνια αυτής της κρίσης, και με βασικό άξονα τις πολιτικές που επιβάλλει το μνημόνιο, η πολιτική ηγεσία της χώρας συνεχίζει το διαρκές έγκλημά της κατά της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Θα εξαιρέσουμε από αυτήν τη μικρή παρουσίαση τομείς που εξαρτώνται άμεσα από την κρίση κι όπως ήταν επόμενο επιδεινώθηκαν, όπως το μακροοικονομικό περιβάλλον και ο τραπεζικός-χρηματοοικονομικός τομέας.

Ακόμη όμως και στο θέμα της αποτελεσματικότητας της αγοράς εργασίας, που έχει αποτελέσει ως τώρα «κορωνίδα» της οικονομικής πολιτικής, με απανωτές μειώσεις μισθών και κινήσεις «ελαστικοποίησης» της αγοράς εργασίας, η χώρα φαίνεται να έχει κατρακυλήσει από την 106η θέση που είχε το 2008 στην… 127η!

Ομοίως, πολύ χειρότερη είναι η βαθμολογία και στην αποτελεσματικότητα των αγορών αγαθών, αφού από την 64η θέση βρεθήκαμε τώρα στην 108η.

Αντίστοιχη πορεία έχει ακολουθήσει η χώρα σε ό,τι αφορά την καινοτομία (πτώση κατά 24 θέσεις) και στην ποιότητα του επιχειρείν (πτώση κατά 17 θέσεις).

Η πιο τραγική πτώση, όμως, αφορά τους θεσμούς και τη λειτουργία τους. Από την 58η θέση που κατείχε η χώρα το 2008 έχει βρεθεί στην 103η!!!

Με βάση προφανώς το ότι σημασία δεν έχει μόνο τι κάνουμε εμείς αλλά και το πόσο προοδεύουν οι άλλοι στο διεθνές σκηνικό, η Ελλάδα κυριολεκτικά έχει πατώσει σε θέματα που άπτονται των θεσμών, του νομικού πλαισίου κι εν γένει της λειτουργίας του κράτους. Είτε πρόκειται για την προστασία των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας (υλικής και πνευματικής), είτε για την επιβάρυνση των επιχειρήσεων λόγω κρατικών διατάξεων και κανονισμών (στο συγκεκριμένο έχουμε την 144η θέση σε σύνολο 148 χωρών), είτε για την κατασπατάληση δημόσιων πόρων, είτε για την εγκυρότητα των προτύπων και μηχανισμών ελέγχου, η Ελλάδα δείχνει να καταρρέει σε ό,τι αφορά τη σύγκρισή της με τις άλλες χώρες.

Βαρίδι το κράτος

Τρανή απόδειξη της ευθύνης των πολιτικών και του κρατικού μηχανισμού είναι και η σταχυολόγηση παραγόντων που δημιουργούν προβλήματα στην επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Το 2008 ο παράγων «αναποτελεσματικότητα της κρατικής γραφειοκρατίας ήταν πρώτος με ποσοστό 26,5% των απαντήσεων στην έρευνα του WEF. Σήμερα, είναι δεύτερος (με ποσοστό 21,2%) διότι την πρωτιά λαμβάνει η «αδυναμία πρόσβασης σε δανεισμό, με βραχεία όμως κεφαλή (22,4%).

Την τρίτη θέση λαμβάνουν οι φορολογικοί κανονισμοί με ποσοστό 14,5%, ελάχιστα μειωμένο σε σχέση με το 2008 όταν ήταν δεύτερος σε σημασία παράγοντας με ποσοστό 15,6%.
Κατά τα άλλα, θέλουμε άμεσες ξένες επενδύσεις!

Σημειώστε επίσης ότι το 2008 τρίτος παράγοντας ήταν «οι περιοριστικοί κανονισμοί» στην αγορά εργασίας, με ποσοστό 12,6%, το οποίο όμως σήμερα έχει περάσει στην 7η θέση με ποσοστό μόλις 5,2%.

Τι δείχνουν όλα αυτά;

Δείχνουν ότι το πρόβλημα της οικονομίας, της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας είναι πλέον πολύ περισσότερο πρόβλημα της λειτουργίας του κράτους και των θεσμών, της υπερφορολόγησης, αλλά και της έλλειψης επενδύσεων σε καινοτομία και σύγχρονες μεθόδους επιχειρηματικότητας (το λεγόμενο sophistication), παρά κόστους εργασίας και «ελαστικότητας» του ανθρώπινου δυναμικού.

Οι δύο δρόμοι

Κι όμως, όλα συνηγορούν στο ότι το διαρκές πολιτικό έγκλημα θα συνεχιστεί. Η ελληνική πολιτική ηγεσία δείχνει να εμμένει στα «εύκολα» (αλλά επώδυνα για τον πολύ κόσμο) περιοριστικά μέτρα, χωρίς να ανοίγει τις αγορές στον ανταγωνισμό, να ενισχύει την Παιδεία και την καινοτομία, ή να αλλάζει με αποτελεσματικό τρόπο το δαιδαλώδες θεσμικό πλαίσιο που έχει εδώ και χρόνια αποδειχτεί αναποτελεσματικό, αντιαναπτυξιακό και συχνότατα άδικο, γεμάτο αντιφάσεις.

Αυτά θεωρούνται «δύσκολα» από τους Έλληνες πολιτικούς και δυστυχώς δεν ενδιαφέρουν την τρόικα όσο την ενδιαφέρουν οι αριθμοί στο έλλειμμα και στις δαπάνες.

Και γιατί όχι άλλωστε; Δεν πρόκειται για τη δική τους χώρα, αλλά για τη δική μας!
Τα πράγματα, όμως, είναι απλά, δυστυχώς.

Η Ελλάδα ακόμη και μεσούσης της κρίσης έχει κατά κεφαλήν εισόδημα που την κατατάσσει στις πρώτες 40 χώρες του κόσμου και η ανταγωνιστικότητά της βρίσκεται στην 91η θέση. Η ψαλίδα αυτή μπορεί να κλείσει με δύο τρόπους:

Είτε θα αποκτήσουμε κράτος, θεσμούς, νοοτροπία και επιχειρηματικότητα αντίστοιχη των πρώτων 40 εισοδημάτων, ώστε να εκμεταλλευτούμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά μας (υποδομές, μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό, ικανοποιητική τεχνολογική πείρα και ετοιμότητα, τουρισμός κ.λπ.) ή θα δούμε το εισόδημά μας να κατρακυλά, καθώς το ΑΕΠ συνεχώς θα περιορίζεται.

Μέση λύση δυστυχώς δεν υπάρχει! Κι ο δρόμος που έχει χαράξει το μνημόνιο, συνεπικουρούμενο και από την άρνηση της ελληνικής πολιτικής σκηνής να «επανιδρύσει» (κυριολεκτικά όμως, όχι ως πολιτικό σλόγκαν) τη λειτουργία του κράτους, δυστυχώς κλίνει προς τη δεύτερη κατεύθυνση, της σταδιακής εξαχρείωσης.

του Γιώργου Παπανικολάου από euro2day μέσω
aienaristeyein.com