EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ποιοι θα πάρουν φέτος επίδομα θέρμανσης

Μόλις 80 από τα 260 εκατομμύρια από το κονδύλι για το επίδομα πετρελαίου ευρώ απορροφήθηκαν πέρυσι, στοιχείο που δείχνει πολλά και οδηγεί την κυβέρνηση στην αλλαγή των κριτηρίων και του τρόπου καταβολής.

Tο υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται τώρα το επίδομα να δοθεί προκαταβολικά, πριν ξεκινήσει καν η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης. Να αρχίσει να διανέμεται στους δικαιούχους πριν την έναρξη της περιόδου στις 15 Οκτωβρίου, δηλαδή.

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο φαίνεται ότι προσανατολίζεται να αλλάξει τα κριτήρια και συγκεκριμένα να αυξήσει τα όρια των οικονομικών κριτηρίων των δικαιούχων.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης θα είναι οι άγαμοι με εισόδημα ως 25.000 ευρώ, οι έγγαμοι με εισόδημα ως 35.000 ευρώ, και οι μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα ως 38.000 ευρώ. Για του έγγαμους το ποσό του εισοδήματος θα αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Μελετάται επίσης να αυξηθεί το ποσό των αντικειμενικών αξιών της ακίνητης περιουσίας των δικαιούχων που είναι αυτή τη στιγμή στις 150.000 για έναν άγαμο, στις 200.000 για την οικογένεια.
Η περίπτωση πάντως να μειωθεί ο φόρος έχει αποκλειστεί κάθετα από το υπουργείο.

newsbomb.gr

Στην Ελλάδα οι χειρότεροι

Μ’ ένα διστακτικό, πολύ σκεπτικό στεναγμό, πλην όμως ένα στεναγμό μιας κάποιας ανακούφισης, υποδέχθηκαν οι πολιτισμένοι άνθρωποι τη νέα τροπή που έδωσε αργά χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας) στη Συριακή κρίση ο Μπαράκ Ομπάμα, προκρίνοντας διαλλακτικότερη αντιμετώπιση των τελευταίων ρωσικών προτάσεων. Κι έδειξε έτσι μάλλον σημάδια ηγετικής αυτοπεποίθησης· όχι «κότας», όπως δεν απέφυγαν τον χαρακτηρίσουν ορισμένοι, μάλλον ψυχοπαθείς.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τους ακριβείς λόγους που ο Αμερικανός Πρόεδρος την ύστατη ώρα απέκλινε επιδεικτικά από την αταλάντευτη ρότα των αεροπλανοφόρων. Και απέστη μάλιστα του δεύτερου τη τάξει Αντιπροέδρου του, της εμπειροπόλεμης και πολεμοχαρούς Συμβούλου του σε θέματα Εθνικής Άμυνας, πρόθυμων μελών του κόμματός του ή και του αντιπάλου στο Κογκρέσο κ.α.

Δεν μπορώ όμως και να εμπιστευθώ ερμηνείες εκείνων τους οποίους έπιασε στον ύπνο κι αιφνιδίασε η μεταστροφή του· διότι με τις προβλέψεις που είχαν κάνει αυτοί δημόσια, ρητά ή υπόρρητα ως αυτονόητες, καθώς και με τη στάση που είχαν επίσημα υιοθετήσει, δοκιμάσθηκαν σε ζήτημα πολύ καυτό, εξαιρετικά κρίσιμο για την Οικουμένη, και πήραν ένα ολοστρόγγυλο κουλουράκι· κι εξετέθησαν ανεπανόρθωτα, ξαποστέλλοντας την αξιοπιστία τους στο ίδιο ολοστρόγγυλο κουλουράκι· στο ναδίρ.

Κάθε λογής τέτοιοι υπεύθυνοι και ανευθυνοϋπέυθυνοι της δημόσιας ζωής θα όφειλαν να κρυφτούν, αλλά περισσότερο όλων οι Ευρωπαίοι ηγέτες τους οποίους οι εξελίξεις εξευτελίζουν. Συνωστίζονταν, αυτοί οι ήκιστοι, σε ναυστάθμους και αεροπορικές βάσεις για το ποιος θα κάνει τη φασίνα, ποιος θα σφουγγαρισει πρώτος τα καταστρώματα των αμερικανικών πολεμικών πλοίων. Είμαι βέβαιος ότι ήδη από χθες αλείφονται για να πλειοδοτήσουν και πάλι, αυτή τη φορά όμως για το ποιος θα χαιρετίσει πρώτος τα νέα από την Ουάσιγκτον, ένας-ένας τους τώρα σαν εγνωσμένος και αδιαμφισφήτητος φιλειρηνιστής, προσηλωμένος υπέρμαχος του διαλόγου· ανέκαθεν· αδιαλείπτως!

Πολύ θλιβερή ομάδα για να μιλάει εξ ονόματος της Γηραιάς Ηπείρου. Μόνο ύφος, κατάστιχα εσόδων-εξόδων, γελοίες γραβάτες και κακόγουστα ταγιεράκια. Και πολύ θλιβερή μια τέτοια Γηραιά Ήπειρος. Δυστυχώς…

Στα καθ’ ημάς, το πρωτείο του πλέον αξιοθρήνητου μεταξύ αυτών αρμόζει στον αμετροεπέστερο των Ελλήνων και βασιλικότερο του βασιλέως, Ευάγγελο Βενιζέλο. Ανοίγει το στόμα του και υποθέτεις ότι, δεν μπορεί, από ‘κει θα πηγάζει ο Μιζούρης – σε πνίγει ένας ορμητικός ποταμός λέξεων και εννοιών. Αλλά καταλήγουν τελικά να ισοδυναμούν όλες μαζί απλώς με τη φράση «Μαμά, έκανα!», σε πιο… ενήλικη εκδοχή.

Για να μπορεί να λέει το δικό του «Μαμά, έγινα πρωθυπουργός», ο καταγέλαστος Σαμαράς του κρατάει το γκιογκιό. Αλλοίμονο, αξιολογήστε σήμερα την ιδέα που μας είχε πει ότι έριξε στον Ομπάμα, να γίνουν οι συνομιλίες για τη Συρία στην Αθήνα –με οικοδεσπότη, εννοείται, τον Βενιζέλο ως υπουργό Εξωτερικών! Και τα δυό τους να διαγκωνίζονται για την πρωτοκαθεδρία… Έξω το γκιογκιό, μέσα παρακάθονται και συνομιλούν ο Λαβρόφ με τον Κέρι!

Με ξεπερνάει που κοντά δύο στους δέκα διπλανούς μου παρέδωσαν πέρυσι σε αυτούς τους ανθρώπους τις τύχες της Ελλάδας. Σήμερα έχουν αραιώσει βέβαια, είναι η αλήθεια. Κατά πολύ. Αλλά και όσοι απέμειναν, θα ‘θελα να ‘ξερα, δεν ντρέπονται καθόλου; Δεν προβληματίζονται, έστω;; Ούτε καν φοβούνται και λίγο, μη μας τύχει τίποτα, ξέρω ‘γω, χειρότερο;;; Ξέρω, ξέρω… Δεν είναι σέξυ η γκαμπαρντίνα του Αλέξη…

Είναι στη μέση, βλέπεις, και ο παρουσιαστής που είδα χθες σ’ ένα κανάλι να υπερασπίζεται τις προθέσεις του Σαμαρά. «Τουλάχιστον τις προθέσεις!», έκρωζε. Ο δυστυχής… Δεν φαίνεται να έχει επίγνωση ότι του έχουν αναθέσει να σφουγγίσει σφουγγαρόπανα.

Πού τις ξέρει αυτός τις προθέσεις του Σαμαρά, παρακαλώ; Φαντάζομαι, όσο γνωρίζουμε όλοι μας τις προθέσεις του Ομπάμα, ε; Που έκανε χθες τη διαφορά όμως…

sotosblog

Πάνω από 2.000 ευρώ οι συντάξεις βουλευτών – ευρωβουλευτών

Το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε τη Βουλή πως η μηνιαία δαπάνη για τις συντάξεις σε βουλευτές και ευρωβουλευτές ανέρχεται σε 1.492.704 ευρώ - Συνολικά 750 οι δικαιούχοι.

Στο ποσό των 1.492.704,99 ευρώ ανέρχεται η μηνιαία δαπάνη για τις συντάξεις που καταβάλλονται σε
βουλευτές και ευρωβουλευτές καθώς και στις οικογένειες όσων εξ αυτών έχουν αποβιώσει.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τη μηνιαία δαπάνη αλλά και τον αριθμό των συντάξεων σε τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές, που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο συνολικός αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται στους 750 και η μηνιαία δαπάνη σε 1.492.704,99 ευρώ.

Όπως ειδικότερα αναφέρεται, οι εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχοι βουλευτές και ευρωβουλευτές είναι 475 και η μηνιαία δαπάνη για τις συντάξεις τους ανέρχεται σε 1.037.148,79, με το μέσο όρο να υπολογίζεται σε 2.183,47 ευρώ.

Οι επιζώντες σύζυγοι είναι 233 και η μηνιαία δαπάνη για την καταβολή συντάξεων ανέρχεται σε 386.706,75 ευρώ, με τον αντίστοιχο μέσο όρο των συντάξεων να είναι 1.659,68 ευρώ.

Παράλληλα, τα τέκνα είναι 42 και η μηνιαία δαπάνη ανέρχεται σε 68.849,45, λαμβάνουν δηλαδή κατά μέσο όρο σύνταξη 1.639,27 ευρώ.

efsyn.gr

 

Είναι δυνατόν ο Σαμαράς να διατηρεί ακόμη στο ΙΚΑ τον ανεκδιήγητο Σπυρόπουλο, μετά και την σημερινή αποκάλυψη;

Έγκλημα με τις συντάξεις του ΙΚΑ!

Αφού όπως αποκαλύφθηκε με ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του ανεκδιήγητου διοικητού του Σπυρόπουλου, χιλιάδες μικροσυνταξιούχοι πήραν “κουτσουρεμένες” συντάξεις, γιατί έπεσε κατά… λάθος “ψαλίδι” στα… ψιχία που εισπράττουν, βάση κάποιων Μνημονιακών υποχρεώσεων.

Η πολιτική ευθύνη του ανίκανου διοικητού του αμαρτωλού οργανισμού Σπυρόπουλου, είναι πρωτοφανής.

Όπως ΤΕΡΑΣΤΙΑ βεβαίως είναι, και η ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου και ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ΑΝΕΧΕΤΑΙ στην λογική κάποιων ενδοκυβερνητικών ισορροπιών, κάποιους ανίκανους τύπους σαν τον Σπυρόπουλο.

Δείτε τώρα το τεράστιο σκάνδαλο με τις συντάξεις

Αλαλούμ και λάθη στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων παραδέχεται επισήμως το ΙΚΑ και για να «χρυσώσει» το χάπι στους συνταξιούχους προαναγγέλλει ότι στις περιπτώσεις που αδίκως έγιναν μειώσεις συντάξεων, τα παρακρατηθέντα ποσά θα επιστραφούν αναδρομικά και μάλιστα αν πρόκειται για μικροποσά, η επιστροφή των επιπλέον κρατήσεων θα γίνει σε μια δόση, ενώ τυχόν μεγαλύτερα ποσά θα επιστραφούν σε περισσότερες δόσεις.

Ταυτόχρονα, όμως, θα γίνει και επανέλεγχος σε συνταξιούχους που είχαν μικρότερες από τις προβλεπόμενες μειώσεις και εκεί τα ποσά που δεν κρατήθηκαν θα αφαιρεθούν σε δόσεις από τις μηνιαίες τους αποδοχές.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών γίνεται μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του ιδρύματος Ρ. Σπυρόπουλο ο οποίος απέστειλε χθες μάλιστα σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ.

Στο έγγραφο αυτό γίνεται για πρώτη φορά επίσημη παραδοχή ότι οι υπολογισμοί στις μειώσεις συντάξεων δεν έγιναν σωστά και θα πρέπει να επιστραφούν ποσά στους συνταξιούχους.

 
 

Βίντεο: Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μπουγέλωσαν τον Πρ. Παυλόπουλο

Περπατούσε χωρίς αστυνομική προστασία στη Βασ. Σοφίας όταν τον εντόπισαν διαδηλωτές
Στόχος των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια με νερό εναντίον του κ. Παυλόπουλου στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Μέρλιν.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή. Την ώρα εκείνη ο πρώην υπουργός περπατούσε στη Βασ. Σοφίας χωρίς αστυνομική προστασία. Όταν τον εντόπισαν οι διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον του βρίζοντάς τον.

Ορισμένοι από αυτούς φώναζαν «κλέφτες κλέφτες» ενώ κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του πρώην υπουργού πετώντας μπουκάλια με νερό.

Ο κ. Παυλόπουλος με γρήγορο βήμα μπήκε στο αυτοκίνητο με τον οδηγό του να αναπτύσσει ταχύτητα για να ξεφύγει από τους οργισμένους διαδηλωτές.



Διαρροή άγνωστης ουσίας στο αεροδρόμιο του Βερολίνου

Διαρροή δηλητηριώδους ουσίας έγινε σήμερα Τρίτη το πρωί, κατά την εκφόρτωση αεροπλάνου στο αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου.

Τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι, έχουν ερεθισμό του άνω αναπνευστικού συστήματος. Πέντε εξ αυτών
εισήχθηκαν σε νοσοκομείο.

Άλλες λεπτομέρειες για το συμβάν δεν έχουν γίνει γνωστές μέχρι τώρα.


Πουλάνε τα τραίνα, φταίνε τα βαγόνια...

Ενας καλός και λογικός άνθρωπος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα μπορεί εύκολα να τρελαθεί. Αν έτσι συνεχίσουν τα πράγματα, όσους καταφέρουν να μην τρελαθούν θα πρέπει να τους ανακηρύσσουμε Ολυμπιονίκες και να γκρεμίζουμε τα τείχη... πάνω τους.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Σαμαράς αρχίζει αγώνα... εξόδου απ’ το Μνημόνιο. Το ίδιο και ο κ. Βενιζέλος! Οποιος βγει πρώτος, παιδιά, μην ξεχάσει τον Μήτσο μέσα, ο οποίος Μήτσος καθώς και άλλοι 61.000 αισιόδοξοι Μήτσοι κόψανε μόλις τον τελευταίο μήνα το κινητό τους.

Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ήδη ότι για το 2014 θα πρέπει να πάρει μέτρα της τάξεως των 4-6 δισ. (αν όλα πάνε καλά, και Κύριος οίδε πόσα, αν σπάσει -ως συνήθως- ο διάβολος το πόδι του) κι όμως μιλάει για πρωτογενές πλεόνασμα. Που μάλιστα θα το «επιστρέψει» στην κοινωνία - ένα ακόμα μεγάλο ψέμα, με ένα μικρότερο ψεματάκι να περιέχεται μέσα του. Διότι απ’ το κάθε ψίχουλο που θα επιστρέψει (αν) στην κοινωνία ο κ. Πρωθυπουργός η κοινωνία θα λάβει το 70% του ψίχουλου. Το 30% θα πάει για τα δάνεια. Ακόμα και απ’ τα ψίχουλα βγάζουν ξύγκι οι πιστωτές μας.

Αυτήν τη στιγμή που ο κ. Σαμαράς πουλάει φενάκες και ψέματα, 660.000 συνταξιούχοι ζουν (;) με 370 ευρώ τον μήνα σύνταξη.

Πρόκειται για τρέλα! Και η κυβέρνηση που παράγει αυτήν τη μιζέρια, κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι... ποντάρει σ’ αυτήν! Μιλάμε για τρέλα! Και για οίηση! Αλλά και για φόβο. Τυχόν ανατροπή της κυβέρνησης από βουλευτές που δεν αντέχουν άλλο να κάνουν τους μελανοχίτωνες της Μέρκελ χαρακτηρίσθηκε από τον κ. Σαμαρά «δολιοφθορά». Κάθε μέρα σκοτώνουν και μια κατηγορία του πληθυσμού -ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες- κάθε μέρα υποσιτίζονται όλο και περισσότερα ελληνάκια, και, αν βρεθούν κάποιοι βουλευτές να πούνε «φθάνει πια», θα έχουν κάνει «δολιοφθορά»! Τέτοια τρέλα, τέτοια οίηση! Η οίηση του φόβου.

Επικαλείται ο κ. Σαμαράς τον κ. Σόιμπλε όταν ο τελευταίος λέει ότι η Ελλάδα πιάνει τους στόχους της και σε ορισμένα σημεία τούς ξεπερνάει. Ποιους στόχους πιάνει; Τη μείωση των δαπανών για την παιδεία (341 εκατομμύρια) για το 2014 ή τη μείωση των κονδυλίων για την αγροτική ανάπτυξη (κατά 212 εκατομμύρια). Διότι όπως έγραφε χθες η «Εφημερίδα των Συντακτών» φέρνοντας στο φως πληροφορίες για τον νέο Προϋπολογισμό, μόνον

στον τομέα της εργασίας οι περικοπές θα φθάνουν τα 1,8 δισ. ευρώ. Πρόκειται περί τρέλας - πράγματι όπου να ’ναι βγαίνουμε απ’ τα Μνημόνια. Ημίτρελοι. Πράγματι έχει δίκιο ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης όταν λέει πως δεν θα χρειασθεί να ληφθούν νέα μέτρα. Οντως για την

επόμενη περικοπή των μισθών θα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, όστις ποντάρει στη μιζέρια, όπως λέει ο Χρύσανθος, ή επειδή θέλει κι αυτός να συνδιαχειρισθεί το σύστημα, όπως λέει ο κ. Κουτσούμπας! Για τον οποίον έγραφε χθες περιχαρής στα «Νέα» ο κ. Γιώργος Παπαχρήστου: «αρχίζω και τον “πάω” τρελά τον τύπο (σ.σ.: τον κ. Κουτσούμπα) ο οποίος είπε τα πράγματα με το όνομά τους, δηλώνοντας: “πώς

θα κάνει τον ανένδοτο αγώνα ο ΣΥΡΙΖΑ; Με τα στελέχη του εργατοπατερισμού του ΠΑΣΟΚ τα οποία έχουν μετακομίσει σε αυτόν ή με τους υγιείς επιχειρηματίες και τον ΣΕΒ;”. Σωστόοος...». Μιλάμε

για δούλεμα ψιλό γαζί. Για τη Γιορτή του Λοξία. Για επίπεδο δάπεδο, στάχτη και μπούρμπερη η χώρα, για το μπέρμπερυ πουκάμισο του κ. Τσίπρα γινόταν χθες-προχθές του Κουτρούλη ο γάμος στα σοσιαλμήντια.


Η κυβέρνηση με το (συγχωρεμένο) success story πριν από λίγο και το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα τώρα -το οποίον οσονούπω διακτινίζεται απ’ τον Αλφα Κένταυρο και σκάει Μαξίμου- προσπαθεί

να ωραιοποιήσει τα «ληγμένα» της ζωής μας, να μας πείσει ότι δεν κρυώναμε τον χειμώνα, ότι δεν αυτοκτόνησε ο διπλανός, ότι δεν είμαστε άνεργοι οι μισοί, ότι τα σχολεία μας λειτουργούν στη Νορβηγία κι ότι κάθε βράδυ ο κ. Λαφαζάνης κάνει μάγια στον κ. Σαμαρά να πάθουν δολιοφθορά τα ανδρείκελα της Τρόικας και να κυβερνήσει αγκαλιά με τον ΣΕΒ ο κ. Γιάννης Δραγασάκης. Μούρλια! Οπως λέμε για κάτι το ωραίον! Τρέλα!

Καταχρεωμένα μέσα ενημέρωσης (ΔΟΛ, Πήγασος, Mega, ΣΚΑΪ κ.τ.λ.), κερδοφόρες (και λόγω της κρίσης) Τράπεζες και κρατικοδίαιτοι (μιζαδόροι, λαμόγια) επιχειρηματίες διαμορφώνουν το πλαίσιο της προπαγάνδας μέσα στο οποίο ασφυκτιά ο δημόσιος βίος και παραφρονεί ο ιδιωτικός.

Απ’ τα σαρδάμ του κ. Σημίτη ώς τα ψέματα του κ. Σαμαρά όλα έχουν χειροτερέψει, μπούρδες, τρέλες, παραδοξολογίες και δολιότητες έχουν οδηγήσει τον δημόσιο λόγο στο παράλογο, τον δημόσιο διάλογο στην ακύρωση και πλήθος πολιτών στην παράλυση. Είναι σαν

όλη η χώρα να έχει γίνει μια απέραντη οφσόρ μέσα στην ομίχλη της οποίας χάνονται ευθύνες, παραγράφονται εγκλήματα, λέγονται κάθε είδους παπάρες χωρίς κανένα κόστος, ενώ πισινοί κρύβονται πίσω από μπροστινούς, σε ένα άνευ προηγουμένου αλισβερίσι αρπαγής και λεηλασίας.

Εχουν χάσει οι εργαζόμενοι το 45% του εισοδήματός τους -οι άνεργοι το 100%- μας συντάσσουν ξανά τον Προϋπολογισμό οι «Βαυαροί» και ο κ. Σαμαράς πουλάει τρέλα για πρωτογενή πλεονάσματα. Χάος. Κουρασμένο...

email: stathis@enikos.gr

 

Δείτε τι έγραψε ένας εξοργισμένος πολίτης πάνω σε ένα 5ευρω! [εικόνα]

Έναν έξυπνο τρόπο βρήκε κάποιος οργισμένος πολίτης, για να στείλει το μήνυμα του στην ελληνική πολιτεία. Βέβαια το μήνυμα αυτό γράφτηκε την περσινή χρονιά, αλλά τώρα έφτασε στα χέρια μας. Ελπίζουμε όλον αυτόν το χρόνο να έχει πέσει και στα χέρια κάποιου πολιτικού!








Πηγή: metrogreece.gr


 

Μικρότερη του 4% η ύφεση στην ελληνική οικονομία

Ίσως και μικρότερη του 4% να είναι εφέτος η ύφεση στην ελληνική οικονομία, αντί της αρχικής εκτίμησης για μείωση του ΑΕΠ κατά 4,2%. Αυτό ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος με αφορμή την πρόσφατη αναθεώρηση επί τα βελτίω των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση στο β΄ εξάμηνο, ανέφερε ότι με βάση τις ως τώρα ενδείξεις «η ύφεση εφέτος μπορεί να είναι κάτω και από 4%». Μάλιστα, στήριξε τη συγκεκριμένη πρόβλεψη στο γεγονός ότι «η αναθεώρηση έγινε με «λίγο» τουρισμό», εννοώντας ότι και τους επόμενους μήνες θα συνεχιστεί η θετική επίδραση του αυξημένου τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα.

Ο εν λόγω κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών απέκλεισε, παράλληλα εμφατικά, το ενδεχόμενο λήψης νέων πρόσθετων μέτρων εφέτος και το 2014, ενώ ανέφερε ότι οι επικεφαλής της τρόικας θα επανέλθουν στην Αθήνα στις 22 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: KoolNews.gr


ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Παρέμβαση εργαζομένων προς γονείς-πρωτοετείς

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ
Από το απεργιακό συντονιστικό του ΕΜΠ

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες. Εμείς, καθηγητές και εργαζόμενοι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σας καλωσορίζουμε στο μεγαλύτερο και αρχαιότερο τεχνολογικό ίδρυμα της χώρας. Σας συγχαίρουμε, φοιτητές, φοιτήτριες και τους γονείς που σας στήριξαν, καθώς γνωρίζουμε καλά, πόσο κοπιάσατε για να κάνετε πράξη το όνειρο σας, να σπουδάσετε σε ένα καλό δημόσιο, διεθνούς κύρους, ελληνικό πανεπιστήμιο.

Σήμερα, την ώρα που στο Ίδρυμα μας ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε το ακαδημαϊκό έτος, να εγγράψουμε τους νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του, να αποχαιρετήσουμε τους επιτυχημένους διπλωματούχους του, να αρχίσουμε το νέο πρόγραμμα σπουδών, να ανοίξουμε τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια, συνέβη κάτι περίεργο και δραματικό ταυτόχρονα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θέτει σε διαθεσιμότητα 550 εργαζόμενους μας διοικητικούς υπαλλήλους. Δηλαδή το 65% του διοικητικού προσωπικού. Την ίδια στιγμή προαναγγέλλει την διαθεσιμότητα του 40% των καθηγητών, στο επόμενο έτος. Με λίγα λόγια φαίνεται να θέλει να μειώσει το μέγεθος του Πολυτεχνείου στο μισό. Τις οικονομικές δυνατότητες μας τις έχει ήδη μειώσει κάτω από μισό. Τα κονδύλια για τα μαθήματα, για τα κτίρια, για τις βιβλιοθήκες, για τους μισθούς. Παράλληλα απέλυσε τους συμβασιούχους διδάσκοντες, αρνείται επί χρόνια να διορίσει τους νεοεκλεγμένους λέκτορες και καθηγητές, ενώ οι σχολές αιμορραγούν από τις συνταξιοδοτήσεις. Και κάτι χειρότερο από αυτό. Κατέσχεσε πριν λίγο καιρό 30 εκατομμύρια ευρώ, από τα αποθεματικά της έρευνας. Χρήματα που δεν μας είχε δώσει η κυβέρνηση, αλλά είχαμε εξασφαλίσει μόνοι μας ∙ διδάσκοντες, νέοι ερευνητές και η διοίκηση μας, μέσω ευρωπαϊκών ή ελληνικών ερευνητικών προγραμμάτων, χρήματα δηλαδή, που εμείς είχαμε φέρει εδώ, και τα οποία ανακυκλώναμε στις σπουδές, στις υποτροφίες, στις εκπαιδευτικές και ερευνητικές υποδομές.

Και όμως η κυβέρνηση δεν θέλει να μειώσει το μέγεθος του Πολυτεχνείου στο μισό! Καθώς αύξησε τον αριθμό των εισακτέων του. Προγραμματίζει κάτι πολύ χειρότερο. Οι μισοί διοικητικοί, οι μισοί καθηγητές, με ελάχιστους προϋπολογισμούς θα πρέπει να εκπαιδεύσουμε χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες. Πως θα γίνει αυτό; Προφανώς θα μειωθούν τα μαθήματα, θα σταματήσουν τα δωρεάν συγγράμματα, θα κλείσουν οι βιβλιοθήκες (διαθέτουμε την καλύτερη τεχνική βιβλιοθήκη της χώρας), θα διαλυθούν οι γραμματείες, θα ρημάξουν κτίρια (διαθέτουμε μερικές από τις καλύτερες πανεπιστημιακές υποδομές των Βαλκανίων, στου Ζωγράφου, στην Πατησίων, ένα εξαιρετικό τεχνολογικό-πολιτιστικό πάρκο στο Λαύριο και ένα σημαντικό ερευνητικό κέντρο στο Μέτσοβο), θα διαλυθεί το πρωτοποριακό διαδικτυακό μας κέντρο, θα κλείσουν εργαστήρια και μεταπτυχιακά προγράμματα. Το Πολυτεχνείο εν ολίγοις ωθείται να μετατραπεί σε ένα ίδρυμα μεταλυκειακής κατάρτισης, σε ένα ΙΕΚ. Με εύκολα, γρήγορα πτυχία για ένα σίγουρο άνεργο μέλλον, με ελάχιστους εξαθλιωμένους εργαζόμενους και καθηγητές και που δεν θα νοιάζονται πως θα διδάξουν, αλλά πως θα επιβιώσουν. Τότε θα σας ζητήσουν και δίδακτρα επιπλέον, καθώς οι σπουδές δεν θα βγαίνουν. Αυτό δεν θα συμβεί στο μακρινό μέλλον, συμβαίνει τώρα.

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες,

Υπό αυτές τις συνθήκες, αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε άλλο, να υπομείνουμε άλλο τον κατήφορο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα απολυθεί και ο επόμενος διπλανός μας μέχρι να έλθει η σειρά μας, πότε θα πάψουμε να έχουμε υπολογιστή, γραφείο, αίθουσα διδασκαλίας, αμφιθέατρο, εργαστήριο έρευνας. Πότε θα καταργήσουμε τις έξι από τις εννιά ιστορικές σχολές του ΕΜΠ, πότε οι φοιτητές μας θα αναγκαστούν να πληρώνουν δίδακτρα για να διδάσκονται. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως είναι δυνατόν, συνάνθρωποι μας που στις 16 Σεπτεμβρίου θα βρίσκονται στον δρόμο, νέοι με παιδιά, με άλλους απολυμένους ή ανέργους στις οικογένειες τους, θα κάθονται λίγο πριν μαζέψουν τα πράγματα από το γραφείο τους, στις γραμματείες των σχολών, να εγγράφουν χαμογελαστοί τους φοιτητές μας, πως οι διδάσκοντες οι οποίοι θα γνωρίζουν ότι σε λίγους μήνες θα έχουν την ίδια τύχη, θα βρουν το κουράγιο να διδάξουν στα αμφιθέατρα, να σταθούν όρθιοι και αξιοπρεπείς σαν πανεπιστημιακοί δάσκαλοι.

Μα θα μας πείτε: η Ελλάδα έχει ήδη ένα εκατομμύριο ανέργους, η Αθήνα σαράντα χιλιάδες αστέγους στα πεζοδρόμια της, το ένα τρίτο των νοικοκυριών βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, οι μισθοί όσων έχουν την τύχη ακόμη να πληρώνονται έχουν μειωθεί στο μισό ή στο ένα τρίτο. Ναι, έτσι είναι! Και εσείς βρίσκεστε στην ίδια κατάσταση, ο κάθε γονιός από εσάς μπορεί να είναι άνεργος, το κάθε σπίτι κινδυνεύει με πλειστηριασμό, το μηνιάτικο δεν βγαίνει, ούτε οι σπουδές των παιδιών σας. Δεν ξέρετε αν και πως θα καταφέρουν να πάρουν κάποτε το πτυχίο τους.

Το γνωρίζουμε και εμείς, είμαστε άνθρωποι σαν και εσάς, με οικογένειες, με μικρά παιδιά ή με παιδιά που σπουδάζουν. Περάσαμε από τους ίδιους δρόμους, τα ίδια θρανία. Βρεθήκαμε να υπηρετούμε ένα σπουδαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα με ιστορία, με κύρος. Παραλάβαμε από τους δασκάλους μας ένα Πολυτεχνείο γνώσης, επιστημονικής πρωτοπορίας καινοτομίας, έρευνας, δημοκρατίας και αξιοπρέπειας.

Αν κλείσετε για λίγο τα αυτιά σας, στη χαμηλού επιπέδου εγχώρια ειδησεογραφία και αναζητήστε τις διεθνείς κατατάξεις θα δείτε πόσο ψηλά βρίσκεται το ΕΜΠ στον κόσμο. Θα δείτε πόσο σημαντικές είναι οι σπουδές του, πόσο αναγνωρίζονται οι καθηγητές του διεθνώς, πόσο διαπρέπουν οι μεταπτυχιακοί του φοιτητές στα πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ, πόσο ψηλά βρίσκεται το επίπεδο των Ελλήνων μηχανικών μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, αγαπητοί γονείς, αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες,

Οι καθηγητές και οι εργαζόμενοι του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου αποφασίσαμε να σταθούμε με το κεφάλι ψηλά, όχι μοιραίοι και άβουλοι. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, το ίδιο και καλύτερο Πολυτεχνείο από αυτό που μας παραδόθηκε. Η φλόγα του εμβλήματος του Ιδρύματος, του Προμηθέα Πυρφόρου, έλαμψε σε σκοτάδια. Αυτή τη φλόγα πήρε ο Ελληνικός λαός στα χέρια του και νίκησε. Δεν το ξεχνάμε και σας ζητάμε να έλθετε εδώ, μαζί μας, να σταθείτε δίπλα μας στον ωραίο αγώνα που ξεκινάμε.

H επιστολή υιοθετήθηκε από την Παμπολυτεχνειακή Συνέλευση της 6ης Σεπτεμβρίου 2013.  
 

 defencenet.gr

Ηλεκτρονική καταγραφή του προσωπικού στον ιδιωτικό τομέα

Στις 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική καταγραφή του συνόλου των μισθωτών και των επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» που θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με στόχο την πάταξη της εισφοροδιαφυγής.

Η καταγραφή περίπου 1, 7 εκατ. εργαζομένων ( τόσοι έχουν απομείνει εξαιτίας των υψηλών ποσοστών ανεργίας ) πρέπει να ολοκληρωθεί -με ευθύνη των επιχειρήσεων – σε δύο μήνες ,μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να δώσουν αναλυτικά στοιχεία για τους εργαζόμενους, τους μισθούς ακόμα και το ωράριο ώστε να καταγράφονται οι αλλαγές στις συμβάσεις, οι τυχόν μειώσεις μισθών αλλά και οι υπερωρίες.

Σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης θα παρουσιάσει το νέο πρόγραμμα με στόχο τον περιορισμό της μαύρης εργασίας που εξακολουθεί να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.

Πάντως , όσοι γνωρίζουν καλά την αγορά, προβληματίζονται για τα αποτελέσματα του εγχειρήματος και υποστηρίζουν ότι οι εργοδότες που «κρύβουν» εργαζόμενους δε θα τους δηλώσουν ούτε ηλεκτρονικά.

Τα στοιχεία πάντως που θα δώσουν τα λογιστήρια των επιχειρήσεων ή μεμονωμένοι εργοδότες θα συνθέσουν ένα ηλεκτρονικό μητρώο στο υπουργείο Εργασίας, που θα απεικονίζει με σαφήνεια την κατάσταση της κάθε επιχείρησης.

Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο θα έχει πλήρη εικόνα:

- Για τον αριθμό των εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση. Έτσι θα αντιμετωπιστούν κρούσματα <μαύρης εργασίας>, η οποία σε πολλούς κλάδους έχει φτάσει το 38%.

- Για το ωράριο εργασίας, ώστε να διασφαλιστεί πως καταβάλλονται κανονικά οι υπερωρίες.

- Για το είδος της απασχόλησης, δηλαδή αν πρόκειται για θέσεις πλήρους ή ευέλικτης εργασίας. Αυτό θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση κρουσμάτων, όπου εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης αλλά δουλεύουν κανονικό οκτάωρο με μισό όμως μισθό.

- Για το ύψος των αποδοχών. Έτσι θα διασφαλιστεί η τήρηση της νομοθεσίας για τον κατώτερο μισθό και δεν θα μπορεί μία επιχείρηση να <σπάει> το φράγμα των 586 ευρώ (510 για τους νέους).

Παράλληλα από την απογραφή θα υπάρχουν και στατιστικά στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης στις περιφέρειες. Τα στοιχεία αυτά σε δεύτερη φάση θα αξιοποιηθούν για την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης σε επίπεδο περιφερειών.


 defencenet.gr


 

Απίστευτη γκάφα από το ΙΚΑ -Εκοψε κατά λάθος χρήματα από συνταξιούχους

Ενα τρομερό λάθος έκαναν στο ΙΚΑ όπως παραδέχθηκε ο διοικητής του, αφού εξαιτίας λάθος στοιχείων έκοψε στα τυφλά από τις συντάξεις χιλιάδων συνταξιούχων όχι μόνο του ίδιου του Ταμείου, αλλά και του Δημοσίου, των τραπεζών, της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

Ετσι πολλοί ήταν πολλοί οι συνταξιούχοι που έβλεπαν διαφορές 40 ή και 60 ευρώ στις συντάξεις τους και δεν μπορούσαν να καταλάβουν το γιατί. Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος υπολογισμός από το ΙΚΑ που τώρα καλείται να επιστρέψει τα ποσά στους δικαιούχους.

Στην περίπτωση που τα ποσά είναι μικρά θα επιστραφούν σε μια δόση, ενώ σε ότι αφορά τα μεγαλύτερα ποσά οι συνταξιούχοι θα πάρουν τα χρήματά τους σε περισσότερες δόσεις.

Πηγή: iefimerida.gr



 

Το φρενοκομείο: Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε αποικία και μιλάνε για «παλιγγενεσία».

Μπροστά στο «απέραντο φρενοκομείο» των ανδρεικέλων, νιώθεις ότι η ελληνική γλώσσα έχει «στερέψει» και δεν παρέχει το κατάλληλο λεκτικό για να περιγράψει την κατάσταση…
Εξάλλου η ελληνική γλώσσα, όπως και οι διαδικασίες της νόησης, καθώς και οι κανόνες της λογικής, αποσαθρώνονται βάναυσα από τα ανδρείκελα της νέας αποικιοκρατίας…


Τα ανδρείκελα δολοφονούν και τις έννοιες και τις λέξεις. Κατασκευάζουν το νέο λεκτικό της Νέας Τάξης…

 
Ο Σαμαράς εμπλούτισε το «νέο λεξικό» με μια καινούρια δολοφονία της γλώσσας: Δολοφόνησε και τη λέξη «παλιγγενεσία».

Για το αφηνιασμένο και αφιονισμένο αυτό ανδρείκελο η μετατροπή της Ελλάδας σε ΑΠΟΙΚΙΑ των μαφιόζων του χρήματος είναι «παλιγγενεσία»!!!

 

Να 'τανε το '21...

 


Ο μεν κύριος Βενιζέλος, ο συγκυβερνήτης του κ. Σαμαρά, είναι αυτός που σε όλους τους τόνους έχει δηλώσει:
«Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο από την τρόικα» (δηλώσεις από βήματος Βουλής, 21/9/2011)...

*
Ο δε κύριος Παπανδρέου είναι αυτός που σχετικά νωρίς, ήδη από το 1999, με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών, δήλωνε:
«Η Ελλάδα δεν έχει ταμπού στην εκχώρηση κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΕΕ» (δηλώσεις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο Τάμπερε, Οκτώβρης 1999)...
*
Οσο για τον κύριο Στουρνάρα, αυτός, όπως είπε τις προάλλες στη Βουλή, όσα ζούμε τα αντιλαμβάνεται σαν «σχεδόν δώρο»...
*
Να, όμως, που ο κύριος Σαμαράς, κατά την ομιλία του το περασμένο Σάββατο, μας υποσχέθηκε «παλιγγενεσία».

Πότε; Μα ενόψει του... 2021! Ως εκ τούτου ο κ. Σαμαράς είχε την καλοσύνη να μας προσκαλέσει από τώρα στο «success story - πάρτι» του, ώστε, όπως είπε
«το 2021 να γιορτάσουμε όχι απλώς τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και την αναγέννηση της χώρας μας! Να γιορτάσουμε μια Ελλάδα πιο ελεύθερη, πιο σίγουρη για τον εαυτό της, με ηγετικούς ρόλους στην περιοχή της, με μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη και σεβαστή απ' όλους»...
*

Μόνο που, μιας και φτάσανε να ομιλούνε περί «παλιγγενεσίας» σε ένα λαό που την ίδια ώρα τον εξαθλιώνουν, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι είναι ο κ. Σαμαράς αυτός που πλέον ως πρωθυπουργός εφαρμόζει τη δανειακή σύμβαση με τους εταίρους, η οποία αναφέρει:

α) «Η παρούσα Σύμβαση καθώς και κάθε εξωσυμβατική υποχρέωση που τυχόν προκύψει από την παρούσα ή σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο»...

β) «Με την παρούσα ο Δανειολήπτης (σ.σ.: η Ελλάδα) αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος».
*
Συγκρίνοντας τώρα αυτά που λένε με αυτά που στην πραγματικότητα κάνουν, προκύπτουν δύο βασικά συμπεράσματα.
*
Πρώτο συμπέρασμα:

Η ελληνική πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό πιστοποιούν ότι είναι άξιοι της ιστορίας τους. Από τα γεννοφάσκια τους, άλλωστε, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν τα κέρδη της και να διατηρήσουν την εξουσία της. Οπως αμέσως μετά την κήρυξη της Επανάστασης του '21 η πλουτοκρατία έδωσε ως εγγύηση για τα δάνεια που έλαβε από τους δανειστές τη γη της σκλαβωμένης ακόμα Ελλάδας, έτσι επί κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε στην πληθώρα των αστικών διακρατικών της σχέσεων μια ακόμα σύμβαση, με την οποία «εγγυήθηκε» ότι κατά την 200ή επέτειο της Επανάστασης του 1821, τα «νιτερέσα» της με τους δανειστές θα λύνονται, κατά το σύνηθες, με το... αγγλικό δίκαιο. Φρόντισε, δε, να απαλλάξει από περιττές έγνοιες τον ελληνικό λαό, ο οποίος κατοικεί σε μια χώρα η οποία δε διαθέτει καμία ασυλία έναντι των ντόπιων και ξένων κεφαλαιοκρατών - δανειστών, όσον αφορά τα περιουσιακά της στοιχεία, είτε πρόκειται για τα υπάρχοντα είτε για όσα πιθανόν αποκτήσει στο μέλλον!
Μάλιστα, αυτοί που μας τάζουν ότι στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του '21 θα μας φέρουν την «αναγέννηση» της Ελλάδας, έφτασαν μέχρι και τον τοίχο της Καισαριανής να τον βγάζουν στο σφυρί! Πρόκειται για εξέλιξη απόλυτα συνεπή, αν κριθεί με βάση την ποιότητα της τάξης που κυβερνά.
*
Δεύτερο συμπέρασμα:

Τα μοναδικά λόγια του πρωθυπουργού κατά τον μονόλογό του από το βήμα της ΔΕΘ, η φράση του που περιγράφει με πλήρη ακρίβεια τι είναι αυτό που ζούμε, η φράση που - πραγματικά - αξίζει να την συγκρατήσει ο ελληνικός λαός, είναι η φράση του κυρίου Σαμαρά πως τα όσα ζούμε
«είναι ένα ανεπανάληπτο, πρωτοφανές ρεσιτάλ του πιο ανυπόφορου λαϊκισμού και της πιο κραυγαλέας υποκρισίας»!


Είπε 137 φορές «θα»...

 

 

Στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η λέξη «θα» βρήκε θέση 137 φορές. Αλλά στη σχεδόν 20σέλιδη ομιλία του η λέξη «ανεργία» βρήκε θέση μόνο 6 φορές...
Η λέξη «πλεόνασμα» ακούστηκε από τον πρωθυπουργό 19 φορές. Αλλά στη σχεδόν 20σέλιδη ομιλία του η λέξη «φτώχεια» βρήκε θέση μόνο 1 φορά...
 

Η λέξη «Ελλάδα», ξεκινώντας από τα περί «νέας» μέχρι τα περί «αναγεννημένης Ελλάδας», ειπώθηκε 70 φορές. Αλλά η λέξη «μισθοί» δεν ειπώθηκε ούτε μια φορά ενώ η λέξη «συντάξεις» αναφέρθηκε μόνο 2 φορές (και μάλιστα τη μια φορά μόνο και μόνο για να καταγγείλει ο πρωθυπουργός τις «συντάξεις - μαϊμού»)...
 

Η λέξη «ανάκαμψη» ειπώθηκε 11 φορές. Αλλά οι λέξεις «απολύσεις» και «άστεγοι» στην 20σέλιδη ομιλία του κ. Σαμαρά δεν βρήκαν θέση ούτε μια φορά...
 

Οι λέξεις «ανταγωνιστικότητα», «εξωστρέφεια» και «ανάπτυξη» αναφέρθηκαν συνολικά από το στόμα του πρωθυπουργού 17 φορές. Αλλά η λέξη «μέλλον» και η λέξη «ελπίδα» βρήκαν θέση στη σχεδόν 20σέλιδη ομιλία του μόνο από μία (αριθμός: 1) φορά.
 

Τόσο, άλλωστε, τους άρμοζε να ακουστούν, σε μια χώρα που με αυτή την πολιτική δεν υπάρχει καμία ελπίδα και κανένα μέλλον για το λαό...

 

Αλήθειες και ψέματα για τις κατασχέσεις θυρίδων

Του Σπύρου Δημητρέλη

Το non paper εστάλη από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στις 30 Ιουλίου. Αφορούσε μια σειρά από τεχνικά ζητήματα «διαλειτουργικότητας» της ΓΓΠΣ με τις τράπεζες
προκειμένου οι κατασχέσεις καταθέσεων να γίνονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μέσα από τυποποιημένες και αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Μέσα σε αυτό το έντυπο οδηγιών και προδιαγραφών αναφερόταν ότι σε μεταγενέστερο στάδιο θα αναζητηθούν και τρόποι προκειμένου να γίνονται κατασχέσεις και του περιεχομένου τραπεζικών θυρίδων που έχουν μισθωθεί από όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο.

Ας δούμε όμως τι σημαίνει αυτό. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με το θέμα της κατάσχεσης τραπεζικών θυρίδων η κατάσταση έχει ως εξής:

- πράγματι το υπουργείο Οικονομικών έχει εξετάσει το θέμα καθώς έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλος αριθμός φορολογούμενων έχει τοποθετήσει μετρητά σε τραπεζικές θυρίδες προκειμένου να τα προστατέψουν από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών που διενεργεί το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο ελέγχων πόθεν έσχες αλλά και από κατασχέσεις υπολοίπων τραπεζικών λογαριασμών λόγω οφειλών προς το δημόσιο.

- δόθηκε εντολή στη ΓΓΠΣ στο πλαίσιο της συνεργασίας της τελευταίας με τις τράπεζες για την επιτάχυνση των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών να θέσει και το θέμα των τραπεζικών θυρίδων. «Εντελώς διερευνητικά», λέει ανώτερη πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

- το θέμα της κατάσχεσης του περιεχομένου τραπεζικών θυρίδων «είναι πολύ πρώιμο και πολύ αβέβαιο για το αν τελικά θα επιβληθεί καθώς αντιμετωπίζει σειρά νομικών προκλήσεων», λέει το ίδιο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ. Και προσθέτει: «θα πρέπει να γίνουν σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις προκειμένου να είναι νόμιμη και νομικά στέρεη η κατάσχεση του περιεχομένου των θυρίδων».

Τα παραπάνω βέβαια δεν σημαίνει ότι τελικά θα γίνονται οι κατασχέσεις του περιεχομένου τραπεζικών θυρίδων. Ακόμη και στην περίπτωση που τελικά περάσει η νομοθεσία για τις κατασχέσεις θεωρείται βέβαιο ότι θα επιχειρηθεί η προσβολή της στη δικαιοσύνη. Η τραπεζική θυρίδα δεν αποτελεί τραπεζική κατάθεση αλλά ενοικίαση ασφαλούς χώρου για τη φύλαξη πολύτιμων για τον πελάτη της τράπεζας αντικειμένων.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του 2009, δηλαδή από το ξέσπασμα της κρίσης οι τραπεζικές καταθέσεις μειώθηκαν κατά περίπου 80 δισ. ευρώ. Σημαντικό μέρος των χρημάτων αυτών μεταφέρθηκε εκτός συνόρων, ενώ ένα άλλο τμήμα δαπανήθηκε από τους φορολογούμενους για την πληρωμή φόρων αλλά και την αναπλήρωση του εισοδήματος που έχασαν λόγω της κρίσης. Μάλιστα υπολογίζεται ότι ένα ποσό της τάξης των 20 δισ. ευρώ είναι κρυμμένο σε φυσική μορφή (χαρτονομίσματα) σε κρυψώνες αλλά και τραπεζικές θυρίδες. Αυτά τα ποσά έχουν τραβήξει και το ενδιαφέρον του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή:www.capital.gr


 

Σαμαράς: με βλέπετε εμένα να έκανα εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας..;; Να τον χαίρεσθε...

Σαμαράς 75η ΔΕΘ...Τρία χρόνια πριν...
Απάντηση του κ. Σαμαρά σε ερώτηση του Δ. Παλαιολόγου (ALTER)...
"Αλλά ως προς τις 180 να πω το εξής: Εσείς ξέρετε ότι με το άρθρο 28, παρ. 2 του Συντάγματος, εάν ζητήσει κάποιος για να κάνει μία συμφωνία με ένα διεθνή ξένο οργανισμό, την αυξημένη αυτή πλειοψηφία των 180 στη Βουλή, σημαίνει ότι εκχωρεί επίσημα, κάνει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Αυτό προβλέπει το άρθρο.

Με βλέπετε εμένα να έκανα αυτήν την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας ή τη Νέα Δημοκρατία; Θα ήμασταν το τελευταίο κόμμα που θα το δεχόταν."





Κι όμως κ. Σαμαρά, με το ΦΕΚ 240 Α, παραιτούμενος από την ασυλία της χώρας έναντι των δανειστών της, αυτό ακριβώς κάνατε
Στις 12 Δεκεμβρίου του 2012, εκδίδεται το ΦΕΚ 240 Α, στο οποίο περιλαμβάνεται η 3η δανειακή σύμβαση στην οποία, φυσικά, υπάρχει και πάλι ο όρος περί παραίτησης της ασυλίας της χώρας και της ΤτΕ, μόνο που αυτή τη φορά προστίθεται και το ΤΧΣ, ο οργανισμός δηλαδή που συστάθηκε ως ΝΠΙΔ, από το Ελληνικό Δημόσιο, με χρήματα του EFSF, με σκοπό τη χρηματοδότηση (ανακεφαλαιοποίηση) των ελληνικών, αλλά και των θυγατρικών των αλλοδαπών, τραπεζών.

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα αποφάσισαν οι καθηγητές

Με το «καλημέρα» αποφάσισαν και τυπικά οι καθηγητές να ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους, αφού κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ με την ΟΛΜΕ ελήφθη η απόφαση να προχωρήσουν από τις 16 Σεπτεμβρίου σε πενθήμερες
επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Από τις 85 ΕΛΜΕ της χώρας που συμμετείχαν στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών οι 72 ψήφισαν υπέρ των κινητοποιήσεων, οι 6 τάχθηκαν κατά, ενώ υπήρξαν 7 λευκά. Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν τρεις πρόεδροι τοπικών ΕΛΜΕ.

Ετσι από την ερχόμενη Δευτέρα οι καθηγητές ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους βάζοντας «λουκέτο» για πέντε ημέρες στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας. Όπως ανέφεραν οι πρόεδροι των Ενώσεων, θα επανεξετάζουν τη στάση τους μετά από κάθε πενθήμερη απεργία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος διαβεβαιώνει ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, αποκλείοντας, όμως, το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει στην επιστράτευση των καθηγητών, όπως τον περασμένο Ιούνιο, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου το πρωί της Δευτέρας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Σε συστράτευση καλεί μαθητές και γονείς η ΟΛΜΕ

Εντωμεταξύ η ΟΛΜΕ με ανοιχτή επιστολή προς μαθητές και γονείς τους ζητούσε να σταθούν στο πλευρό τους σε έναν αγώνα «για το δημόσιο σχολείο που θα χωράει όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς».

«Αυτή τη μάχη ή θα την κερδίσουν οι πολιτικές της τρόικας και της κυβέρνησης που την υπηρετεί και θα επιβάλλουν την ερήμωση και τη δυστυχία ή θα την κερδίσουμε εμείς, ανοίγοντας τον δρόμο για το σχολείο του μέλλοντος, για μια δημιουργική και ελεύθερη ζωή για όλους» τονίζουν οι εκπρόσωποι των καθηγητών και καταλήγουν: «Εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριές σου, σου ζητάμε να σταθείς στο πλάι μας, να προσθέσεις την αποφασιστικότητά σου στη δική μας και να γίνεις μέρος του τεράστιου λαϊκού ποταμιού που θα γεμίσει τους δρόμους της χώρας και θα νικήσει!».

Την Πέμπτη θα αποφασίσουν  και οι δάσκαλοι

Στο ίδιο κλίμα και οι εργαζόμενοι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αφού οι δάσκαλοι έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα κρατήσουν κοινή γραμμή με τους καθηγητές. Οι τοπικοί σύλλογοι δασκάλων θα συνεχίσουν τις συνεδριάσεις που ξεκίνησαν τη Δευτέρα, τόσο την Τρίτη, όσο και την Τετάρτη και στις 12 Σεπτεμβρίου η ολομέλεια των προέδρων θα αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσουν ακριβώς, ενώ για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τους δασκάλους.

Μάλιστα, τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 του μήνα.

Στον αέρα εξεταστική και εγγραφές - Λουκέτα και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Εικόνα αναταραχής, όμως, υπάρχει και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λόγω της επερχόμενης διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων των Ιδρυμάτων, με το Πανεπιστήμιο Αθηνών να αναστέλλει τη λειτουργία του από τη Δευτέρα και μέχρι τις 16 του μήνα και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας να κατεβάζει «ρολά» από την Τρίτη, γεγονός που ουσιαστικά τινάζει στον αέρα και την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν και οι διοικητικοί υπάλληλοι των ιδρυμάτων από τις 10 έως 20 του μήνα.

http://www.iefimerida.gr

 

ΠΕΙΘΩ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΙΑ

«Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο.» Α. Αϊνστάιν

του Μιχάλη Τζανάκη

Η πειθώ αποτέλεσε ανέκαθεν ένα σημαντικό όπλο ορισμένων ανθρώπων να βιάζουν τη λογική των υπολοίπων. Χρησιμοποιώντας κατάλληλα το γλωσσικό όργανο επιχειρούν να ευνουχίσουν τη σκέψη και την κρίση όσων αισθάνονται ανασφαλείς απέναντι σ’ αυτούς τους «κολοσσούς» της πολιτικής, κοινωνικής ή θεολογικής σκέψης.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Σε μια εκπληκτική ομιλία του ο αντιπρόεδρος της υπερδύναμης Τ. Κέρι προσπαθεί να πείσει το ακροατήριο του ότι η επέμβαση της Συρίας θα είναι «διαφορετική» από άλλες αντίστοιχες σε Κόσοβο, Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ. Σχεδόν εκλιπαρώντας το ακροατήριο του το προτρέπει ν’ αποδεχτεί τις «ειρηνευτικές» επιχειρήσεις, αφού δε θα περιλαμβάνουν χερσαίες δυνάμεις. Καλέ, εμείς μόνο πυραύλους θα ρίχνουμε στους «απολίτιστους». Μόνο θα σκοτώσουμε και δε θα σκοτωθούμε. Ούτε καν αυτούς τους δυο-τρεις χιλιάδες μισθοφόρους που χαραμίζαμε στους άλλους πολέμους και μετά τους σκεπάζαμε με την αστερόεσσα δε θα χρειαστεί να απολέσουμε. Ελάτε, τώρα συμπολίτες μου, δεχτείτε την πρόταση μου. Σκεφτείτε τι παραγγελίες θα έχουν οι βιομηχανίες μας, αναλογιστείτε πόσο υποφέρουν στη Συρία από τα χημικά, ενώ εμείς θα τους ρίξουμε μερικές «ληγμένες» βόμβες μόνο για 72 ώρες. Λεπτό παραπάνω. Γιατί να σκοτώνονται τρία χρόνια, ενώ μπορούμε να σκοτώσουμε τόσους κι άλλους τόσους σε 72 μόλις ώρες, ρίχνοντας πυραυλάκια, όπου ένας γενναίος και προπαντός «δημοκράτης» πολιτισμένος θα πατά κουμπάκια μπροστά σ’ ένα μόνιτορ, και θα παρασημοφορηθεί σίγουρα για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην Ανθρωπότητα.

Μα γιατί να διαφωνείτε με τις επιλογές μας; Πού είναι το κακό άλλωστε; Στις «παράπλευρες» απώλειες μήπως; Ούτε οι πρώτοι θα ‘ναι, ούτε οι τελευταίοι…

Όμως «οι ρήτορες κι οι λωποδύτες», κατά το Σαββοπούλειο άσμα δε λείπουν και στο εσωτερικό της χώρας. Άστραψε και βρόντηξε το «δίδυμο» της συμφοράς στη Θεσσαλονίκη. Το τι ειπώθηκε είναι απερίγραπτο. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης ανέπτυξε τη «θεωρία» των «δύο άκρων», που μετά τη «θεωρία της σχετικότητας» είναι ότι πιο σοφό έχει ειπωθεί και τεκμηριωθεί επιστημονικά στην ιστορία της ανθρωπότητας!!! Μετά καταπιάστηκε με την ενδεχόμενη πράξη…δολιοφθοράς, αν τυχόν κάποιος βουλευτάκος της πλειοψηφίας καταψηφίσει κάποιο νομοθέτημα του. Αυτός ο άμωμος και άσπιλος πολιτικός επιχειρηματολόγησε για δολιοφθορά και την ίδια ώρα ο Επίτιμος κόντεψε να πάθει απανωτά εγκεφαλικά.

Ο έτερος αστέρας της σοφιστικής, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τη γνωστή ευφράδεια του ανέπτυξε άκρως πειστικά τη θεωρία περί διάνυσης της δύσκολης διαδρομής της χώρας. Αυτό το μότο, παραλλαγμένο ελαφρώς απ’ τη Στουρνάρεια επιχειρηματολογία, η οποία είναι στα 2/3 της διαδρομής, η Βενιζέλεια είναι καλύτερη αφού είναι στα 4/5!!! Βέβαια ενώ η απόσταση του Βενιζέλου είναι καλύτερη για εμάς από την απόσταση του Στουρνάρα, το κακό είναι ότι είναι –λέει- ανηφορική κι έχει λέει μια στροφή!!!

Αν μετά τα παραπάνω υπάρχει έστω και ένας που να διαφωνήσει με το απόφθεγμα του Αϊνστάιν, ας ανησυχεί

πηγη

Εκτός λειτουργίας για πέντε ώρες το TAXISnet -Ποιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργούν

Με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Εσόδων, από τις 4 έως τις 9, ορισμένες υπηρεσίες του TAXISnet δεν θα είναι διαθέσιμες λόγω εργασιών αναβάθμισης των συστημάτων.

Πρόκειται για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων Παρακρατούμενων Φόρων, Εισοδήματος Νομικών Προσώπων και Εντύπων Κ.Β.Σ. Οι υπηρεσίες Προσωποποιημένης Πληροφόρησης, έκδοσης Φορολογικής Ενημερότητας και Υποβολής Αίτησης Ρύθμισης.

Το ίδιο θα ισχύσει και τις παρακάτω ημερομηνίες: 12/09/2013, 17/09/2013, 19/09/2013, 24/09/2013, 26/09/2013

Σημειώνεται ότι κατά τις παραπάνω ημερομηνίες, η ηλεκτρονική υποβολή των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ (Φ1, Φ2, Φ4 και Φ5) καθώς και οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1, Ε2, Ε3 και Ε9) θα λειτουργούν κανονικά. 


www.tsantiri.gr

 

Μέτρα 4 + 5 δισ. ευρώ θα ζητήσει η Τρόικα για την τριετία 2014-2016

Οι ελεγκτές θα έρθουν μόλις κλείσουν οι κάλπες στη Γερμανία – Τι θα γίνει με την αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Ανώμαλη προσγείωση και νέο σοκ στην κυβέρνηση από την Τρόικα. Αμέσως μετά την ΔΕΘ τα τεχνικά κλιμάκια των ελεγκτών καταφτάνουν από αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα, με βασική απαίτηση να αποφασιστούν και να ανακοινωθούν, μαζί με το νέο προϋπολογισμό, τα μέτρα λιτότητας για τη διετία 2015-2016.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι επικεφαλής των ελεγκτών αναμένεται να καταφτάσουν στην Αθήνα στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου, μόλις δηλαδή κλείσουν οι κάλπες στη Γερμανία. Μετά την ωμή παρέμβαση για το κλείσιμο των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, οι εκπρόσωποι των δανειστών επιστρέφουν με σκοπό να ζητήσουν μέτρα περικοπών 4 δισ. στο νέο προϋπολογισμό του 2014 και ταυτόχρονα, να επισημοποιηθούν και άλλα μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ (ή και παραπάνω), προκειμένου  να εγκρίνουν την εκταμίευση των επόμενων δόσεων του δανείου.

Τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας θα στρώσουν «χαλί» για νέες σκληρές διαπραγματεύσεις. Με τα δεδομένα αυτά, και αφού κλείσει η προεκλογική περίοδος στη Γερμανία, οι επιτελείς της κυβέρνησης φοβούνται εξελίξεις που ίσως κλονίσουν την πολιτική συνοχή της κυβέρνησης. Και μάλιστα, για μέτρα που θα ληφθούν μετά από… δύο χρόνια (!) προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό της διετίας 2015 – 2016 που η Τρόικα το υπολογίζει σε 4,5 με 5 δισ. ευρώ, αν και το Βερολίνο μιλά ήδη για 6,5 δισ. ευρώ.

Στην κυβέρνηση ευελπιστούν ότι με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στα τέλη της χρονιάς θα αποφύγουν τις πιέσεις για νέα πρόσθετα μέτρα. Στο Μνημόνιο όμως έχει συμφωνηθεί ότι θα ληφθούν «απροσδιόριστα μέτρα» που πρέπει να εξειδικευτούν,  ενώ έχουν καθοριστεί και άλλα που δεν έχουν ακόμα ληφθεί, όπως οι αυξήσεις έως 25% στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, του ΟΣΕ αλλά και στα τιμολόγια της ΔΕΗ, η διατήρηση έως το 2016 της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα των φορολογουμένων, οι περικοπές σε επικουρικές συντάξεις, οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας αλλά και η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο εμφιαλωμένο νερό και αναψυκτικά με στόχο την είσπραξη 215 εκατ. ευρώ.

protothema.gr


Σαπίζουν τα υποβρύχια της μίζας…

Υποβρύχια της… ξηράς, που κόστισαν 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους και σαπίζουν πάνω σε υποστυλώματα.

Αυτή είναι η περιγραφή ενός μοναδικού παγκοσμίως φαινομένου, που συμβαίνει (που αλλού;) στην Ελλάδα του 2013. Με τη σκιά του Άκη Τσοχατζόπουλου πίσω από αυτό το τεράστιο σκάνδαλο στο Πολεμικό Ναυτικό, τέσσερα υποβρύχια τελευταίας τεχνολογίας, που είναι σχεδόν έτοιμα και έχει ήδη καταβληθεί το 71% του συνολικού κόστους κατασκευής τους, σκουριάζουν και καταστρέφονται από την ακινησία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
 
Ένας πόλεμος μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου, της Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε., της γερμανικής εταιρείας ThyssenKrupp και της αραβικής Abu Dhabi Mar (ADM) και ένα δαιδαλώδες σύστημα διαπλοκής και συμφερόντων στερούν από το Πολεμικό Ναυτικό τέσσερα υποβρύχια που είναι άκρως απαραίτητα για την προστασία του Αιγαίου. Παράλληλα, ζημιώνουν το ελληνικό κράτος με το ιλιγγιώδες ποσό των 3 δισ. ευρώ, που έχει ήδη πληρωθεί για την κατασκευή τους.

Δύο εξοπλιστικά προγράμματα-μαμούθ, αποτέλεσμα της δραματικής νύχτας των Ιμίων, με τα οποία προβλεπόταν η προμήθεια συνολικά έξι νέων Υ/Β τύπου 214 και ο εκσυγχρονισμός του Υ/Β «Ωκεανός» (από τύπου 209 σε 214), αποφάσισε το ελληνικό Δημόσιο από το 2000 μέχρι το 2002. Την υλοποίηση των προγραμμάτων «Αρχιμήδης» και «Ποσειδώνας ΙΙ», συνολικού κόστους 3,3 δισ. ευρώ, είχαν αναλάβει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τα οποία εν συνεχεία άλλαξαν χέρια και πέρασαν στην αραβική ADM και τη γερμανική ThyssenKruppMarine (η οποία είναι και κατασκευάστρια υποβρυχίων τ. 214 και τ. 209).

 
 
Η Realnews μπήκε στα άδυτα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, εκεί όπου βρίσκονται παρατημένα τα υποβρύχια, και παρουσιάζει τα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα του εγκλήματος σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου και της εθνικής άμυνας της χώρας. Όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα πληρωμών, μέχρι σήμερα το ελληνικό Δημόσιο έχει αποπληρώσει 2,4 δισ. ευρώ για έξι υποβρύχια και το Πολεμικό Ναυτικό μας διαθέτει στην ουσία μόνο ένα!

real.gr

Νομοσχέδιο για το Λύκειο. Για ένα πολίτη playmobil!!!

Το νομοσχέδιο για το Λύκειο και ο τύπος του πολίτη που ευαγγελίζεται

Γράφει η Μα­ρώ Τρια­ντα­φύλ­λου
 
Από το ρε­τι­ρέ
Πα­ρα­μο­νές της έναρ­ξης της νέ­ας σχο­λι­κής χρο­νιάς και τη μέ­ρα που ανα­κοι­νώ­θη­καν οι βά­σεις διά­λε­ξε η κυ­βέρ­νη­ση για να κα­τα­θέ­σει το νο­μο­σχέ­διο για το Λύ­κειο.

Έλ­λει­ψη ελά­χι­στου σε­βα­σμού απέ­να­ντι στους μα­θη­τές και τις οι­κο­γέ­νειές τους, αψυ­χο­λό­γη­τη κί­νη­ση, πλην ακρι­βώς γι’ αυ­τό χρή­σι­μη.

Όπως και στο «Σχέ­διο Αθη­νά», έτσι και τώ­ρα το προ­τει­νό­με­νο πρό­γραμ­μα έγι­νε…«λά­στι­χο» και άλ­
λα­ξε αρ­κε­τές φο­ρές κά­τω από τις πιέ­σεις που δέ­χτη­κε η κυ­βέρ­νη­ση. Χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό πα­ρά­δειγ­μα το μά­θη­μα των ει­κα­στι­κών και η πλη­ρο­φο­ρι­κή.

Δεν χρειά­ζε­ται να κα­τα­φύ­γει κα­νείς σε επα­να­στα­τι­κές παι­δα­γω­γι­κές θε­ω­ρί­ες για να κα­τα­λά­βει πού το πά­ει το νέο νο­μο­σχέ­διο για την παι­δεία.

H τα­ξι­κό­τη­τα και η πρό­θε­ση απο­κλει­σμού δια­λά­μπουν.

Τα τε­λευ­ταία 30 χρό­νια το Λύ­κειο γί­νε­ται όλο και πιο ανού­σιο για το μα­θη­τή, όλο και πιο τα­ξι­κό για την κοι­νω­νία. Ωστό­σο, σ’ αυ­τό το νο­μο­σχέ­διο έχου­με για πρώ­τη φο­ρά μια τό­σο σα­φή ει­κό­να του μο­ντέ­λου του πο­λί­τη που ορα­μα­τί­ζε­ται η μνη­μο­νια­κή ελίτ: επι­χει­ρεί­ται το σμί­λε­μα ενός νέ­ου αν­θρω­πο­λο­γι­κού τύ­που, ενός αν­θρώ­που χω­ρίς ιστο­ρι­κή μνή­μη, ερ­γα­σια­κού νο­μά­δα, χω­ρίς στα­θε­ρές κοι­νω­νι­κές σχέ­σεις και δί­κτυα ανα­φο­ράς και προ­στα­σί­ας.

Κα­τ’ αρ­χάς μια δια­πί­στω­ση, η ίδια εδώ και τό­σα χρό­νια: ξε­κι­νά­με πά­λι από το ρε­τι­ρέ. Προ­φα­νώς για­τί εδώ το οι­κο­νο­μι­κό και πο­λι­τι­κό δια­κύ­βευ­μα εί­ναι ισχυ­ρό­τε­ρο. Ωστό­σο, ένα εκ­παι­δευ­τι­κό σύ­στη­μα χτί­ζε­ται από κά­τω προς τα πά­νω, από τους παι­δι­κούς σταθ­μούς και νη­πια­γω­γεία. Αλ­λιώς κά­θε φο­ρά απλώς προ­σθέ­τεις τού­βλα και μα­λά­μα­τα σε ένα σπί­τι χω­ρίς σχέ­διο.

Το βα­σι­κό στοι­χείο του Λυ­κεί­ου εδώ εί­ναι οι εξε­τά­σεις. Πε­ρισ­σό­τε­ρες και δυ­σκο­λό­τε­ρες. Τρο­μα­κτι­κές και για το μα­θη­τή, αλ­λά ακό­μα και για το δά­σκα­λο, που βλέ­πει το παι­δα­γω­γι­κό του έρ­γο να κου­ρε­λιά­ζε­ται και να κα­ταρ­ρέ­ει σε ξε­φτί­δια, αφού όλα υπο­τάσ­σο­νται στο βω­μό των εξε­τά­σε­ων (πο­τέ το Λύ­κειο δεν ήταν τό­σο προ­σα­να­το­λι­σμέ­νο στην τρι­το­βάθ­μια, η ει­σα­γω­γή στην οποία γί­νε­ται όλο και πιο δύ­σκο­λη). Και μά­λι­στα εξε­τά­σεις κα­τά 50% με θέ­μα­τα από τρά­πε­ζα θε­μά­των δια­βαθ­μι­σμέ­νης δυ­σκο­λί­ας και για τα Γε­νι­κά και για τα Τε­χνο­λο­γι­κά Λύ­κεια. Σε σα­ρά­ντα και βά­λε μα­θή­μα­τα από την Α΄ μέ­χρι την Γ΄ Λυ­κεί­ου και τις ει­σα­γω­γι­κές στην τρι­το­βάθ­μια εκ­παί­δευ­ση.

Δί­νο­ντας ιδιαί­τε­ρο βά­ρος στη γλώσ­σα και τα μα­θη­μα­τι­κά -στο απο­λυ­τή­ριο έχουν ιδιαί­τε­ρο βαθ­μο­λο­γι­κό βά­ρος- φαί­νε­ται να στη­ρί­ζε­ται σε μια πε­πα­λαιω­μέ­νη παι­δα­γω­γι­κά, απα­ξιω­μέ­νη εδώ και χρό­νια από την ψυ­χο­λο­γία και τις επι­στή­μες της αγω­γής, αρι­στο­κρα­τι­κή του­λά­χι­στον, αντί­λη­ψη για την νό­η­ση που με­τρά το λε­γό­με­νο ΙQ με βά­ση τις μα­θη­μα­τι­κές και γλωσ­σι­κές ικα­νό­τη­τες, αξιο­λο­γη­μέ­νες με ένα συ­γκε­κρι­μέ­νο τρό­πο.

Το σχο­λείο των εξε­τά­σε­ων

Η κα­τα­κερ­μα­τι­σμέ­νη γνώ­ση με πλη­θώ­ρα αντι­κει­μέ­νων που δεν συν­δέ­ο­νται με­τα­ξύ τους δη­μιουρ­γούν την εντύ­πω­ση στε­γα­νών με­τα­ξύ των επι­στη­μών. Αυ­τό απο­βαί­νει ιδιαί­τε­ρα επι­κίν­δυ­νο για την ίδια την αντί­λη­ψη της επι­στή­μης: δεν φαί­νε­ται η ανα­γκαιό­τη­τα της συ­νερ­γα­σί­ας των επι­στη­μών, δεν συ­ζη­τεί­ται πο­τέ η ηθι­κή της επι­στή­μης, η σχέ­ση των επι­στη­μο­νι­κών συ­μπε­ρα­σμά­των με την κοι­νω­νία. Ο μα­θη­τής απο­κτά την αντί­λη­ψη μιας πα­νί­σχυ­ρης επι­στή­μης στα όποια πο­ρί­σμα­τα της οποί­ας οφεί­λει να υπο­τάσ­σε­ται άκρι­τα.

Το σχο­λείο των εξε­τά­σε­ων έτσι γί­νε­ται απω­θη­τι­κό, αγ­χω­τι­κό, απα­γο­ρευ­τι­κό στην πα­ρα­μι­κρή εκ­δί­πλω­ση των πραγ­μα­τι­κών ικα­νο­τή­των του μα­θη­τή –συ­νέ­βαι­νε ήδη, θα εντα­θεί ακό­μα πιο πο­λύ. Γί­νε­ται μια απο­κλει­στι­κή μέγ­γε­νη για τα παι­διά από υπο­βαθ­μι­σμέ­νες πε­ριο­χές, από χα­μη­λά ει­σο­δή­μα­τα, από δύ­σκο­λες οι­κο­γε­νεια­κές συν­θή­κες, για παι­διά με μα­θη­σια­κά προ­βλή­μα­τα

Το πρό­βλη­μα δεν εί­ναι μό­νο ότι τα χα­μη­λά οι­κο­νο­μι­κά στρώ­μα­τα δεν μπο­ρούν να προ­σφέ­ρουν πρό­σθε­τη ιδιω­τι­κή δι­δα­κτι­κή στή­ρι­ξη. Φυ­σι­κά εί­ναι ντρο­πή και να μι­λά­με ακό­μα για κά­τι τέ­τοιο ως κα­τά­στα­ση, δεν θα έπρε­πε το σχο­λείο να επι­τρέ­πει τη γέν­νη­ση τέ­τοιων ανα­γκών, θα έπρε­πε να τις λύ­νει το ίδιο το εκ­παι­δευ­τι­κό σύ­στη­μα, ωστό­σο, όσο πε­ρισ­σό­τε­ρες εξε­τά­σεις, τό­σο πιο λα­μπρό πε­δίο κέρ­δους για τα φρο­ντι­στή­ρια. Το πρό­βλη­μα εί­ναι επί­σης ότι η ανέ­χεια συ­νο­δεύ­ε­ται και από πο­λι­τι­στι­κά στε­ρη­μέ­νο πε­ρι­βάλ­λον, άρα η σύ­γκρι­ση με κοι­νω­νι­κά στρώ­μα­τα που προ­σφέ­ρουν στα παι­διά συν τοις άλ­λοις και διαρ­κείς μορ­φω­τι­κές ευ­και­ρί­ες (αλ­λά και μια – έστω κά­ποια- βε­βαιό­τη­τα για το επαγ­γελ­μα­τι­κό μέλ­λον) εί­ναι, πλέ­ον, κα­τα­λυ­τι­κή.

Όμως, υπάρ­χει κά­τι ακό­μα πο­λύ σο­βα­ρό: οι συ­νε­χείς εξε­τά­σεις εθί­ζουν τον έφη­βο σε ένα μο­ντέ­λο δου­λειάς, σκέ­ψης και δρά­σης πο­λύ πε­ρισ­σό­τε­ρο, που στη­ρί­ζε­ται στον έλεγ­χο και το φό­βο, την τι­μω­ρία και την απόρ­ρι­ψη.

Οι στα­τι­στι­κές δεί­χνουν με­γά­λα πο­σο­στά διαρ­ρο­ής από το Λύ­κειο, ει­δι­κά στα χα­μη­λά οι­κο­νο­μι­κά στρώ­μα­τα και σε παι­διά με­τα­να­στών. Τα απο­τε­λέ­σμα­τα εί­ναι προ­φα­νή: γε­νιές λει­τουρ­γι­κά αναλ­φά­βη­των πο­λι­τών που εγκα­τα­λεί­πουν το σχο­λείο με το πέ­ρας της υπο­χρε­ω­τι­κής εκ­παί­δευ­σης ή κο­ντά σ’ αυ­τό. Πο­λι­τών εύ­κο­λα χει­ρα­γω­γού­με­νων. Εθι­σμέ­νων στο στεί­ρο έλεγ­χο, στο φό­βο για το φό­βο. Στην άκαμ­πτη ιε­ραρ­χία των βαθ­μών και της απο­τυ­χί­ας. Οι στα­τι­στι­κές δεί­χνουν, επί­σης, ότι τα πο­σο­στά σο­βα­ρής πα­ρα­βα­τι­κό­τη­τας και χρή­σης σκλη­ρών ναρ­κω­τι­κών εί­ναι με­γα­λύ­τε­ρα στους πλη­θυ­σμούς των νέ­ων που έχουν εγκα­τα­λεί­ψει νω­ρίς το σχο­λείο.

Με την εντει­νό­με­νη ανερ­γία και την ερ­γα­σια­κή ανα­σφά­λεια –το απέ­δει­ξε για άλ­λη μια φο­ρά η φε­τι­νή επι­λο­γή σχο­λών που θα μπο­ρού­σαν ορια­κά να έχουν επαγ­γελ­μα­τι­κό μέλ­λον- χά­νο­νται ορι­στι­κά τα κί­νη­τρα. Και επει­δή τί­πο­τε δεν εί­ναι τυ­χαίο, το σχέ­διο εί­ναι σφι­χτό και κα­λο­δου­λε­μέ­νο στις λε­πτο­μέ­ρειές του, αν δού­με ότι η πρό­τα­ση για το Λύ­κειο συ­μπί­πτει χρο­νι­κά με την πε­ρί­ο­δο που συ­ζη­τεί­ται το θέ­μα των πλει­στη­ρια­σμών, ένα εν­δια­φέ­ρον συ­μπέ­ρα­σμα προ­κύ­πτει: χω­ρίς σπί­τι –άρα χω­ρίς δέ­σι­μο με συ­γκε­κρι­μέ­νο τό­πο, όπου δη­μιουρ­γού­νται δε­σμοί και συλ­λο­γι­κό­τη­τες- , χω­ρίς μό­νι­μη ερ­γα­σία και χω­ρίς προ­σό­ντα, χω­ρίς το πιο δυ­να­τό χαρ­τί της εκ­παί­δευ­σης, το απο­λυ­τή­ριο του Λυ­κεί­ου, πά­νω στο οποίο στη­ρί­ζο­νται οι με­τέ­πει­τα μορ­φω­τι­κές και επαγ­γελ­μα­τι­κές εξε­λί­ξεις, ένας ολο­έ­να διο­γκού­με­νος αριθ­μός νέ­ων ερ­γα­ζο­μέ­νων θα τρι­γυρ­νά­ει δώ­θε –κεί­θε όπου υπάρ­χει δου­λειά και με όποιες συν­θή­κες και ερ­γα­σια­κές σχέ­σεις.

Η ανή­λι­κη ερ­γα­σία επι­στρέ­φει

Έτσι «δέ­νει» ωραία η πρό­τα­ση του νο­μο­σχε­δί­ου για το έτος μα­θη­τεί­ας στα τε­χνο­λο­γι­κά λύ­κεια, που απορ­ρο­φούν νέ­ους από χα­μη­λά κοι­νω­νι­κά στρώ­μα­τα, όπου ο νέ­ος απο­κτά μο­νά­δες προ­σό­ντων με­τά από ένα χρό­νο απλή­ρω­της ερ­γα­σί­ας, δή­θεν μα­θη­τεί­ας σε ερ­γα­σια­κούς χώ­ρους, που θα του δί­νει μια πι­στο­ποί­η­ση ει­δι­κό­τη­τας (αρ­χί­ζει να φαί­νε­ται πια η ση­μα­σία του πα­νί­σχυ­ρου ΕΟΠ­ΠΕΠ –Εθνι­κού Ορ­γα­νι­σμού Πι­στο­ποί­η­σης Προ­σό­ντων-που συ­στή­θη­κε πέ­ρυ­σι). Η μα­θη­τεία αυ­τή μπο­ρεί να γί­νει και σε επι­χει­ρή­σεις του εξω­τε­ρι­κού –ήδη ακού­γε­ται ότι η Γερ­μα­νία έχει ζη­τή­σει τέ­τοιο προ­σω­πι­κό. Ο Φού­χτελ δεν ήρ­θε τυ­χαία.

Το απα­ρά­δε­κτο –ηθι­κά, κοι­νω­νι­κά, πο­λι­τι­κά- φαι­νό­με­νο της ανή­λι­κης ερ­γα­σί­ας επι­στρέ­φει. Χω­ρίς γνώ­σεις, με δε­ξιό­τη­τες και εξει­δι­κεύ­σεις ανά­λο­γα με τις ανά­γκες της στιγ­μής, με βα­σι­κή δε­ξιό­τη­τα να δέ­χε­ται να απο­κτά δε­ξιό­τη­τες και όχι ικα­νό­τη­τες, χω­ρίς συ­νεί­δη­ση ερ­γα­σια­κών δι­καιω­μά­των, μέ­σα στην επι­σφά­λεια, μο­χλός πί­ε­σης και εκ­βια­σμός για τους ενή­λι­κες ερ­γα­ζό­με­νους, επι­χει­ρεί­ται να δη­μιουρ­γη­θεί μια γε­νιά αν­θρώ­πων που θα θε­ω­ρεί δε­δο­μέ­να και απο­δε­κτά αυ­τές τις συν­θή­κες ερ­γα­σί­ας και ύπαρ­ξης και αυ­τήν την κοι­νω­νία, άρα οι όροι για κι­νη­το­ποι­ή­σεις, αγώ­νες και διεκ­δι­κή­σεις (επι­τέ­λους!) εξα­φα­νί­ζο­νται.

logiosermis

ΠΡΟΣΟΧΗ σε όσους έχουν σταθερό τηλέφωνο… Νέα ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ

Πώς να χαρακτηρίσει κανείς μία διαδικασία όπου κάποιος – προφανώς πολύ «ευφυής» – έστησε έναν μηχανισμό για να εισπράττει 3 ευρώ ανά λεπτό από χιλιάδες ανυποψίαστους πολίτες καθημερινά; Συνολική διάρκεια κλήσης 10 λεπτά. Κόστος;;; 30 ευρώ.

Τη προσοχή σας σε ένα νέου είδους απάτη, που βρίσκει έδαφος τώρα τελευταία, σε βάρος των καταναλωτών, και έχει ως σκοπό, να τους αποσπά χρήματα από το τηλεφωνικό λογαριασμό με δόλιες μεθόδους

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους αριθμούς 14546, 14ΧΧΧ κ.λ.π όπου σε καλεί κάποιος στο σταθερό σου, και σου ανακοινώνει ότι έχεις κερδίσει κάτι, και θα πρέπει είτε να καλέσεις τον αριθμό 14546 είτε να πατήσεις κάποιο αριθμητικό πλήκτρο που υποθέτω ότι σε συνδέει μάλλον αυτόματα για να μάθεις τι είναι, και να παραλάβει το δώρο σου.

Με διάφορες παραπλανητικές εκφράσεις, τις περισσότερες φορές καταφέρνει το καταναλωτή να καλέσει το ως άνω νούμερο, όπου φυσικά διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει κάτι σίγουρα κερδισμένο άλλα θα πρέπει συνήθως να μπει σε κλήρωση κλπ.

Οση ώρα όμως μιλάει, η κλήση χρεώνεται και μάλιστα με υπέρογκα ποσά για την εποχή μας, και προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα να σε κρατήσουν όσο περισσότερο γίνεται στη γραμμή ώστε να σε χρεώσουν περισσότερο. Αποτέλεσμα όταν έρχεται ο λογαριασμός ανακαλύπτεις ότι έχεις χρεωθεί με ποσά της τάξης των 25-30 ευρώ κατα μέσο όρο για ένα τηλεφώνημα μόνο.

Επειδή το κόλπο είναι καινούργιο στην αγορά, δεν το ξέρει ακόμα ο πολύς κόσμος, και την πατάνε πολλοί.

Κάντε κλίκ στον παρακάτω αριθμό και δείτε όλα τα σχόλια από ανυποψίαστους συμπολίτες μας!!!
14546
www.whocallsme.gr

 

Αντώνης Σαμαράς: «Μωρίας εγκώμιο»…

Η βλακεία των πολιτικών δεν είναι «προσωπική ιδιότητα», αλλά «πολιτική ιδιότητα». Προέρχεται από την ΑΝΤΙΦΑΣΗ της πολιτικής τους με την κοινωνική πραγματικότητα, τα αιχμηρά αιτήματα της εποχής και τις διαθέσεις της λαϊκής βούλησης.
Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ Λόγων και Πράξεων αποτυπώνει ακριβώς αυτή τη διάσταση της Πολιτικής με την Πραγματικότητα και την απόπειρα κάλυψης αυτής της διάστασης: «Πολιτική μωρία»…

Όσο πιο χαώδης και εκρηκτική είναι αυτή η ΔΙΑΣΤΑΣΗ τόσο και πιο βροντερή και απαστράπτουσα είναι και η ηλιθιότητα των πολιτικών…

Όταν οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν ότι ο Δίας, αν θέλει κάποιον να τον καταστρέψει του αφαιρεί πρώτα το λογικό, συνοψίζανε με δεισιδαιμονική μορφή βαθιές ιστορικές παρατηρήσεις.

Όταν ο Γκαίτε μιλάει για το λογικό που γίνεται μωρία (Vernunft wird Unsinn), ξαναβρίσκουμε την ίδια ιδέα ενός απρόσωπου Δία της ιστορικής διαλεκτικής που στερεί από λογική τους ξοφλημένους θεσμούς και καταδικάζει τους υπερασπιστές του σε κάθε αποτυχία και κακοτυχία, σε κάθε δημοκοπική μωρία και βλακεία…

Οι ηθοποιοί αυτού του θεάτρου του ιστορικού δράματος (Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και τα ποικίλα προπαγανδιστικά ιερατεία) δεν κάνουν τίποτα άλλο από να δίνουν το χρώμα αυτού του δράματος και κυρίως τη σφραγίδα του παρασιτισμού τους και της χρεοκοπίας τους: Του πολιτικού τους θανάτου…

Σε αυτή τη «σφραγίδα» και τα «χρώματα», των πολιτικά ξοφλημένων, καταγράφονται όλα τα χαρακτηριστικά της βουλητικής ανεπάρκειας, της πολιτικής κενότητας και ασημαντότητας, καθώς και της ηθικής μηδαμινότητας: Η μωρία…

Αυτά τα χαρακτηριστικά της σήψης και αποσύνθεσης έχουν, ΣΗΜΕΡΑ, πάρει αποτρόπαιες και μοχθηρές διαστάσεις.

Στα πράσινα ανδρείκελα καταγράφονται σαν μακάβριες ρυτιδώσεις φρενοβλάβειας.

Αυτές τις ψυχώσεις της πασοκικής παρασιτικής μωρίας τις αντιλαμβάνονται, σήμερα, οι ΠΑΝΤΕΣ. Ιδιαίτερα στα πρόσωπα του ηγετικού πυρήνα των πράσινων ανδρεικέλων, με πιο μακάβριες γκριμάτσες αυτές του Βενιζέλου, του Λοβέρδου, της Διαμαντοπούλου και CIA (Ο ΓΑΠ τείνει να «απαλλαχτεί», λόγω υπερβολικής βλακείας…).

Τα γαλάζια ανδρείκελα είχαν το «προνόμιο» να συγκαλύπτουν, για έναν κόσμο ευκολόπιστο, τη δική τους μωρία μέχρι χθες, με δημαγωγικές παρλαπίπες.

Όταν όμως οι «νταβάδες»
(διεθνείς και εγχώριοι), κάτω από το βάρος της κατάρρευσής τους, ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ το «χώρο» των δημαγωγικών ελιγμών και από τη ΝΔ, ΤΟΤΕ έλαμψε, ακτινοβολούσα, και η ΜΩΡΙΑ της ΝΔ και ιδιαίτερα του Αντώνη Σαμαρά…

Η συμμετοχή της ΝΔ στην παπαδήμια κυβέρνηση της ευρω-χούντας, ξεγύμνωσε και το κόμμα αυτό από τα φύλλα συκής της ΑΠΑΤΗΣ.

Οι απανωτές και θεαματικές κωλοτούμπες του Αντώνη Σαμαρά τον έριξαν και αυτόν, με πάταγο, στον ΙΔΙΟ «κάλαθο» της ΜΩΡΙΑΣ που «συνωστίζονται» τα ανδρείκελα του ΠΑΣΟΚ…

Κάθε μέρα που περνάει ο Σαμαράς κατρακυλάει όλο πιο πολύ και σε τέτοιο βαθμό που ταυτίζεται πλήρως με τον ΓΑΠ, διεκδικώντας τα πρωτεία της ΜΩΡΙΑΣ…

Αδυνατείς πλέον να ξεχωρίσεις αν ο ΓΑΠ είναι ο Σαμαράς ή ο Σαμαράς είναι ο ΓΑΠ…



Ο Σαμαράς πάει να τρελάνει και τους πιο φανατικούς οπαδούς της ΝΔ, όταν «πυροβολεί» το πρώτο Μνημόνιο σαν κακό και αγωνίζεται υστερικά για το δεύτερο Μνημόνιο και την εφαρμογή του: Το Μνημόνιο του τελεσίδικου θανάτους της Ελλάδας και του λαού της!!!!

«Πυροβολεί»
την ιδέα μιας μελλοντικής συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, όταν ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑ με το ΠΑΣΟΚ για το τελευταίο «Συμβόλαιο Θανάτου» των τοκογλύφων, εναντίον της Ελλάδας…Διαβάστε το άρθρο:

«Αντωνάκη μαζί δεν κυβερνάτε αυτή την στιγμή την χώρα; η μήπως ζούμε αλλού;»

 
Ο Σαμαράς αναπτύσσει το τελικό φίνις για να κόψει το νήμα του πρωταθλητού της ΜΩΡΙΑΣ…


Υ.Γ. Για τον Καρατζαφέρη δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Αυτός είναι η γλοιωδέστατη καρικατούρα της βλακείας. Έτσι σαν καρικατούρα, τρέχει πίσω από τους πρωταγωνιστές της βλακείας, είναι απλώς ένας κομπάρσος της ανοησίας και της κακόγουστης δημοκοπίας…


Σημείωση: Σήμερα ο Σαμαράς έχει καταληφθεί από ΑΜΟΚ: Πραξικοπηματικής αυθάδειας και μωρίας… 


πηγη