EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τώρα είσαι συνένοχος!!

 
 
Ενα μήνα μετά τις εκλογές του Οκτώβρη του 2009,
η χώρα άρχισε να...βουλιάζει!!
Ξαφνικά, από το "λεφτά υπάρχουν" και
τη επιλογή των εκλογέων υπέρ...σοσιαλισμού (!),
ήρθαν τα πάνω κάτω.
Αρχισε ο (μονότονος) μονόδρομος της "σωτηρίας 
της πατρίδας" και ημών των αδαών!!
Η "επιχείρηση"/σχέδιο, άρχισε με "περίστροφα", "τιτανικούς" 
και το πρώτο πακέτο λιτότητας, προ μνημονίου.
Συνεχίστηκε με μιά άνευ πρηγουμένου εκστρατεία
λάσπης, εκφοβισμού, ισοπέδωσης, τρομοκράτησης.
Οι πολίτες, από "ήσυχοι" και "εργατικοί" νοικοκυραίοι,
μετατράπηκαν σε διεφθαρμένους, τεμπέληδες και
άλλα συναφή, προπαγανδιστικά και...νεοφιλελεύθερα.
Τα "λεφτά" τα φάγαμε μαζί, άρα...χρωστούσαμε!
Αρχισαν, λοιπόν, να πέφτουν βροχή τα μνημόνια,
οι επικαιροποιήσεις τους και τα..μεσοπρόθεσμα!
Και...δώστου να πληρώνουμε, σαν "ένοχοι"!!   
Μόλις έπεφτε μιά μείωση σε μισθούς, αυτόματα,
ακολουθούσε και κάποια αύξηση φορολογίας,
κάποιο χαράτσι, απολύσεις, τσάκισμα του κοινωνικού κράτους 
και πάει...κατά διαόλου.
Και ΕΜΕΙΣ όλο σιωπούσαμε...Και "πληρώναμε".

Τον Μάη-Ιούνη 2011, η "δημοκρατική" κυβέρνηση, πέρασε
 στη β΄ φάση της επιχείρησης - αυταρχισμός και βία-,
τσακίζοντας τη λαϊκή αντίδραση που γιγαντώνονταν.
Κι ΕΜΕΙΣ φοβηθήκαμε, αλλά συνεχίσαμε να "πληρώνουμε".

Το αυθόρμητο λαϊκό ξέσπασμα στα τέλη Οκτώβρη 2011,
οδήγησε σε παραίτηση τον Παπανδρέου και σε
"σωτηρία"/συνέχιση του μονόδρομου,
μέσα από την αλλαγή πρωθυπουργεύοντα και
το επιτυχές συνοικέσιο των 3 κομμάτων.
Κι ΕΜΕΙΣ...το χαβά μας! 
Συνεχίσαμε να "ζούμε" για να "πληρώνουμε"!
Το εκλογικό δίμηνο του 2012, γέννησε ελπίδες, που
ταχύτατα εξανεμίστηκαν, χάρη στη νέα τρικομματική,
κυβερνητική Συμμορία.
Μία από τα ίδια. 
Κι ΑΥΤΟΙ κι ΕΜΕΙΣ!!
ΑΥΤΟΙ με τα νέα πακέτα, τον εντεινόμενο αυταρχισμό,
τις συνεχείς ΠΝΠ, συνέχισαν τον μονόδρομο
της Βαρβαρότητας κι ΕΜΕΙΣ...πιστοί ακόλουθοι!!
..............................................
  
Και τώρα;;
Τι τραβάει η ψυχούλα σου μανάρι μου;;
Νέο πακέτο; Συνέχιση του μονόδρομου τους;
Θα τάχεις!!
Αν συνεχίσεις να "πληρώνεις" και να στέκεσαι βουβός.
Απραγος !!
Και τώρα νάσαι πια σίγουρος:
εκτός από κορόϊδο είσαι και ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ !!!
 
 

Οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι νέες μέθοδοι ("απαλλοτρίωσης" των ακινήτων) ....με το νέο προϊόν «reverse mortgage» !...

** "Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος" ....φέρεται να το εξετάζει!
Εξετάζει δηλαδή την "αντίστροφη υποθήκη" ....έναντι "κάποιας" σύνταξης -ίσως και περίθαλψης- που θα δίνεται, οπότε μετά την "αποδήμησή" μας, θα γίνεται μεταφορά του σπιτιού στους
ΤραπεζοΑσφαλιστές και στη συνέχεια στα ντόπια και ξένα λαμόγια που κατέχουν το κλεμμένο χρήμα !...
Ενορχηστρωμένο σύστημα ....πρώτα το κράτος έκλεψε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, κατεδάφισε στη συνέχεια την κοινωνική ασφάλιση, σπρώχνει τώρα και πενηντάρηδες να βγουν στη σύνταξη και ....ανοίγει τον "ορίζοντα" στα παρόντα και επερχόμενα Σιωνιστικά κοράκια ....να κατασπαράξουν περιουσίες και να μην αφήσουν "λίθον επί λίθου".
Μα θα μου πείτε αγαπητοί μου ....ας φροντίσουν τα παιδιά τους γονείς τους ....για να τους "μείνει το σπίτι".
Αμ δε, μέσα από την ανεργία και και τους μισθούς πείνας, δεν θα μπορούν οι νεότεροι να περιθάλψουν και να "τσοντάρουν" στην σύνταξη των "300" €, για να επιβιώσουν οι ηλικιωμένοι γονείς.
Έτσι θ' αναγκαστούν στο τέλος οι νέες οικογένειες να ξεσπιτωθούν, να μείνουν δηλαδή χωρίς "κεραμίδι" ....στο ενοίκιο ή και στο δρόμο.

ΚΑΙ ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΤΟΎΤΟ:
ή Ηλίθιο ή στραβό ή κουφό ή "ξεπουλημένο" ....είναι το πολιτικό μας σύστημα, σύμπαν(!) ....που νομίζει (ή καμώνεται....) ότι μπορεί να υπάρξει Κράτος και συντεταγμένη Κοινωνία ....χωρίς επαρκή κοινωνική ασφάλιση ....όταν μάλιστα οι λοιπές κοινωνικές δομές έχουν καταρρεύσει.
Θα οδηγήσετε την χώρα κυρίες και κύριοι ....σε νεο-εμφυλιακές καταστάσεις ....δεν το καταλαβαίνετε ;;;;


http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1115052/h-damokleios-spathh-ton-akinhton.html

[απόσπασμα]

"Οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι νέες μέθοδοι"
...."Τα ακίνητα ως τρόπος άντλησης ρευστότητας για την οικονομία έχουν εντοπιστεί και από παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς. Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος φέρεται να εξετάζει πρόταση για το λανσάρισμα του προϊόντος «reverse mortgage».

Αν και δεν είναι γνωστό το ακριβές περιεχόμενο της πρότασης, γενικά reverse mortgage θεωρείται ένα εξυπηρετούμενο στεγαστικό δάνειο όπου ο δανειολήπτης δεν υποχρεώνεται να αποπληρώνει κάθε μήνα την τοκοχρεολυτική του δόση και μάλιστα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το ποσό του κεφαλαίου που έχει αποπληρώσει στην τράπεζα ως γραμμή δανεισμού του.

Στόχος αυτής της πρότασης είναι να μετατραπεί μέρος της ακίνητης περιουσίας σε ρευστά διαθέσιμα και έτσι να τονωθεί η ασφαλιστική βιομηχανία και να βρεθούν οι πόροι π.χ. για τη χρηματοδότηση συνταξιοδοτικών προγραμμάτων. Οι υποστηρικτές ενός τέτοιου σχεδίου παραθέτουν ένα άκρως εντυπωσιακό στοιχείο: ενώ η καθαρή περιουσία (Net Equity) του μέσου Έλληνα αποτελείται κατά 95% από ακίνητα, τα αντίστοιχα ποσοστά κυμαίνονται μεταξύ του 40% και του 50% στην Ευρώπη και κοντά στο 35% στις ΗΠΑ!

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς κρατούν πολύ μικρό καλάθι για τέτοιου είδους εγχειρήματα, επικαλούμενοι τις μεγάλες πρακτικές και ουσιαστικές δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος.".......


ΌΛΟΙ ΕΜΕΊΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΏΣΑΜΕ, ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ ΤΑ "ΜΑΛΛΙΆ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΉΣ ΜΑΣ" ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΑΣΦΆΛΙΣΉ ....ΓΙΑ ΝΑ Τ' ΑΡΠΆΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΉΔΕΙΟΙ, ΚΑΛΌ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΞΈΡΟΥΜΕ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ....ΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΎΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΜΑΣ.
ΚΑΙ.... ΈΝΑ ΕΊΝΑΙ ΒΈΒΑΙΟ ΌΤΙ ΜΕΤΑΞΎ ΑΥΤΏΝ, ΕΊΝΑΙ ....ΚΥΡΊΩΣ, ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΈΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΈΣ ....ΚΆΠΟΙΕΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΟΠΟΊΕΣ ΕΊΝΑΙ ΈΜΜΕΣΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΜΈΝΕΣ, ΜΕ ΧΡΉΜΑΤΑ ΤΟΥ ΈΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΎΜΕΝΟΥ.

Οι Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις εκπροσωπούνται -συλλογικά- από το γνωστό σε όλους μας, αναγνωρισμένο επαγγελματικό σωματείο **Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος"


ΑΣ ΔΟΎΜΕ ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΉ ....Η "ΈΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΏΝ ΕΤΑΙΡΕΙΏΝ" ΠΟΥ ΚΆΘΕ ΤΌΣΟ -ΧΡΌΝΙΑ ΤΏΡΑ- ΓΊΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΤΑΊΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΣΈΠΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΞΉΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΊΣΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ "ΚΑΝΌΝΙΑ" ΤΩΝ ΜΕΛΏΝ ΤΗΣ !...


Η ιστοσελίδα της είναι :
http://www.eaee.gr/cms/

Την Γενική Διεύθυνση έχει -για πολλά χρόνια- και ασκεί :
Η κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, συγκαταβατική και ευγενής όπως πάντα, μας καλωσορίζει στην αρχική σελίδα:
Καλώς ήρθατε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Α.Ε.Ε.



Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) είναι αναγνωρισμένο επαγγελματικό σωματείο με μέλη τις Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον κεντρικό φορέα εκπροσώπησης των ασφαλιστικών εταιριών με 63 τακτικά Μέλη που προσφέρουν όλο το φάσμα των σύγχρονων ασφαλιστικών προϊόντων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ως η κύρια και ενιαία φωνή της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, η ΕΑΕΕ εργάζεται αδιάλειπτα για τη προβολή συλλογικών θέσεων και προτάσεων προς τη πολιτική εξουσία, τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους Διεθνείς Ασφαλιστικούς Οργανισμούς με τελική κατεύθυνση τον εκσυγχρονισμό του κλάδου και την ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης της ελληνικής κοινωνίας.

Σήμερα, η ελληνική ασφαλιστική αγορά συμβάλλει πολλαπλά στην προαγωγή της Εθνικής Οικονομίας αλλά και στη κοινωνική σταθερότητα μέσω της παροχής των ασφαλιστικών της υπηρεσιών.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος με συνέπεια στους κεντρικούς της στόχους αλλά και στη σπουδαιότητα του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης τον οποίο και υπηρετεί, αναβαθμίζεται συνεχώς διεκδικώντας μια παρουσία δυναμική στο πεδίο των εξελίξεων του ευρύτερου χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος.

Στις σελίδες που ακολουθούν θα έχετε την ευκαιρία να πληροφορηθείτε για τη ταυτότητα της ΕΑΕΕ καθώς και για όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την τρέχουσα εικόνα του ασφαλιστικού κλάδου.

Μαργαρίτα Αντωνάκη
Γενική Διευθύντρια


Εδώ την βλέπουμε στην κοπή της πίτας με τον

κ. Γ. Κώτσαλο της ΙΝΤΕΡΑΜΈΡΙΚΑΝ.


Βιογραφικό της κας Μαργαρίτας Αντωνάκη :

** Όπως προκύπτει από το βιογραφικό της πιο κάτω, η κα Μ. Αντωνάκη, αποτελεί μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις υπάλληλων του δημόσιου

που "μεταπήδησαν" στον ιδιωτικό τομέα ....από τους ελεγκτές, στους ελεγχόμενους !


http://whoiswhogreece.wordpress.com/2013/05/31/margarita-antonaki/

Who is Who Greece
Posted on Μαΐου 31, 2013
Μαργαρίτα Κυδώνη-Αντωνάκη


Μαθηματικός – Αναλογίστρια, Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Είναι απόφοιτος Μαθηματικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε το MSc “Επιχειρησιακή Έρευνα και Πληροφορική” του ιδίου Πανεπιστημίου.

Το 1973-76 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στην Έδρα Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1976-88 εργάστηκε ως αναλογίστρια και ** διετέλεσε προϊσταμένη Οικονομικού και Τεχνικού Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιριών στην Εποπτική Αρχή Ασφαλιστικών Εταιριών του Υπουργείου Ανάπτυξης. Το 1988-95 ήταν διευθύντρια στην ασφαλιστική εταιρεία Commercial Union Life. Από το 1995 έως και σήμερα διατελεί γενική διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Έχει συμμετάσχει σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει εκπροσωπήσει την ελληνική ασφαλιστική αγορά σε συνέδρια επιτρόπες κλπ. στο εξωτερικό. Έχει συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της ΕΑΕΕ. Έχει πολύχρονη εμπειρία σε θέματα ιδιωτικής ασφάλισης, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα, καθώς τα τελευταία 30 χρόνια έχει συμμετάσχει ενεργά στην εξέλιξη του κλάδου από όλες τις πτυχές της ελληνικής και της ευρωπαϊκής αγοράς. Έχει σημαντική συμβολή στο χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Συμμετείχε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εκπροσωπεί την ελληνική ασφαλιστική αγορά στο εξωτερικό σε διάφορες επιτροπές και συνέδρια. Έχει ανελιχθεί και παρέμεινε σε μια απο τις σημαντικότερες θέσεις του κλάδου της Ιδιωτικής Ασφάλισης επί 17 συναπτά έτη. Ένας μοιράιος συνδυασμός καριέρας και οικογένειας. Συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό της ΕΑΕΕ.

Βραβεύτηκε από εκπροσώπους του ασφαλιστικού τομέα του Λουξεμβούργου κατά τη διάρκεια συνεδρίου εποπτικών αρχών. Επίσης βραβεύτηκε από το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου.
Μέλος της Executive Commitee, Insurance Europe (Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ασφαλίσεων, Μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του συστήματος Φιλικού Διακανονισμού.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΕΕ είναι :
H Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος διοικείται από δεκαεννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο με διετή θητεία, το οποίο εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση των μελών που αποτελεί και το ανώτατο διοικητικό της όργανο. Το Διοικητικό Συμβούλιο χαράσσει τη στρατηγική της ΕΑΕΕ και συγκροτεί Επιτροπές ορίζοντας πρόεδρο για κάθε μία ατομικά.
Η παρούσα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Γεώργιος Κώτσαλος
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Ιωάννης Λαπατάς
ΤΑΜΙΑΣ : Φωκίων Μπράβος
ΜΕΛΗ : Δημήτριος Ζορμπάς,
Θεόδωρος Κοκκάλας,
Πέτρος Παπανικολάου,
Ιορδάνης Χατζηιωσήφ,
Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος,
Νικόλαος Μακρόπουλος,
Gomez Luis Miguel,
Δημήτριος Μαζαράκης,
Παναγιώτης Βαγιακάκος,
Παναγιώτης Δημητρίου,
Ανδρεας Βασιλειου,
Αναστάσιος Κασκαρέλης,
Eric Kleijnen,
Bertrand Woirhaye,
Giuseppe Zorgno.




[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]


ΣΧΕΤΙΚΉ ΑΝΆΡΤΗΣΗ:

http://attikanea.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7010.html

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΣΠΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΣΠΗΣ














ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ: “ΕΔΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΣΑΣ” ΦΩΝΑΖΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ! - ΒΙΝΤΕΟ

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ: “ΕΔΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΣΑΣ” ΦΩΝΑΖΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ! 



 



 

Τελεσίγραφο από την Τρόικα - Ανοίγουν οριστικά 115 κλειστά επαγγέλματα

Η κυβέρνηση δεν έχει άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και πλέον καλείται να προχωρήσει στην απελευθέρωση τους. Στο στόχαστρο πλέον μπαίνουν 115 κλειστά επαγγέλματα, τα οποία θα πρέπει τους πρώτους τρεις μήνες του νέου έτους να ανοίξουν οριστικά.

Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική» οι δανειστές έχουν ήδη χτυπήσει καμπανάκι στην κυβέρνηση αφού η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων γίνεται με πολύ αργούς ρυθμού αν και το άνοιγμα τους περιλαμβάνεται στις μνημονιακές υποχρεώσεις. Ετσι με συμπληρωματικές νομοθετικές ρυθμίσεις μια σειρά από επαγγέλματα, τα οποία μέχρι τότε περιορίζονταν από γεωγραφικά, ηλικιακά τυπικά ή ακόμη και συντεχνιακά κριτήρια, θα ανοίξουν οριστικά.

Η επόμενη φάση του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της νομοθεσίας, με την οποία θα αρθούν και οι τελευταίοι περιορισμοί στα επαγγέλματα των μηχανικών, των δικηγόρων και των ορκωτών εκτιμητών. Θα πρέπει επίσης να ολοκληρωθεί η «δευτερεύουσα» νομοθεσία για τα τεχνικά επαγγέλματα (ηλεκτρολόγοι και τεχνικοί κάθε είδους). Παράλληλα, τα συναρμόδια υπουργεία θα πρέπει να προχωρήσουν σε πολλαπλές εκθέσεις αξιολόγησης των ήδη υφιστάμενων νομοθετικών ρυθμίσεων και εντοπισμό τυχόν εμποδίων, τα οποία αναφύονται ανάμεσα από τις γραμμές του κάθε νόμου ώστε να τις διορθώσουν το ταχύτερο δυνατόν.

Τι περιλαμβάνει η ρύθμιση για τους δικηγόρους


Η ρύθμιση για τους δικηγόρους και νομικούς ήταν στα μέτρα που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από τον Ιούλιο, ωστόσο η τελική μορφή του νομοσχεδίου καθυστέρησε λόγω της αντίδρασης που προκάλεσαν οι διατάξεις οι οποίες ουσιαστικά απελευθερώνουν πλήρως τις αμοιβές των δικηγόρων. Σύμφωνα με τον νέο κώδικα θα απελευθερωθούν πλήρως οι αμοιβές των νομικών, οι οποίες θα είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης με τους πελάτες. Συγκεκριμένα, βάσει των προβλεπόμενων στο νέο Κώδικα Δικηγόρων το γραμμάτιο προείσπραξης θα αντικατασταθεί με ένα πάγιο ποσό που θα καταβάλει ο κάθε δικηγόρος ανά υπόθεση και το οποίο θα ορίζεται με ΚΥΑ.

Παράλληλα ο νέος κώδικας θα καταργεί από την 1η Ιανουαρίου 2014 την υποχρεωτική παράσταση νομικού στη σύναψη συμβολαίων, κάτι το οποίο μειώνει περισσότερο τη νομική ύλη νέων και παλαιών δικηγόρων. Επίσης, καταργεί και την υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου σε κάθε διαδικασία διαμεσολάβησης. Η συγκεκριμένη υποχρέωση έχει χρονικό περιθώριο εφαρμογής μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου. Νομοθετείται όμως από τώρα προκειμένου να υπάρξει μια μικρή μεταβατική περίοδος.

Αλλαγές στα τυπικά προσόντα και πιστοποίηση σε τεχνικά επαγγέλματα

Στα τεχνικά επαγγέλματα όπου περιλαμβάνονται συνολικά 56 επιμέρους κλάδοι μετά και την ψήφιση του αρχικού νόμου που προβλέπει την άρση των εμποδίων, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν στα τυπικά προσόντα και στην πιστοποίηση του συγκεκριμένου τομέα. Συγκεκριμένα θα γίνουν έξι παρεμβάσεις

Μέχρι και το τέλος του μήνα θα πρέπει να οριστεί το κόστος για απόκτηση της άδειας για την άσκηση δραστηριότητας τεχνικού, καθώς επίσης η εξέλιξη των αμοιβών για τους χειριστές μηχανημάτων.

Μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου θα πρέπει να οριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις με τις οποίες θα πιστοποιηθούν ιδιωτικές εταιρείες, ώστε να μπορούν να διεξάγουν εξετάσεις και να αποδίδουν άδειες εργασίας για το επάγγελμα του τεχνικού για όλους τους κλάδους.

Μέχρι και το τέλος Μαρτίου του 2014 θα πρέπει να οριστούν οι διαδικασίες, οι προϋποθέσεις, αλλά και το κόστος των σεμιναρίων με βάση τα οποία θα πιστοποιείται εργασιακή εμπειρία για το επάγγελμα του τεχνικού για όλους τους κλάδους.

Στο επάγγελμα του ηλεκτρολόγου, όπου περιλαμβάνονται συνολικά 41 επιμέρους κλάδοι, μετά το ξεκαθάρισμα των τυπικών προσόντων και των κανόνων πρόσβασης θα πρέπει να υπάρξουν και νέες ρυθμίσεις, οι οποίες θα πρέπει να διευκρινίζουν:
Την ακριβή διαδικασία για την απόκτηση άδειας εξάσκησης εργασίας για τα επαγγέλματα του ηλεκτρολόγου.

Την οριστικοποίηση του ποσού που θα πρέπει να διαθέσει κάποιος για να αποκτήσει άδεια άσκησης για το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου.

Παράλληλα η κυβέρνηση θα πρέπει να οργανώσει μια αμοιβαία έκθεση αξιολόγησης, όπου αντιπρόσωποι των μηχανικών, αρχιτεκτόνων, γεωλόγων και τοπογράφων αξιολογούν την αιτιολόγηση και την αναλογικότητα των απαιτήσεων που περιορίζουν ορισμένες δραστηριότητες σε παρόχους με συγκεκριμένα επαγγελματικά προσόντα.

http://www.iefimerida.gr/



Tι ισχύει με τον δακτύλιο (που επέστρεψε)

Ο δακτύλιος επέστρεψε από σήμερα στη ζωή των Αθηναίων, με ισχύ μέχρι και την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπονται τα εξής;

Ι. ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΜΙΚΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ):

Τα όρια του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:
Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) -  Λ. Αλεξάνδρας.
Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ το μέτρο δεν ισχύει.
Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον ΜΙΚΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά – ζυγά).
Δεν υπάγονται στις παραπάνω απαγορεύσεις και κυκλοφορούν χωρίς κανένα περιορισμό, στον

ΜΙΚΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ:

α) Τα οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών, καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον ΜΙΚΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ, οι οποίες χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ ΔΜΕΟ/οικ./3253/στ/0718/Φ.911 από 20/22.8.2013 (ΦΕΚ Β΄ 2048) Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

β) Τα οχήματα των κατηγοριών που εμπίπτουν στα μέτρα του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ, δηλαδή:
Τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο,υγραέριο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο) και,
Τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 4 εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km.

Αιτήσεις για εξαίρεση
Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων εσωτερικά του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ, προβλέπονται ειδικές Ζώνες εισόδου – εξόδου.

Οι αιτήσεις από τους δικαιούμενους σύμφωνα με την παραπάνω περίπτωση α΄, θα υποβάλλονται από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου έως και τις 31 Οκτωβρίου 2013, κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 08:00΄ έως 14:00΄ και Σάββατο, ώρες 08.00΄ έως 12.00΄ στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, (Θ. Δηλιγιάννη 24-26, 4ος όροφος).
Οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον ΜΙΚΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ που είχαν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για το έτος 2012-2013, δεν ισχύουν για τη νέα περίοδο 2013-2014.

ΙΙ. ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ:
Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και των λεωφορείων, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν την 1-1-1990, εντός της ζώνης του ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ.
Κατά την έναρξη κάθε νέου ημερολογιακού έτους, η παραπάνω χρονολογία προσαυξάνεται κατά ένα έτος.

Τα όρια του ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ, καθορίζονται από τις παρακάτω οδούς καιλεωφόρους:
Παραλιακή λεωφόρος – Αλίμου – Βουλιαγμένης – Ελ. Βενιζέλου – Περιμετρική Υμηττού – Κατεχάκη – Μεσογείων – Αγ. Παρασκευής – Χαλανδρίου – Παπανικολή – (Κ. Παλαιολόγου) – Καποδιστρίου – Κύμης – Κασταμονής – Χαλανδρίου – Αναγεννήσεως – Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας – Αθηνών – Θηβών – Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι.
Στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών−Λαμίας, η Λ. Κηφισού και η Λ. Αθηνών, με εξαίρεση το τμήμα της από τη διασταύρωσή της με τη Λ. Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.

ΙΙΙ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Οι ημέρες και ώρες ισχύος όλων των ως άνω περιοριστικών μέτρων, είναι οι εξής:
Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07.00΄ έως 20.00΄,
Παρασκευή, ώρες 07.00΄ έως 15.00΄.

Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιούνται 24ωρες απεργίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.

Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Διοικητικό πρόστιμο 200,00 €).

Ειδικά για τις προϋποθέσεις της ελεύθερης κυκλοφορίας των οχημάτων της παραπάνωπερίπτωσης Ι, (β΄), αλλά και τους περιορισμούς της περίπτωσης ΙΙ, που προβλέπονται από τον ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμβουλευθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (www.ypeka.gr).

Τριήμερη απεργία αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σε τριήμερη απεργία καλεί τους γιατρούς του ΕΣΥ το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο, που συνεδρίασε με τη συμμετοχή εκπροσώπων Ενώσεων της Βορείου Ελλάδας και της Θεσσαλίας το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, καλεί σε απεργίες την Τρίτη 17, την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, η απεργία οργανώνεται «για τη μαχητική προώθηση των στόχων του 8ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ της ΟΕΝΓΕ, τη συμμετοχή στην Απεργία της ΑΔΕΔΥ, τον συντονισμό και συμπόρευση με την απεργία της ΟΛΜΕ και άλλων Ομοσπονδιών και Σωματείων που χαράζουν ανυποχώρητα αγωνιστική πορεία διαρκείας».

“Κούρεμα” δημοσίου μέσω 100.000 συνταξιοδοτήσεων

Διπλό σχέδιο για το “άδειασμα” του δημοσίου μέσω 100.000 συνταξιοδοτήσεων μέσα στην επόμενη διετία επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της “Ελευθεροτυπίας”, το οποίο η εφημερίδα επιλέγει να προβάλλει ως βασικό στο σημερινό πρωτοσέλιδό της.

Το ρεπορτάζ της “Ελευθεροτυπίας” αναφέρει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει πρόσθετα πλασματικά χρόνια στους 40.000 υπαλλήλους του δημοσίου και των ΝΠΔΔ που θα μπουν στο καθεστώς κινητικότητας, από τα οποία τα 2 ή τα 3 χρόνια θα είναι εξαγοράσιμα.

Το σχετικό σχέδιο φέρονται να το επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και σύμφωνα με την “Ελευθεροτυπία” δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη, επειδή πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι να “τρέξει” η κινητικότητα, και να διαμορφωθούν στη συνέχεια οι προϋποθέσεις για να αποτραπούν μελλοντικά νέες απαιτήσεις της τρόικας για “κούρεμα” υπαλλήλων του δημοσίου.

Νόμιμες από το ΣτΕ οι τροποποιήσεις στο σχέδιο Αθηνά...

Παρατείνεται η λειτουργία του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, του πρώην ΤΕΙ Λάρισας...

Νόμιμες κρίθηκαν, από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), οι τροποποιήσεις τις οποίες επέφερε το υπουργείο Παιδείας σε Προεδρικά Διατάγματα του σχεδίου Αθηνά γιατην αναδιάρθρωση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ).

Αναλυτικότερα, με σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων τα οποία κατατέθηκαν για επεξεργασία στο ΣτΕ επέρχονται νέες αλλαγές σε 14 από τα 36 Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν το σχέδιο Αθηνά.
Δύο από αυτά αφορούν το Τμήμα Αυτοματισμού του ΤΕΙ Μεσολογγίου και το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, του πρώην ΤΕΙ Λάρισας:

Το ΣτΕ (γνωμοδοτήσεις 255 και 256/2013) έκρινε μη νόμιμη διάταξη που αφορούσε τον τόπο σπουδών των φοιτητών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που έχει συσταθεί, μετά τη συνένωση των ΤΕΙ Πάτρας και Μεσολογγίου (με έδρα την Πάτρα). Αναλυτικότερα, με το 94/2013 Προεδρικό Διάταγμα συγχωνεύθηκε το Τμήμα Αυτοματισμού του ΤΕΙ Μεσολογγίου με το αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Πειραιά στο Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Πειραιά (με έδρα των Πειραιά) και ορίστηκε ότι οι φοιτητές «εντάσσονται αυτοδικαίως στο τμήμα που προκύπτει από τη συγχώνευση».

Τα σχέδια διαταγμάτων που κατατέθηκαν στο ΣτΕ, έδιναν τη δυνατότητα στους φοιτητές, του συγχωνευθέντος Τμήματος Αυτοματισμού του ΤΕΙ Μεσολογγίου, «να ενταχθούν, κατ΄ επιλογή τους, είτε στο τμήμα του ΤΕΙ Πειραιά, είτε στα ομώνυμα τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με έδρα τη Θεσσαλονίκη ή του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, με έδρα τη Χαλκίδα».

Όμως, οι σύμβουλοι Επικρατείας δεν έκριναν νόμιμη την επίμαχη διάταξη, γιατί: 1) τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Στερεάς Ελλάδος δεν έχουν εκφράσει γνώμη για το αν έχουν τη δυνατότητα από άποψη υλικοτεχνικής υποδομής και εκπαιδευτικού προσωπικού να απορροφήσουν τους επιπλέον φοιτητές του Τμήματος Αυτοματισμού του ΤΕΙ Μεσολογγίου, οι οποίοι θα επιλέξουν να ενταχθούν στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Στερεάς Ελλάδος και 2) έχουν θεσπιστεί ήδη σχετικές ρυθμίσεις με το ΠΔ 94/2013 που παρέχουν δικαίωμα επιλογής στους φοιτητές των συγχωνευθέντων τμημάτων.
Αντίθετα, νόμιμη κρίθηκε από το ΣτΕ η διάταξη εκείνη των σχεδίων διαταγμάτων που παρατείνει τη λειτουργία του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, του πρώην ΤΕΙ Λάρισας (έδρα Καρδίτσα), έτσι ώστε όσοι φοιτούν στο τμήμα αυτό να συνεχίσουν εκεί τις σπουδές τους.

Υπενθυμίζεται ότι το τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του πρώην ΤΕΙ Λάρισας και το αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Λαμίας (έδρα Καρπενήσι) συγχωνεύθηκαν στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Η μεταβατική αυτή ρύθμιση για τους φοιτητές του συγκεκριμένου τμήματος του πρώην ΤΕΙ Λάρισας έγινε γιατί το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας δεν μπορεί να απορροφήσει προς το παρόν τους φοιτητές αυτούς, όπως αναφέρεται στη γνωμοδότηση του ΣτΕ...

enet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.ΣΥ. ΑΕ Αρ. 77

Από τις 22/09/2031 θα λειτουργήσει Πιλοτικά πρόγραμμα πρότυπων Γραμμών Λεωφορείων και Τρολλευ και για τα Τρολλευ επιλέχτηκε η Γρ. 6 . Όλα καλά το μόνο που με προβληματίζει είναι οι προϋποθέσεις για να μπορέσει κάποιος να εργαστεί στην γρ. 6.

Μια από αυτές ειναι:

"β) Χρήση υπηρεσιακής ένδυσης" , Ερώτηση : Γνωρίζει η Υπηρεσία από πότε έχουν να μας χορηγήσουν υπηρεσιακά ρούχα ;

Και κάτι τελευταίο από ξένες γλώσσες τι πρέπει να ξέρουν οι οδηγοί γιατί για τη συγκεκριμένη VIP γραμμή που επιλέχτηκε μέλλων τα Αγγλικά δεν θα είναι αρκετά.











Τι μπορεί να δει κανείς μέσα στο Μετρό!

Και όμως όλα αυτά μπορεί να τα δει κάποιος μέσα στο Μετρό…
Χρήστες του διαδικτύου συγκέντρωσαν τα πιο περίεργα περιστατικά που μπορεί κάποιος να δει μέσα στο μετρό…
 
Δείτε τις φωτογραφίες:
  
 
 
 
tsantiri.gr

Ξέρετε πόσες φορές έχει παστεριωθεί ενα γάλα; Έτσι θα δείτε πως....και αν πρέπει να το αγοράσετε!

Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να….ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο;

Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα καιδιατροφική αξία.

Όταν το γάλα φτάνει στο σούπερ μάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του.

Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει αναπαστεριωθεί 2 φορές.

Σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5, γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί. Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 έως 5.

Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.



Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάξτε στον πάτο του μπουκαλιού. Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5, ούτε ακόμα και με 3, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.
 

Ο Σαμαράς «απειλεί» με …εκλογές ! του Γιώργου Δελαστίκ

Μεγάλη πλάκα έχουν αυτοί οι απίθανοι πολιτικοί καραγκιόζηδες της κυβέρνησης με επικεφαλής τον Σαμαρά. Καθώς έχουν ταμπουρωθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν και να έρθουν σε επαφή με πραγματικούς ανθρώπους, συναναστρέφονται αποκλειστικά μόνο τους
αυλοκόλακες, τα τρωκτικά και τους πράκτορες. Το αποτέλεσμα είναι να μην έχουν πλέον καμιά σχέση με την κοινωνία, τις ανάγκες της και την οργή της. Έφτασε έτσι το πρωθυπουργικό περιβάλλον στο εξαιρετικά διασκεδαστικό σημείο να διοχετεύει στα φερέφωνά του στα μέσα ενημέρωσης την «πληροφορία» ότι ο Σαμαράς θα κάνει …πρόωρες εκλογές τον Μάιο γιατί είναι βέβαιος ότι θα τις κερδίσει!

Οι πολιτικοί απατεώνες και ταυτόχρονα κρετίνοι του Μεγάρου Μαξίμου νομίζουν ότι θα …παγώσουν τον ελληνικό πληθυσμό με αυτή την «επιβλητική επίδειξη αυτοπεποίθησης» του Σαμαρά. Θα παραλύσουν έτσι οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις κατά της πολιτικής του και ο λαός θα αισθανθεί …φρίκη αναλογιζόμενος τι θα πάθει, αν πάψει να έχει ηγέτη και πρωθυπουργό τον Σαμαρά! Είναι τελείως ηλίθιοι στο θέμα αυτό. Θα ήταν πραγματικά απολαυστικό να έκαναν βουλευτικές εκλογές τον Μάιο. Θα τους ξεφορτωνόμασταν ξαπλωμένοι στους καναπέδες μας! Λέτε όμως αντί για βλάκες να είναι παμπόνηροι και να ρίχνουν επίτηδες την πληροφορία ότι θα κάνουν εκλογές μετά από οχτώ – εννέα μήνες, με σκοπό να καλλιεργήσουν την αυταπάτη στο λαό ότι δεν χρειάζεται να κινητοποιείται για να τους ρίξει αφού σε λίγους μήνες θα τους διώξει ρίχνοντας απλώς ένα ψηφοδέλτιο στην κάλπη; Να μπορέσουν έτσι να βγάλουν και το φετεινό χειμώνα και να επιβάλουν και το νέο Μνημόνιο που ανακοίνωσαν ήδη ότι ετοιμάζουν ο Μάριο Ντράγκι, ο πρέδρος της ΕΚΤ και ο Γερούν Ντέισελμπλουμ, ο πρόεδρος της ευρωομάδας;

Η ουσία είναι ότι αποκλείεται να γίνουν εκλογές τον Μάιο με πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Πρόωρες εκλογές θα γίνουν μόνο αν ο λαός ανατρέψει την κατάπτυστη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με κοινωνική έκρηξη, διαφορετικά η κυβέρνηση αυτή θα εξαντλήσει την τετραετία ως τον Ιούνιο του 2016! Ο λόγος που δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές με κυβερνητική πρωτοβουλία είναι απλούστατος. Οι Γερμανοί κατακτητές γνωρίζουν ότι όποτε και αν γίνουν εκογές κάτω από συνθήκες στοιχειώδους ομαλότητας –αυτό σημαίνει π.χ. να μην έχει εμπλακεί η Ελλάδα σε πόλεμο ή να μη δολοφονεί η κυβέρνηση όσους διαδηλώνουν εναντίον της, όπως π.χ. η χούντα της Αιγύπτου, με την οποία συνομίλησε συντροφικά ο Βενιζέλος την Πέμπτη– το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο: Πρώτο κόμμα θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό σημαίνει ότι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος θα καρατομηθούν επί τόπου από τους ομοϊδεάτες τους στα κόμματά τους, χωρίς να αποκλείεται καθόλου να παραπεμφθούν και σε δίκες για να κατασπαραχθούν τα πολιτικά άχρηστα πτώματά τους. Ακόμη κι αν αυτά τα πολιτικά ανθρωπάκια αποφασίσουν να αυτοκτονήσουν πολιτικά, οι Γερμανοί δεν θα τους αφήσουν. Τόσο εθελόδουλους «Τσολάκογλου» είναι πολύ δύσκολο πια να βρουν ακόμη και στο ελληνικό πολιτικό προσωπικό. Όχι φυσικά ότι υπάρχει λειψανδρία πολιτικών Κουίσλινγκ, αλλά όλοι τους έχουν μηδαμινή προσωπική επιρροή στον κόσμο κι έτσι η απόλυτη δουλοφροσύνη και εθελοδουλεία τους είναι άχρηστη στους Γερμανούς επικυρίαρχους.

Πέρα όμως από τα ξόανα του Μεγάρου Μαξιμου της ΝΔ, πραγματική απόλαυση ήταν το εορταστικό …μνημόσυνο του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Στο διήμερο συμπόσιο που έγινε με τυπική αφορμή τα 39 χρόνια από την ιδρυτική Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη του 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου, κανένας απολύτως ομιλητής δεν αναφέρθηκε ούτε κατ’ ελάχιστο στη διακήρυξη αυτή. Ο λόγος ήταν απλούστατος: Το σημερινό ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί όλα όσα κατάγγελλε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τη διακήρυξή του το 1974! Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, όπως και το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη και το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη είναι πολύ πιο δεξιό, πολύ πιο αντιλαϊκό, πολύ πιο ξενόδουλο από τη ΝΔ του Καραμανλή το 1974, η οποία φυσικά και τότε ήταν αντιδραστική! Τι να πουν λοιπόν για τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη; Να εξαγγείλουν ότι καταγγέλλει η διακήρυξη αυτή το σημερινό …ΠΑΣΟΚ; Αυτό που κατάλαβε όλη η Ελλάδα είναι ότι ο Βενιζέλος ελέγχει πλήρως το ΠΑΣΟΚ σήμερα (είναι τυχαίο άραγε που δεν δημοσιοποίησε ποτέ την έκθεση για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ επί Γιωργάκη;) αλλά ταυτόχρονα δεν έχει απολύτως κανέναν οπαδό μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ!

Τα παλιά και νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πραγματικά ή υποτιθέμενα, τον αφήνουν να κάνει ό,τι θέλει και όλοι τους περιμένουν τη νύχτα των επόμενων βουλευτικών εκλογών για να τον καθαιρέσουν με πρόσχημα το εκλογικό αποτέλεσμα! Ο Ρέππας ήταν ο μοναδικός που έριξε ήδη το νέο προγραμματικό σύνθημα: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και να δείξει ότι είναι έτοιμο για μια προοπτική σύμπραξης και με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο, εάν το επιβάλλουν οι συνθήκες». Η «αντιμνημονιακή κωλοτούμπα» του μεταβενιζελικού ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται.

 
 

«Ξαφνικός θάνατος» και για τον ΟΣΕ

Του ΘΑΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - Ανταπόκριση, Βρυξέλλες

Το «λουκέτο» στους ελληνικούς σιδηροδρόμους σχεδιάζει να θέσει η τρόικα ως προαπαιτούμενο για την έγκριση της επόμενης δόσης και τη συνέχιση των συζητήσεων για το επόμενο ελληνικό μνημόνιο. Οι Βρυξέλλες και οι εταίροι αναμένεται να εντάξουν στην επόμενη λίστα με τα προαπαιτούμενα το κλείσιμο του ΟΣΕ, την αναδιάρθρωση των εφοριών, με απολύσεις υπαλλήλων, το επόμενο βήμα της μεταρρύθμισης στο φορολογικό και τη λήψη νέων μέτρων πάνω από 4 δισ. ευρώ για το 2015 και το 2016.

Η τρόικα και το Euro Working Group (EWG), ύστερα από τα τελευταία διφορούμενα πολιτικά μηνύματα από την Αθήνα, αναμένεται να σκληρύνουν εξαιρετικά τη στάση τους, όπως έπραξαν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, καθώς αυτός ο τριμηνιαίος έλεγχος θα αποτελέσει το κλειδί για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Πολύ απλά, για τις Βρυξέλλες και τους δανειστές η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα μικρότερο Δημόσιο και ένα νέο φορολογικό σύστημα.

Ο έλεγχος θα ξεκινήσει στην ουσία του μετά το Σαββατοκύριακο των γερμανικών εκλογών, οπότε οι δημόσιες δηλώσεις θα «απελευθερωθούν», με στόχο να ολοκληρωθεί πριν από το Eurogroup του Νοεμβρίου. Οι επιτελείς των Βρυξελλών, βεβαίως, δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι για τις πολιτικές αντιστάσεις που θα συναντήσουν και δεν αποκλείουν πολιτικές εξελίξεις με πρόσχημα το πρόγραμμα.

«Στην καλύτερη περίπτωση, αυτός ο έλεγχος θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον», λένε στις Βρυξέλλες, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μείνει -λόγω πολιτικής διαπραγμάτευσης- χωρίς δόση έως τα Χριστούγεννα. «Δεν υπάρχουν σύντομα λήξεις ομολόγων που να μας ανησυχούν και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μπορούν να καλυφθούν από εναλλακτικές πηγές». Πρώτα πρέπει η τρόικα να καταλήξει και μετά το Eurogroup να διαβουλευθεί για τα επόμενα βήματα.

Μη απαραίτητες δομές

Υψηλόβαθμος κοινοτικός αξιωματούχος στις Βρυξέλλες ανέφερε σε σχέση με το μέλλον του ελληνικού προγράμματος τα εξής: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το εσωτερικό έλλειμμα και το χρέος παραμένει η απασχόληση στο Δημόσιο. Η Ελλάδα έχει δύο επιλογές: Ή να αυξήσει τα κρατικά έσοδα και να μειώσει τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, κάτι το οποίο αμφιβάλλουμε ότι θα αποδώσει, ή να περικόψει το μέγεθος του δημόσιου τομέα».

Ο αξιωματούχος δεν έκρυψε την προτίμησή του, λέγοντας πως «η περικοπή των μη απαραίτητων δομών είναι η καλύτερη επιλογή μακράν. Το EWG προτιμά αυτό να γίνει από τους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Πρέπει να αυξηθεί και η αποτελεσματικότητα του φορολογικού μηχανισμού. Κινηθείτε έξυπνα και συνδυαστικά».

Μη απαραίτητες δομές οι δανειστές θεωρούν, μεταξύ άλλων, τον ΟΣΕ και τις εφορίες, με τον τρόπο που υφίστανται σήμερα. Ειδικά για τη φορολογική διοίκηση, υπάρχει ήδη εισήγηση από την task force, εν γνώσει της ελληνικής πλευράς, η μετάβαση, όμως, στη νέα, ευέλικτη δομή καθυστερεί. Το «μυστικό» περί νέου πακέτου δεν είναι πια μυστικό για τις Βρυξέλλες. Ανώτεροι κοινοτικοί αξιωματούχοι, προερχόμενοι και από τους δύο βασικούς θεσμούς, μιλάνε στον Τύπο -πολύ περισσότερο από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους- για τον χρόνο, τον τρόπο και τον χαρακτήρα της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, που θα παραμένει στον ασφυκτικό κλοιό του κοινοτικού ελέγχου για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από όσο είχε υπολογιστεί.

Ανοιχτά, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ παραδέχθηκε δημόσια -όπως είχε κάνει νωρίτερα στέλεχος της τρόικας- ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές πλήρως το 2014. Ο Γ. Ντάισελμπλουμ πριν μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ενημερωθεί από στέλεχος του EWG για την πορεία των συζητήσεων σχετικά με το «διάδοχο προληπτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα». Την Πέμπτη, ο ίδιος δεν ανέφερε διόλου τυχαία την ανάγκη για φορολογική μεταρρύθμιση, εκμηδενίζοντας ουσιαστικά τις έως τώρα νομοθετικές προσπάθειες. Όπως εξηγούν κύκλοι του Συμβουλίου, «το έκανε γιατί αυτήν την ενημέρωση είχε από την τρόικα».

Καθώς τα μηνύματα από την Ουάσιγκτον είναι σαφέστατα, οι εταίροι πρέπει να είναι έτοιμοι -τόσο στις 14 Οκτωβρίου όσο και στις 14 Νοεμβρίου και τις αντίστοιχες συνεδριάσεις του Eurogroup- να απαντήσουν στο ΔΝΤ πάνω σε δύο βασικά ερωτήματα:

-Πώς θα εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση του προγράμματος το επόμενο 12μηνο και

-πώς θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους (δηλαδή, πώς το χρέος θα βρεθεί κάτω από το 120% το 2020).

Το νέο δάνειο

Το πρώτο ερώτημα απαντάται ευκολότερα από το δεύτερο. Το ποσό των 14 δισ. ευρώ μπορεί να εξασφαλίσει τη χώρα έως το τέλος του 2015, μαζί με τα υπόλοιπα του παλαιού προγράμματος. Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, κοινοτικός αξιωματούχος ενημέρωσε τη Realnews ότι στο πλαίσιο του EWG εξελίσσεται η προετοιμασία για την αναδιάρθρωση του συνόλου των ελληνικών δανείων (διμερή και EFSF), υπό τη σκέπη του ESM, με μείωση των επιτοκίων δανεισμού κατά 0,5 μονάδες και διαφορετικές εκδοχές στην ωρίμανση και την εξυπηρέτηση των δανείων.

Η πηγή που ενημέρωσε την «R» ξεκαθάρισε ότι σε αυτές τις συζητήσεις το ΔΝΤ δεν έχει απαντήσει πολιτικά, «γνωρίζουμε όμως ότι το Ταμείο επιθυμεί να περικόψει το δημόσιο χρέος κατά 10 ακόμα μονάδες έως το 2020». Ο υπολογισμός που παρέθεσε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος βασίζεται στην παραδοχή ότι «στην ελληνική περίπτωση είναι σε εξέλιξη ένα σενάριο συνδυαστικού σοκ, που εκτοξεύει το χρέος κοντά στο 134% το 2020». Η άποψη που επικρατεί στο EWG εδώ και λίγες εβδομάδες είναι πως ο στόχος για αποδόσεις κοντά στα 24 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις «είναι παντελώς ανέφικτος με τα σημερινά μέσα».

Η διαπραγμάτευση όμως για το ύψος του χρέους έχει ακόμα... μέλλον. Η Ε.Ε. θα αντιπροτείνει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, που θα τροφοδοτηθούν από αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της Ένωσης στα κοινοτικά κονδύλια ή λόγω της διάχυσης από την έξοδο της υπόλοιπης ευρωζώνης από την ύφεση. Άγνωστο αν θα πειστεί το ΔΝΤ.

Σε όλα τα ενδεχόμενα εξετάζεται και η λογική της σταδιακής εφαρμογής. Στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι το ΔΝΤ, για να συνεχίσει να μετέχει στο πρόγραμμα, μπορεί να αρκεστεί σε πολιτική υπόσχεση πως όλα αυτά θα γίνουν. Η δε εκτέλεση της αναδιάρθρωσης να γίνει όταν όντως πιστοποιηθεί πως θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα. Το σίγουρο είναι πως για να φτάσει εκεί η Ελλάδα θα πρέπει να έχει ήδη υπογράψει το νέο μνημόνιο.

Αντιδράσεις από το πρωτοσέλιδο της Realnews

Την αντίδραση του Υπουργείου Υποδομών προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε: «Τo κλείσιμο ή η απαξίωση του Οργανισμού δεν περιλαμβάνονται επ' ουδενί στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης. Απεναντίας, κυβερνητική πρόθεση είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας και των υπηρεσιών του Οργανισμού και για το λόγο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη βασικά και μεγάλα έργα σιδηροδρομικών υποδομών σε όλη τη χώρα».

Πηγή: Real.gr

Σαρώνουν το κοινωνικό κράτος

Νέες μεγάλες περικοπές στους προϋπολογισμούς των υπουργείων Εργασίας (1,8 δισ. ευρώ) και Παιδείας (341 εκατ.). Ψαλίδι κατά 450 εκατ. και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που τροφοδοτεί την ανάπτυξη. Διπλά χαμένα τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού σχεδιάζεται και η κατάργηση ειδικών πόρων.

Περικοπές δαπανών ύψους 6,4 δισ. ευρώ σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα αλλά και στα κονδύλια για την Παιδεία προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2014, το προσχέδιο του οποίου θα συζητηθεί μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας με την άφιξη των τεχνικών κλιμακίων.

Με τον νέο προϋπολογισμό η κυβέρνηση δείχνει να προεξοφλεί ένα νέο «κούρεμα» στο χρέος προσβλέποντας ότι το κόστος έτσι θα είναι μικρότερο κατά 2 δισ. ευρώ το 2014. Αύξηση θα παρουσιάσουν τα έξοδα εκταμίευσης δανείων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σταθερότητας (EFSF).



efsyn.gr

 

Τηλεοπτικά Δικαιώματα: Το νέο "χαράτσι" της αγοράς

«Νταβατζηλίκι» µεγαλο-καναλαρχών εις βάρος µικροεπιχειρηµατιών. Mε τις ευλογίες του υπουργείου Πολιτισµού, βγήκαν στη γύρα για να εισπράξουν τηλεοπτικά δικαιώµατα.

Νέο χαράτσι ύψους άνω των 40 εκατ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν πολλοί επιχειρηµατίες λίαν συντόµως, καθώς η εταιρεία «Τηλεοπτικά ∆ικαιώµατα», η οποία έχει συσταθεί από τους ιδιοκτήτες των µεγάλων ιδιωτικών καναλιών της χώρας, έχει βγει προς άγραν... ρευστού!


Η κρίση στη διαφήµιση και τα «στραβά» µάτια της κυβέρνησης στους κολλητούς της, έχουν επιτρέψει την υφαρπαγή και των τελευταίων εσόδων των µικρών και µεσαίων επιχειρήσεων... Στο στόχαστρο έχει µπει παράλληλα κάθε επιχείρηση. Από τα πιο µικρά καφενεία ως τα πιο µεγάλα ξενοδοχεία -και οπουδήποτε υπάρχει τηλεοπτική συσκευή που προβάλλει κάποιο από τα ελληνικά κανάλια- θα αντιµετωπίσουν σύντοµα µια ακόµη (παράλογη) απαίτηση εις βάρος τους.

Αραγε, ο αρµόδιος υπουργός Πολιτισµού, Π. Παναγιωτόπουλος ακούει; Οπως δείχνουν τα στοιχεία, αυτό το «χαράτσι» θα είναι και το τελειωτικό χτύπηµα. Οι επιχειρηµατίες θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, µε τους µικρούς και µεσαίους να εξωθούνται στο αδιέξοδο. Τα φοροµπηχτικά µέτρα και η µειωµένη κίνηση στις επιχειρήσεις θα οδηγήσει πολλές από αυτές στο λουκέτο.

Στο ΧΩΝΙ αυτής της Κυριακής


Αεροπορικό ατύχημα στην Ταϊλάνδη με 14 τραυματίες

Έσπασε το ρύγχος Airbus κατά την προσγείωση.

Αεροσκάφος τύπου Airbus 330-300 της εταιρείας Thai Airways βγήκε την Κυριακή το βράδυ εκτός διαδρόμου όταν έσπασε ο μπροστινός τροχός και κατέρρευσε το ρύγχος του κατά την προσγείωση στο κυριότερο διεθνές αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 επιβάτες, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από την Γκουανγκτζού της Κίνας και μετέφερε 288 επιβάτες και 14μελές πλήρωμα.
 

Πηγή: protothema.gr

Πριν πέσουν, μήπως να τους ρίξουμε;

Η χθεσινή παράσταση του Αντωνάκη της ΠΟΛΑΝ στη Θεσσαλονίκη και οι διαρροές, προφανώς από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, πως το αργότερο μέχρι του χρόνου το Σεπτέμβριο θα στηθούν κάλπες για εθνικές εκλογές, νομίζω πως κάνουν ξεκάθαρο ότι τα ψωμιά αυτής της κυβέρνησης της συμφοράς είναι όχι μόνο μετρημένα αλλά και πολύ λίγα. Και αυτό πάει να πει πως θα…προσπαθήσουν με νύχια και με δόντια να φτάσουν έως τις διπλές – ευρωπαϊκές και τοπικές – εκλογές του Μαίου, έχοντας κλέψει και αρπάξει ότι μπορέσουν, ώστε στη συνέχεια να την κάνουν με γρήγορα πηδηματάκια, αφήνοντας πίσω τους καμένη γη για την κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά και τη Ντόρα και τη Διαμαντοπούλου για να ανασυγκροτήσουν τον πόλο της νεοφιλελεύθερης κεντροδεξιάς.

Ο ιανός

Ετοιμάζονται δηλαδή για να πέσουν, είτε το Μάιο με τριπλές(ουάου!) εκλογές, είτε το Σεπτέμβριο, όπου αν στηθούν κάλπες η Νουδούλα και το Πασοκάκι, μαζί, δεν θα μαζέψουν ούτε ένα ντενεκέ κοχόνες, που θα έλεγε και ο σύντροφος υπουργός των Πολιτισμών της Βολιβίας.
Όμως το θέμα δεν είναι τι σχεδιάζουν αυτοί, νομίζω πως το θέμα είναι το τι κάνουμε εμείς. Το «πολλοί αγώνες, ένας στόχος, η ανατροπή της κυβέρνησης» που μας είπε ο Τσίπρας χθες, ακούγεται γενικά O.K. και ο περισσότερος κόσμος το καταλαβαίνει. Καταλαβαίνει πως αν δεν βάλει μπροστά το αίτημα για την πολιτική αλλαγή – προσώπων, πολιτικών, στάσεων, συμπεριφορών, σχέσεων και βάλε κι εσύ ότι θες – τότε θα μείνουμε στα χαμένα και θα περιμένουμε κάτι τυχαίο να σκάσει πάνω στα μούτρα του Αντωνάκη της ΠΟΛΑΝ, κάτι που θα τον αναγκάσει να φύγει μία ώρα αρχύτερα. Αυτό λοιπόν, λέω εγώ, που έχει σημασία είναι από αύριο Δευτέρα να μεταφέρουμε τον… πόλεμο, γιατί τέτοιος είναι, παντού, στη δουλειά, στη γειτονιά, στο στέκι, στο καφενείο, στην ουρά έξω από τον ΟΑΕΔ, στην εξέδρα, στην αίθουσα αναμονής του νοσοκομείου, στην πρώτη μέρα στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς. Νομίζω πως πριν πέσουν θα πρέπει εμείς να τους ρίξουμε και για να μην μπορέσουν να υλοποιήσουν το νέο πλιάτσικο που σχεδιάζουν και για να μείνει και κανένα δεντράκι για την κυβέρνηση της Αριστεράς.

 ΠΗΓΗ

«Τα ψέματα του Καψή για την τραγελαφική διαδικασία στη ΔΤ»

Απάντησεις στον υφυπουργό Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελή Καψή, έδωσαν η γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Μαριλένα Κατσίμη και οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ με ανακοινώσεις τους.

«Οι “οδηγίες” για νομιμότητα και διαφάνεια δεν είναι αρκετές, ακόμη και αν υλοποιούνταν, για να καλύψουν την αντιδημοκρατική και αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης να φιμώσει την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τις σχετικές ανακοινώσεις:

«Ψυχραιμία κ. Καψή»

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στη Νόνη Καραγιάννη του 9,84 -στις 6/9/2013- ο Υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, κ. Καψής είπε:

«Πριν από λίγες ημέρες διάβασα ότι η κ. Κατσίμη, που είναι γραμματέας της Ένωσης Συντακτών και είναι και εκ των εκπροσώπων των απολυμένων που είναι στην Αγία Παρασκευή, δήλωσε ότι αν οι 1.800 τους ζητήσουν να φύγουν για να προσληφθούν, τότε πρέπει να φύγουν. Λοιπόν, μέσα στο επόμενο διάστημα θα βγουν αυτοί οι 1.800, οι οποίοι θα προσληφθούν εφόσον ανοίξουν οι εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής. Άρα, με βάση και τις δηλώσεις περιμένω ότι θα αποχωρήσουν πλέον”.

Επ’ αυτών και μιας και ο κ. Καψής αναφέρθηκε σε μένα προσωπικά θα ήθελα να πω δύο πράγματα: Στη συνέντευξή μου είπα ότι αν οι 1.800 υπογράψουν συμβάσεις, (θυμίζω ότι ακόμη δεν έχουν υπογράψει καν αυτοί που ήδη δουλεύουν στη ΔΤ!) και αν δημοσιευτεί η προκήρυξη θέσεων για τη ΝΕΡΙΤ, τότε θα έπρεπε να φύγουμε. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Δεσμεύει εμένα και κανέναν άλλον. Την προσωπική μου άποψη άλλωστε μου ζητήσαν από την “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Αν τεθεί ζήτημα έκφρασης της θέσης των συντεταγμένων οργάνων της ΕΣΗΕΑ (και προφανώς των εργαζομένων της ΕΡΤ) αυτό δεν θα γίνονταν μέσω μιας συνέντευξης μου αλλά δια του θεσμικά ενδεδειγμένου τρόπου.

Το τι λοιπόν θα γίνει στην Αγία Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη και στις άλλες πόλεις όπου λειτουργεί η ΕΡΤ, θα είναι προϊόν διαβούλευσης των ανθρώπων εκεί και όχι αποτέλεσμα της δικής μου προσωπικής – ή του οποιουδήποτε άλλου – άποψης. Τόσο απλά.

Το δεύτερο όμως που θα ήθελα να πω με αφορμή αυτά που είπε ο κ. Καψής είναι ότι μου προκαλεί αμηχανία το ότι ο αρμόδιος υπουργός σπεύδει να πει ότι στο «επόμενο διάστημα θα βγουν οι 1.800» να ζητήσουν να ανοίξουν οι εγκαταστάσεις… Εδώ ομολογώ πως διακρίνω μια σύγχυση: πώς γίνεται ο κ. Καψής να προαναγγέλλει τι θα κάνουν οι συνάδελφοί μας; Είναι μήπως ο εκπρόσωπός τους;

Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζουμε πώς έχουν τα πράγματα στη ΔΤ, όπου η δημόσια εξουσία ασκείται ως ιδιωτική επιστασία. Θα περίμενα αυτό τουλάχιστον να μην προβάλλεται ή αν μη τι άλλο να γίνεται προσπάθεια ώστε να μην εκφέρεται από τα κατεξοχήν αρμόδια χείλη. Αλλά εδώ βλέπω το αντίθετο… Ψυχραιμία λοιπόν, κ. Καψή.

Μαριλένα Κατσίμη

«Καταφεύγει σε ψεύδη»

Προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αναγκάζεται να καταφεύγει σε ψεύδη για να καλύψει τη διαδικασία-τραγέλαφο με την οποία επιχειρείται να στελεχωθεί η ΔΤ. Οι καταγγελίες δεν είναι ατεκμηρίωτες. Οι εισαγγελικές αρχές οι οποίες ήδη διενεργούν έρευνα για το θέμα θα τις αξιολογήσουν. Επανειλημμένως οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ έχουν δηλώσει στον υφυπουργό ότι δεν αναγνωρίζουν την διαδικασία προσλήψεων και ο λόγος που επισημαίνουν τις παρανομίες που την διέπουν, είναι ακριβώς για να καταδείξουν, πως εκείνοι που επέλεξαν το μαύρο για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν είναι σε θέση να εγγυηθούν τη διαφάνεια και την αξιοκρατεία που ευαγγελίζονται. Η πραγματικότητα άλλωστε το αποδεικνύει.

Όσο για το επικοινωνιακό πυροτέχνημα της πρόσκλησης των εκπροσώπων να γίνουν ελεγκτές των δικαιολογητικών που υποβάλουν συνάδελφοι τους, λες και θα μπορούσαν ποτέ να νομιμοποιήσουν μια διαδικασία που δεν αναγνωρίζουν, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει. Ο υφυπουργός γνωρίζει καλά ότι ουδέποτε υπέβαλε τέτοιο αίτημα, όπως γνωρίζει πολύ καλά ότι ουδέποτε θα μπορούσαμε να το αποδεχθούμε.

Πιο συγκεκριμένα:

Οι ανταποκριτές της ΕΡΤ στο εξωτερικό σε πιο ακριβώς σημείο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος προβλέπονταν; Ξεχνάει ο υφυπουργός ότι στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων είχε δηλώσει ότι θέσεις για ανταποκριτές μόνιμης απασχόλησης δεν προβλέπονται ούτε στο μεταβατικό στάδιο ούτε στη “λιτή¨ΝΕΡΙΤ παρά μόνο με σχέση εργασίας κατ’ αποκοπήν; Πρόκειται για προφανή γκάφα την οποία έσπευσαν να διορθώσουν εκτός διαδικασίας.

Χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση για να διαπιστώσει η “ειδική επιτροπή” αν κάποιος δημοσιογράφος εργάζεται και σε άλλο μέσο; Η φύση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος είναι τέτοια που ο κάθε τηλεθεατής, ακροατής, αναγνώστης εύκολα εντοπίζει τους δημοσιογράφους της ΔΤ που παράλληλα εργάζονται σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ή εφημερίδες.Είναι πάγια η θέση των Δημοσιογραφικών Ενώσεων ότι δεν απαγορεύεται στους δημοσιογράφους να έχουν παράλληλη απασχόληση. Ωστόσο υπο τις παρούσες συνθήκες, καλπάζουσας ανεργίας στον κλάδο, το συγκεκριμένο κριτήριο προτίμησης θα ήταν απολύτως σωστό αρκεί να το σέβονταν εκείνοι που το έθεσαν.

Αγγίζει τα όρια του παραλόγου ο ισχυρισμός του υφυπουργού ότι η σύμβαση που υπογράφουν όσοι στελεχώνουν τη ΔΤ, η οποία πρωτοφανώς δεν ορίζει καν το ποσό της αμοιβής τους, δεν καθιστά νομικά αδύναμες τις αγωγές που σχεδόν όλοι έχουν κάνει διεκδικώντας το παράνομο και άκυρο της απόλυσης τους. Ποιός άλλος λόγος θα υπήρχε άλλωστε να συνομολογεί, σε αυτή τη σύμβαση, ο κάθε εργαζόμενος με τον ειδικό διαχειρηστή της μεταβατικής ΔΤ την ΚΥΑ με την οποία καταργήθηκε η ΕΡΤ και απολύθηκαν 2.656 εργαζόμενοι;

Οι “οδηγίες” για νομιμότητα και διαφάνεια δεν είναι αρκετές, ακόμη και αν υλοποιούνταν, για να καλύψουν την αντιδημοκρατική και αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης να φιμώσει την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

Οι εκπρόσωποι ΝΕΤ
Μάχη Νικολάρα
ΕΡΑ
Νίκος Τσιμπίδας

Αντίσταση κι απόγνωση

“ Το οξυγόνο της δημοκρατίας λιγοστεύει επικίνδυνα με κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και εκβιασμένες πλειοψηφίες ”
 
Του Θανάση Καρτερού 
 
Λέγεται από πολλές πλευρές και δεν απέχει από την πραγματικότητα: Η αντίσταση στην πολιτική των Μνημονίων δεν είναι αντίστοιχη με τη σκληρότητα των μέτρων. Επίσης, δεν είναι αντίστοιχη με τις επιθυμίες μας, είτε το ομολογούμε είτε όχι. Διότι όταν ένας λαός καταστρέφεται, μια χώρα ρημάζεται, μια νεολαία ακυρώνεται και ένα μέλλον μαυρίζει, τότε περιμένει κανείς την παλλαϊκή αντίσταση, αν όχι και ανατροπή, που ποθεί κάθε εξεγερμένη ψυχή.

Υπάρχει φυσικά και το μισογεμάτο ποτήρι: Υπήρξαν μεγάλες απεργίες και διαδηλώσεις, μετωπικές συγκρούσεις, πρωτόγνωρα κινήματα, όπως των αγανακτισμένων, ανατράπηκαν κυβερνήσεις, σβήστηκαν από τον χάρτη κόμματα, ξεπήδησαν νέοι πολιτικοί συσχετισμοί. Γεννήθηκε ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί την εξουσία, πράγμα που μπορεί να αλλάξει όλα τα δεδομένα. Ωστόσο και παρ' όλα αυτά, τα Μνημόνια έχουν περάσει, τα σκληρά μέτρα έχουν περάσει και η καταστροφή συνεχίζεται.

Με αντιστάσεις, αλλά συνεχίζεται. Καθώς τα μέτωπα είναι πια απολύτως συγκεκριμένα, η διαπίστωση αυτή έχει τις επιπτώσεις της. Οι δανειστές και οι εκπρόσωποί τους στηρίζονται στην υπόθεση ότι η ελληνική κοινωνία αντέχει, παραμυθιάζεται, χειραγωγείται και άρα μπορούν να μην την υπολογίζουν και πολύ στη σκληρή τους αριθμητική. Ο Ντράγκι δεν διστάζει να μας απειλεί με νέο Μνημόνιο, οι Γερμανοί δεν διστάζουν να μας κάνουν κλοτσοσκούφι των εκλογών τους, και όλοι μαζί δεν διστάζουν να συγχαίρουν κατά καιρούς τους Έλληνες - κουράγιο για το κουράγιο τους.

Κάνουν εγκληματικό λάθος όλοι τους. Δεν υπολογίζουν, ή θεωρούν σύμμαχό τους τη βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας: Την απόγνωση, την αίσθηση του αδιεξόδου. Το οξυγόνο της δημοκρατίας λιγοστεύει επικίνδυνα με κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και εκβιασμένες πλειοψηφίες. Οι κοινωνικοί αγώνες σκοντάφτουν σε τείχος ωμότητας. Η ωμότητα υμνείται ως πολιτική γενναιότητα. Τα κεφάλια νεόπτωχων και απολυμένων κρεμιούνται στους φανοστάτες των ΜΜΕ. Η απόγνωση γίνεται καθημερινότητα.

Είναι άπληστοι όμως και ανιστόρητοι. Η παραγνώριση και, πολύ περισσότερο, η καλλιέργεια μιας τέτοιας κατάστασης οδήγησαν συχνά όχι σε παντεσπάνι, αλλά σε λαιμητόμους. Και θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί οι αυτουργοί του γύψου στις φιγούρες τους για πλεονάσματα και επιτυχίες. Και να εύχονται οι σώφρονες, αν υπάρχουν τέτοιοι, να βρει διέξοδο η συσσωρευμένη απόγνωση σε ένα κίνημα αντίστασης και ανατροπής αντίστοιχο με τις ανάγκες των ανθρώπων και της χώρας.

Διαφορετικά, ουαί τοις ηττημένοις...

ΠΗΓΗ: avgi.gr