EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΨΕΜΑΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΔΕΘ!

Καραμπινάτη επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού ότι οι θυσίες «πιάνουν τόπο» και η «ανάκαμψη της οικονομίας θα επέλθει σύντομα» από τον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε σήμερα στα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ.

Ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να παρουσιάσει ως «επιτυχίες» τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση σε βάρος του λαού και προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, όπως το νέο επενδυτικό νόμο, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τον εντοπισμό των συντάξεων-μαϊμού που οι προηγούμενες κυβερνήσεις μοίραζαν για εξαγορά συνειδήσεων.

Αναφορικά με το φορολογικό σύστημα, ισχυρίστηκε ότι μόνο για φέτος οι Έλληνες θα πληρώσουν επιπλέον φόρους, υπόλοιπα των 3 τελευταίων ετών και υποσχέθηκε νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο με στόχο τον ενιαίο συντελεστή φόρου επιχειρήσεων στο 15%.

Ο Αντώνης Σαμαράς επικαλούμενος το «πρωτογενές πλεόνασμα» επιχείρησε να καλλιεργήσει προσδοκίες ότι ο λαός έχει τάχα να περιμένει όφελος, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει μπροστά στα μέτρα που έρχονται τους επόμενους μήνες και υποσχέθηκε «κοινωνικό μέρισμα» σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους.

Την ώρα που επίσημα στοιχεία καταγράφουν την αλματώδη, μήνα με το μήνα, αύξηση της ανεργίας, ο Α. Σαμαράς προκλητικά έκανε λόγο για «επιβράδυνση της ανεργίας» που έχει καταγραφεί και απαρίθμησε ως μέτρα αντιμετώπισης τα προγράμματα που παρέχουν ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες και φθηνό εργατικό δυναμικό νέους, που πληρώνονται ψίχουλα στο όνομα της εκπαίδευσής τους!

Εξήρε το ρόλο των ξένων και ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων για τις εξαγορές και τις επενδύσεις στις οποίες προχωρούν στην Ελλάδα, με το πρόσχημα της δημιουργίας δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, αποκρύπτοντας πάντως ότι αυτές οι θέσεις είναι με μισθούς πείνας, τσακισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ελέω των αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφιστεί όλο το προηγούμενο διάστημα κι έχουν ρίξει στα τάρταρα την τιμή της εργατικής δύναμης.

Ο Α. Σαμαράς παρείχε επίσης διαβεβαιώσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και τους δανειστές ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει μέχρι κεραίας το σύνολο των συμφωνημένων φιλομονοπωλιακών - αντιλαϊκών μέτρων. Επανέλαβε το αναπτυξιακό μοντέλο που ευαγγελίζεται η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στηρίζεται στην εξωστρέφεια (εξαγωγές κεφαλαίου), στην ανταγωνιστικότητα και τη γεωπολιτική ισχύ, τρία στοιχεία που συνθέτουν τη δράση του κεφαλαίου και καθόλου δεν ωφελούν τη θέση της εργατικής τάξης της χώρας.

Λογιστικά κόλπα εναντίον της πραγματικής οικονομίας

Πολύ συχνά όσοι αμφισβητούν τη ρητορεία Σαμαρά και Στουρνάρα για το πρωτογενές πλεόνασμα και την «κεφαλαιώδη» σημασία του κατακεραυνώνονται σαν αρνητές και θιασώτες της καταστροφής. Το βλακώδες αυτής της επιχειρηματολογίας είναι καταφανές και αυταπόδεικτο, ειδικά αν αναλυθούν οι μέθοδοι με τις οποίες επιχειρείται να επιτευχθεί αυτό πλεόνασμα.

Η λογιστική «μαγειρική», η οποία προσθαφαιρεί ό,τι... τους καπνίσει στο υπουργείο Οικονομικών, είναι το λιγότερο, αφού είναι πια προφανές ότι οι μέθοδοί τους κινούνται στη σφαίρα της ωραιοποίησης, αν όχι της εξαπάτησης.

Όμως αυτές οι ενστάσεις – σύμφωνα με την κυβέρνηση πάντα – είναι υποβολιμαίες και εξυπηρετούν την καταστροφολογία. Προέρχονται δε πάντα από τον «εθνικά ανεύθυνο» ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «επενδύει πολιτικά στην καταστροφή της χώρας, ώστε να αναδειχθεί ως σωτήρας μέσα από τα ερείπια».

Είναι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα ή η ίδια η οικονομία και το διακύβευμα αν θα μείνει ζωντανή; Είναι η αμφισβήτηση των υπουργικών μπακαλοτέφτερων το πρόβλημα ή ότι το μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες παίζεται κυριολεκτικά μέσα σε ελάχιστα χρόνια;

Ας δούμε σήμερα τι λέει ένας παράγοντας του οικονομικού βίου, ο οποίος παραδοσιακά κινείται στον αντίποδα της «εθνικής ανευθυνότητας» και της καταστροφολογίας». Ένας παράγοντας μάλιστα ο οποίος συχνά βρέθηκε, ιδιαίτερα στην αρχή της μνημονιακής εποχής, όχι μόνο σε ρόλο υπερασπιστή των μνημονίων, αλλά και σε θέση υποβολέα, ο οποίος απαίτησε και πέτυχε πολλών από τα μέτρα μείωσης εισοδημάτων και κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων και συνέβαλε στη βύθιση της χώρας στην ύφεση.

Πρόκειται για τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών, ο οποίος χθες με ανακοίνωσή του – χωρίς να αμφισβητεί τη χρησιμότητα της επίτευξης του «πρωτογενούς πλεονάσματος» – αναρωτιέται αν μέσα στο 2014 «θα παραμείνουμε παγιδευμένοι στον φαύλο κύκλο μιας ύφεσης, που ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία μας αντέχουν πια, ή αν θα δούμε μία έστω δειλή αντιστροφή της κρίσης».


Η σκληρή πραγματικότητα

Πριν πάμε στις επισημάνσεις του ΣΕΒ, ας ξεκαθαρίσουμε ότι, προφανώς, πρόκειται για μια κλαδική προσέγγιση, με στόχο οι βιομηχανίες να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους, να προστατεύσουν και να διευρύνουν τα κέρδη τους, ίσως ακόμη και εις βάρος των εργαζομένων τους. Όμως τα δεδομένα που καταγράφονται στην ανακοίνωση είναι πραγματικά. Επιπλέον:

1. Πραγματική είναι η εγκατάλειψη και η ταχεία καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας σε κάθε επίπεδο και ο προσανατολισμός της οικονομίας – εδώ και χρόνια, αλλά πλέον όλο και ταχύτερα – στη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα παροχής υπηρεσιών.

2. Πραγματική είναι η διαρκής απομείωση – έως εγκατάλειψη και διάλυση – των δημόσιων επενδύσεων, της έρευνας και της παιδείας, των αναπτυξιακών ατμομηχανών σε όλο τον πλανήτη, προς χάριν της λογιστικής επίτευξης του πρωτογενούς πλεονάσματος. Ακόμη και τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανεργίας μετατρέπονται σε επιδόματα βραχείας διάρκειας προς τους ανέργους.

3. Ορθή είναι η διαπίστωση ότι ο προσανατολισμός προς τη μετατροπή μιας οικονομίας σε εξαγωγό εις βάρος της εσωτερικής ζήτησης και των επενδύσεων στην εσωτερική αγορά αποτελεί στρέβλωση, η οποία σήμερα φτάνει να απειλεί το μοντέλο αυτό ακόμη και στη Γερμανία. (Δείτε επ’ αυτού και σχετική ανάλυση του Adam Posen στους Financial Times, όπως αναδημοσιεύεται στην ελληνική ιστοσελίδα Euro2day).

Αυτό το μοντέλο προπαγανδίζουν στην Ελλάδα οι «γερμανόφρονες» υποστηρικτές του Στουρνάρα, οι οποίοι ομνύουν στην πολιτικής της εσωτερικής υποτίμησης εις βάρος της παραγωγικής ανασυγκρότησης και υπέρ της μετατροπής της Ελλάδας σε χώρα παροχής υπηρεσιών.

4. Ορθή είναι η διαπίστωση ότι «το λογιστικό πρωτογενές πλεόνασμα έχει κυρίως συμβολική σημασία. Δεν προσελκύει ξένες επενδύσεις. Δεν αποτελεί κίνητρο για τους εγχώριους επενδυτές. Δεν ενθαρρύνει την κατανάλωση. Δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας. Δεν φέρνει την ανάπτυξη».

5. Ορθή είναι η διαπίστωση ότι «λησμονήσαμε στην πράξη τον στόχο της ανάπτυξης: με ποια δομικά υλικά, με ποιες προϋποθέσεις, με ποιες επιλογές και πολιτικές μπορούμε να τη διεκδικήσουμε».

6. Ορθή είναι η διαπίστωση ότι «ο τόπος μπορεί να ξαναμπεί σε αναπτυξιακή τροχιά μόνο αν στηρίξουμε και στηριχτούμε στην πραγματική οικονομία, στην πραγματική παραγωγική βάση της χώρας», ανεξάρτητα από τους τρόπους με τους οποίους ο ΣΕΒ διεκδικεί να γίνει αυτό.

7. Ορθή είναι η διαπίστωση ότι «η αποβιομηχάνιση δεν είναι ούτε πραγματικότητα ούτε νομοτέλεια, όπως συστηματικά παρουσιάζεται».

Εν τέλει, αν αφαιρέσουμε τα «κλαδικά» χαρακτηριστικά της ανακοίνωσης του ΣΕΒ, αυτό που μένει είναι η δική μας επί χρόνια διαπίστωση ότι αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές, αλλά και πολλές ακόμη προηγούμενες – σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης – λειτούργησαν καταστροφικά για την παραγωγική βάση της Ελλάδας και μετέτρεψαν όχι μόνο τη χώρα σε πάροχο υπηρεσιών και παρασιτικό καταναλωτή δανείων, αλλά και τους Έλληνες από παραγωγούς σε «γκαρσόνια» και καταναλωτές υπηρεσιών.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι εκείνοι που μετέτρεψαν την ελληνική κοινωνία σε καταναλωτή προϊόντων που παράγονται αλλού.

Μετέτρεψαν ακόμη και τους γεωργούς από ανθρώπους του μόχθου και παραγωγούς δεμένους με τη γη τους σε εισπράκτορες επιδοτήσεων και αφεντικά μεταναστών σε καθεστώς δουλείας, από συνεταιριστές και τροφοδότες της μεταποιητικής βιομηχανίας σε μεμονωμένους «επαγγελματίες» που αναζητούν, χωρίς σχεδιασμό και κρατική στήριξη, όπως παντού στον κόσμο, εξωτικές «πρωτοτυπίες» με αποκλειστικά εξαγωγικό προσανατολισμό, την ώρα που το διατροφικό ισοζύγιο της χώρας είναι... θεαματικά ελλειμματικό.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι ίδιοι που επί Σημίτη, του σημερινού «τιμητή» των πάντων και ενδεχομένως προαλειφόμενου να αποτελέσει στο μέλλον «κυβερνητική λύση» (!), χρησιμοποίησαν λογιστικές απάτες προκειμένου η Ελλάδα να μπει απαράσκευη και «γυμνή» στο ευρώ, με αποτελέσματα τα οποία βιώνουμε σήμερα με τρομακτικά οδυνηρό τρόπο.

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα υπουργός Οικονομικών είναι ένας άνθρωπος από τον κύκλο εκείνων των στελεχών που συνέβαλαν σε αυτόν τον καταστροφικό προσανατολισμό της Ελλάδας. Προς αυτόν, σήμερα, στρέφει τα βέλη του ακόμη και ο επίσημος φορέας της ελληνικής βιομηχανίας.


Η ανακοίνωση του ΣΕΒ

Ας δούμε λοιπόν την άποψη του ΣΕΒ, της οποίας το ενδιαφέρον είναι αυτοτελές, όσες ενστάσεις και αν διατυπώσουμε για τον ρόλο του εν λόγω φορέα (οι επισημάνσεις δικές μας):

«Η επικοινωνιακή επικέντρωση στον στόχο της επίτευξης πρωτογενούς δημοσιονομικού πλεονάσματος είναι σε μεγάλο βαθμό αποπροσανατολιστική. Διευκολύνει ασφαλώς τους εταίρους μας, ιδιαίτερα τη Γερμανία, ώστε να αναγνωρίσουν τις αντικειμενικές ανάγκες της προσπάθειας που καταβάλλει η Ελλάδα και να συνεχίσουν να τη στηρίζουν. Αλλά, ένα λογιστικό πρωτογενές πλεόνασμα έχει κυρίως συμβολική σημασία.

Δεν προσελκύει ξένες επενδύσεις.

Δεν αποτελεί κίνητρο για τους εγχώριους επενδυτές.

Δεν ενθαρρύνει την κατανάλωση.

Δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Δεν φέρνει την ανάπτυξη.

Δίνοντας τη λογιστική μάχη του ελλείμματος, λησμονήσαμε στην πράξη τον στόχο της ανάπτυξης: με ποια δομικά υλικά, με ποιες προϋποθέσεις, με ποιες επιλογές και πολιτικές μπορούμε να τη διεκδικήσουμε.

Ο τόπος μπορεί να ξαναμπεί σε αναπτυξιακή τροχιά μόνο αν στηρίξουμε και στηριχτούμε στην πραγματική οικονομία, στην πραγματική παραγωγική βάση της χώρας. Και αιχμή του δόρατος αυτής της παραγωγικής βάσης είναι η εν πολλοίς υποτιμημένη και συκοφαντημένη ελληνική βιομηχανία.

Ακούμε συστηματικά από επίσημα χείλη να πλέκεται το πληθωρικό εγκώμιο κλάδων όπως ο τουρισμός και η ναυτιλία, που παρουσιάζονται ως εθνικοί πρωταθλητές. Σε αντιδιαστολή, έχουμε παθητικά αποδεχτεί τη δήθεν αποβιομηχάνιση της χώρας. Η στοιχειοθετημένη αλήθεια, όμως, είναι άλλη. Ενδεικτικά:

● Η βιομηχανία συμβάλλει στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην οικονομία κατά 15,5% (28,4 δισ. ευρώ) – περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο.

● Η βιομηχανία απασχολεί το 16,6% όλων των εργαζομένων (739.000 εργαζόμενοι), προσφέροντας σταθερή δουλειά με πλήρη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών όλο τον χρόνο.

● Η βιομηχανία καταβάλλει το 17,1% των συνολικών αποδοχών όλων των εργαζομένων (12,4 δισ. ευρώ) και αντίστοιχα συνεισφέρει στα ασφαλιστικά ταμεία.

● Οι μεγαλύτερες μεταποιητικές επιχειρήσεις καταβάλλουν έως και διπλάσιο μισθό από τις μικρές επιχειρήσεις και έως και 50% ψηλότερους μισθούς από τον μέσο μικτό μισθό που καταβάλλεται σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

● Οι κερδοφόρες επιχειρήσεις (Α.Ε. και ΕΠΕ) της βιομηχανίας (μαζί με τις κατασκευές) κάλυψαν το 2011 το 35% των φορολογητέων κερδών των επιχειρήσεων εκτός του χρηματοπιστωτικού κλάδου, καταβάλλοντας τον αντίστοιχο φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων.

● Οι επιχειρήσεις της βιομηχανίας συνεισφέρουν με άνω του 22% στα έσοδα του ΙΚΑ.

● Οι επιχειρήσεις Α.Ε. και ΕΠΕ της βιομηχανίας συνεισφέρουν με 40% στον κύκλο εργασιών όλων των Α.Ε. και ΕΠΕ, και αντίστοιχα στην πραγματική καταβολή ΦΠΑ.

● Οι εξαγωγές προϊόντων (άνω των 27,7 δισ. ευρώ το 2012 κατά ΕΛΣΤΑΤ και 21,3 κατά ΤτΕ) ανέρχονται σε αξία όσο τα συνολικά έσοδα από εισπράξεις υπηρεσιών (κυρίως τουρισμό και την ναυτιλία, 24,5 δισ. ευρώ κατά ΕΛΣΤΑΤ και 23,3 κατά ΤτΕ).

● Η συντριπτική πλειοψηφία των εξαγωγών, ακόμα και γεωργικών προϊόντων και πρώτων υλών, αφορά προϊόντα με κάποιο ποσοστό μεταποίησης.

Η βιομηχανία είναι ο πραγματικός πρωταθλητής της εθνικής μας οικονομίας – μολονότι αντιμετωπίζει σε μόνιμη βάση μία μεροληπτική διαιτησία. Η βιομηχανία είναι απαραίτητη για να αξιοποιήσει πλήρως η χώρα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στον τουρισμό, τη ναυτιλία και την αγροτική παραγωγή. Μοχθούμε, επενδύουμε, παράγουμε και προσφέρουμε στην οικονομία και την κοινωνία μας, ακόμη και μέσα στα πέτρινα χρόνια της κρίσης, κάτω από συνθήκες αντίξοες – για να μην πούμε εχθρικές.

Τις συνθήκες αυτές περιγράφει και το World Economic Forum (WEF) στην τελευταία έκθεσή του για την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα, όπου χάρη στις μετρημένες μεταρρυθμίσεις η ανταγωνιστικότητα συνολικά της ελληνικής οικονομίας βελτιώθηκε οριακά στη διεθνή κατάταξη, από την 96η στην 91η θέση.

Η έκθεση αφήνει, όμως, μετεξεταστέα την Ελλάδα στους πιο κρίσιμους τομείς – καταγράφοντας την ανεπάρκεια της γραφειοκρατίας / δημόσιας διοίκησης, τη δύσκολη πρόσβαση σε πιστώσεις, το επαχθές φορολογικό σύστημα και τους συνεχείς πολιτικούς πειραματισμούς. Καταγράφει, με άλλα λόγια, το κακοτράχαλο έδαφος στο οποίο αγωνίζεται να σταθεί η ελληνική βιομηχανία.

Η αποβιομηχάνιση δεν είναι ούτε πραγματικότητα ούτε νομοτέλεια, όπως συστηματικά παρουσιάζεται. Είναι θέμα επιλογής, είναι θέμα πολιτικής. Έχουμε αλήθεια συμβιβαστεί με την ιδέα μιας Ελλάδας χωρίς σύγχρονη βιομηχανική βάση; Ή μήπως είναι η ώρα να αναθεωρήσει η κυβέρνηση την άποψή της για τη δυναμική, τις προτεραιότητες και το μέλλον της εθνικής μας οικονομίας, χαράσσοντας μια επιθετική πολιτική στήριξης της βιομηχανίας μας;».

πηγη


Οι 20 μνημονιακές υποχρεώσεις τις Ελλάδας για το 2013

Οι υποχρεώσεις τις οποίες έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση έως το τέλος του έτους, προκειμένου, να λάβει τον Οκτώβριο και τη δόση του 1 δισ. ευρώ, περιγράφονται αναλυτικά στο μεταφρασμένο κείμενο του αναθεωρημένου μνημονίου.

Βάσει της συμφωνίας με την τρόικα τον περασμένο Ιούλιο, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τα εξής:

1. Να παρουσιάσει τον αναλυτικό κατάλογο με τους φόρους υπέρ τρίτων που εισπράττει το Δημόσιο, και να τους καταργήσει ή να μεταφέρει τη σχετική δαπάνη στον προϋπολογισμό της Κεντρικής Κυβέρνησης

2. Να νομοθετήσει το νέο καθεστώς φορολογίας της ακίνητης περιουσίας

3. Να εκπληρώσει τους τριμηνιαίους στόχους απόδοσης στο σκέλος των εσόδων και στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών

4. Να μεριμνήσει, προκειμένου οι τράπεζες να επικαιροποιήσουν τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους και να τα υποβάλουν για επικύρωση στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παράλληλα, για να αποδεσμευθεί η επόμενη δόση του 1 δισ. ευρώ, πρέπει: (1) να έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση τουλάχιστον 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, με βάση το πρόγραμμα κινητικότητας, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και άλλων 12.500 υπαλλήλων έως τα τέλη Δεκεμβρίου, (2) να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση ή εκκαθάριση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, ώστε οι σχετικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου, (3) να έχει ρυθμιστεί το θέμα των οφειλών προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ και να έχουν εκκαθαριστεί οι οφειλές αυτές έως το τέλος Σεπτεμβρίου, και (4) να θεσπιστεί ο νέος Κώδικας Φορολογικής Δικονομίας.

Ειδικότερα, οι ανά μήνα υποχρεώσεις, βάσει του Μνημονίου, έχουν ως εξής:
Έως το τέλος Σεπτεμβρίου

• Να υπάρχει πλήρης και αναλυτικός κατάλογος των φόρων και των εισφορών που θα καταργηθούν
• Να θεσπισθεί η νομοθεσία για το νέο καθεστώς φορολογίας ακίνητης περιουσίας.
• Να επικαιροποιηθούν τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών
• Να εκπληρώνονται οι τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για την εισπρακτική διοίκηση.
• Να εκπληρώνονται οι τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών.

Έως το τέλος Οκτωβρίου

• Να εγκριθούν, η νέα οργανωτική δομή της Διοίκησης Εσόδων, ο αριθμός του προσωπικού, το σύστημα βαθμολόγησης και κατάταξης, καθώς και τα προσόντα και οι διαδικασίες διορισμού της διαχείρισης των φορολογικών εσόδων
• Να υιοθετηθεί το σύνολο της νομοθεσίας που απαιτείται για την εφαρμογή του Κώδικα Φορολογικής Δικονομίας. .
Έως το τέλος Νοεμβρίου
• Να θεσπιστεί η νομοθεσία για τη μεταρρύθμιση του συστήματος των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο:
(α) τη διεύρυνση της βάσης των εισφορών
(β) την απλοποίηση του προγράμματος συνεισφορών μεταξύ των διαφόρων ταμείων, και
(γ) τη μείωση των εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες. Οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά έως την 1η Ιανουαρίου 2016.

Έως το τέλος Δεκεμβρίου
• Να υπάρχουν τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για την εισπρακτική διοίκηση
• Να υπάρχουν τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών (προτεινόμενο)
• Να πραγματοποιηθούν, υπό την Τράπεζα της Ελλάδος, νέα «τεστ αντοχής» για τις τράπεζες
• Να υπάρχει στοχευμένος έλεγχος για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

πηγη


Έκλεψαν αποθήκη του ΟΣΕ στην Ξάνθη

“Φύλλο και φτερό” έκαναν αποθήκη του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ) τρεις άνδρες, που συνελήφθησαν, σήμερα, από αστυνομικούς σε χωριό της Ξάνθης.

Οι τρεις άνδρες, ηλικίας 33, 37 και 41 ετών, αφαίρεσαν συνολικά 115 μεταλλικές βάσεις σιδηροδρομικών γραμμών, οι οποίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του ΟΣΕ.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις δράστες να αφαιρούν από αποθήκη του ΟΣΕ μεταλλικές βάσεις σιδηροδρομικών γραμμών, της οποίες τοποθετούσαν στη συνέχεια σ’ ένα Ι.Χ.. Άμεσα συνελήφθη ο 37χρονος, ενώ οι άλλοι δύο δράστες, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών, τράπηκαν αρχικά σε φυγή, αλλά σε διάστημα λίγων λεπτών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας.


Αμέτρητο πλεόνασμα ΑΛΗΤΕΙΑΣ !!!

Δεν μας έφτανε η σαχλομαγκιά του Άδωνη Γεωργιάδη περί βερίκοκων και «κερνάμε φιστίκι» λες και απευθυνόταν σε ομοϊδεάτισσές του μαϊμούδες και όχι σε εργαζόμενους… Δεν μας έφτανε ο ανεκδιήγητος γόνος παπαλίνας, Μίλκος Βαρβιτσιώτης, που δήλωσε με ηλίθιο κυνισμό…«πουλήστε τα σπίτια σας αν δεν έχετε να πληρώσετε φόρους, τι θέλετε να σας κάνω εγώ;»… Δεν μας φτάνει ο θρασύς βοηθός λογιστή Γιάνης Στουρνάρας που η μοίρα και η δική μας μαλακία τα έφερε έτσι ώστε να ανακοινώνει «ψοφήστε από το κρύο ζώα» διαβεβαιώνοντας ότι «δεν είναι κατάλληλος ο καιρός για μειώσεις φόρων στο πετρέλαιο»…

Δεν μας έφτανε η κοροϊδία του success story της πρωθυπουργικής καρικατούρας, των δήθεν επενδύσεων του καταγέλαστου Χατζηδάκη, των μαγικών «νέων θέσεων εργασίας» του τραγικά ανίκανου Βρούτση, καθώς όποτε ανακοινώνονται αυξάνεται η ανεργία…

Δε μας έφταναν αυτά κι άλλα τόσα, πρέπει τώρα να υποστούμε την υποκρισία, το ψέμα, την εξαπάτηση και την αλητεία τους σχετικά με τις κοινωνικές τους ευαισθησίες και το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα. Πρόκειται περί αλητείας και εξαπάτησης και ΑΝ υπήρχε δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα θα έπρεπε σήμερα να απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο Σαμαράς ανακοινώνει ότι το 70% του δημοσιονομικού πλεονάσματος θα κατευθυνθεί για την ανακούφιση των χαμηλοσυνταξιούχων και την ενίσχυση των ένστολων πραιτοριανών του. Μιλά για το 70% του δήθεν πλεονάσματος, αποφεύγοντας να ομολογήσει ότι όλη αυτή η απάτη είναι όρος του Μνημονίου η οποία υπογράφηκε επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου και όχι κάποια δική του απόφαση.

Ας θυμηθούμε τι λέει ο όρος της Τρόικας σχετικά με τον Ειδικό Λογαριασμό που δήθεν ξέχασε ο Σαμαράς: «Ο Ειδικός Λογαριασμός που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος θα ενεργοποιηθεί πλήρως με την καταβολή της επόμενης δόσης και θα τροφοδοτείται με τα δάνεια του EFSF και φορολογικά έσοδα μόλις επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα. Ο λογαριασμός θα χρησιμοποιείται μόνο για την εξυπηρέτηση τoυ χρέους και θα τροφοδοτείται τμηματικά από το EFSF πριν ακριβώς από την ωρίμανση μιας υποχρέωσης της Ελλάδας.

Ορίζεται ρητά η αυτόματη επιβολή νέων μέτρων περικοπής δαπανών αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις. Συγκεκριμένα, ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα αυξάνεται αυτόματα αν τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις είναι μειωμένα λόγω καθυστέρησης για την πώληση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων σε σύγκριση με τους στόχους του προγράμματος επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα. Για την «αναπλήρωση» της απώλειας εσόδων η κυβέρνηση υποχρεούται να προβεί σε περικοπές δαπανών στη γενική κυβέρνηση σε ποσοστό 50% του ποσού που δεν εισπράχθηκε από ιδιωτικοποιήσεις με βάση το συμφωνημένο πρόγραμμα πώλησης περιουσιακών στοιχείων (για το 2013 προβλέπονται έσοδα 2,6 δισ. ευρώ). Για παράδειγμα αν αντί για 2,6 δισ. ευρώ εισπραχθούν το 2013 1,6 δισ. ευρώ, θα απαιτηθούν περικοπές για το 50% του 1 δισ. ευρώ που δεν εισπράχθηκε εγκαίρως, δηλαδή 500 εκατ. ευρώ».

Και φτάνουμε στο καλύτερο:

«Αν υπάρξουν επιπλέον έσοδα, από φόρους ή ιδιωτικοποιήσεις, πέραν των υπολογιζομένων, ΤΟΤΕ το 30% θα πηγαίνει για την εξυπηρέτηση του χρέους και το υπόλοιπο 70% θα χρησιμοποιείται αυτομάτως την επόμενη χρονιά για την υποστήριξη έκτακτων μέτρων που θα έχουν ως στόχο τη στήριξη της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής, υπό την προϋπόθεση της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων».

Προσέξτε: Η «πρόβλεψη» της πιθανότητας αποτυχίας στα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις δημοσιοποιήθηκε στις 13 Νοεμβρίου του 2012. Όλως συμπτωματικά, τον Ιούλιο του 2013 το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει την αποτυχία στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων χρησιμοποιώντας ΑΚΡΙΒΩΣ τους ίδιους αριθμούς της «πρόβλεψης». Δηλαδή, τον Ιούλιο το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι «Περικόπτει η κυβέρνηση τον αρχικό στόχο για τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις φέτος. Ο νέος στόχος περιορίζεται στο 1,6 δισ. ευρώ (από 2,6 δισ. ευρώ) και το 1 δισ. ευρώ μετατίθεται για το 2014. «Συμπτώσεις», θα μου πείτε. Να το δεχτώ, γιατί ούτως ή άλλως τα σπουδαία είναι αλλού.

Τα σπουδαία είναι στο ότι «ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα αυξάνεται αυτόματα αν τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις είναι μειωμένα λόγω καθυστέρησης για την πώληση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων σε σύγκριση με τους στόχους του προγράμματος επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα». Ποιο πρωτογενές πλεόνασμα, λοιπόν, και ποιοι στόχοι; Ακόμη κι αν υπήρχε πλεόνασμα δε θα μπορούσε να δοθεί ούτε το 70% αυτού καθώς τίποτε δεν πήγε σύμφωνα με τους στόχους και κυρίως η είσπραξη φόρων. Όλα έπεσαν έξω και αυτό που θα πέσει εντελώς έξω είναι ο προϋπολογισμός καθώς βασίζεται σε βεβαιωμένους φόρους και όχι φόρους που εισπράττονται. Η διαφορά είναι τεράστια. Χαώδης.

Το εικονικό πλεόνασμα που παρουσιάζεται είναι δημιούργημα περικοπών και τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει πλεόνασμα. Δε μπορεί να μοιραστεί μέρος του πλεονάσματος. Μιλάμε για καθαρή αθλιότητα χυδαιότητας ίσης με το «λεφτά υπάρχουν». Το πλεόνασμα θα μπορούσε να υπάρχει μόνο στο μυαλό των Σαμαρά και Στουρνάρα αν διέθεταν μυαλό. Όμως ως άψυχες μαριονέτες στα χέρια της Μέρκελ και του ΔΝΤ, όσο κι αν ψάξουμε δε θα βρεθεί ούτε μισό εγκεφαλικό κύτταρο στο κεφάλι τους.

  kartesios


Ο Σαμαράς "ξέχασε" τις Ένοπλες Δυνάμεις στην ομιλία του στη ΔΕΘ

Ελληνική Αστυνομία και Λιμενικό Σώμα ευχαρίστησε θερμά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για το έργο που παράγουν για τη δημόσια ασφάλεια “με ελάχιστα χρήματα”.

“Μπαίνει τάξη στα αστικά κέντρα και στο κράτος, απομακρύνονται οι λαθρομετανάστες και γίνονται επαναπατρισμοί. Ευχαριστώ την Αστυνομία και το Λιμενικό”


“Να δώσουμε μια ανακούφιση στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους συνταξιούχους από το πλεόνασμα”, είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
Για κάποιο ανεξήγητο λόγο ο πρωθυπουργός “ξέχασε” τις Ένοπλες Δυνάμεις ή τέλος πάντων δεν αναφέρθηκε ειδικά σ΄ αυτές. Και αυτό αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη για τους στρατιωτικούς οι οποίοι όχι ότι περίμενουν αυξήσεις αλλά τουλάχιστον ανέμεναν μια κουβέντα κατανόησης.

Βεβαίως αξίζουν συγχαρητήρια οι Αστυνομικοί και οι Λιμενικοί. Αλλά γιατί δεν βρήκε μία κουβέντα να πει για τους στρατιωτικούς που με μισθούς πείνας κάθε μέρα διασφαλίζουν όχι μόνο την εθνική κυριαρχία, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία αυτού του κράτους που τα τελευταία τέσσερα χρόνια διαλύεται.

Ας κάνουν μια βόλτα ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς του στα ακριτικά νησιά για να διαπιστώσουν που ελπίζουν οι ακρίτες για την υγεία τους και τελικά τη σωτηρία τους. Κι αυτό είναι μόνο μία από τις δεκάδες “αποστολές” που καλούνται να εκτελέσουν για να καλύπτουν ένα “ανάπηρο” κράτος.

Η “αμνησία” Σαμαρά για τις Ένοπλες Δυνάμεις έρχεται μετά από την περιβόητη διαρροή της συνομιλίας με το Κωσταράκο -“πες τους ότι ή περικοπές θα κάναμε ή θα απολύαμε- την πεισματική άρνηση Σταϊκούρα να αποδεσμεύσει 13 εκατομμύρια ευρώ για την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου και τα παραδείγμα αδιαφορίας για τους στρατιωτικούς δεν έχουν τελειωμό.


 

«Αντιμνημονιακό» θα είναι το ΠΑΣΟΚ μετά τον Βενιζέλο ... Του Γιώργου Δελαστίκ

Ανενόχλητος από εσωκομματικούς αντιπάλους, αλλά με ανύπαρκτη συμπαράσταση και διαρκώς φθίνουσα επιρροή στο εκλογικό σώμα βρίσκεται πλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Στερείται ένθερμων υποστηρικτών της πολιτικής γραμμής που υλοποιεί, όπως
αποτυπώθηκε και στις διήμερες εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ με αφορμή, υποτίθεται, την 39η επέτειο από την ιδρυτική Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου - στην ουσία της οποίας δεν αναφέρθηκε κανένας από τους ομιλητές. Στελέχη του παρελθόντος ή του παρόντος του τρίτου για την ώρα κόμματος της Βουλής έδειξαν ότι περιμένουν αδρανή τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, προφανώς εκτιμώντας πως το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ σε αυτές θα σηματοδοτήσει την έναρξη της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του κόμματος για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Σημίτης είχαν κύριο μέλημα την υπεράσπιση των πεπραγμένων τους όταν ασκούσαν την εξουσία. Δεν έκρυψαν καθόλου την αμοιβαία αντιπάθεια που πλέον τους χωρίζει, επικρίνοντας οι ίδιοι ή άνθρωποί τους την πολιτική που ακολούθησε ο άλλος. Ο πληθωρικός... πολιτικός συνταξιούχος Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος από κάποιο σημείο και πέρα ήταν φανατικός εχθρός του Ανδρέα Παπανδρέου, επιτέθηκε και εναντίον του Κ. Σημίτη και του Γ. Παπανδρέου, ισχυριζόμενος δημοσίως ότι «βασικά υπήρξαν αποτυχημένοι πρωθυπουργοί, οι οποίοι οδήγησαν το κόμμα στο περιθώριο». Χαρακτήρισε μάλιστα «αδιανόητη και ελαφρώς γελοία ως ιδέα την επάνοδό τους στην ενεργό πολιτική».

Οσο για τους αποχωρήσαντες από το ΠΑΣΟΚ, αυτοί ήταν πολύ σκληρότεροι στις εκτιμήσεις τους, όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά φυσικά δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τον εαυτό τους ουσιαστικά. «Το ΠΑΣΟΚ που συνάρπασε τους Ελληνες και έδωσε αγώνες για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη δεν υπάρχει πια. Σήμερα έχει χάσει τις κοινωνικές αναφορές του. Εχει καταντήσει ένα κακέκτυπο, κλεψίτυπο κατασκεύασμα που λειτουργεί ως συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε π.χ. η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη. «Αυτοί οι εκπεσόντες άγγελοι του σοσιαλισμού, οι υπεξαιρέτες της Ιστορίας και ασεβείς πολιτικοί κληρονόμοι συναθροίζονται για να τιμήσουν την 3η του Σεπτέμβρη ως συνιστώσα πλέον της Δεξιάς και στρατονόμοι του λαού υπό τις διαταγές του Τέταρτου Οικονομικού Ράιχ», διακήρυξε και ο πρόσφατα αποχωρήσας από το ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Σαφώς μεγαλύτερη πολιτική βαρύτητα όμως ενδέχεται να αποδειχθεί ότι είχαν οι παρεμβάσεις δύο πρώην υπουργών, του Δημήτρη Ρέππα και του Κώστα Σκανδαλίδη. Ηταν τα πρώτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έβαλαν δημοσίως σε κομματική εκδήλωση το θέμα του προσανατολισμού του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δ. Ρέππας το έβαλε μάλιστα το θέμα χωρίς περιστροφές, ενώ πιο... «σιγουρατζής» ο Κ. Σκανδαλίδης το υπονόησε, αλλά δεν το είπε. «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και να δείξει ότι είναι έτοιμο για μία προοπτική σύμπραξης και με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο, εάν το επιβάλλουν οι συνθήκες», δήλωσε ο Δ. Ρέππας χωρίς πάντως να υποστηρίξει τέτοια θέση άλλο στέλεχος. «Πρόσκαιρο ιστορικό συμβιβασμό» χαρακτήρισε τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ο Κ. Σκανδαλίδης. Υποστήριξε ότι «πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο χρονικός ορίζοντας αυτής της κυβέρνησης κλείνει με τις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν» και ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιδιώξει να συγκροτηθεί «μια πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση» αφήνοντας φυσικά αδιευκρίνιστο κατά πόσο αυτό σημαίνει συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ουσία είναι ότι το θέμα της «αντιμνημονιακής κωλοτούμπας» του ΠΑΣΟΚ θα τεθεί επί τάπητος ή όχι τη νύχτα των επόμενων βουλευτικών εκλογών και σε πολλαπλή συνάρτηση με το αποτέλεσμά τους. Εννοείται ότι μια τέτοια πολιτική στροφή αποκλείεται να πραγματοποιηθεί υπό την ηγεσία του Ευ. Βενιζέλου, του οποίου το πολιτικό παρόν και μέλλον είναι απολύτως ταυτισμένο με τη μνημονιακή πολιτική. Ευνόητο είναι ότι αν ο λαός στις εκλογές εγκρίνει αυτήν την πολιτική, ο Βενιζέλος θα παραμείνει αδιαφιλονίκητος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε είναι και τώρα. Αν ο λαός απορρίψει με την ψήφο του τη μνημονιακή πολιτική, τότε ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς και όλοι οι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης θα σαρωθούν αμέσως και από τις ηγεσίες των κομμάτων τους. Σε αυτήν την περίπτωση, μετά τις εκλογές τίποτα δεν θα είναι όπως πριν από αυτές.

 
 

Ενταση και λιποθυμίες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης - ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι ανάμεσα σε ΜΑΤ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, σχολικούς φύλακες και δημοτικούς αστυνομικούς.
Οι δεύτεροι επέμειναν να  ξεκινήσουν την πορεία τους από το δημαρχείο και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ που δεν τους επέτρεπαν να προχωρήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας άνθρωπος λιποθύμησε.




 

ΔΕΘ: «Φρούριο» η Θεσσαλονίκη – 4.000 αστυνομικοί στους δρόμους

«Αστακός» η συμπρωτεύουσα εν όψει ΔΕΘ...
Με τέσσερις χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους υποδέχεται η Θεσσαλονίκη τα εγκαίνια της 78ης Διεθνούς Εκθέσεως και τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν το απόγευμα τα συνδικάτα.

Ελλείψει δημοτικής αστυνομίας, αναμένονται και 140 τροχονόμοι από διάφορες πόλεις, εκ των οποίων 40 δικυκλιστές και 80 πεζοί.

Την ώρα που θα είναι σε εξέλιξη οι πορείες, ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους της πόλης

Από αέρος θα παρακολουθούν τις πορείες δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΤ3 και γύρω από το ΑΠΘ.

Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί
Ειδικότερα, κλειστοί είναι οι παρακάτω δρόμοι: Λεωφ. Στρατού (από Καυτανζόγλου μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ), Γ΄ Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου), Βασ. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), Βασ. Γεωργίου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου), Λεωφ. Νίκης, Κουντουριώτη, Κων/νου Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου), Κασσάνδρου, Προξένων, Φιλήμονος Δραγούμη (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου), Τσιμισκή, Αγίου Δημητρίου (από Λαγκαδά μέχρι Φιλήμονος Δραγούμη).
Κατά το παραπάνω διάστημα, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από ανατολικά προς δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη - Περιφερειακής οδού - Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) - Ολυμπιάδος και από δυτικά προς ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου - Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού καθώς και από τη Λεωφ. Νίκης (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν).

Την ίδια ώρα σε 15 δρόμους γύρω από τη ΔΕΘ και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχει απαγορευτεί έως τις 3 το απόγευμα της Κυριακής, η στάθμευση - στάση όλων των οχημάτων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, πρόκειται για τους εξής δρόμους: Αγγελάκη, Λεωφ. Στρατού (από Καυτανζόγλου μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ), Γ΄ Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου), Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι πλατεία Λευκού Πύργου), Αγ. Δημητρίου (από πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Φιλήμονος Δραγούμη), Γ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), Αρμενοπούλου (από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης), Ν. Γερμανού (από πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ), Μ. Ανδρόνικου (από πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ), Προξένων, Φιλήμονος Δραγούμη (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου), Κασσάνδρου (από Φιλήμονος Δραγούμη μέχρι Προξένων), Αγίας Τριάδος (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Βασ. Γεωργίου), Βασ. Χατζή, ανώνυμη οδός έναντι Γ΄ Σ.Σ.


 
 

ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΧΑΡΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Μετά από την παράταση εμπορίας των ληγμένων προϊόντων, η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης αυτήν τη φορά, δίνει άλλο ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη στα καρτέλ και στα μονοπώλια. Με την τροπολογία που δόθηκε στη δημοσιότητα για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων, στην ουσία απαλλάσσονται από κάθε ποινική ευθύνη όλοι όσοι τιμώρησε (δεν ήταν, πάντως, πολλοί) η Επιτροπή Ανταγωνισμού τα τελευταία επτά χρόνια.

Ανάμεσά τους βρίσκει κανείς μεγάλα ονόματα επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των τροφίμων και των καυσίμων και τα οποία με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσουν από πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αν όχι εκατομμυρίων.

Στην τροπολογία περιέχονται ορισμένες εξαιρέσεις από την παραγραφή του αξιοποίνου και την παύση της ποινικής δίωξης, που ίσχυαν και στον προηγούμενο παρόμοιο νόμο 4043/2012. Μόνο που από τις εξαιρέσεις λείπει ο Ν. 703/1977, με βάση τον οποίο τιμωρήθηκε τα τελευταία χρόνια σωρεία επιχειρήσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, καθορισμό τιμών, απαγόρευση εξαγωγών, απαγόρευση παράλληλων εισαγωγών κλπ αδικήματα. Τα δικαστήρια σε βάρος τους βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά με βάση την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης επειδή είναι «αδικήματα με μικρή κοινωνική απαξία» οι κατηγορούμενοι απαλλάσσονται.

Όπως σημειώνει  ο Γιώργος Φλωράς, μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, μόνιμη επιδίωξη των καρτέλ είναι η εξαφάνιση της ποινικής τους καταδίωξης. «Εάν ψηφιστεί η τροπολογία αυτή, την οποία δεν θεωρώ αβλεψία, τους χαρίζεται καθαρό ποινικό μητρώο για τα επαχθέστατα αδικήματα κλοπής των ελλήνων καταναλωτών επί σειρά ετών», επισημαίνει με νόημα. Ο κ. Φλωράς, μάλιστα, ενημερώνει την ιστοσελίδα μας πως την τελευταία στιγμή δε διασώθηκαν τα καρτέλ και τα μονοπώλια και στην περίπτωση του Ν. 4043/2012, τον οποίο πέρασε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και στον οποίο προστέθηκαν στο «παρά πέντε» τα αδικήματα του Ν. 703/1977 στις εξαιρέσεις από την παραγραφή του αξιοποίνου και την παύση της ποινικής δίωξης.

Διαβάστε πώς κατατέθηκε ο Ν. 4043/2012 και πώς ψηφίστηκε, όπου φαίνεται η προσθήκη του Ν. 703/1977




 
 
 
 
 
 
 

Μετρό Θεσσαλονίκης: Σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εργοτάξιο στου σταθμού ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Για τις ανάγκες κατασκευής του σταθμού Μετρό ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, ολοκληρώνεται η μεταφορά της κυκλοφορίας των οχημάτων στο βόρειο τμήμα της οδού Εγνατία και σύμφωνα με τη νέα κυκλοφοριακή ρύθμιση:

Η εργοταξιακή κατάληψη μετατοπίζεται στο νότιο τμήμα της οδού Εγνατία, από τη συμβολή της με την οδό Αγίας Σοφίας μέχρι την οδό Μητροπολίτου Γενναδίου. Η οδός Εγνατία θα συνεχίσει να διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.
Μονοδρομείται το τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας, μεταξύ των οδών Εγνατία και Α. Κεραμοπούλου, με φορά κατεύθυνσης προς την Α. Κεραμοπούλου.
H οδός Πλάτωνος αποδίδεται ξανά στην κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων.
Η κυκλοφορία των πεζών, στο βόρειο τμήμα του σταθμού, προσωρινά και όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες, θα διεξάγεται μέσω πεζοδιάβασης που διέρχεται μέσα από το χώρο του εργοταξίου, ενώ σε δεύτερη φάση προβλέπεται η κατασκευή πεζογέφυρας.

Καθ όλη τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών, τα συνεργεία της αναδόχου κοινοπραξίας θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των παρακείμενων επιχειρήσεων. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση η  Διεύθυνση Μετρό Θεσσαλονίκης ευχαριστεί όλους τους κατοίκους και τους διερχόμενους οδηγούς για την κατανόηση και τη συνεργασία τους στην υλοποίηση του μεγάλου και πολύπλοκου έργου, της κατασκευής του Μετρό της Θεσσαλονίκης.


Σχεδιάζεται ρύθμιση για τα δάνεια του ΟΕΚ

Ανάσα σε χιλάδες δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) αναμένεται να δώσει νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, η οποία σχεδιάζεται να κατατεθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ- ΜΠΕ, οι δανειολήπτες του ΟΕΚ, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εργαζόμενοι με χαμηλό εισόδημα ή έχουν μείνει άνεργοι, διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες. Οι δύο πρώτες αφορούν τους οι δανειολήπτες που έλαβαν δάνειο από κεφάλαια του Οργανισμού και εκείνους που έλαβαν το δάνειο υπό τη διαχείριση τράπεζας.

Για τις κατηγορίες αυτές είχαν προβλεφθεί ευεργετικές διατάξεις από τον νόμο 2011 (Ν. 4019), η ισχύς όμως του οποίου έχει λήξει. Ο νόμος προέβλεπε ότι, σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο δανειολήπτης έχει το δικαίωμα είτε να καταβάλει εφάπαξ την οφειλή με έκπτωση 80% επί των πρόσθετων επιβαρύνσεων, είτε σε έως 24 δόσεις με έκπτωση 50% επί των πρόσθετων τελών.

Με τη νέα ρύθμιση θα επιδιωχθεί η επαναφορά αυτών των διατάξεων, καθώς και η ανακούφιση της τρίτης κατηγορίας δανειοληπτών που εμφανίζει και τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Πρόκειται για δάνεια 15ετους διάρκειας αποπληρωμής, που δόθηκαν από τις τράπεζες με επιδότηση του επιτοκίου από το Δημόσιο για εννέα έτη, σε ποσοστό από 50% έως και 100%, ανάλογα με την οικογενειακή και την οικονομική κατάσταση του δικαιούχου. Σήμερα, οι τράπεζες, επικαλούμενες κενό νόμου, αρνούνται να προχωρήσουν σε ρύθμιση των δανείων αυτών, εκτός και αν ο δανειολήπτης παραιτηθεί από την επιδότηση του επιτοκίου. Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, αναζητείται τρόπος διαχωρισμού της επιδότησης από το δάνειο, ώστε να δίνεται η δυνατότητα παράτασης του χρόνου αποπληρωμής, χωρίς να χάνεται η επιδότηση του επιτοκίου. Το κόστος της επιδότησης των δανείων αυτών εκτιμάται στα 380 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Εργασίας, τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ επαρκούν για την κάλυψή του.

 Η ρύθμιση αναμένεται να νομοθετηθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση που διεξάγεται, υπό την εποπτεία των υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης, ανάμεσα στη διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

http://voria.gr/

Πλήρωσαν το φόρο και όμως τον... χρωστάνε

  • Χωρίς φορολογική ενημερότητα και με πρόστιμα όσοι πλήρωσαν τους φόρους τους  
  • Το πρόβλημα αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως σήμερα
Σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους που ενώ πλήρωσαν τις δόσεις του φόρου εισοδήματος, των ρυθμίσεων ή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας την περασμένη Παρασκευή 30/8 στις τράπεζες, εμφανίζονταν μέχρι και χθες τουλάχιστον στο σύστημα Taxisnet σαν να μην έχουν πληρώσει και να έχουν επιβαρυνθεί με πρόστιμο.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζαν και χιλιάδες άλλοι που πήγαν στην εφορία για να λάβουν φορολογική ενημερότητα αλλά η ΔΟΥ δεν την έδινε επειδή στο σύστημα TAXIS φαίνονταν να χρωστούν.

Το πρόβλημα αποδίδεται στην καθυστέρηση της καταχώρησης πληρωμής που έγινε στην τράπεζα και αναμένεται πως θα αποκατασταθεί πλήρως σήμερα. Η όλη διαδικασία απαιτεί τουλάχιστον 3 εργάσιμες ημέρες και φαίνεται πως τη φορά αυτή χρειάστηκε και κάποιες παραπάνω.

Από την περασμένη Δευτέρα (επόμενη εργάσιμη της τελευταίας πληρωμής) οι τράπεζες άρχισαν να στέλνουν καταστάσεις πληρωμών αλλά, λόγω και των μαζικών πληρωμών πάσης φύσεως φόρων, τα σχετικά αρχεία από τις τράπεζες άργησαν να μπουν στο σύστημα της ΓΓΠΣ, ενώ χρειάζονται και άλλες 1-2 μέρες για να ενημερωθούν οι χρηματικοί κατάλογοι των ΔΟΥ.

Έτσι, τη φορά αυτή, όσοι μπήκαν αυτήν την εβδομάδα στο Τaxisnet και επέλεξαν «προσωποποιημένη πληροφόρηση» για να δουν τι πλήρωσαν και τι χρωστούν ακόμα, διαπίστωσαν ότι όχι μόνο δεν φάνηκε πως πλήρωσαν την οφειλή τους από 30/8, αλλά έχουν χρεωθεί και με πρόστιμο.

Πολλοί ανησύχησαν ότι η εντολή που είχαν δώσει στην τράπεζα δεν εκτελέστηκε, αλλά από σήμερα αναμένεται να αλλάξει η εικόνα αυτή και να διαγραφούν αυτόματα και οι οφειλές και οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης πληρωμής.

Μεγαλύτερη ταλαιπωρία υπέστησαν όσοι πήγαν τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου για να ζητησουν φορολογική ενημερότητα στη ΔΟΥ. Οι εφορίες δεν το έδιναν όμως, παρά μόνο αν μπορούσε να αποδείξει ο πολίτης πως έχει κάνει εμπρόθεσμα την πληρωμή και δεν οφείλει.

Η καθυστέρηση στην εμφάνιση της πληρωμής όμως για κάποιες μέρες μετά την πραγματοποίησή της είναι συστημικό πρόβλημα και θα συμβαίνει και τους επόμενους μήνες, για αυτό το λόγο αυτό όσοι θέλουν να ζητησουν αμέσως μετά φορολογική ενημερότητα από ΔΟΥ θα ήταν σκόπιμο να έχουν στα χέρια τους και την απόδειξη της τελευταίας πληρωμής επειδή πιθανώς δεν θα εμφανίζεται στο σύστημα των εφοριών και έτσι κινδυνεύουν να αντιμετωπιστούν σαν οφειλέτες.


 

Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά!..

Απολύσεις χωρίς αποζημίωση! Γιατί όχι; σ’ αυτήν την περίπτωση οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ’ναι πολύ ευχαριστημένοι που δεν θα τους μαστιγώνουν κι από πάνω!
Ισως -αν επικρατήσουν ωριμότερες σκέψεις- θα επιτρέπεται ή μάλλον θα επιβάλλεται να τους φτύνουν.
Αλήθεια, ποιος είχε αυτήν τη φωτοδότρα (για όλη την ανθρωπότητα) φαεινή; O κ. Στουρνάρας; η Τρόικα; ο ΔΟΛ; ο κ. Φώτης Μπόμπολας; Ρητορικόν το
ερώτημα. Διότι έχει ήδη λάβει απάντηση απ’ όλες αυτές τις φίλιες δυνάμεις. Ο μεν κ. Μπόμπολας πρότεινε σε δημοσιογράφους να δουλεύουν με 800 € μεικτά συν έναντι απ’ την αποζημίωση της μελλοντικής των απόλυσης! Χάρμα! Ο ΔΟΛ απέλυσε 30, θα απολύσει άλλους 30 κι εξήγγειλε τον εργασιακό θάνατο ακόμα 160 έως το τέλος του έτους! Χάρμα! Ο κ. Στουρνάρας αρνείται κάθε σκέψη για μείωση φόρων και πολύ περισσότερο κάθε σκέψη για μείωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης! Χάρμα! Χάρμα χαρμάτων χαρμόσυνο! (Είδηση σε όλα αυτά θα ήταν ότι ο κ. Στουρνάρας σκέφτεται. Αυτό όμως θα αδικούσε την Τρόικα. Τις σκέψεις της οποίας ο κ. Υπουργός εφαρμόζει χωρίςδεύτερη σκέψη, χωρίς να το σκέφτεται, χωρίς δισταγμό.)
Με λαμπρά αποτελέσματα: το εισόδημα των μισθωτών να ’χει συρρικνωθεί κατά 45% μέσα σε τρία χρόνια, την ανεργία να χρειάζεται (αν όλα τα υπόλοιπα πάνε άριστα) 20-25 χρόνια για να επιστρέψει στο (επαχθές άλλωστε) όριο του 10% και την Ελλάδα να υφίσταται συντριπτικά κατάγματα σε κάθε τομέα λειτουργίας ενός κράτους. Απ’ την υγεία έως την άμυνα.
Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια εργασιακή ζούγκλα όπου κυβερνούν θηρία, ενώ οι άνθρωποι βρίσκονται στον πάτο της τροφικής αλυσίδας. Γορίλες, χιμπατζήδες και ουρακοτάγκοι νομοθετούν μειώσεις, περικοπές, υποβαθμίσεις, μια διαρκή εξίσωση προς τα κάτω, προς τον ξαφνικό θάνατο, προς τηνπρομελετημένη εξαθλίωση.
Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα πολιτικό φαρ ουέστ, όπου νόμος είναι ο αλιγάτορας,όπου ο κάθε Γκοντζίλας παραβιάζει τους θεσμούς, κυβερνάει όπως γουστάρει (Προεδρικά Διατάγματα), δεν ενημερώνει κανέναν(ο Πρωθυπουργός το Κοινοβούλιο) και σκαρώνει ό,τι του σκάει (ο κ. Βενιζέλος καινούργιο εκλογικόν νόμο στα μέτρα του όλου Μπενίτο).
Η Ελλάδα έχει γίνει ένα σούργελο που μπορεί να της βγάζει τη γλώσσα ο κάθε Σταυρίδης, να τη μουρλαίνει με την ανικανότητά του ο κάθε Χάρης Θεοχάρης, να της σκάβει τον λάκκο ο κάθε Αδωνις Αδης Γεωργιάδης, έναφιάσκο
όπου οι Χρυσαυγίτες κλείνουν τα σύνορα όποτε γουστάρουν, που ξυλοκοπούν Σκοπιανούς οδηγούς τροχοφόρων και μπουγελώνουν βουλευτές άλλων κομμάτων, μια ζούγκλα νταβατζήδων,
μια ορδή από μπαχαλομαχαλόμαγκες, που ντροπιάζουν τον πολιτισμόαυτής της χώρας.
Ο κ. Σαμαράς έχει καταφέρει να κυβερνάει τη χώρα το περιεχόμενο της Λίστας Λαγκάρντ. Πλην όμως, είναι αναλώσιμος.
Αναλώσιμος όσον και ο κ. Στουρνάρας. Κάποτε ο κ. Σαμαράς θα «απαλλάξει των καθηκόντων του» τον κ. Στουρνάρα, άλλο πουλέν θα βρεθεί να συνεχίσει την πολιτική των θηρίων στη ζούγκλα, εκτός κι αν «απαλλάξει των καθηκόντων του» τον κ. Σαμαρά ο λαός. Διακόπτοντας έτσι την αλληλουχία των τεράτων.
Για την ώρα ο κ. Πρωθυπουργός είναι υπόλογος και λογοδοτεί μόνον σε όσους κατοικούν ασφαλείς μέσα στην περιφρουρημένη ζώνη της κάθεΛίστας Λαγκάρντ. Σ’ αυτήν τη ζώνη λαμβάνουν χώρα οι μεγάλες μπίζνες - αν θα πάει το ΤΑΙΠΕΔ Λουξεμβούργο, ποιος θα φάει τα λιμάνια, ποιος θα κονομήσει απ’ τα τραίνα, ποιος θα είναι ο βασιλιάς του τζόγου, ποια
σχήματα θα νέμονται τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, ποιοι θα φάνε τις γαίες, ποιοι θα απομυζούν τους ανθρώπινους πόρους -μια
Κόζα Νόστρα με εθνικές περγαμηνές (υποτέλειας σε ξένους προστάτες)- αυτή είναι η Ελλάδα «εντός των τειχών».
Μια προστατευμένη περιοχή, όπου διαμένουν οι καθωσπρέπει διαπλεκόμενοι και τα τσιράκια τους, γιάπηδες, λιγούρια δημοσιογράφοι, ασπόνδυλα, κουκουλοφόροι και γενίτσαροι - αυτή είναι η Ελλάδα με τις ραγισμένες σημαίες, τους απελπισμένους νέους και τους δολοφονημένους ποιητές. Ενα περίκλειστο γκέτο γκλαμουριάς που συνεχίζει απτόητο και χαζοχαρούμενο, ενώ
γύρω του η επικράτεια έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο και αγρόν του Κεραμέως. Σε τόπο αποκολοκύνθωσης και αποψίλωσης των υποδομών του - ένα Μπρονξ, μια ζούγκλα όπου ο νόμος του ισχυρότερου επικρατεί όλο και πιο πολύ, σαν σ’ έναν κόσμο κατεστραμμένων ονείρων, όπως εκείνοι της σκοτεινής επιστημονικής φαντασίας.
«Οι ΗΠΑ δεν είναι κράτος. Είναι επιχείρηση», έλεγε ο Μπραντ Πιτ σε μια ταινία, ενσαρκώνοντας έναν πληρωμένο δολοφόνο.
Τηρουμένων των αναλογιών, δεν ξέρω τι θα λέγαμε για την Ελλάδα, αλλά οι νεοφιλελεύθεροι, που, καθ’ ομολογίαν των, αντιμετωπίζουν τη χώρα ωςεπιχείρηση, είναι οι πληρωμένοι δολοφόνοι της...
πηγή

 

Χρήση χημικών όπλων στην Ελλάδα καταγγέλλει Αμερικανός γερουσιαστής

Στη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία, ο γερουσιαστής Τζόι Ζάζα κατήγγειλε πως έχει γίνει χρήση χημικών όπλων και στην Ελλάδα. Η δήλωση του Τζόι Ζάζα έχει προκαλέσει σάλο διεθνώς.

Σύμφωνα με τον Τζόι Ζάζα, στην Ελλάδα γίνεται χρήση χημικών όπλων τα τρία τελευταία χρόνια, με απόφαση των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά.
Απαντώντας σε ερώτηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι για το αν έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν την καταγγελία του για χρήση χημικών όπλων στην Ελλάδα, ο Τζόι Ζάζα τους άφησε όλους άφωνους με την μαρτυρία του.

Όπως δήλωσε ο Τζόι Ζάζα, η στάση των Ελλήνων τα τρία τελευταία χρόνια δεν μπορεί να εξηγηθεί με κανέναν άλλο τρόπο παρά με την χρήση χημικών όπλων από τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Ο Τζόι Ζάζα τόνισε πως στην παγκόσμια ιστορία δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο δουλοπρεπούς και παθητικού λαού όπως ο ελληνικός, οπότε η μόνη εξήγηση που υπάρχει είναι πως οι Έλληνες έχουν δεχτεί επίθεση με χημικά όπλα.

«Δεν μπορεί από το ‘Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες’ να έχουμε φτάσει στο ‘Δεν υπάρχουν μεγαλύτερες κότες από τους Έλληνες’» είπε ο Τζόι Ζάζα.
Σύμφωνα με τον Τζόι Ζάζα, ο Παπανδρέου, ο Παπαδήμος και ο Σαμαράς έκαναν χρήση του αερίου Ραγιαδέξ, που μετατρέπει τους ανθρώπους σε άβουλα και βλαμμένα όντα που θα κάτσουν και να τα γαμήσεις.


πηγη