EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Γιατί γνωστοί οικονομολόγοι προβλέπουν την κατάρρευση της Ελλάδας

Στον απόηχο των δηλώσεων Σόιμπλε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας της και την τοποθέτηση της Ανγκέλα Μέρκελ πως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να έχει γίνει δεκτή στο ευρώ, αρκετοί γνωστοί οικονομολόγοι εκφράζουν όλο και πιο ανοικτά την πεποίθηση τους
πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντέξει για πολύ καιρό στην Ευρωζώνη εάν συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας και των περικοπών.

Οικονομολόγοι οι οποίοι κατά καιρούς έχουν ασκήσει έντονη κριτική στην Γερμανία και τον «σκληρό» πυρήνα της Ευρωζώνης όπως ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο Νουριέλ Ρουμπινί και ο Πολ Κρουγκμαν, εκφράζονται όλο και πιο συχνά κατά της πολιτικής λιτότητας και επαναλαμβάνουν την πεποίθηση τους -εκτός του κ. Βαρουφάκη- πως η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα, ενώ προβλέπουν και την κατάρρευση της Ευρωζώνης.

Βαρουφάκης: Η Μέρκελ είχε δίκιο- Δεν έπρεπε να μπούμε στην Ευρωζώνη έτσι όπως λειτουργεί

Ο γνωστός καθηγητής πολιτικής οικονομίας Γιάννης Βαρουφάκης είναι ένας από τους οικονομολόγους ο οποίος έχει ταχθεί εδώ και πολύ καιρό υπέρ της παραμονής στο ευρώ, αλλά χωρίς την ολοένα και αυξανόμενη ύφεση και λιτότητα.

Ωστόσο σε κείμενο του στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει πως ορθώς η Ανγκέλα Μέρκελ δήλωσε πως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει εισέλθει στην Ευρωζώνη, καθώς όπως αναφέρει «Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες της περιφέρειας αλλά και η Γαλλία, δεν είχαν εξαρχής καμία τύχη να επιβιώσουν στο ευρώ χωρίς να γίνει κάποια μεγάλη καταστροφή στην Ευρωζώνη. Κοινώς, ένα κοινό νόμισμα χωρίς έναν επιπρόσθετο μηχανισμό στήριξης μπορεί να επιβιώσει μόνο σε χώρες οι οποίες έχουν πλεόνασμα. Με αυτό το σκεπτικό, η Ευρωζώνη θα έπρεπε να αποτελείται μόνο από την Γερμανία, την Ολλανδία, την Αυστρία την Φινλανδία και το Λουξεμβούργο.», υποστηρίζει ο κ. Βαρουφάκης.

Στη συνέχεια του άρθρου του, ο γνωστός οικονομολόγος υποστηρίζει πως η Ελλάδα δέχεται σωρεία κατηγοριών για την οικονομική κρίση και την απειλή την οποία αποτελεί, επειδή «ήταν η πρώτη οικονομία η οποία αποκάλυψε το κοινό μυστικό, πως η Ευρωζώνη είχε κακό σχεδιασμό», ενώ αποκαλεί την ελληνική οικονομία «αποδιοπομπαίο τράγο».

Μόνη λύση για τον κ. Βαρουφάκη, είναι «να ειπωθεί η αλήθεια μέσα στην Ευρώπη: Πως η ελληνική Πολιτεία είναι αναξιόπιστη, πως τα νέα πακέτα στήριξης έχουν δημιουργήσει ένα καθεστώς κλεπτοκρατίας των τραπεζών και πως η τετραπλή κρίση (τράπεζες, επενδύσεις και φτώχεια), δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με νέα δάνεια κάτω από τον βραχνά της λιτότητας».

Κλείνοντας το άρθρο του, ο γνωστός οικονομολόγος επισημαίνει πως «η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει δύο φορές και πάει για τρίτη», ενώ εκφράζει επιφυλάξεις για την επιβίωση του ευρώ εάν συνεχίσει να ακολουθείται αυτή η πολιτική.

Ρουμπινί: Η κυβέρνηση Σαμαρά απειλείται με κατάρρευση μετά τις γερμανικές εκλογές

Το δεύτερο «χτύπημα» το οποίο προβλέπει πολιτική αστάθεια έρχεται από τον οικονομολόγο Νουριέλ Ρουμπινί- ή αλλιώς τον «Δόκτορα της Καταστροφής». Σε άρθρο του, ο Ρουμπινί προβλέπει πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα μετά τις γερμανικές εκλογές, καθώς εάν σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού η Ανγκέλα Μέρκελ, «οι τωρινές γερμανικές πολιτικές όσον αφορά την κρίση στην Ευρωζώνη δεν πρόκειται να αλλάξουν, παρά το γεγονός ότι υπάρχου κόπωση στην περιφέρεια από την συνεχή λιτότητα, αλλά και στον πυρήνα της από τα συνεχή πακέτα διάσωσης».

Η «κόπωση» αυτή, θα δημιουργήσει σοβαρή πολιτική αστάθεια στην Ευρωζώνη υποστηρίζει ο Ρουμπινί και αναφέρει πως είναι πολύ πιθανό να καταρρεύσει η Ιταλική κυβέρνηση, αλλά και η Ελληνική.

Κρούγκμαν: Η Ελλάδα δεν θα επανακάμψει όσο είναι στο ευρώ και όσο η Τρόικα συνεχίζει αμείλικτη

Σειρά στην αμφισβήτηση της πολιτικής λιτότητας και της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, παίρνει ο Πολ Κρουγκμαν, ο οποίος συγκρίνοντας την χρεοκοπία της Ινδονησίας το 1997 και την αντίστοιχη της Ελλάδας αναφέρει πως η Ινδονησία ανέκαμψε, ενώ η Ελλάδα μετά την παρέμβαση της Τρόικα και του ΔΝΤ και την επιβολή αυστηρής λιτότητας «βυθίστηκε» στο χρέος και την ύφεση και υποστηρίζει πως όσο η Ελλάδα είναι στο ευρώ και συνεχίσει να ακολουθεί τις πολιτικές περικοπών δεν πρόκειται να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

 http://www.iefimerida.gr

 

Αισχροκέρδεια με την τιμή της βενζίνης

Σε εξωφρενικές τιμές που φτάνουν έως και τα 2 ευρώ πωλείται η βενζίνη σε πολλά πρατήρια της χώρας.
Πρατηριούχοι, διυλιστήρια και μεσάζοντες βρήκαν την ευκαιρία να αισχροκερδούν με την τιμή της αμόλυβδης, εκμεταλλευόμενοι την κρίση στη Συρία.

Φυσικά, όπως τονίζουν αναλυτές της αγοράς καυσίμων μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία δεν θα έχει καμία επίπτωση στην αγορά της Ελλάδας, ωστόσο οι επιτήδειοι δεν έχασαν την ευκαιρία.
Είναι χαρακτηριστικό πως σε νησιά η τιμή έπιασε ακόμα και τα 2 ευρώ, με Κεφαλονιά, Σάμο, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα να αποδεικνύονται πρωταθλητές.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, η βενζίνη έχει ακριβύνει σχεδόν 3 λεπτά το λίτρο τις τελευταίες 15 μέρες, ύψος που χαρακτηρίζεται ως υπερβολικό με βάση τα δεδομένα.

Πιο συγκεκριμένα, η απλή έχει σκαρφαλώσει στα 1.73 ευρώ από τα 1.703 που ήταν στις 15 Αυγούστου. Αντίστοιχη όμως, είναι και η διαμόρφωση των τιμών διυλιστηρίων, η οποία από 1.28 ευρώ το λίτρο έφτασε στις 29 Αυγούστου στα 1.31 ευρώ ανά λίτρο.

Τα ρεκόρ πάντως της αισχροκέρδειας έκαναν "limit up" στη νησιωτική Ελλάδα, με τη μεγαλύτερη τιμή της αμόλυβδης να είναι στα 1.98 ευρώ στη Σάμο, όπου η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 1.842 ευρώ, ενώ κατά πόδας ακολούθησε η Κεφαλονιά με 1.94 ευρώ και 1.82 μέση τιμή αλλά και τα Δωδεκάνησα με 1.935 κορυφαία τιμή και 1.82 μέση τιμή αντίστοιχα.

Ίδια κατάσταση και στις Κυκλάδες (1.95 ευρώ - 1.818 ευρώ μέση τιμή), τα Χανιά (1.93 ευρώ - 1.805 ευρώ μέση τιμή) και το Λασίθι (1.93 ευρώ - 1.848 ευρώ μέση τιμή).

Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς, πως όταν δημιουργούνται κρίσεις η τιμή μπορεί να αυξάνεται αυτόματα, ενώ στις περιόδους ύφεσης της διεθνούς τιμής δεν ακολουθείται η ανάλογη πτώση των τιμών λιανικής.


 
 

Πέρυσι φοβήθηκες τη…δραχμή και φέτος εκλιπαρείς για φάρμακα και γιαουρτάκι

Γεροχεσμένε…

πέρυσι φοβήθηκες τη…δραχμή και φέτος

εκλιπαρείς για φάρμακα και γιαουρτάκι…



Απολυμένε – άνεργε…

χωρίς εισόδημα, με κίνδυνο να χάσεις το σπίτι σου,

κάθεσαι στο παγκάκι με τα λιόσπορα

και μουγκρίζεις απελπισμένος…



Εμποράκο, αυτοαπασχολούμενε…

ούτε μύγα δεν μπαίνει στο μαγαζί σου.

Είσαι έτοιμος να βάλεις λουκέτο

και παίζεις το μπεγλέρι σου και το πουλί σου…


Ανεργε σπουδαγμένε νέε…

“κρέμασες” τα πτυχία σου και ειδικεύεσαι στις γκόμενες,

στα φρέντα και στα σίγουρα του μπαμπά…


Νοικοκυρά του σπιτιού…

Σου λείπει ο κιμάς, το ψωμί και οι ντομάτες,

μπαίνεις στο super και βλέπεις τιμές ουράνιες…

και βολεύεσαι με το “φλυτζάνι” της γειτόνισσας,

τη Μενεγάκη και τον σουλεϊμάν…


Νοικοκύρη μου εσύ…

Πληρώνεις χαράτσι στο εισόδημα, για το σπίτι,

τη δουλειά, τα Δικαιώματα σου, για τη Δημοκρατία,

τη Ζωή σου…

και ταυτόχρονα οδύρεσαι, μελαγχολείς, βρίζεις,

γλύφεις για μιά θέση 400 ευρώ για το γιο,

θαυμάζεις τους γείτονες που ξεσηκώνονται,

τους Ιβηρες που κάθε Σάββατο διαδηλώνουν…

……………………………….


“Επένδυσες” στον “αντιμνημονιακό” Σαμαρά

και σου βγήκε γιουσουφάκι της Μέρκελ…

“Στήριξες” ελπίδες στον συνταγματάρχη Βενιζέλο,

τον αρχιτέκτονα της Δουλείας σου…

“Εμπιστεύτηκες” τον “υπεύθυνο” Κουβέλη

και σου πρόκυψε νεοφιλελεύθερος συνειδητός…



Θάνατος σε περιμένει,

Σήμερα-αύριο-μεθαύριο.



Αν δεν ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ

ο Μονόδρομός σου είναι Χαραγμένος.

Και η Πορεία σου προς την Καταστροφή…

χωρίς Γυρισμό.-

politikokoraki

 
 

Στο τραπέζι οι επιστρατεύσεις

Η προαναγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων σε Υγεία και Παιδεία λειτουργεί περίπου εφιαλτικά για το Μέγαρο Μαξίμου
Δυο μεγάλα απεργιακά μέτωπα φοβίζουν αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση: των εκπαιδευτικών και των
γιατρών.

Παιδεία και υγεία συνιστούν δύο βασικούς άξονες, ως προς την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης και η προαναγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων και στα δύο μέτωπα, λειτουργούν περίπου εφιαλτικά για το Μέγαρο Μαξίμου.

Το πρωθυπουργικό γραφείο, προς το παρόν, ελπίζει ότι οι αντιδράσεις θα είναι περιορισμένης έκτασης, καθώς ήδη στην ΟΛΜΕ παρατηρείται διχογνωμία αναφορικά με το αν και πόσες μέρες απεργίας θα πρέπει να προκηρυχθούν.

Επενδύει όμως και σε κάτι άλλο: στη δυνατότητα που παρέχεται στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε επιστρατεύσεις υπαλλήλων, αν χρειασθεί, μεγάλης έκτασης. Ήδη το υπουργείο Παιδείος, και παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από τον κ.Αρβανιτόπουλο, προετοιμάζεται γι αυτή την προοπτική, όπως έκανε και στο παρελθόν.

Ως γνωστόν, οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιστρατεύθηκαν παραμονές των πανελλαδικών εξετάσεων του περασμένου Ιουνίου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν κανονικά. Όπερ κι εγένετο. «Αν χρειασθεί, η ίδια λύση θα εφαρμοσθεί εκ νέου» εξηγείται αρμοδίως.

Παρ’ όλα αυτά στο Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν αυτή τη λύση, που χαρακτηρίζεται «ύστατη». Όλα δείχνουν όμως ότι μπορεί να αποδειχθεί και αναπόφευκτη, παράλληλα.

 
 

Στην δικαιοσύνη το θέμα του ΟΑΕΕ!

Προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την άθλια συμπεριφορά του ΟΑΕΕ στους ανασφάλιστους «ασφαλισμένους» σε αυτόν.

Ύστερα από αναφορά του Φλωρά Γεώργιου, μέλους του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για την διερεύνηση τυχόν αδικημάτων. Ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Μπόμπολης, γνωστός για το σημαντικό εισαγγελικό του έργο αλλά και για την ευαισθησία του, εξέτασε την αναφορά και διέταξε αμέσως προκαταρκτική εξέταση αποστέλλοντας αυτήν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών
Αθηνών στις 29/8/2013 (αρ. πρωτ. 52375).
Το ακριβές περιεχόμενο της αναφοράς είναι το ακόλουθο:

ΑΘΗΝΑ 23-8-2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΘΕΜΑ: το πρόβλημα με τους εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους (λόγω οφειλών) ελεύθερους επαγγελματίες.

Αξιότιμη κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,

Θέτω υπόψη σας ένα σοβαρότατο ζήτημα, χωρίς να γνωρίζω εξαρχής πώς θα μπορούσατε να παρέμβετε. Όμως όπως θα δείτε είναι ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες και «σκοντάφτει στον νόμο».
Όλα τα παρακάτω σας τα αναφέρω από προσωπική πείρα (ως οφειλέτης του ΟΑΕΕ) αλλά και με την ιδιότητά μου ως μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Ξεκινάω ανορθόδοξα με την παράθεση ενός κειμένου από το epirusgate.blogspot.gr

Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013
Νοσηλεύεται με εγκεφαλικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και τού αρνούνται ασφαλιστική κάλυψη!!!
Δύο μέρες πριν το εγκεφαλικό, του είχε έρθει ειδοποιητήριο για κατάσχεση σε βάρος του για χρέη προς το Δημόσιο

Άλλο ένα τραγικό και συνάμα εξοργιστικό περιστατικό, με θύμα άνθρωπο της βιοπάλης, καταγράφηκε συνεπεία της εφαρμοζόμενης βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής. Στα Γιάννενα, 49χρονος ελεύθερος επαγγελματίας υπέστη την περασμένη Δευτέρα οξύ εγκεφαλικό και νοσηλεύεται σε καταστολή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Πρέπει είτε να καταβάλει τα δυσβάσταχτα σε τέτοιους καιρούς νοσήλια, είτε να επιδείξει σφραγισμένο βιβλιάριο του ΟΑΕΕ. Αυτό που δεν έχει, καθώς αδυνατούσε λόγω κρίσης να καλύψει τις εισφορές του. Αδυναμία που αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι πανελλαδικά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ριζοσπάστης”, πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο μέρες πριν το εγκεφαλικό, του είχε έρθει ειδοποιητήριο για κατάσχεση σε βάρος του για χρέη προς το Δημόσιο. Δεν μπόρεσε να πληρώσει τις εισφορές του τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ και οι δύο ρυθμίσεις που επιχείρησε να κάνει είχαν τους γνωστούς δυσχερείς όρους, που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια να ανταποκριθεί κανείς. Η γυναίκα του είναι άνεργη, απολυμένη ενάμιση χρόνο τώρα και μεγαλώνουν δυο παιδιά. Η ΠΑΣΕΒΕ έκανε προχτές παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ στα Γιάννενα απαιτώντας να θεωρηθεί το βιβλιάριό του ώστε να καλυφθεί η νοσηλεία του. Οι αρμόδιοι δεν ανέλαβαν καμία τέτοια δέσμευση. Μάλιστα, λέγεται ότι στέλεχος του οργανισμού από τα κεντρικά στην Αθήνα, τηλεφωνικά υποδείκνυε στους συναδέλφους του στα Γιάννενα να καλέσουν την Αστυνομία. Ακολούθως από τον ΟΑΕΕ προτάθηκε ως «λύση» να δώσουν ένα χαρτί ότι είναι …άπορος και τα νοσήλια να καλυφθούν από την Πρόνοια. Γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων. Προχτές το απόγευμα, μέλη της ΠΑΣΕΒΕ έκαναν περιοδεία στα μαγαζιά των Ιωαννίνων ενημερώνοντας τους επαγγελματίες και το λαό της πόλης για τα γεγονότα. Κινητοποιήσεις έγιναν και χτες, Τετάρτη.
Αναρτήθηκε από epirusgate.blogspot.gr στις 11:57 π.μ.

http://epirusgate.blogspot.gr/2013/08/blog-post_561.html

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία περίπου 350.000 ενεργοί ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους και ταυτόχρονα αδυνατούν να τις ρυθμίσουν (με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις του ΟΑΕΕ). Συνέπεια αυτού είναι ο ΟΑΕΕ να μην τους παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Όμως ο ΟΑΕΕ, επειδή «το λεει ο Νόμος», συνεχίζει και χρεώνει τους ασφαλισμένους του με 92,5€ κάθε μήνα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ, όπως προείπαμε, αρνείται να την παράσχει λόγω οφειλών. Δηλαδή χρεώνει 1100€ κάθε έτος για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που όμως δεν παρέχει, επειδή ο ασφαλισμένος οφείλει και δεν έχει ρυθμίσει!!!
Για τις εισφορές (τις οποίες δεν διαχωρίζει από τις εισφορές για σύνταξη) αυτές μάλιστα ο ΟΑΕΕ λαμβάνει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (βλ. σχετικό έγγραφο) και επίσης ασκεί ποινική δίωξη (όταν το συνολικό ποσό της οφειλής ξεπεράσει τις 20.000€).
Κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα για τον ΟΑΕΕ να μην είναι απαιτητές οι εισφορές αυτές. Πώς γίνεται όμως να αρνείται να παράσχει τις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες όταν τις χρεώνει και τις απαιτεί με κάθε μέσο;
Να τονίσουμε ότι αν, πχ, οφείλω τρία χρόνια στον ΟΑΕΕ και προσέλθω για ρύθμιση θα πληρώσω όλο το ποσό (εισφορές σύνταξης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης) παρότι ο ΟΑΕΕ αρνείτο να μου παράσχει τις υπηρεσίες αυτές.
Και μάλιστα όλα θα πληρωθούν με τεράστιο επιτόκιο, τοκογλυφικό.

Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΡΘΗ ΛΥΣΗ

Προσφεύγω σε εσάς ως η κεφαλή της Δικαιοσύνης.
Αυτό που ισχύει και σας περιγράφω δεν είναι δίκαιο.
Δίκαιο είναι είτε να μην χρεώνει ο ΟΑΕΕ τις εισφορές είτε να παρέχει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξάρτητα οφειλών ή ρύθμισης, αφού ούτως ή άλλως τις απαιτεί με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και παράλληλα ασκεί ποινική δίωξη για αυτές τις οφειλές.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ

​Είναι περιττό να σας αναφέρω ποια είναι η στάση αυτών που έριξαν έξω τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι ανάλγητη απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους πολίτες.
Την ίδια ώρα μάλιστα λαμβάνουν σειρά από μέτρα για τους ανασφάλιστους πολίτες του ιδιωτικού τομέα, τους άνεργους. Παρατείνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτών και των οικογενειών τους για πολύ περισσότερο χρόνο από όσο ορίζει ο νόμος. Και καλά κάνουν φυσικά. Όμως γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά;
Γιατί ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο έμπορος, να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να μην λαμβάνουν την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

​Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Χιλιάδες άνθρωποι που έχουν πληρώσει εισφορές πολλά χρόνια σήμερα είναι ξεκρέμαστοι. Άρρωστοι άνθρωποι αδυνατούν να λάβουν φάρμακα και ιατρική περίθαλψη. Γιατί; Επειδή οφείλουν εισφορές ενός δυο ετών. Ενώ πλήρωναν επί 15-20 χρόνια (όπως εγώ) χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η ΤΡΟΙΚΑ «ΠΡΟΤΕΙΝΕ» ΣΑΝ ΜΕΘΟΔΟ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΤΟ ΝΑ «ΑΦΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ» ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Αξιότιμη κα Εισαγγελέα,

Όσο και αν ακούγεται άρρωστο η σκέψη αυτή συζητήθηκε από την Τρόικα με το επιτελείο του Υπουργού Εργασίας. Όταν συζητήθηκε το θέμα των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, τα άρρωστα μυαλά της Τρόικας ανέλυσαν το τι σημαίνει να πεθάνουν 10.000 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ (προ σύνταξης) επειδή δεν τους παρέχει ο ΟΑΕΕ ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ενώ την έχουν ανάγκη λόγω προβλημάτων υγείας.
Υπολόγισαν την ετήσια σύνταξη επί 20 χρόνια καθώς και το ετήσιο κόστος περίθαλψης (αφού η υγεία τους ήδη είναι προβληματική) και εμφάνισαν ένα κονδύλι της τάξεως των 3-4 δις ευρώ ως όφελος του ΟΑΕΕ. Οι αρρωστημένες σκέψεις εγκεφάλων της τρόικας μόνο σε ναζιστικές μεθόδους εξόντωσης παραπέμπουν.
Δυστυχώς όμως η πρακτική της Πολιτείας επιβεβαιώνει τις σκέψεις αυτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
Σας επισυνάπτω με την παρούσα αναφορά απαντήσεις τους Υπουργείου Εργασίας για το θέμα του ΟΑΕΕ που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα μου περί παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μόνο στους ενήμερους ασφαλισμένους. Επίσης έγγραφα περί της παροχής της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανέργους του ιδιωτικού τομέα με νομοθετικές ρυθμίσεις, πέραν των νομίμων ορίων.
Σας επισυνάπτω επίσης δύο ηλεκτρονικά μηνύματα απελπισμένων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ για να λάβετε μία ιδέα του τι συμβαίνει.

Αξιότιμη κ. Εισαγγελέα

Η Πολιτεία είναι ανάξια, ελπίζω η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της και να συμπληρώσει το κενό της ανίκανης πολιτικής ηγεσίας.

Με εκτίμηση

Φλωράς Γιώργος
Μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Πανεπιστημίου 59 Αθήνα
Τηλ. 2105232621

 
 

Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε, άραγε?

Πόσοι άραγε, με σώα ακόμα τα φρένα τους και χωρίς προσωπική ή άλλη ιδιοτέλεια, έχουν απομείνει να τρέφουν εκτίμηση στην σημερινή Βουλή των Ελλήνων? Πόσοι, παρεκτός αυτών των εκλεκτών, εναπομεινάντων συνδαιτυμόνων στο ατέλειωτο φαγοπότι του κρατικοδίαιτου παρασιτισμού...

Η σημερινή Βουλή –και να μου το θυμηθείς καλό μου πληκτρολόγιο- θα γραφτεί στα κιτάπια της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας ως η κατεξοχήν «Βουλή των Αχρησίμευτων».

Τους μισούς τους βουλευτάδες μας τους οικτίρουμε επειδή στην τελευταία για τους περισσότερους από αυτούς, βουλευτική θητεία, άβουλοι και μοιραίοι, στηρίζουν με σκυμμένα τα κεφάλια την κυβέρνηση των Ολετήρων. Κανείς δεν τους ρωτά πια για τίποτα κι ας λένε ό,τι θέλουν οι ψιττακοί της Τηλεδημοκρατίας μας για να σωθούν τα προσχήματα μαζί με τα βουλευτικά προνόμια των κατώτερων των περιστάσεων. Τα προεδρικά διατάγματα εναλλάσσονται με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, όλες μαζί, πολιτικές παραλείψεις που συνομολογούν αυτό το εξευτελιστικό ξεπούλημα της γης των πατεράδων μας.

Τους άλλους μισούς τους βουλευτάδες, τους οικτίρουμε επειδή στρογγυλοκαθισμένοι στα βουλευτικά τους έδρανα, αποχωρούν οργισμένοι, δήθεν, από τις συνεδριάσεις της Βουλής-οπερέτας, που παράνομα αλλά απρόσκοπτα δρομολογεί αυτό το ατιμωτικό ξεπούλημα. Χωρίς όμως να αποχωρούν οριστικά και παραδειγματικά, χωρίς να τολμούν να προκαλέσουν πολιτική κρίση, μόνο με ανέξοδους λεονταρισμούς, μόνο δίνουν παράταση ζωής σε ετούτη τη θλιβερή Βουλή που έχει παραβιάσει κάθε έννοια ισονομίας και που δηλητηριάζει όλο και περισσότερο, κάθε επόμενη μέρα, τον κοινωνικό ιστό.

Κάθε μέρα που περνάει και ακόμα βρίσκει αυτούς τους Ολετήρες στο πηδάλιο του μισοβουλιαγμένου ελληνικού σκάφους, κάθε τέτοια μέρα προαναγγέλλει μια επόμενη μέρα θλίψης και οδύνης.

Τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, από τις τηλεοπτικές συχνότητες που νέμονται ημιπαράνομα, με τους ξεφτεντέρηδες, τους μανδραβιόληδες και τους άλλους πρωτοψάλτες, σπέρνουν τον φόβο σ’ έναν ολόκληρο λαό! Ομαδόν κι εν χωρώ μας ποδηγετούν τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, σε αγαστή συνεργασία με το διαπλεκόμενο σύστημα των εξουσιών. Ένα σύμπλεγμα έτσι διαπλεγμένο που ο διαχωρισμός μεταξύ της νομοθετικής, της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας έχει πια καταντήσει εντελώς ανόητος ως να απευθύνεται σε πολίτες αδιάκριτους. Μας πιέζουν και μας εκβιάζουν με όλους τους τρόπους να πιστέψουμε τους δημο(σ)κόπους, που ισχυρίζονται ότι αυτό το πολιτικό σκύβαλο που παριστάνει τον πρωθυπουργό είναι ο "καταλληλότερος" για αυτή τη δουλειά!

Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε, άραγε?

Πρέπει να φτάσει, άραγε, η στιγμή του κουρέματος των καταθέσεων σου για να καταλάβεις ότι τα ψέματα σώθηκαν κι ότι αυτοί που κυβερνούν είναι επικίνδυνοι?

Πρέπει να φτάσει, άραγε, η στιγμή της κατάσχεσης του σπιτιού σου για να καταλάβεις τι πάει να πει ξεπούλημα?

Πρέπει να φτάσει, άραγε, η στιγμή να αρρωστήσεις εσύ ή ο δικός σου, για να καταλάβεις τι πάει να πει διάλυση του συστήματος της δημόσιας υγείας?

Πρέπει να φτάσει, άραγε, η στιγμή να είσαι εσύ που δεν θα μπορείς πια να στέλνεις τα παιδιά σου σε ιδιωτικά σχολεία, για να καταλάβεις τι πάει να πει διάλυση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος?

Πρέπει να φτάσει, άραγε, η στιγμή να πτωχεύσει το δικό σου ασφαλιστικό συμβόλαιο που σαν ηλίθιος πληρώνεις τόσα χρόνια, "για καλό και για κακό", για να καταλάβεις τι σημαίνει το κούρεμα του χρέους και τι σημαίνει καταλήστευση των κοινών πόρων ?

Πρέπει να φτάσει, άραγε, η στιγμή να αυτοκτονήσει ο δικός σου φίλος για να καταλάβεις ότι αυτός ο κόσμος που ζεις δεν είναι ο κόσμος που σου υποσχέθηκαν?

Άρχισαν τα ¨πρωτοβρόχια¨! Αρπάxτηκαν οι συνδικαλιστές με τους φοιτητοΠΑΜΙΤΕΣ έξω απο το Υπουργείο Υγείας!

Διαλύθηκε η ¨ μεγαλειώδης¨ πορεία των 40 ατόμων έξω από το Υπουργείο Υγείας διότι οι 20 συνδικαλιστές των νοσοκομείων στην Αττική αρπάκτηκαν με τους... φοιτητοΠΑΜΙΤΕΣ που έφεραν περισσότερες σημαίες του ΠΑΜΕ και από τους συμμετέχοντες...

Φαίνεται ότι από τη μία η μηδαμινή συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις από τους πραγματικά εργαζόμενους στην υγεία που βλέπουν τους συνδικαλιστές να χάνουν ξεκάθαρα το στοίχημα των ´δήθεν¨ απολύσεων με τον Άδωνι Γεωργιάδη που δεν απέλυσε ούτε ένα από τους 1800 και από την άλλη ο πόλεμος μεταξύ ΠΟΕΔΗΝ ΣΥΡΙΖΑ Βαρνάβα και ΠΑΜΕ για τα ¨αγωνιστικά¨ δικαιώματα στα τηλεπαράθυρα και την βουλευτική καριέρα του Βαρνάβα στο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν τις μάσκες των υποκινούμενων απο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΠΑΜΕ -ΚΚΕ κινητοποιήσεων μαζεύοντας όλους τους γραφικούς στη γειτονιά...


Γιατί τα ελληνικά ΜΜΕ όταν αναφέρονται στη Συρία μιλάνε για «καθεστώς» ενώ όταν αναφέρονται στην Ελλάδα για κυβέρνηση;;;

Γιατί τα ΜΜΕ στη χώρα μας όταν αναφέρονται στη Συρία χρησιμοποιούν τη λέξη «καθεστώς» («το καθεστώς Άσσαντ») ενώ όταν αναφέρονται στην Ελλάδα τη λέξη «κυβέρνηση» («η ελληνική κυβέρνηση»). Τι σημαίνει… καθεστώς;

Kαθεστώς:  

1) το πολίτευμα που έχει καθιερωθεί ή επιβληθεί ως σύστημα διακυβέρνησης σε μια χώρα,  

2) η επικρατούσα κατάσταση, η πολιτική, η κοινωνική, η οικονομική κλπ. πραγματικότητα σε μια χώρα και τα πρόσωπα και οι θεσμοί που την εκπροσωπούν και  

3) το σύνολο των (πολιτικών, πολιτειακών, κοινωνικών κλπ.) δεδομένων που επικρατούν σε συγκεκριμένο χώρο ως σύστημα, η κυρίαρχη κατάσταση που αυτά συνθέτουν. (Λεξικό Μπαμπινιώτη 1998)

Η Συρία έχει κυβέρνηση που εκλέγεται κάθε τέσσερα χρόνια από τον λαό, με τις τελευταίες εκλογές να έγιναν στις 7 Μάη του 2012, οι οποίες ήταν και οι πρώτες εκλογές στις οποίες έλαβαν μέρος και κόμματα που δεν ήταν προσκείμενα στον κυβερνώντα συνασπισμό, όπως συνέβαινε μέχρι τότε. Αν κάποιος «καλοπροαίρετος» βιαστεί να δώσει την εξήγησή του βασισμένη στο νο 1, ας λάβει υπόψη του πως στη χώρα μας το σύστημα διακυβέρνησης που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση ε π ι β λ ή θ η κ ε  (από τη μεταπολίτευση και μετά) στο λαό με πολλούς τρόπους (έτσι στα πρόχειρα: καλπονοθευτικό σύστημα της ενισχυμένης, πελατειακό κράτος,  αντικομμουνιστικά εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα, μπαμπούλας της δεξιάς, ισχυρή Ελλάδα, καμένη γη, λεφτά υπάρχουν κ.ά.). Όμως η χώρα μας δεν έχει «καθεστώς», αλλά μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Έτσι δεν είναι;

Γιατί άραγε –σύμφωνα με τα μεγαλύτερα διεθνή και όλα σχεδόν τα ελληνικά ΜΜΕ- ο Άσσαντ… δεν χαίρει της εμπιστοσύνης του λαού του (και είναι… καθεστώς), σε αντίθεση με τον κύριο Σαμαρά και την  κυβέρνησή του; Με ποια ποσοστά κυβερνάνε, και αποφασίζουν για λογαριασμό μας, Σαμαράς και Βενιζέλος (κυρίως αυτός); Πώς γίνεται σε μια  χώρα με κοινοβουλευτική δημοκρατία όπως η Ελλάδα, αυτοί οι πολιτικοί και τα κόμματά τους που την κατέστρεψαν και ο λαός τους αποδοκίμασε συντριπτικά με την ψήφο του, να κυβερνάνε πάλι και μάλιστα…συνεταιρικά, και μάλιστα με προεδρικά διατάγματα και «κατεπείγοντες» διαδικασίες, με εκβιασμούς, τρομοκρατία, προπαγάνδα του ψέματος και με απειλές για… εκλογές; Αν η Συρία έχει «καθεστώς» τότε εδώ… τι γίνεται ρε παιδιά; Μα για πόσο κάφρους μας περνάνε τελικά; Κι εμείς, μέχρι πότε θα ανεχόμαστε να κάνουν το μαύρο άσπρο; Μέχρι πότε θα επιτρέπουμε να θυσιάζονται και τα ελάχιστα εναπομείναντα ίχνη κοινής λογικής στο βωμό της αντιλαϊκής και πολεμοκάπηλης προπαγάνδας των ΜΜΕ, που στηρίζουν με νύχια και με δόντια την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή μας (και τους συμμάχους της βεβαίως)… που… εκπροσωπώντας τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αδημονεί να βυθίσει τον λαό της Συρίας ακόμα βαθύτερα στο αίμα;

e-oikodomos

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ - "Άμεση πτώχευση σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ χωρίς αποζημιώσεις"

Την άμεση εκκαθάριση με την πτώχευσή τους και το κλείσιμο των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ χωρίς καν αποζημιώσεις στους εργαζόμενους ζητεί η τρόικα, σκληραίνοντας την θέση της. Η κυβέρνηση είχε προτείνει ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία για την ΕΛΒΟ και διάσπαση στα δύο των ΕΑΣ.

Ειδικά για τα τελευταία, η πρόταση του υπουργείου είναι να "σπάσουν" σε αμυντικό και πολιτικό κομμάτι, να διατηρηθεί μόνο το πρώτο, με παράλληλες απολύσεις 500 περίπου εργαζόμενων και κλείσιμο εργοστασίων.

Η Κομισιόν συμφωνεί μόνο εφόσον το κομμάτι που θα παραμείνει θα χρησιμοποιείται μόνο για αμυντικούς σκοπούς, αυτοί πρέπει να καλύπτουν μόνο τις εγχώριες ανάγκες, και να μην υπάρχουν εξαγωγικές δυνατότητες! Δηλαδή όλα τα κλεισμένα συμβόλαια με το εξωτερικό και ειδικά με την ΑΤΚ, χάνονται.

Το επιχείρημά της - σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- είναι ότι το κοινοτικό δίκαιο απαγορεύει την παροχή κρατικών ενισχύσεων σε αμυντικές βιομηχανίες κρατών- μελών που εξάγουν πολεμικό υλικό.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα των τριών ζημιογόνων επιχειρήσεων δεν θα αργήσει να κλείσει, και σε κάθε περίπτωση αυτό θα γίνει πριν από την άφιξη των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας, στις 16-17 Σεπτεμβρίου.