EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΠΟΣΔΕΠ: Αντιδρά στο νομοσχέδιο για το νέο λύκειο

Ως απόπειρα σύνθεσης ετερόκλητων προτάσεων χωρίς συνοχή και όραμα χαρακτηρίζει η ΠΟΣΔΕΠ το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο. Προτείνει, μάλιστα, την αναβολή εφαρμογής των αλλαγών για το Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης για το σχολικό έτος 2014-15.
Όπως υποστηρίζει η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών, αυτό θα επιτρέψει τον ουσιαστικό επιστημονικό σχεδιασμό των αλλαγών, με βάση τις κατατεθειμένες προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας και των θεσμικών οργάνων και φορέων, και την προετοιμασία των συνθηκών (αναλυτικό πρόγραμμα, διδακτικό υλικό, επιμόρφωση διδασκόντων), ώστε να εφαρμοστεί μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΔΕΠ επισημαίνει ότι:
1. Είναι ιδιαίτερα αρνητική η μεθοδολογία την οποία εφάρμοσε το Υπουργείο Παιδείας, στην κατάρτιση του σχεδίου νόμου, καθώς αγνόησε όλα τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας (ΕΣΥΠ, ΙΕΠ) αλλά και τα ανώτατα συνδικαλιστικά όργανα του χώρου (ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ/ΤΕΙ, ΟΛΜΕ κ.λ.π.). Προχωρά με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες σε μια προσφιλή από παλιά για το Υπουργείο περίοδο, αυτή των θερινών διακοπών, στη σύνταξη νομοσχεδίου χωρίς επιστημονικά τεκμηριωμένο σχεδιασμό.
2. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο δεν αποτελεί μία μεταρρυθμιστική προσπάθεια που τόσο πολύ έχει ανάγκη το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Αντίθετα χαρακτηρίζεται από έλλειψη οράματος και τόλμης για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θα βοηθούσαν να θεσμοθετηθεί ένα σύγχρονο, αυτοτελές, αυτόνομο και αξιόπιστο πλαίσιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Απλά συνιστά μια απόπειρα σύνθεσης ετερόκλητων προτάσεων (μερικές εκ των οποίων είναι θετικές), οι οποίες διατηρούν το κύριο πρόβλημα που υπονομεύει την εκπαιδευτική αυτονομία του Λυκείου: τον έντονα εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα που μετατρέπει το Λύκειο σε προθάλαμο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, και καταδικάζει τις μαθήτριες και τους μαθητές σε ατελείωτες ώρες φροντιστηρίων
Η ΠΟΣΔΕΠ επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί αναλυτικά στο σύνολο του νομοσχεδίου με εκτενέστερη τοποθέτηση και σχολιασμό κατ’ άρθρο, ιδιαίτερα του άρθρου 39 που αναφέρεται στα Πανεπιστήμια, μετά τη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα.
3. Η Ομοσπονδία μας θεωρεί ως ουσιαστική και αναγκαία μεταρρύθμιση του Λυκείου την πρόταση που έχει καταθέσει από το 2009 και περιλαμβάνει τη θεσμοθέτηση του “Εθνικού Απολυτηρίου” ως το βασικό εφόδιο εισαγωγής στα ΑΕΙ, η οποία είχε υιοθετηθεί σε μεγάλο βαθμό από το ΕΣΥΠ.

Έλεγχος για τα μαϊμού πτυχία στον Δήμο Αθηναίων

Σε όλους τους υπαλλήλους του δήμου Αθηναίων θα επεκταθεί ο έλεγχος για πλαστά πιστοποιητικά, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, με αφορμή τον εντοπισμό δημοτικού αστυνομικού, ο οποίος προσελήφθη με πλαστό πτυχίο.
Ο κ. Καμίνης πρόσθεσε ότι «θα πάρει κάποιο χρόνο για να ελεγχθούν όλοι οι φάκελοι των υπαλλήλων, αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει».

Blue Star Ferries : Εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2013, «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των οικογενειών αυτών έτους 2013-2014» του ΟΑΕΔ, με την χορήγηση έκπτωσης 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, σε όσους μετακινηθούν με τα πλοία της, στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος, στηρίζει η Blue Star Ferries.


Η αβάσταχτη αναγούλα της εθνικής αηδίας

- Ο αντιπρόεδρος της “κυβερνητικής ιδιωτικής εταιρείας”, μετατροπής μιας χώρας σε οικοδομικά υλικά, να ζητάει από τις δυτικές νεοταξικές δυνάμεις να επέμβουν στρατιωτικά σε μια ξένη χώρα, με τις γνωστές τους εφαρμοσμένες συνταγές. Κάνοντας πως αγνοεί όλο το συνεπαγόμενο όλεθρο, την ανθρωπιστική κρίση που θα γιγαντωθεί και τις τελείως απρόβλεπτες αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα επηρεάσουν όλη αυτή την κρίσιμη ευρύτερη περιοχή του πλανήτη.

- Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ να κάνει δηλώσεις (με “γαρνιτούρα” τα γαμοσταυρίδια στην αγγλική) στον ξένο Τύπο περί “ηλίθιων Ελλήνων” που αντιδρούν στις ιδιωτικοποιήσεις (δηλ. την απαλλοτρίωση, υπέρ ιδιωτικών εταιρειών αντί πινακίου φακής, των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας). Οι οποίες ιδιωτικοποιήσεις και είναι “ευλογία θεού”!!! Δεν ξέραμε ότι το άφθαρτο και μακάριο ον έχει αδυναμία στις “ιδιωτικές επενδύσεις”!

- Ο πρωθυπουργός να αφήνει σαφώς να εννοηθεί πως, από το Σεπτέμβρη, όσοι αντέξουν άντεξαν. Προκειμένου να τηρηθούν όλα τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει η Tρόικα. Παρά την κυνική ομολογία αξιωματούχων της για λάθος χειρισμούς στην Ελλάδα που οδηγούν σε βαθύτερη ύφεση. Ωστόσο τα λάθη δεν διορθώνονται, απλά συνεχίζονται και αυγατίζουν σύμφωνα με τις “λογικές” και πρακτικές της νεοταξικής ψυχοπαθητικής λαίλαπας! Με τους εγχώριους άρχοντες και τους αυλικούς τους να είναι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της συνέχισης των “λαθών”.

- Και το success storry να περιλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες νέα λουκέτα από το φθινόπωρο, δολοφονική αύξηση της ανεργίας, συρρίκνωση και προωθούμενη διάλυση της δημόσιας δωρεάν Υγείας (“όποιος ζήσει έζησε για να υπηρετεί“) και Παιδείας (“μη μάθεις παιδί μου γράμματα” αλλιώς πώς θα γίνεις άβουλος υπάκουος σκλάβος;), καθολική επικράτηση του εργασιακού σκλαβοπάζαρου και ανοδικές προβλέψεις όσον αφορά το δείκτη…αυτοκτονιών!

Και ο ξεπατωμένος νεοραγιάς να ακούει και να βλέπει σαστισμένος όλ’αυτά, να αρθρώνει τις συνηθισμένες μίζερες εκφράσεις ακίνδυνης κριτικής, να τρέχει σαν τον μακαρίτη Βέγγο (πληρώνοντας καθημερινά μια μικρή περιουσία, για τα δεδομένα του πια, στα εισιτήρια των ΜΜΜ) παρακαλώντας για μια υποψία δουλειάς κι ό,τι να’ναι. Και, καθώς δεν του βγαίνει η σούμα της επιβίωσης στα οικογενειακά τεφτέρια, να παίρνει αντικαταθλιπτικά και να είναι πρόθυμος να πατήσει πάνω στο ψυχορραγόν κορμί του συνανθρώπου του για να κερδίσει λίγα ψίχουλα παραπάνω. Kαι η βλακεία του, η αμάθειά του και έλλειψη ιστορικής μνήμης να τον στρέφουν καθόλου σπάνια προς τη “χλωριομένη αιματολογικά” psycho φαμίλια του νεοναζισμού. Και να την ψάχνει για τρόπους κι ευκαιρίες φυγής απ’τον ελληνικό χώρο (κι όχι-όπως πάει πια το πράγμα- “χώρα”) σε αναζήτηση καλύτερης τύχης. Και στις πιο σκοτεινές γωνιές του κλυδωνιζόμενου μυαλού του να σχηματοποιείται σταδιακά μια άλλου είδους φυγή, πιο μόνιμη, από τον κανιβαλισμό και την ματαιότητα μιας άθλιας επίγειας κόλασης…

Και οι λεγόμενοι άνθρωποι της διανόησης και των τεχνών, ή να τηρούν σιγή ασυρμάτου ή να νανουρίζουν πιο πολύ τον κοσμάκη με ανώδυνες ασυναρτησίες, όπως π.χ.Είμαστε οι Έλληνες και θα τα καταφέρουμε” (πώς όμως; απαξιούν να μας προτείνουν; λες κι εμπλέκονται τίποτα μεταφυσικού τύπου παράγοντες – οι ΕΛ; οι Ανδρομέδιοι;- που επιβάλλουν συνωμοτική σιωπή στους “γνώστες”).

Ντρέπομαι ρε γαμώτο! Ντρέπομαι γιατί νιώθω πως φταίω κι εγώ που βγαίνουν όλοι αυτοί και ασχημονούν, που παραμυθιάζουν μεθοδικά και διαχρονικά, που προκαλούν θρασύτατα και αφοδεύουν πάνω στις αποχαυνωμένες συλλογικές συνειδήσεις.
Και για όλους αυτούς που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κλαίγονται άπρακτοι, να μπουρδολογούν, να τρώνε ο ένας τις σάρκες του άλλου ή να διεκδικούν για τους εαυτούληδές τους και τα ιδεολογικά μαντριά τους το αλάθητο των “αληθειών” τους και το σωτήριο των σχεδίων τους.

Και περισσότερο υποφέρω από αυτή τη συνεχή αναγούλα που μου ανακατεύει άσχημα το στομάχι. Για κάθε ημέρα που περνάω μέσα στην αναισχυντία, τη βοθρίλα και τους τόνους εθνικής ξεφτίλας (αυτή είναι η πραγματική κατοχή της Ελλάδας) που κατέχει αυτό το χώρο σε όλες σχεδόν τις πτυχές του. Τον ίδιο απλώς χώρο όπου κάποτε κι από κάποιους άλλους-όχι εμάς (αλλά σαν κάτι απίθανους, μακρινούς υποτίθεται, συγγενείς έχουμε το θράσος να προβάλλουμε και κληρονομικά δικαιώματα) δημιουργήθηκε το αμεσοδημοκρατικό θαύμα. Και τονίστηκε η σπουδαιότητα της ορθής λογικής…

πηγη

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ (ΙSI) ΣΕ ΡΟΛΟ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ


Η σκανδαλώδης παρέμβαση του Διεθνούς Στατιστικού Ινστιτούτου (ISI) στην Ελληνική κυβέρνηση και Δικαιοσύνη για την αρχειοθέτηση της δίωξης Ανδρέα Γεωργίου, προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ

Με θέμα που φέρει τον προσβλητικό και σκανδαλώδη τίτλο  "Εισβολή της Δικαιοσύνης στην διαδικασία της στατιστικής παραγωγής των επίσημων στατιστικών", ξεκίνησε το 59ο διεθνές συνέδριό του το ISI στο Χονγκ Κογκ (26 – 29 Αυγούστου 2013).
 
Η προγραμματισμένη παραπλάνηση των Συνέδρων επιστημόνων με ψεύδη και συκοφαντίες κατά της Ελλάδας και των επιστημόνων της ΑΠΑΙΤΕΙ την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για να σταματήσει ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ η χωρίς αρχές αβάσιμη υπεράσπιση του Γεωργίου και όσων επεξεργάστηκαν τις στατιστικές αλχημείες του δημοσίου χρέους και ελλείμματος με σκοπό την μόνιμη κατακυρίευση της χώρας μας από ξένες Δυνάμεις απομύζησης του πλούτου της Ελλάδας μας και των συμπολιτών και συμπατριωτών μας.

Καταδικάζουμε το ISI:

για την απόλυτη μονομέρειά του,

την προκατάληψη στην κρίση του,

την αντιεπιστημονική υποστήριξη του Γεωργίου με απλή διαβεβαίωση και όχι στην βάση επιστημονικά θεμελιωμένων θέσεων,

την ανήθικη συνεχή παρέμβασή του στα πολιτικά δρώμενα στην χώρα μας,

την εκ προθέσεως απόκρυψη των δικών μας επιστημονικά θεμελιωμένων θέσεων τις οποίες τους είχαμε στείλει όταν διαπιστώσαμε ότι απέστειλαν επιστολές στον Πρωθυπουργό της χώρας μας και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων πιέζοντάς τους να κλείσουν την ποινική δίωξη του Γεωργίου.
Σημειώνουμε ότι τους έχουμε διαμηνύσει τα εξής:

Οι επικεφαλής των Στατιστικών Υπηρεσιών, όπως η ΕΛΣΤΑΤ, δεν έχουν ασυλία, αλλά υπάγονται στον νόμο, όπως όλοι οι εργαζόμενοι.

Ο κ. Γεωργίου και οι συγκατηγορούμενοί του έχουν συμφέρον να υποστηρίξουν την αθωότητά τους ενώπιον του νόμου, αλλιώς το όνομά τους θα παραμείνει λερωμένο όπως θα παραμείνει λερωμένο και το όνομα όλων αυτών που βρίσκονται στην πυραμίδα των Ευρωπαϊκών στατιστικών και της Eurostat που προσπαθούν να τον αθωώσουν με απλή βεβαίωση.

Μετά από πολλά χρόνια που η Eurostat έκανε «τα στραβά μάτια» στο κρύψιμο χρεών και ελλειμμάτων όλων των Ευρωπαϊκών χωρών-μελών με την χρησιμοποίηση της δημιουργικής λογιστικής, στο πανικό τους με την οικονομική κρίση οι γραφειοκράτες της Eurostat χρησιμοποίησαν τον Γεωργίου για να διογκώσει ψευδώς το χρέος και το έλλειμμα του πειραματόζωου που λέγεται Ελλάδα και να οδηγήσουν την χώρα μας στο κρεβάτι του Προκρούστη.

Το ότι δεν κληθήκαμε, όπως ο κ. Γεωργίου, από το ISI για να αναπτύξουμε τις θέσεις μας, έχει κηλιδώσει το όνομα του Ινστιτούτου αυτού διότι έτσι αποδεικνύεται η προκατάληψή του και η έλλειψη αντικειμενικότητάς του. Αλλά το όνομα του ISI είναι ήδη υπό σοβαρή αμφισβήτηση και λόγω του γεγονότος ότι ο Μόνιμος Εκπρόσωπος της Eurostat στην ΕΛΣΤΑΤ, κ. Χάλγκριμουρ Σνόρρασον, είναι ταυτόχρονα και Αντιπρόεδρος του ISI, οι δε πιεστικές επιστολές προς την Ελληνική κυβέρνηση είναι σχεδόν αντιγραφή των παραπλανητικών και γεμάτων από ανακρίβειες επιστολών προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς και συνεντεύξεων, του Γενικού Διευθυντού της Eurostat, κ. Ράντερμάχερ, που είναι απόλυτα συνυπεύθυνος για την ψευδή διόγκωση του δημοσίου χρέους και ελλείμματος της χώρας μας.

Ο κ. Η.Snorrason δεν ενήργησε με αμεροληψία κατά τη διάρκεια του 2010-2011, όταν το 7-Μελές Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ ήταν σε πλήρες νομικό καθεστώς. Αντίθετα, η αντιεπαγγελματική στάση του κορυφώθηκε με τη σχεδίασή του και τις μεθοδεύσεις του να βοηθήσει τον κ. Γεωργίου και τον κ. Radermacher για την κατάργηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ και ως εκ τούτου να θέσει τέλος στην ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, μετατρέποντάς την σε Ενός-Προσώπου-Αρχή, ένα μοναδικό φαινόμενο τουλάχιστον στην Ευρώπη.

Αν ο κ. Γεωργίου και όσοι τον υποστηρίζουν είναι βέβαιοι για την αθωότητά του, δεν χρειάζεται να φοβούνται τόσο πολύ τον νόμο, τους προσκαλούμε δε να προσέλθουν ενώπιον μας για να μας δικαιολογήσουν επιστημονικά τις θέσεις τους, αντί να μαζεύουν υπογραφές από άσχετα διεθνή πρόσωπα για να στηρίξουν το στατιστικό έγκλημα κατά της χώρας μας, και αντί να απειλούν για επιβολή κυρώσεων κατά των Στατιστικών επιστημόνων οι οποίοι δημοκρατικά εκφράζουν την επιστημονική τους άποψη για τα στατιστικά στοιχεία που έχει εγκρίνει ο Γενικός Διευθυντής της EUROSTAT ο οποίος δεν λογοδοτεί ποτέ και σε κανέναν. Αν οι κκ Γεωργίου και Radermacher αρνηθούν την ανωτέρω πρόσκληση-πρόκληση, μπορούμε να εξάγουμε δικά μας λογικά συμπεράσματα για το ρόλο τους στην δημιουργία της εφιαλτικής κρίσης που περνάει η χώρα μας, και σε αυτή την περίπτωση, μια «Εισβολή της Δικαιοσύνης» φαίνεται να είναι πιο αναγκαία από ποτέ!
Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι ο κ. Γεωργίου, που ήδη τελεί υπό την κατηγορία του κακουργήματος για ψευδή βεβαίωση σε βάρος της χώρας μας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, αυτήν την εποχή καλείται προς απολογία από τις Δικαστικές Αρχές και για δύο άλλες κατηγορίες, συγκεκριμένα για: (α) παρότρυνση του προσωπικού της ΕΛΣΤΑΤ να διαπράξει το έγκλημα της ψευδορκίας, και (β) προσπάθεια πρόκλησης παράνομης βίας κατά του προσωπικού της ΕΛΣΤΑΤ. Μήπως το ISI «πιστεύει» ότι πρόκειται και πάλι για μια πρόσθετη ‘εισβολή της Δικαστικής εξουσίας’;




Ζωή Γεωργαντά

τ-Μέλος της ΕΛΣΤΑΤ

Νικόλαος Λογοθέτης

τ-Αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ
 

 

Το χρονικό ενός χυδαίου αμοραλιστή Ή Το "ταξίδι" ενός επιπλέοντος φελλού

Με τον Βενιζέλο έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές. Στο πρόσωπό του συμπυκνώνεται η μακάβρια γκριμάτσα της καθεστωτικής αποσύνθεσης και της δωσίλογης εξαχρείωσης: Η έπαρση της κακουργίας και του ψεύδους.
Ο μητσοτακισμός (η παλιά έπαρση της κακουργίας και του ψεύδους) ωχριά μπροστά του (στη νεοταξική, αυθάδη έπαρση…):

Ξεπερνάει το Μητσοτάκη γιατί ανυψώνει το δωσιλογισμό του Μητσοτάκη σε αυθάδη κομπασμό και το ψεύδος του σε φλύαρη μπουρδολογία…
Ο Βενιζέλος θα καταγραφεί στη Ιστορία σαν το «λίπος» δύο κακουργιών: Του Μητσοτακισμού και της παρασιτικής αχρειότητας της πασοκικής «αλητείας».

Γι αυτό στο Βενιζέλο το «ξύγκι» παίρνει τις ογκώδεις μορφές θηριώδεις μορφές του πιο αποτρόπαιου πολιτικού αμοραλισμού, της αχαλίνωτης διπροσωπίας, της εκτυφλωτικής φαυλοηλιθιότητας, της χυδαιότητας και της μοχθηρής κακογουστιάς…

Το παρακάτω κείμενο, πολύ παραστατικά και συνοπτικά, περιγράφει το «χρονικό» του ανδρός: Το «ταξίδι» ενός ανδρείκελου και επιπλέοντος φελλού…

 
Του διέφυγε ωστόσο και κάτι ακόμα: ότι ως υπουργός Εξωτερικών ανήγγειλε και την κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας, την αλλαγή «των γεωγραφικών δεδομένων της Ελλάδας με την Τουρκία»!

 Ως γαμπρός του Μπακατσέλου μπήκε στην πολιτική. Ως φίλος του Λαμπράκη μπήκε στα "μεγάλα σαλόνια" της Αθήνας. Ως συνταγματολόγος και βουλευτής είχε αποφανθεί στη Βουλή ότι ο Τσοχατζόπουλος δεν είχε χρηματισθεί. Ως υπουργός Οικονομικών κάθε υπερψήφιση νομοσχεδίου της Τρόικα, σήμαινε τη σωτηρία μας. Ως υπουργός Εξωτερικών τάχθηκε υπέρ του στοχευμένου χτυπήματος κατά της Συρίας λόγω της χρήσης χημικών όπλων. Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ δεν έχουν καταλήξει ακόμα ποια από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη...
Συρία χρησιμοποίησαν τα χημικά όπλα.


Παρ' όλα αυτά ο Βενιζέλος άλλη μια φορά κατέληξε χωρίς σκέψη στην απόφασή του. Αδιαφορεί αν σε λίγες μέρες αποδειχτεί κι αυτή λανθασμένη. Εδώ όμως δεν κρίνεται η τύχη του φίλου του Άκη, κρίνεται το μέλλον ενός λαού, του Συριακού, αλλά και οι σχέσεις της Ελλάδας με τον Αραβικό κόσμο. Τις σχέσεις αυτές είναι ικανός να καταστρέψει ο Βενιζέλος. Όπως κατέστρεψαν την Ελλάδα ηθικά και οικονομικά, αυτός και το κόμμα του.

Το γεγονός ότι ο Σα(χλα)μαράς έχρισε τον Βενιζέλο Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, σημαίνει ότι και οι δύο ψάχνουν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, μια σανίδα σωτηρίας με οποιοδήποτε κόστος.


 

Ξεπέρασαν τα 60 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία

Άνθρακας ο «θησαυρός» που πόνταρε το Υπουργείο Οικονομικών.
Ξεπέρασαν και τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος Ιουλίου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, καταρρίπτοντας συνεχώς κάθε
αρνητικό ρεκόρ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, το ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο ανήλθε στις 31 Ιουλίου σε 60,181 δισ. ευρώ και αυξήθηκε κατά περίπου 407 εκατ. ευρώ από το τέλος του Ιουνίου 2013 (59,774 δισ. ευρώ) και κατά περίπου 4,1 δισ. ευρώ από τις αρχές του έτους.

Τα περισσότερα ληξιπρόθεσμα προέρχονται:
• από τα πρόστιμα του ΚΒΣ (22,018 δισ. ευρώ στις 31/7/13 από 20,621 δισ. ευρώ στις 31/12/12),
• τη μη απόδοση ΦΠΑ (13,463 δισ. ευρώ από 12,597 δισ. ευρώ),
• τη μη καταβολή φόρων εισοδήματος (10,662 δισ. ευρώ από 10,651 δισ. ευρώ) και
• τα πρόστιμα έμμεσων φόρων (2,573 δισ. ευρώ από 2,486 δισ. ευρώ).

Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση ληξιπρόθεσμων οφειλών το 7μηνο, αφορά στα τέλη κυκλοφορίας (+9%, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να ανέρχονται σε 126,371 εκατ. ευρώ).
Ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν πλέον 2 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και περίπου 170.000 επιχειρήσεις, ενώ οι ρυθμισμένες οφειλές είναι μόνον 1,55 δισ. ευρώ.

Εκτός στόχου 7μήνου τα έσοδα από τις εφορίες
Την ίδια ώρα εκτός στόχου για το επτάμηνο φαίνεται ότι είναι τα έσοδα από τις εφορίες καθώς το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου οι ΔΟΥ εισέπραξαν 14,8 δισ. ευρώ έναντι στόχου 15,42 δισ. ευρώ ή διαφορετικά 4% κάτω σε σχέση με το στόχο.

Για τον Ιούλιο, πάντως, ο στόχος επετεύχθη καθώς με βάση τα οριστικά στοιχεία στο ταμείο μπήκαν 2,94 δισ. ευρώ έναντι στόχου 2,91 δισ. ευρώ.
H αύξηση των εσόδων τον Ιούλιο, οφείλεται στην αύξηση των εισπράξεων φόρων στην περιουσία (ΕΕΤΗΔΕ, ΦΑΠ), στην αύξηση των εισπράξεων των άμεσων και έμμεσων φόρων παρελθόντων οικονομικών ετών, καθώς και στην αύξηση των εισπράξεων ΦΠΑ (συνολικά επιπλέον 294 εκατ. ευρώ από τους φόρους αυτούς σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012).

Σε ό,τι αφορά στις εισπράξεις ΦΠΑ, τον Ιούλιο παρατηρείται αύξηση κατά 16,1% σε σχέση με τον στόχο που είχε τεθεί στις ΔΟΥ, καθώς και αύξηση κατά 4% σε σχέση με τις εισπράξεις ΦΠΑ του Ιουλίου 2012. Για το 7μηνο, οι εισπράξεις ΦΠΑ παρουσίασαν ετήσια αύξηση 0,2 % σε σχέση με τον στόχο που είχε τεθεί στις ΔΟΥ.

Οι πέντε Εφορίες με τα καλύτερα ποσοστιαία αποτελέσματα στις εισπράξεις εσόδων το 7μηνο, είναι οι:
ΔΟΥ Α΄ Κατερίνης (+68,6%),
ΦΑΕ Αθηνών (+68,2%),
Α΄- Β΄ Χανίων (+51,4%),
Α΄ Βόλου (+38,6%) και
Α΄- Β΄ Καβάλας (+36,8%).
Στον αντίποδα, οι πέντε Εφορίες με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις από τον στόχο, είναι οι:
ΔΟΥ Θάσου (-48,7%),
Μήλου (-45,6%),
Σκιάθου (-43,3%),
Κύμης (-41,6%) και
Καρπάθου (-41,4%).
Ειδικά για τις εισπράξεις ΦΠΑ, οι πέντε καλύτερες Εφορίες είναι οι:
ΔΟΥ Α΄ Βόλου (+134,4%),
Α΄- Β΄ Ιωαννίνων (+119,1%),
Α΄- Β΄ Χανίων (+105,7%),
Α΄ Κατερίνης (+86,4%) και
Ξάνθης (+84,6%).
Αντίθετα, οι μεγαλύτερες αποκλίσεις από τον στόχο, καταγράφηκαν στις Εφορίες:
Σκιάθου (-54,2%),
Μυκόνου (-50,3%),
Ιθάκης (-42,1%),
Μήλου (-38,9%) και
Θήρας (-38,5%).

 
 

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ Γ@@@@ΟΥΜΕ, ΤΩΡΑ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ.

Η υπομονή έχει και τα όρια της αλλά για να υπάρχουν όρια πρέπει να υπάρχει και λαικό κίνημα. Αλλά ο λαός παίρνει φάρμακα, υπνοστεντόν και ηρεμιστικά οπότε πάπαλα. Δέχεται κατάμουτρα λιδωρίες, απειλές, εκβιασμούς από κάτι καθάρματα σαν τον Στουρνάρα και τον τζαμπατζή τον κοιλιόδουλο Σταυρίδη.

Ο επόμενος που μας έβρισε ήταν ο λιμοκοντόρος, η μισοριξιά ο Στουρνάρας.

Ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ηλίθιους ούτε λίγο ούτε πολύ όσους δε συμφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης για να σωθεί η χ'ωρα. Δηλαδή το 40-50% το κόσμου.

- Χρησιμοποίησε τη φράση του Λένιν για τους «πρόθυμους ηλίθιους»

- «Όλοι οι πρόθυμοι ηλίθιοι δεν θέλουν να σωθούμε!» είπε από το βήμα της Βουλής

Ο υπουργός Οικονομικών επανάλαβε πολλές φορές τη φράση "ο λογαριασμός βγαίνει". Μια από αυτές: Πιστεύω πως ναι. Βαθύτατα από την καρδιά μου πιστεύω ότι ο λογαριασμός βγαίνει", είπε το κουτσαβάκι.

«Ποιοι δεν θέλουν να σωθούμε; Όλοι οι σπεκουλαδόροι του κόσμου.... Όπως είπε και ο Λένιν για τους «πρόθυμους ηλίθιους», γιατί υπάρχουν κι αυτοί, όλοι οι πρόθυμοι ηλίθιοι, δεν θέλουν να σωθούμε!» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν... είναι ηλίθιοι: «Ποιοι θέλουν να σωθεί η χώρα; Ποιοι θέλουν να βγει ο λογαριασμός; Οι υγιείς δυνάμεις όλου του κόσμου σαφώς θέλουν να σωθούμε, γι αυτό και υπάρχει ένα τεράστιο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα – έχουμε πάρει πάνω από 240 δισ. ευρώ. Με επαχθείς όρους; Όχι! Με επιτόκιο χαμηλότερο από 3% και επιδιώκουμε να το χαμηλώσουμε κι άλλο. Επιδιώκουμε να σπρώξουμε προς τα πίσω τα χρεολύσια και τις λήξεις, ούτως ώστε η σωτηρία μας να γίνει ακόμη πιο εύκολη», είπε ο Γιάννης Στουρνάρας.

-«Να έχετε ελπίδα. Πράγματι βγαίνει ο λογαριασμός, αρκεί να το πιστέψουμε κι εμείς» δήλωσε με έμφαση.

«Θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα όπου προκύψουν, θα σπρώξουμε προς τα πίσω αν χρειαστεί τα χρεολύσια και τις δόσεις για να είναι σίγουρη η σωτηρία της χώρας» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακόμα έδωσε έμφαση και στο θέμα τον offshore εταιρειών τονίζοντας ότι «δεν θα αφήσουμε τίποτα όρθιο στον χώρο αυτό».
 
http://www.makeleio.gr/