EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ακριβότερα εισιτήρια στα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ από 1/1/14

Αυξήσεις των τιμών στα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη αναμένονται από 1/1/14. Οπως προκύπτει και από χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΔΣ του ΟΑΣΘ, Χρήστου Στεφανίδη, την πιθανή αύξηση θα την αποφασίσει σχετική τριμελής επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του...ΟΑΣΘ, του υπουργείου Οικονομικών και του Μεταφορών. Η επιτροπή αναμένεται να καταλήξει στην εισήγησή της μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και έχει να αντιμετωπίσει τις αυξημένες απαιτήσεις που προβάλλει από το κράτος ο ΟΑΣΘ επικαλούμενος τη σύμβαση που έχει με το Δημόσιο. Η τελευταία αύξηση στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2011, όταν η τιμή στο βασικό εισιτήριο διαμορφώθηκε στα 0,80 ευρώ, όσο κοστίζει και σήμερα.

Αμετάβλητα

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 το εισιτήριο κόστιζε 0,60 ευρώ, αλλά η τιμή αυτή είχε ισχύσει μόλις για οκτώ μήνες, αφού τα εισιτήρια είχαν διαμορφωθεί στο 0,60 ευρώ την Πρωτομαγιά του 2010. Η αύξηση αυτή είχε έρθει έπειτα από πέντε χρόνια, στη διάρκεια των οποίων τα εισιτήρια του ΟΑΣΘ παρέμεναν αμετάβλητα στο μισό ευρώ.

Αναφορικά με τα μπόνους επί των προστίμων που παίρνουν οι ελεγκτές και στον ΟΑΣΘ, ο πρόεδρός του είπε ότι είναι 6 ευρώ όταν πρόκειται για ολόκληρο εισιτήριο και 4 για μισό, ενώ στο χέρι παίρνουν τα μισά, αφού τα υπόλοιπα πηγαίνουν σε φόρους και στο ΙΚΑ. Οπως διευκρίνισε, η απόφαση είναι του υπουργείου Μεταφορών και πάρθηκε καθώς ελάχιστοι υπάλληλοι επέλεγαν να γίνουν ελεγκτές, αφού υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις ξυλοδαρμών, ακόμη και μαχαιρώματος. Ο κ. Στεφανίδης ξεκαθάρισε όμως πως στον ΟΑΣΘ δεν απασχολούνται εθελοντές ως ελεγκτές, αλλά είναι μόνιμοι υπάλληλοι. «Εχουμε 85 ελεγκτές που αρχικά προσελήφθησαν ως οδηγοί και στη συνέχεια πήραν προαγωγή ως ελεγκτές αφού πρώτα παρακολούθησαν ειδικά σεμινάρια», είπε.

ethnos.gr
 

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Με κινητοποιήσεις απαντούν στο καθεστώς της κινητικότητας οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς ανακοινώθηκαν τα οκτώ νοσηλευτικά ιδρύματα που αλλάζουν χρήση. Για την Παρασκευή, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει προγραμματίσει τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Τα νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση είναι τα Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο στην Αθήνα και Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και «Παναγιά» στην Θεσσαλονίκη.
Η διαδικασία της κινητικότητας των υπαλλήλων των εν λόγω νοσοκομείων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ώς τις 15 Σεπτεμβρίου, ως εκ τούτου θα πρέπει να μετακινηθούν και οι ασθενείς που
νοσηλεύονται σε αυτά.
Από σήμερα, Πέμπτη, τα συγκεκριμένα νοσοκομεία δεν θα συμμετέχουν στις εφημερίες, ενώ αλλάζει και το σύστημα εφημεριών, καθώς έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα εφημερεύουν όλα τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου σε 24ωρη βάση κάθε τρεις εργάσιμες ημέρες, ενώ στις εφημερίες θα συμμετάσχουν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.
Βαρνάβας: «Ο Γεωργιάδης διαβάζει απλώς το σκονάκι»
«Τα πράγματα στο χώρο της υγείας θα γίνουν χειρότερα με το κλείσιμο νοσοκομείων. Ο κ. Γεωργιάδης δεν έχει εικόνα, διαβάζει απλώς το σκονάκι που του έχει δώσει η τρόικα» δήλωσε μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδος, Δημήτρης Βαρνάβας.
«Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του υπουργού Υγείας» πρόσθεσε.
in.gr
 

Ο κρατισμός δεν σκοτώνει;

Του Πάσχου Μανδραβέλη

Ενα σύνθημα μόνο δεν ακούσαμε μετά το τραγικό περιστατικό στο Περιστέρι που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 19χρονου. Δεν ακούσαμε ότι «ο κρατισμός σκοτώνει».
Δεν είναι αστείο. Αν η εταιρεία που διαχειρίζεται τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας ήταν ιδιωτική, κυρίαρχο σύνθημα θα γινόταν το «ο καπιταλισμός σκοτώνει». Τι κι αν υπήρχε ένα περιστατικό στα εκατομμύρια των ελέγχων που θα έκαναν οι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρείας, όπως αντιστοίχως ήταν ένας ο θάνατος στα εκατομμύρια των ελέγχων που κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι του ΟΑΣΑ; Τα αυτιά μας θα πλημμύριζαν συνθήματα: «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη», «δολοφόνησαν ένα παιδί για τα κέρδη τους»· ενώ τώρα δεν ακούμε π.χ. ότι «δολοφόνησαν ένα παιδί για τα ελλείμματα μιας ΔΕΚΟ».
Επιπλέον: αν ο ΟΑΣΑ ήταν ιδιωτικός θα συζητούσαμε στα σοβαρά την κρατικοποίηση του Οργανισμού με το βασικό επιχείρημα «να σωθούν ανθρώπινες ζωές». Τώρα που είναι κρατικός δεν συζητάμε -θου Κύριε…- την ιδιωτικοποίησή του «για να σωθούν ανθρώπινες ζωές». Συζητάμε όμως την διεύρυνση των ελλειμμάτων του. Κι αν ήμασταν στην εποχή του «λεφτά υπάρχουν», αυτό θα γινόταν. Οι ελεγκτές θα αποσύρονταν μετά την κατακραυγή και η «δωρεάν μετακίνηση» θα γινόταν ατύπως πραγματικότητα. Να υπενθυμίσουμε ότι το 2009, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών «εμφάνισε συνολικές δαπάνες 830 εκατομμυρίων ευρώ έναντι εσόδων που δεν ξεπέρασαν τα 220 εκατομμύρια ευρώ» («Καθημερινή» 12/5/2010). Τι ήταν τότε 220 (επιπλέον) εκατομμύρια ευρώ; Μόλις το 1% του ελλείμματος των 24 δισ. που παρουσίασε το κράτος εκείνο τον χρόνο. Τι είναι το δημόσιο χρέος και τι είναι το ζουμί του…
Εχει αυτό το επικοινωνιακό πλεονέκτημα η Πρόοδος .Φτιάχνει την ατζέντα της συζήτησης κατά το δοκούν. Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Αντιθέτως, πρόβλημα συνιστά ότι κάνει την ατζέντα ρηχή: πετάει ένα σύνθημα το οποίο καταφέρνει να το παρουσιάζει ως θέση. Είναι, επί παραδείγματι, σωστό το τσιτάτο για «δωρεάν μετακινήσεις στους μη έχοντες». Για να γίνει όμως το τσιτάτο πολιτική θέση απαιτεί και το άλλο σκέλος του ισολογισμού: ποιος θα πληρώσει το κόστος και πώς;
Σε ανύποπτο χρόνο η στήλη υποστήριξε ότι «υπάρχει ένα κονδύλι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό αυτό. Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας καταργήθηκε, αλλά όχι και οι εισφορές σ’ αυτόν. Δεν ξέρουμε τι γίνονται τα χρήματα που παρακρατούνται από εργαζόμενους και εργοδότες, αλλά θα μπορούσε η κυβέρνηση να προτείνει (και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι εποικοδομητικός προτείνοντάς το) να δοθούν αυτά τα λεφτά στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αυτές μπορούν να συνάψουν συμφωνίες μαζικής αγοράς καρτών ελευθέρων διαδρομών από τις ΔΕΚΟ και να τις δίνουν σε άνεργους και απλήρωτους εργαζόμενους» («Λαθρεπιβίβαση της ευαισθησίας», «Καθημερινή» 26/4/2013).
Δεν γνωρίζουμε αν η πρόταση είναι ελλιπής, χωλαίνει ή είναι ανέφικτη. Κάποια στιγμή όμως ο δημόσιος διάλογος πρέπει να ολοκληρωθεί. Εκτός από το σκέλος των παροχών (για το οποίο μάς χορταίνει υποσχέσεις κάθε αντιπολίτευση) πρέπει να μπει στη συζήτηση και το σκέλος των δαπανών. Αλλιώς, αντί να λύνουμε προβλήματα θα συνεχίσουμε βαθύτατα συγκινημένοι κι οργισμένοι να αερολογούμε επαναστατικώς. Οργισμένοι με τον καπιταλισμό, βέβαια. Θέλει και ρώτημα;


"Γαλάζια" παιδιά του κομματικού σωλήνα σε θέσεις κλειδιά (Ονόματα)

Το ρουσφέτι ζει και βασιλεύει στον κρατικό μηχανισμό

Οι παθογένειες της σύγχρονης Ελλάδας, και ειδικά αυτές που αφορούν στον τρόπο στελέχωσης της κρατικής μηχανής από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, είναι ακόμη παρούσες. 
Αποτυχόντες βουλευτές, κατ’ επάγγελμα πολιτευτές, συνεργάτες υπουργών και βουλευτών, ακόμα και κομματικά στελέχη έχουν τοποθετηθεί σε κρίσιμες θέσεις, με μοναδικά διαπιστευτήρια τις καλές τους σχέσεις με το σύστημα εξουσίας, την κομματική διαδρομή, τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια και τις όποιες άλλες «εκλεκτικές συγγένειες». Θα περίμενε κανείς, σε μια εποχή που η χώρα δοκιμάζεται και η κοινωνία είναι στα όριά της με τις συνεχείς περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, αλλά και την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, οι επιλογές σε θέσεις-κλειδιά της πολύπαθης Δημόσιας Διοίκησης, αν μη τι άλλο, να έχουν τα στοιχειώδη εχέγγυα της αξιοκρατίας.

Για άλλη μία φορά όμως, οι παλαιοκομματικές πρακτικές που ίσχυαν σχετικά με τη νομή και τη διαχείριση της εξουσίας όχι μόνο δεν αποφεύχθηκαν, αλλά βρίσκουν πλήρη νομιμοποίηση ακόμα και στη σκληρή, για όλο τον υπόλοιπο κόσμο, εποχή του Μνημονίου. Ο κατάλογος με τα «γαλάζια» κυβερνητικά στελέχη είναι μακρύς και περιλαμβάνει πρόσωπα που είχαν αξιοποιηθεί στις κυβερνήσεις του κ. Κώστα Καραμανλή, κομματικά στελέχη της Συγγρού, άλλα που προέρχονται από την ΟΝΝΕΔ, λιγότερα από τη Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και τον ΛΑΟΣ του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη και, βέβαια, ικανό αριθμό έμπιστων του Μεγάρου Μαξίμου.
Tα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» παρουσιάζουν τα πρόσωπα που τοποθέτησε η Νέα Δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα εξουσίας, από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης του τόπου από τον κ. Σαμαρά μέχρι και σήμερα. Μάλιστα, την εβδομάδα που πέρασε ανακοινώθηκαν και νέα ονόματα, που αφορούν μερικές από τις θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων που κατείχαν στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ., η οποία αποχώρησε από την κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν και άλλα, σε οργανισμούς, δημόσιους φορείς, ΔΕΚΟ και Διοικητικά Συμβούλια οργανισμών. Αλλωστε, μετά την αποχώρηση του κόμματος του κ. Φώτη Κουβέλη από την κυβέρνηση, τα δεδομένα αλλάζουν και η κατανομή των υπόλοιπων θέσεων του κρατικού μηχανισμού θα γίνει μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, με τη γνωστή αναλογία βέβαια, 2 προς 1.
Πάντως, όπως ενημερώνονται τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», η λίστα με τις τοποθετήσεις νέων γραμματέων, προέδρων και διοικητών αναμένεται να μεγαλώσει και άλλο. Αυτό γιατί ήδη αρκετοί από τους υπουργούς που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους μετά και τον τελευταίο ανασχηματισμό έχουν ζητήσει παραιτήσεις στελεχών από θέσεις-κλειδιά σε γραμματείες και οργανισμούς που εποπτεύουν, αφού οι τοποθετήσεις αυτές δεν έχουν την προσωπική τους σφραγίδα.
Φαίνεται λοιπόν πως την ώρα που η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων απασχολεί την κυβέρνηση, κάποιοι όχι μόνο δεν πτοούνται, αλλά διεκδικούν με επιμονή κρατικά πόστα.

Γενικοί και ειδικοί γραμματείς με τα… πασίγνωστα προσόντα

Μεταξύ των στελεχών που επιλέχθηκαν για τις γενικές γραμματείες είναι ο ακλόνητος περιφερειάρχης Κρήτης επί Καραμανλή, Σεραφείμ Τσόκας, που ανέλαβε γ.γ. Ανάπτυξης, ενώ ο πρώην διευθυντής της Ν.Δ., μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και πρώην μέλος στο Δ.Σ. της ΕΡΤ, Μενέλαος Δασκαλάκης, τοποθετήθηκε στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών. Επίσης, ο στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά και πολιτευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος, ανέλαβε τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων. Στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή τοποθετήθηκε ο πρώην ειδικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης επί κυβερνήσεων Καραμανλή και Παπανδρέου και παλιός ΟΝΝΕΔίτης, Γιώργος Στεργίου, ενώ ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Γιάννης Πανούσης, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων.
Οσον αφορά το υπουργείο Εσωτερικών, ο πρώην γραμματέας του Εθνικού Τυπογραφείου και πρώην γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Πάτροκλος Γεωργιάδης, ανέλαβε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ ο πρώην αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και πρώην ειδικός γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Αγγελος Συρίγος, τη Γενική Γραμματεία Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής. Η πρώην γραμματέας Νέας Γενιάς και πρώην στέλεχος της ΔΗ.ΣΥ., Βάσω Κόλλια, ανέλαβε τη Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Υπουργεία

Στο υπουργείο Εξωτερικών, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, πρώην πρόεδρος του ΟΤΕΚ, πρώην πρόεδρος του ΕΟΤ και φίλος του Δημήτρη Αβραμόπουλου, Αριστείδης Καλογερόπουλος, τοποθετήθηκε στη Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ενώ η Μάγδα Καρακόλη, πολιτεύτρια Β’ Θεσσαλονίκης, στη Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.
Στο Παιδείας, ο πρώην ειδικός γραμματέας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και πρώην ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Θανάσης Κυριαζής, ανέλαβε τη Γενική Γραμματεία του υπουργείου και ο παλιός ΟΝΝΕΔίτης Παναγιώτης Κανελλόπουλος τη Γραμματεία Νέας Γενιάς.
Γραμματέας του υπουργείου Υγείας ανέλαβε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, πολιτευτής Κορίνθου, πρώην πρόεδρος στον ΟΔΙΕ και διευθυντής Οικονομικών στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας επί Β. Μεϊμαράκη, Πελοπίδας Καλλίρης. Επίσης, ο αδερφός του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Απόστολου Ανδρεουλάκου και πρώην γ.γ. στο υπουργείο Δικαιοσύνης επί Ν. Δένδια, Θανάσης Ανδρεουλάκος, τοποθετήθηκε γραμματέας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με τον πρώην υφυπουργό Τουρισμού, Τάσο Λιάσκο, να τοποθετείται στο Τουρισμού.
Στο Ναυτιλίας, ο επίτιμος αρχηγός του Λιμενικού, Θανάσης Μπούσιος, ορίστηκε γενικός γραμματέας και ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ και πολιτευτής στη Μυτιλήνη, Κώστας Μουτζούρης, γραμματέας Λιμένων. Ακόμα, τοποθετήθηκαν ο πρώην υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας, γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ ο τέσσερις φορές πρώτος επιλαχών στην Α’ Θεσσαλονίκης -αφού την έδρα καταλαμβάνει ο Κώστας Καραμανλής- Παναγιώτης Κόκκορης, γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, αντικαθιστώντας τον Νίκο Καραχάλιο, ανέλαβε ο Πάνος Λειβαδάς, πολιτευτής στην Περιφέρεια Αττικής και πρώην γραμματέας Ενημέρωσης, και ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρης Μελάς, γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής. Από το λόμπι των μηχανικών που στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά στις εσωκομματικές, ο Σωκράτης Αλεξιάδης είναι στη Γενική Γραμματεία Χωροταξίας Αστικού Περιβάλλοντος.

ΣΔΟΕ

Ο φίλος του Αντώνη Σαμαρά, πρώην προϊστάμενος της ΔΟΥ Μεσσήνης και δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, Στέλιος Στασινόπουλος, ανέλαβε ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ. Οσο για το πρώην στέλεχος της Πολιτικής Ανοιξης, Αντώνη Οικονόμου, τοποθετήθηκε στην Ειδική Γραμματεία του Αμυνας, ενώ ο πολιτικός φίλος του κ. Αβραμόπουλου, και με σχέσεις με το Μαξίμου, Δημήτρης Ιατρίδης, ανέλαβε την Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Τέλος, ο πρώην ειδικός γραμματέας στο Ανάπτυξης επί Δημήτρη Σιούφα και πρώην γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού, Σπύρος Ευσταθόπουλος, που προωθήθηκε στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, παραιτήθηκε, όπως και ο Γιώργος Μέργος από τη Γ.Γ. Οικονομικών (είχε την ίδια θέση και επί Αλογοσκούφη), λόγω άσκησης δίωξης στα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε., της προηγούμενης διοίκησης, στην οποία συμμετείχαν και οι δύο.

Οργανισμοί 

Μεταξύ των «γαλάζιων» στελεχών που αξιοποιήθηκαν στους μεγάλους οργανισμούς είναι ο πρώην γραμματέας του υπ. Εργασίας, κουμπάρος του Λευτέρη Ζαγορίτη και στενός συνεργάτης του Νίκου Νικολόπουλου μέχρι να φύγει από τη Ν.Δ., Δημήτρης Κοντός. Ο τελευταίος ανέλαβε τον ΕΟΠΠΥ, αντικαθιστώντας τον Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο (πρώην βουλευτή Εύβοιας), αφού στο ενδιάμεσο πέρασε και από τον ΟΓΑ.
Διοικητής στον ΟΓΑ είναι ο πρώην βουλευτής Λευκάδας Ξενοφών Βεργίνης, ενώ ο πρώην υποδιοικητής του ΙΚΑ και πολιτικός φίλος του Β. Μεϊμαράκη, Θοδωρής Αμπατζόγλου, στον ΟΑΕΔ. Επίσης, ο φίλος του κ. Σαμαρά και πολιτευτής Φωκίδας, Κώστας Παπαθανασίου, υποδιοικητής στο ΙΚΑ και ο πολιτευτής Περιφέρειας Αττικής Μάκης Γάκης, υποδιοικητής του ΟΑΕΕ.
Στους οργανισμούς του Ανάπτυξης, ο Δημήτρης Κούκης, πρώην πρόεδρος της Ολυμπιακής, πρώην μέλος της Πολιτικής Ανοιξης και πολιτευτής στη Β’ Αθηνών, τοποθετήθηκε διοικητής ΥΠΑ, ο υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής Στέφανος Αγιάσογλου, πρόεδρος στην Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Υλικού, ενώ ο πρώην διοικητής της Ολυμπιακής και του ΟΕΚ, Αντώνης Σελιανάκης, διοικητής στο ΕΤΕΑ.
Πρόεδρος στις Αστικές Συγκοινωνίες ανέλαβε ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, γραμματέας της ΔΗ.ΣΥ. και πρώην γ.γ. Καταναλωτή, Γιάννης Οικονόμου, με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο ΗΣΑΠ, πρώην πρόεδρο του ΚΕΔΕΟ και πολιτικό φίλο του Κωστή Χατζηδάκη, Νίκο Παπαθανάση, να τοποθετείται πρόεδρος στη ΣΤΑΣΥ.
Ακόμη, ο πολιτευτής Β’ Θεσσαλονίκης και πρώην αντινομάρχης Γιάννης Παλαιστής ανέλαβε πρόεδρος του ΣΑΣΘ, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Πάρης Σαββαΐδης, πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., ενώ ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κωστή
Χατζηδάκη, Νίκος Πευκιανάκης, αντιπρόεδρος της Αττικό Μετρό. Αντιπρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ τοποθετήθηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Κουρέτας.
Στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, τη θέση του αντιπροέδρου ανέλαβε ο εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και νυν οικονομικός διευθυντής του Ιδρύματος «Κ. Καραμανλής», Κώστας Δόλογλου, και ο πολιτευτής Κοζάνης, πρώην γραμματέας Οργανωτικού Ν.Δ. και πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, διευθύνων σύμβουλος στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Επιπλέον, ο φίλος του Αντώνη Σαμαρά και μέλος της Π.Ε. Γιάννης Γιαρέντης ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος στον ΑΔΜΗΕ, θυγατρική της ΔΕΗ.
Ο επίσης φίλος του πρωθυπουργού, Κώστας Λουρόπουλος, τοποθετήθηκε πρόεδρος στον ΟΠΑΠ, ενώ ο επιχειρηματίας και πρώην υποψήφιος της «Δράσης» του Στέφανου Μάνου, που στις τελευταίες εκλογές κατέβηκε με τη Ν.Δ., Στέλιος Σταυρίδης, πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ . Εν τω μεταξύ, το πρώην στέλεχος της Πολιτικής Ανοιξης, Αριστείδης Ματιάτος, ορίστηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της νεοσύστατης εταιρείας Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.
Ακόμα, πρόεδρος στον ΟΠΕΚΕΠΕ τοποθετήθηκε ο πρώην βουλευτής Λακωνίας Γρηγόρης Αποστολάκος, με γενικό διευθυντή τον πρώην πολιτευτή Κομοτηνής και πολιτικό φίλο του Αρη Σπηλιωτόπουλου, Κυριάκο Μπαμπασίδη. Η πολιτεύτρια της Β’ Αθήνας, που πέρασε και από τον ΛΑΟΣ, Τάνια Ιακωβίδου, είναι πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αντιπρόεδρο τον προερχόμενο από το Συνδικαλιστικό της Ν.Δ., Γιώργο Κανελλόπουλο.
Στον Οίκο Ναύτου, χρέη προέδρου ανέλαβε ο αναπληρωτής Οργανωτικού Ν.Δ., Χρήστος Παρράς, ενώ ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπ. Παιδείας Σωτήρης Γκλαβάς τοποθετήθηκε πρόεδρος στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και ο διευθυντής Διαγραμματειακού της Ν.Δ., συνεργάτης του Γιώργου Πατούλη και πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, Αλέκος Κόκκαλης, ανέλαβε αντιπρόεδρος στο Πράσινο Ταμείο.
ΕΥΠ. Ο αναπληρωτής διευθυντής Ν.Δ. και πρώην γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Θόδωρος Δραβίλας, ανέλαβε διοικητής ΕΥΠ, με τον Παναγιώτη Κοντούλη και τον αντιστράτηγο ε.α., πρώην αστυνομικό περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Γιώργο Καμαρινόπουλο, ως υποδιοικητές.

Οι «πρώην» που βρίσκουν στασίδι στις Περιφέρειες

Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Αττική τοποθετήθηκε ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω, στενός φίλος του Β. Μεϊμαράκη και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καλογερόπουλος. Μάλιστα, με απόφαση της κυβέρνησης θα αναλάβει και την ειδική γραμματεία που θα συσταθεί για τη διαχείριση των αποβλήτων. Οσο για τον πρώην ευρωβουλευτή, πρώην γραμματέα Οργανωτικού και πολιτευτή Α’ Αθηνών, Μανώλη Αγγελάκα, ανέλαβε την υπερ-περιφέρεια Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Η πρώην βουλευτής Λέσβου, Χριστιάνα Καλογήρου, ανέλαβε την Περιφέρεια Αιγαίου, ενώ ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου Γιώργος Δεικτάκης, αυτήν της Κρήτης. Πριν από λίγα 24ωρα, η πολιτεύτρια της Α’ Θεσσαλονίκης με τη Ν.Δ., Βασιλική Ευταξά, τοποθετήθηκε υπερπεριφερειάρχης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, θέση που κατείχε η ΔΗΜ.ΑΡ.

Στις ΔΥΠΕ

Για την Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής επελέγη ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ και πολιτευτής Αρκαδίας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ενώ στη Μακεδονία, ο πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ Δράμας, αντινομάρχης, πολιτευτής και στέλεχος της ΔΗ.ΣΥ., Σάκης Ανδριόπουλος.
Στην Πελοπόννησο τοποθετήθηκε ο πρώην πολιτευτής Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κατσιβέλας, και στην Κρήτη, ο πρώην νομάρχης Χανίων και πολιτευτής Γρηγόρης Αντωνάκης. Διοικητής στο ΕΚΕΠΥ, στην ίδια θέση που ήταν και επί Καραμανλή, ανέλαβε ο Παναγιώτης Ευσταθίου, ενώ ο φίλος του κ. Σαμαρά, πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού και πρώην πρόεδρος του ΠΕΣΥΠ Πελοποννήσου, Χρήστος Γιάνναρης, πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών του υπ. Υγείας, με τον πολιτευτή Λέσβου Δημήτρη Παπαγιαννίδη να τοποθετείται στο ΕΚΑΒ.

Μέλη ΔΣ

Πάντως, μια σειρά από στελέχη αξιοποιήθηκαν και σε Διοικητικά Συμβούλια. Ο αν. γραμματέας της Ν.Δ., πρώην γραμματέας Οργανωτικού, πρώην διευθύνων σύμβουλος θυγατρικής του ΟΤΕ και πρώην διευθυντής του Σάββα Τσιτουρίδη, Κώστας Ζωντανός, τοποθετήθηκε στη ΔΕΗ μαζί με τον γραμματέα Συνδικαλιστικού, πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του τελευταίου συνεδρίου και πρώην πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, Φίλιππο Ταυρή.
Στον ΟΠΑΠ ανέλαβε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος στον ΟΔΙΕ, γραμματέας Εκλογικής Επιτροπής Ν.Δ., Επαμεινώνδας Λεκέας, όπως και η πολιτεύτρια της Β’ Πειραιά, Δέσποινα Λασκαρίδου.Ο πρώην πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης, Ανδρέας Καλδής, μαζί την πολιτεύτρια Αιτωλοακαρνανίας και σύμβουλο του Γιάννη Βρούτση, Γεωργία Μπόκα, τοποθετήθηκαν στον ΕΟΠΠΕΠ. Ο στενός συνεργάτης του Κωστή Χατζηδάκη, Στάθης Σταθόπουλος, είναι στα ΕΛ.ΤΑ., ενώ ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Αλογοσκούφη και πολιτικός φίλος του Ανδρέα Ψυχάρη, Μάριος Τσάκας, τοποθετήθηκε ως μέλος της Επιτροπής Προμηθειών.
Στο Δ.Σ. του ΕΟΤ ορίστηκε η πρώην νομική σύμβουλος της ΕΡΤ, Ανδριανή Παπανδριανού, ενώ ο ΟΝΝΕΔίτης και πολιτικός φίλος των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ανδρέα Παπαμιμίκου, Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος, στο Πράσινο Ταμείο.
Οσο για τον πρώην δήμαρχο Χαλανδρίου και πρώην αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο, με τον συνταξιούχο, προερχόμενο από το Οργανωτικό της Ν.Δ., Λάμπρο Ζωγράφο, είναι στην ΕΥΔΑΠ.
Ο διευθυντής της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης και πρώην γραμματέας του υπ. Μακεδονίας-Θράκης, Φίλιππος Ζαφειρίου, μπήκε στο Δ.Σ. των Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.
Τέλος, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έχουν τοποθετηθεί ο πολιτευτής Φλώρινας Γιώργος Κουλίδης και ο πολιτικός φίλος του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Δημήτρης Σιάχος.


Του Γιώργου Σιαδήμα, Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ


Το Τραμ ετοιμάζεται να σφυρίξει και πάλι στην Πατησίων

Καθεμία από τις λύσεις που εξετάστηκε είχε τα δικά της πλεονεκτήματα και προβλήματα. Τελικά προκρίθηκε η διέλευση του τραμ από την οδό Πατησίων μέχρι την πλατεία Αιγύπτου, σενάριο που παρουσίαζε τα περισσότερα πλεονεκτήματα. Οι διαφορετικές επιλογές που εξετάστηκαν για το τμήμα της διαδρομής από την Ομόνοια μέχρι την πλατεία Αιγύπτου είναι τέσσερις:

- Διέλευση και των δύο κατευθύνσεων του τραμ από την αριστερή πλευρά της οδού Πατησίων. Στα πλεονεκτήματα της επιλογής αυτής είναι το μικρότερο μήκος της διαδρομής (994 μέτρα), άρα και η ταχύτερη διέλευση του τραμ, η δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Πολυτεχνείου, αλλά και άλλων σημείων ενδιαφέροντος στην οδό Πατησίων. Στα μειονεκτήματα είναι ότι δεν υπάρχει χώρος για στάση στο τμήμα της Πατησίων από το Μουσείο μέχρι την Ομόνοια, ενώ θα απαιτηθεί χώρος από το πεζοδρόμιο στο στενό σημείο της Πατησίων (Πανεπιστημίου και Βερανζέρου).

- Διέλευση της μιας κατεύθυνσης του τραμ από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου και της άλλης από την οδό Πατησίων. Η επιλογή αυτή θα επηρεάσει ελάχιστα την κυκλοφορία και θα εξυπηρετήσει πολλά σημεία στους δύο δρόμους. Ομως, θα απαιτήσει μεγαλύτερο μήκος διαδρομής (1.087 μέτρα) για τον κλάδο της 3ης Σεπτεμβρίου, ενώ το τραμ θα έχει σημαντική εμπλοκή σε τρεις κόμβους.

- Διέλευση και των δύο κατευθύνσεων από την 3ης Σεπτεμβρίου. Θα έχει μεγαλύτερη διαδρομή, άρα μεγαλύτερο κόστος. Θα προκαλέσει προβλήματα σε τρεις κόμβους, που θα πρέπει να διευθετηθούν, καθώς και στις κάθετες οδούς.

- Διέλευση και των δύο κατευθύνσεων του τραμ από τις δύο πλευρές της οδού Πατησίων. Θα υπάρξει εμπλοκή κινήσεων στον κλάδο καθόδου στη διασταύρωση με την οδό Πανεπιστημίου. Θα κινείται αριστερά, ενώ τα οχήματα ευθεία και δεξιά και επομένως θα αυξηθεί ο βαθμός κορεσμού στο τμήμα αυτό καθώς θα υπάρχει μία λωρίδα διαθέσιμη προς τα οχήματα.

Ο διαγωνισμός για την επέκταση του τραμ από τη λεωφόρο Αμαλίας έως την πλατεία Αιγύπτου, μέσω της οδού Πανεπιστημίου έει προγραμματιστεί να γίνει στις αρχές Ιουνίου. Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις, η σύμβαση κατασκευής θα υπογραφεί έως τις αρχές του 2014 και η κατασκευή θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2015. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία εκπονεί και την κυκλοφοριακή μελέτη για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου, ενώ οι υπόλοιπες μελέτες χρηματοδοτούνται από το Ιδρυμα Ωνάση.

Πηγή:kathimerini.gr


Δίδυμη αποκρατικοποίηση για ΟΛΘ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Να ξεκινήσει άμεσα η πώληση του ΟΛΘ πιέζει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προκειμένου η αποκρατικοποίησή του να συνδυαστεί με της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σύμφωνα με στελέχη του Ταμείου, η συνδυασμένη αποκρατικοποίηση των δύο περιουσιακών στοιχείων συμβάλλει καταλυτικά στην υλοποίηση των δύο αποκρατικοποιήσεων, ανεβάζοντας παράλληλα την αξία τους και φυσικά τα πιθανά έσοδα.

Σύμφωνα με τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ, ο ΟΛΘ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα μπορούσαν να περιέλθουν στον ίδιο επενδυτή ή σε «φίλιες» επιχειρηματικές δυνάμεις μεταξύ τους. Και αυτό, γιατί η συνδυασμένη πώληση αυξάνει την αξία των δύο περιουσιακών στοιχείων. Οπως εξηγούσαν οι ίδιοι, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον ΟΛΠ σε επίπεδο εσωτερικής αγοράς.

Μπορεί, ωστόσο, να ανταγωνιστεί τον λιμένα του Πειραιά σε τρίτες και εγγύτερες αγορές, όπως π.χ. είναι τα Βαλκάνια, η Αν. Ευρώπη κ.ά. Ετσι αρκετοί επενδυτές βλέπουν τον ΟΛΘ ως μια «πύλη» για τρίτες αγορές, η οποία όμως για να λειτουργήσει στο πλαίσιο αυτό, χρειάζεται τη στήριξη ενός «μεταφορέα» των εμπορευμάτων. Ο μεταφορέας αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την οποία ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποκρατικοποίησης.

Την αναγκαιότητα της αξιοποίησης του σιδηροδρόμου στη μεταφορά εμπορευμάτων από λιμάνια, ανέδειξε και η Cosco στον Πειραιά, η οποία επί πολλά χρόνια πίεζε για τη σιδηροδρομική σύνδεση Θριάσιου Πεδίου με το Ικόνιο. Τελικά, έπειτα από πολλά χρόνια καθυστερήσεων, οι γραμμές του ΟΣΕ έφτασαν στον Πειραιά και πλέον τα κοντέινερ μπορούν να φορτώνονται από τα καράβια και σε βαγόνια τρένου.

Το ΤΑΙΠΕΔ τώρα πιέζει την κυβέρνηση να λάβει τις αποφάσεις της, σχετικά με το τι θέλει να πράξει στα λιμάνια. Το Ταμείο ήδη έχει προκρίνει την πώληση μετοχών για τις αποκρατικοποιήσεις, στις οποίες αντιδρούν τόσο οι διοικήσεις των λιμανιών, όσο και μια σειρά άλλων πολιτικών παραγόντων. Οι τελευταίοι προκρίνουν το μοντέλο της σύμβασης παραχώρησης. Ικανοποιημένος, σχετικά με την πορεία του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων, εμφανίσθηκε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης. Μιλώντας προς το ΑΠΕ, ο κ. Εμίρης σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την παραίτηση του προέδρου του Ταμείου Στέλιου Σταυρίδη, και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της χώρας. «Το έργο που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα έχει ήδη αποφέρει 3,5 δισ. ευρώ στο ελληνικό κράτος και αλλάζει τις δομές και τον τρόπο λειτουργίας της χώρας συνολικότερα, βάζοντάς την σε αναπτυξιακή τροχιά», είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Εμίρη, μετά την έναρξη της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της Rosco, «μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται η έναρξη αξιοποίησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ καθώς και της Εγνατίας Οδού». Παράλληλα, αναμένονται οι δεσμευτικές προτάσεις σε μια σειρά από διαγωνισμούς (ΕΥΑΘ, ΟΔΙΕ, Παλιούρι, Ελληνικό, Αφάντου, Ξενία, το Cluster της Μαρίνας Αλίμου, Μαρίνα της Πύλου και Μαρίνα της Χίου). «Συνολικά, ήδη περισσότερα από 23 έργα είναι σε εξέλιξη, εκ των οποίων 8 έχουν ολοκληρωθεί και για 15 να ολοκληρώνονται οι διαδικασίες», είπε ο κ. Εμίρης.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, ανέφερε ότι περισσότερες από 90 νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν προωθηθεί τα τελευταία δύο χρόνια για να αρθούν αντίστοιχα εμπόδια στη διαδικασία αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Όμορφος κόσμος αστικός, ακροδεξιά πλασμένος !!!

“Ο Μελισσανίδης, που ταξίδευε για τη Γαλλία, προσφέρθηκε να με πάρει μαζί του για να με εξυπηρετήσει. Έτσι και αλλιώς θα σταματούσε στην Κεφαλλονιά για ανεφοδιασμό, οπότε θα άφηνε και εμένα”.

Αυτή ήταν η δήλωση του…πολύφερνου Σ. Σταυρίδη ως προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, μετά την ανακοίνωση ‘’παραίτησης’’. Είχε πάει  εκτάκτως στην Αθήνα, έβαλε την υπογραφή του στην πώληση του ΟΠΑΠ ΑΕ (ύψους 652 εκατ. ευρώ) στον Μελισσανίδη και αμέσως μετά επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος του (γνωστού λαθρέμπορου) Μελισσανίδη για να μεταβεί στο εξοχικό του στην Κεφαλλονιά. Τι ‘’εισιτήριο’’ πλήρωσε (ή μήπως πληρώθηκε;) δεν μάθαμε…

Μια ανθρώπινη στιγμή επιπολαιότητας από ένα ακάματο πωλητή αγροτεμαχίων  ‘’από τα τσιφλίκια του πατέρα του’’;

Πως είπατε; Θαυμάστε τι δήλωσε την επόμενη μέρα:

«Καθόλου δεν μετάνιωσα κάθε άλλο μάλιστα, ό,τι κάνω είναι με απόλυτη διαφάνεια και έχει μια πρακτικότητα [...] Ήταν επιλογή μου, όχι ελαφρότητα, να δεχθώ τη μεταφορά με το αεροπλάνο του Μελισσανίδη, θέλω να είμαι διαφανέστατος και να μην ντρέπομαι γι’ αυτό που κάνω. Δε θα γίνω μοναχός στα καλά καθούμενα επειδή πήρα τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ. Ήμουν πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, έχω εγκάρδιες σχέσεις με όλους αυτούς τους επιχειρηματίες».

Αλήθεια λέει ο άνθρωπος.

Ας δούμε το  επιχειρηματικό  βιογραφικό του.

Όμιλος Lavipharm (Εντεταλμένος Σύμβουλος 1984-1987),

Κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον με 3.500 εργαζόμενους (Διευθύνων Σύμβουλος 1988),

Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge με 3.200 εργαζόμενους (Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος 1991-1992, δουλέυοντας για τον Μητσοτάκη και οργανώνοντας το ξεπούλημα στην caltsestrutsi),

Ελληνικά Πετρέλαια (Διευθύνων Σύμβουλος 1992),

ΕΛΔΑ (Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου, Πρόεδρος Δ.Σ. 1992-1993),

ΕΥΔΑΠ, (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος-Πριν πάει στο ΤΑΙΠΕΔ για να οργανώσει την πώλησή της)

Ιδρυτής του Ομίλου Ideales (Piscines Ideales, Ideales Spa, Ideales Resort, Ideales Constructions).

Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Πρώην Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος.

Πρώην Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του  ΕΒΕΑ.

Όλα αυτά με το σπαθί του θα πείτε. Ούτε αυτός δεν το ισχυρίζεται. Από διορισμό σε διορισμό και από τοποθέτηση σε τοποθέτηση, πολύ απλά διότι ανήκει στον κύκλο της οικονομικής εξουσίας. Είναι ένας άνθρωπός της, ένας στυλοβάτης της.

Έχει και  πολλές ‘’πατρίδες’’…

Τυγχάνει πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου του EuroCommerce, Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εργοδοτών (Βρυξέλλες), αλλά και

Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου και μέλος του Δ.Σ.

Δηλαδή ένας λαμπρός άνθρωπος του επιχειρηματικού κόσμου, που δε γνωρίζει σύνορα και πατρίδες, παρά μόνο όταν πρόκειται να παραμυθιάσει το λαουτζίκο, μέσα από τις ακροδεξιές φυλλάδες στις οποίες αρθρογραφεί όπως η υπερσυντηρητική ΕΣΤΙΑ που βρωμάει πτωμαΐνη.

Φυσικά και δεν πρόκειται για ουδέτερο τεχνοκράτη, αλλά στρατευμένο πολιτικά υπηρέτη της ‘’δεξιάς πολυκατοικίας’’.

Αν και τακτικός αρθρογράφος της ακροδεξιάς εφημερίδας ΕΣΤΙΑΣ, τίποτα δεν τον εμπόδισε να δηλώσει …φιλελεύθερος  και να βρεθεί πρώτος υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος του κ. Μάνου (Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία) στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Δεν άντεξε την πολλή σταθερότητα σε αρχές και αξίες και έτσι μεταπήδησε μετά από 40 ημέρες στοψηφοδέλτιο της  ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Αθηνών στις νέες εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Το ‘’παιδί’’ δεν εκλέχθηκε, αλλά ανταμείφτηκε αξιοκρατικά με διάφορους διορισμούς για να φτάσει τελικά  στο  ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2013.

Ας μην υποτιμήσουμε όμως και την ευρύτερη ‘’πολιτιστική’’  προσφορά του…

Τυγχάνει έτσι Πρόεδρος της Αντιγραφειοκρατικής Κίνησης, που ‘’στόχο έχει τη μείωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς στην Ελλάδα’’ (εδώ γελάμε ελεύθερα…).

Αλλά και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώην Α’ Αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Αυτή τη στιγμή ωστόσο, έχει μια κάποια ευκαιρία  να αποδειχθεί πραγματικά κοινωνικά χρήσιμος: Ίσως όλα τα παραπάνω βοηθήσουν  πολλούς ευκολόπιστους να συνειδητοποιήσουν κάποια  πράγματα και να πουν κάποια άλλα με το όνομά τους.

Πρώτο: ότι μας κυβερνάει ο αστικός κόσμος, μια αξεδιάλυτη ενότητα επιχειρηματιών και αστικών κομμάτων, με εργαλείο ένα κράτος δικό τους, που χρησιμοποιούν ως εργαλείο τους.  Είναι έτσι απλά τα πράγματα. Αν βέβαια δεν ξεχάσει να προσθέσει κανείς τους πληρωμένους ‘’διανοούμενους’’ του συστήματος στο πρόσωπο πουλημένων καθηγητών, δημοσιογράφων και άλλων ‘’πνευματικών’’ ανθρώπων. Ολόγυμνος και χωρίς περιττά καλύμματα στέκει μπροστά μας.

Δεύτερο: ότι τα περί ‘’εκσυγχρονισμού’’, ‘’σωτηρίας’’ και άλλα τινά, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μεγάλο πλιάτσικο σε βάρος όλου του δημιουργημένου δημόσιου πλούτου με τον κόπο των εργαζομένων που βρίζουν και διασύρουν.

Τρίτο: ότι η δημοκρατία για αυτούς είναι το δικαίωμα για την αρπαγή. Μόνο και μόνο όταν φτάσανε σε μια νύχτα να περάσουν το σύνολο σχεδόν της δημόσιας περιουσίας στο ενεργητικό μιας ανώνυμης ιδιωτικής εταιρείας (ΤΑΙΠΕΔ), βαφτίζοντας την μάλιστα ‘’Ιδιωτική Περιουσία του Δημοσίου’’ (τι γελοιότητα!) λέει πολλά.

Τέταρτο: ότι τα περί αξιοκρατίας είναι απλά κουραφέξαλα, όταν μας ξεπουλούν και μας κυβερνούν τηλε-βιβλιοπώλες σαν τον Άδωνη Γεωργιάδη, πολιτικοί πανίβλακες  του σωλήνα όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλος ο εσμός των Σταυρίδηδων.

Πέμπτο: ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να οργανώνει ακριβώς αυτό το τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό πλιάτσικο, σε βάρος της κοινωνικής πλειονότητας.

Απέναντι σε αυτό το κόσμο, τα θύματα της επέλασής τους, δικαιούνται όχι μόνο να ορθώσουν μέτωπο ανατροπής, αλλά και να στήσουν τις κρεμάλες της διαπόμπευσης, της χλεύης και της απόλυτης τιμωρίας όλων όσων όχι μόνο θανατώνουν τον κόσμο αλλά και σκυλεύουν πρόστυχα τα πτώματα των  θυμάτων τους.

Αλλά, τιμωρία από ‘’μπουλούκια’’ δεν υπήρξε ποτέ. Τιμωρία και διέξοδος θα υπάρξει μόνο αν ο δικός μας κόσμος, ο κόσμος της εργασίας, της φτώχειας και της αξιοπρέπειας συγκροτηθεί σε πολιτικό υποκείμενο ανατροπής, με συνείδηση του χαρακτήρα της αναμέτρησης. Κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες της παραίτησης, του ‘’δε βγαίνει τίποτα’’. Πετώντας στη θάλασσα τις αυταπάτες ότι αυτοί θα πέσουν ‘’σαν ώριμο φρούτο’’, αν εμείς ‘’τους ταράξουμε στη νομιμότητα’’. Η καταρρακωμένη αστική κοινοβουλευτική ευρω-κρατική  χούντα έχει ‘’παρά πόδα’’ την κρατική καταστολή, την εργοδοτική βία και τους  φασίστες  για να μας  θυμίζει πόσο ακριβά θα πληρώσουμε τέτοιες ονειροφαντασίες…

ΥΓ: Ο Άδωνις Γεωργιάδης με μήνυμά του στο Twitter χαρακτήρισε ως καλύτερη επιλογή εκείνη του Στέλιου Σταυρίδη ως προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ: «Ο κ. Σταυρίδης είναι ο καταλληλότερος για την Προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ. Είμαι βέβαιος ότι θα έχει τεράστια επιτυχία. Εύγε! Καλή θητεία».

  πηγη

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ... Βόμβες από τον υποστράτηγο Γ.Ντζιμάνη: "Αν μας χρειαστούν δεν θα είμαστε εδώ"

Eπιτέλους υπήρξε αντίδραση από την πλευρά εν ενεργεία στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων σε όσα συμβαίνουν στην χώρα και αυτή προήλθε όχι από κάποιον που αποστράτευσαν και κατόπιν εορτής θυμήθηκε τα "στραβά", αλλά από κάποιον εν ενεργεία:

Ο υποστράτηγος Γιώργος Ντζιμάνης, μέχρι πρόσφατα διοικητής του Α'Σώματος Στρατού στην Δυτική Μακεδονία, μπορεί να είναι περήφανος γιατί "δεν μάσησε τα λόγια του" κατά την τελετή κλεισίματος του Α'ΣΣ που επέβαλε η τρόϊκα "για να εξοικονομηθούν πόροι", δηλαδή για να πάρουν οι Γερμανοί τοκογλύφοι και άλλα χρήματα από την Ελλάδα.

Σε μια συγκινητική εκδήλωση ο Στρατηγός (τέτοιοι αξιωματικοί αυτοδίκαια στην συνείδηση του λαού "προάγονται" αυτόματα σε "στρατηγούς") κατά την τελετή που επισημοποίησε την διάλυση ενός ολόκληρου Σώματος Στρατού για να ικανοποιηθούν οι δανειστές-τοκογλύφοι, δεν "στρογγύλεψε" την θέση του ούτε ωραιοποίησε την κατάσταση για να γίνει αρεστός στην πολιτική ηγεσία.

Τα είπε "τσεκουράτα": «Εύχομαι αυτοί που σχεδίασαν το κλείσιμο του Σώματος να μην το μετανιώσουν, γιατί τις υποδομές που κτίσαμε μέσα σε 100 χρονιά μπορούμε να τις κλείσουμε σε μια ώρα. Δεν μπορούμε όμως να ξανακτίσουμε υποδομές, όποτε και όταν τις χρειαστούμε. Εύχομαι να μην μας ξαναχρειαστεί ποτέ η Ελλάδα, γιατί δεν θα μπορούμε να υπάρχουμε».

Τα είπε όλα με απλά και καθαρά λόγια και αυτό δεν αφορούσε μόνο τον διαλυθέν Α΄Σώμα στρατού, φυσικά, αλλά όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις: "Εύχομαι να μην μας ξαναχρειαστεί ποτέ η Ελλάδα, γιατί δεν θα μπορούμε να υπάρχουμε».

Και τελετή κατέληξε με έναν αν μη τι άλλο πρωτότυπο για τα σημερινά δεδομένα τρόπο, αλλά απόλυτα ταιριαστό στις παραδόσεις των Ελλήνων πολεμιστών:

Όπως συνηθιζόταν πριν απ'όλες τις μεγάλες μάχες, ο στρατηγός ερμήνευσε ένα δημοτικό τραγούδι, ένα μακεδονίτικο παραδοσιακό με την συνοδεία της στρατιωτικής μπάντας του 'Α Σώματος Στρατού που έπαιξε για τελευταία φορά.

Και τα τελευταία λόγια λόγια του Στρατηγού Ντζιμάνη, επίσης τα έλεγαν όλα:

«Καληνύχτα Δυτική Μακεδονία, καληνύχτα Κοζάνη…», είπε ο Διοικητής εν μέσω αποθέωσης από Στρατό και Λαό.

Και "Καληνύχτα Ελλάδα" θα μπορούσε να πει...

Το Α'Σώμα Στρατού κάλυπτε τον περιοχή των συνόρων με τα Σκόπια, αλλά στην επιχειρησιακή του αρμοδιότητα ουσιαστικά ήταν και μέρος της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και των συνόρων με την Αλβανία.

Το βίντεο που παραθέτουμε είναι από την τελετή παράδοσης-παραλαβής από την υποστράτηγο Γ.Ντζιμάνη του Α'Σ.Σ..Από τότε προετοίμαζαν την κατάργηση του Α'Σ.Σ....



ΠΗΓΗ


Μας «βάζει στη θέση μας» ο Καψής: «Οι 450.000 δεν είναι ο μισθός μου είναι για την λειτουργία του γραφείου μου!»

Απάντηση σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι ετήσιες απολαβές του φτάνουν τις 450.000 ευρώ το χρόνο, έδωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής… Ο κ. Καψής κατηγορεί μάλιστα τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ ότι αναπαρήγαγαν με ευκολία μια ψευδή όπως λέει
είδηση.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Η «αποκάλυψη» ότι οι ετήσιες απολαβές μου ως Υφυπουργού για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ανέρχονται σε 450 χιλιάδες ευρώ ξεκίνησε από ανυπόστατα blogs ακροδεξιού και όχι μόνο περιεχομένου. Θεώρησα αχρείαστο να αντιπαρατεθώ με τον οχετό του διαδικτύου. Με έκπληξη είδα την «πληροφορία» αυτή να συνεχίζει να αναπαράγεται μέχρι που έφτασε σε ιστοσελίδα συνδικαλιστών και πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ. Αναγκάζομαι λοιπόν να διευκρινίσω τα αυτονόητα: Το ποσό αυτό δεν αφορά τις απολαβές μου. Προβλέπεται στην απόφαση για τη σύσταση της θέσης Υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και πρόκειται για τον προϋπολογισμό λειτουργίας του πολιτικού γραφείου με πρόβλεψη πρόσληψης 20 ειδικών συνεργατών. Το ίδιο ισχύει για όλα τα πολιτικά γραφεία Υπουργών και Υφυπουργών. Οι προσλήψεις αυτές ΟΥΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. Στο γραφείο μου εκτός από τη γραμματεία (4 άτομα) απασχολούνται 5 ειδικοί συνεργάτες. Ειλικρινά λυπάμαι που δημοσιογράφοι που εργάστηκαν στην ΕΡΤ αναπαρήγαγαν με τόση ευκολία μια τέτοιου είδους πληροφορία. Όχι τόσο για την κακοήθεια και συκοφάντηση, όσο για την πρωτοφανή άγνοια (;) εκ μέρους τους του ύψους του μισθού ενός Υφυπουργού – που φυσικά είναι ο ίδιος για όλους τους Υφυπουργούς.»
 
http://arouraios.gr/

 

Βαρουφάκης: H Ελλάδα τελεί υπό καθεστώς χρεοδουλοπαροικίας

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, επισημαίνοντας πως συνεχίζεται το καθεστώς «χρεοδουλοπαροικίας» στη χώρα και τόνισε πως «με το ένα χέρι μας δίνουν δάνεια, μας τα παίρνουν με το άλλο και έτσι
αυξάνουν το χρέος μας».

Συνεχίζοντας, ο γνωστός οικονομολόγος υποστήριξε πως το μέλλον της Ευρωζώνης είναι αμφίβολο «έτσι όπως προχωράει» και κατηγόρησε την Γερμανία πως συντελεί έγκλημα, καθώς «ούτε διαλύει την Ευρωζώνη, ούτε κάνει τις αλλαγές που χρειάζονται».

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης χαρακτηρίζει «αστειότητες» τα λεγόμενα πως το ελληνικό χρέος θα είναι βιώσιμο το 2020, καθώς κατά τον γνωστό οικονομολόγο η μόνη περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο θα είναι «να μπορούμε να δανειζόμαστε στις αγορές με επιτόκιο 4% για τα επόμενα 5 χρόνια», ενώ παράλληλα θεωρεί «έγκλημα» για την οικονομία την επιμήκυνση των δανείων, καθώς ένα τέτοιο γεγονός θα οδηγήσει σε «μόνιμη φτώχεια», τόνισε.


 
 

ΑΝΤΙΛΑΛΟΣ: Ποιοι έπαιρναν (και παίρνουν) μεγάλα εφάπαξ και επιδόματα στις ‘κρατικές’ ασφαλιστικές εταιρείες;;;

— ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ, όταν η αιτιολόγηση του τεράστιου οικονομικού και ανθρωπιστικού εγκλήματος ήταν στα αζήτητα και ο κάθε ανίκανος έλεγε ότι μαλακία κατέβαινε στη κενή καρδάρα του, τους ξέφευγαν αλήθειες και υπόσχονταν να περιορίσουν ασυδοσίες.

— Ειδικότερα στον χώρο των υπό κρατικό ή ημικρατικό έλεγχο ασφαλιστικών εταιρειών, η ληστείες των επιτήδιων μεγαλοασφαλιστών ήταν και είναι τεράστιες προκλήσεις. Αυτές τις προκλήσεις μας επισημαίνει ο Γ.Δ. και σημειώνει:

— [ΣΗΜΕΊΩΣΗ Γ.Δ. : ΑΦΟΡΟΛΌΓΗΤΑ DAF !... ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΣΚΆΝΔΑΛΟ - ΕΚΑΤΟΝΤΆΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΊΩΝ ΦΟΡΩΝ, ΚΛΠ- ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΊΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΆΡΑ, ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΧΆΡΗ, ΣΕ ΒΆΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΊΑΣ, ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΆ ΦΟΡΟΛΟΓΟΎΜΕΝΟΥ ΠΟΛΊΤΗ. ΚΆΠΟΙΟΙ ΤΡΏΝΕ ΚΑΙ ΠΊΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΊΑ ΤΩΝ ΚΟΡΌΙΔΩΝ !... ΔΥΟ ΚΌΜΜΑΤΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΤΩΝ ΈΝΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΈΝΤΙΜΩΝ ....ΞΥΠΝΑ ΈΝΤΙΜΕ ΠΟΛΊΤΗ, ΠΆΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΣΟΥ ....ΞΕΒΡΆΚΩΣΕ ΤΑ ΛΑΜΌΓΙΑ ....ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΆΡΦΩΜΑ ....ΑΝΤΊΘΕΤΑ ΕΘΝΙΚΉ ΑΝΆΓΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ !...]

— ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΤΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΟ NextDeal:

— Δυσανάλογες ήταν οι εισφορές με τα εφάπαξ που έπαιρναν εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και Τράπεζες είπε σήμερα ο κ. Γ. Κουτρουμάνης Υπουργός Εργασίας και εκεί θα γίνουν έλεγχοι και περικοπές.

— Γενικότερα το Υπουργείο Εργασίας ζήτησε ενημέρωση για αυτά τα θέματα από όλα τα Ταμεία. Οι θυγατρικές ασφαλιστικές εταιρείες τραπεζών του Δημοσίου Τομέα και παραπλανητικώς «δημόσιες» αφού είναι «ιδιωτικές» είναι στο στόχαστρο ελέγχων για τα μεγάλα εφάπαξ ποσά που καρπώθηκαν στελέχη τους… Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που ζητούν από τις τωρινές διοικήσεις διαφάνεια και πληροφόρηση για τα εφάπαξ ποσά, τις εθελούσιες εξόδους και τα ποσά αποζημιώσεων που «βούλιαξαν» τους ισολογισμούς… Για κάποιους είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ και η συνέχιση κατάληψης θέσεων σε Διοικητικά Συμβούλια εταιρειών, στο ΕΙΑΣ, στο Επικουρικό κλπ…Εκτός του ότι στερούν θέσεις νέων ανέργων είναι και μη ηθική η στάση τους (πιθανόν νόμιμη) να είναι «γαντζωμένοι» σε ομάδες αλληλοκάλυψης και παρέες που καταλήστεψαν χρήματα και ιδρώτα ασφαλιζομένων και διαμεσολαβούντων που τα στερήθηκαν με νέες περικοπές προμηθειών κλπ λόγω κακών αποτελεσμάτων. Ακόμα ρωτάνε μερικοί τι έγινε η περιουσία του ΑΣΤΕΡΑ και ποιοι τη διαχειρίσθηκαν, τι έγινε με τις ζημιές της ΕΘΝΙΚΗΣ και ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ, του ΦΟΙΝΙΚΑ και των περίφημων εταιρειών της πρώην Ένωσης Τραπεζικών Ασφαλιστικών Εταιρειών που έσβησαν όλες μέσα σε καπνούς και χρέη… ΙΟΝΙΚΗ, ΑΣΤΕΡΑΣ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ, ΛΑΪΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΤΕΒΑ κλπ… Δεν γνωρίζω ακόμα τι απέγιναν οι αγωγές που έκανε ο Κώστας Παπαμιχαλόπουλος τότε που παρέλαβε τον Φοίνικα εναντίον πρώην στελεχών που πήραν μεγάλα εφάπαξ…

— Ούτε μάθαμε την τύχη του Μιχ. Πυρρουνάκη του ΑΣΤΕΡΑ με τις διαμάχες με τον Κώστα Φιλίππου και Λάμπρο Τζόλδο που όπως λέει τον εξανάγκαζαν να «υπογράψει» νέα σύμβαση στην ΕΘΝΙΚΗ κι αυτός έκανε πάνω από 40 δικαστήρια και… συνεχίζει (;).

— Η υπόθεση Νίκου Κλήμη στην Αγροτική δεν τελείωσε.

— Οι συνδικαλιστές και των ασφαλιστικών εταιρειών άφησαν φαίνεται να «ξεφύγει» αυτή η σχέση εισφορών-εφάπαξ αποζημιώσεων για τα οποία μιλά ο Γ. Κουτρουμάνης (του συστήματος και αυτός γνώστης και ίσως υπηρέτης για χρόνια).

— Είναι η στιγμή να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ αυτοί που κατάντησαν την ασφαλιστική αγορά στα σημερινά χάλια της. Εμείς θα είμαστε κοντά, υποστηρικτές αυτών που έντιμα ασκούν τα καθήκοντά τους.

— Οι τελευταίες απέλπιδες προσπάθειες για «κάθαρση» της ηγεσίας της ΕΘΝΙΚΗΣ Ασφαλιστικής και του Λ. Θεόκλητου προσκρούουν σε ένα σωρό εμπόδια και κατεστημένα του κομματικού κράτους και συνδικαλιστικού εναγκαλισμού… Σκληρές ήταν οι καταγγελίες του πρώην αντιπροέδρου του ΣΕΜΑ κ. Φάνη Παπανικήτα στις προχθεσινές αρχαιρεσίες για παράνομες ενέργειες μελών του ΣΕΜΑ στις συνεργασίες τους με «ΕΘΝΙΚΗ» και ιδιαίτερα στη φάση καταγγελιών εναντίον της συμπεριφοράς άλλου αντιπροέδρου του Γ. Κούμπα που «καταποντίσθηκε» σε ψήφους ίσως και από αυτές τις αποκαλύψεις…

— Η αποπνικτική οσμή σκανδάλων που πνίγει την Ελληνική κοινωνία τις τελευταίες μέρες με τις «μαϊμού» συντάξεις και τις αναπηρίες, τα πληρωμένα πλαστά ένσημα, τα παράνομα κέρδη «φαρμάκου» που φθάνουν περίπου τα 5 ΔΙΣ ετησίως δεν αφήνει εκτός τον Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Κλάδο…

— Το www.nextdeal.gr επιλέγει το δύσκολο δρόμο και ίσως βρεθεί αντιμέτωπο και με γνωστούς «φίλους» στην Ασφαλιστική αγορά… Δεν μπορούμε να λέμε ψέματα (άλλωστε ποτέ δεν το κάναμε) και να λέμε ότι όλα πάνε καλά.

— Η συνάντηση του ΣΕΜΑ έδειξε λίγο από παραπλάνηση και την «υποβάθμιση» ενός μέρους του ΣΕΜΑ…

— Από την ερχόμενη Τετάρτη 28/3/2012 η δημοσιογραφική ομάδα του NEXT DEAL των εκδόσεων Ε. Σπύρου συνεχίζει την ασφαλιστική εκπομπή ΩΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ 8.30-9.30- στο EXTRA 3.

— Στόχος μας η ενημέρωση του κοινού για τη χρησιμότητα της ιδιωτικής ασφάλισης και η απομάκρυνση προσώπων και εταιρειών που δεν τιμούν το ρόλο τους.

Κάτι ανάλογο, με καταγγελίες συνδικαλιστών, είχε αναρτηθεί, ακόμα πιο παλιά, στο olympia.gr με θέμα: Έτσι γίνονται οι πράσινες business. Πέντε τσίπουρα και σύνταξη στα 25 χρόνια!

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΆΤΙ ΤΕΤΟΙΑ???? Για να ξυπνήσουμε κάποτε και να σταματήσουμε ΒΙΑΙΑ να πληρώνουμε αυτά που τρώνε τόσα χρόνια τα λαμόγια.

 
 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΔΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΙΟΝΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκ προκαλεί η καταγγελία τηλεθεάτριας του Extra3 για τα αίτια θανάτου 37χρονης καρδιοπαθούς. (Δείτε το βίντεο)...

Η οργή σου χτυπάει κόκκινο διαπιστώνοντας καθημερινά ότι η χούντα της ντόπιας αστικής τάξης, με το θλιβερό τους πολιτικό προσωπικό συνεργαζόμενοι με Ε.Ε – ΔΝΤ σπέρνουν καθημερινά καταστροφή και θάνατο. (Πονεμένη ιστορία το γιατί οι δυνάμεις του κεφαλαίου διεξάγουν μόνοι τους ταξικό πόλεμο χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο). Ένα απ’ τα μεγάλα θύματα των μνημονικών εποχών που ζούμε είναι...


Και η δημόσια υγεία που έχει απομείνει και η οποία έχει καταντήσει μια καρικατούρα του ελάχιστου «κοινωνικού κράτους» που κι αυτό πνέει τα λοίσθια. Είναι συγκλονιστική η κραυγή που ακούμε στο βίντεο μιας φίλης της 37χρονης καρδιοπαθούς, που λόγω της κατάστασης που βρίσκεται σήμερα η δημόσια υγεία, έχασε την ζωή της τα ξημερώματα.

Απευθύνεται στον υπουργό υγείας, με ένα λαϊκό σπαραγμό: «Που είσαι κύριε Γεωργιάδη; Ποια μάνα σε μεγάλωσε κ. Γεωργιάδη; Τι ήταν αυτή η μάνα; Ατσάλινη; Από τον Αρη είχε έρθει; Δεν του δίδαξε τίποτα; Δεν του δίδαξε την αγάπη για τον συνάνθρωπο, δεν σου δίδαξε την ευαισθησία; Αν δεν έχεις θεό μέσα σου τον ένα και μοναδικό, δεν έχεις ούτε τον μικρό θεό μέσα σου που λέγεται συνείδηση»;

Δεν μπορείς να σχολιάσεις το παραμικρό στα λεγόμενα της τηλεθεάτριας παρά μόνο να υπογραμμίσεις ότι ο Γεωργιάδης, όπως και όλοι οι υπόλοιποι του κυβερνητικού θιάσου δεν είναι παρά απλοί εντολοδόχοι –με το αζημίωτο φυσικά- ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών.



ΠΗΓΗ

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ

Πάει καιρός πολύς από τότε που κατάλαβα το ρόλο και τον στόχο της παγκόσμιας elite όχι μόνο στις οικονομίες των χωρών όλου του κόσμου αλλά και της Ελλάδας μας. Από τότε άρχισα να αντιστέκομαι και να πολεμάω με κάθε μέσο τη νομιμοφανή χούντα που εγκαταστάθηκε στην πατρίδα μου.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα παρακολουθώ κάθε αντιστασιακή ομάδα και κάθε αντιμνημονιακό συνασπισμό είτε κομμάτων είτε ανθρώπων εντός και εκτός Ελλάδος. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όλοι τους το μόνο που κάνουν είναι να ζητούν το αδύνατο και να προσδοκούν το ακατόρθωτο. ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Αυτό φίλες και φίλοι ΔΕΝ θα γίνει ποτέ για τον απλούστατο λόγο ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, έχει διαφορετικές ανάγκες, διαφορετική προσωπικότητα, διαφορετικά πιστεύω και διαφορετική οικονομική κατάσταση. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ (άλλωστε ούτε μέσα στην ίδια οικογένεια δεν είμαστε ενωμένοι). Όμως αυτό που πρέπει να γίνει είναι η άρση του καθενός Έλληνα στο ύψος των περιστάσεων, η αυτονόητη δηλαδή υπεράσπιση του ίδιου του του εαυτού αλλά και της οικογένειάς του όπως θα έκανε σε οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή αν κινδύνευε η ζωή του και η επιβίωσή του.

Να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και να δει την πραγματικότητα κατάματα. Ο κάθε ένας μόνος του ή να ενωθεί σε μικρές ομάδες και να πράξει αυτό που του αναλογεί από όπου και αν βρίσκεται και με όση δύναμη κι αν έχει. Αρκεί να ενεργεί είτε μικρές είτε μεγάλες ενέργειες, ότι και αν σκεφτεί είναι καλύτερο να το πράξει από το να μην κάνει τίποτα. Δεν είναι πράξη αντίστασης μόνο η συγκέντρωση στην πλατεία συντάγματος ή στην πλατεία Αριστοτέλους, κάθε άλλο μάλιστα η συγκέντρωση όλων των δυνάμεών μας στο ίδιο σημείο την ίδια στιγμή είναι βούτυρο στο ψωμί τους γιατί έτσι αποτελούμε εύκολο στόχο και έτσι αποδεικνύεται στα μάτια των πολλών πανίσχυρος ο εχθρός. Όσο γίνεται αυτό οι ξένοι και ντόπιοι οπαδοί της ΝΤΠ θα κοιμούνται ήσυχοι. Αυτό φίλες και φίλοι ΔΕΝ έχει γίνει ΠΟΤΕ στην ελληνική ιστορία, η ένωση δηλαδή των Ελλήνων, ούτε στην αρχαία ούτε στην νεότερη.
Οι Έλληνες πάντοτε νικούσαν τον εχθρό με κλεφτοπόλεμο-ανταρτοπόλεμο και με ασκέρια ακροβολισμένα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας, ταυτόχρονη επανάσταση πολλών ανεξάρτητων ηρώων ή ομάδων. Γι` αυτό και έχουμε τόσους πολλούς ήρωες στην ιστορία μας.

Η ψυχή μας αρκεί να είναι επαναστατημένη και η καρδιά μας δυνατή και αποφασισμένη.

Έτσι φίλες και φίλοι μην ακούτε τις σειρήνες που σας σαγηνεύουν με τους ήχους τους και λένε ότι θα σας σώσουν, ακούστε την καρδιά σας και αν το λέει η καρδούλα σας κάντε αυτό που σας λέει. Μην περιμένετε κανείς άλλος εκτός από εσάς τους ίδιους να πολεμήσει για την απελευθέρωσή σας. Εσείς ο ένας επαναστατήστε όπου κι αν βρίσκεστε σε ότι κι αν σας κάνουν σε όποιον κι αν σας πιέζει.

Δείξτε το παντού γύρω σας από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς σας, το φούρνο, το μανάβικο ή το κρεοπωλείο.
Ξεσηκώστε και όλους τους άλλους γύρω σας και μην περιμένετε να επαναστατήσουν όλοι, δεν είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση ούτε και στην ίδια πλευρά ίσως. Αν βλέπετε μπροστά στα μάτια σας να βι@ζουν το παιδί σας θα περιμένετε να έρθει η αστυνομία ή θα επέμβετε αμέσως; Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΕΙΡΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ. ΓΙΝΕ ΗΡΩΑΣ!!!

Εσύ κρύβεις μέσα σου τεράστια δύναμη ικανή να αλλάξεις τον κόσμο, να φέρεις τα πάνω κάτω.

Η σκέψη σου αν μένει ορθή και η καρδιά σου αν δεν κιοτέψει κανείς δεν μπορεί να σε νικήσει.
Οι ήρωες των Ελλήνων τα βάζανε ακόμα και με τους θεούς, παλεύανε ακόμα και με το χάρο και επειδή πίστευαν στο δίκιο και στην αλήθεια νικούσαν τελικά.

ΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ!!


 

Αγιάννηδες, Άθλιοι και... «Τα Σταφύλια της Οργής»...

Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Την ώρα που στο σάπιο Βασίλειο της Δαναομαρκίας έπεφτε νεκρό ένα 19άχρονο παλικάρι επειδή δεν είχε ένα ευρώ για εισιτήριο (τι ειρωνεία! Μιλάμε για ένα κέρμα, σαν αυτά που έβαζαν στα μάτια των Νεκρών, ν’ αμείψουν για τον κόπο του τον Σκοτεινό Βαρκάρη που θα τους περνούσε τον Αχέροντα) στην Βρετανία η αστυνομία επαίρονταν στο twitter ότι συνέλαβε επ’ αυτοφόρω σε κατάστημα μια νεαρή μητέρα, με δυό παιδιά στην αγκαλιά επειδή είχε κρυμμένα πάνω της δυό βαζάκια με παιδικές τροφές!!!

Τι κι αν τον καιρό της πείνας, γκοβέρνο κάνει το στομάχι... Και όχι η Περηφάνεια.
Δεν κάνει καμία διαφορά...
Πείνα και Κλοπή...Αγιάννης...Χωκ Φιν...ο Λουστράκος...που σταματάει άραγε η έννοια της κλοπής; Κι ο κολασμός της...
Πουθενά...
Κλέφτης είναι η ταμπέλα...και στο έξω σου και στο μέσα σου, στην ψυχή σου..φροντίζουν γι’ αυτό καλά οι «επιτηρούντες»...
Διασυρμός για ένα καρβέλι ψωμί! Που καμιά φορά, η ιστορία τα φέρνει να γίνονται «Σταφύλια της Οργής»...
Σύγχρονοι Αγιάννηδες...
Μπαϊλντίζει ο νους του «είλωτα» να σκέφτεται τα ίδια και τα ίδια.
Πτώση. Απογοήτευση. Παθητικός συμβιβασμός συνήθως. Μέχρι θανάτου. Ενός άγραφου, αθόρυβου θανάτου. Που κανείς δεν θ’ ασχοληθεί. Κανένας τίτλος. Απλά ένα νούμερο στις ετήσιες στατιστικές. Δε λογιέται φόνος αυτός ο θάνατος. Δεν υπάρχει βλέπεις φονικό όπλο.
Και το «νογάνε καλά» αυτό ορισμένοι....
Λες κι εκεί ποντάρουν κάποιοι «πανθ’ ορώντες Ύπατοι»...
Και το ωραιοποιούν, το ντύνουν με βαρύ περιτύλιγμα, μην και αμφισβητήσει κανείς το «κοσμικό αλάθητο»...
Οι Άγγελοι, βλέπεις, άπαξ κι έγιναν «πεπτωκότες» δεν λογιάζουνται Άγγελοι...ούτε καν άνθρωποι...παρά αθύρματα κακοφορμισμένα...ανάξια λόγου και θωριάς...
Θα λιώσει ο νους τους απ’ τα πολλά, θα παραζαλιστούν. Τι κι αν πεινούν, υποταγή θα δείξουν. Καθώς πρέπει. Σα γνήσια τέκνα ενός Κατώτερου Θεού...
Θέλουν δε θέλουν.
Πεινάνε δεν πεινάνε. Γιατί ο Νόμος είναι Νόμος.
Και δεν κάνει ανθρωπιστικές διακρίσεις.
Μόλις λαλήσει ο Μουχτάρης κι ο Καδής από την Πάνω Γειτονιά, ο βρωμερός ο ρέμπελος στις κάτω τις «σιχαμένες τις βρωμερές καλύβες» θα σκύψει το κεφάλι και θα κάμει υπακοή...
Αγιάννη «Κοίτα Χαμηλά»...και μην αποκοτιέσαι...
Άλλωστε, υπάρχουν δουλειές να κάνεις για να ζήσεις....σκέψου το «Χαμένε»...

Το Praetorioum έχει πάντα ανάγκη από Πραιτωριανούς.

Επιστάτες που θα (παρα)φυλάνε τους κολήγους και θα επιβάλλουν την θέληση και τους Νόμους του Μεγάλου Αφεντικού. Φύλακες...κατσαπλιάδες...φοροεισπράκτορες...τελώνες και φαρισαίοι...μπιστικοί...
Τι κι αν στις μεγάλες εξεγέρσεις της Ιστορίας αυτοί ήταν που μακελεύονταν πρώτοι απ’ το οργισμένο πλήθος; Αναλώσιμοι είστε και του λόγου σας...αλλά, τέλος πάντων, δες το σαν μια παρένθετη στιγμή...κι αυτή θα φύγει...η Τάξη θ’ αποκατασταθεί...και πάλι «Εμείς θα ‘ ρθούμε»....
Το κατέχεις μωρέ; Ή να βγούνε καμπόσοι απ’ το συνάφι σου στην Πλατεία, στον Πλάτανο για «παραδειγματισμό»;
Εσύ να λες μόνο:
Εγώ να ζήσω κι ας γίνω και Πραιτωριανός...
Κι αν δεν το πεις εσύ, αυτό θα μολογήσουν με αδημονία τόσοι και τόσοι άλλοι (δήθεν φίλοι σου, από το συνάφι σου ντε) «επιβήτορες της επιβίωσης»...και θ’ αρπάξουν ότι βρουν μπροστά τους σαν υπάκουα σκυλιά...μπορεί μαθές την ίδια την κόρη σου, την Μεγάλη της Μέρα να την πάνε στον Αφέντη ή στον Επιστάτη να την «παστρέψει» για τον γαμπρό σου...
Χαχαχα...γυάλισε το μάτι σου, θόλωσες, λάλησες μωρέ κολήγε...αλλά και τι μπορείς να κάνεις χαμένε; Ένα δειλό σκυλί είσαι που ξέρεις ποιός είναι ο αφέντης σου και δεν τολμάς να ξαμολυθείς...παρά σκύβεις και γλύφεσαι σκιαγμένος....
Άιντε ωρέ...
Υποταγή και «τρόπο» θέλει μόνο για να βρεις τη θέση, έναν τεμενά και αδίστακτη ψυχή ώστε να μπορείς να πας το εξώδικο και να πετάξεις έξω από το σπίτι της μια ανάπηρη γυναίκα, έναν ανήμπορο γέροντα, μια άνεργη μάνα με ανήλικα...ή τον σακάτη που πια μας είναι άχρηστος ή τον που φαλίρισε και δεν μας εξωφλάει τα χρέη του...
Σκέψου το...δεν είναι δα και δύσκολο...μεγάλο το ρεγάλο που σε περιμένει χαμένε...
Να επιβάλλεις ανήθικους εξοντωτικούς φόρους σε κατεστραμμένους ανθρώπους για να τους πάρεις ότι τους απέμεινε...κι ότι άλλο σου οριστεί να πράξεις χωρίς δεύτερη σκέψη, με την δική μας απόλυτη εξουσία στο χέρι πάντα...είναι γλυκειά η εξουσία και η δύναμη άρρωστο χαμίνι, έτσι;...τι το σκέφτεσαι λοιπόν;
Με το καμτσίκι αν χρειαστεί θα ορμάς...ότι κάμει χρεία να επιβληθεί ο Νόμος...
Άλλωστε, αφού είναι Νόμος, τι σε μέλει και μου τσαμπουνάς για συνείδηση; Ο Νόμος αφού είναι Νόμος είναι πάντα και Ηθικός...για καλό είναι...
Κι έτσι κι εσύ θα έχεις το μπαξίσι σου...Θα καλοζείς του λόγου σου και στο διάολο όλοι οι υπόλοιποι...αυτό να λες και να κοιτάς την κούτρα σου...
- Οι υπόλοιποι...
- Τι τσαμπουνάς και σιγοψυθιρίζεις εκεί ωρέ;
- Πόσο κοντινή ηχητικά λέξη με την λέξη «υπόλειμμα»... «υπόλειμμα ανθρώπου»...
Σε ποιόν απ’ τους δύο άραγες ταιριάζει πιο πολύ; Τους «Πάνω» ή τους «Κάτω»;
- Βγάζεις γλώσσα χαμίνι, αλλά θα σου αποκριθώ...στην γλώσσα σου...μέχρι να στρώσεις...να συμμορφωθείς...να’ ρθεις στα συγκαλά σου...
Εξαρτάται από ποιά μεριά το βλέπεις...από ποιά μεριά είσαι...
Αυτοί οι υπόλοιποι πες ότι είναι απλώς οι «άτυχοι»... αυτοί που δεν «προσαρμόσθηκαν» ...έτσι τους θωρούν οι «άλλοι» που λες, οι «ανώτεροι», οι «επιτυχημένοι»...οι Αφέντες σου...δέξου το και ζήσε...αρνήσου το και ψόφα μαζί τους μέσα στην βρώμα σου και την πείνα...
Είναι αυτοί που δεν «απογειώθηκαν» στη ζωή...και «επέλεξαν» να ζουν καταχωνιασμένοι μέσα σε λασπωμένες τρύπες, σαν τυφλοπόντικες...
Ποντίκια...αυτό είστε...

Άνθρωποι λοιπόν και Ποντίκια....

Ποντίκια από «επιλογή» όπως λένε αυτάρεσκα τα «υπολείμματα»...
Άλλωστε θέλει και μια «εξιδανίκευση» αυτό το «αφ’ υψηλού» κοίταγμα της πλέμπας από τον εξώστη των «Μεγάλων»...
Που ξεχνούν ή κάνουν πως ξεχνούν τα πιο απλά πράγματα της ανθρώπινης φύσης...(ή μήπως όχι;)
Όπως ότι...
Η απογείωση θέλει καύσιμα, θέλει ώθηση. Γερή. Για να ξεκολλήσει απ’ τη γης.
Να πιαστεί απ’ τα ουράνια. Ν’ αφήσει την εγκόσμια μιζέρια. Να ταξιδέψει ο νους και η Ψυχή.
Το στομάχι όμως δεν είναι Ουράνιο. Δεν είναι νοητό, ιδεατό.
Είναι εγκόσμιο. Απολύτως υπαρκτό. Και γήινο.
Πως να ψηλώσει ο Νους σαν τα πόδια βουλιάζουν όλο και βαρύτερα; Όλο και βαθύτερα στην Άβυσσο της μιζέριας...
Πίστη;
Σε τι; Που είναι το Λευκό για να το αντιπαραβάλλει ο κολήγος με το Μαύρο της καθημερινότητας;
Μετά απ’ αυτό το βουνό; Ή μετά απ’ το άλλο;
Πόσα βουνά πέρασαν; Πόσα μένουν ακόμα;
Ο Νους δεν θέλει μόνον ταξίματα και αόριστες υποσχέσεις για να πάρει μπρος το χρώμα του και να ξεφύγει απ’ το μαύρο σκοτάδι.
Συντονίζεται πάντα στο πιο δυνατό εξωτερικό ερέθισμα.
Ανεξέλεγκτος χαμαιλέων. Αυτό είναι.
Η εξωτερική μιζέρια θα τον κάνει μίζερο.
Η δημιουργία γύρω του θα τον κάνει δημιουργικό.
Είναι καταδικασμένος ν’ ακολουθεί.
Να έπεται.
Κι ας τσαμπουνάνε οι ψυχολόγοι θεωρίες περί θετικών σκέψεων και αυτοϋποκίνησης.
Όταν το στομάχι πεινάει, το κρύο τον ξυλιάζει, η αρρώστεια τον κατατρώγει χωρίς γιατρούς και φάρμακα, πως θα κάμει ο νους του ευχάριστες, θετικές σκέψεις, από που θα «αυτοϋποκινηθεί» για να βγει απ’ αυτό το τέλμα;
Τα άλλα τα ξαδέρφια τους βεβαίως, οι ψυχίατροι κάνουν και τους δικούς τους πειραματισμούς.
Λανσάρουν ενίοτε «χάπια ευτυχίας». Φάτο και σκάσε λερό απολειφάδι...
Άραγε για ποιούς ανακαλύφθηκαν αυτές οι θεωρίες;
Ότι κι αν λένε οι «ελιτιστές» (πολιτικοί, φιλόσοφοι, επιστήμονες) η πραγματικότητα είναι μια και μοναδική. Από τον καιρό που γεννήθηκε ο πρώτος φιλόσοφος στη γη:

Υπάρχει Μαύρο και Άσπρο. Για κάποιους (λίγους) υπάρχει το Φως και για κάποιους (πολλούς) υπάρχει το Σκοτάδι. Το ενδιάμεσο γκρίζο είναι απλά ο «ενισχυτής» του Μαύρου...και η «ζώνη ασφαλείας» του Άσπρου...μην και ξεφύγει κανένας απ’ τα σαγόνια του Μαύρου και πηδήξει στο Άσπρο...όχι...έχει μια τεράστια Σκοτεινή Κοιλάδα ανάμεσα στο Μαύρο και το Άσπρο...

Ο κολήγος γύρω του έχει ένα παχύ πνιγηρό σκοτάδι...
Το εξωτερικό σκοτάδι όμως τι θα παράγει τάχατες μέσα στο Νου; Φως ή σκοτάδι;
Η Οδύνη τι θα παράγει άραγε;
Φως ή σκοτάδι;
Θάλασσες ασήκωτης Οδύνης, αυτό θα γεννήσει...
Οργή, Θυμό, Μίσος, Θάνατο...
Ότι μπολιάζεις αυτό δεν θα λάβεις;
Ότι καρπό σπείρεις στο χωράφι, αυτό δεν θα πάρεις;
Αν η Ψυχή κι ο Νους βλέπουν ασχήμια γύρω τους, ασχήμια δεν θα βγάλουν κι αυτά;
Σκοτάδι πυκνό ολόγυρα μόνο θανατικό θα φέρει...
Και δυσοσμία...
Κι αυτή η Οσμή μόνον Δαίμονες Θανατερούς μπορεί να καλέσει...

Καθώς αυτοί δεν έλκονται από λιβάδια πλούσια, χαρές και τραγούδια...
Από τον Πόνο έλκονται...
Κι αυτό αντιγυρίζουν...

Κι επειδή ο Κολήγος, ο Αγιάννης, ο Είλωτας μαθημένος είναι στον Πόνο, την στέρηση και την Οδύνη, την αρρώστεια και το θάνατο, μαθημένος είναι στο σκοτάδι, δεν θα του πολυφανεί η διαφορά...ίσως το δει κιόλας ως «εξέλιξη»...

Σε κάποιους άλλους όμως θα φανεί και θα «παραφανεί»...

Ναι, η Γαλλική Επανάσταση έφερε μεγάλο θανατικό και οδύνη...αναπόφευκτα, όπως κάθε μαζική λαϊκή εξέγερση...τα πλήθη όμως, στο ξέσπασμά της την «βίωσαν ως θετική κοινωνική εξέλιξη»...όσο αίμα κι αν κουβάλαγε μαζί της....

Κάποιοι άλλοι είναι που «έκλαψαν πικρά» και την βίωσαν ως «κόλαση»...κάποιοι που δεν ήξεραν ως τότε τι πάει να πει «Σκοτάδι και Οδύνη»...

Αν και μετά από λίγο, πάλι αυτοί είναι που επέστρεψαν και θρονιάστηκαν στο τραπέζι...

Ή μήπως δεν έφυγαν ποτέ;

Γιώργος Ανεστόπουλος

 

Μην κάνουμε τον κοινωνικό θάνατο πιο πεθαμένο!

Οι Ελληνες, ως λαός, προσεγγίσαμε με επιτυχία το ανέφικτο. Πετύχαμε να επαφίεται ο καθορισμός της προσωπικής, κοινωνικής και εθνικής μας ζωής στη μοιραία φορά των πραγμάτων.

Είναι τυχαίο η ανοχή μας στις ολέθριες πολιτικές;

του Στέλιου Συρμόγλου
Είναι τυχαίο που η σιωπή της κοινωνίας καθιερώνεται ως δηλωτικό ζωής και μοίρας;

Είναι τυχαίο που ο μέσος Ελληνας αποζεί από την ανασφάλεια και το φόβο;

Είναι τυχαίο που οι αντιδράσεις μας, στην καλύτερη περίπτωση, έχουν μετατραπεί σε υπόκωφες κραυγές, που προσπαθούν να ακουσθούν μέσα στο ασφυκτικό χώρο, τον περιγεγραμμένο από τα ίδια τα γεγονότα;

Είναι τυχαίο ότι όλα αλλάζουν περιστασιακά και πρόχειρα, ενώ η αξιοκρατική κοινωνική διάρθρωση υποκαθίσταται από την ημετεροκρατία και την επιχειρηματική βουλιμία;

Είναι τυχαίο οι οβιδιακές μεταμορφώσεις, οι λεονταρισμοί και οι παλινωδίες των εκάστοτε κυβερνώντων;

Είναι τυχαίο που ο πολίτης παραδίδεται στον εγγαστριμυθισμό της εξουσίας, νομίζοντας ότι συλλογίζεται;

Είναι τυχαίο που οι Ελληνες είναι συμπιεσμένοι από την απόγνωση ή συνωστισμένοι σε αδιέξοδα, με τους μισούς να είναι αμυνόμενοι και οι άλλοι μισοί επιτιθέμενοι; Αμυνόμενοι οικονομικά και ηθικά για να σωθούν από το μη χείρον. Επιτιθέμενοι για να σταθούν και να ισχυροποιηθούν κατά βάση κοινωνικά και οικονομικά.

Είναι τυχαίο που η πολιτική πρακτική “εκπίπτει” σε μαγγανεία, που προσπαθεί να δικαολογεί με τρόπο “μαγικό”, συχνά θεαματικό, τις επιλογές των κομματικών σκοπιμοτήτων;

Eίναι τυχαίο ότι ως λαός επιλέγουμε την πολιτική της φαντασμαγορίας και της παράστασης; Γι’ αυτό οι πολιτικοί δεν φροντίζουν την πράξη, αλλά την παράσταση;

Είναι τυχαίο που η πολιτική δεν έχει αμετακίνητες σταθερές και αδυνάτισε και η κρηπίδα της γλώσσας;

Είναι τυχαίο που ο Ελληνας “αποστρέφεται” την αλήθεια, βυθισμένος σε αναπαυτικούς μύθους και έωλες προσδοκίες;

Είναι τυχαίο τέλος ότι μονίμως οι Ελληνες προσβλέπουμε σε κάποια Ιθάκη, χωρίς να ξέρουμε τι σημαίνει;

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ουδέποτε κατορθώσαμε να υψωθούμε στη συνείδηση της κοινωνικής ευθύνης. Αν, μάλιστα, ανατμήσουμε την ευθύνη μας ως άτομα, ως μέλη της κοινωνίας, θα προσκρούσουμε στην “αγριότητα” της πραγματικότητας που δημιουργήσαμε και συντηρούμε. Η ανατομία της ευθύνης μας θα μας βοηθήσει να δούμε καθαρότερα μέσα από το πλέγμα των αντιφατικών εξελίξεων, που με τη στάση μας τις επιτρέψαμε να εκδηλωθούν με την πλεον εκτρωματική τους μορφή.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ανίκανοι να προσδιορίσουμε τους σταθμούς της πορείας, αφού ποτέ δεν αποφασίασαμε συγκεκριμένη πορεία, με εξαίρεση τους ολίγους που είχαν το θάρρος να είναι ολίγοι, θα οδεύσουμε πρός το τέλος. Και θα αρχίσουν τα άγρυπνα μερόνυχτα της αγωνίας μας. Και θα βιώσουμε, όχι απλώς ως αίσθηση, το τέλος της αυτόνομης εθνικής ζωής, που αμαχητί θα την έχουμε παραδώσει στον προσωπικό καιροσκοπισμό, σε αλλοπρόσαλλες πολιτικές, στον κομματικό ωφελιμισμό, στην ελαφρότητα της επιπολαιότητάς μας σε επίπεδο φτερού και πούπουλου.

Και θα ήταν επιπόλαιο και πρόχειρο, αν το εγχείρημα της συναγωγής των παραπάνω συμπερασμάτων, εκλαβάνετο ως απότοκος της απαισιοδοξίας του γράφοντος, για λόγους που ανάγονται στη δική του εκτίμηση. Κίνητρο των σκέψεων αυτών είναι το αγωνιώδες αίτημα της ελληνικής ψυχής να γεμίσει το χώρο της συλλογής, αρνούμενη να συγχωνεύσει την εθνική αξιοπρέπεια και ελευθερία με την δουλική υποταγή σε πολιτικές και οικονομικές επιδιώξεις, εγχώριων και ξένων αυτόκλητων “προστατών” της κοινωνίας και ψευδοσωτήρων της χώρας.

Και θα ήταν υποκρισία απροσχημάτιστη των όποιων κακόπιστων, και από δαύτους γέμει ο πολιτικός και δημοσιογραφικός χώρος, οι οποίοι μέσα στο απόλυτο μηδέν παριστάνουν το απόλυτο είναι, αν επέμεναν στην “απαισιοδοξία” και την ισοπεδωτική άρνηση του γράφοντος. Στην άρνηση και απαισιοδοξία όλων όσων με τη γραφίδα τους ή τη γλώσσα τους απομυθοποιούν τα μυθοποιημένα και “σπάνε” μεταποιημένα σχήματα και λέξεις, πρόσφορες για ευρεία κοινωνική αποχαύνωση.

Ολων εκείνων που εμφανίζονται ως πελώριοι “μουζίκοι” με τις λασπωμένες τους πατούσες και εξευτελίζουν τα σαλόνια της υποκριτικής “ευπρέπειας” και του “δήθεν” σ’ όλες τις εκδηλώσεις του. Ολοι αυτοί οι “σαλονάτοι” που θέλουν το κεφάλι της κοινωνίας καταχωνιασμένο στο μουμιοποημένο μηδέν, που κάνει τον κοινωνικό θάνατο πιο πεθαμένο!..

Ενας τόπος αναδύεται από τις παραπάνω επισημάνσεις. Δεν είναι απαισιόδοξος ούτε αισσιόδοξος. Είναι μονάχα τόπος, όπως η πυκνή ομίχλη που καλύπτει μια περιοχή. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ομίχλη είναι και αδιαπέραστη. Κι ότι πρόσωπα και οράματα θα μείνουν μεγέθη αδικαίωτα. Χρειάζεται απλώς τόλμη να διαπεράσουμε την ομίχλη, χωρίς να εγκλωβιζόμαστε στην από εδώ πλευρά της, μέσα στα γκρεμίσματα.

Το “όχημα” για να διαπεράσουμε την ομίχλη είναι να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να…γοητεύεται από την αλήθεια, ιδαιίτερα σε τούτη τη χρονική συγκυρία. Και να μην μας εντυπωσιάζει η…χρυσωμένη κοπριά. Η κοπριά αργά ή γρήγορα μετατρέπεται σε δυσώδη βρώμα, όπου αναπτύσσονται ευδαίμονα σκουλίκια και παράσιτα…