EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πού είναι η άλλη Ελλάδα;

Μεσημέρι, Κολωνάκι, καφέ στην πλατεία. Είναι αποκλεισμένο περιμετρικά, μπράβοι σε σχήμα Π, περαστικοί κοιτάζουν περίεργοι το θέαμα. Στη μέση αυτός, μαύρο κοστούμι, μαύρο πουκάμισο, όρθιος μιλάει στο κινητό. Πίσω του άλλος μπράβος, κρατάει στα…χέρια ευλαβικά το πούρο...
Γυρνάει, τραβάει μια ρουφηξιά, συνεχίζει, ο κολαούζος το κρατάει, περιμένει την επόμενη ρουφηξιά. Μπράβος πούρου, επαγγέλματα του μέλλοντος.

Καλοκαιρινό μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, η δημόσια επίδειξη της αήττητης ηλιθιότητας. Είναι πλούσιος. Έχει πολλά λεφτά, από πού, απροσδιόριστο. Οι πλούσιοι αυτής της χώρας δεν κάνουν, έχουν.

Κάτι γενικώς, καράβια, προμήθειες, λαθρεμπόριο πετρελαίου, πλαστά τιμολόγια, ποδοσφαιρικές ομάδες-πλυντήρια, αγοραπωλησίες παικτών, εικονικά συμβόλαια, πουλάει φάρμακα στα νοσοκομεία στην τριπλάσια τιμή, εισαγωγή από την Κύπρο, εκμεταλλεύεται εμπορικά ακίνητα της εκκλησίας, καταπατάει δημόσιες εκτάσεις, χτίζει στη Μύκονο συγκρότημα κατοικιών με συνέταιρο γνωστό πολιτικό, αλλαγές συντελεστή δόμησης μόνο για την περίπτωσή του, έχει αναλάβει τη διαφημιστική καμπάνια υπουργείων, διαχειρίζεται τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, πουλάει τηλεοπτικά κανάλια που του χαρίζει το κράτος, αύξηση κεφαλαίου, τραπεζική εγγύηση, δάνεια, offshore εταιρείες, κωδικοί, μπράβοι. Πούρα. Χοντρός σβέρκος.

Οι περαστικοί απολαμβάνουν το θέαμα. Κουνάνε το κεφάλι ειρωνικά.

Το θέμα είναι τα λεφτά, αυτό μου είπε κι ο μπαμπάς.

Μια χώρα που δεν παράγει τίποτα και έχει τόσους πολλούς πλούσιους. Δεν δημιουργούν αλλά έχουν διασυνδέσεις.

Σωστοί άνθρωποι στις σωστές θέσεις. Βιτρίνες. Ταμίες. Μεταφορά χρήματος, όχι δημιουργία πλούτου. Δεν βγάζουν χρήματα, υπεξαιρούν. Οι πλούσιοι ξέρουν πολύ καλά από πού προέρχονται τα χρήματά τους. Τα αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι ως προϊόν εγκλήματος.

Τα τρώνε γρήγορα και επιδεικτικά. Όπως οι γκάνγκστερ. Σε ολόκληρο τον κόσμο μόνο δύο άρχουσες τάξεις έχουν υιοθετήσει ως τρόπο ζωής το lifestyle της κολομβιάνικης μαφίας. Οι Ρώσοι ολιγάρχες και οι Έλληνες πλούσιοι.

Θηριώδη τζιπ στα στενά δρομάκια, παρκαρισμένες πόρσε στα κλαμπ, αστυνομική προστασία, γουόκι τόκι, μπράβοι, ημίγυμνες ξανθιές, χοντροί σβέρκοι.

ΚΔΟΑ. Κτηνώδης δύναμη ογκώδης άγνοια.

Στον υπόλοιπο κόσμο οι πραγματικοί πλούσιοι μοιάζουν με φοιτητές στα Εξάρχεια. Σνίκερς, φούτερ και κουκούλες.

Ανακάλυψαν ένα τσιπάκι, έστησαν τη Microsoft, την Apple, έφτιαξαν ένα πρόγραμμα, φαντάστηκαν μια κοινότητα, το FaceBook, βάζουν την εταιρεία τους στο χρηματιστήριο έναντι 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων φορώντας τζιν, στο υπόγειο γκαράζ παίζουν ακόμα Nirvana με τις φοιτητικές τους κιθάρες. Εδώ δεν υπάρχουν κιθάρες.

Ούτε πανεπιστήμια. Ελληνικός ληστρικός μικροκαπιταλισμός, κλοπιμαία.

Ξαπλώστρες 3.000 ευρώ στην παραλία, ο ένας δίπλα στον άλλον…

Πάνω στον άλλον. Όλοι μαζί. Δεν θέλουν να κρυφτούν, θέλουν να φανούν.

Ποιος έχει το πιο μεγάλο, σπίτι, το πιο μεγάλο, κότερο. Αγωνιούν για μια φωτογραφία τους σε φτηνές κίτρινες φυλλάδες που λερώνεσαι άμα τις ξεφυλλίσεις. Αγοράζουν παρέα, δημοσιότητα, σεξ, σταρ, μις, θεές, απόλυτες, υπέρλαμπρες, δίμετρες.

Ξανθιές με μαύρη ρίζα. Από τη μαζική παραγωγή των καλλιστείων. Μια δυο γυμνές φωτογραφίες και μετά στον αγώνα. Στο ανελέητο κυνήγι στη σκληρή ζούγκλα της ζωής. Η ανεργία στις νεαρές γυναίκες μέχρι τα 30 φτάνει στο 40%.

Πιράνχας, κόβουν βόλτες από φωτογράφιση σε κότερα, από πασαρέλα σε επισκέψεις κατ’ οίκον.

Το ίδιο παμπάλαιο συγκινητικό όνειρο. Μια μέρα ο πελάτης θα ερωτευτεί και θα την κάνει κυρία.

Ένας γάμος, τώρα πριν να ‘ναι αργά, τα χρόνια περνάνε γρήγορα, νέο εμπόρευμα βγαίνει στην αγορά κάθε σεζόν. Τα πούρα διαλέγουν. Επιλέγουν την επόμενη trophy wife. Επιλέγουν και επιλέγονται. Ε9 κυκλοφορούν σε φωτοτυπίες, αγοραπωλησίες, ντιλ κλείνονται..

Τα κοσμικά περιοδικά γράφουν για πανέμορφα μοντέλα που φωτογραφίζονται σε ακριβά μαγαζιά με νεαρούς ζεν πρεμιέ της αθηναϊκής νύχτας. Εννοούν escort συναντάνε γιους πλουσίων με την ελπίδα να «κατακτηθούν». Νέες ιδιότητες της κοσμικής ζωής. Κληρονόμοι.

Γιοι εισηγμένων. Πολύφερνοι γαμπροί με πολλές κατακτήσεις. Οι βίζιτες της πρώτης σελίδας.

Ο πλανήτης μπαίνει στον τρίτο χρόνο της οικονομικής κρίσης. Ο δύσκολος χειμώνας. Οι ελληνικές πολιτικές εφημερίδες, αυτιστικές πάντα, στο πιο βαθύ τούνελ της κρίσης, εισάγουν στην ύλη τους κοσμικά ένθετα.

Χρώματα πολύχρωμα, γυαλιστερές φωτογραφίες. Δες το 16χρονο ζάπλουτο ξέκωλο πώς διασκεδάζει στα μπουζούκια.

Ζηλεύεις; Δες το νεαρό πάμπλουτο κληρονόμο αγκαλιά με τη θεά, την προκλητική miss young. Θα κάνουν προγαμιαίο συμβόλαιο;

Η Ελένη ρίχνει με νάζι το τιραντάκι να φανεί η ρόγα, πέφτει η τηλεθέαση.

5.000 άτομα στο γάμο, τραγούδησε ο Ρέμος, εσύ δεν ήσουν εκεί;

Εσένα ο μπαμπάς σου δεν έκανε λαθρεμπόριο πετρελαίου; Η μαμά σου δεν ήταν συμβολαιογράφος στα μεγάλα ντιλ ακίνητης περιουσίας;

Δεν ξέρεις ούτε ένα γενικό γραμματέα υπουργείου, έναν ταμία κόμματος έστω; Τι άτυχος που ήσουν.

Όλα διορθώνονται όμως, άρχισε τώρα, κάνε κοιλιακούς, κάνε προσθετικές στήθους, κάνε κάτι. Αν δεν είσαι αγοραστής, γίνε τουλάχιστον εμπόρευμα. Η Ελλάδα, αδιόριστη πτυχιούχος, κλείνει τα μάτια, πέφτει στο κρεβάτι για μια μονιμοποίηση στο δημόσιο, υπέρβαρη πηδάει απ’ το μπαλκόνι.

Γυρνάει το ρολόι μια ώρα πίσω μεσάνυχτα Κυριακής, ετοιμάζεται για τον πιο βαρύ χειμώνα. Μπερδεμένη, πεινασμένη, εν πλήρη συγχύσει, δηλώνει αθώα.

Ήταν ωραίο το έργο, εύκολο, χωρίς κόπο, θεαματικό σαν μεταμεσονύχτια κολομβιάνικη σαπουνόπερα του Άλφα με βαρόνους κοκαΐνης, μπράβους και μικρά κοριτσάκια που πάνε στον πλαστικό χειρούργο με παιδιάστικη αφέλεια για να πιάσουν την καλή, να τις διαλέξει ο αρχηγός της συμμορίας. Κρατάει 45 λεπτά.

Μετά ακολουθεί τελεμάρκετινγκ.

Κατσαρόλες, στρώματα και όργανα γυμναστικής, 29,99 ευρώ σε 6 δόσεις.

Συμπληρώνω:

Πού είναι η άλλη Έλλάδα; Η Ελλάδα του 5%. Η Ελλάδα της γνώσης, της επιστήμης και της έρευνας. Η Ελλάδα της τέχνης, του πολιτισμού και του πνεύματος. Η Ελλάδα του (αντοπάριστου (βλέπετε χρειαζόμαστε επεξηγήσεις γιατί κινδυνεύουμε να παρεξηγηθούμε!!!)) αθλητισμού, της ευγενούς αμίλλης και του θαυμασμού του καλού καγαθού. Η Ελλάδα της δουλειάς, της προκοπής και της εξέλιξης.

Η Ελλάδα του μέτρου. της μετριοφροσύνης και της σύνεσης. Κι όμως υπάρχει η Ελλάδα αυτή, υπάρχει, αναπνέει και λειτουργεί. Μόνο που είναι χαμένη στο υπόλοιπο 95% όπως περιγράφεται στο παραπάνω κείμενο. Αυτό το 95% χρεωκόπησε την Ελλάδα. Η διάσωσή της είναι το 5%. Ανακαλύψτε το, αποκαλύψτε το, διαδόστε το, ενισχύστε το, συμπληρώστε το….

Ίσως τότε φανεί η αρχή της ελπίδας……………………….

Αφιερωμένο στους φίλους μου

tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013- 2014»

Ξεκίνησε  η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013- 2014».

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας έως έξι ημέρες (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 16η Σεπτεμβρίου του 2013 έως την 31η Ιουλίου του 2014 σε τουριστικά καταλύματα που έχουν συμπεριληφθεί στο μητρώο παρόχων του ΟΑΕΔ.

H αναβίωση των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού για 110.000 εργαζόμενους και ανέργους συμπολίτες μας, μετά από ένα χρόνο απουσίας, αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών του υπουργείου και της κυβέρνησης συνολικά να επανεκκινήσουν και να επαναφέρουν μία πολύ σημαντική κοινωνική παροχή» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

Χάος στην Αίγυπτο, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η χώρα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί από χθες η Αίγυπτος, περίπου ένα μήνα έπειτα από το θάνατο δεκάδων ανθρώπων, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στους χώρους των καθιστικών διαμαρτυριών των ισλαμιστών για να τους διαλύσουν. Οι χώροι, κυρίως η πλατεία Νάντχα και ο χώρος γύρω από το ισλαμικό τέμενος Ραμπάα Αλ Ανταουΐγια είχαν καταληφθεί από τους υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, από το στρατό στις 3 Ιουλίου. Τα αιγυπτιακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο,  μεταδίδουν ότι πλέον οι αρχές ελέγχουν πλήρως τα δύο σημεία.

Τη ζωή του έχασε ένας εικονολήπτης του Sky News, μετά τις αιματηρές συγκρούσεις στις πλατείες του Καϊρου. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 278, μεταξύ των οποίων είναι 43 αστυνομικοί, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες. Από την πλευρά τους οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για περισσότερους από 2.200 νεκρούς και 10.000 τραυματίες – αριθμοί οι οποίοι είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει για 30 ημέρες, ενώ τη νύκτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 μ.μ. τοπική ώρα μέχρι τις 6 π.μ. το πρωί της Πέμπτης.

CNN: Οθφαλμαπάτη το πρωτογενές πλεόνασμα - Έρχεται στάση πληρωμών!

Κι ενώ οι κυβερνητικοί... πανηγυρίζουν για το ενδεχόμενο πρωτογενούς πλεονάσματος, δημοσίευμα - σφαλιάρα από το CNN money ξεσκεπάζει τις μεθοδεύσεις και κάνει λόγο για επερχόμενη στάση πληρωμών. Θυμηθείτε πώς σχολιάζε το πρωτογενές πλεόνασμα ο Γιώργος Χριστοφορίδης στο απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ.


"Πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα; Ναι... αλλά οι αριθμοί ενδεχομένως να μην αντανακλούν την πραγματικότητα" αναφέρει το CNN Money που σχολιάζει πως τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα συνήθισε να "πλουτίζει" τη διεθνή οικονομική ειδησεογραφία με αρνητικές εξελίξεις και άσχημα νέα.

Το δημοσίευμα συνεχίζει: "Αυτή την εβδομάδα όμως συνέβη κάτι απρόσμενο: Το πιο υπερχρεωμένο κράτος της Ευρωζώνης, μεσούσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, ανακοίνωσε ότι εμφάνισε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,6 δισ. ευρώ για το πρώτο επτάμηνο του 2013, μετά από μήνες ολόκληρους μεγάλων περικοπών στις κυβερνητικές δαπάνες. Εάν η τάση αυτή συνεχιστεί, τότε η Ελλάδα θα παράξει πρωτογενές πλεόνασμα για το σύνολο του τρέχοντος έτους, για πρώτη φορά σε διάστημα μεγαλύτερο της μιας δεκαετίας. "Το νέο αυτό μοιάζει... πολύ καλό για να είναι αληθινό", σχολιάζει χαρακτηριστικά το CNN Money.

Για την άποψή του αυτή επικαλείται μάλιστα, όχι έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις πολύ σημαντικούς λόγους:

1) Τα στοιχεία για την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος στο 7μηνο δεν περιλαμβάνουν πολλά άλλα σημαντικά οικονομικά μεγέθη για την Ελλάδα.

Παρά το γεγονός πως οι περικοπές δαπανών βοήθησαν την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος για την Ελλάδα, στην πραγματικότητα τα ελληνικά ταμεία είναι ίδια.

Η έννοια "πρωτογενές πλεόνασμα" δεν προσμετρά τους τόκους που καταβάλλει η Ελλάδα στο πλαίσιο των πακέτων διάσωσης που λαμβάνει από την τρόικα.

Το ελληνικό χρέος συνεχίζει να κινείται σε δυσθεώρητα ύψη. Μέχρι τα τέλη του 2013 θα έχει εκτιναχθεί στο 171% του ΑΕΠ.

"Το ελληνικό χρέος παραμένει μη βιώσιμο" προειδοποιεί ο David Beim, οικονομολόγος στο Columbia University.
Κατά τον ίδιο, ο μόνος δρόμος για να ανακτήσει προοπτική η ελληνική οικονομία είναι να κηρύξει στάση πληρωμών, όπως έκαναν η Βραζιλία και το Μεξικό τη δεκαετία του '80.

2) Η ύφεση της Ελλάδας έχει βαθύνει.

Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δαπανά λιγότερα, αλλά το κόστος για την ελληνική οικονομία είναι τεράστιο, αφού συνεχίζει δέσμια της ύφεσης για 6 διαδοχικά έτη.

Μόνο για το δεύτερο τρίμηνο του 2013, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας ανήλθε στο 4,6% και πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν τις προσδοκίες περί επιστροφής της Ελλάδας στην ανάπτυξη το 2014.

"Το να παράγεις πρωτογενές πλεόνασμα σημαίνει πως μπορείς να διαχειριστείς - και να εξυπηρετήσεις - το δημόσιο χρέος σου. Αυτό στην περίπτωση της Ελλάδας δεν ισχύει", σχολιάζει ο Jacob Kirkegaard του Peterson Institute.

3)Στην περίπτωση της Ελλάδας, καθυστερεί το αναπόφευκτο.

Η Ελλάδα χρησιμοποιεί τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα ως "διαπραγματευτικό χαρτί" στη μάχη για να διεκδικήσει νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Οι Ευρωπαίοι έχουν άλλωστε δεσμευθεί πως θα στηρίξουν την προσπάθεια της Ελλάδας στην κατεύθυνση μείωσης του χρέους της, μόλις η χώρα κατορθώσει να επαναφέρει σε θετική και σταθερή τροχιά την οικονομία της.
Όσο όμως η Ελλάδα θα παράγει μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα, τόσο θα αυξάνεται η πιθανότητα για μια νέα ελληνική χρεοκοπία.

"Όσο η Ελλάδα ζητά περισσότερη ελάφρυνση του χρέους της, τόσο οι Ευρωπαίοι θα κάνουν χρήση των στοιχείων για το πρωτογενές πλεόνασμα με απώτερο στόχο τη χρεοκοπία", καταλήγει το δημοσίευμα του CNN Money.

Θυμηθείτε πως σχολίαζε το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα, ο εκδότης της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, Γιώργος Χριστοφορίδης στο απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ:



Νίκος Ξυδάκης πρόεδρος των εργαζομένων στα Τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) «Κάνω έκκληση να μιλήσουν οι αυτόπτες μάρτυρες»

«Κάνω έκκληση να μιλήσουν οι αυτόπτες μάρτυρες»
Έκκληση κάνει ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), Νίκος Ξυδάκης προκειμένου να μιλήσουν όσοι υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες στο τραγικό περιστατικό με τον 19χρονο στο Περιστέρι.
Ο κ. Ξυδάκης ανέφερε επίσης, ότι αν υπάρχουν ένοχοι, να τιμωρηθούν.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:

Σε κατάσταση χρεοκοπίας η Ελλάδα

Υπό αυτό το πρίσμα και με τους δείκτες φόβου να εκτοξεύονται το success story μπαίνει στην κατάψυξη, όπως και οι αναπτυξιακές προοπτικές. Το ζεστό χρήμα όντας έξυπνο θα παραμείνει στον προθάλαμο εν αναμονή της σταθεροποίησης.

Μπαράζ δημοσιευμάτων από Reuters, Bloomberg, Süddeutsche Zeitung. Θεωρούν θέμα χρόνου νέα διάσωση
Παρά τις διαρκείς διαψεύσεις για τον εκτροχιασμό του προγράμματος σταθεροποίησης της Ελλάδας,
τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τους χειρότερους εφιάλτες, ενώ τα διεθνή media με διαρκή δημοσιεύματα προλειαίνουν το έδαφος για νέο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα μας. Οι ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί όμως, δεν ευνοούν την ελληνική πλευρά. Οι άστοχες παρεμβάσεις και οι άτοπες κινήσεις της κυβέρνησης έχουν θέσει για ακόμη μια φορά τη χώρα στη γωνία, αναμένοντας από την Ευρωζώνη και τις ΗΠΑ να πάρουν τις αποφάσεις για το μέλλον.

Μερικές μόνο ώρες μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης Σαμαρά στις ΗΠΑ και μετά τη συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα ξέσπασε ομοβροντία δημοσιευμάτων για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, το οποίο -όπως είναι φυσικό- θα συνοδεύεται και από νέα μέτρα. Το ύφος και ο τόνος των δημοσιευμάτων καθώς και η σιγή ιχθύος που τηρούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, θέτουν τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Στο εν τω μεταξύ ο Γιάννης Στουρνάρας, πολιορκούμενος από σκληρές και άκαμπτες ερωτήσεις των δημοσιογράφων του Bloomberg, απαντούσε ότι όλα βαίνουν καλώς και πως η χώρα θα ανταποκριθεί στις προβλέψεις.

Το νέο σκηνικό που ξεδιπλώνεται ώρα με την ώρα, καθιστά σαφές ότι τα σενάρια τρόμου επανέρχονται στο τραπέζι και το Grexit αποτελεί μια μόνο παράμετρο. Οι ισορροπίες που εξυφαίνονται στα παρασκήνια, δεν επιτρέπουν τη διατύπωση προβλέψεων για την τροπή που μπορεί να προσλάβουν οι εξελίξεις ακόμα και πριν τις γερμανικές εκλογές.

Υπό αυτό το πρίσμα και με τους δείκτες φόβου να εκτοξεύονται, το success story μπαίνει στην κατάψυξη, όπως και οι αναπτυξιακές προοπτικές. Το ζεστό χρήμα, όντας έξυπνο, θα παραμείνει στον προθάλαμο εν αναμονή της σταθεροποίησης.

Η συμπεριφορά των αγορών προς την Ελλάδα και την Ευρωζώνη θα μεταβληθεί, άγνωστο όμως το πως.

Δημοσίευμα του Reuters χθες, με αφορμή τα στοιχεία για την ύφεση, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει κολλήσει στην ύφεση, ενώ σήμερα η η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου θεωρεί θέμα χρόνου την επανέναρξη της συζήτησης για παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, τοποθετώντας την μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Επισημαίνει παράλληλα ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι πολύ χαμηλοί, οι στόχοι ιδιαίτερα φιλόδοξοι και το χρέος πολύ υψηλό.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η εφημερίδα του Μονάχου χαρακτηρίζει «απλά θέμα χρόνου» την παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, εκτιμώντας ότι το συγκεκριμένο ζήτημα ενδέχεται να μπει και πάλι στην ατζέντα των συζητήσεων μετά τις γερμανικές εκλογές. δεδομένου, όπως σημειώνει, ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι πολύ χαμηλοί, οι στόχοι που έχουν τεθεί ιδιαίτερα φιλόδοξοι, ενώ το χρέος πολύ υψηλό.

Η εφημερίδα προχωρά στη διατύπωση δύο βασικών ερωτημάτων: πρώτον, θα υπάρξει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους;

Δεδομένου, όπως επισημαίνει, ότι το θέμα είναι αρκετά διαφιλονικούμενο πολιτικά, καθώς θα έπληττε κυρίως τους ευρωπαίους φορολογούμενους, θεωρείται πιο πιθανό σενάριο να υπάρξει μία νέα δανειακή βοήθεια, να γίνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των υφιστάμενων δανείων, αλλά και μείωση των επιτοκίων.

Το δεύτερο ερώτημα είναι πότε θα χρειαστεί νέα βοήθεια η Ελλάδα;

Εδώ η εφημερίδα τονίζει καταρχήν ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται ο,τιδήποτε σε σχέση με την Ελλάδα πριν από τις γερμανικές εκλογές.

Έτσι, και επικαλούμενη και το εσωτερικό έγγραφο της Bundesbank, τοποθετεί χρονικά την όλη συζήτηση στις αρχές του 2014.

Εδώ, όμως, τίθεται και το ερώτημα πόσα χρήματα θα χρειαστεί επιπλέον η Ελλάδα.

Ο Γιοργκ Κρέμερ, επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank, υπολογίζει το ύψος του χρηματοδοτικού κενού στα 2,1 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος και στα 2,3 δισ. ευρώ για το 2014.

Ο ίδιος εκτιμά ότι οι περισσότεροι επενδυτές περιμένουν ένα νέο σχέδιο χρηματοδότησης μέσα στους επόμενους 6 με 12 μήνες.

Τέλος, αξιοσημείωτη είναι και η εκτίμηση του γερμανού οικονομολόγου ότι ακόμη και ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει το σύνολο της Ευρωζώνης.

Σε χθεσινό δημοσίευμα της, η εφημερίδα Die Welt αναφέρεται στο ενδεχόμενο νέας βοήθειας.

«[...] Εάν οι πιστωτές δεν παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους, τότε η Ελλάδα θα βυθιστεί στον βούρκο του χρέους. Η γερμανική κυβέρνηση αμφισβητεί τα τόσο προφανή αυτά στοιχεία και αρνείται να συζητήσει τώρα για το ενδεχόμενο νέας βοήθειας. Γιατί με ένα κούρεμα οι μέχρι πρότινος εγγυήσεις θα μετατρέπονταν άμεσα σε απώλειες δισεκατομμυρίων για τον εδώ φορολογούμενο», σημειώνεται και προστίθεται:

«Και πώς θα εξηγήσει κανείς στους Γερμανούς ότι στη Γερμανία πρέπει να κλείνουν κολυμβητήρια, ότι δεν υπάρχουν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς αλλά και χρήματα για να φτιαχτούν οι δρόμοι, την ώρα που χρήματα από τα κρατικά ταμεία διοχετεύονται προς το Νότο της Ευρώπης; Δεδομένου ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν αρκούν, θα πρέπει να ενταθούν οι πιέσεις. Εν ανάγκη δεν θα πρέπει να αποτελεί ταμπού ακόμη και η προσωρινή αποπομπή της Ελλάδας από το ευρω-κλαμπ».
 
 

ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ... Διπλό φοροχτύπημα: Ένα εκατομμύριο "λυπητερές" με εκκαθαριστικά και ΦΑΠ 2012

Διπλός εφιάλτης για τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες: Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ταχυδρόμησε συνολικά ένα εκατομμύριο "λυπητερές" με φόρους 700 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων πάνω από 500.000 είναι εκκαθαριστικά και άλλες 500.000 ειδοποιητήρια για την
καταβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2012!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, η Γ.Γ.Π.Σ. του υπουργείου Οικονομικών απέστειλε κατ’αρχάς την 5η παρτίδα εκκαθαριστικών που περιλαμβάνει 500.000 χρεωστικά σημείωμα για την καταβολή συνολικού φόρου εισοδήματος 200 εκατ. ευρώ. Επίσης περιλαμβάνει και 500.000 σημειώματα τα οποία είναι είτε πιστωτικά, δηλαδή προβλέπουν επιστροφή φόρου, είτε μηδενικά.

Επίσης στάλθηκε και ο ΦΑΠ του 2012, ο οποίος επιβάλλεται σε περίπου 500.000 φορολογούμενους με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα εισπράξει 500 εκατ. ευρώ από τον ΦΑΠ του 2012, ο οποίος θα καταβληθεί σε 7 μηνιαίες δόσεις. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο αντιστοιχεί φόρος 1.000 ευρώ στον κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου.

Συνολικά, το υπουργείο Οικονομικών έχει ταχυδρομήσει 5 παρτίδες που περιλαμβάνουν 3,1 εκατ. εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος. Από αυτά, το 1,5 εκατ. είναι χρεωστικά και προβλέπουν την καταβολή συνολικού φόρου εισοδήματος 1,2 δισ. ευρώ. Τα 500.000 σημειώματα είναι πιστωτικά και προβλέπουν επιστροφή φόρου 115 εκατ. ευρώ ενώ τα υπόλοιπα είναι μηδενικά.

Σημειωτέον ότι μέσα στο καλοκαίρι οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν εκτός από το φόρο εισοδήματος, το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2011 (έχει ήδη αποσταλεί), τον ΦΑΠ για το 2012 και το 2013 και το χαράτσι της ΔΕΗ στα ακίνητα.

 
 

Ξεκινούν οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά σπουδών των δημοσίων υπαλλήλων

Τη διενέργεια ελέγχων στα πιστοποιητικά σπουδών και ξένων γλωσσών όλων των δημοσίων υπαλλήλων προανήγγειλε η υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.


Όπως δήλωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο έλεγχος θα αρχίσει από τους εργαζόμενους που θα τεθούν σε κινητικότητα και θα επεκταθεί σταδιακά σε όλο τον Δημόσιο Τομέα.

Είπε, επίσης, ότι για να μπει τέλος στην ατιμωρησία θα επιταχυνθεί η λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων, που είχε ως αποτέλεσμα μόνο τον Ιούλιο περισσότεροι από 100 επίορκοι υπάλληλοι να δουν την πόρτα της εξόδου.


ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΑΤΗΣ - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ‏

Το καπιταλιστικό σύστημα είναι ένα σύστημα απάτης. Είναι δε, τόσο ανερυθρίαστοι οι υποστηρικτές του, που το ομολογούν κυνικά αρχής γενομένης από το θέμα των εκλογών.

Πρώτα από όλα έχεις Κοινοβουλευτική “Δημοκρατία”! Ψηφίζεις μία φορά ανά 4ετία θεωρητικά με
ενισχυμένη αναλογική, εκλέγεις μία μειοψηφία που στα χαρτιά πλειοψηφεί, εκείνη διαπλέκεται με ένα μηχανισμό επιχειρηματικών στρατών, εναλλάσσεται με…την αξιωματική αντιπολίτευση στα κυβερνητικά έδρανα, νομοθετεί εις βάρος σου, πριμοδοτεί τους ολιγάρχες, δεν λογοδοτεί για τα πεπραγμένα της, κληρονομεί την εξουσία στους απογόνους της.

Γράφει ο Κάντζος Αριστείδης

Εν συνεχεία έρχεται η οικονομία με το δημοσιονομικό και το νομισματικό εργαλείο της, να ρυθμίσει τα γρανάζια του καπιταλισμού στις διάφορες εκφάνσεις του… σοσιαλδημοκρατία, νεοφιλελευθερισμός, εθνικοσοσιαλισμός κοκ. Κάθε απάτη λοιπόν ως γνωστόν έχει και ένα μηχανισμό με γρανάζια.

Για παράδειγμα έχουμε το γρανάζι την τιμής των παραγόμενων προϊόντων! Εδώ σου λέει ο καπιταλιστής καθορίζω την αξία των παραγόμενων προϊόντων με πλασματικό τρόπο. Την φουσκώνω και την ξεφουσκώνω κατά πως θέλω… κοινώς αλλάζω το βήμα στο γρανάζι και κάνω την κοινωνία να υπακούσει στους δικούς μου όρους.

Και πως το επιτυγχάνει; Μα είναι πολύ απλό! Η τελική τιμή του προϊόντος σου λέει ότι καθορίζεται από τους φόρους, από τον μισθό, από το κόστος της ενέργειας, από τις πρώτες ύλες και το κόστος του χρήματος!!!

Με γνωστές αλχημείες μπορείς να κρατάς το κόστος των προϊόντων υψηλό, να λες έχω έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και να συνθλίβεις τους μισθούς!!! Γιατί; Επειδή όλο αυτό το σύστημα απάτης στηρίζεται στην υπερπαραγωγή για να συντηρήσει την κερδοφορία των ολιγαρχών… σωρεύεται τέτοια ποσότητα προϊόντων που είναι πρακτικώς αδύνατο να καταναλωθεί. Απαξιώνεται λοιπόν το προϊόν, αλλά ο καπιταλιστής εξακολουθεί να θέλει την ίδια κερδοφορία!

Έτσι την ύστατη στιγμή, απογειώνεις τα πάντα εκτός από τους μισθούς που τους ισοπεδώνεις… παίζεις λοιπόν πάντα στο μείγμα αυτό για να συνεχίζει ο ολιγάρχης να έχει την ίδια κερδοφορία.
Άλλο ένα παράδειγμα ως γρανάζι της μηχανής απάτης είναι το χρήμα! Το χρήμα το χρησιμοποιούσαν παλαιότερα συνδεδεμένο είτε άμεσα με τον κανόνα του χρυσού, είτε έμμεσα με νομίσματα που ήταν συνδεδεμένα με τον χρυσό.

Έτσι οι Μεγάλες Δυνάμεις χειραγωγούσαν τις αγορές και καθόριζαν το παιχνίδι. Με τις διάφορες αποικιοκρατικές εκστρατείες τους λεηλατούσαν ότι κατακτούσαν, και τα κλοπιμαία κρατούσαν την οικονομία τους ζωντανή για να επισκιάζει τις οικονομίες των άλλων χωρών. Από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και εντεύθεν αρχίσαμε να εγκαταλείπουμε σταδιακά το μοντέλο αυτό και περάσαμε σε αναβαθμισμένο λογισμικό ελέγχου των ροών εκροών χρήματος.

Δώσαμε λοιπόν τον έλεγχο σε 10 κεντρικούς τραπεζίτες σε όλο τον κόσμο. Κάτω από αυτούς εκτείνεται ένα δίκτυο από μερικούς χιλιάδες τραπεζίτες του κλασματικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Το χρήμα λοιπόν δεν είναι μέσο για την διευκόλυνση των συναλλαγών μας αλλά προϊόν!!! Ένα προϊόν που δεν έχει αντίκρισμα!!! Κόβει ο Τραπεζίτης ζεστό χρήμα που δεν του ανήκει-ανήκε ποτέ (κοινώς αέρα κοπανιστό), όσο και όποτε επιθυμεί (κοινώς χειραγωγός), το δανείζει στον εργαζόμενο και το χρεώνει στο κράτος του, δημιουργώντας μια λογιστική αλχημεία φούσκας ανατοκιζόμενου χρέους κατ’ ελάχιστο εις διπλούν (κοινώς τοκογλύφος)! Μα πώς είναι δυνατόν να δρα τόσο αυθαίρετα;

Είπαμε ότι κάτω από αυτόν που κόβει χρήμα υπάρχουν οι υπάλληλοί του, που νομιμοφανώς δίνουν την εντολή που έλαβαν από αυτόν!!! Απόδειξη όλων αυτών που αναφέραμε είναι το γεγονός ότι σε παγκόσμια κλίμακα ξεπεράσαμε σε κυκλοφορία τα 1.000 τρισεκατομμύρια U$D!!! Πού είναι όλα αυτά τα λεφτά; Δες εδώ που είναι.

Μα θα μου πείτε αυτά δεν τα γνωρίζουν στα Οικονομικά Πανεπιστήμια; Σαφώς και τα γνωρίζουν… ποιός όμως θα παραδεχθεί, ότι εκπαιδεύτηκε να αλληλεπιδρά, νομιμοφανώς, σε ένα οικονομικό περιβάλλον απάτης; Ποιός θα παραδεχθεί ότι στηρίζει ένα σύστημα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο;

Έχουν απόλυτη επίγνωση των πράξεών τους. Γνωρίζουν ότι πρέπει να φορολογείς την περιφέρεια της οικονομικής δραστηριότητας και όχι τον πυρήνα της.

Γνωρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο εκμηδενίζουν τα έσοδα με μαθηματική ακρίβεια.
Γνωρίζουν επίσης ότι η κρίση γίνεται αλυσιτελής και την δημιουργούν οι ίδιοι.
Γνωρίζουν πως το καπιταλιστικό σύστημα επιβιώνει και αναγεννιέται μέσα από τις κρίσεις.
Είναι δε, τόσο απατεώνες που αποκαλούν την κρίση φυσιολογικές στρεβλώσεις της αγοράς! Γνωρίζουν ότι με τον κοπανιστό αέρα δηλαδή το χρέος δυναστεύουν την ανθρωπότητα.
Γνωρίζουν ότι δεν τους χρωστάμε τίποτα, ότι είναι απατεώνες και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Όπως επίσης γνωρίζουν ότι η μεγαλύτερη κερδοφορία “μπίζνας” θα κλείσει μέσα σε φαύλη ύφεση… αυτό είναι το επιδιωκόμενο. Να καταστραφεί το υπάρχον κεφάλαιο για να επανεκκινήσουν την καπιταλιστική οικονομία!
Τί και αν ο εργάτης θα κληθεί να τραβήξει ξανά το κουπί… στην γαλέρα ο μικρότερος καπιταλιστής στην χειρότερη των περιπτώσεων έχει θέση επιστάτη.

 
 

18χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων σε τρόλεϊ

Ενας 18χρονος έχασε τη ζωή του όταν πήδηξε από τρόλεϊ κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων στην οδό Π. Τσαλδάρη 16, στο Περιστέρι λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ της Τρίτης.

Ο νεαρός επιβιβάστηκε στο τρόλεϊ με αριθμό 7039 που εκτελούσε το δρομολόγιο «Ζάππειο - Αγιος Ιερόθεος» από τη στάση του Αγίου Αντωνίου με κατεύθυνση προς Ανθούπολη. Στην επόμενη στάση μπήκε στο τρόλεϊ ένας ελεγκτής και κατευθύνθηκε προς τον νεαρό ζητώντας του το εισιτήριο. Ο 18χρονος δεν είχε εισιτήριο και ο ελεγκτής του ζήτησε να αποβιβαστούν μαζί στο τέρμα καθώς δεν είχε να του δώσει τα χρήματα για το πρόστιμο.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι τότε ο νεαρός πάτησε το μπουτόν κινδύνου, άνοιξε την πόρτα και στην προσπάθειά του να διαφύγει πήδηξε έξω από το όχημα, ενώ αυτό ήταν εν κινήσει με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι του.

Αρχικά μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Αγια Όλγα και στη συνέχεια στο Γενικό Κρατικό Αθηνών όπου τα ξημερώματα άφησε τη τελευταία του πνοή.

Εξετάζονται όμως και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο νεαρός συνεπλάκη με τον ελεγκτή με τον οποίο είχε προηγηθεί έντονος διαπληκτισμός. Κατά τη συμπλοκή ο 18χρονος φέρεται να έσπασε τα γυαλιά του ελεγκτή ενώ ο δεύτερος φέρεται να έσκισε τη μπλούζα του νεαρού.

Μάλιστα άλλοι επιβάτες αντέδρασαν ζητώντας από τον ελεγκτή να μην συμπεριφέρεται κατ΄ αυτό το τρόπο. Επίσης αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως μετά τη μεταφορά του νεαρού στο νοσοκομείο υπήρξε έντονος διαπληκτισμός μεταξύ του ελεγκτή και επιβατών αλλά και όσων είδαν το σκηνικό.


Ο οδηγός και ο ελεγκτής αρχικά κατέθεσαν στους αστυνομικούς της Τροχαίας Περιστερίου και αφέθησαν ελεύθεροι ωστόσο λόγω του θανάτου του 18χρονου κλήθηκαν εκ νέου στο Τμήμα Τροχαίας όπου και συνελήφθησαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και ακολούθως αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ο εισαγγελέας, ζήτησε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στο λεωφορείο ώστε να εξακριβωθεί εάν το θύμα «πάτησε το κουδούνι κινδύνου, άνοιξε η πόρτα αλλά αυτομάτως το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, καθώς έτσι είναι προγραμματισμένο, και πέφτοντας έχασε την ισορροπία του», να ληφθούν καταθέσεις από τους γονείς του 19χρονου, αλλά και τους αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και να κληθούν άμεσα σε ανωμοτί (χωρίς όρκο) κατάθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής.

Πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ ανέφερε πως από δυο καταθέσεις μαρτύρων δεν φαίνεται να σπρώχθηκε ο νεαρός από τον ελεγκτή ή τον οδηγό: «Υπήρξε μόνο διαπληκτισμός», «δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπήρξε πρόθεση», ανέφερε η πηγή, εκτιμώντας πως «περισσότερο κοινωνική διάσταση έχει το θέμα και λιγότερο νομική».

Επίσης στο πλαίσιο της έρευνας θα εξετασθούν επιβάτες του τρόλεϊ για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του 18χρονου.

Η κηδεία του 18χρονου που είχε γενέθλια την 1η Αυγούστου θα γίνει την Παρασκευή στις 17.00 στο νεκροταφείο Περιστερίου ενώ η οικογένεια του έχει αναθέσει σε δικηγόρο την διερεύνηση της υπόθεσης.

Για τις 8 μ.μ. το βράδι της Τετάρτης,  άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι.

Προφορική ενημέρωση έγινε... επίσημη θέση

Στο μεταξύ, ενω στο Διαδίκτυο αναρτούνταν διάφορα σενάρια σχετικά με το πώς συνέβη το το τραγικό περιστατικό ένα από εκείνα εμφανίστηκε ως η «εκδοχή του Οργανισμού Συγκοινωνιών». Ομως, όπως διαβεβαίωσαν «Το Βήμα» αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. το κείμενο αυτό δεν αποτελούσε επίσημο έγγραφο της Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε., ούτε περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Οι ίδιοι απέκλεισαν το ενδεχόμενο να είχε «διαρρεύσει» από αστυνομικό που χειρίζεται την υπόθεση.

Επειτα από ρεπορτάζ εξακριβώθηκε πως επρόκειτο για μια αρχικά προφορική ενημέρωση προς την αρμόδια διεύθυνση της ΟΣΥ για το συμβάν, η οποία έλαβε στη συνέχεια γραπτή μορφή και εστάλη σε Μέσα ενημέρωσης σε ως «θέση» της εταιρείας. Γεγονός που υποδηλώνει και την προχειρότητα με την οποία λειτούργησε η διεύθυνση Συγκοινωνιών. Εκ των υστέρων, βέβαια, το έγγραφο αυτό «εξαφανίστηκε» από ίντερνετ.

Τι δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ

«Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), Γιάννης Οικονόμου.

«Υπάρχουν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίες αποτυπώνουν τα πραγματικά γεγονότα», προσέθεσε ο κ. Οικονόμου, συμπληρώνοντας πως δεν επιθυμεί να προκαταβάλει την έρευνα.

«Έχουμε σχηματίσει εικόνα για το θλιβερό συμβάν, αλλά σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και την οικογένεια του νεκρού, στην οποία εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», κατέληξε ο επικεφαλής της ΟΣΥ.

πηγη