EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!

ΑΦΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΘΛΙΨΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΟΥΝ ΩΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ!

ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

· Κυβέρνηση και καθεστωτικά ΜΜΕ δείχνουν ως ένοχο τον πολίτη! Τουτέστιν, η φοροδιαφυγή του κοσμάκη ευθύνεται για την κατάντια της χώρας. Ούτε λόγος για τους διαχρονικά αλητήριους πολιτικούς που ρήμαξαν το λαό και τη χώρα. Ο λαουτζίκος που φοροδιαφεύγει είναι ο ένοχος!

του Μάκη Βραχιολίδη

Το στίγμα του ένοχου, του φοροφυγά και του κλέφτη του κράτους ρίχνουν εν χορώ κυβέρνηση και καθεστωτικά ΜΜΕ κατά του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη. Δεν φτάνει που η Πολιτεία του έχει κλέψει το βιος, δεν φτάνει που του έχει ρημάξει το σπίτι στα χαράτσια, τους ανηλεείς φόρους και τις εν ψυχρώ κλοπές (βλέπε ομολογιούχους δημοσίου), τώρα τού ρίχνει τη στάμπα του απατεώνα-φοροφυγά για να του πάρει και το σπίτι !!! Το κράτος που νέκρωσε την αγορά και κατέστρεψε την οικονομία, τώρα ζητά τον λογαριασμό από τον πολύπαθο πολίτη που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στους δόλιους φόρους, προκειμένου να τον πετάξει έξω κι από το σπίτι του!!!

Πρόκειται για το πιο αισχρό, δολοφονικό σχέδιο των τοκογλύφων που εκτελούν πειθήνια οι δοσίλογοι πολιτικοί ταγοί. Αντί να προστατέψουν τη στέγη του Έλληνα, το μοναδικό κεραμίδι που του απέμεινε μέσα στην άγρια φοροκαταιγίδα και τεχνητή οικονομική κρίση, έρχονται να τον ξεσπιτώσουν.

Και μάλιστα, επιχειρηματολογούν επ’ αυτού. Όπως, ο απαράδεκτος Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έφτασε στο σημείο να δικαιολογήσει τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας ως αναγκαίο ή αναπόφευκτο μέχο ώστε να υπάρξει ρευστότητα στις τράπεζες και επανεκκίνηση της οικοδομής!!!

Το κράτος, που τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια έχει επιδοθεί σε σαφάρι κλοπής και ληστείας σε βάρος των ελληνικών νοικοκυριών, ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται απολογούμενο ενώπιον του πολίτη για τα διαρκή εγκλήματα σε βάρος του, αντέστρεψε τους όρους και έθεσε τον πολίτη στο εδώλιο του κατηγορουμένου είτε ως εν δυνάμει φοροκλέφτη είτε ως κατά σύστημα φοροδιαφεύγοντα.

Οι κατά ριπάς απειλητικές δηλώσεις των πολιτικών ταγών ότι θα σφραγίζονται επί τόπου τα παρανομούντα καταστήματα μαζί με τις ...νουθεσίες ότι η λαμογιά της φοροδιαφυγής θα παταχθεί (βλέπε Κεδίκογλου), έχουν διαμορφώσει το σκηνικό εκείνο κατά το οποίο ο φορολογούμενος είναι υπεύθυνος για τα δεινά που έχουν βρει τον τόπο!!! Η φοροδιαφυγή δηλαδή του απλού κοσμάκη ευθύνεται για την κατάντια της χώρας. Ούτε λόγος για τους διαχρονικά αλητήριους πολιτικούς που ρήμαξαν τον λαό και τη χώρα. Κανείς από αυτούς άλλωστε δεν έχει μπει φυλακή. Ο λαουτζίκος που φοροδιαφεύγει είναι ο ένοχος και φυλακίζεται! Όλοι μαζί, κυβέρνηση και καθεστωτικά ΜΜΕ δείχνουν τον ένοχο πολίτη! Και βεβαίως δικαιώνουν τον Γ. Παπανδρέου που έβγαινε σε Ευρώπη και Αμερική λέγοντας ότι…διευθύνει μια διεφθαρμένη χώρα!!!

Τι και αν ο πολύπαθος πολίτης δέχεται την μία φορολογία μετά την άλλη; Τι και αν πρόπερσι υποχρεώθηκε να πληρώσει 500 ευρώ τέλος επιτηδεύματος επειδή ασκεί το επάγγελμα του ψιλικατζή ή του περιπτερά; Τι και αν το τέλος επιτηδεύματος από τα 500 ευρώ ήδη έγινε 650 ευρώ και οσονούπω προβλέπεται να εκτοξευτεί στα 1000 ευρώ; Ένοχος θεωρείται ο πολίτης επειδή δεν.. έκοψε μια απόδειξη!!! Τι κι αν το ΦΠΑ εκτοξεύθηκε στο 23% από 18% που ήταν πριν από μερικά χρόνια; Ένοχος και πάλι ο πολίτης!

Και όμως, η φοροδιαφυγή για τον μικρομεσαίο επαγγελματία είναι η μοναδική σανίδα σωτηρίας προκειμένου να περισώσει ό,τι μπορεί από το βιος του!

Ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας σε ένα ευφυέστατο γράφημα, σημειώνει τι θα παραμείνει στην τσέπη ενός εστιάτορα από την είσπραξη 100 ευρώ. Όταν λοιπόν ο εστιάτορας εισπράξει 100 ευρώ από αυτά πρέπει να αφαιρέσει τον ΦΠΑ, τον φόρο εισοδήματος, τις ασφαλιστικές εισφορές, τα δημοτικά τέλη, το ΕΤΑΚ, το χαράτσι, την έκτακτη εισφορά κ.λ.π. Τι θα του μείνουν στην τσέπη; 50 ευρώ!

Από τα 50 ευρώ πρέπει να αφαιρέσει τον «αέρα» του καταστήματος, μίζες και λαδώματα στο υγειονομικό, την αστυνομία, την πολεοδομία και την ενδεχόμενη προστασία που του πουλάνε οι… νταβατζήδες για να μην του κάνουν λαμπόγυαλο το μαγαζί! Τι θα απομείνουν στην τσέπη του εστιάτορα; 45 ευρώ ή και λιγότερα!

Από τα 45 ευρώ πρέπει να αφαιρέσει το κόστος των περαιώσεων, ελέγχων ΠΕΚ, ΣΔΟΕ και ΙΚΑ. Τι θα απομείνουν στην τσέπη του εστιάτορα; 40 ευρώ!

Με τα 40 ευρώ που του απομένουν, ο εστιάτορας πρέπει να πληρώσει νοίκια, ρεύμα, ζημιές, προμηθευτές, μισθούς, επένδυση ή ενδεχόμενη ανακαίνιση στο κατάστημά του!

Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να επιβιώσει ο επιχειρηματίας μέσα σε αυτό το ναρκοπέδιο που του έχει στήσει η Πολιτεία; Όπως σημειώνει ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας, «το πρόβλημα δεν είναι η φοροδιαφυγή αλλά η εισοδηματοκλοπή που εξαφανίζει το 60% της είσπραξης. Επομένως, η φοροδιαφυγή είναι απλά το αντίδοτο. Είναι κανόνας επιβίωσης».

"Ελεύθερη Ώρα"

 

Εμπρός Ξεσηκωθείτε!!

 
Στην αρχή έκοψαν το "λίπος" μας.
Μετά πετσόκοψαν τις σάρκες μας.
Τώρα σπάζουν τα κόκκαλά μας...

Μισόλογα, υπεφυγές, ανοχές τέλος...
Ροζ και κόκκινες γραμμές δεν υπάρχουν...
Ενα κι ένα κάνουν δύο.
Η αμείλικτη πραγματικότητα είναι μπροστά μας.
ή ΑΥΤΟΙ ή ΕΜΕΙΣ.

Δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε. Να συμβιώσουμε.
Να υποκριθούμε. Να ανεχτούμε. 
Κάποιος θα νικήσει και κάποιος θα πεθάνει.
ή ΑΥΤΟΙ ή  ΕΜΕΙΣ.

Απέναντι μας υπάρχει μιά Συμμορία πάνοπλη.
Συν-κυβερνητική, ψευδοπατριωτική, αντιλαϊκή.
Σκληρή Νεοφιλελεύθερη.
Ξενόδουλη και Υποταγμένη.
Αποφασισμένη να ολοκληρώσει το Σχέδιο 
Εξαθλίωσης των Ελλήνων και Υποταγής της Ελλάδας.

Οποιος ακόμα "κοιμάται" ή φοβάται ή δειλιάζει
ή προτίθεται να  παραχωρήσει τη Ζωή του,τα παιδιά του,
τη Δουλειά του, τα κεραμίδια του,
τη Δημοκρατία και την Αξιοπρέπεια,
την Εθνική Περιουσία,
στη εγχώρια Συμμορία και τη Διεθνή 
των τοκογλύφων, "εταίρων" και "συμμάχων"...
θα πρέπει να είναι έτοιμος και να Ψοφήσει.

Διαφορετικά...έχει την υποχρέωση/ελπίδα
να Επαναστατήσει...
Να Ξεσηκωθεί. Να Ανατρέψει
 
Να Καταστρέψει τη Συμμορία και τα Σχέδια της.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ/ΑΝΑΤΡΟΠΗ/ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ/ΖΩΗ.

Εμπρός...Ξεσηκωθείτε!!  


Ουσία σε σαμπουάν και καλλυντικά, μπλοκάρει τα νευρικά κύτταρα. Όλη η λίστα των προιόντων!

Ο σημερινός φοβικός άνθρωπος, ζώντας μέσα στο αίνιγμα της τεχνολογίας, της αλάνθαστης επιστήμης και της πολιτικής αστάθειας, διαβάζοντας παράλληλα και τα αποτελέσματα βάσιμων ερευνών που δείχνουν με το δάχτυλο, -ονομαστικά και ουρλιάζοντας- την επικινδυνότητα κάποιων
προιόντων , (τα οποία εκπαιδευτήκαμε να τα συνδέουμε με την προσωπικότητα μας) νιώθει ανοχύρωτος, ανυπεράσπιστος, μπερδεμένος και στο τέλος, αφορίζει όλα τα προιόντα που υπάρχουν στην αγορά και τα οποία μπορούν να διασφαλίσουν την υγεία του ίδιου και της οικογένειας του.

Οπότε η αντίσταση μοιάζει εντελώς απίθανη. Όμως σε αυτή τη σκέψη βασίζονται και αυτές οι δολοφονικές εταιρείες που παίζουν με την ζωή μας. Στο μπέρδεμα, στην αναβλητικότητα, στην αίσθηση της μάζας που έχουμε. Νιώθουμε πολλές φορές σαν μια αγέλη ποντικών ,που μας κυνηγάει μια μόνο γάτα. Η αλήθεια όμως είναι ότι τα ποντίκια μπορούν να σωθούν απο την γάτα, αν αλλάξουν τους κανόνες. Αν ορίσουν εκείνα τους κανόνες του παιχνιδιού. Η αντίσταση δεν είναι απίθανη στα επικίνδυνα προιόντα. Αγοράζουμε οικολογικά. Αν δεν έχουμε χρήματα φτιάχνουμε μόνοι μας. Αν δεν έχουμε συνταγές ψάχνουμε να βρούμε. Ποτέ στην ιστορία του ο άνθρωπος δεν ήταν πιο προσωπικά υπεύθυνος για τις επιλογές του όπως είναι σήμερα. Αν δεν σαστίσει απο την ενημέρωση, η ενημέρωση τελικά μόνο καλό μπορεί να του κάνει. Τον χτίζει ως προσωπικότητα. Αν μάθει να χρησιμοποιεί σωστά τις πληροφορίες του και όχι σαν αφορμή για χάος, μπορεί με την αποχή απο τα επικίνδυνα προιόντα να αλλάξει τους κανόνες της αγοράς. Να επιβάλλει την ηθική. Ζώντας με επικίνδυνα προιόντα, με επικίνδυνες τροφές, δεν είναι να απορεί κανείς κάτω απο πιο φιλοσοφικό υποβαθρο δημιουργήθηκε το σκάνδαλο με την επικίνδυνη σιλικόνη στα στήθη των γυναικών. Ο ενορχηστρωτής αυτής της ιστορίας, ο υπεύθυνος της διακίνησης της ακατάλληλης σιλικόνης, την οποία και διοχέτευσε στη διεθνή αγορά, έκανε ότι έκανε, χωρίς ενοχές με το επιχείρημα του γενικότερου μπάχαλου που επικρατεί στην ασφάλεια των προιόντων. Καταφέροντας να στείλει στο θάνατο τόσες και τόσες γυναίκες. Και βάζοντας στον εφιάλτη της αγωνίας άλλες τόσες! Μόνο εμείς μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Παρακάτω πέρα απο την ενημέρωση όλων των προιόντων που συμβάλουν μεθοδικά στον θάνατο μας και στην μαζική μας εξόντωση,-καλύτερα απο τον Χίτλερ- παραδίδω για τους αναγνώστες μια συνταγή αθώα για στοματικό διάλυμα με την ίδια αποτελεσματικότητα του ένοχου Λίστεριν, και μια συνταγή σαπουνιού. Σχετικά με τα καλλυντικά, υπάρχουν άφθονα στην ιστοσελίδα μας αλλά και σε άλλες. Και θα συνεχίσουμε και με άλλα ακόμα θέματα. Επίσης θα παραθέσω και μια λίστα με οικολογικά απορρυπαντικά που μπορείτε να τα φτιέξετε μόνες σας. Πάντα υπάρχουν λύσεις ώστε να πολεμήσουμε για το καλύτερο. Και μάλιστα ο συγκεκριμένος πόλεμος, θα σας κοστίσει και πολύ λιγότερο στην εποχή που ζούμε. Δείτε παρακάτω τα ένοχα προιόντα και τις εναλλακτικές συνταγές.
Ζωή Κυροπούλου απο το glikiazoi
 
ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ πειράματα στις ΗΠΑ;

Ουσία σε σαμπουάν μπλοκάρει τα νευρικά κύτταρα

Πειράματα που έγιναν με εγκεφαλικά κύτταρα ποντικών έδειξαν ότι η επαφή με μια χημική ουσία, η οποία περιέχεται σε πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, εμποδίζει την ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων.
Πρόκειται για τη χημική ουσία methylisothiazolinone (ΜΙΤ), η οποία ανήκει σε μια ομάδα ουσιών που ονομάζονται βιοκτόνα και χρησιμοποιείται ευρέως σε κρέμες χειρός, σαμπουάν, βαφές μαλλιών κι άλλα καλλυντικά (για να αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να αναπτύσσονται βακτήρια) ενώ ανάμεσα στα άλλα χρησιμοποιείται σε εργοστάσια παραγωγής χρωμάτων, κόλλας, καθώς και σε βιομηχανικά συστήματα ψύξης νερού για να σκοτώνει τα μικρόβια.
Στο Πίτσμπουργκ
Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης παρουσίασε πριν από λίγες μέρες ο καθηγητής Νευροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, Elias Aizenman, στο ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής εταιρείας Κυτταρικής Βιολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον.
Σε προηγούμενα πειράματα είχε βρεθεί ότι η χημική αυτή ουσία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό σε ευαίσθητα άτομα, καψίματα στο δέρμα και δερματίτιδα, όμως ο Aizenman μάς δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ότι δεν μπόρεσε να βρει καμιά πληροφορία σχετικά με τις επιπτώσεις της χημικής αυτής ουσίας στην ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων. «Μέχρι στιγμής δεν είχαν γίνει τέτοιου είδους πειράματα με το ΜΙΤ».
Ο Aizenman είχε δημοσιεύσει το 2003 στο περιοδικό Neurosience μιαν άλλη έρευνα, χρησιμοποιώντας τότε στα πειράματά του σχετικά μεγάλες δόσεις ΜΙΤ, οι οποίες και «σκότωσαν τα περισσότερα από τα νευρικά κύτταρα του ποντικού μέσα σε 10 λεπτά».
Οι ερευνητές εξέθεσαν αναπτυσσόμενους νευρώνες ποντικού σε 1 micromolar ΜΙΤ (που ισοδυναμεί με ένα γραμμάριο της χημικής αυτής ουσίας διαλυμένο σε περισσότερο από 8.000 λίτρα νερού) για λίγο περισσότερο από 18 ώρες. «Οι αναπτυσσόμενοι νευρώνες βγάζουν νευρίτες για να συνδέονται μεταξύ τους τα κύτταρα. Ομως μετά την έκθεση στο ΜΙΤ κάθε νευρίτης είχε μεγαλώσει μόνον κατά το ήμισυ».
Ο Aizenman θεωρεί ότι το ΜΙΤ φαίνεται να στοχεύει ένα ειδικό ένζυμο, το οποίο είναι υπεύθυνο για να ξεκινήσει η ανάπτυξη του νευρίτη. Καίτοι η ανακάλυψη του Aizenman αφορά τις επιδράσεις του ΜΙΤ σε νευρικά κύτταρα (και μάλιστα σε καλλιέργεια) εμβρύου ποντικού, η ανακοίνωσή της έχει ταράξει και έχει προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις στην επιστημονική κοινότητα.
Η μεγαλύτερη ανησυχία των επιστημόνων έγκειται τις επιδράσεις που μπορεί να έχει το ΜΙΤ σε ανθρώπους που έρχονται σε επαφή καθημερινά με αυτήν την ουσία, όσο και στο νευρικό σύστημα ενός αναπτυσσόμενου εμβρύου, και πιθανά επιπτώσεις σε όλους μας, μια και όλοι χρησιμοποιούμε προϊόντα που περιέχουν ΜΙΤ.
«Η ουσία αυτή απορροφάται εάν τη φάμε, την αναπνεύσουμε ή έρθει σε επαφή με το δέρμα. Θα συμβούλευα λοιπόν μιαν έγκυο να μη δουλεύει σε ένα εργοστάσιο όπου χρησιμοποιείται αυτή η χημική ουσία, επειδή μπορεί να προκύψει κάποια ανωμαλία στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του εμβρύου».
Ενας κίνδυνος
Ο Aizenman πιστεύει ότι η μελέτη του αποκαλύπτει έναν εν δυνάμει κίνδυνο. Τα σαμπουάν περιέχουν συγκέντρωση ΜΙΤ 100 με 200 φορές περισσότερο από ό,τι χρησιμοποίησε στο πείραμά του. Αλλά παραδέχεται ότι πιθανώς αυτοί που χρησιμοποιούν σαμπουάν ή κοντίσιονερ, για παράδειγμα, μπορεί να μην έχουν επιπτώσεις, όπως αυτοί που εκτίθενται στην ουσία λόγω δουλειάς.
«Δεν γνωρίζουμε εάν η μακρόχρονη έκθεση σε προϊόντα που περιέχουν ΜΙΤ είναι επικίνδυνη. Δεν μπορώ να πω ότι τα προϊόντα που περιέχουν ΜΙΤ είναι ασφαλή, αλλά ούτε ότι δεν είναι. Υπάρχει εξαιρετικά λίγη πληροφόρηση σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν αυτές οι ουσίες κι ανησυχώ γιατί δεν έχουν γίνει τα κατάλληλα πειράματα. Απαιτούνται ακόμη και επιδημιολογικές έρευνες, όπου θα πρέπει να μελετηθούν άνθρωποι με αυτισμό κι άλλες νευρολογικές ασθένειες, ώστε να αποκαλυφθεί εάν υπάρχει κάποια σχέση με την έκθεση του εμβρύου στη χημική αυτή ουσία».
Σύμφωνα με το National Institute of Health των ΗΠΑ η ουσία ΜΙΤ περιέχεται σε σαμπουάν, ενδεικτικά όπως τα Head and Shoulders, Suave και Clairol, καθώς επίσης σε κοντίσιονερ μαλλιών Pantene, στις βαφές μαλλιών της Revlon και σε μία πληθώρα άλλων γνωστών και μη προϊόντων.
Πλήρης λίστα προϊόντων που περιέχουν ΜΙΤ μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα http://householdproducts.nlm.nih.gov/

«Η US Enviromental Protecion Agensy (ΕΡΑ) φαίνεται ότι δεν απαιτεί πειράματα όσον αφορά τις πιθανές βλάβες που μπορεί να προκληθούν στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος από διάφορες ουσίες για να δώσει άδεια κυκλοφορίας σε κάποιο προϊόν. Πιθανώς υπάρχουν ουσίες γενικής χρήσης που μπορούν να καταστρέφουν το νευρικό σύστημα», λέει ο Aizenman. Αυτή τη στιγμή ο Aizenman προσπαθεί να επαναλάβει τα πειράματά του σε ζωντανά ζώα, ώστε να βρει ακριβώς με ποιο τρόπο το ΜΙΤ επιδρά στους νευρώνες.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΜΙΤ
ΠΛΑΚΕΣ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ
Camay Bar Soap
Dove Soap Bar with 1/4 Moisturizing Lotion
Oil of Olay Bar Soap for Soft Moisturized Skin
BODY BATHS
Vaseline Intensive Care Foaming Creme Bath, Botanical Garden
Vaseline Intensive Care Moisturizing Bath and Body Oil
Vaseline Intensive Care Moisturizing Bath Beads Enriched with Aloe
Vaseline Intensive Care Moisturizing Bath Beads, Peaceful Orchard
Vaseline Intensive Care Moisturizing Bath Beads, Petal Soft
Vaseline Intensive Care Moisturizing Bath Beads, Vitamin E
Vaseline Intensive Care Soft Petal Foaming Creme Bath
ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ
Dove Sensitive Skin Moisturizing Body Wash, New
Dove Ultra Moisturizing Body Wash
Vaseline Intensive Care Moisturizing Body Wash
ΜΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ
Clairol Herbal Essences Conditioner-Fine/Limp Hair
Clairol Intensive Blends Moisturizing Conditioner for Normal Hair
Clairol Intensive Blends Nourishing Creme Leave-In for All Hair Types
Clairol Intensive Blends Protecting Conditioner for Colored/Permed Hair
Clairol Intensive Blends Replenishing Conditioner for Dry/Damaged Hair
Pantene Pro V Color Revival Conditioner
Pantene Pro V Constant Care Conditioner
Pantene Pro V Deep Hydrating Treatment
Pantene Pro V Detangle Light Spray Conditioner
Pantene Pro V Essentials Hair Revival Cream
Pantene Pro V Essentials Instant Hair Quencher
Pantene Pro V Hydrating Curls Conditioner
Pantene Pro V Sheer Volume Conditioner
Pantene Pro V Smooth & Sleek Conditioner
Pantene Pro V: Provitamin Daily Treatment & Conditioner-Fine Hair
Pantene Pro-V: Provitamin Daily Treatment Conditioner-Dry Hair
Pantene Progressive Treatment Crème Conditioner
Salon Selectives Conditioner Type M Moisturizing
Salon Selectives Conditioner Type P Protective
Vidal Sassoon Conditioning Rinse-Stylists Choice
HAIR STYLING
Clairol 3 in 1 Mousse Maximum Hold
LOreal Pumping Curls for Curly Hair
Pantene Pro V Ready, Set, Curl Reviving Treatment
Pantene Pro V: (Alcohol Free) Styling Mousse Extra
Vidal Sassoon Alcohol Free Styling Gel Extra Hold
Vidal Sassoon Alcohol Free Styling Mousse Extra Body
HAIR SPRAY
Clairol 3 in 1 Conditon Hairspray Extra Hold, Unscented, Aerosol
Clairol Final Net All Day Hold Hairspray-Regular
Pantene Pro V Essentials Natural Body Booster Spray
Pantene Pro V Hold & Protect Non Aerosol Hairspray
Pantene Pro V Settique Spray Stay Smooth Aerosol Hairspray
Pantene Pro V Settique Spray Stay Smooth Non Aerosol Hairspray
Pantene Pro V Settique Spray Uplifting Aerosol Hairspray
Pantene Pro V Settique Spray Uplifting Non Aerosol Hairspray
Pantene Pro V Settique Spray, Curl Lock
Pantene Pro V Settique Spray, Curl Lock, Non Aerosol
Pantene Pro V Settique Spray, Hold & Protect with Colorshine
Pantene Pro V Shine On Glossing Spray with Colorshine
Pantene Pro V: Provitamin Wet/Dry Styling Hold Spray
Vidal Sassoon Alcohol Free Spray On Gel-Extra Hold
Vidal Sassoon Non Aerosol Finishing Hair Spray Ext
ΣΑΜΠΟΥΑΝ
Clairol Herbal Essences Intensive Blends Replenishing Shampoo
Clairol Herbal Essences Shampoo-Fine/Limp Hair
Clairol Herbal Essences Shampoo-Normal Hair
Clairol Intensive Blends Moisturizing Shampoo for Normal Hair
Clairol Intensive Blends Shampoo Protecting For Colored/Permed Hair
Pantene Pro V Classically Clean Shampoo
Pantene Pro V Essentials, Daily Strengthening Complex-1
Pantene Pro V Essentials, Daily Strengthening Complex-2
Pantene Pro V Hydrating Curls Shampoo
Pantene Pro V Purity Clarifying Shampoo
Pantene Pro V Shampoo, Hydrating Curls
Pantene Pro V Sheer Volume Shampoo
Pantene Pro V Smooth & Sleek Shampoo
Salon Selectives Botanical Blends Shampoo: Aloe
Salon Selectives Shampoo Level 1: Frequent Use
Salon Selectives Shampoo Level 4: Extra Moisturizing
Salon Selectives Shampoo Level 5 Regular-Normal
ΒΑΦΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ
Clairol Herbal Essences, True Intense Color, 40-Garnet Blaze, Bright Burgundy
Clairol Herbal Essences, True Intense Color, Honey Fusion, 26-Moon Dance
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Amber Sunrise, 20A, Med. Reddish Blonde
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Bamboo, 14, Dark Golden Blonde
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Black Pearl, 52
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Cocoa Harbor, 38
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Mocha Splash, 44, Medium Brown
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Oasis, XL02, Extra Light Blonde
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Russet Glow, 33, Dark Auburn
Clairol Revitalique Permanent Hair Color, Medium Natural Brown, Visionary Brown
Garnier Nutrisse Permanent Crème Haicolor, Brown Sugar 63
Garnier Nutrisse Permanent Crème Haircolor, Black Licorice 10
Grecian Formula 16, Liquid with Conditioner
LOreal Feria Haircolor, Cardinal 67, Rich Auburn
LOreal Feria Haircolor, Chocolate Cherry 36, Deep Burgundy Brown
LOreal Feria Haircolor, Crushed Garnet 41, Rich Mahogany
LOreal Feria Haircolor, Espresso 40, Deeply Brown
LOreal Feria Haircolor, French Roast 45, Deep Bronzed Brown
LOreal Feria Haircolor, Pure Diamond 100, Very Light Natural Blonde
LOreal Feria Haircolor, Sparkling Amber 63, Light Golden Brown
LOreal Feria Haircolor, Starry Night 21, Bright Black
LOreal Open Haircolor, Astral 10G, Golden Extra Light Brown
LOreal Open Haircolor, Atlantis 5N, Natural Medium Brown
LOreal Open Haircolor, Equinox 4G, Golden Dark Brown
LOreal Open Haircolor, Horizon 10N, Natural Extra Light Brown
LOreal Open Haircolor, Osiris 8K, Cool Medium Blonde
LOreal Open Haircolor, Oxygen 6G, Golden Light Brown
LOreal Open Haircolor, Solstice 7G, Golden Dark Blonde
LOreal Open Haircolor, Stellar 6N, Natural Light Brown
LOreal Preference Haircolor, Golden Blonde 8G
LOreal Preference Haircolor, Light Ash Blonde 9A
LOreal Preference Haircolor, Light Ash Brown 6A
LOreal Preference Haircolor, Light Brown 6
LOreal Preference Haircolor, Lightest Golden Brown 6 1/2G
LOreal Preference Haircolor, Medium Amber Brown 5AM
LOreal Preference Haircolor, Medium Ash Blonde 7 1/2A
LOreal Preference Haircolor, Medium Blonde 8
LOreal Preference Haircolor, Medium Golden Brown 5G
LOreal Preference Haircolor. Champagne Blonde 8 1/2A
LOreal Preference Haircolor. Light Amber Brown 6AM
LOreal Preference les Blondissimes Haircolor, Extra Light Ash Blonde LB01
LOreal Preference les Blondissimes Haircolor, Extra Light Natural Blonde LB02
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Dark Brown 40
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Light Cool Brown 61
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Medium Blonde 80
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Medium Brown 50
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Medium Golden Blonde 83
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Medium Golden Brown 58
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Ultra Light Natural Blonde 01
ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
Listerine Antiseptic Mouthwash
Listerine Cool Mint Antiseptic Mouthwash
Listerine Fresh Burst Antiseptic Mouthwash
Listermint Mouthwash
ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ
Aquafresh All Tartar Control Toothpaste
Aquafresh Multi Action Whitening Toothpaste
Aquafresh Sensitive Toothpaste
Aquafresh Striped Gel Whitening Toothpaste
Aquafresh Toothpaste
Aquafresh Whitening Toothpaste With Fluoride
Colgate Baking Soda & Peroxide w/ Tartar Control Clean Mint Toothpaste
Colgate Baking Soda & Peroxide w/ Tartar Control Whitening Toothpaste
Colgate Kids Looney Tunes Upright Toothpaste
Colgate Tartar Control Whitening Mint Toothpaste
Colgate Toothpaste, Regular
Colgate Total Toothpaste
Colgate Total Toothpaste, Fresh Stripe
Crest MultiCare Whitening Fluoride Anticavity Toothpaste, Fresh Mint
Crest Anticavity Toothpaste, Icy Mint Striped
Crest Baking Soda & Peroxide Whitening with Tartar Protection
Crest Cavity Protection Cool Mint Gel
Crest Cavity Protection Icy Mint Stripe Toothpaste
Crest Cavity Protection Icy Mint Toothpaste
Crest Cavity Protection Regular Toothpaste
Crest Cavity Protection Sesame Street Toothpaste
Crest Cool Mint Gel Toothpaste
Crest Extra Whitening w/Tartar Protection Clean Mint Gel Toothpaste
Crest Extra Whitening with Tartar Protection Toothpaste
Crest Kids Cavity Protection Fluoride Anticavity Toothpaste
Crest Multi Care Toothpaste, Cool Mint Gel
Crest Multi Care Toothpaste, Fresh Mint Gel
Crest MultiCare Fluoride Anticavity Toothpaste, Cool Mint
Crest Rejuvenating Effects Fluoride Anticavity Toothpaste
Crest Sensitivity Protection Mild Mint Paste
Crest Tartar Control Fresh Mint Gel Toothpaste
Crest Tartar Control Smooth Mint Gel Toothpaste
Crest Tartar Control Toothpaste, Regular
Crest Tartar Control Whitening Plus Scope, Cool Peppermint Gel
Crest Tartar Control Whitening Plus Scope, Minty Fresh Gel
Crest Tartar Protection Fluoride Anticavity Toothpaste, Fresh Mint Gel
Crest Whitening Toothpaste Plus Scope, Cool Peppermint
Crest Whitening Toothpaste Plus Scope, Minty Fresh Striped
Sensodyne Anticavity Toothpaste for Sensitive Teeth with Baking Soda
Sensodyne Anticavity Toothpaste for Sensitive Teeth with Fluoride, Cool Gel
Sensodyne Anticavity Toothpaste for Sensitive Teeth, Fresh Mint
Sensodyne Extra Whitening Toothpaste
Sensodyne Toothpaste for Sensitive Teeth, Tartar Control Plus Whitening
FOR BABYS
BATH
Johnsons Baby Bath, Original
Johnsons Baby Bedtime Baby Bath
Johnsons Baby Soothing Vapor Bath
Johnsons Moisturizing Baby Bath with Aloe Vera & Vitamin E
Johnsons Softwash Baby Wash
Johnsons Soothing Skin Baby Bath
Johnsons Baby Head To Toe Wash, Original
Johnsons Baby Soap Bar
Johnsons Kids, Head To Toe Body Wash, Berry Breeze
Johnsons Kids, Head To Toe Body Wash, Tropical Blast
LOTION
Johnsons Baby Bedtime Lotion
Johnsons Baby Lotion, Aloe Vera & Vitamin E
Johnsons Baby Lotion, Original
Johnsons Baby Oil Gel with Aloe Vera and Vitamin E
Johnsons Baby Oil Gel with Chamomile & Multi Vitamin
Johnsons Baby Oil Gel, Lavender
Johnsons Baby Oil, Aloe Vera and Vitamin E
Johnsons Baby Oil, Lavender
Johnsons Baby Oil, Original
Johnsons Creamy Baby Oil
Johnsons Soothing Skin Baby Lotion
Vaseline Nursery Jelly, Baby Fresh Scent
Vaseline Nursery Jelly, Petroleum Jelly
Vaseline Petroleum Jelly
SHAMPOO
Johnsons Baby Head To Toe Wash, Original
Johnsons Baby Shampoo, 2 in 1 Detangler
Johnsons Baby Shampoo, Honey & Vitamin E
Johnsons Baby Shampoo, Natural Lavender
Johnsons Baby Shampoo, Original
Johnsons Kids, Head To Toe Body Wash, Berry Breeze
Johnsons Kids, Head To Toe Body Wash, Tropical Blast
TA NEA
Ο μόλυβδος είναι μία χημική ουσία, η οποία προκαλεί καρκίνο. Πρόσφατα μία μάρκα
που ονομάζεται “Red Earth” μείωσε τις τιμές της από HK$67 σε HK$9.9 !!!!…
Περιείχε μόλυβδο.
Οι μάρκες οι οποίες περιέχουν μόλυβδο είναι:
1. Christian Dior
2. LANCOME
3. CLINIQUE
4. Y.S.L
5. ESTEE LAUDER
6. SHISEIDO
7. RED EARTH (Lip Gloss)
8. CHANEL (Lip Conditioner)
9. Market America-Motives lipstick
Όσο περισσότερο μόλυβδο περιέχουν τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για καρκίνο.
Μετά από δοκιμές που έγιναν σε κραγιόν, ßρέθηκε ότι το κραγιόν του Y.S.L περιείχε την
μεγαλύτερη ποσότητα μόλυβδου. Προσέξτε ιδιαίτερα τα κραγιόν που κατασκευάστηκαν
για να διαρκούν περισσότερο. Εάν το κραγιόν σας διατηρείται πιο πολύ από τα
συνηθισμένα, οφείλεται στο ότι περιέχει υψηλό ποσοστό μόλυβδου.
Δοκιμάστε αυτό το τεστ μόνες σας:
1. Βάλτε λίγο κραγιόν στο χέρι σας.
2. Με ένα χρυσό δαχτυλίδι τρίψτε το χρώμα.
3. Αν το χρώμα του κραγιόν γίνει μαύρο, τότε ξέρετε ότι περιέχει
μόλυβδο.

πηγή

Εκποιούν την ιστορία και την υπόσταση μιας ολόκληρης χώρας !!!

Για να κατανοήσουμε τι σημαίνει για την χώρα, την οικονομία, αλλά και το λαό, η Δ.Ε.Η. θα πρέπει να γυρίσουμε την μνήμη μας, περίπου 60 χρόνια πίσω, τότε που οι πολυεθνικές εταιρίες ηλεκτρισμού κάνουν την εμφάνισή τους, στην Ελλάδα, όπου ηλεκτροδοτούν μόνον τις μεγάλες πόλεις της χώρας.Το 1950 υπήρχαν στη Ελλάδα… 400 περίπου εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιούσαν ήταν το πετρέλαιο και ο γαιάνθρακας που εισάγονταν από το εξωτερικό.

Η παραγωγή αυτή σε συνδυασμό με τα εισαγόμενα καύσιμα, εξωθούσε την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στα ύψη (σ.σ. τριπλάσιες ή και πενταπλάσιες τιμές απ’ αυτές που ίσχυαν στις Ευρωπαϊκές χώρες).

Του Δημήτρη Καπέλλα

Το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν ένα αγαθό πολυτελείας, αν και τις περισσότερες φορές παρεχόταν με ωράριο με τις ξαφνικές διακοπές .Τον Αύγουστο του 1950 ιδρύεται η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (Δ.ΕΗ.) για να λειτουργήσει “χάριν του δημοσίου συμφέροντος” με απώτερο σκοπό τη χάραξη και εφαρμογή μιας εθνικής ενεργειακής πολιτικής και την εντατική εκμετάλλευση των εγχώριων πόρων, θα κάνει το ηλεκτρικό ρεύμα κτήμα και δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη, στη φθηνότερη δυνατή τιμή.

Το 1956, αποφασίστηκε η εξαγορά όλων των ιδιωτικών και δημοτικών επιχειρήσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να υπάρχει ένας ενιαίος φορέας διαχείρισης. Σιγά – σιγά, η Δ.Ε.Η. εξαγόρασε όλες αυτές τις επιχειρήσεις και ενέταξε το προσωπικό τους, στις τάξεις της.

Όλα αυτά τα χρόνια, αγωνίστηκε και πέτυχε την ενεργειακή αυτονομία και το ηλεκτρικό ρεύμα έφτασε σε κάθε άκρη της Ελληνικής γης.

ΕΠΕΛΑΣΗ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ – ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ.

Οι εργολάβοι διεκδικούν μερίδιο από τα έργα της Δ.E.H., ασκώντας έντονες πιέσεις για έργα φιλέτα, όπου και εκεί το κέρδος είναι εξασφαλισμένο, χωρίς κανένα απολύτως ρίσκο. Δυστυχώς, η πολιτική που επέλεξαν, όσες Κυβερνήσεις είχαν την εξουσία ήταν η ολοένα και η πιο έντονη δραστηριότητα των εργολάβων στα έργα της Δ.Ε.Η. Με αποτέλεσμα το τεχνικό προσωπικό να συρρικνώνεται δραματικά, με συνεχείς ρυθμούς και το σύνολο των δραστηριοτήτων της Επιχείρησης να εκτελούνται από εργολάβους με αμφιβόλου ποιότητας Μια άλλη παράμετρος είναι και το κόστος των εργολαβιών, οι οποίες στο σύνολο των περιπτώσεων κοστίζουν οικονομικά πολύ παραπάνω, κάτι που δεν θα συνέβαινε, εάν τα έργα αναλάμβανε να κατασκευάσει η η Επιχείρηση.

ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΙ EΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Έτος 1999. Νομοσχέδιο για τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ (σε τρία στάδια με σύμβουλο μετοχοποίησης την Goldman Sachs) και απελευθέρωση της εγχώριας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, υπουργός Ανάπτυξης Β. Βενιζέλος.

Ένα από τα «μεγάλα αγκάθια» στη μετοχοποίηση ήταν το ασφαλιστικό σύστημα των εργαζομένων σε αυτή. Ένα μοναδικό και πρωτοπόρο ασφαλιστικό σύστημα. Οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων δεν πήγαιναν σε ένα ξεχωριστό ταμείο, αλλά επενδύονταν στην επιχείρηση με πολλαπλά οφέλη γι’ αυτήν και κατ’ επέκταση για τη χώρα. Έτσι, οι εργαζόμενοι γίνονταν συμμέτοχοι στην αναπτυξιακή διαδικασία και στην παραπέρα γιγάντωση της!

Μοναδική υποχρέωση της επιχείρησης, η ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη των εργαζομένων. Αυτό για την κυβέρνηση ήταν και το μεγαλύτερο αγκάθι για τη μετοχοποίηση.

Οι αναλογιστικές μελέτες υπολόγισαν την ενσωματωμένη περιουσία των εργαζομένων σε αυτήν. Το ποσόν αυτό αθροίζεται από τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις των τελευταίων 50 χρόνων. Έτσι, το 2000 η περιουσία των εργαζομένων ήταν 9,1 δισ., το 2005 ανερχόταν σε 10,8 και το 2007, με την τελευταία επικαιροποίηση που έγινε με αφορμή το ασφαλιστικό, εκτιμήθηκαν σε 11,9 δισ.

Με τους υπολογισμούς αυτούς ουσιαστικά, κύριος μέτοχος της ΔΕΗ εμφανίζονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Αφού τα ίδια κεφάλαια της επιχείρησης ανέρχονται (με αποτίμηση του 2011) σε 6,7 δισ. ευρώ, η κεφαλαιακή της αποτίμηση είναι στα 5,6 δισ. ευρώ, με το Δημόσιο να ελέγχει το 51% των μετοχών και τα Ασφαλιστικά Ταμεία 3,8%. Και εδώ μπαίνουν και οι ευθύνες του συνδικάτου.

- Γιατί συμφώνησε στη μετοχοποίηση της ΔΕΗ και στο διαχωρισμό της περιουσίας από τα πάγια της επιχείρησης;

- Γιατί εγκατέλειψε ένα μεγάλο όπλο που είχαν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι έναντι ψεύτικων υποσχέσεων περί χρηματοδότησης από τον κρατικό Προϋπολογισμό;

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η παλαιά ΔΕΗ που όλοι γνωρίζαμε, η εταιρεία-κολοσσός που πέτυχε τον εξηλεκτρισμό της χώρας παύει πλέον να υπάρχει. Με την απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς το 2001, αφού ρυθμίζεται η μετατροπή της Δ.Ε.Η. σε Ανώνυμη Εταιρεία, με το Ελληνικό Δημόσιο να κατέχει το 51% των μετοχών και το υπόλοιπο 49% να μετοχοποιείτε.

Τα υπόλοιπα, σε ό,τι αφορά στα βασικά σημεία της απελευθέρωσης είναι σε όλους γνωστά, όπως η κατάργηση των αποκλειστικών δικαιωμάτων παραγωγής κ.λ.π

Τι έγινε όμως στη συνέχεια; Ποιες επενδύσεις έγιναν από τους Ιδιώτες (επενδυτές) ; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! Και δεν έγιναν λόγω της προφανούς αδυναμίας των ιδιωτών να ανταγωνιστούν, υπό αυτές τις συνθήκες (φθηνή κιλοβατώρα) την Δ.Ε.Η.

Δεν είναι τυχαίο, που επί τόσα χρόνια κρατούσαν τις άδειες κατασκευής εργοστασίων παραγωγής στα συρτάρια τους, επιδιώκοντας και πιέζοντας, πρώτα να αυξηθεί η τιμής της KWh από τη Δ.Ε.Η. και μετά να “επενδύσουν”.

Απο το 1999 που ξεκίνησε η απελευθέρωση με στόχο την είσοδο ανταγωνιστών της ΔΕΗ στη αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, ούτε ένα μεγαβάτ δεν προστέθηκε από ιδιώτες παραγωγούς. Μόνο πιέσεις με νομούς, δήθεν απελευθέρωσης, που αναγκάζουν την Δ.Ε.Η. να τροφοδοτεί με ρεύμα, ακόμα και τους ανταγωνιστές της που έχουν δικές τους μονάδες παραγωγής ρεύματος, δίνοντας τους το ρεύμα φθηνότερα από ότι της κοστίζει, με αποτέλεσμα να ζημιώνεται με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα, όμως γίνετε ακόμη μια σε βάρος της ληστεία και με την οριακή τιμή (ΟΣΤ), όπου ουσιαστικά αναγκάζουν την Επιχείρηση να αγοράζει ακριβά και να πουλάει φθηνά! Όλες οι Κυβερνήσεις την χρησιμοποίησαν ως “δούρειο ίππο” για να εξυπηρετήσουν τα Ιδιωτικά συμφέροντα.

ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ «Α ΛΑ ΚΑΡΤ»

Με την επέλαση της Τρόικας στη χώρα μας, μια νέα επίθεση δέχεται αυτή τη φορά η Επιχείρηση, επιβάλλοντάς της μια «απελευθέρωση» κατά τη λογική των αγορών με στόχο και σκοπό την περαιτέρω περιθωριοποίηση και υποβάθμισή της, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά των ιδιωτικών συμφερόντων.!!! “Πουλήστε μονάδες στους Ιδιώτες” …”δώστε ενέργεια σε τιμή κόστους στους ανταγωνιστές σας”… σενάρια με άλλα λόγια ουσιαστικής διάλυσης της ΔΕΗ!

Προφανώς, υγιείς ανταγωνισμός για κάποιους είναι η δωρεά των λιγνιτικών η υδροηλεκτρικών μονάδων, η, πώληση της φθηνής λιγνιτικής υδροηλεκτρικής ενέργειας σε τιμές κόστους στους ανταγωνιστές της!(Το σχέδιο προέβλεπε ότι ακριβώς απαιτούσαν τόσα χρόνια οι Ιδιώτες).

Όσον αφορά στις αιτιάσεις της Τρόικα και της κυβέρνησης ότι αυτό γίνεται στην λογική του ανοίγματος της αγοράς ενέργειας, θα θυμίσω ότι η αγορά είναι ορθάνοικτη από χρόνια. Οι ιδιώτες δραστηριοποιούνται, ήδη, στην ηλεκτροπαραγωγή με μονάδες φυσικού αερίου και έχουν το 95% της εγκατεστημένης ισχύος από τα αιολικά πάρκα και το 100% σήμερα στα φωτοβολταϊκά!

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ (ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ) ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΕ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ EΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Η αξία της επιχείρησης είναι ανυπολόγιστη. Ο υπολογισμός της σε νούμερα ήταν δύσκολο έργο λόγω της τεράστιας αξίας σε ακίνητη περιουσία –δικαιώματα , χιλιάδες χιλιόμετρα δικτύου μεταφοράς και διανομής, λιγνιτωρυχεία, ανυπολόγιστος ορυκτός πλούτος (κοιτάσματα λιγνίτη), υδροηλεκτρικά φράγματα- νερά κ.α

Έτσι αρχίζουν να εφαρμόζονται τα σχέδια του διαμελισμού της σε μικρότερα κομμάτια . Επί προεδρίας ΔΕΗ του κ. Τ. Αθανασόπουλου ξεκινούν ήδη τα πρώτα αυτά σχέδια διαχωρισμού της επιχείρησης σε θυγατρικές.

Τότε σκοντάφτουν στην αποφασιστική αντίδραση των εργαζομένων και την δυναμική αντιμετώπιση από την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που με μια σειρά κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων εμποδίζουν το ΔΣ να πάρει απόφαση και να επικυρώσει την διάλυσή της.

Ερχόμαστε τώρα στο έτος 2010 – Έκτακτο συνέδριο ΓΕΝΟΠ ΘΕΜΑ: Διαχωρισμός-θυγατρικές.

Δυστυχώς η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όταν κλήθηκε και αυτή να αποφασίσει υπέρ ή κατά του διαχωρισμού-διαμελισμού και τη δημιουργία θυγατρικών της ΔΕΗ (Κοινοτική Οδηγία) η απόφαση τότε ήταν θετική στη λογική του «λιγότερου κακού» από τα τότε τρία σενάρια . Δυστυχώς η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ για ακόμη μια φορά έβλεπε το τυρί μα δεν έβλεπε την φάκα!

Μετά και τις ευλογίες και του Σ.Κ. μπήκε ουσιαστικά το τέλος στην υπόθεση Ενιαία Δ Ε Η.

Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΩΛΗΣΗΣ

Και ερχόμαστε τώρα στον Φεβρουάριο του 2011. Και ενώ, θέση της Κυβέρνησης (προεκλογικά) ήταν Δ.Ε.Η. ΔΗΜΟΣΙΑ με το 51% να ανήκει στο κράτος, έρχεται η περιβόητη συνέντευξη της Τρόικας να βγάλει στην… φόρα τα κρυφά σχέδια της Κυβέρνησης για πωλητήριο της ΔΕΗ.!!!

ΣΗΜΕΡΑ…

Από το 2010 ακολουθήθηκε πλέον μια πορεία συντονισμένης απαξίωσης της ΔΕΗ με τελικό σκοπό την τελική εκποίησή της.

Αφού πρώτα την χρησιμοποίησαν ως μπαμπούλα της κοινωνίας, φοροεισπρακτικό μηχανισμό και εκβιαστή !Με το χαράτσι να παίζει σημαντικό ρόλο στην βουτιά της οικονομικής ρευστότητας.

Κατά τα άλλα, η απαξίωσή της συνεχίστηκε εντονότερα, υλοποιώντας δεκάδες οδηγίες (πέρα από κάθε λογική υγιούς ανταγωνισμού) προκειμένου οι μονάδες της που παράγουν φθηνό καύσιμο και άρα φτηνή ενέργεια,να μένουν σβηστές προκειμένου να κερδοσκοπούν οι ιδιώτες με Φ.Α. Αν δεν είναι αυτό εξαναγκασμός σε βίαιο θάνατο μιας επιχείρησης τότε τι είναι;

Φυσικά το ερώτημα που δεν απαντήθηκε ακόμη είναι, γιατί η επιχείρηση πριν το άνοιγμα της Α.Η. Ε. με 31.000 προσωπικό είχε πάνω από 500 εκ. κέρδη και σήμερα με απανωτές αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, με 19.000 προσωπικό και με 43% μείωσης στους μισθούς είναι κάθε χρόνο στο κόκκινο.

ΣΠΑΣΙΜΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ουσιαστικά επικυρώνεται η προειλημμένη απόφαση και η υπογραφή της κυβέρνησης σε μνημόνιο για το ξεπούλημα της επιχείρησης πιθανόν στους Γερμανούς της rwe η σε ντόπιους κρατικοδίαιτους «επιχειρηματίες»

Ειδικότερα, για τον ΑΔΜΗΕ προβλέπεται ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, είσοδος επενδυτή που θα αναλάβει σε πρώτη φάση την απόκτηση ποσοστού έως και 49% της εταιρείας, αλλά και το μάνατζμεντ. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση της πρώτης φάσης εντός του 2013 και της δεύτερης εντός του δευτέρου τριμήνου του 2014, όταν και θα προχωρήσει η πώληση ποσοστού έως και 51% του ΑΔΜΗΕ από την ΔΕΗ.

Επίσης, το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία νέας καθετοποιημένης «μικρής ΔΕΗ», που θα προικιστεί με νέες μονάδες (υδροηλεκτρικές λιγνιτικές και Φ.Υ.) και την πρόσβαση της νέας εταιρείας σε αποθέματα και ορυχεία λιγνίτη. Και φυσικά, μετά θα δοθεί ως δώρο σε ιδιώτες! Δηλαδή, χωρίς να επενδύσουν ούτε ένα ευρώ μπαίνουν από την επομένη μέρα στην κερδοφορία!

Η τρίτη και τελική φάση προβλέπει την πώληση των μετοχών που διαθέτει το Δημόσιο στη ΔΕΗ και αντιπροσωπεύουν το 17% της εταιρείας και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και την έλευση στρατηγικού επενδυτή.

Τι έχει όμως να κερδίσει η ελληνική οικονομία και ο πολίτης από την ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης επιχείρησης στη χώρα ; Απολύτως τίποτα! Το αντίθετο μάλιστα γιατί:

1 Η πώληση της ΔΕΗ σε ιδιώτες θα φέρει αλματώδη αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας. Παραδείγματα του πρόσφατου παρελθόντος , στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμια, δυστυχώς δεν λαμβάνονται υπόψη!

2 Η χώρα θα απολέσει ένα βασικό εργαλείο άσκησης πολιτικής σε σχέση με την ανάπτυξη της χώρας. Πόσο μάλλον σε περιόδους κρίσης όπως την σημερινή, που η αναπτυξιακή πορεία είναι το ζητούμενο!

3 Παραδίδεται η ενεργειακή επάρκεια της χώρας στις ορέξεις των ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων παραδίδοντας ουσιαστικά όχι την επιχείρηση αλλά την ίδια την ασφάλεια της χώρας στους κερδοσκόπους!

4 Παραδίνουν σε ντόπια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα εθνικό ορυκτό πλούτο της χώρας!

5 Παραδίνουν τα νερά των υδροηλεκτρικών, που όλοι μας γνωρίζουμε πως είναι φυσικό μονοπώλιο και ανήκουν στην κοινωνία,, με καταστροφικά αποτελέσματα και προεκτάσεις στον αγροτικό κόσμο .

6 Δεν προκύπτει από πουθενά ότι ιδιωτικοποίηση της ενέργειας φέρνει ανάπτυξη, το αντίθετο μάλιστα! Όπου το συγκεκριμένο μοντέλο εφαρμόστηκε τα αποτελέσματα ήταν η εμφάνιση μονοπωλιακών καρτέλ!.

7 Η χώρα δεν πρόκειται να κερδίσει οικονομικά απολύτως τίποτα από μια τέτοια κίνηση γιατί η χρηματιστηριακή αξία (ο πιο ακατάλληλος τρόπος πώλησης σε περίοδο κρίσης) είναι ήδη στο ναδίρ όπως και σε κάθε επιχείρηση της χώρας! αλλά και λιγοστά χρήματα να κερδίσει η κυβέρνηση από την συγκεκριμένη πώληση αυτά δεν θα κατευθυνθούν στην ελληνική οικονομία.

8 Ο αγοραστής δεν πρόκειται θα επενδύσει ούτε σε νέες μονάδες αλλά ούτε και σε εργατικό προσωπικό γιατί η άμεση κερδοφορία ήταν είναι και θα είναι πάντα η σημαία του ιδιωτικού κεφαλαίου! Προφανώς κάποιοι ξεχνούν πολύ εύκολα τα παραδείγματα της ENERGA και της HELLAS POWER.

9 Ποιος θα παρέχει ρεύμα στο μη διασυνδεδεμένο Νησιωτικό Σύστημα- Σύμπλεγμα;. Αλήθεια, ποιος είναι αυτός ο ιδιώτης «επενδυτής» που θα λειτουργεί με ζημία τους αυτόνομους σταθμούς παραγωγής με καύσιμο το πετρέλαιο; Η, μήπως σχεδιάζουν την διασύνδεση σ’ αυτά τα ευαίσθητα από εθνικής σκοπιάς νησιά, να τα τροφοδοτεί η γείτονος χώρα;;

10 Σε περίπτωση πλήρους ιδιωτικοποίησης, ποιος θα εγγυάται την χαμηλή τιμολόγηση σε αγρότες, πολυτέκνους , και γενικά τα ειδικά τιμολόγια σε συγκεκριμένη ομάδα πολιτών; Εκτός αν κάποιος νομίζει πως οι «επενδυτές» θα έχουν την ευαισθησία να ασκούν την κοινωνική πολιτική της χώρας!

11 Ας μας αναφέρουν οι θιασώτες των ιδιωτικοποιήσεων έστω και μια χώρα του κόσμου που η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας λειτούργησε προς όφελος του κοινωνικού συνόλου !

Για όλα τα παραπάνω , αυτό που ετοιμάζουν με μια απλή υπουργική απόφαση δεν ονομάζεται πώληση μιας επιχείρησης, αλλά ξεπούλημα μιας ολόκληρης χώρας!

Αν πουλώντας την ΕΡΤ εκποιούν την πολιτιστική κληρονομιά, αν περνώντας στο ΤΑΙΠΕΔ το σκοπευτήριο της Καισαριανής εκποιούν την Ιστορία, στην περίπτωση της ΔΕΗ εκποιούν την ίδια τη χώρα, την εθνική της υπόσταση και ασφάλεια. Η Ενεργειακή εξάρτηση είναι απώλεια εθνικής κυριαρχίας!

Αν δεν σταματήσουμε ΤΩΡΑ! την εκποίηση της μεγαλύτερης επιχείρησης στη χώρα πολύ φοβάμαι ότι αυτή η πώληση θα γίνει η σφραγίδα της αποικιοκρατίας στη χώρα!

“Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθουν, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί”.

Κ. Παλαμάς.

Αντιός, λένε οι Ισπανοί από Ιόνια Οδό και Ε65

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στα δύο από τα τέσσερα «παγωμένα» έργα παραχώρησης, εν μέσω θέρους. Οι δύο ισπανικοί όμιλοι που συμμετέχουν ισόποσα στην Ιονία Οδό και τον Ε65 πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, να αποχωρήσουν εντελώς από το κατασκευαστικό σχήμα και να μειώσουν το ποσοστό της συμμετοχής τους στην παραχωρησιούχο κοινοπραξία. Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει σε «ηγέτη» των δύο έργων τη ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, η οποία θα αναλάβει να υποκαταστήσει τους Ισπανούς στην κατασκευή. Εν τω μεταξύ, η Ιονία Οδός έλαβε την πρώτη δόση της αποζημίωσης, 25,8 εκατ. ευρώ, ενώ έπεται εντός των ημερών και ο Ε65.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», η αποχώρηση των ισπανικών ομίλων Ferrovial και Dragados έχει ήδη συμφωνηθεί, ωστόσο δεν έχει λάβει οριστική μορφή. Οι δύο όμιλοι συμμετέχουν με ποσοστό 33,3% έκαστος στις κατασκευαστικές κοινοπραξίες της Ιονίας Οδού (Euro-Ionia) και του Ε65 (Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος). Με την αποχώρηση των δύο ομίλων, η κατασκευή περνά εξ ολοκλήρου στον έλεγχο της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, με αρκετούς ελληνικούς ομίλους να «εποφθαλμιούν» ένα κομμάτι.

Αντίθετα, στις εταιρείες παραχώρησης οι ισπανικοί όμιλοι Dragados και Cintra Concessiones de Infraestructuras de Transporte θα παραμείνουν, αλλά με μικρότερη συμμετοχή. Οι δύο όμιλοι έχουν ποσοστά 32% και 33,3% αντίστοιχα στις κοινοπραξίες των παραχωρησιούχων της Ιονίας Οδού (Νέα Οδός Α.Ε.) και του Ε65 (Κεντρική Οδός Α.Ε.), μέρος των οποίων φαίνεται ότι θ’ αναλάβει η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ (που αποκτά τον έλεγχο και των δύο παραχωρησιούχων).

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντίστοιχες ανακατατάξεις υπάρχουν και στις τράπεζες που δανειοδοτούν τα δύο έργα. Οι τράπεζες Πειραιώς και Alpha Bank φέρονται διατεθειμένες να αναλάβουν μεγαλύτερο μερίδιο της δανειοδότησης των δύο έργων, υποκαθιστώντας το μερίδιο άλλων τραπεζών (πιθανότατα των ισπανικών). Πρόκειται για τράπεζες που επιθυμούν είτε να μειώσουν το ποσοστό τους στο δανειοδοτικό σχήμα, ή να μην καταβάλλουν άλλα ποσά, πλέον των όσων έχουν ήδη καταβάλει. Ο ρόλος της Πειραιώς και της Alpha Bank στα δύο έργα έχει ούτως ή άλλως ενισχυθεί, μετά την απορρόφηση άλλων ελληνικών τραπεζών.

Κατά τα λοιπά, στις 29 Ιουλίου ο νέος υπουργός Υποδομών κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης υπέγραψε την απόφαση για την καταβολή της πρώτης δόσης της αποζημίωσης στη Νέα Οδό, με βάση τις συμφωνίες επανεκκίνησης που είχαν υπογραφεί στις 15 Μαρτίου. Σύμφωνα με την απόφαση, ο κατασκευαστής (Euro-Ionia) διεκδίκησε 195,4 εκατ. ευρώ, ο ανεξάρτητος μηχανικός ενέκρινε 125,5 εκατ. ευρώ και το Δημόσιο συμφώνησε να καταβάλει 106,5 εκατ. ευρώ (από τα οποία τα 90,3 εκατ. ευρώ αφορούν την ικανοποίηση αιτημάτων αποζημίωσης και 16,2 εκατομμύρια την υποστήριξη του κόστους επανεκκίνησης). Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα πάντα με την απόφαση του υπουργείου, ο παραχωρησιούχος (Νέα Οδός) διεκδίκησε και αυτός αποζημίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Η προκαταβολή της αποζημίωσης του κατασκευαστή, ύψους 25,8 εκατ. ευρώ καταβλήθηκε προ ημερών και έτσι η Euro-Ionia αναμένεται να ξεκινήσει κάποιες πρώτες εργασίες συντήρησης των εργοταξίων της. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκριθεί και η πρώτη δόση της αποζημίωσης για τον Ε65. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατασκευαστής ζήτησε 159 εκατ. ευρώ, ο ανεξάρτητος μηχανικός ενέκρινε 100 εκατ. ευρώ και το Δημόσιο συμφώνησε να καταβάλει 83,5 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων τα 73,6 εκατ. αφορούν αποζημιώσεις και τα 9,9 εκατ. το κόστος επανεκκίνησης).

Οι αποζημιώσεις στις δύο κοινοπραξίες δίνονται με μεγάλη καθυστέρηση, σε σχέση με τις άλλες δύο «προβληματικές» παραχωρήσεις, που έλαβαν την πρώτη δόση τον Απρίλιο. Αιτία είναι η άρνηση των τραπεζών που δανειοδοτούν την Ιονία Οδό και τον Ε65 να δώσουν το «πράσινο φως» (waver), διαπραγματευόμενες για μεγαλύτερα οφέλη. Οσον αφορά την αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης, οι τροποποιήσεις έχουν σταλεί στην Κομισιόν, με στόχο να κατατεθούν στη Βουλή τον Σεπτέμβριο.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Κολλημένα τα μισά μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία των φορέων των υπηρεσιών που παρακολουθούν την πρόοδο των μεγάλων έργων και τα οποία δείχνουν ότι τα περισσότερα από τα μεγάλα έργα είτε έχουν κολλήσει είτε εξελίσσονται με ρυθμό χελώνας, ακριβώς γιατί δεν υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση.

Ετσι, τα μισά από τα μεγάλα έργα αξίας 8 δισ. ευρώ σε σύνολο 11,5 δισ. ευρώ χαρακτηρίζονται από τις υπηρεσίες ως προβληματικά.

Τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι:
α) Τα έργα των αυτοκινητοδρόμων, τα οποία διαφημίστηκαν ότι ξεκίνησαν την άνοιξη και ότι προχωρούν κανονικά. Είναι πλέον κοινά αντιληπτό ότι νέες συμβάσεις δεν έχουν υπογραφεί, περιμένοντας να ετοιμαστούν οι δανειακές συμβάσεις με τις τράπεζες μέχρι το τέλος του 2013.

β) Τα έργα του Jeremie, τα οποία υλοποιούν δήμοι. Φορείς των έργων μιλούν για τεράστιες καθυστερήσεις αποδίδοντας την ευθύνη στις τράπεζες, οι οποίες καθυστερούν τις χρηματοδοτήσεις. Τα έργα αυτά έχουν χρωματιστεί με «πορτοκαλί» και πρέπει να επιταχυνθούν, διαφορετικά θα μπουν σε κατάσταση κινδύνου.

Επιτάχυνση

Σε προβληματική κατάσταση παραμένουν, μεταξύ άλλων, τα έργα που αφορούν το Κτηματολόγιο, το Ηλεκτρονικό Εισιτήριο (ΟΑΣΑ) και το Εθνικό Ληξιαρχείο.

Τα πιο μεγάλα έργα που στον πίνακα έχουν πορτοκαλί χρώμα και χρειάζονται επιτάχυνση, όπως η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου «Ολυμπία Οδός» (Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα), στην οποία η απορρόφηση καταγράφεται στο 108% για το «συγχρηματοδοτούμενο» σκέλος της ύψους 551,8 εκατ. ευρώ επί συνόλου 1,497 δισ. ευρώ...

Σε πορτοκαλί είναι επίσης το μεγαλύτερο σε αξία έργο, οι επενδύσεις Διαχείρισης Υγρών Αποβλήτων σε 120 μικρούς οικισμούς, προϋπολογισμού 1,05 δισ. ευρώ με απορροφήσεις στο 18%.

Τέλος, πορτοκαλί είναι και το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον», η επιδότηση μεταποίησης στις νέες συνθήκες που τρέχει χρόνια, το ψηφιακό σχολείο, πολλά σιδηροδρομικά έργα, μετρό, έργα περιβάλλοντος και ψηφιακές ενισχύσεις στο λιανεμπόριο.

Οι προτεραιότητες

Σύμφωνα με το αναθεωρημένο Μνημόνιο, η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για την επιτάχυνση της υλοποίησης των μεγάλων έργων, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2015. Πρόκειται κυρίως για έργα που είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας, ως λειτουργική αξιολόγηση της δημόσιας διοίκησης, όπως το «Elenxis», ένα έργο για τις υπηρεσίες φορολογικού ελέγχου, το Κτηματολόγιο, η διαχείριση αποβλήτων, τα σιδηροδρομικά έργα, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η ανάπτυξη του τομέα της κοινωνικής οικονομίας και του εθνικού Ληξιαρχείου. Δηλαδή, ως προτεραιότητα η τρόικα θέτει τα πιο πολλά από τα «πορτοκαλί» ή «κόκκινα» έργα.

enet.gr


Όχι σε κάθε είδους πλειστηριασμό. Σεισάχθεια εδώ και τώρα!‏

Αφού πρώτα εξαθλίωσε οικονομικά τον Ελληνικό Λαό, οδηγώντας τον στην πλήρη φτωχοποίηση, το πολιτικό σύστημα προχωρά τώρα με γοργούς ρυθμούς στο επόμενο βήμα του σχεδίου του το οποίο είναι η μεταφορά των τίτλων ιδιοκτησίας των Ελλήνων στα χέρια των
Γερμανών.
Το ζητούμενο πια είναι οι πλειστηριασμοί. Τα οικονομικά αδιέξοδα που έχουν διαμορφωθεί στη μεσαία και κατώτερη ελληνική οικογένεια, μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια καταστροφικής πολιτικής, ανοίγουν τον δρόμο της αφαίρεσης της ατομικής ιδιοκτησίας.

Εδώ είναι και ο ρόλος των πολιτικών κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τα οποία με τον τρόπο που καταθέτουν τις θέσεις τους βάζουν, πλέον, πλάτες στην αφαίρεση των τίτλων ιδιοκτησίας.

Όλες οι συζητήσεις των τελευταίων ημερών περιορίζονται αποκλειστικά στην πρώτη κατοικία, λες και η υπόλοιπη περιουσία των Ελλήνων είναι για πέταμα

Όλοι προτάσσουν «τα στήθη τους», δηλώνοντας ότι δεν θα περάσει η αρπαγή της πρώτης κατοικίας, αλλά σιωπούν για το τι μέλλει γενέσθαι με την υπόλοιπη περιουσία των πολιτών που βρίσκεται στον αέρα.

Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι εκεί δεν θα θέσουν «τα στήθη τους», αλλά θα βάλουν και πάλι, όπως το έχουν κάνει άπειρες φορές, τις « πλάτες» τους.

Για το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα δεν μπορούν να μπαίνουν τέτοια ψευτοδιλήμματα, τα οποία στην ουσία αποπροσανατολίζουν.

Η μόνη λύση για τη χώρα βρίσκεται στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Στους πλειστηριασμούς που επιβάλει η Γερμανία, προκειμένου να αρπάξει την περιουσία των Ελλήνων, εμείς προτάσσουμε την μοναδική λύση που είναι η γενική διαγραφή των χρεών προ τις τράπεζες και το δημόσιο. ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ εδώ και τώρα!



 


Από το Γραφείο Τύπου