EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

AYΓΟΥΣΤΟΣ ΨΕΥΤΗΣ - ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ‏

Εκμεταλλεύομαι συχνά το ότι έχω κοντά μου τη θάλασσα. Όχι τόσο για τα ξέφρενα τα καλοκαίρια αλλά κυρίως για τους χειμώνες. Τότε που όλοι έχουν φύγει και η βοή του κόσμου έχει καταλαγιάσει για τα καλά. Λατρεύω να πηγαίνω και να βαδίζω στην κρύα άμμο, καθώς απολαμβάνω το
αποκλειστικό μου προνόμιο να συνομιλώ με τη φύση, έτσι όπως τη νιώθω εντός μου την ώρα που ο άνεμος παίρνει τα μαλλιά και τα ρούχα μου προς τα πίσω και με φυσάει και αντιστέκομαι, ενώ περπατάω με τα χέρια βαθιά μέσα στις τσέπες και μοιάζω με κατάρτι από μακριά που διασχίζει το πέλαγος. Κάθομαι και μετράω στα βότσαλα τα χρόνια που ‘φύγαν, τα καλοκαίρια ένα προς ένα που περάσαν, διαλέγω ποια ήταν τα καλύτερά μου και τα υπόλοιπα τα πετάω πάνω στο νερό της θάλασσας, ρίχνοντάς τα στριφογυριστά, για να σκάσουν τρεις και τέσσερις και πέντε φορές πριν βουλιάξουν στο βυθό, όπως όλες εκείνες οι αναμνήσεις που, όσο και αν το προσπάθησαν, βυθιστήκαν στο χθες. Θα διασχίσω όλη την παραλία, από τη μια άκρη ως την άλλη, βάζοντας από εδώ και από εκεί και λίγο παρακάτω όλα όσα γίνανε πάνω σε τούτη την αμμουδιά από τότε που ήμουνα παιδάκι μέχρι τώρα που μεγάλωσα. Θα περάσω έξω από τα ταμπουρωμένα μαγαζιά με τα ζωγραφισμένα κοκτέιλ πάνω στους ξύλινους τους τοίχους, θα σκοντάψω στις αλυσοδεμένες τις ξαπλώστρες, θα γράψω ονόματα στην άμμο και καρδιές μεγάλες και μετά θα πάρω φόρα, θα τρέξω και θα κυληθώ πάνω τους και θα τα σβήσω πάλι όλα, έτσι όπως θα κυλιέμαι. Θα μείνω έτσι, ξαπλωμένος, με το βλέμμα να χάνεται στον απέραντο ουρανό, καθώς αποκοιμιέμαι από το νανούρισμα του φλοίσβου. Θα ‘μαι λες και με ξέβρασε το κύμα.

Και ξάφνου νιώθω το στήθος μου να χτυπά δυνατά, τόσο, που ανεβοκατεβαίνει μαζί με το υπόλοιπο το σώμα μου πάνω στο ξύλινο πάτωμα. Είμαι ακόμα ξαπλωμένος κι όπως ανοίγω τα μάτια βλέπω θολά γύρω μου δεκάδες πόδια γυμνά και πρόσωπα χαμογελαστά και αγκαλιές που χοροπηδάνε. Μάλλον ήπια τόσο πολύ που μέθυσα και σωριάστηκα στο έδαφος. Πρέπει να κρατάει για ώρες αυτό το ξέφρενο πάρτι γιατί είμαι μούσκεμα στον ιδρώτα και τα ρούχα μου είναι σχεδόν σχισμένα. Ένα χέρι με σηκώνει στοργικά και με παίρνει μαζί του μέσα στο χορό και πάλι. Μάλλον είναι κάποιος φίλος καλός, δεν ξέρω, το νιώθω μέσα στην καρδιά μου, έτσι όπως κάνουμε κύκλους και άλλες χαζές χορογραφίες και γελάμε και δείχνουμε ο ένας τον άλλο συνέχεια. Χανόμαστε στο πλήθος, καθώς χώνουμε τα ακροδάκτυλά μας στην άμμο μέσα και δεν ακούμε τίποτε άλλο παρά δυνατή μουσική και γέλια ανθρώπινα και ρεφρέν τραγουδιστά συγχρονισμένα. Αρπάζει ένα μπουκάλι με βότκα καλοκαιρινή και το αδειάζει πάνω στο κεφάλι του, τι κάνεις ρε τρελέ, έλα ρε ξεκόλλα, μια ζωή θα έχουμε να τα θυμόμαστε όλα αυτά, έλα, πάμε ακόμα μια γύρα, να πιούμε στην υγειά της φιλίας μας ρε, με εσένα, μ@λάκα μου, βιώνω τον καλύτερο Αύγουστο της ζωής μου, θα είμαι για ‘σένα εδώ, όποτε θελήσεις, να το θυμάσαι. Κι ύστερα έρχονται δίπλα μας και μας αγκαλιάζουν κι άλλοι φίλοι, πολλοί, και κάνουμε έναν κύκλο και χανόμαστε μέσα σε ήχους και ζαλάδες και γδέρνουμε τα δέρματά μας και παίρνουμε το αίμα μας και το ενώνουμε μεταξύ μας και λέμε ότι αυτή η φιλία είναι αδελφική και δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ. Ό,τι κι αν γίνει. Έλα, χόρεψε μαζί μας. Ό,τι κι αν γίνει.

Το βλέμμα φεύγει, χάνεται και τρέχει με ταχύτητα ιλιγγιώδη και διαπερνά πρόσωπα και καταλήγει και σταθεροποιείται απότομα πάνω σε δυο ματάκια που με κοιτάνε χαμογελαστά και μου κάνουν νάζια και νεύματα. Πάω προς τα εκεί σχεδόν πετώντας, το στομάχι μου είναι λες και έχει γεμίσει εκατομμύρια πεταλούδες. Σε βλέπω να λικνίζεσαι αργά, καθώς το σώμα σου παίρνει τέτοια κλίση που με προσκαλεί να το πλησιάσω. Είσαι μια φιγούρα που φωτίζει τη νύχτα, καθώς κάνεις σχήματα με τη μαυρισμένη γυαλάδα του ιδρωμένου σου κορμιού που το ζωγράφισε ο αυγουστιάτικος ο ήλιος. Σε αγγίζω και σε μυρίζω και σε αισθάνομαι, καθώς τα χέρια σου κλειδώνουν πίσω από το σβέρκο μου και σε κάνω σβούρες και σε σφίγγω στη μέση και σου ψιθυρίζω στίχους στο αυτί και εσύ γελάς, γελάς και με φιλάς και νιώθω ότι ψηλαφίζω ένα αστέρι που κατέβηκε στη γη, το σύμπαν όλο νιώθω μέσα στα χείλη σου. Απομακρυνόμαστε χορεύοντας και με πας παραπέρα και νιώθω ότι έγινες ωκεανός που με πήρε και με σήκωσε, καθώς ερωτευόμαστε και οι ανάσες μπερδεύονται με τα κύματα και το αλάτι του κορμιού σου είναι βγαλμένο από την αλμύρα της θάλασσας. Κράτα αυτή τη στιγμή, σε ικετεύω, να μη φύγει ποτέ από μέσα μας, να μη φύγεις ποτέ από μέσα μου, για πάντα θα είσαι τα πάντα, δεν έζησα τίποτα πριν από σένα, νόμιζα ότι είχα ζήσει, γεννήθηκα όταν σε γνώρισα, ναι, τότε γεννήθηκα, σσσσ, μη μιλάς άλλο, πάρε με αγκαλιά, να δούμε την ανατολή αμίλητοι, μα εγώ έχω τόσα να σου πω, ότι πρέπει να βρούμε κάποιο τρόπο, ότι η απόσταση δεν θα χαλάσει τη μαγεία που νιώθουμε τώρα. Ότι με ένα μαγικό τρόπο, βλέπω την ανατολή ν΄ανατέλει μέσα στα μάτια σου. Σσσσ. Κοίτα με.

Λίγο αργότερα, στρέφω το πρόσωπο προς τον παραλιακό δρόμο, τώρα που οικογένειες περπατάνε ρυθμικά πάνω στην πύρινη την άσφαλτο, τώρα που δεκάδες κατεβαίνουν οι ξενιτεμένοι συγχωριανοί για το κυριακάτικό τους μπάνιο. Πρόσωπα γνωστά, αγαπημένα, που λείπουν το χειμώνα στις πόλεις τις μεγάλες και βρίσκουν κάθε Αύγουστο αφορμή για να έρθουν για λίγες μέρες και πάλι στα χωριά τους, που τώρα σφύζουν από ζωή με τις πλατείες γεμάτες και τις πόρτες όλες ανοιχτές με παιδιά που γεννηθήκανε εδώ αλλά μεγαλώνουνε αλλού. Όλοι διαλέγουν τη μεριά τους για να απολαύσουν μια βουτιά σήμερα που ο καύσωνας λιώνει την άμμο. Όλοι καλοσυνάτοι, χαλαροί, μακριά από το άγχος της δουλειάς τους, αδειούχοι, με χέρια γεμάτα, με χαιρετούν και μου τσιμπάνε το μάγουλο, καθώς με αγκαλιάζουνε σφιχτά και έχουν από μια διαπίστωση να μου κάνουν διαφορετική. Πως μεγάλωσες βρε, πως περνάς, εσύ είσαι καλά, έχεις τη θάλασσα δίπλα σου, μη μιλάς εσύ, είσαι τυχερός εσύ, εμείς αν μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω θα το κάναμε, αλλά, δεν πειράζει, ας μην λέμε πάλι για όλα αυτά, εσύ, εσύ τι κάνεις, μεγάλωσες. Και πιάνουμε συζητήσεις και τους λέω ανέκδοτα και γελάμε και αναλύουμε τον κόσμο και τα φαινόμενα και λέμε για την περιοχή μας και για όλα αυτά που δεν έγιναν και που πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν και για το βάρος που πέφτει στη γενιά μας και ανάβουμε φωτιές στην άμμο και ψήνουμε και τρώμε όλοι παρέα και παίρνουμε μια κιθάρα και τραγουδάμε γέρνοντας ο ένας στον ώμο του άλλου, λέμε τραγούδια παλιά και αγαπημένα, για τις χαμένες πατρίδες, τις ανόητες αγάπες, τα ανόητα φιλιά, για λόγια, λόγια, λόγια. Λόγια ψεύτικα.

Σα να συννέφιασε απότομα. Θα ακολουθήσει μάλλον κανένα από εκείνα τα αυγουστιάτικα μπουρίνια που εμφανίζονται στα ξαφνικά και δροσίζουν την ηλεκτρισμένη την ατμόσφαιρα, υπενθυμίζοντας ότι οι εποχές εναλλάσσονται και ότι όλα τα ωραία τελειώνουν και αρχίζουν και τελειώνουν πάλι από την αρχή. Νιώθω έναν περίεργο κόμπο στο στομάχι, δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται πολύ γνώριμη αυτή η αίσθηση. Και ολοένα δυναμώνει αυτός ο κόμπος και με σφίγγει και πηγαινοέρχεται και πάει προς το λαιμό και από εκεί πάει και κάθεται πίσω από τα μάτια. Και έτσι όπως δυναμώνει δεν αντέχεται και λίγο-λίγο λύνεται και γίνεται μαντίλι στο χέρι μου, που τη μια αποχαιρετάει και την άλλη σκουπίζει δάκρυα και σταγόνες στο ιδρωμένο μου μέτωπο από την πολλή τη ζέστη και την πολλή τη νοσταλγία, την ώρα που πρόσωπα φεύγουν και με αφήνουν πίσω, έτσι όπως ξεθωριάζουν και χάνονται μέσα στο πέλαγος και γίνονται ένα με τα κάγκελα του καραβιού που κουβαλάει πάνω του όλα μου τα καλοκαίρια, τα απελπισμένα φιλιά, τους πρόσκαιρους έρωτες, τους φίλους που δεν θα μπορέσουν να είναι πλάι μου όταν θα κάνει κρύο, τους συγγενείς, τα ξαδέρφια τα συνομήλικα, τον κάθε κατεργάρη Αύγουστο που πάντα με ξεγελάει ότι τάχα η καθημερινότητά μου είναι βουτιές και ματιές και χαμόγελα μέσα στο βυθό και μετρημένα παγωτά, αγκαλιές σφιχτές που σε λιώνουν, νύχτες αξημέρωτες, μέρες που νυχτώνουν πάντοτε αργά. Και ανοίγουν οι ουρανοί. Και ξεσπάει καταιγίδα. Η πρώτη του Σεπτέμβρη. Και με κάνει μούσκεμα. Και ξυπνάω. Είμαι ακόμα εδώ. Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Με την ψυχή μου, λιωμένο παγωτό.

Κολλάει στο χέρι.

 
 

Oύτε στη… Μπανανιά δεν γίνεται τόσο ξεδιάντροπα, η λεηλασία της κρατικής περιουσίας !!!

Oύτε στη… Μπανανιά δεν γίνεται τόσο ξεδιάντροπα, η λεηλασία της κρατικής περιουσίας, γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα “Το Παρόν” αναφερόμενη σε ένα τεράστιο σκάνδαλο που πραγματοποιήθηκε με λεία αυτή την φορά την περιουσία της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα ο Διοικητής της Αρθούρος Ζερβός, μέσα στο κατακαλόκαιρο προχώρησε σε…μεθόδευση ώστε να υλοποιηθεί ένα τεράστιο σκάνδαλο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα επιχειρηματικού ομίλου (και φυσικά να πέσουν και οι σχετικές μίζες στους “αρμοδίους”, κάτι απόλυτα συνηθισμένο σ’ αυτές τις περιπτώσεις).

Το ποιο πιθανόν είναι τα τεράστια ερωτήματα που δημιουργεί αυτή η κοινοποίηση και αυτού του σκανδάλου να μην απαντηθούν ποτέ και το ίδιο το γεγονός να μην πάρει καμιά δημοσιότητα. Οι κρατικοί αξιωματούχοι διαχειρίζονται την δημόσια περιουσία σαν να είναι τσιφλίκι τους και δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια οργανωμένη δύναμη να ανακόψει την ασυδοσία τους, το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας στο οποίο επιδίδονται.

Ολόκληρο το συγκεκριμένο δημοσίευμα:

Πολλοί μιλάνε τελευταία όλο και περισσότερο για μοιρασιές που γίνονται τούτο τον καιρό, ώστε κανένας από τους γνωστούς μεγαλοεπιχειρηματίες να μην διαμαρτύρεται ότι είναι παραπονούμενος ή ριγμένοςΜέσα σε αυτό το πλάνο πρέπει να εντάσσεται η παραχώρηση ενός σημαντικού φιλέτου της ΔΕΗ σε εταιρεία, όπου ο ιδιώτης θα έχει το 51 % και η ΔΕΗ που θα τα βάλει όλα θα είναι μειοψηφία, θα έχει το 49%! Αυτό ούτε στη… Μπανανιά δεν γίνεται τόσο ξεδιάντροπα.

Από καιρό προσπαθούσε ο Διοικητής της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός να μεθοδεύσει την υλοποίηση αυτής της ιστορίας, αλλά την μπλόκαραν οι εργαζόμενοι και βασικά η Ένωση Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού (ΕΔΟΠ/ΔΕΗ). Όσες φορές επεχείρησε να το περάσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, βρήκε τείχος, την ΕΔΟΠ/ΔΕΗ.

Το κόλπο που από καιρό ψηνόταν, με το πράσινο φως να έχει ανάψει από πολύ ψηλά… αφορούσε το κοινοπρακτικό σχήμα ΔΕΗ – SILCIO, όπου η ΔΕΗ θα είναι μειοψηφία, όπως σημειώνουμε παραπάνω. Η εταιρεία αυτή θα πουλάει ενεργειακά προϊόντα και στα 60 καταστήματα που αρχικά ανά την Ελλάδα θα ανοίξουν, θα εισπράττονται και λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, με προμήθεια βέβαιαΔηλαδή μαγαζί γωνία με δουλειά εκ των προτέρων εξασφαλισμένη, με ιδιώτη κάτοχο του 51 % να μην διακινδυνεύει να χάσει ούτε δεκάρα, αντίθετα θα έχει σίγουρα κέρδηΠρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο. Και αν δεν είναι, τότε για ποιον λόγο κ. Διοικητή της ΔΕΗ δεν κάνατε πλειοδοτικό διαγωνισμό, ώστε όποιος δώσει τους καλύτερους και συμφερότερους όρους, με αυτόν να συνεργασθεί η ΔΕΗ, υπό την προϋπόθεση ότι η ΔΕΗ θα έχει την πλειοψηφία; Για να μην προχωρήσει σε μια τέτοια διάφανη διαδικασία ο κ. Ζερβός, επιβεβαιώνει τις βαριές υποψίες ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα…

Τελικά τα κατάφερε ο κ. Ζερβός στην καρδιά του καλοκαιριού -όταν όλοι είναι σε διακοπές- και πήρε την έγκριση μαζεύοντας τον απαραίτητο αριθμό των υπογραφών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και πλέον η ΔΕΗ θα είναι ο φτωχός συγγενής στην εταιρεία που θα συσταθεί, με τον ιδιώτη να έχει το κουβέρνο…
Από πλευράς της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ οι πληροφορίες είναι ότι θα επιχειρήσει να προσβάλλει την απόφαση, προσφεύγοντας στα αρμόδια δικαστήρια.

ΥΠΟΠΤΟΣ ο ρόλος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Ύποπτη όμως σε αυτή την σκοτεινή ιστορία, που φαίνεται ότι έχει πολύ… ψωμί, είναι η στάση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, η οποία είχε εκδοθεί πριν την έγκριση από το ΔΣ της σύστασης της εταιρείας με την SILCIO.

«Η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις του ΔΣ της ΔΕΗ βρισκόταν στον προθάλαμο των συνεδριάσεων, φυλάσσονται θερμοπύλες, περιφρουρώντας τις αποφάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, δηλαδή του Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, αλλά και της τελευταίας απόφασης που έλαβε το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ (προ 20 ημερών), που έλεγε ότι θα σεβαστεί και θα αποκρούσει με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο, την λήψη απόφασης από τη διοίκηση της ΔΕΗ για τη συγκεκριμένη συνεργασία. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν τηρήθηκε στο ελάχιστο η δέσμευση της αυτή, αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, η άλλοτε κραταιά ΓΕΝΟΠ ήταν απούσα, λες και το θέμα αφορούσε μόνο την ΕΔΟΠ/ΔΕΗ.

Αν η διοίκηση λάβει την πολυπόθητη για αυτήν απόφαση που διακαώς επιθυμεί (Σημ. «Π»: για ποιον λόγο άραγε;) τότε ο αγώνας μας θα έχει άλλη μορφή προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί ποτέ αυτή η συμφωνία όπως έγινε και με την περίπτωση της Χαλυβουργικής. Τους θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι η πράξη τους είναι παράνομη αφού δεν έγινε πλειοδοτικός διαγωνισμός και το σήμα της ΔΕΗ έγινε δώρο στον ανταγωνιστή της ΔΕΗ».



tsak-giorgis

«Δεν θα πέσουμε τώρα για ένα παλιόσπιτο»

Η κυβέρνηση ψάχνει εναλλακτικές λύσεις μετά τη θύελλα στην κοινωνία και τις πολιτικές αντιδράσεις

Κόκκινη γραμμή φέρεται διατεθειμένη να βάλει η κυβέρνηση στις πιέσεις της τρόικας να αρθεί
αδιακρίτως η απαγόρευση για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, συναισθανόμενη τον τεράστιο πολιτικό και κοινωνικό κίνδυνο που εμπεριέχει μια ανεξέλεγκτη κρίση γύρω από το καυτό αυτό θέμα.

«Δεν θα πέσουμε για ένα παλιόσπιτο», είναι η χαρακτηριστική φράση κυβερνητικού στελέχους, που αποτυπώνει τους έντονους προβληματισμούς στους κόλπους της κυβέρνησης, αλλά και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., που ήδη βράζει μπροστά στο ενδεχόμενο να αρχίσουν οι εξώσεις πολιτών που ανήκουν στα μεσαία και φτωχά κοινωνικά στρώματα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να έχουν λάβει τα μηνύματα και αντιλαμβάνονται τις πολιτικές και κοινωνικές δυσκολίες στον χειρισμό του προβλήματος. Δυσκολίες που σε επίπεδο κυβερνητικής συνεργασίας εκφράζονται και με τη σαφή τοποθέτηση που κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με τη συνέντευξή του σήμερα στο «ΘΕΜΑ», δηλώνοντας ότι «η απαγόρευση δεν μπορεί να αρθεί, η ενυπόθηκη ή προσημειωμένη πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο».

 
 

Αυτό κι αν είναι success story..Νέο δάνειο μας ετοιμάζουν οι δυνάμεις κατοχής και τα τσιράκια τους...

Την ανάγκη για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα το αργότερο στις αρχές του 2014 βλέπει η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του DER SPIEGEL.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η Μπούντεσμπανκ σε εσωτερικό της έγγραφο επισημαίνει ότι
οι Ευρωπαίοι θα βρεθούν μπροστά στην ανάγκη να αποφασίσουν ένα νέο πρόγραμμα δανεισμού για την Ελλάδα, ενώ παράλληλα επικρίνει την πρόσφατη διαπραγμάτευση για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης προς την Αθήνα, υποστηρίζοντας ότι «είχε υπαχθεί σε πολιτικά κριτήρια».

Στο ίδιο έγγραφο η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα φέρεται να κάνει λόγο για «υψηλούς κινδύνους στην εφαρμογή του προγράμματος», καθώς και για «σημαντικές αμφιβολίες» ως προς την επιθυμία της Ελλάδας να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Το περιοδικό DER SPIEGEL υποστηρίζει ότι η σχετική τοποθέτηση της Μπούντεσμπανκ έρχεται σε ακατάλληλη στιγμή για τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, ο οποίος πρόσφατα είχε αποκλείσει νέο κούρεμα ή παροχή νέων δανείων προς την Ελλάδα.Der Spiegel / DPA / Handelsblatt / Γιάννης Παπαδημητρίου

 

Αυξάνονται οι δυνάμεις επιστροφής στο εθνικό νόμισμα.

«Η διαφορά ανάμεσα στους Έλληνες και τους Αργεντινούς είναι πως οι Έλληνες είναι δειλοί. Ο ελληνικός λαός είναι εκ φύσεως δειλός [....] δεν υπάρχει κάποια φωνή κατά του ευρώ» Observer.

Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εθνική ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία. Δεν νοείται αυτοδιάθεση και ελεύθερη δημοκρατική απόφαση  μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι εντολές τρίτων. Αυτό είναι αδύνατον.

Όμως, εθνική ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς οικονομική αυτοδυναμία και κυρίως χωρίς κυριαρχία ενός λαού πάνω στο νόμισμά του. Εθνική ανεξαρτησία όταν σε ταΐζουν άλλοι και όταν δεν έχεις δικό σου νόμισμα, δεν νοείται.

Επομένως, κατά λογική συνεκδοχή, δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς οικονομική αυτοδυναμία και κυρίως χωρίς κυριαρχία ενός λαού πάνω στο εθνικό του νόμισμα.

Στην περίπτωσή μας, όλα τα προγράμματα της τρόϊκας έχουν αποτύχει παταγωδώς και όπως αποδεικνύεται τώρα, αυτό δεν ήταν και τόσο λάθος εκτίμηση, αλλά μάλλον εσκεμμένη προσπάθεια μόνιμης υποδούλωσης και ξεπουλήματος της χώρας και του λαού μας, μέσα σε ένα περιβάλλον Δ΄ Ράϊχ.

«Η διαφορά ανάμεσα στους Έλληνες και τους Αργεντινούς είναι πως οι Έλληνες είναι δειλοί. Ο ελληνικός λαός είναι εκ φύσεως δειλός [....] δεν υπάρχει κάποια φωνή κατά του ευρώ», διαβάζουμε στον Observer. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι οι Έλληνες είναι δειλοί. Απλά βρίσκονται ακόμα κάτω από το ξαφνικό σόκ που τους βρήκε. Αρνούνται να το χωνέψουν και πιστεύουν ότι θα επανέλθουν σύντομα στον χαμένο τους Παράδεισο. Επομένως, τρομοκρατούνται εύκολα από το καθεστώς και υποθάλπεται ο κοινωνικός αυτοματισμός για να διατηρούνται αδρανοποιημένοι στον μακάβριο καναπέ τους. Αυτή η δύναμη της αδράνειας είναι το κενό που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ντόπια και ξένα συμφέροντα. Αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ.

Μεγάλη πλέον μερίδα του λαού αφυπνίζεται και συνειδητοποιεί την αδήριτη ανάγκη επιστροφής στο εθνικό νόμισμα. Αντιλαμβάνεται ότι είναι προτιμότερη μια δύσκολη περίοδος με προοπτική αυτοδύναμης ανάπτυξης και προόδου, παρά μια αιώνια εξάρτηση και εθνικός εξευτελισμός. Έτσι, τελευταία παρατηρείται μια συνεχής αύξηση των δυνάμεων επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Προς το παρόν αυτές οι δυνάμεις είναι διάσπαρτες και χωρίς σοβαρή στελεχιακή παρουσία, αλλά σιγά σιγά θα δυναμώνουν και θα συγκλίνουν σε ένα μεγάλο ρεύμα που θα βάλει την Ελλάδα στο δρόμο της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ανάπτυξης και της προόδου.

Όπως είναι φυσικό, το σημερινό πολιτικοοικονομικό σύστημα θα ανατραπεί και οι δυνάμεις που σήμερα χαρακτηρίζονται από τα συστημικά ΜΜΕ ως περιθωριακές, πολύ σύντομα θα γίνουν κυρίαρχες στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας.

Είναι η μεγάλη ευκαιρία όλων όσων είναι αποκλεισμένοι από το σημερινό κλειστό, διαπλεκόμενο και κληρονομικό πολιτικοοικονομικό σύστημα, να αναλάβουν τα ηνία της χώρας.

Είναι μια μαθηματική νομοτέλεια που δεν θα αργήσει να επιβληθεί.

Πέτρος Χασάπης



Ο Κανόνας των εξαιρέσεων.

Προσπαθώ να κόψω το κάπνισμα. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσο μεγάλο λούκι. Ίσως επειδή μου αρέσει το κάπνισμα και το κόβω μόνο και μόνο για να μην πληρώνω φόρους στο κράτος. Για τον ίδιο λόγο αφήνω το αυτοκίνητο να σαπίζει ακίνητο. Δε βάζω βενζίνη για να μην πληρώνω φόρους στο κράτος. Για τον ίδιο λόγο πέρσι τον χειμώνα ήμουν με αυτούς που ψηφίσαμε να μην πάρουμε πετρέλαιο στην πολυκατοικία.

Προσπαθώ να καταναλώνω όσα λιγότερα μπορώ. Να γίνομαι όσο το δυνατόν αυτάρκης. Να έχω όσο το δυνατόν λιγότερα πάρε δώσε με το Κράτος. Ναι, έχω pc και πληρώνω σύνδεση για σταθερό τηλέφωνο και ίντερνετ. Τα εντελώς απαραίτητα. Δεν είπα ότι αποφάσισα να μονάσω. Αν αποφασίσω συνειδητά να γίνω ερημίτης, θα τα κόψω κι αυτά.

Ως τότε θα παραμείνω παρατηρητής αυτού του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων, που είναι κομμάτια της ίδιας πίτσας. Μία σπέσιαλ με απ’ όλα. Κομμουνιστές φιλελεύθερων πρακτικών, αριστεροί ριζοσπάστες του «νόμιμου μονόδρομου και της τάξης», τριτοκοσμικοί «σοσιαλιστές» που ξέπεσαν πριν προλάβουν να χορτάσουν τον νεοπλουτισμό τους και δεξιοί που κεντροφασίζονται διαρκώς αναζητώντας αναγνώριση ύπαρξης άλλοτε από τη Γαλλία, άλλοτε από τις ΗΠΑ κι άλλοτε από τη Γερμανία.

Όλοι αυτοί θεωρούν πως έχουν δίκιο. Μόνο αυτοί. Κατέχουν την απόλυτη αλήθεια. Αν τους ασκήσεις κριτική «διακατέχεσαι από αντι – κομμουνιστικό μένος», «παραχαράσσεις το πραγματικό νόημα της σύγχρονης Αριστεράς», «είσαι αντι-εκσυγχρονιστής και λαϊκιστής» ή «μια Κασσάνδρα που θέλει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης». Αυτές είναι οι άμυνές τους και τα επιχειρήματά τους. Ως εκεί φτάνουν. Τους ενοχλεί λιγότερο να δηλώνεις σύμφωνος με όλους, παρά να εκφράζεις καχυποψία έστω και για έναν τους. Αμέσως συσπειρώνονται, διότι στηρίζουν και σιτίζονται από το ίδιο σύστημα.

Προσπαθώ, λοιπόν, να απέχω όσο μπορώ. Όχι μόνο από την «πίτσα σπέσιαλ με απ’ όλα», αλλά κι από την κοινωνία που προμηθεύει με άλλοθι όλη αυτή την πολιτική παρακμή. Αν αυτοί που ήταν στον Ρέμο στη Μύκονο ήταν μια «εξαίρεση» κι αν αυτοί που ήταν στον Κιάμο στη Χαλκιδική ήταν μια ακόμη «εξαίρεση», αν αυτοί που τρέχουν στις συναυλίες του Βέρτη είναι μια άλλη «εξαίρεση», αυτοί που φέρνουν το «Πρώτο Θέμα» πρώτο σε κυκλοφορία είναι μια διαφορετική «εξαίρεση», αυτοί που συντηρούν αγοράζοντας όλα τα περιοδικά με τα κουτσομπολιά για τις άγνωστες βυζαρούδες των τηλεοπτικών πρωινάδικων είναι μια επιπλέον «εξαίρεση», ε συγγνώμη αλλά αν προσθέσεις αυτές κι άλλες τόσες εξαιρέσεις φτιάχνεις τον κανόνα. Μην τρελαθούμε κι εντελώς τώρα δηλαδή.

Δεν πάει να γράφει ο Guardian ότι πλέον δεν υπάρχει «λίπος»; Υπάρχει και παραϋπάρχει σε μία νέα μεσαία τάξη που δημιούργησε η κρίση. Μια τάξη νεολαμόγιων που ήρθε να καλύψει το κενό που άφησαν οι νεόφτωχοι στα μεσαία στρώματα. Είναι το στήριγμα και το άλλοθι της κυβερνητικής πολιτικής.

Αν κάποια στιγμή ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα ζήσουμε το εξής επικοινωνιακό φαινόμενο: Θα εμφανιστούν περιπτώσεις κάποιων από αυτά τα λαμόγια που έχουν 4 διαμερίσματα και 3 εξοχικά, να χάνουν από την τράπεζα τη δηλωμένη «κύρια κατοικία τους».
Θα βγουν λοιπόν οι Κεδίκογλου και θα μας πείσουν ότι αυτή είναι η πλειοψηφία των «θυμάτων των τραπεζών» κι ότι η κυβέρνηση «δεν είναι ανάλγητη».

Την ίδια ώρα, στα παρασκήνια και στα σιωπηλά, κόσμος και κοσμάκης θα πετάγεται στο δρόμο χάνοντας το μοναδικό ρημαδόσπιτό του που αγόρασε με δανεικά. Όμως η μαγική εικόνα θα έχει πλασαριστεί με την πολύτιμη συνεισφορά των νεολαμόγιων. Τότε πραγματικά ελπίζω να γίνει η αποκάλυψη του χάους και το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» να βρει την απόλυτη δικαίωσή του. Διότι όλοι ξέρουμε για τα νεολαμόγια. Όλοι υποπτευόμαστε ότι κάποιοι κρύβουν στο υπόγειο «αλεύρι και λάδι». Όμως τώρα απλώς δεν τους συμπαθούμε. Όταν μας πάρουν το σπίτι και δούμε τον ροδομάγουλο να ρεύεται από το πολύ φαΐ, θα γεννηθεί το μίσος.

Τότε ίσως αλλάξει κάτι. Γιατί τη λύση θα την δώσει η απόγνωση κι όχι η ψεύτικη και γενικόλογη ελπίδα. Όταν βρεθεί πεινασμένος κόσμος στο δρόμο δε θα υπάρχει ούτε η πολυτέλεια για διαφωνίες μεταξύ συνιστωσών και γραμμών, ούτε ο χρόνος για διευκρινίσεις εκ μέρους των τοπικών κυβερνητικών και συνεργαζόμενων βουλευτών. Εκεί στον πάτο που θα συναντηθούμε δε θα υπάρχει καιρός για αναδιαρθρώσεις και διορθωτικές κινήσεις. Η τελευταία μάχη θα είναι και νικητής θα βγει ο πιο απεγνωσμένος.

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μια φωτογραφία 1000 λέξεις... το Codex Alimentarius έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα... ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον!!!


Απαγορεύεται η φύτευση ,εξαιτίας του ότι η "ράτσα" της πατάτας ανήκει μαζί με τα δικαιώματά της σε κάποια εταιρεία ή οποία απαγορεύει την αναπαραγωγή της, κάτι σαν ΑCTA διατροφική, το λεγόμενο "Codex Alimentarius",βάσει του οποίου θα απαγορεύεται μελλοντικά η αναπαραγωγή "τέτοιου τύπου" με κατοχυρωμένη πατέντα αγροτικών προϊόντων.


Προσέξτε αυτό είναι το σχέδιο , ο έλεγχος των τροφίμων, ήδη μόνο υβρίδια κυκλοφορούν που ανήκουν σε εταιρείες κι επειδή χωρίς λεφτά ζεις αλλά χωρίς φαγητό όχι, φυλάξτε παλιούς σπόρους που ξαναφύτευονται και δεν ανήκουν σε εταιρείες,γιατί τα υβρίδια είναι μονοετή και μολύνουν το έδαφος.
Είναι σημαντικό να ενισχυθούν όσοι κρατάνε παλιούς σπόρους και να προσπαθήσουμε κι οι ίδιοι να τους αναπαράγουμε. Ο έλεγχος του φαγητού θα βοηθήσει την νέα τάξη να εδραιωθεί!
 
 
 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΡΟΧΗ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟ 2013 ΚΑΙ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ 2014-15!

Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΚΕΝΟ!
ΝΕΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ!
 
Τα μέτρα του τρίτου μνημονίου που θα κλείσουν το χρηματοδοτικό κενό ύψους 10,9 δισ. ευρώ για το 2014-2015 και θα εξασφαλίσουν τη μείωση του δημόσιου χρέους στο 110% του ΑΕΠ έως το 2024 θα είναι η βάση της συζήτησης με την τρόικα στα τέλη Σεπτεμβρίου.
 
Μετά την άτυπη «εκεχειρία» που έχει κηρύξει τόσο η Ε.Ε. όσο το ΔΝΤ εν όψει των γερμανικών εκλογών, τον επόμενο μήνα θα αρχίσει η τρίτη συνολική αναθεώρηση του προγράμματος.
 
Σε πρώτη φάση θα επανεξεταστούν τα μέτρα ύψους 1,9 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκαν τον Ιούνιο προκειμένου να κλείσει -οριστικά- η δημοσιονομική τρύπα για το 2013-2014 από την υστέρηση των εσόδων των ασφαλιστικών Ταμείων, των χρεών του ΕΟΠΥΥκαι τη μη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στους στρατιωτικούς. 


Οι λύσεις που δόθηκαν τον Ιούνιο είναι πρόσκαιρες, αφού αμφισβητούνται ως προς την αποτελεσματικότητάς τους τόσο από την Ε.Ε. όσο και από το ΔΝΤ.
 
ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ
 
Μαζί θα εξεταστεί -ξανά- και η πορεία αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος, η οποία δεν θεωρείται ικανοποιητική, αφού βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και δεν έχει παρουσιάσει θεματικά αποτελέσματα στο μέτωπο της φοροδιαφυγής.
Χαρακτηριστικό είναι ότι είναι όλοι οι τριμηνιαίοι στόχοι του μνημονίου για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων λογαριασμών προηγούμενων ετών τους ελέγχους σε άτομα υψηλού πλούτου και ομάδες ύποπτες για φοροδιαφυγή παρουσιάζουν σημαντικές αποκλίσεις.
 
Στις εν εξελίξει αλλαγές υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις εάν είναι δυνατόν το Δημόσιο να εισπράξει μέχρι και το τέλος του χρόνου τα προβλεπόμενα έσοδα (περίπου 28 δισ. ευρώ) και αν θα μπορέσει να εφαρμόσει από το 2014 το νέο φόρο ακινήτων, ο οποίος αναμένεται να φέρει έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ.
 
Στις δαπάνες, εκτιμούν ότι η καθυστέρηση στην απόδοση των οφειλών αλλά και των παρακρατούμενων φόρων αλλοιώνει την εικόνα της πορείας των δαπανών σε επίπεδο 
 
Γενικής Κυβέρνησης και στερεί πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά.
Ένα άλλο βασικό σημείο ενστάσεων των άτυπων προβλέψεων της τρόικας με το υπουργείο Οικονομικών είναι οι βασικές παραδοχές του προγράμματος για το ρυθμό ανάπτυξης, οι οποίες έχουν αλλάξει σε σχέση με το Μάρτιο.
 
Περισσότερο το ΔΝΤ και λιγότερο η Ε.Ε. σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με Έλληνες αξιωματούχους έχουν εκφράσει αμφιβολίες για την επάνοδο στην ανάπτυξη το 2014.Θεωρούν πλέον ότι η Ελλάδα με βάση και την κακή πορεία της Ευρωζώνης θα έχει μηδενική, αν όχι αρνητική, ανάπτυξη και για τον επόμενο χρόνο.
Με αυτό το δεδομένο το ΔΝΤ προχωρά ένα βήμα παραπάνω στην πρόσφατη έκθεσή του, τονίζοντας ότι ακόμη και το μηδενικό πρωτογενές έλλειμμα για το 2013 θα είναι «εξαιρετικά εντυπωσιακό».
 
Τους προβληματισμούς αυτούς μοιράστηκε σε συνάντηση που είχε μέσα στην εβδομάδα το μόνιμο στέλεχος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Μπομπ Τράα, με κορυφαία στελέχη του οικονομικού επιτελείου.
 
Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη με την ευκαιρία της δημοσίευσης της έκθεσης του Ταμείου για την 4η Αξιολόγηση του δευτέρου ελληνικού μνημονίου. Το στέλεχος του διεθνούς οργανισμού προειδοποίησε ότι «αν υπάρξει χαλάρωση, ειδικά στο σκέλος των εσόδων, για τους περίπου δύο μήνες που απομένουν μέχρι και την αξιολόγηση, τότε τα μεγέθη τα οποία θα συζητηθούν θα είναι σημαντικά διαφοροποιημένα απ’ ό,τι τα σημερινά».
 
Ένα ακανθώδες θέμα το οποίο θα στρέψει όλους εναντίον όλων θα είναι το θέμα των μέτρων για τη μείωση του χρέους. Το ΔΝΤ ζητάει άμεσες παρεμβάσεις της τάξης των 7,6 δισ. ευρώ (4% του ΑΕΠ) και στη συνέχεια πιο μακροπρόθεσμα, ώστε να επιτευχθεί η μονιμότερη βιωσιμότητα του χρέους.
Από την άλλη, η Ε.Ε. αποφεύγει να ανοίξει το θέμα, παραπέμποντας την όποια συζήτηση για παρεμβάσεις στο δημόσιο χρέος για το πρώτο τετράμηνο του 2014. Τότε αναμένεται να υπάρχουν διαθέσιμα τα στοιχεία για το κλείσιμο του φετινού προϋπολογισμού και για την ύπαρξη -ή μη- πρωτογενούς πλεονάσματος.
 
ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
 
Σε πρώτη φάση, μέσω επιστολών, Ε.Ε. και ΔΝΤ θέτουν το θέμα της επιτάχυνσης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, το οποίο δημιουργεί ένα χρηματοδοτικό κενό 1 δισ. ευρώ για το 2013, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να κλείσει.
Μπορεί στην τελευταία αξιολόγηση το θέμα να μην εξετάστηκε διεξοδικά, αλλά για το Σεπτέμβριο τα πράγματα αλλάζουν.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας συνεχίζουν να επιμένουν ότι το πρόγραμμα πάσχει από πολλές πολιτικές παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα να μεταφέρεται σε μεγάλο μέρος του από χρόνο σε χρόνο.
Στην κατεύθυνση αυτή έχουν ζητήσει ήδη την επανεξέταση του τρόπου διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και των διαδοχικών εγκρίσεων που θα πρέπει να έχουν οι αποκρατικοποιήσεις κατά την εκκίνηση και την ολοκλήρωσή τους.
 
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 
Στην αγορά εργασίας στόχος είναι η μεγαλύτερη απορρύθμιση και διάλυση των εργασιακών σχέσεων ώστε να περιοριστούν οι δήθεν «φραγμοί» που υπάρχουν ακόμη στη μερική απασχόληση, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη «κινητικότητα εργαζομένων.
Στην πλήρη απασχόληση προτείνεται να ληφθούν μέτρα ώστε να μπορούν επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται σε αναδιάρθρωση να προχωρούν ασύδοτα σε μαζικές απολύσεις.
Επίσης στις απαιτήσεις της τρόικας βρίσκεται και ένα νέο πλαίσιο το οποίο θα κάνει πιο ελαστικές τις επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις. Στο Δημόσιο, εκτός από την αυστηρή κριτική για το πρόγραμμα της κινητικότητας και των απολύσεων η τρόικα, δείχνει ξανά να δυσπιστεί. Τονίζει ότι θα μπλοκάρει την αναπλήρωση θέσεων ατόμων που αποχωρούν με νέους υψηλών προσόντων εργαζομένους αν καθυστερούν οι απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί.
Ξεκαθαρίζει επίσης ότι η υλοποίηση του προγράμματος θα βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση μέχρι και την ολοκλήρωσή του. Δηλαδή τη δημιουργία ενός Δημοσίου που θα μπορεί να λειτουργεί με ένα συνολικό οργανόγραμμα 450.000 υπαλλήλων.
 
«ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ»
 
Ένα ακόμη καυτό θέμα της ατζέντας του Σεπτεμβρίου θα είναι και το επόμενο βήμα της αναδιάρθρωσης των ελληνικών τραπεζών ειδικά στο θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Η τρόικα πιέζει στη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα για όλες τις τράπεζες, ο οποίος θα αναλάβει και την εκκαθάριση του συνόλου των «κόκκινων» δανείων.
Σε ό,τι αφορά την έκταση εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου το ΔΝΤ αναφέρει ότι με βάση την τελευταία έρευνα οι ελληνικές τράπεζες έχουν καθυστερούμενες υποθήκες συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ η εκκαθάριση των οποίων καθυστερεί για χρόνια.
Αν υπολογίσει κανείς ότι το μέσο στεγαστικό δάνειο υπολογίζεται περίπου στα 150.000 ευρώ τότε το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών που έχει ξεσηκώσει σάλο αντιδράσεων αφορά περίπου 55.000 κατοικίες, οι οποίες θα βγουν στο «σφυρί» από το 2014.
 
ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
 
Στα διαρθρωτικά, οι εκπρόσωποι των δανειστών προαναγγέλλουν διαπραγματεύσεις που θα περιλαμβάνουν νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό, στο Δημόσιο και στις Τράπεζες.«Δούρειος ίππος» για νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό θα είναι η εμμονή Ε.Ε. και ΔΝΤ για μείωση των εργοδοτικών εισφορών, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσληψη νέων ατόμων στον ιδιωτικό φορέα.
Ως πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή προτείνουν νέες αναλογιστικές μελέτες για όλα τα Ταμεία. Με δεδομένο ότι τα ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να έχουν απόκλιση στο έλλειμμά τους κατά περίπου 2 δισ. ευρώ το 2013 είναι φυσικό οι μελέτες να δείξουν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες η μείωση εισφορών δεν είναι δυνατή. Εκτός κι αν αλλάξει ριζικά το σύστημα καταβολής των εισφορών.
Αν δηλαδή οι εισφορές γίνονται από κάποιο ύψος αμοιβής και πάνω. Οσοι είναι κάτω από το επίπεδο αυτό (συνήθως οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας) απλώς δεν θα έχουν εργοδοτικές εισφορές και άρα η μείωση των εισφορών για τον εργοδότη θα γίνει αυτόματα.
 
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ταχθεί υπέρ της ταχύτερης μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κατά 5%, που περιλαμβάνεται ως μέτρο στο πρόγραμμα και η οποία -όπως σημειώνεται- θα είχε μεγαλύτερα αποτελέσματα στην αύξηση της απασχόλησης.
 

Το δημοσιογραφικό ιερατείο

Το καθεστώς των ΜΜΕ είναι μια δικτατορία της ψευτιάς και της αμάθειας: Μια συνήθεια του αίσχους. Μια «μηχανή» που σε καθιστά «κωφάλαλο, ανίκανο να ακούσεις, ανήμπορο να μιλήσεις και τυφλό σε ό,τι είναι απαγορευμένο να κοιτάξεις».

Όπως κάθε δικτατορική «μηχανή», έτσι και η «μηχανή» των ΜΜΕ, ιδιαίτερα των καναλιών, δεν είναι απλώς στείρα, αλλά μισεί θανάσιμα κάθε τι που κινείται μέσα στην κοινωνία. Είναι ικανή μόνο για «νεκροταφεία της σκέψης». Δε μπορεί να παράγει τίποτε άλλο από ρουφιάνους και μυστικές αστυνομίες της ζωής μας.

ΣΗΜΕΡΑ, βλέπουμε ότι αυτό το μακάβριο καθεστώς των ΜΜΕ ανυψώνει σε υπέρτατη αρετή, όχι μόνο το ψέμα, αλλά και το χαφιεδισμό. Είναι μακάβριο να ακούς τα νέα αδίστακτα φυντάνια αυτού του καθεστώτος να εμφανίζουν θορυβωδώς την ανηθικότητα ως «ηθική», τον χαφιεδισμό (τις παρακολουθήσεις, τις κρυφές κάμερες, τα καρφώματα και τις καταγραφές των προσωπικών συνομιλιών) ως αρετή και γενναία πράξη.

Για όλα αυτά τα λαρύγγια των φασιστικών κοπράνων το μόνο «θάρρος» που δεν ατιμάζει είναι το να προωθείς και να στηρίζεις όλα τα ψέματα, τις υπερβασίες, τις ανομίες και τις βρωμιές του Κράτους, του παρακράτους και των διαπλεκόμενων μυστικών υπηρεσιών...

Ωστόσο, αυτό το μονοπώλιο του τρόμου και του βόθρου, κρύβεται πίσω από τα απορρίμματά του: Τα αποτρόπαια αποστήματά του. Χάνουμε έτσι το δάσος πίσω από το δέντρο. Μένουμε στις «αποφύσεις» (Μάκης, Θέμος κ.λπ), στους κλόουν ή σε κάτι ανεκδιήγητους νέους «αρουραίους» και χάνουμε το «έδαφος» που γεννάει και εκκολάπτει αυτά τα αποκρουστικά «σκιάχτρα». Γιατί σαν «σκιάχτρα» χρησιμοποιούνται και θα χρησιμοποιηθούν από το δημοσιογραφικό ιερατείο, για να διασωθεί το ίδιο.

Το μορφωτικό παράσημο


«Ο ρατσισμός της ευφυΐας», γράφει ο Πιέρ Μπουρντιέ, είναι χειρότερος από τους λοιπούς. Αυτό το μορφωτικό παράσημο της κοινωνικής διάκρισης υπερασπίζονται (και εμπορεύονται) οι διαχειριστές και μεταπράτες των ιδεών, οι κάτοχοι των μορφωτικών προνομίων.

Οι διαχειριστές και μεταπράτες της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας έχουν αποκτήσει σήμερα, με την κυριαρχία της εικόνας και των ισχυρών, διαπλεκόμενων, βιομηχανικών συγκροτημάτων, ΤΕΡΑΣΤΙΑ κοινωνική σπουδαιότητα, από το γεγονός ότι κατέχουν το μονοπώλιο στα εργαλεία της παραγωγής και διάδοσης της πληροφορίας σε ευρεία κλίμακα και, δια μέσου αυτών των εργαλείων, το μονοπώλιο στην πρόσβαση των πολιτών, καθώς και των άλλων πολιτισμικών παραγωγών: επιστημόνων, καλλιτεχνών, συγγραφέων κ.λπ.

«Αν και κατέχουν, παρατηρεί ο Μπουρντιέ, μια κατώτερη, κυριαρχημένη θέση μέσα στα πεδία πολιτισμικής παραγωγής, ασκούν μια εξαιρετική μορφή κυριαρχίας: έχουν την εξουσία πάνω στα μέσα δημόσιας έκφρασης, δημόσιας ύπαρξης, δημόσιας γνωστοποίησης, πρόσβασης στη δημόσια φήμη (πράγμα που, για ορισμένους πολιτικούς και ορισμένους διανοούμενους, αποτελεί κεφαλαιώδες διακύβευμα). Γι αυτό το λόγο και περιβάλλονται (τουλάχιστον οι πιο ισχυροί) από μια ευυποληψία η οποία συνήθως είναι δυσανάλογη με τις διανοητικές τους ικανότητες...»

Όταν, συνεπώς, κατέχεις και μονοπωλείς το προνόμιο στη δημόσια θέα και στην έκφραση σε ευρεία κλίμακα, τότε δεν μπορεί παρά να παράγεις και αναπαράγεις τις ιδέες, την ηθική και την πρακτική της εξουσίας της αγοράς.

Τα κοινωνικά προνόμια του πνευματικού και δημοσιογραφικού ιερατείου κατασκευάζουν τη συντεχνιακή συνοχή και συνενοχή της εξουσίας τους. Ο λόγος αυτών των ελίτ εξουσίας δεν υπερασπίζεται μόνο την ιεραρχία των εξουσιών, αλλά επιβάλλει και τη σιωπή. Ασκεί μια βία αόρατη πολλές φορές, αλλά καταθλιπτική. Οι παρουσιαστές των τηλεοπτικών ειδήσεων, οι εμψυχωτές των συζητήσεων και οι σχολιαστές έχουν γίνει καθοδηγητές συνείδησης, αυτοαναγορεύονται κυνικά, χωρίς να χρειάζεται να πιεστούν υπερβολικά, σε φερέφωνα της οικονομικής, κοινωνικής εξουσίας και των πολιτικών υπηρετών της. Δηλαδή σε φερέφωνα της κατεστημένης ιδεολογίας και ηθικής.

Επιπλέον, οι προνομιούχες πνευματικές και δημοσιογραφικές ελίτ είναι και άμεσα (πρακτικά) υποταγμένες στην οικονομική εξουσία και τους μηχανισμούς της: Υπάλληλοι των βιομηχανικών συγκροτημάτων της ενημέρωσης. Κερδίζουν δηλαδή και κύρος και χρήματα με σκοπό να προπαγανδίζουν τις «αξίες» της αγοράς και του κέρδους, να ελέγξουν τη σκέψη και την κατήχηση των πολιτών, να εξωραΐσουν τα εγκλήματα και τη διαστροφή της εξουσίας, να στηρίξουν τα αφεντικά τους. Και Φυσικά να παίξουν και τα οποιαδήποτε πολιτικά παιχνίδια αυτών των αφεντικών.

Το ιδεολογικό φέουδο

Το ιδεολογικό αυτό ιερατείο της εξουσίας, το οποίο είναι ένα φέουδο διανοουμένων και δημοσιογράφων, είναι το πιο επικίνδυνο και υποκριτικό.

Ενώ απολαμβάνουν όλοι αυτοί σκανδαλωδώς τα οικονομικά και κοινωνικά προνόμια του καθεστώτος και αποτελούν τον ψυχολογικό θεματοφύλακα των ιδεών, «αξιών», και της «ηθικής» της παγκοσμιοποίησης (δηλαδή της σύγχρονης εφιαλτικής βαρβαρότητας), εμφανίζονται και αυτοπροβάλλονται ως ουδέτεροι και αδέσμευτοι, ως εχθροί της εξουσίας και ...δημοκρατικά ευαίσθητοι!

Ο τρομοκρατικός εξουσιαστικός τους λόγος περιτυλίγεται με το τσόφλι της προοδευτικότητας και του δημοκρατισμού. Και στο όνομα της «προόδου» (πρόοδος γι αυτό το ιερατείο είναι οι ανάγκες και οι βουλές της πλανητικής τάξης) και της «δημοκρατίας» (της δημοκρατίας των δυνάμεων της εξουσίας) καρατομούν καθετί που ξεφεύγει από τα πλαίσια αυτών των μονόδρομων καθεστωτικών αντιλήψεων της «προόδου» και της «δημοκρατίας».

Αυτό το ιερατείο είναι που εξωράισε όλες τις εθνικές προδοσίες και τα εγκλήματα του «εκσυγχρονιστικού» κράτους-παρακράτους. Αυτό το ιερατείο είναι που συκοφάντησε με στραταρχική αυθάδεια, αλλά και δολιότητα την εξέγερση της νεολαίας, που πρωτοστατεί στη δυσφήμιση κάθε λαϊκής κινητοποίησης, που σιωπά ιδιαιτέρως μπροστά στα φρικώδη εγκλήματα του πλανητικού ιμπεριαλισμού, στη γλοιώδη υποκρισία των Αμερικανών και Ευρωπαίων ηγετών.

Αυτό το ιερατείο είναι που αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να σβήσει την ιστορία, τις αγωνιστικές μας παραδόσεις, να στιγματίσει τον ελληνικό λαό σαν «εθνικιστή» και «ρατσιστή», να εδραιώσει τα νέα ιμπεριαλιστικά ιδεολογήματα και να αποδομήσει και αυτούς ακόμα τους μηχανισμούς της νόησης...

Όλοι λοιπόν αυτοί που κρατάνε κλειδωμένη τη «δημοκρατική ευαισθησία» τους μπροστά στα θηριώδη εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, μπροστά στις τερατωδίες, τη διαφθορά και τα σκάνδαλα των αφεντικών τους, μπροστά στην οργιώδη τηλεοπτική βία και παραπληροφόρηση (στην οποία και οι ίδιοι συμμετέχουν), την ξεκλειδώνουν, ξαφνικά, όταν κάποιοι του σιναφιού τους υπερβαίνουν τα όρια, ανοίγουν ρωγμές στον οχετό της εξουσίας τους και υπονομεύουν τη συνοχή της συνενοχής τους.

Τότε θυμούνται τις έννοιες της «σκανδαλοθηρίας», των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», των «προσωπικών δεδομένων» κ.λπ...

Η «ηθική» τους!

Η ηθική όλων αυτών των υπόδουλων «στοχαστών», των διαχειριστών και μεταπρατών των ιδεών και της ψυχαγωγίας αποτελείται από συμβατικούς κανόνες: Κανόνες που συγκαλύπτουν τα συμφέροντά τους, τις ορέξεις τους και τους φόβους τους. Στην πλειονότητά τους είναι έτοιμοι για κάθε προστυχιά (εγκατάλειψη πεποιθήσεων, δολιότητα, προδοσία) για χάρη της φιλοδοξίας και της απληστίας. Στην ιερή σφαίρα του ατομικού συμφέροντος ο σκοπός αγιάζει κάθε μέσο. Τότε η «δημοκρατική τους ευαισθησία» μετατρέπεται σε καταιγίδα συκοφαντιών, σε ιδεολογικό, τρομοκρατικό χέρι των «νταβατζήδων» τους και των παρακρατικών τους μηχανισμών.

Θορυβούν π.χ. για το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής μόνο τότε που θίγονται τα ιερά και τα όσια του «ιδιωτικού συμφέροντος», δηλαδή μόνο όταν γίνονται δημόσια θέα τα εγκλήματα των «νταβατζήδων» ή οι λαμογιές του σιναφιού τους.

Όταν όμως οι «νονοί» του κεφαλαίου προγράψουν κάποιον και διατάξουν την πολιτική εκκαθάριση προσώπων, τότε σαν ύαινες ρίχνονται να κατασπαράξουν τα θύματα του πολιτικού παιχνιδιού, να λασπώσουν την ιδιωτική τους ζωή και να βγάλουν στη δημόσια θέα όλων των ειδών τα προσωπικά...

Και φυσικά, όταν διασύρονται οι άνθρωποι χωρίς εξουσία, οι απλοί πολίτες ή οι αντίπαλοι του καθεστώτος, τότε καταπίνουν τη γλώσσα τους ή συμμετέχουν και οι ίδιοι...

Αυτοί, λοιπόν, οι αδίστακτοι και εγωπαθείς ηθικολόγοι Φιλισταίοι,
που διψούν μέχρι τρέλας για δύναμη και εξουσία και υπερασπίζονται με «δημοκρατική», δραματική αφέλεια τους οικονομικούς και παρακρατικούς «νονούς», κραυγάζουν κατά κάποιων ακραίων κρουσμάτων δημοσιογραφικής παραβατικότητας και αλητείας.

Ηθικολογούν ασυστόλως για τα υποπροϊόντα του δικού τους καθεστώτος, για τα δικά τους «τέκνα» της δικής τους διεφθαρμένης αδηφαγίας και απληστίας...

Οι «κραυγές» θα είχαν κάποια βάση, εάν γινόντουσαν από μια θέση ανατρεπτική, δηλαδή εάν απεκάλυπταν όλη την παθολογία του συστήματος και των ΜΜΕ και αμφισβητούσαν ΡΙΖΙΚΑ και τους εαυτούς τους που αποτελούν τα βασικά ιδεολογικά και πολιτικά γρανάζια αυτού του συστήματος της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας. Οι «κραυγές», όμως όλων αυτών των ελίτ της εξουσίας είναι δόλιες και υποκριτικές: Μια βροντώδης υποκρισία!

Επιχειρούν να διασώσουν το καθεστώς που εξυπηρετούν και να κρυφτούν και οι ίδιοι πίσω από τους ακραίους «γενίτσαρους» και τους κλόουν του φυράματός τους...

Αυτό που ενοχλεί είναι ότι αυτοί οι «ακραίοι» και οι κλόουν χαλάνε την ομελέτα, υπονομεύουν τον συνεκτικό ιστό της εξουσίας τους.
Δεν ενοχλεί η «αισθητική» της σκανδαλοθηρίας και του πορνογραφικού θεάματος. Αυτή είναι η «αισθητική» της εμπορευματικής παθολογίας και της ιδεολογίας των ΜΜΕ. Αυτή την ιδεολογία των επιδειξιμανών και οφθαλμοπορνικών καθηλώσεων θεμελιώνουν και αναπαράγουν καθημερινά τα τηλεοπτικά κανάλια.

Ούτε ακόμα ενοχλεί ο χαφιεδισμός, οι κρυφές κάμερες, οι παρακολουθήσεις και οι βιντεοσκοπήσεις. Αυτά αποτελούν τα συστατικά στοιχεία του εξουσιαστικού ολοκληρωτισμού, της φαιάς δικτατορίας των ΜΜΕ.

Αυτό που ενοχλεί, είναι ο υπερβάλλων ζήλος κάποιων, που μέσα στην τρέλα της αναρρίχησης και τη μέθη της εξουσίας, ξεπερνούν κάποια όρια και έτσι βάζουν σε κίνδυνο τη συνοχή της συνενοχής και υπονομεύουν το «κύρος» του δημοσιογραφικού και πνευματικού ιερατείου...


 πηγη

 

Προσοχή!!Δανειολήπτες πέφτουν θύματα απατεώνων

Τους υπερχρεωμένους πολίτες έβαλαν στο "στόχαστρο" κυκλώματα απατεώνων, όπως καταγγέλει η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου, προειδοποιώντας τους πολίτες να μην ανταποκρίνονται σε τηλεφωνήματα που γίνονται απο επιτήδειους οι οποίοι υπόσχονται "τακτοποίηση" των οφειλών τους έναντι αμοιβής.

Όπως λοιπόν αναφέρει η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου κύκλωμα αετονύχηδων – απατεώνων, με έδρα την Αθήνα, έχοντας λίστες ονομάτων και τηλεφώνων δανειοληπτών, πιθανόν από χέρια επίορκων τραπεζικών υπαλλήλων, στήνουν παγίδες τηλεφωνικής εξαπάτησης.




Αναστολή λειτουργίας ενός μήνα για φορολογικές παραβάσεις ή παρεμπόδιση ελέγχου

Τη δυνατότητα να αναστέλλει τη λειτουργία καταστημάτων για διάστημα ενός μήνα, κάθε φορά που διαπιστώνονται σοβαρές παραβάσεις, καθώς και όταν παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών έχει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, επειδή, στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Σ.Δ.Ο.Ε. και τα Ειδικά Συνεργεία Ελέγχων των Δ.Ο.Υ. για την πάταξη  της φοροδιαφυγής, έχουν παρατηρηθεί τελευταία έντονες αντιδράσεις φορολογουμένων, οι οποίες στοιχειοθετούν την ανωτέρω παράβαση, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη εκδώσει 12 σχετικές αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για διάστημα ενός μηνός και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθούν 14 ακόμη όμοιες αποφάσεις για κλείσιμο καταστημάτων σ’ όλη την επικράτεια. Η ανακοίνωση διευκρινίζει επίσης, ότι οι διαδικασίες, εφόσον προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις, περιλαμβάνουν την προηγούμενη ακρόαση του φορολογουμένου και συνεπώς η έκδοση των σχετικών πράξεων λαμβάνει χώρα τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την πραγματοποίηση της παράβασης.

Η εφαρμογή του μέτρου αυτού θα συνεχιστεί στο πλαίσιο της φορολογικής συμμόρφωσης και της τήρησης της νομιμότητας επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ