EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ι. Βρούτσης: Αδικαιολόγητα αυξημένες απολύσεις σε ορισμένες τουριστικές περιοχές

Αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων διαπιστώθηκε μέσα από συστηματική ανάλυση του ηλεκτρονικού συστήματος «Εργάνη» σε συγκεκριμένες περιοχές έντονου τουριστικού ενδιαφέροντος, σε κλάδους εστίασης και καταλυμάτων, το πρώτο 8ήμερο του Αυγούστου, αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, εν μέσω έντονης τουριστικής δραστηριότητας, αδικαιολόγητα αυξημένες απολύσεις παρατηρήθηκαν σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου στις περιοχές του Νοτίου Τομέα της Αττικής (εστίαση- καταλύματα), του Ανατολικού Τομέα της Αττικής (καταλύματα), της Θάσου (καταλύματα), της Ζακύνθου (καταλύματα), της Χαλκιδικής (καταλύματα), της Μεσσηνίας (καταλύματα) και της Ηλείας (καταλύματα). Επίσης, στο νησί της Καλύμνου, το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων σε όλες τις επιχειρήσεις του νησιού έδειξε ότι δεν υπήρξε καμία μεταβολή από τις 1-7-2013 μέχρι 8-8-2013 κάτι που, εξαρχής, δεν θεωρείται συμβατό αφενός με την πολύ αυξημένη τουριστική κίνηση αλλά και με τα συγκριτικά στοιχεία ροών απασχόλησης στα άλλα νησιά του Αιγαίου.

Για αυτές τις περιοχές, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης έδωσε εντολή στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), την ΕΥΠΕΑ (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και την Οικονομική Αστυνομία να διενεργήσουν έκτακτους και στοχευμένους ελέγχους στις παραπάνω περιπτώσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελούνται παραβάσεις για αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης: «Τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, τα ευρήματα της Εργάνης, έδειξαν ότι έχουμε περισσότερες απολύσεις απ’ ότι προσλήψεις σε ορισμένες τουριστικές περιοχές, στους κλάδους εστίασης και καταλυμάτων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν καθώς βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Για τις συγκεκριμένες περιοχές, έδωσα εντολή στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου να ελέγξουν τις εν λόγω επιχειρήσεις. Επίσης, από τα συγκριτικά στοιχεία ροών απασχόλησης διαπιστώθηκε ότι οι επιχειρήσεις σε νησί του Αιγαίου κινούνται σαν να μην έχει υπάρξει καλοκαιρινή περίοδος. Οι στοχευμένοι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν κατά την διάρκεια του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου».

ΠΗΓΗ

Στο έλεος της πυρκαγιάς η Άνδρος

Ολονύχτια αναμένεται να είναι η μάχη με τις φλόγες στην Άνδρο, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο το βράδυ μαίνεται ανεξέλεγκτη.
Οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν βόρεια και νότια του χωριού Άνω Πιτροφός, το οποίο εκκενώθηκε το
μεσημέρι, έπειτα από εντολή των τοπικών αρχών. Αργά το απόγευμα, η φωτιά πέρασε πάνω από το χωριό, καίγοντας πέργκολες και μελίσσια, αλλά ευτυχώς όχι σπίτια.

Ως πιο επικίνδυνο κρίνεται το μέτωπο κοντά στο χωριό Μένιτες, καθώς η περιοχή είναι από τις πιο πράσινες του νησιού και είναι γεμάτη εξοχικές κατοικίες.



Να σημειωθεί ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στο νησί και που για αρκετές ώρες επέτρεψαν μόνο σε δύο ελικόπτερα να κάνουν ρίψεις νερού.



Μάλιστα, τα τέσσερα αεροσκάφη που συνέδραμαν στην επιχείρηση κατάσβεσης, αποχώρησαν λίγο μετά τις 14.00 λόγω των ισχυρών ανέμων. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική, «τα αεροσκάφη απομακρύνθηκαν λόγω αναταράξεων».



Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πλέον 65 πυροσβέστες με 7 οχήματα, δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα και ένα ελικόπτερο. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το ένα όχημα με τους πέντε πυροσβέστες που κατέφθασε στο νησί από την Τήνο καθώς και οι 10 πυροσβέστες που ήρθαν από την Σύρο. Ενισχύσεις έφτασαν και από την Αθήνα. Με Super Puma μεταφέρθηκαν 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα και από τη Ραφήνα με πλοίο 5 οχήματα με τα πληρώματά τους.



Σύμφωνα με το androssimera.blogspot.gr, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στην κορυφογραμμή της Βουρκωτής, ανάμεσα στις περιοχές Μελιό και Βασιλικό και οφείλεται σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σε εμπρησμό.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης έσπευσαν από το βράδυ του Σαββάτου πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής και των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, με αποτέλεσμα το πρωί το μέτωπο να έχει επεκταθεί.
Δείτε εικόνες από το πύρινο μέτωπο στο βίντεο του plektani.gr:


 http://www.newsbomb.gr

Άδειες κούνιες και γεμάτα φέρετρα !!! ( άλλη μια «επιτυχία» των Τροϊκανών)

Ενός κακού μύρια έπονται, έλεγε ο Σοφοκλής (496-406 π.Χ). Η μακροχρόνια σκοτοδίνη στην οποία έχει βυθιστεί η Ελλάδα, δεν έχει μόνον αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, αλλά κυρίως στην ελληνική κοινωνία, στην καθημερινότητα και στη ζωή των κατοίκων αυτής της χώρας. Έβλεπα το κατηφές πρόσωπο του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά καθώς συνομιλούσε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα και του έλεγε πως τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχασε το…1/4 του ΑΕΠ της, πως η ανεργία έφτασε στο 28% και πως έξι στους δέκα νέους δεν έχουν δουλειά, ενώ ο ίδιος προσδοκούσε να εισπράξει μια φράση στήριξης εκ μέρους του Πλανητάρχη, προκειμένου να κτίσει τον επικοινωνιακό μύθο του success story με μότο ότι “οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο”. 

Του Γιώργου Στάμκου
Αυτός ο άνθρωπος μάλλον κατοικεί σε άλλη χώρα ή στη φαντασία του, γιατί στη χώρα που κατοικώ εγώ κι εκατομμύρια άλλοι συμπολίτες μου εξελίσσεται μια μακροχρόνια ιστορία μαζικής καταστροφής σε όλα τα επίπεδα, ενώ δεν γίνεται καμιά σοβαρή προσπάθεια να σταματήσει ο κατήφορος.

Ακολουθώντας με θρησκευτική ευλάβεια την πολιτική που επιβάλλει η Τρόικα και οι δανειστές, η κυβέρνηση του success story έχει προδιαγράψει για τον ελληνικό λαό μια “κάθοδο προς την Κόλαση”, όπως πολύ εύστοχα έχει χαρακτηρίσει την ελληνική περίπτωση ο οικονομολόγος Γ. Βαρουφάκης. Ο ασθενής είναι σε κωματώδη κατάσταση κι αντί να προσπαθήσουν να τον συνεφέρουν με κάποια ευεργετικά σοκ, καταστέλλουν κάθε ελπίδα να επανέλθει στη φυσιολογική κατάσταση.

Το ζήτημα δυστυχώς δεν αφορά μόνον την οικονομία, την πτώση του βιοτικού επιπέδου και τη φτωχοποίηση κι εξαθλίωση τεράστιων στρωμάτων του ελληνικού λαού. Έχουμε να κάνουμε με μία άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική καταστροφή, που μόνο με πολεμικές περιόδους θα μπορούσε να συγκριθεί.Όσο η κυβέρνηση και η Τρόικα επιβάλλουν την αυστηρή λιτότητα, τη δημοσιονομική εξυγίανση, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, και τις δομικές μεταρρυθμίσεις, με στόχο την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και βιωσιμότητας του χρέους, τόσο ο ελληνικός λαός βυθίζεται σε μια “δίνη θανάτου” (spiral of death) κι αν στο τέλος τα καταφέρουν κι επιτύχουν την “ευημερία των αριθμών” τότε η Ελλάδα θα έχει εξολοκλήρου μεταμορφωθεί σ’ ένα ανοιχτό κολαστήριο για τους κατοίκους της.

Μια σιωπηλή γενοκτονία

Πουθενά αλλού όμως δεν αποτυπώνεται καλύτερα αυτή η καταστροφική κάθοδος προς την κόλαση από τους δημογραφικούς δείκτες, που δείχνουν και τη φυσική κίνηση του πληθυσμού. Από το 2009, έτος που ουσιαστικά άρχισε η βαθιά ύφεση, όλοι οι δημογραφικοί δείκτες της Ελλάδας έχουν επιδεινωθεί, με μια αυξανόμενη αυτοτροφοδοτούμενη αρνητική τάση. Οι γεννήσεις μειώνονται, η θνησιμότητα αυξάνει, όπως και η καθαρή εκροή Ελλήνων μεταναστών. Ο συνδυασμός αυτών των τριών παραγόντων είναι ένα εκρηκτικό “κοκτέιλ μολότοφ”, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μια πληθυσμιακά μικρότερη Ελλάδα, πιο γερασμένη και με λιγότερους νέους κι εκπαιδευμένους Έλληνες. Με άλλα λόγια σε μια Ελλάδα που έχει όλο και λιγότερες πιθανότητες να επανέλθει σε μια αναπτυξιακή πορεία.

Πιο συγκεκριμένα από το 2004 και μετά υπήρχε στην Ελλάδα μια σταθερή υπεροχή των γεννήσεων έναντι των θανάτων με αποκορύφωμα το 2008 όταν, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι γεννήσεις στη χώρα μας ήταν 118.302 (1,51 παιδιά ανά γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας), οι θάνατοι ήταν 107.979, άρα η φυσική αύξηση του πληθυσμού ήταν +10.323. Τρία χρόνια αργότερα, το 2011, οι γεννήσεις ήταν 106.428 (1,4 παιδιά ανά γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας) και οι θάνατοι 111.099, δηλαδή μια φυσική μείωση της τάξεως των -4.671. Τα στοιχεία για το 2012 είναι ακόμη χειρότερα καθώς οι γεννήσεις κατρακύλησαν στις 100.371, οι θάνατοι ξεπέρασαν τις 115.000, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα καθαρό έλλειμμα -15.000 ανθρώπων. Και η τάση αυτή βαίνει επιδεινούμενη και το 2013.

Αν τώρα συνυπολογίσει κανείς σ’ αυτούς τους δείκτες και την καθαρή μετανάστευση Ελλήνων πολιτών προς το εξωτερικό, που μόνον το 2011 ήταν -63.000 και το 2012 -70.000, τότε βγαίνει ως συμπέρασμα πως από το 2008 μέχρι το 2013 η Ελλάδα έχει μια καθαρή απώλεια τουλάχιστον 300.000 Ελλήνων πολιτών. Πρόκειται δηλαδή για μια σιωπηλή γενοκτονία. Αν ο πραγματικός πληθυσμός της χώρας παραμένει για την ώρα, σταθερός είναι επειδή ταυτόχρονα η χώρα μας συνεχίζει να δέχεται μεγάλα κύματα μεταναστών από φτωχότερες χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Στην επιδείνωση των δημογραφικών τάσεων της Ελλάδας συμβάλει η συνολική αύξηση της θνησιμότητας (αύξηση των αυτοκτονιών, της συνολικής νοσηρότητας του πληθυσμού, της μαζικής κατάθλιψης και των εξαρτήσεων, αύξηση μολυσματικών ασθενειών, αύξηση αμβλώσεων και η μείωση του προσδόκιμου ζωής λόγω της κατάρρευσης του Κράτους-Πρόνοιας), αλλά και το γεγονός πως μεταναστεύουν στο εξωτερικό όλο και περισσότεροι νέοι και παραγωγικοί Έλληνες, που βρίσκονται σε ηλικία αναπαραγωγής. Από την άλλη, όσοι βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία και παραμένουν στην Ελλάδα, λόγω μακροχρόνιας ανεργίας και έλλειψης προοπτικών, αποφεύγουν το γάμο, την τεκνοποίηση και την ανάληψη οικογενειακών υποχρεώσεων.

Αλλά ακόμη κι αν κάνουν κάνουν οικογένειες φροντίζουν να είναι ολιγομελείς, καθώςτο αποδομημένο Κράτος-Πρόνοιας δε στηρίζει πλέον τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, αντίθετα τα παιδιά θεωρούνται πλέον τεκμήριο επιβίωσης και πηγή πρόσθετων φορολογικών βαρών. Μέσα στη γενικότερη παραζάλη των περικοπών των δημόσιων δαπανών που επιβάλλει η Τρόικα κι ακολουθεί ως πιστά η κυβέρνηση, το Κράτος-Πρόνοιας είναι σκιά του εαυτού του και κάθε πολιτική υπέρ της γεννητικότητας έχει πλέον καταρρεύσει. Αποτέλεσμα: Όλο και λιγότεροι και πιο γερασμένοι Έλληνες πολίτες αναλαμβάνουν ως υποζύγια να εξυπηρετούν στο διηνεκές ένα όλο και πιο αυξανόμενο δημόσιο χρέος.

Η “ωρολογιακή βόμβα” του δημογραφικού έχει ενεργοποιηθεί

Αν προβάλουμε τώρα αυτές τις τάσεις στο κοντινό μέλλον τότε, με ορίζοντα το 2020 (έτος που υποτίθεται θα βγούμε από την κρίση), τότε θα κατοικούν στην Ελλάδα του 2020 τουλάχιστον ένα εκατομμύριο λιγότεροι Έλληνες πολίτες, μια απώλεια διπλάσια από τους νεκρούς της Ελλάδας στα πέντε χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μια ήπια εκτίμηση της Ελληνικής Στατιστικής υπηρεσίας προβάλλει τον πληθυσμό της χώρας το 2050 στον αριθμό των 9.736.933 κατοίκων -μια εκτίμηση που, κατά τη γνώμη μου, είναι μάλλον αισιόδοξη.

Για να μην έχουμε όμως την εντύπωση πως είμαστε η μοναδική περίπτωση καλά είναι να κοιτάξουμε και τη γειτονική Βουλγαρία, που έχει υποστεί και η ίδια το “Δόγμα του Σοκ”. Το 1989 ο πληθυσμός της Βουλγαρίας ήταν 9 εκατομμύρια, ενώ σήμερα είναι μόλις 7.350.000. Καθώς οι αρνητικές τάσεις δημογραφικές τάσεις συνεχίζονται σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2050 θα κατοικούν στη γειτονική Βουλγαρία μόλις 4,5 εκατομμύρια, όσο θα είναι και ο τότε πληθυσμός της Αλβανίας, μια χώρας που είναι σε έκταση τέσσερις φορές μικρότερη.

Η οικονομική κρίση και η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης, που λειτουργεί ως Αυτόματο εκτελώντας δίχως αντίρρηση τις εντολές της Τρόικας, έχει ενεργοποιήσει για τα καλά την “ωρολογιακή βόμβα” του δημογραφικού.Καθισμένη πάνω στην «ωρολογιακή βόμβα» του δημογραφικού προβλήματος η Ελλάδα φαίνεται παραδομένη στη μοίρα της. Εφόσον δεν κάνει καμιά σοβαρή προσπάθεια για να αλλάξει το γκρίζο μέλλον της, βελτιώνοντας τη δημογραφική της εικόνα μέσω, αρχικά μιας αλλαγής της οικονομικής πολιτικής, η δημογραφική της κατρακύλα θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη. Στη δημογραφία, ως γνωστόν, το λόγο έχουν οι αριθμοί και οι αριθμοί λένε πως το «παιχνίδι» έχει ήδη κριθεί. Το 2050 δεν μας είναι άγνωστο.

Με βάση τα αμείλικτα δημογραφικά στοιχεία στην καλύτερη περίπτωση ο πληθυσμός της Ελλάδας θα έχει μειωθεί κατά 1-2 εκατομμύρια και θα είναι πολύ μεγαλύτερης ηλικίας. Η μέση ηλικία του θα ξεπερνά τα πενήντα χρόνια. Η Ελλάδα του 2050 θα είναι ένα τεραστίων διαστάσεων «γηροκομείο», όπου οι Έλληνες άνω των 60 ετών θα είναι διπλάσιοι σε αριθμό από τους νέους κάτω των 20 ετών, πράγμα που σημαίνει πως όλο και λιγότεροι Έλληνες θα εργάζονται και θα φορολογούνται κουβαλώντας εκτός από το δυσθεόρατο χρέος και το βάρος εκατομμυρίων συνταξιούχων. Το μέλλον αυτού του «γκρίζου μουσείου» θα είναι αβέβαιο…

To ταμπού της δημογραφίας

Ακόμη και στη χώρα της καταγωγής της, η λέξη Δημογραφία παραμένει ταμπού. Αν και τα στοιχεία της σχετικά με το μέλλον του ελληνικού λαού είναι αμείλικτα, η δημογραφία τείνει ν’ απωθείται συλλογικά και ν’ αντιμετωπίζεται σχεδόν με καχυποψία. Κατά περίεργο τρόπο η δημογραφία θεωρείται «Δεξιά» επιστήμη, με τους φανατικούς της και τους εγχώριους Νεοναζί να κραυγάζουν για την αύξηση της γεννητικότητας –έχοντας κατά νου πολυμελείς οικογένειες με λευκά, ροδομάγουλα μωρά–, να γκρινιάζουν για την έκπτωση των οικογενειακών ηθών και για την εξαφάνιση της «ελληνικής φυλής».

Χωρίς αμφιβολία η δημογραφία χρειάζεται μια «εξ αριστερών αποκατάσταση». Με μια, θα έλεγε κανείς, εγκληματική αμέλεια η Αριστερά έχει εγκαταλείψει στη λαϊκιστική δεξιά και στην ακροδεξιά το μονοπώλιο θεμάτων όπως η πατρίδα, η οικογένεια, η εθνική άμυνα και η δημογραφία. Αυτό είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να αλλάξει. Η Αριστερά στην Ελλάδα, παρ’ ότι στριμωγμένη πολιτικά, διατηρεί ισχυρές πνευματικές δυνάμεις και χειρίζεται διανοητικά εργαλεία που μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην ερμηνεία των δημογραφικών φαινομένων (π.χ. ενώ η Δεξιά εξηγεί την υπογεννητικότητα ως αποτέλεσμα «κατάρρευσης των αξιών», η Αριστερά κάνει λόγο για για αποδόμηση του Κράτους-Πρόνοιας, αλλοτρίωση των εργαζομένων, για αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις της καπιταλιστικής κοινωνίας κ.α.). Η Αριστερά είναι ίσως η μόνη που είναι σε θέση να εξορθολογικοποιήσει τα δημογραφικά προβλήματα και να προτείνει ρεαλιστικές και αποτελεσματικές λύσεις σε αυτά.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει άλλωστε πως η δημογραφία είναι συχνά θύμα των φανατικών της, οι οποίοι τείνουν να καταστροφολογούν, ενώ θα έπρεπε να ερμηνεύουν ψύχραιμα τα δεδομένα. Ακόμη όμως και ο πιο ψύχραιμος αναλυτής δε θα μπορούσε να κοιμάται ήσυχος γνωρίζοντας πως, αν η υπογεννητικότητα και η γήρανση του ελληνικού πληθυσμού συνεχιστεί, όπως είναι ολοφάνερο, τότε σε 2-3 γενιές θα υπάρχουν πολύ λιγότεροι και πιο ηλικιωμένοι Έλληνες στη νότια Βαλκανική. Αν δεν αναστραφούν οι υπάρχουσες τάσεις, η γεννητικότητα δεν ανακάμψει, σταματήσει η εκροή Ελλήνων μεταναστών και η χώρα μας δε δεχθεί μια συνεχόμενη γενναία ενίσχυση από «νέο αίμα» εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών, όπως κάνουν όλες οι ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, τότε η Ελλάδα του 2050 δε θα είναι παρά μια σκιά του εαυτού της, γερασμένη και απαθής, χωρίς καμιά προοπτικής ουσιαστικής οικονομικής ανάπτυξης.

Μπορεί η Τρόικα να φύγει από τη χώρα σε δύο με τρία χρόνια, αφού θα έχει πετύχει τους στόχους της, αδειάζοντας ταυτόχρονα τις κούνιες και γεμίζοντας τα φέρετρα, αλλά τις καταστροφικές επιπτώσεις της πολιτικής της θα τις επωμίζονται αρκετές μελλοντικές γενιές. Αν μπορούσαμε να απαλλαγούμε από την παρουσία της μία ώρα αρχύτερα σίγουρα θα μας ευγνωμονούν οι μελλοντικές γενιές.

*Ο Γιώργος Στάμκος (stamkos@post.com) είναι συγγραφέας και δημιουργός του περιοδικού Ζενίθ (www.zenithmag.wordpress.com).  

Ακόμα ένας κώλος για φίλημα !!!

Ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η συνάντηση του Σαμαρά με τον Ομπάμα αφού και μόνο που του επέτρεψαν να περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου θεωρείται επιτυχία . Άλλωστε δεν είναι κακό που πήγε στην Αμερική . Το κακό είναι ότι θα ξαναγυρίσει .

Αρχικά η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα…ενεργειακά αποθέματα , με τον Σαμαρά να ενημερώνει τον αμερικάνο ομόλογο του ότι στην Ελλάδα έχουμε τεράστια ενεργειακά αποθέματα και αν δεν τον πιστεύει μπορεί να ρωτήσει και τον Χαρδαβέλα που μιλάει για αυτά τα θέματα εδώ και χρόνια .

Μάλιστα είναι τόσα τα αποθέματα στην Ελλάδα που σε λίγο καιρό αντί για νερό θα πίνουμε πετρέλαιο . Οπότε προέτρεψε τον Ομπάμα να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα ώστε να είναι ο πρώτος που θα βάλει χέρι στα ελληνικά πετρέλαια . Ο Ομπάμα όμως του το ξέκοψε λέγοντας ότι αν δεν στάξουν οι πετρελαιοπηγές , δολάρια δεν βλέπει .

Σε αυτό το σημείο η ελληνική διπλωματία έβαλε σε εφαρμογή το plan B . Παρουσίασε την γεωπολιτική κατάσταση της περιοχής τονίζοντας ότι ενώ στην ευρύτερη περιοχή γίνεται της πουτάνας , μόνο στην Ελλάδα τα πράγματα είναι ακόμα ήρεμα . Δεν μπορεί να εγγυηθεί όμως ότι δεν θα ξεσπάσει καμιά επανάσταση και στην Ελλάδα . Οπότε συνέστησε στον Ομπάμα να μας βοηθήσει οικονομικά ώστε να συνεχίσει να υπάρχει ένας ήσυχος ευρωπαϊκός τουριστικός προορισμός για κάθε αμερικάνικη οικογένεια . Ο Ομπάμα όμως του το ξέκοψε και αυτό , λέγοντας ότι οι Αμερικάνοι έχουν βαρεθεί τις διακοπές στην Ελλάδα και πλέον καταφεύγουν σε εξωτικούς προορισμούς όπως το νησί του Πάσχα .

Τότε η ελληνική διπλωματία έβαλε μπροστά το plan C . Ενημέρωσε τον Ομπάμα ότι τα ποσοστά των αριστερών συνεχώς αυξάνονται ενώ τα δικά του συρρικνώνονται οπότε για να συνεχίσουν να κυβερνάνε οι καπιταλιστές θα πρέπει ο Ομπάμα να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα . Σε αυτό το σημείο ο Ομπάμα έβαλε τα γέλια ενημερώνοντας τον Σαμαρά ότι και ο ίδιος κομμουνιστής είναι οπότε τους καπιταλιστές τους έχει χεσμένους .


Τότε ο Σαμαράς αποφάσισε να αυτοσχεδιάσει αφού είχε ξεμείνει από plans . Έβαλε τα κλάματα , άρχισε να βρίζει τον εαυτό του γαμώντας ταυτόχρονα το κεφάλι του και τελικά έπεσε στα πόδια του Ομπάμα παρακαλώντας τον για οικονομική βοήθεια αλλιώς , μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα , οι συμπατριώτες του θα τον ανασκολοπίσουν . Δεν μπορεί να ξαναβγεί στην τηλεόραση για να πει ότι μείωσε το ΦΠΑ στο σουβλάκι . Πρέπει να έχει κάτι σημαντικό να πει .

Ο Ομπάμα του εξήγησε ότι οι Αμερικάνοι δεν χαρίζουν λεφτά αλλά επειδή τον συμπάθησε τον μπαγάσα , θα πει στις κάμερες ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κάνει πολύ καλή δουλειά .

Ο Σαμαράς με τη σειρά του τον ευχαρίστησε , μάζεψε τα κομμάτια του και κατευθύνθηκε προς της αίθουσα που τον περίμεναν οι δημοσιογράφοι για τις καθιερωμένες σαμπάνιες έπειτα από την έναρξη ενός ακόμα success story .

(Μετά από αυτά δεν έχω συμπεράνει ακόμα ποιος κώλος είναι καλύτερος για φίλημα , του Ομπάμα ή της Μέρκελ

takoureliatragoudameakoma


Βέτο Βενιζέλου για τους πλειστηριασμούς ... έχεις πλάκα !

Τι διαμηνύει προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά

Να καθησυχάσει τους πολίτες λέγοντας ότι δεν υπάρχει θέμα λήψης νέων μέτρων επιχειρεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας παράλληλα ότι με τον πρωθυπουργό Αντώνη
Σαμαρά έχουνε την ίδια αγωνία.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο κ. Βενιζέλος τονίζει: «Αυτά τα σενάρια είναι ανυπόστατα και πλήττουν βάναυσα την τεράστια προσπάθεια που γίνεται για την οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση. Η ελληνική κοινωνία ύστερα από τόσες θυσίες έχει το δικαίωμα να ελπίζει σε ένα μέλλον που θα δώσει ξανά προοπτική και θα αποκαταστήσει αδικίες».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαμηνύει επίσης στον κυβερνητικό του εταίρο, τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν πρέπει να εξετάζει την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

«Η απαγόρευση δεν μπορεί να αρθεί, η ενυπόθηκη ή προσημειωμένη πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο. Άλλωστε αυτό δεν θα βοηθούσε κανέναν, ούτε τις τράπεζες που θέλουν να ρυθμίζονται και να εξυπηρετούνται τα δάνεια και όχι να “σκοτώνονται” τα σπίτια των οφειλετών αυτού του επιπέδου».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η χώρα δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις και δηλώνει ότι το χρέος είναι βιώσιμο.

«Το ελληνικό δημόσιο χρέος προφανώς είναι βιώσιμο ως σύστημα αριθμητικών παραδοχών γιατί ήδη έχουμε κατακτήσει το εντυπωσιακό διαρθρωτικό πλεόνασμα και επειδή πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι καθοριστικό μέγεθος είναι η αύξηση του ΑΕΠ».

Για τη συνεργασία του με τον Αντώνη Σαμαρά ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

«Με τον κ. Σαμαρά έχουμε καθημερινά στενή συνεργασία με καθαρούς όρους και με σαφείς εθνικούς στόχους. Έχουμε την ίδια αγωνία και την ίδια επιδίωξη. Να βγει η πατρίδα οριστικά από την κρίση. Αυτό όμως δεν αναιρεί τις διαφορετικές πολιτικές μας ταυτότητες».

Για τις αλλαγές στο Δημόσιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαιώνει ότι η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχει κανέναν λόγο ανησυχίας.

«Η κινητικότητα είναι αναγκαία θεσμική διαδικασία για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προσωπικού του Δημοσίου και την εξισορρόπηση μεταξύ τυχόν πλεονάζοντος προσωπικού και υφιστάμενων κενών σε άλλες υπηρεσίες. Κινητικότητα δεν σημαίνει ούτε αμφισβήτηση της αξίας του υπαλλήλου, ούτε απόλυση».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο καταλογίζει παλινωδίες για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται πάντα ανάμεσα στο ευρώ και το εθνικό νόμισμα, την ευρωπαϊκή προοπτική και τις ψευτολεβεντιές, που εντέλει είναι η συνταγή της περιθωριοποίησης της χώρας».
 
http://www.parapolitika.gr/

 

Πρόστιμο στη Γ.Γ.Π.Σ. (πρώην Χ. Θεοχάρης) υπέρ της Γ.Γ. Εσόδων (νυν Χ. Θεοχάρης) — Δεν είναι θαύμα???

— Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επέβαλε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με την υπʼ αριθμ. 98/2013 Απόφαση, πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ, ….για διαρροή
δεδομένων που αφορούν το σύνολο σχεδόν των φορολογουμένων στην Ελλάδα.
— Δηλαδή θα πληρώσει το ΔΗΜΌΣΙΟ πρόστιμο στο ΔΗΜΌΣΙΟ και ….θα κλείσουν την υπόθεση!
— Την «παραβίαση» όμως της δικής μας λογικής -του μέσου ανθρώπου- ποιος θα την «αποζημιώσει»(;) που μας παραμυθιάζουν τα ΜΜΕ για το κατόρθωμα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να εντοπίσει την πηγή προέλευσης της διαρροής ….την Γ.Γ.Π.Σ. του Υπ. Οικ., δηλαδή το ΔΗΜΌΣΙΟ και να εξαντλήσει την αυστηρότητά της, επιβάλλοντας το ανώτατο πρόστιμο που μπορεί;
— Το θέμα τακτοποιείται εδώ και όλα καλά !
— Όμως κάτι δεν πάει καλά Μπαρμπανίκο ….κάτι δεν καταλαβαίνω.
— Το κρίσιμο χρονικό διάστημα που έκαναν φτερά τα στοιχεία, ποιος ή ποιοι ήταν προϊστάμενοι της Γ.Γ.Π.Σ.;;;;;;
— Ο όποιος «εθνικός προμηθευτής» αυτών των υπηρεσιών μηχανογράφησης -ΤΑΧΙS, κλπ- δεν έχει και την ευθύνη εγκατάστασης λογισμικού ασφαλείας, ώστε να μειώνονται στο ελάχιστο δυνατό, τα περιστατικά παραβίασης των προσωπικών και λοιπών δεδομένων του συστήματος; Έχει ο «προμηθευτής» ….πρόσβαση στα στοιχεία και το δίκτυο του συστήματος;
— Ήταν ενημερωμένοι οι πολιτικοί προϊστάμενοι, από τους τεχνοκράτες της Γ.Γ.Π.Σ. ….ότι δηλαδή «η Γ.Γ.Π.Σ., παρά τον όγκο των δεδομένων που διαχειρίζεται και την κρισιμότητα αυτών, μέχρι τις μέρες μας (Ιούλιος 2013) δεν διαθέτει κατάλληλα μέτρα ασφάλειας για την αποτροπή αθέμιτης πρόσβασης και διάδοσης των δεδομένων, καθώς και μέτρα για την ανίχνευση και διερεύνηση τυχόν περιστατικών παραβίασης προσωπικών δεδομένων….» ;
— Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που προκύπτουν, το θέμα είναι ανεξάντλητο ….και «έχει πολλά ποδάρια».
— ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ: Πρόστιμο στην Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Πρόστιμο στην Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, για τη διαρροή των στοιχείων των Ελλήνων φορολογουμένων…
Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επέβαλε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με την υπʼ αριθμ. 98/2013 Απόφαση, πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ, (το ανώτερο προβλεπόμενο στο νόμο της), κρίνοντας ότι παραβίασε την υποχρέωσή της για λήψη κατάλληλων μέτρων ασφάλειας, γεγονός που οδήγησε ήδη σε ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό παραβίασης προσωπικών δεδομένων, δηλαδή σε διαρροή δεδομένων που αφορούν το σύνολο σχεδόν των φορολογουμένων στην Ελλάδα.
Όπως ήδη ενημέρωσε η Αρχή, με το από 21-11-2012 Δελτίο Τύπου, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 σειρά διοικητικών ελέγχων σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Οι έλεγχοι επεκτάθηκαν εντός του 2013 και σε άλλες εταιρείες. Κατόπιν επίπονης ανάλυσης, λόγω του όγκου των δεδομένων και της μορφής των ηλεκτρονικών αρχείων, διαπιστώθηκε ότι ορισμένες εξ αυτών είχαν στην κατοχή τους μεγάλο πλήθος φορολογικών δεδομένων φυσικών προσώπων, τα οποία παρέπεμπαν ευθέως στη Γ.Γ.Π.Σ. ως πηγή προέλευσης των δεδομένων και είχαν υποστεί ήδη παράνομη επεξεργασία, αφού βρέθηκαν στην κατοχή εταιρειών.
Σημειωτέον ότι η Αρχή έκτοτε συνεργάσθηκε με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο μέτρο που είχε ενδείξεις ότι τα ηλεκτρονικά αρχεία τηρούνταν στις οικίες φυσικών προσώπων.
Τα ευρεθέντα προσωπικά (φορολογικά) δεδομένα αφορούν τουλάχιστον τα έτη από το 2000 έως και το 2012. Συνοπτικά περιλαμβάνουν: i) στοιχεία του εντύπου Ε1 για τα οικονομικά έτη από το 2003 έως και το 2009 και εν μέρει για το 2012, ii) στοιχεία του εντύπου Ε2 για το οικονομικό έτος 2006, iii) στοιχεία του εντύπου Ε9, iv) στοιχεία του ΕΤΑΚ, v) στοιχεία της έκτακτης εισφοράς του ν. 3986/2011 για το οικονομικό έτος 2011, vi) στοιχεία του μητρώου φορολογουμένων, vii) στοιχεία των σημειωμάτων περαίωσης του έτους 2010 και viii) στοιχεία τελών κυκλοφορίας οχημάτων για τα έτη από το 2006 έως και το 2012.
Η Αρχή έκρινε ότι η Γ.Γ.Π.Σ., παρά τον όγκο των δεδομένων που διαχειρίζεται και την κρισιμότητα αυτών, μέχρι τις μέρες μας (Ιούλιος 2013) δεν διαθέτει κατάλληλα μέτρα ασφάλειας για την αποτροπή αθέμιτης πρόσβασης και διάδοσης των δεδομένων, καθώς και μέτρα για την ανίχνευση και διερεύνηση τυχόν περιστατικών παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Ως εκ τούτου, κάλεσε, τη Γ.Γ.Π.Σ. να λάβει τα αναφερόμενα στην Απόφαση μέτρα και να την ενημερώνει για την πορεία υλοποίησής τους.
ΑΜΠΕ
 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ Γ.Δ.


 
 

Οι 2 όψεις του ίδιου (υποτιμημένου) νομίσματος....(δείτε την φωτο Παπανδρέου και τη φωτο με την πραγματικότητα)

Οι 2 όψεις που θα δείτε παρακάτω στην φωτογραφία είναι για ...σύγκριση και χωρίς καμία δόση λαϊκισμού,απλά είναι προκλητικό από την πλευρά του Παπανδρέου να πληρώνετε από την ελληνική βουλή και μονίμως να βρίσκετε σε διακοπές..και μάλιστα να προκαλεί(εντός εισαγωγικών) σπαταλώντας χρήματα δεξιά και αριστερά,την ώρα που με δική του πρωτοβουλία μπήκαμε στην στενωπό του διεθνούς νομισματικού ταμείου...

Ας μην ξεχνάει, ότι σαν δημόσιο πολιτικό πρόσωπο εκτίθεται στον ελληνικό λαό και κρίνετε.....Αυτό το..''κακό'' έχουν τα δημόσια πρόσωπα....




 

Στοχεύουν στους δήμους για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας - Διαδικασίες εξπρές

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν στην κυβέρνηση την αναζήτηση εργαζομένων από το Δημόσιο που θα κριθούν πλεονάζοντες και θα συμπληρώσουν τις δεξαμενές των 12.500 προς αποχώρηση - μετακίνηση υπαλλήλων που θα συμπληρώσουν το 2ο κύμα της διαθεσιμότητας.

Έως το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης δομών και προσωπικού στους δήμους, ενώ τα πρώτα στοιχεία θα έχουν συγκεντρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Αυτό έγινε γνωστό μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΣ, με τη συμμετοχή της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του γενικού γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους ΟΤΑ α' βαθμού θα αντηληθεί μεγάλος αριθμός εκ των 8.200 υπαλλήλων που απομένουν για το πρώτο «κύμα» διαθεσιμότητας.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι για την απορρόφηση των δημοτικών αστυνομικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, εκτός από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης, έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον και από άλλα υπουργεία.

Συγκεκριμένα, τους «διαθέσιμους» της δημοτικής αστυνομίας θέλουν να απορροφήσουν το υπουργείο Οικονομικών για το ΣΔΟΕ, το υπουργείο Ανάπτυξης για αγορανομικούς ελέγχους, το υπουργείο Εσωτερικών για υπηρεσίες στις οποίες έχει ελλείψεις, καθώς και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Διαδικασίες εξπρές

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγηση των εργαζομένων, προκειμένου να προχωρήσει στοχευμένα η κινητικότητα, αφού δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους δήμους.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους πάντως είναι ιδιαίτερα θορυβημένοι καθώς βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου για αποχώρηση από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τα κριτήρια υπαγωγής στη διαθεσιμότητα που ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πολλοί υπάλληλοι στους δήμους είναι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης- οι οποίοι λαμβάνουν μικρότερη μοριοδότηση.

Από την άλλη βέβαια οι υπάλληλοι χαμηλών προσόντων δεν θα δουν όλοι την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο, αφού πολλοί από αυτούς θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες, όπου οι ειδικότητες τους είναι απαραίτητες.


 

ΟΓΑ: Καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων την Τετάρτη

H καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων,του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (Ν 4093/2012) και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών (Ν 4141/2013) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013.
Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ,τα επιδόματα θα καταβληθούν σε 99.683 δικαιούχους, για τους οποίους έγινε οριστική εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Το συνολικό  ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 39.207.864,66 €.Θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές οικογενειακών επιδομάτων στους υπόλοιπους δικαιούχους, τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την πορεία των οριστικών  εκκαθαρίσεων που θα μας διαβιβάζεται από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ( Γ. Γ. Π. Σ.).
Δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο Νόμος. Ο ΟΓΑ ενημερώνει για μία ακόμη φορά ότι αυτό που πρέπει να κάνουν, είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά την φορολογική τους δήλωση και το έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet της Γ. Γ. Π. Σ.

ΠΗΓΗ

ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ 150 ΔΙΣ. ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ - Η μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή του κόσμου!

Ενα ποσό που φθάνει κοντά στο 50% του ελληνικού ΑΕΠ υπολογίζεται πως έχει απωλεστεί από την αγορά στην τετραετία της οικονομικής καταστροφής που έφερε η κυβέρνηση Γ.Παπανδρεου και συνέχισαν οι κυβερνήσεις Λ.Παπαδήμου και Α.Σαμαρά την τετραετία 2009 – 2013 βάσει των
στοιχείων του ΑΕΠ.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή που έχει υποστεί κράτος εν ειρήνη, συγκρίνεται μόνο με την οικονομική καθίζηση των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ, αλλά εκεί υπήρξε γεωπολιτική καταστροφή και αλλαγή καθεστώτος.

Πρακτικά, τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό που έκαναν στην Ελλάδα οι κυβερνητικές ελίτ μεταξύ 2009-2013λ

Οι απώλειες της τάξης των 122 δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν προέλθει από τη μείωση μισθών, κοινωνικών δαπανών, την αύξηση της φορολογίας, αλλά και την απώλεια ρευστότητας στην αγορά.

Τα στοιχεία του προϋπολογισμού για την περίοδο 2009-2014 ανεβάζουν το ύψος των απωλειών από μισθούς στο δημόσιο τομέα στα 9,3 δισ. ευρώ.

Αντίστοιχα, οι δαπάνες για συντάξεις, υγεία και επιδόματα συρρικνώθηκαν από τα 49 δισ. ευρώ στα 39,1 δισ. ευρώ το 2013 με προοπτική να περικοπούν στα 38,5 δισ. το 2014.

defencenet.gr

 

Ο Observer καλεί την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ: Λιτότητα και κοινό νόμισμα σας σκοτώνουν

Με σκηνή εγκλήματος παρομοιάζει η βρετανική εφημερίδα Observer την Ελλάδα, τονίζοντας ότι η λιτότητα και το ευρώ σκοτώνουν τη χώρα και επισημαίνει ότι μόνη λύση είναι να εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα.

Ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος της εφημερίδας, Γκρέρκορι Πάλαστ, εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά των μέχρι τώρα πολιτικών επιλογών και σημειώνει ότι «η Ελλάδα πεθαίνει και η

Χαρακτηρίζει το «success story» της ελληνικής οικονομίας δίχως λογική και προσθέτει ότι το ευρώ καταστρέφει τη χώρα.

Τοποθετεί, μάλιστα, στην κορυφή των δυσκολιών τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις υποστηρίζοντας πως «Ο αντίκτυπος των ιδιωτικοποιήσεων στη Λατινική Αμερική μας μαθαίνει πολλά. Η Ελλάδα χρειάζεται το νερό και το ρεύμα. Εάν ιδιωτικοποιήσει αυτά τα αγαθά, τότε θα αναγκαστεί να τα αγοράσει από γερμανικές, αμερικανικές και καναδικές εταιρείες».

Καλεί, τέλος, την Ελλάδα να αποχωρήσει από τη ευρωζώνη ως την μόνη λύση που έχει απομείνει ενώ σημειώνει ότι «Το να παραμείνει στην Ευρωζώνη είναι σαν να λέμε πως παραμένει σε μία κοινότητα... λεπτών. Το ευρώ είναι μία τερατώδης κατασκευή και αποτελεί το 4ο Ράιχ" υπερθεματίζει».

Πηγή: http://www.iefimerida.gr
λιτότητα είναι ένα από τα πράγματα που την σκοτώνουν».

 

Ένας εισαγγελέας για τον κ Στουρνάρα!

Αν στην Ελλάδα υπήρχε δικαιοσύνη –υπάρχει, αλλά για τους πολλούς, για την πλέμπα- αν υπήρχαν δικαστικοί λειτουργοί που τιμούν την ιδιότητά τους κατά πρώτον και τα παντελόνια που φορούν κατά δεύτερον (οι άνδρες), τώρα ο «τσάρος» της εθνικής μας οικονομίας θα έπρεπε να κοιμάται παρέα με τους πρεζέμπορους και τα κλεφτρόνια στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ!

Η αλαζονεία είναι ένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα και ο κ Στουρνάρας έχει «βουλιάξει» για τα καλά σε αυτό, με αποτέλεσμα να γίνει αμετροεπής. Όχι, δεν εννοώ ότι πρέπει να συλληφθεί επειδή είναι αλαζών, ούτε επειδή λέει… μπούρδες! Όλοι οι πολιτικοί λένε και ουδείς συλλαμβάνεται. Διέπραξε, όμως, ένα έγκλημα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο: ηθική αυτουργία σε τέλεση κακουργηματικών εγκληματικών πράξεων κατά συρροή!

stournarasΔιότι, λαλίστατε κύριε υπουργέ, όταν –στην πρεμούρα σου να στηρίξεις τις αγαπημένες σου τράπεζες που σε ταΐζουν δεκαετίες τώρα- λες ότι «περίπου 20 δισ. ευρώ που είναι κρυμμένα σε μπαούλα και στρώματα πρέπει να επιστρέψουν στις τράπεζες», αυτομάτως προτρέπεις από τον πιο αδέξιο μικροκλέφτη ως τον πλέον επαγγελματία ληστή να μπουκάρουν σωρηδόν στα σπίτια και να αρχίσουν να σκοτώνουν κόσμο για να βρουν το μικρό μέρος που (πιστεύουν ότι) τους αναλογεί από τα κρυμμένα 20 δισ. ευρώ! Έπρεπε, λοιπόν, να επέμβει αυτεπαγγέλτως ένας εισαγγελέας, να σεαρπάξει από το αυτί και να σου πει παραφράζοντας τον Πλάτωνα:
«Τι έπος φύγεν σοι έρκος οδόντων, ρε… στουρνάρι;»!
Παρεμπιπτόντως, προ(σ)καλώ τον κύριο Στουρνάρα να στείλει τους «Ράμπο» του ΣΔΟΕ στο σπίτι μου να βρουν τα όσα πιστεύει ότι κρύβω κάτω από το στρώμα. Ευκαιρία είναι, για ένα γερό… ξεσκόνισμα!

nosokomeio-DiadromoiΑλλά να ‘ταν, άραγε, η μόνη βλακώδης δήλωσή του; Εδώ έφτασε στο σημείο να πει το αμίμητο «Αντί να εξάγουμε γιατρούς μπορούμε να εισάγουμε χρόνια πάσχοντες»! Πού; Σε μια χώρα όπου όσα νοσοκομεία δεν βάζουν «λουκέτο» ή δεν συγχωνεύονται, δεν διαθέτουν πια ούτε… ασπιρίνες για τους ασθενείς!
Είπε, ακόμη, ότι «άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν δεν πρέπει να τους κυνηγά η τράπεζα. Οι κακοπληρωτές όμως πρέπει να πληρώσουν». Και ποιος θα ορίσει ποιος είναι ο κακοπληρωτής και ποιος αυτός που δεν έχει; Οι τράπεζες; Αυτό κι αν είναι μπούρδα ολκής!
Αλλά, τι να περιμένεις από έναν άνθρωπο που καμαρώνει επειδή βύθισε στην ανέχεια και τη φτώχεια έναν ολόκληρο λαό; «Κάνω τη δυσκολότερη δουλειά πάνω στον πλανήτη, όπως μου έχουν πει συνάδελφοι στο Eurogroup. Ωστόσο αισθάνομαι μια χαρά!» είπε. Σαδιστής ή βλαξ; Ή, μήπως, και τα δύο;

ΠΗΓΗ

Βελτίωση σήματος κινητής τηλεφωνίας στις αμαξοστοιχίες

Το ταξίδι με τρένο με παράλληλη χρήση του διαδικτύου είναι πλέον γεγονός καθώς η Τραινοσε προσφέρει βελτιωμένη επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου και δυνατότητα πρόσβασης στο Internet με smartphones ή usb sticks στο επιβατικό κοινό που ταξιδεύει στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με την Τραινοσε αυτό είναι εφικτό μέσα από ειδικά συστήματα βελτίωσης σήματος κινητής τηλεφωνίας μέσω τεχνολογίας ψηφιακής αναμετάδοσης που εγκαθίστανται σταδιακά σε βαγόνια Α΄ και Β” θέσης και Εστιατορίου των αμαξοστοιχιών που πραγματοποιούν το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Σχετικές ενδείξεις ενημερώνουν τους επιβάτες στα βαγόνια όπου έχει υλοποιηθεί ήδη η παροχή της υπηρεσίας.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ; - ΒΙΝΤΕΟ - ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

Τι συμβαίνει τελικά στο ανθρώπινο είδος;… Τι συμβαίνει στις ζωές μας;…

Ποια είναι αυτή η «αόρατη» παράμετρος, που μας κάνει να μπερδεύουμε το προφανές με το φανταστικό;…

Ανόητοι (;) άνθρωποι;…
Εγκληματικά(;) μυαλά;…
Οργισμένα νιάτα;…
«Βολεμένοι» μικροαστοί;…
Διεφθαρμένοι πολιτικοί;…
Άπληστοι τραπεζίτες;…
Κοινωνίες οι οποίες προσπαθούν να επιβληθούν η μία στην άλλη προς όφελος τους;…
Κράτη που, εξαιτίας της λαμπρής τους ιστορίας, προσπαθούν να αποκτήσουν διαφορικό πλεονέκτημα έναντι άλλων;…
Στρατοί, που στο όνομα της «ελευθερίας» ισοπεδώνουν ανθρώπινες και όχι μόνο ζωές;…

Ποιοι είναι πίσω από όλα αυτά;…
Εμείς, ο καθένας από μας ξεχωριστά και όλοι μαζί, τι ρόλο παίζουμε, σ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου;…

Παρατηρείς την φύση γύρω σου και βλέπεις μία τέλεια «αταξία»… Έναν αρμονικό, αέναο χορό…
«Χάος»… Θα πούμε, μερικοί από εμάς…

Βλέπεις τις ανθρώπινες κοινωνίες, και προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου, ότι υπάρχει κάποια σχετική «Τάξη»…
Υπάρχει;…

Στο «χάος» της φύσης, τίποτα δεν καταστρέφεται… Όλα ξαναδημιουργούνται συνεχώς… Κάποια πράγματα εξαφανίζονται, κάποια άλλα παίρνουν την θέση τους… Κύκλος ζωής… Με αρμονία… Χωρίς «συναισθήματα» ανθρώπινης «φύσης»…
Στην «τάξη» του είδους μας, εξαφανίζονται τα πάντα και δεν «εμφανίζεται» τίποτα καινούριο… Μία συνεχής κατηφορική πορεία προς την θλίψη…

Γιατί πεθαίνουν παιδιά από πείνα, δίψα αρρώστιες, κακουχίες, εκμετάλλευση, πολέμους;…

Γιατί κανένας «νόμος», καμία φιλοσοφική, κοινωνική, πολιτική, οικονομική, θρησκευτική θεωρία, δεν αποδίδει;…

Φταίει η φύση μας;… Γεννιόμαστε με «ελαττώματα» μερικοί από μας;…
Πως γίνεται ένα παιδί, να γεννιέται με προδιάθεση να σκοτώσει κάποια άλλη ύπαρξη, όχι από διαταραχή της προσωπικότητας του (που σύμφωνα με επιστήμονες ψυχολόγους και κοινωνιολόγους προέρχεται από το περιβάλλον που την διαμόρφωσαν, πλην των περιπτώσεων εγγενών βλαβών του εγκεφάλου οι οποίες δύσκολα προσδιορίζουν εγκληματική συμπεριφορά, τουναντίων χρήζουν επιστημονικής ιατρικής φροντίδας εφ’ όρου ζωής), αλλά απλά και μόνο επειδή κάποιος τους «δίνει την εντολή» να το κάνουν;…

Ποιος φταίει γι όλα αυτά;… Ο «διάβολος» μέσα μας;… Το «κακό» που προσπαθεί να επικρατήσει του «καλού»;…

Ποιος από μας, όταν σκέφτεται το «καλό», το «σωστό», δεν το περιορίζει στα στενά όρια του «εαυτού», της μικρής κοινωνίας που διαβιώνει, της ευρύτερης εδαφικής του περιοχής, τα «θεωρητικά» και περιορισμένης χρονικής σταθερότητας (σύμφωνα με την ιστορία πάντα) «σύνορα» του «κράτους»;…

Γιατί το: «Ο θάνατος σου η ζωή μου», σ’ όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, θεωρείται από την συντριπτική πλειοψηφία των «σκεπτόμενων ανθρώπων», ως νόμος της φύσης, που η λογική του προέκταση αγγίζει τους ανθρώπους;… Έχετε δει ποτέ ζώα να μετακινούνται από μία περιοχή στην άλλη, για άλλους λόγους πέραν της δυνατότητας εξασφάλισης νερού και τροφής;…

Έχετε δει ποτέ ζώα να μετακινούνται από μία περιοχή στην άλλη, για να επιβουλευτούν τους φυσικούς της πόρους, με γνώμονα το «κέρδος»;… Ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο;… Έχετε δει ζώα, να ανταγωνίζονται αναμεταξύ τους, σε οποιοδήποτε «στίβο», για δόξα και φήμη;…

Ναι, υπάρχει ιεράρχηση και στη φύση, αλλά όλα είναι μια «κυκλική» αλυσίδα… «Όλα», χρειάζονται το ένα το άλλο… Κανένα είδος, έμβιο ή φυτό, δεν προσπαθεί να «επιβάλει» την ύπαρξη του έναντι άλλων… Απλά προσπαθούν να επιβιώσουν… Μέρα την μέρα… Όχι να «ανελιχθούν» στην ιεραρχία της φύσης… Κάποια εξελίσσονται αναλόγως των συνθηκών… Κάποια εξαφανίζονται… Νέα δημιουργούνται…

Όχι του τύπου του είδους μας, που εξαιτίας τυχαίων συμβάντων (τόπος γέννησης, τεχνολογικού και πλουτοπαραγωγικού υπόβαθρο αυτού, οικονομοκοινωνικού «στάτους» της οικογένειας προέλευσης, δυνατότητα εκπαίδευσης, δυνατότητα επιβίωσης) διαμορφώνει την ζωή τους καθενός από εμάς, με διαφορετική βάση πιθανοτήτων για ευημερία…

Τι φταίει;…


Ποιός από εμάς, θα έδινε ποτέ το φαγητό του, σε κάποιον αδύναμο, που δεν έχει καθόλου, με αποτέλεσμα ίσως να πεινάσει αυτός;…
Ποιος από εμάς, θα επέτρεπε την νοητική και σωματική αυτοδιάθεση του άλλου, ακόμη και αν αυτός δεσμευότανε μαζί του, με στερεοτυπικού υποβάθρου και βάση ανθρώπινων συμβάσεων παραδοχών και νόμων, οποιοδήποτε τύπου σχέση υποχρεωτικής «δοσοληψίας»;…
Ποιός από εμάς, θα έριχνε τον εαυτό του στην «φωτιά», για να σώσει κάποιον άλλον από βέβαιο θάνατο, με κίνδυνο να χάσει αυτός την ζωή του;…
Ποιος από εμάς, θα έβαζε στο σπίτι του κάποιον άστεγο, και θα κοιμόταν αυτός στο πάτωμα;…
Ποιος από εμάς, θα ζητούσε συγνώμη σε κάποιον που τον «έβλαψε» και όχι σε κάποιον που αυτός έχει βλάψει;…
Ποιος από εμάς, θα χάριζε την ζωή του, θυσία αγάπης, για να ζήσει κάποιος νεώτερος του, ίσως το παιδί του;… Έναν ξένο;…
Ποιος από εμάς, θα τα έβαζε με τον εαυτό του χωρίς να «φταίει», για τα δεινά κάποιου άλλου, έξω και μακριά από την δική του ύπαρξη;…


Μην ψάχνετε να βρείτε τι φταίει…

Κανείς δεν σας φταίει…

Όλοι μας φταίμε και ο καθένας ξεχωριστά…

Γίνετε «πειρατές» στην σκέψη σας, αν θέλετε όλοι μαζί να προχωρήσουμε μπροστά, σ’ αυτή την υπέροχη γαλάζια σφαίρα, που «κρέμεται» 4,5 δις χρόνια και θα «κρέμεται» άλλα τόσα στο κενό, στις εσχατιές του σύμπαντος…

Ή αφήστε την, «αλυσοδεμένη» με αόρατες αλυσίδες, και ενδιαφερθείτε, για την δική σας επιβίωση, των προσφιλών σας προσώπων, του οικισμού που ζείτε, του κράτους του οποίου υπερήφανους πολίτες, θεωρείτε τον εαυτό σας, όσο «αυτό» (και μόνο αυτό στην τελική), μπορεί να «ευημερεί»…

Κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, η μπίλια θα κάτσει στο «0» για όλους μας, και τα «λεφτά» θα πάνε στην «Banca»...

Γιατί πάντα εκεί πηγαίνανε… Πάντα εκεί θα πηγαίνουν…

Άλλο ένα «ταξίδι» μου γύρω από τον Ήλιο με αυτό το πανέμορφο «Γαλάζιο σκάφος», που θέλω να θεωρούμε «πλήρωμα» και όχι «επιβάτης», τελείωσε σήμερα…

Έγινα καλύτερος άνθρωπος;… Δεν ξέρω…

Κέρδισα κάτι στην πορεία;… Θα φανεί…

Πρόσφερα τίποτα σε κάτι έξω από μένα;… Δεν μπορώ να το κρίνω εγώ…

Το «λάθος», είναι λάθος, ακόμη και αν το κάνουν όλοι…


Το «σωστό» είναι σωστό, ακόμη και αν δεν το κάνει κανείς…

Αγαπήστε χωρίς όρια…
Χαρίστε χωρίς προσδοκία…

"Neytiri"… For you…



ΠΗΓΗ


ΣΟΚ! Από τη χώρα διώχνουν το ΣΔΟΕ οργισμένοι επιχειρηματίες !!!

Έτοιμο να ξεχειλίσει είναι το ποτήρι της υπομονής των επιχειρηματιών της χώρας, αφού τον τελευταίο καιρό το ΣΔΟΕ δυναμώνει τους ελέγχους με αποτέλεσμα, οι περισσότεροι να μην μπορούν να τα πάρουν μαύρα και να ρεφάρουν τα χαμένα.

Το πρόβλημα το έχουν κυρίως οι μεγαλοεπιχειρηματίες, που καιρό τώρα…δείχνουν την αντίδρασή τους στην αισχρή φορολογική πολιτική του κράτους που θέλει τις κερδοφόρες επιχειρήσεις να συμβάλουν στην ανόρθωση της οικονομίας μέσω της φορολογίας, και θεωρούν πως ο μόνος που δικαιούται να πληρώνει το κράτος είναι ο έλληνας φορολογούμενος, και αυτό το δικαίωμα δεν πρόκειται να του το στερήσουν.

Τους τελευταίους μήνες, ο ένας μετά τον άλλον οι μεγάλοι επιχειρηματίες της χώρας έχουν προβάρει ακόμα και βραχιολάκια, διατρανώνοντας έτσι στο κράτος και τους συμπολίτες του, την άκαμπτη αποφασιστικότητά του. Επιχειρηματίες με χρέη από ένα έως και δεκάδες εκατομμύρια έχουν προτάξει τα στήθη τους σε αυτό τον αγώνα κατά της άδικης φορολογίας, που πίνει το αίμα των κερδοφόρων επιχειρήσεων.

Τα τελευταία χρόνια, χάρη κυρίως στον ηρωικό αγώνα των μεγάλων επιχειρήσεων, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο φτάνουν λίγο κάτω από τα 60 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, μόνο μέχρι το τέλος του 2012, τα χρέη προς την εφορία αγγίζουν τα 58 δισ. ευρώ, και αν κρίνουμε από την εξέλιξη των υποθέσεων των Ελλήνων Κροίσων που δεν διστάζουν να περάσουν τα σίδερα της φυλακής, στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε καταφέρει να πιάσουμε τα 70 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της αντίδρασης του ελληνικού κεφαλαίου, κατά της αποτρόπαιης επίθεσης που δέχεται, οι Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες σκέφτονται να απελάσουν το ΣΔΟΕ από τη χώρα. Αφού η χώρα τους ανήκει, και αφού έτσι κι αλλιώς κανείς δεν μπορεί να τους ακουμπήσει, καλό θα ήταν να μας αδειάζουν τη γωνιά, όχι μόνο μέσω της διαθεσιμότητας, αλλά δια της απέλασης, αφού αν ανοίξουν τα στόματά τους, αλλά και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.



rebeliskos

Γιατί δεν ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού;

Γιατί άραγε το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν θέλει να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο, ακόμα και εκείνοι εκ των Ελλήνων που απλά εργάζονται στο εξωτερικό;

Προφανώς δεν έχει συμφέρον σε κάτι τέτοιο. Δεν έχει συμφέρον γιατί απλά δεν μπορεί να ελέγξει τα πολιτικά φρονήματα των Ελλήνων του εξωτερικού.

Οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό είναι μακριά από την κλειστή και ελεγχόμενη προπαγάνδα των ελληνικών συστημικών ΜΜΕ και επιπλέον δεν μπορούν να ενταχθούν στα δίκτυα εκλογικής πελατείας και πολιτικής πατρωνίας του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Επομένως το κληρονομικό πολιτικό σύστημα φοβάται την μη ελεγχόμενη και ανεξάρτητη κρίση τους που μπορεί να ανατρέψει εντελώς τον εκλογικό προγραμματισμό που κάνει.

Αντίθετα εμείς που ζούμε στην Ελλάδα, μηδενός εξαιρουμένου, είμαστε δεδομένοι και απόλυτα προβλέψιμοι.

 
 

Αποδοκίμασαν τον Παπανδρέου έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενε

Στη Σάμο όπου ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται από τις 5 Αυγούστου
Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποίησε ομάδα πολιτών έξω από ξενοδοχείο του Πυθαγορείου, στο οποίο έχει καταλύσει από τις 5 Αυγούστου ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.

Οι πολίτες, οι οποίοι διοργάνωσαν την κινητοποίηση με τη χρήση και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάλεσαν τον κ.Παπανδρέου να αποχωρήσει από το νησί, στο πλαίσιο εκδήλωσης, που διήρκεσε περίπου μια ώρα και εξελίχθηκε ειρηνικά.

ethnos.gr

 

Ξεχάστε τις εκλογές γιατί τις φοβούνται

Του Γιώργου Κράλογλου

Όλα δείχνουν (ευτυχώς) ότι τα κόμματα και οι αρχηγοί τους (εξαιρώ το πάντα συνεπές ΚΚΕ) θα επιστρατεύσουν την λίγη σοβαρότητα που τους έχει μείνει και θα κλείσουν ακόμη και τις (σκόπιμες)
συζητήσεις (συγκεκριμένων αιθεροβαμόνων) για πρόωρες εκλογές (μέσα στο 2013) προκειμένου να αποφύγουν το μεγάλο ρεζιλίκι μαζί με τα ανάθεμα που θα εισπράξουν από τους ψηφοφόρους.

Πιστεύω, βάσιμα, ότι τελικά τα κόμματα θα περιοριστούν να εισπράξουν τα πολύμορφα έως χοντροκομμένα μηνύματα του εκλογικού σώματος στις Ευρωεκλογές και κυρίως στις Δημοτικές και μετά, βάζοντας την ουρά στα σκέλια, θα επιδιώξουν (αν τα καταφέρουν) να ανακτήσουν το σίγουρα χαμένο έδαφος της αξιοπιστίας τους και ως παρατάξεις και ως ιδεολογίες.

Ας δούμε βασικούς λόγους μεταξύ άλλων (εντός και εκτός Ελλάδος) που απομακρύνουν εξ ανάγκης τις σκέψεις και τις εισηγήσεις (όντως υπάρχουν εδώ και μήνες) για εκλογές μέσα στο 2013.

Ας ξεκινήσουμε από την κυβέρνηση η οποία με την επίσκεψη του κ. Α. Σαμαρά στον αμερικανό πρόεδρο εξήντλησε όλα τα οφέλη των πολιτικών κινήσεων μέσα από την εξωτερική της πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης στην οικονομία.

Ο «πρώιμος χειμώνας» που την περιμένει από τον Σεπτέμβριο με τα προαπαιτούμενα και τις μεσοβέζικες λύσεις στις υποχρεώσεις της (για να εξασφαλίσει τις επόμενες δόσεις) δεν της επιτρέπει να «το σκάσει» με πρόωρες εκλογές όπως έκανε το 2009 ο Κ. Καραμανλής για να προστατέψει (έτσι νόμιζε) την υστεροφημία του.

Ο κ. Σαμαράς δεν εξυπηρετείται, καταφεύγοντας στη «λύση» των εκλογών, καθώς θα χάσει τον χρόνο που χρειάζεται να πείσει (αν πείσει τελικά) έστω και ότι τα βήματα που έκανε στην οικονομία ήταν προς την σωστή κατεύθυνση.

Μην ξεχνάμε ότι κρίνεται ήδη αυστηρά από τους άνεργους αλλά και από τους επιχειρηματίες που θα προσκαλέσει και από την ΔΕΘ για να του λύσουν το μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα.

Αυτές οι προσκλήσεις δεν μπορούν να γίνουν με επίκληση του δήθεν ευνοϊκού διεθνούς κλίματος.

Οι επενδύσεις θέλουν κεφάλαια και τα κεφάλαια πρέπει να εξυπηρετούνται και να αποδίδουν.

Μην ξεχνάμε ότι τα αυγά βάφονται μόνο με χρώμα...

Ο κ. Βενιζέλος, τώρα, έχει τους δικούς τους λόγους να βλέπει ως προγραμματισμένη ωρολογιακή βόμβα για την πολιτική του πορεία τις εκλογές.

Συνεπώς οι εισηγήσεις όλων των «πτερύγων» της Ν.Δ. για εκλογές είναι μάλλον υπονομευτικές (ακόμη και από οικονομικούς παράγοντες) προς τον κ. Σαμαρά και πολλοί λένε ότι το έχει αντιληφθεί.

Και ας περάσουμε στην αντιπολίτευση και τους λεγόμενους αριστερούς και εθνικιστές που έχουν πρόβλημα καθώς δεν τους βγαίνει μόνο το σύνθημα «αντιμνημονιακοί» όπως βγήκε, για το ΠΑΣΟΚ του 1980, το «Αλλαγή» του Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι έλληνες ψηφοφόροι έχουν αποδειχθεί συναισθηματικοί μέχρι ανοησίας αλλά τα βλακώδη συνθήματα όπως «μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί» τα χρησιμοποιούν μόνο στα καφενεία για να πειράζονται μεταξύ τους...

Ευτυχώς κανείς δεν τα παίρνει στα σοβαρά και τα συνθήματα και τους ινστρούχτορες που τα προωθούν εκτός εκείνων που έχουν κομματικά συμφέροντα και προσωπικούς λόγους.

Συνεπώς το μικρό ποσοστό εκείνων που τα παπαγαλίζουν (όπως οι Πασόκοι του 1980 που παπαγάλιζαν την «αλλαγή») δεν μεταβάλει την ουσία του θέματος.

Άρα αν οι αριστεροί και οι δήθεν εθνικιστές πρέπει να αναζητήσουν και άλλους λόγους που να πείθουν, κατ΄ αρχήν, τους μονίμως μετακινούμενους αριστερούς του ΠΑΣΟΚ που αναζητούν προστασία στο κρατικό χάος της λοβιτούρας και της λούφας.

Και ακολούθως τους δικαίως αγανακτισμένους ψηφοφόρους του δικομματισμού που δεν έχουν να χάσουν τίποτε δοκιμάζοντας ακόμη και τον «Δούρειο Ίππο» του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε ουδείς εξ εκείνων που μετακινούνται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν ότι ψηφίζουν αριστερή κυβέρνηση αλλά μια κυβέρνηση τέλος πάντων που δεν έχουν λόγο να μην την δοκιμάσουν.

Απόδειξη και η μεγάλη και εμφανέστατη στροφή της επιχειρηματικής κοινωνίας προσωπικά προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα με την προσδοκία ότι πολύ πιθανό η «αριστερή» κυβέρνησή του να προχωρήσει σε μέτρα που ενώ δεν μπορούν να πάρουν (για να μην χαλάσουν το αριστερό προφίλ τους) τα σημερινά κόμματα της ΝΔ. και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν και την άνεση να τα πολεμήσουν για να αποφύγουν την αντίφαση με όσα υποστηρίζουν ιδεολογικά.

Συνεπώς είναι αναγκαίος και για τον κ. Τσίπρα ο χρόνος για να ολοκληρωθεί και να ισχυροποιηθεί η προσωπική του συμβολή στην μετατροπή του σημερινού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κόμμα εξουσίας.

Οι εκτιμήσεις και οι σχεδιασμοί των ΑΝΕΛ και της Χ.Α. (έστω και ως τρίτο κόμμα) ούτε μετράνε στην πολιτική σκακιέρα ούτε κανείς τις λαμβάνει υπόψη του όποτε και δεν έχει αξία η ανάλυσή τους.

Βεβαίως τίποτε δεν μπορεί να αποκλείσει το πολιτικό ατύχημα που (είμαι βέβαιος) δεν θα είναι ιδιαίτερα σχεδιασμένο αλλά αποτέλεσμα πρωτοβουλιών συγκεκριμένων ατόμων που δεν έχουν να χάσουν τίποτε αλλά ίσως και ανόητων ομάδων που ονειρεύονται και επιθυμούν πολιτικό και οικονομικό πλιάτσικο στην ήδη καταρρέουσα Ελλάδα.

george.kraloglou@capital.gr