EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σε νάρκωση ως τις γερμανικές εκλογές και μετά το μεγάλο μπαμ!

Σοκ! Μας πάνε σε κατάσταση ύπνωσης ως τις γερμανικές εκλογές (μην ξεχνάτε ότι και η Μέρκελ έβαλε πλάτη για την επανεκλογή Ομπάμα) και μετά θα γίνει το μεγάλο μπαμ.

Την ίδια στιγμή η Βραζιλία αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα του προγράμματος που εφαρμόζεται
στις χώρες του Νότου!

Περί οργανωμένης συγκάλυψης και ηρεμίας στην ευρωζώνη, πριν τις γερμανικές εκλογές, κάνει λόγο δημοσίευμα του ECONOMIST με τίτλο “Euro-zone Rescues have left Sovereign Debt too high to be Sustainable». Τα προβλήματα θα ενσκήψουν μετά τις εκλογές, ωστόσο, καθώς τα προγράμματα διάσωσης δεν φαίνεται να εξελίσσονται ομαλά και πιθανολογείται ότι θα χρειαστούν επιπλέον κονδύλια.

Από τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα βοήθειας, μόνο η Ιρλανδία θα μπορέσει να το εγκαταλείψει και αυτή μερικώς. Το μέλλον της Πορτογαλίας διαγράφεται ταυτόσημο με εκείνο της Ελλάδας πέρυσι (ανάγκη για δεύτερο πακέτο βοήθειας).

Για την Ελλάδα, το ΔΝΤ προέβλεψε χρηματοδοτικό κενό ύψους €4,4 δις για το 2014 και €6,5 δις για το 2015, που πρέπει να καλύψουν οι Ευρωπαίοι. Το ελληνικό χρέος εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό και θα απαιτηθεί ελάφρυνσή του (της τάξης του 4% του ΑΕΠ), παρά τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, ώστε το χρέος να φτάσει στο 124% έως το 2020.

Τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις υπολείπονται κατά €1 δις για εφέτος και θα πρέπει να υπάρξει παραγραφή χρέους. Η πραγματικότητα θα γίνει πιο εμφανής μετά τις γερμανικές εκλογές.

BOMBA - H BΡΑΖΙΛΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ!

Για αίτημα της Βραζιλίας να υπάρξει αναθεώρηση προς την κατεύθυνση της οικονομικής βιωσιμότητας των προγραμμάτων της Ελλάδας και των άλλων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, κάνει λόγο ανταπόκριση των Joe Leahy και James Politi για τους FINANCIAL TIMES (“Brazil Calls for IMF Eurozone Rescue Programmes Revision»).

Το αίτημα δόθηκε ως εξήγηση στην αποχή του εκπροσώπου της Βραζιλίας στο ΔΝΤ Paulo Nogueira Batista από την ψηφοφορία για την έγκριση της εκταμίευσης της τελευταίας δόσης για την Ελλάδα. ‘Θεωρώ ότι αυτά τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής που δημιουργήθηκαν από την Ευρώπη είναι γενικά υπερβολικά, είναι πολύ αυστηρά’ δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας Guido Mantega.

Σε άλλη δήλωσή του είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο κος Batista εκτιμούν ότι τα προγράμματα διάσωσης για την Ελλάδα και άλλες χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης πρέπει να αναθεωρηθούν και να βελτιωθούν, ώστε να υπάρχουν καλύτερες πιθανότητες ανάκαμψης για αυτές τις χώρες’. Η απόφαση για αποχή του Batista αντιμετωπίστηκε ως ένδειξη αυξανόμενης ανησυχίας των ανερχόμενων οικονομιών για την στήριξη του ΔΝΤ στις εύπορες οικονομίες της Ευρώπης. Η σκληρή στάση του κου Mantega λέγεται ότι ικανοποίησε την βάση στήριξής του στο εσωτερικό, ενώ εκτιμάται ότι μαλακώνει τη στάση του επειδή η οικονομία της Βραζιλίας εξασθενεί.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στο ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ, όπου ο Πρόεδρος Ομπάμα επαίνεσε τον κο Σαμαρά για ‘τις τολμηρές και δύσκολες δράσεις’ που έχει αναλάβει, ενώ δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ελλάδα και το λαό της, προκειμένου ‘να δουν φως στο τέλος του τούνελ’. Προσέθεσε πάντως πως είναι σημαντικό να υπάρχει σχέδιο δημοσιονομικής σταθεροποίησης για να αντιμετωπιστεί το χρέος, αλλά είναι σημαντικό να εστιάσει η κυβέρνηση και στην ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας’. Ο ΠΘ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα εξέλθει της κρίσης με ενισχυμένη οικονομία, ωφελώντας το σύνολο της Ευρώπης. ‘Περάσαμε πολλά’, είπε. ‘Οι θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός είναι τεράστιες, αλλά δεν θα είναι μάταιες’.

http://www.ft.com/cms/s/0/8fb83f5c-004b-11e3-9c40-00144feab7de.html

Στο ίδιο θέμα αναφέρονται και με άλλο άρθρο τους οι FINANCIAL TIMES (“Brazil Sets Fresh Sparks with IMF over Greek Bailout Rebuke”), αναφερόμενοι στην συνεχιζόμενη υποστήριξη που απολαμβάνει ο Paulo Nogueira Batista από τον υπουργό Οικονομικών της Βραζιλίας Guido Mantega, ως εκπρόσωπο της Βραζιλίας στο ΔΝΤ.

Το δημοσίευμα παραθέτει τις απόψεις καθηγητών και αναλυτών για τη σημασία της βραζιλιάνικης αποχής. Σύμφωνα με τον καθηγητή του Columbia, José Antonio Ocampo, ‘υπάρχει ευρεία δυσαρέσκεια με το ελληνικό πρόγραμμα παντού, εκτός από την Ευρώπη. Ίσως να μην ήταν επιτυχημένο πολιτικά αλλά ο Batista ήταν ειλικρινής’.

Ο Douglas Rediker, πρώην εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΔΝΤ δεν εκτιμά την διαμαρτυρία Batista ως ενδεικτική αλλαγής στάσης των αναδυόμενων οικονομιών έναντι της ευρωζώνης και της διαχείρισης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης από το ΔΝΤ: ‘η αντίδραση δεν είναι μεγαλύτερη αυτή την εβδομάδα ή την προηγούμενη από ό,τι ήταν ένα μήνα ή ένα τετράμηνο πριν’, δήλωσε.

Κατά τον Ted Truman, πρώην αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, υπάρχει υποχθονίως αναταραχή που επαπειλεί να ξεχειλίσει: η αντίδραση ‘είναι συμπτωματική των εντάσεων για όσα συμβαίνουν. Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι καλή και για όλα τα προγράμματα του ΔΝΤ υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως τα πράγματα θα έπρεπε να είχαν γίνει διαφορετικά’.

Κατά τον Tony Fratto, άλλο πρώην αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου: ‘υπάρχει κόπωση όσον αφορά στη δυνατότητα της Ελλάδας να ανορθωθεί, ακόμη και με κόμματα που στηρίζουν πλήρως το πρόγραμμα του ΔΝΤ. Υπάρχει ευαισθησία για τον τρόπο που το ΔΝΤ χειρίζεται την Ευρώπη σε σχέση με άλλες κρίσεις κατά το παρελθόν’.

Μέρος της κριτικής που ασκείται στο ΔΝΤ σχετίζεται με τα ποσοστά δικαιώματος ψήφου που ευνοούν την Ευρώπη, λόγω των οικονομικών συνεισφορών των χωρών της και με το γεγονός ότι η επικεφαλής του υπήρξε πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Πολλές αναδυόμενες οικονομίες πιστεύουν πως οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να παράσχουν οποιαδήποτε επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα, δράση που παρεμποδίζεται από τους ίδιους τους Ευρωπαίους. Το ΔΝΤ προέβλεψε ότι θα υπάρξει χρηματοδοτικό κενό της τάξης των €11 δις, ενώ πρότεινε ελάφρυνση χρέους της τάξης του 4% της οικονομικής παραγωγής (€7,4 δις) για την επόμενη διετία.

Τέλος, γίνεται λόγος για την εξισορροπητική δύναμη των David Lipton και Reza Moghadam στη διοίκηση του ταμείου. Οι δυο τους ευθύνονται για την πιο επιθετική στάση του ΔΝΤ όσον αφορά στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, αν και τα σχέδιά τους δεν ήταν πάντα το ίδιο επιτυχημένα (περίπτωση Κύπρου).

Aris Messinis/AFP/Getty Images
mignatiou

 
 

ΓΙΑΝΝΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΕΙ …

Ρίγη συγκίνησης από την συνέντευξη Στουρνάρα στο Μega. Ουρές στις τράπεζες από τους Έλληνες που τρέχουν με τα λεφτά στα τσουβάλια, υστέρα από την έκκληση του Γιάννη να πάμε τα λεφτά μας στους τραπεζίτες. Ελέγχεται η πληροφορία ότι δάκρυσε ο Γιάννης Κωστόπουλος
από τις δηλώσεις του υπουργού …

«Αναγκαία αλλά όχι επαρκής συνθήκη η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Πρέπει να επιστρέψουν οι καταθέσεις. Περίπου 20 δισ. ευρώ που είναι κρυμμένα σε μπαούλα και στρώματα πρέπει να επιστρέψουν στις τράπεζες».

«Μην ακούτε καταστροφολόγους που μιλάνε για "κούρεμα" καταθέσεων. Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Όσον αφορά στο «κόκκινα» δεν υπάρχει κίνδυνος για τις τράπεζες, καθώς επαρκεί το «μαξιλάρι» του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

«Κάνω τη δυσκολότερη δουλειά πάνω στον πλανήτη όπως μου έχουν πει συνάδελφοι στο Eurogroup. Ωστόσο αισθάνομαι μια χαρά»

«Λάβαμε τη στήριξη που επιθυμούσαμε από τις ΗΠΑ»

«Συμπίπτουμε με τις ΗΠΑ με τη συνολική στάση της οικονομικής πολιτικής. Από μόνη της η λιτότητα δε φέρνει αποτελέσματα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, είναι πιστεύω αντιληπτό αυτό. Δεν λύνει τα προβλήματα της ευρωζώνης μόνο ό,τι κάνουν Πορτογαλία και Ελλάδα, πρέπει να αντιμετωπίσει και η ευρωζωνη τα βασικά της προβλήματα, πρώτον με τραπεζική ένωση, δεύτερον με οικονομική πολιτική που συνδυάζει ανάπτυξη και τρίτον με μια ενιαία αγορά χρέους. Ο Πρόεδρος Oμπάμα δε θα έπαιρνε το ρίσκο μιας θετικής δήλωσης αν δεν πήγαινε καλά η ελληνική οικονομία»

 
 

Κάποια στιγμή

Εκείνο το «κάποια στιγμή το ελληνικό χρέος θα χρειασθεί κούρεμα» που αρθρώνεται κατά καιρούς από διάφορες φωνές, δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς Οικονομολόγος για να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί παρά να σημαίνει σε απλά Ελληνικά ότι αυτήν την ώρα η Ελλάδα
ξεζουμίζεται αγρίως, ενώ εξίσου αγρίως ή και αγριότερα θα ξεζουμίζεται, αφού καταβάλλει, κι έως… τότε θα καταβάλλει, σαράφικους τόκους πάνω στο ακούρευτο.

Ωστόσο, πέρα από τους μεγάλους διεθνείς ασφαλιστικούς οργανισμούς που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τους ισολογισμούς τους, ινστιτούτα που πολιτεύονται, ακόμα και οι κάποιοι γκουρού της Οικονομικής Επιστήμης που μιλούν για κούρεμα, δεν τους έπιασε (αν και θα έπρεπε) ο πόνος γι αυτήν την εξόφθαλμη εκμετάλλευση ούτε για το αποτέλεσμα της πτωχοποίησης του ελληνικού πληθυσμού, αλλά υπηρετούν εξ ορισμού τον οικονομικό ορθολογισμό, και κρούουν κώδωνα κινδύνου στους πιστωτές, καθώς διαπιστώνουν ότι ναι μεν ανταποκρίνεται τώρα η Ελλάδα στα τοκοχρεολύσια που τη βαραίνουν, αλλά στο ημερολόγιο αρχίζει ήδη να προβάλλει απειλητικά εκείνη η «κάποια στιγμή», στην οποία αναφέρονται, οπότε και θα πάψει η ελληνική Οικονομία να είναι σε θέση να τα εξυπηρετεί.

Αυτή είναι η κρίση χρέους, και τόσο διαλυτική, καταστροφική, ολέθρια είναι η επίδραση που ασκεί ο εκβιασμός στο όνομα των τεράστιων δανειακών υποχρεώσεων πάνω στον παραγωγικό ιστό, καταδικάζοντας ως αποτέλεσμα τις αναπτυξιακές προοπτικές, άρα και τα δημοσιονομικά έσοδα που θα μπορούσαν αυτές ιδεωδώς να αποφέρουν για την εξυπηρέτηση τους.

Κάπου εκεί, γύρω από την ημερομηνία της «κάποιας στιγμής» γεννιέται και η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό, που δηλώνουν ότι θα καλύψουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αν χρειασθεί, που θα χρειασθεί. Όταν όμως εμφανίζονται ως πρόθυμοι να δείξουν την… «αλληλεγγύη» τους, δεν εννοούν φυσικά ότι θα μας τα χαρίσουν. Ίσα-ίσα, θα κερδίσουν και από εκείνα άφθονο τόκο, όπως ακριβώς αυτοκρατορικό τόκο βγάζουν σήμερα, περαιτέρω εξανδραποδίζοντας τη χώρα. Πράγμα που σημαίνει ότι τα όποια νέα κεφάλαια διαθέσουν απλώς θα προστεθούν στον ίδιο φαύλο κύκλο –εξ ου και αξιώνουν πρωτογενές πλεόνασμα, έστω ένα κατ’ ευφημισμόν τύπου Στουρνάρα κατ’ ευθείαν από το ζωολογικό κήπο με τις μαϊμούδες, ώστε τουλάχιστον να εμφανίζονται οι αφεντιές τους βραχυπρόθεσμα δικαιωμένοι ότι το πρόγραμμα απέδωσε, δεδομένου ότι ένα πρωτογενές πλεόνασμα από μπανάνες οδηγεί θεωρητικά στην κατοχύρωση της ταυτόχρονης δυνατότητας να εξυπηρετούνται οι τόκοι, να μειώνεται το οφειλόμενο κεφάλαιο και να μένει και κάτι για δημόσιες επενδύσεις –ας αφήσουμε κατά μέρος τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, έξω από τα κάγκελα του ζωολογικού κήπου και υπό τον όρο ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν, η τριπλέτα εξυπηρέτησης τόκων, μείωσης κεφαλαίου κι εξασφάλισης υπολοίπου για δημόσιες επενδύσεις υπολογίζεται να επιτευχθεί περίπου το 3.500 μ.Χ., ζωή νάχουμε… Νωρίτερα θα συμβεί αν η αυτοκαταστροφική τάση που φωλιάζει σε όλους τους ανθρώπους έχει εν αγνοία μας ήδη πάρει το πάνω χέρι στην ψυχοσύνθεση της Άγκελα Μέρκελ, αλλά απλώς δεν έχει εκδηλωθεί δημοσίως. Έτσι, μες την τρέλα της, ενώ λίγες ημέρες πριν από τις γερμανικές εκλογές δεσμεύεται κατηγορηματικά απέναντι στους ψηφοφόρους ομού με τον Βόφγκαγκ Σόιμπλε ότι δεν θα φορτώσει στον Γερμανό φορολογούμενο την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εντούτοις μερικούς μήνες αργότερα θα του βγάλει τη γλώσσα και θα του πει: «Ας πρόσεχες, κορόιδο! Τόσοι και τόσοι σε προειδοποιούσαν, αλλά εσύ πήγες κι έχαψες αυτά που έλεγα προεκλογικά…»

Στουρνάρας και Σαμαράς τα γνωρίζουν όλα τούτα άριστα –είπαμε δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος. Γιατί δεν τα παραδέχονται ανοικτά; Επειδή θα τους τραβήξει η Μέρκελ το αυτί –να γιατί. Και τι κάνουν για όλα αυτά; Πουλάνε αφηρημένες υποσχέσεις. Διοχετεύουν την «εντύπωση», την «αίσθηση» ότι δεν μπορεί, δεν γίνεται αλλιώς, «κάποια στιγμή» θα συναινέσουν και οι Γερμανοί. Εσχάτως, μάλιστα, το παραμύθι απέκτησε και δράκο, διότι ανέβηκε στη σκηνή και ο πρόεδρος των Η.Π.Α. που θα σηκώσει «κάποια στιγμη» το τηλέφωνο και θα της δείξει αυτός αυτηνής της… βρωμογερμανίδας.

Υπόσχεση στην υπόσχεση, ορόσημο στο ορόσημο, φήμη στη φήμη, στο μεταξύ… στο μεταξύ, κυβερνάνε –η ζωή τους όλη αυτό και τίποτε άλλο.

Και στο μεταξύ, γύπες, κοράκια, ύαινες και σκουλήκια πλουτίζουν. Στο μεταξύ, οι κολλητοί τους αμοίβονται αδρά. Στο μεταξύ, εκτελούν προγραφές οι δικοί τους που δεν έχουν ιδέα του τι πραγματικά πάει να πει κρίση. Και στο μεταξύ, καθώς ξεζουμίζεται μια Ελλάδα ήδη καλά-καλά ξεζουμισμένη, το τελευταίο στύψιμο γίνεται από τις εναπομείνασες δυνατότητες της να σηκωθεί η έρμη στα πόδια της «κάποια στιγμή», έστω το 3.500 μ.Χ.

 
 

Η αλήθεια βρίσκεται στο διαδίκτυο.. σε κοινή θέα... όλα παίζουν ως τον Οκτώβριο του 2013

Στα διεθνή fora οι τροικανοί είναι ανθρώπινοι και ειλικρινείς και λένε ξεκάθαρα και δημόσια τις απόψεις τους. Αντίθετα οι κυβερνητικοί παράγοντες της Ελλάδας και τα ξεπουλημένα ΜΜΕ φροντίζουν να κρύβουν την αλήθεια ή να την παραμορφώνουν. Διαβάστε λοιπόν σε μετάφραση τι λέει
ο κος Thomsen της τρόικας για την σχέση του με την σημερινή κυβέρνηση και το χρηματοδοτικό κενό:

....

ΕΡΩΤΗΜΑ : Εντάξει, και στην δεύτερη ερώτηση δεν έχουν στο ΔΝΤ ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, αν η σημερινή πλειοψηφία χάσει την πλειοψηφία της;

MR. THOMSEN: Εμείς δεν ασχολούμαστε με ένα υποθετικό σενάριο. Έχουμε μια εξαιρετική σχέση συνεργασίας με την παρούσα κυβέρνηση και σ' αυτό είναι που επικεντρωνόμαστε. (1)

.......

EΡΩΤΗΜΑ: Η ερώτησή μου αφορά το ζήτημα της χρηματοδότησης. Όταν κοιτάzετε στο μέλλον προς το τέλος της δεκαετίας, βλέπετε καμία ανάγκη για κάποιου είδους αναδιάρθρωσης του χρέους ή για αύξηση απομείωσης του χρέους?

MR. THOMSEN: Υπάρχει ένα πλαίσιο ενεργειών σε ισχύ. Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας έχουν αναλάβει την υποχρέωση να διασφαλίσουν ότι το χρέος ως προς το ΑΕΠ θα έχει μειωθεί περισσότερο από το 124 τοις εκατό από το 2020, και αρκετά κάτω από 110 τοις εκατό από το 2022.
Είναι αναγνωρισμένο ότι αυτό θα απαιτήσει ενδεχομένως κάποια πρόσθετη υποστήριξη που θα δούμε όταν έχουμε να κάνουμε αυτή την εκτίμηση.(2)
Η εκτίμηση αυτή θα πρέπει να γίνει σε δύο φάσεις στις αρχές του 2015 και αυτή η ενδεχόμενη ελάφρυνση θα είναι επικείμενη (=αναμενόμενη), υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα επιτυγχάνει τους πρωταρχικούς στόχους ισορροπίας για τα δύο προηγούμενα έτη (3)
Έτσι, το EUROGROUP έχει θέσει ένα πλαίσιο σε ισχύ για την παροχή στήριξης και την εξασφάλιση ότι αυτή παραμένει βιώσιμη.
Και πιστεύουμε ότι το πλαίσιο είναι κατάλληλο. (4)

ΕΡΩΤΗΜΑ: Απλά μια γρήγορη διευκρίνιση σχετικά με το χάσμα χρηματοδότησης και, στη συνέχεια, αναφέρατε ότι το πρόγραμμα θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί καθαρά για τους επόμενους 12 μήνες. Και επίσης είπατε ότι πρόκειται να υπάρξει ένα χρηματοδοτικό κενό που ξεκινά τον Αύγουστο του 2014. Έτσι, ουσιαστικά, η Ευρώπη πρέπει να συμφωνήσει σε κάτι πριν από το τέλος του Αυγούστου του 2014-ή, αν κατάλαβα σωστά, τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, είναι σωστό αυτό που κατάλαβα?

MR. THOMSEN: Όχι, αυτό δεν είναι απόλυτα ορθό. (5) Η Ευρώπη θα πρέπει να παρέχει εγγυήσεις χρηματοδότησης τη στιγμή που θα έχει ολοκληρωθεί η επόμενη αναθεώρηση.

Και η επόμενη αναθεώρηση είναι μη αναμενόμενη. Η αποστολή για την επόμενη αναθεώρηση θα γίνει κάποια στιγμή το Σεπτέμβριο.
Γι 'αυτό και δεν θα παρουσιασθούμε στο Διοικητικό Συμβούλιο, ακόμη και κάτω από τις καλύτερες συνθήκες , πριν από κάποια στιγμή τον Οκτώβριο.
Και μόνο εκείνη τη στιγμή θα πρέπει να υπάρξει κάτι νέο στις διαβεβαιώσεις χρηματοδότησης.
Τι ακριβώς θα χρειαστούμε εκείνη τη στιγμή θα εξαρτηθεί από την εκτίμηση εκείνη τη στιγμή.
Η αποστολή θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο και θα επανεξετάσει τις προοπτικές για τους επόμενους 12 μήνες.
Ένα σημαντικό μέρος αυτής της επαναξιολόγησης θα είναι η συνολική επανεξέταση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. (6)
Και, όπως ξέρετε, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων επηρεάζει σημαντικά όλη την εικόνα χρηματοδότησης.
Έτσι, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να έχουμε μια άποψη για το ακριβές ποσό της χρηματοδότησης που απαιτείται για την περίοδο μετά από 12 μήνες , παρά μόνο όταν φτάσουμε στην επόμενη αναθεώρηση.
(7)

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ SITE TOY ΔΝΤ
http://www.imf.org/external/np/tr/2013/tr073013a.htm


Oι ερωτήσεις έγιναν σε τηλεδιάσκεψη στις 30.7.2013 στην WASHINGTON.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
(1). Το ΔΝΤ δεν θέλει ούτε να φαντασθεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να πέσει. Την θεωρεί απόλυτα δεδομένη, χωρίς όμως να μπορεί να το θεμελιώσει λογικά.
(2). Θα γίνει σίγουρα κάποια αναδιάρθρωση το 2015 με βάση τα σημερινά δεδομένα.
(3). Η αναδιάρθρωση πρόκειται να αποφασισθεί στις αρχές του 2015.
(4).Κάποιος πρέπει να τους υπενθυμίσει τις Ευρωεκλογές του 2014 και ότι το αργότερο τον Μάρτιο του 2015 θα προκύψει θέμα εκλογής προέδρου Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση σίγουρα θα έχει πέσει νωρίτερα από τις αρχές του 2015...
(5) Προσέξτε την διπλωματική διατύπωση: Δεν είναι απόλυτα ορθό...
Προσπαθεί να διαβεβαιώσει ότι δεν θα προκύψει λογικά κάποια απόφαση πριν από τις Γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2013.
Ο ερωτών όμως κατάφερε να του αποσπάσει το λογικό συμπέρασμα ότι η απόφαση θα έπρεπε να παρθεί νωρίτερα τον Αύγουστο του 2013, αν το κενό εμφανίζεται τον Αύγουστο του 2014...'Ενα χρόνο νωρίτερα από το 2015, που αρχικά ανέφερε.
(6) Αυτό που θα επηρεάσει τα πάντα είναι η εξέλιξη του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων μέχρι τον Οκτώβριο του 2013.
(7) Ετοιμασθείτε για νέα εισπρακτικά μέτρα από τον Οκτώβριο του 2013...

Son Ofeon

 

Διέρρευσαν σε ιδιώτες τα προσωπικά στοιχεία των φορολογουμένων

Το ανώτερο προβλεπόμενο πρόστιμο επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, καθώς έγινε διαρροή δεδομένων που αφορούν το σύνολο σχεδόν των φορολογουμένων στην Ελλάδα.

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό παραβίασης προσωπικών δεδομένων, καταγγέλλει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Ήδη η Αρχή επέβαλε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ, (το ανώτερο προβλεπόμενο στο νόμο
της), κρίνοντας ότι παραβίασε την υποχρέωσή της για λήψη κατάλληλων μέτρων ασφάλειας, γεγονός που οδήγησε ήδη σε ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό παραβίασης προσωπικών δεδομένων, δηλαδή σε διαρροή δεδομένων που αφορούν το σύνολο σχεδόν των φορολογουμένων στην Ελλάδα.

Πηγή προέλευσης η… ΓΓΠΣ

Όπως ήδη ενημέρωσε η Αρχή με το από 21-11-2012 Δελτίο Τύπου, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 σειρά διοικητικών ελέγχων σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Οι έλεγχοι επεκτάθηκαν εντός του 2013 και σε άλλες εταιρείες. Κατόπιν επίπονης ανάλυσης, λόγω του όγκου των δεδομένων και της μορφής των ηλεκτρονικών αρχείων, διαπιστώθηκε ότι ορισμένες εξ αυτών είχαν στην κατοχή τους μεγάλο πλήθος φορολογικών δεδομένων φυσικών προσώπων, τα οποία παρέπεμπαν ευθέως στη ΓΓΠΣ ως πηγή προέλευσης των δεδομένων και είχαν υποστεί ήδη παράνομη επεξεργασία, αφού βρέθηκαν στην κατοχή εταιρειών. Σημειωτέον ότι η Αρχή έκτοτε συνεργάσθηκε με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο μέτρο που είχε ενδείξεις ότι τα ηλεκτρονικά αρχεία τηρούνταν στις οικίες φυσικών προσώπων.

Από τα έτη 2000 ως 2012

Τα ευρεθέντα προσωπικά (φορολογικά) δεδομένα αφορούν τουλάχιστον τα έτη από το 2000 έως και το 2012. Συνοπτικά περιλαμβάνουν:

i) στοιχεία του εντύπου Ε1 για τα οικονομικά έτη από το 2003 έως και το 2009 και εν μέρει για το 2012,

ii) στοιχεία του εντύπου Ε2 για το οικονομικό έτος 2006,

iii) στοιχεία του εντύπου Ε9,

iv) στοιχεία του ΕΤΑΚ,

v) στοιχεία της έκτακτης εισφοράς του ν. 3986/2011 για το οικονομικό έτος 2011,

vi) στοιχεία του μητρώου φορολογουμένων,

vii) στοιχεία των σημειωμάτων περαίωσης του έτους 2010 και

viii) στοιχεία τελών κυκλοφορίας οχημάτων για τα έτη από το 2006 έως και το 2012.

Η Αρχή έκρινε ότι η ΓΓΠΣ, παρά τον όγκο των δεδομένων που διαχειρίζεται και την κρισιμότητα αυτών, μέχρι τις μέρες μας (Ιούλιος 2013) δεν διαθέτει κατάλληλα μέτρα ασφάλειας για την αποτροπή αθέμιτης πρόσβασης και διάδοσης των δεδομένων, καθώς και μέτρα για την ανίχνευση και διερεύνηση τυχόν περιστατικών παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Ως εκ τούτου, κάλεσε, τη ΓΓΠΣ να λάβει τα αναφερόμενα στην Απόφαση μέτρα και να την ενημερώνει για την πορεία υλοποίησής τους.

efsyn.gr


Ονειδος! Προς απόλυση άτομα με αναπηρίες και εισόδημα 1.000 ευρώ το μήνα, μικτά

Η κατάσταση, πλέον, στην Ελλάδα έχει ξεφύγει, με ευθύνη των κυβερνώντων, πέρα από κάθε λογική. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «πετούν» στον «κουβά» των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων ακόμη και τα άτομα με αναπηρίες ή τους συζύγους ή γονείς μελών με ειδικές ανάγκες, κατατάσσοντας τους στους…
«έχοντες και κατέχοντες», εφόσον το εισόδημα τους ξεπερνά τα 1.000 ευρώ το μήνα, μικτά!
Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις επιβεβαιώνεται από τις διευκρινήσεις τις οποίες έδωσε, προχθές, ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, στις «διευκρινιστικές κατευθύνσεις προς τις υπηρεσίες για την εφαρμογή του νόμου 4172 του 2013» (στον οποίο συμπεριλαμβάνονται διατάξεις για τη διαθεσιμότητα, αναφέρονται τα εξής:

«Υπάλληλος με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, ή υπάλληλος του οποίου ο/η σύζυγος έχει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, ή υπάλληλος με τέκνο που ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε. , όπως ισχύει, με ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ και συνοικεί με αυτόν με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εξαιρείται της διαθεσιμότητας εφόσον προσκομίσει στην υπηρεσία του πιστοποιητικό αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α. σε ισχύ ή για το πριν την 1.1.2011 χρονικό διάστημα γνωμάτευση σε ισχύ της πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής, στην οποία υπάγεται ο υπάλληλος, ότι έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%. Σε διαφορετική περίπτωση τίθεται σε διαθεσιμότητα και θα εξαιρεθεί αναδρομικά από την ημερομηνία θέσης σε διαθεσιμότητα, εφόσον προσκομίσει πιστοποιητικό αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α. με ποσοστό τουλάχιστον 67%. Στη συνέχεια παρατίθενται αναλυτικά τα δικαιολογητικά εξαίρεσης».

Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις νομικών και συνδικαλιστών, ακόμη και εάν ένας υπάλληλος έχει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% ή έχει σύζυγο ή τέκνο ή άλλο προστατευόμενο μέλος με ανάλογα ειδικά προβλήματα, εφόσον το εισόδημα του υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ το χρόνο, μικτά, τότε… θεωρείται «έχων» και δύναται να μπει σε καθεστώς διαθεσιμότητας και, στη συνέχεια, να απολυθεί!

Πολύ απλά, η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι δεν έχουν ανάγκη ιδιαίτερης προστασίας ακόμη και άτομα με αναπηρίες τα οποία διαβιούν με εισοδήματα πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα μικτά, δηλαδή με περίπου 900 ευρώ το μήνα ή 10.800 ευρώ το χρόνο… Δεν είναι παράλογο, λοιπόν, το γεγονός ότι πολλοί τονίζουν ότι στη «Νέα Ελλάδα» των κ.κ. Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου, ακόμη και πολίτες οι οποίοι ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες στέλνονται στον… «καιάδα».

 
 

ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΩΠΟΡΟ - ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Με διαδικασίες εξπρές θα δουν την πόρτα της εξόδου 2.000 άτομα από την ΔΕΗ, από το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τα "Επίκαιρα" Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ξεκαθάρισαν στην ελληνική κυβέρνηση ότι δεν τα πάει καθόλου καλά στο σκέλος της διοικητικής μεταρρύθμισης, τονίζοντας μάλιστα ότι υπάρχει
ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων ακόμα και μέσα στον Αύγουστο.

Η πρώτη συζήτηση έχει γίνει για την έξοδο 2000 ατόμων από την ΔΕΗ, σύμφωνα με το περιοδικό, τονίζοντας ότι γι αυτον τον λόγο παραιτήθηκε και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Φωτόπουλος, επείδή ακριβώς δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί όλη αυτή τη κατάσταση.

Το σενάριο αυτό όμως δεν θέλει απολύσεις μόνο στη ΔΕΗ αλλά σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.
 
http://www.makeleio.gr/

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Χωριό στην Ελλάδα με 0% ΚΡΙΣΗ και 0% ΑΝΕΡΓΙΑ! Πώς το κατάφεραν; ΑΥΤΟ ειναι ΣΑΞΕΣ ΣΤΟΡΙ

Ποιο είναι το ελληνικό χωριό που δεν έχει γνωρίσει κρίση και ανεργία. Δείτε το απίστευτο "φαινόμενο":
Πριν 16 χρόνια η...Ανάβρα ήταν απλά ένα απομακρυσμένο χωριό της Μαγνησίας, όπου λίγοι κάτοικοι και πολλά ζώα συμβίωναν σε ένα ερειπωμένο και εγκαταλελειμμένο από τους πάντες τόπο.
Λίγα χρόνια μετά, όχι μόνο κατάφερε να σταθεί όρθιο, αλλά και να γίνει το χωριό πρότυπο ανάπτυξης για όλη την Ευρώπη.
Κρατικά κανάλια κάθε ευρωπαϊκής χώρας, αλλά και επισκέπτες τόσο από την Ευρώπη όσο και...από την Ελλάδα, έχουν επισκεφθεί το χωρίο για να καταγράψουν και να «κλέψουν» το μυστικό της Ανάβρας ή έστω για να δουν ζωντανά αυτά που ακούν και διαβάζουν.

Η Ανάβρα, όπου εδώ και χρόνια ζει το θαύμα της ανάπτυξης, συνεχίζει ακόμη και εν μέσω κρίσης να απασχολεί και να προωθείται ως πρότυπο λειτουργίας και ανάπτυξης, αφού είναι η μόνη περιοχή της Ελλάδας που σημειώνει αρνητικά ρεκόρ σε ανεργία και κρίση. Σε υψόμετρο 1000 μέτρων η Ανάβρα δεν γνώρισε ποτέ ανεργία, αλλά κυρίως οι κάτοικοί τους δεν ξέρουν τι είναι η οικονομική κρίση.

Οι 500 περίπου κάτοικοι του χωριού, είναι όλοι κτηνοτρόφοι με σύγχρονες και οργανωμένες κτηνοτροφικές ομάδες και με ετήσιο εισόδημα για κάθε κάτοικο 30.000 έως 100.000 ευρώ το χρόνο, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων είναι κάτω από 40 ετών.

Οι κάτοικοι της Ανάβρας απολαμβάνουν παροχές όμοιες με αυτές των κατοίκων της Ελβετίας. Το μικρό Γκστάαντ της Ελλάδας, διαθέτει δωρεάν παρκινγκ για όλους, δωρεάν γυμναστήριο, δύο σχολεία ολοήμερα, αιολικό πάρκο που δίνει έως και 100.000 ευρώ έσοδα στην κοινότητα, γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, λαογραφικό μουσείο και φυσικά το περιβαλλοντικό-πολιτιστικό πάρκο, έκτασης 240 στρεμμάτων.

Κι αν δεν ερχόταν το πρόγραμμα Καλλικράτης και η αναγκαστική συνένωση με το Δήμου Αλμυρού να περιορίσει την ανάπτυξή του, λόγω της γενικότερης κρίσης που υπάρχει στη χώρα, οι κάτοικοί του σήμερα θα είχαν εξασφαλίσει δωρεάν ρεύμα και θέρμανση. Θα ήταν το πρώτο αυτόνομο χωριό στην Ευρώπη, ίσως και στον κόσμο.

Το ... μυστικό της Ανάβρας Ο πρωτεργάτης αυτού του έργου και πρώην κοινοτάρχης Ανάβρας κ. Δημήτρης Τσουκαλάς (Πρόεδρος της εθελοντικής οργάνωσης ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ) δέχεται πολυάριθμες προσκλήσεις για να παρουσιάσει το φαινόμενο αυτό τοπικής ανάπτυξης σε διάφορα forum, ημερίδες, συνέδρια, σεμινάρια κ.α.

«Πάντα μου κάνουν την ίδια ερώτηση. Πού βρήκατε τα λεφτά; Μέσα από προγράμματα τους απαντάω. Και πού βρήκατε τα προγράμματα. Τα βρήκα τους απαντάω γιατί απλά ... υπάρχουν», δηλώνει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο κ. Τσουκαλάς, που μας αποκάλυψε το μυστικό της Ανάβρας.

«Ως κοινοτάρχης της περιοχής επί 16 χρόνια, είχα σχεδιάσει ένα όραμα για την περιοχή. Σεβαστήκαμε το περιβάλλον, τους κατοίκους και τις ανάγκες τους.

Έτσι κάναμε τα πρώτα βήματα για να αναπτύξουμε την κτηνοτροφία που ήταν το κύριο επάγγελμα των κατοίκων της περιοχής.


Με την δημιουργία του αιολικού πάρκου, εξασφαλίσαμε για την κοινότητά μας ένα σημαντικό έσοδο και έτσι ξεκίνησε η οικολογική ανάπτυξη της περιοχής που δυστυχώς μετά την συνένωση λόγω Καλλικράτη δεν συνεχίστηκε. Σήμερα οι κάτοικοι της Ανάβρας θα ήταν ακόμη ένα βήμα μπροστά, αφού θα ήταν οι μοναδικοί κάτοικοι της Ελλάδας που δεν θα πλήρωναν ρεύμα και θέρμανση».

Το μυστικό της επιτυχίας της Ανάβρας είναι ο τρόπος αυτοδιοίκησής της και μας το αποκαλύπτει μόλις με πέντε λέξεις ο κ. Τσουκαλάς «Ενθουσιασμό, όραμα, κέφι, μεράκι, αγάπη, πίστη. Έτσι διοικήσαμε. Ακόμη κι όταν ήμουν Κοινοτάρχης, δρούσα σαν εθελοντής.

Βρήκαμε όλα αυτά τα πρωτοποριακά προγράμματα και τα εντάξαμε στο Δήμο μας ακριβώς επειδή ... υπάρχουν. Δεν ασχοληθήκαμε με κόμματα, με προσωπικές φιλοδοξίες και με πολιτικά παιχνίδια. Η διάθεσή μας ήταν να προσφέρουμε στον τόπο και στους κατοίκους της περιοχής».

Η Ανάβρα έγινε γνωστή στην Ευρώπη για δύο λόγος. Ο πρώτος λόγος για την ανάπτυξη που παρουσίασε. Επί δέκα χρόνια ήταν στις πρώτες θέσεις μεταξύ όλων των ΟΤΑ στην Ελλάδα και στην τρίτη θέση από τις ευρωπαϊκές χώρες του Νότου. (Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα).

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι επιχείρησε και έκανε έργα φιλικά προς το περιβάλλον. Μια μικρή κοινότητα ορεινή έχει ήδη εδώ και 8 χρόνια αιολικό πάρκο και σε εξέλιξη βρίσκονται άλλα δύο. Ένα περιβαλλοντικό-πολιτισμικό πάρκο, από τα καλύτερα στην Ελλάδα, Μόνιμο καταφύγιο θηραμάτων και μια μελέτη τηλεθέρμανσης, η οποία δεν ολοκληρώθηκε, τουλάχιστον από τον κ. Τσουκαλά, μετά την συνένωση με το Δήμο Αλμυρού.

«Σεβόμαστε ότι υπάρχει κρίση, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την εγκαταλείψει μιας κοινότητας με αυτή την ανάπτυξη. Έτσι κάναμε την ομάδα ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ και συνεχίζουμε την προσπάθεια.

Είμαστε αισιόδοξοι ακόμη για την Ανάβρα και πιστεύουμε ότι θα έρθουν κι ακόμη καλύτερες ημέρες για την περιοχή μας, με άλλες αυτοδιοικήσεις που να έχουν ικανότητα και ενδιαφέρον».

Η κρίση δεν έφτασε ποτέ στην Ανάβρα Η μάχη με τη μιζέρια άρχισε τις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν τα ηνία της κοινότητας πήρε ο Δημήτρης Τσουκαλάς, ένας άνθρωπος που άφησε την Αθήνα για να γυρίσει στο χωριό του και να προσφέρει στη γενέτειρά του. Όταν η κοινότητά του, με το νόμο Ραγκούση συνενώθηκε με τον Δήμο Αλμυρού Μαγνησίας, εκείνος έφυγε από την αυτοδιοίκηση. «Πρέπει να ξέρεις πότε θα φεύγεις. Είναι καλύτερο να σε ρωτάνε γιατί έφυγες κι όχι πότε θα φύγεις».

Την Αθήνα εγκατέλειψε και η Νικολέτα και έχει τώρα την δική της οικογενειακή επιχείρηση εκτροφής αγελάδων στην Ανάβρα. «Εργαζόμαστε με τον σύζυγό μου και τα παιδιά μας στην οικογενειακή επιχείρηση που έχουμε και όχι μόνο νοιώθουμε ότι ζούμε στον παράδεισο, αλλά και τα παιδιά μας, μετά τις σπουδές τους δεν σκέφτονται να ζήσουν αλλού. Θα επιστρέψουν στην Ανάβρα», δηλώνει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Ο Αποστόλης σπουδάζει στην Γεωπονική Σχολή Αθηνών, αλλά όταν τελειώσει τις σπουδές του, θα κάνει ό,τι και οι υπόλοιποι συνομήλικοι του. Θα ξεκινήσει την δική του επιχείρηση στην Ανάβρα. «Ούτε που το σκέφτομαι να πάω κάπου αλλού.

Θα επιστρέψω στο χωριό μου, στο σπίτι μου. Εκεί θέλω να κάνω οικογένεια, άλλωστε στην Ανάβρα με περιμένει σίγουρη δουλειά, αλλά και ένα σίγουρο εισόδημα. Ποιος δεν θέλει να ζήσει σε έναν τόπο με 0% ανεργία, 0% κρίση, 0% εγκληματικότητα και 100% φύση;»...
 
news24.gr


 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα απάτη στα κινητά τηλέφωνα!

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από όλους μας όταν τύχει και δεχτούμε τηλεφώνημα στο κινητό μας από άγνωστο συνδρομητή που μάλιστα δεν μας καλεί με απόκρυψη αριθμού. Έτσι λοιπόν αν κάποιος τηλεφωνήσει στο κινητό σας και σας πει ότι είναι τεχνικός εταιρείας, ότι κάνουν έλεγχο στο τηλέφωνό σας και ότι θα πρέπει να πατήσετε #90 ή 09# ή οποιονδήποτε άλλο αριθμό: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΙΘΜΟ.

Πρόκειται για κάποια εταιρεία-απάτη που χρησιμοποιεί κάποια συσκευή, η οποία μόλις επιλέξετε τους παραπάνω αριθμούς, μπορεί να μπει στην κάρτα SIM και παίρνουν τηλέφωνα με δική σας χρέωση.

Επίσης, αν σας στείλουν μήνυμα από μια εταιρία με αριθμό 54300, μην το ανοίξετε, γιατί σας θεωρούν αυτόματα πελάτη και σας στέλνουν καθημερινά μηνύματα που τα χρεώνουν με 1,6 Εuro το καθένα!

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Αν κάποιος σας καλέσει στο κινητό από +375602605281,+37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό 375, ή 371. Κάνοντας ένα ”κουδούνισμα’ & μετα το κλείνουν, αφήνοντας ετσι μια αναπάντητη κλήση ή μήνυμα. Αν καλέσετε μετα ένα από αυτούς τους αριθμούς που σας άφησαν αναπάντητη κλήση θα χρεωθείτε $ 15 – $ 30 & μπορούν να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε 3 sec. Αν έχετε στο τηλέφωνό σας τραπεζικά ή τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, μπορούν να τα αντιγράψουν πάρα πολύ εύκολα. 375 είναι ο κωδικός από τη Λευκορωσία και το Αφγανιστάν. 371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία … Μην απαντήσετε ή καλέσετε πίσω.


πηγη