EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σε κατασχέσεις 24 ώρες το 24ωρο θα προχωρεί το Δημόσιο

Σε κατασχέσεις τα μεσάνυκτα, σαββατοκύριακα και αργίες μπορεί να προχωρεί το Δημόσιο για συνολική βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω του ποσού των 50.000 ευρώ.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που υπέγραψε η κυβέρνηση παρέχει τη δυνατότητα στο Δημόσιο να επιβάλει κατασχέσεις σε βάρος επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν και έχουν σημαντικό ύψος ταμειακά βεβαιωμένων οφειλών προς αυτό και κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος καθώς και το μήνα Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα απαγορευόταν η αναγκαστική εκτέλεση κατά τις νυχτερινές ώρες, τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος, καθώς και το μήνα Αύγουστο, γεγονός που εμπόδιζε το δημόσιο στη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων σε βάρος οφειλετών.

Ειδικότερα, η ΠΝΠ «Επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων» προβλέπει ότι σε βάρος επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τα διαστήματα αυτά και έχουν συνολική βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή, αποκλειστικά προς το Δημόσιο, άνω του ποσού των 50.000 ευρώ, επιτρέπεται, η κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη εντός της επιχείρησης κατά τις ώρες λειτουργίας της και καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Στην κατάσχεση κατά τις νυχτερινές ώρες παρίσταται ως μάρτυρας δημόσιος υπάλληλος ή αστυνομικό όργανο.



Το δημόσιο (λένε οι κρατιστές) Σέβεται & "Προστατεύει" τα Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα μας ...

Πρόστιμο-μαμούθ 150.000 ευρώ στην (ΓΓΠΣ) Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων...

Το ανώτατο προβλεπόμενο πρόστιμο των 150.000 ευρώ για παραβίαση προσωπικών δεδομένων επέβαλε η αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή σε βάρος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, για τη διαρροή σε εταιρίες των προσωπικών στοιχείων σχεδόν του συνόλου των φορολογουμένων της χώρας από το 2000-2012.

Με την υπ’ αριθμ. 98/2013 απόφαση της , η αρχή Προσωπικών Δεδομένων έκρινε ότι η Γενική Γραμματεία δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για να αποτρέψει αυτό το φαινόμενο .

Η έρευνα της Αρχής ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Οι έλεγχοι επεκτάθηκαν εντός του 2013 και σε άλλες εταιρείες:

Όπως αναφέρει η Αρχή «κατόπιν επίπονης ανάλυσης, λόγω του όγκου των δεδομένων και της μορφής των ηλεκτρονικών αρχείων, διαπιστώθηκε ότι ορισμένες εξ αυτών είχαν στην κατοχή τους μεγάλο πλήθος φορολογικών δεδομένων φυσικών προσώπων, τα οποία παρέπεμπαν ευθέως στη Γ.Γ.Π.Σ. ως πηγή προέλευσης των δεδομένων και είχαν υποστεί ήδη παράνομη επεξεργασία, αφού βρέθηκαν στην κατοχή εταιρειών. Σημειωτέον ότι η Αρχή έκτοτε συνεργάσθηκε με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο μέτρο που είχε ενδείξεις ότι τα ηλεκτρονικά αρχεία τηρούνταν στις οικίες φυσικών προσώπων. Τα ευρεθέντα προσωπικά (φορολογικά) δεδομένα αφορούν τουλάχιστον τα έτη από το 2000 έως και το 2012. Συνοπτικά περιλαμβάνουν: i) στοιχεία του εντύπου Ε1 για τα οικονομικά έτη από το 2003 έως και το 2009 και εν μέρει για το 2012, ii) στοιχεία του εντύπου Ε2 για το οικονομικό έτος 2006, iii) στοιχεία του εντύπου Ε9, iv) στοιχεία του ΕΤΑΚ, v) στοιχεία της έκτακτης εισφοράς του ν. 3986/2011 για το οικονομικό έτος 2011, vi) στοιχεία του μητρώου φορολογουμένων, vii) στοιχεία των σημειωμάτων περαίωσης του έτους 2010 και viii) στοιχεία τελών κυκλοφορίας οχημάτων για τα έτη από το 2006 έως και το 2012».

Πέραν του προστίμου η Αρχή διαπιστώνοντας έλλειψη μέτρων ασφαλείας για τα φορολογικά δεδομένα των ελλήνων πολιτών «κάλεσε, τη Γ.Γ.Π.Σ. να λάβει τα αναφερόμενα στην Απόφαση μέτρα και να την ενημερώνει για την πορεία υλοποίησής τους».


  capital.gr



Συνεχίζουν να αντιδρούν στην κινητικότητα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ με καταλήψεις γραφείων του Οργανισμού...

Στην ουρά οι πολίτες περίμεναν να εξυπηρετηθούν και να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους στο υπό κατάληψη Κέντρο Προώθησης και Απασχόλησης στη Σταδίου, ωστόσο έδειχναν να ...
κατανοούν την κινητοποίηση

Φόβους για υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ στην περίπτωση που εφαρμοστεί η κινητικότητα εκφράζουν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Σήμερα οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του Κέντρου Προώθησης και Απασχόλησης του ΟΑΕΔ στη Σταδίου.

Στο σημείο βρέθηκαν συγκεντρωμένοι αρκετοί από τους εργαζομένους, μαζί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων του ΟΑΕΔ, κ. Γιώργου Μακράκη.

Πολίτες περίμεναν για αρκετή ώρα στην ουρά για να διεκπαιρεώσουν τις υποχρεώσεις τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαμαρτυρία, ωστόσο έδειχναν να κατανοούν την κινητοποίηση...
 
protothema.gr

 

Μπλόκο στην επιδότηση 200 εκατ. στα ΚΤΕΛ...

Ενσταση των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ. Τα 200 εκατ. ευρώ που θεσπίζονται ως ετήσια κρατική επιδότηση των υπεραστικών λεωφορείων θεωρήθηκαν «υπερβολικά» από στελέχη του οικονομικού επιτελείου, με αποτέλεσμα να «ξεψαχνίζεται» το σχετικό σχέδιο νόμου, που βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο «Δημόσιες Υπεραστικές Οδικές Μεταφορές Επιβατών», το οποίο αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, υπάρχει πρόβλεψη για την εκταμίευση 140 εκατ. για τις άγονες γραμμές και 60 εκατ. ως επιδότηση για τα εκπτωτικά εισιτήρια μαθητών, αναπήρων κ.τ.λ.

Τα εν λόγω ποσά προέκυψαν έπειτα από σχετική μελέτη, στην οποία καταγράφονται περί τις 800-900 άγονες γραμμές (κάθε νομός έχει, κατά μέσο όρο, περί τις 15 άγονες γραμμές). Ωστόσο, τα 200 εκατ. θεωρούνται από στελέχη του ΥΠΟΙΚ «μεγάλο ποσό», πόσω μάλλον όταν το αντίστοιχο για τις άγονες γραμμές των τρένων φτάνει τα 50 εκατ. Από την άλλη πλευρά, τα ΚΤΕΛ κατηγορούν τα συναρμόδια υπουργεία ότι δεν έχουν λάβει... ούτε ευρώ για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις στα εισιτήρια από το 2007!

Το νομοσχέδιο «Δημόσιες Υπεραστικές Οδικές Μεταφορές Επιβατών» πρωτοπαρουσιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο. Σε αυτό προβλέπεται διαχωρισμός των γραμμών των ΚΤΕΛ σε κερδοφόρες και άγονες, αλλά και η κατάτμησή τους σε τρεις κατηγορίες, κυρίως με γεωγραφικά κριτήρια. Συγκεκριμένα, κάποιες γραμμές θα είναι επιδοτούμενες, άλλες θα συνοδεύονται με αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και άλλες θα είναι πλήρως απελευθερωμένες (συνδέσεις μεταξύ αστικών κέντρων και συνδέσεις αστικών κέντρων με συγκοινωνιακούς κόμβους).

Ειδικότερα, με το νέο σύστημα προβλέπεται η δημιουργία τριών κατηγοριών γραμμών:

*** Οι γραμμές αποκλειστικού έργου, δηλαδή εκείνες στις οποίες ο ανάδοχος εξασφαλίζει την αποκλειστικότητα εκτέλεσης έργου στις συγκεκριμένες γραμμές, χωρίς ανταγωνισμό.

** Οι άγονες γραμμές, δηλαδή εκείνες για τις οποίες ο ανάδοχος εξασφαλίζει αποκλειστικότητα εκτέλεσης έργου και ταυτόχρονα, λόγω μικρού οικονομικού ενδιαφέροντος, και επιδότηση (αποζημίωση).

*** Οι γραμμές ελεύθερης επιλογής.

Η υπαγωγή των γραμμών στις νέες κατηγορίες θα γίνει έπειτα από αποτίμηση των οικονομικών και συγκοινωνιακών στοιχείων από την Εθνική Αρχή Χερσαίων Επιβατικών Μεταφορών, η οποία θα έχει τις εξής αρμοδιότητες:

** Λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των περιφερειών, θα καθορίζει τις γραμμές του δικτύου των δημόσιων υπεραστικών μεταφορών επιβατών.

** Θα αποφασίζει για τη χορήγηση αποκλειστικών δικαιωμάτων εκμετάλλευσης ή και επιδότησης.

** Θα ορίζει τους γενικούς κανόνες διενέργειας των διαγωνισμών.

** Θα θέτει τους γενικούς όρους των συμβάσεων με τους αναδόχους και θα παρακολουθεί την εκτέλεσή τους.

** Θα καθορίζει το ανώτατο όριο χρέωσης των επιβατών και το ύψος της εκάστοτε επιδότησης από το Δημόσιο.

** Θα χορηγεί τις άδειες των γραμμών «ελεύθερης επιλογής» και θα καθορίζει τους όρους λειτουργίας τους.

** Θα καθορίζει τους γενικούς κανόνες για τις απ' ευθείας αναθέσεις υπεραστικών μεταφορών επιβατών, καθώς και τους βασικούς όρους των σχετικών συμβάσεων. Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα λειτουργούν περί τα 62 ΚΤΕΛ, με μέση ηλικία στόλου τα 8-10 έτη.

enet.gr


 

Στην κορύφωση η έξοδος των εκδρομέων για τον Δεκαπενταύγουστο

Με σύμμαχο τον καλό καιρό αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος από τα μεγάλα αστικά κέντρα το Σαββατοκύριακο, αλλά και την ερχόμενη εβδομάδα, εν όψει της εορτής του Δεκαπενταύγουστου, την Πέμπτη.

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Με αεροπλάνα, πλοία, τρένα, λεωφορεία, αλλά και με τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητά τους, εκτιμάται ότι θα φύγουν και οι τελευταίο αδειούχοι του καλοκαιριού, εκμεταλλευόμενοι την αργία του Δεκαπενταύγουστου.

Σε επιφυλακή το Λιμενικό

Στα λιμάνια, η κίνηση αναμένεται να είναι αυξημένη. Το Λιμενικό Σώμα από σήμερα και για όλη την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Από τον Πειραιά σήμερα έχουν προγραμματιστεί 24 δρομολόγια, 16 από τη Ραφήνα και 7 από το Λαύριο. Για το Σάββατο, 23 από τον Πειραιά, 13 από τη Ραφήνα και 5 από το Λαύριο. Επίσης την Κυριακή από τον Πειραιά θα αναχωρήσουν 22 πλοία, 16 από τη Ραφήνα και 6 από το Λαύριο.

Η προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων όλο το 24ωρο, από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας γίνεται από το τηλέφωνο, στον αριθμό 14944 του ΟΤΕ και στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Επιπλέον πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος»

Αυξημένη εκτιμάται ότι θα είναι η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.
Ήδη για την εβδομάδα 12 με 18 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν 11 επιπλέον πτήσεις, από και προς Παρίσι, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Άμστερνταμ και Μύκονο.

Αυξημένη η κίνηση σε σταθμούς τρένων και λεωφορείων

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από το Σαββατοκύριακο και ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματίσει την ενίσχυση των αμαξοστοιχιών με επιπλέον βαγόνια, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο ειδικός σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Νίκος Αθανασόπουλος η κίνηση αυτή την περίοδο είναι αυξημένη σε σχέση με τον ετήσιο μέσο όρο, αλλά και σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο τόσο σε κρατήσεις όσο και σε πληρότητα.

«Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει ενίσχυση των αμαξοστοιχιών της τάξης του 10 με 12%, με την προσθήκη βαγονιών», τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος.
Τη μεγαλύτερη κίνηση παρουσιάζει ο άξονας Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Αλεξανδρούπολη, καθώς και οι αμαξοστοιχίες 600 και 601 που εξυπηρετούν τον άξονα Αθήνα- Αλεξανδρούπολη και Αλεξανδρούπολη- Αθήνα, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο αύξηση παρατηρείται και στις υπόλοιπες υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως αυτήν του «τραινοταξί», που εφαρμόζεται από τον περασμένο Απρίλιο, πιλοτικά στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Αυξημένη εκτιμάται ότι θα είναι και η κίνηση στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ), καθώς πολλοί είναι αυτοί που για οικονομικούς λόγους επιλέγουν να μετακινηθούν με λεωφορεία.

Τα κατά τόπους ΚΤΕΛ, ανάλογα με τη ζήτηση των ημερών, θα προσθέσουν δρομολόγια, έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επιβάτες.

Καλός ο καιρός την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου

Οι αδειούχοι του Δεκαπενταύγουστου θα έχουν για σύμμαχό τους τον καλό καιρό, με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμα και στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα έχουν ένταση 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Πηγή: madata.gr

Στουρνάρας: Φέρτε πίσω τα λεφτά από τα σεντούκια δεν υπάρχει κίνδυνος κουρέματος καταθέσεων ... Θα τον πιστέψετε ;

Η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014, ενώ η ύφεση το 2013 θα διαμορφωθεί κάτω από το 5% - Η Ελλάδα έλαβε στήριξη από τις ΗΠΑ - Βασικός στόχος το πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του 2013 - Το 2013 θα πληρώσουμε για τελευταία φορά το χαράτσι

«Λάβαμε τη στήριξη που επιθυμούσαμε από τις ΗΠΑ» είπε ο υπουργός Οικονομικών κάνοντας την αποτίμησή του από το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην πρωινή εκομπή του Mega, αφού χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής τόνισε πως «συμπίπτουν οι απόψεις μας με τις ΗΠΑ».

«Συμπίπτουμε με τις ΗΠΑ με τη συνολική στάση της οικονομικής πολιτικής. Από μόνη της η λιτότητα δε φέρνει αποτελέσματα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος είναι πιστεύω αντιληπτό αυτό. Δεν λύνει τα προβλήματα της ευρωζώνης μόνο ό,τι κάνουν Πορτογαλία και Ελλάδα, πρέπει να αντιμετωπίσει και η ευρωζωνη τα βασικά της προβλήματα πρώτον με τραπεζική ένωση, δεύτερον με οικονομική πολιτική που συνδυάζει ανάπτυξη και τρίτον με μια ενιαία αγορά χρέους» σημείωσε ο υπουργός.

Ο Πρόεδρος Oμπάμα δε θα έπαιρνε το ρίσκο μιας θετικής δήλωσης αν δεν πήγαινε καλά η ελληνική οικονομία, τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Όσον αφορά στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο υπουργός Οικονομικών, υπογράμμισε ότι θα ανοίξει η σχετική συζήτηση όταν έρθει η ώρα.

«Δε βλέπω μεγάλες συγκρούσεις ΗΠΑ – Γερμανίας για το ελληνικό χρέος αλλά έναν εποικοδομητικό διάλογο» δήλωσε σε άλλο σημείο ο Γιάννης Στουρνάρας υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα πρέπει να «πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του 2013».

Σε ερώτηση αν θα ανασχθεί η ύφεση, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως μέχρι το τέλος του 2013 η χώρα θα οδηγηθεί σε πρωτογενές πλεόνασμα.Σαφώς υπάρχει φως στο τούνελ. Η ύφεση το 2013 θα είναι κάτω από το 5% η ύφεση».

«Κάνουμε μια άνευ προηγούμενου εκστρατεία είσπραξης φόρων. Κλείνουμε μαγαζιά, περάσαμε νόμο για κατασχέσεις εισπράξεων ταμείου όταν είναι ένα μαγαζί κλειστό» τόνισε ο υπουργός.

«Ισχύει προηγούμενη δήλωσή μου για ανάπτυξη το 2014» δήλωσε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών σε σχετική ερώτηση σημειώνοντας πως ο ρυθμός ανάπτυξης το 2014 θα είναι πολύ καλύτερος από αυτόν του 2013.

Για το θέμα της ρευστότητας, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης, ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα μπορούν να μπουν στην Ελλάδα 44 δισ. ευρώ -ΕΣΠΑ, διαρθρωτικά ταμεία- και είναι στο χέρι της Ελλάδας να απορροφήσει αυτά τα κονδύλια.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται εξωστρέφεια για να καταστεί ανταγωνιστική, κυρίως μέσω του ΕΣΠΑ, ώστε η επιχειρηματικότητα να στηριχθεί κυρίως με αύξηση εξαγωγών και υποκατάσταση εισαγωγών.

«Αντί να εξάγουμε γιατρούς μπορούμε να εισάγουμε χρόνια πάσχοντες» τόννισ ο υπουργός.

Ο υπουργός Οικονομικών απήυθυνε έκκληση για την επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. «Αναγκαία αλλά όχι επαρκής συνθήκη η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Πρέπει να επιστρέψουν οι καταθέσεις» τόνισε ο κ. Στουρνάρας λέγοντας πως τα «περίπου 20 δισ. ευρώ που είναι κρυμμένα σε μπαούλα και στρώματα πρέπει να επιστρέψουν στις τράπεζες».

«Μην ακούτε καταστροφολόγους που μιλάνε για "κούρεμα" καταθέσεων. Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος» ξεκαθάρισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Γιάννης Στουρνάρας ενώ σημείωσε ότι δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος για έξοδο από το ευρώ. Όσον αφορά στο «κόκκινα» δάνεια, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τις τράπεζες, καθώς επαρκεί το «μαξιλάρι» του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Για την κινητικότητα είπε ότι οι αποχωρήσεις δεν γίνονται για να πάρουμε τη δόση. «Οι υποχρεωτικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων θα βελτιώσουν την ποιότητα του δημοσίου τομέα. Οι 15.000 που θα φύγουν το 2013 και το 2014 είναι άνθρωποι που έχουν τιμωρηθεί ή που δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους για να έρθουν 15.000 άνθρωποι ικανοί» σημείωσε.

«Κάνω τη δυσκολότερη δουλειά πάνω στον πλανήτη όπως μου έχουν πει συνάδελφοι στο Eurogroup. Ωστόσο αισθάνομαι μια χαρά» είπε ο κ. Στουρνάρας.

Όσον αφορά το χαράτσι στα ακίνητα, ο υπουργός τόνισε ότι θα το πληρώσουμε για τελευταία φορά το 2013, καθώς από το 20104 θα ισχύσει ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων.

Για τις αποδείξεις ο κ. Στουρνάρας είπε ότι γίνονται σκέψεις για κίνητρα, ωστόσο, είπε ότι αυτό το θέμα είναι δευτερευούσης σημασίας: «πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αν δε ζητάμε απόδειξη, θα την πληρώσουμε διπλά στη συνέχεια».

Για την άρση των πλειστηριασμών είπε ότι το θέμα μελετάται με «μεγάλη ευαισθησία» έναντι όσων δεν μπορούν αντικειμενικά να πληρώσουν.

«Άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν δεν πρέπει να τους κυνηγά η τράπεζα. Οι κακοπληρωτές όμως πρέπει να πληρώσουν, αλλιώς δεν θα έχουμε στεγαστική πίστη και οι τράπεζες δεν πρόκειται να δώσουν σε κανέναν δάνειο».
 
http://www.parapolitika.gr

 

Έρχεται αύξηση του εισιτηρίου για εξετάσεις στα Δημόσια Νοσοκομεία

Η κάθετη πτώση στα έσοδα των δημοσίων νοσοκομείων αναμένεται να επιφέρει αύξηση στο εισιτήριο που καταβάλλουν οι ασθενείς για την είσοδο τους σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Έτσι αναμένεται το 2014  οι ασθενείς  να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη αφού το εισιτήριο που σήμερα είναι  στα πέντε ευρώ να φθάσει τα 25 έστω κι αν το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι το ποσό θα αυξηθεί μόνο αν δεν αποδώσουν τα υπόλοιπα μέτρα για την εξοικονόμηση πόρων στην Υγεία. 
 
Ένας από τους κύριους λόγους που  έχουν πέσει  κατακόρυφα  τα  έσοδα των δημοσίων νοσοκομείων είναι  η μειωμένη κίνηση των  απογευματινών  ιατρείών  εξαιτίας της κρίσης
Παρότι πριν από τρία χρόνια το υπουργείο Υγείας ευελπιστούσε να εισπράττει ετησίως κοντά στα 120 εκατ. ευρώ από τη διαδικασία αυτή, τα ποσά που φθάνουν στα ταμεία είναι πολύ μικρότερα.
Γεγονός καθόλου τυχαίο αφού τα απογευματινά ιατρεία παρουσιάζουν καθοδική πορεία χρόνο με το χρόνο. 
 
Ο μέσος όρος μείωσης των επισκέψεων στα απογευματινά ιατρεία άγγιξε το 2012 σε σύγκριση με το 2011 το 7%, με την Αθήνα να έχει μείωση 11% και στην 6η και 7η Υγειονομική Περιφέρεια να παρουσιάζουν πτώση 12%. Η πτώση τα προηγούμενα χρόνια ήταν ακόμη μεγαλύτερη καθώς το 2011 σε σχέση με το 2010 η κίνηση στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων της Αθήνας περιορίστηκε κατά 25%, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας) ακόμη και κατά 39%.
 
 

Έλληνες εφοπλιστές: Δίνουν 6,5 δισ. για νέα πλοία και κόβουν μισθούς

Μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013, την περίοδο δηλαδή που η ανεργία στην Ελλάδα έφτασε στο 27,6% και πολίτες και επιχειρήσεις λύγιζαν κάτω από το βάρος της σκληρής φορολογικής πολιτικής και της λιτότητας, οι Έλληνες εφοπλιστές επένδυσαν 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ναυπηγήσεις νέων πλοίων!

Πρόκειται για ποσό-μαμούθ εν μέσω κρίσης, αυξημένο κατά 160% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα οπότε το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο είχε επενδύσει 2,5 δισ. δολάρια!
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 110 νέα πλοία, για τα οποία επενδύθηκαν τα 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ούτε κουπί δεν θα φτιαχτεί στα ναυπηγεία της χώρας μας, καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία.

Τα στοιχεία αυτά δημοσίευσε ο ναυλομεσιτικός οίκος «GOLDEN DESTINY» και αποδεικνύουν την τεράστια κερδοφορία των Ελλήνων εφοπλιστών, κέρδη που πηγαίνουν σχεδόν στο ακέραιο στις τσέπες τους λόγω των προκλητικών φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν.

Στην ετήσια έκθεση της Ένωσής τους για το 2012 – 2013, γίνονται φανερές οι επιδιώξεις της πλειοψηφίας των εφοπλιστών για νέο χτύπημα στα δικαιώματα των ναυτεργατών, ώστε να μειωθεί περαιτέρω το κόστος εργασίας, καθώς σημειώνουν ότι: «Οι εκτεταμένες παραγγελίες ναυπηγήσεων συνεχίζουν να απορροφούν τα περιορισμένα διαθέσιμα ποσά χρηματοδότησης, η διεθνής ναυτιλία θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης το 2013», προαναγγέλλοντας νέες αξιώσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή της κερδοφορίας τους, που σημαίνει τη συνέχιση της προστατευτικής γι’ αυτούς πολιτικής από τη μεριά της κυβέρνησης και ακόμα πιο σφοδρή επίθεση σε βάρος των ναυτεργατών.

Όσο για την «εθελοντική συνεισφορά», στην οποία ας σημειωθεί ότι μερίδα των εφοπλιστών δεν συμμετείχε ούτε με ένα ευρώ, τα σωματεία τονίζουν πως αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι διατυμπανίστηκε σαν «κοινωνικό έργο», καθώς τα 130 εκατομμύρια ευρώ που θα δώσουν στην κυβέρνηση τα επόμενα τρία χρόνια, «αντιστοιχούν σε 20 δολάρια την ημέρα ανά μονάδα πλοίου».
Τα σωματεία των ναυτεργατών ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ (Πληρωμάτων Ρυμουλκών) και ΠΕΣ/ΝΑΤ, με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων, καταγγέλλουν τους εφοπλιστές και τους πολιτικούς που υλοποιούν τις αντιλαϊκές απαιτήσεις τους και καλούν τους ναυτεργάτες να οργανώσουν και να συσπειρώσουν τις δυνάμεις τους για να τις ανατρέψουν. 

Σημειώνουν ότι προωθείται η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων στα πλοία, τη στιγμή που με τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία που κυριαρχεί στα καράβια (60.000 υπολογίζονται οι χαμηλόμισθοι, αλλοδαποί ναυτεργάτες χωρίς κανένα δικαίωμα στα ποντοπόρα πλοία) το οργανικό έλλειμμα του ΝΑΤ έχει φτάσει σε 1 δισ. ευρώ. «Το εφοπλιστικό κεφάλαιο, όσο συσσωρεύει κέρδη τόσο επιθετικότερο γίνεται, απέναντι στους ναυτεργάτες και συνολικά το λαό», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ομπάμα: "Έχεις φέρει τους Έλληνες σε ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ!"...

Ο Ομπάμα "κάλεσε" τον Αντωνάκη να δώσει "έμφαση στην ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας" τονίζοντας ότι:
 

"Γνωρίζομε από την ιστορία ότι οι χώρες που αναπτύσσονται, οι χώρες όπου η απασχόληση είναι υψηλή και οι άνθρωποι αυξάνουν την παραγωγικότητά τους...διευκολύνονται κατά την διαδικασία ελάττωσης του φορτίου των χρεών τους σε σύγκριση με εκείνες τις χώρες όπου ο λαός αισθάνεται απελπισία"

("We know from history that those countries that are growing, those countries where employment is high and people are increasing their productivity ... have an easier time reducing their debt burden than those countries where people are feeling hopeless")

Obama calls on Greece to balance growth, austerity

"Ανάπτυξη"..."Παραγωγικότητα"..."Χιλιοειπωμένες παπαρδέλες!", θα σχολιάσει κανείς - και με όλο του το δίκιο...Ας προσέξουμε όμως την τελευταία αιχμή (πραγματική "ΤΑΒΑΝΟΠΡΟΚΑ") που αφήνει ο Ομπάμα: "Ο λαός αισθάνεται απελπισία!"

"ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ" αισθάνονται οι Έλληνες, κατά τον Ομπάμα. Μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα επαινετικά λόγια αυτά προς τον Αντωνάκη, όταν αφορούν την εφαρμογή των πολιτικών "φερμανιών" των Μέρκελ - Σόιμπλε, κάτι που τοποθετεί τον κατοχικό πρωθυπουργό μεταξύ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΩΝ (Ε.Ε. - Γερμανία, από την μία, Η.Π.Α. - Δ.Ν.Τ., από την άλλη, προαναγγελθέντα επερχόμενα μνημόνια με μόνη την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ορατή στον ορίζοντα, ένας Λαός σε πλήρη αναβρασμό έτοιμος να ΛΥΝΤΣΑΡΕΙ τα κατοχικά καθάρματα, και οι βουλευτές να προαναγγέλλουν ανταρσία) και τον αναγκάζει να ΣΥΡΘΕΙ ΙΚΕΤΗΣ έως την πέραν του Ατλαντικού "Υψηλή Πύλη" ΕΚΛΙΠΑΡΟΝΤΑΣ λίγη στήριξη και ενθάρρυνση - ένα άχυρο για να πιαστεί...(Κάτι σε στυλ: "Καλά τα πας, συνέχισε, είμαστε στο πλευρό σου!...")

Και αντί "άχυρο" ΤΙ του δίνει ο "μαυρούλης"; ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΑΦΟ: "Έχεις φέρει τον Ελληνικό Λαό σε απελπισία!" (ό,τι ακριβώς του "σέρνει" και ο Τσίπρας, κατά "σύμπτωση" - ας μην παραξενευτούμε αν ακούσουμε τους ΣΥΡΙΖΑίους να ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΝ τα λόγια αυτά του αφέντη  από αύριο)...

..."Και άντε κόψε τώρα εσύ τον λαιμό σου να εφαρμόσεις περαιτέρω τα όσα σε διατάξει η Μέρκελ!" (το τελευταίο σιωπηλά, πλην σαφέστατα).


ΠΗΓΗ

 

Απόφαση σταθμός ακυρώνει την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο σε ΔΕΚΟ

Έκτακτη ανακοίνωση και της ΓΣΕΕ,
 
Το δικαστήριο κρίνει ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της ισότητας και αναλογικότητας, ενώ θίγεται ο πυρήνας θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως της συμβατικής ελευθερίας και της προστασίας της εργασίας ως δικαιώματος στην περιουσία του εργαζομένου.
 
Βασικά κριτήρια για τη δικαστική ανατροπή, που επαναφέρει τις αποδοχές τους στο επίπεδο της 31ης/12/12 , είναι η μοναδικότητα του έργου της επιχείρησης, η κερδοφορία και πρωτοποριακή θέση της σε διεθνές επίπεδο, η στελέχωσή της με προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, αλλά και η
σοβαρή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου ύστερα και από την 5η κατά σειρά δραστικότατη μείωση των αποδοχών (που επέφεραν την τελευταία διετία οι νόμοι 3833/10, 3845/10, 4024/11, 4093/12).
 
Το δικαστήριο (υπό τον πρόεδρό του Σ. Κουκουγιάννη) έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν συμβιβάζεται με την ελευθερία των συμβάσεων (ως εκδήλωση του δικαιώματος της οικονομικής ελευθερίας) η περιοριστική μεταγενέστερη επέμβαση του νομοθέτη.
Οι μεταβολές στις συμβάσεις εργασίας -δέχθηκε- επέρχονται ανεξάρτητα από την πραγματική βούληση και τις ανάγκες των συμβαλλομένων μερών και θίγουν στον πυρήνα τους τη συμβατική ελευθερία και την εργασία ως δικαίωμα στην περιουσία. Ετσι καταλύονται η συμβατική ελευθερία και σχέση, αφού προσδιορίζεται απευθείας από τον νόμο, μολονότι το γενικό συμφέρον δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει την προσβολή του πυρήνα θεμελιωδών δικαιωμάτων.
Η απόφαση στιγματίζει το γεγονός ότι παραβλέπεται πλήρως η εξειδικευμένη φύση των υπηρεσιών των εργαζομένων, που με διαρκή επιμόρφωση και εξειδίκευση έχουν φέρει την επιχείρηση σε πρωτοποριακή θέση παγκοσμίως, με διεθνή συμβόλαια, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εθνική οικονομία και άμυνα.
Ετσι παραβιάζεται κατάφωρα η αρχή της ισότητας, αφού αντιμετωπίζεται ως «τυπική» δημόσια υπηρεσία μια πρωτοπόρα επιχείρηση τεχνολογίας αιχμής με μοναδικό έργο και προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης.
Υπογραμμίζει ότι η καταβολή μισθού δεν αποτελεί αυτοσκοπό, ούτε κοινωνική παροχή, αλλά το ανάλογο αντάλλαγμα για την εργασία.


Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ 

H ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Δικαστικό φρένο αντισυνταγματικότητας στην οριζόντια επιβολή περικοπών
στις αποδοχές των εργαζομένων και στην παραβίαση των ΣΣΕ
 
Δικαίωση των αγώνων των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού Κινήματος αποτελεί η απόφαση ασφαλιστικών μέτρων 259/2013 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θηβών, με την οποία αναγνωρίζεται η παραβίαση του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από την αδιάκριτη επιβολή σωρευτικών περικοπών στις αποδοχές των εργαζομένων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και την κρατική παρέμβαση στην κατάργηση της ισχύουσας ΣΣΕ.
Με εκτεταμένο και πλήρως αιτιολογημένο σκεπτικό το Δικαστήριο δικαιώνει πλήρως τις θέσεις της Γ.Σ.Ε.Ε. από το 2010 για τον παράνομο χαρακτήρα όχι μόνο αυτών καθαυτών των μειώσεων των αποδοχών των εργαζομένων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και της οριζόντιας επιβολής του ενιαίου μισθολογίου στις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Κι αυτό γιατί οι μνημονιακές δεσμεύσεις και ρυθμίσεις αγνόησαν προκλητικά και πλήρως:
Ø το πραγματικό γεγονός της διαφορετικής σύνθεσης του μισθού και της εφαρμογής διαφορετικού συστήματος αμοιβής στις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που βασίζεται τόσο στην επιχειρηματική ή/και παραγωγική δραστηριότητα των επιχειρήσεων αυτών όσο και στα επαγγελματικά ή/και εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά των εργαζομένων τους και τις ειδικές συνθήκες εργασίας (πχ λόγω τεχνικής εξειδίκευσης, επικινδυνότητας ή λόγω του ανθυγιεινού αυτής).
Ø τις συλλογικές ρυθμίσεις που ίσχυαν και εφαρμόζονταν επί σειρά ετών στις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ιδιαίτερα στις εισηγμένες δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, που, εκτός όλων των άλλων, ήταν προσαρμοσμένες στα ιδιωτικο-οικονομικά και παραγωγικά χαρακτηριστικά τους. 
Τα παραπάνω αναγνωρίζονται από την απόφαση του Δικαστηρίου το οποίο χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «[το] γενικό συμφέρον σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει την προσβολή του πυρήνα των θεμελιωδών δικαιωμάτων, ο οποίος ως περιορισμός των περιορισμών, συνιστά το απαραβίαστο όριο για κάθε ρύθμιση του κοινού νομοθέτη», ότι «[η] μείωση των αποδοχών αντίκειται στη συγκεκριμένη περίπτωση σε θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις, καθώς καταργούνται οι ισχύουσες επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις, που έχουν συναφθεί μεταξύ του σωματείου και της ΕΑΒ, παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της ισότητας και η αρχή της αναλογικότητας με την ισοπεδωτική εξομείωση των όρων εργασίας των εργαζομένων της ΕΑΒ με εκείνους που ισχύουν σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, χωρίς μάλιστα να συντρέχει επιτακτικός λόγος δημοσίου συμφέροντος&raqu o; καθώς επίσης ότι «[η] εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στην ΕΑΒ, δηλαδή ενός συστήματος με παντελώς διαφορετική φιλοσοφία, λογική και στόχευση αντιμετωπίζει την ΕΑΒ ως μια «τυπική» δημόσια υπηρεσία, ενώ πρόκειται για πρωτοπόρο επιχείρηση τεχνολογίας αιχμής με μοναδικό έργο και προσωπικό υψηλής ειδίκευσης»«αντιστρέφοντας την ιεράρχηση των προσόντων των εργαζομένων αναφορικά με τη μισθολογική τους εξέλιξη…» και καταργώντας επιπρόσθετα επιδόματα «[που] είχαν θεσμοθετηθεί με ΣΣΕ σχετικά με τη λήψη εκ μέρους των εργαζομένων ανάλογων πιστοποιήσεων, απαραίτητων για την ίδια τη λειτουργία και έγκαιρη και ορθή εκτέλεση των συμβάσεων που αναλαμβάνει η ΕΑΒ…».
Η Γ.Σ.Ε.Ε., η οποία άσκησε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των θέσεων των εργαζομένων, καλεί τα σωματεία να συνεχίσουν συντονισμένα και να εντείνουν τους συνδικαλιστικούς και νομικούς τους αγώνες για την προστασία των εργαζομένων από την κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων.
 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 
 

Ξηλώνεται ( και πάλι ) το δίκτυο ηλεκτροκίνησης στο Οινόη - Χαλκίδα ...

Και φυσικά , άλλη μια απαράδεκτη κ  παράτυπη  εγκύκλιος που μεταφέρει την ευθύνη για την φύλαξη της γραμμής στους μηχανοδηγούς !
 
Είναι πραγματικά απορίας άξιο το ότι μόλις διακόπηκε η παροχή ρεύματος στο μόλις πρόσφατα ανακαινισμένο δίκτυο , την επόμενη κιόλας μέρα   ξεκίνησε η λεηλασία με τους επιτήδειους να κόβουν καλώδια πλέον καθημερινά ! 

Με λεωφορεία και σήμερα η μετάβαση απο και προς Χαλκίδα μέχρι την Οινόη !
 
Εντωμεταξύ οι φωστήρες του συστήματος , παραβαίνοντας για άλλη μια φορά
όλες τις κανονιστικές διαδικασίες , δρομολόγησαν  μεταμεσονύκτια τρένα στο Οινόη - Χαλκίδα , (μόνο με τον μηχανοδηγό που πραγματοποιεί την υπηρεσία 2536 και ένα υπάλληλο γραμμής παρόντα στον συρμό ) για να πηγαίνουν πέρα δώθε την διαδρομή με βραδυπορία 40 χλμ/ωρα για  να φυλάνε το δίκτυο !
Μάλιστα αναφέρουν ότι την πλοήγηση στα κλειστά πασάκια που θα περνά ο συρμός θα την κάνει ο υπάλληλος γραμμής !

Αυτά συμβαίνουν φυσικά μόνο στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο και πουθενά αλλού.
 
 

Πιο success story πεθαίνεις !!!

Νέο ρεκόρ κατέγραψε η ανεργία τον Μάιο αφού , σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ , έφτασε το 27,6% από 27% τον προηγούμενο μήνα . Ακολουθεί τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ . Και αν αναλογιστείς ότι από Σεπτέμβρη ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκτοξευτεί , μάλλον είναι καιρός να ψάχνεις για δουλειά .Τον φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν .

Αν αφουγκραστείς την κοινωνία θα καταλάβεις ότι μόνο τους Συριζαίους δεν ακουμπάει η ανεργία αφού όπου γυρίσει το μάτι σου βλέπεις Συριζαίους να δουλεύουν . Κάποτε δούλευαν και οι κομμουνιστές αλλά…το καπιταλιστικό σύστημα τους χρεοκόπησε και το κόμμα τους απέλυσε .  Αν θεωρήσεις εργαζόμενους και τους λαθρομετανάστες , τους οποίους έχει ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την αιγίδα του , τότε συμπεραίνεις  ότι μόνο οι φίλα προσκείμενοι στο κόμμα του Τσίπρα έχουν ακόμα δουλειά .

Συριζαίοι καλλιτέχνες οργώνουν καλοκαιριάτικα την Ελλάδα κάνοντας περιοδείες με θιάσους , συγκροτήματα και καλλιτεχνικά σχήματα . Κάτι δεξιοί και κάτι ψευτοκουλτουριάριδες κομμουνιστές τραγουδιστές κλείνονται σε κάτι καταγώγια περιμένοντας πότε θα έρθει το ΣΔΟΕ να τους μαντρώσει .

Στα κανάλια βλέπεις μόνο Συριζαίους δημοσιογράφους να αλωνίζουν κατακεραυνώνοντας την καπιταλιστική πολιτική της κυβέρνησης . Σαν την Λερναία Ύδρα . Μία ΕΡΤ αποκεφαλίζεις , δέκα ξεπετάγονται . Ο Μπάμπης του ΣΚΑΙ αποτελεί το τελευταίο προπύργιο του Σαμαρά αλλά και αυτός τώρα τελευταία φαίνεται να τα μαζεύει . Λες κάτι να ξέρει ;

Μη μιλήσουμε για το Δημόσιο που έχει μετατραπεί σε εκκολαπτήριο Συριζαίων . Τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ποιους διόριζαν , τον Τσε Γκεβάρα και την παρέα του ;

Φαίνεται ότι ο Σαμαράς λειτουργεί αξιοκρατικά αφού αφήνει άνεργους αυτούς που τον ψήφισαν και υποστήριξαν την πολιτική του , ενώ όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να περιμένουν τον Τσίπρα να τους απολύσει  και μετά να τους προσλάβει στο Δημόσιο.

Τους επόμενους μήνες η ανεργία θα σπάσει το ψυχολογικό όριο του ενάμιση εκατομμυρίου , γεγονός που θα κάνει τους άνεργους να νοιώθουν trendy και inαφού η ανεργία θα φορεθεί πολύ και θα γίνει της μόδας .

Στη μαχόμενη νεολαία η ανεργία έχει αγγίξει το 65% δικαιώνοντας το ΠΑΣΟΚ που έλεγε πρώτα οι νέοι και μετά όλοι οι άλλοι .

Επίσης αυξήθηκαν και οι πολίτες οι οποίοι σταμάτησαν να αναζητούν δουλειά αφού όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι πλέον δεν τους συμφέρει να δουλεύουν . Δεν βγαίνουν .

Οι άνεργοι θα πρέπει , από μια άποψη , να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς . Με τόσο χαμηλούς μισθούς και σύνταξη αφού πεθάνεις μάλλον ως τύχη πρέπει να λογίζεται η ανεργία .



 takoureliatragoudameakoma

Η Ελλάδα του Σαμαρά και η Ελλάδα των Ελλήνων !!!

Λίγο πριν από τις γερμανικές εθνικές εκλογές του Σεπτέμβρη όλοι σε Αμερική, Ευρώπη και  Ελλάδα παρακολουθούν – αναμένουν τις εξελίξεις με αγωνία. Είναι σε όλους φανερό ότι το χρήμα πια το μοιράζει η Γερμανία και όχι η Αμερική. Σε μια λογική αναμονής η φασιζουσα  ΝΔ και το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ εκτελούν πρόθυμα όλες τις υποδείξεις της Τρόικας. Από όλα έχει το πανέρι:

1.    Απολύσεις – διαθεσιμοτητες στο δημόσιο,

2.    Νέες εκποιήσεις εθνικού δημόσιου πλούτου σε στρατηγικούς τομείς όπως…νερό, ενέργεια, σκουπίδια κλπ

Όλοι όμως, γνωρίζοντας τα νέα σκληρά μέτρα που θα έρθουν το φθινόπωρο – νέες περικοπές συντάξεων, Μονιμοποίηση των απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα, Αύξηση της ανεργίας, μαύρης εργασίας, μετανάστευσης σε δυσθεώρητα ύψη – συνειδητοποιούμε ότι ο προϋπολογισμός του 2014 θα περιλαμβάνει αναγκαστικά και  άλλα πιο σκληρά μέτρα όπως νέες μειώσεις – περικοπές μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.  Το μνημόνιο ήρθε για να μείνει. Όσοι από το κυβερνητικό στρατόπεδο προσβλέπουν σε νέο – απόλυτα αναγκαίο – κούρεμα του δημόσιου χρέους αποσιωπούν σκόπιμα τα νέα πολύ σκληρά μέτρα που θα το συνοδεύουν.

Ας ρίξουμε όμως μια προσεκτική ματιά στην οικονομία για να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας για το τι επιφυλάσσει σήμερα και στο μέλλον η σημερινή κυβέρνηση στους εργαζόμενους Έλληνες. Ο μόνος τομέας της οικονομίας που πηγαίνει πραγματικά πολύ καλά φέτος είναι ο τουρισμός. Ο στόχος για 17 εκατομμύρια αφίξεις θα υπερκαλυφθεί ενώ τα έσοδα, αν κρίνουμε από τον Ιούνιο, θα ξεπεράσουν αρκετά τις προβλέψεις.

Όσοι ξενοδόχοι δεν βιαστήκαν να προπουλήσουν φθηνά θα αποκομίσουν ισχυρά οικονομικά οφέλη. Αυτό όμως αφορά, κύρια, μόνο τους ξενοδόχους και, λιγότερο, τους συναφείς επιχειρηματίες. Όμως οι εργαζόμενοι στο τουρισμό βιώνουν άλλες καταστάσεις που θυμίζουν εργασιακό μεσαίωνα. Μετά τα περσινά – αμοιβή με τη σεζόν- φέτος έχουμε :

1.    Πολύ χαμηλές αμοιβές,
2.    Μαύρη εργασία,
3.    Ελαστικές σχέσεις εργασίας,
4.    Απόλυτη υποταγή στον εργοδότη.

Βλέπουμε δηλαδή ότι η ανάπτυξη που υπόσχεται μελλοντικά ο κ. Σαμαράς δεν έχει τίποτα να προσφέρει στους εργαζόμενους. Θα έχουμε, αν έχουμε, “δουλειές” για τους έχοντες και αμοιβές κάτω από το όριο της φτώχιας για όσους εργαζόμενους έχουν δουλειά. Έχουμε λοιπόν ανισομερή κατανομή του νέου πλούτου της χώρας υπέρ του κεφαλαίου. Αυτός ήταν ο κυρίαρχος στόχος. Έχοντας πια φτάσει, σχεδόν, σε αμοιβές Βουλγαρίας και ξεπεράσει την ανεργία της Ισπανίας χωρίς να έχουμε λύσει τα δομικά προβλήματα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας η επάνοδος, με τη συνταγή Σαμαρά, σε αμοιβές του 2008 θα είναι πολύ μακριά και επίπονη. Αυτό που υπόσχεται στους Έλληνες εργαζόμενους η συγκυβέρνηση είναι, στο καλό σενάριο, μια ανάπτυξη τύπου ΕΡΕ του 1960 μετά το 2015. Είναι γεγονός ότι τη μακριά περίοδος ύφεσης θα επακολουθήσει  μια μεγάλη περίοδο αναιμικής ή και ικανοποιητικής ανάπτυξης. Άραγε όμως πόσα χρόνια ανάπτυξης με ρυθμούς 3%  -4 % ίσως και 6%, άπιαστους πια για ευρωπαϊκή ανεπτυγμένη χώρα, θα χρειαστούν για να επανέλθουν οι αμοιβές από τα 300 ευρώ ανασφάλιστης και επισφαλούς εργασίας σε ευρωπαϊκές αμοιβές, ασφαλισμένης εργασίας με χαμηλά ποσοστά ανεργίας. Άραγε το σενάριο του κ. Στουρναρα μπορεί να είναι θελκτικό για τον Έλληνα εργαζόμενο;

Είναι λοιπόν προφανές ότι για κάθε σκεπτόμενο εργαζόμενο μόνη λύση είναι η ανατροπή της συγκυβέρνησης και η κατάργηση των μνημονίων. Χρειαζόμαστε μια ριζικά διαφορετική πολιτική προσανατολισμένη στον άνθρωπο και στις δυνάμεις της εργασίας που θα αναδιαρθρώσει – ανασυγκροτήσει τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Χρειαζόμαστε μια νέα έντιμη επαναδιαπραγμάτευση των δομών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα περιλαμβάνει ως μέρος της και τη διαχείριση του χρέους του Ευρωπαϊκού Νότου. Η Ευρώπη της αλληλεγγύης και η Ευρώπη των λαών είναι η μόνη λύση στα δομικά προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτή την διαπραγμάτευση  πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα. Καλά ή κακά οι ισχυροί του βορά  καταλαβαίνουν μόνο τη ”γλώσσα του χρήματος”. Ακόμα και σήμερα που οι πόροι είναι πολύ περιορισμένοι στον Ευρωπαϊκό Νότο υπάρχει περιθώριο πχ για ένα εμπάργκο στα προϊόντα των γερμανικών εταιριών Bayer, Basf, Bmw, Mercedes, ΟΤΕ, hetchief κλπ. Είναι ένα ενδεχόμενο που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά.

Σε κάθε περίπτωση ένα είναι σίγουρο. Είτε οι εκλογές γίνουν το 2013, είτε γίνουν στις ευρωεκλογές η οπότε γίνουν, ήρθε η ώρα της Αριστεράς να κυβερνήσει, να αλλάξει δομές και να σώσει τη χώρα. Οι δεξιοί πατριδοκάπηλοι δεν έχουν τίποτα άλλο να προσφέρουν στη χώρα. Ήρθε η ώρα της Αριστεράς.


* Μανόλης Ντουντουνάκης, Μ.Δ.Ε. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό Πολυτεχνείου Κρήτης, Υποψήφιος Διδάκτορας

πηγη

Διεφθαρμένοι, ληγμένοι και επικίνδυνοι !!!

“ Τα απολειφάδια που κυβερνούν σήμερα δεν πρόκειται να διευκολύνουν σε καμιά περίπτωση την έξοδο από την «κρίση». Σκοπός τους είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη διάρκειά της. ”

Το θράσος τους είναι απύθμενο. Καταστρέφουν τον ελληνικό λαό και γελούν. Δεν είναι αστείοι. Είναι επικίνδυνοι. Πέρα από την ολομέτωπη επίθεση και επίδειξη ισχύος στους αδύναμους Έλληνες έφτιαξαν κι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα – προστάτη για να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους.

Τους ξέφυγε από τον έλεγχο όμως. Ένα διεφθαρμένο από την κορφή μέχρι τα νύχια πολιτικό σύστημα, φάντασμα από μαύρες σελίδες του παρελθόντος έχει ξεβραστεί στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας και την απειλεί με…αφανισμό.

Του Κώστα Καπνίση

Το δικομματικό πολιτικό σύστημα που έχτισαν με βασικό συστατικό το ψηφοφόρος – πελάτης ξερνά τώρα στα μούτρα των υγιών ανθρώπων όλα αυτά που για χρόνια έκρυβαν κάτω από το χαλί. Μια άθλια «παρτακίστικη» νοοτροπία. Δεν είναι λούμπεν κατάσταση. Είναι κάτι χειρότερο και αποκρουστικό. Είναι η επιβίωση των τρωκτικών και των παρασίτων σε βάρος της κοινής λογικής και της υγιούς σκέψης. Ακόμα και ο Σόιμπλε, ο πραγματικός διοικητής της χώρας, έχει αηδιάσει από τη σήψη και τη διαφθορά τους. Ούτε οι ξένοι δυνάστες δε μπορούν να κάνουν καλά όλον αυτόν τον συρφετό. Μιλούν για μια χούφτα ολιγαρχών και δράση μαφιών στην Ελλάδα. Δεν έχουν άδικο.

Οι κουίντες πια είναι ορθάνοιχτες και ο αποτροπιασμός για όλα όσα ήταν κοινά μυστικά στη χώρα έχουν αποκαλυφθεί στα μάτια όλων. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση όμως είναι η πλήρης αδιαφορία και η μη αντίδραση. Κατάσταση νιρβάνας έχει απλωθεί στην ελληνική επικράτεια. Δεν είναι τυχαίο. Γενιές ολόκληρες «εκπαιδεύτηκαν» σε αυτή τη λογική. Οι μικροί και μεγάλοι κλέφτες. Δεν έχουν καμιά διαφορά. Το έγκλημα όπως και να το ονομάσει κάποιος, έγκλημα θα παραμείνει. Γιατί δεν αντιδρά ο κόσμος; Το χάιδεμα των αυτιών είναι καιρός να σταματήσει. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Δεν είναι δυνατό σε όλες τις συζητήσεις να είναι το πρώτο θέμα και αυτό να αποκρύπτεται. Να μη τολμά κανείς να το θίξει δημοσίως. Γιατί;

Μπροστά στην ολοκληρωτική καταστροφή τι μπορεί να σταθεί εμπόδιο; Ένα θέατρο πραγματικής υποκρισίας και παραλόγου. Δεν οδηγεί κάπου παρά μόνο στον εξανδραποδισμό. Το κυριότερο είναι ότι σε αυτή τη χώρα δεν παράγεται πολιτική σκέψη. Η μοναδική λύση δηλαδή. Δεν είναι δυνατόν να μην εφαρμόζονται τα αυτονόητα. Η Αριστερά ξέρει ότι αν γίνουν έστω τα αυτονόητα, η εικόνα της χώρας θα αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη. Δε θα είναι θαύμα. Μια επανάσταση του αυτονόητου θα είναι.

Τα απολειφάδια που κυβερνούν σήμερα δεν πρόκειται να διευκολύνουν σε καμιά περίπτωση την έξοδο από την «κρίση». Σκοπός τους είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη διάρκειά της. Παίζουν με το μυαλό και τις αντοχές αυτών που ακόμα κρατούν την αξιοπρέπειά τους. Θυμώνει βέβαια κάποιος που έστω και σήμερα βλέπει να πηγαίνει ο καθένας μόνος του απέναντι στο τέρας. Τι περιμένει; Να το νικήσει για να δοξαστεί; Δεν πρόκειται να το πετύχει.

Ο αγώνας ενάντια στο τέρας οφείλει να είναι συλλογικός. Τέρμα οι εγωισμοί. Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να μάθει ότι κερδίζει η ομάδα και όχι ο παίκτης. Δε χρειάζεται δα και καμιά ιδιαίτερη ανάλυση για να δείξει ότι ο κοινωνικός ιστός είναι σε πλήρη αποσύνθεση και πάνω στο πτώμα του χορεύει ο κάθε λογής ανόητος και θρασύδειλος απατεώνας. Η πολιτική τους είναι πια ξεκάθαρη. «Θα ζήσουμε εμείς και θα πεθάνετε εσείς». Θα ζήσει δηλαδή μια χούφτα απατεώνων του κοινού ποινικού δικαίου για να πεθάνει μια χώρα και ένας λαός. Όποιος μπορεί να το αντέξει στη συνείδησή του χαλάλι. Ας πάρουν λοιπόν τα σπίτια και τις καταθέσεις (σε όποιον έχουν απομείνει). Ας καταστρέψουν κάθε εργασιακό και ανθρώπινο δικαίωμα. Ας ρίξουν στον Καιάδα τα παιδιά με ειδικές ικανότητες. Ας κλείσουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία. Ας ξεπουλήσουν τη χώρα σαν να τους ανήκε.

Τέρμα τα ψέματα και τα παραμύθια. Όποιος από εδώ και πέρα δε βλέπει ότι αυτά τα ανδρείκελα είναι διεφθαρμένα, ληγμένα και επικίνδυνα τότε ανήκει στην ίδια κατηγορία. Ηθική και πατριωτική υποχρέωση της Αριστεράς είναι να προστατέψει τη χώρα και τον λαό. Αρκετά κράτησαν οι «συζητήσεις» στα τηλεοπτικά πάνελ ανθρώπων, οι οποίοι ματαιόδοξα προσπαθούν να κερδίσουν πόντους αναγνωρισιμότητας προκειμένου να πετύχουν την επανεκλογή τους. Ας σκεφτούν ότι μπορεί να μη ξαναγίνουν εκλογές σε αυτή τη χώρα. Καθόλου απίθανο για τον λόγο ότι μπορεί να μην υπάρχει σε λίγο χώρα.

Η Αριστερά έχει δώσει ήδη το μήνυμα γιαι τη δημοκρατική ανατροπή. Τέτοιου είδους «κυβερνήσεις» ανατρέπονται με τους αγώνες του λαού για αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, κοινωνική προκοπή και λευτεριά. Οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις δεν παζαρεύονται με τους δυνάστες του λαού. Τους ανατρέπουν και υλοποιούν το δικό τους κυβερνητικό πρόγραμμα. Υλοποιούν εκείνες τις πολιτικές που υπηρετούν τον λαό και την πατρίδα.

Οι Έλληνες είναι περήφανος λαός. Θα πληρώσουν (αφού πρώτα απαιτήσουν κούρεμα) τα χρέη που άλλοι δημιούργησαν και τώρα ζητά πίσω η διεθνής τοκογλυφία αλλά με μια προϋπόθεση. Να ανατραπούν και να διωχθούν τα ρετάλια που καταδυνάστευσαν και ασέλγησαν συνειδητά επί δεκαετίες στο σώμα του ελληνικού λαού. Είναι λαϊκή απαίτηση και δεν είναι διαπραγματεύσιμο…

πηγη

Η αρπαγή της Υγείας !!!

Ένας από τους πιο γνωστούς μύθους της αρχαιότητας είναι εκείνος της αρπαγής της Περσεφόνης από τον θεό του Κάτω Κόσμου, του Άδη και των νεκρών, τον Πλούτωνα.

Η αρπαγή και η κάθοδος στον Άδη της πανέμορφης κόρης της Δήμητρας σηματοδοτούσε την έλευση του χειμώνα και τη νάρκη της φύσης, η δε επιστροφή της στον κόσμο των ζωντανών, την άνοιξη, την αναζωογόνηση φυτών και ζώων, την καλοκαιρία, τη χαρά της ζωής.

Προς τιμήν των…δύο γυναικείων θεοτήτων γίνονταν, μεταξύ άλλων μεγάλων εορτών, και τα Ελευσίνια Μυστήρια, στον τόπο, τον οποίον υποτίθεται ότι διάλεξε ο Πλούτωνας για να ανοίξει τη γη και να αρπάξει την Περσεφόνη στα έγκατά της.

Του Γιάννη Νικολόπουλου

Ο νυν υπουργός Υγείας, λογικά γνωρίζει τον παραπάνω μύθο, καθώς πλασάρεται, τόσο κραυγαλέα, ως αρχαιολάτρης και αρχαιόπληκτος. Και λογικά μόνο κάποιος αδαής δε θα περίμενε ότι θα έσπευδε να δικαιώσει εκείνους, που από την πρώτη στιγμή έκαναν ένα μακάβριο, αλλά ως φαίνεται και ταιριαστό, λογοπαίγνιο με το όνομά του : Γεωργι(Άδης). Με την τυφλή εφαρμογή των επιταγών της τρόικας και της κυβέρνησης για άγριες περικοπές και στο χώρο της Υγείας, για απολύσεις προσωπικού και λουκέτα σε νοσοκομεία και υγειονομικές μονάδες, ο Άδωνις Γεωργιάδης αρπάζει την Υγεία και την οδηγεί, με επιταχυνόμενους ρυθμούς, στον Κάτω Κόσμο. Δεν είναι σχήμα λόγου, ούτε ανεκπλήρωτη προφητεία ενός μάντη κακών (αν και, αν ανατρέξουμε πάλι στην μυθολογία, τόσο ο Αμφιάραος όσο και η Κασσάνδρα δικαιώνονταν πανηγυρικά στις προβλέψεις τους για τα άσχημα μελλούμενα).

Ήδη η διεθνής εμπειρία της εφαρμογής του νεοφιλελεύθερου πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού προτύπου, μας προϊδεάζει για μια σειρά δυσμενών εξελίξεων με ανυπολόγιστες συνέπειες στην κοινωνία, την οικονομική λειτουργία, τις δημογραφικές συνθήκες, το ασφαλιστικό σύστημα. Αύξηση της θνησιμότητας στο γενικό πληθυσμό, εκ νέου επέλαση θεωρούμενων ως εξαφανισμένων ασθενειών, όπως η ελονοσία ή η φυματίωση, πλήρης απαξίωση της πρόληψης, αύξηση της παιδικής θνησιμότητας και μείωση των γεννήσεων, πλημμελής αντιμετώπιση χρόνιων ασθενειών, κατακόρυφη εκτόξευση ασθενειών, όπως ο διαβήτης λόγω της φθηνής και κακής διατροφής των οικογενειών των υπαμειβόμενων και των ανέργων, επέκταση των φαινομένων διαφθοράς και ανίερης συναλλαγής για τη σωτηρία όσο – όσο των προσφιλών προσώπων, που πάσχουν ή βρίσκονται στα πρόθυρα του θανάτου, έλλειψη φαρμάκων και πρώτων υλών, αθρόα κυκλοφορία αμφίβολης ποιότητας αν όχι απολύτως επικίνδυνων σκευασμάτων από το διαδίκτυο και όχι μόνο, με μοναδικά κριτήρια ζήτησης, από τις εξαθλιωμένες μάζες της νέας φτώχειας και της υποαπασχόλησης, τη χαμηλή τιμή και το προσιτό της διάθεσης τους.

Μα, καλά, όλα αυτά θα προκύψουν αν αλλάξουν χαρακτήρα και αποστολή μερικά, ούτως ή άλλως υποστελεχωμένα και με ανεπαρκή εξοπλισμό, νοσοκομεία ή αν μετατεθούν μερικές δεκάδες ιατρών και προσωπικού, όπως δεσμεύεται ο υπουργός, θα πουν ορισμένοι καλοθελητές. Πρώτα από όλα γνωρίζουμε πια πολύ καλά, ποια είναι η αξία των… δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Η λέξη εκπληρώνει το νόημά της, μόνο όταν πρόκειται να εφαρμοστούν το μνημόνιο και η συνταγή του success story της καταστροφής και να δώσουν τα στελέχη της κυβέρνησης εξετάσεις ενώπιον των εγχώριων (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) και ξένων ελεγκτών της. Οπότε, οι εξαγγελίες και τα καθησυχαστικά λόγια μόνο ανησυχία και εγρήγορση προκαλούν. Υποκρύπτουν και προετοιμάζουν τα χειρότερα.

Σε ό, τι δε αφορά το προσωπικό, ο δρόμος της απόλυσης είναι ανοιχτός, καθώς ο…οδικός χάρτης του μνημονίου στην υγεία δεν πρωτοτυπεί σε σχέση με το υπόλοιπο, κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον. Την κρίση καλούνται να υποστούν και να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, προς όφελος των κεφαλαιούχων και των επιχειρηματιών της υγείας στην Ελλάδα.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα, μεγαλοεπιχειρηματίες στο χώρο της υγείας αρθρογραφούσαν ή διέρρεαν σε πρόθυμους να τα γράψουν δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση αργεί χαρακτηριστικά να προωθήσει το νέο Eldorado (τους), τον ιατρικό τουρισμό. Αν μάλιστα δεχθούμε ως δεδομένο την προ μηνών πρόταση – σχέδιο πιλοτικής εφαρμογής και εξάπλωσης του ιατρικού τουρισμού στη χώρα, όπως εκπονήθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, θα διαπιστώσουμε ότι πέρα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι τρεις περιοχές που προτείνονται (Θεσσαλία, Λασίθι, Σαντορίνη) έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Δε διαθέτουν ιδιωτικές, υγειονομικές μονάδες μεγάλης ή αξιόλογης κλίμακας, αλλά διαθέτουν δημόσιες υποδομές, κτίρια και εγκαταστάσεις, που σύμφωνα με το σκεπτικό της τρόικας και του υπουργού Υγείας, θα έπρεπε να αλλάξουν αποστολή και χαρακτήρα, να εξυπηρετήσουν δηλαδή έναντι πινακίου φακής πώλησης, τους παίκτες του νέου αυτού πεδίου δραστηριότητας.

Επομένως μπορεί η αρπαγή της (δημόσιας) Υγείας και η κάθοδος της στον Άδη να προοιωνίζονται έναν παρατεταμένο και οξύ χειμώνα για τους εργαζόμενους, τους ασθενείς, την ποιότητα υπηρεσιών και τη συλλογική νοοτροπία και αντίληψη για τα δημόσια αγαθά, αλλά για ορισμένους ολιγάρχες εγκαινιάζει μια νέα, ανθηρή εποχή κερδοφορίας και πλουτισμού.

 πηγη

ΒΛΑΚΟΚΡΑΤΕΙΑ…(κυριαρχία των ηλίθιων και των πανηλίθιων !!!)

Η μόνη εκδοχή που θεωρώ πιθανή να γίνει πραγματικότητα και μάλιστα πολύ σύντομα (ήδη έχουμε διανύσει πάνω από το μισό δρόμο…) είναι εκείνη της κοινωνίας του idiocracy.

Η ανθρωπότητα βαδίζει σταθερά στον… ασφαλή προορισμό της. Εκείνον της κυριαρχίας των ηλίθιων και των πανηλίθιων.

Ναι πιστεύω πως οι άνθρωποι δεν θα κινδυνεύσουν γιατί δεν θα έχουν φαΐ να φάνε, δεν θα μπορούν να βρουν φάρμακα, δεν θα έχουν δουλειά.. θα κινδυνεύσουν γιατί πολύ απλά δεν θα έχουν την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ακόμα και τις πιο απλές λύσεις.  Το φαΐ, το νερό, οι τρόποι να επιβιώσει κάποιος, όλα τα απλά πράγματα που κάνει ακόμα και το πιο ανυποψίαστο πλασματάκι πάνω σ΄αυτό το ταλαίπωρο πλανήτη,  θα είναι μπροστά στα μάτια μας, αλλά δεν θα υπάρχει κανένας ικανός ή λογικός να κατανοήσει σε τι ακριβώς χρησιμεύουν…

Υπάρχει σοβαρή περίπτωση στο μέλλον οι άνθρωποι π.χ. να τρώνε το πλαστικό και να πετάνε το περιεχόμενο και μετά να συνωστίζονται στα ιατρεία να δουν τι πείραξε το στομάχι τους και οι γιατροί να ψάχνουν να δουν ποιο συστατικό του πλαστικού κάνει κακό…. και να μην περνάει σε κανέναν από το μυαλό πως το φαγώσιμο ήταν μέσα στη συσκευασία κι όχι η συσκευασία η ίδια!

Ο πολιτισμός της βλακείας που ήδη είναι στο φόρτε του, θα τακτοποιήσει από μόνος του όλες τις σημερινές ανησυχίες μας.  Το idiocracy  έχει πιάσει το βασικό νόημα. Οι έξυπνοι άνθρωποι κάποια στιγμή δεν θα αναπαράγονται. Γιατί θα το θεωρούν απόλυτη παράνοια να κάνουν ένα παιδί μέσα σ΄αυτά τα σκατά. Θα αναπαράγονται όμως χωρίς σταματημό οι ανόητοι, οι άσχετοι, οι δεν μ΄ενδιαφέρει, δεν ξέρω, δεν απαντώ. Οπότε μοιραία σ΄ενα προσεχές μέλλον, ίσως πολύ πιο γρήγορα από ότι φανταζόμαστε, στις  κοινωνίες πολύ απλά η ελίτ της οικονομίας, της πολιτικής, της επιστήμης κλπ θα είναι οι ηλίθιοι που θα εξουσιάζουν τους πανηλίθιους!



Σε 50 ημέρες (!) οι κατασχέσεις για τα Ταμεία

Κατασχέσεις εντός 50 ημερών, από τη στιγμή που θα λήξει η προθεσμία καταβολής των εισφορών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, για ποσά άνω των 5.000 ευρώ, προωθεί το υπουργείο Εργασίας μέσω της δημιουργίας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Η σχετική υπουργική απόφαση που υπογράφηκε στις 5 Αυγούστου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, τα οποία μπορούν να λαμβάνονται σε χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τις 50 ημέρες».

Το ΚΕΑΟ, ως γνωστόν, αναλαμβάνει την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ. Ηδη από την 1η Ιουλίου έχουν μεταβεί στο κέντρο όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που προέρχονται από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ, ενώ ως την 1/1/2014 θα πρέπει να μεταφερθούν και όσες δημιουργήθηκαν στο ΕΤΑΑ και τον ΟΓΑ. Οργανωτικά, το ΚΕΑΟ θα εποπτεύεται από τον διοικητή του ΙΚΑ ή τον υποδιοικητή, αλλά θα λειτουργεί με λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια.

Στόχος της λειτουργίας ενός τέτοιου κέντρου είναι στο εξής να εισπράττονται ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές με ενιαίο τρόπο. Για τον λόγο αυτό θεσπίζεται η Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής, που θα είναι κοινή η μορφή της για όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Το ΚΕΑΟ αναλαμβάνει μόνο ληξιπρόθεσμες οφειλές που είναι πάνω από 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που ο οφειλέτης έχει περισσότερες από μία οφειλές στον ίδιο ασφαλιστικό οργανισμό, αυτές αθροίζονται και διαβιβάζονται στο ΚΕΑΟ εφόσον συνολικά υπερβαίνουν το παραπάνω ποσό.

Η διαδικασία είσπραξης καθυστερούμενων οφειλών έχει ως εξής:

*Μόλις λήξει η εμπρόθεσμη καταβολή μιας ασφαλιστικής εισφοράς, συντάσσεται μέσα σε έναν μήνα το αργότερο από τον ασφαλιστικό οργανισμό η Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής. Σε αυτή θα αναγράφεται η αιτία για την οποία εκδίδεται (π.χ. μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, πρόσθετα τέλη).
*Μετά την έκδοση της Πράξης, αυτή διαβιβάζεται στη βάση δεδομένων του ΚΕΑΟ. Μέσω ειδικού προγράμματος και βάσει κριτηρίων θα διακρίνονται οι οφειλές σε άμεσα εισπράξιμες και μη.
*Οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ ενημερώνουν τον οφειλέτη για την ύπαρξη της οφειλής τηλεφωνικά, με sms, με e-mail ή με επιστολή. Εάν εκείνος δεν ανταποκριθεί, τότε αποστέλλεται ατομική ειδοποίηση, στην οποία δίνεται προθεσμία 20 ημερών στον οφειλέτη να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή. Η ατομική ειδοποίηση αποστέλλεται εντός μηνός από την ημερομηνία που διαβιβάστηκε η Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής στο ΚΕΑΟ.

Εάν παρέλθει η προθεσμία των 50 ημερών και ο οφειλέτης δεν προχωρήσει σε εξόφληση ή ρύθμιση της οφειλής του, οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ προχωρούν σε κατασχέσεις, δηλαδή σε λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης. Ο οφειλέτης διατηρεί τη δυνατότητα να υπαχθεί σε ρύθμιση σε οποιοδήποτε στάδιο και αν βρίσκεται η διαδικασία είσπραξης ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών.

Βασίλης Αγγελόπουλος

πηγη



Ανασφάλιστα τέσσερα στα δέκα Ι.Χ. ...

Σε μάστιγα εξελίσσεται το φαινόμενο ανασφάλιστων Ι.Χ. που κυκλοφορούν στους δρόμους του Βόλου, ενώ οι εκτιμήσεις στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς κάνουν λόγο για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Την ίδια στιγμή για  πρώτη φορά παρατηρούνται ανασφάλιστα ακόμη και επαγγελματικά οχήματα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Τις διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο επιβεβαιώνει και ο διοικητής του τμήματος Τροχαίας Βόλου κ. Κωνσταντίνος Λαγός, επισημαίνοντας ότι πολλές φορές εμπλέκονται ανασφάλιστα οχήματα σε τροχαία ατυχήματα.

Ωστόσο η κατάσταση αναμένεται να χειροτερεύσει από τον ερχόμενο χειμώνα, καθώς τα νέα χαράτσια σε συνδυασμό με τις περικοπές μισθών δε θα επιτρέψουν σε ακόμη περισσότερα άτομα να ασφαλίσουν τα οχήματά τους.

Ο ιδιοκτήτης ασφαλιστικής εταιρίας κ. Χρήστος Γκοντοσόπουλος, επισημαίνει ότι από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ατόμων που δεν ανανεώνουν τις ασφάλειες των αυτοκινήτων τους. «Προσωπικά από την εικόνα που έχω εκτιμώ ότι ένα ποσοστό της τάξης του 40 - 50% των πελατών μου δεν έρχονται να ανανεώσουν την ασφάλεια, καθώς δεν έχουν τα χρήματα. Εμείς προχωράμε στην έκδοση της ανανέωσης των ασφαλειών αλλά μένουν στα αζήτητα. Για να διευκολύνουμε τους πελάτες μας έχουμε προχωρήσει σε μειώσεις τιμών κατά 20% αλλά και πάλι η κατάσταση παραμένει ίδια», καταλήγει ο κ. Γκοντοσόπουλος.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης ασφαλιστικής εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Κυρίτσης, αναφέρει ότι πλέον κυκλοφορούν ανασφάλιστα ακόμη και επαγγελματικά οχήματα, τα οποία διανύουν μεγάλες αποστάσεις εκτός πόλης. «Οι μισοί σχεδόν πελάτες μας δεν ανανεώνουν τις ασφάλειες των οχημάτων . Παλιά δεν υπήρχε πιθανότητα να κυκλοφορεί όχημα χωρίς ασφάλεια», αναφέρει ο κ. Κυρίτσης.

Να σημειωθεί ότι προχθές το απόγευμα σε ελέγχους του Τμήματος Τροχαίας Βόλου στην εθνική οδό Βόλου - Αθηνών, στους τριάντα ελέγχους οχημάτων που έγιναν τα δύο οχήματα ήταν ανασφάλιστα.

Οπως αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επαγγελματίες του κλάδου, ατόνησε η εφαρμογή του νόμου για τα ανασφάλιστα οχήματα. Βάσει νόμου για ανασφάλιστα Ι.Χ. θα επιβάλλονταν στους ιδιοκτήτες τους 500 ευρώ πρόστιμο, ενώ ταυτόχρονα θα αφαιρούνταν η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες.

Μάλιστα ο εντοπισμός των ανασφάλιστων εκτός από την αστυνομία θα γίνονταν με ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων από την Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Εφόσον εντοπίζονταν ανασφάλιστο όχημα, θα αποστέλλονταν επιστολή που θα καλούσε τον κάτοχο να ασφαλίσει το όχημα μέσα σε οκτώ ημέρες. Σε περίπτωση μη εμφάνισης, τα στοιχεία θα δίνονται στην Αστυνομία, που θα επισπεύδει την επιβολή κυρώσεων και ποινών.


Αποφεύγουν το ΚΤΕΟ

Την ίδια στιγμή παρατηρούνται πολλές περιπτώσεις συμπολιτών μας που αποφεύγουν να περάσουν τα οχήματα του από τεχνικούς ελέγχους ΚΤΕΟ, διότι θα αναγκαστούν να βάζουν «βαθιά το χέρι στη τσέπη» λόγω προβλημάτων που ήδη γνωρίζουν ότι έχει το όχημα τους.

Ο τεχνικός έλεγχος ΚΤΕΟ κοστίζει 50 - 60 ευρώ, ωστόσο σε περίπτωση που υπάρχουν ατέλειες στα Ι.Χ. (ελαστικά, φρένα κ.α.) οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να περάσουν πρώτα για επισκευή από συνεργείο αυτοκινήτων, γεγονός που θα ανεβάσει κατά πολύ το αρχικό κόστος.

«Ορισμένοι αποφεύγουν να περάσουν τα οχήματά τους από έλεγχο ΚΤΕΟ, καθώς γνωρίζουν ότι το Ι.Χ. χρειάζεται διάφορες εργασίες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο θεωρώ ότι από τον Οκτώβριο θα έχουμε έξαρση τέτοιων φαινομένων», αναφέρει ο ιδιοκτήτης ιδιωτικού ΚΤΕΟ κ. Αλέξανδρος Πλαστάρας.

Ταχυδρόμος,
http://nonews-news.blogspot.gr/

 

Των "σωτήρηδων" δεηθώμεν!

 
Στρογγυλοκάθησες στον καναπέ σου και βλέπεις στην T.V.
μικρομέγαλα Καθάρματα να σου κουνούν το δάκτυλο.
Ξέρω πως κάπου βαθιά μέσα σου...Ελπίζεις.
Σε κάποιο θαύμα, σε κάποιο νέο "πρόσωπο".
Ελπίζεις πως...ίσως...ίσως...και να μπήκε πάτος στο βαρέλι.
Πως  δ ε ν  θα χρειαστεί κι άλλο...Αίμα -το δικό σου ΑΙΜΑ-...
...η ρημάδα η Σωτηρία.
Πως  δ ε ν  μπορεί, ρε πούστη μου, νάναι ΟΛΟΙ τους
τόσο Ψευταράδες, Λαμόγια, Αμετανόητοι και Αδιόρθωτοι.
Ελπίζεις πως ΑΥΤΟΙ που σε κυβερνούν...ΩΡΙΜΑΣΑΝ.
Πως ΑΛΛΑΞΑΝ. Πως νοιάζονται για ΣΕΝΑ.
Το παιδί σου και το Μέλλον του.
Ξέρω ακόμα πως ΦΟΒΑΣΑΙ.
Φόβος...αυτός ο βολικός, για σένα και τα Καθάρματα, σύντροφος.
Φοβάσαι να Μιλήσεις. Να Διαμαρτυρηθείς. Να Ξεσηκωθείς.
Αγκαλιάζεις το Φόβο γνωρίζοντας πως σε οδηγεί στο Θάνατο.
Οποία Ειρωνεία!!
Επιλέγεις, συνειδητά και απελπισμένα...το Θάνατο.
Τριάντα οκτώ χρόνια Εμπιστεύεσαι τους ΑΛΛΟΥΣ...ΑΥΤΟΥΣ.
Π ο τ έ  τον εαυτό σου.
Τη ΔΥΝΑΜΗ σου.
Συνήθισες πια να Επιλέγεις...ΣΩΤΗΡΕΣ.
Να τους Εξουσιοδοτείς.
Να τους Παραχωρείς τη Ζωή σου.
Τα Υπάρχοντα σου.
Τα Δικαιώματά σου.
Την ΠΑΤΡΙΔΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΚΑΝΕΙΣ  δ ε ν  σου φταίει πια.
Ούτε ο Γείτονας, ούτε ο Φίλος.

ΤΩΡΑ πια έμαθες. Γνώρισες. Βεβαιώθηκες. 
Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ δεν θα...αποσυρθεί μόνη της!!

Χρειάζεται...
Να κάψεις τον Καναπέ σου...
Να Ξεκουνηθείς...

                                                 (Θάνατος στους "σωτήρηδες")!!

πηγη


ΣΚΑΣΕ ...... ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΕ‏

Θυμάστε εκεί στην δεκαετία του ογδόντα με τις σαρωτικές πολιτικές αλλαγές του ΠΑΣΟΚ; Ζιβάγκο αντί “μπουζούρ”, που έλεγε ο σχωρεμένος Καραμανλής το φράκο, και που ποτέ δεν φόρεσε ο ηγέτης του Νεοσοσιαλισμού στην Ελλάδα Αντρέας Παπανδρέου. Τριτοκοσμικοί δρόμοι για τον μπαμπά και οδικοί χάρτες για το καμάρι μετά από είκοσι χρόνια.

Από τα μεγαλύτερα συνθήματα όμως του λαοπλάνου ήταν “`Η δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας”. Να μπορούσα να γυρίσω το ρολόϊ είκοσι πέντε τόσα χρόνια πίσω και να μου τρίψω στην μούρη την συμβίωση σοσιαλιστών και επάρατης στο κοινόβιο χρονοντούλαπο της ιστορίας και πάντα για το καλό της χώρας και την διαχείριση της εξουσίας. Τελικά αυτός ο συγχρωτισμός ή θα τους ενώσει εις σάρκαν μία ή που θα τους γκρεμίσει στα πολιτικά τάρταρα για να παλεύουν με την ΔΗΜΑΡ ποιος θα ξεπεράσει το μαγικό 3%!

Το μεγαλύτερο σύνθημα που μας χτυπούσε τις χορδές ήταν το αμίμητο “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”. Στρώθηκε λοιπόν ο “οδικός χάρτης” από άλλα δυνατά παλικάρια και όταν ήρθε το καμάρι στην ηγεσία γέλασε και βάλθηκε να μας πείσει πως η συνταγή ήταν λάθος. Η Ελλάδα δεν ανήκει μόνο στους Έλληνες. Ανήκει και σε όποιον έχει λεφτά.

Έ ρε… κατακαϋμένη μου Ψωροκώσταινα Ελαδίτσα μάνα μου, τι σούμελε να πάθεις. Να φεύγουν τα παιδιά σου σ’ άλλες χώρες διωγμένα από την ανεργία και την τριτοκοσμική επιτήδευση. Να παλεύουν οι εργάτες σου για τα ματωμένα κεκτημένα. Πόσα χρόνια θα σου πάρει άραγε για να τελειώσει το ξαπόστεμα και ν’ αρχίσει το “ξανά προς την δόξα τραβά” ή απλώς ένα πατριωτικό εμβατήριο.

Αλήθεια τι σου αξίζει περισσότερο; Αργεντινοποίηση, Γερμανοποίηση ή Ελληνοποίηση με ότι αυτό συνεπάγεται.

Όμως, ποιος σε ρώτησε ποτέ; Ποιος θα σε ρωτήσει και τώρα ; Όλα γίνονται βήμα βήμα. Όλα όσα σχεδίασαν άλλοι για σένα.

Εσύ, απλά σκάσε και… μάθαινε!

πηγη




Χαίρε..γλάστρα!!


Παρακαλώ ελεύθερα!!
Κόψτε τους κώλους μας, τα τσουτσούνια μας, τα βυζιά μας.
Δεν τα χρειαζόμαστε!!
Παρακαλώ συνεχίστε...
Κόψτε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, φάρμακα.
Απολύστε, "κινήστε" υπάλληλους.
Βάλτε φόρους και χαράτσια.
Κλείστε νοσοκομεία και σχολειά.
Πουλήστε ασημικά.
Επιχειρήσεις, νερά, αέρια, ενέργεια, υποδομές, σκουπίδια.
Ελεύθερα!!

Προτιμώ να μείνω εγώ Ανεργος, παρά να χάσουν
τη δουλειά τους οι Πρετεντέρηδες.
ΕΓΩ τρέφομαι με...καναπέδες!!
Καλύτερα να στερήσουν εμένα το ηλεκτρικό,
παρά στους Μπομπολαίους και το συνάφι τους.
ΕΓΩ συνήθισα την...τύφλα μου!!
Κάλλιο να παίρνω πεντακοσάρικο εγώ το μήνα,
παρά να πληρώσουν φόρους και εισφορές τα λαμόγια.
ΕΓΩ για την Πατρίδα πλεεερώνω τα...πάντα!!

ΝΑΙ ρε γλάστρα!!
Σε ΣΕΝΑ τα λέω!!