EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ανένδοτος ενάντια στην εισιτηριοδιαφυγή στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας

Σε κατά μέτωπον μάχη με τους λαθρεπιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς της Αθήνας είναι πλέον στο Υπουργείο Υποδομών. Η νέα ηγεσία του υπουργείου δίνει ιδιαίτερο βάρος θα δώσει στην καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής. Άλλωστε είναι κοινό μυστικό πως αν συνεχιστεί το φαινόμενο τότε τον ερχόμενο Οκτώβριο θα έχουμε νέο κύμα αυξήσεων στα εισιτήρια με το κόμιστρο να ανεβαίναι στο 1,70 ευρώ (για την μετακίνηση 90 λεπτών).

Μάλιστα υπό εξέταση βρίσκεται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μίας σειράς βραχυπρόθεσμων δράσεων για την επόμενη περίοδο, όπως:

- Συνεργασία με διωκτικές και δικαστικές αρχές για την πάταξη του φαινομένου των πλαστών και παραποιημένων εισιτηρίων.

- Χρήση ανεξίτηλης μελάνης στα ακυρωτικά μηχανήματα.

- Βελτιστοποίηση του συστήματος των ελεγκτών.

- Υλοποίηση ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης ελεγκτών και αύξηση αριθμού ελεγκτών.

- Συμμετοχή στην υλοποίηση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ για την απασχόληση ανέργων στο έργο του ελέγχου εισιτηρίων.

- Σταδιακή επέκταση των γραμμών που ισχύει το μέτρο της επιβίβασης από την μπροστινή πόρτα και καμπάνια κατά της εισιτηριοδιαφυγής.

Επίσης, από την πλευρά του υπουργείου, μελετάται η επέκταση του αριθμού αποκλειστικών λωρίδων λεωφορείων, υλοποιούνται δράσεις για την προώθηση του τουριστικού εισιτηρίου, ενώ αναζητούνται τρόποι, πιθανόν μέσω ΕΣΠΑ, για επιδότηση ειδικών κατηγοριών επιβατών όπως οι άνεργοι, πολύτεκνοι.

Επιπλέον, αναμένεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία θα ισχύσουν: Πώληση μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών αποκλειστικά από τα εκδοτήρια του συστήματος αστικών συγκοινωνιών, επέκταση της δωρεάν παροχής ενός εισιτηρίου με τη μορφή έκπτωσης στην περίπτωση αγοράς δεσμίδας 10 τεμαχίων για αόριστο χρονικό διάστημα και κατάργηση του ειδικού εισιτηρίου 1,60 (μειωμένο 0,80) για το τμήμα της Γραμμής Βάρκιζα - Σαρωνίδα και την αντικατάστασή του με ενιαίο εισιτήριο 90 λεπτών με τιμή 1,40 ευρώ (μειωμένο 0,70).

Τέλος, από την ερχόμενη Δευτέρα, ξεκινά ενημέρωση του επιβατικού κοινού των λεωφορείων για τη συχνότητα και τις ώρες των δρομολογίων κατά την περίοδο του Αυγούστου.

πηγη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Eπιστολή Σαμαρά - Προβόπουλου - Στουρνάρα σε τρόικα:“YES, να πάρουμε νέα μέτρα!“

Σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο… Σαμαράς, Προβόπουλος, Στουρνάρας υπογράφουν.


ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙ Κ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ..!!

STEADY+READY TO TAKE ANY MEASURES ….

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΚΟΥΡΕΥΤΑ !

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ !

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ.


 


 


olympia.gr

ΥΝΑ: Προς απόλυση 48 υπάλληλοι

Τον «δρόμο» της απόλυσης μέσω της διαθεσιμότητας φαίνεται ότι παίρνουν 48 υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 22 είναι τεχνικοί και ανήκουν στην Γραμματεία Αιγαίου και οι 26 διαφόρων ειδικοτήτων (οδηγοί, καθαρίστριες κ.α.) και ανήκουν στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου.

Την διαδικασία καταγγέλλει ως παράνομη ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΝ και σε ανακοίνωσή του προαναγγέλλει προσφυγή στην Δικαιοσύνη και την έναρξη απεργιακών κινητοποίησεων.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

Σε εφαρμογή της πολιτικής της τρόικας και παραιτημένη από κάθε προσπάθεια εθνικής πολιτικής η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου προχωράει στη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών με τις χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα.

Στο ΥΝΑ, μετά τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας, ο Υπουργός και ο Γενικός Γραμματέας αποδέχτηκαν ότι στο Υπουργείο δεν περισσεύει πολιτικό προσωπικό και ότι το Οργανόγραμμα του Συμβουλίου Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης για συνολικό αριθμό 590 υπαλλήλων είναι δεσμευτικό. Παρόλα αυτά το βράδυ της 31-7-2013 και ενώ τους επισημάνθηκε από το ΔΣ του Συλλόγου ότι παρανομούν με βάση τις διατάξεις του Ν. 4172/13 έδωσαν στοιχεία για την κατάργηση 48 οργανικών θέσεων πολιτικών υπαλλήλων στο ΥΝΑ.

Όπως αποδείχθηκε στην πράξη οι επιταγές της τρόικας είναι ισχυρότερες από τους νόμους του κράτους οι οποίοι καταστρατηγούνται για να προχωρήσει με οποιοδήποτε τίμημα η διαθεσιμότητα – απόλυση των πολιτικών υπαλλήλων βρίσκοντας πρόθυμους Υπουργούς για την εφαρμογή τους σε σημείο που να αθετούν και τις υπογραφές τους.

Η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων στο ΥΝΑ γίνεται κατά παράβαση κάθε νομιμότητας και κάθε ηθικής γιατί ο Βαρβιτσιώτης από τη μία υπογράφει την απόλυση 48 πολιτικών υπαλλήλων και από την άλλη την πρόσληψη 80 ενστόλων, αντιμετωπίζοντας έτσι με «ρατσιστικά κίνητρα» τους υπαλλήλους του Υπουργείου.

Το ΔΣ μετά την συγκέντρωση στο Υπουργείο την 1/8/2013 και την ενημέρωση του πολιτικού προσωπικού αποφάσισε :

1. Τη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ.

2. Τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων στο ΥΝΑ για να μην βγει σε διαθεσιμότητα κανένας υπάλληλος.

3. Την αποστολή εξώδικου στον Υπουργό, Γενικό Γραμματέα ΥΝΑ και υπηρεσιακούς παράγοντες για την καταστρατήγηση των διατάξεων του Ν.4172/13 και της Απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, με την οποία προβλέπεται ότι οι οργανικές θέσεις του ΥΝΑ ανέρχονται σε 590.

- ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ
Ο ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


pireas2day.gr


 

50.000 προσλήψεις ανέργων – Τα κριτήρια και οι υπηρεσίες

Θέμα ημερών είναι η υπογραφή της απόφασης για την απασχόληση σε διάφορους φορείς του δημοσίου ως και 50.000 ανέργων. Οι πολίτες αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως και επτά μήνες με σύμβαση. Η πρόσληψη θα γίνει με κριτήρια.

Το πρόγραμμα απασχόλησης που χρηματοδοτείται με 170 εκατομμύρια από την Ε.Ε. μπαίνει μπροστά μέσα στις επόμενες ημέρες με την υπογραφή των συναρμόδιων υπουργών.

Οι 50.000 θέσεις που αναμένεται να καλύψει συνολικά δεν θα ανοίξουν με μιας αλλά σταδιακά και ανάλογα με τις ανάγκες των φορέων.

Οι προσλήψεις αφορούν σε ανέργους και θα ληφθούν υπόψη τα εξής κριτήρια:


Τα κριτήρια για την πρόσληψη ανέργων Διάρκεια ανεργίας Ετήσιο εισόδημα (ατομικό και οικογενειακό) Ηλικία Οικογενειακή κατάσταση Εκπαίδευση


Επί της ουσίας πρόκειται για συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε διάφορες υπηρεσίες που έχουν έλλειψη προσωπικού.

Οι συμβάσεις και τα ποσά Εργασία ως και 7 μήνες Μισθός ως 490 ευρώ για άτομα άνω των 25 ετών Μισθός ως 427 ευρώ για άτομα κάτω των 25 ετών

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε υπηρεσίες των ΟΤΑ για την αναβάθμιση ή τη συντήρηση υποδομών και υπηρεσιών, σε υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέχοντας υποστηρικτικές υπηρεσίες τόσο εκπαίδευσης όσο και συντήρησης ή αναβάθμισης υποδομών, σε υπηρεσίες του τομέα Υγείας (καθαρισμός, εξυπηρέτηση κοινού, αναβάθμιση υποδομών), σε κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και σε ασφαλιστικά ταμεία, κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών κλπ.

πηγη

«Πράσινο» για την εξαγορά της ΔΕΣΦΑ από τη Socar, έναντι 400 εκ. ευρώ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε σήμερα ότι αποδέχθηκε ομόφωνα τη βελτιωμένη προσφορά της Socar, ύψους 400 εκατ. ευρώ, που αφορά στο 66% της ΔΕΣΦΑ, ήτοι 31% για το ΤΑΙΠΕΔ και 35% για τα ΕΛΠΕ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο των Ελληνικών Πετρελαίων συνεδριάζει αύριο, Παρασκευή, για τον ίδιο σκοπό.
Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «το ΤΑΙΠΕΔ με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχεται τη Socar στην ελληνική αγορά, ως έναν πολύ σοβαρό και στρατηγικό εταίρο, που θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας μας. Τα οφέλη που μελλοντικά θα προκύψουν είναι πολλαπλάσια τόσο για τον Έλληνα καταναλωτή, όσο και για την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας».

πηγη

Ο διοικητής του ΙΚΑ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κι άλλα σκάνδαλα στο ΙΚΑ

Ενόψει αποκάλυψης περιπτώσεων «παραβατικών συμπεριφορών» υπαλλήλων του ΙΚΑ βρίσκονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως υποστήριξε ο διοικητής του Ροβέρτος Σπυρόπουλος, που κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη των κατηγορουμένων για την απάτη στο κατάστημα του ασφαλιστικού οργανισμού στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με το μάρτυρα και σήμερα υπάρχουν στο ΙΚΑ παραβατικές συμπεριφορές υπαλλήλων, αλλά, όπως τόνισε, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται ήδη στα ίχνη εξιχνίασης τέτοιων περιπτώσεων.

«Η παραβατικότητα», είπε ο κ. Σπυρόπουλος, «είναι η βασικότερη αιτία εκροής του κοινωνικού πλούτου στους μη δικαιούχους και η στέρησή του από τους πραγματικούς δικαιούχους. Θεωρώ ότι η μεγάλη διαρθρωτική επιταγή σήμερα είναι ο έλεγχος της νομιμότητας. Και σήμερα υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές στο ΙΚΑ. Η υπηρεσία μας είναι στα ίχνη και άλλων περιπτώσεων».

Αναφερόμενος στην εκδικαζόμενη υπόθεση, στην οποία είναι κατηγορούμενες έξι υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, ο κ. Σπυρόπουλος κατέθεσε ότι το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται με αφετηρία ένα επίδομα μητρότητας, που εμφανίστηκε να χορηγείται στην ίδια ασφαλισμένη για όγδοη φορά.

Σύμφωνα με το μάρτυρα, το ειδικό σύστημα του ΙΚΑ για τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών, είχε εντοπίσει πως κάτι «περίεργο» συνέβαινε στο εν λόγω υποκατάστημα. Όπως δε προκύπτει από την έκθεση ελέγχου που παραδόθηκε στις 20/11/2012, που επικαλέστηκε στο δικαστήριο ο κ. Σπυρόπουλος, οι μη σύννομες παροχές που εγκρίθηκαν ανέρχονται σε 7.991 και αφορούν 1.213 ασφαλισμένους, ενώ η ζημιά μέχρι τώρα ξεπερνά τα 11 εκατ. ευρώ. Ο μάρτυρας εκτίμησε πως υπήρχε συνεννόηση μεταξύ των μελών του κυκλώματος.

Ο κ. Σπυρόπουλος υπογράμμισε ότι η υπόθεση «τραυμάτισε το ΙΚΑ, αλλά ανακτά την αξιοπιστία του, λόγω του ότι συγκρούστηκε με παραβατικότητα. Οφείλουμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, χωρίς να διασύρουμε ανθρώπους».

Όπως είπε ο μάρτυρας, αρνήθηκε για λόγους ηθικής τάξεως την πρόταση δύο εκ των κατηγορουμένων υπαλλήλων να αποζημιώσουν το ΙΚΑ, καθώς σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο «το ζητούμενο για το ΙΚΑ είναι η απονομή της Δικαιοσύνης» .

Τέλος κατέθεσε ότι, ήδη, στις έξι κατηγορούμενες έχει επιβληθεί η ποινή της οριστικής απόλυσης από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό και εκκρεμεί το δευτεροβάθμιο.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση της απάτης στο ΙΚΑ Καλλιθέας αποκαλύφθηκε πριν περίπου ένα χρόνο και υπόλογοι ενώπιον της δικαιοσύνης πλην των έξι υπαλλήλων ΙΚΑ είναι και οι σύζυγοι δυο εξ αυτών.

Τα αδικήματα που τους αποδίδονται κατά περίπτωση είναι μεταξύ άλλων: εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και απάτη.

Οι 6 κατηγορούμενες υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας φέρονται ότι χορηγούσαν επιδόματα σε ασφαλισμένους που δεν τα δικαιούνταν, την περίοδο 2003-2012.

πηγη

WSJ: Deja vu το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας

«Επανάληψη μιας μπερδεμένης ιστορίας» χαρακτηρίζει η εφημερίδα Wall Street Journal τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά για επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη, τονίζοντας ότι ο «βασικός λόγος για τον οποίο το ΔΝΤ έχει καταφέρει να διατηρήσει το πρόγραμμα αξιόπιστο, είναι ότι κάνει υπερβολικά αισιόδοξα σενάρια».

«To ΔΝΤ έδωσε για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα την έγκρισή του προβλέποντας ότι η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014 μετά από περισσότερα από πέντε χρόνια σοβαρής συρρίκνωσης. Αλλά για κάποιους, αυτό είναι ένα deja vu, μια επανάληψη της μπερδεμένης ιστορίας της ελληνικής διάσωσης», αναφέρει η ανάλυση της οικονικής εφημερίδας για την έκθεση του ΔΝΤ που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

«Το ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι το αρχικό πρόγραμμα διάσωσης του 2010 για την Ελλάδα λειτούργησε ως μια ‘επιχείρηση συγκράτησης’ που επέτρεψε στη ζώνη του ευρώ να οχυρωθεί κατά της οικονομικής καταστροφής.
Τώρα οι θετικές προβλέψεις του Ταμείου θα αγοράσουν μερικούς μήνες για τις πολιτικές της Ευρωζώνης ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για την επείγουσα αναπροσαρμογή του ελληνικού χρέους», τονίζει χαρακτηριστικά.

Το δημοσίευμα παραθέτει τις προβλέψεις του ΔΝΤ για ανάπτυξη στη χώρα μας τον επόμενο χρόνο, η οποία, όπως επισημαίνει, βασίζεται στην πρόβλεψη ανάκαμψης στην κατανάλωση και τις επενδύσεις, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση θα κινηθεί με έντονους ρυθμούς για να πραγματοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί. Στη συνέχεια φιλοξενεί το σχόλιο του Πολ Τόμσεν, του επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ο οποίος θεωρεί ότι αυτές οι προοπτικές ανάπτυξης δεν είναι «υπερβολικά ιδεαλιστικές».

«Δεν είναι όλοι το ίδιο αισιόδοξοι, και είναι αμφίβολο κατά πόσο οι τακτικές θα λειτουργήσουν. Κάποιοι προτείνουν ότι το ταμείο θα πρέπει να έχει ήδη συντάξει σχέδια έκτακτης ανάγκης για μια ακόμη κατάρρευση της ελληνικής κυβέρνησης», σημειώνει παραθέτοντας τις δηλώσεις του Βραζιλιάνου μέλους του ΔΝΤ Πάουλο Νογκουέιρα Μπατίστα, ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν κάποιους από τους χειρότερους φόβους μας».

«Η εφαρμογή δεν είναι ικανοποιητική σε σχεδόν όλους τους τομείς. Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη και το χρέος συνεχίζουν να είναι υπερβολικά αισιόδοξες», προσθέτει ο κ. Μπατίστα. Η Βραζιλία άλλωστε ήταν μια από τις 11 χώρες της Λατ. Αμερικής που απέφυγαν να δώσουν την έγκρισή τους για την εκταμίευση της νέας δόσης προς την Ελλάδα.

Το κείμενο, αναφέρεται και στη δυσκολία εκτέλεσης του προγράμματος από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας πως η αποδυναμωμένη κυβερνητική, με πλειοψηφία στην κόψη του ξυραφιού, «ελπίζει να παραμείνει στην εξουσία παρά την αύξηση της ανεργίας και την ‘κόπωση’ των μεταρρυθμίσεων, μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Μόλις ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, η Ελλάδα ελπίζει πως το Βερολίνο θα επιτρέψει να γίνουν διαπραγματεύσεις για ‘κούρεμα’ του χρέους», επισημαίνεται.
 
Ωστόσο, το δημοσίευμα αμφισβητεί ευθέως τις προβλέψεις του ΔΝΤ, υποστηρίζοντας πως «ο βασικός λόγος για τον οποίο το ΔΝΤ έχει καταφέρει να διατηρήσει το πρόγραμμα αξιόπιστο τουλάχιστον στα χαρτιά, είναι επειδή κάνει προβλέψεις για αναπτυξιακά σενάρια, τα οποία εν τέλει ήταν υπερβολικά αισιόδοξα».

Κλείνοντας, η Wall Street Journal αναφέρει πως «οι προβλέψεις του Ταμείου για την Ελλάδα είναι μονίμως εκτός στόχων. Τον περασμένο Μάρτιο για παράδειγμα, το ΔΝΤ εκτίμησε πως η Ελλάδα θα έβγαινε από την ύφεση. Η πραγματικότητα ωστόσο, είναι πως η χώρα βρίσκεται στην πέμπτη συνεχή χρονιά ύφεσης, η οποία θεωρητικά θα κρατούσε δύο χρόνια.

πηγη

Πολύνεκρο τροχαίο στην Άρτα - 5 νεκροί και 4 τραυματίες από σφοδρή σύγκρουση



 

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Εθνική Οδό Αντιρίου Ιωαννίνων,στο ύψος της Συκούλας Αιτωλοακαρνανίας.Από την σφοδρή σύγκρουση των 2 οχημάτων που συγκρούστηκαν μετωπικά,ανασύρθηκαν νεκροί πέντε(5),ενώ από τους υπόλοιπους 4 τραυματίες ο ένας είναι σε πολύ
κρίσιμη κατάσταση και δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή.

Μάχη δίνουν οι γιατροί στο νοσοκομείο της Άρτας!
Ανάμεσά στους τραυματίες και ένα παιδάκι πέντε ετών

Έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Άρτας σε κρίσιμη κατάσταση.Βρίσκονται ήδη στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Άρτας,όπου οι γιατροί δίνουν μάχη!Θα πρέπει να σημειωθεί πως ανάμεσά στους τραυματίες είναι και ένα παιδάκι πέντε ετών.


epirusgate


Κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ κατά της διαθεσιμότητας - 24ωρη απεργία την Παρασκευή

Η ΑΔΕΔΥ προχωρά την Πέμπτη σε παννατική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Από τις 12 πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το υπουργείο Οικονονομικών.

Διήμερο κινητοποιήσεων ξεκινά για τους δημόσιους υπαλλήλους που συνεχίζουν να αντιτίθενται ''στη σφαγιαστική πολιτικών έμμεσων και άμεσων, παράνομων και αντισυνταγματικών απολύσεων χιλιάδων υπαλλήλων''.
Σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, δηλώνοντας έτοιμοι να αποτρέψουν κλείσιμο νοσοκομείων αλλά και απολύσεις.

Παράλληλα πραγματοποιείται συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί 24ωρη παναττική απεργία της ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση στις 10:30 στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΚΙΝΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ IPHONE, TA IPAD KAI TA IMAC

Άθλιες και απάνθρωπες είναι οι συνθήκες εργασίες στα εργοστάσια Pegatron στην Κίνα, όπου εργάτες – μηχανές συναρμολογούν iPhones, υπολογιστές iMac και το νέο επερχόμενο φθηνό iPhone, το iPhone 5C.

Σοκαριστικές είναι οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κρυφά.

Εκεί που δουλεύουν πάνω από 11 ώρες την ημέρα, εισπνέοντας χημικά, για 1,5 δολάριο την ώρα και ζουν εσώκλειστοι σε κοιτώνες των 12 ατόμων,, σε συνθήκες τρώγλης.

Οι εργαζόμενοι με σύμβαση της Apple είναι όλοι πολύ νέοι, διότι η εταιρεία δεν παίρνει υπαλλήλους άνω των 35 ετών. Να σημειωθεί ότι δεν προσλαμβάνονται Θιβετιανοί ή Ουιγούροι ή όσοι έχουν τατουάζ.

Η Apple είπε ότι θα κάνει έρευνα επί των καταγγελιών της Κινεζικής και της Διεθνούς Επιθεώρησης Εργασίας.




Οι εργαζόμενοι κοιμούνται σ' αυτούς τους κοιτώνες. 12 άνθρωποι σ' ένα δωμάτιο με κουβάδες για να πλένονται.


Υπάρχουν μόνο τέσσερα ή πέντε ντους για εκατοντάδες ανθρώπους. Εδώ είναι ντους που έχουν φτιαχτεί σε ένα ανοικτό γκαράζ.


Οι εργαζόμενοι δεν έχουν εκπαιδευτεί σωστά, έτσι δεν ξέρουν ότι έρχονται σε επαφή με δηλητηριώδεις χημικές ουσίες.


Δουλεύουν 66 ώρες την εβδομάδα.


Κάνουν βάρδιες των 11 ή περισσότερων ωρών την ημέρα. Οι υπερωρίες βεβαίως δεν αμείβονται.


Ορισμένοι πρέπει να φτιάξουν 600 iPad ανά βάρδια.


Οι συνθήκες εργασίας είναι παράνομες ακόμη και για την κινεζική νομοθεσία.


Οι γυναίκες που μένουν έγκυες δεν παίρνουν άδεια μητρότητας.



 

Σε «καραντίνα» ο Κεδίκογλου

Τον περασμένο Ιούνιο όταν η κυβέρνηση κινδύνευσε να καταρρεύσει και τελικά διατηρήθηκε με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε άνθρωπος που να στοιχημάτιζε υπέρ της διατήρησης του Σίμου Κεδίκογλου στο νέο σχήμα.

Κι όμως, ο βουλευτής Εύβοιας όχι μόνο παρέμεινε στην κυβέρνηση αλλά κράτησε και τον ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου για τον οποίο στιγματίστηκε άλλωστε κάνοντας την περίφημη δήλωση-μνημείο για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Κάπως έτσι και τώρα, πολλοί στοιχημάτιζαν ότι ήρθε η ώρα για τον Σίμο Κεδίκογλου να παραιτηθεί. Το «σκάνδαλο» με την σύντροφό του ως μετακλητή υπάλληλο στο γραφείο του δεν ήταν όμως αρκετό για τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου αν και περίμενε την παραίτηση του Σίμου δεν την αξίωσε κιόλας. Ο ίδιος πέρα βρέχει. Έτσι κι αλλιώς οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Κεδίκογλου είναι περισσότερο διακοσμητικό στοιχείο στην κυβέρνηση Σαμαρά. Γνωρίζοντες τα του Μαξίμου υποστηρίζουν ότι ο Κεδίκογλου δεν έχει ούτε πληροφόρηση, ούτε καλείται στις κλειστές συσκέψεις.

Ο ρόλος του περιορίζεται στο να υπογράφει τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, στην πλειονότητά τους απαντήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ κι ως εκεί. Ως εκ τούτου είναι άγνωστο εάν ο Σαμαράς θα πάρει μαζί του στην Ουάσιγκτον τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Όπως άγνωστοι είναι και οι λόγοι για τους οποίους ένα πρόσωπο που δεν θεωρείται του στενού κύκλου του πρωθυπουργού και αντιμετωπίζεται ως κόκκινο πανί από το Μαξίμου επιβιώνει σε κάθε κρίση…


 

Αποκάλυψη : Στην τελική ευθεία η έκδοση ενταλμάτων για δύο πρώην υπουργούς!

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εισαγγελικές αρχές για την έκδοση δύο ενταλμάτων που αφορούν δύο υπουργούς, ο ένας προέρχεται από το χώρο της ΝΔ και ο άλλος από το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lykavitos, η έκδοση ων ενταλμάτων στηρίζεται στην αποκάλυψη μαύρων λογαριασμών που προέρχονταν από τις μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Οι δύο πρώην υπουργοί συμπαρασύρουν και κορυφαίους επιχειρηματίες στους οποίους αναμένεται να ασκηθούν κακουργηματικές διώξεις για δωροδοκία.


ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ;

Αλληλοσυγχαίρονται ενθουσιασμένοι!!!!

Ποια σχέση με την Ελλάδα μπορεί να έχουν αυτά τα άτομα;
Είναι ή δεν είναι ενσυνείδητα εξολοθρευτές του λαού και της χώρας;

Δείτε την Πιπιλή, κλαίει από συγκίνηση!!! Ο Στουρνάρας και ο Σαμαράς κάνουν λες και κέρδισε η Ελλάδα το μουντιάλ!
Κι όμως, πετάνε από τη χαρά τους γιατί κάρφωσαν ακόμη ένα μαχαίρι στα στήθη των φορολογούμενων πολιτών!
Το Πολυνομοσχέδιο που μόλις ψήφισαν είχε πολλά μαχαίρια. Τα άρθρα 82, 90, 103 κ.λ.π.
Ιδού και για τι άλλο χασκογελάνε οι πολιτικοί δωσίλογοι: Επειδή ψήφισαν πώς να αρπάξουν με συνοπτικές διαδικασίες τα σπίτια των Ελλήνων και να τους πετάξουν έξω από αυτά. Δείτε:


 























Ξαναφήφισε κορόϊδο Έλληνα αυτούς που σε σταυρώνουν!
Και μάλιστα απολαμβάνουν τη σταύρωσή σου...

 
 

Αποκάλυψη : Παραπέμπεται για ξέπλυμα βαρύγδουπο όνομα του επιχειρηματικού κόσμου

Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνουν οι διώξεις επιχειρηματικών παραγόντων οι οποίοι διέθεταν για χρόνια μια ιδιότυπη ασυλία και δεν τους άγγιζε η δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Lykavitos, ένα βαρύγδουπο όνομα της επιχειρηματικής ζωής με πολυσχιδείς δραστηριότητες και ισχυρά ερείσματα στα μέσα ενημέρωσης πρόκειται να αντιμετωπίσει σύντομα κακουργηματική δίωξη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΦΥΓΕΙ‏

Ο αξιότιμος Υπουργός Οικονομικών κ.Ιωάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», θριαμβολογεί για την πολιτική του και για τη μελλοντική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Δηλώνει …θαυμαστής του Μίστερ Σόιμπλε και επαναφέρει το γελοίο σενάριο για
τη «Συμμορία της Δραχμής». Μας πληροφορεί ότι οι περισσότεροι οικονομολόγοι που μιλούσαν για την ανάγκη εξόδου μας απο την ευρωζώνη, το Grexit έχουν εξαφανιστεί! Που είναι ο Roubini, αναρωτιέται.

του Θόδωρου Κατσανέβα

Οφείλουμε να πληροφορήσουμε τον κ. Υπουργό ότι, το διεθνές Ινστιτούτο Roubini Global Economics, στην τελευταία αναφορά του για την Ελλάδα στις 4 Ιουνίου τρέχοντος αναφέρει τα εξής:

«…η ελληνική οικονομία θα βρίσκεται σε συνεχή ύφεση έως το 2017, με ασήμαντες πιθανότητες ελάχιστης ανάπτυξης. Ο κύριος λόγος είναι ότι, η προσαρμογή μέσα σε μια νομισματική ένωση με απουσία νομισματικής υποτίμησης, παίρνει περισσότερο χρόνο απ’ ότι έχει εκτιμηθεί.».

Στους πίνακες των προβλέψεων του ίδιου φορέα, εκτιμαται ότι η ελληνική οικονομία θα σημειώσει ανάπτυξη 1,9% το 2018, 2,1% το 2019 και 2,3% το 2020 !

Αυτό σημαίνει συμπληρώνουμε ότι, ούτε το 2020, προβλέπεται αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας, αφού για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο απαιτείται ανάπτυξη πάνω από 3-3,5%, σύμφωνα με την κλασσική οικονομική θεωρία και πρακτική.

Όσο για τους οικονομολόγους της Συμμορίας της Δραχμής», πληροφορούμε τον κ. Υπουργό που αποδεικνύεται αδιάβαστος, ανέυθυνος ή ψεύτης, ή όλα μαζί, ότι οι διεθνείς οικονομολόγοι κύρους που υποστηρίζουν το Grexit, όχι μόνο εξαφανίστηκαν ή μειώθηκαν, αλλά αυξάνονται συνέχεια, σε βαθμό που δεν μπορούμε πλέον να τους καταγράψουμε όλους. Ένα δείγμα αυτών των κορυφαίων διεθνώς οικονομολόγων και οικονομικών αναλυτών της «Συμμορία της Δραχμής» είναι οι εξής:

Paul Krugman ( Nombel prize), Josef Stiglitz, ( Nombel prize)

Kenneth Rogoff, ( Harvard), Noam Chomski, ( MIT )

Hans Werner Sinn, iFo, Institute of Economic Research

Simon Johnson ( MIT),Martin Felstein ( Harvard)

John Hekman ( FTI, Harvard, MIT), Johan Van Overtveldt

Zack Sapir, Thilo Sarazin, Marcello de Cecco, ( Parma University, Italy)

Jayati Ghosh, ( Nhru University, India)

Ross McLeod ( NationalAustralianUniversity)

Otmar Ising, ( ex member of the board European Central Bank)

Zoao Ferreira do Amaral, (University of Lisbon, Portugal)

Helmut Schlesinger, ( ex President Budesbang)

Naomi Klein, Maichael Fooks, Stefan Xompourg, ( Bundesatag)

Nouriel Rubini ( Global Economics)

Simon Drake and George Friedman ( Statforr Institute), Rotzer Bootle ( Wolfson prize), κλπ.

Ο εκλαμπρότατος κύριος Στουρνάρας, ανέφερε επίσης ότι, αυτό που κάνει τώρα είναι …πατριωτικό του καθήκον και γνωρίζει τις συνέπειες. Προφανώς έχει κανονίσει για το ελικόπτερο με το οποίο θα φύγει άμεσα όταν ξεσπάσει η δίκαιη λαϊκή οργή, για να θυμηθούμε και τον ομόλογό του Ντομίγκο Καρβάγιο, τον ποιο μισητό σήμερα άνθρωπο στην Αργεντινή.

drachmi5 Μέσω freepen



Νέα γραμμή εγκαινιάζει σήμερα ο ΟΑΣΘ προς την παραλία Ποταμός στην Επανομή

Νέα λεωφορειακή γραμμή εγκαινιάζει σήμερα ο ΟΑΣΘ, με στόχο να εξυπηρετήσει όσους θέλουν να απολαύσουν τη θάλασσα σε παραλίες που βρίσκονται κοντά στη Θεσσαλονίκη…
Ειδικότερα, ανακοινώνεται ότι από σήμερα, Πέμπτη 01-08-2013, ξεκινά η λειτουργία της νέας λεωφορειακής γραμμής Νο 77Η «Επανομή – Ποταμός».

Στη νέα γραμμή δρομολογείται ένα όχημα, το οποίο θα πραγματοποιεί 8 δρομολόγια σε μία βάρδια κατά το διάστημα 11:05 – 17:10, συνδέοντας την Επανομή με την παραλία στη θέση «Ποταμός».

Το πρώτο δρομολόγιο μετάβασης συνδέει το ΙΚΕΑ με την Επανομή (με τη σήμανση της γραμμής Νο 69) και στη συνέχεια πραγματοποιούνται τα τοπικά δρομολόγια που συνδέουν την Επανομή με την παραλία στη θέση «Ποταμός». Το τελευταίο δρομολόγιο επιστροφής συνδέει την Επανομή με το ΙΚΕΑ (με τη σήμανση της γραμμής Νο 69).

Παράλληλα από σήμερα, Πέμπτη 01-08-2013, τροποποιείται ελαφρώς το πρόγραμμα της λεωφορειακής γραμμής Νο 45 «ΚΤΕΛ Μακεδονία - ΚΤΕΛ Χαλκιδικής». Με το νέο πρόγραμμα αντιμετωπίζεται το «κενό» διάστημα 50 λεπτών στις αναχωρήσεις από το ΚΤΕΛ «Μακεδονία» μεταξύ 18:40 – 19:30. Σύμφωνα με το τροποποιημένο πρόγραμμα η συχνότητα αναχωρήσεων δεν θα ξεπερνάει τα 25 λεπτά.
 
thestival.gr
 

Αποκάλυψη : Εντόπισαν λογαριασμούς κορυφαίου στελέχους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Στα χέρια των εισαγγελικών αρχών βρίσκεται η κίνηση των μαύρων λογαριασμών πρώην κορυφαίου στελέχους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο οποίος υπηρέτησε στην νευραλγική θέση της διεύθυνσης εξοπλισμών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Lykavitos, οι εισαγγελικές αρχές εντόπισαν και τους ιδιοκτήτες των εταιρειών από τους οποίους προέρχεται κίνηση του μαύρου χρήματος, προφανώς για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η πολιτική απάτη της τιτλοποίησης. Συμβουλές για το πώς «κλέβουν» το μέλλον και πληρώνουν το παρόν‏

Του Δ. Γ. Παπαδοκωστόπουλου

03-06-01
Ενα χρόνο πριν, στις 6 Ιουνίου 2000, ο κ. Παπαντωνίου, υπό την πίεση της κριτικής για τον αργό
ρυθμό των αποκρατικοποιήσεων, δημοσιοποιούσε τον «κρυφό πόλεμο» που του κάνουν τα συμφέροντα! Τον πιέζουν, έλεγε, για να πωλήσει φθηνά.

Πολύ γρήγορα ο ίδιος ανακάλυψε με επώδυνο τρόπο ότι όχι μόνο φθηνά δεν μπορούσε να πωλήσει, αλλά ούτε καν να «ξεπουλήσει», καθώς κανένας δεν ενδιαφερόταν να αγοράσει την πραμάτειά του. Ηταν ο καιρός που οι αποκρατικοποιήσεις (μετοχοποιήσεις επί το ελληνικότερον) έφθαναν στο τέλος τους (λόγω της κατάρρευσης του ΧΑΑ που συνεχίζεται μέχρι σήμερα) με αποτέλεσμα το Δημόσιο να στερηθεί πολυτίμων εσόδων. Οι εισπράξεις από τις μετοχοποιήσεις κατευθύνοταν στη μείωση του χρέους, που παραμένει η βασική οικονομική προϋπόθεση για να μπορέσει να σταθεί πραγματικά η χώρα στα πόδια της.

Ετσι οι φωστήρες ανακάλυψαν νέες μεθόδους για είσπραξη εσόδων. Είχαν δύσκολα ονόματα, που γοήτευαν τους τραπεζίτες φίλους της κυβέρνησης και προκαλούσαν ρίγη σε όλους τους ανίδεους περί του τι θα πει για παράδειγμα «Τιτλοποίηση μελλοντικών απαιτήσεων»! Η ιδέα ήταν καταπληκτική και οι γραφειοκράτες που λίγο πριν αντλούσαν πόρους πουλώντας μετοχές των ΔΕKΟ στο ΧΑΑ, τώρα θα εξοικονομούσαν χρήματα, κάνοντας χρήση σύγχρονων χρηματοικονομικών μέσων. Η τραγική ειρωνεία έφθανε στο αποκορύφωμά της, όταν οι αρμόδιοι εμφανίζονταν να επιχαίρουν για τα νέα εργαλεία που δεν έκαναν τίποτε άλλο από το «κλέβουν» το μέλλον της χώρας.

Το κόστος που πληρώνει το Δημόσιο στις τράπεζες για τη χρήση αυτών των εργαλείων είναι τεράστιο και βρίσκεται πάντα κάτω από ένα σκοτεινό πέπλο αδιαφάνειας. Οι περιβόητες τιτλοποιήσεις, οι προεισπράξεις μελλοντικών εσόδων ή όποιο άλλο από τα νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία χρησιμοποιεί σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, είναι στην ουσία τρανταχτή αποδοχή της αποτυχίας της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής.

Η τελευταία, μετά την είσοδο στην ΟΝΕ, δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στο σοκ και παρέμεινε αγκυλωμένη στα τερτίπια της δημιουργικής λογιστικής της προ ΟΝΕ περιόδου.

Με τις τιτλοποιήσεις, αλλά και τις προεισπράξεις των εσόδων, φέρνουν στο σήμερα πόρους από το μέλλον που εκ των πραγμάτων προορίζονταν για χρήση από τις ερχόμενες γενιές.

Αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί τον κ. Παπαντωνίου, αλλά ούτε και τον κοινωνικά ευαίσθητο πρωθυπουργό Kώστα Σημίτη. Εξάλλου, αυτό φάνηκε καθαρά στην περίπτωση του ΧΑΑ, όπου χιλιάδες Ελληνες μικροεπενδυτές είδαν τις οικονομίες τους να εξανεμίζονται, αφού έκαναν το λάθος να πιστέψουν στην ισχυρή οικονομία. Για να εισπράξουν από τηλεόρασης την απαξιωτική αντιμετώπιση του κ. Σημίτη με εκείνο το αυτάρεσκο «ας πρόσεχαν»!

Kαι όλα τούτα γίνονται σε μια στιγμή κατά την οποία το κράτος αδυνατεί να πληρώσει ακόμα και τα χρέη των δημοσίων νοσοκομείων, ύψους 355 δισ. δραχμών. Μόλις πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε τις διαδικασίες για να εξοφλήσει τα χρέη των νοσοκομείων, που προέκυψαν επειδή το Δημόσιο έδινε στα νοσηλευτικά ιδρύματα λιγότερα χρήματα και από εκείνα που έγραφε στον προϋπολογισμό. Ηταν η περιβόητη τακτική συγκράτησης των δαπανών που ξεκίνησε το 1997 και βοηθούσε στο να υποστηρίζουν οι κ. Παπαντωνίου και Χριστοδουλάκης ότι μειώνουν τα ελλείμματα. Στην περίπτωση των νοσοκομείων θα εφαρμοσθεί ένα περίπλοκο σύστημα τιλοποίησης και προείσπραξης, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, θα αποφέρει σημαντικά κέρδη στις τράπεζες που θα κάνουν τη δουλειά.

Οι τράπεζες γνωρίζουν ότι το Δημόσιο έχει περιέλθει σε αλγεινή θέση και για το λόγο αυτόν μπορούν εύκολα να επιβάλουν τους όρους τους. Ούτως ή άλλως, το όποιο κόστος των προμηθειών υπάρξει θα χαθεί μέσα στο δημόσιο χρέος, που σε πέντε χρόνια θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Στην περίπτωση των νοσοκομείων οι τράπεζες θα αναλάβουν να εξοφλήσουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ θα εισπράξουν τα χρήματά τους μετά 3 ή 5 χρόνια, προσαυξημένα κατά το ύψος των προμηθειών που θα συμφωνηθούν με το Δημόσιο.

Ανάλογη θλιβερή περίπτωση κραυγαλέας προεξόφλησης του μέλλοντος είναι και η περίπτωση της προείσπραξης εσόδων ύψους περίπου 600 δισ. δραχμών από το Γ' KΠΣ. Ηδη το υπουργείο Οικονομικών προωθεί τις σχετικές διαδικασίες, για να εισπράξει μέχρι το καλοκαίρι τα χρήματα. Οι συγκεκριμένοι πόροι αποτελούν μελλοντικές εισπράξεις, που βέβαια δεν θα υπάρχουν μετά 3 ή 4 χρόνια!

Προεξοφλήσεις εσόδων (για 10 χρόνια) είχαμε και πρόσφατα με τις περιπτώσεις των Kρατικών Λαχείων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, από τα οποία το Δημόσιο εισέπραξε περίπου 500 δισ. δραχμές, λίγο πριν από το τέλος του 2000. Το ποσό διατέθηκε στη μείωση του χρέους και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι ήταν μια αναγκαία πράξη. Υποτίθεται όμως ότι οι πόροι αυτοί κάπου διετίθεντο μέχρι τώρα. Εφ' εξής αυτή η δυνατότητα δεν θα υπάρχει, καθώς τα έσοδα θα κατευθύνονται στις τράπεζες που δάνεισαν το Δημόσιο. Ετσι οι πηγές που καλύπτονταν από τις εισπράξεις των Kρατικών Λαχείων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων θα πρέπει μέχρι το τέλος της δεκαετίας να καλύπτονται από τον προϋπολογισμό...

Παλαιότερα ως μέθοδος αναλόγων προεισπράξεων (ή τραβηχτικών) είχαν χρησιμοποιηθεί τα γνωστά προμέτοχα που ανταλλάσσονταν με μετοχές των ΔΕKΟ που εισέρχονταν στο ΧΑΑ. Σήμερα το συγκεκριμένο προϊόν δεν πουλάει πλέον και τούτο γιατί κανένας δεν γνωρίζει πότε θα αρχίσει να κινείται ανοδικά η καταταλαιπωρημένη Σοφοκλέους. Η κυβέρνηση, βιώνοντας σοβαρά οικονομικά αδιέξοδα, δεν αποκλείει τη χρήση των προμετόχων στην περίπτωση της ΔΕΗ (η μετοχοποίηση της οποίας αναβάλλεται συνεχώς), αλλά και στην εταιρεία «Τουριστικά Ακίνητα».

Επιμύθιο

Ολα υποτίθεται ότι γίνονται για να αντιμετωπισθεί το χρέος. Αποδεικνύουν όμως κατά τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι η οικονομία δεν είναι ούτε όπως την περιγράφει ο κ. Παπαντωνίου ούτε όπως την φαντάζονται τα περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης. Είναι σίγουρα σε καλύτερο σημείο απ' ό,τι ήταν δέκα χρόνια πριν, αλλά συνεχίζει να έχει σοβαρά προβλήματα που την κρατούν καθηλωμένη. Θα ήταν σίγουρα καλύτερα αν η κυβέρνηση παραδεχόταν τις ανισορροπίες της οικονομίας και ζητούσε κατανόηση από την κοινωνία. Αντ' αυτού υποκρίνεται ότι όλα πάνε καλά και ξεκινά την αθρόα προεξόφληση μελλοντικών εσόδων του KΠΣ, μελλοντικών ιδιωτικοποιήσεων και, γιατί όχι, των εσόδων του ΦΠΑ, αλλά και άλλων άμεσων και έμμεσων φόρων. Λύνει έτσι το πρόβλημα της εξεύρεσης εσόδων για φέτος.

Οταν τα επόμενα χρόνια τα έσοδα (π.χ. του KΠΣ) αντί του δημόσιου ταμείου καταλήξουν στα ταμεία των δανειστριών τραπεζών, θα δημιουργηθούν άλλα προβλήματα, που θα κληθεί να καλύψει η ευρηματικότητα των μελλοντικών υπουργών.

Είναι γνωστό ότι οι υπουργοί αναλαμβάνουν να επιλύουν τα σημερινά προβλήματα και όχι τα μελλοντικά. Ωσάν, δηλαδή, να πρόκειται η χώρα στο μέλλον να διοικηθεί από κάποιους άλλους (όχι Ελληνες), που θέλουμε με κάθε τρόπο να εκδικηθούμε.
 
http://news.kathimerini.gr

 

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ - Η λίστα διαθεσιμότητας για τους 2.122 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης

Δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας, στο σύστημα της Διαύγειας, η λίστα της διαθεσιμότητας για τους 2.122 εκπαιδευτικούς της τεχνικής εκπαίδευσης καθώς και οι λίστες των 302 καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης και των 25 που εργάζονται στην Σιβιτανίδειο Σχολή που
εξαιρέθηκαν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας, σύμφωνα με τα κριτήρια του υπουργείου, ενώ οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων δεν συμπεριλαμβάνονται στις εξαιρέσεις.

Η λίστα όσων τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας

Η λίστα όσων εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα

Η λίστα για τη Σιβιτανίδειο


Το 60% των 2.122 καθηγητών, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, θα καλύψουν τα κενά στον τομέα της Υγείας, ενώ το υπόλοιπο 40% θα στελεχώσει διοικητικές θέσεις στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά θα εργασθεί και ως ωρομίσθιο προσωπικό στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της χώρας με σκοπό να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους οι μαθητές των υπό κατάργηση ειδικοτήτων της Γ' ΕΠΑΛ και της Β' ΕΠΑΣ.

Μεταξύ των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα, τυγχάνει να είναι και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης κ. Θέμις Κοτσιφάκης.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ αναφέρει χαρακτηριστικά: «2.122 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μπαίνουμε σήμερα σε διαθεσιμότητα και στον προθάλαμο της απόλυσης, ελέω μιας ανηλεούς κυβέρνησης και της τρόικας. 302 έμπειροι και προσοντούχοι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε διοικητικούς υπαλλήλους. Το 33% των μαθητών (πάνω από 20.000 ανά έτος) στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ δεν θα βρίσκουν τις ειδικότητες που θα ήθελαν να σπουδάσουν στο δημόσιο σχολείο. 9 πολυδάπανα εργαστήρια στα τεχνικά σχολεία θα αχρηστευτούν. Οι ιδιώτες σχολάρχες θριαμβολογούν. Δεν θα ξεχνούν να καλούν σε όλα τα εγκαίνια των νέων τμημάτων τους τον Υπουργό Παιδείας. Ίσως τον ανακηρύξουν και επίτιμο ευεργέτη τους. 153 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έβαλαν την υπογραφή στο έγκλημα. Κατά των 2122 εκπαιδευτικών (αλλά και των 302), των οποίων διαλύεται η εργασιακή και οικογενειακή ζωή. Κατά των χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους. Άλλωστε ποιος νοιάζεται για τα φτωχά παιδιά του λαού μας; Τα δικά τους παιδιά δεν σπουδάζουν στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ… Ήδη μετράμε την απώλεια της συνάδελφου μας από τη Λάρισα, που είναι θύμα αυτής της βάρβαρης πολιτικής».