EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ένταση επικρατεί στο ΥΝΑ για τις απολύσεις υπαλλήλων

Ένταση επικρατεί στον 5ο όροφο του υπουργείου Ναυτιλίας, όπου συγκεντρώθηκαν πολιτικοί υπάλληλοι, μετά από την ενημέρωση, που είχαν ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει προγραμματίσει να γίνουν 50 απολύσεις.

Κατά πληροφορίες, οι απολύσεις προγραμματίζεται να γίνουν από την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου και την Γενική Γραμματεία Αιγαίου.


Οι εκπρόσωποι των πολιτικών υπαλλήλων ζητούν να δούν τον υπουργό, όπως είχε προγραμματιστεί από την Δευτέρα αλλά εκπρόσωποί του προσπαθούν να τους καθησυχάσουν λέγοντας ότι ο υπουργός κάνει διαπραγμάτευση για το θέμα των απολύσεων.

Ωστόσο, οι πολιτικοί υπάλληλοι, που διακρώς συγκεντρώνονται όλο και περισσότεροι δηλώνουν ότι δεν θα φύγουν εάν δεν γίνει συνάντηση με τον υπουργό Μιλτιάδη Βαρβτσιώτη, ο οποίος την Δευτέρα τους είχε διαβεβαιώσει ότι είναι στο πλευρό τους και πως δεν θα γίνουν απολύσεις.


Αργά το μεσημέρι, ο υπουργός δέχτηκε να δει αντιπροσωπεία των πολιτικών υπαλλήλων ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη για τον καθορισμό των ειδικοτήτων όσων υπαλλήλων τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Από την πλευρά του υπουργού λεγόταν ότι θα κάνει διαπραγμάτευση με τον ομόλογό του υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το θέμα.


Το απόγευμα αντιπροσωπεία πολιτικών υπαλλήλων μπήκε στο γραφείο του γενικού γραμματέα Θαν. Μπούσιου, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η σύσκεψη για τον καθορισμό των ειδικοτήτων και κατήγγειλε την διαδικασία ως παράνομη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προσανατολίζονται να στείλουν εξώδικα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ καταγγέλοντας την διαδικασία.

πηγη



Ανησυχια και στη Ελλάδα για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων-Στο ρελαντί θα ταξιδεύουν τα τρένα

Έντονο προβληματισμό για την ασφάλεια του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου εκφράζουν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο με αφορμή τα πολύ σοβαρά δυστυχήματα που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα διεθνώς.

Το θέμα της ασφάλειας του ελληνικού σιδηροδρόμου εξετάστηκε, μεταξύ άλλων, σε συνάντηση που είχε χθες αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Σιδηροδρομικής Ομοσπονδίας (ΠΟΣ) με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι εκπρόσωποι των εργαζομένων υποστήριξαν πως τόσο το δίκτυο όσο και το τροχαίο υλικό δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Κατά 1 ώρα και 15 λεπτά αυξήθηκε ο χρόνος του δρομολογίου Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον ταμία της ΠΟΣ, μηχανοδηγό Νώντα Θεοδωρόπουλο, το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο στην κατάσταση που βρίσκεται εγκυμονεί κινδύνους και προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ατυχήματος οι σιδηροδρομικές μεταφορές στη χώρα μας δουλεύουν σε ρυθμό... ρελαντί, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί σημαντικά ο χρόνος εκτέλεσης των δρομολογίων.

Όπως εξηγεί, το βασικό δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη σήμερα γίνεται σε 5 ώρες και 30 λεπτά, ενώ λίγα χρόνια νωρίτερα ο ΟΣΕ είχε πετύχει πολύ καλύτερους χρόνους και το δρομολόγιο εκτελούνταν σε 4 ώρες και 15 λεπτά.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, η χαλαρότητα με την οποία εκτελούνται σήμερα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια λειτουργεί αποτρεπτικά για κάποιο σοβαρό ατύχημα, ωστόσο σε συνθήκες εντατικής λειτουργίας του δικτύου τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί, αφού σε μεγάλο βαθμό το σύστημα εξαρτάται από τον ανθρώπινο παράγοντα.
GSM-R: Χωρίς φωτοσήματα και τηλεδιοίκηση

Τα προβλήματα αφορούν την έλλειψη φωτοσημάτων και τηλεδιοίκησης, υπάρχουν ζητήματα ελλιπούς συντήρησης του δικτύου, ενώ σε καμία περίπτωση αμελητέα δεν είναι τα θέματα ασφάλειας που προκαλούν οι συνεχείς δολιοφθορές στο δίκτυο.

Σημαντικό μέρος των προβλημάτων αυτών προκαλεί το γεγονός ότι εδώ και χρόνια δεν έχει προχωρήσει η εγκατάσταση του συστήματος ραδιοκάλυψης GSM-R, λόγω της εμπλοκής στον διαγωνισμό της γερμανικής εταιρείας Siemens, η οποία μάλιστα προχώρησε σε διαγραφή ποσού 27,1 εκατ. ευρώ που αφορούσε το συγκεκριμένο έργο, στο πλαίσιο του συμβιβασμού που έχει συμφωνήσει με το ελληνικό δημόσιο.

Πάντως, το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι το έργο έχει ξεμπλοκάρει και αναμένεται ότι θα προχωρήσει η υλοποίησή του. Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης του συστήματος GSM-R παράλληλα με την ολοκλήρωση των έργων που εκτελούνται σε μεγάλα κομμάτια του σιδηροδρομικού δικτύου εκτιμάται ότι θα επιτρέψει να καλύπτεται η απόσταση Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες, ενώ σε λιγότερο από 2 ώρες θα καλύπτεται η διαδρομή στο τμήμα Αθήνα - Πάτρα.

Υπογραφή ΣΣΕ και μετατάξεις

Κατά τη συνάντηση που είχαν χθες η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η αντιπροσωπεία της ΠΟΣ συζητήθηκε το θέμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το οποίο όμως δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, τονίζουν ότι έχουν καταθέσει κοστολογημένες προτάσεις οι οποίες βρίσκονται στο πλαίσιο του μειωμένου προϋπολογισμού των εταιρειών και στόχος με την υπογραφή της ΣΣΕ είναι να υπάρξει ένα μίνιμουμ προστασίας του προσωπικού εν όψει των αποκρατικοποιήσεων που έρχονται τόσο για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και για την ΕΕΣΣΤΥ.

Τη συνάντηση απασχόλησε και το ζήτημα της διαθεσιμότητας - κινητικότητας καθώς, με δεδομένο ότι από τον κατάλογο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκύπτει ότι θα πρέπει να υπάρξουν 750 αποχωρήσεις από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο προσωπικό του σιδηροδρόμου επικρατεί ανησυχία.

Τουλάχιστον από την πλευρά της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιδιώκεται η εταιρεία να μην μετάσχει σε πιθανό πρόγραμμα κινητικότητας - διαθεσιμότητας του προσωπικού γιατί υπάρχουν ήδη ελλείψεις που αναμένεται να γίνουν περισσότερο έντονες με την επέκταση της δραστηριότητάς της στο εμπορικό κομμάτι.

Μάλιστα, η εταιρεία υλοποιεί ήδη πρόγραμμα εθελοντικής εσωτερικής μετάταξης και 23 άτομα εκπαιδεύονται για θέσεις μηχανοδηγών, ενώ ακόμη περίπου 60 άτομα, τα οποία εργάζονταν στην έκδοση των εισιτηρίων στους σταθμούς, εκπαιδεύονται για να εργαστούν ως προσωπικό συνοδείας συρμών, μετά και την εκχώρηση της έκδοσης εισιτηρίων σε ιδιώτες.

Επιπλέον, είναι πιθανό σύντομα να δοθεί η δυνατότητα στο προσωπικό που επιθυμεί να υποβάλει αιτήσεις προκειμένου να μετακινηθεί σε τομείς όπου υπάρχουν ελλείψεις. Αυτές κυρίως εντοπίζονται σε θέσεις μηχανοδηγών, όπου εκτιμάται ότι για το υφιστάμενο έργο που εκτελεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λείπουν περίπου 80 άτομα. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε περίπτωση όπου σημειωθεί αύξηση και του έργου, κάτι πολύ πιθανό με την προοπτική της υπογραφής της συμφωνίας με την HP.

Πηγή: euro2day.gr

Αυτά είναι τα έξι κριτήρια για την διαθεσιμότητα [πίνακες]

Αύριο αναμένεται η οριστική απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσον αφορά τους 8.290 εργαζόμενους του δημοσίου που πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Η μοριοδότηση του τρόπου πρόσληψης καθώς και η ενίσχυση της βαθμολογίας των τυπικών προσόντων έναντι της προϋπηρεσίας αποτελούν δύο βασικές βελτιωτικές αλλαγές που εισάγει ο αρμόδιος υπουργός.

Το Υπουργείο αναμένεται να ενισχύσει στην μοριοδότησή του τα τυπικά προσόντα έναντι της προϋπηρεσίας, αντίθετα με ότι ίσχυε επί το πλείστον στο παρελθόν.

Μάλιστα προβλέπεται μεγάλη ενίσχυση σε μόρια για όσους εισήχθησαν στο δημόσιο με διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή με διαγωνισμό κατά σειρά προτεραιότητας με μόρια στον οποίο είχε πλήρη έλεγχο το ΑΣΕΠ.

Όσοι υπάλληλοι είχαν προσληφθεί με άλλες αντικειμενικές διαδικασίες πριν το 1994 θα βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους στην τελευταία σειρά μοριοδότησης.
Διαβάθμιση ενδέχεται να καθοριστεί επίσης στην αφαίρεση μορίων με κριτήριο την ποινή που έχει επιβληθεί στον υπάλληλο.

Στην τελευταία θέση μοριοδότησης θα είναι οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με άλλες αντικειμενικές διαδικασίες στην εποχή πριν από το 1994.

Θα καθοριστεί επίσης διαβάθμιση στην αφαίρεση μορίων ανάλογα με την ποινή που έχει επιβληθεί στον υπάλληλο.

Τέλος, αυξημένη προβλέπεται να είναι η μοριοδότηση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες που προσελήφθησαν με ειδικό νόμο.

Τα πρόσθετα κριτήρια μοριοδότησης θα αφορούν γλωσσομάθεια, προϋπηρεσία, υπηρεσιακή αξιολόγηση, ημέρες πιστοποιημένης επιμόρφωσης, αριθμός παιδιών κλπ.

Αναλυτικά:

1.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Υπάλληλοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης

Βαθμός πτυχίου

Δεύτερο πτυχίο

Μεταπτυχιακός τίτλος

Διδακτορικός τίτλος

Απόφοιτος Σχολής Δημόσιας Διοίκησης

Γνώσεις ξένης γλώσσας (μέχρι και δύο) σε τρία επίπεδα (άριστη, πολύ καλή, καλή)

Πιστοποιημένη Επιμόρφωση

Υπάλληλοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

Βαθμός πτυχίου

Δεύτερο πτυχίο

Μεταπτυχιακός τίτλος

Διδακτορικός τίτλος

Απόφοιτος Σχολής Δημόσιας Διοίκησης

Γνώσεις ξένης γλώσσας (μέχρι και δύο) σε τρία επίπεδα (άριστη, πολύ καλή, καλή)

Πιστοποιημένη Επιμόρφωση

Υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Βαθμός απολυτηρίου Λυκείου

Δεύτερος τίτλος της ίδιας ή ανώτερης βαθμίδας

Γνώσεις ξένης γλώσσας (μέχρι και δύο) σε τρία επίπεδα (άριστη, πολύ καλή, καλή)

Υπάλληλοι Υποχρεωτική Εκπαίδευσης

Βαθμός Απολυτηρίου Δημοτικού

2.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

Με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή με σειρά προτεραιότητας από διαγωνισμό του οποίου το ΑΣΕΠ είχε πλήρη εποπτεία

Από διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ

Από διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχε στην επιτροπή αξιολόγησης στέλεχος του ΑΣΕΠ

Άλλες αντικειμενικές διαδικασίες πρόσληψης πριν από το 1994

3. ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Ο χρόνος της προϋπηρεσίας πρέπει να είναι αναγνωρισμένος για την βαθμολογική ή μισθολογική αξιολόγηση.

Μοριοδοτείται σε τρία επίπεδα: για τα πρώτα πέντε χρόνια, για τα επόμενα 10 και κατόπιν για τα επόμενα 20

4. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Μοριοδοτούνται τα τέκνα της οικογένειας

5. ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ειδική αυξημένη μοριοδότηση θα προβλέπεται για τα ΑμΕΑ

6. ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

Θα αφαιρούνται μόρια από την τελική βαθμολογία για όσους έχουν τελέσει πειθαρχικά αδικήματα ανάλογα με τα αδικήματα που τους έχουν τεθεί.

vivanews.gr

Η αστεία περίπτωση του ΦΠΑ εστίασης.

Εννοείται πως θα αποτύχει το προσωρινό μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ εστίασης. Από την στιγμή που η σχετική ρύθμιση αφέθηκε στο ελληνικό «συνταγματικό τόξο», όλοι διαπιστώσαμε έκπληκτοι ποιες ρυθμίσεις έγιναν. Κατάφεραν, μια απλή μαθηματική πράξη αφαίρεσης, να την κάνουν ένα δαιδαλώδες γραφειοκρατικό κατασκεύασμα. Κατάφεραν να προκαλούν τα ειρωνικά σχόλια ακόμα και στα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Δεν βλέπουμε πως θα ωφεληθεί ο Έλληνας καταναλωτής. Αν ένας πελάτης πάρει το προϊόν στα χέρια του, θα πληρώσει 23% ΦΠΑ. Αν όμως καθίσει στο κατάστημα, θα πληρώσει μεν 13% (αν δεν διογκώσει φυσικά την τιμή ο μαγαζάτορας), αλλά ταυτόχρονα θα επιβαρυνθεί με το κουβέρ και το φιλοδώρημα των σερβιτόρων που επιβαρύνει τις τιμές. Επομένως ποιο το όφελος για τον πελάτη; Αφήστε δε και το σύνηθες της μη έκδοσης αποδείξεων.

Μήπως τελικά το ίδιο το πολιτικό σύστημα επιδιώκει την αποτυχία του μέτρου, ώστε να μην υπάρξουν αντίστοιχες απαιτήσεις και για άλλα προϊόντα; Τι να πούμε πλέον;

Τελικά εκείνοι που κάπως θα βγουν ωφελημένοι από τη σχετική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, θα είναι οι αλλοδαποί τουρίστες όπου τα πακέτα διαμονής τους και εστίασης στα ξενοδοχεία θα είναι επακριβώς προσδιορισμένα. Οι Έλληνες δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτα.

πηγη






Η κυβέρνηση της τρόικας έχει τελειώσει

«Οι πολίτες έχουν δίκιο να μην εμπιστεύονται την τρόικα», καθώς «ριζικές αποφάσεις, όπως η απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, δεν μπορεί να λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες», δηλώνει σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή της Κυριακής» η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ.
Και δεν είναι μόνο οι αποφάσεις για τις απολύσεις που λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες…


Για την ακρίβεια, πρόκειται για ειλημμένες (έξωθεν) αποφάσεις τις οποίες η κυβέρνηση της χώρας υλοποιεί μετατρέποντας της χώρα σε αποικία χρέους και τον πληθυσμό της σε δουλοπάροικους.

Ας ρίξουμε καταρχήν μια ματιά (στοιχεία από την εφημερίδα το Έθνος) στην αγορά εργασίας:

- Για 300.000 εργαζόμενους δεν ισχύει πλέον το οκτάωρο
- Πάνω από 240.000 εργαζόμενοι υπέγραψαν το 2012 ατομικές συμβάσεις
- Οι μειώσεις των αποδοχών έφτασαν κατά μέσο όρο το 22,1%
- σχεδόν ανύπαρκτες κλαδικές συμβάσεις
- 700.000 εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 586 ευρώ το μήνα.


Το «τοπίο»
που περιγράφουν οι παραπάνω αριθμοί συμπληρώνεται αν λάβει κανείς υπόψη τον «εφεδρικό στρατό» των ανέργων που ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πια πρωταθλήτρια Ευρώπης (και) στην ανεργία των νέων.

Ο φερετζές των μεταρρυθμίσεων



Στο όνομα του εκσυγχρονισμού και της μεταρρύθμισης η τρόικα έχει αποφασίσει και η κυβέρνηση των Αθηνών προσπαθεί να υλοποιήσει το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας:

-«Σκότωσαν» ήδη τον ΟΠΑΠ
- Έχουν δρομολογήσει να «σπρώξουν» λιμάνια, αεροδρόμια
- Είναι έτοιμοι να πουλήσουν τη ΔΕΣΦΑ σε τιμή μικρότερη απ ότι αξίζει ένα περιουσιακό στοιχείο (η Ρεβυθούσα) της επιχείρησης
-Τεμάχισαν τη ΔΕΗ για να επιταχύνουν/ διευκολύνουν το ξεπούλημά της
- Ανοίγουν το δρόμο για το ξεπούλημα και του νερού, καθώς η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ τροποποίησε το καταστατικό της εισηγμένης, αίροντας και το τελευταίο τυπικό «εμπόδιο» που προέβλεπε πλειοψηφικό ποσοστό του Δημοσίου στην εταιρεία.

Για το καλό μας

Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο μέχρι στιγμής εκσυγχρονισμός μας που σχεδιάζει η τρόικα και υλοποιούν από κοινού οι Σαμαράς (Νέα Δημοκρατία) και Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) πραγματοποιείται με νέα δάνεια τα οποία κατά 98% επιστρέφουν άμεσα στο σεντούκι των τοκογλύφων σωτήρων μας.

Με άλλα λόγια από τα 236,8 δισεκατομμύρια έντοκης «βοήθειας» που έχει λάβει με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις η Ελλάδα στο δημόσιο ταμείο πήγε μόνο το 2%. Τα υπόλοιπα ποσά, απλώς πέρασαν από το λογαριασμό εξυπηρέτησης του χρέους και κατέληξαν εκεί ακριβώς απ όπου ξεκίνησαν ως λογιστική εγγραφή: Στις τσέπες των τοκογλύφων.

Κάπως έτσι, με τόση δόση εκσυγχρονισμού από την τρόικα και τέτοια πειθήνια εφαρμογή από Σαμαράδες, Βενιζέλους και Στουρνάρες το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο πρώτο τρίμηνο 2013, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα η Eurostat εκτοξεύθηκε στο 160,5% του ΑΕΠ «μεγαλώνοντας» κατά 24,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2012.

…προφανώς δεν χρειάζεται να είναι κανείς αντιπρόεδρος της Κομισιόν όπως η κυρία Βίβιαν Ρέντινγκ για να διαπιστώσει ότι η τρόικα «τέλειωσε».

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση της διαπίστωσης της Ρέντινγκ υπάρχει μια ουσιώδης παράλειψη: Οι Έλληνες δεν εξέλεξαν καμία τρόικα. Αυτοί λοιπόν που «τέλειωσαν» είναι αυτοί που μας κυβερνούν…

Το διαβάσαμε ΕΔΩ


 

Σχίζουν τα πτυχία τους οι ακριβοπληρωμένοι επικοινωνιολόγοι

Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης

Οι επικοινωνιακοί σύμβουλοι των κυβερνητικών υπουργών, ενόψει του Φθινοπώρου που θα συνοδεύεται από νέο κύμα απολύσεων σε Δημόσιο και Οργανισμούς, πιστεύουν πως θα καταφέρουν, όπως συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια, να έχουν την κοινή γνώμη με το μέρος τους.

Οι χρυσοπληρωμένοι δημοσιογράφοι-σύμμαχοί τους ακονίζουν τις χρυσές τους πένες και προβάρουν στον καθρέφτη το σοβαρό και περισπούδαστο ύφος τους για να βγουν και πάλι στους τηλεοπτικούς μπερντέδες προσβάλλοντας την αισθητική του λαϊκού Μαυρομάτη ήρωα.

Όμως, οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και οι εμπειρίες που απέκτησαν οι άνθρωποι τα τέσσερα τελευταία χρόνια αρχίζουν και τους διαψεύδουν πανηγυρικά.

Ήδη, μετά την επίταξη των ναυτεργατών που διεκδικούσαν το αυτονόητο, όπως είναι τα δεδουλευμένα τους, η κυβέρνηση και οι τηλεκολαούζοι της ξεβρακώθηκαν παντελώς.

Η δεύτερη ήττα
για τη λυσσαλέα προσπάθεια της κυβέρνησης να πάρει την κοινή γνώμη με το μέρος της, ήρθε με την προληπτική επίταξη των εκπαιδευτικών.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τελικά η απεργία μέσα στις εξετάσεις δεν έγινε ποτέ, ο κόσμος δεν κατάπιε αμάσητη την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση που του σέρβιραν στο τηλεοπτικό δείπνο των οχτώ.

Η κοινή γνώμη,
αν και ήταν αρχικά ενάντια στον αγώνα των εκπαιδευτικών, με την αυταρχική τακτική της κυβέρνησης, ή άρχισε να κρατά μια ουδέτερη και απαθή στάση ή πήρε το μέρος των εκπαιδευτικών. Αυτός ήταν και ο λόγος που ξαναβγήκαν στο φως της ημέρας βρυκολακιασμένοι σύλλογοι γονέων και θλιμμένοι εκπαιδευτικοί αναλυτές για να καούν τελικά μια για πάντα.

Εκεί που οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί θύμιζαν ερασιτέχνες της πολιτικής ήταν οι σχετικοί με το κλείσιμο της ΕΡΤ.


Ο Σαμαράς και η παρέα του, εγκλωβισμένος στην πλήρη υποταγή του στις ορέξεις της τρόικας και στις απαιτήσεις των εργολάβων των ΜΜΕ, έχασε κάθε λαϊκό έρεισμα και, στην κυριολεξία, γελοιοποιήθηκε τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Τα έχει αυτά ο ρόλος που διάλεξε να παίξει!

Η ατάκα που του ξέφυγε περί «μαλακού κεφαλιού» (sic) στο διάγγελμά του για τον ΦΠΑ στην εστίαση θα ταίριαζε πιο πολύ στους χειρισμούς του στην περίπτωση της ΕΡΤ.

Ούτε οι απειλές για εκκένωση της ΕΡΤ από τα ΜΑΤ, ούτε τα τελεσίγραφα προς τους εργαζόμενους-καταληψίες ούτε η εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης (τρομάρα τους) από ιδιωτικούς σταθμούς κατάφεραν να του προσδώσουν τη σοβαρότητα και το κύρος που αρμόζει σε πρωθυπουργό.

Η υποτακτικότητά του κατά την επίσκεψη του Σόιμπλε στη χώρα μας, του αφαίρεσε κάθε ίχνος που τυχόν είχε απομείνει και από τα δύο.

Όσο κι αν προσπαθούν, τόσο τα μέλη της κυβέρνησης όσο και τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα, να μας πείσουν ότι είμαστε συνένοχοι στο έγκλημα που διαπράττουν εις βάρος μας, μάλλον δεν τα καταφέρνουν γιατί είναι τόσο ανάλγητοι, τόσο αλαζόνες και προκλητικοί που δεν πείθουν παρά μόνο εκείνους που έχουν  (ή νομίζουν ότι έχουν) μεγάλα ή μικρότερα συμφέροντα από την εφαρμογή της συγκεκριμένης κυβερνητικής πολιτικής.

Με ποιο επιχείρημα θα μας πείσουν ότι ο Βενιζέλος πρέπει να μας κοστίζει 750.000 ευρώ ετησίως;




Ποιος είναι ο Βενιζέλος; Τι έχει προσφέρει στον ελληνικό λαό πέρα από δεινά, φτώχια, εξαθλίωση, μια ξεχασμένη λίστα Λαγκάρντ στο υπουργικό του γραφείο και τη γνωριμία του με το Λαυρεντιάδη;

Γιατί έχει μεγαλύτερη αξία από έναν εργάτη, έναν αγρότη, έναν άνεργο ή έναν χαμηλοσυνταξιούχο που έφαγε τη ζωή του με το κουτάλι και δεν κατάφερε σε όλο του τον εργασιακό βίο να βγάλει 750.000 ευρώ; Δούλεψε περισσότερο ή μήπως ίδρωσε πιο πολύ;

Το πραγματικό βάρος του καθενός είναι αυτό που κουβαλάει στις πλάτες και στην ψυχή του και όχι αυτό που δείχνει η ζυγαριά.

Γιατί πρέπει
να έχει αυτός και οι συνάδελφοί του, έναν ολόκληρο στρατό από συμβούλους και παρασυμβούλους που κοστίζουν έναν σκασμό λεφτά; Για να τον συμβουλεύσουν σε τι; Στο πώς θα βάζει τις υπογραφές στα μνημόνια ή στο πώς θα λέει «ναι» σε άψογα γερμανικά ή αμερικάνικα;

Κάποιος που έχει χάσει τη δουλειά του και κινδυνεύει να χάσει την αυτοεκτίμησή του και την αξιοπρέπειά του, δεν αντέχει άλλο να βλέπει τους υπεύθυνους για την κατάστασή του να εμφανίζονται ως οι σωτήρες του ζώντας οι ίδιοι μες στα πλούτη και πανηγυρίζοντας ευτυχισμένοι κάθε φορά που ψηφίζουν και ένα νέο μνημόνιο.



Πώς να το κάνουμε, δεν μπορεί να συνεχίσουν να μας κυβερνούν αυτοί που απολύουν χιλιάδες ανθρώπους και διορίζουν φίλους και φιλενάδες όπως μάθαμε ότι έκανε πρόσφατα ο «ωραίος» Σίμος!

Θυμήθηκα τώρα την αλησμόνητη Άννα. Τη δική μας Άννα, της αξιοκρατίας και της αριστείας.

Όταν έγινε υπουργός παιδείας, κήρυξε ανένδοτο αγώνα για να επιστρέψουν στις τάξεις όσοι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε διάφορα γραφεία. «Αυτά τελείωσαν», έλεγε με στόμφο γέρνοντας με νόημα προς τα δεξιά το κεφάλι της.

Λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία της μάθαμε πως δύο συνάδελφοί μας από τη Ρόδο, έτυχε να υπηρετώ τότε εκεί ως αναπληρωτής, αποσπάστηκαν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάποιο γραφείο. Πολιτικό, υπουργικό ή άλλης αρμοδιότητας δεν έχει σημασία (το περιστατικό, αν και είχε δημοσιευτεί δεν έχει διαψευστεί ποτέ).

Σημασία έχει ότι τα βολέματα, τα ρουσφέτια και τις πελατειακές σχέσεις πάντα τις δημιουργούν και τις συντηρούν οι υπουργοί, οι βουλευτές και οι κομματάρχες τους.

Ε, όχι να έρχονται εκ των υστέρων και να συκοφαντούν έναν ολόκληρο κλάδο για κάτι που οι ίδιοι εφάρμοζαν κατά κόρον!


Καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι η αντίστροφη μέτρηση της διακυβέρνησής τους έχει αρχίσει. Οι πρόσφατες σεισμικές κοινωνικές δονήσεις δεν ήταν παρά οι προσεισμοί του μεγάλου κοινωνικού σεισμού που έρχεται.

Μένει μόνο να παραδεχτούμε κι εμείς αυτό που ήδη έχουμε καταλάβει, πως ο ασκός των ατομικών λύσεων έχει στενέψει τόσο ώστε να χωράει ελάχιστους.

Οι πύραυλοι που «εξαπολύουν» με κάθε τους υπογραφή είναι πια μαζικής καταστροφής με χιλιάδες θύματα. Τα «εργασιακά» καταφύγια δεν είναι ανοιχτά πλέον για κανέναν μας.

Προχτές ήταν οι αναπληρωτές,
χτες οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, σήμερα οι συνάδελφοι των τεχνικών ειδικοτήτων, αύριο, κατά Στουρνάρα, οι αναξιοπαθούντες, αργότερα οι ανεπαρκείς της αξιολόγησης, οι μεγαλύτερης ηλικίας και πάει λέγοντας.

Για την κυβέρνηση, το τέλος της κατρακύλας είναι μόνο ο πάτος. Σπρώξιμο μαζικό χρειάζεται για να φτάσει στον πάτο μια ώρα αρχύτερα.


ΠΗΓΗ


 

Άδειες των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα τι ισχύει

Τι ισχύει για τις άδειες των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα Διευκρινίσεις σχετικά με τις άδειες των υπαλλήλων που βγήκαν σε διαθεσιμότητα δίνει με εγκύκλιο του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης . Συγκεκριμένα οι διευκρινίσεις αφορούν τις ημέρες κανονικής αδείας των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα αλλά και την περίπτωση άδειας ανατροφής τέκνου

Στην περίπτωση των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα η εγκύκλιος που παρουσίαζει το dikaiologitika.gr προβλέπει ότι οι μεταφερόμενοι υπάλληλοι από την διαθεσιμότητα μεταφέρουν στο ακέραιο τα δικαιώματα που είχαν έως τις 13/11/2012, ημερομηνία που αυτοδίκαια τέθηκαν σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της θέσης τους, όπως ημέρες μη ληφθείσας κανονικής αδείας λόγω υπηρεσιακών αναγκών του περασμένου έτους, όπως προκύπτει από τον υπηρεσιακό φάκελο του υπαλλήλου.

Λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι από 13/11/2012 έως την ημερομηνία τοποθέτησής τους δεν παρείχαν εργασία στις νέες υπηρεσίες, η άδεια για το τρέχον έτος (2013) θα υπολογιστεί αναλογικά με βάση τις εργάσιμες ημέρες που μεσολαβούν από την επάνοδο του υπαλλήλου μέχρι τη 31η Δεκεμβρίου του 2013 (δηλ. δύο ημέρες για κάθε μήνα υπηρεσίας η οποία μπορεί να χορηγηθεί σωρευτικά). Παράλληλα η εγκύκλιος προβλέπει ότι υπάλληλοι οι οποίοι είναι γονείς τέκνων έως και τεσσάρων 4 ετών μπορούν να αιτηθούν στις νέες τους υπηρεσίες που μετακινήθηκαν από την διαθεσιμότητα άδεια ανατροφής τέκνου, και εφόσον δεν έχει χορηγηθεί η εν λόγω άδεια από τον φορέα προέλευσης. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης χαρακτηρίζει την διαθεσιμότητα ως έναν αυτοτελή θεσμό προσωρινής αναστολής της άσκησης των καθηκόντων του δημοσίου υπαλλήλου και ως εκ τούτου είναι ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα στην υπηρεσιακή κατάσταση του υπαλλήλου, του οποίου η θέση έχει καταργηθεί, με σκοπό τη μετάταξή του σε άλλη υπηρεσία.

πηγη

Δείτε ποιοι μας αποχαιρετούν από το Δημόσιο τον Σεπτέμβριο!!!

Κύβος ερρίφθη …. 9.820 υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου!!!! Η λίστα με το πόσοι και από ποια υπουργεία θα φύγουν είναι ήδη έτοιμη και μπορείτε να την δείτε στη συνέχεια, ενώ μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης όλα τα
υπουργεία θα πρέπει να έχουν στείλει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναλυτικές καταστάσεις με τις θέσεις και τον αριθμό των υπαλλήλων που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, ώστε να προχωρήσει άμεσα και η σύνταξη των προεδρικών διαταγμάτων με τα οποία θα ορίζονται και οι θέσεις που καταργούνται. Μέχρι τις 23 Αυγούστου θα έχει καθοριστεί ο ακριβής αριθμός των θέσεων που καταργούνται.  

Σημειώνεται ότι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα με την ψήφιση του πολυνόμου του υπουργείου Οικονομικών 4.260 υπάλληλοι και απομένουν ακόμη 8.296 που πρέπει να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η κυβέρνηση ωστόσο έθεσε ως στόχο να τεθούν σε διαθεσιμότητα 9.820 υπάλληλοι, δηλαδή 1524 περισσότεροι από όσους προβλέπει η μνημονιακή δέσμευση, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν τυχόν εμπόδια, δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις!!!!!!
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση απομάκρυνσης 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του 2014, ξεκαθάρισε πως υπάρχει καλή συνεργασία με όλα τα υπουργεία, ενώ παράλληλα διεμήνυσε πως όσοι υπάλληλοι έχουν μπει στο Δημόσιο με αξιοκρατικές διαδικασίες και προσόντα δεν έχουν να φοβούνται τίποτα!!!
Πόσοι είναι τελικά οι δημόσιοι υπάλληλοι;;;
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εγκαινίασε χθες τον νέο διαδικτυακό τόπο της κυβέρνησης (http://apografi. yap.gov.gr), όπου καταγράφεται αναλυτικά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται είτε ως μόνιμοι είτε ως συμβασιούχοι, καθώς και ο αριθμός των υπαλλήλων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, κινητικότητας, πειθαρχικής δίωξης, ή έχει αποχωρήσει, ανά μήνα. Σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο διαθέτει 614.053 υπαλλήλους, περισσότεροι από τους οποίους είναι εκπαιδευτικοί!!!! 
 

Δειλοί Μοιραίοι κι Άβουλοι Αντάμα

Μας λένε οι ψιττακοί της Τηλεδημοκρατίας μας για την αναδιάρθρωση του κράτους. Για το πολιτικό θάρρος που διαθέτουν οι λεοντόκαρδοι κυβερνήτες μας να αλλάξουν την κρατική μηχανή και να μετατρέψουν το ελληνικό «Pony» σε γερμανικό «Audi». Για τα σχέδια του νέου ελληνικού οχήματος, ξεσηκώνουν το μοντέλο του νεοφιλελευθερισμού που όπου κι αν εφαρμόστηκε, άφησε πίσω μόνο δάκρυα, αίμα και δυστυχία· αυτό το τελευταίο δεν το λένε.

Ποιον προσπαθούν, αλήθεια, να κοροϊδέψουν? 

Προσπαθούν να κοροϊδέψουν αυτόν που οικονομικά εξαντλημένος και κοινωνικά αποκλεισμένος, ζει περιορισμένος στο υπό κατάσχεση σπίτι του, τακτοποιώντας στο ερμάρι -ντροπιασμένος που δεν μπορεί να τους εξοφλήσει- τους απλήρωτους λογαριασμούς του.

Προσπαθούν να κοροϊδέψουν  αυτόν στον οποίο το «κύρος» των Ξεφτεντέρηδων έχει ακόμα το λούστρο του και την πέρασή του, πετυχαίνοντας ακόμα να τον τρομάζουν, την ώρα που εκπέμπουν το μονότονα επαναλαμβανόμενο μήνυμα του φόβου στην τηλεοπτική ζώνη μεταξύ των τούρκικων σίριαλ. 

Προσπαθούν να κοροϊδέψουν  αυτόν που φοβάται, κλεισμένος στο σπίτι του, καταναλώνοντας το προϊόν των ψιττακών της Ελληνικής Τηλεδημοκρατίας, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και φοβάται· φοβάται ότι η ζωή του θα γίνει ακόμα χειρότερη. Αναζητά απελπισμένος τους φταίχτες. Τους ψηφίζει κιόλας. Τους ψηφίζει, ελπίζοντας άλογα, με τρόπο ακατανόητο και μυστικιστικό ότι οι φταίχτες της δυστυχίας του, θα του κατασιγάσουνε το φόβο που γεννά μέσα του η βεβαιότητα ότι ο μισθός του θα γίνει ακόμα μικρότερος, η σύνταξη του ακόμα πενιχρότερη τα όνειρα του ακόμα εφιαλτικότερα. 
Υπάρχουν πολλοί αναμεταξύ μας -οι περισσότερο αδύναμοι κι οι περισσότερο φοβισμένοι, κατά κύριο λόγο- που είναι πρόθυμοι να πιστέψουν αυτές τις απίστευτες ανοησίες για την επανίδρυση του κράτους. Το κράτος χρειάζεται βαθιές τομές και πλατιές μεταρρυθμίσεις. Σε αυτό όλοι συμφωνούμε. Πού είναι όμως καταχωρισμένο το κρυφό σχέδιο αυτών των μεταρρυθμίσεων? 

Δεν ονομάζεις βέβαια «σχέδιο» την επέλαση αυτού του ανεπάγγελτου γόνου βλαβερού γεννήτορα, του σημερινού «υπουργού» διοικητικής μεταρρύθμισης, κατά των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτή την τυφλή εξόντωση με το κομμάτι, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου τις είπανε, δεν είναι κάτι που μπορεί να ονομάσει κανείς σχέδιο. Εκτός κι αν ο λόγος γίνεται για κάποιο σχέδιο «τελικής λύσης», αυτό θυμίζουν οι εξελίξεις των ζοφερών τούτων ημερών. 

Κυνηγοί κεφαλών. 

Πάτησαν έναν διακόπτη και βύθισαν τη χώρα στο μαύρο της κρατικής τηλεόρασης για να καταγράψουν –κατά τα φαινόμενα- επιτυχία συλλογής πεντακοσίων κεφαλών. Ύστερα τους ήρθε και πατώντας έναν άλλο διακόπτη, ξαπόστειλαν τη δημοτική αστυνομία – μερικές χιλιάδες κεφαλών κι από εκεί. Μαζί είχαν και τη φαεινή ιδέα να διαλύσουν την επαγγελματική εκπαίδευση. Πάλι με το πάτημα ενός κουμπιού. Εκεί δε φοιτούν παιδιά από τα πλουσιότερα κοινωνικά στρώματα, αλλά είναι τάχα αυτό το σημαντικότερο? Όχι, μερικές ακόμα χιλιάδες κεφαλών, άλλο ένα κρατούμενο, άλλο ένα εύσημο από εκεί· να πιο είναι το σημαντικότερο. Έπεται, οσονούπω, η συνέχεια με τα δημόσια νοσοκομεία και τις άλλες «ζημιογόνες» κοινωνικές δομές. Μπροστά στην επιτυχία του προγράμματος, δεν έχουν σημασία οι αναλώσιμες ανθρώπινες ζωές.

Όμως, ούτε καν σχέδιο «τελικής λύσης» δεν είναι αυτό! Διότι, αν τουλάχιστον υπήρχε ένα τέτοιο σχέδιο, έστω κι εκδικητικό, μοχθηρό κι ανθελληνικό, όπως διατείνονται οι διάφοροι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας, θα ήταν τουλάχιστον ένα διατυπωμένο σχέδιο που όσο κι αν το κρατούσαν κρυφό σαν εφτασφράγιστο μυστικό, κάπου, κάπως, θα είχε διαρρεύσει. 

Αυτό που βλέπομε καθημερινά είναι μια ανερμάτιστη πορεία προς το τίποτα, με ένα πολιτικό προσωπικό άβουλο και ανίκανο να λειτουργήσει σε συνθήκες κρίσης, όταν, χειρότερα, δεν είναι υπόλογο διαφθοράς και διασπάθισης δημόσιων πόρων. Ένα πολιτικό προσωπικό εγκλωβισμένο σε συμφωνίες που συνομολόγησε. Συμφωνίες που άλλοτε δεν τις διάβασε πριν τις υπογράψει, άλλοτε δεν τις κατανόησε υπογράφοντάς τες κι άλλοτε δεν πίστεψε ότι οι όροι που συνομολογούσε θα μπορούσαν ποτέ να μπουν σε τροχιά επιβολής. 

Αυτό που βλέπομε καθημερινά είναι ένα πολιτικό προσωπικό παραδομένο στις ανειλημμένες δεσμεύσεις, που έχουν μπει σε περίτεχνα υποδείγματα και ταΐζουν προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, δίνοντας αναλύσεις ευαισθησίας μέχρι να πεις κινίνο: τόσοι φόροι δεν μαζεύτηκαν από εδώ, τόσα κεφάλια δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να κοπούν από εκεί, τόσα σχολεία είναι περιττά, τόσα νοσοκομεία αχρείαστα. Οι χρεώσεις πρέπει να ισούνται με τις πιστώσεις, απαράβατος κανόνας ορθής λειτουργίας των υποδειγμάτων. 

Αλλά όλα αυτά είναι γνωστά. Γνωστό κι ότι είναι υπογεγραμμένες οι δεσμεύσεις. Γνωστό κι ότι τους ξαναψηφίσαμε παρόλο που ανέλαβαν αυτές τις δεσμεύσεις χωρίς ποτέ να μας ρωτήσουν.

Κι αφού αυτά είναι γνωστά, εγώ θέλω να πω δυο-τρεις κουβέντες για τον Γιάννη. Ο Γιάννης ήταν δημοτικός αστυνομικός και είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών.

Θέλω να πω λοιπόν ότι θα έπρεπε να ντρεπόμαστε σαν κοινωνία που συζητάμε αν ο Γιάννης μπορεί -ή δεν μπορεί- να απορροφηθεί κατά προτεραιότητα, προκειμένου να κόβει κλήσεις παράνομης στάθμευσης, μεταταγμένος από την Δημοτική στην Ελληνική Αστυνομία. 

Αντί, σε καιρούς χαλεπούς όπου δεν περισσεύει κανείς και τίποτα, να επιστρατεύουμε την κοινή λογική, να καταγράψομε τι ήταν αυτό που σπούδαζε τόσα χρόνια με δημόσιους πόρους ο Γιάννης για να γίνει δόκτορας και να βρούμε από ποια θέση θα μπορούσε με τα προσόντα του να βοηθήσει αυτήν την προσπάθεια αναδιάρθρωσης της δημόσιας διοίκησης, εμείς κουβεντιάζομε αν θα διατηρήσει ένα μικρό προβάδισμα στο δικαίωμα να συνεχίσει να κόβει κλήσεις παράνομης στάθμευσης. 

Νοσηρή είναι μια κοινωνία που δεν ενδιαφέρεται να εκμεταλλευθεί τον Γιάννη, που τόσα χρόνια, μαζί με τους κόπους, τα έξοδα και τις στερήσεις του, έκανε χρήση και του δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης. Και τώρα που είναι έτοιμος ο Γιάννης, κοτζάμ δόκτορας, να επιστρέψει στην κοινωνία κάμποσα από αυτά που πήρε, με αντάλλαγμα μια αξιοπρεπή διαβίωση, εμείς απλώς θεωρούμε ότι έχει ένα μικρό προβάδισμα στο δικαίωμα επιβίωσης -ανάμεσα στους εκλεκτούς που θα βιοποριστούν κόβοντας κλήσεις παράνομης στάθμευσης!

Κι όσο καταδεχόμαστε να κάνομε συζητήσεις σε τέτοια βάση, τόσο μας αξίζουν κυβερνήσεις σαν ετούτη την κυβέρνηση των Ολετήρων που τη διάλυση την ονομάζει αναδιάρθρωση. Κανένα σχέδιο, κανένας υπολογισμός των επιπτώσεων -στόχος δεν είναι να μετατρέψουν το ελληνικό «Pony», σε γερμανικό «Audi», όπως ψευδώς λένε, αλλά να πουλήσουν το «Pony» για παλιοσίδερα. Ανόητοι, ανεπάγγελτοι κι ανίκανοι να διαχειριστούν οτιδήποτε δεν προϋποθέτει ρόλους τιμαριούχων. 

Αυτοί «κυβερνούν» την Ελλάδα κι εμείς «δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα». Από την απάθειά και τη μοιρολατρία μας προκύπτει σαν συμπέρασμα ότι αυτοί είναι που μας αξίζουν· και μην το πεις: δεν έχει καμιά σημασία που ο Γιάννης δεν τους ψήφισε. 

Χώρα Θανάτου.




Τρία χρόνια αυξανόμενης Εξαθλίωσης των Ελλήνων.
Συνεχώς παραχωρούμενης εθνικής κυριαρχίας.
Αυτή είναι η χώρα μας. 
Σε αυτήν Ζούμε ΕΜΕΙΣ.

Ναι...
Είμαστε ΕΜΕΙΣ που λησμονήσαμε ΟΛΕΣ
τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Τις Πωλητικές τους. Τις μονόπλευρες Λιτότητες.
Τον Πλούτο που μοίρασαν στην Ολιγαρχία.
Τα όνειρα που μας τάϊζαν. Τα γιαούρτια. Τα κουλούρια.

Είμαστε ΕΜΕΙΣ που ανεχτήκαμε τη Διαφθορά. Τα σκάνδαλα.
Που συγχωρέσαμε τις μίζες. Τα λαμόγια. Τα τζάκια.

Είμαστε ΕΜΕΙΣ που παρακολουθούσαμε τη Δημοκρατία
να μετατρέπεται σε γιο-γιο.
Αλλος την τραβούσε κι άλλος την κατουρούσε.

Ναι...
Είναι η Χώρα μας και είμαστε ΕΜΕΙΣ που κάνουμε
ουρά για δέκα κιλά ζαρζαβατικά.
Είναι τα παιδιά μας που λιποθυμούν από Πείνα. 
Είναι τα νοσοκομεία μας που στερούνται τροφής και φαρμάκων. 
Είναι οι Δικοί μας Ανεργοι που απειλούνται.
Οι Δικοί μας Αστεγοι, οι Δικοί μας Αθλιοι που αυτοκτονούν.
Ομως...
ΕΜΕΙΣ ορίσαμε τους Κατακτητές μας. Τους Συνεργάτες τους.
ΑΥΤΟΙ λυμαίνονται τη Χώρα και απομυζούν τον πλούτο της.
ΑΥΤΟΙ έχουν δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω μας.

ΑΥΤΟΙ  διαχειρίζονται την καθημερινότητα των Εξαθλιωμένων,
ορίζουν τη σειρά προτεραιότητας στα συσσίτια,
επιβάλλουν την ανά μήνα περικοπή μισθών και συντάξεων.
ΑΥΤΟΙ συντάσσουν τις Λίστες Θανάτου.
---------------------------------------
Αυτή είναι η Χώρα μας και είναι Ανήμπορη. Αβοήθητη.
Είμαστε ΕΜΕΙΣ και είμαστε Αδιάφοροι. Δειλοί.
Ομως...
Είμαστε ΕΜΕΙΣ που ορίζουμε τη Μοίρα μας.
ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ.
Αν δεν ορίζουμε πια τις Ζωές μας...
ας ορίσουμε το Θάνατό μας.
Αν είναι να Πεθάνουμε ας Πεθάνουμε.
Σ ή μ ε ρ α!!
Οχι αύριο. Ούτε το 2014. Ούτε το 2020.
Χωρίς επιμήκυνση γαμώτι μου...
Κι ας Πεθάνουμε Αντάμα.
ΟΧΙ χώρια.
ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.
Στις Πλατείες. Στους Δρόμους...

πηγη

Ο Σίμος Κεδίκογλου διόρισε το... αίσθημα του! (ΦΕΚ) - Στην υγεία των...κορόιδων!

Στην υγεία των...κορόιδων!

Πολύ ερωτευμένος είναι το τελευταίο διάστημα ο Σίμος Κεδίκογλου, με την 28χρονη οικονομολόγο Μαντώ Κόλλια. Η νεαρή Μεσσήνια στην καταγωγή, του έχει πάρει μάλιστα τόσο πολύ τα μυαλά, που
ο υπουργός είπε να την βολέψει με έναν δωράκι- διορισμό...

Αν πάντως οι κυβερνητικοί βολεύουν μέχρι και το...αίσθημα τους, τότε δεν θέλουμε καν να φανταστούμε τι θα γίνεται με γυναίκες και παιδιά....



ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ - Mαζικές απολύσεις υπαλλήλων και με νόμο

Aθρόες απολύσεις και με τη… βούλα θέλει η τρόικα στον ιδιωτικό τομέα και βέβαια, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως αντίρρηση. Τρέχει να προωθήσει νομοθετική διάταξη προκειμένου να αυξήσει το όριο των απολύσεων ή και να το καταργήσει.

Το ζήτημα των απολύσεων τίθεται στην έκθεση της Κομισιόν στο όνομα της… ανάπτυξης. Αυτής για την οποία έχει καταστραφεί τέσσερα χρόνια τώρα η χώρα και η ελληνική κοινωνία. Αυτής για την οποία υποτίθεται πώς η κυβέρνηση δεν θα έπαιρνε άλλα μέτρα αλλά ισοπεδώνει ότι έχει απομείνει.

Σήμερα το όριο των απολύσεων στις επιχειρήσεις από 150 άτομα προσωπικό και πάνω είναι 5%. Το υπουργείο Εργασίας υπό τον κ. Βρούτση επεξεργάζεται σχέδιο για το διπλασιασμό του, στο 10%, ενώ η τρόικα αξιώνει ακόμη και την κατάργηση του, με ταυτόχρονη απελευθέρωση της διαδικασίας, αφού μέχρι τώρα απαιτείται υπογραφή υπουργού.

Θέλει επίσης η τρόικα να επιτρέπονται μαζικές απολύσεις και στις επιχειρήσεις που απασχολούν μικρότερο αριθμό εργαζομένων από τους 150.

Όχι πώς τώρα ο εργοδότης δεν μπορεί να απολύσει μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων από το 5% του ορίου. Ίσα ίσα η κυβέρνηση του «έλυσε» νομικά τα χέρια να απολύει και χωρίς να καταβάλει αποζημιώσεις, ενώ το άρθρο 99 έχει γίνει της μόδας και όποιος θέλει προσφεύγει στην πτωχευτική διαδικασία «πετώντας» στο δρόμο τους εργαζόμενους χωρίς να τους δώσει απολύτως τίποτα, διασώζοντας ο ίδιος τα περιουσιακά του στοιχεία.

Πίσω δε από τη νέα αυτή απαίτηση της τρόικας κάποιοι θεωρούν πως κρύβονται και Έλληνες επιχειρηματίες που θέλουν να κερδοσκοπούν διατηρώντας τις επιχειρήσεις τους αλλά με μεροκάματα… Κίνας.

Το μοντέλο των αθρόων απολύσεων εκτιμάται πώς θα εγκαινιασθεί από τις τράπεζες που πρέπει το συντομότερο να μειώσουν το προσωπικό τους κατά 12.500. Αφού οι τραπεζίτες «τσέπωσαν» τα δις της ανακεφαλαιοποίησης που πληρώνει ο ελληνικός λαός και δεν έχουν δώσει με τη μορφή δανείου ούτε ένα ευρώ, τώρα πάνε σε μαζικές απολύσεις και εκατοντάδες «λουκέτα» σε καταστήματα.

Ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό. Εκτελώντας τις εντολές της τρόικας διαλύουν τα πάντα. Κάνουν στάχτη Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα για να πατήσουν αύριο κάποιοι στα αποκαΐδια και να θησαυρίσουν.

Είναι πασιφανές πλέον πώς στόχος είναι η καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας και η μετατροπή της χώρας σε αποικία. Όσοι δεν το έχουν ακόμη αντιληφθεί προφανώς ζουν σε άλλο τόπο και χρόνο!

defencenet.gr

Χάος ανάμεσα σε τιμές και εισοδήματα

Με την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών να επιδεινώνεται συνεχώς και τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής αγοράς να παραμένουν χωρίς δρομολογούμενες λύσεις επί της ουσίας, δε μπορεί να μη ξανασταθεί κανείς στην απελπιστικά αργή αποκλιμάκωση των τιμών.

Ειδικά, όταν δίνονται στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία που μαρτυρούν με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο την αδυναμία , όχι παρέμβασης στην αγορά φυσικά, αλλά ανάληψης ουσιαστικών μέτρων έτσι ώστε να αρχίσει σιγά σιγά να κλείνει η τεράστια ψαλίδα που χωρίζει εισοδήματα – τιμές.

Αν κι εδώ που τα λέμε δεν είναι τεράστια ψαλίδα, στην πραγματικότητα είναι χάος…

Και για του λόγου το αληθές, στο πρώτο εξάμηνο του 2013 οι τιμές στο οργανωμένο λιανεμπόριο, τα σούπερ μάρκετ δηλαδή, υποχώρησαν κατά 1,47% (!) σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2012. Μάλιστα η εκτίμηση του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου είναι ότι πλέον οι τιμές σταθεροποιούνται στα επίπεδα του 2009…

Επιπλέον η ανάλυση 884 κωδικών προϊόντων έδειξε ότι τον Ιούνιο φέτος οι τιμές υποχώρησαν κατά 0,27% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 και κατά 2,41% σε σχέση με το 2011.

Αυτή η συγκλονιστική …. κατηφόρα των τιμών προέρχεται ουσιαστικά από τρεις-τέσσερις μεγάλες κατηγορίες προϊόντων όπως φρούτα/λαχανικά -9,26%, είδη καθαρισμού -3,50% ή κρέατα -3,33%. Αντιθέτως γαλακτοκομικά κι αυγά (βασικά είδη διατροφής) «τσίμπησαν» 0,29%.

Και για να μην έχετε αμφιβολίες για την αξιοπιστία όλων τούτων, είναι προϊόν επεξεργασίας από στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης και της ΕΛΣΤΑΤ.

Φανταζόμαστε ότι κάθε σχόλιο είναι πια περιττό.


Darknet, η σκοτεινή πλευρά του internet

Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για σκάνδαλα κατασκοπείας,  στα οποία εμπλέκεται η αμερικανική μυστική υπηρεσία NSA, έχει ανοίξει μεγάλος δημόσιος διάλογος σε Ευρώπη και ΗΠΑ για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο της συζήτησης αυτής το βάρος πέφτει κυρίως στην ασφάλεια στο συμβατικό διαδίκτυο.Υπάρχει όμως και μία άλλη πτυχή του κυβερνοχώρου λιγότερο γνωστή. Πρόκειται για το λεγόμενο darknet, έναν ακόμη "παγκόσμιο ιστό", ο οποίος λειτουργεί υπό καθεστώς πλήρους ανωνυμίας και χωρίς τη δυνατότητα ανίχνευσης της ηλεκτρονικής ταυτότητας των χρηστών.
Αποτελεί έτσι συχνά "δέλεαρ" για παράνομες δραστηριότητες.

Πώς λειτουργεί το darknet και σε τι διαφέρει από το internet
Το darknet είναι ένα αυτόνομο διαδίκτυο. Η βασική διαφορά του με το "world wide web" είναι ότι έχει περιορισμένη εμβέλεια και επιπλέον λειτουργεί σε καθεστώς ανωνυμίας, χάρη σε εντελώς διαφορετικά συστήματα και τεχνικές δομές.
Το darknet δεν είναι ένα συγκεντρωτικό σύστημα, πράγμα που σημαίνει πως δεν απαιτείται πουθενά να γίνει είσοδος σε ηλεκτρονικές πύλες με ταυτοποίηση προσωπικών στοιχείων. Στο ίντερνετ, μπαίνοντας στο facebook για παράδειγμα, η ανταλλαγή μηνυμάτων αλλά και το ανέβασμα φωτογραφιών και άλλων αρχείων αφήνει πάντα πίσω αόρατα ηλεκτρονικά ίχνη, τα οποία καταγράφουν και ταξινομούν όλες αυτές τις πληροφορίες. Ακριβώς αυτά τα ίχνη είναι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για λόγους παρακολούθησης και κατασκοπείας.
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutsche Welle, ο εντοπισμός αντίστοιχων πληροφοριών είναι σχεδόν αδύνατος στο darknet. Εκεί η πλοήγηση γίνεται με όρους άκρας μυστικότητας, δεν υπάρχουν μηχανές αναζήτησης όπως η google ούτε φόρουμ ή ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων. Το darknet λειτουργεί βέβαια με πολύ χαμηλές ταχύτητες.
Ένα παράλληλο διαδίκτυο που δεν υπόκειται σε έλεγχο
Για όλους τους παραπάνω λόγους,  το darknet προσφέρει "ασφαλή" στέγη σε κύκλους του παραεμπορίου, της μαφίας αλλά και σε διεθνή δίκτυα τρομοκρατίας.
Οι σύγχρονες μέθοδοι εντοπισμού παράνομων δραστηριοτήτων στο darknet δεν είναι ιδιαίτερα εξελιγμένες, με αποτέλεσμα ακόμη και οι πιο άρτια οργανωμένες μυστικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο να μην μπορούν να ελέγχουν αποτελεσματικά τον αυτορρυθμιζόμενο αυτό χώρο.
Οι περισσότερες συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες ή άλλων εγκληματιών γίνονται με βάση στοιχεία που συλλέγονται από το κοινό διαδίκτυο.
Προς το παρόν οι διωκτικές αρχές καταφέρνουν να εξαρθρώνουν αντίστοιχα κυκλώματα που δρουν στο darknet μέσω πιο παραδοσιακών μεθόδων: για παράδειγμα υπάρχουν περιπτώσεις όπου αστυνομικοί παρουσιάστηκαν ως επίδοξοι αγοραστές ναρκωτικών ουσιών στο darknet, δημιούργησαν "σχέση εμπιστοσύνης" με τους παραεμπόρους κι έτσι κατάφεραν να τους εντοπίσουν εν τέλει… δια ζώσης.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ

Αναρτήθηκαν την Τρίτη, στον διαδικτυακό τόπο του Ο.Α.Ε.Δ. Οι πίνακες με τους δικαιούχους που τα παιδιά τους θα μπουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Οργανισμού.

Οι τελικοί πίνακες επιλογής βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2013-2014 ως εξής:

-Πίνακας βρεφών Α (βρέφη από 8 μηνών -1,5 ετών)
-Πίνακας βρεφών Β (βρέφη από 1,5 ετών -2,5 ετών)
-Πίνακας νηπίων (νήπια από 2,5 –την προσχολική ηλικία)

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «οι παραπάνω πίνακες διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τις εισηγήσεις των Επιτροπών Ενστάσεων και επιλογής βρεφών και νηπίων, οι οποίες συγκροτήθηκαν με την αρ. πρωτ. 54852/02-07-2013 Απόφαση Διοικητή του ΟΑΕΔ».


Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα από τους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του Ο.Α.Ε.Δ., όπου υπέβαλαν την αίτησή τους και από την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaed.gr .

protothema.gr

Iδιοκτήτης ξενοδοχείου δεν είχε ακουστά τη λέξη ΙΚΑ...

49 ανασφάλιστοι στους 51 εργαζόμενους σε ξενοδοχείο της Κρήτης!!!

Στο όλα ή τίποτα, διάλεξε το τίποτα ένα ξενοδοχείο στην Κρήτη, που όπως αποδείχτηκε είχε το 96% του προσωπικού του, ανασφάλιστο.

Ο ...
ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου μάλλον δεν είχε ακουστά τη λέξη ΙΚΑ.

Το ξενοχοδοχείο στην Κρήτη έχει μετατραπεί σε παράδειγμα προς αποφυγή και ενδεικτικό του υψηλού ποσοστού αδήλωτης εργασίας.

Και αυτό γιατί σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων, ήταν στα χαρτιά "ανύπαρκτο"

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε έλεγχο που πραγματοποίησε πρόσφατα η Οικονομική Αστυνομία σε περιοχή της Κρήτης, εντοπίσθηκαν 49 ανασφάλιστοι σε σύνολο 51 εργαζομένων!

Στο 38,4% η αδήλωτη εργασία το πρώτο εξάμηνο του 2013

Σύφμωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ, μόνο για περιπτώσεις αδήλωτης εργασίας, κατά το α' εξάμηνο του 2013, έχουν επιβληθεί 6.074 πράξεις επιβολής προστίμου συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ, έναντι 4.538 πράξεων επιβολής προστίμου ύψους 5,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012, ενώ 28 επιχειρήσεις έχουν κλείσει για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών.

Η αδήλωτη εργασία αυξάνεται συνεχώς από την αρχή της κρίσης, όπως παραδέχθηκε άλλωστε και ο υπουργός Εργασίας.

Από 25% το 2010 και 30% το 2011, έφθασε στα 38,2 το 2012 και 38,4% το πρώτο εξάμηνο του 2013 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΠΕ.

Τα στοιχεία αυτά είναι απλά ενδεικτικά αφού οι έλεγχοι γίνονται στοχευμένοι σε χώρους για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ή καταγγελίες.

πηγη

Ιδού η λίστα των 80 καταστημάτων των ΕΛΤΑ που μπαίνει λουκέτο

Ο ταχυδρόμος των ΕΛΤΑ δεν θα πηγαίνει γράμματα σε 80 χωριά και κωμοπόλεις της Ελλάδας. Ο μεγαλύτερος οργανισμός της Ελλάδας, βάση δικτύου καταστημάτων και πρακτορείων, αποφάσισε να βάλει “λουκέτο” σε 80 καταστήματα.

Τα καταστήματα αυτά, στα οποία απασχολούνται από 1 – 3 άτομα, θα αντικατασταθούν από πρακτορεία ιδιωτών (η “Ε” δημοσιεύει τη σχετική λίστα). Η αναδιάρθρωση των καταστημάτων βασίζεται σε μελέτη της αρμόδιας διεύθυνσης και αφορά τα πλέον μειονεκτικά από άποψη εσόδων.
Το κλείσιμο των καταστημάτων θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση 2,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο εξυγίανσης των οικονομικών του οργανισμού, ο οποίος σημείωσε πέρσι ζημιές 9,2 εκατ.
Από το μέτρο πρόκειται να επηρεαστούν 150 – 200 εργαζόμενοι, ενώ ήδη προκλήθηκαν αντιδράσεις, τόσο από πολιτικούς φορείς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ), όσο και από τοπικούς δήμους και περιφέρειες.

“Τα έσοδα των συγκεκριμένων καταστημάτων είναι ιδιαίτερα περιορισμένα και προχωρούμε στην αντικατάσταση, υπό την έννοια, ότι μας δίνεται η δυνατότητα ν’ αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό, αυτών των καταστημάτων, σε άλλες θέσεις του δικτύου”, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Κωστής Μελαχροινός.
Το “λουκέτο” καταστημάτων εντάσσεται σε ένα ευρύ σχέδιο αναδιάρθρωσης του οργανισμού, με διάρκεια έως τα τέλη του 2014. Αυτό, διότι σημειώνεται σταθερά πτωτική πορεία του κύκλου εργασιών του ομίλου. Ενδεικτικό είναι ότι η υποχώρηση, το 2012, έφτασε το 29% σε σχέση με το 2007 και 35% σε σχέση με το 2008.
“Από το φθινόπωρο έως τις αρχές του νέου έτους, η ίδια κίνηση θα γίνει και σε αστικά καταστήματα ΕΛΤΑ, που σύντομα προσδιορίζεται ο αριθμός και η θέση τους”, συμπληρώνει ο κ. Μελαχροινός.
Ως αιτίες συρρίκνωσης των εσόδων επισημαίνονται η παρατεταμένη οικονομική ύφεση, η υποκατάσταση του επιστολικού ταχυδρομείου από τις ηλεκτρονικές μορφές επικοινωνίας, η σχετικά χαμηλή «ταχυδρομική κουλτούρα» των Ελλήνων, σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους, αλλά και ο αυξημένος ανταγωνισμός, σε συνδυασμό με την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς από 1/1/2013.
Tα 80 καταστήματα που κλείνουν

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΝΕΟΥ ΠΕΤΡΙΤΣΙΟΥ
ΑΝΑΤ ΜΑΚΕΔ ΘΡΑΚΗΣ ΝΕΑΣ  ΒΥΣΣΑΣ
ΑΝΑΤ ΜΑΚΕΔ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΝ ΕΒΡΟΥ
ΑΝΑΤ ΜΑΚΕΔ ΘΡΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΗΣ 
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΒΙΤΣΙΟΥ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΒΕΥΗΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΑ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΣΠΗΛΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΥΡΓΕΤΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΛΙΒΑΔΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΙΤΕΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΗΛΙΕΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΝΘΗΡΟΥ
ΗΠΕΙΡΟΥ ΒΡΟΣΙΝΑΣ
ΗΠΕΙΡΟΥ ΔΕΡΒΙΖΙΑΝΩΝ
ΗΠΕΙΡΟΥ ΔΟΛΙΑΝΩΝ
ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΗΠΕΙΡΟΥ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΗΛΙΑΝΩΝ 
ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΓΝΑΝΤΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ 
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΩΡΕΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΡΙΚΕΛΛΟΥ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΥΣΟΥ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ 
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΟΥΡΝΑ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΡΥΤΑΙΝΑΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΡΕΠΑΝΟΥ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΝΕΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΖΕΥΓΟΛΑΤΕΙΟΥ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΛΙΑΝΩΝ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΡΥΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΡΟΚΕΩΝ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΧΩΡΑΣ
ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝ
ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ
ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ
ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ
ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ
ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ
ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ
ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΡΑΓΑΝΟΥ
ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΥΦΗΜΙΑΣ
ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΟΥΔΡΟΥ
ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ
ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΜΠΩΝΑ
ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΟΡΘΙΟΥ
ΠΕΙΡΑΙΑ & ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΓΟΥΛΑΣ
ΚΡΗΤΗΣ ΚΡΙΤΣΑΣ
ΚΡΗΤΗΣ ΜΑΛΩΝ
ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥΡΛΩΤΗΣ
ΚΡΗΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΑΛΗΝΗΣ
ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΝΟΡΜΟΥ ΡΕΘ.
ΚΡΗΤΗΣ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ   πηγη