EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΕΚΤΑΚΤΟ!!! ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!! ΜΑΤ και συλλήψεις στις κεραίες του Υμηττού!

Ξύλο και συλλήψεις στις κεραίες του Υμηττού από erg_deltio 22:04, Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

H ΕΡΤ εκπέμπει στο κανάλι 21
Πριν κάποια ώρα η ΕΡΤ ξεκίνησε να εκπέμπει αναλογικά από το κανάλι 21 του Υμηττού, ενέργεια που πήγαν να υποστηρίξουν αλληλέγγυοι.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους μιά κλούβα μπάτσοι και 6 περιπολικά ανέβηκαν στις κεραίες και χωρίς καθυστέρηση άρχισαν να ξυλοφορτώνουν ανθρώπους.
Υπήρχε ένα πανό μόνο και η επέμβαση ήταν ειρηνική χωρίς διάθεση σύγκρουσης με τους μπάτσους.
Κάποια δημοσιογράφος μετέδωσε από το δελτίο ειδήσεων γύρω στις 10 πως είδε τους μπάτσους να δέρνουν μιά κοπέλα και να κάνουν 2 συλλήψεις.
1484252
ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΜΑΤ ΧΤΥΠΑΝΕ
από D. 22:19, Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013
Στον Υμηττό βρίσκονται δυο περιπολικά και 30 Τεχνικοί και αλληλέγγυοι οι οποίοι απειλούνται από την αστυνομία ότι θα συληφθούν, ενώ οι αστυνομικοί έχουν προκαλέσει φθορά ξένης περιουσίας (στοιχεία και ονόματα υπάρχουν), τα μηχανήματα είναι χρεωμένα στους Τεχνικούς της ΕΡΤ 21:00

ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΜΑΤ ΧΤΥΠΑΝΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!!!! 21:15
Πεντε προσαγωγές μέχρι τώρα συνολικά μεταξύ αυτών η Ευα Μαυρογέννη Δημοσιογράφος της ΕΡΤ 21:20

Πάρα πολύ μεγάλη δύναμη της αστυνομίας στο δρόμο για τις κεραίες, φαίνονται ακόμα και από το Ν. Ψυχικό τα περιπολικά 21:25

Εχουμε χάσει την επικοινωνία με τα άτομα που είναι πάνω στις κεραίες , μάλλον έχουν γίνει πολλές προσαγωγές…
 
ΠΗΓΗ

Food Inc. Η Βιομηχανία Τροφίμων: Ένα ισχυρό ντοκιμαντέρ που μας δείχνει τη σκοτεινή πλευρά της παραγωγής τροφίμων.

Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν έως ότου οι άνθρωποι θέλουν την αλλαγή!

Η ταινία εξετάζει την εταιρική γεωργία στις Ηνωμένες Πολιτείες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η αγροτική βιομηχανία παράγει τρόφιμα που είναι ανθυγιεινά, με έναν τρόπο που είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον και κακοποιεί τόσο τα ζώα όσων και τους εργαζόμενους.



Σκηνοθεσία του βραβευμένου με Emmy σκηνοθέτη Robert Kenner.




πηγη

Δεν θα μπούμε στα σχολεία χωρίς τους συναδέλφους μας!

Γιάννης Λαθήρας*
2.500 μόνιμοι καθηγητές σε διαθεσιμότητα. 10.000 αναπληρωτές έξω από το σχολείο. Διορισμοί 0.
Για τους άθλιους που μας κυβερνούν είναι άψυχα νούμερα (“θέλουμε άλλους 80…”), στα survey, στα στατιστικά και τα διαγράμματα τους. Αιματηρή «συνεισφορά» των δασκάλων των παιδιών στη ανθρωποθυσία του λαού. Για τους τραπεζίτες, τα χρέη, τα κέρδη του Ρέστη του Μπόμπολα και των άλλων κηφήνων και κροίσων της χώρας και της «ευρωπαϊκής οικογένειας».


Έχουν ονόματα για μας, είναι η Μαρία, ο Παναγιώτης, η Στέλλα, η Κωνσταντίνα, η Χριστίνα… δίπλα μας στο γραφείο, φίλοι, ξέρουμε τα παιδιά τους, είμαστε ένα! Όλους μας απέλυσαν…

Μαζί κάναμε σχέδια,
όνειρα, συνεδριάσεις, γιορτές, σεμινάρια, προγράμματα, εκδρομές. Μαζί δίναμε μάχες για τα παιδιά, το σχολειό. Μαζί αγωνιζόμασταν να το αλλάξουμε, να το κάνουμε καλύτερο…
Φοβόμασταν αλήθεια για αυτή τη στιγμή.

«Σοκ και δέος» επί 3 χρόνια και στην εκπαίδευση…

Οι μισθοί μας κατακρεουργήθηκαν. Η νέα γενιά του κλάδου με 600 ευρώ στα βουνά και τα νησιά. Γενοκτονία. Λήστεψαν τα ταμεία μας. Το «εφάπαξ» χάνεται …άπαξ δια παντός!

Έκλεισαν και κλείνουν χιλιάδες σχολεία. Νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑΛ. ΕΠΑΣ. ΤΕΙ, Πανεπιστήμια. ΕΕ -ΔΝΤ «διαβήκαν», χαλασμός.

Τα παιδιά στοιβάζονται όπως όπως σε μεγαλύτερα τμήματα. Μας απείλησαν με πειθαρχικά για «ανάρμοστον συμπεριφοράν» Συνέλαβαν τον αγωνιστή δάσκαλο στο σχολείο του. Μέρες χούντας. Σε αργία «δια ασήμαντον αφορμήν» ή «διότι δεν συνεμορφώθην».

Μας συκοφαντούν ασύστολα: «ψυχασθενείς», «ανώμαλοι», «επίορκοι», «τεμπέληδες»…


Μιλάνε για εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους, όταν μας μετράνε και ξαναμετράνε και δεν ξεπερνούν οι Δ.Υ. τους 600 χιλιάδες, γελοιοποιούνται. Οι «άξιοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα», λέει ο Σαμαράς την ώρα που απολύει ολόκληρους κλάδους και ειδικότητες! «Για να πάρουμε τη δόση, να πληρώνουμε μισθούς». Ποιους μισθούς; Των απολυμένων;

Η χρηματοδότηση έπεσε στο μισό. Πολιορκία από τους “χορηγούς”... Η Coca Cola δεν ανακατασκευάζει ένα σχολείο! Το σχολείο γίνεται πια «δικό» της… Το σχολείο της αγοράς είναι εδώ!

Υποβαθμίζουν τις ξένες γλώσσες. Καταργούν τις βιβλιοθήκες, τμήματα ένταξης, υποδοχής, ενισχυτική διδασκαλία, την επιμόρφωση, αθλητικά σχολεία.

Καταργούν τη πληροφορική, το δίκαιο τη φιλοσοφία. Τα μουσικά και τα διαπολιτισμικά φυτοζωούν. Τώρα απολύουν τους σχολικούς φύλακες, τους μόνους βοηθούς στο έργο μας, μια που δεν υπάρχουν γραμματείς, επιστάτες. Αφήνουν έκθετα τα σχολεία… Πολλά όπως τα τεχνικά έχουν ακόμα ακριβά μηχανήματα.

Καταργούν τις πιο δημοφιλείς ειδικότητες, υγείας-πρόνοιας, αισθητικής, εφαρμοσμένων τεχνών. Είκοσι χιλιάδες παιδιά καταδικάζονται σε «αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος» και μάλιστα επί πληρωμή ή θα αυξήσουν τα ήδη διογκωμένα ποσοστά σχολικής διαρροής.

Τα ιδιωτικά ΙΕΚ οι «έμποροι της Παιδείας» αναμένουν πελατεία, επεκτείνονται με νέες επενδύσεις «τώρα και στο κέντρο του Πειραιά», νέα κτήρια στη Θεσσαλονίκη..

Ο υπουργός δεν πάει βέβαια στην τελετή …κατάργησης ενός σχολείου, εγκαινιάζει όμως το ΙΕΚ ΑΚΜΗ!

«Στο δημόσιο θα μείνει ό,τι δεν μπορεί και δεν θέλει ο ιδιωτικός τομέας». Οι εργαζόμενοι σ΄ αυτό το δημόσιο θα «εξισωθούν» με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. «Θα σας πάρω ωρομίσθιους…».

Το «τεχνικό» σχολείο που ετοιμάζουν θα είναι «κολοβό» και θα στέλνει τα παιδιά από τα 15 στη μαθητεία, ανασφάλιστη και απλήρωτη παιδική εργασία (εδώ ούτε τον ΟΗΕ λογαριάζουν), τζάμπα εργατικό δυναμικό για την «ανάπτυξη».

Το «γενικό» θα γίνει πιο στυγνό εξεταστικό κάτεργο με τα φροντιστήρια σε ανέλιξη, με λιγότερη γνώση, με πανελλαδικές εξετάσεις από τα 15.

Η απεργία που δεν έγινε…

Η αύξηση του ωραρίου
πριν 3 μήνες ήταν ολοφάνερα το εργαλείο για τις κατασκευασμένες υπεραριθμίες, τις επικείμενες απολύσεις.

Δημιούργησε προς στιγμή ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα των καθηγητών (25 χιλιάδες στις συνελεύσεις, 92% ΝΑΙ στην απεργία) που είχε όλους τους «όρους και προϋποθέσεις» , να απειλήσει την κυβέρνηση με πραγματική απεργία στις εξετάσεις αμφισβητώντας το ολέθριο σχέδιό της.

Η ηγεσία όμως αποδείχθηκε πολύ μικρή για την περίσταση, όπως όλες οι «ηγεσίες» άλλωστε αυτά τα πέτρινα χρόνια της κοινωνικής καταστροφής.

«Ανέκρουσε πρύμναν» πολύ γρήγορα,
αφού εν τω μεταξύ η κυβέρνηση έντυσε προληπτικά και αντισυνταγματικά τους καθηγητές στο χακί. Την ίδια στιγμή οι καθηγητές στην Πορτογαλία τόλμησαν ανάλογη απεργία και ανέστειλαν τα μέτρα!

Παρά την απογοήτευση και την αίσθηση της ήττας χωρίς μάχη, οι καθηγητές ανασυντάχθηκαν, αποκαθήλωσαν μετά από πολλά χρόνια τον ένοχο κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Το συνέδριο της ΟΛΜΕ στις αρχές Ιούλη όχι μόνο ανέδειξε πλειοψηφικές τις δυνάμεις της Αριστεράς. Το κυριότερο: πήρε σημαντικές αγωνιστικές αποφάσεις ενάντια στην αντιδραστική αναμόρφωση του σχολείου και τις απολύσεις.

Ενώ τις μέρες του Συνεδρίου ο υπεύθυνος για τις απολύσεις υπουργός Μητσοτάκης διαβεβαίωνε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών, οι απολύσεις στο δημόσιο (για πρώτη φορά μετά το 1911) ξεκίνησαν από τους καθηγητές λίγες μέρες μετά!

Ο «ξαφνικός θάνατος» αλά ΕΡΤ, της τεχνικής εκπαίδευσης και των συναδέλφων μας προκάλεσε μια νέα ανταρσία!

Τεράστιες συγκεντρώσεις καθηγητών σε όλη την Ελλάδα, μέσα στο κατακαλόκαιρο, πανελλαδική συγκλονιστική διαδήλωση στη βουλή, καταλήψεις στις διευθύνσεις και τις περιφέρειες, γενικές συνελεύσεις παντού, επιτροπές αγώνα, συντονισμοί με άλλα σωματεία πρωτότυπες μορφές διαμαρτυρίας, πιέσεις σε βουλευτές, υπουργούς, δημάρχους, ενημερωτικές εξορμήσεις. Οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών ανέπτυξαν σημαντικές πρωτοβουλίες. Θερινά μαθήματα αγώνα .

Το μέγα ερώτημα είναι: τώρα τι κάνουμε;

Πώς απαντάμε στον θυμό, την οργή, αλλά και την απελπισία που σφίγγει τους υπό απόλυση συναδέλφους μας; Χθες χάσαμε την Κλαίρη, δεν άντεξε η καρδιά της…
Το πρόβλημα είναι για όλους και όχι μόνο για αυτούς που αρχικά «διατίθενται για τις ανάγκες» της ΕΕ του ΔΝΤ και του Σάλλα.

Ξέρουμε ότι στην επετηρίδα των απολύσεων περιμένουν κι άλλοι. Δεν έχει νόημα να στοιχηματίζουμε ποιοι, πότε, πώς... Οι κυβερνώντες είναι «Άντρες(; )Έτοιμοι για όλα» . Δεν θα τραγουδάμε «να δούμε ποιος- ποιος θα φαγωθεί». Δεν μας αρμόζει ο κοινωνικός κανιβαλισμός που μας ωθούν! Τώρα θα δώσουμε το πιο μεγάλο μάθημα της ζωής μας. Θα συνεχίσουμε! Θα κάνουμε και τον Αύγουστο κέντρα αγώνα τα σχολεία. Θα ενημερώνουμε την κοινωνία, τους γονείς, τους μαθητές μας.

Θα συμβάλλουμε όλοι με ένα μικρό ποσό κάθε μήνα για τη στήριξη των απολυμένων. Κανένας μόνος του! Δεν υπάρχουν για μας απολυμένοι! Οι συνάδελφοι και οι μαθητές μας θα πάνε κανονικά στο σχολείο τους!

Υπογράφουμε, όχι μόνο συμβολικά, το συμβόλαιο τιμής και αγώνα!

Σ’ αυτό το σχολείο που ετοιμάζουν δεν θα μπούμε! ΔΕΝ μπορούμε να ξεκινήσουμε τα μαθήματα χωρίς τους Συναδέλφους μας!

Έχουμε ήδη αποφασίσει ότι αρχές Σεπτέμβρη και θα το επιβεβαιώσουμε στις γενικές συνελεύσεις, θα ξεκινήσουμε μια μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση έναν ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας.

Η ΟΛΜΕ οφείλει να κινήσει από τώρα τις διαδικασίες σύγκλησης του Διαρκούς Συνεδρίου να διαμορφώσει εισήγηση στις γενικές συνελεύσεις. Χρειαζόμαστε αυτοπεποίθηση, προετοιμασία πολιτική, οργανωτική, κοινωνικές συμμαχίες, αιτήματα που θα μας συνδέουν με τους άλλους εργαζόμενους και θα δίνουν την προοπτική ενός άλλου σχολείου.

Φιλοδοξούμε να πετύχουμε μια απεργία που θα συγκλονίσει τη χώρα με σύνθημα: ή τα τοκοχρεολύσια, τα κέρδη και το νόμισμά τους ή το Ψωμί η Παιδεία και η Ελευθερία του λαού.

Θα καλέσουμε, το κάναμε ήδη και τους άλλους εργαζόμενους σε κοινό αγώνα.

Τα συνδικάτα και η Αριστερά
κάτω από την πίεση του παλλόμενου κόσμου μπορούν να απαγκιστρωθούν από την ηττοπάθεια, τις αναλύσεις, τα υπομνήματα, τις διαπιστώσεις και τις περιγραφές, τη διάσπαση, τις αποσπασματικές κινήσεις διαμαρτυρίας.

Δεν θέλουμε να βγάλουμε άλλα «συμπεράσματα» δεν περιμένουμε» σωτήρες» Θέλουμε να νικήσουμε!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Δεν θα τρώμε τις σάρκες μας ποιος θα διδάξει την ιστορία (τους) στο σχολείο, ήρθε ή ώρα να γράψουμε ιστορία!


* Ο Γιάννης Λαθήρας είναι αντιπρόεδρος της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 


πηγη

Αγριο κυνηγητό από την Εφορία -Ποιους καλούν οι ΔΟΥ για επανέλεγχο

Αγριο κυνηγητό ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους προκειμένου να ελέγξει κατά πόσο τα στοιχεία που αναφέρουν στις φορολογικές τους δηλώσεις είναι αληθή. Γι αυτό και οι περισσότεροι θα κληθούν από την Εφορία για επανέλεγχο. Ενδεικτικό είναι πως έως τώρα από
τις δηλώσεις που έχουν γίνει μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του Taxisnet οχτώ στους δέκα βλέπουν στην οθόνη του υπολογιστή να εμφανίζεται ειδικό μήνυμα με το οποίο καλούνται να προσέλθουν για έλεγχο στην αρμόδια ΔΟΥ. Εκκαθαριστικό εκδίδεται μόλις για το 10% των φορολογουμένων, για τους οποίους δεν υπάρχει πρόβλημα με τις διασταυρώσεις των ποσών που δηλώνουν στην εφορία (εισοδήματα από ακίνητα κ.λπ.).

Οπως αναφέρει και το ΕΘΝΟΣ η κυβέρνηση θέλει από τη μια να σταλεί το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο, όσο ψηλά και αν βρίσκεται -όπως φάνηκε και από το σημείωμα του Γιάννη Στουρνάρα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας-, και απ' την άλλη να ενισχυθούν οι εισπράξεις του Δημοσίου προκειμένου να κλείσει η τρύπα στα έσοδα και να υπάρξουν και νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Ποιους καλεί η Εφορία για επανέλεγχο -Οι τέσσερις κατηγορίες

Το στοίχημα των ΔΟΥ είναι να μην μπορέσει φέτος κανένας από τους φορολογούμενους να «κλέψει» το Κατος. Γι αυτό έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός του ελέγχου τους και από το μικροσκόπιο τους θα περάσουν τέσσερις κατηγορίες φορολογουμένων.

1. Οσοι εμφάνισαν υψηλά ποσοστά παρακράτησης φόρου από μισθωτές υπηρεσίες και δελτία παροχής υπηρεσιών. Οι περισσότεροι ειδοποιούνται πως εντός 15 ημερών θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τα παραστατικά ή να προσέλθουν οι ίδιοι στην Εφορία.

2. Οσοι μισθωτοί δηλώνουν εισόδημα και από ελεύθερα επαγγέλματα είτε με δελτία παροχής υπηρεσιών είτε με απόδειξη δαπάνης του εργοδότη. Θα κληθούν να υποβάλουν ανά πελάτη τα ποσά του παρακρατούμενου φόρου.

3. Οσοι εμφανίζουν υψηλές αφορολόγητες δαπάνες για γιατρούς, νοσήλια, τόκους στεγαστικών δανείων καθώς και οι επιτηδευματίες με μεγάλες επαγγελματικές δαπάνες που είχαν ως αποτέλεσμα το καθαρό φορολογητέο εισόδημα τους να είναι αισθητά χαμηλότερο από τα έσοδα.

4. Οι επιτηδευματίες και οι έμποροι για τους οποίους από τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ προκύπτουν μεγάλες επιστροφές φόρου.

Τι προβλέπει το σχέδιο του υπουργείο για τον επανέλεγχο

Σχέδιο με εκτεταμένους ελέγχους κατά των φοροφυγάδων έχει δώσει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και μεταξύ άλλων προβλέπει:

- Ελεγχος σε φυσικά πρόσωπα- μεγαλοοφειλέτες, τα οποία δηλώνουν ελάχιστα εισοδήματα ενώ παράλληλα έχουν δημιουργήσει χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

- Ελεγχος στις περισσότερες από 60.000 εκκρεμείς υποθέσεις ακινήτων (αγοράς, δωρεάς, κληρονομιάς, γονικής παροχής) που κατά τη μεταβίβασή τους δεν ίσχυε το σύστημα των αντικειμενικών αξιών καθώς και του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

- Ελεγχος στο ΦΠΑ, όπου οι εισπράξεις είναι περιορισμένες σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί.,

- Ελεγχος σε περίπου 2.000 εταιρείες που υπέβαλαν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

- Ελεγχος σε 12.000 επιχειρηματίες στους οποίους δόθηκαν από το 2006 μέχρι το 2011 δάνεια ύψους περίπου 5,5 δισ. ευρώ, με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

- Φύλλο και φτερό θα γίνουν τα αφορολόγητα αποθεματικά που δημιούργησαν περισσότερες από 600 επιχειρήσεις κάνοντας χρήση παλαιότερης διάταξης για τον σχηματισμό ειδικού αφορολόγητου αποθεματικού από τα αδιανέμητα κέρδη τους που στη συνέχεια χαρακτηρίστηκαν παράνομα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το αιτιολογικό ότι συνιστούν κρατική ενίσχυση.

- Στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου θα βρεθούν δύο οφειλέτες - φυσικά πρόσωπα, οι οποίοι ενώ δηλώνουν εισόδημα 10.453 ευρώ εισόδημα τα χρέη τους προς την εφορία φθάνουν τα 365 εκατ. ευρώ. Κανείς από τους δύο φορολογούμενους δεν έχει προχωρήσει σε ρύθμιση της οφειλής του.

- Θα ακολουθήσουν άλλες 48 περιπτώσεις οφειλετών, οι οποίοι δηλώνουν λιγότερα από 5.000 ευρώ το χρόνο, αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να δημιουργήσουν συνολικά χρέη 1 δισ. ευρώ
www.iefimerida.gr

Γραφειοκρατεία τέλος -102 πιστοποιητικά στο σπίτι με ένα κλικ στον υπολογιστή

Μέσα από την Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης www.ermis.gov.gr οι πολίτες θα μπορούν εύκολα, άμεσα και χωρίς καμία ταλαιπωρία να αλληλεπιδρούν με τη Δημόσια Διοίκηση για τη διεκπεραίωση 102 υπηρεσιών, όπως είναι η έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών.

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι πολίτες είναι να εγγραφούν ως χρήστες στην πύλη «Ερμής», www.ermis.gov.gr, και να μεταβούν στη συνέχεια για επιβεβαίωση της ταυτότητάς τους σε οποιοδήποτε κατάστημα ΚΕΠ. Εκεί θα πρέπει να βεβαιώσουν, προσκομίζοντας την αστυνομική τους ταυτότητα, ότι είναι οι κάτοχοι ενός συγκεκριμένου ηλεκτρονικού λογαριασμού στην παραπάνω πύλη.

Ποιες είναι, όμως οι 102 υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του «Ερμή»

1. Αίτηση - δήλωση συνταξιούχου για αλλαγή διεύθυνσης (Γ.Λογιστήριο του Κράτους/Συντάξεις Δημοσίου)

2. Αίτηση καταγγελίας καταναλωτή στα ΚΕΠ

3. Αντίγραφο πιστοποιητικού σπουδών (ΙΕΚ, ΚΕΚ, Μαθητείας, ΤΕΕ Α' Κύκλου, ΤΕΕ Β' Κύκλου)

4. Αντικατάσταση απωλεσθέντος βιβλιαρίου κλάδων σύνταξης και πρόνοιας από το ΤΣΑΥ

5. Βεβαιώσεις περί τροποποίησης ή μη καταστατικών Α.Ε., περί μη ανάκλησης άδειας σύστασης Α.Ε., περί του ισχύοντος Δ.Σ., περί καταβεβλημένου κεφαλαίου Α.Ε. και λοιπών στοιχείων καταχωρημένων στο Μητρώο Α.Ε.

6. Βεβαίωση για το χρόνο επιδότησης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

7. Βεβαίωση καταβολής εισφορών για φορολογική χρήση από ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ

8. Βεβαίωση μη οφειλής για συμμετοχή σε διαγωνισμούς από ΟΑΕΕ-πρώην ΤΕΒΕ

9. Βεβαίωση περί μη ασφάλισης ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ)

10. Βεβαίωση περί μη συνταξιοδότησης ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ)

11. Βεβαίωση ταμειακής ενημερότητας Ν. 2084/92, για θεώρηση βιβλίων και στοιχείων από τη ΔΟΥ (ΟΑΕΕ - πρώην ΤΕΒΕ)

12. Βεβαίωση του ποσού της επιδοτούμενης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

13. Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος καυσίμων

14. Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος σε απροστάτευτα παιδιά

15. Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος σε μοναχικά άτομα άνω των 65 ετών και ανασφάλιστα άτομα

16. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης ανασφάλιστων τετραπληγικών - παραπληγικών και ακρωτηριασμένων

17. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης Βαριά Νοητικά Καθυστερημένων (Β.Ν.Κ.)

18. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης κωφαλαλίας

19. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα με βαριά αναπηρία

20. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα πάσχοντα από AIDS

21. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα πάσχοντα από αιμορροφιλία

22. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα πάσχοντα από μεσογειακή αναιμία

23. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε σπαστικά άτομα

24. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης τετραπληγικών - παραπληγικών ασφαλισμένων του δημοσίου

25. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης τυφλότητας

26. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης χανσενικών

27. Βεβαίωση χρόνου μη επιδοτούμενης ανεργίας ΟΑΕΔ

28. Βεβαίωση χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο στους Αστυνομικούς που υπηρετούν στην Ε.Κ.Α.Μ. και στο Τ.Ε.Ε.Μ (Ν. 1813/1988, άρθρα 20 παρ. 3 και 47 παρ.1)

29. Δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις ιατρικής του ΔΟΑΤΑΠ της εξεταστικής περιόδου του εκάστοτε έτους

30. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης ασφαλισμένου για αλλαγή διεύθυνσης

31. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης μερισματούχου για έκδοση βεβαίωσης χορήγησης μερίσματος

32. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης μερισματούχου για προεξόφληση μερισμάτων

33. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης μετόχου για τη χορήγηση βεβαίωσης εξόφλησης οφειλής (ΜΤΠΥ)

34. Έγγραφή -Πιστοποίηση Εργοδότη για χρήση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών προκειμένου να υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω Κ.Ε.Π. η Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.)

35. Εγγραφή στα μητρώα ασφαλισμένων του ΚΕΑΔ δικηγόρων ή ασκούντων δικηγόρων

36. Έκδοση βεβαιώσεων αδειών καταλληλότητας οχημάτων μεταφοράς προϊόντων ζωικής προέλευσης

37. Έκδοση βεβαίωσης εγγραφής στο ΤΣΑΥ

38. Έκδοση βεβαίωσης περί μη ασφάλισης στο ΙΚΑ

39. Έκδοση βεβαίωσης περί μη συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ

40. Έκδοση κτηνιατρικών υγειονομικών πιστοποιητικών προϊόντων ζωικής προέλευσης

41. Ενημέρωση καταναλωτή για τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών και γενικά δικαιώματα καταναλωτή για την προστασία του

42. Καταχώρηση εγκατάστασης εκτροφής, προμήθειας, πειραματισμού Π.Δ. 160/91 (64, Α΄)

43. Πιστοποιητικό Σπουδών (ΙΕΚ, ΚΕΚ, Μαθητείας, ΤΕΕ Α' Κύκλου, ΤΕΕ Β' Κύκλου)

44. Πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις δυναμικότητας μικρότερης των 2 ισοδύναμων ζώων (πλην των οικοσίτων)

45. Χορήγηση άδειας εισαγωγής ζώντων ζώων από τρίτη χώρα

46. Χορήγηση ακριβούς αντιγράφου βαθμολογικής αντιστοιχίας - πράξης αναγνώρισης (ΔΟΑΤΑΠ)

47. Χορήγηση αντιγράφου άδειας επάρκειας διδασκαλίας γλώσσας (λόγω απώλειας, καταστροφής της ήδη εκδοθείσας)

48. Χορήγηση αντιγράφου αποσπάσματος του διαγράμματος καθώς και του πίνακα που συνοδεύει μία κυρωμένη πράξη εφαρμογής (τελική ιδιοκτησία, υποχρεώσεις εισφοράς σε γη και χρήμα του ν. 1337/83)

49. Χορήγηση αντιγράφου πιστοποιητικού γέννησης

50. Χορήγηση αποσπάσματος πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΟΑΤΑΠ)

51. Χορήγηση βεβαίωσης αναπηρίας (Ν. 1579/1950)

52. Χορήγηση βεβαίωσης αποδοχών για υπηρετούντες δασκάλους ή νηπιαγωγούς

53. Χορήγηση βεβαίωσης αποδοχών για υπηρετούντες καθηγητές

54. Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για ειδικό λογαριασμό πρόσθετων παροχών (ΤΣΜΕΔΕ)

55. Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για κύρια σύνταξη ΤΣΜΕΔΕ

56. Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για τον κλάδο υγείας ΤΣΜΕΔΕ

57. Χορήγηση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας (ΤΣΜΕΔΕ)

58. Χορήγηση βεβαίωσης βαθμολογίας εξετάσεων πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)

59. Χορήγηση βεβαίωσης βαθμολογικής αντιστοιχίας (ΔΟΑΤΑΠ)

60. Χορήγηση βεβαίωσης για έγκριση ασφάλισης από τον ΟΓΑ - προώθηση δελτίου απογραφής για έκδοση βιβλιαρίου υγείας

61. Χορήγηση βεβαίωσης για το ομοταγές πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα αναγνωρισμένα ΑΕΙ της αλλοδαπής (ΔΟΑΤΑΠ)

62. Χορήγηση βεβαίωσης για το ύψος των μηνιαίων αποδοχών κύριας και επικουρικής σύνταξης από το ΝΑΤ

63. Χορήγηση βεβαίωσης εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου ιατρού

64. Χορήγηση βεβαίωσης επιτυχούς συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)

65. Χορήγηση βεβαίωσης Ζώνης Επιχειρήσεων Ν. 1854/1951

66. Χορήγηση βεβαίωσης κατάθεσης δικαιολογητικών από το ΔΟΑΤΑΠ

67. Χορήγηση βεβαίωσης μη συνταξιοδότησης από το ΝΑΤ

68. Χορήγηση βεβαίωσης περί μη ασφάλισης στον ΟΓΑ

69. Χορήγηση βεβαίωσης περί μη συνταξιοδότησης από τον ΟΓΑ

70. Χορήγηση βεβαίωσης περί συνταξιοδότησης - διακοπής / αναστολής της συνταξιοδότησης και λοιπές βεβαιώσεις για τη συνταξιοδότηση από τον ΟΓΑ.

71. Χορήγηση βεβαίωσης ποσού σύνταξης ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ)

72. Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

73. Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας για αναπληρωτές δασκάλους ή νηπιαγωγούς

74. Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας για αναπληρωτές καθηγητές

75. Χορήγηση βεβαίωσης συνταξιούχου (ΤΣΜΕΔΕ)

76. Χορήγηση βεβαίωσης του Ν. 142/1974

77. Χορήγηση βεβαίωσης χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο, στους χειριστές ελικοπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας (Π.Δ. 1041/1979, άρθρα 41 και 43)

78. Χορήγηση ενημερωτικού σημειώματος ΚΕΑΝ

79. Χορήγηση πιστοποιητικού αποφοίτησης από Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) με ή χωρίς αναλυτική βαθμολογία

80. Χορήγηση πιστοποιητικού εγγραφής στα μητρώα αρρένων

81. Χορήγηση πιστοποιητικού εντοπιότητας

82. Χορήγηση πιστοποιητικού θαλάσσιας υπηρεσίας

83. Χορήγηση πιστοποιητικού νοσηλείας ανηλίκων

84. Χορήγηση πιστοποιητικού νοσηλείας ή εξέτασης σε εξωτερικά ιατρεία ενηλίκων

85. Χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης

86. Χορήγηση πιστοποιητικού υπηρεσιακής κατάστασης και μεταβολών για δασκάλους ή νηπιαγωγούς

87. Χορήγηση πιστοποιητικού υπηρεσιακής κατάστασης και μεταβολών για καθηγητές

88. Χορήγηση πιστοποιητικού φοίτησης σε Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) με ή χωρίς αναλυτική βαθμολογία

89. Χορήγηση υπηρεσιακού σημειώματος για την ανανέωση βιβλιαρίου υγείας στο διάστημα που δεν έχει εκδοθεί απόφαση συνταξιοδότησης

90. Χορήγησηςβεβαίωσης χρόνου υπηρεσίας Αστυνομικών (Αστυφυλάκων - Αρχ/κων - Ανθυπαστυνόμων), Συνοριακών Φυλάκων και Ειδικών Φρουρών ( Ν. 2690/1999, άρθρα 4,5 και 12)

91. Απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ΙΚΑ

92. Βεβαίωση καταβολής αποζημιώσεων ΕΛΓΑ στους παραγωγούς

93. Χορήγηση ανάλυσης αποζημιώσεων ΕΛΓΑ που καταβλήθηκαν στους παραγωγούς

94. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γάμου (Ειδικό Ληξιαρχείο)

95. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γέννησης (Ειδικό Ληξιαρχείο)

96. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης θανάτου (Ειδικό Ληξιαρχείο)

97. Χορήγηση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας (για επιχειρήσεις - εργοδότες)

98. Χορήγηση βεβαίωσης γέννησης (Εθνικό Δημοτολόγιο)

99. Χορήγηση βεβαίωσης ενισχύσεων ΠΣΕΑ σε παραγωγούς (ΕΛΓΑ)

100. Χορήγηση βεβαίωσης ιθαγένειας (Εθνικό Δημοτολόγιο)

101. Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης για ΟΓΑ (Εθνικό Δημοτολόγιο)

102. Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης (Εθνικό Δημοτολόγιο)

Πηγή:iefimerida.gr

Ιταλία: 37 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα (βίντεο)

Τραγωδία με 37 νεκρούς σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στη γειτονική Ιταλία. Ένα λεωφορείο παρέκκλινε από την πορεία του και έπεσε από οδογέφυρα ύψους 30 μέτρων στη νότια Ιταλία. Τουλάχιστον 37 άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν.

Έντεκα άτομα μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, ανέφεραν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Το δυστύχημα συνέβη δυτικά της Νάπολης, μεταξύ της Μοντεφόρτε Ιρπίνο και του Μπαγιάνο. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιταλική τηλεόραση το λεωφορείο έπεσε σε μποτιλιάρισμα. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία δεν κατάφερε να επιβραδύνει με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 30 μέτρων.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής, ωστόσο το πρακτορείο ANSA αναφέρει πως υπάρχουν υποψίες για πρόβλημα στα φρένα του οχήματος.

Ανάμεσα στους νεκρούς φέρεται να συγκαταλέγεται και ο οδηγός του λεωφορείου.

Δείτε το βίντεο

 

πηγη

Αποκάλυψη: Και δεύτερο σχετιζόμενο πρόσωπο με τον Αδωνι στη Λίστα Λαγκάρντ

Νέο σοβαρό ηθικό και πολιτικό ζήτημα ανακύπτει για τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ως μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ ασχολήθηκε περισσότερο με προσωπικές εμπάθειες σε βάρος εξεταζόμενων μαρτύρων παρά με τη διερεύνηση της αλήθειας. Κι ας είχε τις αρμοδιότητες εισαγγελέα ως μέλος της Επιτροπής. Το www.koutipandoras.gr είναι σε θέση να γνωρίζει πως με τη Λίστα Λαγκάρντ σχετίζεται και δεύτερο, πέρα από τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου, συγγενικό πρόσωπο του κ. Γεωργιάδη.
 
Ο Γιάννης Καραγιαννίδης είναι αδερφός της Ευγενίας Καραγιαννίδου-Μανωλίδου. Είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Ανδρεουλάκου, κόρη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Θανάση Ανδρεουλάκου. Η Ευθυμία Ανδρεουλάκου συνδέεται με λογαριασμό στην HSBC Ελβετίας (Λίστα Λαγκάρντ) που ανήκει στη μητέρα της Ιωάννα Ανδρεουλάκου, οδοντίατρο στο επάγγελμα.
Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την επίσημη μετάφραση από το μεταφραστικό τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών, η Ευγενία Μανωλίδου εμφανίζεται στη Λίστα Λαγκάρντ ως «αντιπρόσωπος του πελάτη» Θεόδωρου Μανωλίδη, πρώην συζύγου της. Ο κ. Μανωλίδης διατηρεί λογαριασμό στην τράπεζα HSBC αλλά και ράβδους χρυσού.
Με αυτόν τον τρόπο προκύπτουν δύο λόγοι για τους οποίους ο κ. Γεωργιάδης δεν είχε ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να λειτουργεί ως εισαγγελέας, με την ιδιότητα του μέλους Προανακριτικής Επιτροπής. Από τη στιγμή που είναι συγγενής δύο εμπλεκόμενων προσώπων (Μανωλίδου-Ανδρεουλάκου) με τη Λίστα Λαγκάρντ θα όφειλε να παραμερίσει ο ίδιος από τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την αποκάλυψη της ιστοσελίδας www.koutipandoras.gr για την οικογένεια του Θανάση Ανδρεουλάκου, ο οποίος έχει διατελέσει και αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και γενικός γραμματέας των υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, δεν έχει ακόμα προχωρήσει ο έλεγχος της υπόθεσης από τις αρμόδιες Αρχές.
Όταν το www.koutipandoras.gr είχε αποκαλύψει τη σύνδεση Ανδρεουλάκου με τη Λίστα Λαγκάρντ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είχε παραδεχθεί ότι ο επίμαχος λογαριασμός ανοίχτηκε στην HSBC στις 13-12-1993 από τη σύζυγό του με σκοπό να καλύψει εκπαιδευτικά έξοδα της κόρης του στο εξωτερικό σε περίπτωση σπουδών της κι επειδή δεν κατέστη αναγκαία η χρήση του λογαριασμού αυτού, κλείστηκε οριστικά στις 24-01-1996. Σύμφωνα, πάντως, με όσα προκύπτουν από τις καρτέλες της Λίστας Λαγκάρντ, ο λογαριασμός της οικογένειας Ανδρεουλάκου δημιουργήθηκε αργότερα από τις 24/01/1996. Η Ιωάννα Ανδρεουλάκου, σύζυγος του Θανάση και μητέρα της Ευθυμίας Ανδρεουλάκου, είχε απαντήσει επισήμως στην ιστοσελίδα μας πως η αναγραφή του ονόματός της στη Λίστα ήταν ένα λάθος, για το οποίο μάλιστα είχε απευθυνθεί στην τράπεζα.
 
 

ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - Το 98% της βοήθειας πάει στους πιστωτές

Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΩΝΙΑΤΗ

ΜΠΟΡΕΙ η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να επαινούν την Ελλάδα για τις θυσίες της, υποσχόμενοι δόσεις και νέα
βοήθεια εφ' όσον οι Ελληνες τηρούν την υποχρέωσή τους να... αυτοκαταστραφούν, όμως γεγονός παραμένει πως ελάχιστο μέρος από τα δάνεια και τις ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις (μόλις το 1,6%) που λαμβάνει η χώρα καταλήγει στον κρατικό προϋπολογισμό και την πραγματική οικονομία με τους ανθρώπους της.

«Από τη μία τσέπη βγήκαν και στην άλλη μπήκαν», αυτή είναι η μοναδική αλήθεια για το 89% των δανείων που χορηγήθηκαν από την τρόικα ως βοήθεια προς την υπερχρεωμένη και δεινοπαθούσα Ελλάδα. Οπως είχε δηλώσει πρόσφατα για τα χρήματα αυτά και η μη κυβερνητική οργάνωση Attac, «πέρασαν, αλλά δεν άγγιξαν τους ανθρώπους».

Πράγματι, από τα 212 δισ. ευρώ που έχουν δοθεί ώς σήμερα (Ιούλιος 2013) στην Ελλάδα ως δάνειο από την τρόικα, μόνο τα περίπου 18,6 δισ. (δηλαδή το 8,8%) πήγαν για την κάλυψη του πρωτογενούς ελλείμματος (μισθοί-συντάξεις κ.λπ.) και άλλα 4,9 δισ. (2,3% του ΑΕΠ) για τα ληξιπρόθεσμα κατέληξαν στην πραγματική οικονομία, δηλαδή μόλις το 11% του συνόλου.

Εικονικό ποσοστό

Ομως κι αυτό ουσιαστικά το ποσοστό είναι εικονικό, αφού τα 212 δισ. της βοήθειας που έχουμε λάβει ώς σήμερα δεν αρκούν να καλύψουν τις ακαθάριστες δανειακές ανάγκες των 239 δισ. της ίδιας περιόδου, ή ακόμη και τις καθαρές δανειακές ανάγκες των 216,5 δισ. που προκύπτουν μετά την αφαίρεση της ιδιωτικής χρηματοδότησης των 22,4 δισ. (από ιδιωτικοποιήσεις και επιστροφή κερδών των κεντρικών τραπεζών) που είχε η Ελλάδα ώς σήμερα.

Θα μπορούσε, δηλαδή, κάλλιστα να ισχυριστεί κανείς πως τα πρωτογενή ελλείμματα και τα ληξιπρόθεσμα χρηματοδοτήθηκαν εξ ολοκλήρου από την ιδιωτική χρηματοδότηση (κατά τα 5/6 από την πώληση δημόσιας περιουσίας), αφού η δανειακή βοήθεια δεν επαρκούσε για το σκοπό αυτό.

Το ίδιο συμπέρασμα προκύπτει αν εξετάσουμε τι προβλέπει το πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας (βλ. επικείμενη έκθεση Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διέρρευσε στο Ρόιτερς) για τη συνολική διάρκεια της δανειακής σύμβασης (2010-2014): ακόμη κι αν στα 236,8 δισ., που τελικά θα έχει λάβει ως βοήθεια η Ελλάδα, προσθέσουμε τα προβλεπόμενα 25,5 δισ. της ιδιωτικής χρηματοδότησης (ιδιωτικοποιήσεις και επιστροφές κερδών), μόλις το 1,6% προβλέπεται να ωφελήσει το κράτος και την οικονομία με την ευρεία έννοια (στα ληξιπρόθεσμα προσθέτουμε τις λοιπές κυβερνητικές ανάγκες σε ρευστό).

Γιατί από το σύνολο των έτσι διαθέσιμων κεφαλαίων ύψους 262,3 δισ. θα πρέπει να καλυφθεί πρωτίστως η αποπληρωμή χρεών (116,9 δισ.), το κόστος του PSI και της επαναγοράς ομολόγων (94,1 δισ.) και οι οφειλόμενοι τόκοι (47,1 δισ.).

Ούτε ένα ευρώ

Με άλλα λόγια ώς και το 2014 το 98,4% των χορηγηθέντων κεφαλαίων -επίσημων δανείων και ιδιωτικών χρηματοδοτήσεων- θα έχει διατεθεί για υποχρεώσεις προς τους πιστωτές. Δεδομένου ότι τα 25,5 δισ. ιδιωτικής χρηματοδότησης αναλογούν στο 9,7% των συνολικών κεφαλαίων χρηματοδότησης, γίνεται αντιληπτό πως από την επίσημη δανειακή βοήθεια δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ για τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών. Εξ ου και το χρηματοδοτικό κενό που παρουσιάζεται για τη διετία 2013-14.

Αυτή είναι η γυμνή αλήθεια που απεικονίζεται επακριβώς στον Πίνακα της Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, από τα 236,8 δισ. επίσημης βοήθειας που θα έχει λάβει την περίοδο 2010-2014 η Ελλάδα, τα 89,7 δισ. θα έχουν απορροφηθεί σε αποπληρωμές ομολόγων και μακροχρόνιων δανείων, τα 48,2 δισ. θα έχουν πάει στην ανακεφαλαίωση των τραπεζών, 47,1 δισ. θα έχουν πάει για πληρωμές τόκων, τα 34,6 δισ. αφορούν το κόστος του PSI, τα 18 δισ. καλύπτουν βραχυχρόνιο δανεισμό (έντοκα γραμμάτια), τα 15,8 δισ. καλύπτουν το πρωτογενές έλλειμμα και τα 11 δισ. την επαναγορά ομολόγων.

Από τα παραπάνω βασικά κονδύλια (δεν είναι όλα) παρατηρούμε πως το άθροισμα των 4 πρώτων (237,6 δισ.) υπερκαλύπτει το ποσόν της επίσημης βοήθειας, ενώ ακόμη και η ιδιωτική χρηματοδότηση των 25,5 δισ. δεν επαρκεί για να καλύψει το σύνολο των δύο υπολοίπων κονδυλίων (πρωτογενές έλλειμμα και επαναγορά χρέους).

ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
Μας τα παίρνουν όλα...
...μας αφήνουν ψίχουλα
«Από τη μία τσέπη βγήκαν και στην άλλη μπήκαν».Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια για το 98,4% των δανείων που χορηγήθηκαν από την τρόικα ως βοήθεια προς την υπερχρεωμένη και δεινοπαθούσα Ελλάδα. Οπως είχε δηλώσει πρόσφατα για τα χρήματα αυτά και η μη κυβερνητική οργάνωση Attac, «πέρασαν, αλλά δεν άγγιξαν τους ανθρώπους».


Ως και το 2014 το 98,4% των χορηγηθέντων κεφαλαίων -επίσημων δανείων και ιδιωτικών χρηματοδοτήσεων- θα έχει διατεθεί για υποχρεώσεις προς τους πιστωτές. Δεδομένου ότι τα 25,5 δισ. ιδιωτικής χρηματοδότησης αναλογούν στο 9,7% των συνολικών κεφαλαίων χρηματοδότησης, γίνεται αντιληπτό πως από την επίσημη δανειακή βοήθεια δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ για τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών. Εξ ου και το χρηματοδοτικό κενό που παρουσιάζεται για τη διετία 2013-14.

Συνεπώς, αν δεν δοθούν νέα δάνεια ή δεν υπάρξει νέο κούρεμα, το χρέος θα παραμένει μη βιώσιμο.
Μόνο με «κούρεμα» λεφτά για τον Ελληνα
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως αν δεν δοθούν νέα δάνεια ή δεν υπάρξει νέο «κούρεμα», τότε από το σύνολο της συνολικής επίσημης βοήθειας δεν θα έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ για τις άμεσες ανάγκες των Ελλήνων πολιτών, ενώ το χρέος θα παραμένει μη βιώσιμο.
Υπό το πρίσμα αυτό, το συμπέρασμα της Lisa Mettendrein (Attac), πως «ο στόχος των πολιτικών ελίτ δεν είναι η σωτηρία του ελληνικού πληθυσμού, αλλά του χρηματοπιστωτικού τομέα», κρίνεται απολύτως δικαιολογημένο.

Με τη διαφορά πως ενώ η Attac εκτιμά πως το 77% των επίσημων δανείων κατέληξαν άμεσα ή έμμεσα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, η αλήθεια είναι πως το 100% των δανείων αυτών έχει καταλήξει στους πιστωτές μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ας τα έχουν αυτά υπόψη τους όσοι αρνούνται στον ελληνικό λαό την ανάγκη «κουρέματος» του χρέους. Μέχρι τώρα η Ελλάδα στηρίχθηκε μαζικά με δανεισμό -δηλαδή με συνέχιση της μη βιώσιμης υπερχρέωσής της- μόνο και μόνο για να συνεχίζει να πληρώνει τους πιστωτές της και να προσφέρει χρόνο στις τράπεζες και τους επενδυτές να μετακυλίσουν τον κίνδυνο έκθεσής τους στο ελληνικό χρέος στα ευρωπαϊκά κράτη και τις κεντρικές τράπεζες, με αντάλλαγμα την εκποίηση της εγχώριας δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Η ανάπτυξη που υποσχόταν η τρόικα ήδη από το 2012 έχει μετατεθεί για το 2014 και μετά...

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ‏

ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ). ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
Ο.Τ.Α.».
ΑΘΗΝΑ-29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

ΑΥΤΟ ΚΙ' ΕΙΝΑΙ SUCCESS STORY..!!!‏

Tώρα, δηλαδή, δε μπορεί να μην αναρωτιέται κανείς:

Α. Αν στη θέση του εραστή του οβάλ γραφείου βάλεις τον Γερμανό σακάτη.
Β. Να αντικαταστήσεις το πρωτοπαλίκαρο του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου με το αμερικανάκι
που μας έστειλε ο Ομπάμα για να κανονιστεί η φωτογραφία στον Λευκό Οίκο...
Γ. Να μετονομάσεις κι εκείνη την αλήστου μνήμης Τρόικα Εσωτερικού με την «μας έκανε τα τρία, δύο» κυβέρνηση των Ολετήρων κι ο ακανθόσπαρτος γάμος είναι ένα τετελεσμένο γεγονός!

Παρεκτός κάποιων ονομάτων, κάποιων προσώπων λοιπόν, που απλώς εναλλάσσονται τι άλλο έχει αλλάξει?

Αυτό κι αν είναι success story!

Και το χειρότερο απ' όλα είναι ότι -προβλέπουν οι κακοήθεις- με βήματα γοργά τον ρόλο του ξεθυμασμένου εκτοπλάσματος της ανανεωτικής αριστεράς στην Ελληνική μας Τηλεδημοκρατία, πάει να τον πάρει ο Αλέξης. Σαν να τον προβάρει ήδη, λένε -οι ίδιοι κακοήθεις- αφού δεν αντιλαμβάνεται ότι η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη.

Κανείς δεν είναι τόσο αφελής, ώστε να μην καταλαβαίνει, ότι η ετοιμότητα εξόδου από την ευρωζώνη, είναι το μοναδικό σοβαρό διαπραγματευτικό εργαλείο που υπάρχει... Οι λεονταρισμοί δεν περνάνε πια κι όταν πεθαίνουν καθημερινά άνθρωποι, δεν μπορείς να συνεχίζεις να εγγυάσαι και να υπόσχεσαι την αποπληρωμή επαχθών δανείων, με επαχθέστερο νέο δανεισμό.

Αλλά, λένε οι καχύποπτοι κι οι πονηροί, κι έχουν και τα δίκια τους, εδώ που τα λέμε, ότι άμα είναι να σε ταΐζει η Φράου Καγκελάριος, εσύ Ελλάδα μου θα είσαι πάντα η δούλα κι εκείνη θα 'ναι πάντα η κυρά.

Και δεν είναι ούτε αριστερό ούτε δεξιό επιχείρημα αυτό, είναι μόνο η πραγματικότητα: όσο καθυστερεί ο σχεδιασμός μιας αειφόρου παραγωγικής ανασυγκρότησης, της Ελλάδας, τόσο θα παραμένουμε υπόδουλοι κι αυτό θα συμβαίνει, ανεξάρτητα αν το νόμισμα αναφοράς θα είναι το ευρώ η κάποια νέα δραχμή...

Να, τι έγραφα ακριβώς πριν ένα χρόνο... Τι άλλαξε? Τίποτα! «Δεν αρκούν πλέον τα λόγια, οι πράξεις είναι πιο σημαντικές»...

Περί«Μικροτσούτσουνων», λοιπόν.

Η μια υψηλή εξοχότητα διαδέχεται την άλλη, αυτές τις ήσυχες μέρες της καλοκαιρινής μας ραστώνης. Υψηλοί αυτοπροσκαλούμενοι επισκέπτες στην καταθλιμμένη Αθήνα. Μετά τον εραστή του Οβάλ γραφείου, να και το πρωτοπαλίκαρο του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου. Με την πατίνα του ακριβοπληρωμένου λούστρου τους, καθόλου δε θυμίζουν αυτό που πραγματικά είναι: ύαινες που αρχίζουν να ζυγώνουν όλο και περισσότερο την ετοιμοθάνατη Ψωροκώσταινα, σημάδι ότι η «αθάνατη» ελληνική ψυχή ετοιμάζεται να μας βγει από το στόμα...

«Δεν αρκούν πλέον τα λόγια, οι πράξεις είναι πιο σημαντικές», έδωσε το στίγμα του το πρωτοπαλίκαρο του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου, στη συνάντησή του με τον οσφυοκάμπτη επικεφαλής της Τρόικας εσωτερικού. Άβουλος εντολοδόχος της Τρόικας εξωτερικού και καθόλου του ελληνικού λαού που μάταια περιμένει την υποσχεμένη περιλάλητη επαναδιαπραγμάτευση. Χαμογελαστός με το χαμόγελου του ευήθους και τα χέρια σταυρωμένα πάνω στο γυαλιστερό εβένινο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου, συναινεί. Τα φλας αστράφτουν με μανία. Οι ρεπόρτερ εστιάζουν τις φωτογραφικές τους μηχανές στα σταυρωμένα του χέρια...

«Δεν αρκούν πλέον τα λόγια, οι πράξεις είναι πιο σημαντικές», συναινεί κι ο συνταξιούχος των 300 ευρώ που η σύνταξή του δεν του φτάνει ούτε για την αυξημένη συμμετοχή του στη δαπάνη της φαρμακευτικής του αγωγής.

«Δεν αρκούν πλέον τα λόγια, οι πράξεις είναι πιο σημαντικές», συναινεί κι η πωλήτρια του καταστήματος νεωτερισμών που λοξοκοιτάζει το αφεντικό και υποψιάζεται βασίμως, ότι ετοιμάζεται το να μπει λουκέτο μετά που θα τελειώσουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις.

«Δεν αρκούν πλέον τα λόγια, οι πράξεις είναι πιο σημαντικές», συναινεί κι ο πτυχιούχος πολιτικών και κοινωνικών επιστημών που, επισήμως άνεργος, δουλεύει ανασφάλιστος, νυχτερινή βάρδια, στο ψιλικατζίδικο της γωνίας με τη φωτεινή επιγραφή “Super Market”· σβηστή, η φωτεινή επιγραφή, για οικονομία.

Εθνική κατάθλιψη και παγερή σιωπή συναίνεσης από τους υπηκόους. Οι πλατείες κι οι λεροί δρόμοι είναι απελπιστικά άδειοι από διαμαρτυρόμενους κι οι περσινοί «Αγανακτισμένοι» άφαντοι. Είμαστε, φαίνεται, ακόμα στο στάδιο της άρνησης. Κάποιοι πτωχαλαζόνες, λιγοστοί ακόμα, πηδάνε από τις ταράτσες.

Άλλοι, καλοπληρωμένοι αλαζόνες, άξιοι εκπρόσωποι της ελληνικής τηλεδημοκρατίας «πηδάνε» τη νοημοσύνη μας από τα ψηφιακώς πλέον μεταδιδόμενα δελτία των οχτώ...

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο να ματώνει. Διεκδικούμε την επαναδιαπραγμάτευση και την επιμήκυνση», επανέλαβε μονότονα, μετά το διαφημιστικό break, και η ουρά της Τρόικας εσωτερικού. Καθότι το ξεθυμασμένο εκτόπλασμα της ανανεωτικής αριστεράς έχει τις δικές του εμμονές: επιμένει να συγχέει την επιμήκυνση της αποπληρωμής του θεόρατου, αμφίβολης νομιμότητας δημόσιου χρέους, με την ποθητή επιμήκυνση του θλιβερού του πέους...

Η νέα αφαίμαξη

Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ότι δεν συζητούν λήψη νέων οριζόντιων μέτρων στο προσεχές μέλλον. Ο κ. Στουρνάρας είναι πιο προσεκτικός. Διευκρινίζει πως κατά
πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα το 2014, ενώ για τα επόμενα χρόνια το τι θα συμβεί είναι ακόμη άδηλο...

Οταν μιλούν για νέα μέτρα, οι κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρονται μόνο στα οριζόντια μέτρα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Αυτό είναι μόνο η μισή αλήθεια. Εδώ ακριβώς βρίσκεται ο εμπαιγμός του ελληνικού λαού, που εξακολουθεί να υφίσταται διαρκώς νέα μέτρα. Γιατί μέτρα είναι κι εκείνα που αποστερούν ή αφαιμάσσουν το ήδη πενιχρό εισόδημά του, με έμμεσο τρόπο, με αυξήσεις φόρων και τιμών. Αυτό ισχύει στη νιοστή για το 1,5 εκατ. των ανέργων, που δεν διαθέτουν πλέον κανενός....είδους εισόδημα.

Η πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν για την εφαρμογή του Μνημονίου το υπονοεί καθαρά, όταν λέει πως εάν δεν βρει η χώρα έναν αξιόπιστο τρόπο είσπραξης του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων, θα πρέπει να συνεχιστεί η είσπραξή του μέσω της ΔΕΗ, βάζοντας οψιόν για περαιτέρω αύξησή του εάν καταργηθεί ο φόρος μεταβίβασης. Στην μπακαλίστικη λογική της τρόικας, ό,τι κόβεται πρέπει να αναπληρώνεται με άλλο ισοδύναμο ποσό, ακόμη κι αν αυτό είναι δυσβάσταχτο για την ελληνική οικογένεια.

Δεν αρκούν, όμως, οι μέχρι τώρα «μεταρρυθμίσεις». Απαιτούνται νέες ρυθμίσεις που θα ευνοούν τις απολύσεις, ενώ και το ΔΝΤ επαναφέρει θέμα μείωσης του συντελεστή εργασιακού κόστους!

Ολα αυτά προφανώς δεν οδηγούν σε αύξηση του όποιου πενιχρού εισόδηματος, αλλά σε ακόμη μεγαλύτερη καταβαράθρωσή του. Ηδη η ΕΛΣΤΑΤ έχει καταγράψει απώλεια 2 δισ. ευρώ από τα εισοδήματα των νοικοκυριών το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ετοιμοι πρέπει να είναι ώς τον Σεπτέμβριο και οι νόμοι για απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, των ΚΤΕΛ, των νομικών υπηρεσιών των δικηγόρων, που οδηγούν σε ανεξέλεγκτη (χωρίς κοινωνικά κριτήρια) τιμολόγηση, σύμφωνα με τις επιταγές της αγοράς.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η κυβέρνηση ψεύδεται, όταν εμφανίζει αισιόδοξους αριθμούς. Την ξεμπροστιάζουν ωστόσο τρόικα και ΔΝΤ. Το δημοσιονομικό κενό και το κενό χρηματοδότησης του προγράμματος απειλούν τη βιωσιμότητα του χρέους και φέρνουν πιο κοντά τα επώδυνα μέτρα. Αντί να τονωθεί η ζήτηση, πλήττεται ό,τι απέμεινε από το εισόδημα. Και όταν το εισόδημα εξαντληθεί, οποιαδήποτε κυβέρνηση και τρόικα θα βρει το λαό στους δρόμους. Οχι μόνο ως αγανακτισμένο.

Από enet, μοντάζ Γρέκι

Ο κουρασμένος στηρίζει Μητσοτάκη για τη διαθεσιμότητα : Κυριάκο, προχώρα

Με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε μέσα στην εβδομάδα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στο πολιτικό του γραφείο στην πλατεία Μαβίλη.

Το ραντεβού, σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, κλείστηκε κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

«Πρόεδρε, θέλω να σε δω», τού είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Όποτε θέλεις, Κυριάκο», ήταν η απάντηση του Κώστα Καραμανλή.

Η συνάντηση, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, διήρκεσε μία ώρα, χωρίς μάλιστα, κανένας από τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης να είναι παρών.

«Κυριάκο, προχώρα», φέρεται να είπε ο πρώην πρωθυπουργός στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι πληροφορίες θέλουν τους δύο πολιτικούς να συμφώνησαν ότι η ένταξη των εργαζομένων στη διαθεσιμότητα θα μπορούσε να γίνει με πιο ομαλό τρόπο αν είχαν γίνει από την πρώτη στιγμή όλα όσα είχε δεσμευτεί η Ελλάδα απέναντι στην τρόικα.

Ταύτιση απόψεων υπήρξε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και όταν η συζήτηση έφτασε στα σενάρια πρόωρων εκλογών, καθώς και οι δύο εκτιμούν πως η κυβέρνηση πρέπει να αντέξει προκειμένου να υπάρξει σταθερότητα στη χώρα και να μην μπει σε άλλες περιπέτειες. Ωστόσο, επισήμαναν πως ο Σεπτέμβριος θεωρείται ένας ιδιαίτερα κρίσιμος μήνας για τις πολιτικές εξελίξεις.

 

Το φρένο του 3% στην αύξηση του χρέους των τραπεζών ποιός θα το πληρώσει;

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στον Σύνδεσμο Γερμανικών Τραπεζών για την υπό διαμόρφωση Τραπεζική Ένωση στην Ευρωζώνη.

Αυτό αφορά την επιβολή ενός φρένου στην αύξηση του χρέους που θα πρέπει να έχουν όλες οι
τράπεζες που θα συμμετάσχουν στην Ένωση. Αυτό θα γίνει με την εισαγωγή ενός Leverage Ratio 3%, που σημαίνει ότι αν π.χ. μια τράπεζα (που θα συμμετάσχει στην ένωση) έχει χρέος 100 εκ. ευρώ σε άλλους φορείς υποχρεούται να έχει ρευστό 3 εκ. ευρώ. Πρόκειται δηλαδή και πάλι για μια νέα ανακεφαλαιοποίηση μικρότερου μεγέθους.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών άλλων κρατών πχ. της Ιταλίας, δεν “χρεώθηκε” στα κράτος μέσω κρατικών εγγυήσεων αλλά στους μετόχους των τραπεζών.

Προφανώς οι μέτοχοι χρησιμοποίησαν την ιδιωτική τους περιουσία για να πάρουν τα δάνεια που χρειάζονταν οι τράπεζές τους ώστε να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση χωρίς εγγυήσεις του κράτους.

Στην Ελλάδα, φαίνεται ότι κάποιοι πλοιοκτήτες που δεν πληρώνουν φόρο, η Εκκλησία και πολλοί άλλοι που έχουν μετοχές σε τράπεζες διέφυγαν αυτής της εγγυοδοσίας με τη κάλυψη των κυβερνήσεων που παρέδωσαν την Εθνική κυριαρχία, φορτώνοντας στο λαό τις επισφάλειες των τραπεζών για τις οποίες δεν έχουν λογοδοτήσει. Η Ελληνική δικαιοσύνη πρέπει και αυτή να λογοδοτήσει στον Ελληνικό λαό.

Κατά τη γνώμη μου, και το επερχόμενο 3% που θα σκάσει σαν αναγκαίο κακό για να γίνει η ενοποίηση του Ευρωπαικού τραπεζικού συστήματος μέσα στο 2014, θα πληρωθεί με εγγυοδότηση των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες. Έτσι, θα υπάρξει νέα αύξηση του χρέους της χώρας χάριν της “ευημερίας” των μετόχων των τραπεζών και φυσικά η κυβέρνηση θα επιβάλλει πάλι νέα μέτρα.

Οι Ελληνες πολίτες είναι οι ευεργέτες των πλοικτητών και των τραπεζιτών. Τους ρώτησε κανείς όμως μέχρι τώρα αν το θέλουν; Oχι…

Σημειώστε ότι, πίσω από τη τραπεζική ένωση κρύβονται προτάσεις για μια εποπτική αρχή, για εγγύηση καταθέσεων και για εξυγίανση ή εκκαθάριση των υπό κατάρρευση χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εποπτεύει μελλοντικά όλες τις τράπεζες της ευρωζώνης, των οποίων ο ισολογισμός ξεπερνά τα 30 δισ. ευρώ. Οι Ελληνικές τράπεζες δεν είναι σίγουρο ότι θα μπούν στο σχήμα αυτό.


Έρχονται πολύ δύκολοι καιροί αφού το θέμα των εγγυήσεων των καταθέσεων θα ανέλθει στην επιφάνεια.

Τα δημόσια οικονομικά της χώρας είναι σε πλήρες αδιέξοδο. Αν τα επόμενα τρία τρίμηνα, τα έσοδα και οι δαπάνες μεταβάλλονταν όπως και το πρώτο τρίμηνο toy 2013, τότε το πρωτογενές έλλειμμα και το συνολικό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, θα έφταναν αντίστοιχα τα -23 και τα -30 δισ. ευρώ.

Με μιά αυξανόμενη οικονομική ύφεση, με ένα λάθος μοντέλο αύξησης της ανταγωνιστικότητας της χώρας και με αποχή επι μια τουλάχιστον τετραετία όλων των μειοδοτικών κυβερνήσεων απο τα μέτρα εκείνα που οδηγούν στην ανάπτυξη, διερωτάται κανείς με ποιά λογική και με ποια επιστημονική βάση ο κάθε αρχιψωνάρας μιλάει για έξοδο της Ελλάδας απο τη κρίση το 2014.

ΥΓ. Σε πολύ παλαιότερα άρθρα μου, έχω ξαναμιλήσει και για το τί έγινε στην Ιταλία με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και για την αναμενόμενη πτώση των τιμών των ακινήτων (φούσκα Λονδίνου). Επαληθεύτηκα. Δεν υπήρξα κινδυνολόγος. Άλλοι όμως αποδείχτηκαν και ανίκανοι και ψεύτες. Στο τέλος μάλιστα παραδέχτηκαν δημόσια, ότι ήταν και μαλάκες. Εσείς ποιούς επιθυμείτε τελικά να σας κυβερνούν;

Οδηγίες για τον καύσωνα

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο από αύριο Δευτέρα 29/7, με πιο ζεστή ημέρα την Τρίτη 30/7.

Ενδεικτικά οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας που θα σημειωθούν θα είναι οι παρακάτω:

• Τη Δευτέρα 29/7 η θερμοκρασία θα φτάσει στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά τους 38 βαθμούς Κελσίου και στο Ιόνιο, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο τους 37 βαθμούς Κελσίου.

• Την Τρίτη 30/7 η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο και στους 38 βαθμούς Κελσίου στο Ιόνιο. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει έως τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες θα κυμανθεί έως τους 32-34 βαθμούς, στο Ανατολικό Αιγαίο θα αγγίξει τους 36 βαθμούς, στην Κρήτη τους 35 και πιθανόν στα νότια του νησιού θα φτάσει έως τους 37 βαθμούς.

• Την Τετάρτη 31/7 αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, από βορρά προς νότο που μέχρι το βράδυ θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα οι βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά και βόρεια θα ενισχυθούν κατά τόπους στα 7 μποφόρ.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr) εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τον καύσωνα, συνιστάται στους πολίτες να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

Επίσης, να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα. Στη διάρκεια του καύσωνα συνιστάται επίσης η τοποθέτηση υγρών καλυμμάτων στο κεφάλι και στο λαιμό.

Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού. Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά, τα παιδιά καθώς και τους ηλικιωμένους για να μην πάθουν αφυδάτωση και για τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, όπως αναπνευστικά και καρδιαγγειακά. Σε περίπτωση συστηματικής λήψης φαρμάκων συμβουλευόμαστε τον θεράποντα γιατρό, για τη συνέχιση της αγωγής και τη δοσολογία, καθώς ορισμένα φάρμακα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.
 
enikos.gr

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ν.Δένδιας: "Κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης ακόμη και χωρίς νέα μέτρα"!

«Κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης» ακόμη «και χωρίς νέα μέτρα» προβλέπει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News δημοσιοποιώντας αυτό που φοβάται περισσότερο απ' όλα η κυβέρνηση: Την ανεξέλεγκτη
έκρηξη της κοινωνίας.

Ο κ. Δένδιας τονίζει ότι μόλις η Ελλάδα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα «θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν και οι δανειστές μας τις συνέπειες της νέας ισορροπίας που διαμορφώνεται στις μεταξύ μας σχέσεις».

«Η αλήθεια είναι μία: Η Ελλάδα έχει πετύχει τεράστια πρόοδο στη δημοσιονομική της κατάσταση και η ελληνική κοινωνία έχει υποστεί τεράστιες θυσίες. Σε καμία άλλη χώρα της Δύσης δεν υπήρξε κάτι ανάλογο, πλην των περιόδων των δύο Παγκοσμίων Πολέμων. Είναι καιρός να το αντιληφθούν και οι εταίροι μας» αναφέρει ο υπουργός.

Είναι προφανές ότι την κυβέρνηση έχουν αρχίσει... να την ζώνουν τα φίδια, προσθέτουμε εμείς.

Μετά τη πρόκληση στο Nammos έπρεπε να έχει παραιτηθεί ο Θεοχάρης!

Μετά την πρόκληση απέναντι στη κοινωνία που συντελέστηκε στο Ναό της φοροδιαφυγής, στο περιβόητο Nammos της Μυκόνου, ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων κ. Θεοχάρης, που προΐσταται  των ελεγκτικών μηχανισμών, θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει παραιτηθεί αφού προηγουμένως ξήλωνε το αρμόδιο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που βρίσκονταν για ελέγχους στο νησί των ανέμων.

Ένα μάτσο από καταγέλαστα σούργελα και βίζιτες της συμφοράς προκάλεσαν βάναυσα την κοινωνία που δεν μπορεί να συνέλθει από σοκ των βάρβαρων μέτρων που επιβάλουν αυτοί που εξακολουθούν να έχουν στο απυρόβλητο τους φοροφυγάδες.

Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί που προκάλεσαν τον κόσμο, ο οποίος βρίσκεται στα όρια της πείνας, ανοίγοντας σαμπάνιες-μαϊμού των 120 χιλιάδων ευρώ; Στη περίπτωση κατά την οποία το κλιμάκιο του ΣΔΟΙΕ έκανε ουσιωδώς τη δουλειά του θα διαπίστωνε:

1) Ότι ο ιδιοκτήτης του περιβόητου Nammos, Ζαννής Φραντζέσκος, χρωστάει εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο. Έπρεπε να συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου και βεβαίως να σφραγίσει το κατάστημα.

2) Πρώτο τραπέζι πίστα βρίσκονταν κάποιος Πηλαδάκης με πολυσχιδείς επαγγελματικές δραστηριότητες και δύο χρεοκοπίες στο ενεργητικό του. Ο κύριος αυτός, που εισέπραττε και επιδοτήσεις για το καζίνο του Ρίο, θα έπρεπε να ελεγχθεί εξονυχιστικά.

3) Το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έπρεπε να χτυπήσει αμέσως στα κομπιούτερ τα ΑΦΜ των διάφορων celebrities της συμφοράς που παριστάνουν τους εφοπλιστές και τους επιχειρηματίες, ενώ δεν έχουν ούτε καράβια ούτε επιχειρήσεις.
Δεν μπορεί να προκαλεί το κοσμικό σούργελο που κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας εις βάρος της γυναίκας του και έχει ανοιχτές υποθέσεις με την εφορία.

4) Η γνωστή κυρία Εύα Καϊλή παρίσταται στο Nammos ως εκπρόσωπος του προστατευόμενου της Ευ. Βενιζέλου, στο χάπενινγκ που έδωσε ο Ρέμος κατά της Τρόικα. Η αγωνίστρια του σοσιαλισμού αφού εγκατέλειψε τον Δημήτρη Κοντομηνά και τον Ιβάν Σαββίδη αποφάσισε να δώσει τη μάχη κατά της Τρόικα από το Nammos!

Τέλος, το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ ξέχασε να ελέγξει τον πρωταγωνιστή της βραδιάς Αντώνη Ρέμο. Προφανώς οι θαμώνες του Nammos διαθέτουν ιδιότυπη ασυλία. 

πηγη

Γεωργιάδης: «Δεν θα υπάρξει ούτε μια απόλυση»

Όπως αποκαλύπτει ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην «Κ», ο αριθμός των νοσοκομείων που θα αλλάξουν ρόλο στην Αττική θα ξεπεράσει τα έξι, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των εργαζομένων του ΕΣΥ που θα μπουν σε κινητικότητα σε πάνω από 1.200. «Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει έστω και μια απόλυση», διαμηνύει ο υπουργός. Σχολιάζοντας την παρουσία της Χρυσής Αυγής, ο κ. Γεωργιάδης τονίζει ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί σε δύο επίπεδα: πολιτικά, επί των προτάσεών της, και οικονομικά, επιλύοντας προβλήματα της καθημερινότητας. Παράλληλα, επικρίνει τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «ρίχνει νερό στον μύλο του φασισμού».