EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ξυλοδαρμός επιβάτη σε όχημα της γραμμής 21: Η άλλη όψη του νομίσματος και το διαβατήριο!

Πριν μερικές μέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια καταγγελία, για ξυλοδαρμό επιβάτη σε τρόλεϊ της γραμμής 21.

Εμείς σήμερα θα παρουσιάσουμε την άλλη όψη του νομίσματος, (γιατί πάντα το νόμισμα έχει δυο όψεις)

Τι δηλώνει ο οδηγός του οχήματος για το συγκεκριμένο συμβάν:

"Εκείνη την μέρα δούλευε στη γραμμή 21, κάποια στιγμή (15.00 - 15.20) στο όχημα μπήκαν ελεγκτές στη στάση ΡΟΥΦ, από τον έλεγχο που έκαναν, βρήκαν δυο επιβάτες χωρίς εισιτήριο Έλληνες, οι όποιοι άρχισαν να φωνάζουν και να παροτρύνουν τους υπόλοιπους επιβάτες να μην δείξουν τα εισιτήρια τους και να μην τα ακυρώνουν.

Εκείνη την ώρα εντοπίζουν και δυο αλλοδαπούς επιβάτες χωρίς εισιτήριο, μόλις το όχημα μπήκε στην Πειραιώς (κατεύθυνση προς Αθήνα), ο οδηγός ρώτησε τους ελεγκτές, αν ήθελαν να σταματήσει στον αστυνομικό φρουρό που υπάρχει στο υγειονομικό, μιας και η κατάσταση έδειχνε να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, πήρε όμως αρνητική απάντηση και προχώρησε στη στάση.

Εκεί διαπίστωσε ότι οι διαξιφισμοί στο πίσω μέρος του οχήματος ήταν έντονοι, ακινητοποίησε το όχημα και ζήτησε από τους υπόλοιπους επιβάτες να κατέβουν και να επιβιβαστούν στο πίσω όχημα που ακολουθούσε και μετά κάλεσε την αστυνομία.

Ο επιβάτης λοιπόν που δηλώνει τον ξυλοδαρμό, αφού ο συνεπιβάτης του, απασχολούσε τους ελεγκτές, ενεργοποιεί το κόμβιο κινδύνου του οχήματος, ανοίγει την πόρτα με τα χέρια και τρέπεται σε φυγή και ένας εκ των δυο ελεγκτών τον καταδιώκει, στον πανικό του τότε επιβάτης σκοντάφτει και πέφτει."

Στην όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε, ο οδηγός δηλώνει απλός θεατής.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι πράγματι υπήρξε ξυλοδαρμός, γιατί δεν περίμενε ο εν λόγω επιβάτης την αστυνομία που είχε ειδοποιηθεί και ερχόταν και το έβαλε στα πόδια; Και έρχεται τώρα 10 μέρες μετά να υποβάλει καταγγελία; Είναι τουλάχιστον ύποπτη η συμπεριφορά του!

Αυτός είχε εισιτήριο; Μπορεί να το προσκομίσει για να το αποδείξει;

ΟΧΙ βέβαια!

Όλο αυτό έγινε γιατί αυτός δεν είχε εισιτήριο και τα περί δήθεν υπεράσπισης των αλλοδαπών, είναι για να προκαλέσει τη συμπάθεια της κοινωνίας προς το πρόσωπο του!

Για όσους λοιπόν δεν γνωρίζουν: 
Για τους οδηγούς το δρομολόγιο της γραμμής 21 ΑΘΗΝΑ-ΝΙΚΑΙΑ θεωρείται το δρομολόγιο του τρόμου. Λόγω του Τμήματος Απελάσεως Αλλοδαπών που λειτουργεί στην Π. Ράλλη, οι περισσότεροι επιβάτες είναι αλλοδαποί, δεν είναι λίγα τα περιστατικά ξυλοδαρμών οδηγών που έχουν συμβεί και καταγραφεί στην συγκεκριμένη γραμμή.

Οι ελεγκτές του πρώην ΗΛΠΑΠ, δεν τολμούν να πάνε για έλεγχο στην συγκεκριμένη γραμμή!

Έχει καταντήσει ανέκδοτο μεταξύ των οδηγών, όταν ο ένας ρωτάει τον άλλο που δουλεύει και του λέει Νίκαια, τότε ο άλλος τον ρωτάει, αν έχει πάρει μαζί του διαβατήριο.

Το σωματείο του πρώην ΗΛΠΑΠ τι κάνει;
Θα έπρεπε ήδη να έχει ζητήσει τα στοιχεία του συμβάντος και να κινηθεί νομικά και να μην περιμένει να βγάλει ο οδηγός το φίδι από την τρύπα.

Η πολιτεία, έδειξε άμεσα τις ευαισθησίες της, το Τμήμα Ασφαλείας κατά του ρατσισμού, κάλεσε τον οδηγό για να δώσει κατάθεση.

Γιατί για όλα φταίει ο οδηγός:::  

πηγη




Η χώρα πεθαίνει

Του Γιώργου Μαλούχου.
 
Εξήντα και πλέον χρόνια πίσω έχουν γυρίσει πια την Ελλάδα τα γερμανικά προγράμματα «σωτηρίας», τα οποία η πολιτική της τάξη επιμένει να εκθειάζει: 
 
το πολιτικό κλίμα έχει ήδη λάβει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά εμφυλιοπολεμικού τύπου, η δημοκρατία κινδυνεύει πραγματικά κι όχι θεωρητικά από ένα είδος εξελισσόμενης
αυτοκατάργησής της σε συνδυασμό με τις επιβουλές που καραδοκούν, η ανεργία είναι χειρότερη από εκείνην της εποχής που οι Ελληνες έφευγαν μαζικά για μετανάστες (και σύμφωνα με νέες μελέτες θα φτάσει στο 35% το 2016), η κοινωνία αποσαθρώνεται μέρα με την ημέρα, ενώ ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο γίνονται κάποιες από τις ιδιωτικοποιήσεις θυμίζουν εκείνη την εποχή: 
 
ένα κύριο αναπτυξιακό εργαλείο της χώρας, που πρέπει και μπορεί να είναι η ενέργεια, φεύγει από την αμαρτωλή ΔΕΗ, για να επιστρέψει σε ένα είδος ακόμη πιο αμαρτωλής Πάουερ – ίσως ακολουθήσουν και τα νερά, από την ΕΥΔΑΠ στην Ούλεν, το ΑΕΠ έχει απολέσει ήδη το 25% και η συρρίκνωση προχωρά ακάθεκτη, ενώ αποτελεί κοινό τόπο, ότι το χρέος της χώρας είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί, αν δεν «κουρευτεί», κάτι που δεν επιτρέπει το Βερολίνο. 
Οσο για τα περί ανάπτυξης, δεν τα πιστεύουν ούτε όσοι τα λένε.

Σε όλη αυτή την εικόνα του χάους αντιπαραβάλλεται ένα δήθεν «success story» τόσο εξωπραγματικό, ώστε δεν είναι πια άξιο λόγου, δεν είναι  φυσικά ούτε success, ούτε καν story, είναι ένα φτηνό προπαγανδιστικό παραμύθι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που θα μείνει στην ιστορία αυτής της εποχής, είναι η φιέστα με τα δημόσια έργα πριν από λίγους μήνες παρουσία του πρωθυπουργού και του αρχηγού του ΠαΣοΚ: έστησαν μπουλτόζες για τις κάμερες και θριαμβολόγησαν: 48 ώρες αργότερα, οι μπουλτόζες είχαν ήδη φύγει…

Την ίδια στιγμή, οι Γερμανοί μας «φίλοι», για να κάνουν ακόμα μια φορά τη δουλειά τους, τώρα προεκλογική, προκαλούν εκ νέου τον ευτελισμό της χώρας, «απειλώντας», δήθεν, να μπλοκάρουν την ήδη κομμένη δόση για 80 υπαλλήλους, πολλοί εκ των οποίων είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων. Ταυτόχρονα, η συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έχει πλέον επανέλθει αργά αλλά σταθερά στο διεθνές περιβάλλον και ο μόνος λόγος που δεν φουντώνει όπως πριν, είναι επειδή το Βερολίνο, που εξαρχής κατασκεύασε και διακίνησε αυτή τη συζήτηση, δεν θέλει να διαταραχθεί το προεκλογικό του κλίμα.

Καλά είναι τα παραμύθια, αλλά είναι για μικρά παιδιά. Κι όχι για κοινωνίες που βράζουν. Χρέος της πολιτικής ηγεσίας δεν είναι να εκφωνεί τα δήθεν ορθά, που πρέπει να γίνουν. Χρέος της είναι να προστατεύσει τη χώρα από την καταστροφή. Και αυτό, δεν το κάνει.

Ας αφήσουν λοιπόν τα παραμύθια και ας αντιληφθούν, ότι η Γερμανία πρέπει να πειστεί να επιτρέψει στην Ελλάδα να ζήσει, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει: έχει στερήσει με τη βία όλα τα νομισματικά εργαλεία, των οποίων κάνουν χρήση τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ιαπωνία, χωρίς να έχουν τέτοια κρίση, ενώ έχει τραβήξει τα σκοινιά τόσο πολύ, που κοντεύουν πια να σπάσουν και να οδηγήσουν την Ελλάδα στη διάλυση.

Χρέος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να σταματήσει την αποσάθρωση. Τώρα. Να πάει και να απαιτήσει αυτή την αξιοθρήνητη, πια, επαναδιαπραγμάτευση, με τη σημαία της οποίας εξελέγη, αλλά την ξέχασε το ίδιο βράδυ. Ταυτόχρονα, να αξιοποιήσει όσο είναι δυνατόν τις επικείμενες επαφές της στις ΗΠΑ και να ζητήσει τη βοήθεια της Ουάσιγκτον, κρυφή ή φανερή, για να ξεφύγει η χώρα από το καταστρεπτική γερμανική ηγεμονία στην οποία έχει περιπέσει. 

Υπάρχουν τρόποι, γιατί υπάρχουν μείζονα κοινά συμφέροντα, με την προυπόθεση ότι υπάρχει και εμπιστοσύνη, η οποία πρέπει να ανακτηθεί. 
Αλλιώς, η χώρα πεθαίνει.


http://www.tovima.gr/

Άκαρπη η συνάντηση ΟΛΜΕ με τον υπουργό Οικονομικών

Θερμό φθινόπωρο προανήγγειλαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ.Κατσιφάκης ανέφερε, μετά το τέλος της συνάντησης, ότι ο κ. Στουρνάρας απέφυγε να δεσμευθεί ότι δεν απολυθούν καθηγητές που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα εξαιτίας της κατάργησης 50 ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης. Ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε επίσης το αίτημα της ΟΛΜΕ να αρθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας. Η συνάντηση έληξε με την προειδοποίηση, από την πλευρά των καθηγητών, προς τον υπουργό ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Ο Θ.Κατσιφάκης ανάφερε μάλιστα ότι οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα ξεκινήσουν από τον Αύγουστο. Την ώρα της συνάντησης εκπαιδευτικοί πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι σε καθεστώς διαθεσιμότητας τέθηκαν και οι εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους που αρχικά είχαν εξαιρεθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή:www.capital.gr

Στο κοινό τέσσερις σταθμοί του Μετρό.

Άνοιξαν στις 12:00 οι τέσσερις νέοι σταθμοί του μετρό που εξυπηρετούν τα νότια προάστια. Πρόκειται για τους σταθμούς «Ηλιούπολη», «Άλιμος» «Αργυρούπολη» και «Ελληνικό».

 Η διαδρομή «Ελληνικό» - «Σύνταγμα» διαρκεί 14 λεπτά. Με την επέκταση του μέσου εκτιμάται πως το δίκτυο θα εξυπηρετεί στο εξής επιπλέον 83.000 επιβάτες.

Οι τέσσερις σταθμοί βρίσκονται επί της Βουλιαγμένης και διαθέτουν είσοδο - έξοδο και στις δυο πλευρές της λεωφόρου, ενώ οι κάτοικοι θα μπορούν να φθάνουν σε αυτούς και μέσω υπόγειας διάβασης που θα ενώνει τα δύο ρεύματα της λεωφόρου.

Σε συνεργασία με τους δήμους που εξυπηρετεί το μετρό καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε να εξευρεθούν χώροι στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των επιβατών και στους τέσσερις σταθμούς.

Στους σταθμούς «Άλιμος» και «Αργυρούπολη» έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα επιφανειακοί χώροι με τα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά την κατασκευή τους.

Τον Σεπτέμβριο η «Αττικό Μετρό» θα παραδώσει στο επιβατικό κοινό τον σταθμό «Αγ. Μαρίνα», στην επέκταση της γραμμής 3 από το Αιγάλεω.

Μεταφέρθηκε ο μετροπόντικας στην Αγία Βαρβάρα

Πραγματοποιήθηκε λίγο μετά το μεσημέρι, η μεταφορά ενός από τα ογκώδη βασικά εξαρτήματα του μετροπόντικα, από το λιμάνι της Ελευσίνας στον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό στην Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω, όπως είχε προαναγγελθεί προχθές από την Τροχαία.

Η μεταφορά, που έγινε με τη συνοδεία περιπολικών της Τροχαίας, ακολούθησε τη διαδρομή: Λ. Μεγαρίδος, Λ. Δημοκρατίας, Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου, Ιερά Οδός, Ελ. Βενιζέλου.

Ποινικές διώξεις σε 19 πρόσωπα για εξοπλιστικά προγράμματα

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 19 προσώπων άσκησε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, για ακόμη μία υπόθεση που αφορά συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.
 
Μεταξύ των κατηγορουμένων, που διώκονται για τρία βαρύτατα αδικήματα, είναι οι δύο πρώην γενικοί γραμματείς του υπ. Εθν. Άμυνας Γεώργιος Κολίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος, ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Γ. Αντωνακόπουλος, ο γνωστός επιχειρηματίας (ιδιοκτήτης της εταιρείας Sonac που θα προμήθευε τα συγκεκριμένα υλικά) Θ. Λιακουνάκος, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, καθώς και 14 στρατιωτικοί-μέλη των επιτροπών που εισηγήθηκαν τις αποφάσεις στα ανώτατα όργανα του υπουργείου.

Σύμφωνα με το Έθνος, η ποινική δίωξη, την οποία άσκησε η επίκουρη εισαγγελέας διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου, αφορά τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν και της άμεσης συνέργειας και στρέφεται σε βάρος συνολικά 19 προσώπων, τα οποία ενεπλάκησαν στην επίμαχη σύμβαση, η οποία συνήφθη με το υπ. Εθνικής Άμυνας το 2001, όταν υπουργός ήταν ο Α. Τσοχατζόπουλος, χωρίς ωστόσο να υλοποιηθεί ποτέ.

Η υπόθεση αφορά την προμήθεια 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακρόασης του πολυδιαφημισμένου προγράμματος ηλεκτρονικού πολέμου, που είχε ως στόχο, να προκαλεί σαμποτάζ στις επικοινωνίες του εχθρού ή να παρεμβάλλεται σε αυτές.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη δικογραφία, η συνολική αξία της σύμβασης ήταν 72 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ΦΠΑ, ενώ φέρεται ότι προκαταβλήθηκε το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ, όταν η προκαταβολή δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 40% της συνολικής αξίας.

Σημαντικότερο ακόμη είναι το γεγονός, ότι η σύμβαση αυτή ουδέποτε υλοποιήθηκε και μάλιστα παραμένει σε ισχύ, χωρίς το ελληνικό Δημόσιο να έχει προμηθευτεί μέχρι τώρα τίποτα.

Το σκάνδαλο φέρεται ότι εξελίχθηκε από το 2001 μέχρι το 2009, ενώ οι ευθύνες πολιτικών προσώπων, οι οποίες αγγίζουν ίσως κάποιους από τους υπουργούς Άμυνας το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έχουν παραγραφεί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι η υπόθεση το 2007 οδηγήθηκε σε διαιτησία λόγω των αποφάσεων του τότε γενικού γραμματέα του υπ. Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο, το ελληνικό Δημόσιο την έχασε, καθώς αναγνωρίστηκε αποκλειστική υπαιτιότητά του στη μη εκτέλεση της σύμβασης.

Καλείται να πληρώσει αποζημίωση τριών εκατομμυρίων στην εταιρεία Sonac, καθώς υποχρεώνεται να επιστρέψει τις εγγυητικές επιστολές της εταιρείας.

Οι 19 κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν ήδη κληθεί ως ύποπτοι και έδωσαν εξηγήσεις στην εισαγγελέα, αρνούνται τις κατηγορίες. Παράλληλα, η εταιρεία φέρεται να δηλώνει θιγμένη, καθώς θεωρεί, ότι ζημιώθηκε με υπαιτιότητα του ελληνικού Δημοσίου.


ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Το νέο μνημόνιο! Χαράτσια, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και πώληση ΔΕΚΟ

Το νέο μνημόνιο είναι εδώ. Επικαιροποιήθηκε και έρχεται να φέρει ριζικές αλλαγές.
Πρώτα απ' όλα όπως αναφέρεται ρητά το χαράτσι στα ακίνητα μένει και το 2014, όμως το υπουργείο Οικονομικών μέχρι τέλη Αυγούστου θα πρέπει να φέρει τον νέο φόρο ο οποίος ως τα τέλη του...

 
 Σεπτέμρη θα πρέπει να έχει κατατεθεί και να αποδίσει στο κράτος 2,7.

Υπό όρους ο νέος φόρος στα ακίνητα
Μάλιστα όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο στην περίπτωση που η χώρα μας καταργήσει τον φόρο μεταβίβασης ο νέος φόρος ακινήτων θα πρέπει να αποδίδει 2,9 δισ.
Σε κάθε περίπτωση εάν η χώρα δεν μπορέσει να διασφαλίσει τα έσοδα που πρέπει από τον νέο φόρο ακινήτων... το χαράτσι θα μείνει ως έχει και για το 2014.
Στο νέο μνημόνιο περιλαμβάνεται ρητά και το θέμα του Δημοσίου. Η αναφορά σε απολύσεις είναι σαφής και γίνεται λόγος για 4.000 απολύσεις ωςε το τέλος του χρόνου και 15.000 συνολικά ως το Δεκέμβριο του 2014, ενώ επαναλαμβάνεται και η δέσμευση για 12.500 διαθεσιμότητες ως το τέλος του 2013 και άλλες τόσες μέχρι το 2014.
Στο μνημόνιο περιγράφεται η πώληση της Eurobank σε ξένο στρατηγικό επενδυτή. Σήμερα λήγει η προθεσμία για την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της Probank, ενώ περιγράφεται ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πώληση μετοχών της Eurobank.

ΟΠΑΠ, Κρατικά Λαχεία και λιμάνια πρώτα στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων

 
1,6 δισ. είναι η απαίτηση για φέτος από τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ στα 2,7 είναι το ποσό που πρέπει να εξοικονομίσει η χώρα μας μέσα στο 2014.
ΟΠΑΠ, Κρατικά Λαχεία, λιμάνια αλλά και ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ στην κορυφή του καταλόγου των αποκρατικοποιήσεων.
Παράλληλα η χώρα δεσμεύεται σε νέο κύμα ανοίγματος κλειστών επαγγελμάτων. Στο πλαίσιο αυτό έρχεται απελευθέρωση στα ΚΤΕΛ, αλλά και στην αγορά ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.


πηγη

Μια πόλη χωρίς διαφημίσεις σε κτίρια!

Τον Σεπτέμβριο του 2006, ο δήμαρχος του Σάο Πάολο πέρασε το λεγόμενο «Clean City Law» (σ.σ. «ο νόμος της καθαρής πόλης»), με τον οποίο απαγορεύθηκε η χρήση όλων των υπαίθριων διαφημίσεων, συμπεριλαμβανομένων όλων των πινακίδων σε αστικά κτίρια αλλά και σε λεωφορεία.

Μέσα σε έναν χρόνο, 15.000 πινακίδες κατέβηκαν  προκειμένου να μην χαλάνε το τοπίο της πόλης και πάνω από 8 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα εκδόθηκαν, για να καθαρίσει το Σάο Πάολο από παντός είδους διαφημίσεις.

Επτά χρόνια μετά, η τέταρτη μεγαλύτερη μητρόπολη του κόσμου και η πιο σημαντική πόλη της Νότιας Αμερικής παραμένει χωρίς διαφημίσεις και είναι η μοναδική στον κόσμο που εφαρμόζει κάτι παρόμοιο.



Παρόλες τις αντιδράσεις από επιχειρηματίες και διαφημιστικές, αλλά και όσους υποστήριζαν πως η διαφήμιση στα αστικά κτίρια είναι μια μορφη τέχνης, που δίνει στην πόλη ένα διαφορετικό χρώμα, ο νόμος εφαρμόστηκε στο ακέραιο. Σε μια έρευνα που διεξήχθη το 2011 μεταξύ των 11 εκατομμυρίων κατοίκων της πόλης, το 70% απάντησε, πως βρήκε την απαγόρευση ευεργετική, αφού η απομάκρυνση των διαφημίσεων αποκάλυψε μια πλούσια αστική ομορφιά, που ήταν για καιρό κρυμμένη. Έτσι, όσοι έλεγαν, ότι η πόλη μετά την εφαρμογή του νόμου θα μοιάζει άχρωμη και σαν βομβαρδισμένη, απολαμβάνουν τώρα ένα καθαρό αστικό τοπίο.












ΠΗΓΗ: perierga.gr

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Oργή για τον ισπανό μηχανοδηγό που καυχιόταν πως έτρεχε με 200 το τρένο. (Φωτό)

Μανιακός με την ταχύτητα ο μηχανοδηγός που σκόρπισε το θάνατο στην Ισπανία! Τριήμερο πένθος σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο Ραχόι για τη σιδηροδρομική τραγωδία που συγκλόνισε την Ευρώπη! Ο άνθρωπος που τύλιξε στο πένθος όλη την Ισπανία,..
ο μηχανοδηγός του τρένου που εκτροχιάστηκε, αποδεικνύεται πως ήταν μανιακός με την ταχύτητα! Ανέβαζε φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook με το κοντέρ του τρένου που οδηγούσε να αγγίζει τα 200 χλμ! Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Φρανκίσκο Χοσέ Γκαρθόν Άμο, όπως ονομάζεται ο εν λόγω μηχανοδηγός, είναι ο άνθρωπος που ευθύνεται για την ανείπωτη τραγωδία στην περιοχή Σαντιάγο Ντε Κομποστέλα της Γαλικίας.







Προσπαθούσε να ξεπεράσει το ρεκόρ του κι έτρεχε στη μοιραία στροφή με 180χλμ/ώρα αντί για 80χλμ/ώρα που ήταν το όριο! Δείτε το συνταρακτικό βίντεο από τον εκτροχιασμό του τρένου:



Ο ίδιος βγαίνοντας ζωντανός από τα συντρίμμια του βαγονιού, ανυποψίαστος για το τι είχε προκαλέσει είπε μάλιστα "ελπίζω να μην έχει σκοτωθεί κανείς γιατί .. θα το έχω βάρος σε όλη μου τη ζωή".






Την μανία του με την ταχύτητα αποδεικνύνουν και οι χαρακτηριστικοί διάλογοι με φίλους του στο facebook, κάτω από τις φωτογραφίες που ο ανέβαζε ο ίδιος.






Τα σχόλια κάτω από τη φωτογραφία που ανέβασε ο μηχανοδηγός έχουν ως εξής:

Χοσέ Φερνάντεζ: Φίλε, σταμάταααα
Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν Αμο: Είμαι στο όριο. Δε μπορώ να τρέξω πιο πολύ γιατί θα μου κόψουν πρόστιμο
Χοσέ Φερνάντεζ: Γ@μώτο πας με 200!
Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν Αμο: Και το καντράν δεν είναι "φτιαγμένο"
Πέδρο Εράς Γκαρθόν: Θα σε πιάσει η αστυνομία και θα σου αφαιρέσει πόντους Χαχα!
Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν Αμο: Τι πλάκα θα είχε να είμαι παράλληλα με την αστυνομία και να την προσπεράσω σπάζοντας τα ραντάρ της. Χαχαχα ...μικρό πρόστιμο για την Renfe

Τριήμερο πένθος στην Ισπανία και επτά ημέρες στη Γαλικία

Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε σήμερα ότι θα κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Γαλικία κατά το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 78 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν 131. "Θα υπογράψω διάταγμα για τριήμερο εθνικό πένθος", είπε ο Ραχόι στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της πόλης Σαντιάγο ντε Κομποστέλα όπου έχουν μεταφερθεί τα περισσότερα από τα θύματα.







Επτά ημέρες πένθους στη Γαλικία κήρυξε σήμερα ο πρόεδρος της περιφέρειας αυτής της βορειοδυτικής Ισπανίας, η οποία συγκλονίστηκε από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα χθες βράδυ. "Είναι το μεγαλύτερο πένθος στην ιστορία" της Γαλικίας, δήλωσε στον Τύπο ο πρόεδρος Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχόο.






Ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 80 ενώ 178 άνθρωποι νοσηλεύονται, οι 36 σε κρίσιμη κατάσταση.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ έντεκα οδηγοί ταξί

Κατά τη διάρκεια εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων, το τελευταίο διήμερο συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής έντεκα οδηγοί ΤΑΧΙ.

Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε ταξί συνέλαβαν στις 24 και 25 Ιουλίου, σε σταθμούς μετεπιβίβασης επιβατικού κοινού (Κ.Τ.Ε.Λ. Κηφισού, Λιμένα Πειραιά), καθώς και σε λοιπά σημεία της Αθήνας (Ακρόπολη, Πλ. Συντάγματος), της Κηφισιάς (Πλατεία Πλατάνου) και του Αγ. Δημητρίου (μπροστά από εμπορικό κέντρο), δέκα οδηγούς ταξί, για παρέμβαση στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους και έναν οδηγό για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Δ.Ο.Ε., Υπουργείο Οικονομικών/ Δ-νση Ελέγχων, Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Formula 1: Οι δύο Red Bull στην κορυφή των ελεύθερων δοκιμών στο Hungaroring

Ο Sebastian Vettel και ο Mark Webber πέτυχαν το «1-2» στις σημερινές ελεύθερες δοκιμές για το Ουγγρικό GP.

Ο Γερμανός κι ο Αυστραλός ήταν πρώτοι και το πρωί, στο πρώτος σκέλος των δοκιμών. Το επανέλαβαν και το απόγευμα όταν οι οδηγοί χρησιμοποίησαν τα πιο μαλακά ελεστικά της Pirelli.
Ο Vettel ήταν και πάλι μπροστά με χρόνο 1’ 21” 264 και οι πρώτοι πέντε οδηγοί ήταν μέσα σε λιγότερο από 3 δέκατα του δευτερολέπτου.
Ο Romain Grosjean με τη Lotus ήταν ο ταχύτερος πίσω από τις Red Bull και μπροστά από τις Ferrari των Fernando Alonso και Felipe Massa.
O Lewis Hamilton και ο Nico Rosberg με τις δύο Mercedes ήταν στην 6η και 7η θέση αντίστοιχα, καθώς τα μονοθέσιά τους δεν έχουν ακόμη δείξει την ταχύτητα που τους εξασφάλισε την pole position στους δύο τελευταίους αγώνες.
Οι Kimi Raikkonen (Lotus), Jenson Button (McLaren) και Adrian Sutil (Force India) συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, σε μια περίοδο όπου δεν υπήρξαν ατυχήματα ή άλλα συμβάντα.
Ο Vettel δεν χρειάστηκε παρά λίγα λεπτά για να περάσει επικεφαλής στους χρόνους με την καλύτερη επίδοση μέχρι εκείνη τη στιγμή: 1’ 22” 484.
Αν και ο Webber κατάφερε να μειώσει στη συνέχεια τη διαφορά, ο Vettel ανέβασε κι άλλο τον πήχη πετυχαίνοντας ένα χρόνο 1,2 ολόκληρα δευτερόλεπτα ταχύτερο, με τα μαλακά Pirelli.
Ο Αυστραλός αντέδρασε αμέσως και, φορώντας και αυτός τα μαλακά λάστιχα, πλησίασε τον team-mate του στα 0,044”.
Η πρώτη προσπάθεια του Rosberg με τα μαλακά λάστιχα τον έφερε στην 3η θέση, αλλά πάνω από 7 δέκατα πίσω από τον πρώτο. Ο Hamilton τελικά πέρασε τον team-mate του, αλλά απείχε και αυτός αρκετά από τον Vettel παρά την ταχύτητα της Mercedes σε ένα γύρο.
Οι Ferrari των Alonso και Massa, επίσης με τα μαλακά Pirelli, πέρασαν τις δύο Mercedes γύρω στα μέσα της περιόδου, με τον Ισπανό μπροστά από τον Βραζιλιάνο.
Ο Grosjean όμως πλησίασε περισσότερο τις δύο Red Bull, στα μόλις 0,153”, παίρνοντας τελικά την 3η θέση στη λίστα των χρόνων.

Οι χρόνοι από το 20 σκέλος των ελεύθερων δοκιμών:
 

Θέση Οδηγός               Ομάδα                   Χρόνος        Διαφ.  
1. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault        1m21.264s         
2. Mark Webber           Red Bull-Renault        1m21.308s  +0.044s
3. Romain Grosjean       Lotus-Renault           1m21.417s  +0.153s
4. Fernando Alonso       Ferrari                 1m21.426s  +0.162s
5. Felipe Massa          Ferrari                 1m21.544s  +0.280s
6. Lewis Hamilton        Mercedes                1m21.802s  +0.538s
7. Nico Rosberg          Mercedes                1m21.991s  +0.727s
8. Kimi Raikkonen        Lotus-Renault           1m22.011s  +0.747s
9. Jenson Button         McLaren-Mercedes        1m22.180s  +0.916s
10. Adrian Sutil          Force India-Mercedes    1m22.304s  +1.040s
11. Paul di Resta         Force India-Mercedes    1m22.526s  +1.262s
12. Sergio Perez          McLaren-Mercedes        1m22.529s  +1.265s
13. Pastor Maldonado      Williams-Renault        1m22.781s  +1.517s
14. Esteban Gutierrez     Sauber-Ferrari          1m22.837s  +1.573s
15. Nico Hulkenberg       Sauber-Ferrari          1m22.841s  +1.577s
16. Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Ferrari      1m23.369s  +2.105s
17. Daniel Ricciardo      Toro Rosso-Ferrari      1m23.411s  +2.147s
18. Valtteri Bottas       Williams-Renault        1m23.646s  +2.382s
19. Charles Pic           Caterham-Renault        1m24.325s  +3.061s
20. Giedo van der Garde   Caterham-Renault        1m25.065s  +3.801s
21. Jules Bianchi         Marussia-Cosworth       1m25.143s  +3.879s
22. Max Chilton           Marussia-Cosworth       1m26.647s  +5.383s

πηγη

ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ Πρόκληση: Πληρώνουμε 700.000 ευρώ για το γραφείο του αντιπροέδρου Ευ. Βενιζέλου

Ο ελληνικός λαός πληρώνει 470.000 ευρώ το χρόνο για το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου τη στιγμή που δεν έχει να φάει, να πληρώσει τα φάρμακα του και το ρεύμα του εξαιτίας του χαρατσιού το οποίο επέβαλε στα νοικοκυριά ως αντιπρόεδρος της
κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε με ημερομηνία 25 Ιουλίου 2013 αναφέρεται αναλυτικά πόσο θα μας κοστίσει η «καρέκλα» του κ. Βενιζέλου στην αντιπροεδρία. Γιατί διαθέτει και άλλη «καρέκλα», αυτή του υπουργού των Εξωτερικών.

Ο λογαριασμός είναι λοιπόν 235.000 ευρώ για τη σύσταση και λειτουργία του γραφείου τους 6 μήνες του τρέχοντος έτους, με τους απαραίτητους ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες, μετακλητούς διοικητικούς υπαλλήλους και αποσπασμένους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Οι νοματαίοι αυτοί είναι 20 στον αριθμό (γι’ αυτούς που επιχείρησαν να περάσουν τροπολογία ότι εξαιρούνται της διαθεσιμότητας και την πήραν πίσω άρον άρον). Είναι βέβαιο δε πώς στο ποσό αυτό δεν υπολογίζονται υπερωρίες και λοιπά έξοδα. Το μπουγιουρντί θα έρθει αργότερα.

Από το 2014 και μετά, σε ετήσια βάση, το ποσό που εγκρίθηκε για τη λειτουργία του γραφείου του αντιπροέδρου ανέρχεται στο ποσό των 470.000 ευρώ. Για το υπόλοιπο του 2013 και το 2014 ο Ελληνικός Λαός θα έχει πληρώσει συνολικά 700.000 ευρώ για το γραφείο μόνο του αντιπροέδρου Ευ. Βενιζέλου.

Ο κ. Βενιζέλος θα απολαμβάνει ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που τον έχρισε ο Αντώνης Σαμαράς για να λύσουν από κοινού τα προβλήματα της χώρας και VIP μετακινήσεις με τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Είχε μάθει στη χλιδή όσο ήταν υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΓΑΠ και ζήτησε να διατηρήσει το προνόμιο των VIP μετακινήσεων.

Η διάθεση του εξωφρενικού αυτού ποσού για γραφείο αντιπροέδρου συνιστά μέγιστη πρόκληση όταν ο λαός ψάχνει στα σκουπίδια για να φάει, πεθαίνει λόγω αδυναμίας να αγοράσει τα φάρμακα του και παρατάει τα παιδιά του σε ιδρύματα γιατί δεν έχει να τα θρέψει.

Οι χοντρόπετσοι πολιτικοί, κλεισμένοι στο «γυάλινο» κλουβί τους, ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα περνάνε αυτοί καλά και τίποτε άλλο. Υπακούουν στις εντολές της τρόικας και υπογράφουν τη θανατική καταδίκη των Ελλήνων από τα «χρυσά» γραφεία τους, νομίζοντας ότι τους σώζουν. Ποιοι; Κάτι τύποι στον τον Βενιζέλο που έχουν ξεπουλήσει τα πάντα.

Δείτε το ΦΕΚ

 
 
 

Βίντεο: Ένταση στις εγκαταστάσεις «Δωδώνη» στα Ιωάννινα

Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κτηνοτρόφων σημειώθηκαν το πρωί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» στα Ιωάννινα. 
Η ένταση προκλήθηκε όταν εκατοντάδες κτηνοτρόφοι από την Ήπειρο, που συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί έξω από το εργοστάσιο -διεκδικώντας να εξοφληθούν για το γάλα που έχουν παραδώσει- έσπασαν την κεντρική πύλη και επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο.

 Άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές - κτηνοτρόφους κάνοντας χρήση χημικών και σπρώχνοντας με τις ασπίδες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας τους ενημέρωσε πως δέσμευση της εταιρείας είναι ο μήνας Απρίλιος να εξοφληθεί τον Αύγουστο και ο Μάιος τον Σεπτέμβριο.

Όπως υποστηρίζουν οι παραγωγοί, παραμένουν για τέσσερις μήνες απλήρωτο.
Να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει το epirus-ellas.gr, τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου των κτηνοτρόφων.


πηγη

Αυτό είναι το νέο μνημόνιο: Χαράτσι, απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις

Διατηρείται και το 2014 το χαράτσι – Από πού θα γίνουν οι απολύσεις – Ποιες οι επόμενες αποκρατικοποιήσεις
Το νέο μνημόνιο επικαιροποιήθηκε και φέρνει ριζικές αλλαγές.

Το μνημόνιο προβλέπει μεταξύ άλλων απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, φοροκαταιγίδα και φυσικά ιδιωτικοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, το τελικό σχέδιο προβλέπει διατήρηση του ειδικού τέλους ακινήτων, μέσω ΔΕΗ και το 2014, μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να θεσπίσει τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Στο μνημόνιο γίνεται αναφορά σε πιθανή κατάργηση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων το 2014, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξηθούν τα έσοδα, από τη φορολόγηση ακινήτων, με τις αντικειμενικές να εξισώνονται με τις τιμές της αγοράς το 2016.

Επίσης, από τις αρχές Αυγούστου, οι φορολογικές αρχές θα έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων.

Απομακρύνσεις υπαλλήλων
Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα καθοριστούν τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, που μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, το χρονικό όριο της κινητικότητας μειώνεται από τους 12 στους 8 μήνες και επιβεβαιώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων που θα μπουν φέτος σε κινητικότητα θα είναι 25.000, εκ των οποίων οι 12.500 μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Εξ αυτών, οι 4.000 θα πρέπει να απολυθούν μέσα στο 2013, ενώ οι υποχρεωτικές αποχωρήσεις από το Δημόσιο θα πρέπει να φτάσουν τις 15.000 μέχρι το τέλος του 2014.

Το νέο μνημόνιο προβλέπει και προσλήψεις. Ειδικότερα θα γίνεται μία πρόσληψη για κάθε υπάλληλο που αποχωρεί στο πλαίσιο πειθαρχικής δίωξης και για όσους αποχωρούν επειδή έληξε η οκτάμηνη περίοδος κινητικότητας.

Ιδιωτικοποιήσεις
Το μνημόνιο προβλέπει επίσης την πώληση σημαντικού ποσοστού μετοχών της Eurobank, σε ξένο στρατηγικό επενδυτή, το αργότερο μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2014.

Στο μνημόνιο αναφέρεται ακόμη ότι προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης είναι η επίσημη ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης της ΕΛΒΟ, των ΕΑΣ και της ΛΑΡΚΟ, που θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2013 και η υιοθέτηση νομοθεσίας, που θα επιτρέπει την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών δημοσίων φορέων προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, μέσω του προγράμματος εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ΕΥΔΑΠ θα εκδοθεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2013.
Τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις μειώνονται φέτος στα 1,6 δισ. ευρώ. Το 2014 προβλέπεται να εισπραχθούν 2,7 δισ. ευρώ το 2015 3 δισ. ευρώ και το 2016 2,1 δισ. ευρώ.

Οι καθυστερήσεις θα επιχειρηθεί να καλυφθούν με επιτάχυνση των διαδικασιών αποκρατικοποίησης των λιμανιών, ενώ στόχος παραμένει η πώληση του ΟΠΑΠ και των Κρατικών Λαχείων, καθώς και πολλών ακινήτων.

Απελευθέρωση ΚΤΕΛ και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων
Με το νέο μνημόνιο η κυβέρνηση δεσμεύεται για περαιτέρω άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και υπηρεσιών.

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ψηφιστεί η νεά νομθεσία για την άρση "αγκυλώσεων" στην αγορά εμπορικών μισθώσεων.

Μέσα στον Αύγουστο προβλέπεται η απελευθέρωση των ΚΤΕΛ και μέχρι τον Οκτώβριο, η απελευθέρωση της αγοράς ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Η κυβέρνηση δεσμεύεται ακόμη στην παροχή κινήτρων για επενδύσεις, με την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9%. Οι μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά από το 2014 έως το 2016.


Έλληνες μηντιάρχες - Αντί φυλακή τους κουρεύουν τα δάνεια ενόψει διαμελισμού της χώρας!

Από τον Βασίλη Μπόνιο

-Πότε θα κλείσεις φυλακή τον Λ;

Ρωτούσε επίμονα ο Σόιμπλε τον Βενιζέλο στη διάρκεια των συναντήσεών τους, όταν ο σημερινός
αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ήταν υπ. Οικονομικών.

Η επιμονή του Σόιμπλε, πέρα από την εμμονή στο πρόσωπο του συγκεκριμένου επιχειρηματία τον οποίο θεωρούσε φιλοαμερικανό, δείχνει και μια κάποια γνώση που έχει ο Γερμανός υπ. Οικονομικών αλλά και η Μέρκελ για τους Έλληνες ολιγάρχες.

Οι παροτρύνσεις του Σόιμπλε αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στη παρούσα συγκυρία καθώς μια υφέρπουσα φημολογία θέλει το Μέγαρο Μαξίμου να δέχεται εκβιασμούς για κούρεμα των θαλασσοδανείων των βαρόνων των ΜΜΕ, οι οποίοι απειλούν ακόμη και με πτώση της κυβέρνησης!

Είναι απίστευτα προκλητικό και αιτία λαικού ξεσηκωμού το να κουρευτούν τα δάνεια των βαρόνων των ΜΜΕ αντί να οδηγηθούν οι πιο πολλοί από δαύτους στον Κορυδαλλό.

Το περίεργο είναι ότι ο επαναστατημένος ΣΥΡΙΖΑ σ΄αυτή την περίπτωση κρατάει χαμηλούς τόνους. Το ίδιο και κόμματα όπως οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου-αν εξαιρέσει κανείς την γνωστή κόντρα με τον Ψυχάρη.

Θα πρόκειται για στημένο σχέδιο κατάτμησης της χώρας το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη -με φόντο το φυσικό αέριο και τον ορυκτό πλούτο της χώρας- στην περίπτωση που δεν αντιδράσει η Τρόικα στο τερατούργημα του κουρέματος των θαλασσοδανείων των βαρόνων των ΜΜΕ.

Επειδή ακούγεται ότι στους συγκεκριμένους σχεδιασμούς συμμετέχει ολόψυχα ο ΣΥΡΙΖΑ- λόγω της βουλιμίας για την εξουσία- διαβάστε το συγκλονιστικό άρθρο του ithakanet που ακολουθεί κάτω και από το πρίσμα της αλλαγής υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ του εσωτερικού χάρτη των ΜΜΕ που σχεδιάζουν κάποιοι από τους εγχώριους μεγαλοβαρόνους και του διαμελισμού της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΗΡΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ

Από σήμερα, οι "δημοσκοπήσεις" θα τον δείχνουν πρώτο.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ έδωσε την έγκριση του.

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος με την οποία χαιρετίζει τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα.(από τις ειδήσεις)
Το περιεχόμενο της επιστολής παραμένει άγνωστο, ως τώρα.

Και αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώσει το ξεπούλημα της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας ("επαναδιαπραγμάτευση" το λέει), θα έρθει η "Χρυσή Αυγή" για να ολοκληρωθεί το σχέδιο, που είναι η αποκοπή τμημάτων εθνικού χώρου (Νησιά, Θράκη, Αιγαίο), σε μια χώρα που έτσι κι αλλιώς θα είναι υποτελής.

Να θυμίσουμε, ειδικά, στους κάθε είδους πατριώτες οτι ο ρόλος του "εθνικισμού" είναι η παράδοση της γης μιας χώρας σε κάποιον άλλον, όταν οι συνέπειες δεν είναι μια ακόμα μεγαλύτερη βιβλική καταστροφή.

Να θυμίσουμε στους νοσταλγούς της δικτατορίας του Παπαδόπουλου ότι πρώτο μέλημα των "εθνικιστών" της χούντας ήταν η απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας από την Κύπρο(1967). Ακολούθησαν μια σειρά από απόπειρες δολοφονίας του Μακάριου, που αποτελούσε εμπόδιο, λόγω τη πολιτικής του και της ένταξης της Κύπρου στην ομάδα των "Αδέσμευτων χωρών".

Η διαδικασία ανεστάλη προσωρινά, όταν ο Παπαδόπουλος, θέλοντας να μείνει εσαεί στην εξουσία, διέκοψε τη στήριξη του στην αδελφή εθνικιστική οργάνωση "ΕΟΚΑ Β". Η διαδικασία συνεχίστηκε με τους "γνήσιους πατριώτες" Ιωαννίδη και Σαμψών. Εξ αρχής, ο σκοπός της δικτατορίας των συνταγματαρχών ήταν η παράδοση της Κύπρου στους Τούρκους. Και ο εθνικισμός, για να υπάρξει χρειάζεται αφελείς και ηλίθιους, οι οποίοι δεν έχουν συναίσθηση του πού οδηγούν οι πράξεις και οι σκέψεις τους. Είναι αυτό που είπε ο Ιωαννίδης: "Οι αμερικάνοι με εξαπάτησαν".

Άμα είσαι βλάκας, θα εξαπατηθείς και θα χρησιμοποιηθείς για να κάμουν άλλοι τη δουλειά τους. Αν δεν είσαι βλάκας, είσαι έμμισθος πράκτορας. Κι αν δεν μιλήσει η "υπηρεσία" που σε χρηματοδοτεί, δεν θα μάθουμε,ποτέ, αν είσαι(κάποιον "αρχηγό" μου θυμίζει).

Αυτός είναι ο ρόλος των "εθνικιστών" πάσης φύσεως και κάθε χώρας. Να θυμίσουμε τις βιβλικές καταστροφές που προξένησαν στις χώρες τους οι εθνικιστές της Ιαπωνίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και άλλων χωρών, κατά τη διάρκεια του Β' Π.Π. .

Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα, σήμερα, θα ήταν ως τη Θεσσαλονίκη, αν οι ηλίθιοι εθνικιστές της Βουλγαρίας (VMRO) δεν ξεκινούσαν τον Β' Βαλκανικό Πόλεμο εναντίον της Ελλάδας και της Σερβίας. Στο τέλος του Α΄Βαλκανικού Πολέμου, ο χάρτης της Μεγάλης Βουλγαρίας περιελάμβανε μέρος των σημερινών Σκοπίων, όλη την Ανατολική Μακεδονία- δυτικά της Θεσσαλονίκης-, τη Δυτική Θράκη και τμήμα της Ανατολικής( περιελάμβανε και τις δύο όχθες του Έβρου).

Είναι η ίδια λογική των "ελλήνων" εθνικιστών, που, σήμερα, ευρισκόμενοι στην υπηρεσία του κοσμοπολίτικου ελληνικού κεφαλαίου (εφοπλιστές κ.ά.) και της διεθνούς τραπεζικής Αυτοκρατορίας, επιτίθενται στον μετανάστη ή στον αλλόδοξο, απειλούν τη μουσουλμανική μειονότητα, ονειρεύονται να πάρουν την Πόλη, ενώ αφήνουν ανενόχλητες την ντόπια και διεθνή ιδιοκτησία του χρήματος και του πλούτου.

Αν περιμένεις από τον ΣΥΡΙΖΑ να σε σώσει, είσαι εξ ίσου αφελής και εξαπατημένος.

Η Ελλάδα πεθαίνει σαν χώρα, γιατί το πολιτικό κεφάλι είναι βαθύτατα διεφθαρμένο και πουλημένο στους ιδιοκτήτες του χρήματος. Και ο λαός ανήμπορος και μόνος, παραπλανημένος και μέσα στη σύγχυση, οδηγείται ως πρόβατο επί σφαγή. Κι εγώ μαζί.

Μετά τον Καποδίστρια, το πολιτικό σύστημα ήταν και εξακολουθεί να είναι πουλημένο στις εκάστοτε Αυτοκρατορίες. Γι' αυτό δολοφονήθηκε ο μόνος πραγματικός ηγέτης της "ανεξάρτητης"¨Ελλάδας. Για αυτό ποτέ δεν άνοιξε ο "φάκελος της Κύπρου". Κύπρος 1974: πέντε μύθοι για το πραξικόπημα.

Και υπάρχει και μία "αντιστασιακή διανόηση", που αρκείται σε διαπιστώσεις και ανέξοδες δηλώσεις(π.χ. ο Μίκης).

Όλα όσα συμβαίνουν είναι μέρος σχεδίου.

πηγη

Σοκ προκαλεί η Τριμηνιαία Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής - Ερχονται μειώσεις συντάξεων και κοινωνική έκρηξη

Σοκ προκάλεσε η Τριμηνιαία Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, καθώς πέρα από τις αιχμές για τη προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση προσεγγίζει το ζήτημα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αλλά και για την επιλογή των δανειστών να πιέζουν με μοχλό τις δόσεις των
δανείων, υπάρχουν σαφείς προειδοποιήσεις για το κίνδυνο να απαιτηθούν νέες μειώσεις συντάξεων αλλά και να διαρραγεί ο κοινωνικής ιστός λόγω της εκρηκτικής ανεργίας!

Συγκεκριμένα, στην Έκθεση επισημαίνεται ότι η ύφεση και η ανεργία, σε συνδυασμό με την επέκταση της ανασφάλιστης εργασίας και την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κ.α., αυξάνουν τα ελλείμματα των Ασφαλιστικών Ταμείων, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε νέες περικοπές συντάξεων και έτσι ανατροφοδότηση της ύφεσης. Συμπληρώνει, δε, ότι η κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος είναι όντως ασταθής και οι τάσεις μπορούν να αναστραφούν μόνον αν αποδώσουν γρήγορα άλλα μέτρα και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας (ΕΣΠΑ, μεγάλα έργα κλπ).

Όσον αφορά στην ανεργία, αμφισβητείται κατ' αρχήν το εάν τα κονδύλια που περιμένουμε από τις Βρυξέλλες (περίπου 180 εκατ. ευρώ) μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα λόγω των τεράστιων διαστάσεων που έχει πάρει το πρόβλημα, αλλά αυτό που προκαλεί σοκ είναι η επισήμανση ότι με τα δεδομένα των τελευταίων 20 ετών, το πρόβλημα της ανεργίας μπορεί να καταστεί ανεξέλεγκτο. Ειδικότερα, στην Έκθεση επισημαίνεται ότι κατά την προηγούμενη εικοσαετία η ελληνική οικονομία δημιουργούσε κατά μέσο όρο περίπου 45.000 θέσεις εργασίας ετησίως. Αν μελλοντικά επαναληφθεί αυτή η εμπειρία, η αντιμετώπιση της ανεργίας θα πάρει πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα η παρούσα συγκυριακή ανεργία να μετατραπεί σε μακροχρόνια ανεργία με τρομακτικές συνέπειες για την κοινωνική συνοχή. Ως αντίδοτο, σύμφωνα με τους αναλυτές που υπογράφουν την Έκθεση, προβάλλει το πέρασμα σε υψηλούς θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, κάτι που προϋποθέτει, όμως, ανάπτυξη και στην υπόλοιπη Ευρώπη, η οποία επί του παρόντος ακολουθεί πολιτικές που τροφοδοτούν την ύφεση και όχι την ανάπτυξη.
 
iefimerida.gr

«Οι ζωές των άλλων»

Δίχως να πέσουν οι φόροι και να καθιερωθεί χαμηλός φορολογικός συντελεστής για όλους (flat tax), η υποτιθέμενη φιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας με την σύμπραξη του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ, μπήγουν το… σοβιετικό «μαχαίρι» ακόμα πιο βαθιά στο γόνατο των ήδη «παραλυμένων»
οικονομικά Ελλήνων.

Δεν φτάνουν τα περιουσιολογία και οι ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, τώρα στην Αθήνα σκέφτονται να εφαρμόσουν μέτρα ακραίων κομμουνιστικών καθεστώτων, δημιουργώντας μια κοινωνία «ρουφιάνων», όπου ο ένας θα «καρφώνει» τον άλλον για να σώσει το τομάρι του. Κάτι σαν το υπουργείο κρατικής ασφάλειας της Ανατολικής Γερμανίας (DDR), «Stasi». Τα χρόνια του «σοσιαλισμού με σοβιετικό πρόσωπο» στην πρώην «Δημοκρατία» της Αν. Γερμανίας, ο γείτονας, ο περιπτεράς, ο μπακάλης, ο ταχυδρόμος, ο καθένας από τους πολίτες μπορούσε να είναι «ρουφιάνος» του άλλου, στρατολογημένος από το κράτος, προκειμένου να εντοπίζονται οι «εχθροί του καθεστώτος».

Στην σημερινή εποχή του παγκόσμιου συγκεντρωτισμού του πλούτου των λαών, όπου ανώτατοι ιθύνοντες, ειδικά στις Η.Π.Α., δηλώνουν ευθέως μαρξιστές, στόχος πέραν από τους «εχθρούς» της διεθνούς διαπλοκής είναι και οι φορολογούμενοι πολίτες, οι οποίοι λόγω δυσβάσταχτων φόρων δεν είναι πια σε θέση να αποπληρώνουν τα χρέη τους και αναγκάζονται να «φοροδιαφεύγουν».

Όπως έχουμε γράψει δεκάδες φορές, τασσόμαστε υπέρ ενός αυστηρού «πόθεν έσχες» με την προϋπόθεση όμως, ότι θα έχει καθιερωθεί ένα λογικό και απλό φορολογικό σύστημα ανάπτυξης, στο οποίο δεν θα αξίζει καν πλέον η φοροδιαφυγή. Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών στρατολογεί μια σειρά από επαγγελματίες και επιχειρήσεις, οι οποίες θα πρέπει να εξετάζουν τους πελάτες και τους υπαλλήλους τους. Οι ίδιοι όταν θα πηγαίνουν κι αυτοί πελάτες κάπου, θα εξετάζονται από τους αντίστοιχους επαγγελματίες και το «γαϊτανάκι του αλληλοκαρφώματος» θα πάει λέγοντας.

Εάν μάλιστα διαβάσετε τα βασικά κριτήρια που θα πρέπει να εξετάζουν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις και μπορεί να αφορούν στην ταυτότητα του πελάτη, θα αντιληφθείτε πως πρόκειται για πλήρη έλεγχο της «ζωής των άλλων», όπως γνωρίζουμε και από την ομώνυμη γερμανική ταινία. Τα αρμόδια στελέχη και υπεύθυνοι των επιχειρήσεων πρέπει να υποπτεύονται, σύμφωνα με την εγκύκλιο, τον άλλον εάν εντοπίζουν π.χ. για τον πελάτη πως διακατέχεται από ασυνήθιστη νευρικότητα του πελάτη κατά την διάρκεια των συναλλαγών, έχει απενεργοποιήσει το τηλέφωνό του σπιτιού του ή για τον υπάλληλο ότι αρνείται να πάρει άδεια, έχει αλλαγές στον τρόπο συμπεριφορά του κτλ.

Όλα αυτά τα μέτρα δεν πρόκειται να εξαλείψουν την φοροδιαφυγή, αφού σκοπό έχουν πρωτίστως να δημιουργήσουν μια πλήρως ελεγχόμενη κοινωνία, όπου τα «μεγάλα αφεντικά» θα γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι, πως, που έχει ο καθένας και για ποιο σκοπό το χρησιμοποιεί. Οι «φόρο-φυλακές» θα γεμίζουν με χρεοκοπημένους πολίτες, ενώ οι περιουσίες θα κατάσχονται από κράτος και πολυεθνικές, ώστε όλα να συγκεντρωθούν σε λίγα χέρια.

Το χειρότερο της υπόθεσης είναι ότι το σύστημα θέλει να μετατρέψει τους ανθρώπους σε πειθήνια όργανά του, τα οποία χωρίς ίχνος δισταγμού θα «χαφιεδίζουν» τον διπλανό τους στις υπηρεσίες του κράτους. Ευχόμαστε να μην το ζήσουμε αυτό στην Ελλάδα…

KI AΛΛΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ‏

Δύο νέα, φαρμακερά πλήγματα επεφύλασσε η σημερινή μέρα για τις Κασσάνδρες, που θέλουν το κακό του Σαμαρά και υπονομεύουν διαρκώς με τη γρουσουζιά τους την εθνική προσπάθεια, που καταβάλλεται με αμίμητη αυταπάρνηση για τη σωτηρία της πατρίδας μας.

Το πρώτο έρχεται από το μέτωπο της ανεργίας, καθώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού ήρθε να επικροτήσει τη συμφωνία Wind και Vodafone την οποία είχε πρώτος ενθαρρύνει και στη συνέχεια επιβραβεύσει με δηλώσεις του ο μεγάλος ηγέτης μας. Η συμφωνία που αφορά στην κοινή χρήση υποδομών από τις δύο εταιρείες, θεωρείται βέβαιον ότι θα τονώσει την απασχόληση τουλάχιστον κατά το νέο αναπτερωμένο (με όρεξη επειδή βρήκε δουλειά) προσωπικό που αναγκαστικά θα προσληφθεί για να κρατάει κάπως απασχολημένους τους εργαζόμενους οι οποίοι δεν θα έχουν πια αντικείμενο, αφού μια υποδομή θα φτάνει πλέον για δύο εταιρείες, κατά το σμπάρο και τα τρυγώνια. Ήδη βρίσκεται στα σκαριά και πρόσθετο σχέδιο που προβλέπει ότι περισσευούμενοι και νεοπροσληφθέντες θα απασχολούνται μεταξύ τους μέσω κινητού, ώστε να τονωθεί επικουρικά η επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω της αύξησης του κύκλου εργασιών.

Το δεύτερο χτύπημα έρχεται από τον τραπεζικό τομέα. Όπως ανακοινώθηκε, η συνολική μείωση των καταθέσεων τον Ιούνιο ανέρχεται μόνο σε 700 εκ. Ευρώ. Μόλις που ξεπέρασε, δηλαδή, το ύψος των μισών κεφαλαίων που απαιτήθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας τον ίδιο μήνα. Έτσι, απομένουν λιγότερα από άλλα τόσα μέχρι να έρθουν τα εκκαθαριστικά της Εφορίας και να μάθουμε το πραγματικό ύψος της διαρροής κεφαλαίων από τις καταθέσεις, ώστε να συνειδητοποιήσουμε ότι κι εκείνη η εθνική προσπάθεια έπιασε τόπο.

Υπάρχει και τρίτο νέο· συνδυαστικό αυτό –δηλαδή, και τραπεζικό και εργασιακό: κάθε φήμη για απολύσεις τραπεζικών υπαλλήλων μέχρι ποσοστού 50% επί του συνόλου των εργαζομένων στον κλάδο, διαψεύδεται στο μεταξύ ως κακόβουλη.

Κρίμα που ανεστάλη η μετάδοση των επίσημων επεισοδίων του success story. Πάνω στα καλύτερα… Υπάρχουν, βέβαια, πάντα και τα… καλυτερότερα! Που έπονται…

Η δόση 4 δισ. σκάλωσε για ογδόντα υπαλλήλους

Σε νέα τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup (EWG), αύριο, Παρασκευή, παραπέμπεται η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης υπο-δόσης για την Ελλάδα, καθώς οι Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες και η τρόικα δεν έμειναν χθες ικανοποιημένοι από τον αριθμό των υπαλλήλων που εισέρχονται σε καθεστώς κινητικότητας, με βάση τα όσα είχαν ήδη ψηφιστεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. «Υπήρχαν πολλές εξαιρέσεις, με αποτέλεσμα ο αριθμός των υπαλλήλων που μπαίνει σε κινητικότητα να μην είναι επαρκής», τόνισε στην «Κ» αρμόδιος Ευρωπαίος αξιωματούχος, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του EWG, προσθέτοντας ότι ζητήθηκαν τροποποιήσεις, οι οποίες και προγραμματίζεται να ψηφιστούν σήμερα από τη Βουλή και αφορούν την αύξηση όσων μπαίνουν σε κινητικότητα από το υπουργείο Παιδείας.

Χαρακτηριστικό του κλίματος καχυποψίας που επικρατεί μεταξύ των εταίρων μας είναι ότι έγινε λεπτομερής καταμέτρηση των επιπτώσεων που θα έχουν οι εξαιρέσεις, ενώ για όλα σχεδόν όσα έχουν νομοθετηθεί ζητήθηκαν και δημοσιεύσεις στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), εφαρμοστικές εγκύκλιοι κ.λπ
. Με άλλα λόγια, οι δημόσιοι υπάλληλοι που βλέπουν την πόρτα της εξόδου «εμετρήθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς», εξ ου και η απόφαση εκταμίευσης έλαβε αναβολή μέχρι να έχει ικανοποιηθεί στο ακέραιο η προαπαιτούμενη υποχρέωση της Ελλάδας.

Πηγές του ελληνικού οικονομικού επιτελείου διαβεβαίωναν ότι η διαφορά μεταξύ όσων παρουσιάστηκαν και της προαπαιτούμενης υποχρέωσης για 4.200 μετακινήσεις ήταν πάρα πολύ μικρή (περί τα 80 άτομα) και οφειλόταν στην εξαίρεση όσων δημοσίων υπαλλήλων διαθέτουν αυξημένα τυπικά προσόντα (μεταπτυχιακά, διδακτορικά) ή πληρούν κοινωνικά κριτήρια (άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνοι κ.λπ). Από την άλλη πλευρά, κοινοτικές πηγές έλεγαν στην «Κ» ότι «η αξιοπιστία κρίνεται στις λεπτομέρειες». Εξάλλου, και στην ελληνική πλευρά υπήρχαν φόβοι ότι ακόμη και αν παραβλέπονταν ορισμένες λεπτομέρειες από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, το ΔΝΤ, του οποίου η δόση προς την Ελλάδα επίσης εκκρεμεί, δεν θα έδειχνε ανάλογη επιείκεια, την προσεχή Δευτέρα.

Εφόσον όλα εξελιχθούν λοιπόν ομαλά στη σημερινή ψηφοφορία επί της τροπολογίας για την κινητικότητα στο υπ. Παιδείας, τότε οι εμπειρογνώμονες του EWG θα συνεδριάσουν εκ νέου αύριο, με σκοπό να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση 2,5 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EFSF) και 1,5 δισ. σε επιστροφές κερδών από το χαρτοφυλάκιο ελληνικών ομολόγων που είχαν αποκτήσει οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο του προγράμματος «SMP». Η έκθεση συμμόρφωσης (compliance report) θα παρουσιαστεί αμέσως μετά, το αργότερο έως τη Δευτέρα, οπότε και προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί και η διαδικασία έγκρισης της δόσης από τα εθνικά Κοινοβούλια της Ευρωζώνης και κυρίως από την αρμόδια επιτροπή της γερμανικής Βουλής. Την ίδια ημέρα, θα συγκληθεί και το Εκτελεστικό Συμβούλιο του EFSF, το οποίο απαρτίζεται από τα ίδια μέλη με το EWG, για να αποφασίσει την εκταμίευση.

Παρότι η χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφέρεται σε 2,5 δισ. ευρώ, απολύτως αρμόδιες πηγές διαβεβαίωναν την «Κ» ότι η απόφαση της Δευτέρας θα αφορά και τα κέρδη από το πρόγραμμα SMP (σύνολο, 4 δισ. δηλαδή). Επίσης, την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για να αποφασίσει την εκταμίευση της δικής του δόσης προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 1,8 δισ. ευρώ περίπου.
Troktiko2

Φωτιά ο ΔΣΑ κατά της κυβέρνησης: Καταργείτε την Δημοκρατία

Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε με αφορμή την 39η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) και ο πρόεδρός του Γ. Αδαμόπουλος, επισημαίνοντας ότι «η Δημοκρατία οδηγείται εκ των πραγμάτων στην αυτοκατάργησή της», λόγω των αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας και της επιμονής της  να προστατεύει την οικονομική ελιτ σε βάρος της κοινωνίας!.

Συγκεκριμένα ο ΔΣΑ τονίζει ότι «Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, οι ηγέτες της σύγχρονης Ελλάδας ξέχασαν ότι στη Δημοκρατία δεν αρκεί όλες οι εξουσίες να πηγάζουν από το λαό, αλλά πρέπει και να ασκούνται προς το συμφέρον του λαού και πάντοτε, όπως ορίζει το Σύνταγμα».
Όμως, υπογραμμίζει ο ΔΣΑ, «όταν η νομοθετική λειτουργία ασκείται με πράξεις της εκτελεστικής εξουσίας (ΠΝΠ) χωρίς να συντρέχει έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, όταν η κυβέρνηση προχωρεί κατ' επανάληψη σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ομοίως χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει το Σύνταγμα, όταν, εν γένει, μεθοδεύεται η εξαθλίωση των πολιτών, με τη μετακύλιση του βάρους της οικονομικής κρίσης στη βάση της κοινωνίας, προκειμένου να προστατευτεί η οικονομική ελίτ και να εξυπηρετηθούν διεθνή και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα, η Δημοκρατία οδηγείται εκ των πραγμάτων στην αυτοκατάργησή της».

Σημειώνεται ότι η ηγεσία του ΔΣΑ εκλέχθηκε με την σημαία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο πρώτος επιστημονικός σύλλογος της χώρας θεωρείται βαρόμετρο πολιτικών εξελίξεων.
Η κριτική που ασκεί και οι φράσεις με τις οποίες διατυπώνεται αυτή η κριτική είναι πραγματικά πρωτοφανής. Και αν το "βαρύ πυροβολικό" της Νέας Δημοκρατίας στο χώρο των επιστημόνων και των επαγγελματιών και ο πρόεδρός του, καταγγέλουν το ίδιο τους το κόμμα ότι προστατεύει την οικονομική ελιτ και καταργεί την Δημοκρατία, τότε, τα πράγματα είναι πολύ πιο άσχημα για την κυβέρνηση απ'ότι πιστεύουν και οι χειρότεροι εχθροί της.....

πηγή