EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παραιτήθηκαν 25 δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας

Κοινή επιστολή παραίτησης υπογράφουν 25 από τους 38 Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, ανταποκρινόμενοι σε σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της οικείας Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ).

Την επιστολή, που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, τους αρμόδιους Υπουργούς και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, κατέθεσε σήμερα, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.

Ο κ. Δανιηλίδης τόνισε ότι ''αναμένεται η υπογραφή και άλλων Δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας, και κάλεσε και τις άλλες ΠΕΔ της χώρας να προβούν στην υποβολή παρόμοιων επιστολών, ως ύστατη έκφραση διαφύλαξης της αξιοπρέπειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία, με τις αντισυνταγματικές, αντιαυτοδιοικητικές και αντιευρωπαϊκές ρυθμίσεις αλλεπάλληλων νομοθετημάτων, δέχεται επαναλαμβανόμενα, εξουθενωτικά και ταπεινωτικά πλήγματα, που την οδηγούν στον πλήρη αφανισμό".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι πάτε να κάνετε σήμερα κύριε Στουρνάρα;;; Το σκεφτήκατε καλά αυτό που πάτε να περάσετε;

Ειναι δυνατόν φανταστικέ υπουργέ να τολμήσετε αύριο (σήμερα) στον κώδικα να περάσετε διάταξη που θα ΞΕΠΛΥΝΕΙ φωτογραφικά υπόθεση μεγάλης εταιρείας;
Μιλάμε για σκάνδαλο τεράστιων διαστάσεων που αφορα πλαστα και εικονικά τιμολόγια… Ατυχώς
για εσάς κύριε Στουρναρα, εάν διανοηθείτε να το φέρετε, πιστεύουμε ότι τα πράγματα για εσάς θα πάψουν πρόωρα να είναι “μέλι Γάλα”.

Το ότι θα έχετε την τύχη του συντρόφου σας κυρίου Παπακωνσταντινου, είναι δεδομένο. Αλλά τέτοια βιασύνη, είναι πράγματι αξιοπεριεργη. Δεν έχετε συναίσθηση των
καταστάσεων; Σας έχουν ταξει απόλυτη ασυλία; Οψόμεθα. Αύριο, στην επιτροπη οικονομικών για την συζήτηση του Ν/Σ Φορολογικές διαδικασίες και άλλες διατάξεις, θα ξέρουμε… Εάν τους φυγαδευσετε, θα τους κάνουμε εμείς διάσημους. Με ονοματεπώνυμα. (Δεν το κάνουμε τώρα γιατί σεβόμαστε την πορεία της θεσμικής έρευνας η οποία αποκάλυψε και το σκάνδαλο).

Προς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας από το 2014 - Εφιαλτικό σενάριο

Η τρόικα δεν θέλει να δοθεί νέα παράταση πράγμα που σημαίνει ότι από 1/1/2014 βγαίνουν στο «σφυρί» χιλιάδες ακίνητα. -Υπόλογος ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που απαγορεύει τους
πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας αφήνει ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Εάν τελικά αυτό συμβεί θα έχει ως αποτέλεσμα να αρθεί έστω και μερικώς η απαγόρευση αυτή από τον Ιανουάριο του 2014.

Αύριο, Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει την έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στην οποία αναμένεται να εμπεριέχεται η αναφορά για άρση της απαγόρευσης που ισχύει σήμερα για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, από την 1η Ιανουαρίου του 2014.
«Στη διαπραγμάτευση που θα γίνει με την τρόικα θα εξαντληθούν τα περιθώρια, προκειμένου να βρεθεί μια κοινωνικά δίκαιη λύση», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας πως υπάρχει διαφορά απόψεων με τους δανειστές.

Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μερικής άρσης της απαγόρευσης, ενδεχομένως με τη θέσπιση κριτηρίων, αν καταφέρει να πείσει την τρόικα ακόμα και για αυτό καθώς, μέχρι στιγμής ο κ. Χατζηδάκης λέει μόνο «ναι» στους δανειστές.

Η τρόικα δεν θέλει να δοθεί νέα παράταση εξέλιξη που- αν τελικά συμβεί - σημαίνει ότι από τη αρχή του 2014 θα αρχίσουν να βγαίνουν στον πλειστηριασμό ακίνητα κάθε είδους με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πρώτης προσφοράς.

Το σενάριο αυτό είναι εφιαλτικό όχι μόνο για εκείνους που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους αλλά και για τους συνεπείς δανειολήπτες και τις ίδιες τις τράπεζες.

Όπως εξηγούν τραπεζικά στελέχη αν αυτή την στιγμή βγουν στην αγορά περίπου 100.000 ακίνητα, η τιμή τους θα καταρρεύσει συμπαρασύροντας μαζί τους ολόκληρη την κτηματαγορά. Και αυτό γιατί η τιμή πρώτης προσφοράς στον πλειστηριασμό είναι πολύ χαμηλότερη ακόμη και από την αντικειμενική αξία ενώ η ούτως ή άλλως χαμηλή ζήτηση δεν επαρκεί για να καλύψει τον μεγάλο αριθμό ακινήτων που θα διατεθούν. Το γεγονός αυτό με την σειρά του θα προκαλέσει ντόμινο στο σύνολο των ακινήτων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι τράπεζες αλλά και στην αξία των διαμερισμάτων που έχουν τα νοικοκυριά.

Υπέρ της μερικής άρσης του μέτρου τάχθηκε άλλωστε χθες και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς, λέγοντας ότι οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν έγκαιρα και όχι πυροσβεστικά την τελευταία στιγμή.
Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις για το θέμα αναμένεται να ληφθούν τους τελευταίους μήνες του έτους, οπότε και λήγει η σχετική απαγόρευση των πλειστηριασμών.

"Στην Ελλάδα επιβιώνουν με φιλανθρωπία" - Ρεπορτάζ σοκ από το BBC

Σχεδόν μισή ώρα αφιέρωσε το BBC σε εκπομπή του για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης και των αλόγιστων περικοπών. Το ρεπορτάζ  της απεσταλμένης του BBC επικεντρώθηκε κυρίως στο τεράστιο πρόβλημα της ιατρικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στην χώρα.


Δείτε πως περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα. Το ρεπορτάζ είναι υποτιτλισμένο.

 

πηγη

Και η φοροδιαφυγή βασιλεύει! Ποιά περιοχή έχει 100% παραβατικότητα

Υψηλή παραβατικότητα που φθάνει μέχρι και το 100% αποκαλύπτεται από τους ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ στο διάστημα από 16/07/2013 έως και 22/07/2013.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στο διάστημα αυτό το ΣΔΟΕ διενήργησε 838 ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, ενοικιαζόμενες πολυτελείς κατοικίες και υπαίθριες αγορές. Από τους ελέγχους προέκυψε ότι 409 επιχειρήσεις ήταν παραβάτες και καταλογίστηκαν 2020 παραβάσεις.

Η παραβατικότητα ανά περιοχή ήταν:



Εύβοια 100%
Φωκίδα  80%
Θήρα 79,31%
Πάρος 75,76%
Λακωνία 71,27%
Ίος 66,67%
Αττική 60%
Κρήτη 56,83%
Λουτράκι - Παραλία Ξυλοκάστρου 52,85%
Πόρτο Χέλι Ερμιόνη  50%
Κέρκυρα 46%
Ρόδος 44%
Μύκονος  43,75%
Σύρος  42,11%
 Χαλκιδική 40%
Πιερία 33%
Τήνος 26,67%

Επίσης σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από κοινό συνεργείο ΣΔΟΕ, ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικού Σώματος, ελέγχθηκε το σύνολο των επιχειρήσεων πλανοδίου εμπορίου στη Νάουσα της Πάρου. Καταλογίστηκαν 9 παραβάσεις σε ισάριθμες επιχειρήσεις και απομακρύνθηκαν όσοι διέθεταν προϊόντα παραεμπορίου και απομιμητικά προϊόντα, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στο χώρο οι νόμιμες επιχειρήσεις.

πηγη

Δημόσιο: από ποια υπουργεία φεύγουν πόσοι υπάλληλοι – Η νέα λίστα της διαθεσιμότητας

Από 4.800 ως και 5.000 είναι οι υπάλληλοι του Δημοσίου που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από τον Σεπτέμβριο, ώστε να ολοκληρωθεί ο αριθμός των 12.500 που υποχρεούται η χώρα να “διώξει” από το δημόσιο.

Πρωταθλητής στη διαθεσιμότητα αναδεικνύεται το υπουργείο Παιδείας, ενώ ακολουθεί το υπουργείο υγείας, αλλά και το Άμυνας.

Διοικητικοί υπάλληλοι είναι εκείνοι που θα δουν πρώτοι την έξοδο, όμως δεν θα γλιτώσει από την εφεδρεία και το εξειδικευμένο προσωπικό των υπουργείων.

Ουσιαστικά όμως δεν υπάρχει υπουργείο το οποίο να μην έχει δώσει αριθμό υπαλλήλων που θα βγει σε διαθεσιμότητα ώστε να κλείσει ο πρώτος κύκλος μέχρι τον Σεπτέμβριο.
 
Δείτε αναλυτικά:
 
Υγείας1.342
Παιδείας900
Άμυνας600
Προστασίας Πολίτη700
Ανάπτυξης490
Περιβάλλοντος262
Αγροτικής Ανάπτυξης269
Εργασίας41
Τουρισμού170
Ναυτιλίας62
Εξωτερικών152

Αυτή ωστόσο είναι η λίστα που θα στείλει σε διαθεσιμότητα και εκτός δημοσίου μόλις τους μισούς από τους συνολικά 25.000 υπαλλήλους του Δημοσίου που απαιτεί η τρόικα. Μετά το Σεπτέμβριο ακολουθεί ο νέος γύρος διαθεσιμότητας, ενώ η κυβέρνηση αναζητά τους τομείς απ' όπου θα προέλθουν άλλες 2.000 απολύσεις ώστε να κλείσει ο αριθμός των 4.000 απολύσεων για το τρέχον έτος.


Πληροφορίες από newsit.gr

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ - ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ

Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν προχτές στη δημοσιότητα σχετικά με το δημόσιο χρέος το πρώτο τρίμηνο του έτους εμφανίζουν την Ελλάδα να είναι πρώτη στη λίστα της ΕΕ με 305 δισεκατομμύρια ευρώ ή 160,5% του ΑΕΠ...

Δηλαδή το χρέος αυξάνει διαρκώς και μόνο σε ένα χρόνο είχε αύξηση 24%. Αν κάτι καταρρίπτει ακριβώς αυτή η εξέλιξη είναι η απάτη ότι όλα τα μέτρα που τσακίζουν το εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζόμενων παίρνονται για τη μείωση του κρατικού χρέους. Βεβαίως το χρέος δεν το δημιούργησε ο λαός αλλά...

Το «μπούκωμα» από όλες τις αστικές κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια των κάθε λογής καπιταλιστών, επιχειρηματιών, τραπεζιτών κλπ. Το χρέος από τα δάνεια της πλουτοκρατίας χρησιμοποιείται ως το απαραίτητο πρόσχημα για να περάσουν όλες οι αναδιαρθρώσεις που είναι απαραίτητες στο κεφάλαιο για να ξεπεράσει τη βαθιά καπιταλιστική κρίση.

Το τσάκισμα των εργαζομένων επομένως γίνεται για να έχουν οι καπιταλιστές την επόμενη περίοδο της όποιας ανάπτυξης, πιο φτηνούς εργάτες, με λιγότερα δικαιώματα, ώστε να πετύχουν καλύτερο ποσοστό κέρδους από ό,τι σήμερα. Αλλά και οι φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, άρα και φοροληστεία στο λαό, ιδιωτικοποιήσεις, παίρνονται για να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες για καπιταλιστικές επενδύσεις και κερδοφορία. Επίσης το περίφημο «κούρεμα» του χρέους προς ιδιώτες το 2010 που εμφανίστηκε ως μέγα επίτευγμα των αστών, έφερε νέα μέτρα σε βάρος του λαού, των δικαιωμάτων του (ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία κ.ά.).

ellinikoforoum

Λουκέτο σε 118 σχολεία από Σεπτέμβριο. Ο κατάλογος

Νέος γύρος ταλαιπωρίας περιμένει γονείς και μαθητές από τη νέα σχολική χρονιά, καθώς με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου καταργούνται και συγχωνεύονται δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλη την επικράτεια.

Από τον Σεπτέμβριο μπαίνει λουκέτο σε 118 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία (31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία), ενώ συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία.

Παράλληλα, υποβιβάζονται σε θέσεις πέντε νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία, ενώ προάγονται δύο δημοτικά, στα οποία όμως δεν θα δοθούν επιπλέον οργανικές θέσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των κτηρίων, οπότε και θα επαναπροσδιοριστεί η οργανικότητα των σχολικών μονάδων με βάση τους μαθητές που θα φοιτήσουν εκεί.

Εκτός όμως από τις καταργήσεις, το υπουργείο φαίνεται ότι προχωρά και στην ίδρυση τριών δημοτικών και δύο νηπιαγωγείων, τα οποία θα επανδρώσει με εκπαιδευτικούς, όταν τελικά λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.

madata.gr


Εύβοια: Χαμός στα ΚΤΕΛ - Οδηγός ήθελε να βάλει στις αποσκευές και ένα σκύλο!

Σκηνές απείρου κάλλους στα ΚΤΕΛ Εύβοιας στην Χαλκίδα, με τον οδηγό να έρχεται αντιμέτωπος αρχικά με δύο κορίτσια και στη συνέχεια με δεκάδες επιβάτες...

Όλα έγιναν το βράδυ της περασμένης Κυριακής (21-07-2013). Δύο κορίτσια πήγαν με τον σκύλο τους στα ΚΤΕΛ Εύβοιας στην Χαλκίδα, για να ταξιδέψουν προς Αθήνα.

Σύμφωνα με το eviazoom, μόλις μπήκαν στο λεωφορείο ο θυμωμένος οδηγός τις κατέβασε κάτω και άνοιξε την πόρτα των αποσκευών για να βάλει τον σκυλάκι μέσα, λέγοντας τους, ότι απαγορεύονται τα κατοικίδια στον χώρο των επιβατών.

Ακολούθησε φραστικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να φύγει το λεωφορείο χωρίς τα κορίτσια, τα οποία δεν δέχτηκαν να βάλουν το κατοικίδιό τους στις αποσκευές! Πήραν τον σκύλο τους και γύρισαν σπίτι τους με ταξί. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς τους έχουν καταγγείλει το περιστατικό στο Υπουργείο Μεταφορών...

πηγη

Εγνατία Οδός: πάει για 2014 η πολύπαθη γέφυρα Περιστερίου;

Οι αισιόδοξες προβλέψεις ότι στα τέλη του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας οδού αποδεικνύονται υπεραισιόδοξες. Η ολοκλήρωση του έργου της σταθεροποίησης του τμήματος μετά τη γέφυρα Περιστερίου (με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη), του αποκαλούμενου επιχώματος, πάει για το πρώτο εξάμηνο του 2014. Εκ των πραγμάτων, θα καθυστερήσει και η παράδοση στην κυκλοφορία του ενός «ορφανού» χιλιομέτρου της Εγνατίας οδού.
 
Η όλη καθυστέρηση οφείλεται στο ότι, κατά τη διάρκεια της εργολαβίας, χρειάστηκε να γίνει αναπροσαρμογή της μελέτης εφαρμογής της σταθεροποίησης του επιχώματος. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, εκτιμάται ότι τα αυτοκίνητα δεν θα περάσουν από αυτό το χιλιόμετρο πριν περάσουν τουλάχιστον τρεις μήνες. Η παράδοση στην κυκλοφορία του εναπομείναντος τμήματος, εφόσον πληρούνταν συγκεκριμένοι όροι, δεν ήταν εξαρχής συνδεδεμένο με την ολοκλήρωση της εργολαβίας. Αυτή την αποσύνδεση είχε κάνει τουλάχιστον ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της εταιρίας «Εγνατία Οδός». 
Από πλευράς υπουργείου Υποδομών, η τελευταία επίσημη ανακοίνωση για την πορεία των εργασιών, είχε γίνει στα μέσα Απριλίου, κατά την επίσκεψη του κ. Καλογιάννη στην περιοχή. Τότε, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, επικαλούμενος τα δεδομένα εκείνης της περιόδου, είχε εκτιμήσει ότι το συγκεκριμένο οδικό τμήμα θα δοθεί σε κυκλοφορία «μετά από τέσσερις μήνες περίπου», στα τέλη του καλοκαιριού δηλαδή. 
 
 
Το έργο της σταθεροποίησης του αναχώματος το εκτελεί η εταιρία ΕΝΙΠΕΑΣ, η οποία υπέγραψε τη σύμβαση με την «Εγνατία Οδό Α.Ε.» στις 22 Δεκεμβρίου του 2012. Ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης του έργου ήταν 12 μήνες ενώ το κόστος σύμβασης ανέρχεται σε 11 περίπου εκατ. ευρώ (15 εκατ. ευρώ ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός), τα οποία έχουν εξασφαλιστεί μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Στις αρχές του 2013, ο εργολάβος εγκαταστάθηκε στην περιοχή. Οι πρώτες εργασίες ξεκίνησαν ουσιαστικά τον Απρίλιο, με την ανάδοχο εταιρία να προχωρά σε δειγματοληπτικές γεωτρήσεις και να παρακολουθεί με όργανα την όποια κινητικότητα του εδάφους, με την ελπίδα να μην υπάρξουν νέα κατολισθητικά φαινόμενα, τα οποία αποτελούν και τον «πονοκέφαλο» της περιοχής. Η παρακολούθηση της κινητικότητας του εδάφους συνεχίζεται και σήμερα, όπως προβλέπεται εξάλλου από τη σύμβαση. 
 
Οι εκσκαφές 
Τα πρώτα προβλήματα στην πορεία του έργου άρχισαν να εμφανίζονται όταν ξεκίνησαν οι πρώτες εκσκαφές. Σημειωτέον ότι το βασικό τεχνικό έργο αφορά τον εγκιβωτισμό του ποταμού Μετσοβίτικου, του οποίου η προσωρινή εκτροπή έχει γίνει ήδη για τις ανάγκες της υλοποίησης του έργου. Κατά τις εργασίες, διαπιστώθηκε ότι ο τρόπος εκσκαφής δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός για να μην προκληθούν νέες μετακινήσεις του εδάφους. Τελικά, μετά από συζητήσεις μεταξύ των μελετητών της αναδόχου εταιρίας και της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» βρέθηκε ένας καλύτερος τρόπος. Ο επανακαθορισμός του τρόπου εκσκαφής οριστικοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό. Σήμερα, οι εργασίες προχωρούν όσο πιο γρήγορα γίνεται και καταβάλλεται προσπάθεια το έργο να εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορέσει να δοθεί σε κυκλοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Η.Α.», κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει πριν περάσουν τρεις μήνες. Το χειρότερο δε σενάριο, καιρού μη επιτρέποντος (δεδομένου δε και του γεγονότος ότι το έργο εκτελείται μέσα στο ποτάμι), είναι η παράδοση στην κυκλοφορία να γίνει την άνοιξη. 
 
 
Γενικά, πάντως, η Γέφυρα Περιστερίου και το επίχωμά της δεν τα πάνε καλά με τα (επίσημα και ανεπίσημα) χρονοδιαγράμματα. Στην «ποδιά» της γέφυρας έχουν γίνει ουκ ολίγες πολιτικές μάχες στο παρελθόν περί χρονοδιαγραμμάτων (με πρωταγωνιστές κυρίως τον πρώην υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη και τον Στ. Καλογιάννη). 
Το ιστορικό του όλου έργου είναι αρκετά πολύπαθο. Οι εργασίες για τη γέφυρα Περιστερίου ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2006 και διήρκεσαν αρκετά, σχεδόν τέσσερα χρόνια, μέχρι τον Μάιο του 2010 λόγω της εμφάνισης δυσμενών γεωλογικών φαινομένων και γεωτεχνικών προβλημάτων. Ωστόσο το έργο δεν δόθηκε στην κυκλοφορία, καθώς συνεχίστηκε η καταγραφή μετακινήσεων στο κυρίως επίχωμα της οδού που κατασκευάστηκε το 2008. Το 2010, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» αποφάσισε να πάρει πρόσθετα μέτρα για τη σταθεροποίηση του επιχώματος και της οδού. Τα μέτρα αυτά ναι μεν οδήγησαν σε σημαντική μείωση των μετακινήσεων στην περιοχή του επιχώματος, αλλά όχι στην εξάλειψή τους. Ακολούθησε στη συνέχεια η μελέτη για την οριστική σταθεροποίηση του επιχώματος, που οδήγησε στη σημερινή εργολαβία. 
 
Πηγή: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Λέσβος: Προς τη δημιουργία περιφερειακού δικτύου υδατοδρομίων στο Βόρειο Αιγαίο

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της «Hellenic Seaplanes S.A. - Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε.» Νικόλα Χαραλάμπους, εταιρείας που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη έργων στον αεροπορικό χώρο και συγκεκριμένα στη λειτουργία υδροπλάνων, είχε πριν λίγες μέρες στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής.

Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η από κοινού εξέταση της εταιρείας με την περιφέρεια, των προοπτικών δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών για την ανάπτυξη περιφερειακού δικτύου υδατοδρομίων στο Βόρειο Αιγαίο και στη σύνδεσή του με την κεντρική Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον της εν λόγω εταιρείας για να επενδύσει στο Βόρειο Αιγαίο, γίνεται σε συνέχεια της από τα τέλη του περασμένου Μαΐου εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Περιφέρειας προς το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, το «Invest in Greece» και τη γενική γραμματεία επενδύσεων, για την κατασκευή υδατοδρομίων στα νησιά της.

Η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή που προέκυψε η σχετική νομοθετική ρύθμιση από το αρμόδιο υπουργείο που διάνοιγε το δρόμο για την επιστροφή των υδροπλάνων στην Ελλάδα -παρακάμπτοντας το προηγούμενο πολυδαίδαλο γραφειοκρατικό καθεστώς - είχε ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές της για την ανάπτυξης αυτής της δράσης.

Η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη από την Περιφέρεια στη βάση της ενίσχυσης του τομέα του τουρισμού που αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης στο νησιωτικό χώρο και της αντιμετώπισης των μεγάλων και χρόνιων προβλημάτων στις μετακινήσεις εντός του νησιωτικού της συμπλέγματος.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, έχοντας πλέον από τη σημερινή συνάντηση, συγκεκριμένη πρόταση επένδυσης από την εταιρεία «Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε.», αποφάσισε τον προγραμματισμό μίας σύσκεψης στη Μυτιλήνη στις 9 Αυγούστου, με τη συμμετοχή όλων των Δήμων του Βορείου Αιγαίου και των Λιμενικών τους Ταμείων, για να τεθεί σε διαβούλευση η προοπτική της ανάπτυξης περιφερειακού δικτύου υδατοδρομίων.

Ο κ. Γιακαλής μετά από την εξέλιξη αυτή δήλωσε:«Έχοντας αξιολογήσει ως ενδιαφέρουσα και σημαντική σαν προοπτική ανάπτυξης τη δημιουργία υδατοδρομίων στο Βόρειο Αιγαίο, είχαμε από την πρώτη στιγμή που διαφάνηκε αυτή η δυνατότητα, συγκεκριμένο ενδιαφέρον. Η ανταπόκριση της εταιρείας «Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε.» και η ενδεχόμενη προώθηση της επένδυσης αυτής θεωρούμε ότι θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην τουριστική ανάπτυξη, εμπεδώνοντας παράλληλα το αίσθημα ασφάλειας και μέριμνας στους κατοίκους των νησιών, που ταλαιπωρούνται στο θέμα των μετακινήσεων.

Πριν από όλα όμως θέλουμε η πρόταση αυτή, να γίνει γνωστή σε όλους τους Δήμους και τα Λιμενικά Ταμεία του Βορείου Αιγαίου μέσω μίας κοινής μας συνάντησης, για να εξετάσουμε από κοινού τις προοπτικές που διαγράφονται για τις νησιωτικές μας κοινωνίες. Στη συνέχεια και αφού υπάρχει ενδιαφέρον, θα πρέπει να ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο, δηλαδή να γίνει διαγωνισμός με ανοιχτή πρόσκληση προς όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν».

πηγη

Μετρό Αθήνας: Λίγα 24ωρα πριν τη λειτουργία της επέκτασης προς Ελληνικό

Λίγα 24ωρα έμειναν για τα επίσημα εγκαίνια αλλά και τη λειτουργία της μεγαλύτερης επέκτασης της Αττικό Μετρό εδώ και 9 χρόνια. Η επέκταση των 5,5χλμ με 4 σταθμούς ολοκληρώθηκε, οι δοκιμές έγιναν, τα συστήματα λετιτούργησαν και όλα είναι έτοιμα για τα μεγάλα εγκαίνια, την Παρασκευλή 26 Ιουλίου από τον Υπουργό Υποδομών κο Χρυσοχοϊδη.
 
Μία ημέρα αργότερα, το Σάββατο οι 4 σταθμοί θα ανοίξουν για να υποδεχθούν τους πρώτους επιβάτες. Με αυτή την επέκταση το Μετρό πιάνει για τα καλά τα Νότια Προάστια. Σταθμό Μετρό θα αποκτήσουν η Ηλιούπολη, ο Άλιμος, η Αργυρούπολη και το Ελληνικό. Στα εγκαίνια αναμένεται να παρεβρεθούν οι Δήμαρχοι των περιοχών, βουλευτές και φορείς.
 
Οι νέοι σταθμοί του Μετρό θα προστεθούν στην γραμμή 2 του Μετρό της Αθήνας που θα ξεκινά από την Ανθούπολη κια θα καταλήγει στο Ελληνικό έχοντας συνολικά 20 σταθμούς. Όλοι οι σταθμοί κατασκευάστηκαν κατά μήκος της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και διαθέτουν εισόδους-εξόδους και στις δύο πλευρές του οδικού άξονα.
 
Ταυτόχρονα την εμφάνιση του θα κάνουν και οι νέοι συρμοί του Μετρό, γ`γενιάς, που διαθέτουν όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά των πιο πρωτοποριακών συρμών Μετρό στην Ευρώπη, Επίσης καινοτομία αποτελεί η χρωματική τους επιλογή καθώς το άσπρο και το πράσινο κυριαρχούν στους 17 νέους συρμούς.

Η επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό προς το Ελληνικό θα εξυπηρετεί συγκοινωνιακά την ευρύτερη περιοχή κατά μήκος του άξονα της λεωφόρου Βουλιαγμένης, δηλαδή περιοχές των δήμων Αγίου Δημητρίου, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Αλίμου και Ελληνικού. Η προσθήκη της συγκεκριμένης επέκτασης της γραμμής εκτιμάται ότι θα αυξήσει την ημερήσια επιβατική κίνηση κατά 80.000 επιβάτες. Αντίθετα, στην οδική κυκλοφορία εκτιμάται ότι θα υπάρξουν μείωση της τάξεως των 50 χιλιάδων μετακινήσεων με Ι.Χ ημερησίως.

Παράλληλα, με τη λειτουργία του νέου τερματικού σταθμού “ΕΛΛΗΝΙΚΟ” ο χρόνος μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής έως το Σύνταγμα θα είναι μόλις 20 λεπτά, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβίβασης στο Σύνταγμα (και την γραμμή 3) προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε 50 λεπτά.

πηγη

Θυμός

Μαριάννα Λάμπρου

Το όνομά μου είναι «υποψήφια». Ή μάλλον όχι πια. Ήταν μέχρι πριν από λίγους μήνες. Πλέον βρίσκομαι στην αναμονή για τον τίτλο «φοιτήτρια».
Για την ώρα λοιπόν δεν έχω όνομα. Εκτός βέβαια αν με αποκαλέσει κανείς «θυμωμένη». Γι’ αυτό γράφω. Γιατί με πλυμμηρίζει ένα τεράστιο κύμα θυμού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που νιώθω έντονο θυμό.

Το συναίσθημα αυτό ήταν μόνιμο όλη την χρονιά που πέρασε, καθώς ερχόμουν αντιμέτωπη με το πιο αναξιοκρατικό, εξουθενωτικό και παρόλ' αυτά άσκοπο σύστημα στη χώρα, αυτό που ονομάζουμε «πανελλήνιες». Το σύστημα που αποτελεί τη γέφυρα των υποψηφίων για το μέλλον τους.

Ποιο μέλλον; Αυτό ακριβώς το «μέλλον» είναι που με κάνει και κατακλύζομαι από θυμό. Το μέλλον της γενιάς μου και των επόμενων. Το μέλλον των προηγούμενων γενεών και αυτών που δεν έχουν έρθει ακόμη. Ποιο μέλλον; Σε μια χώρα που το ίδιο το κράτος υποβαθμίζει τη δημόσια παιδεία με μια διαδικασία που την ονομάζει «προσπάθεια για την ενίσχυσή της». Σε μια χώρα που για να ορθοποδήσει οικονομικά θυσιάζει σχολεία και νοσοκομεία, θυσιάζει ανθρώπους. Σε μια χώρα που οι δημοτικές βιβλιοθήκες υποβιβάζονται για να δοθούν τα κτίρια στους ιδιώτες και η δημόσια ραδιοτηλεόραση καταργείται.

Ποιο είναι λοιπόν το μέλλον μας; Θυμάμαι μέσα στις πανελλήνιες το σάλο που είχε δημιουργηθεί με τις απεργίες των καθηγητών. Θυμάμαι που λέγανε όλοι πως τα θύματα από αυτή την κατάσταση θα ήμασταν εμείς, οι «υποψήφιοι» και φυσικά το μέλλον μας. Μα για ποιο μέλλον μιλάνε όλοι; Βλέπω τώρα τους ίδιους αυτούς καθηγητές στους δρόμους με τη λαιμητόμο της απόλυσης να έχει ήδη στηθεί πάνω από τα κεφάλια τους.

Τώρα είναι οι καθηγητές στους δρόμους. Πριν από λίγο καιρό ήταν άλλοι. Μετά θα έρθουν κι άλλοι διαφορετικοί. Αυτοί που πλήττονται βγαίνουν στους δρόμους. Αυτοί που αγγίζονται από το φοβερό χέρι του κράτους, επαναστατούν. Οι άλλοι; Μα τι συμβαίνει; Είναι τυφλοί οι άνθρωποι από το φόβο και την αβεβαιότητα; Ή μήπως έχουν όλοι επηρεαστεί τόσο πολύ από τα ελεγχόμενα μίντια και δεν μπορούν να αντιδράσουν; Τα μέτρα, οι περικοπές και οι απολύσεις δεν αφορούν μόνο τους αγρότες ή τους καθηγητές αλλά όλη την κοινωνία. Τι περιμένουμε; Να έρθει η συμφορά στην πόρτα μας για να αντιδράσουμε;

Η γενιά μου κοιμάται. Κοιμάται στη μηχανοποιημένη κοινωνία όπου μεγαλώσαμε με ανέσεις και περίσσια αγαθά. Κοιμάται όμως τον ύπνο του δικαίου επαναπαυόμενη με το όνειρο ενός μέλλοντος ρόδινου. Ξυπνήστε! Μας το κλέβουν το μέλλον μας!

Είμαι 18 χρονών και ζω στον 21ο αιώνα. Ζω λοιπόν στον αιώνα της τεχνολογίας και του υλικού πλούτου. Κι όμως στον αιώνα αυτό και μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα που έχω ζήσει, δεν θυμάμαι να έχω γνωρίσει τη δημοκρατία, δεν θυμάμαι δικαιοσύνη. Μιλάμε για ιδανικά. Μαθαίνουμε στο σχολείο για τη δημοκρατία του Θουκυδίδη, την ελευθερία, την ισότητα λες και τα έχουμε πετύχει. Πού βρίσκονται αυτές οι αξίες σήμερα; Ζω 18 χρόνια σε μια δημοκρατική κοινωνία που δεν ξέρει τι θα πει δημοκρατία.

Είμαι και Ελληνίδα. Ζω σε μια Ελλάδα διαφορετική από την Ελλάδα που μας διδάσκουν στα σχολεία. Δεν βλέπω γενναίους ανθρώπους να μάχονται για την ελευθερία τους, αλλά ανθρώπους υποδουλωμένους, όχι στην εξωτερική απειλή, αλλά σε ανθρώπους που ονομάζουν εκπροσώπους τους. Βλέπω φερέφωνα των Μ.Μ.Ε. και των οικονομικών ελίτ που τα ελέγχουν και όσες κραυγές κι αν υψωθούν, σωπαίνουν γρήγορα, γιατί έχει δίκιο τελικά ο Αζίς Νεσίν, μας έχουν μάθει να σωπαίνουμε.

Ακούω παιδιά της ηλικίας μου (παιδιά που ανήκουν στην προοδευτική νεολαία με τις επαναστατικές ιδέες των νιάτων) να λένε πως η αντίσταση δεν έχει νόημα. Πως δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα. Άλλοι πάλι λένε πως δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε την κοινωνία. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε το σύστημα καθώς έχουμε ήδη πετύχει το καλύτερο δυνατό. Αυτά τα παιδιά έχουν χάσει ήδη το μέλλον τους. Πώς θα υπάρξει αλλαγή χωρίς προσπάθεια; Πώς θα υπάρξει πρόοδος χωρίς αλλαγή; Δεν κινούν οι ουτοπίες μας την κοινωνία; Ο καθένας από εμάς έχει δύναμη και όλοι μαζί ακόμα περισσότερη.

Από φέτος εγώ και τόσοι άλλοι ψηφίζουμε πρώτη φορά. Γινόμαστε δηλαδή ενεργοί πολίτες. Παρακολουθώ την πολιτική και βλέπω μονάρχες. Μονάρχες και κάποιες ολιγαρχίες. Αλλά και το κόμμα που μας έδωσε ελπίδες, ασχολείται πλέον με ποσοστά για τις συνιστώσες του και αδιαφορεί για τον κόσμο που τους φωνάζει μέσα στο αυτί «βοήθεια!». Εγώ λοιπόν θα κληθώ να ψηφίσω σε λίγο καιρό...

Θα ήθελα μια μέρα να βγω στο δρόμο και να φωνάξω στον κόσμο «ξυπνήστε!».
Μα δεν το κάνω. Σάμπως δεν κοιμάμαι κι εγώ; Γιατί τελικά όλα αυτά τα μέτρα (οι περικοπές, οι απολύσεις, οι επιστρατεύσεις) γίνονται για το «καλό» της Ελλάδας.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, δεν λένε; Όμως νομίζω ότι έχει γίνει ένα μπέρδεμα. Δεν μπορείς να σώσεις την Ελλάδα τσακίζοντας τους Έλληνες. Γιατί η Ελλάδα χωρίς τους Έλληνες δεν είναι παρά πέτρες, χώμα και αλμυρό νερό.

Ιούλιος 2013


ΠΗΓΗ:
http://www.alfavita.gr/

Κι όμως το ΣΔΟΕ ήταν στο πάρτι της χλιδής στη Μύκονο – Ποιος ο τζίρος της επιχείρησης τη συγκεκριμένη ημέρα

Παρόν ήταν το ΣΔΟΕ στη… κοσμική εκδήλωση στη γνωστή παραλία της Μυκόνου και μάλιστα όχι με ένα αλλά με δύο συνεργεία ελέγχου. Το πρώτο συνεργείο έπιασε δουλειά στις 12 και μισή το μεσημέρι καταγράφοντας τις πρώτες… εκδηλώσεις χλιδής, για να παραδώσει τη σκυτάλη του ελέγχου σε άλλο συνεργείο γύρω στις 2 και μισή, το οποίο παρέμεινε στο χώρο της… εκδήλωσης έως τις 4 το πρωί.

Το ερώτημα είναι βέβαια τι ακριβώς κατέγραψαν τα δύο συνεργεία, δηλαδή εάν η επιχείρηση που «φιλοξένησε» την εκδήλωση εξέδωσε τις αποδείξεις που έπρεπε, ερώτημα εύλογο εάν αναλογιστεί κανείς ότι το καλοκαίρι του 2009 η ίδια επιχείρηση πρωταγωνίστησε σε ένα επεισόδιο φοροδιαφυγής- μαμούθ, με αποτέλεσμα να πέσει και «καμπάνα» 4 εκατ. ευρώ, αφού όμως έγινε πρωτοσέλιδο και πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΣΔΟΕ, τα συνεργεία ελέγχου διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση εξέδωσε τα φορολογικά στοιχεία που όφειλε, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο τζίρος τη συγκεκριμένη ημέρα έφτασε στις 420.000 ευρώ.

Το πρώτο ερώτημα που ανακύπτει είναι εάν ακόμα κι αυτός ο υψηλός τζίρος ανταποκρίνεται στο… όργιο χλιδής με τα ποτάμια πανάκριβης σαμπάνιας, που κατέγραψαν οι κάμερες.

Το δεύτερο ερώτημα, που θέτουν παλιοί και έμπειροι ελεγκτές του Σώματος, είναι γιατί δεν ενεργοποιήθηκαν οδηγίες ελέγχου προηγούμενων ετών, όταν κλιμάκια του ΣΔΟΕ δεν έλεγχαν επιχειρήσεις αλλά έστηναν καρτέρι σε νυχτερινά κέντρα, βάζοντας στο στόχαστρο πανάκριβα αυτοκίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων καλούνταν να αποδείξουν το «πόθεν έσχες» τους.

Οπως λένε οι ίδιοι ελεγκτές, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να καταγραφούν όσοι βρέθηκαν στο συγκεκριμένο ή ανάλογα πάρτι, έτσι ώστε να κληθούν να εξηγήσουν σε δεύτερο χρόνο, εάν μπορούν να δικαιολογήσουν την… ανοιχτοχεριά τους, με βάση τα εισοδήματα που δηλώνουν.

Πηγή: iefimerida.gr

Ο Άδωνις έχει @@

ΕΙΔΩΛΟ!!! ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ
Μπορεί καθημερινά να τον κατηγορούν για πολλά, ο Άδωνις όμως αποδεικνύει πως έχει.. balls! Είναι ίσως απο τις ελάχιστες φορές που υπουργός βγαίνει στον δρόμο να μιλήσει με διαδηλωτές. Πήγαν σήμερα οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ να διαμαρτυρηθούν (όπως κάνουν μια ζωή) για την υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας και τους υποδέχθηκε ο Άδωνις. Απολαύστε διάλογο που είχε μαζί τους!



Είδωλο..

 

ΠΗΓΗ

Χάσαμε, και τον έλεγχο του ψωμιού. Μπορούμε να τον ξαναπάρουμε.‏

Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.

Το καταφέρανε (αλλά και το καταφέραμε), να χάσουμε και τον έλεγχο του ψωμιού. Τον έλεγχο των μαλακών σταριών δηλαδή στην Ελλάδα.

Σταδιακά, και με τις μεθοδευμένες επιδοτήσεις της ΕΕ στο σκληρό στάρι, οι Έλληνες αγρότες, όχι μόνο εγκατέλειψαν τη σιτοκαλλιέργεια, αλλά και όσοι απέμειναν, στράφηκαν στα σκληρά, επιδοτούμενα στάρια. Αυτά δηλαδή που προορίζονται για τις βιομηχανίες τους, κυρίως τις πολυεθνικές, όπως πχ η Barilla.

Την ίδια ώρα, εισάγουμε περίπου ένα εκατομμύριο τόνους μαλακού σταριού, άγνωστης ποιότητας και πιστοποίησης, από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, το Καζακστάν κλπ, το οποίο προορίζεται για τον «άρτον ημών τον επιούσιον», τον… δηληριώδη.

Αυτό θεωρητικά σημαίνει πως αν χάσουμε τη δυνατότητα συναλλαγής σε «σκληρό νόμισμα», τη δυνατότητα δηλαδή εισαγωγής, (έστω και των υποβαθμισμένων ποιοτικά αλεύρων που καταναλώνουμε), ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ, ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. Ένας αισχρός δηλαδή εκβιασμός, που πάει πακέτο με το ΔΝΤ, την ΤΡΟΙΚΑ, τις «διεθνείς αγορές», τους εγχώριους «ατζέντηδές» τους (Σαμαράς, Βενιζέλος), αλλά και τους «εν δυνάμει αυριανούς ηγέτες», τύπου Τσίπρα.

Να μη σταθούμε στο ότι, ο υπογράφων, από τη δεκαετία του '90, «ούρλιαζε» σε κάθε τόνο, τόσο στους κομματάρχες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη Κεντρική Μακεδονία, όσο και στους επιτελείς της ΕΕ στις Βρυξέλλες, πως «καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της πρωτογενούς της χώρας». Έστω λοιπόν από σήμερα, και ξεκινώντας μια πραγματική επανάσταση, το Πατριωτικό Μέτωπο, σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Αλληλέγγυον και την Ελληνική Τράπεζα Σπόρων, σας καλούμε να ξαναπάρουμε τον έλεγχο του ψωμιού στα χέρια μας.

Αυτό σημαίνει:

1. Εισάγουμε σε ευρεία πια κλίμακα πρωτογενείς, μη μεταλλαγμένους σπόρους, από Δύση και Ανατολή.

2. Τους διαθέτουμε στους καλλιεργητές μας (επαγγελματίες και ερασιτέχνες).

3. Ελέγχουμε το τελικό προϊόν, τα άλευρα, τα οποία διαθέτουμε σε τιμές Αλληλέγγυον. Δηλαδή: Κόστη αγοράς, μεταφορικά, καλλιέργειας, αλέσματος, αποθηκευτικά και λοιπά διαχειριστικά έξοδα.

4. Προσανατολίζουμε τους ελληνικούς φούρνους, στο ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΨΩΜΙ, το οποίο σημαίνει, ολοκληρωτική δρομολόγηση της ΠΛΗΡΟΥΣ ΠΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ, μακριά από τα γενετικά τροποποιημένα σπόρους και φυτά.

5. Δεδομένης της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΖΗΤΗΣΗΣ αυτού του τύπου των αλεύρων στη διεθνή αγορά, το κίνητρο για τους παραγωγούς μας, είναι επίσης ΤΕΡΑΣΤΙΟ.

Πολύ απλά Ελληνίδες και Έλληνες, όλος ο παραπάνω σχεδιασμός, ονομάζεται ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Μια ειρηνική επανάσταση, η οποία και τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια αυτών που ελέγχουν τη διατροφή και το μέλλον του Λαού, της Πατρίδας, των γενεών που έρχονται, αλλά και συντονίζεται με τα παγκόσμια Κινήματα των Λαών όλου του Κόσμου, για πραγματική Δημοκρατία και Αλληλεγγύη.

Στην πρώτη της, πιλοτική φάση, και παρ’ όλη την πλήρη απομόνωση που υφιστάμεθα ως Κίνημα από τα ΜΜΕ και τα έντυπά τους, η επανάσταση αυτή, πέτυχε. Δεν έχει λοιπόν κανέναν λόγο, να μην πετύχει στην μεγαλοεικόνα της. Μια που είναι πια ξεκαθαρισμένο: Το παγκόσμιο σύστημα ελέγχου των Λαών (Νέα Τάξη), δεν χτυπιέται με όπλα και βία. Αντιθέτως, «βούτυρο στο ψωμί του», είναι αυτή η επιλογή. (Δείτε Συρία, Αίγυπτο, Λιβύη κλπ, και τώρα Τουρκία).

Το σύστημα αυτό των τοκογλύφων, των πολυεθνικών και των κάθε λογής αλητήριων, χτυπιέται μόνο με ένα τρόπο, όπως απέδειξαν, Αργεντινή, Ισλανδία, Ισημερινός, Βολιβία, Βενεζουέλα, Ουγγαρία: Με το τράβηγμα του χαλιού κάτω από τα πόδια τους.

Και το χαλί αυτό στο οποίο έχουμε παγιδευτεί, έχει δύο όψεις φίλοι μου: Βία και διατροφή (Guns and Butter).

Αρνούμαστε λοιπόν τη βία και ξαναστήνουμε τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας.

Και όταν επιτέλους σταματήσουμε να τρέχουμε πίσω από τα κόμματά τους, τους διάφορους «αριστερού» και «δεξιού» τύπου «μεσσίες» και «σωτήρες», των εισαγόμενων –ισμών τους, (κομμουνισμός, σοσιαλισμός, φασισμός, ναζισμός, εθνικοσοσιαλισμός κλπ), όπως και την κουρελαρία των συντεχνιών τους, τότε θα είμαστε έτοιμοι για την Ελλάδα που θάπρεπε νάχουμε, από το 1831, τη χρονιά δολοφονίας του Μέγιστου των Ελλήνων πολιτικών, του Ιωάννη Καποδίστρια:

Την Ελλάδα της ισορροπίας μεταξύ Πρωτογενούς Παραγωγής και της Μικρομεσαίας Επιχείρησης, της ισοκατανομής του πλούτου στους Εργαζόμενους, της Παιδείας, της Κοινωνικής Συνοχής, της Αλληλεγγύης και της Αξιοπρέπειας.

Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης

Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626
http://www.pamet.gr
pametopo@gmail.com
https://www.facebook.com/pametopo
«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr
allilegion@gmail.com

Αλβανός εισαγγελέας με ελληνικό βιβλιάριο απορίας!

Ο Πύρρος Δήμας φέρνει στην Βουλή περιστατικά με βιβλιάρια απορίας που κατείχαν Αλβανοί
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις διαφθοράς σ’ αυτόν τον τόπο. Όποιον τομέα ερευνήσεις αποκλείεται να μη βρεις κάτι βρόμικο. Ο Πύρρος Δήμας φέρνει στην Βουλή περιστατικά με βιβλιάρια απορίας
που κατείχαν Αλβανοί.

Η αναζήτηση υπόπτων βιβλιαρίων απορίας άρχισε το καλοκαίρι του 2010, όταν η διοίκηση του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» στα Ιωάννινα ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας ότι κάτι δεν πάει καλά με ορισμένους κατόχους βιβλιάριων απορίας, αφού με ένα τέτοιο βιβλιάριο προσήλθε ο Αλβανός εισαγγελέας του Αργυροκάστρου, ζητώντας δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ξεκίνησε έρευνα και το 2011 αφαιρέθηκαν 300 τέτοια βιβλιάρια από την αρμόδια Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας.

Τον Ιούνιο του 2012, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράνομα προνοιακά επιδόματα, αλλά και για παράνομα βιβλιάρια. Όπως φαίνεται, η έρευνα συνεχίζεται τόσο στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, όσο και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου, όπου πριν από τέσσερις μήνες έφθασαν οι «αδιάφθοροι» του ΕΛ.ΑΣ. για τη διενέργεια ελέγχου.

Εξετάζονται τα στοιχεία που έχουν προκύψει και αφορούν στις δαπάνες νοσηλείας, αλλά και αγοράς φαρμάκων από κατόχους «υπόπτων» βιβλιαρίων απορίας, προκειμένου αφενός να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη το ελληνικό δημόσιο (που με μια πρώτη εκτίμηση υπερβαίνει τα τρία εκατομμύρια ευρώ) και αφετέρου να στοιχειοθετηθούν ποινικές ευθύνες σε όσους (παρανόμως και έναντι αμοιβής) συμμετείχαν στην έκδοση των βιβλιαρίων απορίας σε δήθεν Βορειοηπειρώτες.

Στο πνεύμα εξορθολογισμού του δημοσίου χρέους και εξεύρεσης εσόδων για το ελληνικό δημόσιο, ερωτά ο βουλευτής Πύρρος Δήμας τους αρμόδιους Υπουργούς, αν, πέρα από την άσκηση ποινικής δίωξης, του καταλογισμού ευθυνών και καταδίκης των υπαιτίων, είναι εφικτή και μπορεί να δρομολογηθεί η καταβολή προστίμων και χρηματικών ποινών από τους υπαιτίους, ώστε να αποζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο για τη ζημία που υπέστη και να εξευρεθούν δημόσια έσοδα.

Ο Μακεδών

ΕΛΑ , ΡΕ ΑΤΙΜΕ..!!

Έλα, ρε άτιμε. Έλα να τα πάρεις όλα. Και για όσα πάλεψαν οι πρόγονοί μου και για τα δύο μέτρα κήπο που μου άφησαν οι παππούδες μου. Έλα να πάρεις και τα μεροκάματα, τα σκληρά, που τα έβαζα στην άκρη για μια ώρα δύσκολη, εκείνη της αρρώστιας. Έλα να τα πάρεις όλα. Πάρε και τον ήλιο που
τόσο τον γουστάρεις για να λιάζουν οι συφιλιδικοί τα κορμιά τους αποκτώντας το μεσογειακό χρώμα που τόσο επιθυμούν και τόσο απεχθάνονται… Πάρε ρε, και τις θάλασσές μου να εξάγεις αέριο και τα ποτάμια μου να παράγεις ενέργεια φθηνή μόνο για την πάρτη σου. Πάρε και το γάλα των προβάτων μας και τα στάρια των κάμπων μας.

Το ξέρω που το πας, άτιμε. Το πας εκεί που πάντα ήθελες να το φθάσεις. Να καταστήσεις έναν λαό υπηρέτη. Να βλέπω απελπισμένες μεσόκοπες να βγάζουν μεροκάματο σε μπουρδέλα παραπήγματα ενώ οι πιο νέες να φεύγουν καραβιές για τα διεθνή καλογυαλισμένα μπουρδέλα σου. Να βλέπω γέρους να πεθαίνουν από αφόρητο κρύο κλεισμένοι μέσα στα 20 τετραγωνικά λίγο πριν τους τα πάρεις κι αυτά ή από ασφυξία όταν θα τους κλείνεις τον διακόπτη από την συσκευή οξυγόνου λόγω ληξιπρόθεσμων λογαριασμών. Να βλέπω 50ρηδες σε απόγνωση , 40ρηδες στις ουρές ανεργίας και 20ρηδες να λένε την ξενιτειά πατρίδα τους. Να βλέπω τα παιδιά ως μελλοντικούς σκλάβους της Φάρμας των Ανθρώπων που χρόνια στήνεις και τώρα θα εγκαινιάσεις εκεί ακριβώς που ξεκίνησε ο Ανθρωπισμός.

Βλέπω που το πας. Δεν θα ρίξεις απλά το μεροκάματο στο 1 ευρώ την ημέρα για 18 ώρες δουλειάς. Θα μας κάνεις να χαιρόμαστε που ζούμε κι ας μην παίρνουμε ούτε το 1 ευρώ. Φτιάχνεις το νέο Νταχάου και αυτό θα είναι η ίδια μου η χώρα. Τα Νταχάου ποτέ δεν κλείνουν, απλά αναστέλλουν τις εργασίες τους, έτσι δεν είναι λουκανοθρεμμένε μου; Έφθασε η ώρα να μπουν μπροστά οι μηχανές αυτού του τεράστιου κρεματορίου που θα έχει για οροφή τον ουρανό που λατρέψαμε και για πάτωμα το χώμα που μας έθρεψε.

Έλα, ρε άτιμε, πισώπλατα αυτή την φορά γιατί την προηγούμενη που ήρθες είχες τουλάχιστον τα κότσια να μου υψώσεις κατάμουτρα το όπλο και να μου πεις να σκύψω. Και είχα την επιλογή ή να σκύψω ή να πάρω τα βουνά. Τώρα όμως μού έχεις κλέψει και τα βουνά. Μου μένει λοιπόν να σκύψω χωρίς τον φόβο της σφαίρας που θα έβγαινε από το προτεταμένο σου όπλο. Είναι τρελό να παραδίνομαι χωρίς να έχω πάρει εντολή για αυτό. Είναι τρελό να φοβάμαι μια σφαίρα που δεν υπάρχει. Πώς γίνεται να βλέπω μπροστά μου ένα όπλο που δεν υπάρχει; Άτιμε, τα όπλα σου αυτή την φορά δεν έχουν κάνη, ούτε σκανδάλη. Τα λάδωνες όμως δεκαετίες ολόκληρες και έχουν τις φάτσες όλων αυτών των υπανθρώπων που βγάζουν ακόμα λόγους, που κάνουν κόμματα και παρακόμματα, που σφάζονται μπροστά στην κάμερα ενώ πίσω από αυτή στήνουν το σχέδιο για το πλιάτσικο που έχει ξεκινήσει. Α, ρε άτιμε. Για αυτόν τον λόγο πέταγες ξεροκόμματα στα κομματόσκυλα της Ελλάδας. Για την στιγμή που θα τους έδινες την εντολή να κάνουν επίθεση πισώπλατα στον ίδιο λαό που τους έδινε τις ελπίδες του μέσα από ένα σταυρωμένο κωλόχαρτο.

Έλα, ρε μπούλη του Βορρά, να με συμμορφώσεις, να με κάνεις ευρωπαϊκό είδος, να φτιάχνομαι με Μότσαρτ και όχι να κλαίω όταν ακούω κλαρίνο. Να νιώθω «πολιτισμένος» με προθήκες Μουσείων και όχι με τους σπαρμένους κίονες στα χωράφια μας, που κράτησαν όλον τον δήθεν σου πολιτισμό. Έλα να σε πάω τελευταία βόλτα στα πατρικά μας να μυρίσεις την ακόμα καμμένη πέτρα των σπιτιών από τον πολιτισμό των δικών σου προγόνων.

Έλα να με κάνεις άνθρωπο εμένα, τον γύφτο του Νότου. Έλα για να δω αν τελικά έχει μείνει ίχνος Ελλάδας μέσα μου. Έλα ρε, για να μου αποδείξεις αν το μαχαίρι του παππού μου είχε τα αποτελέσματα που μου περιέγραφε ή ήταν ένα παραμύθι για να κάνω όνειρα κόκκινα

Αγνώστου Συγγραφέα 

πηγη

Ξεκινάει ο γολγοθάς για 10.200 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ και ΤΕΙ

Μετά τους εκπαιδευτικούς, σειρά για αξιολόγηση και διαθεσιμότητα παίρνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Εγκρίθηκε το σχέδιο αναδιοργάνωσης του υπουργείου Παιδείας από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το Συμβούλιο ενέκρινε την αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, καθώς και τη διαχείριση του προσωπικού, που αφορά στην Κεντρική Υπηρεσία, τις Περιφερειακές Υπηρεσίες, το σύνολο της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα ΙΕΚ. Υπενθυμίζεται ότι οι δομές αυτές στελεχώνονται από 165.000 υπαλλήλους από τους 187.000 συνολικά που υπηρετούν συνολικά στο υπουργείο Παιδείας.


Τώρα ξεκινάει ο γολγοθάς για τους 10.200 διοικητικούς υπαλλήλους


Σε εκκρεμότητα παραμένει η αξιολόγηση των διοικητικών δομών των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, οι οποίες στελεχώνονται από 10.200 υπαλλήλους. Πανεπιστήμια και Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα καλούνται να αξιολογήσουν τις δομές τους έως τις 15 Οκτωβρίου.

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι πλεονάζοντες υπάλληλοι

Οι πλεονάζοντες υπάλληλοι που θα προκύψουν από την αξιολόγηση θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και στην συνέχεια ίσως αξιοποιηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ανάλογα με τις ελλείψεις που παρατηρούνται.

πηγη

Φοροδιαφυγή μαμούθ στην Ιταλία που "ξέπλενε" χρήματα επιχειρηματιών και ατόμων της showbiz

Η ιταλική αστυνομία εξάρθρωσε ένα κύκλωμα διακεκριμένης φοροδιαφυγής που φέρεται να ξέπλενε 1 δισ. ευρώ το χρόνο για εξέχουσες μορφές του επιχειρηματικού κόσμου, του θεάματος και τραπεζιτών στο μικροσκοπικό κράτος του Σαν Μαρίνο, ανακοίνωσαν σήμερα εισαγγελείς.

Η εισαγγελία της Ρώμης ανέφερε ότι το κύκλωμα αυτό εξυπηρετούσε περίπου 1.500 πελάτες και δρούσε από το 2000.

Η φοροδιαφυγή στην Ιταλία εκτιμάται ότι στοιχίζει στον προϋπολογισμό της χώρας έως και 120 δισ. ευρώ το χρόνο και η πάταξή της θεωρείται σημαντικό μέρος των προσπαθειών που κάνει η κυβέρνηση για να μειώσει το δημόσιο χρέος, που ανέρχεται στο 130% του ΑΕΠ της χώρας.

Ανακοίνωση της εισαγγελίας ανέφερε ότι τα ανώτατα στελέχη του υπό εκκαθάριση ομίλου San Marino Investimenti (SMI) μετέφερε λαθραία χρήματα στην μικρότερη δημοκρατία του κόσμου, και κατόπιν τα επένδυε σε φορολογικούς παραδείσους όπως ο Παναμάς, η πολιτεία Ντέλαγουερ των ΗΠΑ και το Λουξεμβούργο, μεταξύ άλλων.

Επτά πρώην ανώτερα στελέχη της SMI αντιμετωπίζουν έρευνα για διεθνή συνωμοσία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παροχή παράνομων επενδυτικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κ.ά., σύμφωνα με την εισαγγελία. Δεν έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες σε κάποιο από τα πρόσωπα αυτά.

Ο όμιλος SMI τέθηκε σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης κι εκκαθάρισης το 2012.

Στην Ιταλία καταγράφεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής στον κόσμο.

Ανάμεσα στις περιπτώσεις ερευνών για αδικήματα αυτής της φύσης περιλαμβάνεται αυτή σε βάρος των σχεδιαστών μόδας Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα. Για μια περίπτωση φοροδιαφυγής εξάλλου είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί, όταν αποκαλύφθηκε ότι δεν κατέβαλε το φόρο ακινήτων που της αναλογούσε. Αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναμένει την τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης στην δίκη του για φορολογική απάτη και χρήση εικονικών τιμολογίων στην αγορά πνευματικών δικαιωμάτων από τον όμιλο μέσων ενημέρωσης Mediaset, ο οποίος του ανήκει.

πηγη

Πωλήθηκε το ακίνητο του Δημοσίου στην Ερμού 19 για 5,9 εκατ. ευρώ

Με τίμημα 5,9 εκατ. ευρώ, πωλήθηκε το 3ο κατά σειρά ακίνητο του Δημοσίου μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών - αξιοποίησης ακινήτων, e-publicrealstate.gr, την οποία δημιούργησε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται για ένα διατηρητέο ακίνητο, επιφάνειας 715 τ.μ. (συν 172 τ.μ. υπόγειο), που βρίσκεται επί της οδού Ερμού 19, στο Σύνταγμα. Το ακίνητο περιήλθε στο Δημόσιο το 1991 από σχολάζουσα κληρονομιά και είναι μισθωμένο στην εταιρία «ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΦΩΚΑΣ ΑΕ». Το τίμημα των 5,9 εκατ. ευρώ τοις μετρητοίς, στο οποίο πλειοδότησε θεσμικός επενδυτής αντιστοιχεί σε περίπου 8.250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ανωδομής.

Σημειώνεται, ότι σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας, το συνολικό ποσό το οποίο θα εισπράξει το Δημόσιο και για τα τρία ακίνητα που βγήκαν στην αγορά μέσα από την πλατφόρμα ηλεκτρονικών διαδικασιών e-publicrealstate.gr, ανέρχεται στα 7,4 εκατ. ευρώ.

ΦΡΑΣΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΤΑ Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑ : '' ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΟΥ ''!!!

Mετά τον ξυλοδαρμό του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο, ένα ακόμα επεισόδιο ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί ανάμεσα στους πολίτες σημειώθηκε σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, αυτή την φορά.

Συγκεκριμένα κατά την σημερινή επίσκεψη του Κάρολου Παπούλια στην Σχολή Ευελπίδων στην Βάρη, ένας πολίτης, συγγενής σπουδαστή, φώναξε προς τον Πρόεδρο την ώρα της άφιξης του "Πρόεδρε πρόσεχε που βάζεις την υπογραφή του. Ο κόσμος πεινάει".

Η φράση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κόσμο.

Ο Κάρολος Παπούλιας που έχει υπογράψει όλα τα διατάγματα επικύρωσης των Μνημονίων και των εφρμοστικών νόμων, προτίμησε να μην απαντήσει.

Για να μην υπάρξουν και άλλα παρατράγουδα και μάλιστα για να μην μεταδοθούν πανελληνίως, την ώρα των δηλώσεων του ζήτησε η μπάντα να παιανίσει, για δεύτερη φορα, τον Εθνικό Ύμνο και ο ήχος της καλύψει τυχόν αποδοκιμασίες.

Σημειώνεται ότι η πρώτη παλλαϊκή αποδοκιμασία του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε συμβεί κατά την διακοπείσα παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011 που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Συνελήφθη ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης για ξέπλυμα χρήματος και υπεξαίρεση

Ανδρες της ΕΛ.ΑΣ συνέλαβαν τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη καθώς είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του για ξέπλυμα χρήματος και υπεξαίρεση μέσω της τράπεζας FFB που ήταν ιδιοκτήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr η αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση στην
οικία του για να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν. Μετά τη σύλληψη του ο εφοπλιστής οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Το ποσό για το οποίο ελέγχεται ο κ. Ρέστης φέρεται να φτάνει τα 5,8 δισ. ευρώ, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι.

iefimerida.gr