EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΠΩΣ ΤΟ 1945.

“METANIΩΝΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΑ.ΤΑΙΖΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ…”
«Μετανιώνω που δεν αυτοπυρπολήθηκα». Αυτή ήταν η πρώτη φράση όταν βγήκε από το νοσοκομείο
η 53χρονη γυναίκα, η οποία προχθές το βράδυ στην καντίνα που διαθέτει κοντά στα διόδια του Ρίου Πατρών, προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της, αφού περιλούστηκε με βενζίνη και άφησε ανοικτή τη μπουκάλα του υγραερίου.

Όπως δήλωσε η γυναίκα στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Achaia «το μόνο που μου έχει μείνει είναι η αξιοπρέπεια. Έχω αναγκαστεί ακόμη να πάω και στους κάδους για να ταΐσω τα παιδιά μου, ενώ τρώνε ληγμένα φαγητά, ό,τι βρίσκω».

Παράλληλα η 53χρονη αναφέρεται στο ένα από τα παιδιά της, λέγοντας πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και πως πλέον δεν έχει ούτε τα αναγκαία.

Κατηγορεί τους κυβερνώντες για την κατάσταση στην οποία έχει φθάσει τόσο η ίδια όσο και αρκετοί συμπολίτες της λέγοντας πως «η αγανάκτηση, η αδικία, η αδιαφορία τους. Όλα αυτά με οδήγησαν εκεί. Ήθελα να αυτοκτονήσω για να γλιτώσω από αυτά τα αιμοβόρα θηρία. Είναι ηθικοί αυτουργοί αυτοί που κυβερνούν αυτή τη χώρα και μας οδήγησαν εδώ. Μετάνιωσα τελικά που δεν το έκανα γιατί δεν μπορώ να κοιτάξω τα παιδιά μου στα μάτια. Βλέπω την κατάσταση να διαιωνίζεται έτσι και δεν ξέρω τελικά ποιο ήταν το σωστό».

patrastimes.gr

Προσλήψεις με μισθούς πείνας για 8.500 εκπαιδευτικούς – 400 ευρώ το μήνα

Από τους συνολικά 11.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που αναμένεται να προσληφθούν τη νέα σχολική χρονιά, η συντριπτική πλειονότητα, οι 8.500, θα παίρνουν μισθό που μετά βίας θα αγγίζει τα 400 ευρώ.

Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, εξασφάλισε πιστώσεις από το υπουργείο Οικονομικών για την πρόσληψη περίπου 2.500 αναπληρωτών, οι οποίοι θα στελεχώσουν θέσεις, κυρίως, σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές.

Οι υπόλοιποι 8.500 αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές επίσης θα έχουν δουλειά το επόμενο σχολικό έτος, ωστόσο επειδή θα ενταχθούν σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ από τα κονδύλια του οποίου και θα αμείβονται, ο μισθός τους θα περιορίζεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Οι προσληφθέντες μέσω ΕΣΠΑ εκπαιδευτικοί θα απασχοληθούν, κατά βάση, στην Ενισχυτική Διδασκαλία, θεσμό που εφαρμόστηκε από φέτος στις τάξεις του γυμνασίου, ενώ σχεδιάζεται η επέκτασή του και στο λύκειο. Μόνον ένας μικρός αριθμός εξ αυτών θα κληθεί να αναλάβει ώρες στο κανονικό ωρολογιακό πρόγραμμα των σχολείων, συμβάλλοντας στην κάλυψη των κενών η οποία θα «καταπολεμηθεί», άλλωστε, σε μεγάλο βαθμό με την αύξηση του διδακτικού ωραρίου για τους καθηγητές.


Ανανεώσιμες πηγές κοροϊδίας

Η ΕΡΤ έκλεισε με το βασικό επιχείρημα ότι «δε μπορούσε ο λαός να πληρώνει μια επιχείρηση, έστω και δημόσια, που είχε γεμίσει από ρουσφέτια». Σωστόν και ηθικόν. Οπότε η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει την ηθική τάξη στα πράγματα.

Ας δούμε τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα. Με κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ οι πολίτες πλήρωναν 4,24 ευρώ για «την ΕΡΤ». Ως γνωστόν, δεν πήγαινε ολόκληρο το ποσό στην ΕΡΤ, αλλά το 25% πήγαινε απευθείας στο λογαριασμό του λειτουργού της αγοράς ενέργειας ΛΑΓΗΕ, από τον οποίο πληρώνονται οι παραγωγοί που έχουν τα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα.Στην ΕΡΤ, λοιπόν, πήγαιναν τα 3,18 ευρώ και πάλι όχι ολόκληρα, αλλά τέλος πάντων, ας δεχτούμε ότι με το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ οι πολίτες ελαφρύνθηκαν από τα 3,18 ευρώ που πλήρωναν για Δημόσια τηλεόραση. Το περίεργο είναι ότι οι ίδιοι αυτοί πολίτες δεν ενοχλούνταν που πλήρωναν 1,06 ευρώ/μήνα σε κάθε λογαριασμό για να ενισχυθούν Ιδιωτικές επιχειρήσεις φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων.Το πρόβλημα δημιουργείται επειδή η Δ(ημόσια)ΕΗ δίνει κίνητρα στους Ιδιώτες να επενδύσουν στις ΑΠΕ, μετατρέποντας ΚΑΙ αυτή την επένδυση σε κρατικοδίαιτη, καθώς η Δ(ημόσια)ΕΗ αγοράζει ακριβότερα το ρεύμα από τους παραγωγούς Ιδιώτες απ’ όσο το πουλάει στους καταναλωτές της, δηλαδή σ’ εμάς.
Επειδή, όμως, έγινε το αυτονόητο, δηλαδή δημιουργήθηκε μια τεράστια τρύπα μεταξύ της αγοράς ενέργειας από τους Ιδιώτες και την πώληση από τη Δ(ημόσια)ΕΗ, το Κράτος αποφάσισε και ΠΑΛΙ να χαρατσώσει εμάς, τους καταναλωτές. Έτσι λοιπόν, με 54 ευρώ το χρόνο θα επιβαρύνεται ο μέσος καταναλωτής της ΔΕΗ λόγω της αύξησης του τέλους χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ), που αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Δηλαδή, ενώ πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ πληρώναμε 4,24 ευρώ/ μήνα για τη λειτουργία της ΕΡΤ και για τους Ιδιώτες παραγωγούς ΑΠΕ, τώρα με την… «οικονομία» που έγινε με το κλείσιμο της ΕΡΤ θα πληρώνουμε 4,5 ευρώ ΜΟΝΟ για τους Ιδιώτες παραγωγούς ΑΠΕ! Καλό ε;

Δηλαδή, το κλείσιμο της ΕΡΤ αύξησε το χαράτσι! Το χαράτσι όμως των 3,18 ευρώ που πληρώναμε για την ΕΡΤ, είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση ότι δεν θα το πληρώναμε ΜΟΝΟ για όσο διάστημα η ΕΡΤ δε λειτουργούσε κι ότι με τη λειτουργία του νέου Φορέα θα επανερχόταν. Άρα, στο χαράτσι των 4,5 €/μήνα που θα πληρώνουμε για την ενίσχυση των Ιδιωτών παραγωγών ΑΠΕ θα προστεθεί και το νέο χαράτσι για την ΕΡΤ. Πόση κοροϊδία τελικά αντέχουμε;

Επειδή, όμως, η κυβέρνηση έθεσε ακόμη ένα θέμα ηθικής τάξης σχετικά με τα ρουσφέτια της ΕΡΤ, ας συμπληρώσουμε εδώ ότι όσα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ρουσφετολογικές αδειοδοτήσεις μονάδων παραγωγής ΑΠΕ ΔΕΝ διαψεύστηκαν. Τουτέστιν, η κυβέρνηση θεώρησε θέμα ηθικής τάξης την επιδοτούμενη λειτουργία μιας Δημόσιας επιχείρησης στην οποία οι πολιτικοί ρουσφετολογούσαν, αλλά θεωρεί ΗΘΙΚΟΤΑΤΗ την επιδοτούμενη λειτουργία Ιδιωτικών επιχειρήσεων που αδειοδοτήθηκαν ρουσφετολογικά από τους πολιτικούς.

Επειδή, όμως, όλα αυτά δεν αρκούν για να αποδείξουν την ανικανότητα και την επικινδυνότητα της κυβέρνησης, συμπληρώνω τα εξής: Σε 482,08 εκατ. ευρώ ανέρχεται το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ τον Ιούνιο του 2013, σύμφωνα με το τελευταίο μηνιαίο δελτίο που εξέδωσε ο ΛΑΓΗΕ, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, το σωρευτικό έλλειμμα θα διαμορφωθεί σε 617 εκατ. στο τέλος του 2013 και σε 1,16 δισ. ευρώ στα τέλη του 2014.
Εδώ μπλέκεται και πάλι το Μνημόνιο καθώς η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί τον όρο της Τρόικας ότι έως το τέλος του 2014 αυτό το έλλειμμα θα έχει μηδενιστεί! Φωτοβολταϊκού φαεινότερον ότι με το συγκεκριμένο χαράτσι αποκλείεται να επιτευχθεί ο στόχος μηδενισμού, πρώτον επειδή η παραγωγή αυξάνεται και δεύτερον, επειδή η κατανάλωση μειώνεται. Άρα, το χαράτσι θα αυξηθεί και πάλι μέσα στο 2013.

Από την άλλη, ούτε οι Ιδιώτες παραγωγοί ΑΠΕ είναι ικανοποιημένοι καθώς η Δ(ημόσια)ΕΗ καθυστερεί αρκετούς μήνες να τους πληρώσει με αποτέλεσμα από εκεί που οι αγρότες φώναζαν ότι οι μεσάζοντες κλέβουν στη τιμή του σιταριού, τώρα που φύτεψαν φωτοβολταϊκά κατηγορούν τη Δ(ημόσια)ΕΗ ότι καθυστερεί την πληρωμή του νέου προϊόντος τους.

Εν ολίγοις, η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ υποστηρίζοντας ψευδώς ότι οι καταναλωτές πλήρωναν άδικα ένα χαράτσι 4,24 ευρώ/μήνα, στη συνέχεια αύξησε αυτό το χαράτσι επειδή δε μπορούσε να κρύβει άλλο ότι το χαράτσι πήγαινε σε Ιδιώτες επιχειρηματίες, τώρα θα βάλει κι άλλο χαράτσι για τη νέα Δημόσια Τηλεόραση, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει να ενισχύει την κρατικοδίαιτη Ιδιωτική επιχειρηματικότητα αλλά επειδή δυσκολεύεται να την πληρώσει, πιέζει ακόμη περισσότερο τους καταναλωτές με νέα χαράτσια.

Το καταλάβαμε ή πρέπει να κάνουν και κακά τους επάνω μας;

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ 

πηγη

Διορίζουν συμβούλους για να «καταπιούν» σε 1 μήνα τα φιλέτα ΕΑΣ & ΕΛΒΟ

ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ παραμένουν ανοικτά μέχρι να … κλείσουν! Αυτή είναι η ουσία της κυβερνητικής ανακοινωσης περί «ριζικής αναδιάρθρωσης των επί σειρά ετών ζημιογόνων κρατικών εταιρειών Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και ΛΑΡΚΟ προκειμένου να καταστούν βιώσιμες με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους εντός του 2014 ή/και να διευκολύνουν την πώληση επιμέρους στοιχείων του ενεργητικού τους» που εκδόθηκε αργά το απόγευμα.

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια εξειδικευμένων ανεξάρτητων συμβούλων. Είναι η δεύτερη φορά μετά το 2010 που ανακοινώνεται «αναδιάρθρωση» και διορισμός συμβούλων.

Για το ρόλο των συμβούλων δεν πρέπει κανείς να διατηρεί καμια αμφιβολία, ούτε για το τελικό αποτέλεσμα: Επειδή είναι συγκεκριμένη η στόχευση της κυβέρνησης και της τρόικα (είναι γελοία η φράση «τα σχέδια να είναι συμβατά με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων» όταν προκειται περί αμυντικών βιομηχανιών που σε όλη την ΕΕ έχουν προνομιακή μεταχείριση) το αποτέλεσμε είναι γνωστό εκ των προτέρων.

Και δεν γίνεται καμία αναφορά στην ανακοίνωση για τα 30 εκατ ευρώ που πρέπει να διατεθούν άμεσα στα ΕΑΣ για να μπορέσει να προχωρήσει η κατασκευή βομβίδων των 40 χλστ. για την ΑΤΚ.
Που σημαίνει ότι θα πρέπει να …περιμένει ο πελάτης τους συμβούλους της τρόικα για να αποφασιστεί αν θα υλοποιηθεί η παραγγελία του.

Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι για την παραγγελία αυτή ενδιαφέρεται η γερμανική Rheinmetall που πολύ θα ήθελε να ακυρωθεί και να καταλήξει σε αυτήν η κατασκευή τους…

Όπως επισημαίνεται, «τα σχέδια αυτά θα περιλαμβάνουν την αναγκαία αναδιάρθρωση και προσαρμογή των εταιρειών. Τα σχέδια αυτά θα πρέπει να ελαχιστοποιούν το κόστος των εταιρειών αυτών για τον Έλληνα φορολογούμενο και να είναι συμβατά με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων».

«Τα αποτελέσματα του πορίσματος των συμβούλων θα οδηγήσουν σε οριστικές αποφάσεις της Κυβέρνησης έως το τέλος Αυγούστου και την υλοποίησή τους έως το τέλος του τρέχοντος έτους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μέχρι το τέλος Αυγούστου, δηλαδή σε τέσσερις ελληνικές «αυγουστιάτικες» (τα πάντα «νεκρώνουν») εβδομάδες θα δΙοριστούν σύμβουλοι και αυτοί θα κάνουν … μελέτες τέτοιας έκτασης για το μέλλον τη μελλοντικής βιομηχανίας της χώρας;

Δεν ντρέπονται και μόνο να ανακοινώνουν τέτοια πράγματα;

Ας πουλήσουν τα ακίνητα-φιλέτα στους φίλους τους, ας απολύσουν μερικες χιλιάδες ακόμα, ας μετατρέψουν τα ΕΑΣ (στην καλύτερη περίπτωση) σε … περίπτερο χωρίς ακίνητη περιουσία ή με κλάσμα αυτής που έχει, αλλά ας μη νομίζουν ότι κοροϊδεύουν τους πολίτες της χώρας…

defencenet.gr

Mελέτες εκατομμυρίων αράχνιαζαν στα συρτάρια του Εσωτερικών

Στα συρτάρια του υπουργείου Εσωτερικών βρίσκονταν από το 2009 μελέτες για 173 έργα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που επρόκειτο να χρηματοδοτηθούν με τη μέθοδο ΣΔΙΤ και είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα Θησέας. Για τις μελέτες είχε καταβληθεί το ποσό των εννέα εκατομμύρια ευρώ και εντός των ημερών ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση πληρωμών, ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ. Οι μελέτες αφορούσαν έργα για την αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας, τουριστικές υποδομές, διαχείριση απορριμμάτων και λυμάτων, κατασκευή και διαχείριση δικτύων αποχέτευσης και ύδρευσης, παραγωγή ενέργειας από εναλλακτικές πηγές.

Όμως, από τις 173 μελέτες μόνο δύο μελέτες προχώρησαν σε έγκριση από τη δι-υπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ και βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης. Καθώς δεν είχε υπάρξει ενημέρωση της ηγεσίας του υπουργείου για το ζήτημα, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ζήτησε να υπάρξει γραπτή αναφορά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών για τους λόγους καθυστέρησης προώθησης των έργων.

Κεφάλαιο επενδύσεων για υποδομές στους ΟΤΑ

Κατά τη σύσκεψη το πρωί στο υπουργείο Εσωτερικών συζητήθηκε το θέμα για τη δημιουργία κεφαλαίου επενδύσεων για χρηματοδότηση υποδομών στους ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, ζητήθηκαν τρόποι για την ένταξη των δήμων σε αναπτυξιακά έργα μέσω προγραμμάτων ΣΔΙΤ, όπως είναι ο φωτισμός ή έργα αφαλάτωσης, που είναι ανταποδοτικά. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από ξένες εταιρείες και στη δυνατότητα χρηματοδότησης από ξένες τράπεζες.

Στη σύσκεψη, εκτός από τον κ. Μιχελάκη, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Α. Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, ο επίτιμος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γ. Γραμματίδης, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σ. Λαζαρίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Finance Α. Πουλαρίκας.

news.gr

Ο Βενιζέλος, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και οι γκρίνιες των γαλάζιων

Δεν σταματά η προκλητική συμπεριφορά από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος προκαλεί αναταράξεις στις ισορροπίες της συγκυβέρνησης
Του Βελισσάριου Δραγάτση

Γκρίνιες προκαλεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης η συμπεριφορά του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και πάλι.

Την ώρα που γίνεται προσπάθεια περιστολής δαπανών κι ενώ δεν έχει κοπάσει ακόμα ο θόρυβος που προκλήθηκε με τη χρήση των κυβερνητικών αεροσκαφών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προκαλεί με τη συμπεριφορά του.

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους και να παραπονιούνται για την τακτική που τηρεί ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έναντι του κυβερνητικού εταίρου του, του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Η υπόθεση με τη χρήση των κυβερνητικών αεροσκαφών όχι μόνο δυσχεραίνει το κακό κλίμα στα εσωκομματικά της Ν.Δ. αλλά αποκαλύπτει την εμπάθεια που κυριάρχησε όταν ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τη σύνθεση και τις ισορροπίες της συγκυβέρνησης.

Οι βουλευτές παραπονούνται στους συνεργάτες του πρωθυπουργού επειδή αφ' ενός ο κ. Βενιζέλος ανέβασε τους τόνους για μια τροπολογία την οποία είχε ζητήσει ο ίδιος και τελικά κατάφερε την απόσυρσή της! «Μήπως νοιώθει ότι έχει έλλειμμα προβολής από τα ΜΜΕ και βρήκε αφορμή να επιτίθεται κάθε τόσο στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για να διεκδικεί περισσότερη προβολή ακόμα και από τον πρωθυπουργό;», διερωτήθηκε Θεσσαλός βουλευτής σε πολιτικό πηγαδάκι του Κολωνακίου.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές μετέφεραν σε στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου την ενόχλησή τους για την τακτική του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος προκαλεί.

Τρεις πτήσεις με το πρωθυπουργικό
Ενώ επέλεξε να κάνει επίδειξη ισχύος για τη χρήση των κυβερνητικών αεροσκαφών -ακόμα και με «ανεπίσημες ενημερώσεις» δημοσιογράφων από στενούς συνεργάτες του- επιδόθηκε σε προκλητικότατες ενέργειες που δοκιμάζουν την ανοχή πολλών βουλευτών, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι καχύποπτοι με το εγχείρημα της συγκυβέρνησης.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. θεώρησαν φυσιολογικό κι ευνόητο να χρησιμοποιήσει ο κ. Βενιζέλος, με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών, το κυβερνητικό αεροσκάφος για να μεταβεί στην Άγκυρα όπου συναντήθηκε με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η επιστροφή στην Αθήνα και η άμεση αναχώρησή του για την Πάλμα της Μαγιόρκας όπου ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών κ. Γκίντο Βεστερβέλε προσκάλεσε Ευρωπαίους ομολόγους του να ανταλλάξουν ιδέες για το μέλλον της Ευρώπης μεταξύ τυρού και αχλαδίου. Η συνάντηση είχε ανεπίσημο χαρακτήρα κι έγινε στην Πάλμα επειδή εκεί διαθέτει σπίτι ο Γερμανός υπουργός.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος πήρε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και πετάχτηκε μέχρι τις Βρυξέλλες όπου συγκάλεσε σύσκεψη στελεχών της Ελληνικής Αντιπροσωπείας προκειμένου να προετοιμαστεί για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων. Όχι άδικα, οι γαλάζιοι βουλευτές γκρινιάζουν διότι δεν είναι δυνατόν από τη μια πλευρά να ζητούνται θυσίες από το λαό ενώ από την άλλη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να δίνει λαβές για έντονη κριτική με την αυτοκρατορική και πληθωρική ιδιοσυγκρασία του.

Εκτός από τις αιτιάσεις περί αλαζονείας και τα καλαμπούρια για τους «Λουδοβίκους» που θέλουν χρυσά κάρα, οι βουλευτές της Ν.Δ. θυμήθηκαν και κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες με πλαστά διπλώματα από ιατρικές σχολές της Ρουμανίας, στην αφήγηση των οποίων πολλοί θα χάσουν το χαμόγελό τους...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

Με την άρση του σεβασμού προς την πρώτη κατοικία, πλέον οι τράπεζες έχουν την δυνατότητα να “πουλάνε” τα δάνεια που βρίσκονται “στο κόκκινο”, σε μεγάλα επιχειρηματικά funds του εξωτερικού. Αν έχεις πάρει στεγαστικό με ρήτρα την υποθήκη του σπιτιού σου, τότε όσο το
δάνειο γίνεται αδύνατο να εξοφληθεί, η τράπεζα έχει πλέον την δυνατότητα να βρει μια “επενδυτική” εταιρεία που θα κάνει την βρώμικη δουλειά.

Ήδη στην Ελλάδα διάφορα κοράκια έχουν μυριστεί φρέσκο αίμα ή καλύτερα “επενδυτικές ευκαιρίες” και οργανώνονται. Γιατί την συμφέρει την τράπεζα να κάνει μια τέτοια κίνηση; Πολύ απλά, για να μειώσει όσο το δυνατόν, την χασούρα της. Η Χ τράπεζα πουλάει το δάνειό σου σε τιμή μικρότερη του ποσού που θα εισέπραττε από σένα σε βάθος χρόνου. Συν ότι έχει εισπράξει ως εκείνη την στιγμή. Βλέποντας πως λόγω της κρίσης και των οικονομικών σου δυσκολιών, μπορεί να μπεις και φυλακή, αλλά ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος, προτιμά να πάρει όσα χρήματα προλαβαίνει.

Από την άλλη, η εταιρεία η οποία αγόρασε από την τράπεζα το δάνειό σου, δεν έχει μαγικές δυνάμεις για να σε πείσει να πληρώσεις. Απλά βγάζει το σπίτι σου στον πλειστηριασμό, εισπράττοντας με την σειρά της όσα περισσότερα μπορεί, καλύπτοντας και το ποσό με το οποίο αγόρασε το δάνειο.

Η τράπεζα κερδισμένη, η “επενδυτική” το ίδιο και μεγάλος χαμένος σε όλα τα επίπεδα είναι ο δανειολήπτης, ο άνθρωπος που κινδυνεύει να μην έχει σπίτι. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι τα στεγαστικά που βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και τα χειρότερα έρχονται, ειδικά με την έναρξη της “βιομηχανίας” των πλειστηριασμών, από διεθνή funds. Το 2014 θα είναι η χρονιά που οι Έλληνες θα χάσουν τα σπίτια τους.

Η τράπεζα έχει δικαίωμα να πουλάει το δάνειό σου σε άλλον, χωρίς να το γνωρίζεις. Οι ελληνικές οικογένειες, θα βρεθούν αντιμέτωπες μ’ έναν μηχανισμό ανάλγητο και επιθετικό, από τον οποίο δεν μπορεί να τους προστατεύσει το κράτος. Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας όπως μεταφράζεται από το κλείσιμο υπηρεσιών, τις απολύσεις και την συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, θα ακολουθήσει και το πλιάτσικο της ιδιωτικής.

Μόνη γραμμή άμυνας για όλους είναι η αλληλεγγύη προς τον γείτονα. Γιατί κατά την γνωστή ρήση, αν πάρει φωτιά το σπίτι του γείτονα…

Εκτοξεύτηκε το ελληνικό χρέος! Θεωρείται ακόμα μεγάλη επιτυχία το PSI;

Στο 160,5% του ΑΕΠ το χρέος της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2013, κάνοντας «άλμα» 24,1% σε ετήσια βάση!

Τι έγινε και το χρέος εκτοξεύτηκε; Δεν ήταν επιτυχία το PSI; Δεν ήταν η ανταλλαγή των ομολόγων;
Ιδού λοιπόν, γιατί το ΔΝΤ απειλεί με αποχώρηση γιατί πλέον ξέρει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και γιατί η Ευρώπη αρχίζει – παρασκηνιακά – να συζητά για νέα μείωση του χρέους.

Μήπως γι’ αυτό άρχισαν και παραδοχές για λάθη και παραλείψεις στο ελληνικό πρόγραμμα; Πόσο καιρό γράφουμε στο Ολυμπία ότι ετοιμάζουν την μεγάλη «έξοδο» και ξεκινούν τις παραδοχές για λάθη προκειμένου να σώσουν το όνομά τους μπροστά στην καταστροφή;

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, άγγιξε το πρώτο τρίμηνο του 2013, το 160,5% του ΑΕΠ από 156,9% του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο του 2012 και από 136,5% του ΑΕΠ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος όρος του δημοσίου χρέους άγγιξε το 92,2% από 90,6% το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο μέσος όρος του δημοσίου χρέους μειώθηκε στο 85,2% από 85,9%.

Σε ετήσια βάση η μεγαλύτερη αύξηση του λόγου δημόσιο χρέος προς ΑΕΠ καταγράφεται στην Ελλάδα (+24,1%), στην Ιρλανδία (18,3% ), στην Ισπανία (+15,2%), στην Πορτογαλία (+14,9%) και στην Κύπρο (12,6%). Στον αντίποδα η μεγαλύτερη μείωση του δημοσίου χρέους καταγράφεται στη Λετονία (-5,.1%) στη Λιθουανία (-1,9% ) και στη Δανία (-0,2%).


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Έφαγε με την οικογένεια του και μετά κρεμάστηκε

Τραγικό τέλος είχε ένας 53χρονος στο χωριό Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας, καθώς αυτοκτόνησε δια απαγχονισμού λίγη ώρα αφότου συνέφαγε με μέλη της οικογένειας του. Ο αυτόχειρας γευμάτισε το μεσημέρι της Δευτέρας με την οικογένεια του αδερφού του.

Μετά το γεύμα, πήγε στο διαμέρισμα του, που βρίσκεται κάτω από αυτό του αδερφού του. Το απόγευμα ο ανιψιός του πήγε να τον δει και τον βρήκε κρεμασμένο από ένα σίδερο στην οροφή του σπιτιού του.

Το πτώμα του 53χρονου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πάτρας, όπου θα υποβληθεί σε νεκροψία-νεκροτομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και η ψυχολογική του κατάσταση το τελευταίο διάστημα δεν ήταν καλή.

Πηγή: Agriniopress.gr

Σε πρώτο πλάνο η κινητικότητα στο Δημόσιο

Συνεδρίαση, υπό την προεδρία Σαμαρά, για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.

Σε πρώτη προτεραιότητα θέτει η κυβέρνηση τη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση σε μια προσπάθεια το κυβερνητικό επιτελείο να είναι έτοιμο να παρουσιάσει απτά αποτελέσματα από την πρόοδο της μεταρρύθμισης κατά τον επόμενο έλεγχο της τρόικα, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τα τέλη Αυγούστου, με αρχές Σεπτεμβρίου.

Για αυτό το σκοπό συγκαλείται στις 10 σήμερα το πρωί το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με την παρουσία για πρώτη φορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας, καθώς και η αξιολόγηση δομών και προσωπικού αλλά και τα οργανογράμματα των υπουργείων.

Το συντονισμό της συζήτησης θα έχει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης ενώ στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ακόμα οι υπουργοί Εσωτερικών Δικαιοσύνης, Υγείας, Παιδείας και Εθνικής Άμυνας.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει αναλάβει τη δέσμευση – ύστερα από την ένταξη 4.200 υπαλλήλων στο πρόγραμμα της κινητικότητας έως τα τέλη Ιουλίου – να θέσει σε κινητικότητα άλλους 8.300 υπαλλήλους έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και άλλους 14.500 δημοσίους υπαλλήλους έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει αυστηρές συστάσεις προς τους υπουργούς προκειμένου να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα με την τρόικα εντός των χρονοδιαγραμμάτων καθώς και να «τρέξουν» τις διαδικασίες αξιολόγησης του προσωπικού τους.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ.Βενιζέλος αναμένεται να επισημάνει πως δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά άλλα οριζόντια μέτρα, αντίστοιχα με αυτά που ελήφθησαν για τους δημοτικούς αστυνόμους και τους σχολικούς φύλακες τη στιγμή που ο υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι για την επίτευξη των στόχων θα πρέπει να συνδράμουν και τα υπόλοιπα υπουργεία.

Σε αυτό το πλαίσιο και ύστερα από τα «βάρη» που σήκωσε το υπουργείο Εσωτερικών, με την ένταξη στην κινητικότητα των δημοτικών αστυνόμων και των σχολικών φυλάκων, το υπουργείο Παιδείας είναι εκείνο που καλείται να συνεισφέρει στο νέο κύμα διαθεσιμότητας.

πηγη

Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας - Η συζήτηση συνεχίζετε σήμερα



Εν συνεχεία της χθεσινής σας ενημέρωση σχετικά με την Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας σας ενημερώνουμε ότι η συζήτηση θα συνεχιστή σήμερα ώρα 14:30 . 

Παντός έχει καταντήσει η ιστορία αυτή σαν το γεφύρι της Άρτας.   

Στο τέλος δεν θα ξέρουν τι έχουν υπογράψει. 

Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων...

Απέραντο νεκροταφείο ακινήτων η Ελλάδα. Το μεγάλο κραχ!

Το κραχ στην αγορά ακινήτων είναι εδώ! Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται στα αζήτητα και μόνο με μαγική εικόνα μπορούν να συγκριθούν οι πίνακες των αντικειμενικών αξιών του κ. Στουρνάρα. Άλλοτε το real estate αποτελούσε την ατμομηχανή της ανάπτυξης στην Ελλάδα. Σήμερα είναι το νεκροταφείο των κόπων ολόκληρων γενεών. Η κυβέρνηση αδυνατεί να δει την αλήθεια, εγκλωβισμένη στον ναρκισσισμό στελεχών της που αρνούνται να παραδεχτούν τα λάθη τους και να δώσουν διεξόδους...

Η υπερβολική φορολόγηση των ακινήτων αποτέλεσε την βασική αιτία για την σημερινή κατάρρευση των τιμών. Ο Έλληνας θεωρούσε πάντοτε το ακίνητο ως ένα ασφαλή επενδυτικό καταφύγιο. Σήμερα το θεωρεί "κακή κληρονομιά" που του επιβαρύνει σημαντικά το βιοτικό του επίπεδο. Ένας ατελείωτος κατάλογος από αυθαίρετους φόρους καθιστά αδύνατον σε πολλές περιπτώσεις να διατηρήσει κανείς ακόμη και την πρώτη του κατοικία.

Το άνοιγμα στις αγορές του εξωτερικού θα μπορούσε να είναι μία σοβαρή διέξοδος, αλλά κι εδώ δεν έχει γίνει δουλειά. Μονάχα κάποιες αποσπασματικές κινήσεις, όπως η αντιγραφή μοντέλων που υπάρχουν στο εξωτερικό για την παροχή άδειας παραμονής σε αλλοδαπούς που θα θελήσουν να αγοράσουν ακίνητο στην Ελλάδα. Το πραγματικό πρόβλημα όμως που δεν έχει επιτρέψει στην ελληνική αγορά να έχει μία ανάπτυξη ανάλογη με εκείνη που έχει γνωρίσει στο παρελθόν η αγορά της Ισπανίας είναι το ναρκοπέδιο που συναντούν οι ξένοι επενδυτές, όταν αποφασίζουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Να μην μείνουμε στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη σε πάρα πολλές περιοχές Κτηματολόγιο (μαζί με την Αλβανία είναι οι μοναδικές χώρες στην Ευρώπη). Να μην αναφερθούμε για άλλη μία φορά στο καθεστώς της χρησικτησίας που δίδει μεν αντικείμενο εργασίας σε χιλιάδες δικηγόρους, αλλά απειλεί τον ανυποψίαστο επενδυτή με ατελείωτες δικαστικές διαμάχες. Η έλλειψη κανόνων για το τι επιτρέπεται να κτιστεί και σε ποιό ακριβώς μέρος, είναι μία πραγματική ωρολογιακή βόμβα για το περιβάλλον και την αξία των ακινήτων των επενδυτών. Τι έχει γίνει για όλα αυτά; Απολύτως τίποτα. Κι έπειτα από δέκα χρόνια τα ίδια πράγματα θα λέμε...

Η κοινή γνώμη συζητά αν θα ανοίξει τώρα ή αργότερα το θέμα των πλειστηριασμών. Η τρόικα θέλει εδώ και τώρα, η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει λίγο χρόνο. Λες κι αν γίνουν τώρα οι πλειστηριασμοί θα υπάρξουν αγοραστές ή αν παραταθεί η απαγόρευσή τους θα σταματήσει η κατρακύλα στις τιμές. Το θέμα των πλειστηριασμών αφορά την κοινωνική κατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονται σε αντικειμενική δυσκολία να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Ακόμη και σε αυτό δεν έγινε και πάλι κάτι, έτσι ώστε να ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις που χρήζουν της βοήθειας της Πολιτείας με εκείνες που επιχειρούν να επωφεληθούν της κατάστασης (κάτι σαν τους "τυφλούς" της Καλύμνου). Ούτε και είδαμε πραγματικά μέτρα για το πως θα βοηθηθούν οι ανήμποροι. Αντίθετα, η συζήτηση όλη μετατοπίζεται στο πότε θα γίνουν οι πλειστηριασμοί...

Η κατάσταση είναι δύσκολη και δυσκολεύει ακόμη περισσότερο με τις αστοχίες διαφόρων κυβερνητικών στελεχών. Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι τιμές που έχουν στα κιτάπια τους για τα ακίνητα είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ότι οι τράπεζες έχουν περασμένες στα βιβλία τους πλασματικές τιμές για τα ακίνητα που έχουν χρηματοδοτήσει κι ότι το κραχ είναι γεγονός. Επίσης, ότι δεν πρόκειται να εισπράξουν χρήματα από νέους φόρους στον βαθμό που τα προϋπολόγιζαν και ότι η βασική αιτία για ό,τι έχει συμβεί είναι η δική τους φορομπηχτική πολιτική. Με τα πράγματα να έχουν διαμορφωθεί όπως τώρα, η αγορά ακινήτων θα κάνει πολλά χρόνια να συνέλθει. Στο μεταξύ, ας αναζητήσουμε τις σελίδες των μικρών αγγελιών του 2007. Είναι ήδη ιστορικό ντοκουμέντο και δείχνει ποια ήταν κάποτε η αξία της περιουσίας των Ελλήνων.

Θανάσης Μαυρίδης
capital
thanasis.mavridis@capital.gr

Μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου 19χρονο - Άγρια συμπλοκή μεταξύ τουλάχιστον 30 Βρετανών στα Μάλια

Νεκρός βρέθηκε στα Μάλια ο Βρετανός τουρίστας - Προσαγωγές από την αστυνομία.Νεκρός, στα Μάλια, βρέθηκε ένας 19χρονος Βρετανός, θανάσιμα τραυματισμένος πιθανότατα από μαχαίρι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή με περίπου 30-35 συμπατριώτες του, γύρω στις 03.30 τα ξημερώματα, σε πεζόδρομο κοντά στον κεντρικό δρόμο των Μαλίων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εικόνα για άλλους τραυματίες, ενώ η Αστυνομία θεωρεί δεδομένο ότι ο δράστης είναι Βρετανός. Αυτή την ώρα γίνονται προσαγωγές Βρετανών στο αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης.
cretalive.gr

Ένας Άδωνις την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης -πολύ αστείο είναι αυτό- δήλωσε πως δεν κλείνουν νοσοκομεία στην Αθήνα αλλά αλλάζουν χαρακτήρα. Τα αθηναϊκά νοσοκομεία έχουν κακό χαρακτήρα -είναι παλιοχαρακτήρες-, οπότε θα πρέπει να μάθουν να φέρονται.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, κάποια νοσοκομεία θα γίνουν κέντρα υγείας και θα εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες κόσμο, αλλά δεν είναι να παίρνεις στα σοβαρά τα λόγια του Άδωνι Γεωργιάδη, αφού στο διαδίκτυο υπάρχουν όλες οι δηλώσεις του και όλες οι ακριβώς αντίθετες δηλώσεις από τον ίδιο άνθρωπο για τα ίδια θέματα.

Είναι ολοφάνερο πως ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε στην θέση του υπουργού Υγείας επειδή η κατάσταση στον τομέα της Υγείας είναι αδιέξοδη και τελειωμένη, και ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ένα καμένο χαρτί.

Από την άλλη, είναι θλιβερό πως οι γιατροί της χώρας κάθονται και ακούνε τον Άδωνι Γεωργιάδη. Κατάντια.

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των γιατρών της χώρας ήταν τόσα χρόνια πρώτο τραπέζι στα σκυλάδικα.

Κάποτε, οι γιατροί ήταν και φιλόσοφοι.

Σήμερα, τους ταιριάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Απόλυτα.

Τα 200 ανθρωπάκια που υπερψηφίζουν την εξαθλίωση με προθυμία

Τα απανθρωπάρια είναι 300! Τα 100 νομιμοποιούν τα εγκλήματα των υπολοίπων, των κυβερνητικών ανδρεικέλων…
Ίχνη ανθρωπιάς δεν υπάρχουν στους κτηνάνθρωπους, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι οι πωρωμένοι υπάλληλοι της εξουσίας του κεφαλαίου. Διαθέτουν μόνο τη «συνείδηση» του «εκτελεστή»…


Όλοι τους πιστά κομματόσκυλα στον τσοπάνη-αρχηγό, σηκώνουν χωρίς δεύτερη σκέψη το χέρι τους και ψηφίζουν ότι η κομματική πειθαρχία επιβάλλει.
Αρκετοί από αυτούς, με δικές τους δημόσιες δηλώσεις, δεν γνωρίζουν καν τι ψηφίζουν, αφού δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τα μνημόνια.


Προσπαθούν να παραμυθιάσουν τον ελληνικό λαό, μηρυκάζοντας φράσεις, ατάκες και ρητά στη θέση των ανύπαρκτων επιχειρημάτων αφού κάθε μέρα, εδώ και τέσσερα χρόνια τα αποτελέσματα της πολιτικής που υπερψήφισαν, για το καλό, υποτίθεται του λαού, τους διαψεύδουν.

Με το επιχείρημα ότι ζούσαμε τα προηγούμενα με δανεικά τα οποία πρέπει να επιστρέψουμε στους δανειστές, υπογράφουν το ένα μνημόνιο μετά το άλλο.

Βέβαια, την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο Σόιμπλε μιλώντας στους δουλικούς του κατά την τελευταία του επίσκεψη στη χώρα μας, λέγοντας πως υπάρχουν οχτώ λίστες Λαγκάρντ χωρίς να έχει πληρώσει κανένας ούτε ευρώ.

Τα δανεικά, λοιπόν, τα οποία επικαλούνται οι κυβερνώντες και οι τηλεπαπαγάλοι έγιναν καταθέσεις εκατοντάδων δις ευρώ σε ξένες τράπεζες.

Άλλωστε την αλήθεια την είχε πει πριν από καιρό και ο Πάγκαλος μ’ εκείνο το περίφημο «μαζί τα φάγαΜε». Πράγματι, «μαζί τα φάγαΝε».

Τα δύο αυτοκίνητα
σε κάθε οικογένεια και τα εξοχικά σε βουνό ή θάλασσα που επικαλούνται δεν είναι παρά τα ψίχουλα που μοίρασαν στον κόσμο για να κρατήσουν για τον εαυτό τους ολόκληρο το καρβέλι.
Και τώρα αναγκάζουν τον ελληνικό λαό να πληρώσει εκείνος το καρβέλι που καλόφαγαν λίγοι κηφήνες.

Έφτασαν σε τέτοιο σημείο γελοιοποίησης που κοτζάμ πρωθυπουργός της χώρας έβγαλε διάγγελμα στον ελληνικό λαό για την προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, υπερηφανευόμενος ότι «το πήρε πάνω του», λες και ανακοίνωνε την αποχώρηση της τρόικας από τη χώρα.

Μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση
ενώ γνωρίζουν πολύ καλά πως από το πρώτο κιόλας μνημόνιο τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει. Απόδειξη ότι κάθε φορά που έρχεται η τρόικα με την απειλή της μη καταβολής της δόσης, ότι ζητήσει το παίρνει.

Γνωρίζουν, αλλά δεν το λένε, ότι
ο Τόμσεν και η παρέα του δεν συζητά. Απαιτεί, «κάνει ταμείο» και διατάζει αριθμό απολύσεων.


Τόσα χρόνια οι έλληνες εφοπλιστές είναι πρώτοι στον κόσμο αλλά αποδίδουν φόρους πολύ λιγότερους απ’ ότι οι ναυτικοί.

Κοτζάμ πρωθυπουργός, βγήκε στη ζητιανιά, ζητώντας από τους εφοπλιστές να «δώσουν κατιτίς» γιατί δεν έχει τη βούληση να το επιβάλει.

Με τους εργαζόμενους όμως δεν τον χαρακτηρίζει η ίδια «ευγένεια». Γι’ αυτούς ισχύει το «αποφασίζω και διατάζω».



Έφτασαν σε τέτοιο σημείο δουλικότητας που απαγορεύουν μέχρι και τις συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων όταν κάποιο από τα μεγάλα αφεντικά τους φτάσει στη χώρα μας καταπατώντας κάθε έννοια ατομικής ελευθερίας και έκφρασης.


Έκλεισαν την ΕΡΤ μέσα σε ένα βράδυ δωρίζοντας την παροχή του ψηφιακού σήματος στα μεγάλα συμφέροντα.

Τους είδα να φωτογραφίζονται ευτυχισμένοι συγχαίροντας τον πρωθυπουργό μετά την υπερψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου για τις απολύσεις στο δημόσιο λες και ψήφιζαν κανένα νομοσχέδιο που θα καταπολεμούσε την ανεργία και θα μείωνε τη φτώχια και την εξαθλίωση στη χώρα.

Έφτασαν την επίσημη ανεργία στο 27% και κοροϊδεύουν τους πολίτες λέγοντας πως αυτή είναι η λύση του προβλήματος διακηρύσσοντας πως έτσι οδηγούμαστε στην ανάπτυξη.

Ναι, όταν θα πάνε τους μισθούς στα 300 ευρώ, όταν θα έχουν ξεπουλήσει όλη τη δημόσια περιουσία, όταν θα έχουν αφήσει συντρίμμια και αποκαΐδια, τότε θα υπάρξει ανάπτυξη, θα υπάρξει ανοικοδόμηση και στην ανοικοδόμηση αυτή θέλουν πάλι να έχουν το πρώτο χέρι, αυτοί οι ίδιοι που προκάλεσαν την καταστροφή.

Μόνο που θα έχουν καταστρέψει δύο ολόκληρες γενιές οδηγώντας τους στην ανεργία, την αναξιοπρέπεια, τη φτώχια και τη μετανάστευση.

Αυτοί οι ίδιοι που με συντονισμένο τρόπο και ευρωπαϊκές συμφωνίες εισήγαγαν τους μετανάστες στη χώρα μας με μοναδικό σκοπό την συμπίεση του κόστους στην αγορά εργασίας και τη διασπορά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, εμφανίζονται ως υπερασπιστές τόσο των δικαιωμάτων των ελλήνων όσο και των δικαιωμάτων των μεταναστών.

Το μόνο που πετυχαίνουν με μεγάλη μέχρι στιγμής αποτελεσματικότητα είναι η φύλαξη της Βουλής.
Είτε με τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής, είτε με άλλους τρόπους φροντίζουν να νιώθουν ασφαλείς μέσα στο χώρο που συντελείται το έγκλημα ενάντια στον ελληνικό λαό.

Ξέρουν ότι είναι αναλώσιμοι με ημερομηνία λήξης, γι’ αυτό και φοβούνται.

Έχω όμως μία απορία: Πώς μπορούν και κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια;

Δεν έχουν ίχνος ανθρωπιάς; Τι θα πει γι’ αυτούς η Ιστορία;

Έτσι είναι! Στα ανθρωπάκια, δεν χωράει η ανθρωπιά. Μόνο το ατομικό τους συμφέρον.


ΠΗΓΗ: