EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τέλη κυκλοφορίας 2014 με το μήνα

Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2013 θα παραδοθεί στο υπουργείο Οικονομικών πόρισμα ειδικής επιτροπής, το οποίο θα προτείνει τρόπους μετάβασης από το σύστημα φορολόγησης των ΙΧ με βάση τον κυβισμό, στο σύστημα φορολόγησης με βάση την αξία. Τέλη κυκλοφορίας 2014.

 Σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει το dikaiologitika.gr τον Μάιο ο υφυπουργός Οικονομικών κ.Μαυραγάνης είχε ζητήσει με έγγραφο του εάν είναι εφικτό τα τέλη κυκλοφορίας να υπολογίζονται βάσει του μήνες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μέσα στο έτος αλλά η Γενική Γραμματεία Εσόδων είχε απορρίψει το ενδεχόμενο αυτό λόγω της επιπρόσθετης γραφειοκρατίας που θα προκαλούσε το μέτρο αλλά και τα μειωμένα έσοδα που θα έφταναν τελικά στο δημόσιο ταμείο. 

Ακολουθεί η απάντηση της ΓΓΔΕ για το θέμα των τελών κυκλοφορίας :

Με τις διατάξεις που ισχύουν ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων οχημάτων που ταξινομούνται στην Ελλάδα είναι ετήσια και αδιαίρετα και οφείλονται για ολόκληρο το έτος ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα κυκλοφορίας εντός του έτους.

Ενδεχόμενη υιοθέτηση της πρότασης για χρέωση των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας του κάθε οχήματος, θα είχε ως συνέπεια το σύστημα είσπραξης των τελών κυκλοφορίας να γίνει περίπλοκο και δαπανηρό, με τελικό αποτέλεσμα την επαναφορά χρονοβόρων και γραφειοκρατικών διαδικασιών οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη στην είσπραξη των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου.
  
Φορολόγηση βάσει την λιανικής αξίας απο το 2014

Όσο αφορά την φορολόγηση των αυτοκινήτων βάσει της λιανικής αξίας το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην φορολόγηση της λιανικής αξίας και όχι βάσει της εργοστασιακής αξίας.
Αυτό διότι κάποιες εισαγωγικές εταιρείες έχουν την δυνατότητα να διαμορφώνουν ανάλογα με τις φορολογικές περιστάσεις τις εργοστασιακές αξίες των μοντέλων τους, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλουν τους φόρους που πρέπει και να αυξάνουν περαιτέρω τα ήδη υψηλά περιθώρια κέρδους τους.

Τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα φορολογούνται βάσει της αξίας του τιμολογίου που προσκομίζει ο έμπορος, ενώ η αξία τους μειώνεται ανάλογα με τα έτη που έχουν κυκλοφορήσει σε κάποιο άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, από το 2014 η φορολόγηση των καινούριων αλλά και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα απορρέει από την αξία λιανικής πώλησης του κάθε μοντέλου που θα δηλώνει ο εισαγωγέας στο Τελωνείο με διατήρηση ωστόσο των συντελεστών που κυμαίνονται από 5% έως 50%.

Το τέλος ταξινόμησης στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα θα υπολογίζεται με βάση την αξία λιανικής πώλησης , συν την μείωση της τιμής τους λόγω παλαιότητας.

www.dikaiologitika.gr
Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2013 θα παραδοθεί στο υπουργείο Οικονομικών πόρισμα ειδικής επιτροπής, το οποίο θα προτείνει τρόπους μετάβασης από το σύστημα φορολόγησης των ΙΧ με βάση τον κυβισμό, στο σύστημα φορολόγησης με βάση την αξία. Τέλη κυκλοφορίας 2014 Σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει το dikaiologitika.gr τον Μάιο ο υφυπουργός Οικονομικών κ.Μαυραγάνης είχε ζητήσει με έγγραφο του εάν είναι εφικτό τα τέλη κυκλοφορίας να υπολογίζονται βάσει του μήνες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μέσα στο έτος αλλά η Γενική Γραμματεία Εσόδων είχε απορρίψει το ενδεχόμενο αυτό λόγω της επιπρόσθετης γραφειοκρατίας που θα προκαλούσε το μέτρο αλλά και τα μειωμένα έσοδα που θα έφταναν τελικά στο δημόσιο ταμείο. Ακολουθεί η απάντηση της ΓΓΔΕ για το θέμα των τελών κυκλοφορίας : Με τις διατάξεις που ισχύουν ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων οχημάτων που ταξινομούνται στην Ελλάδα είναι ετήσια και αδιαίρετα και οφείλονται για ολόκληρο το έτος ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα κυκλοφορίας εντός του έτους. Ενδεχόμενη υιοθέτηση της πρότασης για χρέωση των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας του κάθε οχήματος, θα είχε ως συνέπεια το σύστημα είσπραξης των τελών κυκλοφορίας να γίνει περίπλοκο και δαπανηρό, με τελικό αποτέλεσμα την επαναφορά χρονοβόρων και γραφειοκρατικών διαδικασιών οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη στην είσπραξη των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου. Φορολόγηση βάσει την λιανικής αξίας απο το 2014 Όσο αφορά την φορολόγηση των αυτοκινήτων βάσει της λιανικής αξίας το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην φορολόγηση της λιανικής αξίας και όχι βάσει της εργοστασιακής αξίας. Αυτό διότι κάποιες εισαγωγικές εταιρείες έχουν την δυνατότητα να διαμορφώνουν ανάλογα με τις φορολογικές περιστάσεις τις εργοστασιακές αξίες των μοντέλων τους, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλουν τους φόρους που πρέπει και να αυξάνουν περαιτέρω τα ήδη υψηλά περιθώρια κέρδους τους. Τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα φορολογούνται βάσει της αξίας του τιμολογίου που προσκομίζει ο έμπορος, ενώ η αξία τους μειώνεται ανάλογα με τα έτη που έχουν κυκλοφορήσει σε κάποιο άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ. Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, από το 2014 η φορολόγηση των καινούριων αλλά και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα απορρέει από την αξία λιανικής πώλησης του κάθε μοντέλου που θα δηλώνει ο εισαγωγέας στο Τελωνείο με διατήρηση ωστόσο των συντελεστών που κυμαίνονται από 5% έως 50%. Το τέλος ταξινόμησης στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα θα υπολογίζεται με βάση την αξία λιανικής πώλησης , συν την μείωση της τιμής τους λόγω παλαιότητας.

www.dikaiologitika.gr

Αυξάνεται πάλι ο λογαριασμός της ΔΕΗ

Σε επιβάρυνση της τάξης των 18 ευρώ ανά τετράμηνο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για ένα μέσο καταναλωτή (1.600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο) οδηγεί η αύξηση του τέλους χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ), που αποφάσισε σήμερα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).
Η μεσοσταθμική τιμή του ΕΤΜΕΑΡ καθορίστηκε σε 14,96 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 9,3 ευρώ που ήταν στο πρώτο εξάμηνο (προκύπτει δηλαδή μέση αύξηση 60%). Έγιναν ωστόσο και μειώσεις για τις βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης.

Αναλυτικά οι νέες τιμές για το ΕΤΜΕΑΡ ισχύουν για το δεύτερο εξάμηνο του έτους έχουν ως εξής, ανά κατηγορία πελατών:

 -Υψηλής Τάσης 1,79 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 3,55, μείωση 49%).

-Αγροτικής χρήσης (Μέση Τάση) 6,97 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 5,57, αύξηση 25%).

-Λοιπές χρήσεις Μέσης Τάσης (βιομηχανίες, εμπορικές αλυσίδες) 8,87 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 7,76, αύξηση 14%).

 -Αγροτικής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 7,33 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 6,48, αύξηση 13%)

-Οικιακής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 9,53 αύξηση 118%)

-Λοιπές χρήσεις Χαμηλής Τάσης (γραφεία, καταστήματα κ.λπ.) 21,77 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 14,91, αύξηση 46%).

Η ΡΑΕ επισημαίνει ότι η αύξηση είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτήν που προέκυπτε με βάση τα στοιχεία του Λειτουργού της Αγοράς (ΛΑΓΗΕ), η οποία έφθανε μεστοσταθμικά στα 23,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με γνώμονα την ανάγκη (που αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση) να μηδενιστεί ως το τέλος του 2014 το έλλειμμα του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών.

Το έλλειμμα εξακολουθεί να διογκώνεται παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, καθώς συνεχίζεται η εγκατάσταση νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές (φωτοβολταϊκά, αιολικά κ.λπ.), οι οποίες αποζημιώνονται για την ενέργεια που παράγουν με υψηλές, εγγυημένες τιμές. Η Αρχή επισημαίνει σχετικά ότι οι αναπροσαρμογές του ΕΤΜΕΑΡ «είναι αποτέλεσμα των προβλημάτων που εντοπίστηκαν στη διαδικασία ένταξης των διαφόρων τεχνολογιών ΑΠΕ στο ενεργειακό σύστημα της χώρας, και κυρίως της ραγδαίας διείσδυσης στο σύστημα των φωτοβολταϊκών συστημάτων». Σημειώνει ωστόσο ότι η επιβάρυνση των καταναλωτών σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να βρουν εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να ανακοπεί η επιβάρυνση των καταναλωτών.

Πηγές του υπουργείου Ενέργειας ανέφεραν ότι το μέσο κόστος παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές είναι 2,5 φορές μεγαλύτερο σε σχέση με τις συμβατικές πηγές ενέργειας, με το υψηλότερο κόστος να χρεώνεται στα φωτοβολταϊκά (το 2012 στοίχησαν περίπου 420 ευρώ ανά μεγαβατώρα) και λιγότερο στα αιολικά (90 ευρώ). Για την κάλυψη του ελλείμματος που προκύπτει από την επιδότηση των ΑΠΕ, η Πολιτεία έχει λάβει σειρά μέτρων, όπως η μείωση των εγγυημένων τιμών απορρόφησης της «πράσινης» ενέργειας, η επιβολή έκτακτης εισφοράς στους παραγωγούς, η αναστολή της διαδικασίας αδειοδότησης νέων φωτοβολταϊκών, η επιβολή ειδικού τέλους στο λιγνίτη και η διοχέτευση του 25% του τέλους ΕΡΤ (η είσπραξη του οποίου έχει ωστόσο ανασταλεί) στο λογαριασμό των ανανεώσιμων πηγών.

πηγη

Για να μην ξεχνιόμαστε…

Επιστροφή στη δραχμή…
Τρομοκρατία…
Χωρίς ευρώ δεν ζούμε…

Θα είναι το τέλος μας…

Γράφει η χμ...

Όταν άρχισαν οι «συζητήσεις» περί επιστροφής στη Δραχμή, ή ακόμα καλύτερα περί Εθνικού Νομίσματος (γιατί Δραχμή θα μπορούσε να βγει και υπό την «αιγίδα» της Ε.Ε.) ο κόσμος τρομοκρατήθηκε.

Κατά κύριο λόγο η υποτίμηση του νέου νομίσματος θα ήταν τέτοια που σύμφωνα με ρεπορτάζ το βιοτικό επίπεδό μας θα έκανε βουτιά, ενώ κάποιοι μιλούσαν για μισθούς Βουλγαρίας, κάπου στα 460 ευρώ.

Μιλούσαν για την απαξίωση της ιδιοκτησίας, η οποία κατά συνέπεια επίσης θα έχανε την αξία της και θα αποκτούσε πλέον εξευτελιστική τιμή.

Ας μην ξεχνάμε φυσικά το ότι με μια επιστροφή σε Εθνικό Νόμισμα, οι ξένοι επενδυτές θα αποχωρούσαν, θα έκλειναν επιχειρήσεις κ.τ.λ.

Εννοείται πως δεν θα μπορούσαμε να έχουμε πετρέλαιο, φάρμακα και άλλα προϊόντα που εισάγουμε, όπως τα αγροτικά.

Και φυσικά το Δημόσιο θα υπολειτουργούσε.

Μάλιστα ο κ. Γιώργος Προβόπουλος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (η οποία, μην ξεχνιόμαστε, δεν είναι Κρατική) είχε δηλώσει το 2012 τα εξής:
«…Η κατάσταση θα παραπέμπει στη δεκαετία του ’50. Σε τέτοιες “ανώμαλες” καταστάσεις αυτοί που κυρίως χάνουν είναι οι πολλοί και οι αδύνατοι…»

Και έτσι Έλληνα ψηφοφόρε, τρομοκρατημένος μη χάσεις την προστασία του ευρώ και της Νομισματικής Ένωσης (γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση ουδεμία σχέση έχει με το αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ) ψήφισες ΝΑΙ στη συνέχιση του προγράμματος «διάσωσης» της Τρόικα. Και λέω στη συνέχιση γιατί υποθέτω πως στις εκλογές που ανέδειξαν τον Γιώργο Παπανδρέου πίστεψες το «λεφτά υπάρχουν», ενώ δεν άκουσες πουθενά περί Τρόικας.

Και φτάσαμε στο σήμερα…

Το βιοτικό μας επίπεδο έχει κάνει βουτιά στο διάστημα και οι μισθοί έχουν ξεπεράσει τα επίπεδα της Βουλγαρίας κατά πολύ, γιατί, βλέποντάς το ολοκληρωμένα, εκεί με αυτά τα χρήματα ζεις, εδώ φυτοζωείς. Και φυσικά, αν παίρνεις και αυτόν το μισθό, γιατί υπάρχουν και οι part time θέσεις των 200, 150 ευρώ κ.τ.λ.

Η ιδιοκτησία έχει απαξιωθεί καθώς κινητά και ακίνητα πωλούνται όσο όσο (αν βρεθεί αγοραστής) καθώς οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα χαράτσια.

Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ενώ οι ξένοι επενδυτές (εκείνοι που θα έφερναν θέσεις εργασίας και κεφάλαια) την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια ένας ένας. Εκτός αν πωλείται καμιά παραλία…

Για το πετρέλαιο, έχουμε δεν έχουμε, ποιος μπορεί να το πληρώσει; Ή μήπως οι Κρατικοί τομείς που το χρειάζονται το έχουν;

Τα φάρμακα, αν είσαι τυχερός θα τα βρεις και θα ζήσεις. Βέβαια θα χρειαστεί να βάλεις και το χέρι στην τσέπη, ακόμα και για το ποιο αναγκαίο από αυτά που μέχρι πρότινος το κάλυπταν τα ταμεία. Δεν θα επεκταθώ σε βασικές εξετάσεις κ.τ.λ. που αφαιρέθηκαν από τις παροχές της ασφάλειάς σου.

Η επάρκεια στα αγροτικά προϊόντα ήταν παραπάνω και από αρκετή και θα μπορούσε να γίνει και πάλι, εάν καταργούνταν οι περιορισμοί στην παραγωγή (ευρωπαϊκές οδηγίες κ.τ.λ.) και αν τα χωράφια άρχιζαν και πάλι να καλλιεργούνται.

Η χώρα μας, όσο και να το υποστηρίζουν, δεν έχει πρώτη πηγή εισοδήματος τον Τουρισμό αλλά την Αγροτική παραγωγή. Ζούμε σε έναν πλούσιο τόπο που μπορεί να παράγει σχεδόν τα πάντα.

Όσο για το Δημόσιο, κλείνουν Εφορίες, Νοσοκομεία, Σχολεία, οι Δήμοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες πλέον υποχρεώσεις τους απέναντι στους Δημότες τους κ.τ.λ.

Και ναι, πράγματι, η δήλωση του κ. Προβόπουλου και όλων φυσικά των πολιτικών μας και των υπερασπιστών τους, βγήκε αληθινή.

Μόνο που δεν έγινε λόγω επιστροφής στο Εθνικό Νόμισμα, αλλά λόγω του προγράμματος «διάσωσης» της Τρόικας.

ΠΗΓΗ

Ελλάδα, ώρα μηδέν...

Και ο έξω κόσμος ρίχνει τη ματιά του στην Ελλάδα.

Και αυτό που βλέπει (φωτογραφίες του Γαλλικού Πρακτορείου) δεν...
είναι ένστολους να παρελαύνουν με την ελληνική σημαία. Είναι πρόσωπα ανθρώπων χωρίς ελπίδα,
χωρίς μέλλον. Είναι το πρόσωπο της απελπισίας, για μια ζωή που κατάντησε εφιάλτης. Δεν είναι τα λαμόγια που έφαγαν και δεν θέλουν να πληρώσουν το λογαριασμό. Είναι εργαζόμενοι -καλύτερα ΠΡΩΗΝ εργαζόμενοι- που δεν ξέρουν πώς θα συντηρήσουν την οικογένειά τους, τον ίδιο τους τον εαυτό. Πόσα λεπτά σιγής αξίζουν γι' αυτό; «Κι εσύ παιδάκι μου» -γιατί υπάρχουν και καθηγητές ανάμεσά τους- «μην κρατάς ανάποδα την ασπίδα σου!!!»






Ο.Σ.

Ελευθεροτυπία

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΑ "ΚΟΡΑΚΙΑ" ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΥΚΑΡΑΔΩΝ-ΠΟΙΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΥΖΗΤΙΟΥΝΤΑ

Γράφει ο Κούρκουλος

ΟΙ ΔΥΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ – ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ


Για να μην τρέφουμε αυταπάτες.

Το κούρεμα των ομολογιούχων ήταν η αισχρότερη, αντεθνική πράξη που έχει γίνει στη νεότερη Ελληνική ιστορία. Διαχρονικά τα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου ήταν η ασφαλέστερη μορφή αποταμίευσης η οποία ήταν εγγυημένη από το ίδιο το κράτος.

Οι καταθέσεις στις τράπεζες για όσους ακόμα δεν το έχουν αντιληφθεί, είναι "εγγυημένες" από το ίδιο κράτος που γκρέμισε την ισχυρότερη μορφή εγγυοδοσίας. "Μέχρι το ποσό των 100,000 Ευρώ".
Είναι αυτονόητο λοιπόν το επερχόμενο κούρεμα στις καταθέσεις, με πρώτο βήμα αυτές που υπερβαίνουν τις 100,000 Ευρώ, τις οποίες το κράτος "δεν εγγυάται", με την βούλα του πρόσφατου Eurogroup. Υπάρχει πλέον το δεδικασμένο της Κύπρου.

Δεν είναι βλάκας ο κάθε κύριος Πανταλάκης, που θησαύρισε στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών να βγάλει τα εκατομμύρια του εκτός Ελλάδος, την ίδια στιγμή που ήταν διοικητής Ελληνικού τραπεζικού ιδρύματος.

Το επόμενο βήμα θα είναι το χαμήλωμα του πήχυ για το νέο κούρεμα. Θα μπουν στο στόχαστρο οι καταθέσεις κάτω των 100,000 Ευρώ που "εγγυάται το κράτος". Οι αριθμοί δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες.
Οι καταθέσεις κάτω των 100,000 Ευρώ ξεπερνούν τα 100 δις στο σύνολο τους, ενώ οι μεγαλύτερες των 100 χιλ, είναι κάτι παραπάνω από 25 δις. Δεν αρκούν για να καλύψουν τα εγκλήματα των τραπεζιτών.
Το πότε θα γίνει, φαίνεται από τις εξελίξεις.

Μέρκελ και Σόιμπλε "ξορκίζουν" το ενδεχόμενο οποιουδήποτε κουρέματος. Χρέους ή καταθέσεων, πριν τις Γερμανικές εκλογές. Εκτός από τον προφανή πολιτικό λόγο, υπάρχει και η πρακτική εξήγηση. Μπορεί οι Ευρωπαϊκές τράπεζες να έχουν "σφραγίσει" οποιαδήποτε πιθανότητα μετάδοσης της "Ελληνικής ασθένειας" μετά το έγκλημα του PSI, το κούρεμα όμως των καταθέσεων στις Ελληνικές τράπεζες θα σηματοδοτήσει πραγματικό πανικό σε όλες τις τράπεζες του Νότου.
Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία αλλά και Γαλλία θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα. Από την ψυχολογία της αγοράς και μόνο. Εκεί, η Γερμανία δεν θα έχει κανέναν λόγο να αντιδράσει, αφού δεν θα υπάρχει πολιτικό κόστος (ήδη θα έχουν γίνει οι εκλογές), αλλά αντίθετα θα υπάρχει τεράστιο οικονομικό όφελος.

Και αναλύουμε:

Πακτωλοί χρημάτων από τους πανικόβλητους καταθέτες θα κατευθυνθούν στις Γερμανικές τράπεζες, ισχυροποιώντας την θέση τους και την ρευστότητα τους.
Μεγάλο μέρος των καταθετών θα στραφούν στο δολάριο ως ασφαλές λιμάνι, ισχυροποιώντας το έναντι του Ευρώ. Ένα ακόμα δώρο για την Γερμανία, που θα δει τα βιομηχανικά της προϊόντα να γίνονται πιο ανταγωνιστικά με την πτώση του Ευρώ στις χρηματαγορές.
Μετά τις Γερμανικές εκλογές λοιπόν, θα έλθει η πρώτη ψυχρολουσία. Δεν θα είναι αρκετή και εκεί θα έχουμε τον πρωτοφανή τραγέλαφο της Ευρώπης των τραπεζιτών: Η καταστροφή της Ελλάδας είναι πολύ πιθανόν να ολοκληρωθεί υπό την ...Ελληνική προεδρία της ΕΕ.

Όλα αυτά, για τους αδηφάγους τραπεζίτες και το τρομερό σύστημα διαπλοκής που εξέθρεψαν, χρηματοδότησαν, διατήρησαν, προκειμένου να μείνουν ατιμώρητοι από την μεγαλύτερη ληστεία, την έσχατη προδοσία που μπορούν να διαπράξουν φυσικά πρόσωπα απέναντι στην χώρα τους.
Υπάρχει περιθώριο αντίδρασης; Υπάρχει. Εάν βρουν απέναντι τους μία ενωμένη κοινωνία σαν γροθιά, για να γκρεμίσει τους φεουδάρχες, τα ντόπια και αλλοδαπά μαντρόσκυλα τους που θα επιχειρήσουν να μετατρέψουν τους δρόμους σε κόλαση και κυρίως, αφού έχουν πάρει τα κεφάλια κάθε ντήλερ διχασμού του Ελληνικού λαού. Υπό όποια προβιά και αν φέρει.

Πηγή:Λόγιος Ερμής

Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ: ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΝ 4 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΕΤΟΣ

Όταν προσθέτετε το ωριμάζων χρέος στο νέο χρέος που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συσσωρεύει, το σύνολο είναι αρκετά ευδιάκριτο.

Βλέπετε, η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν πρέπει να δανειστεί μόνο αρκετά χρήματα για
τη χρηματοδότηση των δημοσίων δαπανών για το τρέχον έτος, πρέπει επίσης να «κυλήσει» και το υφιστάμενο χρέος που έχει φθάσει σε στάδιο ωρίμανσης.

Φυσικά, ποτέ η κυβέρνηση στην πραγματικότητα δεν πληρώνει τίποτα από αυτό το χρέος. Αντ 'αυτού, παίρνει ουσιαστικά νέα χρέη για να καλύψει τα παλιά. Έτσι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δανείζεται στην πραγματικότητα πολύ περισσότερα χρήματα κάθε χρόνο από ό, τι συνειδητοποιούν οι περισσότεροι Αμερικανοί.

Για το οικονομικό έτος 2013, το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ θα είναι περίπου $ 845.000 εκατομμύρια ,αλλά συν τοις άλλοις η κυβέρνηση θα πρέπει να δανειστεί περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια για την αποπληρωμή παλαιού χρέους που ωριμάζει.


Συνολικά, η αμερικανική κυβέρνηση θα δανειστεί σχεδόν 4 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος, και ο αριθμός αυτός κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ακόμη υψηλότερος το επόμενο έτος. Αυτό δεν πρόκειται να προκαλέσει μια κρίση εφ 'όσον τα επιτόκια παραμείνουν εξαιρετικά χαμηλά, αλλά αν τα επιτόκια αρχίσουν να αυξάνονται σημαντικά , το παιχνίδι θα αλλάξει δραματικά.

Κατά την τελευταία δεκαετία, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προσθέσει περισσότερα από 11 τρις δολάρια στο εθνικό της χρέος σε μια εποχή που η οικονομία των ΗΠΑ έχει σταθερή πτώση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη περισσότερο δημόσιο χρέος ανά κάτοικο από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία ή την Ισπανία.
Στο σημείο αυτό, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι υπεύθυνη για περισσότερο από το ένα τρίτο του συνόλου του δημόσιου χρέους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Προς το παρόν όλα είναι εντάξει επειδή τα επιτόκια είναι εξαιρετικά χαμηλά. Αλλά τι πρόκειται να συμβεί όταν τα επιτόκια επιστρέψουν σε ορθολογικά επίπεδα;
Πώς θα είναι σε θέση η κυβέρνηση των ΗΠΑ να δανειστεί τα τρισεκατομμύρια δολάρια που χρειάζεται κάθε χρόνο;
Γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να προσέχετε τα επιτόκια. Όταν αρχίσουν να εκτοξεύονται στα ύψη, το μεγάλο πρόβλημα είναι μπροστά.

AΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ‏ !

Σε όσους απορούν για ποιον λόγο έγινε η επίσκεψη Σόϊμπλε στην Αθήνα, από την στιγμή που δεν ήρθε για να μάθει κάτι ή για να προσφέρει οτιδήποτε, έχουν απόλυτο δίκιο. Ήταν ο γνωστός κ. Σόιμπλε, ο οποίος από την μία πλευρά θαυμάζει το γεγονός ότι οι Έλληνες αντέχουν ακόμη και από
την άλλη αρνείται να ανοίξει τις κάνουλες της χρηματοδότησης. Η απάντηση βρίσκεται στις γερμανικές εκλογές και στο εκλογικό ακροατήριο του κ. Σόιμπλε. Μόνο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η Γερμανία θα σκληρύνει την στάση της μετά από τις γερμανικές εκλογές. Όσοι άκουσαν χτες τον κ. Σόιμπλε και αναρωτιούνται πόσο ακόμη μπορούν να σκληρύνουν την στάση τους, η απάντηση είναι ότι αυτή η κρίση δεν φαίνεται να έχει για μας πάτο. Τα έξι χρόνια ύφεσης μπορούν να γίνουν επτά, δέκα ή δεκαεπτά.

Ο κ. Σόιμπλε βρισκότανε στην Αθήνα και μιλούσε στους Έλληνες, αλλά στην πραγματικότητα απευθυνότανε στους δικούς του ψηφοφόρους στο Βερολίνο. Τους έλεγε, λοιπόν, ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί συζητήσεις για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Ωραία, λοιπόν, τα ακούσαμε αυτά. Δυστυχώς για μας το ρεπερτόριο του κ. Σόιμπλε δεν έχει κάτι άλλο πέρα από αυτά που ήδη είπε. Η Γερμανία, γενικότερα, δεν έχει προτάσεις για την Ευρώπη. Διότι δεν την ενδιαφέρει η Ευρώπη...

Προσπαθούμε να φανταστούμε πως μπορεί να σκιαγραφηθεί το αύριο για την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό νότο με δεδομένο το γεγονός ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να μεταβάλλει την στάση της. Όσα σενάρια κι αν εξετάζουμε το αποτέλεσμα μοιάζει να είναι το ίδιο: Η δεύτερη ή και η τρίτη ακόμη ταχύτητα μοιάζει να είναι το μόνο ορατό σημείο στο μέλλον.

Σε αυτή την φάση αυτό μοιάζει να είναι κάτι που το επιδιώκει η Γερμανία, επειδή πιστεύει ότι σε κάθε άλλη περίπτωση μπορεί να χρειαστεί να δαπανήσει πολύτιμα κεφάλαια που έχει συγκεντρώσει με κόπο στην διάρκεια των περασμένων δεκαετιών. Δείχνει να είναι μία απόλυτα λογική πρόταση, αλλά δεν είναι! Όσο έχει ανάγκη η Ευρώπη την Γερμανία, άλλο τόσο έχει ανάγκη η Γερμανία την Ευρώπη. Το μέλλον δεν μπορεί να κτιστεί με δάκρυα. Η κρίση αφήνει πίσω της βαθιές χαραγματιές και τραύματα που δεν θα ξεπεραστούν εύκολα.

Η χτεσινή επίσκεψη του κ. Σόιμπλε μας επιβεβαίωσε κάτι που όλοι μας γνωρίζουμε καλά εδώ και καιρό: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας και η Γερμανία δεν είναι διατεθειμένη να δει κάτι διαφορετικό από μία γερμανική Ευρώπη. Υπό αυτές τις συνθήκες χρειαζόμαστε επειγόντως κάτι που θα έπρεπε να έχουμε έτσι κι αλλιώς από την πρώτη στιγμή. Ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr

Επίδομα παραμεθορίου σε 20.000 ένστολους -ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ''ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ'' ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Την επαναφορά του επιδόματος παραμεθορίου που αντιστοιχεί στο ποσό των περίπου 100-130 ευρώ το μήνα, και τη χορήγησή του σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία υπηρετούν στα νησιά, στον Έβρο και άλλες απομακρυσμένες περιοχές, προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», εκκρεμεί το τελικό «πράσινο φως» από το υπ. Οικονομικών για τη μεταφορά σε άλλο κωδικό του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας του απαραίτητου κονδυλίου, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπολογίζονται σε περίπου 20.000 και από τους τρεις κλάδους που υπηρετούν κυρίως σε μονάδες του Στρατού αλλά και της Αεροπορίας και του Ναυτικού.

Ως βασικό επιχείρημα από την πλευρά των ένστολων διατυπώνεται ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν το συγκεκριμένο επίδομα (Σώματα Ασφαλείας, εκπαιδευτικοί, νοσοκομειακοί). Κι αυτό γιατί στο παρελθόν τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία φρόντισαν να το κρατούν έξω από το βασικό μισθό, όπως και τα οδοιπορικά, για λόγους καθαρά φορολογικούς. Μέχρι που η τρόικα ισοπέδωσε όλα τα επιδόματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο το επίδομα όσο και τα οδοιπορικά ήταν μία ελάχιστη ανταμοιβή των στρατιωτικών για την εργασία πέραν του ωραρίου, τις Κυριακές, τις αργίες, τις ασκήσεις και τις συνεχείς μετακινήσεις μακριά από τις οικογένειές τους.


  ΠΗΓΗ

ΑΓΩΓΕΣ 20 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Πάνος Καμμένος Vs ΔΟΛ για το σκάφος!

Αγωγή κατά των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» με την οποία ζητά το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ από την κάθε μία ως αποζημίωση για τα δημοσιεύματα σχετικά με την υπόθεση του σκάφους «Iliatoras of London» κατέθεσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Πάνος Καμμένος.
 
defencenet.gr

Ανατίναξαν ολόκληρη γειτονιά στη Λάρισα - Αγνωστοι τοποθέτησαν 5 κιλά δυναμίτη σε πολυκατοικία

Από τα κρεβάτια τους πετάχτηκαν οι κάτοικοι σε γειτονιά στη Λάρισα μετά από ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε στις 04.05 τα ξημερώματα σε πολυκατοικία με 50 διαμερίσματα επι της οδού Μανδηλαρά 93.

Σύμφωνα με το newsit στην πολυκατοικία μένει μια εισαγγελέας που είχε ασχοληθεί με την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων. Η γυναίκα δεν βρισκόταν στο σπίτι καθώς έλειπε με άδεια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από την αστυνομία, άγνωστοι τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της πολυκατοικίας, που αποτελείτο απο 4-5 κιλά μασούρια δυναμίτιδας τα οποία πυροδότησαν με βραδύκαυστο φιτίλι ενός μέτρου.

Από την έκρηξη ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε ενώ η πολυκατοικία κρίθηκε ακατάλληλη. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν σπίτια, καταστήματα και περισσότερα από 100 αυτοκίνητα σε ακτίνα 80 μέτρων!

Λίγο αργότερα σε κοντινή απόσταση, οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν έναν 39χρονο ο οποίος διαπιστώθηκε ότι κατάγεται από την Καλαμάτα. Ο άνδρας αυτός σύμφωνα με την αστυνομία δεν δικαιολόγησε την παρουσία του στη Λάρισα ενώ στις ερωτήσεις των αστυνομικών για το πώς βρέθηκε εκεί απαντούσε "δεν θυμάμαι".




iefimerida.gr

F1 - Στη Williamson η Susie Wolff

Η σύζυγος του Τότο Βολφ, Σούζι συμπλήρωσε χτες στο Σίλβερστον, τον εντυπωσιακό αριθμό των 89 γύρων και ήταν 2.2 sec πιο αργή από το Σεμπάστιαν Φέτελ.

Η 30χρονη Βρετανίδα που έχει ρόλο δοκιμαστή στη Williams είχε χτες για πρώτη φορά την ευκαιρία να οδηγήσει το μονοθέσιο της ομάδας και η εμφάνισή της κρίνεται κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής.

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η Βολφ τόνισε: «Μου δόθηκε μια μοναδική ευκαιρία από την ομάδα να οδηγήσω. Πολλοί τους κατηγορούσαν ότι χαράμιζαν μια μέρα δίνοντάς μου να οδηγήσω. Χαίρομαι που μπόρεσα να απαντήσω στις κατηγορίες αυτές με την απόδοσή μου. Έβαλα σα στόχο έναν χρόνο στο 1:35 και τον πέτυχα. Με τη μέση γόμα δυσκολεύτηκα να φέρω σε θερμοκρασία λειτουργίας ταυτόχρονα τα εμπρός και πίσω ελαστικά. Πέτυχα τον ταχύτερο χρόνο μου στον 4ο γύρο κάτι που προφανώς δεν είναι η στρατηγική βέλτιστης αξιοποίησης των ελαστικών. Σίγουρα υπάρχει περισσότερη δυναμική σ’ αυτή τη γόμα. Πιστεύω στον εαυτό μου και δεν θα το επιχειρούσα καθόλου εάν δεν ήμουν σίγουρη ότι μπορώ».




Η Βολφ αγωνίζονταν χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία στο DTM από το 2006 έως το 2012 με τα χρώματα της Mercedes.
H τελευταία γυναίκα οδηγός που βρέθηκε σε αγώνα F1, ήταν η τότε συμβία του Νίκι Λάουντα, η Τζιοβάνα Αμάτι το 1992. Η Ιταλίδα προσπάθησε ανεπιτυχώς να καταταγεί σε 3 GP σε Ν.Αφρική, Μεξικό και Βραζιλία.

«Λουκέτο» διαμαρτυρίας βάζουν οι Dolce & Gabbana

Με ένα παράδοξο τρόπο το σχεδιαστικό δίδυμο Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν σε όλους όσους τους κατηγορούν για φοροδιαφυγή, κλείνοντας για τρεις ημέρες τα καταστήματα τους στο Μιλάνο.

Οι διεθνούς φήμης σχεδιαστές μόδας δήλωσαν ότι «προσέφεραν πολλά στην πόλη του Μιλάνου, οικονομική ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, διεθνή προβολή» και δεν είναι διατεθειμένοι «να υποστούν άλλο τις άδικες κατηγορίες του ιταλικού οργανισμού είσπραξης φόρων, της οικονομικής αστυνομίας, τις επιθέσεις των εισαγγελέων και τον διασυρμό μέσω του Τύπου» που κατήγγειλαν ότι αντιμετωπίζουν «επί χρόνια», γράφει η επιγραφή που τοποθέτησαν στην είσοδο της μπουτίκ τους στα ιταλικά και στα αγγλικά.

«Οι υπάλληλοί μας θα πληρωθούν κανονικά, η πρωτοβουλία να κρατήσουμε κλειστά τα εννέα καταστήματά μας δείχνει την αγανάκτησή μας» πρόσθεσαν οι σχεδιαστές.

Πριν από ένα μήνα καταδικάστηκαν σε ένα χρόνο και οκτώ μήνες φυλάκιση για ελλιπείς φορολογικές δηλώσεις και φορολογική απάτη καθώς όπως φαίνεται είχαν προχωρήσει σε σύσταση εταιρίας στο Λουξεμβούργο, μέσω του λογιστή τους, η οποία, σύμφωνα με την ιταλική δικαιοσύνη, τους επέτρεπε να εμφανίζουν μικρότερα έσοδα και κέρδη. Ο συνήγορος υπεράσπισής τους έχει προσφύγει στο εφετείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

«Δεν χρειαζόμαστε να μας εκπροσωπούν φοροφυγάδες», δήλωσε πρόσφατα ο Φράνκο ντ' Αλφόνσο, δημοτικός σύμβουλος στο Μιλάνο προτείνοντας τον αποκλεισμό των σχεδιαστών από τη διάσημη εβδομάδα μόδας της πόλης τον Σεπτέμβριο, όπου θα εκθέσουν συλλογές τους.

Την Τετάρτη οικογενειακά επιδόματα σε 39.381 δικαιούχους του ΟΓΑ

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου θα καταβληθεί στους πρώτους 39.381 δικαιούχους του ΟΓΑ του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, η καταβολή γίνεται καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση επεξεργασίας των φορολογικών δηλώσεων και των εντύπων Α21 από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.).

Το ποσό που θα καταβληθεί σε πρώτη φάση ανέρχεται σε 23.750.000 ευρώ.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές στους υπόλοιπους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων.

Όπως είναι γνωστό, δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πάνω και πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο Νόμος. Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ενημερώνει για μία ακόμη φορά ότι αυτό που πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι, είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά την φορολογική τους δήλωση και το έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet.

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ‏

Όλοι περιμένουμε στη ζωή τα μεγάλα γεγονότα. Τον μεγάλο έρωτα, το συναρπαστικό ταξίδι, τη μεγάλη ευκαιρία, την τέλεια δουλειά, την ιδανική οικογένεια, τη φώτιση … κι άλλα πολλά.
Έχουμε μάθει ότι για να αξίζει η ζωή που ζούμε πρέπει ν’ αποτελείται από μεγάλες στιγμές,
συναρπαστικά γεγονότα, ξεχωριστούς ανθρώπους.
Ίσως βέβαια κάποια στιγμή να έρθουν κι αυτά, αλλά πόσο συχνά έρχονται και για πόσο διαρκούν;;

Άραγε γιατί η ιστορία της ζωής μας πρέπει ντε και καλά να ισοδυναμεί με κάτι μεγαλόπνοο και μεγαλοπρεπές ειδάλλως μοιάζει στερημένη από κάθε αξία;;

Μήπως δεν είναι η ζωή μας που στερείται αξίας – όσο απλή και ταπεινή κι αν είναι – αλλά οι λαθεμένες πεποιθήσεις που έχουμε ενστερνιστεί από το κοινωνικό μας περιβάλλον και που εξακολουθούμε να τους δίνουμε βάση ακόμα κι αφού η πράξη μας έχει δείξει το αντίθετο;

Έχοντας την προσοχή μας επίμονα επικεντρωμένη στις μεγάλες στιγμές που έπρεπε ή θα πρέπει να ζήσουμε για να νοιώθουμε ζωντανοί, περνούν απαρατήρητα όλα τα υπόλοιπα: Οι μικρές στιγμές, τα μικροπράγματα, οι ανεπαίσθητες κινήσεις, οι αθόρυβοι άνθρωποι, όλα όσα απαρτίζουν την καθημερινότητά μας. Γιατί είναι τα μικρά πράγματα κι όχι τα βροντερά γεγονότα που συνθέτουν το κυρίως μενού της ζωής μας.

Έχουμε ανακηρύξει την καθημερινότητα ως επαναλαμβανόμενη κι ασήμαντη και είμαστε μόνιμα σε αναμονή σπουδαίων γεγονότων που θα μας απογειώσουν. Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι στην πραγματικότητα το σημαντικό είναι κρυμμένο στο φαινομενικά ασήμαντο. Κι ότι από μας τους ίδιους εξαρτάται να δώσουμε ή όχι άρωμα και γεύση στην κάθε μικρή, ασήμαντη στιγμή.




Θέλουμε να είμαστε πλούσιοι και τρέμουμε τη φτώχεια.

Μήπως όμως το τι σημαίνει πλούτος και φτώχεια έχει μια πολύ ευρύτερη διάσταση απ’ αυτή που έχουμε γνωρίσει ως τώρα; Ίσως ο πλούτος να μη συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με τα χρήματα και να έχει κι άλλες διαστάσεις βαθύτερες και σημαντικότερες….

Πλούτος δεν είναι το ακόμα μεγαλύτερο αυτοκίνητο, η βίλα, οι τραπεζικές μας καταθέσεις και οι διακοπές μας στις Μπαχάμες.

Πλούτος είναι όλα αυτά που ήδη υπάρχουν στη ζωή μας. Όλα αυτά που περιμένουν υπομονετικά να τα δούμε, να τους δώσουμε σημασία, να τα αναγνωρίσουμε. Είναι οι άνθρωποι που μας αγαπούν και μας το δείχνουν σιωπηλά με τις πράξεις τους, το σκυλί μας που μας περιμένει πάντα να γυρίσουμε στην πόρτα με χαρά, το σπίτι μας με όλα τα πράγματα που μας περιβάλλουν και μας προσφέρουν ασφάλεια και θαλπωρή και γενικότερα η ζωή μας με οτιδήποτε περιέχει όσο μικρό κι ασήμαντο κι αν μοιάζει.

Πλούσιος δεν είμαι επειδή έχω ένα σερβίτσιο μουράνο. Πλούσιος είμαι γιατί μπορώ να εκτιμήσω το παλιό σερβίτσιο που μου βρέθηκε και που δεν έχει καμιά υλική αξία κι ωστόσο μου προσφέρει κάθε μέρα αθόρυβα τις υπηρεσίες του. Κι άλλα άπειρα αόρατα πράγματα που ακόμα κι αν κατορθώσουμε αριθμητικά να τα μετρήσουμε, η αξία τους δεν προσμετριέται με τίποτα, γιατί δεν έχει να κάνει με την ύλη αλλά με την ψυχή.

Ο πλούτος κατοικεί μέσα μας και όπως καθετί εσωτερικό είναι αόρατος. Αν υπάρχει πλούτος μέσα μας μπορούμε να τον διακρίνουμε έξω από μας και να τον προσφέρουμε πέρα από μας κι αυτό το φανερώνει η στάση μας μπροστά στο καθετί κι όχι από την οικονομική μας επιφάνεια…

Έχει να κάνει με την εσωτερική μας ικανότητα να νοιώθουμε αυτάρκεις – ακόμα κι αν δεν έχουμε καρέκλα να κάτσουμε - και ικανοποιημένοι μ’ αυτό που υπάρχει,

μ’ αυτό που είμαστε,

μ’ αυτό που κάνουμε,

μ’ αυτό που ζούμε.

Αν δεν κατακτήσουμε αυτόν τον εσωτερικό πλούτο,

η κάθε είδους Ferrari και διακοπές στη Μύκονο,

θα φανερώνουν μοναχά

την εσωτερική μας φτώχια κι ανεπάρκεια…..

Από Καρδιάς

Την Τετάρτη η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων σε 39.381 δικαιούχους. 

Το ποσό που θα καταβληθεί σε πρώτη φάση ανέρχεται σε 23.750.000 ευρώ.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές στους υπόλοιπους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων.

Όπως είναι γνωστό, δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πάνω και πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο Νόμος. Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ενημερώνει για μία ακόμη φορά ότι αυτό που πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι, είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά την φορολογική τους δήλωση και το έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet.

Με αφορμή το γεγονός αυτό ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου, δήλωσε τα εξής:

«Η εφαρμογή για πρώτη φορά ενός ενιαίου και διαφανούς συστήματος απονομής των οικογενειακών επιδομάτων από το πρώτο παιδί με την αξιοποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος TaxisNet συμβάλλει στον εξορθολο­γισμό και εκσυγχρονισμό του συστήματος οικογενειακών παροχών, χωρίς γραφειοκρατία, με δίκαιο τρόπο και βάσει των εισοδημάτων. Η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, αρμόδια για το σχεδιασμό της οικογενειακής πολιτικής, σε συνεργασία με τον Ο.Γ.Α. και τη Γ.Γ.Π.Σ. εντείνουν τις προσπάθειες τους, ώστε το επόμενο διάστημα να ολοκληρωθεί απρόσκοπτη η καταβολή των επόμενων δόσεων για το 2013».

enikos

Απάτη σε βάρος του ΙΚΑ με επιδόματα για «τυφλούς» στην Κάλυμνο: Δύο στους τρεις έβλεπαν κανονικά

Μόνο 52 από τους 152 που έπαιρναν επίδομα τυφλότητας ήταν πραγματικά τυφλοί, όπως αποδείχθηκε σε εποανέλεγχο επιδοματούχων, που έκανε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε συνεργασία με την Πρόνοια, στην Κάλυμνο.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό των μη τυφλών που προέκυψε από τον επανέλεγχο επιδοματούχων στην Κάλυμνο, ανήλθε στο 65,79% ενώ αισθητά μικρότερο ήταν στο Ρόδο (7,20%).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τα αποτελέσματα της επανάκρισης επιδοματούχων τυφλότητας έχουν ως εξής:


  Κάλυμνος
Ρόδος
Σύνολο κληθέντων προς επανέλεγχο:
156
131
Δεν προσήλθαν
4
6
Εξετάστηκαν
152
125
Τυφλοί
52
116
Όχι τυφλοί
100
9
Ποσοστό τυφλών
92,80%
67,79%
Ποσοστό μη τυφλών
65,79
7,20%

«Το ποσοστό μη τυφλών που προέκυψε στις επανακρίσεις Καλύμνου επιβεβαιώνει εκ νέου το φαινόμενο της χορήγησης παροχών σε μη δικαιούχους και την επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω επανελέγχους και σε άλλες περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλο ποσοστό επιδοματούχων τυφλότητας σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο» προσθέτει στην ανακοίνωσή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η διοίκηση του οποίου δεσμεύεται να συνεχίσει την προσπάθειά της για εξάλειψη φαινομένων παραβατικότητας και εξοικονόμησης πόρων για τους πραγματικά δικαιούχους.
ΕΘΝΟΣ
Τελικά οι τροϊκανοί φαίνονται αποφασισμένοι να «πατήσουν» στην κυριολεξία επί πτωμάτων. Αφού «καθάρισαν» με τις εργασιακές σχέσεις, ήρθε η ώρα να βάλουν και την τελευταία ταφόπλακα στο κοινωνικό κράτος και στην υγεία, όπως από πολλούς πλέον κατηγορούνται.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbomb.gr, ο κ. Τζουζέπε Καρόνε, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνος για θέματα υγείας, έχει ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας μέχρι το Σεπτέμβριο να γίνουν δραματικές αλλαγές στο χώρο των φαρμάκων και της συνταγογράφησης, προκειμένου, υποτίθεται, να μειωθεί το κόστος των δαπανών στο χώρο της υγείας. Οι αλλαγές θα είναι τόσο δραματικές που δυστυχώς αναμένεται να εξαθλιώσουν περαιτέρω τόσο όλους τους ασθενείς, όσο και τους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν έχουν χρήματα να πάρουν τα φάρμακά τους, αλλά και να εκθέσουν πιθανότατα σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ασθενών που πάσχουν από χρόνιες και σοβαρές παθήσεις.

Με απίστευτη αναλγησία οι κύριοι της τρόικας παίζουν κορώνα γράμματα τις ζωές των Ελλήνων πολιτών στο βωμό της εξοικονόμησης χρημάτων, ενώ είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι παράλληλα φαίνεται να επιδιώκουν την αποδόμηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και δη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα πολυεθνικών εταιριών. Πιο συγκεκριμένα απαιτούν:

- Επιπλέον οριζόντιες και άκριτες μειώσεις τιμών στα φάρμακα, γεγονός που υποδεικνύει ότι θα αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων ή θα αναγκαστούν οι φαρμακευτικές εταιρίες να αποσύρουν τα φθηνά φάρμακα, αφού το κέρδος θα είναι πενιχρό.

- Συνταγογράφηση των φαρμάκων από συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών, το οποίο μέτρο θα δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια, όπου οι ασθενείς των απομονωμένων περιοχών (που δεν υπάρχουν όλες οι ειδικότητες) θα είναι αναγκασμένοι να ταλαιπωρηθούν και μεταβούν στα πλησιέστερα μεγάλα αστικά κέντρα, προκειμένου να γράψουν τα φάρμακα τους σε συγκεκριμένους γιατρούς. Αν για παράδειγμα σε ένα νησί του Αιγαίου δεν υπάρχει καρδιολόγος, για να «γράψει» ο ασφαλισμένος τα φάρμακα του, θα πρέπει να μεταβεί στον Πειραιά ή στην καλύτερη περίπτωση σε κάποιο μεγαλύτερο νησί, για να βρει καρδιολόγο.

Ταυτόχρονα καταργούν όλες τις πιστωτικές διευκολύνσεις προς τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του φαρμάκου, διευκολύνσεις που λειτουργούσαν ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των εταιριών εμπορίας και διακίνησης φαρμάκων και του ασφαλισμένου που δεν μπορούσε να πληρώσει cash τα πανάκριβα φάρμακα συγκεκριμένων θεραπειών. Χωρίς οίκτο το κλιμάκιο της τρόικας ζητεί άμεσα:

- Την επαναφορά του περίφημου rebate: «Σας χρωστάμε, αλλά πληρώστε». Στην περίπτωση αυτή ταιριάζει γάντι η λαϊκή παροιμία «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι...». Διότι πώς να εξηγήσει κανείς ότι η κυβέρνηση ζητεί αναδρομικό rebate (ειδικές εκπτώσεις) της τάξης του 15%, την ώρα που το κράτος χρωστάει χρήματα και στις εταιρείες και στους φαρμακοποιούς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι εταιρείες του φαρμάκου θα αναγκαστούν να επιστρέψουν στο κράτος μέρος της αξίας του τιμολογίου των φαρμάκων που χορήγησαν χωρίς, όμως, να έχουν εισπράξει ακόμη το αντίτιμο αυτού.

- Εφαρμογή του clawback, του μηχανισμού αυτόματων επιστροφών, όταν διαπιστώνεται υπέρβαση της δαπάνης.

Είναι προφανές από τα παραπάνω πως είτε οι άνθρωποι της τρόικας δε γνωρίζουν πώς λειτουργεί το κράτος πρόνοιας και η πραγματική οικονομία, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα πολύ πιο ισχυρά. Δεν μπορεί για παράδειγμα να μη γνωρίζουν πως, επειδή η ρευστότητα στην αγορά είναι μηδενική λόγω της ακολουθούμενης μνημονιακής πολιτικής, το σύστημα λειτουργεί με πιστωτικές διευκολύνσεις από όλες τις πλευρές.



Δεν μπορεί να μην έχουν ακούσει ότι λόγω των απάνθρωπων περικοπών που οι ίδιοι έχουν επιβάλει σε μισθωτούς και συνταξιούχους, ο μέσος Έλληνας πολίτης όχι μόνο δεν μπορεί να προπληρώσει τοις μετρητοίς τα φάρμακά του, αλλά δεν μπορεί να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό για την οικογένειά του. Δεν μπορεί να μην τους έχει πει κάποιος παράγοντας από τους εν Ελλάδι συνομιλητές τους ότι οι Έλληνες συνταξιούχοι αγοράζουν βερεσέ τα φάρμακά τους ακόμα κι αν τα ταμεία τους δεν καταβάλλουν το απαραίτητο τίμημα στους φαρμακοποιούς.

Άραγε κανείς από τους συνομιλητές τους επιχειρηματίες δεν τους έχει ψιθυρίσει ότι οι όποιες υπερτιμολογήσεις γίνονταν, διότι το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία πλήρωναν με καθυστέρηση έξι -εννέα μηνών ή ακόμα και ενός έτους;

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί και η στάση της ελληνικής πολιτείας που σχεδόν υποτακτικά παρακολουθεί τις εντολές των κλιμακίων της τρόικας σκύβοντας το κεφάλι σε όλες τις παράλογες απαιτήσεις.

Ο κ. Σαμαράς, για παράδειγμα, φέρεται να συνομολόγησε προκαλώντας πολλαπλά ερωτήματα, τόσο με τα αφεντικά των συστημικών τραπεζών και δέχθηκε σιωπηρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται να βάλουν δεκάρα τσακιστή (τουλάχιστον προς το παρόν) από τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης στην αγορά, όσο και με το εφοπλιστικό λόμπι, όταν και πάλι δέχθηκε σιωπηρά την πρόθεσή τους να φορολογηθούν κατά το δοκούν, κοινώς να δώσουν ό,τι έχουν ευχαρίστηση.

Την ίδια ακριβώς ώρα ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση του δε φαίνονται να ιδρώνουν καθόλου από το γεγονός ότι οι επιλογές της τρόικας και των δανειστών βάζουν ταφόπλακα στις τελευταίες ελληνικές παραδοσιακές επιχειρήσεις που είτε θα περάσουν στα χέρια ξένων funds, είτε θα κλείσουν λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού και των συμπιεσμένων αμοιβών.

Το περίφημο όραμα της ανάπτυξης πάει περίπατο, αφού με τις απαιτήσεις τις τρόικας στο χώρο της υγείας καταστρέφεται η ήδη πολυχτυπημένη ελληνική φαρμακοβιομηχανία και μαζί της οδηγούνται σε βέβαιο θάνατο και οι χιλιάδες οικογένειες των εργαζομένων που δουλεύουν σε αυτή, και το ερώτημα είναι «για όφελος και στο όνομα ποίων συμφερόντων;».

Εκτός κι αν το σχέδιο ορισμένων είναι να βγουν από τη... μέση οι Έλληνες επιχειρηματίες και τα ξένα λόμπι να αναλάβουν τον έλεγχο της ελληνικής αγοράς φαρμάκου με όρους σκληρού καπιταλισμού μετατρέποντας το φάρμακο από κοινωνικό αγαθό σε είδος πολυτελείας. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν έχουν παρά να το ομολογήσουν στον ελληνικό λαό για να γνωρίζουμε «τι μας περιμένει». Αν όχι, τότε ίσως και να έχει κάποιους πολύ κακούς συμβούλους ο κύριος Πρωθυπουργός.

Υ.Γ. Κύριε Αντώνη Σαμαρά είναι πλέον στα όρια της βεβαιότητας πως κάποιοι από τους συμβούλους σας είναι ανίκανοι και άβουλοι ή διαπλέκονται πολύ χοντρά με ξένα κεφάλαια. Είναι χρέος σας να τους εντοπίσετε και να τους καθαιρέσετε. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Και στις δυο περιπτώσεις το κεφάλι του ταλαίπωρου ελληνικού λαού μπαίνει στον «τορβά».


newsbomb.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτές είναι οι σημειώσεις Σαμαρά από τη συνάντηση με τον Σόιμπλε

Πλήρη αναφορά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, αλλά και τη γενικότερη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, έδωσε στον «επικυρίαρχο» Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο Αντώνης Σαμαράς, όπως αποκαλύπτουν οι σημειώσεις στα αγγλικά που είχε μπροστά του κατά τη διάρκεια της συνάντησης.






Η «Εφ.Συν.» κατάφερε να διαβάσει, από φωτογραφία πρακτορείου, το πρωθυπουργικό «ραπόρτο» προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, μεγεθύνοντας και στη συνέχεια αποκρυπτογραφώντας μέρος των σημειώσεων που είχε μπροστά του, και το προσφέρει στους αναγνώστες της, ώστε να ξέρουν τι ακριβώς έχει στο… κεφάλι του ο πρωθυπουργός.

Ομολογουμένως μάς βγήκαν τα μάτια, αλλά ιδού τι καταφέραμε να διαβάσουμε:

Το σημείωμα…



«[Βρισκόμαστε στο] σημείο μη επιστροφής. Δεν μπορούμε να αποτύχουμε τώρα. Δεν θα εφησυχάσουμε. Φαίνεται ότι πρέπει να επιταχύνουμε τον ρυθμό για να τελειώσουμε τη δουλειά το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο πρωθυπουργός, βέβαιος ότι κάτι τέτοιο ήθελε να ακούσει ο Σόιμπλε, και συνέχισε:

«(…) Αν παραμείνουμε πιστοί στο πρόγραμμα, η ανάκαμψη κάποια στιγμή [θα έλθει] (…) και οι πολιτικές μας θα δικαιωθούν στα μάτια του λαού (…) και ο εξτρεμισμός και λαϊκισμός κάθε είδους θα ηττηθούν για πάντα. Αυτό θα είναι σίγουρα μια ελληνική επιτυχία. Θα είναι επίσης μια μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία. Εχουμε δείξει αποφασιστικότητα και αντοχή. Αλλά δεν είμαστε ακόμη 100% ασφαλείς. Εξακολουθούμε να βαδίζουμε σε τεντωμένο σκοινί».

Τον Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα πάντα με το κείμενο που είχε μπροστά του, φαίνεται να τον ανησυχούν δύο πράγματα: «Πρώτον, εξωτερικά προβλήματα που μπορεί να μας βγάλουν εκτός ισορροπίας.

Παράδειγμα: η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και οι ρωσικές προσφορές» (εδώ σημειώνει και το όνομα του Ολι Ρεν, χωρίς άλλη διευκρίνιση).

Και συνεχίζει: «Αλλο παράδειγμα: η πιθανότητα μιας πλήρους ανάφλεξης στη Συρία. Ενα τελευταίο παράδειγμα: μερικές δημόσιες δηλώσεις (…) δημοσιεύσεις στον ξένο Τύπο, που θα θέτουν σε αμφιβολία τη δυνατότητά μας να τα καταφέρουμε και θα γεννήσουν αστήρικτους φόβους πως θα υπάρξει νέο κύμα μέτρων λιτότητας. Αυτό (…) μπορεί να μας “σκοτώσει”».

Το δεύτερο, όμως, που τον ανησυχεί ιδιαίτερα, είναι η «εσωτερική κοινωνική αναταραχή», για την οποία όμως διαβεβαιώνει τον Γερμανό υπουργό ότι «Καταφέραμε να την ξεπεράσουμε. Μόλις χθες περάσαμε το (…) νομοσχέδιο από τη Βουλή».

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο, σύμφωνα πάντα με το αγγλικό κείμενο: «Η αντιπολίτευση προσπάθησε να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους για τρεις συνεχείς μέρες. Το αποτέλεσμα ήταν σοκαριστικό γι’ αυτούς. Μόνο τρεις χιλιάδες άνθρωποι εμφανίστηκαν στο αποκορύφωμα των διαδηλώσεων. Γιατί; Οχι γιατί οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι. (…) Οι περισσότεροι δεν εμπιστεύονται τους λαϊκιστές και τους εξτρεμιστές. Σταματήσαμε την άνοδό τους στις δημοσκοπήσεις, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ψηφίζει πολύ αντιδημοφιλή μέτρα. Τώρα σέρνονται πίσω μας σε όλες τις δημοσκοπήσεις, παρά τις δυσκολίες. Επιπροσθέτως, έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν και εσωτερικά προβλήματα».

Στο κείμενο υπάρχουν σημειώσεις με τα ονόματα: «Τσίπρας-Παπούλιας, γερμανικές αποζημιώσεις!» και προφανώς ο Ελληνας πρωθυπουργός δίνει αναφορά για τη συνάντηση στο διπλανό Προεδρικό Μέγαρο.

Και καταλήγει με τη γνωστή θεωρία των δύο άκρων: «Το πραγματικό πρόβλημα είναι με το αντίθετο άκρο, τους νεοναζί της αποκαλούμενης Χρυσής Αυγής. Ο κύριος λόγος που κερδίζουν έδαφος είναι ο συνδυασμός της υψηλής ανεργίας-ρεκόρ και της (…) χωρίς προηγούμενο εισροής παράνομων μεταναστών. Εχουμε (…) στην Ελλάδα σήμερα περισσότερους παράνομους μετανάστες απ’ ό,τι ανέργους!»

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για το προσωπικό ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς

“ Με το πρόγραμμα αναμένεται να αποχωρήσουν 1.800 έως 2.000 εργαζόμενοι ή περίπου το 10% του προσωπικού στην Ελλάδα. ”

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για το προσωπικό των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων του ομίλου, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Τράπεζα Πειραιώς.

Tο πρόγραμμα δεν έχει ανώτατο αριθμό αποδοχής αιτήσεων.Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει πλήρη αποζημίωση και ισχυρά κίνητρα. Κύκλοι της τράπεζας δήλωσαν ότι με το πρόγραμμα αναμένεται να αποχωρήσουν 1.800 έως 2.000 εργαζόμενοι ή περίπου το 10% του προσωπικού στην Ελλάδα. Συνολικά, ο όμιλος απασχολεί 25.000 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 18.000 στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ''ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ" ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ...

“Στο δρόμο από την Ηπειρο έως την Αθήνα όλοι μιλούν για λαϊκή εξέγερση” γράφει το πρωί μεταξύ άλλων στο σχόλιό του ο συγγραφέας Γιώργος Παπασωτηρίου.

του Στρατή Μαζίδη

Όλοι μιλούν για εξέγερση αλλά κανείς δεν εξεγείρεται.

Πόσο μάλλον τώρα που το εκστρατευτικό σώμα δίνει τη μεγάλη μάχη στήθος με στήθος (κυριολεκτικά καμιά φορά) για την κατάληψη της Μυκόνου, της Πάρου και της Υδρας. Όχι ότι αν είχαμε χειμώνα θα άλλαζε κάτι.

Ποιος ξέρει; Μπορεί ο κόσμος να τρομάζει στο άκουσμα και μόνο της λέξης. Εξέγερση! Ίσως να την έχει συνδεδεμένη με ξύλα, ρόπαλα, οδοφράγματα και αιματοχυσίες. Η εξέγερση με την έννοια της αντίδρασης, του ως εδώ, του δεν πάει άλλο, δεν είναι απαραίτητο να χαρακτηρίζεται πάντα από την πιο ακραία της μορφή. Το να βγει ο λαός στους δρόμους για να απαιτήσει δυναμικά αλλά και ειρηνικά μια πραγματική αλλάγη και διόρθωση πορείας δεν πρέπει να είναι ταυτόσημο με τον πόλεμο.

Όμως ο λαός δε βγαίνει. Το συζητάει, το ψιθυρίζει, το γυροφέρνει αλλά μέχρι εκεί. Προφανώς δεν το επιθυμεί γιατί υπάρχουν ακόμη περιθώρια αντοχής. Στη βράση κολλάει το σιδέρο αλλά δεν υπάρχει για την ώρα ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Το κακό είναι ότι ευρωπαίοι και κυβερνώντες μας έχουν αντιληφθεί τι υπομονετικά υποζύγια είμαστε και για αυτό μας φορτώνουν διαρκώς με νέα βάρη.

Ας μη γελιόμαστε, δε μας φοβούνται. Αν μας φοβούνταν θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα σήμερα.

Οι μάχες δίνονται σκληρά για την κατάληψη ξαπλώστρας ή τραπεζιού στην Πειραϊκή. Σαράντα λεπτά μποτιλιαρίστηκε φίλος τις προάλλες εκεί με τα καταστήματα γεμάτα και ουρές να περιμένουν.

Άλλο ένα "επίτευγμα" της κυβέρνησης των τραπεζιτών και των εφοπλιστών: Στον λαό φόροι με τον βούρδουλα και στους εφοπλιστές "σύμφωνo εθελοντικής φορολόγησης"

Τελικά ο Έλληνας πολίτης ή έχει σιδερένιο στομάχι που "χωνεύει" ακόμα και πέτρες, ή είναι θύμα μαζικού ψεκασμού με ναρκωτικά.

Αν δεν συμβαίνει ένα απο τα δύο τότε ειλικρινά θα αρχίσω να πιστεύω ότι όντως ο γιαλός είναι
στραβός , όπως ισχυρίζονται τρία χρόνια τώρα οι δυνάμεις του "συνταγματικού τόξου", και όχι ότι η βάρκα τους έχει μπάσει νερά και γέρνει.

Αυτοί λοιπόν που για το καλό της πατρίδας έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να εξοντώσουν το 1/3 τουλάχιστον του ελληνικού λαού, αυτοί που για να συνεχίσουν να είναι αρεστοί στα ευρωατλαντικά επιτελεία της τραπεζοπιστωτικής συμμορίας στέλνουν στην ανεργία και τον θάνατο δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες τους κάθε μήνα, είναι εκείνοι που συναντήθηκαν με την "ευπαθή" τάξη των εφοπλιστών για να τους πουν πως εάν θέλουν, μπορούν να πληρώσουν το κάτι τις τους στην εφορία για 2800 καράβια που διαθέτουν.

Οι μισθωμένοι κοντυλοφόροι και οι "Μουρούτηδες" των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, παρουσίασαν και αυτήν τη χυδαία επίδειξη δουλικότητας ως ένα κομμάτι του success story ονομάζοντάς την "Σύμφωνο οικειοθελούς προσφοράς προς το Δημόσιο".Κάποια μέσα δεν δίστασαν να περιγράψουν την εικαζόμενη πενιχρή αποδοχή φορολόγησης εκ μέρους των μεγαλοκαρχαριών ως
δείγμα πατριωτικής προσφοράς της διαχρονικώς ευγενούς τάξης των εφοπλιστών η οποία ανέκαθεν "ευεργετούσε" τον Ελληνικό λαό.

Ξέχασαν να αναφέρουν βεβαίως ότι μέχρι στιγμής αυτοί οι "εθνικοί ευεργέτες" δεν έχουν προσφέρει παρά ψίχουλα στο ελληνικό κράτος και συγκεκριμένα όσα ακριβώς άρπαξε το ΥΠΟΙΚ απο το πλεόνασμα της "αμαρτωλής" ΕΡΤ για να καλύψει την χασούρα της ΔΕΗ απο τα φέσια του φίλου τους Μυτιληναίου.

Σε μας λοιπόν ο Σαμαράς λέει πως αν δεν έχουμε να πληρώσουμε τη δόση της εφορίας ή το χαρατσι τότε θα μπούμε φυλακή και θα χάσουμε εκτός απο την δουλειά και το σπίτι μας, ενώ σε δαύτους με χαμόγελο ευγένεια και προσφέροντας γλυκό τους υπενθυμίζει πως αν θελουν , όταν θέλουν και όπως θέλουν μπορούν και εκείνοι να πληρώσουν φόρο στο ελληνικό κράτος.
Διαβάστε την είδηση όπως την δημοσίευσε η "Ναυτεμπορική" και βγάλτε τα συμπεράσματα σας:

Σύμφωνο οικειοθελούς προσφοράς προς το Δημόσιο υπέγραψε η Ένωση Εφοπλιστών
Συμφωνία για την εθελοντική φορολόγηση των ελλήνων εφοπλιστών, μέσω του μοντέλου του φόρου χωρητικότητας στα πλοία, προκειμένου να ενισχυθούν τα δημοσιονομικά έσοδα της χώρας, υπεγράφη σήμερα μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρου Βενιάμη, παρουσία των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Με την υπογραφή του εν λόγω Συνυποσχετικού Συμφώνου Οικειοθελούς Προσφοράς προς το Ελληνικό Δημόσιο η ναυτιλιακή κοινότητα συνδράμει με ορίζοντα τριετίας, στην εθνική προσπάθεια σταθεροποίησης της οικονομίας της χώρας.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, ο αριθμός των ναυτιλιακών εταιρειών που συμμετέχουν στη διαδικασία οικειοθελούς προσφοράς ανέρχεται σε 441 με συνολικό αριθμό πλοίων 2.769.

Το ύψος της συμβολής της Ελληνικής Ναυτιλιακής Κοινότητας υπολογίζεται σε 75 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα ανέλθει ενδεικτικά στο ποσό των 140 εκατ. ευρώ ετησίως.

H συμφωνία αφορά τη δέσμευση των ελλήνων εφοπλιστών να υπάρξει εθελοντικός διπλασιασμός για τρία έτη της φορολογίας χωρητικότητας τόσο για τα πλοία υπό ελληνική σημαία, όσο και για τα πλοία με ξένη σημαία, που διαχειρίζονται εταιρίες εγκατεστημένες στην Ελλάδα.

Για παράδειγμα αν ένας πλοιοκτήτης με πλοίο ελληνικής σημαίας, κατέβαλε μέχρι σήμερα 20.000 ευρώ ετησίως, με τη νέα συμφωνία θα καλείται εθελοντικά να καταβάλει 40.000 ευρώ τον χρόνο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Δηλώσεις Αντ. Σαμαρά - Θ. Βενιάμη

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την απόφαση αυτή και εξήρε τον ρόλο των ελλήνων εφοπλιστών τονίζοντας πως η ναυτιλία πάντοτε είχε σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της χώρας. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, το 90% του στόλου με ελληνική σημαία και το 65% του στόλου με ξένη σημαία θα στηρίξουν σε πρώτη φάση την προσπάθεια αυτή, αποδεικνύοντας ότι η Ναυτιλία σε όλες τις κρίσιμες, τις δύσκολες περιόδους του Έθνους ήταν πάντοτε μία δύναμη πατριωτισμού.
«Η προσπάθεια για όλο τον ελληνικό λαό είναι δύσκολη, αλλά όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο υπουργος Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε: «Η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια δείχνει το μέγεθος της εθνικής ευθύνης την οποία αισθάνεται και συνεισφέρει στη δύσκολη στιγμή που περνάει ο τόπος».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Καινούργιες απάτες σε βάρος του ελληνικού λαού!

Εγκλήματα χωρίς τέλος!

Όλα στο σφυρί. όσο όσο… Σύμφωνα με τη σχετική διακήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ… με μόνο 570.000 ευρώ αγοράζεις παραθαλάσσια έκταση στη Νέα Ηράκλεια της Χαλκιδικής ούτε ενός ούτε δύο αλλά 28
στρεμμάτων (μόνο 20.000 ευρώ το στρέμμα)! Είναι να τρελαίνεσαι για το πλιάτσικο!

Μέγα σκάνδαλο. τεράστια πρόκληση. ατέρμονη προδοσία..

Κάποιοι «τζάμπα μάγκες» υπουργοί και άγνωστα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλάνε την περιουσία ΜΑΣ ανενόχλητοι όσο όσο, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα! Όπως έλεγε ο Ρουσώ : Άνθρωποι χωρίς περιουσία χάνουν την ελευθερία τους.

Είναι οι γνωστοί μας και μη εξαιρετέοι υπουργοί: «Ι. Στουρνάρας, Κ. Χατζηδάκης, Κ. Αρβανιτόπουλος, Ε. Λιβιεράτος και Όλγα Κεφαλογιάννη», μαζί με την κλίκα των μελών του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου), που για ευνόητους λόγους είναι σχεδόν όλα άγνωστα. Γνωστά είναι δυο τρία ονόματα και κάπου εδώ σταματάει η επίσημη ενημέρωση. Για τους λοιπούς επαγγελματίες που επανδρώνουν το όχημα μεταφοράς εθνικού πλούτου προς τα καιροφυλακτούντα λαμόγια δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

Το Ταμείο, δεν έχει ανακοινώσει ούτε τα πρόσωπα, που κάλυψαν τις επτά θέσεις των εμπειρογνωμόνων (προβλέπονται από τη νομοθεσία). Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων σχετικά με τα θέματα απεμπόλησης της περιουσίας του ελληνικού λαού. Είναι επίσης άγνωστο πόσα στελέχη, από πού και με ποιο τρόπο προσελήφθησαν από το Ταμείο! Όλα αυτά καλύπτονται από ένα πέπλο μυστικότητας! Η διοίκηση του Ταμείου ξέχασε πολύ γρήγορα το λογαριασμό. Έτσι, με εξαίρεση μία αναφορά που δημοσιοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου 2011 και αφορά σε έναν απολογισμό έργου του α’ τριμήνου της λειτουργίας του, έκτοτε δεν υπάρχει κανένα στοιχείο. Καμία αναφορά ούτε καν συγκεντρωτική δεν υπάρχει για το Ταμείο, το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί υπό καθεστώς αδιαφάνειας και διαπλεκόμενων γνωριμιών.

Και συ Έλληνα τι κάνεις? Θα ανέχεσαι, να σε εξαπατούν έτσι προκλητικά μια χούφτα απατεώνες? Θα αντέχεις να σου κλέβουν τις παραλίες, στις οποίες έκαναν ελεύθεροι τα μπάνια τους οι πρόγονοί σου κι εσύ, αλλά θα απαγορευτούν πλέον για τα παιδιά σου? Κακόμοιρε ανθρωπάκο, μένεις προσκολλημένος σε κάποιο παραδοσιακό κοινοβουλευτικό κόμμα και θεωρείς ότι είσαι πολιτικοποιημένος και συνειδητοποιημένος? Τίποτα από όλα αυτά! Ένα θύμα είσαι κι ένας βλάκας. Ξύπνα! Κάνε κάτι! Μια διαμαρτυρία με ένα πανό. Ένα fax, ένα μήνυμα, ένα τηλεφώνημα σε ένα μμε, σ ένα κυβερνητικό όργανο, κάπου τέλος πάντων. Στο κόμμα σου, στο σύλλογό σου στο φορέα σου κοκ. Όσο μένεις κοιμισμένος, θα είσαι παρών-απών.. ζόμπι!

Αθανάσιος Καρανάσιος 18/07/2013

ΥΓ. Στη φωτογραφία, η φανταστική παραθαλάσσια έκταση 28 στρεμμάτων στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής με μόνο 20.000 ευρώ το στρέμμα! Αίσχος! Προδοσία. Ζητάμε την τιμωρία των κολάσιμων!