EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη «νέα ΕΡΤ»

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η ονομαστική, φανερή ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί της αρχής του νομοσχεδίου του υπ. Επικρατείας για τη Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ). Ψήφισαν “υπέρ” 155 βουλευτές, “κατά” 104 και “παρών” 1. Τίποτε δεν τελείωσε όμως καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν.

Η βουλευτής της ΝΔ, Φ. Πιπιλή, δεν ψήφισε το άρθρο 12, το οποίο αφορούσε το μεσολαβητή που θα εγκατασταθεί στη νέα δημόσια τηλεόραση.

Για μια ακόμα φορά όπως και στο πολυνομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε την Τετάρτη το βράδυ έτσι και τώρα απουσίαζε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης. Σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να δικαιολογήσει τη μη παρουσία του κατά τη ψηφοφορία της Τετάρτης είχε διαρρεύσει ότι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής απουσίασε λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας. Ωστόσο, σήμερα το απόγευμα ο Απ. Κακλαμάνης διέψευσε τις διαρροές αυτές δηλώνοντας ότι είναι μια χαρά στην υγεία του.

Έκκληση στα κόμματα, ακόμη κι αν καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ, να συμβάλλουν στην προσπάθεια για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και να «πείσουν τους εργαζόμενους να γυρίσουν στη δουλειά τους», απηύθυνε από το βήμα της Βουλής, ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής.

Νωρίτερα, ο Κωνσταντίνος Κουτσογιαννόπουλος, εισηγητής εκ μέρους της Ν.Δ., ανέφερε ενδεικτικώς ότι στόχος του νομοσχεδίου θα είναι μια νέα δημόσια τηλεόραση η οποία θα είναι αμερόληπτη, αντικειμενική, ελεύθερη και η λειτουργία της θα χαρακτηρίζεται από πλήρη διαφάνεια. Πρόσθεσε ότι η κρατική τηλεόραση «είχε μετατραπεί από ταγό της δημοκρατίας σε κέντρο ασυδοσίας». Δεν παραμέλησε δε, να εξάρει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αναγκαίες, όπως τις χαρακτήρισε αλλαγές, κάτι που καμία πτέρυγα του Κοινοβουλίου «ενώ γνώριζε το πρόβλημα, δεν είχε κάνει».

«Δωράκι της κυβέρνησης» στο «σύστημα των ιδιωτικών πειρατικών ΜΜΕ» χαρακτήρισε το κλείσιμο της ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Απέδωσε τη σχετική απόφαση σε λόγους εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων, αλλά και σε «ενόχληση» των κυβερνώντων από τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης. «Την κλείσατε για να περάσει το μονοπώλιο της ενημέρωσης στα χρεοκοπημένα ιδιωτικά κανάλια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν έχει συνυπολογίσει το κόστος από το κλείσιμο της ΕΡΤ, από τις ρήτρες συμβολαίων και τις πάσης φύσεως αποζημιώσεις, που περιλαμβάνουν και τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν στους εργαζόμενους. Επανέλαβε ότι η αναδιάρθρωση έπρεπε να γίνει με την ΕΡΤ εν λειτουργία.

Έκανε λόγο για αποκαλυπτική συνεδρίαση την Πέμπτη στη Βουλή, κατά την οποία συζητήθηκε και απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής. «Ό,τι είπε ο κ. Βορίδης ήταν σε συνέχεια όσων είχε δηλώσει ο κ. Πάγκαλος, ότι "η ΕΡΤ κομμούνιζε"» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε την κυβέρνηση για αντιδημοκρατική και ιδεοληπτική νοοτροπία, που απεικονίζεται στη συνολική της «πολιτική του μαύρου». Επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι συνέδεσε την παρουσία του με την ιστορία της χώρας αλλά έγινε συνιστώσα της πιο δεξιάς ΝΔ και δεν βρήκε ούτε λέξη να πει. Παράλληλα, εξέφρασε έκπληξη για τη στάση της ΔΗΜΑΡ, η οποία - όπως είπε - πήρε μια απόφαση να εγκαταλείψει την κυβέρνηση για την απόφαση του πρωθυπουργού να κλείσει την ΕΡΤ και σήμερα δεν μπορεί: «Μήπως μετανιώσατε που φύγατε;», διερωτήθηκε, απευθυνόμενος στην πτέρυγα της ΔΗΜΑΡ.

Ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, μιλώντας αργότερα στη Βουλή, υποστήριξε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, μοιραία, θα ενέπλεκε και τον Κάρολο Παπούλια, που υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα για το κλείσιμο της ΕΡΤ, όπως και τα μέλη του συμβουλίου αναστολών του Συμβουλίου Επικρατείας, που έδωσαν εντολή να λειτουργήσει δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας. «Καταλαβαίνετε πού μπορούσε να οδηγήσει η υπερψήφιση μίας τέτοιας πρότασης, ή ενεργείτε με μεγάλη ελαφρότητα; Πού θα οδηγηθεί ο τόπος, εκτός και αν στις προθέσεις σας είναι να ακυρώσετε την κυβερνησιμότητα της κυβέρνησης και τη συμμόρφωση θεσμικών οργάνων με την απειλή μελλοντικής δίωξης» ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Δ. Σταμάτης απάντησε στην επίκριση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για αντιδημοκρατική νοοτροπία της κυβέρνησης, λέγοντας: «Εμείς δεν βάλαμε τανκς, δεν στείλαμε ΜΑΤ στην ΕΡΤ. Δεν θα σας κάνουμε το χατήρι. Εμείς δεν είμαστε 21η Απριλίου. Βλέπουμε καμία φορά να παραβιάζεται η έννομη τάξη μπροστά στα μάτια μας, αλλά συνυπολογίζουμε και άλλους παράγοντες, όπως την ψυχολογική φόρτιση των απολυμένων ή την πίεση από συνδικαλιστές. Και με τους τελευταίους, μην παραβγαίνετε πολλές φορές φωτογραφία, γιατί σε λίγο μπορεί να εκτεθείτε....» προειδοποίησε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο Νίκος Βούτσης ήταν σαφής για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο: «Το δικό μας όχι στο νομοσχέδιο είναι απόλυτο. Είναι μια έκθεση ιδεών στην οποία δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο». Και σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του: «Σε αυτό το νομοσχέδιο υπάρχουν μυστικά και ψέματα, αποκρύψεις, ασάφειες, επικαλύψεις», ανέφερε ο κ. Βούτσης. Εξέφρασε έντονη αντίθεση σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση, τη διάρκεια, τις αρμοδιότητες αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του Εποπτικού Συμβουλίου.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Ντόλιος τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεση του κόμματός του στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την οποία προανήγγειλε ότι το κόμμα του δεν θα κυρώσει. Επιστρέφοντας δε στην κομματική γραμμή, απέδωσε «ειλικρινή διάθεση» στον αρμόδιο υπουργό για την βελτίωση όλων των παθογενειών στο σύστημα της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Δημαράς μίλησε για «σκοτεινό νομοσχέδιο που μπερδεύει σκοπίμως σχέσεις και αρμοδιότητες» αλλά και για κατασυκοφάντηση και ύβρεων κατά των εργαζομένων, ενώ αμφισβήτησε τις προθέσεις της κυβέρνησης για αντικειμενική ενημέρωση.

Ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, υποστήριξε - μεταξύ άλλων - ότι, στο «νομοσχέδιο υπάρχουν ύποπτοι όροι που απευθύνονται σε όλο τον πληθυσμό περιλαμβάνοντας και τους μετανάστες» και τόνισε ότι «τα προγράμματα της Δημόσιας Τηλεόρασης πρέπει να απευθύνονται στους έλληνες πολίτες και στην ομογένεια και όχι στους λαθρομετανάστες». Ο Η. Κασιδιάρης καυτηρίασε τον τρόπο επιλογής του Εποπτικού Συμβουλίου, χαρακτήρισε ψευδή τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση για αξιοκρατία και διαφάνεια στις προσλήψεις.

Ο ειδικός αγορητής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης, υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο, το οποίο μοιάζει με «αδειανό πουκάμισο», «έχει γλώσσα δικαστηρίου» χαρακτηρίζεται από γενικές αρχές και κατευθύνσεις και δεν ξεκαθαρίζει κρίσιμα στοιχεία που μένουν ανοικτά σε ερμηνείες». «Το μαύρο στην ΕΡΤ συνιστά οιονεί λογοκρισία. Το κλείσιμο της ΕΡΤ δίνει χώρο στη «σκουπιδοτηλεόραση», επεσήμανε ο κ. Πανούσης, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι «η ΔΗΜΑΡ αναγνωρίζει την μεταρρυθμιστική απόπειρα του νομοσχεδίου του κ. Αλιβιζάτου».

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Γιάννης Γκιόκας, υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ υπηρετεί τους ιδεολογικούς σκοπούς του συστήματος. «Με το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση επιχείρησε σε να εμφανιστεί βασιλικότερη του βασιλέως για σειρά προβλημάτων που έχει η ίδια ευθύνη και τα οποία όχι μόνο δεν θα λύσει αλλά θα τα επιδεινώσει», τόνισε ο κ. Γκιόκας. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στις προσλήψεις που θα γίνουν στη Δημόσια Τηλεόραση χαρακτηρίζοντας «φύλο συκής τα περί αξιοκρατίας». Όπως υποστήριξε, στο νέο φορέα θα εφαρμοστεί όλη η γκάμα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων για να βρίσκονται οι εργαζόμενοι σε ομηρία, ενώ σημείωσε ότι «στο όνομα δήθεν της ανεξαρτησίας ανοίγει ο δρόμος για απαγόρευση ακόμα και της συνδικαλιστικής δράσης».

Ενώ η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ συνεχιζόταν στη Βουλή, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έκανε λόγο για κατάληψη του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, ενώ οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί, διεκδικώντας τις θέσεις εργασίας τους.

ΠΗΓΗ: enet.gr, ΑΜΠΕ

ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ.!! ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

Γράφει ο Κούρκουλος

Είναι δυνατόν στα καφενεία να υπάρχει μεγαλύτερη "ευαισθησία" και πιο γρήγορα "αντανακλαστικά" από τις δικαστικές αίθουσες της χώρας; Αυτό πρέπει ν' αλλάξει. Για όσο διάστημα οι διεφθαρμένοι
δικαστές αισθάνονται ασφαλείς, θα εξακολουθούν να κάνουν τα "κορόιδα" με το αζημίωτο.

Αυτό πρέπει ν' αλλάξει.

Θα πρέπει οι Έλληνες να τους "απειλήσουν" με τη συμπεριφορά τους. Να τους "ενημερώσουν" με τη στάση τους ότι γνωρίζουν τι συμβαίνει και ποιος είναι ο ρόλος τους. Να τους αποδείξουν ότι μπορούν να τους παρακολουθούν και τους κρίνουν. Να παραμένουν οι Έλληνες έξω από τον Άρειο Πάγο μέχρι να προσαχθούν βιαίως οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και να οριστούν δικάσιμοι. Να ωρύονται κάθε φορά που οι παραδικαστικοί δικολάβοι αξιώνουν αναβολές και χάρες. Το επόμενο ακέφαλο "κίνημα" —μετά το "Δεν Πληρώνω", μέχρι να καταργηθούν τα διόδια— θα πρέπει να είναι το "ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ" από τον Άρειο Πάγο, μέχρι να μπουν φυλακή οι κλέφτες, οι "αλληλέγγυοι" και οι προδότες

Ο λαός απλά δεν γνωρίζει τα δικαιώματά του και τις δυνατότητες του και γι' αυτό παγιδεύεται. Δεν γνωρίζουν οι Έλληνες τι πρέπει να κάνουν. Δεν γνωρίζουν ποιους να πιέσουν, προκειμένου να έχουν αποτέλεσμα στις επιδιώξεις τους. Πιέζουν πολιτικούς, για να τιμωρήσουν πολιτικούς και αυτό είναι καί βλακώδες καί άστοχο. Τους δικαστικούς πιέζεις, για να τιμωρήσεις πολιτικούς. Τους δικαστικούς πιέζεις, για ν' αλλάξουν οι άθλιοι νόμοι, τους οποίους δημιούργησαν οι πολιτικοί, για να προστατεύονται από τη δικαιοσύνη. Δεν γνωρίζουν οι πολίτες ότι θα πρέπει να ξημεροβραδιάζονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες έξω από τον Άρειο Πάγο, μέχρι ν' αναγκαστεί η Δικαιοσύνη να ασκήσει δίωξη απέναντι στον Παπαδήμο, στον Σημίτη, τον Μαντέλη, τον Κόκκαλη, τον Χριστοφοράκο, τον Σκαρπέλη και τον Μπόμπολα. Να μην φεύγουν από εκεί οι Έλληνες μέχρι να δικαστούν όλοι οι διεφθαρμένοι …και να καταδικαστούν.

Κάθεται ο λαός κι ανέχεται σκουπίδια σαν τον υπόδικο Ζαγοριανό να παριστάνουν ακόμα τους δικαστικούς και τους "λειτουργούς"; Κάθεται ο λαός κι ανέχεται σκουπίδια σαν τον "αριστερό" Βενιζέλο να τον δουλεύουν και να του επιβάλουν νόμους τύπου "περί ευθύνης υπουργών"; Μια απλή απόφαση των επίορκων δικαστικών είναι η κατάργηση αυτού του νόμου ως αντισυνταγματικού. Μια απλή απόφαση των επίορκων δικαστικών είναι η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας σε θέματα που δεν αφορούν την πολιτική λειτουργία των πολιτικών. Μια απλή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και όλοι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί θα βρεθούν πίσω από τα κάγκελα.

Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Τρέμουν και μόνον στην ιδέα ότι μπορεί να "ξυπνήσουν" απότομα οι Έλληνες και να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Τρέμουν και μόνον στην ιδέα ότι μπορεί να απαιτήσουν ακόμα και με τη βία να εκδοθεί ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης για έναν Παπαδήμο, ο οποίος γνωρίζει τα πάντα για την παράνομη μεθόδευση που οδήγησε στη διόγκωση του Χρέους μας.

Πιο πολύ και από τη γυναίκα του Τσοχατζόπουλου τρέμει η Goldman Sachs μην τυχόν και πάει ο Άκης φυλακή. Μόνον αν καταδικαστούν αυτοί οι διεφθαρμένοι Παπαδήμοι και Άκηδες για διαφθορά, το πρόβλημα "μετακινείται" προς τους διαφθορείς τους και άρα προς τους δανειστές μας. Μόνον με αυτόν τον τρόπο το δίκιο έρχεται προς το μέρος μας. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Ή εμείς θα σωθούμε ως λαός ή οι διεφθαρμένοι …

ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.

2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Β. Σε περίπτωση διαφοράς μεταξύ του αρχικού κειμένου του Συντάγματος και του κειμένου στηδημοτική επικρατεί το αρχικό κείμενο.

Γ. Το ψήφισμα αυτό ισχύει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δ. Ο Πρόεδρος της Βουλής να υπογράψει και να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα.


Ή αυτοί ή εμείς …Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
ΑΣ ΠΑΨΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ

Άδωνις: Οι στριγκλιές της νεόπλουτης γελοιότητας…

Με τον Άδωνι Γεωργιάδη έχουμε καιρό να ασχοληθούμε. Έχουμε γράψει τόσα πολλά για την παραληρηματική γελοιότητα αυτού του τηλεπλασιέ, που κάθε καινούργιο μας γραπτό μοιραία θα έπεφτε σε επαναλήψεις.

 





Το γελοίο και το γλοιώδες της απληστίας των νεόπλουτων


Η αθλιότητα και η αμηχανία ενός κόσμου που καταρρέει αποτυπώνεται πιο δραματικά και πιο χυδαία στην ακόρεστη απληστία της πολιτικά πολύχρωμης κάστας των νεόπλουτων.
Σε εποχές σήψης και παρακμής το γελοίο, το γλοιώδες, αλλά και η θηριώδης κακογουστιά παίρνουν απαίσιες μορφές, απαστράπτουσες στα πρόσωπα των νεόπλουτων της πολιτικής εξουσίας και των τηλεοπτικών κοπράνων. 


Τηλεοπτικά κόπρανα (τα υποπροϊόντα της απληστίας του τηλεοπτικού νεοπλουτισμού) και οι νεόπλουτοι πολιτικοί γίνονται ένα κράμα, κράμα που καταγράφει με τα πιο γκρίζα χρώματα την τραγωδία της παρακμής: Τη μωρία του λογικού, την «αισθητική» βαρβαρότητα, τη χυδαιότητα και την καταθλιπτική ηθική μηδαμινότητα.

Όλα αυτά αποτυπώθηκαν, με όλους του συμβολισμούς της γλοιώδους νεοπλουτικής απληστίας στις φιέστες και στα τηλεοπτικά σώου γύρω από το γάμο του Άδωνι Γεωργιάδη και της Μανωλίδου. Το ίδιο το «κύτταρο» αυτής της σχέσης, συνέθετε το νεόπλουτο πολιτικό με τη νεόπλουτη του διεστραμμένου τηλεοπτικού θεάματος.

Εδώ δύο «διαστροφικά συστατικά» της παρακμής συναντήθηκαν:
Η «διαστροφή» του νεόπλουτου πολιτικάντη με τη «διαστροφή» της νεόπλουτης του τηλεθεάματος των κοπράνων. Είναι αυτός και ο λόγος που πήρε αυτός ο γάμος τέτοιες θηριώδεις διαστροφικές διαστάσεις στην «αρένα» της αθλιότητας, του κιτσαριού και της παρακμής: Στα τηλεπαράθυρα των κοπράνων του καθεστώτος.

Η ψυχολογική πλευρά αυτής της απαστράπτουσας σκουριάς του νεοπλουτισμού δεν θα μας απασχολήσει, αν και αποτυπώνει πιο ζωντανά την ακόρεστη και σχιζοειδή δίψα για εξουσία.

Μας ενδιαφέρουν όμως οι αποτρόπαιοι κοινωνικοί συμβολισμοί και η βροντώδης πολιτική ψευτιά και υποκρισία αυτής της κατάστασης.

Και μας ενδιαφέρουν, γιατί ο κ. Άδωνις, θέλει να εμφανίζεται, όπως και το κόμμα του, με κομπασμό, αλλά και υστερικά «τσιρίγματα» αχαλίνωτα, ότι είναι εχθρός του κατεστημένου, ότι είναι «εξυγιαντής» της Πολιτικής, ότι είναι ηθικός ανακαινιστής και «αρχάγγελος» της «κάθαρσης»!!!

Φυσικά, εμείς γνωρίζουμε και έχουμε αναλύσει, ότι τέτοια υστερικά ξεφωνητά αποτελούσαν πάντα το κύριο χαρακτηριστικό των μεγαλύτερων πολιτικών απατεώνων και τυχοδιωκτών της ιστορίας.

Κάποιοι, ωστόσο, αφελείς, επιμένουν να μη θέλουν να δούνε ακόμα τι σημαίνει και τι εκφράζει όλος αυτός ο καιροσκοπικός και τυχοδιωκτικός θίασος του ΛΑ.Ο.Σ.

Ζήτημα 1ον:

Πώς είναι δυνατόν κάποιος να αναιρεί και να αμφισβητεί το κατεστημένο και τους ισχυρούς του χρήματος, όταν αποτελεί εξάρτημα των κτηνωδών μηχανισμών του χρήματος (ΜΜΕ) και της «αρένας» των κοπράνων του κατεστημένου: του τηλεθεάματος.

Όταν είσαι «εμπόρευμα» της εξουσίας του αγοραίου θεάματος, είσαι συστατικό στοιχείο αυτής της διαστροφικής, δικτατορικής εξουσίας, γρανάζι του καθεστωτικού ολοκληρωτισμού.

Συμπέρασμα πρώτον: Ο Άδωνις δεν είναι μια μικρή ατέλεια της καθεστωτικής απάτης. Είναι ενεργό γρανάζι αυτής της απάτης, ολοκληρωτικά υποταγμένος στο καθεστώς και ελεεινός δημοκόπος εναντίον δήθεν των μηχανισμών εξουσίας.

Ζήτημα 2ον

Πώς είναι δυνατόν να μιλάει κανείς για πνευματική και ηθική υπόσταση και ανάταση, για αξίες και ιδέες, όταν αποτελεί συστατικό υλικό μιας «μηχανής» (ΜΜΕ) που αλέθει ανθρώπους και ιδέες, που ισοπεδώνει βάρβαρα και ανελέητα κάθε αξία, κάθε σκέψη και κάθε αισθητική.

Πώς είναι δυνατόν να μιλάς για πολιτική, ήθος και ανατρεπτικό πνεύμα όταν αποτελείς την «πρώτη ύλη» του τελετουργικού θεάματος των ΜΜΕ και των μεσημεριάτικων «κοπράνων», δηλαδή των πλέον μοχθηρών μορφών δολοφονίας της σκέψης, της ψυχής, της αισθητικής και της συνείδησης των ανθρώπων.

Συμπέρασμα δεύτερο: Ο Άδωνις αποτελεί την πιο μοχθηρή και υπερφίαλη γκριμάτσα της εξουσιαστικής απληστίας των νεόπλουτων…


πηγη

Οικογένεια στο Βόλο με τρία παιδιά βρέθηκε στο δρόμο (Video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO: Κατασκήνωσαν στο άλσος “Ελικοδρόμιο” και μια εβδομάδα τώρα αδιαφορούν όλες οι αρχές της πόλης – Συγκλονίζουν οι δηλώσεις μάνας και πατέρα στην κάμερα του e-Volos.gr

Και αν για τον πολιτικό κόσμο της χώρας η υπόθεση κρίση και τα επακόλουθά της εξαντλούνται σε καθημερινές κι αέναες οικονομικοπολιτικές αναλύσεις, με παραπολιτικές προεκτάσεις, μέσα και έξω από την Βουλή, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, για το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, όσο και αν δεν το πιστεύουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, θεωρώντας μας είτε τεμπέληδες είτε μέθυσους θαμώνες ξέφρενων παραλιακών μπάρς και όμως βιώνει το πιο σκληρό πρόσωπο της κρίσης, το οποίο, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση θα διαπιστώσετε, αγγίζει τα όρια της απόλυτης ταπείνωσης και του εξευτελισμού της ίδιας της ανθρώπινης φύσης.



Είναι εκείνο το έσχατο σημείο που ο άνθρωπος επιστρέφει κυριολεκτικά στη φύση, όχι βέβαια ως φυσιολάτρης, αλλά ως “κυνηγημένος” ή καλύτερα, για να ακριβολογούμε, ως περιθωριοποιημένος από μια κοινωνία, οι δομές πρόνοιας της οποίας, σε μια ολιγόλεπτη συζήτηση μαζί του, καταρρέουν ως ανεπαρκείς, άσχετα το πόσο ακριβά εδώ και χρόνια τις έχουμε πληρώσει.

Είναι εκείνο το έσχατο σημείο που ο άνθρωπος “κυνηγάει” την τροφή του και που αν δεν βρίσκονταν στο πλευρό του κάποιος πάτερ Αθανάσιος, που λειτουργεί στον Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου, ποιός ξέρει σε ποιά σημεία θα τον οδηγούσε το αίσθημα της συντήρησης του ίδιου και της οικογένειάς του.
Είναι εκείνο το έσχατο σημείο που ο άνθρωπος ξεχνά συναγερμούς, κλειδαριές ασφαλείας και άλλα καταναλωτικά αγαθά, εφόσον προβληματίζεται για τα άκρως απαραίτητα, όπως για το πού θα κάνει την ανάγκη του, που θα πλυθεί και πώς εν τέλει θα ανταπεξέλθει σε ένα σύντομο καλοκαιρινό μπουρίνι.

Και αν όλα αυτά μέχρι πριν λίγα χρόνια εξίταραν την φαντασία, ως απόρροια μιας “survivor” τηλεοπτικής πραγματικότητας, εν έτει 2013 στο Βόλο και πιο συγκεκριμένα στο άλσος “Ελικοδρόμιο”, παίρνουν σάρκα και όστα, με χαρακτηριστικά πραγματικού δράματος για μία 5μελη οικογένεια, με τρία μικρά παιδάκια, που εδώ και μια εβδομάδα έχει βρεθεί στο δρόμο.

Την ίδια ώρα που κράτος και Δήμος Βόλου φαντάζουν ανίκανοι να βοηθήσουν και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, απασχολεί τα Μέσα Ενημέρωσης με τις υπερπολυτελείς του βίλες καθώς και με κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, που του δόθηκαν ως δωρεά και όμως η τύχη τους, σύμφωνα με την καταγγελία, αγνοείται, την ίδια ώρα… η ιστορία, σας ξεδιπλώνεται μέσα από την κάμερα του e-Volos.gr, όπου μία μάνα και ένας πατέρας, στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα στον Έλληνα πρωθυπουργό, λυγίζουν και συγκλονίζουν.

πηγη

Έδειραν τον εθνικό μας βιβλιοπώλη που τώρα το παίζει υπουργός ... Το καζάνι της οργής βράζει...

Στην εκδοχή των γεγονότων που παρουσίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Βήμα FM δήλωσε ότι δέχθηκε επίθεση από εργαζόμενους του νοσοκομείου και άτομα-τα οποία δεν σχετίζονται με τις διεκδικήσεις στο χώρο της Υγείας- που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Αττικό Νοσοκομείο. Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, παρενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, ο ίδιος μπήκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου για να συνομιλήσει με τη διοίκηση και προσκάλεσε εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων, οι οποίοι αρνήθηκαν να προσέλθουν εάν δεν αποχωρούσαν τα ΜΑΤ.


Μεταδίδουμε αυτολεξεί το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ:



Αντιμέτωπος με διαδηλωτές, αλλά και άτομα που φαίνεται ότι δεν σχετίζονται με τον χώρο της Υγείας, βρέθηκε το πρωί ο υπουργός 'Αδωνις Γεωργιάδης, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση εργαζομένων του νοσοκομείου, στην οποία ανέφεραν ότι ο υπουργός "είναι ανεπιθύμητος".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεωργιάδης ενώ κινούνταν προς το νοσοκομείο δέχθηκε την επίθεση κάποιων εργαζομένων, αλλά και ατόμων που φώναζαν συνθήματα που δεν σχετίζονται με τις διεκδικήσεις στον χώρο της Υγείας.

Οι διαδηλωτές έσπρωξαν τον υπουργό και τον χτύπησαν. Χαρακτηριστικό είναι ότι συνεργάτες του αναφέρουν, ότι ο 'Αδωνις Γεωργιάδης επέστρεψε στο υπουργείο "με ερυθρότητα και εμφανή σημάδια χτυπημάτων στον λαιμό".

Στο επεισόδιο παρενέβησαν αστυνομικοί που υπήρχαν στον χώρο του νοσοκομείου, προκειμένου να περιφρουρήσουν την επίσκεψη του υπουργού και κατάφεραν να τον βγάλουν από τον κλοιό των διαδηλωτών.

Μετά το συμβάν, ο υπουργός μίλησε στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου, όπως ήταν προγραμματισμένο και μάλιστα δέχθηκε τις συγγνώμες του για το επεισόδιο.

Νωρίτερα το πρωί, ο κ.Γεωργιάδης, είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά του Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου αφού περιηγήθηκε στους διαδρόμους και στους θαλάμους, ενημερώθηκε από εργαζόμενους και γιατρούς για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

H ανακοίνωση της Γ.Σ. των εργαζόμενων


Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου καταδικάζει την πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και τους προπηλακισμούς εργαζομένων, γιατρών και συνοδών που διαμαρτυρόντουσαν ενάντια στην επίσκεψη - παρωδία του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στο νοσοκομείο μας. Η επίθεση αυτή επιβεβαιώνει την πρόθεση της άθλιας δικομματικής κυβέρνησης να επιβάλλει το δόγμα του Νόμου και της Τάξης για να προωθήσει την αντιλαϊκή πολιτική της.

Ο Υπουργός μιας κυβέρνησης που υπονομεύει τη δημόσια υγεία, κλείνει νοσοκομεία, απολύει και θέτει σε διαθεσιμότητα προσωπικό, παραδίδει το ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στο ΑΤΤΙΚΟ της αθλιότητας των ράντζων και της έλλειψης προσωπικού. Γι’ αυτό μπήκε στο νοσοκομείο από την πίσω πόρτα και μίλησε σε άδειο αμφιθέατρο (με την παρουσία 5-10 παρατρεχάμενων της διοίκησης και 15-20 πανεπιστημιακών καθηγητών), φρουρούμενος από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που εισέβαλλαν στο νοσοκομείο.

Το σωματείο και η γενική συνέλευση καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου (Διοικητή, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ορισμένους Πανεπιστημιακούς καθηγητές) που νομιμοποίησαν την είσοδο των ΜΑΤ σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και δέχτηκαν να συνομιλήσουν μαζί του σε συνθήκες βίας και τρομοκρατίας.

Η γενική συνέλευση χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στη μαχητική διαμαρτυρία καταγγέλλοντας της διάλυση της δημόσιας υγείας και την κυβερνητική τρομοκρατία.

Σε κοινό μέτωπο με τους ασθενείς, τους υπόλοιπους υγειονομικούς και το λαό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ.

ΥΓ. Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, αντιστρέφοντας για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα, διαδίδουν ότι ο υπουργός «χτυπήθηκε» από τους εργαζόμενους

πηγη

Economist: Ελλάδα και Πορτογαλία δεν φαίνεται να ακολουθούν σύντομα την Ιρλανδία εκτός προγραμμάτων διάσωσης

«Για άλλη μία φορά, μια εύθραυστη ελληνική κυβέρνηση έχει προωθήσει καθυστερημένες μεταρρυθμίσεις στο κοινοβούλιο κατ’ εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, παρά το ότι οργισμένοι διαδηλωτές στην πλατεία έξω από το κοινοβούλιο ζητούν την παραίτησή της»


Όπως υποστηρίζει δημοσίευμα του Economist, αυτό που διακυβευόταν ήταν η απολύτως αναγκαία δόση των 6,8 δισ. ευρώ της ελληνικής διάσωσης. «Η ψηφοφορία στις 17 Ιουλίου για την περικοπή 15.000 θέσεων του δημοσίου και την αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος ήταν οριακή, κυρίως διότι ο Αντώνης Σαμαράς, ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός, είδε την πλειοψηφία του να μειώνεται σε μόλις πέντε έδρες μετά από την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από τον συνασπισμό».

Ο Economist υποστηρίζει ότι ο Α. Σαμαράς έπρεπε να βγάλει την τελευταία στιγμή έναν «άσο» για να κερδίσει τους διαφωνούντες. Ώρες πριν από την ψηφοφορία ανακοίνωσε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%. Εάν αυτό παράγει έσοδα, όπως εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών, θα παραμείνει. Η ΕΕ και το ΔΝΤ είναι σκεπτικοί, αλλά είναι έτοιμοι να το προσπαθήσουν».

Η ανακοίνωση αυτή του Α. Σαμαρά ήρθε λίγο πριν από την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Wolfang Schaeuble, στην Αθήνα, για να παροτρύνει τους Έλληνες να εμμείνουν στις μεταρρυθμίσεις και να παρουσιάσει ένα γερμανό-ελληνικό ταμείο στήριξης των μικρών ελληνικών επιχειρήσεων.

Τονίζει ακόμη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργός Διοικητής Μεταρρυθμίσης, πρέπει να απολύσει 4.000 δημοσίους υπαλλήλους φέτος και άλλους 11.000 το 2014. «Οι πρώτοι που θα φύγουν είναι οι 2.000 υπάλληλοι της δημόσιας τηλεόρασης, ακολουθούμενοι από τους δημοτικούς αστυνομικούς, εργαζόμενους σε νοσοκομεία και εκπαιδευτικούς επαγγελματικής κατάρτισης. Η παλιά ζωή στο δημόσιο, με υψηλούς μισθούς και λιγότερες ώρες εργασίας από ό,τι στον ιδιωτικό τομέα, έχει τελειώσει. Το παιχνίδια έχει αλλάξει για τα καλά, όπως δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, αναφέρει ο Economist.

Ωστόσο, τονίζει ότι υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης. Ο ΙΟΒΕ δήλωσε ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά περισσότερο από 5% φέτος, χειρότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για 4,6%, η ανεργία αναμένεται να διαμορφωθεί στο 30% το επόμενο έτος από το 26,9% φέτος και τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις είναι απογοητευτικά: «η Ελλάδα θα χάσει το φετινό στόχο με ευρύ περιθώριο».

Τονίζει ακόμη ότι η κατάσταση είναι ελάχιστα καλύτερη στην Πορτογαλία, όπου το κόστος της λιτότητας των τελευταίων δύο ετών έχει διαλύσει τον κυβερνητικό συνασπισμό του Passos Coelho, προκαλώντας πολιτική κρίση.

«Όλα αυτά είναι μάλλον απίθανο να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στην Πορτογαλία, την Ελλάδα ή την ευρύτερη ευρωζώνη, ότι η λιτότητα έχει αποτέλεσμα. Ούτε θα υποστηρίξει τις ελπίδες στις Βρυξέλλες ότι η Πορτογαλία αποτραβιέται μακριά από την Ελλάδα με ασφάλεια και θα ακολουθήσει την Ιρλανδία στην έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης. Αυτή τη στιγμή, καμία από τις δύο χώρες δεν φαίνεται ότι είναι κοντά στο να αποφοιτήσει».

πηγη

Θέλεις έξι μέρες τζάμπα διακοπές; Μάθε και πήγαινε!

Στη δημοσιότητα δόθηκε ο κατάλογος με τα καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των εξαήμερων διακοπών για την περίοδο 2013-2014.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει αναλυτικά τα καταλύματα ανά περιφέρεια και νομό, και ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται καταλύματα σε όλη τη χώρα και όλων των ειδών, όπως ξενοδοχεία, επιπλωμένες κατοικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ, ενώ τα στοιχεία των καταλυμάτων θα επικαιροποιούνται ανάλογα, κατά τον συνεχιζόμενο έλεγχο.
Η διανομή των δελτίων για τις εξαήμερες διακοπές θα αρχίσει από τα ΚΕΠ από τις 19 Ιουλίου, ενώ όπως τονίζεται μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους με την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας ή του Ταμείου Νομικών:
-Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ.
- Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της.
- Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, πρώην ΤΑΕ οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας. Εξαιρούνται οι ασφαλισμένοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, του Ταμείου Νομικών.
- Συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε., το οποίο ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες, ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε., πρώην ΤΑΕ Τ.Σ.Α.,ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω ταμεία, ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ και οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας.
- Οι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ.
- Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ (εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 01/01/1978 ως 31/12/2005)
- Ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη.
- Άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α. προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό.
- Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου. Τα άτομα με αναπηρία και τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν δελτία του Προγράμματος, κάθε χρόνο σε ένα μόνο από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» και πάντα εφόσον δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον Οργανισμό Αγροτικής Εστίας ή από τον τέως Οργανισμό Εργατικής Εστίας.
- Πολύτεκνοι (τέσσερα τέκνα και άνω): Οι πολύτεκνοι που ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων δικαιούνται δελτίου για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο για ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους».
 

Η βία της διαθεσιμότητας

Το νέο παραμύθι λέγεται «κούρεμα χρέους». Το οποίο θα έχει την ίδια επιτυχία με το psi του Μπένι. Το περισσότερο που θα μας κουρέψουν, αν το κάνουν, είναι 60 δις.

Δηλαδή από τα 380 δις χρέους θα πάμε στα 320 δις. Και έτσι σωθήκαμε… Απλά θα φορτωθούμε ένα επιπλέον μνημόνιο εξόντωσης.

Ο Κυριάκος της οικογένειας δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια. Γι΄ αυτό μετράει απολυμένους. Κατά μία έννοια είναι ακριβώς το ίδιο με το να μετρούσε προβατάκια.

Από την ακροδεξιά του πασοκ μέχρι την ακροδεξιά της νέας πολιτικής άνοιξης με το προσωρινό ψευδώνυμο «νέα δημοκρατία» προσπαθούν να πείσουν τον ηλίθιο και ευκολόπιστο λαό ότι για τα δεινά της χώρας δεν έχουν ευθύνη τα δύο κόμματα που κυβερνάν σχεδόν 200 χρόνια τώρα αλλά η αριστερά…

Πέρασε και τούτος ο έλεγχος της τρόικας, ρίχνουμε στον Καιάδα καμιά 25αριά χιλιάδες ανθρώπους με αντάλλαγμα μια δόση χρόνου. Γιατί μόνο χρόνο κερδίζει ο Αντωνάκης με τον Μπένι… η Ελλάδα δεν κερδίζει τίποτα.

Μεγάλη κίνηση του Αντωνάκη του σφουγγαράκη να κάνει υπουργούς τον μπουμπούκο και τον Κυριάκο της οικογένειας.

Ασχολούμαστε με αυτούς τους δύο (συν τον Πλεύρη) και ξεχνιόμαστε. Ούτε Άρλεκιν να ήταν.

Από την πολύ κινητικότητα έπεσα στην ανεργία.

Και τώρα η μεγάλη αποκάλυψη. Αυτό που δεν

μπορεί κανείς να το πιστέψει. Το πρωτόγνωρο: Η ύφεση για το 2013 θα είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχε προβλεφτεί.

Αλλά ας τους συγχωρέσουμε. Είναι απλά η χιλιοστή φορά που πέφτουν έξω οι προβλέψεις τους. Που θα πάει… θα προσλάβουν κανέναν μαθητή δημοτικού να τους κάνει τις πράξεις και θα πέφτουν μέσα….

Μπενοσαμαρική δημοκρατία

Με αισθητική Σαμαρά και κουτοπονηριές αλά πασοκ η ΕΡΤ έγινε ΕΔΤ. Πριν καταλήξουν σε αυτό το εύηχο όνομα είχαν δοκιμάσει και τα εξής: ΕΓΤ, ΕΖΤ, ΕΘΤ, ΕΚΤ, ΕΛΤ, ΕΜΤ, ΕΝΤ, ΕΞΤ, ΕΠΤ, ΕΣΤ, ΕΤΤ, ΕΦΤ, ΕΧΤ, ΕΨΤ.

Και χαϊδευτικά η ΕΔΤ γράφεται  ΔΤ. Το γράμμα «Ε» αφαιρέθηκε καθώς δεν υφίσταται Ελλάδα, οπότε ούτε ελληνική τηλεόραση.

Τα γραφικά είναι όλα τα λεφτά. Πιο κιτς πεθαίνεις. Ο Στουρνάρας το σκέφτηκε ή μπήκε στον κόπο ο ίδιος ο Αντωνάκης ο Σφουγγαράκης;

 Το «σκέφτηκε» είναι σχήμα λόγου. Μια αντιγραφή είναι όλη η ιστορία…

Απορώ γιατί απόρησαν κάποιοι που η ΕΔΤ κατοικοεδρεύσει στα παλιά στούντιο του mega. Των ίδιων συμφερόντων δεν είναι και τα δυο κανάλια;

Ευτυχώς που πριν ένα χρόνο είχαμε ψηφίσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για να μην γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, να μην περικοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να υπάρχει ανάπτυξη (σαμαρικού τύπου), να μειωθεί η ανεργία και φυσικά να έχουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα χωρίς χαράτσια μέσω ΔΕΗ.

Η παραμονή μας στο ευρώ μας βοήθησε ώστε να έχουμε πετρέλαιο, σχολεία, υγεία… με δυο λόγια να είμαστε καλά να τα θυμόμαστε.

 Η κρατική βία όσο πάει και δυναμώνει… με σπόνσορες τα μέσα μαζικής προπαγάνδας…

Ο σκοπός της κρατικής βίας είναι ο εκφοβισμός και η αδρανοποίηση των πολιτών. Και το σαφέστατο μήνυμα: Μην αντιδράτε, έτσι κι αλλιώς είστε τελειωμένοι.

ΕΡΤ, διαθεσιμότητες (δηλαδή απολύσεις), Ιερισσός, Σακκάς, ξυλοδαρμοί από αστυνομικούς άνευ λόγου, δακρυγόνα, συλλήψεις … το σύνταγμα ούτε καν κουρελόχαρτο. Η Μπενοσαμαρική δημοκρατία στο μεγαλείο της.

Και όσο η καταστροφή θα μεγαλώνει τόσο η κρατική βία θα γιγαντώνεται.

 
Μικρός Φωκίων
πηγη

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ - ΜΑΜΟΥΘ ΜΕ ΒΙΛΕΣ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΤΟ ΣΔΟΕ

Το ΣΔΟΕ μετά από εκτεταμένους ελέγχους που πραγματοποίησε σε νησιωτικές περιοχές της χώρας εντόπισε φοροδιαφυγή-μαμούθ από επιτήδειους οι οποίοι ενοικίαζαν σε τουρίστες πολυτελείς εξοχικές κατοικίες χωρίς να δηλώσουν τίποτε στην εφορία.

Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής μέσω των ελέγχων που πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένα νησιά της χώρας, όπως η Πάρος, η Αντίπαρος, η Μύκονος και οι Παξοί, έχει διαπιστωθεί ότι:

- Οι δαπάνες για την κατασκευή των πολυτελών εξοχικών κατοικιών είναι πολλαπλάσιες από αυτές που έχουν δηλωθεί στην εφορία.

- Τα πολυτελή καταλύματα έχουν ρευματοδοτηθεί ως "μικρές αγροτικές κατοικίες"!

- Τα πολύ μεγάλα ποσά ενοικίων που εισέπρατταν οι ιδιοκτήτες δεν δηλώνονταν στην εφορία.

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο" , μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί, ειδικότερα, περισσότερες από 50 πολυτελείς κατοικίες και έχει διαπιστωθεί ότι:

- Σε 7 περιπτώσεις στην Πάρο οι ενοικιαζόμενες κατοικίες δεν δηλώνονταν.

- Σε 2 περιπτώσεις μεσολαβούσε αλλοδαπός για την ενοικίαση χωρίς να εμφανίζεται φορολογικά η δραστηριότητά του.

- Ταξιδιωτικό γραφείο ενοικίαζε πολυτελείς βίλες μέσω διαδικτύου χωρίς να δηλώνονται οι σχετικές ενοικιάσεις στην αρμόδια ΔΟΥ. Στην περίπτωση αυτή καταλογίσθηκαν συνολικά 17 παραβάσεις.

πηγη

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Αξίζει πραγματικά να αφιερώσετε 15 λεπτά και να δείτε αυτό το video.. μόνο 15 λεπτά!‼ Δείτε με τι αντιπερισπασμούς μας κάνουν ό,τι θέλουν... Δείτε γιατί δεν απολαμβάνουμε την μια και μοναδική ευκαιρία που έχουμε να ζήσουμε όπως επιθυμούμε... Θέλετε ακόμα να είστε πιόνια;


 

πηγη

Τα δύο «nein» του φον Σόιμπλε

Mε δύο «nein» έρχεται στην Αθήνα ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε: «όχι» στο κούρεμα του χρέους με συμμετοχή του επίσημου / θεσμικού τομέα (ΕΚΤ, κεντρικές τράπεζες, κράτη - μέλη ευρωζώνης) και «όχι» σε εκλογές πριν από τις ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου, δηλαδή πριν «κλειδώσει» το νέο «πακέτο» (νέο δάνειο και νέο μνημόνιο).

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ήδη, γιατί έχει διαμηνυθεί ευθέως από το Βερολίνο στην Αθήνα, ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ώστε να φτάσει στο 120% του ΑΕΠ το 2020, όπως απαιτεί το ΔΝΤ για να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, δεν θα διασφαλιστεί με νέο κούρεμα. Η γερμανική κυβέρνηση προσανατολίζεται σε μείωση ή και μηδενισμό επιτοκίων με ταυτόχονη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων (ήπια αναδιάθρωση). Εάν χρειαστεί, θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τον ΕΜΣ προκειμένου να μην επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.

Δεν πληρώνουν
Η Άνγκελα Μέρκελ έχει δεσμευτεί δημόσια και πολύ έντονα ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι για την ελληνική διάσωση και είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσει από αυτήν τη θέση, ειδικά καθώς ασκούν ασφυκτική πίεση οι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι θεωρούνται στο εσωτερικό η δύναμη του καλού σε ό,τι αφορά τη συνταγή διαχείρισης της κρίσης.

«Αυτήν τη φορά δεν θα πρόκειται για νέα δάνεια, αλλά για ελάφρυνση του χρέους με άμεσες απώλειες για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής Κάρστεν Σνάιντερ στο «Focus», καλώντας τον Β. Σόιμπλε να πει «την πικρή αλήθεια» στον γερμανικό λαό.
Από την πλευρά της, αυτό που δεν λέει η ελληνική κυβέρνηση και αποτελεί τη βαθιά ατζέντα των ελληνογερμανικών συνομιλιών είναι ότι η συζήτηση επικεντρώνεται στο νέο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, το οποίο είναι αναπόφευκτο αφού δεν πρόκειται να βγούμε στις αγορές το 2014, παρά τις χαρούμενες εξαγγελίες του Γ. Στουρνάρα. Προκειμένου να βρεθεί άκρη σχετικά με το περιεχόμενο του νέου πακέτου, η γερμανική πλευρά ζητά εγγυήσεις ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αιφνίδιες πολιτικές εξελίξεις εδώ.

Οι ισχυρισμοί Κουβέλη ότι ο Σαμαράς ήθελε να προκαλέσει πρόωρες εκλογές με αφορμή το μαύρο στην ΕΡΤ και όσα ακολούθησαν αλλά εμποδίστηκε από τους εταίρους, και δη τους Γερμανούς, έχουν βάση. Και μπορεί να πειθάρχησε στις υποδείξεις, αλλά έξω έμεινε η αίσθηση ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να επιχειρήσει έναν εκλογικό αιφνιδιασμό αγνοώντας τη βούληση των πιστωτών που θέλουν πολιτική σταθερότητα πάση θυσία και ανεξάρτητα από τις κοινωνικές εντάσεις, μέχρι να βρουν την τελική λύση για το ελληνικό βαρέλι που εξακολουθεί να μην έχει πάτο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η επίσκεψη Σόιμπλε στην Αθήνα ανακοινώθηκε πάνω στην έξοδο της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, ως μήνυμα στήριξης που θα δοθεί με το «καρότο» της δημιουργίας ενός «ελληνικού αναπτυξιακού ταμείου» (IfG), κατά το γερμανικό πρότυπο της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας (KfW). Ο Β. Σόιμπλε αναμένεται να υπογράψει στην Αθήνα ένα memorandum για τη δημιουργία αυτού του ταμείου, η ίδρυση του οποίου τοποθετείται στο τέλος του 2013, θα έχει έδρα το Λουξεμβούργο, και επομένως θα διέπεται από τοπικό δίκαιο, και το μετοχικό του κεφάλαιο θα κινείται στο 0,5-1 δισ. ευρώ.

Το Ταμείο θα χρηματοδοτείται από τα διαρθρωτικά ταμεία, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, άμεσες χρηματοδοτήσεις ή παροχή εγγυήσεων από αναπτυξιακές τράπεζες, δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ιδιώτες επενδυτές και τοπικά - διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Σκοπός του θα είναι η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ειδικά σε τομείς όπως ο τουρισμός και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ θα διοικείται από διεθνή ομάδα διαχειριστών.
Αλλά το μεγάλο μυστικό των συζητήσεων που θα κάνει στην Αθήνα ο Β. Σόιμπλε είναι η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα προκύψει έτσι κι αλλιώς το 2014, δεδομένου ότι το επόμενο καλοκαίρι θα καταβληθεί η τελευταία δόση από το τρέχον πρόγραμμα, το οποίο όμως μπορεί να ανακύψει και πολύ νωρίτερα, λόγω της κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος και της υστέρησης στα έσοδα.

Νέο μνημόνιο
Με την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η απογραφή των ελλειμμάτων για να μπει στο τραπέζι η σύναψη νέας δανειακής σύμβασης, δηλαδή νέου μνημονίου. Στο οικονομικό επιτελείο μιλούν ήδη για «δάνειο - γέφυρα» και νέο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», προκειμένου να αποφευχθεί η καταραμένη και φορτισμένη λέξη «μνημόνιο», ειδικά όταν ο πρωθυπουργός δεσμεύεται κάθε εβδομάδα ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έχουν προεξοφλήσει ότι η ελληνική πλευρά θα παίξει το χαρτί της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων για να πιέσει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ενώ οπωσδήποτε θα χρησιμοποιηθεί το παράδειγμα της Πορτογαλίας. «Θέλετε να συμβεί και εδώ ό,τι στη Λισσαβώνα;» είναι το επιχείρημα που έχουν έτοιμο οι Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος για να εξηγήσουν ότι νέα μέτρα θα φέρουν οπωσδήποτε πολιτική κρίση, ότι δεν περνάνε από τη Βουλή και ότι θα ανοίξουν τον δρόμο για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ενίσχυση των νεοναζί.

Ψάχνουν
Αλλά οι Γερμανοί θεωρούν ότι κυβέρνηση θα υπάρχει όσο υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όσο δηλαδή δεν χάνεται η δεδηλωμένη, ακόμη και με άλλον πρωθυπουργό. Είναι κοινό μυστικό σε όσους έχουν γνώση των συζητήσεων που γίνονται σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ότι οι ισχυρότεροι μεταξύ των εταίρων καλοβλέπουν μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων που θα μπορούσε να τραβήξει το κάρο τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου, εφόσον οι αντοχές της παρούσας κυβέρνησης εξαντληθούν. Είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο ο Π. Πικραμμένος είναι ένα πρόσωπο στο οποίο αναφέρονται σε ιδιωτικές τους συνομιλίες μητσοτακικοί και άλλοι, ως μια χρυσή εφεδρεία που θα μπορούσε, προσωρινά, να μας βγάλει από το πολιτικό αδιέξοδο.

Η αλήθεια είναι ότι οι Γερμανοί δεν νοιάζονται αν θα λέγεται Πικραμμένος ή Παπαδήμος αυτός που θα κρατήσει τα γκέμια όσο χρειάζεται για να περάσει το επόμενο μνημόνιο που θα μας πάει ώς το 2015-2016, μέχρι δηλαδή να βγούμε όπως - όπως στις αγορές. Και το επόμενο πρόγραμμα στήριξης δεν θα είναι σαν τα προηγούμενα, οι δόσεις θα δίνονται κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο, θα δίνονται τα λιγότερα δυνατά, απλώς για να συντηρούμαστε σε μια οριακή κατάσταση.

Ο Β. Σόιμπλε δεν ζήτησε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,
αποδεικνύοντας ότι δεν έχει ξεχάσει το ξέσπασμα του Κάρολου Παπούλια όταν, το 2012, είχε πει πως δεν ανέχεται από τον κάθε Σόιμπλε να προσβάλλει την πατρίδα μας.

πηγη

Ταμείο «Πάρτα όλα» με το Καρότο των 100 δις

Ήρθε και μας πέταξε ένα κοκαλάκι από τα δις ευρώ που έβγαλαν οι Γερμανοί στην πλάτη μας, μας επέβαλε την KFW την τράπεζα δηλαδή που έβγαλε χρήματα από τα ελληνικά ομόλογα και τους τόκους των δανείων..…  Και την έκανε !

Η επιλογή της κρατικής γερμανικής τράπεζας KFW δεν είναι καθόλου τυχαία... Είναι η  τράπεζα η οποία δανειοδοτεί όλες σχεδόν τις χώρες και, κυρίως, τις υπανάπτυκτες ( Τανζανία, Κογκό κα) ενώ μέσα από αυτήν η γερμανική πλευρά θα έχει διαρκή έλεγχο, επιρροή και δυνατότητες πίεσης για τα σημαντικά κονδύλια που θα διοχετευθούν μέσα από το Ταμείο, είτε πρόκειται για κρατικούς και ιδιωτικούς ελληνικούς πόρους, είτε για κρατικά κονδύλια.

 Η μπίζνα που κάνουν στην χώρα μας θα είναι για αυτούς απόλυτα επικερδής αφού θα έχουν τον πλήρη  έλεγχο του Επενδυτικού Ταμείου. Πρόκειται να διαχειριστούν  κονδύλια ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ σε συνεργασία με  παλιούς και γνωστούς έλληνες ιδιώτες … Τα δικά τους  παιδιά δηλαδή!!! Το νέο σχήμα, δε, που  θα το συνδιαχειρίζονται Έλληνες και ξένοι εμπειρογνώμονες θα έχει στόχο την άμεση είσπραξη εσόδων που μπορεί να καλύψουν ίσως και τα κενά του 2015-2016.

Σίγουρα πράγματα!!!

Το ελληνικό Δημόσιο μάλιστα σκοπεύει να συνεισφέρει στο Ταμείο 350 εκατ. ευρώ, από τα οποία 200 εκατ. θα προέρχονται από το ΕΣΠΑ και 150 εκατ. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η KfW το μόνο που θα βάλει για να μπει στο παιχνίδι είναι  100 εκατ. ευρώ στο Ταμείο.  Εντωμεταξύ η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει πρόσθετα κεφάλαια από διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και ιδιώτες επενδυτές.

Δηλαδή οι Γερμανοί βάζουν από την μια τσέπη τους ένα ποσό της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ, από αυτά που έβγαλαν πολλαπλάσια από τα μνημόνια στα οποία ανάγκασαν την Ελλάδα να υπογράψει ελέγχοντας το όλο εγχείρημα, για να τα βάλουν πολλαπλάσια στην άλλη !!!  Εντωμεταξύ ακούγεται ότι   το νέο Ταμείο θα λειτουργεί με δίκαιο Λουξεμβούργου, παρόλο που η έδρα του θα είναι στην Ελλάδα.

 Όλα δικά τους!!!

Την ίδια ώρα ο Χατζηδάκης που υπέγραψε και το μνημόνιο συνεργασίας δεν απαντά στα ερωτήματα για το τι ακριβώς θα κάνει η αναπτυξιακή τράπεζα στην Ελλάδα πέραν των αοριστιών περί χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και το ποιο θα είναι το όφελος που θα έχει η χώρα μας από αυτό το νέο ταμείο δωράκι!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας…

πηγη

Ο ΦΠΑ και το... παλαμάρι του «εθνικού βαρκάρη»

Τους δίνει τη χώρα κι αυτοί του δίνουν τον ΦΠΑ στην εστίαση! Τόσα απέδωσε η διαπραγμάτευση του Σαμαρά με τους δανειστές:  χαμηλότερο ΦΠΑ, πιλοτικά για μερικούς μήνες, στην αποικία που έρχεται να επιθεωρήσει ο πολύς Σόιμπλε.

Ποιος να το λέγε ότι στη χώρα που ακούστηκε το «λεφτά υπάρχουν» θα αναγκαζόταν ένας πρωθυπουργός – αξίωμα για το οποίο ο συγκεκριμένος χρόνια περίμενε υπομονετικά στο πολιτικό περιθώριο – να πραγματοποιήσει ολόκληρο διάγγελμα ώστε  να «πουλήσει» ως μέγα κατόρθωμα στους υπηκόους του τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%. Απόδειξη κι αυτό ότι γίναμε «γκαρσόνια».

Ο εξευτελισμός του επίδοξου «εθνικού ηγέτη» πάει σύννεφο (και είναι πολύ μεγαλύτερος από την ιστορία με το σαρδάμ). Και σαν να μην έφτανε που έπρεπε να κάνει διάγγελμα για αυτό το λόγο, λίγο πριν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο και καταφτάσει ο Σόιμπλε, αναγκάστηκε να δίνει από διαγγέλματος οδηγίες στους καταστηματάρχες μέχρι «κεραίας»: «τα καταστήματα πρέπει να κόβουν κανονικές αποδείξεις και να τις χτυπάνε στις μηχανές. Μόνον έτσι θα ανοίξει ο δρόμος να γίνουν κι άλλες φορολογικές μειώσεις»!

Προφανώς, ο πρωθυπουργός προεξοφλεί ότι το μέτρο (που κόπιασε να μας πείσει ότι κόπιασε να το περάσει) δεν θα αποδώσει σε μια χώρα στραγγισμένη από ρευστό, κι εκ προοιμίου ρίχνει το φταίξιμο στην πλημμελή εφαρμογή του:

«Προσέξτε: Μου αρέσει πάντα να σας λέω την αλήθεια καταπρόσωπο: Εάν η φοροδιαφυγή συνεχιστεί σαν να μη συνέβη τίποτα, τότε αυτό θα φταίει που το ΦΠΑ θα αυξηθεί αναγκαστικά και πάλι στο 23%».

Ούτε λίγο ούτε πολύ επιχείρησε να διδάξει και φορολογική συνείδηση εν μέσω καταστροφής: χιλιάδες άνθρωποι πετιούνται στο δρόμο με μια υπογραφή υπουργού, επιχειρήσεις κλείνουν, δημόσια περιουσία και υποδομές ξεπουλιούνται, οι ιθύνοντες του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επιβραβεύονται με ποινική ασυλία, και ο καταστηματάρχης οφείλει να είναι τυπικός και να κόβει αποδείξεις γιατί θα πέσουν έξω τα έσοδα της χώρας και μετά άντε να καλύπτεις το νέο χρηματοδοτικό κενό...

Από το διάγγελμα δεν έλειψαν ούτε η μόνιμη πρωθυπουργική κλάψα, ούτε η διαστρέβλωση της πραγματικότητας: Είμαστε μόλις ένα χρόνο στην κυβέρνηση, όλοι γνωρίζουν ότι «η μεταμόρφωσης της Πατρίδας μας, από χώρα χρεοκοπημένη σε χώρα δίχως προβλήματα’ είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα (ναι, παραδέχτηκε ότι όλα αυτά γίνονται επειδή είμαστε χρεοκοπημένοι και όχι για να μην χρεοκοπήσουμε). Κι όλες αυτές τις δυσκολίες ο πρωθυπουργός τις αντιμετωπίζει ο έρμος σε συνθήκες «πλήρους Δημοκρατίας (σ.σ. προφανώς υπάρχει και η ημιΔημοκρατία ή Δημοκρατία με ολίγη) μέσα στη Χώρα και πρωτόγνωρης αποσταθεροποίησης γύρω από τη Χώρα».

Δεν ανησυχούμε γιατί όμως μας πληροφόρησε ο «εθνικός ηγέτης», πλέον και «εθνικός βαρκάρης»: «κόψαμε τα παλαμάρια, το πλοίο έχει φύγει πια και πίσω δεν κάνουμε».

Τι άλλο θ’ακούσουμε..

πηγη

Όλο λόγια είσαι !!!

Εχτές ,  σταθμοί του μετρό παρέμειναν  κλειστοί εξ αιτίας της επίσκεψης ενός Γερμανού πολιτικού. Η κυβέρνηση που «κλαίει» για τα «χαμένα μεροκάματα» και για το «πλήγμα στην οικονομία» όποτε οι εργαζόμενοι του Μετρό απεργούν, αποφάσισε να κλείσει το Μετρό για χάρη ενός μόνο ανθρώπου.

Οι φωνές της πολιτικής ορθότητας που φωνάζουν για «την απώλεια δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών», όποτε απεργούν οι εργαζόμενοι του Μετρό,  το βούλωσαν επειδή δεν έχουν κάποια άλλη αηδία να πουν.

Εχτές απαγορεύτηκαν όλες οι συναθροίσεις και συγκεντρώσεις σε όλο το κέντρο της Αθήνας καταργώντας το άρθρο 11 του Συντάγματος που ορίζει ότι… «Oι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα».

Όσο για την εξαίρεση «Oι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει» είναι ξεκάθαρο ότι  η κοινωνικοοικονομική ζωή  απειλείται από τα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια αποτελούν τα χημικά και το ξύλο της αστυνομίας.

Δυστυχώς, δεν έτυχε να διαβάσω καμιά ανακοίνωση διαμαρτυρίας από τους «καταστηματάρχες του κέντρου» επειδή αύριο το Μετρό δε θα μεταφέρει τα εκατομμύρια πελατών τους, ώστε να προβούν σε αγορές εκατομμυρίων ευρώ που θα τονώσουν την αγορά. Προφανώς, οι πελάτες αυτοί αποφασίζουν να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας εντελώς συμπτωματικά τις ημέρες που έχει κάποια συγκέντρωση κι έτσι υποχρεώνονται να αναβάλλουν τις αγορές τους με αποτέλεσμα μόνο σ’ εκείνες τις περιπτώσεις να διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες.

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους πολίτες για να τους ενημερώσει ότι μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση. Οι φίλοι του πρωθυπουργού παραληρούν από χαρά και συγκίνηση. Κανείς δεν καταλαβαίνει το λόγο κι έτσι οι φίλοι του πρωθυπουργού βρίσκουν την ευκαιρία να κατηγορήσουν ξανά όλους αυτούς που δε χαίρονται ως μίζερους. Διότι, ως γνωστόν, αν δε χαζοχαίρεσαι με όποια παπαριά ανακοινώνει ο πρωθυπουργός, είσαι μίζερος. Το να είσαι απλά λογικός που θυμώνει όταν τον κοροϊδεύουν, δεν παίζει ως πιθανότητα για τους φίλους του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός επιμένει ότι κάνει μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο οι οποίες θα έχουν δημοσιονομικό όφελος. Δηλαδή, θα γλιτώσει το Δημόσιο χρήματα από τη μισθοδοσία. Δηλαδή θα περιορίσει τις δαπάνες του. Οι υπουργοί υπόσχονται ότι θα απορροφηθούν όλοι οι απολυμένοι από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Εν ολίγοις, οι εργαζόμενοι που πληρώνονταν από τους Δήμους και απολύθηκαν, τώρα θα πληρώνονται από το Κράτος. Κάποιοι από αυτούς μπορούν να εξαγοράσουν έως και 5 χρόνια και να βγουν στη σύνταξη που επίσης θα πληρώνονται από το Κράτος. Προσωπικά χαίρομαι που δε θα απολυθεί κανείς. Από πού προκύπτει όμως το δημοσιονομικό όφελος, μάλλον δε θα το μάθω ποτέ.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού είχαν να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο βίντεο που περιείχαν το διάγγελμα του πρωθυπουργού «σε ζωντανή μετάδοση».  Το ένα βίντεο ήταν το σωστό και το άλλο ήταν το λάθος. Ως γνωστόν και λόγω εμπειρίας επέλεξαν το λάθος βίντεο κι έτσι ακούσαμε μαγνητοσκοπημένο τον πρωθυπουργό να δηλώνει με διάγγελμά του στον ελληνικό λαό ότι ο πρωθυπουργός είναι μαλάκας κι ότι θέλει να γαμήσει το κεφάλι του. Είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός είναι μόνο λόγια. Αν είχε την ελάχιστη αξιοπρέπεια δε θα μας κορόιδευε ότι «γαμάει το κεφάλι του ο μαλάκας», αλλά θα το είχε ήδη γαμήσει πάνω σ’ έναν τοίχο κι εμείς θα του χρωστούσαμε τεράστια χάρη.



kartesios
πηγη

ΘΡΑΣΟΣ‼! ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΟΛΟ ΤΟΝ 5 ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΥΝΑ – ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΛΛΗΝΑ ΚΟΡΟΙΔΟ‼!

Διαβάστε και φρίξτε την καταγγελία που βρήκαμε στο peiratikoreportaz:

Από τις πρώτες, κιόλας ενδείξεις, φάνηκε αγαπητέ κύριε Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πως δεν έχεις μέτρο.

Σε εποχές σκληρής πείνας για τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό κουβαλάς στο ΥΝΑ, σύμφωνα με τα αετόπουλα του peiratikou reportaz, πάρα πολλούς συμβούλους.

ΓΕΜΙΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ...

ΕΒΑΛΕΣ ΚΙ ΕΒΑΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ ΜΠΛΕ...

ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ, ΜΑΛΛΟΝ,

ΝΕΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΕ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΕ,

ΠΩΣ, ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΟΙΧΟ ,

ΓΊΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ...

ΚΑΙ...ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ...

Και αυτοκίνητα, που ουδείς, εκτός από σένα, δικαιούται, ζητούν όλοι.

Βενζίνες, φθορές, οδηγοί.

Με συγχωρείτε, κύριε ΥΝΑ, αλλά γνωρίζουν, οι κ.κ Σαμαράς και Στουρνάρας πως ξοδεύετε τα λιγοστά χρήματα του Ελληνικού Λαού;

Κάπου έχετε κάνει λάθος.

Δεν τα πληρώνετε από την τσέπη σας...

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΠΟΥ ΔΕΙΝΟΠΑΘΕΙ,ΥΠΟΦΕΡΕΙ, ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ....

Πηγή: peiratikoreportaz - Πόπη Χριστοδουλίδου
makeleio.gr

Ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. - Επίδειξη ισχύος από Σόιμπλε στην Αθήνα

Τίποτα από τα όσα διατείνονται τα ΜΜΕ της διαπλοκής για τα δήθεν "δώρα" που έρχεται να κομίσει στην Ελλάδα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών δεν ισχύει.

Μέχρι σήμερα έχουν γραφτεί ότι ο Σόιμπλε έρχεται να επιβραβεύσει την Ελλάδα ή για να τις
παραχωρήσει ένα ακόμα δάνειο ή έστω να δώσει ένα νεύμα συγκατάθεσης για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Η αλήθεια είναι άλλη και μάλιστα είναι εξαιρετικά απλή όσο σύνθετη κι αν φαντάζει στα μάτια της εγχώριας διαπλεκόμενης πραγματικότητας του συστήματος: ο μοναδικός λόγος της επίσκεψης Σόιμπλε είναι για να κάνει μία σθεναρή επίδειξη ισχύος με τελικό αποδέκτη τον Γερμανικό λαό.

Εν όψει των γερμανικών εκλογών, ο Σόιμπλε θέλει να δείξει με έναν ιδιαίτερο συμβολισμό μέσω αυτής της επίσκεψης στους Γερμανούς φορολογούμενους ότι "η Ελλάδα και οι Έλληνες τελούν υπό την γερμανική εποπτεία και ισχύ της Γερμανίας", και ότι- κατ' επέκταση- τα λεφτά των Γερμανών φορολογουμένων έχουν αντίκρυσμα στο να έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε μία καθαρά γερμανική αποικία.

Κατά τ' άλλα τίποτα νεότερο δεν πρόκειται να ακούσουμε από το στόμα του Γερμανού Σόιμπλε. Ίσως είναι ώρα κάποτε, κάποιοι εγχώριοι "δημοσιολόγοι" να αντιληφθούν ότι πρέπει να τελειώνουν με το παραμύθι του να πουλούν "φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες" στον ελληνικό λαό, τάζοντάς του λαγούς με πετραχήλια. Κάποιοι εντός της Ελλάδας σπεύδουν να προκαταλάβουν ένα νέο δάνειο που η Γερμανία φέρεται να είναι διατεθειμένη να δοθεί στην χώρα μας. Κι αυτό κάποιοι το παρουσιάζουν ως "δώρο" του Σόιμπλε! Δηλαδή για να καταλάβετε, θέλουν κάποιοι να μας πείσουν ότι ένα νέο δάνειο που θα συνεπάγεται ένα νέο Μνημόνιο, το οποίο θα ισοδυναμεί με νέα επαχθέστερα μέτρα από το 2014, θα πρέπει να το περιμένουμε λίγο-πολύ ως... "μάννα εξ ουρανού"!

Η αλήθεια είναι ότι τα φιλογερμανικά ΜΜΕ και κυβερνητικά παπαγαλάκια είναι σε θέση να μας παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο. Θα έπρεπε να ξέρουν ότι ακόμα χειρότερη από τις ψευδαισθήσεις καμιά φορά είναι η άρνηση να δουν την πραγματικότητα όπως είναι και όχι όπως θέλουν να την "πουλήσουν" στους εγχώριους "ιθαγενείς", όπως επιμένουν να μας θεωρούν...


Τι σώζει μέχρι στιγμής την Ελλάδα…

Σαφώς και πρέπει να τίθεται στους Γερμανούς το θέμα του κατοχικού δανείου, όχι μόνο όταν επισκέπτονται την χώρα, αλλά καθημερινά στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων. Τα χρωστούμενα από την εποχή του Β” Παγκοσμίου Πολέμου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση
της ελληνικής πραγματικής οικονομίας και να επενδυθούν στην ανάπτυξη.

Ωστόσο, δεν θα βοηθήσει μόνο αυτό. Όπως δεν θα βοηθήσει από μόνη της η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13%. Η διαμόρφωση τιμών δύσκολα θα γίνει υπέρ του καταναλωτή, αφού οι επαγγελματίες του κλάδου (εστιατόρια, ταβέρνες κτλ.) θα προτιμήσουν ενδεχόμενα να πάρουν οι ίδιοι ανάσα -10%, στις περισσότερες των περιπτώσεων αφήνοντας τις τιμές ως έχουν. Στην κυβέρνηση λογικεύτηκαν και δεν θα εφαρμοστεί τουλάχιστον το 2 x τις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων.

Όσο τα φορολογικά νομοσχέδια είναι εισπρακτικά και αντί-αναπτυξιακά, τόσο θα μεγαλώνει η φοροδιαφυγή και η παγκόσμια διαπλοκή θα πιέζει την Αθήνα να εφαρμόσει μέτρα Μεγάλου Αδελφού, όπως σας αναλύσαμε σε πρόσφατο πρωτοσέλιδο. Η μείωση της φορολογίας είναι απαραίτητο και πρωταρχικό μέτρο σε περίπτωση που στην κυβέρνηση επιθυμούν να αφήσουν κάτι καλό πίσω τους.

Για την δουλειά αυτή, θα το επαναλάβουμε, οι πλέον κατάλληλοι άνθρωποι είναι αυτοί που γνωρίζουν πως κινούνται οι επιχειρήσεις και όχι οι «πτυχιούχοι» των Χάρβαρντ, οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να παπαγαλίζουν θεωρίες και να εξαρτώνται από τις οικονομικές «προτάσεις» υπαλλήλων του ΔΝΤ, των οποίων δουλειά είναι η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας προς ικανοποίηση των παγκόσμιων σχεδίων υποδούλωσης της χώρας.

Σίγουρα οι πιέσεις είναι πολλές αλλά αυτό το γνωρίζουν οι εκάστοτε κυβερνώντες πριν αναλάβουν. Δυστυχώς το να γίνει το αυτονόητο στην Ελλάδα αποτελεί υπέρβαση, την οποία οι σημερινοί πολιτικοί αρνούνται να κάνουν. Ας αντισταθούν τουλάχιστον στην προσπάθεια επιβολής παγκοσμιοποιητικών μέτρων παρακολούθησης των Ελλήνων με αφορμή την φοροδιαφυγή, την οποία διογκώνουν σκόπιμα οι αμέτρητοι φόροι.

Από την μία λοιπόν μείωση των φόρων (όνειρο αποτελεί η καθιέρωση flat tax συντελεστή 15%) και γιατί όχι μερική ή και ολική διαγραφή του ελληνικού χρέους (που ούτως ή άλλως δεν είναι βιώσιμο) και από την άλλη η συνέχιση της καταιγίδας σοβιετικών μέτρων που διαλύουν στην κυριολεξία την ελληνική οικονομία.

Και μια παρατήρηση για το τέλος: Τελικά στην Ελλάδα μας σώζει ότι μείναμε πίσω σε κάποια πράγματα σε σχέση με την τεχνολογία, η οποία χρησιμοποιείται τώρα προς αστυνόμευση της ζωή των πολιτών και ύπουλη καταγραφή των περιουσιακών τους στοιχείων. Ποιος να το φανταζόταν…


ΠΥΓΜΗ

"Γαμώ το κεφάλι μου, ο μαλάκας!"

Να ακούει τον εαυτό του να λέει φανφάρες δεν υπήρξε ποτέ το πρόβλημα για το πρωθυπουργεύοντα της συμφοράς μας. Είναι γνωστό και στην κουτσή Μαρία ότι έχει συνηθίσει από μικρός, μοσχαναθρεμμένος, να αυτοθαυμάζεται, αυτοϊκανοποιούμενος. Αλλά κανείς δεν περίμενε να τον ακούσει να το ομολογεί on camera!
Όμως, σε μια σπάνια στιγμή ειλικρινούς αυτογνωσίας, από μια στιγμιαία, ίσως, επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος που ταρακούνησε τον αδύναμο και κουρασμένο του εγκέφαλο, ο πρωθυπουργεύων γραικύλος, αναγνώρισε την πραγματική αξία αυτών που εκείνη τη στιγμή ανακοίνωνε με τον, γνώριμο πια σε όλους μας, πομπώδη στόμφο. Ακούσια ίσως, εξομολογήθηκε το παράπονό του και μαζί την υποτέλειά του στην Τρόικα, που δεν θέλει να τον πιστέψει:

"Είναι μήνες τώρα, που πήρα επάνω μου αυτή την πρώτη μεγάλη μείωση φόρων στην Ελλάδα.  Δεν ήταν εύκολο. Αλλά είπα στην Τρόικα ότι με τη μείωση από το 23% στο 13% θα αυξηθεί ο τζίρος, θα αυξηθούν αντί να μειωθούν τα έσοδα του κράτους και θα περιοριστεί και η φοροδιαφυγή. Δεν το πιστεύουν ακόμα. Δέχθηκαν, όμως, να δοκιμάσουν για πρώτη φορά μείωση φορολογίας"
Ετούτη τη φορά δεν άντεξε την εκφώνηση και διέκοψε την ομιλία του για να μουρμουρίσει τη φράση που θα παίξει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, τις επόμενες ώρες –μέχρι το επόμενο τραγελαφικό επεισόδιο- στα κοινωνικά δίκτυα: "Γαμώ το κεφάλι μου, ο μαλάκας!"

Ακόμα κι ο αδύναμος εγκέφαλος του σκαιού πρωθυπουργεύοντα, κατανοεί ότι τα περισσότερα τουριστικά πακέτα  έχουν κλείσει  προ πολλού, οι τιμές είναι κι αυτές συμφωνημένες και φιξαρισμένες κι ότι έτσι κι αλλιώς αυτά τα περιβόητα 7 λεπτά στο ευρώ –τόση είναι περίπου η φορολογική ελάφρυνση - θα καταλήξουν στην τσέπη του ταβερνιάρη μαζί με τον υπόλοιπο φόρο, όχι στον κρατικό κορβανά. Γιατί έτσι κι αλλιώς δεν κόβει απόδειξη  ο ταβερνιάρης, μόνο στα πολύ κεντρικά, μόνο για τα μάτια του κόσμου, αλλά εσένα περιηγητή, δεν σε πειράζει, αφού σου χαμογελάει η ταβερνιάρισσα πίσω από τον πάγκο που σου μαγειρεύει τις λιχουδιές της και στο τέλος σε κερνάει κι ένα τσίπουρο, χαλάλι η απόδειξη, δεν χάλασε ο κόσμος.  Καλοκαίρι και καλή καρδιά. Έτσι κι αλλιώς οι φόροι δεν πάνε ούτε για τα σχολεία των παιδιών σου ούτε για τα φάρμακα σου ούτε πάνε σε συντάξεις των γονιών σου. Σε εξυπηρέτηση παράνομων χρεών πάνε...
Κι όσοι μαγαζάτορες αγωνίζονται να επιβιώσουν ανάμεσα από καμπύλες προσφοράς κι αναζητούν τη σωτηρία τους στην ελαστικότητα της ζήτησης για την σκέτη από γιουβέτσι ή τις τηγανιτές πατάτες κι οι άλλοι που θα σπεύσουν να την περάσουν την ελάφρυνση στον τιμοκατάλογο κι εκείνοι που κόβουν από πάνω και τις αποδείξεις, όχι γιατί φοβούνται τον έλεγχο -αστεία πράγματα, διαλυμένες οι υπηρεσίες, ανύπαρκτοι οι έλεγχοι- αλλά γιατί φοβούνται μην τους κλέβει την είσπραξη ο σερβιτόρος ή ο ταμίας τους, πώς θα σωθούν με αυτό το μέτρο? 

Δεν μπορούσε να καταλάβει ο πρωθυπουργεύων σπουδαρχίδης τι θα κερδίσουν οι ποταποί ταβερνιάρηδες, αν από κει που χρέωναν μια τηγανιά πατάτες, μισή μερίδα, τρία ευρώ, τώρα θα τη χρεώνουν  δύο κι εβδομήντα πέντε. Πάντως ούτε τους εαυτούς τους πρόκειται να σώσουν ούτε τις επιχειρήσεις τους ούτε όλους τους κοινωνικά αποκλεισμένους που δεν έχουν περίσσευμα ούτε τα τρία ευρώ ούτε τα δύο κι εβδομήντα πέντε για τηγανιτές πατάτες, παρά θιν' αλός...
Μάλιστα! Αυτά ακριβώς, ίσως να σκεφτόταν στη διάρκεια της σύντομης επιφοίτησης, ο πρωθυπουργεύων βιαστής των ζωών μας.
Περισσότερο τουριστικό συνάλλαγμα θα ξοδευτεί, τον διαβεβαίωναν οι μελετητές, μπλεγμένοι κι αυτοί στις καμπύλες προσφοράς και ζήτησης για σκέτη από γιουβέτσι  και του τόνιζαν -έτσι τους πιστοποιούσαν τα οικονομετρικά τους μοντέλα- ότι θα εισρεύσουν κι αντίστοιχοι φόροι που θα ισοσκελίσουν την απώλεια από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Παρόμοια οικονομετρικά μοντέλα μ’ εκείνα που προέβλεπαν ανάπτυξη και επιστροφή στις αγορές, προ πολλού... Παρόμοιοι κι οι μελετητές...

Όλα αυτά, γνωστά κι από την επαγγελματική του εμπειρία από την εποχή της ενασχόλησής του με τις πίτσες, που του φαινόταν ως να ήταν εχθές, έλαμψαν σαν φωτεινά σήμαντρα μπροστά στα κουρασμένα μάτια του, ένα μήνυμα ερχόμενο κατευθείαν μέσα από το σκοτεινό φακό του τηλεοπτικού μόνιτορ που τον σημάδευε την ώρα της εκφώνησης. Σαν ένα νέο μήνυμα από τον Θεό! Ο αφορισμός ξεχύθηκε αυθόρμητα και με βεβαιότητα από τα χείλη του πρωθυπουργεύοντα σφουγγοκωλάριου: «Γαμώ το κεφάλι μου, ο μαλάκας».
Αλλά όλα αυτά είναι εφήμερα και σε λίγο θα ξεχαστούν. Τι απομένει, λοιπόν, παρεκτός τη διήγηση μιας σύντομης κρίσης αυτογνωσίας?

Ταυτόχρονα με την δήλωση, ταυτόχρονα με την παράδοξη παραδοχή από τόσο σπουδαία χείλη, ταυτόχρονη ήταν κι η μετάδοση της είδησης ότι το νέο μέτρο θα παύσει να ισχύει από τον επόμενο Δεκέμβριο, αν δεν αποδώσει δημοσιονομικά.
Κι αφού όλοι ξέρουμε ότι δεν θα αποδώσει γιατί γίνονται όλα αυτά? Ίσα-ίσα για να δυσκολέψει η δουλειά αυτών που τιμολογούν τα τουριστικά πακέτα της επόμενης σεζόν, που η αγοραπωλησία τους έχει αρχίσει σιγά-σιγά να ξεκινά!
Μέχρι τον Δεκέμβριο! Αυτός δεν ήταν διαπραγματευτικός θρίαμβος απέναντι στην Τρόικα, ήταν κάτι παραπάνω! Κάτι που θα γραφτεί κι αυτό εκεί που θα καταχωρηθεί και η πρωτάκουστη όσο κι εύστοχη ομολογία: μεταξύ των πολλών ευτράπελων του βλαπτικού βίου τούτης της κυβέρνησης των Ολετήρων!    

Πόλεμος στους αδύναμους, υποταγή στους ισχυρούς

Κλεισμένοι μέσα στα πολυτελή γραφεία τους, αποκομμένοι από την ελληνική κοινωνία, έχουν χάσει πλέον κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Στο μυαλό τους βρίσκεται μόνο το δικό τους μικρό ή μεγάλο ιδιοτελές συμφέρον και βέβαια των φίλων και κολλητών τους.

Του Κώστα Καπνίση 
Η επιχείρηση με τον κωδικό «ισοπέδωση» προχωρά με γοργά βήματα. Οι δανειστές αλλά και οι ντόπιοι συνεργάτες τους βρίσκονται στην τελική φάση υλοποίησης των πιο σκοτεινών σχεδίων τους. Η βιασύνη τους είναι κάτι παραπάνω από προφανής. Έχουν καταλάβει ότι ο χρόνος τους πια λιγοστεύει και οι επιθέσεις τους στον ελληνικό λαό αλλά και στον ευρωπαϊκό Νότο γενικότερα γίνονται πια απροκάλυπτα και χωρίς το στοιχειώδες φύλλο συκής.

Η παραβίαση των εθνικών Συνταγμάτων, οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, η συγκέντρωση των διεθνών αρπακτικών πάνω από τα κουφάρια των κοινωνιών αλλά και των εθνικών οικονομιών είναι καθημερινά στο μενού των απανταχού νεοφιλελεύθερων υβριδίων. Της χειρότερης και πλέον ξεδιάντροπης γενιάς καπιταλιστών που γέννησε ποτέ η ανθρώπινη φύση. Το περίφημο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε οριακά (153 «ΝΑΙ») για άλλη μια φορά χθες βράδυ στη Βουλή ήταν μόνο η αρχή. Τα πάντα άλλωστε θα κινηθούν σε σχετικά ήπιους τόνους, (εκτός αν γίνει κάποιο «ατύχημα») μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Η σημερινή έλευση άλλωστε του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Ελλάδα σημαίνει την τελική επιθεώρηση και επίβλεψη των φιλέτων που έχουν ετοιμάσει οι ντόπιοι συνεργάτες του για ξεπούλημα.

Ο ελληνικός λαός πλήρωνε και πληρώνει τους φόρους του προς το ελληνικό Κράτος τόσα χρόνια, έφτιαξε δομές όπως κοινωνική πρόνοια, ΟΤΑ, δρόμοι, γέφυρες, ΔΕΗ, τηλεπικοινωνίες, δημόσιες συγκοινωνίες, τουριστικές υποδομές, νοσοκομεία, σχολεία, υπηρεσίες ύδρευσης, ενέργεια. Όλα αυτά και ακόμα τόσα οι δύο βασικοί υπεύθυνοι της καταστροφής του ελληνικού λαού, η ΝΔ και το «ΠΑΣΟΚ» ή ακριβέστερα τα απομεινάρια τους ετοιμάζονται να τα παραδώσουν στους περίφημους ξένους και ντόπιους «επενδυτές». Το αντάλλαγμα είναι κάτι παραπάνω από προφανές και πλέον δεν το κρύβουν και οι ίδιοι.

Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν έστω και λίγο ακόμα την εξουσία προκειμένου να φανούν συνεπείς σε ότι έχουν δεσμευτεί όχι στον ελληνικό λαό αλλά σε αυτούς που δηλώνουν υποταγή. Στους δανειστές τους. Δικοί τους δανειστές είναι άλλωστε μια και τίποτε από αυτά που δανείστηκαν τα τελευταία είκοσι σχεδόν χρόνια δεν πήγε προς όφελος του λαού. Για αυτό τον λόγο άλλωστε δείχνουν την υποταγή τους στους δανειστές και παράλληλα το μίσος τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Δεν έχουν τύψεις για τον πανικό, τον τρόμο, τη βία και την εξαθλίωση που σπέρνουν. Ο λαός βέβαια λέει το γνωστό «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες». Αυτό είναι που θα δρέψουν και το περίεργο είναι πως ενώ το γνωρίζουν πολύ καλά, κάνουν σα να μη συμβαίνει τίποτε.

Κλεισμένοι μέσα στα πολυτελή γραφεία τους, αποκομμένοι από την ελληνική κοινωνία, έχουν χάσει πλέον κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Στο μυαλό τους βρίσκεται μόνο το δικό τους μικρό ή μεγάλο ιδιοτελές συμφέρον και βέβαια των φίλων και κολλητών τους. Δείχνουν να μη φοβούνται (έτσι τουλάχιστον δείχνουν προς τα έξω) γιατί απολαμβάνουν της πλήρους υποστήριξης και προστασίας της γνωστής μιντιοκρατίας. Στα στασίδια άλλωστε που καταλαμβάνουν καθημερινά στα γνωστά αυτά μέσα, έχουν την εντύπωση πως η ελληνική κοινωνία αντανακλάται στους συνομιλητές τους. Χτυπούν κάθε τι που έχει σχέση με το πρώην πια κοινωνικό κράτος, για το οποίο ο ελληνικός λαός ίδρωσε και μόχθησε για να κατακτήσει με τα όποια λάθη και παραλείψεις. Κανείς δεν ισχυρίζεται άλλωστε ότι όλα λειτουργούσαν τέλεια πριν τη λεγόμενη κρίση και την πλήρη παράδοση της χώρας στα Μνημόνια και τους δανειστές.

Έχουν το θράσος να καταργούν ειδικότητες εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής. Κλείνουν έτσι τον δρόμο και δείχνουν τον Καιάδα στα παιδιά με ειδικές ικανότητες, στερώντας τους την εκπαίδευση και κατάρτισή τους και την ισότιμη θέση τους σε μια κοινωνία που ούτως ή άλλως είναι μια κοινωνία ανισοτήτων και αποκλεισμών. Αυτό από μόνο του καταδεικνύει την χυδαιότητά τους, τον ρατσισμό τους και την ακροδεξιά στροφή τους. Μια κοινωνία που έχει νιώσει στο πετσί της τον φασισμό και τον ναζισμό μόνο μια επιλογή έχει. Να τους δείξει την έξοδο και να τους ανατρέψει πριν να είναι πολύ αργά. Προτού αυτή η κοινωνία που στενάζει υπό το βάρος της ανθρωπιστικής κρίσης περάσει την όχθη και φτάσει στον απόλυτο εκφασισμό. Προσπαθούν να μετατρέψουν την κοινωνία σε ζούγκλα και να βάλουν τις κοινωνικές ομάδες να φαγωθούν μεταξύ τους.

Για αυτό και έχουν ευτελίσει το Σύνταγμα και τους νόμους και αδιαφορούν επιδεικτικά μπροστά στον αργό θάνατο που έχουν προκαλέσει στη μισή κοινωνία και πολύ σύντομα και σε όσους ακόμα αντέχουν και στέκονται όρθιοι. Είναι οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που κάνουν υποκλίσεις στα ξένα και ντόπια συμφέροντα και «χορεύουν» στον όποιο ρυθμό τους χτυπούν στο ντέφι. Αυτοί οι άνθρωποι, τα απομεινάρια της «πολιτικής» του χθες, την ίδια στιγμή επιτίθενται με λύσσα στους άνεργους, τα παιδιά με ειδικές ικανότητες, τους άστεγους, τους αδύναμους, τους πολύτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τους αδύναμους και έντρομους ηλικιωμένους, στους νέους που βλέπουν μόνο θάνατο και ανεργία και φεύγουν στο εξωτερικό, τους μετανάστες που τόσα χρόνια εκμεταλλεύονταν και πολλές ακόμα κοινωνικές ομάδες.

Αυτή είναι η ζούγκλα τους. Και στη ζούγκλα είναι γνωστό πως δεν υπάρχουν ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα. Υπάρχει ο νόμος του ισχυρού. Ο πιο «δυνατός» επιβιώνει και όλοι οι άλλοι πεθαίνουν. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που θέλει ο ελληνικός λαός. Αυτή είναι η δική τους Ελλάδα. Μια αποικία χρέους. Μια Ελλάδα κάτεργο. Μια Ελλάδα Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην υπηρεσία αυτών που την καταλήστευσαν και ξέσκισαν τις σάρκες τις. Δε θα καταφέρουν να την κάνουν έτσι. Μπορεί να λύγισαν τους Έλληνες, να τους οδήγησαν στην καταστροφή, να τους έφεραν στα όρια της εξαθλίωσης και του αφανισμού.

Το σχέδιά τους θα ματαιωθούν από έναν λαό που πλέον ξέρει τι πρέπει να κάνει και θα το κάνει. Στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, θα δώσει την ισχυρή και βροντερή απάντηση και σε αυτούς αλλά και στα μαντρόσκυλά τους, τους υμνητές του φασισμού και του ναζισμού. Καλά θα κάνουν να τις προκηρύξουν σύντομα και να φύγουν από μόνοι τους για να πάνε στα σπίτια τους γιατί αν προκαλέσουν την κοινωνική έκρηξη που προβλέπουν οι διεθνείς οργανισμοί τότε είναι πολύ πιθανό να μην έχουν πια θέση ούτε στη χώρα και να αναζητήσουν κι αυτοί την τύχη τους στην ξενιτιά…