EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στουρνάρας ΤΑΙΠΕΔ αγνοούν το ΥΠΕΘΑ και επιμένουν στο κλείσιμο αμυντικών βιομηχανιών

Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Θα περίμενε κανείς ότι μετά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Α.Σαμαρά και την αποφασιστική θέση της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Αμυνας - της αρμοδίας ΑΝΥΕΘΑ κ. Φώφης Γεννηματά και του
Υπουργου κ. Δ.Αβραμόπουλου - υπέρ της εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ( ΕΑΣ -πρωην ΠΥΡΚΑΛ/ΕΒΟ) εν λειτουργία, το Υπ. Οικονομικών και το ΤΑΙΠΕΔ θα έκαναν ειλικρινως πίσω και θα υλοποιούσαν την γραμμη Μαξίμου.

Ελα όμως ότι το οικονομικό επιτελείο και οι εντεταλμενοι για το ''ξεπουλημα'' της κρατικής περιουσίας δεν καταλαβαίνει από αυτά και συνεχίζουν την ''υπονομευτική'' τους δράση!

Αντικειμενικός τους σκοπός είναι η πτώχευση και εκκαθάριση της εταιρίας ΕΑΣ,όπως από την αρχή επιδίωκαν και επιχείρησαν με πολλούς τρόπους. Ο "2ος γύρος" του Υπουργείου Οικονομικών και του ΤΑΙΠΕΔ βασίζεται στην προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων σε βάρος της εταιρίας αμυντικού υλικού και κατα συνέπεια της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Η προσπάθεια, σύμφωνα με την εδραιωμένη αντίληψη στελεχών του Πενταγωνου και της αμυντικής βιομηχανίας, γίνεται με σειρά ενεργειών ή παραλήψεων όπως π.χ.

-Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της διαδικασίας διορισμού Διοίκησης προκειμένου να χαθούν οι υπαρκτές ευκαιρίες ξένων παραγγελιών που έχουν ορισμένο χρόνο ισχύς .Δεν είναι δυνατό να περιμένουν οι πελάτες πότε θα διοριστεί διοίκηση και να υπογράψει συμβάσεις...

- Η καθυστέρηση χρηματοδότησης της εταιρίας με δραματικές συνέπειες για την καθημερινή της λειτουργία - ακόμα και για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων/αποθηκών πυρομαχικών τίθεται οξύ θέμα με επιπτωσεις στην Δημόσια Ασφάλεια,λόγω ενδεχομενων κινδύνων τρομοκρατίας, σαμποταζ κλπ ...

Είναι προφανές με όλα τα παραπάνω - που έχουν επισημανθεί από θεσμικά όργανα- ότι το Υπουυργείο Οικονομικών συνεπικορούμενο από το ΤΑΙΠΕΔ, προσπαθεί να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων τον Πρωθυπουργό κ. Αντωνη Σαμαρά και να ακυρώσει την δική του απόφαση για εξυγίανση και αναδιάρθρωση της εταιρίας εν λειτουργία..Ειναι δυνατόν να θελουν και να αφήνονται ελευθεροι κάποιοι να στραπατσάρουν τον Πρωθυπουργό και τον κ. Σταμάτη που έχει εξειδικεύσει και διαβιβάσει την εντολή του αρμοδίως;

Πάντως στους κύκλους της αμυντικής βιομηχανίας, στο Πεντάγωνο, στα άλλα εμπλεκόμενα υπουργεία , στο θεσμικό όργανο των εργαζομένων σε ανώτατο επίπεδο και στα κόμματα θεωρείται βέβαιο ότι ως προς την προσωπική συμπεριφορά και εμπλοκή του Υπουργού Οικονομικών κ Ι.Στουρνάρα '' οι μάσκες έπεσαν''! Και ξέρει τι γίνεται και το ανέχεται- αν δεν το καθοδηγεί'', είναι η επικρατούσα άποψη για τα όσα γίνονται και όσα παραλείπονται με αποτέλεσμα την χρεωκοπία των ΕΑΣ. Διότι, όπως υπογραμμίζουν οι καλά γνωρίζοντες, όσο και αν προσπαθεί ο ίδιος να αποστασιοποιείται από αυτόν τον υπονομευτικό σχεδιασμό "δείχνοντας" προς την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ ή την Γενική Γραμματεία του Υπουργείου του, στην πραγματικότητα, λένε, αυτός είναι ο υπονομευτής με την στάση του.

 

Πώς λένε το “Θα πάρεις τ’ α........α μου” στα Ινδικά;

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ AmanToMatiMou
Όπως μάθαμε πρόσφατα, οι περήφανες και κοινωνικά ευαίσθητες Ελληνικές Τράπεζες πούλησαν στην φτήνεια τα “κόκκινα” στεγαστικά δάνεια σε διάφορα ξένα funds. Η κίνηση αυτή προσφέρει 3πλή  υπηρεσία:

ΠΡΩΤΟΝ οριστικοποιείται οτι η γενική επιδρομή κατά των πολιτών μπαίνει στην τελευταία φάση. Από τον Δεκέμβριο, όταν θα γίνει πλέον πράξη η αναστολή πλειστηριασμών Α’ κατοικίας, 500.000 Έλληνες θα χάσουν τα σπίτια τους, τα οποία θα καταλήξουν σε διάφορα funds. Και αυτό θα γίνει γρήγορα, άμεσα και στεγνά.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ οι συγκεκριμένες Ελληνικές Τράπεζες θα έχουν σωθεί (προσωρινά) αφού τα κόκκινα δάνεια δεν αφήνουν τους τραπεζίτες να παρουσιάζουν ισολογισμούς με τα υπερκέρδη του παρελθόντος. Με το ξεπούλημα των δανείων αυτών οι Προβόπουλοι θα είναι και πάλι σε θέση να κοκορεύονται οτι είναι “επιτυχημένοι οικονομικοί παράγοντες”.

ΤΡΙΤΟΝ και κυριότερον, οι συγκεκριμένες Τράπεζες θα αποτινάξουν τη στάμπα του κοινωνικά ανάλγητου, γιατί δεν θα είναι αυτές που θα πάρουν τα σπίτια του κόσμου. Διότι άλλο είναι να λες “μου πήρε το σπίτι το ερπετό ο Σάλλας” και άλλο το “μου έφαγε το σπίτι το ΜακΚόρμικ Κορπορέϊσιον Φαντ, με έδρα τα Κέϊμαν”.

Σύντομα, από το τέλος του χρόνου, όλοι όσοι λόγω της κρίσης αδυνατούν να είναι συνεπείς θα αρχίσουν να δέχονται τις πρώτες οχλήσεις από τους νέους κατόχους των δανείων αυτών.
Και επειδή συνήθως τα funds αυτά κάνουν outsourcing τα call centers του στην Ινδία ή τη Μαλαισία (εκεί όπου οι άνθρωποι δουλεύουν για 3 ευρώ μεροκάματο), μην απορήσετε αν ένα πρωί δεχτείτε ένα τηλεφώνημα από τη Βομβάη από έναν τύπο που θα σας λέει ότι έχετε 3 ημέρες να φορτώσετε τα υπάρχοντά σας σε ένα φορτηγό και να την κάνετε σιγά σιγά.

Γι αυτό το, πάντα κοινωνικά ευαίσθητο, AmanToMatiMou, σας δίνει μερικές έτοιμες φράσεις στα Ινδικά, από αυτές που όλοι οι Έλληνες χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας στις διάφορες συναλλαγές μας με τις τράπεζες. Φράσεις που πιθανόν να σας χρησιμεύσουν στο άμεσο μέλλον.

-”Έλα, και θα πάρεις τ’ αρχ@δια μου” / Μετάφραση: आओ और मेरी गेंदों मिलता है / Προφορά: Ā’ō aura mērī gēndōṁ milatā hai
-”Θα σε πάνε τέσσερις ρε κ@ριόλη” / Μετάφραση: मैं चार एह कमीने जाऊँगा / Προφορά: Maiṁ cāra ēha kamīnē jā’ūm̐gā
-”Για τόλμα, και θα σου βάλω όλο τον ημιυπαίθριο στον κ@λο” / Μετάφραση: साहस, और मैं गधा में अर्द्ध चारों ओर हो रही है के लिए / Προφορά: Sāhasa, aura maiṁ gadhā mēṁ ard’dha cārōṁ ōra hō rahī hai kē li’ē
-”Για πες του Στουρνάρα να πάει μέχρι τη γωνία για να δει αν έρχομαι” / Μετάφραση: मैं आ गया है देखने के लिए कोने में जाना Stournara उसे बताने के लिए / Προφορά: Maiṁ ā gayā hai dēkhanē kē li’ē kōnē mēṁ jānā Stournara usē batānē kē li’ē

♦ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ AmanToMatiMou ♦

Coming Soon…To a Cinema Near Yoy !!!

Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε στην κριτική μας προς την κυβέρνηση είναι ακριβώς… ότι της κάνουμε κριτική.

Προσπαθούμε να βρούμε και να τονίσουμε τα λάθη της στην οικονομική πολιτική.

Λάθη που ρίχνουν τη χώρα σε ύφεση και ανεργία.

Αν το καλοσκεφτούμε, το όλο θέμα έχει ανεκδοτολογικό χαρακτήρα.

Δηλαδή, είναι σα να πήγαιναν στον Λουδοβίκο οι Γάλλοι και να τον κατηγορούσαν λέγοντάς του «Είσαι Λουδοβίκος, ρε», «Είσαι…βασιλιάς, ρε».

Σαν να πήγαιναν Εβραίοι στον Χίτλερ και να του έλεγαν για να τον θίξουν ότι είναι Χίτλερ και Ναζί. Έτσι κάνουμε κριτική κι εμείς στην κυβέρνηση και λέμε «Μας κοροϊδεύετε ρε», «Μας λέτε ψέματα, ρε», «Εξυπηρετείτε τους δανειστές, ρε».

Πρώτον, ναι, μας κοροϊδεύουν συνειδητά. Κάθε δήλωσή τους είναι και μια κοροϊδία. Κάθε λέξη τους είναι μια κοροϊδία. Το ξέρουμε ότι μας κοροϊδεύουν. Άρα πού είναι η βρισιά και η κατηγορία; Νιώθουν υπερήφανοι που μέσα σε όλη αυτή την κοροϊδία στέκονται όρθιοι και συνεχίζουν ανενόχλητοι. Αυτή ακριβώς είναι η μεγάλη τους επιτυχία. Ότι συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν κάνοντας ανασχηματισμούς και υποσχόμενοι μια ανάπτυξη που… «coming soon to a cinema near you». Κι εμείς τρέχουμε ν’ αγοράσουμε εισιτήρια μην τυχόν και χάσουμε την πρεμιέρα.

Δεύτερον, ναι, μας λένε ψέματα. Διαρκώς. Σε κάθε στιγμή. Ξέρετε, το ψέμα συνήθως αποδεικνύεται αργότερα. Τα δικά τους ψέματα πλέον, προηγούνται του ψέματος. Παράδειγμα, μας παρουσιάζουν έναν προϋπολογισμό κι ένα έλλειμμα. Εκ των προτέρων γνωρίζουν ότι το φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφίσουν τώρα και στα έσοδα του οποίου στηρίζεται ο προϋπολογισμός και το έλλειμμα, είναι ψέμα.

Ξέρουν ότι οι φόροι που αναφέρονται στο νομοσχέδιο ναι μεν θα βεβαιωθούν στους φορολογούμενους, αλλά δε θα εισπραχτούν. Η διαφορά μεταξύ βεβαίωσης και είσπραξης είναι τεράστια. Είναι κάτι μεταξύ πραγματικής οικονομίας και Μονόπολης. Ε, αυτοί παίζουν Μονόπολη. Ξέρουν ακόμη και το ποσό που δε θα εισπραχτεί, καθώς γνωρίζουν τη φοροδοτική μας ικανότητα. Ως εκ τούτου, γνωρίζουν ότι το 2014 με το σταμάτημα των δόσεων και την απουσία εσόδων από τους φόρους, η χώρα θα γκρεμιστεί.

Πάμε, λοιπόν, εμείς και τους λέμε «Με αυτά που κάνετε θα καταστρέψετε τη χώρα» κι αυτό το θεωρούμε βρισιά και κατηγορία. Μα πώς γίνεται να νιώσουν ενοχλημένοι όταν εμείς οι ίδιοι πάμε και τους επιβεβαιώνουμε το στόχο τους; Ο στόχος τους είναι να καταστραφεί ακόμη περισσότερο η χώρα. Τι δεν καταλαβαίνουμε;

Αν δηλαδή δεν καταστραφεί ακόμη περισσότερο η χώρα και δεν εξαθλιωθούν ακόμη περισσότερο οι πολίτες της, πως θα γίνει να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα ένα ακόμη Μνημόνιο στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται ως προαπαιτούμενα ότι ο Σόιμπλε θα γαμάει πριν από κάθε δόση την πιο όμορφη παρθένα του χωριού κι ότι ο Τόμσεν θα επιλέγει προσωπικά ποιοι απολυμένοι θα κάνουν τα θηράματα στο «κυνήγι της αλεπούς;».

Τρίτον,  τους κατηγορούμε ότι εξυπηρετούν τους δανειστές. Μα ποιον θέλετε να εξυπηρετήσουν; Κατηγορία και βρισιά είναι αυτή; Όταν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος υπέγραφαν ότι αναλαμβάνουν από κοινού να πραγματοποιήσουν κάθε απαίτηση της Τρόικας και οι «ψύχραιμοι» πήγαιναν και τους ξαναψήφιζαν, ποια είναι τα ρέστα που ζητάμε τώρα; Μια παροιμία σχετικά με τον έλεγχο της μάζας λέει ότι «καλύτερα ένα φίδι στο μυαλό από δύο φίδια στο θάμνο». Εννοεί τον Φόβο. Τα φίδια από τον θάμνο, τα αληθινά, μπορεί να τρομάξουν και να φύγουν. Το φίδι που σου σπέρνουν στο μυαλό δε φεύγει με τίποτα. Είναι εκεί μέσα και σε χειραγωγεί.

Το φίδι που φύτεψαν στα μυαλά μας είναι ότι η έξοδος από το ευρώ σημαίνει καταστροφή. Εν κατακλείδι, φίδια στο θάμνο τουλάχιστον μεγαλύτερα και πιο δηλητηριώδη από αυτό που φύτεψαν στα μυαλά μας, δεν υπάρχουν. Τέρμα τα  διλήμματα. Η μία λύση είναι να σκοτώσουμε αυτό το φίδι στο μυαλό μας. Η άλλη λύση είναι να μείνουμε καθισμένοι στις καρέκλες του cinema near us τρώγοντας ποπ κορν και περιμένοντας την ανάπτυξη. Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάτι μου λέει ότι πάλι το δεύτερο θα διαλέξουμε.

kartesios

Η αρρυθμία των αριθμών !!!

Το ΙΟΒΕ αναθεώρησε επί τα χείρω την πρόβλεψή του για την ύφεση στην ελληνική οικονομία φέτος.

Το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 5%, έναντι αρχικής πρόβλεψης 4,3%. Η ανεργία, θα διευρυνθεί ως το 27,8%, μία μονάδα πάνω από την αρχική εκτίμηση, ενώ η απασχόληση έχει μειωθεί κατά 20% από το 2008. Κάτι ανάλογο προβλέπει το ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία. Φέτος θα αναπτυχθεί κατά 3,1%, 0,2% χαμηλότερα από την αρχική πρόβλεψη.

Για την Ευρωζώνη αυτό μεταφράζεται σε…ύφεση 0,6%. Στην Ευρωζώνη οι άνεργοι θα ξεπεράσουν φέτος τα 20 εκατομμύρια, στον κόσμο ολόκληρο τα 200 εκατομμύρια. Το παγκόσμιο ΑΕΠ τρέχει προς τα 75 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Του κίμπι

Με δεδομένο ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός κινείται προς τα 7,3 δισεκατομμύρια, αναλογούν λίγα παραπάνω από 10.000 δολάρια σε κάθε κάτοικο του πλανήτη. Φέτος θα παραχθούν 31 εκατ. αυτοκίνητα και θα πουληθούν 183 εκατ. PC. Οι χρήστες του Internet θα ξεπεράσουν τα 2,5 δισεκατομμύρια και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν στείλει 88 τρισεκατομμύρια ηλεκτρονικά μηνύματα. Περίπου 900 εκατομμύρια άνθρωποι θα ζουν υποσιτιζόμενοι και από αυτούς σχεδόν 6 εκατομμύρια θα πεθάνουν από την πείνα. Αλλά ταυτόχρονα 1,6 δισ. άνθρωποι θα καταγραφούν ως υπέρβαροι. Οι καπνιστές θα καπνίσουν 2,8 τρισ. τσιγάρα, αλλά 2,6 εκατ. από αυτούς θα πεθάνουν από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα. 4,3 εκατ. άνθρωποι θα πεθάνουν από καρκίνο και πάνω από 550.000 άνθρωποι θα αυτοκτονήσουν. Απομένουν 164 χρόνια για να αντληθεί και το τελευταίο κυβικό φυσικού αερίου, αλλά μόλις 34 χρόνια για το πετρέλαιο που υπάρχει στην «κοιλιά» της Γης. Αντιθέτως, για τους επόμενους τέσσερις αιώνες μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι δεν θα εξαντληθούν τα αποθέματα άνθρακα, εκτός αν χρειαστεί να τον εξορύξουμε με πολύ ταχύτερους ρυθμούς. Το παγκόσμιο χρέος έχει ξεπεράσει ήδη τα 51 τρισ. δολάρια, αλλά τα ιδιωτικά και δημόσια περιουσιακά στοιχεία σε όλο τον κόσμο είναι υπερτετραπλάσια σε αξία. Ξεπερνούν τα 225 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τι σημασία έχουν, άραγε, όλοι αυτοί οι αριθμοί; Τι ιστορίες ή τι παραμύθια μας αφηγούνται; Τι σημαίνουν οι αποκλίσεις και οι αναθεωρήσεις τους, οι αυξήσεις και οι μειώσεις τους; Μας λένε αλήθεια; Ή, τουλάχιστον, μας λένε όλη την αλήθεια; Δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής άλλος τρόπος για να μετρούμε την «υγεία» μιας οικονομίας και μιας κοινωνίας, παρά με αριθμούς, μέτρα, σταθμά, δείκτες και ποσοστά.

Θεωρητικά, οι αριθμοί είναι υπεράνω ιδεολογικής υποψίας και ταξικής ιδιοτέλειας. Καθαρές ανθρώπινες επινοήσεις, υποτίθεται πως υποτάσσουν τη χαοτική γήινη πραγματικότητα σε μια ανθρώπινη κλίμακα, της δίνουν κάποιο νόημα ή τουλάχιστον ένα μέτρο και μια εσωτερική τάξη. Πού πάει ο κόσμος; Μπροστά ή πίσω; Πού βρίσκεται η ανθρώπινη ανάπτυξη; Μεγεθύνεται ή συρρικνώνεται; Προοδεύει ή οπισθοδρομεί; Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομέτρης για να αντιληφθεί ότι οι αριθμοί δεν τα λένε όλα. Απαντούν στο «πόσο», αλλά μπορεί να μη μας λένε απολύτως τίποτα για το «τι».

Έπειτα, υπάρχει κι ένα παρεπόμενο ερώτημα. Ποιοι αριθμοί είναι σε θέση να μας δώσουν έστω μια μικρή ιδέα για την πραγματικότητά μας; Και ποιος τους διαλέγει; Υπάρχει το παράδειγμα της μεσαιωνικής και της προκαπιταλιστικής Ευρώπης, όπου οι αριθμοί μετρούσαν αποκλειστικά τη βούληση των βασιλέων, των αριστοκρατών και των φεουδαρχών να πλουτίσουν εις βάρος όλων των άλλων κοινωνικών στρωμάτων. Καθένας τους μετρούσε κατά βούληση τις αποστάσεις, τις εκτάσεις, τα βάρη, τους όγκους, είχε το δικό του μετρικό σύστημα, το δικό του αριθμητικό σύμπαν, το δικό του νομισματικό σύστημα ή σύστημα τιμολόγησης που το χρησιμοποιούσε για να εκμεταλλευτεί ληστρικά τους «αν-άριθμους» υποτελείς με τους οποίους συναλλασσόταν. Άλλα τα μέτρα στη γαλλική αυτοκρατορία, άλλα τα σταθμά στα γερμανικά κρατίδια, άλλα στη Γηραιά Αλβιώνα.

Ο παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός υποτίθεται ότι ενοποίησε το σύμπαν των αριθμών που μετρούν τις οικονομίες και τις κοινωνίες. Αλλά το μέτρο του κόσμου παρέμεινε ολιγαρχικό. Ίσως είναι πιο ολιγαρχικό από ποτέ. Μπορεί πλέον να μετριούνται τα πάντα, από την ποσότητα μεθανίου που εκπέμπουν οι περδόμενες γαλακτοφόρες αγελάδες μέχρι τον αριθμό των δακτυλισμών που κάθε μέρα πραγματοποιούν τα εκατομμύρια χρήστες υπολογιστών, αλλά το μέτρο του κόσμου παραμένει εμπορευματικό, υποταγμένο στην εξίσωση κόστος-απόδοση, στην αριθμητική της μεγέθυνσης και τελικά του κέρδους. Όταν το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ, η Παγκόσμια Τράπεζα, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών κι όλοι οι συναφείς διακρατικοί ή ιδιωτικοί οργανισμού μετρούν τις απειροελάχιστες μετακινήσεις και αυξομειώσεις του πλούτου, κατά χώρα ή παγκόσμια, στην ουσία δεν έχουν άλλο κριτήριο από τη συσσώρευση κεφαλαίου. Είτε αυτό περιφέρεται με τον μανδύα του εθνικού πλούτου είτε ίπταται ξεδιάντροπα σαν κερδοσκοπικό γεράκι πάνω από τα θύματά του.

Οι άρχοντες των αριθμών δεν ενδιαφέρονται διόλου να μετρήσουν την ανθρώπινη κατάσταση – την ευτυχία, τη δυστυχία, την ικανοποίηση, τη δυσφορία, τον θυμό, την ηρεμία, την απελπισία, την αισιοδοξία, την απογοήτευση, την ανοχή, την οργή, ακόμη κι αυτή τη στοιχειώδη και αρχέγονη μάχη της επιβίωσης. Κι όταν παρεμπιπτόντως το κάνουν είναι απλώς για να μη λείψει κανένας συντελεστής από τον ιερό αλγόριθμο της «ευημερίας»: μετρούν το «οικονομικό κλίμα», την «καταναλωτική εμπιστοσύνη», την «πολιτική εμπιστοσύνη», την «εμπιστοσύνη στους θεσμούς», την «κλίμακα αισιοδοξίας – απαισιοδοξίας» μόνο στον βαθμό που αυτές μπορούν να επηρεάσουν τους όρους αναπαραγωγής του κεφαλαίου, την εντροπία των αγορών και την ευστάθεια του πολιτικού status.

Αυτό επιτρέπει -υποτίθεται- στο υπουργείο Οικονομικών ή στην τρόικα να ισχυρίζονται με το ύφος επιστημονικής αυθεντίας ότι, μετρώντας ευρώ προς ευρώ τη «δημοσιονομική και μεταρρυθμιστική πρόοδο» της χώρας -έλλειμμα, χρέος, έσοδα, νομισματική κυκλοφορία, πληθωρισμό, εισαγωγές, εξαγωγές-, κάνουν κάτι που έχει κάποια σημασία για την κοινωνία και τους πιο αδύναμους κρίκους της. Πέρασαν και δεν κόλλησαν… Η αριθμολαγνεία τους θα είχε κάποια αντικειμενικότητα αν είχαν υιοθετήσει, τουλάχιστον, δείκτες μέτρησης της ανθρωπιστικής κρίσης που προκαλούν: Πόσο έχει αυξηθεί η θνητότητα στους χρόνια ασθενείς, στους υπερήλικες, στους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας; Ποιος μετράει επίσημα τις αυτοκτονίες και τις απόπειρες; Ποια επίσημη Αρχή μετράει τα περιστατικά κατάθλιψης, την υποβάθμιση της ποιότητας της διατροφής και διαβίωσης του πληθυσμού; Πώς θα μετρηθεί η προϊούσα εξαφάνιση του γέλιου, η «εγκατάσταση» της δυσφορίας και του θυμού στα ανθρώπινα πρόσωπα, η απώλεια του κοινωνικού μας ήθους, η διάβρωση των κοινωνικών σχέσεων ή η κατάρρευση της αυτοεκτίμησης των νέων ανθρώπων, που εκτός από άνεργοι αρχίζουν και νιώθουν άχρηστοι, ανίκανοι και περιττοί; Και ποιος θα αναλάβει να μετρήσει την έλλειψη μέτρου, την αναλγησία και τη βλακεία των «μετρητών»;

ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ

Και ελάλησεν ο Κύριος προς Μωυσήν λέγων. Λάβε το κεφάλαιον των σκύλων της αιχμαλωσίας από ανθρώπου έως κτήνους, συ και Ελεάζαρ ο ιερεύς και οι άρχοντες των πατριών της συναγωγής, και διελείτε τα σκύλα ανά μέσον των πολεμιστών των εκπεπορευμένων εις την παράταξιν, και ανά μέσον πάσης συναγωγής. Και αφελείτε τέλος Κυρίω παρά των ανθρώπων των πολεμιστών των εκπεπορευμένων εις την παράταξιν μίαν ψυχήν από πεντακοσίων, από των ανθρώπων και από των κτηνών και από των βοών και από των προβάτων και από των όνων· και από του ημίσους αυτών λήψεσθε και δώσεις Ελεάζαρ τω ιερεί τας απαρχάς Κυρίου. Και από του ημίσους του των υιών του Ισραήλ λήψη ένα από τα πεντήκοντα των ανθρώπων και από των βοών και από των προβάτων και από των όνων και από πάντων των κτηνών και δώσεις αυτά τοις Λευίταις τοις φυλάσσουσι τας φυλακάς εν τη σκηνή του Κυρίου. Και εποίησε Μωυσής και Ελεάζαρ ο ιερεύς καθά συνέταξε Κύριος τω Μωυσή. Και εγεννήθη το πλεόνασμα της προνομής, ο προενόμευσαν οι άνδρες οι πολεμισταί από των προβάτων, εξακόσιαι χιλιάδες και εβδομήντα και πέντε χιλιάδες και βόες δύο και εβδομήκοντα δύο και εβδομήκοντα χιλιάδες και όνοι μία και εξήκοντα χιλιάδες και ψυχαί ανθρώπων από των γυναικών, αι ουκ έγνωσαν κοίτην ανδρός, πάσαι ψυχαί δύο και τριάκοντα χιλιάδες. 

Παλαιά Διαθήκη, Αριθμοί, κ. 31 (σ.σ. η κατά Μωυσή δημοσιονομική πολιτική των Εβραίων μετά την Έξοδο)


(Επενδυτής, 13/7/2013)

Κυβέρνηση πολιτικών αποβρασμάτων !!!

Ούτε στην Κρήτη δεν μπορεί πια να σταθεί ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ούτε στο πιο ακραίο προπύργιο του ΠΑΣΟΚ, όπως αποδείχθηκε από την περιοδεία του στο νησί.

Με θύελλα διαμαρτυριών, φραστικών επιθέσεων και εκτοξευθέντων μικροαντικειμένων πάσης φύσεως τον υποδέχτηκαν οι Κρητικοί, προκαλώντας ματαιώσεις συναντήσεών του και οχύρωσή του στο ξενοδοχείο στο Ηράκλειο, προκειμένου να αποφύγει τον εξευτελισμό της φάπας, ενώ χρειάστηκε ειδικό σχέδιο με …πρόβες(!) της αστυνομίας για να τον χώσουν στο ξενοδοχείο πριν τον προλάβει ο κόσμος.

Όχι φυσικά ότι συγκινεί τον… αρχηγό του ΠΑΣΟΚ το μίσος του λαού, ακόμη και των ψηφοφόρων του …ΠΑΣΟΚ(!) εναντίον του προσώπου του.

Του Γιώργου Δελαστίκ στο Πριν

Ο Βενιζέλος ξανάγινε υπουργός. Αυτό είναι το θεμελιώδες και όλα τα υπόλοιπα είναι ασήμαντες λεπτομέρειες γι’ αυτόν. Δεν βλέπετε τι αγώνα κάνει ο άλλος φωστήρας του ΠΑΣΟΚ, ο επί τριακονταετία υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, προκειμένου να προσληφθεί στην κυβέρνηση Σαμαρά; Ξέρασε όλη η Ελλάδα πάνω του ακούγοντας τα όσα είπε προκειμένου να συγκινήσει τον ακροδεξιό ένοικο του Μαξίμου που ξέρει ότι θα πέσει θύμα έξωσης μόλις γίνουν εκλογές και γι’ αυτό προσπαθεί να τις αποφύγει με κάθε τρόπο. Αυτογελοιοποιήθηκε για χιλιοστή φορά ο Πάγκαλος, αλλά ακόμη τίποτα. Και τι δεν είπε! «Κομμουνιστικό όργανο ήταν η ΕΡΤ. Κομμούνιζε από το πρωί ως το βράδυ. Μέχρι αηδίας», δήλωσε εμβριθώς στον ραδιοσταθμό Βήμα FM! Όλη η Ελλάδα θεωρούσε την ΕΡΤ του Σαμαρά εμετική σαν την ΥΕΝΕΔ επί χούντας και ο Πάγκαλος τη θεωρούσε …«κομμουνιστικό όργανο»! Φανταστείτε με τι φασιστικά αποβράσματα έχουμε μπλέξει! Έκανε κι άλλες φιλότιμες προσπάθειες ο Πάγκαλος για να πετύχει την πρόσληψή του ως υπουργού γιατί τα τεστ που πρέπει να περάσει κάποιος για να καθήσει σε υπουργικό θώκο είναι πολύ δύσκολα σε ό,τι αφορά στο πολιτικό θράσος. Κολώνει όμως ο Πάγκαλος ποτέ στο θέμα του ξετσίπωτου κυνισμού; Ουδέποτε.

«Υποστηρικτές όλων των τραμπούκων και όλων των κακοποιών(!)» είναι αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Πάγκαλος. «Έχουν μαζέψει όλα τα κατακάθια της κοινωνίας» πρόσθεσε και προχώρησε στην πρόβλεψη ότι «το καλοκαίρι θα κάνουν τραμπουκισμούς, αλητείες, αταξίες», αποδεικνύοντας έτσι ότι θέλει να φάει τη θέση του Δένδια στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Για να συγκινήσει τον «άκαρδο» Σαμαρά, ο Πάγκαλος δεν δίστασε να εμφανίσει τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως …αναρχοκομμουνιστές(!) που «δεν θέλουν να κυβερνήσουν κοινοβουλευτικά τη χώρα, αλλά να συντηρήσουν μέσα από το χάος που θα δημιουργήσουν την επαναστατική τους προοπτική»!!! Είδατε τι θαύματα κάνει η προτέρα μαρξιστική παιδεία του Πάγκαλου, του Γεωργαλά (του προπαγανδιστή της χούντας των συνταγματαρχών) και των ομοίων τους; Πάντως, εικόνισμα πρέπει να του κάνει του Πάγκαλου ο Τσίπρας! Δυο-τρεις τέτοιες συνεντεύξεις να δώσει ακόμα ο Πάγκαλος και την αυτοδυναμία την έχει στην τσέπη ο Αλέξης! Όσο όμως παραμένουν ακόμη στην εξουσία ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διαλύσουν τη χώρα και να την μετατρέψουν σε ένα απέραντο ανθρωποσφαγείο εργαζομένων. Μόνο αυτή την εβδομάδα αποφάσισαν να υποβαθμίσουν σε δασκάλους δημοτικού σχολείου 5.000 καθηγητές γυμνασίων και λυκείων. Να καταργήσουν 2.500 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, καταργώντας 46 από τις 110 ειδικότητες που υπήρχαν στα δημόσια επαγγελματικά λύκεια και να απολύσουν 2.000 καθηγητές με το τέχνασμα της διαθεσιμότητας. Στόχος να κατευθυνθούν δεκάδες χιλιάδες μαθητές σε ιδιωτικά ΙΕΚ για να τους γδάρουν οικονομικά οι ιδιοκτήτες!

Προωθούν επίσης ακάθεκτοι την κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος υγείας, με κύριο όπλο το τέρας του ΕΟΠΠΥ που δημιούργησαν ακριβώς γι’ αυτόν το σκοπό. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ στη Βουλή, ο οργανισμός αυτός δημιουργεί νέα χρέη με τον ιλιγγιώδη ρυθμό των σχεδόν …4 εκατομμυρίων ευρώ την ημέρα! Καθώς οι απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων οδηγούν στην κατάρρευση των εσόδων του, η κυβέρνηση ετοιμάζεται όχι να αλλάξει τη μνημονιακή πολιτική, αλλά να επιβάλει …νέους φόρους για την υγεία! Την ίδια ώρα ετοιμάζεται να κλείσει ως τα τέλη αυτού του μήνα και 13 νοσοκομεία, ενώ θα κλείσει δεκάδες νοσοκομεία και κέντρα υγείας στις αρχές του 2014! Τίποτα δεν θα αφήσει όρθιο για την κυβέρνηση που θα την διαδεχθεί. Το μόνο που ενδιαφέρει αυτούς τους πολιτικούς απατεώνες που μας κυβερνούν είναι πώς θα γλιτώσουν το τομάρι τους και δεν θα μπορέσει να τους βάλει φυλακή η επόμενη κυβέρνηση για τα οικονομικά εγκλήματα που ενδεχομένως θα έχουν διαπράξει. Έτσι η κυβέρνηση έφερε στο πολυνομοσχέδιο διάταξη με την οποία απαλλάσσει κάθε ποινικής και αστικής ευθύνης τα μέλη της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), την οποία διοίκηση θέλουν να «κρεμάσουν» οι τραπεζίτες για προκλητική, όπως ισχυρίζονται, προτίμηση να εκχωρηθεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε συγκεκριμένη ιδιωτική τράπεζα.

Από τις αστικές και ποινικές ευθύνες έχει απαλλαγεί η διοίκηση και του ΤΑΙΠΕΔ, του ταμείου εκποίησης δηλαδή της δημόσιας περιουσίας έναντι πινακίου φακής. Την εποχή αυτή είναι βέβαιο ότι θα πλουτίσουν κάποιοι, όπως ακριβώς έγινε με τους μαυραγορίτες κατά τη διάρκεια της παλιάς γερμανικής κατοχής, της ναζιστικής. Έτσι και τώρα η νέα γερμανική κατοχή θα αναδείξει τους νέους μαυραγορίτες, το ίδιο αδίστακτους όπως οι παλιοί και προερχόμενους πάλι από τη δοσίλογη Δεξιά. Θα τους αφήσουμε πάλι να πλουτίσουν στην υγεία των κορόιδων; Αν ναι, είμαστε άξιοι της τύχης μας.

πηγη

Δημοψήφισμα μέσα από το οποίο οι Έλληνες Πολίτες ζητούν - Απαγόρευση κράτησης και κατασχέσεων ακινήτων για όλα τα χρέη.

H AΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!
www.dimovoulio.gr

dimopsifisma@dimovoulio.gr


Ιπποκράτους 125 - Αθήνα

************

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

22.000.000 Αιγύπτιοι Πολίτες μέσα από ηλεκτρονική ψηφοφορία κατάφεραν να διώξουν τον Μόρσι από την Αίγυπτο.

Με αποφασιστικές και γρήγορες κινήσεις η αμεσοδημοκρατική οργάνωση tamarod (οι επαναστάτες) έδωσαν ένα καίριο χτύπημα στη νέα τάξη πραγμάτων και στη διεθνή ολιγαρχία οδηγώντας στην αποπομπή του δοτού προέδρου.

Το Δημοβούλιο Πολιτών και το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας είχε ενημερωθεί ήδη από τον Απρίλιο του 2013 για τις δραστικές κινήσεις που θα επιχειρούσε το αιγυπτιακό κίνημα άμεσης δημοκρατίας.

Μέσα στα πλαίσια του παγκόσμιου σχεδιασμού των αμεσοδημοκρατικών κινημάτων για συνολική αντεπίθεση και πλήρη ρήξη με τη νέα τάξη πραγμάτων και τη διεθνή τραπεζική ολιγαρχία το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας ξεκίνησε στην Ελλάδα Δημοψήφισμα μέσα από το οποίο οι Έλληνες Πολίτες ζητούν:

Απαγόρευση κράτησης και κατασχέσεων ακινήτων για όλα τα χρέη.

Είμαστε αποφασισμένοι:

Οι περιουσίες των Ελλήνων δεν θα κατασχεθούν.
Οι Έλληνες θα μείνουν ελεύθεροι.
Η διεθνής κλεπτοκρατία δεν θα περάσει.
Είναι στο χέρι μας να τους δώσουμε το πρώτο ηχηρό χαστούκι που θα τους συνταράξει συθέμελα υπογράφοντας όλοι στο δημοψήφισμα ενάντια στις κατασχέσεις το οποίο θα αποτελέσει αρχή για την κατάργηση όλων των μνημονίων και το ξεκούμπισμα των αμερικανο-αγγλο-φραγκο-γερμανών φεουδαρχών από την χώρα.

Η θέληση των Λαών θα επικρατήσει.

Μπορείτε επίσης να ζητάτε διευκρινήσεις στην ηλ. διευθυνση dimopsifisma@dimovoulio.gr

ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

"ΟΤΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΕΚΡΑΓΕΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΘΑ'ΧΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ"

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΑΣ
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr
twitter: @egerssi

Στην εποχή των μνημονίων για την εξυπηρέτηση του χρέους προς τους δανειστές μας τοκογλύφους, ο λαός μας έχει απόλυτα εξαθλιωθεί και κάθε μέρα που περνά εξαθλιώνεται περισσότερο, αφού νέα μέτρα θα αποφασίζονται εναντίον του, προκειμένου να εισπράττουν οι προδοτικές Ελληνικές κυβερνήσεις την κάθε δόση δανείου για να πληρώσουν τους τόκους των προηγουμένων. Έτσι, αυτή η σαρωτική λαίλαπα των μνημονίων, έχει διαλύσει τα ελληνικά νοικοκυριά με αποτέλεσμα την μείωση των μισθών και των συντάξεων, τη ληστρική αρπαγή του χρυσού μέσω των καταστημάτων αγοράς χρυσού που ξεπηδούν σαν μανιτάρια σε όλες τις γειτονιές της επικράτειας, τη φορομπηχτική πολιτική (χαράτσια) ακόμη και για την πρώτη κατοικία, το πιθανό έως σίγουρο κούρεμα των αποταμιευτικών καταθέσεων. Αυτή η πολιτική των μνημονίων έχει κλείσει τις περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πλέον, πολλές μεγάλες επιχειρήσεις είτε κλείνουν ολοσχερώς μεταφέροντας σε άλλες χώρες τις δραστηριότητές τους, είτε μειώνουν δραστικά το προσωπικό των επιχειρήσεών τους. Αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι η ανεργία να αγγίζει το 30% του πληθυσμού μας (μεγαλύτερο στην ΕΕ μαζί με την Ισπανία) και το 65% στους νέους μας, το μέλλον και η ύπαρξη της πατρίδας μας. Πρόσφατα δε, η γερμανική εφημερίδα Bild, «ταξίδεψε» μέχρι τα Ιωάννινα και κατέγραψε την σκληρή πραγματικότητα: «Η Bild βρέθηκε στην χωρίς ελπίδα περιοχή της ΕΕ, τα Ιωάννινα, όπου το ποσοστό ανεργίας στους νέους είναι της τάξεως του 70% και συνομίλησε με αρκετούς από αυτούς τους νέους».

http://www.bild.de/bild-plus/politik/ausland/griechenland-krise/bild-in-ioannina-dem-schlimmsten-ort-der-eu-31110874,view=conversionToLogin.bild.ht

Ωστόσο, το μέλλον του κάθε τόπου είναι οι νέοι του. Οι νέοι άνθρωποι, που έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους, όπου ξεχειλίζει από μέσα τους η όρεξη για το κυνήγι των ονείρων τους και ο ενθουσιασμός για να δουλέψουν και να πετύχουν τους στόχους τους. Οι νέοι είναι αυτοί που οφείλουν και μπορούν να βγαίνουν μπροστά για να διεκδικούν έναν κόσμο που θα τους καλύπτει και θα τους γεμίζει για να ζήσουν. Και όχι μόνο αυτούς, αλλά τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Έναν κόσμο σίγουρα πολύ καλύτερο από αυτόν που έχουν στις μέρες τους. Αυτά όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία για τη νέα γενιά στην Ελλάδα έχουν όχι μόνο ανατραπεί, αλλά έχουν ενταφιαστεί. Οι νέοι σήμερα, στην Ελλάδα του 2013, μπορεί να έχουν την όρεξη και τη σπίθα μέσα τους, αλλά στερούνται ελπίδας και προοπτικής για το αύριο. Η τόσο μεγάλη αστάθεια του σήμερα γεννά ακόμα μεγαλύτερη αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα. Και δεν είναι μόνο ο βιασμός των ονείρων τους σε καθημερινή βάση, αλλά είναι και ο καθημερινός βιασμός των ανθρώπων του περιβάλλοντός τους. Υπό τις παρούσες συνθήκες, πώς μπορεί ένας νέος να αντιμετωπίσει την ολική κατάρρευση όλων των ηθικών αξιών και την εξαφάνιση κάθε ίχνους αξιοκρατικής διαδικασίας σ' αυτή τη χώρα; Πώς μπορεί να αντιδράσει βλέποντας τη χώρα του να πτωχεύει και να γίνεται τροφή των ξένων τοκογλύφων και κερδοσκόπων; Τι μπορεί να σκέφτεται γι' αυτή τη χώρα που δεν κρατά στα χέρια της πλέον τα κυριαρχικά της δικαιώματα; Πώς μπορεί να αισθάνεται βλέποντας τους γονείς του να μη μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τους μισθούς συνεχώς να μειώνονται και τις συντάξεις να κουρεύονται με την ψιλή, παρ' όλο που δούλεψαν μια ολόκληρη ζωή και άξιζαν σίγουρα πολλά περισσότερα; Τι αισθάνεται όταν βλέπει, πως τελειώνοντας τη σχολή του έχει ελάχιστες πιθανότητες να βρει δουλειά; Και αν βρει θα αμείβεται με ένα κομμάτι ψωμί! Όλοι οι κόποι αυτού και της οικογένειάς του, να πηγαίνουν στον κάλαθο των αχρήστων; Πώς μπορεί δηλαδή σήμερα ένας νέος να ονειρευτεί; Του έχει απαγορευτεί αυτό, όπως και τόσα άλλα!

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να είσαι νέος στην Ελλάδα του 2013. Όλα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και δεν υπάρχει καμιά προοπτική. Γι' αυτό, πολλοί νέοι φεύγουν για το εξωτερικό. Η Ελλάδα σίγουρα χρειάζεται τα παιδιά της, όμως είναι και εύκολα κατανοητό το γιατί αποχωρούν. Έξω βρίσκουν τις ευκαιρίες που δε μπορούν να βρουν εδώ. Έξω μπορούν να πιάσουν τόπο οι κόποι τους και να χτίσουν πολύ πιο σταθερά τη ζωή τους. Και στην τελική περίπτωση γιατί να μείνουν εδώ; Για να σπουδάζουν χρόνια ολόκληρα και στο τέλος να καταλήξουν άνεργοι κρεμώντας το χαρτί στον τοίχο ή για να δουλέψουν ανασφάλιστοι για 300 ευρώ το μήνα; Πολλοί είναι οι φοιτητές που καθυστερούν το πτυχίο για να μη βρεθούν στις άθλιες συνθήκες της αγοράς εργασίας της σημερινής Ελλάδας. Αυτό είναι γεγονός. Όμως, οι νέοι προσπαθούν να αντιδράσουν στα δεδομένα της σημερινής εποχής με όπλο τους τη μόρφωση που θα τους γεμίσει με εφόδια για το χλωμό και αβέβαιο μέλλον. Ακόμα και σε αυτό το τραγικό σύστημα Παιδείας της χώρας που αναγκάζει τους φοιτητές να είναι εξαρτημένοι από το κάθε λογής συνδικαλιστικό όργανο των πανεπιστημίων. Και αυτό, γιατί οι οργανώσεις αυτές παρέχουν όλα όσα θα έπρεπε να παρέχουν οι ανύπαρκτες γραμματείες των σχολών και γενικά το κράτος. Έτσι λοιπόν ενώ, οι περισσότεροι φοιτητές θα προτιμούσαν να μην υπάρχουν τέτοια πολιτικά όργανα ανάμεσά τους, είναι όμως αναγκασμένοι να τα στηρίζουν με τον τρόπο τους, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν αξιοπρεπώς τις σπουδές τους. Βέβαια, δεν είναι λίγες οι φορές που οι σχολές βρίσκονται απροστάτευτες στα χέρια των αναρχοαριστερών παρατάξεων που λεηλατούν, καταστρέφοντας τη δημόσια περιουσία μέσω των καταλήψεων. Μπορεί αυτό να μην ακούγεται ωραίο, όμως είναι αληθές, αφού το κράτος αδιαφορεί απίστευτα για τα πανεπιστήμια και αφήνει τους νέους έρμαια των εκπαιδευτικών συνθηκών, αλλά και των ορέξεων ορισμένων καθηγητών, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για το έργο και τη συνέπειά τους. Ναι, έτσι είναι τα πράγματα. Οι νέοι έχουν σήμερα πολλά μέτωπα να αντιμετωπίσουν για να μπορέσουν να κοιτάξουν λίγο πιο αισιόδοξα το μέλλον και αυτό μέχρι στιγμής φαίνεται πολύ μακρινό.

Μετά τα παραπάνω κάποιοι πολύ εύκολα θα μπορούσαν να πουν, πως πρέπει οι νέοι να κατέβουν στους δρόμους. Και όμως, έχει γίνει και αυτό και θα μπορούσε να γίνει σε μεγαλύτερη έκταση, με νέους ενωμένους, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, όμως τα φασιστικά-τρομοκρατικά μέτρα της Ελλάδας του 2013 απαγορεύουν ειρηνικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, όπως πάρα πολλές φορές έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια. Η πλήρης φίμωση του λόγου που δεν επιτρέπει σε κανέναν να εκφράσει την αντίδρασή του σε όλα αυτά τα απάνθρωπα που ζούνε καθημερινά. Αργά ή γρήγορα και αυτό φαίνεται καθαρά, πως μη υπάρχουσας άλλης επιλογής, οι νέοι θα βγουν πάλι πρώτοι στους δρόμους. Δεν είναι τόσο αποχαυνωμένη η νέα γενιά όσο δείχνει ότι είναι. Περνά δύσκολες στιγμές αυτή η γενιά, στα καλύτερά της χρόνια, όμως οι νέοι μας, σιγά- σιγά ξυπνούν και σίγουρα θα δώσουν τους αγώνες τους για το δικό τους αύριο. Στις μέρες μας θα γίνει και θα τη ζήσουμε αυτήν την επαναστατική αλλαγή. Αυτό το καζάνι που βράζει θα εκραγεί και θα παρασύρει όλους εκείνους τους δοσίλογους-προδότες, όργανα των τοκογλύφων δυναστών μας, που έκαναν τους νέους μας να μην ονειρεύονται, να μην ζούνε με αξιοπρέπεια, να ντρέπονται να φωνάζουν, πως είναι Έλληνες, απόγονοι του Λεωνίδα, του Μέγα-Αλέξανδρου, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του Κολοκοτρώνη, του Παπαφλέσσα. Αυτή η επανάσταση θα γίνει από τους νέους μας, γιατί τα παιδιά της Ελλάδος μας, αγαπούν την πατρίδα μας!!!

makeleio.gr

Το σύνδρομο του κοκαλωμένου λαγού (ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ)

Ο λαγός είναι ένα αξιαγάπητο ζώο. Έχει τη δυνατότητα να κινείται ελεύθερα στη φύση και με τις ικανότητες του να ξεφεύγει από κινδύνους και από παγίδες. Με το ισχυρό του άλμα, πετάγεται εύκολα από το ένα μέρος στο άλλο, μην επιθυμώντας να γίνει θύμα. Παρ' όλη την ευελιξία του,

υπάρχει μία στιγμή που ακινητοποιείται. Είναι η στιγμή που κοκαλώνει μπροστά στα δυνατά φώτα ενός αυτοκινήτου τη στιγμή που διασχίζει το δρόμο. Για δέκατα του δευτερολέπτου, δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει, αν και βλέπει το αυτοκίνητο να έρχεται κατά πάνω του, απειλώντας τη ζωή του. Όπως ο λαγός είναι σαστισμένος από τα φώτα, έτσι και οι Έλληνες, έχουν σαστίσει από την ξαφνική κρίση που αντιμετωπίζουν αναπάντεχα. Πως αντιδρούν άραγε;

Οι Συμβιβασμένοι:
Ή αλλιώς οι κοκαλωμένοι λαγοί μπροστά στα φώτα. Ξύπνησαν σε έναν εφιάλτη χωρίς να ξέρουν τι γίνεται, πως βρέθηκαν σε αυτή την κοινωνική φάση. Κάποιοι άλλοι επέλεξαν για αυτούς να βρεθούν εδώ και όπως έτσι τους έμπλεξαν αυτοί, οι ίδιοι είναι που θα τους ξεμπλέξουν. Όχι γιατί υπάρχει εμπιστοσύνη σε εκείνους που αποφασίζουν, αλλά γιατί οι ίδιοι δεν έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους. Άρα δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, από το να περιμένουν. Μία μαγική σκέψη, ένα ευχέλαιο, μία προσευχή σε ό,τι πιστεύουν και θα έρθει η λύση από ψηλά (στην καλύτερη εύχονται να είχαν έστω τα μισά χρήματα από αυτά που δείχνουν συνέχεια τα οικονομικά ρεπορτάζ των δελτίων ειδήσεων.) Μοιρολάτρες, αποδεχόμενοι ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει, αλλά τον αλλάζει η μοίρα, αφήνουν εκείνη να τους ορίσει. Κοκαλωμένοι όπως ο λαγός μπροστά στο αυτοκίνητο, δεν μπορούν να μετακινηθούν, έχουν παγώσει. Η βοήθεια δεν έρχεται από πουθενά και εδώ δεν είναι ταινία να πεταχτεί κάποιος να τους γλιτώσει βγάζοντάς τους από το δρόμο την ύστατη στιγμή. Παραμένουν στη θέση τους, περιμένοντας να έρθει το μοιραίο. Δεν έχουν σκεφτεί ότι μπορούν να το αλλάξουν, γιατί δεν είναι ικανοί αλλά και γιατί η δική τους συμμετοχή είναι πολύ μικρή για να είναι ουσιαστική. Έτσι αποδέχονται το πεπρωμένο τους και υπομένουν ματαιοπονώντας τη στιγμή που θα περάσει το αμάξι από πάνω τους. Γιατί απλά έτσι έπρεπε να γίνει.

Οι Αγανακτισμένοι:
Άνθρωποι που έχουν κυριευτεί από το στιγμιαίο συναίσθημα της αγανάκτησης, δεν μπορούν να το αποβάλλουν. Παρά τη γνωστή βραχυπρόθεσμη παρουσία του, το συναίσθημα αυτό έχει μετουσιωθεί σε οργή, θλίψη, εκδίκηση, προδοσία, άρνηση και κατηγορία. Ένα σύμπλεγμα, που οδηγεί σε πιο πρωτόγονα ένστικτα. Συναισθήματα που δεν αναγνωρίζονται από τους ίδιους και όταν τους τα υποδείξει κάποιος, αυξάνονται επικίνδυνα. Το κυριότερο όμως συναίσθημα είναι αυτό που απουσιάζει, η ευθύνη. Οι αγανακτισμένοι, ζουν στο παράλληλο σύμπαν των συμβιβασμένων. Ενώ εκείνοι περιμένουν τυπολατρικά την απόφαση της ζωής τους από κάποιους άλλους, οι αγανακτισμένοι εξοργίζονται και επιτίθενται σε αυτούς τους άλλους, αισθανόμενοι ότι τους έχουν προδώσει, καθώς δεν έχουν τηρήσει αυτά που τους υποσχέθηκαν. Ή ακόμα ότι τους πήραν αυτά που δικαιούνταν, ακόμα και αν ήξεραν βαθιά μέσα τους ότι δεν ήταν ποτέ δικά τους. Οι "άλλοι" οφείλουν να επανορθώσουν για το κακό που τους βρήκε. Πως; Με το να τους δώσουν πίσω αυτά που τους πήραν. Αν δεν μπορούν, να φύγουν, να μπουν άλλοι που θα τους υποσχεθούν ότι θα το κάνουν. Αν δεν το κάνουν ούτε αυτοί; Τότε, θα καταστραφούν όλα προκειμένου κανείς να μην έχει κανείς τίποτα, να βράζουν όλοι στο ίδιο καζάνι.

Οι Δημιουργικοί:
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν γκρινιάζουν για όλα τα κακά που τους συμβαίνουν από τους άλλους; Κι όμως είναι άνθρωποι που αναλαμβάνουν την ευθύνη τους, αναγνωρίζοντας τι γινόταν στο παρελθόν, το αναδεικνύουν και επιλέγουν να μην ασχοληθούν ξανά μαζί του με τέτοιο τρόπο. Είναι άνθρωποι που είναι ασφαλείς αρχικά με τον εαυτό τους, που δεν φοβούνται να παραδεχτούν ότι είχαν βολευτεί, αλλά επιλέγουν να ξεβολευτούν για να επιβιώσουν. Να προχωρήσουν μπροστά, αξιοποιώντας τη δυναμική τους, επιτρέποντας στον εαυτό τους να ανακαλύψουν καινούριες προοπτικές που δεν ήξεραν ότι διέθεταν μέχρι τώρα. Είναι άνθρωποι, όχι υπεράνθρωποι με μαγικές δυνάμεις, που μεταβολίζουν τις οικονομικές ανάγκες τους σε προσωπικές δυνατότητες για να ξεφύγουν από το αδιέξοδο. Οι δημιουργικοί ανήκουν στο ποσοστό των ανθρώπων που αναλαμβάνουν την ευθύνη τους, που δεν δέχονται να καθοδηγηθούν από την πραγματικότητα και τις συνθήκες, αλλά να τις ορίσουν οι ίδιοι. Η ευθύνη οδηγεί στην σκέψη και η σκέψη στην πρωτοβουλία. Όλα αυτά μαζί, στην πράξη, στην ουσία. Χωρίς οδηγούς για διεξόδους από την κρίση, κάθε άνθρωπος επιλέγει υποκειμενικά την λύση που θα τον βγάλει αξιοπρεπώς από το επερχόμενο αδιέξοδο. Το αρνητικό, το μαύρο υπάρχει έξω, μπορεί και μέσα, αλλά δεν κάνουν ότι δεν το βλέπουν. Όχι μόνο το βλέπουν, αλλά επιλέγουν να το αντιμετωπίσουν όσο τους παίρνει, αντλώντας δύναμη από τον εαυτό τους αλλά και από τους υπόλοιπους γύρω τους. Ο φόβος αναγνωρίζεται, αλλά αποτελεί κινητήρια δύναμη, όχι αφορμή για ακινητοποίηση. Άνθρωποι που διατηρούν την ίδια στάση ζωής ακόμα και στα δύσκολα, για αυτό και δε δέχονται να ετεροκαθοριστούν.

Ο λαγός που βρίσκεται μπροστά στο αμάξι, τυφλωμένος από τα δυνατά φώτα, κοκαλώνει για δέκατα δευτερολέπτου. Οι επιλογές του τρεις: α) παραμένει στη θέση του και τον πατάει το αμάξι β) επιτίθεται στο αμάξι και έχει την ίδια κατάληξη με το α γ) μαζεύει δύναμη στα πόδια του και κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά, ένα μεγάλο άλμα, μακριά, προς τη ζωή.


Χαράλαμπος Παν. Πίσχος, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

poikilotropos

Ποινικές διώξεις σε Διώτη και Καπελέρη

Συνεχίζεται η έρευνα για τα συγγενικά πρόσωπα του Γ. Παπακωνσταντίνου με εντολή του νέου Οικονομικού Εισαγγελέα Π. Αθανασίου

Λίγες ώρες πριν αποφασίσει η Oλομέλεια της Βουλής για την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού
Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση της περιβόητης «Λίστας Λαγκάρντ», οι Οικονομικοί Εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης παρήγγειλαν την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη.

Οι Οικονομικοί Εισαγγελείς ζητούν να ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία και υπεξωγωγή εγγράφου κατά του Ι. Διώτη και για απιστία κατά του Γ. Καπελέρη.
Αναφορικά με τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού η έρευνα θα συνεχιστεί προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποινικά ο ρόλος τους στην όλη υπόθεση.

Αντίθετα, οι οικονομικοί Εισαγγελείς αρχειοθέτησαν τη δικογραφία, κατά το σκέλος που αφορά στην πρώην συνεργάτιδα του κ. Διώτη, Γαλάτεια Μανέ, για την οποία δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα -Ολες οι κινητοποιήσεις

 Κλιμακώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ της Τετάρτης και περιλαμβάνει για πρώτη φορά απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη γενική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία και ολονυκτία στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στους Δήμους και της ΟΛΜΕ.

Η ανακοίνωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

«Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα», αναφέρουν στην ανακοίνωση τα συνδικάτα.

Λουκέτο στους Δήμους

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και όλες οι υπηρεσίες των Δήμων θα παραμείνουν κλειστές, ακόμη και οι κοινωνικές δομές, που πάντα εξαιρούνταν τις υπόλοιπες ημέρες των κινητοποιήσεων.

Και η ΟΛΜΕ στους δρόμους

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν και η ΟΛΜΕ, που χαρακτηρίζει το πολυνομοσχέδιο «'φονιά' που θα επικυρώνει τη συμφωνία κυβέρνησης και Τροϊκανών για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις μαζί με άλλα βάρβαρα μέτρα στο πλαίσιο των Μνημονίων».

Στο χορό των απεργιών και ο κλάδος της Υγείας

Στην γενική απεργία των συνδικάτων θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους που απειλούνται με απόλυση. Συγκεκριμένα, θα απεργήσουν οι γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις υπόλοιπες δομές πρόνοιας.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας αναφέρει πως αν και οι νοσοκομειακοί γιατροί εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις προς αλληλεγγύη στους συναδέλφους που απειλούνται με απόλυση.

«Οι 2.500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας», τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και προειδοποιούν ότι τα προωθούμενα μέτρα θα οδηγήσουν σε κλείσιμο χειρουργικών αιθουσών και κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στη διάλυση τμημάτων.

Απεργούν και οι λιμενεργάτες

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει για σήμερα, Τρίτη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ανακοίνωσαν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ θα συμμετέχουν και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Η κυβέρνηση με το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζει στη Βουλή συνεχίζει με ιδιαίτερο φανατισμό την ίδια αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη πολιτική που μετατρέπει την κοινωνία σ' ένα απέραντο ναρκοπέδιο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ και καλεί τους εργαζόμενους στα Λιμάνια να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία. «Οι νέες κυβερνητικές επιλογές στα εργασιακά, έχουν οδηγήσει τον κόσμο της εργασίας στην εξαθλίωση και παράλληλα έχουν στερήσει τα δημοκρατικά δικαιώματά μας», τονίζει από την πλευρά της σε ανακοίνωσή της η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό στο Λεκανοπέδιο την Τρίτη καθώς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ θα συμμετέχουν στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.

Πηγή:iefimerida.gr

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΤΑXISNET. ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ.ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Σε σκέψεις για νέα παράταση για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων οδηγεί το γεγονός ότι το Τaxisnet, βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.

Μολονότι το Taxisnet έχει «ανοίξει» από τις 24 Μαϊου, παρά ταύτα μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί
μόλις το 30% των φορολογικών δηλώσεων ή περίπου 1.800.000 σε σύνολο περίπου 6.000.000 δηλώσεων που αναμένεται να υποβληθούν φέτος ηλεκτρονικά. Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι ήδη έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά περίπου 1.800.000 δηλώσεις, ενώ βρίσκονται προσωρινά αποθηκευμένες στο σύστημα περίπου 350.000 δηλώσεις.

Σύμφωνα με την Ημερησία, σε στιγμή που οι προθεσμίες λήγουν την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιουλίου, οι σύλλογοι των φοροτεχνικών – λογιστών έχουν ήδη ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να παρατείνει τις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Και να σκεφτεί κανείς ότι τα ταμεία, κύρια και επικουρικά, ακόμα δεν έχουν στείλει τις βεβαιώσεις αποδοχών στους συνταξιούχους ή έχουν στείλει βεβαιώσεις με λάθος ποσά.

Επιπλέον, το Taxisnet παρουσιάζει προβλήματα υπερφόρτωσης, ενώ τα ποσά των τόκων δεν έχουν «περαστεί» ακόμη στους σχετικούς κωδικούς του εντύπου Ε1.

Δεν έχουν στείλει βεβαιώσεις άλλωστε οι τράπεζες για δάνεια που έχουν λάβει οι φορολογούμενοι τα οποία έχουν αποπληρώσει μέσα στο 2012. Στις εφορίες και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μητρώου επικρατεί το αδιαχώρητο με τους φορολογούμενους που σπεύδουν να προμηθευτούν τον «πολύτιμο» κλειδάριθμο για να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση.
 
makeleio.gr

Παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο

Με συντριπτική πλειοψηφία για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα-Για το αδίκημα της νόθευσης παραπέμπεται με 166 ψήφους- Για το αδίκημα της απιστίας με 206 ψήφους- Για το αδίκημα της παραβίασης καθήκοντος με 220 ψήφους- Επόμενο βήμα η συνεδρίαση του
Δικαστικού Συμβουλίου πριν καθίσει στο εδώλιο

Με συντριπτική πλειοψηφία παρέπεμψε η Ολομέλεια της Βουλής τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα.

Πιο αναλυτικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει ως εξής:

Σε σύνολο 283 παρόντων βουλευτών, βρέθηκαν 269 έγκυρα ψηφοδέλτια, 9 άκυρα και 5 λευκά.

Για το αδίκημα της νόθευσης: Υπερ της παραπομπής ψήφισαν 166 βουλευτές, κατά 34 και 67 παρών

Για το αδίκημα της απιστίας: Υπέρ 206, κατά 42 και παρών 18

Για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος: 220 υπέρ, 35 κατά και 11 παρών

Να σημειωθεί ότι υπερ της παραπομπής του πρώην υπουργού για τα αδικημάτων της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος είχαν ταθεί όλοι οι εκπρόσωποι κομμάτων, ενώ για αυτό της νόθευσης είχε διαφωνήσει η αξιωματική αντιπολίτευση με τους εκπροσώπους της να ζητούν την αντικατάστασή του από με το αδίκημα της υπεξαγωγής σε βαθμό κακουργήματος.

Σε κάθε περίπτωση, ακολουθεί η συγκρότηση του Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελείται από λειτουργούς της Δικαιοσύνης στον Άρειο Πάγο, στην Εισαγγελία και στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα εκδώσει βούλευμα τόσο για το θέμα της παραγραφής των αδικημάτων όσο και για την νομική στοιχειοθέτηση του κατηγορητηρίου.

Χρονικός περιορισμός για την ετυμηγορία του Συμβουλίου δεν υπάρχει, στην περίπτωση όμως που δεν διαπιστώσει κώλυμα, τότε συγκαλείται Ειδικό Δικαστήριο.

Νωρίτερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιχείρησε μια υστάτη προσπάθεια να αντιστρέψει τα συντριπτικά εις βάρος του στοιχεία μιλώντας για «πολιτική δίωξη» με «προκατασκευασμένο πόρισμα» και για στοχοποίησή του επειδή -όπως είπε- «υπήρξα ο Υπουργός Οικονομικών που έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο».

Υποστήριξε ότι η περίπτωσή του είναι παρόμοια με την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου το 1989 και με του κ. Αμπτουλάχ Οτσαλάν, ενώ στο κλείσιμο της ομιλίας του επισήμανε με συναισθηματική φόρτιση ότι «από αυτή την ιστορία δεν έκανα περιουσία… χρέη έχω»!

Επιχείρησε δε να μεταδώσει συναισθηματικό τόνο στην αίθουσα μιλώντας για «ανέντιμη δίωξη» και κάλεσε τους βουλευτές να τοποθετηθούν όχι με βάση το πόρισμα αλλά «με όσα γνωρίζετε για εμένα».

Πέραν αυτών, επισήμανε ότι δεν ήταν αυτός που «έθαψε» την λίστα αλλά οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Ιωάννης Διώτης και πρόσθεσε για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «επιβραβεύεται και γίνεται αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών… Ave Ceasar! Morituri te salutant! Πόσος παραλογισμός μπορεί πια να χωρέσει σε αυτή την υπόθεση;».

Πάντως, ο πρώην υπουργός έδειξε να έχει πλήρη επίγνωση της νομικά δύσκολης θέσης του λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «το πόρισμα προτείνει την παραπομπή μου στο Ειδικό Δικαστήριο με βαρύτατες κατηγορίες, οι οποίες επισείουν πολυετή φυλάκιση».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε, ότι αρνείται τις κατηγορίες «ούτε απιστία έχω διαπράξει, ούτε νόθευση εγγράφου, ούτε παράβαση καθήκοντος» επισημαίνοντας ότι αυτός ήταν που έφερε την λίστα στην Ελλάδα.

Αναφορικά με το συνοδευτικό έγγραφο των γαλλικών αρχών υποστήριξε ότι «η επίκληση των κειμένων αυτών έγινε προκειμένου να τηρηθούν τα προσχήματα στη διαβίβαση στοιχείων που όλοι ξέρουν ότι είναι παράνομα. Προκειμένου οι Γάλλοι να μας στείλουν μεν τα στοιχεία, κάνοντας το καθήκον τους προς μία χώρα που ζήτησε βοήθεια, αλλά με τρόπο όμως που να τους εκθέτει όσο γίνεται λιγότερο, που να μη γίνει βούκινο. Γι αυτό εξάλλου ούτε πρωτοκολλούν την επιστολή τους, ούτε περιγράφουν τα στοιχεία που στέλνουν». Σημείωσε ότι αντιθέτως με όσα του καταλογίζει το πόρισμα, ο ίδιος έδωσε εντολή ελέγχου στο ΣΔΟΕ στηρίζοντας την επιχειρηματολογία του στο χειρόγραφο που έδωσε άτυπα στον κ. Καπελέρη με δέκα ονόματα.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι για να αντικρούσει το αδίκημα της απιστίας και της ζημίας που προκάλεσαν οι δικοί του χειρισμοί στα δημόσια ταμεία είπε: «Πόσα ακριβώς χρήματα έχουν εισρεύσει στα ταμεία του Δημοσίου μέχρι σήμερα; Όσο ήμουν εγώ Υπουργός Οικονομικών τα στοιχεία υπήρχαν στην Ελλάδα 9 μήνες. Άλλους τόσους μήνες όσο ήταν Υπουργός Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος - και άλλους 8 μήνες με τα στοιχεία στην κατοχή του όσο δεν ήταν Υπουργός. Και έχουν περάσει άλλοι 9 μήνες από τότε που ο κ. Βενιζέλος παρέδωσε εκ νέου το USB και είναι ξανά στη διάθεση του ΣΔΟΕ. Πόσα χρήματα έχουν εισπραχθεί με βάση τις καταθέσεις των Ελλήνων που είναι στη «λίστα Λαγκάρντ»;».

Στο μόνο σημείο που ο πρώην υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι φέρει ευθύνη ήταν αυτό για την απώλεια του αυθεντικού CD. Συγκεκριμένα είπε: «Έχει γίνει πολύς λόγος για το «χαμένο CD» των Γάλλων. Λυπάμαι πραγματικά που το CD δεν έχει βρεθεί, έχω αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτό, και έχω ήδη πληρώσει βαρύ τίμημα».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε για «ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής» μέσω «πολιτικής αντιπαράθεσης για το χειρισμό της λίστας» και πρόσθεσε «μετατρέπετε σε ποινικό αδίκημα μία πολιτική στάθμιση χειρισμού ενός ευαίσθητου ζητήματος απόρρητων πληροφοριών».

Υποστήριξε ότι το ΣΔΟΕ κάνοντας «κατάχρηση εξουσίας» έβγαλαν πόρισμα για τους συγγενείς του που τους καταλογίζει «μαύρη τρύπα» στις φορολογικές τους δηλώσεις. Επιχείρησε να στηρίξει ότι η δίωξη εναντίον του είναι προϊόν πλεκτάνης καθώς – όπως είπε – «είναι απολύτως προφανές ότι ενόχλησα πολλούς επιχειρηματικά και πολιτικά, και πολλοί θα ήθελαν την πολιτική μου εξόντωση. Όπως είμαι σίγουρος ότι ενόχλησα μηχανισμούς στο ΣΔΟΕ την ησυχία των οποίων τάραξα».

Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «για όλα τα δεινά της χώρας, δεν φταίω εγώ. Δεν είναι μόνο ότι είναι άδικο να γίνεται προσπάθεια να ξεπλυθούν τα αμαρτήματα πολλών κυβερνήσεων, και των δύο κομμάτων, στην πλάτη μου. Είναι κάτι παραπάνω: είναι ανέντιμο».

Η συζήτηση

Νωρίτερα, στη διάρκεια της συζήτησης, από την ΝΔ, ο κ. Ανδρέας Κουτσούμπας επισήμανε την νομική αρτιότητα του πορίσματος της πλειοψηφίας και στάθηκε στο γεγονός ότι και οι πορισματικές γνώμες των υπόλοιπων κομμάτων είναι «σχεδόν» ταυτόσημες με αυτό που συζητά η Ολομέλεια.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι το πόρισμα της πλειοψηφίας αποτελεί «την επιτομή της υπόθαλψης» εξηγώντας ότι «δύο υπουργοί, οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος, κατελήφθησαν με τα πειστήρια του εγκλήματος στα χέρια, αλλά αποτράπηκε η απόδοση ποινικών ευθυνών σε όλους».

Σημείωσε ότι «το πόρισμα αυτό οδηγεί στην συγκάλυψη ευθυνών και στην υπόθαλψη τόσο του κ. Βενιζέλου όσο και του κ. Παπακωνσταντίνου για μείζονες πλευρές της ποινικής τους ευθύνης με πρώτο το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου». Πέραν αυτών, επισήμανε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να κλείσουν «άρον – άρον» τις εργασίες της προανακριτικής προκειμένου «να μην υπάρξουν από τον ΣΔΟΕ έρευνες και στα υπόλοιπα πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ» εξηγώντας ότι μεταξύ αυτών βρίσκονται ηχηρά ονόματα του πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου.

Ο κ. Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ) εστίασε τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ και στις καταγγελίες της κυρίας Κωνσταντοπούλου περί «συγκάλυψης και υπόθαλψης» απαντώντας: «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προκατασκευάσει την πορισματική του γνώμη. Είχε δημιουργήσει από πριν ένα έργο με γκέστ σταρ την κυρία Κωνσταντοπούλου προκειμένου να εκφράσει το αντιπασοκικό του αίνος και τα πολιτικά του μίση… Όπως το ’89 τότε που με συκοφαντίες πολέμησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου έτσι και τώρα η νεότερη γενιά συνεχίζει το πολιτικό μίσος για το ΠΑΣΟΚ».

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος επισήμανε τις ποινικές ευθύνες Παπακωνσταντίνου – Βενιζέλου, ενώ σημείωσε και τις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε «τερατούργημα» τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, ζήτησε να «πάει φυλακή» ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε «στην φυλακή πρέπει να πάνε και οι κ.κ. Βενιζέλος και Παπανδρέου. Όχι στην VIP πτέρυγα αλλά στην πρώτη μαζί με Αφγανούς και Πακιστανούς για να βιώσουν την πολυπολιτισμικότητα που θέλουν».

Ο κ. Βασίλης Οικονόμου «δείχνοντας» προς τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «πολιτικές στοχεύσεις» και εξήγησε ότι έργο της επιτροπής ήταν η αναζήτηση των ευθυνών του κ. Παπακωνσταντίνου.

Τέλος, ο κ. Σπύρος Χαλβατζής (ΚΚΕ) υπενθύμισε πως «ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέλαβε 2.062 ονόματα σε CD, δεν το πρωτοκόλλησε, το κράτησε άτυπα και το παρέδωσε όχι στην μορφή που το παρέδωσε αλλά ως USB. Δεν έκανε καμία προσπάθεια αξιοποίησης της λίστας για να αντιμετωπίσει περιπτώσεις φοροδιαφυγής και από την στάση του ζημιώθηκε το Δημόσιο…».

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για κρίσιμα ερωτήματα που δεν φώτισε η εξάμηνη έρευνα της επιτροπής, ενώ έθεσε και θέμα παραγραφής των αδικημάτων του κ. Παπακωνσταντίνου, προαναγγέλλοντας με τον τρόπο αυτό την αρνητική του στάση απέναντι στην ενδεχόμενη παραπομπή του πρώην υπουργού.

Πηγή :protothema.gr

Οι παράγοντες της φορολογικής δικαιοσύνης!

Φορολογική ασυλία για τα 22 μόνιμα εγκατεστημένα στην Ελλάδα στελέχη και απλά μέλη των κλιμακίων της Τρόικα, αλλά και για τους 28 μόνιμα εγκατεστημένους στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες εμπειρογνωμόνων της Task Force, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.



 Σύμφωνα με δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής, η φωτογραφική διάταξη προβλέπει ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών, δεν θα λογοδοτούν στις ελληνικές αρχές για οποιεσδήποτε αγορές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας πραγματοποιούν στην Ελλάδα, καθώς απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης και το «πόθεν έσχες» της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας.
 
Με τη διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 30 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπεται ότι οι ρυθμίσεις των άρθρων 31-34 του ίδιου Κώδικα, οι οποίες αφορούν στον προσδιορισμό των εισοδημάτων με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων δεν ισχύουν για «κάθε φυσικό πρόσωπο που εργάζεται σε θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Διεθνούς Οργανισμού που έχει εγκατασταθεί βάσει διεθνούς συνθήκης την οποία εφαρμόζει η Ελλάδα».
 

Η διάταξη αφορά όλα τα μόνιμα εγκατεστημένα στην Ελλάδα στελέχη και τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, που απαρτίζουν τα κλιμάκια των ελεγκτών της τρόικας και λειτουργούν ως μόνιμοι τοποτηρητές των δανειστών σε υπουργεία, οργανισμούς και φορείς του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς επίσης και στην Τράπεζα της Ελλάδας. Αφορά ακόμη και τα μέλη της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν υπό τον Ράιχενμπαχ.
 

Πρακτικά, λοιπόν, όλοι αυτοί οι ξένοι μόνιμοι τοποτηρητές της Τρόικα και της Ομάδας Δράσης θα μπορούν να αγοράζουν βίλες, πολυτελή ΙΧ, υπερπολυτελή σκάφη, ακόμα και μετοχές στο ελληνικό Χρηματιστήριο ή ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου χωρίς να έχουν την υποχρέωση να δηλώσουν στην εφορία που βρήκαν τα χρήματα γι' αυτές τις αγορές. 
 

Γενικότερα, οι ελληνικές φορολογικές αρχές δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα να ελέγξουν το επίπεδο διαβίωσης των ξένων ελεγκτών και τοποτηρητών ή, την προέλευση των χρημάτων που τυχόν δαπανούν για την απόκτηση περιουσίας στη Ελλάδα.

ΠΗΓΗ

Ανθυποδημοκρατία…(ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Η δημοκρατία δεν είναι εγγυημένη ούτε εύκολη συνταγή. Είναι πολύ δύσκολη να πετύχει. Είναι αφελής εκείνος που πιστεύει ότι επειδή ξέρει τι σημαίνει και έχει στην θέση τους όλα τα απαραίτητα, το αποτέλεσμα θα είναι συγκεκριμένο, προβλέψιμο και αντάξιο των υποσχέσεων του.

Δεν είναι καθόλου έτσι. Το ότι έχεις μίξερ και ρεύμα, και ό,τι άλλο χρειάζεσαι, δεν σημαίνει ότι το φαγητό που θα φτιάξεις θα τρώγεται.

Η δημοκρατία είναι ένα πολιτικό σενάριο το οποίο θα συγκλονίσει ή θα απογοητεύσει το κοινό του ανάλογα με…την αξία των ερμηνευτών και του σκηνοθέτη που ρυθμίζει και συντονίζει όλη την παράσταση, από την αισθητική έως την τεχνική της πτυχή.

Γράφει ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου

Σήμερα, στην Ελλάδα έχουμε στην θέση τον κ. Σαμαρά, ως πρωθυπουργό-σκηνοθέτη με πρωταγωνιστές-στελέχη που θυμίζουν μπουλούκι υποσχόμενο ακραίες πανηγυρτζίδικες απολαύσεις. Αυτό όμως δεν είναι απόλυτα δική του ευθύνη. Η παράσταση έχει επιτυχία ή όχι ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Και το κοινό αυτό είναι το κοινοβούλιο που επιμένει να συμμετέχει στην νομιμοποίηση αυτής της κυβέρνησης που δρα μέσω πράξεων Νομοθετικού περιεχομένου, δηλαδή δια του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε».

Οι ευθύνες δεν μπορούν να αποδοθούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, όχι επειδή αυτά δεν υπάρχουν, αλλά επειδή οι υπεύθυνοι έχουν το ακαταλόγιστο. Πως να ζητήσεις λογαριασμό από έναν υπουργό δικαιοσύνης που ελευθερώνει έμπορους ναρκωτικών, μετά από 6 μήνες με ένα απλό βούλευμα, ενώ το κράτος δικαιοσύνης που εκπροσωπεί ο ίδιος υπουργός δεν παρίσταται καν σε διαδοχικές δίκες κάποιου στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού που κατηγορείται για λαθρεμπόριο πετρελαίου; Αντίθετα, οι δικαστές τελετουργικά, θυσιάζουν σε κοινή θέα, τον απεργό πείνας και φυλακισμένο επί 3 χρόνια χωρίς δίκη, Κώστα Σακκά. Το μήνυμα είναι σαφές – δεν υπάρχουν αναστολές, όποιος σηκώσει κεφάλι απέναντι σε αυτό το καθεστώς βρίσκεται υπό καθεστώς Γκουαντάναμο, ένας ζωντανός-νεκρός, έρμαιο της σαδιστικής και διεφθαρμένης εξουσίας, σφάγιο προς παραδειγματική εξόντωση.

Ο άλλος ο ασύλληπτος τύπος, αυτός που του είπαν ότι είναι υπουργός Υγείας κάτι κακοήθεις για να γελάνε με τα καμώματα του, και αυτός το πίστεψε και έκτοτε κυκλοφορεί ως τέτοιος, επιμένει στις διώξεις ανθρώπων ύποπτων για μεταδιδόμενες ασθένειες. Οραματίζεται ποιος ξέρει πια κτηνώδη εκδήλωση της ψυχαναγκαστικής διαταραχής που τον διέπει, ασκώντας βιοπολιτική με όρους υποχονδριακής παράκρουσης, μολύνοντας την δημόσια ζωή με προοπτικές στρατοπέδων συγκέντρωσης όπου θα επιβάλλονται καταναγκαστικές θεραπείες. Ή όχι; Που θα κρατούνται οι δεκάδες χιλιάδες των συνανθρώπων μας που για τον άλφα ή τον βήτα λόγο θεωρούνται ομάδες υψηλού κινδύνου; Ή θα γίνει στο ύπαιθρο, στα πεταχτά η ιατρική εξέταση για την επιβεβαίωση του στάτους του ως «επικίνδυνου για την δημόσια υγεία»; Ο νοικοκυραίος που ξεσπάει τα βίτσια του δεξιά και αριστερά χωρίς προφύλαξη θα διωχθεί ή μόνο οι συνήθεις ύποπτοι – τοξικομανείς, ομοφυλόφιλοι, εκδιδόμενοι και εκδιδόμενες; Και ποιοι είναι ακριβώς αυτοί; Αραγε, εκείνη που το κάνει με όλους τους καθηγητές της για να πάρει πτυχίο, μετράει ως εκδιδόμενη ή όχι; Εκείνος που παίρνει βίζιτες για ένα κομμάτι ψωμί;

Ο Ναζισμός είναι ορατός από τις επιλογές των στόχων του. Σεξουαλικά εργαζόμενοι. Εκδιδόμενοι πάσης φύσης. Αναρχικοί, ομοφυλόφιλοι, περιθωριακά άτομα. Οι κατηγορίες αυτές, εκτός από ξεκάθαρης Ναζιστικής ιδεολογίας ως αυθαίρετος ορισμός, είναι και πολύ ευρείες, πολύ βολικές, πολύ εύκολο να αποδοθούν στον οποιονδήποτε τους καπνίσει.

Είναι πρόκληση για σκευωρία όλων εναντίον όλων. Για κοινωνικό αλληλο-ξεκλήρισμα. Κάπου ανάμεσα στις μετωνυμίες του λόγου όμως χάνεται το συναίσθημα. Στις κουβέντες εκτονώνεται ο θρήνος, από καταβολής κόσμου, και εκεί τον βλέπεις ξεκάθαρα.

Η θλίψη δεν είναι βουβή, αλλά δεν εισακούεται. Ο άρχοντας είναι ανθρωποφάγος – μην μπερδεύεται κανείς.

Τι κι αν όλη η Ελλάδα έχει μουδιάσει στην θέα γκρεμίσματος κάθε ίχνους της πρόφασης πως η αστική δημοκρατία θα σεβαστεί τους κανόνες που έχει η ίδια έχει ορίσει ως νόμο;

Καμία τέτοια πρόθεση δεν υπάρχει.

Το πολιτικό εξάμβλωμα που κυβερνά δηλώνει, ευθαρσώς, ότι προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς του, «ακόμα και με την βία» θα το κάνει, δια στόματος Υπουργού Δημόσιας Διάλυσης Κυριάκου Μητσοτάκη. Το μόνο θετικό σε αυτή την ευθεία απειλή είναι ότι πλέον έχει ξεπεραστεί η η εκνευριστικά άνευρη πρόφαση που «καταδικάζει την βία απ’ όπου και αν προέρχεται».

Οι συγκρούσεις είναι πιθανές, αν όχι αναπόφευκτες. Το κάλεσμα για ανθρωποθυσίες διαλαλεί και ο ανεκδιήγητος σύμβουλος του πρωθυπουργού, κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, δηλώνοντας από το μπλογκ του πως οι μετανάστες στην Ελλάδα πρέπει να νιώσουν τρόμο, αποκαλώντας τους «Κόλα» (υποθέτω ότι είναι κάποιος ακροδεξιός απαξιωτικός όρος για μετανάστη.)

Πρωτοφανής είναι όμως και η όξυνση της πολιτικής και κοινωνικής συνείδησης των πολιτών, που πλέον πληκτρολογούν λίβελους λεπτομερέστατων επιχειρημάτων εναντίον των κυβερνώντων. Κανείς πλέον δεν έχει την παραμικρή υπομονή για άναμμα ψύχραιμων και ορθολογιστικών ρεσώ.

Ακόμα και στα πλέον σοβαροφανή προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν σχόλια που μαρτυρούν ιερή οργή εναντίον του καθεστώτος.

Συχνά, το υβρεολόγιο των γραφόντων, είναι εξίσου αισχρό με την ύβρη που καταγγέλλουν. Και αυτό είναι καθοριστικό σημείο καμπής των γεγονότων, μιας και η γλωσσική βία είναι σαφέστατος προάγγελος αιματηρής συμπλοκής. Και εδώ έρχεται η Ανθυποδημοκρατία – η στιγμή που η κοινωνία γίνεται ζούγκλα. Δεν παύει να λειτουργεί – αλλά πλέον μόνο υπέρ εκείνου που ασκεί επιτυχημένα και δημόσια δολοφονική βία.

Κάθε αίσθηση συλλογικού σεβασμού απέναντι στην νομιμότητα και την ανθρώπινη ζωή καταπατείται, επί του πρακτέου, δολοφονικά, από το ίδιο κράτος που δηλώνει υπερασπιστής αυτής της νομιμότητας.

Η Ανθυποδημοκρατία χρειάζεται υπηκόους που να την ανέχονται. Και βρίσκει. Ακόμα και τα εστιατόρια που σερβίρουν σάπια έχουν πελάτες, έστω, στην αρχή τους, τυχαίους που δεν ξαναπατάνε. Ομως κάποια στιγμή του βγαίνει το όνομα και πέφτει λουκέτο.

Φαίνεται πως η αδίστακτη συμμορία που μας κυβερνά ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε – έχει σταθερούς υποστηρικτές που δεν αναγνωρίζονται δια γυμνού οφθαλμού. Και το λέω αυτό επειδή στην καθημερινότητα μου βλέπω και ακούω μόνο τις εξής κατηγορίες ανθρώπων. Πρώτα τους βολεμένους που τρέμουν την ώρα της αναπόφευκτης δικαιοσύνης που θα τους αποδοθεί όταν το καθεστώς καταρρεύσει. Δεύτερους βλέπω τους κατεστραμμένους, αυτούς που δεν έχουν να χάσουν τίποτε και άρα είναι οι πιο επικίνδυνοι. Και ενδιάμεσα βλέπω μόνο αποχρώσεις αυτών των δύο μορφών κοινωνικής δυσαρέσκειας. Υποστηρικτές της εξουσίας, πέρα από τα ΜΑΤ και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, δεν βλέπω. Κανείς δεν είναι υπέρ της παρακρουστικής φάρσας που έχουμε ως καθεστώς.

Εν τέλει, πόσο θα κρατήσει αυτό το μεγάλο φαγοπότι κανίβαλων; Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα ξεσπάσει μεγάλος τρόμος ως απάντηση. Και, με έναν περίεργο τρόπο, δεν θα έχει πλέον καμία σημασία ποιος φταίει, ούτε για ποιο πράγμα ακριβώς, και αν αποδεικνύεται η ενοχή του, μιας και όταν η υπομονή εξαντλείται, αρχίζει η τυφλή βία, όπως ακριβώς ασκείται τώρα εις βάρος του Κώστα Σακκά, και τον οδηγεί σε θάνατο. Κι ας είναι νέος, και ας είναι όχι λιγότερο ένοχος από τα εκατομμύρια που ονειρεύονται ένα όπλο στο χέρι τους, ή το έχουν ήδη, και κάποια στιγμή θα το πάρουν.

Η κυβέρνηση, επί της ουσίας, αυτό μας λέει – και να πάρετε τα όπλα, χαμένοι είστε.

Κατά μονάδες, σίγουρα. Σε άλλη περίπτωση, αμφιβάλλω. Και πάνω σε αυτή την αμφιβολία ο Κος Σαμαράς και ο κ. Μωραϊτάκης έχασαν την ψυχραιμία τους και φάνηκε η ηθική και συνειδησιακή πείνα τους. Εδειξαν τα δόντια τους και είναι σάπια. Από εδώ και πέρα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση.

ΠΗΓΗ

Ο Αντώνης Σαμαράς θα γραφτεί με μεγάλα γράμματα στη Βίβλο των Παγκόσμιων Ευεργετών !!!

Προτεραιότητα του Σαμαρά οι 1,5 εκατ. άνεργοι – Τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις…

 …εν προκειμένω πίσω από τις λέξεις έρχεται ένα σατανικό σχέδιο ραγδαίας… ανάπτυξης, που ξεκινά απ’την Ελλάδα και θα επεκταθεί σε όλη τη Δυτική Ευρώπη.

Το σχέδιο προχωρά εξαιρετικά. Ο Σαμαράς σήμερα επιβεβαίωσε και τις τελευταίες υποψίες: Τόνισε πως προτεραιότητά του είναι οι 1,5 εκατ. άνεργοι. Και τι ήθελε να πει με αυτό, αγαπητοί και αγαπητές; Εδώ, λοιπόν, βρίσκεται το ζουμί της όλης υπόθεσης.

Ανάπτυξη! Θα δείτε…ανάπτυξη σε κάμπους, σε λαγκάδια, σε παραλίες, σε εργοστάσια, θα δείτε τόση ανάπτυξη που οι εργαζόμενοι απ’τη χαρά τους θα σταματήσουν τις δουλειές τους και θα ξεκινήσουν να χορεύουν συρτάκι σα να είναι κομπάρσοι στην “Κόρη μου τη Σοσιαλίστρια”. Αν το σχέδιο πετύχει, θα φάτε ανάπτυξη με το κουτάλι. Αρκεί, μόνο, μια μικρή θυσία… Να αυξηθεί η ανεργία.

Στόχος του Σαμαρά είναι  να φτάσουν οι άνεργοι στα 3 εκατ. έτσι ώστε να μειωθούν οι παράλογες δαπάνες για μισθούς και ασφάλιση κι έτσι τα κέρδη θα δοθούν στις επενδύσεις. Ως γνωστόν, επενδύσεις σημαίνει ανάπτυξη. Που φυσικά θα φέρει νέες θέσεις εργασίας. Αν για οποιονδήποτε λόγο αναρωτιέστε τι νόημα έχει να απολύσεις το εργατικό δυναμικό με σκοπό να δημιουργήσεις νέες θέσεις εργασίας, σου αποκαλύπτουμε το κλειδί της επιτυχίας του σχεδίου: Οι απολυμένοι θα επαναπροσληφθούν με το 1/3 του βασικού μισθού, χωρίς ένσημα, χωρίς 8ωρο, χωρίς όλα αυτά τα απαράδεκτα “δικαιώματα” που ενίσχυαν την αργομισθία και μείωναν την παραγωγή. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, οι άδειες μητρότητας. Ποιον ρώτησες, κυρία μου, πριν μείνεις έγκυος;

Έτσι, λοιπόν, όλη η Ευρώπη θα γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο. Θα έχει εργάτες-μέλισσες που θα δουλεύουν ασταμάτητα επί 14 και 15 ώρες, χωρίς διάλειμμα και χωρίς “αχ”. Ο κόσμος έτσι κι αλλιώς θα είναι πολύ κουρασμένος για να αντιδράσει… Και γιατί να το κάνει, εξάλλου; Αφού το πείραμα θα έχει πια πετύχει: η ανάπτυξη θα είναι πια γεγονός.

Κι έτσι ο Αντώνης Σαμαράς θα γραφτεί με μεγάλα γράμματα στη Βίβλο των Παγκόσμιων Ευεργετών, που θα έχει τον τίτλο: “Arbeit Macht Frei”. Η εργασία απελευθερώνει…

πηγη

ΔΤ: Η πρώτη τηλεόραση για ήδη τυφλούς*

Έχω βαρεθεί να ακούω το ότι «η ΕΡΤ ήταν διαβρωμένη», «η ΕΡΤ χρειαζόταν επιτέλους εξυγίανση»,  «η ΕΡΤ ήταν βάρος για τον Έλληνα που πλήρωνε υποχρεωτικά συνδρομητική τηλεόραση» και  ένα σωρό άλλες  παρατηρήσεις που περιορίζονταν αλλά και περιορίζονται σε διαπιστώσεις, μονόπλευρες και επιπόλαιες.

Τόσο επιπόλαιες όσο και η παιδεία και η εμπειρία αυτών που τις εκφράζουν. Και εξηγούμαι.

Δεν αρκεί μόνο το ότι στο «πακέτο» της ΕΡΤ περιλαμβανόταν ολόκληρο Τρίτο Πρόγραμμα (που θα πει κάποιος πως αποτελούσε δικαιολογία και άλλοθι για τη διατήρηση ενός νεκροζώντανου …οργανισμού, όπως θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει την ΕΡΤ των διοικούντων) ούτε η «παρηγοριά των ξενιτεμένων» η δορυφορική ΕΡΤ που έστελνε το μήνυμα και τη γλώσσα στα πέρατα της γης, ούτε η «Φωνή της Ελλάδας», ούτε οι περιφερειακοί σταθμοί, ούτε τα μουσικά σύνολα, ούτε η παράδοση καλόγουστων εκπομπών πολιτισμού, ούτε,  ούτε,  ούτε.

Δεν αρκούν όλα τα παραπάνω για να δικαιολογήσουν την διατήρηση της ΕΡΤ, για τους διοικούντες. Η ΕΡΤ έπρεπε να εξυγιανθεί σύμφωνα με τους  εξυγιαντές  της, γιατί η ΕΡΤ ήταν βρώμικη. Τόσο απλά και απλοϊκά.

Η απλοϊκότητα του αφορισμού που ήθελε την «ΕΡΤ να βρωμάει», κρύβει στην πραγματικότητα,  βρώμικα μυαλά και  λυματικά σχέδια.  Αποδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο πως αυτό που βρωμούσε, ήταν οι διοικήσεις της ΕΡΤ. Αυτοί που αποτελούσαν το μακρύ χέρι της κάθε κυβέρνησης, προς τον έλεγχο της δημόσιας  ραδιοτηλεόρασης. Αποδείχτηκε, μόλις η ΕΡΤ πέρασε σε αυτοδιαχείριση, στα χέρια των εργαζομένων  της.

Μόλις έγινε αυτό που φοβόντουσαν όλες οι κυβερνήσεις και τα δουλικά τους. Τι σχέση μπορεί να έχει η ΕΡΤ του σήμερα, του Ιουνίου και του Ιουλίου του 2013, η ΕΡΤ των εργαζομένων της,  με την ΕΡΤ των Μαρούδα,  Ρωμαίου,  Λαλιώτη,  Χυτήρη,  Κατσιφάρα,  του Παναγιώτου ή του Κουτσόγιωργα ή του Στεφανόπουλου ή του Αχιλλέα Καραμανλή . Αφήνω έξω τον Λαμπρία και τον Μπούτο του 1977 γιατί μάλλον ήταν οι καλοί, σε σύγκριση με τους παραπάνω. Βεβαίως εξαιρώ και τον αμίμητης γελοιότητας Κεδίκογλου όπως και τον ασυναγώνιστης οσφυοκαμπτικής δεινότητας Λιάτσο.  Αυτοδικαίως εξαιρείται και ο μετρ της αρπαχτής  Παναγόπουλος με τα φιλαράκια του.  Είναι μία κατηγορία μόνοι τους. Δε χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα και υποκείμενα που προκαλούν γέλια στους κυνικούς και  αηδία στους συνειδητοποιημένους.

Στο σύνολο, οι διοικήσεις της ΕΡΤ  όλα αυτά τα χρόνια, αποτελούνταν από  υποτακτικούς. Υποτακτικούς και δούλους.  Σήμερα η ΕΡΤ είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι όλα τα χρόνια της ζωής της. Ελεύθερη από εξαρτήσεις και νεκροθάφτες συνειδήσεων. Ελεύθερη από διοικήσεις δοτές και διοικούμενη από διοικήσεις φυσικές και αναδεικνυόμενες από ττο ίδιο της το αίμα. Τους εργαζόμενους της.

Όλοι λοιπόν οι «αντικειμενικοί» αποδίδουν την ιδιότητα του διεφθαρμένου, όχι στους διοικούντες,  αλλά στην ίδια στην ΕΡΤ. Όχι στον διεφθαρμένο θύτη αλλά στο εξευτελισμένο και παρατημένο στη μοίρα του, θύμα. Επιπλέον, έρχονται οι ίδιοι οι εγκληματίες, οι φονιάδες της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης, να φορέσουν τον φωτεινό  μανδύα του άσπιλου ιππότη της κάθαρσης για να φτιάξουν το νέο φορέα. Κα πρότυπο τους είναι το …BBC, Πόσο χαϊβάνι είναι αυτός που τους πιστεύει; Πόσο μαλάκας  και τυφλός είναι αυτός που δε βλέπει το αποτέλεσμα της αυτοδιαχειριζόμενης  ΕΡΤ και χειροκροτά την Καψικής έμπνευσης ΕΔΤ; Ή του Κεδικόγλειου εμετού που τον λένε  ΝΕΡΙΤ;  Όχι δεν τον λές μαλάκα, ούτε τον λες τυφλό. Είναι ο φοβισμένος, ο τακτοποιημένος. Αυτός που θέλει τον Σαμαρά του γιατί φοβάται τον εαυτό του. Αυτός που πιστεύει την «ομάδα Αλήθεια» αυτός που εκτιμά τους μουρούτηδες. Αυτός που πιστεύει στον παττριωτισμό του Αδόλφου Σαμαρά και στα καθαρά αίματα του φίρερ Μιχαλολιάκου (του μπάτλερ του Σαμαρά). Αυτός που πιστεύει πως ο Σαμαράς του θέλει το καλό του Έλληνα και το καλό της Ελλάδας.

Είναι δυνατόν ποτέ αυτοί που κατέστρεψαν συνειδήσεις, που χρησιμοποίησαν το αγαθό των συχνοτήτων για να ξεγελάσουν το λαό, που χάρισαν το δημόσιο αγαθό στα αφεντικά τους με αντάλλαγμα τη δόλια καθοδήγηση του εκλογικού σώματος για να διαιωνίζουν τα κέρδη εις βάρος του ίδιου του λαού και της χώρας, είναι δυνατόν αυτοί να «εξυγιάνουν» την ΕΡΤ η οποία από τη στιγμή που πέρασε στα χέρια των εργαζομένων, σφύζει από υγεία. Είναι δυνατόν;

Όλα μπορούν να εξηγηθούν όταν καταλάβουμε τι σημαίνει εξυγίανση για τους  διαπλεκόμενους  Καψήδες, για τους ελαφρόμυαλους και δουλικούς Κεδίκογλου και τους βολικούς –για τα αφεντικά τους- Σαμαράδες . Εξυγίανση είναι το να βάλουν και πάλι το μαγαζί να δουλεύσει για πάρτη τους και για τα αφεντικά τους. Αν περάσει και η ιδιοκτησία στα χέρια των αφεντικών τους τότε η εξυγίανση θα είναι απόλυτη. Αυτή είναι η εξυγίανση που θέλουν τα δουλάρια. Εμείς πρέπει να διαλέξουμε. Ή μήπως δεν παίζουμε και κανένα ρόλο τελικά, γιατί έτσι διαλέξαμε;

Είναι τελείως χαζό το να μη βλέπουμε την τηλεόραση που γεννιέται μέσα από την αυτοδιαχείριση του ραδιομεγάρου. Μία τηλεόραση που απευθύνεται σε ανθρώπους που τιμούν την ιδιότητα του Πολίτη. Μαζί γεννιέται και ένα ραδιόφωνο και προπάντων γεννιέται ξανά ο πολιτισμός στη χώρα που τον φόνευσε με τον χειρότερο τρόπο.

Τελικά ο συρφετός των «εξυγιαντών» μέσα στο παραλήρημα τους να κατεδαφίσει την επιτέλους υγιέστατη ΕΡΤ, κατάφερε να φέρει τους Έλληνες κοντά σε πολιτιστικά δρώμενα που σε συνθήκες ύπνωσης, ούτε θα διανοούνταν να γνωρίσουν. Είδα στις συναυλίες ου γίνονται στο προαύλιο του ραδιομεγάρου κόσμο ετερόκλιτο. Είδα κόσμο που αγνοούσε το τι σημαίνει κλασική μουσική, να απολαμβάνει  ερμηνεία κομματιών μουσικής δωματίου από σύνολο τοξοτών εγχόρδων,κάτω από την άσπρη τέντα, είδα  παιδιά που μαζί με χιπ χοπ συγκροτήματα απολάμβαναν και Astor Piazzola, είδα κόσμο να βουβαίνεται μπροστά σ εμία ανάγνωση ποιημάτων της Κ. Γώγου, είδα κι άλλα.

Είναι δυνατόν,  το καθαρό και υγιές να «εξυγιανθεί». Είναι δυνατόν το λευκό να λευκανθεί; Και από ποιους; Από αυτούς που εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί και για τη βρωμιά της συνείδησης και της ψυχής τους; Από τους σκατόψυχους και αποδεδειγμένα εγκληματίες;

ΥΓ Γιατί δεν έδωσε κανείς σημασία στο ότι το σήμα της “Δημόσιας Τηλεόρασης”  βγήκε από τα παλιά στούντιο του ιδιωτικότατου MEGA στην Παιανία; Οι προθέσεις του ιδιώτη άγιες, τα δε έργα του, τρομερά. Ειδικά όταν εξυπηρετεί τον υπηρέτη του, τον υπουργό του και τον πρωθυπουργό αυτού.


*Οι άλλες (επίσημες αλλά χωρίς άδεια εκπομπής) τηλεοράσεις τυφλώνουν. Η ΕΔΤ προορίζεται για τους ήδη τυφλωμένους από τα ιδιωτικά κανάλια

jungle-report

Ο Μπένι σε ρόλο Μαυρογυαλούρου – Μετά τον διορισμό Παπουτσή εκβιάζει για τακτοποίηση του Γεωργάκη σε διεθνή οργανισμό

Προκαλώντας βάναυσα την κοινωνία των 2 εκατομμυρίων ανέργων και των 400.00 οικογενειών που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο, ο σύγχρονος Μαυρογυαλούρος που ακούει στο όνομα Ευάγγελος Βενιζέλος ετοιμάζει νέες εκπλήξεις. Εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τη συμμετοχή του στη Κυβέρνηση εκβιάζει ανοιχτά τον Σαμαρά για την τακτοποίηση διαφόρων πρώην και νυν παραγόντων του μορφώματος που λέγεται ΠΑΣΟΚ.

Μετά την γελοιότητα με τον διορισμό του Χρήστου Παπουτσή στη Παγκόσμια Τράπεζα που εξόργισε στη κυριολεξία την πλειοψηφία του κόσμου και καταρράκωσε όση αξιοπιστία έχει μείνει στο φθαρμένο πολιτικό σύστημα, ο Βενιζέλος επανήλθε απαιτώντας από τον Αντώνη Σαμαρά να τακτοποιήσει τον Γιώργο Παπανδρέου σε διεθνή οργανισμό. Ο Βενιζέλος συνεχίζει απτόητος τις προκλήσεις αδιαφορώντας για την κοινωνία και για τα γιαούρτια που έπεσαν βροχή στη Κρήτη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός είναι άμοιρος ευθυνών. Στη περίπτωση που συναινέσει στο νέο ντιλ που του προτείνει ο Βενιζέλος τότε είναι σίγουρο ότι κινδυνεύει με κατάρρευση ολόκληρο το σύστημα και το πολιτικό προσωπικό. Γιατί ο λαός που υποφέρει συγχωρεί τα λάθη αλλά δεν αντέχει την γελοιότητα και την κοροϊδία.