EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΠΥΡΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ: Έρχονται τα Vulture Funds για την κατάσχεση ιδιωτικής περιουσίας

Με την Ελλάδα σε καθεστώς συνεχούς οικονομικής ύφεσης και αρκετά νοικοκυριά να αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις, τα ξένα distress funds έρχονται στη χώρα μας για να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να κάνουν μπίζνες αγοράζοντας τα «κόκκινα» δάνεια από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς αυτή τη στιγμή ένα στα τέσσερα δάνεια βρίσκονται στο «κόκκινο» και σύντομα το ποσοστό των υποχρεώσεων που δεν θα εξυπηρετούνται θα ξεπεράσει το 30%.

Εκεί μπαίνουν στο… κάδρο τα distress funds. Πληροφορίες της εφημερίδας «Εθνος» αναφέρουν ότι πρόσφατα μεγάλο fund του εξωτερικού κατάθεσε πρόταση σε μία από τις σημαντικότερες ελληνικές τράπεζες για να εξαγοράσει ένα μεγάλο μέρος των στεγαστικών της δανείων στο 30% της αξίας τους. Δηλαδή, για κάθε 100 ευρώ δανείου, να δώσει 30 ευρώ και να αναλάβει το δανειακό χαρτοφυλάκιο.

Ανάλογες προτάσεις έχουν γίνει και σ’ άλλες τράπεζες που θέλουν να ξεφορτωθούν χιλιάδες «κόκκινα» δάνεια, δίνοντάς τα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Τα distress funds έχουν μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά και στοχεύουν στην απόκτηση, κυρίως στεγαστικών, δανείων σχεδόν… τσάμπα.

Ο σχετικός τιμοκατάλογος των distress funds αναφέρει ότι τα δάνεια που διαθέτουν εξασφαλίσεις ακινήτων μπορούν να πουληθούν στο 30-40% της αξίας τους, ενώ όσα δεν έχουν τέτοιες εξασφαλίσεις «πωλούνται» ακόμα και στο 10%. Ετσι, τα στεγαστικά που έχουν δοθεί με προσημειώσεις ακινήτων θεωρούνται τα καλύτερα στο χαρτοφυλάκιο των τραπεζών, ακόμα κι αν δεν εξυπηρετούνται κανονικά, αφού οι μπορούν να προσελκύσουν ξένους επενδυτές που θεωρούν ότι μπορούν να εισπράξουν ποσά μεγαλύτερα του κεφαλαίου που δαπάνησαν για την αγορά του δανείου. Ακόμα κι αν δεν πετύχουν το στόχο τους, όμως, θα παραμείνουν στην κατοχή τους ακίνητα με σαφώς μεγαλύτερη αξία.

Παράλληλα, οι fund managers φέρονται να έχουν βάλει στο μάτι και τα λεγόμενα «καλά» δάνεια, κυρίως αυτά που έχουν δοθεί στο χώρο της ναυτιλίας και του τουρισμού.

Τι σημαίνει για τους δανειολήπτες

Το ερώτημα είναι τι συμβαίνει με όσους δουν το δάνειό τους – κυρίως τα στεγαστικά όπου δεν προβλέπεται όρος αλλαγής κατόχου – να περνά στην κατοχή ενός ξένου fund; Το δάνειο θα εξακολουθεί να το διαχειρίζεται η εκάστοτε τράπεζα, αλλά αυτή τη φορά θα το κάνει για λογαριασμό του fund και οι πιέσεις θα αυξηθούν στον μέγιστο βαθμό και η όποια κοινωνική ανοχή θα εξαφανιστεί μπροστά στη εισπρακτική λογική.

Αν, μάλιστα, το 2014 απελευθερωθούν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα, αφού εκτιμάται πως υπάρχουν περίπου 150.000 κατασχέσεις. Στα δικαστήρια της Αττικής, άλλωστε, σύμφωνα πάντα με το «Εθνος», έγιναν οι πρώτες αγωγές ξένων εταιριών κατά δανειοληπτών που δεν μπορούσαν να πληρώσουν το δάνειό τους.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως μόνο αυτή την εβδομάδα, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» ήρθαν στην Αθήνα εκπρόσωποι έξι funds τα οποία συναντήθηκαν με στελέχη τραπεζών. Συγκεκριμενα, στη χώρα μας φέρονται να βρίσκονται στελέχη των Apollo Capital, Monarch Alternative Capital, Oaktree Capital Management, York Capital, Marathon Asset Management, Fairfax.

ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΝΩΤΑ ΤΟΥΣ‏

Τελικά πόσο ίσοι είμαστε όλοι απέναντι στο νόμο; Τόσο όσο επιτρέπει η οικονομικοπολιτική και κοινωνική μας θέση, είναι η σωστή απάντηση. Και για να μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό, έρχεται η κυβέρνηση να επιβάλει διά νόμου την ποινική ανισότητα, προκειμένου να προστατέψει και νομικά
τους πιο πιστούς και πολύτιμους συνεργάτες της.

Στο πολυνομοσχέδιο, που πρόκειται να ψηφισθεί, υπάρχει διάταξη που δίνει στα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ασυλία, απαλλάσσοντάς τα εις το διηνεκές από κάθε ποινική ή αστική ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις τους. Εξαιρετικής αβρότητας η κυβερνητική προσφορά, έχει όμως ανομολόγητο στόχο να καλύψει, σε δεύτερο χρόνο, και τα υπουργικά νώτα από τυχόν επέκταση της ευθύνης σε ηθικούς αυτουργούς και άλλου είδους ανεπιθύμητες πολιτικές συνέργειες.

Γιατί χρειάζονται νομική ασυλία στελέχη που επέλεξε η τρόικα και η κυβέρνηση και αμείβονται από τον Ελληνα φορολογούμενο με 175.000 έως 215.000 ευρώ; Μα, προφανώς, γιατί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μνημονιακής μάχης. Γιατί κάνουν όλη τη δύσκολη δουλειά της ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών. Γιατί διαχειρίζονται δισ. ευρώ από τα δάνεια υπέρ της σωτηρίας του τραπεζικού συστήματος.

Το ίδιο είχε γίνει και πέρσι, κατά τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, όταν με άλλη νομοθετική ρύθμιση απαλλάσσονταν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των πιστωτικών ιδρυμάτων, ή των συλλογικών οργάνων διοίκησης, από κάθε ποινική ή αστική ευθύνη σε σχέση με το λεγόμενο PSI.

Αλλά μήπως ακριβώς το ίδιο έργο δεν επαναλήφθηκε και τον περασμένο Απρίλιο, όταν η τρικομματική κυβέρνηση με «ν-τροπολογία» απάλλασσε και πάλι τα στελέχη των τραπεζών, αλλά και των νομικών προσώπων, για τη χορήγηση δανείων που έγιναν με νόμιμες διαδικασίες; Δικαίως η τροπολογία αυτή θεωρήθηκε ότι αφορούσε τα περίφημα θαλασσοδάνεια που έδιναν επί χρόνια οι τράπεζες κυρίως στα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.) και τα οποία κατέρρευσαν εκλογικά το 2012. Κυρίως βέβαια το ΠΑΣΟΚ, που αδυνατεί πλέον να τα εξυπηρετήσει.

Ωστόσο, ουδείς στην κυβέρνηση δείχνει να ενοχλείται. Το πολιτικό σύστημα συνεχίζει ακάθεκτο την ίδια καταστροφική πορεία που οδήγησε τη χώρα στον γκρεμό. Ακόμη και τώρα μοιράζει προνόμια και ασυλίες. Αμετανόητο.

Ψέματα, ψέματα, ψέματα…

Tο έχω γράψει ξανά και ξανά: Ζούμε μέσα στο ψέμα. Πνιγόμαστε σε αυτό. Βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό, και παραπάνω. Από τα αμέτρητα, δώστε βάση στο ακόλουθο παράδειγμα.

Σε μια κορύφωση προχειρότητας κι ερασιτεχνισμού, ή καλύτερα σε μια επίδειξη ακραίας
ανικανότητας και παχύδερμης αναλγησίας, το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθάρισε χθες ότι αντίθετα με την εξαγγελία που έκαναν μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα οι ίδιοι οι δικοί του αρμόδιοι, τελικά όχι μόνο δεν θα καταργηθεί το μέτρο της συλλογής αποδείξεων, αλλά, ίσα-ίσα, διπλασιάζεται και το ύψος που...
θα κληθούμε να υποβάλουμε με την δήλωσή μας οι φορολογούμενοι. Και συνοδεύθηκε αυτή τους η διευκρίνιση με την προσθήκη ότι μειωμένες αποδείξεις θα σημάνουν επιβολή τσουχτερού φορολογικού προστίμου.

Δηλαδή, σαν να μην φτάνει που είμαστε στεγνοί σαν τη Σαχάρα χωρίς να μπορούμε να αγοράσουμε ούτε γάλα για τα παιδιά μας, θα πρέπει να βρούμε τρόπο να δαπανήσουμε επιπλέον –κι εγώ δεν ξέρω από πού– ώστε να αποφύγουμε… Τι; Τι άλλο, από περαιτέρω μείωση του «διαθέσιμου» εισοδήματός μας!!!


Την ίδια ώρα στην Κρήτη, ανάμεσα σε μπουκάλια και άλλα ιπτάμενα αντικείμενα που του σβουρίζανε στην κεφάλα, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης δήλωνε με το χαρακτηριστικό στόμφο του ότι πήγε εκεί, λέει, για να πείσει την τοπική κοινωνία πως δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις των εισοδημάτων. Και προέβη ανερυθρίαστα στις σχετικές κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις.

Ρε πρόστυχε άντρα, πού το βρίσκεις τόσο θράσος; Από πού αντλείς τόση χυδαιότητα; Από πού;

Που να πάρει και να με σηκώσει, ακούω ακόμα και σήμερα από διάφορα χείλη ότι ο ελληνικός λαός είναι ένας ανειλικρινής λαός διεφθαρμένων. Ε, λοιπόν, είστε, ρε λαμόγια, η απόδειξη, το πειστήριο ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο! Ρε, αν ήταν ψεύτης σας κι εσάς, θα σας είχε πάρει χαμπάρι. Όμως δεν σας έχει καταλάβει ακόμα, απ’ ότι φαίνεται. Και μάλλον αδυνατεί να πιστέψει, ούτε καν χωράει το μυαλό του, ότι είναι δυνατόν άνθρωποι που τους έχει γεννήσει μάνα να λένε τέτοια τερατώδη ψέματα –ψέματα που σείονται οι ουρανοί! Αλλά δεν πάει ο νους του… Διότι μόνον ένας γνήσιος φιλαλήθης, ένας αυθεντικά έντιμος άνθρωπος, δεν αφήνει να πετάξει μέχρι εκεί που έχει ψηλώσει ο δικός σας. Εκεί, όπου έχει ψηλώσει, ναι! Εκεί, όπου δεν σας πιάνουν τα μπουκάλια…

Λήσταρχοι! Κατάλαβα γιατί μας κρατάτε στον πάτο, βουτηγμένους! Αλλά δεν είμαι ο μόνος. Κι όπως βλέπετε, μαύρο φίδι που σας έφαγε, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Εσχάτως μάλιστα και πήλινα. Έσσεται ήμαρ, βαζιβουζούκοι! Έσσεται ήμαρ, και θα σας κοπεί η γλώσσα.

Από sotosblog, μοντάζ Γρέκι

Βγαίνουν μπροστά οι κρυφοί αντάρτες (της πλάκας) - Σοκ από την υπόσχεση της Αννα Μισέλ να καταψηφίσει το νομοσχέδιο!

Eνας μετά τον άλλο οι αθόρυβοι αντάρτες του πολυνομοσχεδίου βγαίνουν μπροστά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ασημακόπουλου η οποία δεσμεύτηκε (παρουσία της εννεαμελούς διοικούσας επιτροπής της ΔΑΚΕ Ιωαννίνων) ότι δεν συμφωνεί με την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις καθηγητών και αν έρθει στη βουλή νομοσχέδιο που προβλέπει κάτι τέτοιο θα το καταψηφίσει.
Βέβαια στη συνέχεια η -με λένε Ρίζο κι όπως θέλω το γυρίζω- βουλευτίνα διέψευσε τον εαυτό της αλλά ως την Τετάρτη θα έχουμε πολλές εκπλήξεις!
Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ νομού Ιωαννίνων εκφράζει την κατηγορηματικής της αντίθεση στις προωθούμενες ρυθμίσεις της κυβέρνησης και καλεί τους βουλευτές που έχουν δεσμευθεί να μην καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο να πράξουν αναλόγως

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Νομού Ιωαννίνων εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο της παιδείας.

Διαχωρίζουμε τη θέση μας και είμαστε πολιτικά απέναντι από την κυβέρνηση που υλοποιεί και εφαρμόζει αυτή την απάνθρωπη και ανάλγητη πολιτική.

Η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας στην οικονομική εξαθλίωση εφαρμόζοντας την πιο βάρβαρη πολιτική που έχει εφαρμοστεί ποτέ στη χώρα.

Ως ΔΑΚΕ έχουμε εκφράσει και στο πρόσφατο παρελθόν την αντίθεσή μας στην πολιτική αυτή, που σε τελική ανάλυση δεν οδηγεί πουθενά.

Η πολιτική που εφαρμόζεται το μόνο που καταφέρνει είναι να οδηγεί μια ολόκληρη χώρα στον γκρεμό και στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας η οποία είναι κοινωνική μάστιγα και βραδυφλεγής βόμβα που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε κοινωνικής έκρηξη.

Έγκαιρα είχαμε ζητήσει συνάντηση με τους βουλευτές του νομού μας (τους κ.κ. Καλογιάννη Σ., Τασούλα Κ. και Ασημακοπούλου Α.) για να τους δηλώσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε την διαθεσιμότητα, τις υποχρεωτικές μεταθέσεις και τις απολύσεις εκπαιδευτικών.

Στο αίτημά μας για συνάντηση ανταποκρίθηκε ο κ. Τασούλας και η κ. Ασημακοπούλου Α. και στη συνάντηση που είχαμε εκθέσαμε τις απόψεις μας.

Ο κ. Τασούλας μας ενημέρωσε ότι σε συνάντηση με τον υπουργό τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία διαθεσιμότητα –απόλυση εκπαιδευτικού.

Η κ. Ασημακοπούλου δεσμεύτηκε (παρουσία της εννεαμελούς διοικούσας επιτροπής) ότι δεν συμφωνεί με την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις καθηγητών και αν έρθει στη βουλή νομοσχέδιο που προβλέπει κάτι τέτοιο θα το καταψηφίσει.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τηρήσει την υπόσχεσή της και θα καταψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο την ερχόμενη εβδομάδα στη βουλή.

Οι βουλευτές είναι εντολοδόχοι των πολιτών και δεν έχουν κανένα μα κανένα δικαίωμα να εξαθλιώνουν τις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Η διαθεσιμότητα- απόλυση των συναδέλφων μας χωρίς κριτήρια, σε ειδικότητες που έχουν υψηλή ζήτηση και απορρόφηση στην αγορά εργασίας, έχει και την παράμετρο στο να οδηγηθούν οι χιλιάδες μαθητές μας στην ιδιωτική εκπαίδευση, η οποία τρίβει από χαρά τα χέρια της για το ανεπάντεχο (;) δώρο της κυβέρνησης.

Ο χρόνος της κρίσης των πολιτών πλησιάζει και ο καταλογισμός των ευθυνών για τον τρόπο που πολιτεύτηκαν οι εκπρόσωποί μας και για την εμπιστοσύνη μας την οποία καταχράστηκαν θα είναι σκληρός, αλλά ήρθε η ώρα ο καθένας να κριθεί από τις πράξεις του και τον βαθμό αξιοπιστίας του.

Κλείνοντας τονίζουμε και υπενθυμίζουμε σε όσους το αγνοούν ότι οι ζωές μας και οι οικογένειές μας δεν είναι αριθμοί.

Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού δεν θα γίνει αποδεκτή».

ΚΡΑΞΙΜΟ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ‏ - ΒΙΝΤΕΟ

«Ο ''κύριος'' Βενιζέλος, έχοντας γνώση την ''αγάπη'' του λαού προς το πρόσωπό του, ήρθε στα Χανιά για να παίξει... το ''κρυφτούλι'' ! Καθώς ήταν προγραμματισμένη η ομιλία του για τις 19:45 στην αίθουσα ΕΒΕ, άλλαξε γνώμη και τελευταία στιγμή κρύφτηκε στο MAICΗ... ένα κτήριο, το
οποίο έχει τέσσερις εισόδους, δεν έχει εύκολα πρόσβαση κάποιος και το σημαντικότερον δεν θα έπρεπε να κατέβει κοντά στον λαό για να παραλάβει... ''τα δώρα του''! 

Περιττό δε να αναφέρουμε ότι σε κάθε είσοδο υπήρχαν ΜΑΤ, παρόλο που το απογοητευμένο από τις κακουχίες πλήθος κόσμου, εξέφραζε ειρηνικά τη δυσαρέσκειά του. Όταν τελείωσε η ομιλία, στην αρχή έφυγε ένα ασθενοφόρο από τη μία είσοδο θέλοντας να κάνει τον λαό να πιστέψει ότι τον φυγάδευσαν με αυτόν τον τρόπο και να αποχωρήσει.

Αφού δεν έπιασε αυτό το σχέδιο και ο κόσμος συνέχιζε να είναι εκεί, τότε τα ματ έκαναν χρήση δακρυγόνων και άρχισαν να τρέχουν επιβλητικά προς το λαό ώστε να αποχωρήσουν. Τελικά ο κόσμος... δεν πτοήθηκε! Συνέχισε να είναι εκεί και να φωνάζει σύσσωμος για τη γενοκτονία του Έθνους μας κατά του προδότη. Στο τέλος τα ΜΑΤ περικύκλωσαν το λαό και ο Βενιζέλος με τους λιγοστούς κατ' ανάγκην (προδότες) θαυμαστές του, έφυγαν από τη πρώτη είσοδο.»

 

Χαράτσι, δηλώσεις, ΦΑΠ και ληξιπρόθεσμα κάνουν το καλοκαίρι εφιαλτικό

Πυρ ομαδόν εναντίον των φορολογουμένων φαίνεται πως εξαπολύει το Υπουργείο Οικονομικών μέσα στο καλοκαίρι με τα ραβασάκια από την Εφορία να διαδέχονται το ένα το άλλο.
Η πρεμιέρα γίνεται αυτές τις ημέρες με το χαράτσι της ΔΕΗ για το 2013, το οποίο αποστέλλεται ήδη
με τους λογαριασμούς κατά 15% μειωμένο και οι επιτελείς των Εσόδων ευελπιστούν να εισπράξουν περισσότερα από 3.2 δισ. ευρώ από συνολικά 5 εκατομμύρια υπόχρεους.

Το δεύτερο χτύπημα στην τσέπη των Ελλήνων θα έρθει με τις νέες ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες πλέον μπορούν να ρυθμιστούν σε 12 ή 24 δόσεις.

Ισχυρό θα είναι το χαστούκι και από τους ΦΑΠ του 2011 & 2012. Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση του ΦΑΠ 2011 θα πρέπει να έχει καταβληθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, ενώ οι υπόλοιπες έξι θα καταβάλλονται διαδοχικά από το Σεπτέμβριο προκειμένου το οικονομικό επιτελείο να συλλέξει 600 εκατομμύρια ευρώ. Σε ότι αφορά το ΦΑΠ 2012, αυτός θα καταβληθεί πρώτη φορά τον Αυγούστου και η πληρωμή του θα γίνεται κάθε δίμηνο από τον Οκτώβριο, ενώ αυτός του 2013 θα χτυπήσει την πόρτα των φορολογούμενων από Νοέμβρη. Η πληρωμή του φόρου, αφορά όσους διατηρούν ακίνητη περιουσία άνω των 200.000 ευρώ.

Μέσα σε όλα αυτά, από τέλος Ιουλίου ολοκληρώνεται κλιμακωτά και η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, γεγονός που αναμένεται να επιβαρύνει τους πολίτες με νέους δυσβάσταχτους φόρους. Όσοι προλάβουν να "εκκαθαριστούν" εντός Ιουλίου θα έχουν τη δυνατότητα πληρωμής σε τρεις δόσεις ενώ όσοι κάνουν τη φορολογική τους δήλωση τον Αύγουστο θα πρέπει να πληρώσουν το φόρο σε 2 δόσεις.

ΜΗ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΡΕ ! - Αναμονή 848 ημερών για να απαντήσει ΔΟΥ σε αίτημα επιστροφής ΦΠΑ

Εως και δυόμιση χρόνια περιμένουν κάποιοι φορολογούμενοι για να απαντήσει η εφορία στο αίτημα επιστροφής ΦΠΑ, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, παρά τις οδηγίες που έχει δώσει το ίδιο το υπουργείο για ελέγχους- εξπρές με στόχο να μην ξεπερνιέται το
5μηνο ακόμα και στις περιπτώσεις ελέγχων επί των αιτήσεων!

Έως τις 8 Ιουλίου, εκκρεμούσαν στις εφορίες 6.467 αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ, εκ των οποίων οι 4.694 είναι σε αναμονή άνω των 120 ημερών. Θα πρέπει, δε, να σημειωθεί ότι αναλόγως της εφορίας, ο μέσος χρόνος αναμονής κυμαίνεται από 50 έως 848 ημέρες!

Όσον αφορά, δε, στα ποσά που αντιστοιχούν σε αυτές τις αιτήσεις, ανέρχονται συνολικά στα 1,136 δισ ευρώ, εκ των οποίων τα 967 εκατ. ευρώ έχουν «κολλήσει» στις μεγάλες εφορίες ήτοι στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων, στη ΦΑΕ Αθηνών, στη ΦΑΕ Πειραιά, στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, στη Δ.Ο.Υ. Πλοίων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. υποχρεούνται:

α) Να πραγματοποιήσουν την επιστροφή για όσες αιτήσεις επιστροφής δεν απαιτείται προσωρινός έλεγχος εντός δέκα πέντε (15) ημερών από την παραλαβή του αρχείου και στη συνέχεια ενημερώνουν τη ΓΓΠΣ, απολογιστικά.

β) Να διενεργήσουν προσωρινό έλεγχο για τις αιτήσεις επιστροφής που απαιτείται το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από την παραλαβή του αρχείου.

γ) Στην περίπτωση που από τον ανωτέρω προσωρινό έλεγχο κριθεί απαραίτητο, διενεργείται τακτικός έλεγχος, ο οποίος ολοκληρώνεται εντός πέντε (5) μηνών από την υποβολή της αίτησης επιστροφής, εκτός από την περίπτωση που η αίτηση επιστροφής αφορά φορολογική περίοδο για την οποία δεν έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, οπότε ο έλεγχος ολοκληρώνεται εντός πέντε (5) μηνών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΗΣ & ΑΦΙΛΟΤΙΜΗ - Παρέχουν πλήρη φορολογική ασυλία σε Τρόικα & Task Force με διάταξη-σοκ!

Η κυβέρνηση συμπεριέλαβε στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος μία -το λιγότερο- κατάπτυστη διάταξη, με τη οποία καθιερώνεται πλήρης φορολογική ασυλία για τα 22 μόνιμα εγκατεστημένα στη χώρα μας στελέχη και απλά μέλη των κλιμακίων της τρόικας, καθώς και για τους 28 μόνιμα
εγκατεστημένους στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες εμπειρογνώμονες της Ομάδας Δράσης (Task Force) της Κομισιόν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής, με τη διάταξη αυτή προβλέπεται ότι οι τοποτηρητές των δανειστών, οι οποίοι επιβάλλουν επαχθή φοροεισπρακτικά μέτρα και οριζόντιες περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων σε εκατομμύρια απλούς Eλληνες πολίτες, δεν θα λογοδοτούν στις ελληνικές αρχές για οποιεσδήποτε αγορές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας πραγματοποιούν στη χώρα μας, καθώς απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης και το «πόθεν έσχες» της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας.

Την ίδια ώρα, κάποιες άλλες διατάξεις του ήδη ισχύοντος Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπουν ότι οι περίπου 1,3 εκατομμύριo άνεργοι πολίτες της χώρας μας δεν απαλλάσσονται από τις διατάξεις για τα τεκμήρια και θα κληθούν να καταβάλουν από φέτος υπέρογκα ποσά φόρου για ανύπαρκτα εισοδήματα, εκτός εάν αποδεχθούν να ακολουθήσουν μια απίστευτα γραφειοκρατική, χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία αμφισβήτησης των τεκμηρίων, η οποία είναι αμφιβόλου αποτελέσματος!

Με τη διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 30 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπεται ότι οι ρυθμίσεις των άρθρων 31-34 του ίδιου Κώδικα, οι οποίες αφορούν στον προσδιορισμό των εισοδημάτων με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, δεν ισχύουν για «κάθε φυσικό πρόσωπο που εργάζεται σε θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Eνωσης ή Διεθνούς Οργανισμού που έχει εγκατασταθεί βάσει διεθνούς συνθήκης την οποία εφαρμόζει η Ελλάδα».

Η φωτογραφική αυτή διάταξη του άρθρου 30 αφορά όλα τα μόνιμα εγκατεστημένα στην Ελλάδα στελέχη και τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που απαρτίζουν τα κλιμάκια ελεγκτών της τρόικας και λειτουργούν ως μόνιμοι τοποτηρητές των δανειστών σε υπουργεία, οργανισμούς και φορείς του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς επίσης και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αφορά επίσης και τα μέλη της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν, υπό τον Γερμανό, κ. Χ. Ράιχενμπαχ, η οποία έχει αναλάβει την παροχή συμβουλών τεχνικής βοήθειας για την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν επιβληθεί με το Μνημόνιο.

Βάσει της φωτογραφικής αυτής διάταξης, όλοι αυτοί οι ξένοι μόνιμοι τοποτηρητές της τρόικας και της Ομάδας Δράσης δεν θα υπάγονται στο «πόθεν έσχες» για τις αγορές ακινήτων, Ι.Χ. αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, μετοχών, ομολόγων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, τις οποίες πραγματοποιούν στη χώρα μας! Θα μπορούν, δηλαδή, να αγοράζουν βίλες, πολυτελή Ι.Χ., υπερπολυτελή σκάφη, ακόμη και μετοχές στο ελληνικό Χρηματιστήριο ή ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν στην εφορία πού βρήκαν τα χρήματα για τις αγορές αυτές. Δηλαδή οι δαπάνες των συγκεκριμένων ατόμων για την απόκτηση ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα δεν θα θεωρούνται τεκμήρια εισοδήματος!

Επιπλέον, για τους εν λόγω ξένους τοποτηρητές, οι ελληνικές φορολογικές αρχές δεν θα έχουν το δικαίωμα να προσδιορίζουν τα πραγματικά τους εισοδήματα με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης για τις κατοικίες, τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και τα σκάφη αναψυχής που χρησιμοποιούν στην Ελλάδα, ούτε με βάση τις δαπάνες που τυχόν πραγματοποιούν για δίδακτρα των παιδιών τους σε ιδιωτικά σχολεία και για καταβολή αμοιβών σε υπηρετικό προσωπικό. Γενικότερα, οι ελληνικές φορολογικές αρχές δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα να ελέγξουν το επίπεδο διαβίωσης των ξένων ελεγκτών και τοποτηρητών, ούτε την προέλευση των χρημάτων που τυχόν δαπανούν για την απόκτηση περιουσίας στην Ελλάδα!!!


Και "Αιδώς Αργείοι" να αναφωνήσουμε, και όσο και να... χτυπιόμαστε, οι "εθνοπατέρες" που μας κυβερνούν όχι μόνο δεν πρόκειται να καταλάβουν τι κάνουν, αλλά θα αναρωτηθούν πόσο χειρότερα ακόμη μπορούν να κάνουν...


Παντελής Οικονόμου: Ο αμέσως επόμενος…

Ο επόμενος αποτυχημένος πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ που θα αποκατασταθεί μετά τον Παπουτσή, είναι ο συμπαθής Παντελης Οικονομου. Αυτός που κάποτε έλεγε εσχάτη προδοσία την εκχώρηση της διοίκησης του ΟΤΕ στους Γερμανούς, μέχρι που ο ΓΑΠ τον έκανε υπουργό.

Τώρα ο Βενιζέλος θέλει διακαώς να τον τακτοποιήσει, εδώ πέρασε του ΓΑΠ με τον Παπουτσή, δεν θα περάσει του… Βενιζέλου;

Υπεραστικές Σιδηροδρομικές Μεταφορές. Περίοδος Κρίσης και Προοπτικές

Του Μιχάλη Αναστασάκη*
Εισαγωγή
Πριν περίπου δέκα χρόνια η Γενική Γραμματεία Έρευνας  και Τεχνολογίας ανάθεσε σε ομάδα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτή­των, στην οποία είχα την τιμή να συμμετέχω, τη σύνταξη έκθεσης στο πλαίσιο του έργου:
«ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ 2021» (ΓΓΕΤ, 2004)
Στην υποενότητα «Σιδηροδρομικές Μεταφορές» συμπεριλάβαμε μεταξύ άλλων και ένα «απαισιόδοξο σενάριο», στο οποίο επί λέξει αναφέρονταν τα εξής:

«3ο Σενάριο: Η Ελλάδα μένει στάσιμη (Απαισιόδοξη εξέλιξη)
 Πέρα από τα έργα του Γ'ΚΠΣ δεν έχουν γίνει άλλες επενδύ­σει στο σιδηρόδρομο. θρισμένες περιφερειακές γραμμές έχουν κλείσει ή λειτουργούν με αραιά δρομολόγια με κρα­τική επιδότηση.
 Το τροχαίο υλικό είναι λίγο και πεπαλαιωμένο. Η συντήρηση των γραμμών, των σταθμών και λοιπών εγκαταστάσεων είναι πλημμελής θέτοντας έτσι περιορισμούς στη μέγιστη ταχύ­τητα και στη χωρητικότητα ορισμένων αξόνων και απωθώντας  το υψηλών απαιτήσεων κοινό.
 Τα διεθνή δίκτυα έχουν αποκατασταθεί στοιχειωδώς και δεν μπορούν να προσφέρουν ασφαλή και ταχεία επιβατική και εμπορευματική μεταφορά.
 0 σιδηρόδρομου χάνει στις περισσότερες υπηρεσίες μερίδιο της αγοράς διατηρώντας σε ορισμένες μόνο υπηρεσίες αξιό­λογα ποσοστά, όπως μεταξύ Πάτρας - Αθήνας - Θεσσαλονίκης και στον προαστιακό της Αθήνας.»
Ποιος να φανταζόταν ότι το σενάριο αυτό θα επιβεβαιωνόταν σε λιγότερο από δέκα χρόνια και μάλιστα με το χειρότερο τρόπο;  Ας  δούμε τι έχει συμβεί:
·         Έκλεισε το δίκτυο Πελοπονήσσου πέρα Κιάτου ( Εξαιρέσεις: Προαστιακός Πάτρας, Οδοντωτός Διακοπτού –Καλαβρύτων, γραμμή Κατάκολου – Πύργου). Έκλεισε το δίκτυο Δυτικής Μακεδονίας πέρα από την  ΄Έδεσσα (Ξανάνοιξε μόλις πρόσφατα προς Φλώρινα). Στη γραμμή Θεσσαλονίκης —Αλεξανδρούπολης -  Ορμενίου εκτελούνται ελάχιστα μόνο δρο­μολόγια ημερησίως.
•   Το τροχαίο υλικό παλιώνει. Η συντήρηση δικτύου και εγκατα­στάσεων είναι πλημμελής. Ως  αποτέλεσμα ο χρόνος διαδρομής Αθήνας — Θεσσαλονίκης αυξήθηκε από 4 1/2 ώρες σε 5  ώρες και η χωρητικότητα στον άξονα Θεσσαλονίκη — Προμαχώνας έπεσε σε 2-3 συρμούς την ημέρα λόγω καταστροφής της σηματοδότησης και μη δυνατότητας επάνδρωσης ενδιά­μεσων σταθμών λόγω απομάκρυνσης προσωπικού.
•   Όλες οι διεθνείς επιβατικές αμαξοστοιχίες έχουν καταργηθεί και η Ελλάδα είναι σιδηροδρομικώς απομονωμένη για τους επιβάτες.
•   Ο σιδηρόδρομος χάνει μερίδιο της αγοράς διατηρώντας σε ορισμένες μόνο υπηρεσίες αξιόλογα ποσοστά, όπως μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης και στις προαστιακές συνδέσεις τη Αθήνας,  Θεσσαλονίκης και Πάτρας.
Υπάρχουν όμως και άλλα χειρότερα που δεν φανταζόταν κανείς πριν δέκα χρόνια:
•   Έχει κλαπεί μεγάλο μέρος του εξοπλισμού ηλεκτροκίνησης μεταξύ Αχαρνών και Τιθορέας.
•   Δεν λειτουργεί η σηματοδότηση σε μεγάλα τμήματα του δι­κτύου λόγω κλοπών ή βλαβών (ΣΚΑ — Κιάτο, Αχαρνές-Τιθο­ρέα, Ευαγγελισμός - Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη - Ειδομένη και Θεσσαλονίκη - Προμαχώνας).
•   Το προσωπικό στον 'Ομιλο  ΟΣΕ έχει μειωθεί δραστικά δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα σε τοπικό επίπεδο αλλά και στο σύνολο της χώρας  ως προς ορισμένες ειδικότητες.
•   Ο σιδηρόδρομος χάνει τη δυνατότητα εξασφάλισης της συγχρηματοδότησης έργων λόγω έλλειψης ακόμα και των ελά­χιστων πιστώσεων που απαιτούνται για την ωρίμανση αυτών (τεχνική βοήθεια).
Ωs προς το μεταφορικό έργο του σιδηρόδρομου σε μια περίοδο κρίσης και έντονης οικονομικής ύφεσης αναμένονται δυο αλληλοσυγκρουόμενες τάσεις:
•   Πτώση του έργου λόγω μείωσης της κινητικότητας του πληθυσμού και μείωσης της παραγωγής αλλά και της αγοραστικής δύναμης
•   Αύξηση του έργου λόγω προσέλκυσης μετακινήσεων από άλλα ανταγωνιστικά μέσα (IX, ΚΤΕΛ, αεροπλάνο)
Αν και υπάρχουν ενδείξεις και ότι συμβαίνουν και τα δύο παρα­πάνω, γενικά υπάρχει μια μείωση του υπεραστικού έργου εσω­τερικού, ενώ έχει μηδενιστεί το επιβατικό έργο εξωτερικού.
Ως προς  το εμπορευματικό έργο γενικά παρατηρείται μια ανα­μενόμενη μείωση. Οι εισαγωγές μειώνονται (λόγω μείωσης της αγοραστικής δύναμης), ενώ και οι εξαγωγές με σιδηρόδρομο τις τελευταίες δεκαετίες δεν ήταν αξιόλογες. Λόγω του μικρού μεγέθους του συνολικού έργου, μεμονωμένες συμφωνίες μεταφοράς μεγάλου όγκου εμπορευμάτων επηρεάζουν εύκολα θετικά ή αρνητικά τη γενική εικόνα, όπως π.χ. η μεταφορά σιδηροσωλήνων από τη Θήβα προς το εξωτερικό (δυο συμφωνίες τα τελευταία χρόνια).
·         Πάντως τον τελευταίο καιρό το κλίμα βελτιώνεται (συμφωνία COSCO - HP, λειτουργία εμπορευματικού κέντρου Φουρλή κλπ.)

Προοπτική μεχρι το 2020

Μετά τα παραπάνω τι προοπτικές διαφαίνονται για τον ελληνικό σιδηρόδρομο για τα επόμενα χρόνια; Η απάντηση είναι ότι μπο­ρούμε να είμαστε "συγκρατημένα αισιόδοξοι" παρά τη συνεχι­ζόμενη κρίση.
 
Η κυριότερη πηγή αισιοδοξίας οφείλεται στο ότι οι επενδύσεις στον σιδηρόδρομο συνεχίζονται παρά τιε δυσκολίες με τιε ευλογίες της ΕΕ.
Ολοκληρώνονται τα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα όπως:
 
1.  Νέα Γραμμή Κιάτο - Είσοδος Πάτρας (Ρίο ή ίσως Αγιά) μήκους 100 km (αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα με τους αλλεπάλληλους οικισμούς και λοιπές δεσμεύσεις στη στενή βό­ρεια παραλιακή ζώνη της Πελοποννήσου).
3.  Παραλλαγή Πολύκαστρο - Ειδομένη μήκους 22 km. Το έργο αυτό προφανώς δεν αφορά μόνο το διεθνές εμπόριο της χώρας.
 Η σημασία της ολοκλήρωσης του σιδηροδρομικού κορμού της χώρας με υψηλές ταχύτητες μελέτης μέχρι τα σύνορα μπορεί να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστούμε ότι πριν την κατάργηση του Ακρόπολις Express η διαδρομή Αθήνα - Μόναχο διαρκούσε 33 ώρες, ενώ ήδη η Ελλάδα έχει μειώσει από τότε κατά 3 ώρες τη διαδρομή επί ελληνικού εδάφους (και θα τη μειώσει κατά επιπλέον μιάμιση ώρα με τα παραπάνω έργα], ενώ σημαντικές μειώσεις έχουν πετύχει και άλλες χώρες, όπως η Αυστρία. Αν επαναδρομολογηθεί αντίστοιχος συρμός, το Μόναχο θα απέχει πλέον 24 ώρες από την Αθήνα και 20 από τη Θεσσαλονίκη).
4.   Εμπορευματικοί σταθμοί (Συγκρότημα Σταθμών στο Θριάσιο Πεδίο] και Συνδέσεις με λιμένες (Νέο Ικόνιο). Το πρώτο έργο κόστους 257 εκ. € έχει έκταση 2000 στρέμματα, 30 km γραμ­μών και 110 αλλαγές τροχιάς. Το δεύτερο έργο κόστους 157 εκ. € έχει μήκος 17 km, 7 μεγάλες γέφυρες, 8 σήραγγες και 2 επιλιμένιους σταθμούς .Ήδη οι πρώτοι συρμοί μπορούν να φτά­σουν στον εμπορευματικό λιμένα του Πειραιά και να παραλά­βουν φορτία προς  την ευρωπαϊκή ενδοχώρα.
2.             Συνδέσεις με λιμένες (Αλεξανδρούπολη, Καβάλα)
3.             Ηλεκτροκίνηση περιφερειακών γραμμών
(Λάρισα - Βόλος 61 km, Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα 80 km)
4.             Προαστιακός προς Λαύριο και προς Λουτράκι
5.             Γραμμή Πάτρα -Πύργος- Ολυμπία (κανονικοποίηση) Επιπλέον λαμβάνουμε υπόψη τις γεωπολιτικές συνθήκες στην ΝΑ Ευρώπη, όπως:
   Οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα γειτονικών χωρών (FYR0M, Σερβία, Κόσσοβο)
   Βελτίωση σιδηροδρομικής υποδομής σε γειτονικές χώρες (ολο­κλήρωση σιδηροδρομικής/οδικής γέφυρας Vidin - Kalafat στο Δούναβη, ανακαινίσεις, διπλασιασμοί γραμμών)
               «Φιλοσιδηροδρομική» πολιτική Ε.Ε. και την έναρξη απόδοσης των νέων έργων:
               Λειτουργία σύνδεσης με ΣΕΜΠ0 και car terminal 0ΛΠ
               Λειτουργία Συγκροτήματος Σταθμών Θριάσιου
   Συνδέσεις με λιμένες (Αλεξανδρούπολη, Καβάλα] και ιδιωτικά εμπορευματικό κέντρα
               Μείωση λειτουργικών εξόδων λόγω επέκτασης Ηλεκτροκίνησης
               Πλήρης λειτουργία σιδηροδρομικού ΠΑΘΕ
(Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3 % ώρες, Αθήνα - Πάτρα σε λιγότερο από 2 ώρες)
Συμπεράσματα
Μετά από τα παραπάνω
•               Μπορούμε να είμαστε «συγκρατημένα αισιόδοξοι»
•   Ανεξάρτητα από την ύφεση της χώρας και το εσωτερικό μετα­φορικό έργο το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο με τιε νέες υπο- δομές θα κληθεί να προσφέρει υπηρεσίες διαμεταφοράς "τράνζιτ" με σημαντικά οικονομικά οφέλη
•   Το πλαίσιο λειτουργίας των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα μετά την αναδιάρθρωση των τελευταίων ετών είναι σαφώς υγιέστερο και απαλλαγμένο από δυσλειτουργίες και αγκυλώσεις του παρελθόντος
•   Η είσοδος ιδιωτών ή μεικτής μορφής επιχειρήσεων στη σιδη­ροδρομική αγορά μπορεί να αυξήσει το μεταφορικό έργο και την ποιότητα μετακίνησης
Όμως:
•   Οι ιδιώτες (και λοιποί χρήστες) θα απαιτούν άριστη υποδομή και καλή συντήρηση αυτής
•   Η συνέχιση λειτουργίας και η ανάπτυξη του σιδηροδρόμου εξαρτάται από την κρατική επιδότηση και τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε.
Τέλος ας μην ξεχνάμε:
Όπου λειτουργεί υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των μέσων μεταφοράς ωφελούνται οι χρήστες, η επιχειρηματικότητα και η οικονομία γενικότερα.
v  Μιχάλης Αναστασάκης
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Συγκοινωνιολόγος MSc DIC

πηγη

Απογραφή του προσωπικού των ΝΠΙΔ και των Δημοτικών Επιχειρήσεων

Η προθεσμία λήγει στις 30 Αυγούστου

Απόφαση για την απογραφή του προσωπικού των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών κ.κ. Γ. Στουρνάρας και Γ. Μιχελάκης. Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας είναι η 30η Αυγούστου 2013.

Στην απόφαση αναφέρεται πως οι αρμόδιες διευθύνσεις των Υπουργείων θα πρέπει να διαβιβάσουν τις σχετικές οδηγίες σε όλα τα Ν.Π.Ι.Δ και τις Δημόσιες Επιχειρήσεις μέχρι τις 19-7-2013.

Αναφορικά με την απογραφή η απόφαση τονίζει τα εξής

«1. Οι αρμόδιοι Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού ή οι υπεύθυνοι για το προσωπικό θα πρέπει να συμπληρώσουν το συνημμένο αρχείο Excel με τα στοιχεία του προσωπικού τους. Οι αποσπασμένοι υπάλληλοι απογράφονται από το φορέα που ανήκουν και όχι από το φορέα στον οποίο υπηρετούν με απόσπαση. Οι πληροφορίες που θα χρειαστούν για κάθε απογραφόμενο είναι: ΑΦ Μ, Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Φύλο, Ημερομηνία Γέννησης, ΑΜΚΑ, Φορέα Απασχόλησης, Εργασιακή Σχέση, Ημερομηνία Πρόσληψης στο Φορέα, Ημερομηνία Λήξης Σύμβασης, Κατηγορία Εκπαίδευσης, Προϋπηρεσία σύμφωνα με το Ν.4093/2012 (έτη, μήνες, μέρες).

2. Παράλληλα με την επεξεργασία του ανωτέρω αρχείου, ο κάθε προϊστάμενος Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, ή ο υπεύθυνος για το προσωπικό, θα πρέπει να μεριμνήσει για την αποστολή συνοδευτικού εγγράφου (επισυνάπτεται υπόδειγμα), στο οποίο θα αναφέρονται τα στοιχεία του προϊσταμένου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού ή του υπεύθυνου για το προσωπικό, καθώς και ο συνολικός αριθμός των απογεγραμμένων που περιέχονται στο αρχείο excel.

3. Το ανωτέρω αρχείο excel καθώς και το συνοδευτικό έγγραφο θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο e-mail apografi@ydmed.gov.gr, προκειμένου να διενεργηθεί από την υπηρεσία μας τεχνικός έλεγχος στα αρχεία πριν την έναρξη της ηλεκτρονικής απογραφής. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής του συνοδευτικού εγγράφου ή αποστολής του σε μορφή που να είναι εμφανής η υπογραφή (π.χ. σκαναρισμένο σε pdf), το συνοδευτικό έγγραφο θα αποστέλλεται μέσω φαξ στον αριθμό 213 1313 397.

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας είναι η 30η Αυγούστου 2013.

Το αρχείο excel με τα στοιχεία των απογεγραμμένων του κάθε φορέα θα πρέπει να διατηρείται επικαιροποιημένο και μετά την αποστολή του στην υπηρεσία μας, προκειμένου να είναι έτοιμο για μαζική καταχώριση (upload), όταν ενεργοποιηθούν οι εφαρμογές του ηλεκτρονικού Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου για τα Ν.Π.Ι.Δ.»

Πηγή

Θηλειά από Χατζηδάκη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σε προαιρετική βάση θα ανοίγουν πάντα όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου, επτά Κυριακές το χρόνο κατά τις περιόδους Χριστουγέννων, Πάσχα και εκπτώσεων.
Έως και 52 Κυριακές τον χρόνο θα μπορούν να λειτουργούν τα μικρά εμπορικά καταστήματα (μέχρι
250 τ.μ.), με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη.

Αυτή είναι η ρύθμιση για την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Κανόνες Ρύθμισης της Αγοράς Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών», το οποίο παρουσίασε το υπουργείο Ανάπτυξης.

- Όλα τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν επτά Κυριακές το χρόνο (δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα, την Κυριακή των Βαΐων και από μία Κυριακή στις τέσσερις εκπτωτικές περιόδους του έτους που καθιερώνονται).

- Τα μικρά, έως 250 τ.μ. που δεν ανήκουν σε αλυσίδες, shops-in-a-shop, εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά πολυκαταστήματα και εκπτωτικά χωριά, θα μπορούν, πάντα σε εθελοντική βάση, να λειτουργούν όλες τις Κυριακές. Προβλέπεται επιπλέον ότι ο Αντιπεριφερειάρχης (ο Δήμαρχος στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά), μπορεί σε διάστημα δύο μηνών να εκδώσει απόφαση που θα ορίζει πόσες Κυριακές (από καμία έως τις 45 που απομένουν πέραν των 7) θα επιτρέπεται να είναι ανοικτά τα καταστήματα, στην περιοχή του.
Αν δεν εκδοθεί απόφαση, τότε οι έμποροι θα είναι ελεύθεροι να λειτουργούν τα καταστήματα όσες Κυριακές θέλουν. Θα ληφθεί επίσης μέριμνα ώστε τα καταστήματα να ανοίγουν μετά την Κυριακάτικη λειτουργία, με ρύθμιση που θα ορίσει το εύρος του ωραρίου της Κυριακής.

Οι ανησυχίες των μικρομεσαίων εμπόρων και η εμμονή του Χατζηδάκη
Έντονες είναι οι ανησυχίες πολλών μικρομεσαίων εμπόρων για τον αυξημένο ανταγωνισμό που θα αντιμετωπίσουν από τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα, με αφορμή τις νέες ρυθμίσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Οι έμποροι φοβούνται ότι οι μεγάλες αλυσίδες θα προσφύγουν στα δικαστήρια και θα ζητήσουν να λειτουργούν όλες τις Κυριακές, όπως και τα καταστήματα κάτω των 250 τ.μ.
Όπως είπε την Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, η κυβέρνηση υιοθέτησε το «βρετανικό μοντέλο» για τη λειτουργία του λιανεμπορίου και αν βρεθεί δικαστήριο που θα τις αμφισβητήσει, τότε το υπουργείο θα προστατεύσει τις ρυθμίσεις για το άνοιγμα των μεγάλων καταστημάτων (άνω των 250 τ.μ.) μόνο επτά Κυριακές το χρόνο, ώστε να μην δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός στην αγορά.

«Κάναμε συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ και αυτό που καταθέτουμε στη Βουλή είναι αποτέλεσμα της συνεννόησης αυτής», είπε. «Η αρχική μας πρόταση ήταν επτά Κυριακές ανοιχτά όλα τα καταστήματα, μικρά και μεγάλα, και όλες τις Κυριακές, δηλαδή 52, ανοιχτά τα καταστήματα κάτω των 250 τ.μ. σε προαιρετική βάση. Αυτό τροποποιήθηκε μετά τη συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ. Το πρώτο σκέλος ισχύει και για το δεύτερο λέμε ότι δύο μήνες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, οι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων και οι αντιπεριφερειάρχες έχουν το δικαίωμα να ορίσουν πόσες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στο χώρο ευθύνης τους και αν περάσει άπρακτο το δίμηνο, θα είναι ανοιχτά 52 Κυριακές», προσέθεσε.

Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε και για τις αντιδράσεις των εμπόρων και εργαζομένων. «Το μέτρο είναι σε προαιρετική βάση. Αν δεν θέλουν να το κάνουν, θα μείνουν κλειστά τα καταστήματα. Δεν μπορεί, όμως, να μην υπάρχει δουλειά και ταυτόχρονα να μην θέλουν να ανοίξουν... Όπως είναι τώρα το νομοσχέδιο – διότι η Βουλή μπορεί να αποφασίσει αλλιώς - είναι επτά Κυριακές ανοιχτά τα πολυκαταστήματα, mall κτλ. και τις υπόλοιπες μόνον τα μικρά. Και γι' αυτό δεν καταλαβαίνω τις φωνές. Να φωνάζουν τα μεγάλα, να το καταλάβω. Αλλά οι μικροί... Γιατί δεν είναι πρόβλημα να δουλεύει κάποιος Σάββατο απόγευμα και είναι να δουλεύει την Κυριακή; Υπάρχει εργατικό δίκαιο και κανόνες», επισήμανε.

Κοινό μέτωπο για την Κυριακή
Εν τω μεταξύ, μετά από κοινή σύσκεψη της ΕΣΕΕ (έμποροι), της ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και της ΟΙΥΕ (ιδιωτικοί υπάλληλοι), αποφασίστηκε να συστήσουν «κοινωνική κίνηση» με την επωνυμία «Συμμαχία για την Κυριακή - Αργία», με σκοπό την διαφύλαξη της ημέρας της Κυριακής ως γενικής αργίας.

Παρόλα αυτά, ο κ. Χατζηδάκης ούτε να ακούσει δεν θέλει τις αιτιάσεις των μικρομεσαίων εμπόρων και των υπάλληλων. Ο ανταγωνισμός είναι δεδομένο ότι θα πιέσει στο τέλος τους πιο αδύναμους και ειδικά σε μία υφεσιακή οικονομία, όπου κακά τα ψέματα δεν σπρώχνεται ο κόσμος κιόλας στις ουρές για να ψωνίσει, γιατί πολύ απλά χρήματα δεν έχει , ...όχι χρόνο! Απλά στο υπουργείο Ανάπτυξης φαίνεται έχουν αρκετά χρήματα και το μόνο τους πρόβλημα για να κάνουν τα ψώνια τους ήταν ...ο λιγοστός χρόνος.

Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε επίσης, να δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στην οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, το οποίο προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Στη συνέντευξη θα παρουσιαστούν στοιχεία από τα Ινστιτούτα της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ (ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ και ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ) για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς και οι προτάσεις των οργανώσεων για το ζήτημα αυτό.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ:Όλοι-ες στην Απεργία την Τρίτη 16 Ιούλη.

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα:

-Όλοι-ες στην Απεργία την Τρίτη 16 Ιούλη. Συνέλευση Συντονισμού Δευτέρα 15 Ιούλη

-ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ (Μουσείο, 10.30 π.μ.)

-Ανοιχτή συνέλευση του Συντονισμού την Δευτέρα 15 Ιούλη, 7.00 μ.μ., στα γραφεία της ΟΛΜΕ... (Ερμού και Κορνάρου 2, Σύνταγμα)

-Κινητοποίηση στις 18 Ιούλη στο Σύνταγμα, ενάντια στον ερχομό του Σόιμπλε 


Ζητάει αίμα η ΤΡΟΙΚΑ 

και η αιμοσταγής κυβέρνηση είναι έτοιμη να της το δώσει!


Η μαύρη οθόνη που έπεσε με το αποφασίζουμε και διατάζουμε στη συχνότητα της ΕΡΤ δείχνει κυριολεκτικά και συμβολικά τη μαύρη πολιτική του φασισμού κυβέρνησης – EE – ΔΝΤ απέναντι στην κοινωνία. Μετά τις 2.700 απολύσεις της ΕΡΤ θα ακολουθήσουν χιλιάδες άλλες που προωθούνται με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε και ετοιμάζεται να ψηφήσει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση. Οι απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων (από την εκπαίδευση, τους ΟΤΑ, τα υπουργεία κλπ), που θα προέλθουν από τις 25.000 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, είναι μόνο η αρχή. Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ακόμα την κατάργηση του κατώτατου μισθού, αφού στην «ευθύνη» της κυβέρνησης περνά οριστικά η διαμόρφωση του σύμφωνα με την «ανταγωνιστικότητα της οικονομίας». 
Παράλληλα εκτός από τα δεκάδες σχολεία που έκλεισαν τώρα, ετοιμάζεται νέο κλείσιμο νοσοκομείων και δημόσιων οργανισμών, ενώ προωθείται το εξαήμερο και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Μετά τις επιστρατεύσεις στο ΜΕΤΡΟ, στους Ναυτεργάτες και την προληπτική επιστράτευση στην εκπαίδευση, το «μαύρο» στη δημόσια τηλεόραση, το κλείσιμο και τις απολύσεις σε Κατσέλη, Τσιμέντα Χαλκίδος, ΜΕΒΓΑΛ, ΝΕΟΣΕΤ και σε πολλές άλλες επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα, οι δανειστές εκβιάζουν και απειλούν. Δηλώνουν ότι, αν δεν γίνουν εδώ και τώρα απολύσεις στο δημόσιο τομέα και αναπροσαρμογή του φορολογικού σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για την πληρωμή των δανείων, δεν πρόκειται να επιτρέψουν την εκροή των δόσεων στην ελληνική κυβέρνηση.
Οι τροϊκανοί ζητάνε κάθε φορά θυσίες για να διατηρήσουν τα συμφέροντα των τραπεζών και του κεφαλαίου και εν τέλει για να ξεπεράσουν την κρίση σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Η κοινωνική βαρβαρότητα δεν έχει τελειωμό. Η αστική τάξη, τα κόμματα που την υπηρετούν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή), τα ΜΜΕ και σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ φέρνουν τον κοινωνικό, εργασιακό και ασφαλιστικό μεσαίωνα για τους εργαζόμενους.

Αν δεν τους τελειώσουμε, θα μας τελειώσουν εκείνοι


Ο αγώνας των εργαζόμενων στους ΟΤΑ και στην εκπαίδευση, αλλά και ο συνεχιζόμενος για τέταρτη εβδομάδα αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ και οι χιλιάδες λαού που στέκονται αλληλέγγυοι, κόντρα σε προεδρικά διατάγματα και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αλλά και στις απειλές της καταστολής από την δικομματική πλέον συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μας δείχνουν τον δρόμο.

Αναδεικνύουν τις δυνατότητες του κινήματος και φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει.

Δείχνουν δυνατοί, μα στην πραγματικότητα φοβούνται μήπως ξεσπάσει η λαϊκή οργή και αγανάκτηση. Γι΄ αυτό προσπαθούν να σβήσουν εν τη γενέσει τους τις σπίθες που δημιουργούνται. Αυτό προσπάθησαν να κάνουν με την προληπτική επιστράτευση των καθηγητών, αυτό προσπαθούν να κάνουν με τον αγώνα όλης της κοινωνίας για τη ΕΡΤ.
Μοναδική απάντηση στη βαρβαρότητα είναι η μαζική λαϊκή ανυπακοή στην πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, το δυνάμωμα της πάλης και ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης. Nα συντονίσουμε τους αγώνες μας. Για έναν εργατικό και λαϊκό ξεσηκωμό που θα τους ανατρέψει, μαζί με την πολιτική τους, τις κυβερνήσεις, τα μνημόνια και όλη τη βάρβαρη επίθεσή τους.

Αναγκαίο βήμα γι΄ αυτό κόντρα στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ είναι να περάσει ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων και των σωματείων τους:

  • Για να μην περάσει καμία απόλυση και διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Για την κατάργηση της ΠΝΠ και την ακύρωση της πολιτικής επιστράτευσης στην εκπαίδευση, το μετρό και τους ναυτεργάτες.
  • Για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών εργατικών ελευθεριών, ενάντια στον εργοδοτικό δεσποτισμό, την κρατική καταστολή και τη φασιστική βία.
  • Για να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και σχολείο, καμία δημόσια ή δημοτική υπηρεσία. Υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, νερό, ενέργεια, συγκοινωνίες) και για να μην περάσει το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών.
  • Για την υπεράσπιση των ΣΣΕ και τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς και τις συντάξεις, ώστε να μπορούμε οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.
  • Ενάντια στην ανεργία, τα λουκέτα επιχειρήσεων και τις απολύσεις, για άμεσα μέτρα ανακούφισης και επιβίωσης των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων.

Ο Συντονισμός των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα καλεί σε αγώνα τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις αγωνιστικές ομοσπονδίες, τις επιτροπές αγώνα, τις συλλογικότητες των ανέργων, να συμβάλλουν σε μια τέτοια προοπτική. 
Καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, όλο το λαό να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση, με την απεργία της 16ης Ιούλη.

 

Στις 16 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για ΤΡΑΙΝΟΣΕ. H επιστολή ΤΑΙΠΕΔ

Στις 16 Σεπτεμβρίου, έως τις 17.00, “κληρώνει” για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Την συγκεκριμένη ημερομηνία όρισε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων για την εκδήλωση αρχικού ενδιαφέροντος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Εντύπωση προκαλούν οι προδιαγραφές για την οικονομική επιφάνεια, αφού για να συμμετάσχει κάποιος στη διαδικασία, εάν είναι νομικό πρόσωπο, θα πρέπει
τα ιδία κεφάλαια των 3 τελευταίων χρήσεων να ξεπερνούν τα 100 εκατ. και εάν πρόκειται για fund, το ποσό των κεφαλαίων της τελευταίας χρήσης να ξεπερνά τα 200 εκατ. Με τον τρόπο αυτό, το ΤΑΙΠΕΔ αποκλείει την συμμετοχή σε "μικρές" σιδηροδρομικές και άλλες εταιρείες. 
Τι αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ιδρύθηκε το 2005, ως θυγατρική του ΟΣΕ Α.Ε. ("ΟΣΕ"). Το Δεκέμβριο του 2008, η κυριότητα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεταβιβάστηκε στο Δημόσιο. 
Σκοπός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι η παροχή υπηρεσιών έλξης για τη σιδηροδρομική μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων, η ανάπτυξη, οργάνωση και εκμετάλλευση αστικών, προαστιακών, περιφερειακών, υπεραστικών και διεθνών επιβατικών και εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών, καθώς και η μεταφορά με λεωφορεία ή η συνδυασμένη μεταφορά επιβατών και φορτίων και η παροχή υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) πάσης φύσεως.
Ο ΟΣΕ (ο οποίος ανήκει κατά 100% στο Δημόσιο), υπό την ιδιότητά του ως διαχειριστής της Ελληνικής Εθνικής Σιδηροδρομικής Υποδομής, είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση, λειτουργία, εκμετάλλευση και συντήρηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής υποδομής, την κατασκευή και ανάπτυξη νέας υποδομής, τη ρύθμιση και την ασφάλεια της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, καθώς και όσων αρμοδιοτήτων προβλέπονται από την εφαρμοστέα εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. 
Το τροχαίο υλικό, το οποίο προς το παρόν ανήκει στον ΟΣΕ, θα μεταβιβαστεί στο Δημόσιο, ενώ η συντήρηση του τροχαίου υλικού, η οποία προς το παρόν παρέχεται από τον ΟΣΕ, είναι ήδη υπό μεταβίβαση μέσω απόσχισης από τη μητρική (spin off), στην "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Α.Ε." (''ΕΕΣΣΤΥ''), μία νεοσυσταθείσα εταιρεία η οποία ανήκει κατά 100% στο Δημόσιο. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόσχισης (spin off), η ΕΕΣΣΤΥ θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη εταιρεία που θα παρέχει υπηρεσίες συντήρησης σε τροχαίο υλικό.
Σημειώνεται ότι, πρόθεση του Δημοσίου είναι να προβεί και στην ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ.
Ποιες συμβάσεις θα υπογράψει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πριν την πώληση
Προβλέπεται ότι, πριν την ολοκλήρωση της Διαγωνιστικής Διαδικασίας, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συνάψει τις εξής συμβάσεις:
(i) πενταετή σύμβαση Υποχρέωσης Παροχής Δημόσιων Υπηρεσιών (ΥΔΥ) με το Δημόσιο, για την παροχή υπηρεσιών σιδηροδρομικής μεταφοράς επιβατών, έναντι ετήσιας αμοιβής που δεν θα υπερβαίνει το ποσό των Ευρώ πενήντα εκατομμυρίων (€ 50.000.000),
(ii) σύμβαση πρόσβασης (track access) με τον ΟΣΕ, υπό την ιδιότητά του ως διαχειριστή της Εθνικής Σιδηροδρομικής Υποδομής,
(iii) μακροχρόνια σύμβαση μίσθωσης τροχαίου υλικού με τον ΟΣΕ, υπό την τρέχουσα ιδιότητά του ως κυρίου του τροχαίου υλικού,
(iv) μακροχρόνια σύμβαση υπηρεσιών συντήρησης με την ΕΕΣΣΤΥ για τη συντήρηση του τροχαίου υλικού, και
(v) μακροχρόνια συμφωνητικά για τη μίσθωση επιλεγμένων ακινήτων.
Τα κεφάλαια που πρέπει να έχει ο υποψήφιος επενδυτής
Κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να υποβάλλει εκδήλωση ενδιαφέροντος θα πρέπει να αποδείξει:
-εάν πρόκειται για νομικό πρόσωπο, ότι ο μέσος όρος των ετήσιων ενοποιημένων ιδίων κεφαλαίων (υπολογιζόμενων ως το σύνολο των ενοποιημένων στοιχείων ενεργητικού μείον το σύνολο των ενοποιημένων στοιχείων παθητικού) ("Ίδια Κεφάλαια") των πλέον πρόσφατων τριών (3) ελεγμένων εταιρικών χρήσεων υπερέβη το ποσό των Ευρώ εκατό εκατομμυρίων (€ 100.000.000).
Το ύψος των Ιδίων Κεφαλαίων για τους ανωτέρω υπολογισμούς θα εξάγεται από τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας.
-εάν πρόκειται για εταιρεία ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου ή επιχειρηματικών συμμετοχών (fund), ότι το ποσό ενεργών και μη επενδυμένων / μη δεσμευμένων κεφαλαίων της πλέον πρόσφατης οικονομικής χρήσης υπερβαίνει το ποσό των διακοσίων εκατομμυρίων (€ 200.000.000).
Στην περίπτωση κοινοπραξίας, τα χρηματοοικονομικά κριτήρια θα πρέπει να πληρούνται από κάθε μέλος της κοινοπραξίας, ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής του στην κοινοπραξία, όπως προσδιορίζεται στην Εκδήλωση Ενδιαφέροντος.