EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Νομίζεις ότι είσαι ελεύθερος;

Πριν γεννηθείς είχε ήδη καθοριστεί το επώνυμό σου. Με τη γέννησή σου καθορίστηκε η Ιθαγένεια και η Υπηκοότητά σου. Λίγους μήνες μετά απόκτησες και το όνομά σου μαζί με το θρήσκευμα που θα σε στιγμάτιζε για όλη σου τη ζωή.

Αργότερα σε έστειλαν στο Νηπιαγωγείο, οπότε και έμαθες να ξυπνάς στις 7:30 και να σωπαίνεις μέσα στην τάξη. Μετά, στο Δημοτικό και αργότερα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, σου μάθανε να παπαγαλίζεις την επίσημη εκδοχή του Κράτους γύρω από την Ιστορία και το επίσημο δόγμα της Εκκλησίας σχετικά με τη Θεολογία.

Για χρόνια πηδούσες τα κάγκελα του σχολείου τ’ απογεύματα για να παίξεις μπάλα με τους φίλους σου. Η κλειδωμένη εξώπορτα ήταν για να το προστατέψουν από εσένα. Στα 16 σου έπρεπε να αποφασίσεις τι θα κάνεις για το υπόλοιπο της ζωής σου. Γι’ αυτό έπρεπε πρώτα να στερηθείς το χρόνο σου, το παιχνίδι και τους φίλους σου.

Για τουλάχιστον ένα χρόνο σχόλαγες από το σχολείο για να πας μετά από λίγο στο φροντιστήριο. Μετά σου ανακοινώθηκε πως πέρασες σε μία σχολή, όπου θα μάθαινες να παπαγαλίζεις κι άλλο.
Μετά στο Στρατό, για περίπου ένα χρόνο έπρεπε να καθαρίζεις τουαλέτες, να φυλάς σκοπιά και να υπακούς οποιαδήποτε διαταγή. Ευτυχώς όμως έμαθες να πολεμάς τον εχθρό που σε δίδαξαν στο Σχολείο.

Αργότερα γνώρισες τον άνθρωπο με τον οποίο θα έκανες κι εσύ με τη σειρά σου Οικογένεια. Έτσι, όταν έγινες κι εσύ γονέας, έδωσες στο παιδί σου το όνομα και το θρήσκευμα που είθισται. Έγραψες το παιδί σου στο Σχολείο όπου θα μάθαινε τα ίδια πράγματα μ’ εσένα. Τα χρόνια πέρασαν κι εσύ δεν πραγματοποίησες ποτέ το παιδικό σου όνειρο, παρά μόνο αναλώθηκες σε ότι σου απέφερε χρήματα για να ζήσεις την οικογένειά σου.

Κάποια στιγμή γύρισες πίσω και συνειδητοποίησες πως δεν έκανες ούτε ένα από τα μεγάλα ταξίδια που ονειρευόσουν και πως ο πρώτος σου Έρωτας έχει γεράσει στο πλάι κάποιου άλλου. Κι εσύ, το μόνο που έμεινε να θυμάσαι είναι οι λίγες στιγμές Ελευθερίας.

Γιατί τελικά σ’ αυτόν τον κόσμο, ελεύθεροι είμαστε μόνο όταν ερωτευόμαστε, όταν αντιστεκόμαστε κι όταν πεθαίνουμε. Και για ‘σένα το μόνο που έμεινε πια είναι να πεθάνεις. Γιατί τη ζωή σου τη σπατάλησες σε άσκοπους κανόνες που σου επιβλήθηκαν.

Και τους έμαθες τόσο καλά, που ακόμη και τώρα σου φαίνεται αδιανόητο να ζήσεις χωρίς αυτούς.
Κι είναι πράγματι τόσο δύσκολο να παραδεχτείς πως έζησες μια ζωή φυλακισμένος, γιατί είναι πιο εύκολο να αποδεχτείς πως η υπερβολική σου Ελευθερία θα σε έκανε άνθρωπο ανήθικο.

Πες μου όμως στ’ αλήθεια… πιστεύεις πως έζησες ποτέ ελεύθερος;
Αλήθεια.

Το δόγμα του σοκ στους Έλληνες

Στη προκειμένη περίπτωση δεν χρειάστηκε να καταφύγουν σε Στρατιωτική Δικτατορία, αφού βρήκαν πρόθυμους οσφυοκάμπτες και υποτελείς εφιάλτες πολιτικούς, να υλοποιήσουν τα προγράμματα και τις μεθόδους του Δόγματος του Σοκ, για να εξαθλιώσουν τον Ελληνικό Λαό οικονομικά, και να αρπάξουν τα πετρέλαια, και όλον τον ορυκτό πλούτο των Ελλήνων.
Του Αντώνη Γρυπαίου
Ο Αριστοτέλης στα πολιτικά του γράφει,
«Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους, η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου να είναι απασχολημένοι και να μη τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, και η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά».
Αυτά εγένοντο στην αρχαιότητα. Σήμερα η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία αντιγράφει τον Αριστοτέλη με το «Δόγμα του Σοκ», και το εφαρμόζει επάνω στους Λαούς του πλανήτη, για να μπορέσει να τους διοικήσει, να τους εκμεταλλευτεί, και να τους εξαθλιώσει με σκοπό να περάσουν τα προγράμματά της, που είναι αυτά της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων (Ν.Τ.Π.), δηλαδή να μας καταστήσει όλους δούλους της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, υπό κυβέρνηση δική τους.
Το πρώτο «Δόγμα του Σοκ», εφαρμόστηκε στη Χιλή του Πινοσέτ, και είναι όπως το περιγράφει η Ναόμι Κλέϊν στο ομώνυμο βιβλίο της.
Η Χιλή είχε και έχει πλούσια κοιτάσματα χαλκού, και τα ήθελαν οι εταιρίες των Σιωνιστών Παντοκρατόρων.
Για το λόγο αυτό, ανέτρεψαν με βίαιο τρόπο τη δημοκρατική λαοπρόβλητη κυβέρνηση του Σαλβαδόρ Αλιέντε, δολοφόνησαν τον εκλεγέντα πρόεδρο Αλιέντε, και εγκατέστησαν τον αιμοσταγή δικτάτορα Αγκούστο Πινοσέτ. Από αυτή τη στιγμή αρχίζει η εφαρμογή του Δόγματος του Σοκ, επάνω στο Λαό της Χιλής.
Διά της σκληρής δικτατορίας του Πινοσέτ, οι Παντοκράτορες υπέβαλλαν το Λαό της Χιλής σε οικονομική και πολιτική εξαθλίωση, για να αρπάξουν και εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα χαλκού της Χιλής.
Προς το σκοπό αυτό χρησιμοποίησαν όλες τις μεθόδους του δόγματος του Σοκ, όπως αυτές περιγράφονται στο βιβλίο της Ναόμι Κλέϊν.
Τελικά πέτυχαν το ποθούμενο, να αρπάξουν το Χαλκό της Χιλής.
Σήμερα ήλθε η σειρά της Ελλάδος και της Κύπρου.
Με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων (πετρέλαια + Φυσικό Αέριο), αλλά και χρυσό, που μας προίκισε ο καλός Θεός, έθεσαν σε εφαρμογή το δεύτερο κύμα του Δόγματος του Σοκ, με τις γνωστές οικονομικές μεθόδους, όπως αυτές εφαρμόζονται σήμερα στην Ελλάδα...
Στη προκειμένη περίπτωση δεν χρειάστηκε να καταφύγουν σε Στρατιωτική Δικτατορία, αφού βρήκαν πρόθυμους οσφυοκάμπτες και υποτελείς εφιάλτες πολιτικούς, να υλοποιήσουν τα προγράμματα και τις μεθόδους του Δόγματος του Σοκ, για να εξαθλιώσουν τον Ελληνικό Λαό οικονομικά, και να αρπάξουν τα πετρέλαια, και όλον τον ορυκτό πλούτο των Ελλήνων.
Το οικονομικό Δόγμα του Σοκ εφαρμόζεται επάνω στους Έλληνες, με τέτοια βιαιότητα, που έχει άμεσα αποτελέσματα, αφού οι Έλληνες πολίτες έχουν πέσει σε χειμερία νάρκη, και ευρίσκονται σε κατάσταση καταστολής στην εντατική μονάδα Νοσοκομείου, δεν αντιδρούν σαν τους λαούς Τουρκίας και Αιγύπτου, και υποφέρουν οικονομικώς τα πάνδεινα με εντολές της Σιωνιστικής Τρόικα, ώστε να μην «κουνιέται φύλλο», λέει ο Λαός. Έτσι οι Σιωνιστές Παντοκράτορες και Κοσμοκράτορες, κάνουν τη δουλειά τους, αρπάζοντας τον ορυκτό μας πλούτο, και διαμελίζοντας τη χώρα μας. Βλέπετε βρήκαν υποτελείς, εφιάλτες πολιτικούς, που με τη ψήφο μας, κυβερνούν τη πατρίδα μας.
Το Δόγμα του Σοκ στην οικονομία, εφαρμόζεται στους Λαούς, και ειδικά στον Ελληνικό Λαό, με τα δάνεια, με τη καταχρέωση της χώρας, με τα τοκοχρεολύσια που σκλαβώνουν τη χώρα, (αφού όλα τα έσοδα του κράτους πηγαίνουν στους δανειστές μας), με το κλείσιμο των Βιομηχανιών, το κλείσιμο των καταστημάτων, με την Ανεργία, τη βαριά φορολογία, τα χαράτσια, το Χρηματιστήριο με τις μετοχές να έχουν χάσει την αξία τους, με τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που τα «κούρεψαν», και έτσι έχασαν με μετοχές και ομόλογα οι Έλληνες επενδυτές τα χρήματά τους, τη μείωση μισθών και συντάξεων, κ.λ.π.
Με όλα αυτά έγινε βίαιη φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού.
Με όλα αυτά τα μέτρα οι πανούργοι Σιωνιστές των τραπεζών του Ρότσιλντ, κατάκλεψαν τον Ελληνικό Λαό, και τον κατέστησαν φτωχό.
Όλα αυτά είναι το οικονομικό Δόγμα του Σοκ, εναντίον των Ελλήνων.
Εφαρμόζουν με βίαιο τρόπο το Δόγμα του Σοκ εναντίον των Ελλήνων.
Όλα αυτά τα υποφέρει σήμερα ο Ελληνικός λαός, γιατί είχε τη κακή τύχη να βρεθούν πετρέλαια και χρυσός στα εδάφη του, περιουσία που τη θέλουν τα αρπακτικά του πλανήτη. (Όπως στη Χιλή με το Χαλκό).
Όλα αυτά τα μέτρα του Δόγματος του Σόκ, οδηγούν στην εξαθλίωση του Λαού, και στο διαμελισμό της κατεχόμενης χώρας.
Δεν έφταναν όλα αυτά, μας «καπέλωσαν» και με τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, και έτσι μας αποτελείωσαν, αφού δημιούργησαν μεγάλη μειονότητα Ασιατών & Αφρικανών, μέσα στη χώρα μας.
Όλα αυτά τα μέτρα του Δόγματος του Σοκ, τα διδάσκουν στη Σχολή του Σικάγου, όπου είναι ειδικευμένη η Σχολή αυτή στην εφαρμογή του Δόγματος του Σοκ, επάνω στους υπό εκμετάλλευση Λαούς της Γης.
Μετά τους Εμίρηδες, τώρα θα «σώσουν» τη χώρα οι Κινέζοι και οι Τουρκο-Αζέροι, στους οποίους παραχωρήσαμε λιμάνια και αγωγούς με ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, έναντι αποικιοκρατικών συμβάσεων.
Οι οικονομικές θεωρίες του Δόγματος του Σοκ, της Σχολής του Σικάγου, είναι αυτές όπως ακριβώς σήμερα εφαρμόζονται στην Ελλάδα. Οι θεωρίες και πρακτικές του «Δόγματος του Σοκ », για να υλοποιηθούν και επιβληθούν στα κράτη και στους Λαούς, χρειάζονται πιόνια πολιτικούς, με κυβερνήσεις μαριονέτες αφοσιωμένες στη Σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, και στη παγκόσμια διακυβέρνηση.
Το Ελληνικό Δόγμα του Σοκ, αυτό που εφαρμόζει τώρα η Σιωνιστική Τρόϊκα στην Ελλάδα, ευρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή και εξέλιξη.
Ακούμε για «Ανάπτυξη» και «Success story» από εφιάλτες αφελείς και επιπόλαιους υποτελείς πολιτικούς, και τα πιστεύουμε.
Τίποτε δεν γίνεται στην Ελλάδα άνευ εγκρίσεως της Σιωνιστικής Ε.Ε., και των Σιωνιστικών ΗΠΑ. Όλες τις επενδύσεις στη χώρα μας ανεπιθύμητων γιαυτούς χωρών, τις σαμποτάρουν, για να κρατούν την Ελλάδα και το Λαό της, εξαθλιωμένη οικονομικά, ώστε να προλάβουν να αρπάξουν «Αυτοί» τα πετρέλαια, και τον υπόλοιπο ορυκτό πλούτο.
Τους Άραβες τους έδιωξαν, και τώρα προσπαθούν να διώξουν τους Κινέζους. «Παραίτησαν» το πρόεδρο της COSCO captain Γουέϊ, επειδή ήταν φιλέλληνας, και είχε μεγαλόπνοα προγράμματα επενδύσεων στην Ελλάδα.
Έδιωξαν τους Ρώσους από τους αγωγούς, και από τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, και τα έδωσαν στους «μπατίρηδες» Τουρκο-Αζέρους.
Κεφάλαια σήμερα για επενδύσεις διαθέτουν μόνο Ρώσοι, Κινέζοι, και Άραβες των χωρών του Περσικού Κόλπου. Όλοι αυτοί σαμποτάρονται συστηματικά όταν εμφανίζονται στην Ελλάδα. Δηλαδή, ΗΠΑ, Ε.Ε. και Τρόικα, σαμποτάρουν οτιδήποτε εμφανίζεται διατεθειμένο να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα. Είναι «μοναχοφάηδες» λέει ο λαός, και τα θέλουν όλα τζάμπα. Για να κάνουν εύκολη τη δουλειά τους, μέχρι προγράμματα διαμελισμού της Ελλάδος σκέφτονται να θέσουν σε εφαρμογή. Εφαρμόζουν τη μέθοδο «Διαίρει και Βασίλευε», παράλληλα με το Δόγμα του Σοκ, για να αρπάξουν τον ορυκτό μας πλούτο.
Προς τούτο έπεισαν τους από Βορρά και Ανατολάς γείτονές μας, να διεκδικούν κομμάτια από τη πατρίδα μας. Θα τους βοηθήσουν με το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, στη δεδομένη στιγμή να τα υλοποιήσουν.
Η «Νέα Ελλάδα» που μας υπόσχεται ο Σαμαράς, είναι αυτή των σχεδίων του Δόγματος του Σόκ, της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Η «Νέα Ελλάδα» του Σαμαρά είναι όπως αυτή στον επισυναπτόμενο χάρτη. Σάλος έχει προκληθεί στο διαδίκτυο με το χάρτη για το πώς θα είναι η «Νέα Ελλάδα» του Σαμαρά και συνεργατών, και των διαδόχων αυτού. Αυτός ο χάρτης που κάνει το γύρο του διαδικτύου, και παρουσιάζει τη «Νέα Ελλάδα» γεωγραφικά μικρότερη, δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις γεωγραφικές διεκδικήσεις των γειτονικών μας χωρών. Εντάσσεται μέσα στα πλαίσια του Δόγματος του Σοκ, εναντίον του Ελληνικού Λαού.
Η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, παρουσιάζει αδυναμία υπεράσπισης των Εθνικών μας θεμάτων, και υποτάσσεται στις εντολές της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, των αρπακτικών του πλανήτη, για να γίνει η πατρίδα μας γεωγραφικά μικρότερη, και έτσι να απολαμβάνουν οι εφιάλτες πολιτικοί της ευνοίας της ηγεσίας της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, χαρίζοντας κομμάτια της χώρας.
Γιαυτό αποδυναμώνουν τις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας.
Το «Δόγμα του Σοκ» είναι ένα ψυχολογικό όπλο στα χέρια της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, που περιγράφει τις πολιτικές μηχανορραφίες, και τον ανθρώπινο φόρο αίματος που απαιτείται για να επιβληθούν ανήθικες οικονομικές πολιτικές και πρακτικές, σε χώρες προτεκτοράτα και αποικίες, που διαθέτουν αξιόλογο ορυκτό πλούτο, όπως η Ελλάδα των Σαμαράδων και Βουβουζέλων.
Το Δόγμα του Σοκ, που εφαρμόζεται κατά των Ελλήνων, αποκαλύπτει τη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, προς όφελος των αποικιοκρατών. Διά των αποκρατικοποιήσεων οι Σιωνιστές Γερμανοί & Αμερικανοί κατακτητές, ληστεύουν τη δημόσια περιουσία, και διά της βαριάς φορολογίας, χαρατσιών, και Χρηματιστηρίου, παίρνουν την κινητή και ακίνητη περιουσία των Ελλήνων.
Στις Σιωνιστικές ΗΠΑ, η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, για να υποτάξει τους απλούς Αμερικανούς πολίτες, τον αγαθό και αθώο Αμερικανικό Λαό, προκαλεί και δημιουργεί, με τη μορφή φυσικών καταστροφών, τεχνικούς Τυφώνες, σεισμούς, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλους, τσουνάμια, υψηλές θερμοκρασίες (55 βαθμοί C), ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, λιμούς και ασθένειες, δηλαδή Σοκ και Δέος στο Λαό. Όλα αυτά τα πετυχαίνουν με το σύστημα ΗAARP, κ.λ.π.
Όλα αυτά εντάσσονται στο Δόγμα του Σοκ.
Υποβάλλουν τον αθώο Αμερικανικό Λαό, στο Δόγμα του Σοκ!!!
Δημιουργός της θεωρίας του Δόγματος του Σοκ, ήταν ο Μίλτον Φρίντμαν, ο δημιουργός της σχολής οικονομικών του Σικάγου, όπου διδάσκεται η κοσμοθεωρία του Δόγματος του Σόκ, και οι πρακτικές εφαρμογές αυτού επάνω στους Λαούς.
Ο Μίλτον Φρίντμαν ήταν ο μεγάλος φιλόσοφος της οικονομίας, υπέρ του αχαλίνωτου Καπιταλισμού, (Νεοφιλελεύθερες οικονομικές πρακτικές), τις θεωρίες του οποίου έσπευσε ο Πρόεδρος Ρήγκαν , και η τότε Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, αλλά και η παγκόσμια Σιωνιστική δικτατορία να υλοποιήσουν, με τη βοήθεια υπόδουλων εφιαλτών πολιτικών ανδρών και γυναικών, στα διάφορα υπό κατοχή κράτη, και με τη βοήθεια των δεξαμενών σκέψεως (Think Tanks). Οτιδήποτε μύριζε και θύμιζε Σοσιαλισμό, π.χ. δωρεάν Παιδεία, και δωρεάν Υγεία στο λαό, καταργήθηκε.
Η λέξη Σοσιαλισμός αντικαταστάθηκε από τους εφιάλτες πολιτικούς με τη λέξη Νέο-Φιλελευθερισμός, και Σιωνισμός, και τα αριστερά Σοσιαλιστικά κόμματα ανά την υφήλιο μετατράπηκαν σε Σιωνιστικά, αφού γέμισαν με εφιάλτες πολιτικούς, πιστούς στο Σιωνισμό,-Ν.Τ.Π.
Ο εφαρμοζόμενος άκρατος καπιταλισμός, είναι ο καπιταλισμός της καταστροφής των λαών. Όλος ο πλούτος των κρατών της Γης, πηγαίνει στις τράπεζες των ηγετών της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης. Ανάμεσα στους μαθητές του Μίλτον Φρίντμαν, της Σχολής του Σικάγου, συγκαταλέγονται αρκετοί Πρόεδροι των Σιωνιστικών ΗΠΑ, Πρωθυπουργοί της Σιωνιστικής Βρετανίας, Ρώσοι ολιγάρχες της εποχής Γιέλτσιν, υπουργοί οικονομικών πολλών χωρών, Βασιλείς της Ευρώπης, και Δικτάτορες σε χώρες του τρίτου Κόσμου, Γενικοί Γραμματείς του Κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας, ( Γιαυτό «φάγανε» τον φιλέλληνα Captain Γουέϊ Τζιαφού), αξιωματούχοι του γνωστού μας Δ.Ν.Τ., και οι επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των Σιωνιστικών ΗΠΑ, (Federal Reserve Bank), δηλαδή όλος ο καλός Σιωνιστικός κόσμος της Ν.Τ.Π.
Μετά τη Χιλή, το Δόγμα του Σοκ, εφαρμόστηκε πάλι, με πολύ μεγαλύτερη βιαιότητα, Στρατιωτική & Οικονομική, στο Ιράκ & Αφγανιστάν, και σήμερα με οικονομική βαρβαρότητα στην Ελλάδα.
Στη χώρα μας σήμερα εφαρμόζεται μια ριζοσπαστική οικονομική θεραπεία-Σοκ, με μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, ενιαίο φορολογικό συντελεστή 33%, ΦΠΑ υψηλό 23%, δραματική μείωση του ρόλου του Κράτους, όπου όλα τα έσοδα πάνε στα τοκοχρεολύσια των δανείων της Σιωνιστικής Τρόικα.
Υπενθυμίζω ότι Τρόικα είναι το Σιωνιστικό Δ.Ν.Τ.
Η Σιωνιστική Ε.Ε., και η Σιωνιστική Κεντρική Τράπεζα Γερμανίας.
Όλα αυτά Σιωνιστικών συμφερόντων, των ηγετών της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, γι αυτό μας πίνουν το αίμα με τα τοκοχρεολύσια. Έχουν παράδοση να πίνουν το αίμα των Λαών.
Οι τρείς τυπικές απαιτήσεις των Σιωνιστών δανειστών για ιδιωτικοποιήσεις, για κρατική απορρύθμιση, για ολικές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, και περικοπές στην Εθνική Άμυνα, δεν είναι καθόλου δημοφιλείς στους Έλληνες.
Στο Δόγμα του Σοκ, γίνεται άγρια εκμετάλλευση των εθνικών και οικονομικών κρίσεων, υπό των Σιωνιστών ηγετών της Ν.Τ.Π.
Η κρίση χρέους που μας δημιούργησαν οι Σιωνιστές Παντοκράτορες, υποχρεώνει την Ελλάδα να ξεπουλήσει τα χρυσαφικά της, ή να πεθάνει.
Η Ελλάδα σήμερα λόγω του οικονομικού «Δόγματος Σοκ» λόγω του υπερβολικού δανεισμού, και συνεπώς τεράστιου χρέους, ευρίσκεται σε κατάσταση καταστολής και διάλυσης.
Σε κάθε χώρα όπου εφαρμόστηκαν οι πολιτικές του οικονομικού Δόγματος του Σοκ, της Σχολής του Σικάγου, προέκυψαν πολύ πλούσιοι Δυνάστες. Στη Ρωσία τους αποκαλούν «Ολιγάρχες», στη Κίνα «Ηγεμονίσκους», στη Χιλή «Πιράνχας», στην Ελλάδα «Καρχαρίες», και στο παγκόσμιο Σιωνιστικό οικονομικό σύστημα, «Αρπακτικά».
Με τις οικονομικές αρχές του Δόγματος του Σοκ, εξαφανίζεται η μεσαία τάξη, και έτσι έχουμε μόνο πολύ πλουσίους, και φτωχούς.
Τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτού του συστήματος είναι η μεταβίβαση του δημόσιου πλούτου σε ιδιωτικά χέρια, που συχνά συνοδεύεται με την εκτόξευση του δημόσιου χρέους, και το διαρκώς διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους, και στους αναλώσιμους φτωχούς.
Οι Έλληνες σήμερα με το βομβαρδισμό που υφίστανται των οικονομικών θεωριών και πρακτικών του Δόγματος του Σοκ, της Σχολής του Σικάγου, αναμένεται να είναι τόσο συγκλονισμένοι και τρομοκρατημένοι, ώστε να παραδώσουν τον έλεγχο των πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην εθνική κυριαρχία των Σιωνιστικών ΗΠΑ & Ε.Ε., δηλαδή στις πετρελαϊκές εταιρίες του ηγέτου της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας Ροκφέλερ, και να αποδεχτούν χωρίς αντίσταση το διαμελισμό της χώρας, και την ύπαρξη Ε.Ο.Ζ. στη χώρα μας. Ήδη σχεδιάζουν ΕΟΖ στη Θράκη, δηλαδή φτηνά μεροκάματα επιπέδου Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Αλβανίας.
Όσον αφορά την Α.Ο.Ζ. με τα ενεργειακά κοιτάσματα, ας την ξεχάσουμε για πάντα, αφού την «έφαγαν» τα παγκόσμια αρπακτικά.
Μία απόδειξη του εφαρμοζόμενου Δόγματος του Σοκ επάνω στην ανθρωπότητα, είναι και η ηλεκτρονική κατασκοπεία των Σιωνιστικών δυνάμεων-(ΗΠΑ), -όπως πρόσφατα απεκαλύφθη-, εναντίον όλων των άλλων φιλικών ή εχθρικών προς ΗΠΑ, κρατών του πλανήτη.
Είναι γνωστή σε όλους μας η υπόθεση SNOWDEN, του νεαρού Αμερικανού που απεκάλυψε την ηλεκτρονική κατασκοπεία των Σιωνιστών Παντοκρατόρων, εναντίον όλων των άλλων φίλων και εχθρών, πολιτών ή κρατών του πλανήτη.
Έτσι παρακολουθούσαν και παρακολουθούν οι Σιωνιστικές ΗΠΑ, με τις μυστικές υπηρεσίες τους NSA, CIA, κ.λ.π. για λογαριασμό της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, όλα τα κράτη, αλλά και άτομα στο πλανήτη.
Η κατασκοπεία και παρακολούθησης έγιναν και γίνονται μέσω όλων των ηλεκτρονικών δικτύων του διαδικτύου, και κινητών τηλεφώνων, δηλαδή προηγμένης τεχνολογίας κατασκοπεία, και έφεραν σε δύσκολη διπλωματική θέση τις Σιωνιστικές ΗΠΑ , με όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
Ακόμη και τις αποικίες τους, -σαν την Ελλάδα,- κατασκόπευαν, όπου «ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιον». Αφού στην αποικία Ελλάδα ισχύει το ρητό «Μπάτε σκύλοι αλέστε» και «Ξέφραγο αμπέλι» για όλους, τι χρειαζότανε η ηλεκτρονική κατασκοπεία, αφού η Μεγάλη σιδερόφρακτη Πρεσβεία τα μαθαίνει όλα από πρώτο χέρι, από τους προσκυνημένους εφιάλτες υποτελείς πολιτικούς.
Η ηλεκτρονική αυτή κατασκοπεία εναντίον φίλων και εχθρών, εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των μεθόδων του Δόγματος του Σοκ, του ψυχολογικού πολέμου που εφαρμόζει η Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, εναντίον πάντων, προκειμένου να μας τρομοκρατεί.
Ευτυχώς που υπάρχουν κάτι γενναία παλικάρια σαν τον Ασάνζ των WIKILEAKS, και τον SNOWDEN της NSA, και μαθαίνουμε με τι «κουμάσια» συμμάχους ΑμερικανοΣιωνιστές έχουμε να κάνουμε.
Τα εγχώρια ΜΜΕ γράφουν, «Αποκλειστικό!! Όλα στη φόρα».
Οι υποκλοπές και κατασκοπεία της Αμερικανικής NSA, πιάνει πολύ βαθιά και την Ελλάδα τη τελευταία τετραετία, την Ελλάδα των Jeffrey, Σαμαράδων, Βουβουζέλων, κ.λ.π. Αφού τα μαθαίνουν από τους ίδιους από πρώτο χέρι, γιατί να ξοδεύουν χρήματα για ηλεκτρονική υποκλοπή!
Εφαρμόζουν το οικονομικό Δόγμα του Σοκ επάνω στην Ελλάδα, και στους Έλληνες. Τα ΜΜΕ γράφουν, «Ξεπερνάει και τη πιο νοσηρή φαντασία». «Η Ελλάδα έγινε έρμαιο των πολιτικών και τραπεζικών Σιωνιστών Αμερικανών και Γερμανών δολοφόνων».
Ο νεαρός SNOWDEN κατέχει τεράστιο υλικό που θα πλήξει τους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες. Οι Αμερικανοί της παγκόσμιας κυβέρνησης αντέδρασαν με μια κυνική ομολογία λέγοντας, «Τι κάνετε έτσι;
Σε όλο τον κόσμο το ίδιο γίνεται». Οι κατασκοπείες αυτές των ΗΠΑ, λέγονται ηλεκτρονικός, ψηφιακός, ψυχρός πόλεμος, εναντίον πάντων, και εντάσσεται μέσα στα πλαίσια του «Δόγματος του Σοκ», για τρομοκράτηση των πολιτών και κρατών του πλανήτη.
Βλέπετε σήμερα τι συμβαίνει σε Συρία, Αίγυπτο;
Τα ίδια με οικονομική μορφή συμβαίνουν και στην Ελλάδα.
Ύστερα από όλα αυτά, εμείς οι Έλληνες είμαστε έτοιμοι για όλα όσα θα συμβούν στο άμεσο μέλλον;
Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα ανθρωποειδή αρπακτικά που ληστεύουν το πλανήτη;
Δυστυχώς για την Ελλάδα, η χώρα μας ευρίσκεται υπό τη κατοχή της Σιωνιστικής Τρόϊκα των δανειστών, τα στελέχη της οποίας είναι απόφοιτοι της Σχολής του Σικάγου, και εφαρμόζουν το Δόγμα του Σοκ, επάνω στους Έλληνες, με τη βοήθεια υποτελών εφιαλτών πολιτικών.

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος
Αρθρογράφος τύπου και διαδικτύου
E-mail: ant.grypaios@gmail.com
Πηγή "Στοχασμός-Πολιτική"

Πέταξαν τούβλο σε βουλευτή – Μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο

Ένας βορειοϊρλανδός βουλευτής, ηγέτης ενός προτεσταντικού κόμματος, χτυπήθηκε στο κεφάλι με τούβλο και μεταφέρθηκε αναίσθητος σε νοσοκομείο στη διάρκεια της παραδοσιακής πορείας των προτεσταντών των ταγμάτων της Οράγγης, στις 12 Ιουλίου, στο Μπέλφαστ, έγινε γνωστό από την αστυνομία και τα ΜΜΕ.

 
Ο Νάιγκελ Ντοντς, ηγέτης του Ενωτικού Δημοκρατικού Κόμματος DUP, του μεγαλύτερου φιλοβρετανικού κόμματος, χτυπήθηκε στο κεφάλι με τούβλο στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε προτεστάντες και αστυνομικούς.
Οι προτεστάντες, ορισμένοι από τους οποίους κρατούσαν σπαθιά, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που τους είχαν κλείσει το δρόμο, ο οποίος διασχίζει την καθολική συνοικία στο βόρειο τμήμα της πόλης, εξαιτίας φόβων για παρεκτροπές.
Οι διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους ήταν και έφηβοι, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με βόμβες μολότοφ, τούβλα, μπουκάλια, κουτιά μπύρας και κροτίδες.
Στη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίσθηκαν επτά αστυνομικοί.
Ο Ντοντς, ο οποίος είναι αντιπρόσωπος της Βόρειας Ιρλανδίας στο βρετανικό Κοινοβούλιο από το 2.001, προσπάθησε να πείσει τους διαδηλωτές να μην προβούν σε πράξεις βίας.
 
newsbomb.gr

οκτώ νεκροί πολλοί τραυματίες σε εκτροχιασμό τρένου στη Γαλλία

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός από τον εκτροχιασμό τρένου νότια του Παρισιού. Η επιβατική αμαξοστοιχία είχε μόλις φύγει από τη γαλλική πρωτεύουσα με κατεύθυνση προς τη Λιμόζ όταν εκτροχιάστηκε και συνετρίβη σε αποβάθρα του σταθμού στις 4 το απόγευμα τοπική ώρα.

Σύμφωνα με τις αρχές δεκάδες επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί στις λαμαρίνες του τρένου και οι αρχές εκφράζουν φόβο για «πολλές απώλειες».

 real.gr

Τα εγκλήματα των τραπεζιτών θα πληρώσουν ΟΛΟΙ οι καταθέτες στην Ελλάδα. - ΟΙ ΔΥΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ – ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ

Για να μην τρέφουμε αυταπάτες.

Το κούρεμα των ομολογιούχων ήταν η αισχρότερη, αντεθνική πράξη που έχει γίνει στη νεότερη Ελληνική ιστορία. Διαχρονικά τα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου ήταν η ασφαλέστερη μορφή αποταμίευσης η οποία ήταν εγγυημένη από το ίδιο το κράτος.

Οι καταθέσεις στις τράπεζες για όσους ακόμα δεν το έχουν αντιληφθεί, είναι “εγγυημένες” από το ίδιο κράτος που γκρέμισε την ισχυρότερη μορφή εγγυοδοσίας. “Μέχρι το ποσό των 100,000 Ευρώ”.

Είναι αυτονόητο λοιπόν το επερχόμενο κούρεμα στις καταθέσεις, με πρώτο βήμα αυτές που υπερβαίνουν τις 100,000 Ευρώ, τις οποίες το κράτος “δεν εγγυάται”, με την βούλα του πρόσφατου Eurogroup. Υπάρχει πλέον το δεδικασμένο της Κύπρου.

Δεν είναι βλάκας ο κάθε κύριος Πανταλάκης, που θησαύρισε στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών να βγάλει τα εκατομμύρια του εκτός Ελλάδος, την ίδια στιγμή που ήταν διοικητής Ελληνικού τραπεζικού ιδρύματος.

Το επόμενο βήμα θα είναι το χαμήλωμα του πήχυ για το νέο κούρεμα. Θα μπουν στο στόχαστρο οι καταθέσεις κάτω των 100,000 Ευρώ που “εγγυάται το κράτος”. Οι αριθμοί δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες.

Οι καταθέσεις κάτω των 100,000 Ευρώ ξεπερνούν τα 100 δις στο σύνολο τους, ενώ οι μεγαλύτερες των 100 χιλ, είναι κάτι παραπάνω από 25 δις. Δεν αρκούν για να καλύψουν τα εγκλήματα των τραπεζιτών.

Το πότε θα γίνει, φαίνεται από τις εξελίξεις.

Μέρκελ και Σόιμπλε “ξορκίζουν” το ενδεχόμενο οποιουδήποτε κουρέματος. Χρέους ή καταθέσεων, πριν τις Γερμανικές εκλογές. Εκτός από τον προφανή πολιτικό λόγο, υπάρχει και η πρακτική εξήγηση. Μπορεί οι Ευρωπαϊκές τράπεζες να έχουν “σφραγίσει” οποιαδήποτε πιθανότητα μετάδοσης της “Ελληνικής ασθένειας” μετά το έγκλημα του PSI, το κούρεμα όμως των καταθέσεων στις Ελληνικές τράπεζες θα σηματοδοτήσει πραγματικό πανικό σε όλες τις τράπεζες του Νότου.

Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία αλλά και Γαλλία θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα. Από την ψυχολογία της αγοράς και μόνο. Εκεί, η Γερμανία δεν θα έχει κανέναν λόγο να αντιδράσει, αφού δεν θα υπάρχει πολιτικό κόστος (ήδη θα έχουν γίνει οι εκλογές), αλλά αντίθετα θα υπάρχει τεράστιο οικονομικό όφελος. Και αναλύουμε:

Πακτωλοί χρημάτων από τους πανικόβλητους καταθέτες θα κατευθυνθούν στις Γερμανικές τράπεζες, ισχυροποιώντας την θέση τους και την ρευστότητα τους.

Μεγάλο μέρος των καταθετών θα στραφούν στο δολάριο ως ασφαλές λιμάνι, ισχυροποιώντας το έναντι του Ευρώ. Ένα ακόμα δώρο για την Γερμανία, που θα δει τα βιομηχανικά της προϊόντα να γίνονται πιο ανταγωνιστικά με την πτώση του Ευρώ στις χρηματαγορές.

Μετά τις Γερμανικές εκλογές λοιπόν, θα έλθει η πρώτη ψυχρολουσία. Δεν θα είναι αρκετή και εκεί θα έχουμε τον πρωτοφανή τραγέλαφο της Ευρώπης των τραπεζιτών: Η καταστροφή της Ελλάδας είναι πολύ πιθανόν να ολοκληρωθεί υπό την …Ελληνική προεδρία της ΕΕ.

Όλα αυτά, για τους αδηφάγους τραπεζίτες και το τρομερό σύστημα διαπλοκής που εξέθρεψαν, χρηματοδότησαν, διατήρησαν, προκειμένου να μείνουν ατιμώρητοι από την μεγαλύτερη ληστεία, την έσχατη προδοσία που μπορούν να διαπράξουν φυσικά πρόσωπα απέναντι στην χώρα τους.

Υπάρχει περιθώριο αντίδρασης; Υπάρχει. Εάν βρουν απέναντι τους μία ενωμένη κοινωνία σαν γροθιά, για να γκρεμίσει τους φεουδάρχες, τα ντόπια και αλλοδαπά μαντρόσκυλα τους που θα επιχειρήσουν να μετατρέψουν τους δρόμους σε κόλαση και κυρίως, αφού έχουν πάρει τα κεφάλια κάθε ντήλερ διχασμού του Ελληνικού λαού. Υπό όποια προβιά και αν φέρει.

Και οι Κυκλάδες στο σφυρί!

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο υπουργείο Οικονομικών και στο ΤΑΙΠΕΔ, που φαίνεται ότι δεν θέλουν να βάλουν μυαλό. Έτσι, για μια ακόμα φορά η πιάτσα αναρωτιέται… «εδώ δεν μπορούν να πουλήσουν μια τυρόπιτα, θα πουλήσουν ακτές και υγροτόπους και μάλιστα των Κυκλάδων που
προστατεύονται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς νόμους;».
Και τα ερωτήματα συνεχίζονται… «τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και οι πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ δεν πήραν κανένα μάθημα από την ξεφτίλα και με το μπλοκάρισμα της πώλησης των κληροδοτημάτων σε Λευκωσία και Βελιγράδι;».
Επειδή, όμως, αυτά τα ερωτήματα ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να τα απαντήσουν, πάμε κατευθείαν στην είδηση που απασχολεί πλέον και την Κομισιόν έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος.
Η ελληνική κυβέρνηση, λοιπόν, στο πλαίσιο της «μεταρρύθμισης» και των «τομών» που νομίζει ότι κάνει για τη «σωτηρία» της πατρίδας, αποφάσισε να περάσει στην αρμοδιότητα του ΤΑΙΠΕΔ τη διαχείριση και εκποίηση εκτάσεων στις Κυκλάδες που βρίσκονται εντός των ορίων περιοχών NATURA 2000, ισχυρού ευρωπαϊκού θεσμού για την προστασία των περιοχών με μεγάλη οικολογική αξία.
Στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1020/24-5-13 προβλέπεται η εκποίηση 8 εκτάσεων στις Κυκλάδες, και συγκεκριμένα:
• 4 περιοχών υγροτόπων σε Νάξο, Μήλο και Άνδρο που βρίσκονται εντός ορίων περιοχών Natura – Ειδικές Ζώνες Διατήρησης, από τις οποίες οι 3 και εντός Ζωνών Ειδικής Προστασίας –, περιοχών σημαντικών για τα πουλιά.
• 1 υγροτόπου στη Νάξο που έχει χαρακτηρισθεί καταφύγιο άγριας ζωής.
• 3 περιοχών υγροτόπων σε Πάρο - Αντίπαρο που έχουν χαρακτηρισθεί προστατευόμενες ως μικροί υγρότοποι.
Για τη μία μάλιστα από τις περιοχές αυτές, τις Λίμνες Αγίου Προκοπίου, έχει ξεκινήσει διαδικασία προκαταρκτικής ενημέρωσης υποψήφιων επενδυτών, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, με προτεινόμενες χρήσεις: ξενοδοχειακό συγκρότημα, εξοχικές κατοικίες, εμπορικές χρήσεις και συντελεστή δόμησης 0,2 (σε περιοχή που καλύπτεται κατά 76%-95% από τον Οικότοπο προτεραιότητας Νο 1150: Παράκτιες λιμνοθάλασσες).
Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του προς την Κομισιόν ο Νίκος Χρυσόγελος, σημαντικά τμήματα των υγροτόπων αυτών καλύπτονται από οικότοπους προτεραιότητας και, σύμφωνα ακόμα και με τον εφαρμοστικό νόμο του μνημονίου Ν. 3986/2011, άρθρο 11 παρ. 2, «δεν επιτρέπεται η αξιοποίηση δημοσίων ακινήτων, τα οποία εμπίπτουν στο σύνολό τους σε οικότοπους προτεραιότητας και σε περιοχές απόλυτης προστασίας της φύσης ή προστασίας της φύσης».
Τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να τοποθετηθεί και να απαντήσει εάν θεωρεί την προοπτική του ξεπουλήματος οικοτόπων συμβατή με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αν συνεχίζει να θεωρεί την προστασία των φυσικών περιοχών οικολογικής αξίας Natura 2000 ως ευρωπαϊκή προτεραιότητα ή προτίθεται να τις θυσιάσει υπό τις πιέσεις της οικονομικής κρίσης και χρηματοπιστωτικών κέντρων.

Το μεγάλο ξεπάτωμα
Στα χέρια της Κομισιόν οι Οικολόγοι Πράσινοι κατέθεσαν αναλυτικά στοιχεία για τις προς εκποίηση περιοχές, τον χαρακτηρισμό τους και το καθεστώς προστασίας τους. Έχουμε και λέμε:
• Έκταση 162 στρεμμάτων της περιοχής «Λίμνες Αγίου Προκοπίου», στο νησί της Νάξου. Η περιοχή βρίσκεται εντός των ορίων της περιοχής του Δικτύου Natura 2000 «Κεντρική και Νότια Νάξος» (GR 4220014) ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης Ν. 33/2011-ΦΕΚ 60/Α/2011: Οικότοποι προτεραιότητας 1150, Παράκτιες λιμνοθάλασσες 76%-95% κάλυψης.
• Έκταση 50 στρεμμάτων της περιοχής «Καλαντός», στο νησί της Νάξου. Η περιοχή βρίσκεται εντός των ορίων της περιοχής του Δικτύου Natura 2000 «Κεντρική και Νότια Νάξος» (GR 4220014) ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης Ν. 33/2011-ΦΕΚ 60/Α/2011 και εντός των ορίων της περιοχής του Δικτύου Natura 2000 Νότια Νάξος» (GR 4220026) ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας, εντάσσεται δε σε Σημαντική Περιοχή για τα πουλιά και μικρός νησιωτικός υγρότοπος (Υ422NAX015 ΦΕΚ 229/ΑΑΠ/2012).
• Έκταση 27 στρεμμάτων της περιοχής «Ατένι Υδρούσας», στο νησί της Άνδρου. Η περιοχή βρίσκεται εντός των ορίων της περιοχής του Δικτύου Natura 2000 «Άνδρος» (GR 422001) ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης Ν. 3937/2011-ΦΕΚ 60/Α/2011 και εντός των ορίων της περιοχής του Δικτύου Natura 2000 «Άνδρος: Κεντρικό και Νότιο Τμήμα» (GR 4220028) ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας, έχει δε χαρακτηρισθεί ως Σημαντική Περιοχή για τα πουλιά GR 147.
• Έκταση 64 στρεμμάτων της περιοχής «Χιβαδολίμνη Πλάκας», στο νησί της Μήλου. Η περιοχή βρίσκεται εντός των ορίων της περιοχής του Δικτύου Natura 2000 «Νήσος Μήλος» (GR 422000) ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης Ν. 3937/2011-ΦΕΚ 60/Α/2011 και εντός των ορίων της περιοχής του Δικτύου Natura 2000 «Δυτική Μήλος» (GR 4220030) ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας, έχει δε χαρακτηρισθεί ως Σημαντική Περιοχή για τα πουλιά.
• Έκταση 1.091 στρεμμάτων της περιοχής «Αγερσανί – Λίμνη Αλυκής», στο νησί της Νάξου. Η περιοχή της Αλυκής έχει χαρακτηρισθεί καταφύγιο άγριας ζωής (Κ 784-ΦΕΚ 652/Β/2004).
• Εκτάσεις 66 και 13 στρεμμάτων της περιοχής «Αλυκή Αγκαιριάς», στο νησί της Πάρου, που έχουν χαρακτηρισθεί μικροί νησιωτικοί υγρότοποι.
• Έκταση 20 στρεμμάτων της περιοχής «Παναγιά», στο νησί της Αντιπάρου, που έχει χαρακτηρισθεί μικρός νησιωτικός υγρότοπος.

Συνελήφθη και πάλι ο Ραπτόπουλος της Express Service για χρέη

Αστυνομικοί του τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν σήμερα το πρωί τον Γιάννη Ραπτόπουλο ιδιοκτήτη της Express Service για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, που προσεγγίζουν τα 1,3 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορά τον περασμένο Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο του 2013. Ο Ραπτόπουλος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, από το οποίο πήρε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη.

Την Πέμπτη, ο 70χρονος επιχειρηματίας είχε απολογηθεί σε ειδικό ανακριτή της Θεσσαλονίκης για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους σχεδόν 8 εκατ. ευρώ.

Εισαγγελέας και ανακριτής τον είχαν αφήσει ελεύθερο με χρηματική εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

protothema.gr

Λεωφορείο των ΚΤΕΛ Καρδίτσας πήρε φωτιά εν κινήσει

Δεν τραυματίστηκε κανείς από τους 25 επιβάτες – Διερευνώνται τα αίτια
Πανικός προκλήθηκε χθες, σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καρδίτσας, το οποίο πήρε φωτιά ενώ ήταν εν κινήσει στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας-Νεράιδας.

Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 25 άτομα, εκτελούσε το δρομολόγιο Καρδίτσα-Αμάραντος-Νεράιδα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, προκλήθηκε πυρκαγιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με επακόλουθο να υπάρξει αναστάτωση.

Παρά το αρχικό σοκ, οι επιβάτες βγήκαν έγκαιρα από το όχημα, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός και μετέβησαν με άλλο λεωφορείο των ΚΤΕΛ στον προορισμό τους ενώ η πυροσβεστική έσβησε τη φωτιά, ωστόσο το όχημα είχε ήδη καταστραφεί ολοσχερώς.

Η καπιταλιστική κρίση και το σύνδρομο της κατά Πάγκαλο ερμηνείας της! (μια ανάλυση της κρίσης)‏ - ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !

Προκόπης Κωφός
Τμήμα Χημείας ΑΠΘ

-Πώς τα φάγατε τα λεφτά; (ποιος την κάνει άραγε αυτή την ερώτηση;

μήπως κάποιος που ήδη έχει καταλήξει πως η κρίση οφείλεται στο ότι
φαγώθηκαν τα λεφτά; και ποια ακριβώς λεφτά είναι αυτά; μήπως προφανώς
αυτά που δανείστηκε το κράτος; μήπως κάνοντας αυτή την ερώτηση
υποβάλουμε ταυτόχρονα την ιδέα πως η κρίση οφείλεται στο χρέος του
κράτους και πουθενά αλλού;).
-Πώς φάγαμε τα λεφτά; Σας διορίσαμε! (αυτή είναι φυσικά η απάντηση του
κυρίου Πάγκαλου και επιβεβαιώνει για να μην μείνει καμιά αμφιβολία σ’
αυτόν που παρακολουθεί αυτή τη σύντομη «συνομιλία» πως η κρίση
οφείλεται αποκλειστικά στο κράτος, στο χρέος του, στις σπατάλες του
και στη διαφθορά των πολιτικών, δημιουργώντας το σύνδρομο της κατά
Πάγκαλο ερμηνείας της κρίσης!).

Με αυτή την ερώτηση και αυτή την απάντηση, από την οποία αποκαλύπτεται
η διαφθορά τους και τίποτα παραπάνω, κατάφεραν να αξιοποιήσουν
προπαγανδιστικά εκ των υστέρων και την ίδια τους τη διαφθορά προς
όφελός τους για να δώσουν μια ερμηνεία της κρίσης που τους βόλευε,
αφήνοντας στο απυρόβλητο τον αποκλειστικό υπεύθυνο της κρίσης, τον
καπιταλισμό! Αφού κάποιοι θα κατηγορούνταν οπωσδήποτε, καλύτερα να
κατηγορηθούν το πολιτικό σύστημα και οι ούτως ή άλλως αναλώσιμοι
πολιτικοί, που έτσι κι αλλιώς κατηγορούμενοι θα ήταν, κανείς δεν θα
μπορούσε να αμφισβητήσει τις ευθύνες τους, παρά να κατηγορηθεί ο
καπιταλισμός! Αυτούς ας τους κατηγορούσαν, αν έμενε στο απυρόβλητο ο
καπιταλισμός, θα διασώζονταν κι αυτοί και όχι απλά θα διασώζονταν,
αλλά μπορεί να συνέχιζαν να έχουν και την κυβέρνηση ακόμα, όπως και
έγινε! Στο κάτω-κάτω από την απάντηση στο ερώτημα για τα λεφτά
προκύπτει πως δεν κέρδισαν τίποτα οι ίδιοι προσωπικά, για το
καπιταλιστικό σύστημα ουσιαστικά φρόντιζαν για να μην τους φύγει η
πελατεία και τα πρόβατα από το μαντρί και για να μπορούν να συνεχίζουν
τις πολιτικές που ασκούσαν! Αυτά τα περί πολιτικού κόστους που λένε
είναι προπαγάνδα για αφελείς. Αυτό που τους ενδιέφερε δεν ήταν να
είναι οι ίδιοι, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, στην κυβέρνηση, αλλά να
ασκούνται αυτές οι πολιτικές που ασκούσαν είτε ο ένας είτε ο άλλος και
αυτό αποδείχτηκε περίτρανα όταν η Νέα Δημοκρατία το 2009 αντί να
μείνει στην κυβέρνηση που υποτίθεται πως ήταν ο σκοπός της, το έπαθλο
του υπολογισμού του πολιτικού κόστους, έκανε εκλογές που ήταν βέβαιο
πως θα χάσει. Ποιο πολιτικό κόστος λοιπόν υπολόγιζαν;

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους! Αυτή η κατάσταση στην οποία
βρίσκεται σήμερα η χώρα δεν οφείλεται στο κράτος και τη λειτουργία του
και πιο συγκεκριμένα δεν οφείλεται ούτε στο χρέος του, ούτε στις
σπατάλες του, ούτε στους μισθούς που έδινε στη συντριπτική πλειοψηφία
των υπαλλήλων του που είχαν προσληφθεί για να καλυφτούν οι ανάγκες
του, αλλά ούτε και στους μισθούς που έδινε σ’ αυτούς που είχαν
προσληφθεί ρουσφετολογικά και δεν χρειάζονταν! Αυτή η κατάσταση στην
οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα, όλη η Ευρώπη και όλος ο κόσμος
οφείλεται αποκλειστικά στον καπιταλισμό και τη λειτουργία της
«ελεύθερης αγοράς». Η κρίση δεν είναι κρίση του τρόπου με τον οποίο
λειτουργούσε το κράτος και του χρέους του, αλλά μια απολύτως
αναμενόμενη καπιταλιστική κρίση που οφείλεται στην εδώ και δεκαετίες
υπερσυσσώρευση κεφαλαίων που δεν μπορούν να αναπαραχθούν, δεν μπορούν
δηλαδή πλέον να αποφέρουν κέρδη, γιατί δεν υπάρχουν αγοραστές για τα
προϊόντα που παράγονται ή θα μπορούσαν να παραχθούν από τις νέες
επενδύσεις που θα μπορούσαν να γίνουν από τα κεφάλαια που έχουν
συσσωρευτεί με αποτέλεσμα να έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία καταστροφής
αυτών των κεφαλαίων, να κλείνουν δηλαδή επιχειρήσεις, να απολύονται
εργαζόμενοι, να χάνουν την αξία τους τα ακίνητα, να υπάρχει αδυναμία
επιστροφής των δανείων, να επέρχεται η ύφεση και να έχουμε μέσα από
αυτή την πορεία καταστροφής των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων αυτή την
κρίση που αντιμετωπίζει όχι μόνο η χώρα μας, αλλά και η Ευρώπη και
όλος ο κόσμος! Με αυτή την κολοσσιαίων διαστάσεων καπιταλιστική κρίση
λόγω των ασύλληπτων κεφαλαίων που έχουν συσσωρευτεί, αρκεί να σκεφτεί
κανείς τα 40 τρις που χρωστούν όλα τα κράτη του κόσμου στους
δανειστές, συνυφαίνονται και τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω
της ανόδου των ανερχόμενων καπιταλιστικών οικονομιών (Βραζιλία, Ρωσία,
Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), οπότε η συνολική κατάσταση και οι
προοπτικές των ευρωπαϊκών χωρών επιδεινώνονται ασφυκτικά.

Προς το παρόν βέβαια το σύστημα επιβιώνει με την εξαθλίωση των
εργαζομένων, τη συρρίκνωση της μεσαίας τάξης και το ξεπούλημα της
δημόσιας περιουσίας, μέσω των οποίων εξασφαλίζουν ακόμα και μέσα σ’
αυτές τις συνθήκες ένα αποδεκτό γι αυτούς επίπεδο κερδοφορίας. Να
δούμε όμως τι θα γίνει όταν θα εξαντληθούν και αυτά τα μέσα που προς
το παρόν διαθέτουν, όταν δηλαδή οι εργαζόμενοι θα έχουν φτάσει στον
πάτο, όταν η μεσαία τάξη θα έχει δραστικά συρρικνωθεί και όταν όλο τον
δημόσιο πλούτο θα τον ελέγχουν πλήρως τα μονοπώλια. Πώς θα εκτονωθεί
τότε η αδυναμία τους να πουλήσουν και να έχουν κέρδη, να συνεχίζουν να
αναπαράγονται δηλαδή τα κεφάλαιά τους; Η συνέχεια τέτοιων καταστάσεων
είναι γνωστή από το παρελθόν, ένας γενικευμένος πόλεμος στον οποίο
καταστρέφονται δραστικά τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια και οι
παραγωγικές δυνάμεις και ο καπιταλισμός με τα μονοπώλια που θα έχουν
διασωθεί και θα έχουν επικρατήσει αρχίζει πάλι την ανάπτυξη μέσα από
τα ερείπια, με εκατομμύρια νεκρούς, με εκατομμύρια σακατεμένους, με
εκατομμύρια εξαθλιωμένους, όπως έγινε στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μιλούν βέβαια για νέες επενδύσεις και για νέες θέσεις εργασίας που θα
προκύψουν και δικαιολογούν την απροθυμία για επενδύσεις με την έλλειψη
ρευστότητας ή την έλλειψη κινήτρων και διευκολύνσεων του κράτους προς
τους επίδοξους επενδυτές. Το περίεργο είναι πως αυτά τα λένε θερμοί
υποστηριχτές του καπιταλιστικού συστήματος που κατά τα άλλα ομνύουν
στο όνομα της «επιχειρηματικότητας». Πώς την εννοούν αυτή την
επιχειρηματικότητα; Γιατί οι ήδη υπάρχουσες επενδύσεις χρειάζονται
χρήματα, δηλαδή ρευστότητα για να λειτουργήσουν; Πού είναι τα κέρδη
και τα κεφάλαιά τους από την εποχή των παχιών αγελάδων; Γιατί οι νέες
επενδύσεις πρέπει να γίνουν με δανεικά, πρέπει δηλαδή να προηγηθεί η
ενίσχυση της ρευστότητας; Γιατί αυτοί που έχουν τα κεφάλαια δεν τα
επενδύουν οι ίδιοι και προτιμούν να τα δανείζουν για να κάνουν τις
επενδύσεις άλλοι; Τι σόι επενδυτές και κεφαλαιοκράτες είναι αυτοί που
χρειάζονται οπωσδήποτε τα κίνητρα, τις διευκολύνσεις και την
υποστήριξη του κράτους, για να κερδίσουν και να προκόψουν; Και γιατί
ενώ όλα αυτά τα κίνητρα, οι διευκολύνσεις και η υποστήριξη από το
κράτος (βλέπε ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα)
έχουν δοθεί, αυτοί εξακολουθούν να μην κάνουν επενδύσεις; Αυτός είναι
ο καπιταλισμός; Πού είναι η πρόοδος που υποτίθεται εξασφαλίζει; Αυτό
το περίφημο κίνητρο του κέρδους τι έγινε; ξεφούσκωσε;

Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι η έλλειψη ρευστότητας, ας σκεφτεί κανείς
πάλι όλα αυτά τα ασύλληπτα ποσά των τρις που έχουν ήδη δανειστεί! Που
έχουν πάει όλα αυτά; Δεν είναι κεφάλαια που θα έπρεπε να είχαν ήδη
συμβάλει σε μια ανάπτυξη κολοσσιαίων διαστάσεων; Φυσικά θα απαντήσει
κανείς πως συνέβαλαν στην ανάπτυξη που υπήρξε μετά το Δεύτερο
Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά τι είδους ανάπτυξη ήταν αυτή όταν τώρα όλα αυτά
τα ποσά δεν μπορούν και δεν υπάρχει καμιά προοπτική να επιστραφούν και
απλά κρατούν καθηλωμένους και δέσμιους όλους τους λαούς για να
συνεχίζουν να πορεύονται σύμφωνα με τις πολιτικές που υπαγορεύονται
από τα συμφέροντα των καπιταλιστών;

Επενδύσεις σε κλίμακα τέτοια ώστε να ανατραπεί η ύφεση και να
επιστρέψουν οι καπιταλιστικές κοινωνίες στην ανάπτυξη σε συνθήκες
παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, αδυναμίας δηλαδή του κεφαλαίου να
αναπαραχθεί, δεν γίνονται και ούτε πρόκειται να γίνουν, γιατί πολύ
απλά έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια να πωλούνται ή να πωληθούν αυτά που
ήδη παράγονται ή θα παραχθούν με τις νέες επενδύσεις. Στα πλαίσια
βεβαίως του ανταγωνισμού και του αδυσώπητου πολέμου μεταξύ των
μονοπωλίων πάντα θα γίνονται κάποιες επενδύσεις, αλλά στο βαθμό που θα
στέφονται οι νέες επενδύσεις με επιτυχία θα καταστρέφονται κάποιες
άλλες από τις ήδη υπάρχουσες, γιατί η αγοραστική δύναμη σε παγκόσμιο
επίπεδο δεν είναι απλά συγκεκριμένη, αλλά περιορίζεται ήδη δραστικά
ακόμα περισσότερο. Με άλλα λόγια, πού θα βρεθούν οι αγοραστές για τα
νέα προϊόντα που θα παραχθούν; Να γιατί δεν γίνονται επενδύσεις και
ούτε πρόκειται να γίνουν όσο είναι σε εξέλιξη η καπιταλιστική κρίση
και δεν έχουν καταστραφεί τα κεφάλαια που δεν μπορούν να αναπαραχθούν!
Αλλά και πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση που διαμορφώθηκε λόγω της
καπιταλιστικής κρίσης χωρίς ανάπτυξη; Ιδού η θανάσιμη αντίφαση, ενώ οι
παραγωγικές δυνατότητες των σύγχρονων κοινωνιών είναι τεράστιες, ο
καπιταλισμός σε κατάσταση προχωρημένης σήψης από τα αδιέξοδα της ίδιας
του της λειτουργίας δεν μπορεί να προσφέρει στον εργαζόμενο απολύτως
τίποτα, μόνο την εξαθλίωση και τον πόλεμο του εξασφαλίζει!

Η σημερινή κατάσταση λοιπόν δεν ερμηνεύεται ως κρίση χρέους του
κράτους ή ως κρίση του «όλοι μαζί τα φάγαμε» κι αυτό αποδεικνύεται ως
εξής: Αν το κράτος δανειζόταν και σκόρπιζε τα δανεικά μοιράζοντάς τα
δεξιά κι αριστερά σε μισθούς υπαλλήλων που δεν έπρεπε να είχαν
προσληφθεί ή δίνοντας μεγαλύτερους μισθούς σε υπαλλήλους που έπρεπε να
είχαν προσληφθεί, αυτά τα λεφτά δεν μεταφέρονταν έστω κι έτσι στην
πραγματική οικονομία, δηλαδή στην «ελεύθερη αγορά»; Δεν θα έπρεπε
λοιπόν να περιμένουμε πως, παρά τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται
σήμερα το κράτος, που υπογράφτηκαν ήδη τρία μνημόνια για να «διασωθεί»
και να μπορέσει υποτίθεται να επιστρέψει αυτά που δανείστηκε, αυτή η
«ελεύθερη αγορά» με τα κέρδη που αποκόμισε επί δεκαετίες από τα δις
της σπατάλης του κράτους δεν θα έπρεπε να ανθεί; Γιατί δεν ανθεί και
έχουμε εδώ και πολλά χρόνια συρρίκνωση του ΑΕΠ, ενάμισι εκατομμύριο
ανέργους και μαγαζιά και επιχειρήσεις που κλείνουν; Αυτοί για να
«ερμηνεύσουν» την κρίση και να ξεγελάσουν το λαό δείχνουν το κράτος,
τη διαφθορά του, τις σπατάλες του και τα χρέη του! Για να ερμηνευτεί
όμως η κρίση αυτό που πρέπει να αναλυθεί είναι η πραγματική οικονομία,
η ύφεση, η ανεργία και οι επιχειρήσεις που κλείνουν. Αν είναι έτσι
όπως τα λένε και ισχύει η δική τους ερμηνεία, αυτά τα προβλήματα και
τα χάλια της πραγματικής οικονομίας υπάρχουν σε μικρότερο βαθμό επειδή
το κράτος σπαταλούσε και θα ήταν ίσως ακόμα μεγαλύτερα αν το κράτος
δεν σπαταλούσε!

Η απάτη την οποία διαπράττουν αυτοί που ερμηνεύουν την κρίση ως κρίση
χρέους του κράτους είναι πως ταυτίζουν σκόπιμα τα χάλια του κράτους
και την ενδεχόμενη ανόρθωσή του με τη συνολική οικονομία. Μας λένε
λοιπόν πως αν το κράτος αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους του, τότε
θα αντιμετωπιστεί η κρίση! Ποια κρίση θα αντιμετωπιστεί; Ακόμα κι αν
το κράτος λύσει το δικό του πρόβλημα, πού θα δουλέψουν οι άνεργοι;
Γιατί θα σταματήσουν οι επιχειρήσεις να κλείνουν; Πώς θα επέλθει η
ανάπτυξη; Μήπως η ανάπτυξη θα χρηματοδοτηθεί πάλι από το κράτος που μη
έχοντας πρόβλημα χρέους θα βγει πάλι στην ελεύθερη αγορά και θα
αρχίσει να δανείζεται ξανά; Δηλαδή θα αρχίσει πάλι ο φαύλος κύκλος της
μεταφοράς των κεφαλαίων των δανείων του κράτους στους ιδιώτες, που ενώ
δεν κάνουν επενδύσεις βλέπουμε τα ονόματά τους να φιγουράρουν στις
λίστες Λαγκάρντ; Επομένως, η κρίση δεν προκύπτει από τους πολιτικούς,
το κράτος και τη λειτουργία του, αλλά από τη λειτουργία της ελεύθερης
αγοράς, από τον καπιταλισμό.

Πέραν αυτών, που είναι μια απάντηση επί της ουσίας για την ερμηνεία
της κρίσης υπάρχει και ένα άλλο επιχείρημα στο ίδιο ζήτημα. Αν η κρίση
οφειλόταν στο κράτος και στο χρέος του, γιατί σε όλη την Ευρώπη ακόμα
και στις πιο αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες υπάρχει κρίση και
ασκούνται αντίστοιχες πολιτικές όπως εδώ, μείωσης των μισθών και
περιορισμού του κοινωνικού κράτους; Μήπως κι εκεί σκορπούσαν τα
κρατικά λεφτά και τα μοίραζαν δεξιά κι αριστερά; Μήπως κι εκεί είχαν
τέτοιο κράτος σαν το δικό μας που σπαταλούσε; Μήπως αυτές οι
«σπατάλες» των κρατών είναι κι αυτές καπιταλιστικό χαρακτηριστικό;
Βεβαίως σ’ αυτές τις χώρες, προς το παρόν τουλάχιστον, τα «χάλια»
φαίνεται να είναι λιγότερα, αλλά γιατί; Επειδή εμείς σπαταλούσαμε
περισσότερο; Όχι! Τα «χάλια» τους φαίνεται να είναι λιγότερα γιατί
αυτοί ήταν από πάντα πιο αναπτυγμένοι, είχαν το προβάδισμα στην
τεχνολογία και την παραγωγή και η υπεροχή τους αυτή τους δίνει τώρα τη
δυνατότητα να μεταφέρουν προς το παρόν το «πρόβλημά» τους στους
ασθενέστερους!

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει πως η ερμηνεία να αποδίδεται η κρίση
στους πολιτικούς και στις πολιτικές τους είναι μια μεγάλη πλάνη και
μια μεγάλη απάτη. Και μια δεύτερη ακόμα μεγαλύτερη πλάνη και απάτη
είναι πως η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί από τους πολιτικούς και τις
πολιτικές τους!

Το γεγονός πως φτάσαμε στο σημείο να μην συμφέρει στους καπιταλιστές
να κάνουν επενδύσεις και πως εδώ και δεκαετίες τους συμφέρει κατά
κύριο λόγο να δανείζουν και όχι να επενδύουν απευθείας οι ίδιοι τα
κεφάλαιά τους, εξ ου και τα σαράντα τρις του χρέους των κρατών όλης
της γης, αποκαλύπτει πως η προωθητική δύναμη της προόδου στον
καπιταλισμό έχει εξαντληθεί και έχουμε περάσει ήδη στη φάση της σήψης
του. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί πια να οδηγεί στην πρόοδο των
κοινωνιών, παρά μόνο στην πρόοδο μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών και στην
αυξανόμενη εξαθλίωση των εργαζομένων.

Η οπισθοδρόμηση, η οικονομική κρίση στις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές
χώρες στον εικοστό πρώτο αιώνα όπου και τα μέσα παραγωγής έχουν
βελτιωθεί αφάνταστα και ο πλούτος που μπορεί να παραχθεί αμύθητος
είναι όχι απλά μια σοβαρή ένδειξη, αλλά η απόδειξη πως το
καπιταλιστικό σύστημα αποτελεί πλέον τροχοπέδη στην πρόοδο του
ανθρώπινου πολιτισμού, βρίσκεται στα όριά του και έχει εισέλθει στο
δικό του μεσαίωνα. Η μερική και σταδιακή καταστροφή των
υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων και η εξαθλίωση των εργαζομένων που
συντελούνται εν μέσω σφοδρών ανταγωνισμών, ποιος θα χάσει τα λιγότερα,
μπορεί να εκτονώνει προσωρινά την καπιταλιστική κρίση και να οδηγεί σε
προσωρινές ανακάμψεις, χωρίς να διακόπτεται στο παραμικρό η πορεία
εξαθλίωσης των εργαζομένων, δεν μπορεί όμως να αναστρέψει την πορεία
της παρακμής των καπιταλιστικών κοινωνιών, γιατί η διαδικασία
συσσώρευσης του κεφαλαίου, η πηγή της καπιταλιστικής κρίσης,
συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όσο θα επικρατεί αυτό το σύστημα. Πόσο
θα κρατήσει αυτός ο μεσαίωνας; Δύσκολο να το προβλέψει κανείς! Οι
εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες και ίσως ραγδαίες! Η ανθρωπότητα
βρίσκεται μπροστά σε κοσμοϊστορικές εξελίξεις!

Οι συνέπειες της κρίσης και του ανελέητου ανταγωνισμού των μονοπωλίων,
δηλαδή η εξαθλίωση και ο πόλεμος, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με
την ανατροπή του καπιταλισμού και έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς
όφελος των λαών όλου του κόσμου, που θα τον επιβάλουν οι εργαζόμενοι
με τη δική τους εξουσία. Ας φροντίσει ο κάθε λαός για τη δική του
πορεία και στη διαδρομή είναι βέβαιο πως θα συναντήσει και τους άλλους
λαούς που θα έχουν χαράξει κι αυτοί τη δική τους! Αυτή η πορεία για
κάθε λαό δεν είναι καθήκον για να εκπληρωθεί κάποιο ιδεώδες, είναι
ανάγκη κι αυτή η ανάγκη θα οδηγήσει όλους τους λαούς του κόσμου σ’
αυτή την κοινή πορεία!

Προκόπης Κωφός
Τμήμα Χημείας ΑΠΘ

Απέχει από τα καθήκοντά της η ΠΟΕ -ΟΤΑ

Από κάθε εργασία απέχουν το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων της ΠΟΕ – ΟΤΑ κατά της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο. Για τη Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί διαρκείς γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους – μέλη της Ομοσπονδίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας διοργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο με κάθοδο όλων των δημοτικών υπαλλήλων στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος όπου θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ καθώς και συναυλίες καλλιτεχνών.

Την Τρίτη η ΠΟΕ – ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, με βασικό σύνθημα «περικυκλώνουμε τη Βουλή-απόσυρση του πολυνομοσχεδίου».
Εν τω μεταξύ, τριήμερο κλείσιμο των δήμων από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου αποφάσισε η ΚΕΔΕ, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Οι αιρετοί αποφάσισαν ακόμη όσο οι δήμοι θα παραμένουν κλειστοί να λειτουργήσουν κανονικά οι υπηρεσίες καθαριότητας και οι κοινωνικοπρονοιακές δομές, με εξαίρεση την Τρίτη 16 Ιουλίου, ημέρα της γενικής απεργίας.

ΣΟΚ: Από φιλότιμο κρεμάστηκε αντιδήμαρχος στα Ιωάννινα!

Από ευθιξία έβαλε τέλος στη ζωή του ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών

Η υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από το δήμο Ιωαννιτών την εποχή που ήταν αρμόδιος επί των Οικονομικών και ο φόβος της λαϊκής κατακραυγής οδήγησαν τον πρώην αντιδήμαρχο Νίκο Μάντη να
κάνει το απονενοημένο διάβημα.

Την ώρα που όλη η οικογένειά του απουσίαζε, πέρασε το λαιμό του σε μια αυτοσχέδια αγχόνη και κρεμάστηκε. Λίγα λεπτά αργότερα, στο σπίτι έφθασαν στο σπίτι η σύζυγος και η μικρή κόρη του, επιστρέφοντας από την αγορά. Μια κραυγή έσπασε τη σιωπή στην οδό Δωδώνης κι ένα κορμί με σπασμούς έπεσε στο πάτωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruslive.gr, σε χρόνο μηδέν έφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου έκανε ό,τι μπορούσε για να επαναφέρει τον άτυχο πρώην αντιδήμαρχο. Δυστυχώς όμως, κάθε προσπάθεια απέβη άκαρπη.

Την εποχή που ήταν αντιδήμαρχος ο Νίκος Μάντης σημειώθηκε -εν αγνοία του, όπως επισημαίνουν πολιτικές και αστυνομικές πηγές- υπεξαίρεση ποσού που φθάνει στο 1,3 εκατομμύριο ευρώ. Ο πρώην αντιδήμαρχος οδηγήθηκε σ’ αυτήν την ενέργεια για λόγους ευθιξίας ενώ τελευταία είχε μιλήσει σε πρώην συναδέλφους του ότι δεν μπορούσε να ζει με τη ρετσινιά και την υποψία της ατιμίας έναντι του λαού των Ιωαννίνων.

ΝΕΩΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αυτόχειρας είχε καταγγείλει ότι διωκόταν πολιτικά και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του επειδή συνεργάστηκε με τις δικαστικές αρχές για να διαλευκανθεί η υπόθεση!
Το θέμα έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο ότι έξω από το σπίτι του πρώην αντιδημάρχου έσπευσαν σχεδόν αμέσως μόλις μαθεύτηκε το περιστατικό σχεδόν όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Οι αστυνομικές αρχές έχουν ήδη στη διάθεσή τους στοιχεία για την υπόθεση ενώ εκτιμάται πως αν βρεθεί σημείωμα του εκλιπόντος αναμένεται να πάρουν νέα διάσταση οι έρευνες για τον τρόπο με τον οποίο «εξαφανίστηκαν» τα λεφτά και τον εντοπισμό των προσώπων που τα καρπώθηκαν.

Γ. Μιχελάκης : «Όσοι αρνηθούν να μετακινηθούν, απολύονται»

Όπως αναφέρει, «θα εφαρμοστούν με συνέπεια και αποφασιστικότητα οι νόμοι, δεν γίνεται αλλιώς»

«Όσοι αρνηθούν να μετακινηθούν στις νέες θέσεις στο πλαίσιο της κινητικότητας θα απολυθούν»,
δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στη Realnews.

Όπως αναφέρει, «θα εφαρμοστούν με συνέπεια και αποφασιστικότητα οι νόμοι, δεν γίνεται αλλιώς». Ο κ. Μιχελάκης σημειώνει ότι σέβεται το δικαίωμα στη διαμαρτυρία αλλά διαμηνύει πως «η πολιτεία δεν πρόκειται να επιτρέψει την υποταγή της χώρας στα άκρα και τις ακρότητες». Ο υπουργός Εσωτερικών δεν αποκλείει να κλείσουν οργανισμοί «που δεν έχουν λόγο ύπαρξης» αν και υπογραμμίζει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους ΟΤΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΣΥΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΑΜΚΑ!

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ, ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ, ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ …ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ!
ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΤΗΝΗ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ!

· Όσοι αρνούνται τον ΑΜΚΑ δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία και στερούνται ισοβίως σύνταξη
και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!
· Δεκάδες επιστολές και υπομνήματα έχουν σταλεί στον Ιερώνυμο και όσοι αρνούνται να λάβουν ΑΜΚΑ ζητούν τη βοήθειά του, διότι σε περίπτωση διακομιδής τους σε δημόσιο νοσοκομείο, δεν θα τους δεχτούν! Θα πεθάνουν σαν τα ζώα!
· «Το 2009 μας μίλησαν από άμβωνος και μας είπανε ότι είναι ο αριθμός ονόματος θηρίου γιατί αυτός ο αριθμός πηγάζει μέσα από το 666. Τώρα, η ίδια η Εκκλησία έρχεται και μας προδίδει, μας τραβάει το χαλί»
· Μητέρα διαβητική χρειάζεται καθημερινά 5 ενέσεις ινσουλίνης αλλά επειδή δεν έχει ΑΜΚΑ σύρεται σε αργό θάνατο! Προς το παρόν τη βοηθούν οι «Γιατροί του Κόσμου»
· Κόβουν τη σύνταξη και από οικογένεια πεσόντα ήρωα πολέμου

του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Ο μεγάλος αδερφός είναι εδώ. Άλλοι τον αποκαλούν Θηρίο! Το όνομά του πάντως είναι ΑΜΚΑ και είναι ο αριθμός που από το 2009 ρυθμίζει τη ζωή αλλά και το θάνατό μας! Όποιος δεν έχει ΑΜΚΑ οδηγείται από την Πολιτεία στο θάνατο. Χιλιάδες …αντιρρησίες συνείδησης, χιλιάδες χριστιανοί που θεωρούν τον ΑΜΚΑ ως έκφραση του Αντίχριστου, αρνήθηκαν να παραλάβουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης. Η άρνησή τους αυτή όμως, με νόμο της Πολιτείας, τους δίνει κατευθείαν το διαβατήριο θανάτου!

Το λέει σαφώς ο Ν.3655/08 που πέρασε η κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά! Σύμφωνα με τη παρ. 2 άρθρο 153 του Ν.3655/08 από 01/06/2009 «ουδείς» δύναται να απασχοληθεί ως μισθωτός ή ως αυτοαπασχολούμενος, να ασφαλισθεί ή να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές, να εκδώσει ή να ανανεώσει βιβλιάριο ασθενείας, να δικαιωθεί και να εισπράξει συντάξεις και γενικότερα πάσης φύσεως παροχές, επιδόματα και βοηθήματα, εάν δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, ο οποίος αναγράφεται υποχρεωτικά επί όλων των «ως άνω αντιστοιχών παραστατικών».

Ξερά-κοφτά δηλαδή, ο νόμος ΑΜΚΑ καθορίζει ότι όποιος δεν διαθέτει τον αριθμό αυτό δεν θα έχει δικαίωμα στην εργασία, ενώ δεν θα απολαμβάνει ούτε σύνταξης ούτε ιατροφαρμακεευτικής περίθαλψης! Θα πεθαίνει δηλαδή στο δρόμο, όπως τα ζώα! Κυριολεκτικά σαν τα ζώα, διότι χωρίς ΑΜΚΑ η Εκκλησία δεν κηδεύει ούτε τους νεκρούς!

Καλά διαβάσατε! Γραφείο τελετών αρνήθηκε να παραλάβει τη σωρό ηλικιωμένης γυναίκας επειδή η τελευταία δεν διέθετε ΑΜΚΑ!!!

Την τραγική ιστορία μας διηγείται η Μαρία Παστρουμά, άτομο που επίσης αρνείται να παραλάβει τον ΑΜΚΑ:


Παστρουμά: Ήρθε το γραφείο τελετών για την κηδεία της γιαγιάς και μας είπε ότι δεν μπορεί να κάνει την ταφή γιατί δεν υπάρχει ΑΜΚΑ.

Άρα το ΑΜΚΑ το ζητά και η Εκκλησία! Και πώς έγινε η ταφή της γιαγιάς;

Παστρουμά: Προσκομίσαμε χαρτί εισαγγελέα. Αυτά δεν γίνονται ούτε στο Μπακλαντές!

Τι είναι τελικά αυτός ο ΑΜΚΑ κυρία Παστρουμά, που ρυθμίζει τη ζωή και το θάνατό μας; Παντοδύναμος αριθμός είναι;

Παστρουμά: Είναι ο αριθμός που χαράσσει την εικόνα του Θεού. Είναι ο αριθμός του θηρίου. Διαβάστε και ξαναδιαβάστε τι λέει ο Ν.3655/08 και συγκρίνετέ τον με τα λόγια του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Ο νόμος λοιπόν του κράτους λέει ότι «ουδείς» δύναται να απασχοληθεί ως μισθωτός ή ως αυτοαπασχολούμενος, να ασφαλισθεί ή να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές, να εκδώσει ή να ανανεώσει βιβλιάριο ασθενείας, να δικαιωθεί και να εισπράξει συντάξεις και γενικότερα πάσης φύσεως παροχές, επιδόματα και βοηθήματα, εάν δεν διαθέτει ΑΜΚΑ». Και ο Άγιος Ιωάννης έχει πει: «ουδείς δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ή τον αριθμό ονόματος αυτού". Το ΑΜΚΑ λοιπόν μας παραπέμπει ακριβώς στην αποκάλυψη.

Η Εκκλησία τι κάνει; Δεν έπρεπε να προστατέψει το ποίμνιό της, όταν μάλιστα βλέπει ότι ένας αριθμός ρυθμίζει τη ζωή και το θάνατό μας;

Παστρουμά: Το 2009 το νέο και παλαιό ημερολόγιο της Ορθοδοξίας σήκωσαν σημαίες αγωνιστικότητας κατά του ΑΜΚΑ. Μας μίλησαν από άμβωνος και μας είπανε ότι είναι ο αριθμός ονόματος θηρίου γιατί αυτός ο αριθμός πηγάζει μέσα από το 666. Περνώντας λοιπόν τα χρόνια έρχονται και μας προδίδουν, μας τραβάνε το χαλί. Και μας λένε ότι είμαστε τρελοί.

Η Εκκλησία της Ελλάδος;

Παστρουμά: Ναι, η Εκκλησία της Ελλάδος. Εγώ προσωπικά και άλλοι σύλλογοι στείλαμε στον Ιερώνυμο επιστολές και υπομνήματα και του ζητάμε βοήθεια, διότι σε περίπτωση διακομιδής μας σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο, θα πεθάνουμε.

Μήπως είστε παλαιοημερολογίτισσα;

Παστρουμά: Είμαστε χριστιανοί Ορθόδοξοι και μην αρχίσετε να βάζετε ταμπέλες «παλαιοημερολογίτες», «νεοημερολογίτες», γιατί θα χάσουμε την ουσία. Είναι απαράδεκτο να στερούμαστε ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν είμαι αριθμοφοβική. Δεν θέλω τους αριθμούς που χαράσσουν την εικόνα του Θεού. Έχω πρόσωπο, είμαι βαπτισμένη Ορθόδοξη Χριστιανή και ονομάζομαι Μαρία. Έχω αριθμό Ταυτότητας, να μου βάλουν και αριθμό Μητρώου, ό,τι όμως μπαίνει πάνω από το όνομά το δικό μου, αντιτίθεμαι.

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα υγείας στην οικογένειά σας;

Παστρουμά: Βεβαίως, η μητέρα μου είναι διαβητική. Χρειάζεται καθημερινά 5 ενέσεις ινσουλίνης. Αλλά πώς να τις αγοράσουμε μόνοι μας; Ζητούμε βοήθεια από τους «Γιατρούς του Κόσμου» και τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα». Είναι οι μόνοι που στέκονται στο πλευρό μας. Το ζήτημα όμως που μπαίνει είναι άλλο: πρέπει εμείς οι Έλληνες να φτάσουμε εκεί;

Η δική σας οικογένεια πώς ζει;

Παστρουμά: Τι να σας πω; Έχω μικρό παιδί ανασφάλιστο, ανασφάλιστη είμαι κι εγώ. Εργασία δεν μπορώ να έχω από το 2009. Μέχρι τότε υπήρξα έμπορος αλλά και αργότερα ιδιωτική υπάλληλος.

Πόσοι χριστιανοί είναι στην ίδια μοίρα με τη δική σας;

Παστρουμά: Πάρα πολλοί. Με τον ίδιο τρόπο οδηγούνται στην επετεία ή τον θάνατο πολλοί συνάνθρωποί μας.
ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ…ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΚΑ: «ΣΑΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ»!
Αυτό δεν είναι κράτος. Είναι στυγνός εγκληματίας. Ενώ στον λαθρομετανάστη παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον μη έχοντα τον ΑΜΚΑ το κράτος του τα …κόβει όλα!

Μάλιστα, ένιψε τας χείρας του, στέλνοντας σε όσους αρνήθηκαν να πάρουν ΑΜΚΑ την παρακάτω στυγνή επιστολή:

«Αθήνα 1 Μαρτίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΘΕΜΑ: Γνωστοποίηση ΑΜΚΑ

Θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι βάση της υφιστάμενης νομοθεσίας (άρθ,153 Ν.3655/2008) είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε το Α.Μ.ΚΑ.των υπαλλήλων. Κατόπιν τούτου αν μέσα σε 2 εργάσιμες ημέρες από τη λήψη του παρόντος εγγράφου δεν μας γνωστοποιήσετε τα Α.Μ.ΚΑ. σας, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να σας εξαιρέσουμε από την επόμενη μισθοδοσία».

Οι μη έχοντες ΑΜΚΑ δεν έχουν πρόσβαση σε κανένα κοινωνικό-δημόσιο αγαθό. Ούτε σε φάρμακα ούτε σε σύνταξη! Αυτά δεν λέει και ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη;

Εμείς θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή και να επικαλεστούμε την φιλανθρωπία του Αρχιεπισκόπου.

1. Είναι δυνατόν η Εκκλησία να μένει άφωνη σε μια τέτοια πραγματικότητα που επιβάλλει ένας απάνθρωπος νόμος;

2. Μπορεί ένας αριθμός να καθορίζει τη ζωή και τον θάνατό μας;

3. Αυτά τα φαινόμενα δεν προσομοιάζουν με όσα ο Άγιος Ιωάννης προφήτεψε;

4. Η Εκκλησία που έχει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, δεν πρέπει να αγκαλιάσει όλους όσους αρνούνται να παραλάβουν ΑΜΚΑ; Προσέτρεξαν στην αγάπη σας Μακαριότατε αλλά λένε ότι δεν βρήκαν ανταπόκριση και γι αυτό απευθύνθηκαν στους «Γιατρούς του Κόσμου»!

ΚΟΒΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΕΣΟΝΤΑ ΗΡΩΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!
ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΚΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!

Η οικογένεια του Τάσου Τσιμπούρη διαθέτει έναν ήρωα-πεσόντα στην κατοχή του 1941-‘44: τον πατέρα του. Εκτελέστηκε από το γερμανικό στρατό, στις 26 Οκτωβρίου 1942 στα στενά ανάμεσα στα όρη Γκιώνα και Παρνασσό. Το μνημείο που έχει στηθεί στο σημείο αναφέρει: «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ: ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΓΑΠΗ»! Το «ευχαριστώ» της σημερινής Πολιτείας είναι να κόβουν τη σύνταξη και να οδηγούν στον θάνατο τον γιο του πεσόντα ήρωα, Τάσο Τσιμπούρη. Όπως λέει και ο ίδιος, «μετά από 70 χρόνια αντί αποζημιώσεως, υπάρχει: αποκτήνωση, αδικία, ανεργία, απάτη».

Ο κ. Τσιμπούρης, εδώ και ένα χρόνο ζει χωρίς σύνταξη, αφού την έκοψαν. Απευθύνθηκε στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με την παρακάτω επιστολή. Ακόμη περιμένει απάντηση:

«ΘΕΜΑ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟ 21.10.2011 ΛΟΓΩ ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΜΚΑ

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Μετά από ένα χρόνο στέρησης της συντάξεως μου, αγανακτισμένος και απελπισμένος, σας αναφέρω ότι: Χρησιμοποιείτε το επιχείρημα ότι χιλιάδες πεθαμένοι έπαιρναν συντάξεις (τους τι δίνατε για να τις κόψετε από τους ζωντανούς!).

Η απογραφή μπορούσε και μπορεί να γίνει και χωρίς τον ΑΜΚΑ (όπως έγινε στους Συνταξιούχους Δημοσίους Υπαλλήλους).

Δεν μπορεί κανένας νόμος να μου στερεί τη σύνταξη, μετά από 58 χρόνια εργασίας.


ΠΗΓΗ

Mέχρι πότε;

Mέχρι πότε εύλογα αναρρωτιέται ο αρθρογράφος.
Απαντάω εγώ τώρα:
Μέχρι που να σας εξοντώσουν.Μέχρι εκεί που θα πείτε φτάνει πιά δείξτε λίγο έλεος.

Ποιός μπορεί όμως να στέκεται με αξιοπρέπεια απέναντι στον δικό του θάνατο άραγε;Μονάχα αυτοί που είναι έτοιμοι να θυσιάσουν την προσωπική τους ευχαρίστηση για σκοπούς σαφώς ανώτερους απο την δουλίτσα τους και το σπιτάκι τους.

Και εσείς που περιμένετε έλεος απο τους άψυχους μοιάζετε με τα ζωντανά που περιμένουν το δώρο της ζωής απο τους σφαγείς που είναι έτοιμοι ανα πάσα στιγμή να κατακρεουργήσουν το θύμα τους,προς τέρψιν της αιώνιας απληστίας τους.

Ποιός μπορεί άραγε να ζητά ελεημοσύνη και να παρακαλά γονατιστός τον αφέντη για δικαιοσύνη;

Μονάχα αυτός που είναι σκλάβος.Αυτός που έχει ήδη αποδεχτεί τον θάνατό του εν ζωή,την ολοζώντανη σκλαβιά που είναι το μόνο σίγουρο σε μιά ζωή που ελέγχουν εξ’ολοκλήρου κάτι αποβράσματα,πολιτικά και κοινωνικά.

Ο ηλίθιος που δέχεται άκριτα να τον κοροϊδεύουν και να τον εξαπατούν.Ο ευνουχισμένος συνειδησιακά άμοιρος ευθυνών,που δέχεται άκριτα τον βιασμό του και υπομένει μαρτυρικά και όχι ηρωϊκά την καταδίκη του και το βάσανό του.

Ρωτάνε τριγύρω.Μα πού πήγανε οι αγανακτισμένοι;

Aυτός που αγανάκτησε για τα φράγκα δέν είναι αγανακτισμένος.Παραπλανημένος είναι.

Πρώτα γιατί συνέδεσε την ευτυχία του με το χρήμα και ύστερα γιατί περίμενε απο αυτούς που τον κατέστρεψαν,να τον σώσουν.

Ταυτόχρονα βρίσκεται σε εγκληματική άγνοια.

Γιατί δέν θέλει να καταλάβει πως η σωτηρία του ανθρώπου δέν έρχεται απο τον ουρανό εκ θαύματος,ούτε και είναι υπόθεση του ενός ή των δυό τριών προσώπων.

Ανάπηρος συνειδησιακά αδυνατεί να κατανοήσει πως η ευτυχία βρίσκεται στην αμοιβαία και συλλογική ευτυχία σχεδόν όλης της κοινωνίας.Και λέω σχεδόν γιατί όχι μόνο ξέρουμε,αλλά είμαστε πεπεισμένοι πως ανάμεσα στα πρόβατα υπάρχουν λύκοι.Υπάρχουν λογής λογής παλιοτόμαρα που δέν θέλουν με τίποτε ν’αλλάξει ο κόσμος.

Δέν θέλουν μιά κοινωνία που να συνεργάζεται ισότιμα χωρίς ανταγωνισμούς και παρόμοιες τεχνοκρατικές αηδίες.Δέν θέλουνε υγιείς συνεταιρισμούς,ούτε ελεύθερη εκπαίδευση,ούτε δημόσια υγεία.

Θέλουνε ανθρωπάκια άβουλα,μισθωτούς σκλάβους,αναλώσιμα εργαλεία στην επέλαση του καπιταλιστικού φασισμού και της κοινωνικής καταστροφής.

Ρωτάνε τριγύρω.Γιατί δέν επαναστατεί ο κόσμος;

O κόσμος δέν επαναστατεί γιατί στην ουσία δέν θέλει την επανάσταση.Θέλει απλά την επιστροφή των κεκτημένων.

Δέν θέλει την κοινωνική αλλαγή,γιατί ο καθένας θεωρεί τον εαυτό του ανεξάρτητο κομμάτι απο την κοινωνία.

Δέν θέλει,γιατί δέν μπορεί.Δέν μπορεί όταν στηρίζεται στις φρούδες ελπίδες των ήδη αποτυχημένων ρεφορμιστικών θεωριών της σοσιαλδημοκρατικής αριστεράς.Ή στις μονοδιάστατες και μονοκομματικές απόψεις αυτών που στην κρίσιμη στιγμή πάντα πρόδιδαν τις λαϊκές εξεγέρσεις.

Λένε τριγύρω για την βία.Καταδικάζουνε την βία.

Ε, λοιπόν εμείς λέμε πως είμαστε βίαιοι!Βίαιοι στον λόγο και όταν θα έλθει η στιγμή,θα είμαστε και στην πράξη.

Είμαστε βίαιοι γιατί σιχαθήκαμε την απανθρωπιά και την εκμετάλλευση.Είμαστε βίαιοι γιατί δέν συγχωρούμε και δέν είμαστε ηλίθιοι να συγχωρήσουμε αυτούς που θα πετούσαν ακόμη και τα παιδιά τους στη φωτιά για τα φράγκα και την εξουσία.

Αυτά όμως που λέω τώρα δέν αφορούν την βίαιη επανάσταση που επιδιώκουμε.Αφορούν την βία που υφιστάμεθα σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Γιατί ο κόσμος μπορεί να κατακεραυνώνει την βία των εξεγερμένων,ακόμη και τις βόμβες στις τράπεζες ή στα πολιτικά γραφεία.

Αλλά δέν βλέπει τις βόμβες που βρίσκονται μπροστά στα πόδια του,μέσα στο σπίτι του.Βόμβες που είναι βαλμένες απο αυτούς που επιδιώκουν την βίαιη φτωχοποίηση και σκλαβοποίηση των ανθρώπων.

Απο αυτούς που δέν νοιώθουν οίκτο για τα ειδεχθή εγκλήματά τους απέναντι στον λαό.

Να μας πούνε για τις αυτοκτονίες,τα συσσίτια,τα χρέη,την διάλυση της υγείας,της παιδείας,την ανεργία,τα πάντα όλα.Μήπως αυτά δέν συνιστούν βία;

Αλλα δυστυχώς σε αυτή τη γωνιά του κόσμου κατοικούν άνθρωποι οι οποίοι είναι πολύ “λίγοι”.Βλέπουν την ακίδα που τους έχει μπεί στο δάχτυλο,αλλά δέν νοιώθουν το δοκάρι που τους μπαίνει κάθε μέρα στον κ@λο.

Προτιμούνε να στηρίζουνε για λίγα σκατοευρώ τα μεγαλύτερα λαμόγια της ελληνικής ιστορίας,ή να γουστάρουνε νεοναζισμό και καράφλες αντί να στηρίξουν τον διπλανό και να γκρεμίσουν το τρισάθλιο και ελεεινό κράτος με γεναιότητα συνείδηση και αυτοθυσία.

Μέχρι πότε αναρρωτιέται ο αρθογράφος.

Μέχρι να ξυπνήσετε και να σταματήσετε να ζητάτε απο αυτούς που μόνο να απομυζούν ξέρουν.Μέχρι να κατανοήσετε πως ο άλλος κόσμος που φυσικά και είναι εφικτός μπορεί να έρθει μόνο όταν όλα τα πρόσωπα και τα πράγματα και τα νοήματα που συμβάλλουν στην εξαθλίωση και την αδικία εις βάρος των Ανθρώπων,θα εκμηδενιστούν.

Μέχρι να ξυπνήσετε και να αφήσετε στην άκρη τις μίζερες διχόνοιες που προκαλούν οι κάθε λογής φιλοσοφίες,εθνολαγνείες,θεωρίες και δόγματα και να συστρατευτείτε για το καλό της ανθρωπότητας.

Το δόγμα είναι μόνο ένα:

Ή ο άνθρωπος θα βρίσκεται στην υπηρεσία του ανθρώπου ή στην υπηρεσία του χρήματος.Ή θα κοιτά το ατομικό του συμφέρον ή θα συμβάλλει στην συλλογική κοινωνική ισότητα,ελευθερία και δικαιοσύνη.

Ενδιάμεσες επιλογές απλά σημαίνουν υπεκφυγή και τελικά συμβιβασμό με το απάνθρωπο.

Μέχρι τότε που τα πόδια μας θα βγάλουνε φτερά,τότε που τα χέρια μας θα σφίξουνε τους πόνους και τις ελπίδες μιάς ολόκληρης ζωής,τότε που οι καρδιές μας θ’αρπάξουνε φωτιά και τα μυαλά μας θα ατενίσουν τον ορίζοντα με τόλμη και γενναιότητα,τότε που οι δυνάστες θα χάσουνε την γή κάτω απο τα πόδια τους,η νύχτα θα γίνει μέρα και η μέρα νύχτα.

Μέχρι τότε θα πίνουμε,θα χορεύουμε,θα ονειρευόμαστε και θα σχεδιάζουμε την στιγμή της ελευθερίας μας.Γιατί μονάχα αυτός που καταλαβαίνει πως είναι σκλάβος θ’αποζητήσει την ελευθερία του.Και ο σκλάβος που επιδιώκει την ελευθερία του,το δίκαιό του,δέν τα ζητά απο τον δυνάστη του.Τα διεκδικεί και τα κατακτά στέλνοντας τον δυνάστη εκεί που πραγματικά ανήκει.Στο χώμα παρέα μαζί με τα άκακα σκουλήκια και τα υπόλοιπα παράσιτα.

Για τους υπόλοιπους,αυτούς που βρίσκονται σε διαρκή λήθη και αποχαύνωση,η Ιστορία θα επαναληφθεί όχι ώς φάρσα,αλλά ώς τραγωδία.





BBC: «Πεθαίνοντας για βοήθεια» στην Ελλάδα

Καταρρέει το ελληνικό σύστημα Υγείας από τις περικοπές…
Με δραματικά χρώματα, τα οποία παραπέμπουν ευθέως σε τριτοκοσμική χώρα, και όχι σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, περιγράφει το BBC την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Υγείας, κάνοντας λόγο για «κατάρρευση υπό το βάρος των περικοπών, των ατέλειωτων λιστών αναμονής, αλλά και της επιδείνωσης της υγείας» των Ελλήνων. Η εικόνα που έχει διαμορφωθεί έχει οδηγήσει, όπως επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο, στην δημιουργία ενός «δικτύου εθελοντών σε κλινικές οι οποίες έχουν διαμορφωθεί με στόχο την ανακούφιση του φορτίου». Ενας από τους αυτούς τους εθελοντές είναι και ο Γιώργος Βήχας, γιατρός και συνιδρυτής του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου, με έδρα το Ελληνικό. «Οταν σπούδαζα ιατρική, αυτό που πραγματικά ήθελα να κάνω, ήταν να ταξιδέψω σε όλον τον κόσμο, εκεί όπου είχαν ανάγκη από εθελοντές», λέει στο BBC ο κ. Βήχας. «Τελικώς, μπόρεσε να εκπληρώσει την επιθυμία του», επισημαίνει σκωπτικά το βρετανικό δίκτυο, «χωρίς να μπει σε αεροπλάνο», ιδρύοντας, πριν από 18 μήνες το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο.

«Ανθρωπιστική κρίση στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα»

«Η κρίση στην Ελλάδα προκάλεσε ανθρωπιστική κρίση στον τομέα της Υγείας», λέει σήμερα ο γιατρός. «Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα χρειαζόταν να στήσουμε κοινωνικά ιατρεία και να εργαστούμε ως εθελοντές», προσθέτει.
«Οπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», σημειώνει το BBC, «οι έλληνες πολίτες πληρώνουν για την περίθαλψή τους μέσω ενός ασφαλιστικού συστήματος, με εισφορές των εργοδοτών, του κράτους, αλλά και των ιδίων». «Οταν κάποιος χάσει τη δουλειά του, χάνει και την περίθαλψή του», σχολιάζει το βρετανικό δίκτυο.
Και «μπορεί το κράτος να του δίνει μία περίοδο χάρητος, αλλά πρέπει να εξασφαλίσουν οι ίδιοι ρευστό για τα φάρμακα και τις θεραπείες τους», αναφέρει το BBC.
«Αστοχία της Τρόικας οι επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας στην Υγεία»
« Η Τρόικα, δηλαδή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, συμφώνησαν να δοθεί στην Ελλάδα πακέτο στήριξης ύψους 240 δισ. ευρώ το 2011, με την προϋπόθεση η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε βελτιώσεις του φορολογικού συστήματος, περικοπές των δημοσίων υπαλλήλων και περιορισμό των κρατικών δαπανών, με στόχο τη μείωση του χρέους. Αυτό που κανείς δεν φαίνεται να αναλογίστηκε ουσιαστικώς, ήταν οι επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας, και ειδικά τα καταστροφικά αποτελέσματα που θα είχαν στο βασικότερο δημόσιο αγαθό: αυτό της υγειονομικής περίθαλψης», επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο.

40 Κοινωνικά Ιατρεία σε όλη την Ελλάδα

«Σήμερα λειτουργούν στην Ελλάδα 40 κοινωνικά ιατρεία. Το ιατρείο του κ. Βήχα έχει εγγεγραμμένους 9.500 ασθενείς, αλλά με την ανεργία να καλπάζει κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, ο συγκεκριμένος αριθμός αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς».
Ασθενείς, «όπως ο Σταμάτης Γκοβόστης, ένας αξιοπρεπής (sic), μεσήλικας κύριος», έρχονται (στο συγκεκριμένο ιατρείο) προκειμένου να προμηθευτούν φάρμακα. Τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε το κοινωνικό ιατρείο του κ. Βήχα; «Πολύ απλά, θα είχα πεθάνει», δηλώνει με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο κ. Γκοβόστης.
Οπως αναφέρει ο ίδιος ο γιατρός εξάλλου, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο «είναι το μόνο μέρος στην Αθήνα που οι ασθενείς μπορούν να υποβληθούν δωρεάν σε θεραπεία χημειοθεραπείας». «Το ιατρείο παρέχει επίσης δωρεάν γάλα σε 200 οικογένειες για τα παιδιά τους».
«Ο δήμος παρέχει τις εγκαταστάσεις, οι οποίες κάποτε αποτελούσαν αμερικανική στρατιωτική βάση, σε αχρηστία σήμερα, ενώ το ιατρικό προσωπικό, στο οποίο συγκαταλέγονται παιδίατροι, γυναικολόγοι, καρδιολόγοι, απασχολείται χωρίς κανένα κέρδος. Ολα τα φάρμακα παρέχονται από ιδιώτες και φαρμακευτικές εταιρείες»…. «Αν το ιατρείο παρατηρήσει ελλείψεις σε κάποιο φάρμακο, αναρτά σχετική αγγελία στο blogτου. Σε περίπτωση ωστόσο που η αποθήκη του ιατρείου δεν μπορεί να προσφέρει ένα φάρμακο σε κάποιον ασθενή, δεν είναι σπάνιο να πηγαίνουν οι εθελοντές μαζί του σε ένα φαρμακείο και να το αγοράζουν από την τσέπη τους».
Μία από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν καταφύγει στις υπηρεσίες του κοινωνικού ιατρείου, η Κατερίνα Δολιάνίτη και ο Αλέξανδρος Ζαγάνας. Ο 7χρονος γιος του ζευγαριού, Χρήστος, πάσχει από αγγειονευρωτικό οίδημα του λάρυγγα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να έχει πάντα μαζί του, σε περίπτωση κρίσης, σύριγγα με ισχυρή αντιφλεγμονώδη φαρμακευτική ουσία. Το κόστος μιας τέτοιας σύριγγας ανέρχεται στα 600 ευρώ. Τόσο η Κατερίνα όσο και ο Χρήστος είναι σήμερα άνεργοι, στην Ελλάδα του 27% της ανεργίας- «του υψηλότερου ποσοστού στην ΕΕ», όπως επισημαίνει το BBC.
«Κάθε φορά που πάμε σε νοσοκομείο κανείς δεν μας βλέπει. Επειδή δεν έχουμε ασφάλεια, δεν θα μας κάνουν την ένεση», λέει η Κατερίνα. «Ευτυχώς που υπάρχουν αυτές οι κλινικές και αυτοί οι γιατροί», προσθέτει.
Οσο για τον κ. Βήχα, «σήμερα λειτουργεί ως διαμεσολαβητής μεταξύ της οικογένειας και ενός νοσοκομείου» με στόχο «να εξασφαλίσει δωρεάν ενέσεις». Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το Κοινωνικό Ιατρείο ασκεί πιέσεις σε θεσμικούς φορείς εκ μέρους των ασθενών για δύσκολες ιατρικές περιπτώσεις, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την εξασφάλιση διαγραφής χρέους ύψους 6.000 ευρώ για ασθενή που πάσχει από καρκίνο και έχρηζε εγχειρήσεως.

«Κάθε μέρα παραβιάζω το νόμο…»

Το βρετανικό δίκτυο, αναφέρεται και στο παράδειγμα του Ευαγγελισμού, «ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας, το οποίο αναγκάστηκε πέρυσι να περικόψει τον προϋπολογισμό του κατά 23%, στα 109 εκ. ευρώ από 150 το 2009». Οι συνθήκες, υπό τις οποίες εργάζονται οι γιατροί, ασφυκτικές, όπως λέει και ο καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας. Δεν είναι λίγες οι φορές, που όπως λέει, «κάνει τα στραβά μάτια» και δεν κοιτά τα στοιχεία των ασφαλισμένων, παρέχοντας δωρεάν περίθαλψη στον οποιονδήποτε. «Κάθε μέρα παραβιάζω το νόμο», λέει χαρακτηριστικά.

Υπουργείο Υγείας: «Κανείς δε φεύγει από τα νοσοκομεία».

Αντίθετη από όσα κατεθέτουν οι ίδιο οι πάσχοντες στο BBC, είναι η θέση του Υπουργείου Υγείας, το οποίο δια του κ. Πάνου Ευσταθίου, παραδέχεται μεν ότι η κατάσταση στο χώρο είναι δύσκολη, αλλά υποστηρίζει ότι «κανένας, ούτε οι αλλοδαποί, ούτε οι Ελληνες χωρίς ασφαλιστική περίθαλψη δεν εκδιώκονται από τα νοσοκομεία». Ο κ. Ευσταθίου δεν δέχεται ότι η ανάδειξη των κοινωνικών ιατρείων αποτελεί ένδειξη κατάρρευσης της δημόσιας υγείας. «Ολα αυτά είναι ενδείξεις μιας κοινωνίας που λειτουργεί σε συνθήκες λιτότητας και δυσχέρειας», λέει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βήχας ωστόσο βλέπει τα πράγματα από άλλο πρίσμα, χωρίς ωστόσο να αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση. «Είμαστε σίγουροι ότι η Τρόικα γνωρίζει τι συμβαίνει. Η Τρόικα είναι αυτή που υπαγορεύει τις πολιτικές», λέει χαρακτηριστικά.

«Λερναία Υδρα…»

Τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα του, δεν θα μπορούν να δρουν εσαεί πυροσβεστικά, όπως προειδοποιεί, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για «τα φτωχά παιδιά που δεν μπορούν να κάνουν τα προγραμματισμένα εμβόλιά τους και τα μωρά που υποφέρουν από υποσιτισμό».
«Μπορείτε να συγκρίνεται την κατάστασή μας με τη Λερναία Υδρα και τον Ηρακλή:«Οταν κόβεις ένα κεφάλι, και νομίζεις ότι έχει κάνει κάτι, ξεφυτρώνουν άλλα τέσσερα ή πέντε», λέει χαρακτηριστικά.
Αυτή η θλιβερή διαπίστωση σφραγίζει και το εκτενές ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου, για τον τομέα της δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα.

πηγή

Πεθαμένες ψυχές !!!

Άλλο να δίνεις στην τρόικα αριθμούς, 2.500 από την ΕΡΤ, 3.000 από τους καθηγητές, 4.000 από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλο να της δίνεις ονόματα. Οι αριθμοί είναι ψυχροί, μπορείς να τους βάλεις σε μια τάξη, μπορείς ακόμη και να τους αγνοήσεις.

Τα ονόματα όμως είναι ατίθασα, όσο σφιχτά και να κλείσεις τα μάτια σου, δεν μπορεί να μη δεις ότι κρύβουν πίσω τους ανθρώπους, ο Γιάννης, η Μαρία, ο Θανάσης, η Κατερίνα, 12.500 νοματαίοι με σάρκα και οστά, με παιδιά, με γονείς, με αδέρφια, με γείτονες, με φίλους.

Πίσω από κάθε όνομα κρύβονται…άλλα πέντε, άλλα δέκα, οι 12.500 γίνονται αίφνης 50.000, 100.000, 150.000.

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Ήθελα να ήμουνα από μια μεριά να δω τα μούτρα εκείνων που έδιναν τα ονόματα των απολυμένων στην τρόικα. Δεν τα έδωσαν μόνο ο Μητσοτάκης και η Χριστοφιλοπούλου, τα έδωσε κι ο Σαμαράς, κι ο Βενιζέλος, και το Υπουργικό Συμβούλιο, και οι βουλευτές που πρόκειται να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο. Να ήμουνα από μια μεριά, όχι πολύ κοντά, μην πάθουμε και τίποτα, να δω αν κύλησε ένα δάκρυ, αν συσπάστηκε έστω ένας μυς την ώρα που υπέγραφαν την καταδίκη των ανθρώπων.

Για καταδίκη πρόκειται και το γνωρίζουν καλά. Τι θα κάνει ο Βαγγέλης, ο πενηντάχρονος σχολικός φύλακας που θα χάσει ξαφνικά τη δουλειά του, μετά από είκοσι χρόνια; Ποιος θα τον πάρει στη δούλεψή του σε μια αγορά που κάνει χίλιες απολύσεις την ημέρα; Δεν είναι μόνο μεσήλικας, δεν είναι μόνο ανειδίκευτος, είναι και άχρηστος με τη βούλα του κράτους. Τον έβγαλε άχρηστο ο Μητσοτάκης, ο χρήσιμος Κυριάκος, ο γιος του Κώστα, ο αδελφός της Ντόρας.

Τα ‘φερε η τύχη, την απόλυση του Βαγγέλη να την υπογράψει ο άνθρωπος που τον προσέλαβε πριν από είκοσι χρόνια, ο νεαρός τότε βουλευτής Θεόδωρος Μέγκουλας. Ο Βαγγέλης πούλησε την ψήφο του στον Μέγκουλα για οκτακόσια ευρώ τον μήνα, ο Μέγκουλας την αγόρασε την ψήφο, την τόκισε και με την υπεραξία της έγινε υπουργός. Σήμερα ο Βαγγέλης πετιέται στον δρόμο, επειδή κάποτε πούλησε την ψήφο του κι ο Μέγκουλας, που με την ψήφο εξασφάλισε αξιώματα και μεγαλεία, και μίζες, παραμένει στη θέση του, απολύει τον Βαγγέλη και διά της απολύσεως εξασφαλίζει αξιώματα και μεγαλεία, και μίζες.

Στις «Πεθαμένες ψυχές» του Γκόγκολ, οι γαιοκτήμονες κατέγραφαν ως ζωντανούς τους νεκρούς δουλοπάροικούς τους για να πάρουν αυξημένη επιδότηση από το κράτος. Κάθε ψυχή μουζίκου, δέκα ρούβλια, άντε στην υγειά του συγχωρεμένου του Προκχόροφ. Σήμερα, οι δικοί μας γαιοκτήμονες δίνουν στην τρόικα καταλόγους με πεθαμένους για να πάρουν αυξημένη δόση. Κάθε ψυχή σχολικού φύλακα δέκα χιλιάδες ευρώ, άντε να ζήσουμε να τον θυμόμαστε τον καημένο τον Βαγγέλη.

ΠΗΓΗ

Aρχίζω να πιστεύω πως το Πολυτεχνείο έπρεπε να έχει βομβαρδιστεί !!!

Μπουρλότο!

Στο πλαίσιο της κινητικότητας, ο Αντώνης Σαμαράς στέλνει τον Χρήστο Παπουτσή από το σπίτι του στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο Χρήστος Παπουτσής ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα αλλά οι τράπεζες είναι κακές, οπότε καλά να πάθουν.

Είναι προφανές πως, με τον διορισμό του Χρήστου Παπουτσή ως εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, η χώρα μας προσπαθεί να…χτυπήσει το σύστημα από μέσα και να το οδηγήσει σε κατάρρευση.

Όσο περνούν τα χρόνια και βλέπω την πορεία κάποιων αγωνιστών του Πολυτεχνείου -όπως ο Χρήστος Παπουτσής-, αρχίζω να πιστεύω πως το Πολυτεχνείο έπρεπε να έχει βομβαρδιστεί.Θα την πλήρωναν και κάποιοι αθώοι και τίμιοι άνθρωποι αλλά η θυσία τους για την Ελλάδα δεν θα πήγαινε χαμένη.