EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η Ελλάδα ως ωρολογιακή βόμβα: από το success story στην πλήρη αποτυχία

Επιτέλους! Οφείλουμε να σταματήσουμε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας και να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα όπως είναι: τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά από την έναρξη της κρίσης, ο συνολικός ευρωπαϊκός – κι όχι απλώς ο ελληνικός – απολογισμός δεν αφήνει πια περιθώρια για αυταπάτες ούτε και σε εκείνους που επέμεναν ως τώρα φανατικά σε αυτές.

Η Ιρλανδία, η «χώρα θαύμα» των μνημονίων, μπήκε ξανά στην ύφεση. Στην Πορτογαλία, η κυβερνητική κρίση προς στιγμή ξεπεράστηκε, αλλά η κοινωνική και η πολιτική σοβεί, με τη χώρα να προετοιμάζεται για το δεύτερό της μνημόνιο. Στην Κύπρο η εικόνα είναι αποκαρδιωτική και η κυβέρνηση αθόρυβα αναζητά ουσιώδη αντισταθμίσματα προς το μνημόνιο (και πολύ καλά κάνει) στις ενεργειακές και γεωπολιτικές συμφωνίες της χώρας, ενώ, στην Ιταλία και την Ισπανία, χώρες εκτός μνημονίων για καθαρά πολιτικούς λόγους συνδυασμένους με τα μεγέθη των οικονομιών τους, η κατάσταση επίσης χειροτερεύει διαρκώς– η Ρώμη είδε προχθές τη νέα της υποβάθμιση, ενώ οι δύο κοινωνίες βρίσκονται σε συνεχή αναταραχή.

Οσο για την Ελλάδα, τα περί success story μοιάζουν πλέον με «κλασικά εικονογραφημένα» μιας άλλης εποχής, καθώς τα πράγματα πάνε διαρκώς από το κακό στο χειρότερο: για το 2014 η ύφεση αναμένεται πλέον στο 5% και η ανεργία, επισήμως, κοντά στο 28%. Οι αποκρατικοποιήσεις έχουν εξελιχθεί σε γόρδιο δεσμό, με εντονότατη ήδη την οσμή εκκολαπτόμενων σκανδάλων σε ορισμένες εξ αυτών. Το περίπου διαβόητο, πλέον, ΤΧΣ, με τις θηριώδεις αμοιβές των μελών του, διορισμένες απευθείας από τον υπουργό Οικονομικών, κάθε άλλο παρά πείθει ότι κάνει σωστά τη δουλειά για την οποία υποτίθεται ότι υπάρχει… Ταυτόχρονα, η ίδια η Τρόικα επιτίθεται στην Ελλάδα για «ανικανότητα και αδιαφορία» στην είσπραξη φόρων, την ώρα που το Α και το Ω της εφαρμοζόμενης πολιτικής έχει λάβει ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά μιας φορολογικής δικτατορίας, τόσο ως προς τις μεθόδους όσο και ως προς την ουσία – όμως, είναι μια δικτατορία που κάποιους δεν τους αγγίζει, όταν σκοτώνει όλους τους άλλους…

Σε αυτό το περιβάλλον, η χώρα συνεχίζει να χάνει τους δημοσιονομικούς της στόχους, ενώ τα ίδια τα μέλη του προγράμματος «σωτηρίας» λένε ανοιχτά (ΔΝΤ) ή καλυμμένα (ευρωπαϊκό σκέλος) ότι το πρόγραμμα έχει αποτύχει σε πολλά επίπεδα– απλώς τα δεύτερα «πασπαλίζουν» τις αληθινές τους απόψεις με τόνους αισιοδοξίας που θα κρατήσουν τα πράγματα ήρεμα μέχρι τις γερμανικές εκλογές.

Όμως, στο Βερολίνο, γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει: γι αυτό και η Γερμανία πρωτοστάτησε επιθετικά στην απόφαση περικοπής της τελευταίας δόσης προς την Ελλάδα και στην τμηματική παροχή της υπόλοιπης, ώστε ο στόχος της εξωτερικής ευστάθειας του «κοινού» νομίσματος να διατηρηθεί μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Οι Γερμανοί βάζουν μπροστά τη λέξη «Ευρώπη» και κάνουν αταλάντευτα τη δική τους πολιτική, η οποία έχει οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή: στην αγωνία που εκφράζεται πλέον διεθνώς από παντού για το τι θα γίνει με την ελληνική υπόθεση, απλώς δεν απαντούν.

Στην ουσία, από τον ερχόμενο Οκτώβριο μετά τις εκλογές στη Γερμανία, η Ελλάδα είναι πλέον στο κενό: η περικοπή που επέβαλλε το Βερολίνο ήταν η «γέφυρα» με το 2014, ενώ το ΔΝΤ έχει προετοιμάσει το έδαφος ακόμα και για αποχώρησή του, με πιθανότερο σημείο σύγκρουσης τη «βιωσιμότητα» του ελληνικού χρέους και την απαίτηση για νέο «κούρεμα», κάτι που το Βερολίνο αρνείται πεισματικά και αποφασιστικά.

Όμως, η πορεία από το δήθεν «success story» στην πλήρη αποτυχία κάθε άλλο ξαφνιάζει: ήταν απολύτως προδιαγεγραμμένη και μάλιστα για πολλούς λόγους.

Τόσο το ελληνικό πρόγραμμα, όσο και εκείνα των άλλων «μνημονιακών χωρών», αλλά και οι άτυπα επιβληθείσες πολιτικές στις χώρες που βρίσκονται «εκτός και επί τα αυτά», έχουν ένα και μοναδικό άξονα: αυτόν που έχει επιβάλλει η Γερμανία γιατί έτσι εξυπηρετεί τα δικά της εθνικιστικά ηγεμονικά συμφέροντα: δραματική συρρίκνωση των οικονομιών προκειμένου να έρθουν τα λεγόμενα «πρωτογενή πλεονάσματα», με όποιο κόστος.

Τα νομισματικά εργαλεία έχουν αποκλειστεί οριστικά με τη δήθεν επίκληση του φόβου ενός πληθωρισμού που εμφανίζεται ως μπαμπούλας, τον οποίο όμως ουδείς είδε πραγματικά να έρχεται ακόμα και στις μεγάλες οικονομίες που κόβουν διαρκώς νόμισμα όλο αυτό τον καιρό, όπως η Ιαπωνία ή οι ΗΠΑ: είναι ένα παραμύθι των Γερμανών που οι ηγεσίες των εξαρτημένων χωρών έχουν πρόθυμα καταπιεί για να τα έχουν καλά μαζί τους.

Ένα άλλο παραμύθι, που επινόησαν τα παρασκήνια της ελληνικής κυβέρνησης, ότι δήθεν δηλαδή η Γερμανία θα αλλάξει πολιτική μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, οι Γερμανοί όχι απλώς δεν το υποστηρίζουν αλλά το διαψεύδουν διαρκώς σε όλους τους τόνους . Τώρα πλέον, μετά τις περιπέτειες της τελευταίας δόσης, το βλέπουν πια ξεκάθαρα και εκείνοι που δεν το έβλεπαν πριν ότι αυτός ο δρόμος είναι εντελώς κλειστός.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι ουσιαστικά καθόμαστε πάνω σε μία ωρολογιακή βόμβα που όλοι γνωρίζουμε ότι θα σκάσει, όλοι περιμένουμε περίπου το πότε θα σκάσει, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ούτε την αφορμή – οι αιτίες είναι ξεκάθαρες – ούτε, πολύ περισσότερο, τις συνέπειες αυτής της προαναγγελθείσας και αναπόδραστης έκρηξης.

Απλά, η κυβέρνηση, που έχασε πλέον και την τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσει πριν από τις γερμανικές εκλογές έστω και κάποια βελτίωση του ομολογημένα λανθασμένου και αποτυχημένου ελληνικού προγράμματος, εξακολουθεί να πιστεύει αφελώς ότι κερδίζει χρόνο και στην ουσία αφήνει τα πράγματα παραδομένα στην τύχη τους, περιμένοντας παθητικά ένα θαύμα που, φυσικά, δεν πρόκειται να έρθει.

Κι αυτό, το αποκαλεί «υπευθυνότητα»…

ΠΗΓΗ

Κρύβουν τις καταδίκες της Ελλάδας από το ILO

Στο ετήσιο συνέδριο του ΔΟΕ (ILO) στη Γενεύη (17-19/6) υπήρξε διεθνής καταδίκη της Ελλάδας  για την παραβίαση 13 βασικών διεθνών συμβάσεων εργασίας. Ως σημαντικότερες αναφέρθηκαν οι  πολυάριθμες παρεμβάσεις σε συλλογικές συμβάσεις, εκείνες που αφορούν στη  σοβαρή αποδυνάμωση του συστήματος συλλογικής διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο της υλοποίησης των δανειακών συμβάσεων με την Τρόικα και εκείνες που αφορούν στην αυτονομία των διαπραγματευόμενων εταίρων.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι παρά τις καταδίκες η ελληνική κυβέρνηση προωθεί τον κατώτατο μισθό με πολιτική απόφαση.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη προσπαθώντας να απολογηθεί για τις καταδίκες της Ελλάδας κινήθηκε στη γνωστή κατεύθυνση ότι η κρίσιμη οικονομική κατάσταση και οι περίπλοκες διαπραγματεύσεις σε διεθνές επίπεδο δεν αφήνουν περιθώρια για διαπραγματεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους πριν από τη θέσπιση νομικών μεταρρυθμίσεων.

Με λίγα λόγια για την κυβέρνηση οι παρεμβάσεις στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, η κατάργηση του ΟΕΚ/ Εργατικής Εστίας, η απαξίωση του ΟΜΕΔ και ο καθορισμός του κατώτατου μισθού με υπουργική απόφαση δικαιολογούνται και θα συνεχιστούν.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι η ελληνική πλευρά υποβαθμίζει, αν όχι κρύβει κάτω  από το χαλί τις καταδίκες της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα στις 25/6 πραγματοποιήθηκε διεθνές σεμινάριο του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ΔΟΕ) (ΙLO) με θέμα τις «Πολιτικές αντιμετώπισης της κρίσης απασχόλησης στην Ελλάδα: Ποιες Προοπτικές;».

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δεν είπε τίποτα για την καταδίκη, απέκρυψε το γεγονός αλλά εξήρε την αυτοσυγκράτηση και την υπευθυνότητα των ανέργων και των εργαζόμενων της χώρας να ανέχονται τα κυβερνητικά μέτρα της φτώχειας και της καταστροφής, ενώ εκτός αυτού ανέφερε ότι το Υπουργείο καταβάλλει σημαντική προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας και ιδιαίτερα της ανεργίας των νέων.

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης χαρακτηριστικό παράδειγμα των προσπαθειών αυτών είναι η αύξηση των εισακτέων σε σχολές μαθητείας και τα προγράμματα επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας. Με λίγα λόγια η πρόταση του κυρίου Βρούτση συνοψίζεται στο εξής: Καταπολέμηση της ανεργίας με 4μηνα ή με σεμινάρια εξειδίκευσης ή εξειδίκευση με μεθητεία (δηλαδή μπορεί κάποιος να εργάζεται σε μια εταιρεία και να εξειδικεύεται).

Δηλαδή καταργούν στην πράξη την ΚΥΑ16802/667/27-08-2010 (Φ.Ε.Κ 1345/Τ.Β ́/31-08-2010) που αφορά στους «Όρους και προϋποθέσεις πρακτικής άσκησης ημεδαπών και αλλοδαπών σπουδαστών/μαθητών Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης». Αυτή προβλέπει ότι το ποσοστό των ασκούμενων δεν δύναται να υπερβαίνει το 17% του τακτικού προσωπικού και σε κάθε περίπτωση τα 40 άτομα, αν ο αριθμός που προκύπτει από την ποσόστωση είναι μεγαλύτερος».

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι δεν προσλαμβάνονται εργαζόμενοι, αλλά ασκούμενοι, οι οποίοι πληρώνονται από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους και όχι από τους εργοδότες. Ένα σκανδαλώδες παράδειγμα αποτελεί η επιδότηση των μεγαλοξενοδόχων μέσω του ΕΣΠΑ («Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους στον κλάδο του τουρισμού ηλικίας έως 29 ετών»). Δηλαδή μία ξενοδοχειακή μονάδα με 50 εργαζόμενους αποκτά πλέον τη «νόμιμη» δυνατότητα να χρησιμοποιεί τον συνολικό αριθμό των είκοσι τριών (23) «πρακτικά ασκούμενων», μην προχωρώντας στην κανονική πρόσληψη 23 άνεργων εργαζομένων και όλα αυτά σε ... περίοδο τουριστικής ανόδου.

Στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου επίσης και ο εκπρόσωπος του ΣΕΤΕ απέκρυψε την πραγματικότητα, ενώ περιχαρής τόνισε ότι για τις 10.000 θέσεις που προβλέπονται για το πρόγραμμα των επιταγών εισόδου στον τουρισμό κατατέθηκαν 52.250 αιτήσεις, όταν η ανεργία των νέων ξεπερνά το 62%. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ  Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε για το δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα, όπου κυριαρχούν οι εξαγγελίες του παλιού καιρού και οι στρουθοκαμηλισμοί τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη αποδέσμευσης από εργαλεία ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων που δεν έχουν πολλά να προσφέρουν πλέον, χαρακτηρίζοντας την εθνική γενική συλλογική διαπραγμάτευση ως ‘αδειανό πουκάμισο’.

Μειοψηφική απόφαση για “λουκέτο” στους δήμους – Αρκετοί Δήμαρχοι (πλην Καμίνη) απειλούν με παραιτήσεις

Τις παραιτήσεις τους έθεσε στη διάθεση του προεδρείου της ΚΕΔΕ η συντριπτική πλειονότητα των δημάρχων, που μίλησαν στη γενική συνέλευση της Ένωσης, η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι. Η συνέλευση διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα μετά τα προβλεπόμενα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που έρχεται προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.
Στις τελικές αποφάσεις, και η συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο συλλαλητήριο της Τρίτης. Η πλειοψηφία των Δημάρχων παραιτούνται αν δεν αλλάξουν τα μέτρα.

Καταγραφή

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη κλειστοί όλοι οι Δήμοι εκτός της Καθαριότητας, σύμφωνα με την τελική απόφαση της ΚΕΔΕ. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα έχουν προγραμματίσει δικές τους κινητοποιήσεις για εκείνες τις τρεις ημέρες. Δεν έλειψαν και κάποιες κριτικές φωνές απέναντι στην ίδια την ΚΕΔΕ και το διοικητικό συμβούλιό της για τις έως σήμερα πολιτικές επιλογές. Επίσης, αρκετοί δήμαρχοι έχουν στηλιτεύσει το γεγονός ότι στη σημερινή σημαντική γενική συνέλευση παρίστανται το ένα τρίτο των δημάρχων.

ΨΕΥΤΕΣ - ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ - Οταν ο Λυκουρέντζος έλεγε ότι δεν θα απολυθούν οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων - BINTEO

Eνα βίντεο από τις 22 Μαρτίου του 2011 στο οποίο φαίνεται και ακούγεται ο τότε γενικός γραμματέας της ΝΔ -ήταν στην  αντιπολίτευση- Ανδρέας Λυκουρέντζος να λέει σε συγκέντρωση των προς απόλυση συμβασιούχων
του Δήμου Αθηναίων πως το κόμμα του θα στους στηρίζει.

Μάλιστα αναφέρει πως η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς θα τιμήσουν και θα σεβαστούν τον αγώνα των συμβασιούχων

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ …!!!

Αθανασόπουλος Περικλής
Σε οποιοσδήποτε μορφής καθεστώτος, απολυταρχικού, δημοκρατικού, ολιγαρχικού κλπ, δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα χωρίς την ύπαρξη του κράτους…!!

Σήμερα στην Ελλάδα επιχειρείται για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας η εφαρμογή ενός λειτουργικού συστήματος στο οποίο η έννοια «κράτος» δεν έχει υπόσταση.
Δηλαδή κάθε μορφή δημόσιας υπηρεσίας, σε κρατικό, περιφερικό, νομαρχιακό, δημοτικό επίπεδο πρέπει να καταργηθεί και να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.


Εως τον Μάιο του 2013 οριστικοποιούνται τα νομοσχέδια για την "διάλυση" του ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΑΤΟΣ, και ενώ με την ψήφιση του 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ υποθηκεύτηκε η κρατική περιουσία, με την ψήφιση του 4ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ που θα επέλθει αμέσως μετά τις Γερμανικές εκλογές, θα ολοκληρωθεί και η υποθήκευση της ιδιωτικής περιουσίας στους διεθνής διατραπεζικούς ομίλους.

Στη συνέχεια τα πάντα θα εκπορεύονται απο την ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στην οποία θα δίνει λογαριασμό η ΕΛΛΑΔΑ και είναι το ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΟΣ Α.Ε. που εδρέυει στο ΛΟΞΕΜΒΟΥΡΓΟ.

Τα πάντα θα λειτουργούν μέσα από μια τράπεζα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης η οποία θα φροντίζει για την «ένταξη» στο σύστημα ενός πολίτη υπο πλήρη έλεγχο.
Αυτό για το οποίο ο Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ φρόντισε να στηθεί πολύ γρήγορα και μάλιστα η εφαρμογή του ξεκίνησε, από τον ειδικά εκπαιδευμένο γνώστη του προγράμματος, και εννοούμε τον κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟ, και ολοκληρώνεται απο τον ΣΑΜΑΡΑ που προβλέπει:
Έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας διακυβέρνησης του πολίτη.
Σταδιακή κατάργηση κάθε λειτουργίας του κράτους δηλαδή κάθε δημόσιας υπηρεσίας.
Ένταξη όλων των χρηματιστηριακών συναλλαγών στις Τράπεζες.
Έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων με τελικό στόχο την τραπεζοποίηση των περιουσιών.
Απόλυτος εργασιακός έλεγχος με τελικό σκοπό την κατάργηση κάθε αμοιβής γιατί τα πάντα θα κατευθύνονται μέσα από κέντρα διανομής.
Κατάργιση των ασφαλιστικών ταμείων και θεσμοθέτιση ποσού διαβίωσης.
Κατάργιση κάθε μορφής κοινωνικής παροχής.
Επιβολή μεταλλαγμένων τροφίμων και γενοσήμων φαρμάκων.

Μπορεί κάποια από τα παραπάνω να μην είναι κατανοητά για αυτό θα αναφέρουμε ένα παράδειγμα από το κάθε ένα.
Θα υποχρεωθούν όλοι οι πολίτες να προμηθευτούν ηλεκτρονική κάρτα διακυβέρνησης, γιατί χωρίς αυτή δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν σαν Πολίτες. Δηλαδή δεν θα μπορούν να κάνουν αγορές, να έχουν δικαίωμα εργασίας, να αποκτούν σπίτι, να ψηφίζουν, να δημιουργούν επιχείρηση κλπ.
Με την σταδιακή κατάργηση του κράτους , κάθε έγγραφο, πιστοποιητικό, άδεια γάμου, ακόμα και νομικές υπηρεσίες, άδειες οικοδομής, κλπ, θα γίνονται μέσα από ειδικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες τύπου taxis net, οπότε δεν θα είναι απαραίτητες οι δημόσιες υπηρεσίες οπότε και οι υπάλληλοι δεν χρειάζονται.
Όλες οι μισθοδοσίες, επιχορηγήσεις, ασφαλιστικές εισφορές, επιδοτήσεις, πληρωμές, κλπ, θα γίνονται μέσω τραπεζών. Ακόμα και τα δικαιολογητικά και οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται από τις τράπεζες. Θα χρεώνονται παροχές και θα γίνεται αυθαίρετη παρακράτηση από λογαριασμούς.
Το κτηματολόγιο που δεν κατάφερε ποτέ η Ελλάδα να πραγματοποίηση, έχει ήδη γίνει με προσέγγιση χιλιοστού, μέσω δορυφόρου, και μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκτυπωθεί με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από μηχανικό κάθε επιφάνεια Γής. Όλη η ακίνητη περιουσία των ιδιωτών θα φορολογηθεί έτσι ώστε κάποια στιγμή θα ανήκει στις τράπεζες.
Θα καθοριζεται αμοιβή κλιμακωτή για την εργασία και την σύνταξη στο τέλος κάθε χρόνου για τον επόμενο ανάλογα με τα έσοδα της χώρας, Οι εργαζόμενοι δεν θα την εισπράττουν γιατί θα κατατίθεται σε λογαριασμό και δεν θα έχουν το δικαίωμα ανάληψης γιατί θα πληρώνονται οι υποχρεώσεις τους . Δεν θα μπορούν να έχουν χρήματα στα χέρια τους. Ότι περισσεύει από αμοιβές στο τέλος κάθε χρόνου θα παρακρατείται από το κράτος για χάρη του συνόλου και της ασφάλειας της χώρας.
Με τις επιδοτήσεις, ανεμογεννητριών, και φωτοβολταικών θα καταντήσει η χώρα ένας απέραντος σκουπιδότοπος που σκοπό έχει την αξιοποίηση και μόνο των υλικών της γερμανικής βιομηχανίας και όχι του ορυκτού πλούτου της χώρας.
Επιδοτούνται τα γενετικώς μεταλλαγμένα αγροτικά προϊόντα και καταστρέφονται τα αιωνόβια δένδρα της χώρας μας, όπως η ελιά, καρυδιά, κερασιά, κλπ.
Όλα τα παραπάνω θα συμβούν σύντομα στη χώρα μας ,και μάλιστα σε γνώση των πολιτικών μας οι οποίοι φαίνονται ανήμποροι να αντιδράσουν και επιλέγουν να είναι με τον ισχυρό από φόβο…!!!

Όλα τα παραπάνω θα επιβληθούν δια ροπάλου από δυνάμεις καταστολής….!!!!

Άφαντα τα 15 εκατ. που χρωστά ο “Ελληνικός Χρυσός” στο κράτος

Αγνοούνται τα 15,34 εκατ. ευρώ που οφείλει η Ελληνικός Χρυσός στην ελληνική κυβέρνηση από παράνομες κρατικές ενισχύσεις, όπως προκύπτει από την απάντηση του Επίτροπου για θέματα Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν μετά από έρευνα, το 2011 είχε κρίνει ότι η διαδικασία πώλησης των μεταλλείων ήταν σκανδαλώδης, αφού η πώληση έγινε χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, με ιδιαίτερα χαμηλό τίμημα πώλησης μεταλλείων και γης και με φοροαπαλλαγές που συνιστούσαν παράνομη κρατική ενίσχυση εκ μέρους του κράτους στην εταιρία Ελληνικός Χρυσός. Η Κομισιόν υποχρέωσε την ελληνική κυβέρνηση να ανακτήσει ποσό ύψους 15,34 εκατομμυρίων ευρώ συν τόκους από την Ελληνικός Χρυσός, γιατί αλλιώς θα θεωρούσε την πώληση ως παράνομη κρατική ενίσχυση και θα παρέπεμπε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση κυριολεκτικά έχει γονατίσει τους πολίτες, με φόρους, χαράτσια και περικοπές, αποτελεί σκανδαλώδη πρόκληση το γεγονός ότι δεν εισπράττει καν τα 15 εκατομμύρια ευρώ από την Ελληνικός Χρυσός, που ακόμα και η Κομισιόν, με ιδιαίτερα συντηρητικές εκτιμήσεις, έχει ορίσει ως εύλογο τίμημα», επισημαίνει ο Ν. Χουντής.

Στην απάντησή του ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα ανταγωνισμού Χ. Αλμούνια αφού ενημέρωσε ότι «στις 23 Φεβρουαρίου 2011, η Επιτροπή εξέδωσε απόφαση με την οποία διατάσσεται η ανάκτηση παράνομης ενίσχυσης ύψους 15,34 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» τόνισε ότι «Η εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» αμφισβήτησε την απόφαση της Επιτροπής ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αυτή η προσφυγή δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και οι ελληνικές αρχές όφειλαν να ανακτήσουν την ενίσχυση εντός της προθεσμίας που ορίζεται στην απόφαση της Επιτροπής» (Μάιος 2011).

Συνεχίζοντας ο Επίτροπος τονίζει ότι «Δεδομένου ότι οι ελληνικές αρχές δεν ανέκτησαν την ενίσχυση… η Επιτροπή κατέθεσε προσφυγή κατά της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η δικαστική προσφυγή εκκρεμεί».
Τέλος, ο Χ. Αλμούνια, απαντώντας σε υπό-ερώτημα του Ν. Χουντή αν η κυβέρνηση έχει εκδώσει υπουργική απόφαση για την ενεργοποίηση σχετικού νόμου, για την είσπραξη τελών από τα μεταλλεία, αφού η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δίνει απολύτως δωρεάν τους μεταλλευτικούς της πόρους, απαντά ότι πρόκειται για χωριστή υπόθεση και ότι «η Επιτροπή δεν γνωρίζει εάν έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του εν λόγω νόμου, και ποιο θα ήταν το επίπεδο των τελών που αυτός θα καθόριζε».

ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΤΕ


ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ... ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΣΑΣ ΕΛΕΕΙΝΟΙ...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΒΡΕ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΓΛΑΝΙΑ...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΒΡΕ ΕΛΕΕΙΝΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ...
ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΘΕΣΑΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ

Νέο "έγκλημα" Προβόπουλου - Η μεταβίβαση της ΑΤΕ στην Πειραιώς κόστισε 9 δις ευρώ

Περισσότερα από 2 δις ευρώ πάνω από τα προϋπολογισθέντα, κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο η μεταβίβαση της «καλής» ΑΤΕ...

στην Τράπεζα Πειραιώς!

Αυτό αποκαλύπτεται από την απάντηση του Όλι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, σε σχέση με το μέγεθος της επιβάρυνσης που υπέστη το ελληνικό δημόσιο κατά τη μεταβίβαση της «καλής» ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς.

Στην απάντηση του ευρωπαίου Επίτροπου αναδεικνύεται το τραγικό γεγονός ότι, εν μέσω κρίσης, η ελληνική οικονομία «αποζημιώνει» την Τράπεζα Πειραιώς για τη μεταβίβαση της Αγροτικής, δίνοντάς της και επιπλέον «αέρα» μερικών δις ευρώ!!!

Στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής επεσήμαινε, με συγκεκριμένα στοιχεία ότι, «Η πώληση της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο πάνω από 9 δισεκατομμύρια ευρώ».

Την άποψή του αυτή, υποστήριζε εξηγώντας ότι, στο επίσημο ποσό των 7.470.717.000 ευρώ που προέκυπτε από τη διαφορά ενεργητικού και παθητικού κατά την οριστική αποτίμηση της ΑΤΕ στις 28-1-2013, δεν είχαν συνυπολογισθεί «570.000.000 ευρώ για αύξηση κεφαλαίου, 300.000.000 ευρώ από το κέρδος της πώλησης των ομολόγων στο ελληνικό Δημόσιο, 200.000.000 ευρώ από την υπεραξία των μετοχών της ΑΤΕ που μεταβιβάσθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και μέρος των προβλέψεων της ΑΤΕ, το σύνολο των οποίων στις 30-6-2012 ήταν 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ».

Στη συνέχεια της ερώτησής του, ο Νίκος Χουντής ζητούσε να μάθει εάν τα ανωτέρω ποσά συμψηφίστηκαν στα 7.470.717.000 ευρώ της διαφορά ενεργητικού παθητικού που προέκυψε κατά την οριστική αποτίμηση της ΑΤΕ.

Στην απάντησή του, ο Όλι Ρεν, αποδεχόμενος ουσιαστικά την άποψη του Νίκου Χουντή ότι το συνολικό κόστος της μεταβίβασης ήταν μεγαλύτερο από 9 δις ευρώ, εξηγεί τους λόγους που τα ανωτέρω ποσά δε συνυπολογίστηκαν στην οριστική αποτίμηση της ΑΤΕ, επισημαίνοντας ότι:

«Η Τράπεζα της Ελλάδας προβαίνει σε μία αρχική εκτίμηση του κενού χρηματοδότησης που βασίζεται σε συντηρητικές υποθέσεις»,

«Τα γεγονότα που ακολουθούν την ημερομηνία της απόφασης δεν λαμβάνονται υπόψη στη διαδικασία εκτίμησης για τον προσδιορισμό του τελικού κενού χρηματοδότησης».

«Για το σκοπό αυτό, ο ελεγκτής αποτιμά τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες στις 27 Ιουλίου 2012, ενώ κάθε πιθανή απώλεια ή κέρδος που προκύπτει από γεγονότα που συμβαίνουν μετά την ημερομηνία της απόφασης, δεν λαμβάνεται υπόψη».

«Οι προβλέψεις που θα διατεθούν για τα «κακά» δάνεια που βαρύνουν τον οργανισμό αποτιμώνται με βάση την εκκαθάριση, ενώ οι πόροι που θα διατεθούν για τα «καλά» είναι εύλογης αξίας».

Καταλήγοντας στην απάντησή του, ο Όλι Ρεν, παραπέμπει για περισσότερες πληροφορίες, «στην τοπική αρχή που εξέδωσε την απόφαση, που εμπίπτει στη δικαιοδοσία της Τράπεζας της Ελλάδας».

Με αφορμή την απάντηση του Όλι Ρεν, ο Νίκος Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι, ενώ το «κόλπο» της διάσπασης της Αγροτικής Τράπεζας και της μεταβίβασης των υγιών της στοιχείων στην Τράπεζα Πειραιώς, υποτίθεται ότι θα κόστιζε περίπου 7 δις ευρώ, τελικά κόστισε στους έλληνες φορολογούμενους, πέρα από την απώλεια της ίδιας της ΑΤΕ, περισσότερα από 9 δις ευρώ!

Το πιο προκλητικό για την κοινή λογική είναι ότι, με βάση την Έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας για την Ανακεφαλαιοποίηση και την Αναδιάταξη του Τραπεζικού Τομέα, που έδωσε στη δημοσιότητα στις 27/12/2012, η ΑΤΕ θα μπορούσε να είχε ανακεφαλαιοποιηθεί με 4,92 δις ευρώ, και αν λάβουμε υπόψη τις υπεραξίες ομολόγων και μετοχών από το Δεκέμβριο του 2011 έως το Δεκέμβριο του 2012, με 3,8 δις ευρώ.

Προκύπτει δηλαδή ότι, με πολύ λιγότερα κεφάλαια, η Αγροτική Τράπεζα θα μπορούσε να ανακεφαλαιοποιηθεί και να συνεχίσει να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σημειώνουμε ότι η ίδια «στρατηγική» εφαρμόσθηκε και εφαρμόζεται και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με αποτέλεσμα να γινόμαστε μάρτυρες μίας διελκυστίνδας, με θύμα το ΤΤ και τον έλληνα φορολογούμενο.

Είναι επιτακτική λοιπόν η ανάγκη, να δοθούν σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις από την Τράπεζα της Ελλάδας και τον Υπουργό Οικονομικών στο εξής απλό ερώτημα: Γιατί προτιμήθηκε η λύση της μεταβίβασης της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς με το τεράστιο αυτό κόστος, και όχι η λύση της απευθείας ανακεφαλαιοποίησής της;»

Η πλήρης ερώτηση του Νίκου Χουντή και η απάντηση του Όλι Ρεν έχουν ως εξής:

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης E-005283/2013

προς την Επιτροπή

Άρθρο 117 του Κανονισμού

Nikolaos Chountis (GUE/NGL)

Θέμα: Αναγκαία διαφάνεια κατά την πώληση Τραπεζών

«Η πώληση της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΑΤΕ) στην Τράπεζα Πειραιώς υπολογίζεται ότι κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο πάνω από 9 δισεκατομμύρια EUR. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται 7 470 717 000 EUR ως διαφορά μεταξύ ενεργητικού και παθητικού της ΑΤΕ, 570 000 000 EUR για αύξηση κεφαλαίου, 300 000 000 EUR από το κέρδος της πώλησης των ομολόγων στο ελληνικό Δημόσιο (διαδικασία επαναγοράς Δεκεμβρίου 2012), 200 000 000 EUR από την υπεραξία του χαρτοφυλακίου από 27-7-2012 έως 28-01-2013 των μετοχών της ΑΤΕ που μεταβιβάσθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και μέρους των προβλέψεων της ΑΤΕ, το σύνολο των οποίων στις 30-6-2012 ήταν 3,1 δισεκατομμύρια EUR.

Ερωτάται η Επιτροπή:

1. Συμψηφίστηκαν στην οριστική αποτίμηση της 28-1-2013 τα 300 εκατομμύρια EUR που προέκυψαν ως κέρδος για την Τράπεζα Πειραιώς, κατά την πώληση των ομολόγων τον Δεκέμβριο του 2012 στο Ελληνικό Δημόσιο, στην τιμή των 32€/100€, όταν οι τρέχουσες τιμές τους την ημέρα μεταβίβασης- πώλησης (27-7-2012) ήταν 18€/100€;

2. Το ποσό των περίπου 200 εκατομμυρίων EUR που προέκυψε ως κέρδος για την Τράπεζα Πειραιώς, από την υπεραξία των μετοχών του επενδυτικού χαρτοφυλακίου από 27-7-2012 έως 28-1-2013, δεν θα έπρεπε να έχουν συμψηφισθεί στα 7 470 717 000 EUR της διαφοράς ενεργητικού παθητικού;

3. Πώς έγινε ο διαχωρισμός προβλέψεων, ύψους περίπου 3,1 δισεκατομμυρίου EUR, μεταξύ της «καλής» και της «κακής» ΑΤΕ;»

E-005283/2013

Απάντηση του κ. Rehn

εξ ονόματος της Επιτροπής

(1.7.2013)

«1 & 2. Σύμφωνα με το άρθρο 63Δ του ν. 3601/2007, η Τράπεζα της Ελλάδας προβαίνει σε μία αρχική εκτίμηση του κενού χρηματοδότησης που βασίζεται σε συντηρητικές υποθέσεις. Διαδοχικά, διορίζεται ελεγκτής για να εκτιμηθεί το χάσμα χρηματοδότησης κατά την ημερομηνία λήψης της απόφασης. Τα γεγονότα που ακολουθούν την ημερομηνία της απόφασης δεν λαμβάνονται υπόψη στη διαδικασία εκτίμησης για τον προσδιορισμό του τελικού κενού χρηματοδότησης. Τα ΟΕΔ και μετοχές που μεταβιβάστηκαν αποτιμώνται, όπως απαιτείται από τα ΔΠΧΠ, στην τιμή της αγοράς κατά την ημέρα της απόφασης. Ο αγοραστής επιβαρύνεται οποιοδήποτε κόστος ή όφελος από οποιαδήποτε αλλαγή στην απόδοση του χαρτοφυλακίου. Για τον σκοπό αυτό, ο ελεγκτής αποτιμά τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες στις 27 Ιουλίου 2012, ενώ κάθε πιθανή απώλεια ή κέρδος που προκύπτει από γεγονότα που συμβαίνουν μετά την ημερομηνία της απόφασης, δεν λαμβάνεται υπόψη.

3. Οι προβλέψεις χωρίζονται ανάλογα με τις κατηγορίες δανείων (π.χ. αποδοτικά, μη αποδοτικά). Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι οι προβλέψεις εκτιμώνται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το αν αφορούν τα εξυπηρετούμενα (καλά) ή μη εξυπηρετούμενα (κακά) δάνεια. Οι προβλέψεις που θα διατεθούν για τα «κακά» δάνεια που βαρύνουν τον οργανισμό αποτιμώνται με βάση την εκκαθάριση, ενώ οι πόροι που θα διατεθούν για τα «καλά» είναι εύλογης αξίας. Για πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένες αποφάσεις στην Ελλάδα, η Επιτροπή παραπέμπει το Αξιότιμο Μέλος του Κοινοβουλίου στην τοπική αρχή που εξέδωσε την απόφαση, που εμπίπτει στη δικαιοδοσία της Τράπεζας της Ελλάδας.»

left Μέσω directnews

ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ Ο '' ΨΑΛΙΔΟΧΕΡΗΣ'' ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ‏

Η οικογένεια των Μητσοτάκηδων μόνον δεινά επέφερε στον τόπο. Είναι τρισκατάρατη και δοτή για καταστροφές, γρουσούζικη και η παρουσία της φέρνει θάνατο και μιζέρια, φτώχεια και ερήμωση. Τον Κούλη τον Μητσοτάκουλα, ο δόλιος Σαμαράς τον χρησιμοποιεία για ολετήρα και νεκροθάφτη
χιλιάδων οικογενειών. Να απολύσει εργαζόμενους που το ίδιο το σάπιο καθεστώς χρησιμποιούσε τόσα χρόνια ως στρατό ψηφοφόρων και μετά να τον πετάξει σαν στιμένη λεμονόκουπα.

Σε κουβέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημοσιογράφους, όπως σημειώνεται στο ρεπορταζ έχουν ήδη αποφασιστεί:

Να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις μέσω της κινητικότητας μόνον όσοι υπάλληλοι έχουν μπει στο Δημόσιο μέσω "σκληρού ΑΣΕΠ"

-Θα απολυθούν αυτόματα και χωρίς αξιολόγηση χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι

Δηλαδή, με πιο απλά λόγια, όσοι υπάλληλοι έχουν μπει στο Δημόσιο με κριτήρια ΑΣΕΠ ή έχουν μονιμοποιηθεί με Προεδρικά Διατάγματα και όχι μέσω γραπτού διαγωνισμού, δεν έχουν καμία ελπίδα μετακίνησης σε άλλη θέση από την στιγμή που θα βγούν σε διαθεσιμότητα.

"Για να είμαστε ειλικρινείς, όσοι δεν έχουν προσληφθεί μέσω σκληρού ΑΣΕΠ έχουν μειωμένες πιθανότητες να μετακινηθούν".

"Οι σχολικοί φύλακες κάνουν μια χρήσιμη δουλειά, αλλά όχι τελείως απαραίτητη".

Αυτοί είναι οι Μητσοτάκηδες. Πάντα όργανα των Γερμανών και των πρωτοξάδερφων τους.

Πόσο ακόμα; Βαρέθηκα να ψάχνω για μια δουλειά της προκοπής.

Βαρέθηκα να ξυπνάω κάθε μέρα και να ξεγελάω τον εαυτό μου ψάχνοντας για να λέω ότι κάτι κάνω.

Βαρέθηκα να εξαρτώμαι εδω και ένα χρόνο απο τους γονείς μου.

Βαρέθηκα να μην μπορώ να υλοποιήσω τα ονειρά μου.

Βαρέθηκα να μην μπορώ να βγω, να έχω ξεκόψει απο φίλους, φίλες, γνωστούς, από σχέσεις, από τα πάντα.

Βαρέθηκα ν' ακούω κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια (κάνε υπομονή, τα καλύτερα έρχονται, υπάρχουν και χειρότερα και άλλα τέτοια).

Βαρέθηκα να λέω ψέματα όταν με ρωτάνε αν δουλεύω, γιατί ντρέπομαι να πω την αλήθεια.

Βαρέθηκα να αισθάνομαι άχρηστος, αποτυχημένος, μίζερος.

Βαρέθηκα να πηγαίνω σε συνεντεύξεις του κ..... και να με αντιμετωπίζουν σαν αποτυχημένο και τεμπέλη.

Δεν ξέρω πού θα πάει αυτή η κατάσταση και τι θα γίνει.

Κάθε βράδυ που κοιμάμαι θέλω να μην ξημερώσει, γιατι δεν έχω το κουράγιο να περάσω άλλη μια τέτοια μέρα.

Και κάθε πρωί παρακαλώ να νυχτώσει γρήγορα για να τελειώνει η μέρα.

Πόσο ακόμα να αντέξω ρε γαμώτο; Πόσο;
 
panos , 30 ετών χρ. , Αττική

Παραλύει η υγεία: Λουκέτο σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ για τη διαθεσιμότητα των 2.500 υγειονομικών

Στο χορό των κινητοποιήσεων εναντίον της διαθεσιμότητας μπαίνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καθώς η ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα που συμφώνησε η κυβέρνηση με την Τρόικα για την
εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου.

Ειδικότερα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τρίτη 16 Ιουλίου και την Τετάρτη 24 Ιουλίου τα δημόσια νοσοκομεία, οι δομές της πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για κήρυξη απεργιών, αντιδρώντας στην κινητικότητα μέσω διαθεσιμότητας 2.500 υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων σε δύο δόσεις.

«Η διαδικασία αυτή οδηγεί και σε απολύσεις», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας ότι «οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων, οι καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι νέοι οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας».

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει εξοργιστικό να μπαίνει το προσωπικό του ΕΣΥ σε διαθεσιμότητα, τη στιγμή που 470 άτομα ήρθαν στα νοσοκομεία λόγω μεγάλων ελλείψεων προσωπικού από το πρώτο κύμα διαθεσιμοτήτων (ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού). «Η πολιτική της υποβάθμισης-απαξίωσης και διάλυσης του ΕΣΥ είναι σε πλήρη εξέλιξη», σημειώνει η Ομοσπονδία και ανακοινώνει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι υγειονομικοί θα συμμετάσχουν στο απογευματινό συλλαλητήριο την Δευτέρα 15 Ιουλίου μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ την Τρίτη 16 Ιουλίου, διευκρινίζοντας ότι εφόσον το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών δεν ψηφιστεί την Τρίτη αλλά την Τετάρτη 17 Ιουλίου, είναι πιθανόν να κηρυχθεί και νέα 24ωρη απεργία. Τέλος, για την Τετάρτη 24 Ιουλίου έχουν προγραμματίσει 24ωρη πανελλαδική απεργία με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 το πρωί στο υπουργείο Υγείας.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ - ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ

Φίλε Συνέλληνα: Κατάλαβες τώρα, έστω τώρα, τι παίζεται; Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;...

Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι μας; Για να
κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι εμάς δυστυχισμένους. Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η ''γυάλα'' σου; Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο - και την κοστολογούν μόλις 300 δις, συμπεριλαμβανομένων και των... αρχαιοτήτων. Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου. Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί. Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες...


(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ - ΠΑΤΡΑΪΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών (για όποιον θυμάται...) μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ); Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα, που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...

Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιχνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο. Κατάλαβες τώρα ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα;
Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την... "ελεύθερη αγορά;" Για να κλείσει ο μπακάλης της γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας. Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες... διατροφής.

Κατάλαβες τώρα γιατί αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό; Θέλεις 20 ευρώ πλέον για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση του κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε "όμορφο" που παριστάνει τον... εργολάβο.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα... χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των... σήριαλς. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο. Να σου κάνουν με το ζόρι ''φιλική'' γλώσσα τα ... τουρκικά! Από το πρωί μέχρι το βράδυ, μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.
Κατάλαβες τώρα γιατί σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου μια θέση στο... "δημόσιο"; Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους... "εποίκους".

Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα... 70 του; Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους, χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές. Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι΄ αυτό προωθούν την... υπογεννητικότητα.
Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" του τόπου. Έτσι, δεν θα βρείτε ανάμεσά τους σήμερα σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες.

Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά; Επειδή είναι υπεύθυνοι για τον κάθε Έλληνα που δεν θα γεννηθεί, για την κάθε Ελληνίδα που δεν θα γεννηθεί. Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο. Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.

ΕΛΚΕΔΑ

Δικαιώματα επιβατών που ταξιδεύουν με πλοίο

Διαβάστε 21 χρηστικές ερωτήσεις και απαντήσεις για το ταξίδι με επιβατηγό πλοίο 

Με γνώμονα την καλύτερη δυνατή ενημέρωση του επιβατικού κοινού, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο, που εξηγεί τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων ταξιδεύουν με επιβατηγά πλοία.

Οι 21 χρηστικές ερωτήσεις και απαντήσεις που περιέχονται στο φυλλάδιο είναι οι ακόλουθες:
1.Τι δικαιούμαι σε περίπτωση μη παροχής της θέσης ή του τύπου της καμπίνας που αναγράφεται στο εισιτήριο;
(α)Να υπαναχωρήσεις και να λάβεις την αξία του ναύλου που κατέβαλες (επιβάτη ή και οχήματος) και χρηματική αποζημίωση προσαυξημένη κατά 100% επί της τιμής του ναύλου επιβάτη

(β) Να ταξιδέψεις σε θέση κατώτερη και να λάβεις τη διαφορά της τιμής του ναύλου επιβάτη μεταξύ της κατηγορίας των θέσεων προσαυξημένη κατά 100% ή

(γ) Μετά από αίτημά σου και συμφωνία της εταιρείας, να ταξιδέψεις σε θέση ανώτερη καταβάλλοντας τη διαφορά της τιμής του ναύλου μειωμένη κατά 50%.

Η καταβολή της διαφοράς δεν ισχύει εάν η εταιρεία σου διαθέσει ανώτερη θέση με δική της πρωτοβουλία χωρίς αίτημά σου.

2. Έχω δικαίωμα να ακυρώσω το εισιτήριό μου;

Δικαιούσαι να υπαναχωρήσεις και ανάλογα με το χρόνο επιστροφής αυτούσιου του σώματος του εισιτηρίου, να σου επιστραφεί ολόκληρος ο ναύλος ή ποσοστό του ως εξής:

- Ποσοστό 50% εφόσον επιστρέψεις το εισιτήριο έως και 12 ώρες πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου.
- Ποσοστό 75% εφόσον επιστρέψεις το εισιτήριο έως και 7 ημέρες πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου.
- Ολόκληρο το ναύλο εφόσον επιστρέψεις το εισιτήριο έως και 14 ημέρες πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου.
- Ολόκληρο το ναύλο ανεξαρτήτως του χρόνου ειδοποίησης για αποδεδειγμένους λόγους ανωτέρας βίας. Στις παραπάνω περιπτώσεις ακύρωσης επιστρέφονται και οι κρατήσεις υπέρ τρίτων και ο ΦΠΑ.

3. Έχω δικαίωμα να τροποποιήσω το εισιτήριό μου;
Δικαιούσαι να τροποποιήσεις το εισιτήριο σου εφόσον διατίθενται θέσεις μέχρι και 48 ώρες πριν τον προγραμματισμένο απόπλου.

4. Τι δικαιούμαι να μεταφέρω χωρίς την καταβολή ιδιαίτερου ναύλου;
- Δικαιούσαι να μεταφέρεις χειραποσκευές βάρους μέχρι 50 κιλών.
- Εάν είσαι άτομο μειωμένης κινητικότητας, δικαιούσαι, επιπλέον των χειραποσκευών, να μεταφέρεις κάθε εξοπλισμό που απαιτείται για την αυτόνομη μετακίνησή σου.

5.Ποιος ευθύνεται για την φθορά ή απώλεια των αποσκευών μου εντός του πλοίου;

Εφόσον οι αποσκευές σου έχουν παραδοθεί για φύλαξη και σου έχει εκδοθεί σχετική απόδειξη ευθύνεται η εταιρεία.

6.Τι δικαιούμαι σε περίπτωση που το πλοίο καθυστερήσει να αναχωρήσει από το λιμάνι λόγω βλάβης ή ζημίας του πλοίου ή υπαιτιότητας της εταιρείας;
Σε περίπτωση καθυστέρησης πάνω από 90 λεπτά από την προγραμματισμένη ώρα απόπλου του πλοίου δικαιούσαι: Να υπαναχωρήσεις και για αποζημίωση να λάβεις το αντίτιμο του εισιτηρίου που κατέβαλες ή

(α) Να διαμείνεις στο πλοίο, να λάβεις ελαφρά γεύματα ή αναψυκτικά με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας και να προωθηθείς στον προορισμό του θαλάσσιου ταξιδιού σου με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας.

(β)Να σου χορηγηθεί από την εταιρεία τροφή για καθυστέρηση άνω των 4 ωρών και κατάλυμα στο πλοίο ή σε ξενοδοχείο, εφόσον αυτό είναι εφικτό και καθίσταται αναγκαία η διανυκτέρευση.

(γ) Να λάβεις αποζημίωση 25% επί του εισιτηρίου ή άλλη αντισταθμιστική παροχή κατόπιν συμφωνίας μόνο εφόσον τελικά προωθήθηκες στον προορισμό σου με το ίδιο ή άλλο πλοίο με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας και η καθυστέρηση σου είναι:

• 1 ώρα για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού μέχρι 4 ώρες.
• 2 ώρες για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού πάνω από 4 ώρες και μέχρι 8 ώρες.
• 3 ώρες για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού πάνω από 8 ώρες και μέχρι 24 ώρες.
• 6 ώρες για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού πάνω από 24 ώρες. Αν η καθυστέρηση σου είναι διπλάσια του χρόνου που αναφέρεται στις παραπάνω περιπτώσεις δικαιούσαι αποζημίωση 50% επί του εισιτηρίου.

(δ) Να λάβεις αποζημίωση διπλάσια του ναύλου επιβάτη καθώς και την επιστροφή του ναύλου οχήματος που κατέβαλες ή κατόπιν συμφωνίας άλλη αντισταθμιστική παροχή, εφόσον με υπαιτιότητα της εταιρείας δεν προωθήθηκες στον προορισμό σου με το ίδιο ή άλλο πλοίο εντός 24 ωρών από την προγραμματισμένη ώρα απόπλου.

7. Τι δικαιούμαι σε περίπτωση καθυστέρησης του πλοίου κατά την διάρκεια του ταξιδιού λόγω βλάβης ή ζημιάς του ή υπαιτιότητας της εταιρείας;
- Να υπαναχωρήσεις και να σου επιστραφεί ο η τιμή του εισιτηρίου που αναλογεί για το υπόλοιπο της διαδρομής ή
- Να συνεχίσεις το ταξίδι σου και να λάβεις αποζημίωση 25% επί του εισιτηρίου ή κατόπιν συμφωνίας άλλη αντισταθμιστική παροχή όταν η καθυστερημένη άφιξη στο λιμάνι προορισμού σου είναι:

• 1 ώρα για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού μέχρι 4 ώρες.
• 2 ώρες για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού πάνω από 4 ώρες και μέχρι 8 ώρες.
• 3 ώρες για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού πάνω από 8 ώρες και μέχρι 24 ώρες.
• 6 ώρες για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού πάνω από 24 ώρες.

Αν η καθυστέρηση σου είναι διπλάσια του χρόνου που αναφέρεται στις παραπάνω περιπτώσεις δικαιούσαι αποζημίωση 50% επί του εισιτηρίου. Η άσκηση ενός από τα παραπάνω δικαιώματα αποδεικνύεται με ενυπόγραφη συμπλήρωση σχετικού εντύπου που σου χορηγείται από την εταιρεία κατά την ενημέρωσή σου για το γεγονός της καθυστέρησης του ταξιδιού.

8. Τι δικαιούμαι σε περίπτωση που διακοπεί το ταξίδι σε ενδιάμεσο λιμάνι εξαιτίας βλάβης ή ζημιάς του πλοίου ή λόγω υπαιτιότητας της εταιρείας και εφόσον τελικά προωθήθηκα στον προορισμό μου;
Να λάβεις αποζημίωση 25% επί του εισιτηρίου ή άλλη αντισταθμιστική παροχή κατόπιν συμφωνίας εφόσον τελικά προωθήθηκες στον προορισμό σου με το ίδιο ή άλλο πλοίο με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας και η καθυστερημένη άφιξη στο λιμάνι προορισμού σου είναι:

• 1 ώρα για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού μέχρι 4 ώρες.
• 2 ώρες για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού πάνω από 4 ώρες και μέχρι 8 ώρες.
• 3 ώρες για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού πάνω από 8 ώρες και μέχρι 24 ώρες.
• 6 ώρες για προγραμματισμένη διάρκεια ταξιδιού πάνω από 24 ώρες. Αν η καθυστέρηση σου είναι διπλάσια του χρόνου που αναφέρεται στις παραπάνω περιπτώσεις δικαιούσαι αποζημίωση 50% επί του εισιτηρίου.

9. Τι δικαιούμαι σε περίπτωση που διακοπεί το ταξίδι μου σε ενδιάμεσο λιμάνι εξαιτίας βλάβης ή ζημιάς του πλοίου και εφόσον δεν προωθήθηκα στον προορισμό μου και δεν άσκησα το δικαίωμα της υπαναχώρησης;
(α) Να σου χορηγηθεί από την εταιρεία τροφή και κατάλυμα, καθ’ όλο το χρόνο αναμονής μέχρι τη συνέχιση του ταξιδίου σου, στο πλοίο ή σε ξενοδοχείο, εφόσον αυτό είναι εφικτό και καθίσταται αναγκαία η διανυκτέρευση.

(β) Να λάβεις αποζημίωση διπλάσια του ναύλου ή άλλη αντισταθμιστική παροχή μετά από συμφωνία με την εταιρεία.

Η άσκηση του δικαιώματος αυτού, αποδεικνύεται με ενυπόγραφη συμπλήρωση σχετικού εντύπου που σου χορηγείται από την εταιρεία κατά την ενημέρωσή σου για το γεγονός της διακοπής του ταξιδίου.

10. Τι δικαιούμαι σε περίπτωση που καθυστερήσει ή ματαιωθεί το ταξίδι εξαιτίας βλάβης ή ζημιάς του πλοίου ή υπαιτιότητας της εταιρείας και χάσω την ανταπόκριση για την συνέχιση του θαλάσσιου ταξιδιού;

- Εφόσον διαθέτεις εισιτήριο ανταπόκρισης ενημερώνεις σχετικά την εταιρεία και δικαιούσαι να προωθηθείς με τον προσφορότερο τρόπο στον τελικό προορισμό σου με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας.

- Να σου προσφερθεί τροφή και κατάλυμα στο λιμάνι ανταπόκρισης, με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας, όταν εξαιτίας της απώλειας της ανταπόκρισης αναγκάζεσαι να αναχωρήσεις την επόμενη ημέρα από την άφιξή σου, ή καθίσταται αναγκαία η διανυκτέρευσή σου ή η παραμονή σου για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που είχες προγραμματίσει.

11.Τι δικαιούμαι σε περίπτωση που απαγορευθεί ο απόπλους του πλοίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών;

- Να τροποποιήσεις το εισιτήριό σου.
- Να διαμείνεις στο πλοίο εφόσον κατά την κρίση του πλοιάρχου οι συνθήκες το επιτρέπουν.
- Να υπαναχωρήσεις και να σου επιστραφεί ο αναλογούν ναύλος.

12. Τι δικαιούμαι σε περίπτωση που ακυρωθεί το ταξίδι με υπαιτιότητα της εταιρείας;
Να λάβεις πλήρη αποζημίωση ή άλλες αντισταθμιστικές παροχές κατ' επιλογή σου εφόσον:

- Δεν ενημερώθηκες μία εβδομάδα πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου του ακυρωθέντος δρομολογίου και δεν σου επιστράφηκε το αντίτιμο του εισιτηρίου ή
- Δεν ενημερώθηκες τουλάχιστον 12 ώρες πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου του ακυρωθέντος δρομολογίου και δεν προωθήθηκες με άλλο μέσο στον προορισμό σου εντός 12 ωρών από τον προγραμματισμένο απόπλου του ακυρωθέντος δρομολογίου.

13.Τι δικαιούμαι σε περίπτωση που ακυρωθεί το ταξίδι λόγω βλάβης ή ζημίας του πλοίου;

- Να ενημερωθείς εγκαίρως και εφόσον συμφωνήσεις να προωθηθείς στον προορισμό σου με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας εντός 24 ωρών ή να υπαναχωρήσεις και να σου επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου.
- Εφόσον δεν προωθηθείς στον προορισμό σου ή δεν υπαναχωρήσεις σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην προηγούμενη περίπτωση δικαιούσαι να σου χορηγηθεί από την εταιρεία τροφή και κατάλυμα στο πλοίο ή σε ξενοδοχείο, εφόσον αυτό είναι εφικτό και καθίσταται αναγκαία η διανυκτέρευση.
- Να λάβεις χρηματική αποζημίωση διπλάσια του ναύλου επιβάτη ή άλλη αντισταθμιστική παροχή κατόπιν συμφωνίας εφόσον με υπαιτιότητα της εταιρείας δεν προωθηθείς στον προορισμό σου εντός 24 ωρών.

14. Τι δικαιούμαι σε περίπτωση που δεν μου επιτραπεί η επιβίβαση στο πλοίο ενώ έχω στην κατοχή μου έγκυρο εισιτήριο;
- Να λάβεις αποζημίωση τριπλάσια της αξίας του ναύλου επιβάτη ή
- Τη συντομότερη προώθησή στον τελικό προορισμό σου, με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας, τροφή για καθυστέρηση άνω των 4 ωρών και κατάλυμα στο πλοίο ή σε ξενοδοχείο, εφόσον αυτό είναι εφικτό και καθίσταται αναγκαία η διανυκτέρευση. ή μεταφορά σε χρόνο της επιλογής σου. Στην περίπτωση αυτή λαμβάνεις επιπρόσθετα ως αποζημίωση την αξία του ναύλου επιβάτη.

15. Που μπορώ να επιστρέψω το εισιτήριό μου;

Μπορείς να το επιστρέψεις ή να το τροποποιήσεις το εισιτήριο σου από εκεί που το εξέδωσες ή στον οριζόμενο κατά λιμένα από την εταιρεία ναυτικό πράκτορα ή σε οποιοδήποτε πρόσωπο εκδίδει εισιτήρια επιβατών και αποδείξεις μεταφοράς οχημάτων για το συγκεκριμένο πλοίο.

16. Με ποιόν τρόπο θα μου επιστραφεί ο ναύλος και θα μου καταβληθεί η αποζημίωση;

Θα πρέπει να παραδώσεις αυτούσιο το σώμα του εισιτηρίου ή το απόκομμα, στην εταιρεία ή στον εκδότη του εισιτηρίου ή στον κατά λιμένα οριζόμενο από την εταιρεία ναυτικό πράκτορα έως και 7 ημέρες μετά την προγραμματισμένη αναχώρηση του πλοίου.

17. Έχει η εταιρεία άλλες υποχρεώσεις τις οποίες πρέπει να γνωρίζω;

Ναι, πρέπει να γνωρίζεις ότι οι εταιρείες υποχρεούνται να:

- Ανακοινώνουν δημόσια τα δρομολόγια με κάθε πρόσφορο μέσο και να πληροφορούν εγκαίρως το κοινό σχετικά με την εκτέλεσή τους.
- Ανακοινώνουν με προσβάσιμες στους επιβάτες μορφές αναγγελίας την οποιαδήποτε καθυστέρηση στον απόπλου, πλου και κατάπλου του πλοίου, αναφέροντας τόσο τον εκτιμώμενο χρόνο όσο και την αιτία της καθυστέρησης.
- Ενημερώνουν τον ενδιαφερόμενο επιβάτη πριν την έκδοση του εισιτηρίου για τις τιμές και εκπτώσεις και να μην αυξάνουν την τιμή του εισιτηρίου για το οποίο έγινε κράτηση μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής κράτησης θέσεως μέχρι τη συμφωνημένη ημερομηνία και ώρα παραλαβής ή πληρωμής του εισιτηρίου.
- Ενημερώνουν αναλυτικά τον επιβάτη ως προς τα δικαιώματά του και τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από τις διατάξεις του νόμου.

18.Τι υποχρεώσεις έχω εγώ απέναντι στην εταιρεία;
Ως επιβάτης υποχρεούσαι να:

- Προσέρχεσαι στο πλοίο μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου και να φέρεις το όχημα στο χώρο αναμονής φόρτωσης τουλάχιστον 1 ώρα πριν τον απόπλου.
- Καταλαμβάνεις την αντίστοιχη θέση που αναγράφεται επί του εισιτηρίου, να μην τοποθετείς τις αποσκευές σου ή άλλα αντικείμενα επάνω στα καθίσματα ή σε άλλες θέσεις επιβατών ώστε να στερείται η θέση άλλου επιβάτη και να συμμορφώνεσαι στους κανονισμούς του πλοίου καθώς και στις οδηγίες του πλοιάρχου ή του προσωπικού του πλοίου που σχετίζονται με την ησυχία, ευταξία, καθαριότητα και ασφάλεια του πλοίου.
- Μην μεταφέρεις εκρηκτικές, εύφλεκτες, εμπρηστικές και γενικά επικίνδυνες ύλες.
- Δίνεις τα ακριβή στοιχεία σου και εφόσον το επιθυμείς στοιχεία επικοινωνίας για την ενημέρωσή σου σε περίπτωση καθυστέρησης, ακύρωσης ή ματαίωσης του δρομολογίου και ελέγχεις την ορθότητα των αναγραφομένων στο εισιτήριο στοιχείων.

19. Που μπορώ να απευθυνθώ για να υποβάλω παράπονα - καταγγελία στην περίπτωση που η εταιρεία δεν πληροί τις υποχρεώσεις της;
- Για κάθε παράπονο ή καταγγελία που αφορά στη μη τήρηση των υποχρεώσεων της εταιρείας ή του εκδότη του εισιτηρίου, ή του φορέα εκμετάλλευσης του λιμενικού τερματικού σταθμού όπως καθορίζονται στις διατάξεις του ν. 3709/2008, καθώς και για οποιαδήποτε απαίτηση που απορρέει από τις διατάξεις του ίδιου νόμου απευθύνεσαι εντός δύο μηνών, ανάλογα, αρχικά στην εταιρεία ή στον εκδότη του εισιτηρίου ή στον ναυτικό πράκτορα ή στο φορέα εκμετάλλευσης του λιμενικού τερματικού σταθμού. Κατά την διάρκεια του πλου στον ορισμένο από τον πλοίαρχο αξιωματικό του πλοίου. Συμπληρώνεις το ειδικό έντυπο παραπόνων το οποίο μπορείς να προμηθευτείς ανάλογα εντός του πλοίου, στα γραφεία έκδοσης εισιτηρίων, στις λιμενικές αρχές και στις εγκαταστάσεις των λιμανιών.
- Μετά την παρέλευση 2 μηνών εφόσον δεν δόθηκαν απαντήσεις ή επαρκείς εξηγήσεις από την εταιρεία ή τον εκδότη του εισιτηρίου ή το φορέα εκμετάλλευσης του λιμενικού τερματικού σταθμού, σε καταγγελίες ή παράπονα, μπορείς να συμπληρώσεις και να υποβάλεις το ίδιο ειδικό έντυπο παραπόνων, επισυνάπτοντας φωτοαντίγραφο του αρχικού έντυπου παραπόνων που συμπλήρωσες απευθείας:
α) στη Λιμενική Αρχή επιβίβασής ή αποβίβασής σου ή
β) στο ΥΝΑ/Δ/νση Θαλασσίων Συγκοινωνιών που αναφέρεται στο πίσω μέρος του ειδικού εντύπου.

20. Σε ποιες περιπτώσεις δεν έχουν εφαρμογή τυχόν απαιτήσεις μου;
Καμία απαίτηση δεν δύναται να θεμελιωθεί για καθυστέρηση, διακοπή, ακύρωση ή τροποποίηση δρομολογίου που οφείλεται σε λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, στην εφαρμογή διατάξεων της νομοθεσίας( όπως περίπτωση δ της παραγράφου 3,του άρθρου έκτου ν.2932/01) ή σε εντολές της αρμόδιας Αρχής γενικά ιδίως δε για την παροχή βοήθειας σε πλοία ή πρόσωπα που βρίσκονται σε κίνδυνο ή σε τυχόν εγκεκριμένη τροποποίηση των προγραμματισμένων δρομολογίων η οποία σχετίζεται με την εξυπηρέτηση εκτάκτων μεταφορικών αναγκών ή την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

21. Είμαι άτομο με ειδικές ανάγκες ή μειωμένη κινητικότητα μπορώ να ταξιδέψω με άνεση και ασφάλεια;
- Ο φορέας εκμετάλλευσης του λιμενικού τερματικού σταθμού σε συνεργασία με την εταιρεία υποχρεούνται να σου εξασφαλίσουν και να παρέχουν δωρεάν συνδρομή και κατάλληλες συνθήκες πρόσβασης, τόσο μέσα στο λιμάνι όσο και κατά την επιβίβαση, αποβίβαση και τη διάρκεια του ταξιδιού σου.
- Σε κάθε περίπτωση φθοράς ή απώλειας ειδικού εξοπλισμού σου που οφείλεται σε υπαιτιότητα της εταιρείας, αυτή οφείλει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να παρασχεθεί προσωρινός και κατάλληλος εξοπλισμός αντικατάστασης, ενώ παράλληλα οφείλει να καταβάλει αποζημίωση που αντιστοιχεί στην αξία αντικατάστασης του σχετικού εξοπλισμού.
- Μην ξεχάσεις, κατά την έκδοση του εισιτηρίου σου ή το αργότερο 48 ώρες πριν ταξιδέψεις να ενημερώσεις την εταιρεία για τις ειδικές ανάγκες σου και τις απαιτούμενες υπηρεσίες που θα πρέπει να σου παρασχεθούν. 
 

Η ΕΥΠ παρακολουθεί... 50.000 κινητά τηλέφωνα!

Η ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα περισσότερων από 50.000 πολιτών! Μόνο τον τελευταίο χρόνο οι επίσημες παρακολουθήσεις τηλεφώνων, με επίκληση θεμάτων «κρατικής ασφάλειας», αυξήθηκαν κατα 70%!

Επιπλέον, επτά εταιρείες επικοινωνιών κατέθεσαν αναφορές ότι υπήρχαν προβλήματα ασφαλείας του δικτύου τους.

Τα εντυπωσιακά αυτά συμπεράσματα προκύπτουν από την τελευταία έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) που συντάχθηκε με αντικείμενο τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων αλλά και τις καταγγελίες για παραβίαση επικοινωνιών.

Από τα στοιχεία της ΑΔΑΕ γίνεται σαφές ότι οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων από τα συστήματα «νομίμων συνακροάσεων» της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αυξάνονται σχεδόν με γεωμετρική πρόοδο. Οπως αναφέρεται στην σχετική έκθεση το 2011 εκδόθηκαν 3.472 διατάξεις που αφορούσαν νέες περιπτώσεις άρσης επικοινωνιών για λόγους «εθνικής ασφάλειας» (υποθέσεις τρομοκρατίας και κατασκοπίας) έναντι 2.281το 2010.

Επίσης το 2011 εκδόθηκαν 4.061 εισαγγελικές παραγγελίες με τις οποίες παρατείνονταν προγενέστερες διατάξεις, έναντι 2.950 παραγγελιών το 2010. Αυτό σημαίνει ότι σ΄αυτές τις περιπτώσεις συνεχιζόταν η παρακολούθηση τηλεφώνων. Ακόμη το 2011 εκδόθηκαν 1.743 βουλεύματα δικαστικών συμβουλίων, έναντι 1.169 το 2010, για την διακρίβωση εγκλημάτων όπως φόνοι, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών κλ.π.

Δηλαδή, αθροιστικά στην διάρκεια του 2011 εκδόθηκαν συνολικά 9.276 δικαστικές αποφάσεις για παρακολούθηση τηλεφώνων έναντι 6.400 το 2010 (αύξηση μεγαλύτερη από 69%). Αν συνυπολογισθεί ότι σε κάθε μία από αυτές τις αποφάσεις περιλαμβάνεται η παρακολούθηση τουλάχιστον πέντε σταθερών ή κινητών τηλεφώνων, ο αριθμός των παρακολουθούμενων πολιτών από τον…Μεγάλο Αδελφό της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ είναι τεράστιος.

Εντύπωση προκαλεί όμως και το γεγονός ότι η ΑΔΑΕ εμφανίζεται να έχει επιφυλάξεις σε σχέση με την συγκεκριμένη διαδικασία παρακολούθησης τηλεφώνων, ενώ έχει ανακαλύψει παρατυπίες και «μαύρες τρύπες» στην όλη διαδικασία.

Η ΑΔΑΕ, όπως αναφέρεται στην έκθεση, έχει αποστείλει επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «με προτάσεις και παρατηρήσεις που προκύπτουν από τα βουλεύματα και τις διατάξεις που κοινοποιούνται στη Αρχή». Ακόμη έχει επισημάνει «την ανάγκη της απαρέγκλιτης τήρησης της προβλεπομενης διαδικασίας άρσης του απορρήτου με σκοπό να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας κατά τη διαχείριση των σχετικών υποθέσεων…».

Στην έκθεση της ΑΔΑΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι έλαβε 37 καταγγελίες παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών (οι 13 αφορούσαν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, 14 σταθερής, δύο για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δύο για συνδέσεις μέσω Ιντερνετ κ.λπ) χωρίς όμως να προσδιορίζεται πού κατεληξε η σχετική έρευνα. Ακόμη δεν παρέχεται καμμιά διευκρίνιση για τα «προβλήματα ασφαλείας» που εμφάνισαν εταιρείες επικοινωνιών κι αν βεβαίως αυτά επιλύθηκαν…

Από τη σιωπή μας στο…”γιατί σε μένα Θεέ μου”

Στην Ελλάδα της κοινωνικής εξαθλίωσης και διάλυσης όλα παραδίδονται στη “γοητεία” της σιωπής. Ολα κρατούν λίγες μέρες. Ολα έχουν ημερομηνία λήξης, που μεγιστοποιεί την κυβερνητική αυθαιρεσία, που γίνεται πεπραγμένο τυποποίησης και πρόκληση για περισσότερη αυταρχική διαχείριση της εξουσίας.


Γράφει ο Στέλιος Συρμόγλου

Η κοινωνική σιωπή κατακερματίζει κάθε αντίδραση. Η δε σιγή, η βαθύτερη αυτή παραλλαγή της σιωπής, είναι πάντα “υπαρκτό πρόσωπο” στην αποδοχή του τραγικού και του γελοίου της πολιτικής.
Σε φιλοσοφικό και μεταφυσικό επίπεδο, η σιωπή δηλώνει τη σιγή της ματαιότητας και το δέος του απρόσμενου. Διερευνά με το δικό της ρυθμό την εσώτατη σχέση υποκειμένου και αντικειμένου και ποτέ δεν παρουσιάζεται σαν απλή διαδικασία διασυνδετικής ερμηνείας.

Σε κοινωνικό επίπεδο, ωστόσο, τα μεγέθη της σιωπής είναι γεωμετρικά σχήματα που “πανικοβάλλουν” με την απεριόριστη αύξηση των διαστάσεών τους. Είναι σταθμός, αλλά και αφετηρία της ολοκληρωτικής αντίληψης των κυβερνώντων.

Είναι ένας τρόπος χρονομέτρησης της κάθε είδους κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής, ενώ προσφέρει την αγωνία της ανασφάλειας και συντηρεί τον κοινωνικό φόβο. Είναι ταυτόχρονα “θέαμα” από κοινωνιολογικής άποψης, όταν διατρέχει μια ολόκληρη κοινωνία και “θέμα” για τους ειδικούς της πολιτικής ψυχολογίας…

Στην Ελλάδα των μνημονίων, της αδιαπραγμάτευτης αποδοχής των τετελεσμένων, της μιζέριας των κοινωνικών ομάδων, των οριζόντιων απολύσεων ως απόρροια ευκαιριακών κυβερνητικών αποφάσεων, στην Ελλάδα των αναρριχήσεων σε υπουργικούς θώκους ανεπάγγελτων πολιτικών “σιτευτών” επιγόνων, που δηλώνουν με παγερή αδιαφορία ότι “δεν χρειάζονται οι σχολικοί φύλακες”, η συσιφιακή σιωπή της κοινωνίας ταυτίζεται με την “αποδοχή” των ανάλγητων πολιτικών αποφάσεων.

Αν προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε το μέγεθος κα τα σχήματα της σιωπής μας, στο πλαίσιο της οδυνηρής κοινωνικής παραγματικότητας, με τα όποια εμβόλιμα συναισθήματα, θα αισθανθούμε το μέγιστο και το ελάχιστο που μπορεί να καταφέρει μια κοινωνία..

Αν, πάλι, η θερινή ραστώνη και το “βόλεμα” ή έστω το “κουτσοβόλεμα” μας, δεν μας επιτρέπει να δούμε κατάματα την τραγισκότητα της κατάστασης, που δεν είναι απλώς “τραγικότητα” των άλλων, όσων υφίστανται τις συνέπειες των ανερμάτιστων μμνημονιακών πολιτικών και καταλήγουν στην ατελείωτη ουρά των ανέργων και εγκλωβίζονται στη μιζέρια, αλλά επί της ουσίας είναι και εν δυνάμει δική μας “τραγικότητα”, θα συνειδητοποιήσουμε σύντομα ότι η “σιωπή” μας οριοθετεί την οδύνη, τον κοινωνικό πόνο και αποτελεί μέγιστη “προσφορά” στην πολιτική απάτη…

Και θα έρθει η σειρά μας να “συναντήσουμε” την οδύνη. Να “συνταχθούμε” με την τραγική πραγματικότητα των “άλλων”, που τώρα τη βιώνουμε ως “θέαμα”, ίσως και με κάποια ευκαιριακά φιλάνθρωπα συναισθήματα, άντε και με κάποια υβριστική αντίδραση σε στενή κοινωνική συνάθροιση. Και εξακολουθούμε “απομονωμένοι¨στη σιωπή μας, να απολαμβάνουμε το φραπέ μας στις καφετέριες της ανοητολογίας, να προγραμματίζουμε τις διακοπές μας, τις βραδυνές μας εξορμήσεις για “κρασοκατάνυξη” σε παραλιακές ταβέρνες, σε μπαράκια και κλάμπ της ψυχαγωγικής αποχαύνωσης ή, για όσους διαθέτουν το οικονομικό εύρος, στα διάφορα κοσμικά στέκια του “δηθεναριού”, της κακόγουστης και κακόζηλης ματαιοδοξίας…

Χωρίς να το καταλάβουμε καλά-καλά, θα βρεθούμε στην ίδια μοίρα μ’ αυτούς που οικτίρουμε, με τους δεινοπαθούντες, όλους αυτούς που με “βουβά μάτια” οδηγούνται στη “αφαγή” ως το κληρωθέν είδος της κοινωνικής και προσωπικής εξαφάνισης, που παραδίσονται στην ερημιά της ζωής. Θα “συγχρονιστούμε” με το ρυθμό που επιβάλλει η ένδεια. 

Μόνο που όσοι για λόγους που ανάγεται στη δική μας εκτίμηση σιωπούμε, θα βιώσουμε τις διαστάσεις της “ένδειας” ως “πτωχοί τω πνεύματι”.

Και τότε μόνο θα συνειδητοποιήσουμε ότι η σιωπή μας αποτελούσε το “ιδανικό” δραματικό σκηνικό, για το κοινωνικό και πολιτικό παράλογο που εκδιπλώνεται στη χώρα μας.

Οτι η σιωπή μας ως απότοκος της αδιαφορίας μας, της φοβικής μας στάσης, των κομματικών μας ίσως αγκυλώσεων, των χιλάδων προσχηματικών δικαιολογιών και της εθιστικής λογικής “τι με νοιάζει εμένα αν απολύονται οι τεμπέληδες του δημοσίου”, θα μετατραπεί σε θεική επίκληση και παράπονο του τύπου: “Γιατί σε εμένα θεέ μου!..”.

Ε,τότε θα είναι αργά. Θα αποδειχθεί ότι η σιωπή μας αποτελούσε κλιμακούμενη μαρτυρία της αδιαφορίας μας, που εν τέλει δοκιμάζει σπαρακτικά την κοινωνική μας παρουσία, όταν κι οσάκις τη καταγράφει η ραγιάδικη νοοτροπία μας.

Και η όποια στάση και άρνηση χάρη της σιωπής μας, θα αποδειχιεί άρνηση της λειτουργίας της ιστορίας, άρνηση της κοινωνικής ευαισθησίας, άρνηση του προνομίου της εθνικής εγρήγορσης και άρνηση του αισθήματος της ελευθερίας, που διαφοροποιεί τον άνθρωπο από το ζώο…

ΠΗΓΗ

Πέσαμε σε βάλτο, Γιάννη μας! Και βουλιάζουμεεεεεεεε...

Στο μέλλον η πιο πετυχημένη πράξη του κ. Στουρνάρα θα είναι ίσως η συγγραφή ενός βιβλίου που θα μας εξηγεί για ποιόν λόγο έχασε μια μοναδική ιστορική ευκαιρία να αλλάξει πολλά πράγματα στο κράτος και πως χάθηκε στην μετάφραση του μνημονίου...

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν έγινε καν μετάφραση και αναφέρουν χαρακτηριστικά τον νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος. Κατευθείαν από τα αγγλικά στα... αγγλοελληνικά.

Δεν τους πιστεύουμε...Κακεντρεχείς του ...κιτρίνου τύπου!

Κάποιος από τους συμβούλους του κ. Παπανδρέου που πήδηξε έγκαιρα από το καράβι, είχε δηλώσει ότι ο στενός κύκλος του ΓΑΠ ομιλούσε μόνο την αγγλική.

Θα ήταν προτιμότερο για τον κ. Παπανδρέου να τον είχε κτυπήσει σκορπιός παρά αυτό το δηλητηριώδες σχόλιο του πρώην συνεργάτη του. Το τσίμπημα του σκορπιού θα είχε πονέσει για λίγο περισσότερο, αλλά θα είχε περάσει...

Κατά τον ίδιο τρόπο, κάποιοι στην κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα, δείχνουν να αγοράζουν αμάσητη την τροφή που τους πουλάνε μεσαία στελέχη της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας. Δεν αμφιβάλουμε ότι και οι τελευταίοι μπορεί να έχουν τις καλύτερες των προθέσεων. Πλην όμως είναι τελείως διαφορετική η αγγλική ή η γερμανική πραγματικότητα από την ελληνική. Κι η αυτούσια μεταφορά της κείμενης νομοθεσίας τους στην ελληνική δεν είναι πάντοτε η καλύτερη συνταγή.

Η Ελλάδα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και ιδίως στο θέμα της φορολογίας. Την παραδοχή αυτή την έκανε ακόμη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Έλληνας δεν γεννιέται φοροφυγάς, κλέφτης και απατεώνας, όπως θα ήθελαν οι λαϊκές γερμανικές φυλλάδες. 

Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής βρίσκεται στις δομές του ίδιου του κράτους. 

Το να συμπεριφέρεσαι, λοιπόν, στον Έλληνα πολίτη σαν να ζει στο Βερολίνο, είναι τουλάχιστον άδικο και σίγουρα θα αποδειχτεί στο τέλος αναποτελεσματικό. 

Διότι δεν ζει στο Βερολίνο! Πόσο δύσκολο, επιτέλους, είναι να το καταλάβουν;

Αλλάζουν τους κανόνες στην φορολογία για χιλιοστή φορά και θα χρειαστεί να τους αλλάζουν διαρκώς, μέχρι να θελήσουν να αντιμετωπίσουν την ουσία του προβλήματος.

Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται το ζόρι! Δεν είναι ότι δεν μπορούν. Είναι ότι δεν θέλουν. 

Θα έχετε βαρεθεί ίσως να το ακούτε, αλλά δεν θα κουραστούμε να τους το λέμε. Είναι πιο βολική μία αυτούσια μεταφορά του αντίστοιχου κώδικα που ισχύει στην Ολλανδία ή στο Βέλγιο ή ένας συνδυασμός αυτών από το να μπουν στον κόπο να προσπαθήσουν να φτιάξουν ομελέτα.

Διότι στην ομελέτα θα χρειαστεί να σπάσουν αυγά, θα χρειαστεί να τα βάλουν με οργανωμένα συμφέροντα που χρόνια τώρα νέμονται όλο τον χώρο. Ενώ η αποδοχή των παροτρύνσεων των εκπροσώπων της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας τους επιτρέπει και να μην γίνουν δυσάρεστοι στις Βρυξέλλες και ταυτόχρονα να διατηρήσουν τα πράγματα ως έχουν στην Ελλάδα.

Έτσι είναι κύριε Στουρνάρα. Κερδίζετε χρόνο και τα εύσημα, αλλά αποτέλεσμα δεν έχετε. Και δεν πρόκειται να έχετε, όσο επιμένετε να θέλετε να κινείστε σε ήρεμα νερά.

Νομίζετε ότι είστε σε νηνεμία, αλλά στην πραγματικότητα έχετε πέσει σε βάλτο...

ΠΗΓΗ