EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ποιοι εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε διαθεσιμότητα

Σε πρώτη φάση 2000 εκπαιδευτικοί τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας από το υπουργείο Παιδείας  το οποίο σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης υιοθετούν το σενάριο να τεθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα από την 1ης Ιουλίου οι καθηγητές που προέρχονται κυρίως από την τεχνική εκπαίδευση. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προέκρινε το συγκεκριμένο σενάριο γιατί πιστεύει ότι οι θεσμικές αλλαγές προκρίνονται και προηγούνται της διαχείρισης προσωπικού.

• Από τις 4933 κενές οργανικές θέσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις ειδικότητες Γυμναστών, Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Θεατρικών Σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών , υποχρεωτική μετάταξη ισάριθμων υπεραρίθμων εκπαιδευτικών των ιδίων ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πλεονάζουν.

• «Διαθεσιμότητα» εκπαιδευτικών που προκύπτουν από τυχόν κατάργηση κλάδων και ειδικοτήτων εφόσον προκριθούν αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του νέου Τεχνικού Λυκείου.

• Υποχρεωτική μετάταξη στις 2.500 κενές οργανικές θέσεις Διοικητικών Υπαλλήλων κατηγορίας ΠΕ & ΤΕ της Κεντρικής & των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘ καθώς και των Δημοσίων ΙΕΚ όσων εκπαιδευτικών συνεχίζουν να πλεονάζουν, με ισόποση μείωση αποσπάσεων, εφόσον είναι κατηγορίας ΠΕ & ΤΕ και ειδικοτήτων αναγκαίων ή συναφών για τη βελτίωση του διοικητικού έργου.
Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας υποστηρίζουν ότι «αποτελεί κοινή παραδοχή ότι τα Επαγγελματικά & Τεχνικά Λύκεια & Σχολές δεν επιτελούν σήμερα το ρόλο τους αντιμετωπίζοντας σειρά στρεβλώσεων και πελατειακών σχέσεων, για αυτό το λόγο και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε Μεταρρυθμίσεις».

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι «σε κάθε περίπτωση, υπηρετούμε ένα σχεδιασμό που στοχεύει το Τεχνικό Λύκειο να προσφέρει ειδικότητες αποφοίτων που ανταποκρίνονται στις επιλογές των μαθητών και όχι στις ειδικότητες των εκπαιδευτικών και να στελεχώνεται από εκπαιδευτικούς των απαιτούμενων ειδικοτήτων, ώστε να επιτρέπεται η αξιολόγηση τους, οι αναπληρώσεις τους και ο προγραμματισμός για τα επόμενα σχολικά έτη».

Γιατί επιλέχθηκαν οι εκπαιδευτικοί της τεχνικής εκπαίδευσης

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Παιδείας, μετά από συγκριτική μελέτη ευρωπαϊκών συστημάτων τεχνικής εκπαίδευσης, μελέτη αναγκών της εγχώριας αγοράς εργασίας και ανάπτυξη περιγραμμάτων επαγγελμάτων εξήχθη το συμπέρασμα ότι τα επαγγέλματα υγείας όπως Βοηθοί Φαρμακείων, Βοηθοί Φυσιοθεραπευτών, Βοηθοί Ακτινολογικών Εργαστηρίων, Βοηθοί Οδοντοτεχνιτών, Βοηθοί Νοσηλευτών, Βοηθοί Ιατρικών & Βιολογικών Εργαστηρίων & Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων του Τομέα Υγείας Πρόνοιας καθώς και επαγγέλματα όπως Γραφικών Τεχνών, Σχεδίασης & Παραγωγής Ενδύματος, Αισθητικής Τέχνης, Κομμωτικής Τέχνης & Αργυροχρυσοχοΐας δεν υπάρχει σκοπιμότητα να παρέχονται από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Παράλληλα, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές του υπουργείου Παιδείας, το ίδιο αντικείμενο σπουδών και χωρίς την αναγκαιότητα να αποδίδεται σε τρία επίπεδα σπουδών (Δευτεροβάθμιας – Μετα/Δευτεροβάθμιας – Ανώτατης) προσφέρεται σε άλλες βαθμίδες της Δημόσιας Εκπαίδευσης (Δημόσια ΙΕΚ & ΤΕΙ) με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στον επαγγελματικό προσανατολισμό και στην αγορά εργασίας.

Για αυτό το λόγο με απόφαση του υπουργείου Παιδείας προχώρησε η κατάργηση 46 ειδικοτήτων από τις 110 ειδικότητες που υπήρχαν, συνολικά, έως σήμερα, και συνεπώς στη κατάργηση 2.500 οργανικών θέσεων της τεχνικής εκπαίδευσης εκ των οποίων οι 2000 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι υπόλοιποι σύμφωνα με τα κάτωθι θα μεταταχθούν.

Συνεπεία της θεσμικής αλλαγής στη τεχνική εκπαίδευση που προωθείται είναι οι εκπαιδευτικοί που τίθενται σε διαθεσιμότητα προέρχονται από την Επαγγελματική & Τεχνική Εκπαίδευση και συγκεκριμένα από την κατάργηση του τομέα Υγείας & Πρόνοιας και των Ειδικοτήτων Αισθητικής, Κομμωτικής και Γραφικών Τεχνών στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ.

Τι θα γίνει με τις 2.500 οργανικές θέσεις που καταργούνται

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας λαμβάνεται σειρά μέτρων υποστήριξης των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών και εξαιρέσεων ώστε εν κατακλείδι να τεθούν περίπου 2000 σε διαθεσιμότητα και περίπου 500 θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις, από το σύνολο των απασχολούμενων στους καταργούμενους κλάδους.

Συγκεκριμένα:

 έχουν εξαιρεθεί εκπαιδευτικοί των σχετικών κλάδων που έχουν οργανική θέση σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής.

 έχουν εξαιρεθεί εκπαιδευτικοί των σχετικών κλάδων που έχουν και δεύτερη ειδικότητα γιατί αυτή τους αποδίδει οργανική θέση εκ της δεύτερης ειδικότητας

 έχουν εξαιρεθεί εκπαιδευτικοί των σχετικών ειδικοτήτων που είναι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και άτομα με Αναπηρίες, οι οποίοι και θα υποχρεωθούν σε μετάταξη σε διοικητικές θέσεις στις εγγύτερες διοικητικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας της περιοχής που σήμερα υπηρετούν.

 προνοείται όλοι οι εκπαιδευτικοί που τίθενται σε διαθεσιμότητα, εάν δεν τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις και απολυθούν, να απασχολούνται κατά προτεραιότητα, όλων των υπολοίπων, ως ωρομίσθιοι σε μαθήματα των ειδικοτήτων τους.

 το 55% των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα υπάγεται σε κλάδους με ειδικότητες απαραίτητες και αναγκαίες των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και των σχετικών Μονάδων Υγείας. Γεγονός που προμηνύει την αξιοποίησή τους και την επαναπροσληψή τους στις Υπηρεσίες υγείας του σχετικού Υπουργείου τους προσεχείς μήνες.

 περισσότερο από το 35% των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα υπάγεται σε κλάδους με ειδικότητες που είτε ασκούσαν παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα είτε μπορούν να ασκήσουν.

πηγη

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ 1Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Στον «αέρα» τα σπίτια χιλιάδων φορολογουμένων

Τα πάνω κάτω αναμένεται να έρθουν από το φθινόπωρο για χιλιάδες φορολογούμενους που χρωστούν στεγαστικά δάνεια ή δεν έχουν πληρώσει τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.

Μετά τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας, από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν οι κατασχέσεις ακινήτων
ακόμη και μικρά χρέη στην εφορία, ενώ από την 1/01/2014 θα τεθούν εκ νέου σε ισχύ οι πλειστηριασμοί για ακίνητα πρώτης κατοικίας.

Μέχρι σήμερα οι εφορίες προχωρούν σε κατασχέσεις ακινήτων αλλά σπάνια ολοκληρώνεται η διαδικασία με τη διενέργεια πλειστηριασμών. Αυτό, σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, θα αλλάξει από 1/01/2014 με τραγικές φυσικά, συνέπειες για τους πολίτες. Δανειολήπτες στεγαστικών ακόμη και άνεργοι, που λόγω οικονομικής αδυναμίας, δεν έχουν αποπληρώσει τις δόσεις τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατάσχεση ακόμη και της μοναδικής κατοικίας τους.

Δεδομένου ότι τα φορολογικά έσοδα δεν μαζεύονται με τίποτα, κάτι που θέτει σε κίνδυνο το ελληνικό πρόγραμμα, η αναγκαστική είσπραξη φαντάζει ως ο μοναδικός τρόπος είσπραξης οφειλών πολλών φορολογουμένων.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών, προωθεί την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου πλειστηριασμών ακινήτων και την εξάλειψη των δυσκαμψιών που παρουσιάζει.

Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο πρόβλημα στους πλειστηριασμούς είναι πως σύμφωνα με το νόμο δεν μπορούν να πουληθούν σε τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής αξίας, παρά μόνο εάν προηγηθούν δύο άγονοι πλειστηριασμοί.

Ετσι οι λύσεις που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών είναι μεταξύ άλλων η επικαιροποίηση των αντικειμενικών η οποία εκτιμάται πως θα οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις τιμών αλλά και η αρχική τιμή των πλειστηριασμών να είναι χαμηλότερη από την αντικειμενική.

Ωστόσο, τα προβλήματα για τους φορολογούμενους δεν σταματούν εδώ αφού η τρόικα πιέζει ασφυκτικά την ελληνική πλευρά και για την αύξηση των εσόδων από τα νέο χαράτσι στα ακίνητα.

Συγκεκριμένα, από τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα αρχίσουν οι κατασχέσεις ακινήτων ακόμα και για μικρά χρέη προς την εφορία που προκύπτουν από τη μη καταβολή του ενιαίου φόρου, ενώ θα εκδοθεί εντολή να ελέγχονται από τις εφορίες αν καταβάλλονται οι δόσεις για την πληρωμή του ενιαίου φόρου ακινήτων.

Επίσης η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων διασταυρώσει το αρχείο της ΔΕΗ με τα στοιχεία που θα δηλωθούν στο έντυπο Ε9, ενώ δεν θα χορηγείται φορολογική ενημερότητα τόσο στα φυσικά πρόσωπα όσο και στις επιχειρήσεις στην περίπτωση που δεν πληρώνουν τον ενιαίο φόρο.

Παράλληλα θα επικαιροποιηθούν από τους φορολογούμενους όλα τα στοιχεία των ακινήτων που έχουν δηλώσει στο έντυπο Ε9 μέχρι το τέλος Αυγούστου καθώς και τα αγροτεμάχια που κατέχουν.

Όπως και να έχει, το φθινόπωρο που έρχεται αναμένεται να είναι «καυτό» αφού τα νέα μέτρα θα θέσουν σε κίνδυνο το μοναδικό αγαθό που έχει μείνει στην κατοχή των πολιτών, το σπίτι τους...

πηγη

Το καρτέλ των Τραπεζιτών τίναξε στον αέρα το ΤΧΣ και αγνόησε παντελώς την Τρόικα!

Διαστάσεις λαμβάνουν οι κόντρες που για το θέμα πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες  η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Αναστασία Σακελλαρίου απείλησε με παραίτηση στην περίπτωση που παραβλεφθεί ο ρόλος του Ταμείου.

Πιο αναλυτικά, σήμερα στις 7 το απόγευμα έληξε η προθεσμία υποβολής των προτάσεων για την εξαγορά του «καλού» κομματιού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Οι πιέσεις από… διάφορες κατευθύνσεις για την τελική έκβαση της υπόθεσης  οδήγησαν την επικεφαλής, στην ουσία, του Ταμείου, και σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στην παραίτηση.

Η κ. Σακελλαρίου φέρεται να απείλησε με παραίτηση στην περίπτωση που δεν ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν τελικά θα προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση.

www.capital.gr

ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΧΑΡΗ, ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 94 “ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ” ΠΟΥ (ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ) ΞΕΠΛΕΝΑΝ ΧΡΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ EFG;

Αγαπητέ κύριε Θεοχάρη. Ενημερωνόμαστε ότι ΑΚΟΜΑ δεν έχετε έλθει σε επαφή με τις αρμόδιες Βρετανικές αρχές για να ζητήσετε την λίστα με τα 94 πρόσωπα “πολιτικού ενδιαφέροντος” που πιθανόν να εμπλέκονται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μεσω της EFG
Βρετανίας.

Δυστυχώς το θέμα άπτεται στην δική σας αρμοδιότητα και θα έπρεπε να το γνωρίζετε. Μπορεί η EFG να αποδέχθηκε το πρόστιμο της FCA για να κλείσει άρον άρον την υπόθεση, όμως για την Ελλάδα παραμένει ορθάνοιχτο. Να σας υπενθυμίσουμε ότι και οι καταθέτες της λίστας Λαγκαρντ ήταν απόλυτα νόμιμοι στην Ελβετία, όμως όπως είδαμε στην Ελλάδα κατηγορούνται για πλήθος κακουργημάτων. Όπως πλέον και ο κύριος Παπακωνσταντίνου που την συγκάλυψε.

Δεν είναι δυνατόν το Πακιστάν να παίρνει μέσα σε 10 μέρες τα στοιχεία από τις Βρετανικές αρχές και να συλλαμβάνει τον ισλαμιστή πολιτικό που ξέπλενε χρήμα μέσω της EFG και εσείς οι “εταίροι” ακόμα να μην έχετε κάνει επικοινωνία.

Κοιτάξτε λοιπόν την τύχη του κυρίου Παπακωνσταντίνου και αν δεν πονάτε την Ελλάδα, τουλάχιστον “πονέστε” τον εαυτό σας. Πλέον το θέμα είναι γνωστό και αρχίζει να παίρνει τις διαστάσεις συγκάλυψης. Περιμένουμε κύριε Θεοχάρη.

 

ΟΝΕΙΔΟΣ - ΕΦΑΓΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ !!! - Βαριές καταγγελίες στη Βουλή

Στην ανάγκη αναζήτησης ευθυνών για το γεγονός ότι έμειναν αναξιοποίητα τα χρήματα του «Ταμείου Μολυβιάτη», φαίνεται να συγκλίνει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος η οποία τις επόμενες ημέρες θα παραδώσει την Έκθεση της στην Ολομέλεια της
Βουλής.

Οι διαπιστώσεις της Επιτροπής όπως αυτές θα περιληφθούν στην Έκθεση, θα αναφέρουν πολλές και σημαντικές καθυστερήσεις προκειμένου να δοθούν τα χρήματα στις πυρόπληκτες περιοχές για την ανασυγκρότηση τους, μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 αλλά και χρηματοδότηση, από διάφορους πόρους, περιοχών που δεν είχαν πληγεί από τις φωτιές.

Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση που έγινε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής από την ίδια την πρόεδρο της, βουλευτή της ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου, ότι από την έρευνα που προηγήθηκε προέκυψε πως χρήματα «δόθηκαν σε έργα και σε περιοχές, οι οποίες δεν είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές»!

Επισημάνθηκε ειδικότερα ότι χρήματα κατευθύνθηκαν «στα διάφορα αθλητικά κέντρα και δρόμους που φτιάχτηκαν και τα οποία ποτέ δεν είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές». Δήλωσε ακόμη ότι «πολλές φορές έγινε κακή τοποθέτηση αυτών των χρημάτων και σίγουρα ήταν αργή η αξιοποίηση τους».

Σήμερα, έξι χρόνια μετά, δεν υπάρχουν ώριμα έργα στις περιοχές που επλήγησαν για να απορροφήσουν τους πόρους, σύμφωνα με διαπιστώσεις της Επιτροπής και όπως δεν δίστασε να καταγγείλει η κ. Αυγερινοπούλου «έξι χρόνια μετά οι ανάγκες συνεχίζουν να υπάρχουν. Η ανασυγκρότηση δεν έχει προχωρήσει με τους ρυθμούς που θα έπρεπε και η σημερινή συγκυρία θέτει το κράτος προ των ευθυνών του» καθώς «η δικαιοσύνη και η αναλογικότητα δεν τηρήθηκαν ως τώρα στην κατανομή των κονδυλίων».

Δεκάδες είναι οι φορείς που εκλήθησαν τους προηγούμενους μήνες στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή προστασίας του Περιβάλλοντος για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Στην Επιτροπή αναγνώσθηκε σήμερα η εισήγηση των μελών της Επιτροπής για το ζήτημα των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 και το Ταμείο Μολυβιάτη.

Η εισήγηση είχε ανατεθεί από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή στη βουλευτή Ραχήλ Μακρή η οποία επισήμανε ότι «τα χρήματα ιδιωτών δωρητών, που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια, συγκεντρώθηκαν στο ελληνικό δημόσιο αλλά διαπιστώθηκαν ιδιαίτερες καθυστερήσεις στην απόδοσή τους στους δικαιούχους πολίτες και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης».

Στην εισήγηση αναφέρεται ακόμη ότι «το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ιδρύθηκε το 2007 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ωστόσο μεταγενέστερα τα χρήματα μεταφέρθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και μπλοκαρίστηκαν καθώς είχαν θεωρηθεί ως έσοδα του Κράτους και η Τρόικα αποφάσισε ότι δεν μπορούν να δοθούν» και τελικά «η εισαγωγή των χρημάτων αυτών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων καθιστά εξαιρετικά δυσχερή την άντληση πόρων». Θα επισημαίνεται ακόμη ότι «παρουσιάζονται ιδιαίτερες καθυστερήσεις στην απόδοση των χρημάτων σε δικαιούχους».

Κατά τη συζήτησης της έκθεσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευσταθία Γεωργοπούλου-Σαλτάρη ζήτησε να διερευνηθεί που χάθηκε το ποσό του 1.200.000 ευρώ που είχε δοθεί με επιταγή από τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. «Το ποσό αυτό ισοδυναμούσε με το ένα τρίτο της εκλογικής επιχορήγησης του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν αναφέρεται πουθενά και από κανέναν φορέα και είναι χρέος μας να το ψάξουμε», δήλωσε η βουλευτής.

Επισήμανε ακόμη ότι «όταν έκλεισε το Ταμείο Μολυβιάτη είχε 120 εκατομμύρια και ξαφνικά βρέθηκε να υπάρχει υπόλοιπο 92 εκατομμύρια» χωρίς να έχει δοθεί σαφής εξήγηση για το που πήγαν τα 27 εκατομμύρια ευρώ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι είναι μεγάλο σκάνδαλο η μεταφορά χρημάτων από το Ειδικό Ταμείο Εκτάκτων Αναγκών που έχει ιδρυθεί το 2007, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Θα πρέπει να δούμε εάν υπάρχουν ευθύνες και να δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις ιδίως σε εκείνους που καλοπροαίρετα κατέθεσαν τον οβολό τους», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Απόστολος Αλεξόπουλος.

«Πραγματικά υπήρξε η κατάργηση του ειδικού ταμείου και η είσοδος των χρημάτων στον ειδικό λογαριασμό. Ήταν μια πρόκληση. Ασκήσαμε όμως πιέσεις και τελικά δεν ενσωματώθηκαν τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη στα γενικά έσοδα του κράτους και διατηρήθηκε ο λογαριασμός», σχολίασε η κ. Αυγερινοπούλου προσθέτοντας ότι «έγινε όντως απόπειρα να δοθούν παρανόμως τα χρήματα αυτά».

«Σκοπιμότητες» πίσω από τη μη άντληση των πόρων, κατήγγειλε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου εκτιμώντας ότι τελικά τα χρήματα θα κατευθυνθούν στην ανάπλαση επιχειρηματικών σχεδίων και όχι για την αποζημίωση των πυρόπληκτων περιοχών.

 

Σε διαθεσιμότητα 2500 εργαζόμενοι του ΕΣΥ! Ανάστατοι οι εργαζόμενοι

Μπορεί τα νοσοκομεία και οι μονάδες υγείας να παρουσιάζουν σοβαρή έλλειψη προσωπικού, αυτό όμως όπως φαίνεται δεν εμποδίζει την τρόικα να ζητήσει συνολικά 2500 άτομα να μπούνε σε διαθεσιμότητα έως το 2014.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Έως το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να έχουν μπει σε διαθεσιμότητα 1250 εργαζόμενοι και το 2014 άλλοι  τόσοι με βάση τις απαιτήσεις της τρόικας που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση. Ενώ αρχικά διαβεβαίωνε ότι θα πρόκειται για εργαζόμενους σε κινητικότητα οι οποίοι σε λίγους μήνες θα επανέρχονταν στο σύστημα, πλέον όλα δείχνουν ότι πρόκειται για απομακρύνσεις. Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.  Όπως σημειώνει και η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών:
“Η κινητικότητα που εμφανίστηκε, στην προηγούμενη συνάντηση του Υπουργού με την ΠΟΕΔΗΝ ως μια απλή μετακίνηση, αποκαλύφθηκε σήμερα ότι είναι «καραμπινάτη»διαθεσιμότητα που περιλαμβάνει 1250 εργαζομένων φέτος και αντίστοιχο αριθμό το 2014.

Στην προσπάθεια του Υπουργού να καθησυχάσει την ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, αφού καταργηθούν οι οργανικές τους θέσεις στα Νοσοκομεία που υπηρετούν, θα «τοποθετηθούν» αποκλειστικά σε άλλα σε κενές οργανικές θέσεις άλλων Νοσοκομείων”.

Και το σημαντικό είναι ότι από τη διαθεσιμότητα δεν εξαιρείται κανένας κλάδος της Υγείας τη στιγμή που μέχρι πρότινος όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες διαβεβαίωναν ότι από τα νοσοκομεία δε θα πειραχθεί κανείς επειδή ακριβώς παρουσιάζουν έλλειψη προσωπικού.

Στο μεταξύ ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης παραβρέθηκε το Σάββατο στη συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) όπου και συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου. Ο κ. Γεωργιάδης παρέμεινε για αρκετή ώρα και συμμετείχε στις εργασίες της συνέλευσης ενώ συζητησε αναλυτικά με τους εκπροσώπους του κλάδου.

iatropedia.gr

Αποκάλυψη – βόμβα: Αντιμέτωπος με το κακούργημα της απιστίας ο Προβόπουλος για την εξαγορά της Proton από τον Λ.Λαυρεντιάδη!

Πόρισμα – φωτιά για τις ποινικές ευθύνες του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος,Γιώργου Προβόπουλου, σχετικά με την έγκριση εξαγοράς  τον Μάρτιο του 2010 – από τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, του 31,31% των μετοχών της Proton πουκατείχε η Τράπεζα Πειραιώς, βρίσκεται στα χέρια της 2ης ειδικής ανακρίτριας, η οποία διερευνά την υπόθεση των ύποπτων δανείων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα, η ανακρίτρια καλείται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του directnews.gr, να διερευνήσει εάν ο Γιώργος Προβόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων της ΤτΕ διέπραξαν το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και αν παραβίασαν την τραπεζική νομοθεσία.
Και τούτο γιατί, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, παρότι οι ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδας διαπίστωσαν ότι τα κεφάλαια για την εξαγορά της ProtonBank από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προέρχονταν από αλυσιδωτά δάνεια και αδιαφανείς πηγές, τα αρμόδια όργανα της ΤτΕ, ενέκριναν την εξαγορά της από τον προσωρινά κρατούμενο, σήμερα, επιχειρηματία.

Ειδικότερα, το πόρισμα συνέταξε στις 7 Μαΐου 2013 ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Καλούδης, μετά από σχετική έγγραφη παραγγελία που έδωσε στις 11 Απριλίου 2013 ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης,με αφορμή καταγγελίες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, αλλά και δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων.
Στις 16 Μαΐου 2013 η σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε και περιλαμβάνει έγγραφα και καταθέσεις μαρτύρων, διαβιβάστηκε με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» στην ανακρίτρια του 2ου ειδικού τμήματος, Ιωάννα Χατζάκη, προκειμένου να συσχετιστεί με την κύρια ανάκριση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για τα δάνεια της Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του φυγόδικου συνεταίρου του, Πέτρου Κυριακίδη.

Το πόρισμα “τηγανίζει” το διοικητή της ΤτΕ

Το «πόρισμα Καλούδη», σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τουdirectnews.gr, επισημαίνει τα εξής:

- Στις 29-12-2009 ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, με έγγραφό του προς την ΤτΕ, γνωστοποίησε ότι απέκτησε το 31,31% του μετοχικού κεφαλαίου της Proton Bank, το οποίο μέχρι τότε κατείχε η Τράπεζα Πειραιώς.

- Αντίστοιχη γνωστοποίηση για την πώληση υπέβαλε, την ίδια ημερομηνία, με επιστολή του και ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας.

Η γνωστοποίηση εκλαμβάνεται ως αίτημα, αφού ο νόμος 3601/2007 ορίζει σαφώς, ότι για την απόκτηση ποσοστού ίσου ή μεγαλύτερου από το 5% των τραπεζικών μετοχών απαιτείται προηγούμενη έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως η Τράπεζα Πειραιώς πούλησε στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη το 31,31% της Proton στις 31-12-2009, ενώ ο Γ. Προβόπουλος και τα άλλα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής της ΤτΕ, ενέκριναν την ενέργεια αυτή τρεις ολόκληρους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 31-3-2010.

Επίσης, μόλις δύο μέρες πριν (29-3-2010) η Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ συνέταξε το σχετικό Εισηγητικό Σημείωμα.

Ακόμα, από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε, όπως επισημαίνεται στο εισαγγελικό πόρισμα, προέκυψαν τα ακόλουθα:

α) Η αγορά της Proton Bank, κατά τη συνήθη πρακτική του Λ. Λαυρεντιάδη έγινε με δανεικά κεφάλαια.

β) Ο Λ. Λαυρεντιάδης δεν διέθετε επαρκή προσωπική ρευστότητα, ώστε να καλύψει μελλοντικές ανάγκες ρευστότητας της τράπεζας που αγόρασε.

γ) Το περιεχόμενο της επιστολής του εν λόγω επιχειρηματία προς την ΤτΕ με ημερομηνία 5-2-2010, ότι δεν κατείχε άμεσα ή έμμεσα συμμετοχές σε επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν μπορούσε να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού ήταν γνωστό, ότι μέσω της εταιρείας ΝΕΠ (συμφερόντων του ιδίου και του Πέτρου Κυριακίδη) επιδιδόταν σε πραγματοποίηση μιας σειράς συμμετοχών μικρού ποσοστού και ευρείας διασποράς στο χώρο των ΜΜΕ.

δ) Η δήλωση του Λ. Λαυρεντιάδη, ότι θα υπέβαλε αίτημα για την επενδυτική δραστηριοποίηση του fund «Lamda Partners» με έδρα την Μ. Βρετανία δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, αφού το εν λόγω fund λειτουργούσε από το 2008 χωρίς άδεια από την αρμόδια εποπτική αρχή FSA.

ε) Η μεταφορά των ποσών των δανείων που καταβλήθηκαν για την εξαγορά του μετοχικού κεφαλαίου της Proton Bank έγιναν μέσω λογαριασμών, από τους οποίους δεν υπήρχε λόγος να διέλθουν. Επομένως, εκτιμάται ότι η ενέργεια αυτή έγινε, προκειμένου να μη γίνεται εύκολα αντιληπτός ο τελικός τους προορισμός.

στ) Η μεταβίβαση της Proton από την Τράπεζα Πειραιώς προς τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη έγινε στην τιμή 3,6 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η χρηματιστηριακή της τιμή ήταν 1.96 ευρώ. Δόθηκε, δηλαδή, “premium” 32 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός το οποίο αν και καταγράφεται και στο από 29-3-2010 Εισηγητικό Σημείωμα, δεν αποτέλεσε τροχοπέδη για την έγκριση μεταβίβασης από την ΤτΕ.

Καταλήγοντας, ο εισαγγελέας αναφέρει, ότι το έγκλημα της απιστίας, όπως ορίζεται από το άρθρο 390 του Ποινικού Κώδικα, δύναται να τελεσθεί όχι μόνο με θετικές ενέργειες όπως οι προαναφερόμενες, αλλά και με παράληψη, καθότι η ΤτΕ κατά τη διάρκεια ελέγχου λειτουργίας του πιστωτικού ιδρύματος έχει τη δυνατότητα να ανακαλεί την άδεια λειτουργίας του.

Στην προκειμένη περίπτωση, παρότι στο από 29-3-2010 Εισηγητικό Σημείωμα αναφέρεται ως προϋπόθεση αξιολόγησης του Λ. Λαυρεντιάδη ως βασικού μετόχου της Proton, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 150 εκατ. ευρώ στους επόμενους έξι μήνες αυτή δεν έγινε ποτέ, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε κύρωση εκ μέρους της ΤτΕ!

Οι πρωτοφανείς στα παγκόσμια τραπεζικά χρονικά ενέργειες του Γ. Προβόπουλου και της παρέας του – όπως με σαφήνεια περιγράφει ο εισαγγελέας Γ. Καλούδης – οδήγησαν την Proton Bank τον Οκτώβριο του 2011, να τεθεί σε εκκαθάριση, να διαχωριστεί σε “καλή” και “κακή” και να χρειαστεί κεφαλαιακή ενίσχυση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Με άλλα λόγια, να πληρώσουν τα “σπασμένα” οι φορολογούμενοι πολίτες…

Θα συγκαλύψουν το σκάνδαλο;


Έγκυρες νομικές πηγές ανέφεραν στο directnews.gr, ότι επιχειρείται από πολιτικούς και τραπεζικούς κύκλους να “θαφτεί” η έρευνα του εισαγγελέα Γ. Καλούδη και να μη γίνει καμία ανακριτική ενέργεια σε βάρος του Γιώργου Προβόπουλου και των υπόλοιπων υπευθύνων της ΤτΕ, οι οποίοι κατονομάζονται στο πόρισμά του.
Να συμπεριληφθεί δηλαδή το εισαγγελικό πόρισμα στην κύρια δικογραφία για την «υπόθεση της Proton» που χειρίζεται η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, ως ένα απλό έγγραφο ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα!!!
Κάτι τέτοιο φυσικά, συμπλήρωναν με νόημα οι ίδιες πηγές, θα αποτελεί κατάχρηση εξουσίας για όποιον λειτουργό της Δικαιοσύνης το αποτολμήσει, αφού τα στοιχεία για την εμπλοκή της ΤτΕ είναι συντριπτικά και “φωτογραφίζουν” τους ενόχους…

http://directnews.gr/

Καταλήψεις όλων των δημοτικών κτιρίων από αύριο

 Σε καταλήψεις όλων των δημοτικών κτιρίων προχωρούν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Οι εργαζόμενοι ζητούν από τους δημάρχους να λάβουν αποφάσεις στα δημοτικά τους συμβούλια, ενώ πρόκειται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να βγει αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο που καταργεί φορείς, όπως η Δημοτική Αστυνομία.
Επίσης, ζητούν από τους υπόλοιπους εργαζόμενους τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου.

ΟΥΔΕΝ ΓΕΛΟΙΟΔΕΣΤΕΡΟΝ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚIΣΜΟΥ‏

"Δεν θα καταστραφεί η χώρα χωρίς σχολικούς φύλακες" είπε το παιδί του μπαμπά του, και στη συνέχεια...

Φόρεσε την κουκούλα του και τρέχει να παραδώσει στην κατοχική διοίκηση τον κατάλογο 4.200
συμπατριωτών του που πρόκειται να δολοφονηθούν.

Βρε ελεεινέ...

Η "χώρα" ΣΟΥ προφανώς και δε θα καταστραφεί χωρίς σχολικούς φύλακες πολιτικέ αγύρτη...
Τη χώρα ΜΑΣ όμως, την έχετε ήδη καταστρέψει όλοι εσείς η γερμανοτσογλαναρία που υποτίθετε ότι μοχθείτε για τη σωτηρία της....
Τη δόση ΣΑΣ για να πληρώσετε στο ακέραιο τα ομόλογα που κατακρατούν στα χέρια τους οι νταβατζήδες θα την πάρετε βρε ελεεινέ...
Οι οικογένειες αυτών που πρόκειται να θυσιάσεις στο βωμό της "πρέζας" που μοιράζουν οι ισχυροί, πως θα επιβιώσουν βρε πολιτικέ καιροσκόπε???
Αυτές οι οικογένειες δεν οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στη δυστυχία και την καταστροφή???

Μια είναι η αλήθεια βρε άθλιε πολιτικέ ...

Αυτή η χώρα θα καταστραφεί επειδή έχει Μητσοτάκηδες να διαχειρίζονται τις τύχες της, γι αυτό και ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επιβίωσή της, είναι να τιμωρήσει αυτούς τους Μητσοτάκηδες με την παραδειγματικότερη των ποινών.

 

Τα ''μπάνια του λαού'' ή οι πορείες του λαού;

Έτσι κι αλλοιώς φέτος οι περισσότεροι απ' τους έλληνες δεν θα κάνουν διακοπές.

Τα ''μπάνια του λαού'' πήγαν περίπατο.

Ευκαιρία για επανάσταση!!

Κι αν το παραπάνω σας φαίνεται χιουμοριστικό, σκεφτείτε πόσο στριμωγμένη θα βρεθεί η κυβέρνηση των δοσιλόγων, όταν στο ήδη τωρινό στρίμωγμά της δεν της δοθεί καθόλου χρόνος κι ευκαιρία για μία ανάσα, για ανασύνταξη.

Τα λάθη που κάνουν, οι σπασμωδικές αποφάσεις και αντιδράσεις μαρτυρούν ότι βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης και πολιτικού ίλιγγου.

Οι ''αποκρατικοποιήσεις'' δεν περπατούν ούτε ως ξεπούλημα.
Το succes story έγινε χλεύη στο στόμα του λαού.
Οι διατεταγμένες απολύσεις εξολοθρεύουν ολόκληρους κλάδους εργαζομένων. Καμία επιλογή, καμία αξιολόγηση, καμία εκλογίκευση.
Η εγκληματικότητα εξακολουθεί ανεξέλεγκτη.
Τα ΜΑΤ δείχνουν τον δρόμο που σκοπεύει ν' ακολουθήσει η κυβέρνηση προς την δημοκρατία(!) και προς την ολοκλήρωση του ''έργου'' της!
Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου πάνε κι έρχονται.
Νομοσχέδια φορολογικά και άλλα που αποσκοπούν ενσυνείδητα στην εξαθλίωση του λαού, εισάγονται με τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος στην Βουλή.

Οι Εφιάλτες που κυβερνούν ελπίζουν σε μία έστω και προσωρινή κοινωνική ηρεμία λόγω καλοκαιριού, για να προλάβουν να ανασυνταχθούν και να εξαπολύσουν την χυδαία προπαγάνδα τους, να αποκοιμίσουν συνειδήσεις και να συσκοτίσουν την εικόνα, μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου όπου θα αναγκαστούν να ανακοινώσουν και νέα μέτρα, ίσως και νέο μνημόνιο.

Ας μη τους αφήσουμε να πάρουν την παραμικρή ανάσα. Απεργίες παντού, πορείες και συλλαλητήρια θα τους αποσυντονήσουν ακόμα περισσότερο και θα τους αναγκάσουν να κάνουν το μοιραίο λάθος που θα οδηγήσει στην πτώση τους.

Πάση θυσία να μην φτάσουν στο φθινόπωρο.

Έτσι τα χαμένα ''μπάνια του λαού'' θα πιάσουν τόπο..

 

Υπάρχει ελπίδα - Υπάρχουν παντού οργισμένοι ΕΛΛΗΝΕΣ!

«Αφού είσαι δημοσιογράφος για πες μου, γιατί στον κόσμο παρουσιάζετε μια εικόνα άλλη απ’ την πραγματική; Υπάρχει ελπίδα; Θα σωθεί η πατρίδα; Εμένα αυτό με ενδιαφέρει»!

Του Μάρκου Μουζάκη

Ε, είναι κομμάτι περίεργο να βρίσκεσαι σε ένα μικρό όρμο, στο Βαθύ Γυθείου, να πηγαίνεις μετά το μπάνιο στο μικρό παραθαλάσσιο ταβερνάκι, την «Όστρια» για να παραγγείλεις μια μπύρα με μεζεδάκι και να δέχεσαι… επίθεση φιλίας αλλά κυρίως αγωνίας από ένα ταπεινό σερβιτόρο ο οποίος πάνω και πέρα απ’ όλα νιώθει περήφανος να δηλώνει «ΕΛΛΗΝΑΣ» και με κεφαλαία παρακαλώ!

Και να εκφράζει την αγωνία του για το αν τελικά θα σωθεί η δόλια πατρίδα, η δοκιμαζόμενη από μνημόνια, ανεργία, φτώχεια, κατοχή τροϊκανή, αλλά και από έλλειμμα πρωτοπόρων πνευματικών ανθρώπων, που θα σταθούν δίπλα στο λαό, λίγο το ‘χεις κι αυτό;

Μου διευκρινίζει κιόλας ο Στέφανος Τζανάκος, ότι «δε μιλώ από κάποια κομματική σκοπιά, σαν Έλληνας μιλώ κι οργίζομαι»…

Ήταν, μου λέει, ταξιτζής τα πέντε τελευταία χρόνια που ζούσε στην Αθήνα. «Μια μέρα, το 2009 μπήκε στο ταξί ένας ελληνοαμερικάνος και μου είπε χαρτί και καλαμάρι τα όσα θα ζούσαμε στο πολύ κοντινό μέλλον. Μου περιέγραψε μια κατάσταση ζοφερή, δεν ήθελα να το πιστέψω. Αλλά βλέπεις, είχε δίκιο».

Κι όταν άρχισε η κρίση να φαίνεται, αλλά «καμιά σχέση με όσα τελικά είδαμε», τη Λαμπρή του 2010, Μεγάλη Πέμπτη που κατέβαινα στη Μάνη, στο χωριό μου, άκουσα στο ράδιο του αυτοκινήτου το τραγούδι του Μίκη «Μη παρακαλώ σας μη τη λησμονάτε τη χώρα μου» κι έβαλα τα κλάματα! Η γυναίκα μου και τα παιδιά απόρησαν. Τους είπα, ως εδώ, επιστρέφω στο χωριό, τέλος η Αθήνα»!

Το ‘πε και το ‘κανε.
Και τώρα ζει στο χωριό, δουλεύει στο ταβερνάκι, καλλιεργεί και τα χωράφια. Και αγωνιά: «Θα σωθεί η πατρίδα; Τι να κάνουμε να σωθεί»;
Και λογίζεται ότι «τόσοι μας την έχουν στήσει, μας σκλάβωσαν. Θα τα αποτινάξουμε τα δεσμά»;
Και πάνω στην κουβέντα μου λέει: «Έχω γράψει κι ένα ποίημα, το μελοποίησα κιόλας, θέλεις να στο διαβάσω»;
Και μη μου πείτε, αγαπητοί φίλοι, ότι στίχοι σαν τους παρακάτω είναι απλοϊκοί, τετριμμένοι:


Μια χώρα που τους έδωσε
πολιτισμό και φώτα
μια χώρα που πολέμησε
του φασισμού την μπότα.
Τώρα την υποτάξανε,
την έχουν σκλαβωμένη,
ξεγέλασαν τους Έλληνες
κι είναι δυστυχισμένοι.
Κάντε κουράγιο Έλληνες,
κρατήστε την ελπίδα,
και να ‘στε πάντα σίγουροι
πως θα σωθεί η πατρίδα.
 
Λέω, μην πείτε, «σιγά τώρα, τι μας περιγράφεις».

Μην το πείτε.

Μένα μου φάνηκε, ότι αν τέτοιοι συνέλληνες υπάρχουν στα μικρά μέρη τούτου του ευλογημένου τόπου, ναι, τότε υπάρχει ελπίδα. Υπάρχουν σπίθες, που θα γενούν φωτιά, που θα βάλουν φωτιά στον κάμπο!
 
Όσο υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ! Γιομάτοι οργή, φλόγα, αγωνία, που νιώθουν «στα στήθια χαλασμό»!

 

ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΓΑΜΕ ΤΟΣΑ ΘΥΜΑΤΑ , ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΕΛΙΑ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ......

Δυστυχώς όμως δεν γίνεται να γελάσει κανείς, όταν γύρω απλώνεται η φρίκη με κάθε πιθανή μορφή....

Η γελοιότητα σε όλο το μεγαλείο της.

"...ieri per una mezz'ora il centro di Atene è stato bloccato al traffico. Improvvisamente un cordone di 300 metri è stato allestito a protezione di un membro della troika, il danese Thomsen, che è stato preso improvvisamente da una voglia di albicocche. Le vie adiacenti al ministero delle finanze della capitale quindi sono state chiuse per consentire a lui e ai suoi uomini di fare l’acquisto in un alimentare. Con cittadini indignati e turisti perplessi."

http://rossland.blogspot.it/2013/07/le-voglie-del-troiko.html

Με απλά ελληνικά?

Χτες το κέντρο της Αθήνας για μισή ώρα μπλοκαρίστηκε από τη κίνηση. Ξαφνικά ένα κορδόνι 300 μέτρα απλώθηκε για να προστατέψει ένα μέλος της τρόικα, το Δανό Τόμσεν, που του ήρθε ξαφνικά η όρεξη να φάει βερίκοκα. Οι δρόμοι κοντά στο Υπουργείο Οικονομικών κλείσανε λοιπόν για να επιτρέψουν σε εκείνον και τους άντρες του να ψωνίσουν ένα τρόφιμο. Με τους πολίτες αγανακτισμένους και τους τουρίστες σε αμηχανία.

Και συμπληρώνει το κείμενο ....

Non hanno vergogna né rispetto: infanti sbavosi privi di virile maturità riproduttiva. Voglio, pretendo, esigo, comando. Forse gli è mancata qualche educativa sberla da piccoli.

Δεν έχουν ντροπή ούτε σεβασμό. Βρέφη που τους τρέχουν τα σάλια, στερημένοι από ανδρική ωριμότητα. Θέλω, απαιτώ, διατάζω. Ίσως να τους έλειψε κάποιο χαστούκι εκπαιδευτικό όταν ήταν μικρά.

 

ΝΥΧΤΩΣΕ 3ος ΧΡΟΝΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ..... ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ 4ο !!!

Άνθρωποι κοιτάνε στα σκουπίδια για λίγα αποφάγια, άλλοι βγαίνουν στους δρόμους χτυπώντας πόρτες ζητώντας τα προς το ζειν. Χιλιάδες στέκονται ουρές σε ένα συσσίτιο, παιδιά λιποθυμάνε από την πείνα.

Δεκάδες χιλιάδες οικογένειες είναι άνεργες, φως, τηλέφωνο, βασικές ανάγκες έχουν επιστρέψει στην εποχή του μεσοπολέμου. Οι νέοι μπαίνουν σε ένα αεροπλάνο και αλά φεύγουν….ίσως να μη γυρίσουνε ποτέ.

Οι μεγαλύτεροι κάνουν ουρές για τα βασικά φάρμακα..τα λεφτά δεν φτάνουν και πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της τροφής και της ίασης. Συνταξιούχοι κλαίνε, άρρωστοι πονάνε, κλαίνε…παρηγοριά καμιά!

Κάπου αλλού κάποιος κοιτάει ως τελευταία του πράξη ένα κομμάτι σχοινί γράφοντας το τελευταίο του γράμμα. Προτιμά την ηρωική έξοδο από τον πόνο της παραμονής, την ίδια ώρα που κάποιος άλλος πεισμώνει και λέει «όχι, δεν θα τους περάσει».

Υπάρχουν Σπαρτιάτες ανάμεσά μας, υπάρχουνε και Σουλιώτισσες.

Λίγοι όμως είναι…χάνονται μέσα στην τρικυμία της ζωής, αυτής που τα τελευταία 40 χρόνια δομήθηκε έντεχνα από αυτούς που φωνάζανε «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».

Και σήμερα, αυτοί που βγαίνανε στους δρόμους για Ψωμί, στερήσανε και το αλεύρι.

Αυτοί που βγαίνανε στους δρόμους για Παιδεία, χτίζουνε κούτσουρα που δεν ξέρουν τι εστί Ελλάδα, Συνείδηση και Πατρίδα.

Αυτοί που τραγουδούσανε Ελευθερία, παραδόσανε και τα τελευταία κλειδιά στους Εχθρούς.

Και οι νέοι ακόμα πίνουνε καφέ στις πλατείες. Ακόμα, στέκονται όρθιοι με ένα ποτό στο χέρι μέχρι τα ξημερώματα. Ακόμα ονειρεύονται καρέκλες διευθυντή με ένα blackberry στο χέρι και ένα καλό ουίσκι στο ντουλάπι. Ακόμα γυαλίζει το μάτι τους για ένα τζιπ, ένα γρήγορο αυτοκίνητο και ένα ακριβό ρούχο.

Ακόμα μιλάνε για τη γκόμενα που κάθεται απέναντι και τις διακοπές στη Μύκονο. Συζητάνε για tattoo, καλοπέραση και μαγκιά.

Αχ μωρέ νιάτα…αχ μωρέ νιάτα!

Τόση δύναμη και τόση ανοησία! Σε ποτίσανε ρε, σε ποτίσανε με κόμματα, με star channel, life style και μούσια!

Αυτά που χτενίζεις ή ξυρίζεις για να αρέσεις, αυτά σε ταΐσανε μωρέ παλικάρι! Εσύ που αντέχεις 2 ώρες γυμναστήριο κάθε μέρα, μια βδομάδα ξενύχτι στα κλαμπάκια και πλακώνεσαι για ένα ..φανάρι, εσύ κοτάς να μιλήσεις. Της φακής παλικάρι είσαι μωρέ, σε κάνανε λαπά που φοβάσαι να μιλήσεις, να καταλάβεις τι γίνεται. Για ένα iphone και ένα φραπέ πούλησες τον αντρισμό σου! Σορτσάκια σου βάλανε αντί για παντελόνια και νομίζεις ότι παίρνεις και αέρα μωρέ! Χριστό και Μάνα και Πατρίδα και Περηφάνεια αντρική τι τα ‘κανες μωρέ… χαϊμαλιά, playstation, συνταγές μαγειρικής και φωσφοριζέ προφυλακτικά;

Έτσι μωρέ θα χαίρεσαι τους γιους και τις κόρες που θα κάνεις που σε μάθανε σύμφωνο συμβίωσης και να ‘ναι φυσιολογικό να κουνιέσαι και να κουνιούνται και οι άλλοι; Που ναι η λεβεντιά σου ρε παλικάρι της φακής, σε πιο νησί και σε ποια καφετέρια την πούλησες όταν πεθαίνει ο γείτονάς σου ή όταν σε κοροϊδεύουνε και σε ποδοπατάνε καθημερινά, όταν σου ξεφτιλίζουνε την γυναίκα και την μάνα και όταν σε κάνουνε σκλάβο στα όνειρά και στα σχέδιά τους;

Κι εσένα που γένναγες Σπαρτιάτες, και σε λέγανε Μπουμπουλίνα και έπεφτες με ένα μωρό στο γκρεμό για την τιμή, και κουβάλαγες όπλα μέσα στα χιόνια, που πήγανε τα φουστάνια σου τα τιμημένα; Που πήγαν ρε τα στήθια σου που ταΐζανε άντρες και σπρώχνανε τους εχθρούς στη θάλασσα; Που πήγανε ρε κοπελιά τα μάτια που πετάγανε φωτιές και η φωνή που έτρεμε η γη; Τα ‘χασες μωρέ … τα ‘χασες στους σοφάδες και στα spa; Τούβλο σε κάνανε και σε ασπρίζουνε με μπογιές. Αντί να σε σέβονται, γελάνε με τα μπούτια σου και τα στήθη σου κι εσύ μοστράρεις ρε κακομοίρα και ονειρεύεσαι να γίνεις τραγουδίστρια και χορεύτρια. Αντί να σηκώνεις το χέρι σου για να τραβάς χαστούκια, του μεγαλώνεις νύχια και τα βάφεις και το χεις μόνο για να ξεφυλλίζεις κανά περιοδικό μόδας! Αντί να γεννάς, σκοτώνεις και αντί να μεγαλώνεις, θάβεις!

Γ*** την Ελλάδα και το Ρωμαίικο που είσαστε ρε νιάτα! Γ*** τα χέρια σας και τα στήθια σας! Πως θα σηκωθείτε ρε από την ξάπλα που όλο κάποιον άλλον περιμένετε να σηκωθεί για σας; Γ*** το μέλλον σας που νομίζετε ότι η ζωή είναι τηλεόραση και αυτό που βλέπετε είναι σειρά του Antenna και ειδήσεις από το MEGA για μια άλλη χώρα!

Που σαι ρε Έλληνα κρυμμένος πίσω από τον υπολογιστή;

Όχι μωρέ, δεν θα ‘ρθει με mail η ζωή σου ούτε θα την διαβάσεις σε κανά blog!

Ο γείτονάς σου είναι ρε αντίχριστε, ο αδελφός σου ρε! Η Μάνα σου είναι που πεθαίνει και ο πατέρας σου που δούλευε μια ζωή για να σε κάνει άνθρωπο!

Όχι ρε, δεν σε βρίζω!

Εμένα βρίζω που έφτασα 40 και λες και λες και είμαι με αλτχάιμερ και δεν ξέρω τι άλλο να πω στα παιδιά μου. Που βλέπω τον πατέρα μου να χάνεται και την μάνα μου να υποφέρει. Εμένα βλέπω στο πρόσωπό σου και μου φωνάζω στον καθρέφτη!

Είμαι εσύ ρε άχρηστε…σήκω επιτέλους, πέσε στα γόνατα να μας λυπηθεί ο Θεός που τον έκανες κοινωνικό πάρτυ σε γάμους και βαφτίσια και τον βρίζεις καθημερινά. Σήκω ρε κηφήνα, να κάνεις κανά σταυρό που θυμάσαι το Θεό μόνο όταν αρρωσταίνεις, όταν πονάς και όταν είναι να πεθάνεις!

Τώρα πεθαίνεις ρε βλάκα…δεν το καταλαβαίνεις ακόμα; ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!!

Και μαζί σου πεθαίνει και η Ελλάδα ρε…πεθαίνει σαν κακό σκυλί που από τις αμαρτίες της δεν της βγαίνει η ψυχή γαμώτο γιατί ούτε ο Διάολος δεν την θέλει έτσι που γινε!

Σήκω ρε τεμπέλη σου από την κωλοκαρέκλα και χτύπα το σπίτι του διπλανού σου μήπως έχει ανάγκη. Μίλα ρε ηλίθιε στον γείτονά σου, ο αδελφός σου είναι!

Δεν γίνεται ρε Ελλάδα χωρίς αγάπη ρε! Μάθε ρε να αγαπάς για να σε αγαπήσουνε! Είσαι Έλληνας ρε και όχι αναίσθητος Γερμαναράς. Δεν είσαι κτήνος ρε, κτήνος και τεμπέλη σε κάνανε!

Σπίτι – Σπίτι, γειτονιά – γειτονιά, ενορία – ενορία θα ξαναχτίσουμε Ελλάδα ρε!

Ακόμα γράφεις ρε;

Σήκω ρε τεμπέλη, σήκω να προσευχηθείς, σήκω να αγαπήσεις ….

Σήκω γιατί ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΡΕΕΕΕ!!

ΑΕΤΟΣ

πηγη

ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ - ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ - 2.500 ΝΕΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ 2,2 ΔΙΣ

Δεν πρόκειται για εθνική κυβέρνηση αλλά για πολιτική συμμορία ορκισμένων δολοφόνων του λαού μας - Τελευταίο τους θύμα 2.500 εργαζόμενοι στη φύλαξη των σχολειών - Πετούνται στο δρόμο... Μια νέ αομαδική δολοφονία βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη...

Τα προσκυνημένα ανδρείκελα έδωσαν τα πάντα. Με υποθήκη τις ζωές 2.500 οικογενειών παίρνουν καινούρια δανεικά 2,2 δις για να αποπληρώσουν ομόλογα βαμμένα με αίμα που βρίσκονται στα χέρια των δανειστών. Κι αυτό το αίσχος το λένε ανάπτυξη... Το Γολγοθά 2.500 οικογενειών το αποκαλούν εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης... Κάθε καινούρια μέρα που...

Ξημερώνει, είναι μια νέα ακόμη πιο οδυνηρή Μεγάλη Παρασκευή γι αυτό το λαό που πληρώνει ακριβά το τίμημα της ανοχής και της υπομονής του.
Είναι τα νέα μέτρα που "δεν θα έπαιρναν"...
Είναι η "επικαιροποιημένη πολιτική συμφωνία" της εταιρείας δολοφόνων που μας κυβερνά...
Είναι το συμβόλαιο θανάτου που προσυπέγραψαν με τις συμμορίες της Γκεστάπο, με τίμημα την παραμονή τους στην κυβέρνηση και τη νομή μιας εξουσίας βουτηγμένης στο αίμα και στο θάνατο...

Ως πότε θα τους ανεχόμαστε να εμπορεύονται ψευδαίσθηση "σωτηρίας" δολοφονώντας μαζικά συνανθρώπους μας??? Ως πότε???
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Η κυβέρνηση έδωσε γη και ύδωρ προκειμένου να επιτύχει μία συμφωνία με την τρόικα για την αποδέσμευση της δόσης των 8,1 δις ευρώ, αλλά το Eurogroup θα δώσει το «πράσινο φως» μόνο για την καταβολή ενός ποσού της τάξεως των 2,2 δις ευρώ. Κι αυτό είναι για να πληρωθούν ομόλογα που λήγουν προς τους δανειστές μας.

Το υπόλοιπο ποσό θα εκταμιευθεί σταδιακά, αφού πρώτα η κυβέρνηση θέσει σε διαθεσιμότητα -που μεταφράζεται σε απολύσεις- 12.500 Δημοσίους Υπαλλήλους και δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη διαθεσιμότητα άλλων τόσων μέχρι το τέλος του χρόνου. Και όχι μόνο αυτό. Η τρόικα έχει ζητήσει μία σειρά οικονομικών μέτρων προκειμένου να μειωθεί η «μαύρη τρύπα» των εσόδων.
Με λίγα λόγια η κυβέρνηση βρέθηκε με τα… παντελόνια κάτω (δανειζόμαστε τον τίτλο γνωστού σίριαλ) και τελικώς δεν θα πετύχει παρά μόνο να λάβει την πολιτική δέσμευση από το Eurogroup για την απόδοση της δόσης των 8,1 δις ευρώ.
Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει η διαθεσιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων άμεσα και να έχει ολοκληρωθεί για 12.500 έως το Σεπτέμβριο. Θα εφαρμοσθεί ένα χρόνο νωρίτερα, από φέτος κιόλας, ο φόρος πολυτελείας, ασχέτως αν μειωθεί ή όχι ο ΦΠΑ, προκειμένου να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό του 2013.

Από το 2014 καταργούνται οι εξαιρέσεις ασφάλισης στον ΟΑΕΕ. Εκατοντάδες χιλιάδες αυταπασχολούμενοι σε χωριά ή επιστήμονες με δικό τους «ειδικό Ταμείο» θα μπουν σωρηδόν στο πρώην ΤΕΒΕ, για να καλύψουν αυτοί τη «χασούρα» του ποσού των 600 εκατομμυρίων ευρώ από την εισφορά 0,2% στις επιχειρήσεις που, όπως όλα δείχνουν, δεν θα επιβληθεί τελικά ποτέ παρότι έχει ψηφιστεί και είναι νόμος το κράτους.
Θα περικοπούν κατά 100 εκατ. ευρώ επιπλέον τα εξοπλιστικά αμυντικά προγράμματα του Εθνικής Αμύνης, ενώ κόβονται παροχές του ΕΟΠΥΥ και μπαίνει αυτόματο «φρένο» στις υπερβάσης πληρωμών σε συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές.
Την ίδια στιγμή, μία σειρά φόρων, όπως αυτός που θα αντικαταστήσει το χαράτσι της ΔΕΗ, έρχονται να πέσουν στα… κεφάλια των πολιτών.

Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη να κόβει από τους ευαίσθητους τομείς της υγείας και της άμυνας, ενώ συνεχίζει την πολιτική της εξόντωσης της κοινωνίας. Κι όλα αυτά ο κ. Στουρνάρας και ο κ. Σαμαράς τα θεωρούν επίτευγμα.


Τα όρια της υποτέλειας

Δημήτρης Μηλάκας

Διαλύουν, ξεπουλούν, απολύουν ακαριαία! Είναι η κυβέρνηση των δύο, η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου, η κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση που σχηματίστηκε από τα κόμματα που
εξασφάλισαν τις ψήφους τους στις εκλογές εξαπατώντας χοντρά τον κόσμο υποσχόμενα επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου», και «κανένα άλλο μέτρο».

Είναι αυτοί που κυβερνούν ξεχνώντας πως είναι υπόλογοι, όχι απέναντι στο Σόιμπλε και την τακογλυφική παρέα των δανειστών, αλλά απέναντι στον λαό.

Το όποιο επικοινωνιακό παιχνιδάκι στηθεί για τη δόση που εξασφάλισαν τα τζιμάνια της νεοφιλελεύεθερης Νέας Ελλάδας της ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είναι φανερό ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει πια καμία εντύπωση. Είναι πολλοί αυτοί που συνειδητοποιούν πόσο κοστίζει η νέα δόση του νέου δανείου που θα δωθεί πιθανότατα σε δόσεις για να ξεπληρωθούν άλλες δόσεις κάποιων παλιότερων δανικών.

Το κόστος των δόσεων λοιπόν, είναι απτό και στάζει αίμα:
· Διαθεσιμότητα 25.000 εργαζομένων
· Απολύσεις 12.000 εργαζομένων
· Πλειστηριασμοί και κατασχέσεις πρώτων κατοικιών
· Ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων, λιμανιών, αεροδρομίων, φιλέτων του δημοσίου
· Υποθήκευση μελλοντικών εσόδων

Κι όλα αυτά στο όνομα της προόδου, της ανάπτυξης και της μεταρρύθμισης.
Αν σε όλα τα …μεταρρυθμιστικά προστεθούν οι φοροεπιδρομές, τα χαράτσια, οι έκτακτες (αλλά μονιμοποιημένες) εισφορές, εμφανίζεται το έργο και επίτευγμα των στενών συνεργατών Σαμαρά και Βενιζέλου: μια εξαθλιωμένη κοινωνία σε μια λεηλατημένη χώρα.

Αυτή η κοινωνική εξαθλίωση πολλαπλασιάζεται από την απογειωμένη ανεργία (ευρωπαϊκό ρεκόρ) από την ανεργία των νέων (ρεκόρ παγκόσμιου επιπέδου) από την επιμονή των τιμών να παραμένουν από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, από τη διάλυση του Συστήματος Υγείας (όποιος δεν έχει καβατζωμένα χρήματα , απλώς πεθαίνει), από τη διάλυση της παιδείας (μετά τα πανεπιστήμια διαλύονται συστηματικά και τα σχολεία μέσης εκπαίδευσης, ακόμη και τα νηπιαγωγεία.

Αυτή είναι η πετυχημένη ελληνική ιστορία για την οποία μιλάει ο πρωθυπουργός Σαμαράς. Και έχει δίκιο, μόνο που περιγράφει την απόλυτη επιτυχία των τοκογλύφων δανειστών οι οποίοι ανακυκλώνουν τα δανεικά τους, βλέποντας τα πανοτόκια τους να πολλαπλασιάζονται σε τέτοια ύψη ανάλογα με το βάθος του Καιάδα ο οποίος έχει ανοίξει και περιμένει ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

ΥΓ: Ξεχνούν ίσως οι δανειστές και σίγουρα δεν λαμβάνουν υπόψη οι υπερόπτες εγχώριοι υποτελείς τους, ότι οι κυβερνήσεις μιας χώρας είναι απαραίτητο να εξασφαλίζουν ένα ελάχιστο συναίνεσης. Ή με πιο απλά λόγια, έχει και η υποτέλεια τα όριά της…

πηγη

LIDL – απίστευτη πρόκληση - ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ΦΠΑ στην παραμεθόριο είναι μειωμένος για ευνόητους λόγους. Κυρίως όμως είναι μία “παροχή” του άθλιου κρατιδίου στους ακρίτες ώστε να υπάρχει μία ανταγωνιστικότητα στις
τιμές.

Όλοι επίσης γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνει ΦΠΑ. Αυτό βεβαίως ισχύει για τους τυροπιτάδες, τους μεροκαματιάρηδες, το πόπολο. Όχι για τα γερμανά με την αστείρευτη χρηματοδότηση που μεταχειρίζονται κάθε πιθανή μορφή φοροαποφυγής, όπως τα “μαγαζάκια Lidl” που ιδρύονται ως ΟΕ. Έτσι, για να κοροϊδέψουμε στα μούτρα τους ιθαγενείς. Δείτε λοιπόν τι κάνει η Lidl με τον ΦΠΑ:

Απόδειξη πώλησης από την Καλλιθέα (κέντρο, με κανονικό ΦΠΑ)



Δείτε τώρα απόδειξη πώλησης από την ΣΑΜΟ, όπου έχει μειωμένο ΦΠΑ.



Όπως παρατηρείτε, ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ! Δηλαδή ο μειωμένος ΦΠΑ για τους ακρίτες, γίνεται κέρδος στις τσέπες των Γερμανών που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια το κρατίδιο, τους ακρίτες, τους ιθαγενείς καταναλωτές.

Και επειδή το κράτος έχει αποδείξει την “δυναμική” του, στις περιπτώσεις της Siemens, των υποβρυχίων, της Hoechtief που πήρε τον ΦΠΑ και έφυγε κλπ κλπ, βρέθηκε ένας Έλληνας πολίτης που είχε τα κότσια, μάζεψε τα στοιχεία και έκανε την καταγγελία.



Και τι έγινε; Σύμφωνα με την Α1 και αυτά που είπε ο Καρατζαφέρης στην εκπομπή του, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! Στις καλένδες η “έρευνα”. Αν όμως ήταν κανένας δύστυχος Έλληνας τυροπιτάς από την Ύδρα, θα τον είχαν ξεσκίσει. Θα τον είχαν λιώσει. Αρχές, “μνημονιακοί”, ΜΜ”Ε”, παρουσιάζοντας τον περίπου ως την αιτία που …πτωχεύσαμε!

Η αλήθεια βέβαια είναι πως το μέγιστο μερίδιο ευθύνης όντως είναι δικό μας. Είτε ως ψηφοφόροι είτε ως καταναλωτές. Είναι καιρός να κατανοήσουμε τι δύναμη έχει τόσο το Ευρώ μας, όσο και η ψήφος μας. Αλλιώς θα είμαστε η ντροπή για την γενιά και τα παιδιά μας.


Οι αντοχές της κυβέρνησης δοκιμάζονται στη Βουλή

«Κρας τεστ» το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Η ενεργοποίηση της κινητικότητας στο Δημόσιο πυροδοτεί μαζικές αντιδράσεις, φέρνει τα δύο κυβερνητικά κόμματα αντιμέτωπα με τον μηχανισμό τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενεργοποιεί
φυγόκεντρες τάσεις στους βουλευτές.

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή και με ταχείες διαδικασίες να αποτελέσει νόμο του κράτους την προσεχή εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, σε αντίθεση με την πρακτική των μεσοπροθέσμων ή άλλων κρίσιμων νομοθετημάτων, το σχέδιο νόμου θα έλθει με σειρά διαφορετικών άρθρων και όχι ως «άρθρο μόνο», εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει στη διαφοροποίηση βουλευτών έναντι της κεντρικής γραμμής.

Στις διατάξεις του περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις των υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τα κριτήρια και τον χρόνο (8 μήνες) διαθεσιμότητας και η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, που προκαλούν και τις μεγαλύτερες εντάσεις, και άλλες υπό προϋποθέσεις «επίφοβες» ρυθμίσεις, όπως ο Φορολογικός Κώδικας, ο φόρος πολυτελείας, οι ρυθμίσεις για τον ΕΟΠΥΥ (claw back) και η διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης του ΟΑΕΕ με την κατάργηση εξαιρέσεων που αφορούν σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων.

Επίσης, θα υπάρχει και ρύθμιση για την εξόφληση χρεών του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Ηδη χθες Δευτέρα, ο βουλευτής Τρικάλων Μιχ. Ταμήλος αρνήθηκε να υποστηρίξει την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, ενώ υψηλών τόνων κριτική για τις περικοπές στους ΟΤΑ και για τον ΕΟΠΥΥ ασκεί και ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικ. Κακλαμάνης.

Οι δυσκολίες διαχείρισης για τον κ. Σαμαρά δεν περιορίζονται στο Κοινοβούλιο, αλλά επεκτείνονται στο κόμμα, καίτοι είναι σαφές ότι ουδείς τον αμφισβητεί.

Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο του κ. Γ. Παπαθανασίου, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα πίσω από τις επιθέσεις κατά του Κ. Καραμανλή «να κρύβεται μόνο το ΠΑΣΟΚ και να μην υπάρχουν και ορισμένα "αρρωστημένα" μυαλά εντός Ν.Δ., που όταν βρίσκουν τα δύσκολα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να κάνουν αντιπολίτευση στην ίδια την παράταξή τους».

ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ; ''ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΒΑΣΟΥΛΑ'' Η ΠΑΙΔΙΚΗ Π@ΡΝΟΓΡΑΦΙΑ....!!!

ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ Π@ΔΟΦΙΛΟΥΣ!!

Τη χαλάρωση των ποινών για αδικήματα που σχετίζονται με την παιδική π@ρνογραφία περιλαμβάνει τροποποίηση των σχετικών άρθρων του Ποινικού Κώδικα που αναμένεται να περάσει από τη Βουλή
το προσεχές διάστημα. Ο αριθμός των αδικημάτων αυτού του τύπου έχει τα τελευταία χρόνια αυξηθεί σημαντικά αφού το διαδίκτυο ευνοεί την διακίνηση παρόμοιου υλικού, ενώ οι υπολογιστές διευκολύνουν την αποθήκευση και φύλαξή του. Οι ιθύνοντες της ελληνικής πολιτείας επιλέγουν αυτήν ακριβώς την εποχή που οι διωκτικές αρχές ανά τον κόσμο εντείνουν την προσπάθειά τους να ανταπεξέλθουν στον όγκο των κρουσμάτων, για να βάλουν εμπόδια στις ελληνικές υπηρεσίες εντοπισμού και σύλληψης όσων καταστρέφουν την παιδική αθωότητα. Αξίζει χαρακτηριστικά να σημειωθεί ότι με τις αλλαγές που προωθούνται, οι ποινές που προβλέπονται για τους π@δόφιλους θα είναι μικρότερες από εκείνες που επιφυλάσσει ο νόμος για τους συκοφάντες!...

Νομικοί κύκλοι παρατηρούν πως σε αρκετές από τις περιπτώσεις που ρυθμίζει το νέο άρθρο περί π@ρνογραφίας Ανηλίκων (265 Π.Κ.) εμφανίζει περισσότερες ομοιότητες με το παλαιότερο σχετικό άρθρο του 2002, παρά με το άρθρο 348Α με το οποίο η σχετική νομοθεσία εκσυγχρονίστηκε μερικώς το 2007- 2008.

Τι περιλαμβάνουν οι αλλαγές
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, μεταξύ των αλλαγών που σχεδιάζονται περιλαμβάνεται η μείωση της ποινής για κατοχή ή προμήθεια υλικού παιδικής π@ρνογραφίας, είτε προέρχεται από «την τεχνολογία της πληροφορίας και των επικοινωνιών» είτε όχι, σε ένα έτος και διαζευκτικά η επιβολή χρηματικής ποινής.

Η αντίστοιχη ποινή που ορίζει ο ισχύων Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 348Α, όπως τροποποιήθηκε το 2007- 2008, προβλέπει φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή 50.000 έως 300.000 ευρώ. Ενώ δηλαδή στο ισχύον σήμερα πλαίσιο ο διακινητής, ο αγοραστής και ο κάτοχος προϊόντος παιδικής π@ρνογραφίας μέσω του διαδικτύου έχουν την ίδια αντιμετώπιση, μετά τη σχεδιαζόμενη ρύθμιση, ο προμηθευόμενος και κάτοχος τέτοιου υλικού αντιμετωπίζεται ευμενέστερα.
Η υποχώρηση της ποινής στο ένα έτος ισοδυναμεί πρακτικά με τη μη φυλάκιση του δράστη, αφού, όπως είναι γνωστό στους νομικούς και όχι μόνο κύκλους, στις συντριπτικά περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις η ποινή εξαγοράζεται.

Το «καθ΄έξιν» που εξαφανίστηκε
Εξάλλου, οι διωκτικές αρχές έχουν, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο σημερινός κώδικας, τη δυνατότητα να παραπέμπουν όσους συλλαμβάνονται για τα συγκεκριμένα αδικήματα με την κατηγορία της καθ΄εξιν συμπεριφοράς, αφού σπάνια το υλικό που βρίσκεται στις έρευνες περιορίζεται σε μία μόνο φωτογραφία ή ένα μόνο video παιδικής π@ρνογραφίας. Ο λόγος είναι ότι οι παραβατικές πράξεις που τελούνται καθ΄εξιν τιμωρούνται αυστηρότερα.

Πράγματι, το σημερινό άρθρο του κώδικα ορίζει για τους καθ΄εξιν παραβάτες την κάθειρξη μέχρι 10 ετών σε συνδυασμό με χρηματική ποινή. Η ειδικότερη διάταξη για την καθ΄ εξιν τέλεση του αδικήματος λείπει από τη σχεδιαζόμενη τροποποίηση επιτρέποντας την ευμενέστερη μεταχείριση του κατηγορουμένου ασχέτως του αν αυτός παρέβη το νόμο μία ή χίλιες φορές.

Μια ακόμη εξόφθαλμα στρεβλή αλλαγή, αφορά στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο ανήλικος παρασύρθηκε ή εξωθήθηκε στην τέλεση πράξης σεξουαλικού χαρακτήρα που αποτελεί αντικείμενο π@ρνογραφικού υλικού και λόγω αυτού υπέστη βαριά σωματική βλάβη ή έχασε τη ζωή του. Ενώ στον ισχύοντα νόμο η ποινή που προβλεπόταν για τον δράστη ήταν ισόβια κάθειρξη, στη σχεδιαζόμενη ρύθμιση ορίζεται ότι διαζευκτικά της ισόβιας κάθειρξης μπορεί να επιβληθεί και πρόσκαιρη διάρκειας 15 έως 20 ετών σε συνδυασμό με χρηματική ποινή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλλαγές αυτές βρίσκονται σε αντίθεση με το πνεύμα των γνωμοδοτήσεων που έχουν κατά το παρελθόν υποβάλει οι Εισαγγελείς κ. Σανιδάς και κ. Τέντες περί της άρσης απορρήτου σε σχετικές περιπτώσεις διαδικτυακών συμπεριφορών, ενώ ακυρώνουν μεγάλο μέρος της προσπάθειας που καταβάλουν οι διωκτικές αρχές στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων διακίνησης παιδικού π@ρνογραφικού υλικού.

Πηγή:euro2day.gr

Eurogroup: Βάλτε 4.200 σε διαθεσιμότητα και ελάτε να πάρετε 4 δισ. ευρώ

Το Eurogroup της Δευτέρας μπορεί να άναψε το «πράσινο φως» για την τμηματική μεν, εμπροσθοβαρή δε, εκταμίευση της δόσης των 6,8 δισ. ευρώ, ωστόσο για να έρθουν τα λεφτά στην Ελλάδα έθεσε σκληρούς όρους με στενά χρονοδιαγράμματα

Συγκεκριμένα, το Κονκλάβιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης έθεσε ως όρο για να μπουν στα ελληνικά κρατικά ταμεία τα πρώτα 4 δισ. ευρώ να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο (το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη) με όλα τα προαπαιτούμενα (που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων,ρυθμίσεις για τη φορολογική διοίκηση, την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, τις ιδιωτικοποιήσεις, μέτρα για την υγεία και ρυθμίσεις για το χρηματοπιστωτικό σύστημα) μέχρι τις 19 Ιουλίου και να έχει υλοποιηθεί η πρώτη φάση της διαθεσιμότητας που αφορά σε 4.200 δημοσίους υπαλλήλους έως το τέλος του ίδιου μήνα. Τη διευκρίνιση για τη διαθεσιμότητα των 4.200 δημοσίων υπαλλήλων έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup ο Γερμανός υπουργός Οικονομκών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης το απόγευμα της Δευτέρας στις Βρυξέλλες κατέστησε σαφές ότι για να εκταμιευθούν τα 4 δισ. η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να έχει υλοποιήσει τις μεταρρυθίσεις μέχρι τις 19 Ιουλίου. «Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις προαπαιτούμενες μεταρρυθμίσεις έως τις 19 Ιουλίου», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Μετά την υλοποίησή τους θα απελευθερωθούν 2,5 δισ. ευρώ (από τον EFSF) και εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι, τότε τον Οκτώβριο θα απελευθερωθεί το ποσό των 500 εκατ. ευρώ (επίσης από τον EFSF)».

Η τελευταία φράση του κ. Ντάισελμπλουμ φανερώνει ότι για να λάβει η Ελλάδα τα υπόλοιπα 500 εκατ. ευρώ από τον EFSF τον Οκτώβριο, όπως είναι προγραμματισμένο, θα πρέπει να έχει υλοποιήσει και τη δεύτερη φάση της διαθεσιμότητας. Θα πρέπει με απλά λόγια να έχουν βγει σε διαθεσιμότητα και οι υπόλοιποι 8.300 Δημόσιοι υπάλληλοι.

Tα υπόλοιπα 1,5 δισ. ευρώ που θα εκταμιευθούν άμεσα θα προέλθουν από την επιστροφή των κερδών μέσω του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων (SMP), από όπου θα προέλθουν και ακόμη 500 εκατ. ευρώ τοn Οκτώβριο

Πώς θα καταβληθούν τα 6,8 δισ.ευρώ

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώζωης αποφάσισαν να καταβληθούν άμεσα τα 4 πρώτα δισ. ευρώ (2,5 δισ.ευρώ από τον ΕFSF και 1,5 από την επιστροφή των κερδών μέσω του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων) προς την Ελλάδα και τον Οκτώβριο ακόμη 1 δισ. ευρώ (500 εκατ. ευρώ από τον EFSF και 500 εκατ. ευρώ από το SMP).

Εν τω μεταξύ, εκτός απροόπτου μέσα στον Αύγουστο θα εκταμιευθεί και το 1,8 δισ. ευρώ που αναλογεί στο ΔΝΤ, δεδομένου ότι το Ταμείο θα συνεδριάσει για να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης στις 29 Ιουλίου.

Στουρνάρας: Η εκταμίευση θα συνεχιστεί κανονικά

Από την πλευρά του ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup, τονίζοντας ότι οι εκταμιεύσεις των δόσεων προς την Ελλάδα θα συνεχιστούν κανονικά τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ερωτηθείς, εξάλλου, γιατί οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για εκταμίευση 4,8 δισ. ευρώ από τον EFSF, ο κ. Στουρνάρας παραδέχθηκε ότι υπήρξαν εισηγήσεις για έγκριση άνω των 3 δισ. που ήδη προβλέπονται από το πρόγραμμα, κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό, καθώς απαιτούσε την έγκριση των εθνικών κοινοβουλίων. Οπως ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας, αυτό σημαίνει ότι μετά τον Οκτώβριο ενδέχεται να εξεταστεί η έγκριση της επόμενης δόσης, ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Το ακριβές ποσό, ωστόσο, θα εξαρτηθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα που θα εμφανίσει η Ελλάδα, διευκρίνισε ο υπουργός.

Εξάλλου, αναφερόμενος στη συμφωνία στην οποία κατέληξαν το βράδυ της 7ης Ιουλίου οι ελληνικές αρχές με την Τρόικα, ο Γιάννης Στουρνάρας τη χαρακτήρισε «δύσκολη», λόγω του πολιτικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά σημείωσε ότι η αξιολόγηση της Τρόικα ήταν αρκετά θετική και γι' αυτό το Eurogroup ενέκρινε τις επόμενες δόσεις των δανείων προς την Ελλάδα.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί «χρηματοδοτικού κενού» στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ.Στουρνάρας απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, σημειώνοντας ωστόσο ότι αν παρουσιαστεί κενό χρηματοδότησης θα αντιμετωπιστεί, εφόσον η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.

Οι τέσσερις δράσεις που πρέπει να έχουν υλοποιηθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου:

Οσον αφορά τις προαπαιτούμενες δράσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν έως το τέλος του Σεπτεμβρίου, είναι τέσσερις, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα. Ειδικότερα, πρόκειται:

Για την αναδιάρθρωση της ΕΛΒΟ, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και της ΛΑΡΚΟ,
Την καταβολή των οφειλούμενων του ευρύτερου δημοσίου τομέα προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ,
Την υπαγωγή 12.500 δημοσίων υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας και
Την έγκριση του κώδικα των δικηγόρων.
Λαγκάρντ: Η χρηματοδότηση της Ελλάδας δεν κινδυνεύει από το ΔΝΤ αν τηρηθούν τα prior actions

Από την πλευρά της η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είπε ότι η χρηματοδότηση της Ελλάδας από το ΔΝΤ δεν κινδυνεύει, «αν τηρηθούν τα prior actions» και πρόσθεσε ότι δεν συζητήθηκε σήμερα το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα είπε ότι αναγνωρίζει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ευρωζώνη και πως το ΔΝΤ καλωσορίζει τις πρόσφατες ενέργειες της ΕΚΤ. «Κλειδί για την ανάπτυξη η θωράκιση των τραπεζών», είπε η κυρία Λαγκάρντ και πρόσθεσε ότι η τραπεζική ενοποίηση πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί.

Ρεν: Επιταχύνετε τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό

Οσον αφορά στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βολφγκανγκ Σόιμπλε, είπε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί άλλη συνεδρίαση του Eurogroup πριν από το Σεπτέμβριο, ενώ ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ολι Ρεν αναφέρθηκε στην Ελλάδα λέγοντας ότι πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις στην φορολογία και την διοίκηση. Ο κ. Ρεν είπε ακόμη πως η τμηματική καταβολή της δόσης προς την Ελλάδα δεν απειλεί την οικονομία, ενώ έκανε λόγο για μια «εξαιρετική» συνεργασία με το ΔΝΤ, όσον αφορά στα πακέτα διάσωσης.


Ανταποκριτής της ΕΡΤ υποβάλλει μήνυση σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά

«Μπορώ να αποδείξω πως με την εργασία και την προσφορά μου ως πολίτης τον καιρό που ήμουν στην ΕΡΤ έκανα περισσότερο καλό στην Ελλάδα παρά κακό» αναφέρει ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής της ΕΡΤ Αλέκος Μάρκελλος στο κείμενο καταπέλτη που ανήρτησε στο facebook.

Ο δημοσιογράφος προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του πρωθυπουργού για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οπως διευκρινίζει, η μήνυση θα κατατεθεί μέσω δικηγόρων σε Αθήνα και Βρυξέλλες την προσεχή Πέμπτη.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέκου Μάρκελλου:

«Καταθέτω μήνυση σε βάρος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Εργάστηκα στην ΕΡΤ ως δημοσιογράφος από το 2001. Κάνοντας ισοζύγιο (όχι φαντασιακό αλλά πραγματικό) γνωρίζω πως στη δημόσια ραδιοτηλεόραση είμαι στο συν: Η εργασία που προσέφερα ως επαγγελματίας ποιοτικά και ποσοτικά ξεπερνά αναλογικά τα ωφέλη που είχα. Σε απλή μετάφραση προσέφερα σε έναν δημόσιο οργανισμό, άρα στο "εθνικό καλό", περισσότερο από όσο με πλήρωσε. Αυτό έγινε συνειδητά, συνέπεια της προσωπικής μου φιλοσοφίας για τη ζωή, ως εφαρμογή αρχών και αξιών με τις οποίες μεγάλωσα και προσπαθώ να εφαρμόζω χωρίς εκπτώσεις σε αυτό το επίπεδο.

Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, δεν έχω καμμία πολιτική ή οικονομική εξάρτηση. Ήρθα στην Αυστραλία ως ανταποκριτής της ΕΡΤ μετά από αιτιολογημένη και κοστολογημένη πρόταση για τοποθέτηση ανταποκριτή και μαζί με την σύζυγο μου, επίσης δημοσιογράφο και ανταποκρίτρια, Εμμα Παπαεμμανουήλ στοιχίζαμε στην ΕΡΤ λιγότερο από έναν ανταποκριτή. Αν έκανε καλό στην Ελλάδα και την Ομογένεια η παρουσία ανταποκριτών εδώ, αρμοδίως έχουν τοποθετηθεί με επιστολές τους οι επίσημοι εκπρόσωποι των Ελληνικών Κοινοτήτων.

Η κίνηση Σαμαρα με το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτέλεσε βαρύτατη προσβολή προς την Ομογένεια και προκάλεσε μακροχρόνιες και μη αναστρέψιμες συνέπειες για το Ελληνικό κράτος. Παράδειγμα απλό, από πολλά: Το Αυστραλιανό Δίκτυο SBS μεέδιδε με συμβόλαιο το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ. Αντικαταστάθηκε δια παντός από τον ΑΝΤ1. Ομογενείς ακυρώνουν τις δορυφορικές συνδέσεις και πάνε σε άλλα "πακέτα" χωρίς ΕΡΤ. Κι άλλες απώλειες για το Ελληνικό κράτος. Τα ΜΜΕ στη χώρα που βρίσκομαι έχουν κατακλυστεί ξανά από ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα, εξαιτίας του "μαύρου".

Αυτά πάνω κάτω από εδώ. Εκεί, στην Ελλάδα είδα τον Σαμαρά να βγαίνει στην τηλεόραση και ούτε λίγο ούτε πολύ να λέει πως κι εγώ και η Έμμα, σκληρά εργαζόμενοι και χαμηλόμισθοι, είμαστε απατεώνες, σκάνδαλο και ντροπή για την χώρα συνυπεύθυνοι για την κατάντια της. Μπορώ να αποδείξω πως δεν είμαι, πως με την εργασία και την προσφορά μου ως πολίτης τον καιρό που ήμουν στην ΕΡΤ έκανα περισσότερο καλό στην Ελλάδα παρά κακό. Γνωρίζω πολλούς στην ΕΡΤ που τους αξίζει όχι απόλυση αλλά φυλακή. Σας βεβαιώνω πως είναι λιγότεροι από τους πραγματικούς εργαζόμενους. Η ΕΡΤ ήταν σε φάση εξυγνίασης από την λαίλαπα Παναγόπουλου, μέσα σε 3 χρόνια με χρηστή διαχείριση έγινε κερδοφόρα και το κράτος της έπαιρνε τα χρήματα. Από 5000 εργαζόμενους είχε κατέβει στις 2500 αποτελώντας (για την τροϊκα!!!) παράδειγμα εξυγίανσης ΔΕΚΟ!

Επί Σαμαρά ξανάρχισαν οι μαζικές προσλήψεις από το παραθυρο και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Το κλείσιμο μιας δημόσιας, κερδοφόρας και εθνικά κρίσιμης υπηρεσίας του κράτους της οποίας προβλέπεται συνταγματικά η αδειάληπτη παροχή στους πολίτες, χωρίς σχέδιο για την επόμενη ημέρα και με επιπρόσθετη επιβάρυνση του προϋπολογισμού, με ανεπανόρθωτες συνέπειες στην διεθνή εικόνα της Ελλάδας αλλά και βαρύτατες εως αξεπέραστες οικογενειακές συνέπειες σε χιλιάδες αθώους ανθρώπους είναι μια πράξη πολιτικού κρετινισμού, εθνικά απαράδεκτη.

Για αυτούς και πολλούς άλλους λόγους ξεκινώντας από το Α (ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ) είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω μήνυση στα αρμόδια Δικαστήρια κατά του Αντώνη Σαμαρά για το αδικαιολόγητο κακό που έκανε με αυτή του την απόφαση στην χώρα και την οικογένεια μου. Η συνέχεια στα δικαστήρια, ευελπιστώ στη στήριξη όσων νοιώθουν το ίδιο καθαροί και προσβεβλημένοι.» 

πηγη

N. Farage (UKIP): Η Ελλάδα θυσιάστηκε στο βωμό του αποτυχημένου ευρωπαϊκού πειράματος

“Η Ελλάδα θυσιάστηκε στο βωμό του αποτυχημένου ευρωπαϊκού πειράματος”, είναι ο τίτλος του άρθρου του Nigel Farage, ηγέτη του βρετανικού UKIP, που δημοσιεύεται σήμερα στην Telegraph.

Το UKIP αποτελεί ένα ευρωσκεπτικιστικό, δεξιό κόμμα, που ιδρύθηκε το 1993.

Το ΔΝΤ, με τη στήριξη του πολιτικού κατεστημένου της ΕΕ, ήταν διατεθειμένο να ποντάρει δισεκατομμύρια πάνω σε ένα ψέμα.

“Αυτο το στοίχημα κατέληξε στη συσσώρευση υποχρεώσεων που θα χρειαστούν γενιές για να αποπληρωθούν. Κατέληξε στην καταστροφή εκατομμυρίων ζωών και στην αποικιακή λεηλασία ενός άλλοτε υπερήφανου έθνους”, γράφει ο Farage.

“Η Ελλάδα θυσιάστηκε στο βωμό ενός αποτυχημένου ευρωπαϊκού πειράματος. Η επιχειρηματική κοινότητά της καταγράφηκε, οι οικογένειές της οδηγήθηκαν στην εξαθλίωση, το ποσοστό των αυτοκτονιών εκτοξεύτηκε. Η ανεργία τετραπλασιάστηκε και η νεανική ανεργία αγγίζει το 64%. Τα όνειρα καταστράφηκαν, το μέλλον υποθηκεύτηκε και οι ελπίδες αφέθηκαν να σαπίζουν σε εγκαταλελειμμένους ελαιώνες”. 
 

''Με νέα μέτρα πέφτει η κυβέρνηση και έρχεται η δραχμή''

''Εαν η τρόικα ζητήσει πρόσθετα μέτρα λιτότητας θα καταρρεύσει η νέα ελληνική κυβέρνηση και θα ξανανοίξουν ζητήματα εξόδου από το ευρώ'' εκτιμάει σε έκθεση της η Royal Bank of Scotland...
. ''Καυτό'' Σεπτέμβριο προβλέπει για την Ελλάδα η Royal Bank of Scotland, εκτιμώντας πως σε αυτό το χρονικό σημείο το ΔΝΤ θα πιέσει την Ευρώπη για δύσκολες αποφάσεις και αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την έκθεση της τράπεζας, που μεταφέρει το Euro2day, οι λύσεις για την Ελλάδα μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Πιο συγκεκριμένα αυτά που μπορούν να συμβούν είναι:

- Νέο μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους

- Νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα

- Κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού αυξάνοντας τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων

- Νέο πακέτο λιτότητας

Η Royal Bank of Scotland εξετάζοντας μία προς μία τις 4 αυτές λύσεις καταλήγει πως οι πιο πιθανές είναι είτε το νέο κούρεμα είτε τα νέα μέτρα λιτότητας.
''Εάν οι δανειστές οδηγηθούν στη λύση των νέων μέτρων, θα προκαλέσουν σχεδόν σίγουρα κατάρρευση της ελληνικής κυβέρνησης ενώ θα ξανανοίξουν ζητήματα εξόδου από το ευρώ'' αναφέρεται στην έκθεση ως πρόβλεψη για το τι θα γίνει στη χώρα μας.

Πηγή

Βουλιάζουμε στην... ανάπτυξη !

Άνθρωποι συνεπείς στις οικονομικές τους υποθέσεις σε όλη τη ζωή τους μεταλλάσσονται σε κακοπληρωτές που «ρίχνουν» όποιον συναλλάσσεται μαζί τους

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Πανηγυρικό κλίμα επικρατεί στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός πρέπει να έχει τρελαθεί από τη χαρά του για τα εγκώμια των Γερμανών. Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ τού κάνει νεύμα να πάει κοντά της για να φωτογραφηθούν μαζί. Ο υπουργός Οικονομικών του Βερολίνου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δηλώνει ότι «η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει σημειώσει σημαντικές προόδους στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις» και προαναγγέλλει ότι η αξιολόγηση της Ελλάδας από την τρόικα που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup αύριο θα είναι θετική. «Τα πανιά της Ελλάδας είναι προς την ανάπτυξη» δήλωσε μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος βρήκε «ίχνη προόδου».

Οι άνθρωποι των Γερμανών κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος. «Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει χρηματοδοτικό κενό» διακήρυξε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο» έσπευσε να προσθέσει και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ιταλός Μάριο Ντράγκι.

Μας έπνιξε στο πετρέλαιο και μας έσκασε στο φυσικό αέριο, παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος ανακοινώνει την ανακάλυψη με καταιγιστικούς ρυθμούς ελληνικών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως άλλωστε αναμενόταν. Επεσαν μάλιστα στην πιάτσα και οι πρώτες εκτιμήσεις για τα έσοδα από την εκμετάλλευση αυτών των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, αν και είναι αντιφατικές: άλλοι μιλούν για έσοδα 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε βάθος 15 με 20 ετών, άλλοι μιλούν για εισπράξεις 11 δισεκατομμυρίων σε 25 χρόνια. Δεν πρόκειται να τα χαλάσουμε όμως για τα λεφτά - πόσω μάλλον που μιλάμε για κοιτάσματα που δεν ξέρουμε καν αν όντως υπάρχουν. Επιστημονικά, τίποτα δεν είναι αποδεδειγμένο ακόμη. Περί ενδείξεων, υποθέσεων και εκτιμήσεων ο λόγος.

Ο λαός αμέτοχος σε αυτό το κυβερνητικό κλίμα ευεξίας. Οι άνεργοι αυξάνονται. Οι μισθοί όσων ακόμη δουλεύουν μειώνονται. Ο κόσμος αρχίζει πλέον να αντιμετωπίζει με απάθεια τα χρέη προς την Εφορία, τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, τις τράπεζας. Αδυνατεί σε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό να πληρώσει τα διαρκώς αυξανόμενα φορολογικά βάρη. Το συρρικνούμενο εισόδημα κάθε οικογένειας δεν φτάνει σε πολλές περιπτώσεις για να καλύψει τις υποχρεώσεις που αναλήφθηκαν σε παρελθούσες -ανεπιστρεπτί, όπως φαίνεται- εποχές ευημερίας.

Η κοινωνική καταστροφή επεκτείνεται. Η οικονομία πιέζεται τρομερά και αποσαθρώνεται σε όλους τους αρμούς της με την πάροδο του χρόνου. Ανθρωποι συνεπείς στις οικονομικές τους υποθέσεις σε όλη τη ζωή τους, μεταλλάσσονται σε κακοπληρωτές που «ρίχνουν» όποιον συναλλάσσεται μαζί τους.

«Φυλακή πόσους θα βάλουν; Ολους; Αποκλείεται. Πόσα διαμερίσματα, πόσα σπίτια, πόσα χωράφια θα κατασχέσουν οι τράπεζες; Ολα; Αποκλείεται». Μια τέτοια νοοτροπία αρχίζει και εξαπλώνεται στην κοινωνία με ταχύτητα επιδημίας. Δεν γνωρίζουμε αν θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη, όταν αρχίσουν οι μαζικές κατασχέσεις διαμερισμάτων για χρέη προς τις τράπεζες ή την Εφορία. Το βέβαιο είναι ότι καμιά οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει υπό τέτοιες συνθήκες.

Η εσωτερική χρεοκοπία της χώρας διαγράφεται πλέον ως σοβαρή απειλή. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός γιατί με το Μνημόνιο το ελληνικό δημόσιο χρέος έχει «κρατικοποιηθεί». Σήμερα πλέον μια χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα έχει καμία άμεση επίπτωση στις ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες. Πέτυχαν αυτό που ήθελαν!

 

Ποιοι καλούν και γιατί, τα ΜΑΤ να συλλάβουν τους φοιτητές

Οι δυνάμεις καταστολής κλήθηκαν μέσα στο χώρο της Πρυτανείας, από το εσωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης, Β. Κιντή από το τμήμα Μ.Ι.Θ.Ε. και τον προέδρο του, Δ. Μπερτσιμά, καθηγητή Επιχειρησιακής Έρευνας στο ΜΙΤ της Μασαχουσέτης.

Οι παραπάνω «εκπαιδευτικοί» αποφάσισαν μια ηλιόλουστη μέρα του Ιούλη να δώσουν ένα συμβολικό χτύπημα στο φοιτητικό κίνημα. Επηρεασμένοι από τον εκσυγχρονιστικό άνεμο για την παιδεία που φέρνει η Κυβέρνηση Σαμαρά και με την «αιρούμενη» ακροδεξιά συμμαχία να πλανιέται πάνω από όλες τις επιλογές της, επέλεξαν να κάνουν το άσυλο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των φοιτητών κουρελόχαρτο.

Εμπνευσμένοι από το περιστατικό τoυ πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνια το Νοέμβρη του 2011, όταν από ομόλογούς τους καλέστηκε η αστυνομία να εκδιώξει τους φοιτητές που έκαναν ειρηνική διαμαρτυρία, ζήτησαν από την αστυνομία να δράσει αντίστοιχα.

Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί γνώριζαν καλά αυτό που έκαναν.

Μια γενιά που το μέλλον της χαντακώνεται στα ζοφερά σχέδια του υπουργείου παιδείας και της ανεργίας ή της δουλείας των 500 ευρώ, θα παλέψει.  Τη χτυπάς πριν καν σηκωθεί για να κάμψεις το ηθικό της, να τσακίσεις τις αγωνιστικές της διαθέσεις.

Η σημερινή εικόνα, η υπόθεση του Σακκά και η ΕΡΤ χτυπάνε επίμονα το ευαίσθητο καμπανάκι   της δημοκρατίας, στοχεύοντας πλέον το κομμάτι της κοινωνίας που ιστορικά έχει αποδείξει οτι μπορεί να παίξει τον κρίσιμο ρόλο του καταλύτη σε περιόδους οξυμένης οικονομικής και πολιτικής κρίσης, τη νεολαία.