EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κοράκια πολιτικοί και δημοσιογράφοι αγοράζουν εκτάσεις φιλέτα στις περιοχές με πλούσια κοιτάσματα, ενώ εσύ μετράς τα χαράτσια!

Αν για κάτι θα μπορούσε να σοκάρει η είδηση που ακολουθεί είναι για τα γρήγορα αντανακλαστικά που διαθέτουν τα εγχώρια πολιτικά λαμόγια και κάποιοι κορυφαίοι δημοσιογράφοι οι οποίοι σε συνεργασία με συγκεκριμένα ιδρύματα αφού μυρίστηκαν την λεία τους σπεύδουν επί τόπου.

Για την ακρίβεια μυρίστηκαν πετρέλαιο. Ετσι καθώς εσύ παρατηρείς αποσβολωμένος τα νέα χαράτσια να σου πριονίζουν την ζωή -για να μην γίνουμε Ταχρίρ,- συγγενείς πολιτικών και δημοσιογράφοι έχοντας ανά χείρας το χάρτη υδρογονανθράκων της χώρας (αλήθεια πως τον εξαφάλισαν;) ο οποίος κυκλοφορεί εντός και εκτός Ελλάδος και δικαιολογεί τα ιλιγγιώδη ποσά του δανεισμού, σπεύδουν και αγοράζουν εκτάσεις (επενδυτικά) φιλέτα.

Που; Έχουμε και λέμε: Περιφερειακά της πόλης των Ιωαννίνων, στη Θεσπρωτία, στη Πρέβεζα, στο Κατάκωλο και σε ολόκληρη σχεδόν την Κρήτη. Τις συμβολαιογραφικές πράξεις έχουν αναλάβει συγκεκριμένα "μιλημένα" νομικά γραφεία και συμβολαιογράφοι και οι ιδιοκτησίες αλλάζουν χέρια εν ριπή οφθαλμού.

Καθόλου τυχαία η γερμανική Bild η οποία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την καγκελαρία δημοσίευσε ρεπορτάζ για την ανεργία των νέων στα Ιωάννινα! Πρόκειται για μία από τις πόλεις που κάθονται πάνω σε τεράστια κοιτάσματα-διαβάστε κι εδώ.
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται καθώς συγκεκριμένα υποθηκοφυλακεία της περιφέρειας έχουν πάρει φωτιά...

ΠΗΓΗ

Πώς φτάσαμε στο ντούο ξεφτίλα !!!

Μέσα σ’ ένα δεκαπενθήμερο πήγαμε από το τρίο στο ντούο ξεφτίλα και από την κυβέρνηση της ΝΔ με «εσάνς» ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (με ετεροβαρή υπέρ της ΝΔ σύνθεση).

Για κάποιες ώρες, όταν ο Κουβέλης την έκανε από την τρικομματική συμμαχία, η προοπτική μιας ανεπιθύμητης εκλογικής μάχης διαγραφόταν ζωηρά στον ορίζοντα.

Τελικά, Βενιζέλος και Σαμαράς στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, σχημάτισαν δικομματική κυβέρνηση και οι εκλογές προς το παρόν αποφεύχθηκαν.

Λέμε ότι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων γιατί…αυτό απαιτούσαν οι παράγοντες του συστήματος, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ακόμα κι ο Κουβέλης που την έκανε, φρόντισε να μη σηκώσει πολεμικούς τόνους και να δηλώνει πάντα διαθέσιμος να στηρίξει την κυβέρνηση, ειδικά σε όλα τα θέματα που αποτελούν προαπαιτούμενα του Μνημόνιου. Ιδιαίτερα προσεκτικός ήταν απέναντί του και ο Σαμαράς, γιατί τον έχει ανάγκη, ενώ ο Βενιζέλος υπήρξε πιο δηκτικός, επειδή υπάρχει ο μεταξύ τους ανταγωνισμός για την Κεντροαριστερά. Και αυτός, πάντως, δεν δημιούργησε σκηνικό ρήξης με τη ΔΗΜΑΡ, αν και για μια φορά ακόμη αισθάνθηκε πόσο αδίστακτος στο φραξιονισμό είναι ο Κουβέλης.

Γράφτηκε και λέχτηκε κατά κόρον, ότι ο Σαμαράς δεν πήγε στις εκλογές, γιατί το απαίτησε η Μέρκελ, που θέλει πανευρωπαϊκή ησυχία μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Μέρκελ του είπε τα «γαλλικά» της, όμως και ο ίδιος δεν μπορούσε να πάει σε εκλογές, έτσι όπως τα είχε καταφέρει. Πήγε να παραστήσει τον Βοναπάρτη και βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα. Με τι κώλο θα πήγαινε σε εκλογές; Ρισκάροντας να χάσει την πρώτη θέση από το ΣΥΡΙΖΑ; Κι αν κατάφερνε τελικά να κερδίσει στο νήμα, ρισκάροντας να μην έχει συμμάχους για να σχηματίσει κυβέρνηση, αφού ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ είναι στο όριο της εκλογικής επιβίωσης;

Λογικό ήταν, αφού δεν μπορούσε να πάει σε εκλογές, να δώσει στον Βενιζέλο τον ανασχηματισμό, μια περίοπτη θέση για τον ίδιο και 10 θέσεις στην κυβέρνηση (με τέσσερα, όμως, μόνο υπουργεία). Το αποτέλεσμα ήταν να δυσαρεστήσει αρκετούς δεξιούς βουλευτές που περίμεναν υπουργοποίηση, αλλά όσο είναι πρωθυπουργός αυτοί δεν μπορούν να του κάνουν ζημιά. Οι γκρίνιες ενόψει συνέδριου είναι καλές για να γεμίζουν τις παραπολιτικές σελίδες των εφημερίδων, όμως ο Σαμαράς δεν ανησυχεί. Το πολύ να εκτονωθούν μην εκλέγοντας κάποιους από τη λίστα που θα προωθήσουν οι άνθρωποι του Μαξίμου. Μικρό το κακό, από τη στιγμή που ο Σαμαράς ελέγχει την κυβέρνηση, την κοινοβουλευτική ομάδα και το κόμμα.

Κάποιοι Πασόκοι την πέφτουν επίσης στον Βενιζέλο για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση. Δεν αναφερόμαστε μόνο στον Παναγιωτακόπουλο που όλο φεύγει από το ΠΑΣΟΚ αλλά όλο εκεί τον βρίσκουμε, αλλά και στα υπολείμματα του παπανδρεϊσμού, με επικεφαλής τον Καρχιμάκη, ο οποίος αναρωτιέται «στις επόμενες εκλογές ποιο θα είναι το ιδεολογικό και το πολιτικό πρόσημο της διαφοροποίησης της Δημοκρατικής Παράταξης από την δεξιά;». Οταν ήρθε η ώρα ν’ αποφασίσουν, όμως, όλοι εξουσιοδότησαν τον Βενιζέλο να κάνει τους χειρισμούς κι όταν αυτός συμφώνησε με τον Σαμαρά για κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όλοι συμφώνησαν μαζί του, έστω και με… κριτικό τρόπο. Ακόμη και η… Θεοδώρα Τζάκρη. Βλέπετε, αν γίνονταν εκλογές, πολλοί από δαύτους θα έβλεπαν τη βουλευτική τους θητεία να τερματίζεται πρόωρα, ενώ τώρα και το παραδάκι θα εξακολουθήσουν να εισπράττουν και τις ελπίδες τους να θρέφουν.

Μπορεί η δικομματική κυβέρνηση να «σηκώσει» το ΠΑΣΟΚ; Αστεία πράγματα. Με τι πολιτική; Οταν βρίσκονται σε εντατικά παζάρια με την τρόικα για να βρουν τους τομείς από τους οποίους θα κόψουν κονδύλια για να καλύψουν τη «μαύρη τρύπα», χωρίς να χρειαστεί να χτυπήσουν ξανά μισθούς και συντάξεις ή να βάλουν νέο χαράτσι, είναι δυνατόν να μιλάμε για οριακή έστω ελάφρυνση του λαού από τα βάρη που τον ανάγκασαν να σηκώνει; Εδώ ακόμη και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στην οποία τόσο είχε ποντάρει ο κυβερνητικός συνασπισμός, παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες. Εδώ ο ίδιος ο Σαμαράς, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβούλιου καθόρισε ως πρώτιστο στόχο τη συμφωνία με την τρόικα για να παρθεί η δόση!

Δεν μπορεί να μακροημερεύσει (και) αυτή η κυβέρνηση κι αυτό το ξέρουν καλά όλοι τους. Δεν έχουν όμως άλλη λύση. Τι μπορούσε να κάνει ο Βενιζέλος; Ν’ ακολουθήσει τον Κουβέλη, να ρίξει την κυβέρνηση και να ξεκινήσει… πορεία στο λαό, με όλο το μιντιακό σύστημα να τον λοιδορεί και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να τον ανακηρύσσουν σε persona non grata; ‘Η μήπως μπορούσε να παζαρέψει με τον Σαμαρά τίποτα καλύτερο από την προσωπική του βόλεψη, με την παραχώρηση θέσεων αντιπροέδρου και ΥΠΕΞ;
Οταν έριξε όλο το βάρος στην προσωπική του βόλεψη, ευνόητο είναι να μην μπορέσει να πάρει όλες τις θέσεις υπουργών που ήθελε. Κάπου πάτησε πόδι και ο Σαμαράς. Το μάξιμουμ που διεκδικεί αυτή την περίοδο ο Βενιζέλος είναι η στήριξη από το μιντιακό σύστημα και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έναντι του Κουβέλη, ώστε να ξαναμπεί στη Βουλή (όποτε κι αν γίνουν εκλογές) και να δει μετά
τι μπορεί να κάνει. Γι’ αυτό και έτρεξε να μπει στην κυβέρνηση του Σαμαρά.

Σε επίπεδο πρακτικής πολιτικής τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ούτε πρόκειται ν’ αλλάξει. Το πολύ που μπορεί να ανεχτούν οι αποικιοκράτες της ΕΕ είναι να μη ζητήσουν νέα μέτρα για μισθούς-συντάξεις-φόρους και να χορηγήσουν κάποιο συμπληρωματικό δάνειο. Δε θα δεχτούν, όμως, και να ελαφρύνει το βάρος στις πλάτες του λαού. Ούτε σε συμβολικό επίπεδο. Αυτά τα ξεκαθάρισε και πάλι ο Σόιμπλε την περασμένη Τετάρτη, παρουσιάζοντας στο Βερολίνο το σχέδιο του γερμανικού προϋπολογισμού για το 2014.

Επομένως, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα βαδίζει συνεχώς επί ξυρού ακμής και ο ΣΥΡΙΖΑ θα περιμένει να σαπίσει εντελώς για να τη διαδεχτεί στην αστική εξουσία.

Κόντρα

Οι θυρωροί των πολυεθνικών !!! (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Οι επιχειρηματίες της πάλαι ποτέ «ισχυρής Ελλάδας», από τον Μυτιληναίο και τον Βγενόπουλο μέχρι και τον κραταιό Μπόμπολα, μετατρέπονται σταδιακά σε «ορντινάτσες» των ξένων κολοσσών που θέλουν να εξαγοράσουν όλη τη χώρα.

Πόσο διαφορετικός πρέπει να φάνταζε ο παγωμένος αέρας της Μόσχας στον Τζέφρι Σακς. Η προηγούμενη μεγάλη αποστολή, για το αγαπημένο παιδί του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ το 1985, τον είχε φέρει αντιμέτωπο με τη μολυσμένη ατμόσφαιρα και την έλλειψη οξυγόνου στην Λα Παζ της Βολιβίας.

Τότε όμως τα είχε καταφέρει. Εφάρμοσε…σε πειραματικό επίπεδο τη θεραπεία σοκ την οποία αργότερα θα δοκίμαζε το ΔΝΤ σε όλο τον κόσμο: Μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίαςσε συνδυασμό με απάνθρωπα μέτρα «δημοσιονομικής προσαρμογής» που μετριούνται σε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Του Άρη Χατζηστεφάνου

Στη Μόσχα όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Το ταξίδι, που πραγματοποίησε με χρήματα του Τζορτζ Σόρος, αμέσως μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, πέτυχε θεωρητικά τον στόχο του αλλά στοίχισε μερικά δισεκατομμύρια δολάρια στους πάτρονές του. Ο Σακς κατάφερε να στήσει τον μηχανισμό ξεπουλήματος της χώρας αλλά δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα ώστε η μερίδα του λέοντος να περάσει απευθείας στα χέρια των ξένων πολυεθνικών. Αντιθέτως οι μαζικές ιδιωτικοποιήσεις που επέβαλε ο τότε πρόεδρος Μπόρις Γιέλτσιν, αφού πρώτα βομβάρδισε το κοινοβούλιο, οδήγησαν στη δημιουργία των περίφημων Ρώσων Ολιγαρχών οι οποίοι μπορούσαν να διαπραγματευτούν από θέση ισχύος με τους γύπες των διεθνών αγορών – πάντα σε βάρος των Ρώσων πολιτών.

Η σχετική αυτή αποτυχία έγινε έκτοτε μάθημα για το ΔΝΤ αλλά και τα επιχειρηματικά μεγαθήρια που επιχειρούν να υφαρπάξουν τις υποδομές μιας χώρας για ένα κομμάτι ψωμί. Ενω προσέχουν να μην χάσουν τον έλεγχο της κατάστασης, από τοπικές επιχειρήσεις που συχνά λειτουργούν με όρους μαφίας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι χρειάζονται τις πολιτικές διασυνδέσεις αλλά και τα δίκτυα προπαγάνδας που έχουν στήσει με υπομονή και κόπο οι «ντόπιοι».

Πως θα μπορούσε να κινηθεί η καναδική Eldorado στην Ελλάδα εάν δεν είχε τη στρατιά δημοσιογράφων στα μέσα ενημέρωσης του Μπόμπολα να προετοιμάζουν το έδαφος και να εξισώνουν τους κατοίκους της Χαλκιδικής με τρομοκράτες. Πόσο κενή θα ήταν η σκηνοθετημένη συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» κατοίκων στην περιοχή εάν η Νέα Δημοκρατία δεν έστελνε τον Άδωνη Γεργιάδη να διαλαλεί τα προτερήματα της καναδικής επένδυσης.

Και λίγο νωρίτερα, πόσο άχαρη θα ήταν η παρουσία του Γερμανού τοποτηρητή Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, ο οποίος ήρθε να επιβάλλει τις γερμανικές εταιρείες διαχείρισης απορριμμάτων, εάν το σύνολο των νυχτερινών δελτίων δεν τον αντιμετώπιζε σαν μεσσία – και ο Άδωνις (ναι, πάλι αυτός) δεν σερνόταν από κανάλι σε κανάλι για να εξηγεί πόσο «συμπαθητικός» είναι ο Γερμανός υπουργός. Αντίστοιχα πόση ευγνωμοσύνη χρωστά η κινεζική Cosco στις τηλεοπτικές εκπομπές προώθησης ξένων εταιρειών που παρουσιάζει κάθε Κυριακή βράδυ ο ΑΝΤ1.

Αυτού του είδους τα δίκτυα προπαγάνδας και πολιτικού χαμαιλοντισμού χρειάζονται δεκαετίες για να στηθούν και είναι αναντικατάστατης σημασίας για κάθε σοβαρό επενδυτή ή… κατακτητή. Προφανώς αρκετές οικονομικές υπερδυνάμεις φροντίζουν να «φυτεύουν» δικούς τους ανθρώπους με όσο το δυνατόν λιγότερες παρεμβάσεις. Η αποκάλυψη λόγου χάρη μέσω του Wikileaks ότι η αμερικανική πρεσβεία παρεμβαίνει σε ελληνικές σχολές δημοσιογραφίας προετοιμάζοντας νέες γενιές δημοσιογράφων ήταν ένα χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα. Επίσης, η δημιουργία των λεγόμενωνΕιδικών Οικονομικών Ζωνών θα περιορίσει περαιτέρω την αξία χρήσης των θυρωρών καθώς ολόκληρες περιοχές της χώρας θα μετατραπούν σε αυτοδιαχειριζόμενες αποικίες εταιρειών όπου δεν θα ισχύει κανένας εργασιακός και περιβαλλοντικός περιορισμός.

Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις όμως ο «θυρωρός» μπορεί να ανοίξει πόρτες, να λαδώσει μηχανισμούς και να κλείσει στόματα με πολύ χαμηλότερο κόστος και σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα.
Η πλειονότητα λοιπόν των μεγάλων ιδιωτικοποιήσεων που αφορούν τις υποδομές της χώρας σχεδιάζεται από ξένα μεγαθήρια που συστήνουν κοινοπραξίες με ελληνικές επιχειρήσεις. Ήδη από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε ο κατάλογος του ξεπουλήματος εμφανίστηκαν κονσόρτσιουμ ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων να διεκδικούν τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας.

Οι συμμαχίες αυτές αν και τροποποιούνται διαρκώς είναι ενδεικτικές του κλίματος: Στο φυσικό Αεριο (ΔΕΠΑ -ΔΕΣΦΑ) είδαμε τον τσεχικο όμιλο PPF να καταθέτει προσφορά σε συνεργασία με την ΓΕΚ Τέρνα του Γιώργου Περιστέρη. Αντίθετα η Προμηθέας Gas του ομίλου Κοπελούζου έκανε τότε «στην άκρη» προσδοκώντας μελλοντικά οφέλη από την επικράτηση ρωσικών συμφερόντων. «Μήπως ο όμιλος Κοπελούζου είναι το παρατσούκλι της Gazprom» αναρωτιόταν παλαιότερα η αμερικανική πρεσβεία σε ένα από τα τηλεγραφήματα της προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αργότερα τα ονόματα του Κοπελούζου και της Gazprom ακούστηκαν και για τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) ως ανταγωνιστές του Βαρδή Βαρδινογιάννη και του Ευάγγελου Μυτιληναίου που κατέβαιναν στο παιχνίδι μέσω της κοινής τους εταιρείας M&M Gas.

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ όπου οι γαλλικοί κολοσσοί της Suez και της Veolia έστηναν τις πρώτες συμμαχίες τους με τον Μπόμπολα και τον όμιλο MIG του Βγενόπουλου, αντίστοιχα. Στη συνέχεια η δεύτερη συμμαχία αντικαταστάθηκε από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ του Γ. Αποστολόπουλου με την ισραηλινή εταιρεία ύδρευσης Mekorot.

Στο χώρο της διαχείρισης απορριμμάτων διέρρευσαν από πολύ νωρίς τα ονόματα Ελλήνων εργολάβων που φέρονται να εξέφρασαν ενδιαφέρον, όπως ο Μπόμπολας, ο Περιστέρης, ο Λάτσης, ο Κοπελούζος και ο Μυτιληναίος αλλά δεν αποκαλύφθηκαν άμεσα οι ξένες εταιρείες – πιθανότατα γιατί το Βερολίνο συντονίζει κεντρικά το φαγοπότι στη συγκεκριμένη πίτα των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσω του Φούχτελ.
Σημαίνουν μήπως όλα αυτά ότι το ελληνικό κεφάλαιο, αφού παρέλαβε τα τριάντα αργύρια της προδοσίας μετατρέπεται αν μη τι άλλο σε ισότιμο εταίρο των γερακιών που εποφθαλμιούν τη δημόσια περιουσία; Η αλήθεια δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από μια τέτοια αντίληψη.

Ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση συνεργασίας που μας επιτρέπει να καταλάβουμε τα λεόντεια χαρακτηριστικά των κοινοπραξιών ήταν οι συμφωνίες της καναδικής Eldorado με τον Μπόμπολα. Όπως είχε αποκαλύψει από πολύ νωρίς το Unfollow, στο ρεπορτάζ της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου, η εταιρεία του Μπόμπολα συμμετέχει μόλις με το 5% στην εταιρεία που θέλει να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή ενώ η Eldorado ελέγχει το υπόλοιπο 95%. Ο Μπόμπολας λειτούργησε απλώς σαν μεσάζοντας χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις του σε διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις για την εξαγορά και μεταβίβαση της TVX Hellas με το μικρότερο δυνατό πολιτικό και οικονομικό κόστος.

Ανάλογο παιχνίδι είχε παίξει στο παρελθόν ο Ανδρέας Βγενόπουλος της MIG o οποίος βρέθηκε να κατέχει μετοχές του ΟΤΕ πριν αυτές καταλήξουν στα χέρια της Deutsche Telekom – γεγονός που έκαμψε τις αντιδράσεις για το ξεπούλημα των εθνικών δικτύων τηλεπικοινωνίας στους Γερμανούς.

Παλιοί και νέοι νεροκουβαλητές

Η οικονομική κρίση μπορεί να έχει επιδεινώσει τη θέση του ελληνικού κεφαλαίου στο λεγόμενο διεθνή καταμερισμό εργασίας αλλά στην πραγματικότητα οι έλληνες επιχειρηματίες ανήκαν σχεδόν πάντα στην κατηγορία του παρασιτικού καπιταλιστή δεύτερης κατηγορίας. Στην πραγματικότητα, όπως εξηγούσε παλαιότερα ο καθηγητής Β. Φούσκας από το Richmond American International University ήταν πάντα εξαρτημένη από τη Δύση αφού δημιουργήθηκε «σαν ένα τεχνητό κατασκεύασμα Βρετανών και Γάλλων ιμπεριαλιστών που ήθελαν έτσι να μπλοκάρουν τη ρωσική επιρροή στη Μεσόγειο».

Η μετέπειτα μικρασιατική καταστροφή στέρησε από τον ελληνικό πληθυσμό και τα ελάχιστα τμήματα της αστικής τάξης που είχε δημιουργηθεί στη Μικρά Ασία. Ήδη από την εποχή της κατοχής τα «τζάκια» που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα όφειλαν περισσότερο στον ακραίο δωσιλογισμό τους παρά στις επιχειρηματικές τους ικανότητες. Η χώρα βυθισμένη στον εμφύλιο και αργότερα στη δικτατορία ακολουθούσε με καθυστέρηση τουλάχιστον δυο δεκαετιών τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και οι επιχειρηματίες της περίμεναν πάντα σαν φτωχοί συγγενείς να επωφεληθούν από τα ψίχουλα που άφηναν πίσω τους τα πακέτα βοήθειας σαν το σχέδιο Μάρσαλ, το πακέτο Ντελόρ κ.ο.κ. Το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας κατέληγε πάντα σε ξένες κατασκευαστικές ή άλλες εταιρείες που επιβάλλονταν ως όρος για την ξένη βοήθεια.

Ειδικά μετά την ένταξη στην ΕΟΚ και πολύ περισσότερο στην ευρωζώνη οι ισχυρές χώρες της Ευρώπης κατάφεραν να αποδιαρθρώσουν πλήρως το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και να αναλάβουν όλα τα σημαντικά εργαλεία άσκησης οικονομικής πολιτικής. Παρόλα αυτά η παροχή ρευστότητας από την πολιτική χαμηλών επιτοκίων δημιούργησε μια επίπλαστη εικόνα του ελληνικού κεφαλαίου σαν του νέου «ιμπεριαλιστή» των Βαλκανίων.

Παραδόξως οι πρώτοι που φάνηκε να πείθονται από την εθνική διήγηση της μεγάλης επιχειρηματικής Ελλάδας, δεν ήταν ούτε επιχειρηματίες ούτε νεοφώτιστοι απόφοιτοι του London School of Economics – ήταν σημαντικά τμήματα της ελληνικής Αριστεράς τα οποία (απολύτως καλοπροαίρετα) θέλησαν να προστατεύσουν τους λαούς των Βαλκανίων από την αγριότητα των Ελλήνων… ιμπεριαλιστών. Η αγριότητα ήταν πράγματι παρούσα και έχει καταγραφεί σε αρκετά ρεπορτάζ της εποχής για τις δεκάδες «Μανωλάδες» που έστηναν Έλληνες επιχειρηματίες στα Βαλκάνια, καταπατώντας όχι μόνο εργασιακά αλλά και στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των βορείων γειτόνων μας. Ο «ιμπεριαλισμός» όμως είναι και πάλι βαριά κουβέντα – ο Ελληνικός καπιταλισμός έδρασε και τότε σαν νεροκουβαλητής μεγάλων επιχειρήσεων από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Προφανώς οι Έλληνες βιομήχανοι είχαν όλη την… κακή πρόθεση να δράσουν σαν αιμοδιψείς εργοδότες. Όπως συμβαίνει όμως και σήμερα στο Μπαγκλαντές είναι σαν να κατηγορείς μόνο τους τοπικούς βιοτέχνες για το θάνατο εκατοντάδων εργαζομένων χωρίς να συνειδητοποιείς ότι πίσω από αυτούς κρύβονται ορισμένες από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές του πλανήτη, που κινούν τα νήματα.

Αρκετά πιο προσγειωμένη στις εκτιμήσεις της η εφημερίδα το ΒΗΜΑ με ρεπορτάζ της το Σεπτέμβριο του 1999 εξηγούσε πως η Μεγάλη Ελλάδα μετατρεπόταν σε «γέφυρα» για τις «μεγάλες μπίζνες στα Βαλκάνια». Οι «Μπίζνες» στις οποίες αναφερόταν βέβαια η εφημερίδα ήταν το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Αλβανίας και των Σκοπίων, μια διαδικασία που διέλυσε τις τοπικές οικονομίες και δείχνει ακόμη και σήμερα τις καταστροφικές τις συνέπειες (με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ξεπούλημα της Βουλγαρικής ΔΕΗ που οδήγησε σε εξέγερση).

Προφανώς αυτό το βαλκανικό «Ελντοράντο» διέκοψε για λίγο την πτώση του ποσοστού κέρδους των μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων. Μόλις εξάντλησε τα καύσιμά του όμως το «ελληνικό θαύμα» συνετρίβη χωρίς ποτέ τα σωστικά συνεργεία να εντοπίσουν επιζώντες.

Σαν θυρωροί λοιπόν των πολυεθνικών (ή για να χρησιμοποιήσουμε τη δημοσιογραφική ορολογία σαν fixer) οι Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες φαίνεται να βρίσκουν μια μικρή αξία χρήσης. Οι σχέσεις βέβαια των «θυρωρών» με τους ενοίκους της πολυκατοικίας δεν είναι πάντα ασυννέφιαστες. Πριν από μερικούς μήνες ένα μπαράζ δημοσιευμάτων ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης έδειξε ότι οι ξένοι οικονομικοί ηγέτες της χώρας δεν θα ανεχθούν και πολλά πολλά από τους Έλληνες μεσάζοντες. Με «ολιγάρχες» που ελέγχουν την οικονομία της χώρας με πρακτικές «μαφίας» συνέκρινε την επιχειρηματική ελίτ της χώρας το γερμανικό περιοδικό Stern.

To Spiegel παρουσίαζε φωτογραφικά αφιερώματα για τους εφοπλιστές που δεν πληρώνουν ούτε ευρώ στο κράτος ενώ το Reuters ξετίναζε κατά διαστήματα τους θεσμικούς νταβατζήδες τραπεζών και άλλων ευγενών ιδρυμάτων. Όλα τα ρεπορτάζ αποτελούσαν φυσικά δημοσιογραφικά διαμάντια και περιείχαν αδιάψευστα στοιχεία τα οποία κανένα από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα δεν θα τολμούσε να παρουσιάσει. Η συγχορδία όμως των ξένων μέσων ενημέρωσης έδειχνε ότι το ευρωπαϊκό κεφάλαιο ήθελε να τραβήξει το αυτί του Έλληνα θυρωρού.

Σαν τον μικρό ρουφιάνο, που κάθε πολυκατοικία είχε στα χρόνια της δικτατορίας, ή ακόμη καλύτερα σαν τον χασάπη από την ταινία Ντελικατέσεν του Ζαν Πιερ Ζενέτ, το ελληνικό κεφάλαιο είναι εδώ για να υπηρετεί τους πραγματικούς ενοίκους της πολυκατοικίας και να εξοντώνει όσους έχουν την τύχη να ζουν κάτω από το έδαφος.

  Unfollow Ιούνιος 2013

Που θα κάτσει η μπίλια;

“ Πολιτικά κόμματα – απομεινάρια του χθες εμποτισμένα με την πελατειακή αντίληψη εννοιών Κράτους – πολίτη και της λογικής “Κράτος – λάφυρο” αδυνατούν ή ακριβέστερα αρνούνται να δεχτούν ότι ο χρόνος τους τελείωσε.  ”

Φαίνεται και είναι πια κωμικοτραγικό αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Οι ίδιοι άνθρωποι που κατηγορούσαν πριν έναν χρόνο την αξιωματική αντιπολίτευση για λογικές πόκερ και ζαριάς κάνουν ακριβώς αυτό που χλεύαζαν.

Έκαναν τους μικροκομματικούς τους υπολογισμούς και είδαν ότι… το σενάριο εκλογών θα ήταν ολοκληρωτικά καταστροφικό για τους ίδιους και όχι για τη χώρα όπως διατυμπάνιζαν.

Του Κώστα Καπνίση

Σε μια ατελείωτη πλην σημαδεμένη παρτίδα κακοπαιγμένου πόκερ διάλεξαν πλευρά. Αποφάσισαν να κρατήσουν την εξουσία για τον εαυτό τους και επεφύλαξαν για τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού την απόλυτη εξαθλίωση. Τα νέα μέτρα και το νέο Μνημόνιο είναι προ των πυλών.Το φανέρωσε το περίφημο «δίκαιο» φορολογικό νομοσχέδιο που όλο τον χειμώνα το έκλωθαν και το έκρυβαν για να μη τους το ματιάσουν ή για να μη το αντιγράψει ο «κακός» και «λαϊκιστής» ΣΥΡΙΖΑ. Η «δικαιοσύνη» τους μίλησε για άλλη μια φορά. Όσοι είναι άνεργοι ή ημιαπασχολούμενοι ή έχουν μια μικρή επιχείρηση ανάγονται εκ νέου στον εχθρό της πατρίδας ή της δικής τους ερμηνείας για το τι είναι πατρίδα που υπηρετούν πιστά. Είναι άλλωστε γνωστή η αντίληψή τους για το ποια είναι η «υγιής» επιχειρηματικότητα που είναι το «μέλλον» της χώρας.

Η πρόσφατη απόδειξη ήταν άλλη μια συνάντηση «κορυφής» με τέτοιους «υγιείς» επιχειρηματίες όπου και τους επιβράβευσαν για όλα όσα «πολύτιμα» συνεισέφεραν στον τόπο τα τελευταία είκοσι χρόνια. Προφανώς το να διαλύσουν τα όποια εργασιακά δικαιώματα είχαν απομείνει όρθια ήταν ένα από τα δωράκια τούτης της κυβέρνησης. Παλαιότερες κυβερνήσεις της τελευταίας εικοσαετίας σε συνεργασία με τον τραπεζικό κλάδο φρόντισαν να τους δανειοδοτήσουν μέχρι σκασμού για να επενδύσουν αυτοί οι «πατριώτες» προκειμένου να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους, να δημιουργήσουν βιώσιμες θέσεις εργασίας και να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία. Το «ευχαριστώ» τους ήταν οι μαζικές απολύσεις, οι εικονικές πλην νομιμότατες «πτωχεύσεις» τους αλλά και η μεταφορά της έδρας των επιχειρήσεών τους στο εξωτερικό. Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται για το «καλό» της πατρίδας πάνω από όλα.

Την ίδια στιγμή μιλούν για μεγάλες επενδύσεις, λιβανίζουν την ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά οι όποιες «επενδύσεις» είτε έχουν καταρρεύσει είτε προέρχονται από τον δημόσιο τομέα ξένων χωρών. Ποιες αλήθεια είναι οι ξένες εταιρείες οι οποίες όλο έρχονται και όλο σκαλώνουν ή συναντούν εμπόδια στον δρόμο; Ποιος ξένος μα και Έλληνας ιδιώτης επενδυτής θα τολμήσει να βάλει έστω και ένα ευρώ σε μια χώρα στην οποία τα καρτέλ και οι συμμορίες κάνουν πάρτι; Η χώρα πλέον θυμίζει Μπανανία και όχι μια χώρα δυτικού τύπου. Η κατάσταση έχει αρχίσει πια να εκνευρίζει ακόμα και τους μεγαλύτερους θιασώτες του καπιταλισμού. Ακόμα και προηγμένες χώρες δυτικού τύπου έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά με τα όσα τραγελαφικά βλέπουν να εκτυλίσσονται στην Ελλάδα. Έχει άλλωστε γραφτεί και ειπωθεί πολλές φορές και ίσως όχι άδικα ότι αυτό που επικρατεί στη χώρα δεν είναι καπιταλισμός αλλά κατσαπλιαδισμός.

Πολιτικά κόμματα – απομεινάρια του χθες εμποτισμένα με την πελατειακή αντίληψη εννοιών Κράτους – πολίτη και της λογικής Κράτος – λάφυρο αδυνατούν ή ακριβέστερα αρνούνται να δεχτούν ότι ο χρόνος τους τελείωσε. Όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους έλεγε «Τελειώσατε. Καληνύχτα σας» εκείνοι πεισματικά επεδίδοντο σε επικοινωνιακά παίγνια επιπέδου νηπιακής ηλικίας και συμπεριφοράς. Έφτασαν μέχρι εδώ τη χώρα και τους πολίτες και συνεχίζουν να ασχολούνται με την εικόνα τους και μόνον. Βαφτίζουν εθνικό το προσωπικό τους συμφέρον και τίποτε παραπάνω. Είναι δήμιοι της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων και βιαστές της κοινής λογικής και αυτοπροσδιορίζονται ως «σωτήρες». Η αλήθεια βέβαια είναι ότι κανείς πια δεν τους πιστεύει. Από την άλλη μεριά όμως μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας τους φοβάται ή τουλάχιστον αυτό της έμαθαν. Να τους φοβάται.

Αρκετοί είναι όσοι υποστηρίζουν ότι μπροστά στην επικείμενη πτώση τους, την οποία βλέπουν και οι ίδιοι είναι ικανοί από εκδικητικότητα να κάνουν τα πάντα. Είναι αδίστακτοι. Δεν έχουν καμιά αναστολή να τιμωρήσουν τους πολίτες προκαλώντας μια εθνική καταστροφή. Ένα πρωτόφαντο κυβερνητικό συνονθύλευμα εθελόδουλο, μοιραίο και άβουλο κρατά τις τύχες της χώρας την πλέον κρίσιμη στιγμή. Ετοιμάζονται για νέα μέτρα που θα δώσουν τη χαριστική βολή σε μια κοινωνία που έτσι και αλλιώς σβήνει. Παίζουν πάλι μπροστά στα μάτια όλων και μάλιστα με έναν ξεδιάντροπο και χυδαίο τρόπο άλλο ένα στημένο «θρίλερ» της δόσης ή της δόσης των δόσεων. Ο κόσμος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και αλλού τους έχει πια πάρει χαμπάρι. Οι περισσότεροι έγκυροι οικονομικοί αναλυτές μιλούν για κανονικό τούτη τη φορά κούρεμα του χρέους αλλά η ελληνική κυβέρνηση μαζί με τη γερμανική (τι σύμπτωση αλήθεια) είναι οι μόνες που δεν κάνουν καν κουβέντα για αυτό. Κι όμως αυτά τα «καλά» και υπάκουα παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τη «δόση» τους.

Ποιον αλήθεια απειλούν; Τους ίδιους; Ποιον αλήθεια νομίζουν πως φοβίζουν και τρομοκρατούν; Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι αυτοί που θα ανοίξουν τις πύλες της κόλασης αν αυτή η αρρωστημένη και διαστροφική κατάσταση συνεχιστεί. Οι διεθνείς εξελίξεις είναι ραγδαίες. Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ήδη βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Το έργο πάλι γνωστό. Οι Γερμανοί θεωρούν και εκεί τις εκλογές «καταστροφικές». Προφανώς οι κάστες αυτών των αλαλαζόντων Αλλαρίχων – νεοφιλελεύθερων που έχουν αλώσει την άλλοτε Ευρώπη των λαών, του Διαφωτισμού και της Δημοκρατίας, είναι έτοιμες να καταργήσουν άπαξ και δια παντός σε μια επόμενη Σύνοδο «Κορυφής» και την εκλογική διαδικασία για να δρουν ανενόχλητοι.

 

Η Ευρώπη οδεύει με γοργό βηματισμό προς τον Μεσαίωνα. Το κατάμαυρο σκοτάδι τους είναι σήμα κατατεθέν. Οι στρατιές της νέας ακροδεξιάς που καλά μελετημένα έχουν προετοιμάσει τα τελευταία χρόνια και έχουν εγκαθιδρύσει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες σε ποσοστά γύρω στο 20% είναι έτοιμες να ξεχυθούν στους δρόμους της ευρωπαϊκής ηπείρου για να μακελέψουν τους λαούς και να υπερασπιστούν με νύχια και με δόντια τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό. Προς το παρόν δείχνουν τα δόντια τους και περιμένουν κρυμμένοι στα σκοτάδια. Εκεί που πάντα ήταν κρυπτόμενοι. Πρωτεργάτης και ενορχηστρωτής για τρίτη φορά μέσα σε 100 χρόνια είναι η Γερμανία. Που θα κάτσει αυτή τη φορά η μπίλια; Βρισκόμαστε πια στον 21ο αιώνα. Ούτε στον Μεσαίωνα μα ούτε και στον 20ο αιώνα.

Οι λαοί της Ευρώπης καλούνται και πάλι να δώσουν την απάντησή τους. Η Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια έγινε το πειραματόζωο. Μπορεί να γίνει και η απαρχή θετικών και ιδιαίτερα αισιόδοξων εξελίξεων που θα ανάψουν τη σπίθα της ελπίδας. Μια κυβέρνηση της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης της Αριστεράς η οποία θα πορευτεί μαζί με έναν αποφασισμένο για λευτεριά και αξιοπρέπεια λαό είναι μια καλή αρχή και ένα καλό κίνητρο για τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης που θα αναθαρρήσουν. Ιστορικά άλλωστε η Ελλάδα απέδειξε έμπρακτα στον Β’ ΠΠ ότι οι δυνάμεις του Άξονα δεν ήταν ανίκητες.

Η ώρα του προσκλητηρίου και της συμπαράταξης των υγιών, δημοκρατικών και προοδευτικών είναι τώρα. Άλλος χρόνος δεν υπάρχει. Αν πραγματικά οι ευρωπαϊκοί λαοί θέλουν να ξαναπάρουν στα χέρια τους τις τύχες της Ευρώπης και να μην αφανιστούν ή να ζήσουν ως ανδράποδα οφείλουν τώρα να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν αυτό που τους ανήκει αλλά μόνο με αγώνες κατακτάται. Την ίδια την Δημοκρατία και ότι καλό από αυτή απορρέει…

 

ΠΗΓΗ

Ο.ΣΥ. Α.Ε.: Προκήρυξη πλήρωσης θέσεων Σταθμαρχών - Εποπτών


Με ανακοίνωσή της η ΟΣΥ, σκεπτόμενη της ανάγκες της υπηρεσίας, προκηρύσσει προς πλήρωση, 70 θέσεις σταθμαρχών - οδηγών και 20 θέσεις Εποπτών - Οδηγών και καλεί τους ενδιαφερόμενους όπως υποβάλλουν αιτήσεις από τις 8/7/2013 ως τις 12/7/2013.

Δείτε τις ανακοινώσεις:




Ανακοίνωση Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ


ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ , ΚΛΕΦΤΕΣ, ΓΛΕΙΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΝΟΝΟΜΙΚΩΝ‏

Πρόχειρος ο νέος φορολογικός κώδικας!!!!!! Παραμένει στη θέση του ο ανίκανος πράκτορας των τραπεζιτών!!!!!!
Η προχειρότητα και η έλλειψη κυβερνητικού σχεδιασμού αποκαλύπτονται με τον νέο Φορολογικό
Κώδικα, ο οποίος γράφτηκε κυρολεκτικά «στο πόδι» και ένα 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση του μπαίνει στο τραπέζι της…. κοπτορραπτικής. Μετά τις διαπιστώσεις των φοροτεχνικών ότι πολλές διατάξεις οδηγούν σε αύξηση των επιβαρύνσων για μεγάλες ομάδες φορολογουμένων (συμπεριλαμβανομένων μισθωτών, συνταξιούχων, ανέργων, φοιτητών κλπ) – στο υπουργείο Οικονομικών αρχίζει το ράβε-ξήλωνε. Σε αλλεπάληλες συσκέψεις ετοιμάζονται αλλαγές, διορθώσεις και τροποποιήσεις, με βάση τις εκτιμήσεις για το ποιούς και πόσο επηρεάζει η κάθε διάταξη.

Πάνω στην «πρεμούρα» να ετοιμασθεί ένα σχέδιο όσο η τρόικα βρίσκεται εδώ για διαπραγματεύσεις, το στοιχείο αυτό δεν είχε ληφθεί αρκούντως υπόψη και πολλές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο αρχικό σχέδιο οδηγούν στα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που συζητούνται τώρα αφορούν την παρακράτηση και την προκαταβολή φόρου, τη φορολόγηση της αποζημίωσης απόλυσης – η αύξηση της οποίας αποδίδεται σε… τυπογραφικό λαθος – και τα τεκμήρια που αφορούν ανέργους και φοιτητές χωρίς πραγματικό εισόδημα.

Προτείνεται ειδικότερα να μην καταργηθεί τελικά η μηνιαία έκπτωση 1,5% που ισχύει στην παρακράτηση από μισθωτούς και συνταξιούχους και να λαμβάνεται υπόψη η έκπτωση φόρου (2.100 ευρώ) που ισχύει για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Σχεδιάζεται επίσης να αποσυρθεί η διάταξη που προβλέπει αύξηση της προκαταβολής φόρου (από 55% σε 80%) για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρίες.
Αναγακαα κρίνεται εκ των υστέρων και η τροποποίηση της ρύθμισης σχετιά με τα τεκμήρια, στις περιπτώσεις ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και φοιτητών.
Ο νέος Κώδικας Φορολογίας προβλέπει ότι άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι που πιάνονται στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων θα φορολογούνται ως επαγγελματίες και όχι ως μισθωτοί. Ετσι θα πληρώνουν φόρο 26% αντί 22% και επιπλέον θα επιβαρύνονται με προκαταβολή 55%.

Παράδειγμα
– Άγαμος με μηδενικό εισόδημα: Τεκμήριο 3.000 €
– Έχει στην κατοχή του Ι.Χ. 1.000 κ.εκ.: Τεκμήριο 4.000 €
Εφόσον δεν αλλάξει η διάταξη:
– Θα φορολογηθεί για τεκμαρτό εισόδημα: 7.000 €
– Φόρος: 1.820 €
– Προκαταβολή φόρου: 1.001 €

Αποτέλεσμα: Ο φορολογούμενος με μηδενικό εισόδημα επιβαρύνεται με φόρο 2.821 €
Εφόσον γίνει διόρθωση από το υπουργείο οικονομικών ο φόρος που θα προκύπτει θα είναι μηδενικός
Φορολογικές επιβαρύνσεις προκύπτουν και για οικογένειες με παιδιά που σπουδάζουν: Με βάση το νέο Κώδικα οι φοιτητές δεν περιλαμβάνονται στα προστατευόμενα-εξαρτώμενα μέλη. Αυτό οδηγεί αυτόματα τους υπόχρεους γονείς τους να μην μπορούν να λάβουν το οικογενειακό επίδομα τέκνων.
sofokleousin

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΡΙ '' ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ '' ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ‏

Συγκλονιστική μαρτυρία για την φάμπρικα του δουλεμπορίου. Τεράστια ερωτηματικά για τους δημοσιογράφους που διέδωσαν την “ειδηση” περί μη προσέλευσης Ελλήνων ανέργων στα φραουλοχώραφα. Είναι πολύ το χρήμα του δουλεμπορίου εντέλει…

Στέλνω αυτή την επιστολή με αφορμή τα ψέματα των φραουλαδων της Ηλείας και των εθνοπατέρων μας.Λίγο μετά τα επεισόδια με τους Πακιστανούς στη Mανωλάδα, βγήκαν 125 παραγωγοί φράουλας στις 7/6/2013 και δήλωσαν σε διάφορα ΜΜΕ και σάιτ πως θα κάνουν αίτηση στον ΟΑΕΔ για να προσλάβουν 4.400 Έλληνες εργάτες με μεροκάματο 25€ συν 3€ το εργόσημο.

Είμαι άνεργος εδώ και δυο χρόνια και τυχαίνει να έχω σπίτι στη Μανωλάδα, οπότε ενδιαφέρθηκα αμέσως, πήρα τηλέφωνο στον ΟΑΕΔ και μου είπαν να πάρω στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας. Έπαιρνα συχνά πυκνά τηλέφωνο αν έκαναν αίτηση οι φράουλαδες για εργάτες, δεν υπήρχε τίποτα. Κάποια φορά μου είπαν να μην παίρνω συνέχεια τηλέφωνο, αν γίνει αίτηση εμείς θα τη στείλουμε και στα κεντρικά της Αθήνας και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα.

Ενδιάμεσα, βρήκα μέσω Ιντερνέτ κάποια τηλέφωνα παραγώγων και του συνεταιρισμού ΥΡΜΙΝΗ (λαχανικών και φρούτων). Όταν τους πήρα και τους είπα ότι ενδιαφέρομαι για εργάτης στα χωράφια που ζητάτε, μου είπαν ότι δε ζητάνε τίποτα, κι όταν τους είπα για τις 4.400 μέσω ΟΑΕΔ κ.τ.λ. ακούστε τι μου είπανε: να κοιτάξω στο συνεταιρισμό ΥΡΜΙΝΗ (όχι λαχανικών και φρούτων αλλά… φρούτων και λαχανικών).

Φυσικά, δυο τρεις παραγωγούς που βρήκα δεν ζήταγαν τίποτα και δεν γνώριζαν τίποτα για τις 4.400 αιτήσεις για εργάτες. Από τον άλλο συναιτερισμό ΥΡΜΙΝΗ, φρούτων και λαχανικών, μου είπαν ότι δεν ξέρουν κάτι, απουσιάζει ο υπεύθυνος, πάρτε αργότερα, ρωτήστε στον ΟΑΕΔ κ.τ.λ.

Τελευταία φορά που πήρα στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας ήταν Πέμπτη 27/6/2013. Δεν είχε γίνει καμία αίτηση, δεν γνώριζαν τίποτα. Την Παρασκευή 28/6/2013, λόγω κάποιας υποχρέωσης δεν ασχολήθηκα καθόλου. Το Σάββατο 29/7/2013, ανοίγοντας το Ιντερνέτ βλέπω σε κάποια σάιτ και στις ειδήσεις ότι ούτε δέκα Έλληνες εργάτες δεν ανταποκρίθηκαν για τη συγκομιδή της φράουλας. Έγινα έξαλλος, φούντωσα. Τη Δευτέρα το πρωί παίρνω τον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας, μιλάω με έναν κύριο, θέλω να κάνω αίτηση για εργάτης στη συγκομιδή της φράουλας,

Δεν ήξερε τίποτα. Του εξηγώ όλα τα παραπάνω, μου έδωσε να πάρω άλλο τηλέφωνο και το άλλο τηλέφωνο άλλο τηλέφωνο, για να μη λέω πολλά μίλησα με τρεις τέσσερις ανθρώπους. Στο τελευταίο ήταν μια κυρία και μου λέει: “Θα σου δώσω τα τηλέφωνα των συνεταιρισμών να μιλήσεις απευθείας”. Μου έδωσε λοιπόν τα τηλέφωνα της… ΥΡΜΙΝΗΣ. “Κυρία μου μίλησα με την ΥΡΜΙΝΗ και μου είπαν ότι δε ζητάνε τίποτα” (ακούστηκε γέλιο ειρωνικό). “Καλά”, μου λέει, “θα σου δώσω και τηλέφωνα παραγωγών να μιλήσεις απευθείας”.

Μου έδωσε δεκατέσσερα ονόματα με τηλέφωνα. Κατάφερα να μιλήσω με έξι-εφτα, όλοι μου είπαν μπούρδες, ότι τώρα δεν χρειαζόμαστε γιατί τελείωσε η παραγωγή εδώ και μια εβδομάδα, του χρόνου πάλι, τον Αύγουστο, τον Οκτώβρη, το Φλεβάρη κ.τ.λ. Σε ερωτήσεις του τύπου “Πότε κάνατε την αίτηση στον ΟΑΕΔ;”, “Είναι δυνατόν 7 του μήνα να λέτε ότι θααα κάνετε αίτηση στον ΟΑΕΔ για πρόσληψη 4.400 εργατών, και τώρα, 30 του μήνα, να λέτε ότι η παραγωγή τελείωσε εδώ και μια εβδομάδα;”, η απάντηση ήταν μπουρδολογείες.

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι λένε ψέματα! Πότε δεν έγινε επίσημα αίτηση στον ΟΑΕΔ (αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης δεν υπάρχει), γιατί δεν θέλουν να προσλάβουν κανέναν Έλληνα, έχουν βολευτεί με τους ανασφάλιστους Πακιστανούς, το κράτος απουσιάζει παντελώς γιατί έχει καταρρεύσει και τα τηλέφωνα οι παραγωγοί τα έδωσαν στον ΟΑΕΔ για να κοροϊδεύουν τον κόσμο, να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Παίζουν με τους ανέργους, δημιουργούν ψεύτικες προσδοκίες στους ανθρώπους, παίζουν τα παιχνίδια της κυβέρνησης για να διχάσουν τη κοινωνία, τα παιχνίδια των δανειστών ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, γιατί αν δείτε τα σάιτ με τις ανακοινώσεις των φραουλάδων για προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ, υπάρχουν και ονόματα υπουργών που επικροτούσαν και θα προωθούσαν, εννοείται, την κίνηση αυτή των φραουλάδων. Από τις 7 του μήνα που έγινε η ανακοίνωση, κανένας κρατικός υπάλληλος δεν ενδιαφέρθηκε αν έγινε η αίτηση, παρότι υποτίθεται ότι κόπτονται τόσο πολύ για την ανεργία…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ , 48 χρ. , Αττική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : *ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΚΗΣ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΤΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΑΜΠΡΑΚΗ (E.N.D.)

ΣΤΙΣ 28 Ιουνίου, 2013, ημέρα Παρασκευή
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΡΑΞΕ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ & Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΑΜΨΕ!
Ο ΚΟΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΡ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΘΩΟΙ.

ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ ΑΞΙΑΣ 600 ΔΙΣ ΔΟΛ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΚΗΔΕΜΟΝΕΥΟΜΕΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΜΠΙΟΥ, ΝΑ ΠΙΣΤΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΟΛΙΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ
ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ ΚΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

Αγαπητοί Συνέλληνες,
Θέμα:
Αποτελέσματα της Δίκης μετά τη μηνυτήρια αναφορά του Άδωνη Γεωργιάδη - Υπουργού Υγείας κατά του Αρτέμη Σώρρα και του Δρ. Εμμανουήλ Λαμπράκη Προέδρου του οργανισμού END για διασπορά ψευδών ειδήσεων για ότι αφορά την πρόταση χρηματοδότησης προς την Ελλάδα με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, ξεσηκωμό των πολιτών και την παρεμπόδιση της εύρυθμης λειτουργίας του Ελληνικού Συντάγματος.

ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΤΟ Η' ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ, ΚΤΗΡΙΟ ΠΡΟΚΑΤ, ΑΙΘΟΥΣΑ 1,
ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΩΝ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ (ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ) - Ι. ΔΑΡΑΒΙΓΚΑ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ) ΚΑΤΑ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΣΩΡΡΑ και του Δρ. Εμμανουήλ Λαμπράκη Προέδρου του Οργανισμού με την επωνυμία «El- END» που είχε τον ισχυρισμό ότι οι ίδιοι με τους συνεργάτες τους, μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις και τρέφουν ψεύτικες ελπίδες στο λαό για εκχωρημένα Αμερικάνικα Χρεόγραφα / Διεθνείς Συναλλαγματικές, περιουσίας του Αρτέμη Σώρρα, που έχουν κατατεθεί υπέρ των Ελλήνων σε κηδεμονευόμενο λογαριασμό και ως αντασφάλεια για την πρόταση χρηματοδότησης της Ελλάδος προσπαθώντας έτσι με αυτά τα ψευδή στοιχεία να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, να ξεσηκώσουν τους πολίτες και να ενοχλήσουν την εύρυθμη λειτουργία του Συντάγματος!

Α. ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ:
Κατατέθηκε ΝΟΜΙΜΑ από τον οργανισμό ΕΙ-END, η πρόταση για την εκχώρηση Νόμιμης περιουσίας του, Χρεόγραφο/ Διεθνής Συναλλαγματικής (IBOE) που εκδίδεται από τον ίδιο έναντι νόμιμου χρέους του Αμερικάνικου Δημοσίου προς αυτόν, προς το Ελληνικό Δημόσιο για να χρησιμοποιηθεί ως αντασφάλεια για την παροχή δανείου στην Ελλάδα:

Ποσό : $ 600.000.000.000 (Εξακόσια Δισεκατομμύρια Δολάρια) – USD,

Επιτόκιο : 0,5 % (υπό συζήτηση),

Αποπληρωμή : από 50 μέχρι και 100 χρόνια (για όσα αποφασιστεί) με δικαίωμα συνολικής αποπληρωμής κάθε 5 έτη
Για μήνες τώρα, ο Άδωνης Γεωργιάδης και άλλα άτομα συνεργάτες του, προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποδείξουν ότι η πρόταση του Σώρρα δεν είναι φερέγγυα, παρουσιάζοντας κατά καιρούς κάθε λογής ψευδή έγγραφα, χωρίς όμως η ίδια η Κυβέρνηση να έχει τοποθετηθεί νομίμως είτε υπέρ είτε κατά. Με αναίδεια η ίδια ομάδα με ενεργό μέλος τον κο Γεωργιάδη, υποστηρίζουν επίμονα, σθεναρά και με υβριστικό τρόπο ανοικτά, με συστηματικές επιθέσεις και προσβολές δια μέσου του τύπου, του διαδικτύου και βοηθούμενοι σε περιπτώσεις από άλλους πολιτικούς ή άλλους, ότι βάσει των πληροφοριών που περισυνέλλεξαν οι συνεργάτες τους δημοσιογράφοι ή άλλοι από το διαδίκτυο ή και όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, από δική τους παρεμβολή…. προς το Υπουργείο Οικονομικών της Αμερικής (Αν είναι ποτέ δυνατόν..), κατέληξαν σε συμπεράσματα … ότι η υπόθεση δεν είναι φερέγγυα!!!
Οι ίδιοι κύκλοι, υποστηρίζουν ότι έχουν κάνει έλεγχο και μάλιστα υποστήριξαν ότι η Αμερικάνικη Πρεσβεία καθώς και το Υπουργείο Οικονομικών της Αμερικής και η Τράπεζα Ελλάδος έχουν επικυρώσει ότι το χρεόγραφο δεν είναι αληθινό, ενώ υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για το αντίθετο, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΕ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ!
ΔΗΛΑΔΗ, ΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΦΑΙΜΑΞΟΥΝ ΚΑΘΕ ΥΓΙΕΣ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΔΕΛΕΧΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ Η ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΧΘΕΣ, ΟΙ ΟΣΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ!

Β. ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ:
Στο δικαστήριο σύσσωμη η ομάδα της ΕΙ-END έφτασε από διάφορα μέρη της γης. Οι μάρτυρες του κατηγορούμενου έφτασαν από Αμερική και Καναδά. Τα στοιχεία που κατέθεσαν ήταν αψεγάδιαστα. Η απόδειξη του λογαριασμού με τα απαραίτητα νομιμοποιητικά κατατέθηκαν αλλά και διαβάστηκαν ενώπιον όλων. Η αίθουσα του Δικαστηρίου αλλά και έξω από αυτήν ήταν κατάμεστη από πολίτες (πέραν των 600 ατόμων). Ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος, τόσο που κόντεψε να διακοπεί η Δίκη τρεις φορές.
Λόγω τεχνικού προβλήματος, τα ηχεία δεν λειτουργούσαν και έτσι η μετάδοση του ήχου γινόταν με δυσκολία. Έπρεπε να κρατηθεί ησυχία σε όλη τη διάρκεια της Δίκης για να μπορούν όλοι να παρακολουθούν. Παρόλο που ζητήθηκε να ηχογραφηθεί η δίκη, δεν δόθηκε το δικαίωμα να ηχογραφηθεί και έτσι η μαρτυρία έγινε με αργό τρόπο για να μπορεί να γίνεται η καταγραφή από τη γραμματεία. Η Δίκη κράτησε αρκετές ώρες.
Η Δικαστής και ο Εισαγγελέας ήταν εύστοχοι στις ερωτήσεις. Οι απαντήσεις από τους μάρτυρες αλλά και τους κατηγορούμενους δόθηκαν με καθαρό τρόπο χωρίς υπεκφυγές και ήταν πλήρως εμπεριστατωμένες. Από την άλλη πλευρά, ο κύριος οργανωτής της μηνυτήριας αναφοράς Υπ. Υγείας κος Γεωργιάδης δεν ήταν παρόν για να υποστηρίξει τις θέσεις του ο ίδιος αλλά έστειλε αντιπρόσωπο. Σε ένα τόσο σημαντικό συμβάν, δεν καταδέχτηκε ή φοβήθηκε τα αποτελέσματα, ο κος Γεωργιάδης, ενώ απειλούσε καιρό τώρα ότι θα πολεμήσει για την αλήθεια, την ώρα της αλήθειας δεν ήταν παρόν! Οι δε μάρτυρες από την πλευρά του κατήγορου, το μόνο που μαρτύρησαν είναι ότι δεν έχουν κάτι εναντίον των κατηγορουμένων αλλά προσπαθούν να πιέσουν την κυβέρνηση με την μηνυτήρια αυτή αναφορά, να ψάξει το θέμα και να δώσει μια καθαρή απάντηση σε΄όλους για το όλο θέμα!

Γ. ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ:
1.
Τα ομόλογα είναι ΥΠΑΡΚΤΑ, ΝΟΜΙΜΑ και κατατεθειμένα σε κηδεμονευόμενο λογαριασμό έτοιμα προς πίστωση και προεξόφληση στα ταμεία του Κράτους.
2.
Η διαδικασία ρευστοποίησης είναι απλή. Αφού γίνουν όλα τα νομικά έγγραφα που θα πρέπει να συνοδεύουν τον έλεγχο και να δοθεί η άδεια από το νόμιμο δικαιούχο, με το πάτημα ενός κουμπιού η Τράπεζα Ελλάδος αντιπροσωπεύοντας το Κράτος ή το Υπουργείο οικονομικών με όποια τράπεζα επιλέξει, μπορούν εύκολα και γρήγορα να κατεβάσουν τα χρεόγραφα, να πιστωθεί ο λογαριασμός και να ρευστοποιηθούν αυτόματα.
3.
Στη συνέχεια θα δεσμευτούν τα χρήματα υπέρ του δανεισμού της Χώρας, Θα υπογραφεί η τελική σύμβαση και κατά την εκταμίευση, θα δίδονται χρήματα έναντι κάλυψης ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου με αξία 1 : 1.
4.
Η όλη διαδικασία μπορεί να διεκπεραιωθεί σε διάστημα 10 – 15 ημερών.
5.
Η ΕΙ-ΕND και ο Αρτέμης Σώρρας δεν προσπαθούν να ιδρύσουν ούτε κόμμα ούτε δόγμα. Μάχονται για την διάσωση του Ελληνισμού και σώζοντας την Ελλάδα, τα κέρδη όλων θα είναι τεράστια.
6.
Η αγόρευση του δικηγόρου – νομικού συμβούλου Γιώργου Παπαδάκη ήταν πολύ ορθά στοιχειοθετημένη, καθοριστική και επίσης πολύ στοχευμένη.
Σ ε λ ί δ α | 2

Σ ε λ ί δ α | 3
ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΦΟΥ ΣΥΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΘΩΟΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΛΗΞΕ.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Στην Αθήνα σήμερα, ημέρα Παρασκευή 28 του Μήνα Ιουνίου,
μόλις καταγράφηκε μια καινούργια τροπή στην ιστορία της Ελλάδος και της αναπτυξιακής πορείας,
που είτε κάποιοι το θέλουν είτε δεν το θέλουν, θα ακολουθήσει λίαν συντόμως.
Άρχισε να πέφτουν τα πέπλα και να φαίνεται το ΦΩΣ!
Ως Πολίτες σύσσωμοι όλοι εμείς, φέρουμε αυτοδικαίως και προδήλως διατηρούμε έννομο συμφέρον, δικαίωμα και υποχρέωση να συμβάλουμε στην τήρηση του Συντάγματός μας και να υποστηρίξουμε τα δίκαιά μας και γι’ αυτό καλούμε όλους τους Έλληνες να σταθούν πλάι στον Αρτέμη Σώρρα και στην END και να απαιτήσουμε όλοι από κοινού να ελεγχθεί και να υλοποιηθεί η πρόταση της χρηματοδότησης. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας του Κράτους μας, αφού περίπου 26 Δις το χρόνο θα γλιτώνει το Κράτος από τους τόκους και μόνο. Επίσης, το ποσό της δόσης αποπληρωμής του κεφαλαίου θα ανέρχεται στα 6 Δις Δολάρια ετησίως ποσό που είναι πολύ λιγότερο (και 10 φορές) από το μέσο όρο που καλείται η κυβέρνηση να πληρώνει ετησίως με τα δεδομένα του σήμερα (αν λάβουμε υπ’ όψη ότι σήμερα τα ομόλογα που εκχωρήσαμε προς τους δανειστές μας λήγουν στην καλύτερη περίπτωση στα 10 έτη και άρα πληρώνουμε αναλογικά κάθε έτος το 10 % τουλάχιστον συν τόκους)
Τα οφέλη είναι πολλαπλά. Η μείωση του κόστους, η πολύ χαμηλή δόση, η ευκολία στην εκταμίευση, οι αναπτυξιακοί τιθέμενοι στόχοι, η βοήθεια που θα προσφερθεί αφιλοκερδώς από την END για τις μελέτες ανάπτυξης που θα ετοιμαστούν από τα τους πολλούς επιστήμονες μέλη της, η χρηματοδότηση της ιδιωτικής αλλά και τραπεζικής αγοράς, η υλοποίηση πολλών επενδυτικών έργων στη χώρα που θα ανοίξουν μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας και θα συνεισφέρουν σε έσοδα προς το Κράτος και τους πολίτες του, είναι μερικά από τα σημαντικά οφέλη που θα έχει η χώρα ακολουθώντας την πρόταση χρηματοδότησης του Αρτέμη Σώρρα και της EI-END.
Αναμένεται επίσης σύντομα να οριστεί η ημερομηνία της προανακριτικής για τη μήνυση που κατατέθηκε από τον κο Αρτέμη Σώρρα εναντίον των Κυβερνόντων, των Βουλευτών, Υπουργών, Πρωθυπουργού, Προέδρου και Διοικητή Τράπεζας Ελλάδος για
1.
ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,
2.
ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΙΣΤΙΑ, ΚΑΙ
3.
ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ.

Η Ελλάδα θα μπορέσει να αναδυθεί από τη θάλασσα της κρίσης μέσα από τους αφρούς σαν μια πανώρια Αφροδίτη. Η Ελλάδα, η χώρα του Φωτός με το Φωτεινό της ευλογημένο Λαό «ΕΛ ΛΑΣ» θα ανακτήσει ξανά και σύντομα τον ηγετικό ρόλο όπως της αρμόζει.

«Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς»
Μαχάτμα Γκάντι, 1869-1948, Ινδός ηγέτης
Βίκυ Χαραλάμπους
Δια Αρτέμη Σώρρα & Οργανισμό- Επιτροπή EI- END
Και οι Αφυπνισμένοι Πολίτες
Εκ μέρους της Ελλάδος και εκπροσωπώντας τα δικαιώματά μας

Λουκέτο-εξπρές στις δημοτικές αστυνομίες της χώρας - Πρόταση-σοκ της τρόικα

Σκληρό «πόκερ» στη νέα συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας. «Δεν βλέπω από πού μπορούν να προκύψουν οι 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις» φέρεται να είπε ο Πόουλ Τόμσεν και στο "στόχαστρο" μπαίνουν 4.000 δημοτικοί αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η μεταφορά μεγάλων πληθυσμών εργαζομένων ή και η πλήρης κατάργηση φορέων στους οποίους υπηρετούν αυτοί, για να γεμίσει η δεξαμενή των χιλιάδων απολύσεων και διαθεσιμοτήτων.

Οι ίδιες πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ένας τέτοιος φορέας είναι οι Δημοτικές Aστυνομίες σε όλη την Ελλάδα. Στο τραπέζι των σεναρίων που εξετάζονται, τίθεται η υποχρεωτική αποχώρηση ή διαθεσιμότητα χιλιάδων δημοτικών αστυνόμων και η ενσωμάτωση ενός μέρους τους στην Ελληνική Αστυνομία. Στο στόχαστρο, σε μία τέτοια περίπτωση, θα μπουν 4.000 εργαζόμενοι, καθώς μόνο στην Αθήνα απασχολούνται περίπου 1.100 άτομα.

Οι Δημοτικές Αστυνομίες, από τη στιγμή που γίνει πράξη το συγκεκριμένο σενάριο, επιλέγονται καθώς οι αρμοδιότητές τους μπορούν να περάσουν στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Οσοι απασχολούνται σήμερα στις δημοτικές αστυνομίες είναι εφικτό, μετά από τη σχετική αξιολόγηση των ικανοτήτων τους, να μεταφερθούν σε ορισμένους κλάδους της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, όπως αναφέρουν πηγές "το έργο που παράγεται δεν είναι αντίστοιχο του δημοσιονομικού κόστους τους", ενώ τα καθήκοντα των δημοτικών αστυνόμων μπορεί να αναλάβει το προσωπικό της Αστυνομίας.

Καταλυτική όσον αφορά στην πορεία των διαπραγματεύσεων - σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» - αναμένεται η σημερινή νέα συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την τρόικα.

Πάντως σύμφωνα με την «Καθημερινή» τη συγκεκριμένη πρόταση φέρεται να έχει αποδεχθεί κατ' αρχήν η τρόικα, ενώ θετικό είναι και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς πιθανή μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. θα απελευθέρωνε προσωπικό που σήμερα ασχολείται με γραφειοκρατικές ή χαμηλής έντασης εργασίες.

 

Νορβηγοί εμπειρογνώμονες; "Τελικά, είστε πάμπλουτοι! Έχετε πετρέλαιο για 100 χρόνια!"

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο για...100 χρόνια έχει η Ελλάδα!!! Αυτή την απίστευτη ρήση είπαν οι Νορβηγοί ολοκληρώνοντας την έρευνά τους για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες! Οχι μόνο δε χρωστάμε συνέλληνες, αλλά αν φύγουμε απ το γιούρο και μέσα στα επόμενα 5 χρόνια όταν πέσει και
η πρώτη γεωτρυπανιά, η Ελλάδα θα είναι η ...νέα Σαουδική Αραβία του 21ου Αιώνα!

Τέσσερις περιοχές καταδεικνύουν μεγάλες δυνατότητες και σημαντική δυναμική σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων (φυσικού αερίου και πετρελαίου).

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως από σήμερα η νορβηγική εταιρεία PGS, που συνέλεξε στοιχεία μήκους 12.500 χλμ., θα πουλάει τα δεδομένα σε πετρελαϊκές εταιρείες.

Το πρόγραμμα καταγραφής, επεξεργασίας και ερμηνείας των δεδομένων, που ελήφθησαν με τη χρήση Geostreamer GS, μια καινοτόμο τεχνολογία της PGS, η οποία ελαχιστοποιεί θορύβους στα δεδομένα και διευκολύνει την πιο ευκρινή και σε βάθος αναζήτηση.

Η επεξεργασία των δεδομένων είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2013, καθώς το αρχικό πρόγραμμα της συλλογής των δεδομένων επεκτάθηκε από τα 8.500 χιλιόμετρα στα 12.500 χιλιόμετρα.

Η πρώτη περιοχή ξεκινά από τα βορειοδυτικά της Κέρκυρας, στα όρια με την Αλβανία, και εκτείνεται προς τα κάτω, στους Παξούς και στους Αντίπαξους, μέχρι και τη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου απέναντι από τον Αμβρακικό Κόλπο.

Η δεύτερη περιοχή είναι δυτικά της Κεφαλονιάς και φτάνει μέχρι την τρίτη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κατάκολου.

Η τέταρτη είναι η πολλά υποσχόμενη περιοχή νότια της Κρήτης, που εκτείνεται μέχρι τα όρια με τη Λιβύη και δυτικά της Ιταλίας.

Παράλληλα, τα προσεχή 24ωρα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, κατόπιν γνωμοδότησης της ειδικής επιτροπής, θα ανακοινώσει τις εταιρείες αναδόχους των τριών πρώτων "οικοπέδων" που θα ξεκινήσουν τις έρευνες με γεωτρύπανα. Πρόκειται για τα Ιωάννινα, τον Πατραϊκό Κόλπο και το δυτικό Κατάκολο.

Γύρω στα τέλη του επόμενου χρόνου αναμένεται να πέσουν και τα πρώτα γεωτρύπανα που θα δείξουν και το τελικό μέγεθος των κοιτασμάτων.

Οι εκτιμήσεις αξιωματούχων του ΥΠΕΚΑ κάνουν λόγο για τη δυνατότητα από την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στον ελληνικό χώρο να εισπράττει το Δημόσιο περί τα 150 δισ. ευρώ σε βάθος 30 ετών!
 
Με πληροφορίες  ΑΠΕ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ - Δίνουν το λιμάνι της Ύδρας σε Τούρκους

Δύο τουρκικές εταιρείες είναι μεταξύ των συνολικά 11 επενδυτικών σχημάτων που προκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τη λειτουργία, τη διαχείριση και την εκμετάλλευση του λιμανιού της Ύδρας, του τουριστικού καταφυγίου του Πόρου,
της μαρίνας Αλίμου και του τουριστικού αγκυροβολίου της Νέας Επιδαύρου.

Μοιάζει απίστευτο αυτό που γίνεται. Η κυβέρνηση επιτρέπει την οικονομική διείσδυση των Τούρκων στην Ελλάδα. Της «ανοίγει» διάπλατα τις πόρτες να καταφέρει ότι δεν κατάφερε δεκάδες χρόνια τώρα. Να υποδουλώσει ξανά τους Έλληνες και να υψώσει την ημισέληνο σε ελληνικά εδάφη.

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε τα επενδυτικά σχήματα που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τα τέσσερα ελληνικά λιμάνια. Στη τρίτη θέση της λίστας φιγουράρει η τουρκική εταιρεία «GLOBAL LIMAN IŞLETMELERI A.Ş.», ενώ λίγες θέσεις πιο κάτω βρίσκεται και η επίσης τουρκική «DOĞUS HOLDING A.Ş.» που κατεβαίνει σε συνεργασία με τη «LAMDA DEVELOPMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ».

Οι άνθρωποι του ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση γενικότερα δεν έχουν ιερό και όσιο. Αφού επέτρεψαν στους Τούρκους της «DOGUS» να πάρουν το 50% της μαρίνας του Φλοίσβου, ποσοστό της μαρίνας Ζέας και μέσω της εξαγοράς του 51% της ελληνικής εταιρείας MedMarinas του Ομίλου Κυριακούλη να ελέγξουν τις μαρίνες των Γουβιών στην Κέρκυρα και της Λευκάδας, τώρα ετοιμάζονται να δώσουν στους Τούρκους για μερικές χιλιάδες ευρώ και το λιμάνι της Ύδρας.

"Τρίζουν τα κόκκαλα" του ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη και των υπολοίπων Υδραίων αγωνιστών της επανάστασης του 1821 που έδωσαν τη ζωή τους για να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό, να βουλιάξουν τον τουρκικό στόλο και να κατεδαφίσουν κάθε σημείο που ανέμιζε η τουρκική σημαία.

Και η κυβέρνηση του πατριώτη Α. Σαμαρά επιτρέπει να μπει η τουρκική σημαία δίπλα στις πολεμίστρες και στα κανόνια της Ύδρας που προάσπιζαν το νησί. Δίπλα στη Ναυτική Σχολή που βρίσκεται στην άκρη του λιμανιού και αντικρίζει κάθε επισκέπτης που πατάει το πόδι του στο νησί του Αργοσαρωνικού για να θυμάται την ιστορική της σημασίας στον αγώνα της Επανάστασης.

Έτσι τιμά η κυβέρνηση τους ήρωες της επανάστασης και τους Υδραίους αγωνιστές, όπως οι Μιαούλης, Κουντουριώτης, Κριεζής, Τομπάζης, Τσαμαδός, Σαχίνης και πολλοί άλλοι. Αυτοί οι άνθρωποι έδωσαν το βιός τους, μετέτρεψαν τα καράβια τους σε πολεμικά για να αντιμετωπίσουν το τουρκικό στόλο στην Πάτρα, στον Κορινθιακό, και σε πολλά άλλα σημεία των ελληνικών θαλασσών.

Έδωσαν τη ζωή τους για να είναι αυτοί οι τύποι που σήμερα διαχειρίζονται τις τύχες του ελληνικού λαού ελεύθεροι. Αλήθεια έχουν διαβάσει ιστορία, γνωρίζουν για τη «Ναυμαχία του Γέροντα» (τι ρωτάμε τώρα;).

Κρίνουμε από το αποτέλεσμα. Λίγες ημέρες μετά τα "Μιαούλεια", τη σημαντικότερη γιορτή στην Ύδρα, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε πώς Τούρκοι διεκδικούν το λιμάνι της Ύδρας.

Η σημαία, της σημαίας, ω σημαία!

Όταν πρέπει να κάνεις μια ομιλία και δεν έχεις τίποτα να πεις, ένας δρόμος υπάρχει. Άρχισε να μιλάς για την πατρίδα το έθνος τη σημαία και τα ρέστα. Αυτή την συμβουλή φαίνεται να ακολούθησε ο Σαμαράς στην ομιλία του κατά το κλείσιμο του συνεδρίου της ΝΔ.

Πάνω από 20 φορές είπε την λέξη…σημαία και έκλεινε τον πατριωτισμό σε όλες τις κλήσεις. Τον έβγαζε δηλαδή για να μετρήσουμε ποιος τον έχει μεγαλύτερο. Και είναι λογικό όταν δεν έχεις τίποτα να πεις στην κοινωνία να καταφεύγεις στα γνωστά κεφενειακά λαϊκίστικα κλισέ.

Λες για την πατρίδα, χαίρονται όλοι, φουσκώνουν από περηφάνια και ξεχνάνε τους πολίτες αυτής της χώρας, τα δεινά, ακόμα και τον θάνατο που φέρνει η “πατριωτική” σου πολιτική. Και αν έχετε περιέργεια για το πού στην Ελλάδα είναι μαζεμένοι οι περισσότεροι πατριώτες οπαδοί της σημαίας του έθνους και των αγώνων για την Ελευθερία, θα τους βρείτε στην Εκάλη.

Όπου η ΝΔ στις τελευταίες εκλογές έλαβε το 70%Κούγκι ελληνικής περηφάνιας η Εκάλη!

Αντιθέτως τα αντεθνικά μιάσματα θα τα βρείτε στις λαϊκές συνοικίες που ψήφισαν μαζικά αριστερά. Και γιατί η Εκάλη να μην ψηφίσει Σαμαρά τώρα που με την κρίση ήρθε η ώρα του λογαριασμού; Στην ανάπτυξη ήμασταν ιδιώτες που δεν μοιράζονται τα κέρδη, αλλά στην κρίση είμαστε ένα έθνος που θα πληρώσει.

Και στην Εκάλη δεν είναι χαζοί. Ξέρουν ποιος θα βάλει τους άλλους να πληρώσουν και όχι όσους επωφελήθηκαν από την ανάπτυξη. Και ξέρουν ότι για να γίνει αυτό χρειάζονται ισχυρές δόσεις πατρίδας και σημαίας για να νομίζει ο “λαουτζίκος” ότι πεινάει για το καλό της πατρίδος και όχι της Εκάλης.



antistachef

Υπό κατάρρευση οι προϋπολογισμοί των Δήμων – Εκατομμύρια Ευρώ επιδικάστηκαν υπέρ των σχολικών φυλάκων

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επιδικάστηκαν υπέρ των σχολικών φυλάκων για αργίες και εξαιρέσιμα παρελθόντων ετών…!!! Άρχισαν κατασχέσεις…!!!
 
Είναι μια παλιά ιστορία, αυτή των σχολικών φυλάκων που προσελήφθησαν από την ΕΕΤΑΑ και διανεμήθηκαν στους Δήμους όλης τη χώρας.
Με διάταγμα της εποχής Παυλόπουλου και Νάκου στο υπουργείο εσωτερικών, οι συμβάσεις των εν λόγω μετατράπηκαν σε…, συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Όταν, για διάφορους λόγους, λύθηκαν οι συμβάσεις, οι απολυμένοι, πια, προσέφυγαν στα δικαστήρια, – όχι κατά της ΕΕΤΑΑ που τους είχε κανονικά προσλάβει – , κατά των Δήμων.
Αποτέλεσμα της εν λόγω ομαδικής προσφυγής είναι η δικαίωση. Το δικαστήριο έχει εκδώσει διαταγή πληρωμής  με συνέπειες να μην είναι δυνατή η εκτέλεση των ψηφισθέντων κι εγκεκριμένων δημοτικών προϋπολογισμών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Δήμος Ιλίου που καλείται να πληρώσει άμεσα 1. 500. 000 Ευρώ.
Επίσης, ο Δήμος Ηλιούπολης 400. 000 Ευρώ.
Παρόμοια έκτακτα εντάλματα πληρωμής κοινοποιούνται σε όλους τους Δήμους της χώρας…
 
Του Γιάννη Σπ. Παργινού
http://communenews.blogspot.g

Συνταγματικό και νόμιμο το διάταγμα για τις συναθροίσεις

Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια, με το οποίο ρυθμίζονται οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα πραγματοποιούνται οι δημόσιες συναθροίσεις και οι συγκεντρώσεις.
Ειδικότερα, το επίμαχο σχέδιο διατάγματος προβλέπει ότι οι συναθροίσεις θα διεξάγονται κατά τρόπο που δεν διαταράσσεται, παρά στο μέτρο του απολύτως αναγκαίου, η οδική κυκλοφορία και η κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης. Σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από εκατό χιλιάδες κατοίκους δεν επιτρέπεται η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος και η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από ιδιαίτερα μικρές, «σε σχέση με τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης», συναθροίσεις.
Η εκτίμηση για το ιδιαίτερα μικρό μέγεθος των συναθροίσεων και η δυνατότητα περιορισμού τους σε τμήμα του οδοστρώματος ανήκει στον αρμόδιο Αστυνομικό Διευθυντή, ο οποίος υποχρεούται να εκδώσει σχετική απόφαση την οποία θα γνωστοποιεί άμεσα στους ενδιαφερομένους. Η απόφαση αυτή του Αστυνομικού Διευθυντή μπορεί να είναι κατ’ αρχάς προφορική και εν συνεχεία έγγραφη, ενώ θα επιδίδεται εντός 24 ωρών στους ενδιαφερόμενους. Ο Αστυνομικός Διευθυντής για να εκδώσει τη σχετική απόφασή του πρέπει υποχρεωτικά να λαμβάνει υπόψη του, ιδίως, τον αριθμό των συμμετεχόντων στη συνάθροιση και τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την κυκλοφορία των οχημάτων δημόσιας συγκοινωνίας, την τουριστική κίνηση της περιοχής, την ομαλή πρόσβαση σε αρχαιολογικούς ή ιστορικούς χώρους και γενικά την εμπορική και οικονομική δραστηριότητα.
Αντίθετα, οι περιορισμοί αυτοί δεν ισχύουν για συναθροίσεις και πορείες που εξαγγέλλονται και διοργανώνονται από πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή και από τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις ή για συναθροίσεις ιστορικού εορτασμού ή επετειακού χαρακτήρα.
Κατ’ αρχάς οι σύμβουλοι Επικρατείας, αναφέρουν ότι το Σύνταγμα (άρθρο 11) καθιερώνει το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι», το οποίο «ανήκει στις θεμελιώδεις ελευθερίες που αποτελούν τη βάση του δημοκρατικού πολιτεύματος».
Σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 11 του Συντάγματος, υπογραμμίζεται στην υπ’ αριθμ. 186/2013 γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγητής ο Πάρεδρος Δ. Βασιλειάδης) «ως συνάθροιση νοείται όχι μόνο η συγκέντρωση προσώπων που πραγματοποιείται κατόπιν προηγούμενης συνεννοήσεως και προετοιμασίας, αλλά και η συγκέντρωση η οποία, παρά το ότι άρχισε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και προετοιμασία, όμως έλαβε στη συνέχεια τον χαρακτήρα συναθροίσεως λόγω του ότι προέκυψε η θέληση των συγκεντρωμένων προσώπων να εκδηλώσουν ή να προβάλουν γνώμες ή φρονήματα και εν γένει να επιδιώξουν κοινό σκοπό (αυθόρμητες συναθροίσεις)».
Εξάλλου, -συνεχίζουν οι δικαστές- «δεν είναι ανεκτές από το Σύνταγμα οι γενικές απαγορεύσεις δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, όταν συνιστούν, κατ’ ουσίαν, ανεπίτρεπτη αναστολή του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος του “συνέρχεσθαι”, η νομιμότητα δε των σχετικών διοικητικών πράξεων με τις οποίες απαγορεύεται η άσκηση του παραπάνω δικαιώματος ελέγχεται από τα δικαστήρια ευθέως αλλά και παρεμπιπτόντως».
Κατόπιν αυτών, τονίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, με το επίμαχο σχέδιο διατάγματος «δεν επιδιώκεται η ρύθμιση ή ο περιορισμός της άσκησης του δικαιώματος του “συνέρχεσθαι”, αλλά καθορίζονται οι αρμοδιότητες της οικείας αστυνομικής αρχής, υπό τις εκτεθείσες αυστηρές προϋποθέσεις, ώστε σε περίπτωση ιδιαιτέρως μικρής σε αριθμό δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης, που πραγματοποιείται στα μεγάλα αστικά κέντρα, να διασφαλίζεται η ελεύθερη άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και παράλληλα να μην διαταράσσεται υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης».

πηγη

Πολύ σκληρό άρθρο από τους International Business Times για την Ελλάδα…

IBTimes «Άπιαστο το Greekovery». Το φιάσκο με Gazprom & ΕΡΤ και ο διορισμός του Άδωνι Γεωργιάδη που «προκάλεσε τεράστια θλίψη».

Ο Διεθνής Τύπος συνεχίζει να αποδομεί το success story και το Grecovery.
‘Greekovery’ (A Rebound In The Greek Economy) Remains Elusive, Despite Hopes, Hard Work And Bluffs
on June 28 2013
A lottery ticket vendor sits outside of a closed shop in central Athens June 28, 2013. Greece’s privatisations agency (TAIPED) on Tuesday urged a consortium led by betting monopoly OPAP to sign a deal to sell its state lotteries, paving the way for completion of the privatisation of OPAP, the country’s first major asset sale under its foreign bailout. REUTERS/John Kolesidis
Το «Greekovery» παραμένει άπιαστο, παρά τις ελπίδες, την σκληρή δουλειά και τις μπλόφες Μεγάλο πολυέλαιοι φώτιζαν το δωμάτιο, που ήταν στο χρώμα του κρασιού  και ένα συνονθύλευµα τραπεζιτών, επενδυτών και δημοσιογράφων συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τον Γιάννο Γραμιτίδη. Ήταν ένα ηλιόλουστο πρωινό του Ιουνίου στο Ξενοδοχείο Plaza της Νέας Υόρκης  και ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ελπίζει να σπείρει τους σπόρους της επιχειρηματικότητας για την Ελλάδα, την πατρίδα του, ένα έθνος που το όνομά του έχει γίνει συνώνυμο με την οικονομική αναιμία. Ήταν εκεί για να κάνουν ένα βήμα: Η Ελλάδα κάνει μια επιστροφή και ήρθε η ώρα να επενδύσουν.
Ακούγεται πρωταπριλιάτικο αλλά πρόσφατα έχουν υπάρξει ενδείξεις ότι η Ελλάδα μπορεί πράγματι να κάνει ριμπάουντ – και αυτό ήταν σε πλήρη προβολή στο Plaza. Οι τιμές των ελληνικών μετοχών έχουν διπλασιαστεί κατά το τελευταίο έτος, καυχήθηκαν οι υπάλληλοι από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Οι επενδυτές που αγόρασαν 30ετή ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου τον περασμένο Ιούλιο έχουν τετραπλασιάσει τα χρήματά τους. Το κόστος δανεισμού της κυβέρνησης των 10ετών ομολόγων μειώθηκε κατά 1% ,τον Μάιο, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα τριών ετών. Υπουργοί με κράχτη τον όρο «Greekovery» χλευάζουν το “Grexit”, που αναφέρεται σε πιθανή έξοδο από τη ζώνη του ευρώ.
Μόλις δύο εβδομάδες πριν, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν να απελευθερώσουν € 7.5 δις  ή 9.6 δις δολαρίων, από τα κεφάλαια διάσωσης για την Ελλάδα. Την επόμενη μέρα, η Fitch Ratings αναβάθμισε την Ελλάδα στο Β-από CCC, λέγοντας ότι η χώρα εμφανίζει σημάδια «αποκατάστασης της ισορροπίας».
Πάνω απ ‘όλα, η Ελλάδα ήταν σε ρότα να πουλήσει αρκετά περιουσιακά της στοιχεία για την κάλυψη των 1,8 δισ. ευρώ που έχει ως στόχο ιδιωτικοποίησης, στο πλαίσιο της διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης / Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
«Σήμερα μπορώ να πω με σιγουριά, όχι απλά με ελπίδα, ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει, ότι η Ελλάδα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επενδύσεις, ότι δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία»,   είπε ο Γραμιτίδης σε ένα ακροατήριο από λιγότερους από 100 ανθρώπους στην  επιχρυσωμένη αίθουσα χορού.
Δυστυχώς, η αίθουσα ήταν πραγματικά μια σκηνή  για την συνεχιζόμενη ελληνική τραγωδία. Για κανέναν, εκτός από τον ριψοκίνδυνο επενδυτή, δεν είναι τώρα η ώρα να βάλει τα χρήματά του στην Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να είναι μια οδύσσεια μακριά από την ανάκαμψη.
Στις εβδομάδες που ακολούθησαν, μια ματαιωμένη συμφωνία συνέτριψε τις ελπίδες της χώρας για ξεπούλημα αρκετά κρατικών περιουσιακών στοιχείων για την κάλυψη των 1,8 δισ. ευρώ που έχει ως στόχο  ιδιωτικοποίησης στο πλαίσιο της διάσωσης. της Ευρωπαϊκής Ένωσης / Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Οι εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς κατέβηκαν σε απεργία για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές στο σύστημα υγείας. Προσπάθειες για να εξοικονομηθούν χρήματα από το κλείσιμο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, της ΕΡΤ, έστειλε χιλιάδες σε διαδηλώσεις στους δρόμους και τελικά, έφερε υποβάθμιση της απόφασης.
Ενώ οι υπάλληλοι από το Χρηματιστήριο Αθηνών και των άλλων ελληνικών φορέων του εμπορίου φλέρταραν με τους οικονομικά μεγάλους που συγκεντρώθηκαν στο Plaza, προσφέροντας ένα περίτεχνο συμπόσιο με μανιτάρια, ραβιόλια. ψητό και τσάντες δώρων με ελληνικό ελαιόλαδο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φλέρταρε έναν μεγαλύτερο παίκτη : τον ενεργειακό γίγαντα της Ρωσίας, την Gazprom.
Η ελεγχόμενη από το Κρεμλίνο εταιρεία αναμενόταν να υποβάλει προσφορά για την εταιρεία φυσικού αερίου της Ελλάδα, την ΔΕΠΑ. Ο Σαμαράς συναντήθηκε ιδιωτικά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Alexej Miller. Στη συνέχεια, επέκτεινε την προθεσμία εντός της οποίας η Gazprom θα μπορούσε να κάνει προσφορά. Η πώληση αυτή αναμενόταν να φτάσει μέχρι 1 δισ. δολάρια.
Αλλά όταν το πρωί της Δευτέρας, ενώ έφτανε η ώρα μηδέν, η Gazprom δεν έκανε προσφορά, καθόλου – το όλο σχέδιο είχε ανατραπεί. Η εταιρεία αντιμετωπίζει «σοβαρά προβλήματα με τις μη πληρωμές καταναλωτών», δήλωσε η Gazprom στους International Business Times, και ο ρώσικος γίγαντας «δεν έλαβε επαρκείς εγγυήσεις ότι η οικονομική κατάσταση της εταιρείας ΔΕΠΑ δεν θα επιδεινωθεί μέχρι να τελειώσει η συναλλαγή.» Η συμφωνία θα έπαιρνε περίπου ένα χρόνο για να κλείσει.
Λοιπόν, τι να κάνει η Ελλάδα; Η Τρόικα – η κοινή οντότητα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία εγγυήθηκε Ελλάδα τον Μάιο του 2010 – ανέπνεε πίσω από τον σβέρκο της. Και η αναβάθμιση της πιστοληπτικής  ικανότητας της Ελλάδας από την Fitch σε Β– η οποία, αξίζει να σημειωθεί, εξακολουθεί να θεωρείτε σε καθεστώς junk – θα μπορούσε εύκολα να γλιστρήσει, αν η Ελλάδα έδειχνε περισσότερα σημάδια πολιτικής ή οικονομικής αστάθειας. Η αποτυχία να κάνει τις μεταρρυθμίσεις ιδιωτικοποίησης για την ώρα θα ήταν ενδεικτική του τελευταίου. Όμως, τα μέτρα που η χώρα έπρεπε να ληφθούν για την αποφυγή που θα μπορούσε να ωθήσει προς την προηγούμενη..
Αρκετά σίγουρος, ο Σαμαράς έβαλε την ΕΡΤ, τον κρατικό σταθμό της Ελλάδας, στο τραπέζι του χασάπη. Σε μία κίνηση, που ισοδυναμεί για την Ελλάδα με το κλείσιμο του BBC ή του NPR, βγήκε από τον αέρα, μόνο με μιας ημέρας προειδοποίηση.
Αρχικά, φαινόταν σαν μια έξυπνη κίνηση. Οι περίπου 2.600 εργαζόμενοι της  ΕΡΤ που είχαν απολυθεί επηρέασαν την Ομάδα Εργασίας του Eurogroup, που απαρτίζεται από αναπληρωτές υπουργούς οικονομικών και ανώτερους υπαλλήλους των Υπουργείων Οικονομικών, να εγκρίνουν  3,3 δισ. ευρώ πληρωμών. “Το κλείσιμο της ΕΡΤ σίγουρα βοήθησε,” δήλωσε ένας ανώνυμος υπάλληλος από την ομάδα  στο Reuters.
Αλλά τότε ήρθε η πολιτική αστάθεια.
Εκατοντάδες διαδήλωσαν την πρώτη μέρα που έπεσε μαύρο στις οθόνες . Ο Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης,  ΣΥΡΙΖΑ, κατονόμασε την κίνηση ως “πραξικόπημα”. Στη συνέχεια, δημόσιοι υπάλληλοι ξεκίνησαν να απεργούν και να διοργανώνουν διαμαρτυρίες έξω από τα γραφεία της κρατικής τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι την Πέμπτη, τα δρομολόγια λεωφορείων και μετρό είχαν περικοπεί, καθώς οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες κατέβηκαν σε απεργία.
Και την περασμένη Δευτέρα, ένα ελληνικό δικαστήριο – το Συμβούλιο της Επικρατείας – υποστήριξε το σχέδιο Σαμαρά να αντικαταστήσει την ΕΡΤ με έναν νέο, πιο λιτό ραδιοτηλεοπτικό φορέα αργότερα αυτό το έτος, αλλά και επιβεβαίωσε τη θέση της αντιπολίτευσης να αποκαταστήσει το σήμα της στο μεταξύ. Μένει να δούμε την αντίδραση της ευρωζώνης στην επανεμφάνιση της ΕΡΤ.
Και καθώς ο Σαμαράς  ανασχημάτισε εκ νέου το υπουργικό του συμβούλιο, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την τάξη, εγκατέστησε τον  Άδωνι Γεωργιάδη Υπουργό Υγείας, προκαλώντας τεράστια θλίψη.
Ο νέος αξιωματούχος είναι ένας συντηρητικός εξτρεμιστής, ο οποίος κάνει ένα τοκ σόου στο οποίο εξυμνεί τα θαύματα της ελληνικής αρχαιότητας. Ο διορισμός του προκάλεσε ακόμη περισσότερο τους διαδηλωτές να κατέβουν στους δρόμους.
Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο σε κάθε οικονομική δόνηση. Η αποτυχία της ΔΕΠΑ έστειλε την αγορά σε κατακόρυφη πτώση πάνω από 5% σε μια μέρα. Και ο Σωκράτης Λαζαρίδης, ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου, είπε στους  IBTimes ότι πρέπει να παραμείνει με σφραγισμένα χείλη, ανά πάσα στιγμή, φοβούμενος ότι οποιαδήποτε εικασία από την πλευρά του θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις για την αγορά. Σε συνέντευξή του, ο υψηλός Έλληνας αξιωματούχος συχνά παρέπεμπε τις ερωτήσεις σε ένα φύλλο εργασίας με διαγράμμτα δεδομένων.
«Σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, απαιτείται επιπλέον ευαισθησία  για την κυκλοφορία ζωτικής σημασίας πληροφοριών», είπε, κάνοντας σταυροπόδι σε μια πολυθρόνα στο Plaza. «Είμαστε πολύ …», ψέλισε, παίζοντας με ένα πακέτο τσιγάρα, καθώς έψαχνε τις  λέξεις στα αγγλικά, “μιλάμε μόνο με δεδομένα.”
Αφήνοντας την νευρικότητα του κατά μέρος, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μπορεί να φυσύξουν κάποιον άνεμο στα πανιά της Ελλάδας.
Μπορεί η Ελλάδα να ξαναγεννηθεί ως μια αναδυόμενη αγορά;
Την περασμένη εβδομάδα, η MSCI,  υποβάθμισε την Ελλάδα από τον δείκτη των ανεπτυγμένων χωρών, στις αναδυόμενες αγορές – η πρώτη φορά που η MSCI υποβιβάζει μια χώρα από ανεπτυγμένη. Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποχώρησε 3,2%.
Αλλά αυτή η νέα κατάσταση μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που η χώρα έψαχνε.
«Έχουμε τα χαρακτηριστικά μιας αναδυόμενης οικονομίας», δήλωσε ο Γραμματίδης στους  IBTimes. «Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, και μπορούμε να παίξουμε ένα ήσυχο, σημαντικό ρόλο, ιδιαίτερα στη γειτονιά μας».
Η οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα που μαστίζει την Ελλάδα ως μια ανεπτυγμένη αγορά, προσελκύει το είδος των επικίνδυνων στοιχήματων που κάνουν  οι επενδυτές στις αναδυόμενες αγορές. «Με την Ελλάδα να βρίσκεταιι στη ζώνη του ευρώ, αλλά να κατατάσεται στις αναδυόμενες αγορές, ένας αριθμός ελληνικών επιχειρήσεων θα έχει ενα σχετικό πλεονέκτημα ως προς παρόμοια συγκριτικά στοιχεία στις αναδυόμενες αγορές». δήλωσε στους Financial Times ο Αχιλλέας Ρίσβας, διευθυντής ενός hedge fund επικεντρωμένου στην Ελλάδα, του Dromeus.
Αλλά η Ελλάδα παραμένει μια χώρα πολιτικά ρευστή. Και, ενώ οι κρίσεις των συναλλαγματικών διαθεσίμων από τις χώρες υποδοχής στις αναδυόμενες αγορές έχουν μειωθεί από το 1980, άλλουι πολιτικοί κίνδυνοι, όπως οι πιθανές ρυθμιστικές δράσεις, παραμένουν, σύμφωνα με έρευνα της Verizon Enterprise.
Το επιχειρηματικό κεφάλαιο θα πυροδοτούσε μια αναγέννηση;
Οι παραδοσιακές βιομηχανίες της Ελλάδας – τουρισμός, η ναυτιλία και η γεωργία – δεν έχουν ανακάμψει με κανέναν τρόπο. Σίγουρα, υπάρχουν τα ελληνικά κρασιά που δραστηριοποιούνται στην Ασία, κυρίως την Κίνα, είπε ο Γραμματίδης . Και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει μια πραγματική γεύση για το ελληνικό γιαούρτι. Αλλά ο τουρισμός δεν είναι εκεί που ήταν κάποτε και, η ναυτιλία τείνει να υποστηρίζει μη ελληνικές επιχειρήσεις και εργαζομένους.
“Οι μισθοί των Ελλήνων ναυτικών είναι πολύ υψηλοί σε σύγκριση με τους ξένους ανταγωνιστές,” είπε ο Γραμματίδης είπε, συγκρίνοντας το μέσο όρο των € 12.000 που βγάζει ένας  Έλληνας μηχανικός σε ένα πλοίο, με τα 8000 που θα δεχθεί ένας Ρώσος.
Πολλές εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων συμπεριλαμβανομένων των Odyssey, First Athens, Openfund 2 και  PJ Tech Catalyst έχουν ανοίξει τις πόρτες τους σε Ελληνικές  νεοσύστατες επιχειρήσεις και μαζί διαχειρίζονται τουλάχιστον 114 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια, ανέφερε η Quartz.
Και καθώς θα ρολάρει η  χρηματοδότηση, δήλωσε ο Λαζαρίδης, πολλές εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα αντλούν κεφάλαια – νέες θέσεις εργασίας μπορεί να προκύψουν, βοηθώντας έτσι να ενισχυθουν οι πιθανότητες μιας ελληνικής επιστροφής.
Ωστόσο, τα νεοσύστατες επιχειρήσεις της Ευρώπης τείνουν να είναι πιο ελκυστικές  για τα επιχειρηματικά κεφάλαια. Γιατί να επενδύσουν στην Ελλάδα, η οποία προσφέρει μόνο ονομαστική σταθερότητα, όταν το Βερολίνο – που συχνά αποκαλείται Silicon Valley της Ευρώπης – και το Τελ Αβίβ, αν και δεν είναι στην Ευρώπη,  απορροφούν μεγάλο μέρος των χρημάτων που ρέει προς τη Μεσόγειο;

Ίσως η Ελλάδα πρέπει απλά να πληρώσει την εφορία
Τον περασμένο μήνα, το ΔΝΤ είπε στην Ελλάδα να εντείνει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της «διαβόητης» φοροδιαφυγής.
«Οι πλούσιοι και οι αυτοαπασχολούμενοι απλά δεν πληρώνουν  το δικό τους μερίδιο, το οποίο αναγκάζει σε υπερβολική εξάρτηση από περικοπές δαπανών και αυξήσεις των φόρων σε όσους ζούν απο έναν μισθό ή μια σύνταξη». έγραψε το ΔΝΤ  στην έκθεσή του.
Τον Αύγουστο του 2012, ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε από τρεις καθηγητές στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι ενα αδήλωτο εισόδημα 28 δισ. ευρώ  μαστίζει το φορολογικό σύστημα της Ελλάδας, φρενάροντας την προσπάθεια  ανάκαμψης της χώρας.
Πράγματι, με τόσα πολλά ακόμη διαρθρωτικά ζητήματα να αντιμετωπιστούν, μια ολοκληρωμένη ελληνική οικονομική ανάκαμψη φαίνεται να είναι πολύ μακριά ακόμη και παρά τις κάποιες ενδείξεις ότι το “Greekovery” σε κάποια μορφή, μπορεί με αργούς ρυθμούς να αναδύεται. Αλλά για την ωρα, φαίνεται ότι το έπος των οικονομικών δεινών της Ελλάδας θα μπορούσε να κάνει την  ”Ιλιάδα” να φαίνεται σαν μια μικρή ιστορία.

πηγη

Το ανάστημα του Κυριάκου Μητσοτάκη !!!

Η κωλυσιεργία της συγκυβέρνησης εδώ και αρκετά χρόνια ώστε να προβεί σε μαζικές απολύσεις ΔΥ δείχνει πόσο δύσκολο είναι να το κατορθώσει, όχι γιατί δεν το επιθυμεί αλλά γιατί όπως και να το κάνουμε ακόμα και η ίδια αισθάνεται,… έστω και ακροθιγώς, την ανατριχίλα που η πράξη αυτή εγείρει. Όσο και χοντρόπετση και χορτασμένη από τα οφέλη που μέρος της κοινωνικής αυτής μερίδας τής απέφερε στα 40 και βάλε χρόνια της θητείας της, κάπου διστάζει να το πράξει έτσι στην ψύχρα. Εκεί που το αποτόλμησε, στην ΕΡΤ, έφαγε τα μούτρα της. Γιαυτό και προσπαθεί καιρό τώρα να διεγείρει τον κοινωνικό αυτοματισμό και την ανθρωποφαγία των εν ενεργεία ανέργων εναντίον των μελλοντικών, και γιαυτό άλλωστε εφευρίσκει και το χρυσό χάπι της αναπλήρωσης των απολυμένων ΔΥ από άλλους αξιοκρατικότερους, άσχετο αν ουδεμία γραπτή και νομοθετημένη τέτοια δέσμευση υπάρχει, και ούτε πρόκειται άλλωστε, να υπάρξει, άσχετο επίσης κι αν οι περισσότεροι ΔΥ την σήμερον ημέραν είναι ήδη αξιολογημένοι μέσω του ΑΣΕΠ, για την ευθυκρισία του οποίου, εισέτι, δεν έχουν διατυπωθεί ενστάσεις. Αν και κανείς δεν ξέρει μέχρι αύριο, όταν η συγκυβέρνηση θα έχει ξεμείνει από επικοινωνιακές ντρίπλες.

Μετά την «αποτυχία» ενός ακόμα υπουργού, του Μανιτάκη εν προκειμένω, στο να υποδυθεί με επάρκεια το ρόλο του δημίου, η συγκυβέρνηση βρίσκει στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη τον κατ’ αυτήν καταλληλότερο.

Μπορεί η φύση να έδωσε ανάστημα στον κ. Μητσοτάκη Jr., δεν του έδωσε όμως αυτό που ονομάζεται Ηθικό Ανάστημα, και τούτο όχι γιατί ο ίδιος έχει αμέσως, απ’ όσο γνωρίζουμε, εμπλακεί στο στήσιμο του πελατειακού κράτους, αλλά διότι εμμέσως πλην σαφώς δρέπει τους καρπούς του. Διότι, είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο κ. ΜητσοτάκηςJr.,  ουδέποτε θα είχε δει φως πολιτικόν και δη υπουργικόν, αν ο πατέρας του δεν είχε φροντίσει να του στρώσει, όπως και στα υπόλοιπα, μέχρι τρίτης γενιάς, πρόσωπα της οικογενείας του, το κόκκινο χαλί της εξουσίας, που όπως και να το κάνουμε είναι κι αυτή κρατικοδίαιτη. Και το με ποιο τρόπο στρώθηκε το μακρύ αυτό χαλί που διαπερνάει το χρόνο σε μήκος πολλών δεκαετιών, δεν χρειάζεται καν να το συνοψίσουμε.

Είναι φυσικό κανείς να αναρωτηθεί γιατί ο κ. Μητσοτάκης Jr., μετά από μια δεκαετή καριέρα στον ιδιωτικό τομέα, που τόσο πολύ εξυμνήθηκε από τη φαμίλια του, αποφάσισε να κάνει τη στροφή και να επιδιώξει την άκοπη και πλουσιοπάροχη σίτισή του από το δημόσιο πρυτανείο, το οποίο τόσο πολύ συκοφαντήθηκε επίσης από την ίδια. Δεν υπάρχει καμιά ευλογοφανής εξήγηση γιαυτό, παρά η ευνοήτως αντιληπτή: ότι ο κ. Μητσοτάκης Jr., απλά «τρούπωσε» εκεί όπου ο πατέρας του έσκαβε με επιμέλεια τόσα χρόνια, βαφτίζοντας, παντρεύοντας και διορίζοντας. Και η αδελφή του επίσης, σαν άξια κληρονόμος των τεχνικών της διαιώνισης των πολιτικών τζακιών.

Αν ο κ. Μητσοτάκης Jr., επιθυμεί να καλύψει τη ζητούμενη ταρίφα κεφαλών κάτω από το κίβδηλο πέπλο της αξιοκρατίας, ίσως θα έπρεπε πρώτα να ρωτήσει την ευνουχισμένη του συνείδηση και ν’ αναρωτηθεί για το πόσες άραγε ήταν οι κεφαλές εκείνες που τον έφεραν στην θέση και τα πλούτη που τώρα κατέχει. Κι ας κάτσει να κάνει την αριθμητική και τον απολογισμό, και αν έχει αξιοπρέπεια ας αποχωρήσει και ας επιστρέψει στο χώρο που θεωρεί ως μέγιστο προσόν του ότι τον υπηρέτησε για δέκα συναπτά έτη.

Και δεν είναι ο μοναδικός. Μόνο στο υπουργικό συμβούλιο σιτίζονται έξι γιοι, θυγατέρες και ανιψιοί, παλαιών πατρόνων και επάξιων θεραπόντων του πελατειακού συστήματος που τώρα ήρθε και τους βρώμησε: Κεδίκογλου, γιος και ανιψιός, Γεννηματά, Κεφαλογιάννη, Βαρβιτσιώτης.

Δεν είναι το ψωμί που λείπει αυτές τις μέρες απ’ το τραπέζι. Είναι η δικαιοσύνη που λείπει και η τιμωρία όλων αυτών, αυτουργών και ευνοημένων απογόνων, που συνεχίζουν να ποζάρουν προκλητικά, περιφέροντας και επιβάλλοντας αλαζονικά τις ατσαλάκωτες μούρες τους, στις μούρες μας και τις τύχες μας.

Και όσο η δικαιοσύνη θα προσπερνά τόσο το φίδι θα γεννά αυγά.

πηγη

Καθ' οδόν τα «ραβασάκια» του ΦΑΠ

Ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα η αποστολή των εκκαθαριστικών για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2011-2012.

Η καταβολή του φόρου θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις ενώ συνολικά αφορά περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Το φθινόπωρο θα ξεκινήσει και η αποστολή των εκκαθαριστικών για τον ΦΑΠ του 2013.

Εν τω μεταξύ, πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η παρακράτηση φόρου εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις το 2014 κάτι το οποίο άφηνε ανοικτό ως ενδεχόμενο το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που δόθηκε προχθές σε δημόσια διαβούλευση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι θα παραμείνει στο 20% και ο συντελεστής φορολογίας στις αποζημιώσεις απολύσεων για ποσά από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ, ο οποίος στο νομοσχέδιο ήταν αυξημένος στο 25%. Τέλος διευκρινίζεται ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην προκαταβολή φόρου για ΟΕ και ΕΕ η οποία θα παραμείνει στο 55%.