EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στο ΕΣΠΑ η παράκαμψη Σπάρτης

Στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό περίπου 21 εκατ. ευρώ, εντάσσεται η ολοκλήρωση του οδικού άξονα, παράκαμψη Σπάρτης και συγκεκριμένα το τμήμα Σκούρα- Πυρί.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε «μεγάλο» το έργο για την Πελοπόννησο και ειδικότερα για τη Λακωνία, σημειώνοντας, ότι «εξυγιάναμε, ωριμάσαμε και αξιολογήσαμε ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο το παραλάβαμε με πολλά προβλήματα και η ένταξη του υπολειπόμενου φυσικού αντικειμένου στο ΕΣΠΑ είναι αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία».

Ο περιφερειάρχης τόνισε, ότι η ολοκλήρωση του έργου σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Λεύκτρο- Σπάρτη, θα άρει τον «αποκλεισμό» της νότιας Λακωνίας.

Επίσης, ο Πέτρος Τατούλης μιλώντας στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου ανέφερε, ότι πολύ σύντομα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η παράκαμψη των Βουτιάνων, καθώς και ότι όταν η Ολυμπία Οδός υλοποιηθεί στο σύνολό της, σε συνδυασμό με την υλοποίηση του ανατολικού άξονα, η χρηματοδότηση του οποίου, με ποσό 450 εκατομμυρίων ευρώ, έχει κατά παρέκκλιση εξασφαλιστεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο, θα καταστήσουν την περιφέρεια Πελοποννήσου την πιο άρτια περιφέρεια στο επίπεδο υποδομών και προσβασιμότητας.

Eύγε! Πρωτογενές έλλειμμα στο πεντάμηνο, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαμε ..πλεόνασμα!

Πρωτογενές έλλειμμα 830 εκατ. ευρώ πέτυχε η κυβέρνηση στο πρώτο πεντάμηνο τους έτους όταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχε καταγράψει πλεόνασμα 629 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών για την πορεία του προϋπολογισμού.

Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης διαμορφώθηκε στα 3,879 δισ. ευρώ από 8 δισ. ευρώ το 2012.

Την ίδια ώρα τα χρέη του κράτους προς τους ιδιώτες άγγιξαν τα 7,24 δισ. ευρώ τον Μάιο. Σε σχέση με τον Απρίλιο, οι υποχρεώσεις του κράτους έχουν μειωθεί μόλις 288 εκατ. ευρώ.



 

Η διαφορά στη διαφΘορά !!! (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Δύο υποθέσεις διαφθοράς
Βρες τη διαφορά

ΥΠΟΘΕΣΗ Νο1:

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, γνωστοποίησε χθες με ανακοίνωσή του μια απίστευτη υπόθεση επίορκου υπαλλήλου του δήμου, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το 2011 να χρηματίζεται, αλλά η δίκη του έχει πάρει από τότε εννέα αναβολές, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμη διαλευκανθεί η υπόθεση.

Οπως άλλωστε επισημαίνει και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ένα μεγάλο πρόβλημα για την καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης είναι οι…αναβολές που δίνουν συχνά τα δικαστήρια χωρίς σημαντικό λόγο.

Από το toixo-toixo

«Σε μία περίοδο κρίσιμη για τη χώρα και την αξιοπιστία των θεσμών και την ώρα που ο δημόσιος τομέας βάλλεται από παντού για έλλειψη αξιοκρατίας και αδιαφάνεια, ερωτήματα προκαλεί η ένατη μέσα σε δύο χρόνια αναβολή που δίδεται από τα δικαστήρια σε εκδίκαση υπόθεσης υπαλλήλου του Δήμου Αθηναίων που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να χρηματίζεται», αναφέρει ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.
Η υπόθεση αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλόβαθμο υπάλληλο του δήμου που συνελήφθη το 2011 να λαμβάνει μίζα 10.000 ευρώ από προμηθευτή για να τον αποπληρώσει νωρίτερα. Δυστυχώς γι’ αυτόν τα χαρτονομίσματα ήταν προσημειωμένα και αμέσως τέθηκε σε αργία. Η υπόθεσή του πρωτοεισήχθη στις 22/7/2011 και από τότε μετρά εννέα αναβολές, οι πέντε εκ των οποίων για κώλυμα συνηγόρου υπεράσπισης. «Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν θέτει μόνο ζητήματα λειτουργίας της ποινικής δικαιοσύνης, αλλά αναδεικνύει το μεγάλο ζήτημα της ατιμωρησίας στο Δημόσιο», αναφέρει η δημοτική αρχή, που θεωρεί πως η συγκεκριμένη υπόθεση υπερβαίνει τα εσκαμμένα.(η είδηση από εδώ)

ΥΠΟΘΕΣΗ Νο2:
 

melissanidis 24-5-2013Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της εταιρείας πετρελαιοειδών Αιγαίον Όιλ, συμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη, οι υπεύθυνοι της οποίας κατηγορούνταν για υπόθεση λαθρεμπορίας 6.328.200 λίτρων ναυτιλιακών καυσίμων που φέρεται ότι έγινε το Σεπτέμβριο του 2001.

Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές και διακοπές από τον περασμένο Φεβρουάριο, σήμερα Παρασκευή, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας πετρελαιοειδών Αιγαίον Όιλ, ναυλώτριας εταιρείας του πλοίου μεταφοράς πετρελαίου (σλέπι) «Ετζίαν ΙΙΙ», Ιάκωβος Μελισσανίδης, αδερφός του Δημήτρη Μελισσανίδη, που συμμετέχει και στο μετοχικό σχήμα εξαγοράς του ΟΠΑΠ.

Συγκατηγορούμενοι ήταν ο πλοίαρχος του «Ετζίαν ΙΙΙ», Εμμανουήλ Γιαννικουρής και ο πρόεδρος – διευθύνων σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας Μεντόιλ ΙΙ ΝΕ.

Στο σκαμνί με καθυστέρηση 12 ετών!

Ο πλοίαρχος αντιμετώπιζε το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως σε βαθμό κακουργήματος. Για ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή δικαζόταν ο Ιακ. Μελισσανίδης, ενώ ήταν απών ο τρίτος κατηγορούμενος.

Αν και η υπόθεση αφορά φερόμενη δασμοδιαφυγή ύψους 2.218.721,06 ευρώ (σ.σ. για την οποία έχει συνταχθεί πράξη καταλογισμού και εκκρεμεί στα διοικητικά δικαστήρια προσφυγή της Αιγαίον Όιλ), δεν δικάστηκαν για λαθρεμπορία, καθώς η πράξη – εάν είχε τελεστεί – θα είχε γίνει το Σεπτέμβριο του 2001 και άρα έχει παραγραφεί 12 χρόνια μετά…

Το μόνο αδίκημα για το οποίο δικάστηκαν, ήταν η πλαστογραφία – νόθευση που φέρεται να έκανε ο πλοίαρχος στο ημερολόγιο του πλοίου, προκειμένου να αποκρύψει ποσότητα 6.328.200 λίτρων πετρελαίου εσωτερικής καύσης (Ναυτιλίας) που διακινήθηκαν παράνομα από το πλοίο «Ετζίαν ΙΙΙ», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
(η είδηση από εδώ)

Και τώρα το κουίζ:

Μαντέψτε: ποιο θέμα απ’ τα δύο έγινε πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας και ποιο θάφτηκε;

Ποιο προβλήθηκε από τα δελτία ειδήσεων και ποιο αγνοήθηκε επιμελώς;

Με ποιο απ’ τα δύο ασχολήθηκε ο δημόσιος λειτουργός που είναι υπεύθυνος για τη διαφάνεια, ο Λέανδρος Ρακιτζής και για ποιο δεν έβγαλε κιχ;

Σημειωτέον ότι το ένα αφορά 10.000 ευρώ και το άλλο 2.218.721 ευρώ.

Από τους δύο διεφθαρμένους, μαντέψτε ποιος θα μπει τελικά στη φυλακήκαι ποιος θα “μπει” στον ΟΠΑΠ.
Ποιος θα γίνει άνεργος και ποιος θα πάρει την ΑΕΚ και 20 εκ. ευρώ προίκα για το γήπεδο από την Περιφέρεια Αττικής;
Ποιος θα λοιδορηθεί από το κράτος και την κοινωνία και ποιος θα πρωταγωνιστήσει στις δεξιώσεις, στα συνέδρια και στις επενδύσεις του “success story”;

πηγη

Δώρο στην τουρκική εταιρεία Dogus το Πασαλιμάνι!

Βάλια Μπαζού

Η ανάγνωση ενός νομοσχεδίου πίσω από τις γραμμές αποκαλύπτει περίεργες μεθοδεύσεις στο όνομα σχεδίων δήθεν ανάπτυξης βγαλμένων από το βαθύ παρελθόν και μια διάθεση ανέμελης υποταγής σε
κάθε πρόταση που πέφτει ή μπορεί να πέσει στο τραπέζι από οποιονδήποτε παρατρεχάμενο.

Τελευταίο παράδειγμα το σχέδιο νόμου με τον αγαθό τίτλο «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του ΕΟΤ και λοιπές διατάξεις» που όπως επισημαίνει η δημοτική παράταξη το «Λιμάνι της Αγωνίας» με το άρθρο 36 επιχειρείται «να νεκραναστηθούν τα φαραωνικά σχέδια για κατασκευές, μεγάλες προβλήτες, σταθμούς καυσίμων στη Μαρίνα Ζέας του Πειραιά».

Το «όραμα» αυτό δεν είναι νέο αφού χρονολογείται από το 2000. Τότε η ιδέα ήταν ουσιαστικά το Πασαλιμάνι να αντιμετωπιστεί ως ένα «ιδιωτικό οικόπεδο» για θαλαμηγούς, μικρά κρουαζιερόπλοια και εκατοντάδες σκάφη.

Πολλοί, φαντάζομαι, θα σκέφτονται και τι κακό έχει μια τέτοια πρόταση, τη στιγμή μάλιστα που αυτού του τύπου τα σχέδια παρουσιάζονται πάντα με τον κοσμοπολίτικο κωδικό «ελληνική Ριβιέρα» που είναι κάτι σαν χάπι για πάσα νόσο.
Υπάρχουν, όμως, ορισμένα ζητηματάκια που καλό είναι όσοι έχουν τάξει τον εαυτό τους στη «σωτηρία» της χώρας να τα λαμβάνουν υπόψη γιατί μετά το θέμα μπλοκάρει και βρίσκονται εκτεθειμένοι.

Για παράδειγμα όπως επισημαίνει το «Λιμάνι της Αγωνίας»: «αγνοούν ότι η Μαρίνα Ζέας είναι ο αρχαίος ναύσταθμος της Αθήνας, ότι οι νεώσοικοι των τριήρεων βρίσκονται γύρω-γύρω στον βυθό ή μέσα στις εγκαταστάσεις και ήλθαν στο φως μόλις τα τελευταία χρόνια χάρη στην εξαιρετική δουλειά των αρχαιολόγων. Η Ζέα είναι το Κονώνειο Τείχος, το Ναυτικό Μουσείο Πειραιά, ο Όμιλος Ερετών, ο παλαιότερος του Σαρωνικού, η λιθόκτιστη αναληματική περίμετρος του Ερνέστου Τσίλλερ, οι πλατείες, οι πεζόδρομοι και η βόλτα των κατοίκων».

Ψιλά γράμματα θα πείτε μπροστά στη «σωτηρία» της πατρίδας και το δώρο που όπως επισημαίνει το «Λιμάνι της Αγωνίας» αποφάσισε η κυβέρνηση να κάνει στους νέους επιχειρηματίες της Μαρίνας Ζέας με κύριο μέτοχο την τουρκική εταιρεία Dogus.

Ψιλά γράμματα οι εξάχρονες υποβρύχιες ανασκαφές του Δανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων όπως και οι πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργού Πολιτισμού.

Ψιλά γράμματα και το γεγονός ότι αυτού του είδους τα σχέδια έχουν απορριφθεί από το 2003 τόσο από τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά όσο επίσης από το Νομαρχιακό, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Το «Λιμάνι της Αγωνίας» ζητά να αποσυρθεί το άρθρο 36 από το νομοσχέδιο και υπενθυμίζει σε κυβέρνηση και επενδυτές ότι όσα οι Πειραιώτες κατέκτησαν με αγώνες δεν προτίθενται να τα ξεπουλήσουν.

πηγη

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: Ο ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Ο ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ) ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Χθες το βράδυ, ο Αιγυπτιακός λαός μετά από παλλαϊκή εξέγερση γκρέμισε το ισλαμοφασιστικό καθεστώς του Μόρσι. Ένα καθεστώς που με τον βούρδουλα του μουλά κρατούσε τον λαό σε καταστολή, ώστε ο Σουλτάνος να ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο.

Δεκάδες χιλιάδες βαρυποινίτες που βγήκαν από τις φυλακές ως “θύματα του Μουμπάρακ” τρομοκρατούσαν την ύπαιθρο, έσφαζαν Χριστιανούς και Σιίτες, βίαζαν γυναίκες και σκότωναν φοιτητές σπέρνοντας τον τρόμο.

Το ΔΝΤ άνοιξε τα ταμεία για να “στηρίξει” τον ισλαμοφασίστα την ίδια στιγμή που η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου πολλαπλασιαζόταν ρίχνοντας τον λαό στην εξαθλίωση.

Τα στενά του Σουέζ ήταν ο πρώτος στόχος του θηριώδους πολιτικού ανδρείκελου της Κλίντον. Όποιος τολμούσε να διαμαρτυρηθεί, χαρακτηριζόταν “βλάσφημος” και η ποινή ήταν θάνατος.

Η εξέγερση των Αιγύπτιων δημοκρατών ξεκίνησε μέσα από τα γήπεδα, τα χωριά και τις γειτονιές για να φτάσει στην πλατεία. Εαν αργούσε έστω και λίγους μηνες, η κατάσταση θα ήταν πολύ πιο δύσκολη.

Οι προστάτες του κτήνους υποτίμησαν την αυτοοργάνωση του λαού. Νόμιζαν πως με 600 πεζοναύτες θα μπορούσαν να προστατεύσουν τον εκλεκτό τους. Όταν όμως είδαν εκατομμύρια Αιγυπτίους στους δρόμους, η κατάσταση είχε ξεφύγει από τον έλεγχο.

Στην Ελλάδα, η συμμορία του μνημονίου ακόμα βρίσκεται σε θέσεις εξουσίας. Είτε ως υπόδικοι είτε στο απυρόβλητο, συνεχίζουν να ρημάζουν την Ελλάδα και να τρομοκρατούν τον πληθυσμό. Με την προπαγάνδα των νταβατζήδων, τα παρακρατικά ανδρείκελα, τα “σκισμένα κοράνια” και τους ταλιμπάν του “Σχεδίου Πυθία”. Της εδώ “πορτοκαλί επανάστασης” που έφερε τον Παπανδρέου στην εξουσία για να παραδώσει την χώρα στους παγκόσμιους τοκογλύφους.

Και ο Στουρνάρας να προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους Έλληνες για να τους κρατήσει σε καταστολή. Ο πανικός του συστήματος είναι έκδηλος αφού οι φλόγες της Αλεξάνδρειας φώτισαν χθες βράδυ την Ελλάδα.

 

Από 8/7 η χορήγηση δελτίων κοινωνικού τουρισμού


Την προσεχή Δευτέρα 8 Ιουλίου ξεκινάει η διαδικασία χορήγησης των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και των τριήμερων εκδρομών της Αγροτικής Εστίας.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΓΑ, η επεξεργασία των αιτήσεων συμμετοχής για τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και τριήμερων εκδρομών έτους 2013 και η διαδικασία κλήρωσης για την ανάδειξη των 130.000 δικαιούχων ολοκληρώθηκαν και οι κληρωθέντες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του Οργανισμού και τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών μέσω των ΚΕΠ όλης της χώρας.

Τα ονόματα όλων των κληρωθέντων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, www.oga.gr και στα ΚΕΠ.

Σημειώνεται ότι η κλήρωση των δικαιούχων έγινε ηλεκτρονικά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαφάνεια της διαδικασίας. Το χρονικό διάστημα που θα μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν χρήση των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και των τριήμερων εκδρομών ξεκινά από την παραλαβή τους και διαρκεί μέχρι τις 31-03-2014 και τις 31-12-2013 αντίστοιχα.

Διαδικασία παραλαβής

Για την παραλαβή των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών οι δικαιούχοι πρέπει να προσκομίζουν:

α) Αντίγραφο της Αίτησης Συμμετοχής τους και Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή Διαβατήριο) ή

β) Βιβλιάριο Υγείας ΟΓΑ - Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή Διαβατήριο)

Σημειώνεται: Τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών του ΟΓΑ είναι αποκλειστικά προσωπικά και δεν παραχωρούνται με οποιοδήποτε τρόπο για χρήση από άλλο άτομο εκτός των δικαιούχων.

Το φετινό πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας περιλαμβάνει:

1) εξαήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας, που έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 120.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, ασφαλισμένους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους

2) τριήμερες οργανωμένες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις) σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας, που θα διοργανώνονται από συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ Τουριστικά Γραφεία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 10.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, ασφαλισμένους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.

3) Δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου σε 100.000 δικαιούχους από 8 Ιουλίου έως 31-05-2014. Η διανομή δελτίων θα γίνει από τα ΚΕΠ και θα συνεχιστεί μέχρι εξαντλήσεως τους.

4) Δωρεάν παροχή βιβλίων σε 300.000 δικαιούχους από 22 Ιουλίου έως 31-12-2013. Οι δικαιούχοι θα απευθύνονται στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία προκειμένου να κάνουν χρήση της παροχής.

Αποκάλυψη: Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά...11δις σε...δύο μήνες! Γιατί;;;

Να ζητηθούν ΑΜΕΣΑ απαντήσεις απο Στουρνάρα! Πως και γιατί έγινε αυτό; ΚΑΙ δόσεις πήραμε ΚΑΙ το χρέος αυξήθηκε; Τι συμβαίνει τέλος πάντων σ' αυτόν τον τόπο; Τί άλλο πληρώσαμε εκτός απ τα ομόλογα που έληγαν, κουρεμένα ή ακούρευτα;

Η αποκάλυψη ανήκει στον Κυριάκο Τόμπρα η οποία επιβεβαιώνει αυτά που λέμε εδώ και μήνες.

Ότι δηλαδή οι απατεώνες πολικοί της Κυβέρνησης που εξαπατούν τον λαό με την δήθεν ανάπτυξη, έχουν συμπεριλάβει στο δημόσιο χρέος τα απλήρωτα ομόλογα των Τραπεζών τα οποία ήδη σκάνε στην ΕΚΤ και διογκώνουν το δημόσιο χρέος.

Γι' αυτό τα λαμόγια κάνουν την πάπια μπροστά στην Τρόικα. Γιατί τους θυμίζουν όσα έχουν υπογράψει.

Και μόλις προχτές αποκαλύπταμε την άλλη λαμογιά ΓΑΠ-Σαχινίδη που αύξησαν υπέρ των τοκογλύφων της ΕΚΤ το επιτόκιο στα επίπεδα του 145%!!

Περιμένετε μεχρι τον Οκτώβριο να δείτε πόσο θα εκτοξευτεί το δημόσιο χρέος: στο φεγγάρι ή στον Άρη θα πάει! Είναι τότε που θα γίνουν οι εκλογές στην Γερμανία και μετά θα κάνουν το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ στην ΕΛΛΑΔΑ μας!

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ!


Δείτε λοιπόν τι συμβαίνει σήμερα με το δημόσιο χρέος:



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ετοιμάζει κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στο μέτρο της κινητικότητας.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία θα συζητήσει για τις μορφές των κινητοποιήσεων τονίζοντας πως «είναι σίγουρο ότι εμείς έχουμε προετοιμάσει τον κόσμο. Κανένας δεν θα μείνει μόνος του, κανένας απροστάτευτος. Ο κλάδος θα αντιδράσει και βέβαια όχι πλέον μόνος του, αλλά μαζί και με άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Διότι οι απολύσεις και η διαθεσιμότητες εργαζομένων αυτούς που θα πλήξουν πρώτα είναι οι πολίτες που απολαμβάνουν τις υπηρεσίες τους».

Ο κ. Μπαλασόπουλος μίλησε σε ημερίδα με θέμα, το νέο πειθαρχικό δίκαιο στη δημόσια διοίκηση, η οποία έγινε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και αφορούσε την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. «Το νέο πειθαρχικό δίκαιο έχει στόχο μόνο την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς την Τρόϊκα για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο οποίος σε ερώτηση για την αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση απάντησε: «Εγώ το τελευταίο διάστημα δεν είδα κανέναν αξιολογητή και κανέναν να με αξιολογήσει, όχι εμένα αλλά και τις υπηρεσίες.

Το μόνο που βλέπουμε είναι μια συκοφάντηση , μια τρομοκράτηση των εργαζομένων με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και μια απαξίωση, κυρίως των δημόσιων υπηρεσιών με σκοπό τη διάλυση τους και την εκχώρηση τους σε ιδιώτες. Και, βέβαια, θέλουμε την αξιολόγηση, αλλά να έχει μοναδικό στόχο την καλυτέρευση των υπηρεσιών και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Μια αξιολόγηση που είναι εξαρχής ενταγμένη στις απολύσεις, σίγουρα δεν τη θέλει κανένας. Λένε ότι έγινε αξιολόγηση στον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά ρωτήστε να σας πουν αν έγινε και πως έγινε και με ποιους . Το μόνο που ξέρουμε εμείς είναι ότι αυτόν που είχε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για αξιολογητή έκανε μεταγραφή στην Task Force του κ. Ράϊχενμπαχ».

«Δυστυχώς το νέο πειθαρχικό δίκαιο στοχεύει να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή προς απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να πετύχουν το στόχο της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα για να εκτονώσουν και τις κοινωνικές αντιδράσεις, με βάση τη σπίλωση που έχει γίνει σε βάρους του δημόσιου και των δημοσίων υπαλλήλων», σημείωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των μηχανικών του δημοσίου (ΕΜΔΥΔΑΣ),Παναγιώτης Μούζιος.

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Κώστας Χρυσόγονος, είπε ότι «το νέο πειθαρχικό δίκαιο δεν εξυπηρετεί τον διακηρυγμένο στόχο του εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης, αλλά μάλλον το στόχο της πειθάρχισης των υπαλλήλων στις μνημονιακές λογικές και περαιτέρω του περιορισμού των δαπανών μισθοδοσίας, μέσω της θέσης σε αργία ανθρώπων η οποίοι δεν έχουν καταδικαστεί από κανένα πειθαρχικό ή δικαστικό όργανο και απλώς έχουν παραπεμφθεί για αδικήματα, πολλές φορές άσχετα με την υπηρεσία, για τα οποία ενδέχεται στο μέλλον να αθωωθούν». Σχετικά με το μέτρο της κινητικότητας τόνισε πως «όλα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο της με κάθε θυσία μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία δεν αντιστοιχείται σε οποιαδήποτε τεκμηριωμένη μελέτη για τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας διοίκησης σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά εξυπηρετεί απλώς τις ιδεοληψίες των δανειστών περί λιγότερου και καλύτερου κράτους».

ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ – ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΥΣΑΤΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟ;

Όλα τα φιλελεύθερα λαμόγια, από το ΚΚΕ περνάνε.... ΤΥΧΑΙΟ;

Πόπη Σουφλή

Σύμφωνα με το skeftomasteellhnika ο δεξιός σύμβουλος του Αντωνάκη Σαμαρά,

Χρύσανθος Λαζαρίδης, τέως ηγετικό στέλεχος της κομμουνιστικής οργάνωσης ΕΚΟΝ – Ρήγας Φεραίος, της νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού‼!

skeftomasteellhnika


Το Μνημόνιο έφαγε τους σοσιαλιστές, τρώει και τη Δεξιά

Υπό κατάρρευση η δεξιά πορτογαλική κυβέρνηση, καθώς απέτυχε παταγωδώς η μνημονιακή πολιτική και εξεγείρεται εναντίον της ο λαός

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Λίγα είναι τα ψωμιά της κυβέρνησης συνεργασίας Δεξιάς και Ακροδεξιάς στην Πορτογαλία, όπως όλα δείχνουν. Μετά την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών τη Δευτέρα και του υπουργού Εξωτερικών την Τρίτη, ο οποίος όμως είναι και αρχηγός του μικρού ακροδεξιού Λαϊκού Κόμματος, που συμμετέχει στην κυβέρνηση, θεωρείται πιθανή η αποχώρηση των ακροδεξιών, η οποία αν όντως λάβει χώρα θα σηματοδοτήσει την κατάρρευση της κυβέρνησης και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Διαγράφεται άμεσα η προοπτική δηλαδή να πέσει και η πορτογαλική Δεξιά θύμα του Μνημονίου, όπως ακριβώς έπεσαν θύμα της μνημονιακής πολιτικής και οι σοσιαλιστές πριν από δύο χρόνια, καθώς οι Πορτογάλοι δικαίως τους τιμώρησαν διώχνοντάς τους «κλωτσηδόν» από την εξουσία ως υπεύθυνους για την υπαγωγή της χώρας τους σε καθεστώς υποτέλειας μέσω του Μνημονίου. Γίνεται ήδη λόγος για επικείμενες παραιτήσεις και άλλων υπουργών, αλλά αυτό προφανώς εντάσσεται στην κομματική διελκυστίνδα ανελέητων αλληλοεκβιασμών. Στερείται επομένως ουσιαστικής σημασίας μέχρις ότου γίνουν πράξη ή όχι οι παραιτήσεις, αποχωρήσεις κ.λπ. Αν πάντως όντως γίνουν πρόωρες εκλογές, είναι απολύτως βέβαιη η ήττα και η απομάκρυνση από την κυβέρνηση της πορτογαλικής σκληρής Δεξιάς, το κύριο κόμμα της οποίας φέρει την ψευδεπίγραφη ονομασία... Σοσιαλδημοκρατικό (!) Κόμμα, ενώ όταν ξεκίνησε την πορεία του συμπεριλάμβανε στους κόλπους του πληθώρα οπαδών και νοσταλγών των δικτατόρων Σαλαζάρ και Καετάνο! Τα ίδια άλλωστε έπαθε και το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Το 2009 είχε κερδίσει τις εκλογές με ποσοστό 36,6% έναντι 29,6% του κόμματος της Δεξιάς (PSD) και 10,4% του Λαϊκού Κόμματος.

Οι σοσιαλιστές έβαλαν την Πορτογαλία σε καθεστώς Μνημονίου την άνοιξη του 2011 και αμέσως προκήρυξαν εκλογές, πριν φανούν τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής, ελπίζοντας ότι έτσι θα τη γλιτώσουν. Οι εκλογές έγιναν στις 5 Ιουνίου 2011. Οι ελπίδες των σοσιαλιστών διαψεύστηκαν. Τα αποτελέσματα αντιστράφηκαν. Το PSD της Δεξιάς βγήκε πρώτο με 38,6% και οι σοσιαλιστές έπεσαν στο 28%, με το ακροδεξιό Λαϊκό Κόμμα να αυξάνει οριακά το ποσοστό του παίρνοντας 11,74%. Η Δεξιά ήταν πλέον πολιτικά κυρίαρχη, με το 50% της λαϊκής ψήφου έναντι 28% των σοσιαλιστών και 13% της Αριστεράς. Επειδή όμως το πορτογαλικό εκλογικό σύστημα είναι αναλογικό, η Δεξιά πήρε 105 από τους 226 βουλευτές του κοινοβουλίου και η Ακροδεξιά 24, οπότε συνασπίστηκαν και σχημάτισαν μια κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία 129 από τους 226 βουλευτές, ενώ αρκούσαν 114. Αν όμως αποσύρουν τη στήριξή τους οι 24 ακροδεξιοί βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος, το PSD του πρωθυπουργού Κοέλιο με τους 105 βουλευτές απέχει πολύ από τον μαγικό αριθμό 114 της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για να μπορέσει να εξαγοράσει τόσους ακροδεξιούς βουλευτές για να παραμείνει στην εξουσία. Αυτές όμως είναι λεπτομέρειες που αφορούν αποκλειστικά στην αριθμητική της κοινοβουλευτικής δεξιάς πλειοψηφίας. Η πολιτική ουσία είναι πως η δεξιά πορτογαλική κυβέρνηση άρχισε να διαλύεται εξαιτίας του μίσους των Πορτογάλων εναντίον της λόγω της μνημονιακής πολιτικής που ασκεί και η οποία καταστρέφει τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών. Ο υπουργός Οικονομικών Βίτουρ Γκασπάρ αναγνώρισε στην επιστολή παραίτησής του ότι φεύγει επειδή ήταν σαφής η εχθρότητα του πορτογαλικού λαού απέναντι στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και επειδή απέτυχε παταγωδώς στις προσωπικές εκτιμήσεις του για τα αποτελέσματα της ασκούμενης πολιτικής. Η πτώση της εσωτερικής ζήτησης ήταν πολύ οξύτερη και τα φορολογικά έσοδα πολύ λιγότερα από όσα είχε εκτιμήσει ο ίδιος.

Επιπροσθέτως, πρέπει να επισημανθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της δημοκρατικής Πορτογαλίας μετά την «επανάσταση των γαριφάλων» στις 25 Απριλίου 1974, εδώ και σαράντα χρόνια, η ανεργία ξεπέρασε το 18%. Παράλληλα, το 2012 το ΑΕΠ της Πορτογαλίας μειώθηκε κατά 3,2% και αναμένεται να μειωθεί και φέτος κατά τουλάχιστον 2,3%. Ανέφικτος θεωρείται πλέον και ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος για το 2013, που αρχικά είχε τοποθετηθεί στην επίτευξη ελλείμματος 4% αλλά στη συνέχεια αναθεωρήθηκε στο 5,5% του ΑΕΠ, που τώρα εκτιμάται ότι ούτε αυτό είναι εφικτό. Φάνηκε ήδη στην πράξη αυτό επειδή κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 το έλλειμμα ανήλθε στο 10,6% (!) του ΑΕΠ. Ο δεξιός πρωθυπουργός Κοέλιο όμως είναι αποφασισμένος να μην παραιτηθεί και να συνεχίσει την ίδια πολιτική που υπαγορεύουν οι Γερμανοί, πράγμα που δεν άντεξε ούτε η Ακροδεξιά της Πορτογαλίας που θέλει πλέον να αποστασιοποιηθεί. Δεν είναι χωρίς συμβολική πολιτική αξία το γεγονός ότι η κατάρρευση της δεξιάς πορτογαλικής κυβέρνησης άρχισε αμέσως μετά τη μαζικότερης συμμετοχής τέταρτη γενική απεργία που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Πορτογαλία. Αναμένονται εξελίξεις.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ

Τετρακόσιοι τριάντα επτά εκπαιδευτικοί ψήφισαν στο συνέδριο της ΟΛΜΕ για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας τους. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 435 και βρέθηκαν 2 άκυρα.

Οι παρατάξεις έλαβαν:

- Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΡΙΖΑ) 126 ψήφους, έδρες 3. Εκλέγονται οι: Ζωγραφάκη Ελένη, Κοτσιφάκης Θέμης και Τζαφάς Βασίλης.

- Η ΔΑΚΕ (Νέα Δημοκρατία) 103 ψήφους, έδρες 3. Εκλέγονται οι:Πεππές Δημήτρης, Παπαχρήστος Νίκος και Κωνσταντίνου Νικηφόρος.

- Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις Κινήσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και άλλες αριστερές κινήσεις), 75 ψήφους, 2 έδρες. Εκλέγονται οι: Νικολάου Σταμάτης και Τζιορτζιώτης Σταύρος.

- Η ΕΣΑΚ – ΔΕΕ (ΚΚΕ) έλαβε 71 ψήφους, έδρες 2. Εκλέγονται οι Πατίδης Ηλίας, Δαρδαλής Νίκος

- Η προοδευτική Ενότητα ΠΑΣΚ ΔΕ – Δημοκρατικές Εκπαιδευτικές Δυνάμεις έλαβε 44 ψήφους, έδρες 1. Εκλέγεται ο Αλεβυζάκης Γιώργος

Νωρίτερα, όμως, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι καθηγητές πήραν αποφάσεις για καταλήψεις και απεργίες, χωρίς σ΄αυτές να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΚ που πρόσκειται στο ΠαΣΟΚ, που αποχώρησαν, καταγγέλλοντας τις υπόλοιπες παρατάξεις για παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών και πραξικοπηματικές αποφάσεις.

Ας αποδείξουν ότι δεν είναι μια Βουλή «Τσολάκογλου»!!!

Οφείλουμε να αντιληφθούμε πλέον όλοι ότι δεχόμαστε επίθεση! Επίθεση εναντίον της χώρας, του Έθνους, της ζωής μας της ζωής των παιδιών μας.

Αυτό πρέπει να βοηθήσουμε να καταλάβουν και οι ανόητοι
ψηφοφόροι από την άκρα δεξιά έως την άκρα αριστερά

Στην επίθεση προκύπτει ότι συμμετέχουν πέραν των Τροϊκανών και της τετράποδης Κυβέρνησης (δηλ. κυβέρνηση στα τέσσερα όπως λέει ο Ν. Νικολόπουλος ) και όλοι ανεξαιρέτως οι Βουλευτές και οι παρατρεχάμενοι οι οποίοι είτε σε συνεργασία, είτε σε συνεννόηση έχουν γαντζωθεί σε χρυσοπληρωμένες θέσεις .

Όλοι για την πάρτη τους! Εκμεταλλεύονται και θυσιάζουν τα πάντα και όλους για το δικό τους συμφέρον. Για την καρέκλα. Για να συνεχίζουν να ζουν πολυτελώς στις πλάτες του Ελληνικού λαού. Και το χειρότερο συνεργαζόμενοι ή ανεχόμενοι μία παρέα εχθρών της χώρας και του έθνους, να διαλύουν την οικονομία να ξεπουλούν την χώρα και τις ελπίδες δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων!

Και για να πάψουν οι δήθεν να κομπάζουν ότι δεν είναι όλοι ίδιοι (κατʼ εμέ αυτοί που εξανίστανται είναι οι χειρότεροι) ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν:

Εάν εννοούν στο ελάχιστο ότι ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και τους Έλληνες, τώρα είναι η στιγμή να το αποδείξουν!

Τώρα που είναι η Τρόϊκα εδώ!

Σύσσωμη η αντιπολίτευση να καλέσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να περικυκλώσουν Βουλή.

Να κατέβουν μαζί και όλοι οι αντιδρώντες Βουλευτές και αρχηγοί των κομμάτων, χωρίς κομματικές σημαίες με μόνον την Ελληνική σημαία και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην συνεχιζόμενη προσπάθεια υποδούλωσης της χώρας και της ολοσχερούς καταστροφής της. Να παραμείνουμε έξω από την Βουλή, μέχρι να φύγουν οι υπαίτιοι της καταστροφής και σήμερα "σωτήρες" εκατομμυριούχοι αρχηγοί κομμάτων και βουλευτές που δήθεν κόπτονται για τους άνεργους και φτωχοποιημένους Έλληνες των 300-500 ευρώ.

Τώρα που είναι η Τρόϊκα εδώ.

Να καλέσουν τον κόσμο σε γενική απεργία διαρκείας, όσο ακόμη επιτρέπεται.

Να τους αποκαλύψουν στους εργαζόμενους ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους την αλήθεια.

Ότι τους επόμενους μήνες έρχεται η ολική κατάρρευση.

Ότι είναι προτιμότερο να στερηθούν έναν ολόκληρο μισθό κατεβαίνοντας σε απεργία διαρκείας σήμερα σήμερα, παρά να παίρνουν το μισό μισθό τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια, να κατασχέσουν τα σπίτια τους, να ζήσουν ανελεύθεροι υποταγμένοι σε ένα κατʼ επίφαση δημοκρατικό ξενοκρατούμενο καθεστώς.

Για να μην αδειάζει η χώρα από Έλληνες.

Για να μην στερηθούμε το δικαίωμα για ζωή.

Ξέρουν όλοι τους πολύ καλά το τι διακυβεύεται.

Να κατεβάσουν ειρηνικά τον κόσμο στους δρόμους.

Όπλο μας η καθολική ειρηνική συμμετοχή! Ό όγκος των συμμετεχόντων! Ο παλμός! Είμαστε το 70% των Ελλήνων.

Τώρα που είναι η Τρόϊκα εδώ!

Να κατέβουν και όλοι οι βουλευτές στο δρόμο, για να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι!

Να παραμείνουν στην Βουλή οι υπαίτιοι που οδηγούν την Ελλάδα και το έθνος των Ελλήνων στον αφανισμό με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον τους και το συμφέρον μιας ξένης και ελληνικής αριστοκρατίας που χρηματοδοτεί!

Τώρα είναι η ώρα!

Αλλιώς είναι όλοι τους ίδιοι! Από τους Τσίπρες, έως τους Μιχαλολιάκους! Εχθροί της Ελλάδας και των Ελλήνων!

Η ιστορία δεν θα μιλά πλέον μόνον για Κυβέρνηση «Τσολάκογλου», αλλά για Βουλή «Τσολάκογλου»!!!

Στην ιστορία μας, μια χούφτα Έλληνες εναντιώθηκαν επανειλημμένως σε παντοδύναμες αυτοκρατορίες!

Ας ξαναγράψουμε ιστορία σήμερα!


Ίων Πολιάδης

Ο «βίος - αβίωτος» της (μη) «βιωσιμότητας του χρέους»


 

Από χτες οι καμπάνες άπασας της επικράτειας χτυπούν χαρμόσυνα. Αφορμή η δήλωση της κυρίας Μέρκελ (στην «Καθημερινή»):
«Είμαι βέβαιη - είπε η καγκελάριος - ότι η βιωσιμότητα του (σσ: ελληνικού) χρέους θα εξακολουθήσει να υφίσταται».
Ας... γιορτάσουμε, λοιπόν.

Αλλά πριν η γιορτή μετατραπεί σε ντελίριο ενθουσιασμού - σαν αυτό που έχει καταλάβει τους «παπαγάλους» των «8» - ας παρακολουθήσουμε για ποιο πράγμα «πρέπει» να είμαστε «ευτυχείς»...

Στοιχείο πρώτο:

• Από το Μάαστριχτ και μετά, δηλαδή την τελευταία 20ετία, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει σε εγχώριους και ξένους τοκογλύφους και κερδοσκόπους το αστρονομικό ποσό των 772,9 δισ. ευρώ!

Στοιχείο δεύτερο:

• Μόνο από το 2000 και μετά, δηλαδή από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει για τόκους και χρεολύσια μακροπρόθεσμων δανείων το ποσό των 400,5 δισ. ευρώ.
Την ίδια περίοδο, για εξοφλήσεις εντόκων και βραχυπρόθεσμων τίτλων έχει πληρώσει πάνω από 240 δισ. ευρώ. Αθροισμα: 640,5 δισ. ευρώ!

Στοιχείο τρίτο:

• Από το Μάαστριχτ και μετά, 4 ολόκληρα ΑΕΠ της χώρας έχουν πάει σε... τόκους και χρέη!

Μάλιστα, από αυτά, πάνω από 3 ολόκληρα ΑΕΠ έχουν εξανεμιστεί σε τόκους και χρεολύσια κατά την περίοδο της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη!
*
Τα παραπάνω στοιχεία και οι σχετικοί πίνακες, που περιλαμβάνουν τις δαπάνες για την καταβολή τόκων, χρεολυσίων και τις εξοφλήσεις βραχυπρόθεσμων τίτλων και εντόκων γραμματίων, ομολογούνται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2013 (σελίδα 133) και σημαίνουν το εξής πολύ απλό:

Από τη μια μεριά το κράτος και οι κυβερνήσεις των κεφαλαιοκρατών δανείζονται αστρονομικά ποσά με τα οποία χρηματοδοτείται η κερδοφόρα δράση των κεφαλαιοκρατών, κι από την άλλη μεριά ο λαός πληρώνει τα χρέη των κεφαλαιοκρατών και του κράτους των κεφαλαιοκρατών και μάλιστα στο πολλαπλάσιο. Με τόκο!

Είναι προφανές, λοιπόν, τι συμβαίνει:

α) Τα λαϊκά στρώματα, καθιστώντας «βιώσιμο το χρέος», πλήρωσαν την τελευταία 20ετία (και κυρίως κατά την περίοδο της «ευρω-ευημερίας») σε τόκους για το δημόσιο χρέος που άλλοι το δημιούργησαν, άλλοι το προκάλεσαν και άλλοι το «έφαγαν», κοντά στο ένα τρισεκατομμύριο ευρώ!

β) Ο ελληνικός λαός, στο όνομα της «βιωσιμότητας του χρέους», θα «πρέπει» - έτσι του λένε - να ζήσει χωρίς μισθούς, χωρίς συντάξεις, χωρίς δουλειά, χωρίς δικαιώματα, ώστε μέχρι το 2020 να τους έχει πληρώσει άλλα τόσα, και αφού τους τα πληρώσει κι αυτά, τότε - το 2020 - θα τους «χρωστάει» κι άλλα τόσα!
*
Συμπέρασμα 1ο:

• Οταν μιλούν για «βιωσιμότητα του χρέους» εννοούν τη μετατροπή της ζωής του λαού σε ένα «βίο - αβίωτο», αφού εκείνο που θέλουν είναι ένα λαό αλυσοδεμένο στο μαγκανοπήγαδο του χρέους, που θα ζει ίσα - ίσα ώστε να τους πληρώνει αενάως και αιωνίως τόκους, χρεολύσια και χρέη για δάνεια που άλλοι τα ξεκοκαλίζουν.

Συμπέρασμα 2ο:

• Οταν μιλούν για «βιωσιμότητα του χρέους» εννοούν τη διατήρηση των μακάβριων συνεπειών ενός δανεισμού που ούτε είχε ούτε έχει σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων.

Αντίθετα αποτελεί τη συνήθη τακτική της ολιγαρχίας, μέσω της οποίας το κεφάλαιο αφενός εξασφαλίζει πηγές για τη δική του ρευστότητα, αφετέρου συνεχίζει να χρεώνει τα βάρη του δικού του δανεισμού στα λαϊκά στρώματα.
*
Η «βιωσιμότητα του χρέους» για την οποία πανηγυρίζουν Μέρκελ, Σαμαράς, Βενιζέλος, ΔΝΤ κ.ο.κ., σημαίνει έναν ελληνικό λαό που θα πληρώνει στο διηνεκές τα παλιότερα και τα νεότερα δάνεια της πλουτοκρατίας χωρίς ποτέ να ξεχρεώνει.

Που πάντα θα του λένε ότι «οφείλει» όλο μεγαλύτερα χρέη στους πιστωτές, μιας και ο λογαριασμός αυτός δεν τελειώνει ποτέ.

Αντίθετα, σε κάθε προηγούμενο λογαριασμό χρεών, επέρχεται - όπως περιέγραφε ο Λένιν - ένας «τοκογλυφικός επιπρόσθετος λογαριασμός πάνω σε εκείνον που 20 φορές ως τώρα πληρώθηκε».
*
Είναι προφανές:

Η απάντηση σε αυτόν τον καταναγκασμό, η απάντηση στον εξαναγκασμό εκατομμυρίων ανθρώπων να εξαθλιώνονται, να χρεοκοπούν, να καταστρέφονται, να φτωχοποιούνται, να λεηλατούνται, και όλα αυτά είτε για να διατηρείται «βιώσιμο το χρέος», είτε γιατί (όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Ελλάδας, παρά τα όσα λέει η Μέρκελ) το χρέος είναι «μη βιώσιμο», δεν είναι η «σταδιακή αποπληρωμή». Ούτε η «επιμήκυνση».

Ούτε ο «λογιστικός» προσδιορισμός του «καλού» και του «κακού» χρέους. Ούτε τα «κουρέματα». Ούτε καμία από τις τεχνικές καταλήστευσης του λαού που ακολουθούνται στο όνομα της «βιωσιμότητας του χρέους» ή της «μη βιωσιμότητας του χρέους».

Η μία και μοναδική απάντηση είναι:
Μονομερής διαγραφή του χρέους!

Απάντηση που φυσικά δεν θα προέλθει από την εξουσία των μονοπωλίων που τα δικά της τα δάνεια μετατρέπονται σε χρέη για το λαό. Δεν θα προέλθει από την εξουσία εκείνων που υπογράφουν Μνημόνια, ή των άλλων που θέλουν να γίνουν εκείνοι οι «διαπραγματευτές» στη θέση των προηγούμενων με την ΕΕ, με την ΕΚΤ, με το ΔΝΤ.

Θα προέλθει μόνο από ένα λαό αποφασισμένο να επιβάλει τη δική του λαϊκή εξουσία. Χωρίς μονοπώλια. Χωρίς ΕΕ. Χωρίς ΔΝΤ. Και χωρίς να αναγνωρίζει καμία «υποχρέωση» του λαού απέναντι σε ντόπιους και ξένους τοκογλύφους.

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

ΠΗΓΗ

Νέα λαβράκια του ΣΔΟΕ! Βρήκαν 40 ιδιοκτήτες off shore και τους ζητούν 28 εκατ. ευρώ!

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο πλαίσιο της υλοποίησης του ετήσιου προγράμματος 2013 και στην προσπάθεια να αποκαλυφθεί η φοροδιαφυγή από υψηλά εισοδηματικά στρώματα αποκάλυψε τις κάτωθι περιπτώσεις:

1. Στην Π.Δ. Σ.Δ.Ο.Ε. Πελοποννήσου ιδιοκτήτης off shore εταιρείας κατέβαλε 438.000 € για ειδικό φόρο ακινήτων που φοροδιέφυγε κατά τα έτη 2007-2012.

2. Περιοχή Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής: Σαράντα Ιδιοκτήτες off shore εταιρειών καλούνται να καταβάλουν 27.810.000 € για ειδικό φόρο ακινήτων μεγάλης αντικειμενικής αξίας. Μέχρι την καταβολή των φόρων έχουν δεσμευθεί υπέρ του Δημοσίου ακίνητα off shore εταιρειών καθόσον εφαρμόστηκαν οι διατάξεις του N. 3296/04.

3. Μεγάλη επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη έλαβε από το Δημόσιο επιχορήγηση ύψους 1.330.000 €. Διαπιστώθηκε από τον έλεγχο υπερτιμολόγηση 455.000 € με το τέχνασμα λήψης εικονικών τιμολογίων. Επεβλήθησαν πρόστιμα 1.822.000 € και προτάθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης να ανακτηθεί το σύνολο της επιχορήγησης.

Η Χρυσοβελώνη “ξεσκέπασε” τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Απίστευτες οι αποκαλύψεις της Μ. Χρυσοβελώνη για τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου στην επιτροπή της Βουλής όπου συζητήθηκαν τα οικονομικά της Ανεξάρτητης Αρχής.

Συγκεκριμένα μετά από διαδοχικές ερωτήσεις της Βουλευτή Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ο Α. Γεωργίου παραδέχτηκε ενώπιον της Βουλής ότι δεν κατέθεσε ποτέ μέχρι σήμερα δήλωση «πόθεν έσχες» όπως επίσης και ότι δεν καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές!
Μετά το τέλος της συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής η Μ. Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ρωτώντας τον κ. Γεωργίου για τα αυτονόητα πήρα απαντήσεις εξωφρενικές. Προφανώς στην Ελλάδα του Μνημονίου το ΔΝΤ έχει φτιάξει ένα δικό του βασίλειο, αυτό της ΕΛΣΤΑΤ. Εκεί βασιλεύει το πρώην στέλεχος του κ. Γεωργίου χωρίς να λογοδοτεί σε κανένα. Δεν χρειάζεται να καταθέτει ούτε καν δήλωση «πόθεν έσχες»!

Ενδεικτική ήταν κι η άρνηση του να μας πει πόσα χρήματα εισπράττει κάθε χρόνο αφού δήλωσε ότι «δεν είναι υποχρεωμένος». Όσα και να είναι όμως, μας ενημέρωσε ότι εξαιρείται από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών! Για ποινικές διώξεις και παραιτήσεις θα μιλάμε τώρα;»

πηγη

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές κυρίως ώρες της Πέμπτης και της Παρασκευής.

Πιο αναλυτικά:

-Από το μεσημέρι ως και το βράδυ της Πέμπτης, θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε νησιά του βόρειου Ιονίου, αλλά και σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς.

-Από τις προμεσημβρινές ως και τις βραδινές περίπου ώρες της Παρασκευής, θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, σε νησιά του βόρειου Ιονίου, αλλά και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι πιο ισχυρά σε περιοχές της Θράκης. Μικρό το ενδεχόμενο για λίγες βροχές στη βόρεια Πελοπόννησο.

ΣΟΚ στο Τέξας: Νεκρή 4χρονη – Βρέθηκε στο δρόμο γυμνή και δεμένη

Το κεφάλι της καλυμμένο με μία πλαστική σακούλα

Σοκ έχει προκαλέσει στο Τέξας ο εντοπισμός ενός νεκρού κοριτσιού, περίπου 4 ετών, κάτω από ένα μουσαμά σε δρόμο της πόλης Saginaw.

Το πτώμα εντόπισαν έφηβοι οι οποίοι σοκαρίστηκαν καθώς το μικρό κορίτσι ήταν δεμένο στα χέρια και στα πόδια, ενώ δεν φορούσε ρούχα παρά μόνο το εσώρουχό της.

Με ένταλμα έρευνας, το FBI και η τοπική αστυνομία έψαξαν το σπίτι των γονιών του κοριτσιού, σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων από το σημείο όπου βρέθηκε η σορός της.
Σύμφωνα με τις αρχές οι γονείς είχαν δηλώσει την εξαφάνισή της αλλά είναι ασαφές αν αυτό έγινε πριν ή αφού εντοπίστηκε το κοριτσάκι.

Η αιτία θανάτου της μικρής παραμένει άγνωστη.

Μετά την κατακραυγή κάνει πίσω το YΠΟΙΚ για την παρακράτηση φόρου στους μισθωτούς

Τις… δάφνες ενός ακόμα «ράβε ξήλωνε» και μάλιστα στην… κορωνίδα των φορολογικών νομοσχεδίων -του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος- διεκδικούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς ένα μόλις 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση των σχετικών διατάξεων, ετοιμάζονται διορθώσεις προς αποφυγήν διόγκωσης των αντιδράσεων.

Τα περισσότερα πυρά έχει συγκεντρώσει ο νέος τρόπος υπολογισμού της παρακράτησης φόρου, καθώς έτσι όπως είναι διατυπωμένο το επίμαχο άρθρο οδηγεί σε μεγάλη αύξηση κρατήσεων και «ψαλίδισμα» μισθών – συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2014, απώλειες που δεν μπορούν να καλυφθούν παρά ενάμιση χρόνο αργότερα, με την εκκαθάριση των δηλώσεων του 2015.

Ειδικότερα, ο νέος Κώδικας δεν προβλέπει την ισχύουσα έκπτωση φόρου 1,5% κατά την παρακράτηση, ενώ επιπλέον προβλέπεται υπολογισμός της παρακράτησης μόνο με βάση την κλίμακα μισθωτών- συνταξιούχων (άρθρο 15), χωρίς να γίνεται η παραμικρή αναφορά στην έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που ορίζεται σε άλλο άρθρο (άρθρο 16).

Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Μισθωτός με αποδοχές 1.500 ευρώ, επιβαρύνεται με φόρο 4.620 ευρώ, ο οποίος μετά την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ περιορίζεται στις 2.520 ευρώ.
Οι μηνιαίες κρατήσεις φόρου, μετά την προβλεπόμενη έως τώρα έκπτωση φόρου 1,5% διαμορφώνονται σήμερα στα 177,30 ευρώ αλλά χωρίς τις εκπτώσεις αυτές θα εκτιναχθούν στα 330 ευρώ, δηλαδή περίπου 153 ευρώ παραπάνω.

Στο στόχαστρο έχει μπει επίσης η αύξηση του φόρου στις αποζημιώσεις, λόγω απόλυσης, για ποσά άνω των 100.000 ευρώ, ενώ το απόλυτο «κενό» παρατηρείται όσον αφορά στη φορολογική κάλυψη όσων δεν εισπράττουν κανονικά τις αποδοχές τους λόγω προβλημάτων στις επιχειρήσεις που απασχολούνται, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα προβλεφθεί -όπως και τώρα- φορολόγησή τους μόνο για τις αποδοχές που έχουν εισπράξει.

Προς… απόσυρση βαίνει, επίσης, η αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 80% από 55% για τις μικρές επιχειρήσεις, όπως επίσης η πρόβλεψη για φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26% της διαφοράς πραγματικού- τεκμαρτού εισοδήματος.

Πηγή: iefimerida.gr

Σύγκρουση φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Άνδρου

Δύο φορτηγά πλοία ελληνικών συμφερόντων συγκρούστηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, επτά ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Άνδρου. Από τη σύγκρουση δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.
Τα πλοία παραμένουν «κολλημένα» και ακινητοποιημένα μετά τη σύγκρουση, ενώ στο ένα από τα δύο προκλήθηκε εισροή υδάτων και υπάρχει μερική εγκατάλειψη από το πλήρωμα.
Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο KATHERINE με σημαία Μάλτας, στο οποίο επέβαιναν 23 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Έλληνας.
Δεκαεπτά άτομα από το πλήρωμά του, έχουν επιβιβαστεί σε σωσίβια λέμβο, ενώ τα υπόλοιπα έξι παραμένουν πάνω στο πλοίο.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Νοβοροσσίσκ της Μαύρης Θάλασσας προς την Ιταλία, φορτωμένο με σίδηρο.
Στο άλλο πλοίο που ονομάζεται BARU SATU με σημαία Παναμά και στο οποίο επιβαίνουν 17 μέλη πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Έλληνας, δεν έχει διαπιστωθεί προς το παρόν εισροή υδάτων. Είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά με προορισμό τη Βουλγαρία φορτωμένο με ζάχαρη.
Στην περιοχή του ναυτικού ατυχήματος, τα αίτια του οποίου ακόμα δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, έχουν καταφθάσει πλωτά του λιμενικού σώματος και παραπλέοντα πλοία, ενώ προς το παρόν το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης χαρακτηρίζει την κατάσταση ελεγχόμενη.

πηγη

Η μετωπική σύγκρουση των συστημάτων αλλάζει ριζικά το τοπίο σε Οικονομία και Τράπεζες

Μετωπικό χαρακτήρα προσλαμβάνει η σύγκρουση ανάμεσα στα δυο συστήματα που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας. Απ’ την μια μεριά το σύστημα της πάλαι ποτέ κραταιάς διαπλοκής που περιλαμβάνει εκδότες, τραπεζίτες, οικονομικούς παράγοντες, πολιτικό προσωπικό, που επιδιώκει με νύχια και με δόντια να διατηρήσει τα κεκτημένα και απ’ την άλλη μεριά η Τρόικα και το ΤΧΣ που έχουν βάλει στόχο να σπάσουν το απόστημα που προκάλεσε τη χρεοκοπία.
Μετά την στρατηγικής σημασίας ήττα που υπέστη το σύστημα της διαπλοκής όταν έχασε τη μάχη της Eurobank, όπου είχε χρησιμοποιήσει όλη τη δύναμη κρούσης που διέθετε, σε κανάλια, εφημερίδες και το μηχανισμός της Τραπέζης Ελλάδος, τώρα αναγκάζεται να δώσει μάχη οπισθοφυλακής για την… τιμή των όπλων!
Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η αρθρογραφία σε καθημερινή εφημερίδα για την τύχη του Τ.Τ. Η εν λόγω εφημερίδα ανησυχεί για το ενδεχόμενο να περάσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στον έλεγχο της Eurobank και στη συνέχεια η Τράπεζα να ιδιωτικοποιηθεί. Γιατί στην περίπτωση που βρεθεί σοβαρός ξένος επενδυτής δημιουργείται ένας ισχυρός τραπεζικός πόλος που δεν θα ελέγχεται απ’ το σύστημα της διαπλοκής, δεν θα χειραγωγείται απ’ το πολιτικό προσωπικό και το κυριότερο, δεν πρόκειται να μοιράζει θαλασσοδάνεια…
Η σύγκρουση είναι μετωπική και αναμένεται να προκαλέσει πολλές παράπλευρες απώλειες. Ήδη οι σχέσεις ανάμεσα στην Τρόικα και της  Διοίκησης της Τραπέζης Ελλάδος βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό επίπεδο, μετά και την διατεταγμένη παραίτηση του Αντιπροέδρου του ΤΧΣ.
Ο Lykavitos.gr θα σας ενημερώνει λεπτομερώς για το παρασκήνιο της σύγκρουσης των δυο συστημάτων, η έκβαση της οποίας αναμένεται ν’ αλλάξει ριζικά το τοπίο στην ελληνική Οικονομία και τις Τράπεζες.

πηγη

Έκτακτο Συμβαίνει τώρα

Έκτακτο Συμβαίνει τώρα . 

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. ΠΑΠΑΔΌΠΟΥΛΟΣ  έχει  καλέσει σε σύσκεψη αυτήν την στιγμή το σωματείο της ΣΕΛΜΑ για να συζητήσουν και να διορθωθούν τα λάθη και οι αδικίες  σχετικά με το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας  και την αναδρομικότητα της ΚΥΑ ,δηλαδή να καταργηθεί τελείως η Γ κατηγορία και να γίνουν όλα κατηγορία Α.

Με απίθανο «τρικ» αφαιρούν 1,5% από κάθε μισθωτό για όλο το 2014

Με ένα λογιστικό τρικ επιχειρεί η κυβέρνηση να «δανειστεί» ουσιαστικά άτοκα από κάθε εργαζόμενο στη χώρα το 1,5% του φόρου επί των αποδοχών του, για όλο το 2014 με τη μορφή της προκαταβολής φόρου από την πηγή.

Με τον κώδικα φορολογίας εισοδήματος που κατετέθη -υπό τη μορφή νομοσχεδίου- εχτές από το υπουργείο Οικονομικών για δημόσια διαβούλευση ως τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, προβλέπεται η αλλαγή του υπολογισμού παρακράτησης του φόρου εισοδήματος που αποδίδει ο κάθε εργοδότης στο Δημόσιο για τον κάθε εργαζόμενό του, είτε ιδιωτικό είτε δημόσιο υπάλληλο.
Εως τώρα ο φόρος που παρακρατούσε και απέδιδε ο εργοδότης υπολογιζόταν ως εξής: Αθροιζόταν το σύνολο των αποδοχών, γινόταν αφαίρεση ποσοστού 1,5% και στη συνέχεια μοιραζόταν ο αναλογών φόρος, με βάση το κλιμάκιο σε 14 ίσα μέρη, έτσι ώστε να αφαιρείται από τη μισθοδοσία και να αποδίδεται στο κράτος.

Τώρα με το νέο κώδικα, το 1,5% δεν υπάρχει πλέον και έτσι στον κάθε εργαζόμενο θα παρακρατείται ο φόρος στο σύνολο των αποδοχών.

Η ουσία φυσικά δεν αλλάζει. Απλώς η κυβέρνηση έχει υπολογίσει ότι μέσα στο 2014 θα καρπωθεί αρκετές δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το σύνολο των εργαζομένων της χώρας.

Τα χρήματα αυτά ουσιαστικά θα επιστραφούν άτοκα στους δικαιούχους με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης που θα υποβάλουν το καλοκαίρι του 2015. Δηλαδή, αρκετούς μήνες αργότερα.
Παράλληλα, με άλλες διατάξεις του νέου φορολογικού κώδικα καταργείται η σύνδεση του αφορολόγητου με το καθεστώς της συλλογής αποδείξεων και αυξάνεται ο συντελεστής εισοδήματος από ακίνητα από το 10% στο 11% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.
Η δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη:

«Βασικοί μας στόχοι είναι η απλοποίηση των διατάξεων του ΚΦΕ και ο δραστικός περιορισμός του πλήθους των ρυθμίσεων προς διευκόλυνση των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου.
Το νομοσχέδιο, που αποτελεί μέρος της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος, περιλαμβάνει, επίσης, ορισμένες από τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής όπως είναι οι εξωχώριες εταιρείες με την εισαγωγή του κριτηρίου της χώρας πραγματικής διοίκησης αλλά και άλλων διατάξεων.

Το υπουργείο καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν με προτάσεις και παρατηρήσεις, οι οποίες θα εξεταστούν κατά τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου, που θα κατατεθεί στη Βουλή.
Να σημειωθεί ότι η συμβολή των μελών της Επιτροπής για τη διαμόρφωση του σχεδίου αποδείχθηκε πολύτιμη και καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου της σε σύντομο χρονικό διάστημα».

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ!

Σε αναβρασμό οι κάτοικοι της Θάσου για το ενδεχόμενο πώλησης της Χρυσής Αμμουδιάς.

Σύμφωνα με το thrakitoday.com αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν τον αγώνα που ξεκίνησαν ενάντια στην απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση εκτάσεων της Θάσου σε ιδιώτες είναι οι κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι χαρακτηρίζουν ως ανεπιθύμητους τους βουλευτές του Νομού καταλογίζοντάς τους αδιαφορία, ενώ παράλληλα διαμηνύουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων αναφέρονται τα εξής:

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για το ξεπούλημα της δημόσιας γής της Θάσου έγινε συνέλευση στα Λιμενάρια στις 25/6/2013, οι κάτοικοι των Λιμεναρίων καταδικάζουν την απόφαση της κυβέρνησης και τάσσονται στον ανυποχώρητο αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή εμπορευματοποίησης της Δημόσιας και Δημοτικής γης. Αποφασίστηκε σε μεθόδευση δυναμικών κινητοποιήσεων όπως :

• Συμβολική κατάληψη του Λιμανίου της Θάσου

• Κατάληψη του Δήμου και του Δημόσιου Ταμείου

• Κηρύσσουμε ανεπιθύμητους τους βουλευτές του νομού και οποιονδήποτε τάσσεται υπέρ της πώλησης ή παραχώρησης Δημόσιας και Δημοτικής γης.

Παράλληλα συνεχίζονται οι προγραμματισμένες Λαϊκές συνελεύσεις και ενημερώσεις των κατοίκων του νησιού με τους υπεύθυνους της πρωτοβουλίας ενάντια στην εκχώρηση της Χρυσής Αμμουδιάς και άλλων εκτάσεων να καλούν τον κόσμο σε συμμετοχή.
makeleio.gr

To πιο γρήγορο αμφίβιο στον κόσμο!

Έτοιμο να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία είναι το WaterCar Panther, το γρηγορότερο αμφίβιο όχημα του κόσμου, το οποίο βασίζεται στο αμάξωμα του Wrangler και τροφοδοτείται από κινητήρα της Honda.

Το ιδιαίτερο αυτό όχημα μπορεί να κινηθεί άνετα στην άσφαλτο, εκτός δρόμου και στο νερό.

Είναι πλήρως στεγανοποιημένο και ζυγίζει 1.360 κιλά, με τους τροχούς να υποχωρούν όταν μπαίνει στη θάλασσα και τον κινητήρα να λειτουργεί σαν εξωλέμβια μηχανή. Στο έδαφος μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 128 χλμ./ώρα και στο νερό έως 70 χλμ./ώρα.



















πηγη

«Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι φεύγουν από την υπηρεσία τους δεν μπορούν να ελεγχθούν»!...

Νομοθετικό κενό δεν επιτρέπει στους οικονομικούς επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών να ελέγχουν τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο έχουν αποχωρήσει από την υπηρεσία τους (π.χ. συνταξιοδότηση, παραίτηση, απόλυση, κ.λπ.), επισημαίνει σε γνωμοδότησή της η  Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Αντίθετα, οι οικονομικοί επιθεωρητές σε περίπτωση που διαπιστώσουν την διάπραξη παράνομης πράξης από την πλευρά των πρώην δημοσίων υπαλλήλων, οφείλουν αμελλητί να διαβιβάζουν τις υποθέσεις αυτές στις εισαγγελικές αρχές ή στο ΣΔΟΕ ή στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης των Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από την Αρχή να γνωμοδοτήσει εάν οι οικονομικοί επιθεωρητές μπορούν να διενεργούν έλεγχο περιουσιακής κατάστασης σε δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι δεν φέρουν πλέον την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, αλλά υπάρχουν σε βάρος τους καταγγελίες για ατασθαλίες που έγιναν, ενόσω ήταν δημόσιοι υπάλληλοι.

Η αρχή αφού ερμήνευσε το Σύνταγμα, το Χάρτη θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), την ελληνική και Ευρωπαϊκή νομολογία και νομοθεσία, τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αποφάνθηκε, κατά πλειοψηφία, ότι υπάρχει νομοθετικό κενό στο επίμαχο θέμα και κατά συνέπεια δεν μπορούν, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, οι οικονομικοί επιθεωρητές να ελέγχουν τους πρώην δημοσίους υπαλλήλους.
Συγκεκριμένα, η Αρχή στην υπ΄ αριθμ. 3/2013 γνωμοδότησή της, υπογραμμίζει:

«Ελλείψει ειδικής διατάξεως του νόμου που να επιτρέπει την δυνατότητα ενάρξεως και διενέργειας ελέγχου περιουσιακής καταστάσεως από τους οικονομικούς επιθεωρητές σε βάρος προσώπων που πριν από την έναρξη ή κατά τη διάρκεια του ελέγχου έχουν απολέσει την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου δεν είναι νόμιμη η επεξεργασία απλών προσωπικών δεδομένων τους που πραγματοποιείται κατά τον έλεγχο επειδή αντίκειται στην αρχή της νομιμότητας που διέπει την δράση της δημοσίας διοικήσεως, εφόσον οι οικονομικοί επιθεωρητές δεν έχουν την δυνατότητα επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων προσώπων, τα οποία δεν έχουν πλέον την υπαλληλική ιδιότητα, αλλά είναι ιδιώτες, δοθέντος ότι οι προαναφερθείσες διατάξεις επιτρέπουν την έναρξη και συνέχιση ελέγχων περιουσιακής κατάστασης εν ενεργεία μόνον υπαλλήλων.

Συνεπώς, στην περίπτωση διαπίστωσης, ότι η υπαλληλική σχέση του ελεγχόμενου προσώπου έχει ήδη λυθεί και δεν έχει κινηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του, οι οικονομικοί επιθεωρητές, που υπάγονται στην Οικονομική Επιθεώρηση του υπουργείου Οικονομικών, οφείλουν να παραπέμψουν ή να αναπέμψουν αμελλητί τη σχετική υπόθεση σε δημόσιες αρχές, που δεν εμποδίζονται να διενεργήσουν έλεγχο, κατά την κρίση τους και στο πεδίο αρμοδιότητάς τους, από το γεγονός της λύσης της υπαλληλικής σχέσης, όπως στο ΣΔΟΕ ή στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης των Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης από τα υπόχρεα πρόσωπα του άρθρου 6 παράγραφος 2 περίπτωση ε” του Ν. 3691/2008.

Οφείλουν δε σε κάθε περίπτωση να ανακοινώσουν, χωρίς χρονοτριβή, στον αρμόδιο εισαγγελέα παράνομες πράξεις, τις οποίες πληροφορήθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και οι οποίες διώκονται αυτεπαγγέλτως».

Η μειοψηφία της Αρχής εξέφρασε την άποψη, ότι είναι επιβεβλημένη η συνέχιση του ελέγχου από την πλευρά των οικονομικών επιθεωρητών (οι οποίοι διαθέτουν τις κατάλληλες γνώσεις για τη νομιμοποίηση της κτήσεως και διατηρήσεως περιουσιακών στοιχείων) στις περιπτώσεις που οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν αποχωρήσει για οποιονδήποτε λόγο από την υπηρεσία, καθώς αυτό συντελεί στην έγκαιρη συλλογή στοιχείων σε ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Κατόπιν αυτών, η Αρχή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «ελλείψει διάταξης τυπικού νόμου, που να ρυθμίζει ρητά και ειδικά τη δυνατότητα διενέργειας ελέγχων περιουσιακής κατάστασης από τους οικονομικούς επιθεωρητές με βάση διοικητική εντολή ελέγχου σε βάρος προσώπων, τα οποία έχουν πλέον απολέσει την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, η διενέργεια του ελέγχου από τους Οικονομικούς Επιθεωρητές σε βάρος προσώπων, τα οποία έχουν πλέον απολέσει την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου και η συνακόλουθη επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των προσώπων αυτών, αντίκεινται στην συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της νομιμότητας που διέπει τη δράση της δημόσιας διοίκησης, υπό την έννοια ότι η αρμοδιότητα των δημόσιων αρχών πρέπει να προβλέπεται από νόμο και να ασκείται σύμφωνα με το νόμο»...
trelokouneli.gr

Το Μέγαρο Μουσικής περνά στο ΤΑΙΠΕΔ;

Τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από το Μέγαρο Μουσικής κι ας ξορκίζουν το κακό με αφορισμούς οι επικεφαλής του Ιδρύματος.
Από την προπερασμένη εβδομάδα είχαμε σημειώσει στην «Ε» ότι υπάρχει έντονη φημολογία πως κινδυνεύει με «λουκέτο» το Μέγαρο λόγω της άρνησης του υπουργείου Οικονομικών να αναλάβει την αποπληρωμή ενός δανείου που έλαβε ο οργανισμός το 2007 από την Εθνική Τράπεζα με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Το δάνειο ανερχόταν στο ποσόν των 95 εκατ. ευρώ, ήταν 25ετούς διάρκειας με 6ετή περίοδο χάριτος και ελήφθη επί κυβερνήσεως Καραμανλή για την ολοκλήρωση των εργασιών του κτηρίου.

Το 2011 επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου το Δημόσιο κατέβαλε το ποσόν των 2,64 εκατ. ευρώ γιατί το Μέγαρο αδυνατούσε να πληρώσει και επί υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου το Δημόσιο ανέλαβε την αποπληρωμή του. Κάτι που τώρα αρνείται να κάνει, έχοντας προφανώς άλλα σχέδια, όπως το ξεπούλημά του σε ιδιώτες επενδυτές. Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, η διαχείριση του Μεγάρου Μουσικής περνά στο υπουργείο Οικονομικών και από εκεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για τη μακροχρόνια μίσθωσή του σε επενδυτή, ο οποίος θα συμβάλει στη διεθνοποίηση του Μεγάρου με την προσέλκυση διεθνών καλλιτεχνών και οργάνωση μεγάλων συνεδρίων. Ετσι πιστεύουν πως θα αποφέρει κέρδη.

«Θέλω να ελπίζω ότι το κράτος δεν θα κάνει το τεράστιο λάθος να περάσει το Μέγαρο στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ», είπε χθες στη συνάδελφο Ιωάννα Κλεφτόγιαννη ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Γιώργος Κουρουπός, προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν και νομικά αβάσιμο. «Ο τρόπος που περιγράφεται είναι εντελώς παράνομος», υποστηρίζει ο κ. Κουρουπός, παρ’ όλο που αναγνωρίζει ότι «μπορούν να επινοήσουν ένα νόμιμο τρόπο για να το επιτύχουν αυτό. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν θα καταφέρουν αυτό που είναι το ουσιώδες. Να δημιουργήσουν έναν οργανισμό ο οποίος πραγματικά να υπηρετεί τους στόχους που υπηρετούσε το Μέγαρο Μουσικής. Γιατί το Μέγαρο δεν υπηρετούσε τις εμπορικές ή αναπτυξιακές προθέσεις τού οποιουδήποτε. Εξυπηρετούσε ένα στόχο ευρύτερης παιδείας και ενημέρωσης γύρω από την τέχνη της μουσικής, η οποία ίσως είναι η σπουδαιότερη που ανέδειξε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός. Ως εκ τούτου μια τέτοια τέχνη, η οποία δεν απευθύνεται οπωσδήποτε στις μάζες και δεν κάνει λαϊκισμό, δεν μπορούσε παρά να έχει μια κάποια στήριξη.

»Το κράτος θα μπορούσε να πει καθαρά ότι τα επόμενα χρόνια δεν μπορεί να στηρίξει το Μέγαρο, το οποίο θα πρέπει, αν μπορεί, να βρει τον τρόπο να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς αυτό. Αλλά να το στραγγαλίζει επίτηδες για να το πουλήσει μετά, το θεωρώ έως και άτιμο».
Ηδη, λόγω της μη εξυπηρέτησης του δανείου, έχουν μπλοκαριστεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Μεγάρου μαζί και η επιχορήγησή του από το κράτος. «Γι’ αυτό έχουμε προσφύγει στη Δικαιοσύνη», τονίζει ο κ. Κουρουπός. «Αμυνόμαστε στις ενέργειες οι οποίες γίνονται εναντίον μας. Δεν ανοίξαμε μέτωπο με το Δημόσιο, αλλά με ένα μηχανισμό του που μας θεωρεί κι εμάς Δημόσιο».

Ο Οργανισμός του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, όπως το Εθνικό Θέατρο και το ΚΘΒΕ. Είναι εκ του καταστατικού του μη κερδοσκοπικός οργανισμός, επιχορηγούμενος από το κράτος, αλλά αυτοδιοίκητος με Διοικητικό Συμβούλιο, τα μισά μέλη του οποίου διορίζει το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού και τα άλλα μισά ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής». Οι κρατικές επιχορηγήσεις που έχει λάβει από το 2009 βαίνουν μειούμενες. Πήρε 12 εκατ. το 2009, 5 εκατ. το 2010, 3 εκατ. το 2011 και 1,5 εκατ. το 2012. Τα εγγυημένα δάνεια του Μεγάρου από το Δημόσιο, σύμφωνα με έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ανέρχονταν ώς το 2011 στα 230 εκατ. ευρώ.

Πέρα από τη λογική των αριθμών, το Μέγαρο άλλαξε το πολιτιστικό τοπίο της χώρας κι αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Ωστόσο, η επίθεση που δέχεται σήμερα θυμίζει το «δρυός πεσούσης», επειδή δεν είναι πια εν ζωή ο προστάτης του Χρήστος Λαμπράκης, και οι πολιτικοί που στέκονταν κλαρίνο μπροστά του, τώρα σφυρίζουν αδιάφορα.

Ο.ΣΥ. ΘΕΜΑ: "Γονική Αδεια Τεκνων" ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΡΕΠΟ..

Η δήλωση της ημέρας από το Βενιζέλο: «Αναγκάστηκα να μπω στην κυβέρνηση» !

Επειδή το ΠΑΣΟΚ λειτούργησε ως πυλώνας της χώρας!

«Αναγκάστηκα να μπω στην κυβέρνηση» είπε ο Ευ. Βενιζέλος στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ..

Όσον αφορά στην Προγραμματική Συμφωνία άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει κατ’ αρχήν πολιτική
συμφωνία του ιδίου με τον Αντώνη Σαμαρά.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει 3 χρόνια μπροστά της, ότι δεν θα γίνει κανένα παιχνίδι εκλογών εκατέρωθεν με απειλές και αβεβαιότητες και βεβαίως επανέλαβε το όχι σε νεα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα.

Τα ψέματα που λέει ένας άντρας πριν και μετά το σ e χ!!!

Όταν ένας άνδρας θέλει να ρίξει μια γυναίκα στο κρεβάτι, είναι ικανός να σκεφτεί τα πιο απίστευτα πράγματα…Τα ψέματα που λένε οι άνδρες για να κάνουν σ$ξ, αλλά και αφού το κάνουν, είναι λίγο πολύ γνωστά…

Όμως, όπως φαίνεται δυστυχώς, ακόμα «πιάνουν» σε κάποιες ή μάλλον σε πολλές γυναίκες…

Ιδού κάποια βασικά ψέματα που λέει ένας άνδρας όταν θέλει να κάνει σ$ξ με μία γυναίκα, όταν θέλει να την…ψιλοξεφορτωθεί και να μην τον πρήζει!

1. Δεν θέλω σχέση αυτό το διάστημα

Κλασική ατάκα άνδρα που θέλει να παραμείνει αδέσμευτος ή έχει ήδη σχέση και σκέφτεται μόνο το σ$ξ. Επίσης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να θέλει σχέση, αλλά όχι μαζί σας! Δυστυχώς όσο σκληρό κι αν ακούγεται, αυτός ο άνδρας που ναι μεν περνάει καλά με μια γυναίκα στο κρεβάτι, αλλά δεν την θέλει ως επίσημη αγαπημένη…είναι ψεύτης και εκμεταλλευτής!

2. Δεν σε θέλω μόνο για σ ε χ

Τρομερή ανδρική ατάκα, που δυστυχώς….πιάνει! Συνήθως όταν ένας άνδρας στην αρχή της γνωριμίας πει στην γυναίκα «δεν σε θέλω μόνο για σ$ξ», τότε εννοεί ακριβώς το αντίθετο: μόνο για σ$ξ την θέλει. Αυτός νομίζει πως λέγοντας κάτι τέτοιο, κάνει πλύση εγκεφάλου στο… υποψήφιο θύμα του….και καταφέρνει να την ρίξει στο κρεβάτι. Πάντως όταν ένας άνδρας ενδιαφέρεται πραγματικά για μία γυναίκα, δεν αναφέρει τη λέξη σ ε χ τις πρώτες στιγμές της γνωριμίας.

3. Πάντα φοράω πρ0φυλακτικ0

Δυστυχώς αυτό το είδος…σπανίζει! Οι περισσότεροι άνδρες λένε την παραπάνω ατάκα, γιατί έχουν τον σκοπό τους: περιμένουν τη στιγμή που η γυναίκα θα είναι τόσο…ξετρελαμένη που δεν θα την ενδιαφέρει αν υπάρχει πρ0φυλακτικ0 ή όχι. Τότε ο εραστής εμφανίζεται χωρίς όμως όπλα….Έτσι εκείνη την ώρα η γυναίκα λυγίζει και πέφτει στην αγκαλιά και το κρεβάτι του άνδρα χωρίς καμία πρ0φύλαξη.

4. Θα σου τηλεφωνήσω

Καλό, παλιό και με 99,9% επιτυχία! Τελείωσε το ραντεβού, περάσατε σούπερ στο κρεβάτι και εκείνος λέει: θα σου τηλεφωνήσω! Εάν δεν πάρει την επόμενη ημέρα, μάλλον δεν θα τηλεφωνήσει ποτέ! Δυστυχώς ο συγκεκριμένος τύπος πήρε αυτό που ήθελε και ήρθε η ώρα να…την κάνει!

Λίγο οι έρευνες, λίγο οι ειδικοί, λίγοι οι φιλικές συζητήσεις, οι γυναίκες πλέον μπορούν να καταλάβουν τα ψέματα που θα πει ένας άνδρας για να τις ρίξει στο κρεβάτι ή να τις ξεφορτωθεί… Η γοητεία πολλών όμως κάνει τις γυναίκες ώριμα φρούτα που πέφτουν ακόμα και με κλασικές ψεύτικες ατάκες… Κλασική συμβουλή: αργά και μικρά βήματα μέχρι το πολυπόθητο κρεβάτι γιατί μόνο τότε ο άνδρας μπορεί να εκτιμήσει…Αφού τότε κάνει τα πάντα προκειμένου να έρθει σε επαφή με το αντικείμενο του πόθου του!
 

ΠΗΓΗ